Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-23
Sayfalar :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
bir_adı_yok
30-11-07, 15:47
yasemin ve necdet kağıt üzerinde formalite bir evlilik yürütürken
her ikisinin de zaman sonra başka biriyle birlikte olmaları(ki ahmet başka biri sıfatını hiç haketmiyor)
çok da fazla yadırganacak bir durum değil...
kaldı ki; çiftler normal evlilik sürecinde karşı tarafın ilgisizliğini bahane ederek başka biriyle beraber olabiliyor...(bana göre iğrenç, yanlış bir tutum olsa da gerçek bu)
zaten yasemin necdet'in gözlerinin içine baka baka artık ahmet'le eskisi gibi beraber olmaya başladığını söylemişti..
söylemese idi veya ahmet'le beraber olmasa idi
zaten gönlün de hep ahmet vardı ve necdet'te bunu çok iyi biliyordu..
eğer yasemin'in yaptığı aldatma ise
aldatmak sadece bedensel bir birleşme den mi? ibaret..
senin gönlünde hayallerinde başka biri varken ve sen her an onu düşünürken başka biriyle evli kalmak ne kadar doğru...
son söz:necdet herşeyin farkındaydı......
......
bir de bu aldatma konusun da kadın erkek ayrı mı? yapmak gerçekten çok yanlış...
lütfen düşüncelerimizi gözden geçirelim...
yasemin_lizz
30-11-07, 17:39
Hatırla Sevgili bakalım bu akşam bize neleri hatırlatacak, nasıl deli edecek?
Fragmanı izledim, özeti okudum pek de heyecanlı birşeyler bulamadım açıkcası sanırım yine bizi idarelik bir bölüm bekliyor umarım yanılıyorumdur...
Sonunda yüzük takıldı ama o eski yüzük değildi:hıh neyse bu da güzel hem sanırım özel bir yüzük manevi değeri yüksek(bu yüzüğü takan kadınlar mutlu olmuş ya) umarım Yasemin kıymetini bilir:icon_whis Yüzük takılan sahnede Yasemin'in ifadesi hakkında birşey demiyeceğim çünkü sahneler cımbızla seçildiği için arada bir sürü sahneler olabiliyor ama tüm sahne boyunca buzdolabı gibiyse:dito
Necdet kuzum sen gitme nikaha hiç de gitmen gerekmiyor nerden kapıldın bu fikre böyle bilmiyorum:icon_whis Git al Güzide'yi gez toz hatta evlen ama mümkünse Yasemin ile Ahmet'in nikah günü olmasın ön plana çıkmayı seversin sen aman bari bırakta garibanlar bir gün mutlu olsun, öne çıksın esas oğlan ile esas kız olduklarını hatırlasın:img-cool2
Aylaaa:img-help:Bu gerçek olamaz di mi? Ayla intihar etmeyecek di mi hem de o iğrenç gelinlikle:img-swoon Ayla intihar eder ve ölürse( oyuncu Karayılan'da da oynadığı için çıkarmak için bahane arıyorlar tabi) Ahmet vicdan azabı duyar hem de bunu düğün günü öğrenirmiş offf herşey mahvolur ve dizimizde pembe dizi kıvamına iyice gelir:hıh Amaa Ayla çıkarsa bonus olarak diziden annesi, Kamil hatta da Keriman da çıkar:img-icecr Şahsen onların sahneleri bana çok gereksiz geliyor da...Onların yerine Ahmet sahneleri izlesek bol bol:img-in_lo
Işık'ın gelinliği bana normal geldi çünkü o yıllarda hep öyleymiş eski aile resimlerine baktığımda göze çarpan pek hoş olmayan gelinlikler...Ve Harun...Harun sen akıllı çocuksun yapmazsın öyle şeyler değil mi? Yani o silahı Işık evleniyor diye dayamadın mutlaka daha mantıklı bir açıklaması vardır...ya da ben böyle hayal etmek istiyorum neyse akşam göreceğiz artık...
Herkese iyi akşamlar ve iyi Hatırla Sevgili izlemeler...(çok iyimser oldu evet ama sinirleriniz yıpratmadan seyretmeye çalışın efendim bir dizi için değmez:) )bye
Benim geçtiğimiz yaz takip etmeye başladığım bu forumun, Ahmetin hakkını yedirtmeyen, onu sonuna kadar savunan sakinlerine neler oldu acaba? Sanırım dizinin olumsuz gidişi onlarıda etkiledi.Bu yazı geçtiğimiz yaz yayımlanmış olsaydı Yüksel Aytuğ'a destan gibi bir cevap yazılırdı.Ama beliki artık kimsenin laf anlatacak hali kalmamış.Yasemin bile aşkına sahip çıkmazken biz mi sahip çıkacağız düşüncesi hakim forumda.:img-yes:
Ama Necdetin zafiyetini fedakarlık gibi algılayan arkadaşlar boş durmamış yazmış.Üstelik son bölümlerdeki yoğun Necdet sahnelerine bakılırsa sadece gazetecilere değil senaristlere de yazmışlar.:icon_sorr Yetmedi mi çektiğimiz bu Necdet eziyeti artık.Bitmeyecek mi bu çile.Dizimiz elden gidiyor sanırım.:icon_sorr
Bu hafta intihar haftasıysa şahsen Necdet'ten de aynı hamleyi bekliyorum. :) Çünkü onun sevdiği de evleniyor. Hatta ve hatta Yaşar'ın memleketinden eski bir yavuklu bekliyorum intihara teşebbüs eden! :icon_whis
Ayrıca o gelinliği ben de beğenmedim. Tamam o vakitler öyle gelinlikler modaymış ama Işık ve ailesi biraz kalbur üstü insanlar. Yani yaşadıkları yer ve diğer giyitlerini düşünürsek bu gelinlik olmamış. Çünkü o dönemin modern gelinlikleri de vardır illaki. Işık-Yasemin-Defne kıyafetlerine bakaraktan bu çıkarımı kolaylıkla yapıyorum.
Ama eğer bu gelinlik Yaşar'ın ailesinin aldığı bir gelinlikse şaşmamak lazım. O zaman normal karşılayabilirim. Orta direk bir ailenin alabileceği en olası gelinlik budur herhalde...
Düğün editi: Kesinlikle Yasemin ve Ahmet düğününü bekliyorum bugün! Yoksa dizide pek iç açıcı bir gelişme olmayacak... Gençlerin gidişatı yeterince karanlık... Işık'ın geleceği de... :icon_whis
Sevgili MMC.
Ben Yüksel beye destan gibi bir mail yazdım bakalım okuyacak mı?
Eğer senaristlerimiz dizideki bir tek karakter için atılan maillerden etkilenip senaryoyu ona göre yazıyorsa senaristlere neden böyle yapıyorsunuz demek saçma olacak.
Bir dizi bütün karakterleriyle bütündür bunu seyircinin bir kısmı ayırıyor ve senaryoyu yazan ekip buna katkıda bulunuyorsa bu dizide sorun var demektir.
Açıkcası anlamıyorum Ahmet daha az görününce neden mutlu olunuyor burada önemli olan bir karakterin daha fazla veya az görünmesi mi yoksa dizinin konusu,gidişatı mı?
Belli ki bazı kesimin dizinin konusunu taktıkları yok bu çok acı.
Ben eski HS'yi özlemiyor değilim benim gibi bir çok arkadaş HS daha başlamadan bu başlıkta günlerce,sayfalarca yorumlar yazdı.
Hatta dizinin reytingleri ilk bölümlerde kötü giderken hep birlikte elele verdik Yasemin'i seven,Necdet'i seven,Ahmet'i seven herkes bir olup kanala,yazarlara mail attı bu diziye sahip çıkın diye.
Dizi kötüye gitmeye başladı yılmadık yine yazdık ama belli ki artık herkes aynı şeyleri tekrarlamaktan bıkmış.
Doğrusunu söylemek gerekirse gelinen bu duruma üzülmedim değil bu kadar güzel başlayan bir dizi bu hale gelmemeliydi.:icon_sorr
resimseçici
30-11-07, 18:07
Herkese iyi akşamlar,
Umarım bu bölüm hepimizin bir şekilde memnun olacağı bir bölüm olur. Bu bölümde ben daha öncede yazmıştım ama fargmana soygun sahnelerinin eklenmesi ile emin oldum Ahmet&Yasemin nikahını göreceğiz sanki. fragman değişmiş ve soygun sahneleri eklenmiş Soygun 11.ocak 1971 de yapıldı. muhtıraya iki ay bile kalmadı. Kaldı ki bu arada 4 Mart 1971'de dört ABD'li erin Balgat'taki Tuslog Tesisleri'nden kaçırılması eyleminde de bulundular. Dolayısıyla bu konuyu uzatacak zamanları yok sanki arkadaşlar.
Yani bu gece düğün var. hem de iki tane
Necdet ve Aylaya da ........ Mutluluk dilemekten başka bir şey gelmiyor!!!!! ama başkaları ile .
Bir de yazmadan geçemiyeceğim Yasemin ve Ahmet'in evlilik öncesi ilişkileri hakkında yazılanlara kesinlikle katılmadığım gibi, hatta diyorumki; İyi yaptılar az bile yaptılar. bir sürü kişi yüzünden Yıllar çalındı onlardan, gençlikleri çalındı, Namus kavramı sadece cinsellikten ibaret değil. Önemli olan beyinlerin namuslu olmasıdır.
Benim geçtiğimiz yaz takip etmeye başladığım bu forumun, Ahmetin hakkını yedirtmeyen, onu sonuna kadar savunan sakinlerine neler oldu acaba? Sanırım dizinin olumsuz gidişi onlarıda etkiledi.Bu yazı geçtiğimiz yaz yayımlanmış olsaydı Yüksel Aytuğ'a destan gibi bir cevap yazılırdı.Ama beliki artık kimsenin laf anlatacak hali kalmamış.Yasemin bile aşkına sahip çıkmazken biz mi sahip çıkacağız düşüncesi hakim forumda.:img-yes:
Ama Necdetin zafiyetini fedakarlık gibi algılayan arkadaşlar boş durmamış yazmış.Üstelik son bölümlerdeki yoğun Necdet sahnelerine bakılırsa sadece gazetecilere değil senaristlere de yazmışlar.:icon_sorr Yetmedi mi çektiğimiz bu Necdet eziyeti artık.Bitmeyecek mi bu çile.Dizimiz elden gidiyor sanırım.:icon_sorr
Çanım,bu yazını okuyup duruma kayıtsız kalmayayım dedim,bkn:Hepimiz Ahmetiz:)
Ben de Yüksel Aytuğ'un yazdığını okuyunca baya güldüm doğrusu.Yani biz bunca olaylardan yakınırken o köşesine taşıya taşıya bu abuk konuyu mu taşımış...Senaryonun diğer saçmalıklarını görmezden gelip klasik bel altı muhabbete mi takılıp kalmış...Olacak iş değil...Diğer dizilerde cinsellik namına neler olup bitiyor,para ile siyah gece geçirenler,eniştesi ile kaçanlar vs...Bunların karşısında bizim boyları kadar çocukları olan ve 10 yıldır birbirlerine aşık ve hasret kalan Ahmet ve Yaseminimizin yaşadığı ve bize göre az bile olan Bristol gecesi mi dert olmuş...Hayret ki ne hayret...:img-pilot
çalıkuşu78
30-11-07, 18:24
sürekli bu forumdaki arkadaşlar tarafından yazıldı çizildi.. yasemini necdetten ayırın tek başına bir birey olarak yalnız kalsın dedik.. dilimizde tüy bitti .. aşklarının mücadelesini bu saçma evlilik olmadan yapsınlar dedik..ama ısrarla necdet yasemin evliliği sakız gibi uzatıldı..boşandılar yine aynı evde yaşatıldılar.. bütün bunlar daha muhafazakar seyirciyi soğuttu kanımca..kadınların hiçbir şeye hakkı olmadığını düşünen yazarlar olduğu müddetçe de bu durumlar değişmez.. kadını ikinci sınıf görebilen zihniyet hala egemen.. necdet yapınca normal yasemin çocuğunun babasıyla olunca anormal.. bu kadar geri bir düşünce olabilir mi..birden karşısına çıkan ahmeti nasıl kabul edebilmiş rüya.. insan ne yapacağını şaşırıyor bu yorum karşısında.. ahmet birdenbire çıkmadı.. rüya ahmeti uzun süredir tanıyordu ve seviyordu.. yüksel bey neredeyse necdetin çocuğunu zorla ahmete verdiler kabul ettirdiler yazacakmış..seyrettiğine inanmıyorum.. seyredip te bu kadar yanılgı olur mu şaşırdımmmmmm..
Herkese iyi akşamlar,
Umarım bu bölüm hepimizin bir şekilde memnun olacağı bir bölüm olur. Bu bölümde ben daha öncede yazmıştım ama fargmana soygun sahnelerinin eklenmesi ile emin oldum Ahmet&Yasemin nikahını göreceğiz sanki. fragman değişmiş ve soygun sahneleri eklenmiş Soygun 11.ocak 1971 de yapıldı. muhtıraya iki ay bile kalmadı. Kaldı ki bu arada 4 Mart 1971'de dört ABD'li erin Balgat'taki Tuslog Tesisleri'nden kaçırılması eyleminde de bulundular. Dolayısıyla bu konuyu uzatacak zamanları yok sanki arkadaşlar.
Yani bu gece düğün var. hem de iki tane
Necdet ve Aylaya da ........ Mutluluk dilemekten başka bir şey gelmiyor!!!!! ama başkaları ile .
Bir de yazmadan geçemiyeceğim Yasemin ve Ahmet'in evlilik öncesi ilişkileri hakkında yazılanlara kesinlikle katılmadığım gibi, hatta diyorumki; İyi yaptılar az bile yaptılar. bir sürü kişi yüzünden Yıllar çalındı onlardan, gençlikleri çalındı, Namus kavramı sadece cinsellikten ibaret değil. Önemli olan beyinlerin namuslu olmasıdır.
burda zaten namus kavramı die bşey kalmadı ki..
beyinlerin namuslu olması ne demek anlayabilmiş değilim..
yılar onlardan çalılnmış olsa da yaşadıkları ilişki hiç doğru değildi ama zaten dizide din adına bişey yok..ben şaşmıyorum artık yaptıkalrına..
defne deniz aynı evde aynı yatakta,ahmet-yaso vakit bulduklarında vs ..
alıştık artık..
yüksel aytuğ'un yazısını şimdi okudum..
yazdıklarına sadece gülebiliyorum artık.. hangi evlilik kuarmından bahsediyor bu adam anlamıyorum.. madem böyle bişey var aynı şeyi necdet'te yapmadımıki sadece yasemin'in yaptığını öne sürüyolar..
ayrıca necdet'in bu evliliği bigün yasemin'inde onu sevme umuduyla yaptığınıda kendi ağzından duyduk..
bunca olandan sonra hala necdet'e yapılan sütten çıkmış ak kaşık muamelesini anlayamıyorum ve sanırım hiç bi zaman anlayamıcam.. ben yüksel bey'in diziyi nasıl izlediğinide merak ediyorum.. arada uyuyakalıyo herhalde...
Yüksel Aytuğ'un yazısını okudum.Yasemin&Necdet evliyken,Ahmet&Yasemin
birlikteliliğine karşı yazı yazmış.benim en çok garibime giden ise,Ahmet'in
Rüya'yı Necdet'in kızı olduğunu bildiği halde Yasemin'e beraber gidelim
demesiydi.hem evli bayan hemde başkasından çocuğu vardı.o zamanlar
Ahmet öyle biliyordu.şahsen avukat bey'e hiç yakıştıramamıştım.
Necdet bu durumları gördüğü halde Yasemin diye ısrar etmesinide
yadırgıyorum.gururlu erkeksen,arkanı dönüp gideceksin.Necdet hala
Yasemin diyebiliyorsa pes artık.geçen sezon tarihi olayları çok güzel
yansıtmışlardı.Adnan Menderes'in dönemini bizlere çok güzel aktarmışlardı.
bu sezon tarihi konularda başarılı göremiyorum.sadece grev ve gösteri
izliyoruz.biraz daha ayrıntılara girebilirler.
Bu hafta intihar haftasıysa şahsen Necdet'ten de aynı hamleyi bekliyorum. :) Çünkü onun sevdiği de evleniyor. Hatta ve hatta Yaşar'ın memleketinden eski bir yavuklu bekliyorum intihara teşebbüs eden! :icon_whis
Düğün editi: Kesinlikle Yasemin ve Ahmet düğününü bekliyorum bugün! Yoksa dizide pek iç açıcı bir gelişme olmayacak... Gençlerin gidişatı yeterince karanlık... Işık'ın geleceği de... :icon_whis
Aman blue&blue ağzından yel alsın. Necdet intihara teşebbür falan ederse Yasemin vazgeçer Ahmetle evlenmekten.Zamanında onu ölümün eşiğinden kurtarmıştı ya şimdi de o Necdet için aynını yapar evlenir onunla.Hakkaten senaristler nasıl düşünemedi bunu.Harcadılar caanım fırsatı:icon_whis
Ben bu bölümde evlensinler istemiyorum.Arada kaynamasın bu kadar beklenen olay.Soygun sahnelerinin aralarına serpiştirilmesin.Haftaya A&Y düğün özel bölümü yapılsın.80 dakika onları izleyelim.Hem okadar uzun sürerse belki Yaseminin yüzünde eski günlerden kalma anlamlı bir bakışta yakalayabiliriz.:img-yes:Ah diyorum bu aşka inancım bitmemiş olacaktı tüm forumu toplardım eve sabaha kadar düğün yapardık ama heves mi kaldı ?:img-cool2
,
Merhaba arkadaşçanlar :img-in_lo
Tam Yüksel Aytuğ'a mail atmıştım ki Melalçan'ın yazdığını gördüm o da mail atmış destansı bir şekilde bakalım maillerimiz okunacak mı ....ayrıca son zamanlarda rahatsız olduğumuz basit montaj hatalarını mantık hatalarını siyasi olayların üstürkörü geçiştirilmesinden rahatsızlığımızı dile getirdim köşesinde bunları yazarsa da belki sesimizi birileri duyabilir :icon_whis
Bu akşam nedense saatler geçsin bir an önce HS başlasın diye beklemiyorum hatta bir an önce bitse diye bekleyeceğim galiba alışkanlıktan vazgeçemiyorum mecbur izleyeceğim inşallah bizi şaşırtır bu hafta HS herkese şimdiden iyi seyirler :img-in_lo
Neden mi? Anlatayım: Her ne şart altında olursa olsun, bir kadının evliyken başka bir erkekle hiç düşünmeden aynı yatağı paylaşması ve çevresindeki hiç kimsenin bu ahlak ve yasadışı duruma ses çıkarmaması ve hatta destek vermesi kabul edilebilir bir durum değil. (Emine yılbaşı gecesi Yasemin'i sanki evli ve çocuklu bir kadın değilmiş gibi Ahmet'in yanına göndermişti) Yasemin'in en zor gününde onu sırtlayan, çocuğuna babalık yapan onu "karşılıksız" seven bir adama bunu yapmaya hakkı var mı?
Fragmana ve özete yapılacak hiçbir yorum bulunmadığından bir basın haberiyle bugüne giriş yapmak zorunda kaldım..
İlk önce birinci yoruma bir nevi katılıyorum..Her ne kadar Ebruçanın junior kampanyasını desteklesem de..:)
Ama olaya bakış açısı tamamen..Olayı evli bir kadının başka biriyle aynı yatağı paylaşması diye yansıtırsan herkes durumu böyle anlar fakat evlik dışı ilişki artık bir klasik..Bu arada böyle bir kural mı var?Var da neden toplumda çoğu insan buna uymuyor..Ya da dizilerin böyle konular ele alarak toplumu yanlış yönlendirdiğini mi düşünüyorlar?Etkilenen izleyip izletmesin o zaman..
Bu arada evli ve çocuklu ama çocuğu Ahmet'in..!
İkinci yoruma yönelik konuşmayı artık gereksiz buluyorum..Maalesef bu sefer Sevgili Necdetçiğim (!) için parmaklarımı yoramayacağım..:img-cool2Stres yok..Problem yok..Zaten herkes Necotu seviyor..:img-cool2
_gülendam_
30-11-07, 21:39
Selamlar arkadaşlar,
HS'ye az kaldı ama içimde öyyle heyecan kıpırtıları vs yok, alışılagelmiş bi şekilde battaniyemi, kahvemi ve çikolatamı alıp TV başına geçeceğim ve bu süper üçlünün keyfini süreceğim; tabi Necdetçim çıkınca ekranda ne olup bittiğine dikkat edeceğim, Ahmet-Yasemin sahnelerinde heyy gidi eski günler diyeceğim..
Galiba benim sevdiğim HS diil, HS'yi izlemek:):)
Yüksel Aytuğ ve onun yazısı hakkındaki fikrimi de belirtmek isterim hemen..Bi konudaki fikirlerim çok net..Necdet ve Yasemin ve (tabi bi de TEO:)) dışında(bu durumda TEO'da mı esas oğlan olduu:):)) herkes bunları gerçek, evli ve çocuklu mutlu bi çift olarak görüyodu..Hatta zaman zaman ben de kendimi kaptırıp öyle sanıyodum..Bu durumda Yaseminin açık açık Ahmetle acayip dans figürmeri sergilemesi,beraber çokça vakit geçirmesi vs. bunları yanlış buluyorum..Ama, Ahmetle aynı yatağı paylaşma olayına gelince..Eğer bunu birileri anasaydı olay tam bi rezalet olurdu en azından dışarıdan bakılınca..Ama bunun dışında ben bi problem göremiyorum..Sonuçta Yasemin'in Necdete sadakat borcu yok ki, Necdet Yasemini seviyordu, onun da kendisini sevmesini istiyordu ve evlendiler..Ama umduğu gibi olmadı ve Yasemin Ahmeti sevdi hep..O zaman ben burada Necdete karşı bi ihanet göremiyorum..Ha, Necdete söylemiyodu falan derseniz de ne diyecek; Nejjdett, Ahmetlen çok seviyeli bir birlikteliğim var deyip maceralarını mı anlatsın..:):)
Neyse yaa, beni hiçç alakadar etmeyen Yasemin ve Ahmet aşkk kumrusu efsanevi varlıkları hakkında niye bu kadar yazdım ki sankii..Zaten aşk maşk da yok ortada..Ne aşkıymış:)
Neyse arkadaşlar, hepinize iyi seyirler..Sanırım bu bölümde esas oğlan Ahmet baya bi rol alacak, oturup izleyin artık..:)
İyi akşamlarbye
Küçükçan demiş ki;
...Ya da dizilerin böyle konular ele alarak toplumu yanlış yönlendirdiğini mi düşünüyorlar?Etkilenen izleyip izletmesin o zaman..
:img-hyste
Aslında diğer taraftan da bu diziye bakıp cesaret,aşk, cinsellik, evlilik, dostluk, fedakarlık, dürüstlük,sadakat, vicdan konularında yapılmaması gerekenlerin 1001 kuralını çıkartabiliriz..ve bununla beraber evet..toplumumuza iyi örneklerini hemen kısa yolla-1001 kuralı bir anda birleştirerek- verebiliriz:
Tüm bu konulardaYasemin, Necdet ve Ayla gibi olmayınız!:img-polic
Herkese Merhaba....bye
Yüksel Aytuğ'un yazdığına tepkilerinizi okudum.yerden göğe kadar haklısınız.bu tepkiye ben de sesimi katayım dedim.
Doğru nedir? Bir şeyin doğru olop olmadığına nasıl karar verirz...İnsanın içinden geleni, inandıklarını hiç kimsenin etkisi altında kalmadan yapması yalnışmıdır? birini sevmek çok sevmek yalnışmıdır? "O" çok sevdiği insanla duygularını paylaştı diye yanlış mı yapmıştır?
Kim çok sevdiği ve çok sevildiği biriyle duygularını paylaşmak istemez....:img-blush
Badger sık sık Kant'dan bahseder ya;Kant:"aydınlanma kişinin kendi aklını kullanmaya cesaret etmesidir" der.
burda ters olan ne? aslen olmayan, sadece kağıt üzerinde geçerli olan evlilik mi?...daha doğrusu evlilik oyunu mu?...(aklını kullanan insanlar bunu çoktan bozmalıydı) Herkesin, birbirini çok sevdiğini bildiği,bu sevginin sonucunda olmuş bir çocukla zaten aile olan insanların beraberliği mi?...
Nazım Hikmet Karısı Münevver'e yazdığı bir mektupta:"canım karıcığım birbirimizden uzak olmak, birbirimize sokulamamak ne korkunç şey, fakat bu korkunçluğun ne acı ne tuhaf bir tadı var". demiş
ve onca aşktan damıttığını iki sözcüğe sıkıştırıp özetlemiş:
"aslolan hayattır".
kağıtta yazılı olan değil...Yasemin- Necdet karı-koca idi ama kağıtta....ya
hayatta?...
Tüm bu konulardaYasemin, Necdet ve Ayla gibi olmayınız!:img-polic
Bilakis ahmeti örnek alınız.:img-yes: Bence Ahmet Gürsoy karakterini de bunun için yazdılar. Tam da örnek alınacak bir erkek. Ama sonra olaylar çok başka yere çekildi o ayrı.
Zeynepçan senin yazdığın maile güvenerek ben yüksel aytuğ'a bir şey yazmıyorum. Nasıl olsa sen benim düşncelerimi de yazmışsındır. Açıkçası çok üşendim de...:img-blush
Bakalım ahmetle yasemin nikah defterine imzayı atabilecek mi? Bu arada bunlar evlenirse bizim CAZgır savaşları ne olur? Evli barklı adama sarkmak ayıp olmaz mı?:) Şimdi fark etmiyor da kağıda bir imza atınca bütün dünya değişecek. "Evli" olacaklar ne de olsa...:img-wink:
kağıtta yazılı olan değil...Yasemin- Necdet karı-koca idi ama kağıtta....ya
hayatta?...
Çok şiirsel bir karşı çıkış olmuş özenç-can;)
Cevap veriyorum, hayatta, yani gerçekte Ahmetle Yasemin karıkocaydılar. Onlar adada evlendiler. Yüzyıl geçse de o Ahmetin karısydı öyle kalacaktı. Bu yüzden işte Ahmet her ne kadar o evliliği gerçek sansa da hiç inanamadı. Yasemini alıp götürmelere o yüzden kalkıştı.
Asıl onların evlilik tarihi aldıklarını ama koşullar nedeniyle Parise gidemeyip evlenemediklerini, yani Ahmetin niyetinin zaten bu olduğunu bile bile, Yasemini düştüğü o zor durumdan kurtarmanın tek yolunu kendisiyle evlendirmek olarak dayatan Necdet ihanet etmiştir...pek çok şeye...kendisine bile.
Zeynopumun ve Melalinçanın ellerine sağlık. Ne yazmışlarsa altına imzamı atıyorum. Ne demişlerse iyi demişlerdir:img-in_lo
Kesinlikle bu diziden yapmamamız gerekenlerin veya örnek almamamız gereken kişilerin listesini çıkarabiliriz:img-yes:
Aşk konusunda yapmamamız gerekenler neleri yanlış yaptılar??Kimdiler ne hale geldiler
1)Necdet:Yasemin'e olan aşkı yüzünden(!)aşk için her şey mübahtır anlayışıyla Yasemin'le deftere imza atmayı onun aşkına bir gün sahip olmak manasında gördü sonuçta hayatı o Yasemin'le ilgili planlar yaparken akıp gitti bir babanın babalık haklarını elinden aldı bir bebeğin babasından bihaber büyümesine sebep oldu Yasemin'in ruh halini göremeyecek kadar körleşti sonunda gözleri açıldığında Güzide'yi kullandı Yasemin'i de Güzide'yi de elinde tutmaya çalıştı o masum aşık halini de yaptıklarıyla yerle bir edip "aşk bu değildir ki" diye düşünmemize sebep oldu...şimdi Güzide'yle adını koyamadığımız bir ilişki yaşamakta işin kötü yanı bu ilişkinin adını kendisi de bilmiyor galiba ...üstelik hala Yasemin'e saplantılı zavallı bir konumda hayatı elinden akıp gidiyor yıllar geçti yerinde sayıyor :icon_whis
2)Yasemin:Başlarda aşkına sahip çıkan,aşk konusunda başkalarına ders veren Yasemin yaptıklarıyla bizi şoke etti....Garip bir mantıkla "hayatımın aşkı" dediği adamdan bebeğini sakladı (ki bunun sebebini hala tam olarak anlayabilmiş değiliz)bununla da kalmayıp 8 yıl garip bir şekilde evli kaldı bunun da nedenini hala çözebilmiş değiliz bir de üstüne "kimsenin bunu anlamayacağını garip bir şekilde mutlu olduklarını" dile getirdi ....aşkı zırlamalarından ve günlük yazılarından öteye geçemedi şu ana kadar aşkı için tek bir fedakarlıkta bulunmadı,kızına bakarken tek bir kere iç geçirip sevdiği adamı anmadı ,sevdiğim kişi dediği adama tek bir gün kaçamak bakış atmadı yaptıklarıyla bize "aşk bu değildir ki" diye düşündürtmekle kalmayıp aşık kadın imajını da yerle bir etti....şimdi Ahmet'le yeniden birlikte ama galiba ona Ahmet daha çok silah arkadaşı gibi geliyor işin açıkçası Yasemin'in haliyet-i ruhiyesi kolay kolay çözülebilecek gibi değil ...kendisine ne diyeceğimizi bilemiyoruz :bilmim
3)Ayla:Kendisini başlarda Ahmet'e olan ilgisiyle tanıdık ...ama bunun bir aşk mı yoksa Ahmet'in Ayla'nın kafasında yüceltilip de onu ulaşılmaya mı çalışıldığını anlamadık...sonunda o da hepsi gibi Ahmet'in çocuğunu bildiği halde yaptıklarıyla bizi şoke etti üstüne üstlük bundan vicdan azabı çekmediğini de sonradan öğrendik ...o da Necdet gibi "aşk için her şey mübahtır" anlayışına sahip üstelik bu anlayışın ve aşkına ulaşmak için ortaya çıkan insanların karanlık yönlerinin anlaşılması gerekir ona göre bize "aşk bu değildir ki " dedirtmekle kalmayıp bir de sözleriyle"pes dedirtti ..şimdi dengesizlik yapmak konusunda 1.sıradaki yerini koruyor Ahmet'e olan aşkının imkansızlığını anlayan ve kararlı görünen Ayla intihara teşebbüs etmek üzere...
Peki bu insanlardan ne öğrendik asla böyle sevmemeyi...peki bu insanlara ne diyebiliriz ...ne diyebiliriz ki Allah akıl fikir versin :icon_whis
Kutbettinçan demiş ki:A bir de Necdet'e Bernard Russell'ın bir sözünü söyleyeyim "Bir insan 8 yıl sonra hala aynı yerdeyse o insanın aklından şüphe ederim"
Bence de...:img-hyste
Seanristin bize verdiği cevap mektubunda Aslında Necdet gibi karakterlerin nasıl da derin olabileceğini anlamıştı..Pardon???!! sorarım Necdet bunca bölümdür ne zaman derinlik kaydına girebilecek bir şeyi yapabildi??.. herkes tarafından iyi ve derin olarak algılanan olarak ne yaptıysa, artık değiştiremeyeceği yani kendini lehine durumları çeviremeyeceği durumlarda yaptı...Yoksa necdet, aynıııı tas aynı haaammmaaam! bknz:patetizm.:img-cool2onun en iyi olduğu konu...son üniversiteye girme olayı da Güzide cesaretlendirmese, çalıştırtmasa kendi kendine o yola girmezdi...
Bir de aklıma gelmişken söyleyeyim...İşkenceden sonra Necdette bir araz kalmayacağını söylemiştim...Necdetin en ala işkencesi, kendi ve Yaseminle olan hayatıydı...bunu atlattı..ayak -bacak sallardı..ama işkenceden sonra ne hapishanede ne de başka bir yerde göstermedi bu post-travmatik hallerini...Demiştim, o fiziksel acıdan kendi bilincini kilitler, soyutlar, bilinçaltının alt çekmecelerine öteler diye...Yanılmamışım..:img-yes:Necdette hiiiç te öyle işkenceden etkilenmiş bir hal göremedim..sadece Yasemin ve Rüyanın evi terketmesinde,kronik psikolojik durumuyla-gizli şizofreni- sesler duymaya ve bacak sallamaya başlamıştı ki, sonunda kendini Güzidenin kollarına atarak kurtardı...(O kıza da acıyorum...)Tam düzelmaye başladı diye düşünürken..bugünde davetiye fırlatmalar???!!!:dito bknz:Boşuna mı geçen bölümün 80 dakikanın 70 dakikaksında Necdetin Yeni Hayatı belgeselini izledik???..Bu dizi mehter adımılarından beter.... hep geri geri...aynı noktaya dolanıyoruz..Bir karakterin bile! (necdet) gelişimini derinleşmesini görmeyecek miyiz????Adamın u zavallı garip, ziyan karakterinin değiştirmek bu kadar mı zor?..Bu kadar az mı seviyorsunuz Necdeti?...bknz:atom bile parçalandı..Necdetin zavallılığı kaldırılamadı adamın üstünden..Neymiş efendim..Tüm bu şartlar altında bile Yasemini 80 yıl geçse de severmiş...:img-swoon
Bu olay biraz burada da az yazıldı bknz:Necdet ve Yaseminin işkence sonrası halleri..Geçtiğimiz bölümde araz kaldığı sadece birazcık da olsa Yasemin de gösterildi..ama geçtiğimiz bölümde çok fena sallanan bir konu oldu...Sanki bunlar Ahmet ile Rüya başbaşa kalabilsin diye tatile gidip geldiler gibi bir intiba kaldı üzerimizde...bknz:bunu da hatırlatmadan geçmeyeyim :icon_whis
Aman blue&blue ağzından yel alsın. Necdet intihara teşebbür falan ederse Yasemin vazgeçer Ahmetle evlenmekten.Zamanında onu ölümün eşiğinden kurtarmıştı ya şimdi de o Necdet için aynını yapar evlenir onunla.Hakkaten senaristler nasıl düşünemedi bunu.Harcadılar caanım fırsatı:icon_whis
Ben bu bölümde evlensinler istemiyorum.Arada kaynamasın bu kadar beklenen olay.Soygun sahnelerinin aralarına serpiştirilmesin.Haftaya A&Y düğün özel bölümü yapılsın.80 dakika onları izleyelim.Hem okadar uzun sürerse belki Yaseminin yüzünde eski günlerden kalma anlamlı bir bakışta yakalayabiliriz.:img-yes:Ah diyorum bu aşka inancım bitmemiş olacaktı tüm forumu toplardım eve sabaha kadar düğün yapardık ama heves mi kaldı ?:img-cool2
Şimdiye kadar yazdığım ve düşündüğüm hiçbir şey olmadı sevgili MMC. Eminim bu da olmaz. Rahat ol sen! :)
Ama düşünmeden de edemiyorum. Üst üste intiharlar üst üste düğünler. Bu güne mi kıstı diye isyan edesim var.
Ayrıca Ayla'nın intihar girişimini de anlamış değilim. Aradan onca zaman geçti. Ne Ahmet'i gördü. Ne görme teşebbüsüne girdi. Ne Ahmet'i aklından geçirdi. Bkz. flashback... Şimdi evleneceğini duyunca mı deprese oldu da intihar ediyor. Saçma... Madem diziden ayrılacak ölmek yerine terk-i diyar eyleseydi. İyileştiğini anlardık aklımız da onda kalmazdı. Ha deliliği depreşti derseniz diyecek bişeyim kalmaz... :img-yes:
Ve ne yazık ki bu girişim nedeniyle aklıma kötü kötü şeyler geliyor. Sanmam sahne doldurma çabası olsun. Bu nikaha limon sıkmaktan başka bir işe yaramayacaktır. :icon_sorr
Sevgili Yüksel Aytuğ'un yazısına gazeteyi okuduktan sonra ara ara bakıp duruyorum... Ne diyeceğimi, nereden nasıl başlayacağımı inanınki şaşırdım... bir olaya bu kadar sığ yaklaşmak... hem de SANAT içinde geçen bir olaya...
AİLENİN KUTSALLIĞInı kim ne anlamda anlıyor ve kullanıyor bilemiyorum... Ama en azından tam 20 yıl 5 aylık evil biri olarak bu konuda söz söylemeye hakkım olduğunu düşünerek bu yazıyı yazıyorum...
Kutsallık elbette mecazi bir anlamda kullanılıyor. Ama bu bile özünde ikili ilişkiye dayanan, tamamen insan faktörü ve ilişkisiyle yürüyen evlilik ilişkisinin kendi özel sürecine bir müdahaledir... bir baskıdır... çünkü o ikili ilişki artık yürümediği halde tarafların birbirleri için zararlı olmaya başlamasına rağmen o KUTSALLIĞI KORUMAK ADINA kutsallığı hiç de kapsamayan saygısız, laçka bir ilişki biçimi içerisinde sürdürülmesini savunmaktır...
Evlilik dediğimiz en genel şekliyle; iki karşı cinsin her türlü paylaşımlar yaptığı bir ilişki biçimidir... bizim ülkemizde ağırlıklı olan görücü usulü evliliklerdir... bu tür evliliklerde esas olan; ne pahasına olursa olsun bu KURUMun korunmasıdır... yani iki insanın ilişkisindeki esasların hiçbir önemi yoktur... önemli olan o FORMALİTE kısmın korunmasıdır... toplum için önemli olan O GÖRÜNÜMÜN korunmasıdır...
Diğer evliliklerde yani birbirlerini severek evlenmiş, flört dediğimiz süreci yaşamış evliliklerde ise; (magazin dünyaının laçka birliktelikleri konumun dışındadır...) eğer yolunda gitmeyen şeyler varsa, taraflardan biri bu durumdan hoşnut değilse ve artık istemiyorsa ayrılığın doğallığıdır...
Ben 20 yıllık evli ve iki çocuk annesi biri olarak ailenin kutsallığını asla popüler kültürcüler gibi savunmuyorum... onlar hep bir ağızdan EZBERledikleri KUTSAL AİLE kavramının yaşamdaki anlamına kafa yormadıkları için tam da bu noktada laçka ilişkilerde boğuluyorlar... bana göre insan ilişkilerinde KUTSAL OLAN şey neye DEĞER verdiğimizde ve bu değerin anlamında gizlidir... arkadaş ilişkinizde duyduğunuz sorumluluk ve tutumlarınızda, dostluk ilişkilerinde duyduğunuz sorumluluk ve tutumlarınızda ve çok daha özel paylaşımları olan aşk birlikteliğinde duyduğunuz sorumluluk ve tutumlarınızda gizlidir... yani KUTSALLIK bu ikili ilişkilerinize verdiğiniz değer, onların sizin için anlamı, önemi ve bu anlam-önemin size yüklediği sorumluluk duygusudur...
Tıpkı AHMET gibi... O Aşkı somut bir şey gibi görüyordu... o kadar değer veriyordu ki avuçlarının içinde önemli bir şeyi tutar gibi koruyordu... ve NESNELLEŞTİRDİĞİ için de bu değere hep inandı... hiçbir şey Aşkına olan inancını yitirmesine engel olamadı... çünkü SEVGİ denen şeyi kafasında SOMUTlayacak kadar önemsemişti...
Peki ikili ilişkilerde KUTSALLIĞIN ÖLÇÜTÜ illada sonuna kadar o ilişkiyi götürmek midir? Bence hayır! Oradaki kutsallık bazı gelişmelere göre gerekirse bitirilerek de korunur... amaç o sevginin laçkalanmasına izin vermemektir çünkü, amaç o sevgiyi başka bir biçime dönüşse de korumaktır... bu aşk ilişkisinden arkadaş ilişkisine dönüştürülerek korunacaksa evet işte kutsal olan böyle korunmalıdır... yoksa ilişki laçkalaşmış, saygısızlık gırtlağa dayanmış, şiddetin bini bir para... ama evlilik cüdanını taşıyoruz... gerçekten de şu çağda hala daha buna inananlar varmı ya?!
Aşk birlikteliğindeki esas kutsallık nedir... Elbette Aşktır, Sevgidir... asla Formalite ve egemen toplumsal ilişkilerin belirlediği Kurallar değildir... zaten dizide çok iyi işlenmezse de dile getirilen bir sorun da budur... (bknz. Ahmet'in Necdet'e ilk yumruklaşmalarındaki sözleri... Ahmet aşkın gücüne inandı hep... asla formaliteye inanmadı... O aşkın gücü dersini bir kez de Yasemin'e vermişti... bknz..Keriman olayını yanlış alama...) As'lolanla, Formalite arasındaki çelişkidir...As'lolanla formalitenin mücadelesidir Yüksel Bey!
Zaten SANAT ortaya çıktığı andan beri Formaliteyi savunan egemen zihniyetle, insan için esas olan şeyleri savunan zihniyetlerin mücadelesini anlatır... SANAT her zaman formalitenin karşında saf tutmuştur... zaten onları eleştirmek için vardır... Siz bırakın dünya toplumlarının gelişimindeki en son toplumsal kültür olan Kapitalist kültürü, onun yoz kesimini değil ama insana değer veren kısmını savunmayı, ülkemiz kültürünün kokuşmuş bir şekilde hala daha büyük kesimini etkileyen Feodal kültürü savunuyorsunuz... ve bunu da "ülkemizin aile yapısı..." nı korumak adına yapıyorsunuz... ve en önemlisi de SANAT'a baskı yapıyorsunuz... burada tarzını eleştirebiliriz elbette... örneğin böyle bir dizide POST-MODERN bir tarz olduğunu düşünüyorum ve bazı olayları anlatmak için bu tarzın ne derece doğru olduğu eleştirilebilir... ama siz insan ilişkilerindeki en değerli şeylerin esas yönleriyle anlatılmasına karşılık "toplumsal duyarlılık" adına görüş belirtirseniz o zaman "baskı" kurmuş olursunuz...
Elbette Ailenin gerçekliği ve çocuğun gelişimi için en iyi ortam olduğunun su götürmez doğruluğunu ben de savunuyorum... ve kesinlikle 20 yıllık birlikteliğim boyunca ayrılmamıza neden olabilecek her hangi bir olay da yaşamadık... bundan sonra yaşayabileceğimizi de sanmıyorum... çünkü eşim de ben de hiçbir zaman bu birlikteliğimizi Formaliteler üzerine kurmadık... bizler birbirimizi sevdik... sevgimize verdiğimiz değer ölçüsünde yani Kutsal olana verdiğimiz değer ölçüsünde sorumluluklarımızı yerine getirmek için yaşama karşı, çıkan zorluklara karşı, çıkan engellere karşı mücadele ettik...
devamı var:img-blush
Şimdiye kadar yazdığım ve düşündüğüm hiçbir şey olmadı sevgili MMC. Eminim bu da olmaz. Rahat ol sen! :)
Ama düşünmeden de edemiyorum. Üst üste intiharlar üst üste düğünler. Bu güne mi kıstı diye isyan edesim var.
Ayrıca Ayla'nın intihar girişimini de anlamış değilim. Aradan onca zaman geçti. Ne Ahmet'i gördü. Ne görme teşebbüsüne girdi. Ne Ahmet'i aklından geçirdi. Bkz. flashback... Şimdi evleneceğini duyunca mı deprese oldu da intihar ediyor. Saçma... Madem diziden ayrılacak ölmek yerine terk-i diyar eyleseydi. İyileştiğini anlardık aklımız da onda kalmazdı. Ha deliliği depreşti derseniz diyecek bişeyim kalmaz... :img-yes:
Ve ne yazık ki bu girişim nedeniyle aklıma kötü kötü şeyler geliyor. Sanmam sahne doldurma çabası olsun. Bu nikaha limon sıkmaktan başka bir işe yaramayacaktır. :icon_sorr
Benim de aklıma kötü kötü şeyler geliyor ama elimin tersiyle ittiriyorum bluecum. Daha ne kadar kanırtacaklar. Eğer Ayladan dolayı bu nikah ertelenirse, biz artık hep birlikte:img-swoon
Nikahın orta yerinde bu haber gelirmiş. Ama zavallım bahtsız bedevilerin en bahtsızı Ahmet: "a vah vah öyle mi? vah vah niye intihar etmiş ki? Bir sorunu mu varmış ki? Neyse Allah Rahmet Eylesin. Hadi memur bey, biz işimize devam edelim, benim cevabım evet " desin olsun bitsin:icon_whis
Bahar_cançan; ellerine sağlık. İyi ki varsın, iyi ki senin gibi düşünenler var hala bu toplumda. Yoksa hepten yaşanmaz olacak bu toplum.
Yalnız olmadığımızı hissetmek çok güzel:img-in_lo
Bu yazını, o ikiyüzlü ahlak anlayışının en sığ temsilcilerinden biri olduğunu düşündüğüm zata yollayalım, ama anlar mı, kapasitesi yeter mi onu bilemiyorum:img-cool2
Şimdi konumuza dönersek; siz neyi izlediniz bilemiyorum... ama eğer aynı diziyi izlemişsek, televizyonun karşısına çok farklı açılardan oturmuşuz diye düşünüyorum... çünkü Necdet'in Yasemin'e ettiği sözde fedakarlık bir FORMALİTEden ibaretti... (fedakarlık boyutu da ayrıca tartışma konusu tabiki...) bunun böyle olduğunu Necdet te, Yasemin de ve biz seyirciler de çok iyi biliyoruz... onların birbirlerine verdiği tek söz, Ahmet'in bu olaydan haberi olmayacak ve günün birinde Necdet birini severse Yasemin'in haberi olacak... bunun dışında kimse kimse için bağlayıcı değildir zaten... tek şey dışarıya karşı inandırıcı olmak olabilir... ve en önemlisi de bu dostça ilişkinin kendi çerçevesindeki değeri ve sorumluluğudur ki her ikisi de aynı çatıda oltukları sürece bir saygısızlık yapmadılar... buradaki Kutsallık bir arkadaş birlikteliği kapsamındadır... yani burada, bir arkadaş olarak yardım etmiş birine karşı yapılacak Kutsallık bozucu hareketleri ancak eleştirebiliriz... yoksa aşk birlikteliğinin getirdiği Kutsallıkları değil... bu açıdan ne Necdet'in Güzide'yle birlikte olmasını ne de Yasemin'in Ahmet'le olmasını eleştirmiyorum... çok doğal ve iki insan arasında bir şey olarak görüyorum... Bu ilişkiler asla evlilik kurumunun kutsallığı kapsamında değildir...çünkü GERÇEKTE böyle bir aile yoktur... Esas aileyi gerek bilimsel anlamda, gerek biyolojik anlamda, gerek psikolojik anlamda oluşturan Ahmet-Yasemin ve Rüya'dır... bu gerçekliği FORMALİTELER ASLA DEĞİŞTİREMEZ ve bu GERÇEKLİK FORMALİTELERE KURBAN EDİLEMEZ... FORMALİTE MANTIĞINA HAKİM OLAN GERİCİ DÜŞÜNCELERE KURBAN EDİLEMEZ... SANAT DA BUNUN İÇİN VAROLMUŞTUR VE VAROLACAKTIR...
Evlilik öncesi aşk birlikteliklerini toplumun tutuculuğu gerçeği gözönüne alınarak en fazla gizli yapılabilir...ki zaten gizli yaptılar... her iki birlikteliği de... ailelerin haberi yok ama onların birbirine olan sevgisinin hala daha varolduğunu öğrendiler... Yasemin-Necdet iişkisinin formalite olduğunu öğrendiler eee bazı şeyleri tahmin edebilirler... ama olayı baştan sona bilen ve bu duruma gelmesine sebep olan vicdan sahibi birileri hala daha kalkıp "yok efendim formalite evlilik bitmeden nasıl birlikte olurlar... bu ahlaksızlıktır" diyorsa o AHLAKI sorgulamak gerekir bence...
Sevgiden-Aşktan insana asla zarar gelmez... ama formalitelerden dolayı ruhsal hasta olmuş bir sürü insan var... özellikle ev kadınlarında bu formalite evliliklerin formalite yüklerini taşımaktan dolayı ruhsal bunalım oldukça yaygındır...
Son söz olarak: Toplumun gelişimi için aile yapısındaki gerici-tutucu tavırları gözeten FORMALİTEleri değil; insanın gelişmesini sağlayan, insani yönleri gözönünde tutan ve en önemlisi o birlikteliklerin temelini oluşturan Aşkı-sevgiyi YASALARA rağmen savunmak gerekiyor...
Geçenlerde Ozenc_Can'la ben Saklı Yüzler'e gittik... şu Berk Hakman'ın oynadığı film... doğudaki namus cinayetlerini anlatıyor... ama çok farklı bir ele alışla ve çok farklı bir kurguyla... hepinize öneririm kaçırmayın... her neyse... oradaki savcı böyle bir cinayete kurban gidecek olan filmin kahramanı kızı koruması altına alıyor ve kızı belli bir süre kurtarıyor... ama savcılığına son verdirten de önemli bir olay oluyor ki filmin esas teması burada yatıyor bence... kadın bir cinayet işleneceğini mahkemeye sunuyor ve sırf Yasalara uygun olmadığı için katiller serbest bırakılıyor...
Bu işin bir yanı, adaletin kurumlaşmış kesiminin insani adaletle olan çelişkisi yani... bir de çok iyi biliyoruz ki doğuda esas yasa oradaki toplumsal yaşamın belirlediği yasalardır... bu yasaları da oranın egemenleri koyarlar... yani ağaları, şehyleri, imamları, aşiretleri, bunlar birbirlerine sıkı sıkıya bağlıdır... hatta hepsi aynı kişilerdir, devlet hçbir şey yapamaz buradaki yasalara... aslında yapmak istemediğini bir tarafa bırakırsak, bugün ülkemize egemen olan kültür Feodalizm ve yozlaşmış kapitalist kültürdür... bu kültürlerin devam etmesini isteyenler bunu halka dayatanlar ve ister istemez bu kültürlerin kök salmasını sağlayanlar o egemenlerdir... bu bugünden yarına olan bir olay değildir elbette... ki feodalizmin kökeni bizim ülkemizde yüzyılları kapsar... kapitalist kültür ise 1800'ün sonlarında Osmanlı'da bazı aydınlarla yerleşmeye başlar... Cumhuriyet?le gelişir DP döneminde siyasi bazı politikalarla sekteye uğratılmaya çalışılır... 68 kuşağı dünyada o dönemde dalgalanan sosyalist-özgürlükçülükle harmanlayarak 78'lere kadar getirir... ama 78 devrimci kuşağı 68 kuşağına göre daha tutucudur... çünkü 68 kuşağı okumuş-aydın-entelektüel kesim ağırlıklıyken 78 kuşağı başta doğu olmak üzere esas olarak kırsal alan gençliğinin ağırlığını taşır... ve şu anda ülkemizde hakim olan kültür 12 Eylül Faşist Cuntası'nın yarattığı GERİCİ-DİNCİ kültür ve Televole kültürü olarak nitelendirdiğimiz Kapitalizmin yoz kültürüdür...
Rüya?nın Ahmet'i çabuk kabul etmesini ben bir dizinin zaten olayları enfazla iki bölüm sonra neticelendirmek gibi bir tarzına bağlıyorum... (Ahmet-Yasemin birleşmesi hariç..) bunun dışında Rüya Ahmet?i zaten seviyordu... ikincisi tüm ebeveynler oldukça anlayışlı ve hep açıklayıcı davrandılar... üçüncüsü zaten fevri bir çocuk olmadı hiçbir zaman Rüya... yani çocuğun yapısıyla da ilişkili bir şey... kaldıki hala daha ikisine de baba diyor... 7 yıllık babasını hiç kaybetmeyeceğine güveniyor... her an onunla birlikte olabileceğini biliyor... yani olmayacak bir şey değil asla... kesinlikle kısa sürmüş olsa da bu sahneler -ki nedeni ni başta söyledim, tarz- kesinlikle mantıklı ve inandırıcı... çünkü hangi çocuk olursa olsun... nasıl bir tavır içerisinde olursa olsun, etrafındaki herkes ona tutarlı, doğru, açıklayıcı, sevgi dolu yaklaştığı sürece o çocuğun kabul edemeyeceği hiç bir şey olamaz... bıçak gibi kesip atmadan tabiki.. ve burada da hala daha Necdet'le ilişkisi var ve baba demeye devam ediyor...
Çok uzun bir yazı oldu...ama başka türlü açıklayamazdım... zaten çok az uğruyorum... bunun için rahat davrandım anlayacağınızı umuyorum... kendinize iyi bakın...
Ne olursa olsun seyredin bence... biterse de bitsin canımız sağolsun... yapanların da canı sağolsun... ders çıkarıp daha az-öz ama nitelikli şeyler yaparlar diye düşünüyorumbye
Ekşi sözlükten bir yazı.Badgerın yazısı üzerine aklıma geldi.:
bazen beni hayretlere dusurebilen bi dizi..yasemincik sorguda dayak yedi, hapse girdi,ama hala mutlu,hala sevgi kelebegi,hala bos bakisli..
merak ediyorum, hapse giren bi insan sadece "sema'yla yazisicaz,cok tatli bi kizdi.hapis cok degisik bi tecrube oldu benim icin" der mi?sonra hapse girmesine sebep olan solcu arkadasimizla "turkiye'nin her yanindan insan var" gibi, turistik bi yermis gibi hapishaneden bahsedebilirler mi?
Gerçekten necdette de yaseminde de hiçbir iz bırakmaması çok tuhaf. Ööööylesine geçiştirildi.
Necdet de evde sesler duymaya başlayınca dedim bunun işi tamamdır sıyırdı.:) Hiiiç de acımadım. Çünkü Kayseriyi unutmadığımız gibi kıbrısçık'ı da unutmadık!!! Adam zaten normal şartlar altında sahip olamayacağı bir hayatı yaşadı 7 yıl boyunca. Üstüne bir de havadan rüyanın "babası" oldu. Bunlardan sonra evde yalnız kaldı vah vah diye hiç acıyamadım. Zira daha öncesinde birdenbire hayatı altüst olan, kendini sürgün etmiş bir insanın 5 yıl hak etmediği bir yaşam sürmesini izlemiştik. Acı kotamı doldurdum ben. Sana yer kalmadı necotçuğum hadi başka kapıya...:img-hyste
Çok şiirsel bir karşı çıkış olmuş özenç-can;)
Cevap veriyorum, hayatta, yani gerçekte Ahmetle Yasemin karıkocaydılar. Onlar adada evlendiler. Yüzyıl geçse de o Ahmetin karısydı öyle kalacaktı. Bu yüzden işte Ahmet her ne kadar o evliliği gerçek sansa da hiç inanamadı. Yasemini alıp götürmelere o yüzden kalkıştı.
Asıl onların evlilik tarihi aldıklarını ama koşullar nedeniyle Parise gidemeyip evlenemediklerini, yani Ahmetin niyetinin zaten bu olduğunu bile bile, Yasemini düştüğü o zor durumdan kurtarmanın tek yolunu kendisiyle evlendirmek olarak dayatan Necdet ihanet etmiştir...pek çok şeye...kendisine bile.
Zaten bu zor olmayan zor durum meselesini de yeterince zor göremediğimizden olsa gerek;hiç bir şeyden haberi olmayan biri üzerinden dram yürüttüler.Ahmet, bu durumu niye öğrenemedi,ulaşılamaz bir yerdemiydi? çocunu reddedecek düşüncesi mi hakimdi, sevgisine ihanet mi etti, hangi olumsuz durum yasemin'i buna mecbur etti?...(babasının idam edilmeyeceği haberini o gece almıştı zaten)
birkaç gün önce Bahar_can'la Handan İpekçi'nin "saklı yüz" filimine gittik(Berk Hakman'ın oynadığı);
hamile olduğu için töre maduru olan Zühre karekterinin nasıl direndiğini,korkup kaçan sevdiğinin, daha sonra bir şekilde evlenmeleri söz konusu olduğunda, herşeye ramen nasıl redettiğini seyredice aklımıza yasemin geldi...zühreden çok şey öğrenebilir diye düşündük...
güzel bir filimdi...
Edit: bahar_can aynı şeyi aynı zamanda yazmışız...
yüreğine ve düşüncelerine sağlık Bahar_can.... acaba Yüksel Aytuğ kendine birşeyler katabilir Mi?
Benim de aklıma kötü kötü şeyler geliyor ama elimin tersiyle ittiriyorum bluecum. Daha ne kadar kanırtacaklar. Eğer Ayladan dolayı bu nikah ertelenirse, biz artık hep birlikte:img-swoon
Nikahın orta yerinde bu haber gelirmiş. Ama zavallım bahtsız bedevilerin en bahtsızı Ahmet: "a vah vah öyle mi? vah vah niye intihar etmiş ki? Bir sorunu mu varmış ki? Neyse Allah Rahmet Eylesin. Hadi memur bey, biz işimize devam edelim, benim cevabım evet " desin olsun bitsin:icon_whis
:img-hyste
Ahmet'ten bahsediyorsun değil mi? Bir an acaba Necdet ile Ahmet'i karıştırdın sandım sevgili shevek! :icon_whis
Ama şu söylediğini de duyar gibiyim. "Nikah Necdet-Yasemin nikahı olsaydı kimse engel olmazdı!" :icon_whis Yine badger'e sevgilerimi sunarak bkz. Kayseri... diyorum :)
BB Ahmet'in bahtsızlığının altını tekrar tekrar çizmeye gerek yok sanırım. Biz söyledikçe daha beter oluyo!!! :icon_sorr
evet ozencciğim... ne tesadüf değil mi? ama ben çıkmak zorundayım... zaten dizi de başlayacak.. sizlere iyi sohbetler...
Yüksel beye mail gönderelim bence... doğru düşünceler sahipsiz değildir... bunun en güzel örneği tarihtir ama biz de tarihin içinde ve doğru tarafında olanlar olarak şimdiden bunu yapalım bence... hoşçakalın..bye
fatma-1721
30-11-07, 22:52
Dizimiz baslamak üzere.....Isikla Yasarin dügün törenini ve sonrasini izlemeye dayanabilmek icin allahtan sabir istiyorum:img-blushbirde Harun o silahi Isik yüzünden canina kiymak niyetiyle sakagina dayamis olmasin ve kesinlikle ateslemesin lütfen:icon_sorr....baska birsey istemiyorum ben bu bölümden.Ahmet-Yasemin mutlaka evlenir zaten,ha bu bölüm ha birdaha ki bölüm,onlarin acelesi yok,öncülügü Isikla Yasara veriyorlarsa artik bende biran önce evlensinler diye acele etmiyorum:img-pilot
Herkese iyi seyirler:img-wink:
selamlarbye
sılayı izledim çok ağladım:icon_sorr şimdide hs başlıyor hemen sizlere koştum ve gördümki bütün çanlar toplanmış:img-in_lo
bakalım evlenme teklifiyle ilgili istediğim mini senaryolara verilen cevaplardan hangisi tutacak ana tamda o sahne geldi hadi herkese iyi seyirlerbye
:Ama şu söylediğini de duyar gibiyim. "Nikah Necdet-Yasemin nikahı olsaydı kimse engel olmazdı!" :icon_whis Yine badger'e sevgilerimi sunarak bkz. Kayseri... diyorum :)
BB Ahmet'in bahtsızlığının altını tekrar tekrar çizmeye gerek yok sanırım. Biz söyledikçe daha beter oluyo!!! :icon_sorr
:img-hyste....
Biz Ahmetin bahtsızlığına alıştık..Ama Shevekimin Ahmet repliği, muhteşem olmuş...:) MMC + artık takmayan ve coooolll! Ahmet...Keşke böyle herkesi yoksaysa...bknz:ne saçmalıyorsun sen?!..bu repliğine bayılmıştım...:img-hyste..Keşke birkaç bölüm daha uzasaydı o halleri MMCZ halleri...yani MMC ve Zalim halleri...:)Bir sallayaydı şu iki aklıevveli havada...:ditoAma o da Necdeti bize kabul ettirmek için Aferin lan kanka! repliğiyle senaryo tarafından harcanmaya çalışıldıama nafileee...bknz:yemezler...Ahmete bir milyon o tip akıldışı replikte yazsanız, Necdeti bize kabul ettiremezsiniz...:):img-yes:
Biz izleyiciyiz..ama asla unutmuyoruz..ne Kayseriyi ne Kıbrısçıkı ne de o garip mutluluk bahaneleriyle örtülmeye çalışılan vicdansızlık ve ihaneti
çalıkuşu78
30-11-07, 23:07
dakika bir gol bir necdet dizi ahalisine sosyoloji dersi vermeye başladı bile.. hepimizin gözleri aydın kulakları manisa..:img-icecr:img-icecr:img-icecr ayyy çıldıracağımmm yahu.. necdet necdet nereye kadar..bu ne biçim necdet aşkıymış.. kara sevdadan beter..:dito
ooo demek teo en başından beri aşıkmış laleye hımm havada aşk kokusu var:img-in_lo
veee ahmet yasemine annesinin verdiği yüzüğü takıyor allah tamamına erdirsin:img-in_lo
necdet babaaa sen çok yaşaaaa:)
çanlarım bu ekip kesin bizi takip ediyor rüya 2 erkeğe birden baba diyemez necdete necdet baba diyebilir diyorduk tıpkısının aynısını dedi hemde necdet dedirtti helal olsun hepimize:good:
Hehe yemek çok hoştu ya özelliklede Rüyanın sölemesi Ahmetin orda apaçıp kalması çok komikti :img-hyste :img-hyste :img-hyste
Deniz Yaşardan ve kuzeninden kaçıyor ama ben onu kuzeninin düğünü olurken görücem :img-blush
Kesin dayanımıycak gitçek kuzeninin düğününe :img-in_lo
Necdet Baba Necdet Baba Necdet Baba... Efendimm? :img-hyste
"Necdet Baba" Bu daha iyi oldu :img-yes:
Teşekkür ederim
Teşekkür ederim
Teşekkürler
Sağ olun
Teşekkür ederim
Teşekkürler
Sağol :img-hyste
Yüzük verme sahnesi reverans ile geçti! :) Kopmuşum izlerken! :img-wink:
Ve babalık sorununu da Necdet'in çözdüğünü görüyoruz. Buna rağmen kendisini hala sevmiyorum! :img-hyste Çok çalışması lazım çook! Mesela Ahmet ile Yasemin'in nikah şahidi olsun! Ya da onlara yatak odası takımı alsın hediye olarak! Ya da balayı tatili hediye etsin! Yapsın işte bir şeyler canım! :icon_whis
Heheytttt Necdet Baba fikrini bizden araklamış olabilirler mi acaba :P:P
Aferim Necidet,kedi olalı bir fare tuttabildin.Doğru bir hareket ,doğru bir yönlendirme...
Deniz ve Defne abartmayın artık kuuuuzum.
Rüya şirindi.
Yasemen herzamnki gibiydi.Acaba Yasemeni farklı bir kişiliğe büründürüyorlar da biz mi anlamıyoruz?
Teo ve Lale aşkı neden bu bölüme kadar es geçildi ki?Neyse,Teonun da kız arkadaşları olmuş Çanlar...Duydunuz mu?İnanılır gibi değil.Albümdeki Lale fotoğraf esprisini beğendim:good:
Aman aman içimde hep bir korku var. Ahmet o kadar sevindirik ki:img-in_lo...Bir şey olmaz da evlenirler, bizde kurtuluruz onlar da umarım. Aylaaaaa:dito
Teo kaybetti anasını. Offf ki ne of:img-sorry Toprağına hasret gitti o insan(lar)...
Necota bir afferin:img-ok:; Rüyaya kendisine Necdet baba demesini öğrettiği için, ama bir de :butch:Güzideye karşı ikircikli tutumunu kendi duygu düzeyinde bile hala çözemediği için. (Güzideyle evlenecek misiniz diye soran Rüyadan aralarında bir birliktelik olduğunu gizlediği ve hala kendine bile dürüst olamadığı için). Güzideye acıyorum.
Ahmet bir hevesle kalkıp durumu açıklayacaktı ki Rüya'nın babam bize evlenme teklif etti demesiyle yalı kazığı modunda kaldı ortada.:img-hyste
Ama çocuk haklı akşama kadar sustu yani Ahmet'te oyalanmadan deseydi dimi ama.:)
Rıza bey Işık'a güzel dedi sen elinden geleni yaptın Deniz'le Defne tafralarında bence haksızlar.
Saygı duysalar iyi olacak ama nerdee.
Rüya Necdet'e babam bize evlenme teklif etti deyince Necdet pek bozuldu ahh be Necdet bu er ya da geç olacaktı zaten bunun Güzide ile evlenmeye niyeti yok galiba baksanıza Rüya'ya ne dedi.
Durkheim şöyle diyormuş...Tamam mı? Bilmemkime göre benim fonksiyonum şuymuş...Anladın mı?
Büyük bilgiler edindik necdet sayesinde. Yine bölümün başından başladı ders vermeye...:hıh
Necdet yine bir yüce gönüllülük örneği göstererek "İki kişiye baba diyemezsin." dedi. Necdete artık baba demeyecek "necdet baba" diyecek. Ben arasındaki farkı çözemedim gitti.:bilmim Ayrıca necotun yaseminden de güzideden de neden vazgeçmediğini anladık. "Ne güzel adamın iki yatağı, iki evi, iki odası... oluyor." neden vazgeçsin ki birinden? Bakın nasıl özendi rüyaya.:):)
Teo'nun da kız arkadaşları olmuş. Demek ki biz bu karakteri çok boşladık aşk meşk bakımından, bari iki diyalog sıkıştıralım araya demişler. Laleye de aşıkmış.:hıh İnsan bir bakış atar 40 bölümdür, bir tatlı söz söyler...Millet teoda ışık gördüğü için değil tamamen dizi izlemekten uzmanlaşmış olduğu için teo-lale aşkı diyordu. Bunların aşkkının inandırıcılığı yaseminle ahmetinkinden daha beter bence...
Neyse iyi seyirler...bye
Ya şimdi ne demek istedi Teo anlamadım? :hıh
Seviyosan aşıksan sevmeyedevam edeceksen ne demek sen patronun kızısın :hıh
Lalede hayal kırıklığına uğradı :icon_sorr
Ayla haberi duydu ehehe :P
Bu şarkı sana gelsin Ayla:) :
"Ağla yaralı kalbim herşey yalan, ağla bir avuç küldür evde kalan"
hekimoglu64
30-11-07, 23:39
herkese iyi aksamlar ey hatirlacilar,:)
arkadaslar bölüm simdilik iyi ilerliyor iyi gidiyor aa bence dizinin sonunda
ayla intihar edecek malesef dügünleri yine yarim kalacak bence olmayacak ama
isikla yasari bu bölüm evlendiriyoruz yasasin:happy0064:happy0064valla isik yaseminimden hizli valla kac yas kücük ablasindan ama sevdigine kavustu
ins yaseminimde artik mutlu olurda ahmetine kavusur ya bu harun........intihar edecek galiba olüyor olabilirmi bu bölümde yoksasilahi birisi kaydiracakmi
bu defneyle denize gercekten sinir oluyorm artik ikisde kabak tadi vermeye basladilar ikisnden baskasi ayrimcilik yapmiyor ins onlar ölürlerde kurtuluruz ya gercekten sinir ediyorlar beni ne saniyorlaki iki bücür kendilerini iste zencere yuvarlanmis kapagini bulmus ikisdie ayni iste neyse simdilik bu kadar diziden sonra görüsürüzbye
saygilar.....
ya acelemiz yok dedi bu yasemin ya, acelemiz yok dedi!!!
Mor kazaklı MMC Ahmet! :good: Kendi fayanslarını kendilerinin seçeceği bir ev! Ah Ahmet ah!!! Bu kadar da olmaz ki canım! İnsan ekran karşısındakileri de düşünür azcık! :img-wink:
Necdet editi: Olamaz! :img-swoon Necdet de giymiş mor kazak! Biri beni çimdiklesin! Üstelik fedakarlık da yapmamış! Öliim daha iyi! :sad53:
veee ahmetten kayseri itirafı of of bu bölüm istediğimiz herşey oluyor :img-yes:
yavrum ahmette nasıl bağırıyor "yasemin" diye bakalım yasemin ahmetin kayseride nikahını izlediğini öğrendiğinde ne tepki verecek ahmetki orada kalp krizi geçirip ölmedi ya ona daha hiçbirşey olmaz:icon_sorr
Yaşar iç güvesi olacak bu iyi fikir bence buaradada biraz toparlanırlar hem Rıza amcada yalnız kalmış olmaz :img-yes:
Işığın annesi yine gelemiyor yine gelemiyor yine gelemiyor ay çok saçma ya bu :hıh
Neyse Işıkla Yaşarda gitsinde bari balaylarını Almanyada geçirirler :img-hyste
Necdet-Yaseminin nikahını gösterince tüylerim diken diken oldu :icon_sorr
Ahmetin orda "Yasemin" diye bağırması beni çok etkilemişti :sad53:
bir_adı_yok
30-11-07, 23:53
necdet'in fedakarlığı!!!!!!!!! konusunda sanırım bütün forumçanlar ağzımızın payını aldık...
....
artı kayseri olayına çok güzel giriş yapıldı...tebrik ederim..
ya yasemin işte böyle...
Kayseri'yi unutmadık unutturmayacağız! :happy0064 Ah Ahmet acısını nasıl anlatıyo! Aynı duyguları yaşadım tekrar tekrar! Artık bu konuda açıklığa kavuşsun bi zahmet!
Hey sevgili badger ve forum ahalisi gözümüz aydın! Duyduğum an yüreğim buraya aktı resmen! :icon_sorr
KAYSERİYİ UNUTMADIK! UNUTTURMAYACAĞIZ!!!!
Eylemimiz başarıyla tamamına ermiştir arkadaşlar :img-wink::icon_whis, kutlarım aylardır burada yazan herkesi, ama en çok badgerimi:happy0064:happy0064:happy0064
fatma-1721
30-11-07, 23:56
Nihayet!!!Ahmet kayseriye geldigini acikliyor,allahim cok mutluyum:happy0064:happy0064:happy0064senaristler bizleri de duyuyormus cok sükür!
Ahmet Yaseminin nikahta giydigi herseyi ezberlemis,ne güzel birer birer anlatiyordu.
mor kazak bi insana bu kadar mı yakışır.. ne kadarda mmc:img-in_lo:img-in_lo
valla kayseri'nin hatırlatılacağı aklıma bile gelmemişti.. unutturulmadığına çok sevindim.. ahmet kıyafetini anlatınca içim parçalandı..
yasemin hanımda görsün ahmet'in neler yaşadığını..
aceleside yokmuş,ona kalsa bekler bir 10 yıl daha..
Eveettt,Kayseri Felaketi geç de olsa gündeme geldi.Yaşasın:happy0064
Çok geç oldu ama oldu ya!Es geçilmedi ya!Bu da yeter bize.
Ahmet nasıl da hafızasına kazımış o günü,Yasemen'in giydiği herşeyi en ince detayına kadar anlatıyor.
Ah Yasemen, Ahmetin orada neler çektiğini derinden hissetse keşke!
Artık birileri felaket tellallığı yapmasa da şu gariplerin mutluluğuna insanlık namına bir nebze olsun destek verse, vermese bile sussa otursa yerine!
Evet ben ağzımın payını aldım oturuyorum. Ağzım açık kaldı...Herkesin sırayla necdetin pastanesine gidip "çok fedakarsın, muhteşemsin." demesine alışmıştık da o nasıl diyalogtu öyle aklım almadı. Allahtan öyle yapılan feddakkarlıkların çetelesini tutacak insanlar değiliz. Ay Allahtan yani.Bir de tutsan...
Biz kayseriyi unutmamıştık. Artık herkes hatırladı sonunda. Ya benim acılarım diye tepinenlere duyrulur...:hıh:icon_whis Keşke ahmet necdeitn peşinden koştuğunu filan da bilse de bunları da anlatsa. Ama belki pastane olayını anlatır. Necdetin "O benim karım oldu" diye hayalden çemkirişini mesela.:img-wink:Bari bu sefer yasemin sana çektirdiklerim için özür dilerim ahmet desin. Bari bu sefer yahu...
Kıbrısçık'ı da unutmadık bu arada.:)
veee ahmetten kayseri itirafı of of bu bölüm istediğimiz herşey oluyor :img-yes:
yavrum ahmette nasıl bağırıyor "yasemin" diye bakalım yasemin ahmetin kayseride nikahını izlediğini öğrendiğinde ne tepki verecek ahmetki orada kalp krizi geçirip ölmedi ya ona daha hiçbirşey olmaz:icon_sorr
KAYSERİYİ UNUTMA ASLADA UNUTTURMA!...
bir_adı_yok
01-12-07, 00:01
ya selma demedi mi? "bu yüzüğü takan bütün çiftler mutlu oluyor, tıpkı baban ve benim gibi"
demekki ne olacak yasemin bu yüzüğü taktığına göre mutlu olacaklar..yoksa yüzüğün büyüsü bozulur
Ahh ahh Kayseri sahneleri :img-cray:
Arkadaşlar Ahmetle Yaseminin evlilikleri olmıcak gibi bir his var içimde :img-blush
Heh işte Rıza bey Deizle Defneyi ikna etmeyi çalışıyor:)
Kessin Deniz dayanamaz ya nikahı basacak yada yelkenler suya inecek :)
Ya buarada resim kim çekicek? :img-hyste
Hep Işık çekiyoduya :img-hyste
hekimoglu64
01-12-07, 00:10
türkiyedikler lütfen biraz avrupadakilere saygili olun ya
bizler biraz geriden izliyoruz yorumarinizi diziden sonra yapin
bizler daha o sahnelere gelmedik avrupada biraz geriden gidiyor dizi
saygilar....
ışıkla yaşarın nikahını çok kısa gösterdiler ama lafı yine ahmet patlattı;
ahmet:gece herkes uyuduktan sonra seni ziyarete gelebilirim haberin olsun
yasemin:aa ne kadar ayıp(yani istemem yan cebime koy:img-wink: )
harunda silahı başına dayadı,ışıkta korku ve heyecanla yaşarın namazını bitirmesini bekliyor ve bitti ya ben ahmet junıor derken şimdi istermisiniz yaşar junıor gelsin:)
bir_adı_yok
01-12-07, 00:25
çk şaşıdım doğrusu
neye mi? rıza ve yasemin'in konuştuklarına...
....
arwencim bakalım gösterecekler mi? ahmet'in yasemin'in odasına baskın yaptığı sahneyi..
...
bir ara yaşar namazı uzatacak diye korktum...çünkü çok yapmacık....
ışık yaşar'ın namazına değil de az sonra yaşayacaklarına bu kadar gerildi bence...
baksanıza ablasın dan da öğütler almış..
Alicim aynı şey evvelki hafa benim başıma geldi :(
Harunun ölmeyeceğini biliyodum,
Rulet oynamakta hiç hoş bir oyun değil :hıh
Ne biçim arkadaştı o? :hıh
Harununda işine gedi dedi bi deneyim sonunda az daha gidiyordu :icon_sorr
Harunda bi türlü ya ona başka kızmı yok unut gitsin :img-blush
Işıkla Yaşarın nikahını niye bu kadar kısa gösterdiki?
Hani şahitler? Hani "evet"ler?
Hani Yaşarın ayağanada basmadı (:img-hyste)
arwençan (izninizle bende çan demek istiyorum:))
Yasemin orda biraz şımarıklaştı :icon_whis
Sanki o istemiyor odasına gelmesini:)
Kayseriye erken sevindik galiba. Bu nikahı bir tek sen durdurabilirdin dedi ya:dito Sanki Ahmet durdurabilecekken durduramamış gibi:dito
Yaseminle Rızanın nikahtaki konuşmaları ne kadar abesle iştigaldi yarebbim:blink:
Ben denizle defne uzaktan da olsa nikaha katılır, izler diye düşünüyordum.Işık'ın gözleri onları aradı...:icon_sorr Evlendiler artık hayırlısı ne diyelim...
Necdet güzideyü çok iyi anlıyormuş ve onu üzmeyecekmiş.:img-hyste:img-hysteEvrendeki kargalar bana eşlik edin hadi. Yahu teonun annesi ölmüş.Adamın çok üzgün olması gerekirken hala encdetin aşk meşk işleriyle uğraşıyor. "Yaseminle ahmet evlenecekmiş. Güzideyle aranız nasıl?" Allah aşkına bunlar annesi vefat eden birinin düşüneceği şeyler mi? Bu arada bölümün başından beri aylanın intihar etmesini bekliyorum. Gebersin gitsin gibi sığ bir düşüncem yok ama madem olacak bu olay bari başlarda olsun da ahmetle yaseminin nikahı olacaksa buna gölge düşürmesin. Offff... Şu yapılan da izleyiciye saygısızlıktır. Başka projesinde yer vermek için gayet nedensiz bir şekilde karakteri öldürmek istedikleri için(en azından şevketi öldürdüler) yapımcı şirketi kınıyorum.:hıh
Alicim aynı şey evvelki hafa benim başıma geldi :(
Harunun ölmeyeceğini biliyodum,
Rulet oynamakta hiç hoş bir oyun değil :hıh
Ne biçim arkadaştı o? :hıh
Harununda işine gedi dedi bi deneyim sonunda az daha gidiyordu :icon_sorr
Harunda bi türlü ya ona başka kızmı yok unut gitsin :img-blush
Işıkla Yaşarın nikahını niye bu kadar kısa gösterdiki?
Hani şahitler? Hani "evet"ler?
Hani Yaşarın ayağanada basmadı (:img-hyste)
arwençan (izninizle bende çan demek istiyorum:))
Yasemin orda biraz şımarıklaştı :icon_whis
Sanki o istemiyor odasına gelmesini:)
Niliçan kapris yapıyor..naz yapıyor aklınca Yasemin hanım kızımız...ne zaman ne edeceğini bilemeyen kadın ruhu..adam alyansı takarken ayak ayak üstüste bacak bir taraftan sallanıp, put gibi durulur ve çooook acılardan olgunlaşmanın huzuruyla tepki veren bir aşık kadın..peşinden de bu!..Ölüp bittiğin bir an bu..bari ellerinle Ahmetin alini tutaydın ve sevinçle gözünün içine bakaydın..:hıh
Kayseriye sonra gelicim...:img-cool2
ışıkta korku ve heyecanla yaşarın namazını bitirmesini bekliyor ve bitti ya ben ahmet junıor derken şimdi istermisiniz yaşar junıor gelsin:)
Gelirse gelsin canım :icon_whis
Junior Ahmette gelsin, hatta Junior Işık gelsin sonra beşik kertmesi yaparık (:img-hyste)
Ben denizle defne uzaktan da olsa nikaha katılır, izler diye düşünüyordum.Işık'ın gözleri onları aradı...:icon_sorr Evlendiler artık hayırlısı ne diyelim...
Bende zannettim gelirler ama gelmediler :hıh
Yazık :img-blush
helal olsun ahmete junıor isteğimi yerine getirmek için elinden geleni yapıyor:img-icecr
"senin uykun daha gelmedimi:img-blush" aferin ona tabi yaseminde az değil kapısı çalınınca ne sevindi ahmette yine o MMC nin 2.M si olan muzip bakışlarıyla yasemine bakaraktan odaya bir harekat düzenledi e bu kadar çabayada bir ahmet junıor gelir herhalde değilmi:img-blush
yagmurkusagı
01-12-07, 00:39
çok güzel bir bölüm ya
ışıkla yaşarda evlendi çok hoştular denizle defne de abarrtııı yemekten giderek çok ayıp ettiler niye insanların hoşgörü anlayışı yok anlamıyorum ya
ahmedim sonunda mutlu olacak oley
tarih tekerürüden ibaret necdette yaseminle ahmedi görecek dimi
Yok valla Ahmet'le Yasemin evlenemeyecekler nikah defterine imza atamayacaklar gibime geliyor.
Soygun,Ayla'nın intiharu ve nikah aynı gün var mı böyle bir şey ya.:icon_sorr
Nikah yarıda kesilirse hiç şaşırmam bari imzalar atıldıktan sonra ne olacaksa olsun ya.:img-blush
hekimoglu64
01-12-07, 00:48
deniz gezmis niye bakayi soydu ya valla ben anlamiyorum arkadaslar
türkce zayif o yüzden bazi yerleri hic anlamiyorum
saygilar....
ya bunlar yinemi evlenemeyecek tamda nikah günü gelmiş deniz sanırım tutuklanacak,ayla intihar ediyor birde ahmet yasemine "merak etme başımıza gelebilecek herşey geldi" diyor of ya bu nikah kıyılmalı!!!!!!!
Yok valla Ahmet'le Yasemin evlenemeyecekler nikah defterine imza atamayacaklar gibime geliyor.
Soygun,Ayla'nın intiharu ve nikah aynı gün var mı böyle bir şey ya.:icon_sorr
Nikah yarıda kesilirse hiç şaşırmam bari imzalar atıldıktan sonra ne olacaksa olsun ya.:img-blush
Yani artık yuh demek istiyorum. Bir de Ahmete bile söylettiler. Başımıza gelebilecek her şey geldi zaten diye.
Evlensinler artık nooolur ya, yapmayın nolur, uzatmayın.:icon_sorr
Yok yok bizimkiler yine evlenemeyecek.
Ahmet Yasemin'i gelinlike de görmedi uğursuzluk olmasın diye ama yinede evlenemeyecekler anlaşılan.
Ahh şu Deniz yok mu onun yüzünden nikah olmayacak büyük ihtimal telefon gelecek Deniz tutuklanmış.:icon_sorr
Eğer bu bölüm evlenmeyeceklerse rica ediyorum hiç evlenmesinler ne bu ya sakız gibi uzatıldı olmaz ki bu kadarda saçmalık yani.
Zaten darbeye kalmış iki ay yazık Ahmet'le Yasemin'in hevesi kursaklarında kalacak tabii sadece onların değil seyircinin de.
Kusura bakmayın ama Ahmet'le Yasemin bu bölümde veya önümüzde ki hafta ki bölümde evlenemezlerse senaristlere,kanala,yapımcı firmaya kim gelirse önüme eleştiri maili atacağım aa yeter bu ne ya.:img-blush
Bu bölüm gelinlik giymeyen, intihara kalkışmayan kaldı mı??? :)
Çok gerildim. Sanırım nikahı göremeyeceğiz. Sanırım Yasemin'i de gelinlikle göremeyeceğiz. Başlarına gelebilecek herşey gelmemiş demekki!
Çekilecek çok çileniz var ah yerinizde olmak istemezdim!
Gerginim! :icon_evil
hekimoglu64
01-12-07, 00:54
nikah kesinlikleolmayacak bence ama senaristlere hic beli olmaz seyirciydie yanilatablilirler,olabilirde bir ihtimal nikah sene 1971 deniz gezmise de veda edecez artik iki hafta sonra aylada cikiyor diziden off valla cikan cikana
bence bu diziden ahmette cikacak aska projeleri varmis galiba baksaniza hic kavusamiyorlar bunlar .....................yasemin bence yine sonunda necdete kalacak ahmet cikacakmis galiba......
saygilar.......
sadece_ozge
DİZİ çok guzel gıdıyo gercektena ma sankı sonlara yaklaşılıyo havas var ya olemı bılen vardr kesın. foruma hıc gırmesemde cok begendıgım bır dızı ve kacrmamya calıstıgım dıyebılırım. gercekten cok sey anlatan bır dızı ama bıtmesın ya 3 saezon sursun dıycemdE BAKSANIZA hersey sona gıdıyo :(
bir_adı_yok
nikah başlamadan deniz'in tutuklandığı haberi gelir mi?
ya ayla'nın intihar haberi...
of yaaaaaa
yasemin gürsoy olsun da sonra ne olacaksa olur..
acı, çile, drama, ne varsa yaşansın..ama şu nikah işi nihayet olsun..
çalıkuşu78
01-12-07, 00:55
bu kadar saçmalık olurmu artık aştılar saçmalıkta kendilerini..deniz kuzeninin evlendiği gün banka soygunu yapıyor.. sanki denizden başka devrimci yok.. allahım sen sabır ver yarabbim..tam türk filmi oldu ayla da gelinlikle ölüyor .. ne kadar nostaljik ve dramatik.. ahmet ona sanki bir kere seni seviyorum dedi.. necdet te hala ümit ediyor..biz de hep beraber kafayı yiyoruz..
Nikah olmayacak arkadaşlar ya Aylanın intihar etmesi herşeyi bozucak kesinnn:img-yes:
"Başımıza gelebilecek herşey geldi" bu nasıl bir söz ya aa denirmi hiç böyle? :hıh
Olmıcak bu nikah bak buraya yazıyorum :img-blush
Sebep ise; Ayla ve Deniz olacak (tutuklanacak kesin, çünkü silahını görcekler)
Yani artık yuh demek istiyorum. Bir de Ahmete bile söylettiler. Başımıza gelebilecek her şey geldi zaten diye.
Evlensinler artık nooolur ya, yapmayın nolur, uzatmayın.:icon_sorr
Shevekçan Ahmet bile bunu söyledikten sonra artık bir zahmet evleniversinler yoksa bu kadar da saçmalık olmaz ki diyip bir kutu hap da ben içiciiiiiim:hıh:img-cool2
Ayla'da haklı napsın gittiiiiii gül gibi Ahmet gitti hem de Yasot'a :img-cray:Kıdeeeer mi bu :icon_sorr
Damat olmuş gidiyorsun bize veda ediyorsun :sad53: :img-cray: (Yani inşallah:img-blush bknz:A.Y Aslı;senin yuvadan uçma vaktin geldi hatta hadi uç artık:img-pilot)
hekimoglu64
01-12-07, 00:59
bu kadar saçmalık olurmu artık aştılar saçmalıkta kendilerini..deniz kuzeninin evlendiği gün banka soygunu yapıyor.. sanki denizden başka devrimci yok.. allahım sen sabır ver yarabbim..tam türk filmi oldu ayla da gelinlikle ölüyor .. ne kadar nostaljik ve dramatik.. ahmet ona sanki bir kere seni seviyorum dedi.. necdet te hala ümit ediyor..biz de hep beraber kafayı yiyoruz..
iste deniz sapasali sirf devrimci desinler diye devrimcilik oynyuor:)
aslinda devrimciligin d sini bile bilmiyorda yasarin tienagi olamaz
baksaniza yasar evendi siyasi olaylardan cikti artik karismiyor
sigi cok seviyor cünki
saygilar.....
denizin saclari böyle cok komik olmus yaaa akil hastahanesinden kacan hastalar gibi:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Bu kadar anlamsız SENARYO olmaz ki YETER ARTIK!
Özensiz, oldu bitti bir nikaha bile razıyım yeter ki evlensinler!!!
hekimoglu64
01-12-07, 01:02
arkadaslar cok merak ediyorum galiba aranizda bir bay olarak tek
ben bulunmaktayim ya baska bay izleyiciler yokmu yaw yanliz kaldim burda hooo viiii:img-hyste:img-hyste
saygilar.......
sadece_ozge
01-12-07, 01:03
Nasil Bittiii Goremedim Reklamdan Hemen Sonra Bttii Yaa Sonu Nasildiii
Bu kadar anlamsız SENARYO olmaz ki YETER ARTIK!
Özensiz, oldu bitti bir nikaha bile razıyım yeter ki evlensinler!!!
Çok ucuz reyting oyunları bunlar! Artık ne desek ne denir bilmiyorum.:dito:dito:dito:img-help:
denizin saclari böyle cok komik olmus yaaa akil hastahanesinden kacan hastalar gibi:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Aynen :)
Arkadaşlar belki Aylanın annesiyle amcası eve erken dönerler kurtulur belki? (ama sanmıyorum çünkü Aylayı başka dizide gördük)
Yada;
Aylanın annesiyle amcası eve biraz geç gelsinlerki Ahmetlerinde haberi olmasın :img-yes:
Nikah hemen kıyılsın ondan sonra Aylanın öldü haberi gelsin (LÜTFEN!)
çalıkuşu78
01-12-07, 01:04
nikah kesinlikleolmayacak bence ama senaristlere hic beli olmaz seyirciydie yanilatablilirler,olabilirde bir ihtimal nikah sene 1971 deniz gezmise de veda edecez artik iki hafta sonra aylada cikiyor diziden off valla cikan cikana
bence bu diziden ahmette cikacak aska projeleri varmis galiba baksaniza hic kavusamiyorlar bunlar .....................yasemin bence yine sonunda necdete kalacak ahmet cikacakmis galiba......
saygilar.......
ahmetin çıkacağını nerden öğrendin.. emin bir yerden mi duydun.. bu cansel elçin de her projeyi yarımmı bırakacak böyle.. olmaz ki ama böyle..
bitti:sad53:
nikah falan olmayacak görünen o ayla intihar etti öylede bitti bu kıza tohtor melühte faydalı olamamış ama intiharı çok trajik oldu inşallah bu haber nikahtan sonra duyulur yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik yine eskiye dönmeyelim sayın senaristler:img-yes:
bu akşamki bölüm genel olarak güzeldi ama en çokta ahmet güzeldi sağolsun benim iyiliğim için çalışıp durdu:img-hyste
bir_adı_yok
01-12-07, 01:06
akıllara ziyan bir son...
tam da saçımla oynuyordum...yolacaktım az kalsın da değmez yani...
napmaya çalışıyorsunuz
yasemin evlendiğin de ahmet intihar etti mi?
ayla daha mı çok seviyor yani..
anladık oyuncu diziden çıkacakta
sürgün edebilirdiniz..
illaki acı yaşatmak istiyorsanız
ahmet yasemin'i evlendirip
daha sonra gelişen türkiye gündemiyle ahmet'i ailesinden uzaklaştırabilirdiniz
ve yasemin'in karnında bebişiyle ahmet'i bekleyişini,
onun için koşturuşunu
ne bileyim işte
daha farklı yapabilirsiniz...
yaw bencede artık evlensiler şunlarda kurtulalım
yetti gari ne bu ya
ayla gibi güçlü gözüken bir karaktere bu yakışmadı
bir doktor kolay mı yetişiyor ya
nese umarım nikah kıyıldıktan sonra haberleri olur
Vaahhh vahhh gittiiiii gittiiiii gözleri açık gittiiiiiii:img-in_lo Allah'ım sen bu insanlara akıl fikir ver diye boşa dememişim demekki :icon_whis Ehh napalım kader :icon_whis
Ahmet&Yasemin evlenemezler de şöyle olabilir belki son anda Kamil yetişir sonra da nikaha haber gelir"durun bu nikah kıyılamaz" tabi nikah yarıda kalır Ahmet'de Ayla'yı bırakamaz ve onunla evlenir bu sefer de Yasemin tekrar intihar etmeye kalkar Necdet yine kurtarır onu Necdet'te tekrar Yasemin'le evlenir eee artık Güzide'de intihar eder ama onun kaderine kim düşer bilemem onu da birileri kurtarır elbet :icon_whis
Bu arada Teo'da annesine yalan söylemiş bir ara onlarda Teo'nun annesini mutlu etmek için son zamanlarında formalite evlilik yaparlar diye düşünmedim değil :img-pilot Ne de olsa evlilik kutsal bir kurum :icon_whis
Bu ne saçmalıktır? Ne mantıktır? Bunca bölümdür Ayla Hanım kabullenmiş gibi durup peşinden bir bölüm boyuncaonun depresif donuk balık bakışlı, kinayeli konuşmalarla dolu bir Eyvah! Ahmet ile Yasemin evleniyor! bunalımını izledik ve sonunda da buuuu!..bknz:Corpse bride(Merak edenlere sipiderçanım gösterebilir ne olduğunu???!!)
Tövbe!tövbeee! Ahmetin ve bizim azabımız bitmemiş..hem de kimlerin marifetiyle yine??? Platon-ik aşkla kafayı bozanların zihniyetiyle..Yine BB liye devam..Umarım Shevekçanımın Ahmet repliği yürürlüğe girer..ya da bu sefer o haber bir şekilde oraya ulaşamaz o gece...:hıh
ahmetin çıkacağını nerden öğrendin.. emin bir yerden mi duydun.. bu cansel elçin de her projeyi yarımmı bırakacak böyle.. olmaz ki ama böyle..
yok canım böyle bişey.. arkadaşlar kesin bişey duymadan böyle şeyler söylemeyin sonra kulaktan kulağa gidip uzuyo olay.. cansel elçin'in 2 tane projesi var.. 120 ve animasyon filmi ama bunlar için diziden çıkması sözkonusu değil,zaten 120'deki rolüde küçük bi rolmüş..
ya bi evlendiremediler ya,hakkaten reyting oyunuydu.. dizi başlamadan öncede alt yazı geçiyodu,önce ışık sonra yasemin evleniyo diye ama göremedik nikahı.. bu arada kapıdaki konuşmalarıda çok komikti,beğendim orayı.. yaseminde uğursuzluk getirir diyo bide daha ne gelebilirki hakkaten
Bu anlamsız gidişata bir son vermek için daha ne bekliyorlar?
Birbirini bu kadar seven kavuşamamış bir çift böylesine ruhsuz bir nikahla mı evlendirilmeye kalkışılır?Nerede ön hazırlıklar?Seyirciyi bir nebze olsun mutlu eden diyaloglar?
Herşeye rağmen;Sadık Seyirci,"buna da şükür neyse,hayallerim bu değildi der" ama kabul eder.
Yoo bu sefer de Ayla intihar eder,Deniz belaya bulaşır.
Sabrımızı ölçmeye kalkışıyorlarsa bunu defalarca sınadılar.
"Gidin artık kendinize seyredecek başka dizi bulun,biz psikolojik test uyguluyoruz sizlere" diyorlarsa yine de vazgeçmeden seyrediyoruz.
Ne istiyorlar???Cevabını bilen varsa lütfen insanlık namına aydınlatsın...Zamanımıza yazık...
Ama YETTİ ARTIK!!!ÇOK SİNİRLİYİM.Kimse dokunmasın,Ayla'dan beter ederim...
Herkes bize yalan söyledi herkes! :icon_sorr Hani evleniyorlardı. :img-cray:
Bu gidişle bir de ihtilal olur ondan sonra Rüya büyür onun dertleri bla bla bla derken bizde dıdısının nikahını görürüz artık! O kadar sinirli ve gerginim ki Gelinliğimi giyip kafamı camdan dışarı çıkarıp soğuk yardımı ile felç geçiresim var. İlaç içemem mideme dokunur. 3. kattayım ama atlayamam korkarım! Off gelinliğime de giremem ki! En iyisi vazgeçip içimi buraya dökmeye devam edeyim!
:img-cray: :img-cray:
Yaşar'ın o eve yerleşmiş hallerine de gıcık oldum.
Necdet'in o davetiyeyi atışına da
Her dakika Ayla'nın gözüne gözüne sokulan düğün-nikah-ev detaylarına da
Kızının nikahına gelmeyen kolye gönderen adını bile unuttuğum anneye de! Bir intihar da ona düşünmeli artık...
Soygun saçmalığına alet olan Deniz'e de...
Kayseri muhabbetinin sonundaki "bu nikahı tek durdurabilecek olan sendin" repliğine de...
:icon_evil
"Yıllar sana dokunmadan geçti Yasemin. Ama bana dokundu biraz. Gazııııım vaaar..." diyorum. Herkese siniri ile iyi mücadeleler dilerken. Yıllar Yasemin'in kıt zekasına da dokunmadan geçmiş anti parantez belirtmek istiyorum! :icon_evil
bir_adı_yok
01-12-07, 01:12
Ahmet&Yasemin evlenemezler de şöyle olabilir belki son anda Kamil yetişir sonra da nikaha haber gelir"durun bu nikah kıyılamaz" tabi nikah yarıda kalır Ahmet'de Ayla'yı bırakamaz ve onunla evlenir bu sefer de Yasemin tekrar intihar etmeye kalkar Necdet yine kurtarır onu Necdet'te tekrar Yasemin'le evlenir eee artık Güzide'de intihar eder ama onun kaderine kim düşer bilemem onu da birileri kurtarır elbet :icon_whis
teo da gider güzide ile evlenir..hani fedakarlık açısından
sonra lale de hırsından kendini pastalara verir ve çok pasta yemekten zehirlenip ölür..
gayet mantıklı senaryolarımız var...niçin olmasın efenim...
hayal ürünü nede olsa, herşey mübah
hekimoglu64
01-12-07, 01:12
bir röportajinda sanirim hürriyet kelebek deydi baya oldu okumustum
yönetmenlik yapicakmis kisa filmler cekiyormus yogunmus sanirim o yüzden gaiba ya belki dogru degildirdde tam bilmiyorum öyle okumustum sadece
saygilar.....
bu arada ayla öldü bizimkiler artik 60 nda kisyinlar nikahlarini hem ikinci baharlarini yapmis olurlar yapamadiklari birinci baharrlarini ikinci bahar olarak yaparlar hahahahha
bakın şimdi bunlar evlenemez artık
düğün iptal edilir aylanın 40 felan çıktı derken
sonrada denizler hapisi boylar
yani anlayacağınız zor işleri
bugün izlediğim bölümü beğenmedim.senaristler iyice saçmalamaya
başladılar.geçen sezon izlediğim bu dizi mi?Deniz Gezmiş ve arkadaşları
banka soyudular ve bomba koydular.çok garibime gitti.
Ayla'da gelinlik giyip,bir avuç hap içip intihar etti.karakterlerle bu kadar da
oynanmaz ki, senaryonun inandırıcılığı kalmamaya başladı.şimdi Ahmet&yasemin
de evlenemiyecek.Ayla'nın intiharı,Deniz'in tutuklanması evlenmelerine engel
olacak.
Rüya'nın Ahmet'in sürprizini bozması çok hoştu.
Necdet'e artık Necdet baba diyecek olmasıda güzel.
Rıza bey'in Necdet'le yaptığı konuşma çok gereksizdi yani fedakar Necdet'i!! gözümüze sokmalarına
gerek yoktu.:)
Teo'nun Lale'ye olan duyguları da ortaya çıktı artık Lale Teo'ya daha farklı gözle bakar.
Evlensin bari Teo'yla yoksa evde kalacak bu kız.:)
Ahmet'in sonunda Kayseri'yi söylemesi şahane oldu çok şükür dedim yani.
Anlaşılan Yasemin nikahında gelinlik giyecek Ahmet'te damatlıklarla off off yakacak yine ortalığı.
Işık'ın evden gelinlikle çıktığı sahne güzeldi gelinliğe dikkatli bakınca o kadarda kötü olmadığını gördüm o yılların modası işte.
Deniz'le Defne'de ne inat varmış gelmediler ya nikaha yazıklar olsun.
Artık Işık onlara ne kadar kötü davransa yeridir kız salona gelince nasılda gözleri aradı onları.
İçinde bir umut vardı belki gelirler diye ama gelmediler sanki kan davalılar.
Yasemin&Ahmet&Rüya üçlüsü aynı evde kaldılar asıl nikahta Ahmet'in Yasemin'e gece odana gelebilirim demesi hoştu.:)
Ve geldi de Ahmet'in kapıda bakışı çok hoştu ya.:)
Harun'un vurulmayacağını düşünüyordum haklı da çıktım güzel sahneydi o sahne ama.
Necdet'in Güzide'ye aşık olmadığını görmüş olduk ama belli ki Güzide'nin onu s evmesinden ötürü ondanayrılmayacak.
Dizi öyle bir yerde bitti ki önümüzde ki haftaya kaldı bakalım Ahmet'le Yasemin evlenecekler mi yoksa evlenemeyecekler mi?
Ama eğer evlenemezlerse teessüf ederim ve rica ediyorum bir daha evlenme girişiminde bulunmasınlar.
Mor kazaklı Ahmet şahaneydi yaktı yine bu akşam bittim,bittim.
Kanaldan rica ediyorum böyle yüreğe inecek Ahmet sahnelerindne önce dikkat yazan bir alt yazı
geçsinler yani dayanabilen var dayanamayan var dimi ama.:)
Aynen :)
Yada;
Aylanın annesiyle amcası eve biraz geç gelsinlerki Ahmetlerinde haberi olmasın :img-yes:
Nikah hemen kıyılsın ondan sonra Aylanın öldü haberi gelsin (LÜTFEN!)
Aynen böyle olacak Nilciğim merak etme. Zaten ailesinin nikahtan haberi yok. Ahmet çağırmadı. Selma da.. nikah defteri imzalanırken ailesi ancak gelip onu hastaneye yetiştirir.
tek kötü ihtimal, annesi tutup Selma'yı ararsa ve bulursa o zaman olabilir. Ama Selma oğlunu evlendiriyor her halde erkenden nikah dairesine gider. herhalde nikaha birkaç saat vardı. yoksa sabah erkenmi geldi ahmet yaseminlere.. ama engel değil. en fazla tebessümleri azalır o kadar. ama ahmet bu vicdanlı adam :icon_sorr
esas oyuncuların nikahı niye hep güme gider anlamış değilim ne yani bunlar evlense hikaye ilerlemeyecekmi hemde yakın tarihimizi ele alan ve dolayısıylada bol konusu olan bir dizide
eğer haftaya bu nikah olamazsa ekibe kocaman bir YUH çekeceğim:mad72::fighting2
Herkes bize yalan söyledi herkes! :icon_sorr Hani evleniyorlardı. :img-cray:
Bu gidişle bir de ihtilal olur ondan sonra Rüya büyür onun dertleri bla bla bla derken bizde dıdısının nikahını görürüz artık! O kadar sinirli ve gerginim ki Gelinliğimi giyip kafamı camdan dışarı çıkarıp soğuk yardımı ile felç geçiresim var. İlaç içemem mideme dokunur. 3. kattayım ama atlayamam korkarım! Off gelinliğime de giremem ki! En iyisi vazgeçip içimi buraya dökmeye devam edeyim!
:img-cray: :img-cray:
Yaşar'ın o eve yerleşmiş hallerine de gıcık oldum.
Necdet'in o davetiyeyi atışına da
Her dakika Ayla'nın gözüne gözüne sokulan düğün-nikah-ev detaylarına da
Kızının nikahına gelmeyen kolye gönderen adını bile unuttuğum anneye de! Bir intihar da ona düşünmeli artık...
Soygun saçmalığına alet olan Deniz'e de...
Kayseri muhabbetinin sonundaki "bu nikahı tek durdurabilecek olan sendin" repliğine de...
:icon_evil
"Yıllar sana dokunmadan geçti Yasemin. Ama bana dokundu biraz. Gazııııım vaaar..." diyorum. Herkese siniri ile iyi mücadeleler dilerken. Yıllar Yasemin'in kıt zekasına da dokunmadan geçmiş anti parantez belirtmek istiyorum! :icon_evil
Ayyy güleceğim ölmekten..:img-hyste X10000000000000000000000000
hele şu kısma:Yıllar Yasemin'in kıt zekasına da dokunmadan geçmiş....Harbiden! Hiiiç dokunmadan yanından vınnn! geçmiş..:)
Ehh kadını yıllardır ne yıprattı ki? zaten...:icon_whis
Dediğin gibi Necotvari yavuz hırsızlığı da öğrenmiş bir de sonunda topu gitti attı Ahmete: Bunu bir tek durdurabilecek kişi sendin..Ya sen Yasemin?..Biraz saksıyı çalıştıraydın ya da cesaret edeydin..Ahmetle nikahlı olsan bile görüşeydin...konuşaydın...durumu bir öğreneydin..Kaldı ki nikahtan sonra Ahmet orada karşına dikileydi ne edecektin??? Ahhh Ahmetçiğim diyerek,Necdete omuz atıp boynuna mı atılacaktın???..Geçiniz ve kısacası Hadi be oradan!
hekimoglu64
01-12-07, 01:19
arkadaslar bence yaseminle ahmet evlenecek görün bak
senaristler bizleri sairtiriyor sanalimki evlenmezer diye düsünmemizi istiyorlar
ama bence evlenecekler bence aylanin intiharini nikahtan sonra ögrenecekler
ben böyle tahmin ediyorum sade bizleri heycanlandiriyorlar glrün bak deidydin dersiniz bence evlenecekler..............
saygilar.....
KAYSERİNİN HESABI YARIM KALDI.
tamamı şu: Yasemin bir gün necdete rüyayı götürdüğünde. konu bir şekilde açılır ve "biliyormusun ahmet gelmiş nikahlandığımız gün" der. necdette gözünün içine baka baka "biliyorum" der ve yasemin "yani biliyordun ama bana söylemedin öylemi?" der şaşkın ve sinirli. Necdet "konuşmak için yanına gittim ama bulamadım yasemin. gitmişti. ve ben sana o gün sordum. ahmet şu anda gelse.. sen beni konuşturmadın bile. asla haberi olmamalı diye"
Yasemin "peki daha sonra bana niye söylemedin" necdet "............"
eğer böyle olmazsa suçlu ahmet olur. durdurabilecekken durduramadığı için. şu işe bak ya!!!!
KAYSERİNİN HESABI TAMAMLANSIN!!!!
Rızanın iki damadının da arabası yok :)
Anadolu Yaşar,Yasemenin vosvosunu da Ahmet kullandı.
Tam içgüveys oldular...
Eee Nezahat gelmez tabi kızların nikahlarına.İki damatta da araba yok.
Yüksek Pastacı,Sosyolog,ulu damat gibi olabilir mi her damat.Araba yoksa,Nezahatte yok!
bir_adı_yok
01-12-07, 01:24
Dediğin gibi Necotvari yavuz hırsızlığı da öğrenmiş bir de sonunda topu gitti attı Ahmete: Bunu bir tek durdurabilecek kişi sendin..Ya sen Yasemin?..Biraz saksıyı çalıştıraydın ya da cesaret edeydin..Ahmetle nikahlı olsan bile görüşeydin...konuşaydın...durumu bir öğreneydin..Kaldı ki nikahtan sonra Ahmet orada karşına dikileydi ne edecektin??? Ahhh Ahmetçiğim diyerek,Necdete omuz atıp boynuna mı atılacaktın???..Geçiniz ve kısacası Hadi be oradan!
ben o sahne de ahmet'in; necdet'le de konuştuğunu
söyler diye düşündüm...ama söylemedi malesef..
galiba senaristler yasemin necdet'ten nefret etsin istemiyorlar..
hem bişey geldi aklıma bu satırları yazarken
necdet o gece yasemin'e ahmet çıkıp gelse ne yaparsın diye sormuştu..
yasemin hanım da bütün fedakarlığıyla artık birleşmelerinin imkansız olduğunu söylemişti..
şimdi ise kalkmış ahmet'e ne sayıklıyor..
zaten bu kız ahmet'e başka necdet'e başka konuşuyor..
hekimoglu64
01-12-07, 01:25
arkadaslar size doyum olmaz benden bu kadar yorum yapmak bie istemiyorum cünki evlenecekler bence sadece senaristler bizleri meraklandiriyolr iste neyse
sizlere iyi yorumlar iyi gecelerbye
saygilar.......
Ayyy güleceğim ölmekten..hele şu kısma:Yıllar Yasemin'in kıt zekasına da dokunmadan geçmiş....Harbiden! Hiiiç dokunmadan yanından vınnn! geçmiş..:)
Ehh kadını yıllardır ne yıprattı ki? zaten...:icon_whis
Zaten Ahmet elinden geleni yapmadı mı badgerçan? Bağırdı böğürdü adam! Sesini duyurmak için demir parmaklıkları sökecekti az kalsın! :icon_sorr
"Koşarak yanınıza gelmeye kalksaydı sittin sene o odayı bulamazdı salak Yasemin!" :dito
Bi de kalkmış, "bıy bıy da bıy bıy!!!!" Ah saf Ahmet! Desene, "gülümsüyodun defteri imzalarken Yasemin!" "Öldürdün beni orda... Yığılıp kalıyodum arabanın tekerinin yanına diye!" Çemkireydin acik de görseydi aklı kıt beyni kıt bakışları kıt Yasemin! :icon_evil Anca adamı odana almayı biliyosun! :icon_whis
Vallahi senaristler Ahmet'e bıraksalar o kesinlikle Yaseminle evlenmezdi. :)
Bu ne saçmalıktır? Ne mantıktır? Bunca bölümdür Ayla Hanım kabullenmiş gibi durup peşinden bir bölüm boyuncaonun depresif donuk balık bakışlı, kinayeli konuşmalarla dolu bir Eyvah! Ahmet ile Yasemin evleniyor! bunalımını izledik ve sonunda da buuuu!..bknz:Corpse bride(Merak edenlere sipiderçanım gösterebilir ne olduğunu???!!)
Tövbe!tövbeee! Ahmetin ve bizim azabımız bitmemiş..hem de kimlerin marifetiyle yine??? Platon-ik aşkla kafayı bozanların zihniyetiyle..Yine BB liye devam..Umarım Shevekçanımın Ahmet repliği yürürlüğe girer..ya da bu sefer o haber bir şekilde oraya ulaşamaz o gece
İçime fenalıklar geldi hatta bana soldan soldan geliyorlar :hıh
Halbuki dizi boyunca gülüp durdum galiba Necdet yüzünden :icon_whis Necdet Baba dedirtti sonunda kendini artık bilemem kimden duyduysa :icon_whis Yalnız çok komik durdu Necdet Baba Orhan Baba gibi :img-hyste Teo'nun annesi öldüğünde benim aklım Necdet Baba 'da kaldığından bir türlü toparlayamadım kendimi sonra Yeşilçam'dan "size baba diyebilir miyim amca" replikleri geldi :img-pilot
Sonra Necdet Durkheim ,Parsons anlatıp durdu sınıfta da böyle bıdı bıdı konuşup duruyor mu acaba :hıh Bu arada Necdet hazır Süper Öğrenci olmuşken de Ayla'nın intiharının analizini yapar Durkheim'ın sınıflamasına göre :img-pilot
Bu arada Kayseri konusu da açığa çıktı :)Kayseri'yi Unutmadık Unutturmadık!! :happy0064 diyecektim ki Ahmet Yasemin'e demesin mi "ne kadar zor ôlduğunu tahmin edebiliyorum" bu işte bir yanlışlık var diye düşündüm orda Yasemin'in Ahmet'e destek olup ondan sonra da ellerini tutup "geçmişi sana unutturacağım Ahmet" demesi gerekmiyor muydu :icon_whis Affedersiniz ama Yasot'tan böyle ince bir düşünce beklemek yanlış olur (malum Yasemin+Robot=Yasot)
Bir de Necdet Ahmet'in ince düşünceliğini nasıl da kıskandı bir de kendisinin ince olduğuna kendisini kaç defa Teo şahitliğinde inandırmıştı tabi ne kadar ince olduğunu biz biliriz :icon_whis Ahmet kadar duyarlı düşünceli ve ince bir erkek daha yok affedersiniz bir de Harun başka da yok :img-cool2
Şimdi son sahnelere doğru düşünürken kendime "ben bu diziyi hala neden izliyorum?" diye sordum.Cevabım "alışkanlık" oldu...
Evet gerçekten alışkanlık.
On dakika reklamın bitmesini bekledik, gördüğümüz sahne Ayla'nın geberme sahnesi...
Aman ne kadar özenle düşünülmüş bir senaryo bu böyle:icon_whis
Seyirciyle oyun oynuyorlar; Ahmet'le Yasemin evleniyyooorr, evleniyooor, duyduk duymadık demeyiiiinnnn, diye alt yazıları da bu oyunun bir parçası işte.
Yuh diyorum artık!
Şimdi de Ayla intihar etti diye evlenemez bunlar.Evlenmesinler zaten, ha böyle yaşamışlar ha evlenmişler!
Görmek istediğimiz Rüya'nın Ahmet'e "baba" demesiydi, onu da gördük çok şükür:)
İzlerken şöyle bir eski bölümleri canlandırdım gözümde, ilk 10 bölüm mesela...Şimdiki hali berbat!
Necdet'i nasıl melek göstereceklerini şaşırdılar yine:img-pilotŞimdi ağzıma çok şey geliyor da yazmak istemiyorum, dizi artık kabak tadı vermeye başladı:icon_whis
Hele şu ufaklıklar(deniz-defne ve tayfası), bu kadar mı yapmacık olunur!
Harun dışında diğerlerinin rolleri ve sahneleri evcilik oyunu gibi geliyor bana:)
Ayla'ya zaten sözüm yok, ne akıllı bir kızmış!Bu akılla mı kazanmış tıbbı, bu akılla mı siyasi olaylarda bir rolü olmuş, pes...
Ahmet artık seni beklemekten yoruldum, umrumda değil hiçbir şey, diyen kıza bakın:) Senaristler çok özenmişler canım bunca şeyi yazarken, belli...
Öldürmeseler de tayinini çıkarsalar olmaz mıydı!
Bunu da Ahmet ve Yasemin'in önüne engel koyarlar şimdi:icon_whis
Ahmet depresyona girermiş, "Yasemin beni affet, Ayla'nın ölümü beni derinden sarstı.Onun hatırasına sadık kalmalıyım, onun kemiklerini sızlatmamalıyım, seninle evlenemem, siz Necdet'ciğim ile Rüya'yı kaldığınız yerden büyütmeye devam edin...Beni anlamalısın, sen de Necdet'i üzmek istememiştin...Elveda Yasemenim":img-hyste
E böyle senaristlerden böyle senaryo beklerim ben:icon_evil
Işık ve Yaşar'a gelince...Güzeldiler ama ben çalgılı malgılı bir düğün bekliyordum, Rıza Amcam damatlarıyla bir çiftetelli oynasaydı olmaz mıydı:img-icecr
ben yine denizle defneyi haklı buluyorum
gitmemeleri daha iyi oldu
ışıkta muradına erdi artık
bir_adı_yok
01-12-07, 01:31
evet necdet'İn, ahmet'in inceliğini kıskanmasına bayılanlardanım..oh olsun...
ahmet çok incede malesef yasemin çok kalın...görüntü tamamlanmıyor..
ahmet ve yasemin aşkından niçin haz alıyorum
ahmet'in gayreti sayesin de tabiki...
yoksa yasemin'le biyere varılmaz...
.....
bende kaçtım forumçanlarım...yarında yani bugünde bir arkadaşımın kınası olacak uykumu almam lazım...
Aylanın bir şekilde kurtulacağını düşünüyorum.Son anda Kamil kurtaracak Aylayı.Annesinin bir tanecik kızı.Böyle bir acı yaşatmazlar diye umut ediyorum.
İntihar teşebbüsünden mütevellit ne kadar deli olduğunu idrak edecekler ve hava değişimi için onu Bursa'daki Şaziment Teyzesinin yanına gönderecekler.Daha sonra Aylanın orada bir izdivaç yaptığının haberini alacağız.Aynen Nezahatin haberlerini aldığımız gibi.
Zaten ahmetle Yasemin gerçekten evlenselerdi şaşardım.
maalesef dizilerde senaristler karakterleri çok mutlu edemiyor.
illaki engel çıkıyor.
ayla kurtulursa intihara kalkıştı diye ahmet onunla evlenmez,böyle bir saçmalık yapamaz.
aylada yazık etti kendine,değermi?sevdiğinin mutlu olması senide mutlu etmezmi?elinde değil tabii ama bunları çoktan aşması lazımdı.
zaten baştan beri aylanın selma hanımla çalışması hataydı,her an ahmetden haberler alması,onu görmesi,akıllı bir kız olsaydı tayinini anadoluya isterdi,ama nerdee:icon_whis
eh ahmetle yasemin evlenseydi dizi biterdi herhalde,herşey mutlu sonla biter ya,ahmetle yaseminin kavuşması biraz zor,daha çok bekleyeceğiz.
gelelim dizinin diğer sahnelerine
ışık çok güzel bir gelin oldu:img-yes:o eski gelinlikler,annem izlerken çok hoşuna gitti,eskilere daldı,ne güzeldi o zamanın gelinlikleri,keşke şimdide moda olsa diyor.
denizle defnenin şu kaprisleri çok sinir bozucu,bu arada denizin saçıda sinir oldum,Robin hooda benzemiş gerçekten,ama sakalı gitti diye sevindim,hepten eşkiyaya benziyordu:icon_whis
nezahat hanım nikahada gelmediya bravo yani pes doğrusu,gerçi o zamanlar öyle kolay kolay izin alınamıyordu,şimdiki gibi değildi tabii,ama aradan o kadar zaman geçti,bir kaç gün izin koparamazmıydı?
rüyanın halleri çok tatlıydı,babam bize evlenme teklif etti,çok şirin.
teonun laleye aşık olabileceğini bilmiyordum,hiç belli etmemişti,lalede boş değil,teonun annesinin ölümüyle yeni bir aşk doğuyor,eh aslında biraz tahminde etmiştik her ne kadar ben pek kondurmasamda,ne diyeyim hayırlısı olsun.
necdetin rüyayla konuşmaları çok güzeldi,necdetin ona necdet baba dedirtmeside çok hoştu,sözünü dinlettirmede necdet çok başarılı,umarım ahmette böyle yapar:img-yes:
lafı ne çok uzatmışım:img-blush
Yasemin-Ahmet 11 ocak 1970 pazartesi saat: 17.00
BU NİKAH KIYILACAK BAŞKA YOLU YOK!!
Bölüm genelde güzeldi.
yanlız Rıza'nın herkesle vedalaşır gibi konuşmaları beni işgillendirdi resmen ya. yoksa odamı gidici :icon_sorr
necdet'e söylettiler resmen "bu fedakarlık değil" daha sonra da yine bilinç altı konuştu tabi "bunları bende biiyorum..." ulan necdet, ulan uyanık. ulan içten yanar-döner, ulan her dönemin adamı ruhlu.
deniz'in normalde yakalanmaması lazım çünkü yanlızca kimlik kontrolu yapılıyo. üst-baş aranmıyo. ama o karşılıklı adam kaçırma işinden dolayı MİT tarafından bilinmesi ve isminin polislere verilmesi yakalanmasına neden olabilir.:icon_sorr ve yakalanırsa kesin idamla yargılanır. adam kaçırma, banka soyma üüüü!!
yaşar dört ayak üstüne düştü valla.
harunun sahnesini övünmek gibiolmasın çok iyi tahmin etmiştim.
aylada ölecek bu düşündem çok güçlendi. iyileşse bile ruh ve sinir hastanesine falan yatırılır artık. çünkü bu aşamadan sonra normale dönüp kolera salgınından dolayı gitmez uzaklara. ama yine de bir ihtimal. çünkü zaman olarak denk gelmesi bir tesadüf mü acaba deritti?!
bakalım gelecek bölüm neler gösterecek.
HİÇ BİR ŞEY BU NİKAHIN ENGELİ OLAMAZ AHMEEEETTTT DUY SESİMİZİ!!!
yalnızca ikiniz gidin ve atın imzayı bu kadar kolay. kimse sizden hesap soramaz. eğlenceyi iptal etmeniz yeterli. yas tutacak değilsinizya. bu kadar vicdan sana bile vazla AHMET ne dedi deniz BU SEFER İŞİ SIKI TUTUN! ÖNÜNÜZDE DAHA BÜYÜK ENGEL VAR.. YANLIZCA 2 AYINIZ KALDI. LÜTFEN AHMET SENARİSTLERE RAĞMEN AT ŞU İMZAYI YAAA!!
Zaten Ahmet elinden geleni yapmadı mı badgerçan? Bağırdı böğürdü adam! Sesini duyurmak için demir parmaklıkları sökecekti az kalsın! :icon_sorr
"Koşarak yanınıza gelmeye kalksaydı sittin sene o odayı bulamazdı salak Yasemin!" :dito
Bi de kalkmış, "bıy bıy da bıy bıy!!!!" Ah saf Ahmet! Desene, "gülümsüyodun defteri imzalarken Yasemin!" "Öldürdün beni orda... Yığılıp kalıyodum arabanın tekerinin yanına diye!" Çemkireydin acik de görseydi aklı kıt beyni kıt bakışları kıt Yasemin! :icon_evil Anca adamı odana almayı biliyosun! :icon_whis
Vallahi senaristler Ahmet'e bıraksalar o kesinlikle Yaseminle evlenmezdi. :)
Bence de evlenmezdi..hele ki bizim bildiklerimizin çeyreğini bileydi..Garip mutlulukla geçirilmiş bir formalite evciliğinin gerçeğini bileydi...Ah Ahmet ahh!
Neyseee! Başlarına ne gelirse gelsin...Ahmet o nikahı bassın Yasemine de..gerisi önemli değil...Çocuk/lar var arada...yoksa yüzünü görmesin derim...bana kalsa..:hıh
Aptal aptal replik yazıyorlar...:img-policSanki biz her bölümde ne olduğunu unutan izleyiciyiz!
veee...Kayseri hesabı kapanmadı...Pelinsimçan haklı...Biz, daha Necdetten duyamadık..Yasemine o zaman istediği gibi Type 2 cümleleri kurarak sorsa da...gerçeği söylemedi...-se,-sa ekleriyle farazi konuştu...Ben Ahmeti bugün burada gördüm...Buraya gelmiş...Yani tanık olunan zamanlarla ifade edeydi...O zaman feddakarlıktan fedakarlığa birazcık olsun terfi ederdi o vakit...Ama Rıza Amca marifetiyle senaristin bize bknz:Seyirci not et!Necotun Feddakarlıklarının yüceltilmesi sahnesinivb.lerini yediremezler..:img-policBir milyon Necdet için akıldışı feddakarlık naatı içeren replik yazsanız da ...bunun adı Fe-da-kar-lık değil.....Feddakkarlıktır...:hıh
Neyse bu gecelik bu kadar yaticiiim...İyi geceler...bye
Selma'nın Ahmet'e Yasemin'e takması için verdiği aile yadigarı yüzük; sevda tepesinde takılan (Ahmet'in Paris'te takmak için aldığı), benim de bir kaç hafta önce hatırlattığım yüzüktü!!!!! Oydu vallaaa!!! İzlerken, ona da yuhhh! dedim!:icon_whis
Yasemin-Ahmet 11 ocak 1971 pazartesi saat: 17.00
BU NİKAH KIYILACAK BAŞKA YOLU YOK!!dedi pelinsim;
Bu nikah kıyılacak başka yolu yok. Ama hala ucuz reyting oyunlarıyla bizi ve zekamızı ayaklar altında paspas etmeye devam edeceklerse de, artık benden bu dizi için bir tek yorum yok, bu dizi için harcanacak bir tek dakika yok...
Ne halleri varsa görsünler...(dyss:img-wink:)
Aptal aptal replik yazıyorlar...Sanki biz her bölümde ne olduğunu unutan izleyiciyiz! dedi badger;
Biz de toplar tası tarağı gideriz badgerim:good:. Zekamıza hakaret etmeyin senaristleeer!!!
Bu arada Işık&Yaşar'ın şahitleri kimdi var mıydı varsalar da ben göremedim hayır damatla gelinin oturup şahitlerinin orda olmamasını da ilk kez görüyorum :icon_whis
Necdet'in "hiç birimiz böyle insanlar değiliz" dediği yere bittim:img-hyste Avut kendini Necdetcim sen avutmaya devam et bağırsan da çırpınsan da dizideki herkes bağırsa da çırpınsa da o kelimeyi ve seni asla yan yana oturtamayız:img-wink:Koş sen Güzide için fedakarca bir şeyler yap da onu bari üzme diyeceğim de üzüyorsun üzüyorsun ne zaman başkalarını üzmeden yaşamaya başlayacaksın merak ediyoruz :icon_whis Küçücük çocuğu bile iki saniye içinde üzmeyi başardın her zaman oynadığın Pollyanna Necdet oyununu orda da oynasaydın ya :img-cool2
Bu arada Melalçan'a da katılmamak mümkün değil o nasıl hoş bir MMC Ahmet'ti öyle :img-blush Kaderi de kendi gibi olsa keşke Bahtsız Bedeviliğe devam :sad53:
bir kere ben ışığı hiç beğenmedim
gelinliğini de
ben yaşarı sevmem ama kimseden birşey almadan kendi yağlarında kavrulmayı istemesi hoşuma gitti
ben rızaya çok güldüm
kızlarının bozup dağıttığı insanları toplamak garibime düştü:P
haruna çok kızgınım
değermi ışık için bu yaptığı deniz g var iyiki
aylaya gelince en çok ona kızgınım
şu düğün olacaktı kurtulacaktık
hı yanlış anlaşılmasın evlenmelerini çok istediğimden değil
bu aşk benisıktığı için
belki evlenince bu aşka daha az yer verirler:img-wink:
denize gelince bu saçta yakışmış o her haliyle yakışıklı
bu arada yaşarı hani tebrik etmiştim ya
geri alıyorum
içgüveyliği kabul etti
ne yani şimdi kendi yağlarıyla mı kavrulacaklar
Bence bölümün en etkileyici ve yıllarca hafızalardan silinmeyecek sahnesi, Keriman'ın Kamil'e parasını bile emanet edecek kadar güvendiğini gösterdiği sahneydi. O nasıl bir güven duygusu Keriman'daki, hele o Kamil'in gözlerinin aydınlanışı yok mu, allahım yarabbim. 43 bölümdür bu anı bekliyordum. Ne kadar çok şey anlattı o sahne bana:blink:
Şimdi bu bölümü ciddiye alacak olsam, bu ne alaka diye sorardım size. Ama gerek yok.. Madem onlar "saldım çayıra mevlam kayıra", ben de aynen öyleyim. Zaten çok yazan biri değilim ama şu bölümdeki saçmalık için 2 çizik daha atmam . Size sabır diliyorum, eğer böyle devam etmeye kararlıysanız:)
"Al Ayla'yı, vur Neco'ya" diye deliren bir forum vatandaşı da hepinize selam yolladı:img-wink:
Herkese sabırlı, sağlıklı(!), iyi sohbetlerbye
Yaşar'ın düşünceleri hoşuma gitti gururlu çocuk ama bakalım söylediği yalanlar açığa çıkınca napacak :icon_whis Yine de gerçekten Işık'ı sevdiğini düşünüyorum o evde oturmaları da en iyi çözümdü bence hem Rıza Amca yalnız kalmamış oldu :icon_whis
Necdet'in saçlar çok berbat hep böyle mi gidecek biraz kendine baksın canım yoksa o da damatlığını giyip intihar mı edecek son anda :sad53::img-pilot
Deniz&Defne'nin yaptıkları da hangi dostluğa yaraşır anlamadım onların Yaşar'dan ne farkı kaldı şimdi Işık'a hiç bir şey söylemediler ben olsam arkadaşımın iyiliği için söylerdim...hem de dost kavramını gözümde bitirdiler anladım onlardan dost olmaz düğününe gitmeleri şart değildi Yaşar'ı sevmeleri de en azından bir köşede "Işık biz evliliğini tasvip etmiyoruz biliyorsun ama yine de senin için iyi şeyler diliyoruz " diyebilirlerdi Işık'ın gözü dügünde onları aradı yazık oldu o dostluğa :icon_whis
Ahmet'in son dakika konuşmaları çok hoştu Işık'la aynı fikirdeydim aslında fırsatı varken :img-pilot Neyse şimdi yine BB olmasın evlensin artık bayılazaaaam yoksa :hıh
LİNçan bence de Ayla son anda kurtulacak ve hava değişimi için öyle bir şeyler yapabilirler ya da annesi ve Ayla başka bir şehre taşınabilirler :img-yes: Kamil'in artık parası işi var evi satarlar Kamil'de kiralık bir daire bulur :icon_whis
Herkese iyi gecelerbye
Ay çok sinirliyim nikah nasıl olmaz bu bölüm o kadar emindim ki olacagına onca zaman geciyo bunlar evlenmişler nikahların görecegiz sanıyodum ama yine yok anlmış degilim bu esas kız ve esas oglanların nikahları gösterilmez:dito nikah tarihleri 11 ocak 1971 saat 17.00 arda tam 3 ay gecmiş hala evlenmediler son an kaldı haftayada kıyılmsa bu nikah varya ben senaristlerin kapısna dayanacam aaaaaa yeter ama bu ne:dito neyse bölüme gelelim begendim Rüya'nın süpriz bozması çok hoştu:) bu Arada Necdet baba:img-hyste çok komik orhan baba ferdi baba :img-hyste bu bölüm Ahmet bayıldım:img-in_lo ne Ah insan bu kadar karizamtik olur tam bir MMC:img-in_lo Necdet beyin dedigi gibi çok ince düşünülmüş Necott Ahmet çok ince çok düşüncelidir bilmiyomusun ama ne anlarsın incelikten:img-in_lo Rüya'nın babacım ben hazırım diyince Ahmet'in oo kızım gelin sen mi olacan demmesi ve rüya'nın Babaaaa demesi çok hoştu Bu ARADA KAYSERİ OLAYI ACIKLIGA KAVUŞTU Yasemin ögrendi ama bu kadarla kalmaz Necdeottt bunu hesabın vermeli:dito Ah Ahmeti'miz orda gecmiş unutmalıyız artık diyo ben orda Yasemin'den bir atak bekliyodum ama nerde onda o akıl:dito Ay hala nikahı görmedi ona sinirlendim Ayla bence ölmiyecek son anda kurutlacak migdesi falan yıkanır bence Nikah engel olmayacak artık bu sebple de evlenmezler artık evlenmezler bence bu nikah kıylacak haftaya inşallah ( amin) bu arda ışık ve yaşar'ın sahitleri varmıydı ben görmedim de sahtisiz nikah oluru mu?
Necdet'in saçlar çok berbat hep böyle mi gidecek biraz kendine baksın canım yoksa o da damatlığını giyip intihar mı edecek son anda :sad53::img-pilot
Necdet de 1 kilo zehirli kurabiye yesin,sonra damatlığını giyip Aylanın yanına gitsin uzansın.Bir şekilde uyansınlar ama hafızalarını yitirmiş olsunlar.Hazır üzerlerinde gelinlik ve damatlık varken galiba biz yeni evlendik diyerek ,mutlu mesut devam etsinler hayatlarına...
Olamaz mı Zeynebimçanım?Bu kadar saçmalığı bize dizi diye seyrettirdiklerine göre bence böyle bir gelişmede rahatlıkla olabilir.Remember Darling nede olsa.Her saçmalık mübah!Yuttur Seyirciye...
Edit:Uykum geldi...iyi geceler herkesebye
iyide zeynepcim sen çok bu zamanın şartına göre düşünmüyor musun
saygı duyuyorum
eğer bu devirde olsa sana yürektan katılırdım
ama o zamanda dediklerin çok zor
ben kendi ailemde o devirleri dinlediğimde
gözümde hs den daha farklı ve daha kötü sahneler beliriyor
hs yüzeysel kalıyor
bu adamalar birbirine silah çekiyor
denizin en iyi arkadaşını kaçırdı yaşar nasıl gitsin düğününe
unutmayın bu düğün sadece ışığın değil
aynı zaman da yaşarında düğünü
Necdet de 1 kilo zehirli kurabiye yesin,sonra damatlığını giyip Aylanın yanına gitsin uzansın.Bir şekilde uyansınlar ama hafızalarını yitirmiş olsunlar.Hazır üzerlerinde gelinlik ve damatlık varken galiba biz yeni evlendik diyerek ,mutlu mesut devam etsinler hayatlarına...
Olamaz mı Zeynebimçanım?Bu kadar saçmalığı bize dizi diye seyrettirdiklerine göre bence böyle bir gelişmede rahatlıkla olabilir.Remember Darling nede olsa.Her saçmalık mübah!Yuttur Seyirciye...
LİNçanım bu kadar saçmalıktan sonra olma mııı olur tabi :img-yes::icon_whis Yalnız ben hep bir şekilde Necdet ve Ayla'nın ruh eşi olduğunu düşünmüşümdür neden acaba :icon_whis
İkisine şu şarkıyı armağan ediyorum gerçi onlara bu güzelim şarkıyı armağan etmek de :icon_whis neyse :icon_whis Ahmet'in iyilği için onun hayatından ona zarar vermeden çıkıp kendi hayatlarını kursunlar da :hıh
Bu Sabah - Candan Erçetin
Bu sabah uyandım
Sana ait eşyaları
Bir kutuya doldurdum
Ve senden kalan izleri
Akan suyla yıkadım
Bu sabah uyandım
Bu sabah senden ayrıldım
Bu sabah uyandım
Bana ait hayalleri
Bir yüreğe hapsettim
Ve benden kalan düşleri
Geçen zamana bıraktım
Bu sabah uyandım
Bu sabah yeniden başladım
Ne ilk ne son bu sabah
Ne çok öğrendi bu gönül
Ne çok söndü ne çok yandı
Her defasında kanatlandı
Bu son sandI ama aldandı
Boyun eğmedi bu gönül
Ne alıştı ne uslandı
Bu gönül uyandı
Bu sabah yeniden başladı
Bu şarkıdaki gibi senin dediğin gibi sabah uyanıp mutlu mesut devam etsinler hayatlarına birilerini üzmeden ya da kırmadan zarar vermeden vicdan azabı çektirmeden sadece ve sadece kendi hayatlarını yaşasınlar başkalarının hayatlarının çevresinde dolanıp durmasınlar hastalıklı zih