Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-22
Sayfalar :
1
2
3
4
[ 5]
6
7
8
9
10
11
Merhaba çanlarımbye
Dün ki kabus bölümden sonra buraya hemen gelip o sinirle birşeyler yazmak istemedim doğrusu.Şimdi biraz sakinleşmişken yazayım dedim...
Bir bölüm bu kadar mı gereksiz sahnelerle doldurulur,bu kadar mı içi boşaltılır anlayamıyorum yani mantığım almıyorum,90dk.dizi izledik ve elde koca bir hiç var,hiçin de ötesinde hikayede sindirilen,mükemmel olduğu için sürekli ezilen bir Ahmet izledik.Ya inanamıyorum bir de Necdetin ayağına kadar gidip konuştu.Tamam konuşsun ama nerdeyse elini ayağını öpecekti...Bir de çektiği acıları anlıyor,mutluluğu hak ediyorsun diyor...Nerde kaldı sizin o pastanedeki hesaplaşmanız,o benim karım diye haykıran Necdete gereken cevabı verebilen Ahmet nerde?Hikayede Necdetin yüce kişiliğini,fedakarlığını övmeyen bir Ahmet kalmıştı,o da katıldı sürüye.Eee oldu olcak dizinin adı hatırla Necdetin Fedakarlıklarını falan olsaydı da ne izleyeceğimizi bilseydik!!!
İnanın çok sinirliyim,yani bu kadar güzel bir dizi nasıl böyle bir kabusa dönüştü diye sordum kendi kendime.Bir yandan da sakin ol,sadece bir dizi bu diyorum ama yok sakinleşemiyorum çünkü 1 yıldır takip ettiğim bir diziden bunları almayı hak etmiyorum...
Arada 7 ay geçiyor bizimkiler boşanıyor ama hala aynı evde...Ya sorarım size hangi çocuk öz babasını bu kadar geç kabullenir,hele de bu kadar mükemmel bir babası varken ve annesinin onu sevdiğini bilirken,bana bu kısım sadece necdet ve Yasemini bir arada tutabilmek için abartılıyor gibi geliyor...
hele Ahmete ne demeli,Yaseminle pastanede buluştular,Yaseminin elini tutuyor,tuttuğu elde bir başkasına iat alyans var,bana ekrandan batıyor o yüzük,Ahmet tek kelime söylemiyor.Yasemin boşanıyoruz diyor,bana biraz daha yaklaşıyorsun diye abuk bir cümle duyabiliyoruz sadece...O parkta buluşma sahneleri neydi zaten öyle,Türk filmi modunda bir sarılma ile geçiştirilen bir abuk sahne işte...:icon_sorr
Offf yazacak düzgün birşey bile bulamıyorum...
Bu arada Denizin o iki genci Necdetlere getirmesi saçma ötesi...Ya senin baban da solcu değil mi,seni en iyi o anlamaz mı?Niye ona değil de siyasete bu kadar uzak iki insana götürüyorsun sen arkadaşlarını?Ama cevap açık:O zaman nasıl Necdet ve Yasemin sahnesi yazılacak,nasıl onların her zor koşula beraber dayandıklarını izleyeceğiz,Necdet nasıl,"Bırakın karımı,misafirler benimdi"diye öne atılacak...:img-pilot
Bu arada kendimi gülmekten alamadığım bir nokta da Necdet ve Yasemini nesep cürmü işlemekten hapse girecekler diye beklerken hiççç alakaları olmayan bir konudan hapse girerken göreceğiz herhalde:img-hyste
Hayır hapiste kalınca onlardan kurtulacağımızı bilsem hiç çıkmasınlar oradan diyeceğim ama yok Necdet orda da rahat durmaz,hapisteki vatandaşlar için çeşitli fedakarlıklar yapar...:img-wink:
Offff içim daraldı yani çanlar...Bu arada Necdetin üniversite kapılarına dayanacağı da aşikar oldu.Bir de hukuk okursa hiç şaşmam...:icon_whis
Tam istediğim tabloyu gördüm bu bölümde.
Ahmet,Rüya,Yasemin üçlüsünün mutluluğu.
Necdet ve Güzide çiftinin mutluluğu.
Dört dörtlüktü zaten istediğim şeylerde bunlardı.
Bu arada çalan bir şarkı vardı ya tv yeni geliyodu.Onun adını yazarmısınız.
hekimoglu64 10-11-07, 10:50 Merhaba çanlarımbye
Dün ki kabus bölümden sonra buraya hemen gelip o sinirle birşeyler yazmak istemedim doğrusu.Şimdi biraz sakinleşmişken yazayım dedim...
Bir bölüm bu kadar mı gereksiz sahnelerle doldurulur,bu kadar mı içi boşaltılır anlayamıyorum yani mantığım almıyorum,90dk.dizi izledik ve elde koca bir hiç var,hiçin de ötesinde hikayede sindirilen,mükemmel olduğu için sürekli ezilen bir Ahmet izledik.Ya inanamıyorum bir de Necdetin ayağına kadar gidip konuştu.Tamam konuşsun ama nerdeyse elini ayağını öpecekti...Bir de çektiği acıları anlıyor,mutluluğu hak ediyorsun diyor...Nerde kaldı sizin o pastanedeki hesaplaşmanız,o benim karım diye haykıran Necdete gereken cevabı verebilen Ahmet nerde?Hikayede Necdetin yüce kişiliğini,fedakarlığını övmeyen bir Ahmet kalmıştı,o da katıldı sürüye.Eee oldu olcak dizinin adı hatırla Necdetin Fedakarlıklarını falan olsaydı da ne izleyeceğimizi bilseydik!!!
İnanın çok sinirliyim,yani bu kadar güzel bir dizi nasıl böyle bir kabusa dönüştü diye sordum kendi kendime.Bir yandan da sakin ol,sadece bir dizi bu diyorum ama yok sakinleşemiyorum çünkü 1 yıldır takip ettiğim bir diziden bunları almayı hak etmiyorum...
Arada 7 ay geçiyor bizimkiler boşanıyor ama hala aynı evde...Ya sorarım size hangi çocuk öz babasını bu kadar geç kabullenir,hele de bu kadar mükemmel bir babası varken ve annesinin onu sevdiğini bilirken,bana bu kısım sadece necdet ve Yasemini bir arada tutabilmek için abartılıyor gibi geliyor...
hele Ahmete ne demeli,Yaseminle pastanede buluştular,Yaseminin elini tutuyor,tuttuğu elde bir başkasına iat alyans var,bana ekrandan batıyor o yüzük,Ahmet tek kelime söylemiyor.Yasemin boşanıyoruz diyor,bana biraz daha yaklaşıyorsun diye abuk bir cümle duyabiliyoruz sadece...O parkta buluşma sahneleri neydi zaten öyle,Türk filmi modunda bir sarılma ile geçiştirilen bir abuk sahne işte...:icon_sorr
Offf yazacak düzgün birşey bile bulamıyorum...
Bu arada Denizin o iki genci Necdetlere getirmesi saçma ötesi...Ya senin baban da solcu değil mi,seni en iyi o anlamaz mı?Niye ona değil de siyasete bu kadar uzak iki insana götürüyorsun sen arkadaşlarını?Ama cevap açık:O zaman nasıl Necdet ve Yasemin sahnesi yazılacak,nasıl onların her zor koşula beraber dayandıklarını izleyeceğiz,Necdet nasıl,"Bırakın karımı,misafirler benimdi"diye öne atılacak...:img-pilot
Bu arada kendimi gülmekten alamadığım bir nokta da Necdet ve Yasemini nesep cürmü işlemekten hapse girecekler diye beklerken hiççç alakaları olmayan bir konudan hapse girerken göreceğiz herhalde:img-hyste
Hayır hapiste kalınca onlardan kurtulacağımızı bilsem hiç çıkmasınlar oradan diyeceğim ama yok Necdet orda da rahat durmaz,hapisteki vatandaşlar için çeşitli fedakarlıklar yapar...:img-wink:
Offff içim daraldı yani çanlar...Bu arada Necdetin üniversite kapılarına dayanacağı da aşikar oldu.Bir de hukuk okursa hiç şaşmam...:icon_whis
arkadasim sen baya dolmussun amagerek yok bu kadar sinire sonucta bir dizi
bende sinirleniyorum izlerken hede cok asiri sekilde senaristlerde artik ne yazacaklarina larar veremiyorlar herhalde,bende dünkü bölümde defnen isik hakkinda konusmalaina oldukca sinirlndim tv ye girip defeneye iki osmanli tokati atip cikasim geldi:img-hyste:img-hyste:img-hyste saka tabiki ama gercekten defnenin konusmari cok sinir ediyor insani yok bir sagciyla nasil evlenirmsi sana ne defne sen git mitinglerine isini yap abartarak yapma bi r zahmet defne ve deniz ikisi birbirini tam bulmus tencere yuvarlankis kapagini bulmus diye bir söz var ya o hesap............. bu deniz yaseminim basinida yakti ya eger yaseminim deniz yüzünden hapse girerse tutmayin ulen beni bu denizi mahvedecem o zaman iste olduda yasemin hapse girdi diyleim o zaman deniz ins bir mitingde cezasini bulur cünki onun yüzünden kizin düzelen hayati tekrardan mahvolcak
saygilar...
arkadasim sen baya dolmussun amagerek yok bu kadar sinire sonucta bir dizi
bende sinirleniyorum izlerken hede cok asiri sekilde senaristlerde artik ne yazacaklarina larar veremiyorlar herhalde,bende dünkü bölümde defnen isik hakkinda konusmalaina oldukca sinirlndim tv ye girip defeneye iki osmanli tokati atip cikasim geldi:img-hyste:img-hyste:img-hyste saka tabiki ama gercekten defnenin konusmari cok sinir ediyor insani yok bir sagciyla nasil evlenirmsi sana ne defne sen git mitinglerine isini yap abartarak yapma bi r zahmet defne ve deniz ikisi birbirini tam bulmus tencere yuvarlankis kapagini bulmus diye bir söz var ya o hesap............. bu deniz yaseminim basinida yakti ya eger yaseminim deniz yüzünden hapse girerse tutmayin ulen beni bu denizi mahvedecem o zaman iste olduda yasemin hapse girdi diyleim o zaman deniz ins bir mitingde cezasini bulur cünki onun yüzünden kizin düzelen hayati tekrardan mahvolcak
saygilar...
Aynı şeyi düşünüyorum seninle.Yasemin ve Ahmet ikilisini kaybetmek istemiyorum.
resimseçici 10-11-07, 11:32 Ben bu bölüm hakkında yorum bile yapmayacağım. Ulu kişilik Necdet yinegözümüze sokuldu. (sayın senaristler ne yazarsanız yazın, Ahmete bile onu anladığını falan yazdınız ya ne diyeyim. ama asla, bu forumda tek başıma da kalsam bile, benim gözüme girmeyecek necdet kendi hesaplaşmasını yapmadığı sürece ben ki, senaryoda bütün saçmalıklara böyle davranmam ama anlayabilirim hadi olabilir falan dedim. Ama artık bu çok fazla. yok böyle bir şey. BU nasıl bir nedamettir.)
Neyse gelecek bölüm tahminim şimdi Rüyacık tabikide vazgeçemediği nejdet babası ve anneciği içeri girince, Ahmet babasına telefon falan edip yada işte nebileyim bir şekilde onun yanında kalacak. Ahmet bunları kurtaracak. KIzımız da Ahmete BABA, Baba falan diyecek. Ve bu işkence bitecek. bunlar bir aile olucak. Muhteşem bir senaryo. Baba dedirtmenin başka bir yolu yoktu sanki
Anası diyorki ''seni sevmekten kolay ne var'' Necdet var güzelim. Necdet tarif edecek, o izin verecek size, üçünüze ne zaman ve nasıl yaşamanız gerektiğini. Lütfen yani Sonuçta Ulu kişilk.
Yalnız ne menem şeymiş bu Necdet.....
Bu arada Yaseminin Rüyaya Ahmeti anlatma sahneleri kabul etmeliyimki çok güzeldi, çok beğendim o ayrı.
Ya dün ben Defne'ye çok sinir oldum Işık ile görüşmezmiş. Böyle bi seçim yapması çok zor Işık'ın. Demekki dostlukları buraya kadarmış.
Bu arada Salim de hapise girmiş sanırım. Şimdi Yasemin ile Necdet'te geliyo. :D:D
Deniz'de başka yer bulamadı yani.
Bu arada Ben bu bölümde Emine ve Işık'ın televizyon ile fotoğraf çekinmelerine çok güldüm ya. çok güzeldi.
Haa bide arkadaşlar dün 1969 dan 1970'e geçilen bölümde çalan şarkıyı bilen var mı? Çok güzeldi ama bir türlü bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
akşamki bölümdeki bazı sahneler o kadar güzeldi ki birden aklıma h.s ilk bölümleri geldi diyebilirim en çokta ahmet ve necdetin konuşma sahnelerini çok beğendim beğenmediğim bir yerde defne ne kadar yaşarı sevmesede ışıkla görüşmeme kararı alması doğru değildi açıkcası benim pek hoşuma gitmedi bu sonuçta bir iki yıllık bir arkadaşlık değil ki çocukluk arkadaşı onlar tıpkı babaları gibi belki bir gün onlarda babalrı gibi bir araya gelirler nede olsa dizide aylar çok çabuk geçiyor
birde son sahnede ah deniz ah yasminle necdetin başını belaya soktu şimdi onları gözaltına aldıkları zaman rüyanın ruh halini düşünemiyorum doğrusu
fatma-1721 10-11-07, 11:46 Herkese Merhaba;
Sevgili mmc ve goldrose yorumlarinizi okudum ve ikinizde haklisiniz,ama ben bu bölümü yine de sevdim cünkü haftalardir babasinin kizina nihayet kavusacagi günü,ikisinin de bu gercegi bilerek yanyana gelecegi sahneyi bekledim ve nihayet gördüm.Sirf bu sahne icin bile tüm sacmaliklara degerdi benim icin ayrica Selmanin torunu icin yaptigi hazirlik,heycani,o sahneleri de cok begendim,begendigim birkac sahne daha var.
Fakat bunca zamandir yilmadan bekledigimiz,görmek istedigimiz sahneleri kisa kestikleri ve sacma sapan repliklere duygusuzlastirdiklari icin senaristleri kiniyorum!
Karakterlere yazilan replikleri söyleyen oyunculara acidim ben dün aksam,gerek Cansel Elcin,gerek Beren Saat"bak simdi biz cok mutluyuz o yüzden Necdete karsi anlayisli,fedakar olabiliriz"(ya bugünleri göremeseydiniz?,ya cekilen onca acilar),gerek Okan Yalabikin söylemek zorunda kaldiklari o sacma replikleri söylerken zorlandiklarina inaniyorum.
Oyunculara yazilan bu tuhaf repliklere ve cizilen role ragmen oyuncular buna Cansel,Okan ve Beren de dahil güzel oynadilar bence cünkü bu replikler dudaklardan dökülürken o yüz ifadelerini yansitabilmek marifet ister.
Hele o son sahnede Necdetin söyledigi "onlar benim misafirim,birakin karimi,karimi birakin,birakin karimi".Yahu bunlar bosanmadi mi?Polisler evini basmis,yatakliktan iceri atiliyorsunuz "birakin karimi"diyorsun,ifadeniz alinirken sana sormayacaklar mi "hani karin di?siz bosanmissiniz"diye.Devamini gercekten cok merak ediyorum:icon_whis
Ahmeti Necdeti anladigi icin ve affettigi icin yine suclayamiyorum,bence adam artik yoruldu,cile cekmekten,nefret etmekten,kizmaktan,duygularina,cesaretsizligine yenik düserek cile ceken ve cektiren insanlardan(biri eski arkadasi Necdet,biri Ayla ve en önemlisi sevdigi kadin Yasemin),artik hepsi mutlu olsun ve bende sevdiklerimle mutlu olayim moduna girdi Ahmet,yoksa Necdetin elini siktiginda agzindan dökülen repliklere ragmen gözlerinde hala hakli bir sitem vardi,gözlerindeki bu ifadeyi Yaseminin ona "biz artik mutluyuz,Necdete karsi daha fedakar olabiliriz"dediginde de gördüm.
Senaristlerin Rüya Ahmeti bukadar severken,gercekleri ögrenmisken,Rüyayi bahane ederek bunca ay Necdetle Yaseminin ayni evde kalmasini saglamalari da akillara zarar bence.
Tüm yorumları okudum, özellikle Badger, Dizice, Shevek zaten benim söylemek istediğim noktaları açıkladıklarından bana birşey kalmadı. Dizinin ne hale getirildiğini, bunu hangi akla hizmet yaptıklarını anlamış değilim. 1. sezon ve 2. sezon arasında dağ kadar fark var, 2. sezon buram buram özensizlik kokuyor, Taylan olayı hariç beni etkileyen bir çekim bile olmadı. Özellikle ilk 16 bölümün kalitesini hatırlıyor ve neden böyle yaptıklarına akıl erdirmeye çalışıyorum.
Senaryoya söyleyecek lafım kalmadı artık, anlaşılan replik yazmaktan yorulmuş sevgili senaristler, beklediğimiz herşeyi geçiştiriyorlar. Ne ne oldu, nasıl , ne diyecek acaba lafları bu dizide anlamsız kalıyor artık.
Aslında merak bile etmiyorum dizinin gidişatını artık, bir Denizlerin asılması olayına bakmayı düşünüyorum zira heralde tek güzel ve anlamlı çekim o olacak. Onun harici ne olacak ki, Ahmet bile Necdet'e o lafları söyledikten sonra...
Artık vaktimi bu diziye harcamak istemiyorum, alışkanlıktan izlemek de istemiyorum zira fedakar Necdet ve ekürisi baydı beni artık. Oyuncuların performansında da ciddi düşmeler var, özellikle Laçin Ceylan'ı sezon başladığından beri Sevim rolünde oturtamıyorum, zaten Selma pastacı babaanneye dönüştürüldü, siyasi olaylar bizzat olayın içindekiler tarafından " a duymuş muydun" "evet, evet hatta bunlar bunlar da oldu" tarzına dönüştürüldü. Yazık oldu diyorum kısaca.
Ayrıca bir önerim olacak naçizane yapım ekibi ve senaristlere. Friendsten nasıl oldu Joey'in dizisini çıkardılar, Hatırla Sevgili'den de bir Fedakar Adam : Necdet Aygün dizisi çıkarsınlar, ay pardon ne gereği var zaten şu an Hatırla Sevgili'yi değil bu diziyi izlemekteyiz, değil mi sevgili çanlar?
yagmurkusagı 10-11-07, 12:16 Ya dün ben Defne'ye çok sinir oldum Işık ile görüşmezmiş. Böyle bi seçim yapması çok zor Işık'ın. Demekki dostlukları buraya kadarmış.
Bu arada Salim de hapise girmiş sanırım. Şimdi Yasemin ile Necdet'te geliyo. :D:D
Deniz'de başka yer bulamadı yani.
Bu arada Ben bu bölümde Emine ve Işık'ın televizyon ile fotoğraf çekinmelerine çok güldüm ya. çok güzeldi.
Haa bide arkadaşlar dün 1969 dan 1970'e geçilen bölümde çalan şarkıyı bilen var mı? Çok güzeldi ama bir türlü bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
bu konuda defne ve denize bende sinis oluyorum boşver ışık görüşmezlerse görüşmesinler
fatma-1721 10-11-07, 12:21 Ben bu bölüm hakkında yorum bile yapmayacağım. Ulu kişilik Necdet yinegözümüze sokuldu. (sayın senaristler ne yazarsanız yazın, Ahmete bile onu anladığını falan yazdınız ya ne diyeyim. ama asla, bu forumda tek başıma da kalsam bile, benim gözüme girmeyecek necdet kendi hesaplaşmasını yapmadığı sürece ben ki, senaryoda bütün saçmalıklara böyle davranmam ama anlayabilirim hadi olabilir falan dedim. Ama artık bu çok fazla. yok böyle bir şey. BU nasıl bir nedamettir.)
Neyse gelecek bölüm tahminim şimdi Rüyacık tabikide vazgeçemediği nejdet babası ve anneciği içeri girince, Ahmet babasına telefon falan edip yada işte nebileyim bir şekilde onun yanında kalacak. Ahmet bunları kurtaracak. KIzımız da Ahmete BABA, Baba falan diyecek. Ve bu işkence bitecek. bunlar bir aile olucak. Muhteşem bir senaryo. Baba dedirtmenin başka bir yolu yoktu sanki
Anası diyorki ''seni sevmekten kolay ne var'' Necdet var güzelim. Necdet tarif edecek, o izin verecek size, üçünüze ne zaman ve nasıl yaşamanız gerektiğini. Lütfen yani Sonuçta Ulu kişilk.
Yalnız ne menem şeymiş bu Necdet.....
Bu arada Yaseminin Rüyaya Ahmeti anlatma sahneleri kabul etmeliyimki çok güzeldi, çok beğendim o ayrı.
O bekledigin hesaplasmayi bence göremeyecegiz canim,bukadarcikti...Necdet bence yasattiklarinin benzerini yasayacaktir ve böylece adalet yerini bulacaktir,kiyisindan kösesinden de basladilar galiba.
Rüyanin Ahmete henüz "baba"diyememis olmasini anliyorum,icinde sacmalik barindirmayan ender sahnelerden biri buydu bence,bunca yildir "baba"dedigin ve sevdigin birini degistirmek kolay olmasa gerek.
sevimli.girl 10-11-07, 12:21 sonu belli olan dizilkeri hiç sevmiyorum ve bunun da sonu tahmin ettiğim şeklide çıkmasına sinir oluyorum. ben burdaki birçok arkadaşın aksine necdetin hala kandırıldığını, aldatıldığını düşünüyorum. dünkü bölümde yasemin ahmet ve rüya üçlüsünün yemeklere gitmesi, beraber olması ve necdeti bu kadar çabuk hayatlarından çıkarışları acayip sinirimi bozdu ve izlemeyi hiç sevmediğim sahnelerdi.
yaseminle ahmetin herşeyi bu kadar kolay unutup eski günlere dönmeleri, liseli aşıklar gibi parklarda buluşmaları ve bir önceki bölümde yaptıkları çok itici ve sinir bozucu. necdet ile rüyanın ayrılması hiç istemiyorum ama sanırım ayrılacaklar. necdet ne olursa olsun rüyanın babası ve hep öyle kalmalı.
dün necdetin ne kadar iyi ve kızını düşünen bir baba olduğu yine belli oldu. sırf psikolog rüyanın psikolojisi bozulmasın, gerçek babasından nefret etmesin diye ahmet hakkında olumlu şeyler söyledi ve kızının gerçek babasına alışması için elinden gelenin fazlasını yaptı. dünkü bölümde ise beni en çok etkileyen rüyanın necdete sana baba demek istiyorum demesi ve necdetin rüyayı parka götürdüğünde babasının elini bırakmak istememesi ve necdetin onlar görmeden onalara bakması.
necdetin ahmete söyledikleride çok yerindeydi. bazen aşkına duyduğun sadakat arkadaşına duyduğun sadakatten önce gelir ve maalesef ahmet bunu asla anlayamaz. dünkü bölümde yine necdeti kötüleyip bütün suçu onun üzerine yıkmaya çalışsada o da artık necdetin yaptıklarının farkıa vardı.
dediğim gibi bu dizinin de klasik bir sonla bitmesini istemiyorum. klasik son dediğim ahmet rüya ve yaseminin aile olması, mutlu meut yaşamsı ve necdetin güzideyle beraber olup evlenmesi.ben birçok arkadaşın aksine bunu istemiyorum ve ahmete ne kadar üzülsem, onunda rüya üzerinde birşeyler hakkı olduğunu, babası olduğunu bilsemde ben rüyanın necdetle beraber olmasından yanayım.
sonu belli olan dizilkeri hiç sevmiyorum ve bunun da sonu tahmin ettiğim şeklide çıkmasına sinir oluyorum. ben burdaki birçok arkadaşın aksine necdetin hala kandırıldığını, aldatıldığını düşünüyorum. dünkü bölümde yasemin ahmet ve rüya üçlüsünün yemeklere gitmesi, beraber olması ve necdeti bu kadar çabuk hayatlarından çıkarışları acayip sinirimi bozdu ve izlemeyi hiç sevmediğim sahnelerdi.
yaseminle ahmetin herşeyi bu kadar kolay unutup eski günlere dönmeleri, liseli aşıklar gibi parklarda buluşmaları ve bir önceki bölümde yaptıkları çok itici ve sinir bozucu. necdet ile rüyanın ayrılması hiç istemiyorum ama sanırım ayrılacaklar. necdet ne olursa olsun rüyanın babası ve hep öyle kalmalı.
dün necdetin ne kadar iyi ve kızını düşünen bir baba olduğu yine belli oldu. sırf psikolog rüyanın psikolojisi bozulmasın, gerçek babasından nefret etmesin diye ahmet hakkında olumlu şeyler söyledi ve kızının gerçek babasına alışması için elinden gelenin fazlasını yaptı. dünkü bölümde ise beni en çok etkileyen rüyanın necdete sana baba demek istiyorum demesi ve necdetin rüyayı parka götürdüğünde babasının elini bırakmak istememesi ve necdetin onlar görmeden onalara bakması.
necdetin ahmete söyledikleride çok yerindeydi. bazen aşkına duyduğun sadakat arkadaşına duyduğun sadakatten önce gelir ve maalesef ahmet bunu asla anlayamaz. dünkü bölümde yine necdeti kötüleyip bütün suçu onun üzerine yıkmaya çalışsada o da artık necdetin yaptıklarının farkıa vardı.
dediğim gibi bu dizinin de klasik bir sonla bitmesini istemiyorum. klasik son dediğim ahmet rüya ve yaseminin aile olması, mutlu meut yaşamsı ve necdetin güzideyle beraber olup evlenmesi.ben birçok arkadaşın aksine bunu istemiyorum ve ahmete ne kadar üzülsem, onunda rüya üzerinde birşeyler hakkı olduğunu, babası olduğunu bilsemde ben rüyanın necdetle beraber olmasından yanayım.
Valla sana tamamen katılıyorum. içimden gelenleri harfi harfine anlatmışsın. Bende necdet için üzülüyorum. Necdet bana göre bu kadar çok kin duylacak biri değil. Yasemin'e duyduğu aşk abna göreçok güçlüydü. Ve ona yardım etti. Rüya'yı yıllarca kendi kızı gibi sevdi. Ama bişeyi atladı sanırım. Rüya2nın gerçek babası Ahmetti. Ben açıkçası Yasemin ile Ahmet'in mutlu olmasını çok isterim. Onca şey yaşadılar. Necdet'te Güzideyle mutlu olacak eminim.
O bekledigin hesaplasmayi bence göremeyecegiz canim,bukadarcikti...Necdet bence yasattiklarinin benzerini yasayacaktir ve böylece adalet yerini bulacaktir,kiyisindan kösesinden de basladilar galiba.
Belki de o hesaplaşmayı görmemiz gerekmiyor. Belki de onlar adına o hesaplaşmayı bizim yapmamız gerekiyor. Herkes bu diziyi kendince farklı yönlerden bakarak izliyor. Herkes Necdet'ten aynı şeyleri duymayı mı bekliyor? Necdet ne kadar suçlu??? Yasemin'in içi ne kadar rahat??? Ahmet ne kadar yüce bir kişilik? Hepimize göre değişiyor. Kime izlediği normal gelirken kimimiz yaşanılan ki bizim de onlarla birlikte yaşadığımız acıların diyetini istiyor. Bu diyetin şiddeti de yine sana bana ona göre değişiyor.
Herkesin mutlu olması beklenemez tabi. Ya Ahmet mutlu olacak Necdet üzülecek. Ya Ayla mutlu olacak Yasemin yıkılacak. Ya da onlar üzülecek biz mutlu olacağız. Ya da tam tersi... En orta yolu bulma çabası, en olması gerekeni oldurma çabası, en güzeli gösterme çabası, kimseyi incitmeden bir şeyleri anlatma çabası..... vs. vs bu dizinin ekrana yansımadan önceki çırpınışları...
Bu yüzden %100 mutluluk çıkarmak zor verilenden. Olanın değerlendirmesini yapmak gelir elimizden. :icon_sorr
Ben ise şuan bakınca bir küçüğün yaşadığı psikolojiye odaklanıyorum dönüp dolaşıp... Sımsıkı tuttuğu bir eli bırakıp başka bir eli tutma zorunluluğunu ve hayatının travmasını yaşamış ve doğrulmaya çalışan bir çocuk. Ve aynısı olmasa da bir başka travmayı yaşayan bir ulus... Çırpınan gençler, ölümler, yanlışlar, doğrular, kaderin çizgisini elleriyle çizen şiddet, kan, kin... Aşktan daha önemli olan detaylar belki de...
Dünden beri kızgınlıklarımı biraz şaka ile biraz suluca dökmeye çalıştım ben de ortaya... Ama düşündükçe, okudukça, dışarda yağan yağmur cama vurdukça, fonda dalgakıran'ı duydukça yumuşuyor yüreğim... :icon_sorr
Hele de bugünün önemi ve anlamı da bir köşesinde yüreğimin... Burdan paylaşmak istiyorum. Sabah katıldığım bir Atatürk'ü Anma Töreni'nde izlediğim Oratoryoda Hatırla Sevgili müzikleri çaldı. :img-yes: İçim bir tuhaf oldu. O kadar çok yakışmıştı ki Ata'ya haykıran seslerin üzerine... Gözlerimden süzülen yaşlara engel olamadım... Gururlandım, hüzünlendim... Bir de aklımdan şunu geçirdim. Neden Hatırla Sevgili'de bir 10 Kasım izleyemedik... :sad53:
fatma-1721 10-11-07, 12:46 yaseminle ahmetin herşeyi bu kadar kolay unutup eski günlere dönmeleri, liseli aşıklar gibi parklarda buluşmaları ve bir önceki bölümde yaptıkları çok itici ve sinir bozucu. necdet ile rüyanın ayrılması hiç istemiyorum ama sanırım ayrılacaklar. necdet ne olursa olsun rüyanın babası ve hep öyle kalmalı.
Bunlar da senin düsüncelerin saygim sonsuz ama okuduklarim karsisinda nutkum tutuldugunu da yazmadan edemiyecegim.
Necdetin Ahmete söyledikleri dogruydu evet,Necdet "tek tarafli,saplantili aski"na yenik düstü ve aci cekti,nekadar "kendi düsen aglamaz"desekte düsen herkes aglar tabii,dizleri kanar falan filan......ama kimin kimi aglatmaya hakki var acaba?Necdet fedakarlikla basladigi isi saplantili,tek tarafli aski yüzünden bencillige dönüstürürken bir kadini(Yaseminin) yillarca ona borclu oldugunu düsündügü icin,onu kirmaktan korktugu icin,sevdigi adamdan ayri yasamaya ve geceler boyu aglamasina sebep olmaya,adeta onun vicdanini kullanarak onu hapis hayati yasamaya zorladi,buna hakki var miydi?
Diger taraftan Ahmete Yasemin icin "o benim karim"diyerek ve ondan gercekleri gizleyerek,ondan hem sevdigi kadini,hem cocugunu calmaya hakki var miydi?
Peki ya Rüya,su an yasadiklarina sebep annesi ve Necdet degil mi?
Necdetin cektigi aci bir yana(o kendi meselesi),cektirdigi aci insan haklarinin gaspiydi adeta ve senaristlerimiz bu sucu su kelimelerle bagladi"ask istemedigin seyleri sana yaptirir",insan olmayana ya da Necdet gibi insanligini,vicdanini bir süreligine rafa kaldirana yaptirir ama vicdan tasiyan hicbir insana yaptiramaz bence.
Necdet yaptiklarinin yanlis oldugunun su an farkinda ve artik dogru olani yapmaya calisiyor ve yapiyorda(Rüyaya Ahmet hakkinda söyledikleri....)ama bu bu güne kadar yaptigi yanlislari silmez,silemez.
Rüya babasinin (Ahmetin)yaninda yer alacaktir,olmasi gereken de bu zaten.Rüyanin karakter yapisinda da Ahmetin incelikleri var,benzerlikleri cok.
Necdette Rüyanin hayatinda herzaman önemli biri olarak kalacaktir ama daha fazlasi degil.
bölüm yorumumu ben de yazayım sonu cok garip ama üzüntülüydü neden herkes o kadar bağırdı cok anlamadım:):) ama el tutma sahnesı cok guzeldı sonunda alısacak!! ozellıkle annesının ahmetı ne kadar cok sevdıgını ogrendıkce daha da cok sevıcek:)
yasar ıle ısık ısın hızıyla ılerlıyorlar daha yenı unıversıte fln bıttı ama yıne de denız defne harun yasarı ne yaparlar bılmem hem ısık bılmıo mu harunu kacıranlar arasında yasar da vardı!!
soyle bır baktım da guzıdeyle necdet cok tatlılar...:) (içimden geldi)
bu bölüm yine hoştu bir de cabuk evlenseler ahmet ıle yasemın ahmet ne dıodu sana yaklasıorum artık gıbı soledı ya:)cok guzeldı ozlem bıtıyor...
sevimli.girl 10-11-07, 13:01 bu yasemini hapis altında tutma meselesini bir türlü anlamış değilim. sanki necdet yasemini prangalara bağladıda gitmesini engelledi. yaseminin rüyayı da alıp kıbrısçığa gideceği vakit bunu bile bile sesini çıkarmadı, gitme demedi, gitmesine engel olmadı. eğer yasemin kaldıysa bu yine kendisi için değil, o sabah rüyanın baba diyerek ağlaması yüzünderdir. rüyanın necdete ne kadar kuvvetli bir beğla bağlı olduğunu son anda da olsa anladı ve o yüzden gidemedi. necdet kimseyi zorla tutmadı, nitekim yasemin biz ahmetle aramızdaki sorunları çözdük dediğinde peki deyip yüzüğünü çıkardı ve ayrılmak istemesine hiçbir şey demedi. kimseyi zorla yanında tutmadı.
ayrıca ben yaşananlardan hiçbir zaman en büyük suçun necdette olduğunu düşünmedim. eğer bir suçlu varsa o da yasemindir. hamile olduğunu bile bile ayrılmak isteyen, sonra hamile olduğunu hatırlayıp gidip konuşmak isteyen ama ahmetin annesinin yüzünden ulaşamayan ve daha sonrada ulaşak istemeyen kendisi. ahmetin rüyadan haberdar olmamasının tek sebebi yasemin necdet değil.
Herkese merhablarbye
Benim anlmadıgım Necdet Ve Yasemin hala aynı evde kalmaları yav ardan tam 8 gecti nerdeyse 1 yıl olacak boşandıkları halde hala evdeler ya bir cocugun babasına baba demesi ona alışması bu kadar mı uzun sürer Yaa bu zaman içinde çokca vakit gecirdiler Aile ziyaretleri Gerci hepsi müzik eşliginde geciştirildi . sözler konuşmalar havada kald..ı ama hiç mi Ahmet'e alışmadı o zaman içinde hiç mi baba demedi ardan tam 8 ay gecmiş düşünün yani koskoca 8 ay yaaa
Bunlar da senin düsüncelerin saygim sonsuz ama okuduklarim karsisinda nutkum tutuldugunu da yazmadan edemiyecegim.
Necdetin Ahmete söyledikleri dogruydu evet,Necdet "tek tarafli,saplantili aski"na yenik düstü ve aci cekti,nekadar "kendi düsen aglamaz"desekte düsen herkes aglar tabii,dizleri kanar falan filan......ama kimin kimi aglatmaya hakki var acaba?Necdet fedakarlikla basladigi isi saplantili,tek tarafli aski yüzünden bencillige dönüstürürken bir kadini(Yaseminin) yillarca ona borclu oldugunu düsündügü icin,onu kirmaktan korktugu icin,sevdigi adamdan ayri yasamaya ve geceler boyu aglamasina sebep olmaya,adeta onun vicdanini kullanarak onu hapis hayati yasamaya zorladi,buna hakki var miydi?
Diger taraftan Ahmete Yasemin icin "o benim karim"diyerek ve ondan gercekleri gizleyerek,ondan hem sevdigi kadini,hem cocugunu calmaya hakki var miydi?
Peki ya Rüya,su an yasadiklarina sebep annesi ve Necdet degil mi?
Necdetin cektigi aci bir yana(o kendi meselesi),cektirdigi aci insan haklarinin gaspiydi adeta ve senaristlerimiz bu sucu su kelimerle bagladi"ask istemedigin seyleri sana yaptirir",insan olmayana ya da Necdet gibi insanligini bir süreligine rafa kaldirana yaptirir ama vicdan tasiyan hicbir insana yaptiramaz bence.
Necdet yaptiklarinin yanlis oldugunun su an farkinda ve artik dogru olani yapmaya calisiyor ve yapiyorda(Rüyaya Ahmet hakkinda söyledikleri....)ama bu güne kadar yaptigi yanlislari silmez,silemez.
Rüya babasinin (Ahmetin)yaninda yer alacaktir,olmasi gereken de bu zaten.Rüyanin karakter yapisinda da Ahmetin incelikleri var,benzerlikleri cok.
Necdette Rüyanin hayatinda herzaman önemli biri olarak kalacaktir ama daha fazlasi degil.
Çanım aynen katılıyorum sana...Necdet çaldığı bir hayatın ellerinden kayıp gitmesi sonucu acı çekiyor ama bu hayat zaten ona ait değildi,yıllarca Ahmet onları köşeden kenardan kendine ait olduğunu bilmediği bir hayatı izledi,bir yabancı gibi kaldı,şimdi sıra Necdette ama Necdet neden hiç iç hesaplaşma yapmıyor ve herkes gerçek ötesi bir metanetle olanları kabullenip Necdeti övüyor,anlıyor,bağrına basıyor,vazgeçemiyor...ne Güzide ne Yasemin ne Rüya...Herkesi etrafına bir almış,aman Necdet üzülmesin,aman Necdet kırılmasın,aman Necdet yalnız kalmasın,ona biraz daha cömert davranabilirlermiş...Yahu zaten adam yıllardır çalıntı ve tamamen özenti bir hayatı yaşadı,bence bırakın da o da biraz kendiyle hesaplaşsın ama herkes bu kadar ona hak verirken ve takdir ederken neden böyle bir şeye gerek duysun ki???
Yanlış anlaşılmasın Necdeti ben de anlıyorum ama anlamam yaptıklarını haklı ve doğru bulmamı gerektirmiyor değil mi?:icon_whis
fatma-1721 10-11-07, 13:12 bu yasemini hapis altında tutma meselesini bir türlü anlamış değilim. sanki necdet yasemini prangalara bağladıda gitmesini engelledi. yaseminin rüyayı da alıp kıbrısçığa gideceği vakit bunu bile bile sesini çıkarmadı, gitme demedi, gitmesine engel olmadı. eğer yasemin kaldıysa bu yine kendisi için değil, o sabah rüyanın baba diyerek ağlaması yüzünderdir. rüyanın necdete ne kadar kuvvetli bir beğla bağlı olduğunu son anda da olsa anladı ve o yüzden gidemedi. necdet kimseyi zorla tutmadı, nitekim yasemin biz ahmetle aramızdaki sorunları çözdük dediğinde peki deyip yüzüğünü çıkardı ve ayrılmak istemesine hiçbir şey demedi. kimseyi zorla yanında tutmadı..
Yasemini tabiiki Necdet prangalara baglamadi ama Yaseminden Ahmetin onun icin kayseriye geldigini gizleyerek onun elinden bir tercih yapma hakkini almadi mi?Bu gercegi Yasemin hala bilmiyor.Yasemin kendi vicdanina mahkum oldu ve Necdette buna izin verdi,bence bu insani zorla tutmaktan daha da kötü.
ayrıca ben yaşananlardan hiçbir zaman en büyük suçun necdette olduğunu düşünmedim. eğer bir suçlu varsa o da yasemindir. hamile olduğunu bile bile ayrılmak isteyen, sonra hamile olduğunu hatırlayıp gidip konuşmak isteyen ama ahmetin annesinin yüzünden ulaşamayan ve daha sonrada ulaşak istemeyen kendisi. ahmetin rüyadan haberdar olmamasının tek sebebi yasemin necdet değil.
Ne Yaseminin sucu Necdeti ne de Necdetin sucu Yasemini baglar.
Yasemin hataliydi,bunu 1001 inci kez yaziyorum sanirim(hatta bugün bile söyledigi bir sürü sey hatali)ama yine de sebepleri,gerekceleri vardi oysa Necdetin Ahmetin kayseriye geldigini Yaseminden gizlediginde ve orada gercegi Ahmete söylemedigindeki ve sonrasinda yaptiklarinin tek sebebi Yasemini kaybetmemek,onu yaninda tutabilmek....bu cok önemli bir fark degil mi?
çalıkuşu78 10-11-07, 13:15 shevekçann
Hatırla Sevgili" dizisi eklektik bir biçimde "Superhero Necdet'i Seveceksiniz Ulen" komedisiyle birlikte bize dayatıldı:icon_whis
çok güzel bayıldım ya "Superhero Necdet'i Seveceksiniz Ulen"
bizler dayatmacı zihniyetlerden sıtkını sıyırmış forumdaşlar olarak ülenlere heyytlere pabuç bırakacak kişilermiyiz:ditoh..bizi o kadar hiçe sayıyorlar ki düşüncelerimiz algılarımız onlara nanay geliyor..necdeti bize dayatırken aşktan vazgeçmiş beklentilerini şefkat duygusuna indirmiş darbe almış kaybetmiş kadınların psikolojisine atıfta bulunarak yazıyorlar galiba.. bu derin tahlilleri çoğunda çok sıkıldığım bunalıma girdiğim gündem dışı kalmayayım diye izlediğim
sanat filmlerinde yapabilirler.. ama akşamları günün yorgunluğunu atmak ve yoğunluktan başkaldırmak için seyredilen dizilerde yapmamalılar..bunalım takılmak istiyorsam nuri bilge ceylan filmleri ve hele 5-6 denemede bitirebildiğim meleğin düşüşü ne güne duruyor.. açar onları seyrederim.. olmıcak şeyleri yazarak dizinin gerçeklik duygusunu yerlebir ettiler...troest
yetmişli yıllara geldiğimize göre diziye şule yüksel şenler ve türban olayı ne zaman girecek çok merak ediyorum.. acaba hangi dizi kahramanı şulenin konuşmalarını dinleyip kitaplarını okuyup hidayete erip türban takacak acaba.. herhalde bunu da koyarlar diziye.. çünkü herşeyden azar azar veriyorlar.. çünkü o dönemlerde mini etekli çok kızın etkilenip çarşafa girdiğini okudum.. ve akrabalarımdan biri de bunu bizzat yaşamış..hala da öyle çarşaflı..ışık olabilirmi ki bu karakter çok mini giyiyor da..:icon_ange
fatma-1721 10-11-07, 13:36 Çanım aynen katılıyorum sana...Necdet çaldığı bir hayatın ellerinden kayıp gitmesi sonucu acı çekiyor ama bu hayat zaten ona ait değildi,yıllarca Ahmet onları köşeden kenardan kendine ait olduğunu bilmediği bir hayatı izledi,bir yabancı gibi kaldı,şimdi sıra Necdette ama Necdet neden hiç iç hesaplaşma yapmıyor ve herkes gerçek ötesi bir metanetle olanları kabullenip Necdeti övüyor,anlıyor,bağrına basıyor,vazgeçemiyor...ne Güzide ne Yasemin ne Rüya...Herkesi etrafına bir almış,aman Necdet üzülmesin,aman Necdet kırılmasın,aman Necdet yalnız kalmasın,ona biraz daha cömert davranabilirlermiş...Yahu zaten adam yıllardır çalıntı ve tamamen özenti bir hayatı yaşadı,bence bırakın da o da biraz kendiyle hesaplaşsın ama herkes bu kadar ona hak verirken ve takdir ederken neden böyle bir şeye gerek duysun ki???
Yanlış anlaşılmasın Necdeti ben de anlıyorum ama anlamam yaptıklarını haklı ve doğru bulmamı gerektirmiyor değil mi?:icon_whis
Tabiiki gerektirmiyor,anlamak ayri,tasvip etmek,hakli görmek ayri...ama ben Necdete hak verenler kervanina sokulan Ahmeti ayri tutuyorum.
Ahmette bizim gibi Necdeti anladi ama ona hak vermedi bence.Ahmet Yasemini seviyor,hemde cok seviyor,bir laf vardir ya "atsam olmaz,satsam olmaz"diye Ahmetinki de o hesap,artik aci cekmekten,kizmaktan bikmis usanmis,aci-tatli herseyi geride birakmak ve sifirdan sevdigi kadinla ve kiziyla yeniden baslamak isteyen bir Ahmet var.
Necdetin de Rüyanin hayatinda cok önemli bir yeri var,sadece onun degil Yaseminin hayatinda da,gerci Ahmet Yasemine kayseri olayini anlatsa durum biraz degisir ama yeniden tepkiler,yeniden gerginlik,adam yoruldu artik,üstelik cikacak bu yeni gerginlikten Rüya yine etkilenir,Ahmet bunu idrak edebiliyor ve artik herseye noktayi koyuyor.
Necdetin yaptigi haksizliklara ragmen onun karisinin ve kizinin hayatini kurtardigini da aklinin bir kösesinde barindiran Ahmetin onun elini sikmasini ve ona mutluluk dilemesini ben cokta yadirgamadim,Ahmet ona tesekkür ettiyse karisi ve kizinin hayatini kurtardigi icin etti ama gözlerinde yine de hakli bir sitem vardi,Ahmet farki diyorum ama onu Necdeti fedakar ilan edenler kervanina katmiyorum,buna gönlüm razi olmuyor....fakat bu sahnede Ahmete söylettikleri replikler icin senaristlere cok kizginim.
70lere geçerken çalan şarkının adı Güzel Ne Güzel Olmuşsun Fikret Kızılok ama HS'deki gibi söylenmiyor.O versiyonu başkası söylemiş olmalı.
Çok sağol bella bende sabahtan beri arıyodum. Bide aklımda da sadece "saçın örülmeyeli" sözleri kalmış. Çok sağol.
tekrar selam
dün akşamki bölüm bir çoğunuzu tatmin etmemiş bende bazı olayların çok çabuk ilerlemesine taktım rüya babasının ahmet olduğunu anladı,onunla buluştu,yasemin ve ahmet kırlarda birbirlerine atladılar,necdet ve yasemin boşandılar,denizler yine olaylara karıştı ve bu sefer yaseminlerinde başını yaktılar bir ara başım döndü hızdan tabi bu arada yar ailesi bol bol aile ziyaretleri yaptı
bu hızlı trafiğin içinde aklımda kalan en güzel görüntü ise siyah kazaklı MMC ahmet oldu:img-in_lo acaba eğer olursa ileride müstakbel eşime siyah kazak giyme şartımı koysam ama ahmet gibide olmazki neyse vazgeçtim:img-blush
bir dahaki bölümün hero su olacak olan ahmet kızıylada güzel zamanlar geçirir inşallah yalnız lütfen bu sahnelerde lütfen siyah kazağını giysin yani hasta falan olur diye dedim başka bir niyetim varsa ne olayım:img-blush
Yine geldimbye
Dizinin son sahnesini de bir ele alaym dedim...Denizin iki arkadaşını Yaseminlere getirmesi bir kere çok saçma düşündüğümüz zaman çünkü Denizin Yaseminle akraba olarak da pek bi şey paylaştığını söyleyemeyiz,eee Yasemin ve Necdetin belli bir siyasi görüşü de yok zaten,bu durumda oraya götürmesi sadece senaristlerin istediği bir durum.Burdan varılacak bir nokta olmalı,ya Rüyanın Ahmeti kabullenmesi için ya da Necdetin de ülke gerçeklerini fark edip hazır üniversite kapılarına girmişken bir de siyaset kapılarına dayanması için...:icon_whis
Dizide olaylar o kadar aceleye getiriliyor ki tam bir sahnenin duygusallığına kapılacakken,içimize sindirecekken hoooppp başka bi sahne,hoppp 8 ay geçmiş...8 ay geçmiş ama değişen bi şey de yok.Bizim iki bitirim ikili halen aynı evde...Arada bir Necdet sıkılınca Güzideye gidiyor,Yasemin parklarda Ahmetle kaçamak yapıyor...Defne hem evden ayrı hem de erkek arkadaşı ile aynı evi paylaşıyor,yıl 1970...Ya bu dönem madem bu kadar herkes rahattı,her türlü garip ilişki hoş görülüyordu keşke bizde o dönemi yaşasaymışız.Bunca özgürlük,modernlik, çağdaşlık varken bir ülkede niye gençleri o halde???Denizlerin Yaşara tepkisini anlıyorum hak da veriyorum ama Işıkla arkadaşlıklarını bitirmelelerini anlamıyorum.Işıkla Yaşarın olmadığı ortamlarda da görüşebilirler değil mi?:icon_whis
Bir de bu arada bir sıkıyönetim mi ilan edildi nedir?O kadar hızlı geçiyor ki hayal mi gerçek mi belli değil...Siyaseti bu kadar kopuk anlatırlarsa biz nasıl anlayacağız?
tekrar selam
dün akşamki bölüm bir çoğunuzu tatmin etmemiş bende bazı olayların çok çabuk ilerlemesine taktım rüya babasının ahmet olduğunu anladı,onunla buluştu,yasemin ve ahmet kırlarda birbirlerine atladılar,necdet ve yasemin boşandılar,denizler yine olaylara karıştı ve bu sefer yaseminlerinde başını yaktılar bir ara başım döndü hızdan tabi bu arada yar ailesi bol bol aile ziyaretleri yaptı
bu hızlı trafiğin içinde aklımda kalan en güzel görüntü ise siyah kazaklı MMC ahmet oldu:img-in_lo acaba eğer olursa ileride müstakbel eşime siyah kazak giyme şartımı koysam ama ahmet gibide olmazki neyse vazgeçtim:img-blush
bir dahaki bölümün hero su olacak olan ahmet kızıylada güzel zamanlar geçirir inşallah yalnız lütfen bu sahnelerde lütfen siyah kazağını giysin yani hasta falan olur diye dedim başka bir niyetim varsa ne olayım:img-blush
tabi canım başka ne gibi bi niyetin olabilirki:img-yes:
bence giysin hiç çkarmasın,yaz kış onla gezsin.. tabi aradada borda t-shirt'te giyebilir:img-in_lo
gelecek haftaki bölüm ahmet-rüya için iyi bi bölüm olucak.. rüya ahmet'in çabasını gördükçe onu dahada sevecektir.. zaten ahmet'i sevmekten kolay ne var:img-in_lo
bide sorgu sırasında falan yasemine kötü muamele ederlerse ahmet'in haşin hallerinide görürüz..hatta mümkünse bikaç kişinin ağzını burnunu dağıtsın.. küçücük bi çocuğa nasıl davranılması gerektiğini bilmeyen insanlara başka türlü muamele edilmez zaten..
evetttt artık klasikleşen şahsımın hazırladığı bir dizi sonrası anketle daha birlikteyiz hemen sorulara geçeyim efendim:img-wink:
1-)ahmetin babası olduğunu anlayan rüya ona küçük adımlarlada olsa yaklaşırken yakında sözlü olarakta "baba" demeye başlarmı?
2-)necdetin ahmetle ilgili rüyayla yaptığı konuşmaları nasıl buldunuz?
3-)sizce necdet üniversitede hangi bölümde okur ve oda siyasi olaylara karışırmı?
4-)deniz ve defnenin ışık a takındıkları tavırlar sizce doğrumuydu?
5-)yaseminin ahmet konusunda rüyayla paylaştıkları ve birlikte geçirdikleri vakitler ilerisi için umut verdimi?
6-)resmen boşandıkları halde rüya için birlikte yaşamaya devam eden yasemin ve necdetin bu davranışları sizce yerindemidir ve evlerini ne zaman ayırırlar?
7-)saklanmaktan sıkılan kerimanın yolu rızayla nerede ve nasıl kesişir bunun sonucunda aralarında tekrar bir ilişki başlarmı?
8-)yaseminin ahmete söyledikleri ve bunun neticesinde ahmetin necdetle görüşmesi sizce nasıldı?
9-)yasemin ve ahmet yakın zamanda evlenirmi ve eğer evlenirlerse rüyanın tepkisi ne olur?
10-)polis baskını sebebiyle yasemin ve necdet hapse girermi eğer girerlerse rüya ile ahmetin ilişkileri nasıl olur?
hadi bakalım buyrun yeni anketimi cevaplamayabye
Allah'im ne kadar ucubik bir bolumdu yine. Artik, oyle aliskanliktan izliyorum. Acele bile etmedim. Dizi bitti, 6 saat sonra izledim. O Necdet-Ahmet sahnesinde, Necdet'ten nefret ettim. Necdet-Yasot bosanma sahnesinde, Yasot'tan nefret ettim. Adam bir aileyi dagitti, herkesin hayatini mahvetti. Tesekkur ediyorlar. Hele Ahmet? Ahmet'i de artik ne hallere dusurduler. Ha, bir tesekkur etmedigi kaldi. Sormadi, neden pastanede, "O benim karim" diye diklendin diye. Bir de hala "Yasemin, hep yaninizda olacagim" diyor. Ya, sana ihtiyaci mi var artik Yasemin'in? Bari, "Ruya'nin yaninda olacagim" de.
Demek insan bazen aski icin arkadasligini feda edermis? Bir dakika! Yasot da arkadasligi icin askini feda etmisti. Ha, ben anladim. Konu ne olursa olsun, feda edilen Ahmet oldugu surece sorun yok! Affedelim. Ben herkes hakettigini bulsun demiyorum. Hayat oyle degil. Ama en azindan, yaptigi haltlar ortaya cikan insanlar sebepsiz yere affedilmesin. Gercekci olsunlar ya.
Oyle degil. Necdet'in yaptiklari affedilebilir mi? Diyelim edildi. Ozur bile dilemedi adam ya. Ozur bile dilemeden affedildi. Bu ne bicim bir hikaye? Bu ne zirvalik? Senaristler unutur da, ben o nikah sahnesini, pastane kavgasini unutmam. Dallas bu diziden iyiydi. En azindan JR'i iyi/fedakar adam diye yutturmaya calismiyorlardi.
Bu arada 1970'te Deniz'in Defne'yle tum ailelerin bilgisi dahilinde beraber yasamasini ve kimsenin agzini acip bir laf etmemesini de takdirle karsiliyorum. Yil 2007, hala daha ailesi bile bile erkek arkadasiyla yasayabilecek kac kisi var Turkiye'de? Bu 40 yil once. Insan biraz mantikli yazar sunlari, anlamiyorum ki.
Bir mahkemeyi 4 bolum uzatip, bir bolumu kan almayla geciren senaristler, Ahmet'le Ruya'nin yakinlasmasini, Ahmet'le Yasemin'in yasadiklari bir kisi, her seyi tak bir montaja sigdirdilar. Bu arada Ahmet yine esantiyondu hikayede. Hem de karaktersiz bir esantiyon. Tabii Yasot, sen kizimi da al, git, bosandigin sahte kocanla yasamaya devam et. Biz gizli gizli parklarda bulusalim. Ahmet de gozumden dustu. Eee, dizide sevdigim kimse kalmadi.
Bu arada Deniz'ler HALA daha Yasar'in Harun;u kacirdigini soylemediler. Sir sanki.
Bunlar seyirciye mi garez, yoksa mantiga mi?
Bu bolumde mantikli, duzgun tek bir sahne vardi.
Guzide: Ben bunu senin icin yapmadim ki. Kendim istedigim icin yaptim.
Necdet: Sana minnet duymami hic istemiyorsun degil mi?
Guzide: Hayir, beni bu yuzden sevmeni istemiyorum
Gibi bir seyler.
Guzide forumun sesi oldu! Evet, insan bir seyi istedigi icin yapiyorsa, o fedakarlik olmaz. Minnet duyulacak bir sey yoktur. Necdet'e bunu ikinci kez soyluyor; ama anlayan var mi ki?
Neyse, bu dizi, Turk TV tarihine en iyi dizilerden biri olarak gecebilirdi. O tren bu sezon basinda kacirildi. Ama bu bolumle artik, iyi bir dizi olmaktan bile cikti. Ben artik TUrk dizisi izlemesem iyi olacak galiba. Hepsi bozuluyor nasil olsa. Temel mantik kurallari senaristleri baglamiyor.
Diziceçan yorumuna kelimesi kelimesine katılıyorum :img-in_lo Senaristlerimiz ya çok mantıksız sahneler yazdıklarının farknda değiller ya da izleyiciye kasıtları var ya da çok idealistler :icon_whis
Bu arada herkese merhaba :img-in_lo
O 7 ay süresince Rüya'nın hala alışamamış olması çok ilginç Necdet&Yasemin hemen boşanmaya karar verdiler başvuracaklardı o niye 7 ay sürdü o da çok ilginç o zamanlarn insanların boşanması o kadar zor muydu....7 aylık bir süre diliminde her şeyin aynı tas aynı hamam devam etmesi bilemiyorum...
Dediğin gibi bu dizi dizi tarihinin en iyi dizilerinden biri olabilirdi ama ne yazıkki bu fırsatı tıpkı Yasemin gibi elinin tersiyle itti ...:icon_whis
Böyle acaip acaip geçiştirmeler yerine bu sahneleri detaylı bir şekilde anlatsalardı bu bölüm Necdet&Yasemin boşansalardı ondan sonra biraz süre geçseydi Necdet evden ayrılsaydı Rüya'nın Ahmet'e baba dediği çok güzel repliklerle çok güzel bir sahneyle verilseydi ardından Yasemin&Ahmet evlenselerdi ve aynı eve çıksalardı ondan sonra da böyle bir olay olacaksa da böyle bir olay yine her zamanki gibi Yüzük Kardeşi olan Necdet&Yasemin'in başına değil de Ahmet&Yasemin'in başına gelebilirdi illa her sahnede Necdet mi olması gerek vallahi bayılaazaaaam:img-swoon Hem Ahmet'in "bırakın karımı ve kızımı " diye bağırması daha anlamlı ve mantıklı olurdu...
Zaten dizideki her karakter Necdet gibi mülayim,sıkıcı bencil bir karakter uğruna harcandı gitti bi biz kaldık ayaklarına kapanıp "sen çok acı çektin" demeyen :icon_whis:img-hyste Pek de acı çekti ya başkasının karısına göz koyunca başkasının çocuğuna sahip çıkınca acaba vicdan azabından mı acı çekti desem o da yok ...hayat onun hayatı değildi çalınmış bir hayatı yaşayınca mutlu olması da beklenemez ama acı çekmesi Yasemin onu sevmedi diye acı çekmiş yıllarca :img-pilotYa Ahmet'in yerinde olsaydı napardı acaba onun kadar nazik olacağını hiç sanmam yine bas bas bağırırdı ....
Keşke şu diziyi izlerken Necdet'in yanında onu destekleyen biri olsaydım hiç değilse rahat rahat izlerdim her sahnede rahat eder onun fedakarlıklarıyla(?????!!!!)övülmesinden büyüüük bir keyif alırdım ....Her zaman Yasemin'lerin yanında olacakmış rahat bırak artık şunları ben gerçek bir hayatta böyle şeyler düşünemiyorum ben başka biriyle evli olucağım ondan çocuğum olacak diğer adam da (her ne kadar arkadaşda olsak) yanımda olacak hem de hep peeeeehhh Türkiye'de mi geçiyor dizi Özgürlükler Ülkesi'nde mi belli değil....
Defne&Deniz olayından da anladığımız kadarıyla bu dizi Türkiye'de geçiyor olmalı (öyle gözüküyor)ama tabi 3000'li ya da 4000'li yıllarda :icon_whis
bir_adı_yok 10-11-07, 15:32 yetmişli yıllara geldiğimize göre diziye şule yüksel şenler ve türban olayı ne zaman girecek çok merak ediyorum.. acaba hangi dizi kahramanı şulenin konuşmalarını dinleyip kitaplarını okuyup hidayete erip türban takacak acaba.. herhalde bunu da koyarlar diziye.. çünkü herşeyden azar azar veriyorlar.. çünkü o dönemlerde mini etekli çok kızın etkilenip çarşafa girdiğini okudum.. ve akrabalarımdan biri de bunu bizzat yaşamış..hala da öyle çarşaflı..ışık olabilirmi ki bu karakter çok mini giyiyor da..:icon_ange
şule yüksel şenler'in hayatını çarpıtmadan doğru bir şekilde yansıtmalarını çok isterim...
ama aslında bir yönden de istemiyorum...çünki birebir canlandırabileceklerini sanmıyorum...
ben şule yüksel şenler'in hayatını okudum...diziye konu olabilecek değerde bir hayat mücadelesi vermiş...ve dediğin gibi çoğu genç kızın hayatını etkilemiş...
ama eğer bu dizye yansırsa ışık'tan ziyade rüya etkilensin dermişim:)...zaten 80 li yıllardan sonra üniversitelerde örtülü kızlar da boy göstermeye başlamış...bide bakmışız rüya da bunların içinde......
tamam kabul ediyorum fazla uçtum....
Herkes takmış Necdet'e ya.. En sevilmeyen karakter bu sitede o, hakkında en çok yazılan da karakter de o.. Bu kadar gıcık oluyorsanız neden hakkında bu kadar çok şey yazıyorsunuz.. Bence ona karşı olumsuz tavrınızı onun hakkında bir şey yazmayarak.. ya da çok inandığınız Ahmet&Yasemin aşkı hakkında yazın.. her açtığımda aynı şeyleri görmekten gerçekten sıkıldım.. Bu senaryonun bundan sonra düzelecek hali de yok zaten.. Her bölüm daha garip bir hal alarak, daha saçma olaylara şahit oluyoruz..
Necdet'e çok kızamasam da bana da dünün en saçma sahnesi Ahmet&NEcdet sahnesiydi..
Ayla'nın dediği gibi Ahmet gerçekten çok saf (kötü anlamda demiyorum..)
Olayları çok çabuk unutuyor..
Ahmet Yaseminin kavuşamama nedeni olarak Necdeti görmesem de araya giren onca olayın bir görüşmeyle kapanması gerçekten tuhaf..
Yasemin ''unutma o ikimizin de arkadaşı'' dedi, Ahmet hemen gitti Necdet'e :)
Tamam en sonunda ben de barışmalarını isterdim ama bu bence bu kadar yüzeysel ve saçma bir zamanlama ile olmamalıydı..
Testi cevaplamak istedim ben de :)
1-)ahmetin babası olduğunu anlayan rüya ona küçük adımlarlada olsa yaklaşırken yakında sözlü olarakta "baba" demeye başlarmı?
Elbette başlayacaktır.
Açıkçası tam hatırlayamadım replikleri ama iyi bir konuşmaydı diye hatırlıyorum :)
3-)sizce necdet üniversitede hangi bölümde okur ve oda siyasi olaylara karışırmı?
Necdet artık arananlara yataklık eden bir suçlu :)
Olabilir valla.. :) Hangi bölümde okur bilemiyorum..
Doğru demek belki çok doğru olmaz ama hangi hislerle dediklerini de çok iyi anlayabiliyorum..onlar için çok kötü bir durum..
5-)yaseminin ahmet konusunda rüyayla paylaştıkları ve birlikte geçirdikleri vakitler ilerisi için umut verdimi?
Bence Yasemin hep bu dizinin en mantıksız karakteri olacak..
6-)resmen boşandıkları halde rüya için birlikte yaşamaya devam eden yasemin ve necdetin bu davranışları sizce yerindemidir ve evlerini ne zaman ayırırlar?
Yerindeydi ama çok uzattılar artık..
7-)saklanmaktan sıkılan kerimanın yolu rızayla nerede ve nasıl kesişir bunun sonucunda aralarında tekrar bir ilişki başlarmı?
Bence Rızayla değil de o şöfür ile bir şeyler olabilir..
8-)yaseminin ahmete söyledikleri ve bunun neticesinde ahmetin necdetle görüşmesi sizce nasıldı?
Üstte de yazdım... olması gereken ama çok yüzeysel repliklerle, çok yanlış zamanlamayla yapılmış o an için saçmaydı
9-)yasemin ve ahmet yakın zamanda evlenirmi ve eğer evlenirlerse rüyanın tepkisi ne olur?
Evlenir herhalde bu olayların sonucu evlilikle biter herhalde :)
Ahmet'e de alışacak Rüya bir tepki vermez herhaşde..
10-)polis baskını sebebiyle yasemin ve necdet hapse girermi eğer girerlerse rüya ile ahmetin ilişkileri nasıl olur?
Hapse değil de gözaltına alınabilirler fln..Ahmet çıkarır bunları fln, Rüya Ahmet bağları gelişir (herkesin düşündüğü gibi :))
bir_adı_yok 10-11-07, 15:49 evetttt artık klasikleşen şahsımın hazırladığı bir dizi sonrası anketle daha birlikteyiz hemen sorulara geçeyim efendim:img-wink:
illaki der...demesi lazım..ve dedirtirlerde...
zoraki bir konuşmaydı..mecbur kaldı..olması gerekendi...
yok yok necdet'in yapısı uymaz siyasi olaylara...dış ticaret okusun..sonrada dünya çapında pastacı olsun...
doğru değildi..ama o zamanda da ateşli birer dava savunucuları olarak onlardan ancak bu beklenirdi...ama her ne olursa olsun karşındaki insana da saygı duymak zorundasın..
çok umutluyum umut doluyum...:img-icecr
bilmemki valla....bu iş bana uymaz ama..bakıyorum da ahmet dahil herkeze uymuş...şimdi hayatımdan da değerlendirme yapıyorum...cık diyorum asla böyle birşey olamaz......evlerini en kısa zamanda ayırsınlar bi zahmet..yetti artık...
ben derimki rıza ile keriman'ın yolları hiç kesişmesin..kamil daha bi yakıştı keriman'a.
berbattı...
evlenir..rüya'nın bir tepkisi olacağını zannetmiyorum...daha ne tepkisi canım onca zaman geçti..
süper olur..zaten bu baskın işini onun için yaptırdıklarını düşünüyorum..rüya ahmet'e mecbur kalsın diye..ve ahmet necdet'i kurtarıp rüyâ'nın takdirini kazansın diye..
Bu arada Necdet Rüyanın Ahmetin hediyesi kitabı fırlatması ile ilgili durumu yorumlarken dedi ya,eee hepimiz artık birer pedagog olduğumuz için..Ahhh sorma diyecektim bizde forum halkı olarak olduk ama ne fayda???:img-wink:
Bir de Yaşarın Denizle konuşmasındaki o kendinden emin daha doğrusu bizim şaşkın Işık'tan emin tavrı beni sinir etti.Denize dedi ya,yapamadın di mi Işık'ı koparamadın benden,demek her istediğin olmuyormuş...Orda tamam dedim bu çocuğun derdi kesin ailesinin fakir oluşu,Işıkla sınıf atlamış oluyor aklınca...Belki de Işık'a olan aşkı bile bu sebepten... :icon_whis
bir_adı_yok 10-11-07, 16:01 Bir de Yaşarın Denizle konuşmasındaki o kendinden emin daha doğrusu bizim şaşkın Işık'tan emin tavrı beni sinir etti.Denize dedi ya,yapamadın di mi Işık'ı koparamadın benden,demek her istediğin olmuyormuş...Orda tamam dedim bu çocuğun derdi kesin ailesinin fakir oluşu,Işıkla sınıf atlamış oluyor aklınca...Belki de Işık'a olan aşkı bile bu sebepten... :icon_whis
belkide kahramanımız ışık'ı hidayete! erdirmek istiyordur...hani sevabına...
töbe töbe...
ya yaşar ışık'a aşık olmuş, ışık'ta yaşar'a...
ama tabi okadar zıtlarki...hem yaşantı olarak hemde karakteristik özellik olarak...
bence artık deniz, defne bilumum aile fertleri bıraksınlar...
ne halleri varsa görsünler..evlensinler..boşansınlar..anlaşsınlar ve ya anlaşamasınlar...
ışık yaşar'ın safına geçecekmiş...e bırakın artık, bu yaşar'a sebep fikirlerinide değiştirecekse zaten ondan adam olmaz...
büyük konuşmak gibi olmasında dünya üzerime gelse fikirlerimi başkası için değişmem..ve karşımdaki mmc ahmet'te olsa kafamın içini etkileyemez...
zaten karşıma biri çıkarsa ilk olarak siyasi konjektürünü sorgularım...para pul işlerine sonrar gireriz..:img-hyste
[QUOTE=blue&blue;5298477]
Herkesin mutlu olması beklenemez tabi. Ya Ahmet mutlu olacak Necdet üzülecek. Ya Ayla mutlu olacak Yasemin yıkılacak. Ya da onlar üzülecek biz mutlu olacağız. Ya da tam tersi... En orta yolu bulma çabası, en olması gerekeni oldurma çabası, en güzeli gösterme çabası, kimseyi incitmeden bir şeyleri anlatma çabası..... vs. vs bu dizinin ekrana yansımadan önceki çırpınışları...
Blue&Blue,
Senaristlerin hem Ahmetçileri hem de Necdetçileri memnun etmeye, orta bir nokta bulmaya çalıştıklarını düşündürdü bana bu yazdıkların.
Yasemin Ahmetle barıştı ama Necdet'le yaşıyor.
Rüya Ahmet'in kızı ama Necdet'e baba diyor.
Yasemin Ahmeti seviyor ama Necdete üzülüyor.
Boşanıyorlar ama Necdet Yasemine hala karım diyor.
Yüzük bir takılıyor bir çıkarılıyor
Gerçi ben necdet'i destekleyenlerin de bu durumdan memnun olmalarına inanamıyorum.Ben olsam artık onun içinde gerçek bir hayat, gerçek bir ilişki dilerdim.Bu sahte hayata mahkum etmeye kıyamazdım onu.Onu çok seven senaristler nasıl yapıyor bunu anlamıyorum.Üstelik Necdet YAR'dan uzak durduğu sürece son derece hoş biri.Hatta Necdet zamanında doğru admlar atmış olsa ve Yasemini özgür bırakmış olsa onun için en çok üzülenlerden biri ben olurdum.Oda Ahmet kadar değerli olurdu gözümde.Ama şimdi bu dayatmalar yüzünden nefret ediyorum adamdan.
[QUOTE=zeyneps;5299980]
Keşke şu diziyi izlerken Necdet'in yanında onu destekleyen biri olsaydım hiç değilse rahat rahat izlerdim her sahnede rahat eder onun fedakarlıklarıyla(?????!!!!)övülmesinden büyüüük bir keyif alırdım ....Her zaman Yasemin'lerin yanında olacakmış rahat bırak artık şunları ben gerçek bir hayatta böyle şeyler düşünemiyorum ben başka biriyle evli olucağım ondan çocuğum olacak diğer adam da (her ne kadar arkadaşda olsak) yanımda olacak hem de hep ]
Zeyneps,
Dün akşamdan beri bende bunu düşünüyorum keşke diyorum bende Necdet'i destekleyenlerden olsam.Ama Ahmet bu kadar MMC olunca imkansız tabii. Bu durumda belkide keşke Ahmet Yaseminden kopmuş olsaydı ve onu gerçekten hak eden birini sevmiş olsaydı bile diyorum zaman zaman.Bu noktaya geldim artık.
Necdetîn ben herzaman yanında olacağım dediği yerde kafamda Ahmet hapse girince Yasemin ve Rüyanın etrafında cirit atan Necdet belirdi birden.Midem kalktı.
Ahmet adadaki evde Yaseminin günlüğünü okurken içim parçalanmıştı benim.Ahmet şu ya da bu sebeple sevdiğinin kadının hiçbir sıkıntısında yanında olamamış hatta istemeden de olsa çektiği bu sıkıntılara sebep olmuş.Hangi erkek dayanabilir bu çaresizliğe.Hele de Ahmet gibi seven bir erkek nasıl dayanır.Umarım bundan sonra Ahmet'in Y ve R için birşeyler yapmasına izin verirler.Bir sonraki bölümde Necdet'i hapisten çıkarmak için uğraşmasıda çok ironik olur bence.Keşke senin dediğin gibi bu olayı YAR ailesi yaşasaydı.
sarp_manyagi 10-11-07, 17:02 Dünkü bölüm idare ederdi:img-yes:Ahmet&Yaso sahneleri azdı ama uykumu getiren sıkıcılıkta konuşmalar vardı:img-yes:
Harun'umu az gösterdiler:icon_sorrDeniz Gezmiş'i de öyle:icon_sorrYaşar bile fazla yoktu:icon_sorrBüyük bir ihtimalle bu cuma 1970'e geçerler:img-yes:
Senaristlerin hem Ahmetçileri hem de Necdetçileri memnun etmeye, orta bir nokta bulmaya çalıştıklarını düşündürdü bana bu yazdıkların.
Yasemin Ahmetle barıştı ama Necdet'le yaşıyor.
Rüya Ahmet'in kızı ama Necdet'e baba diyor.
Yasemin Ahmeti seviyor ama Necdete üzülüyor.
Boşanıyorlar ama Necdet Yasemine hala karım diyor.
Yüzük bir takılıyor bir çıkarılıyor
Gerçi ben necdet'i destekleyenlerin de bu durumdan memnun olmalarına inanamıyorum.Ben olsam artık onun içinde gerçek bir hayat, gerçek bir ilişki dilerdim.Bu sahte hayata mahkum etmeye kıyamazdım onu.Onu çok seven senaristler nasıl yapıyor bunu anlamıyorum.Üstelik Necdet YAR'dan uzak durduğu sürece son derece hoş biri.Hatta Necdet zamanında doğru admlar atmış olsa ve Yasemini özgür bırakmış olsa onun için en çok üzülenlerden biri ben olurdum.Oda Ahmet kadar değerli olurdu gözümde.Ama şimdi bu dayatmalar yüzünden nefret ediyorum adamdan.
Bunları kim yazdı çözemedim bi karısıklı olmuş sanırım daha dogrusu anlamadım ama yorum yapmak istedim..
ben ne necdet ne de ahmet tarafındayım ikisini de çok seviyorum:img-blush
Ama yaseminin yerinde olsaydım ben de bi anda necdeti unutup yeni bi hayata geçmezdim üstelik rüya daha tam anlamıyla alışamamışken.Ayrıca senaristler necdeti niye bu kadar çaresiz gösteriyolar anlamıyorum,dediğin gibi o YAR'dn uzakken gerçekten çok iyi oluyo güzideyle fln bambaşka bi insan oluyo we bence güzidenin onu sevdigi gibi bi sevgiyi gercekten çok hakediyo bence muhteşem biri ama zaafı war yasemine ne de olsa çocuklugundan beri aşık ona,tek suçu bu:img-blush..
sevgili aylnaslım;
onları MMC yazmış..
ki tamamıyla doğru olduğu kanaatindeyim söylediklerinin:img-yes:
senaristlerin yaptıkları mantıksızlığa gelincee...
saymakla bitmez zaten onlar:img-wink:
zaten yazılmış şeyler ama şuraya yorum yazarken de şunu söylemeden geçemeyeceğim.....bu kadar ivedilikle geçiştirilmiş sahneleri hakedecek seyirciler değiliz biz:img-cool2çok şükür hem mantığımız hem de hislerimiz gayet düzgün çalışıyor..en azından çekilen sahnelerle tatmin olmayacak kadar...
ahmetin necdete söyledikleri,tıpkı nezahatin o kadar yolu gelip de bir tek sahnede nasıl da 'duyarlı'bir anne olduğunu kanıtlayacak...evliliğini gerçekleştir ya da boşan..şeklinde,umursamaz...''ekmek yoksa pasta yiyiversinler''vari kurduğu cümleler gibiydi..
uzak bir yerden koşarak,aceleyle gelip,nasılsın diyip gitmek gibi..
fosss çıktı yanii:hıh
bu bölüm,sanırım en çok sevim-mehmet ve ali hikayesine sevindim..sevimi unutmamalarına diyelim ya da:img-wink:
bir de ahmetin rüya tanımı güzeldi...yaklaşmak istemiyor,ama kırmak da istemiyor:img-in_lo
ve yine dikkatimi çeken sahnelerden biri de,fikret kızılok şarkısında ahmetle yasoyu gösterdiğinden daha fazla,yalnız kalmış bahtsız necoyu gösterdiler:hıh
pehh....
rızanın da şapkası hafif bir rüzgar esse uçacak gibi duruyordu:)
gerçii,hazır nezahatle keriman da yokken yeni biriyle tanışmak için de bahane oldurdu belki buu:)bkz:mendili yere atma..bkz:uygun bir hatun bulunca şapkayı fırlatma:p
iyi akşamlar hepinize
bütün yorumlarınızı okudum çok doğru şeyler yazmışsınız özellikle necdet ve ahmet'in pastanedeki konuşmaları beni çok şaşırttı. ben de bu dizide bir ahmet kalmıştı necdete hak vermeyen senaristler onu da becerdiler diye düşündüm siz bahsettiniz mı farketmedim ama yine de ahmet oradan ayrılırken necdet teo'ya bir ara eski ahmeti görür gibi oldum özlemişim dediğinde bi garip oldum ben ya üzüldüm etkilendim ben o sahnede.. bunu da sizinle paylaşmak istedim.
tekrardan iyi akşamlarbye
belkide kahramanımız ışık'ı hidayete! erdirmek istiyordur...hani sevabına...
töbe töbe...
ya yaşar ışık'a aşık olmuş, ışık'ta yaşar'a...
ama tabi okadar zıtlarki...hem yaşantı olarak hemde karakteristik özellik olarak...
bence artık deniz, defne bilumum aile fertleri bıraksınlar...
ne halleri varsa görsünler..evlensinler..boşansınlar..anlaşsınlar ve ya anlaşamasınlar...
ışık yaşar'ın safına geçecekmiş...e bırakın artık, bu yaşar'a sebep fikirlerinide değiştirecekse zaten ondan adam olmaz...
büyük konuşmak gibi olmasında dünya üzerime gelse fikirlerimi başkası için değişmem..ve karşımdaki mmc ahmet'te olsa kafamın içini etkileyemez...
zaten karşıma biri çıkarsa ilk olarak siyasi konjektürünü sorgularım...para pul işlerine sonrar gireriz..:img-hyste
kızım ışığı ne yana çeksen gelir
yaşarlaken onun düşüncelerini benimser
başka biriyle olsa onun
çünkü kızın olup biten olaylarla ilgisi yok ki
onca olaylar oluyor onca insan siyasi düşüncelerinden ya da herhangi bir sebeple ölüyor öldürülüyor kız tutturmuş aşk evlilik
şimdi tam sırası sanki
Dünkü bölüm idare ederdi:img-yes:Ahmet&Yaso sahneleri azdı ama uykumu getiren sıkıcılıkta konuşmalar vardı:img-yes:
Harun'umu az gösterdiler:icon_sorrDeniz Gezmiş'i de öyle:icon_sorrYaşar bile fazla yoktu:icon_sorrBüyük bir ihtimalle bu cuma 1970'e geçerler:img-yes:
desene öbür cuma bayağı hareketli olacak
ben sıkıldım bu bölüm biraz zaten
ama sonu heyecanlı bitti
bakalım cumayı iple çekiyorum
başlar ama daha biraz daha böyle devam eder gibime geliyor malesef
fena değil yalan da olsa
3-)sizce necdet üniversitede hangi bölümde okur ve oda siyasi olaylara karışırmı?bence şimdiki işiyle alakasız bir bölüm olur diye düşünüyorum siyasi olaylara karışacağını sanmam
ben doğru buluyorum
bilemiyorum
hiç istemesemde yerinde olduğunu düşünüyorum çünkü rüya nejdete çok düşkün ahmeti kabullenene kadar
kesişmez bence ya onu tam kestiremiyorum ama ilişki zannetmem
gereksizdi
evlenmeden önce bence rüya ahmeti kabullenmiş olur böylece tepkiside iyi olur
girer çünkü o zamanlarda hapse girmek çok kolaymış ve sanırım ahmet onları kurtarır böylece rüyanın gözünde kahraman olur
Yasot ve Necot hapislerde çürürkene birden Ahmete baba diyebilir..
Ahh...Bir duygulandım bir duygulandım..:img-cool2 töbe yarabbim ya...Bu kadar sahne,isteksiz,gereksiz bir sahne yaratılamazdı..:img-cool2 Kimmiş onlar ya! Eski dost pööhh..Biri diğerinin hayatını mahvetmiş afedersiniz ama hala ortasında duruyor..Ne olur,yani..:img-cool2
Pabucumun Krosu..:img-cool2 Hiçbir bölüme giremez olsun!Onun neyine..Otursun abaküsle eceline kaç gün kaldığını saysın!:img-cool2
Yaşar'ı sevmiyorum..Çok kaba..(Necota çekmiş:hıh) Işık ta bir alem..Artık kocası adam katlederken o evde mantı açar..:img-cool2
Ne olacağı belli..Umut her zaman var..
Soru onlar ayrılırlar mı olacaktı heralde..Zor biraz..Yasemin biraz dengesi yerinde olsaaa...:img-cool2
Olabilir..Rıza yeni tv siyle çok fiyakalı durur..:)Keroş bir adım öne..
Sadece Ahmet için üzüldüm..Zamanını Necotla boşa harcadı.. gerisi rin-tin-tin..!!
Evlilik artık beklenecek birşey..Her yere beraber gidiyorlar..
Onların ilişkisinde bir ilerleme olur ümidim..Yoksa bu bir işe yaramaz!
Açıkçası pek yazmak istemedim..Bölümün hiçbir özelliği yoktu..:img-cool2
Rızanın tv ile çektirdiği resim çok matraktı..Sonra bende çektirdim tv ile çok uyumluyuz..:)
YAR'da mekan değişikliği
Artık hep cafede takılıyorlar...
Bu kadar..İlgimi çeken kuşkulandıran birşey yok artık..Beklerim Çarşambayı..:img-polic
Rüya'nın ahmete baba demesi bence çok uzun bir zaman alacak.Rüya hiçbir zaman necdet'ten vazgeçmeyecek necdete çok bağlı.
Ahmet'in necdetle konuşması bence güzel ve onurlu bir davranıştı.Rüyaya babalık etti kendi kızı gibi sevdi bu yaşına kadar getirdi.Necdet gerçekten çok iyi bir adam kimse yapmaz onun yaptığını.
Işık ile yaşar ne zaman evlenecekler çok merak ediyorum.Birbirlerine olan sevgileri çok büyük kimse ayıramayacak onları ve birgün deniz ile defneninde bu durumu kabulleneceğini düşünüyorum.
Yasemin ise ilerde belki ikinci bir bebek dünyaya getirir ne dersiniz bu da junior ahmet olur:)
Necdet ile yasemin kısa süreliğine belki hapse girebilir ama ahmet'in öyle birşeyde kurtaracağını düşünüyorum.
Herkese iyi akşamlar!...:img-yes:
Genel olarak bölüm beğenilmemiş,ama ben tersini düşünmüştüm..:img-blush
Hem karakterler arasındaki ilişkinin insani ve sosyal boyutu,(Deniz-yaşar ilşkisi hariç onun çok farklı nedenleri var) hem de siyasi konjonktür açısından, gerektiği gibi anlatılan bir bölümdü.
Gönüller alınarak niçin ve neden yaptığı da sorgulanarak,dersler çıkarılarak,geçmişe takılıp kalınarak değil de,yüzünü güneşe dönenlerin dizisiydi…
:P
Sen de çıkar
göğsünün kafesinden yüreğini;
şu güneşten
düşen
ateşe fırlat;
yüreğini yüreklerimizin yanına at!
Akın var
güneşe akın!
Güneşi zaaptedeceğiz
güneşin zaptı yakın!
Yaa..ben savaşı sürdürmenin,dönüp dönüp hesap sormanın kimseye bir şey kazandıracağını düşünmüyorum.Hatta barış hemen şimdi diyorum.Bu Rüya’nın durumu kabullenmesi açısından çok önemliydi.Ahmet-Necdet arasındaki gerginliği hissetmesi işleri zorlaştıracaktı.:img-pilot
Güzide,diziye damgasını vuran sözü söyledi;Bana karşı bir şey hissedersen kendin olarak hisset.Vefa duygusuyla değil…
İşçi- gençlik el ele güneşi zaaptetmek için çıktılar, ama gençlik sekizinci kurbanını verdi.işçiler DİSK’in budanması için çıkarılmak istenen kanuna hayır demek için yollardalar…İşçilerin tarihe geçen en büyük eylemi;15-16 Haziran Eylemi… Bilançosu: biri polis:img-polic 4 ölü, 100’ü aşkın yaralı,veee 21 ilde sıkıyönetim ilan edildi.bu sıkı yönetim durumundan Necdet ve Yasemin’de nasibini alacak.yataklık suçundan göz altındalar. Dahada sicak günler önümüzde...Develüasyonlar,zamlar;artan pahalılık,ayaklanan işçiler,boykottaki öğrenciler.:icon_sorr
Sevgiler…
Şule Çağlar diyorsunuz ama.Bu bizim aile diilde arkileri olabilir yani.Bu dizidekiler biraz laik gibi gözüküyor.Aman kötü mötü göstermeyin dizi yayından kaldırılır sonra.
Selamlarr arkadaşlar,
Nedenini tam olarak ifade edemiyorumm ama ben bu bölümü çokk ama çok sevdim..
Rüya'ya hayran kaldım..İlk sahneler süperdi..Rüyanın babasının Ahmet olduğunu annesine söylemesi, onu sevip sevmediğini sorması..Ne bileyim, tıpkı büyük bir insan gibi karşıladı, kabullendi..Hemen alışamaz tabi ki kolay değil ama ortada bir gerçek var ve Rüya müthiş bi zekayla bunu kavradıı ve olayları kendi içinde analiz etti..
Necdetin Rüyayla konuşurkenki hali, Rüyaya güven vermesi,eski güzel günlerden biz görmesek de bahsetmesi güzel olmuştur..Rüyanın Ahmete güvenmesinde önem taşıyordur muhakkak..Tabi Yaseminin de aşkını anlatması..Rüya'ya yardımcı olmuştur..
Bu arada tahminlerim tutmadı :)Polis sahnesi en sondu, park sahneleri ortalardaydı...Diziyi de baya ileri atlattılar değil mi,
Nihayet 70lere geldiler, iyi de olduu..
Bu bölümde insanları analiz etmek adına iyi bir bölümdü bence..Bu arada ben artık Yasota yani Yasemine o kadar gıcık değilim:icon_whis..Bu bölümde ,bana en azından, Necdet gerçekten tam bir dostu ve eski zamanların dostlukları gibi tıpkı güçlü bir dostlukları olduğunu gösterdi..Hatta beninm dediğimi de dedi Ahmetle konuşurken, biz esas oğlanla esas kızız sonuç olarak tabi ki mutlu olduk..Az da Necdet olsun dedi , tabi tam olarak böyle demedi de :)
Ahmetin Necdetle konuştuğu sahne gerçekçiydi bence..Eğer Ahmet Necdete gidip de onu sorgulayıp yine de hafiften kızmadan davransaydı saçma olurdu..
Evet Necdete mutlu olmayı hak ediyosun dedi ama içindekileri de söyledi..Necdet de Yasot için babamı bile saymam tarzı konuştu ve o da gerçekçi oldu, çünki kabul etsek de etmesek de ki ben kabul ediyorum tabi o Yasemini çokk sevdi..Neyse böyle konuşma geçince sahne gayet gerçekçi oldu..:good:
Bu arada artık boşanalım lafını da Necdet söyledi çok şükür..:good:Hatta boşandılar di mii :) Yasemin duygulandı,Necdetcim bi garip oldu yine..
Ama zaman ne çabuk geçti, bu arada parkta YAR ailesi ve Necdetle Rüya ikilisi ne güzel eğlendiler..
Açıkçası ben ne Necdetin Rüya için ne de Rüyanın Necdet için hiçç bi zaman önemini yitirmeyeceğini düşünüyorum..O çok iyi bir babaydı ve insan kötü bile olsa, yıllarca baba dediği bir insanı benimser, kalbinde asla yitmeyecek bir yer verir..Normali de bu zaten..
Necdetin üniverste sınavını kazanmasına çok sevindim, alrıca bi sahnede Teo'nun acayip bi ifadeyle "Hadi git bakalım öğretmeninin gözdesii" demesinde kahkayı bastım, çok komukti cidden :)
Sınav çıkışı sahnesi de çok güzeldi cidden..Güzideme helal olsun bu aradaa ...Ne okuyacak acaba, neler olacak merak ediyorum..
Gelelimm son sahnelere,bu kurgu bence Rüya ve Ahmet bir araya gelip, baş başa kalsın, tam bir baba-kız olsun ve sonunda Rüya, babasına "baba" desin diye yapıldı,ki iyi de oldu..Bu sahne önümüzdeki haftayı süsler bence:img-wink:
Bu arada o son bağrışlı çağrışlı sahne,bana çokk acı bir gerçeği iyice anlattı : Necdet, hiç bir ama hiçbir zaman cidden mutlu olamayacak..Gülecek, eğlenecek hatta jüniorum da olacak belki ama kendiyle baş başa kaldığında hep o Yasemin ve Rüyayla geçen altı yedi yıl kalacak içinde..Nerden anladım diye soracak olur iseniz.. .....
Eğer tabi ben yanlış duymadıysamm : Necdet polis ikisini birden yakalayınca(Necdet ve Yasemin) Necdet resmen çıldırdı ve ağlayn Rüyayı falan hiç bir şeyi görmedi gözü..Onun bi ilgisi yok bununla bırakın karımı diye bağırıp durdu..
Ben yanlış duymuş da olabilirim ama eğer bırakın karımı dedidysee, bu iş btmiştir Necdet için, dediğim gibi ne olursa olsun ne yaşarsa yaşasın o da sadece Yasemini sevecek..Gitti gül gibi necdett..
Neyse bir de bence Sevimin Aliyi alma fikrine sıcak bakmamasının sebesi, bu istememesi değil, bir çocuk yetiştirme fikrinin ve sorumluluğunun onu korkutması..Birkaç bölüm içinde cesaretini toplarr ve biz de bizim damadı görürüz evde :)
Gerçi Rüya Hanım Hakanı mı beğeniyomuş ne adadan ama :img-hyste:
Bu arada TV geldi diziye,aklıma da bişey geldi, o yullarda sadece TRT varmıştır değil mi, ekranda hiç bi kanalın amblemi yoktu da:icon_whis
Özet olarak çok hoşuma geldi bu bölüm ve bence ilerleyen bölümlerde artık bizi sadece gençlik heyecana sokacak,onlar üzecek, bunun dışında daha bi drama yaşanmaz.(Tabi benim gibi Necdet Forever'cılar için baya bi çekeceğimiz var ama:icon_sorr)
Benden bu kadar şimdilik..
Hadi kendinize çok iyi bakın; iyi gecelerr..
selam çanlarımbye
2 yarışma ve bir diziyi aynı anda götürmeye birde üstüne hatırla sevgili için klip hazırlamaya çalışıyorum anlayacağınız çok yoğunum çok:) ama klip bitti malum paylaşım sitesine şu anda yükleniyor sonradan pek sevgili siz çanlarımla ö.m yoluyla paylaşacağım:img-in_lo
arkadaşlar ben pek bilmiyorumda bazılarınız 70 li yıllarda gösterilmesi muhtemel bir bayanla ilgili türban olayından bahsetmiş isminide unuttum bu konuyu bilenler bir açıklama yapabilirse sevinirim çünkü ben bu olayı hiç duymamıştım:img-yes:
neyse efem bakayım benim klip yükleme işi hangi aşamada birazdan yine görüşürüz bu arada zeynepçan,merveçan gördüm sizibye
Güzel bölümdü valla.. Sevimle Mehmet Ali'yi evlat edinirse sevinirim.. Ama bi süre daha taze yeni evli çift olarak kalsalardı da iyi olabilirdi :img-yes: Bu yaştan sonra (göstermese de) çocukları olacağını sanmıorum.. Ama Sevim'e annelik çookk yakışır.. :img-yes: Gelelim dizinin bu bölümlerinin yapı taşı olan Rüya'ya (eskiden Ahmet-Yasemindi şimdi Rüya aldı yerlerini) Üzülüorum ona ben.. Zavallı kız altüst oldu ve rolünü de iyi yapıo bence (o yaşta özellikle) final bölümünde çok başarılılardı tek kelimeyle.. O korku dolu anları mükemmel canlandırmışlar.. En beğendiğim sahnelerden biri final bölümü kesinlikle.. Ahmet'le Yasemin de çocukları olduktan sonra olmadan önce yaşamaları gerekenleri yarım kaldığı için tekrar tekrar yaşıolar.. Liseli aşıklar gibi :img-yes: O da güzel.. Onları böyle görmek çok hoş.. Gelelim Yaşar-Işık-Deniz-Defne-(Harun da var tabi..) Yaşar'ın amacını çözemiorum.. Işığı sevio ama sanki onlara inat evlenme teklif etti gibi geldi.. Harun'la konusma olayından sonra da.. Işığı zor günler beklio, ablam gibi olmıcm diye tutturdu, sevdiğiyle beraber olucak ama bence yetmicek, hatta evlendikten sonra anlaşamayabilirler.. Bilmiorum, izleyip görücez bakalımm :img-wink:
necdetin katkılarıyla diyecek..necdet ona ahmet benim çocukluk arkadaşım ben onu çok seviyorum demeseydi ahmet bunu anca rüyasında görürdü :hıh
rüyanın ahmeti kabullenmesi için en büyük etkendi...aksi takdirde rüya asla ahmeti benimsemeyebilirdi.
yine siyasi mesajlar verdircek kadar karışıcak siyasete ama bölüm alakasız olur
bence yıllardır paylaştıklarını hiçe saydılar.tepki vermeleri doğru ama bu kadarı fazla :(
sanırım evet
bence yerinde değil necdeti kullanmayı bir an önce bıraksalar iyi olcak :hıh
karısı almanyada olduğu için sanırım tekrar görüşcekler ama ilişkiye başlıcaklarını sanmıorum
necdetin onlarla görüşmesini istemyorum :hıh
evlenmeden önce araları iyi olcak rüyayla ahmetin bence
gircek sanırım garibimin başına bi bu gelmemişti bunlar yüzünden o da gelcek... o sırada fırsattan istifade ahmet necdetine vine daha sık girer çıkar yanlış anlaşılmasın görüşmesinler demiyorum ama necdetin evinde görüşmeleri yanlış :hıh
Arwençanım meşhur ün salmış anketlerinden bir tanesi için daha teşekkürler :img-wink:
İçimden bir ses Rüya'nın çok yakında Ahmet'e baba diyeceğini söylüyor inşallah doğru çıkar :img-in_lo Yalnız içimden bir ses de Rüya'nın çok yakında Necdet'e Necdet diyeceğini Necdet'in şaşıracağını ama belli etmemeye çalışacağını söylüyor :icon_whis Yoksa şeytan mı diyor:icon_twis
Olması gerektiği gibi...bunun için minettarlık duyulması gerekmez :icon_whisHer vicdanı olan insan evladı yapardı ...
Tabi son olaylardan sonra üniversite okuyabilirse ya içeride uzun süre kalırsa nolacak ??Neyseki boşanmayı gerçekleştirdiler yoksa bunların boşanması mahşere kalacaktı :img-pilot
Ben doğru bulmuyorum ama o zamanki görüş farklılıkları kişiler arasında çok büyük bir uçurum yaratıyor ben de arkadaşımın iyiliğini isterdim ama onu böyle yaparak kendimizden daha da çok uzaklaştırmazdım onunla görüşmeye devam ederdim ...
Tam veriyorduki polisler evi bastı ....Yasemin içeri girerse nolacak eğer içeri girerse ben olsam fırsat bu fırsattır diyip kızımı da alıp tüyerdim :icon_whis
Onların hangi davranışı yerindedir ki bu olsun :img-heh: Bence Rüya'yı bahane ediyorlar ben öz babasına bu kadar yakın davranışlarda bulunup da sonra hala 7 ay alışamayan bir çocuk tanımıyorum..bu Ahmet'de nerden çıktı yahu ne güzel garip garip mutlu olup geçinip gidiyorlardı
Kesişmesin her zaman favori çiftim Kiriman&Kamil ikilisiydi onlar evlenecekler üç vakte kadar inşallah AMİN!!
Bence dizinin en berbat sahnelerinden biriydi..Ama Ahmet'in hala gerçekten Necdet'in yaptıklarına onay verdiğini düşünmüyorum sadece "yeter be artık bu adam çıksın gitsin hayatımızdan da ben onun en büyük en fedakar olduğunu bile söylerim" davranışıydı...içinden gelenleri değil nezaketen söylemesi gerekenleri dedi Necdet'in de artık hayatına devam etmesi için...
Evet yakın bir zamanda Rüya 18 yaşına geldiğinde filan anca evlenebilirler bu gidişle ....Rüya o zaman mitinglerde boy gösterdiği için umrunda olmazlar pek...
10-)polis baskını sebebiyle yasemin ve necdet hapse girermi eğer girerlerse rüya ile ahmetin ilişkileri nasıl olur?[/B]
O sahnenin yazılış sebebinin bu olduğunu düşünüyorum zaten Ahmet&Rüya yakınlaşması için Ahmet&Rüya bu süre içinde yakınlaşacaklar belki Rüya"baba" bile demeye başlar 2-3 gün belki sürer çıkmaları ama çok sürmez diye düşünüyorum
Bu aradapastanede Necdet'in kurduğu cümleye bittim"bir an eski Ahmet'i görür gibi oldum ".....tabi yine ön planda kendi bakış açısı Necdetçim o zaten hep eski Ahmet'ti değişen sendin...
yani, sen elmayı seviyorsun diye
elmanın da seni sevmesi şart mı?
bu dizeler nazım hikmet'indir ve birinin aşık olduğu kişiyi kendi bencil hisleriyle hiçbir şeye zorlayamayacağı, ondan hiçbir şey bekleyemeceğini en yalın şekilde anlatır, hala anlayamayanlar için gerekli olduğunu düşünüyorum...
tam "aa ne kadar güzel gidiyor dizi? rüyanın tepkileri de normal, necdet de olması gerektiği gibi davranıyor, aferin" diye düşünürken, araya bir ahmet-necdet sahnesi sokuşturdular, yine bir çuval inciri mahvettiler. tebrik ederim. insan karakterine uymayan halleri yansıtma konusunda ancak bu kadar başarılı olabilir bir dizi. hayır, deneysel birşeyler yaptığınızı baştan söyleseydiniz de biz de ona göre hiç izlemeseydik. :img-cool2
benim ahmet karakterini sevdiğimi burayı okuyan herkes bilir. severdim çünkü doğru, dürüst, sağlam, iyi niyetli, sevmeyi bilen, kendi isteklerini millete dikte etmeyen bir adamdı. fakat dün geceden sonra ahmet benim gözümde bitmiştir. :img-cool2 böyle bir adam yoktur, olsa da hiçbir kadın böyle konuşan bir adamı istemez. "kanka valla büyüksün, ben mecburen yokken sevdiğim kızı nikahına almışsın, kızıma da bakmışsın 7 sene. hakkını ödeyemem valla" diyebilecek bir adam dünya üzerinde yok. olmasın da zaten. gözlerimi yerinden uğrattı bu sahne, tebrik ediyorum kim yazdıysa. ayrıca, bir psikologa görünmesini şiddetle tavsiye ediyorum, hatları epey karışmış çünkü. insanları değil varolmayan organizmaları yazıyor sanki...
bütün yaz boyunca ısrarla yazdığımız, nilgün hanıma da 2 mektupla ulaştırdığımız fikrimiz gerçek oldu, yetmedi bir de ızdırap veriyor artık. ahmet ve yaseminin havada süzülen kavuşmasından bahsediyorum tabi. bu kadar çabuk bu kadar yüzeysel ve temeli atılmadan olunca, ne olursa olsun kıytırık kalıyor işte. bravo, o aşkı da mahvettiniz. ne yapıyor ki bunlar, gündüz ahmetle parkta buluş, akşam necdetin evinde kal. sonra boşanınca bir de... ay allahım o sahneyi hatırlamak istemiyorum, harbi soldan soldan geliyorlar. "doğru olanı yapmışlar" teeey teyy, siz doğruyla yanlışı nerede öğrendiniz ya? arada birkaç dersi atlamışsınız da..
ve deniz, defne, ışık, yaşar olayını anlamayanlar olmuş. bugünün apolitik yaşamına göre kıyaslarsanız anlamanız mümkün değil zaten. bunun için, herkesin İLLA Kİ bir "taraf" olduğu, asıl amacın zaten "kardeşi kardeşe kırdırmak" olduğu, kime güvenilir bilinmeyen, herkesin birbirine karşı kışkırtıldığı bir dönemi, bugün doğru dürüst kimsenin siyaseti konuşmadığı bir dönemle karşılaştırmak herşeyden önce saçma. bu yüzden denizin verdiği tepki bugüne göre abartı gelebilir ama o zamana göre normal. bu bir. ikinci olarak, birbirlerine silah çeken bir topluluktan nasıl davranmasını bekliyorsunuz bilemiyorum? ışık süper zekasıyla söylüyor ya "sanki düşmanına bakıyor gibi", evet efendim aynen öyle. daha 6 ay önce deniz yaşarın tarafında olan kişilerce bıçaklanıp ölümden dönmedi mi? evet yaşar hastanede bekledi, ama o günden bugüne yaşar değişti. değişmek zorunda çünkü, aynı diğerlerinin değiştiği gibi. hiçbir şey durağan değildir, yaşar da istanbula ilk geldiğinde iyi niyetli bir gençti. ama içinde bulunduğu yanlış gruplar onu yanlış yerlere sürükledi ve sürüklüyor. deniz ve defne bunu bildikleri için ışıka karşı duruyor, kendilerini pazarlık konusu yaparak belki vazgeçirebileceklerini düşünüyorlar ama vazgeçmiyorsa yapabilecekleri birşey yok. şahsen ben de en yakın arkadaşımı kaçıran bir adamla aynı ortamda olmak istemem, ki bu kadar da yüzeysel değil işler. iki grubun arasına atılan düşmanlık tohumları bu kadar kolay açıklanamaz, hele "kız sevmiş işteeee, anlamıyorlar" diyerek hiç açıklanamaz.
üstelik bu durumun yasemin-ahmet durumuyla hiç alakası yok. onların durumu tamamen kendilerinin dışındaydı, bilakis yaşar tamamen bu olayların içinde. bugün daha işler çok karışmamışken durum kolay gibi görünebilir ama gittikçe karışan ortamda ışık, kuzeni ve arkadaşıyla karşı karşıya gelecek, başka şansı yok. çünkü yaşar bir taraf ve onunla evlenerek ışık da o tarafa geçecek. bunları anlayamıyor olması, üstelik bir gazeteci adayı olarak anlayamıyor olması kaygı verici ama şimdiki gazetelerin neden bu kadar boş olduklarının da temelindeki sebep olabilir.
bunların yanında, ben, yaşarın klasik ataerkil, kadını hor ya da sadece koluna takmalık bir biblo gibi gören, elinin hamuruyla erkek işine karışmasın diyen erkek mantığından bir kadın olarak nefret ettiğim için, ne ışıka ne de bir başka kadına yakıştıramıyorum bu zihniyete aşık olmayı.
kısacası.... insani olmayan davranış biçimlerinin bende yarattığı his: http://img215.imageshack.us/img215/2552/pukeqi4.gif (http://imageshack.us)
dipnot: ebruçanım, ahmetin siyah boğazlı kazağına takılmışsın ama kuzum, bir erkek, erkeklikten çıkmış, adam gibi davranmak yerine "saçmalatılıyorsa" best model olsa neyleyim ben onu? :img-cool2
[B]dipnot: ebruçanım, ahmetin siyah boğazlı kazağına takılmışsın ama kuzum, bir erkek, erkeklikten çıkmış, adam gibi davranmak yerine "saçmalatılıyorsa" best model olsa neyleyim ben onu? :img-cool2
evet çanım ben o kazağa fena taktım:img-in_lo dün akşam necdetle yaptığı konuşma benide biraz rahatsız etti ama o bizim gönlümüzün best modeli değiilmiki merveciğim:img-in_lo
ahmet hep yumuşak,naif bir karakter olarak yansıtıldı ama dünküde fazla naif oldu haklısınız o kadar kavga hır-gür boşa gitti aman neyse dedim geçtim hep kız kız nereye kadar kurdeşen dökeceğim yakında :Dsonuçta yasemin boşandı ya önemli olan bu birde şu hayatlarını düzene koyabilselerdi rüya "babacığım" diyerek ahmete sıkı sıkı sarılsaydı ne hoş olurdu:img-in_lo
edit:klibimin yükleme işide bitti oh çok şükür :)
evetttt artık klasikleşen şahsımın hazırladığı bir dizi sonrası anketle daha birlikteyiz hemen sorulara geçeyim efendim:img-wink:
1-)ahmetin babası olduğunu anlayan rüya ona küçük adımlarla da olsa yaklaşırken yakında sözlü olarakta "baba" demeye başlar mı?
der heralde. gerçi, şu saatten sonra "insan psikolojisine uymayan davranışlar bölüm 2964"ü rüya üzerinde uygulamalrını beklemiyor değilim...
rüya: sen onu seviyor musun?
necdet: ahmeti mi? tabiii (içses: çooooook :img-cool2)
rüya: o da seni seviyor mu?
necdet: tabi ki seviyor (içses: çooooook :img-cool2)
olması gerektiği gibiydi. elbirliğiyle mahvettikleri çocuğun hayatını düzeltmeye çalışıyorlar şimdi. hiçbir şeyden vicdan azabı duymuyorsa bundan duysun bari.
3-)sizce necdet üniversitede hangi bölümde okur ve oda siyasi olaylara karışır mı?
:img-cool2 sence umurumda mı? :)
4-)deniz ve defnenin ışık a takındıkları tavırlar sizce doğru muydu?
doğru.. bir önceki mesajda açıklamıştım zaten.
5-)yaseminin ahmet konusunda rüyayla paylaştıkları ve birlikte geçirdikleri vakitler ilerisi için umut verdi mi?
...... umut mu? bu dizi umutsuz vaka olmuşken hem de? :)
6-)resmen boşandıkları halde rüya için birlikte yaşamaya devam eden yasemin ve necdetin bu davranışları sizce yerinde midir ve evlerini ne zaman ayırırlar?
acaip yerindedir. cuk diye oturmuştur. ben de olsam aynısını yapardım, hayalimdeki yaşam... üstelik 1960larda, hiç düşünmezdim bile.. dizimi kırar oturur, garip bir şekilde de mutlu olurdum. bu mutluluğu arayıp da bulamayanlar var... (ironiyi büyük harflerle yazmaya gerek var mı?)
7-)saklanmaktan sıkılan kerimanın yolu rızayla nerede ve nasıl kesişir bunun sonucunda aralarında tekrar bir ilişki başlar mı?
hayır canım o kamili alır artık.. ya da kaç kaç nereye kadar deyip, her sahne alışında gazinonun en ön masasını rezerve ettiren adı henüz mafya olmamış ama yakında olacak zatı alır.
:img-swoon
görmez duymaz olaydım keşke.
9-)yasemin ve ahmet yakın zamanda evlenir mi ve eğer evlenirlerse rüyanın tepkisi ne olur?
ay evlenmesinler. salak salak yuvarlanıp gitsinler öyle. nasıl olsa bir gün ola yasemin de kör bir kurşuna rastlar, ahmet bir arbedenin arasında kalır, öteki tarafta buluşurlar.... tövbe tövbe sanki hiç aşk yaşayan çift, çocuk sahibi çift görmedik, rezilliğe bak ya. sinirleniyorum ebruçanım, deli çıkarır bunlar insanı.
10-)polis baskını sebebiyle yasemin ve necdet hapse girer mi eğer girerlerse rüya ile ahmetin ilişkileri nasıl olur?
girerler. ahmet de "sakin ol rüya kurtarıcam onları" der, rüya "ahmeeeeet annemle babamı kurtar" der, ahmet de bozulur ama kurtarır onları sonra da "benim bu mutlu aile tablosunda işim yok" deyip, yine sürgüne gider. öyle ya, pastane sahnesinden sonra, bir o kaldı yapmadığı. salak. şapşal. yaseminin yanında duran, ya huyundan ya suyundan, atalarımız söylemiş..
ebruçanım, sağol anket için.
videonun linkini de yollasana..
ahmetin babası olduğunu anlayan rüya ona küçük adımlarlada olsa yaklaşırken yakında sözlü olarakta "baba" demeye başlarmı?[/B]
ahmet'i sevmekten kolay ne var?:img-wink:
olumlu ve yerinde...
siyaset bilimleri...O orta yolcu...
doğru..
su mecrasını bulmalıydı,yasemin de buna yardımcı oldu..
Rüya'nın olgunlaşmasına az kaldı:happy0064
Keriman ortaya çıktığına göre....:P
Necdet Rüyadan kopamayacağına göre "barış" her iki taraf için uyğun düşer:img-yes:
yakınlığını senaristler bilir ama evlenirler.
Tutuklanacaklarını sanmıyorum.sorgulanır (üç-beş ğün)sonra bırakılırlar.
arwen,
arkadaşlar ben pek bilmiyorumda bazılarınız 70 li yıllarda gösterilmesi muhtemel bir bayanla ilgili türban olayından bahsetmiş isminide unuttum bu konuyu bilenler bir açıklama yapabilirse sevinirim çünkü ben bu olayı hiç duymamıştım
bunu ben de duymamıştım....
iyi gecelerbye
sude_burcu 10-11-07, 22:23 pardon da necdet neden vıcdan azabı duysun kı:) yahu adam naptı ıntıhar etmek uzere olan dengesız yasemını kurtardı ve sahıp cıktı...kendı kızı olmadıgı halde ruyayı cok buyuk bı sevgıyle ve ılgıyle buyuttu...yıllarca kendısıne aıt olmayan ve sureklı kullanıldıgı bı evlılıgı yuruttu(kaldı kı hamıleyken yasemıne ıstıyorsan gıt bıle demıstı:img-wink:) ne beklıyorsunuz kı sız necdetten? neyın hesabını verecek? kusura bakmayın da bıkac hafta once bu forumda onlarca laf saydıgınız yasemını bıle affetmısken tum sucu necdete yuklemenız cok agır kacıyor...ortada vıcdan azabı cekecek veya hesap verecek bır kısı var o da yasemın...eger bı gunlukle ahmet kendısınden calınan onca yılı gormezden gelıp kosa kosa yasemıne gıdebılıyorsa bence bıraz da ahmetı yargılayın...bılmıyorum ama hanı sızın demenız gıbı saplantılı(!) asık necdet gurursuzca davranıyordu ya cogu zaman bence ahmet daha gurursuz davrandı ask konusunda...kı yasemın-ahmet askı su ana kadar ızledıgım dızıler arasındakı en yapmacık asktı o da ayrı konu:icon_whis benı artık bu dızıde tek mutlu eden sey ruya-necdet ıkılısı...elbet bırgun ruya ahmete baba dıyecek ama necdetın yerı asla dolmayacak ınsallah da ole olur...:img-wink:
çalıkuşu78 10-11-07, 22:26 Şule Yüksel Şenler
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Git ve: kullan, ara
Şule Yüksel Şenler (d. 29 Mayıs 1938), Türk yazar. 1960'lı yıllarda gazete yazıları ve konferanslarla büyük ün kazanmıştır.
Orta ikide bıraktığı öğrenimine rağmen kendisini yetiştirerek 21 yaşında gazetecilik yapmaya başladı. 1965'te görüntüsü ile düşüncelerinin uymadığını düşünerek tesettüre girdi. Yeni İstiklal Gazetesi’ndeki yazıları nedeniyle hakkında davalar açıldı. Anadolu'yu dolaşarak verdiği konferanslarla tartışmalar başlatmıştır. Onu taklit eden genç kızların başlarını aynı şekilde örtmeleriyle bu tarz örtü şulebaşı olarak anılmaya başlandı. Cevdet Sunay'a yazdığı bir mektup yüzünden cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı, sekiz ay cezaevinde kaldı.
Hür Söz, Yeni İstiklal, Babıalide Sabah gazetelerinde kadın sayfası yaptı; Bugün gazetesinde 1967-71'de köşeyazarı idi. Seher Vakti dergisi başyazarı oldu. 1971'de hapis yattı. 1980'den sonra Zaman ve Milli Gazete'de yazdı.
Huzur Sokağı adlı romanı filme alındı. Yücel Çakmaklı'nın yönettiği Birleşen Yollar adlı filmin başrollerinde İzzet Günay ve Türkan Şoray oynadı.
Uzun yıllardır sağlık problemleri nedeniyle evinden çıkmıyor, eskisi gibi polemiklerin içinde yer almıyor.
Eserleri:
Gençliğin Izdırabı
Hidayet
Bize Ne Oldu
İslam'da ve Günümüzde Kadın
Duyuşlar
Herşey İslam için
Uygarlığın Gözyaşları
Huzur Sokağı
Kız ve Çiçek
şule yüksel şenler hakkında bilgi isteyenler burda bulabilir.. nette birçok yazı var hakkında.. ben akrabamdan dinlediğim için bahsettim.. bu türban tarzı örtünmeyi o çıkarmış ve yaymış duyduğuma göre.. 60-70 li yıllarda birde bu akımlar varmış araştırdığıma göre..
çalıkuşu kardeş sağol ben bu ismi hiç duymamıştım bilgi vermen iyi oldu:good:
bu tür olaylar daha öncede vardı,şimdide var ve olmayada devam edecek açıkçası benim bu dizide yaşamış karakterlerden en çok deniz gezmiş ilgimi çekiyor belkide en fazla şeyi onun hakkında duyduğum içindir
dizide yaseminde ahmette bu tip sivrilebilecek hareketlerde hiç bulunmadılar mesela ikisi birgün bir mitinge katılırmı merak ediyorum gerçi onların yansıtılan karakterlerine pek uymuyor ama
kısçanlarım belki teo bir miting yapar alır eline dövizleri bağırır;
güzide derhal bu şehri terket
avucunu yalarsın benimdir necdet:img-pilot
evetttt artık klasikleşen şahsımın hazırladığı bir dizi sonrası anketle daha birlikteyiz hemen sorulara geçeyim efendim
Kesinlikle diyecektir. Ahmet'e bunu bari çok görmesinler. Ona baba deyişini uzun uzun izleyelim mümkünse... ve Ahmet kimseden özür dilemesin! :butch:
Etkileyici... :img-swoon Necdet günah çıkarıyor ama yemedik. Artık çıkış yolu yok onun için. Kesinlikle doğrudan yana olmalı. Elindeki bir kaç kırıntıyı da kaybetmemek için. Yoksa Ahmet'e günahını vermez. ve Ahmet artık üzülmesin... :butch:
Halkla ilişkiler, Uluslararası ilişkiler, Devletlerarası ilişkiler... Herhangi bir işkilli ilişkili bir bölüm olabilir. O okumaya başlayınca başına "fedakar" ibaresi eklensin mümkünse YÖK'e binlerce imza ile başvuralım. ve Ahmet artık üniversitede hoca olmasın! :butch:
Deniz ya da Defne olsaydım kesinlikle evet derdim. Ve karşı taraftan Yaşar'ın da aynı şeyleri düşündüğüne eminim. Ama karşısındakilerin tepkisinin arkasına sığınıp her zamanki gibi kendisini saklıyor. Eminim Işık'ı elde ettikten sonra o da kurallarını ortaya koyacaktır acımasızca... ve Ahmet artık ezilmesin!!! :butch:
İlersi için umutlarla doluyum ama ne kadarını izleyebilirim pek bilmiyorum. Hatta kesintilerle ya da flashbacklerle görüp kalanını da hayal gücümle şey etmeye çalışacağımı düşünüyorum. ve Ahmet artık yürümesin koşsun! :butch:
Valla Rüya inat etmiş olmalı ki 8 ay kadar bir süre ayrılamamışlar. Rüya olsam ben de ayrılmamaları için elimden geleni yapardım. Ama ipleri tamamen eline vermek ne kadar doğru pedakok ablaya sormak lazım. Bu durum işlerine mi geliyor yoksa? Necdetin zaten istediği şey! Yasemin de gizli gizli aşk yaşamaktan mı hoşlandı? Bkz: yasakların cazibesi... ve Ahmet artık park köşelerini parsellesin bir kaç m2 kapatsın! üzülmesin işte... :butch:
Valla 8 ay o odada saklı kaldıktan sonra (ki kalmak zorundaydı araya sıkıştırılamadı belki de gereksizliği bakımından) sahneye çıkmak istedi. Öncesinde de çıkabilirdi ama çıkmadı neden çünkü yaşanacaklar, göz kırpması gibi geçen sahnelerle anlatılacak cinsten değildi. Hadi poğaçalı bir kahvaltı masası olsa neyse... Öyle şeyler olacak ki uzun uzun işleyecekler. Bu da sahneye çıkışı ve ardından peşine düşen belalısı ve sığınacak daha emin bir kucak arayışı sonucunda; çareyi halihazırda bekar ve sıkılgan yaşayan Rıza'nın evine sığınmakta bulacaktır. Deniz evden ayrıldı. Işık evleniyor. Ev boş. Ana yok dana yok Rıza'nın da canı var dimi? Ayrıca geçen bölümde Ahmet'in annesine (adı neydi ya??? :img-fie:) öyle meilli meilli bakınca işkillendim. "Ne oluyor?" dedim! Ama sonra "yuh!!! bu kadder de değil" diyerek kendimi avuttum. Herneyse işte yolları tabiki kesişecek ve Rıza'nın boşluğunu dolduracak Keriman! Yoksa hiçbiri olmayacak da Bergen mi olacak??? Bakalım izleyip göreceğiz. ve Ahmet de artık gülsün! :butch:
Zorlama! ve bence bu Yasemin'in zorlaması ile oldu. Yasemin'in bıy bıy bıyına karşı Ahmet tepki göstermişti. Onu affedemediğinden dem vurmuştu. Gerçekten de öyleydi. Ama Yasemin cadısı onu etkiledi. Belki de duygusal olarak bu konuşmaya onu itti. Ahmet oraya zorla gitti. Duygusal anlamda hala kızgındı. Ama karşısında kendisini deli gibi seven bir kadın ve sapasağlam yetişmiş bir çocuk duruyordu. Yıllar sonra onları böyle bulmak bir kazançtı Ahmet için... En azından Necdet'in bu emekleri adına ordaydı... (Sadece küçük bir gün ışığı bu! Kesinlikle Necdet'i affedebilme durumuna getiremez Ahmeti) Ama kısacıktı bu görüşme... Bir el sıkımıyla sonlandı. Kesinlikle bir açık kapı bırakmadı Ahmet Necdet'in aksine... ve Ahmet artık kimseye minnet duymasın! :butch:
Evlenirler de biz görür müyüz acaba??? Ya lütfen ama! Ben görmek istiyorum. Rüya'nın tepkisi de umrumda değil açıkçası! Yeter kapris üstüne kapris! Pedakok ablaya bi danışsak mı yine??? ve Ahmet artık evlensin! :butch:
Asıl mesele gece vakti bu aileyi karakola sürüklerler mi? Zavallı Rüya o küçük yüreği ile o karanlıkları görür mü? O ortamı gördükten sonra kendisine ulaşılan Ahmet geldiğinde onu anne ve babasından söküp götürebilir mi? Zorla alıp götürse Rüya onu affeder mi? Ahmet karakoldan üçünü birden çıkarmalı eğer kahraman olmak istiyorsa... ve Ahmet artık Rüya'nın kahramanı değil babası olsun! :butch:
Sorular çok zordu ve beni çok yordu! Sağol arwencan!!! İyi geldi böyle dalıp dalıp çıkmak!
veeeee sürprizzz bristol otel genel müdürü mahir yönetir günlük-1:)
sevgili günlük bana ne oldu bilmiyorum hayatımda hiç günlük yazmadım ama geçen günden sonra bana birşey oldu bilemediğim bir sebepten dolayı bir koşu gidip seni alıverdim
bizim personellerden biri sürekli günlük tutan ve bizim otel sayesinde hayatının aşkını tavlayan bir kızın halen yaşasada geceleri ruh olup otelin koridorlarında dolaştığını söyledi herhalde o çarptı beni anammm ruhtanda ödüm kopar :img-fear2anneme diyeyimde bu gece elimi tutsun beni o uyutsun
madem konusunu açtık bu kızdanda birraz bahsedeyim sana günlükçüğüm bu kızın adı öğrendiğim kadarıyla yasemin ünsalla yasemin aygün arası gidip geliyormuş en son ünsalda karar kılmış diye duydum ama işin ilginci tavlayıp ağına düşürdüğü zavallı beyin soyadıda gürsoymuş allah allah kafam karıştı bu kız yoksa bölünebilen bir hücremi eğer hücreyse aynı zamanda nasıl insan oluyor hadi insan oldu diyelim geceleri ruh olup nasıl dolaşıyor yok yok ben kafayı yiyorum en iyisi bu hafta sonu tohtor melühe gideyimde azıcık dinlesin beni ee bir delinin halinden en iyi başka bir deli anlar demi günlüğüm:)
bundan yıllar evvel iki adet misafirimiz oldu biri o zamanki adıyla yasemin ünsal,diğeride sonradan acıların çocuğu olduğunu öğrendiğim ahmet gürsoy bu kız meğersem ahmete aşıkmış bunlar gece ayrı odalarda kalacakmış ama yasemin hanım ahmet beyin kapısını çalıp kıvrak bir manevrayla kendini içeri aldırıvermiş o gecede ahmet beyin karşısına geçip uyumuş hemde 3 numaralı en masum yüzşeklini takınarak tabi zavallı ahmet beyde ne yapsın nişanlı olduğu halde kızımıza abayı yakmış tevekkeli o gece otelde kalmıştım bir türlü anlam veremediğimiz dumanlar çıkmıştı aramış aramış kaynağını bulamamıştık meğersem yasemin hanım ahmet beyi kazana atmış kaynatıyormuş bunlar onun dumanlarıymış ay bayılazam günlüğüm:img-swoon
fekat o günden sonra yasemin kızımız ahmet beye ne kadar kazık varsa atmış çocukcağız tarihteki ikinci kazıklı voyvoda aman istanbul şubesiyle kazıklı ahmet olarak yerini almış vah zavallıcık:icon_cry:
bu durum benide bunalıma soktu üzül üzül ülser oldum otelimize gelen her aşık bunu bir efsane gibi anlatır yani kazıklı ahmetin yaşadığı derin acıları:icon_sorr
yıllar sonra geçen gece ne göreyim bunlar yine bizim otelde hemde tam bir dejavu halindeler aynı odalarıda tutmuşlar yalnız oğlum mahir bunlar yıllar olmuş bu gece uyumakla kalmazlar ahmet o kazıkların hesabını birer birer çeşitli yollardan çıkarır dedim eh anladığım kadaıyla yanılmamışımda zira sabah kahvaltıda onlara rastladığımda yasemin hanımın 32+3 te fazladan toplam 35 dişi birden ortadaydı yüzüde al aldı aklıma sevgili milli takımızımın forması geldi beyaz üzerine kırmızı günlüğüm yasemin hanım yoksa milli takım kampınada ruh olarakmı sızıyor olabilirmi he ne dersin aman mahir saçmalama sende:D
o gecede dumanler çıkmış yine kaynağını bulamamışlar gecenin bir vakti tamda sarı ördeğime sarılmış mışıl mışıl uyurken beni aradılar aman müdür yetiş otel yanıyor dediler anam günlük ben ne bileyim bunlar yine bize yangın çıkarmaya aman geçmişi yad etmeye gelmişler tesadüfen otel kayıtlarında adlarını görünce merak etmeyin çocuklar dumanın kaynağını buldum ama itfaiyeye gerek yok sabaha birşey kalmaz dedim:img-blush
unutmadan bunların birde kızları olmuş ama yasemin hanım ahmet beye dememiş kızları yıllarca başka birine baba demiş ama ahmet bey şimdi herşeyi öğrenmiş yani senin anlayacağın o dumanlar geçmişteki yangınların dumanlarıydı sabahada bişeycikler kalmadı:img-in_lo
aman bende ne kadar dedikoducuymuşum acaba radyoda bir program hazırlasam devletimiz ne der adınıda kobra kobra koyarım sakın bu nasıl bir isim deme birşeylerden çağrışım yaptı ama bulamadım niye güzel isim değilmi günlüğüm;KOBRA KOBRA:)
ay ilk günden ne kadar çok yazmışım seninde kağıdını şişirdim kusura bakma ( ee kafan yok şişse şişse kağıdın şişer değilmi:img-wink: ) sonra fırsatım olursa yine yazarım ama artık biliyorsun ben yoğun çalışan bir genel müdürüm neyse annemde çağırıyor beni uyutmak için hadi kaçtım hadi sana iyi gecelerrrrrbye
Vallahi senarist mantığıyla düşününce, bu iş Ahmet ölüm döşeğindeyken olur gibi geliyor artık bana.:dito
Necdetle Yasemin kendi elleriyle yarattıkları enkazı kaldırma işine giriştiler bakalım. O konuşma idare ederdi. Ama önceki neydi? "Hiçbir şey değişmeyecek Rüya, sadece arada sırada gördüğün Ahmeti daha çok görmeye başlayacaksın." Bu mudur yani? Orada daha farklı bir konuşma gerekmez miydi?
İşletme okur o. Siyasetle ilişkisi de "ortada kuyu var, yandan geç" şeklinde devam eder.
Bu göreceli bir durum. Olaylar ve tavırlar, nedenleriyle, adam gibi anlatılmıyor ki. Sanki birbirine denk iki ayrı kutup varmış da bir oyunun taraflarıymış gibi yansıtılıyor. Mesele Yaşar'ın dünya görüşünde ve kimlerle hareket ettiğinde. Bu anlatılmıyor hiç. Yarın öbür gün Yaşar ve arkadaşları işkencehanelerde bizzat işkenceci olarak bulunacaklar. Memleketlerini çok seviyorlarmış efendim. Peh. Körü körüne bir düzenin bekçileriydiler onlar. Vatan, millet, sakarya edebiyatıyla kırıp geçirdiler bu ülkenin idealleri olan çocuklarını, hepsini dinsiz milliyetsiz ilan ettiler, astılar, kestiler, biçtiler. Olaylar bu kadar basit değil. Sadece bir kutuplaşmaydı ve boşunaydı deyip geçemeyiz.
Bu yüzden Defne ve Deniz o günün şartlarında haklıydılar, ama sunuluş biçiminde hatalar ve eksiklikler var.
Yasemin bir nebze ileri adım attı. Rüyaya karşı o an sağlamdı. Tavrı kararında, söyledikleri güzeldi. Gerçi hepsini duyamadık, geçiştirildi ama, neyse...Yasemin açısından büyük gelişme yine de...Seven kadın ve anne olarak. Ama aynı kararlılığı o evden ayrılmakta da gösterebilmeliydi. Bu dizi böyle ilerliyor daha doğrusu ilerlemiyor: Bir adım ileri, iki adım geri, şeklinde.
O pedagog işten çıkarılmalı artık, demiştik. Yaptı yapacağını. Bu uzatmaya gerekçe olarak Rüyanın düzeninin değiştirlmemesi gösteriliyor ki, böyle bir şey olamaz...Çocukların düzeni büyüklerinin, ebeveynlerinin koşulları neyi gerektiriyorsa ona göre değişir icabında.
Hiiiiç sanmam. Kamil ve Keriman ikilisi yolda. Keriman Kamil'i şöförlükten yardımcılığa terfi ettirdi. Yakında da kocalığa terfi ettirir.:img-wink:
Bu konuda düşüncemi yazmıştım. Olmaaaz olamaz. Böyle bir şey yok hayatta. Ama son tahlilde şunu söyleyebilirim: Büyüklük Ahmette kalsın madem. "Sana vurana öbür yanağını da döneceksin" felsefesine sığındı galiba artık...
Valla ne bileyim, artık pek de umurumda değil açıkçası. Benim en çok ve tek istediğim Ahmetle Rüyayı baba kız olarak görebilmek.
N.Ş.A. da polislerin bir tek evin erkeğini almaları gerekir. Her ikiside adla, sanla aranmıyorsa, hem anneyi hem babayı alıp bir çocuk o şekilde bırakılmaz. Ama niyet belli. Ahmete yol açmak. Benim de kabulümdür. Götürsünler, tıksınlar ikisini de hapse. Gerçeküstü bir durum ama, şöyle en az bir altı ay içeride kalsınlar. Biz de bir ooooh çekelim. Bol bol baba kız izleyelim. Ahmet avutur Rüyayı.
Ama tabii, en fazla bir olmadı iki hafta gözaltında kalırlar gibime geliyor.:img-cool2
Sağolasın Arwen, canım yazmak istemiyordu. Ancak böyle manipülasyonla yazabilecek kadar hal kaldı bende. Teşekkürler...
Odile; bir de buradan kutlayayım doğumgününü:) Nice yıllara:)bye (sheve(n)k:img-icecr)
Hava durumu editi: Acayip bir lodos var. Ev sahile yakın sayılır. Dalgaların ve rüzgarın sesi ürkütücü boyutlardasofa
bizim personellerden biri sürekli günlük tutan ve bizim otel sayesinde hayatının aşkını tavlayan bir kızın halen yaşasada geceleri ruh olup otelin koridorlarında dolaştığını söyledi herhalde o çarptı beni anammm ruhtanda ödüm kopar anneme diyeyimde bu gece elimi tutsun beni o uyutsun
:good: Arwençan, ben de kim bu sürpriz kişilk diye bekliyordum. Tabii, otel müdürü: YA aşkı açısından atlanmaması gereken, çok önemli bir şahsiyet. Bkz: Odaların dili olsa da konuşsa...Bu gece yine yaratıcılık ve espürük yeteneklerin zirvelerde:) Eline sağlık.:good:
Dyssss, mesaj kutunu boşaaalt!!!bye
oh yeni bir karakter daha çıkardım ortaya ama bundan sonraki günlüğüm diziden birinden olur bakalım kim olur bekleyip görürüz:img-wink:
sizlerin anlattıklarına göre polisin normalde sadece necdeti götürmesi gerekiyor ama orada bir yataklık ifadesi kullanılmıştı hem hep bir şekilde ahmetle rüya başbaşa kalmalı dediğimiz olayda bu olacak yasoyla necdet birkaç gün gözaltında bulunacaklar |