Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-22

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11

babyofjackie
14-11-07, 11:19
1980 devamini biraz yukarda yazdim ama farkedilmemis rep bekliyorum :)

arwen61
14-11-07, 11:41
selam arkadaşlar

özet ve fragman henüz çıkmamış bari daha beklemeden en azından özet çıksa ama heyecanlı bir yerde bitti ya belkide ikisindede bir ipucu verilmez bakalım ahmet nasıl bir hero luk yapacak çabası yasoyu ve necdeti kurtarmaya yetecekmi?

blue&blue
14-11-07, 11:50
selam arkadaşlar

özet ve fragman henüz çıkmamış bari daha beklemeden en azından özet çıksa ama heyecanlı bir yerde bitti ya belkide ikisindede bir ipucu verilmez bakalım ahmet nasıl bir hero luk yapacak çabası yasoyu ve necdeti kurtarmaya yetecekmi?

Benden de selamlar!!!

Ahmet'i düşündüm senin yazını görünce. Canım ya nasıl da çaresiz ordan oraya koşturacak. Necdet neyse de Yasemin'in parmaklıklar ardında olması onu çok üzecektir. Gözlerini kısarak dudaklarını büzdürerek koşacaktır karakola. Bir de aralarında parmaklık Yasemin'le konuşma sahneleri olursa tam olur. :good:

Kafasını parmaklıklara gömdüğünü görürüz artık. Tabi gözler kısık dudaklar büzük... :) Eller de Yasemin'in yanakta! Hafif okşama halinde! Lütfen bu sahneyi karşıdaki nezaretten Necdet de izlesin bizim gibi. Tabi ben huşuu içinde izleyeceğim ama onu bilemem... :icon_whis

badger
14-11-07, 11:52
arkadaşlar merhaba çok etkilendiğim bu olayı sislerle paylaşmak istedim yorumlarınızı bekliyorum ne düşündüğüüzü merak ettim gerçek aşk bu işte

> Kadın her sabah olduğu gibi o günde beyaz değneği ve el yardımı ile otobüse
> binmişti.
> Şoför:
> - Soldan üçüncü sıra boş hanımefendi, dedi.
> Kadın 32 yaşında güzel bir bayandı ve eşi oldukça yakışıklı bir deniz subayı
> idi.
> Bundan bir kaç ay önce yanlış bir teşhis sonucu gerçeklestirilen ameliyatla
> gözlerini kaybetmisti
> Genç kadın ve asla göremeyecekti.
> Kocası ameliyattan sonra acı gerçegi öğrenince yıkılmış ve kendi kendine bir
> söz vermisti.
> Asla karısını yalnız bırakmayacak, ona sonuna kadar destek olacak, kendi
> ayakları üzerinde durana kadar cesaret verecekti.
> Günler geçiyordu.
> Kadın her geçen gün kendini daha kötü hissediyor, çok sevdiği kocasına yük
> olduğunu düşünüyordu.
> Eşinin bu içine kapanık,karamsar hali kocayı çok üzüyordu.
> Bir an önce bir şeyler yapması gerekiyordu, karısı günden güne kendi içine
> kapanık dünyasında kayboluyordu.
> Bütün gün düşündü koca, nasıl yardım edebilirim güzeller güzeli eşime diye.
> Birden aklına eşinin eski işi geldi.
> Geri dönmesini isteyecekti. Ama bunu ona nasıl söyleyecekti, çünkü artık çok
> kırılgan ve neşesizdi.
> Bütün cesaretini toplayarak akşam karısına konuyu açtı. Karısı dehşetle
> gözlerini açtı:
> -Ben bunu nasıl yaparım ben körüm, diye bağırdı.
> Kocası ona destek olacağını, her sabah kendisinin işe bırakacağını ve
> aksamları da iş çıkısında alacağını ve ona çok güvendiğini söyledi.
> Çünkü eşini tanıyordu ve bunu başarabileceğini biliyordu.
> Kadın büyük bir umutsuzlukla kabul etti çünkü eşini çok seviyordu ve onu
> kırmak istemiyordu.
> Her sabah eşini işine bırakıyor ve akşamları da alıyordu fedakar koca.
> Günler böyle ilerledi, karısı eskisinden biraz daha iyiydi.
> Fakat kocası daha fazlasını istiyordu, kendisine söz vermişti sonuna kadar
> gidecekti.
> Aksam karısına:
> -Artik işe kendin gidip gelmelisin, dedi.
> Kaıin şaşırmıstı. Bunu asla yapamayacağını söyledi. Kocası ısrar edince onu
> yine kıramadı ve bütün cesaretini topladı.
> Bunu kendisi de istiyordu ama o kadar güveni yoktu.
> Sabahları kadın artık otobüs durağına kendisi gidiyor, otobüsüne biniyor ve
> otobüsten inerek işine gidebiliyordu.
> Günler günleri kovaladı, hiç bir problem yoktu.
> Yine bir gün otobüse binerken, soför:
> - Sizi kıskanıyorum, hanımefendi dedi.
> Kadın kendisine söylenip söylenmediğini anlayamadan,
> -Neden diye sordu.
> Şoför:
> - Çünkü her sabah sizin arkanızdan bir deniz subayi genç adam otobüse
> biniyor ve bütün yol boyunca sevgi ile size bakıyor, otobüsten indikten
> sonra yeşil ışıkta yolun karşısına geçmenizi bekliyor siz binaya girdikten
> sonra arkanızdan öpücük yollayip size her gün sevgiyle el sallıyor, dedi.
>
> HERKESIN BU KADAR SEVMESI VE SEVILMESI,

Şimdi bu güzel hikayeyi buraya yazınca sinirlendim...özellikle Yasemine..:hıh
Bu aymazlıkları, hataları yapmasaydı..Ahmet ile böyle güzel bir sevgi yaşayabilirdi..Bu güzel sevgiyi Necdet uğruna harcıyor...

veeeee...İnşallah o al birini vur diğerine ekibi uzun bir süre o hapisten kurtulmaz diyorum...Eeee, başka türlü akılları başlarına gelmiyorsa..diyeceğim bir şey kalmadı onlara...İkiyüzlülüklerine devam etmeseydiler..:hıh

babyofjackie
14-11-07, 12:12
Ruyaaa Ahmet ile beraber kalacak. Ona baba demiycek.

PERİİ
14-11-07, 12:15
arkadaşlar merhaba çok etkilendiğim bu olayı sislerle paylaşmak istedim yorumlarınızı bekliyorum ne düşündüğüüzü merak ettim gerçek aşk bu işte

> Kadın her sabah olduğu gibi o günde beyaz değneği ve el yardımı ile otobüse
> binmişti.
> Şoför:
> - Soldan üçüncü sıra boş hanımefendi, dedi.
> Kadın 32 yaşında güzel bir bayandı ve eşi oldukça yakışıklı bir deniz subayı
> idi.
> Bundan bir kaç ay önce yanlış bir teşhis sonucu gerçeklestirilen ameliyatla
> gözlerini kaybetmisti
> Genç kadın ve asla göremeyecekti.
> Kocası ameliyattan sonra acı gerçegi öğrenince yıkılmış ve kendi kendine bir
> söz vermisti.
> Asla karısını yalnız bırakmayacak, ona sonuna kadar destek olacak, kendi
> ayakları üzerinde durana kadar cesaret verecekti.
> Günler geçiyordu.
> Kadın her geçen gün kendini daha kötü hissediyor, çok sevdiği kocasına yük
> olduğunu düşünüyordu.
> Eşinin bu içine kapanık,karamsar hali kocayı çok üzüyordu.
> Bir an önce bir şeyler yapması gerekiyordu, karısı günden güne kendi içine
> kapanık dünyasında kayboluyordu.
> Bütün gün düşündü koca, nasıl yardım edebilirim güzeller güzeli eşime diye.
> Birden aklına eşinin eski işi geldi.
> Geri dönmesini isteyecekti. Ama bunu ona nasıl söyleyecekti, çünkü artık çok
> kırılgan ve neşesizdi.
> Bütün cesaretini toplayarak akşam karısına konuyu açtı. Karısı dehşetle
> gözlerini açtı:
> -Ben bunu nasıl yaparım ben körüm, diye bağırdı.
> Kocası ona destek olacağını, her sabah kendisinin işe bırakacağını ve
> aksamları da iş çıkısında alacağını ve ona çok güvendiğini söyledi.
> Çünkü eşini tanıyordu ve bunu başarabileceğini biliyordu.
> Kadın büyük bir umutsuzlukla kabul etti çünkü eşini çok seviyordu ve onu
> kırmak istemiyordu.
> Her sabah eşini işine bırakıyor ve akşamları da alıyordu fedakar koca.
> Günler böyle ilerledi, karısı eskisinden biraz daha iyiydi.
> Fakat kocası daha fazlasını istiyordu, kendisine söz vermişti sonuna kadar
> gidecekti.
> Aksam karısına:
> -Artik işe kendin gidip gelmelisin, dedi.
> Kaıin şaşırmıstı. Bunu asla yapamayacağını söyledi. Kocası ısrar edince onu
> yine kıramadı ve bütün cesaretini topladı.
> Bunu kendisi de istiyordu ama o kadar güveni yoktu.
> Sabahları kadın artık otobüs durağına kendisi gidiyor, otobüsüne biniyor ve
> otobüsten inerek işine gidebiliyordu.
> Günler günleri kovaladı, hiç bir problem yoktu.
> Yine bir gün otobüse binerken, soför:
> - Sizi kıskanıyorum, hanımefendi dedi.
> Kadın kendisine söylenip söylenmediğini anlayamadan,
> -Neden diye sordu.
> Şoför:
> - Çünkü her sabah sizin arkanızdan bir deniz subayi genç adam otobüse
> biniyor ve bütün yol boyunca sevgi ile size bakıyor, otobüsten indikten
> sonra yeşil ışıkta yolun karşısına geçmenizi bekliyor siz binaya girdikten
> sonra arkanızdan öpücük yollayip size her gün sevgiyle el sallıyor, dedi.
>
> HERKESIN BU KADAR SEVMESI VE SEVILMESI,

merhaba çanlar işlerim o kadar yoğunki aralarda özet geldimi diye bakarken bu hikayeyi okudum ilk merakım olmuş bir olaymı bu diye düşündüm öylesine okurken sonuna doğru ağladım :icon_cry:böyle sevilmek farklı birşeydir herhalde o kadın kimse çok şanslıymış şu yaşadığımız dünyada o kadar saçma aşklar ve evlilikler varki o kadar pisliğe battık ki kimse anlamadan yaşıyo dizilerde o onunla bu bununla yaşayıp gidiyolar aile kavramını yok ettiler normalde yanlış gördüğümüz bir olay bize aa olurmu öyle normaldeki gibi değil onlar farklı dedirtti bize diziler aslında bizden çok şeyi alıp götürdü biz anlamadan

mesela yasemin ve ahmet birbirlerini zamanında sevdiler ama olmadı bitti yasemin necdetle evlendi eski konu kapandı yasemin evli bir bayandı ama ahmetle görüştü hatta çokça ileri gitti ama biz ne dedik ayy onlar birbirini hep sevdi asla vazgeçmedi ama öyle değil hanginiz eski sevgilinizle görüşebilirsiniz hepinizin ayy olurmu öyle şey dediğini duyar gibiyim ama oluyor işte bizim dizide ve piyasada olan çoğu dizide bu var ve bize artık bunlar normal geliyo gitgide kirleniyoruz bakın arkadaşın yazdığı hikayedeki saflığa bide bakın seyrettiklerimize bu hikaye senaristlerin eline geçse kesin adam karısı kör diye başkasıyla olurdu kadınada biri aşık olurdu elde etmeye çalışırdı alın size entrika dolu bir dizi nerde hikayedeki masumluk nerde diziler

biraz karışık oldu ama işim arasında yazıyorum idare edin artık hikayeyi okuyunca dayanamadım :icon_sorr

cilvenaz
14-11-07, 12:28
merhaba çanlar işlerim o kadar yoğunki aralarda özet geldimi diye bakarken bu hikayeyi okudum ilk merakım olmuş bir olaymı bu diye düşündüm öylesine okurken sonuna doğru ağladım :icon_cry:böyle sevilmek farklı birşeydir herhalde o kadın kimse çok şanslıymış şu yaşadığımız dünyada o kadar saçma aşklar ve evlilikler varki o kadar pisliğe battık ki kimse anlamadan yaşıyo dizilerde o onunla bu bununla yaşayıp gidiyolar aile kavramını yok ettiler normalde yanlış gördüğümüz bir olay bize aa olurmu öyle normaldeki gibi değil onlar farklı dedirtti bize diziler aslında bizden çok şeyi alıp götürdü biz anlamadan

mesela yasemin ve ahmet birbirlerini zamanında sevdiler ama olmadı bitti yasemin necdetle evlendi eski konu kapandı yasemin evli bir bayandı ama ahmetle görüştü hatta çokça ileri gitti ama biz ne dedik ayy onlar birbirini hep sevdi asla vazgeçmedi ama öyle değil hanginiz eski sevgilinizle görüşebilirsiniz hepinizin ayy olurmu öyle şey dediğini duyar gibiyim ama oluyor işte bizim dizide ve piyasada olan çoğu dizide bu var ve bize artık bunlar normal geliyo gitgide kirleniyoruz bakın arkadaşın yazdığı hikayedeki saflığa bide bakın seyrettiklerimize bu hikaye senaristlerin eline geçse kesin adam karısı kör diye başkasıyla olurdu kadınada biri aşık olurdu elde etmeye çalışırdı alın size entrika dolu bir dizi nerde hikayedeki masumluk nerde diziler

biraz karışık oldu ama işim arasında yazıyorum idare edin artık hikayeyi okuyunca dayanamadım :icon_sorr

perii çok teşekür ederim duyarlılığın için çok duygusal olduğun belli gerçekten okuman ve ilgilenmen sevindirdi beni gerçekten::good:

cilvenaz
14-11-07, 12:31
Şimdi bu güzel hikayeyi buraya yazınca sinirlendim...özellikle Yasemine..:hıh
Bu aymazlıkları, hataları yapmasaydı..Ahmet ile böyle güzel bir sevgi yaşayabilirdi..Bu güzel sevgiyi Necdet uğruna harcıyor...

veeeee...İnşallah o al birini vur diğerine ekibi uzun bir süre o hapisten kurtulmaz diyorum...Eeee, başka türlü akılları başlarına gelmiyorsa..diyeceğim bir şey kalmadı onlara...İkiyüzlülüklerine devam etmeseydiler..:hıh

çok teşekkürler yorumun için ahmete ve yasemine yazık oldu off ya ahmet bunları hiç haketmedi yasemin o ahmetin tertemiz saf sevgisini kirletti yasemin sana diyecek bişi bulamıyorum ya ahhh ahhh ahmet bu bölümde ne olacak dersiniz::icon_whis

bir_adı_yok
14-11-07, 12:42
ahmet'e bu bölümde ne mi? olucak....olacağı şu...
ahmet kendisi için hayatından fedakarlık! yapmış eski dostunu! kurtarmak için ordan oraya koşacak...
hatta belki kızıyla bu yüzden doğru dürüst vakit geçiremiyecek....
he tabi birde büyük aşkı yasemin var...onu tutuklu görmeye dayanamaz heralde....

fatma-1721
14-11-07, 12:43
Unutma , hakiki erkek, yüzlerce erkekten meydana gelir.
Zaten bir zaman sonra, yüzlerce erkegin sana verebilecegini,
bir erkekten beklemeyecek kadar olgunlasmis olacaksin sen de...

Bir kadinin aradigi o bir tek erkek,
her zaman icin hayali bir varliktir. Hic olmamistir....

Her erkekte, aradigin erkegin yanlizca bir parcasini bulursun.
Gercek bir kadin icin, gercek bir erkek, Allah gibidir, her yerdedir ve hic bir yerdedir.
Ask da budur zaten!
Baska bir sey degil.

Aramaktan vazgec demiyorum, bulmaktan vazgec...

Kadinlar aglamak icin bir erkegin omzuna ihtiyac duyarlar...
Ama basi dolu kadinlar, erkegin omzuna agir gelir...

Erkekler kadinda kontrol edilebilir zeka, kontrol edilebilir basari, kontrol edilebilir yetenek ister.

Yani kadinin sahip olduklari, erkegin kontrolünü asmaya basladiginda iliski biter...

Murathan Mungan

"Yani kadinin sahip olduklari, erkegin kontrolünü asmaya basladiginda iliski biter..."iliski biter degil de zora girebilir veya bitebilir" diyorum ben ama diger kisimlarina aynen katiliyorum.

Son sayfalardaki yorumlardan ve gazete haberlerinden sonra bunu buraya eklemeyi uygun gördüm.

Sevgili cilvenaz güzel bir hikaye yazmissin,ellerine saglik:good:

askasurguncu
14-11-07, 12:46
ozet gelmis yine cok guzel bir bolum bizi bekliyor
yaso ve nejdet hapiste ve ruya iki ay annesini gormemisti cok ozlemistr ahmetin eline cok iyi bir firsat gecti eger nejoyu ve yasmini hapisten kurtara bilirse ruya eminimki ona baba diyecektirrr:happy0064

znr
14-11-07, 12:48
Özet galmişş ve herşey tahmin ettiğimiz gibi... 2 ay cezaevinde kalcaklarmış... Uzun baya... Buda Ahmetle Rüya için iyi bişey tabi... Baba - Kız yaşasınlar biraz... Ohh sevindim valla... :happy0064

bir_adı_yok
14-11-07, 12:56
doğrusu bu kadar uzun süre hapiste kalacaklarını tahmin etmemiştim....
...
bak bak ışık hanım adam olmuşta hesapta sorarmış...
...
ahmet'in yasemin ve necdet için elinden gelen herşeyi yapacağını tahmin etmiştik zaten...
ahmet'ten aksini beklemek kimsenin aklına gelmez..
ahmeet'in yerinde olsam bukadar çabalamam...
hazır kızımla baş başa kalmışım....
ama tabi işin içinde kızının gözüne girmekte var..
ama ahmet'in düşüncesi bu değil tamamen insancıl...
arada kızı olmasa da eminimki aynı gayreti gösterecekti...

fatma-1721
14-11-07, 12:57
Iki insanin iki ay gibi bir süre boyunca hapise girmesine ben sevinemem dogrusu,bunlardan biri beni cok sinir eden Necdet olsa bile.

Rüya bu iki ay icerisinde Ahmete "baba"der mutlaka.
Baba-kiz iliskisi olmasi gerektigi gibi olacaktir bence.
Ahmetin kiziyla iliskisini ve bekledigimiz baba-kiz sahnelerini izleyecegiz ve bununla beraber Ahmetin buruk sevincini de izleyecegiz,kiziyla beraber olmanin tadini cikartabilecegini düsünemiyorum.

blue&blue
14-11-07, 13:00
Yani bu kadar olur dimi?
:happy0064:happy0064

Özet için hiç yorulmasalardı. Biz hazırlasaydık! Şaşılacak pek bir şey yok! Tahmin ettiğimiz gibi oldu herşey!

Bir tek zaman atlaması olacak gibi. 2 ay kadar. Olsun Ahmet ve Rüya'yı izleyceğiz doya doya! 2 ay kadar Necdetsiz ve Yaseminsiz bir İstanbul hoş olacak gibi! :good:

cilvenaz
14-11-07, 13:06
Unutma , hakiki erkek, yüzlerce erkekten meydana gelir.
Zaten bir zaman sonra, yüzlerce erkegin sana verebilecegini,
bir erkekten beklemeyecek kadar olgunlasmis olacaksin sen de...

Bir kadinin aradigi o bir tek erkek,
her zaman icin hayali bir varliktir. Hic olmamistir....

Her erkekte, aradigin erkegin yanlizca bir parcasini bulursun.
Gercek bir kadin icin, gercek bir erkek, Allah gibidir, her yerdedir ve hic bir yerdedir.
Ask da budur zaten!
Baska bir sey degil.

Aramaktan vazgec demiyorum, bulmaktan vazgec...

Kadinlar aglamak icin bir erkegin omzuna ihtiyac duyarlar...
Ama basi dolu kadinlar, erkegin omzuna agir gelir...

Erkekler kadinda kontrol edilebilir zeka, kontrol edilebilir basari, kontrol edilebilir yetenek ister.

Yani kadinin sahip olduklari, erkegin kontrolünü asmaya basladiginda iliski biter...

Murathan Mungan

"Yani kadinin sahip olduklari, erkegin kontrolünü asmaya basladiginda iliski biter..."iliski biter degil de zora girebilir veya bitebilir" diyorum ben ama diger kisimlarina aynen katiliyorum.

Son sayfalardaki yorumlardan ve gazete haberlerinden sonra bunu buraya eklemeyi uygun gördüm.

Sevgili cilvenaz güzel bir hikaye yazmissin,ellerine saglik:good:

çok teşekkürler sevgili fatma beğendiğine çok sevindim

bir_adı_yok
14-11-07, 13:06
aslında özette güzel bir ayrıntı var..
küçük kız 2 aydır görmediği annesini çok özlemiştir..
peki bu küçük kız babasını! hiç özlememişmidir...
özette yazmadıklarına göre..
demekki ahmet necdet'in yerini fazlasıyla doldurdu...

badger
14-11-07, 13:08
Ben hala Necdetin “...Aşkıma olan sadakatim bir arkadaşıma duyduğum sadakatimden ..” daha fazlaydı lafına takılıyım...Bu konu kafamda dönüp duruyor..

Necdet veya Yasemin ne derse desin ne bahane getirirse getirsin bana göre yaptıkları, buzz gibi ihanettir...Ben, olayların detayıyla öyleydi böyleydi konularına bakmam sadece ve sadece odağında durduğu kavrama takılırım ve dediğim gibi...bunun adı ihanet..yok seviyordum da..yok şartlar böyleydi..bıdıbıdısı bu konuyu, ihaneti ortadan kaldırmıyor...

Her ne kadar Ahmet, fazla saftır, atıldır..odur budur da...Benim Ahmet açısından kabullenemediğim:
Ahmet, tüm benliğini, duygularını, kendisini bunca zaman bu kadar ortaya koymuşken , birileri-Yasemin ve Necdet- bunlari ayrı ayrı olaylarla ama sonrasında birleşerek çiğneyerek geçmiştir.

Tamam..Ahmet Yasemini çok seviyor olabilir ancak..hala daha aynı aymaz davranışların, gitgelli tarzındaki düşüncenin bknz:seninle evlenmem doğru bir fikir değildi belki de Necdet, devam etmesi hala daha Yasemin tarafından ihanetin sürdürüldüğünün kanıtıdır..

Yasemin en başta Ahmetle olan aşkını, ilişkisini sahipsiz yetim bıraktı...Kaç kere ekti, harcadı Ahmeti...Bknz: Nasıl olsa Ahmet iyidir, sever beni, affeder, anlar.....ve bu da bana göre seven bir insan ve ebeveyn olarak ihanettir..

Necdetinki ayrı bir konu...Ama onunkisi sırf arkadaşına ihanet etmeyi, karşılıksız aşkına ihanet etmemek adına tercih etmesi..İnanılmaz zavallı bir gerekçe..hele bir de acılar çektim demesi..ayrı bir vak’a...Çünküüü, başkalarının ait olanları kendine mal etmekle, ihanet arasında pek büyük fark yoktur..ve o, Ahmete ait olanları kendine mal etmiştir..:)

Necdet, genel olarak ne ettiğinin farkında değil..Sırf kendine mazeret yaratıyor..Mazeretler, zayıf ve güçsüz insanların işidir..İhanet de zayıf ve güçsüz insanların işidir...tabii burada çıkıp ta kimsenin bunu bir şekilde açıkça ifade etmemesi de işin cabası..ve burada bırakın başkalarını kandırması, en başta kendini kandırması ortaya çıkıyor..Zaten benim de ona muhalefet etmemin en büyük sebebi bu..

Necdet, bir insanın hayatta yapabileceği en büyük kötülüğü yapıyor...Kendine ihanet ediyor...kendiliğinden bir şeyler çıktı oldu hayatında kendi arzularına göre, bu çıkanların içeriğinin ne olduğuna ve sonucunda ne olacağına da aldırmadan, bunlara sadece istiyorum! Gibi kendine zavallı gerekçeler, açıklamalar ve kandırmacalar getirdi...ve bunlar da tıpkı koynunda beslediğin yılan gibi onu sokup sokup duracak..Bunların farkında değil..Kendini düşünmenin verdiği rehavetle sürüklenip gidiyor..ve ettiği ihanet, başlangıçta kendisine iyi gelmiş gibi dursa da, sonunda kendine de ihanet etti...

Ancaaak....Demişler ki; büyük marifettir ihanet, sorumluluk ister. gün gelir tüm bedeller ödenir.. ve bu bedeller de ödenecek..Yasemin ve Necdet tarafından..daha doğrusu ödenmesi lazım..

Aşkımdan ettim, çok minnet duydum bundan yaptım..Sana ve çocuğuma yalan söyledim..Herkes de bunu böööyle kabul etsin demekle olmaz..Ne kurguda olur ne de gerçek hayatta!:img-pilot

Çünküü...İhanetin küçüğü büyüğü yoktur!:img-polic

arese
14-11-07, 13:12
Herkese merhablarbye

Özet gelmiş hoş güzel tahmin ettgimiz gibi Rüya Ahmet'e kalıyo Ahmet avuklatlıgın kullanıyo ama beni şaşırtan sadece 2 ay boyunca cezaevinde kalmaları ben bu kadar uzun olacagın sanmıyordum 2 ay cezaevinde Yasemin iki ay boyunca kafa yememişse iyidir ...kadınlar kogusundadır artık o sahneleride izleriz.. bu iki ay boyuca Rüya Ahmet'i benimsemiş belki baba bile demiştir.. artık baba kız sahneleri izleriz ama bu sahnelerde Ahmet'in bir yanı hep eksik olacak hüznlü çünkü sevdigi kadın cezaevinde fragman çıkarsa her sey daha ayrıntlı yorumlarız...

Bide özette Ahmet, sevgilisi ve Necdet’in avukatlığını üstlenmiştir. Ne yapıp yapıp mahkemede suçsuzluklarını ispat etmesi gerekmektedir. Bu Rüya’yla ilişkisinin düzelmesi için de önemlidir buda oluyo ki onları çıkrması cezaevinden rüya ile ilişkilerin yola sokcagın belirtisi daha iyi olacagına işaret bide bu yönde düşünsek ya çıkaramasa ne olacak rüya ile ilşkileri kötu mü olacak böyle cümleleri öyle bir süsülüyolar ki aman yani

çalıkuşu78
14-11-07, 13:21
necdete nolcakki serbest meslek erbabı kendileri.. pek kazançlı pastacılık işlerine devam ederler çıkınca..hem reklamı da olmuş oldu.. ama bizim s.... yasemin şapa oturdu.. devlet memuru olduğu için işi nolacak acaba.. bir de işine son veriyorlar mı..işsizim diye ahmete seni zor durumda bırakmak istemem tek maaşla nereye kadar ben en iyisi necdetle yeniden evleneyim.. onun çoookkk parası varrrr demesin..:img-wink:

bir de yaseminin kadınlar koğuşundaki hallerini çok merak ediyorum.. haliyle siyasilerle aynı koğuştadır.. marşlar filan söyleyecekmi ki..mapushane çeşmesiii yandan akıyor yandan türküsünü de çığırır galiba..:img-icecr

necdet bey de siyasi tutuklulardan bir güzel dayak yese çok süpperr olacak.. onlara bilgicanlık yaparken tepelerini attırsa yettin be senin akılların senin feddakkarlıkların bize sökmez deyip girişseler necota..:happy0064

arwen61
14-11-07, 13:21
özet çıkmış nihayet hemen yorumlayalım:img-wink:

YASEMİN VE NECDET CEZAEVİNDE!

hepimizin beklediği bir şeydi bu...

Yasemin ve Necdet, kaçak kişileri sakladıkları iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınırlar. Polis, Rüya’yı babası Ahmet’e teslim eder. Yasemin cezaevindeyken Rüya, Ahmet’in yanında kalacaktır.

bunuda tahmin etmiştik inşallah rüya ahmete alışır,onu baba gibi benimsemeye başlar:img-in_lo

Yasemin ve Necdet’in kendi yüzünden cezaevine girdiğini düşünen Deniz suçluluk duygusundan perişan haldedir. Işık da Deniz’den Yasemin ve Necdet için hesap sorar.

deniz bey daha beter olsun yok kızlar kusura bakmayın ben denizi artık sevmiyorum bu kadar sorumsuzluk ve akılsızlık olamaz yok yere iki insanın başını yaktı zaten son birkaç bölümdür tepkiliydim ona artık hepten kızıyorum ışık ta ne söylese ne yapsa yeridir :hıh

Ahmet, sevgilisi ve Necdet’in avukatlığını üstlenmiştir. Ne yapıp yapıp mahkemede suçsuzluklarını ispat etmesi gerekmektedir. Bu Rüya’yla ilişkisinin düzelmesi için de önemlidir. Küçük kız iki aydır göremediği annesini artık çok özlemiştir.

ahmet bu işten alnının akıyla çıkacaktır buna şüphem yok tabi bu sayede rüyaylada arası normalden çok daha iyi olacaktır yalnız bu iki aylık mahkeme süresi banada uzun geldi gerçi dizide gösterildiğinde nedenini daha iyi anlarız demekki bu süre zarfında rüya annesini göremedi yada yasemin üzülmesin diye ahmetin getirmesini istemedi ama mühim değil kavuşmaları yakındır:img-yes:

Mahkeme günü bütün aile adliyede toplanmıştır. Ahmet omuzlarında taşıdığı büyük sorumlulukla davaya girer. Bakalım, hakimi ikna edip Yasemin ve Necdet’i cezaevinden çıkaracak mıdır?

o büyük hukukçu şevket gürsoyun oğlu bu büyük sorumluluğu evellallah halledecektir tabi burada şöyle bir durumda ortaya çıkıyor yaseminlerin evine bu çocukları getiren deniz dolayısıyla onun ifadesi önemli beyimizin vicdan azabı çektiğide ortada eğer ifadesini verirse bu seferde suçluyu saklayarak ortaklık etmiş olmaktan deniz hapse girer ahmet o zaman onuda kurtarmak için uğraşırmı acaba ama bencede deniz hapse girsinde çeksin cezasını önceden aylaya deli oluyordum şimdi denize tahammül edemez oldum:hıh

inşallah tez zamanda aklını başına alır yoksa sonunu ne şehitti ne gaziyle başlayan meşhur sözümüzdeki gibi görüyorum:)

bir_adı_yok
14-11-07, 13:24
Bknz: Nasıl olsa Ahmet iyidir, sever beni, affeder, anlar

yorumun genel olarak durumu çok güzel açıklıyor...
ama en önemlisi benim için bu yazdıkların...
ahmet yasemin'e bu güvenceyi verdiği için..
yasemin yanlış yapmaya devam edecektir..
çünki karşısında kendine zaafı olan bir ahmet var...

cilvenaz
14-11-07, 13:31
sevgili arkadaşlar

fatma-1721
14-11-07, 13:44
deniz bey daha beter olsun yok kızlar kusura bakmayın ben denizi artık sevmiyorum bu kadar sorumsuzluk ve akılsızlık olamaz yok yere iki insanın başını yaktı zaten son birkaç bölümdür tepkiliydim ona artık hepten kızıyorum ışık ta ne söylese ne yapsa yeridir :hıh

Bu yazdigina aynen katiliyorum canim,Denize bende cok sinir olmaya basladim.

ahmet bu işten alnının akıyla çıkacaktır buna şüphem yok tabi bu sayede rüyaylada arası normalden çok daha iyi olacaktır yalnız bu iki aylık mahkeme süresi banada uzun geldi gerçi dizide gösterildiğinde nedenini daha iyi anlarız demekki bu süre zarfında rüya annesini göremedi yada yasemin üzülmesin diye ahmetin getirmesini istemedi ama mühim değil kavuşmaları yakındır:img-yes:

Süre bana da uzun geldi ama bu süre icerisinde Ahmetin kiziyla iliskisini,buruk sevincini,kizina kavusmanin ama sevdigi kadinin,kizinin annesinin yanlarinda olamadigi,parmakliklar ardinda oldugu icin yasayacagi üzüntüyü izleyecegiz,tabii eger senaristler bu sahneleri gecistirmezse.Bu arada agbeysi Ahmetin ve yegeni Rüyanin cektigi aciya sahit olan Defne de muhakkak ki cok üzülecektir.

goldrose
14-11-07, 13:49
Bu yazdigina aynen katiliyorum canim,Denize bende cok sinir olmaya basladim.

Süre bana da uzun geldi ama bu süre icerisinde Ahmetin kiziyla iliskisini,buruk sevincini,kizina kavusmanin ama sevdigi kadinin,kizinin annesinin yanlarinda olamadigi,parmakliklar ardinda oldugu icin yasayacagi üzüntüyü izleyecegiz,tabii eger senaristler bu sahneleri gecistirmezse.Bu arada agbeysi Ahmetin ve yegeni Rüyanin cektigi aciya sahit olan Defne de muhakkak ki cok üzülecektir.

Ben nedense Ahmet ve Rüya dışında bu olaydan kimsenin fazla etkileneceğini sanmıyorum.Deniz 3-5 gün vicdan yapıp sonra son sürat Defneyle eylemlerine devam edecektir,vurulunca akıllanmadı bu olay ona vız gelir...Defne zaten bi garip son dönemde varsa yoksa Deniz ve eylemlerde...Işık sevdalı,derdi çok.Yaşar konusunun intikamını alacağı bir koz geçti eline,ordan kalma sinirini akıtacaktır Denize ancak...
Ama Ahmetin çekeceği acı yine derinden olacaktır.Yine eli kalbinde kalacaktır...Tabii Rüya da çok etkilenecektir...Ama bu iki ay Ahmete gerekiyordu sonuçta.Bu arada ne yalan söyleyeyim hiççç üzülmedim Yasemin ve Necdete ben...Ben zaten onların Ahmetin açtığı dava sonucu hapse girmesini istemiştim,nasip böyleymiş:)

bir_adı_yok
14-11-07, 13:50
deniz'e niye kızıyorsunuz canlarım...
bakın o adamları orada saklatmasaydı
şimdi hala necdetgiller mutlu aile tablosu izleyecektik...
olsun canım varsın biraz hüzün olsun...
nasıl olsa kavuşacaklar..çıkacaklar içeriden...tabi sicillenebilirler o ayrı bir durum....
ama bu ayrılık olmasaydı..rüya belkide hiç bir zaman ahmet'le bu kadar yakınlaşmayacaktı...

fatma-1721
14-11-07, 14:01
Ama Ahmetin çekeceği acı yine derinden olacaktır.Yine eli kalbinde kalacaktır...Tabii Rüya da çok etkilenecektir...Ama bu iki ay Ahmete gerekiyordu sonuçta.Bu arada ne yalan söyleyeyim hiççç üzülmedim Yasemin ve Necdete ben...Ben zaten onların Ahmetin açtığı dava sonucu hapse girmesini istemiştim,nasip böyleymiş:)

O davanin sonucu olarak hapise girmelerini bende istemistim,sonucta bir suc islemislerdi ve cezasini cekmelerini istiyordum ve bunu yorumlarimda defalarca da yazdim ama kendileriyle alakali olmayan bu durum yüzünden hapise girmelerini dogru bulmuyorum ve buna gercekten cok üzüldüm.

Ahmet ve Rüya cok üzülecekler evet ve bu üzüntülerini de birbirleriyle paylasacaklar,bu da onlari birbirine görünmez ama cok güclü baglarla baglayacak diye düsünüyorum.Bu arada Selmanin da torunu ve ogluyla ilgilenmesini görmek güzel olurdu cünkü onun o hallerini izlemek bana büyük bir keyif veriyor.

ahmetim
14-11-07, 14:03
Bence boşanma ve Rüyanın gerçekleri öğrenmesine rağmen hala aynı evde yaşama mevzusunu sırf 40. bölümün son sahnesi için zoraki uzattılar.Yoksa herşey açığa çıkmış,Rüya Ahmete alışmaya başlamış,boşanma davası açılmış,boşanan taraflar anlaşmalı arada sorun yok tek celsede bitecek bir iş 8-9 ay niye uzatılsın.Yaseminle Necdet şimdi de hapishane arkadaşı olurlar.Yaseminle hapiste uğraşan koğuş ağası(kadın mahkumlardan) falan olursa Necdet kesin kendi koğuşunun ağası olur,ondan da kurtarır.Artık Yasemin ne yapsa Necoya borcunu ödeyemez.Çıkınca aynı evde kalmazlar heralde???

cilvenaz
14-11-07, 14:06
arkadaşlar hapiste kalmak ikisi içinde iyi olacak bence ahmet yine yine yine yaseminin kurtarıcısı ve prensi olacak rüyayla'da umarım iyi vakit geçirip baba demesini sağlayacak umarımm yaaaaaaaaaa ahmet iyi bir baba ve iyi bir eş kesinlikle :happy0064:img-yes:

ozenc-can
14-11-07, 14:19
Herkese Merhaba...:happy0064

Özeti okudum...Biz bir noktayı göz ardı ettik sanırım:img-blush.15-16 Haziran eylemlerinden sonra sıkıyönetim ilan edildi.Yasemin ve Necdet Sıkıyönetim
(temel hak ve hürriyetlerin kullanılmasını geçici bir süre için sınırlayan veya erteleyen ve mülki idare ve zabıtanın yerine askeri bir idare ve zabıtayı getiren idare şekli) mahkemelerinde yargılandıkları için bu kadar süredir cezaevindeler... normal şartlarda ı bu kadar cezaevinde olacaklarını sanmıyordum.bye

pelinsim
14-11-07, 14:54
YASEMİN VE NECDET CEZAEVİNDE!

Yasemin ve Necdet, kaçak kişileri sakladıkları iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınırlar. Polis, Rüya?yı babası Ahmet?e teslim eder.
bu kurgunun Ahmet ve Rüya ilişkisini hızlandırmak için yaptıklarını çok önceden söylemiştim :img-blush (biraz ego sorunu yaşıyorum da:icon_whis)

Yasemin cezaevindeyken Rüya, Ahmet?in yanında kalacaktır.

burada senaristlerden çok güzel düşündükleri bu kurguyu çarçur etmemelirini bekliyorum. konuşacakları çok şey var. olmalı... kitap okumalar, parka gitmeler, okula götürüp-getirmeler veli toplantısı. arkadaşlarıyla babasını tanıştırma vesilesi için:img-in_lo gece aynı yatakta yatmalar ve en azından son günlere doğru sarılmalar, boğuşmalar vs. vs.:img-icecr

Yasemin ve Necdet?in kendi yüzünden cezaevine girdiğini düşünen Deniz suçluluk duygusundan perişan haldedir. Işık da Deniz?den Yasemin ve Necdet için hesap sorar.

deniz doğru olanı yaptı. hiç tanımadığım biri gelse ve bana başının dertte olduğunu söylese özellikle siyasi olduğunu... sırf yardıma ihtiyacı bir tanrı misafiri diye en azından birkaç saat kabul ederim. hele ki bunlar insanlık adına bir şeyler yapıyorlar tereddütsüz kabul ederim. necdet bu konuda ikinci sınavını da başarıyla verdi ama hemen belirteyim ki aslında necdet kişiliğinin şişirme tarafı dışında hiçbir şekilde necdete uymuyor bence.. ama yine de necdet'e teşekkürü bir borç bilirim. :icon_whis
Işık'ın yapacağı ise tam ev kızı ışığa göre bir tavır o yüzden çok görmüyorum ve eleştiriye değer bile bulmuyorum:)

Ahmet, sevgilisi ve Necdet?in avukatlığını üstlenmiştir. Ne yapıp yapıp mahkemede suçsuzluklarını ispat etmesi gerekmektedir. Bu Rüya?yla ilişkisinin düzelmesi için de önemlidir. Küçük kız iki aydır göremediği annesini artık çok özlemiştir.
burada hemen altını çizmem gereken önemli bir nokta; Ahmet'in bu zamana kadar aldığı tüm sorumluluklar toplum ve çevre tarafından kendine verilen veya bu toplumsal ve çevresel olaylar karşısında sorumluluk duyarak almış olduğudur... burası çok önemlidir. yani o hiçbir zaman işgüzar bir tavır içine girmemiştir.. şartlar ona bunu dayatmıştır ve bir birey olarak O kendi doğruları doğrultusunda bu olayları çözmeye çalışmıştır... bu olaylar neticesinde ilişkiye girdiği her insanın tavrına sonuna kadar saygı göstererek bunu yapmıştır. ben bugün sinirliyim, benim bugün tepemi attırdılar da o yüzden hadi gel senden birazcık faydalanayım tavrı asla olmamıştır. O tüm sorumluluklarının altından kendi ekseninden değil karşıdakini de düşünerek kalkmaya çalıştı...
konuya gelirsek ahmet'e şartlar bir sorumluluk yine yüklemiştir.. hem de görünen o ki oldukça zor bir yük.. çünkü iki sosyalist hem de aranan gencin gecenin bir yarısı o evde bulunmasının hele hele de sağcı birisinin ispiyonlamasıyla bizzat tanık polislerin olması necdetin veya yaseminin Deniz'i elevermeden (ki polis denizi niye yakalamadı anlamadım. çünkü o eve bıraktı ve çıktı neden dışarıda almadılar denizi... yem olarak mı kullanacaklar acaba ileride ama durumdan haberdar artık.. tedbir alır sanırım...:icon_whis) nasıl işin içinden çıkacak doğrusu bilemiyorum. eğer necdet denizi ele vermezse bu demektir ki kendisi bazı şeyleri kabul edecek ya da o gençler biz onları tehdit edip eve girdik vs. diyecekler ama polisler gördü rahat rahat eve girdiler... bilemiyorum normalde bu durum çok zor... kesinlikle yardım ve yataklık gerektirir... en iyi ihtimalle necdet suçu üstüne alır yasemin çıkar... bakalım göreceğiz Ahmet nasıl kalkacak altından gerçekten çok merak ediyorum...:img-pilot

Mahkeme günü bütün aile adliyede toplanmıştır. Ahmet omuzlarında taşıdığı büyük sorumlulukla davaya girer. Bakalım, hakimi ikna edip Yasemin ve Necdet?i cezaevinden çıkaracak mıdır?
belirttiğim nedenlerden dolayı hakimi ikna etmesi çok zor. necdet ile uyduracakları iyi bir senaryo belki kurtarabilir. mesela ankaradaki pastanemde bir dönem çalışmışlardı vs. gibi... ama deniz var işin içinde... benim kafam hala denizde... zaten sağcıların ve solcuların kaçırma işindeki değiş-tokuşta MİT'in olayı bilmesi, olay yerinde olması, buna rağmen onları gözaltına almaması da çok ilginçti. deniz, harun vs. polis tarafından biliniyor anlamına gelir bu ve polis bile bile onlara dokunmuyor :icon_whis böyle bir olayda da denizi o akşam orada almamaları garip.
ama şu da var her iki olayın kolluk gücü farklı çalışıyor. yani birbirleriyle çok da koordineli değiller sanırım... yani kaçırılmaya bakanlar MİT, sağcının bilgi verdği polisler toplum polisiydi... bu bölüm hem Ahmet-Rüya sahneleri için hem de bu mahkeme olayı ve deniz'in durumu için çok heyecanlı bence... bakalım fragmanda neler var bye

arwen61
Herkese Merhaba...:happy0064

Özeti okudum...Biz bir noktayı göz ardı ettik sanırım:img-blush.15-16 Haziran eylemlerinden sonra sıkıyönetim ilan edildi.Yasemin ve Necdet Sıkıyönetim
(temel hak ve hürriyetlerin kullanılmasını geçici bir süre için sınırlayan veya erteleyen ve mülki idare ve zabıtanın yerine askeri bir idare ve zabıtayı getiren idare şekli) mahkemelerinde yargılandıkları için bu kadar süredir cezaevindeler... normal şartlarda ı bu kadar cezaevinde olacaklarını sanmıyordum.bye

sıkı yönetim hiç aklıma gelmemişti sağolasın bilgilendirdiğin için sanırım o sebeple öyle uzun hapiste kaldılar

bizde işte bin musibet bir hayır getirirmiş misali bu musibetin rüyayla ahmete yaramasını umuyoruz ne yapalım:img-wink:

Melal
Resimler ve özet gelmiş.
Fragman dönmeye başladı mı bilmiyorum henüz görmedim.
Ama bu bölüm güzel olacağa benziyor.
Yasemin ve Necdet'in hapise gireceğini tahmin etmiştim ama bu kadar uzun kalacaklarını düşünmemiştim.
Aradan 2 ay geçmesi Rüya ve Ahmet'in kaynaşabilmeleri için iyi olmuştur bence.:)
Ama olan Necdet'e oldu bir hiç yüzünden hapis yattı Yasemin'e çok acıdığımı söyleyemeyeceğim.:)
Gerçi Rüya'nın Necdet ve Yasemin'den ayrı kalması babasını tanımasına yardımcı olmuştur umarım.
Ben Rüya'nın bu geçen 2 ay süresince Ahmet'e baba demiş olabileceğine pek ihtimal vermiyorum nedense.
Ahmet tabii ki Yasemin ve Necdet'i hapisten kurtaracaktır ve belki de böylece Rüya'nın ona baba demesinin sebebi olacaktır.
Resimlerde Rüya Ahmet'in kucağında ne kadar şirin gözüküyor ikisi de.:img-in_lo
Bu bölüm büyük ihtimal bu hapis mevzusu üzerine olacaktır.
Ve sanırım haftaya da Yasemin'le Necdet'in hapisten çıktığını görürüz.
Tabii bu tahminlerimi fragmanı görmemiş olarak yapıyorum belki de Yasemin ve Necdet bu bölümde çıkarlar hapisten.
Umarım bu bölüm bol bol Rüya&Ahmet sahnesi izleriz.:img-yes:

askasurguncu
14-11-07, 15:08
melalcim ins bol bol ahmet ve ruya sahneleri goruruz:img-in_lo
yasemin ve nejdet bu bolumde hapisten cika bilirler fragmani goren
falan oldumu aceba

MMC
14-11-07, 15:15
Sıla'nın fragmanında Boran Sılaya: "benim sevdiğim kadını hiçkimse sevemez, onu görmek isteyemez, onu özleyemez, hayalinde bile! rüyasında bile! Asla!!!" diyor. Biz Ahmetten de bu sözleri beklerken o karısında- çocuğunda gözü olan, adamı hapisten çıkarmak için uğraşıyor.Ah ben bu senaristlere ne diyim !!!!

Keşke sadece Necdet içerde olsaydı diycem ama dilim varmıyor.Yasemin'in Necdet için zırıl zırıl ağlayıp sızlanmasını seyretmeyi içim kaldırmaz.Umarım Necdeti içerden çıkararak şu meşhur vicdan borcunu da ödemiş olur da her fırsatta karşımıza çıkan Necdet Yasemini ölümden kurtardı palavralarından kurtuluruz.

blue&blue
14-11-07, 15:18
Resimler ve özet gelmiş.
Fragman dönmeye başladı mı bilmiyorum henüz görmedim.
Ama bu bölüm güzel olacağa benziyor.
Yasemin ve Necdet'in hapise gireceğini tahmin etmiştim ama bu kadar uzun kalacaklarını düşünmemiştim.
Aradan 2 ay geçmesi Rüya ve Ahmet'in kaynaşabilmeleri için iyi olmuştur bence.:)
Ama olan Necdet'e oldu bir hiç yüzünden hapis yattı Yasemin'e çok acıdığımı söyleyemeyeceğim.:)
Gerçi Rüya'nın Necdet ve Yasemin'den ayrı kalması babasını tanımasına yardımcı olmuştur umarım.
Ben Rüya'nın bu geçen 2 ay süresince Ahmet'e baba demiş olabileceğine pek ihtimal vermiyorum nedense.
Ahmet tabii ki Yasemin ve Necdet'i hapisten kurtaracaktır ve belki de böylece Rüya'nın ona baba demesinin sebebi olacaktır.
Resimlerde Rüya Ahmet'in kucağında ne kadar şirin gözüküyor ikisi de.:img-in_lo
Bu bölüm büyük ihtimal bu hapis mevzusu üzerine olacaktır.
Ve sanırım haftaya da Yasemin'le Necdet'in hapisten çıktığını görürüz.
Tabii bu tahminlerimi fragmanı görmemiş olarak yapıyorum belki de Yasemin ve Necdet bu bölümde çıkarlar hapisten.
Umarım bu bölüm bol bol Rüya&Ahmet sahnesi izleriz.:img-yes:

Sanırım çıkacaklar. Çünkü özette mahkeme gününden bahsediyor. Ve fotolarda de Necdet ve Yasemin pastanede görünüyor. Karşıdaki bayanı çıkaramadım acaba kim?
Dediğin gibi mahkeme sonucuna göre Ahmet sayesinde çıkarlarsa, işte o zaman Rüya Ahmet'e baba diyebilir. Ben bunun daha önce olmasını isterdim. Birbirlerini keşfedip en yalnız ve en üzgün zamanlarını paylaşıp kaynaşmaları tek isteğim aslında. Ama bunların sonucu o mahkemeye bağlı bir "baba" sözcüğüyse o da kabulüm. Ne yapalım, kuzunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi diyeceğiz. :)

Fotolara baktım da üzüldüm. Yasemin'in o halleri gerçekten çok üzücü. Rüya Yasemin ve Ahmet için de içerde olmak mı zor dışarda olmak mı diye düşünmeden edemedim! Bu engeller aş aş bitmiyor. Ne zormuş dizilerde yaşamak üstelik aşık olmak!!! :icon_sorr

pelinsim
14-11-07, 15:19
sevgili melal arkadaşım, ben resimleri göremedim. acaba yanlış yeremi bakıyorum :img-blush

arkadaşlar ben resimleri neden göremiyorum? yani fotoğraf galerisine bakıyorum ama geçen bölümün resimlerini görüyrum. başka bir sitede mi bakıyorsunuz. bilen mesaj atabilir mi? lütfen:img-blush

cilvenaz
14-11-07, 15:21
Sıla'nın fragmanında Boran Sılaya: "benim sevdiğim kadını hiçkimse sevemez, onu görmek isteyemez, onu özleyemez, hayalinde bile! rüyasında bile! Asla!!!" diyor. Biz Ahmetten de bu sözleri beklerken o karısında- çocuğunda gözü olan, adamı hapisten çıkarmak için uğraşıyor.Ah ben bu senaristlere ne diyim !!!!

Keşke sadece Necdet içerde olsaydı diycem ama dilim varmıyor.Yasemin'in Necdet için zırıl zırıl ağlayıp sızlanmasını seyretmeyi içim kaldırmaz.Umarım Necdeti içerden çıkararak şu meşhur vicdan borcunu da ödemiş olur da her fırsatta karşımıza çıkan Necdet Yasemini ölümden kurtardı palavralarından kurtuluruz.

sana inanmıyorummm yaaaaa süper bi yazı bence özellikle boranın sılaya söylediği söz mükemmel inanamıyorum işte olay bu abi söyleyecek söz yok ahmetede hak ver ama boranla ahmetin yapıları tamamen değişik ahmet biraz daha ağır başlı boran daha çok dik başlı ama yinede yazdığın yazıya bayıldımmmmm

maveraun
14-11-07, 15:27
arkadaşlar resimler nerde bulamadık yardımcı olursanız sevinirim

Melal
14-11-07, 15:30
Arkadaşlar bölüm resimleri multimedya bölümüne eklenmiş bulunmakta buyrun bu da linki.

http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=18146&page=107

Yasemin ve Necdet'in pastanede olduğu resim sanki geçen haftanınmış gibime geldi.
Çünkü şu pedagog hanım var o kadın geçen hafta ki bölümde pastaneye gelmemiş miydi.:icon_whis

cilvenaz
14-11-07, 15:33
Arkadaşlar Resimler Nerde Yaaa Yardimci Olacak Biri Yok Mu

askasurguncu
14-11-07, 15:36
himmm dogru melal o resim sanki gecen haftaki bolumden hem kiyafetleride
ayni ama ins su hapis mevzusunu cok uzatmazlar aslinda ahmeti anliyamiyorum tamam yasmini kurtar ama nejoyu kurtarmasin ya nejo onun yerinde olsaydi eminim ahmeti hapisten kurtarmazdi:icon_whis

MMC
14-11-07, 15:45
sana inanmıyorummm yaaaaa süper bi yazı bence özellikle boranın sılaya söylediği söz mükemmel inanamıyorum işte olay bu abi söyleyecek söz yok ahmetede hak ver ama boranla ahmetin yapıları tamamen değişik ahmet biraz daha ağır başlı boran daha çok dik başlı ama yinede yazdığın yazıya bayıldımmmmm

Evet Ahmet'le Boran'ın yapıları farklı da sevdiği kadını sahiplenme, başka bir erkekle paylaşamama tüm erkekler için ortak bir davranış tarzı değilmidir yani.

İnsan hayatın kendine gitirdikleri karşısında istediği şekilde davranamıyor tabii.Evet Ahmet'de kızını üzmemek adına böyle davranamıyor.Zaten benim senaristlere isyanım da bu noktada.Senaryo Ahmet'in başına öyle şeyler getirdiki eli kolu bağlandı.Necdet'i içerden çıkarmak zorunda melsef.Ama kızını aldıktan sonrada Necdet'in ortalıkta dolanmasına izin verirse işte o zaman gözümdeki MMC'liği bitecek.

fatma-1721
14-11-07, 15:47
Resimlerin birinde Isik,Riza,Ahmet ve Rüyanin Yasemini birlikte ziyarete geldikleri resimde Ahmetin Yasemine bakislarindan cektigi aci okunuyordu,fragmani cok merak ediyorum,hala cikmadi degil mi?

maveraun
14-11-07, 15:52
Resimlerin birinde Isik,Riza,Ahmet ve Rüyanin Yasemini birlikte ziyarete geldikleri resimde Ahmetin Yasemine bakislarindan cektigi aci okunuyordu,fragmani cok merak ediyorum,hala cikmadi degil mi?

evet ya ahmet çok acı çektiği belli resimden.Hep bu sıkıntılar niye bunu bulur anlamadım.Necdet oh ağalar gibi yaşadı.Ama tesellisi var artık kızı yanında:happy0064

MMC
14-11-07, 15:54
Belli ki Ahmet ve Rüya açısından yoğun bir bölüm olacak.Umarım Ahmet ve Yasemin'in duyguları açısından da yoğun bir bölüm olur.Üzüntülerini sadece gözlerinde görmeyiz.Sözlerine de yansırda ikisi arasındaki yakınlığı biraz olsun hissederiz.Üstelik umarım bu yakınlığı Necdet'in gözleri önünde sergilerler.

cilvenaz
14-11-07, 15:58
Bu Bölümden Umudum Ahmetin Kiziyla Yakin Ilişkiler Kurmasi Ve Umarim Baba Kelimesini Duymak Artik O Zaman Ahmetin Gözlerindeki Işiği Görüyor Gibi Oluyorum Avukatlik Yapacak Olan Ahmet Yine Kurtaricisi Olacak Yaseminin Umarim Aşk Sahnelerini Daha çok Görürüz Tek Umudum Bu Ve Evlenip Artik Ayni Evde Yaşamalarinida çok Istiyorum Bir An önce Necdetten Kurtulmalilar

arwen61
14-11-07, 16:02
resimlere baktım,ahmet rüyayı alıp yasemin ve necdeti görmeye götürüyor ama ben birşeyi anlayamadım yaseminle necdet parmaklıkların arkasında yan yanaydı bu iş nasıl olduki özel izinle falanmı sonuçta bunların binalarının ayrı olması gerekmiyormuydu?

yasemin bayağı bitkin ve mutsuz görünüyordu rüyada hep ahmetin yanındaydı rıza beyde bu durumla ilgili birşey yapabilir ama ben deniz bey hapishaneye gelip af dileyecekmi merak ettim hadi diledi yasemin ve necdet ne diyecek acaba ben kolay kolay affetmezdim

resimler doğal olarak hapishane görüntülerinden ibaret mahkeme görüntüleri yok ama ben ahmetin başaracağından eminim birde bir arkadaşımız sılanın bu haftaki fragmanında boranın söylediği sözü bizlere aktarmış ya bende o söze aynen katılıyorum ve inşallah sevgili senaristlerimiz birgün aynısını hem sözle hemde uygulamayla ahmetede yaptırırlar diyorum...

gülmisal
14-11-07, 16:18
resimlere baktım,ahmet rüyayı alıp yasemin ve necdeti görmeye götürüyor ama ben birşeyi anlayamadım yaseminle necdet parmaklıkların arkasında yan yanaydı bu iş nasıl olduki özel izinle falanmı sonuçta bunların binalarının ayrı olması gerekmiyormuydu?

yasemin bayağı bitkin ve mutsuz görünüyordu rüyada hep ahmetin yanındaydı rıza beyde bu durumla ilgili birşey yapabilir ama ben deniz bey hapishaneye gelip af dileyecekmi merak ettim hadi diledi yasemin ve necdet ne diyecek acaba ben kolay kolay affetmezdim

resimler doğal olarak hapishane görüntülerinden ibaret mahkeme görüntüleri yok ama ben ahmetin başaracağından eminim birde bir arkadaşımız sılanın bu haftaki fragmanında boranın söylediği sözü bizlere aktarmış ya bende o söze aynen katılıyorum ve inşallah sevgili senaristlerimiz birgün aynısını hem sözle hemde uygulamayla ahmetede yaptırırlar diyorum...

Çok istemiştim oldu..Necot ve Yasot hapishane yüzü gördü..Yasot gerçekten çok bitkin e haliyle,zaten özette 2 Aydır kaldıkları yazılı..Bu süreç çok iyi olacak umudundayım Baba-Kız yanyana 2 ay geçirsinler artık..Hele Ahmet Yasot ve Necot ikilisini kurtarırsa demeyin keyfimize..:img-icecr:img-icecr (Çıkamalarına sevindiğimden değil Rüya'nın kalbini çalmak için)

Evet N&Y nin ayrı ayrı yerlerde tutulduğunu sanıyordum fakat görüşme izninde birşeyler olmuş olabilir...Bknz:Argoda Kıyak...:)

Fragman yok! çok sinir bir durum..ATV bir kere fedakarlık yapsa şaşarım zaten...:img-cool2

Messa
14-11-07, 16:29
Zamanında Yasemin'i demir parmaklıklar arasında görmek istediğimi dile getirmiştim, o gün bugünmüş. :) Üstelik bu sayede de Ahmet ile Rüya birbirlerine daha fazla yakınlaşacak ve benimseyecekler.

Yasemin'in hapse girerken ki resmi bayağı bir hoşuma gitti, :) hani eskiden türk filmlerinde iyi kadınlar hapse düşünce hapiste ki kötüler zulüm edip yerleri sildirir, yemek falan yaptırırlardı ya resme bakınca böyle bir intiba uyandı içimde.

Deniz, neden suçluluk duyuyormuş canım bende hiçte birşey duymasın, gayet rahat olsun. Işık, Denizden hesap soruyormuş :img-pilot babası, dayısı vs. dururken ona ne oluyormuş.

Ebruçan, benim de kafam Necdet ve Yasemin'in Rüya ve Ahmet ziyarete geldiğinde aynı yerde olmalarına takıldı, ama senin de dediğin gibi özel izinle falan olmuştur yoksa koğuşları ayrı.

Ahmet, tabiki Necdet ve Yasemin'i hapisten kurtaracak ve zaten kendisini kolayca benimsemiş olan Rüyanın gözünde Ahmet'in değeri daha da artacak.

Rüya Ahmet'lerde kalacağı için bu bölüm bol bol beraber göreceğiz onları.

cilvenaz
14-11-07, 16:33
Zamanında Yasemin'i demir parmaklıklar arasında görmek istediğimi dile getirmiştim, o gün bugünmüş. :) Üstelik bu sayede de Ahmet ile Rüya birbirlerine daha fazla yakınlaşacak ve benimseyecekler.

Yasemin'in hapse girerken ki resmi bayağı bir hoşuma gitti, :) hani eskiden türk filmlerinde iyi kadınlar hapse düşünce hapiste ki kötüler zulüm edip yerleri sildirir, yemek falan yaptırırlardı ya resme bakınca böyle bir intiba uyandı içimde.

Deniz, neden suçluluk duyuyormuş canım bende hiçte birşey duymasın, gayet rahat olsun. Işık, Denizden hesap soruyormuş :img-pilot babası, dayısı vs. dururken ona ne oluyormuş.

Ebruçan, benim de kafam Necdet ve Yasemin'in Rüya ve Ahmet ziyarete geldiğinde aynı yerde olmalarına takıldı, ama senin de dediğin gibi özel izinle falan olmuştur yoksa koğuşları ayrı.

Ahmet, tabiki Necdet ve Yasemin'i hapisten kurtaracak ve zaten kendisini kolayca benimsemiş olan Rüyanın gözünde Ahmet'in değeri daha da artacak.

Rüya Ahmet'lerde kalacağı için bu bölüm bol bol beraber göreceğiz onları.

resimlere bakmak istiyorum bulamadım yardımcı olabilirmisin çok merak ettim yasemini o halde görmek sana verdiği haz kadar banada büyük haz verecek yardımların için şimdider çok teşekkür ederim

Messa
14-11-07, 16:37
Önceki sayfalarda link verilmişti ama yine ekliyorum bulamayan arkadaşlar için,

http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=18146&page=108

fatma-1721
14-11-07, 16:40
Deniz, neden suçluluk duyuyormuş canım bende hiçte birşey duymasın, gayet rahat olsun.

Deniz sucluluk duymali bence cünkü bu konuyla uzaktan yakindan ilgisi olmayan insanlari bu ise bulastirdigi,hapis cezasi almalarina sebep oldugu ve kücücük bir kizin annesinin polisler tarafindan götürüldügünü izlemesine sebep oldugu icin.

Işık, Denizden hesap soruyormuş :img-pilot babası, dayısı vs. dururken ona ne oluyormuş.

Yasemin Isigin ablasi,bir kardes olarak hesap sormak onun en dogal hakki...ayrica hesap soran tek kisi o olmayacaktir zaten,Ahmet basta olmak üzere bircok kisi onlarin yaptiklari yanlisi yüzlerine vuracaktir diye düsünüyorum.

goldrose
14-11-07, 16:46
Maalesef ben de henüz resimleri bulamadım:(
Ama özete bakarsak yine tüm sorumluluğu Ahmet yükleniyor.Adamın çilesi bitmedi.Şimdi de sevdiği kadınla,ona her türlü kazığı atmış eski arkadaşını kurtarmak durumunda hem de elinde hiç kanıt yokken.Tek kanıt bu iki insanın siyasetten anlamadığı olabilir:)

Messa
14-11-07, 16:49
Deniz sucluluk duymali bence cünkü bu konuyla uzaktan yakindan ilgisi olmayan insanlari bu ise bulastirdigi,hapis cezasi almalarina sebep oldugu ve kücücük bir kizin annesinin polisler tarafindan götürüldügünü izlemesine sebep oldugu icin.

Yasemin Isigin ablasi,bir kardes olarak hesap sormak onun en dogal hakki...ayrica hesap soran tek kisi o olmayacaktir zaten,Ahmet basta olmak üzere bircok kisi onlarin yaptiklari yanlisi yüzlerine vuracaktir diye düsünüyorum.

*Yasemin ve Necdet belli bir yaşa ve olgunluğa gelmiş neyin ne olduğunu ayırt edebilecek bilgi birikimine ve zekaya sahip insanlar. Deniz, arkadaşlarını korumak ve gençliğin verdiği heyecanla-cahillikle bunu onlara teklif etmiş olabilir, Yasemin ve Necdet tüm bunları (Polis baskını olacağını, Evde küçük bir çocuğun olduğunu vs.) öngörmüşlerdir herhalde.

*Elbette ki başta Mehmet olmak üzere Sevim, Rıza vs. Deniz'e yaptığının yanlış olduğunu söyleyeceklerdir ama Işık kuzenine destek olabilir bu durumda. Herkes birden üzerine gidiyorken onun da gitmesinin ne manası var anlayabilmiş değilim.

Özette Harun yok doğal olarak, fragman henüz görünmedi, inşallah bölümde görürüz.

fatma-1721
14-11-07, 17:00
*Yasemin ve Necdet belli bir yaşa ve olgunluğa gelmiş neyin ne olduğunu ayırt edebilecek bilgi birikimine ve zekaya sahip insanlar. Deniz, arkadaşlarını korumak ve gençliğin verdiği heyecanla-cahillikle bunu onlara teklif etmiş olabilir, Yasemin ve Necdet tüm bunları (Polis baskını olacağını, Evde küçük bir çocuğun olduğunu vs.) öngörmüşlerdir herhalde.

Yasemin ve Necdet o sorumlulugu üzerlerine aldilar evet ama kapilarina kadar gelmis cocuklari geri göndermek de her insanin harci degil ama Deniz bu konularla ilgisi olmayan bu insanlarin kapisina giderken izlendiklerini,onlarin da basina sorun acabileceklerini düsünmeliydi ve bir vicdana sahip oldugu icin bu sucunun farkina varip vicdan azabi cekecektir.

*Elbette ki başta Mehmet olmak üzere Sevim, Rıza vs. Deniz'e yaptığının yanlış olduğunu söyleyeceklerdir ama Işık kuzenine destek olabilir bu durumda. Herkes birden üzerine gidiyorken onun da gitmesinin ne manası var anlayabilmiş değilim.

Isik Yaseminin kiz kardesi,ona en az Riza kadar,dayisi kadar,digerleri kadar yakin,hatta onlardan daha da yakin bu konuda tepkili olmasi cok normal degil mi?
Olgun davranmasi güzel olurdu ama ben Isiktan bu konuda olgunluk bekleyemiyorum.

pelinsim
14-11-07, 17:00

sevgili fatma, Deniz suçluluk duygusu duyar zaten ama yaptığı yanlış değil bence. çünkü onun inandığı bize göre yanlış veya doğru da olsa bir dava var. o bu davanın gereğini yaparak arkadaşlarını korumaya çalıştı. bunu yaparken de en akıllıca olanını seçti.
ev sahiplerinden habersiz yapmadı bunu aksine herşeyi açıkça söyleyerek izin aldı. ev sahibi de buna izin vererek riski göze aldığını kabullenmiş oldu. ve hiçmi hiç tahmin etmedikleri bir olaydan dolayı da böyle bir talihsizlik yaşandı. elbette o insanlar suçsuz ama toplumsal olaylarda maalesef işin içinde olmayan insanlara da bazı zararlar gelebilir ve geliyorda... adı üstünde toplumsal bir olay. değil rüyanın hiçbir küçük çocuğun annesinin, ablasının,babasının, teyzesinin, dedesinin, vs. vs. gözaldına alınışını görmesini kesinlikle kimse istemez ama bu da toplumsal bir gerçeklik ne yazık ki. mühim olan bu olayları çocukların görmesi değil bence fatma mühim olan o olaylara rağmen çocuğa çevresinin, ebeveynlerinin yaklaşımı. yoksa çocuklarımızı fanusların içinde yaşatamamız gerekir ki bunun manasızlığı ortada sanırım:img-blush inan bana rüyanın baba olayından aldığı yaradan daha ağır değil bu yara. ama her iki olayda da doğru tavırlar gösteren ebeveynler olduğu için sonuç olarak yani... rüya bunalımlı bir genç olmayacaktır eminim.:)

Işık'ın hesap sorması şöyle manasız, bu işin doğallığını göremeyecek kadar uzayda yaşıyor. ben bir solcunun davası için bunu yapmasını nasıl doğal görüyorsam bir sağcının yapmasını da aynı şekilde doğal görüyorum. o insanların saklanması gerekiyordu bunun içinen uygun kişiler seçildi, rica edildi o insanlar da başlarının belada olduğunu bile bile buriski gözealdılar. ahlanıp vahlanmanın asla bir anlamı yok. kraldan çok kralcı tavırlara hele hiç gerek yok. sonuçta bu mesele necdet-yasemin ve deniz arasındaki bir meseledir. eğrisiyle doğrusuyla bu mesele böyle olmuştur. değil ışık'ın hiç kimsenin hesap sormaya hakkı yoktur.Orada senin anlattığın anlamda hesap sormayacak tek kişi de Ahmet merak etme :img-yes: hepsi belki içten de olsa sızlanabilir ama Ahmet olayları oldukça objektif görebiliyor, doğal olanı ve doğru olanı elbette ayırıyor. elbette gençlere eleştirileri var ama biliyorsun Ahmet'te işgücarlık, kraldan çok kralcılık ve hepsinden önemlisi de iki kişi arasında helallenmiş bir meseleye hiç kabul etmezse bile 'saygısızlık' yoktur :img-blush

Messa
14-11-07, 17:11
Pelinsim, yazdıklarına harfiyen katılıyorum benim anlatmak istediklerimi çok güzel dile getirmişsin. Dediğin gibi Deniz'in baş koyduğu bir davası var, arkadaşları için elbette elinden geleni ve fazlasını yapacak doğal olarak. Seninde dediğin gibi izinsiz yapmış olsaydı ha o zaman Deniz suçlu olurdu ama izinsiz değildi.

Necdet ve Yasemin' inde toplumda yaşanan olayların farkında olan insanlar olduğunu zannediyorum, ev basılmasını ve rüyanın yaşayacağı durumu göze aldılar demekki.

Yine aynı şeyleri tekrarlıyorum ama Işık konusunda da sana katılıyorum, dediğin gibi Necdet-Deniz-Yasemin arasında olan bir durum bu, ben yine dayı-baba vs. Deniz'e yaptığının yanlış olduğnu söylemesini anlarım ama Işık'ın tepki vermesini anlamam. Yasemin'e babasından vs.dan daha yakın olabilir ama Yasemin'in de kendi hür iradesi var değil mi, boğazına silah dayatılarak yapılmadı ya.

Ahmet'in de Deniz'e tepki göstereceğini zannetmiyorum sadece bunun için daha uygun bir yer seçebilirdin, orada küçük bir çocuk var diye nasihat edebilir.

Bugünlük bu kadar yeter, herkese iyi akşamlar arkadaşlar. Edit: Sis Yapım'ın telefonların da HS nin müzikleri çalıyor, :img-wink: güzel birşey...

fatma-1721
14-11-07, 17:15
Sevgili pelinsim görüslerine saygim var,senin de messanin da ne demek istediginizi anladim ben Deniz arkadaslarini korumaya calistigi icin onu suclamiyorum,yerinde kim olsa aynisini yapar,onlari korumaya calisirdi ama babasina haber verebilirdi mesela,bu konularla hic ilgisi olmayan Yasemin ve Necdete giderken daha saglikli düsünmeliydi,gerci buna fazla da vakti yoktu ama sonucta Necdet ve Yaseminin basini yakmis oldu ve tabiiki bu konuda hatali ve vicdani sizlayacaktir.

Gelelim Isiga,ben Isiga bircok konuda hak vermiyorum ama siyasetten anlasin veya anlamasin,ablasi hapse düsmüs bir kardesin,buna sebep olan Denize tepki göstermesi cok normal,tabii bunlar benim düsüncelerim,katilan olur katilmayan olur,hic kimse katilmasa da ben böyle düsünüyorum.

Not:Yasemin ve Necdetin Rüyanin mahkemesi sonrasinda hapise girmelerine taraftardim,bunu bircok kez de yazdim cünkü bir suc islemislerdi ve cezasini cekmeliydiler bence ama su anda bu sebeple hapise girmeyi ne birinin ne de digerinin hakettigini düsünmüyorum.

goldrose
14-11-07, 17:23
Fatmaçan,ben de Yasemin ve Necdetin Ahmete yaptıkları yüzünden hapse girmelerini bekliyordum ama bu durumlarına da üzülmedim doğrusu çünkü etme bulma dünyası.Düşünsene,o sebepten yakayı kurtardılar ama hiç olmadık bir sebepten hapse giriyorlar üstelik de ordan çıkmalarına Ahmet yardım ediyor.Anlayana çok güzel bir hayat dersi var ama Necdet ve Yasemin ikilisinden ümidim yok...

NOT:Bu arada bu son olayla artık Lale bir sessizliğini bozsun lütfe ya,abisinin başına gelmeyen kalmadı,kız çok sakin karşılıyor herşeyi.Aaa bir de Teo var tabii...Ortak ben geldim deyip,kendini bir sebepten sokmasın da o da hapse:)

dizice
14-11-07, 17:30
Deniz bence kendine gore hakliydi. O zaten arkadaslarini onlarin evine degil, pastaneye goturmek istiyordu. Onlari tehlikeye attiginin da farkinda olmaliydi ama. Necdet ve Yasemin de zor durumdaydi. O cocuklari nasil geri cevirebilirlerdi? Tamam, evde cocuk var; ama o saklananlari da kapi onune koyamazlardi. Yakalaninca sadece hapse girmiyor ki bu cocuklar. Iskenceden geciyorlar. Yine de onlari kabul etmekle baslarina gelecekleri de kabullenmis oldular. Yani, iki taraf da caresizdi. Iste nihayet herkesin hem hakli; hem de aptalca hareket ettigi bir durum oldu dizide. Ama o durumda akillica hareket etmek de vicdansiz olmak demek. Cunku akillicasi o cocuklardan uzak durmak ve onlari kabul etmemekti.

Aklima 2. Dunya savasi sirasinda Yahudiler'i saklayan Almanlar geldi. Onlar hakkinda yapilan bir calismayi okumustum. Genellikle soyle anlatiliyordu. "Kapima geldiler, iceri aldim. Baska carem yoktu." "Hic dusunmediniz mi?" "Hayir, hic dusunmedim. O anda dusunecek bir sey yoktu. Baska care yoktu." Yani yardim eden insanlarin ortak ozellikleri, o anda bir cikar analizi yapmamis olmalari. Oysa pek cok insan yapiyor, yapanlar da zaten yardim etmiyor. Ama "fedakar" insanlar yapmiyorlar. Bence orada Yasemin'le Necdet gercekten fedakarlik yaptilar. Yasemin'le Deniz'in kardes gibi olduklarini dusunursek, onunki daha dogal. Ama Necdet dizi basladi baslayali nihayet gercek bir fedakarlik yapti. Onu da artik dizi bitene kadar gozumuze sokarlar; ama takdir edilecek bir seydi.

Necdet yemedik halt birakmadi, herkes tesekkur etii. Bir kere gercek bir fedakarlik yapti, simdi onun cezasini cekecek. Kadere bak.

dizice
14-11-07, 17:37
Artik hapishanede izleriz Necdet'i. Kogusun agasi olur. Herkes ona saygi duyar. Radyoda haberleri dinler, onun fikrini sorarlar. Kogusta birisi hasta olur, Necdet onlara hemen bir deva bulur. Arkadaslarina guzel yemekler yapar. Sonra sevgilisi ziyarete gelir. Havasi ikiye katlanir. Erkek adamin her mahallede bir sevgilisi olur. Guzide mapusa her ziyarette en havalisindan pastalar yapar getirir. Bu da Necdet'in kogusun krali statusunu iyice pekistirir. Teo da durmadan past borek tasir hapse. Sonra Teo hasrete dayanamaz. O da bir kacak saklayip, kendi kendini ihbar eder, Necdet'in kogusuna gitmek icin her turlu dalavereyi cevirir. Gidemezse, Ayla gibi yataklara duser. Necidett diye sayiklar. Simdi Teo diyor ya, ben memleketimi birakamadim, bence ta o zamandan Necdet'i birakip gidemedi Yunanistan'a. Ahmet'se her gun Ruya'yi da alip Necdet'in ziyaretine gider. Ona tesekkur eder (neden diye sormayin, eminim bir cok sebep bulunabilir). Necdet'in anneleri de hapse her gun gelir, "Benim fedakar oglum" diye aglarlar.

mirka
14-11-07, 17:38
Deniz düsüncesizlik etti kabul ediyorum. Babaları da akıllarına gelmişti ama kendi aralarında konuşurlarken onlar mimli dediler ve götürmekten vazgeçtiler. Yalnız çok fazla üstüne gidildiğini düşünüyorum. Vicdan azabından perişan olacaktır tabi. Kim olmaz ki. Yalnız senaristlerin Ahmet ve Denizle derdi mi var anlamadım gitti. Herşey onların başına patlıyor.

goldrose
14-11-07, 17:41
Necdetin yaptığı şeyi ben fedakarlık olarak görmüyorum doğrusu.Vicdan sahibi her insanının yapacağı şeyi yaptı.Kim o saatte yardım için bir yakını kapısını çalsa,yardım ederdi.Ayrıca Necdetin bunu yapma amacı garip kişiliğinden de kaynaklanıyor aslında.İyi bir insan olarak gözükmeye çalışmaktan...Yani bugüne kadar yaptığı herşeyi birilerine yaranmak için yapan biri Necdet...(Üniversiteye girme isteğinde bile bence bu etki var)Bilemiyorum ben Necdet karakterini gerçekten sevmiyorum,onu ne kadar mükemmel,fedakar göstermeye çalışsalar da ben de ters etki yapıyor.Burada da öyle...

fatma-1721
14-11-07, 17:59
Fatmaçan,ben de Yasemin ve Necdetin Ahmete yaptıkları yüzünden hapse girmelerini bekliyordum ama bu durumlarına da üzülmedim doğrusu çünkü etme bulma dünyası.Düşünsene,o sebepten yakayı kurtardılar ama hiç olmadık bir sebepten hapse giriyorlar üstelik de ordan çıkmalarına Ahmet yardım ediyor.Anlayana çok güzel bir hayat dersi var ama Necdet ve Yasemin ikilisinden ümidim yok...

Necdetin ic hesaplasma yapmadigi,Ahmetten özür dilemedigi zaman Necdet yaptigi yanlislarindan dolayi özür dilemese de bedelini baska türlü verecektir diye yazmistim, iste senin de dedigin gibi"Etme bulma dünyasi"ama yine de Yasemin ve Necdetin Rüya meselesi yüzünden iceri girmelerini tercih ederdim,hem iyi bir ders,hem de hakkettikleri bir ceza olurdu.

dizice
14-11-07, 18:07
Mirka, ben de yaziyorum onu. Senaristlerin Ahmet ve Deniz'e garezleri var belli ki. Deniz'in basina glenler pismis tavugun basina gelmedi. Yakinda yurudugu sokagi sel basacak diye bekliyorum. Ahmet'i anlatmaya gerek yok zaten.

fatma-1721
14-11-07, 18:08
Deniz bence kendine gore hakliydi. O zaten arkadaslarini onlarin evine degil, pastaneye goturmek istiyordu. Onlari tehlikeye attiginin da farkinda olmaliydi ama. Necdet ve Yasemin de zor durumdaydi. O cocuklari nasil geri cevirebilirlerdi? Tamam, evde cocuk var; ama o saklananlari da kapi onune koyamazlardi. Yakalaninca sadece hapse girmiyor ki bu cocuklar. Iskenceden geciyorlar. Yine de onlari kabul etmekle baslarina gelecekleri de kabullenmis oldular. Yani, iki taraf da caresizdi. Iste nihayet herkesin hem hakli; hem de aptalca hareket ettigi bir durum oldu dizide. Ama o durumda akillica hareket etmek de vicdansiz olmak demek. Cunku akillicasi o cocuklardan uzak durmak ve onlari kabul etmemekti.
Necdet yemedik halt birakmadi, herkes tesekkur etii. Bir kere gercek bir fedakarlik yapti, simdi onun cezasini cekecek. Kadere bak.

Cok güzel özetledin olayi:good:

Deniz care ariyordu,düsüncesizce davrandi,onun durumunda olsak daha iyi düsünebilir miydik?Bilmiyorum!

Yasemin ve Necdet vicdan sahibi olan her insanin yapacagini yapti.

Fakat sonucunda tabiiki herkes üzülecek,Deniz kendini suclayacak,aile fertlerinden Denizi suclayanlar olacak,bunlar dogal tepkiler ama sonucta herkes bu karakterlerin icinde bulundugu caresizligin bu davranislara yol actigini da anlayacaktir.

mirka
14-11-07, 18:14
Mirka, ben de yaziyorum onu. Senaristlerin Ahmet ve Deniz'e garezleri var belli ki. Deniz'in basina glenler pismis tavugun basina gelmedi. Yakinda yurudugu sokagi sel basacak diye bekliyorum. Ahmet'i anlatmaya gerek yok zaten.
Kesinlikle. Babası kaçırılan o, bıçaklanıp ölümden dönen o, en yakın arkadaşı kaçırılan yine o. Ama neticede fazla fevri diye hep suçlanan o. En sakin insanı bile deli etmeye yeter bu kadarı. Ben öyle olurdum diye tahmin ediyorum.

ozenc-can
14-11-07, 18:14

Sevgili arwern,bildiğim kadarıyla, cezaevi binaları değilde, tutuklu ve hükümlülerin kaldıkları kadın erkek koğuşları farklı,kadınlar koğuşu-erkekler koğuşu gibi...Ziyaret günleri de aynı ise isimleri aynı anda okununca,aynı yere görüşe gelmek zorundalar. Ayrıca Rüya Necdeti'de görmek istemiştir,dolayısıyla yasemin-Necdet beraber görünüyor.:img-pilot

Umarım bu olumsuz süreç,Rüya ve Ahmet açısından olumlu olur.Rüya Ahmet'i babası gibi sevmeye başlar.Necdet ve Yasemin'in iyi niyetle,eve misafir almalarının bedeli...:img-gun:Karşı taraf çok acımasız,
bundan böyle solcu öğrencilere göz açtırmayacaklar. düşünsenize kimsenin evine de gidemiyecek zavallılar...

sezenbaşer
14-11-07, 18:18
herkese slmmm

özet gelmiş yine muhteşem bi bölüm bizleri beklio :happy0064

ama yasemin hapse girio ya ama inş. ahmet kurtatır onu:img-icecr

bu sürede ahmetle rüya umarım yakınlaşır en azından bu süre onlara yarasın:img-wink:

babyofjackie
14-11-07, 18:26
BÖLÜM ÖZETİ:

Yasemin ve Necdet, kaçak kişileri sakladıkları iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınırlar. Polis, Rüya’yı babası Ahmet’e teslim eder. Yasemin cezaevindeyken Rüya, Ahmet’in yanında kalacaktır. Yasemin ve Necdet’in kendi yüzünden cezaevine girdiğini düşünen Deniz suçluluk duygusundan perişan haldedir. Işık da Deniz’den Yasemin ve Necdet için hesap sorar. Ahmet, sevgilisi ve Necdet’in avukatlığını üstlenmiştir. Ne yapıp yapıp mahkemede suçsuzluklarını ispat etmesi gerekmektedir. Bu Rüya’yla ilişkisinin düzelmesi için de önemlidir. Küçük kız iki aydır göremediği annesini artık çok özlemiştir. Mahkeme günü bütün aile adliyede toplanmıştır. Ahmet omuzlarında taşıdığı büyük sorumlulukla davaya girer. Bakalım, hakimi ikna edip Yasemin ve Necdet’i cezaevinden çıkaracak mıdır?

badger
14-11-07, 18:40
Necdetin ic hesaplasma yapmadigi,Ahmetten özür dilemedigi zaman Necdet yaptigi yanlislarindan dolayi özür dilemese de bedelini baska türlü verecektir diye yazmistim, iste senin de dedigin gibi"Etme bulma dünyasi"ama yine de Yasemin ve Necdetin Rüya meselesi yüzünden iceri girmelerini tercih ederdim,hem iyi bir ders,hem de hakkettikleri bir ceza olurdu.

Yoo bence tali olaylardan başlarına bir şeyler gelmesi daha iyi..Eğer, bizzat Ahmetten geleydi o hapis cezası mutlaka diş bilerdi kinci zihniyetiyle..Böylesi daha iyi hatta peşpeşe gelen aksiliklere kendisi çözüm değil de Ahmet çözüm bulursa onu kurtarırsa..daha güzel...hatta birkaç tane de olabilir.. çünküüü, ancak bu şekilde Ahmetin karşısında ezilip büzülmeye başlar.. dostuna yardım etmek neymiş görür...Belki o zaman Ahmete karşı olamayan vicdanı biraz canlanır...ve gerçekten özür diler...:icon_whis

resimseçici
14-11-07, 18:46
Cok güzel özetledin olayi:good:

Deniz care ariyordu,düsüncesizce davrandi,onun durumunda olsak daha iyi düsünebilir miydik?Bilmiyorum!

Yasemin ve Necdet vicdan sahibi olan her insanin yapacagini yapti,ben burada fedakarlik göremiyorum.
Fakat sonucunda tabiiki herkes üzülecek,Deniz kendini suclayacak,aile fertlerinden Denizi suclayanlar olacak,bunlar dogal tepkiler ama sonucta herkes bu karakterlerin icinde bulundugu caresizligin bu davranislara yol actigini da anlayacaktir.

sevgili fatma ve dizice
ikinizin yorumlarınada katılıyorum. :good:
Necdet ve Yasemin bir çok konuda hatalı olmalarına rağmen. Bu farklı bir durum Bu olayda her ikiside fedakarlık yapmışlardır bana göre.
Bir kere bu davanın adamı falan değillerdi. Hatırlayın o dönemlerde herkeste deli bir korku vardı ve politize olmamış insanlar yabancı kişilere kapılarını böyle açmıyorlardı. Üstelik sakladıkları insan kendi yakınları bile değildi. Bu durumda onlara fedakar değiller diyemem.
Evet bana göre Deniz fazla düşünmeden bu olayların olacağını bilmeden onları bu işin içine katmıştır. Üzülmesi de gayet normaldir. Bende olsam çok üzülürdüm. Benim davamla ilgili bir olayda hiç ilgisi olmayan yakınlarımın sıkıntı çekmelerine çok çok üzülürdüm.
Işığın hesap sorması da gayet normal. ablası hapis yatacak ve çok sevdiği yeğeni üzülüyor. Ayrıca onlar da kuzen. ne farkederki babası dayısı konuşmuş. Biz de kuzenlerle arasıra anlaşamadığımız da birbirimizle tartışırız yani aman anneme söyleyeyim oda teyzeme söylesin diye beklemem. sorunumu kuzenimle çözerim. çok da severim kendilerini o ayrı. Aralarında şu an için büyük bir sorun olsada Deniz ve ışık kardeş gibi büyüdüler ve birbirlerini çok seviyorlar.

Bu arada fotoğrafları gördüm Yasemin Ahmet ve rüyaya çok üzüldüm çok acıklılar.
bana göre bu bölümde üçünü artık bir aile olarak göreceğiz yada en azından Yar ailesinin temellerinin atıldığı bir olay olacak diye düşünüyorum.

fatma-1721
14-11-07, 18:52
Yoo bence tali olaylardan başlarına bir şeyler gelmesi daha iyi..Eğer, bizzat Ahmetten geleydi o hapis cezası mutlaka diş bilerdi kinci zihniyetiyle..Böylesi daha iyi hatta peşpeşe gelen aksiliklere kendisi çözüm değil de Ahmet çözüm bulursa onu kurtarırsa..daha güzel...hatta birkaç tane de olabilir.. çünküüü, ancak bu şekilde Ahmetin karşısında ezilip büzülmeye başlar.. dostuna yardım etmek neymiş görür...Belki o zaman Ahmete karşı olamayan vicdanı biraz canlanır...ve gerçekten özür diler...:icon_whis

Olur mu olur:icon_whistuhaf insanlarin özür dileme sebepleri de tuhaf olur herhalde,gerci ben Necdetin Ahmetten özür dileyecegini düsünmüyorum,onunla yakinlasabilir,hatta cok samimi iki arkadas olacaklarini da düsünüyorum ama özür dileyecegini düsünmüyorum,yaniliyor da olabilirim tabii.

Sen cogu zaman yaziyorsun ya yorumlarinda "bu bana uymaz"diye,benimki de o hesap,bir insanin isledigi sucun cezasini cekmesinden yanayim ama hayatta bu genellikle böyle olmuyor neyazik ki!

Tavuskuşu
14-11-07, 18:56
Özete hiç gerek yokmuş aslında. Bütün bunlar bu forum tarafından tahmin edilen şeylerdi. :) Ama resimler hoş. Ben daha önce de demiştim "Düştüm mahpus damlarına öğüt veren bol olur." diye şarkı söyleyerek yerleri silen bir yasemin görürüz muhtemelen diye sanırım bu gerçekleşecek.:img-hyste Ama bu muhtemelen rüya ve ahmetin yakınlaşması için hoş bir fırsat olacak.

Arwençan hatırlasan daha önce de sevim ve mehmet hapse girmişti. Onları görmeye de yasemin ve ahmet gelmişti. Hatta o bölümde ahmet kıbrısçıktan gelmiş, tesadüfen yaseminle karşılaşmış ve onun hamile olduğunu görmüştü. Zavallım..Ondan sonraki ağlamasını da unutamıyorum...:icon_sorr Neyse kısacası rüyaya göstermek için ikisini de aynı anda çağırmışlardır.Yoksa necdet bir feddakkarlık(badgerçan:)) yapıp kadınlar koğuşuna mı geçti?:img-hyste

Serbest çağrışım yaptı aklıma uçurtmayı vurmasınlar geldi.O çocuğun yerinde rüyanın olduğunu düşündüm bir an...

Fragman gelsin artık bu akşam. Zaten onun yüzünden eniştesiyle sevgili olan baldızı, ablasının suçlamalarını, annesinin ve yorumcuların suçlamalarını izledim.:hıh:hıh

dizice
14-11-07, 18:59
Kesinlikle. Babası kaçırılan o, bıçaklanıp ölümden dönen o, en yakın arkadaşı kaçırılan yine o. Ama neticede fazla fevri diye hep suçlanan o. En sakin insanı bile deli etmeye yeter bu kadarı. Ben öyle olurdum diye tahmin ediyorum.

Asil Deniz'in asabiyetini daha ik bolumden annesini kaybetmesine ve babasindan ayrilmasina baglamislardi. Daha orada kadersizligi basladi cocugun. O zaman zaten annesine aglarken, sert havalarda maco davranislarla uzuntusunu gostermemeye calisiyordu. Bence dizide psikolojisinin kaynagi en net olan kisi Deniz. Yani neden sinirli, neden bu kadar atesli oldugunu anlayabiliyoruz. Hay bin kunduz!

Bu arada ozette, Ruya annesini cok ozlemektedir yazmislar ya, dikkatimi cekti. Yani "babasini ya da Necdet'i" yazmamislar. Bizi cildirtmamak icin mi acaba, yoksa Ruya Necdet'i, annesini ozledigi kadar ozlemeyecek mi? Ne de olsa yaninda super baba var.

spdr
14-11-07, 19:12
Arwençan hatırlasan daha önce de sevim ve mehmet hapse girmişti. Onları görmeye de yasemin ve ahmet gelmişti. Hatta o bölümde ahmet kıbrısçıktan gelmiş, tesadüfen yaseminle karşılaşmış ve onun hamile olduğunu görmüştü. Zavallım..Ondan sonraki ağlamasını da unutamıyorum...:icon_sorr Neyse kısacası rüyaya göstermek için ikisini de aynı anda çağırmışlardır.Yoksa necdet bir feddakkarlık(badgerçan:)) yapıp kadınlar koğuşuna mı geçti?:img-hyste

Serbest çağrışım yaptı aklıma uçurtmayı vurmasınlar geldi.O çocuğun yerinde rüyanın olduğunu düşündüm bir an...

cansucan demek ki neymiiiiş..hapishaneler aslında hayatımızın gidişatına yön vermek için elzem yerlermiiişş...
vee ahmetle yasonun karşılaşması iyi sonuçlar doğurmamışsa daa,o zamanlar onları bir arada görmek bile bizim için(en azından benim için)birer mutluluk kaynağı olmuştu..şimdi de rüya ahmete ısınacak...elde var ikiii..
demek kiii hapishaneler kötü yerler değilmiiiiiiiş:icon_whis:good:

ukte:
uçurtmayı vurmasınlar ın sonunu hiç izleyemedim ben yahuu..:icon_whis

dizice
14-11-07, 19:17
O hapis sahnesini hatirlatmayin. Menderes'in idami bir, Ahmet'in Kayseri'de nikahtan cikisi iki, Ahmet'le Yasemin'in nezarethanede karsilasmasi uc. Bu dizi bir zamanlar beni gercekten cok etkiliyordu. Simdi ne yapsalar, etkileniyorum. Daha dogrusu etkilenecek bir sey olmuyor artik.

Tavuskuşu
14-11-07, 19:26
Ayşeçanım maden bu kadar elzemler o zaman biz sık sık girip çıkalım. Baksanıza mühim olaylar oluyor, insanların hayatları değişiyor. Belki biz de payımızı alırız.

Geçmiş mesajlardan birinde necdet kıbrısa gitsin denmiş. Aklıma ahmetin kıbrısçıka gitmesi geldi. Necdet "Bak sen kıbrısçık'a gittin ama ben kıbrısa gittim. Nabeeeeer?:)" desin.:img-hyste:img-hyste Orada da büyük hizmetler feddakkarlıklarda bulunur şimdi o. Denktaş'a, ecevit'e akıllar verir. Oradan saldırmayalım, buradan çıkmayalım filan gibisine.:):img-hyste

Sılanın fragmanı çıktı belki bizimki de çıkar veya yakındır takipte olun.:)

İkinci edit:Şimdi çıkmadı maalesef ama avrupa yakası reklama girmeden önce veya en geç girdikten sonra gelir artık herhalde fragman. Kaçırmayalım dikkat edelim.Özellikle de arwençan.:img-wink:

gülmisal
14-11-07, 19:40
Bu arada ozette, Ruya annesini cok ozlemektedir yazmislar ya, dikkatimi cekti. Yani "babasini ya da Necdet'i" yazmamislar. Bizi cildirtmamak icin mi acaba, yoksa Ruya Necdet'i, annesini ozledigi kadar ozlemeyecek mi? Ne de olsa yaninda super baba var.

Dizice: Tam da o konuyu ele alacaktım..Hayret ilk defa bir özette Rüya ve Necdetin üstün empatisine yer verilmemiş...Ama bekleyin fragmanda çıkar..Bu arada

Hazır Oluuunn!!! sadece bir reklam kaldı! Sıla yı verdiler şimdi birazdan Bizim Şaşkolaozlar da çıkar..:)

arese
14-11-07, 19:47
Herkese merhablarbye

Valah ben fragmanı bekliyecem diye agac oldum ama çıkmadı daha bir reklam kaldı ondan muhakka veriri çünkü sılanın çıktı

Ama Avrupa yakasın izlerken alta küçük bir frgman verdiler çok kısaydı hemen gecti ben gördügüm kadarı ile yazayım ışık ve deniz dışardalar bir yerde ışık denize bagırıyo bir seyler söylüyo ama çok kızıgın sonra bir yere giriyo nersi bilmiyorum ondan sonra Yasemin ve necdeti gösteriyo ilk karkola götürdükleri an ikisi ayaktalar elleri önlerinde yanyanlar bir kösede o diger kösede necdet ikiside çok üzügünler surat ifadelerinde belli oluyo ve bitkinler hele yasemin bu kadar çok kısaydı dedigim gibi

ozenc-can
14-11-07, 19:51
Ayşeçanım maden bu kadar elzemler o zaman biz sık sık girip çıkalım. Baksanıza mühim olaylar oluyor, insanların hayatları değişiyor. Belki biz de payımızı alırız.

cansucan, 12 mart dönemini pek bilmiyorum ama 80'li ve 90'lı yıllarda siyasilerin kaldığı koğuşlar (onlar adli mahkumlardan ayrı yeerde kalıyordu) okul gibiydi bol bol okuyup tartışıyorlar,:img-ok::icon_ideaböylece daha da bilinçleniyorlardı...Oralardan az şairler,yazarlar çıkmadı... (Nevzat Çelikv.b) gerçi şair ve yazar oldukları için yatanlarda vardı...Şimdi de Ahmet hoca oldugu için, tutuklanacak. Eğer birkaç makalesi varsa...yada kitabı falan.. al sana tutuklanma nedeni.:img-polic eğer tutuklanırsa "o"nasıl çıkar acaba?

Shevek
14-11-07, 20:02
Merhababye, bu saate kadar hiç bir şeyden haberim yoktu. Çünkü okuldan döner dönmez şöyle bir uzanmak niyetiyle yattığım koltukta daldığım derinnnn uykudan şimdi kalktım.:img-wink: Önce sabah oldu sandım, sonra bir dedektif gibi evin muhtelif odalarını gezerek saati çözmeye çalıştım. Halbuki hemen karşımdaki tv yi açsam olurdu ama araştırmacı kişiliğim ve kestirmeci(!) zekam elvermedi...:img-pilot

Neyse efendim, forumuma geldim. Özeti ve fotoları gördüm.
Tahminlerimiz gerçekleşti, uzun kalacaklar mapusta. Ahmetle Rüyaya bir yol açılması gerekiyordu. Yoksa baba-kız Necot'tan başka türlü kurtulamayacaklardı.:img-wink: Şimdi en azından Rüyacık vicdan azabı duymadan babasına sarılabilir istediği zaman...

Aman ne kötüyüm ama ne yapayım, içimde kalmış galiba:icon_sorr.

Necdetle Yasemin her ne kadar aka ..ka karışmasalarda, bu ülkede yaşıyorlar ve o dönemin koşullarından direkt ya da dolaylı yoldan etkilenmemeleri imkansız. Bu bu ülkenin bir gerçeğiymiş o vakitler...Her an alınabilirsiniz içeri, tutuklu yargılanıp, aklanıp çıkarsanız ne ala...Daha beterini yaşamış pek çok insan. Bunu gözardı etmeyelim ve direk Denize yüklenmeyelim pls.:img-wink:

Tavuskuşu
14-11-07, 20:05
Fragmandan önce son uyarımı yapayım dedim. Reklam var atv'de bundan sonra fragman çıkabilir. Haberiniz olsun. Gözünüz yolda kulağınız televizyonda olsun saygıdeğer forumçanlarım.:):)

Özenc_can ben olaya pek o açıdan bakmamıştım. Acaba koridorda "en az necdet kadar acı çekmiş" bir ahmet bulabilir miyim diye düşünmüştüm.:img-hyste:img-hyste

Dikkatli olun sonra kaçırdım göremedim demeyin. Benden söylemesi.:)

NiliWerda
14-11-07, 20:08
Tahmin ettiğimiz gibi Rüyala Ali arkadaş olmuşlar:)

Yasemini niye dövmüşler anlamdım yahu :img-cool2
Necdette bayağa bi sopa yiyor.

Aslında direk Denizi dövmek lazımya neyse :hıh
Işık çok haklı hesap sormakla :img-yes:

Tavuskuşu
14-11-07, 20:09
Necdet ve yasemin dayak yemişler. Hele ki necdete atılan tokat onu sandalyesinden ddüşürüyor. Şok oldum yani. Bunların gerçek olduğunu düşündükçe daha da şok oluyorum. Rüya da uykusundan annemi bırakın diye uyanıyor. Aliyle rüyanın ilk karşılaşması var. Galiba zeynepçanın senaryosu doğru olabilir. Ali rüyaya annem babam öldü diyor rüya da benimkiler de hapiste diyor ve elini tutuyor. Keriman da topuğundan vuruluyor.

Necdetin o haline gerçekten üzüldüm. Yaseminin dudağı filan da yaralı.

resimseçici
14-11-07, 20:09
fragmanı gördüm

Necdet ve yasemin fena işkence görmüşlerdi ağız burun dağılmış
Hele necdet tokattan dolayı sandalyeden düşüyor.

ahmet yaseminle konuşuyor. Rüyayı şimdi getirme diyor.

ışık denizle tartışıyor.

keriman vuruluyor(bence son sahne olabilir)

rüya çok üzgün yatağında ahmet teselli ediyor.

Rüya ali ile konuşuyor benim annem babam öldü diyor ali Rüyada benimkilerde hapiste diyor. ve alinin elini tutuyor.

goldrose
14-11-07, 20:10
İzledim fragmanı ya çok kötü...Necdeti dövüyor polisler sanırım Yasemini de dövmüşler,yüzleri gözleri mosmor,yaralı...Ahmet Yasemini ziyaret ediyor,Yasemin ağlıyor,Rüyayı şimdi getirme bizi bu halde görmesin diyor...Rüya kötü etkilenmiş baya, hala Necdetten babam diye bahsediyo bu arada,Aliyle dertleşiyor...

gülmisal
14-11-07, 20:13
Fragman Çıktı!

Yasot ve Necotu zor günler bekliyor..İlk sahnede Necota bir nevi işkence ediliyidi..Sonra Rüya kabustan uyanıyordu..Sonra Yasemin Ahmete Rüyayı şimdi getirme diyordu...

Veee son sahne Rüya ve Ali
Ali benim annem ve babam öldü diyordu...
Rüya da benimkiler de hapiste gibi şeyler diyordu.....

Yaseminin dudağı filan da yaralı.

Yaseminin yüzü yaralı değil!
Sadece uçuk var..
Yasemine Necdete vurdukları kadar sert vurmazlar heralde..:(
İlk defa Necota acıdım..Halbuki daha kötüsünü yapma hayallerim vardı..!:img-polic

Shevek
14-11-07, 20:16
Necdet ve yasemin dayak yemişler. Hele ki necdete atılan tokat onu sandalyesinden ddüşürüyor. Şok oldum yani. Bunların gerçek olduğunu düşündükçe daha da şok oluyorum. Rüya da uykusundan annemi bırakın diye uyanıyor. Aliyle rüyanın ilk karşılaşması var. Galiba zeynepçanın senaryosu doğru olabilir. Ali rüyaya annem babam öldü diyor rüya da benimkiler de hapiste diyor ve elini tutuyor. Keriman da topuğundan vuruluyor.

Necdetin o haline gerçekten üzüldüm. Yaseminin dudağı filan da yaralı.

Ben göremedim, ama şimdi sizler anlatınca bile çok kötü oldum:icon_sorr Bunların yaşandığını düşününce, ileride daha neler göreceğimizi düşününce içim yandı benim de tavusumkuşum..."Gülünün Solduğu Akşam"ı okuduğumu hatırlıyorum, lise son sınıftaydım, üni. ye hazırlanıyordum, günlerce ağlamıştım, o insanlara yapılan işkenceyi okuyunca...:icon_sorr
Bize çok ağlamak düşecek ileriki bölümlerde arkadaşlar...Bugünleri arayacağız mumla.

Bir başka aşk çok ön plana geçecek denmişti...Belli oldu; Rüya ve Ali aşkının ilk adımları atıldı yani. Onlar 80 darbesinden hemen önce genç olacaklar, of ki ne of:icon_sorr

çalıkuşu78
14-11-07, 20:18
bu rüyaya kafa atacağım haaa. kalitemi bozduracak bana aaaaa..vicdanımla döverim ben bu rüyayı.. son sahnede aliye benim annem babam da hapiste diyor bak sen nanköre necdet yetiştirdi nolacak.. ahmet onun için parçalanıyor bunda tık yok hala necdete babam diyor.. bayılazağımmm artık.. valla ahmetin hatırı olmasa onun çocuğu olmasa dizide görmek istemiyeceğim artık bu rüyayı duygusuz şeyy..annesine çekmiş islerini aldırmış galiba..:icon_whis

fatma-1721
14-11-07, 20:19
Nihayet gördüm fragmani;

Necdetin ifadesini alan"sen her geleni evine mi aliyorsun"diyerek bir yumrukla yere serdi(Necdet sandalyeyle yere düstü)

Mahkemeye cikartildiklarinda Necdetin yüzünde morlukar belli oluyoru,Yasemin de perisandi,tutuklanmalarina karar verildi ve Yasemin kalacagi kogusa götürüldü.."allah kurtarsin"ve "sagolun"selamlasmasinin ardinan Yasemin yeni yuvasina girdi.

Ahmet Yasemini ziyarete geldiginde ona "Rüyayi hemen getirecegim"diyordu,Yasemin ise gözyaslari icerisinde"hayir getirme,beni böyle görmesini istemiyorum"dedi.

Isigin Denize hesap sordugu o meshur sahne ise tahmin ettigim gibi üzüntüden kahrolmus bir kardesin yakarmasiydi sadece,Isik gözyaslari icerisinde Denize"insallah ablam uzun süre hapiste kalmak zorunda kalmaz,kalirsa..."diyor devamini getiremeden oradan uzaklasiyordu,Deniz de sessiz ve cok üzgündü.

Bir sahnede de Rüya Aliyle dertlesiyordu.Ali"annemi,babami kaybettim",Rüya da"annemle,babam hapiste"diyor ve Alinin elini tutuyordu.

Ilk izledigimde gördüklerim bukadar,eksik varsa kusura bakmayin

LİN
14-11-07, 20:20
Fragman rahatsız edici.Yasemin ve Necdet'in işkence gördükleri aşikar.Yüzleri yara bere içinde.Zaten,Necdet'e atılan tokat sahnesiyle başlıyor fragman.
Mahkeme oluyor.Hapis cezası alıyorlar.
Rüya Ahmet'le beraber,onunla kalıyor.Ahmet beyaz bir ayı almış Rüya'ya.Rüya pek mutlu değil. Gece "annem" diye uyanıyor.Ahmet Rüya'yı hapishaneye getirmek istiyor ama Yasemin izin vermiyor.Kızının kendisini böylesine perişan bir halde görmesini istemiyor.
Ali-Rüya aşkını genelimiz tamin etmiştik.Nitekim bu bölümde tanışıyorlar.Gelecekte,bu aşkta Rüya daha baskın,daha toparlayıcı karakter olacak gibi.Ali,annnesinin ve babasının öldüğünü söylüyor.Rüya,"benimkilerde hapiste" diyor ve destek mahiyetinde elini tutuyor Ali'nin.
Bu bölümde bir kez daha anlıyoruz ki; Rüya hanım kızımız hala Ahmet'i baba olarak kabullenmemiş.Hala,ibre Necdet'ten yana.
Necdet,hapiste sadece kuru fasulye yesin!

LİN
14-11-07, 20:25
bu rüyaya kafa atacağım haaa. kalitemi bozduracak bana aaaaa..vicdanımla döverim ben bu rüyayı.. son sahnede aliye benim annem babam da hapiste diyor bak sen nanköre necdet yetiştirdi nolacak.. ahmet onun için parçalanıyor bunda tık yok hala necdete babam diyor.. bayılazağımmm artık.. valla ahmetin hatırı olmasa onun çocuğu olmasa dizide görmek istemiyeceğim artık bu rüyayı duygusuz şeyy..annesine çekmiş islerini aldırmış galiba..:icon_whis

Bende ona takıldım ve çok rahatsız oldum.Ahmet,Rüya için sadece Ahmet...Biyolojik baba!
Biz boşuna bekliyoruz bir mucize olmasını.
Bir mucize olacak ,öyle bir şey olacak ki;Rüya Ahmet'e gönülden bağlanacak.Necdet II.Planda kalacak.Rüya,Ahmet'e babacığım diyecek,boynuna sarılacak...
Bu dizinin yapımcılarında,bu medyada Necdet aşkı bu kadar yoğunken,Pakize Suda bile huşu içinde dile getirmişken Çanlar daha çoook bekler,kendi kendilerine daha çoook senaryolar üretirler çooooook.
Aferin!
Fragmana canı sıkılan seyirci editi:Avrupa Yakasını seyredeyim,kaybolan neşemi bulayım bari!!!

resimseçici
14-11-07, 20:27
Ben göremedim, ama şimdi sizler anlatınca bile çok kötü oldum:icon_sorr Bunların yaşandığını düşününce, ileride daha neler göreceğimizi düşününce içim yandı benim de tavusumkuşum..."Gülünün Solduğu Akşam"ı okuduğumu hatırlıyorum, lise son sınıftaydım, üni. ye hazırlanıyordum, günlerce ağlamıştım, o insanlara yapılan işkenceyi okuyunca...:icon_sorr
Bize çok ağlamak düşecek ileriki bölümlerde arkadaşlar...Bugünleri arayacağız mumla.

Bir başka aşk çok ön plana geçecek denmişti...Belli oldu; Rüya ve Ali aşkının ilk adımları atıldı yani. Onlar 80 darbesinden hemen önce genç olacaklar, of ki ne of:icon_sorr

sorma shevek benim de aklıma hemen o kitap geldi bende senin gibi günlerce ağlamıştım ve uzun süre kurtulamıştım onun etkisinden. birde bazı tanıdıklarımız bu süreçten maalesef çok acılar çekerek geçtiler. Dolayısı ile ben bu sahneleri nasıl izleyeceğim bilemiyorum. herhalde ağlamaktan içim şişecek.

fatma-1721
14-11-07, 20:31
Nasil ki özetten sonra Isigin Denize verecegi tepkinin,soracagi hesabin aslinda acisini yansitmak olacagini ve cok da dogal oldugunu savunduysam ve fragmandan da bunun böyle oldugunu gördüysem simdi de Rüya-Ali sahnesinde Rüyanin"annem ve babam hapiste"sözlerinden yola cikarak Ahmete "baba"demiyecegini sanmiyorum.Bu bölümde iki aylik bir zaman dilimi islenecek,o sahne baslarda ki bir sahne olabilir,annesi ve yillarca baba bildigi Necdetin gözlerinin önünden götürüldügüne sahit olan bir Rüya herhalde ki bir anda Ahmete"baba"demez ama bu iki aylik sürecte bunun gerceklesecegini düsünüyorum.

NoT:Bunu bugün birkac kez yazmistim ama yine tekrarliyorum,ne Necdetin ne de Yaseminin tüm yaptiklari yanlislara ragmen bu hapis cezasini,bu iskenceleri hakettiklerini düsünmüyorum..."etme bulma dünyasi"mantigiyla düsünemiyorum ben.Yaptiklari hatanin cezasi olarak Rüyanin mahkemesinin verdigi kararla hapis cezasina carptirilsalardi "amin"derdim,sonucta isledikleri bir sucun cezasini cekeceklerdi ve bu tür iskence görmeyeceklerdi.
Neyse yine cok uzattim

Tavuskuşu
14-11-07, 20:36
Rüyanın hala baba demesi bana onun psikolojisine göre normal geliyor. Ayrıca Ali'ye annem ve necdet hapiste dese ali ne bilecek bunların tuhaf ve karmaşık ilişkilerini. Zavallımın zaten bu yaşında başına gelmeyen kalmamış(yeni bir BB mi doğuyor?:)) bir de ona bu tuhaf ilişkiler yumağını anlatmamışlardır. Her ne kadar hoşlanmasam da necdetten kabul etmeliyim ki rüya necdeti çok seviyor. Baba demek istediğini kendi ağızıyla söyledi. Ahmete bu süreç içinde baba diyebilir ama rüya muhtemelen necdete de baba demeye devam edecektir.(bkz:maalesef)

Bunlar elbetteki gönlümden geçenler değil ama hem necdetsever senaristler hem de bugüne kadar gördüğümüz sahneler ışığında diyorum ki rüya necdeti her daim baba olarak görür.:icon_sorr Ama ahmete de baba desiiiiiiiiin. Garibimin içinde kalmasın.

badger
14-11-07, 20:39
Fragmanı göremedim...:icon_sorr

Ama anlatılanlardan sevimsiz olduğu kesin...İşkence, adı üstünde...buz gibi ölüm gibi, yediğin o kuru yumruk, dayaklar gibi sevimsiz....O hücrede, karanlıkta hayatında hiç düşünmediğin aklına gelmeyecek şeylerle suçlanmak..bir insanın bir insana yapabileceği en korkunç muamele..İşkenceye uğrayan bir insanın insanlıktan çıkıp, hüngür hüngür zavallı, tüm evrenin ağırlığı, bedeninin acısıyla ezildiği bir varlıkçık haline dönüşmesi...

Kırkda bir kere Necdetimiz bir hayrına iş yaptı, denildiği gibi ilk kez fedakarlık-ama bu tam olarak fedakarlık değil, gönülden bir iyilik etti, yaptı...Onda da aldığı cevap bu oldu...bknz:Necdet ile kurgu nasıl dönderilir????

O dönemde olmuş olanlar evet böyle ne yazık...çocuktuk ama o korku üstümüze sinmişti....O dönemleri genciyle yaşlısıyla yaşayan herkesin bir anısı var, bir tedirginliği var..Ağabeyim hala miting gördü mü, koşuşturankalabalık gördü mü fenalaşır ister istemez..annem Demireli gördü mü ala çıtt! Tv nu değiştirir...vs.vs.

ama Necdet ve Yasemin üzerinden anlamsız bir geçişle-salt o olayların anlatılması için ve Ahmetle Rüya kalsın maksadıyla hele ki bu kadar mantıkdışı olay silsilesinin akabinde anlatılması bana gereksiz geldi o da ayrı..Bana göre etkileyiciliği olmayacak.:img-cool2

Yasemin ile Necdetin işkence görmesi hiç hoş bir şey değil tabii ki..İşkencenin hiçbir türlüsü hiç kimse için kabul edilemez...ve o zamanlarda kimler nelere maruz kaldıYasemin ile Necdetin yaptıkları ihanetin, asıl çıkması gereken yolla bedelinin ödenmesinin sıkı bir taraftarıyım...

Ama zaman da gelir kimi insan suçu işledikleri olaydan bizzat cezalarını çekmez..Dolaylı olaylardan da çekebilir yaptıklarını ama mutlaka çeker ve bunların ne olduğunu idrak eder..Bu genel düşüncem:Yasemin ve Necdet ikilisi ve yaptıklarıyla bir alakası bulunmamaktadır..herkes hayatta yaptıklarının bedelini öder, karşılığını alır...iyilikte olsun kötülükte...

hatta bazen düşünürüm..Yeni doğmuş bir bebeğin ölümü ya da uzun süreli bir hastalığını duyduğumda içim acır..Onun günahı neee?? derim ya da isyan ederim ama sonra da olaya baktığımda biz, yani onu tanıyan ve bilen bizlerin onun o halinden ders çıkartacağımız bir şeyler mutlaka vardır diye düşünürüm mutlaka.

Eğer bir nevi Necdetin beklediğimiz ödeşme veya hesaplaşması bu olayın akabinde herzamanki havada bırakılıp geçiştirilerek bknz:Güzide olayını Yasemin ile yaşadıklarına bağdaştırılması- ünlü Teo vecizesi, gerçekleşecekse almayayım..Hele acıların ve feddakkarlıkların adamı, Necdet olacaksa :img-swoon hiiç almayayım..bknz:sıkıldım bu tekdüze dayatmacı zihniyetten..:img-cool2

Burada kurgunun bu mantıksızlığından şikayetçiyim..kurguyu bir yana bırakalım..Yönetmenin iyi bir iş çıkartacağına da eminim..Bu tip senkronize stresli sahneleri çekmede yetenek sahibi olduğunu biliyorum..bknz:31.bölüm Kanlı Pazar ve AN kavga sahneleri..[/B]Dediğim gibi kurgu, öyle dağınık gidiyor ki, nakış gibi olaylar birbirine geçeceğine, zorlama bir iliştirme veya araya alakasız bir sahneyle replikle gerçekleştiriliyor her seferinde..

Ancak kurgunun bu kadar harala gürele yetişir gibi, düzensiz ve altı bu şekilde dayanaksız bir şekilde gitmesi tuhaf..Mesela o olay, bambaşka birilerinin dizimizdeki diğer karakterlerinin de başına gelebilirdi ve Ahmet yine onları kurtarabilirdi..fakat bunun sırf, Rüyayla Ahmet başbaşa kalsın ve Ahmetin özellikle Necdete iyiliği dokunsun diye yapıldığını düşünüyorum..Bunun daha şık ama olay örgüsüne yaraşır ve kopmadan yapılabileceğini de düşünmeden edemiyorum..elimde değil..bir kere huy kaptım bu kurgudan!

çalıkuşu78
14-11-07, 20:41
yine necdet yine necdet bak dayak yiyor.. büyük kahraman oluyor.. öyle bir tokat var mı ya bir vuruşta yere kapaklanıyor necdet.. herşeyi mübalağa..tosun gibi adam bir tokatta yere kapaklanmaz ..abartı abartı her zamanki gibi.. en büyük solcular eylem adamları bile böyle en kahraman değil bakın necdet kadar kimse çekmedi diyorlar her zamanki gibi..:img-blush

dimple_burcu
14-11-07, 20:53
Fragmanı izlemek henüz nasip olmadı özeti bile okumadım daha ama duydugun kadarıyla yasemin dayak yiyomuş

Fragman linki varsa bana gonderirseniz cok sveinirim ben aradım bulamadım
şimdiden tşk

Shevek
14-11-07, 20:54
Evet o döneme geçişte, insanların sıkıyönetim mahkemelerinde, uzun gözaltılarda, hapishanelerde neler yaşadığının anlatılması için, başlangıç düzeyinde bile olsa Yasotla Necotu seçmeleri ilginç. Belki de tema şudur arkadaşlar: "İşkencenin sıradan vatandaş üzerindeki etkileri". Olabilir...
Hımmm, aklıma geldi. Şimdi Necdet üniversiteye girecek ya. Öncesinde siyasiler koğuşunda geçireceği bu "eğitici" süreç onu Denizden bile militan bir solcu yaparmış. Çıkınca TMGT'a takılır, hatta köyden kente devrimci savaşın öncülerinden biri olurmuş, olmaaa mı, olur olur:img-yes:İllaki abartacaklar ya. A-aa, aklıma Aziz Nesinvari bir başlık geldi: "Pastacı Necdet Oligarşiye Karşı!!!"

Bu süreci de Rüyanın Ahmeti kabul etmesi için değil, "Bakın Rüya Necdeti Çok Seviyor, Bakın Ondan Asla Vazgeçmeyecek" temasıyla sunarlarsa, artık bayılazaaaam:img-help:, ama sonra ayılıp:dito

__SEYMEN__
14-11-07, 21:00
fragmanı bende izldim necdette yaseminde fena dayak yiyorlar çok üzüldüm valla ya yaseminde rüyayı sakın getrime beni böyle görmesin diye ağlıyor ahmete güzel bi bölüm olacak

Shevek
14-11-07, 21:22
Fragmanı izledim Fatma sagolasın.bye Tabii çok fena, o görüntüleri izlemek, çok fena çok. İnsan olduğumuzdan utandıracak sahneler. Bu bakımdan dizimizin hatırlatma işinde tarafsızlık kaygısıyla hareket ettiğini de çıkarabiliriz, zaten taraf oldukları karakteri, "a, bakın bunu da yaşadı o, o kadar derin ki" temalı kullanarak bir taşla iki kuş vurmayı düşündüklerini de...

Rüya babasının yatağında yatıyordu ve gayri insiyaki, çocukça bir içgüdüyle annesini soruyor yalnızca. Ben umudumu kaybetmedim, kaybetmeyeceğim, Ahmete hiç mi dayanmayacak bu ufacık yürek. Bu adam onun babası. Hiç mi onun göğsünün güvenli sıcaklığına sığınmayacak yani bu çocuk? Yok, yok taş olsa çatlar...

Bu arada Işık Deniz'e "umarım bu yaptığının bedeli çok ağır olmaz" diyor. :img-cool2 Ben de diyorum ki Işığa; "umarım senin bu söylediğin, ileride Denizin başına gelmesi çok muhtemel bir olayda, gelip içine oturmaz"!

Cigdem_18
14-11-07, 21:24
ohh be sonunda fragmani gördüm
yasemin cok kötü görünüyo yaa yazikk necdette
rizanin yaninda kerimani vuruyolar
isik denizle tartisiyo
rüyayla ali yakinlasiyo anasinin kizi nolucak hemen elini tuttu cocugunn :P

badger
14-11-07, 21:29
Fragmanı izledim Fatma sagolasın.bye Tabii çok fena, o görüntüleri izlemek, çok fena çok. İnsan olduğumuzdan utandıracak sahneler. Bu bakımdan dizimizin hatırlatma işinde tarafsızlık kaygısıyla hareket ettiğini de çıkarabiliriz, zaten taraf oldukları karakteri, "a, bakın bunu da yaşadı o, o kadar derin ki" temalı kullanarak bir taşla iki kuş vurmayı düşündüklerini de...

Rüya babasının yatağında yatıyordu ve gayri insiyaki, çocukça bir içgüdüyle annesini soruyor yalnızca. Ben umudumu kaybetmedim, kaybetmeyeceğim, Ahmete hiç mi dayanmayacak bu ufacık yürek. Bu adam onun babası. Hiç mi onun göğsünün güvenli sıcaklığına sığınmayacak yani bu çocuk? Yok, yok taş olsa çatlar...

Zaten Rüyanın karşısında ebeveyn sıcaklığında sarmalayacak tek kişi Ahmet..ve bir de annesini ve Necdeti kurtarmaya çalışıyor...Ağlayarak uyandığında sarılmaya çalışan onu korumaya acısını hafifletmeye çalışan sonuçta o güven kollarının sıcaklığını eninde sonunda hissedecektir...:img-yes:

Ahmeti hiç tanımamazlığı olsa..bu daha da uzun sürebilirdi..ama bu bölümden sonra çok fazla uzamayacağını düşünüyorum...tabii ümit ediyorum..:icon_whis

Bu arada fatmacığım fragman için teşekkürler..:img-wink:

kemmik
14-11-07, 21:30
ya ilerki bölümlerde ne olacağı belli değil mi sanki necdet dayaktan tanınamaz hale gelir :img-pilot herkes perişandır kurtarıcı melek Ahmet gelir necdet i dayaktan fln kurtardığı için kanka olurlar zaten 40. bölümde bunun sinyallerini aldık. tabii İnşallah bu kadar basit yapmazlar çünkü bu filmi diğerlerinden farklı olduğu için seyrediyoruz ahmet necdet kankalığı ters teper!!!!!!!!!!!

Shevek
14-11-07, 21:35
ya ilerki bölümlerde ne olacağı belli değil mi sanki necdet dayaktan tanınamaz hale gelir :img-pilot herkes perişandır kurtarıcı melek Ahmet gelir necdet i dayaktan fln kurtardığı için kanka olurlar zaten 40. bölümde bunun sinyallerini aldık. tabii İnşallah bu kadar basit yapmazlar çünkü bu filmi diğerlerinden farklı olduğu için seyrediyoruz ahmet necdet kankalığı ters teper!!!!!!!!!!!

Yok kemmik yok, olmaz. Necdetin halihazırda kankası var zaten. Teo fena halde kıskanır, izin vermez böyle bir şeye:img-wink::icon_whis Şimdi Teo kankasına hapise tepsi tepsi börek, tabak tabak sufle taşır. Böyle bir yararları olsun bari bu akıllara zarar ikilinin o çocuklara. Çocukların midesi bayram etsin bari, dimi:img-yes:

badgerimçanım; Necdet oligarşiyle mücadele ededursun, elini eteğini çeksin biraz Rüyadan, ama dimi:) Rüyacık da babasıyla olsun acık. Te o kaaa:)

badger
14-11-07, 21:36

Sevgili Kemmik,-nickin çok sevvimli..:)

Ters tepmesinden çok...abes olur...Dediğim gibi o kadar şey geçiştiriliyor ki....bu sahneler..hele ki Ahmet ile Necdetin kankalığı hiç inandırıcı gelmez:img-swoon

arese
14-11-07, 21:38
öncelikle herkese merhababye

fragmanı izledim bende çok içler acısı bir fragman Necdet Ve Yasemin işkenece görmüş yüzleri daglımış resmen yara bere içinde mosmor ilk kez gercekten üzldüm Necdet için sorgu esnasında bir vuruyo Necdet sandalyeden yere düşüyo çok kötü yaptıkların cezasın cekiyo yani hakketiler bir nevi misali düşünemiyorum gercekten üzldüm

Rüya Ahmet'in yatagında uyumuş kabusdan uyanıyo Annemi götürmeyin annemi görmek isitiyorum gibi bir seyler söylüyo Ahmet onu teselli ediyo

Sonra bir sahne de rüya başın almış gidiyo arkasında Emine var nerye gidiyo rüya bilmiyorum

Son sahne de Ali Benim Anem babam öldü diyo rüyada benim Annem babam da hapsiteler diyo ve elin tutuyo ben orda baba demsin normal buluyorum o an ki ruh haliyle ama bu bence ilk zamanlardır ardan tam 2 ay geciyo bu zaman kadar her sey degişebilir...

dark_sign
14-11-07, 21:45
Fragmanı ve özeti daha yeni gördüm ve şu an çok karmaşık duygular içerisindeyim..

İşkence..Dünyada sinirlerimi en harekete geçiren şeylerden biridir,gerçekten fragmanı izlerken içimden bağırıp çağırmak ve ağlamak geldi..Dizideki o sahneler bir de Okan Yalabığın oyunculuğuyla birleşince sanırım bu bölüm ben çok ağlayacağım..(bknz : bendeki iflah olmaz necdet düşkünlüğü)
Yasemine de çok üzüldüm..Ne hale gelmişlerdi..
Aslına bakarsanız, ben Necdet hapise girince sıradan bir vatandaşa nasıl muamele edildiğini vs. anlatabilmek için o sahneleri çekebilirler demiştim ama olmaz herhalde diye eklemiştim..Ama oldu işte...

Genel olarak yorumum şu : Necdet ve Yaseminin hapse düşmeleri ve Ahmetin bu sırada serigileyeceği tutumlar, Rüya'nın Ahmet'i bir baba olarak görmeye başlaması için sağlam temmeller attıracaktır..
Tabi ki rüya, gözlerinin önünde alınıp götürülen necdet ve yasemine karşı çok daha ilgili olacaktır..Ama bu zeka küpü kızımız ki cidden onu bu açıdan çok seviyorumm,sürekli Ahmeti gözlemleyecektir ve belki bu bölüm olmaz ama en kısa zamanda ona baba da diyecektir..

Ben Işık'ın o hesap sorma sahnesini anlayabiliyorum aslında...Onun en büyük korkusu mu desem artık , siyasi suçlar nedeniyle yakınlarının hapse girmesi..Babasının durumundan çok etkilenmiş ve bunun akabinde tepkisiz duyarsız biri olmuştu mesela siyasi anlamda..
Ama, Deniz de çokk üzülmüştür eminim,ama benden çok üzülemez galiba..:img-cray::img-cray:

Ahmet, hem sevdiği kadını hem de kızının baba sevgisini kurtarmak için yapacak bu defa mesleğini..Gerçi mahkeme bu bölümdemi olur bilmem ama..

Bu arada bu Ali-Rüya aşkının fikri bile beni acayip heyecanlandırıyo..Ne bileyim dizide saf ve adam gibi gençlerin aşklarını çok seviyorum..Deniz ve Defne çifti gibi bir tane daha olması..Gerçi onlar çift olana kadarr, diğer çiftimiz evlenmiş, çoluk çocuğa da karışmış olurlar kesin:img-wink:

Bir de bu forumda hepp süregelen fedakarlık tartaşmalarıyla ilgili yorumumu eklemek istiyorum...Ve Necdetin acı çekmesi durumuyla ilgili..

Necdet, Yasemini ölümden kurtarıp, evlendiğinde onu pek çok en azından o anlardaki mesuliyetten kurtardı bu bence kesin..Ama fedakarlık olarak değil..Bunu yaptı çünki Yasemini seviyordu, Yaseminin onu seveceği o günü umut ediyordu..Ve tabi ki ayrıca yaseminin üzülmesini asla istemiyordu..
Severek yaptı ne yaptıysa..
Ama ben ona pis bir çıkarcı gözüyle bakılmasını doğru bulmuyorum..Bu konudaki söylemek istediğim bu yani özetle : Bu yaptıklarını fedakarlık olsun diye yapmadı..Sevdi,yaptı..İşte bu kadardı tüm mesele bana göre..

Acı çekmesi olayına gelince...Necdet'in acı çekmediğini asla söyleyemem..Yasemini seviyordu ama Yasemin onu tek bir an bile sevmedi,bunu o da biliyordu..Bu onun için ne kadar büyük bir acıdır.Bir kez kendisi de demişti, heph yaşamak istediği hayatın kıyılarına tutunarak, her an elinin kayıp da herşeyin yıkılması ihtimaliyle yaşadı o..Asla gerçek bir hayatı da olmadı..Evet, olaylara yüzeysel bakılınca mutluydu.Ne güzel rüya'yı da Yasemini de o aldı..Ama öyle mi oldu, kendisi de biliyordu ki bu hayat ona ödünç verildi ve bitecekti elbette birgün..
Bunları bilmek bir insanı ne hale getirir, neler yaptırır..İşte böyle kurgu canavarı necdet çıkar ortaya..

Evet Ahmet de çok fena acılar çekti , öyle diyenlere katılıyorum ama Necdet de biraz daha derinsel düşününce çok acı çekti..Keşke çekmeseydi, ahh ah..

Neyse diyeceklerim şimdilik bu kadar..
Genel olarak ağlama krizi geçireceğim bi bölüm olacak, biliyorum..:img-cray::img-cray:

Kendinize çokk iyi bakınnbyebye

Tavuskuşu
14-11-07, 21:45
Shevekçan teo ahmeti kıskanmaz. O onu ilgilendirmiyor. Ama Güzideyi kıskanır yani nedense artık...? Teonun pastanedekileri hapse taşımasından çok kendini hapse göndermesini beklerim. Kankacığı onun gazı olmadan ne yapar oralarda?:bilmim Mahkemede de gaz verir. "Hiiişşşş ortak sen bu hakime de fedakarlık yaparsın. Üzülme onun da sahip çıkılacak bir çocuğu filan varsa ona da bakıverirsin bir 7 yıl olur biter.Salar seni merak etme. Hatta bak biz bu işi ticarete dökelim ne dersin?":img-hyste:img-hyste:img-hyste

Shevek
14-11-07, 21:53
Shevekçan teo ahmeti kıskanmaz. O onu ilgilendirmiyor. Ama Güzideyi kıskanır yani nedense artık...? Teonun pastanedekileri hapse taşımasından çok kendini hapse göndermesini beklerim. Kankacığı onun gazı olmadan ne yapar oralarda?:bilmim Mahkemede de gaz verir. "Hiiişşşş ortak sen bu hakime de fedakarlık yaparsın. Üzülme onun da sahip çıkılacak bir çocuğu filan varsa ona da bakıverirsin bir 7 yıl olur biter.Salar seni merak etme. Hatta bak biz bu işi ticarete dökelim ne dersin?":img-hyste:img-hyste:img-hyste
Teo gazı...önce bunu bir tescilletirler tavusumkuşum:good:Bkz: Umutsuzca aşık olanlara, sevdiği kadına naylon koca, sevdiği adama naylon eş (o nasıl olacaksa???), elin çocuğuna baba olmak isteyenlere şiddetle tavsiye edilir...Bu gazdan her gün bir doz alır, herşeyi ama herşeyi gerçek sanırsınız...Piyasalarda!!! Tüpte ve basınçlı kutuda olmak üzere iki tipte satılır.:img-hyste TEO GAZI!!! (Memnun kalmazsanız, yedi yıllık garanti süresi içinde geri iadesi mümkündür.:))

..MERWE..
14-11-07, 21:54
Ya arkadaşlar uzun zamandır giremiyorum Dizifilm'e..Çok özlemişim sizleri..Belki Dizifilm'e girmiyor olabilirim ama dizimizi her hafta ilgiyle izlemeye devam ediyorum..Öncelikle, Ahmet ve Yasemin'in tekrar birlikte olmalarına çok sevindim..Ustelık Necdet ve Güzide de gerektiği kadar yakınlar.. ;) Bu cok sevındırıcı bır gelısme ancak bır o kadar uzucu bır gelısme de gectıgımız hafta olanlar..Sımdı ne olacak?..Hersey yolunda gıderken neler yasanacak? Merak içindeyim, doğrusu... :)

spdr
14-11-07, 22:04
ben fragmanı izleyemedim..avrupa yakası nda ekranın altında,türk filmlerinde köşeye kıstırılan mağdur kadın misali konumlanmış fragman kesitlerini gördüm sadece:icon_whis

ama olaylar çook çabuk ilerlemiyor mu yahuu:bilmim
yani ahmetle rüyanın arası iyi olsun,donukluk..üzüntü uzamasın tamam daa...jet hızıyla geçiyorlar her şeyi maşallah...:hıh

neyyse..diğer yandan da bu hapis olayı rüya-ahmet i, gerçek baba-kız pozisyonuna getirmek için iyi bir yol aslında....
nilgün hanım iyi numara çekmiş yanii:icon_whis:img-wink:

dayak olayını duyunca da keyfim kaçtıı...
necidetiiii de yasoyu da dövdürmem hüleeeyn..
onlara yalnız biz el kaldırabiliriiiiiz:hıh:img-beee:
----
edit kuuşesi:img-wink:
1-cansucan,rep veremediğim için burdan sesleniyorum sana kuzumm....shevekçanla elele verip kıvıracaksınız siz bu teoyu pazarlama işinii...
2-badgerçan,shevekçan iyi gecelerrr
3-bana da iyi geceler....dersler beni bekler

badger
14-11-07, 22:06
Teo gazı...önce bunu bir tescilletirler tavusumkuşum:good:Bkz: Umutsuzca aşık olanlara, sevdiği kadına naylon koca, sevdiği adama naylon eş (o nasıl olacaksa???), elin çocuğuna baba olmak isteyenlere şiddetle tavsiye edilir...Bu gazdan her gün bir doz alır, herşeyi ama herşeyi gerçek sanırsınız...Piyasalarda!!! Tüpte ve basınçlı kutuda olmak üzere iki tipte satılır.:img-hyste TEO GAZI!!! (Memnun kalmazsanız, yedi yıllık garanti süresi içinde geri iadesi mümkündür.:))

:img-hyste x 10000000000000000000000000000 bknz:Teo gazı

allah iyiliğini versin..Shevekim...:img-icecr

Basınçlı tipi tehlkeli olabilir..fazla sıkışıklıktan elde patlayabilir..el ve gözlerinizi koruyunuz..:img-hyste

Artık benim yıkılma saatim geldi...Kaçayrum!

Sana da iyi geceler dark ve kendine iyi bakbye

herkese iyi geceleeeeer!bye Allah rahatlık versin, yarın işleriniz rast gitsin..bye

Tavuskuşu
14-11-07, 22:11
avrupa yakası nda ekranın altında,türk filmlerinde köşeye kıstırılan mağdur kadın misali konumlanmış fragman kesitlerini gördüm sadece
Bebişim bu nasıl bir tanımlamadır yahu?:img-hyste

Teo gazı....Asrın mucizesi.Her eve lazım. Ama badgerın dediği gibi fazla basınçtan patlayabilir. Ayrıca çocukların erişeme