PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-23

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11

snemmm
08-12-07, 13:29
İŞ BANKASI'nın o zamanki sermayesi, "halkın emeği" değildi cnm.
O banka boş yere seçilmedi.
Biraz kitap okuyup, araştırırsan anlarsın :img-wink:

ben kibarca söylemiştim
sen gayet açık söylemişsin
insanlar o devri ne kadar basite alıyorlar
seni çok kültürlü gördüm
salon kadını imajını bozma canım boşver

askasurguncu
08-12-07, 13:31
İŞ BANKASI'nın o zamanki sermayesi, "halkın emeği" değildi cnm.
O banka boş yere seçilmedi.
Biraz kitap okuyup, araştırırsan anlarsın :img-wink:

canim her ne olursa olsun ben yanlis buluyorum
kendi hakki olmayan birseyi silah eline alip gidip eskiya gibi banka soymak bana yanlis geliyor

buara ben oyle tur kitaplar okumam ilk defa bir dizide turkiyede boyle seylerin oldugunu gordum siyasi seyler pek ilgimi cekmezz ne sagci nede solcuyum sadece suanki dizide izledigime ve gordugum kadariylan ben denizlerin yaptigi herseye karsiyimm birde bu diziyi binlerce kisi izliyor istersen hepsine biraz kitap oku soyle senlen ayni fikirde olmadiklari için herkesin eline senin okudugun kitabi ver :icon_whis

onur29
08-12-07, 13:31
Evet dizide üstü kapalı geçilsede o banka rastgele seçilmedi.

Bu arada Yaşar polisi aramadı sanırım Deniz'i yakalatmak için kendi grubundan birilerine haber verdi diye biliyorum (yanlışta olabilir o an uykuyla bir mücadele içindeydim de) Yani Yaşar direkt polise haber vermedi diğmi? Tabi yinede biliyordu. Amacı Deniz'i yakalatmaktı. Yaşar'a hak vermiyorum ama keşke sadece Deniz'e zarar vercek bişey yapsaydı.

begummm
08-12-07, 13:34
Bu bölüm Deniz 'in içinde bulunduğu soygun olayının etrafında döndü.
Yaşar 'ın Deniz 'i ihbbar etmesi çok yanlıştı bence.
Deniz o polislerden kurtulmasını sağlayabilecek tek şeyin üzerindeki kıyafet olacağını düşünüyorum. Umarım öyle olur ve kaçabilir.

TaintedWhitexx
08-12-07, 13:39
ben kibarca söylemiştim
sen gayet açık söylemişsin
insanlar o devri ne kadar basite alıyorlar
seni çok kültürlü gördüm
salon kadını imajını bozma canım boşver

Sorma.
Bu Yaşar'cılar yüzünden kalitem bozulucak :hıh

kendi hakki olmayan birseyi silah eline alip gidip eskiya gibi banka soymak bana yanlis geliyor

Yaa bak anlatamıyoruz.
DENİZLERİN YAPTIĞI ÇOK ÇOK ÇOK YANLIŞ.
Ve çok çocukça bir hayal.
Eline silah alıp ülke kurtarma devri Kurtuluş Savaşı'nda bitti :D
Burda konu sağ sol da değil zaten.
Deniz ve Yaşar konumuz.
Ve Yaşar'ın ikiyüzlülüğü.
Hani derler ya "Yediğin kaba...." anladın sen onu.
Deniz aptalca şeyler yapıyor evet.
TAMAM, AİLESİNE O DA ZARAR VERDİ, AMA İSTEMEDEN.
YAŞAR, İSTEYEREK VE BİLEREK ZARAR VERİYOR.
Niyet çok önemlidir.
Kötü birşey iyi niyetle yapılmış olsa affedersin.
Ama işin içine hainlik ve kötü niyet girdiği zaman olay değişir.
Hadi Deniz'i sevmiyosun diyelim.. karını da mı düşünmüyorsun?
Demekki Yaşar için ideolojisi herşeyin önünde.
Karısının bile...
Ama örneğin Defne, fikirlerini ve yaptıklarını onaylamamasına rağmen Deniz'le birlikte kendini tehlikeye atıyor.
İnsanlıkarını bir kıyasla bence.

mirka
08-12-07, 13:44
Bunu nasıl söyleyebiliyorsunuz anlamıyorum. Basit bir tutuklanmadan bahseder gibisiniz. Deniz için vur emri var. Yani ölebilecek birinin ihbarı. Taylan'a olanları hatırlayın. Sorgusuz sualsiz tak diye gitti. Sadece alıp hapse mi atacaklar sanıyorsunuz? Banka soymak suç değildir diye birşey mi söylendi ki bundan bahsediliyor. Tabi ki suç. Bunun için Deniz'e Harun'a ve diğerlerine kim aferin diyebilir ki? Ama bunun cezası ne ölüm ne de işkencedir . Herkes kabul eder bunu herhalde. Mesele şu Yaşar olayları biliyor. Yani Deniz ölebilir veya işkence görebilir. Bunun farkında. Bunu bile bile yapmak karşındaki düşmanın bile olsa insani hiçbir değerle bağdaşmaz. Deniz olsa tak diye gider suratına haykırırdı bence.

askasurguncu
08-12-07, 13:45
Sorma.
Bu Yaşar'cılar yüzünden kalitem bozulucak :hıh

Yaa bak anlatamıyoruz.
DENİZLERİM YAPTIĞI ÇOK ÇOK ÇOK YANLIŞ.
Ve çok çocukça bir hayal.
Eline silah alıp ülke kurtarma devri Kurtuluş Savaşı'nda bitti :D
Burda konu sağ sol da değil zaten.
Deniz ve Yaşar konumuz.
Ve Yaşar'ın ikiyüzlülüğü.
Hani derler ya "Yediğin kaba...." anladın sen onu.
Deniz aptalca şeyler yapıyor evet.
TAMAM, AİLESİNE O DA ZARAR VERDİ, AMA İSTEMEDEN.
YAŞAR, İSTEYEREK VE BİLEREK ZARAR VERİYOR.
Niyet çok önemlidir.
Kötü birşey iyi niyetle yapılmış olsa affedersin.
Ama işin içine hainlik ve kötü niyet girdiği zaman olay değişir.
Hadi Deniz'i sevmiyosun diyelim.. karını da mı düşünmüyorsun?
Demekki Yaşar için ideolojisi herşeyin önünde.
Karısının bile...
Ama örneğin Defne, fikirlerini ve yaptıklarını onaylamamasına rağmen Deniz'le birlikte kendini tehlikeye atıyor.
İnsanlıkarını bir kıyasla bence.

ben yasarci falan degilimm denizci falanda degilim
ama ben diyorumki yasarin yaptigini denizde yapardi
bundan eminim yasarda denizde turkiyeyi kendileri kurtaracklarini saniyorlar ve cok bencilce davraniyorlar denizin yaptigi daha cok hata var defne olayina hiç girmeyelimm:icon_whis defne aski için yapiyor onlari cocukluk arkadasinin kucuken neler yasadigini gordu ama isigin dugunune bile gitmedi defne isik içinde yaptiklarini onaylamamaina ragmen yaninda olsaydiya nerde onun o guzel arkadasligii ask için hersey yapa biliyor ama arkadaslik için yapamiyorr:img-cool2

snemmm
08-12-07, 13:46

buara ben oyle tur kitaplar okumam ilk defa bir dizide turkiyede boyle seylerin oldugunu gordum siyasi seyler pek ilgimi cekmezz ne sagci nede solcuyum sadece suanki dizide izledigime ve gordugum kadariylan ben denizlerin yaptigi herseye karsiyimm birde bu diziyi binlerce kisi izliyor istersen hepsine biraz kitap oku soyle senlen ayni fikirde olmadiklari için herkesin eline senin okudugun kitabi ver :icon_whis

canım o zaman siyasetle pek bir alakan yoksa girmesen bu konulara
daha iyi olmaz mı
burda tartıştığımız sağ sol değil
ben sadece yaşarın yaptığını doğru bulmuyorum
yaşar sağcı diye değil yani
ben onun sinsiliğine nankörlüğüne kızıyorum
yaşadığı ailede herkez deniz için endişelenirken
onun böyle bişey yapmasına kızıyorum

sen bu konularla pek ilgilenmiyorsan o devileri bilemezsin
hs de çünkü çok yüzeysel herşey
ben kitap okudum hala okuyorum

askasurguncu
08-12-07, 13:50
canım o zaman siyasetle pek bir alakan yoksa girmesen bu konulara
daha iyi olmaz mı
burda tartıştığımız sağ sol değil
ben sadece yaşarın yaptığını doğru bulmuyorum
yaşar sağcı diye değil yani
ben onun sinsiliğine nankörlüğüne kızıyorum
yaşadığı ailede herkez deniz için endişelenirken
onun böyle bişey yapmasına kızıyorum

sen bu konularla pek ilgilenmiyorsan o devileri bilemezsin
hs de çünkü çok yüzeysel herşey
ben kitap okudum hala okuyorum

canim ben yasar konusuna girdim
birde banka konusuna benim dedigim tek sey yasarin yaptigini denizde yapardi ve yanlis birsey yaptigini dusunmuyorumm
buraya gelip dusuncelerimide yazmam en dogal hakimm :img-yes:
kitap okuma diyen mi var canim oku ve okumaya devam et:img-wink:

TaintedWhitexx
08-12-07, 13:52
mirka; Yorumuna harfiyen katılıyorum canım. Yaşar'ın yaptığı şey ile (eğer Deniz yakalanırsa) yaptığı hatanın bedelinin 10 katını ödeyecek.

askasurguncu; Yok biz vallaha anlatamıyoruz. Deniz aynısını yapmazdı, zira kendisi Işık'a bile ispiyonlamadı Yaşar'ı, Yaşar Harun'u kaçırdığı zaman. Sırf kuzeni üzülmesin diye bunu yapan adam, Yaşar'dan ne kadar nefret etse de, işkence göreceğini bilse hiç hiç yapmaz. Gider döver ama kimseye ihbar etmez.

Banka soymak elbette suç, ama bu suçun cezası işkence veya ölüm değil. Canım biz burda 17 yaşında bir çocuğu asan insanlardan bahsediyoruz. Erdal Eren adında bir gencin, 18 yaşın altında olmasına rağmen, doktor raporuyla kemik yaşının büyük gösterilerek asıldığını biliyor muydun? Ortada böyle insanlar var ve onlar, şu Yaşar'ların pis işlerini yaptığı "yüksek mevkiideki insanlar". Yaşar bunu biliyor mu? Evet. E daha ne konuşuyorsunuz anlamıyorum.

Sinem; Bencede bebişim yaaa. HS herşeyi çok üstünkörü anlatıyor, bu sebepten de bu konuyla ilgisi olmayan gençler,(bunu aşağılayarak söylüyorum sanmayıni herkes siyasetle ilgilenmek zorunda değil) bazı kurum ve kişileri yanlış tanıyor. Yazık.

lovely_ebru
08-12-07, 13:54
günaydınlarbye

dün akşamki bölüm bizi hiç memnun etmesede klasik bölüm sonrası anketimi yapmazsam olmaz değilmi :img-wink:
hadi bakalım yeni anketimi cevaplamayabye

Adaşcan her hafta olduğu gibi bu hafta da haftalık olağan anketini hazırlamış.
Cevaplamazsam olmaz.:img-yes:

1-) aylanın intihar girişimi sonucu ahmet ve yaseminin nikahlarını iptal etmeleri sizce doğrumuydu?

Doğru olanı yaptılar.

2-) ahmet çektiği vicdan azabı sebebiyle yakın zamanda yaseminle evlenmeyi düşünürmü?

Yasemin'le evlenmeyi düşünür hatta teşebbüste bulunur ama evlenemezler.Malum önümüzde 12 Mart muhtırası var ve bizim şaşkın aşıklar.12 Mart'ta evlenme tarihi alırlar.

3-) rüyanın nikahın ertelemesine kızdığı halde aliye verdiği desteği nasıl buldunuz?

Ali'ye verdiği destek güzeldi.
Şu abraka dabra olayı olmasa daha iyi olurdu.

4-)aylanın kendine geldikten sonraki tepkileri sizce nasıldı ve yapılan psikolojik tedavi sonucunda neler olabilir?

Psikolojisi bozuk olan bir hasta nasıl tepki veriyorsa Ayla'da öyle bir tepki verdi.
Yapılan tedaviye nasıl cevap vereceğini kestirmek zor.Son tramvasını ve iyileşme sürecini hatırlarsak biz iyileştiğine inandığımız an bu kız yine tozuttu.
Yani Ayla bu ne yapsa yeridir.

5-) necdetin teo ve lalenin durumunu öğrendikten sonra en yakın arkadaşına sergilediği davranış sizce yerindemiydi?

Çok abartılıydı.
Kardeşini Teo'yla evlendirmek için can atar bir hali vardı.

6-) deniz gezmiş ve arkadaşlarının kaçış sürecinde sizce harunun başına neler gelebilir?
Harun'un başına Deniz Gezmiş'in başına gelebilecek olan herşey gelebilir.İnşallah sonu Deniz Gezmiş ve arkadaşları gibi olmaz.

7-) yaşarın denizi ihbar etmesi sizce doğrumuydu bu durum ileride rızalarla ve ışıkla olan ilişkisini nasıl etkiler ve sizce kaçan yaşar olsaydı deniz onu ihbar edermiydi?

Yaşarın Deniz'i ihbar etmesi çok yanlış bir davranıştı.Bu durum eğer Rıza Bey Amca ve Işık tarafından öğrenilirse hiç iyi olmayacaktır.Kaçan Yaşar olsaydı eğer Deniz adım kadar eminim Yaşar'ı ihbar etmezdi.Çünkü kuzeni Yaşar'la evli ve kuzenini üzmemek için Yaşar'ın Harun'u kaçırdığını bile söylemedi.Ve Işık'ı üzmemek için asla ihbar etmezdi.

8-) deniz ve defne okuldan ne şekilde kurtulup necdetle buluşurlar ve bundan sonra ne yaparlar?

Bu konuda hiçbir fikrim yok.
Ama okuldan çıkmalarına Necdet yardım edebilir.Ama inşallah öyle olmaz.
Yasemin'i sorguya çekip gidebilir belki polisler.

9-) yasemin ve ahmetin necdetle işbirliği yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz ve sizce denize yaptıkları yardım doğrumu?

Deniz'in kaçması yanlış ama Y.A.N 'in yaptıkları doğru.Sizden yardım isteyen birini geri çevirmek ya da onu ihbar edip yakalanmasını sağlamak yanlış.

10-) son sahnenin devamında yaseminin başına ne gelir ve ahmet neler yapabilir?

Galerideki resimleri göz önünde bulundurursak başlarına hiçbirşey gelmeyecek.
Yasemin önce Deniz ve Defne'ye döner siz gidin ben geliyorum der.Polisle konuştuktan sonra ortalık karışır ve bu karışıklıktan Deniz ve Defne yararlanıp kaçarlar.Ahmet ve Yasemin'de kurtulur.

Anket için teşekkürler.

snemmm
08-12-07, 14:02
mirka; Yorumuna harfiyen katılıyorum canım. Yaşar'ın yaptığı şey ile (eğer Deniz yakalanırsa) yaptığı hatanın bedelinin 10 katını ödeyecek.

askasurguncu; Yok biz vallaha anlatamıyoruz. Deniz aynısını yapmazdı, zira kendisi Işık'a bile ispiyonlamadı Yaşar'ı, Yaşar Harun'u kaçırdığı zaman. Sırf kuzeni üzülmesin diye bunu yapan adam, Yaşar'dan ne kadar nefret etse de, işkence göreceğini bilse hiç hiç yapmaz. Gider döver ama kimseye ihbar etmez.

Banka soymak elbette suç, ama bu suçun cezası işkence veya ölüm değil. Canım biz burda 17 yaşında bir çocuğu asan insanlardan bahsediyoruz. Erdal Eren adında bir gencin, 18 yaşın altında olmasına rağmen, doktor raporuyla kemik yaşının büyük gösterilerek asıldığını biliyor muydun? Ortada böyle insanlar var ve onlar, şu Yaşar'ların pis işlerini yaptığı "yüksek mevkiideki insanlar". Yaşar bunu biliyor mu? Evet. E daha ne konuşuyorsunuz anlamıyorum.

Sinem; Bencede bebişim yaaa. HS herşeyi çok üstünkörü anlatıyor, bu sebepten de bu konuyla ilgisi olmayan gençler,(bunu aşağılayarak söylüyorum sanmayıni herkes siyasetle ilgilenmek zorunda değil) bazı kurum ve kişileri yanlış tanıyor. Yazık.

nese cerencim ben bu kıza anlatamadım derdimi
bilmiyorsan o dönemi yapmayacaksın yorum
sende ahmet yasemin aşkıyla ilgilen
ya da hırs yap öğrende öyle tatrışalım dimi ama canım:img-wink:

arwen61
08-12-07, 14:03
reytingler çok iyi özellikle totalde büyük bir çıkış var önce 11 di sonra 9 oldu şimdide 6.olmuş inşallah haftaya çok daha yukarıya çıkıp bu gruptaki eski yerine gelecek:img-yes:

yaşar konusunda ise bir tartışmadır gidiyor ben yaşarı denizden daha çok sevdiğimi hep söyledim ve dün yaptığınıda asla tasvip etmiyorum bunuda belirttim deniz olsa yaşarı ihbar edermiydi derseniz edebilirdide etmeyebilirdide eğer duygularına yenik düşerse yakalanması için elinden geleni yapardı,ışık ı düşünse asla ihbar etmezdi ama galiba ilk seçenek daha ağır basıyor

bundan sonrası için ışık yaşara tabiiki çok kızacaktır ama o dönemlerdeki sağ-sol olayları malum kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyordu yaşar özünde gerçektende iyi bir çocuk ama o da var olan düzenin içinde kaybolmuş en iyi yaptığı şeyde ışık ı sevmek ben aşık yaşar ve eş yaşar ı çok seviyorum ama sağcı yaşar çok uç olmasada biraz tehlikeli denizde solcu deniz olarak tehlikeli insanlığına bir lafım yok özellikle esprili halleri süper ama bir türlü onu yaşar kadar sevemedim

haftaya denizler kurtulacak o malum ama devamında neler olur soygunu yapan 4.kişinin kimliği ortaya çıkınca herkes rahatlarmı yada yasemin tekrarmı göz altına alınır bilemiyorum en iyi bildiğim bu nikahın olması artık çok zor bu konuda hepimize sabır diliyorum:icon_sorr

askasurguncu
08-12-07, 14:04

canim ben avrupada yasiyorum okulda elimize turkiyenin tarihi ile ilgili kitaplar veripte al oku gel demiyorlar onun için biz sadece televizyonda gorduklerimize inaniyoruzz simdi ben menderesin kim oldugunu bile bilmiyordum turkiyede sirf boyle siyasi olaylar için insanlarin asildiklarinida bilmiyordum hepsini bu dizide ogrendim biz suan yasardan konusuyoruz ben sadece hakli oldugunu soyluyorum:icon_whisbirseye inandimi kimse degistiremezz :icon_whis

Canım biz burda 17 yaşında bir çocuğu asan insanlardan bahsediyoruz. Erdal Eren adında bir gencin, 18 yaşın altında olmasına rağmen, doktor raporuyla kemik yaşının büyük gösterilerek asıldığını biliyor muydun?
bak bunu bilmiyordum iste cok yazik turkiyede boyle seylerin oldugunu duymak iç acitici

askasurguncu
08-12-07, 14:10
nese cerencim ben bu kıza anlatamadım derdimi
bilmiyorsan o dönemi yapmayacaksın yorum
sende ahmet yasemin aşkıyla ilgilen
ya da hırs yap öğrende öyle tatrışalım dimi ama canım:img-wink:

ya ben donemlen ilgilimi konusuyorum ben yasardan bahsediyorum
niye hirs yapayim cok tartismak istiyorsan o zaman benimlen degil konuyu iyi bilenlerlen tartis ya yasar hakli dedim surda yaptigin sinemaya bak biraz kisilerin dusuncelerine saygi goster bu kiza derdimi anlatamadim diyorsun o zaman anlatma cunku derdini anlamiyorum simdi deniz hakli desem derdini anlamismi oluyorum yasar hakli demem siyasi olaylarami giriyorr

snemmm
08-12-07, 14:13
canim ben avrupada yasiyorum okulda elimize turkiyenin tarihi ile ilgili kitaplar veripte al oku gel demiyorlar onun için biz sadece televizyonda gorduklerimize inaniyoruzz simdi ben menderesin kim oldugunu bile bilmiyordum turkiyede sirf boyle siyasi olaylar için insanlarin asildiklarinida bilmiyordum hepsini bu dizide ogrendim biz suan yasardan konusuyoruz ben sadece hakli oldugunu soyluyorum:icon_whisbirseye inandimi kimse degistiremezz :icon_whis

Canım biz burda 17 yaşında bir çocuğu asan insanlardan bahsediyoruz. Erdal Eren adında bir gencin, 18 yaşın altında olmasına rağmen, doktor raporuyla kemik yaşının büyük gösterilerek asıldığını biliyor muydun?
bak bunu bilmiyordum iste cok yazik turkiyede boyle seylerin oldugunu duymak iç acitici

canım malesef bu ülkede daha iç acıtıcı o kadar çok şeyler varki
sen en iyisi öğrenme bunları diyeceğim ama
öğren yinede
tarihimizden ders alalım ki bir daha böyle şeyler yaşanmasın

ben yaşara daha çok neden kızıyorum biliyor musun
bu çocuk vur emriyle aranıyor
öldürülmesi içten bile değil yakalanınca
ne olursa olsun ihbar etmemesi gerekirdi

sonuçta eşinin kuzeni
küs olsalar bile ışık onlara yardım etmeye alışırken onun böyle yapması yanlış

TaintedWhitexx
08-12-07, 14:23

Yaşar'ın inançları bana ters. Ama kimse birşeye inanıyor diye onu suçlayamaz. Yani... inanıyor kardeşim sana ne?! Ama işin sonunda kan döküleceğini bile bile muhbirlik yapıyorsa, o zaman herşeyi söylemeye hakkım var. Hani bu çocuk şiddete karşıydı? Hani arkadaşlarına benzemiyordu.

Hatırlar mısınız bir replik vardı;
Mehmet: Bu çocuk diğerleri gibi değil, orası belli de.
Sevim: Şimdilik.

O daha hiçbirşey.
Hamileyken işkence yapılıp öldürülen kadınları mı istersin...
Abisi solcu olduğu için tecavüz edilen kızları mı....
Sinemaya giden yaşlı bir çiftin üzerine atılan bombaları mı...
Yoksa çoğunluğu solcu olduğu için Maraş'ta katledilen binlerce Alevi'yi mi...

Bunların hepsi Türkiye tarihinde malesef olan şeyler.
Ve bunların hepsi Yaşar'ın hizmet ettiği "yüksek mevkiideki insanlar" ın yaptığı şeyler.
Ayrıca bunların çoğu Yaşar'ın gittiği komando kamlarında planlanmış şeyler.

Avrupa'da yaşıyorsan bilmemen normal.
Ama bu anlattıklarımdan sonra hala Yaşar'ı savunacaksan "pes" derim yani.

snemmm
08-12-07, 14:27
şu anlaşılsın artık denizin her yaptığı doğru değil
bunu savunmuyorum ben
yani körü körüne denizi savunacak değilim
sadece dün geceden beri anlatmaya çalıştığım yaşarın yaptığı nankörlüktür

vur emriyle aranıyor adam ya
bunu bile bile nasıl olurda ispiyonlar
başlarda ben yaşarı gerçekten sevmiştim
ama benim sevdiğim yaşar asla bu yaşar değil

askasurguncu
08-12-07, 14:38
Yaşar'ın inançları bana ters. Ama kimse birşeye inanıyor diye onu suçlayamaz. Yani... inanıyor kardeşim sana ne?! Ama işin sonunda kan döküleceğini bile bile muhbirlik yapıyorsa, o zaman herşeyi söylemeye hakkım var. Hani bu çocuk şiddete karşıydı? Hani arkadaşlarına benzemiyordu.

Hatırlar mısınız bir replik vardı;
Mehmet: Bu çocuk diğerleri gibi değil, orası belli de.
Sevim: Şimdilik.

O daha hiçbirşey.
Hamileyken işkence yapılıp öldürülen kadınları mı istersin...
Abisi solcu olduğu için tecavüz edilen kızları mı....
Sinemaya giden yaşlı bir çiftin üzerine atılan bombaları mı...
Yoksa çoğunluğu solcu olduğu için Maraş'ta katledilen binlerce Alevi'yi mi...

Bunların hepsi Türkiye tarihinde malesef olan şeyler.
Ve bunların hepsi Yaşar'ın hizmet ettiği "yüksek mevkiideki insanlar" ın yaptığı şeyler.
Ayrıca bunların çoğu Yaşar'ın gittiği komando kamlarında planlanmış şeyler.

Avrupa'da yaşıyorsan bilmemen normal.
Ama bu anlattıklarımdan sonra hala Yaşar'ı savunacaksan "pes" derim yani.

bunlarin hiç birini bilmiyordum canim
iyikide bilmiyormusum ben boyle seylere pek dayanamam
her kim olursa olsun alevisi muslumani hiristiyani yahudisi satanisleri bile kimse boyle seyleri hak etmiyor turkiyede sagci solcu ne durumda bilmiyorum neden birbirlerini sevmediklerinide bilmiyorum bildigim tek sey cok yazik keske turkiyedede avrupadaki gibi sagcisi solcusu kardes gibi yasasa bu mesele kurdu turku gibi birsey galiba oysa insanlarin dusuncelerine saygi gostermek lazim ben okulda islam dini dersi olmadigi için hiristiyanlarin ddersini goruyordum ama ogretmenimiz sirf muslumanlar var diye bize dinden cok birbirleriylen yasamayi anlatiyordu ALLAHA inanmiyani yahudi olani seytana tapani hepimiz ayni siniftaydik bir kere biler tartisma cikmadi ben gercekten cok sasiriyorum turkiyenin durumuna ha sagci ha solcu olmusun ne onemi varki anlamadim anliyamiyacagimda bu gidislenn

jikarinziku
08-12-07, 14:40

Kusura bakmayin ama yorumlari tam okumadan cvp vermek zorunda kaldim cünkü beni sinirlendiren bir nokta var!!

Ben avrupada yasadigim icin bilmiyorum diyorsun.. Bende yurtdisinda yasiyorum ama sag´lada sollada baya bilgiliyim. Internette arastira bilirsin mesela! Sadece avrupada yasiyorsun diye gel türkiye hakkinda kitap oku falan diyen olmayabilir kendin ilgileniceksin kendin isticeksin bak o zaman nasil kitap bulupta bilgileniyorsun.
Sadece avrupada yasiyorsun diye avrupada kitap yok anlamina gelmiyor bal gibi var.. Internet üzeri siparis verebilirsin mesela burda almanyada bazi alman yayin evlerinde veya kütüphanelerde türk kitaplari var siyasette ilgili bile var!

Ayrica banka soygunu bir kismi halk icin bir kismida daga cikmak icin yapilmistir.. Herhangi bir bank soyulmadi. Bence tamamen aratir öyle yorumunu yap:img-wink: Bu arada öyle kitap okumam gibi birseyler yazmissin, o kitabi okumakla hemen solcu veya sagci anlamina gelmiyor sen sadece bilgileniyorsun!

snemmm
08-12-07, 14:40
her kim olursa olsun alevisi muslumani hiristiyani yahudisi satanisleri bile kimse boyle seyleri hak etmiyor turkiyede sagci solcu ne durumda bilmiyorum neden birbirlerini sevmediklerinide bilmiyorum bildigim tek sey cok yazik keske turkiyedede avrupadaki gibi sagcisi solcusu kardes gibi yasasa bu mesele kurdu turku gibi birsey galiba oysa insanlarin dusuncelerine saygi gostermek lazim ben okulda islam dini dersi olmadigi için hiristiyanlarin ddersini goruyordum ama ogretmenimiz sirf muslumanlar var diye bize dinden cok birbirleriylen yasamayi anlatiyordu ALLAHA inanmiyani yahudi olani seytana tapani hepimiz ayni siniftaydik bir kere biler tartisma cikmadi ben gercekten cok sasiriyorum turkiyenin durumuna ha sagci ha solcu olmusun ne onemi varki anlamadim anliyamiyacagimda bu gidislenn

kalbini kırdım biraz sanırım haklısın kusura bakma olur mu

ama artık Türkiye de de bu olaylar olmuyor canım üzülme sen
o devirler sadece ülkemizde değil tüm dünya da böyleydi malesef
bir akım dı anlayacağın geldi geçti

TaintedWhitexx
08-12-07, 14:47

Böyle düşünmene sevindim.
Yaşar'ların ideolojisi ne biliyor musun?
"Türkiye'de, azınlıkların tek hakkı, kölelik hakkıdır."
Bunu, MHP'nin kurucularından Nihat Atsız bizzat kendi ağzı ile söylüyor.
Oğluna yazdığı vasiyette var.
Yani Yaşar bunu savunan bir insan.
Bizim gıcıklığımızda bu yüzden zaten.
Yoksa hiçbirimiz komünist değiliz.. komünizm mi kaldı :D

Dur sana ö.m'den birşey atayım.

askasurguncu
08-12-07, 14:56
Kusura bakmayin ama yorumlari tam okumadan cvp vermek zorunda kaldim cünkü beni sinirlendiren bir nokta var!!

Ben avrupada yasadigim icin bilmiyorum diyorsun.. Bende yurtdisinda yasiyorum ama sag´lada sollada baya bilgiliyim. Internette arastira bilirsin mesela! Sadece avrupada yasiyorsun diye gel türkiye hakkinda kitap oku falan diyen olmayabilir kendin ilgileniceksin kendin isticeksin bak o zaman nasil kitap bulupta bilgileniyorsun.
Sadece avrupada yasiyorsun diye avrupada kitap yok anlamina gelmiyor bal gibi var.. Internet üzeri siparis verebilirsin mesela burda almanyada bazi alman yayin evlerinde veya kütüphanelerde türk kitaplari var siyasette ilgili bile var!

Ayrica banka soygunu bir kismi halk icin bir kismida daga cikmak icin yapilmistir.. Herhangi bir bank soyulmadi. Bence tamamen aratir öyle yorumunu yap:img-wink: Bu arada öyle kitap okumam gibi birseyler yazmissin, o kitabi okumakla hemen solcu veya sagci anlamina gelmiyor sen sadece bilgileniyorsun!

eyvah eyvah canim ben avrupada kitap yok demiyorum
var neden olmasin ama ben siyasetlen pek ugrasmam diyorum
internetten arastirsam bir suru sey bulurum ama ben interneten okudugum herseyede inanmam birde kitap oku doyorsun ben kitap okursam iki tarafin kitaplarindanda okurum o zamanda isin içinden cikamam

pelinsim
08-12-07, 14:56
yaşarın sessizliği konusunda ki fikrimi söylemiştim zaten yinelemeye gerek yok..1. lakin buda onun tercihi o girdiği dünyanın tehlikeli olduğunu bu yüzden sevdiklerinin zarar göreceğini düşünüyor..denizin ailesi ve sevdiklerinin başına açtığı dertlerden sonra pekte haksız olmadığını düşünüyorum..ben yaşar sütten çıkmış ak kaşık demiyorum..2. lakin söz konusu ahlak olunca bence silahı eline alıp banka soymak insanları ölümle tehdit edip ve acıdır ki bunu yapacak kadar gözü dönmüş olmakta ahlaksızlıktır..ve suçtur..suçun mazereti yoktur..inancım uğruna cinayet işledim hırsızlık yaptım demek bunu hafifletmez..ben bu olaylara siyasi olarak bakmıyorum..3. belkide sizden ayrıldığım noktada tam burası..evet konu itibariyle büyük bir handikap zira o zaman ki bütün olayların çıkış noktası siyasi idi..ama siz
ahlaktan bahsedince yazmadan edemedim..
4. evet yaşar devletçi düşünceleri gereği..ve devletin e önemli silahlarından biride isthbarattır..devlet halen bünyesinde yüzlerce istihbaratçı barındırır..onlara ispiyoncu diyemiyeceğimiz gibi bence yaşarada diyemeyiz..yaşar gibi biri için devlet ve vatan her zaman ailevi bağlardan önce gelir..ki denizle aile olmadıklarıda aşikar..sonuçta fırsat bulsalar birbirlerini bir kaşık suda boğacak insanlar..bu yüzden yaşar değilde yerinde deniz olsa bence çok daha fazlasını bile yapardı..

sevgili mavi melek,
1.si sevdiklerine zarar gelmesini istememesi elbette anlaşılabilecek bir şey. ama bunu o kişilerle konuşmadan işgüzarca yapması zaten yanlış. (kaldıki işgüzarca da denmez de çünkü işgüzarlıkta iyi niyet vardır o kişilere karşı..) kaldıki maddi zarardan çok manevi zarar her zaman daha etkileyici, üzücü ve yıpratıcıdır. denizden aile çevresine gelecek zarar maddi zarardır. yani gözaltına alınabilirler. dövülebilirler, üzülürler vs. vs. ama yaşarın habersizce yaptığı bu tavır sevdiği kadın tarafından öğrenildiğinde sence nasıl bir ruh hali oluşur??

2.si aslında bu kısım bu tartışmanan esas konusu. yani bu kısmı açıklığa kavuşmadan bu tür tartışmalar kısırdöngü içinde gider-gelir. çünkü hepimiz biliyoruzki insanlık için silah ve ölüm gerçekten kabul edilebilecek bir şey değildir. ama tarihte insanlık için çok iyi şeyler yapmış kişiler ne yazıkki bu iki şeyi yaparak o devletleri veya devrimleri veya reformları vs. vs. yapmışlardır. silah kullanılmadan yapılan devrimlerde var elbet ama bunlar çok çok özel ülke koşullarına bağlı olmuş. yani Atatürk'ün yakalanıp yargılanmasını isteyen bizzat Osmanlı Padişahı değilmidir? peki neden? Çünkü Atatürk ülkenin emperyalistlere resmen verildiğini ta başından beri görmüş ve bunun içinde tek yolun halkın silahlandırılarak mücadele etmesini sağlamış, örgütlemiş ve bunu başarmıştırda. Yani Atatürk aslında resmen bir devlete koca bir imparatorluğa karşı çıkmamışmıdır. sence gerekirse banka soymazmıydı. çünkü amacı belli. yaptıkları da ortada. o paranın nereye gideceği de bu anlamda açık. belki de yapılmıştır. banka soyulmamıştırda o zaman banka görevi gören tefecilerden zorla para alınmıştır. ben kurtuluş savaşını düşününce bunu hiçde hırsızlık ya da terör eylemi ya da çapulculuk olarak görmüyorum. bu girişilmesi zorunlu olan bir savaşın kaçınılmaz GERÇEKLERİ, gerçekler de genelde insanlık adına bir şeyler yapanlar için aslında acıdır. ama yapmak zorundadırlar. para ve silah bir savaş için en az şekliyle bile çok önemlidir. şuna varmak istiyorum. her eline silahı alanın terörist olamayacağı gibi, her banka soyanında hırsız olmayacağı açık. gerçektende amaca bakmazsak çok büyük bir yanılgı içinde oluruz. 68 kuşağının anlayışları ve yaptıkları ortada. bu bir hayaldi veya değildi bu ayrı. ama neden silaha sarıldıkları dizide anlaşılacak kadar verilememiş olsa da aslında onların bu noktaya gelmesi bizzat devletin diktatör tutumundan kaynaklıydı. çünkü söyledikleri ve yaptıkları çok açıktı o gençlerin. ABD emperyalistleri ülkeyi her yönüyle ele geçiriyor ama devletin kılı kıpırdamıyordu. Sence bu tespit yanlışmı??? eğer buna yanlış diyorsan zaten artık konuşacak birşeyimiz olamaz çünkü en temel konuda ayrılıyoruz demektir. bence o günden bugüne o tespit hala daha doğruluğunu koruyor. peki bu ülkeye kim sahip çıkacaktı. elbetteki bu gençlerin görevidir. her ülkede bu böyledir. böyle olmalıdır. onlar ne kadar sorgulayıcı yetişirse ve gördükleri yanlışlar için mücadele ederlerse bu ülke de gerçek anlamda bir TC'den bahsedilirdi. Denizlerde yanlışlarıyla doğrularıyla bunu yapmaya çalıştılar. Devlet onlara hiçbir seçenek bırakmadı.

3. evet olaya siyasi bakmazsan doğru bunları savunmak doğal olur.

4. Yaşar resmi olarak bir istihbaratçı değil. o bir örgüt üyesi. örgüt ondan böyle bir şey istedi. ister normaldir. ama işi yapacak kişinin o işi yapma derecesi, yapma mantığı o kişinin tasarrufundadır. yaşar gözü kapalı bir şey yapamayacak kadar bilinçli bir sağcıydı. yaptığı şeyinde tarzınında oldukça farkında. yani kalkıpta ben gözü kapalı, sorgulamadan her şeyi yaparım diyebilecek bir karakter çizmedi bu zamana kadar. onun kişiliğini arkadaşlarından ayıran bir yan vardı. herkes taraından fark edilen ve bu zamana kadar bu forumlarda genelde sevilen bir karakter oldu bu yüzden. neydi o fark. İnsan denen şeyi önemseyen bir yan. insan ilişkilerindeki derinlikleri ve sığılıkları ayırt edici yan. Vedat Demircioğlunun öldürüldüğü baskında arkadaşlarına karşı durmuş şiddete dur diyerek harunu kurtarmıştı. bu yaşar kalkıpta sırf denizle kavgalı diye öç alacak bir sığlık göstermemeliydi normalde. ama görünen o. Ben yaşar düşüncelerinin gerektirdiği eylemleri yapmasın demiyorum. bu herşeyden önce benim tutarsızlığım olur. ben yaşarın savunduğu düşünceleri barındırdığı o kişiliğinin gereği mert bir tarzda deniz'i yakalatmasını isterdim. girişimleri bu yönde olmalıydı. mesela oraya kendi gidip onu yakalayıp teslim etmesi çok daha onurluca olurdu. Deniz'e buna inandığı için yaptığını söylemesi, arkadaşlarına söyleyip onların almasındanda yüzyüze bu işi yapmayı daha doğru bulduğunu açıklayıp yapması eminim deniz tarafından affedilmesede en azından seyircilerin büyük çoğunluğu tarafımdan mertçe bir yaklaşım kabul edilirdi. inandığını dürüstçe yaptı dedirtirdi. ama bu yaptığı hani derlerya "erkekliğe sığmaz. mertliğe sığmaz" çünkü insanlar birileriyle ilişkiye girdiklerinde bazı sorumluluklar taşırlar. yaşarın buradaki sorumluluğu Deniz'e karşı değil. Işık'a ve baba dediği Rıza'a karşıydı. burası işin ahlak kısmı işte arkadaşım. onun gözünde Işık'ın duygularının hiçbir önemi yok. Rıza'nın duygularının hiçbir önemi yok. Yani Rıza'ya baba demesinin derinliğinin komikliği ortaya çıkıyor. Yani buradaki gelenekçiliğin bir derinliği varki Rızaya baba diyor değilmi? Babalık mertebesi gelenekçiler için çok önemli. ama ne anlamı var bu oaydan sonra??? hiç! koca bir hiç? eğer Işık'a "bak benim düşüncelerim bu. Ben bu düşünceler için her şeyi yaparım. Bunu bilmiş ol! Senin bir tarafın benim düşmanım. ve benim düşmanlarımı affetmek gibi bir anlayışım yok." deseydi bunları sence tartışıyor olurmuyduk??? sanmıyorum.
yani arkadaşım meseleye siyasi baksakta bakmasakda bu olayın özel yanıdır. bu özelyan insan ilişkilerinin bizim için anlamı ve önemi. ona saygımız kendimize olan saygımızdır. bunun ilk koşuluda açık yüreklilik, dürüstlük, olduğugibiliktir. yaşar başta böyle bir tip çizdi ama şimdi bu tavrının adı resmen ve resmen İKİ YÜZLÜLÜK ve ARKADAN VURMAKTIR. kimi? KARISINI ve RIZA'yı.

jikarinziku
08-12-07, 15:02
eyvah eyvah canim ben avrupada kitap yok demiyorum
var neden olmasin ama ben siyasetlen pek ugrasmam diyorum
internetten arastirmasam bir suru sey bulurum ama ben interneten okudugum herseyede inanmam birde kitap oku doyorsun ben kitap okursam iki tarafin kitaplarindanda okurum o zamanda isin içinden cikamam
Internet üzerindeki okuduguna inanmiyorsun mesela o zaman HS´dekinede inanma.. Ordaki bazi siyaset sahneleri hicde dogru degil..
Evet öyle bir olay yasandi ama HS bunu dogru dürüst anlatmiyor coguda yalan. Mesela Taylan Özgür ölümü.
Siyaset diyince zaten ilk akla gelen politika nedense.. Kücük seylerle basla arastirma yap arastirigin seyler zaten cogu kitapta yazicak.
Arastir bence biraz ilgilen.. Cünkü onlari hep yanlis anladilar, bu devirde komunist veya fasist pek aldirilmasada bilmedigimiz olaylar oluyor.. Halan solculara olan nefret var ve ne yazikki daha yeni ögrendigime göre bir takim ölüm olaylari oluyor.:img-wink:

TaintedWhitexx
08-12-07, 15:08
askasurguncu (adın neydi canım?)
Aradığımı buldum.

Nihat Atsız'ın oğluna vasiyeti: "Yağmur Oğlum, Bugün tam bir buçuk yaşındasın. Vasiyetnameyi bitirdim, kapatıyorum. Sana bir de resmimi yadigar olarak bırakıyorum. Öğütlerimi tut, iyi bir Türk ol. Komünizm bize düşman bir meslektir. Bunu iyi belle. Yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. Ruslar, Çinliler, Acemler, Yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır. Bulgarlar, Almanlar, İtalyanlar, İngilizler, Fransızlar, Araplar, Sırplar, Hırvatlar, İsponylollar, Portekizliler, Romanlar, yeni düşmanlarımızdır. Japonlar, Afganlılar, Amerikalılar yarınki düşmanlarımızdır. Ermeniler, Kürtler, Lazlar, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Zazalar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler, Çingeneler, içerideki düşmanlarımızdır. Bu kadar çok düşmanla çarpışmak için hazırlanmalı. Tanrı yardımcın olsun."

Bu da 30'lu yıllarda milletvekillliği yapan Esat Bozkurt'a ait: "Türk bu memleketin yegane efendisi, yegane sahibidir, salt Türk soyundan olmayanların bu memlekette bir tek hakları vardır; Hizmetçi olma, köle olma hakkı. Dost ve düşman dağlar bunu hakikati böyle bilsinler." (Milliyet Gazetesi l9 Eylül l930- Aktaran Suat Parlar Gizli Devlet, sy.207)

İşte Yaşar'ın ideolojisi. :icon_whis

Gamze'cim evet malesef var.
İki ay önce solcu dergi satıyor diye vurulan Ferhat'ı hatırla.
Çocuk tam omuriliğinden vuruldu ve bir daha yürüyemeyecek. :icon_sorr

Bu arada, yakın tarihimizi iyi anlatan ve kurgulayan, gelmiş geçmiş en süper dizi ÇEMBERİMDE GÜL OYA'dır. Üstüne tanımam :good:

ntor
08-12-07, 15:08
kim ne derse desin ne yorum yaparsa yapsın ama H.Sevgili bugüne kadar yapılmış bağlantıların çok iyi kurgılandığı ,çok iyitahlilerde bulunan her saniyesi dopdolu insanı2 saat alıp başka yerlere götüren, herkesin kendisinden mutlaka birşey bulduğu muhteşem ve olağan üstü bir dizidir.Bundan önce çemberimde gül oya vardı.o bile bu kadar cesur olmadı. tşk.h,emeği geçen,herkese(Ara sıra ufak kusurlar oluyor ama o kadarı kadı kızındada var)

askasurguncu
08-12-07, 15:11
Internet üzerindeki okuduguna inanmiyorsun mesela o zaman HS´dekinede inanma.. Ordaki bazi siyaset sahneleri hicde dogru degil..
Evet öyle bir olay yasandi ama HS bunu dogru dürüst anlatmiyor coguda yalan. Mesela Taylan Özgür ölümü.
Siyaset diyince zaten ilk akla gelen politika nedense.. Kücük seylerle basla arastirma yap arastirigin seyler zaten cogu kitapta yazicak.
Arastir bence biraz ilgilen.. Cünkü onlari hep yanlis anladilar, bu devirde komunist veya fasist pek aldirilmasada bilmedigimiz olaylar oluyor.. Halan solculara olan nefret var ve ne yazikki daha yeni ögrendigime göre bir takim ölüm olaylari oluyor.:img-wink:

canim ben dizide her olana zaten inanmiyorum
ama dizi sayesindede bazi seyleri ogreniyorum
ben boyle seyleri kafama takmamak istiyorum
bazi seyleri bazen bilmektense bilmemek daha iyidir :img-cool2

first lady
08-12-07, 15:14
dün diziyi izlediğimde çok tartışılacağını biliyodum.burda çok yorum yapmıyorum ama yazdıklarınız takibediyorum.öncelikle dün yaşarın yaptığı bence ideolojisiylede pek ilgili değildi kişiliği bozuk bence onun.öyle çok sessiz duran insanlardan korkmak lazım.artık olan oldu şimdi inşallah ışık hanım anlar nasıl bi kocası olduğunu.

denizlerin olaya gelince.bi çoğunuzunda yazdığı gibi inanılmaz üstün körü anlatılıyo olaylar.ben siyasetle çok ilgili olmama rağmen o dönemi iyi bilirim.''darağacında üç fidan'' ve ''gülünün solduğu akşam'' kitaplarından ve ailemden bi çok şey öğrendim o dönemle ilgili.ne zaman deniz gezmiş ve arkadaşlarının adı geçse içime bi acı oturur mesela.ama dizide bi şeyler yolunda değil.deniz ve arkadaşları içi boş zengin çocukları gibi anlatılıyolar sanki.hiç bi etkileyici yanları yok.bakın burdada bazı arkadaşlar sadece dizilerden tanıyo onları.eğer onlara hakettikleri değeri vermiyceksen hiç anlatma daha iyi.

mesela dün kaçarken tünelden geçtilerya orda neler çektiler bilen varmı??üzerlerindeki parkalarla saatlerce o sıcakta kalmak zorunda olduklarını,gün ışığa çıkamadıklarını bilen??bunlar ve onların acılar hiç anlatılmıyo.mesela deniz gezmiş pilavı yiyeniniz varmı??amerikalı birini kaçırıp ona muz verip kendileri bulgur pilavı yemişlerdir onlar.kaşar peyniri dertleri yokturr yani.ne öyle keşke kaşarda alsaydık.siz kimden bahsediyosunuz haberiniz varmı acaba??hatırlayın bence...

cyd_oth_cnsl
08-12-07, 15:23
bu dizi her yönden güzel ama siyasi yönden hiç tarafsız değil deniz gezmişi ve arkadaşlarını melek olarak gösteriyorlar...
bunu sözyleyince siz bana tam bağımsız Türkiye için diye özetliceksizin banka soygununu falan ...
bu arada mhp azınlıklara düşman bir parti değil kurucusu böyleyse kendi değill
chp kurulduğu kişinin düşünceleriylemi haraket ediyor
siyasi yönden kayırıcı bir dizi...
yapımcılarından oyuncularının çocunlugu boyle ama ginede kendini sevdiriyor güsel bir dizi

ermec
08-12-07, 15:25
tarıhımız 1971 oldu 1972 yanı ıdam tarıhı yaklaşıyor ne yapacağız!!
neyse bakın ben bır tahmın yuruttum ama emın deıllım heralde denızı tanımazlar ve guzıdenın evıne gıdebılırler cunku resımde guzıdenın evı gorunuyordu sonrakı bolumden olabılır o resım heralde tanımazlar...keske deniz bıyık taksaydı ama tanınmamak ıcın neden daha da değişmedi:(neyse

jikarinziku
08-12-07, 15:28
Aradığımı buldum.

Nihat Atsız'ın oğluna vasiyeti: "Yağmur Oğlum, Bugün tam bir buçuk yaşındasın. Vasiyetnameyi bitirdim, kapatıyorum. Sana bir de resmimi yadigar olarak bırakıyorum. Öğütlerimi tut, iyi bir Türk ol. Komünizm bize düşman bir meslektir. Bunu iyi belle. Yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. Ruslar, Çinliler, Acemler, Yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır. Bulgarlar, Almanlar, İtalyanlar, İngilizler, Fransızlar, Araplar, Sırplar, Hırvatlar, İsponylollar, Portekizliler, Romanlar, yeni düşmanlarımızdır. Japonlar, Afganlılar, Amerikalılar yarınki düşmanlarımızdır. Ermeniler, Kürtler, Lazlar, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Zazalar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler, Çingeneler, içerideki düşmanlarımızdır. Bu kadar çok düşmanla çarpışmak için hazırlanmalı. Tanrı yardımcın olsun."

Bu da 30'lu yıllarda milletvekillliği yapan Esat Bozkurt'a ait: "Türk bu memleketin yegane efendisi, yegane sahibidir, salt Türk soyundan olmayanların bu memlekette bir tek hakları vardır; Hizmetçi olma, köle olma hakkı. Dost ve düşman dağlar bunu hakikati böyle bilsinler." (Milliyet Gazetesi l9 Eylül l930- Aktaran Suat Parlar Gizli Devlet, sy.207)

Bu arada, yakın tarihimizi iyi anlatan ve kurgulayan, gelmiş geçmiş en süper dizi ÇEMBERİMDE GÜL OYA'dır. Üstüne tanımam :good:
Evet bebisim.. Sadece solcu dergi satiyor diye cocugu ne hale getirdiler.
Kesinlikle katiliyorum.. CEMBERIMDE GÜL OYA tarihimizi en iyi ve en dogru sekilde anlatan bir dizi´dir..:img-wink:

askasurguncu bazi seyleri bilmemek iyi diyorsun ama onlari bilmek önemli seyler..
Yoksa hic birzaman kendini anlatamazsin ve herzaman yanlis düsüncelerde olursun:img-wink: Her ne kadar ben ne solcuyum nede sagciyim diyorsanda
sag görüsünü bilmedigin halde savunuyorsun.. Savun hic birsey demiyorum en dogal hakkin ama arastirmadan birseyi savunma:img-wink:

Herkese iyi günler.bye

TaintedWhitexx
08-12-07, 15:31
first_lady sana katılyorum cnm.
Rep'ini de verdim zaten :img-wink:

Eee Gamze'm gidiyosa benim burda işim ne.
Bende giderim bye

lovely_ebru
08-12-07, 15:39
Hatırla Sevgili başlarken dizimizde meği geçen insanlar bizim amacımız belgesel çekmek değil demişlerdi.
Bizim dizimiz bazı konuları yüzeysel gösteriyor ama bizler doğruyu kendimiz araştırarak bulup öğreneceğiz.
Ben bu diziyi dönem dizisi olduğu için izlemeye başladım.
Adnan Menderes'in ismini biliyordum ve neden idam edildiğini bilmiyordum.
Dizide gösterdikleri sadece özgürlüklerin kısıtlandığıydı.Bir insanın sadece bu sebepten dolayı idam edildiğini aklım almıyordu ve neden idam edildiğini araştırıp öğrendim.Şuan ki izlediğimiz dönemde yüzeysel geçiliyor bunu hepimiz biliyoruz.Yapmamız gereken araştırıp o dönemlerle ilgili bulduğumuz kaynakları okumak.

Sadece diziyi izleyerek birşeyler öğrenemeye çalışırsak halimiz kötü.
Diziden birşeyler öğrenmiş oluruz ama öğrendiğimiz bilgiler hep yarım kalır ve bu da pek işimize yaramaz.

pelinsim
08-12-07, 15:47
1-) aylanın intihar girişimi sonucu ahmet ve yaseminin nikahlarını iptal etmeleri sizce doğrumuydu?

bana çok mantıksız geliyor. eğlence tarafı ertelenir. iki şahitle yapılabilirdi. ama işin içinde Ahmet gibi bir karakter olunca bu sona şaşırmamak gerekir. aslında bunu hepimiz biliyorduk. Ahmet insan ilişkilerindeki saygıyı koruyan çok ender bir karakter. çünkü bu kendisine olan saygıdan kaynaklı. biz ahmeti bunun için seviyoruz aslında. hiçbir ilişkisine en ufak bir saygısızlığı yok. işgüzarlık temelinde bile. o çok az konuşuyor. ama her zaman sergilediği kişiliğine göre davranıyor. ahmette tutarlılık %100. aslında evlenseydi şaşardık bence. senaristlerde seyircinin ahmeti ne kadar iyi tanıdığını bildiği için tereddüt etmediler böyle bir bölüm için. gayet rahat bir şekilde hallettiler işi görüldüğü üzre. yani bu nikah olmadıysa tamamiyle ahmetin kişiliğinden olmadı:icon_whis

2-) ahmet çektiği vicdan azabı sebebiyle yakın zamanda yaseminle evlenmeyi düşünürmü?
ileri bir tarihe ertelendi. birkaç ay var bu açık bence. hatta eğer deniz yakalanırsa (ki sanmıyorum bazı resimlerde kurtulmuş gözüküyor. hem sora orada fedai-kar necdetimiz var. ona bu işi zaten hallettirirler:icon_whis)

3-) rüyanın nikahın ertelemesine kızdığı halde aliye verdiği desteği nasıl buldunuz?

soruyu tam anlayamadım. yani nikaha kızmasıyla destek vermesinin bağını kuramadım:img-blush ama abrakadabraya yüklenen derinlik belki tartışılması gereken kısım. yani sevdiklerimizin hep bizimle olduğunu ve onları düşündüğümüzdede bunu hissedebileceğimizi anlatmaya çalışan bir anlam. 4-8 yaş arasındaki çocuklar için uygun bir anlatım tarzı. ama 9 yaştan sonrasi için oldukça komik kaçıyor. tabi rüya dediği için şu anda sırıtmadı ama alinin hafif gülümseyerek bunu onu incitmemek için yaptığını belirtmesi gerekirdi diye düşünüyorum.

4-)aylanın kendine geldikten sonraki tepkileri sizce nasıldı ve yapılan psikolojik tedavi sonucunda neler olabilir?

elbette doğal tepkiler. bana öyle geliyorki iyileştikten sonra koleranın olduğu yerlere gitmek isteyip oradan uzaklaşmanın daha iyi olduğunu düşünecektir. ben de desteklerim tabiki (:good::happy0064)

5-) necdetin teo ve lalenin durumunu öğrendikten sonra en yakın arkadaşına sergilediği davranış sizce yerindemiydi?

benim hoşuma gider böyle tavırlar. böyle olmasını isterim her zaman. necdetin kişiliğinde ve kültürel yapısında çarpıklıklar olsa da yine de ona uygun bir tavır olduğu için yerindeydi.

6-) deniz gezmiş ve arkadaşlarının kaçış sürecinde sizce harunun başına neler gelebilir?

harun ve denizin ya başka bir şehirde bu işlere illegal olarak devam edeceklerini düşünüyorum ya da cezaevine gireceklerini.

7-) yaşarın denizi ihbar etmesi sizce doğrumuydu bu durum ileride rızalarla ve ışıkla olan ilişkisini nasıl etkiler ve sizce kaçan yaşar olsaydı deniz onu ihbar edermiydi?

yaşarın tavrı amaçları açısından doğal. çünkü devlete hizmet eden anlayış içerisinde. ama tarzı insani açıdan iki yüzlü. bunun gerekçeleri bir önceki yazımda çok ayrıntılı vardı :img-blush ışık ve rıza öğrendiği an kesinlikle hesabını sorarlar. denizlerin anlayışında insan ilişkilerine önem var. iki örnekle çok somut verebilirim 1.si ışıkı vazgeçirmek için harunu yaşarın kaçırdığını söylemeleri yeterliydi ama bunu yapmadılar. çünkü bu duygu sömürüsüne girerdi. bunlar onu tercih etmeyip onun neye hizmet ittiğini kendi anlayışlarıyla göstermeye çalıştılar. başarılı olamadıkları halde yine de söylemediler. 2.si necdetin gözaltına alınmasında duyduğu vicdan azabı için bence bir örgüt militanına uymayan tavırla bu hakkı kullanması..

8-) deniz ve defne okuldan ne şekilde kurtulup necdetle buluşurlar ve bundan sonra ne yaparlar.
sanırım fedai-kar necdet bir kargaşalık yaratıp polistlerin dikkatini o yöne çekecek bu fırsattan DDleri kurtaracaktır. yoksa necdetin okul önüne kadar getirilmesinin bir anlamı olmaz değil mi. :img-policleri görebilsin diye oraya kadar geldi.:img-pilot yoksa dışarıda biryerde de bekleyebilirdi.

9-) yasemin ve ahmetin necdetle işbirliği yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz ve sizce denize yaptıkları yardım doğrumu?

tabiki çok güzel bir dayanışma. yani arkadaşlar şunu ayırmamız gerekir. bizler her ne kadar necdeti sevmesekde onun her yaptığının yanlış olduğu düşünülemez değil mi? biz bir karaktere bu kadar olumluluk yüklenmesine ifrit oluyoruz. yoksa necdet özünde elbette iyi biri. gözümüze sokulmaya çalışılmasaydı zaten ben kendi adıma necdeti ilk başlarda çok sevdim. ahmet karakterinin henüz oturmadığını düşündüm ilk 5 bölüm hep necdet hakkında olumlu şeyler düşündüm. ama işti... neyse elbette çok güzel bir dayanışma. ve o üçlü aslında çatışacakları şeylerle birlikte hareket edecekleri şeylerin ayrımını kavramış, bunu aşmış iyi bir üçlü. biz kabul edemesekde bu böyle.
denize yapılan yardım anlayış temelinde yapılan bir yardım değil bu açık hiçkimse onun bu tür eylemlere girişmesini onaylamıyor. ama işte insan ilişkileri ve bu ilişkilerin doğurduğu derinlik, oradaki saygı ve ahlak devreye giriyor burada da yine. bizler onaylamasakda daha önce bağlarımız olan o bağında saygısı ve sevgisi belirli ölçülerde de olsa korunuyorsa kendimize saygımız gereği o yardımı yaparız. yani insanı insan yapan bu ilişki biçimleridir. elbette gözgöre göre denizin bu işlere daha çok girmesine yardımcı oluyoruz ama Ahmet'in dediği gibi buna biz karar veremeyiz. bu karar denize ait onlarda ona saygı duyuyor. olması gereken budur. tabi burada onlar ne yaptıklarının da bilincindeler. yani yakalandıklarında yardım ve yataklıktan ceza alabilirler. mesela necdet eğer kargaşalık çıkarıp denizleri kaçırırsa Ahmet ve Yasemin veya sadece Yasemin çünkü polis onun ismini söyledi, tutuklanabilir. ya da hepsi o kargaşalıktan kaçıp kaçak durumuna düşebilir. bu ikincisi zor bir ihtimal ama demek istediğim riski de göze alıp o saygıyı yerine getiriyorlar. bunlar insan ilişkilerinde çok önemli, çok değerli şeyler. ha diyebilirlerde tabiki ben bu işte yokum. geçmişimize rağmen yokum. bu da çok dürüst bir tavır olur. yeterki dürüst, açık olunsun. kimse kimseye küsmez, incinmez..

10-) son sahnenin devamında yaseminin başına ne gelir ve ahmet neler yapabilir?

polisin elinde yaseminin yardım edeceği türü bir bilgi olduğu açık. ahmetin adı geçmedi. eğer birşekilde oradan kurtulurlarsa ve polis denizleri elinden kaçırdığını anlarsa yasemin kesin tutuklanır ve artık onu ahmet bile kurtaramaz. çünkü bu konuda sabıkalı. hatta necdette riske girebilir. ayrılıkları bu şekilde olabilir. sanki bu çok daha mantıklı ayrılık için bence 12 martta nikah tarihinden.

Shevek
08-12-07, 15:50
son mektup - deniz gezmiş

baba,

mektup elinize geçmiş olduğu zaman aranızdan ayrılmış bulunuyorum. ben ne kadar üzülmeyin dersem yine de üzüleceğinizi biliyorum. fakat bu durumu metanetle karşılamanı istiyorum, insanlar doğar, büyür, yaşar, ölürler, önemli olan çok yaşamak değil, yaşadığı süre içinde fazla şeyler yapabilmektir. bu nedenle ben erken gitmeyi normal karşılıyorum. ve kaldı ki benden evvel giden arkadaşlarım hiç bir zaman ölüm karşısında tereddüt etmemişlerdir. benim de düşmeyeceğimden şüphen olmasın, oğlun, ölüm karşısında aciz ve çaresiz kalmış değildir, o, bu yola bilerek girdi ve sonun da bu olduğunu biliyordu. seninle düşüncelerimiz ayrı ama beni anlayacağını tahmin ediyorum. sadece seninle değil, türkiye’de yaşayan kürt ve türk halklarının da anlayacağına inanıyorum. cenazem için avukatlarıma gerekli talimatı verdim. ayrıca savcıya da bildireceğim. ankara’da 1969’da ölen arkadaşım taylan özgür’ün yanına gömülmek istiyorum. onun için cenazemi istanbul’a götürmeye kalkma, annemi teselli etmek sana düşüyor, kitaplarımı küçük kardeşime bırakıyorum. kendisine özellikle tembih et. onun bilim adamı olmasını istiyorum, bilimle uğraşsın ve unutmasın ki bilimle uğraşmak da bir yerde insanlığa hizmettir, son anda yaptıklarımdan en ufak bir pişmanlık duymadığımı belirtir seni, annemi, abimi ve kardeşimi devrimciliğimin olanca ateşi ile kucaklarım.
oğlun deniz gezmiş
merkez cezaevi

son mektuplar – yusuf aslan

sevgili babacığım,

bu mektubu aldığın zaman ben ebediyen bu dünyadan göç etmiş olacağım. ne kadar sarsılacağını tahmin ediyorum. bir buçuk seneden beri benim yüzümden nasıl üzüntü içinde olduğunuz malum. bu son olayı da metanetle karşılamanızı sadece dileyebilirim.

babacığım bu olayda da annemin ve yücel’in senin tesellilerine ve desteklerine ihtiyaçları çok. bunun için ne kadar metin olursan, hem senin sağlığın için hem de onlar için o kadar iyi olur. elbette ki, yıllarca emek verip yetiştirdiğin bir oğulun, bir günde öldürülmesi kolay göğüslenecek bir olay değildir. fakat siz benim ne için, kimlere karşın mücadele verdiğimi biliyorsunuz. ben bu açıdan rahat ve vicdan huzuru içinde gidiyorum. sizlerin de bu bakımdan rahat ve huzur içinde olduğunuzu ve olacağınızı biliyorum.

babacığım, annemin ve yücel’in senin desteklerine muhtaç olduklarını yukarıda söylemiştim. onları rahat ettirmek için bütün gücünü kullanacağından zaten eminim. babacığım, burada şunu ilave edeyim ki, yücel’in hastalığından kendimi sorumlu hissediyorum. yücel için her şeyinizi ortaya koyacağınız konusunda da kuşkum yok. ablamlar için söyleyeceğim; fazla üzülmesinler, olayın sarsıntıları geçtikten sonra normal hayatlarını devam ettirsinler. mehtap’a ne diyeyim… benim için her zaman bol bol öpün.

babacığım, cezaevinde kalan arkadşları arasıra yoklarsan, hallerini hatırlarını sorarsan çok memnun olurum. herbiri oğlun sayılır. dışarıda bizler için uğraşan dostlarımı ve dostlarını umutmayacağını biliyorum.

mektubum burada biterken sizi, annemi, yücel’i ablamı, azizi abiyi, mehtap’ı hasretle kucaklarım babacığım…

sağlıcakla kalın.

hoşçakalın

t. yusuf aslan

not: akrabalara da bir mektup yazdım. fakat belki vermeyebilirler.
2.5.1972 salı

bütün akrabalara,

bu mektubumu okuduğunuz zaman artık aranızda olmayacağım. mektubumu senatonun idamlarımızı tasdik ettiğini öğrendiğim anda yazıyorum. şundan emin olmalısınız ki, bugüne kadar davama olan inancım sarsılmamıştır. sehpaya gidene kadar da en ufak bir sarsılma olmayacaktır.

ben, halkımın kurtuluşu, türkiye’nin tam bağımsızlığı için savaştım. sizler beni tanıyorsunuz. bir yıldan beri bu bir avuç sömürücüler, vatan satıcıları, işbirlikçiler ellerindeki bütün imkanlarla bişzi dışardan yardım gören, beyinleri yıkanmış, vatan haini, dışardan emir alan, bölücü, anarşist diye tanıtmaya ve halkımızdan bizi koparmaya çalıştılar. bu bir avuç azınlığa göre vatanseverlik; vatan satmak, yabancılarla işbirliği yapmak, nato’yu, amerika’yı savunmak, 6. filo’yu ağırlamak, milyonlarca köylünün geçimi olan haşhaş ekimini elinden almak, işçinin grev hakkını engellemek, amerika’ya ve emperyalizme hizmet etmektir.

biz bunlara karşı çıktık. bunun için biz vatan haini, onlar vatansever oldular.
bizi bu mücadelemizden dolayı, güya adil mahkemelerinde yargılayan ve yine adil kurumları eli ile asacak olanlar bilmelidirler ki; biz halkımızın kurtuluşu ve türkiye’nin bağımsızlık mücadelesi uğruna şerefimizle bir defa öleceğiz. bizi asanlar, …
son sözüm; yaşasın işçiler, köylüler! yaşasın devrimciler! yaşasın halkımın kurtuluşu ve bağımsızlığı için savaşanlar! yaşasın tam demokratik türkiye’nin kurulmasından yana olanlar!
kahrolsun emperyalizm! kahrolsun … faşist koalisyonu!

t. yusuf arslan
2 mayıs 1972
mamak-askeri cezaevi

son mektup - hüseyin inan

babama, anneme, kardeşlerime ve yakın akrabalarıma,

söyleyecek fazla söz bulamıyorum.

bir insanın sonunda karşılaşacağı tabii sonuç, bildiğiniz sebeplerden dolayı erken karşıma çıktı.

üzüntü ve acınızı tahmin ediyorum.

ileride durumumu çok daha iyi anlayacağınız inancındayım.

metin olunuz.

üzüntü ve acılarınızı unutmaya çalışınız.

bütün varlığımla hepinize kucak dolusu selamlar, sevgiler!…

yazılacak çok şey var, fakat hem mümkün değil, hem de sırası değil…

candan selamlar…

hüseyin inan

Onlar tam bağımsız Türkiye amacında olan ve bunu sağlamak için yüreklerini, bedenlerini bu işe adamış cesur gençlerdi. Kimse yok banka soydular, yok şöyle yaptılar böyle yaptılar demesin. Onlar o parayla kendilerine kaşar almayı lüks gören insanlardı. Onlara takacağınıza banka hortumlayıp üzerine yatan Uzanlarla, bilfiliil işçinin emeklinin parasını çalıp yurtdışında lüks yatlarda yaşayanlara takın kafanızı. Ayağına bilmem kaç yüz dolarlık ayakkabı geçirip başına inancının sembolü diye Versace başörtü bağlayanlara, dört çocuğunu Amerikada yüzlerce bin dolarlara okutan siyasilere takın...

Cesur olun biraz cesur, insanlık onurunu taşımak cesaret ister. Burada yok okumadım, yok duymadım diye atıp tutacağınıza kulaklarınızı dört açıp dinleyin, gözlerinizi beyninizi dört açıp ne bulursanız okuyun , öğrenin...

Melal
08-12-07, 16:04
Dün akşam ki bölüm hakkında öyle uzun uzadıya yorum yapacak değilim çünkü çok beğendiğim bir bölüm olduğunu söyleyemeyeceğim.
Fragmanı seyrettikten sonra ki tahminlerimizin çoğunun tuttuğu bir bölüm oldu.
Ayla ölmedi ama Yasemin'le Ahmet'in evlenmesine mani olabildi gerçi mani olan Kamil efendi oldu ya neyse.
Anlaşılan Ayla iyileşip başka bir şehire tayinin isteyecek ve böylece diziden çıkacak gibime geliyor.
Bu hafta şubat 1971'deydik haftaya darbe var sanırım Yasemin'le Ahmet yine evlenemeyecek.
Ee Ahmet'e ders olsun bu ve bir daha büyük konuşmasın.
Başlarına gelmeyen kalmamışmış bak kalmışmış meğersem durun daha darbe var evlenemeyeceksiniz.:)
Yaşar keşke Deniz ve Defne'nin yerini ihbar etmeseydi Ahmet'le Yasemin'in de başı derde girecek gibi.
Yaşar benim dizide en beğendiğim karakterlerden birisiydi ki hala da öyle herkes hata yapar demek istiyorum aklı başına gelince yaptığı hatayı anlayacaktır yani umarım.
Asıl bunu Işık öğrenmesin o zaman bırakır Yaşar'ı ama sanırım aileden pek kimse Yaşar'dan şüphelenmeyebilir çünkü konuştukları sırada Yaşar yanlarında değildi.
Final merakla bekleyeceğimiz bir yerde bitti.
Bakalım polisler Deniz ve Defne'yi tanıyabilecekler mi?
Eğer tanırlarsa Yasemin ve Ahmet'i tutuklayabilirler o zaman seyreyleyelim çümbüşü.
Sanırım Deniz,Harun ve Defne tutuklanacak ve darbe sonrasında hapiste olacaklar.
Umarım Ahmet dışarıda olur ve onları kurtarmak için uğraşır.
Haftaya daha aksiyonlu bir bölüm izleyeceğiz galiba yani umarım öyle bir bölüm izleriz.

*deniz*
08-12-07, 16:12
Soyulan banka ismi neden bazen açık söylendi bazen biiplendi anlamadım.Haberlerde açık açık İş bankası denmişti halbuki.

Yaşar ne sağcı ne solcu olana yakışmayacak insanlık dışı bir iş yaptı. :mad72: Yaptığı sinsice,haince bir şeydi.Artık Işık'ın yüzüne nasıl bakacak merak ediyorum.

Yasemin'in Necdet'ten yardım istemesine sinir oldum.Artık rahat bıraksın şu Necdet'i.Yıllardır kullandığı yetmedi hâlâ ondan medet umuyor.O insanlar aslında Necdet'in bir şeyi değil ama yine onlar yüzünden başı belaya girecek.İyi valla Yasemin hanım Ahmet efendiyle zevk-i sefa yapsın ama başı sıkıştığında Necdete koşsun.Artık Necdet ve Yasemin hiç bir araya gelmese çok çok mutlu olacağım.Yasemin hanım gitsin o ruhsuz aşkını yaşasın,Necdeti rahat bıraksın.bye

Yaseminin ruhsuzluğunun bir başka göstergesi,Ahmetin:''keşke okul olmasaydı da Rüyada bizimle tatile gelebilseydi''demesi üzerine ''rüya olmasa daha iyi olur''gibi bir cümle sarf etmesi...Ne olursa olsun çocuğu için böyle diyebilecek bir anne tanımıyorum ben.

askasurguncu
08-12-07, 16:23
Dün akşam ki bölüm hakkında öyle uzun uzadıya yorum yapacak değilim çünkü çok beğendiğim bir bölüm olduğunu söyleyemeyeceğim.
Fragmanı seyrettikten sonra ki tahminlerimizin çoğunun tuttuğu bir bölüm oldu.
Ayla ölmedi ama Yasemin'le Ahmet'in evlenmesine mani olabildi gerçi mani olan Kamil efendi oldu ya neyse.
Anlaşılan Ayla iyileşip başka bir şehire tayinin isteyecek ve böylece diziden çıkacak gibime geliyor.
Bu hafta şubat 1971'deydik haftaya darbe var sanırım Yasemin'le Ahmet yine evlenemeyecek.
Ee Ahmet'e ders olsun bu ve bir daha büyük konuşmasın.
Başlarına gelmeyen kalmamışmış bak kalmışmış meğersem durun daha darbe var evlenemeyeceksiniz.:)
Yaşar keşke Deniz ve Defne'nin yerini ihbar etmeseydi Ahmet'le Yasemin'in de başı derde girecek gibi.
Yaşar benim dizide en beğendiğim karakterlerden birisiydi ki hala da öyle herkes hata yapar demek istiyorum aklı başına gelince yaptığı hatayı anlayacaktır yani umarım.
Asıl bunu Işık öğrenmesin o zaman bırakır Yaşar'ı ama sanırım aileden pek kimse Yaşar'dan şüphelenmeyebilir çünkü konuştukları sırada Yaşar yanlarında değildi.
Final merakla bekleyeceğimiz bir yerde bitti.
Bakalım polisler Deniz ve Defne'yi tanıyabilecekler mi?
Eğer tanırlarsa Yasemin ve Ahmet'i tutuklayabilirler o zaman seyreyleyelim çümbüşü.
Sanırım Deniz,Harun ve Defne tutuklanacak ve darbe sonrasında hapiste olacaklar.
Umarım Ahmet dışarıda olur ve onları kurtarmak için uğraşır.
Haftaya daha aksiyonlu bir bölüm izleyeceğiz galiba yani umarım öyle bir bölüm izleriz.

melalcim ben yasari once cok sevdigim yoktu
ilk baslarda denizi cok seviyordum sonra bir baktim nerde olay orda denizz
birden sogumaya basladim ama son iki bolumdur yasari sevmeye basladimm
dun en begendigim sahnelerden biride isigin yasara dugune hangi ayakabi giyecegimi bilmiyorum yardimci olurmusun dedi ya orda yasarda ben cok bilirim ayakabi secmeyi gibi birsey dedi cok sekerler ya ins senaristler onlarin askini bozmazlarr hep oyle temiz kalir yasarda herseyi isika anlatmaya baslasa ve bu islerden vazgecse super olacakk

arese
08-12-07, 16:25
Selam canlarbye

Yorum yapacak keyfim bile yok bu bölüm çok boş bir bölümdü hiç zevk alamadım Ahh bu Ayla ölmediyse niye İntihar süsü verdiler sırf Ahmet ve Yasemin evlenmesinler diye kuruglanmış yuh artık Hele Ahmet Ve Yasemin çok kızdım hala kendilerin suçluyolar kendilerinde çok başkalarını düşünüyolar biraz kendilerini düşünseler zaten bu durma gelmezdiler bu nikah işinden ümidimi kestim :img-cray: evlenemiyolar bir türlü yada söyle olsun bence kimse'ye haber vermeden gidip gizlice evlensiler yok böyle herkese haber verince bir olay çıkıyo evlenmiyolar bunlar da Sevim ve Mehmet gibi kimseye haber vermeden gidip evlensiler sonra Ailelerine açıklar başka yolu yok her an bir aradalar ama bir türlü evlendiremiyolar Aynı catı Altında kalsınlar artıkk

Bu ara da Deniz ve denfeye bir sey olmayacak onlar bir sekilde yırtacaklar resimlerde güzde'nin evindeler ve Aynı kıyafet var üstlerinde yani bir sekilde yırtımşlar. Yasemin olayı nasıl idare edecek merak ediyorum bir sey olacağın sanmıyorum diger bölüm bu Yaşarın yaptıgıda çok kötü hemen ispiyonladı onu için kalkıpta Yaşar dogru bir sey yaptı demeyin o Aile'nin içine girmiş O Aile'den bir olmuş artık o aile ki o insanın her sey ragmen içlerine almışlar kızların emanet etmişler böyle arkadan vurmak çok kötü bir davranış nasıl böyle bir sey yapar inşallah bir an önce farkına varılar yoksa daha çok zararı dokunacak bu ne ki bu arada zuhal degişmiş ben eski zuhali istiyorum bu kadın bana sıcak gelmedi:)

Bu boş ve sıkcı bölümde yüzümü gülümseten tek sey Katip Ahmet oldu Allahım katiplik'te çok yakışmıştı tam Bir MMC olmuştu:img-in_lo Bıyıkla da çok seker olmuştu. yakışıyo yahu:img-in_lo

M@vİ_M€Lek
08-12-07, 16:29
arkadaşlar düz beyinli olduğumdanmıdır nedir deniz ve diğer elemanlar hakkında yazdıklarınız bana hiç birşey ifade etmiyor..birkaç kitap okuyan diğerlerine sen kültürsüzsün bu yüzden fikirrini kendine sakla bile diyebiliyor ilginç..ama benim bildiğim tek doğru var..bu olayların hiç biri başka bir ülkede olmadı..TÜRKİYE CUMHURİYET'i sınırları içinde oldu...bu insanlar TÜRKİYE CUMHURİYET'inde bir banka soydu..peşindekiler ise TÜRK POLİSİ..amaçları mevcut rejimi yıkıp kendi düzenlerini getirmek..ve bunun için silahlandılar..doğrudan TÜRKİYE CUMHURİYETİN'i yıkmaya yönelik terorist eylemlerde bulundular..( çok kitap okuyan kültürlü arkadaşlar bu olayları iyi bilir sanırım)
benim gözümde inançları yada ideolojileri ne olursa olsun silahlı eylem yapan herkes te-rö-rist-tir....

sevimli.girl
08-12-07, 16:30
dünkü bölümde sonunda ahmet ve yasemin yaptığı bencilliklerin farkına vardılar ve sadece kendi mutluluklarının ve birlikteliklerinin önemli olmadığını, bunu yaparken çevresindeki insanları da düşünmeleri gerektiğinin farkına vardılar nihayet. biraz geç oldu ve bunu aylanın intiharı öncesinde anlamaları gerekirdi ama bişeyler yaşanmalı ki bişeylerin farkına varılmalı.

dün kamilin tepkisini açıkçası ben normal buldum. o durumda kim olsa aynı şeyi yapıp ahmetten hesap sorardı. belki ayla yanlış ve saçma bişey yapmış olabilir ama bu saçma şeyi yapmasının nedeni ahmetti. yiğenini gelinlik giymiş, yüzüğü takmış ve yanında davetiyenin olduğunu gören ve yiğenini çok seven bir amcanın bunları yapması gayet normaldi. ben yadırgamadım.

ahmet ile yasemin ise nikahı iptal etmeleri gerekirdi ve yaptılarda. kendi mutluluklarının ve birlikteliğinin başkalarının mutsuzluğu üzerine kurulmayacağını da anladılar.

güzidenin necdete teo ve lale ile ilgili meseleyi söylediğinde necdetin verdiği tepki çok hoştu. ardından teo ile konuşmasında söyledikleri, bugüne kadar hep teonun kendisini dinlediğini ama artık sıranın kendisine geldiğini ve meseleyi bildiğini söylediği yerde çok güzeldi. özelliklede ciddi bir tavır takınarak lale ile senin birlikte olman deyip beklemesi ve ardından beni mutlu eder demesi çok hoştu.

necdet ile rüya tek sahnede görüldüler ama yine çok tatlılardı. rüyanın aliye necdet babasının sevdiğini göstermek için söylediği sözleri söylemesi ve bu arada necdet ile rüyanın bakışmaları çok güzeldi. aynı anda necdetin bir yandan rüyaya bakıp gülümserken bir yandan teo ile laleye gerçek durumu bilip bakması ve gülümsemesi yine güzel sahnelerden biriydi.

deniz ve defnenin kaçırılması için yaseminin yine necdete gelmesi ve ondan yardım istemesi, durumu anlatması necdetin herkes için ne kadar güven veren ve yardım yaparken karşılık beklemeyen biri olduğunu gösterir. ve necdet önceden deniz yüzünden yaşadıklarını yok sayarak yine yardım etmesi ve hala yaseminin yanında olması onun ne kadar iyi ve gerçek bir dost olduğunu gösterir.

yasemin ve ailesinin yaşarın yanında deniz ve defne meselesini konuşmamakta ve ona güven duymamakta ne kadar haklı olduğu dünkü bölümde görüldü. yaşara kötü demiyorum çünkü ışıkla olan aşkları ve sevgileri gerçekten güzel ama denize yaptığı, denizi sevmese ve ona düşman olsa bile, karısının kuzenine, evinde kaldığı insanın yiğenine yaptığı şey gerçekten çok kötü, yanlış, saygısız ve onursuz bir davranış. ışık bunu öğrenir mi bilmiyorum ama öğrenirse aralarındaki aşkın ve sevgini eskisi gibi olmayacağı kesin.

ilk sahnelerde ahmet yasemine rüyanın okulu olmasa beraber giderdik dediği yerde yaseminin rüyanın olmamasını tercih ederim demesi ve ardından ahmetin bu söze hiçbir tepki vermeden durması yine bu dizideki gerçek baba kızın daha doğrusu rüyanın gerçek ailesinin necdet olduğunu gösterdi. ben hala disiyi izlerken ahmetin ve rüyanın ilişkisini rüyanın gerçek babası olmadığı zamanki gibi görüyorum. yani ahmet bana göre rüyaya hala uzak, babası gibi değil. ama necdet rüyanın gerçek babası gibi ve bunu izlemek beni çok keyiflendiriyor.

pelinsim
08-12-07, 16:35
Ya benim arvençanın anketindeki soruya kafam takıldı. Yasemin gerçekten tutuklanabilir. yakalansalarda yakalanmasalarda tutuklanma riski çok büyük. ama şöyle bir şeyde var. 1. dereceden akrabaların yataklık yapması vicdani açıdan çok normal. yanlış bilmiyorsam bunun hukuktada bir yeri var. gerçi ne derece uygulanıyor bilmiorum ama. yinede yaseminin önce gözaltın alınıp mahkemeye çıkması gerekiyor bu duruma. yani nereden bakılırsa bakılsın birkaç ay daha bunlar evlenemeyecek. Ahmet'te eğer yakalanmazsa onu bu yönde savunur. yani 1. derece akrabalıktan vs.. işe bakya nereden nereye geldi.

ama senaristin hakkını yememek lazım son zamanlarda olayı akla-hayale gelmeyen uzatmalarla oynatıyor :good:

mantıklılığı, mantıksızlığı geçtim ben artık. sorun artık bizim sorunumuz oldu. yani ya izleriz ya da izlemeyiz durumuna geldi. onlardan çoooktan çıktı bunu görüp ona göre davranalım:img-pilot

askasurguncu
08-12-07, 16:39
arkadaşlar düz beyinli olduğumdanmıdır nedir deniz ve diğer elemanlar hakkında yazdıklarınız bana hiç birşey ifade etmiyor..birkaç kitap okuyan diğerlerine sen kültürsüzsün bu yüzden fikirrini kendine sakla bile diyebiliyor ilginç..ama benim bildiğim tek doğru var..bu olayların hiç biri başka bir ülkede olmadı..TÜRKİYE CUMHURİYET'i sınırları içinde oldu...bu insanlar TÜRKİYE CUMHURİYET'inde bir banka soydu..peşindekiler ise TÜRK POLİSİ..amaçları mevcut rejimi yıkıp kendi düzenlerini getirmek..ve bunun için silahlandılar..doğrudan TÜRKİYE CUMHURİYETİN'i yıkmaya yönelik terorist eylemlerde bulundular..( çok kitap okuyan kültürlü arkadaşlar bu olayları iyi bilir sanırım)
benim gözümde inançları yada ideolojileri ne olursa olsun silahlı eylem yapan herkes te-rö-rist-tir....

hay cok sagol yaa ben bir turlu
kendimi ifade edemedimm yazdiklarinin altina imzami atiyorumm
sonunda birinin benim gibi dusundugunu gormek cok guzelll

*deniz*
08-12-07, 16:42
Selam canlarbye

Yorum yapacak keyfim bile yok bu bölüm çok boş bir bölümdü hiç zevk alamadım Ahh bu Ayla ölmediyse niye İntihar süsü verdiler sırf Ahmet ve Yasemin evlenmesinler diye kuruglanmış yuh artık Hele Ahmet Ve Yasemin çok kızdım hala kendilerin suçluyolar kendilerinde çok başkalarını düşünüyolar biraz kendilerini düşünseler zaten bu durma gelmezdiler bu nikah işinden ümidimi kestim :img-cray:

Tabii,Ayla ölmeliydi,hâtâ mümkünse Necdette ölsün,daha da ileri gidelim Rüya'da yatılı okula gönderilsin.Yeter ki bu ruhsuz aşk devam etsin, kaç kurban verilirse verilsin.
Ayla suçlu çünkü bir insanı deli gibi sevdi,hiç karşılıksız sevilir mi?ne kadar ayıp...Aşkta bencil olacaksın karşılık almadan hiç bir şey yapmayacaksın..birde üstelik o kadar büyük acı çekiyorsun ki hayatından bile vaz geçiyorsun.senin durumuna üzülmek yerine ''öff ölmedi ki bizim mıymıy aşıklar rahat rahat evlensin''demeli ve ölmesi için başka bir olay olmasını hevesle beklemeliyiz.
Necdet keza aynı şekilde,madem Yasemin seni sevmiyor boşver gitsin, ne ömrünü,yıllarını heba ettin ''ne halin varsa gör''demeli ve gidip gerçek bir kadınla keyfine bakmalıydın.Çok kötüsün çok...

Ahmet ve Yasemin zaten beraberler ama olmaaaz,nikah olmalı ki bizler iyice tatmin olalım.Neye mâl olursa olsun.Bu aşk uğruna akacak kanlarda mübahtır nede olsa....

sevimli.girl
08-12-07, 16:54
Tabii,Ayla ölmeliydi,hâtâ mümkünse Necdette ölsün,daha da ileri gidelim Rüya'da yatılı okula gönderilsin.Yeter ki bu ruhsuz aşk devam etsin, kaç kurban verilirse verilsin.
Ayla suçlu çünkü bir insanı deli gibi sevdi,hiç karşılıksız sevilir mi?ne kadar ayıp...Aşkta bencil olacaksın karşılık almadan hiç bir şey yapmayacaksın..birde üstelik o kadar büyük acı çekiyorsun ki hayatından bile vaz geçiyorsun.senin durumuna üzülmek yerine ''öff ölmedi ki bizim mıymıy aşıklar rahat rahat evlensin''demeli ve ölmesi için başka bir olay olmasını hevesle beklemeliyiz.
Necdet keza aynı şekilde,madem Yasemin seni sevmiyor boşver gitsin, ne ömrünü,yıllarını heba ettin ''ne halin varsa gör''demeli ve gidip gerçek bir kadınla keyfine bakmalıydın.Çok kötüsün çok...

Ahmet ve Yasemin zaten beraberler ama olmaaaz,nikah olmalı ki bizler iyice tatmin olalım.Neye mâl olursa olsun.Bu aşk uğruna akacak kanlarda mübahtır nede olsa....

sonuna kadar katıldığım bir yazı. her ne olursa olsun kimin canı yanarsa yansın ama yeterki ahmet ve yasemin çifti kavuşsun. rüayı da necdete versinler böylece canları ne istiyorsa ki onların canı öpüüp koklaşmaktan başka bişey istemiyor bunu yapsınlar.

ayrıca yasemin le ahmet niye nikah için bu kadra uğraşıyor anlamış değilim. zaten ne istiyorlarsa yapıyorlar. onlar için aman, mekan ve bulundukları konum fark etmiyro. rüyayı evlilik dışı yaptılar, yasemin necdet ile evliyken yine beraber oldular, en sonunda da ahmetin annesi onlara klaması için ayrı oda vermişken onlar yine beraber olmayı başardılar. yani bence nikaha gere yok onlar için böyle de iyi. ayrıca teminde yazmıtım, bu yazıyı okuduktan sonra benim gibi düşünen biri olduğuna sevindim. ahmet ve yasemin sadece kendilerini düşünen bencil insanlar. yeter ki birlikte olabilsinler. bu uğurda ayla intihar emiş etmemiş, necdet üzülmüş üzülmemiş hiç önemli değil. lütfedip nikahı ertelediler ama bu onların az da olsa ne kadar bencil olduklarını anlamalarını sağladı ama yine aynı hızla devam edecekerinden eminim.

TaintedWhitexx
08-12-07, 17:01
Onlar tam bağımsız Türkiye amacında olan ve bunu sağlamak için yüreklerini, bedenlerini bu işe adamış cesur gençlerdi. Kimse yok banka soydular, yok şöyle yaptılar böyle yaptılar demesin. Onlar o parayla kendilerine kaşar almayı lüks gören insanlardı. Onlara takacağınıza banka hortumlayıp üzerine yatan Uzanlarla, bilfiliil işçinin emeklinin parasını çalıp yurtdışında lüks yatlarda yaşayanlara takın kafanızı. Ayağına bilmem kaç yüz dolarlık ayakkabı geçirip başına inancının sembolü diye Versace başörtü bağlayanlara, dört çocuğunu Amerikada yüzlerce bin dolarlara okutan siyasilere takın...

Cesur olun biraz cesur, insanlık onurunu taşımak cesaret ister. Burada yok okumadım, yok duymadım diye atıp tutacağınıza kulaklarınızı dört açıp dinleyin, gözlerinizi beyninizi dört açıp ne bulursanız okuyun , öğrenin...

Çok teşekkürler Shevek.
Bazılarının buna kafası basmıyor ne yazık ki.
Okumadan, araştırmadan, yüzeysel bir dizi ve karakterlerinden yola çıkaraki koskoca bir kuşağı yargılıyorlar.
Vallaha bann'lenmeyecek olsam neler neler diycem ama... neyse.
Salon kadını çizgimden çıkmayayım şimdi :img-hyste

ATATÜRK'ÜN BURSA NUTKU.

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek”.

Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.”

İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!

O ZAMANLARDA SAĞ VE SOLUN KISA BİR TARİHÇESİ.

Ben kimseye "İlla Deniz'leri sev" demiyorum.
Ama o zamanın sağcılarını ve solcularını aynı kefeye koymayın lütfen.

Solcular naaptı?

1.2 kere banka soydu.
2. Gerilla hareketi kurmak için dağa çıktı.
3. 4 Amerikalı subay kaçırdı (hepsi sağ olarak teslim edildi!)
4. Bir astsubayın karısının elini yaraladı .(Deniz Gezmiş).

Sağcılar naaptı?

İlk "işleri" 3l Aralık l968 de A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrenci yurdunu basmak oldu.

50'ye yakın genç asıldı.

15 bin gencin vurularak, veya çatışmada vs.. ölümüne sebep oldu.

300'e yakın insan zindanlarda işkenceden veya hastalıktan hayatını kaybetti.

Sırf solcu abisi veya yakınları olduğu için 20den fazla kıza, kıymetli Yaşar'ınızın da içinde bulunduğu MHP'nin başkanı "Başbuğ Alpaslan Türkeş"in emriyle tecavüz edildi..

16.000 kişiyi vatandaşlıktan çıkardıldı.
(Devletin de faşist gençlerle işbirliği içinde olduğunu unutmayalım).

Kocası solcu olduğu için hamile bir kadını yatağa bağlayarak ve günlerce işkence edilerek öldürdü.

Maraş Katliamı: Olaylarda 111 kişi öldü, binin üzerinde insan yaralandı. 552 ev ve 289 işyeri yakılıp yıkılarak tahrip edildi. Olayların ardından Alevi nüfusunu, yüzde 80'inin Maraş'ı terk ettiği istatistiklere geçmese de biliniyor.

Çiçek sineması olayı: 18 Aralık 1978 akşamı Maraş'taki Çiçek Sinemasında başrolünü Cüneyt Arkın'ın oynadığı "Güneş Ne Zaman Doğacak" filmini seyredenlerin üzerine bomba düştü. Çığlıklar, panik, izdiham, kan... Sinemaya bombayı koyanlar dışarıya çıktıklarında "bombayı komünistler attı" dediler. "Allahını, peygamberni seven yürüsün, Komünstleri, Alevileri yaşatmayın. Bunları öldüren cennetliktir. Maraş, Alevilere mezar olacak. Müslüman Türkiye, Aleviler Moskovaya. Sütçü İmam aşkına vurun" sesleri arasında yüzden fazla -kadın, erkek, çocuk, genç, ihtiyar- insan katledildi.

Kanlı Pazar: 16 Şubat 1969... Yer Beyazıt... 30 binin üzerinde işçi ve öğrenci, 6. Filo’yu protesto mitingi yapıyor... Protesto (miting) hazırlık aşamasındayken 15 Şubat’ta Bugün gazetesi ve birçok gerici yayın organı, “cihada hazır olunuz” diye emrediyor ve devam ediyordu: “Büyük fırtına patlamak üzeredir, Müslümanlar ile kızıl kafirler arasında topyekün savaş kaçınılmaz hale gelmiştir... Müslüman kardeşim, sen bu savaşta bitaraf kalamazsın. Ben namazımı kılar, tespihimi çekerim... Etliye, sütlüye karışmam deyip de kendine zulüm edenlerden olma, gözünü aç, bak!.. Onlarda taş, sopa, demir, molotof kokteyli mi var? Biz de aynı silahları kullanmaktan aciz değiliz... Cihat eden zelil olmaz. Sağ kalırsa gazi olur, canını verirse şehitlik şerefini kazanır.” Polis gericilere sopa dağıtıyor ve toplum polisi, gençleri korumak için hiçbirşey yapmıyor. Olayların sonucunda 2 kişi ölüyor (bir tanesi sadece orada geçen bir sivil) ve 100'den fazla genç hastanelik ediliyor.

Sivas Katliamı: 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nin kuşatılıp yakılmış ve dolayısıyla şehirde bulunan 35 yazar, ozan ve aydın yakılarak katledilmiştir.

16 Mart 1978 günü Eczacılık fakültesinin önüne bomba atarak, 7 öğrenci öldürüldü.

(Daha devam edeyim mi? :D)

Şimdi....
İki taraf aynı mı?
Bir düşünün arkadaşlar.

Deniz'lere terörist diyenlere :icon_whis

yariguzin
08-12-07, 17:02
*deniz* cim merhaba bu bahsettiğin dengesizlikler tamamen Necdet ve Ayla nın sorunu.İllaki arkadaşının oyuncağını isteyen çocuklar gibi iki gözyaşı döküp insanların aşklarını elde edemezler.Yalandan evleneyim gerçeğe döner,bizim aşkımız ikimize de yeter demekle olmuyor.Ortada ne Ayla ya evlenme teklif eden bir Ahmet ne de Aşkından ölüyorum diyen bir Yasemin oldu.Yani Ayla ve Necdet in ölmeleri delirmeleri sadece kendilerini ilgilendirir.Kaldıki bu iki karaktere de fazlasıyla lütufkar davrandı zaten senaristler .İkiside birer cesur yürek oldu çıktı.Müsade etde burdakiler de takdir etmeyiversin..Çünkü bizler aşk ve hastalık arasındaki farkı biliyoruz çok şükürr...

pelinsim
08-12-07, 17:24
sonuna kadar katıldığım bir yazı. her ne olursa olsun kimin canı yanarsa yansın ama yeterki ahmet ve yasemin çifti kavuşsun. rüayı da necdete versinler böylece canları ne istiyorsa ki onların canı öpüüp koklaşmaktan başka bişey istemiyor bunu yapsınlar.

ayrıca yasemin le ahmet niye nikah için bu kadra uğraşıyor anlamış değilim. zaten ne istiyorlarsa yapıyorlar. onlar için aman, mekan ve bulundukları konum fark etmiyro. rüyayı evlilik dışı yaptılar, yasemin necdet ile evliyken yine beraber oldular, en sonunda da ahmetin annesi onlara klaması için ayrı oda vermişken onlar yine beraber olmayı başardılar. yani bence nikaha gere yok onlar için böyle de iyi. ayrıca teminde yazmıtım, bu yazıyı okuduktan sonra benim gibi düşünen biri olduğuna sevindim. ahmet ve yasemin sadece kendilerini düşünen bencil insanlar. yeter ki birlikte olabilsinler. bu uğurda ayla intihar emiş etmemiş, necdet üzülmüş üzülmemiş hiç önemli değil. lütfedip nikahı ertelediler ama bu onların az da olsa ne kadar bencil olduklarını anlamalarını sağladı ama yine aynı hızla devam edecekerinden eminim.

aşk için her şey mübahtır anlayışının ilk teorisyeni Necdettir bknz. ilk bölümlerde ahmetle karşılıklı içerken. ve bunu da sonuna kadar pratiğe geçirmiştir. ayla onun gibi asla teorisini yapmamıştır. ama sonuna kadar intihar gününü seçişinde bile bunu "hakkıyla" yapmıştır.

yasemin ve ahmetse birbirlerini karşılıklı sevdikleri halde bu mübahçı ikilinin resmen kurbanı olmuştur. bu da somut olaylarla ortaya çıktığı halde. yani her ikisi de necdetin ve aylanın yaptıklarını bildikleri halde yine de onlara saygı göstermişlerdir. bknz. yasemin kıbrısçıka gidebilecekken hem de açıkça necdete söyleyip yapamamıştır. duygularına yenik düşmüştür. aşkım için her şey mübah dememiştir. bknz. ahmetin başından sonuna kadar ki tüm tutumları ve en son ayla intiharındaki tavrı. biz ahmeti böyle yapacağını zaten biliyorduk. dedik ki eğer ayla intihar ederse ahmet bu nikahı yapmaz çünkü o vicdan sahibi.

nikah niye mi gerekli . sizin gibi komşularının olacağı çok sevgili sevimligril arkadaşım. sizin ahlak anlayışına sahip çevreleri çok olacağı için ve karşılaşacakları bazı resmi sorunlar için bunu yapacaklar. zaten nikah başka bir işe de yaramıyor. bizim isteme nedenimiz de onları hak ettikleri geç olmuş bu güzel günlerini yani düğünlerini görmek için. yoksa başka bir amacımız yok. düğün bir mutluluk paylaşımıdır. gelinlik damatlık bunlar birkez olur. onlarda biliyorlarki bunu yapmak verdikleri aşk mücadelesinin simgesel ama "İşte başardık" dememinde en kısa yolu. yoksa onlar evli olduklarıın, karı-koca olduklarının zaten farkındalar ve elbette yanlız kaldıklarında bu fırsatı kaçırmadan ıspatlayacaklardır. bizlerde onların zaten karı-koca olduğunu biliyoruz ve o fırsatları kaçırmadan izlemeyi zevk biliyoruz. :img-yes:

*deniz*
08-12-07, 17:32
*deniz* cim merhaba bu bahsettiğin dengesizlikler tamamen Necdet ve Ayla nın sorunu.İllaki arkadaşının oyuncağını isteyen çocuklar gibi iki gözyaşı döküp insanların aşklarını elde edemezler.Yalandan evleneyim gerçeğe döner,bizim aşkımız ikimize de yeter demekle olmuyor.Ortada ne Ayla ya evlenme teklif eden bir Ahmet ne de Aşkından ölüyorum diyen bir Yasemin oldu.Yani Ayla ve Necdet in ölmeleri delirmeleri sadece kendilerini ilgilendirir.Kaldıki bu iki karaktere de fazlasıyla lütufkar davrandı zaten senaristler .İkiside birer cesur yürek oldu çıktı.Müsade etde burdakiler de takdir etmeyiversin..Çünkü bizler aşk ve hastalık arasındaki farkı biliyoruz çok şükürr...

Ayla'nın yaptığı yanlış,sevgine karşılık alamadın diye canına kıymak hastalıklı bir ruh hali tamam ama bu durumda iki sevenin arasına kimse girmesin diye ''tüh ya Ayla ölmedi,bizimkiler evlenemedi''demek nasıl bir ruh halidir ben onu anlayamıyorum.

Ayrıca Necdet Yaseminle zorla evlenmedi,karşılıklı kabul edildi.Bu durumda Necdet'in sevdiği kadın için ''yalandan evleneyim,hem onu kurtarayım hemde belki gerçeğe döner aşkımız'' demesi mi yoksa Yasemin'in kendi kurtuluşu için yıllarca Necdet'i kullanması mı daha yanlıştı?Eğer bu durumda birine kızılacaksa bu kesinlikle Necdet olmamalı herhalde.Necdet sevdiği kadınla sevilmediğini bile bile bir miktar kendi için daha çok ta Yasemin'in zor duruma düşmemesi için evlendi affedilebilir bir durum bu,çünkü ortada sevgi var.Ama Yasemin yalnızca kendi çıkarı için Necdet'i kullandı,ona hiç bir şey vermedi.

TaintedWhitexx
08-12-07, 17:42
aşk için her şey mübahtır anlayışının ilk teorisyeni Necdettir bknz. ilk bölümlerde ahmetle karşılıklı içerken. ve bunu da sonuna kadar pratiğe geçirmiştir. ayla onun gibi asla teorisini yapmamıştır. ama sonuna kadar intihar gününü seçişinde bile bunu "hakkıyla" yapmıştır.

Ehueheuehue "teorisyen" lafına koptum :img-hyste
Başlarda ben çok severdim Necdet'i.
Ama sonra bi mutant bişey oldu :hıh
Gerçi şimdi Ahmet'le Yasemin'e zorluk çıkarmayıp, Güzide'yle birlikte olduğu için yine sevmeye başladım. :img-yes:

Bu arada yazdıklarına kesinlikle katılıyorum *deniz*
Tamam Ahmet Yasemin'i seviorsunuz anladık da.. Ayla ölsün demek de biraz saçma yani.

sevimli.girl
08-12-07, 17:43
yasemin ile ahmet hiçbir zaman necdet ile aylanın kurbanı olmamıştır. yasemin hamile olduğunu bile bile ayrılmayı kendi seçmiş ve bir daha asla olmaz diye kendisi söylemiştir.

bazen ayrı dizileri izliyoruz mu diye düşünüyorum. necdet ne yaptı, niye ona bu kadar kin duyuluyor anlayabilmiş değilim. tek suçu yasemini sevmek ve ona ona dokunmadan onu sadece severek beklemek oldu o kadar. yasemin gitmeye karar verdiğinde bile ağzını açığ tek bir kelime dahi etmedi. o sadece sevdiği kadını ve kızını kaybetme korkusu yaşadı ama bu korkuyla başa çıkabilmeyi bildi. eğer o gün yasemin gidemediyse birazda rüyanın sayesinde olmuştu. rüya eğer o gün baba diye ağlamasaydı, yasemin rüyanın babasına ne kadar bağlı olduğunu fark edemeyecekti. bunu fark etti ve onları böyle ayırmanın doğru olmadığının farkına vardı.

ayrıca kim kime saygı gösterdi anlamış değilim. yasemin necdetin odasına gerçek karı koca olmak için girdiğinde necdet hala yaseminin gözlerinde ahmetin aşkını gördüğü için bu teklifi kabul etmemiş ve esas ona saygı duymuştu. necdet yasemine hiç baskı kurmayarak ve ona tüm kalbiyle yardım ederek saygı duymuştur ve onların birleşmeleri için belki bilerek belki bilmeyerek bir sürü şey yapmıştır.

eğer necdet yaseminin intihar etmeye karar verdiğinde yanında olmayıp kurtaramasaydı, o karı koca olmak istediğinde kabul etseydi, ahmete rüyanın kendi kızı olduğunu söylemeseydi, rüyanın ahmeti kabul etmesi için elinden geleni yapmasaydı ve yasemin biz ahmetle aramızdaki meseleyi hallettik dediğinde boşanmayı kabul etmeyip zorluk çıkarsaydı ahmet ile yaseminin o ölümsüz aşkı hiçbir zaman gerçekleşemeyecekti. tüm bunlar yüzünden ahmet ve yasemin ikilisi necdete saygı duymak ve minnettar olmak zorunda.

aylaya gelince o da necdet gibi karşılıksız bir aşka tutuldu ve çok sevdi. sadece rüyanın ahmetin kızı olduğunu bildiği halde sustu ve söylemedi. ama bunu söylemek zaten onun görevi değildi. bunu ancak yasemin söyleyebilrdi ama o bile söyleyemedi. ayrıca ahmet ayla ile yaseminin git başkalarıyla mutlu ol dediği için nişanlandı. yani aylayı kullandı. sonra vazgeçti ve bıraktı. evleneceğinde bile aylanın kendisine ne kadar aşık olduğunu bile bile mantıklı bir açıklama yapmadan, kızın tesadüfen öğrenmesine neden oldu ve maalesef onu bu duruma getirdi.

*deniz*
08-12-07, 17:52
Bu dizide iki esas aşık arasında ne sorun var ben onu da anlayamıyorum.Forum müdavimleri belki biliyordur,bana yardımcı olurlar;
gerçek hayatta Cansel ve Beren arasında bir kavga küslük durumu mu var? yıllardır izlediğim diziler arasında bu kadar birbirlerine aşkla bakamayan,bu kadar aşkı yansıtamayan bir çift daha olmamıştı.Gerçi Yasemin yalnızca Ahmet'e değil kızına da sevgiyle bakamıyor,babasına kardeşine de..sarılması falan çok yapmacık geliyor şöyle sarılırken dolu dolu sarılamıyor üstün körü yapıyor.(tabii bu durumda setteki herkesle küs olması gerekiyor ama :) )

Dizide Necdet'in gözlerinde aşkı çok gördüm,Aylada da,Güzidede de,Yaşarda da,Işıkta da,Denizde de,hatta şimdi Teo ve necdetin kardeşinde bile hafif hafif hissettim ama Yasemin ve Ahmette asla.

*deniz*
08-12-07, 18:03
eğer necdet yaseminin intihar etmeye karar verdiğinde yanında olmayıp kurtaramasaydı, o karı koca olmak istediğinde kabul etseydi, ahmete rüyanın kendi kızı olduğunu söylemeseydi, rüyanın ahmeti kabul etmesi için elinden geleni yapmasaydı ve yasemin biz ahmetle aramızdaki meseleyi hallettik dediğinde boşanmayı kabul etmeyip zorluk çıkarsaydı ahmet ile yaseminin o ölümsüz aşkı hiçbir zaman gerçekleşemeyecekti. tüm bunlar yüzünden ahmet ve yasemin ikilisi necdete saygı duymak ve minnettar olmak zorunda.

İşte tam da bu nedenlerden Necdet sevilmiyor.Necdet hiç yanlış yapmadı,ve dizide esas çocuktan daha mükemmel bir erkek oldu :img-yes:(tabii bence dizinin esas erkeği kesinlikle Necdet).Dizide fedakar olan,acılar çeken,hiç mutlu olamayan hep Necdetti.Ahmetten daha ön plana çıktı :img-wink: bu nedenle sevilmiyor ama sevmeyenler burada biraz çok,genelde çok az.Senaristlerde bunun farkında ve Necdet'e yapılan haksızlığı böyle telafi ediyorlar(her zaman doğru davranışlar sergileterek)

sahika_87
08-12-07, 18:06
çok güzel bir bölümdü yine ahmet ve yaseminin nikah olmayacağını bekliyordum ama belki bir ihtimal olur diye de düşünmedim değil bu arada rüya çok şeker olmuştu o da çok üzüldü birde şu yaşara gıcık oldum diyebilirim ya o senin eşinin kuzeni sen nasıl ihbar edersin ya ne kadar da sevmesende denizi ışık'ın hatırına susmalıydı diye düşünüyorum ben bu yüzden deniz defne ahmet ve yaseminin başı yanacak sanırım birde son sahnede yasemine niye seslendiklerini kavrayamadım ama neyse
bu arada ahmet ve yasemin çok güzel olmuşlar o kıyafetlerin içinde tabi deniz ve defne'nin de hakkını yemeyelim değil mi ama

busdem_GS
08-12-07, 18:14
bence denizle defne yakalanmayacak çünkü resimlere baktığımızda anlaşılıo necdet onları lale ve teonun yanına götürüo(necdette başını belaya sokuyo yine of ya)yaseminle ahmetin evlenmemesini gerçekten çok üzüldüm...ayrıca ilk defa bu bölümde aylaya acıdım...ölür die bekliodum ama...ışık acaba kocasının ihbar ettiğini öğrenecek mi(bence öğrensin)genelde bölüm iiydi...ahmete bıyık çok yakıştı...

sermin90
08-12-07, 18:38
susmakta ne kadar haklı olduklarını gördük herhalde
hem bu bu kadar kolay değil
yani yaşara güvenselerdi yaşar söylemezdi
felan saçma bence bunlar
adam hiç tereddüt etmeden ispiyonladı resmen
ama sadece denizin başını değil hem ahmetin hem defnenin hemde eşinin ablasının yaseminin başını yakacak
ben hala denizin böyle birşey yapacağını düşünmüyorum
yapsaydı onad atepki bunun kadar olurdu
ama o böyle bir şey yapsaydı sadece yaşara zararı olurdu
ekmeğini yediği insanlara değil

ben diyorum bencede ispiyonlardı ki ispiyonlasında ama deniz yasarın bi akrabasıyla evli değil!! yasarın evinde yasamıyo... onun ailesiyle o kadar yakn değil!

yasar hem o evde kalıcak, hem denüzün ailesiyle samimi olucak hemde ihbar edicek ha.. bu bence tamamen nankörlük e ısık bunuda görmezse yuh!!

bence cok yanlis düsünüyorsunuz. glecek bölüm hersey daha net oalcak eminim. hem deniz kesinlikle ispiyonlardi bundan tamamen eminim. ona bakarsaniz denizde yasemin ve necdetin basini belaya sokmustu halbuki öyle yapmak istemedi, yasarda sadece suclunun yakalanmasini istedi ne yaseminin ne ahmetin nede baskasinin zarar görmesini istemedi. gelecek bölüm cok üzülecek zaten eminim, tipki deniz gibi. hem deniz böyle birsey yapsaydi sadece yasara zararinin olacagini nerden biliyorsunuz? yasarda bile bile herkese zarar vermedi ya, denize bile istemedi ama dogal olarak suclunun yakalanmasini istedi hemde emir büyük yerdenmis ki bu denizdede olsaydi denizde yapardi hemde hic tereddüt etmeden. belkide denizin yakalanmasi daha iyi olacak nerden biliyorsunuz? herseyi gelecek bölümlerde izleyip anliyacagiz. bence hemen yasara yüklenmeyin, denizin yaptiklarida affedilir gibi degil. arkadasimiz saymisti zaten neler yapildigini yasara. hem yasarinda sucu degil denizin isigin akrabasi olmasi. simdi isikla evli oldugu icin dogal olarak denizde akraba gibi sayiliyo ve denizde onu ihbar ederdi halbuki kuzeninin esi. böyle düsünün birde. deniz onu isiga yanlis adamla evlendin diye ihbar ederdi yasarda denizin sucu yüzünden ihbar etti. tek tarafli düsünmeyin. hem yasara kapilarin hepsini acip güvendiklerini gösterselerdi o zaman belki yasar da ihbar etmezdi, güvenlerini sarsmasin diye ve benim tanidigim yasar bunu yapardi. hem eger deniz yasari ihbar etseydi eminim ki hic biriniz yasara kizdiginizi kadar denize kizmazdiniz.

badger
08-12-07, 18:41
Ahmet: Resmen şoke oldum!!! :img-hyste bknz:evlenmemişler!:img-hyste
Ben de şoke oldum Ahmetçiğim ve senaristler bu bölümde!!!!!!..

Vallahi bu işi bırakınız diyeceğim..çünkü artık ben de izlemeyeceğim...:img-hyste

Buraya son kez bölümü izleyip yorum yapıyorum...Çünkü bu eziyete, akıllara ziyan kurguya tahammül edemiyorum.. 7 yaş altına bile hitap edemeyecek bir dizi haline geldi...

O anda Yaseminden de, "Bana da kal geldi Ahmet!" demesini bekledim. Rıza da camdan aşağıya sarkıp, "ben de oha falan oldum çocuklar" deseydi bi de tam olurdu. Bana da olacak bişey kalmadığından dumur olur otururdum olduğum yerde!

Blue_çan
:img-hyste X 100000000000000000000000000000000000
Ahmete şoke oldum repliğini yazdıklarında Heyy Allahım! dedim..70lerde var mıydı diye kalakaldım ve kahkahayı bastım...:)
35 yaşındaym..İngilizcem çok iyidir..ama alışamadığım hakkında büyük bir şaşkınlık! yaşadığım devşirme kelimelerden biridir...şoke olmak mı şok olmak mı? yoksa şaşırmak mı? bknz:I'm shocked...yani sarsılmış, şaşkınlığa uğratılmış, çarpılmış...edilgen...

Zuhal editi: değişmiş ve herşeyden de haberi varmış! Biz de ne çok şey kaçırıyoruz! Bakar kör müyüz ne? [/QUOTE]

Ben de gördüğümde şaşırdım..Zühale ne olmuş dedim..:img-swoon..Kadın resmen kurumuş ve herşeyi biliyormuş...ama biz bilmiyormuşuz...bakbakbak! Başka arada bir blümde verdiler de biz mi bilmiyorduk...:img-icecr

- Ahmetle Yasemin yine kavuşamadılar.
- Deniz yine kaçıo.
- Ayla yine ölemedi..

bikbikbik..

anasının gözü bee..

Bence de....:img-hyste
bikbikibik aynı klişelerle bir dizi nasıl berbat ettirilir yapımı oldu..

Dizi sirke doğru emin adımlarla ilerliyor.

Bu arada merak ettiğim şey gerçekten de aptal mı görünüyoruz acaba yani yoldan geçene "al sen yaz" desek böyle bir bölüm yazamazdı resmen zekamıza hakaret var ama boşuna uğraşmasınlar zekamız daha senaryonun yaş seviyesine inemedi...Ne desem boş bu saatten sonra ...Olay nikah filan da değil isterlerse evlensinler istemezlerse evlenmesinler banane ama yani şu bölümü şu saçma olayları biz hak etmiyoruz da onlar nasıl yazabiliyorlar merak ediyorum asıl üzüldüğüm biz değiliz ...Neyseki siyaseti fon olarak kullanıp bu işten kendilerini sıyırabiliyorlar yoksa beş para etmez bir hikaye kaldı elimizde ...Çok sert gördüm kendimi dost acı söyler...
Ahmet&Yasot evlenmesin artık dost hayatı yaşasınlar hatta devrim nikahı olsun onlarınki nasıl olsa çocukları da olmuş nikah ne işlerine yarayacak anlamadım bu arada diziyi izlemediğimi farkettim gidip bi bakıp geleyim ....

Bu arada Necdet'in yanında ne işi vardı Yasot'un çözemedim senaristlerreki bu azim takdire şayan doğrusu diğer sahneler Ahududu Ödülüne layık olsa da ....

Kıyafet Balo'suna Yasot Robot Ahmet'de mümkünse Ağlayan Palyaço olarak katılsın tam uyar ...

Ağlayan Palyaço....:good:
ve senaryo yazılması hakkında yerden göğe kadar haklısın...:icon_whis kesinlikle özensiz, müsamere gibi sahneler..Hatta bu bölümde tam şahikasını yaptılar...HS Sirki...
Allah iyiliğinizi versin

Bakın şimdi bence nikah ertelendi ya kesin 12 Mart'a ertelenmiştir neredeyse eminim .

Olacağına bak sen Zeynebim...:)

Son sahne bana çok saçma geldi,
Polis Yasemine seslendi neden hepsi birden polise dönüyor ki?
Sadece Ahmetle Yasemin dönseydi Denizle Defnede yürüyüp gitseydi,
Gerçi heryer sarılmıştı ama olsun bi şekilde saklanırlardı,

Zaten salak ötesi bir olaydı..bknz:daha başka salaklıklar da vardı..Yukarıda hepsi belirtilmiş...:icon_whis
Polislerin geldiğini biliyorlar kaçıyorlar...Yasemin Ünsal! deniyor...ve hepsi dönüyor.bknz:Hepimiz Yasemin Ünsal'ız misali...Ahmeti anlarım durur...ama Deniz ile Defnenin yürüyüp gitmleri lazımdı..Gitselerdi..izlerini kaybettirebilme şansları, Yasemin ve Ahmetin sallama şansı olabilirdi..Ama şimdi tam kuş gibi...Yakalandılar...

Akademi balosu yanlış hatırlamıyorsam 3Mart da yapılır geleneksel olarak..bknz:hehehe doğumgünüm!..12 Mart'a 9 kaldı..bunlar kolay kolay çıkamazlar içeriden..

arese
08-12-07, 18:47

Selam canlarbye

Ahmet mi dedi git bir kut ilac iç diye yav güzel Arkadasım Ayla Ahmet'in Yasemin çok sevdiğini bildigi halde bir coçugunu olduğunu bildiği halde ona evlenme teklif etti ..hiç bir sey olmamış gibi davrandı ve bu gercegi 2 sene boyunca sakladı kim Bencil burda? neden yaptı ? Ayla bunu kendinin düşündügü için Ahmet onu olsun diye Aynı sekilde Necdet neden gercegi Ahmet anlatmadı ?haa neden 7 yıl boyunca sakladı? soruyorum size? onların yaptıkları ne? benciliğin dansikası kendini düşünene iki zavallı insan onlar Necdet Ve Ayla onun için kalkıpta Necdet'in mükkemeliyetini Ayla'nın insanlıgını anlatmayın bana ben nasıl bir insan olduklarını biliyorum zaten bak yine Ayla'yı düşünükleri için evlenmediler ne düşünceliler ama demi:)

sevimli.girl deniz Ben Necdet Ve ayla'nın yaptıkların özellikle Necdet'in yaptıgı hatları yanlışları nasıl bir insan olduğunu anlatmya Kalkarsam 2, 3 sayfa destan yazarım bee yormayın beni:) onu için o iki insan için üzlmeme kılımı kıpırtmam

sevimli.girl demişsin ki Ahmet ve Yasemin sonunda Bencliklerinin farkına vardılar bak bu iki insan etrafındakilerin Ailelerini düşünmekten zaten Aşkların doyasıya yaşıyamadılar ki kendilerinden çok başkalarını düşündüler ve bu onların tam 7 yılna mal oldu biri kendinin üçra bir kasabaya hapsetti diger mutlu görünsede içten içe acı cekti gecelerce ağladı ve şu iki bencil insan Ayla ve Necdet bunu bildikleri halde hiç bir sey olmamış gibi hayatlarına devam ettiler bir kadın gece odasında hıçkırıklarla aglarken acı çekerken kulaklarını tıkayan bir Necdet bu Ne demek bu Necdet beyde hiç mi vicdan yok nasıl dayanıyodu onu için bana kalkıp Aylayı yada Necdet'i savunmaya kalkmayın onların yaptıkların anlatmaya kalkarsam iki dk destan yazarım:)

Yani Sözünün kısası bencil birlerini aramak istiyorsanız çok uzakta degil Necdet ve Ayla

pelinsilim Edit: Yazdıklarına iznlile imza mı atıyorum canım t t t Neden nikah için uğraşıyorlar? sorusuna çok güzel cevap vermişisn ağzına saglık:)

OXFORD
08-12-07, 19:04
Önce konu rotadan çıktı..Şimdi de replikler..:img-pilot:img-pilot
Şoke olmuşmuş..Avrupa Yakası izlerken senaryo yazarlarsa olacağı budur:):)
Nilgün Hanım aynı zamanda Asi ve (bundan emin değilim:img-blush) Karayılan'ın da senaryo danışmanlığını yapıyor.

Hs'nin zaten kaldırılma ihtimali yok artık bütün güçlerini diğer dizilere yaslıyorlar.Olan bizler gibi kalıplaşmış izleyicilere kalıyor..

İşin suyunu daha fazla çıkarmasınlar mümkünse.Herşey tadında güzeldi,hadi tadını bozdular mide bulana bulana yiyoruz ama ağızdan tükürülcek şekle de sokmasınlar.Yol yakınken mutlu bir son yapsınlar.(Dünyanın en şanslı vfe tesadüflerini bir arada toplamış Yasemin'in Ahmet'ine kavuşmasına-kim kime kavuşuyor o ayrı neyse-razıyım)
Dönemi izlemek istesem bile öyle bir noktadayız ki o bile kalsın.Ben kitap da açar okurum,ansiklopedileri de bitiririm:img-polic

badger
08-12-07, 19:15
Ayla ile Necdetin iç dünyalarındaki aşk anlayışı aynı ama birinin dışa dönük, diğerinin içe dönük olmasından ötürü farkları olduğunu önceden söylemiştim..Biri güleryüzlü, diğer asık suratlı diye

Necdet, Güzide olmasa da hayatında, bu nikahı öğrenince intihar eder miydi?...Hayır

Ayla...edebilirdi de edemezdi de...ama gördük ki edebiliyormuş.

Burada kaçırılan nokta şu...Ayla aşkından kafayı bozduğu için intihar etti..Normal bir akılla değil..Bir seremoni düzenlendi ve oynadı..Kendini inanadırarak cesaret buldu..Tüm bunlara baktığımda..bir insanın karanlık yanlarının kendini kandırmaca ve hırslandırmalarla gerçeklerden uzaklaşarak..nasıl da şizofreniye doğru gittiğini gördük...Ayla kilitlenip donuk balık bakışlarıyla takılıyordu bu hallerde..necdet ise sallanmaya başlıyordu...Dediğim gibi Necdetin dışa dönük sosyal kişiliği ve gelişkin EQ su bu hastalıktan yırtmasına sebep oldu..Ama Ayla o kurtulamadı...Allah da sonunu hayır etsin...Bence doktorun tedavisi uygun:hayatındaki diğer şahsiyelerden izole bir yaşantı sürmesi..Dışarıdan kabullenmiş dursa da olabilecek ve söylenebilecek ufak bir tetikleyici olay onu buralara sürükleyebilir...BU karanlık yön, Ayla da Ahmet e Yasemin birarada telaffuz edilince çıkıyor...vee şizofreninin pek tedavisi yoktur..ya ayla başka bir yere gidecek, bu çvreden uzaklaşacak ya da Ahmet ile Yasemin evlenmeyecek..Selma Ablası da Yasemine Ayla yanında ilgi göstermeyecek..:img-hyste

Necdeti neden sevmiyorsunuz deniliyor yine..:img-swoon..sevmiyoruz..Karşılıksız!garip aşktan ötürü kendini, hayatını, onurunu, mahveden insanları sevemiyoruz.....:img-pilot

sevimli.girl
08-12-07, 19:23
sevgili arese
necdetin yaptığı tek yanlış sanırım yasemini sevmek ve bu sevgi için her türlü fedakarlığı yapmak oldu. başka da hiçbir yanlışı yok. yaseminle evlendikten sonra ahmet ile yasemini birleştirmek onun görevi değil. necdet ne olursa olsun nasıl bir evlilik yaşanırsa yaşansın yaseminin kocası. yasemin necdetin soyadını taşıdığı sürece, rüya necdete baba dediği sürece bunu yapması gerekmezdi. ayrıca teminde yazmıştım ama şimdi bir ileveyle daha yazayım necdet ahmet ile yaseminin kavuşması için bilmeden belki de bir sürü şey yaptı. belki okumuşsundur. ayrıca ihtilal günü onların fransaya gitmesi için aracı bile oldu. yasemine aşıkken bile onları pastanesinde sadece arkadaşlarıymış gibi ağırladı ve her zaman yanlarında oldu. ne necdet ne de ayla yasemin ve ahmetin kavuşmasını sağlamak zorunda değil. bunu yapmak zorunda olan ikisinin ayrılmasına neden olan ahmetin ve yaseminin anneleri. çünkü onlar buna sebep oldular.

ayrıca istediğini yazabilrsin necdetin yaptığı yanlışlarla ilgili. ben hepsini sebebini yazabilirm açıklamalaı olarak. yorulmam ben.

ve son olarak necdet asla bencil değil. her zaman yasemini ve rüyayı düşündü. kendisine necdet baba dedirtirken bile. sadece rüyanın ve yaseminin mutluluğu için çalıştı, ikisinide korudu onlara aile oldu ve zor bir durumdan kurtardı. kendini feda ederek.

arese
08-12-07, 19:37
Bide Denilmiş ki Ahmet ve rüya hiç baba kız gibi degildiler bu bölüm Necdet ve rüya Ali ve rüya pasthanedeyken Necdet'in bakışları falan işte baba kız böyle olur diye bunu sevimli.girl bahsetmişti..

Şimdi Arkadaşım sen su Ahmet'in Rüya'yı dönderdigi sahneyi izledin mi? işte orda ki konuşma dönderme o kadar sıcak ve içten ki zaten bu hissediliyor Babasına Beğendin mi diyip döndermesi Ve Ahmet'in kızın elini tutup Bayıldım demesi bunlar çok sıcak çok samim Baba kız ilişkisi ve Rüya'yı döndürdügünde Rüya'nın kahkası sevinci beğendi diye Ve Yasemi'nin ordan sana söylemiştim demesi buda Oluyo ki sana demiştim kızım Baba'da Çok Beğenecek diye anlamı çıkıyor

Necdet ve Rüya sahnesine geleyim zaten Necdet hep Yanlış seyler ögretir Mesla ABRA KADABRA SEVDİGİM GÖSTER BANA:img-hyste:img-hyste Çoçuklara neden böyle seyler ögretilir.. Hem Bu Necdet Ve Yasemin Hapisten çıktıktan sonra olmuştu burda bir mantıksılzık var niyse sacma bir sey ee buda Necdet'ten beklenir dogru şeyler ögretse saşırdım zaten Necdet Baştan Aşağıya yanlış doğru bir sey öğretmesi zaten imkansız böyle Abra Kadabra Hiç bir seyde gösterdigi yok palavradan ibaret:img-hyste

pelinsim
08-12-07, 19:40
aşağıdaki görüşler bana ilginç geldi yani dizinin gidişatı hakkında daha farklı düşüncelere sahip birçoğumuza göre. bu yüzden cansel elçin sayfasına yazılmış bu yazıyı yazan arkadaşın da affına sığınarak buraya taşıdım. farklı farklı görüşler iyidir değilmi:img-blush

Merhabalar herkese tekrar:)

Bu bölümde Cansel abi o katip kılığında ne kadar hoştu değil mi ama... Kesinlikle on numaraydı:good: Ben şu balo sahnelerini beğendim, gerçekten atraksiyon kattı diziye:)

Aslında son iki bölümdür Hatırla Sevgili'ye Lost tarzı şeyler olmaya başladı. Şu son 2 bölüme gerçekten sürüyle olay sığdırdılar ki bu sezonun bazı bölümlerinde hemen hemen hiçbir şey olmadığını düşünürsek bence bu olumlu bir gelişme sayılabilir dizi adına:img-blush Dizideki klişeleri ve konu bulmak uğruna sapılan alakasız yollar beni rahatsız ediyor uzun zamandır; ama bu son balo sahnesi gerçekten hoşuma gitti ve uzun zamandır ilk defa HS izlerken heyecanlandım.:img-wink:

Ama bu dizi bittikten sonra Cansel abiyi ben sinema projelerinde görmek istiyorum gerçekten. Çünkü Hatırla Sevgili bittikten sonra dizilerden hevesimi almış olacağım uzun bir zaman için:img-icecr

Herkese iyi geceler efendimbye
Hiç şüphesiz Türkiye'de her hafta 90 dakikalık-bu da yaklaşık bir sinema filmine denk gelen bir süredir- senaryo yazıp çekmek, bunda da 2. yılın ortalarına gelmek HS ekibini yormuş olabilir. Zaten bu yorgunluğun etkilerini dizide görmek de mümkün. Eğer planladıkları gibi 80 ihtilalini işleyip diziyi bitirirlerse(yani dizinin doğal ömrünü uzatmadan) bu yorgunluk çok fikkat çekmez; ama yapımcılar diziyi AB reytinglerinin başarısına bakıp uzatmaya çalışırlarsa diziyle ilgili epey bir değişiklik yapmaları gerekir bence:img-yes: Billur hocam, dediğin gibi şu an senaryoda düzensizlikler vs. belirgin halde görülmeye başlandı. Yani eğer diziyi 80lerin devamına kadar uzatmaya karar verirlerse bence kesinlikle teknik ekipte ve senaristlerde falan değişikliğe gitmeliler. Çünkü şu anki ekip gerçekten yorulmuştur. Buna ek olarak bence uzun süreli oyuncularda da dizinin getirdiği bir yorgunluk vardır; o yüzden umarım bu sezonun sonunda yerinde ve akılda kalıcı şık bir finalle layığı ile bitirirler diziyi:img-wink:

pelinsim
08-12-07, 19:56
Lostu hiç izlemedim. ama halk tarafından olsun, sanat kesimi tarafından olsun çok beğenildiğini biliyorum. aslında bende son bölümlerdeki hareketlilikten bir taraftan memnunum bir taraftan değilim. yani kendi çizgisine uygun değil gibi geliyor. ama diğer yandan da 60'ların durgun, sakin naifliğinin yerini 70'lerin gürültülü, hareketli dönemi aldığı için bunu doğalda buluyorum. yani bu hareketlilik bir şekilde yansıyacaktı diziye. hatta bu yansıma karakterlerin bazı yönlerinede olacaktır. sonuçta değişen kültüre bir şekilde onlarda ayak uyduracaklardır. ya da o kültürü kendi kişilikleriye bir şekilde uyarlayacaklardır.

mesela ben ahmette bir hareketlilik görüyorum. tabi bu tamamiyle moralinin düzgün olmasıyla ilgili. akşam yaptığı espirilerde çok hoştu doğrusu. gerek hamile öğrenciye gerekse yaseminin taktığı bıyığa yönelik olan. "ya katip köseyse" dediya orata baya :img-hyste.. yani daha bir canlandırılmaya başlandı karakterler. ayla hariç tabi o sanırım depresif durumu ağır atlatacak.

snemmm
08-12-07, 19:58

silahlı eylem ha öylemi
malesef ben senin yazdıklarından anladım ki dizi amacına ulaşamamış
ben bu dizinin en güzel yanının denizleri silahlanmaya iten nedenlerin iyi anlatılmasıydı
ama beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattın
unutmayalım ki
itü yurdunun basılması ve bir fidanın pencereden atılarak katledilmesi
mehmetin kaçırılması
kanlı pazar,taylanın katli,nejmettinin güpe gündüz öldürülmesi
sizce bunlar ne ve tüm bunlar yaşanırken canlarından endişe duymaları ve silah taşımalarından doğal ne var
bu çocukların neredeyse her gün faili meçhul adı altında ama kimin yaptığı bilinmesine rağmen ne polisin ne devletin bir şey yapmadığı cinayetlerle arkadaşları öldürülüyor
TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN GELECEĞİNİN polislerin elinde olduğuna hiç inanmıyorum
çünkü bu ülkeyi tehdit edenler sadece koministler değildi ki onlar bedelini hakkettiklerinden de ağır ödediler
buu ülkeyi tehdit eden başkaları da oldu başka fikirlerde
ama onlar hiç bir bedel ödemediler
malesef bu fikirler hala devam ediyor
Atatürk'ün devrimini yok sayan o kadar insan varki
ve onlar için ne yapılıyor
evet ben bu diziyi izlemeden öncede bu olayları iyi biliyordum
hala kendimi tam yeterli görmüyorum ve okuyorum
ama insanlar bu dönemi iyice araştırmadan sadece izledikleriyle yorumlarsa
o zaman bende tavrımı koyabilirim sanırım
bilmiyorsan susmayı bileceksin

beni kimse kominist zannetmesin
ben atatürkçü bir gencim
körü körüne denizi savunmuyorum
banka soymanın çılgınca olduğunu düşünüyorum
ama zannedildiği gibi bu insanların terörist olmadığını iyi biliyorum
bence terörist kime denir iyi araştırmanız gerekir bunu kullanmadan
denizler kendine saldırılmadığı sürece kimin canına keyfi bir şekilde sırf kendi gibi düşünmüyor diye kıymışlar ki

iReMJeLiBoN
08-12-07, 19:58
Aradığımı buldum.

evet ceren, yasarların ideolojisine göre Türkün Türkten baska dostu yoktur. günümüzdede yasar gibi düsünen insanlarvar. tamam bu düşünce bir bakıma doğru ama cok zarar verici yönleride olabiliyor.

su deniz olayı cok derin mevzular acmıs bence. askasurguncu denizde yapardı diyorsun ama deniz yasar vur emriyle aranıyosa bunu yapmazdı bence.. vur emri ne demek ya insan düşmanına yaparmı böyle bişi? bu kadar işkence çekeceğini bilerek, OTURDUGU EVDEKİ ! insanların acılarını görerek nasıl yasayabilir??

onur29 Yasar bi arkadasını aradı cünkü o arkadasıyla arasında su konusma gecmisti. " bazılarıyla işbirliği kurduk. bişey öğrenirsen bana haber var. kulagın acık olsun " yaşar: bazıları kim? arkadaşı: üst düzey kişiler işte.. gibi birsey söyledi, o yüzden direk polisi aramadı :img-wink:

gülmisal
08-12-07, 20:04
Genel olarak sıkıcı-iğrenç bir bölümdü..

Bu bölüm tahmin ettiğimiz gibi Necdet Baba Türbesine Deniz gitti..O konu çok ayıntılı zaten Yaşar krosuna sonra döneceğim...

NİKAH OLMADI:( Çoğu forumçan olur demişti..(bende vardım)Açıkçası ekran karşısında mors oldum..:img-blushİyice saçmalandı..Artık nikah ne zaman olur bilinmez..45. bölüm zaman atlaması vardı... atlamadan önce olsun diye dua etmekten başka fayda yok..

Çakma Prenses Ayla: Allahım bir insan bu gaddar mı nazlı olur..9 canlı mübarek Bir ölmedi gitti cadolo