Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-22
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[ 8]
9
10
11
bu arada arwençan bizim imzamızda avatarımızda aynı olmuşş senin için sorun yok dimi rahatsız oluyosan başka bişey kullanabilirim ben sen nede olsa benden önce kullanmaya başlamışsın
areseçan çok haklısın bu yeni Rüya iyi üstündne geliyo rolünü Denizle tavla oynarken mimikleri falan çok güzeldii
Esra kızım ne frankeşteynı şu Ankaralı hanibali demiştim ben...hani kurbanlarını parçalayıp buzdolabında saklayıp yiyen şahıs...hatta Necdeti ona havale etmeyi bille düşünmüştük biz Zeyneple..ama neyse gerek kalmadı...yine kendi kendini yaktı...fedakarlık yapmak ister misin işte böyle olur...gerçi acımadım değil ama fedakarlık yapmadan duramadığı için arkadaş misafirperverlik yapacağı tuttu...:icon_whis
dans eden papuçları mı okudu delüğanlı...ben o arada delüğanlıya odaklanmıştım..eller kollar yaramaz çocuklar gibi hiç durmuyor maşallah..:img-blush
avatarlar imzalar herkesin aynı...ne unutulmaz bir sahne omuş bunu da bu sayede anlıyoruz...özgeciğim ne güzel bir gif yapmış...gerçi malzeme bir harika kötü olması mümkün mü...:img-in_lo
bu arada arwençan bizim imzamızda avatarımızda aynı olmuşş senin için sorun yok dimi rahatsız oluyosan başka bişey kullanabilirim ben sen nede olsa benden önce kullanmaya başlamışsın
areseçan çok haklısın bu yeni Rüya iyi üstündne geliyo rolünü Denizle tavla oynarken mimikleri falan çok güzeldii
ne mahsuru zaten birtek biz değil çoğu forumdaşta avatar ve imzalar aynı anlaşmadan hepimiz kullanıvermişiz ne hoş değilmi artık tam bir aile olmuşuz:img-in_lo
rüyayı oynayan asena taşkın ın oyunculuk yeteneğini bende çok beğendim mimikleri,duruşu ve rol yeteneği gayet iyi üstelik fiziksel olarak berenede benziyor birde ahmet babasından esmerliğini almış:img-in_lo çok güzel gidiyor maşallah diyelimde aman nazar değmesin kızımıza:img-yes:
Esra kızım ne frankeşteynı şu Ankaralı hanibali demiştim ben...hani kurbanlarını parçalayıp buzdolabında saklayıp yiyen şahıs...hatta Necdeti ona havale etmeyi bille düşünmüştük biz Zeyneple..ama neyse gerek kalmadı...yine kendi kendini yaktı...fedakarlık yapmak ister misin işte böyle olur...gerçi acımadım değil ama fedakarlık yapmadan duramadığı için arkadaş misafirperverlik yapacağı tuttu...:icon_whis
dans eden papuçları mı okudu delüğanlı...ben o arada delüğanlıya odaklanmıştım..eller kollar yaramaz çocuklar gibi hiç durmuyor maşallah..:img-blush
avatarla imzalar herkesin aynı...ne unutulmaz bir sahne omuş bunu da bu sayede anlıyoruz...özgeciğim ne güzel bir gif yapmış...gerçi malzeme bir harika kötü olması mümkün mü...:img-in_loZiynep Abla bak gör delüğğanlu bu kadar başımı döndürmüş işte.Benim halim daha vahim.Aradan çekilin de kavuşayım artık yiğidime:img-in_lo
Şahsen dans eden pabuçları bir okuyanım olmadığı için bilemiyorum:icon_sorrAma Ahmet Yasemine demişti ya ''Ona her gece dans eden pabuçları okuyorum.'' diye.
Bu arada Esraçan sizlere veda ederbyeVakit gitme vaktidir..Sevgiyle kalın çanlarbye
dans eden pabuçları bende çok merak ettim küçükken başucumda okuyan biri olmadıki bileyim şimdide koca kız oldum artık birinin bana değil benim birine kitap okuma zamanım geldi:img-yes:
yaseminle necdet hapisten çıkınca rüyanında durumunu öğrenince artık evlerini ayırırlar herhalde peki rüya yasemine ahmetiçin ben babamlada birlikte yaşamak istiyorum dermi? işte o zaman zeynepçanımın rüyası çıkar yaseminle ahmet evlenip rüyayıda ortalarına alıp uyumaya başlarlar ay ne süper olurdu:img-in_lo
benimde bu akşamlık gitme vaktim geldi ebru usulca aranızdan ayrılırken hepinize iyi geceler dilerbye
merhaba arkadaslar.
dizinizi zaman zaman seyrediyorum.az önce nette 41/son sahnesini gördüm,yani rüyanın - sana güveniyorum babacım demesini.
tüylerim diken diken oldu. cok güzeldi..
o kız ne kadar tatlı ve basarılı öyle. hele necdetin gercek babası olmadıgını ögrendiği sahnelerde oyunculuguna hayran kaldım. mini mini bir cocuk ama kocaman bir yetenek.
iyi geceler..
Hakim: Evet, sanik avukati, lutfen savunmanizi yapin.
Ahmet: Emredersiniz Hakim Baba. Sey, yani, Baba Hakim. Yani Baba. Hakim Bey.
Hakim: Ne diyorsun oglum?
Ahmet: Ben ne dedigimi biliyor muyum Hakim Bey? Baba dedi.
Hakim: Kim baba dedi? Kime dedi? Ne diyorsun Avukat Bey?
Ahmet: Pardon Hakim Bey, ben savunmami sunayim.
Hakim: Sun bakalim.
Ahmet: Ilik ve duru bir bahar gecesiydi. Mevsimlerden sikiyonetimdi. Iki kacak genc, zavalli zavalli Necdet'in evinin kapisini caldi. Biz Tanri misafiriyiz ey dost. Bize verecek bir tas sicak corban, bir dosegin var mi, tan agarana kadar? Fedakar Necdet ne yapabilirdi? Onlari iceri buyur etti. Bana baba diyebilirsiniz, sahipsiz cocuklara babalik yapmak huyumdur dedi.
Hakim: Oglum yeter, birak bu babalik davasini artik.
Ahmet: Nasil birakayim Hakim Bey? Baba dedi.
Necdet: Ahmet, bana giciklik olsun diye mi yapiyorsun bak? Demez sana baba maba. Demez. Ben buyuttum onu. Iki ayda takim mi degistirdi hemen?
Ahmet: Dedi, dedi. Sahitlerim var.
Hakim: Sahitler mi var? Nerede, hani? Saniklarin yataklik etmediklerine dair mi sahitlik edecekler?
Ahmet: Yok, hakim bey. Pardon. Konuya doneyim. Saniklarim sucssuzdur. Delilleri 12 numarali pembe dosyada bulabilirsiniz. Buyrun. Bunu da Ruya'yla beraber hazirladik.
Necdet aglamaya baslar. Yasemin ise aval aval gulumsemektedir.
Yasemin: Demedim mi Ahmet ben sana? Seni sevmemek mumkun mu?
Hakim: Ne oluyoruz kizim. Mahkemedesiniz, o da senin avukatin. Fazla oksamislar bu kadini, bi hal olmus.
Ahmet ve Necdet ayni anda: O hep oyleydi Hakim Bey. Ama cok guzel degil mi?
Hakim: Guzelmis hakikaten de, konumuzla ne ilgisi var? Kizdirmayin beni.
Yasemin eski Turk filmlerindeki gibi one cikar. Tum hayat hikayesini anlatir. Hikaye bittiginde Hakim aglamaktadir.
Hakim: Kizim film gibi hayatin varmis. Ama film de olmaz ki, sigmaz oyle 2 saate. Aglattiniz koskoca hakimi bak. Siz cekeceginiz kadar cekmissiniz. Kader mahkumu olmussunuz. Beraatinize karar veriyorum. Avukat Beyoglum, git kizina saril, kizim de. Necdet Beyoglum, yeter artik fedakarlik yapacagim diye ortaligi toz duman etmeyi birak. Yasemin kizim, git evlen su herifle de, bu rezalet bitsin. Cok duygulandim. Yaz kizim, Yasemin Unsal ile Necdet ..'un 296 sayili kanuna aykiri fiiliyati olmadigi saptanmis olup, beraatlerine karar verilmistir. Bana Ruya'yi getirin, bir goreyim su keratatyi. Demek baba dedi. Huuuu.
Ahmet (aglayarak): Baba dedi, baba dedi.
Necdet: E gormemise baba denmis. Bana her gun baba diyor, Allah Allah.
Yasemin: Necdet, ne kadar fedakarsin. Ama baba dedi. Boru degil.
Hakim: CIkin hadi cikin. Gozum gormesin sizi.
ahmetin en sevdiğim özelliklerinden biri, severken bıktırmaması.. ahmet, sevgisini gösterirken, ifade ederken abartmıyor, boğmamaya özen gösteriyor... dün akşam da rüyaya davranışlarıyla bunu bir kez daha gösterdi. ona abartılı sevgi gösterileri yapmadı, yağlı ballı sözde samimi sözler kullanmadı, ona zaman verdi ve sabırla onun kendisine alışmasını bekledi sonunda da sabrının karşılğını olabilecek en güzel şekilde aldı :img-in_lo:
"sana güveniyorum babacığım..."
ısrarla beklediğimiz şey sonunda gerçekleşti, neredeyse bitmek üzere olan umutlarımız tazelendi. baba-kız sahneleri ve bir zamanlar gerçek insanlara yapılan işkenceleri düşündüren anlar hariç pek etkilenmediğim bölüm, son anda beni havalara uçurdu. sürpriz oldu, çok da güzel oldu.
üstelik tam da istediğimiz gibi, babasına aşık bir rüya oldu :img-in_lo babasının MMCliğine, yüreğine, sevgisine, güvenilirliğine, "baba"lığına aşık bir rüya.. (cüppenin etkisi göz ardı edilemez kanımca, bkz: kızların üniforma merakı) ve kızının tek bir kelimesiyle darmadağın olacak kadar, saçından yorganın dışında kalan ayağına kadar herşeyine aşık olan bir baba... budur efenim, teşekkür ederiz :img-in_lo
rüyanın kral çıplak masalıyla ilgilenmeyip, ahmetle annesinin aşkını sorması heralde en tatlı sahnesiydi bölümün :img-in_lo her ne kadar masal okuyan ahmetin dublajcısı o sahneyi hissizlikten batırmış olsa da canselin mimikleri kurtardı.. ve annesiyle babasının aşkını, kendisinin nasıl bir sevgi sonucunda dünyaya geldiğini dinleyerek uykuya daldı rüya :img-in_lo ahh yasemin ahh, azıcık daha akıllı olsaydın, rüya da bir aşk masalının içinde büyüyecekti. :dito
denizin yaptığı da çok duygusal ve çocukça bir hareketti. kalbi temiz olduğu için yaptı ama, deniz gezmişin dediği kadar var, dava adamlığı sözkonusu olunca savaşta kazansa bile masada kaybedenlerden olur bizimki ;) amma velakin, sokağa çıkma yasağını ihlal edenler nasıl çat diye cezaevine konuluyor, burası ayrı bir muamma.. bu memleketin karakolu, nezareti yok mu? sıkıyönetim bile olsa bir anda cezaevine? yok artık. hele, aynı suçla denizden daha önce gelen sarhoş abi, deniz çıkmasına rağmen neden içerideydi hala?? mahkeme unuttu mu onu?? :img-cool2
bu arada, komando kamplarının kurulmasında ve gençlerin militarize olmasında büyük emeği (!) olan dündar taşer kişisini de katmışlar diziye, bir de ilim adamı gibi oturup teori falan anlatmış üstelik, sanki onun tek düşündüğü teorik alanda birşeyler yapmakmış gibi. tabi, zaten komando kamplarını da ben kurdum :img-cool2 ki o komando kampları, 10 yıl sonra mafya babası olacak abdullah çatlı ve türevi kişilerin yetiştiği yerlerdir, dikkatinizi çekerim. "aksiyonel bir hareket" ve "türkler yeryüzünün en teşkilatçı milletidir" gibi anlamsız laflar ediyordu bir ara; emin olamıyorum, eğer bunlar gerçekten kendisinin laflarıysa, o halde beyin yıkamanın nasıl bir şey olduğunu bilmeyen gençlere örnek olsun. ama eğer bunlar senaryo uydurmasıysa, ne diyeyim bilemedim. fakat faşizmin güya dayandığı teorik temellerin saçmalığını göstermek içinse, biraz daha mantıklı olabilirdi, çünkü o mesajın tam anlaşılıp anlaşılmadığı tartışılır.... ve yaşarın bir köşede "kendine göre" iyi niyetle bıdıbıdılandığı sözleri de aynı derecede anlamsız kalmış, nasyonal sosyalizm falan terimler havada uçuşuyor ama ortada somut anlam yok. yani bilemiyorum, bana pek garip geldi o sahneler...
bir de, allah rızası için biri şu dilşatı ortalıktan kaldırsın. uzak memlekete mi gider, depresyona girip kendini odaya mı kapatır yıllarca, farketmez. yeter ki zeka geriliğinden ve bencillikten muzdarip yorumlarını bizim kulaklarımızdan uzak tutsun.. asıl olması gereken yasemine ve necdete karşı bir tepki olmamışken, quel alaka bu tepkiyi koymasanız da olur diziye. eksikliğini hissetmeyiz, merak etmeyin :hıh
ayrıca, selmanın babaanneliğine de bayılıyorum :)
son sahnenin devamını düşünüyorum da. ahmet döner, gözleri dolu dolu rüyaya bakar ve bir sarılır heralde, "kızım benim.." diyip bir snıff çekerek :) sonra sert hareketlerle duruşma salonuna girer.. sonra tutuklular getirilir... orada yaseminle konuşmaya fırsat bulabilir mi ahmet, bilmiyorum. normalde olmaz ama, dizi için bir kıyak çekerler heralde :D ve ahmet hemen müjdeyi verir:
"yasemin.. rüya.."
"ahmet? ne oldu rüyaya?"
"yasemin, kızımız.. bana baba dedi.."
yaseminin anında gözleri dolar ve gülümseyerek bakar ahmete. ahmetin de gözleri dolmuştur, devam eder:
"sana güveniyorum babacığım dedi.."
"....." yasemin söyleyecek söz bulamaz ama gözleri herşeyi anlatmaktadır, gülümseyerek birbirlerine bakarlar. ve o sırada yerlerine oturmaları gerektiğini söyleyen bir ses duyulur ve gözleri birbirlerinin gözlerine kilitli, yerlerine geçerler..
buraya kadar güzel. fakat ya yasemin yine son anda batırırsa :img-fie:
şöyle olursa misal:
...
"sana güveniyorum babacığım dedi.."
"...." yasemin söyleyecek söz bulamaz ama gözleri herşeyi anlatmaktadır, gülümseyerek birbirlerine bakarlar. sonra yasemin, bir anda döner ve tam arkasındaki necdete bakar. necdet üzgün ve soğuk bir ifadeyle başıyla onaylar durumu ve yasemin ona hayran bir bakış fırlatır...... tam bu noktada seyirci @!!%+!&@
:) umarım ikinci seçenekteki gibi olmaz. umarım. bu sahneyi güzel hatırlamak istiyorum, gölgesiz.. lütfen :)
Hakim: Evet, sanik avukati, lutfen savunmanizi yapin.
Ahmet: Ilik ve duru bir bahar gecesiydi. Mevsimlerden sikiyonetimdi. Iki kacak genc, zavalli zavalli Necdet'in evinin kapisini caldi. Biz Tanri misafiriyiz ey dost. Bize verecek bir tas sicak corban, bir dosegin var mi, tan agarana kadar? Fedakar Necdet ne yapabilirdi? Onlari iceri buyur etti. Bana baba diyebilirsiniz, sahipsiz cocuklara babalik yapmak huyumdur dedi.
Necdet: Ahmet, bana giciklik olsun diye mi yapiyorsun bak? Demez sana baba maba. Demez. Ben buyuttum onu. Iki ayda takim mi degistirdi hemen?
Hakim: Sahitler mi var? Nerede, hani? Saniklarin yataklik etmediklerine dair mi sahitlik edecekler?
Ahmet: Yok, hakim bey. Pardon. Konuya doneyim. Saniklarim sucssuzdur. Delilleri 12 numarali pembe dosyada bulabilirsiniz. Buyrun. Bunu da Ruya'yla beraber hazirladik.
Hakim: Ne oluyoruz kizim. Mahkemedesiniz, o da senin avukatin. Fazla oksamislar bu kadini, bi hal olmus.
Yasemin eski Turk filmlerindeki gibi one cikar. Tum hayat hikayesini anlatir. Hikaye bittiginde Hakim aglamaktadir.
Hakim: Kizim film gibi hayatin varmis. Ama film de olmaz ki, sigmaz oyle 2 saate. Aglattiniz koskoca hakimi bak. Siz cekeceginiz kadar cekmissiniz. Kader mahkumu olmussunuz. Beraatinize karar veriyorum. Avukat Beyoglum, git kizina saril, kizim de. Necdet Beyoglum, yeter artik fedakarlik yapacagim diye ortaligi toz duman etmeyi birak. Yasemin kizim, git evlen su herifle de, bu rezalet bitsin. Cok duygulandim. Yaz kizim, Yasemin Unsal ile Necdet ..'un 296 sayili kanuna aykiri fiiliyati olmadigi saptanmis olup, beraatlerine karar verilmistir. Bana Ruya'yi getirin, bir goreyim su keratatyi. Demek baba dedi. Huuuu.
:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Ay dizice Allah iyliğin versin koptum burda gülmekten karınma ağırlar girdi :img-hyste:img-hyste Eline Yüregine sağlık canım :img-kiss::img-kiss:gece gece beni güldürdün Allah'ta seni güldürsün canım ömürsün ya yerlere yatacam gülmekten şimdi Bide durum yazdıgın gibi oluyomuş Allahım tam bir komedi olur :img-hyste:img-hyste:img-hyste
Ben geldim, ben geldim. Gidenlere iyi geceler. Ruya baba dedi!
(...)
Bizim hastane/avukatlik burosu/ne gerekiyorsa orasi mekan bu sefer de, emniyet olmustu. Cok guluyorum. Normalde farketmem; ama pencere ve kapilari o kadar degisik ki, farketmemek elde degil. Neyse. Baba dedi.
Dizide vicdanli insanlar da varmis. Demek ki neymis? Hata yapmak degil, o yaptigi hatadan pismanlik, vicdan azabi duymakmis olay. Deniz gibi yerinde duramamak, uyuyamamak, en sonunda kendini hapse attirmak nerede, bizim elemanlarin, yaptim, iyi de ettim, tesekkur ediniz tavri nerede. Necdet'e bile uzuldum, uzuldugum icin de sinir oldum. Neyse, baba dedi. (...)
diziceçanım, yorumunun tamamı çok uzundu diye almadım ama her kelimesin katılıyorum :good: denizin vicdanıyla ilgili yazdıklarına iki kere katılıyorum. hata yaptığını kabul eden insanla hatasını bile bir ihsan olarak gören insan arasındaki fark işte...
bu arada hakkaten o bina neresi acaba, ne kadar fonksiyonel bir yer.... :D
ali'nin kimseden etkilenmesine gerek yok...
tam bir solcu tipi var...öyleki deniz ve defne'yi bile geride bırakabilir solcu olmakta..
hakkaten çanım, tam bir solcu tipi var artı işçi çocuğu, babasını da işinin kötü şartları ve fakirlik yüzünden kaybetmedi mi bir nevi? aliden sağlam bir solcu olur :good:
Ahmet şimdi "baba" dediği için mahkemede görevini doğru dürüst yerine getiremezmiş bide
Yaseminle Necdette şöyle 5-6 ay daha yatarlarmış
:img-hyste
neeee, ahmetle rüyanın başbaşa geçireceği bir 5 ay daha mııııı? aman tanrıım harika :D ama rüyanın kırılan güvenini ne yapacağız? =pp
Bir de aklıma gelen bir şey var Ayla dedi ya "zaten o kadına ısınamadım" diye ben de dedim " biz de sana ısınamadık ama kader işte" acaba kendisi Keriman Hanım kadar olabildi mi insancıl duygular konusunda...hani demişti ya "sen insanın karanlık yönlerini anlayamazsın" Keriman Hanım işte o şekilde gruplandırdığı kısımdan o yüzden o kolyeyi taktı çünkü bu hayatta Ayla gibi insanların karanlık yönlerini farkedemiyor Rıza'yı severek ve bir ilişkiye başlayarak hata yapmış olabilir ama hiç bir zaman Necdet veya kendisi gibi "o insan yanımda olsun da istersiz mutsuz olsun " diye bakmadı olaya ...ikili oynamadı ...
ah çanım orda "bir türlü sevemedim o kadını" dedi ya ayla, benim cevabım şu oldu: "sen kimi sevebildin ki? soğuk nevale?" valla kamile kızıyorduk densiz azıcık diye, ama derler ya "dilinde olandan korkma", valla öyle, kerimanı koruyayım derken kendi de niyazi olacak =(
ahmet iyilik yapmış hem sevgilisini hemde eski arkadaşını kurtarmak için canla başla çalışmış sen teşekkür etmen gerekirken neler diyorsun yok yok tutmayın beni gidip onu papua yeni gineye yada avustralyadaki bir aborjin kabilesinin yanına postalayacağım ondan sonrada ne hali varsa görsün kadın necdete bile zarar be
şahanın bir skeçi vardı zamanın birinde, "küçük aborjin"li :D dilşatı da oraya yolla canım bir zahmet. hepimiz kurtulalım...
Aslında bölümün en vurucu ve herşeyi açıklayan diğer repliklerinden biri..
Rüya ve Ahmet o sabah ilk kez eve gelirler...Selma karşılar:
Rüya: Polisler anneleri döver mi?
Selma:Hayır, Rüyacığım...Anneleri hiç döverler mi?...Onların da anneleri var
Daha ne denir bu tip insanlara???Bütün bu işkence mantıksızlığını açıklayan bu son Selma nın cümlesi..
gerçekten diyecek hiçbir şeyim yok :icon_sorr herşeyi anlatmış o söz zaten...
Bir de Ahmetin babalığı çok hoştu: Palyaço kıvamında bir baba değil, ama iletişim kurmayı çok iyi biliyor. Konuşurken hep gözlerinin içine bakıyor Rüyanın, sevgiyle ve anlayarak bakıyor. Hep ama hep gerçeği, onun da anlayabileceği bir dille anlatıyor, hiç gizlemiyor. Bkz.: Annenle Necdet bir yanlış anlamanın sonucunda oradalar. (Gizleyebilirdi de, yolculuğa çıktılar, gelecekler vs.) Ama herşeyi anlatıyor ona. Bkz.: Çocuklar mahkeme salonuna giremezler canımın içi vs. vs. Çok ama çok iyi bir baba...Sapasağlam, çok sıkı bir baba. En tapılası baba modeli
shevekçanım, ahmet bir an durup rüyaya en sade şekliyle nasıl anlatacağını düşündüğünde ben de bunu düşündüm. yalan da söyleyebilirdi, gelecekler birkaç güne merak etme sen, gel biz parka gidelim, gel sana ayıcık alayım vs. de diyebilirdi. ama demedi. çünkü gerçeğin değerini de biliyor, o gerçeği daha sonra öğrendiği zaman yaşayacağı travmaları da ve herşeyden önce karşısındaki çocuk da olsa bebek de olsa, yalan söylemekten imtina ediyor. iyi de ediyor :img-in_lo
necdet:polis bey valla bişey pilmeyrum eğer piliysam üniversiteye girip eylem yapmak nasip olmasun daaa
polis:hadi len yalancı hamsi sen kimi kandıriysin o uşaklar göktenmi düşti hadi düştü sizin evemi kondi?
necdet:onlar pizim misafirimiz da polis bey yaseminden feyz almaya kelmişler tam ikişer kilo feyz alıp kidecekken siz keldiniz yoksa bizim bir suçumuz yok valla
ebruçan :img-hyste sana ne diyeyim ben ya. süpersin.. çalıkuşuçan, polis uyanık çıktı vallah, uyanik ofli :D
diziceçanım şu az yukarıdaki hakim baba diyaloguyla beni benden aldın, yerlerdeyim.. hele yaseminin türk filmlerindeki gibi öne çıkıp hikayeyi anlatması.. mümkünse başına da ufacık bir eşarp örtsün, olur mu? hani namuslu hatundur ya hep esas kız, öyle mendil kadar eşarbı örter illa mahkemeye çıkarken... :img-hyste
böyle herkesten toplama oldu, geriden geldiğim için hoşuma giden birkaç yorumu kopyalamak istedim... tüm yazanların ellerine sağlık, herkesin fikir birliğinde olduğu çok nadir hatta neredeyse imkansıza yakın bir durum olmuş ve güzel olmuş :D
valla ben aylaya hak veriyorum. bende hic sevmiyorum keriman hanimi. yani riza istemedigi zamanlarda hala pesindeydi ve rizadan tamamen uzak dursa karsilasmazlar. hem cok aptalca bence tesekkür anlamina o kolyeyi takmasi. mantiksiz hemde cok. ben aylayi seviyorum valla. ahmetle beraberken bile, baska dizilerde oldugu gibi kirici seyler söylemedi. aksine yasemine davetiyeyi verirken bile nazikti ve söyle düsnüün ki aylada sevdi ne yapa bilir ki. sonunda rüya meselesini söylediginde bile büyük cesaret istenilir yani. kiz sevdigini syöledi evlenme teklifi etti ahmet kabul etti. sonunda ahmet istemedi her kiz gibi üzüldü. tipki necdet gibi, yani oda kötü biri degil. bence bu dizide asiklari ayiran kötü kisiler yok.
babyofjackie 18-11-07, 10:47 Hakim: Evet, sanik avukati, lutfen savunmanizi yapin.
Ellerine sağlık süper olmuş bu :D gülerken ağzımı kapayamadım özellikle şu repliğe bayıldım :D
"Hakim: Ne oluyoruz kizim. Mahkemedesiniz, o da senin avukatin. Fazla oksamislar bu kadini, bi hal olmus.
Ahmet ve Necdet ayni anda: O hep oyleydi Hakim Bey. Ama cok guzel degil mi?" Böyle nice replikler bekleriz :D
forumda Ahmeti paylaşamama durumu var sanırım...eeee doğal olarak ama gerçekten adaşım seni baya cazgır gördüm ve akrostişimle seni dövmekten kendimi alamıyceğim...bu arada Esra sen de nasibini alacaksın üzgünüm...:
Cazgır çıktı delüğanlı bizim bu Zeynep
Aadaşım ama damarıma basarsa duramam pek
Nihayetinde müslümanın Canseli bir kavga etmeye ne gerek
Senin gibi delüğanlı cihana gelir sadece bir tek
Esrayı da görmeyeli uzun zaman olmuştu tehlikeli sularda yüzüyor bu gerçek
Levanten Ahmet paylaşılamaz oldu forumun kızları arasında şeytan diyor vur bunları çek
Merhaba çanlar bye
Dizice girer girmez senin senaryoyu gördüm ve bayıldım :img-hyste Hakim Baba harikaydı Necdet-Ahmet'de öyle :img-pilotEllerine sağlık :img-in_lo
Adaşım bak bak bak ben yoken de neler yazmışsın :hıh Seni de pek bir cazgır gördüm bir de bize diyorsun :hıh Akrostijle delüğğanlıyı kandırabileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz Kuçük Hanım :icon_whis Neyse sonuçta ben hanım hanımcık bir kızım adaşım seni hanımefendiliğimle döverim ben :img-blush Bu kadar MMC bir şahsiyet olunca tabi biz de insanoğluyuz nihayetinde :img-blush Hani Beren demişti ya "bu sezon çok kuvvetli itmeler çekmeler olacak" acaba bizim forumdan mı bahsediyordu :icon_whis:img-pilot Gerçekten bu sezon çok çekişmeli geçiyor forumda :icon_whis
Dizice,Merve,Ebru: Dizice,Ahmet'in gerçekten de heyecanlı olacağı kesin..''Bir an önce çıksam,Saate bakar...Ufff''
Merve: Maalesef çanım..Öyle bir kıyak olsa bile Yasemin direk Necota döner..Artık kalıplaştı..
Ebru: Necot ve polis abiler..:)
Hani Beren demişti ya "bu sezon çok kuvvetli itmeler çekmeler olacak" acaba bizim forumdan mı bahsediyordu Gerçekten bu sezon çok çekişmeli geçiyor forumda
Okan abinin diliyle de Duygusal Savaşlar...İtmeler,çekmeler derken gerçekten neyi kastetti acaba?Ahmet ve Necdetçiler arasındaki gelişmeler olabilir..
''Ahmete baba dedi..''
''Hayır onun babası Necdet..Yıllarca o büyüttü..''
.................................
............................ (Duygusal Savaşlar..:))
Yine Dilşat Yine Dilşat...:hıh
Böyle büyülü bir bölümdür tek keyfimi kaçırabilecek o..Yok ''biz avukat bulmuştuk,Çocuk isteyecek mi?'' Sana ne yani..32 de bile aynıydı..:img-cool2 ''Biz ona kalpten bağlıyız Yasemiinn..'' Ağlasaydı..:img-cool2
Necdetin nasıl böyle bir kişiliği oluştuğunu anlamak hiçte zor değil...
Deniz: Deniz'e herkes çok tepkiliydi..Ben Denizde haksız fazla bir taraf bulamadım.. Evet Yaseminlere götürmek hataydı ancak arkalarından birinin onları gözetlediğini ve polislerin gelebileceğini nereden bilecekti?O da çaresizdi..Zaten vicdanı için gerekeni de yaptı..Bu konuda onu takdir ediyorum..
41. bölümü 50 kez daha tekrar izledikten sonra nihyet biraz sakinleştim.Şimdi de 42. bölümü merak ediyorum.Sizce 42. bölüm nasıl olacak?
Yasemin ve Necdet hapisten kurtulabilecek mi?
Yasemin ve Necdet Rüya'nın Ahmete baba dediğini na zaman ve nasıl farkekedecek?
Tepkileri ne olacak?
Rüya Ahmet'e baba dedikten ve onu kabul ettiğine göre YAR ailesini bu bölümde aynı evde görebilecek miyiz? Yoksa biraz daha sabretmemiz mi gerekecek?
Ahmet uzun zamadır buğulu bir sesle Yasemin deyip saçlarını koklamadı.Acaba diyorum 2 aylık ayrılık sonunda yine böyle bir koklama olabilir mi?
Bu arada bu bölümde Ahmet'in çalışma odası ve yatak odasındaki AR resimleri çok güzeldi.Bu günleri görmek için ne kadar uzun bekledik:img-yes:
necdetin oyunculuğu yine tavandaydı... çevremdeki herkesin de genel kanısı bu yönde... okan yalabık'a helal olsun demeyi bile kendimde hak görmüyorum... onu bir tek bu dizide sevdim... mükemmel bir baba mükemmel bir koca olur necdetten bundan sonra da mutluluğun en büyüğünü elde etmesini diliyorum, bir düzine çocuğu olsun çünkü her çocuk onun gibi muhteşem bir babayı ister (lütfen necdet ile yaptığım bu yoruma, necdet böyle bencil, herşeyi haketti, şunu şöyle yaptı, ahmete yan baktı gibi yorumlar yapmayın yani benim yorumuma yapmayın.. saygısızlık etmek değil niyetim ama ben necdet düşmanlığını anlamıyorum, anlama gibi bir çaba da göstermiyorum.. ben nasıl artık necdet'e yöneltilem ağır ve haketmediği suçlamaları artık görmezden geliyor, onlara yorum yapmıyorsam siz de en azından bu kısmına bişey yazmayın.. çünkü siz de ben de sürekli aynı şeyleri söyleyip duruyoruz olmuyor anlamıyoruz birbirimizi..ne siz necdet'i anlıyorsunuz ne de ben cansel elçin hayranlığı yüzünden necdet'e bu kadar yüklenmenizi o yüzden kapayalım bu konuyu...)
bu bölüm necdet'in ahmet'le görüşmeye geldiğindeki hali gözlerimi doldurdu.. ne hale getirmiş insafsızlar... o halde bile yasemin'i düşünüyor ya bana yaptıklarını ona da yaptılarsa diye... hele odadan çıkarken ahmet'e olan bakışı son noktayı koydu...
yasemin ise bende anı etkiyi bırakmadı... yani kızın güzelliği bozulmasın diye hırpalanma, dayak makyajı bile yapmamışlar.. saçı dağılmış bi tek bi de uçuk çıkmış dudağında... o yüzden o bölümde hiç duygulanmadım...
deniz'in yaptığı da saçmalık yani... ne hakla yapar ki böyle birşeyi... kendilerinin bir amacı var, bir düşüncesi var ama bu işlerle alakası olmayan birilerine nasıl yaparsın bunu... takip edeceklerini nerden bilecekti denmiş ama boru değil bu ikisi de kaçak, sıkıyönetim zamanı, olayların ardı arkası kesilmiyor böyle durumda herşeyi düşüneceksin.. evde çocuk olan biryere nasıl götürürsün, kendi yoldaşların kimse onlara götür... babası ile sevimin yanına götürseydi onlar fikir verirdi en azından..
yaş hesaplaması yaptım da 80lerde bizim rüya ile ali üniversite çağında oluyorlar galiba o dönemleri de onların aracılığı ile izleyeceğiz... alide de potansiyel solcu tipi yok değil hani ama sanki rüya öyle değil.. ışık gibi geri planda kalacak gibime geldi ama belki o da bu dönemleri yaşayınca şekillenir biraz...
son olarak rüyanın ahmet'e sana güveniyorum babacığım demedi de beni duygulandıran ikinci sahne oldu... duyunca ahmetin birden durması ve yüzünün aldığı şekil de çok hoştu... çocuk gibi sevinecektir gelecek bölüm artık rüyanın bu lafından sonra sıkıysa çıkarmasınlar necdetle yasemini basar o mhkyi ahmet de gerekirse zorla çıkarır onları...
rüya ile necdet arasındaki baba-kız ilişkisini mükemmel bulsam da ahmet adına çok sevindim.. çünkü kabahati yok hiçbir konuda rüyaya da o kadar güzel yaklaştı ki aceleci davranmadan tam kıvamında... bu şekilde bitmesini hiç beklemediğim için çok dygulandım..ahmet- rüya ilişkisi de umarım necdet-rüya ilişkisi gibi olur (ki olacaktır eminim ) şimdi tek istediğim rüyanın necdeti unutmaması.. ona baba demekten vazgeçmemesi.. ikisine de baba demesinin hiç sakıncası yok.. zaten yaso ile ahmet evlenince onlarla kalacak rüya.. necdetle de görüşür mümkün olduğunca.. necdet demesi hiç hoş olmaz...
41. bölümü 50 kez daha tekrar izledikten sonra nihyet biraz sakinleştim.Şimdi de 42. bölümü merak ediyorum.Sizce 42. bölüm nasıl olacak?
Tepkileri ne olacak?
Rüya Ahmet'e baba dedikten ve onu kabul ettiğine göre YAR ailesini bu bölümde aynı evde görebilecek miyiz? Yoksa biraz daha sabretmemiz mi gerekecek?
Ahmet uzun zamadır buğulu bir sesle Yasemin deyip saçlarını koklamadı.Acaba diyorum 2 aylık ayrılık sonunda yine böyle bir koklama olabilir mi?
Bu arada bu bölümde Ahmet'in çalışma odası ve yatak odasındaki AR resimleri çok güzeldi.Bu günleri görmek için ne kadar uzun bekledik:img-yes:
1.bence bu bölüm kurtulurlar.. ahmet bu gazla çıkarır kesin onları zaten daha önce de dediğim gibi bırakmasalar da zorla çıkarır onları kızının güveni ne olur sonra??,
2. yasemin çok mutlu olcak o kesin.. necdet de mutlu olacaktır onun iyiniyetinden eminim ama her normal insan gibi rüyayı acaba tamamen kaybediyor muyum düşüncesiyle biraz buruk bir sevinç olabilir ve bu burukluk sevinmedi, kıskandı olarak algılanabilir ama bu ikisi arasında çok büyük bir fark var tabi anlayana...
3. bu bölüm biraz daha birarada olurlar diye düşünüyorum çünkü annesi ile necdet babasından ayrı kaldı uzun süre üzüldü özledi kötü şeyler yaşadı ama bölüm ortalarına ya da sonlarına doğru artık ayrılırlar diye düşünüyorum.. yani artık uzatmalarına da gerek yok biran önce evlensin yaso ile ahmet de başka olayları izleyelim..
4. bu konuda birşey söyleyemeyeceğim.. çok istiyorsanız koklasın sakıncası yok benim için...
ne siz necdet'i anlıyorsunuz ne de ben cansel elçin hayranlığı yüzünden necdet'e bu kadar yüklenmenizi o yüzden kapayalım bu konuyu...)
Sevgili Pamir....
Biz burada Canselmiş Okanmış Berenmiş o oyuncu bu oyuncu farkından karakterleri yorumlamıyoruz..Tabiki aramızda Canseli sevenler var fakat Ahmet'i haklı bulmak oyuncuya bağlı bir faktör değil..Burası oyuncu başlığı da değil..Aynı şekilde Necdete yüklenmek (yüklenmek değil yorumlamak aslında) Okan'a bağlı birşey değil..Madem Konu kapansın ve kendi mesajının yorumlanmasın istiyorsun o zaman Oyuncu teorini değiştir..:img-cool2
Sevgili Pamir....
Biz burada Canselmiş Okanmış Berenmiş o oyuncu bu oyuncu farkından karakterleri yorumlamıyoruz..Tabiki aramızda Canseli sevenler var fakat Ahmet'i haklı bulmak oyuncuya bağlı bir faktör değil..Burası oyuncu başlığı da değil..Aynı şekilde Necdete yüklenmek (yüklenmek değil yorumlamak aslında) Okan'a bağlı birşey değil..Madem Konu kapansın ve kendi mesajının yorumlanmasın istiyorsun o zaman Oyuncu teorini değiştir..:img-cool2
Gülmisalçan aynen katılıyorum sana...yani bazı arkadaşların bu karakterleri oyuncularla bir görüp her eleştiriyi karaktere değil de oyuncunun kendineymiş gibi algılması bana garip geliyor bir de üstüne burda başkalarının yorumlarını kendince aynı hipoteze dayandırıyor...Mesela ben dizide Ahmeti haklı buluyorum ama bunun Cansel Elçinle bir ilgisi yok,ona hayran da değilim.Ama Ahmete hayranım o başka...Aradaki farkı bu arkadaş görebiliyordur umarım...
Sevgili Pamir....
miraycım :good:
ben birçok yorumu görmezden geliyorum artık. ne yapayım, tartışsak da kulp bulunuyor, karşı çıksak da.. bu yüzden en iyisi hiç okumamak ;)
Tepkileri ne olacak?
cevaplamaya çalışacağım fakat benim de kafamda net birşey yok gelecek bölüme dair...
ilk önce necdet ve yasemin hapisten kurtulur diyorum. zaten bu gazla savunamazsa ahmet onları, direk istifa falan eder :P senaryo kendi kendini haksız çıkarır... gerçi yapmadıkları şey değil ama.. :icon_whis
yaseminin rüyanın baba dediğini öğrenmesi için mahkemeden önce ahmetle minik bir konuşma kıyağı olmasını isterdim, ama zor biraz galiba. heralde duruşma bitip dışarı çıktıklarında, "onları kurtaracağını biliyordum babacım" tarzı bir cümleyle herkesi olduğu yere çivileyebilir, gözleri yaşlarla doldurabilir.. :img-in_lo
ama tepkileri hiç umrumda değil :D önemli olan ahmetle rüyanın birbirlerine olan tepkileri :img-in_lo zira yaseminin gözleri yaşlarla dolu gülümseyeceğini necdetin de yüzünün asılacağını ve sessizliğe gömüleceğini ezbere biliyoruz zaten..
hmm.. heralde hemen aynı eve geçmeyebilirler. yani yaso babasının evine geçer artık (bir zahmet ya! bir toplan şu evden artık, hakim baba duysa vallahi "az daha kal içerde de aklın başına gelsin" der, o direce :img-cool2) ama eğer zaman atlaması olursa bu bölümde, evlenebilirler de... birşey diyemiyorum...
:D olabilir tabi.. ahmet bu, fırsatını buldukça bir snıff :img-wink:
MMCçan cevaplamaya çalışayım soruları ben de ama öncelikle yeni bölüm benim için tam bir muamma ve merak konusu...
Ahmet Rüyanın zor da olsa güvenini kazanmışken bir yolunu bulup onları çıkarması lazım...Yoksa kızı hayal kırklığına uğrayacak.Ahmeti çok zor bir iş bekliyor.Ama çıkacaklardır artık.O iki genç ne ifade verdi bilseydik işimiz kolaylaşırdı...
Mahkeme öncesi konuşma şansları olmayacaktır bence ama mahkeme olumlu sonuçlanır da kurtulurlarsa Rüyanın bu sefer herkesin içinde Ahmete sarılıp TEŞEKKÜRLER BABACIĞIM demesini isterim...
Tepkileri ne olacak?
Yaseminin gözleri dolar herhalde,sevinir baya...Necdet şaşıracaktır bu duruma.Yokluğumdan istifade neler olmuş gibisinden ama o da buruk bir sevinç ve rahatlama yaşayacaktır.Sonuçta bu son aşama ile o da özgür kalacak...
Bu bölüm sanmam ama bir adım atarlar herhalde.O adımı atmalarını da Rüya istese keşke...
Tabii bu ayrılık Ahmete çok dokundu zaten.Bi süre ayrılmaz Yaseminin yanından.Baya bi snıf snıfff durumu oluşabilir...Necdet de Güzidenin yanında olur zaten tahminimce,rahat rahat snıff snıff yapabilir Ahmet:)
[/LIST]
Herkese selam canlarbye
Hemen cevaplıyım
Büyük bir ihitmal Rüya Ahmet'e çok güveniyo sonsuz bir güveni var ne yapıp edip kurtarması lazım yoksa kötü olur tam bir hayal kırıklıgı ama çıkaracaktır eminim
Hemen çıkışta konuşmazlar ama o anda Ahmet sarılıp teşekkür ederim babacım falan diyebilir insallah
Tepkileri ne olacak?
Yasemin çok sevinir gözleri dolar ama Necdet için aynı seyi söyliyemiyecem sok gecirecek çok şaşıracaktır.
Hemen olmaz ama bu yolda Bir adım atarlar bende bunu rüya'nın istemesin çok isterim.
Ahmet çok üzüldü bu durma araya parmaklıklar girdi tabi ki dokundu ona çok üzüldü bence olablir olacaktır da diye düşünüyorum
Daha önce sicillerinin temiz olması ve herhangi bir şekilde herhangi bir olaya ucundan kıyısından bulaşmamış olmaları nedeniyle hüküm giymeyeceklerdir.
Ahmetin mahkemede savunmadaki en büyük kozu bu olacaktır ve çıkacaklar.
Zaten işlemler şu bu falan, önce mahkemeden hapishaneye geri götürülürler, orada işlemleri yapılır, tahliye edilirler. Hapishanenin kapısında yaşanacak asıl kavuşma. O sırada Rüya bence Necdet'e herhangi bir hitap kullanmaksızın sarılır. Babasına ise bir bakışı bile yeter. Belki o an Necdetin yanında söylemez üzmemek için ama, annesi babası ve kendisi başbaşa kaldıklarında söyleyecektir.
Tepkileri ne olacak?
Yasemin sevinir, ağlar. Yaseminin Ahmet nezdinde tamamen affedilmesini de sağlayacak ve ileride mutlu bir aile olabilmelerinin önünü açacak bir şey bu çünkü. Necdete hemen değil belki ama, Rüya daha sonra kendisi söylemek isteyebilir. Necdet de rahatlamalı dimi? Rüyanın mutluluğunu istiyordu ya kendisi.:icon_whis
En fazla iki bölüm içinde görürüz bence. O ev darmadağın oldu. Her anlamda. Oraya dönmesinler, en azından geçici olarak Rızaya ya da Selmaların eve gitsinler. Sonra nikah işlemleri, ev arama bulma falan...İki vakte kadar olur bu iş:happy0064
Snıfff snıffff, muck mucuk, türünden bol sarılmalı, koklamalı ve öpüşmeli en az bir sahne olacaktır bu bölümde haliyle.:img-wink:
Teşekkürler MMC anket için, yanıtlamak bir zevkti.:) Çok mutluyum. "Sana güveniyorum babacığım" dedi.:)
Merhaba çanlar :img-in_lo
Yani şu başlığa bir gün de moralim bozuk olarak girmesem şaşıcağım yine buradan olmayan ne konuştuğumuzu bilmeden bir şeyler yazmaya çalışan birisi gelmiş resmen saygısızlık edip gitmiş :hıh Madem konuşmanın bütünlüğünü bilmiyorsunuz ne diye yaparsınız bunu bilmem ki ..hayır bilmediklerini biliyorum çünkü Necdet'e olan kızgınlığı Cansel hayranlığıyla bağdaştırmışlar gerçekten çok komik ...burası oyuncu başlığı değil ayrıca öyle bir şey olsaydı eminim ki burada yazanların yarısından çoğu da Necdet'e kalpten bağlı olurdu çünkü Okan'ın oyunculuğu tartışılamaz :good:
"Kızın güzelliği bozulmasın diye..." böyle başlayan bir cümleye ben ancak gülüyorum çünkü kimin oyuncu karakter ayrımı yapmadığı aşikar ....orada bulunan Yasemin'di Beren değildi böyle bir düşünce olamaz zaten kızın güzelliği bozulmasın diye...ayrıca benim gördüğüm Yasemin resmen dağılmıştı yüzü sararıp solmuştu dayaktan o hale gelmişti ...
Ayrıca eğer birileri yorumlarını üzerine yorum yazılmasını istemiyorsa buraya gelip yazmayacaklar o kadar ...haa eğer yazdılarsa da ben nasıl kimseye "yorumumun üzerine yorum yazmayın" deme hakkımı kendimde görmüyorsam bu hakkı başka birinde de görmüyorum burası herkese açık bir ortam isteyen istediğini yazar ama saygı çerçevesinde ...Cansel veya Okan veya Beren hakkında konuşmak istiyorsanız da başlıklarına gidebilirsiniz çok kolay:good:
MMC sorular için teşekkürler cevaplayacağım birazdan:img-wink:
bu haftaki bölümü Ahmet ve Rüya arasındaki gelişmeler için sevdim..
küçük kızın babasına yardım teklifi çok cici olmuştu..birlikte uyumaları,yemek yemeleri,çalışma odasındaki sahneleri çok güzeldi.. 1 ay böyle sahneler olsa sıkılmam gibi.:img-yes:.ama Yasemin için hapis günleri zor geçeceğe benziyor.:img-in_lo
.necdet'te birden yıkıldı neydi o omuzlar öyle?:img-blush
Merhaba çanlar :img-in_lo
Yani şu başlığa bir gün de moralim bozuk olarak girmesem şaşıcağım yine buradan olmayan ne konuştuğumuzu bilmeden bir şeyler yazmaya çalışan birisi gelmiş resmen saygısızlık edip gitmiş :hıh Madem konuşmanın bütünlüğünü bilmiyorsunuz ne diye yaparsınız bunu bilmem ki ..hayır bilmediklerini biliyorum çünkü Necdet'e olan kızgınlığı Cansel hayranlığıyla bağdaştırmışlar gerçekten çok komik ...burası oyuncu başlığı değil ayrıca öyle bir şey olsaydı eminim ki burada yazanların yarısından çoğu da Necdet'e kalpten bağlı olurdu çünkü Okan'ın oyunculuğu tartışılamaz :good:
"Kızın güzelliği bozulmasın diye..." böyle başlayan bir cümleye ben ancak gülüyorum çünkü kimin oyuncu karakter ayrımı yapmadığı aşikar ....orada bulunan Yasemin'di Beren değildi böyle bir düşünce olamaz zaten kızın güzelliği bozulmasın diye...ayrıca benim gördüğüm Yasemin resmen dağılmıştı yüzü sararıp solmuştu dayaktan o hale gelmişti ...
Ayrıca eğer birileri yorumlarını üzerine yorum yazılmasını istemiyorsa buraya gelip yazmayacaklar o kadar ...haa eğer yazdılarsa da ben nasıl kimseye "yorumumun üzerine yorum yazmayın" deme hakkımı kendimde görmüyorsam bu hakkı başka birinde de görmüyorum burası herkese açık bir ortam isteyen istediğini yazar ama saygı çerçevesinde ...Cansel veya Okan veya Beren hakkında konuşmak istiyorsanız da başlıklarına gidebilirsiniz çok kolay:good:
MMC sorular için teşekkürler cevaplayacağım birazdan:img-wink:
Boşver çanım, aldırma. Zaten talep, laf söyleyip gitmekse yorum yapmaya gerek yok bence. Bu başlıkta aynı konu yüzlerce kez tartışıldı. Herkes açık seçik neden karakter analizlerinde birini eleştiri yağmuruna tutarken birini desteklediğini defalarca anlattı. Anlamak istemeyene zorla anlatamazsın:) Bkz: Öğretmen olanlar bilirler, bazen öyle sabit fikirli bir öğrenci gelir ki karşına, ağzınla kuş tutsan zaten bilim tarihi ve insanlık tarihi tarafından sınanmış bir gerçekliği dahi kabul ettiremezsin. Ettirmek zorunda da değilsindir. Ama bu durum elbette o gerçekliği kuşatan nesnel durumla birlikte örneklemeni engellemez.:img-yes: Ama bu sayfanın bütünlüğü içinde sil baştan başa sarmanın da bir manası yok, tıpkı o yılın müfredatı gereği herkes diferansiyele gelmişken basit aritmetik işlemler için geri dönmeye vakti kalmayan öğretmenler gibi. Biri hala 2+2 nin kaç olduğunu sorguluyorsa, onu mecburen yazın okula davet etmen gerekir.:icon_roll
Ben çok mutluyum hiç bir şey beni bozmuyor bu aralar: "Sana güveniyorum babacığım" dedi:img-icecr Babasına baba dedi:)
küçük kızın babasına yardım teklifi çok cici olmuştu..birlikte uyumaları,yemek yemeleri,çalışma odasındaki sahneleri çok güzeldi.. 1 ay böyle sahneler olsa sıkılmam gibi..ama Yasemin için hapis günleri zor geçeceğe benziyor.
Sonay, hoşgeldin. Bu bölüm benim için de çok özel. Baba kızı nihayet olmaları gerektiği gibi görebildik. Aynı çatı altında, günü ve hayatı paylaşırken görebildik. O sahneler bize 15. bölümden bu yana izlettirilen bütün "bakın, ne kadar iyi anlaşıyorlar" temalı sahnelerden daha sıcak, daha sade ve içtendi. Umarım bundan böyle onları hep böyle izleyebiliriz:img-in_lo
herkese merhaba...bye
MMC,
kesin kurtulacaklar,o sahne Ahmet'e performans kazandırmak için yazılmış bir sahne gibi geldi bana...(hani hep Necdet'in her konuda ki olağanüstü performanslarını:icon_whis yazıp durmuştuk. daha çok shvek ve badger arkadaş yazmıştı bu konuyu... bence senaritler yine okumuşlardır :icon_whiss Ahmet'e acıdılar galiba,bir iş de ona başartalım Yasemin ve Necdet'i en azıdan tahliye ettirsin, ona da bari bir performans puanı verelim,diye düşünmüşlerdir...
Ahmet'i düşündükleri için biz mutluyuz... bu sayede baba dedi.
en kısa zamanda ögrenirler... Rüya,onların yaında da Ahmet'e baba demeye devam eder heralde...
Tepkileri ne olacak?
Yasemin'in sevineceğini bunu da Ahmet'e ifade edeceğini düşünüyorum ama Necdet tepkisiz kalır heralde...
43. bölüm de onları aynı evde görebiliriz (olağan üstü bir durum daha çıkmazsa çok karışık bir dönemdekler çünkü.
tahliye olurlarsa kesin...
Kurtulurlar. yakalanan çocuklarda benzer bir ifade verdiler ki deniz yakalanmadı.
Beraat kararı verildiği an bir kaç saat içinde tahliye edilirler. mahkeme sabah olur. akşam çıkmış olurlar. ahmet bu güzel haberi yasemine söylemek için zman kaybetmez bence. mümkün değil:img-in_lo
Tepkileri ne olacak?
Yasemin çok sevinir tabiki. necdeti yediği dayak yaşama bakış açısını bir nebze olsun eğer değiştirmediyse bu tür durumlardaki tavrını sürdürür. hani kafasını hafif yana eğip isteksiz isteksiz davranıyorya. yok eğer değiştirmişse. çok sevindim ahmet senin adına der en azından :icon_whis
bu bölüm hemen nikah işlelerine başlanır ve düğün olur merak etmeyin. :happy0064
ahmet büyük ihtimalle annemin yalnız kalmasını istemiyorum. eğer senin için sorun olmazsa annemle kalalım diyebilir yasemine. yasemin de kabul eder sanırım. zaten selma da büyük ihtimalle benimle kalın der gibime geliyor.:img-yes:
bristoldeki geçen bölüm birlikteliklerini hepimiz yavan bulmuştuk:img-blush daha tutkulu bir öpücük göreceğimizi zannetmiştik:img-in_lo ama senaristler benim anladığım bu tür sahnelerin aynı tarz olmasını istemiorlar. o yüzden en güzel öpücüğü esas sahneye saklıyorlar :img-blush bence bu doğru. resmi evlilik geceleri en romantik sahneleri olacak bence. bundan kaçarları yok kanımca:img-pilot:happy0064 (şu yazdıklarıma inanamıyorum ama dürüst olmak gerekiyor değil mi:img-blush) o yüzden ahmet'in koklama, dokunma, öpme, okşama, konuşma performanslarını bir arada göreceğimizden eminim, hem de en güzel şeklide. oyuncumuzun sevgi gösterme rollerinde üstüne oyuncu tanımıyorum. dostluk sevgisi olsun, aşk sevgisi olsun, kardeş, baba ve çocuk.. çok başarılı. annesiyle ilişkisi daha taze düzeldi ama ona da gösterecektir..:img-in_lo
fatma-1721 18-11-07, 20:55 Merhaba
necdetin oyunculuğu yine tavandaydı...
bu bölüm necdet'in ahmet'le görüşmeye geldiğindeki hali gözlerimi doldurdu.. ne hale getirmiş insafsızlar... o halde bile yasemin'i düşünüyor ya bana yaptıklarını ona da yaptılarsa diye... hele odadan çıkarken ahmet'e olan bakışı son noktayı koydu...
Bu kisma aynen katiliyorum,hatta bir ekleme yapacagim:Ahmetin Rüyayla birlikte onlari ziyarete geldiginde ve Yasemin odaya girdiginde Necdetin Yasemine bakisi bana yillar önce Yaseminin hamileligi yüzünden pastanede basinin döndügü ve fenalastigi sahnede Necdetin endiseli halini hatirlatti,aradan onca yil ve onca olay gecmesine ragmen Necdetin gözlerinde ayni bakisi gördüm.
rüya ile necdet arasındaki baba-kız ilişkisini mükemmel bulsam da ahmet adına çok sevindim.. çünkü kabahati yok hiçbir konuda rüyaya da o kadar güzel yaklaştı ki aceleci davranmadan tam kıvamında... bu şekilde bitmesini hiç beklemediğim için çok dygulandım..ahmet- rüya ilişkisi de umarım necdet-rüya ilişkisi gibi olur (ki olacaktır eminim ) şimdi tek istediğim rüyanın necdeti unutmaması.. ona baba demekten vazgeçmemesi.. ikisine de baba demesinin hiç sakıncası yok.. zaten yaso ile ahmet evlenince onlarla kalacak rüya.. necdetle de görüşür mümkün olduğunca.. necdet demesi hiç hoş olmaz...
Ben Rüyanin Ahmete "baba"demesine sasirmadim,bunun böyle duygusal bir sahneyle gerceklesecegini bekliyordum ve daha önce de yazdim.
Rüya Necdeti hicbir zaman unutmaz,unutamaz.Necdetin onun kalbinde ve hayatinda herzaman cok önemli bir yeri olacaktir.
Rüyanin Ahmete"baba"demesi cok uzun bir zaman aldi,gercegi ögrendikten sonra nerdeyse bir yil,artik bunu kabullendi bence,ben Necdete "Necdet"diyecegini düsünüyorum ve Necdetin de bunu anlayisla karsilayacagini ve kesinlikle hayalkirikligi yasamayacagini düsünüyorum,yaniliyor da olabilirim tabii.
yasemin ise bende anı etkiyi bırakmadı... yani kızın güzelliği bozulmasın diye hırpalanma, dayak makyajı bile yapmamışlar.. saçı dağılmış bi tek bi de uçuk çıkmış dudağında... o yüzden o bölümde hiç duygulanmadım...
Yasemin hakkinda yorum yazmaktan,onu savunur olmaktan inan sikildim artik,aslinda bu kizi bende sucluyorum ama gerek Necdet(ya da Okan Yalabik),gerek Ahmet(burda haklilik payi büyük cünkü Ahmette bende suc göremiyorum) hayranlarinin genelde yüklendikleri karakter Yasemin oluyor.
Necdet hayranlari Ahmeti suclamiyor,zaten suclayamaz cünkü sucu yok ama Necdet her konuda masum,Yasemin her konuda suclu,kizin kendi suclari sanki yetmiyormus gibi birde diger karakterlerin suclari ona yükleniyor ve bunlari okuduktan sonra kendimi birden kizi savunurken buluyorum.
Yasemin ve Necdeti hangi konularda sucladigimi,Yaseminin sebeplerini tasvip etmesem de onu neden anladigimi tekrar yazmayacagim,bunu defalarca yaptim cünkü ama
Beren Saatin oyunculugunun belki en basarili oldugu bölümlerinden biri bence bu bölümdü,her sahnede inandiriciydi,bir annenin,seven,aci duyan bir kadinin duygularini cok güzel yansitti ve yüzü gözü deforme olmus bir vaziyetteydi,hala güzeldi dersen,neyapalim kiz gercekten güzel,saci basi dagilsa,yüzü mosmor olsada güzel.
NoT:icime dokunan ve beni cok duygulandiran bir ayrintiyi da yazmak istedim:hem Necdetin,hem Yaseminin kogustakiler icin ailelerinden fazla yemek getirmelerini istemesi senaristlerce cok güzel düsünülmüs bir ayrintiydi bence.
ve iyi gecelerbye
Hep,Ahmet-Rüya ilişkisinin nasıl olacağını; bunca sene Necdet'i baba bilmiş Rüya'nın Ahmet'le düzgün bir ilişki kurup kuramayacağını sorguladık durduk.
Kendimce,Ahmet ve Rüya ilişkisinin doğru temellere sahip olmasını çok istedim.Gerçek bir baba-kız ilişkisi olmalıydı bu!Babayla arkadaş olunmalı, ama mutlaka arada sevgi,saygı ve hayranlıktan örülü şeffaf,gizemli bununla birlikte insanı rahatsız etmeyen tam tersine huzur veren bir mesafe olmalı.Kız çocuğu babaya herşeyini anlatabilmeli,dertleşebilmeli...Baba,masal,anlatan parka götüren bir oyun arkadaşı olarak algılanmamalı.
Necdet,iyi bir arkadaştı Rüya'ya.Doğruları gösteren,destek olan, gezdiren,eğlendiren vs.Ancak bir tutam baharat eksikti ilişkide.
Ama Ahmet ve Rüya ilişkisi hakkında bu bölümde o kadar hoş detaylar vardı ki gözden kaçırmamak imkansız.
Kız çocukları babaya hayrandırlar.Onu,kahraman olarak görürler.Farklı bir aşktır yaşadıkları.Dikkat ederseniz,Ahmet Rüya'ya masal okuduğunda Rüya masalı dinlemiyor hayran hayran Ahmet'i seyrediyordu.Babasını tanıdıkça,masalla uyumak yerine Ahmetin annesinde duyduğu aşkı dinlerek uyumayı tercih etti.Rüya masalını seçmişti artık!
Baba, çalışırken ona hayrandı...Odasına biraz merakla ,birazda çekingen ama kendinden emin bir edayla girdi.Belki çok duygusal davranıyorum ama Rüya'nın pastahanede pasta yapan Necdet'e yardım etmesinden ziyade küçücük elleriyle o yaştak bir çocuk için fazla renkli olmayan dosya işleriyle ilgilenmesine bayıldım.Elbette Necdet ve Yaseminin davası Rüya için önemliydi ama babaya yardım etmek istemesi bence babası gibi olamk isteğinden kaynaklanıyordu.Onu model olarak alıyordu.Al işte dedim TAM BABASININ KIZI.Mağrur,naif,akıllı,kendini bilen,seviyeli,yapış yapış olmayan,asla arabesk olması imkansız bir kişilik.Yeri geldiğinde ceketi alıp giden,ama giderken başını eğmeyen bir kişilik.
Rüya, tüm hayatı boyunca Necdet'i sevecek,güvenecek,onunla dertleşecek,gülecek eğlenecek...Ama,ömrü boyunca hayati konularda güvendiği tek kahraman omuz Ahmet'inki olacaktır.Aşık olacağı her erkekte babasından bir parça bulacaktır.Düğününde Necdet'le de dans edecektir ama son dansı kahraman babasıyla yapacaktır.Ahmet onun için yolun sonu olacaktır.
Neyseki, Rüya-Ahmet ilişkisi gerçek bir baba kız ilişkisinin temellerine sahiptir."Rüya,hayatı boyunca Necdeti baba bilecek,Ahmetle tam anlamıyla düzgün bir ilişki kuramayacak" diyenler fena halde çuvallamışlardır.
Rüya için esas baba Ahmet'tir.Aynı,bu hikayenin değişmez esas erkeğinin Ahmet oluşu gibi...
Hep,Ahmet-Rüya ilişkisinin nasıl olacağını; bunca sene Necdet'i baba bilmiş Rüya'nın Ahmet'le düzgün bir ilişki kurup kuramayacağını sorguladık durduk.
Kendimce,Ahmet ve Rüya ilişkisinin doğru temellere sahip olmasını çok istedim.Gerçek bir baba-kız ilişkisi olmalıydı bu!Babayla arkadaş olunmalı, ama mutlaka arada sevgi,saygı ve hayranlıktan örülü şeffaf,gizemli bununla birlikte insanı rahatsız etmeyen tam tersine huzur veren bir mesafe olmalı.Kız çocuğu babaya herşeyini anlatabilmeli,dertleşebilmeli...Baba,masal,anlatan parka götüren bir oyun arkadaşı olarak algılanmamalı.
Necdet,iyi bir arkadaştı Rüya'ya.Doğruları gösteren,destek olan, gezdiren,eğlendiren vs.Ancak bir tutam baharat eksikti ilişkide.
Ama Ahmet ve Rüya ilişkisi hakkında bu bölümde o kadar hoş detaylar vardı ki gözden kaçırmamak imkansız.
Kız çocukları babaya hayrandırlar.Onu,kahraman olarak görürler.Farklı bir aşktır yaşadıkları.Dikkat ederseniz,Ahmet Rüya'ya masal okuduğunda Rüya masalı dinlemiyor hayran hayran Ahmet'i seyrediyordu.Babasını tanıdıkça,masalla uyumak yerine Ahmetin annesinde duyduğu aşkı dinlerek uyumayı tercih etti.Rüya masalını seçmişti artık!
Baba, çalışırken ona hayrandı...Odasına biraz merakla ,birazda çekingen ama kendinden emin bir edayla girdi.Belki çok duygusal davranıyorum ama Rüya'nın pastahanede pasta yapan Necdet'e yardım etmesinden ziyade küçücük elleriyle o yaştak bir çocuk için fazla renkli olmayan dosya işleriyle ilgilenmesine bayıldım.Elbette Necdet ve Yaseminin davası Rüya için önemliydi ama babaya yardım etmek istemesi bence babası gibi olamk isteğinden kaynaklanıyordu.Onu model olarak alıyordu.Al işte dedim TAM BABASININ KIZI.Mağrur,naif,akıllı,kendini bilen,seviyeli,yapış yapış olmayan,asla arabesk olması imkansız bir kişilik.Yeri geldiğinde ceketi alıp giden,ama giderken başını eğmeyen bir kişilik.
Rüya, tüm hayatı boyunca Necdet'i sevecek,güvenecek,onunla dertleşecek,gülecek eğlenecek...Ama,ömrü boyunca hayati konularda güvendiği tek kahraman omuz Ahmet'inki olacaktır.Aşık olacağı her erkekte babasından bir parça bulacaktır.Düğününde Necdet'le de dans edecektir ama son dansı kahraman babasıyla yapacaktır.Ahmet onun için yolun sonu olacaktır.
Neyseki, Rüya-Ahmet ilişkisi gerçek bir baba kız ilişkisinin temellerine sahiptir."Rüya,hayatı boyunca Necdeti baba bilecek,Ahmetle tam anlamıyla düzgün bir ilişki kuramayacak" diyenler fena halde çuvallamışlardır.
Rüya için esas baba Ahmet'tir.Aynı,bu hikayenin değişmez esas erkeğinin Ahmet oluşu gibi...
Ellerine sağlık LİNçan:good: Ne de güzel anlattın baba-kız ilişkisini:):img-icecr
Çok sağlam atıldı temeller. Ben, hani başta demiştim ya: Alsın kızını, tutsun elinden götürsün diye. Şimdi diyorum ki, iyi ki de öyle yapmamış. İyi ki sabırla metanetle ve sevgiyle örmüş o bağı. Zaten ben onu söylerkende bunu yapsaydı bizim sevdiğimiz o dingin, oturmuş karaktere uygun bir davranış olmayacağının farkındaydım ama sabrım kalmamıştı.;)
Ahmet hiç bir şeyi dayatmadı kızına, zaten kimseye hiç bir şey dayatmıyor. İnsanca, karşılıklı olarak paylaşıyor. Sevgisini, saygısını, desteğini hiç esirgemiyor.
Kızına harika bir baba olacak. Çok iyi bir rol model olacak. Çok yakıştılar baba kız. Rüyanın onların evindeki hali ne kadar hoştu alıştıkça, rahatladı, kendine güveni geldi, huzurlu huzurlu bakıyor çocuk. Bütün sorularına cevap alıyor ve kandırılmadığının da farkında. Etrafındaki herkes; babası, babaannesi, halası vs. hepsi çok sade ve içten ona karşı. E, o da bir Gürsoy ne de olsa. Farkı fark etti. En bariz fark da Dilşatla Selma arasında;) Şevketçim de yaşasaydı, Hasan'a fark atacaktı ama neyse:icon_sorr
Ellerine sağlık LİNçan:good: Ne de güzel anlattın baba-kız ilişkisini:):img-icecr
Çok sağlam atıldı temeller. Ben, hani başta demiştim ya: Alsın kızını, tutsun elinden götürsün diye. Şimdi diyorum ki, iyi ki de öyle yapmamış. İyi ki sabırla metanetle ve sevgiyle örmüş o bağı. Zaten ben onu söylerkende bunu yapsaydı bizim sevdiğimiz o dingin, oturmuş karaktere uygun bir davranış olmayacağının farkındaydım ama sabrım kalmamıştı.;)
Ahmet hiç bir şeyi dayatmadı kızına, zaten kimseye hiç bir şey dayatmıyor. İnsanca, karşılıklı olarak paylaşıyor. Sevgisini, saygısını, desteğini hiç esirgemiyor.
Kızına harika bir baba olacak. Çok iyi bir rol model olacak. Çok yakıştılar baba kız. Rüyanın onların evindeki hali ne kadar hoştu alıştıkça, rahatladı, kendine güveni geldi, huzurlu huzurlu bakıyor çocuk. Bütün sorularına cevap alıyor ve kandırılmadığının da farkında. Etrafındaki herkes; babası, babaannesi, halası vs. hepsi çok sade ve içten ona karşı. E, o da bir Gürsoy ne de olsa. Farkı fark etti. En bariz fark da Dilşatla Selma arasında;) Şevketçim de yaşasaydı, Hasan'a fark atacaktı ama neyse:icon_sorr
Shevekçanım,Dilşat tam anlamıyla milli bir felakettir.Görgüsüzün,az gelişmişliğin,çapsızlığın flama taşıyanıdır.
"Ne demek bakalım çocuk Ahmette kalmak istiyor mu?"diye sormak.Yüzünü ekşitmeler,çemkirik haraketler..Tam camlara çıkmış,onun bunun dedikodusunu yapan mahalle hatunu edaları.Sen haddini bil artık hanım...
Ah Selmacım Ah Ahmetcim,hiç muhatab oluyor mu bunlarla...Ne kadar da asiller.Aynı durumda,Dilşat olsa Selma'ya yapmadığını bırakmazdı.
LİNçan ne güzel yazmışsın..Ben hala daha baba dedi! modunda olduğumdan herşey vız gelir trıs gider! modundayım...bknz:istediğine kavuşmuş izleyici ruh modu..:img-hyste
."Rüya,hayatı boyunca Necdeti baba bilecek,Ahmetle tam anlamıyla düzgün bir ilişki kuramayacak" diyenler fena halde çuvallamışlardır.
Rüya için esas baba Ahmet'tir. ve...buna sonuna kadar inanıyordum ve haklı çıkmakta son derece keyifli..Hele ki Rüyanın o babasına hayranlık dolu bakışlarından sonra...:)
resimseçici 18-11-07, 21:53 Necdet hayranlari Ahmeti suclamiyor,zaten suclayamaz cünkü sucu yok ama Necdet her konuda masum,Yasemin her konuda suclu,kizin kendi suclari sanki yetmiyormus gibi birde diger karakterlerin suclari ona yükleniyor ve bunlari okuduktan sonra kendimi birden kizi savunurken buluyorum.[/B]
Yasemin ve Necdeti hangi konularda sucladigimi,Yaseminin sebeplerini tasvip etmesem de onu neden anladigimi tekrar yazmayacagim,bunu defalarca yaptim cünkü ama
Yaseminin oyunculugunun belki en basarili oldugu bölümlerinden biri bence bu bölümdü,her sahnede inandiriciydi,bir annenin,seven,aci duyan bir kadinin duygularini cok güzel yansitti ve yüzü gözü deforme olmus bir vaziyetteydi,hala güzeldi dersen,neyapalim kiz gercekten güzel,saci basi dagilsa,yüzü mosmor olsada güzel.
NoT:icime dokunan ve beni cok duygulandiran bir ayrintiyi da yazmak istedim:hem Necdetin,hem Yaseminin kogustakiler icin ailelerinden fazla yemek getirmelerini istemesi senaristlerce cok güzel düsünülmüs bir ayrintiydi bence.
ve iyi gecelerbye
herkese iyi geceler,
Sevgili Fatma
yorumuna kesinlikle katılıyorum. BU bölümde Yaseminde diğer oyuncular gibi çok başarılıydı. Hatta Yasemini ilk kez bu kadar iyi buldum bile diyebilirim
Sevgili Lin
Senin Ahmetin Babalığı hakkındaki yorumunu çok beğendim. Bencede o çok mükemmel bir baba olacak. Hatta oldu bile. Aslında Rüya çok şanslı bir çocuk herşeye rağmen onu çok seven ebeveynleri var ki buna necdet de dahil. (kimsenin hakkını yemeyeyim)
Bundan sonraki bölümlerde muhtemelen artık onları bir aile olarak görebileceğiz. Neyseki bu bölümde bunun temeli atıldı artık.
Bundan sonraki bölümlerde şöyle bir sahne hayal ediyorum. Yasemin ve Necdet hapisten çıkmıştır. Yasemin ahmetle evlenerek; Rüya ile birlikte aynı evde yaşamaya başlamışlardır. Bir gece Ahmet ve Yasemin uyurlarken Yasemin kabus görmeye başlamalı (geçirdiği bu işkence ve hapis ile ilgili) Ahmet'de onu aynen Rüyayı teselli ettiği gibi teselli etmeli. Aynı sahne Necdetinde kabusu ve Güzidenin tesellisi ile son bulabilir. Hatta onları bir süre ikisininde ürkek, tedirgin hallerini gün içindede yaşadıklarını görmeliyiz. İşkencenin insan hayatlarını ne hale soktuğunu göstermeli bize senaristler.
herkese iyi akşamlar
selam çanlar forumunuzun apsürt senaristi geldibye
buzda dans izliyordum ilhan mansızı gördüm eridim:img-in_lo gelip sizlere bir bakayım dedim yazdıklarınızı henüz okuyamadım birazdan geriye doğru okumaya başlayacağım
fatmaçanımız yaseminle necdetin koğuştakiler için istediklerinin senaristler tarafından düşünülmüş çok güzel bir incelik olduğunu belirtmiş izlerken bende öyle hissetmiştim hem ikiside gayet düzgün tiplerin olduğu koğuşlara düşmüşler tabi karşılığınıda bu şekilde vermek istemişler kimbilir belki ileride koğuş arkadaşlarıyla karşılaşabilirler ben özellikle yaseminle konuşan koğuş ağası gibi duran kızı düşündüm hani çantasında silahla yakalanan o ileride dizide olabilirmi acaba mesela belliki gözü kara bir kız teo yu çekip çevirebilir bizim lıght teo aslan gibi bir delüğanlıya dönüşebilir he ne dersiniz:img-wink: bknz.yeni senaryo malzemesi arayan apsürt senarist modeli:)
Çanlar,yorumu beğenmeniz bendenizi pek mesut etti.:img-in_lo
İnşallah,senarist abla yeter size bu kadar mutluluk cadıçanlar:dito 42.bölümde Rüya Necdete kavuştuktan sonra Ahmetin yüzüne bakmayacak ağzı burnu krema kokacak derse şaşırmayalım ve üzülmeyelim.Ne de olsa bahtsız Ahmetin bahtsız destekçileriyiz...Hele ki,medyanın üzerimizde oluşturduğu yoğun bir Necdet sevgi silsilesini yaşarken çok da umutlanmak ,hüsrana uğramak istemiyorum...
fatma-1721 18-11-07, 22:05 Bencede Ahmet çok mükemmel bir baba olacak. Hatta oldu bile. Aslında Rüya çok şanslı bir çocuk herşeye rağmen onu çok seven ebeveynleri var ki buna necdet de dahil. (kimsenin hakkını yemeyeyim)
Yazdigin her kelimeye katiliyorum canim.
Rüyanin hem babasina,hem annesine benzeyen taraflari olacaktir,bunu ilerki bölümlerde de hep birlikte izleyecegiz.
Bundan sonraki bölümlerde şöyle bir sahne hayal ediyorum. Yasemin ve Necdet hapisten çıkmıştır. Yasemin ahmetle evlenerek; Rüya ile birlikte aynı evde yaşamaya başlamışlardır. Bir gece Ahmet ve Yasemin uyurlarken Yasemin kabus görmeye başlamalı (geçirdiği bu işkence ve hapis ile ilgili) Ahmet'de onu aynen Rüyayı teselli ettiği gibi teselli etmeli. Aynı sahne Necdetinde kabusu ve Güzidenin tesellisi ile son bulabilir. Hatta onları bir süre ikisininde ürkek, tedirgin hallerini gün içindede yaşadıklarını görmeliyiz. İşkencenin insan hayatlarını ne hale soktuğunu göstermeli bize senaristler.
Böyle bir sahne gercekten de mükemmel olurdu:good:
Artik yatiyorum,hafta sonu nöbetciydim,gözlerimden uyku damliyor bye
Selamlar arkadaşlarr,,
Güzel bir bölümdü genel olarak ama çok kısa geldi bana, niye acabaa..
Neyse yorumumu yazayım bari:)
Necdet ve Yaseminin götürülmesiyle başladı bölüm ve cidden baya acıklıydı..Necdetin plaklarını falan hep bi tarafa attılar çok üzüldüm çünki Necdetin dinlediği tüm o müzikleri ben de çok seviyorum...
İşkence sahneleri eksik gösterildi değil mi, ben mi göremedim diyeceğim ama pür dikkat Necdetli sahnelere bakan biri olarak biraz zor bir ihtimal bu:)
Sahiden Necdetin de Yaseminin de işkence sonrası halleri çok fenaydı özellikle de Necdetin(bknz: oyunculuk farkı)
Ahmetin Necdeti o ilk gördüğündeki şok ifadesi de çok etkileyiciydi hele karşısına nasıl bir Yasemin çıkacağını az çok tahmin ettiğinden dolayı yaşadığı o sonsuz gibi gelen bir kaç dakika..
Hapishane sahnelerinin iyi olduğunu düşünüyorum aslında, siyasetten uzak kalmış Necdetin bir şeyler öğrenmesi açısından iyi olmuştur.Yasemin de öğrenmiştir ama o nasıl olsa hatırlayamaz:)
Belki de Necdet de öğrenciyken aktif olarak siyasi bişiler yapar.
Necdet ve deniz enn sevdiğim iki erkek karakterdi ve ikisini aynı karede maphus damlarında görmek benim için çok hoştuu..Diyalogları da çok süperdi, eğlendim valla..
Bu arada, yazmıştım daha önce,Rüya çokk zeki bir kız.Ahmete çok ilgi göstermese bile sürekli davranışlarını takip edecek, onu çözecek ve sonunda da ona güvenecektir diye..Dediğim de çıktı sahiden, Rüya Ahmete baba dedi sonunda..
İyi de oldu artık onların tam bir aile olmasını istiyordum..
Ali ve Rüya'nın orak özelliği ikisinin de kendi yaşlarına göre çok zeki ve duyarlı olmaları bence..(Bknz: Oldu bu iş olduu)
Ahmetin o lafın ardından asla Necdet ve Yasemini hapiste bırakmayacağını düşünüyorum valla ona ilahii bir güç gelmiştir şimdi:)
Bu H.S'de Yasemin'den bile daha gıcık olduğum bir kişi varsa o da Dilşad Aygün'dür onu da söylemek istedim..Yaseminden daha mı gıcık oluyorum tam karar veremedim ama neyse:)
Hepinize iyi gecelerr, kendinize çokk iyi bakınnbyebye
Öss nedeniyle artık internet olayını uzun bir süreliğine hayatımdan çıkarmış bulunmaktayım..Bu yaptığım son H:S yorumu yani..
O yüzden genell anlamdaki beklentilerimi de yazıpp çıkayım,bir daha geldiğimde dizi bitmiş olur herhalde..
Umarımm,Necdet sonunda bir şekilde mutlu olur..Tek beklentim bu valla..bir de rüya'nın sağsalim bir psikolojiyle büyümesi..Yani senaryo gereği bir daha hiç bir büyük ikileme düşmemesi..
Bunların ikisi dışında kim ölmüşş kim kalmış, kim ayrılmış kim barışmış çok da ilgilenmiyorum açıkçası..:)
Bir başka dizide buluşmakk görüşmek üzere arkadaşlar...Kendinize iyi bakınbye
Son olarakk,
I LOVE NECDETH_THE SATAN:img-hyste:img-hyste
BENİ BÖYLE HATIRLAYIN:)
Selamlar arkadaşlarr,,
Güzel bir bölümdü genel olarak ama çok kısa geldi bana, niye acabaa..
Neyse yorumumu yazayım bari:)
Necdet ve Yaseminin götürülmesiyle başladı bölüm ve cidden baya acıklıydı..Necdetin plaklarını falan hep bi tarafa attılar çok üzüldüm çünki Necdetin dinlediği tüm o müzikleri ben de çok seviyorum...
İşkence sahneleri eksik gösterildi değil mi, ben mi göremedim diyeceğim ama pür dikkat Necdetli sahnelere bakan biri olarak biraz zor bir ihtimal bu:)
Sahiden Necdetin de Yaseminin de işkence sonrası halleri çok fenaydı özellikle de Necdetin(bknz: oyunculuk farkı)
Ahmetin Necdeti o ilk gördüğündeki şok ifadesi de çok etkileyiciydi hele karşısına nasıl bir Yasemin çıkacağını az çok tahmin ettiğinden dolayı yaşadığı o sonsuz gibi gelen bir kaç dakika..
Hapishane sahnelerinin iyi olduğunu düşünüyorum aslında, siyasetten uzak kalmış Necdetin bir şeyler öğrenmesi açısından iyi olmuştur.Yasemin de öğrenmiştir ama o nasıl olsa hatırlayamaz
Belki de Necdet de öğrenciyken aktif olarak siyasi bişiler yapar.
Necdet ve deniz enn sevdiğim iki erkek karakterdi ve ikisini aynı karede maphus damlarında görmek benim için çok hoştuu..Diyalogları da çok süperdi, eğlendim valla..
Bu arada, yazmıştım daha önce,Rüya çokk zeki bir kız.Ahmete çok ilgi göstermese bile sürekli davranışlarını takip edecek, onu çözecek ve sonunda da ona güvenecektir diye..Dediğim de çıktı sahiden, Rüya Ahmete baba dedi sonunda..
İyi de oldu artık onların tam bir aile olmasını istiyordum..
Ali ve Rüya'nın orak özelliği ikisinin de kendi yaşlarına göre çok zeki ve duyarlı olmaları bence..(Bknz: Oldu bu iş olduu)
Ahmetin o lafın ardından asla Necdet ve Yasemini hapiste bırakmayacağını düşünüyorum valla ona ilahii bir güç gelmiştir şimdi
Bu H.S'de Yasemin'den bile daha gıcık olduğum bir kişi varsa o da Dilşad Aygün'dür onu da söylemek istedim..Yaseminden daha mı gıcık oluyorum tam karar veremedim ama neyse
Hepinize iyi gecelerr, kendinize çokk iyi bakınn
Öss nedeniyle artık internet olayını uzun bir süreliğine hayatımdan çıkarmış bulunmaktayım..Bu yaptığım son H:S yorumu yani..
O yüzden genell anlamdaki beklentilerimi de yazıpp çıkayım,bir daha geldiğimde dizi bitmiş olur herhalde..
Umarımm,Necdet sonunda bir şekilde mutlu olur..Tek beklentim bu valla..bir de rüya'nın sağsalim bir psikolojiyle büyümesi..Yani senaryo gereği bir daha hiç bir büyük ikileme düşmemesi..
Bunların ikisi dışında kim ölmüşş kim kalmış, kim ayrılmış kim barışmış çok da ilgilenmiyorum açıkçası..
Bir başka dizide buluşmakk görüşmek üzere arkadaşlar...Kendinize iyi bakınbye
Son olarakk,
I LOVE NECDETH_THE SATAN:img-hyste:img-hyste
BENİ BÖYLE HATIRLAYIN:)
:icon_sorrGüle güle Dark:sad53: Sana başarılar. Necdeti bu kadar sevip de gözü kararmadan yorum yapabilen bir arkadaşı burada göremeyeceğimize üzülmekle birlikte, derslerine konsantre olabilmek için gidişine sevindim ve destek atıyorum:) Umarım sınavda başarılı olursun. Ama bu muhakeme yeteneği ile olursun diye düşünüyorum:img-yes:bye
Necdet mutlu olsun tabii. Çünkü herkes kendine ait bir ilişki yaşamayı ve mutlu olmayı hak eder. Kendi çocukları olsun, baba olmak neymiş gerçekten tatsın...Kendi hayatını yaşasın. Başkalarınınkine her ne sebeple olursa olsun müdahil olmasın, benim de temennim budur.:img-yes:
çok güzel bir bölümdü izlerken yasemin necdet ve rüyaya çok üzüldüm
rüyanın ahmete baba demesine sevindim umarım necdeti unutmaz hoş benim bildiğim rüya unutmaz denizinde hapise girmek için yasak ihlali yapması ho olmuş rüyanın ahmetle olan sahneleride güzeldi
Kurtulurlar. yakalanan çocuklarda benzer bir ifade verdiler ki deniz yakalanmadı.
O çocukların ne ifade verdiklerini bilmiyoruz....Yaseminin öğretim görevlisi olduğunu biliyorlar mıydı???!!!..Bak bu konuda muammaya parmak bastın..:good:
Bu arada Ahmet ile Yaseminin tam olarak evleneceklerini sanmıyorum...belki 2-3 bölüm sonra...bknz:muhtırayla ayrıldılar..muhtırayla birleşecekler...12 Mart 1971 muhtırasıyla 60 muhtırası...
Araya biraz daha kılçık konular atabilirler...Ruh hali bozulan Necdete yardım etmeye çalışan Yasemin..ya da Yaseminde münferit bir arıza çıkabilir...:icon_whis ya da Ahmet-Rüya Yasemine birşeyden gıccık olabilirler..Bilmiyorum..ama içimden öyle geldi...Ööyle evliliklerini hemen oldurmazlar..Zaten o konuda daha boşluklar var..bknz.Yaseminin anlamsız Necdet minneti..gönüllü esaretliliği..
Ama...Rüyayla Ahmet beraber aynı evde olsunlar da gerisi...vızzz gelir tırısss gider:img-icecr
Ben de çıksam iyi olacak...Bu hafta çok uzzzuuuuun ve yoğuuun olacak..
Bu arada yorumuma katılmıyorsanız lit-fen yorum yapmayınız!:icon_whis:img-wink:
tabiiki kurtulacaklar avukatları kim lütfen yani:img-wink:
hapisten çıktıktan sonra üçünün bir araya geldiği bir zamanda rüya ahmete baba diyebilir o zamanda öğrenmiş olurlar
Tepkileri ne olacak?
yasemin çok sevinir necdette her ne kadar sevinsede bir yanı üzülür nede olsa rüya yıllarca onu baba bildi
bu bölüm sanmıyorum ama çok yakında bir araya gelebilirler çünkü en büyük handikap yok oldu:img-yes:
her an olabilir hatta devamında junıor un temelleri bile atılabilir (banane banane istiyorum istiyorum:hıh:) )
anket için teşekkürler bu hafta meşhur anketimi yapamadım kafam malum sağlık sebepleri yüzünden doluydu ama haftaya bomba gibi bir anketle sizlerle olacağım:img-wink:
çok güzel bir bölümdü izlerken yasemin necdet ve rüyaya çok üzüldüm
rüyanın ahmete baba demesine sevindim umarım necdeti unutmaz hoş benim bildiğim rüya unutmaz denizinde hapise girmek için yasak ihlali yapması ho olmuş rüyanın ahmetle olan sahneleride güzeldi
Necdeti ne zaman unutur biliyor musun snm_b? Necdetin bir hayatı, bir ilişkisi, hayatını paylaştığı bir kadın olduğunu ve o kadından çocuğu olduğunu (tabii çocuk olduğu zaman) öğrendiği zaman unutur. Bir arkadaş, sevilen bir amca olarak tutar hayatında onu ama, babasının eşdeğeri olacak bir şekilde değil. Onun babası annesini yedi yıl boyunca bekledi, sevmekten hiç vaz geçmedi ve bu arada bir kadına (aylaya dahil) yan gözle bakmadı.:img-wink::img-yes:
edit: yorumuna katılmıyorum ve yorum yapmıyorum sevgili badger;) :img-lady:
Necdeti ne zaman unutur biliyor musun snm_b? Necdetin bir hayatı, bir ilişkisi, hayatını paylaştığı bir kadın olduğunu ve o kadından çocuğu olduğunu (tabii çocuk olduğu zaman) öğrendiği zaman unutur. Bir arkadaş, sevilen bir amca olarak tutar hayatında onu ama, babasının eşdeğeri olacak bir şekilde değil. Onun babası annesini yedi yıl boyunca bekledi, sevmekten hiç vaz geçmedi ve bu arada bir kadına (aylaya dahil) yan gözle bakmadı.:img-wink::img-yes:
edit: yorumuna katılmıyorum ve yorum yapmıyorum sevgili badger;) :img-lady:
Necdet ve Rüya,7 sene beraber oldular ama Ahmet ve Rüyanın önünde koskaca bir ömür var.Hele ki Ahmet'in kızından ayrı geçen 7 seneyi kapatmak için vereceği uğraşıyı ve özlemi düşünürsek Rüya zamanla baba Necdet'i unutacaktır.
Kızcağız bir ailede anne ve babanın sevgiye ve aşka dayalı gerçek ilişkisine tanık oldukça daha fazla bağlanacaktır Ahmet'e...
Düşünsenize,Rüya ilk kez anne ve babanın aynı yatakta yattıklarına tanık olacak anne ve babanın ortasında yatmanın keyfine varacak...Gerçeğin büyüsüyle yeni hayatına daha fazla tutunacak.
Hoşgeldin canım :img-wink:
Merhaba tekrar çanlar :img-in_lo Kızlarçanlarım:img-in_lo
Cemşit artık isyan ediyor pc'imin adını Cemşit koydum gördüğüm rüyamdan sonra çok doldurdum bir de photoshop kullanınca yavaşlıyor o yüzden düştüm :icon_sorr
MMC hala cevaplayamadım kızma bana :icon_sorr Bu bölüm için çok sabırsızım Ahmet düşüp bayılmazsa iyidir :img-in_lo Şimdilik hepinize iyi geceler bir çıkmaya çalışayım bakayım buradan çıkabilmek de bayağı zamanımı alıyor :icon_whis
LİNçanım çok güzel yazmışsın bu gece döktürüyorsun :img-in_lo Ve haklısın Necdet'le 7 yılını geçirdi ama Ahmet'le tüm hayatı geçecek Rüya'nın evlenene kadar ki ondan sonra bile hayatında çok büyük bir yeri olacak :img-in_lo
Necdet ve Rüya,7 sene beraber oldular ama Ahmet ve Rüyanın önünde koskaca bir ömür var.Hele ki Ahmet'in kızından ayrı geçen 7 seneyi kapatmak için vereceği uğraşıyı ve özlemi düşünürsek Rüya zamanla baba Necdet'i unutacaktır.
Kızcağız bir ailede anne ve babanın sevgiye ve aşka dayalı gerçek ilişkisine tanık oldukça daha fazla bağlanacaktır Ahmet'e...
Düşünsenize,Rüya ilk kez anne ve babanın aynı yatakta yattıklarına tanık olacak anne ve babanın ortasında yatmanın keyfine varacak...Gerçeğin büyüsüyle yeni hayatına daha fazla tutunacak.
Şu babaanne evinde geçirdiği o iki ay bile ne kadar farklı o soğuk evden, dimi Lincim? Birbirleriyle kapı komşusu kıvamında sohbet eden bir anne baba mı, her fırsatta sarılıp birbirlerini öpen, gözlerinin içi aşkla parlayan bir anne baba mı? E tabii ikincisi. Hem de en gerçeğinden. Zaten gözlerinin içi hayranlıkla parıldayan bir Rüya gördük. Hangi çocuk hoşlanmaz annesinin babasının aşkının bir sonucu olduğunun anlatılmasından. Bence Rüya artık uyurken hep bu masalı isteyecek onlardan. Nasıl tanıştınız? Annemi tanıdığında nasıldı baba? En çok nereye giderdiniz? vs. vs.:img-in_lo
Zeynopum, yorgun morgun ama, Cemşit yine iyi iş çıkarmış. İmzan çok güzel:good:
"sana güveniyorum babacım"
yine izledim tutamadım kendimi naapiym:img-blush rüyanın ahmete olan hayranlık ve sevgi dolu bakışları,ahmetin içeriye girmeden rüyayı sevip onun duasını istemesi tam bir baba-kız gibiydi bayıldım:img-in_lo
ama ahmetinde dediği gibi yasemin olmadan hep birşeyler eksik kalacak oda hapisten çıkınca inşallah o hep beklediğimiz yar ailesini izleyebileceğiz (amin rabbim:img-in_lo )
merhaba dark_sign yazını alıntılıyamadım ingilizce bir uyarı çıkıyor:icon_sorr
bu forumda yazılarını zevkle okuduğum ve dört gözle beklediğim arkadaşlardan birisin.:img-in_lo hele de bir necdet hayranı olarak benim için çok daha önemlisin. çünkü dizinin vermek istediği demokrasi anlayışını "karşıt görüşlü" biri olarak (yani ahmet-necdet karşıtlığı) şu forumda sürdüren sanırım ki tek kişisin. bu benim için çok önemli bir şey. bu tavrın demokrasinin ne olduğuna somut bir örnek ve demokrasi bilincine sahip birisine verilebilecek bir örnek.
şunu belirteyim ben oyunculuk açısından bu zamana kadar okan'ın "şurada kötüydü" diyebileceğim hiçbir şeyine rastlamadım. çünkü çok sempatik ve çok iyi bir oyuncu bence. ben bir cansel hayranıyım ve ahmeti çok seviyorum. okanı canselle kıyasladığımda, canselin bazen konsantre sorunu yaşadığını görebiliyorum ve hala daha kendini kastığı zamanlar oluyor. okan yalabığı çok seviyorum. ama necdeti sevmedim. baştan beri değil ama. ne zamanki senaristler illada onun iyi bir olduğunu ispata giriştiler (bana göre öyle) ozamandan beri. çünkü hata yaptılar. onu çok zeki göstermeye çalışırken de başka tutumlarda da. necdet mükemmel çizildi aslında. oysaki kahramanları iyi-kötü yönleriyle vereceklerdi. ama bunu başaramadılar bence ve necdeti kurtarabilmek için batırdılar. çünkü senaryo da 7 yıldır gerçeği lüzumsuz yere saklayan bir necdet vardı ve ne olursa olsun seyirci bunu kabul edemezdi. yaseminin hatalarını bir tarafa koyuyorum ona verdiği söz vs. hikaye. çünkü sıkışınca da söylememeliydi o zaman der seyirci. her neyse demek istediğim. yorumların çok güven duyurucu. yani ben şahsen senin ne kadar kendine güvenen biri olduğunu görebiliyorum. üstelik te buradaki bazı ahmet yanlı abartılı yazılara karşı bile olgun bir tavır gösterdiğini görüyorum. bu yüzden sana çok teşekkür etmek istiyorum. bu bence çok önemli bir nokta ve çok eğitici demokrasi adına. bunu belirtmek gereği duydum. aslında sana daha sık ihtiyaç var bu forumda ama dersler deyince tabiki akan sular durur. yine de fırsatın bulduğun an gel olur mu:img-in_lo
Şu babaanne evinde geçirdiği o iki ay bile ne kadar farklı o soğuk evden, dimi Lincim? Birbileriyle kapı komşusu kıvamında sohbet eden bir anne baba mı, her fırsatta sarılıp birbirlerini öpen, gözlerinin içi aşkla parlayan bir anne baba mı? E tabii ikincisi. Hem de en gerçeğinden. Zaten gözlerinin içi hayranlıkla parıldayan bir Rüya gördük. Hangi çocuk hoşlanmaz annesinin babasının aşkının bir sonucu olduğunun anlatılmasından. Bence Rüya artık uyurken hep bu masalı isteyecek onlardan. Nasıl tanıştınız? Annemi tanıdığında nasıldı baba? En çok nereye giderdiniz? vs. vs.:img-in_lo
Ve ileride de böyle bir aşk yaşamak isteyecek :img-in_lo:img-in_lo Kim bilir belki de Rüya'nın ilerideki büyük aşkı sevgili Ahmetçan'ın damat adayı da Ali olur ...olabilir yani sevdim ben Ali'yi çok hassas ve çok duygusal bir çocuk hem ne güzel anne-babası gibi çocukken tanışmış olurlar :img-in_lo
Rüya'nın ikisinin arasında da uyuması yakındır umarım gerçi ben rüyamda gördüm:img-in_lo
Bu arada Necdet'i unutmayacak elbette ama büyük bir oranda hayatından çıkacak Necdet çünkü onun da bir ailesi olacak...Ve Necdet'e Necdet demesi tercihimdir bunu istememin sebebi de sizi bu kadar seven bir babanız varken siz onun o büyük aşkı sonucunda dünyaya gelmişken aynı anda başka birine de baba denmesi babanıza karşı yapılmış bir haksızlık gibime geliyor ...Necdet'in Rüya'ya olan sevgisini elbette biliyorum ama kimse Rüya'yı Ahmet kadar bir başkası sizin evladınızı sizin kadar sevemez ...(istisnalar hariç)
dark_sign görüşürüz bye Bu forumdaki pek çok kişiye yazdıkların örnek olmalıydı bence ..her zaman saygı çerçevesi içinde sürdürdün yazılarını seni tebrik ederim ...karşıt görüşlüydün ama "ben Necdet'i seviyorum yaptıkları yanlış ama seviyorum " dedin hiç bir zaman çekinmedin ,saldırmadın olduğun gibiydin seni özleyeceğim:img-in_lo Başarılar bye
Beğenmene sevindim Shevekçan :img-in_lo
Ve ileride de böyle bir aşk yaşamak isteyecek :img-in_lo:img-in_lo Kim bilir belki de Rüya'nın ilerideki büyük aşkı sevgili Ahmetçan'ın damat adayı da Ali olur ...olabilir yani sevdim ben Ali'yi çok hassas ve çok duygusal bir çocuk hem ne güzel anne-babası gibi çocukken tanışmış olurlar :img-in_lo
Rüya'nın ikisinin arasında da uyuması yakındır umarım gerçi ben rüyamda gördüm:img-in_lo
Bu arada Necdet'i unutmayacak elbette ama büyük bir oranda hayatından çıkacak Necdet çünkü onun da bir ailesi olacak...Ve Necdet'e Necdet demesi tercihimdir bunu istememin sebebi de sizi bu kadar seven bir babanız varken siz onun o büyük aşkı sonucunda dünyaya gelmişken aynı anda başka birine de baba denmesi babanıza karşı yapılmış bir haksızlık gibime geliyor ...Necdet'in Rüya'ya olan sevgisini elbette biliyorum ama kimse Rüya'yı Ahmet kadar bir başkası sizin evladınızı sizin kadar sevemez ...(istisnalar hariç)
dark_sign görüşürüz bye Bu forumdaki pek çok kişiye yazdıkların örnek olmalıydı bence ..her zaman saygı çerçevesi içinde sürdürdün yazılarını seni tebrik ederim ...karşıt görüşlüydün ama "ben Necdet'i seviyorum yaptıkları yanlış ama seviyorum " dedin hiç bir zaman çekinmedin ,saldırmadın olduğun gibiydin seni özleyeceğim:img-in_lo Başarılar bye
Beğenmene sevindim Shevekçan :img-in_lo
Zeynepcim,gelişmelere o kadar sevindim ki,içimden geldi döktüreyim dedim :)
Ahmet Aliyle ilk tanıştığında öp bakalım müstakbel kayınbabanın elini diye bağırdım evde :happy0064
Rüya, hayatı boyunca anne ve babası gibi bir aşk yaşamak isteyecek,onların ilşkisini gördükçe imrenecektir.Ne de olsa aşkın anlamını bilfiil yaşayarak öğrenecektir.Böyle bir aşkı bulması zor umarım gerçekleşir.
Ve sana katııyorum,asla Necdet Rüyayı Ahmetin sevdiği gibi sevemez.İMKANSIZ.
Dark arkadaş,seni tanımıyorum ama çanlar senden sevgiyle bahsediyorlar.Yolun açık olsun.Aman darkside'da uzun süre kalıp bizi bekletme.
.
zeynepçan cemşite bayıldım allah iyiliğini versin emi:)
rüya ahmete baba dedi ama necdete baba demekten vazgeçermi bilemiyorum biliyorsunuz o çok hassas ve düşünceli bir çocuk necdet kırılmasın diye ona baba demeye devam edebilir yada daha öncede dediği gibi içinden baba demek geldiği için söylemeye devam edebilir orasını senaristler belirleyecek
aklıma ne geldi :)hani soyadı meselesinden güzide necdeti ziyarete gidemiyor ya onlarda hapiste nikah kıysalar malum necdet tecrübeli ama bu sefer senaryo ters dönse necdet imzayı atarken onu karşı pencereden teo izlese ve kravatını(taktığını görmedim ama ) çözmek yerine yanlışlıkla sıksa boğulma tehlikesi atlatıp 1970 best şaşkalozu olsa süper olmazmıydı:img-pilot
zeynepçan cemşite bayıldım allah iyiliğini versin emi:)
rüya ahmete baba dedi ama necdete baba demekten vazgeçermi bilemiyorum biliyorsunuz o çok hassas ve düşünceli bir çocuk necdet kırılmasın diye ona baba demeye devam edebilir yada daha öncede dediği gibi içinden baba demek geldiği için söylemeye devam edebilir orasını senaristler belirleyecek
Rüya cok akilli bir kiz :img-icecr Son sahnede "Ahmet onlari kurtacak mi sence" diye soruyor Deniz'e. Akilli kizimiz bence Necdete "Necdet baba" diyecek ve böylece tatli ve diplomatik bir sekilde cözecek sorunu. Tabii bundan sonra Ahmet'e "baba" diye hitap eder, yani öyle umuyorum. Gerci birine "Necdet Baba", digeri ne de "Ahmet baba" da demesi mümkün ama birici ihtimal bence daha agir basiyor. :img-yes:.
yasemin ve necdet hapisten çıkarken doğal olarak bütün aileleri kapının önünde onları bekliyor olacaktır ve yasemin çıkıncada ilk iş rüyaya sıkı sıkı sarılacaktır acaba sonrada ahmetemi sarılır yoksa gidip necdete sarılıp geçmiş olsunmu der tabi aynı anda çıkarlarsa eğer gösterilirse ben o sahneyide çok merak ediyorum
vakitte geç olmuş ben gideyim yarın hafta başı ilk iş günü:( hepinize iyi gecelerbye
Herkese iyi geceler! Bu yorumu youtube'taki 41. bölüm yorumlarında gördüm! Çok güldüm ama işkillenmedim dersem de yalan olur. :)
Görenler vardır mutlaka ama görmeyenler için ilginç ve geniş bir hayal gücü diye eklemek istiyorum..
Ahmet ve Yasemin dizinin sonunda da kavusamiyor, sanirim dizi akillarda kalici olsun diye Yasemin dizinin sonunda yanlis anlasilmadan oldurulecek, Ahmet kafayi yiyecek ve Trabzon'da kiz resim enstutusu muduru olacak, Trabzonspor klubunde onemli bir yer alacak, kisa sure sonra karacigerindeki rahatsizliktan olecek, Nejdet Ingiltere'de restorant kuracak, evlenip Ruya'yi da yanina alip oraya yerlesecek, yillar sonra Ruya bu islerin basina gececek ve sonrasinda Philadelphia ya yerlesecek.
Herkese iyi geceler! Bu yorumu youtube'taki 41. bölüm yorumlarında gördüm! Çok güldüm ama işkillenmedim dersem de yalan olur. :)
Görenler vardır mutlaka ama görmeyenler için ilginç ve geniş bir hayal gücü diye eklemek istiyorum..
Ahmet ve Yasemin dizinin sonunda da kavusamiyor, sanirim dizi akillarda kalici olsun diye Yasemin dizinin sonunda yanlis anlasilmadan oldurulecek, Ahmet kafayi yiyecek ve Trabzon'da kiz resim enstutusu muduru olacak, Trabzonspor klubunde onemli bir yer alacak, kisa sure sonra karacigerindeki rahatsizliktan olecek, Nejdet Ingiltere'de restorant kuracak, evlenip Ruya'yi da yanina alip oraya yerlesecek, yillar sonra Ruya bu islerin basina gececek ve sonrasinda Philadelphia ya yerlesecek.
tam yatıyordum bu mesajı görünce yazmadan edemedim
hiç böyle şey olabilirmi tamamen atmasyon olmuş ama hani ahmet trabzonda kız resim enstitüsü müdürü olacakmış ya (gerçi avukat adamın orada ne işi varsa) e memleketime kadar gelmişken ev sahipliği yapmasam ayıp olur değilmi sayın cazgırlar birde trabzonsporda görev alacakmış hem trabzon avni aker stadyumu benim evimin bir üst caddesinde maçlardada yalnız bırakmazdım onu oh oh ne güzel derrmişim:) aman sayın cazgırlar yanlış anlamayın eğer böyle bir gelişme olursa sizi seve seve memleketimde misafir ederim malum siz buraları bilmiyorsunuz rehberlik yapmış olurum ahmete giden kestirme yolları gösteririm fenamı olur:img-pilot
neyse efem bu sefer gerçekten kaçtımbye
resimseçici 19-11-07, 07:43 merhaba dark_sign yazını alıntılıyamadım ingilizce bir uyarı çıkıyor:icon_sorr
bu forumda yazılarını zevkle okuduğum ve dört gözle beklediğim arkadaşlardan birisin.:img-in_lo hele de bir necdet hayranı olarak benim için çok daha önemlisin. çünkü dizinin vermek istediği demokrasi anlayışını "karşıt görüşlü" biri olarak (yani ahmet-necdet karşıtlığı) şu forumda sürdüren sanırım ki tek kişisin. bu benim için çok önemli bir şey. bu tavrın demokrasinin ne olduğuna somut bir örnek ve demokrasi bilincine sahip birisine verilebilecek bir örnek.
şunu belirteyim ben oyunculuk açısından bu zamana kadar okan'ın "şurada kötüydü" diyebileceğim hiçbir şeyine rastlamadım. çünkü çok sempatik ve çok iyi bir oyuncu bence. ben bir cansel hayranıyım ve ahmeti çok seviyorum. okanı canselle kıyasladığımda, canselin bazen konsantre sorunu yaşadığını görebiliyorum ve hala daha kendini kastığı zamanlar oluyor. okan yalabığı çok seviyorum. ama necdeti sevmedim. baştan beri değil ama. ne zamanki senaristler illada onun iyi bir olduğunu ispata giriştiler (bana göre öyle) ozamandan beri. çünkü hata yaptılar. onu çok zeki göstermeye çalışırken de başka tutumlarda da. necdet mükemmel çizildi aslında. oysaki kahramanları iyi-kötü yönleriyle vereceklerdi. ama bunu başaramadılar bence ve necdeti kurtarabilmek için batırdılar. çünkü senaryo da 7 yıldır gerçeği lüzumsuz yere saklayan bir necdet vardı ve ne olursa olsun seyirci bunu kabul edemezdi. yaseminin hatalarını bir tarafa koyuyorum ona verdiği söz vs. hikaye. çünkü sıkışınca da söylememeliydi o zaman der seyirci. her neyse demek istediğim. yorumların çok güven duyurucu. yani ben şahsen senin ne kadar kendine güvenen biri olduğunu görebiliyorum. üstelik te buradaki bazı ahmet yanlı abartılı yazılara karşı bile olgun bir tavır gösterdiğini görüyorum. bu yüzden sana çok teşekkür etmek istiyorum. bu bence çok önemli bir nokta ve çok eğitici demokrasi adına. bunu belirtmek gereği duydum. aslında sana daha sık ihtiyaç var bu forumda ama dersler deyince tabiki akan sular durur. yine de fırsatın bulduğun an gel olur mu:img-in_lo
herkese günaydın,bye
Sevgili pelinsim yorumunun alıntıladığım kısmında sanki benim düşüncelerimi yazmışsın. Görmezden gelemedim. Bende Necdet karakterinden hoşlanmamama rağmen onun oyunculuğunu çok beğeniyorum altından kalkamadığı sahne yok gibi. Oynadığı karakterin hakkını fazlasıyla veriyor.
hepinize iyi haftalar...
günaydın,
bu dizinin dönem dizisi olması, fazla hikayeye yer vermesi ve çok sahnenin olması bazı şeyleri seyrettiğimiz halde unutmamıza yol açıyor. dün gece 41. bölümü yeniden izleme şansım oldu ve çok önemli bir konuşmayı gözden kaçırdığımızı gördüm. bu konuşma denizin kendini yakalattırdıktan sonra durumunu sormaya giden ahmetle defne arasında geçiyordu.
Ahmet "deniz tuhaf biri. böyle vicdan sahibi birisine kızma defne, ben hayranlık duyuyorum"
bazı arkadaşlar ahmette dahil herkesin denizden hesap soracağını yazmıştı. ben ahmet hariç herkes sorabilir diye yazmıştım:img-blush ahmeti tanıyabildiğimi gördükçe daha çok seviyorum:img-in_lo 'işte benim adamım' diyorum.:img-in_loondan hesap sormayacağından emindim zaten:img-blush çünkü gençleri eleştirse de onların neden o davranış içerisinde olduklarını hem görüyor (psikolojik, sosyolojik) hem de buradaki esas yanlışlara karşı tavır koyuyor. tam ortada durarak. ama kafasındaki "ibre" biraz gençlerden yana. çünkü gençlerin bu duruma gelmesinin esas nedeni "büyüklerin tavrından" kaynaklı. bu konuşmada beni asıl etkileyen şeyse "... ben hayranlık duyuyorum." dediği kısım oldu. vicdan ahmet için çok önemli bir şey. çünkü tam bir hümanist ve romantik:img-in_lo işte necdet karakterindeki eksik nokta bu. tam bir vicdana sahip değil. çünkü vicdanı ön planda tutsaydı asla 7 yıl bir baba-kızı birbirinden ayırmazdı ve başarısız bile olsa birçok girişimde bulunurdu veya karar verirdi bu girişimleri yapmaya ama yapamayabilirdi... aylanın ahmete tam bugün yasemin seni görmeye geldi diyecekken doktor tarafından çağrılması gibi. bu vicdan için önemli bir gösterge. ama necdette ben böyle bir tavrı hiiiç görmedim. araya sıkıştırabilirlerdi senaristler birkaç şey ama yapmadılar. onun yerine çok gerçekçi biri gibi göstermeye çalışarak onu "haklı" kıldılar, en azından şu ana kadar. çünkü ben hala daha necdetin ahmetten özürdileyeceğini bekliyorum. bunun olması bence şart. çünkü bu mesele daha bitmedi. kahramanların kafası hala net değil.
necdetin teo ile yaptığı konuşma ile yasemine ve ahmete söylediği çelişkili kaldı...
yaseminin ahmete söylediğiyle necdete soru olarak sorduğu çelişkili kaldı..
ahmetin necdete teşekkürü ise "aslında böyle düşünmüyorum ama bu meseleyi uzatmak da istemiyorum ve seni anlamaya çalışıyıorum" tarzı bir tavır ve bahsettiğim vicdan'lılığa çoook somut bir örnek. vicdanını dinledi ve ne olursa olsun aşk acısı çektiğini, kızını ve sevdiği kadını 7 yıl koruduğunu düşünerek teşekkür etti ama dediğim gibi mesele kapanmadı.
ve esas olarak da rüya henüz daha olayın hepsini bilmiyorum. birkaç yıl sonra anlayabilecek duruma gelecek ve ona herşeyi anlattıklarında işte o zaman "BABA necdet sen nasıl benden babamı saklarsın. bunu niye, nasıl ve ne hakla yaptınız vs. vs. " sorusunu sorduğunda sanıyorum bu hesap esas o zaman kapanmış olacak.:img-icecr
ilk başlarda izlediğim fakat sonrasında yasemin nejdet evliliğine katlanamadığım için izlemekten vazgeçmiş olduğum diziyi bir kaç bölümdür tekrar izlemeye başladım (hala nejdet yasemin repliklerine katlanamaıyorum) neyse cuma akşamı dizinin bittiği yer benim de bittiğim yerdir
o eşşiz müzik eşliğinde ahmetin ağır çekim yürüyüşü ve cübbeli hali
adam taz karizma nasıl babacığım demektir o valla benim bile baba diyesim gedi
ne diyelim rüya kızımız gerçeği buldu
bu arada ahmetin sabrına da hayranım
ilk başlarda izlediğim fakat sonrasında yasemin nejdet evliliğine katlanamadığım için izlemekten vazgeçmiş olduğum diziyi bir kaç bölümdür tekrar izlemeye başladım (hala nejdet yasemin repliklerine katlanamaıyorum) neyse cuma akşamı dizinin bittiği yer benim de bittiğim yerdir
o eşşiz müzik eşliğinde ahmetin ağır çekim yürüyüşü ve cübbeli hali
adam taz karizma nasıl babacığım demektir o valla benim bile baba diyesim gedi
ne diyelim rüya kızımız gerçeği buldu
bu arada ahmetin sabrına da hayranım
Sanırım ben seni bir yerden tanıyorum! :icon_whis Umarım iyisindir! bye
Bu son bölümlerin geri dönüşler yaşatacağına emindim zaten. Ama haklısın! Hiç bir bölümünü kaçırmamış olmama rağmen ilk zamanlardaki gibi izlemiyordum ben de! Siyasi olayların takibi ve kafamda bazı şeyleri yerine oturtma anlamında çok faydalı oldu bu dizi ama aşk anlamında çok da yordu beni. :icon_sorr
Bu bir kaç bölümdür burdaki herkes gibi benim de yüzüm gülüyor. Rüya'nın "babacığım"ından sonra iflah olmayacağız sanırım. Ve sanıyorum ki Ahmet de kolay kolay iflah olmayacaktır.
Bir yerde okumuştum yine; Rüya Necdet'e baba desin nasıl olsa Ahmet'e babacığım diyor! :) diye... hoşuma gitmişti. Öyle olması benim de tek temennim! Zamanla da Necdet'e bişey demek zorunda kalmayacağı ortamları nasıl olsa göreceğiz. :img-yes:
fatma-1721 19-11-07, 10:19 Günaydin
günaydın,
bu konuşma denizin kendini yakalattırdıktan sonra durumunu sormaya giden ahmetle defne arasında geçiyordu.
Ahmet "deniz tuhaf biri. böyle vicdan sahibi birisine kızma defne, ben hayranlık duyuyorum"
bazı arkadaşlar ahmette dahil herkesin denizden hesap soracağını yazmıştı. ben ahmet hariç herkes sorabilir diye yazmıştım
Bu arkadaslardan biri bendim,hatta belki de sadece bendim,yanilmisim ama Ahmetin Defneye bu sözleri söylemesi senin de yazdigin gibi Denizin kendini hapise attirdiktan sonra söyledigi sözlerdi ve Denizin o davranisindan sonra söylenebilecek baska ne olabilirdi ki?Bunu daha önce de yazdim,Denizin o davranisi bölümle ilgili yaptigim ilk yorumdu,Denizin yaptigi yürek ister,büyük bir vicdan azabi cektigini gösterir,bundan öte pismanlik olmaz,olamaz zaten.
selamlarbye
denizin ne kadar deli dolu bir tip olduğu malum çektiği vicdan azabı yüzünden kendini zorla hapse attıracak kadar ilginç bir çocuk o yasemin ve necdetin onun yaptıkları yüzünden hapse girmesiyle epey kızmıştım şimdi kendince hatasını düzeltmeye çalıştı benimde kızgınlığım biraz hafifledi ama ne onun nede defnenin sonunu iyi görmüyorum yaşar ne kadar yanlışsa denizde o kadar yanlış benim için hatta ben yaşarı denizden biraz daha fazla seviyorum:img-yes:
hapis işi bu bölüm çözülürse yasemin ve ahmetin tez zamanda evlilik ve birlikte yaşama işine girişmeleri lazım artık rüyada bir engel çıkarmaz hem ahmette kızıyla dolu dolu geçirdiği 2 aydan sonra artık ondan ayrılmak istemez rüya necdetinde kalbini kırmayarak gerçek ailesiyle birlikte olmak isteyecektir diye düşünüyorum
ondan sonra da akşamları kızına dans eden pabuçları okuyan,uyurken gece dışarıda kalan ayağını örten ve ona sevgiyle bakan ahmeti daha fazla görme şansımız olur eğer olursa nede güzel olur:img-in_lo
aman be fatmacığım, ne ciddiye alırsın beni:img-in_lo
onu belirtmemin nedeni seni eleştirmek değil. kendimi övüp egomu okşamak:img-blush hatta belkide bilerek yapmak.:img-yes: burada kimse birbirini tanımıyor. yüzünü görmüyor. ama hepimiz kendi çapımızda çok güzel yazılar yazıyoruz. bunları yazarken görünmek istediğimiz bir edaylamı yazıyoruz yoksa gerçekten kendi kimliğimiz mi?
dizide de bu sorunla uğraşmıyormuyuz? ben de buradan bazı dizi karakterlerine eleştirel bir gönderme yapıyorum. doğru tespitler yapıyorum ama bunu ne amaçla yaptığım da önemli demeye getiriyorum. belki de kendi eksiklerimi, kendi zaaflarımı, kendi çıkarımı bu şekilde tatmin edeceğim. eğer ben o kısmı yani senin alıntı yaptığın kısmı belirtmezsem birçok arkadaş benim ne kadar doğru tespitler yaptığımı düşünerek (veya yapan arkadaşları) kendimi onlara göstermek istediğim gibi değerlendirip çok da hak etmediğim bir prestijle bakabilirler bana (bknz. hatırla sevgili necdet:icon_whis) bunun içinde bu tür yazılar yazarak olduğum gibi olmaktan korkmadan normalde kazanabileceğim prestijimi kırmak ve başkalarına bu zaafımdan dolayı rahat hareket etmelerini sağlamak istiyor olabilirim (bknz.hatırla sevgili ahmet:img-in_lo) evet garip bir yaklaşım ama esas niyet ve gösterilmeye çalışılan arasındaki farkı henüz çözemeyen arkadaşlar olduğunu düşünerek böyle bir somut davranış içine girdim. ama senin mesajın bu açıklamayı yapmama neden oldu. çünkü kırılmanı istemiyorum. buranın kendi görüşünü sonuna kadar kavunan en düzeyli forumçanlarındansın:img-in_lo
Selamlar herkesee,
H.S'yi ilk bölümünden beri izliyorum ama ancak yazıyorum buraya...Daha da yazmaya devam ederim artık ama şu an tek bir şey yazmak için girdim sayfalara..
Ben diziyi Okan Yalabık için izleyen, Necdeti de ayrıca çok seven bir insan olarak Eski Necdetimi Geri İstiyorummm....
Necdet karakteriyle sırf kurgu uğruna çok fazla oynandığını, karakterin çok yozlaştığını düşünüyorum..
Evet, hala dizideki içimin ısındığı iki erkekten birisi o(diğeri de Denizz:)) ama Necdet benim Necdetciimin pek çok özelliğini kaybetti, senaryo ona kaybettirdi...:img-beee::img-beee:
Gül gibi Necdetcim helak oldu, arayışa düştü.Güzide olmasaydı çok daha kötüsü olurdu bence..Güzinin pastaneye geldiği o güne duacıyım..
Artık türlü alangerelerden sonra nihayet seven çiftimiz de kavuştuğuna göree, artık Necdet de kendi işine gücüne baksın..Bıraksın o aileyi yaa..
Üniverstesine gitsin, siyasete falan bile karışsın..
Böyle Yasemin sevdalısı, melankolik olacağına devrim şehidi olsa daha iyi:):)
Şaka tabi ki asla ölmesini istemem ama, umarım artık senarist ablalarımız Necdete de bir hayat bahşederler ama bu hayat Necdetin zorla içine atıldığı bir hayat olmaz..
Hakettiği üzere mutlu güzel bi hayatı, kendisine ait, tıpkı Rüya gibi sevgi göstereceği çocuğu olur..(Jüniorumu istiyorum benn yaa:))
Ben artık Bırakın Karımı diyen bir Necdet görmek istemiyorum..Ben artık sürekli başkalarının hayatını yaşayan bir Necdet istemiyorum...Ben artık mutsuz bir Necdet görmek istemiyorum..Ben artık eski hatıralarıyla yaşayan bir Necdet görmek istemiyorum....:img-clapp:img-clapp
Okanım olmasa valla katlanamayacağım bu kadar garip bi duruma ama başa gelen de çekiliyo işte..:)
Umarım artık, acayip aşk ilişkileri değil şöyle güzel, hareketli gerçekçi bir siyasi dönem izleriz...
Bizi üzen, heyecanlandıran bir tek bunlar olur..:img-wink:
Ben gelip nacizanee yorumlarımı yaparım yine..Bu forum çok eğlenceli bir yere benziyo:img-wink:
Şimdilikk iyi günler, gideyim de geometri çözeyim biraz:)
Herkese selam canlarbye
Yine izledim o son sahneyi bu nasıl bir içtenlik yahu
Sana güveniyorum babacım.Babacığın bu sözlere ne kadar hasretti..Aferin sana Rüyacık.Tam yerinde ve de tam zamanında.Hem de bu kadar hak etmişken.Tez zamanda o güzel aile tablosuna kavuşuyoruz.Daha ne olsun!Ahmet-Yasemin ve de Rüya... Babalık ve güven duygusu tamamdır işte bu
Necdet'e ne der çok merak ediyorum Necdet demesi tercihimdir. öyle demesini istiyorum belki ilk başta hitap etmeden koşar sarılır ama sonra Necdet söyliyecegin dile getirir.
Hoşgeldin sen de aramıza canım umarım daha yazarsın :img-in_lo
Badgerçan 'ın dediği gibi nedir Necdet'in bu kurgudan çektiği Necdet başta gerçekten masum aşkıyla ön plana çıkan bir gençken sonradan garip bir şekilde senaryonun kurbanı oldu ve masum aşıktan çok sevdiği insan yanında ağlasa bile buna göz yuman yan odada kulaklarını tıkayan sevdiğim yanımda olsun da mutsuz olsun modunda bir insan olup çıkıverdi...bence başlardaki Necdet bunu yapmazdı tıpkı başlardaki Yasemin'in başka birisi üzülmesin diye çocuğunu ve aşkını feda etmeyeceği gibi bunun geçen yıllarla ve "İnsanlar değişir" le ilgisi yok atalarımız boşa dememişler "Bir insan 7'sinde neyse 70'inde de odur" diye ..ama bütün bu karmaşıklığı o kadar seneyi bir arada anlatma çabasına bağlıyorum sonuçta zamanın geçmesi gerekti eğer bu dizi daha kısa bir zamanı anlatsaydı ne Necdet bu hale gelecekti ne de Yasemin....ama illa zaman geçsin diye böyle saçma bir kurguya da gerek yoktu bence bakın dizideki insanlar mutlu olunca ,babalarla çocuklar kavuşunca da izleniyormuş hem bir dönem dizisinde asla konu bitmez...
Neyse olan oldu artık bu haftadan sonra geleceğe bakmak lazım Rüya "babacım" dedi ya bir tek umrumda olan o :icon_whis Bu arada Ebruçanım sence Rüya'nın istediği kardeş yakında gelir mi yoksa Rüya biraz daha büyüyünce mi ne dersin :icon_whis Rüya kıskanır heralde bütün ilginin kendi üzerinde toplanmasına alışmıştı :img-in_lo
Edit:Yalnız ne kadar tamam gibi görünse de ben Necdet-Ahmet hakkında tamamlanmamış eksik kalmış bir şeyler var görüşündeyim değil Necdet en zalim insan bile olsa vicdan muhasebesi sonucu özür dilerdi ...sonuçta ne kadar "biz haklıyız" modlarında da olsa isteyerek veya istemeyerek de olsa Ahmet'e ve Rüya'ya büyük zararlar verdi....her şey yoluna girdi neyseki ama girmeyebilirdi de ...Ahmet Necdet'in bütün yaptıklarına rağmen onları ordan çıkarmak için gece gündüz çalıştı bunu aşk yüzünden veya kızı için yapmadı sadece insanlığından vicdanından dolayı yaptı o yüzden umarım Ahmet onu çıkarınca her şey için özür diler ...yoksa olmaz olmaz olmaz!!!!!
Rüya cok akilli bir kiz :img-icecr Son sahnede "Ahmet onlari kurtacak mi sence" diye soruyor Deniz'e. Akilli kizimiz bence Necdete "Necdet baba" diyecek ve böylece tatli ve diplomatik bir sekilde cözecek sorunu. Tabii bundan sonra Ahmet'e "baba" diye hitap eder, yani öyle umuyorum. Gerci birine "Necdet Baba", digeri ne de "Ahmet baba" da demesi mümkün ama birici ihtimal bence daha agir basiyor. :img-yes:.
Bence birinci ihtimal olması daha olası...Çünkü sonuçta Rüya, artık hayatındaki kişilerin konumunu belirlemek isteyecektir...Zaten necdetin son aylarda hep "ben, senin en iyi arkadaşın olacağım" vurgusu var...
Bu dönemde, taa bu son sahneye kadar, henüz Ahmeti baba konumuna oturtamadığı için, bu ayrımı yapmak istemiyordu..bknz:değişiklik karşısındaki muhalefet dönemi....sessizlik evresini de Ahmet ile yaşadığı dönemde yaşadı..ve şimdi sempati döneminde....bknz:Ahmete o koridorda hayranlık dolu bakışı...Şayet Ahmet, bir de üstüne davayı kazanırsa gönüllü kabullenmesi tamamen gerçekleşecektir...:img-wink:
Selen aramıza hoşgeldin!:img-blush
"karşıt bir görüşten" aynı noktada olmak ne güzel:good: objektif bir yaklaşım içerisinde olman çok sevindirici.:happy0064
evet ilk başlarda algıladığımız necdet geri gelsiiiin!!!!
bu necdetin elinde. niyetlerini açıkça ortaya koyacağı kişi teo değil, ahmet olursa bu olur diye düşünüyorum.:) yani samimi bir özeleştiri... başta ahmet, yasemin ve rüyaya:img-yes:
resimseçici 19-11-07, 13:41 Selen aramıza hoşgeldin!:img-blush
"karşıt bir görüşten" aynı noktada olmak ne güzel:good: objektif bir yaklaşım içerisinde olman çok sevindirici.:happy0064
evet ilk başlarda algıladığımız necdet geri gelsiiiin!!!!
bu necdetin elinde. niyetlerini açıkça ortaya koyacağı kişi teo değil, ahmet olursa bu olur diye düşünüyorum.:) yani samimi bir özeleştiri... başta ahmet, yasemin ve rüyaya:img-yes:
Benim bu dizide gerçekten en fazla görmeyi istediğim sahnelerden biri.
Eğer senaristler Necdete bunu yaptırırlarsa, senaryoda altı doldurulmayan bir çok şey açıklığa kavuşmuş olur. Ayrıca bu forumda defalarca tartışma sebebi olan kavram karmaşaları bir son bulur. Açıkçası bunun bir an evvel yapılıp, Necdetin bakış açısıyla ne yazıkki edindiği hapishane tecrübesi ve üniversite öğrenciliği ile senaryo devam ettirilebilir.
Benim bu dizinin bundan sonraki bölümleri ile ilgili beklentilerim artık aşk konusundaki entrikaların ve bitmek bilmeyen kavuşma problemlerinin çözülüp, Zaten zorlu bir sürece girmiş olan bu ülkede, yaşayan farklı kesimlerdeki ailelerin, bu süreçten nasıl etkilenecekleri ile ilgili sahnelerle dolu olmasıdır.
Yeterince kavuştular, kavuşamadılar hikayeleri izledik zaten
Zaten gelmişiz Ağustos 1970 daha devam ederse bu karışıklık bayılacağım bir çok önemli şey kaçıyor bu karışık devam ederken :icon_whis
Aklımda hep o son sahne aklımdan çıkmayacak bu gidişle canım Ahmet'in hiç çıkmaz aklından artık heyecandan mahkemede savunmasını yaparken kekelemese bari :)
serkanmert
Bu arada serkanmert mesajının tek kelimesini bile okumadım o yüzden iyi veya kötü ne yazdığını bilmiyorum "nuh derim peygamber demem " söz ağızdan bir kere çıkar...ne kadar inatçıyımdır okumam dediysem okumam!
fatma-1721 19-11-07, 13:51 Sevgili pelinsim ne alindim,ne kirildim,bunlari gerektiren hicbirsey yazmamistin ki zaten yorumunda,keyifle okudugum,mükemmel bir yorumdu.
Ben Ahmetin Denize tepkisinin farkli,daha agir olacagini tahmin etmistim,yanilmisim,bunu belirttim,yanildigima da sevindim ayrica.
Deniz bu bölümün basindan sonuna kadar vicdan azabi cekti,kendini tuttuklattirdi,kogusa girdiginde Necdetle sa |