Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-23
Sayfalar :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
11
Sizler Degerli Necdet'i övenler Ahmet'in bir tek Hatasını bulamıyorsunuz onu Aşkına laf atar oldunuz ama tuturamıyorsunuz malesef o kadar güzel yanstıyoru ki yazdıklaınız bile celişiyosunuz
Doğru Ahmet'in hatası yok,bu bile Ahmet'i sevmemem için yeterli bir sebep.Fazla doğru,düzgün,kusursuz :img-yes: ne kadar sıkıcı.Aslında Ahmet'i sevmiyorum demem de yanlış oldu ''çok düzgün''diye bir insanı sevmemek yanlış kelime,ne seviyorum ne de sevmiyorum.Benim için Ahmet var ya da yok fark etmiyor.Gerçek hayatta da dört dörtlük insanlar beni çok sıkar.İnsanlar biraz hata yapmalı,zaafları yanlışları olmalı.Çok düzgün bir insanın yanında kasılır kalırım herhalde.:bırr Hafif arıza karakterler favorimdir :icon_whis
Bu arada ben kesinlikle Okan Yalabık Hayranı değildim,Necdet'le beraber sevmeye başladım
Zaten kimi seveceğine karar veremezsin,kendiliğinden oluşur.İnsanların olumlu yanlarını,ne kadar hatasız olduklarını,ne kadar haksızlığa uğradıklarını alt alta yazıp toplayıp sonucu en yüksek çıkanı sevmeye karar vermiyoruz hiç birimiz.:img-wink: Ahmet karakteri beni çekmiyor,çünkü çok düz,renksiz,heyecan verici değil :icon_ange
Bu arada ben kesinlikle Okan Yalabık Hayranı değildim,Necdet'le beraber sevmeye başladım
Necdet karakterini çok seviyorum,çünkü çok sıcak,sempatik,yanlışlar yapıyor ama kötü niyetli değil,iyi bir dost,muzip,şakacı vs. yani çok yaşayan bir karakter. :dance:
Buraya hiç yazmaz yalnızca yorumları okurdum.Baktım ki devamlı Necdet sahnelerinin çokluğundan yakınan üyeler var korktum ve dizi ekibinden birileri burayı okursa Necdet sahnelerinin istenmediğini zannetmesinler diye yazmaya başladım.Necdet sahnelerinin azaldığı bir HS düşünmek bile istemiyorum :img-swoon Ben dizide dönem olayları ve Necdetli sahnelerden zevk alıyorum.Ahmet veya Yasemin sahneleri benim için dizi arasında aniden çıkan reklam kuşakları kadar can sıkıcı.En çok istediğim şey onların bir an önce evlenmesi ve misyonlarını tamamlayıp bir kenarda durmaları.
çalıkuşu78
11-12-07, 16:54
necdeti sevenler ahmete renksiz demiş.. renksiz olan necdet karakteri yaseminle ahmetin tek bir sahnesi bile necdetle olan bütün sahnelere bedel geliyor bana .. çünkü bir kere görsel olarak bu iki oyuncu çok yakışıyor..ikisi de çok güzel insanlar ve dizifilmler için bu çok önemli bir şey.. eğer belli bir elektrik alamazsanız o diziyi izleyemezsiniz bırakır gidersiniz.. ilk bakıştaki uyum çok önemli..necdetin evinde geçen sahneler ne kadar sıkıcıydı o kasvetli evden kurtulmayı çok istedik.. neyse sonunda kurtulduk o garip evden de garip evlilikten de..ahmetin de dediği gibi o bir evlilik sayılmazdı..çok kısa sahneler bile olsa ahmet yasemin sahneleri insana cazip geliyor ..necdetin öyle sahneleri olacakmı güziyle.. neden hala olmuyor.. bu dizide necdet akılveren olarak mı kalacak yoksa bir aşk yaşayacak mı.. henüz aşk yaşadığını görmedik.. bir görelim bakalım beğeniyormuyuz renkli buluyormuyuz o zaman karar veririz..ben necdette şimdilik seyretmeye değer bir numara göremedim..:bilmim
[QUOTE=*deniz*;5533174]
Zaten kimi seveceğine karar veremezsin,kendiliğinden oluşur.İnsanların olumlu yanlarını,ne kadar hatasız olduklarını,ne kadar haksızlığa uğradıklarını alt alta yazıp toplayıp sonucu en yüksek çıkanı sevmeye karar vermiyoruz hiç birimiz.:img-wink: Ahmet karakteri beni çekmiyor,çünkü çok düz,renksiz,heyecan verici değil :icon_ange
bu düşüncen çok doğru gerçektende. alt alta yazılarak doğrusu çok olan sevilemez. ÇEKİM belirleyici herhalde.
ben de senin renksiz olarak tabir ettiğin, kendini fazla göstermeyen ama inandığı şeyleride sonuna kadar sessiz ve derinden yapmaya devam eden tipleri severim. bunlar çok sıradan tavırlarla çok derin insan özellikleri taşırlar. yaşamın tüm renklerini özenle yüreklerinde taşırlar. ve zamanı geldiğinde özenle göstermek istedikleri kişiye gösterirler. ortalıkta herkesin gözünün önünde yapmamaya dikkat ederler. bu yönü romantizme tekabül eder. çok düşünüp az konuşan, işgüzarlığı olmayan ama inandığı şeyleri hangi koşulda olursa olsun kimsenin gözüne sokmadan ama muhakkak yapan kişilerdir. yaptığı iyilikleri asla üçüncü şahıslarla paylaşmayan. birilerine içten içe kızsada empati yönü güçlü, sakin, az ve öz ama sonuna kadar güven veren insanlardır bunlar. ve bu yönleride hümanistliğe tekabül ediyor. özür dilemesini ve teşekkür etmesini çok iyi bilen tiplerdir bunlar. çevresindeki herkes hakkında gözlemleri ve onlar hakkında değerlendirmeleri vardır. ama ne önce ne sonra konuşmazlar yeri geldiğinde konuşurlar.
ama tüm bunlar Ahmet türü insanları ne yazıkki mükemmel yapmaz. çünkü meydanı Necdet gibi hemen göze çarpan, inisiyatifli, herkese koşuşturan, her soruna çözüm bulan, süper zekaya sahip, sesi çok çıkan, her konuda çok güzel yorumlar yapan, okuyan, araştıran, müzik tutkunu, çalışkan, aşk için herşeyi mübah gören ve sonuna kadar yapan, mutfak işlerinde çok iyi anlayan, çocuk yetiştirmede çok iyi anlayan, hatta özgür kadın, feministlikten etkilenmiş Güzide'ye bile sert erkek yaklaşımıyla aklını başından alan, apolitik olmasına rağmen, kendi davası hiç olmamasına rağmen işkencede direnen, hatta başı ikinci kez aynı olaydan belaya girebileceği halde ve en az 5 yıl yiyeceğinin de eminim farkında olan ama buna rağmen gözünü budaktan sakınmayan MÜKEMMEL insanlara bırakmıştır.
bu arada necdetin sahnesini azaltacaklarından korkmana gerek yok. çünkü 1.si senaristler zaten necdetçi olduklarını kamu oyuna açık olarak duyurdular.:) 2.si sanki son zamanlarda bir ahmet ağırlıklı bir necdet ağırlıklı bir gençler ağırlıklı gidiyorlar. sanırım işin içinden böyle çıkmayı deniyorlar.
idolüm okan
11-12-07, 18:05
banada ahmet yasemin sahneleri çok sıkıcı geliyo ve artık bu şapur şupurlu sahnelerden gerçekten çok sıkıldım.ve bunu asla unutmayın necdet olmasaydı ahmet yasemin aşkı başlamadan bitmişti ve son bi konu da ahmetle yasemin bırakın yakışmayı bana abi kardeş gibi geliyor
idolüm okan
11-12-07, 18:08
[quote=*deniz*;5533174]Doğru Ahmet'in hatası yok,bu bile Ahmet'i sevmemem için yeterli bir sebep.Fazla doğru,düzgün,kusursuz :img-yes: ne kadar sıkıcı.Aslında Ahmet'i sevmiyorum demem de yanlış oldu ''çok düzgün''diye bir insanı sevmemek yanlış kelime,ne seviyorum ne de sevmiyorum.Benim için Ahmet var ya da yok fark etmiyor.Gerçek hayatta da dört dörtlük insanlar beni çok sıkar.İnsanlar biraz hata yapmalı,zaafları yanlışları olmalı.Çok düzgün bir insanın yanında kasılır kalırım herhalde.:bırr Hafif arıza karakterler favorimdir :icon_whis
Necdet karakterini çok seviyorum,çünkü çok sıcak,sempatik,yanlışlar yapıyor ama kötü niyetli değil,iyi bir dost,muzip,şakacı vs. yani çok yaşayan bir karakter. :dance:
Buraya hiç yazmaz yalnızca yorumları okurdum.Baktım ki devamlı Necdet sahnelerinin çokluğundan yakınan üyeler var korktum ve dizi ekibinden birileri burayı okursa Necdet sahnelerinin istenmediğini zannetmesinler diye yazmaya başladım.Necdet sahnelerinin azaldığı bir HS düşünmek bile istemiyorum :img-swoon Ben dizide dönem olayları ve Necdetli sahnelerden zevk alıyorum.Ahmet veya Yasemin sahneleri benim için dizi arasında aniden çıkan reklam kuşakları kadar can sıkıcı.En çok istediğim şey onların bir an önce evlenmesi ve misyonlarını tamamlayıp bir kenarda durmaları.
Bu arada ben kesinlikle Okan Yalabık Hayranı değildim,Necdet'le beraber sevmeye başladım[/quoate]
bu sözlerine sonuna kadar katılıyorum
sude_burcu
11-12-07, 18:09
necdet karakterine renksiz demek icin bu diziyi hic izlememis olmak gerek sanırım:icon_whis ben necdetin gercek hayattan biri gibi oldugunu;her normal insan gibi hataları,duyguları,mutlulugu,huznu oldugunu;kulturlu aynı zamanda uzlasmacı ve mantıklı oldugunu dusunuyorum...ve ben boyle RENKLİ,bizden bi karakteri izlemekten zevk alıyorum...evet ahmet iyi bi karakter hatta o kadar iyi ki yıllarca onu kandıran,cocugunu ondan saklayan bi kadını bi gunlukle affetti...bu kadar genis bi insan ahmet ama beni hic cekmedi hic etkilemedi tum bu tavırları...cunku GERCEK degildi...neyse bu konu uzar gider...sadece su kadarını soyleyeyim...ahmeti gercek bi karakter gibi goremiyorum haliyle hakkında yorum da yapmıyorum:img-wink:bir de merak ettim bi karakterin renkli olup olmamasına yasadıgı askla mı karar veriyoruz anlayamadım da:icon_whis
necdet karakterine renksiz demek icin bu diziyi hic izlememis olmak gerek sanırım:icon_whis ben necdetin gercek hayattan biri gibi oldugunu;her normal insan gibi hataları,duyguları,mutlulugu,huznu oldugunu;kulturlu aynı zamanda uzlasmacı ve mantıklı oldugunu dusunuyorum...ve ben boyle RENKLİ,bizden bi karakteri izlemekten zevk alıyorum...evet ahmet iyi bi karakter hatta o kadar iyi ki yıllarca onu kandıran,cocugunu ondan saklayan bi kadını bi gunlukle affetti...bu kadar genis bi insan ahmet ama beni hic cekmedi hic etkilemedi tum bu tavırları...cunku GERCEK degildi...neyse bu konu uzar gider...sadece su kadarını soyleyeyim...ahmeti gercek bi karakter gibi goremiyorum haliyle hakkında yorum da yapmıyorum:img-wink:bir de merak ettim bi karakterin renkli olup olmamasına yasadıgı askla mı karar veriyoruz anlayamadım da:icon_whis
Selamlar arkadaşlar,,
Sude_Burcu tamamen düşüncelerimi ve Ahmetin beni neden ilgilendirmediğini anlatmışsın, bu konuda ben de böyle düşünüyorum..Ahmet bir dizi değil hayal ürünü gibi geliyor, o nedenle çok daha sıcak bulduğum gerçek gelen Necdeti seviyorum ve onu yanlışlarıyla doğrularıyla ölçüp biçmek, onu sevmek daha güzel geliyor bana..:img-in_lo:img-in_lo:img-icecr:img-icecr
Bir de Necdetin (eğer bu görev de diğerleri gibi ona düşerse) nasıl Denizgili kurtaracağını konuşmuşsunuz..Benh bunu Okanın başlığında okumuştum ve çok mantıklı gelmişti..
Necdet, bir anda içeri dalıp Denizgili gördüğünü kaçmakta olduklarını söyleyebilir..Dikkatleri başka bi yere yönlendirir yani..
Bence bu çok da güzel bi yol olur..Başka türlü nasıl yırtarlar bilmiyorum..:)
çalıkuşu78
11-12-07, 18:46
ahmet gerçekten seviyor ve onun gereklerini yerine getiriyor affediyor..seviyor ötesi yok bir insana seviyorsun neden seviyorsun o sevilmeyi haketmiyor diye soru soramazsın havada kalır bu soru..o kendi adına bunun cevabını bulmuş ki hala aşık.. bir günlükle affetmiş ne geniş adammış.. pehhh karısını pencereden başkasıyla aşık aşık konuşurken gören bir erkek kadar geniş olamaz neticede..boşanalım dediğinde başkasını seven ve görüşen kadına hayır ben buna hazır değilim daha boşanmıyalım acele etmiyelim bekleyelim biraz daha diyen bir adam kadar geniş hele hiçkimse olamaz .. ben böyle bir adam görmedim daha hayatta..başkası için gözyaşı döken bir kadına duygu sömürüsü yaparak bilinçaltı baskı altına alarak yanında kalmaya zorlayan insan mı renkli kişilik böyle renkliler mümkünse karşınıza çıkmasın yoksa hayatınız renkli olsun derken simsiyah olur kalır dikkat edin..:img-wink:herşeyin bir cevabı var bu aşk beğenilmese bu kadar klibi yapılmaz her karesi resim haline getirilip sitelere konmaz .. necdetle ilgili klip ve foto fakirliği düşünüldüğünde hangi aşkın reprenkli olduğu ortadadır zaten.. sizin kaçırmalı zorlamalı aşkları renkli bulduğunuzu okudum bu durumda okanın gelecek dizisi ekşınlı bir aşiret ve ağa dizisi olur inşallah ta renklere doyarsınız..:img-icecr
ahmet gerçekten seviyor ve onun gereklerini yerine getiriyor affediyor..seviyor ötesi yok bir insana seviyorsun neden seviyorsun o sevilmeyi haketmiyor diye soru soramazsın havada kalır bu soru..o kendi adına bunun cevabını bulmuş ki hala aşık.. bir günlükle affetmiş ne geniş adammış.. pehhh karısını pencereden başkasıyla aşık aşık konuşurken gören bir erkek kadar geniş olamaz neticede..boşanalım dediğinde başkasını seven ve görüşen kadına hayır ben buna hazır değilim daha boşanmıyalım acele etmiyelim bekleyelim biraz daha diyen bir adam kadar geniş hele hiçkimse olamaz .. ben böyle bir adam görmedim daha hayatta..başkası için gözyaşı döken bir kadına duygu sömürüsü yaparak bilinçaltı baskı altına alarak yanında kalmaya zorlayan insan mı renkli kişilik böyle renkliler mümkünse karşınıza çıkmasın yoksa hayatınız renkli olsun derken simsiyah olur kalır dikkat edin..herşeyin bir cevabı var bu aşk beğenilmese bu kadar klibi yapılmaz her karesi resim haline getirilip sitelere konmaz .. necdetle ilgili klip ve foto fakirliği düşünüldüğünde hangi aşkın reprenkli olduğu ortadadır zaten.. sizin kaçırmalı zorlamalı aşkları renkli bulduğunuzu okudum bu durumda okanın gelecek dizisi ekşınlı bir aşiret ve ağa dizisi olur inşallah ta renklere doyarsınız..
Ben, Necdetin aşkı çok renkli demedim ki zaten Necdet çok renkli dedim..Yani ben öyle düşünüyorum:)Gerçi ben hala o dizideki en güzel aşkın (eğer bozulmasaydı tabii) Necdetin aşkı olduğunu düşünmekteyim, bu fikrimi değişterecek bi çift çıkmadı henüz)
Necdetle ilgili kliplere falan gelince de zaten Necdetin herhangi biriyle klip çekilecek kadar aşk sahnesi falan olmuyo ki..O Yasemini seviyodu ama onla aşk yaşamadı ki, şimdilerde de Güziyle beraber ama onlar aşk dolu konuşmalar falan yapmıyo ki...
Yani aşk dolu falan derken, sizin kastettiğiniz aşkı kastettim..Yoksa bana göre dizideki en güzel aşk sahnesi yani aşkla ilgili sahne hala ve hala ilk iki bölümdeki Necdetin Yaseminle ilgili olan sahneleriydi..
Diğer tüm aşk sahneleri, Biristoller, Sevda Tepeleri ve bilimum park, bahçe,cafe sahneleri bana duygusuzca geldi..:)
Abartılı geldi, benim istediğim aşka uygun gelmedi ve gelmiyor da zaten ilk sezon gelmediyse bundan sonrasında bi hayır çikmaz:)
Bir de renkli fotolu klipli aşk zaten normal olarak esas oğlan esas kız aşkı olmaz mı kii, bu sonucu önemsemeye gerek yok zaten bence:)
Hep yazdım ama konusu açılmışken bir ke daha yazayım; ben Ahmet-Yasemin olayını güzel bulan o insanlardan değilim, ben almam alana da mani olmam yani:)
Fotoğraflar çekin, imzalar yapın, klipler yapın..Bu açıdan ben çok şanssızım, çünki Necdete doğru düzen bi aşk yaşatılmadığından hiç çok güzel bi imza kullanamıyorum içinde bir kadın olan..
Yasemin ve Necdetin parkta oturdukları bi sahne vardı ikinci bölümdü sanırım..En sevdiğim sahneydi HS'deki, gelmiş geçmiş en güzel kısımdı..Ama imzasını kullanmam nedenn, çünki Yaseminimini Hanım var..
Bu dizide en şikayet etmesi gerekn kişi benim yaa, sayelerinde Okanımı görmekten başka bi faydam yok, bir de sinir kat sayım yükseliyo, bir de zaten iyice bu forumun hastası oldum, forumçanlardan ayrılamıyorum..Off, off gidip ders çalışayım..Ahmet-Yasemin olayı bana gelmiyor, ben en iyisi Necdetçimle ilgili yazayım hep, iyi veya kötü..
Kendinize iyi bakınbye
En iyi dizi anketi editi : Oyumu Elveda Rumeliye verdim:)En sevdiğim dizi o, HS'yi Okan bile kurtaramaz valla:img-heh::img-hyste
Okanın yeni dizisi editi : Yoo, ben onun aşiret dizisinde oynamasını istemiyorum ki, sadece HS gibi olmasın istiyorum, kaliteli bi yapımda oynamayı çok hakettiğini düşünüyorum..Anamm, Necot Ağa olsaydı da keşke Yasemini töre cinayetine kurban yapsaydı, kurtulurdum valla :)(Kadına şiddete HAYIR!!Sadece şaka yaptım..)
Sude_burcu editi :
ya siz bu okan saplantısından kurtulsanıza...biz necdetten bahsederken soz donup dolasıp okanda bitiyor...once bunu ayırt edin sonra yorum yapın mumkunse...ve genelde necdet ile ilgili yorumlar illa yasemin askıyla bagdastırılıyor...yahu ben asktan bahsetmiyorum ki ben necdetin bizden biri oldugunu soyluyorum ustune basa basa...hatalarıyla,dogrularıyla...ve necdet genis biri degildir demedim kaldı ki o dizideki bicok kisi necdetten binkat genistir bu konuda da sonuna kadar fikrimi savunurum...benim icin renk kavramı da "aşk" ile sınırlı degil...ve hayatımda ahmet-yasemin bayat askı gibi bi renk olacaksa ben saplantılı da olsa necdetin askını izlemeyi tercih ederim...hayatın icinde ask sadece renklerden biridir iste bu yuzden ahmet ve yasemının "sadece" askının gozumuze sokuldugunu dusunursek bu renklilik asla degildir
Katılıyorum, aynen de böyle söylüyorum, insanların aşk yaşamak ve esas oğlan-esas kız olmaktan daha önemli işlevleri de olmalı...
Not:Ben de Okan saplantısı var fena halde valla, kurtulamıyorum, kimseyi de gözüm görmüyo..Anamm, ben de Güzi olayı gibi Canseli mi sevmeye başlayayım o zaman:)
Çok güzel bi laf editi : Zaten kimi seveceğine karar veremezsin,kendiliğinden oluşur.İnsanların olumlu yanlarını,ne kadar hatasız olduklarını,ne kadar haksızlığa uğradıklarını alt alta yazıp toplayıp sonucu en yüksek çıkanı sevmeye karar vermiyoruz hiç birimiz
Sanırım olay işte bu kadar basit..Çekim meselesi bu yaa, bakın yine çözdüm olayı :)
sude_burcu
11-12-07, 19:03
ya siz bu okan saplantısından kurtulsanıza...biz necdetten bahsederken soz donup dolasıp okanda bitiyor...once bunu ayırt edin sonra yorum yapın mumkunse...ve genelde necdet ile ilgili yorumlar illa yasemin askıyla bagdastırılıyor...yahu ben asktan bahsetmiyorum ki ben necdetin bizden biri oldugunu soyluyorum ustune basa basa...hatalarıyla,dogrularıyla...ve necdet genis biri degildir demedim kaldı ki o dizideki bicok kisi necdetten binkat genistir bu konuda da sonuna kadar fikrimi savunurum...benim icin renk kavramı da "aşk" ile sınırlı degil...ve hayatımda ahmet-yasemin bayat askı gibi bi renk olacaksa ben saplantılı da olsa necdetin askını izlemeyi tercih ederim...hayatın icinde ask sadece renklerden biridir iste bu yuzden ahmet ve yasemının "sadece" askının gozumuze sokuldugunu dusunursek bu renklilik asla degildir:img-wink:
dark_sign canım o saplantı lafı asla sana değil ustune alınma sakın lafım her defasında biz necdet hakkında yorum yaparken yok siz okan fanısınız necdetin hatasını gormuyorsunuz dıyenlere:img-wink:
çalıkuşu78
11-12-07, 19:28
aşk yönünden fakir necdet karakteri diğer hangi yönden zengin ,renkli ben farkına varamadım hatırlatın.. bak para bakımından zenginliğine bir şey diyemiyeceğim.. adam zengün pastane zinciri olan bir pastacı da, gerisi yok.. ben etrafımda bu kadar herşeye karışan giren işgüzarlık yapan biri olsa arkama bakmadan kaçarım.. be kardeşim sakin ol biraz da hayatın güzelliklerini gör güziyi gör..nerde nolmuş atlıyayım modundan çıkarsan çok iyi olacak kanımca..zamanında babası onun kendini bulmasını engellemiş o da babasından gördüğünü yapıyor..babasına bak oğlunu all demişler..necdetin bu işgüzarlığının yüzünden çevresindeki herkes kişiliksiz oldu içindeki beni keşfedemedi yapabilirlik kapasitelerini deneyemedi.. bi dur bi dinlen bi karışma kardeşim.. biraz inzivaya çekil de içine seyahat et bakalım.. belki hatalarını görür kendini insanları hiçetmekten alıkoyarsın..şimdi de tio ile laleye el attı.. kardeşim koca insanlar bırak su akar yolunu bulur suni hareketler yapma..:icon_whis
sude_burcu
11-12-07, 19:33
alla alla yahu o insanların kapasiteleri yok mu ki necdete ihtiyac duyuyorlar her defasında o zaman...son olayda bile yasemin hanım koşa koşa necdetin yanına gitti niye buyuk askına kosmadı? ya da o buyuk asık,yuksek sahsiyet,temiz kalpli insan ahmet bi tekne isini bile necdetin halletmesine izin verdi...bu kadar mı kendi islerini yapmaktan yoksun o muhtesem ikili...sanki necdet dedi ve necdet gitti onların yanına ben sizin kuzeninize ve kardesinize zorla yardım edeyim diye...hadi onları gectım yahu adam en yakın arkadasıyla kardesinin iliskisinde tabi ki soz hakkına sahip ona da kulp bulmayın artık bi zahmet:icon_whis
çalıkuşu78
11-12-07, 19:44
alla alla yahu o insanların kapasiteleri yok mu ki necdete ihtiyac duyuyorlar her defasında o zaman...son olayda bile yasemin hanım koşa koşa necdetin yanına gitti niye buyuk askına kosmadı? ya da o buyuk asık,yuksek sahsiyet,temiz kalpli insan ahmet bi tekne isini bile necdetin halletmesine izin verdi...bu kadar mı kendi islerini yapmaktan yoksun o muhtesem ikili...sanki necdet dedi ve necdet gitti onların yanına ben sizin kuzeninize ve kardesinize zorla yardım edeyim diye...hadi onları gectım yahu adam en yakın arkadasıyla kardesinin iliskisinde tabi ki soz hakkına sahip ona da kulp bulmayın artık bi zahmet:icon_whis
o senaristin kazmalığı sudeciğim.. sanki tekne sahibi birini tek tanıyan necdetmiş gibi lüzumsuz bir sahne koymuş.. rızanın necdetin yaşından fazla adadaki insanlarla motorcularla ahbaplığı vardır yaşı tecrübesi itibariyle..babası dururken yaseminin necetten yardım istemesi evlere şenlik bir olay zaten..belki esnaf olduğu için esnaflarla koordinasyonu daha fazladır diyemi düşündüler..necdetin ahbap çavuş ilişkilerinden gına geldi bana..necdete yazacak sahne bulamayınca böyle saçma sapan şeyler yazarak boşluk dolduruyorlar gibime geliyor benim.. bunlar neyi bekliyor anlamadım.. necdet kırkına merdiven dayadı kendi hayatıyla ilgili gelişmeler olmıyacak mı.. hep böylemi yaşayacak..artık güziyle mi olur yoksa başkasıyla mı olur kanlı canlı gerçek bir hayatı ve sahneleri olmalı.. bknz;necdeti düşünen ahmetçii..:img-yes:
sude_burcu
11-12-07, 19:48
o senaristin kazmalığı sudeciğim.. sanki tekne sahibi birini tek tanıyan necdetmiş gibi lüzumsuz bir sahne koymuş.. rızanın necdetin yaşından fazla adadaki insanlarla motorcularla ahbaplığı vardır yaşı tecrübesi itibariyle..babası dururken yaseminin necetten yardım istemesi evlere şenlik bir olay zaten..belki esnaf olduğu için esnaflarla koordinasyonu daha fazladır diyemi düşündüler..necdetin ahbap çavuş ilişkilerinden gına geldi bana..necdete yazacak sahne bulamayınca böyle saçma sapan şeyler yazarak boşluk dolduruyorlar gibime geliyor benim.. bunlar neyi bekliyor anlamadım.. necdet kırkına merdiven dayadı kendi hayatıyla ilgili gelişmeler olmıyacak mı.. hep böylemi yaşayacak..artık güziyle mi olur yoksa başkasıyla mı kanlı canlı gerçek bir hayatı ve sahneleri olmalı.. bknz.necdeti düşünen ahmetçii..:img-yes:
inan ben necdeti seven biri olarak bunu sizden cok istiyorum:img-wink:o da artık gercekten kendine ait bi hayat yasamalı ve bu yaseminden kurtulmalı...ahmetle hic sorunum yok benim...hatta yaseminsiz gayet izlenebillir bi karakter ama diyorum ya ilgimi cekmiyor:) senaristlerin ozellikle son bolumlerde sacmaladıgı konusuna ben de katılıyorum...en buyuk isteklerimden biri de yasemin ve ahmetin biran önce evlenmeleri...:img-wink:
Gürülen o kii,Necdeti seven, Ahmeti seven, Yaseminiminiyi seven, Güziyi seven onu seven bunu seven ve şunu seven her HS izleyicisi için Yasemin-Ahmet evliliği ve mutluluğu en büşük şart!!!
Hatta bence gençler için de öyle, onlar evlensin falan entrika olmasın ki siyasi olaylar da adam akıllı işlensin..
Evlensinler ve onlar da kurtulsunlarr biz de..
Ben de Necdeti seven ve Ahmetle bi problemi sahiden olmayan bi forumçan olarak "evliyi evine köylüyü de köyüne" davet ediyorum:)
Yasemin-Ahmete Necdetsizz, Necdete de Yasemin-Ahmetsiz uzun mutlu çoluk çocuklu, entrikasız güzel bi hayat istiyorumm:happy0064:happy0064
İstek konuşmamı da yaptıktan sonra huzurr içinde gidebilirim artık:)
Herkese iyi akşamlarbye
Bu dizide en şikayet etmesi gerekn kişi benim yaa, sayelerinde Okanımı görmekten başka bi faydam yok, bir de sinir kat sayım yükseliyo, bir de zaten iyice bu forumun hastası oldum, forumçanlardan ayrılamıyorum..Off, off gidip ders çalışayım..Ahmet-Yasemin olayı bana gelmiyor, ben en iyisi Necdetçimle ilgili yazayım hep, iyi veya kötü..
Dark'cığım canım, bu durumdan şikayet etme bence. bu dizinin aşkları ortada. olmuyor. olmuyor. biz, ahmet bu kadar aşık olmazsa yemin billa Yasemini nah şu kadar istiyorsak iki gözüm önüme aksın. sırf ahmetten dolayı kabullendik. bir an evvel evlensinler de ahmet de bedevilikten kurtulsun, yüzü gülecek, şakalara başlasın vs.vs. diye. yani otur kalk dua et. aşk diye bir şeyin içinde değil diye. yaseminden de tam anlamıyla kurtulduya necdet güzide meselesine daha çok kafa yoracak. onun aşkına karşılık vereceğinin sinyallerini verdi aşık olmazsa da. bunu açıkça güzideye söylerse o da buna rağmen kabul ederse birbirini seven iki dost beraberliğini kabul eder yine sevdiğin karakteri stressiz izlersin. onlar stressiz olunca bizler de strezsiz oluyoruz. :img-icecr
bu başlıkta bi necdet önyargısı var ve ahmete karşıda bi sempati.VE bu yüzden burda hiçbir olaya objektif bakılamıyor.geçenlerde bi gazetecinin necdeti öven bi yazısı var diye kadının özel hayatından girdiler kadının yaşından cahilliğinden çıktılar.ahmet ne yaparsa yapsın iyi necdet ne yaparsa yapsın kötü oluyor.ahmetin hiç hatası yokmuş gibi davranılıyor.eminim necdet denizle defneyi kendini tehlikeye atarak kurtarsa gene o olayla ilgili bile birsürü kötü yorum yapılır
Sevgili Canım Forumdaşım İdolüm Okan... Necdete karşı bir ön yargım YOK! Çünkü bu artık ön yargı olmaktan çıkan birşey..Necdeti yalanlarını,bencilliklerini ve yüzsüz hareketlerini artık ezberledim..Bknz:Necdeti Necdetten iyi tanıma durumu..Necdeti tanıyorum çünkü aylardır sadece Necdet gözüme sokuluyor..!:img-cool2 Necdeti neden onaylamadığımın ve Ahmeti onayladığımın nedenleri gerek ben gerek başka üyeler tarafından defalarca yazıldı..Artık yeter!Evet gazeteci olayı doğru..Fakat kötü anlamda değil..Onların hepsi tahmindi arkadaşım..Ve de artık bilinmesini isterim Kimse benden Necdeti veya başka birini sevmemi isteyemez! bu benim şahsi kararımdır ve saygı çerçevesinde yorumumu yazarım..
Sıkı bir HS takipçisi olarak maalesef bir bölümü ilk defa zamanı dışında izledim.Neredeyse bölüm özeti gelecek ben geçen cuma gecesi yayınlanan bölümü yeni seyrettim.
Yorum yapayım adettendir.
Tek kelimeyle,SIKICI.Sonlara doğru az biraz heyecan verici ama genel havası tuzsuz ekmek gibiydi.
Neyse, vakit kaybetmeden çanların yorumları okumak,Ahmet-Necdet ilahi forum kapışmasına ivedilikle dahil olmak gerek :)
Neyse, vakit kaybetmeden çanların yorumları okumak,Ahmet-Necdet ilahi forum kapışmasına ivedilikle dahil olmak gerek :)
:img-hyste çok güzel bir duygu oluştu bu kısmı okuyunca bende. hani dosthane kapışmalar vardırya örnek dark ve biz ahmetçiler gibi. belki başka arkadaşlarda vardır ama benim aklıma ilk dark geliyor. işte bu yazın hemen bu tür güzel kapışma duygusu uyandırdı. keşke sen necdetçi olsaydın da bi güzel kapışsaydık be LİN:img-blush
yahu bazı arkadaşları anlayamıyorum. zaten dizi stresten geçilmiyor. hem ahmetçiler hem necdetçiler açısından. üstüne üstlük bir de burada çok ciddi-gergin tartışmalar yaşanınca insanın günü zehir oluyo vallaha. yahu arkadaşlar. ahmet hakkında isteyen istediği değerlendirmeyi yapabilir. necdet hakkında da.. bunda gerilecek bir şey yok. birbirimize bunları rahatlıkla söyleyebiliriz. mesela benim bir arkadaşım var. nişanlısı bana çok ilginç geliyor. bazı yönleri beni sinirlendiriyor. ama kız aşık. ben söylemek istediklerimi söylüyorum, takılıyorum ne o alınıyor ne ben baskı altında hissediyorum kendimi. yani bu forumda ahmete renksiz demek isteyen der. necdete gökkuşağı demek isteyen der. ama bu birbirimize "düşman" olmamızı hiiiç gerektirmiyorki. sonuçta karakterleri renkli yapan veya yapmayan senaryo. kaldıki gerçekte bile olsa işte verdiğim örnek. yani diyorumki LİN gibi, DARK gibi, PELİNSİM gibi (başka isim aklıma gelmediği için yazamıyorum lütfen yanlış anlamayın) olalım bari forum stressiz olsun ne olur. :img-icecr
bazen girmeye "korkuyorum"ya resmen tatsız tartışmalar olacak diye. hayır benim açımdan sorun yok. yazımı yazıp çıkarım. ama aynı çatı altındaki bir ev kavgası veya gerginliği o ev sakinini nasıl etkiliyorsa burası da öyle aslında. zamanımızın büyük bölümünü buralarda geçiriyoruz. farklı farklı düşünceler içindeyiz ama inanın gerilmeden de güle oynaya da bu diyeceklerimizi diyebiliriz. hepimiz bunları rahatlıkla anlayabilecek insanlarız ve yapabilecek insanlarız.:img-in_lo
Başka bir yerde yazanlar..Not: Yanınızda biri varsa uzaklaştırınız yoksa yorumu okurken herhangi bir gülme krizi durumunda garip gözükebilirsiniz..Bknz:tecrübe..:)
necdetin sürekli ve sürekli olarak kullanıldığı dizi.yasemin hanım her pis işinde necdeti hiç düşünmeden kullanmakta,çevresindeki kimse de buna ses çıkarmamaktadır.ahmet-yasemin çifti süslenip püslensinler,necdet bey kapıda onları beklesin.
hayır neden koskoca avukat ve hoca ahmet beyin bir tanıdığı yok da necdet bey hallediyor bu işleri.necdet sizi götürür,necdet bindirir;sanki defne ve deniz necdetin akrabası.başını yakacaklar yine necdetin.
ayrıca dizi başında yasemin hanım sevgili ahmetine rüya olmasa daha iyi olur tatilimizde demesi gerçekten çiftin aşırı bencilliği göstermiş bulunmakta...gitsin artık bu çift diziden.
edit:ohh ya birazda ahmetin başı yansın çok sevdiği yaseminle beraber..veya da bıraksınlar necdetin peşini,bi de utanmadan düğüne çağırmışlardı,oldu olacak yasemin nikah şahidim ol,benim en yakın dostum sensin deseydi.
cok sempati topladigi icin senaristlerin yasar'a deniz'i ihbar ettirerek gozumuzden dusurmeye calistiklari dizidir, evet evet kesin bu yuzden yaptilar, cekemediler yasar'i. uzulme yasar, herkes hata yapabilir, ama cok zor gunler bekliyor seni. bi kere bu is gizli kalmaz, sen de zaten yalan soyleyemezsin, kesin bugun yarin anlasilir. sonra defne ve deniz, sevgili esin isik'a "biz sana soylemistik isik, bak yasar'in gercek yuzu bu iste" diyecekler, tabii isik saf bir kizcagiz, onlarla arasi duzelecek, senden uzaklasacak. bosu bosuna aylarca yasemin'le necdet'in hapislerde surunmesine neden olan deniz'i bile bir cirpida affettiler ama seni affetmeyecekler. su dizide yasemin'le ahmet olene kadar kavusamasa zerre uzulmem ama sen ve isik ayrilirsaniz cok uzulecegim.
iki oyuncusunu, karayılan'a kaptıran dizidir..
(bkz: avni yalçın) (şevket)
(bkz: nergis öztürk) (ayla)
halbuki ayla ahmet'le, yasemin mıymıntısı da necdet'le olmalıydı. aşklarının karşılığını bulamayan diğer karakterlere acıyarak geçiyor lan ömrüm!? bir de teo çıktı başımıza...
mıymıntı ahmetle yasemin evlenecek,mutlu olacaklar diye bir kurban daha veren dizi.en azından ben öyle istiyorum, ayla her zaman için ezik br karakterdi,necdet gibi fikirlerini açıkça söyleme ve mantıklı davranma gibi özellikleri yoktu.ailesi ne ahmetin ailesi gibi ne yaseminin ailesi gibi ne de necdetin ailesi gibi zengindi ve o kız ortada kalan bir insan oldu hep.ahmeti sevdi,aşırı bencilce davrandı;hiçbir şeyi görmeyerek şansını denedi.ahmette kıskançlığa yenik düşüp,bile bile aylayı mahvetmeyi göze aldı.ardından da hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam ettiler. e selma hanım, kızın oğlunu nasıl sevdiğini biliyorsun; ikiniz aynı odada çalışıyorsunuz,bir ağzını tutmayı oraya buraya görülmemesi gereken yazıları koymamayı beceremedin.ee veya kız gördü,al karşına bir daha bi konuş.veya ahmet çık bir karşısına, durumunu anlat,kızı kontrol et.bu kadar mazoşist olmaya ne gerek var.ayrıca o kız ölsün,yaşayıp daha da ezik durumuna düşmesin.herkes tarafından acınılmasın kıza artık,gururuyla ölsün.
ayrıca her geçen gün senaristlerin baş karakterleri aptallaştırdıkları ve bunu seyircinin gözüne sokmaya çalıştıkları görülmektedir. anladık yasemin mıymıntı,ahmet şapsal bunu daha da göstermeyin seyirciye.ayrıca bu çifte salak ve avanak bile diyebiliriz,o durumdalar.ikisi durmuş,çevresindekilerin onlara iyilik yapmalarını bekliyorlar.ayrıca bi konuya daha değinmek istiyorum,necdet olmasa siz daha çok beklerdiniz mutluluğu,mutlu sonu.adam herşeyi yaptı,avcunuzun içine koydu yeni aydınız.baştan başlamak gerekirse, necdet o gün düşünceli davranıp ve zekasını kullanıp o adaya gitmeseydi,şuan ne yasemin diye ne de rüya diye bir biyolojik varlık olabilirdi.ee hadi o noktayı atlayalım, ne me quitte pas şarkısı çalarken veya yasemin mıymıntısı ahmetin nişanlanmasını hırs yapıp necdetin odasına geldiğinde, necdet kendi dürtülerine hakim olmasaydı şuan acaba ahmet yasemini necdetin çocuğuyla kabul eder miydi....hadi bu noktayı da es geçtik,necdet ahmete bu çocuk senin demeseydi,şapsal ahmet o çocuğun kendisinden olduğunu kesinlikle anlayamazdı da yasemin çocuğunun onun olduğunu kimbilir kaç yıl sonra açıklardı.hadi bunu da unuttuk,necdet rüyayı ahmet konusunda kandırmasaydı da biraz duygu sömürüsü yapsaydı,o kız şuan ahmetin yüzüne bile bakmazdı.ayrıca dün de adam o kadar yıkılmasına rağmen iki baban olamaz diyip yasemin-ahmet ailesinin dengesini sağladı.tabii mıymıntı yaseminle ahmetin aklına bile gelmez böyle davranışlar,nasılsa biri olmasa diğeri duruma el atıp düzeltecek.
başka bir anlamadığım nokta var,o da ahmetin yasemine sapık gibi bakması...ne zaman bu çocuk yaseminle kapalı bir alana gelse sapık yanlarını ortaya çıkarıyor.aşklarını genellikle yatakta son bulduruyorlar,anlamış değilim ....
ayrıca nikah kısa bir süre için ertelenecek gibi duruyor,fakat senaristler allah aşkına evlendirin şu çifti ve dünyanın diğer bi ucuna sürün,oradaki üniversiteler daha iyiymiş diye kanadaya falan yollayın
Yasemin ile ahmet'in necdet'le göz göre göre kafa buldukları dizi. gitmişler bir de davetiye göndermişler dangalaklar. ben necdet'in yerinde olsam gider bu ikiliden ya siz benle dalga mı geçiyorsunuz diye hesap sorardım.:img-hyste:img-hyste
Necdet ne çok şey yapmış ta biz görememişiz..Allahtan hepsini kendi çıkarları için yapmış.. Yoksaa zaten..:icon_whis
Ya anlamadığım bir gün (allah rızası için) Yasemini geri çevirmiş ve gözümüze sokulmaya çalışılıyor..Belki adamın kendine özel sebebiyetleri vardı..(gayet kapalıca anlattım ama) İlla da fedakarlık mı gerektirir?Geri çevirmeseydi..:img-cool2İlla da Yasemin hamile mi kalacaktı..Ayy ne güzel gerçekten onun karısı olurdu..Töbe töbe...
Bu arada yazan her kimse arkadaşın kelime haznesi çok genişmiş..(sözüm meclisten dışarı çünkü bu siteden değil) Sürekli dangalak,salak gibi şeyler kullanmış..Necdetin diğer adlarını sayıyor olmalı..:img-cool2
iyi akşamlar pek sevgili çanlarımbye
forumda yine dumanlar tütmüş şiddetli bir harp olmuş aman diyeyim:img-wink:
dizimize gelirsek deniz kurtulduktan sonra daha nereye kadar kaçacak acaba yada bu olay hiçmi aydınlanmayacak birde aydınlansa bile sonuçta bu çocuk arandığını bildiği halde teslim olmak yerine kaçmayı tercih etti acaba bununda bir cezası olurmu merak ediyorum:bilmim
birde kendisi kayıp olup hükümsiz bırakılan evlere şenlik bir anne modeli olan nezahat var bu kadının durumunuda hiç iyi görmüyorum ışık ın nikahına gelmedi sonra kendisininde müdahil olduğu olaylarla yıllarca sevdiğine kavuşamayan kızı nihayet onunla evlenmeye karar verdi ama nezahat hanımımız yine yok bu nasıl bir işmiş yahu yoksa fabrika görüntüsü altında dünyayı kurtarma planlarımı yapıyorlardı ana nezahat yoksa nazimi oldu:blink: :)
necdeti sevenler ahmete renksiz demiş.. renksiz olan necdet karakteri yaseminle ahmetin tek bir sahnesi bile necdetle olan bütün sahnelere bedel geliyor bana .. çünkü bir kere görsel olarak bu iki oyuncu çok yakışıyor..ikisi de çok güzel insanlar ve dizifilmler için bu çok önemli bir şey.. eğer belli bir elektrik alamazsanız o diziyi izleyemezsiniz bırakır gidersiniz.. ilk bakıştaki uyum çok önemli..necdetin evinde geçen sahneler ne kadar sıkıcıydı o kasvetli evden kurtulmayı çok istedik.. neyse sonunda kurtulduk o garip evden de garip evlilikten de..ahmetin de dediği gibi o bir evlilik sayılmazdı..çok kısa sahneler bile olsa ahmet yasemin sahneleri insana cazip geliyor ..necdetin öyle sahneleri olacakmı güziyle.. neden hala olmuyor.. bu dizide necdet akılveren olarak mı kalacak yoksa bir aşk yaşayacak mı.. henüz aşk yaşadığını görmedik.. bir görelim bakalım beğeniyormuyuz renkli buluyormuyuz o zaman karar veririz..ben necdette şimdilik seyretmeye değer bir numara göremedim..:bilmim
Çalıkuşuçan ben aslında bir şey yazmayacaktım bu konuyla ilgili çünkü uzadıkça uzar gider....o onu sever bu bunu sever...
Yalnız Ahmet'in renksiz olduğu konusunda zevkler ve renkler tartışılmaz denir ya işte bana göre de senin dediğin gibi Necdet çok sıkıcı renksiz bir karakter Ahmet&Yasemin beraber olduklarında nasıl hoş bir görüntü oluşturup -ki bir dizide bu çok önemlidir ben o esas oğlan ve esas kız arasında çok az böyle bir uyum yakalarım ve bana göre kafalarının uyuşmasından başka insanların fiziki olarak da yakışmalarını isterim- birlikte şakalaşmaları veya öpüşmeleri hoş geliyorsa Necdet &Yasemin konuşmaları hatta Necdet'in Güzide'yle konuşmaları veya Teo'yla Lale'yle konuşmaları o kadar sıkıcı geliyor ...O ev ortamını hiç unutamam yeşil koltuklar ,loş ışık ve iki tane bayık insan Yasot'a göre nasıl garip bir mutluluksa bana göre de garip bir şekilde ruhsuzdu o ev daha doğrusu hem o ev hem de o iki insan çok ruhsuzdu...
Ahmet'in Yasot'u bir günde affettiğini düşünmüyorum bana ne kadar hemen günlük okunup affedilmiş ve yetersiz gibi gelse de bu bir birikimdi aradan neredeyse bir yıl geçmişti belki de daha fazla ...Hem eğer çok seviyorsan affetmek genişliktir diye konuşmak yersiz "AFFETMEK BÜYÜKLÜKTÜR" boşuna söylenmemiş bu söz :)Hem öyle çok seven varki birbirini affeden birbirlerinin hatalarını görmezden gelen aldatılan kadınlar bile yeri geliyor çok sevdikleri için affediyorlar o zaman herkes geniş ...
Genişlik nasıl algılanıyor bilmiyorum o zaman bana göre sevmediğin bir insanla birlikte olmak da genişliktir bu sadece en basit örnek...
Bu arada Güzide'ye aşık olmasını istiyorum Necdet'in karşısındakinin bir insan olduğunu farketmeli önce duygularını önemsemeli eğer sevmeyecekse de ümit verip kullanmaya devam etmemeli (hayır renkli kişilik dediğimiz insanları önemsemeyen sürekli hatalarla zaaflarla yalanlarla yaşayan biri demekse ben mümkünse renksiz kişiliklerle ömrüm boyunca karşılaşayım:img-in_lo)
Bir de bugün düşündüm de Yasemin'e şu konuda çok haksızlık yapılıyor hani Ahmet'i üzdü tamam da Necdet konusunda Yasemin'in pek bir suçu yok bence...Yani Yasemin onu evlenmeye zorlamadı üstelik ısrar eden Necdet'ti ,sonra 5 yıl birlikte yaşadılar bundan bence Necdet'te gayet memnundu olmadığını söyleyemezsiniz ondan sonra Yasemin iki defa boşanalım dedi kabul etmedi ondan sonra bir yandan Güzide'yi bir yandan Yasemin'i elinde tutmaya çalıştı eee o zaman Yasemin Necdet'i nasıl üzdü bunu düşündüm bugün işte ...yiğidi öldür ama hakkını ver demişler biz Yasemin'i sevmiyoruz filan ama Ayla'dan da Necdet'ten de daha insaflı çıktı...kız sırf Necdet üzülmesin diye sevdiği adamın yanına bile gidemedi bir insan sizi sevebilir her zaman ona karşılık zorunda vermek zorunda değilsinizdir ki bundn dolayı kimse sizi suçlayamaz Yasemin'in tek suçu Necdet'i sevmemek mi şimdi ...çünkü dediğim gibi Necdet Yasemin 'in onu seveceği umuduyla hep mutluydu ta ki Yasemin'in onu sevmeyeceğine sonunda kafası basana kadar...
Bir de Necdet'in Güzide'yle ilgili aşkını belki şundan yakalayamıyoruz Necdet 'in Güzide'yle konuşmaları aynı Teo'yla olan konuşmalarına ya da benim sıradan bir arkadaşla konuşmalarıma benziyor bence artık Necdet Güzide'ye aşık olsun ondan sonra konuşmalarına da gerek yok birbirlerine baksınlar ,gözleriyle anlaşsınlar hatta sarılsınlar öpüşsünler dediğim gibi çok konuşanları da süslü cümleleri de sevmem Deniz&Defne'de Yasemin&Ahmet Yaşar&Işık hatta Rıza&Nezahat Şevket&Selma ve Mehmet&Sevim çiftlerinin konuşmalarından çok birbirlerine olan bakışlarını gözleriyle sevgilerini anlatmalarını seviyorum bunlar da böyle olup mutlu mesut yaşayıp gitsinler işte :img-icecr
Bir de şu konu hakkında yorum yapmasam çatlarım dün badgerımda yazmıştı tabi onun hayat tecrübesi benden daha fazla ona katılıyorum asla bir erkeğe bu senin çocuğun demezsen anlamaz erkekler kadınlar gibi değildirler çok detaylı ayrıntılı düşünmezler hatta ben onlar için"düz mantık" diyorum ...zaten böyle bir şeyi hemen düşünüp harekete geçselerdi senaryolarımız çocuklarından bihaber babalarla dolmazdı :img-pilot Ahmet'e bu yüzden salak ya da aptal diyemeyiz çünkü bu erkeklerin genel bir özelliği derine inmeden bakarlar her şeye...
Bir de Necdet benim gözümde ne zaman fedakar olurdu biliyor musunuz "Yasemin seni seviyorum ama yine de evlenelim baksana günler geçiyor bu durumu daha fazla gizleyemeyiz Ahmet'ten de haber yok" dediği zaman veya Güzide'yi sevdiği halde hamile olduğu için aşkını bırakıp Yasemin'le evlendiği zaman -ki bunu yapmazdı bence yapmasını da beklemem o kadarı fazla zaten ama böyle bir şey olsaydı işte esas fedakar adamı o zaman görürdük-Bu senaryoda böylece karışmaz ve sünmezdi ,aşklar karakterler baymazdı bu forumda da bu kadar tartışma yaşanmazdı :img-pilot
Bu kaçıncı edit oldu hatırlayamadım :acaba senaristlerin bize kastı mı var ...o kadar sene geçti Lale Teo arasında bir şey yoktu birden bire alevlendi aşk başta varsa vardır yoksa yoktur yıllar sonra nasıl ortaya çıkar aklım almaz üstelik en ufak belirtisi yokken :icon_whis İşte sıkıcı ve bayık çift diye ben buna derim aralarında hiç bir elektrik hiç bir uyum yok onu geçtim fiziksel olarak bile uyum yok !!YOK!:img-cool2 Bu hayatları başkalarının etrafında dönen sıkıcı çiftle daha fazla mı içimizi baymak istiyorlar zaten geçen hafta çoğu sahneyi bir süre sonra konsantre olamadığım için -genelde en sıkıcı filmleri bile bitirme adetim vardım ama hayret- izlemedim demekki benim uyuklayacağım sahne sayısı artacak Lale-Teo Allah aşkına göz var nizam var his var Ahmet&Yasemin aşkının bile belli bir noktaya kadar inandırıcılığı var ya bunların :icon_whis Bu aşk başlamadan bitsin bence Teo kendine rum bir kız bulsun Lale kendini seven başka birisiyle evlensin....
çalıkuşu78
11-12-07, 23:49
başka bir anlamadığım nokta var,o da ahmetin yasemine sapık gibi bakması...ne zaman bu çocuk yaseminle kapalı bir alana gelse sapık yanlarını ortaya çıkarıyor.aşklarını genellikle yatakta son bulduruyorlar,anlamış değilim ....
hey allahım ne günlere kaldık.. ne yapacaktı ahmet yaseminin ensesine bir tokat patlatıp naber lann yasemin görüşmeyeli neler yaptın deyip askerlik arkadaşı muhabbeti mi yapacaktı.. adamın sevdiği kadın yıllarca hasret kalmış az bile bakıyor.. bakışıyla konuşan adam diye boşuna dememişler..yaşar bile ışığa karım değilmisin gülerim de oynarım da demiyor mu.. sonuçta ahmetin de karısı istediği gibi istediği numaralı bakışını atar bakar.. bunu yazan şahısa diyorum ki kıskanma çok çalış senin de olur zeynepsçanın dediği gibi şehvetli bakışların.. partnerini de mutlu edersin belki.. yoksa sıkıntıdan patlar yanında..bunlar iki aşık değilmi kardeşim bunların yatakta bulmaları kendilerini gayet normal..kendilerini nerede bulacaklardı kahvede pişpirik oynarken mi ..:img-hyste:img-hyste
Her bir yorumu tek tek okudum.Tabii itiraf ediyorum necdetin ne kadar renkli bir kişilik olduğunu anlatanları daha bir hızlıca geçtim.Zira okumak bile çok sıkıcı geldi.Aslında bu Necdet mi daha iyi Ahmet mi tartışmalarını çok gereksiz bulduğumu söyleyebilirim.İkisinden birini seçmek zorunda değiliz ki! Herkes kendi esas oğlanını sevmeye devam edebilir.Dizi başladığından beri ilk defa Ahmetçilerde-Necdetçilerde aynı şeyi istiyor.Necdet Güzideyle - Ahmette Yaseminle kendine bir hayat kursun.Necdeti olayların içine çekmek için saçma bahaneler bulunmasın.Yerli yersiz Yasemin Necdete koşmasın.Tek bir hareketle 3 karakter birden harcanmasın.Yasemin Ahmet varken Necdete gidip adamın başını derde sokuyor, Ahmet buna izin vererek pısırık, beceriksiz bir adam durumuna düşüyor, Yaseminin zaten inandırıcılığını kaybetmiş aşkı gözümüzden iyice düşüyor,Necdet neden hala Yasemine hayır diyemiyor diye tenkit ediliyor.Yani ne Necdetçiler ne de Ahmetçiler memnun.Bence senarist ablalar, bizleri birbirimize düşürüp, bu Necdet-Ahmet savaşından yeterince ekmek yedi.Artık kendilerine yeni bir malzeme bulsunlar.:img-cool2 Bizlerde huzurla kendi esas oğlanlarımızı seyredelim.bye
hey allahım ne günlere kaldık.. ne yapacaktı ahmet yaseminin ensesine bir tokat patlatıp naber lann yasemin görüşmeyeli neler yaptın deyip askerlik arkadaşı muhabbeti mi yapacaktı.. adamın sevdiği kadın yıllarca hasret kalmış az bile bakıyor.. bakışıyla konuşan adam diye boşuna dememişler..yaşar bile ışığa karım değilmisin gülerim de oynarım da demiyor mu.. sonuçta ahmetin de karısı istediği gibi istediği numaralı bakışını atar bakar.. bunu yazan şahısa diyorum ki kıskanma çok çalış senin de olur zeynepsçanın dediği gibi şehvetli bakışların.. partnerini de mutlu edersin belki.. yoksa sıkıntıdan patlar yanında..bunlar iki aşık değilmi kardeşim bunların yatakta bulmaları kendilerini gayet normal..kendilerini nerede bulacaklardı kahvede pişpirik oynarken mi ..:img-hyste:img-hyste
Çalıkuşuçan bunu kim yazmış görmemiştim bakmadım sayfalara da senin de Allah iyiliğini versin ...:img-hyste
Şahsen ben ortaokulda veya lisedeyken hatta benim de hiç hoşuma gitmezdi sevgililerin birbirlerini bakışları bana da sapık gibi bakıyorlar gibi gelirdi ...tabi bir gün büyüdüm (nasıl oluyorsa o olgunlaştım mı desek) ve kafama dank etti o zaman genelde aşıklar birbirlerine böyle bakıyorlar son zamanlarda belki de dizinin etkisiyle çevremdeki sevgililerin birbirlerine bakmalarını izliyorum hepsi böyle mi diye vallahi böyleler hoşuma da gidiyor ...gözler kalbin aynasıdır o bakışlarda sapıklıktan başka bir derinlik oluyor bence herkes için geçerli bu aşk oluyor ,yanında olsa bile her zaman her saniye birine duyulan özlem oluyor,tutku oluyor sevgililerin birbirlerine bakışları kısacası hoşuma gidiyor görmek isteyenler gerçekten görmek isteyenler çevrelerine baktıkları anda görürler zaten sevgiliye nasıl bakıyor insanlar ...
Eğer sevgiliye sapık gibi tutkuyla,özlemle,aşkla,şehvetle bakamayacaksan sevgilinin olmasının ne anlamı var :icon_whis O zaman zaten karşındaki sevgilin olmaz ki arkadaşına aynı bak ,yoldan geçene aynı bak ,kardeşine aynı bak o zaman sevgilinin digerlerinden ne farkı kalır...
Bir de öpüşmenin bu kadar garip karşılanması hala yadsınması hala kınanması bana tuhaf değil de çok iki yüzlü geliyor ya da bunları yazan insanlar sonsuza kadar birileriyle evlenmeyi evlenseler de öpüşmeyi düşünmüyorlar :img-pilot
Bu ekşi sözlük yorumu mu merak ettim ekşi sözlüklerden veya diğer sözlüklerden pek hazetmiyorum çünkü yazan insanlar genelde istisnalar hariç abuk subuk yalan yanlış her şeyi eleştirelim her şeyi yerden yere vuralım mantığıyla olaylara yaklaşan karamsar kendilerini beğenmiş insanlar olarak görünüyorlar yani yazdıklarını okuduğumda bana öyle geliyor ...Orada yazıyorsa kaale almayayım boşuna dedim ama zaten kaale alınacak yanı da pek yok gerçek değil yani....Aşık olan insanlar her şeyi paylaşırlar acıyı da sevinci de aynı zamanda aynı evi paylaşırlar aynı yatağı paylaşmalarından doğal ne olabilir... O zaman madem bu kadar tabu bu bizim için,madem o kadar ahlaksızca bir şey o zaman bir şiirden alıntı yapayım
Sevişmek doğasındadır insanın
Sevmek, sevilmek
sevip, sevilirkende sevişmek ...
Aslında o tabuları kendimiz yaratıyoruz çalıkuşuçanım bilmiyorum ileri mi gittim ama o tabular kafamızda aslında yoksa bu hayatın gerçeklerinden biri ...bknz:It's in your head(şarkıda dediği gibi:))
Selamlar,,
Ortalık yine çok karışmış, akşam ayrıntılı olarak okuyacağım inşallah, şimdilik dersaneye yetişmeliyim..
Çok Değerli Bir Necdeti Över olarak:)kendi adıma şunları hemenn yazmak istedim..
En azından ben, Ahmetin hatalı olduğunu düşündüğüm noktaları buraya yazmıştım ki bence tek ve hayatını en kötü etkileyen hatası; kendi hayatına sahip çıkmaması ve olayların derinine inmeden çekip gidip, meydanı Necdete gayett de bırakmasıydı..Bi de bakış mevzusu var ama o tamamen kişisel bi durum olduğu için hata falan demiyorum :)
Onu dışında geçen ğün de yazmıştım buraya..Ben Ahmeti dizi karakteri olarak bi türlü göremiyorum çünki iyi özellikleri fazla fazla dozda diye..Ona kötü demiyorum ki,aşkına da laf atmıyorum..Ama Ahmet-Yasemin olayına laf atıyorum çünki saçma buluyorum..Ha, gerçi Ahmetin Yaseminin evliliğini, ardından geçen olaylardaki tutumunu yanlış buluyordum ve yazmıştım da ama sonuçta seviyodur Yasemini..Zaten esas oğlan da o, sevsin güzel güzel..Allah mutlu mesut etsin herkesi ne diyelim:)
Neyse kısaca demek istediğim, Ahmete kötü demiyorum hatta fazla iyi olduğu her durumda haklı ve hak sahibi çıktığı, bütün iyi davranışların ona yüklendiği için Ahmet olayını çok hayali buluyorum ve sevmiyorum..Böyle bi insan esas oğlan bile olsa, fazla geliyo bana...Kötü değil, gerçek dışı geliyo:)Bi de sahiden senaryonun esas oğlanını özellikle bir dönem çokk silikleştirdiğini de düşünüyorum..Onu Kıbrısçığa gittiği dönemdeki halleri..Keşke gitmeseydi ne olduğunu anlasaydı o zaman..Ama iki aşıkk saçma hamleler yaparak sonsuza dek mutsuz yaşadılar olacaklardılar az kalsın..Gerçi Yaseminimini mutluydu da:)Anlatabildim mi ki bilmiyorum fikirlerim net ama cümlelerim biraz karışık..
Necdeti övme konusuna gelince ben Necdetçiimi çok seviyorum ve överim de, yeri geldiğinde eleştiririm de.(bknz: geçen gün Güzi olayına artık bi karar vermesi gerektiğini falan yazmıştım)Ama eleştirirken de severim ben onuu:img-icecr
Bir karakteri bu kadar çokk sevince sanki onun hayatı sizinkiymiş gibi onun için kararlar alıp, şöyle yapmalıydı, şunu şaptığı iyi oldu diyosunuz, yani ben öyle diyorum:img-in_lo
Neyse arkadaşlar hepinize iyi günlerbye
Analiz Editii:
Çokk mükemmel bi analiz olmuş, benim demek istediğim de işte bu noktalar..Karakterlerin geri döndürülemez sacma hareketleri, aşk sosundaki o acayip karışımlar ve özgünlüğün özelliğin kaybolması...
Herkese selam canlarbye
dark_signcan Sen üstüne alınma seni ayrı tutuyorum onu yazarken sana degildi kesinlikle Neden çünkü ben seni yorumlarında okuyorum [B]sen Necdet'i çok seviyosun bunu ben biliyorum mesajlarında hep dile getiriyosun zaten ama Sen Necdet'in yaptıgı hataları kabul ediyosun bunu farkındasın bir kac yorumunda yazmıştın Evet Necdet büyük hatalar yaptı ama ben yine onu seviyorum diyosun çok güzel kabul ediyosun yani Ve Ahmet'i yada onu Aşkını yada ikisin Aşkı hakkında yorum yaptığın zaman çok dikkat ediyorum yerden yere vurmuyorsun saymıyosun sadece sevmedigin söylüyosun ki çok dogal sana sıcak gelemiyebilir ama bazı arkadaşlar senin gibi ılmlı yorumlar yapmıyo daha sayıp yerde yere vurma gibi yorumlar yazıyo Benim Yazdığım şu Necdet'i Övenler senin orda Asla kıstat etmedi seni ayrı tutuyorum o dedigim konularda yerden yerden vuran sayıp giden kişlereydi onu için üstüne alınam sakın oldum mu canım:)
ne ahmet ne necdet ben sadece junıor artık gelsin istiyorum çanlar:img-blush
e junıor içinde bir adet yaseminle bir adette ahmete ihtiyacımız var ikisinin bir araya gelebilmesi için nikah defterine birer adet imza atmalarına gerek var dahada geriye gidersek nikah defterine imza atabilmek içinde ayla şizofreninin düzelmesini beklemeye gerek var yani anlayacağınız varda var junıora giden yollar epey dikenli:icon_sorr
bu arada belirtmedende geçemeyeceğim hem canseli hemde okanı tebrik etmek lazım rollerini o kadar başarıyla canlandırıyorlarki bizler burada her şekilde oynadıkları karakterleri tartışabiliyoruz:img-yes:
sakın kimse kimseye kızıp biryerlere gitmesin aynı o dönemdeki sağ-sol kavgası gibi necdet-ahmet kavgasıda burada yapılıyor ama herkes bize lazım çünkü biz ne olursa olsun seviyeli ve saygılı bir forumuz böyle forum her sitede bulunmaz :img-in_lo
neyse efem ben gideyim yatayım bizim hasta yüzünden 1 aydır doğru dürüst uyuyamıyorum şimdi ne kadar uyusam kardır:img-wink:hepinize iyi geceler,iyi yorumlar bye
Evet Artık inşallah Yarın güzel ve Açıklıycı Bir Özet Aynı şekilde bizleri mutlu eden bir fragman görürüz( Amin Amin Amin Amin) nikah görünütleriyle süsülü olan bir framgan Allahım yarrabim inşallah çok mu sey isitiyoruz tez Vakite Ebrucan Dedigi gibi junuyoru kucaklarına alırlar Artık ne isteriz ki sonra peşpeşe: junuyorlar gelir:img-hyste kocamn bir Aile olurlar iki taen yeter de fazla da bir kızları var bir de erkek çoçukları oldum tamamdır İsimin de Ahmet koyar belki babasın isimin koyar Sevket küçük sevket:) Ah bir evlenseler bunlar kolay yaaa
Evet Artık inşallah Yarın güzel ve Açıklıycı Bir Özet Aynı şekilde bizleri mutlu eden bir fragman görürüz( Amin Amin Amin Amin) nikah görünütleriyle süsülü olan bir framgan Allahım yarrabim inşallah çok mu sey isitiyoruz tez Vakite Ebrucan Dedigi gibi junuyoru kucaklarına alırlar Artık ne isteriz ki sonra peşpeşe: junuyorlar gelir:img-hyste kocamn bir Aile olurlar iki taen yeter de fazla da bir kızları var bir de erkek çoçukları oldum tamamdır İsimin de Ahmet koyar belki babasın isimin koyar Sevket küçük sevket:) Ah bir evlenseler bunlar kolay yaaa
Şevket dedin de areseçan. son iki haftadır Karayılanın reytingleri çok çok düşük geliyor. AB'dada Totaldada. öyle-böyle değil çok düşük eğer bir-iki toparlayamazlarsa diziyi bitirirler. olan da bizim Şevkete olur. aslında onada acele etmeyeceklerdi. bir on bölüm baksaydı ondan sona çıksaydı. zaten bildiğim kadarıyla dizi istanbulda çekiliyormuş. neyse bizim güccük junior gelsinde :img-in_lo
Şevket dedin de areseçan. son iki haftadır Karayılanın reytingleri çok çok düşük geliyor. AB'dada Totaldada. öyle-böyle değil çok düşük eğer bir-iki toparlayamazlarsa diziyi bitirirler. olan da bizim Şevkete olur. aslında onada acele etmeyeceklerdi. bir on bölüm baksaydı ondan sona çıksaydı. zaten bildiğim kadarıyla dizi istanbulda çekiliyormuş. neyse bizim güccük junior gelsinde :img-in_lo
Ah sorma pelinsimcan özledim ben ya Şevket amca'yı bazen gözüm arıyor Ah Dede torun sahnesi izliyemedik içimde ukte ben o diziy takip etmiyorum onu için bilmiyorum ama dedigine göre çok düşük eger öyeyse kalkma ihitmali yüksek senin de bildigin gibi kanallar biribirleriyle yarış içersindeler rating kurbanına giden çok dizi oldu iki üç hafta baktılar ki iyi degil hop kaldırıyolar belki bu dizide birden baktın kalkıyo dedigin gibi olan bizim sevket Amca'ya olacak bide Ayla oynuyor ama o işin Sağlama Almış dizde çıkmadı yahu acaba kaldılacagına hissetdiyorumuydu ne :img-hyste pelinsimcan Eger kalkarsa Sevket Amca'yı diziye transfet etseler tekrar Ay ne güzel olur ama olmaz ölü adam nasıl dirilsin:img-hyste Benim söyledigime bak yahu:img-hyste Belki böyle Nezahat gibi uzaklarda calışaydı yada tayin ile çıksaydı diziden olabilirdi ama öldü ölü adam da dirilmiyecegine göre imkansız bu dedigim:)
Çanlar bizim dizide imkansız diye bir şey yoktur bknz:impossible is nothing :icon_whis
Şimdi aslında Şevket ölmemiş kalp krizi geçiren Şevket Amca yoğun bakımdaymış ve rüyasında sonu ışıklı tünel yerine bunları görüyormuş...böylece bir taşla iki kuş hem Şevket Amca'mız ölmemiş olur hem de o bölümden itibaren izlediğimiz saçmalıkları geri alırız ne de güzel olur :img-in_loFazla uçtuysam da senaryo kadar çok saçmalamadım değil mi çanlar :icon_whis
Neyse herkese iyi geceler bye Ahh Şevket Amca'm vahh Şevket Amca'm :img-cray:
Ah sorma pelinsimcan özledim ben ya Şevket amca'yı bazen gözüm arıyor Ah Dede torun sahnesi izliyemedik içimde ukte ben o diziy takip etmiyorum onu için bilmiyorum ama dedigine göre çok düşük eger öyeyse kalkma ihitmali yüksek senin de bildigin gibi kanallar biribirleriyle yarış içersindeler rating kurbanına giden çok dizi oldu iki üç hafta baktılar ki iyi degil hop kaldırıyolar belki bu dizide birden baktın kalkıyo dedigin gibi olan bizim sevket Amca'ya olacak bide Ayla oynuyor ama o işin Sağlama Almış dizde çıkmadı yahu acaba kaldılacagına hissetdiyorumuydu ne :img-hyste pelinsimcan Eger kalkarsa Sevket Amca'yı diziye transfet etseler tekrar Ay ne güzel olur ama olmaz ölü adam nasıl dirilsin:img-hyste Benim söyledigime bak yahu:img-hyste Belki böyle Nezahat gibi uzaklarda calışaydı yada tayin ile çıksaydı diziden olabilirdi ama öldü ölü adam da dirilmiyecegine göre imkansız bu dedigim:)
peki nezahata ne oldu sence ya. yani bu ülkede hiçbir şey gizli kalmaz ama maşallah Lale Mansur sır küpüymüş yani. bir sorun olduğu kesin ama ne??? ama ne?? ama nee?? :img-pilot
film desek kesin duyulurdu. ayrıca film çekimleri dizileri etkilemiyor. yurtdışında çekilse bile aylar oldu yani. zaten dediğim gibi duyardık kesin. ee anlaşamıyorlar desek. çok saçma böyle bir tavır. başka bir dizi zaten hemen bilirdik.. hastalık vs. deseeemm allah korusun 5'imizden 1'rimiz kansermişiz zaten:icon_sorr o da duyulurdu öyle değil mi? yani senaryo gereği böyle hiiç diyemem. senaryodaki tüm saçmalıklara rağmen bu daniska bir saçmalık olur yahu..
Çanlar bizim dizide imkansız diye bir şey yoktur bknz:impossible is nothing :icon_whis
Şimdi aslında Şevket ölmemiş kalp krizi geçiren Şevket Amca yoğun bakımdaymış ve rüyasında sonu ışıklı tünel yerine bunları görüyormuş...böylece bir taşla iki kuş hem Şevket Amca'mız ölmemiş olur hem de o bölümden itibaren izlediğimiz saçmalıkları geri alırız ne de güzel olur :img-in_loFazla uçtuysam da senaryo kadar çok saçmalamadım değil mi çanlar :icon_whis
Neyse herkese iyi geceler bye Ahh Şevket Amca'm vahh Şevket Amca'm :img-cray:
senin bu zaman tünelivari düşüncen bana şu düşüncei verdi. aslında şevketi komaya sokacaklardı. hani bitkisel hayat diyoruzya. tek bir çekimi sürekli göstereceklerdi. Selma'ya ahmete, defneye, rızaya, sevime bir günde 5'er-10'ar farklı elbise, 70-80 arası moda olan yani giydireceklerdi. onu görmeye gidecekti. bunları hep çekeceklerdi. elleinde bulunsun. eğer karayılan tutmazsa uygun tarihte bir mucize sonucu uyandıracaklardı. tabi yarı felçli felan. ha baktılarki dizi tuttu artık kesin. Selma çocuklarıyla sevimle konuşup fişi çekecekti. allah aşkına şu dediğim kaçliraya mal olurduki. 10 tane elbise bir günde çekilmiş sessiz görüntüler aradabir onun eline tutarak konuşmalar vs. kaç film harcanırdı. olsun Şevket amcaya, şevket-rüya görüntülerine ve biz seyirciler için değmezmiydi yahu!:icon_sorr
karayılan kaldırılırsa ne olacak peki hı? gitti gül gibi tonton dedemiz. :img-beee:
peki nezahata ne oldu sence ya. yani bu ülkede hiçbir şey gizli kalmaz ama maşallah Lale Mansur sır küpüymüş yani. bir sorun olduğu kesin ama ne??? ama ne?? ama nee?? :img-pilot
film desek kesin duyulurdu. ayrıca film çekimleri dizileri etkilemiyor. yurtdışında çekilse bile aylar oldu yani. zaten dediğim gibi duyardık kesin. ee anlaşamıyorlar desek. çok saçma böyle bir tavır. başka bir dizi zaten hemen bilirdik.. hastalık vs. deseeemm allah korusun 5'imizden 1'rimiz kansermişiz zaten:icon_sorr o da duyulurdu öyle değil mi? yani senaryo gereği böyle hiiç diyemem. senaryodaki tüm saçmalıklara rağmen bu daniska bir saçmalık olur yahu..
Vallah canım zaten şu nezahat konusunu anlamış degilim( yan Lale mansur) diziden çıktım? çıkmadı mı? belli degil yahu kızının en mutlu günüde yok yav nikah'ına bile gelmedi ne sacma böyle güzel bir günde insan gelmez mi? Çok saçma kıyıtırktan bir ucak bileti almışlar onu yanında gittiler yani eger çıkmısa çıktı diye gösterilsin o ne öye dizde var gibi ama aslında yok çok sacma
Zeynepcan imkansız diye bir sey yok yani ölü adam nasıl dirilecekse aslında dedigin gibi de olabilir keşek olsa özledim Şevket Amca'yı ben ama ölmiyecekti yaa iki diz birden idare edebilirdi aslında ama şuda var yaş itibariyle koşturmaya yada yorgunluga bünyesi kaldıramyacağını bildigi için belki de belki çıktı diziden baksana Ayla( nergiz öztürk) iki diz birden idare ediyo gencligin avantaşı ama çıkmsaydı Keşek Şevket amca dede torun sahneleri izliyemedik revamı bu bize yaa
ne yani zeynopp..aslında şevket hepsini rüyasında görmüş de,son anda gözlerini açıp yaşıyor olsun mu diyorsunn..:p
eğer öyle bir numarayla zamanı geriye alma şansımız varsaa lütfen ilk zaman atlaması olmadan önceki döneme dönülsün ve hatta mümkünse zaman hiç ilerlemesin:img-in_lo
siyasi olayları da nasılsa gazeteyle falan hallediyorlar....
o zaman da sanki birileri geleceği tahmin ediyor gibi falan düşünülsün...yine tarihi öğretsinlerr(!!!)
bunlar neyse dee..ben müzik olayına fena taktım..:hıh
eski sözlü müziklere yenilerini eklesinler derken,elde olanları da kaybettik yahu....:icon_sorr
yine dee adını net olarak bilmediğim fekat 'mutlu ya da neşeli günler'gibi hatırladığım bir müziği var ki tam dinleyip açılmalık..
ellerine sağlıkkk..amelie film müzikleriyle beraber koyup dinliyorummm..içim açılıyor:img-wink:..dizimizin eski mutlu,ada günlerinde çalan müzik haniii:img-in_lo
---
aresecim selaam:img-in_lo
Herkese selambye
Frgmanı izledim ama hiç iç acı bir fragman degil bizler şu nikahı unutalım bu bölüm Deniz bölüm olacak zaten fragmnda belli kurtuluyorlar bir yerde sakalnıyolar dedigim gibi Ahmet Yasemin dair sadece bir sahne var Ama onlar bile farkında Yasemin Ahmet'in omuzuna başın yaslamış Ahmet diyo ki ''GALİBA OLAN YİNE BİZE OLDU '' Yasemin de ''EVET SANKİ EVLİK TARHİMİZ BİZDE SÜREKLİ KACIYO DİYOR'' Onlar bile yeni farkına vardılar oo tren gecti el salla olan oldu daha yeni farkına varıyolar canlar bu bölüm de diğer bölümden farkılı olmayacak fragmandan belli denzin bölümü olacak fragman da hep deniz var bu bölüm geciştirme bir bölüm olacak belli heycanım falan gitti yaaa Sıkcı bir bölüme daha hazır olun İnsan da heycan falan bırakmıyolar bütün hevesim gitti...
çalıkuşu78
12-12-07, 13:30
ben de izledimbu sefer de mehmet oğlunu ihbar ediyor.. napsın adam oğlunu kurtarmaya çalışıyor.. aylar önce arabesk müzik nasıl girecek diziye diye yazmıştık.. kamyon şoförü ile diziye girdi.. bir teselli ver çalıyordu.. evlilik yok bu kadar saçmalık olur mu niye erteleniyorki.. gitsinler ikisi nikahlansınlar.. çocukları var.. bu kadar büyük saçmalık olamaz..
Herkese selambye
Frgmanı izledim ama hiç iç acı bir fragman degil bizler şu nikahı unutalım bu bölüm Deniz bölüm olacak zaten fragmnda belli kurtuluyorlar bir yerde sakalnıyolar dedigim gibi Ahmet Yasemin dair sadece bir sahne var Ama onlar bile farkında Yasemin Ahmet'in omuzuna başın yaslamış Ahmet diyo ki ''GALİBA OLAN YİNE BİZE OLDU '' Yasemin de ''EVET SANKİ EVLİK TARHİMİZ BİZDE SÜREKLİ KACIYO DİYOR'' Onlar bile yeni farkına vardılar oo tren gecti el salla olan oldu daha yeni farkına varıyolar canlar bu bölüm de diğer bölümden farkılı olmayacak fragmandan belli denzin bölümü olacak fragman da hep deniz var bu bölüm geciştirme bir bölüm olacak belli heycanım falan gitti yaaa Sıkcı bir bölüme daha hazır olun İnsan da heycan falan bırakmıyolar bütün hevesim gitti...
Areseçan ben farklı bir şey beklemiyordum zaten bence bunlar 12 Eylül darbesine kadar evlenemezler sonra Arwençan'mı demişti 12 Eylül'e nikah tarihi alırlar darbe olur dizi biter :img-hyste
Sıkıldım artık yani gerçekten sıkıldım basit gördüğümüz küçümsediğimiz pembe diziler bile böyle değildi yahu ne halleri varsa görsünler artık...:icon_whis
askasurguncu
12-12-07, 13:38
fragmani gordum keske gormez olaydim :icon_sorr
dugunu falan artik unutalim bence yaso ve ahmet artik evlenemiyecekler bu bolumu izlemesemde olacak :img-cool2
Areseçan ben farklı bir şey beklemiyordum zaten bence bunlar 12 Eylül darbesine kadar evlenemezler sonra Arwençan'mı demişti 12 Eylül'e nikah tarihi alırlar darbe olur dizi biter :img-hyste
Sıkıldım artık yani gerçekten sıkıldım basit gördüğümüz küçümsediğimiz pembe diziler bile böyle değildi yahu ne halleri varsa görsünler artık...:icon_whis
selam ben geldim
ama fragmana bakılırsa hiçte mutlu gelemedim:sad53:
bende zeynepçanım gibi feci halde sıkıldım yaseminede,ahmetede bu çektirilen işkence artık yetmedimi yok deniz şöyle deniz böyle yakalansın kardeşim ne yapalım yani bu seferde babası ihbar edecekmiş adamcağızada yapacak başka birşey kalmamıştı oğlunun iyiliği için mecbur kalmıştır :icon_sorr
yaseminin ahmete söyledikleri durumu gayet iyi özetliyor senaristlerimiz sayesinde olan yine onlara oluyor ve nikah tarihleri ısrarla onlardan kaçıyor ve bizimde sabrımız taşıyor
onlar en adi pembe dizilere bile kurban olsunlar orada acı,sıkıntı var ama ana karakterler muhakkak birleşiyor daha öncede dediğim gibi en son darbe gününe nikah tarihlerini alırlar sonrada evlenemden darbe olur ekranda son yazar bizde bu işkenceden kurtulmuş oluruz :hıh
yine sinirlendim bu akşam avrupa yakasını izleyip fragman nöbeti tutmayacağım yaprak dökümünü izleyip keyfime bakacağım onlarda ne halleri varsa görsünler:hıh
:img-help:Arkadaşlar böyle damdan düşer gibi attım kendimi sayfaya ama bakın ne diyeceğim;tarihi tam hatırlamıyorum ama 74 veya 76 yılıydı galiba Ankara-Paris seferini yapan uçak düşmüş bayağı kişi hayatını kaybetmiş.Diyorum ki Ahmet'in Parise gitmesi gereksin o kazada da ölsün.Yani bu adamın bi gün yüzü göreceği yok zaten bari Yasemin sonsuz bir yasa bürünsün mahvolsun kederinden.Bu dizinin bu kadar luzumsuzluğa dönüşmesinin sebebi Yasemin'in kişilik boşlukları değil mi?Hayat ondan böyle bir intikam alsın.Ancak rahatlarım.Ahmet de böyle sersefil hale düşeceğine yüreklerin kahramanı olarak kalır...Yoksa ben bu Yasemin in basiretsizliğinin hızla Ahmet'e sirayet etmesine katlanamayacağım...
Areseçanım sayesinde izledim fragmanı teşekkürler :img-in_lo Allahım "sen Ahmet'e de bir teselli ver" yazık Bahtsız Bedevi'ye adam 40'ına merdiven dayadı daha evlenemedi :icon_whis
Tühh Mehmet oğlunu ihbar ediyor ama napsın yazık :icon_sorr Kaçtıkça daha kötü olacak sonuçta "vur emri"yle aranıyor en iyisi ihbar etmekti :sad53:
çalıkuşu78
12-12-07, 13:51
evlilik tarihi nasıl kaçar ya bunu anlıyan varmı aranızda..ayaklarımı var da kaçıyor.. böyle bir replik görülmemiştir.. kaç bölümdür kaçıyor kelimesini kaç kere duyduk saymadım ama baya fazlaydı..nikah tarihi koşa koşa kaçıyor koşalım yakalıyalım.. hey allahım ya pembe dizi ne kaldı ki yanında..umudu kestim ben.. bu hafta ben de seyretmemeyi düşünüyorum.. olayları biliyorum zaten müsameresini izleyemem.. sıkıldım artık..bizle inatlaşıyorlar bir ev istedik biraz mutlu YAR sahnesi istedik..bu kadar seyircisine önem vermiyen bir dizi olamaz sanıyordum oluyormuş demek..:icon_whis
askasurguncu
12-12-07, 13:58
senaristler bize mutlulugu cok goruyorlar
iki bolum ahmet ve yasemin baristi ruya artik ahmete baba dedi diye sevinmistik ama senaristler sagolsun ne yapip edip yine bizi diziden sogutmaya baslatilar bide benim anlamadigim reytinglerin yukselmesi bu ne sansizliktir boyle yaso ve ahmet mutluyken reytingler duser onlar uzgunken reytingler biner eh senaristlerde goruyor bunu onlari artik hayata bir araya getirmezler bagri ahmet bir arkadasin dedigi gibi ucak kazasindan olsun yasoda dayanamayip sevda tepesinden atlasin ruyada zaten nejdet babasini cok seviyor onlan yasasin nejdet ruya guzide mutlu mutlu yasasinlar :icon_whis:img-cool2:img-pilot
evlilik tarihi nasıl kaçar ya bunu anlıyan varmı aranızda..ayaklarımı var da kaçıyor.. böyle bir replik görülmemiştir.. kaç bölümdür kaçıyor kelimesini kaç kere duyduk saymadım ama baya fazlaydı..nikah tarihi koşa koşa kaçıyor koşalım yakalıyalım.. hey allahım ya pembe dizi ne kaldı ki yanında..umudu kestim ben.. bu hafta ben de seyretmemeyi düşünüyorum.. olayları biliyorum zaten müsameresini izleyemem.. sıkıldım artık..bizle inatlaşıyorlar bir ev istedik biraz mutlu YAR sahnesi istedik..bu kadar seyircisine önem vermiyen bir dizi olamaz sanıyordum oluyormuş demek..:icon_whis
Çalıkuşuçan haklısın evlilik tarihinin kaçtığını da ilk kez görüyorum illa düğün şart mı gitsinler şahit bile götürmelerine gerek yok oradan bulurlar sonra da uygun bir zamanda kutlarlar olur biter:hıh
Siyasi olayları izlemeye zaten tahammülüm kalmadı artık resmen müsamere:hıh Yani geçen hafta Deniz'in kaçışı örneğin ciddi bir durumdu ama onu alıp gittiler Kıyafet Balo'sunun içine yerleştirdiler pek bir muhteşem oldu:hıh Olay resmen ciddiyetini kaybetti olacak iş miydi hiç ...ben beğenmemiştim:hıh Ben okurum olayları Kıyafet Balo'larının içinde siyasi hikayeleri izlemeye tahammülüm yok benim okurum daha iyi ...
Delirdinmi sen Mehmet Abi:img-fie: böyle bir şeyi aklından nasıl geçirirsin.. kendi ellerinde işkence çekmesine nasıl izin verirsin?? seni affedermi? bu senin için daha çok acı ve ölüm olmaz mı? senin ihbarın sonucu çatışmaya girip ölürse ne yaparsın:img-cray:
siyaset ağırlıklı olması iyi iyi.. aslında artık fonda aşk önde siyaset olması döneme daha uygun zaten. çünkü denizler asılana kadar çok olay oluyor. bizim dört gencimizde bu işin etrafında olacağına göre elbette daha çok zaman ayrılacak. reytingi belirleyecek olan da bizim iki salağın (erteledikleri için kızıyorum da o yüzden:img-beee:) nikahı olduğuna göre onları da birkaç eleele gözgöze sahnesiyle halledecekler.
cyd_oth_cnsl
12-12-07, 14:16
izleyince şok oldum aslında doğpru yapmadı mehmet ama o ne yapsın adaleti savunuyo sonuçta
orhan babanın şarkısına koptum
devrimcilerin amerikaya yaptığına bayıldım ( solcu değilim ama hakkını vermek lazım):img-wink:
ya 45 bölümdür her bölüm (4-5 böolum hariç) a&y ye ağlayıp durdum evlensinler diye ama resmen çüşş diyorumm ya gine olmadı off off
Merhaba çanlarbye
ben de şimdi izledim fragmanı ve artık PESSS diyorum,bu ne yahu.Arabesk filmini geçti bizim dizide işler...Yakında Ahmet kör olur,Yasemin de onun hemşiresi,tam olur o zaman,tövbe tövbe...:icon_sorr
Anlayamadığım,Yasemin son 3-4 ay Necdetle nikahsız oturmadı mı,iş Ahmete gelince mi öyle olmuyor.Bari aynı eve çıksınlar,buna kimse karşı çıkmaz,çıkamaz bu saatten sonra.Kocaman kızları var...İlla nikah mı lazım...
Deniz Gezmişlerin Amerikalı askerleri kaçırması da bu bölüm ama askerlere bir şey yapmıyorlardı zaten...
Offf nası sıkıcı bi bölüm ya...
Bende farklı bir sey beklemiyodum geciştirme bir bölüm olcağını tahmin ediyodum ki nitekim öyle Zeynepcan ama gercekten sıkldım protesto ediyorum izlemyecem artık yaa bu ne inanırımısın söyle düşünüyodum diyodum ki Ahmet Ve Yasemin ne zaman farkına varacaklar olanların onlara oldugunu nitekim bu bölümde dile getiriyolar biz hep dile getiriyoduk olan onlar oldu diye ama onlarda anlamış vaziyette ama gec oldu Ahh Ne Bahtsız bir Ahmet varmış :img-in_lo Sevdiği kadına kavusut bir türlü evlenmiyo mutluluk hara mı ne
fragmanı sessiz sedasız izledim(patron bir türlü çıkmak bilmedide) bol bol gençliğin gösterileceği deniz beyin başrole çıkacağı bir bölüm olacağı belli yazık mehmette ne kadar üzülüyor bir baba için çok zor bir durum onunkisi:icon_sorr
ahmetle yasemini ise öyle görmek içimi acıttı sanki gerçekten yaşanmış gibi dokundu bana bu kadar sıkıntıyı niye çektiriyorlar bize izlemek istemeyen izlemesin diyenlerde olabilir ama kavuşurlar,bazı tutarsızlıklarda yoluna girer diye sabırla bekliyoruz ama aynı tas aynı hamam:hıh
Merhaba çanlarbye
ben de şimdi izledim fragmanı ve artık PESSS diyorum,bu ne yahu.Arabesk filmini geçti bizim dizide işler...Yakında Ahmet kör olur,Yasemin de onun hemşiresi,tam olur o zaman,tövbe tövbe...:icon_sorr
Anlayamadığım,Yasemin son 3-4 ay Necdetle nikahsız oturmadı mı,iş Ahmete gelince mi öyle olmuyor.Bari aynı eve çıksınlar,buna kimse karşı çıkmaz,çıkamaz bu saatten sonra.Kocaman kızları var...İlla nikah mı lazım...
Deniz Gezmişlerin Amerikalı askerleri kaçırması da bu bölüm ama askerlere bir şey yapmıyorlardı zaten...
Offf nası sıkıcı bi bölüm ya...
aslında çok doğru söylüyorsun. aynı evde olunca artık herşey bitmiş olacak seyirci rahatlayacakya o yüzde olmaz goldrosecan.. amaç seyirciyi gerdire gerdire izletmek artık TOTAL grubu çizgisiyle yapıyorlar biliyorsun. böyle olunca reytingler görüldüğü üzre artıyor maalesef. olan aslında biz AB grubu seyircisine oldu. çünkü biz sırtladık bu kadar zaman. temeli biz attık sapa sağlam hemde. ama no'ldi? (teşbihte hata olmazmış:img-blush)"dağdan gelen, bağdakini kovdu" misali şaşkın şaşkın kalakaldık ortada. :img-swoon
ALIMLIveCEKICI
12-12-07, 15:20
bu diziyi ilk bolumunden itibaren seyrediyorum. ilk baslarda dizi yayindan kalkicakti diye cok korkmustum ama dizi yavas yavas yukseldi beklenen ilgiyide gordu. simdi ara ara seyrediyorum cunku isler iice karisti birde yaseminin tekrar ahmetle olmasini cok dogru bulmuyorum zavalli necdet kimler icin kendini atese atmis, yillari heba oldu ama ne vayda kiz biran evvel ahmetin kollarinda olmak icin can attiyor. belki hakli kendince cunku seviyor. birde beren saati seyrederken hep uyukluyorum kizin gozleriyle hipnoz oluyorum valla, nedendir bilmem. buraya ilk kez yaziyorum hatirla sevgili basligina cunku bu siteyle bulusmam cok olmadi. bu diziyi baslarda cok sevmeme rahmen bikere olsun girmedim bu siteye kendime sasiriyorum, ilk bulusmam soyle olmustu, dudaktan kalbe neden oldu buna:happy0064
Bende farklı bir sey beklemiyodum geciştirme bir bölüm olcağını tahmin ediyodum ki nitekim öyle Zeynepcan ama gercekten sıkldım protesto ediyorum izlemyecem artık yaa bu ne inanırımısın söyle düşünüyodum diyodum ki Ahmet Ve Yasemin ne zaman farkına varacaklar olanların onlara oldugunu nitekim bu bölümde dile getiriyolar biz hep dile getiriyoduk olan onlar oldu diye ama onlarda anlamış vaziyette ama gec oldu Ahh Ne Bahtsız bir Ahmet varmış :img-in_lo Sevdiği kadına kavusut bir türlü evlenmiyo mutluluk hara mı ne
evet öyle canim. hep ahmeti yaziyorsunuz biliyorum bende ayni fikirdeyim ama düsününce yasemine söylemek gerek birtürlü kavusamiyor diye. yasemin evlendi cocuguda yanidaydi diye ahmete yazik diyoruz ama düsününce yasemin ahmeti ahmetten önce seviyordu ve ahmette artik onu seviyorken bu seferde kavusamiyor kiz sevdigine. dogrusu aslinda bu:img-wink:
ALIMLIveCEKICI
12-12-07, 15:28
bence burda yasemin herkesi kandirmis durumda once ahmeti sonra necdet ve en son iste burasi dahada karisyk ben bile tahmin yurutmekte zorlaniyorum:happy0064 . ahmeti ve necdet karekterini cok seviyorum, burda ahmet cok masum bi asik ve necdet ise aski icin herseyini veda eden mukemmel birisi. ama yasemin icin bunu soyliyemicem. isine nasil geldiyse demiyimde, o daha cok mantigiyla hareket etti. duygular konustu bi sure ama buda necdet cok uzuyor, buyuk bi haksizlik bence. ahmete bile suc vermiyorum ben burda.
bence burda yasemin herkesi kandirmis durumda once ahmeti sonra sevketi ve en son iste burasi dahada karisyk ben bile tahmin yurutmekte zorlaniyorum:happy0064 . ahmeti ve sevket karekterini cok seviyorum, burda ahmet cok masum bi asik ve sevket ise aski icin herseyini veda eden mukemmel birisi. ama yasemin icin bunu soyliyemicem. isine nasil geldiyse demiyimde, o daha cok mantigiyla hareket etti. duygular konustu bi sure ama buda sevketi cok uzuyor, buyuk bi haksizlik bence. ahmete bile suc vermiyorum ben burda.
sevgili arkadaşım sanırım hatlar karıştı o şevket değil necdet şevket ahmetin ölen babasının adıydı dizideki diğer ana karakter necdet:img-wink:
fragman falan o kadar berbatki izleme hevesim kırıldı hele ahmetle yasoyuda öyle görünce dahada kötü oldum:icon_sorr
keşke bize bir sürpriz yapsalarda bu bölüm sade bir nikahla evlenseler ne kadar mutlu oldurduk değilmi ama nerdeeee:icon_sorr
Arkadaşlar dün bir toplantı sırasında öğrendim, Türkiyede toplam 5000 adet evde reyting cihazı varmış.Bu kişilerle gizlilik sözleşmesi yapılıyormuş.Sanırım bu sebepledir ki ben evinde bu cihazdan olan hiç kimseyi tanımıyorum.Ama aranızda tanıyan bilen biri varsa allah aşkına söyleyin HS'yi seyretmesinler.Zira reytingler düşmediği sürece biz bu işkenceye mahkumuz.
Benim artık umudum kalmadı YAR ailesi asla aynı evde yaşayamayacak.Zaten Rüya da ortalarda yok.Sanırım basiretsiz anne, babasına o da tahammül edemiyor artık.Necdet bile bunlardan daha becerikli çıktı valla.Göz koyduğu kadın kenidisini sevmemesine rağmen, senelerce beraber yaşamayı becerdi.Başkasının çocuğuna kendine baba dedirtti. Bunlarda tık yok:icon_sorr
Deniz-Defne-Mehmet sahneleri bana etkileyici geldi.Sanırım duygusal anlar yaşanacak.Geçen bölüm olduğu gibi müsamere havasında geçmeyecek. Deniz severler için güzel bir bölüm olacak gibi.Ama YAR severler için ve Necdet severler için pek parlak görünmüyor.Necdet fragmanın tek bir sahnesinde bile yok.Sanırım ilk kez böyle bişey oluyor
ne kısa bi özettir bu yaa
fragman çıktımı bi bilginiz varmı
bi fragmanıda göriyimde ikisnin birden yorumunu yapmak istiyorum
çünkü özette yapılcak bi yorum bulamadım
sadece Işığın bölümünü hariç
bu kız kocasını iyilik meleği sanıyo herhalde ne zaman öğrencek gerçeklerii:img-cool2
Arkadaşlar dün bir toplantı sırasında öğrendim, Türkiyede toplam 5000 adet evde reyting cihazı varmış.Bu kişilerle gizlilik sözleşmesi yapılıyormuş.Sanırım bu sebepledir ki ben evinde bu cihazdan olan hiç kimseyi tanımıyorum.Ama aranızda tanıyan bilen biri varsa allah aşkına söyleyin HS'yi seyretmesinler.Zira reytingler düşmediği sürece biz bu işkenceye mahkumuz.
Benim artık umudum kalmadı YAR ailesi asla aynı evde yaşayamayacak.Zaten Rüya da ortalarda yok.Sanırım basiretsiz anne, babasına o da tahammül edemiyor artık.Necdet bile bunlardan daha becerikli çıktı valla.Göz koyduğu kadın kenidisini sevmemesine rağmen, senelerce beraber yaşamayı becerdi.Başkasının çocuğuna kendine baba dedirtti. Bunlarda tık yok:icon_sorr
Deniz-Defne-Mehmet sahneleri bana etkileyici geldi.Sanırım duygusal anlar yaşanacak.Geçen bölüm olduğu gibi müsamere havasında geçmeyecek. Deniz severler için güzel bir bölüm olacak gibi.Ama YAR severler için ve Necdet severler için pek parlak görünmüyor.Necdet fragmanın tek bir sahnesinde bile yok.Sanırım ilk kez böyle bişey oluyor
Senaristler ne yapacağını şaşırdı çanım bence,her bölüm bir başkasına ağırlık verip herkesi memnun edeceğiz derken kimseyi memnun edemiyorlar...ben geçen bölümü Tvden izlemediğim gibi bu bölümü de izlemeyeceğim,total yükselirken Ab düşsün de görelim.hangisi reklam verenleri daha çok etkiliyor göreceğiz yakında?:img-polic
NOT: Şimdi özeti de okudum,bunlar iyice özensizleştirdi işi bence.özete bak hizaya gel...ne anlamalıyız acaba bu özetten...
Ben geçen hafta izlememiştim hepsini netten bakmıştım biraz izlemediklerime de izlemediğim için pişman değilim bu hafta hiç izlemem belki...
Özeti okudum ...Defne ve Deniz'i yine her zamanki gibi SüperHero Necdet bir şekilde çıkaracak ya da öğrenci kızımız dediğiniz gibi "doğuruyorum" taklidi yapsa süper olur da...bence bu şeref Necdet'e verilir yine :img-pilot
Ayla'da iyileşme yokmuş az sabır Melahat Teyze yakında Doktor Vedat adlı yakışıklı psikiyatrımız ortaya çıkar ve Ayla Hanım kzımız da ona aşık olup Ahmet saplantısından kurtulur Ayla bile Ahmet'ten önce evlenirse ağlarım ama :img-cray::hıh
Işık bu bölüm bir şekilde Yaşar'ın ispiyonladığını öğrenecek mi acaba...öğrenirse ne olacak:icon_whis
Polisler, balo salonundaki davetlilere teker teker kimlik kontrolü yapmaktadırlar. Yasemin ve Ahmet nefeslerini tutarak Defne ve Deniz’in yakalanacağı anı beklemektedirler. Diğer yanda Rıza’ların evinde toplanmış olan bütün aile Deniz ve Defne’nin kaçmayı başarıp başaramadığını merak etmektedir. Işık, ailesinin Yaşar’dan Deniz’le ilgili olayları saklama çabasına oldukça içerler. Kocası böyle bir davranışı hak etmemektedir. İntihar girişiminden sonra hastanede hala psikiyatrik tedavi gören Ayla’da beklenenin aksine herhangi bir iyileşme yoktur. Doktor, Melahat ve Kamil’den biraz daha sabırlı olmasını ister.
bu ne biçim özettir böyle yaseminle ahmet dışında herşey var buna denilecek tek şey az önce cansuçanımada dediğim gibi
PEH PEH PEH :hıh
Ben de okudum özeti, arwençanım sağolsun fragmanı da izledim. Sonuç olarak şoke oldum diyebilirim.:) Öncelikle gözlerim necdeti aradı. Özette necdetin "N"si yok, fragmanada saçının teli bile görülmüyor.Bu şartlar altında kahrolduğumu belirtmeme gerek yok herhalde.:img-hyste Ama belki de tüm silahlarını diziye saklıyorlardır. Orada tüm kuvvetleriyle saldırabilirler siper alın.:):)
Özete yorum yapmak için geldim ama yorum yapılacak bir şey yokmuş. Hem ben özete özet demem içinde necdet olmayınca.:img-hyste Yalnız şu cümlede gülmekten kendimi almadım.:
"Yasemin ve Ahmet nefeslerini tutarak Defne ve Deniz’in yakalanacağı anı beklemektedirler."
Bu ne böyle? Maç spikeri maçı sunar gibi."Evet sayın seyirciler heyecan dorukta.Nefesler tutulduuuu. Bütün izleyiciler kimlik kontrolünü bekliyor.Hadi çocuklar gösterin gücünüzü.":img-hyste:img-hyste Ne bekliyorsun a benim evladım? Delürttünüz beni yaa vallaha...
Şu an belki diziyi Deniz Gezmiş döneminin anlatılması kurtarıyor bir yönden de çünkü izleyen bir çok kesim de o döneme şahitlik etmiş 68 kuşağı ama onların döneminin bitmesine çok az kaldı,ondan sonra ne yapacaklar çok merak ediyorum...:img-polic
Kemik izleyici kitlesini de bu arada kaybederlerse total onlara ne kadar destek çıkar sanıyorlar?Total başka kanala kaymaya çok meyilli bir grup,nerde action orda total...Yakında dizinin reytiglerinde önemli düşüş olcağına eminim ben...Buna da üzülmeyeceğim doğrusu...Hak ediyorlar...
Ayla'da iyileşme yokmuş az sabır Melahat Teyze yakında Doktor Vedat adlı yakışıklı psikiyatrımız ortaya çıkar ve Ayla Hanım kzımız da ona aşık olup Ahmet saplantısından kurtulur Ayla bile Ahmet'ten önce evlenirse ağlarım ama :img-cray::hıh
kız sus ağzından yel alsın e artık aylada bunu yaparsa ahmete bir adet kutlama plaketi yollarız asın bahtsız bedevisi diye:)
ama ayla o saplantıdan vazgeçse senarist ablalarımız vazgeçmez hem esas karakterleri yazıp hemde onları mutsuz etme saplantısından bir türlü kurtulamayan bir ekip var karşımızda :img-yes:
Mümkündür, olasıdır, bu gidişle olacaktır da...Zaten bunların aşkı başladığında ortaokula giden Işık şimdi büyüdü, üniversiteyi bitirdi, iş buldu da evlendi bile. Ama bunlar hala kavuşamadı. Hayır bana dert oldu artık. Ayrı kalmalarının mantıklı bir açıklaması olsa yiyeceğim. Hep diyoruz ya evlensinler de ahmet hapse atılsın öyle ayrı kalsınlar diye. İşte bu mantıklı bir neden. O zamanın şartlarında olmayacak şey değil. Ama bu kadar saçmalık hiçbir zaman olmayacak bir şey. Bıktırdınız sayın(!) senaristim bıktırdınız...İyice suyu çıktı yani. Aşıkları birleştirdikten sonra da reytingleri yüksek tutun, basit oyunlarla cıvıtmayın da kaleminizin maharetini görelim biraz.
Hep dalga geçiyorduk "Arabesk" filmindekiler gibi olacak sonları diye. Bunun üstüne baya güldük, geyik yaptık ama korktuğumuz cidden başımıza geliyor galiba. Ben ciddi ciddi yaşlandıklarında evlenip "Ömrümüz boyunca bugünü hayal ettik. Sonunda kavuştuk sevgilim. Aşkımız hiçbir zaman yenilmedi." diye bitireceklerine inanmaya başladım. Şimdi ayla ayla diye erteliyorlar nikahlarını. Bu arada Rıssaya,ışıka, nezahate bir şey olsa yasemin hanım bakalım çok mutlu bir şekilde düğün yapabilir mi? Babam/annem/kardeşim göremedi diye kahrolmaz mı hadi bakalım...:hıh:hıhÇok kızgınım çooooook...
çanlar Yaseminle Ahmet anca şu şekilde evlenir
Yasemin tekrar hamile kalır anca öyle evlenirler hemen çar çabuk biizimde beklediğimize değmezz
Hemen senaryıyu yazalım
Ayla Akıl hastanesine yatar. Doktor Aylanın geriye dönük hiç bir şey hatırlamadığını söyler. Sadece onun tekrar geçmişi hatırlaması için bir şok yada çok mutlu bir anı tekara yaşaması gerekiğinş söyler. Mecburen Ahmet vijdan azabı nedeniyle Ayla ile prosedür gereği de olsa evlenmesi gerektiğini Yasemin e söyleyemez çünkü YAsemin onu anlamayacaktır. Gizlice Ayla ile evlenir. Yasemin bunu Aylanın annesinden öğrenince şok olur. Ahmet ona durumu anlatmaya çalışır ama bütün filmlerde olduğu gibi YAsemin Ahmet i dinlemez. Fakat kader ağlarını örmüştür. Yasemin yine hamiledir. Mecburen durumu Necdet e anlatır. Necdet de yine onunla evlenebileceğini söyler ama bir şartı vardır,gerçek karı koca olmaz
Nasıl ama senaryo....olmuşmu:img-pilot
Selam Canlarbye
Yani bu Ne biçim Özet Allah Aşkına fragman berbat Zaten belki özet'e yüzümüz güler dedik özet hepsinde berbat bari biri güzel olsa Allahım bunlar reva mı bize:img-cray::img-cray:Vallah bunlar 80'li yıllar kadar bekar takılırlar sonra dizi bitecek bunların evlenecegi yok Aha buraya yazıyorum bu senaristler verem ettiler bizi artık yeter:dito:dito birlerin dur demesi lazım bu ne saçmaldılar iycene Allah Aşkına bunları ne ara evlendirmeyi pılanlıyolar bir çoçukları var 8 yaşında ve hala evlenenmişler ışktan önce Ahmet Ve Yasemin evlenmesi lazımdı ışık bekliyebilirdi ama yok illaki olmayacak yani ne zaman? bu kadar sacmalık olmazyaa her an beraberler ama iş evliliğe gelince yok hayret bir sey attırın şu imzayı toplayın bir catı altında olsun bitsin:dito
Heycan falan bırakmadılar bütün hevesim gitti inanrımısınız artık eskisi gibi heycan kalmadı bende bu ne yaa nereye kadar böyle yaa
Bu Ara Necdet hiç fragmnada yok özette bahsedilmemiş kendisinden ilk defa böyle bir sey oluyor sanırım:)
İntihar girişiminden sonra hastanede hala psikiyatrik tedavi gören Ayla’da beklenenin aksine herhangi bir iyileşme yoktur
İyleşmemiş ha bu kız fena kapıldı Ahmet'e baksanza ilerleme yok bir de iyi olsun diye Ahmet ve Ayla'yı evlendirirler yani bide Mecbur kalırmış Ahmet yok yani beklerim yani bu kadar şacmaldıklarına göre bu ne ki hazırlıklı olun her an böyle bir sey olur olursa da şaşırma çünkü yeterince saçmaladı.. ben Alıştım artık :dito
sude_burcu
12-12-07, 17:15
ay yeter ama ya...bu bayat hatta küflenmis asıkları birlestirsinler de milletce rahat edelim ya...bi necdetsever olarak ben bile evlensinler diyorsam geldigimiz nokta ortada yani:icon_whis nedir bu ya en imkansız asıklar bile gunu gelir birlesirken bunların ikinci cocukları da evlilik dısı mı dogacak yani...kursunlar ailelerini mutlu mesut koselerine cekilsinler vala o zaman daha izlenebilir olacaklar...necdetim yokmus fragmanda olsun yahu o bolum boyu yeterince gozukur zaten fragman da neymis:) deniz olayını da biran once cozume kavustursunlar ama mehmet icin cok zor bi durum adam neler cekti bu cocuk yuzunden...bari ali yuzunu guldursun adamcagızın:icon_sorr
bu iş uzadıkça cılkı çıkıyor evlenmelerine mani olabilecek bütün saçma yada düzgün her sebep sıralandı daha ne kaldıki ne yaşayacaklar?
evlenip o bahsettikleri evlerine yerleşseler bundan sonra ayla,siyasi sorunlar,gençler her ne olacaksa evli iken yaşasalar,mücadele etseler olmuyor biz yazmaktan yorulduk onlar tersini yapmaktan yorulmadılar bu kadar isteği nasıl göz ardı edebiliyorlar anlamıyorum bu dizi onlar içinmi yoksa biz izleyicileri içinmi yapılıyor eğer onlar içinse niye bize sunuyorlar yok eğer bizim içinse niye istediğimiz hiçbirşey olmuyor anlayabilen beri gelsin:icon_sorr
Hemen senaryıyu yazalım
Ayla Akıl hastanesine yatar. Doktor Aylanın geriye dönük hiç bir şey hatırlamadığını söyler. Sadece onun tekrar geçmişi hatırlaması için bir şok yada çok mutlu bir anı tekara yaşaması gerekiğinş söyler. Mecburen Ahmet vijdan azabı nedeniyle Ayla ile prosedür gereği de olsa evlenmesi gerektiğini Yasemin e söyleyemez çünkü YAsemin onu anlamayacaktır. Gizlice Ayla ile evlenir. Yasemin bunu Aylanın annesinden öğrenince şok olur. Ahmet ona durumu anlatmaya çalışır ama bütün filmlerde olduğu gibi YAsemin Ahmet i dinlemez. Fakat kader ağlarını örmüştür. Yasemin yine hamiledir. Mecburen durumu Necdet e anlatır. Necdet de yine onunla evlenebileceğini söyler ama bir şartı vardır,gerçek karı koca olmaz
Harikasın ne diyeyim :img-hyste
Ama bence kader değil de senaristler ağlarını örerler ve Necdet&Yasemin yeniden evlendiklerinde Güzide Sevda Tepesi'nde güneşin batışını beklemektedir çünkü hamiledir Teo Güzide'nin pastanede düşürdüğü defterini bulur ....Fedakar Teo Güzide'yi bulur intihar edeceği sırada onu uçurumun kıyısından çekip alır ardından "Kadersiz İzleyicinin Moteli"nde Teo Güzide'nin hamile olduğunu öğrenir tek çare vardır Güzide'yle evlenmek Teo 'nun ısrarları sonucu Güzide'yle Teo evlenirler Teo Lale'ye ayrılmaları gerektiğini söyler ama bir sebep gösteremez Lale Teo'nun Güzide'yle evleneceğini öğrendiğinde kahrolur ardından ikisinin nikah günü gelinliğini giyerek bir kutu hap içip intihara teşebbüs eder halbuki o bilmemektedir ki "abini söyle sana Teo'nun kim olduğunu söyleyeyim" lafını Teo'da en az abisi kadar feddekar (!) bir kişiliğe sahiptir :sad53:
Senaristler ağlarını örmeye devam etmektedirler ..Güzide Yasemin ve Ayla aynı gün doğum yaparlar Ayla'nın bebeği erken doğumla dünyaya geldiği için dünyaya geldikten bir kaç saat sonra ölür bunu öğrenen Kamil yeğeninin bunu kaldıramayacağını düşünerek hemşirelerden biriyle para karşılığı anlaşır ve hemşireye o gün doğan bebeklerden biriyle Ayla'nın bebeğinin yerini değiştirmesini söyler ve da da da daaaam hemşirenin Ayla'nın bebeğiyle yerini değiştirdiği bebek ....da da daaaamm:blink:
Daha fazlasını yazmayı benim yüreğim kaldırmaz :icon_sorr Kızgınım ama entrikanın alası bende :icon_whis:img-pilot
Hemen senaryıyu yazalım
Allah iyliğini versin harikasın:img-hyste böyle de olabilir niye olmasın ki yeterince sacmaldılar zaten Ayla ve Ahmet'i evlendirmeye kalkarlarsa sırf Ayla iyi olsun diye hayat dönsün diye şaşırma yani beklerim yani Yasemin ve Necdeti Evlendirirler tekrardan şaçmalıga son gaz devam ediyoruz:img-hyste
resimseçici
12-12-07, 17:44
Herkese Merhaba,
Özetde, fragmanda gelmiş. Şişirilmişliğin tillahı her ikiside. Fragmanı izlemedim ama yazdıklarınızı okudum. Bu arada yeni bir tane resim eklenmiş resimlerin bir kısmı yanlışlıkla geçen haftadan eklenmişti. Bazı arkadaşlar yazmış Necdet bu bölümde pek fazla yok diye. Olurmu canlarım geçen hafta eklenen fotoğraflar onun pastanesinde çekilmişti. Yani bu da demektir ki: TABİKİDE necdet bir şekilde onları yine kurtaracak pastaneye götürücek . Hatta o da kesmeyecek. onları bir süreliğine güzidenin evine falan yerleştirecek herhalde. Falanda, filanda Aslan necdet, kahraman necdet.gözümüze sokulacak.
Yüzyılın en şaşkın ve şaşkoloz aşıkları Ahmet&Yasemin ise bak yine nikah günü elimizden kaçtı diyerek ühü ühü modundaymışlar. Daha çok beklerler. Durun canım ne var. hele bir Ayla iyileşsin, Deniz defne kurtulsun, Muhtıralar olsun, deniz gezmişler asılsın, hatta darbe olsun, hatta onlarda bu arada 1-2 kez içeri girip işkence falan görsünler. iyice kafayı sıyırsınlar.
SONUNDA önce Türkiye, ardından ailenin diğer üyeleri refaha kavuşsun. durun arada rüya da büyüsün okullarını bitirip o da ali ile evlensin
onlarda bir ara evlenirler canım. Aman sizde, alt tarafı daha rüya 9 yaşında falan. Hemen öyle evlilik olurmu. Işık bile büyüdü evlendi bakın, sırada rüya var. Onlara hemencecik evlilik olmaz.
Totalde 1 numara olana kadar yolu var ama böyle giderse AB de kaça düşücekler merak ediyorum...
Zeynepcim senaryona bayıldım ama Ayla kimden hamile kaldı orayı kaçırmışım.
Harikasın ne diyeyim :img-hyste
Ama bence kader değil de senaristler ağlarını örerler ve Necdet&Yasemin yeniden evlendiklerinde Güzide Sevda Tepesi'nde güneşin batışını beklemektedir çünkü hamiledir Teo Güzide'nin pastanede düşürdüğü defterini bulur ....Fedakar Teo Güzide'yi bulur intihar edeceği sırada onu uçurumun kıyısından çekip alır ardından "Kadersiz İzleyicinin Moteli"nde Teo Güzide'nin hamile olduğunu öğrenir tek çare vardır Güzide'yle evlenmek Teo 'nun ısrarları sonucu Güzide'yle Teo evlenirler Teo Lale'ye ayrılmaları gerektiğini söyler ama bir sebep gösteremez Lale Teo'nun Güzide'yle evleneceğini öğrendiğinde kahrolur ardından ikisinin nikah günü gelinliğini giyerek bir kutu hap içip intihara teşebbüs eder halbuki o bilmemektedir ki "abini söyle sana Teo'nun kim olduğunu söyleyeyim" lafını Teo'da en az abisi kadar feddekar (!) bir kişiliğe sahiptir :sad53:
Senaristler ağlarını örmeye devam etmektedirler ..Güzide Yasemin ve Ayla aynı gün doğum yaparlar Ayla'nın bebeği erken doğumla dünyaya geldiği için dünyaya geldikten bir kaç saat sonra ölür bunu öğrenen Kamil yeğeninin bunu kaldıramayacağını düşünerek hemşirelerden biriyle para karşılığı anlaşır ve hemşireye o gün doğan bebeklerden biriyle Ayla'nın bebeğinin yerini değiştirmesini söyler ve da da da daaaam hemşirenin Ayla'nın bebeğiyle yerini değiştirdiği bebek ....da da daaaamm:blink:
Daha fazlasını yazmayı benim yüreğim kaldırmaz :icon_sorr Kızgınım ama entrikanın alası bende :icon_whis:img-pilot
:img-hyste:img-hyste:img-hyste
kız allah iyiliğini versin ne güldüm ya fedakarlıklar,entrikalar,aşklar havada uçuşuyor maşallah:)
ama bu kadar entrikayı bende kaldıramayaciğim basit bir nikahla birleştirilen hayatlar,mutlu bir yuva ve en az iki çocuklu bir aile bana yeterde artar bile bknz.her mesajına alenen yada gizlice junıor isteğini sıkıştıran inatçı forumçan:img-wink:
Bebişim gidiyordum ama hikayeni okuyunca bir yorum yazmadan gitmek olmaz dedim. O nasıl bir entrika ağı öyle maşallah maşallah...:img-hyste:img-hyste:img-hyste Sahiden de entrikanın alası sende. Bu arada aylanın bebeğinin babası kim? O hangi ara hamile kaldı? Ayrıca dilerim hemşirenin değiştirdiği bebek yaseminin bebeğidir. Bu bebek ahmete baba diyecekse en azından ahmetin bir çocuğu gerçek babasını bilerek yaşar. Ayrıca ileride gerçekleri öğrenen yasemin de çocuğunun başkasına(ki bu başkası kazulet ayla) "anne" diye hitap etmesi ne demekmiş anlar. Bu arada necotla yasotun bu süre zarfında(bebeği öldü bildiklerine göre) neden hala evli kaldığını kurgulamayı da senaristlere bırakalım bence. Bu kadar enrtikayı sen verdin onlar da iki ayrıntıyla uğraşsınlar.:hıh
hele şükür özet de fragman da geldi...çok merak ediyorum bu bölümde ne olcak...artık ışık yaşar ın yaptıklarını öğrensin ya...ailesinebile karşı çıktı onun yüzünden...
Ntor bana ilham veren senin senaryondu :img-in_lo
Beğenmenize sevindim entrika yumağımı :img-in_lo Cansuçan doğru tahmin devamını yazıp yazmamak da kararsızdım ama buyrun devamı...
Hatırlayana Aşk Olsun!(dizimizin adı böyle değiştirilir :img-yes:)
Hemşire'nin Ayla'nın ölü bebeğiyle yerini değiştirdiği bebek Yasemin'in bebeğidir Yasemin'e bebeğinin öldüğü söylenir aynı zamanda Yasemin için riskli olan ikinci doğum sonrası Yasemin ne yazıkki sakat kalır ...bunu öğrenen Necdet bir kaç bininci defa yıkılır kader Necdet için en zalim oyunlarını oynamaktadır bir yandan psikolojik tedavi gören kardeşi Lale hiç konuşmamaktadır bir yandan sevdiği kadın en yakın arkadaşıyla evlenerek hem kendisine hem kardeşine büyük bir darbe vurmuştur bir yandan dört gözle beklediği Ahmet'in ikinci bebeği ölmüş bu da yetmezmiş gibi Yasemin sakat kaldığı için Necdet büyük bir fedakarlık yaparak Yasemin'le kalmak zorundadır ...(bu sırada Necdet'le birlikte hüngür hüngür ağlayan total izleyici grubu sayesinde totalde ratingler duble tavan yapmıştır :img-pilot :icon_whis)
Teo Güzide'nin bebeği tostoparlak bir erkek olduğu için "bu boğazımda düğümlenen yumru gibi bir şey ismi Yumrucak olsun" der ...Ahmet'se Ayla'yla geçirdiği o karanlık geceyi bir türlü unutamamak da kabuslarla uyanmaktadır bu yüzden kendisini içki bardaklarında tüketmeye başlar:icon_sorr
Yıllar hızla geçmektedir Yumrucak ve tabi Ahmet'in kızı hızla büyümektedir ilginç olansa yıllar geçtikçe minik Ada Yasemin'e benzemektedir Ahmet onu her gördüğünde Ada Yasemin'ini hatırlayıp iç geçirmektedir Minik Ada ve Minik Yumrucak çok iyi arkadaş olurlar hatta daha küçücük oldukları için adlandıramadıkları bu duygu ileride belki çok büyük bir aşka dönüşecektir kim bilir :icon_whis
Ayla-Ahmet ve Güzide-Teo çifti çocuklarının rol alacağı bir çocuk oyununa katılırlar Yasemin-Necdet çifti ise bu oyunu organize edenler arasındadır Yasemin bebeğinin ölümünden sonra kendisini çocuklara adamıştır herkesin beklediği büyük holde kader son darbesini vurmaya hazırdır artık Necdet-Yasemin çifti Ahmet'le ve Güzide'yle karşılaşırlar kucaklarında minik Yumrucak ve minik Ada'yla... Ahmet Yasemin'i tekerlekli iskemlesinde görünce kahrolur Yasemin donuk gözlerle Ahmet ve kızına bakmaktadır Necdet Güzide'yi şöyle bir nefretle süzer Güzide'de başını 180 derece geriye yatırarak Necdet'e kinle bakar ..ama herkes büyük bir nedamet içinde yaklaşır birbirlerine minik Ada Yasemin'in kucağına oturur onu çok sevmiştir minik Yumrucak'da çocuk dilinden iyi anlayan Necdet'in kucağına gider o sırada Ayla ve Teo büyük hole hızlı bir giriş yaparlar herkes kalp atışları arasında neler olacağını beklerken minik Ada Yasemin'in minik Yumrucak'da Necdet'in kucağından hızla inerler ve koşarak Ayla ve TEO'ya doğru giderler ....
"Annem gelmiş anne annecim ":happy0064:happy0064
"Babam gelmiş baba babacım " :happy0064:happy0064
Benden bu kadar :img-pilot (Sonnuda biraz eğlenip rahatladım bunları yazarak"
:happy0064Hemşire'nin Ayla'nın ölü bebeğiyle yerini değiştirdiği bebek Yasemin'in bebeğidir Yasemin'e bebeğinin öldüğü söylenir aynı zamanda Yasemin için riskli olan ikinci doğum sonrası Yasemin ne yazıkki sakat kalır ...bunu öğrenen Necdet bir kaç bininci defa yıkılır kader Necdet için en zalim oyunlarını oynamaktadır bir yandan psikolojik tedavi gören kardeşi Lale hiç konuşmamaktadır bir yandan sevdiği kadın en yakın arkadaşıyla evlenerek hem kendisine hem kardeşine büyük bir darbe vurmuştur bir yandan dört gözle beklediği Ahmet'in ikinci bebeği ölmüş bu da yetmezmiş gibi Yasemin sakat kaldığı için Necdet büyük bir fedakarlık yaparak Yasemin'le kalmak zorundadır ...(bu sırada Necdet'le birlikte hüngür hüngür ağlayan total izleyici grubu sayesinde totalde ratingler duble tavan yapmıştır :img-pilot :icon_whis)
Teo Güzide'nin bebeği tostoparlak bir erkek olduğu için "bu boğazımda düğümlenen yumru gibi bir şey ismi Yumrucak olsun" der ...Ahmet'se Ayla'ya geçirdiği o karanlık geceyi bir türlü unutamamak da kabuslarla uyanmaktadır bu yüzden kendisini içki bardaklarında tüketmeye başlar:icon_sorr
Yıllar hızla geçmektedir Yumrucak ve tabi Ahmet'in kızı hızla büyümektedir ilginç olansa yıllar geçtikçe minik Ada Yasemin'e benzemektedir Ahmet onu her gördüğünde Ada Yasemin'ini hatırlayıp iç geçirmektedir Minik Ada ve Minik Yumrucak çok iyi arkadaş olurlar hatta daha küçücük oldukları için adlandıramadıkları bu duygu ileride belki çok büyük bir aşka dönüşecektir kim bilir :icon_whis
Ayla-Ahmet ve Güzide-Teo çifti çocuklarının rol alacağı bir çocuk oyununa katılırlar Yasemin-Necdet çifti ise bu oyunu organize edenler arasındadır Yasemin bebeğinin ölümünden sonra kendisini çocuklara adamıştır herkesin beklediği büyük holde kader son darbesini vurmaya hazırdır artık Necdet-Yasemin çifti Ahmet'le ve Güzide'yle karşılaşırlar kucaklarında minik Yumrucak ve minik Ada'yla... Ahmet Yasemin'i tekelekli iskemlesinde görünce kahrolur Yasemin donuk gözlerle Ahmet ve kızına bakmaktadır Necdet Güzide'yi şöyle bir nefretle süzer Güzide'de başını 180 derece geriye yatırarak Necdet'e kinle bakar ..ama herkes büyük bir nedamet içinde yaklaşır birbirlerine minik Ada Yasemin'in kucağına oturur onu çok sevmiştir minik Yumrucak'da çocuk dilinden iyi anlayan Necdet'in kucağına gider o sırada Ayla ve Teo büyük hole hızlı bir giriş yaparlar herkes kalp atışları arasında neler olacağını beklerken minik Ada Yasemin'in minik Yumrucak'da Necdet'in kucağından hızla inerler ve koşarak Ayla ve TEO'ya doğru giderler ....
"Annem gelmiş anne annecim ":happy0064:happy0064
"Babam gelmiş baba babacım " :happy0064:happy0064
Benden bu kadar :img-pilot (Sonnuda biraz eğlenip rahatladım bunları yazarak"
işte gördünüzmü arkadaşlar hbu dizilerle eğlenmemiz lazım yoksa insan kafayı yer. O kadar çok dizi varki konu olmadığından hepsi biribirne benzemeye başladı. Konuları uzatmak için saçma sapan bahaneler buluyorar, Ahmetle Yasemin evlense ne olur evlenmese ne olur. Değilmi
:happy0064
işte gördünüzmü arkadaşlar hbu dizilerle eğlenmemiz lazım yoksa insan kafayı yer. O kadar çok dizi varki konu olmadığından hepsi biribirne benzemeye başladı. Konuları uzatmak için saçma sapan bahaneler buluyorar, Ahmetle Yasemin evlense ne olur evlenmese ne olur. Değilmi
Ntorçan sana teşekkür ederim o kadar gergindim ki senin senaryonla ilham geldi bana da biraz eğlendik :happy0064
Bence şu senaryoya bizim bir el atmamız lazım entrikaysa biz alasını yazarız :icon_whis:img-pilot Ohh eğlenip güldüm rahatladım isterlerse evlenmesinler isterlerse herkes birbiriyle evlensin :icon_whis
Ama bence kader değil de senaristler ağlarını örerler ve Necdet&Yasemin yeniden evlendiklerinde Güzide Sevda Tepesi'nde güneşin batışını beklemektedir çünkü hamiledir Teo Güzide'nin pastanede düşürdüğü defterini bulur ....Fedakar Teo Güzide'yi bulur intihar edeceği sırada onu uçurumun kıyısından çekip alır ardından "Kadersiz İzleyicinin Moteli"nde Teo Güzide'nin hamile olduğunu öğrenir tek çare vardır Güzide'yle evlenmek Teo 'nun ısrarları sonucu Güzide'yle Teo evlenirler Teo Lale'ye ayrılmaları gerektiğini söyler ama bir sebep gösteremez Lale Teo'nun Güzide'yle evleneceğini öğrendiğinde kahrolur ardından ikisinin nikah günü gelinliğini giyerek bir kutu hap içip intihara teşebbüs eder halbuki o bilmemektedir ki "abini söyle sana Teo'nun kim olduğunu söyleyeyim" lafını Teo'da en az abisi kadar feddekar (!) bir kişiliğe sahiptir ..
Mükemmel ya, ne diyeyim sahiden çok eğlenceli bişi olmuş:):)
Devamı da varmışş,
Hatırlayana Aşk Olsun!(dizimizin adı böyle değiştirilir )
Hemşire'nin Ayla'nın ölü bebeğiyle yerini değiştirdiği bebek Yasemin'in bebeğidir Yasemin'e bebeğinin öldüğü söylenir aynı zamanda Yasemin için riskli olan ikinci doğum sonrası Yasemin ne yazıkki sakat kalır ...bunu öğrenen Necdet bir kaç bininci defa yıkılır kader Necdet için en zalim oyunlarını oynamaktadır bir yandan psikolojik tedavi gören kardeşi Lale hiç konuşmamaktadır bir yandan sevdiği kadın en yakın arkadaşıyla evlenerek hem kendisine hem kardeşine büyük bir darbe vurmuştur bir yandan dört gözle beklediği Ahmet'in ikinci bebeği ölmüş bu da yetmezmiş gibi Yasemin sakat kaldığı için Necdet büyük bir fedakarlık yaparak Yasemin'le kalmak zorundadır ...(bu sırada Necdet'le birlikte hüngür hüngür ağlayan total izleyici grubu sayesinde totalde ratingler duble tavan yapmıştır ) (Ben de a/b grubuyumm, ben de üst tabakayımm, niye dışlıyisiniz ki beniiiii:)==>Bunu dark_sign eklemiştir:))
Teo Güzide'nin bebeği tostoparlak bir erkek olduğu için "bu boğazımda düğümlenen yumru gibi bir şey ismi Yumrucak olsun" der ...Ahmet'se Ayla'yla geçirdiği o karanlık geceyi bir türlü unutamamak da kabuslarla uyanmaktadır bu yüzden kendisini içki bardaklarında tüketmeye başlar
Yıllar hızla geçmektedir Yumrucak ve tabi Ahmet'in kızı hızla büyümektedir ilginç olansa yıllar geçtikçe minik Ada Yasemin'e benzemektedir Ahmet onu her gördüğünde Ada Yasemin'ini hatırlayıp iç geçirmektedir Minik Ada ve Minik Yumrucak çok iyi arkadaş olurlar hatta daha küçücük oldukları için adlandıramadıkları bu duygu ileride belki çok büyük bir aşka dönüşecektir kim bilir
Ayla-Ahmet ve Güzide-Teo çifti çocuklarının rol alacağı bir çocuk oyununa katılırlar Yasemin-Necdet çifti ise bu oyunu organize edenler arasındadır Yasemin bebeğinin ölümünden sonra kendisini çocuklara adamıştır herkesin beklediği büyük holde kader son darbesini vurmaya hazırdır artık Necdet-Yasemin çifti Ahmet'le ve Güzide'yle karşılaşırlar kucaklarında minik Yumrucak ve minik Ada'yla... Ahmet Yasemin'i tekerlekli iskemlesinde görünce kahrolur Yasemin donuk gözlerle Ahmet ve kızına bakmaktadır Necdet Güzide'yi şöyle bir nefretle süzer Güzide'de başını 180 derece geriye yatırarak Necdet'e kinle bakar ..ama herkes büyük bir nedamet içinde yaklaşır birbirlerine minik Ada Yasemin'in kucağına oturur onu çok sevmiştir minik Yumrucak'da çocuk dilinden iyi anlayan Necdet'in kucağına gider o sırada Ayla ve Teo büyük hole hızlı bir giriş yaparlar herkes kalp atışları arasında neler olacağını beklerken minik Ada Yasemin'in minik Yumrucak'da Necdet'in kucağından hızla inerler ve koşarak Ayla ve TEO'ya doğru giderler ....
"Annem gelmiş anne annecim "
"Babam gelmiş baba babacım "
Zeynepçan, sahiden ellerine sağlık ya, çok güldüm, Allah da seni güldürsün..:)
Böyle kasvetli bi fragman ve acayipp bi özetten sonra iyi geldi bu..Bu arada özet sahiden çok kötü ya, Ahmet ve Yasemin heyecanla Denizgilin yakalanmasını beklemektedir derken bence ardından Necdet gelir ve günü kurtarır diye yazmalılarmış, yani cümlede Ahmet ve Yasemin öyle acizleştirilmişler ki..
Neyse arkadaşlar, size iyi yorumlar..Ben kendi adıma sıkılmayacağım bu bölümde, çünki gençlik sahnelerini biliyosunuz aşk sahnelerine tercih ediyorum..:)O açıdan daha güzel olabilir..Sahiden Necdetçim hiç bi yerde yok yaa, nerde kaldı..
Neyse, bu bölüm Denizlere ait olsun, Ee kaç bölümlerdir geçiştirildi geçiştirildi gençlik sahneleri, onların ideolojileri amaçları vs..son iki bölümde anlatsınlar anlatabilirlerse artık.....:bilmim:mad72:
Ntorçan sana teşekkür ederim o kadar gergindim ki senin senaryonla ilham geldi bana da biraz eğlendik :happy0064
Bence şu senaryoya bizim bir el atmamız lazım entrikaysa biz alasını yazarız :icon_whis:img-pilot Ohh eğlenip güldüm rahatladım isterlerse evlenmesinler isterlerse herkes birbiriyle evlensin :icon_whis
aynen zayneps keyfim yerine geldi. Mİllet birbirine girdi nerdeyse, neden ahmetle yasemin evlenmiyorlar diye .adamlar her şeyi yaptılar zaten nerdeyse ikinci çocuk olacak biz nikah cüzdanının peşindeyiz canım .allah allah....
:happy0064:happy0064:happy0064bye
Fragman ve özeti gördüm..
Fragmanı Ahmet ve Yasemin sahnesinden sonra ''pööh'' deyip kapattım..İlk girdiğimde Zeynepçanın neden sıkkın olduğunu anlamamıştım neyse..İzlemeyebilirim..Ama kendime sözüm var..Necdet Baba Tübesini takip edeceğim..:icon_sorr
Kapatmadan önce aklımdan geçenler sakinliğimi koruduğumun simgesiydi..''Ay ben o kaçan nikah tarihinin ...'':icon_whis
Okuyup editleyeceğim bye..
Bizler bu ne dikkatsizlik bu ne özensizlik diye yakınıp duruyoduk haftalardır ama bizler tek deglmiş bunlardan yakınan kimsenin güzünde kacmıyor int dolaşırken böyle yazıya ras geldim iş
SEYİRCİNİN GÖZÜNDEN KAÇMAZ!
Senaristimiz uyuyor mu
“Yayınlandığı ilk günden itibaren Vatan okuruyum” diyor, Serap Salman. Belli ki, aynı zamanda da çok dikkatli bir televizyon izleyicisi. Dizilerde gözüne takılan bazı hataları sıralamış. Üşenmeyip kağıda dökmüş, sonra da bize yollamış. “Bunca hata insana ekran karşısında saç baş yolduruyor” diyor. Haksız da değil. Bir de neden bu kadar dikkatsiz olduğunu soruyor senaristlerin ve yönetmenlerin. Benim de çoğu zaman kendi kendime sorduğum ve yanıtını bulamadığım bir sorudur bu. Gerisini Serap Hanım’dan dinleyelim. Gördüklerini bizimle paylaştığı için de teşekkür ederek... Buyurun:
3 - 1970 yılında üniversite sınavı hangi gün yapıldı? Eğer hafta sonunda yapıldıysa, Necdet nasıl oluyor da sınavdan çıkıp mahkemeye gidip boşanabildi? (Hatırla Sevgili)
4 - 1970 yılının Ağustos ayı çok mu soğuk geçti? Neden herkes uzun kollu ve kalın kıyafetler giyiyordu dizide? (Hatırla Sevgili)
5 - 1970 yılında orta dereceli okullar ağustos ayında açık mıydı? Değilse, neden Sevim ile Mehmet “Ali sabahçı, erken yatması lazım” dediler? (Hatırla Sevgili)
hey allahım ne günlere kaldık.. ne yapacaktı ahmet yaseminin ensesine bir tokat patlatıp naber lann yasemin görüşmeyeli neler yaptın deyip askerlik arkadaşı muhabbeti mi yapacaktı.. adamın sevdiği kadın yıllarca hasret kalmış az bile bakıyor.. bakışıyla konuşan adam diye boşuna dememişler..yaşar bile ışığa karım değilmisin gülerim de oynarım da demiyor mu.. sonuçta ahmetin de karısı istediği gibi istediği numaralı bakışını atar bakar.. bunu yazan şahısa diyorum ki kıskanma çok çalış senin de olur zeynepsçanın dediği gibi şehvetli bakışların.. partnerini de mutlu edersin belki.. yoksa sıkıntıdan patlar yanında..bunlar iki aşık değilmi kardeşim bunların yatakta bulmaları kendilerini gayet normal..kendilerini nerede bulacaklardı kahvede pişpirik oynarken mi ..
:img-hyste:img-hyste
Nazar etme ne olur,çok çalış senin de olur.. Başta Ebru'ya ve dolayısıyla junior a göndermeler...:icon_whis
Çok doğru çanım ama heralde bazı arkadaşlar ''asker arkadaşı'' muamelesi bekliyorlar..Bunu deyince aklıma mini krom Yaşar geldi..Hani Işıkla evde çay içiyorlardı ya..(daha sevgiliyken)Düşünsenize Yaşarı ''Nan Işıık döktürmeden iki çay kap gel yavrum sonra ayrıntılı görüşürüz..''
Hatırlayana Aşk Olsun!(dizimizin adı böyle değiştirilir )
Hemşire'nin Ayla'nın ölü bebeğiyle yerini değiştirdiği bebek Yasemin'in bebeğidir Yasemin'e bebeğinin öldüğü söylenir aynı zamanda Yasemin için riskli olan ikinci doğum sonrası Yasemin ne yazıkki sakat kalır ...bunu öğrenen Necdet bir kaç bininci defa yıkılır kader Necdet için en zalim oyunlarını oynamaktadır bir yandan psikolojik tedavi gören kardeşi Lale hiç konuşmamaktadır bir yandan sevdiği kadın en yakın arkadaşıyla evlenerek hem kendisine hem kardeşine büyük bir darbe vurmuştur bir yandan dört gözle beklediği Ahmet'in ikinci bebeği ölmüş bu da yetmezmiş gibi Yasemin sakat kaldığı için Necdet büyük bir fedakarlık yaparak Yasemin'le kalmak zorundadır ...(bu sırada Necdet'le birlikte hüngür hüngür ağlayan total izleyici grubu sayesinde totalde ratingler duble tavan yapmıştır )
Teo Güzide'nin bebeği tostoparlak bir erkek olduğu için "bu boğazımda düğümlenen yumru gibi bir şey ismi Yumrucak olsun" der ...Ahmet'se Ayla'yla geçirdiği o karanlık geceyi bir türlü unutamamak da kabuslarla uyanmaktadır bu yüzden kendisini içki bardaklarında tüketmeye başlar
Yıllar hızla geçmektedir Yumrucak ve tabi Ahmet'in kızı hızla büyümektedir ilginç olansa yıllar geçtikçe minik Ada Yasemin'e benzemektedir Ahmet onu her gördüğünde Ada Yasemin'ini hatırlayıp iç geçirmektedir Minik Ada ve Minik Yumrucak çok iyi arkadaş olurlar hatta daha küçücük oldukları için adlandıramadıkları bu duygu ileride belki çok büyük bir aşka dönüşecektir kim bilir
Ayla ile geçirdiği karanlık gece..Bknz:Birbir Gece'nin hayatımıza etkileri..
Necdet ve Total kısmına sözüm yok..Gerçek olduğunu biliyorum..
Mendilleri hazırlayın..Gecelerin sultanı Necdet geliyi..
eolaa: 21:20 avrupa ATV saatidir arkadaşım..:img-wink:
Necdet gelir ve günü kurtarır diye yazmalılarmış, yani cümlede Ahmet ve Yasemin öyle acizleştirilmişler ki..
Bende o cümleyi bekliyordum..Öyle olursa bölümü NBT için izlemek zorunda