PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-23

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11

Tavuskuşu
28-12-07, 22:54
Yok yok rüyayı pastacı yapmazlar. Mantıken onu da olayların içine sokmayı düşünüyorlarsa hukuk okuturlar. Pastacılık okulunda siyasi olaylara çok karışabileceğini düşünmüyorum.:) Ayrıca inanıyorum ki zaman atlamasından sonra bizim cin gibi rüyamız geri dönecektir. Çünkü tek zaman atlamasında defne, ışık ve rüya değiştiler. Uysal Defne daha hırçın oldu, cingöz ışık geçen yıllar içinde ablasından mı etkilendi bilinmez şaşkolozlaştı, eski meraklı, akıllı rüya şimdi "Anne babamla neden evlenmiyorsunuz?Niye aynı evde yaşamıyoruz?" gibi basit soruları bile sormuyor, "Babanın ex nişanlısı intihar etti de o iyileşecek diye bir kaç sene bekleyeceğiz, hem acelemiz de yok." gibi dandik bir bahaneyle sustu. O nedenle yeni zaman atlamasında yine bir karakter değişimine uğramasını bekliyorum. Hatta babasıyla yakın olsun da o ergenliğin verdiği asilikle annesine daha fazla tavır yapsın. Ahmetse araya girip ikisini yumuşatsın, rüya babacığının sözünü dinlesin.:)(bkz:sen çok kötü bir annesin)

Sıla bitti şimdi reklam var birazdan başlar işkencemiz. Moralleri yüksek tutalım görüşmek üzere. İyi seyirler...bye

bir_adı_yok
28-12-07, 23:28
defne'nin hafif yaralı kurtulmasına selma'dan çok ben sevindim...
nedeni ise:artık hastane köşelerinde pinekleyen ahmet yasemin ve bilimum hs fertleri görmek istemiyordum..
deniz'in sonu bu bölümde netleşir mi acaba...
aslında bi bakıma bu konunun artık uzamamasını işsulanmadan sonlanmasını istiyorum
diğer yandan deniz hiç yakalanmasın istiyorum ki imkansız...

snemmm
28-12-07, 23:29
ilk reklam arasında damladım
bir kere defnenin kurtulmasına çok sevindim
kıyamam ya ne hale gelmiş
harun yine çok tatlı:img-in_lo
nese kaçtım tekrar başlar şimdi

Tavuskuşu
28-12-07, 23:32
O adamlar defne'nin birkaç sene önce oturduğu eve geliyor ve "Defne Gürsoy'un ikamet ettiği adres burası mı?" diye soruyor ya(bu arada ikamet derkenki "a" harfini şapkasız söyledi kulağımdan kaçmadı:)) bu defnenin kaç senedir oturduğu ev değil mi onun ikamet ettiği adresi? O nasıl oluyor?

Bu arada anladık ki rüya ısrar etmiş(!) necdette kalmak için. Durup dururken rıssanın evinden ayrılıp onunla kalıyor. Neden, rıssadan korkuyor mu?:hıh Rüya cidden de kimin çocuğu belli değil. Hani burhan diyordu ya "Herkes birbirinden hamile ama çocukların babaları bellü değel."(:img-hyste:img-hyste) diye aynen öyle oluyor. Biyolojik olarak ahmetle yaseminin çocuğu ama dizideki bütün çiftler de sahip çıkıyor çocuğa.:)

hekimoglu64
28-12-07, 23:36
defne kurtuldi off
ben defnenin acikcasi ölmesini
istiyordum cünki heryere istenilmedigi halde katiliyor
deniz ona kac kere dedi sen benimle gelme diye
bu kezz kurtuldu ama birdahaki saldirida ne olacagi belli degil

saygilar....

Tavuskuşu
28-12-07, 23:48
Ay o şerefsiz taksici ispiyonlayacak onları. Böylece o yerin neresi olduğunu da anlamış olduk. Ahmet de yakalanır herhalde. İŞkence yapılan da harundur o zaman.Oofffff off...

bir_adı_yok
28-12-07, 23:57
şu hale bak millet hep ispiyoncu olmuş...
restoranttaki amcalar; anlattınız herşeyi detayına kadar da ne geçti elinize...
şimdi selma'larda mı tehlike de...

NiliWerda
28-12-07, 23:58
Ya ben şuanda ekrana dalmış durumdayım :img-hyste
Ahmet ve Deniz aynı karenin içinde olunca :img-in_lo:img-in_lo
Deniz yakalanımıycak sanırım,
Buarada bu Deniz (karayel) ölücekmi acaba daha sonra?
Yani ne bileyim ne o öyle "belkide son kez görücem" gibi laflar ediyolar :icon_sorr

bir_adı_yok
29-12-07, 00:01
Bu arada anladık ki rüya ısrar etmiş(!) necdette kalmak için. Durup dururken rıssanın evinden ayrılıp onunla kalıyor. Neden, rıssadan korkuyor mu?:hıh Rüya cidden de kimin çocuğu belli değil. Hani burhan diyordu ya "Herkes birbirinden hamile ama çocukların babaları bellü değel."(:img-hyste:img-hyste) diye aynen öyle oluyor. Biyolojik olarak ahmetle yaseminin çocuğu ama dizideki bütün çiftler de sahip çıkıyor çocuğa.:)

bende sanırım el gibi dizisinin fragmanında bir çocuğun şöyle dediğini duymuştum arkadaşına
_benim galiba iki tane annem var..........
şimdi de rüya
galiba 2 ailesi var...galibası yok var işte...

NiliWerda
29-12-07, 00:10

Selmalar tebiiki tehlikede artık,
Ahmet, Yasemin, Selma, Defne işin içine karıştılar artık.
Bence Denizi hiç görmemeleri gerekirdi,
Hayır madem görüceksin gör işte dışarda karanlıkta kuytu bi yerde,
Ne luzümu var kahveye gitmeye,
Hayır bırak kahveye gitmeyi bide çay içiyolar :img-hyste
Ahmette dikkat çekmek için soruyo "bunun içine karbonatmı koyuyorsunuz" diye :img-hyste
Koptum orda gülmekten :img-hyste

Güzide amma uyanık getirmiş kurabiye kalıplarını:)
Gelde kurabiye yapma yani:)
Bi çocuk buna asla dayanamaz:)

hekimoglu64
29-12-07, 00:14

niye kiziyorsunki o amcalara
onlarda polisleri görünce korktular
ve o dönmede polislerimiz daha serttiler
bence sende olsaydin ispiyonlardin kim olsa ispiyonlardi
bende dahilim yani
simdi ben ispiyonlamazdim felan filen deme cünki gercekten cok zor biri durum
adamlari görmedinmi polisleri görünce nasil korktular polislerde iceriye nasil girdiler hepimiz gördük cok sert sekilde yani o dönmde böyle olylarda
kim olsa ispiyonlar.....ben keske yakalasalar diyordum denizi ama er gec yakalayacaklar zaten.........

saygilar.......

bir_adı_yok
29-12-07, 00:29
sonuç kaliba şu olacak:deniz yakalnacak fakat darbeden sonra serbest kalacak...
sadece tahmin...
selma ve ailesinin başına birşey gelmeden evlerine dönmesine memnun oldum..
.....
ve gelelim cici GNR ailesine...
rüya gibi çocuk varmıdır....
çok sevecen maşaallah...
bu senaristler gnr ailesine tam saadet yazıyorlar..
yar ailesini böyle tam takır saadet içinde pek görmedik...
mesela yasemin ve rüya ahmet'i karşılarına oturtup resmini çizsinler..
biizm başımız kel mi istiyoruz işte...

MMC
29-12-07, 00:37
Tam baygın baygın izliyodum diziyi.Birden irkildim.Demek Ahmet bu Mete meselesinin peşini bırakmayacakmış.Konuyla ilgili sık sık Ankaraya gidecekmiş.Peki gitsin bakalım.Hatta onu çıkarıp kendi girmeyi teklif etsin.Biran önce girsin hapsede rahat edelim.Hem gerekli koşullarda hazır artık Necdet-Güzide-Rüya-Yasemin de kanka oldular.Ahmet zaten Rüya'nın Necdete olan düşkünlüğünden de çok memnun.Rıza, kızın sattı bizi illa da babamla kalıcam diye tutturdu diyence, ağzı kulaklarına vardı mutluluktan.Biran kulağını çekip, maşallah diye tahtaya vuracak sandım.Aferin Ahmet:fighting2 Üstelik kıznı özleyen birtek Yasemin, eh Rüya da sadece annesini özlemiş.Daha ne isteriz?

Yaşasın NeGeReYi var ailesi kahrolsun forumçanlar:icon_sorr

hekimoglu64
29-12-07, 00:53
bu defne artik ölmeyi hakk etti
gercekten birdahaki saldirida bence ölmeli
cok sinsi cok kinci bosu bosuna isik ve yasarin arasini bozacaktai
hic hakli degil kimseye böyle acimasizca suclayamaz
bilmedigi halde yok neymis hismis al senin hissin böyle bos cikar iste:):)

ya birbirlerini ispiyonluyorlar kabak yasarin basina patliyor yazik bu cocuga
tek sucu sagci olmak kiydi iste deniz cok güvendigi babasina baksin oglunu ispiyonluyuor zaten denizede ilerdeki bölümlerde byederiz

saygilar.....

arese
29-12-07, 00:58
selam canlarbye

Yeterrr yeterr diye bagıracam artık bu nr yaa bu rüya'nın Ailesi kim Anne babası kim belli degil ama Onun Annesi Güzide Babası da Necdett kactane Ailesi var belli degil? Ahmet kendi Ağzı ile diyor yeni baba olmaya çalışıyorum bırakında tadı çıkarsın bu sahneleri izliyelim diyoruz yok hep Necdet ]:dito dizinde uyumalar kucağına almalar güzide ve Necdet'le aynı sofrada oturup yemek yemeler ben bunu yani bizler YAR ailesi aynı sofrada oturmak rüya'nın Ahmetin dizinde uymasın izlemek isterken Necdet'le Ve Güzidesahnlerini veriyolar delirecem yaaa:dito Ahmet istanbul Ankara arası mekik dokuyacak belli offff ne boş bir bölüm hep Necdet güzidee rüya izledik bu ne yaaaa:fighting2 Ahmet Ve Rüya sahneleri ne ara görecegizzzzz yeter bari arabada ki sahnelerin gösterseydiniz yada Rüya'nın babasına annesine evdekilerine yaptığı kurabiyeleri ikram ederken ki sahneleri olsaydıııııııııı:fighting2 ama yok illa ki Necdet'le sahnesi olacakkkkk Allahım sen bana sabır verrrr:fighting2

snemmm
29-12-07, 00:59
işte yaşarın delikanlılığı bukadarmış:img-hyste
yediği haltı bile itiraf edemedi
kabak mehmetin başına patladı
defneyede aferin valla zeki kızın hali bir başka:P

bir_adı_yok
29-12-07, 01:01
yaşar'ın durumu çok komikti..
aslında o da birkere ihbar etmişti deniz ve defneyi...
ama tabi mehmet de ihbar ettiği için yırtıverdi suçlamadan..
defne de çok kötü bakıyordu yaşar'a...ben olsam dayanamazdım yani..
her şeyin bir adabı vardır...
biraz saygısızca oldu...

arwen61
29-12-07, 01:03
selam arkadaşlarbye

bu bölüm doğal olarak siyasi olaylar ve gençlerle doluydu son reklama girildi muhtemelen darbe kararıyla bölüm biter ama heyecanlı bir final yapılacağını varsayarsak bu heyecan kiminle olur işte onu kestiremiyorum

rüyanın güzideyle anlaşması güzeldi güzide gerçektende çok akıllı bir kız hem bir o kadarda iyi ayrıca rüyanın tespitide çok yerindeydi güzide necdeti rüyayı sevdiğinden daha çok seviyor inşallah necdette bu sevgiye karşılık verir çok iyi bir çift olurlar diye düşünüyorum

ahmet ve yasemin ise yine başkaları için vardılar kendileri için asla bu arada ayla fragmandada özettede yoktu ama bölümde vardı ve tahmin ettiğimiz gibi iyileşmeye başladı bakalım dediği gibi bu aşkla ölmeyip birlikte yaşamayı becerebilecekmi

reklam bitti görüşürüz

hekimoglu64
29-12-07, 01:08
işte yaşarın delikanlılığı bukadarmış:img-hyste
yediği haltı bile itiraf edemedi
kabak mehmetin başına patladı
defneyede aferin valla zeki kızın hali bir başka:P

herkesin delikanliligi bitti yasarin delikanligimi konu oldu
valla cok komiksin yaa farkindaysan yasar ilk ihbar ettiginde
istemeden etti arkadassinin zoruyla ama esas babasi suclu oglu vur emriyle aranirken ihbar ediyor yani bile bile oglunu ölüme yolluyor iste siz bu kadar izlersiniz

saygilar....

hekimoglu64
29-12-07, 01:10
bitti dizi
darbe oldu gene deniz gezmiside
diger bölümlerde artik yollariz gibi
cünki 71 seneside bitiyor nerdeyse dizide
gelecek bölüm nasil bakalim neler olacak ahmette kesin tutuklanacak

saygilar.....

bir_adı_yok
evet nihayet beklediğimiz
ve o yıllarda da insanların beklediği darbe gerçekleşti...
bakalım dizideki seyri nasıl olacak...
...
siyasi ağırlıklı bir bölüm oldu..
ve cici mutlu mesut gnr ailesi...ne saadet yarabbim...izle izle doyum olmuyor...
ahmet ve yasemin'in rüya adında bir kızları olduğunu hatırlatsın biri..özellikle ahmet'e...
gıcığım bu senaristlere..
rüya'yı hiç babasına destek olurken görmüyoruz...
yeter yahu zaten küçüklüğünü necdet eşliğinde izledik
bari bu devreleri ahmet'le izleyelim...

snemmm
benim son zamanlarda izlediğim en güzel bölümdü
ben defnenin sağsalim kurtulmasına çok sevindim
denizle ayrılırlarken gözyaşlarımı tutamadım:icon_sorr
benim hs de elimde kalan tek aşk ve gerçek aşk
her türlü zorluğa karşı

yaşara gelince sanki hiç ihbar etmemiş gibi bir de tafra yapıp evi terk etmesi çok komikti bence:img-hyste
yaşar bu hareketiyle gözümden iyice düştü
en azından ışıka söylemeliydi
onu daha fazla aptal yerine koymamalıydı

defnenin o bakışlar neydi öyle tırstım bir an
tamam dedim dalacak
yaw bir an düşündümde ben olsam bende öyle bakardım kötü kötü
onun için kızmıyorum defneyi
defnenin ilk tepkilerini mehmete karşı haklı buluyorum
ama o da anlıyacaktır zaten ahmetle konuştuğunda biraz olsun dindi öfkesi

arwen61
29-12-07, 01:15
açıklanan darbe kararı ve boşalan sokaklarla bölüm bitti

bu akşamki bölümü yasemin ve ahmeti ayırarak yorumlarsam yakın tarih adına çok iyiydi aynı bir belgeseli izliyormuş gibi izledim ve çoğu sahnedende çok hoşlandım birtek defne rahatsız etti beni

yaşara kin dolu bakışları,tavrı sinir etti beni en başta ne olursa olsun bir insan misafir gittiği evde böyle bir davranışta bulunmaz tamam ilk ihbarı yaşar yaptı ama gördükki yaptığının yanlış olduğunu anladı ve bir daha yapmayacağınıda açık açık söyledi ikincisini ise oğlunu düşündüğü için mehmet yaptı ama defne büyük dinlemedi,eniştem demedi onada bağırdı çağırdı denizin sevgilisi olması ona böyle davranma hakkını vermiyor zaten epeydir onada antipati duymaya başlamıştım bu bölüm hislerim zirve yaptı:fighting2

yaşarın yerinde olsam sanırım bende giderdim ışık ın onun yanında olmasıda bence doğruydu sonuçta karısı ve inanın ben ışık ile yaşarı defne ile denizden daha çok beğeniyorum ve bir daha uzun süre defneye olan antipatimin geçeceğine inanmıyorum:mad72:

hekimoglu64
29-12-07, 01:15
hatirla sevgilide artik ask sahnelerini
ki zaten hic görmedik o ayri konuda neyse iste ahmet rüya sahnelerini göremeyiz cünki artik dizi daha cok siyasi olaylarla gececek
simdi 71 ihtilali oldu sonra 80 ihtilali gelecek en bastan beri diyorum ahmet ve yaseminin askini artik yaslnadiklarinda izleyecez:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hysteneyse

saygilar.....

bir_adı_yok
29-12-07, 01:17
mehmet'in ihbarını kabulleniyoruz da yaşar'ın ihbarını niçün kabullenmiyoruz..
o da haklı kendine göre..
hem ihbar ettiğini nasıl açıklasın..
kolay mı...
daha mehmet'İn tutumunu kabullenemezlerken yaşar'ın düşüncesini nasıl hoşgörüyle karşılasınlar
aaa yaşar haklısın napalım bu da senin ideolojin..
sende biizm çocuklar gibi geriyi hiç düşünmüyorsun mu diyeceklerdi sanki...
yahu herkezin bir bahanesi var işte...
kimse sütten çıkma ak kaşık değül...

ermec
arkadaşlar son bıtısını bana bırı ozel mesajdan acıklayabılırmı anlamadım:(:(
yorumum:
yaşara sınır oldum sankı hıc suc ıslemedı ıspıyonladı gene de...hele ısık pesınden gıtmıyor mu ne sacma hemen bavulunu topluyormu sankı sucsuzmus gıbı!!!
denız gezmısı bır kat daha sevdım bu bolumde askerlere cok mantıklı ve dogru yaklastı!!annenı goreceksın demesı guzeldı...
defne ve deniz sahnesi cok kotuydu...gecıyorum:(
lale teo masadayken necdet ıle guzıdenın baskın yapması cok komıktı ama ben olsam kovardım sonucta basbasa pat dıye oturulur mu:D
o sılahın patladıgı andan ıtıbaren nıye devamı gelmedı:(baslarken oyle tahmın etmıstım!
ayrıca guzıdeyle ruyayı yanyana kurabıye yaparken anne kız sanasım gelıyor...ne bıleyım ruya hıc yasemınle mutfaga gırıp guzel bır tablo olmusmu ama yıne de yasemın de telefonda muck muck yapması guzeldı...
hele ali denizin gazeteden resmını kesmesı cok hostu...

derinnick
Bu bölümden aklımda kalan tek şey Yaşar'ın nankörlüğü. Bu derece hem suçlu hem güçlü olup üste çıkmasını ona hiç yakıştıramadım. Madem doğru olanı yaptığına inancı tam 1 - Bunu içgüveysi olduğu evde gizlice yapmamalıydı. 2 - Bu şekilde inkar etmemeliydi. İnsanda biraz utanma sıkılma olur.

hekimoglu64
29-12-07, 01:18

bu akşamki bölümü yasemin ve ahmeti ayırarak yorumlarsam yakın tarih adına çok iyiydi aynı bir belgeseli izliyormuş gibi izledim ve çoğu sahnedende çok hoşlandım birtek defne rahatsız etti beni

yaşara kin dolu bakışları,tavrı sinir etti beni en başta ne olursa olsun bir insan misafir gittiği evde böyle bir davranışta bulunmaz tamam ilk ihbarı yaşar yaptı ama gördükki yaptığının yanlış olduğunu anladı ve bir daha yapmayacağınıda açık açık söyledi ikincisini ise oğlunu düşündüğü için mehmet yaptı ama defne büyük dinlemedi,eniştem demedi onada bağırdı çağırdı denizin sevgilisi olması ona böyle davranma hakkını vermiyor zaten epeydir onada antipati duymaya başlamıştım bu bölüm hislerim zirve yaptı:fighting2

yaşarın yerinde olsam sanırım bende giderdim ışık ın onun yanında olmasıda bence doğruydu sonuçta karısı ve inanın ben ışık ile yaşarı defne ile denizden daha çok beğeniyorum ve bir daha uzun süre defneye olan antipatimin geçeceğine inanmıyorum:mad72:

benim düsüncelerim bu kadarmi nlatilir yani
gercekten cok güzel yazmissin katiliyorum sana
cok haklisin bende defneden ve denizdn nefret ediyorum ikiside cok itici
ama surda sunu söyleyeyim denizin babasi oglunu düsündügü icin ihbar etti demiisssin ama ogluda vur emriyle araniyorduyani bir bakimada oglunun hayatini
riske atmis oldu gene ama inan cok güzel yazmissin

saygilar.....

sarp_manyagi
29-12-07, 01:19
Defne'nin bakışlarından aşırı tırstım ya:img-yes:Fazla Ahmo&Yaso&Neco&Güzo sahnesi yoktu:happy0064Olsa bile araya sıkıştırdılar kaynadı gitti:happy0064:happy0064Deniz bir an yakalancak sandım ama çok şükür bişiy olmadı:img-yes:Defne vurulunca ödüm koptu kıza bişiy olcak diye ama neyse ki önemli bişiy değildi:img-yes:Deniz G. ve arkadaşları askerleri bıraktılar yakalanma ve idama az kaldı:icon_sorr:icon_sorrYalnız Deniz G.,Hüseyin ve Yusuf asılıyor sadece Harun ve Deniz K.'e ne olcak?Bu sorular sayesinde kafamda hala çok büyük bir soru işareti var:img-yes:Yaşar koptu ya anladı hata yaptığını ocaktan ayrılma gibi bir durumu olsa keşke:img-yes:İhbar etmemiş gibi bir de trip yaptı ya zaten ben orda koptum:img-yes:Defne'nin yerinde olsam bende aynen böyle davranırdım:img-yes:

snemmm
29-12-07, 01:19
ya normal durumlarda olsa belki defnenin yaptığı yanlış olabilirdi
ama ihbar etmenin ne kadar yanlış olduğunu o anlaıyabiliyor
dizideki defne karakterinin ruh halini düşümek gerekmez mi
bu kız hatırlarsanız itü yurdu basıldığında gözaltına alındı,kanlı pazarı hiç söylemiyorum,odtü baskını,bir çok arkadaşı öldürüldü.
yani güvenilmeyeceğini biliyor ve verdiği tepkide haklı bence

ermec
29-12-07, 01:20
mehmet'in ihbarını kabulleniyoruz da yaşar'ın ihbarını niçün kabullenmiyoruz..
o da haklı kendine göre..
hem ihbar ettiğini nasıl açıklasın..
kolay mı...
daha mehmet'İn tutumunu kabullenemezlerken yaşar'ın düşüncesini nasıl hoşgörüyle karşılasınlar
aaa yaşar haklısın napalım bu da senin ideolojin..
sende biizm çocuklar gibi geriyi hiç düşünmüyorsun mu diyeceklerdi sanki...
yahu herkezin bir bahanesi var işte...
kimse sütten çıkma ak kaşık değül...
yasar kendı cevresıne yararı ıcındı yanı onlara yarar...ama mehmetın soylemesı tamamen oglunu dusunmesıydı yasar dusunmedı!!!ah denız az suc alsın dıye yapmadıki... mehmet hem babası onemlı bır nedenı var!!

arwen61
29-12-07, 01:21
ahmetin defneye babalık ile ilgili söyledikleri ders niteliğindeydi en önemliside defneye senin evladın yok o yüzden bilemezsin demesiydi ayrıca rüya içinde "ömrünün sonuna kadar bana dargın kalsada onun iyiliği için yapardım" dedi aynı ahmetin dediği gibi defne hanım anne olamadan evlat nasıl birşeymiş onun için neler yapılabilirmiş asla anlamayacak!

arese
Rüya Necdet sahnelerin zaten 7 yıl boyunca bol bol gördük doyduk artık birde Ahmet'le izliyelim kendi demiyorum mu yeni yeni baba olmaya calışıyorum Ayrıca Defneye söyledikleri çok güzel Çoçuk sahbi degilsin anlıyamasın çok dogru Tam ters verilecek nitelikte sözler teprik ederim Ahmeti :img-in_lo:img-in_lo rüya Aynı durum da olsa onu her seyi yaparım ama kız için bir seyler yapsın ayreten onun dışında babalığın tadını çıkarsın bu sahneleri görelim ona destek çıkarken falan ama yok illa ki Necdet nasıl Adalettir yaaaa:dito birde Rüya Necdet baba demeye mi başladı yine kapıda kucağında baba dedi bu kıza Necdet baba demeyi öğretmemişleri miydi? gerci oda komik:img-hyste gerci baba desin sakınca görmüyorum zaten Kaçtane babası Annesi Ailesi var belli değil:fighting2:fighting

Bu Ara da Ahmet cayın içine karbonat atıyorlar m?ı:img-hyste:img-hyste Karbonat Ahmet'e koptum cayın içine karbonat atıyorumusunuz img-hyste:img-hyste denesek mi acaba?:img-hyste

Pimolisa
Genel olarak güzel bir bölümdü; aniden sokakların boşalmasıyla bitti, güzel bir bitişti.
Bu bölümde en çok defne ve denizin ayrılma sahnesine üzüldüm bende:sad53:
Bu arada Çaycı geldiğinde Ahmet'in konuyu değiştirmek için karbon muhabbetini açması çok komikti:img-pilot
Ahmetle Yasemine girmek istemiyorum ama birbirlerine destek olmaları güzeldi. Dediğimiz gibi Yasemin çoktan evin gelini olmuş bir imza eksik. Bölüm boyunca Selma'nın yanındaydı.
Rüya'nın Güzide'ye alışması güzel oldu. Dizide zaten zavallım bir o çekiyor; bir geliyor annesi Ahmet'le, bir geliyor Necdet babası Güzide'yle:img-polic

TaintedWhitexx
Öncelikle; bu bölümü aşırı beğendim. İsimlerini anmaya gerek görmediğim bin senedir devam eden bir aşkı kafamıza kakıp durmadılar. Dönemin politik olayları ve gençler üzerineydi. Keşke hep böyle olsa.

Arkadaşlar sanırım birçoğunuzun kafasına takılmış, o işkence gören çocuk, Metin Ertekin. Deniz Karayel gibi hayali bir kahraman değil, gerçek. Gördüğü işkenceler bütün ayrıntılarıyla Erdal Öz'ün "Gülünün Solduğu Akşam" adlı kitabında yazılı. Mideniz kaldırırsa okuyun. Hani çocuğu odadan sürüklerlerken bir kutucuk vardı ya masanın üstünde, manyeto o, içinde elektrik kabloları var. Çocuğa elektrikle işkence yaptılar. Birde hani bir isim geçti "İrfan Uçar". O çocuğu da haftalarca falakaya yatırıp ayak tabanlarını söktüler... Neyse bu dizi yorumu değil, ama dizi karakterlerini daha iyi anlamanız açısından o kitabı okumanızı tavsiy ederim.

Yaşar'a inanılmaz derecede sinir oldum huleynnnnn!!!!! Bu nasıl bir ikiyüzlülüktür yarabbim aklım almıyor. Birde kalkıp sanki "mağdur durum"a düşmüş gibi tavır takınmadı mı.. git boğ! Hani Işık'a da diyor ya "İnancım doğrultusunda yapabilirdim, ihbar edebilirdim" diye. Ama aferim Defne'ye iyi akıl etti. Kafasını biraz toparlayınca, metruk ev değil de maskeli balo ihbarında onun parmağı olduğunu da anlar o cadı. Ama gerçekten iğrenç bir insan yaaa (yanlış anlaşılmasın, Umut Kurt'a değil lafım, Yaşar karakterine). Işık'a da bravo yani, ülkede başka adam kalmamış. İnandığı şeyler yüzünden değil lafım ama bu kadar hainlik ve ikiyüzlülük olmaz. Sinsi şey. Ay vallaha sinirlendim haaa....

Deniz ile Defne'den bahsetmiyorum bile. Bu kadar mı doğal oynanır.. bu kadar mı şeker olunur. Deniz'in o telsizde konuşmasına koptum. Çocuk her daim şebek :img-hyste. "Tarzan naber canım?" dedi yaa... yıkıldım.

Deniz Gezmiş ve Harun'umu da bol bol gördüm. E ben daha ne isterim :img-in_lo Haaa birşey isterim... şu Yaşar karakteri bi çatışmada ölüp gitse yaaa n'olur =P

emosss
bu bölümü bende beğendim.. izlerken sıkılmadım hiç..
siyasi ağırlıklı olması güzeldi..
tabi diğer taraftan güzide-necdet-rüya üçlüsü biraz baydı.. ahmet'in rüya'yla bi tane bile sahnesi olmadı.. her zaman söylerim zaten sanki yıllarca ayrı kalan necdet'le rüya..
arwençan defne hakkında aynı fikirdeyiz.. uzun bir süredir bende antipati duyuyorum defne'ye.. mehmet'e öyle yüklenmeye hiç hakkı yoktu..

snemmm
29-12-07, 01:23
mehmete gösterdiği ilk tepki bana normal geliyor defnenin
mehmetin ihbarı yüzünden ne maceralar atlattılar yapmayın
ben olsam bende kızardım
eğer kaçarken yakalansalardı vurulurlardı vur emriyle aranmak kolay değil
ama defne de zamanla anlayacaktır mehmetin bunu iyi niyetle yaptığını
ahmetle konuştuktan sonra anladı zaten biraz

bir_adı_yok
29-12-07, 01:23
yasar kendı cevresıne yararı ıcındı yanı onlara yarar...ama mehmetın soylemesı tamamen oglunu dusunmesıydı yasar dusunmedı!!!ah denız az suc alsın dıye yapmadıki... mehmet hem babası onemlı bır nedenı var!!

bende onu söylüyorum işte..
mehmet oğlunu düşündü
yaşar da kendi düşüncelerine göre,
devlete yardım ettiğini düşündü...

blue&blue
29-12-07, 01:27
Arkadaşlar bir darbe olmadı! Sadece darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı ve bunun sonucunda bir muhtıra verildi. Son sahnelerde okunan o muhtıraydı... İnternette biraz baktım. Şu yazı çok güzel anlatmış. Okumak isteyenler için ekliyorum... Bundan sonrasını da aşağı yukarı tahmin edebiliriz. Sanırım Ahmet, Yasemin, Necdet, Defne, Mehmet, Sevim belki Rıza bile tutuklanabilir. :sad53:

1971 senesinin başlarında siyasal ve sosyal huzursuzluk ordu içinde alternatif çözüm yolları üretilmesine yol açmıştı.

ihtilal hazırlıklarının düşünce kaynağı doğan avcıoğlu, onun türkiye'nin düzeni adlı kitabı, yön dergisi ve devrim gazetesi olmuştu. ilhan selçuk, ilhami soysal, hasan cemal, uluç gürkan bu hareketin içinde yer alan ünlü isimlerdi. avcıoğlu'nun devlet yönetim şekli önerisi bir tür sosyalist askeri yönetimdi. tabi ki bu tipte bir devlet şekli önerisi en çok ordunun ilgisini çekiyordu.

o zamanlar ordu da hava kuvetleri komutanı muhsin batur sosyal barışın ve siyasal istikrarın sağlanması için ordunun bir şeyler yapmasının gerekliliğini savunuyordu. kara kuvetleri komutanı faruk gürler de batur ile aynı fikirdeydi. fakat genelkurmay başkanı memduh tağmaçordunun siyasete karışmaması gerektiğini savunan bir subaydı. ülkedeki sorunların kaynağını özgürlükçü 1960 anayasasında görüyordu. cumhurbaşkanı ve hükümetin kibarca uyarılmasını, cumhurbaşkanının yeni bir hükümet kurması için yeni bir başbakan ataması gerektiğini savunuyordu tağmaç. batur ile gürler ordu bu işe elini atmazsa her hangi bir tür uyarının fayda getirmeyeceği görüşündelerdi.

1971 senesinin başında ordu içinde kurulan bir çalışma grubu devrim planı, devrim sonrası yönetim şekli ve devrim anayasası hazırlamaya başladı. çalışma grubundaki subaylara doğan avcıoğlu'nun etrafındaki aydınlar ve hukukcular da yardım ediyorlardı. planlara göre devrim sonrasında bir devrim konseyi kurulacaktı. faruk gürler devlet reisi*, muhsin batur da başbakan olacaktı. tek parti ve devletçilik temelli, askeri, sosyalist özellikleri olduğu söylenebilecek bir rejime geçilecekti. planı hazırlayanlar ise yeni rejimin sadece ve sadece atatürkçü olduğunu söylüyorlardı.

sonunda hazırlanan planlar muhsin batur'a gösterildi. batur olaylardan sonra asla planları hazırlattığını ya da önüne getirilince olumlu görüş bildirdiğini kabul etmedi. plan genelkurmay başkanını es geçmekteydi. ayrıca faruk gürler'in devlet reisi olmasıyla güç muhsin batur'un elinde toplanıyordu. batur, kendi beyanına göre, planlara olumsuz görüş bildirdi fakat "gürler paşa bu harekete destek verirse siz de destek verir misiniz?" sorusuna da "gürler paşa bu plana destek vermez. ama o olursa ben de olurum" cevabını verdi.

planlar faruk gürler'in önüne gitti bu sefer de. fakat faruk gürler tahmin edilen üzerine otoritesiz bir devlet reisliğindense genelkurmay başkanı olmayı istiyordu. bu yüzden planlara soğuk baktı.

mart ayı başında deniz gezmiş ve arkadaşlarının 4 amerikalı askeri balgat'daki hava üstünden kaçırmaları ve sonrasında odtü'ye giren askerlerle öğrenciler arasında çıkan çatışma müdahale hazırlıklarını hızlandırdı. genelkurmay başkanı tağmaç 10 mart'da tüm ülkedeki üst düzey subayları ankara'da toplantıya çağırdı. 7 mart 1971 akşamı müdahale çalışma grubu bu toplantı öncesi değerlendirme yapmak için chp eski milletvekili fakih özfakih'in evinde toplandı.

bu toplantıda faruk gürler'in harekete liderlik etmek konusundaki isteksizliği masaya yatırıldı. tüm hazırlıklar tamamdı, ama hareketin lideri eksikti. toplantıda faruk gürler'in mutlaka ikna edilmesi, gerekirse ekarte edilmesi gerektiği konuşuldu. fakih özfakih "sayın paşalar, faruk gürler allah mı da her hareketimizi ona endeksliyoruz. eğer siz faruk gürler engelini aşamayacaksanız bana izin verin o engeli aşayım, kendisini vurayım" gibi fazla heyecan içerisinde söylenmiş sözler sarfetti.

bir ihtilalci için normaldi bu sözler fakat iki önemli durum vardı: birincisi ihtilalin liderinin olmaması ve ilk defa bu toplantıda telafuz edilen üst komuta kademesi ile karşı karşıya gelme ihtimali hareketin gücünü zayıflatıyordu. ikincisi toplantıya katılan korgeneral atıf erçikan konuşulanları banda alıyordu.

ertesi gün bu band kaydı faruk gürler'e gitti ve gürler'in hareketin son durumundan haberi oldu. hareketin eğer destek olmazsa kendisini de berteraf edeceğini ya da etmeyi deneyeceğini anladı. ve bunun üzerine tam ters yönde bir manevra yaptı. hareketin liderliğini ele almayı değerlendirmeyi kabul etti. fakat hareketi genelkurmay başkanı memduh tağmaç'a da açıp onun desteğini de almaya karar verdiğini söyledi harekatın çalışma grubuna. gürler'in planladığı aslında tağmaç ile harekete karşı bir karşı harekete geçmekti.

9 mart günü hava kuvetleri komutanlığında ihtilal için son toplantı yapıldı. planlanan o gece harekatın gerçekleştirilmesiydi. toplantıya faruk gürler ve muhsin batur'da katıldı. batur o toplantıda faruk gürler'e tüm hazırlıkları açık ağızdan anlattı ve sonunda "gördüğünüz gibi herşey hazır paşam. sadece sizin emrinizi bekliyoruz" dedi. bunun üzerine gürler "emrediyorum, bu hareketleri durduracaksınız. çünkü yarın genişletilmiş komuta konseyi var" dedi. toplantı orada bitti. darbe tesebbusu de başlayamadan o noktada sonuçlandı.

gürler darbeye liderlik etmek bir yana dursun durdurmak için elinden geleni yapmıştı. batur'da bu girişimin felsefesini ve rejim önerisini tamamen desteklemiyordu, sadece en iyi alternatifin bu olduğunu düşündüğü için bu hareketin içinde yer almıştı. bu noktadan sonra bu iki kuvvet komutanı bu hareketi terkettiler bir anda.

o gece faruk gürler'in emriyle bir tür kontrgerilla planı olan dev-kur devreye sokuldu. bu plan nato üyesi ülkeler için standart hazırlanan, ülkede bir tür sol devrim hareketi başladığı zaman uygulanacak olan direniş planıydı. bir gün sonraki genişletilmiş komuta konseyinden müdahale kararı çıktı. 11 mart günü kuvvet komutanlarının yaptığı dörtlü zirvede memduh tağmaç'da müdahaleye ikna edildi. ve 12 mart günü demirel hükümetinin istifasıyla sonuçlanan muhtıra verildi.

basın, sendikalar, dernekler ve tüm sol kesim bu muhtıranın altında batur ve gürler'in imzasını görünce 9 mart cuntasının başarıya ulaştığını sandı. fakat 12 mart'ın ilk icriatı (o zamanlar başbakanlık görevini vekaleten yürüten demirel'in imzasıyla) 9 mart cuntasının beyin takımının emekli edilmesiydi. nihat erim'in başbakan olması bülent ecevit'in darbenin asıl hedefinin sol kesim olduğu çıkarımını yapmasına yol açtı. nihat erim chp'deki sol çizgiye karşı bir siyasetçiydi ve onun seçilmesi tesadüf olamazdı. ecevit chp genel sekreterliğinden istifa etti.

9 mart cuntasının orduda başını çekenler emekli edildi hemen, fakat temellerinin tasnifi bir süre sonra başladı. nisan ayında sıkıyönetimin ilan edildi. daha sonra mayıs ayında israil başkonsolosunun kaçırılmasıyla sıkı yönetim adeta bir askeri yönetime dönüştü. tüm ülkede solcu, atatürkçü, devrimci ve aydın olarak bilinen yüzlerce insan tutuklandı, sorgulandı, işkencelere tabi tutuldu.

9 mart cuntasının önemi cumhuriyet tarihinde devlet şeklini değiştirmeyi amaçlayan tek darbe girişimi olmasıdır. hedeflediği sosyalist askeri düzen ile sol kesimden büyük destek almıştır. fakat gerçekleşememesi gerici ve faşist kesimlere çok büyük bir güç vermiştir. gerçekleşseydi sol kesim için belki iyi olacaktı sonuçlar* fakat gerçekleşememesi tam bir felaket olmuştur.

pek değinilmeyen bir başka önemi de bence şudur: bu darbe girişimi sonrasında sol kesimin halk ile bağlantısı koparılmıştır. 60'lı yıllarda sol hareket zaman zaman şiddete kaysa bile halk ile bir bağlantısı vardı. deniz gezmiş ve arkadaşlarını eli silahlı anarşist eşkiyalar olarak değil de bu ülke için kendi doğru buldukları şekilde savaşan insanlar olarak hatırlıyor sokaktaki ortalama bir insan. çünkü sol hareket aydınıyla, halktan o hareketi destekleyenlerle tam bir siyasal dünya görüşüydü. fakat 9 mart darbesinin karşı darbesi olan 12 mart bu hareketin aydın kesminin üstünden silindir gibi geçti. ve sol hareket daha yer altına kaydı, daha gerilla bir şekle büründü. bu da 70'lerin anarşi ortamının en önemli sebeplerinden biridir.

ermec
29-12-07, 01:28
bende onu söylüyorum işte..
mehmet oğlunu düşündü
yaşar da kendi düşüncelerine göre,
devlete yardım ettiğini düşündü...
evt:D:D

arkadaşlar son bıtısı anlamadım ozel mesaj atarmısınız neden sokaklar bosaldı ben bıraz bılgısızım de...

derinnick
29-12-07, 01:28
Yaşar'la ilgili hep söylüyorum, doğru yaptığına inanan delikanlı bir insan gizlice içgüveysi olduğu bir eve bunu yapmaz. Bu kadar haklıysa açıktan yapsaydı. Üstelik bu bölümde, gerçekten ihbar etmemiş gibi bu denli rahat yalan söylemesi ve üste çıkması çok adice. İnsan biraz karısından utanır. Haksızlığa uğramış gururlu genç numarası yapmayı içine sindiremez.
Bu arada Umut Kurt'u çok severim orası ayrı:img-wink: Berk Hakman (Deniz) ve Umut Kurt (Yaşar) çok gelecek vaad eden oyuncular bence.
Bir de sanırım bu dizide insanlar kendi dünya görüşlerine göre karakterleri seviyor ya da nefret ediyor. Ben böyle bakmıyorum. Yaşar'ı da ilk sezon çok severdim bunu da parantez olarak yazmak istedim.

TaintedWhitexx
29-12-07, 01:31
evt:D:D

arkadaşlar son bıtısı anlamadım ozel mesaj atarmısınız neden sokaklar bosaldı ben bıraz bılgısızım de...

Muhtıra verilince sokağa çıkma yasağı olur belli saatlerde cnm :img-wink:

MMC
29-12-07, 01:33

Arwençanım ilk defa seninle aynı fikirde değilim.Evet Defne çok fevri davranıyor.Aşırı tepki veriyor.Çok sevdiği birini sonsuza dek kaybetmiş olabilme ihtimali ona bunları yaptırıyor.Ve söylediği her kelimede de haklı olduğunu biliyoruz.Kendi gözlerimizle izledik.
Yaşar yaptığında pişman oldu demişsin ama ben bunudan da çok emin değilim.Hem pişman olmuş olsa bile bu yaptığını mazur göstermez.Evet, bencede Yaşar o evden gitmeli ama utancından.Işık'ın gözlerine bakıp sen bana güvenmiyorsun derken ve herzamanki gibi korkakça davranıp gerçekleri Işık'tan gizlerken, iyiki Işık'ın yerinde değilim dedim.Işık haketmiyor bu samimiyetsizlikleri.Benim Yaşarla ilgili problemim yaptıkları değil, yapmadıkları.İdealleri için, inandıkları için yapıyorsa bu hareketleri ozman arkasında dursun .Neden bu gizlilik? Neden çevresindeki herkesi uyutma çabas? Bu gizleme durumu bana kendisinin de yaptıklarının yanlış olduğunu düşündüğü izlenimini veriyor.

blue&blue
29-12-07, 01:34
Bu Ara da Ahmet cayın içine karbonat atıyorlar m?ı:img-hyste:img-hyste Karbonat Ahmet'e koptum cayın içine karbonat atıyorumusunuz img-hyste:img-hyste denesek mi acaba?:img-hyste

Ahmet orda adamı oyalama yoluna gitti tabi! Ve konuya nerden dalsın karbonattan daldı direkt! :)
Ve doğrudur. Kahvehanelerde dem alması için karbonat atarlar. Çaydan tasarruf edip sürümden kazanmak için! :img-yes: Bu kahveye leblebi tozu katmak gibi bir şey!! :)

hekimoglu64
29-12-07, 01:35
Öncelikle; bu bölümü aşırı beğendim. İsimlerini anmaya gerek görmediğim bin senedir devam eden bir aşkı kafamıza kakıp durmadılar. Dönemin politik olayları ve gençler üzerineydi. Keşke hep böyle olsa.

Arkadaşlar sanırım birçoğunuzun kafasına takılmış, o işkence gören çocuk, Metin Ertekin. Deniz Karayel gibi hayali bir kahraman değil, gerçek. Gördüğü işkenceler bütün ayrıntılarıyla Erdal Öz'ün "Gülünün Solduğu Akşam" adlı kitabında yazılı. Mideniz kaldırırsa okuyun. Hani çocuğu odadan sürüklerlerken bir kutucuk vardı ya masanın üstünde, manyeto o, içinde elektrik kabloları var. Çocuğa elektrikle işkence yaptılar. Birde hani bir isim geçti "İrfan Uçar". O çocuğu da haftalarca falakaya yatırıp ayak tabanlarını söktüler... Neyse bu dizi yorumu değil, ama dizi karakterlerini daha iyi anlamanız açısından o kitabı okumanızı tavsiy ederim.

Yaşar'a inanılmaz derecede sinir oldum huleynnnnn!!!!! Bu nasıl bir ikiyüzlülüktür yarabbim aklım almıyor. Birde kalkıp sanki "mağdur durum"a düşmüş gibi tavır takınmadı mı.. git boğ! Hani Işık'a da diyor ya "İnancım doğrultusunda yapabilirdim, ihbar edebilirdim" diye. Ama aferim Defne'ye iyi akıl etti. Kafasını biraz toparlayınca, metruk ev değil de maskeli balo ihbarında onun parmağı olduğunu da anlar o cadı. Ama gerçekten iğrenç bir insan yaaa (yanlış anlaşılmasın, Umut Kurt'a değil lafım, Yaşar karakterine). Işık'a da bravo yani, ülkede başka adam kalmamış. İnandığı şeyler yüzünden değil lafım ama bu kadar hainlik ve ikiyüzlülük olmaz. Sinsi şey. Ay vallaha sinirlendim haaa....

Deniz ile Defne'den bahsetmiyorum bile. Bu kadar mı doğal oynanır.. bu kadar mı şeker olunur. Deniz'in o telsizde konuşmasına koptum. Çocuk her daim şebek :img-hyste. "Tarzan naber canım?" dedi yaa... yıkıldım.

Deniz Gezmiş ve Harun'umu da bol bol gördüm. E ben daha ne isterim :img-in_lo Haaa birşey isterim... şu Yaşar karakteri bi çatışmada ölüp gitse yaaa n'olur =P

valla sen yasarin bir catismada ölmesini istiyorsun bende
denizle defnenin her iksindende midem bulanyior
her ikiside cok kinci insanlar yanlis anlasilmsin lafim deniz ve defneye
belcimle berk hakmana degil hem yasar denizle defne kadar siyasi olaylara karisimiyor öyle herseyin ortasinda bitmiyor denizle defne gibi

saygilar.....

TaintedWhitexx
29-12-07, 01:37
belcimle berk hakmana degil hem yasar denizle defne kadar siyasi olaylara karisimiyor öyle herseyin ortasinda bitmiyor denizle defne gibi

saygilar.....

İyi beee Allah Allah.
Arkadaşım sen karıştırmışsın.
Diziye yorum yapılıyor burda.
Birbirimizin görüşlerine hakaret etmek değil amaç
Hatırlatayım dedim :img-wink:

Neyse ben gidiyorum.
Hepinize iyi yorumlar arkadaşlar =)))

hekimoglu64
29-12-07, 01:38
Yaşar'la ilgili hep söylüyorum, doğru yaptığına inanan delikanlı bir insan gizlice içgüveysi olduğu bir eve bunu yapmaz. Bu kadar haklıysa açıktan yapsaydı. Üstelik bu bölümde, gerçekten ihbar etmemiş gibi bu denli rahat yalan söylemesi ve üste çıkması çok adice. İnsan biraz karısından utanır. Haksızlığa uğramış gururlu genç numarası yapmayı içine sindiremez.
Bu arada Umut Kurt'u çok severim orası ayrı:img-wink: Berk Hakman (Deniz) ve Umut Kurt (Yaşar) çok gelecek vaad eden oyuncular bence.
Bir de sanırım bu dizide insanlar kendi dünya görüşlerine göre karakterleri seviyor ya da nefret ediyor. Ben böyle bakmıyorum. Yaşar'ı da ilk sezon çok severdim bunu da parantez olarak yazmak istedim.

neden yasara kiziyoorsunuki senaristlere kizin
cünki nedense dizide hep sagcilari kötü gsteriyorlar ben
buna taraf tutuluyor derim bence taraf tutulmamali(((yok ya cemberimde gül oya gibi olmadi hic bir dönem dizisi o baskaydi ya gercekten süper bir diziyid tsk cagan irmaga burdan

saygilar....

snemmm
29-12-07, 01:39
hekimoğlu yaşar hiç karışmıyor canım haklısın
ondan gitti zaten kamplara dimi
hem bekle biraz bu bölümden sonra devir onların devri artık

blue&blue
bilgiler iin çok sağol canım

bir_adı_yok
29-12-07, 01:40
yaşar karakterini sevmiyorum
defne'nin parlamsı sonucu zeytinyağı gibi üste çıkmasını komik buldum..
ama şunu diyorum
kimse kolay kolay
evet ben ihbar ettim diyemez zaten...
hem aile içinden birisini ihbar edeceksin
üstelik bahanen de savunduğun ideoloji olacak..
kimse seni bağrına basmaz
işte yaşar bunu bildiği için mecburen ikiyüzlülük etti...
dedim ya evden gitmesi vs. pölüm yapması komik...
zaten yaşar aslında ışık'ın ailesine karşı yamuk yaptığının farkında
pişmanmıdır değilmidir bilemem..işte bu sebeple ben de ihbar ettim diyemez...
ben olsam ben de demem...
gerçi ben ihbar da etmezdim ama...
neyse yaaaaaa.
boşverin...
ben kaçıyorum uykum geldi...
fazla yazmayın ha oku oku bitmiyo sonra...
hadi herkeze iyi geceler...

hekimoglu64
29-12-07, 01:40
İyi beee Allah Allah.
Arkadaşım sen karıştırmışsın.
Diziye yorum yapılıyor burda.
Birbirimizin görüşlerine hakaret etmek değil amaç
Hatırlatayım dedim :img-wink:

Neyse ben gidiyorum.
Hepinize iyi yorumlar arkadaşlar =)))

iyide ben sana hakaretmi ettim neyse ya bende cikiyorum
sanada iyi geceler arkadasim hayirli rüyalar dilerimbyebyebye

saygilar.....

Shevek
29-12-07, 01:41
pek değinilmeyen bir başka önemi de bence şudur: bu darbe girişimi sonrasında sol kesimin halk ile bağlantısı koparılmıştır. 60'lı yıllarda sol hareket zaman zaman şiddete kaysa bile halk ile bir bağlantısı vardı. deniz gezmiş ve arkadaşlarını eli silahlı anarşist eşkiyalar olarak değil de bu ülke için kendi doğru buldukları şekilde savaşan insanlar olarak hatırlıyor sokaktaki ortalama bir insan. çünkü sol hareket aydınıyla, halktan o hareketi destekleyenlerle tam bir siyasal dünya görüşüydü. fakat 9 mart darbesinin karşı darbesi olan 12 mart bu hareketin aydın kesminin üstünden silindir gibi geçti. ve sol hareket daha yer altına kaydı, daha gerilla bir şekle büründü. bu da 70'lerin anarşi ortamının en önemli sebeplerinden biridir.

Blue, alıntıladığın yazıdaki şu parça ne de güzel anlatmış. Bu dizinin de anlatması gereken, üstüne basması gereken bu olmalıydı işte. Hatırlatması gereken buydu. Denizi ve arkadaşlarını, yapmak istediklerini, ne için kendilerini öne attıklarını verebilmeliydi bu dizi. Ama eli silahlı çetecilerin, Selmaya söyletildiği üzere ışığa üşüşen pervane böceklerinin pek de ötesine geçemiyorlar bu dizide. Maalesef.:icon_sorr

Şahsen ben de Güzi Rüya sahnelerini sevimli bulmakla birlikte ne gereği olduğunu çözemeyenlerdenim. Onlara harcanan zamanı yukarıdakilere harcasaydılar diyorum. Yahut Ayla hanfendinin kronikleşen hastalık derecesindeki kara sevdasıyla yaşamayı öğrenmeye karar vermesi sürecini değil de, bu gençlerin ideallerine zaman ayırsaydılar, olmaz mıydı? Olurdu, çok da güzel olurdu.

Yaşarın Denizi ihbar etmesinin hiç bir haklı gerekçesi olmadığı gibi, (bkz; kendi ağzıyla da söyledi, bu ülkenin polisi, savcısı, askeri varken ona neydi???), gerçeği özenle saklayıp, üstüne bir de saygısızca o evi terketmesinin hiç bir haklı yanı yok.!!! O Işık salaklığına doymasın.

Defnenin tepkisi aşırı fevri ama kendince haklı bir noktada. İnanamıyor çünkü. Ama durulacaktır. Mehmet'in ihbarını -herşeye rağmen- ben de hiç istememiştim. Onun müdahalesi işleri daha da çıkmaza sürdü. Bunu -kendisi de o işleri iyi bildiği için- öngörebilmeliydi. Ama sonuçta o bir baba ve içgüdüsel ve duygusal davrandı. Bunu Defne de, eğer ölmez de sağ kalırsa, ileride Deniz de anlayacaktır:icon_sorr.

TaintedWhitexx
29-12-07, 01:42
Gideyim dedim ama son bir yorum yazıcam.
Sinem haklı...
Hekimoğlu seni suçlamıyorum ama yakın tarihe biraz meraklı bir insan olsaydın neden aydın insanların, yazarların, şairlerin vs... DÖNEMİN sağcılarına (bugünküler için konuşmuyorum) antipati duyduğunu anlardın.

Mete Ertekin'e ELEKTRİKLE işkence yaptıklarını görmedin bu bölümde sanırım.

Sinem'in dediği gibi bekle sen...
bu bölümden sonra göreceksin muhtıra ve darbede Yaşar'ların neler yaptığını.

arwen61
29-12-07, 01:43
deniz gezmişin amerikalı askerlere davranışı ve annesine mektup yazan askere gösterdiği tavır çok insanca,çok güzeldi askerlerde bunun karşılığını gazetecilere yaptıkları yorumlarla belli ettiler ama ne yazıkki idam yaklaşıyor:icon_sorr

mirka
29-12-07, 01:46
MMC ve Shevek ikinize de katılıyorum.
Bir de tabi kimseye karışamam ama sevmediğimiz karakterlerden bahsederken biraz usluba dikkat etsek daha iyi olmaz mı? Ben severim sen sevmezsin. O kadar.

hekimoglu64
29-12-07, 01:48
hekimoğlu yaşar hiç karışmıyor canım haklısın
ondan gitti zaten kamplara dimi
hem bekle biraz bu bölümden sonra devir onların devri artık

blue&blue
bilgiler iin çok sağol canım

onlarin devri ne demek onlarin devri
sagcilarimi kast ediyorsun eger öyleyse
vallabu bölümden sonra devir onlarin devri felan degil devir yine sagcilarinda solcularinda devri bilyoyrsunuz 80lere kadar bu devam etti

keske simdiki gibi sacilarla solcular o zamalarda anlasabilselermis simdi öyle ama
gercekten bizim cok var sagci solcu aile dostlarimiz gül gibi geciniyoruz valla:):)haa bu arada yasar kamplara gitti yalan degil
ama sonra ne oldu eskisi kadar karisiyormu hayir ama ddenizde gitti geldi kamplara ama devam ediyor yle herywerden bitiyor iste ya valla yazik olmus o kadar insanlarimiza o devirlerde hep kin yüzünden ayrif ikirler yüzünden
ölmüsler catismlaar oldu gercekten yazik ya neyi paylasamyirosak hepimiz türkiye cumhuriyeti vatnadasiyiz ne mutlu türküz diyene....neyse ya ben cikacam arkadaslar sizlere iyi yorumlarbye

saygilar.....

arese
29-12-07, 01:48
Ahmet orda adamı oyalama yoluna gitti tabi! Ve konuya nerden dalsın karbonattan daldı direkt! :)
Ve doğrudur. Kahvehanelerde dem alması için karbonat atarlar. Çaydan tasarruf edip sürümden kazanmak için! :img-yes: Bu kahveye leblebi tozu katmak gibi bir şey!! :)

Biliyorum canım oyalma yoluna gittiğin karbonat'la oyalama yoluna girmesi komikti gerçekten:) karbonat atıyolar mı? ilk kez doydum biliyormusun:) dem alması için bir kesme şeker atıyolar biliyorum ama karbonat attıkların ilkez duyuyorum:)

snemmm
29-12-07, 01:52
vallabu bölümden sonra devir onlarin devri felan degil devir yine sagcilarinda solcularinda devri bilyoyrsunuz 80lere kadar bu devam etti

keske simdiki gibi sacilarla solcular o zamalarda anlasabilselermis simdi öyle ama
gercekten bizim cok var sagci solcu aile dostlarimiz gül gibi geciniyoruz valla:):)haa bu arada yasar kamplara gitti yalan degil
ama sonra ne oldu eskisi kadar karisiyormu hayir ama ddenizde gitti geldi kamplara ama devam ediyor yle herywerden bitiyor iste ya valla yazik olmus o kadar insanlarimiza o devirlerde hep kin yüzünden ayrif ikirler yüzünden
ölmüsler catismlaar oldu gercekten yazik ya neyi paylasamyirosak hepimiz türkiye cumhuriyeti vatnadasiyiz ne mutlu türküz diyene....neyse ya ben cikacam arkadaslar sizlere iyi yorumlarbye

saygilar.....
ben yaşarın düşünceleri için yorum yapmıyorum
ben yaşar karakterinin kişiliği ile ilgili yorum yapıyorum zaten

bizimde sağcısı solcusu çok arkadaşlarım aile dostlarımız var
bu devir farklı o devirler farklı
keşke kimse ölmeseydi
ama öldürüldüler işkenceler gördüler
işkence görenlerin anlattıklarını canlı canlı dinleseydin
o zaman anlardın ne demek istediğimi

snemmm
29-12-07, 01:55
metenin hali gerçekten içler acısıydı
tüylerim diken diken oldu resmen
işte ben denizin teslim olmasını bu yüzden istemedim
teslim olacaksan ispiyonlamada da gerek herşeyi
ispinyonlamayacaksan neden teslim olasın ki
seni söyletene kadar işkencelerden geçireceklerini bile bile
shevek dediğin gibi bence bunu mehmet öngörüyle kavrayabilmeli bu ihbar olayına hiç girişmemeliydi

arwen61
29-12-07, 01:58
Biliyorum canım oyalma yoluna gittiğin karbonat'la oyalama yoluna girmesi komikti gerçekten:) karbonat atıyolar mı? ilk kez doydum biliyormusun:) dem alması için bir kesme şeker atıyolar biliyorum ama karbonat attıkların ilkez duyuyorum:)

demek karbonat olayını duymadın ilginç bizim buralardaki kahvehanelerde hep yapılan birşeydir o çayın tadıda çok güzel olur tabi bence

haftaya inşallah yeni bölüm vardır eğer varsa yine siyaset ağırlıklı bir bölüm izleriz ve çalıkuşunun verdiği haber tutarsa 8-18-38 kuralından 48.bölümdede yaseminle ahmeti evlendiririz o zamanda burada bir düğünde biz yaparız:happy0064

saat 1 olmuş çanlarım yarın sabah işe gitmem gerekiyor görüşmek dileğiyle hepinize iyi gecelerbye

blue&blue
29-12-07, 01:59
Blue, alıntıladığın yazıdaki şu parça ne de güzel anlatmış. Bu dizinin de anlatması gereken, üstüne basması gereken bu olmalıydı işte. Hatırlatması gereken buydu. Denizi ve arkadaşlarını, yapmak istediklerini, ne için kendilerini öne attıklarını verebilmeliydi bu dizi. Ama eli silahlı çeteciler, Selmaya söyletildiği üzere ışığa üşüşen pervane böceklerinin ötesine geçemiyorlar bu dizide. Maalesef.:icon_sorr

Şahsen ben de Güzi Rüya sahnelerini sevimli bulmakla birlikte ne gereği olduğunu çözemeyenlerdenim. Onlara harcanan zamanı yukarıdakilere harcasaydılar diyorum. Yahut Ayla hanfendinin kronikleşen hastalık derecesindeki karar sevdasıyla yaşamayı öğrenmeye karar vermesi sürecini değil de, bu gençlerin ideallerine ayırsaydılar, olmaz mıydı? Olurdu, çok da güzel olurdu.

Yaşarın Denizi ihbar etmesinin hiç bir haklı gerekçesi olmadığı gibi, (bkz; kendi ağzıyla da söyledi, bu ülkenin polisi, savcısı, askeri varken ona neydi???), gerçeği özenle saklayıp, üstüne bir de saygısızca o evi terketmesinin hiç bir haklı yanı yok.!!! O Işık salaklığına doymasın.

Defnenin tepkisi aşırı fevri ama kendince haklı bir noktada. İnanamıyor çünkü. Ama durulacaktır. Mehmet'in ihbarını -herşeye rağmen- ben de hiç istememiştim. Onun müdahalesi işleri daha da çıkmaza sürdü. Bunu -kendisi de o işleri iyi bildiği için- ön görebilmeliydi. Ama sonuçta o bir baba ve içgüdüdsel ve duygusal davrandı. Bunu Defne de, eğer ölmez de sağ kalırsa, ileride Deniz de anlayacaktır.

Ne güzel anlatmış dimi? Üstüne laf söyleyemem herhalde... Zaten düşünüyorumda birikimin de yeterli değil sanırım. Daha çok okumam gerekiyor kendi adıma her bölüm sonrası biraz daha eksiklikler hissediyorum.

Dediğin gibi keşke yaşananları daha derinlemesine görebilseydik. Keşke otelin önündeki Defne-Deniz ayrılığının yaşattığı duygusallık ve aşk derinliği kadar o gençlerin duygularını da çelişkilerini de çaresizliklerini de hatta çarelerini de daha fazla izleyebilseydik... Ama zor... bunu kabul etmek lazım. İzleyiciyi ekrana çakacak bir aşk, bir sempati noktası, bir rahatlama durağı olması lazım. Yoksa gece 24:00'den sonra yayınlanan 32. günlerden, Siyaset Meydanından ya da ne bileyim Arenadan ne farkı kalır ki dizinin. Ayarı tutturmak lazım. Ne dersek diyelim. Gerçeği ne kadar net görürsek görelim. Sistemin gerekleri dışına çıkmak cesaret ister. Bu cesareti gösterebilmek de sadece 1 olmadı 2 haftalık ömür demektir.

Bölüme gelince, heyecan vermek adına bazı aksilik ve saçmalıklar vardı. Ama genel anlamda güzeldi. En çok etkilendiğim sahneyi paylaşmak istiyorum. Selma'nın ODTÜ'nün kapısında ileriyi görmek bir şey anlayabilmek için bir ses bir gölge için çırpınan hali beni çok etkiledi. O kadar yaşadı ki "anne"ydi işte... İçime işledi o çaresizlik... Sonra yavaş yavaş gelen öğrenciler gözlerdeki umut... Sonra Defne'nin görünmesi ile derinlerde bekleyen gözyaşlarının yolunu bulup süzülüvermesi ve umudun acı bir sevince dönüşmesi... :img-cray: Neden bilmiyorum bu sahne beni çok etkiledi. Ordaki ne Ahmet ne Yasemin... Sadece Selma... Burdan alkışlıyorum Ayda Aksel'i...
Ve bir de umutla beklerken çocuğunun tabutuna sarılan anneleri düşünüyorum. Ne geçmişte ne şimdi ne de gelecekte asla değişmeyecek bir acı sanırım... Bu bölümü izlerken aileler için de içim yandı... :icon_sorr

Çok duygulandım bi bardak su içsem iyi olacak! :img-cray:

MMC
MMC ve Shevek ikinize de katılıyorum.
Bir de tabi kimseye karışamam ama sevmediğimiz karakterlerden bahsederken biraz usluba dikkat etsek daha iyi olmaz mı? Ben severim sen sevmezsin. O kadar.

Mirka,
Ben ne sağ görüş ne de sağ görüşlü biriyim.Benim sorunum görüşsüz olmak:icon_sorr 77 doğumluyum.80 darbesinden sonra apolitize olmuş bir jenerasyondan geliyorum.Gerek sağcılar gerek solculara, bir davaları olduğu için ve bunu sonuna kadar savundukları için hayranlık duyuyorum.Keşke bende birşeylere bukadar yürekten inanabilseydim diyorum. Yaşar ve Denizi değerlendirdiğimde, herikisininde görüşlerinde katılmadığım noktalar var ama Denizin davasına sahiplenme şeklini Yaşar'ınkinden daha düzgün buluyorum.Düşündüğü gibi konuşup, konuştuğu gibi davranıyor.Ben olsam onun gibi mi davranırdım? Onu bilemiyorum.Ben korkardım sanırım.Ölmektende, sevdikleirmden ayrı kalmaktan da, onları üzmekten de:icon_sorr

*deniz*
Muhtıra verildi.Yeni bölümde hükümetin istifası ve yeni kurulan hükümetin icraatlarını izleriz artık.Sıkıyönetim dönemi ve tutuklamalar başlıyor.Mahir Çayan'ın,Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının tutuklanma ve yargılanma süreçleri başlayacak :( bunları izlemeye yüreğimiz nasıl dayanacak bilmiyorum..Çok üzücü ve bunalımlı dönemler var artık..Mahir Çayan'ın öldürüldüğü ve Deniz Gezmişlerin idam edildikleri dönemlerede yaklaşılıyor :( bu süreci izlemek istediğimden bile emin değilim.

hekimoglu64
29-12-07, 02:00
ben yaşarın düşünceleri için yorum yapmıyorum
ben yaşar karakterinin kişiliği ile ilgili yorum yapıyorum zaten

bizimde sağcısı solcusu çok arkadaşlarım aile dostlarımız var
bu devir farklı o devirler farklı
keşke kimse ölmeseydi
ama öldürüldüler işkenceler gördüler
işkence görenlerin anlattıklarını canlı canlı dinleseydin
o zaman anlardın ne demek istediğimi

arkadasim ben az cok biliyorum aile yakinlarimin
o dönemde anlattiklarindan
hatta teyzemin kizi iste defne gibi deniz gibi polisler tarafindan aranmis
80lerde oluyor bu olay tabiki hapislere bile girmisler yani
ben sadece iste herkes birbirini sevsin saysin istiyorum ne kadar farkli düsüncelere sahip olsalarda insalrin birbirlerine saygili sevgili olmalarini istiyorum simdi bir askerimiz vatani icin canini veriyor beraberce üzülmüyormuyuz elbet üzülüyoruz yani demek istedigim iste o dönemde insanlarimiz vatandaslarimiz fikir ayriligi yüzünden öldüler ben buna üzülüyorum demek istedigim bu keske odönemdede simdiki gibi agcilar solcular arkadas olabilselerdi ama iste olmamais neyse ins anlatabilmisimdir neyse arkadasim ben hepinizi cok seviyorum hepinize saygi duyuyorum kirdiysam sizleri affola hepinize iyi gecelerbye

saygila....

mirka
29-12-07, 02:00
Ayrıca ben Defne'nin tepkisini çok normal buldum. Mehmet'i anlamadığımdan değil. Anlıyorum. O kendisi de söylemişti yaptığımın utancıyla yaşamaya razıyım diye. Defne'nin söylediklerinden çok fazlasını kendisine söylediğinden eminim ben. Defne de her an sevdiğini kaybetme ihtimali ile yaşıyor. En güvendiği yerden bir darbe aldığını düşünüyor. Yaşar'a kızdığından daha fazla kızacaktır bu yüzden. Zamanla durulur, anlamaya başlar bence de. Ancak ilk andaki tepkiyi dediğim gibi abartılı bulmadım ben.

Shevek
29-12-07, 02:01

Kıraathanelerde (yani bildiğiniz kahvehanelerde) çaya (demli olsun diye) ve kahveye (bol köpüklü olsun diye) karbonat atılır canımcım;) Ahmetin orada lafı karıştırma çabası çok tatlıydı.

Defnenin son bir kez görmek istemesi, ayrılamaması o kadar içime dokundu ki. (Bu son işini fazla vurguluyorlar:icon_sorrHarunla Deniz motorsikletle uzaklaşırken ben bile çok kötü oldum, sanki ben de onları son kez görüyormuşum gibi:icon_sorr).

Ama Yaşarın yaptığının yanına kalması da bir o kadar battı yüreğime. :img-pilot
Bir de afra tafra yapmıyor mu? Nerede mertlik, nerede dürüstlük. Pehhh.

Kimse Yaşarla Denizi aynı kefeye koymasın lütfen. Denizler (hepsi) ne yaparlarsa yapsınlar bunu açıktan yapıyorlar, sonuna dek arkasında duruyorlar. Yolları yanlış olabilir- ki bu da tartışılır. Aceleci davranmış olabilirler, koşullar henüz olgunlaşmamışken bir şeylere kalkışmış olabilirler Ahmetin ve Yasotun dediği gibi. (Gerçi bu da tartışılır, baksanıza 9 Marttaki asker hazırlığı tamamına ermiş olsaymış, bu ülkede sosyalist bir askeri darbe olacakmış, yani üç günle bir ülkenin kaderi değişmiş). Ama onlar merttiler ve dürüsttüler. Devletin çıkarları için savaştığını söyleyen Yaşar ve onun gibilerin sonra ne oldukları ortada. Mafyalaştılar. Devletin mafyaları. Pehhh.:img-pilot

pelinsim
29-12-07, 02:02
bazı sevmediğim sahnelere rağmen bu bölüm benim için dolu dolu geçti.:good::good:

eleştirilerimden başlayayım önce.

defnenin vurulmasını ahmet biraz fazla soğuk kanlı karşıladı bence. gerçi son altı yıldır artık bu tür olaylar onun için şaşırtıcı olamaz. çünkü en önemli olaylarda işin içinde oldu hep ve kardeşi de bir kaos içindeydi başına bir şey gelecek diyede bekliyorlardı ama yine de, ya işte sonunda düşündüğümüz başımıza geldi şeklinde bir tavır ya da polisler haberi verince biraz şaşırsaydı daha uygun olurdu.

necdetin teo ve lalenin başbaşa kalmak için gecenin bir yarısı yaptıkları kaçamağı her zamanki işgüzarlığıyla insanlar üzerinde çok rahat "insiyatif" kurarak saygısız ve ukalaca bir tavır içinde "müdahale" etmesini esefle kınıyorum. gerçeken beni en çok sinir eden bu sahne oldu. yani ona işgüzar, saygısız, ukala demekle ne kadar haklı olduğumu çok net bir biçimde görmüş oldum. güya dosthane bir tavır ama başbaşa kalmış iki sevgiliye yapılacak dosthane tavrın sınırı bellidir necdet artık bu kabalıkları bırak. hiçbir konuda sınırı yok bu karakterin. her şeye istediği gibi istediği an müdahale etme hakkına sahip.

bu iki sahne dışında eleştirilecek çok ciddi bir şey göremedim ben ve çok beğendiğim bir bölüm oldu.

yaşar konusu bambaşka bir konu. yani yaşar ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim. güya bir çelişki yaşatmaya çalışıyorlar ama bunu lütfen sürece yaymadan biraz daha ilkbaşladığı sahnede ip ucu verindi zaten sahneler çok parçalı olduğu için seyirci unutuyor.

benim yaşar-ışık konuşmasından anladığım şu: daha doğrusu zorlayarak ortaya çıkardığım.. ve olayın bam telide şu cümle "ben bunu inaçların doğrultusunda yapabilirdim.. o zaman tavrın ne olurdu" yani diyorki ben bunu inançlarım doğrultusunda yaptım. senin tavrınıda bildiğim için saklıyorum. ey seyirci anlayın beni. nasılki bir baba olarak mehmet yaptı ben de yaptım.

tabi mehmetide tebrik ediyorum.(!) yahu sen böyle bir olayı herkesin önünde niye söylüyorsun. bu kadar dürüst olmaya gerek varmı? bu senin iç meselen ve çok önemli bir mesele. bak adamı nasılda dört ayak üstüne düşürttün. defne sıkıştırmıştı belkide itiraf ettirecekti o stresli ortamda ama sayende heba oldu. artık taşındıkları evde arkadaşları gidip gelecek ve ışık tesadüfen bir konuşmaları anında duyacak zamana kaldı.. neyse..

aaa bir zeki necdet değilmiş arkadaşlar. Gürsoy ailesinde de bir zeki varmış defne hislerine güvenerek nasılda çözdü olayı. aslında necdet geliyordu ona rahatlıkla çözdürebilirlerdi ama neyse (dark'ın affına sığınayım burada ama dayanamadım) çünkü inan bana beklediğim bir şey senaristlerden yani ciddi bir düşünce olduğu için yazdım.

sevim ve mehmet 60'lı dönemlerin gerisine düşmeye başladılar. buradan çıkardığımız sonuç şuki: demekki anne-baba olunca bu işler böyle oluyormuş. amaç çocuk, idealler çocuk..

ahmet'te aynı düşüncelerde. allahtan avukat olmuşta hiç olmazsa devrimcileri savunacakta onu biraz politik göreceğiz oda olmazsa onunda politikliği buraya kadarmış.

necdet hiiiç belli olmaz. o baba olmuştu zaten 7 yıldır gördüğümüz gibi gayet politik tavırlar koydu apolitik necomuz. işkencede bile direndi adam ya. benim çocuğum var ya beni öldürürlerse diye bir an şüphe bile etmedi. o yüzden necdet hakkında yorum yapamayacağım bir onu kestiremiyorum.

nezahatın başına almanyada o dönemlerde fabrikada çıkan bir yangın ya da dazlakların saldırısı sonucu ölen birileri yokmu bir kaza gelse de kurtulsak artık. oldukça komik bir durum. ölmüş Şevketin adı var jenerikte yaşayan Nezahatın yok yani ne diyebilirim ki??!!!

defnenin denizeve haruna söylediği "sizleri birbirinize emanet ediyorum" lafı beni en çok hüzünlendiren konuşmaydı.
askerleri öldürme çelişkisi... denizin onlara ölmeyeceksin haberini verirkenki gülüşü...
askerlerin denizgezmişler hakkında yaptıkları yorumlar..

evet darbeden sağcı olanı kazandı. d. avcıoğlu gurubu kaybetti.
ve darbe geldi.

şimdi biraz kendimi öveyim. :img-blush

işkence edilen çocuğun kim olduğunu bildim hehe!

camları büyük bir evin basıldığı son sahnenin bir ihbar ya da çözülme sonucu olduğunu çok ince detaylarla 1. sayfada bulabilirsiniz. metenin çözülebileceği sonucunu çıkarmıştım ama, "ya da ihbar" diyede belirttim. hehe!

darbenin bölümün ortalarında olamayacağını bunun ya sonunda ya da yeni bölümün başında o derinliği vermek için yapacaklarını söylemiştim.hehe!

oh egomuda tatmin ettikten sonra şimdilik benden bu kadar. :icon_whis
daha ayrıntılı yazarım yarın. zaten bunlar son yazışlarım:icon_sorr
hepinize iyi geceler bye

arese
29-12-07, 02:03
Yaşar ben bu Yaşarı sevmedim gitti hele birde evi terk edişi ne hakla Allah Aşkınaa tamam bu ihbarı eden o degil ama peki fakülte de baskını onu kim ihbar etti Yaşar degilmiydi? Bu ne şimdi hemen kapıyı vurup evden çıkmalar falan ışık aptalığına yansınn defnein tepkilerd çok sert ayy severinm defneyi ama çok yersiz çok sert tepkiler veriyo Ama Ahmet'in ona söyledikleri gercekten çok hoştu çoçuk sahibi degilsin anlıyamasın bu yeterli bir cevap Ama bu Deniz ve Defenin otel kapısının önüde ki ayrılışlarında çok hisslendim birde Ağır çekimde verdiler çok duygulandımm:sad53: Aynı Sekilde Defne Ve Selam'nın sarılması çok duygulandım o sahneler de:sad53: GRN bunlar girmiyecem bayıgınlık geldi zaten onları izlemektenn Ahmet İstanbul Ankara arası Mekik dokuyacak:sad53: Birde kızına vakit ayırsa onla sahnelerin görsekk ne olur sanki :sad53:

Bu Arada güzide ile Rüya kurabiye yapıyorlardı ya orda fragman da ''Sen ilerde çok iyi bir pastacı olacaksın! '' repiklik vardı bu bölümde o sahne de söylendi mi? ben duymadım yoksa o sahneler deee sıkntıdan uyukluyordum da ben mi duymadım? Gerci Rüya'nın meslegi belli baba mesleği Avukat olacak ne pastacısı beeee zaten bir tane var başımızdan fazlaaa:)

snemmm
29-12-07, 02:09
bazı sevmediğim sahnelere rağmen bu bölüm benim için dolu dolu geçti.:good::good:

[B]defnenin denizeve haruna söylediği "sizleri birbirinize emanet ediyorum" lafı beni en çok hüzünlendiren konuşmaydı.
askerleri öldürme çelişkisi... denizin onlara ölmeyeceksin haberini verirkenki gülüşü...
askerlerin denizgezmişler hakkında yaptıkları yorumlar..

evet darbeden sağcı olanı kazandı. d. avcıoğlu gurubu kaybetti.
ve darbe geldi.

şimdi biraz kendimi öveyim. :img-blush

işkence edilen çocuğun kim olduğunu bildim hehe!

camları büyük bir evin basıldığı son sahnenin bir ihbar ya da çözülme sonucu olduğunu çok ince detaylarla 1. sayfada bulabilirsiniz. metenin çözülebileceği sonucunu çıkarmıştım ama, "ya da ihbar" diyede belirttim. hehe!

defnenin o hareketi benide çok duygulandırdı
çok samimiler ben o üçlüye bayılıyorum ya:img-in_lo

bende bilmiştim mete olduğunu işkence görenin

arese
29-12-07, 02:20
Şimdi taksici ihbar etti bunları ben zaten polisler baskına gelincee dedim ki kesin denzi yaklandı ama gitmişlerdi o ara içimden dedim Ahmet Yasemin yandıı başları derde girecek diye ama kılapayı kurtuldular ama kahveciye sordular tarif etti onları Ailesi falan dedi ayrıcaa bu durum da Ahmet ve Yasemi'nin başı derde girer mi? Birdee onları hapse atmasınlar Ahmet Yasemi'ni bunuda kaldıramam kesinlikle Yine Rüya Necdet'e kalır Ay Allah korsun düşünmek istemiyorummm:sad53: Ahmet Yasemin geleyimm Esas konu:) her ne kadar çileden çıksak da evlenmediler diye ama bu bölümde ki dayanışmaları birbirlerine destekleri çok hoştu kahve de deniz isim söylenirken Yasemin Ahmetin elini sıkması ayrıca bir hoştuuuu:img-in_lo Artık evlendirsinler bunlarıı:sad53:Yasemin bu bölüm çok güzeldi davranışları Ahmet'e desteği hep böyle görelim yasot seni bu bölüm Yasemin'e kanım mı ısındı neee:)

*deniz*
29-12-07, 02:23
Bu bölümde o kadar üzücü ve bunalımlı sahne arasında Necdet-Güzi,Rüya sahneleri çölde rastlanan bir vaha gibiydi :) çok sıcak çok sevimlilerdi..Necdet sahneleri az geldi bana,daha aktif olarak konulara dahil edilmesini istiyorum senaristlerden.Ellerinde Necdet gibi şahane bir karakter varken arada sırada pasifize ediyorlar,hiç olmuyor.

Teo ve Lale'nin başbaşa geçirmeyi planladıkları geceye Necdet ve Güzi'nin damdan düşer gibi dahil olmaları ve Teo'nun onları isteksiz ağırlaması çok komik ve şeker sahnelerdi.Hepsi çok sevimliydi.

Sayın senaristler Lütfen ama Lütfen bol bol Necdet,Güzi sahnesi....:)

snemmm
ya farkettiyseniz ahmetle nejdet arasında hiç bir çekişme yok rüyayla alakalı
birden kesildi herşey

birde dikkatimi çekti güziyle nejo ne vakit buluşsa hep yemek masasında oluyor
nejonun aldığı son kilolar bundan olmasın

Tavuskuşu
Mete Ertekinin hali gerçekten kötüydü. Dizide elbetteki açık seçik belirtilmiyor neler yapıldığı zaten buna cesaret etmek de zor. Yine de üstü kapalı da olsa bir şekilde bir şeyleri yansıtmaya çalıştığı için ekibe teşekkür ediyorum kendi adıma. Adamın sadece o hali gösterilebilirdi ama bir de o aleti de yansıttılar. Bundan fazlasını beklemek de hayalcilik olurdu.

Gelelim yaşar'a...İlk sezonda seviyordum kendisini. Sakindi, oturaklıydı, bir yamuğunu görmemiştik.:) Ama bu sezon "Aman Işık üzülmesin." kisvesi altında yaptıklarını, inandıklarını(!) saklaması, sütten çıkma ak kaşık gibi dolaşması hiç hoş değil. Hele de bu akşamki mazlum, gururlu genç pozları, ettiği o büyük laflar...Hani ihbar etmemiş olsa anlayacağım bir derece ama adada olduklarını değil de baloda olduklarını ihbar etmedi mi? Tamam çıkıp ortaya "Ben de ihbar ettim." demesi zordu kabul. Ama o kadar süslü ve büyük laflara gerek yoktu ki. "İnançlarım uğruna yapabilirdim böyle bir şeyi." diyor. Yanlış zaman kipini kullanıyor çünkü yaptı. Ben onun yaptığını mehmetten farklı görüyorum. Mehmetin yaptığında işin içine duygular, babalık gibi manevi birtakım şeyler giriyor. Ben mehmetin yerinde olsam ne yapardım diye soruyorum da kendime bir cevap bulamıyorum. Çünkü bu karakterle, insanın yapısıyla alakalı bir durum değil. Bu o anla alakalı. Çocuğu olan, çocuğunun yaşamından endişe eden bir ebeveyn olmak lazım böyle bir kararda. Belki biraz kaba kaçacak ama bekara karı boşamak kolay derler ya aynen o hesap. Şimdi ben ne söylesem yalan olur. Yaşanmadan bilinmez. "Çocuğunun ölümü mü yoksa ruh gibi ama iyi kötü bir şekilde yaşaması mı?" gibi bir şeyin kararını vermek çok kolay olmasa gerek. Ama yaşarın yaptığını da yapmazdım diyorum.

Defnenin tepkisi sertti ama yaşadıklarını da düşünürsek hak verebileceğimiz noktalar vardı. Eminim o da olgunlaştığında, olaylar soğuduğunda farklı düşünecektir. Çok da kızamıyorum. Mehmet kadar o da acı çekti çünkü. Sevgilerinin türleri ne kadar farklı da olsa ikisi de denizi seviyor ve onun için endişeleniyorlar. O nedenle defneyi anlayabiliyorum. Ayrıca denizi son kez görmek istemesi, her ne pahasına olursa olsun ayrılmak istememesi, otelin önündeki o son hali beni çek duygulandırdı. Çok etkileyici bir sahneydi. Dilerim deniz veya defne bir çatışmada filan ölmez. Tıpkı yaşarın böyle bir şekilde ölmesini istemediğim gibi…

Ayrıca ahmet-rüya sahneleri yerine sevimli fakat gereksiz güzide-rüya sahneleri yazan zihniyeti de kınıyorum. Hani ahmet-rüya ilişkisi mükemmel olur, dolu dolu bir şeyler yaşanır da güzideyle de yakınlaştırmak istenir, sahne doldurmak istenir anlarım. Ama güzideye ayıracakları vakti ahmete ayırsalar daha anlamlı olurdu. En azından eve döndükten sonra.

Bir de çok karışık ve yoğun bir dönemdeyiz. Böyle bir dönemde YAR ailesine yeterince sahne yazamıyor olabilirler olayların yoğunluğundan. İşte bu nedenle de bu dönem başlamadan ahmet-yasemin evliliği, yeni evleri, rüya-ahmet yakınlığı gibi olaylar çözülmeliydi. Bu saatten sonra hayal ettiğimiz, sıcak ve sevimli aile manzaralarını göremeyeceğiz gibime geliyor.

blue&blue
29-12-07, 02:24
Kendime geldim biraz gerçekleri yalnızca gerçekleri söyleyebilirim artık! :img-wink:

1. Gizli saklı buluşan Deniz ve Ahmetgiller ayrılırken baskının heyecanını yaşayalım diyerekten İstanbul'un göbeğindeki otelin önünde vedalaştılar. Hem de dakikalarca... :img-swoon Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dimi? Üstelik Deniz gitti Defne çıktı arkasından bağırıyor; éDeniiiiz Deniiiiiz!" Biraz daha bağırsa sağır polisler de duyup gelecekti zaten! Allahtan soyadını kullanmadı.

2. İlk sahnelerde okulda sorgu için bekleyen öğrencilerin adları okundu. "Adları okunmayanlar çıkabilir" dendi. (Tamam Defne'nin adını duymayalım diye böyle tersten gittiler) Ve öğrenciler ellerini kollarını sallayarak orayı terk ettiler. :) Ben adı okunan bir öğrenci olsam da takılır o kalabalığın peşine çıkardım. :) Hani kimlik kontrolü hani asker hani polis... Bu ne biçim şey... Bu memleket bunlar yüzünden bu halde zaten! :icon_whis

3. Ve Harun nasıl oluyor da o kadar olaya karışmasına rağmen elini kolunu sallayarak dolanabiliyor ortalıkta! İşin sırrı ne? Bu iki aileden biri ile kan bağı olmamasına mı borçlu bu efsunluluğu? :)

4. Ve Necdet Necdet Necdet.. Çok fazla iyiydi yine... Akıllıydı... Zeki çevik ve ahlaklıydı... Espriliydi... Sevgi doluydu... Babaydı... Kocaydı... Öğrenciydi... Patrondu... Duble Necdetti helal olsun! Daha ne diim! :happy0064

Shevek
29-12-07, 02:33
2. İlk sahnelerde okulda sorgu için bekleyen öğrencilerin adları okundu. "Adları okunmayanlar çıkabilir" dendi. (Tamam Defne'nin adını duymayalım diye böyle tersten gittiler) Ve öğrenciler ellerini kollarını sallayarak orayı terk ettiler. Ben adı okunan bir öğrenci olsam da takılır o kalabalığın peşine çıkardım. Hani kimlik kontrolü hani asker hani polis... Bu ne biçim şey... Bu memleket bunlar yüzünden bu halde zaten!

Blue, demek o zamanlar insanlar hala fazlasıyla naif ve dürüstlermiş. Henüz Özal dönemi sonrası kısa yoldan köşe dönme, tereyağından kıl çeker gibi sıyrılma ve tüm dünyada "Sen Türk müsünüz?" türünden ün kazanmamıza yol açan uyanıklık (bkz; İsviçre Alplerinde dağ kulübelerine yolu düşenler yesin, aç kalmasın diye dizi dizi stoklanan konserveleri toplayıp satanlar, Avrupa mahkemelerinde tazminat almak için kendilerini araba önüne atıp, kolunu bacağını kıranlar) yerleşmemiş çanım. Şaka şaka.:):img-wink:

Çok hoş enstantaneler yakalamışsın.

Mete Ertekinin hali gerçekten kötüydü. Dizide elbetteki açık seçik belirtilmiyor neler yapıldığı zaten buna cesaret etmek de zor. Yine de üstü kapalı da olsa bir şekilde bir şeyleri yansıtmaya çalıştığı için ekibe teşekkür ediyorum kendi adıma. Adamın sadece o hali gösterilebilirdi ama bir de o aleti de yansıttılar. Bundan fazlasını beklemek de hayalcilik olurdu.

O sahne ne kadar utanç vericiydi. İnsanlık adına. Bir insanın başka bir insana (itham edildiği şey ne olursa olsun) bu muameleyi yapabilmesi bir insanlık suçu. :icon_sorr Bunu yeterince yansıttılar bence de. Daha fazlasını beklemek çok şey beklemek olurdu. Dogri dersin Tavusum.

blue&blue
29-12-07, 02:41
2. İlk sahnelerde okulda sorgu için bekleyen öğrencilerin adları okundu. "Adları okunmayanlar çıkabilir" dendi. (Tamam Defne'nin adını duymayalım diye böyle tersten gittiler) Ve öğrenciler ellerini kollarını sallayarak orayı terk ettiler. Ben adı okunan bir öğrenci olsam da takılır o kalabalığın peşine çıkardım. Hani kimlik kontrolü hani asker hani polis... Bu ne biçim şey... Bu memleket bunlar yüzünden bu halde zaten!

Blue, demek o zamanlar insanlar hala fazlasıyla naif ve dürüstlermiş. Henüz Özal dönemi sonrası kısa yoldan köşe dönme, tereyağından kıl çeker gibi sıyrılma ve tüm dünyada "Sen Türk müsünüz?" türünden ün kazanmamıza yol açan uyanıklık (bkz; İsviçre Alplerinde dağ kulübelerine yolu düşenler yesin, aç kalmasın diye dizi dizi stoklanan konserveleri toplayıp satanlar, Avrupa mahkemelerinde tazminat almak için kendilerini araba önüne atıp, kolunu bacağını kıranlar) yerleşmemiş çanım. Şaka şaka.:):img-wink:

Çok hoş enstantaneler yakalamışsın.

:img-hyste
Çok yaşa sen shevekçanım!

Tabiki hiçbir yoldaş davası uğruna böyle bir üçkağıta girmez. Orda kalıp davası uğruna cop yemek daha onurlu bir davranıştır. Bunu sonuna kadar kabul ediyorum... Ve takdirle karşılıyorum. Polislerin düştükleri bu aptal duruma benim lafım. Bir de senaristlere tabi... :icon_whis

Yukarda saydıklarında ayrıca şaka üstü ballı çörek olmuş. Yeme de yanında yat cinsinden. Ne acı haldeyiz gülelim bari gece gece ağlanacak çok hallere düşeceğiz daha! :)

Sağolasın! :img-wink:

snemmm
29-12-07, 02:42
zaten göstermesinler işkence kısmını ya içim acırdı benim
menderesin asılmış halini gördüğümde nasıl olduysam aynen öyle olurdum herhalde
o resimin gazelerde gösterilmesi çok kötüydü

pelinsim
29-12-07, 02:42
Blue ve Shevekçan anlaşılan siz hiç gözaltına alınmamışsınız. :icon_whis

onların kimlikleri polis tarafından alınmıştır. ismi okunup çıkanlara çıkışta verilir. böylece kimin çıktığı belli olur. o listeye göre çıkaracaklar çünkü "turnikeden" bu ayrıntıları göstermiyorlar. istiyorlarki insanlar tahmin etsin canım. yani güzide-neco-teo-lalenin içinde olduğu hepsi değil tabiki ama bazı gereksiz sahnelerden daha önemli değil(!!) oysaki yalnızca bir kaç saniyede anlaşılabilecek bir olay. çıkan öğrencilerin kimliklerinin verildiği yeri ve elinde bir liste olan polisin oradaki isimlere göre çıkışlarına izin verdiklerini gösterseler kimse böyle bir çelişki yaşamaz. ve eleştiri hakkı doğmaz:icon_whis

blue&blue
29-12-07, 02:49
Blue ve Shevekçan anlaşılan siz hiç gözaltına alınmamışsınız. :icon_whis

onların kimlikleri polis tarafından alınmıştır. ismi okunup çıkanlara çıkışta verilir. böylece kimin çıktığı belli olur. o listeye göre çıkaracaklar çünkü "turnikeden" bu ayrıntıları göstermiyorlar. istiyorlarki insanlar tahmin etsin canım. yani güzide-neco-teo-lalenin içinde olduğu hepsi değil tabiki ama bazı gereksiz sahnelerden daha önemli değil(!!) oysaki yalnızca bir kaç saniyede anlaşılabilecek bir olay. çıkan öğrencilerin kimliklerinin verildiği yer çıktıkları odadan sonraki yeri gösterseler kimse böyle bir çelişki yaşamaz. ve eleştiri hakkı doğmaz:icon_whis

Vallahi alınmadım. Ama alınma anında ne yapılacağını sıkı sıkı tembih etmişlerdi. Bir de bir kurt komiserin arabasına binmek durumunda kalmıştım okul yıllarında. Yol boyu beyin irdelemesi ve ince tehditlere maruz kalmaktan ibaret benim eylemci kişiliğim. :) Yani ben mimlenmeyen/kenarından sıyıran, kendi halinde bir eylemciydim... :) Zaten hayatta pek izin vermiyordu o zamanlar.

Neyse işte bu kadar ince bir dosyadan ibaret olan sicilim bu konuda pek açıklama yapmıyor bana. Ama dediklerinde haklısın. Benim de aklıma geldi tabiki bu ayrıntı. Ama o sahnenin kurgusundaki yanlışlığa aslında eleştirim. Böyle bir boşluk yaratılmasaydı böyle ekstra bir sahne gereksinimi de doğmazdı değil mi? :icon_whis

zeyneps
29-12-07, 03:04
Bugün diziyi izleyemediğim için detaylı yorum yazamayacağım kanal açıktı ama izleyemedim ...

Ama arada sırada gözüme takılan sahneler oldu çok az mesela GRN sahneleri gördüm ama aldırış etmedim "pastacı olacaksın" lafına da güldüm geçtim sağol Güziş o aile mesleği avukat olsun ama bu diziye bu kadar pastacı yeter Ekmek Teknesi değil ki mübarek...

Siyasetle ilgili çok şey kaçırdım bu bölümde Yaşar'a da pes dedim doğrusu hala söylemedi ama Mehmet azıcık dayansaydı söyleyecekti gibime geliyor :hıh Neydi o kapıyı çarpıp gitmeler hayır bir şey yaptıysan arkasında ol be kardeşim ya da çekip gitme hayret bir şey :hıh

Deniz Ahmet birlikte oturdukları sahneyi gördüm ama gerisini hiç izleyemedim maalesef yutupta verildi mi acaba :icon_whis Son sahnede boş sokaklar ve acı sonun başlangıcı :icon_sorr

arese
29-12-07, 03:12
Neyse sonun da Ahmeti Avukatlık kimliği ile ön planda gençlere yardım ederken izliyeceğiz çok sükür ilk sıra da Mete var bunu içinde Ahmet Ankara istanbul arası mekik dokuyacak Bu Arda Yasot tam evin gelin olmuş geriye bir imza kalıyor onu da attırın artık bizde rahatlıyalımm onları evlerinde görelim beraber zaten bir ev vardı satmışlardı satışa çıktı bunlar ev beğenmediler mi? görmedik o sahneleri bari böyle Necdet ve Güzide sahneleri yerine bu sahneler olsunn bide Necdett Rüyaa Güzide sahnlerinde yazan Senaristlerinde bende kınıyorumm Ahmet kendi ağzı ile dedi yeni yeni baba olmaya çalışıyor fırsat verinde baba olduğunu anlasınn bu arada Yasemin Necdet ve Güzideyi basarken:) Ahmet Rüyaa araba da benden haber bekliyolar Dedi yaa bari arabada ki Ahmet Ve Rüya sahneleri gösterin Rüya'nın Ahmet'e Hayırlı yolculukar babacım demesi arbadan inip gitmesi bunları verin bariii ama yokk Ah ahh Rüya'nın eve Aksam dönüştee Ahmet Ve rüya sahnesi olsa Mesla yaptığı kurabiyeleri Ahmet verse ben yaptım bakalım beğenecekmisin babacım desinnn bu sahneler olsun Necdet'e var Ahmet'e yok ben bunu anlıyamıyorum bir türlü bu kızın babası Ahmet degil mi? ee onla beraber olan sahneler yazınn bee Ben o sahneler acım hepimiz dee:) yetti artık 7 Yıl boyunca zaten Necdet'le sahneleri oldu doyduk artık seyirici de doydu Necdet'e yeterrrr Bu Senaristler hep Necdet çalışmak zorundalar mı? Necdet'in ne özelligi ne üstünlügü var? papucumun pastacısı:img-hyste

*deniz*
29-12-07, 03:17
Neyseki bu bölümde o soğuk ruhsuz Ahmet-Yasemin aşk sahnelerine(sözde) yer verilmemişti de sıkıcı sahneler yoktu.:img-yes:Onları mümkünse her zaman aile efradının sorunları ile uğraşırken görelim..Bu bölümde hiç haz etmediğim Ahmet bile gözüme daha az battı.Sanırım olayların içindeki Ahmet,Yasemin'e kur yapmaya çalışan(ama beceremeyen) bir Ahmet'ten daha çekilir oluyor.Yok ne kadar uğraşırsam uğraşayım O çiftin arasında zerre kadar bir duygu göremiyorum.Bence Ahmet yalnızca Avukatlık yapsın,Yaseminde kızıyla ilgilensin,onları evlenmiş,unlarını elemiş,eleklerini asmış olarak izleyelim :happy0064

jikarinziku
29-12-07, 03:23
hekimoglu64´e;
darbe oldu gene deniz gezmiside
diger bölümlerde artik yollariz gibi
Belki düsüncelerin görüsün farkli olabilir ama asla saygisizca "Artik yollariz" gibi yorumlar yapmana hic gerek yok.. Öncelikle cok yanlis bir yorum bu. Her ne kadar bu kisiyi sevmesende saygisizca olmana luzum yok:img-wink:
Gelecek bölümlerde idam olucagini sanmiyorum biraz sol görüs ile bilgili olsaydin sende gelecek bölümlerde neler olucak diye bilirdin.

cok haklisin bende defneden ve denizdn nefret ediyorum ikiside cok itici
Itici gelebilir cok normal.. Ama bu kisiler ülkesi icin savasmis kisiler.. Tabii ki Defne ile Deniz masall aleminden gelen iki devrimci. Defne, Harun ve Deniz disindaki devrimci karekterleri gercektir.. Bu insanlar ülkesi ugruna ölmeyi bile göze almis birileri ve nedense o zamanlar onlari desteklemeyenler bugün destekliyor.

Cerenin´de dedigi gibi diziye yorum yapiliyor buda ama sen insanlarin düsüncelerine hakaret ediyorsun yeri degil bence.Neyse! (bende dizi hakkinda pek yapmiyorum ama en azindan birini bilgilendiriyorum:))
Yasarin gercek yüzü yarim bucuk ortaya cikti darbeden sonra görcez asil yüzünü.. Bakalim o zamanda diye bilicekmisin olaylara karismiyor diye. Ayrica Devrimcilikte bir isi yapip sonra birakmak yoktur (bence) yapiyorsan sonuna kadar adam akilli yap.. Yoksa ne ülkene nede yoldaslarina yararin olur ve "DEVRIMCIYIM" demeye hakkin olmaz.

neden yasara kiziyoorsunuki senaristlere kizin
cünki nedense dizide hep sagcilari kötü gsteriyorlar ben
buna taraf tutuluyor derim bence taraf tutulmamali(((yok ya cemberimde gül oya gibi olmadi hic bir dönem dizisi o baskaydi ya gercekten süper bir diziyid tsk cagan irmaga burdan
Senaristlere neden kizalim ki? Onlar buna benzer yasanmis olaylari anlatiyor ve Yasar bir sagci olarak bunu yapiyor, kizilmakta haklilar:img-wink: Bu bir dönem dizisi ve coguda yasanmis birsey burda ne sol görüs nede sag görüs tutuluyor, sol görüs tutulmus olsa Komunizm propagandasi olur dizi yayindan kalkardi. Bu dizi´de 68. kusagi anlatiyor ve bunlarda "Denizler" oluyor.
Cagin Irmaga gelirsek o cok farkli.. Ama CGO´da da 80´lilerde solcularin yasadiklari anlatiliyordu.. Sagcilarin solculara yaptiklari anlatiliyordu bilgine!:img-wink:

Denizler idama gitmeden önce "Devir onlarin devriydi!" Bunu unutmayalim lütfen:img-wink:

gercekten bizim cok var sagci solcu aile dostlarimiz gül gibi geciniyoruz vallahaa bu arada yasar kamplara gitti yalan degil
ölmüsler catismlaar oldu gercekten yazik ya neyi paylasamyirosak hepimiz türkiye cumhuriyeti vatnadasiyiz ne mutlu türküz diyene....neyse ya ben cikacam arkadaslar sizlere iyi yorumlar
Ona bakarsan Sagcilar ve Solcular halan pek anlasamiyor.. Simdiki genc nesil biraz saptirmis durumda.. Taksim meydanina CHE t-shirt veya dövmesinle "Ben solcuyum" diye bende gezerim.. CHE´nin kim oldugunu ve ne yaptigini hangi amacla yaptigini ve Deniz Gezmis kim oldugunu sordugunda bilmezler ardindanda "Gecmis gitmis zaman artik komunistlik mi kalmis devirde" diyip Solculugu kücümseyip sagcilarla arkadas oluyorlar.. Elbette bu devirde "Komunistlik" kalmadi pekde olmadi.. Elbette sagci arkadasin olabilir, artik cok normal bisi bu.. Genede görüsünü kücümsemicen.

Neyse yorumlarinin devamina karsilik veremicem yoksa cok derin mevzulara giricem:)

iyi gecelerbye

zeyneps
29-12-07, 03:32
Dizi ilk başladığında izlerim sanmıştım ama tüh tüh neyse iyi oldu böyle aradan GRN sahnelerini kesip kesip izlerim daha güzel oldu :img-icecr

Kuzenimin ağzını arayayım diye direk konuya daldım :img-pilot "Şu Necdet var ya niye gösterirlerki bunu gıcık oluyorum" tabi ben bekliyorum karşıdan bir laf gelecek hazırlıklıyım savunmaya:img-cool2 Neyseki beklenen gerçekleşmiyor ve "sorma sen mi ben mi:hıh" anketler olur ya 100 kişiye sordum diye kimin ağzını arasam "hııı sorma :icon_whis" cevabı aldım şimdiye kadar bu konuda şanslıyım sanırım bu böyle gitsin...Yazık size Necot'da bayağı bolmuş heralde yazdıklarınıza göre neyse Grey's Anatomy 'de dizinin yarısında bir pastacının hayatının anlatılması kadar saçma ama ona da neyse...

Bu arada Necot'un saçları da berbattı yahu moda mı bilmem ama gerçekten berbat duruyorlar zaten gösterilen sahnelerle acaip uyumlu olmuş sahneler boş lakırdı saçlar berbat bari saçlar iyi bir kesim olsa sahneler o direce katlanılmaz olmuştur sizin için de heralde çanlar ....

İşkence sahnelerini göremedim ama yeterli anlatılmış sanırım ben yutupta varsa izlemeye başlayayım siyasetle ilgili sahneleri

LİN
29-12-07, 03:32
Hoş bir bölümdü.İnsanı yormadan izletti kendini.
Söylenecek pekçok konu yazılmış zaten.
Defne fevrimiydi değilmiydi bilemem.Ama ben onun yerinde olsaydım,onun yaşadıklarını yaşasaydım Yaşar'a aynı tepkiyi verirdim.Ama,onca aile efradının yanında değil...Mutfakta falan kıstırırdım Yaşarı..:img-policHer yakaladığım anda çaktırmadan sıralardım lafları,tehditleri,bezdirirdim onu.Psikolojik baskı yapardım...Sabrederdim.İşte devrimcilerin en büyük hatasıdır bu.Sabredemezler.Çok tezcanlıdırlar...
Yaşar...Yediği ekmeğe hıyanet eden Yaşar.Tahmin etmiştim senin böyle olduğunu taa en başından.Sende kendini çözemiyorsun ki hala.Gitgellerin var ruhunda.İspiyonlamak sana ters ama solcu olmak,devrimci olmak daha ters..Dinsizlikten beter değil mi?Hiç olmazssa o saftirik eşine dürüst ol Yaşar!İtiraf et...Rahatla!Bak Mehmet Ağbin erkek gibi "ben yaptım"dedi.Sende söyle.Mert ol!Anadolu çocuğu ol!Kaypak olma be Yaşar!
Yasemen ve Ahmet aşkı bizleri bile baydı baymasına ama;madem siyasi olaylara bu kadar girildi;o zaman bu aşkı düzgün bir platforma taşısınlar.Ondan sonra devam etsinler...Eksik duruyor çünkü.
Şu garipleri evlendirsinler, sonra istedikleri kadar siyaseti yüklesinler bizlere...

merdivenler
29-12-07, 03:43

Gelelim yaşar'a...İlk sezonda seviyordum kendisini. Sakindi, oturaklıydı, bir yamuğunu görmemiştik.:) Ama bu sezon "Aman Işık üzülmesin." kisvesi altında yaptıklarını, inandıklarını(!) saklaması, sütten çıkma ak kaşık gibi dolaşması hiç hoş değil. Hele de bu akşamki mazlum, gururlu genç pozları, ettiği o büyük laflar...Hani ihbar etmemiş olsa anlayacağım bir derece ama adada olduklarını değil de baloda olduklarını ihbar etmedi mi? Tamam çıkıp ortaya "Ben de ihbar ettim." demesi zordu kabul. Ama o kadar süslü ve büyük laflara gerek yoktu ki. "İnançlarım uğruna yapabilirdim böyle bir şeyi." diyor. Yanlış zaman kipini kullanıyor çünkü yaptı. Ben onun yaptığını mehmetten farklı görüyorum. Mehmetin yaptığında işin içine duygular, babalık gibi manevi birtakım şeyler giriyor. Ben mehmetin yerinde olsam ne yapardım diye soruyorum da kendime bir cevap bulamıyorum. Çünkü bu karakterle, insanın yapısıyla alakalı bir durum değil. Bu o anla alakalı. Çocuğu olan, çocuğunun yaşamından endişe eden bir ebeveyn olmak lazım böyle bir kararda. Belki biraz kaba kaçacak ama bekara karı boşamak kolay derler ya aynen o hesap. Şimdi ben ne söylesem yalan olur. Yaşanmadan bilinmez. "Çocuğunun ölümü mü yoksa ruh gibi ama iyi kötü bir şekilde yaşaması mı?" gibi bir şeyin kararını vermek çok kolay olmasa gerek. Ama yaşarın yaptığını da yapmazdım diyorum.

Defnenin tepkisi sertti ama yaşadıklarını da düşünürsek hak verebileceğimiz noktalar vardı. Eminim o da olgunlaştığında, olaylar soğuduğunda farklı düşünecektir. Çok da kızamıyorum. Mehmet kadar o da acı çekti çünkü. Sevgilerinin türleri ne kadar farklı da olsa ikisi de denizi seviyor ve onun için endişeleniyorlar. O nedenle defneyi anlayabiliyorum. Ayrıca denizi son kez görmek istemesi, her ne pahasına olursa olsun ayrılmak istememesi, otelin önündeki o son hali beni çek duygulandırdı. Çok etkileyici bir sahneydi. Dilerim deniz veya defne bir çatışmada filan ölmez. Tıpkı yaşarın böyle bir şekilde ölmesini istemediğim gibi…

Ayrıca ahmet-rüya sahneleri yerine sevimli fakat gereksiz güzide-rüya sahneleri yazan zihniyeti de kınıyorum. Hani ahmet-rüya ilişkisi mükemmel olur, dolu dolu bir şeyler yaşanır da güzideyle de yakınlaştırmak istenir, sahne doldurmak istenir anlarım. Ama güzideye ayıracakları vakti ahmete ayırsalar daha anlamlı olurdu. En azından eve döndükten sonra.

Bir de çok karışık ve yoğun bir dönemdeyiz. Böyle bir dönemde YAR ailesine yeterince sahne yazamıyor olabilirler olayların yoğunluğundan. İşte bu nedenle de bu dönem başlamadan ahmet-yasemin evliliği, yeni evleri, rüya-ahmet yakınlığı gibi olaylar çözülmeliydi. Bu saatten sonra hayal ettiğimiz, sıcak ve sevimli aile manzaralarını göremeyeceğiz gibime geliyor.

Ya inanamadım ne kadar hızlısınız yazdıklarınızı oku oku bitmedi gitti. Valla ben hatırla sevgili devam ederken bırakın nete girmeyi yanımda bir ikinci kişinin konuşmasına bile dayanamadığımdam yalnız izlemeyi tercih ediyorum, eee dolayısıyla sayfaların hızınada yetişemiyorum. Ama Tavuskuşu benim bu bölüm hakkındaki görüşlerimi adete özetlemiş diyebilirim. Bende başlarda Yaşar karakterini beğenmeme rağmen bu bölümdeki yüzsüzlüğüne pes dedim. Dürüstçe evet bendim ihbar eden diyeceğine Işığa karşı adete zeytin yağı gibi üste çıkan tavırlar seergilemesi, sanki iftiraya uğramış gibi bavulu toplayıp evi terk etmesi ve üstünede Işığı suçlayıp birde aptal yerine koyması itibariyle beni sinir etti diyebilirim.
Defneyi bu ihbar meselesindeki ön sezisi nedeniyle tebrik etmek gerek:good:, ama Mehmetin o sırada orda bulunması ve Yaşardan önce itirafta bulunması bence özellikle Işık adına çok kötü oldu, çünkü zavallı daha uzun süre kocasının kendisinden neler sakladığını bilmeden yaşamaya ve onu ailesine karşı savunmaya devam edecek:icon_sorr.
Ben defnenin Mehmete verdiği tepkiyide çok eleştirmiyorum açıkçası ilk anda böyle bir tepki vermesi doğal. Ahmetin onunla yaptğı bence etkileyici olan konuşamının ardından daha sakin davranacağını ve Mehmete hak vermese bile anlayışlı olacağını düşünüyorum:img-yes:
Açıkçası Necdet-Güzide-Rüya sahneleri ile Teo-Lale sahnelerinin gereksizliğine ve anlamsız şekilde uzun uzun gösterilmesine ise deyinmek bile istemiyorum ve bu konuda bende senaristleri kınıyorum.:img-cool2
galiba inadına yapıyorlar. Biz Israrla YAR SAHNELERİ GÖRMEK İSTEDİĞİMİZİ BELİRTTİKÇE onlar NGR sahneleri yazıyorlar. Valla ben bu gidişle bizim beklediğimiz sahnelerin hiç gelmeyeceğini düşünüyorum. Baksanıza Ahmet birde artık sık sık Ankaraya girmek zorunda kalacakmış (Belki bu ankaralı cazgızların hoşuna gidebilir ama:icon_whis), Neyse Çalıkuşunun verdiği tüyonun doğru olması için dua etmekten başka elimizden bişi gelmiyor anlaşılan bu konuda.

Son bölümlerde Ahmetle olan ilişkilerine sahip çıkması ve onunla her konuda ve her yerde destek olmak adına bir arada olması nedeniyle Yasemine biraz daha sempatiyle bakmaya başlamama rağmen, keşke en baştan beri Defnenin, Sevimin, Güzidenin ve hatta Işığın yaptığı gibi davranabilseydi demekten de kendimi alamıyorum. Gerçekten Yaseminin üstelik en başlarda bize tanıtılan kişilik özelliklerinin tam aksinde :icon_whis davranışlar sergileyerek onca bölüm sevdiği adama bırakın destek olmayı, köstek olan davranışlar içinde olmasını Ahmet affetsede galiba ben affedemeyeceğim. Necdetle evlenmesini bir kenara bırakıp, Defnenin Denizle olan ilişkisini ve o ayrılık sahnesini izledikten sonra hala nasıl ahmeti o tren garında öylece bıraktı ve onunla gitmedi anlayamıyorum...

valla benimde uykum geldi, herkese iyi geceler bye

zeyneps
29-12-07, 04:02
Son bölümlerde Ahmetle olan ilişkilerine sahip çıkması ve onunla her konuda ve her yerde destek olmak adına bir arada olması nedeniyle Yasemine biraz daha sempatiyle bakmaya başlamama rağmen, keşke en baştan beri Defnenin, Sevimin, Güzidenin ve hatta Işığın yaptığı gibi davranabilseydi demekten de kendimi alamıyorum. Gerçekten Yaseminin üstelik en başlarda bize tanıtılan kişilik özelliklerinin tam aksinde davranışlar sergileyerek onca bölüm sevdiği adama bırakın destek olmayı, köstek olan davranışlar içinde olmasını Ahmet affetsede galiba ben affedemeyeceğim. Necdetle evlenmesini bir kenara bırakıp, Defnenin Denizle olan ilişkisini ve o ayrılık sahnesini izledikten sonra hala nasıl ahmeti o tren garında öylece bıraktı ve onunla gitmedi anlayamıyorum...

Canım bu konuda aynı düşünüyorum ben de Ahmet affetse de bir bayan olarak hiç kimse affedemez heralde ne demiştik Yasot bizi feministliğimizden döndüren kadın işin özü bu işte bayanlar bu yüzden affedemiyor sanırım...ama Ahmet yine insaflı onun yerinde bir başkası olsa eminim aşkından ölse "büyüklük bende kalsın" diyip affetmezdi :hıh

GRN sahnelerine ve Teo sahnelerine bu dizide açıkca bir anlam verememekteyim yani sanki onlar başka dizidenmişler de yanlış sete düşmüşler gibime geliyor yani bu kadar birbiriyle alakasız konuyla alakasız karakterler sahneler gerçi izlemedim ama eminim alakasız ve uzun sahnelerdir bu dizi neyi anlatmaya çalışıyor onu çözebilmiş değilim hala o yılların insan hayatına etkilerini mi yoksa bir pastacının uyduruktan gereksiz hikayesini mi hayır anlatılan da ucundan azıcık konuyla alakası olsa magazinsel tarzdan ötesi de yok pastacı bugün hangi pasta yapmış,kime yardım etmiş kimle birlikte olmuş kime bakmış alakasız derken kastettiğim buydu işte...ha bir de kaç kişi ortayolcu bir pastacıdan siyaset yorumu duymak ister bu da ayrı bir muamma ya da gerçek hayatta da acaba ortayolcu pastacılar siyaset yorumlarıyla bu kadar ilgileniyorlar mıydı bilemiyorum:bilmim ...Hayır Necdet bir avukat,bir öğretmen ,bir yazar olsaydı bile bir yan karakterin alakasız özel hikayesinin:icon_whis bu kadar anlatılmasına karşı çıkardım bir mantığı yok saçma !

İyi geceler .bye 3.kısıma kadar var da yutupta başka yok mu elinde link olan varsa atabilir mi :img-in_lo

berenikom
29-12-07, 11:33
Öncelikle Ahmet&Yaso sahneleri yoktu ama belgesel gibiydi bu bölüm ve çok beğendim :img-yes:

Şimdi Yaşardan başlıycam bu kadar yalancısını ben görmedim ihbar ettin sonuçta ya ne yalan söylüyosun hala Işık da saf gibi arkasından gitti yani bide ailesine kızıyor niye Yaşarın yanında konuşmuyosunuz diye ikiside ayrı bir tipde neyse:icon_whis

Darbe oldu kötü günler yaklaşıyo o Deniz Gezmişin idam edilmesine nasıl dayancam bilemiyorum:icon_sorr

Necdet&Güzide&Rüya ya bu nasıl bi üçlü ya senaristler niye böyle bişi yaptılar anlamadım insan onun yerine bi gıdım Ahmet&Yaso&Rüya gösterir ya off yani:img-cool2

En sevdiğim bölüm ise o Amerikalıları rehiin tuttukları evde konuşmalarıydı Denizlerin falan:good:

arwen61
29-12-07, 11:43
günaydınlarbye

yeni bir bölümü daha geride bıraktık ve bende hemen klasikleşen bölüm sonrası anketimi hazırladım efendim hemen sizlere sunuyorum;

1-) defnenin yaralanma haberinden sonra ahmeti hiç yalnız bırakmayan yasemini nasıl buldunuz?

2-) olayların baş kahramanlarından olan harunun bu kadar rahat dışarı çıkıp hareket edebilmesi sizce normalmi?

3-) deniz gezmişin amerikalı askerlere davranışını nasıl buldunuz?

4-) iyileşmeye başlayan ayla sizce hastaneden çıkınca neler yapacak?

5-) rüyanın güzideye gösterdiği tepki ve sonrasındaki yakınlığını nasıl değerlendiriyorsunuz?

6-) defnenin duygularıyla hareket ederek yaşara gösterdiği tepki sizce doğrumuydu?

7-) yine defnenin denizi ihbar edenin mehmet olduğunu öğrendikten sonra baba olarak ona söyledikleri sizce doğrumuydu?

8-) sizce ahmet mete ertekin olayının üstüne gerçekten gidecekmi ve bu durum onunda başını derde sokarmı?

9-) yaşarın evi terk etmesi ve ışık ında onun yanında yer almasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

10-) 12 mart muhtırasından sonra geçmişte olduğu gibi ahmet ve yaseminin ilişkisi yine olumsuz yönde etkilenirmi ve diğer kahramanlarımızın başına neler gelebilir lütfen tahminlerinizi yazınız.

cevaplarınızı bekliyorum efembye

snemmm
29-12-07, 11:51
1-) defnenin yaralanma haberinden sonra ahmeti hiç yalnız bırakmayan yasemini nasıl buldunuz?
kötünün iyisiydi desem
yani yasemin o kadar şey yaptı ki ne yapsa benim gözüme giremez bundan sonra
2-) olayların baş kahramanlarından olan harunun bu kadar rahat dışarı çıkıp hareket edebilmesi sizce normalmi?
normal bence çünkü arananlar listesinde harun yok
nasıl beceriyor bilmiyorum ama karda yürüyüp izini belli etmeyenlerden o:img-in_lo
aksini düşünemezdim zaten
bu çocuklar terörist değil,katil hiç değil.
iyileşecek ve bence tayin isteyip uzak bir yerlere gidecek ahmet misali
5-) rüyanın güzideye gösterdiği tepki ve sonrasındaki yakınlığını nasıl değerlendiriyorsunuz?
bence çok çabuk oldu ve gereksiz buluyorum bu sahneleri biz ahmet ve rüya sahnelerine doymamışken
6-) defnenin duygularıyla hareket ederek yaşara gösterdiği tepki sizce doğrumuydu?
çok hemde çok doğruydu
ben olsam aynısını yapardım.
7-) yine defnenin denizi ihbar edenin mehmet olduğunu öğrendikten sonra baba olarak ona söyledikleri sizce doğrumuydu?
ben mehemtin iyi niyetine zaten güveniyorum ama yinede oğlunun istemediğini bile bile yapmamalıydı
8-) sizce ahmet mete ertekin olayının üstüne gerçekten gidecekmi ve bu durum onunda başını derde sokarmı?
bu konu hakkında yorum yapamıyorum aslında bence gidebilir ama başının öyle çok büyük bir belaya gireceğini sanmıyorum
o devrin tüm ileri görüşlü insanları gibi hapse atılır en fazla umarım işkence görmez:icon_sorr
9-) yaşarın evi terk etmesi ve ışık ında onun yanında yer almasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
ay o konuda artık yorum yapasım bile gelmiyor
ışık salaklığına yansın
zaten yaşara söylenecek birşey bulamıyorum ama gerçek kişiliğini iyice ortaya koydu
10-) 12 mart muhtırasından sonra geçmişte olduğu gibi ahmet ve yaseminin ilişkisi yine olumsuz yönde etkilenirmi ve diğer kahramanlarımızın başına neler gelebilir lütfen tahminlerinizi yazınız.
etkilenir tabi
sonuçta deniz harun u zor günler bekliyor ve onlarda bu zor günlerden nasibini alacaktır

bu arada yeni bir deniz yetişiyor Ali
resmini filan kesmesi çok güzeldi

dark_sign
29-12-07, 12:18
Selamlar arkadaşlar,,,

Dün, son zamanların en hoşuma giden HS bölümünü izledim diyebilirim...Bu dizide ilk sezon yaşadığım tüm duyguları yeniden yaşadım diyebilirim..
Eğlendim, heyecanlandım, üzüldüm, ağladım...Hepsi oldu valla :)

Öncelikle Güzi'ye hayran olduğumu söylemiştim değil mii, bi kez daha söyleyeyim..Bu kıza bayılıyorum pozitif enerjisine, hayata bakış açısına, saflığına, sevgisine, zekasına, sevimliliğine....:img-icecr
NRG sahnelerinde çok eğlendim, vay be dedim, bunlar bi an önce evlense dedim..Çok sempatiktiler bence ve çok sıcak..Güzide kendi ailesini çocuğunu mutluluğunu hak ediyo ve bence bu Necdetle olacaktır..Çünki ben artık onları tam bi çift olarak görüyorum, üstelik benim sevdiğim çiftlerden yani abartısız, sevimli, geveze ve yapacak bi sürü hayata dair ortak şayları olan..
Bu arada ben tamm badgerçanın aksine geveze erkekleri seviyorum, bi insanla konuşmayacaksam ve gülmeyeceksem başka ne yapacağım zaten zihniyetindeyim ve Necdeti de çokk seviyorumm :)
Ben bu sahnelere bayıldım,daha bi hafta söylerim bunu :)

Sonraa, siyasi sahnelerde ağladım, üzüldüm, sinirlendim ve heyecanlandım..Defne ve Deniz aşkı beni çok etkiliyor ve ayrılma sahneleri, Mehmetin itirafı, Defnenin acısı beni çok sarstı bu bölüm..
Hiç bi zaman mana veremediğim Işık-Yaşar çiftiyse beni çok eğlendirdi cidden..:)Çünki Işığın Yaşara bağırarak ve adeta gözlerinden kıvılcımlar saçarak yaptığı acayip konuşma ve sonrasında alakasız bi şeklide o zaman ben de gelirim demesi çok kopuk geldi oturdum güldüm..(Bu arada Işık Yaşarla gitmekte iyi yaptı orası ayrı bi durum..)Tabi bu gülme biraz da sinirdendi..Sevemedim gitti Yaşarı siyasi görüşlerinin de etkisi var tabi itiraf etmeliyim..Ama Yaşar da anlıyo arada bu işte bi iş olduğunu sorguluyo ama tam bi karar veremiyo..Değişik bi durum..

Karbonatlı çay olayına gelince belki de enn gıcık olduğum şeylerden biridir benim,, bizim kantindeki çayları hiç içemiyorum tadını çok kötüleştiriyo,,kahvelerde falan çay kabarık olsun, koyu çıksın diye yapıyolar sanırsam ki, Ahmet bi anda söyleyince öyle güldüm valla :)

Aa, bu arada Necdet öğrenciymiş,Oh Bee sonunda anladım valla üç haftadır bunu soruyodum kendime..Bu arada şu HS setinde bi kuaför yok mu yaa, ya da bi danışman falan..Valla Okanımı ne hale getirdiler,, şaşırdımmm :)
Heralde fonksiyonel alamda bütün esas oğlanlıkları Necdet yapınca tip olarak iyice kötüleştirdiler ki bir esas oğlanın en önemli olan özelliği olan yakışıklılık mefhumu Ahmete kaldı :)

Bir de ben bir şeyi hiçç anlamadım, gerçekten merak ediyorum..Şu Denizleri ihbar etmek amaçlı oradan ayrılan taksici miydi öldürülen taksici..Bi örgüt evinde boğularak öldürülmüş dendi ama hangi örgüt, kimmiş, neymiş, bu adamın amacını nerdan anlamışlar hiç bişey anlamadım..Bilgili forumçanlardan biri beni aydınlatsa tam süper olacakk:img-help:

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının sahnelerinde ise onlar gülerken bile kötü oluyorum ben, çok üzülüyorum..Bir dahaki bölümü nasıl izleyeceğim bilmiyorum,, ama şu telsiz olayı ve orada Denizin halleri de çok eğlenceliydi..
Bu arada Harun yani Kadir Özdal ne kadar karizmatik, ya da ne bileyim ayrı bi havası var onun bu bölüm daha iyi farkettim:img-in_lo

İşkence sahneleri ve Mete Ertekinin hali çok kötüydü çok üzüldüm..
Bu bölüme oyunculuk olarak Ayda Aksel damgasını vurdu bana göre..Selma'nın halleri, o Defneyi beklerkenki hali..Gerçekten çok güzel ve özeldi..Ayda Aksbel harika bi oyuncu gerçekten:img-yes:

Şimdilik bu kadar yazacaklarım aklıma geldikçee yazarım, hepiniza iyi günlarrrbye

goldrose
29-12-07, 12:28
Çanım her ne kadar pek bölümü beğenmesem de cevaplarımı yazayım.Bölümü beğenmedim çünkü çok gereksiz detay vardı.GRN sahneleri,Teo-Lale sahneleri böyle belgesel havasında bir bölüme yakışmamıştı.

Bu saatten sonra Yasemin ne yapsa benim için önemli ve değerli değil...Bi kere o garda Ahmeti yalnız gönderebildi,bir kere onu Kıbrısçıkta kolera olduğu halde bırakıp gidebildi,bi kere onu evlendikten sonra herşeye rağmen geri isteyen Ahmete Rüya için babasına da benziyor diyebildi,bu saatten sonra ağzıyla kuş tutsa inanmam...

Normal olmadığı gibi,okulun önünde Defnenin yaralandığını öğrendiği zamanki "tühh be" tepkisi de çok garip geldi bana...

Çok insancaydı,zaten ne kaybettiyse bundan kaybetti,devrimci olsa da devrimcilerin Sinan Cemgilin dediği gibi öldürmeyi planladıkları biriyle samimi olması yanlıştı.

Anadoluya gidebilir ama Kara Yılan pek tutmadığına göre yine bizimkilerin ayağına dolanabilir.

Çok kolay kandırıldı diye düşünüyorum.Zaten neden Güzideyle yakınlaştırılmak istendi onu da anlamış değilim.İleride Yasemin ve Ahmet hapse düşerse diye şimdiden o sahnelere hazırlık mı yapılıyor yoksa başka açıklaması yok.

Doğruydu.Ben de öyle tepki verirdim o psikolojide.

İlk anda doğruydu ama sonra neden yaptığını fark edecektir.

Gidecek sanırım yoksa iyice olayların dışında kalacak.Zaten babalığından hayır göremiyoruz,kocalığı da pek yok bari avukat kimliğini görelim..

Yaşar kendi vicdanıyla savaşıyor aslında ama erkek gibi baloda ihbar ettiğini Işıka söylemesini beklerdim...Işık hep diyorum ot geldi ot gidecek...

İlişkileri etkilenmez ama evlilikleri hayal oldu sanki.Deniz'i ve Harun'u zor günler bekliyor çünkü Deniz Gezmiş'in yakalanmasına ve Sinan'ın öldürülmesine az kaldı.Yaşar da artık atağa kalkar herhalde bu muhtıradan sonra.

sezenbaşer
29-12-07, 12:47
herkese slmmm:img-wink:

dünkü bölümü pek beğenmedim:icon_whis

ama içinde ahmet we yasemin olduğu içn izledim desem yanlış olmas:img-icecr

teo we lale de çok komikti güzideyle necdet gelmeseydi ii şeyler olabilirdi:img-blush

siyasi olaylar da güseldi ama sonunu hiç anlamadım
nerde bitti niye orda bitti hiç anlamadım doğrusu çok saçmaydı bnce sonu

dark_sign
29-12-07, 12:52

Beni alakadr etmiyo cidden ama söyliyim :) Yapması gerekeni yaptığını ve düşünüyorum..

Ben de düşündüm bunu ama sanırım ki Harun o vur emriyle arananlardan değil ve üniverstede olup bitenleri birinin öğrenmesi de şarttı bu nedenle tehlikeyi göze alarak bu şekilde davrandı diye düşünüyorum...Bunun yanında tühh bee tepkisi cidden kötüydü ve alakasızdı..

Hatırlatmayın yaa, valla ağlamak istiyorum:icon_sorrO kadar içten ve sevgi dolu biriymiş ki..Ama bi devrimci olarak yatığı profösyonelce değildi orası ayrı..

Bir ara bu devrimci gençlerin doktoru olacak falan bişiler yazılmıştı burada ama bilmiyorum ki, artık daha fazla sorun oluşturmaz sanırım..Zaten çok da önemli değil benim için :)

Çokk sevimliydiler yaa, bayıldım o sahnelere..Bu arada Rüya'nın kolay kandığını düşünüyosanızz, babasına çekmiştir bu konuda diyorum:) O da bi günlüğe tav oluyo :)Tabi ben öyle düşünmüyorum yani Rüyanın kandırıldığını..

Ben de olsam öyle yapardım diyorum..Sonuçta o aşık,, sevdiği insanın hayatı söz konusuyken duygularıyla hareket etmesi normal..Zaten sonradan o da anlayacaktır olayı.O anda empati kuracak halde değildi zaten..

Evet, ben zaten Mehmeti hemen her zaman tavır olarak çok sevmişimdir...

Ahmet hapse girebilir bu nedenle,, bence ben her ne kadar kimsenin üzülmesini hapse girmesini vs. istemesem de kurgu gereği Ahmet bu konuda güçlüklerle karşılaşmalı..Onun siyasi kimliği de verilmeli dizide.Bu nedenle Ahmet hapse girir..Hatta yine burada okumuştum bu kötü dönemde Necdet yine Yasemine yardım edecekmiş ancak bu kez yanında Güzi de olacakmış diye..:img-yes:

Gitsinler bence de, zaten Yaşar sürekli iradesini zorluyor, ikileme düşüyor falan uzakta olması herkese hayırlı..Işıkçığı da gitsin tabi onunla..Amann, gitsinlerr:)

10-) 12 mart muhtırasından sonra geçmişte olduğu gibi ahmet ve yaseminin ilişkisi yine olumsuz yönde etkilenirmi ve diğer kahramanlarımızın başına neler gelebilir lütfen tahminlerinizi yazınız

İşte muhtemel bi Ahmetin hapse girmesi olayı var, onun dışında zaten Ahmet ve Yasemin evli sayılabilir yani bi imza var ortada, onun dışında zaten görüşüyolar, Rüya ve diğerleri neyin ne olduğunu biliyor,,artık onları yıllar ve yıllar boyu ayrı tutacak bi olay veya yanlış anlaşılma tarzı bişi olmaz..
Onlar evlenirr ve bence en son o düğün arabasının gidişini görürüz, bi sonraki bölümde atlama olmuş olur...

Anketi de yanıtladıktan sonra gideyim artık :)

iReMJeLiBoN
29-12-07, 12:53
Dünkü bölüm cok güzeldi.
Defne ve Deniz bol bol vardı.. Ama bazıları söylemis sanırım o Harunun " tüh be " tepkisi acaip sacmaydı.. - Defne yaralandı
- Aaa tüh bee vay anasını görüyomusun neyse ee?

böyle biseydi yani. Bu senaristler uyurken mi yazmıs bu replikleri yoksa Harun karakterimi can veremedi..

Sadece Harun değil, Denizinde tepkisi cok fenaydı. Ben hic fragmandaki gibi kendini kahreden bir Deniz göremedim.. " kalan saglar bizimdir " gibi bişeydi yani.. Ben duvarları yumruklamasını aaah defnee.. demesini falan beklerdim.

aslında bi bakıma ama denizin sucu değil,defne oyalanmıs belkide o yüzden..

her neyse denizle defnenin ayrılıgı cok üzücüydü. ben de agladım yani. bayagı hüzünlü hüzünlüydü.. müzikte cok hostu.
sen yokken ben " yarım adamım " :D

ama sen benim zayıf noktamsın demesi ve sarılmaları cok hostu. icimden aah keske gerçekten evlenmiş olsalardı dedim.. ama...

sonu bos kaldırımlar ve plevne marsı.. ilerki bölümleri anlatan güzel bir mesajdı..

heyecanla yeni bölümü bekliyorum.. :)

sevgi ve saygılarımla, esen kalın :)

ermec
29-12-07, 12:54
dunku bolum benım ıcın hostu cunku eskıdekı sıyası olayları ogrendıkce daha da gelişiyorum:)
işkence edilen mete de cok kotu gorunuyordu aklıma sade ve sadece su geldı: o kadar ıskenceler bu ınsana pekı sımdkı zaman nasl??kısacası gene degmedı bunları yaptıklarına ....

iReMJeLiBoN
29-12-07, 13:00
Aa anket varmıs hemen yapayım :)

Güzel, yapması gerekeni yaptı..

Kendi yurdu diye herhalde normal.. ama darksign arkadasımın dedigi gibi tühbe tepkisi gercekten cok sönüktü..

bu kadar iyi davrandılar, o kadar süre tuttular yine parayı alamadılar.. bence hiçe sayıldılar.. yazık..

yeni biri olabilir aylanın hayatında.. yaseminin konusması onu etkilemistir..

güzeldi.

6-) defnenin duygularıyla hareket ederek yaşara gösterdiği tepki sizce doğrumuydu

bence cok dogr