Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-23
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
ama olmazki ben ahmet junıor istiyordum o oldu necdet junıor:icon_sorr
güzide için çok sevindim sevdiği adamdan bir çocuğu olacak,necdet içinde sevindim bu sefer gerçek bir baba olacak ve güzideylede evlenirse bu sefer gerçek bir evlilik yaşayacak inşallah evlenirler:img-yes:
çalıkuşuçanımın hidiv kasrı haberini yaseminle ahmete yormayı o kadar çok istiyorumki ama bu aile arası sade nikah durumu canımı sıkıyor yoksa necdet ve güzidenin düğünümü o çekimler diyorum bende bırakın sadece paranoyak olmayı mega paranoyak olmuşum bu nikah artık olsun değilmi senaristlerimiz bu kadar saçmalığada kalkışmaz herhalde (mi acaba:icon_whis )
şu nikah hayırlısıyla bir olsunda inşallah junıor da peşten gelir ama ben rüya ahmet junıor u kıskanacak diye hayaller kurarken görünüşe göre necdet junıuor u kıskanacak yok çanlarım bu ters manyel işi sadece bende tuttu ama bir farkla ben gerçekten ahmet junıor istedim senarist ablalar necdet junıor u piyasaya çıkardılar tamam ben artık susuyorum ne olur ne olmaz:not_i:
Yasemin’le Ahmet, Ayla için erteledikleri nikahlarını tekrar gündeme getirirler. Nasılsa Ayla da iyileşmiş, hastaneden çıkmıştır. Yasemin, sadece ailenin katıldığı sade bir törenle evlenmek istediğini söyler. Nikah günlerini alırlar, evlilik tarihleri çok yakındır.
:img-swoon E, be kardeşim, gerçekten yılan hikayesine döndü ve bayılttı. Yok efendim Ayla için erteledikleri nikahlarını tekrar gündeme(!) getirirlermiş. Koskoca iki insan...ne gündemi, ne getirmesi. Gidin basın imzayı işte. Şimdi bunlar tarih alır, o tarihi beklerken başlarına gelmeyen kalmaz:img-help: Çok yakındaaa, Very sooon!!! Evlilik tarihleri çok yakınmış, vallahi kargalarla birlikte:img-hyste
Güzide’nin son günlerde ki halsizliği Necdet ve Lale’yi tedirgin eder. Necdet sevgilisinin mutlaka doktora gitmesini ister. Doktorun söyledikleri hepsini çok şaşırtır.
Necot efendi babaaaaa oluyor!!! Güzide umarım, özgür kız triplerine geri döner. Anne olma, düzenli hayata geçme ihtimali bile onu dellendirir de, kaçar biraz da... biz de:img-icecr:img-hyste
Mehmet, Sevim ve Işık, basın toplantısı için Ankara’ya giderler. Babasının Ankara’da olduğunu televizyonda gören Deniz, her türlü tehlikeyi göze alarak Mehmet’i görmek için kaldığı otele gelir. Deniz, metruk evde saklanırken kendisini polise ihbar edenin babası olduğunu öğrenir.
Ah Denizim vah Denizim. Seni çok seviyorum, hakkını helal et baba, demiştin, babanı uğurlarken:img-cray: Şimdi işte babanın senin üzerindeki tasarruf hakkını kabul etme ve onu anlama zamanıdır. Hadi Deniz, üzme babanı. Dünyanın en ağır yüküyle eziliyor işte, anla.
Bahar_can ve derin devlet editasyonu; Baharımcanımçanım, ellerine sağlık:good:
çalıkuşu78
02-01-08, 17:25
mümtaz türköne nin yazısı kuzenimin anlattığı bir anısını aklıma getirdi..78 lilerin dönemlerinde istanbul hukukta bir doksanbeşlik bir ülkücü varmış.. lakabı zobuymuş.. üniversitenin her yerine zobu geliyor diye yazılar yazarmış ülkücüler.. onun cüssesiyle solcuları korkutmaya çalışırlarmış.. ama bu zobu denilen bir şekilde kuzenime abayı yakmış..kuzenimi görünce pamuk gibi oluyormuş bu zat..kuzenim de sol sempatizanı tabi.. zobunun kendisine zaafı olduğunu farkeden kuzenim onu parmağında oynatmış..aklıma geldikçe gülüyorum.. ne istese yapıyormuş zobu kuzenimin.. kuzenim zobuya devrimci geceler için yüzlerce bilet satmış defalarca..:img-wink:sadece kuzenimin hatırı için devrimcilere maddi katkıda bulunmuş zobu..maddi durumu da çok iyiymiş ..zobucuk sırf kuzenime olan ilgisi için devrimcilere haberler bile vermiş şurdan geçmesinler orda bulunmasınlar ülkücüler baskın yapacak,dövecekler diye..zobucuk cüssesine göre çok yumuşak biriymiş hiçte korkuttukları gibi biri değilmiş.. daha çok bu işlere çevre edinmek kız arkadaş edinmek için girmiş yani anlıyacağınız..ülkücüler de onun cüssesiyle görüntü yapıp etrafa hayali korku salıyorlarmış..:img-wink::img-hyste
Allah verede Necdet Junior Güzide'ye benzese.Hatta Necdet Junior değil Güzide Junior olsa.:img-kiss:Etrafta bilmiş bilmiş dolaşan, tombul bir pastacıya daha ihtiyacı yok bu kurgunun.
Şahsen bir Necdet sever olsam, planlanmayan bir hamilelik sonrası gelen Güzide-Necdet evliliğini pek içime sindiremezdim.Bu kulağa pekte aşk evliliği gibi gelmiyor değil mi? Daha çok mecbur kalma durumu gibi.Yani Necdet sorumluluk sahibi bir erkek gibi davranıp hamile bıraktığı kadınla evleniyor.Oysaki aşık bir adam gibi olsa,Güzideye aslanlar gibi evlenme teklif etse.Bu hamilelik evlilikten sonra gelse daha iyi olmaz mı?Ama sanırım senaristler bile Necdet'in gerçekten Güzideye aşık olduğuna ve bir zorlama olmaksızın Güzi ile evlenmek isteyeceğine inanmıyor.Yazık.Değil mi darkçığım?
Sürekli bir aşk adamı olarak gözümüze sokulan Necdet bir türlü gerçek bir aşk evliliği yapamıyor.Karşılıklı sevip, sevilemiyor.
yaw deniz için tam bir yıkım olacak bu
mehmet asrın hatasını yaptı bence
belki deniz affeder ama yine kalbinin bir köşesinde hep kalacak
ben asıl bu yaptıkları yaşarın yanına kalacak ona üzülüyorum yaw:icon_sorr
çalıkuşu78
02-01-08, 17:36
shevekçanımm özgür kız durumunu hatırlarsa güzide cümbüş olur gerçekten de.. senaryoya bir hareket gelir:img-hystedileğim güzidenin bilinmeyen bir yere gitmesi .. bulunması için ahmetten yardım istesin necdet..ahmet avukatım oooooolll çocuğumu benden kaçırdı güzide diye kendini paralar inşallahhh..:img-haha::img-hyste:img-hyste
mümtaz türköne nin yazısı kuzenimin anlattığı bir anısını aklıma getirdi..78 lilerin dönemlerinde istanbul hukukta bir doksanbeşlik bir ülkücü varmış.. lakabı zobuymuş.. üniversitenin her yerine zobu geliyor diye yazılar yazarmış ülkücüler.. onun cüssesiyle solcuları korkutmaya çalışırlarmış.. ama bu zobu denilen bir şekilde kuzenime abayı yakmış..kuzenimi görünce pamuk gibi oluyormuş bu zat..kuzenim de sol sempatizanı tabi.. zobunun kendisine zaafı olduğunu farkeden kuzenim onu parmağında oynatmış..aklıma geldikçe gülüyorum.. ne istese yapıyormuş zobu kuzenimin.. kuzenim zobuya devrimci geceler için yüzlerce bilet satmış defalarca..:img-wink:sadece kuzenimin hatırı için devrimcilere maddi katkıda bulunmuş zobu..maddi durumu da çok iyiymiş ..zobucuk sırf kuzenime olan ilgisi için devrimcilere haberler bile vermiş şurdan geçmesinler orda bulunmasınlar ülkücüler baskın yapacak,dövecekler diye..zobucuk cüssesine göre çok yumuşak biriymiş hiçte korkuttukları gibi biri değilmiş.. daha çok bu işlere çevre edinmek kız arkadaş edinmek için girmiş yani anlıyacağınız..ülkücüler de onun cüssesiyle görüntü yapıp etrafa hayali korku salıyorlarmış..:img-wink::img-hyste
çalıkuşum çok güldüm yazıklarını okurken helal olsun senin kuzene:)
bu tip insanlar aslında çok var yani aslında belli bir inanışı yada davası olmayan ama sırf mevki sahibi olabilmek yada kızları etkileyebilmek için belli gruplara dahil olan erkekler.Bende üniversitede okurken zobu karakterinde bir sürü erkek görmüştüm hatta kimisiyle arkadaş olmuştum çoğu dışarıda aslan kesilen herkese korku salan tiplerdi ama özlerinde son derece yumuşak hatta kimisi aslında antipati duyulacak erkeklerdi bu tip insanlar galiba her dönemde olacak:img-yes:
Selamlarr,,,
Özeti okudum burdaki yorumları okurken,, demek Necdetçiimin sonunda çocuğu oluyor, sevindim çünki ben Necdetin baba hallerini çok seviyorum,kendi çocuğu oluyo diye değişik bişi olacağını hiçç sanmıyorum gerçi, çünki sonuçta Rüyaya olan sevgisi de tıpkı öz kızıymış gibiydi, kendi çocuğunu da en az onun kadar sevecektir.
MMC dediklerini okudum da zaten bi yerde yine okumuştum, Necdet yıllar sonra bile hep Yasemini anacak, aslında o içinde bi ukte olarak kalacak gibi bişi okumuştum, yani bunu senaristler söylemiş olabilir.
Bununla beraber ben yine de onun Güzideyle evlenmesinde tamamen duygusuzca ve zorunluluktan yapılmış gibi bişi görmüyorum, evet ortada tipik tutkulu esas oğlan-esas kız aşkı yok, bunu ben de biliyorum ama onların yaşadığı her neyse seviyodum ve evlendiklerinde mutsuz olacakları ihtimali hiç aklıma gelmiyor.
Bence Necdet-Güzide ve Junior çok şeker bi aile olacaklar.Ve sonuçta hayat akıp gidiyor, Necdet de kendi ailesi de bi şekilde mutluu mesut yaşayıp gidecekler...Sonuçta beraber bi çocuk büyütecekler aralarında zaten derin bişiler var, bu aşktan ziyade paylaşım diyelim, iyi anları kötü anları, hayatı.Bu ve şimdi de junior onları birbirinden ayrılamaz hale getirecektir ki zaten de ayrılmasınlar, ben seviyorum onları:img-icecr
Yani kısacası, Güzide hamile kaldı ve evlenmek zorundalar, aslında hiç evlenmeyeceklerdi diye düşünmüyorum.Bu belki süreci kısaltır..Zaten bu dizide nikah işlemleri asırlar sürüyo, böyle bir hızlandırıcı etki iyi oldu:) Baksanıza yoksa, Ahmet ve Yasemin gibi evlilği gündeme getirip, kamu oyu yoklaması falan yapmak zorunda kalabilirlerdi.Allahtan ki senarist ablalar Necdetçiimi pek sever de onlar evlensin diye neler yaparlar neler..:)
Ayrıca annelik Güziye çokk yakışacak bence yaa, valla sevindim en çok da onun adına.Sevdiği adam, onun babası olduğu bi çocuk ve kendisi..Gerçekten çok güzel bi şey.:img-in_lo
Bu arada o düğün sahnesi Ahmet ve Yaseminin düğünündendir gibime geldi, belki de onların üçü balayına ya da onun gibi bi tatile giderler o sırada dizi biter ve yeni bölümde sezon atlamış olur..
Bu idam sahneleri bu bölümde mi olacak, ben çok fena heyecan yaptım da, üzülüyorum da aynı zamanda:icon_sorr
Neyse şimdilik bu kadar, iyi akşamlarrbye
Özgür Kız editi : Ben konu Necdet yani aslında aşk olunca Güzide'de özgür kız olayının istem dışı olarak devre dışı olduğunu düşünüyorum :)
Zaten onun hayali Necdeti sürüm sürüm süründürmek falan da değil ki (Bu daha çok sizin hayaliniz oluyo :img-hyste) Çocuğu sevdiği adam ve mutlu mesut bi aile.O yüzden hiç sanmam öyle bişi olacağını..:img-yes:
sanırım idam sahnelerine epey varmış epey dediğim bir kaç bölüm
ben barış koçak ı çok beğeniyordum
deniz gezmişi gerçekten çok başarılı canlandırıyordu
gideceği için çok üzgünüm:icon_sorr
Selamlarr,,,
Özeti okudum burdaki yorumları okurken,, demek Necdetçiimin sonunda çocuğu oluyor, sevindim çünki ben Necdetin baba hallerini çok seviyorum,kendi çocuğu oluyo diye değişik bişi olacağını hiçç sanmıyorum gerçi, çünki sonuçta Rüyaya olan sevgisi de tıpkı öz kızıymış gibiydi, kendi çocuğunu da en az onun kadar sevecektir.
MMC dediklerini okudum da zaten bi yerde yine okumuştum, Necdet yıllar sonra bile hep Yasemini anacak, aslında o içinde bi ukte olarak kalacak gibi bişi okumuştum, yani bunu senaristler söylemiş olabilir.
Bununla beraber ben yine de onun Güzideyle evlenmesinde tamamen duygusuzca ve zorunluluktan yapılmış gibi bişi görmüyorum, evet ortada tipik tutkulu esas oğlan-esas kız aşkı yok, bunu ben de biliyorum ama onların yaşadığı her neyse seviyodum ve evlendiklerinde mutsuz olacakları ihtimali hiç aklıma gelmiyor.
Bence Necdet-Güzide ve Junior çok şeker bi aile olacaklar.Ve sonuçta hayat akıp gidiyor, Necdet de kendi ailesi de bi şekilde mutluu mesut yaşayıp gidecekler...Sonuçta beraber bi çocuk büyütecekler aralarında zaten derin bişiler var, bu aşktan ziyade paylaşım diyelim, iyi anları kötü anları, hayatı.Bu ve şimdi de junior onları birbirinden ayrılamaz hale getirecektir ki zaten de ayrılmasınlar, ben seviyorum onları:img-icecr
Yani kısacası, Güzide hamile kaldı ve evlenmek zorundalar, aslında hiç evlenmeyeceklerdi diye düşünmüyorum.Bu belki süreci kısaltır..Zaten bu dizide nikah işlemleri asırlar sürüyo, böyle bir hızlandırıcı etki iyi oldu:) Baksanıza yoksa, Ahmet ve Yasemin gibi evlilği gündeme getirip, kamu oyu yoklaması falan yapmak zorunda kalabilirlerdi.Allahtan ki senarist ablalar Necdetçiimi pek sever de onlar evlensin diye neler yaparlar neler..:)
Ayrıca annelik Güziye çokk yakışacak bence yaa, valla sevindim en çok da onun adına.Sevdiği adam, onun babası oldouğu çocuk ve kendisi..Gerçekten çok güzel bi şey.:img-in_lo
Bu arada o düğün sahnesi Ahmet ve Yaseminin düğünündendir gibime geldi, belki de onların üçü balayına ya da onun gibi bi tatile giderler o sırada dizi biter ve yeni bölümde sezon atlamış olur..
Bu idam sahneleri bu bölümde mi olacak, ben çok fena heyecan yaptım da, üzülüyorum da aynı zamanda:icon_sorr
Neyse şimdilik bu kadar, iyi akşamlarrbye
Özgür Kız editi : Ben konu Necdet yani aslında aşk olunca Güzide'de özgür kız olayının istem dışı olarak devre dışı olduğunu düşünüyorum :)
Zaten onun hayali Necdeti sürüm sürüm süründürmek falan da değil ki (Bu daha çok sizin hayaliniz oluyo :img-hyste) Çocuğu sevdiği adam ve mutlu mesut bi aile.O yüzden hiç sanmam öyle bişi olacağını..:img-yes:
Dark'çım,
Ben bundan böyle Necdet'in herhangibir şekilde Yaseminle ilgileneceğini sanmıyorum.İçinde kalma gibi bir durumuda söz konusu olmaz.Elinden geleni hatta fazlasını yaptı onu elde etmek için.Olmuyorsa olmuyor.Bunu Necdet bile anlamıştır.
Necdet-Güzide ile ilgili olarakta söylediklerine katılıyorum ama pek Necdet sever senaristler neden yine Necdeti kollamadı hiç anlayamdım.Benim bildiğim senaristler onların arasındaki aşkı iyice allayıp pullayıp sonra evlendirirdi.Zorla değil.Sen durumdan memnunsan, çok sevindim.Allah bozmasın da YAR'dan uzak dursun
Dark'çım,
Necdet güzideye Aşkı degil orta da Aşk yok ne kadar beraberlerse bile olsalar Necdetin onu sevdiğn, sanmıyorum öyle zaten güzide Necdete Aşık sadece eger şimdi Güzide hamile ise Necdet ile güzide evliliği olsa bile bu Aşk evliliği yada çok istiyerek yapılan bir evlilik olmayacak Bana göre Necdet tarfından onu Açısından diyorum zorunlu bir evlilik olacak Bebek onu elini kolunu bağlıyacak durma gelecek evlenmek zorunda kalacak evlilik olursa Aşk evliliği degil daha ziyade mecbur ve zorunlu bir evlilk olacak Aşk evliliği olmasa Necdet güzideyi nasıl mutlu edebilir? belki bu ilerde Aralarında probleme bile neden olabilir.. bu arada bu bebekten sonra Rüya'nın Necdete olan balılığı azalır gibime geliyor inşallah yani Necdet ve Rüya sahneleri izlemekten kurtuluruz belki:)
Özgür Kız editi : Ben konu Necdet yani aslında aşk olunca Güzide'de özgür kız olayının istem dışı olarak devre dışı olduğunu düşünüyorum
Zaten onun hayali Necdeti sürüm sürüm süründürmek falan da değil ki (Bu daha çok sizin hayaliniz oluyo ) Çocuğu sevdiği adam ve mutlu mesut bi aile.O yüzden hiç sanmam öyle bişi olacağını..
Tabii ama darkieciim:img-wink:Necdet sözkonusu olunca nedense bütün kadınlar, onları kendileri yapan karakteristiklerinden sıyrılıp, garip bir takdir ve hayranlık duygu durumuna (kısacası dumuruna) uğruyorlar...Salt aşkla açıklanacak bir şey de değil bu. O kadar bilmiş, o kadar tezcanlı ki kimseye kendisi olma, kendisi gibi yaşama ve davranma fırsatı tanımıyor.:icon_whis E, doğal olarak biz de azıcık eleştiriyoruz bu durumu kadınlık haysiyeti falan filan için!!! O kadar iyi(!) olma, o kadar fedakar(!) olma Necdet, iyiliğinde boğdun herkesi diyoruz...
Güzide başlarda çizildiği karakter itibarıyla, hamile olduğunu öğrenince, evliliğe Necotu zorluyor muyum acaba, triplerine girmeli kanımca. İçten içe Yasotu kıskanıyor çünkü (bkz; geçen bölüm bakışları)...Hatta şimdi Necot abartıp ama Rüyaaa!!! falan derse bu kız kaçar vallahi de billahi:img-wink:
Bir de mesajındaki ilk paragrafa bir edit yapmak isterim izninle; kendi çocuğunu en az Rüya kadar sever, demişsin, herhalde Rüyayı en az kendi çocuğu kadar sevebilir, demek istedin.:img-icecr
benim felsefeme göre
insan bir kere sever,aşık olur
onun için bence nejdet eğer yasemine gerçekten aşıksa güzideyi asla sevemez
eğer aşık değil sadece beğeni ve bir türlü elde edememenin verdiği bir tutkuysa
güzideyi sever ve mutlu olurlar
ama bana kalırsa nejdet tam anlamıyla sevemiyor güzideyi istemesine rağmen
evet bir arkadaş gibi vakit geçirmek hoşuna gidiyor
güzidenin tuttuğunu koparan biri olması ona hayran olmasını sağlıyor
tabi bu benim fikrim
belki ilerde hatta bakarsın bu bölümde mutlu sona erişirler
baksana juniorda geliyormuş:)
çalıkuşu78
02-01-08, 18:01
çalıkuşum çok güldüm yazıklarını okurken helal olsun senin kuzene:)
bu tip insanlar aslında çok var yani aslında belli bir inanışı yada davası olmayan ama sırf mevki sahibi olabilmek yada kızlerı etkileyebilmek için belli gruplara dahil olan erkekler.Bende üniversitede okurken zobu karakterinde bir sürü erkek görmüştüm hatta kimisiyle arkadaş olmuştum çoğu dışarıda aslan kesilen herkese korku salan tiplerdi ama özlerinde son derece yumuşak hatta kimisi aslında antipati duyulacak erkeklerdi bu tip insanlar galiba her dönemde olacak:img-yes:
arwençanımm o dönemlerde o kadar komik şeyler oluyormuş ki dinledikçe o dönemlerde de insanların o kadar olayın içinde mizahi yaşadıklarını görüyoruz.. bir tane de hopalı bir devrimci genç varmış çok iri kıyımmış o da..bir kıza aşık olmuş kız da solcu.. çatışmada vurulmuş bir devrimciye aşıkmış o da.. yani aşk üçgeni varmış olayda..aşık olduğu genç ayağından vurulmuş sağcılar tarafından aksak yürüyormuş haliyle artık..kız sevdiği çocukla ayrılmış çok üzgünmüş..birgün iri haydarla kız kantinde oturmuşlar dertleşiyorlarmış..kız unutamadığını ondan başkasıyla olamadığını söylemiş iri haydara..haydar da neresini çok seviyorsun onun bu kadar da ayrılmak seni yıkıyor demiş..kız da demiş ki inan onun en çok topal ayağını seviyorum o devrim için kanını döktü demiş..haydar ne demiş beğenirsin yarın kendimi bir sağcı öğrenci yurdunun önüne atacağım sloganlar atacağım beni de ayağımdan vursunlar demiş..:img-hyste tabi bunu yapamamış.. sonra tekrar görmüş kızı iri haydar noldu unutabildin mi demiş.. kız yok unutamıyorum..ben sana o hayırsızı unutturacağım sen korkma demiş haydar..nasıl diye sorunca da benim odtü de bir arkadaşım var adı enkaz nuri seni onunla tanıştıracağım bağrıma taş basıp demiş..enkaz nuri bu lakabı nasıl aldı sanıyorsun.. o devrim için daha çok kan akıttı tam sana göre bir ayağı topal bir gözü kör kolu da çolak demiş.. madem sen böyle birini istiyorsun işte sana enkaz nuri demiş..yakında seni tanıştıracağım istanbula çağırdım haftasonu tanıştırcam sizi demiş.. bakın necdetten çok daha fedakarlar var iri haydar gibi..:img-icecr
Fragman yok tabi..Neyse..
Şaşırdığım birşey yok..Bence Güzidenin hamile olma olasılığı %50..Kanser gibi kötü bir hastalık ta olabilir..Eğer tarihin tozlu sayfalarından eski defterleri açmaya niyetleri varsa o ayrı.. En son Yaseminde gördük ama ''O BİR VEFASIZ ÇIKTI!''
Yasemin’le Ahmet, Ayla için erteledikleri nikahlarını tekrar gündeme getirirler. Nasılsa Ayla da iyileşmiş, hastaneden çıkmıştır. Yasemin, sadece ailenin katıldığı sade bir törenle evlenmek istediğini söyler. Nikah günlerini alırlar, evlilik tarihleri çok yakındır.:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Böyle birşey olacak ve benim ömrüm yetecek.. İmkansız..
İnanmıyorum artık..Heralde nikah günü yeni aksilikler çıkacaktır yoksa evlenmeleri mümkün değil..En azından benim açımdan..Bir şeyi 4. kere zorluyorlar bakalım ne olacak..
benim felsefeme göre
insan bir kere sever,aşık olur
onun için bence nejdet eğer yasemine gerçekten aşıksa güzideyi asla sevemez
eğer aşık değil sadece beğeni ve bir türlü elde edememenin verdiği bir tutkuysa
güzideyi sever ve mutlu olurlar
ama bana kalırsa nejdet tam anlamıyla sevemiyor güzideyi istemesine rağmen
evet bir arkadaş gibi vakit geçirmek hoşuna gidiyor
güzidenin tuttuğunu koparan biri olması ona hayran olmasını sağlıyor
tabi bu benim fikrim
belki ilerde hatta bakarsın bu bölümde mutlu sona erişirler
baksana juniorda geliyormuş
Baştan söyleyeyim önemli değil ama Nejdet değil NeCdet diye yazılır..
Evet bencede Necdet asla Güzideye aşık olamayacak..Hep derim Necdet Güzideyi Kullanıyor..Daha önce de yapmıştı..Yasemini elde etmek için Rüya'yı kullanmıştı..Bu yüzden Güzide-Rüya iyi anlaşırlar zaten..
Bir bölüm ''Arka Sokaklar'' dizisinde de vardı..Anne-kız birlikte Babayı öldürüp cesedi denize atıyorlardı..:icon_sorr
Zobu mu? Korktum valla..:img-hyste
yaw deniz için tam bir yıkım olacak bu
mehmet asrın hatasını yaptı bence
belki deniz affeder ama yine kalbinin bir köşesinde hep kalacak
snemm, o kadar da değil canım. Asrın hatası değil kanımca. O, asıl ne yaptıysa kendine yaptı. Turgay Aydın da bir oyuncu olarak o özyıkımı çok iyi yansıttı. O çaresizliği, o çelişkiyi, sonrasında vicdan hesaplaşmasını...Kendi kendine en büyük cezayı zaten veriyor Mehmet.
Deniz başta bir güven sarsılması yaşayabilir...Babama bile güvenemeyecek miyim??? diyebilir. Ama onlarınki bence iyi bir baba-oğul ilişkisi oldu hep. Son tartışmalarına ve fikir ayrılıklarına kadar öyleydi...
çalıkuşuçan; ne hikayeler varmış sende de. Arada sırada anlat da içimiz açılsın;):)
snemm, o kadar da değil canım. Asrın hatası değil kanımca. O, asıl ne yaptıysa kendine yaptı. Turgay Aydın da bir oyuncu olarak o özyıkımı çok iyi yansıttı. O çaresizliği, o çelişkiyi, sonrasında vicdan hesaplaşmasını...Kendi kendine en büyük cezayı zaten veriyor Mehmet.
Deniz başta bir güven sarsılması yaşayabilir...Babama bile güvenemeyecek miyim??? diyebilir. Ama onlarınki bence iyi bir baba-oğul ilişkisi oldu hep. Son tartışmalarına ve fikir ayrılıklarına kadar öyleydi...
çalıkuşuçan; ne hikayeler varmış sende de. Arada sırada anlat da içimiz açılsın;):)
evet belki biraz abartılı ama ben mehmetin yaptığını hala hata olduğuna inanıyorum ama mehmetin iyi niyetinden asla şüphe etmem ben
oğlunun istemediğini bile bile bunu yapması yanlış
sonuçta artık deniz babasından bağımsız bir birey ve yaptıklarından kendi sorumlu buna saygı duymalıydı bence
bir baba olarak oğlunun canından endişe duymasını anlıyabiliyorum ama bunun yolu gizlice ihbar etmek olmamalıydı
o devirde polislere güvenilmeyeceğini onun çok iyi bilmesi gerekirdi
belkide bunu bir mantık hatası olarak düşünmeliyim
gülmisalcim valla dediğin gibi ha nejdet ha necdet ama ikiside kullanıyor sanırım
çünkü benim arkadaşımın nejdetti
doğrusu necdetse uyardığın için sağol
ama ne demek istediimi anladıktan sonra ha nejdet ha necdet maksat muhabbet:img-wink:
evet belki biraz abartılı ama ben mehmetin yaptığını hala hata olduğuna inanıyorum ama mehmetin iyi niyetinden asla şüphe etmem ben
oğlunun istemediğini bile bile bunu yapması yanlış
sonuçta artık deniz babasından bağımsız bir birey ve yaptıklarından kendi sorumlu buna saygı duymalıydı bence
bir baba olarak oğlunun canından endişe duymasını anlıyabiliyorum ama bunun yolu gizlice ihbar etmek olmamalıydı
o devirde polislere güvenilmeyeceğini onun çok iyi bilmesi gerekirdi
belkide bunu bir mantık hatası olarak düşünmeliyim
Bu konuda sana katılıyorum. Ben de aynen böyle düşünüyorum. Ne olursa olsun ihbar olmamalıydı yapacağı. Ama yaptı işte...Bu dizide kimlere nedamet edildi hatırlatırım. Nedameti hak etmek için bir vicdan muhasebesi bile yapmayan, bırak özrü, zeytinyağı gibi üste çıkanlara nedamet getirildi.
Burada Mehmet de en az Deniz kadar acı duyuyor, sıkıntı içinde bu kaçıştan dolayı. Ona söyleyen de o olacak. Ben ona kendim söyleyeceğim, demişti. Onun kendisinden nefre etmesine bile razı- ki, bu olmaz bence.
İnsan hayatta en nihayetinde bir...anne babasını, kardeşini, çocuğunu ve bir de sevdiğini affedebiliyor gerçekten. Deniz affedecektir onu. İnşallah:img-yes:
Bu konuda sana katılıyorum. Ben de aynen böyle düşünüyorum. Ne olursa olsun ihbar olmamalıydı yapacağı. Ama yaptı işte...Bu dizide kimlere nedamet edildi hatırlatırım. Nedameti hak etmek için bir vicdan muhasebesi bile yapmayan, bırak özrü, zeytinyağı gibi üste çıkanlara nedamet getirildi.
Burada Mehmet de en az Deniz kadar acı duyuyor, sıkıntı içinde bu kaçıştan dolayı. Ona söyleyen de o olacak. Ben ona kendim söyleyeceğim, demişti. Onun kendisinden nefre etmesine bile razı- ki, bu olmaz bence.
İnsan hayatta en nihayetinde bir...anne babasını, kardeşini, çocuğunu ve bir de sevdiğini affedebiliyor gerçekten. Deniz affedecektir onu. İnşallah:img-yes:
umarım affeder
onlar gibi ideal bir baba oğulun arasına karakedi girmesin
ama ben takmış dürümdayım şu yaşar olayına
yaptığı yanına kalacak sanırım :icon_sorr
çalıkuşu78
02-01-08, 18:25
kızlarçannlar ben kaçıyorum.. bol bol yorum yapın da gelince zevkle okuyayım..beni dizi çok gerdi açılmaya ihtiyacım var..sizi okurken ben de huzur buluyorum.. iyi akşamlar çannlarımm..bye
arwençanımm o dönemlerde o kadar komik şeyler oluyormuş ki dinledikçe o dönemlerde de insanların o kadar olayın içinde mizahi yaşadıklarını görüyoruz.. bir tane de hopalı bir devrimci genç varmış çok iri kıyımmış o da..bir kıza aşık olmuş kız da solcu.. çatışmada vurulmuş bir devrimciye aşıkmış o da.. yani aşk üçgeni varmış olayda..aşık olduğu genç ayağından vurulmuş sağcılar tarafından aksak yürüyormuş haliyle artık..kız sevdiği çocukla ayrılmış çok üzgünmüş..birgün iri haydarla kız kantinde oturmuşlar dertleşiyorlarmış..kız unutamadığını ondan başkasıyla olamadığını söylemiş iri haydara..haydar da neresini çok seviyorsun onun bu kadar da ayrılmak seni yıkıyor demiş..kız da demiş ki inan onun en çok topal ayağını seviyorum o devrim için kanını döktü demiş..haydar ne demiş beğenirsin yarın kendimi bir sağcı öğrenci yurdunun önüne atacağım sloganlar atacağım beni de ayağımdan vursunlar demiş..:img-hyste tabi bunu yapamamış.. sonra tekrar görmüş kızı iri haydar noldu unutabildin mi demiş.. kız yok unutamıyorum..ben sana o hayırsızı unutturacağım sen korkma demiş haydar..nasıl diye sorunca da benim odtü de bir arkadaşım var adı enkaz nuri seni onunla tanıştıracağım bağrıma taş basıp demiş..enkaz nuri bu lakabı nasıl aldı sanıyorsun.. o devrim için daha çok kan akıttı tam sana göre bir ayağı topal bir gözü kör kolu da çolak demiş.. madem sen böyle birini istiyorsun işte sana enkaz nuri demiş..yakında seni tanıştıracağım istanbula çağırdım haftasonu tanıştırcam sizi demiş.. bakın necdetten çok daha fedakarlar var iri haydar gibi..:img-icecr
çalıkuşum buda fedakarlığın dik alası olmuş okurken gülmekten öldüm:img-hyste
iri haydarda bence uçmuş canım kafası bu alemden ayrılalı epey olmuş yoksa kızın ne demek istediğini anlar enkaz nuriyi ona ayarlamaya kalkmazdı yalnız o dönemim lakaplarıda süpermiş;
zobu,iri haydar,enkaz nuri :) bak şimdi benimde aklıma üniversiteden bir arkadaşım geldi oda okulun yaşar gibi olan sağcılarındandı küçükken geçirdiği bir kaza sonrası hücreleri yenilenmişti ve bu sebeple normal yaşından çok daha küçük görünüyordu bu yüzden lakabıda "TAZE " idi çocuğa durmadan taze dediğimiz için neredeyse gerçek adını unutmuştuk hatta o kadar ilginç bir çocuktuki fareyi sersemletir başına ip bağlar ipin diğer ucunuda sokak kapısına bağlar birde üstüne kapıya "DİKKAT FARE VAR" diye yazı yazardı hatta bazen o iple birlikte fareyi gezmeye götürürdü kulakları çınlasın:img-hyste
hatırla sevgilide ise olaylar ve gençler çok daha keskin o dönemin şartları onu gerektiriyordu insan ister istemez bir yöne çekiliyordu bakalım darbe sonrası yaşarın durumu ne olacak onu hala seven biri olarak daha fazla yanlış yapmamasını diliyorum:img-yes:
umarım affeder
onlar gibi ideal bir baba oğulun arasına karakedi girmesin
ama ben takmış dürümdayım şu yaşar olayına
yaptığı yanına kalacak sanırım :icon_sorr
Düşünirim, düşünirim....yaptığı sinsilik yanına kalmamalı Yaşarın diyorum. Ama, nasıl olacak bu, bak onu bilemiyorum. Defne cin gibi maşallah, ama zamanlamayı tutturamadı, tenhada kıstıracaktı Yaşarı, olmadı. Onun yerine neye niyet neye kısmet şeklinde Mehmet attı kendini ortaya. Offff...
Şimdıııı, bu Yaşarla Işık, başlarda tahmin ettiğimiz gibi bir kültür çatışmasına girişirlerse- ki, Yaşarın akrabalarının yanında kalmak bu süreci hızlandırabilir:img-wink:- belki bir sinir anında Yaşar itiraf eder. Ancak bu geliyor aklıma. Çünkü Işıktan ümit yok.:img-pilot
Düşünirim, düşünirim....yaptığı sinsilik yanına kalmamalı Yaşarın diyorum. Ama, nasıl olacak bu, bak onu bilemiyorum. Defne cin gibi maşallah, ama zamanlamayı tutturamadı, tenhada kıstıracaktı Yaşarı, olmadı. Onun yerine neye niyet neye kısmet şeklinde Mehmet attı kendini ortaya. Offff...
Şimdıııı, bu Yaşarla Işık, başlarda tahmin ettiğimiz gibi bir kültür çatışmasına girişirlerse- ki, Yaşarın akrabalarının yanında kalmak bu süreci hızlandırabilir:img-wink:- belki bir sinir anında Yaşar itiraf eder. Ancak bu geliyor aklıma. Çünkü Işıktan ümit yok.:img-pilot
evet yaw
aslında ben mehmete daha çok bundan kızdım sanırım
bir çenesini tutamadı ki defne yüklensin yaşara:)
yada yaşarla arkadaşlarını konuşurken felan yakalayabilir mi ışık
ama yok ben ışıkta o kapasiteyi göremedim
evet bu kültür çatışması iyi fikir gibi geldi banada:good:
Bir de mesajındaki ilk paragrafa bir edit yapmak isterim izninle; kendi çocuğunu en az Rüya kadar sever, demişsin, herhalde Rüyayı en az kendi çocuğu kadar sevebilir, demek istedin.:img-icecr
Evett, tam olarak bunu söylemek istemiştim ben de :)Sağol Shevekçan:img wink:
Bu Necdet-Güzide konusunda demek istediğimi bir kez daha yazmak istiyorum, çünki baya bi bana Necdet ve Güzinin gerçek iki aşık olmadıklarını açıklamışsınız,yine de sağolun ama ben zaten "vayy be böyle iki aşık daha görmedim" demiyorum ki, sadece artık onlar da çoluklu çocuklu bi aile olsalar tam süper olur, ben birlikte mutlu olacaklarına inanıyorum diyorum..Bakalım mutlu mu olacaklar, ne olacaklar görelim..Ben iyi bi çift olacaklarını düşünüyorum çünki zaten onlar yıllardır bir hayatı paylaşıyorlar...Bu arada Güzide evlilik teklifini ilk duyduğunda bence de Necdete sırf çocuk için evlenmeyeceğini falan söyleyip itiraz edecektir ama ben Necdetin onu ikna edeceğine ve Güzidenin Necdetle evlenirken içinin rahat olacağına inanıyorum.
Neyse, zaten açıkçası Necdet-Güzide diye büyükk bi aşk falan yok, onlarınki başka bişi..Bu dizinin esas oğlanı ve esas kızı ve onların efsanevi aşk öykülerini de gördükten ve Necdetin efsane platonik aşkının da sonunu gördükten sonra zaten bu dizide aşka inanmıyorum, onun yerine Necdet ve Güzide gibi iyi vakit geçiren iki insanın evliliği daha hoşuma gidiyo.Bu dizi bende pek çok istisnai fikirler yarattı zaten :)
Kendinize iyi bakın, iyi yorumlamalarbye
Bu arada Güzide evlilik teklifini ilk duyduğunda bence de Necdete sırf çocuk için evlenmeyeceğini falan söyleyip itiraz edecektir ama ben Necdetin onu ikna edeceğine ve Güzidenin Necdetle evlenirken içinin rahat olacağına inanıyorum.
Ben de...canım. Benim de temennim bu. Ama biraz da artı bir şeyler bekliyorum açıkçası. Çünkü, Ahmet unutsa ya da affetse bile, ben unutamıyorum maalesef. Sırf sevdiği kadın yanında olsun da ne olursa olsun mantığıyla hareket edip, güya yakın(!) arkadaşına bir çocuğu olacağını söylemeyişini, tek çıkar yol olarak o formalitede ısrar edişini, nikah günü Ahmetin orada olduğunu söylemeyişini, pastaneye dayanan Ahmete; anlasana artık o benim ! karım oldu!!! diyişini, hamile Yasemini midesine yumruk yemiş gibi duran Ahmetten kaçırışını, dört yıl sonra o tren istasyonunda Rüyayı Ahmetin kucağından kapıp alışını...gerçeği yumurtladıktan sonra Yasemine yataklık edip, Ahmete diklenmelerini...unutamıyorum. O formaliteye Yasotu ikna etmek için; biri olursa hemen söyleyeceğim, ayrılacağız diyişini. Sonra iki yıl boyunca Yaseminden boşanmayı reddedip, Güzideyi idare edişini...unutamıyorum maalesef.
O yüzden onun da biraz kaybetme duygusunu yaşamasını, tatmasını, ben isterim...İsterim de olmazsa da bir şey demem. Artık kendi hayatının, hikayesinin kahramanı olması benim de hoşuma gider...
Aşk konusunda o tür fikirlere kapılmana ise...üzüldüm canım. Umarım seni seven ama senin de onu en az onun kadar sevdiğin bir adamla tanışma ve birlikte olma şansın olur.:img-in_lo
bende necdetin yaptıkalrını unutama yaw
hele o yasemin benim karım deyişi kulaklarımda hala
şimdi necdet isterse bir melek olsun ki senaristlerin hedefi bu ben bunları unutmak(shevekin yazdıklarını)
Tabii ama darkieciim:img-wink:Necdet sözkonusu olunca nedense bütün kadınlar, onları kendileri yapan karakteristiklerinden sıyrılıp, garip bir takdir ve hayranlık duygu durumuna (kısacası dumuruna) uğruyorlar...Salt aşkla açıklanacak bir şey de değil bu. O kadar bilmiş, o kadar tezcanlı ki kimseye kendisi olma, kendisi gibi yaşama ve davranma fırsatı tanımıyor.:icon_whis E, doğal olarak biz de azıcık eleştiriyoruz bu durumu kadınlık haysiyeti falan filan için!!! O kadar iyi(!) olma, o kadar fedakar(!) olma Necdet, iyiliğinde boğdun herkesi diyoruz...
Güzide başlarda çizildiği karakter itibarıyla, hamile olduğunu öğrenince, evliliğe Necotu zorluyor muyum acaba, triplerine girmeli kanımca. İçten içe Yasotu kıskanıyor çünkü (bkz; geçen bölüm bakışları)...Hatta şimdi Necot abartıp ama Rüyaaa!!! falan derse bu kız kaçar vallahi de billahi:img-wink:
Evet shevekcan bencede...Güzide yapısı gereği ve eski bölümlerdede söylediklerinden bildiğimiz kadarıyla,Necdet'in kendini hiç bir şekilde zorunlu hissetmesini istemiyor.Necdet'in kendisini hiç bir etki altında kalmadan,en az yasemin'i sevdiği kadar sevmesini istiyor. Eğer bunun olmadığını fark ederse çekip gidebilir.(onun için ilk olmayacak) Gitmesi durumunda Necot'un halini düşünmek bile istemiyOrum.(:icon_sorr) Daha doğrusu onun o hallerini görmek istiyorum(eğer bir cocuğu olursa ondan ayrı kalmanın nasıl bir dugu olduğunu...) :P
Darkçım,
Bu dizinin esas oğlanı ve esas kızı ve onların efsanevi aşk öykülerini de gördükten ve Necdetin efsane platonik aşkının da sonunu gördükten sonra zaten bu dizide aşka inanmıyorum, onun yerine Necdet ve Güzide gibi iyi vakit geçiren iki insanın evliliği daha hoşuma gidiyo.Bu dizi bende pek çok istisnai fikirler yarattı zaten :)
demişsin.Herzamki gibi de çok güzel demişsin.Dizler tarihinin en güzel aşklarıyla başlayan bu dizi zaman içinde öyle bir hale geldiki,onlara aşk demek, aşık demek imkansız hale geldi.Ama yinede sen iyi vakit geçiren iki insanın evliliğinin gerçek hayatta fazla bir karşılığı olduğunu düşünme.Güzel olduğu kadar zordur da evlilik.Kısıtlanan özgürlükler, yüklenen sorumluluklar, altan almalar, kendinden vermeler okadar çoktur ki , derin bir sevgi olmazssa, yürütmek çok zordur.Hele de çocuk yetiştirmek.
Özeti gördüm ve evliliğe çok sevindim Ahmet le Yasonun:happy0064
Güzide de bi halsizlik varmış bence hamile:icon_whis
Deniz öğrendi babasının ihbarını eminim çok kızacak üzülecek şaşıracak:icon_sorr
bye
bende necdetin yaptıkalrını unutama yaw
hele o yasemin benim karım deyişi kulaklarımda hala
şimdi necdet isterse bir melek olsun ki senaristlerin hedefi bu ben bunları unutmak(shevekin yazdıklarını)
Vay demek bizim keratanın (sümsük de denebilir..) yaptıklarından söz ediyoruz..Hızır Acil bir şekilde yetişeyim..Bknz: Karakter özelliğim..Necdete laf atmadan duramıyorum..:)
1=Ahmete ''Yasemin artık benim karım'' deyişi
Ahmet: Bana söyleyecek lafın yok mu Necdet? Tabii ne söyleyebilirsin ki? O vakit ben sorayım bu izdivaç nasıl oldu nasıl? Ne zaman karar verdiniz? Bunlar ne zaman oldu?
Necdet: Ahmet sana hesap vermek mecburiyetinde değilim.
Ahmet: Hayatımın aşkını elinden aldın ve bana söyleyecek bir lafın bile yok öyle mi? Onu nasıl ikna ettin?
Necdet: Ahmet, Yasemin bana kesin olarak ayrıldığınızı söyledi. Bu mevzunun tamamen kapandığını söyledi.
Ahmet: Sen de hemen ona evlenme mi teklif ettin? Neden? Ne oldu da birden evlenmek aklınıza geldi?
Necdet: Bu bizim Yaseminle aramızdaki bir mesele.. Konuşulacak bir şey yok. Bence sen de kapat artık.
Ahmet: Bu mevzu kapanmaz Necdet. Göreceksin. Hayat sana bunu gösterecek. Buradan uzaklaşmamı fırsat bildin, Yasemin'in içinde bulunduğu ruh halini kullandın. Necdet, bu izdivacı beni unutmak için yaptı anlamıyor musun? Başka türlü kopmamız mümkün değildi.. Onun hayatı boyunca tek aşkı benim. Ne yaşarsak yaşayalım bu hiç değişmeyecek!! Bu saçma evliliği hiç ciddiye almıyorum.
Necdet: Ahmet bunu kabul etmenin zor olduğunu biliyorum ama anlasan iyi olur.
Ahmet: Yasemin şimdi senin karın mı oldu? Öyle mi zannediyorsun. Nikah defterine atılan saçma bir imza bizi ayıramaz.
Necdet: Ahmet, bu fikre biran önce alışsan iyi olur. Hayal dünyasında yaşamaktan biran önce kurtul. Evet. Yasemin, artık benim karım oldu.. Benim karım oldu. Anla bunu
Sana bi dalarım..Görürsün karını..(argo mu oldu?)
Ahmet: Oydu değil mi? Bir türlü ilan-ı aşk edemediğin kız Yasemin di değil mi? Bunu nasıl da anlayamadım nasıl da anlayamadım nasıl, nasıl..
Necdet: Ahmet sana bunu açıklamak zorunda değilim
2=Yasemine ''Kendimi aşıkların arasına girmiş gibi hissediyorum..'' duygu sömürüsü..
3=Ahmete ''Körsün sen!Bakıyorsun ama anlamıyorsun..'' (Şeytan diyor Al Gebert..!!)
4= Bölüm 34 Ahmet'e (Konuşmanın tamamını ekliyorum..Necdet haklı gibi ama sahneyi görenler bilir..Vay Ahmetim be nasıl sıkıştırmış..Ohhh..)
34. Bölüm Ahmet-Necdet konuşması
Necdet: Şu düştüğümüz duruma bak. Yakışıyor mu bize?
Necdet: Bunu kendi aramızda konuşarak halledemez miydik?
Ahmet: Sana teklif ettiğim yolu kabul etseydin belki hallederdik.
Necdet: Herşeyin senin istediğin kadar hızlı olması mümkün mü? Biraz bekleyemez misin?
oooldu beklerim demesini bekliyordu heralde..Multi Salak işte!
Ahmet: Şu anda bunları konuşmak için artık çok geç Necdet. Bana hatta kızıma haksızlık yapıldığına inanıyorum ve bu konuda mücadala edeceğim.
Necdet: Onu annesinden ayıramazsın Ahmet. Bu resmen hainlik olur.
Ahmet: Yasemin’den benim duygularımı anlamasını beklemiyorum. Eğer anlasaydı zaten bu noktaya gelmezdik.
Necdet: Onu cezalandırmak için kızını kullandığının farkında mısın?
Ahmet: Dava açılır diye korkuyor musun yoksa?
Necdet: Korkmuyorum. Çünkü iddia ettiğin şeyi ispat etmen mümkün değil.
Ahmet: Görürüz... Biraz sabret bakalım... Bu çocuğun babası benim Necdet. Kızım artık benim yanımda büyüyecek. Asla bu işin arkasını bırakmayacağım.
Ahmet: Madem arkasını getirmeyecektin, neden gerçeği söyledin bana? Neden ha?
Necdet: Bu kadar sorumsuz davranacağını akıl edemedim çünkü.
Ahmet: Sorumluluk neymiş asıl bundan sonra göreceksin.
5=Onuncu Bölüm..Yasemin'e (yine diyaloğun tamamı..Ay ben bügün gülmekten öleceğim heralde..)
NECDET: Yasemin Ahmetle görüştüğünü biliyorum.
Bilme diyen var sanki..
YASEMİN: Öyle mi?
NECDET: Öyleee...
YASEMİN: Biz o mevzu açıklığa kavuşunca tekrar..
NECDET: Affedersin, affedersin o mevzu açıklığa kavuştu mu?
Çok uğraşma Necdetçim zeka seviyesiyle ilgili bir durum..
YASEMİN: Sana anlattım ya
NECDET: Bana sadece birinin Ahmet lehine şahitlik ettiğini söyledin.Güya Ahmet o gördüğümüz kadınla başka birisi arasında bir çeşit kuryelik yapıyormuş. O da güya
YASEMİN: Öyle gibi
NECDET: Öyle gibi... Öyle gibi de bu hiç ikna edici birşey değil ki yasemin. Sen her söylenene böyle nasıl inanabiliyorsun
YASEMİN: Bu öyle her söylenene inanmak değil ki Necdet
Lütfen yasemin
YASEMİN:Bilmediğin şeyler var
Lütfen Yasemin
YASEMİN:Bazı şeyler var bu yüzden de vaziyeti anlamaman..
NECDET: BEN HER ŞEYİ GAYET İYİ ANLIYORUM!!! SEN BU MEVZUDA HİSLERİNE YENİK DÜŞTÜN O KADAR!!!
Benim asıl anlamadığım şey ne biliyor musun. Bütün bu olanlardan sonra bütün bu olanlardan sonra ahmetle hala nasıl görüşüyorsun asıl ben bunu anlamıyorum. ASIL BEN BUNU ANLAMIYORUM.
YASEMİN:Ben bugün seninle konuşmakla hata yaptım galiba baksana herşeyi yanlış anlıyorsun.
NECDET: Ahmeti affettiğine inanamıyorum Yasemin beni çok büyük hayal kırıklığına uğrattın. Gözün o kadar kapanmış ki. O kadar kapanmış ki onu mazur gösterecek her türlü bahaneye inanacak hale gelmişsin.
YASEMİN: Hiç de değil
NECDET:[/B] Saçma sapan bir bahane ile karşına çıkıyor ve bu mantıklı bir şey mi diye sormuyorsun bile kendine Yasemin. Asıl bir de beni asıl bir de ne kızdırdı biliyor musun? Bana bu kadar kolay yalan söyleyebilmen. Çocuk kandırıyor gibi hem de[/B]
YASEMİN: Mecbur kaldım diyorum Necdet. Ben mecbur kaldım. Bilmediğin şeyler var
NECDET:[/B] Yasemin lütfen bana aynı şeyleri söyleyip durma. Komik oluyorsun.[/B]
Söyleyene bak çay demle..
YASEMİN: Bunu sen mi söylüyorsun? kulaklarıma inanamıyorum ben pasta hanede çalışmaya devam edemem. Hakkımda böyle düşünüyorsan olmaz.
6=13. Bölüm Lale'ye
LALE: Sen bana şu işin aslını esasını anlatsana abi. Bu sürpriz evlilik kararını neden verdiniz abi? Bana Yasemin'e aşık olduğunu söyleme sakın. Çünkü o Ahmet..
NECDET: Lalecim istersen buna aşk evliliği demek yerine birbirini seven iki insanın evliliği diyelim ve seni de mutlu etmiş olalım. Tamam mı? Lalecim ben Yasemin' i yıllardır tanıyorum. Ailesini tanıyorum. Onlar benim ailemi tanıyorlar ve seviyorlar. Ayrıca kardeşimin en yakın arkadaşı daha ne olsun.
LALE:Nerdeyse görücü usulü bir izdivaç diyeceksin.
NECDET:Lale kendini bu fikre biran önce alıştırsan iyi olur. Çünkü bizim kararımız kesin.
Kararı kesinmiş..Hatırlat ta güleyim..
LALE: Onun en yakın arkadaşı olmasam.Olan bitene şahit olmuş olmasam belki bu izdivaca inanabilirdim. Benim için mühim olan senin mutluluğundur abi, ama bu mevzuda tereddütlerim var.
7=Ahmet'e
NECDET: Ahmet, çok zor günler geçirdi. Lüzumundan fazla acı çekti. Ve bunların çoğundan senin haberin bile yok. Artık huzurlu bir hayatı hak ediyor. Ama sen böyle etrafında dolaştığın sürece..
AHMET: Bu huzurlu hayatı sen mi vereceksin ona?
NECDET: Evet ben vereceğim.
İtina ile ağız burun dağıtılır..
AHMET: Şu konuştuklarımıza bak inanılır gibi değil. Yaseminden bahsediyoruz. Sanki sanki benim için bir yabancıdan bahseder gibi. Yabancı olan sendin. Peki ne vakit ona bu kadar yakın oldun da sahiplenerek onunla konuşur hale geldin?
NECDET:Kocası olmak yeterince yakın olmak değil midir sence?
AHMET: Sen onun kocası filan olamazsın. Onunla yaşadıklarımızdan sonra hiç kimse olamaz. Bu öyle sıradan bir aşk hikayesi değil. Ben onun...
8= Ahmet'e
Necdet: Buyrun.. Ahmet!
Ahmet: Seninle konuşmak istiyorum Necdet, fazla vaktini almayacağım.
Necdet: Tabii, buyur. Evet seni dinliyorum.
Ahmet: Önce sana teşekkür etmek istiyorum. Ne de olsa gerçeği senden öğrendim. Kızımı nüfusuma almayı ve onunla zaman geçirmeye kararlıyım Necdet! Bu benim hakkım..
Necdet: Evet hakkın ama..
Ahmet: Bunun için yardımını istiyorum.
Necdet: Nasıl bir yardımmış bu?
Ahmet: Dava açıp Rüya'yı reddetmelisin ancak o zaman kızımı nüfusuma alabilmek için dava açmaya hak kazanıyorum Necdet. Artık Rüya gerçek babasına kavuşmalı!
Necdet: Gerçek babası senmisin yani?
Ahmet: Ne saçmalıyorsun sen?
Necdet: Ahmet eğer bir babaysan önce kızını düşünmen gerekmezmi?
Ahmet: Onu düşünüyorum zaten!
Necdet: Ben karşımda sadece kendisini düşünen birini görüyorum ama.. Onun ruh sağlığının nasıl etkileneceği konusunda en ufak bir endişen bile yok!
Ahmet: Evet etkilenecek ama başka çare yok. Onu açıklamanın doğru zamanı çoktan geçti, geç kalındı. Bunu sizin düşünmeniz gerekiyordu.
Necdet: Ahmet, artık olan oldu ama bize kızmakta haklısın fakat unutma ki aramızdaki en gühansız insan Rüya! Biraz daha büyümesini beklememiz gerekmez mi sencede?
Ahmet: Ondan ayrı geçireceğim birkaç yıl daha mı istiyorsun benden?
Necdet: Hayat hepimize haksızlık etti Ahmet. İnsan her istediğine sahip olamıyor sende olamazsın..
Ahmet: Neye sahibim ben neye? Sevdiğim kadına mı kızıma mı? Neye? İkisine de sen sahipsin.. Şimdilik!
Yoruldum..Devam edeceğim..Takdir için profil sayfama lütfen..:img-blush
gülmisal ellerine emeğine sağlık
çok güzel göstermişsin bütün iki yüzlülüklerini necdetin:img-wink:
bunlar asla yenilip yutulacak şeyler değil kanımca
Dark_Sign'den alıntı:
Bence Necdet-Güzide ve Junior çok şeker bi aile olacaklar.Ve sonuçta hayat akıp gidiyor, Necdet de kendi ailesi de bi şekilde mutluu mesut yaşayıp gidecekler...Sonuçta beraber bi çocuk büyütecekler aralarında zaten derin bişiler var, bu aşktan ziyade paylaşım diyelim, iyi anları kötü anları, hayatı.Bu ve şimdi de junior onları birbirinden ayrılamaz hale getirecektir ki zaten de ayrılmasınlar, ben seviyorum onları
Yani kısacası, Güzide hamile kaldı ve evlenmek zorundalar, aslında hiç evlenmeyeceklerdi diye düşünmüyorum.Bu belki süreci kısaltır..Zaten bu dizide nikah işlemleri asırlar sürüyo, böyle bir hızlandırıcı etki iyi oldu Baksanıza yoksa, Ahmet ve Yasemin gibi evlilği gündeme getirip, kamu oyu yoklaması falan yapmak zorunda kalabilirlerdi.Allahtan ki senarist ablalar Necdetçiimi pek sever de onlar evlensin diye neler yaparlar neler..
Ayrıca annelik Güziye çokk yakışacak bence yaa, valla sevindim en çok da onun adına.Sevdiği adam, onun babası oldouğu çocuk ve kendisi..Gerçekten çok güzel bi şey.
Güzideyi bende çok seviyorum.:img-yes:Kendine güvenen,gözü kara eyvalalhı olmayan biri.Bu yüzden de olumsuz gelişebilecek bir durumda daha önce de yaptığı gibi çekip gidebileceğini düşünüyorum. Ama bu durum güzide açısında olumsuz gelişebilecek bir durum için geçerli. Böyle olmayabilirde.Aşk onu da yumuşak başlı yaaptı.Ayrıca ben de Necdet'in onu sevdiğini düşünüyorum ama bu sevgi yoğunluğu Güzide'yi ikna etmeyebilir.:img-cool2
Güzide'ye hakkaten mutlu olmak yakışacak. onun mutlu olmasını ben de çok istiyorum (necdet'e ramen)
gülmisal:good: (devamı profilinde)
ahmet'le yasemini neyi beklediğini anlamıyorum,sanki bi imzayla bitiremezlermiydi işi.. neyse evlensinlerde rahatlayalım.. senaristler son kazıktan sonra bi kazık daha atmazlar herhalde..
necdetle güzide gelişmesine sevindim.. bi aile olsunlar artık.. ama tabi senaristler yine necdet-rüya ilişkisini yansıtmazlarsa olmaz.. şimdi rüya onları kıskanır,yeni bebek falan varya.. yine onların baba-kız(!) görüntülerini sokarlar gözümüze..
deniz umarım kızmak yerine babasının ne hale geldiğini anlar...
ya koskoca muhtıraya ait tek bi satır yok özette:icon_whis
Gülmisal ayrıntılı bir arşiv çalışması yapmışsın, ellerine sağlık;):good:
Geleceğe bakalım, bundan sonrasına...bence biraz da:img-wink:
Umarım Necdet ve Güzide birlikte ve mutlu olurlar. Biz bunu, bu forumda yazdan beri istiyoruz ve talep ediyoruz zaten. Ama şimdi aklıma şu geldi. Necdet henüz Güzideye duyduğu hislerin aşk olup olmadığı konusunda emin değil ya. Eğer Güzide hamile değil de, hastaysa...onu kaybetme korkusu aklını başına getirebilir. Yasemine duyduğu çocukluk sevdasının artık onun için takıntıya dönüştüğünü, Güzideye duyduğunun ise sevgi ve aşk olduğunu (gerçek) anlayabilir. Çünkü aşk ve sevgi bir duygu ve ten uyumunun yanısıra paylaşımdır. Konuşabilmektir, aynı şeylerden birlikte zevk almaktır. (Bkz; ikisi de pasta yapmayı seviyor, midelerine ve müziğe düşkünler;):img-cool2
Düşündüm de bu da olabilir.:img-yes:
Evli evine köylü köyüne...Ayladan kurtulan Yasemin&Ahmet, bu şekilde Necdetten de kurtulabilir hani. Yahu bunlar da ne bahtsızmış bir bakıma...Birbirlerini sevdiler...aşkı birbirlerinde buldular ama koşullar ve onlara aşık olan bir diğer ikili nasıl da (ister yahut istemez) müdahil oldu kaderlerine:img-yes:
Neyse, sanırım bu azap bitecek...Taşlar yerine oturacak, biz de içimiz rahat devam edeceğiz ülkenin yakın geleceğine yolculuğumuza...kör-topal, ama devam edeceğiz, hiç olmamasından iyidir yine de:img-wink:
selam shevekçanım:img-in_lo artıı mirayçanım..:img-wink:
ahmetle yasemin için ne hayaller kurmuştuk hatırlar mısın:img-in_lo
bristolde mi olsun düğün?yoksa kır düğünü mü yapalım?
yasonun gelinliği nasıl olsun............
geceyarısı nasıl bir gecelik giysin:img-blush
biz ne giyelim..
teyteeeey..atacakları bir kötü imzaya minnet duyacak hale geldik şimdi ama görüyor musun:hıh
-------
bundan sonra hikayeyi tamamen deniz defneye kanalize edecekler gibi görünüyor..
ahmet yaso necdet güzeide ayla 5 lisini dağıtıyorlar artık anlaşılan:img-yes:
shevekçan bence bu olayı necdetin güzideye aşık olmasıyla bağlamayacaklar..hamilelik daha olası...tabi bunu senin de düşündüğünden eminim:img-wink:necdetin aslında güzideye aşık olduğunu anlaması ise gayet normal ve akılcı bir durum olabilirdi...
bence,insan aşkı biraz da kendisi besliyor büyütüyor...:icon_whis
ve necdet ve yaseminin durumu gibi,yapışık ikiz direcesinde yakın yaşamadıkça insan en azından bir ikinci aşkı yaşayabilir...hem de daha tecrübeli bir halde ve daha tadını çıkararak:icon_whis
keşke necdetten o aşkı mahrum etmeselerdi..
en azından güzide için:img-in_lo
selam shevekçanım:img-in_lo
biz ne giyelim..
teyteeeey..atacakları bir kötü imzaya minnet duyacak hale geldik şimdi ama görüyor musun:hıh
hatta ve hatta spdrçanım, atacakları o kuru imzayı tercih eder hale geldik...düğün sizin neyinize, kazık kadar insansınız, boyunuzca kızınız var, atın imzayı oturun evinizde uslu uslu der hale geldik:img-wink:
Zaten ben Hidiv Kasrında Güzideyle Necdeti evlendirirler diye düşünmekteyim. Bkz; Kızın babası zengin:icon_whis
bence,insan aşkı biraz da kendisi besliyor büyütüyor...
ve necdet ve yaseminin durumu gibi,yapışık ikiz direcesinde yakın yaşamadıkça insan en azından bir ikinci aşkı yaşayabilir...hem de daha tecrübeli bir halde ve daha tadını çıkararak
:good: e, işte budur...bakınız; bu algıya erişmek için, evli, aşık ve çocuklu (ya da öhhhööömmm 35+) olmak gerekmiyor. Tamam aşk başlangıçta bir çeşit yanmadır, kimyasal bir olaydır...ama büyür, büyütülür...bu aşamadan sonra da emek girer devreye, kimya+fizik olayı olur...Şimdi, Necdet bu kızla birlikte zaten uzun süredir, demek ki kimya uyuyor...o halde artık bir ergen gibi karşılıksız aşka, platonizme övgü düzüp, karşısındaki her haliyle hak eden kadını üzmesin artık...kendini de üzmesin. Büyüsün artık. Güzidenin ve ilişkilerinin değerini kavrasın diyeceğim, ama...bakalım:img-cool2
hatta ve hatta spdrçanım, atacakları o kuru imzayı tercih eder hale geldik...düğün sizin neyinize, kazık kadar insansınız, boyunuzca kızınız var, atın imzayı oturun evinizde uslu uslu der hale geldik:img-wink:
Zaten ben Hidiv Kasrında Güzideyle Necdeti evlendirirler diye düşünmekteyim. Bkz; Kızın babası zengin:icon_whis
ayıp ettin sheveğim...
necot da az zengin değil hani..
adam bunca yıl yasonun sponsorluğunu yaptı...tammaaamen kendi yaratıcılığıyla istemediği bir işten(bkz:pastanecilik-pek de hevesli görmüş idim değişik pasta tarifleri denemek isterken necotu,ama yanılmışım demek) köşeyi döndü:good:
--
kazık yaso ile ahmete gelincee....
kazık yerine kasık demeye başlıycam sanırım bundan sonra onlara:hıhhep söylüyorum hep söylüyorum ama aşk sahnesi olması için ille de birebir replik,ortam,sürpriz gece falan mı ayarlamaları gerekiyor yahuu:hıh
bunlar hala aynı evde yaşayamıyor..
hiç mi şakalaşmaz,hiç mi cilveleşmezler yani:hıh
ahmetle yasonun kartlık döenmlerine ait hatırlayacağım tek güzel sahne,ahmetin yasoyla gelinliği denerken şakalaştığı yerdi herhalde..
öyle de kalacak gibi görünüyor bundan böyle:icon_whis
çok kasıyorlar yahu
----
shevek çanımm teşekkürler:img-wink:
şimdi gidiyorumm..
sınavlar bırakmıyor yakamı:sad53:
Shevekçan ve emosss: Teşekkürler..Biliyorum Shevekim ama ne yapayım..Hiçbir aktivite bulamıyorum..Fragman yok resimler yok..Eski ama neler buldum bakın...
1. Bölüm:
Teo sıcak çörekleri çıkartırken Necdet kapıdan girer)
N:Günaydın.Naber Teo.
T:Günaydın paşam.Geç kaldın bu sabah hayrola.
N:Gecenin bir vakti babam aradı..
T:Eee
N:Aklına bir şey takılmış.Nasihat üstüne nasihat çekti.Yok efendim o parayı buraya yollayın, şu senedi ödemeyi unutmayın,aman fazla kakao kullanmayın.Ee konuştu da konuştu gene sonrada beni uyku tutmadı.Ya ne adam ya bir kere itimat edemiyor bana.
T:Ee kimseye edemiyor.Ee bide uzakta şimdi..
N:Oooff! Neyse yakında dönüyorlar.Gelsin geçsin pastahanesinin başına da bizde kurtulalım..
T:Hııı!
(O sırada yasemin bisikletiyle gelir Teo onu fark eder)
T:Şii bana bak seninki geldi.(Camdan dışarı bakar ve Yasemin’i görür) Biraz daha geç kalsaydın kaçırıyordun kızı ha!
N:Şii bak tamam uzatma tamam mı?
T:Tamam kız geldi.
N:Şii bak tamam uzatma..Uzatma..
T:Tamam.
(Yasemin kapıdan girer)
Y:Herkese günaydın.
N-T:Günaydın.
T:Nasılsın Yasemin.
Y:İyim siz?
T:Bizde iyiyiz.Seni gördük daha iyi olduk.(O sırada Yasemin çöreklerin kokusunu içine çeker)
Y:Çöreklerin kokusu bütün meydanı sarmış.
N:Her zamankinden mi?
Y:Evet babam bunlara bayılıyor.
N:Bu arada Rıza amca bastonsuz yürüyebiliyor değil mi?
Y:Hıhı evet neyse geçti o korkunç günler.
N:Geçmiş olsun.
Y:Lale hala uyuyor mu?
N:Ben çıkarken daha yeni kalkmıştı.Annemler yok ya iyice saldık hiç sorma.
Y:Boşver arada lazım.
N:Hıhı (Kasaya doğru giderler) Afiyet olsun.Ee yüzme yarışları bugündü değil mi?
Y:Evet bugün iddialıyım gelicek misin seyretmeye?
N:Gelicem tabi.
T:Hiç kaçırır mıyız..
N:Teo bir gün sende benim elime düşeceksin ve o gün ben sana hiç acımıcam haberin olsun.
Genç Aşıklar:
Yasemin-Ahh.(Ahmet hızla bisikleti durdurur ve yanına gelir.)
Ahmet-İyi misin?Yaralandın mı?
Yasemin-(Bozulmuş bir şekilde)İyiyim.Birşeyim yok.Birden karşıma çıkınca.(Ahmet durumu anlamış gibi tatlı tatlı gülümser.)
Ahmet-Kusura bakma.Neyseki biryerine bişey olmadı.
Yasemin-Ne aksilik.(Sinirle yere dökülen zerzevatları toplamaya başlar.Ahmet'de ona yardım eder.)
Ahmet-Çok üzgünüm.
Yasemin-Önemli değil.
Ahmet-Yardım ister misin?İstersen eve kadar yardım edebilirim.
Yasemin-Teşekkür ederim,gerek yok.(Hızla bisikletine biner ve uzaklaşır.Ahmet arkasından tatlı tatlı bakarken,Yasemin rezil olmanın verdiği hezimetle oflayıf puflamaktadır.Sonra ahmet Yasemin'in yere düşen küpesini alır ve arkasından bakıp gülümser.)
Genç Aşıklar 2:
Yasemin çıplak ayak sokağa fırlar.Tam o sırada evine giricek olan Ahmet onu görür ve bir süre izler.Yasemin koşar adım uzaklaşır,Ahmet'se nereye koştuğunu anlayıp gülümser.Elleri cebinde Keyifli keyifli Yasemin'in arkasından gider.Yasemin düştüğü yere gelir ve yere eğilip küpesini aramaya başlar.Ellerini tozların içinde gezdirir ama bulamaz.Tam o sırada Ahmet yaklaşır.
Ahmet-Bunu mu arıyorsun?(Elindeki küpeyi uzatır.Yasemin şaşkın ve sevimli...Ayağa kalkar.)Yerde buldum.Arkandan yetişip vermek istedim ama o kadar hızlı gittin ki.Düşmene sebep olduğum için galiba bana biraz kızgındın.(Yasemin mahçup bir ifadeyle küpeyi alır.)
Yasemin-Hayır kızgın değildim.
Ahmet-Bana öyle geldi o zaman.Defne'yle yollamayı düşünüyordum.Neyse lüzum kalmadı.
Yasemin-Teşekkür ederim.Benim için çok kıymetliydi.(Yürümeye başlar.)Bu sabah babam doğumgünü için hediye etmişti.(Ahmet dikkatle onu izliyordur.)
Ahmet-Hımm.Demek bugün doğum günün.Tebrik ederim.
Yasemin-Teşekkür ederim.Kabalık ettiysem özür dilerim.Yani düştüğüm zaman..Kendimi aptal gibi hissetmiştim.(Ahmet geri çekilip onu şööyle bir bakar ve gülümser.)
Ahmet-Hepimizin başına gelebilir...Bende sık sık düşerim.(Yasemin utangaçca gülümser.)
Yasemin-Öğleden sonra doğumgünü partim var.Yani...(Duraksar.Heyecandan kalbi durucak.)
Ahmet-Yani...(Sende az değilsin,anladında...http://www.*************/forum/images/smilies/img-grin2.gif )
Yasemin-(Yasemin hızla içini çeker ve sonunda cesaretini toplar.)Gelirsen memnun olurum.
Ahmet-Gelirdim ama havaalanına gitmem lazım.Bir arkadaşımı karşılıcam.Sonrada onu yalnız bırakmam ayıp olur.
Yasemin-Onuda getir.İsterse oda gelebilir.
Ahmet-(Gülümser)Olur.Burayı ve arkadaşlarımı çok merak ediyordu.Hemde hepsini bir kerede tanımış olur.(Yasemin mutluluk sarhoşu...)
Yasemin-İyi o zaman.(Arkasını dönüp uçarcasına ilerler.Ahmet onu şööyle bir süzer.)
Ahmet-Doğum günü elbisen bu mu?
Yasemin-Evet.Annemin sürprizi.(Elbisesinin eteklerini iki yandan tutar.)
Ahmet-Çok güzel bir elbise...(Yasemin'in yüzüne bakar.)Sanada çok yakışmış.(Az çapkın değil.http://www.*************/forum/images/smilies/img-grin2.gif )Herkesten önce ben mi gördüm yoksa?
Yasemin-Öyle oldu.(Şimdi bayılıcak.http://www.*************/forum/images/smilies/img-grin2.gif Mest olmuş bir şekilde,suratında kocaman bir gülümseme ilerler.Ayakları yere değmiyordur adeta.Ahmet onun arkasından bakar ve ayaklarının çıplak olduğunu farkeder.Muzip muzip gülümser.)
Ahmet-Görüşürüz.(Yasemin ona döner.)
Yasemin-Tamam.(Yerinde hafifçe zıplar ve arkasını dönüp uçarcasına uzaklaşır.)
Büyük Michelle Morsu..:
--------------------------------------------------------------------------------
2.bölümden...
Necdet,Lale,Yasemin,Ahmet,Michelle ve arkadaşları sinemadan çıkıp Necdet’in teklifiyle pastaneye gelmişlerdir…
PASTANEDE…
Necdet: Ee filmi nasıl buldunuz bakalım?
Ahmet:Michelle ilk defa bir Türk Filmi izliyor.Asıl onun fikri nedir merak ediyorum.(Michelle’ye döner.)
Michelle: Çok enteresan…Yani bu filmdeki aşk bize benzemiyor.
Necdet: (Gülümser ve cevap verir.) Evet bizde aşklar tutkuludur biraz.
Michelle: Aşk her yerde tutkuludur.bizde daha rahat,yani seviyorsan.Engel yok,perkisyon yok.(Bu kelimeye pek anlamadım yanlış olabilir…)
Yasemin: Bu filmde geleneklerimizi pek görmediniz.Görmek için asıl Anadolu’da geçen bir filmi izlemeniz lazımdı.
Michelle: Ama sizler İstanbul’da bile rahat değilsiniz.Doğru değil mi?
Arkadaş grubundan bir erkek: Doğru.üstelik bu noktaya gelinceye kadar baya yol almışız.Ama daha ziyade kadınlar baskı altındalar.
Necdet: Ben senin gibi düşünmüyorum.Hele hele kadın haklarıyla ilgili.( Etrafa bakınarak) Mustafa Kemal’in liderliğinde biz çok mühim adımlar atmadık mı?(Ahmet başıyla onaylar.)
Teo şaşırır,Necdet Teo’ya göz kırpar,Ahmet devam eder.
Ahmet: Mesela oy hakkı kadınlara daha önce verildi.
Gruptan bir kız: Katılıyorum.Şimdi kızlar erkekler bir arada partilerde eğlenebiliyoruz daha önce bu hayal bile edilemezdi.
Necdet: (Michelle’ye hitap ederek) Hah bak bu söylediğin belli bir kesim için doğru tabii ama yine de Cumhuriyet’ten sonra gelinen nokta bence münakaşa kabul etmez.
Gruptan başka bir erkek: Yine de bir Avrupa ülkesi gibi değil ama …
Necdet(Kendinden emin) Evet,tabii.Ama bu normal değil mi?Her toplumu kendi değerleri belirliyor.Her şeyin bir sırası var.
Michelle(Ukala bir tavırla) Türkiye daha gelişecek tabii.Filmde bunu anladım.Aşklar kapalı,platonik…
Yasemin: Sizce nasıl olması gerekiyor?
Michelle(Yine kendinden emin): Bakışmak yetmez.Aşk için ölünür mü?Sevgili gitti onu bekle.Bu çok saçma.
Yasemin: (O da kendinden emindir.) Yine saçma olsun?Bunun gerçek hayatta çok karşılığı var.
Michelle(İnanmamışçasına): Sahi mi?Gerçek hayat böyle mi?
Yasemin(Oturma pozisyonunu değiştirir,kendinden fazlasıyla emin tavrıyla Ahmet’e döner): Bundan sonra biraz hızlı konuşabilirim,Michelle anlamayabilir.Ona sen tercüme eder misin?(Ahmet’ten onayı alınca Michelle’ye döner.) Bir Fransız okulu bitirdim,çok da cahil sayılmam.Evet,benim için aşk uğruna ölünecek bir şeydir.Zaten bu kadar kuvvetli hissetmiyorsan o nasıl aşk olabilir?Ve evet aşık olduğum kişiyle birlikte olamazsam(Necdet dikkatle Yasemin’i dinliyordur.) hayatta başka biriyle birlikte olmam.Başka bir birlikteliğin hiçbir önemi yoktur.Gerekirse ömür boyu sevdiğimi beklerim.Eğer kavuşamıyorsam ona uzaktan bakmak bile bana yetebilir.Platonik aşk derin bir mevzu bence.Tabii bunlar sadece benim görüşlerim.Az gelişmiş ülkeye ait bir genç kızın görüşleri. (Necdet hayran bir biçimde Yasemin’e bakıyordur.) Üstelik bundan dolayı hiç mi hiç utanmıyorum.Ama anladığım şu ki siz benim hissettiklerimin hiçbirini hissedemeyeceksiniz.Gerçek aşk duygusunu yani. (Michelle Ahmet’e bakar.) Ne yazık … Gelişmiş bir ülkenin insanı olmak böyle bir şey demek ki. (Şımarık bir kız çocuğu gibi gülümsüyordur.)
O sırada fayton sesi duyulur.
Lale: Yasemin annen …Yasemin o yöne bakar. Yasemin’in anne ve babası yanlarından geçer.Annesi Yasemin’i görür.
Yasemin: Eyvah!Fena yakalandım.Sinemadan sonra eve gitmek üzere söz vermiştim. (Yerinden kalkar.)Herkese iyi geceler.
Oradakiler: İyi geceler …
Ahmet: (Michelle’ye döner): Ne söylediğini anladın mı yoksa …
Michelle: Tercümeye gerek yok.Anladım.
Yasemin hızla bisikletinin yanına gider ama acele ederken hatıra defterini düşürür …
Zeka azlığından yakınan Lale ve Yasemin..
Yasemin : Nasıl buldun Michelle'i yakışıklı mı ?
Lale : Sus Allah’ını seversen Yasemin Resmen şok geçirdim. Nerden aklımıza gelirdi.
Yasemin : Gelmeliydi. Nden erkek oldugunu düşündük ki
Lale : Çünkü bunu arzu ettik . İşimize geliyordu.
Yasemin : Artık Ahmet konusu burda kapanmıştır .
Lale : Neden ?
Yasemin : Birde soruyorsun Lale kızın elini biran olsun bırakmadı,yanak yanaga dans etmeler ,Burun buruna konuşmalar, pasta yedirmeler Yani utanmasalar .....
Lale : Öpüşecekler http://www.*************/forum/images/smilies/icon_frown.gif
Yasemin : Sus yüreğime indirme şimdi
Lale : Dur bakalaım acele etme daha kızın Ahmet için ne ifade ediyor bilmiyoruz.
Yasemin : Bilmiyomuyuz? Şaşkın kafamıza bi türlü girmiyo desek daha doğru olur .
Işık : Ablaaa
Yasemin :Ne var Işık
Işık : Hümeyra ablalar kalkıyor
Yasemin :Neyse bu korkunç parti bitiyor gel...
Genç Aşıklar 3:
üzgünüm...Resme çok kabiliyetin var...
Yasemin:Tabii sen de defteri gördün...
Ahmet: Kendimi alamadım Yasemin...Beni affet... Yalnız merak ettiğim (Yasemin'e yaklaşır)...Beni nasıl bu kadar iyi tanıyabildin?Bu kadar mesafe varken, bu nasıl oldu?Hangi ara? (Yasemin'e hafifçe eğilir, bakışlarını kısarak) Neden utanıyorsun...Yasemin... (eliyle Yasemin'in yanağını okşayarak) yüzüme bak lütfen...bunda utanılacak ne var?Böylesine hissetmek için ömrünü verenler var.Lütfen birşeyler söyle Yasemin (Yasemin dumur olmuştur )Böyle susmak sana yakışmıyor...Yasemin... neler oluyor...bu mucize gibi birşey...gerçek olamayacak kadar güzel...Yasemin...
Genç Aşıklar 4
Ahmet: Yasemin...
Yasemin: Bu gece senin yanında kalabilir miyim?
Ahmet:---
Yasemin ona yaklaşır ve Ahmete sarılır. Ahmetse hafifçe gülümseyerek kapıyı kapatır. Yasemin başını kaldırınca Ahmet elini Yaseminin yüzüne götürür ve Yasemini öper. Yasemin gözlerini açınca birbirlerine gülümserler ve Yasemin yatağa doğru gidince Ahmet onun elini tutarak onu durdurur.
Ahmet: Yasemin... Şu an hayatımın en mutlu anı. Kalbim duracak gibi ama yanımda kalmana izin veremem meleğim... Daha ileri gidemeyiz.
Yasemin: Neden?
Ahmet(Gülümser): Öyle temiz öyle masumsun ki... Elini bile tutarken ödüm kopuyor.
O zaman Yasemin ona sımsıkı sarılır.
Yasemin: O zaman izin ver yanında uyuyayım. Bütün gece seni seyrederim. Seyrederken uykuya dalar giderim...
Ahmet ilk önce ne yapacağını bilemez ama sonra kararını verir ve Yaseminin elini tutarak yatağa doğru götürür. Yatağa yan yana oturarak birbirlerine bakmaya başlarlar...
Necdetçiğime yer veremedim pek..Geçmişe değil geleceğe bakalım değil mi?Tabi dizinin asıl amacını anlamakta yarar var..
Ayy Şimdi Gördüm Asıl Replik Bu...
YASEMİN:necdet hayatından memnun musun?
NECDET:neden sordun şimdi?
YASEMİN:evliliğimiz mevzuunda ne düşünüyorsun?
NECDET:bilmem ..ben bir şey düşünmüyorum.
YASEMİN:yıllar oldu gdeğil mi..
NECDET:oldu evet..
YASEMİN:böyle devam etmesi sana nasıl geliyor?
NECDET:benim bir şikayetim yok yasemin..sen ne düşünüyorsun?
Bize Fikir soran yok:hıh
YASEMİN:senin hayatını bencilce işgal ettiğimi düşünüyorum..
NECDET:yoo hayır hayır yasemin böyle bir şey yok..
YASEMİN:gerçek bir evliliği hak ediyorsun necdet.. o kıza ne oldu?
NECDET:hangi kıza?
YASEMİN:aşık oldugun biri vardı...?ona ne oldu necdet?
NECDET:evlendi o..
Yemin et..:img-cool2
YASEMİN:evlendi demek..
NECDET:bide..bidee çocuğu oldu
Oh ne ala..Oldu çocuğu oldu..Kullanıyorsun zaten..Gerii...
YASEMİN:bir de çocugu oldu...?
NECDET:evet..
YASEMİN:başka biri yok mu?
NECDET:yoo..hayır yok
YASEMİN:belki evli göründüğün içindir..belki de...
NECDET:yasemin benim hayatımda birisi olursa bunu sana söyleyeceğime dair ben sana söz vermiştim..ben bu sözü unutmadım.. merak etme hem ayrıca sen beni düşünmesene..ben işte memnunmum halimden..ama eger birini hayatımı geçiricek kadar seversem bundan senin mutlaka haberin olur.mutlaka!
Bende memnunum canım..Tabi..Zaten ne ki!:img-cool2
Sondu..Fragmana konsantre olalım değil mi?
kazık yaso ile ahmete gelincee....
kazık yerine kasık demeye başlıycam sanırım bundan sonra onlarahep söylüyorum hep söylüyorum ama aşk sahnesi olması için ille de birebir replik,ortam,sürpriz gece falan mı ayarlamaları gerekiyor yahuu
bunlar hala aynı evde yaşayamıyor..
hiç mi şakalaşmaz,hiç mi cilveleşmezler yani
ahmetle yasonun kartlık döenmlerine ait hatırlayacağım tek güzel sahne,ahmetin yasoyla gelinliği denerken şakalaştığı yerdi herhalde..
öyle de kalacak gibi görünüyor bundan böyle
çok kasıyorlar yahu
:img-hyste kasıyorlar doğru...sanıyorum bu diziyi yazanlar kavuşunca aşkın aşk olmadığı kanısındalar...ama o öyle değil işte, yukarıda sen de yazdın...aşk kavuşunca da vardır...hem de her cihetiyle yaşanan, daha doygun ve daha durgun bir aşktır doğru...ama vardır. O kadar da değil ayrıca, aşk var onların arasında bkz; ben hala görüyorum. Koltukta yanyana bacak bacak üstüne atıp birbirlerini yanaktan öpmedikleri sürece:img-hyste Aşk, mahiyet değiştirir birlikte olan sevgililer arasında. Artık, arada bir el teması, bir göz temasına dönüşür...acele yoktur. Daha dingindir. Çünkü her gece birlikte ve yalnız kalınacak, tamamen iki kişilik bir dünya vardır:img-wink:
Gerçi bu zavallıların o da yok henüz ama...olacağı ümidi var. Bir de koşullar çok çetin. Aile içinde yaşananlar çetin. Onun için son iki bölümdür, bunu göremiyoruz çok fazla ama.
Mesela ben o nikah günü, -bir çok kişi kızsa da- Rüyasız bir gece geçirme planlarından çok hoşlanmıştım. Çünkü böyledir bu...ve aralarındaki o yalnız birbirlerine ait olan özelin yansımasıdır.:img-in_lo
Fragmanı izledim!
Güzide hamile. Necdet şaşırıp kalıyor. Sonra Güzide ağlıyor ve Laleye ne yapacağım, evlilik dışı bir çocuk mu doğuracağım? diyor. (Necoooot:dito) Biz burada Güzide kaçar diyorduk, Necot korkup kaçmasın sakın:img-swoon
Nikah bu bölüm...sanırsam? Ahmet Gürsoy'u kocalığa kabul ediyor musunuz diyor memur? (Anam bomba düşmesin cevaptan önce:img-wink:) Rüya çok mutlu:img-in_lo. Papatya tacı başında. Rıza, Selma (ağlıyor), Işık, Mehmet, Sevim var.
Ayla galiba gelin odasına geliyor. Nedamet!!! Yaseminin kıpkırmızı ruju yine yerinde...Ahmet şaşkın ve tedirgin, dönüp bakıyor. (sofa)
Denizler motorsikletle yeşillik bir yerdeler. Duruyorlar. Polis çevirmesi var. Deniz Gezmiş parkasının kürklü kapüşonunu başına geçirmiş.
Güzide Hamile
Güzide Hamile
Güzide Hamile
Ahmet Yasemin Nikahları Oluyor!!!!
Arkadaşlar hatta Nikah memurunun soruları bile duyuluyor..Yuppi...:happy0064:happy0064
Anaam duygu geldi bağa ya..:img-cray::img-cray:
Selma ağlıyor nikahta bu arada..Rüya'nın gözleri parlıyor..Anne babamla evlensene durumu..
Güzide hamile olmasaydı şaşardım zaten,alın size bir kez daha türk filmi.
eh hazır necdette boşanmış güzideyle evlenmesinde bir mani yok,tabii necdetin aklı hala yaseminde değilse.
nikah bu bölüm sanırım,ayla gelin odasına giriyor,yaseminde onu karşılıyor,sanırım ayla nikaha katılmayacak,ki niye katılsın.
hayy Nurdancığım hoşgelmişsin..:)
Bu güzel anektodları yazan ellerine, komşuya çaya giden ayaklarına sağlık...:img-icecr
ben Yaşar'ı sevdim ama ilk hallerini... çünkü ayakları yere basan biriydi... düşünce adamıydı... bu ülkücü "abi"lerimizde pek rastlanan bir şey olmadığı için dikkatle izlediğim ve "bravo" dediğim bir tipti... ama doğrusu senaryonun yaşarı nereye götüreceğini de çok merak ediyordum... çünkü dönem kamplaşma dönemiydi... bırakalım Yaşar gibi işin içinde olan birini, tarafsızlar bile kendilerine bir taraf buluyordu... işte Yaşar da tarafını seçti... bazı çatışmaları var hala arkadaşlarıyla bu çatışmalar onu nereye görürü bilmiyorum ama bence militan bir sağcı olacaktır... çünkü Yaşar'ın beni de çok şaşırtan o kendine özgün halinden neredeyse eser kalmadı... herşeyden önce en yakınına saygısı yok... ikincisi en önemli özelliği olarak gördüğüm Mertlik'i ispiyonculukla tuzla buzoldu... ve inandığı şeyleri açık açık savunamayacak kadar güvenini kaybetmiş durumda... şimdi Yaşar ya her şeye pes edip kabuğuna çekilecek ki pek mümkündeğil... ya da önceki kişiliğine yaptığı "ihanet"lerin üzerini kapatmak için daha sert, katı militan tavırlara girerek kraldan çok kralcı kesilecek... tabiki üçüncü bir yol da var.. o da ilk başta Işık'a vereceği özeleştiriyle başlaması gereken süreç... bu eski yaşarı tabiki geri getirir... ama bir militan ülkücüyle (o dönem için) ne kadar örtüşüp gerçekçi olur onu bilemem... her ne kadar danışmanımız "O Benim" dese de...
Ben de ilk başlarda Yaşarı seviyordum...bknz:Eskişehirli teyzeler gibi...:img-hyste..ben de onda o bozulmamışlığı, masumiyeti seviyordum..ama gelin görün ki ilk başta çizilen ılımlı Yaşar ile sonradan en marjinal militan dönüşümüne uğrayan Yaşarın bu evresindeki o bahsettiğim anlamsızlık ben de bu soruları sormama sebep oldu bknz.tuzla buz...ve onu anlayamadığım nokta bu evreden sonra gelişmeye başladı..hani tamam bir tarafı seçti de...ne oldu...insan değerlerinin en dibine vurduruldu karakter oldu.. Şimdi danışman her ne kadar Yaşarı kendime benzetmek istemiyorsam da, ya da yaptığım hataları kurguda ettirmek istemiyorum dese de...O zaman ben daha da hayretler içinde kalıyorum açıkçası...O zaman yaşar karakteri bana göre sadakatsiz, ihanet eden bir kişilik..Neye benzetilmemeye ne tip hatalar yaptırtılmamaya çalışılıyor???Bunun ideolojiyle falan ilgisi olamaz diyerekten..Önümüzde çarpık bir kişilik ortaya çıkıyor...Amanin!:img-hyste...bknz:birkaç tanesi yetiyordu zati...:img-polic
dediğin noktalarda yaşarın gideceği gidişatlar olabilir...Ancak biz her ne kadar burada akla uygun tahminler de bulunsak ta Yaşarı nedamet kisvesi altında ne idğü belirsiz bir sağcıya ve hatta sonunda Denizler gidip ondan özür dilettirileceği bir karakter ederler bu kurguda bknz.demedi demeyin!:img-icecr
"Yaşar, bana göre o dönemde yaşamış birçok karakterin doğrularından elde edilmiş sentez bir karakter... İlk başlarda Yaşar sekiz bölümde oynayacaktı. Biraz kafa karıştırıp gidecekti. Ama çok sevildiği için kalmasına karar verildi. Işık?la evlenmesi sonradan eklendi senaryoya. Aslında Harun?la beraber olacaktı. "
Bakın! Yaşar'ı biz solcu kadınlar bu kadar sevmeseydik 8 bölümlük ömrü varmış...
şuraya çok güldüm :img-hyste:img-hyste "Yaşar, bana göre o dönemde yaşamış birçok karakterin doğrularından elde edilmiş sentez bir karakter... "
ben de diyorum bu nasıl bir karakter böyle... ne ülkücü, ne solcu, ne dinci... çok aklı başında ama bir o kadar da akıllara durgunluk veren akılsızlıklar yapıyor... nasılki bazı güzellerin gözünü, burnunu, yüz hatlarını, dudaklarını alarak güzel bir insan yaratılamaz ve birbiriyle uyumsuz en güzel organlardan meydana gelmiş garip bir çirkinlik yaratılırsa, bir sürü insanın doğrularından meydana gelmiş bir karakter de dengesiz olur... şimdi anlaşılıyor Yaşar'daki dengesizlik...:icon_whis
İşte BU! yaşar karakteri ne yazık ki şu andaki çizgide durduğu konum bu! bknz: Ne idüğü belirsiz Yahu adamakıllı bir karakter çizgisine muhtacız! Kötüyse kötü..bencilse bencil..vs.vs...nedir anlamadım.....Dooostoyeeevskiiii!:img-help
merdivenler
02-01-08, 22:49
Çalıkuşunun verdiği Ahmet ve Yasemin 48. bölümde evlenicekler tüyosundan sonra o zaman bize ne diye Aylanın intiharı ile ertelenen bir nikahı izlettirdiler diye düşünüyordum.Yani Karayılana transfer adına Ayla karakteri de öldürülmediğine göre bana koca bir saçmalık olarak görünüyordu bu intihar ve ertelenen nikah. Ama bu bölüm özetiyle ve fragmanla ortaya çıkan Güzidenin hamile olması olayıyla, bu saçmalığı bize niye izlettirdiklerini anladım. Düşünsenize o nikah o gün gerçekleşseydi bizler nikahı izlerken üzülen ( Ahmetin Kayserideki nikahı izleyişi aklıma gelince acı çeken diyemeyeceğim, çünkü bu iki durum bence kıyaslanamaz bile) bir Necdet görecektik. Ama geçen birkaç bölümde senaristlerimiz Necdetin hayatını hale yola koyup bu evlilik nedeniyle üzülmemesi adına adeta canla başla çalıştılar. Önce Rüyayla Güzidenin arasını buldular, Güzideyle ilişkisini Rızaya bile onaylattırdılar, ee birde Necdeti baba yaptıklarına göre senaristlerin değmeyin keyfine :icon_whis…Halbuki Shevekin ve Gülmisalin ( verdiğin alıntılar süper, eline sağlık :good:)yazdıklarını okuyup Necdetin Ahmete yaptıklarını hatırlayınca :icon_sorr, Necdetin Ahmet ve Yasemini gelinlik ve damatlıkla yan yana gördüğü, imzayı atıp birbirlerini öptükleri, kızlarını yanına alıp fotoğraf çektirdiği anı izleyen bir Necdeti ve onun yüz ifadesini görmek için ne kadar çok beklediğimizi farkettim… Eğer o nikahta üzülen bir Necdet göremeyeceksek bize bunu bile çok gördükleri için helal olsun demek gerekir herhalde senaristlere… :hıh
merdivenler
02-01-08, 22:52
biz ne giyelim..
-------
Şimdi sizlerin Ahmet ve Yaseminin yaşayacakları ev hakkında kurduğunuz hayaller aklıma geldi. Hatta nikahın ertelenmesinin nedeni bizim yapımcıların onlara yeni bir ev açmak için paraları kalmamış olabilir diye dalga geçilmişti burada. Son birkaç bölümdür Necdetin o kasvetli evinin hiç gösterilmemesi beni bu konuda endişenlendiriyor. Yani bunlar o evi birkaç dekorasyon değişikliğiyle bize Ahmet ve Yaseminin yeni evi diye kakalamaya kalkarlarsa hiç şaşırmam doğrusu…:img-fie::img-fie:
Eğer o nikahta üzülen bir Necdet göremeyeceksek bize bunu bile çok gördükleri için helal olsun demek gerekir herhalde senaristlere… :hıh
en azından bu kadarını hakettik dimi.. bunu bize çok görmesinler ya..:img-pilot
ben hala inanamıyorum evleniceklerine.. dile kolay 47 bölüm.. o tarihlerde deprem falan,herhangi başka bi felaket yok dimi:icon_whis
fragman nete düştüyse biri bana gönderebilirmi:img-blush
Şimdi sizlerin Ahmet ve Yaseminin yaşayacakları ev hakkında kurduğunuz hayaller aklıma geldi. Hatta nikahın ertelenmesinin nedeni bizim yapımcıların onlara yeni bir ev açmak için paraları kalmamış olabilir diye dalga geçilmişti burada. Son birkaç bölümdür Necdetin o kasvetli evinin hiç gösterilmemesi beni bu konuda endişenlendiriyor. Yani bunlar o evi birkaç dekorasyon değişikliğiyle bize Ahmet ve Yaseminin yeni evi diye kakalamaya kalkarlarsa hiç şaşırmam doğrusu…:img-fie::img-fie:
Ah, bak ben de o ayrıntı konusunda meraklar içindeyim merdivenler...nerede bunların evi?. En az üç bölümdür, dayalı döşeli (dimi ama nikahtan önce kooperatif evinin satılması konusunda gelişme vardı, ev alınmış olmalıydı, en azından YAR arasında geçen, eve dair, bir kaç replik yazılamaz mıydı?) ev olması lazım. Ama o ev çok karakteristik bir yapı. Kolay kolay rötüşlanamaz. Hem oraya da para ödeniyor dimi. Necdeti Güzideye taşıyacaklar bence. Kasvet şatosunu bırakıp yeni bir mekan tutacaklar yani:img-wink: Demek ki neymiş? Bunların evlenememesinin nedeni Necdetin hayatına çeki düzen verme gayretleriymiş (bkz; hamilelik ve aynı eve taşınma:good:)
Bu arada Güzidenin mutlulukdolu hamilelik haberi kurgumuza düştü...:)
demek ki neymiş efendim? Necdet Efendi ile Güzide Hanım kızımız sırf pasta yapıp, ders çalışıp, plaklardan konuşmuyorlarmış-mış...Burada bazı zamanlarda tartışma konusu olmuştu..Efendim Necdet ie Güzidenin düzeyli bir ilişkisi varmış da, Necdet güzideyle beraberliğinde ona karşı bir hata etmiyormuş da...yahu bir kere bile Necdetin ağzından Güzideyle beraberliklerini her yönüyle yaşadıkları sırada ağzından bir kere evlilik lafı çıktı mı? Yoooo...Şimdi bakalım necdet efendi ne edecek?...Bu sefer hamile kalan kadın onun eseri...:img-pilot
selamlar
fragman nöbetim sonuç verdi vee mutlu sonnn:)
güzide tahmin ettiğimiz gibi hamile en dikkat çekici olanıda evlilik dışı bir çocuk doğurmayla ilgili tereddütlerini belirtmesiydi aklıma hemen yasemin geldi ne ilginç güzidenin çocuğunun babasıda böyle bir kadınla evlenerek senelerce onun çocuğuna babalık etmişti şimdi güzide benzer bir durumda tek fark necdet baba olacağını öğrendi ama ahmetin böyle bir şansı olmamıştı:icon_sorr
yaseminle ahmetin nikahı ise bu sefer galiba oluyor ayla geliyor ama mutluluklar dileyeceği çok açık yalnız yaseminin gelinlik giymesini çok isterdim ama olmamış yeşil bir takım giymiş neyse evlensinlerde bunada şükür ama belirtmeden geçemeyeceğim ahmet smokin içinde pek bir MMC idi yakıyordu ortalığı:img-blush:img-in_lo
deniz ise defneyi arıyor yaşar için ama sanırım defne ona babasını söylüyorki mehmet kapıyı açtığında deniz çok kızgın bakıyordu ona birde deniz gezmişler galiba yakalanıyor çünkü motorsikletle giderlerken önlerinde polisler vardı
bu bölüm en hoşuma giden tabiiki yasemin-ahmet nikahı olacak yalnız hidiv kasrı haberini hala çözebilmiş değilim:bilmim
Fragmanı izledim!
Güzide hamile. Necdet şaşırıp kalıyor. Sonra Güzide ağlıyor ve Laleye ne yapacağım, evlilik dışı bir çocuk mu doğuracağım? diyor. (Necoooot:dito) Biz burada Güzide kaçar diyorduk, Necot korkup kaçmasın sakın:img-swoon
Nikah bu bölüm...sanırsam? Ahmet Gürsoy'u kocalığa kabul ediyor musunuz diyor memur? (Anam bomba düşmesin cevaptan önce:img-wink:) Rüya çok mutlu:img-in_lo. Papatya tacı başında. Rıza, Selma (ağlıyor), Işık, Mehmet, Sevim var.
Ayla galiba gelin odasına geliyor. Nedamet!!! Yaseminin kıpkırmızı ruju yine yerinde...Ahmet şaşkın ve tedirgin, dönüp bakıyor. (sofa)
Denizler motorsikletle yeşillik bir yerdeler. Duruyorlar. Polis çevirmesi var. Deniz Gezmiş parkasının kürklü kapüşonunu başına geçirmiş.
fragmanı anlatan arkadaşlara teşekkürler..:img-yes:
Güzide hamile.Necot baba oluyor.Bu sefer gerçekten oluyor.Acaba kendi çocuğunun adını ne koyacak? ismni ahmet koysun ödeşsinler.:img-hyste Çapraz isim koyma yöntemi.
Nikah oluyormuş...bir ihtilalde ayrıldılar,öbüründe evlendiler... hayatları çok yavaş işliyor.80 darbesine ne olacak acaba?
Onalrı artık daha da mutlu göreceğimiz için sevinçlim.(umarım öyle olur)
Helel olsun Yasemine...Bak nasıl da Aylayı kendine getirdi.Kızcağaz nikaha bile gelimiş:img-cool2
sude_burcu
02-01-08, 23:23
ha ha demek sonunda bayatlamıs ahmet-yasemin cifti evleniyor:) acıkcası sevindim lastik gibi uzamıstı konu iyi oldu...necdetimiz baba oluyor demek acıkcası cok sevindim o da yuvasını kursun da tamamen ona ait bi yuvası olsun...ruyacık biraz kıskanır yeni uyeyi ama napalım:) ne de olsa olgun cocuk hemencecik anlayacaktır durumu...eh bir de oz kardes gelir bu arada kendisine o zaman napar bilemem iste:) cifte sevinc mi yasar yoksa cifte uzuntu mu anlarız:) neyse saka bi yana artık "aile" izleyecegiz ve bu daha seyredilir bisey olacak:good:
bu bölüm en hoşuma giden tabiiki yasemin-ahmet nikahı olacak yalnız hidiv kasrı haberini hala çözebilmiş değilim
Arwencim, elbette Hidiv Kasrında evlenenler Necdet ve Güzide olacak çanım. Ne sandık ki biz de, Ahmetle Yasemine kuru bir nikah masası bile çok. Bunu elde etmeleri bile 47 bölüm sürdü. Allahtan oldu. Biz oturup kalkıp şükredelim.:icon_whis
demek ki neymiş efendim? Necdet Efendi ile Güzide Hanım kızımız sırf pasta yapıp, ders çalışıp, plaklardan konuşmuyorlarmış-mış...Burada bazı zamanlarda tartışma konusu olmuştu..Efendim Necdet ie Güzidenin düzeyli bir ilişkisi varmış da, Necdet güzideyle beraberliğinde ona karşı bir hata etmiyormuş da...yahu bir kere bile Necdetin ağzından Güzideyle beraberliklerini her yönüyle yaşadıkları sırada ağzından bir kere evlilik lafı çıktı mı? Yoooo...Şimdi bakalım necdet efendi ne edecek?...Bu sefer hamile kalan kadın onun eseri...
Ah, arkadaşımposukçan, ne iyi söyledin. Bakkk, hatırlattın şimdi, kötü laf etmeyeyim diyorum o ka, baba olacak adam diyorum, ama ne ka haklısın. Burada bazı arkadaşlar Ahmetle Yaseminin ilişkisine, cinselliği yaşamalarına laf edip, sanki normal bir durummuş gibi Necdetin aseksüelliğine methiye düzüyorlardı. Demekki neymiş? Değilmiş.
Ahmet evlilik tarihi alıp evlenemedikleri Yaseminle her dakika evlenmekten bahseden, bu sorumluluğu içinde hisseden bir genç adamdı. Doğru, bugüne kadar Necdetten evlenmekle ilgili tek laf duymadığımız gibi, Güzideyle ilişkisinin ilk iki yılında, Yasemin de ayrılmak istediği halde sonlandıramadığı bir formalite evlilik içinde bir adam olarak yaşadı:icon_whis
Necdet baba olacak,sevindim bu habere.çok iyi baba olacaktır.Necdet'in
küçük bebeciğinide şimdiden merak ediyorum.çok güzel bölümler bizleri
bekliyor.Necdet'in olduğu her sahneyi beğeniyorum.Ahmet ile Yasemin'de
en sonunda evleniyor.çok sıkmıştı.evlenirlerse iyi olur.
NECDET&BEBEK&GÜZİDE:img-in_lo
Yok canım bize okadar da üvey evlat muamelesi yapamazlar.Hatırlarsanız Ahmet-Yasemin evlenme girişimi No 4567 de Rıza nikahtan sonraı için bir yemek organize ediyordu.Bu kezde aynı planlanmıştır.Önce sade bir nikah sonra da Hidiv Kasrında bir yemek.Hem aldığımız bilgide Hidiv Kasrında Sevimin olduğu söylenmişti.Necdet'in nikahında Sevimin işi ne.Belkide Necdet'e bunca yıl yiğeninin kızına çok iyi baktığı için teşekkür etmeye gitmiştir.Necdet Baba türbesinin son ziyaretçisi Sevim:img-hyste
Yasemin neden yeşil giyinmişti ki acba? Bari beyaz takım giyseydi.Ahmet yine yapıcaını yapıp smokin giymiş demek.Biraz açsanıza şu nikah masasını.Benim göremedim fragmanı.
Darkçım,
Bu dizinin esas oğlanı ve esas kızı ve onların efsanevi aşk öykülerini de gördükten ve Necdetin efsane platonik aşkının da sonunu gördükten sonra zaten bu dizide aşka inanmıyorum, onun yerine Necdet ve Güzide gibi iyi vakit geçiren iki insanın evliliği daha hoşuma gidiyo.Bu dizi bende pek çok istisnai fikirler yarattı zaten :)
demişsin.Herzamki gibi de çok güzel demişsin.Dizler tarihinin en güzel aşklarıyla başlayan bu dizi zaman içinde öyle bir hale geldiki,onlara aşk demek, aşık demek imkansız hale geldi.Ama yinede sen iyi vakit geçiren iki insanın evliliğinin gerçek hayatta fazla bir karşılığı olduğunu düşünme.Güzel olduğu kadar zordur da evlilik.Kısıtlanan özgürlükler, yüklenen sorumluluklar, altan almalar, kendinden vermeler okadar çoktur ki , derin bir sevgi olmazssa, yürütmek çok zordur.Hele de çocuk yetiştirmek.
Merak etme MMCçan,
Ben bunu sadece bu diziye istinaden söyledim, sadece bu dizi ve onun aşkları ile ilgili bu düşünceler.Yoksa normalde iki iyi dostun iki iyi eş olacağı gibi bi düşüncem yok, ama olmayacağı gibi bi düşüncem de yok, daha hiç evlenmedim; bekleyip göreyim ne yapalım :):)
Ama ben yine de her şeye rağmen Necdet ve Güzide'nin evliliklerinin güzel olacağına inanıyorum; çünki onlar bugüne kadar zaten evli gibi bişeylerdi özellikle son zamanlarda.Birbirlerini sadece mutlu anlarında çekmediler ki ve sahiden yaptıkları tek şey yemek yeyip plak dinlemek de değildi..:)
Neyse arkadaşlar,, acaba biri bana fragman linkini gönderebilir mii, çok merak ettim şimdi.Sanırım Ahmet-Yasemin evleniyolar sonunda.O zaman sonraki bölümlerdeki düğün sahnesi Necdetgilin mi yoksa başka bi çiftin falan mı:icon_whisGerçi Necdetin düğününde Sevim pek bi alakasız olur, belki de o sahne düğünün devamıdır böyle olması çok daha mantıklı tabi :)
Hepinize iyi gecelerrrbye
Senarist Ablalar editii : Siz söyleyince aklıma geldi, sahiden Necdetçiimin hayatı baya bi yoluna koyuldu üç-beş bölümde.Üniversteyi kazandı, baba oluyo, evleniyo,,artık Yasemine mell mel bakmıyo hatta bakıyoo ama görmüyo :)
Ve en güzeli de tüm bu güzel şeylerde hep yanında Güzi var, ben o nedenle onların evliliklerine duygusuz ya da zorunluluk gibi bakamıyorum.Zaten evlenmelilermiş, evlenmemeleri hataymış gibi geliyodu zaten..:)
-------
bence,insan aşkı biraz da kendisi besliyor büyütüyor...:icon_whis
ve necdet ve yaseminin durumu gibi,yapışık ikiz direcesinde yakın yaşamadıkça insan en azından bir ikinci aşkı yaşayabilir...hem de daha tecrübeli bir halde ve daha tadını çıkararak:icon_whis
keşke necdetten o aşkı mahrum etmeselerdi..
en azından güzide için:img-in_lo
İnsan bencede, eğer isterse ikinci bir aşkı yaşayabilir spdrcan hatta:
bir gönülde iki sevda olmaz
yalan!
olabilir!
şehrinde soğuk yağmurların
gece otel odasında sırtüstü yatıyorum
gözlerim tavana dikili
bulutlar geçiyor tavandan
ıslak asfaltı geçen kamyonlar gibi ağır
ve sağda uzakta
ak bir yapı
yüz katlı belki
tepesinde altın iğne parlıyor....
.........
demiş büyük usta Nazım. bir gönüle iki sevda bile sığdırmış.
İşte yürek bu...Aşk bazen ansızın girebiliyor, bazan da büyütüp yaşadıklarınla güzelleşip gelişiyor.
iyi gecelerbye
Çok güldüm doğrusu :img-hyste Necdet baba olacakmış ya niye güldüm Ahmet'i fırsatçı olarak görüyordu bazı arkadaşlarımız her yalnız kalmalarından yararlanıyorlarmış falan da filan da (gerçi bana göre normali budur ama :icon_whis)Yasemin Ahmet'in sevdiği kadındı ....biz de sürekli Necdet masum değil ya Necdet'le Güzide sabaha kadar plak dinleyip ,yemek yapmıyorlar illa gösterilmesi mi gerek diye savunmaya geçiyorduk :img-pilot
Ve sonuç ;Badgerçanım tabiriyle bu sefer ki hamile kadın onun şaheseri :img-hyste
Zaten bu dizide evlilik dışı hamilelikler asıl evlililik içi hamilelikler istisna (ki daha bir tane bile göremedik:icon_whis) demiştik :img-pilot Güya dönem dizisi :icon_whis
Her neyse Ahmet&Yasemin evlenebilecekler mi acaba ne demişti çanlar ayu çıkabilü bomba düşebilü ,polis basabilü:)
Necdet boşver be kardeş artık kendi çocuğuna babalık yap bir fedakarlık daha yapıp mümkünse Güzide'yle evlen başkalarının çocuğuna babalık yapmak işi boş işler sonunda hiç bir şey elde edemiyorsun cancağızım :sad53: Hem tombik pastacı Hasan jr'ın oluyo Hasan Amca duysa kim bilir nasıl sevinir ama ben onların yerinde olsam artık pek emin olamazdım bir sefer daha başkasının çocuğu çıkacak diye kalbime inerdi mazallah :img-pilot
Benden bu kadar fragman elinize geçerse bana atarsanız sevinirim iyi geceler bye
Ayşeçanım çok doğru söylemişsin insan iki kez aşık olabilir niye olmasın insanız sonuçta ...hem ben platonik aşka fazla güvenmiyorum çünkü platonik aşk karşılıklı aşktan daha farklı bir şey nasıl ki insan bir şeyi almaya heves eder ve alana kadar aklı hep ondadır alınca hevesi geçer ve atar platonik aşkın da bundan pek bir farkı yok kafanda o insanı büyütüyorsun onu kafanda bir çerceveye oturtuyorsun ve öyle hayal ediyorsun ulaşamadıkca da hırslanıyorsun ama sonunda noluyor koca bir hiç ona olan hislerinin aslında takıntı olduğunu anlıyorsun tabi anlayamayanlar da var bknz:Necdet...o yüzden Necdet bence Güzide'ye aşık olabilir sırf sevgi saygı ve birlikte iyi vakit geçireyle bir evlilik yürür mü bilmiyorum bende darkieciğim gibi evlenmedim bilmiyorum:)
resimseçici
02-01-08, 23:57
herkese iyi akşamlar
fragmanı izledim hemen foruma bakayım dedim daha sizlerin yorumlarını okumadan kendim önce yazayım dedim.
valla şahane sonunda Ahmet yasemin ikilisi evleniyorlar nihayet. Gerçi benim 8-18-28-38-48 tutmadı ama olsun bir bölümle kaçırdım. Oh be şöyle en tazesinden romantizm izleyelim. ( Ahmet lafım sana nikahtan sonra yaseminin saçlarını koklaya koklaya öpmezsen alacağın olsun) şaka bir yana sevindim gerçekten Benim bu diziyi izleme sebeplerimden biri de onların o muhteşem kokulu romantizmleriydi. Ben anlatılan dönem hakkında bilgiliyim zaten.
Veeee Güzide hamile. Al bakalım Necdet. hemen evlenmeleri lazım. Necdet her zaman doğru davranır ya. Zaten eğer evlenmezse ne olacak yakın arkadaşı olarak teo evlenebilir. Kahraman takımı bunlar.
Bu arada Ayla da nikaha geliyor. Yalnız ne arkadaşlıkları varmış bunların helal olsun. İyiki bu kadar iyi arkadaşlarım yok etrafımda. Mazallah hepsi ayrı kabus
bence Denizde babasını anlayacak ve affedecek sanki fragmandaki bakışlarından ben öyle bir hava aldım.
fragmanı biraz önce gördüm sonunda evleniyorlar ya nihayet inşallah bir aksilik çıkmak düğün zamanı yine bu sefer sinir olurum artık yani
bu bölüm düşündüğüm kadar sıkıcı geçmeyecek anlaşılan yani ahmet ve yasemin sahneleri adına:img-wink: bu sefer şeytanın bacağını kırıp evlenecekler aylanın geldiği sahnede ahmet çok tedirgin oluyor ama yasemin gayet rahat çünkü aylanın artık iyileştiğini iyi biliyor ben birde şahitler kim merak ettim sanki herkes oturuyor gibiydi:icon_whis
edit:bu akşamda üst üste darbe alıyorum bi yandan dudaktan kalbeyi izliyorum hüseyin kenanla lamianın aşkı içimi acıtıyor birde reklam aralarında kenan ın son osmanlı sının fragmanı dönüyor kalbim güm güm atıyor :img-blushayılıp ayılıp bayılıyorum offf offff:img-in_lo:img-in_lo
fragmanı biraz önce gördüm sonunda evleniyorlar ya nihayet inşallah bir aksilik çıkmak düğün zamanı yine bu sefer sinir olurum artık yani
Bu hafta, bölümden sonra (şayet yolda kaza geçirip sakat kalan Ahmet gurur yapıp Yasemin'i terk edip Aylayla evlenmezse, ya da Şevket dirilip gelip "durun siz evlenemezsiniz, çünkü kardeşsiniz" demezse, bunun üzerine Ahmet kendini çöllere vurmazsa, Yasemin barlarda gül satmaya başlamazsa...dyss:img-wink:) evlenmiş olurlarsa yani, forumda düğün yapalım arkadaşlar:img-icecr:cheer::bella:img-eat:
Yemekli düğün hem de. Zeynop kısır da yapar hem:img-wink:
Bu hafta, bölümden sonra (şayet yolda kaza geçirip sakat kalan Ahmet gurur yapıp Yasemin'i terk edip Aylayla evlenmezse, ya da Şevket dirilip gelip "durun siz evlenemezsiniz, çünkü kardeşsiniz" demezse, bunun üzerine Ahmet kendini çöllere vurmazsa, Yasemin barlarda gül satmaya başlamazsa...dyss:img-wink:) evlenmiş olurlarsa yani, forumda düğün yapalım arkadaşlar:img-icecr:cheer::bella:img-eat:
hayırlısıyla onlar bir evlensin hamsikuşlarıda benden canım:img-hyste
yani bundan soonra nikahlarını erteleyecek birşey olursa hakikatten arabesk filmine rakip olurlar bende bu duygu temalı filme bol bol güler avrupa yakası muamelesi yaparım valla:)
ama bir evlensinler hele birde üstüne junıor olsun işte o zaman tutmayın beni valla akçaabat horon ekibini bile getirtip forumda oynatabilirim:img-pilot
vakitte geç olmuş ben kaçayım bir fragmanla daha yine umutlanan iflah olmaz hatırla sevgili mağdurları çanlarım hepinize iyi gecelerbye
çalıkuşu78
03-01-08, 01:29
çannlar orası hidiv kasrı aşkolsun.. o kadar süslü hazırlanma odası ancak hidiv kasrında olur..aylanın geldiği odadan bahsediyorum..demekki nikah olacak orda ..sadece nikah salonunda nikah kıyılacak galiba.. bence orası hidiv kasrı..göstermediler yandan beyaz bir kıyafet görünüyordu bence yasemin gelinlikli..
:img-hyste:img-hysteBu hafta, bölümden sonra (şayet yolda kaza geçirip sakat kalan Ahmet gurur yapıp Yasemin'i terk edip Aylayla evlenmezse, ya da Şevket dirilip gelip "durun siz evlenemezsiniz, çünkü kardeşsiniz" demezse, bunun üzerine Ahmet kendini çöllere vurmazsa, Yasemin barlarda gül satmaya başlamazsa...dyss:img-wink:) evlenmiş olurlarsa yani, forumda düğün yapalım arkadaşlar:img-icecr:cheer::bella:img-eat:
bu seferde evlenemezlerse ben intihar girişiminde bulunabilirim:dito
cuma günü hsden önce yoksam bilinki intihar ettim ayla misali(bu arada şaka bir yana intihara karşıyım ben )
görende beni sıkı bir ahmet&yaso aşkı sempazidanı sanacak
değilim valla evlenmelerini tek isteme nedenim aşk sahneleri:love01: azalsın bende azaptan kurtulayım:fighting2 çünkü bak mehmetle sevoya evlenince romantizmde bitti:)
evlilik dışı çocuk bol:img-hyste:img-hyste
daha önce benim neden aklıma gelmedi bu
kimin aklına geldiyse etikete bunu yazmak helal olsun:img-pilot
valla nejdetin juniorla(doğru yazdım dimi ingilizceyle pek aram yokturda) kaçıncı evlilik dışı çocuk valla benim bildiğim 2 oldu daha neyse iyi geceler herkesebye
Selam canlarbye
Fragmanı izledim nihayet Ahmet ve Evleniyorlar bu bölüm nikah var hatta nikah memuru sorusun bile yöneltiyor Ahmet gürsoyu kocalığa kabul ediyorsumusun:happy0064:happy0064 Yasemin gelinlik giymemiş malesef yeşil bir takım var üstünde Ahmet üstündeki simokin şahne :img-in_lo:img-in_lo Yaseminde güzel görnüyordu ama keşke gelinlikle görseydik neyse kısmet değilmiş Evet herkes mutlu Selma Ağlıyor ee oğlu evleniyor mutlu daha ne oslun sevinç gözyaşları işte rıza beyde duygulanıyor kolay degil birini kız diğerin oğlu evleniyor mutlular Allh bozmasın( Amin) hele Rüya kızın gözlerinin içi parlıyor:) bence bu nikah gerçekleşecek bir sorun olacağını sanmıyorum nikah memuru bile sorusun yöneltiyor yani ooo Artık bu iş bitmiştir... Ayla odaya geliyor ama Ben Ayla'nın Ahmet ve Yasemine mutluluk dileklerini iletip gideceğini sanıyorum öyle olacak zaten muhtemelen nikahtan sonra birstol otel sahneleri olacak muhakkak Aşk ve duygu dolu sahneler izliyecegiz Ay onları artık aynı catı altında görecegiz kendi evlerinde mutlu gercek bir Aile bu sahnelere ne kadar hasretmişiz biz yaa ben hala inanamıyorum yaaaa:)
Güzide hamile Necdet öğrendi şaşırdı ama çokta sevnmiş hiss almadı güzide endişeli evlilik dışı çoçuk dünya'ya getirmek istemiyorum haklı bu durumda ne olur eğer bu evlilik olursa çok istiyerek ve en önemlisi aşk evliliği olmayacak kesinlikle Necdet acısında diyorum Necdet güzideye Aşkı degil her ne kadar onla vakit geçirmekten hoşlansa bile ona Aşk Degil bu bariz belli bu evlilik sayet olursa Mecburi ve zorunlu bir evlilik olacak çoçuk yüzünden hele güzide bunu hissederse anlarsa hayatta kabul etmez çeker gider Necott çoçugundan ayrı büyür isterim Yani Ahmete yaptıklarından sonraa belki çoçugunda Ayır Yaşamannı ne demek olduğun anlar böylelikle bide Aşk evliliği ve istiyerek yapılmayan bir evlilkten ne hayır gelir bunlar nasıl mutlu olurlar? ilerde aralarında problem bile çıkabilir Karşılıklı birbirlerine güçlü sevgileri yoksa yürütmek zor olur ( neyse beni pek ilglendirmiyor bu konu aslında:))
çalıkuşu78
03-01-08, 02:37
elindefragmanın linki olan varsa bana paslayabilir mi.. gelinlik olayını inceleyeceğim çanlarımm.. uyuyamam vallaha bana acıyın..:img-wink:
Selam forumcanlar:img-in_lo
Valla fragmanı izledikten sonra, Yasemin ve Ahmet'in evleniyor olmasından çok Necdet'in baba oluyor olmasına sevindim:img-icecr
Bakalım kendine ait olmayana sahip çıktıktan sonra kendine ait olana da çıkacak mı?
Yoksa "Güzide ben okuyorum, onu geç evlilik düşünmüyorduk, ımmm onu da geç, Rüya biraz büyüsün(:img-hyste), ımm, ne kaldı başka...En iyisi dürüst olayım, nasılsa bu dizinin en dürüst, en akıllı ve doğru adamı benim...Güzide ben seninle evlenemem çünkü sana aşık değilim.Yasemin'le de zaten Rüya'dan ziyade, ona aşık olduğum için evlenmiştim.Iıı, şey, aldıramaz mıyız bunu?:img-blush" ve benzeri tepkiler mi verecek:img-pilot
Necdet'i büyük bir sınav bekliyor, keyifli olacak valla...Fragmanda gördüğüm kadarı ile hiç de sevinmiş görünmüyordu...Haydi bakalım, kolay gelsin:)
Yasemen neden gelinlik giymiyorr, merak etmiştim halbukiii:icon_whis
Günaydın,
Senarist ablalar ne yaptı ne etti Ahametle Yaseminin evlendiği bölümde bile Necdet'e kilit bir rol vermeyi başardı.Fragmanda gelin ve damattan çok hamile ve şaşkın Güzi'ye yer verilmiş.Keşke Necdet ne istediğini tam bilemese, tereddüte düşse ama olmaz, olamaz.Fedakar Necdet ben hazırmıyım diye düşünmez bile.Sorumluluğunu yerine getirir.
Çalıkuşuçanım,
Sen merak etme Yasemin mutlaka gelinlik ya da beyaz bir elbise giyecektir.Helede Ahmet smokiniyle bukadar MMC olmuşken, o kötü yeşil tayyörle gelin olmamaz.Nerede görülmüş yeşil tayyörlü gelin?
Ben davetliler arasında Necdet'i göremedim.Gerçi çok kısa gösterdi ama yoktu sanırım.Zaten bu kadar az davetlinin arasında onun olması çok sakil olur.Gelinin annesi yok ama eski kocası orda.Hakkaten Nezahata bu sefer nasıl bir bahane bulacak acaba?
Nikahın yapıldığı mekan Hidiv Kasrı bence.Acaba diyorum nikahtan sonra Ahmet'le Yaseminin başbaşa kaldığı:love04: sahneleri görebilecek miyiz?Balayını, Bristolu falan geçtim, aynı yataktan sarılıp uyumalarını görsek buda yeter bana.Bu bölümde biraz duygu olsun lütfen.İçimizde kelebekler uçuşsun,ağzımız kulaklarımıza varsın.
Bu nikah sonra sabırla beklediğimiz YAR sahnelerinin olmaması için hiçbir sebep yok arkadaşçanlarım.Kızıyla Fransızca çalışan Ahmet, karısının kucağına uzanmış ders notlarını okuyan Ahmet,kızını okul için hazırlayan Ahmet, annesiyle aynı yatakta uyuduğunu gördüğü için babasını kıskanan Rüya, babam gelmeden uyumam diye tutturan Rüya, kocasını saran sarmalayan, destek olan Yasemin, öpüşüp koklaşırken sürekli Rüyaya yakalanan Ahmet ve Yasemin, huzurlu ve gerçek bir yuva.Bütün bunları göstermenin ne zararı olabilir ki? Rüya büyümeden iki-üç bölüm olsun tadını çıkaralım YAR ailesinin.Necdet severlerde çok görmesinler bunu bize.30 bölümdür bekliyoruz.
Selam forumcanlar:img-in_lo
Valla fragmanı izledikten sonra, Yasemin ve Ahmet'in evleniyor olmasından çok Necdet'in baba oluyor olmasına sevindim:img-icecr
Bakalım kendine ait olmayana sahip çıktıktan sonra kendine ait olana da çıkacak mı?
Yoksa "Güzide ben okuyorum, onu geç evlilik düşünmüyorduk, ımmm onu da geç, Rüya biraz büyüsün(:img-hyste), ımm, ne kaldı başka...En iyisi dürüst olayım, nasılsa bu dizinin en dürüst, en akıllı ve doğru adamı benim...Güzide ben seninle evlenemem çünkü sana aşık değilim.Yasemin'le de zaten Rüya'dan ziyade, ona aşık olduğum için evlenmiştim.Iıı, şey, aldıramaz mıyız bunu?:img-blush" ve benzeri tepkiler mi verecek:img-pilot
Necdet'i büyük bir sınav bekliyor, keyifli olacak valla...Fragmanda gördüğüm kadarı ile hiç de sevinmiş görünmüyordu...Haydi bakalım, kolay gelsin:)
Yasemen neden gelinlik giymiyorr, merak etmiştim halbukiii:icon_whis
Günaydın Mukobye
Necdet için sıraladığın bahaneleri çok sevdim ama sanmıyorum.Necdet yine abartılı bir çekilde sevinir, Güzideyi kucağına alır, bizide, Güziyide kusturana kadar çevirir, çevirir, çevirir.
Oysa bu iş hemen çözülemese, Necdet ne yapacağını bilemese, tereddür etse, biraz heyecan gelir diziye ama bu seferde Güzi üzülür.Kıyamam ben ona.Benim amacım Güziyi değil Necdeti üzmek.Her ne olursa olsun ,Necdet'i içinde Yasemin ve Rüya olmayan bir konuda konuşmak çok iyi geldi bana.
Biran düşündümde senarist ablalar ne büyük kötülük etmiş Necdet'e.Bir parazit gibi başka birinin hayatına bağlamışlar.Adam 40 lı bölümlerde bulmaya başladı kendini.Önce üniversite sonra bebek.
Çalıkuşuçanım,
Sen merak etme Yasemin mutlaka gelinlik ya da beyaz bir elbise giyecektir.Helede Ahmet smokiniyle bukadar MMC olmuşken, o kötü yeşil tayyörle gelin olmamaz.Nerede görülmüş yeşil tayyörlü gelin?
Nikahın yapıldığı mekan Hidiv Kasrı bence.Acaba diyorum nikahtan sonra Ahmet'le Yaseminin başbaşa kaldığı:love04: sahneleri görebilecek miyiz?Balayını, Bristolu falan geçtim, aynı yataktan sarılıp uyumalarını görsek buda yeter bana.Bu bölümde biraz duygu olsun lütfen.İçimizde kelebekler uçuşsun,ağzımız kulaklarımıza varsın.
Bu nikah sonra sabırla beklediğimiz YAR sahnelerinin olmaması için hiçbir sebep yok arkadaşçanlarım.Kızıyla Fransızca çalışan Ahmet, karısının kucağına uzanmış ders notlarını okuyan Ahmet,kızını okul için hazırlayan Ahmet, annesiyle aynı yatakta uyuduğunu gördüğü için babasını kıskanan Rüya, babam gelmeden uyumam diye tutturan Rüya, kocasını saran sarmalayan, destek olan Yasemin, öpüşüp koklaşırken sürekli Rüyaya yakalanan Ahmet ve Yasemin, huzurlu ve gerçek bir yuva.Bütün bunları göstermenin ne zararı olabilir ki? Rüya büyümeden iki-üç bölüm olsun tadını çıkaralım YAR ailesinin.Necdet severlerde çok görmesinler bunu bize.30 bölümdür bekliyoruz.
günaydın forumçanlarımbye
MMCçanım mesajında aldığım bu bölümler en hoşuma giden bölümlerdi :img-wink:
açıkçası bende yasemini yeşil tayyörle görünce allah allah dedim en azından beyaz bir tayyör giyemezmiydi yani necdetle evlendiğinde giydiğindeki gibi aslında bana kalsa gelinlik giyse daha iyi olur diyeceğim malum bunu hiç yapamadı hem şimdi sevdiği adamla,kızının babsıyla evleniyor öyle smokinli MMC bir erkeğin yanına gelinlik yakışırdı değilmi ama:img-blush
nikah salonunu görünce bilmediğim halde hidiv kasrı dedim malum biz istihbaratı alalı epey oluyor çalıkuşuçanım sağolsun:) ama orasımı tabi gidenler varsa daha iyi bilirler:img-yes: inşallah sadece bir nikahla geçiştirmezler balayı sahneleride görebiliriz sonuçta bunu fazlasıyla hak ediyoruz :img-yes:
YAR ailesi ile ilgili yazdığın son paragrafa ise bayıldım bize hayal gibi gelen bu sahneler aslında normal bir ailenin yaşadığı şeyler ama bizde bu ekip olunca en normal sahneler bile hayal oluyor maalesef:icon_sorr inşallah bunları ve dahada güzellerini bundan sonra izleyebiliriz yalnız birşey yazmayı unutmuşsun;
gecenin bir vakti ağlayarak anne-babasını uyutmayan junıor u kucağına alıp pışpışlayan ahmet sahneside görmek istiyorum ben:img-blush:img-in_lo
arkadaşlar merabalar epeydir giremiorum uzak kldm sizlerden nese fragmanını bile nefes almadan izlediğim hatırla sevgiliye geçiim.artk denizler dağlara doğru yol aldılar yakalanmaları ve idamları ykn;(
Merhaba çanlarımbye
Biraz aradan sonra bir arkadaşım bu bölüm Ahmete mutluluk yolları gözüküyor deyince hemen bi koşu foruma geldim,özeti okudum ama henüz fragmanı izleyemedim:icon_sorr
özete bakılırsa bu bölüm baya gelişme olacak.ama fragmanı görmeden yorum yapmak istemiyorum...
Şok editi: "İlk başlarda Yaşar sekiz bölümde oynayacaktı. Biraz kafa karıştırıp gidecekti. Ama çok sevildiği için kalmasına karar verildi. Işık'la evlenmesi sonradan eklendi senaryoya. Aslında Harun'la beraber olacaktı. "
Bu haberi okuyunca şok oldum,daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama baksanıza meğer umut varmış Harun-Işık aşkına ama onu da bizim senaristler mahvetmiş,offff valla sinir oldum okuyunca...
bir_adı_yok
03-01-08, 14:04
nihayet sonunda evleniyorlar bahtsız aşıklar..
fragmanı izlemedim...(elinde link olan varsa ve de yollarsa öm den çok sevinirim)
ama özetten güzel bir bölüm olacağı kanaatine varmış durumdayım...
demek yasemin gelinlik giymedi,
üstelik beyaz bir elbise de...keşke en azından beyaz giyinseydi...
...
deniz ve mehmet'in buluşmasının duygu yüklü olacağını düşünüyorum...
...
doğrusu güzide'nin hamileliğine necdet açısından sevindim de..
keşke evlilik dışı olmasaydı..
o yıllarda modamıydı yoksa...
yakında lale teo,
sonra bi bakmışız defne...
...
son olarak şu yaşar'ın sonradan senaryoya bu kadar dahil edilme olayına şaştım doğrusu...
Selam Çanlar!
Vallahi fragmandan sonra çok döktürmüşsünüz. Ve hatta benim aklımdan geçen bütün detaylara yer vermişsiniz. :good:
Fragman sonrasında beni en dellendiren konuya değinmek istiyorum. Bazı arkadaşlar da değinmiş zaten; Ahmet-Yasemin durumu ile Necdet Güzide durumunun eşitlenmesi. :mad72:
Bunu neden yaptıklarını anlamıyorum. Nedir bu Necdet'e kıyamama durumu??? Necdet'in bebek haberini alışı ile evlilik bir de eş zamanlı olsun da tam olsun bari... Bu olay nikahı bile gölgede bırakıyor! En azından benim için.
Bir de Yasemin'in o makyaj ile o yeşil mi sarı mı belli olmayan o kıyafeti giymeyeceğini düşünüyorum. Sanırım hazırlık aşamasında gördük onu... Ahmet de olduğu için mekanda gelinlikle görünmemesi normal. (ne yapsalar peşlerini bırakmayan uğursuzluk)
Ben de nikah sonrası bir süpriz bekliyorum. Sade nikah isteği Yasemin'den geldiğine göre Ahmet böyle bir girişimde bulunabilir. Bulunmalı da... Ama sevgili senaristlerimizin içinde bulunduğu gaflet ve delaleti düşününce bu süprizi Necdet organize ederse hiç şaşırmayacağım. :img-swoon Bkz: Feddakkarlık boyut aşımı...
Uzun zaman sonra beni heyecanlandıran bir fragman oldu. Fragmandan bu kadar veri elde edebildiğimize göre bölüm daha dolu dolu olacaktır. Umarım seyrine doyum olmaz.
Yeni yıla güzel bir bölümle start verilmesi hepimizi mutlu edecektir eminim! :good:
Selam Çanlar!
Vallahi fragmandan sonra çok döktürmüşsünüz. Ve hatta benim aklımdan geçen bütün detaylara yer vermişsiniz. :good:
Fragman sonrasında beni en dellendiren konuya değinmek istiyorum. Bazı arkadaşlar da değinmiş zaten; Ahmet-Yasemin durumu ile Necdet Güzide durumunun eşitlenmesi. :mad72:
Bunu neden yaptıklarını anlamıyorum. Nedir bu Necdet'e kıyamama durumu??? Necdet'in bebek haberini alışı ile evlilik bir de eş zamanlı olsun da tam olsun bari... Bu olay nikahı bile gölgede bırakıyor! En azından benim için.
Bir de Yasemin'in o makyaj ile o yeşil mi sarı mı belli olmayan o kıyafeti giymeyeceğini düşünüyorum. Sanırım hazırlık aşamasında gördük onu... Ahmet de olduğu için mekanda gelinlikle görünmemesi normal. (ne yapsalar peşlerini bırakmayan uğursuzluk)
Ben de nikah sonrası bir süpriz bekliyorum. Sade nikah isteği Yasemin'den geldiğine göre Ahmet böyle bir girişimde bulunabilir. Bulunmalı da... Ama sevgili senaristlerimizin içinde bulunduğu gaflet ve delaleti düşününce bu süprizi Necdet organize ederse hiç şaşırmayacağım. :img-swoon Bkz: Feddakkarlık boyut aşımı...
Uzun zaman sonra beni heyecanlandıran bir fragman oldu. Fragmandan bu kadar veri elde edebildiğimize göre bölüm daha dolu dolu olacaktır. Umarım seyrine doyum olmaz.
Yeni yıla güzel bir bölümle start verilmesi hepimizi mutlu edecektir eminim! :good:
Sorma çanım,bu Necdetten hiç bir bölüm rahat yok.Bi de Ayla var tabii,kabus gibiler ya.Bi huzur verin di mi..
Güzide'nin hamile olmasına ancak şöyle sevinebilirim,eğer o çocuk doğduktan sonra Necdet gerçekten baba olmanın ne demek olduğunu anlar ve Ahmete ona yaptığı şey için yani çocuğunu onca yıl ondan mahrum ettiği için tatminkar bir özür sözü söylerse sevinirim.Tabii mükemmel insan Necdet hemen Güzidenin gitgelli ruhuna bir çözüm sunacak ona evlenme teklif edecektir ama benim ilk zamanlarda tanıdığım ve sevdiğim Güzide sadece çocuk için yapılan bu teklifi kabul etmemeli...
Sorma çanım,bu Necdetten hiç bir bölüm rahat yok.Bi de Ayla var tabii,kabus gibiler ya.Bi huzur verin di mi..
Güzide'nin hamile olmasına ancak şöyle sevinebilirim,eğer o çocuk doğduktan sonra Necdet gerçekten baba olmanın ne demek olduğunu anlar ve Ahmete ona yaptığı şey için yani çocuğunu onca yıl ondan mahrum ettiği için tatminkar bir özür sözü söylerse sevinirim.Tabii mükemmel insan Necdet hemen Güzidenin gitgelli ruhuna bir çözüm sunacak ona evlenme teklif edecektir ama benim ilk zamanlarda tanıdığım ve sevdiğim Güzide sadece çocuk için yapılan bu teklifi kabul etmemeli...
Tek umudum Güzide zaten! Şöyle biraz süründürsün Necdet'i başka bir şey istemem.
Tabi ki hemen evlenmek isteyecektir Necdet. Umarım kabul etmez de, Necdet o dahiyane zekasını gece gündüz çalıştırıp biraz terleyip biraz çırpınıp biraz da sürünüp ikna eder Güzideyi!
Gönlüm Güzide ikna olmasın diyor ama o minik bebişe kıyamam... :icon_sorr
Günaydın,
Senarist ablalar ne yaptı ne etti Ahametle Yaseminin evlendiği bölümde bile Necdet'e kilit bir rol vermeyi başardı.Fragmanda gelin ve damattan çok hamile ve şaşkın Güzi'ye yer verilmiş.Keşke Necdet ne istediğini tam bilemese, tereddüte düşse ama olmaz, olamaz.Fedakar Necdet ben hazırmıyım diye düşünmez bile.Sorumluluğunu yerine getirir.
Çalıkuşuçanım,
Ben davetliler arasında Necdet'i göremedim.Gerçi çok kısa gösterdi ama yoktu sanırım.Zaten bu kadar az davetlinin arasında onun olması çok sakil olur.Gelinin annesi yok ama eski kocası orda.Hakkaten Nezahata bu sefer nasıl bir bahane bulacak acaba?
Bu sitede yazanların nedir bu necdet düşmanlığı çözemedim. Bu foruma gireli çok kısa bir zaman oldu ama ne zaman girsem necdet e bir saldırganlık var. Oydaki necdet in yasemin e aşık olmasından başka bir zararı olmamıştır onlara.bir çok kişide ahmet ten çok necdet sempatikliği varken sizleri anlamak zor. dizide ona çok yer verseler ne olur baştan sona yasemin ve ahmet olsa ne olur. sizin düşüncenizin tersine bir çok insan da ahmet ve yasemin aşkının çok yansıtılmasından hoşlanmıyor vermesinler mi hiç onlara rol
Merhaba çanlarımbye
Biraz aradan sonra bir arkadaşım bu bölüm Ahmete mutluluk yolları gözüküyor deyince hemen bi koşu foruma geldim,özeti okudum ama henüz fragmanı izleyemedim:icon_sorr
özete bakılırsa bu bölüm baya gelişme olacak.ama fragmanı görmeden yorum yapmak istemiyorum...
Şok editi: "İlk başlarda Yaşar sekiz bölümde oynayacaktı. Biraz kafa karıştırıp gidecekti. Ama çok sevildiği için kalmasına karar verildi. Işık'la evlenmesi sonradan eklendi senaryoya. Aslında Harun'la beraber olacaktı. "
Bu haberi okuyunca şok oldum,daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama baksanıza meğer umut varmış Harun-Işık aşkına ama onu da bizim senaristler mahvetmiş,offff valla sinir oldum okuyunca...
Goldroseçan,
Aslında Yaşarı diziye sonradan dahil etme fikri bana çok mantıklı gelmedi.Eğer bu dizide Yaşar olmasa sağ görüşü kim temsil edecekti? Sağcıların hangi düşüncelerle ve nasıl hareket ettiklerini biz