Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-23
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
Uzun zamandır ilk kez güzel bir bölüm oldu (BKZ: RÜYANIN AHMETE "BABACIĞIM" DEDİĞİ BÖLÜMDEN BERİ). İşin "hatırla" kısmını hatırladılar ve hatırlattılar...
Offf ki ne of!
Defneye bir şey olmasın!!!Onlar yaşasın, hepsi ama hepsi yaşasın!!!
AŞK OLSUN ONLARA, AŞK OLSUN!
DENİZ: BENİM DE İSTEDİĞİM, SEVGİLİMİN ELİNİ TUTUP EŞİT BİR DÜNYADA YAŞAYABİLMEK!:icon_sorr
defne eğer vurulduysa
bu olay deniz'in aklını başına getirebilir..
defne için olaylardan uzak durabilir
mi? acaba..
sizler ne düşünüyorsunuz...
defne sapasağlam karnında bebeğiyle deniz'i bekleseydi daha güzel olmazmıydı...
Olmazdı bence adıyokçan :img-in_lo Bu dizi için en azından sağlam güçlü kadın karakter bu diziye biraz fazla ...çünkü bu diziye artık bir bebek olayı daha fazla üstelik aynı aileye bknz:Mazallah!!! Üstelik her doğan bebek babasız doğuyor o yıllarda bu ne kadar yaygındı bilemiyeceğim :icon_whis
Deniz napabilir ki artık zaten ip inceldiği yerden kopmak üzere olayların içine battı batacağı kadar uzak durması mümkün olamaz sonunda yakalanacak bu olay ancak orada son bulur :img-yes:
defne eğer vurulduysa
mi? acaba..
Hayır bence Denizi daha çok sinirlendirecektir :img-yes:
Yaseminin Aylayı ziyarete gittiği halini hiç beğenmedim,
Hastaya gidiyor yani, o suratındaki cırlak makyaj neydi öyle? :hıh
valla ne yorum yapacağımı bilmeden girdim siteye..
bu bölümde mehmet'e çok üzüldüm,özellikle sevime beni hala seviyomusun derken..
balodan kaçış planı hakkaten çok güzeldi..
kamyondaki sahnede güzeldi..
birde yasemin'in konuşmasını beğendim sayılır.. kırk yılda bir,bi işe yaradı derler ya aynen o hesap oldu..
defne'ye doğrultulan silah bence elinde silahla kaçan çocukta patlayacak..
defne eğer vurulduysa
mi? acaba..
Defne, karnında bebeğiyle beklemesin de Deniz'i. Daha fazla trajik klişeye ihtiyaç yok; zaten dönemin trajedisi yeterince ağır. Vurulan Defne (gibi düşündürülmeye çalışıldı en azından) bence ama tabi Kanlı Pazar sahnesini hatırladığımda da şöyle düşünüyorum; vurulan Defne olsaydı, vurulduğunu da gösterirlerdi, öyle bitirirlerdi belki de. Bilemiyorum. Ama tabi etkililiğini konuşuyorsak tabi ki bu şekilde olması sapasağlam beklemesinden daha etkili olur hem Deniz hem de seyirciler için. Maalesef.
ya zaten mahir vurulacak denizler asılacak yeterince üzüleceğiz
şimdi defneye ne gerek vardı
o değil şimdi herkes denizi suçlayacak
tabi denizde kendini suçlayacak
tabi eğer kurşun defneye sıkılmışsa
çanlarım şimdi atv nin sitesine baktım sıla için yeni bölüm diyor ama hatırla sevgilide öyle birşey yazmıyor belkide dizi yeni bittiğindendir sürekli takip etmek lazım ama bir seferinde sıla tekrar verirken hs nin yeni bölümü yayınlanmıştı şimdi tam tersi olabilir
defne ölürse bu çok fena olur ahmetle yasemin ömrü billah evlenemez belkide bu denizin teslim olması için yapılmış birşeydir hem belçim erdoğan ana karakterlerden biri böyle bir projeyi yarım bırakıp gideceğini hiç sanmıyorum ben
bu bolumde hıc ahmet ruya yasemın ılıskısıne sadece baktım ama teo ıle lale komıktı ya ayrıca defne vurulması olanagı daha fazla cunku tam karsısındaydı!!!!ya neden bu kadar gerı kafalılık yaptılar !!!!!!!
Ölenleri Getirebilirmisiniz????:(:( ayrıca son kısımda polısler ıcerı gırmeden konusma yapan cocuk cok guzel soyledı komıser de ne sacmalıo bu dedı orada onun gırtlagını sıkasım geldı mehmetın aglaması cok kotuydu ...bılmıorum ben gene yıkıldım ama her boyle bolum gorursem artık ben ıflah olmam!!
iReMJeLiBoN
15-12-07, 01:26
bi teselli ver sahnesi cok komikti ya elleri falan :img-hyste
sevgili ablalarım abilerim ve yaşıtlarım :D her yaştan ps kullanıcıları o sahneden gif istiyorum:D
zeynepcim burhanın olayına döndü :img-hyste her bölüm hastanedeler:D artık hemsirelere derler " aa hemsire naber yaa geldik işte nolsun " :img-hyste
Vurulan Defne değil çanlar :icon_whis Acaba kim kim sorusuyla heyecanı tutmaya çalışıyorlar bence o kadar :img-yes:
Zaten yeterince acı olay olacak bence buna bir de Defne'yi eklemezler :icon_whis Ben öyle düşünüyorum :img-in_lo
Ürem takip etmediğim dizilerin fragmanlarına bile bakıyorum üç dört bölüme bir hastanedeler :icon_whis Aslında şöyle bir hastanemiz olsa dizilerden köşeyi dönerdik :img-pilot
derandamir
15-12-07, 01:27
gercekten cok guzel bir bolumdu cok ama cok begendim bana gore simdi dizi dahada guzellesecek,insallah defneye birsey olmaz,bolum superdi super
bir_adı_yok
15-12-07, 01:28
Olmazdı bence adıyokçan :img-in_lo Bu dizi için en azından sağlam güçlü kadın karakter bu diziye biraz fazla ...çünkü bu diziye artık bir bebek olayı daha fazla üstelik aynı aileye bknz:Mazallah!!! Üstelik her doğan bebek babasız doğuyor o yıllarda bu ne kadar yaygındı bilemiyeceğim :icon_whis
o kısım da haklısını....
ama kimsenin evlilik hayatı olmuyor zaten ..bknz:necdet&güzide, ahmet&yasemin, deniz&defne ,yakında teo&lale ......
dolayısıyla sonuç kaçınılmaz olabilir..
defne eğer hamile olsa yasemin'in durumundan çok farklı olur..
ya da şöyle söyliyeyim farklı olsun düşüncesindeyim...
belki doğum olmadan mapusta nikah olabilir gibi...
yani bi takım hayali kurgular...
neyse;
defne vurulmuş olmasın da...
gerisi önemli değil..
Tüm bölüm yüreğim ağzında Deniz'in ölümünü bekledim. Hatta babasının ihbarından sonra, kesin polisle çatışıp adadaki çocukluk saraylarında ölecek dedim. Feci bir dram olurdu. Oğlunu kurtarmak isterken ölümüne sebep olmak. Mehmet bir daha iflah olmazdı. Kendimi o kadar şartladım ki, Deniz ölecek, ağlama diye diye, ooooooooof.
Defne... öleceğini düşünmek bile istemiyorum. Polis o halde, dur emrine uyulmuşken nasıl tetiğe basar. Yeni bölüm fragmanına kadar çıldırabilirim. Defne'nin öleceğine dair hiç ipucu yoktu. Umarım Mehmet ve Sevim'in yaptığı o konuşma Defne'nin öleceğine işaret değildir. (Beni hala seviyor musun Sevim? Seni sevaplarınla günahlarınla her zaman seveceğim gibi bir şeydi) Eğer Defne ölürse bu dolaylı olarak Mehmet yüzünden olacak. Eğer o ihbar olmasaydı adada kalacak yurda gelmeyeceklerdi.
Bir de Işık artık Yaşar'ın ikiyüzlü ispiyonunu öğrensin yaa. Işık, dünyadan haberi yok bir de babasına trip atıyor.
uzun zamandır izlediğim en güzel bölümdü.ayla eline jileti aldığında damarında gezdirdi içim gitti yine bir dedilik yapcak sandım.ayla rolündeki oyuncuda çok güzel oynamış hasta sahnelerini.
umarım defne'ye birşey olmaz.yoksa deniz iyice öfkelenir.hemde herşey karışır.gerçekte polisin odtü baskınında ölen öğrenci olmuşmuydu?
valla ne yorum yapacağımı bilmeden girdim siteye..
bu bölümde mehmet'e çok üzüldüm,özellikle sevime beni hala seviyomusun derken..
balodan kaçış planı hakkaten çok güzeldi..
kamyondaki sahnede güzeldi..
birde yasemin'in konuşmasını beğendim sayılır.. kırk yılda bir,bi işe yaradı derler ya aynen o hesap oldu..
defne'ye doğrultulan silah bence elinde silahla kaçan çocukta patlayacak..
sonuncu cumlen de olabılır ama yıne de sılah ıle defneyı gostermesı bır kere bızı uzdu ve meraklandırdı...her kım vurulduysa ama ne bıleyım oh defne degılmıs demek de bıraz garıp hatta bana gore fazla garıp kacar keske kacmasalardı...
ben zannetmiyorum bir bebek vakası daha olacağını
olsaydı o yılbaşından sonra felan olurdu
zaten olmasın böyle birşey
gına geldi çocuk olayından
o ateş eden polise yuh olsun.hem defne dur denilince durdu hemde elinde sikah bile yoktu gayet masumdu.bence defne değilde onun yakınındaki silahlı çocuğa ateş edilmiş olabilir.belki sahneyi defne&silah ile bitirip merak uyandırmak istediler
benimde aklıma o silahlı çocuk geldi ama
polisler durdurduktan sonra o kaçmaya devam etmedi mi ya
yani o olamayabilir
offff bir hafta nası dayanıcamm ben.. Lütfenn o vuruLannn defne oLmasınnn yaa Lütfenn.... Defneyide öldürürlerse... offff yaaaa ...denizzzzz buL defneyii nolurr...
Teo ve Lale çok tatlılardı.
Bir de ben en çok Teo-Lale-Necdet-Güzide dörtlüsünü izlerken eski zamanda olduklarına inanıyorum. Diğer karakterlerde çok da 37 yıl öncesi gibi hissetmiyorum açıkçası. İlginç ama bunu bugün fark ettim. Ya varsa sanat yönetmeni yahut kostümcü vs. bu dördüne kıyak geçiyor (ki bu bence ihtimal dahilinde değil) ya da hakikaten o senelerin ruhunu hissetmiş bu oyuncular. Belki de o zamanın insanlarına benziyorlardır... Bilemem. Ama aynı dekor, aynı çekim; bu kadar hissiyat farkı olmamalı.
silahsız ve dur emrine uymuş birine ateş etmek de nedir? Bu olay gerçekten yaşanmıştı değil mi? Acaba ölenler oldu mu?
Defne ölmesin, kimse ölmesin...
sankı karsındakı ınsan degıl dur dıyorsun duruyor!!!nıye sılah edıyorsunkı hadı durmasa belkı ama DURdu sonucta nasıl adaletse bu??? ha bıre ya vuruyorlar ya asıyorlar! heralde doymuslardır :(:(:( ayrıca tekrar gecmısı bana ıyı ogrettıgı ıcın cok tesekkur edıyorum hatırla sevgiliye...
Bu arada Güzide'nin evine taktım eski zaman gibi durmuyordu öyle koltuklar eskiden de var mıydı gayet modern bir koltuktu bir de o vazoya yerleştirilmiş çiçekler şimdiki zamanın modası gibi geldi bana ya da bilmiyorum ben her evde her yerde gördüğüm için öyle geldi bana ...
Neyse herkese iyi geceler Defne vurulmamıştır umarım :icon_sorrbye
odtüde yaşanan olayları çok detaylı bilmiyorum bu konuda bilgisi olan bir arkadaş bizimle paylaşırsa çok mutlu olurum(merveciğimde bir gelse o u işi harika yapıyordu britannica çanım benim:icon_sorr )
bende artık hastane sahneleri görmek istemiyorum valla böö geldi yakında dizinin adını hatırla sevgili o hastaneyi olarak değiştirirlerse hiç şaşmam valla:)
bu arada çanlatım atv nin sitesinde hatırla sevgilide hala yeni bölüm yazmıyor o zaman tekrara hazırlıklı olalım derim ben:(
neyse efem ben kaçıyorum sizlere iyi yorumlar,hayırlı gecelerbye
bu arada silahsız bir öğrenci ve bir kız olarak defnenin vurulduğunu düşünmek istemiyorum hemde dur emrine uymuş bir insanın
daha çok gönlüm öyle istiyor
mutlaka okuyun olur mu?
5 Mart sabahı saat 04:00’de Ankara İl Jandarma Alayı, Nevşehir Jandarma Komando Taburu ve Ankara Toplum Polisi ODTÜ’yü sardı.
5 Mart 1971 – Hedef ODTÜ
SBF ve Hacettepe yurtları kapalıydı. Sıra ODTÜ yurtlarına gelmişti. Bahane hazırdı: “Teröristler 4 Amerikalıyı ODTÜ yurtlarında saklıyorlar.”
Öğrenci Birliği’ni temsilen Başkan Erhan Erdoğmuş ve Başkan Yardımcısı Akın Dirik ile ODTÜ-SFK temsilcisi Tayfun Mater, Albay Öztoprak ile görüştüler.
Saat 04:30
Ankara İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Öztoprak ve yanındakiler 2. Yurt Müdür odasına geldiler. ODTÜ Rektörü Prof. Erdal İnönü de şehirdeki evinden çağrılmıştı.
Rektör, Öğrenci Birliği temsilcilerinin de toplantıda bulunmasını istedi.
Albay Öztoprak bu isteği olumlu karşıladı.
Öğrenci temsilcileri, ODTÜ’nün jandarma bölgesinde olduğunu, aramanın jandarma tarafından yapılmasında sakınca olmadığını belirttiler.
Hacettepe, SBF ve İTÜ yurt baskınları sırasında polisin olumsuz ve güvenilmez tavrını bilen öğrenciler, polisin yurtlara sokulmamasını istediler.
Ancak telefonla aradığı İçişleri Bakanı, “öğrencilerin hiçbir talebinin karşılanmamasını” söyledi.
Polisin SBF ve Hacettepe yurtlarına baskın yöntemini bilen öğrenciler, yurtların girişlerine barikatlar yığmış, çatılara yiyecek taşımışlardı. Öğrencilerin çoğu çatılara çıkmıştı.
Albay Öztoprak askerlerinin yanına, Öğrenci Birliği temsilcileri de 2. yurdun çatısına döndüler. Tedirgin bir bekleyiş başlamıştı.
Bir el silah sesi duyuldu. Arkasından binlerce makinalı tüfeğin takırtısı başladı.
“Sağ baldırımın arkasında hafif bir darbe hissettim. Bir çakıl taşı atılmış gibi. Elimi uzattım ve bacağımın kanadığını gördüm. Sürünerek güvenli bir yere doğru gitmeye çalıştım...”
Saat 06:30
O saatlerin tanığı öğrenciler, yaşadıklarını anlatıyor...
“Aynı anda ardarda üç ses duyduk: İnce bir tık, güçlü bir tok ve tiz, madeni bir ses. Bir mermi pencereden camı dağıtmadan girmiş, koridorla odaları ayıran duvarı delip odadaki ranzanın köşebentini yarmıştı. Saçlarımız diken diken kendimizi yere attık...”
“Pencereden askerlere bakıyordum. Oda arkadaşım, ‘ateş ediyorlar’ dedi. Ben, ‘manevra mermisi kullanıyorlardır’ diye bilgiçlik yaptım.
Derken koridordan bağrışmalar geldi. Bir mermi beton kolona isabet etmiş, derin bir oyuk açmıştı. O zaman durumun ciddiyetini anladık. Pencereyi kapattık. Yatakları pencere kenarına ittik.
Korkmaya başlamıştık...”
“Çatışma başladığında o dönemin tek kız yurdu olan
5. Yurdun çatısındaydık. Askerlerin cam ağaçları altında mevzilenmelerini yukarıdan ilgi ve merakla izlemiştik.
Gerçek mermi kullanılacağını pek de aklımızdan geçirmiyorduk. Ta ki, 6. Yurdun çatısında Erdal Şener'in vurulduğunu ve yukarıda dolaşan helikopterin kendisini alması için gösterilen yoğun çabaları görünceye kadar.
Çatışmanın sonraki kısmında çatıdaki küçük kapalı alana sığındık ...”
“Nevşehir Komando Birliğinden geldik. Elimize bir torba mermi verip ilerideki ışıklı binalara ateş etmemizi söylediler. İçeride öğrenci olduğunu bilsek ateş eder miydik, aramızda kardeşi üniversite öğrencisi olanlar da vardı.”
Bir er, olayı gazetecilere şöyle anlatıyordu:
Bu arada Albay Mehmet Öztoprak kalp krizi geçirmiş, kumanda bir başkasına devredilmişti. Yeni komutan, öğrenciler teslim olmazsa havan topu ateşine başlayacağını söylüyordu.
“Dev-Genç’in kararıdır: Askerin arama yapmasına izin verilecektir.”
Saat 11:00
ODTÜ-SFK temsilcisi Tayfun Mater, elinde beyaz bir bez sallayarak yurttan çıktı. Ateş durdu.
Kimi yurtlarda öğrenciler teslim olunmasına karşı çıkarak çatılardan slogan atmaya başladılar.
Ateşin durması üzerine öğrenciler yurtlardan çıkmaya başlamıştı.
Askeri bir araç yurtların ortasına yanaştı. Öğrenci temsilcileriyle görüştüler. Öğrenciler, yurtların boşalmakta olduğunu belirterek, askerin çekilmesini istediler. Yanıt netti: “Bütün yurtlar boşalmadan buradan tek kişiyi çıkartmam.”
Araç uzaklaştı...
Dev-Genç Yürütme Komitesi üyelerinden Cemal Selmanpakoğlu elindeki megafonla yurtlara seslendi:
”Ateşe tekrar başladığında benim de içinde bulunduğum
yaklaşık 70, 80 kişilik bir grup bahçedeydik. Can havli ile kendimi en yakındaki 2. yurda attım...”
Saat 13:00
Ateş ikinci kez başladı. Birincisinden şiddetliydi.
”Oda arkadaşımla pencereden dışarıyı seyrederken yanımızdaki yurdun çalışma odasından hemen içeri girmemiz yönünde bir uyarı duyduk ve ateşin tekrar başlaması ile kendimizi ancak koridora atabildik. Koridor, bir belediye otobüsü gibi tıklım tıklımdı.
Burada hatırladığım, kapılardan geçen mermilerden korunmak icin sırtımızı duvara dayayarak beklediğimiz sırada duyduğumuz endişe ve korkudur.”
“Öğle saatlerinde inanılmaz şiddette bir ateş başladı. Mermiler sanki yağmur gibi yağıyordu. Bir dolabın arkasına boylu boyunca uzandım. Kıpırdamanın imkanı yoktu...”
6. Yurdun çatısından olayları izleyen Erdal Şener isimli öğrenci yaralanmıştı. Çatıların üzerinde dönüp duran polis helikopterlerinden yardım istendi, ancak “Deniz Gezmiş’ler kaçacak” diye yardım edilmedi ve Erdal Şener kan kaybından öldü.
Jandarma er Mevlut Meriç de miğferini delip başına saplanan kurşunla hayatını kaybetmişti. Sonraları, yurt çatısından atılan tabanca kurşununun yüzlerce metre ötedeki askerin miğferini nasıl olup da delebildiği tartışılacaktı.
Olayın üçüncü kurbanı, merakla ODTÜ arazisine yaklaşarak seken bir kurşunla ölen MTA aşçısı Aziz Yalta olmuştu.
İkinci ateş, yarım saat kadar sürdü. Yurtların duvarları delik deşik olmuştu.
Öğrenciler yurtları boşalttılar, stadyumda toplandılar.
Saat 14:00
2. Yurt perceresinden beyaz çarşaf sarkıtıldı. Ateş yeniden durdu.
Stadyuma polis kordonu arasında alınmakta olan öğrenciler, parkalarına, bıyıklarına veya yüz ifadelerine göre sıradan alınıyor, emniyete götürülmek üzere cemselere bindiriliyordu.
“Yurtlar boşaltılırken kimi arkadaşlar tanınmamak için, telaşla bıyıklarını kesiyorlardı. Polis kordonundan geçerken beni ve birkaç arkadaşımı ayırdılar. Cemseye bindirildik ve şehir merkezine doğru
hareket ettik.
Balgat köprüsünün oraya geldiğimizde bir arkadaş, sanki servisteymiş gibi polislere seslendi: ‘Balgat’ta inecek var!’
Ortamı unutup gülmeye başladık.”
Tutuklanmasına gerek görülmeyenlerden erkek öğrenciler spor salonuna, kız öğrenciler ise yurtlara gönderildi.
“Yurda gidişimde hatırladığım, ortalığı sarmış olan barut kokusudur. Hiçbir eşyamızı almamıza izin vermeden yurdu terk etmemizi istemişlerdi. Alabildiğim tek eşyam, ikinci çatışma başlangıcında odadan çıkarken alt ranzada bıraktığım ve içinden kurşun geçmiş olan kabanımdı. Hala saklarım...”
” 5 Mart günü akşama kadar stadyumda kaldıktan sonra kapalı spor salonuna alındık. Burada Rektörlükten gönderilen peynir, zeytin, sosisli sandviç gibi şeylerle akşamı idare ettik. Bu noktada bir itirafta bulunayım: Konya'dan gelen bir "gariban" olarak hayatımda ilk kez burada sosis yedim!”
Saat 17:30
Yaralılar Jandarma ve ODTÜ sağlık araçlarıyla hastaneye taşınmıştı.
“O gün, bacağımda kurşun olduğu ve ameliyata alınacağım söylendi. Sonradan öğrendiğime göre, bacağımdaki bir kurşun çekirdeğinin tamamı değil, yalnızca bir parçası imiş.
Bu, şu anlama geliyor: Çentikli kurşun kullanmışlar. Yani, halk arasında domdom kurşunu denilenden. Kullanımı yasal değil.”
Kafeteryada düzenlenen “savcılık bürosu” tek tek öğrencilerin ifadesini aldı. Ardından öğrenciler üçlü amfiye dolduruldu.
“Geceyi üçlü amfide geçireceğimizi sanarak bazı hazırlıklara başlamıştık ki geceyarısı ‘et arabaları’ ile Kızılay'a götürüleceğimiz söylendi.
gerçekten dur emrine karşı durmamış birine kurşun sıkmak ne demek oluyoki.. ki biz daha kötüsünüde gördük taylan'ın vurulmasının canladırıldığı sahnede.. güya durdurmak amacıyla ateş etmişti polis ama 4 el ateş etmişti.. bir kurşunla durduramıyo sanki..
snemmm bilgiler için teşekkürler.. şimdi başlıcam okumaya..
Zeynep, o koltuklar falan asil 60-70'lerin modasi. Simdiki o modanin yeniden canlanmasi bir nevi.
Silahsiza ates acan polis daima olagelmistir. Ozellikle o yillarda pek hesap soran yoktu. Yani kimi vurduguna bagli.
devamıdır arkadaşlar
umarım biraz yeterli olmuştur
6 Mart 1971
Bunun üzerine öğrenciler direnişe geçti. ‘Gecenin bu saatinde Kızılay'da faşistlerin saldırısına uğrarız’ denilerek askerin isteğine karşı çıkıldı.
‘Taraflar arasında’ yapılan görüşmelerden sonra Kızılay'a askerin ‘eskort’luğunda gitmemiz kararlaştırıldı!”
Yurtlar didik didik aranmış, Deniz Gezmiş ve kaçırılan Amerikalılara ilişkin hiçbirşey bulunamamıştı.
Ankara Cumhuriyet Savcısı Fazıl Alp’e göre kaçaklar, ODTÜ’deki yeraltı tesisat galerilerinde saklanıyorlardı.
7 Mart 1971
Galerilerin mimarı Behruz Çinici’nin görüşlerine başvuruldu.
Bu arada yurtlardaki aramalarda ele geçen 5 tabancanın yanı sıra ODTÜ orman memurlarının 9 av tüfeğine de “balistik inceleme” için el konulmuştu.
Deniz Gezmiş ve arkadaşları, ABD’li askerleri serbest bırakmışlardı. Ancak kendileri yakalanamamıştı.
8 Mart 1971
Bir günah keçisi mutlaka bulunmalıydı.
Savcılık, ODTÜ yetkilileri hakkında soruşturma açtı.
9 Mart 1971
ODTÜ Akademik Konseyi bir bildiri yayınladı:
“Son olaylar Türk Gençliği ile Türk Silahlı Kuvvetlerini karşı karşıya getirmek için bir tertiptir.”
10 Mart 1971
Mütevelli Heyet Akademik Konseyi lağvetti. Gerekçe: “Akademik Konsey politik davranışlar içindedir.”
Rektör Prof. Erdal İnönü bu karar üzerine istifa etti.
İstifası Mütevelli Heyet tarafından kabul edildi.
11 Mart 1971
Akademik Konsey üyeleri, Fakülte Dekanları ve Bölüm Başkanları, yayınladıkları ortak bildiride Mütevelli Heyet’in
bu kararının yasa dışı olduğunu belirttiler.
... ve 12 Mart 1971
Başbakan Süleyman Demirel istifa etti.
Silahlı Kuvvetler 12 Mart Muhtırası’nı verdiler:
“Yeni bir hükümet kurulmazsa ordu yönetime el koyacaktır.”
bu arada silahsız bir öğrenci ve bir kız olarak defnenin vurulduğunu düşünmek istemiyorum hemde dur emrine uymuş bir insanın
daha çok gönlüm öyle istiyor
mutlaka okuyun olur mu?
5 Mart sabahı saat 04:00’de Ankara İl Jandarma Alayı, Nevşehir Jandarma Komando Taburu ve Ankara Toplum Polisi ODTÜ’yü sardı.
5 Mart 1971 – Hedef ODTÜ
SBF ve Hacettepe yurtları kapalıydı. Sıra ODTÜ yurtlarına gelmişti. Bahane hazırdı: “Teröristler 4 Amerikalıyı ODTÜ yurtlarında saklıyorlar.”
Öğrenci Birliği’ni temsilen Başkan Erhan Erdoğmuş ve Başkan Yardımcısı Akın Dirik ile ODTÜ-SFK temsilcisi Tayfun Mater, Albay Öztoprak ile görüştüler.
Saat 04:30
Ankara İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Öztoprak ve yanındakiler 2. Yurt Müdür odasına geldiler. ODTÜ Rektörü Prof. Erdal İnönü de şehirdeki evinden çağrılmıştı.
Rektör, Öğrenci Birliği temsilcilerinin de toplantıda bulunmasını istedi.
Albay Öztoprak bu isteği olumlu karşıladı.
Öğrenci temsilcileri, ODTÜ’nün jandarma bölgesinde olduğunu, aramanın jandarma tarafından yapılmasında sakınca olmadığını belirttiler.
Hacettepe, SBF ve İTÜ yurt baskınları sırasında polisin olumsuz ve güvenilmez tavrını bilen öğrenciler, polisin yurtlara sokulmamasını istediler.
Ancak telefonla aradığı İçişleri Bakanı, “öğrencilerin hiçbir talebinin karşılanmamasını” söyledi.
Polisin SBF ve Hacettepe yurtlarına baskın yöntemini bilen öğrenciler, yurtların girişlerine barikatlar yığmış, çatılara yiyecek taşımışlardı. Öğrencilerin çoğu çatılara çıkmıştı.
Albay Öztoprak askerlerinin yanına, Öğrenci Birliği temsilcileri de 2. yurdun çatısına döndüler. Tedirgin bir bekleyiş başlamıştı.
Bir el silah sesi duyuldu. Arkasından binlerce makinalı tüfeğin takırtısı başladı.
“Sağ baldırımın arkasında hafif bir darbe hissettim. Bir çakıl taşı atılmış gibi. Elimi uzattım ve bacağımın kanadığını gördüm. Sürünerek güvenli bir yere doğru gitmeye çalıştım...”
Saat 06:30
O saatlerin tanığı öğrenciler, yaşadıklarını anlatıyor...
“Aynı anda ardarda üç ses duyduk: İnce bir tık, güçlü bir tok ve tiz, madeni bir ses. Bir mermi pencereden camı dağıtmadan girmiş, koridorla odaları ayıran duvarı delip odadaki ranzanın köşebentini yarmıştı. Saçlarımız diken diken kendimizi yere attık...”
“Pencereden askerlere bakıyordum. Oda arkadaşım, ‘ateş ediyorlar’ dedi. Ben, ‘manevra mermisi kullanıyorlardır’ diye bilgiçlik yaptım.
Derken koridordan bağrışmalar geldi. Bir mermi beton kolona isabet etmiş, derin bir oyuk açmıştı. O zaman durumun ciddiyetini anladık. Pencereyi kapattık. Yatakları pencere kenarına ittik.
Korkmaya başlamıştık...”
“Çatışma başladığında o dönemin tek kız yurdu olan
5. Yurdun çatısındaydık. Askerlerin cam ağaçları altında mevzilenmelerini yukarıdan ilgi ve merakla izlemiştik.
Gerçek mermi kullanılacağını pek de aklımızdan geçirmiyorduk. Ta ki, 6. Yurdun çatısında Erdal Şener'in vurulduğunu ve yukarıda dolaşan helikopterin kendisini alması için gösterilen yoğun çabaları görünceye kadar.
Çatışmanın sonraki kısmında çatıdaki küçük kapalı alana sığındık ...”
“Nevşehir Komando Birliğinden geldik. Elimize bir torba mermi verip ilerideki ışıklı binalara ateş etmemizi söylediler. İçeride öğrenci olduğunu bilsek ateş eder miydik, aramızda kardeşi üniversite öğrencisi olanlar da vardı.”
Bir er, olayı gazetecilere şöyle anlatıyordu:
Bu arada Albay Mehmet Öztoprak kalp krizi geçirmiş, kumanda bir başkasına devredilmişti. Yeni komutan, öğrenciler teslim olmazsa havan topu ateşine başlayacağını söylüyordu.
“Dev-Genç’in kararıdır: Askerin arama yapmasına izin verilecektir.”
Saat 11:00
ODTÜ-SFK temsilcisi Tayfun Mater, elinde beyaz bir bez sallayarak yurttan çıktı. Ateş durdu.
Kimi yurtlarda öğrenciler teslim olunmasına karşı çıkarak çatılardan slogan atmaya başladılar.
Ateşin durması üzerine öğrenciler yurtlardan çıkmaya başlamıştı.
Askeri bir araç yurtların ortasına yanaştı. Öğrenci temsilcileriyle görüştüler. Öğrenciler, yurtların boşalmakta olduğunu belirterek, askerin çekilmesini istediler. Yanıt netti: “Bütün yurtlar boşalmadan buradan tek kişiyi çıkartmam.”
Araç uzaklaştı...
Dev-Genç Yürütme Komitesi üyelerinden Cemal Selmanpakoğlu elindeki megafonla yurtlara seslendi:
”Ateşe tekrar başladığında benim de içinde bulunduğum
yaklaşık 70, 80 kişilik bir grup bahçedeydik. Can havli ile kendimi en yakındaki 2. yurda attım...”
Saat 13:00
Ateş ikinci kez başladı. Birincisinden şiddetliydi.
”Oda arkadaşımla pencereden dışarıyı seyrederken yanımızdaki yurdun çalışma odasından hemen içeri girmemiz yönünde bir uyarı duyduk ve ateşin tekrar başlaması ile kendimizi ancak koridora atabildik. Koridor, bir belediye otobüsü gibi tıklım tıklımdı.
Burada hatırladığım, kapılardan geçen mermilerden korunmak icin sırtımızı duvara dayayarak beklediğimiz sırada duyduğumuz endişe ve korkudur.”
“Öğle saatlerinde inanılmaz şiddette bir ateş başladı. Mermiler sanki yağmur gibi yağıyordu. Bir dolabın arkasına boylu boyunca uzandım. Kıpırdamanın imkanı yoktu...”
6. Yurdun çatısından olayları izleyen Erdal Şener isimli öğrenci yaralanmıştı. Çatıların üzerinde dönüp duran polis helikopterlerinden yardım istendi, ancak “Deniz Gezmiş’ler kaçacak” diye yardım edilmedi ve Erdal Şener kan kaybından öldü.
Jandarma er Mevlut Meriç de miğferini delip başına saplanan kurşunla hayatını kaybetmişti. Sonraları, yurt çatısından atılan tabanca kurşununun yüzlerce metre ötedeki askerin miğferini nasıl olup da delebildiği tartışılacaktı.
Olayın üçüncü kurbanı, merakla ODTÜ arazisine yaklaşarak seken bir kurşunla ölen MTA aşçısı Aziz Yalta olmuştu.
İkinci ateş, yarım saat kadar sürdü. Yurtların duvarları delik deşik olmuştu.
Öğrenciler yurtları boşalttılar, stadyumda toplandılar.
Saat 14:00
2. Yurt perceresinden beyaz çarşaf sarkıtıldı. Ateş yeniden durdu.
Stadyuma polis kordonu arasında alınmakta olan öğrenciler, parkalarına, bıyıklarına veya yüz ifadelerine göre sıradan alınıyor, emniyete götürülmek üzere cemselere bindiriliyordu.
“Yurtlar boşaltılırken kimi arkadaşlar tanınmamak için, telaşla bıyıklarını kesiyorlardı. Polis kordonundan geçerken beni ve birkaç arkadaşımı ayırdılar. Cemseye bindirildik ve şehir merkezine doğru
hareket ettik.
Balgat köprüsünün oraya geldiğimizde bir arkadaş, sanki servisteymiş gibi polislere seslendi: ‘Balgat’ta inecek var!’
Ortamı unutup gülmeye başladık.”
Tutuklanmasına gerek görülmeyenlerden erkek öğrenciler spor salonuna, kız öğrenciler ise yurtlara gönderildi.
“Yurda gidişimde hatırladığım, ortalığı sarmış olan barut kokusudur. Hiçbir eşyamızı almamıza izin vermeden yurdu terk etmemizi istemişlerdi. Alabildiğim tek eşyam, ikinci çatışma başlangıcında odadan çıkarken alt ranzada bıraktığım ve içinden kurşun geçmiş olan kabanımdı. Hala saklarım...”
” 5 Mart günü akşama kadar stadyumda kaldıktan sonra kapalı spor salonuna alındık. Burada Rektörlükten gönderilen peynir, zeytin, sosisli sandviç gibi şeylerle akşamı idare ettik. Bu noktada bir itirafta bulunayım: Konya'dan gelen bir "gariban" olarak hayatımda ilk kez burada sosis yedim!”
Saat 17:30
Yaralılar Jandarma ve ODTÜ sağlık araçlarıyla hastaneye taşınmıştı.
“O gün, bacağımda kurşun olduğu ve ameliyata alınacağım söylendi. Sonradan öğrendiğime göre, bacağımdaki bir kurşun çekirdeğinin tamamı değil, yalnızca bir parçası imiş.
Bu, şu anlama geliyor: Çentikli kurşun kullanmışlar. Yani, halk arasında domdom kurşunu denilenden. Kullanımı yasal değil.”
Kafeteryada düzenlenen “savcılık bürosu” tek tek öğrencilerin ifadesini aldı. Ardından öğrenciler üçlü amfiye dolduruldu.
“Geceyi üçlü amfide geçireceğimizi sanarak bazı hazırlıklara başlamıştık ki geceyarısı ‘et arabaları’ ile Kızılay'a götürüleceğimiz söylendi.
gidiyordum ama bu mesajı okyunca dayanamadım öncelikle snemmm kardeş bilgi için sağol ne kadarda dehşetli saatler yaşanmış ama orada erdal isminde kan kaybından ölen bir öğrenci anlatılıyor buda demek oluyorki vurulan defne değil henüz göremesekte o çocuk o dönemleri düşünürsek yaşadığımız zamanın kıymetini bilelim derim ben insan hayatı ne kadarda değersizmiş
cevabımı yazdım şimdi gerçekten gidiyorumbye
iyi akşamlar çanlarr...
öğrencilerin esir aldıkları askerlerle konuşmaları sırasında ''pecos bill'' in adı geçti..ben bilmiyordum..öğrendim paylaşayım istedim sizlerle:icon_whis
eski çizgi-romanlardan "vahşi batının ölümsüz kahramanı". kovboyluk taslarken acımasızca sert ama hadisesiz gezinirken, hüzünçlü bir yalnızlık içindedir. biyografi gibi, son derece insancıl bir çizgi romandır.
türkiye'de "pekoş bil" ve "pek hoş bill" olarak yayımlanmıştır...
1951 yilinda turkiyede yayimlanmis ilk cizgi-roman olma ozelligini tasir. italyan asillidir.
----
onca şeyin ardından takıldığım tek şey bu olmadı tabii....
ama şimdi diğer sahnelerden bahsetmeye gücüm yok
----
ve bu bölüm ennn fazla mehmet için üzüldüm:icon_sorrdenizi ihbar ettikten sonra sevime söylerken ağladığı yerde,deniz''seni çok seviyorum baba''dediğinde gözlerinin dolduğu yerde ağlamamk için kendimi zor tuttum...:icon_sorr
sizlere iyi yorumlar:img-wink:
yasemın rusvet verdı ya benımde aklıma bu takılmıs:img-yes:
yasemın rusvet verdı ya benımde aklıma bu takılmıs:img-yes:
evet ya benimde takılmıştı ama defne olayı o kadar etkiledi ki
sen diyince tekrar geldi aklıma
aslında bence olmaması gereken bir sahneydi
Sinem sagol. Bu olaylarin ayrintilarini hic bilmiyordum. Zaten ben izlerken kocamin gozu ilisti, bunlar boyle mi olmustu gercekten diye sordu. Ben de bilmiyorum; ama sanmiyorum, bu dizide her seyi carpitiyorlar, ogrencileri hep saldirgan gosteriyorlar, ogreniriz simdi demistim. Dusundugum gibi, yine olaylari carpitmislar. Catismayi Denizler baslatmis gibi gosterdiler.
son kısmı gene ızledım ve gene aglıyorum...of ya bence defne vuruldu gıbı sılah onun yonuneydı ama!!! genclıklerı gıttı...sımdı ıse onları cok arıyoruz!!!
herkese günaydınbye
dün akşamki bol heyecanlı bölümden sonra hemen sıcağı sıcağına bölüm sonrası anketimi sizlere sunayım istedim:img-wink:
1-) okuldan kaçış için yapılan doğum yalanı sizce ortaya çıkıp bu sefer necdetinde başı belaya girermi?
2-) yaşara haksızlık yapıldığını düşünen ışık ın taşınma kararı ve babasına tepkisi sizce doğrumuydu?
3-) defnenin her şartta denize verdiği desteği nasıl buldunuz?
4-) mehmetin bir baba olarak kaygılarını ve oğlunu ihbar etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
5-) sizce yaseminin ayla ile konuşması işe yarayacakmı ve eğer yararsa aşıklar bu sefer evlenebileceklermi?
6-) deniz gezmiş ve arkadaşlarının yaptığı kaçırma eyleminin devamında harunun rolü ne olur?
7-) metruk evde geçirilen geceden sonra defne denizden hamile kalırmı eğer kalırsa neler olabilir?
8-) denizin defneyle ankaraya gidip devrimci gençlere katılması ileride başına neler getirebilir?
9-) bu bölümde evli olmasalar dahi yasemin ile ahmeti birbirine destek olan ve evlatları içinde endişhelenen birer karı-koca olarak gördünüzmü?
10-) son sahnenin devamında neler olur defnemi yoksa başka bir öğrencimi vurulur? lütfen düşündüğünüz olasılıkları açıklayın
yeni anketimi cevaplamaya buyrun çanlarım bye
1-) okuldan kaçış için yapılan doğum yalanı sizce ortaya çıkıp bu sefer necdetinde başı belaya girermi?
cvp: eger arabaya bınerken olsaydı evt gırerdı ama salonun ortasında olsaydı alakası yok dıyebılırlerdı yanı olmazdı...
2-) yaşara haksızlık yapıldığını düşünen ışık ın taşınma kararı ve babasına tepkisi sizce doğrumuydu?
cvp: tasınma kararı dogru olmus ıs ısten gectıkten sonra buyuk olaylar cıkabılır yasar yuzunden. ama babasına tepkısı dogru degıldı ısık saf!!
cvp: ıyı yonu de var kotu yonude...ıyı yonu ona asık nasıl bırakabılırkı??kotu yonu ıse tam olay yerının ortasında bulunmaması!
4-) mehmetin bir baba olarak kaygılarını ve oğlunu ihbar etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
cvp: mehmetın kaygıları durduk yerde degılkı hem oglunu ıhbar ettı cunku daha az zarar gormesını ıstıyordu..ınsan oyle durumda yapabılır!
5-) sizce yaseminin ayla ile konuşması işe yarayacakmı ve eğer yararsa aşıklar bu sefer evlenebileceklermi?
cvp:ya bu kadar zaman bekledıler evlenırler bence ama aylayla konustu ayla jıletle kendıne kıymadıgına gore bence ıse az da olsa yaradı..
6-) deniz gezmiş ve arkadaşlarının yaptığı kaçırma eyleminin devamında harunun rolü ne olur?
cvp: --------
7-) metruk evde geçirilen geceden sonra defne denizden hamile kalırmı eğer kalırsa neler olabilir?
cvp: bılmıorum ama eger kalırsa işler daha da karısır denızın beynı doner
8-) denizin defneyle ankaraya gidip devrimci gençlere katılması ileride başına neler getirebilir?
cvp: yanı hapse gırebılır ama zarar olur...
9-) bu bölümde evli olmasalar dahi yasemin ile ahmeti birbirine destek olan ve evlatları içinde endişhelenen birer karı-koca olarak gördünüzmü?
cvp: evet gordum tipik bir anne baba gıbı
10-) son sahnenin devamında neler olur defnemi yoksa başka bir öğrencimi vurulur? lütfen düşündüğünüz olasılıkları açıklayın
cvp: sılah onun yonuneydı hala hatırlayınca kotu oluyorum defne vurulmasa baskası vurulsa yıne aynı olurdum...tabı defnenın ardındakılerı bıldıgım ıcın az daha uzulurdum ben hala defne vurulmus OLABILIR dıyorum vuruldu demıyorum...
Herkese günaydın ve merhaba
Bu başlığa ilk defa yazıyorum sanırım,ama son olacağını sanmıyorum.
arwen61,anketin hoş,teşekkürler.Cevaplamak istedim,ben de...
-Hayır,sanmam
-Kendi içinde doğru ve tutarlı
-Olması gerektiği gibi,hayat müşterek!
-Çok haklı,sanırım ben de olsam aynısını yapardım
-İşe yaradı bile bence ama bu sefer evlenirler mi aşıklarımız,bilemem.Sanırım,senaristler,bu durumun çok baydığını anlamışlardır!Yani,umarım!
-Kaçırma eylemi uzun sürmüyor ve erler hemen bırakılıyorlar.Harun'un rolü bitti,bu bağlamda.
-Kalmaz,çünkü zaten beraber yaşıyorlardı!O dönemin gençleri doğum kontrol haplarını iyi biliyorlardı!
-Bol hapislik ve işkence.Eğer dağa çıkarsa;ölüm!
-Evet...
-Defne'nin vurulduğunu sanmam,ölenler arasında kız öğrenci yoktu.Havaya ateş edilmiş olabilir.Ya da başka bir kaçan varsa,ona ateş edilmiştir.Duran hedefe ateş eden,öldürür.Bu şekilde ölen yok,o olayda...
Bir de yorum:Mehmet'le Ayla'nın dün geceki performansları müthişti.
Sevgiler,saygılar...
anket için sağol canım bende cevaplamak istedim
sanmıyorum eğer yakalancak olsalardı necdetin arabasına binerlerken yakalanırlardı
değil babası gibi diğer aile üyelerinin düşünceleride aynı daha yaşar denizi çok ihbar eder o öyle
her seven kişinin yaptığı şeyi yapıyor bence
yaptığı şey bence doğru en azından oğlunun yaşadığını bilmek istiyor öldüğünü duymamsı kadar doğal birşey olamaz çünkü
yaradı gibide gözüküyor zaten ayla bileğini kesmediğine göre inşallah evlenirler artık
??????????
kalmış olsa bile son sahnede olanlarda eğer defne vurulduysa bebeği kaybetmiş olabilir belki
onuda aranan suçlular listesinde görme ihtimali gittikçe yükselir
evet gördüm
10-) son sahnenin devamında neler olur defnemi yoksa başka bir öğrencimi vurulur? lütfen düşündüğünüz olasılıkları açıklayın[/B]
bence defne vurulmuş olabilir silah onun yönündeydi ama büyük ihtimalle vurulsa bile olmaz
arkadaslar sımdı sızden tek bırsey ıstıyorum bırı bana sagcı ve solcuların tam olarak ne oldugunu mesaj atabılırmı ben tam olarak bılmedıgım ıcın ne bıleyım neden denıze kızanlar var ona terorıst dıyenler var lutfen ben bu yasımda ınanın pek bılmıyorum !!!:(:(
ya defne olmayabilir diyosunuz ama orda defne en önde duruyodu ve silah ona yöneltilmişti.sonra da silahın hiçbir hareketini göstermeden ateş etti yani bence defne vurulcak ama ölmicek.ya bişey olmamasını o kadar cok istiyorum ki umarım bu dediklerim yanlış cıkar da baskası vurulur:icon_whis
bence yaseminin gidip o şekilde konuşması iyiydi ama aylanın jileti eline alması sacma geldi gerçi sonradan yapamadı ama iyi yönde gelişmeye başlıcak bence çünkü gayet net bi konuşmaydı.ahmet seni sevseydi ben onu unuturdun bence sen de öyle yap dedi resmen.artık aylanın da aradan cekilmesi lazım (ki öyle olcak)senaristler daha fazla uzatmazlar ama deniz&defne olayları da önemli bi engel yani defneye bişey olması ayladan daha önemli,ayla duzelse de defnenin vurulması yuzunden yine gecikçek bu evlilik..
mehmet harikaydı bu bölüm..
bunu da belirtmeden geçemicem:img-icecrkamyon sahnesi süperdi:img-in_lo
.:princesse:.
15-12-07, 12:21
Defneye bişey olmasın :(
gerçi bence olmaz
çünkü hatırlatmak gerekirse sezon finalinde deniz için endişelendik 1 bölüm sonra çocuk koşmaya başladı..
Rıza verem olduğunda endişelendik 1 bölüm sonra ayaktaydı..
tek beklenmedik kayıp şevket oldu...
umarım defne kurtulur..
dün aşk sahnelerinden çok siyasi olaylara önem verilmişti..
ama güzel bi bölümdü...
bide denizle defnenin ankara'ya giderken kamyonun arkasında şarkı söylemeleri çok güzel bi sahneydi :img-in_lo
Ahmet le Yasemin de evlensin artık :img-cool2
Deniz de göz göre göre kendini ateşe attı...:img-cool2
ve Mehmet'in oyunculuğu süperdi dün akşam..
konuşturmuş yani adam :img-icecr
babyofjackie
15-12-07, 12:31
Arkadaşlar Deniz Ankara ya gitti. Odtü de kalmak için eşyalarını götürdü. Polis kaçırılan Amerikan askerlerinin ODTÜ de saklandığından şüphe ediyordu. Deniz in adı kaçırılan Amerikan askerlerinin şüpheliler listesindeydi. Şimdi bu işte şüphesiz Deniz in üstüne kaldı. Polis fazla bir sorgulamaya gerek bile duymadan kaçırılan Amerikalı askerlerini kaçıranlar arasında Deniz inde bulunduğunu düşünecektir. Zaten Deniz in odtüde bulunduğu yakalanmasa bile bir şekilde tespit edilir. Ayrıca Deniz eğer yakalanmaz ve Defne vurulursa Deniz iyice çığrından çıkar ve olmadım şeyler yapabilir. Artık girdikleri yolun dönüşü yok... Tabi birde Defne vurulursa ailenin bu duruma tepkisine olacak o da ayrı bir merak konusu...
sanmam..
ewet ikisi de kendilerine göre haklıydı
bence defne yapması gerekenleri yapıyor
bence çok haklı...onun düşündüğü sadece oğlu...
işe yarayabilir ama evlilikle ilgili yorum yapmak çok zor...öyle bir senaryto var ki her şey evliliklerine karşı..defnenin vurulması da evliliği etkiler tabi..bu iş uzar yani
bununla ilgili pek tahmin yapamıyorum...
bence öyle bir şey olmaz
ölüme kadar bile gidebilir
evet
bence defne vurulur ama ölmez sadece yaralanır...
justinecatblue
15-12-07, 12:55
merak ediyorum, ışık sadece "saf" bir kız mı yoksa mantıksız mı diye... yaşar'ın kendi inandığı yol doğrultusunda "aktif" bir savunucu olduğundan haberi yok mu? (çocuğun yazın ciddi ciddi yaz kampına falan gittiğini sanmıştı) tamam, onu sevebilir, evlenebilir-ama mantığını öne koyması gerekirdi-senin kocan aktif bir sağ görüş-ailen ise tam tersi-bu yüzden onu aileye bu kadar sokmadan, direkt başka ev tutmaya yönelmesi iyi olurdu-ama "yaşar gelince sustunuz, ona güvenmiyorsunuz" diye tavır yaptığında, ben ışık'ın zeka yaşından gerçekten şüphelendim-kocasının ne olduğunu bimiyor galiba hala-acaba deniz'i balo gecesi ihbar ettiğini öğrense ne olurdu? kesin yaşar onu tekrar kafaya alırdı-bence yapması gereken kocasını elbette ki sevsin seviyorsa ama ailesinin tavrındaki haklı noktaları mantıksızca, çocuk gibi tavırlarla gözden gelmesin-çok saf ve bu sebeple de sinir bozabilen bi kız-rüya bile ondan daha akıllı:)
merak ediyorum, ışık sadece "saf" bir kız mı yoksa mantıksız mı diye... yaşar'ın kendi inandığı yol doğrultusunda "aktif" bir savunucu olduğundan haberi yok mu? (çocuğun yazın ciddi ciddi yaz kampına falan gittiğini sanmıştı) tamam, onu sevebilir, evlenebilir-ama mantığını öne koyması gerekirdi-senin kocan aktif bir sağ görüş-ailen ise tam tersi-bu yüzden onu aileye bu kadar sokmadan, direkt başka ev tutmaya yönelmesi iyi olurdu-ama "yaşar gelince sustunuz, ona güvenmiyorsunuz" diye tavır yaptığında, ben ışık'ın zeka yaşından gerçekten şüphelendim-kocasının ne olduğunu bimiyor galiba hala-acaba deniz'i balo gecesi ihbar ettiğini öğrense ne olurdu? kesin yaşar onu tekrar kafaya alırdı-bence yapması gereken kocasını elbette ki sevsin seviyorsa ama ailesinin tavrındaki haklı noktaları mantıksızca, çocuk gibi tavırlarla gözden gelmesin-çok saf ve bu sebeple de sinir bozabilen bi kız-rüya bile ondan daha akıllı:)
heh ıste bu dogru ruya bıle daha akıllı:D :D ısıga artık aptal dıyesım gelıyor...ya ınanamıyorum ınsan o donemde hıc mı radyo tv dınlemez ızlemez!!!ısık hep yemek yapıp oturup fotograf cekıp pekı hıcmı haberı yok he denızın basına yansıması tmm ıyıkı soyledı ama genede sag sol olayını cok ıyı bılmesı gerekırdı !!!ayrıca ısık defne denız harun dost olarak el ele soz vermedıler mı ısık demekkı sozunu tutamadı daha ne dıyeyım bu kadar konusmak bosuna zaten!!
yalanın ortaya çıkıp necdetin başının belaya gireceğini düşünmüyorum.
kendi içerisinde babasına verdiği tepki ve evden ayrılmak istemeleri doğruydu.
defne denizi seviyor ve seven insanda bunu yapar diyorum.onu merak edeceğine yanında kalıp zorluklara gögüs gelmesi güzel bir şey.
sanırım her baba yada anne bunu yapardı.oğluna çocuğuna hiçkimse zarar gelmesini istemez.bu yönde mehmeti haklı buluyorum.sadece oğlunu korumak istedi.
yaradı ve yaracak bence.evlenmeleri için değilde aylanın kendisine gelmesine ve hayatına yön vermesinde etkili olacağını düşünüyorum.
bunu şuan kesmek pek olası değil.
defnenin hamile kalacağını hiç düşünmüyorum.evlilik dışı ve bir düzen kurulmdan bir bebek olması bana hiç cazip gelmiyor doğrusu.
denizin başına büyük işler açacağı kesin.en azından amerikan askerlerini kaçıran listede görünmesi bile yeter.
gerçekten çok hissettim.ahmet ve yaseminin rüyadan geleceğinden bahsetmeleri ve birbirlerine destekleri çok güzeldi.
bir yandan senaristlerin bizi heyecanda bırakmak için defne ve silahı karşı karşıya getirdilerini düşünüyorum.sonuçta defne dur emrinde durmuş ve elinde silah yok.bir başka özellikle elinde silah bulunan ve kaçmaya devam eden öğrenciler vardı.onlardan biri vurulmuş olabilir.diğer yandan da defnenin vurulması belki denizin geri dönmesine sebep olabileceğinden defne vuralabilir.
arwen61 anket için çok teşekkürler.
herkese günaydınbye
dün akşamki bol heyecanlı bölümden sonra hemen sıcağı sıcağına bölüm sonrası anketimi sizlere sunayım istedim:
Tabiki hayıııır!
Tabiki hayııır! Işık kör olduğundan bazı şeyleri göremiyor maalesef. Gördüğünde de o eve dönmek için çırpınışını izleyeceğim zevkle! :img-nyam: Ayrıca istihbarat kaynağı kesilecek olan Yaşar'ın ayrılma kararını desteklemesine şaşırdım! :img-pilot
Olabilir tabi ama Deniz'e daha çok ayak bağı olurdu. Ankara'ya hiç gitmemeliydi. Sonuçta Deniz kaçıyor ve kaçarken yanında endişeleneceği biri olursa duble koşması gerekir. Defne her anlamda onu yavaşlatırdı. Aşk'a inanıyorum. Gereklerine de ama Defne bir yerde durmalıydı. Sanırım yanlış yerde durdu... :icon_sorr Umarım bunun cezası ölüm olmaz.
Zor :icon_sorr
Yarayacak ama Yasemin bu rüşveti verip bu konuşmayı yapmak için geç kaldı. Sanırım ve korkuyorum Defne olayı Ayla olayının takipçisi olarak nikah tarihini iteleyecek. Zaten onların da kovalayacak hali kalmadı. Benim de şuanda pek umrumda değil açıkçası. Senaristlerin isteği de buydu herhalde başardılar tebrik ederim. Bizim içimizdeki umudu da öldürdüler. :icon_sorr
Ona bişey olmaz herhalde... Zaten soyguna o da karıştı ama arananlar listesinde yok. Bi şekilde sıyırılıyor. Bundan da sıyrılır. Bari o yaşasın! :icon_sorr
Ölmezse kalır! Kalmazsa ölür! :icon_sorr
Ölmez sağ kalırsa uzun bir mahpusluk dönemi...
:bilmim ama sanırım sadece kendileri için endişelendiler.
Silah tam da Defne'nin kafasını işaret ediyordu. Başkasını vurması zor. Bu adamın bileği ne kadar sağlam bilmiyorum ama o silahtan çıkacak kurşun ya Defneyi vuracak ya da onu sağır edecek. Hemen kulağının yanından geçecek ve Defne o günlerin anısını kulağını kaybederek yaşayacak. :img-swoon
Off olasılığa bak. Vurulmasın da sağır olsun razıyım...
E o vurulmasa başkası vurulacak! Kimseler vurulmasın! Gencecik bedenler/beyinler ölmesin! :icon_sorr
Teşekkürler arwençan! bye
sezenbaşer
15-12-07, 13:38
hekese slmm dünkü bölüm çok gsüeldi ahmet we yasemin sahnesi azdı ama yinede çok güsle bi bölümdü:happy0064
arwen61 anket için çok teşekkürler.
bnce bu yalan ortaya çıkmaz ama o anda buldukları fikir harikaydı
bilemiyorum ama öle düşündüğü için haklı olabilir
bnce haklıydı denizi çok sevio we ona destek oluyo sevdiği için bunu doğru buldum ama onun başı da derde girebilir:icon_sorr
oğlunun daha az ceza alması için babasını yaptığı daha doğruydu
ama olaya denizin tarafından bakarsak yanlıştı
inş. yarar bu ahmet we yaseminin birleşmesi için çok önemli
aylanın iyileşmesini hiç bu kadar çok istememiştim
bilmiyorum bunu hiç düşünmemiştm dorusu:img-in_lo
ama umarım ona da kötü bişey olmas
hamile kalacağını düşünmüyorum çünkü sadece başbaşa uyudular
aynı yasemin we ahmetin bristol otelde geçirdiği ilk gece gibi
bnce deniz başını fena halde yakar ama inş. kötü bişey yapmazlar ona
ewt öleydiler bnce sadece evlenmek için imzaları eksikti
rüya iiçin endişelenmeleri de tam bi karı koca örneğiydi
defneni vurulmasını istemiyorum açıkçası
ama bn vurulacağını da düşünmüyorum bu konuda tarafsız olamıyorum
umarm defne vurulmaz
sarp_manyagi
15-12-07, 13:51
Umarım Defne'ye bişiy olmaz:icon_sorrDeniz bu kaçırma olayına bulaşmadı ama Harun:icon_sorrHarun nasıl bir ceza alcak ki Deniz Gezmiş ve arkadaşlarıyla her işi birlikte yaptılar Deniz Karayel kaçırma olayına bulaşmadığı için kurtulucak ama ya Harun?Ona ne olcak bir türlü kestiremiyorum:icon_sorr
Bu bölüm en beğendiğim bölümlerden biriydi:img-yes:Öyle fazla aşk sahnesi yoktu:happy0064Deniz'in balo salonundaki aramadan kurtulma sahnesi harikaydı:happy0064Denizler'le Amerikan askerlerinin konuşmaları harikaydı:good:Yaşar...:icon_whisYanlış yolda olduğunu anlar umarım:img-yes:Çünkü dünkü bölümde o ocak başkanıyla konuşmasında hayal kırıklığı yaşadı:img-yes:Mehmet&Deniz sahnelerinde gözlerim doldu ya:icon_sorrKeşke Deniz teslim olsaydı ama öyle büyük bir aşktı ki onların devrim sevdası bunu yapmak sevdalarına ihanet olurdu:img-yes:
Aklıma geldi. Ali'nin ne olacağı konuşulmuştu ya. Anlaşıldığı kadarıyla Deniz abisini sollayacak.
Soruları okuyunca farkettim. Polisler Harun'u gördüler. Nasıl oldu da kimliğini teşhis edemediler? Diğerlerinin kimliği anlaşıldı oysa. Neyse en azından şu an için o güvende bari.
bu ne biçim son dur yaaa
Defneye umarım bişey olmazz
belki şaşırtırlar başkasıda vurulmuş olabilir yada korkutma amaçlı bi vuruş olabilir
bu bölüm genellikle gençler işlendi
Deniz ve Defnenin aşkı anlatıldı ve güzel oldu onların aşkı çok ihmal edilmişti
Yaseminin Aylayla konuşması iyi oldu hiç olmasa biraz etkili olduu
Sanmam
Aşk insanın gözünü kör ediyor demek.Hiçbir şeyden şüphelenmediği için kendince haklı.Bir öğrense :icon_sorr
Her şartta yanında olması çok güzeldi.İstediği tek şey yanında olmaktı...Sonuna kadar.Evet Deniz'e ayak bağı olacaktı ama,onu düşünemedi ya da düşünmek istemedi.Aşk bencillik sanırım biraz.Son ana kadar yanında olsam yeter diye düşündü...
Sonunda durdu ama duble blue'm ablamın dediği gibi yanlış yerde durdu :icon_sorr
Anlayabiliyorum.Evladı sonuçta.Yaşasında içerde ya da dışarda farketmez diye düşündü :icon_sorr
Yarayacak bence.
Yorumsuzum...
Ölmezse kalır gibi geliyor.
Valla ne sen sor ne ben düşünüp söyleyeyim :icon_sorr
İzlerken onlara dikkat etmiyorum desem...Yok daha da bir şeyler derimde ürküyorum :)
İlk defa yazıyorumda buraya :)
10-) son sahnenin devamında neler olur defnemi yoksa başka bir öğrencimi vurulur? lütfen düşündüğünüz olasılıkları açıklayın[/B]
Mnatıken o silahtan çıkan kurşun Defne'yi vurmalı.Tam ona dönüktü çünkü.Ya da diyorum arkadan başka birimi Defnye'ye silahı döndüren kişiye ateş etti...Ya da havaya ateş edildi o veya bu tarafından.
Yeter ki Defne vurulmasında o ses nerden geldiyse gelsin :icon_sorr
:sad53:
günaydın.
milliyet cumartesi tv ekinde. 21 Aralık Cuma günü Hatırla Sevgili yok. yani yerine sinema var. :img-pilot
snemm verdiğin bilgi için ok teşkkr. neden böyle bir şey yapıyor anlamıyorum. yani yanlızca devletteki belgelerden yararlanıyorlarsa bu hiçde objektif olmayacaktır. çünkü devletin neleri nasıl çarptırdığı ortada. en azından diğer kesimin bu konudaki düşüncelerinede yer vermeliki objektif olunsun. dizide çatışmayı gençlerin başlattığını gördük. ama verdiğin bilgide öyle olmadığı ortaya çıkıyor. aşk kısmında çöken dizi. siyasetteki objktifsiziktede çökmek üzere. :img-yes:
bitse vallahi üzülmiyeceğim. yani hiç tatı yok artık bu dizinin. ya şu hale bak. birkaç hafta önce ne söylüyordum şimdi ne söylüyorum. beni de tutarsızlaştırdı bunlar ya amaaan.
Arkadaşlar Deniz Ankara ya gitti. Odtü de kalmak için eşyalarını götürdü. Polis kaçırılan Amerikan askerlerinin ODTÜ de saklandığından şüphe ediyordu. Deniz in adı kaçırılan Amerikan askerlerinin şüpheliler listesindeydi. Şimdi bu işte şüphesiz Deniz in üstüne kaldı. Polis fazla bir sorgulamaya gerek bile duymadan kaçırılan Amerikalı askerlerini kaçıranlar arasında Deniz inde bulunduğunu düşünecektir. Zaten Deniz in odtüde bulunduğu yakalanmasa bile bir şekilde tespit edilir. Ayrıca Deniz eğer yakalanmaz ve Defne vurulursa Deniz iyice çığrından çıkar ve olmadım şeyler yapabilir. Artık girdikleri yolun dönüşü yok... Tabi birde Defne vurulursa ailenin bu duruma tepkisine olacak o da ayrı bir merak konusu...
ya evet dogru söylemişsin..
ama şimdi yakalancaklarsa deniz defnenin yanında olamicak mı?!
ama ailelere kötü olcak cok ya..herkes denizin ölebilcegini falan beklerken defnenin vurulması kötü olcak..
bu arada mirka ali cidden sollicak denizi:)
örnek alırmış abisinii yirim ben onuu:Dayy ben takılı kaldım alinin büyümüş halini özgür özberk oynarsa mükemmel olurr:img-in_lo
lovely_ebru
15-12-07, 14:44
Dünkü bölüm uzun bir aradan sonra izlediğim en güzel bölümdü.
Bu bölümde Ali ve Rüya'nın gelecekte nasıl olaylar içinde olacağının sinyali verildi.
Dizinin sonu çok kötüydü.
Umarım vurulan Defne değildir.
herkese günaydınbye
dün akşamki bol heyecanlı bölümden sonra hemen sıcağı sıcağına bölüm sonrası anketimi sizlere sunayım istedim:img-wink:
yeni anketimi cevaplamaya buyrun çanlarım bye
Hiç zannetmiyorum.Polisler Necdet'in yüzünü görmediler ve ben arabanın plakasını aldıklarını da görmedim.
Işık gerçekleri bilmediği için saçma tepkiler verebiliyor.
Babasına verdiği tepki yanlış ama tanışma kararı doğru.
Her şartta ne olursa olsun sevdiğinin yanında bulunması çok güzel.
Ama bu desteği umarım hayatına mal olmaz.
Mehmet oğlunu kaybetmek istemiyor.Onu kaybetmektense işkence görmesini tercih etti.Mehmet'in yerinde bende olsam sanırım aynı şeyi yapardım.:icon_sorr
Konuşmadan sonra Ayla tekrar intihar edecek diye düşündüm ama beni şaşırttı ve bundan vazgeçti.Bu konuşma Ayla'nın iyileşmesi için işe yarayacak ama bizim aşıklar yine evlenemeyecek.Malum Deniz ve Defne'nin hali kötü bir de Defne vurulursa uzun bir üzere daha ertelenebilir.Bu arada 12 Mart Muhtırası Yasemin ve Ahmet'in evlenmesi neredeyse imkansız.
Harun polisler tarafından deşifre edildiyse Deniz G. ve diğer arkadaşları kadar suçlu durumuna düşer.Eğer deşifre edilmediyse Harun bu konudan muhaf tutulabilir.Zaten banka soygununda da adı geçmiyor.
Hamile kalacağını zannetmiyorum.Hamile kalacak olsaydı bundan önceki bölümlerde kalırdı.
İdamla yargılanacak olan 18 gençten biri olabilir.:icon_sorr
Birbirlerine destek olduğunu sanırım gördüm.Çocukları için endişelenen bir karı-koca olarak gördüm.:img-in_lo
Namlunun ucunda Defne var gibiydi ama onun yanında elinde silah olan ve polisin dur ihtarına uymayıp kaçan öğrenciler vardı.Polisin dur demesi Defne'nin durması silahın patlaması ve arkadan yapılan çekimleri eş zamanlılık olarak algılarsam Defne vurulmamıştır.Eğer bunların arasında bir kaç saniyelikte olsa zaman farkı varsa vurulan Defne'dir.:icon_sorr:icon_sorr
Ebru'cum anket için çok teşekkürler.
ya gene son kısmı seyrettım:):) (ben de ha bire seyredıyorum:) ) ya bıldıgım ıkı sey var 1.sı vurulma sahnesınde polıs sankı ınsan degılmıs gıbı katıl gıbı geldı!! 2.si belçim bilgin erdoğan sahneyı cok ıyı yaptı onun ıcın ona cok teşekkürler...hep ıyıydı ama bu sahnede payı cok buyuk yasemın ahmet askı:)guluyorum artık kac bolumdur bı adım gıdıo 2 adım gelıo :D
ayrıca haftaya hs olmayacaksa ben ne yaparım??ya aslında defne vurulmamıstır cunku foto galerısınde de promo resım vardı onlar bır bolum sonrasını verırler hep acaa olabılırmı?? ama baskası da vurulsa gene aglıcam:(:( daha bunlar bırsey degıl 72lı yıl da gelıyor:(:(
astılar, vurdular , camdan attılar,işkence yaptılar şimdi ise büyük bir boşluk!!! boşunaydı hepsı!! bosuna oldurulduler!!!
günaydın.
milliyet cumartesi tv ekinde. 21 Aralık Cuma günü Hatırla Sevgili yok. yani yerine sinema var. :img-pilot
snemm verdiğin bilgi için ok teşkkr. neden böyle bir şey yapıyor anlamıyorum. yani yanlızca devletteki belgelerden yararlanıyorlarsa bu hiçde objektif olmayacaktır. çünkü devletin neleri nasıl çarptırdığı ortada. en azından diğer kesimin bu konudaki düşüncelerinede yer vermeliki objektif olunsun. dizide çatışmayı gençlerin başlattığını gördük. ama verdiğin bilgide öyle olmadığı ortaya çıkıyor. aşk kısmında çöken dizi. siyasetteki objktifsiziktede çökmek üzere. :img-yes:
bitse vallahi üzülmiyeceğim. yani hiç tatı yok artık bu dizinin. ya şu hale bak. birkaç hafta önce ne söylüyordum şimdi ne söylüyorum. beni de tutarsızlaştırdı bunlar ya amaaan.
çok güzel söylemişsin haftalardır deli gibi izlediğim dizi tatsız tuzsuz izlemeye başladım uzadıkça uzadı bitmesi gayet normal olur..
ya defne olmayabilir diyosunuz ama orda defne en önde duruyodu ve silah ona yöneltilmişti.sonra da silahın hiçbir hareketini göstermeden ateş etti yani bence defne vurulcak ama ölmicek.ya bişey olmamasını o kadar cok istiyorum ki umarım bu dediklerim yanlış cıkar da baskası vurulur:icon_whis
bence yaseminin gidip o şekilde konuşması iyiydi ama aylanın jileti eline alması sacma geldi gerçi sonradan yapamadı ama iyi yönde gelişmeye başlıcak bence çünkü gayet net bi konuşmaydı.ahmet seni sevseydi ben onu unuturdun bence sen de öyle yap dedi resmen.artık aylanın da aradan cekilmesi lazım (ki öyle olcak)senaristler daha fazla uzatmazlar ama deniz&defne olayları da önemli bi engel yani defneye bişey olması ayladan daha önemli,ayla duzelse de defnenin vurulması yuzunden yine gecikçek bu evlilik..
mehmet harikaydı bu bölüm..
bunu da belirtmeden geçemicem:img-icecrkamyon sahnesi süperdi:img-in_lo
eed kamyon sahnesi süperdi,deniz ve defne çok şekerdi orda.zaten bence çok yakışıyolar umarım defneye bişi olmaz o zaman denizi kimse tutamaz aklımıza bile gelmeyecek şeyler yapabilir.ben de ermec gibi son sahnede polisten çok bi katil gördüm,defne tmm biçok eyleme katıldı ama yani ellerinde bi resmi fln yoktu gayet diğer öğrenciler gibi koşuyodu,durun deyince de durdu,nasıl ateş edebiliyo ki üstüne...gerçekten o dönemde gençler ve polis çok kötü çatışmalarda bulunmuş:img-yes:
bence de bu bölüm mhmt çok başarılıydı,bi babanın endişelerini çok ii yansıttı,bu arada umarım artık ahmet ve yasemin evl:img-pilotenebilir
lovely_ebru son cumlendekı gıbı olabılır ya ama neden oyle yanıltıyorlarkı ama defne vurulsa eee bır suru polıs var kızı nasıl goturcekler bare vurulana yardım ederler degılmı??heralde? ayrıca vurulan her kımse defne buyuk sokta olur gozunun onunde vurdular hesabı polisin silahı cekılmıs ve sen en ondesın !! :( ama bence vurulan defne degıldır dıye dusunuyorum:( erkek bence snemmm'in verdiği bilgilere gore...
anketimi cevaplayan bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim henüz cevaplamamış olanlarda marş marş klavye başına sonra sözlü yapacağım ona göre:)
haftaya yeni bölüm olmayacağını dün belirtmiştim atv nin sitesinde görünüyordu artık 2 hafta der dururuz defne vuruldu hayır vurulmadı diye ama bekleyip görmekten başka çaremizde yok maalesef
aylanın ise iyileşme yolunda adım atacağına inandım yaseminin söyledikleri aklını başına getirmiş gibi duruyordu inşallah kendine gelirde yaseminle ahmet azıcık rahat nefes alır diyeceğim ama bu seferde defnenin durumu var bunlara yine huzur yok anlayacağınız
oo bu arada aşağıda kimleri görüyorum mizah partnerim gelmiş hoşgelmiş o kendini gayette iyi bilirmişbye
lovely_ebru
15-12-07, 15:29
lovely_ebru son cumlendekı gıbı olabılır ya ama neden oyle yanıltıyorlarkı ama defne vurulsa eee bır suru polıs var kızı nasıl goturcekler bare vurulana yardım ederler degılmı??heralde? ayrıca vurulan her kımse defne buyuk sokta olur gozunun onunde vurdular hesabı polisin silahı cekılmıs ve sen en ondesın !! :( ama bence vurulan defne degıldır dıye dusunuyorum:( erkek bence snemmm'in verdiği bilgilere gore...
Yanıltmalarının sebebi merakı arttırmaktır.
Uzun zamandır hiç bu kadar meraklanmamıştık.
Snemmm arkadaşın verdiği bilgilere dayanarak vurulan erkektir diyorum.
Senaristler ne kadar saçmalasalarda öldürülen insanları gerçekte ölen kişiler olarak seçiyorlar bu Defne'nin ölme ihtimalini azaltıyor ama vurulma ihtimali hala var.Defne vurulacağı için üzülüyorum ama vurulan başka biriyse en az Defne kadar üzüleceğim.Bu dizi sayesinde kafan allak bullak oldu.
Deniz'le Defne kamyon kasasında giderken çok güzeldiler.
Bir teselli ver şarkısına eşlik etmeleri ve eğlenmeleri çok güzeldi.
Edit: Dün jeneriği yakalamak için uğraştım ve sonunda yakaladım.
Jenerikte Avni Yalçın'ın ismi dizede ölmüş olmasına ragmen yazılıyor ama Lale Mansur dizide Almanya'ya gitmiş olarak gösterilmesine ragmen ismi yazmıyordu.
Nezahat karakterini de bir sonuca bağlasalar çok iyi olacak.Lale Mansur'un diziden ayrılmasına üzüldüm ama onun için de bir son yazılmalı.Gerçi kime söylüyorum ki?
bunlar da benim cevaplarım
1 - Necdet'in ilgisi olduğunu anlayamazlar bence.
2- Kendince o da kocasını koruyor.
3 - Defne'den asla başka türlü davranmasını beklemezdim. Bence doğru olanı yaptı ama sonucu ne olacak bilmiyorum.:icon_sorr
4 - Babalık duygusu ağır bastı anlıyorum ama olmasa daha iyiydi.
5 - Bu konuya girmek bile istemiyorum. daha önce söylendi. gidip iki imza atmak imkansız mıydı yani. Sonra kutlarsın. Şimdi herşey karışmışken nikah beklemiyorum ben.
6- Bu soruya kadar dikkatimden kaçmış. her iki olayın da içindeydi ama Harun'un adı geçmiyor. Bana garip geldi. Senaristlerin ne planladığını merak ettim. idamlıklar aeasında olur diye düşünmüştüm.
7 - Eğer vurulan Deniz olsaydı bekliyordum ama şimdi olmaz. Gerçi eski bölümlerde bazen oyle konuşmalar oldu ki sürpriz olmasın!
8 - Deniz eğer sağ kurtulursa idamla yargılanacaklar arasında olur bence.
9 - Evet, Rüya büyüsün endişelenme sırası onlara gelecek bence.
10- Hep gerçek isimlerden yola çıkılıyor bu olaylarda. Ama vurulur galiba. ( Belçim Erdoğan diziden ayrılmıyor değili mi? )
sünem saol ekledigin bilgiler için;)
ya defne vurulmuyosa niye o vurulmuş gibi bu kadar net gösterdiler ki?:icon_whisyani arastırılınca kolayca bulunabilcak bi bilgiyi merak ettirmezler heralde:icon_whis
ama gercek bi olayda gercekte vurulan kişiyi de degistirmezler,zaten taylan özgürün ailesinin tepkisinden sonra olayları dogru anlatmaya daha cok dikkat ediyorlardır..
ermec dedigin gibi defne vurulmasa bile bundan baya etkilencektir:(
bende defnenin vurulmayacağını düşünmekteyim açıkcası
o zamanlar böyle olaylarda pek fazla kız ölmedi zaten
vurulan kişi bana o kapıda thko adına konuşan öğrenci olabilir gibi geliyor bana
o da vurulursa tabiki çok üzülürüm bende
ama defne karakterini canlandıran belçim erdoğanın diziden ayrılmasını hiç istemem
bu arada teşekkür eden herkese bende teşekkür ederim
paylaşmak beim için büyük bir zevkti
sarp_manyagi
15-12-07, 15:48
Sinem verdiğin bilgiler için çok sağol bu çatışmaların hepsini gösterceklerini sanmıyorum ama inş. gösterirler:img-yes:Defne vurulmaz bence sırf merak etmemiz için yaptılar:img-yes:Orda kaçan çocuk vardı Erdal herhalde o:img-yes:Yani o kaçan çocuk vurulcak:img-yes:Yani umarım öyle olur:icon_sorr
ben artık denizi bıraktım bir de harun için üzülüyorum
harun kesin ilk idam kararı verilenlerin içinde olur ya
deniz gezmişle birlikte her işte beraberdi resmen
denize gelince kaçırma olayında onunda olduğu sanılacak bence
ama zannetmiyorum ki deniz'ben o işte yokum diyecek'
bence o kaçırdığı için üzülmüştür zaten
Sinem verdiğin bilgiler için çok sağol bu çatışmaların hepsini gösterceklerini sanmıyorum ama inş. gösterirler:img-yes:Defne vurulmaz bence sırf merak etmemiz için yaptılar:img-yes:Orda kaçan çocuk vardı Erdal herhalde o:img-yes:Yani o kaçan çocuk vurulcak:img-yes:Yani umarım öyle olur:icon_sorr
bende öyle düşünüyorum
bence bu defnenin gözü önünde olacak ve defne çok etkilenecektir
kıyamam ya deniz için zaten endişeliydi endişesi bin kat daha artacak
haftaya hsnin olmaması bir yönden iyi bir yönden kötü oldu
kötü çünkü meraktan çatlayacağım
iyi çünkü bayram olduğu için ve misafirler geleceği biz gideceğimiz için rahat rahat izleyememe ihtimalim çok yüksek olacaktı:img-wink:
ya bi daha izledim son sahneyi.
dikkatli bakınca kenarda bi kaç oglan duruyo gibi ama tam anlasılmıyo,yine de tam defneye dogruydu sanki silah:icon_whisya 2 hafta beklenmez ki..
bu arada defne polisle gozgoze geldiginde yüzünde önce çaresiz bi ifade vardı ama sonradan cesaret kapladı sanki yuzunu cok hosuma gitti o:img-in_lo
uzun zamandır bu kadar güzel bölüm izlememiştim,cok dolu dolu bi bölümdü..
evet harun kesin olcak idamlıklar arasında:(gerçi bu gidişle deniz de olabilir:icon_whis
ya bi daha izledim son sahneyi.
dikkatli bakınca kenarda bi kaç oglan duruyo gibi ama tam anlasılmıyo,yine de tam defneye dogruydu sanki silah:icon_whisya 2 hafta beklenmez ki..
bu arada defne polisle gozgoze geldiginde yüzünde önce çaresiz bi ifade vardı ama sonradan cesaret kapladı sanki yuzunu cok hosuma gitti o:img-in_lo
uzun zamandır bu kadar güzel bölüm izlememiştim,cok dolu dolu bi bölümdü..
evet harun kesin olcak idamlıklar arasında:(gerçi bu gidişle deniz de olabilir:icon_whis
bence deniz ve harun rıza gibi olacak işte
tabi harun veya denizden birisi vurulmazsa
biliyorsunuz deniz gezmiş ve arkadaşlarının hepsi öldü
yani ya kurşunlandılar ya da asıldılar
ama denizle harun gerçek karakterler olmadığı için
ilk asılcaklar arasında olur daha sonra cezası müebbet hapse çevirilenlerden olabilir
evt öyle olcak büyük ihtimal..
onlar gerçek karakter degiller ama sanki ikisinden birisi ölcekmiş gibi geliyo bana:S
bu arada kamyonu arayıp da onları bulamamaları cok sacma olmuş yani o dönemde polislerin adama iki kasa indir dicegini sanmıyorum kendileri didik didik ararlardı bence gerçi kamyoncu hiç çaktırmadı:img-icecr
evt öyle olcak büyük ihtimal..
onlar gerçek karakter degiller ama sanki ikisinden birisi ölcekmiş gibi geliyo bana:S
bu arada kamyonu arayıp da onları bulamamaları cok sacma olmuş yani o dönemde polislerin adama iki kasa indir dicegini sanmıyorum kendileri didik didik ararlardı bence gerçi kamyoncu hiç çaktırmadı:img-icecr
ya evet o sahne banada biraz saçma geldi
ama deniz yakalanmayacak koymuşlar bir kere kafalarına ya
bu arada valla denizde ballı çocuk hani ne badireler atlattı
yinede yakalanmadı
ama mehmetin ihbarından dolayı mehmete kızamıyorum ben
yinede yakalanmamasına sevindim
çünkü yakalansa daha iyi olamayacak bence
iyiki yakalanmadı eğer bunu deniz öğrenseydi gerçekten çok fena olurdu
ya evt mehmet de haklı..
ben de aynen öyle oldum yakalanmadıgına seviniyim mi üziliyim mi karar veremedim
ama orda adada falan yakalansaydı daha iyi olcaktı en azından kaçırma suçundan kurtulcaktı,ama şimdi iyi olmadı yani..
Uzuun zaman sonra izlediğim en güzel bölümdü.
Defnenin ne olursa olsun Denizi bırakmayışı,metruk evde geçirdikleri o müthiş gece,"sevmek bencil birşey Deniz" sözü,son ana kadar yanında olması,kaçması gereken bir yerde bile oda oda onu araması dokunaklıydı.
Mehmetin kafasının karışıklığı,bir babanın çaresizliği,sisin ortasında önünü görmeye çalışması,Sevim'in dediği gibi insanın sevdiğini sevabıyla günahıyla sevecek olması.
Yurt baskınında, öğrencinin askere yönelik yaptığı kısa konuşma,billahsa bu cümle...askerler silahlarınızı halkın evlatlarına çevirmeyin... geçmişi nasıl da güzel ifade ediyordu.
Hele Deniz'lerin Amerikalı askerlere davranışları,onların asla katil bir yüreğe sahip olamayışları...
Açıkçası,olayların objektiflikten uzak olup olmamasını tartışmak istemiyorum.Tüm bu yaşanmışlığın gözler önüne; öyle yada böyle serilmesi bile benim için büyük anlam taşıyor.Hatırla Sevgiliyi seyreden tek bir çocuk bile izlediklerinden etkilenip,eskiyi didiklese,facebookta ilkokul arkadaşını arayacağına geçmişini araştırsa yeterli benim için.
dilara-1905
15-12-07, 17:12
evet bende mehmet'e kızamıyorum haklı en azından hapis yatar çıkar ama bu durumda dediği gibi heran ölüm haberini alabilirler :S
bnde yakalanmaması iimi oldu kötümü oldu karar veremiyorum.. ama yakalanıpta mehmetin ihbarını öğrense çok kötü olurdu :S
ya defne'nin vurulduğunu sanmıyorum öyle olsa vurulduğunu gösteripte bitirirlerdi tam heycan olurdu böyle yaptıklarına göre ya başka biri vuruldu yada defneyi ıskaladı ama galiba yanındakilerden biri vuruldu
acaba deniz farketcek mi defnenin yurttan çıkmamış olduğunu belki silah patlayınca oraya giderler :S ama polisin neden ateş ettiğini anlamadım sonuçta kaçmaya kalkmadılar ki polis dur diyince durdular :S
dünkü bölüm güzeldi.ahmetle-yasemin pek gözükmeselerde güzeldi.diğer oyuncularda harikaydı.defne ve deniz bundan sonra neler yaşıcaklar merak ediyorumm.bide ahmetle yasemin evlenebicek mi??hep bi aksilik çıkıyo
O kamyoncu amcayı nereden buldularsa bravo!Rolüne bu kadar uyum sağlaması,ellerini kafasını sallaya sallaya Orhan Gencebaya eşlik etmesi sonrasında şarkıya Deniz ve Defnenin dahil olması...Ne güzel sahneydi...
Anlar mutlu yapıyor insanı...
justinecatblue
15-12-07, 17:28
final sahnesinde anlamadığım tek konu ise şu: polis "durun" dedi-tüm öğrenciler de durdu-üstelik hiçbir şey de yapmıyorlardı-öylece durmuş bakıyorlardı-gençler o an hiçbir şey yapmıyorken, polis duran insanlara karşı niye ateş etti???
evet bende mehmet'e kızamıyorum haklı en azından hapis yatar çıkar ama bu durumda dediği gibi heraz önül haberini alabilirler :S
ya işte ben o kadar basit olacağını zannetmiyorum canım ya
yakalanacak sonra
sonra diğerleri hakkında bilgi öğrenmek için öldüresiye dayak yiyecek
ama söylemeyecek tabiki
bir çok işkenceler görecek:icon_sorr
en azında diğerleri ile birlikte yakalanırsa fazla işkenge görmez
çünkü bir sürü mahkemelereçıkacaklar
bu mahkemelere basının ilgisi büyük olack
yani bence böyle tabi
iyiki yakalanmadı
evet bende mehmet'e kızamıyorum haklı en azından hapis yatar çıkar ama bu durumda dediği gibi heraz önül haberini alabilirler :S
bnde yakalanmaması iimi oldu kötümü oldu karar veremiyorum.. ama yakalanıpta mehmetin ihbarını öğrense çok kötü olurdu :S
ya defne'nin vurulduğunu sanmıyorum öyle olsa vurulduğunu gösteripte bitirirlerdi tam heycan olurdu böyle yaptıklarına göre ya başka biri vuruldu yada defneyi ıskaladı ama galiba yanındakilerden biri vuruldu
acaba deniz farketcek mi defnenin yurttan çıkmamış olduğunu belki silah patlayınca oraya giderler :S ama polisin neden ateş ettiğini anlamadım sonuçta kaçmaya kalkmadılar ki polis dur diyince durdular :S
mehmete bende kızamıyorum ama yinede ihbar etmemeliydi..deniz öğrense asLa affetmezdi bunu nasıL göze aLdı hayret..ben denizin kendi iradesiyLe tesLim oLmasını isterdim..yakında kendiLerini devrimci diye adLandıran grubu büyük feLaketLer bekLiyo ve bunLardan denizde nasibini aLıcak..daha neLer görücez neLer..
bende defnenin vuruLduğunu sanmıyorum zaten orda poLisin defneye nişan aLması çok saçma, bence devLetin poLisini bu kadar kötü göstermemeLiLer..
final sahnesinde anlamadığım tek konu ise şu: polis "durun" dedi-tüm öğrenciler de durdu-üstelik hiçbir şey de yapmıyorlardı-öylece durmuş bakıyorlardı-gençler o an hiçbir şey yapmıyorken, polis duran insanlara karşı niye ateş etti???
Uzuun zaman sonra izlediğim en güzel bölümdü.
Defnenin ne olursa olsun Denizi bırakmayışı,metruk evde geçirdikleri o müthiş gece,"sevmek bencil birşey Deniz" sözü,son ana kadar yanında olması,kaçması gereken bir yerde bile oda oda onu araması dokunaklıydı.
Mehmetin kafasının karışıklığı,bir babanın çaresizliği,sisin ortasında önünü görmeye çalışması,Sevim'in dediği gibi insanın sevdiğini sevabıyla günahıyla sevecek olması.
Yurt baskınında, öğrencinin askere yönelik yaptığı kısa konuşma,billahsa bu cümle...askerler silahlarınızı halkın evlatlarına çevirmeyin... geçmişi nasıl da güzel ifade ediyordu.
Hele Deniz'lerin Amerikalı askerlere davranışları,onların asla katil bir yüreğe sahip olamayışları...
Açıkçası,olayların objektiflikten uzak olup olmamasını tartışmak istemiyorum.Tüm bu yaşanmışlığın gözler önüne; öyle yada böyle serilmesi bile benim için büyük anlam taşıyor.Hatırla Sevgiliyi seyreden tek bir çocuk bile izlediklerinden etkilenip,eskiyi didiklese,facebookta ilkokul arkadaşını arayacağına geçmişini araştırsa yeterli benim için.
evet evet bölüm güzeldi. uzun zamandır derli-toplu olan ender bölümlerdendi. damgasını vuran tabiki mehmet-deniz anlayışları ve sahneleriydi.
mehmetin duyguları iyi işlenmişti. genelde böyle yapmıyorlardı senaristler. mesela kahramanlardan birini üzen bir olay etraflıca işlenmez. konuyu bölerler ve parça parça başka bölmülerde verirlerdi. bu sefer bir çırpıda verdiler. mehmet herkesle bu konu hakında konuştu. topluca konuştu, ahmetle konuştu, sevimle kouştu, necdetle konuştu, denizle konuştu yani bir çırpıda kahramanın tüm çelişkilerini ve tavırlarını bir bütün olarak gördük. böyle işlenince dizi sağlam oluyor. ama bizim dizinin özgünlüğünden herhalde maalesef konular yayılıyor. Ahmet için önemli olan biri konu hakkında o bölüm yalnızca annesiyle konuşurken görüyoruz. öbür bölüm başka biriyle öbür bölüm başka derken konunun önemi de derinliği de kalmıyor. bu dizinin en büyük handikaplarından herhalde. tabi bu konunun hassaslığından ve yayamayacakları için böyle oldu. herşeyden önce tarihi bir olay zamanı sınırlıydı yani.
LİN ben de tartışmak istemiyorum ama bir şeyi ilk kimin başlattığı çok önemli bir konu. hatta meselenin tüm yönünü bile değiştirebilir. yani insanların olayı algıyasışı bakımından. bunu bilmeden seyreden birçok kişi "aa bakın polise bomba attılar. ee poliste haklı kardeşim eli armut toplayacak değilya" diye düşünecektir. yani meşrumüdafa hakkı'lık durumu çok önemli. bu Taylan'ın ölüş biçimindeki farklılıktan daha önemli bence. yani çarptırma anlamında. bunun için önemsemek gerekir diye düşünüyorum. Taylanın ölümünde esas verilen verilmişti bana göre. yani onlar silah kullanmadılar. bunu bizzat silahları çıkarıp tek tek kız arkadaşlarına vererek altını çizdiler. ve silahsız bir insan, ayağından çok rahat vurulabileckken faili belli (sivil polis olarak gördük aile asker diyor) ama faili belli olarak verildi.
ama dediğim gibi bu bölüm replik yönünde de derli-topluluğu yönündende damgasını vuran konu açısından doyurucuydu.
mehmete bende kızamıyorum ama yinede ihbar etmemeliydi..deniz öğrense asLa affetmezdi bunu nasıL göze aLdı hayret..ben denizin kendi iradesiyLe tesLim oLmasını isterdim..yakında kendiLerini devrimci diye adLandıran grubu büyük feLaketLer bekLiyo ve bunLardan denizde nasibini aLıcak..daha neLer görücez neLer..
bende defnenin vuruLduğunu sanmıyorum zaten orda poLisin defneye nişan aLması çok saçma, bence devLetin poLisini bu kadar kötü göstermemeLiLer..
iyide canım olmayan birşey gösterilmiyor
devletin polisi de bunları yapmasaydı keşke
hatta bu dizide daha yüzeysel gösteriliyor
keşke bunlar yaşanmasaydı
ya evet birlikte yakalanmaları daha iyi olur aslında dedigin gibi..
off işkence sahnlerini düşünemiyorum:(
ama mehmet de haklı ölüm haberini bekler gibiydiler yani ölmesindense işkence görsün hatta benim ihbar ettigimi ögrensin gerekirse konusmasın diyo..
ya evet birlikte yakalanmaları daha iyi olur aslında dedigin gibi..
off işkence sahnlerini düşünemiyorum:(
ama mehmet de haklı ölüm haberini bekler gibiydiler yani ölmesindense işkence görsün hatta benim ihbar ettigimi ögrensin gerekirse konusmasın diyo..
işte ondanda ona kızamıyorum ya
ama deniz gezmişler yakalanmadan yakalansaydı çok işkenge görürdü
konuşturmak için
mehmet tabiki iyi niyetle yaptı
bundan kimsenin şüphesi yok zaten
Dünkü bölüm genel olarak benim hoşuma gitti. Evet ahmet yasemin sahnesi yoktu ama zaten bu bölüm de gençler üzerine kurulmuştu. Bir de ahmetle yasemin evli olarak, karı-koca olarak böyle anları yaşasalardı, daha da güzel olacaktı. Zor günler de birbirlerine nasıl güzel destek verebileceklerini görmüş olduk. Bu anları kendi evlerinde, rüya için de endişelenerek yaşamış olsalardı fena mı olurdu?
Defneyle denizi adaya geçirmeyi neden necdetin hallettiğini de anladım bu bölümde. Başka türlü necdet sahnesi çekemezlerdi ve necdet olmayınca da bölüm güzel(!) olmazdı. Çünkü bütün necdet sahneleri defne ve denizin kaçışı üzerineydi. Onu başka türlü olayların içine sokuşturmaları mümkün değildi.Yalnız necdet ile defne ve denizin güzidenin evinde denizlerin yöntemini tartışması saçmaydı yine. Her zamanki gibi necdete değerli fikirlerini söyletecek bir yer buldular. Ama üniversitenin göbeğindeki ahmet, öğretim görevlisi ahmet asla böyle konuşmalar yapmaz. Gençler arasındaki çatışmaları, ayrılığın keskinleşmesini, yaşanan olayları asla değerlendirmez. Mehmetle konuşurken araya iki cümle sıkıştırsalar çok mu abes kaçardı sanki? Necdetin cümleleri kadar abes olmazdı en azından.
Defnenin tavrını tebrik etmek istiyorum. Denizin yanında olması, ne olursa olsun ona destek vermesi çok hoş. Bu arada kendini bile bile tehlikeye atıyor ama yine de sevdiğine destek oluyor. Gerçekten de takdir edilecek bir davranış bence. Yanlı yaseminin “Ben de olsam senin yanından ayrılmak istemezdim.” Sözü çok şaşırtıcı. Yasemin bunu nasıl söyledi hala aklım almıyor. Son 35 bölümdür bize çizilen yasemin karakteri hiç de öyle sevdiği için her şeyi göze alacak, o şartlar altında kaçak olarak yaşayacak birine benzemiyor. Herhalde senaristler hala her bölüm öncesinde hafızamızı kaybettiğimizi, her şeyi son izlediğimiz bölümle sınırlandırdığımızı sanıyorlar.:hıh:hıh
Gelelim yaseminin aylaya söylediği sözlere.Tam da bizim forumun düşüncelerini yansıttı diyebilir. Ayrıca senaristler beni o sahnede gerçekten çok şaşırttı. Çünkü gördük ki senaristlerimiz “fedakarlığın” gerçek anlamını biliyorlarmış. E o zaman sormazlar mı adama “Madem fedakarlığın gerçek anlamını biliyordunuz da o zaman neden 40 bölümdür Necdet fedakardır, zavallı aşıktır, aşkı için ne fedakarlıklar yapmıştır diye yutturmaya çalıştınız?” Ayrıca fedakarlığı böyle gören, bu düşüncelere sahip olan yaseminin necdete bir kere bile çemkirmemiş olması da şaşırtıcıdır. Ama tabi yasemin de bilmiyor ki necdetin ahmete pastanede “O benim karım oldu” diye çemkirdiğini, o ağlarken kulaklarını tıkayıp mutsuzluğunu bile bile buna göz yumduğunu…Bu saatten sonra da öğrenmesi zor. Yaptıkları adamın yanına kar kalıyor işte:hıh
Kamyoncu amcayı, defneyle denizin ona eşlik etmesini, o sıradaki konuşmalarını ise çok büyük bir keyifle izledim. O sahneler bölümde en zevkli sahnelerdi. Defneyle deniz de bir süre sonra kaderlerine razı olmuş bir şekilde eşlik ettiler kamyoncuya.:) Hele ki adamın sesini ve söyleyişini beğenmeyip “Bazıları hiç şarkı söylememeli.” demeleri…:img-hyste:img-hyste Bu arada Orhan babayı da severiz.:) Yakın zamanda “Batsın bu Dünya”yı da isteriz.
Ah bir de dizimizin o muhteşem sözlü şarkılarını duyabilsek…Kulaklarım paslandı vallahi. Örneğin bu bölümü sonuna “Geçmişten Geleceğe” veya “Gündoğdu” çalsa fena mı olurdu? Özledik yahu şu müzikerimizi. Nerede bizim eşsiz sözlü müziklerimiz?İsyanım var hulleeeeeeeeeyyyyyynnnnnn...:)
dün izlerken okadar üzüldümki...ilk defa hsyi izlerken sıkıldım ve kanalı değiştirdim bi ara senaryo konu herşey bitti ya izlediğim tek şey sağ sol kavgası silh çekenler adam kaçıranlar başka bişey kalmadı ogüzelim sıcacık aşk dizisinden umarım dizimiz en kısa zamanda kendini toparlar yoksa gidişat çooooooooook kötü...
gene ben :):) bugun hala aynı dusunuyorum hala soktayım vurulma olayından sonra yahu o nasıl bır bakıs ve goruntudur camlar parcalanmıs kacarlarken durun dıyor duruyorlar ve defne ıle tabanca aynı karede gercı vurulmamıstır belkı ama o bakısı defnenın cok kotu oluyorum her aklıma geldıgınde mehmete gelınce o bır baba ! sonucta oglunun ıyılıgını ıstıyor ve yapacak bırsey yok!ıhbar etmesı yada oglunun teslım olması oldurulmesınden ıyıdır!! hem ayrıca amerikalılar fazla baskı gormedıler ne ıskence edıldı ne de vuruldu!! neden yıne baskın neden sozler degıl sılahlar catısıyor??? ya:(:( nasıl ates edersın durdu ıste karsında ya pekı bırını vurdun orda 1 e 1000 gelıyor o zmn ne yapacaksın?? arkasındakılere goturun bunları dıyebılırdı??? ordakılerın hayatları boyunca unutamayacakları zamanlardan bırıydı....
denız ankarada degıldı yanı sucu bıraz daha azdı ama ankaraya gıttı eger yakalanırlarsa fazla olacak!!
Ah bir de dizimizin o muhteşem sözlü şarkılarını duyabilsek?Kulaklarım paslandı vallahi. Örneğin bu bölümü sonuna ?Geçmişten Geleceğe? veya ?Gündoğdu? çalsa fena mı olurdu? Özledik yahu şu müzikerimizi. Nerede bizim eşsiz sözlü müziklerimiz?İsyanım var hulleeeeeeeeeyyyyyynnnnnn...:)
ya evet müzikler neden sözsüz. alisercan abi de yokki soralım.:img-blush dönemde artık başladı. yani yeni şeyler dönemi. alisercan abi lütfen bari sen sesimizi duy ya. duyulmaya duyulmaya artık yorumda yapmayacağım. kimse bizi kaale almıyorsa :icon_whis
Tavuskuşu evet son paragrafındakı sarkıları ozledık ama bu catısmalarda en ıyı gıden sarkı zahıt bızı tan eyleme idir. olsun gene de onları calarlar:):) ama her sılah sahnesınde bunu calarlarsa daha cok aglarız vedat camdan atılırken de bu calmıstı harun vedaat dıye bagırırken ne kadr kotu olmustuk hep bu sarkılar aglatıyor zaten hs nın %45 i müzikleri tarafından sevılıyor hatta %50 si (her neyse:) )
Ermec bence de duygu yüklü siyasi sahnelerde Zahit bizi Tan'eyleme çok güzel oluyor katılıyorum. Ben de çok seviyorum o parçayı. Hatta melodi olarak üçü arasında en sevdiğim parça budur. Ama öteki sözlü müzikleri de arıyor insan. Kaç bölümdür bir türlü duyamıyoruz. Ne dizinin içinde çalıyor ne de sonunda. Dünkü bölümün son sahnesini de düşünürsek dediğim iki parça iyi olur diye düşünmüştüm. Hem de sözlü müzik duymuş olurduk. Özellikle "Geçmişten geleceğe" şarkısı söyleriyle birlikte çok uyardı.
Örneğin Rüyanın ahmete "Sana güveniyorum babacım." dediği bölümün sonunda gitarla çalınan bir "Zor Yıllar" vardı. Melodi filan çok hoş da sözleriyle insanın içine çok daha güzel işlerdi. Ama duyamıyoruz artık o güzelim şiir tadındaki sözleri. Bunun nedenini ben de çok merak etmekteyim açıkçası.
heralde yenı sarkılar yapıyorlardır:) ama evt bıraz sozlu gerekıyor cunku o sarkılar agzıma dolanıyor sozu yokken soyleyemıyorum ınsan soylemek ıstıyor:):) ayrıca evlılıgın uzaması yenı sarkı yapmaya cok hazır...yapıyorlarmıdır acaba? :D ınsanı muzıgı delı edıyor ben dınlerken ne kadar "nasıl dınlıyorsun bunu " deselerde dınlıyorum seve seve
hatırla sevgılıyı ızleyen anlar degılmı :):)
selam canlarbye
Evet dünkü bölüm güzledi beğendim ben yani Aşktan umudumuz kestik neyse tarih ve bol genclik izledik bu arda sonu hakkında ben defenin vuruldugun sanmıyorum bence o bir el ates defneye degil çünkü dur emrine uydu defne durmuştu neden ates edilsin ki bence heycan yapmak için öyle yaptılar ben defneye bir sey olacagın sanmıyorum açıkcası..
Yasemin Bende olsam seni hayat bırakmazdım demesi ben o an dedim ki yanlış duydum herhalde yasot mu dedi onu diye ama o dedi evet o dedi...
[Ahmet Yasemin de onların Aşkında yani nikah işinden ümidim kestim onlar kös kös otursunlar dert yanıp dursunlar beraberler kol kola çıkıp dısarda geziyolar fakülteye kol kola giriyolar dışardan baıklınca evli gibi gözüküyolar ama öyle degil ee evlik işine gelince neden bu kadar uzatlıyo hayret bir sey atsınlar artık su imzayı bu ne yaa
Yasemin Ayla ile konuşması söyledikleri çok hoştu çok beğendim eski yasot mu döndü ne:img-pilot necdet duysun söylediklerini keşke orda olup duysaydı...Ayla kendine geldi yani yasemi'nin söyledikleri aklını başına getirdi. etkilendi bence '' bazen sevdigimiz için fedakarlık yapmamaız gerekir zorda olsa ona veda etmemiz gerekir'' bunları yasonu ağıznda duyacagıma aklıma gelmezdi Necdet dusaydı keşkeee
onu ikimiz de deliler gibi sevdik Ayla
Aşkın tutsaklıgın bende iyi kim bilebilir ki
nerdeyse çockukluğunda beri hayatın Ahmet'e bağlamış biriyim ben
gönüllü olarak ömür boyu hapis
bu repikligi begendim hoştu Ahmet sen neymissin bee:img-in_lo:img-in_lo
Edit: Dizi bayramın ikinci gününe denk geliyo bizim dizi de nedense hep bayramlara denk geliyo :)yeni bölüm var mı? yok mu bellli degil? ramazan bayramına da denk gelmişti o zaman yeni bölüm verildi.. hiç bir dizi verilmemişti ama bizim dizin yeni bölüm verilmişti, inşallah yine verilir.. sitede yeni bölüm yazmıyo ama sizler oraya bakmayın pek bir düzensiz bu haftanın özeti bile site de yoktu..
dilara-1905
15-12-07, 19:19
ya ne yazıkki yeni bölüm yok milliyet televizyonda bi fikm göstermişler hs yerine şimdi 2 hafta beklicez ya :(
bnde defnenin vurulduğunu sanmıyorum defne dur emrine uydu yani niye vursunki polis başka yere ateş etti veya yanındakilerden birine ateş etti bnce :S ama öyle değilse hem deniz için hemde diğerleri için çok zor olcak eğer defne vurulursa deniz hastaneyede gidemezki belkiteslim olmak zorunda kalır ama bnce vurulmadı defne :S
sevimli.girl
15-12-07, 19:24
dünkü bölüm yine güzeldi. her ne kadar r,ya ve necdet sahnesi olmasa da beğendiğim bir bölüm oldu. defne ile denizin birbirlerine bağlılıkları, aşkları ve sevgileri gerçekten izlenmeye değerdi. metruk evde birbirlerine srılarak uyumaları, defnenin denizi bırakmak istememesi ve onunla birlikte her zorluğa karşı gelmesi çok güzel bir davranıştı bana kalırsa. defnenin yaptıkları gerçek aşkı çok güzel gösteriyordu. en güzel yerde kamyocuyla birlikte bir teselli veri söyledikleri yer oldu. o kadar badire atlatmalarına ve hala tehlike içinde olmalarına rağmen neşeli olmalarıçok güzel sahneydi.
lale ve teonun sahneleri de çok güzeldi. teonun derdini anlattıtan sonra lalenin hiç bişey demeden ayrılması ardından lalenin gelip sinemaya gitmeyi teklif etmesi ve ardından teonun verdiği tepki çok hoştu.
bu bölümde en çok güldüğüm yer ahmetin yasemine işte seni bu yüzden seviyorum bencil olmadığın için dediği yerdi. gerçekten çok komikti. bir ara dedim başka bir yasemine mi söylüyor diye ama yanıldım. ahmeti düşünmeden onunla ayrılan ve ona çocuğunu söylemeyen, ardından necdet ile rüyanın birbirlerine ne kadar bağlı olduğunu bile bile onları ayırma planı yapan ama başarılı olmayan ve sadece kendini düşünen kendi hariç hiç kimseyi düşünmeyen yaemin olduğunu görünce şaşırdım açıkçası.
dünkü bölümde deniz ile defnenin kaçabilmesi için yine ve yeniden ne yapılacaksa necdet yaptı ve ahmet ile yasemin sadece kendilerinden durmadan kaçıp giden nikah tarihleri için üzüldüler. o kadar polis gelmesine rağmen deniz ile defneyi almadan gitmeyen, onları bekleyen ve sahile polis geldiğini görünce hiç düşünmeden onalrı güzidenin evine götüren, sabahın beşinde onları arkadaşına emanet eden ve onların kaçması, adada rahat olabilmeleri için en güvendiği arkadaşını işin içine sokan yine necdetti. herhalde bı olaydan sonra da necdetin kendini düşünen ve tüm bunları da bu yüzden yaptığını söyleyen biri çıkmaz.
mehmetin ise denizle konuştuktan ve giderkenki halleri çok kötüydü. oğlunun teslim olmayı kabul etmemesinden sonra hiç bişey demeden çekip gitmesi ve denizin seni seviyorum baba dedikten sonra sessizce ağlamaya başlaması çok hüzülü yerlerden biriydi. daha sonra sadece oğlunu korumak ve onsuz bir hayatı düşünemeyeceğinden ötürü onu ihbar etmesi belki oğluyla arasının sonuna dek bozulmasına neden olabilirdi ama oğlunun ölüme gitmesini engellemekten başka bir yolu yoktu. denizi ihbar ettikten sonra sevime beni hala seviyorsun demesi ve tekrar ağlaması yine güzel ve etkileyici yerlerden biriydi.
Ermec bence de duygu yüklü siyasi sahnelerde Zahit bizi Tan'eyleme çok güzel oluyor katılıyorum. Ben de çok seviyorum o parçayı. Hatta melodi olarak üçü arasında en sevdiğim parça budur. Ama öteki sözlü müzikleri de arıyor insan. Kaç bölümdür bir türlü duyamıyoruz. Ne dizinin içinde çalıyor ne de sonunda. Dünkü bölümün son sahnesini de düşünürsek dediğim iki parça iyi olur diye düşünmüştüm. Hem de sözlü müzik duymuş olurduk. Özellikle "Geçmişten geleceğe" şarkısı söyleriyle birlikte çok uyardı.
Örneğin Rüyanın ahmete "Sana güveniyorum babacım." dediği bölümün sonunda gitarla çalınan bir "Zor Yıllar" vardı. Melodi filan çok hoş da sözleriyle insanın içine çok daha güzel işlerdi. Ama duyamıyoruz artık o güzelim şiir tadındaki sözleri. Bunun nedenini ben de çok merak etmekteyim açıkçası.
Tavuşkuşuçan gerçektende çok güzel duygulu anlar var. ama bizim alisercan abiler birinci dönem çok yorulduk biraz denlenelimmi diyorlar ne:icon_whis hayır bir programa çıkmışlar orada ikinci HS albümü çıkar demişlerya eee! neyle çıkaracaklarki. güzelim eski parçalar bile çalmıyor baksana. şimdi bir de bunun için Tomris hanımı mail yağmuruna tutacağım yahu! MÜZİKLERDE YENİLİK İSTİYORUZZZZ! NEDEN YENİ MÜZKİKLER YOK!
olmaması için hiçbir neden yok. mesela Mehmet ve Deniz sahnesi için çok güzel duygulu bir parça rahat yaparlardı ama neden gerek yok!!!!! :icon_sorr
dilara-1905
15-12-07, 19:36
ya işte ben o kadar basit olacağını zannetmiyorum canım ya
yakalanacak sonra
sonra diğerleri hakkında bilgi öğrenmek için öldüresiye dayak yiyecek
ama söylemeyecek tabiki
bir çok işkenceler görecek:icon_sorr
en azında diğerleri ile birlikte yakalanırsa fazla işkenge görmez
çünkü bir sürü mahkemelereçıkacaklar
bu mahkemelere basının ilgisi büyük olack
yani bence böyle tabi
iyiki yakalanmadı
evet yasemin ve necdete yaptıklarından daha fazlasını yaparlardı denize deniz ele vermeyincede :S :sad53: ama şuanda çok tehlikede ya eğer defne vurulduysa hastaneye dalanda gidemezki belkide bu seferkndi gider teslim olur ??
size katılıyorum "zahit bizi tan eyleme" siyasi sahnelere çok güzel oluyo:img-yes:
necdet başına o kadar şey geldi hala kendini rike atıyorsun çok iyi ya necdet bu dizide en çok onu seviyorum ayla iyileşsin artık yetti oda deniz babasının ihbar ettikten sonra ağladığı sahne çok güzeldi bence en iyisini yaptı ama yine kaçtılar
evt ya yenı muzık ısterız dıye bır afıs yapalım:D:D ıkıncı album yaza gıbı gorunuyor ama o zmana kadar daha gundeme kadar gelen sarkılar da koyarlar daha nıce sarkılar yaparlar heralde...tabı zor yıllar, çekilmiş sularda ,dalgakıran vb. sarkılar ılk goz agrılarımız:D unutamayız!!
HATIRLA SEVGİLİ O eski günleri çocuklar gibi...
haftaya dizi yoksa beyin fırtınasıdamı olmayacak canım burada her türlü şeyi tartışırız biz birtek defnenin olayı değil önümüzde bir darbe var,aylaya endeksli yaso-ahmet ilişkisi var varda var yani olmadı haftaya cuma akşamı aynı saatte biz dizi yayınlanıyormuş gibi yorum yaparız ne olacak yani :img-wink:
hem bende durmam mini senaryo ve günlükler yazarım aşağıda zeynepimi gördüm oda en ince esprilisinden senaryolarını attırıverir ohh oldu bitti :)
Arwençanım merhaba herkese merhaba çanlar :img-in_lo
Aslında yazmayacaktım ama arwençanım madem gördü beni kaçış yok :)
Şarkılar konusu açılmış ben de merak etmeyim neden Geçmişten Geleceğe,Rüya'msın ,Dalgakıran,Zor Yıllar gibi muhteşem şarkılar neden artık dizide yer almıyor hayır bir mantıklı sebebi de olamaz bunun diye düşünüyorum...Onlarsız Hatırla Sevgili 'mi olurmuş :hıh Biz yeni güzel şarkılar beklerken eskilerini de aldılar elimizden :hıh Umarım kısa süre içerisinde yeniden o güzel şarkıları duyarız ve yenilerini de...böyle hiç hoşuma gitmiyor :hıh
Arwençanım merhaba herkese merhaba çanlar :img-in_lo
Aslında yazmayacaktım ama arwençanım madem gördü beni kaçış yok :)
Şarkılar konusu açılmış ben de merak etmeyim neden Geçmişten Geleceğe,Rüya'msın ,Dalgakıran,Zor Yıllar gibi muhteşem şarkılar neden artık dizide yer almıyor hayır bir mantıklı sebebi de olamaz bunun diye düşünüyorum...Onlarsız Hatırla Sevgili 'mi olurmuş :hıh Biz yeni güzel şarkılar beklerken eskilerini de aldılar elimizden :hıh Umarım kısa süre içerisinde yeniden o güzel şarkıları duyarız ve yenilerini de...böyle hiç hoşuma gitmiyor :hıh
merhaba zeynepim mizah partnerçanım:img-in_lo
ben burada seni görmüşken tabiiki yazacaktınyoksa sanada yazardım bir günlük diğer mis cazgırlar bayram ederdi ona göre:img-wink:
şarkılar konusunda tamamen haklısın biz yeni şarkılar beklerken eskileride gitti acaba onlarıda finansman sıkıntısı falanmı aldı götürdü malum kaç bölümdür hep aynı mekanları görüyoruz dün akşam okulun balso salonu nasıl gösterildi hayret ettim bir defa bedava kullan promosyon hakkımı vardı neydi:)
bende sözlü müzikleri duymak istiyorum her sahnenin sonunda söylenen ve yürek telimizi titreten o güzelim şarkıları... bu kararı kim almış bilmiyorum ama kesinlikle yanlış bir karar olduğunu söyleyebilirim biz eski şarkılarımızı geri istiyoruz:hıh
Sonu merakla biten bir bölüm oldu.
Artık daha fazla dönem olaylarını görmeye başladık sanırım haftaya darbe olur veya bölüm darbe ile biter gibime geliyor.
Defne umarım vurulmamıştır diyeceğim ama vurulmuş olma ihtimali yüksek Deniz bunu duyunca bakalım ne yapacak.
Onun yüzünden zarar görmeyen kalmadı gibi önce Necdet ve Yasemin hapise girdi şimdi de Defne ölümle burun buruna gelecek.
Ama Defne'ye bir şey olması bile Deniz'i yolundan döndürmez gibime geliyor.
Mehmet'in Deniz'e bir şey olmasın diye onu ihbar ettiği sahnede içim acıdı bir babanın zor kararıydı ama tutuklanmadı Deniz'le Defne.
Bu arada Ali'nin de büyüyünce Deniz'in izinden gideceğini öğrenmiş olduk hatta 80 darbesinin konusu belli Rüya&Ali aşkı burada Ali Deniz olacak Rüya ise Defne gibime geliyor.
Ayla'da bir türlü iyileşemedi hayır Yasemin ve Ahmet'i anlamıyorum Ayla iyileşmedi diye evlendiklerini duyunca daha kötü olacak diye evlenmiyorlar zaten biraz daha beklerlerse uzunca bir süre daha evlenemeyecekler.:)
Darbede Deniz ve Harun büyük ihtimal tutuklanacak eğer Defne vurulmazsa tutuklanacak olabilir.
Ahmet'in de başına bir şey gelmezse onları savunacaktır diye düşünüyorum.
ya gene gene ve gene seyrettım son kısmı neden boyle yapmıslar defneyı vurur gıbı gostermısler tam arkasında sılahlı var onu vurmuslardır... ama defnenın bakışı!!!!of oof sankı tum masumıyet sankı yeter dermıs gıbı pes etmıs gıbı ve korkulu bır bakısı var!! ayrıca eskı muzıklerı ozledık ama yenı de yok ya sozlulerı yayınlasınlar ya da sıcak sıcak sarkılar yapsınlar:):)
Arwençanım haklısın kullanılan mekanlar hep aynı o hastane odası mesela ...Ahmet'in okulda bir odası yok mu hayret ediyorum Ahmet'i bir kere bile odasında çalışırken göstermedikleri için yeni mekan yok mu nedir Necdet'in pastanesinden çıkamıyoruz :img-pilot
Bu arada dizideki yeni favorilerimi söylemeden de geçemyeceğim Teo ve Lale :icon_whis Tek kelimeyle ba-yıl-dım ...tabi bayılmak var bayılmak var anladınız siz onu :img-wink: Acaba bu ikisi arasında aşk göremeyen bir tek ben miyim diye düşünüyorum yani onca yıl sonra meğer Teo Lale'yi çok seviyormuş bir defa hariç ben bunun tek belirtisini görmedim ama neyse olsunlar bakalım onlar da aşık olsunlar ve mümkünse Atina 'ya yerleşip bir daha gelmesinlerbye
Ve onların aksine ilk defa Necdet'in Güzide'ye aşık olduğunu düşündüm hani Güzide'nin üstünü paltosuyla örttü ya Necdet Güzide'ye aşık da bir de bunu farketse :icon_whis
Çocuklar büyüdükçe dertleri de büyüyor derler ya büyükler işte... Rüya ve Ali büyüyünce Defne'yi ve Deniz'i sollayacaklar gibime geliyor zavallı Ahmet bir yüzü gülmedi :img-cray:
Bu arada Rüya'nın büyümüş halini kim canlandıracak merak ediyorum umarım içimize sinen birisi olur ben benzerlik itibarıyle İpek Yaylacıoğlu'nu isterdim şahsen ama acaba kim kim :icon_whis
bence fazla tanınmamıs bır yuz olmalı tanıdık mı cok ıyı ısınamam :D yanı suana kadar cocuk halını buldukları gıbı mavı gozlu bulmak da cok zor bea :D :D ali yakısıklı olur ama ınsallah ruya ısık gıbı olmaz yanı sessız ve saf:D
Arwençanım haklısın kullanılan mekanlar hep aynı o hastane odası mesela ...Ahmet'in okulda bir odası yok mu hayret ediyorum Ahmet'i bir kere bile odasında çalışırken göstermedikleri için yeni mekan yok mu nedir Necdet'in pastanesinden çıkamıyoruz :img-pilot
Bu arada dizideki yeni favorilerimi söylemeden de geçemyeceğim Teo ve Lale :icon_whis Tek kelimeyle ba-yıl-dım ...tabi bayılmak var bayılmak var anladınız siz onu :img-wink: Acaba bu ikisi arasında aşk göremeyen bir tek ben miyim diye düşünüyorum yani onca yıl sonra meğer Teo Lale'yi çok seviyormuş bir defa hariç ben bunun tek belirtisini görmedim ama neyse olsunlar bakalım onlar da aşık olsunlar ve mümkünse Atina 'ya yerleşip bir daha gelmesinlerbye
Ve onların aksine ilk defa Necdet'in Güzide'ye aşık olduğunu düşündüm hani Güzide'nin üstünü paltosuyla örttü ya Necdet Güzide'ye aşık da bir de bunu farketse
Çocuklar büyüdükçe dertleri de büyüyor derler ya büyükler işte... Rüya ve Ali büyüyünce Defne'yi ve Deniz'i sollayacaklar gibime geliyor zavallı Ahmet bir yüzü gülmedi :img-cray:
Bu arada Rüya'nın büyümüş halini kim canlandıracak merak ediyorum umarım içimize sinen birisi olur ben benzerlik itibarıyle İpek Yaylacıoğlu'nu isterdim şahsen ama acaba kim kim :icon_whis
zeynepçanım baktım mekan sıkıntısı had safhada bari bizim evi vereyim kullansınlar diyorum ama sığmazlar en iyisi benim güzel maçkamda bizim köyde bir mekan ayarlayayım hem rakımda yüksek belki bazılarının beynine oksijen gidince daha sağlıklı düşünmeye başlar:icon_whis
teo nun laleye ilgi duyabileceğini ben yanılmıyorsam 9.bölümdü orada farketmiştim hani lale necdete marlyn monroe yeniden evlenmiş diyordu necdette onunla dalga geçiyordu sonra lale darılıp giderken teo ona elindeki dondurmaydı sanırım haşin ve naşin yalayarak "güle güle lale" diyordu(bu arada laleyi hızlı söylemişti çok komik olmuştu:D ) işte o sahnede acabamı demiştim demek doğru demişim ama sorma bende onlara bir ba-yıl dım