Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-24
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[ 10]
11
TaintedWhitexx 30-01-08, 22:24 Fragmanı izledim. Süperdi. Ahmet & Yasemin'in destansı (:icon_whis) aşkına bir süre de olsa ara vermişler. İyi bari akılları başlarına gelmiş. Kafalarına taş düştü heralde.... Rüya da evine dönüyor sanırsam. Bencede dönmesinin zamanıdır :img-yes: 2 bölümdür YAR ailesini başka bir dramıyla daha baydılar beni. Bari bu bölüm rahat etsinler derdim ama... baksanıza polis baskınları var.
İki ihtimal var bence. Ya polis uzun süredir takipteydi, ya da bir ihbar söz konusu. Muhtemelen polis takipteydi, ama eğer ihbarsa (ki inşallah ihbardır!) aklıma tek bir kişi geliyor. Yaşar diye tabir ettiğimiz bir... (uyarı almak istemiyorum :icon_whis). İnşallah öyledir ve bu sefer yaptığı yanına kalmaz. Geçen yaptığı ikiyüzlülüğün cezasını çekmemiş olması hala beni uyuz ediyor.
Nihayet yeniden Deniz & Defne sahneleri görebileceğiz. Çok seviniyorum buna. :img-in_lo Canlarım yaa bir an önce Cuma olsa da izlesek :happy0064
Fragmanı henüz izleyebildim Mirayçan ve Ebruçan ikinize de teşekkürler efendim :img-in_lo
Defne'ye çok üzüldüm yazık garibim :icon_sorr Deniz'i görünce nasıl da sevindi ama içim acıdı :sad53:
Rüya cadısı sonunda normal bir çocuk olmaya karar vermiş Chucky Sendromunu başarıyla atlatmış ve bunu ilginçtir ki boya kalemleri ya da resimler ya da günlükler sayesinde değil Yasemin'in konuşması sayesinde yapmış vay bee:icon_whis Bugünleri göreceğim aklıma gelmezdi :img-cray:
Ve o son sahne neydi öyle Gürsoy Rezidansı baskına uğruyor ve korktuğumuz başımıza mı gelecek yoksa :icon_sorr Ahmet'i de içeri alırlarsa off :icon_sorr Al şimdi Rüyacım git hadi Necdet Baba'na :hıh BU BB'nin bir defa dahi yüzü gülmeyecek anlaşıldı kadersizim benim :icon_sorr
çalıkuşu78 30-01-08, 22:39 Çalıkuşum Çalıkuşum Benim Canım Çalıkuşum...
Senin bu mesajların ya gülmekten öldürür beni(peksimet Rüya,Samara Rüya vs.) ya da bunun gibi acıdan.Rüya cadısı başka şekilde üzülse.Necdet uzay keşiflerine katılsa da Rüya'nın canı öyle sıkılsa ha olmaz mı?Balyoz harekatı diye birşey mi varmış cidden öf!Hay bizi bu kadar strese sokan gelsin balyozlara ya!
Bana yol göründü...Bizim hastanenin psikiyatri kliniği.Hocalarım "neydi ne oldu,işte ders çalışacağına Türk dizisi izleyen vakanın sonu" diye öğrencilerine ders anlatsınlar üzerimde.Hakettim.
Ahmet gözaltına alınırsa davaları nasıl izleyeceğiz?O savunma hazırlayacaktı...Rüya,sayfaları dosyalayıp gururla bakacaktı babasına"Sana güveniyorum babacığım!" Minik Ada,yattığı yerden belli belirsiz gülümseyecekti babasına:AGU AGUGU.Hıı.Hııı(Evet,ben de ablam gibi sana güveniyorum babacığım)
gülrucum bu ağır dizi ortamında sana hahahayyy hahahayyy hahahayy benim canım çalıkuşum şarkısını söylettiğim için çok mutluyum.. napayım benim içime gülme kaçmış..gülmeyi çok severim..:img-yes::img-hyste bu dizide çok acılar var ama gülüncek o kadar çok şey de var ki..içime toz kaçıp ta tozlanacağıma gülme kaçmasını tercih ederim..zaten ben üzülünce gülen tuhaflardanım hoşgör yani gülrum..:img-wink::img-hyste
ben ahmetin gözaltına alınacağını sanmıyorum bence o baskın deniz için yapılmıştır şehre döndüğü haber alınmıştır ve bütün yakınlarının evleri aranmıştır çünkü fragmanda sanırım mehmetlerin olduğu adadaki evdi onada polis baskın yapıp birini yakalıyordu:img-yes:
bu kadar hareketli ve üzücü sahnelerin olacağı bir bölümde yine YAR ailesi biraz rahatlatır beni tabi onları bir arada görebilirsek çünkü fragmanda üçü bir arada hiç gözükmedi:icon_sorr
gülrucum bu ağır dizi ortamında sana hahahayyy hahahayyy hahahayy benim canım çalıkuşum şarkısını söylettiğim için çok mutluyum.. napayım benim içime gülme kaçmış..gülmeyi çok severim..:img-yes::img-hyste bu dizide çok acılar var ama gülüncek o kadar çok şey de var ki..içime toz kaçıp ta tozlanacağıma gülme kaçmasını tercih ederim..zaten ben üzülünce gülen tuhaflardanım hoşgör yani gülrum..:img-wink::img-hyste
Ben gülmekten çok memnunum Çalıkuşu ama malesef son yoruma gülemiyorum.İstediğimiz sahneleri bir bölümcük izlesydik ,sonra tutuklansaydı Ahmet.Minik Rüya(Karina)ne şekerdi.Doya doya onun ve Ahmetin bir sahnesini izleyemedim şöyle güzel dudaklarıyla babacığım diyemedi.
Heralde bu adamın şanssızlığından düştü Menderes'in uçağı.Tabi yine şansından(!) mis gibi sorunsuz Mişel dururken yarım akıl gerisi çakıl Yasota düştü.Oysa hayranı ne genç kızlar var ah ah(bknz.bu satırların yazarı..)Kadir kıymet bilen,pastalardan ve pastacılardan nefret eden AMA İŞTE KADDER!
Haklısın biz bu ağır dizi ortamından geçip heeep gülelim.Oturup şöyle Ahmet-Rüya-Ada senaryoları mı yazsam?Bisiklete binerken,sahilde koşma yarışı yaparken,babaları çalışırken yardım ederken,ilk aşklarını ona anlatırken vesaire.İşte sığ bir insan ne yazabilirse artık ki fazla derinlere dalmayı düşünmüyorum neme lazım beynime az oksijen gider de Yaso ve Neco olmak var sonunda.Ne varsa sığlıkta var!
[QUOTE=zeyneps;5973426] Rüya cadısı sonunda normal bir çocuk olmaya karar vermiş Chucky Sendromunu başarıyla atlatmış ve bunu ilginçtir ki boya kalemleri ya da resimler ya da günlükler sayesinde değil Yasemin'in konuşması sayesinde yapmış vay bee:icon_whis Bugünleri göreceğim aklıma gelmezdi :img-cray:
Zeynepciğim emin misin?Yasemin değildir o konuşan.İçine cin girmiş Yasemindir.Kendisi konuşma yeteneğinden yoksun.Zaten konuşmaması daha evla."Sanki düğün tarihimiz sürekli bizden kaçıyor Ahmet." cümlesi(!) ona ait mesela.YASEMİN YA ŞİMDİ SUSSUN YA DA EBEDİYYEN SUSSUN!
Hiç değilse güzel kız.O konuşmadan ve ağlamadan seyretmesi çok hoş oluyor.
Şu herkesin bayıldığı fragmanı bana da gönderebilir misinz noolur?Gerçi ben sayenizde görmüş kadar oldum ama...
Fragman Editi:İzledim gerçekten güzel bir bölüm olacak gibi.Ben izleyemeyeceğim ama olsun forumçanlarım mutlu olsun:img-yes:
ben de fragmanı izledim (ARWEN61)ebrucum tekrar saol...izlemeyen arkadaşlara ben de gönderebilirim...:img-wink:hemen yorumumu yapiimm
***bence aile defnenin hamilelik haberini öyle çok sert bi tekiyle fln karşılmayacak...çünkü zaten aynı evde yaşadıklarını fln biliyolardı...sevinebilirler bile
***artık rüya saçmalıyo bence...bu kadar da olmaz...çok yüz veriyolar bence...tepelerine çıktı...kaç yaşında daha evden kaçıyo yok eve gelmiyo...ahmet de yasemin de ağırlığını koymayı bilmeli...
***defne-deniz sarılması çok güzeldi...mutlu olsunlar ya...hakkettiler bence...ben denizin defenin bebişi doğurmasını isteyeceğini düşünüyorum..defne ve denizin bebeği ne kadar tatlı olur ya...
***mehmet'e umarım bişi olmaz...çok seviyorum ben mehmet'i...her zaman dengeleyici,kontrollü biri+oğlu için yaptıkları da çok önemli...
ii geceler herkese...yarın tekrar yorum yaparımm(artık daha çok yorum yapacağım heralde...:img-icecr:img-icecr)
sezgiciğim rica ederim,ayrıca beni kırmayıp burada yorumlarınla bizlerle birlikte olduğun için bende sana teşekkür ederim ama devamını bekleriz ona göre:img-wink:
bu fragman hakikatten güzel ve inşallahta 2-3 haftadır elden giden birincilik bu hafta tekrar elde edilecek :img-yes:
denizin yakalanma sürecinden sonra olacaklar çok kötü muhtemelen işkenceye maruz kalacak,bir süre hapis yatacak defne bir yandan hamile,bakalım mehmetin durumu ne olacak :icon_sorr
dudaktan kalbe bitmek üzere bende yavaş yavaş kaçayım çanlarım bu arada aşağıda blueçanı gördüm ama sesi çıkmadı:bilmim neyse efem yarın görüşmek dileğiyle hepinize iyi gecelerbye
Mehmet'in bu tavrı diğer tavrının duygusallığını güçlendirmesi açısından çok iyi düşünülmüş bence... yani iki taban tabana zıt ama yalnızca O'nun yaşaması için yapılmış tavırlar...
Defne'yle deniz nereye gidiyordu acaba... dağa mı?
bir de Mehmet devrimcilerin evinde otururken polis bastı... o baskından sonra Deniz'le görüştü.. Mehmet'i orada serbest bırakıp peşine mi takıldılar?
Yahu yoksa Yasemin Ahmet tutuklandıktan sonra mı kızıyla konuşuyor... Rüya bu yüzden mi duygulu?
Peki Rıza efendi neye sinirlendi de o bardağı fırlattı... yoksa Nezahat'ın başka birisiyle evlendiğini falan mı duydu?
gece gece çenem düştü...:img-grin2:img-grin2
aşağıda bir LİN'i gördüm... ama O da herkesi muhatab almıyor :icon_whis neyse yarını bekleyeceğiz artık...:img-grin2:img-grin2 kalanlara iyi geceler bye
aaa! MMC ile Zeyneps ve yeni gördüğüm bir arkadaş varmış ama yatmam lazım.. yarın okurum artık bye
Hepimizin ortak fikri;fragmanın güzel oluşu...Uzun zamandan beri izlediğimiz baygın bölümlerden sonra neyse ki keyifli dinamik ,aşk dolu bir bölüm izleyeceğiz.
Siyasi olayları izlemeyi istiyorum.Ama Rüya-Ahmet-Yasemin üçlüsünü tam bir aile olarak görmeyi daha çok istiyorum.Öncelikle,onları mutlu bir aile olarak görmemiz gerekiyor.Kafamıza takılan soru işaretlerini,bu konuyla ilgili problemlerimizi,Necdet-Ahmet- baba tartışmalarımızı,rahatsızlıklarımızı rafa kaldırmamız için senaristlerin bizlere sevgi ve güven anlamında sorunsuz bir aileyi hissetirmeleri şart.İnanın artık tek bir sahneye bile razıyım.Yeter ki,onları her gördüğümde bu ne biçim aile? demek zorunda kalmayayım...Yada tam mutlu olacaklarken,durup dururken ortaya çıkan anlamsız bir problemle uğraşmak zorunda kalmayayım.:icon_sorr
Bu tablo tamamlanmazsa,aylardan beri sabırla bekleyen izleyici tatmin edilmezsse hiç de hoş olmaz.Ahmet ve Rüya'yı sevgi dolu görmediğim sürece,aralarındaki baba-kız sevgisine beni inandırmadıkları sürece ilerde hapse giren babasını özlemle bekleyen küçük kızın ağlaması yada üzülmesi beni tatmin etmeyecek.Ben bu dönemde istediğim aile tablosunu hafızama kazıyamazsam;ilerde Rüya 40 yaşına geldiğinde" Ahmet Baba,ölürüm sana" diye ağlasa benim için vız gelir tırıs gider...
Sadece üçünün tam anlamıyla bir AİLE oldukları,mutlu oldukları TEK BİR SAHNE istiyorum.Yeter ki gelecek bölümlerde hafızamda mutlu bir an kalsın...Fazla birşey mi istiyorum???
Mehmet'in bu tavrı diğer tavrının duygusallığını güçlendirmesi açısından çok iyi düşünülmüş bence... yani iki taban tabana zıt ama yalnızca O'nun yaşaması için yapılmış tavırlar...
Defne'yle deniz nereye gidiyordu acaba... dağa mı?
bir de Mehmet devrimcilerin evinde otururken polis bastı... o baskından sonra Deniz'le görüştü.. Mehmet'i orada serbest bırakıp peşine mi takıldılar?
Yahu yoksa Yasemin Ahmet tutuklandıktan sonra mı kızıyla konuşuyor... Rüya bu yüzden mi duygulu?
Peki Rıza efendi neye sinirlendi de o bardağı fırlattı... yoksa Nezahat'ın başka birisiyle evlendiğini falan mı duydu?
gece gece çenem düştü...:img-grin2:img-grin2
aşağıda bir LİN'i gördüm... ama O da herkesi muhatab almıyor :icon_whis neyse yarını bekleyeceğiz artık...:img-grin2:img-grin2 kalanlara iyi geceler bye
Nurdan Abla inşallah Rüya babası tutuklandığı için filan o kadar duygulu değildir gerçi pek zannetmiyorum Yasemin'in kurduğu cümlelerden pek Ahmet tutuklanmışa benzemiyor :icon_sorr
Rıza'da bunalıma girdi tabi yaşlı adam evde tek başına ben olsam ben de bunalıma girerim Nezoş sonunda bir Hans veya Claus bulmuş olabilir Rıza'da Kiriman'la takılsın sonra birlikte dörtlü dörtlü gezerler doğacak Rıza jr'da Nezoş ve Hans'la kalır sık sık :img-pilot Hans'a da Hans Baba Nezoş'a Nezoş Anne der Aaa bu arada tabi Kiriman'ın en yakın arkadaşı Kamil olmalı her daim yanında o olmalı mesela Rıza jr.'ı ilk Kamil öğrenmeli ,Rıza jr.ilk Kamil'in parmağını tutmalı ,ilk söylediği kelime Kamil olmalı ,ilk adım attığında Kamil'e doğru yürümeli ,ilk masalını Kamil okumalı ona ,ilk okula Kamil arabasıyla götürmeli,ilk kaçma teşebbüsünde yine Kamil'e gitmeli :img-yes:
Gece gece biraz uçtum sanırım saçmalıyorum :icon_sorr İyi geceler bye
Rıza'da bunalıma girdi tabi yaşlı adam evde tek başına ben olsam ben de bunalıma girerim Nezoş sonunda bir Hans veya Claus bulmuş olabilir Rıza'da Kiriman'la takılsın sonra birlikte dörtlü dörtlü gezerler doğacak Rıza jr'da Nezoş ve Hans'la kalır sık sık :img-pilot Hans'a da Hans Baba Nezoş'a Nezoş Anne der Aaa bu arada tabi Kiriman'ın en yakın arkadaşı Kamil olmalı her daim yanında o olmalı mesela Rıza jr.'ı ilk Kamil öğrenmeli ,Rıza jr.ilk Kamil'in parmağını tutmalı ,ilk söylediği kelime Kamil olmalı ,ilk adım attığında Kamil'e doğru yürümeli ,ilk masalını Kamil okumalı ona ,ilk okula Kamil arabasıyla götürmeli,ilk kaçma teşebbüsünde yine Kamil'e gitmeli :img-yes:
Zeynepçan atla istersen Lin ablan tutar seni :)Bu ne karışık senaryo yahu!!!Aklım karıştı:icon_sorr
Amaaan Rıza da delirmedi delirmedi delirecek günü mü buldu?Al sana bir problem daha.Rıza delirir.Hastaneye kapatılır.Yasemin,bunlar senin suçun Ahmet,babama benim kadar üzülmüyorsun diyerek ona saldırır.Problem Çocuk Rüya ise,Ahmet Babam yüzünden Rıza dedem, Mazhar Osman'a yattı.Yetiş ya Necdet Baba.Kurtar bizi"der.Necdet yetişir ve kurtarır.Ahmet aynen şu yandaki şekil gibi olur:blink::blink::blink:
Nurdan Abla inşallah Rüya babası tutuklandığı için filan o kadar duygulu değildir gerçi pek zannetmiyorum Yasemin'in kurduğu cümlelerden pek Ahmet tutuklanmışa benzemiyor :icon_sorr
Vallahi Zeynep ikisi birlikte öyle ağlayınca... acaba dedim ahmet tutuklandı da.. Rüya cadısı annesi çok üzgün ve tek diye yanında kalmaya karar verip onun duygulu konuşmasından dolayı mı o haldeler...
bence de tek bir sahne yeter Rüya ile Ahmet'in boğuştuğu.. Parkta ailece koştukları... sinemaya gittikleri... ders çalıştıkları... anneye sürpriz yaptıları... aynı yatakta yattıkları... birkaçı aynı bölümde peşpeşe olsa yeterli.. yalnızca 10 dk sürer... bildik mutluluk sahneleri... replik de istemiyoruz... ondan sonra zaten Ahmet'in tutuklanması gerektiğini ben istiyorum... gerçi Deniz'lerin mahkemesine baştan sona girmesini de çok istiyorum ama olsun siyaset içinde görelimde sizce hangisi uygunsa bence önemi yok :icon_whis
Yahu gerçi ahmet içeri girmez bence de... çünkü Defne ve Deniz tutuklanacak kesin... işkence sürecini ve cezaevi sürecini onlar üzerinden verirler Ahmet'te onları savunsun... zaten dergicilerimiz de tutuklanacak... Ahmet en iyisi dışarıda kalsın... yoksa bu işlere Necdet'i mi koşturmayı düşünüyorlar... o ancak avukat falan tutar.. ki buna da yapımcıların parası yok... yani yeni bir oyuncuya :icon_whis evet evet bence Ahmet henüz tutuklanmaz... neyse bu sefer kesin gidiyorum..bye
çalıkuşu78 31-01-08, 00:05 defnelerin çocuğuna bir isim buldum çok hoşlaştım.. kız olursa inançsu olsun illa şart değil yani bana kızmayın..devrim de kabülüm.. necdetin kızı da kebirehuu olsun..ayyy dilşathuu da olabilür yani..necotçuma bir kazık atmak istiyordum.. fırsat bu fırsat onun kızı olursa ne takarlarsa taksınlar benim için ya kebirehuu ya da dilşathuu olacak..
fragmanı izledim ve çok etkilendim
defne parkta otururken denizin gelmesi ve sarılmaları:img-in_lo:img-in_lo çok güzeldi
ama mehmetin vurulmasına çok üzüldüm açıkcası
rüya dönüyor eve kurtulduk artık:bella:cheer::bella
zil takıp oynayacağım umarım biter bu işkence artık tekrar ısıtıp ısıtıp önümüze sürmezler
Zeynepçan atla istersen Lin ablan tutar seni :)Bu ne karışık senaryo yahu!!!
Amaaan Rızada delirmedi delirmedi delirecek günü mü buldu?Al sana bir roblem daha.Rıza delirir.Hastaneye kapatılır.Yasemin,bunlar senin suçun Ahmet,babama benim kadar üzülmüyorsun diyerek ona saldırır.Problem Çocuk Rüya ise,Ahmet Babam yüzünden dedem Mazhar Osman' yattı.Yetiş Necdet Baba.Kurtar bizi"der.Necdet yetişir ve kurtarır.Ahmet aynen şu yandaki şekil gibi olur:blink::blink::blink:
LİNçan abla ama napayım seninki benimkinden daha hoş olmuş tam Necdet'lik :img-in_lo:img-blush
Aslında benim Ahmet için şöyle güzel bir senaryom var Ahmet yıllar sonra Michelle ile karşılaşır sizin de senaryolarınızdaki gibi Paris büyükelçisi ile evlidir ve 12-13 yaşlarında bir jr.ı vardır Michelle unutamadığı aşkının adını koymuştur bebeğine doğar doğmaz hatta şu şekilde gerçekleşmiştir ki "aaa ne kadar da mağrur ,muzip ve cazibeli Ahmet gibi bir şey bu adı Ahmet olsun "...Ahmet'in tabi görür görmez bu çocuğa kanı kaynar lakin büyükelçinin kanı bir türlü Ahmet'e kaynamaz bir gün bizim Ahmet tesadüfi bir şekilde Ahmet'in kendi çocuğu olduğunu öğrenir bunu duyan Yasemin ve Rüya Ahmet'i terk ederek Necdet'in yanına taşınırlar ne de olsa düşene bir de onlar vurur adetleridir...Ahmet Deniz'lerin kaçmasına yardım etmek için Michelle'den yardım ister Michelle'in konuşmalarını duyan büyükelci Ahmet'i ihbar eder Ahmet tutuklanır ve hapse girer bu sırada büyükelçi Michelle 'i ve Ahmetçan'ı terk eder bunu duyan Necdet hızır gibi yetişerek Allah'ın hakkı dörttür onları sahipsiz bırakamam diyerek Ahmet jr'ı da nüfusuna alır sonunda Necdet Güzide'nin ,Yasemin'in,Defne'nin ve Michelle'in bebeklerine babalık yaparak kendi farkını bir kez daha gösterir meleklik mertebesine ulaşır, Ahmet'de içeriden çıkar çıkmaz cinnet geçirip Necdet'i tek kurşunla alnının ortasından vurarak tekrar içeri girer bir daha da hiç çıkmasın aklı varsa :icon_whis
:) Rüya mı Necdet'ten Necdet mi Rüya'dan.:)
Elbette vardır Necdet dizide üzgünüm sevinciniz fazla sürmeyecek belki bu sefer siyasi konuların içine fazla dalınacağı için az olabilir tabi.:)
Bence de Yasemin kesin resim sayesinde döndürecektir Rüya'yı. Fragmanı izleyemedim henüz ama odada konuşuyorlarsa öyledir diye tahmin ediyorum.
Aslında benim bu bölümde en merak ettiğim şey Deniz'in bebeği öğrenip öğrenmeyeceği. Gerçi öğrense mi iyi öğrenmese mi bilmiyorum:icon_whis
Rüya necdet'ten canım Yoo onun sahneleri beni ilgilendirmiyor gidip kendi çoçugu eşi ile uğrasın Yar Ailesine işlerine burunu sokmasında ne yaparsan yapsın.. olabilir bölüm de ama az olacağın tahmin ediyorum
Bu bölüm inşallah Ahmet ,Yasemin , ve Rüya bu üçlüsünün mutlu bir Aile olarak görürüz ben böyle sahneler izlemek istiyorum olacaktır muhakkak:) fragman da Anlaşıldığı gibi Rüya Eve dönüyor bunda böyle her sey çok güzel olur öyle ümit diyorum...
Ben Ahmet'in tutuklanacağın sanmıyorum o polis baskın deniz içindir çünkü ondan önce adadaki evlerini basıyolar bütün evler Aranıyodur Ahmet'e bir sey olacağını sanmıyorum hapis gibi ben bunu denzilerin zamanında olur diye düşünüyorum..
Günaydınbye
Hepizimiz ortak isteği YAR'ı bu bölümde mutlu bir aile olarak görebilmek.Fragmanda gördüğümüz sahnelerden çok malzeme çıkaralıbiilir aslında ama senarist ablalar gıcığına yapmamıştır yine.Yaseminin Rüya ile konuştuğu sahnede Ahmet yok mesela.Karısını ve kızını ağlarken görüp bir noktada o da konuşmaya katılır umarım.Ya da Rüyanın üstünde önlük olduğuna göre baba iste olabilir.Anne-kız babaya akşam için sofralar hazırlayıp onun işten dönüşünü bekleseler.Kapı çalıncada gülüşerek Ahmetin kollarına atlayıp ona sarılsalar.Rüya, ben gitmiyorum artık burdayıım dese babasına şımarımk şımarık.Sonrada yine gülüşe gülüşe yemeklerini yeseler.Sofrayı da Ahmete toplatsalar.:img-icecr
Sonra evlerinin arandığı sahnede Rüya çok korkmuş görünüyor.Polisler gittikten sonra Ahmet kızını yumuşak yumuşak sakinleştirse keşke.Korkma canım biz burdayız seni hiç yalnız bırakmayacağız dese Rüya ikisinede sıkı sıkı sarılsa, gece onların yatağında yatsa Ahmet ve Yasemin gözlerini kırpmadan sadece kızlarına baksalar.40.bölümde Necot ve Yasotun evi basıldığında bu olay keşke YAR'ın başına gelmiş olsaydı diyenlerimiz olmuştu.İşte fırsat bunu aileyi yakınlaştırmak için kullansınlar.
Birde sığ sahne geçiyor içimden.Ahmet'in Yasemine o bizim kızımız onu sevdiğimizi er geç anlayacaktır dediği sahneden çok etkilendim ben.Bu onların bir koltukta oturarak birbirlerine sarıldıkları kaçıncı sahne kimbilir.Bu sahnelerin çoğuda çok duygusuz, robot gibi olurdu aslında.Ama bu seferki farklı geldi bana.Ahmetin bakışları, ortamın ışığı, Yaseminin gözünden akan tek bir damla yaş.Keşke diyorum o sahnenin sonunda Ahmet Yaseminin gözünden akan o tek damla yaşı öpse.Hatta sonra dudağına da çok küçücük bir öpücük kondursa.Hadi dudağına olmasın kenarına bile razıyım.Yeterki eski günlerden kalma sığ bir an olsun :love04:
günaydın fragmanından memnun dizisine bir gün kalmış forumçanlarımbye
ahmetin yaseminle konuştuğu sahne banada çok sıcak ve samimi geldi ve belkide ne zamandır yakındığımız iki oyuncu arasındaki soğukluk fazla bir eylem olmasada giderilmiş gibiydi ikisininde birbirlerine destek olmaları,konuşmaları,hep el ele olmaları çok güzel ve biz bunu ne zamandır istiyorduk şimdi rüyada onlara katılıyor ve nihayet aileleri tam olacak:img-in_lo
ne fragmanda nede özette ışık ve yaşarla ilgili birşey yoktu bu bölüm pek olmayacaklar anlaşılan,yalnız rızanın durumunu iyi görmüyorum ileride ayla gibi psikolojik bir hasta olabilir hatta intihara bile yeltenebilir aman allah korusun:icon_sorr
aslında aklıma birşey geldi izleyenleriniz varsa bilirler binbir gecede onurun annesi peride de yalnız yaşamaktan dolayı bunalıma girdi,hatta oda aynı rıza gibi sinir krizleri geçirmeye başladı bunları baş göz etsekmi acaba ne dersiniz bir taşla iki kuş:)
günaydın...
fragmanı seyredemedim...(shevek'in gönderdiği fragman linkini sabah işyerinde gördüm)
sizlerin anlattığından hareketle;
Mehmet, parkayı hedef şaşırtmak için mi giyindi acaba? onun tek derdi oğlunun nefes alıyor olmas.İhbar ederken de bu kaygısı vardı,şimdi ise durumun farklı.. artık denizi yakalmaya değil, öldürmeye geleceklerinin farkında...
Defne'nin sorumluluğu ağır...buna tek başına karar vememesi Baharcanın dediği gibi tam da ondan beklenen bir davranış...ne kavgadan uzak durabiliyor ne sevdadan...çünkü kavgadan uzak durmanın sevdadan da uzak kalmak olduğunun farkında...
Ahmet gidici gibi...çünkü Elrom'un cezalandırıldığı gece,ülkenin dörtbir yanında fişlenmiş ne kadar yazar,aydın,politikacı,hukukcu,gazeteci,sendikacı varsa göz altına alınıyor.48 saat içinde alınanların sayısı 500...
Bir hukukcu olarak Ahmet'te büyük ihtimalle polisler tarafından alınmaya geldi...
Arkadaşlar Rüya'nın ikna olacağı belliydi...
Kısaca çok güzel bir bölüm olacağa benziyor...
Geçen sene oynayan Geniş Zamanlar dizisinde evin yeni yetme kızı Bilge vardı. Diziz bir süre sonra Bilge diziliğine terfi etmişti. Bilge depresyonda. Bilge annesi ile tartıştı. Bilge babası ile kavga etti. Bilge evden kaçtı. Bilge okulda. Bilge ve arkadaşları. Yeter Hay Bilge'ye de başlarım deyip diziyi bırakmıştım. Derken Geniş Zamanlar yaz tatiline girdi ama tatilden çıkamadı dizi yayından kalktı. İşim güçüm yokta Bilge'nin maceralarınımı izleyecektim. Umarım Rüya olayıda Bilge'nin durumuna gelmez.:dito
Diziznin bitmesine 10-20 bölüm kalmış diyorsunuz ama daha 1980'e kadar bir sürü olay var. Bu hızda giderlerse ancak 3. sezon sonunda 12 Eylül 1980'e ulaşabilirler. Tabii idamlardan sonra 1980'e atlamazlarsa.
nasıl bi fragman bu ya çok güzel...defne denize hamile olduğunu söler mi acaba...mehmeti vurmuşlar mıdır...offff yarına kadar bekliyemicem galiba...özette gelmiş aile defnenin çocuğu doğurması için uygun zmn olduğunu düşünmüomuş...defne ise denizi bulmadan karar vermem gerekirse daha çıkarım diomuş...bence sölicek...
... bu arada aşağıda blueçanı gördüm ama sesi çıkmadı:bilmim neyse efem yarın görüşmek dileğiyle hepinize iyi gecelerbye
Dün gece çok yorgun bir şekilde gelince biraz okudum yazdıklarınızı sağolsun shevekçanın gönderdiği fragmanı da izledim! Yazamadan uyudum arwençanım! O bakımdan aşağılarda dolandığım görülmüştür. :)
Fragman herkesin dediği gibi çok etkileyici... Mehmet'in hazır saçları da uzarken vurulmasına çok üzüldüm. Eğer ölürse Defne ve Deniz'in çocuklarının adı hazır boşuna aramamak lazım! Mehmet! :img-blush
Uzun zamandır bu kadar heyecanlandıran bir fragman izlememiştim! Güzel bir bölüm olacak! Defne'nin hamileliğini öğrenen Ahmet'in Yasemin'e söylediği sahnedeki duruşu da çok etkiledi beni! Yasemin'in tepkisi güzeldi. Ama Ahmet düşünceliydi. Kardeşinin Yasemin'in yaşadıklarını yaşaması, yeğeninin babasız doğması riskine karşı endişeliydi.
Bu fragman sonrasında şöyle bir kanıya vardım! Kesinlikle istikrarlı bir şekilde tarz geliştiriyorlar. Bir akım yaratıyorlar. Hamileliklerden sonra bu bölümünde de emrivaki evlilik akımı var...
Ayrıca Rıza için çok üzüldüm. Geçen bölümde ona kızmıştım! Yapayalnız kalınca Kerima'a sığınmak istemişti. Ama boyunun ölçüsünü almıştı. Keriman'ı takdir etmiş Rıza'yı ise aforoz etmiştim. Fakat fragmandaki o kısacık an ile yine üzüldüm onun için. Nezahattan umudu kestim ama bari Keriman gelse geri... Kamil şaşkolozundan iyidir. Hem onlara da macera çıkar. Keriman Rıza'ya döndü diye Kamil onu topuğundan vurdurur vs... Ekşınlardan ekşın beğenir izleyici... :)
resimler gelmiş ark...mehmet vurulmuş yerde yatıo mutlaka bakın...
Defnenin karar vermem için gerekirse dağa çıkarım lafı için Alkııışşş! diyorum...bknz:ekşınlı ve aldatmasız aşk!:happy0064:happy0064
Selmayı suçlayamam..Bir anne olarak söylediklerinde doğruluk payı var...:img-yes:Ancak o da eminim çok iyi biliyor ki, olan olmuş ve en doğrusunun yapılması için kızına yardımcı olacak..bir de bunlar evlenemez de çocuk gayri meşru olmasın-hani meşru bir çiftin nüfus kaydın da olsun maksatlı(Hani elalem ne der? kriteri) diye Sevim-Mehmete ya da Ahmet-Yasemine vermesinler...Yaseminle Ahmet bana göre olmaz:img-swoon
...Ya da evlenemezlerse, harbiden kızı Lozana göndersin diyeceğim ama para kalmadı en son Rüyanın olayından...
Neyse bu teorileri geçelim...Umarım Deniz ve Defne arada bir fırsatta evlenirler bknz:devrimci nikahı!...Defne en azından tutuklanmaz..çünkü tutuklanırsa..işkence durumunda bebeği kaybedebilir...:icon_sorrBunu hiiiç ama hiiiç istemem!
Ama tahminimce Ahmet ve Yasemin, bu bölümde "Balyoz baskın"larından:dito ötürü tutuklanabilir... Eve dönmüş Rüya, bu sefer temelli koşa koşa Necdetlere gider..ve biz yine karnımıza sancılarla Chucky Rüyamızı izlemeye devam ederiz...:hıh
Dün gece çok yorgun bir şekilde gelince biraz okudum yazdıklarınızı sağolsun shevekçanın gönderdiği fragmanı da izledim! Yazamadan uyudum arwençanım! O bakımdan aşağılarda dolandığım görülmüştür. :)
Fragman herkesin dediği gibi çok etkileyici... Mehmet'in hazır saçları da uzarken vurulmasına çok üzüldüm. Eğer ölürse Defne ve Deniz'in çocuklarının adı hazır boşuna aramamak lazım! Mehmet! :img-blush
Uzun zamandır bu kadar heyecanlandıran bir fragman izlememiştim! Güzel bir bölüm olacak! Defne'nin hamileliğini öğrenen Ahmet'in Yasemin'e söylediği sahnedeki duruşu da çok etkiledi beni! Yasemin'in tepkisi güzeldi. Ama Ahmet düşünceliydi. Kardeşinin Yasemin'in yaşadıklarını yaşaması, yeğeninin babasız doğması riskine karşı endişeliydi.
Bu fragman sonrasında şöyle bir kanıya vardım! Kesinlikle istikrarlı bir şekilde tarz geliştiriyorlar. Bir akım yaratıyorlar. Hamileliklerden sonra bu bölümünde de emrivaki evlilik akımı var...
Ayrıca Rıza için çok üzüldüm. Geçen bölümde ona kızmıştım! Yapayalnız kalınca Kerima'a sığınmak istemişti. Ama boyunun ölçüsünü almıştı. Keriman'ı takdir etmiş Rıza'yı ise aforoz etmiştim. Fakat fragmandaki o kısacık an ile yine üzüldüm onun için. Nezahattan umudu kestim ama bari Keriman gelse geri... Kamil şaşkolozundan iyidir. Hem onlara da macera çıkar. Keriman Rıza'ya döndü diye Kamil onu topuğundan vurdurur vs... Ekşınlardan ekşın beğenir izleyici... :)
bu aralar bende yorgunum blueçanım ama senin gibi yine buralarda dolanmadan yapamıyorum dünde bütün çanlara fragman linkini dağıttım durdum çok çalıştım vesselam:)
selma defnenin hamile olduğunu açıkladığı zaman yasemin memnun bir ifadeyle gülümsüyordu ama ahmet doğal olarak daha ciddiydi seninde dediğin gibi büyük ihtimalle yaseminle yaşadıklarını düşünüp defneninde babasız bir bebek dünyaya getirmesinin zorluklarını düşünmüştür
rızaya ise tez zamanda bir eş lazım hatta istek şarkısı bile hazır;
tanrım tek başına koyma kulları
yalnızlığa ancak sen dayanırsın
eşim dostum güler bak bu halime
bir münasip eş ver bu şahsiyete:)
bu aralar bende yorgunum blueçanım ama senin gibi yine buralarda dolanmadan yapamıyorum dünde bütün çanlara fragman linkini dağıttım durdum çok çalıştım vesselam:)
selma defnenin hamile olduğunu açıkladığı zaman yasemin memnun bir ifadeyle gülümsüyordu ama ahmet doğal olarak daha ciddiydi seninde dediğin gibi büyük ihtimalle yaseminle yaşadıklarını düşünüp defneninde babasız bir bebek dünyaya getirmesinin zorluklarını düşünmüştür
rızaya ise tez zamanda bir eş lazım hatta istek şarkısı bile hazır;
tanrım tek başına koyma kulları
yalnızlığa ancak sen dayanırsın
eşim dostum güler bak bu halime
bir münasip eş ver bu şahsiyete:)
Aslında düşündüm de bu yalnızlık çok uzun sürmeyecek! Çünkü Işık bu günlerde Yaşar gerçeklerini öğrenecek ve evine dönecek! Artık baba kızın konuşacak dertleşecek çok konusu ve çok zamanı olacak! :img-wink:
Hem Ahmet de tutuklanırsa :icon_sorr Yasemin de Rüya'yı alıp bir süreliğine babasına gidebilir. Bu süreçler sonunda da mümkünse Nezahat dönsün! Ya da dönmeyeceğine dair kesin bir haber gelsin Alamanya'dan! Biz de ne çare bulabiliriz ona bakalım! :)
Edit: Ya Mehmet vurulacak belki de ölecek!!! Yine de gelemeyecek mi bu Nezahat!! Pessss!!
Edit 2: Yoksa Bu rakı kadehini duvarlara çarpma olayı Nezahat gelip-gittikten sonrası mı??? :img-pilot
Nezahat elbette gelmeyecek.
Mehmet vurulsa da hattaa Allah Korusun ölse de söylemez ya bizimkiler.Nezahat üzülmesin hani...Yıllarca bir adam telefonda Mehmetmiş gibi konuşsa anlar mı kardeşi olmadığını sanki!Yaso ve Işığın anası işte.Kızı da konuştuğu çocuğun kendi kızı olmadığını anlamamıştı.
Bu ailenin kadınları çok zeki!Genetik bir miras olmalı!
Lale Mansur'un adı bile yazmıyor jenerikte.Nasıl bağlayacaklar,Nezahat nasıl gelmeyecek daha bir 9 yıl bilmiyorum.
fragmanı 4. kez izledim... iki kez tv'den 2 kez Shevekçan'ın linkinden..
yeni fark ettim ki... devrimcilerin evini polis bastığında Mehmet'le birlikte Deniz de var... ben Deniz'i ilk izlediklerimde görememişim yahu...:img-blush o yüzdende saçma yorumlar yazmışım... neyse şimdi gördüm de iş anlaşıldı... onlar zaten ev basıldığında kaçmaya başlamışlar...
çok güzel bir fragman olmuş ama.. dizi tadı veriyor resmen... fragman böyleyse bölüm nasıldır allah bilir
eğer Ahmet tutuklanırsa hapı yuttuk demektir:img-fie: kabus konusu geri döner... :icon_whis allah verede hemen birkaç aylık zaman atlaması yapılsa ve ilk mahkemede Ahmet çıksa... hem böylece o dönemde aydın, demorat olmanın bedelini anlamış oluruz hem de kabuslardan kurtulmuş oluruz:img-grin2:img-grin2
Aslında düşündüm de bu yalnızlık çok uzun sürmeyecek! Çünkü Işık bu günlerde Yaşar gerçeklerini öğrenecek ve evine dönecek! Artık baba kızın konuşacak dertleşecek çok konusu ve çok zamanı olacak! :img-wink:
Hem Ahmet de tutuklanırsa :icon_sorr Yasemin de Rüya'yı alıp bir süreliğine babasına gidebilir. Bu süreçler sonunda da mümkünse Nezahat dönsün! Ya da dönmeyeceğine dair kesin bir haber gelsin Alamanya'dan! Biz de ne çare bulabiliriz ona bakalım! :)
Edit: Ya Mehmet vurulacak belki de ölecek!!! Yine de gelemeyecek mi bu Nezahat!! Pessss!!
Edit 2: Yoksa Bu rakı kadehini duvarlara çarpma olayı Nezahat gelip-gittikten sonrası mı??? :img-pilot
bence ışık yaşardan hemen ayrılmaz hem o kadar mücadele etmişken en yakın arkadaşlarını bu uğurda karşısına almışken hiç ayrılmaz ben eğer bir ayrılık olacaksa çok sonraları olacağını düşünüyorum yalnız yaşar son zamanlarda metinden şüphelenmeye başladı ayrıca denizlerin durumuyla ilgili yine ona yaptığı çıkışlarıyla farklı bir yöne kayabileceğininde sinyallerini verdi yani bu ayrılık muhtemelen klasik deyimiyle farklı dünyaların insanları olmaları sebebiyle gerçekleşebilir gibi geliyor bana:img-yes:
nezahat ise tam bir kör kuyu ne olduğu belli değil madem lale mansur çıktı bari başka bir karakter girseydi diziye rıza bu yalnızlığa daha fazla dayanabileceğe benzemiyor kerimandanda umut kalmadı zaten yakışmıyorlardıda o yüzden rızanın yaşına uygun bir bayanın diziye katılıp onun gönlünü çelmesi,yalnızlığına son vermesi gerekiyor olması önerimi belirtmiştim aynı dertten muzdarip onur aksalın annesi peride aksal ı alalım ona hem zengin,sosyetik bir kadın tam ona göre:img-wink:
mehmetin öleceğini sanmıyorum ayrıca hiç istemiyorumda ama olurda mehmet ölürse(aman allah korusun) nezahat yine gelmez malum patronu izin vermez kardeşi ölmüş mühimmi :mad72:
içki kadehi ise yalnzılıktan duvarlara vuruluyor adamın canına tak etmiş ne yapsın bari bir şarkı patlatıvereyim rıza amcamada keyfi yerine gelsin:img-icecr
at kadehi elinden bin parçaya bölünsün
dökülsün meyler yere hatıralar görülsün:klme
Hayır, Ahmet'in tutuklanması için çok erken daha:icon_sorr.Ne ben ne de Rüya atlatamayız bu travmayı.Hem daha yeni yeni aile olmaya başladılar eğer aralarındaki bağ daha da derinleştikten sonra olursa bu tutuklanma daha etkileyici olur diye düşünmüş olması gerek senarist ablaların.Belki bu baskın öncü bir uyarı olabilir.Ya da bir gecelik bir gözaltı.Üstelik kim çıkarır? Nasıl çıkarır Ahmet'i içerden? Hem o daha Denizlerin avukatlığını yapacak.Uff biz Ahmet severlerin yüzü hiç gülmeyecek mi?
kardelencim 31-01-08, 11:38 ben fragmanı göremedim henüz akşam nete de giremedim, anlaşılan çoğunuz görmüş bende rica etsem linki atabilirmisiniz.
nezahat konusu ayrı bir saçmalık zaten kadının iki kızı evlendi ortada yok, iş kızlarından daha mı önemli yani ben kızlarımın en mutlu günlerini göremiceksem ne yapayım o işi, kariyeri, parayı. diziden çıktığı belli de keşke daha makul bir sebep bulsalardı şevket gibi ölseydi bari. şevketin diziden çıkması aslında büyük bir kayıp ama en azından öldü die bilioruz bir saçmalık yok ortada. ama nezahatin geçerli bir nedeni yok bu bir dönem dizisi almanyada nereye kadar kalabilir ki..
Nihayet izledim fragmanı.Çok güzelmiş...
Özetle alakası yok uzaktan yakından.Özeti hazırlayan kimse fragmanı izlemeden yazıyor olmalı.Ben dün akşam okuduklarım ve bu sabah izlediklerim arasında ilişki kuramayınca böyle bir sonuca vardım da.
Oturup klavyenin başına "Hım ,acacba bu bölüm ne olur?Necdet fedakar,Güzide destek,bölüm sonuna bir süpriz(süprizi vardır,süpriz beklemektedir,şaşırtır vesaire) oldu mis gibi gevrek özet."mdiye kafasına göre birşeyler mi yazıyor hazırlamakla görevli kişi merak ettim doğrusu.Fragmanı izlemeden özet yorumu yapmayacağım ,can sıkıcı oluyor.
Rıza Bey'in öyle bardakları duvarlara fırlatmaya hiiç hakkı yok.Ne demiş büyük düşünür(!) Justın Tımberlake :What Goes Around.(Kardeşim bas bas dinliyor,bayılacaam çanlar)Yani "Eden Bulur" demiş,doğru demiş.
Ne oldum delisi olup Nezoş'a ettiklerini unutmadım.
"O kıyafet ne,olmamış değiştir.Hala berberin karısı sanıyorsun kendini,vekil karısısın Nezahat vekiiil"
"Jeklin değil Jaklin,Jaklin.Söylemeyi öğrenemedin şunu."(Jacquelıne Keneddy'den bahseder...).
Duvara kafasını vursun,illa birşey vuracaksa.Ada ve Rüya'nın dedesi diye susuyorum yoksa...
Ya ben galiba olayı çözdüm...:icon_sorr Ahmet'i gözaltına alabilirler şöyle ki:
ilk olarak Şule'yi yakalıyor polisler... sanıyorum o çözülüyor ve Ahmet'lerin adadaki evinden bahsediyor... Deniz ve Mehmet'in basıldığı ev Ahmet'lerin adadaki evi çünkü... bu olaydan sonra polis doğal olarak evin sahibini bulacak ve sorgulayacaktır... daha ilk sorguda bırakılabilir Ahmet tabi... sonuçta deniz ve defne % 99,99 orada alınacaklar... küçük fragmanda zaten Deniz ve Defne vurulmuş Mehmet'in yanındalardı... Defne evin anahtarını Şuleler'e kendisinin verdiğini söyleyecektir... ama hazır öğretim görevlisi diye Ahmet'i de 'balyoz' operasyonu davasına katabilirler:img-cray:
ilk olarak Şule'yi yakalıyor polisler... sanıyorum o çözülüyor ve Ahmet'lerin adadaki evinden bahsediyor... Deniz ve Mehmet'in basıldığı ev Ahmet'lerin adadaki evi çünkü... Defne'de oradamı göremedim... bu olaydan sonra polis doğal olarak evin sahibini bulacak ve sorgulayacaktır... daha ilk sorguda bırakılabilir Ahmet tabi... sonuçta deniz ve defne % 99,99 orada alınacaklar... küçük fragmanda zaten Deniz ve Defne vurulmuş Mehmet'in yanındalardı... Defne evin anahtarını Şuleler'e kendisinin verdiğini söyleyecektir... ama hazır öğretim görevlisi diye Ahmet'i de 'balyoz' operasyonu davasına katabilirler:img-cray:
Evet bahar_can. Ben de aynı fikirdeyim. Şuleden Defne'ye ulaşacaklardır. İyi de Defne hamile. Lütfen bebeğe birşey olmasın. Göreceği muamele malum..:icon_sorr
Ahmet üzerinden Deniz Gezmişlerin davasına tanıklık etmeyecek miydik? Şimdi tutuklarlar mı onu?
desenize bizi zor ama yinede güzel bir bölüm bekliyor
yine herkesin başı belada farkettiyseniz
evlere baskınlar veriliyor dediğiniz gibi tamda rüya eve dönmüşken:dito
mehmet sanırım ölmez iyileşir
bence biz gürsoy ve karayel ailesinin bireylerinin %99 unu hapiste görebiliriz
sevim ve mehmet dergi yüzünden girer adı da kominizm propagandası
denizi söylemeye ne gerek var o zaten aşikar
yasemin zaten tecrübeli bir kere alındı zaten
ahmet ada evi yüzünden ve zaten öğretim üyesi olması sebebiyle
ee bir tek selma kaldı birde küçük ali ve rüya:)
güldüğüme bakmayın çok sinirim bozuk aslında juniorımızın tadını çıkartamayacağız:icon_sorr
defnenin hamile olduğuna inanmazda onuda göz altına alırlarsa sonuçta o da zamanında olaylara karıştı.ya juniorumuza birşey olursa
defneye gerçekten bayılıyorum denize sormadan birşey yapmaması gerekirse öğrenmek için dağa çıkmayı bile göze alması birilerine ders olsun umarım
acaba şimdi de nejdet mi ahmetle yasemini kurtaracak
bakarsını kahraman nejdeti avukat karakterine bürünmüşş görürüz:)
çalıkuşu78 31-01-08, 12:11 sevimi aldıklarında kapıda kimlik tespiti yapıp götürmüşlerdi.. bunda polis içeri dalıyordu ya denizleri aramak için geldiler ya da drekt kitaplık bölümüne yöneldiklerine göre zaten alacaklar da sakıncalı döküman veya kitap mı arıyacaklar ki delil olsun diye..bakalım ne olacak bu bölüm gerçekten çok merak uyandırdı sabırsızlıkla bekliyorum..
mahirler cezaevinden tünel kazarak kaçmışlardı ya yakalanınca hakim sormuş kazdığınız o kadar toprağı ne yaptınız.. mahir de gülerek topraksız köylüye dağıttık demiş:img-wink:..çok zeki cevap vermiş:good:..bir yerde okudum ülkücüler denize artık hoş bakıyorlarmış ama mahir çayana hala çok kızıyorlarmış.. neden bu dizide mahire yer verilmiş bu yüzden h.sevgili dizisine çok kızıyorlarmış.. zaten bunların herşeye kızmaları insanı hiç şaşırtmıyor.. ona kız buna kız diziye kız kardeşim çok kızmayın tutuşur yanarsınız demek istiyorum onlara..:icon_whis
bu aramalar sırasında ankarada bir olay yaşanmış biliyorsunuzdur tabi.. hoşluk olsun diye hatırlatıyorum.. öğrenci evine baskın yapıyorlar arama için..duvarda da karl marx ın posteri var.. polis çocuklara şu duvardaki sakallı dedenizdende mi utanmıyorsunuz komünistlik yapıyorsunuz demiş:icon_whis:img-hyste
Selam canlarbye
Fargmanı bir kac kez izledim de şimdi Ahmet ve Yaseminin evine baskın yaptıklarında dikkat ettim de direk Ahmetin çalışma odasına giriyolar kitaplığa doğru gidiyolar sanki birini degilde bir sey Arıyolar gibi geldi yahu Ahmet tutklanırsa Denzileri nasıl savunacak bee Ayy Aklıma her türlü sey gedliyo Ahmetin yüz ifadesi pek iç acı degil keza Yasemin de bilmiyorum yani tam Rüya eve dönmüş derken Ahmet tutuklarlarsa yandık yaa:sad53: bir bu eksikti ben bunu denizlerin döneminde olur diye düşünmüştüm hep :sad53:
ilk olarak Şule'yi yakalıyor polisler... sanıyorum o çözülüyor ve Ahmet'lerin adadaki evinden bahsediyor... Deniz ve Mehmet'in basıldığı ev Ahmet'lerin adadaki evi çünkü... bu olaydan sonra polis doğal olarak evin sahibini bulacak ve sorgulayacaktır... daha ilk sorguda bırakılabilir Ahmet tabi... sonuçta deniz ve defne % 99,99 orada alınacaklar... küçük fragmanda zaten Deniz ve Defne vurulmuş Mehmet'in yanındalardı... Defne evin anahtarını Şuleler'e kendisinin verdiğini söyleyecektir... ama hazır öğretim görevlisi diye Ahmet'i de 'balyoz' operasyonu davasına katabilirler:img-cray:
Bahar-Canım eğer bu dediğin gibi sadece bir göz altına alınma durumuysa metanetle karşılayabilirim.Hem Rüya da babasını ne kadar çok sevdiğini anlamış olur bu şekilde.Hele de Yasemin Necedte gitmez de Selmaya koşarsa memnun bile olabilirim:img-yes:Ama çok hırpalamasınlar ve hemen salıversinler MMC'yi.Kıyamam ben ona:img-wink:
çalıkuşu78 31-01-08, 12:25 Bahar-Canım eğer bu dediğin gibi sadece bir göz altına alınma durumuysa metanetle karşılayabilirim.Hem Rüya da babasını ne kadar çok sevdiğini anlamış olur bu şekilde.Hele de Yasemin Necedte gitmez de Selmaya koşarsa memnun bile olabilirim:img-yes:Ama çok hırpalamasınlar ve hemen salıversinler MMC'yi.Kıyamam ben ona:img-wink:
mmc çan ben zaten rüya kapris yapıp kaçınca filan böyle bir gelişmeyi içimden tahmin edip düşünmüştüm buraya yazmadım.. bu tutuklanma olayının ön hazırlığı olarak görmüştüm rüyanın kaprislerini.. rüya büyük bir şokla ahmete olan sevgisini ve bağlılığını katlıyacak diye aklıma gelmişti.. bu tutuklanma olayı yaşanırsa rüya çok pişman olacak bu sefer babam da babam diye tutturacak bizim gönlümüzü alacak diye tahmin ediyorum..:img-yes:
kardelencim 31-01-08, 12:33 Selam canlarbye
Fargmanı bir kac kez izledim de şimdi Ahmet ve Yaseminin evine baskın yaptıklarında dikkat ettim de direk Ahmetin çalışma odasına giriyolar kitaplığa doğru gidiyolar sanki birini degilde bir sey Arıyolar gibi geldi yahu Ahmet tutklanırsa Denzileri nasıl savunacak bee Ayy Aklıma her türlü sey gedliyo Ahmetin yüz ifadesi pek iç acı degil keza Yasemin de bilmiyorum yani tam Rüya eve dönmüş derken Ahmet tutuklarlarsa yandık yaa:sad53: bir bu eksikti ben bunu denizlerin döneminde olur diye düşünmüştüm hep :sad53:
aresecan ahmet ne güzel denizleri savunmak üzere ankaraya gidicekti, tutuklanırsa hem avukatlık yapamıcak hemde rüya meselesi çözülemicek. rüya ahmet hapise girince iice necdetle yakınlaşır orda kalmaya devam eder. boşa heveslendik yani ne ahmeti avukat olarak görebilices, ne de bu rüya meselesi hallolucak:icon_sorr
ahmetlerin evine baskın deniz yüzünden yapılıyordur ama dönemi düşünürsek balyoz operasyonuna dahil edilmeside bir olasılık ama deniz gezmişlerin avukatlarından biri olacağı için ben yinede göz altına alınacağını pek sanmıyorum polislerin eve girer girmez direk kitaplığa dalmaları belki çoğu arkadaşın kafasını karıştırıyor ama eve girince ilk oda o olduğu içinde oraya girilmiş olabilir cevapların hepsi için yarını beklememiz gerekecek ama inşallah ahmet göz altına alınmaz onu işkence çekmiş,harap olmuş bir halde görmek istemiyorum :icon_sorr
birde merak ettiğim bir konu var şimdi malum arama izni olmadan polis eve giremiyor acaba o dönemde prosedür nasıl işliyordu gerçi fazlasıyla karışık bir dönem polis izin almadan evlere baskında yapabilir ama bu ayrıntı beni biraz düşündürdü konuyu bilen bir arkadaşım varsa lütfen bizlerle paylaşsın...
sevimi aldıklarında kapıda kimlik tespiti yapıp götürmüşlerdi.. bunda polis içeri dalıyordu ya denizleri aramak için geldiler ya da drekt kitaplık bölümüne yöneldiklerine göre zaten alacaklar da sakıncalı döküman veya kitap mı arıyacaklar ki delil olsun diye..bakalım ne olacak bu bölüm gerçekten çok merak uyandırdı sabırsızlıkla bekliyorum..
mahirler cezaevinden tünel kazarak kaçmışlardı ya yakalanınca hakim sormuş kazdığınız o kadar toprağı ne yaptınız.. mahir de gülerek topraksız köylüye dağıttık demiş:img-wink:..çok zeki cevap vermiş:good:..bir yerde okudum ülkücüler denize artık hoş bakıyorlarmış ama mahir çayana hala çok kızıyorlarmış.. neden bu dizide mahire yer verilmiş bu yüzden h.sevgili dizisine çok kızıyorlarmış.. zaten bunların herşeye kızmaları insanı hiç şaşırtmıyor.. ona kız buna kız diziye kız kardeşim çok kızmayın tutuşur yanarsınız demek istiyorum onlara..:icon_whis
bu aramalar sırasında ankarada bir olay yaşanmış biliyorsunuzdur tabi.. hoşluk olsun diye hatırlatıyorum.. öğrenci evine baskın yapıyorlar arama için..duvarda da karl marx ın posteri var.. polis çocuklara şu duvardaki sakallı dedenizdende mi utanmıyorsunuz komünistlik yapıyorsunuz demiş:icon_whis:img-hyste
:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste:
beni ne hale getirdin çalıkuşu abla ya bu kadar saflık olmaz
karnım ağrıdı gülmekten
denizin içişleri bakanına verdiği cevapta çok güzeldi ya
devrim buradan mı olur
senin kafan almaz böyle şeyleri:)
birde merak ettiğim bir konu var şimdi malum arama izni olmadan polis eve giremiyor acaba o dönemde prosedür nasıl işliyordu gerçi fazlasıyla karışık bir dönem polis izin almadan evlere baskında yapabilir ama bu ayrıntı beni biraz düşündürdü konuyu bilen bir arkadaşım varsa lütfen bizlerle paylaşsın...
Arama izni filan,CMUK'ların eseri...O dönemde böyle bir izin sorma lüksün bile olmazdı,sorduğun için ayrı dayak yerdin...Bu tarz hakların da olduğu,anca yabancı TV dizileri ile batı polisinin uygulamaları evlerin içine iyice girince anlaşıldı ama o zaman bile ''Vay canına demek batıda böyle''diye bakıyorduk,ilk zamanlar!Kanunlara açık biçimde alınması AB uyum yasaları ile oldu...
mmc çan ben zaten rüya kapris yapıp kaçınca filan böyle bir gelişmeyi içimden tahmin edip düşünmüştüm buraya yazmadım.. bu tutuklanma olayının ön hazırlığı olarak görmüştüm rüyanın kaprislerini.. rüya büyük bir şokla ahmete olan sevgisini ve bağlılığını katlıyacak diye aklıma gelmişti.. bu tutuklanma olayı yaşanırsa rüya çok pişman olacak bu sefer babam da babam diye tutturacak bizim gönlümüzü alacak diye tahmin ediyorum..:img-yes:
Bilmiyorum ki Çalıkuşum, gözaltına alınma meselesi hafife alınacak bir konu değil.Öyle tekarar tekrar kurgulanacak iş hiç değil.Eğer Ahmet ilerki bölümlerde hapse girecekse şimdi de böyle bir numara çekerler mi ki? Belki sadece sorgulanmak için karakola götürülecektir de Rüya geçmiş tecrübelerinden dolayı bunu çok büyütecektir.Ya da belki de Denizi arayıp gideceklerdir.Ne olacak bilmiyorum ama kesin son sahnede olacak ve biz bir hafta beklerken kafayı yiyeceğiz:icon_sorr
TaintedWhitexx 31-01-08, 12:52 sevimi aldıklarında kapıda kimlik tespiti yapıp götürmüşlerdi.. bunda polis içeri dalıyordu ya denizleri aramak için geldiler ya da drekt kitaplık bölümüne yöneldiklerine göre zaten alacaklar da sakıncalı döküman veya kitap mı arıyacaklar ki delil olsun diye..bakalım ne olacak bu bölüm gerçekten çok merak uyandırdı sabırsızlıkla bekliyorum..
Mahir'in verdiği cevap çok akıllıca. Ayrıca bazı trajikomik yerler var değilmi? :icon_whis Ehueheueheu özellikle son paragrafa koptum burda :img-hyste
Bende size ona benzer birşey anlatayım. 12 Mart sürecinde görülen bir davada, hakim'in önünde V.I Lenin adı geçen bir kağıt varmış. Vladimir Ilyiç Lenin ama, senin hakim demez mi "Yaz kızım 6. Lenin" :img-hyste:img-hyste
Yalnız ülkücülerin Deniz'e hoş baktığını nerden çıkardın anlamadım. Benim tanıdığım "ülkücüler" (tanıdığım diil de dalaştığım diyelim :D) hala Deniz'e vatan haini diyorlar.
çalıkuşu78 31-01-08, 13:06 Türkiye'nin yakın dönem tarihinde yaşanan olayların anlatıldığı "Hatırla Sevgili" adlı dizinin seyri, sağcı kesimi kızdırıyor.
Dizinin senaryo danışmanlığını eski bir ülkücü olan Mümtaz'er Türköne'nin yapıyor olması, bu kızgınlığı daha da arttırıyor. Dizinin daha önce senaryo danışmanlığını yapan Fahri Aral'ın dizide 'reyting uğruna yapılan bazı şeylerin anti-demokratik ve sansürcü' olduğunu öne sürerek istifa etmesinin ardından senaryo danışmanı olarak, anlatılan olayların yaşandığı dönemde ülkücü hareketin içinde olan Mümtaz'er Türköne getirilmişti.
ÜLKÜCÜLER KIZGIN
'Hatırla Sevgili' dizisinde solcuların 'kahraman' olarak yansıtılmasına ve yaptıkları eylemler bütün ayrıntıları ile anlatılmasına rağmen, o dönemdeki sağcı öğrencilerin eylemlerine yer verilmemesi dikkat çekiyor. Sağcı öğrencilerin ve grupların pasif birer piyon gibi yansıtılması özellikle o dönemde aktif olarak siyasi mücadele içindeki ülkücüler başta olmak üzere, genç ülkücüleri de kızdırıyor.
SOLCULAR KAHRAMAN SAĞCILAR PİYON
Dizinin daha önce yayınlanan bölümlerinde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının kahraman olarak gösterilmesi bazı çevrelerin tepkisine yol açmıştı. Gezmiş'in eylemleri ve yakalanışı gibi ayrıntıların işlendiği bölümler, yüksek rating yakalamış ve günlerce konuşulmuştu. Dizinin son bölümünde ise Türkiye Halk Kurtuluş Partisi ve Cephesi (THKP-C)'nin kurucularından olan Mahir Çayan ön plandaydı. Çayan ve arkadaşlarının işadamı Mete Has'ı fidye amacıyla kaçırmaları olayı anlatıldı. Zaman içinde sağcı kesimde Deniz Gezmiş ile ilgili görüşlerde yumuşama olsa da, Mahir Çayan özellikle ülkücüler başta olmak üzere bir çok sağ kesimin hoşlanmadığı isimlerin başında yer alıyor.
Dizi bu seyriyle, şimdiye kadar işlediği konularda solcu öğrencileri öne çıkarttığı gerekçesi ile eleştiriliyor. Dizinin izleyicileri önümüzdeki bölümlerde, o döneme damgasını vuran sağ görüşlü isimlerin ne şekilde yansıtılacağını merakla bekliyor
bir sitenin basın haberleri bölümünde okumuştum.. buraya koyuyorum taintedd..
Mahir'in verdiği cevap çok akıllıca. Ayrıca bazı trajikomik yerler var değilmi? :icon_whis Ehueheueheu özellikle son paragrafa koptum burda :img-hyste
Bende size ona benzer birşey anlatayım. 12 Mart sürecinde görülen bir davada, hakim'in önünde V.I Lenin adı geçen bir kağıt varmış. Vladimir Ilyiç Lenin ama, senin hakim demez mi "Yaz kızım 6. Lenin" :img-hyste:img-hyste
Yalnız ülkücülerin Deniz'e hoş baktığını nerden çıkardın anlamadım. Benim tanıdığım "ülkücüler" (tanıdığım diil de dalaştığım diyelim :D) hala Deniz'e vatan haini diyorlar.
:img-hyste:img-hyste:img-hyste
beni ne kadar güldürdünüz ya
zaten bu çocukların hepsi çok zekiydi
mahirin verdiği denizlerin verdiği cevaplara ben hiç şaşırmıyorum
onlar bu ülkenin zenginlerinden olup bu ülkede rahatlarına bakabilecekken
halkı düşünüp onlar için uğraştılar
ama şu her beğenmediğini vatan hainliğiyle dinsizlikle suçlayıp halkın duygularını sömürenler yüzünden anlaşılamadılar
hepsi vuruldu asıldı işkencelerde öldü geriye acısı kaldı bizlere:icon_sorr
TaintedWhitexx 31-01-08, 13:13 Haber için sağol çalıkuşu :good: İyi de orda "Zaman içinde sağcı kesimde Deniz Gezmiş ile ilgili görüşlerde yumuşama olsa da..." yazıyor. Sen öyle bir söyledin ki sanki ülkücüler de Deniz Gezmiş'in vatanseverliğini benimsemişler gibi anlaşıldı.
Ben bunun sebebini Mahir Çayan'ın aşırı katılığına bağlıyorum. Deniz bayağı bir yufka yürekliydi, zaten onu tanıyan herkes bunu söylüyor. Mahir Çayan ise biraz asabi bir insanmış. Zaten Deniz'lerin Amerikalıları öldürmemesi ama Mahir'lerin Elrom'u öldürmesi de bunun bir göstergesi bence.
Ben birşeye dikkat çekmek istiyorum. Özeti okuyanlar Defne'nin tavrını da görmüşlerdir. Sizce onun bu güçlü tavrı, yıllar önce Yasemin'in yaptığı zayıflıkla yüzleşmesi ve bir iç muhasebe yapmasına neden olur mu? Bence - eğer HS senaristleri yeterince özenliyse - bu tarz sahneler görebiliriz diye düşünüyorum. :img-yes:
NOT: İsmim Ceren bu arada. Nikimle hitap edilmeyi pek sevmiyorum da :img-wink:
çalıkuşu78 31-01-08, 13:36 cümleyi yanlış hatırlamış olabilirim.. mahire bu kadar kızgın olmalarının nedeni mahirin 78 liler üzerindeki büyük etkisidir kanımca..yoksa katılığı filan onlar için önemli olamaz.. çünkü bahçelievlerde 6 tipli yi katledenlerden katı kimse olamaz.. 70 li yıllarda ülkücülerin en büyük hedefleri dev-genç ten çıkan dev yol ve ondan doğanlardı..mahirin kesintisiz devrim kesintisiz savaş teorilerinin kadroları ülkücülerle birebir her alanda çatıştı..
ben ortaöğrenimdeyken kuzinimle (o ünideydi) bu kitap olaylarına şahit oldum çok..onun öğrenci evine giderdim kalmaya.. arama yapılacak diye haber gelirdi..kitapları emin yerlere taşırdılar.. bahçeye gömenler bile oluyordu..hatta bir keresinde kuzinimle birlikte bavula doldurduğumuz kitapları aksaraydan dolmuşla sirkeciye ordan kadıköye vapurla ordan taksiyle erenköyde emin bir yere götürdük.. yollarda o kadar ağır bavulu taşıyacağız diye belfıtığı oluyorduk.. kitapları o kadar değerliydi ki yakmaya yok etmeye kıyamıyordu..
ve mahirim kitapları hala okunuyor
genç yaşına rağmen genç yaşta vurulmasına rağmen gerçekten birçok gence yol göstermiş devrim üzerine kitapları yazmış bu işi gerçekten benimsemiş,bilgi birikimi yüksek bir değerdi.eğer mahir sağ olarak ele geçirilip denizler gibi dar ağacını boylasaydı şu anda çoğu kişi denizin adından daha çok onun adını duyardı.çünkü bir insanı asmak onu unutturmaz daha çok yüceltir.bu hep böyledir.
mahir denize göre evet daha katı bir devrimciydi ama onlara arkadaşlarına diğer aydınlara yapılanların yanında hiçbirşeydi bence de.bırakın çok eskileri sivas katliamını her izlediğimde tüylerim diken diken olur ağlarım ben.bunun gibi nice katlıamlar suikastler var.
ben anneme küçükken sormuştum mesela annem benimle hep kitap okuma alışkanlığı kazanmam için konuşur kendi okuduğu kitaplardan bahsederdi.birgün dedim ki o kadar okuyordunda neden hiç eskilerden kalma kitabın yok.şimdi anlıyorum işte.çünkü kitaplar suçlandı o dönemdeki kargaşanın sebebi onlar diye düşünüldü.bu çok acı birşey olsa gerek
ben ahmetin belkide böyle bir nedenle de gözaltına alınabileceğini düşünüyorum
Soğuk Bir Yurdum Sabahından(İnsan 13:00 da uyanınca:D) Herkese Merhabalar!
Diğerlerine bakamadım ama son sayfada gördüğüm mesajlarla ilgili şeyler söyleyeceğim..
Hatırla Sevgilinin uzun zamandır sol tarafı kahraman olarak gösterdiği için sağcılardan tepki aldığını biliyorum..Sağcıların eylemleri gösterilmiyormuş..Süper Birşey Aslında..En azından bölüm içerisinde bolca Yaşarı görmüyoruz..
Haber için sağol çalıkuşu :good: İyi de orda "Zaman içinde sağcı kesimde Deniz Gezmiş ile ilgili görüşlerde yumuşama olsa da..." yazıyor. Sen öyle bir söyledin ki sanki ülkücüler de Deniz Gezmiş'in vatanseverliğini benimsemişler gibi anlaşıldı.
Ben bunun sebebini Mahir Çayan'ın aşırı katılığına bağlıyorum. Deniz bayağı bir yufka yürekliydi, zaten onu tanıyan herkes bunu söylüyor. Mahir Çayan ise biraz asabi bir insanmış. Zaten Deniz'lerin Amerikalıları öldürmemesi ama Mahir'lerin Elrom'u öldürmesi de bunun bir göstergesi bence.
Ben birşeye dikkat çekmek istiyorum. Özeti okuyanlar Defne'nin tavrını da görmüşlerdir. Sizce onun bu güçlü tavrı, yıllar önce Yasemin'in yaptığı zayıflıkla yüzleşmesi ve bir iç muhasebe yapmasına neden olur mu? Bence - eğer HS senaristleri yeterince özenliyse - bu tarz sahneler görebiliriz diye düşünüyorum. :img-yes:
NOT: İsmim Ceren bu arada. Nikimle hitap edilmeyi pek sevmiyorum da :img-wink:
Ceren,
Çok önemli bir konuya değinmişsin.Yasemin iç muhasebesini yapacaktır mutlaka.Daha önce Ahmet Yasemine 'Biz Defne ve Denizden çok daha zor bir durumdaydık aşkımızdan söz bile edemiyorduk' demişti.Çokta yanlış değil aslında.Defne ve Yasemini karşılaştırırken biraz daha insaflı olmamız gerek.Sakın Yasemini koruyorum sanmayın.Onu asla haklı bulmuyorum ama durumu gerçekten Defneden daha zordu.Hıı Defne bugün aynı durumda olsa yine Yasemin gibi davranmaz ama her durumu yaşandığı dönemin koşullarına göre değerlendirmek gerek.
Yani Yasemin Defneye destek olacak, cesur ol, kendine güven ve Denizi bekle ki benim yaşadıklarımı yaşama diyecek.Belki Defnenin kararlılığına hayran kalacak keşke bende böyle davranabilseydim diyecek.Zaten bunu Sevda Tepesinde Ahmete de söylemişti.Bakmayın sonra Necdet'in gönlünü almak için kıvırdı.
aresecan ahmet ne güzel denizleri savunmak üzere ankaraya gidicekti, tutuklanırsa hem avukatlık yapamıcak hemde rüya meselesi çözülemicek. rüya ahmet hapise girince iice necdetle yakınlaşır orda kalmaya devam eder. boşa heveslendik yani ne ahmeti avukat olarak görebilices, ne de bu rüya meselesi hallolucak:icon_sorr
Rüya meslesi halloldu tekrarlanmaz birdaha Ama Ahmet tutuklanırsa yandık:sad53: daha Rüya yeni Eve döndü her sey güzel olacak derken fragman da Ahmet kapıyı açıyor direk odaya ve kitaplığa dogru gidiyolar sanki birini degilde bir sey Arıyolar göz Altına alınrsa Rüya babam diye Ağlar Bu anlamda ona Olan balılığıın görüz bakalım Rüya Kime Yalvaracak babamı kurtarın diye Rüya çok korkmuş ilk baskının etksini üzerinde Atamamış belli Yasemine sık sıkı sarılmasından:icon_whis
Arama izni meselesi... her ne kadar uygulanmıyor ve halk bunun hiç mi hiç bilincinde değilse de aslında böyle bir yasa var... hatırlayın Sevimler'in evi aranırken Sevim polislere arama izniniz var mı diye sormuştu... yok ama çıkartabiliriz demişti polis.. Mehmet de neyse tamam buyrun arayın demişti... 80'de bu olay zaten otomatikman kaldırıldı sonradan bir kaç kez düzenleme yapıldı vs. vs.
Ahmetler'in ev baskınını bazı arkadaşlar Defne'den dolayı diyor da... Defne'nin aranma durumu yok ki bunun için gelip arasınlar... ya ada'daki evin sahibi olarak sorgulanmak üzere basılıyor ya da balyoz baskını kurbanı olduğu için... ya da Defne kaldığı ev olarak Ahmetler'i verdi... annesini vermek istemedi belki çok korkar diye ama burada da Rüya var... hiç olmazsa Selma büyük ve alışkın... gerçi Rüya'nın da bir deneyimi var ama sonuçta çocuk yahu!
yani Ahmet'in gözaltına alınması için üç neden var.. bakalım hangisi...:icon_sorr
Bilmiyorum neden ne olacak ama Ahmet tutuklanacaksa da hiç olmazsa önceden Rüya'yla geçirdikleri güzel vakitleri görebilseydik.
Bir de fragmanda Defne Deniz'le birlikte bir yere gidecek gibi. Onları daha önce adaya geçiren tekne sahibi de orada. Nereye kaçıyorlardı acaba?
kardelencim 31-01-08, 14:18 biraz geç oldu ama fragmanı aresecanın sayesinde henüz görebildim teşekkürler canımm.. valla fragman özete göre baya hareketli güzel bir bölüm olucak inşallah.
denizle defne buluşmuşlar sonunda, özlemişim onları birlikte görmeyi çok güzel hissettiriolar aşklarını nasılda özlemle sarılmışlar birbirlerine harika yaa:img-blush
hele de deniz bebeği duyunca ne yapıcak çok merak ediorum. ama mehmetin vurulması çok kötü olmuş umarım kötü birşey olmaz:icon_sorr
yasemin rüya ile konuşuordu ve rüya ağlıodu sanırım yasemin yaptığı resmi bitirmiş, kesin rüya ile ilgili bir resimdi, bu defa ikna ederler belki tabii umarım çok fazla uzadı bu konu daha kaç bölüm sürdürmeyi düşünüorlar rüya meselesini.
Arama izni meselesi... her ne kadar uygulanmıyor ve halk bunun hiç mi hiç bilincinde değilse de aslında böyle bir yasa var... hatırlayın Sevimler'in evi aranırken Sevim polislere arama izniniz var mı diye sormuştu... yok ama çıkartabiliriz demişti polis.. Mehmet de neyse tamam buyrun arayın demişti... 80'de bu olay zaten otomatikman kaldırıldı sonradan bir kaç kez düzenleme yapıldı vs. vs.
Ahmetler'in ev baskınını bazı arkadaşlar Defne'den dolayı diyor da... Defne'nin aranma durumu yok ki bunun için gelip arasınlar... ya ada'daki evin sahibi olarak sorgulanmak üzere basılıyor ya da balyoz baskını kurbanı olduğu için... ya da Defne kaldığı ev olarak Ahmetler'i verdi... annesini vermek istemedi belki çok korkar diye ama burada da Rüya var... hiç olmazsa Selma büyük ve alışkın... gerçi Rüya'nın da bir deneyimi var ama sonuçta çocuk yahu!
yani Ahmet'in gözaltına alınması için üç neden var.. bakalım hangisi...:icon_sorr
Nurdan ablacım balyoz baskını kurbanı olduğu için diyosun inşallah öyle degildir.. o sebepten Hukucular yazarlar gazeteciler politkacılar ögretim görevililer falan bu sebepten Alınmış şimdi Yasemin de bir ögretim görevlisi onunda göz Altına alınması gibi bir durum söz konusu olabilir mi?
Annesi babası bide hapse girermiş Allahım Rüya'yı Necdet'e verseler kesin baygınlık geciririm ( Ağzımdan yel alsın
Arkadaşlar ben bu işten bir şey anladıysam Arap olayım (ırkçılık olsun diye söylemiyorum.. yani en olmayacak bir şey olayım manasında:img-wink:)
lütfen şu haberi bir okuyun...
Geçtiğimiz haftanın en çok reklam alan yerli dizileri belli oldu
Haftanın gözde dizisi, ATV ekranlarında yayınlanan Hatırla Sevgili olurken en çok reklam alan 10 diziden 8'inin sahibi ATV, reklamveren nezdindeki çıkışını bu hafta da sürdürdü.
Medya Takip Merkezi'nin (MTM), düzenli olarak her hafta hazırladığı "haftanın en çok reklam alan yerli dizileri" araştırmasının sonuçlarına göre, reklamverenin bu haftaki gözdesi, Hatırla Sevgili dizisi oldu. Yayımlandığı günün en çok izlenen ikinci yapımı olan dizi, 58 markanın reklam spotunu, 41 dakikayı aşkın süreyle izleyicileriyle buluşturdu. Tüketicileriyle buluşmak için bu diziyi en çok tercih eden markalar ise Avea, Yedigün ve Maximum Kart oldu.
REKLAMVERENİN İKİNCİ TERCİHİ, KOMEDİ
ATV ekranlarında yayınlanan Avrupa Yakası, geçtiğimiz haftanın en çok reklam alan ikinci yerli dizisi oldu. Avrupa Yakası dizisinde yayımlanan 59 reklam, 38 dakikaya yakın süreyle izleyiciyle sunuldu. Diziye en çok reklamı ise Head Shoulders, Turkcell ve Maximum Kart verdi.
MTM'nin aynı araştırmasına göre, yine ATV'de yayımlanan Sinekli Bakkal, reklamverenin en çok tercih ettiği üçüncü yapımdı. 24 Ocak'ta yayınlanan beşinci ve son bölümüyle ekranlara gelen Sinekli Bakkal, bütün hafta, son bulmasıyla ilgili çeşitli tartışmalara konu oldu. Sinekli Bakkal; 52 markanın reklamını 37 dakikayı aşkın süre tüketicinin ilgisine sundu. 21-27 Ocak haftasında en çok reklam alan diğer dizileri sırasıyla Kuzey Rüzgarı, Elveda Rumeli, Görgüsüzler ve Selena oldu.
KURTLAR VADİSİ PUSU, POPÜLARİTESİNİ YİTİRDİ Mİ?
En çok reklam alan yerli diziler sıralamasında haftalarca birinci sırada yer alan ve bir süre ara verilmesi sebebiyle son haftalarda ilk 10'da yer bulamayan Kurtlar Vadisi Pusu, 24 Ocak Perşembe akşamı, yeni bölümüyle izleyicinin karşısına çıktı. En çok reklam alan yerli diziler listesinde 20. sıraya gerileyen yapıma; her ne kadar reklamveren çok ilgi göstermese de, dizi rating sıralamasında ilk sırayı kimseye bırakmadı.
ATV REKORA KOŞUYOR
Önceki hafta "ilk 10"a yedi dizisi ile giren ATV, 21-27 Ocak haftasında bu sayıyı sekize çıkardı. Listenin neredeyse tamamını oluşturan ATV dizileri reklamda olduğu kadar rating sıralamasında da üst sıralarda yer aldı ve kanalının yüzünü güldürdü. İlk onda yer alan diğer iki dizinin biri Show TV diğeri ise Star TV ekranlarından izleyicileri ile buluştu.
Yahu biz hep bu konuda ne duyduk... reyting=reklam değil mi? eee! bu haber bu düşünceyi çürütmüyor mu? bizmi yanlış anlamışız yoksa reklam verenlerin mantıkları mı değişti... ben hiç bir şey anlamadım vallaha...
Binbir Gece dizisinin reytinglerine bakıyorum izlenme oranı 35.00'lerden aşağı değil.. tıklanma oranı 45.00'lerden aşağı değil.. bizim dizi bu zamana kadar en fazla 12 reytin ve 30 falan da tıklanmaaldı... yani genelde 10 reytin ve 25 tıklanmada hep...
zaten baksanıza Kurtlar Vadisi'ndeki haberden herşey anlaşılıyor... reklamcılar reklam vermiyor ama reytingleri yüksek... oysaki bizim bilgimize göre reytingi yüksek olan dizilere reklamcılar reklam veriyordu... öyle değil mi?
Gerçi evet,61 Anayasası bu ülkenin görüp göreceği en ilerici ,en demokratik Anayasa idi ama uygulamada kimse böyle bir hak talep etmiyordu sanırım...12 Mart sürecinde,edemezdi de...Sonrasında ise anti-demokratik uygulamalar iyice ayyuka çıktı.
Bir de;reklam verenler her zaman A-B grubunu hedef alır...Bu grubun izlediği diziler önemlidir,total değil,çünkü A-B grubunun satın alma gücü yüksek,tercihleri pahalıdır...
çalıkuşu78 31-01-08, 15:02 Bilmiyorum neden ne olacak ama Ahmet tutuklanacaksa da hiç olmazsa önceden Rüya'yla geçirdikleri güzel vakitleri görebilseydik.
Bir de fragmanda Defne Deniz'le birlikte bir yere gidecek gibi. Onları daha önce adaya geçiren tekne sahibi de orada. Nereye kaçıyorlardı acaba?
yunanistana kaçıyorlardır.. hamile hamile dağa gidemiyeceklerine göre.. teo nun teyzesinin yanına kaçacaklardı demek.. necdet ayarlamıştır oraları..:img-yes:
kardelencim 31-01-08, 15:29 bu arada teo ile lale evleniceklermiş korkmuştum valla bi tane daha evlilik dışı çocuk gelicek die. zaten hasan amca öğrenmese bunlarda kesin lale hamile kalana kadar evlenmezlerdi:P
malum bu dizinin kuralı bu önce çocuk sonra nikah:P hayret ışık nasıl olduysa evlendi ama onların da ya çocuğu olmaz ya da boşanırlar kesin:happy0064
arkadaşlar fragmanı dün izledim ama yazmaya fırsatım olmadı.fragmanda deniz ile defnenin park sahnesi çok güzeldii:happy0064:img-in_lo:img-in_lo..yaseminle rüyanın ana-kız konuşmasıda çok duygusaldı 'bu ev sensiz yuva değil :( '
sonunda mehmete ateş ediyorlardı üü gözlerim doldu ya inş. ölmez yoksa deniz ve defne böyle bir acınn üstüne nasıl mutluluk kurabilirler hele deniz kendini hç affetmez
arkadaşlar fragmanı dün izledim ama yazmaya fırsatım olmadı.fragmanda deniz ile defnenin park sahnesi çok güzeldii:happy0064:img-in_lo:img-in_lo..yaseminle rüyanın ana-kız konuşmasıda çok duygusaldı 'bu ev sensiz yuva değil :( '
sonunda mehmete ateş ediyorlardı üü gözlerim doldu ya inş. ölmez yoksa deniz ve defne böyle bir acınn üstüne nasıl mutluluk kurabilirler hele deniz kendini hç affetmez
Yapma canım yaa..Gördük Yaseminle Ahmeti..Öyle bir acının üstüne mutluluk kuramadılar da ne oldu..Önce Rıza sonra Ayla..Ömrümüzü yediler..:img-yes:
Evet Denizle Defne biryere kaçacak olabilirler..Ama bu çok zor..Sadece adaya sığınmaya çalışıyorlardır belki..Kısa bir süre için..
gidecekler ama polisler basicak heralde gidemeyecekler:(:(
ayrıca neden ahmetin evine bastilar defne deniz icinmi
bu bolum super heyecanlı olacak!!
Gerçi evet,61 Anayasası bu ülkenin görüp göreceği en ilerici ,en demokratik Anayasa idi ama uygulamada kimse böyle bir hak talep etmiyordu sanırım...12 Mart sürecinde,edemezdi de...Sonrasında ise anti-demokratik uygulamalar iyice ayyuka çıktı.
Bir de;reklam verenler her zaman A-B grubunu hedef alır...Bu grubun izlediği diziler önemlidir,total değil,çünkü A-B grubunun satın alma gücü yüksek,tercihleri pahalıdır...
tamam zerren'ciğim de kurtlar vadisi olsun, binbin gece olsun AB grubunun da hep birincileriydi... bu istatistiğin yapıldığı geçen haftada öyle yani...
şimdi baktım... mesela bu araştırmanın yapıldığı hafta binbir gece ratingte 22.8 sharede 49.5 olmuş... yani AB grubu bizden oldukça yüksek... ve bu en başından beri böyle... hiç düşmedi... keza kurtlar vadisinin de rating ve sharesi her hafta yüksek hem AB'da hem totalde... yani sanıyorum onlarda da başka yaklaşımlar oluşmaya başlamış... ben sonuçtan bunu çıkardım.. ve çok da sevindim... yani diyorlarki tamam hepsi o günün birincisi oluyor... binbir gece, kurtlar vadisi, hatırla sevgili, elveda rumeli vs. vs. ama biz en kaliteli diziye en çok reklamı verelim... nasılsa hem en çok izleniyor hem de birinci oluyor... yani burada ratingin miktarını baz almıyorlar sanırım örneğin hafta içinde binbir gece 22 hatırla sevgili 9.8... ama ikisi de gününün birincisi... en çok hangisi izlenmiş? binbir gece.. olsun diyor adamlar bu sonuca göre bence ... biz hs'ye daha çok reklam verelim.. ve bu bence çok sevindirici... neyse böylece bir şey daha öğrendik ya da reklamcıların görüşü değişiyor deyip geçelim..
örneğin Kara Yılan'ın 3-4 haftadır AB'de ratingi 15 falan totalde 25'lerde... yani hiç ratingi yok... ama yine de en fazla reklamı alanların arasında... bu listede ne binbir gece var ne de kurtlar vadisi.. gerçektne çok ilginç geldi bana...
üzgünüm arkadaşlar ama Defne'yle Deniz kaçma teşebbüsünde bulundukları sırada Mehmet vuruluyor... ve onlar da kaçmak için bindikleri tekneden inip Mehmet'in yanına geliyorlar... polisler de iki adım arkalarında... yani ikisi de kesinlikle yakalanıyor... bence bu çok açık... polis onları orada tutuklamazsa çok komik olur... çünkü ada'daki evi polis sarıyor sanırım bir devrimci fark edip onları uyarıyor... ve hep birlikte kaçıyorlar... belki içlerinde birileri yakalanmış olabilir o an.. ama bunlar kaçıyorlar... polis de peşlerinden... bunlar sahile gelip tekneyle kaçacakken mehmet polisleri oyalamak için polisleri şaşırtmaya çalışıyor... ama vuruluyor... ee bizim 2D'de kaçamayıp mehmet vurulduğu için iniyorlar... ve tutuklanıyorlar... ben bu sonucu çıkardım fragmandan... ve ondan sonra da Ahmet'in evini basıyorlar diye düşünüyorum...
gülmisal bence ada'ya sığınmıyorlar... tam aksine zaten ada'dalar ve oradan kaçıyorlar:img-yes:
denizle defne buluşmuşlar sonunda, özlemişim onları birlikte görmeyi çok güzel hissettiriolar aşklarını nasılda özlemle sarılmışlar birbirlerine harika yaa:img-blush
.
Biz Denizle Defne'yi öyle görmeyi mi özledik? Yoksa hasretle sarılmanın verdiği mutluluğu;özlemle,tutkuyla birbirine bakan gözlerin sıcaklığı mı özlediğimiz?
Ayrıyken de aşkın yaşanabileceğini,hamile olsa bile dimdik ayakta kalıp kendini başkasının nikahına atmayan kadını mı özledik?
Yoksa özlediğimiz bir küçük aşk ve onun etrafında dolanan 2 kalp mi?
kardelencim 31-01-08, 16:56 Biz Denizle Defne'yi öyle görmeyi mi özledik? Yoksa hasretle sarılmanın verdiği mutluluğu;özlemle,tutkuyla birbirine bakan gözlerin sıcaklığı mı özlediğimiz?
Ayrıyken de aşkın yaşanabileceğini,hamile olsa bile dimdik ayakta kalıp kendini başkasının nikahına atmayan kadını mı özledik?
Yoksa özlediğimiz bir küçük aşk ve onun etrafında dolanan 2 kalp mi?
ah haklısın canım defne ve deniz bize birbirlerine uzak olsalar da mesafelerin aşkı bitiremeyeceğinin en güzel örneğini gösterdiler. fragmanda sadece birkaç saniye bile olsa birbirlerine nasılda aşkla özlemle baktıklarını rahatça görebilio insan. ayrılar ama sevgileri o kadar güçlü ki hiçbir engel bitiremio bu aşkı... defneyi bir kez daha tebrik ediorum dağa bile çıkma pahasına bebeğini denize söyleme kararı aldığı için..
TaintedWhitexx 31-01-08, 17:12 çalıkuşu78; Çok güzel bir noktaya değinmişsin canım, kesinlikle katılıyorum. :img-yes: Deniz'in ölümüyle beraber THKO ve sempatizanları büyük bir çöküş yaşadı. Çünkü Deniz, pratikte iyi bir devrimci olmasına rağmen teoride Mahir Çayan kadar kuvvetli değildi. Mahir Çayan'ın geriye bıraktığı yapıtlar ve örgütlediği gerilla ve dernek tarzları, uzun solukluydu ve gelecek kuşaklara (senin de dediğin gibi 78'lere) ışık tuttu. Aslında Hatırla Sevgili'de bunların gösterilmemesi çok ağrıma gidiyor. Deniz, mücadeleye Mahir'den önce girdi ama bence Deniz gösterildikten bikaç bölüm sonra Mahir yerini almalıydı dizide. :img-yes:
MMC; Doğru söylüyorsun aslında. Ama yine de Defne de o zamanlarda olsa farklı davranırdı diye düşünüyorum. Ne bileyim, en azından hastanede gider Ahmet'in olduğu yeri basar, hamile olduğunu gene söylerdi. Yasemin'in portresi çok zayıf bir karakter olarak çizilmiş. Cezaevindeki hali tavrı da buna en güzel örnekti bence. Ama tabii Yasemin'in zamanındaki toplumun ahlak anlayışı ile Defne'nin zamanı da farklı, hem Defne'nin çevresi de farklı. Üstelik aile, daha önce böyle bir şeyin acısını Yasemin ile çektiği için, Defne'ye daha ılımlı davranacaklarını düşünüyorum.
Bence Defne ve Yasemini kiyaslamak cok yanlis. Yaseminin zamaninda iki aile tarafida cok sertti, üstelik yaseminin babasini ahmetin babasi idamini onaylamisti. Birde zaman farki var, yaseminin gencliginde daha sakin yasiyorlardi iliskileri.
Yasemine her yerden ambargo vardi hamile kaldiginda. Babasi, Ahmetin ailesi, annesi, Ahmetin kendisini görmek istemedigini saniyordu hastanede.
Ama defne zaten denizle beraber yasiyor, hic bir baski yok aileleri tarafinda.
Defne daha güclü olabilir Yaseminden, fakat Yaseminden cok daha fazla avantajlar var. Yaseminin yerinde olsaydi, Defne de bu kadar kolaylikla Denizin arkasindan kosacagini sanmiyorum ve ailesininin de bu kadar hamileligini olumlu bakacaklarini sanmiyorum.
Her insan hata yapabilir, Yaseminin fazla secenegi yoktu, cok zor bir durumdaydi ve o durumdayken insanlar birde mantikli düsünemez. Cok caresizdi, Laleye acilamiyordu, kimsesi yoktu. Birtek Nejdet onun arkasinda kostugu icin ve ona güvendigi icin ona acildi zor da olsa. Ve sonra nejdetin sundugu yardim ona ilk yardim gibi geldi. FAzla düsünmedi bunu, yanlis mi yapiyorum, dogrumu yapiyorum diye, cünkü cok büyük bunalim icindeydi. Defne ve Deniz gibi sadece siyasi olaylardan dolayi ayri degildiler, Yasemin sorunlari cok büyüktü o kadar kücük bir kiz icin.
Sonrada Ahmete hak verdi, cocugu yalniz büyütmekle daha onurlu durumda olabilridi, fakat o zaman daha kücüktü, cok büyük bunalimdaydi, hem Ahmeti hemde Babasini cok seviyordu. Simdiki gibi mantikli yaklasamiyordu olaylara.
Disaridan bir insani suclamak kolay bence, ama ciddi bir anlamda Yaseminin durumunu ozamanlar düsünürsek gercekten cok büyük bir cikmaz yoldaydi.
Yasemini bende ara ara suclar oldum, ama bu kadar onun üstüne gitmek bana acimasizca geliyor. Bence bu hikayenin en büyük suclululari, Ahmet ve yaseminin bu durumdan yaralananlarin en büyük suclulari Nejdet ve Ayla. Ikiside bilincli yaptilar bunu. Nejdet Yasemine yine ayni yardimi yapabilirdi, ama sonra Ahmetle karsilastiginda onunla olumlu bir konusma yapabilirdi. Yasemin bunalim geciriyordu, ama Nejdet te birsey yoktu, o ama kendi nefsine uydu.
Ahmet gözaltına alınmayacak bence arkadaşlar.Fragmanı belki 20 kez izledim, ciddi ciddi kafa yordum ve yakalanmayacak diyorum.
Polislerin eve girişi birşeyi arıyormuş gibi,birini tutuklamaya gelmiş gibi değil.Bir sahne var,Ahmet'in yanından geçip bir odaya giriyor gibiler.Belki Defne ve Deniz'i arıyorlardır.Ancak ben bu baskının Deniz Gezmiş davasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum.Gönüllü olarak bu davayı üstlenen avukatların evine sudan sebeplerle baskınlar düzenleyip(şüpheli girerken görülmüş vs.)gözlerini korkutmayı amaçlamış olmalılar.
Deniz İstanbul'da ve aranıyor,Mehmet vuruluyor,Mahirler Büyükelçiyi kaçıracaklar,Sinanların Nurhaklarda eylem hazırlığı içindeler ve 31 Mayısta polisler tarafından çevrilecekler.Bu kadar olayın içinde Ahmetin göz altına alınması da mantıksız olur.Olayların seyrini izlerken muhakkak onun yorumunu da dinlememizi isteyeceklerdir.O hem bir hukukçu hem de bir öğretim görevlisi yani tüm gelişmeler üzerine en objektif ve gerçekçi yorumun ondan geleceğini düşünüyorum.
Ayrıca Nurhak Dağlarında sağ ele geçirilen gençler de THKO üyesi.Deniz Gezmiş,Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile birlikte adı'THKO Davası'olan davada yargılanacaklar.Eğer Ahmet savunma makamının bir üyesi olacaksa şu sırada yakalanması çok saçma olur. Bütün bunlara kişisel temennimi de ekleyip Ahmet gözaltına alınmayacak,daha doğrusu bu haftalık diyorum.
Geçen bölüm Sinan Cemgil :"-birimiz İstanbul'a gitmeli" dediğinde Deniz ve Harun bakışmışlardı.Denizin İstanbul'a geldiği muhakkak.Acaba Harun da onunla beraber mi yoksa O ,dağda mı kalacak?
17 Mayısta kaldık.Deniz'in 31 Mayısa kadar İstanbula gelip,kontak kuracağı arkadaşlarıyla görüşüp geri dönmesi zordu.Babası vuruluyor,Defne hamile..Bu durumda 31 Mayısta Nurhak Dağında olamaz.Harun eğer Deniz ile beraber değilse(ki bence değil)çatışmada ölenlerden olmadığına göre yakalanacak.D.Gezmiş ile yargılananlar arasında olacak demektir bu.
Böyle düşünürsek,Deniz'in yakalanmaması daha makul bir seçenek oluyor.Kahramanlarımızın her biri farklı koşullarda farklı mücadeleler vermeliler.Harun ile tutukluluk sürecini,Ahmet ile davaları ve Deniz ile tutuklu arkadaşlarını kurtarmaya çalışan gençleri izlesek çok hoş olmaz mı?
Mehmet vurulur ancak Deniz yakalanmaz diyorum kısaca.Şule Ada evini kolay kolay söylemez bence.Oradan Defneye ,Ahmete ulaşmaları saçma olmaz mı?Şule arkadaşım Defne'nin evinde kaldık dese bile ev,Ahmet'in üzerine değil heralde.Dededen kalma gibi değil mi orası.Rıza ve Şevket Adada çocukluk arkadaşı falandı.
Ahmet bu bölüm tutuklanmaz.
Polisler Denizi yakalayamazlar.
Harun THKO davasında yargılananlardan biri.
TaintedWhitexx 31-01-08, 18:21 LİN ve kardelencim yorumlarınızın altına imzamı atıyorum. Sadece Hatırla Sevgili'de değil, birçok yapımda malesef bulunan ucuz aşklardan o kadar sıkıldım ki şahsen, Defne ve Deniz'i izlemek bana çok iyi geliyor. :img-yes: "defneyi bir kez daha tebrik ediorum dağa bile çıkma pahasına bebeğini denize söyleme kararı aldığı için.. " demişsin kardelencim, işte benimde söylemeye çalıştığım buydu. Bazılarının söhylediği aksine Defne'nin durumu Yasemin'inkinden kolay falan değil. İkisi de zor ama farklı farklı zor. Yasemin'de aile baskısı vardı ama Ahmet en azından kanunun (!) aradığı bir adam değildi. Şartlar ve zaman sadece ETKENDİR. Güçlü insan heryerde güçlüdür ve şartlar ne olursa olsun Defne kendini başka bir adamın himayesi altına bırakacak kadar zayıf değil.
bu anket hani kuşlu bir site varya işte orada yapılıyor... isteyen gidip oyunu versin diye buraya taşıdım...
Anket
Türkiye’nin en çok izlenen aşağıdaki dizileri aynı saatte aynı anda ekrana gelse hangisini izlersiniz?
Annem
Arka Sıradakiler
Arka Sokaklar
Asi
Avrupa Yakası
Binbir Gece
Doktorlar
Dudaktan Kalbe
Elveda Rumeli
Hatırla Sevgili
Kurtlar Vadisi
Parmaklıklar Ardında
Sıla
Tek Türkiye
Yaprak Dökümü
Gelelim pek yapmacık bulduğum bir aşka.
Lale ve Teo ilişkisine inanan var mı arkadaşlar?Bana fazla zorlam geliyor da.Bunlar birbirlerini yıllardır tanıyan iki insan ve bizler de 12 yıllık hikayelerini bi
len insanlarız.Teo gizliden gizliye Laleyi severmiş.Arkasından bir kere hülyalı hülyalı baktığını görseydim inanabilirdim.Bakın birşey desin bile diyemiyorum ;çünkü kendisi yıllar yılı Necdete gaz vermekle meşguldü.Sıra gelmemiştir.
-"Yasemin'de elbette seni sevecek ortak."diye sırıtıp duracağına Laleye bir iki kaçamak bakış ataydı.
Senaryo tıkandı,ne yapmalı?İmkansız aşk yaratmalı mantığıyla Lale ve Teo aşkı(!) yaratıp bir de imkansız yapılması gülünç.
Lale boş değilmiş,bir günden bir güne neden hissedemedik?Yasemin onun arkadaşıydı,bir iki çıtlatamaz mıydı?Bu ikisi birbirinden hoşlandıklarını ayan beyan ortalara dökmeselerde mesela geçen bölüm yaptıkları gibi'ona dans etmeyi öğretiyorum..'bahanesi altında hissettirebilirler.
Aşkları imkansız neden dinleri farklı diye.Allah Allah ,benim bildiğim biri birini seviyorsa gider bunu dürüstçe söyler.Bir şey yaşanır,yaşanmaz,ailesi onaylar,onaylamaz,sen adımını atıp beklersin gerçekten istiyorsan.
Bu ikili evlenmeyi planlıyor ancak Lale,Teonun annesine kendi resmini gönderdiğini görüp ne diye sormasa onun aşkından bile habersiz olacak.Komik ya!
Bu Necdet-Teo tam tencere kapak hesabı.Bu kadar yıl sessiz kalan Teo,Lalenin bir başka talibi,hayranı olsa aslan parçası kesilmezmiydi.
Geçen bölüm,Hasan Bey ile nasıl düzgüncene konuşup cesur davrandıysan daha önce de yap(beni bile şaşırttı valla.Amanıın Teo akıllı laf ediyor diye bir şok yaşadım:)) ) Ama yook,bizim karakterler konuşursa herşey düzelir,pürüz kalmaz,konu sünmez,seyirci karın ağrısı çekmez.
LİN ve kardelencim yorumlarınızın altına imzamı atıyorum. Sadece Hatırla Sevgili'de değil, birçok yapımda malesef bulunan ucuz aşklardan o kadar sıkıldım ki şahsen, Defne ve Deniz'i izlemek bana çok iyi geliyor. :img-yes: "defneyi bir kez daha tebrik ediorum dağa bile çıkma pahasına bebeğini denize söyleme kararı aldığı için.. " demişsin kardelencim, işte benimde söylemeye çalıştığım buydu. Bazılarının söhylediği aksine Defne'nin durumu Yasemin'inkinden kolay falan değil. İkisi de zor ama farklı farklı zor. Yasemin'de aile baskısı vardı ama Ahmet en azından kanunun (!) aradığı bir adam değildi. Şartlar ve zaman sadece ETKENDİR. Güçlü insan heryerde güçlüdür ve şartlar ne olursa olsun Defne kendini başka bir adamın himayesi altına bırakacak kadar zayıf değil.
Yaseminde ki sorun Ahmete nasil ulasabilicegi degildi, yanlis anlasilmalardan dolayi Ahmetin kendisini görmesini istemedigini düsünüyordu, onun icinde kendisini yalniz hissediyordu. Birde Babasi Ahmetin Babasi sayesinde idam olacakti, bu zaten en zor sorundu o zamanda.
Eger Defnenin yerinde Yasemin olsaydi, ben eminim Yaseminde Ahmetin pesinden giderdi. Defne birde ilk kez daglara gitmiyor, zaten kendiside olaylarin icinde, bildigi birsey. Birde yaninda mehmet var, yalniz da gitmiyor. Yaseminin yaninda kim vardi?
Defnenin durumu zor, ama Yaseminin yaninda sifir kaliyor bence.
Defneynin zorunlugu bir yönden, o da Deniz Dag da.
Ama Yaseminin zorunu cok daha fazlaydi, birde hamileligini kimseye aciklayamiyordu. DEfne zaten Denizle evlilik gibi bir hayat yasiyor.
Yani bence burada cok yanlis kiyaslamalar var, cünki iki sinin sartlari ayni degil.
Iki sey birbiriyle kiyaslanmasi icin sartlar ayni olmasi gerekiyor.
Ahmetinde dedigi gibi Defne ve Deniz onlar gibi gizli yasamiyorlar.
Lale ve Teonun aski da bana inandirici gelmiyor, senaryo tikandigi icin sonradan üretilmis bir ask. Önceden planli olsadi, ozaman Teo ara ara Laleye askla bakmasi gerekiyordu.
tamam zerren'ciğim de kurtlar vadisi olsun, binbin gece olsun AB grubunun da hep birincileriydi... bu istatistiğin yapıldığı geçen haftada öyle yani...
şimdi baktım... mesela bu araştırmanın yapıldığı hafta binbir gece ratingte 22.8 sharede 49.5 olmuş... yani AB grubu bizden oldukça yüksek... ve bu en başından beri böyle... hiç düşmedi... keza kurtlar vadisinin de rating ve sharesi her hafta yüksek hem AB'da hem totalde... yani sanıyorum onlarda da başka yaklaşımlar oluşmaya başlamış... ben sonuçtan bunu çıkardım.. ve çok da sevindim... yani diyorlarki tamam hepsi o günün birincisi oluyor... binbir gece, kurtlar vadisi, hatırla sevgili, elveda rumeli vs. vs. ama biz en kaliteli diziye en çok reklamı verelim... nasılsa hem en çok izleniyor hem de birinci oluyor... yani burada ratingin miktarını baz almıyorlar sanırım örneğin hafta içinde binbir gece 22 hatırla sevgili 9.8... ama ikisi de gününün birincisi... en çok hangisi izlenmiş? binbir gece.. olsun diyor adamlar bu sonuca göre bence ... biz hs'ye daha çok reklam verelim.. ve bu bence çok sevindirici... neyse böylece bir şey daha öğrendik ya da reklamcıların görüşü değişiyor deyip geçelim..
örneğin Kara Yılan'ın 3-4 haftadır AB'de ratingi 15 falan totalde 25'lerde... yani hiç ratingi yok... ama yine de en fazla reklamı alanların arasında... bu listede ne binbir gece var ne de kurtlar vadisi.. gerçektne çok ilginç geldi bana...
Sevgili bahar_can bildiğim kadarıyla reytingi yüksek olan dizilerin reklamı da bi o kadar pahalı! Bu yüzden o dizilerin reklam oranı bu kadar düşük olabilir. HS'nin kemikleşmiş bir izleyici kitlesi var. Bunu sadece reytingleri değil gündemi ya da interneti takip eden firmalar bilecektir. Bu anlamda evinde reyting cihazı olmayan kitle de hedef alınmakta; bu durumu dikkate alan firmalar da hem ucuza reklam verebilmekte hem de hedeflediklerine yakın bir kitleye ulaşabilmektedirler.
Bu taraftan bakınca firmaların da çeşitli stratejiler geliştirdiğini görüyoruz! Zaten bu da buzdağının sadece görünen yüzü... Kimbilir daha ne detaylar enteresan şeyler varıdr bilmediğimiz...
Bir de bildiğim kadarıyla reklam arasında bile belli zaman dilimleri ücret farklılığı gösteriyor. Mesela reklam arasının ilk dakikaları ve son dakikaları en pahalı zaman dilimleri. Ortası ise en uygun ucuz kısım! Reklam arası bile bu kadar değişim gösterirken diziler arası değişimi tahmin edebiliriz herhalde!
İşte bu nedenle izleyicisi çok reytingi az diziler tercih ediliyordur. Hele bizim gibi reklam arası bile kanal değiştirmeyen izleyicilerin farkındaysalar tabi ki HS'ye reklam vereceklerdir. :img-wink:
Lale ve Teonun aski da bana inandirici gelmiyor, senaryo tikandigi icin sonradan üretilmis bir ask. Önceden planli olsadi, ozaman Teo ara ara Laleye askla bakmasi gerekiyordu.
canım doğru olabilirsn ama bn ilk bölmlerden (snırım 4.bölümdü) bişi hatırlıyorum.... necdet lale ve teo masada oturuolardıı.... necdet hafif eğlenıoduu laleyle..lale kızıp masadan kalktıındaa teo arkasndann bakmaya başlamştıı necdett te bunu görduunde nevar diee kafasını sallamıştıı..
yanı bi noktada doğru olblrsn ama baştanda göstermşlerdii teonun aşık olduğnu..:img-wink:
canım doğru olabilirsn ama bn ilk bölmlerden (snırım 4.bölümdü) bişi hatırlıyorum.... necdet lale ve teo masada oturuolardıı.... necdet hafif eğlenıoduu laleyle..lale kızıp masadan kalktıındaa teo arkasndann bakmaya başlamştıı necdett te bunu görduunde nevar diee kafasını sallamıştıı..
yanı bi noktada doğru olblrsn ama baştanda göstermşlerdii teonun aşık olduğnu..:img-wink:
O sahneyi hatirlamiyorum, aslinda sende haklisin, eski bölümleri tekrar izleyip buna dikkat etmek gerek. Malum ilk gözler ana karakterlerde oldugu icin onlarin sahnesi gözden kacmis olabilir.:img-yes:
çalıkuşu78 31-01-08, 18:52 havine katılıyorum.. defne ile yaseminin durumunun hiçbir alakası yok.. ahmetin ailesi bir kere yasemini ve ailesini devamlı aşşağıladı resmen düşman gibi davrandı.. keriman olayında ayrıldıklarını söylemişti yasemin selmaya.. selma o kadar sevindi ki nerdeyse göbek atacaktı.. ailelerin bu aşka saygı duymamaları yol açtı bütün bu olanlara.. ama sonrasında nedense bunun için de hiçbir hesaplaşma yaşanmadı.. ben olsam selmayı bu kadar kolay affedemezdim.. nezahatı da..defneyi denizin ailesi istemiyor mu yooo herkes kabullenmiş bu ilişkiyi.. yaseminle ahmetinkini kim kabul etti bir sevim tarafsız davrandı..köprülerin altından çok sular geçmiş iki aile canciğer kuzu sarması olmuş artık..defne için tek sorun denizin aranması..babasının idam kararına imza atan birinin oğluyla insan evlenebilir mi evlenemez..evlenirim diyen yalan söyler..baba o kadar kıymetsiz biri değildir.. bazen aşkın bile önündedir babaya duyulan sevgi saygı..necdetle evlenmesi bir çıkış yoluydu onun için.. bu kadar ağır sorunlar yaşıyan ailesine o tarihte bir de babasız çocuk acısı veremezdi yasemin.. belki ahmetle birlikte bir hayatı rafa kaldırdı o acıyla..burada mantıksız olan necdetin ahmete haber vermeyişiydi..çocuğun ahmetten saklanmasıydı.. çocuk doğduktan sonra ayrılmamasıydı bütün yanlışlık..ben senarist olsam bu evliliği bu kadar uzatmazdım.. çocuğu ahmetin bilmesini sağlar ancak yaseminin ahmetle evliliği artık düşünmediği bir hikayeyi geliştirirdim..ama mutlaka ahmet bilmeliydi çocuğun varlığını.. ondan sonra aşkları yeniden bir şekilde başlatılırdı yasemin aşkına yenik düşebilirdi.. böyle ilerleseydi senaryo daha bir mantıklı olurdu gibime geliyor .. necdetle evliliğin garip bir şekilde yıllarca devam etmesi çok acaip oldu..yasemin karakterini harcadılar yani.. tek başına mücadele eden aşkını bile ikinci plana atan güçlü kuvvetli bir karakter olarak sunmak istemediler nedense..sanki o bakışmalı sahneler yasemin boşanmış özgür bir kadın olarak yaşanamazmıydı yani..ahmetin onun etrafında dolaşması daha mantıklı olurdu hiç olmazsa.. necdetin o kasvetli evini kasvetli evlilik sahnelerini görmezdik hiç olmazsa..ve yasemin karakteri de bu kadar düşman kazanmazdı..
Selam canlarbye
Defen'nin durumu mu zor Yaseminin ki mi zor diye yorumlar olmuş şimdi defne ve Yasemin durmunu Kıyaslmak yanlış bence çünkü Yasemin durmu daha çok zordur...Defne ve deniz Aynı evde Kaldıklarını bütün Aile biliyodu. birbirlerin sevdiklerin bütün Aile biliyordu sevgilerin kolaylıkla dile getirebiliyolardı. Yasemin gizli gizli yaşıyolardı onlar aşklarıın bile dile getiremiyolardı mesal Ahmet'in dediği gibi Aile karşıydı en önemlisi Ahmetin babası sevdigi adamın babası Yaseminin babasını idam hümkünü imzalayan biriydi Yasemin her koşulda durumu zordu. defneyle Asla kıyaslanmaz Yasemin durumu defne bu durumda olsaydı ne yapardı? orası belli değil...... defneyi taktir ediyorum iyi yapıyo Aferin ona çok güçlü bir kız ama Yasemin durumu ile kıyılaslamak yanlış olur bence:)
Edit: bu Arda Öss girenlere müjde daha doğrusu bu yıl için gecerli degil yetişmiyecek sanırım ama senye gecerli olur öss kaldırlıyor canlar böyle çalışma başlatıldı seneye yetiştirlecek diye söylendi az önce haberlerde izledim.. Aynı öks gibi yani lise1 degil ama lise 2 lise 3 ve lise 4 bu üç yılın ortalamları alınıp sonra davranış notu sonra ögretmen kanati ve ortaögretim başarı puanı ile birlikte olacak sınav yok yani farklı bir sistem olacak yani Anlıyacagınız ÖSS kalkıyor.. biliginize seneye öss girecek olanlara duyrulur :)
Elbette Yaseminin Durumu Daha Zordu..Ahmetin ailesi nefret ediyordu Yaseminlerden..O zamanlar Selma ayrıldılar diye göbek atacaktı belki de kendini tutmuştu..Yasemin zaten hep bunun ezikliğini yaşadı..Kendi ailesi Ahmeti kabullenmişti ancak karşı taraftan hep karşıt cevaplar alıyordu..Şimdi ise Defnenin arkasında herkes var..Denizin babası aynı zamanda eniştesi oluyor..Bunu geçtik eskiden herşey Yaseminle Ahmetin etrafında dönüyordu..Bu yüzden de 2'ye bölünüyorlardı..Kavgalı olmasalar da bir de olamıyorlardı..Onların evlenmesi çoğu insanın hayatını etkiledi..Daha doğrusu Rüya gerçeği..E tabi bundan doğan birlik Defneye kadar uzandı..Kısacası demek istediğim Defne tek başına karar almaya mahkum bırakılmış değil..Bu hayatın ona bir armağanı denebilir..Arkasında onu destekleyen ve artık yaşadıklarından aldığı tecrübelerle ona doğru karar almasında yardımcı yakınları var..
(Bknz:Şanslı velet durumu..:))
havine katılıyorum.. defne ile yaseminin durumunun hiçbir alakası yok.. ahmetin ailesi bir kere yasemini ve ailesini devamlı aşşağıladı resmen düşman gibi davrandı.. keriman olayında ayrıldıklarını söylemişti yasemin selmaya.. selma o kadar sevindi ki nerdeyse göbek atacaktı.. ailelerin bu aşka saygı duymamaları yol açtı bütün bu olanlara.. ama sonrasında nedense bunun için de hiçbir hesaplaşma yaşanmadı.. ben olsam selmayı bu kadar kolay affedemezdim.. nezahatı da..defneyi denizin ailesi istemiyor mu yooo herkes kabullenmiş bu ilişkiyi.. yaseminle ahmetinkini kim kabul etti bir sevim tarafsız davrandı..köprülerin altından çok sular geçmiş iki aile canciğer kuzu sarması olmuş artık..defne için tek sorun denizin aranması..babasının idam kararına imza atan birinin oğluyla insan evlenebilir mi evlenemez..evlenirim diyen yalan söyler..baba o kadar kıymetsiz biri değildir.. bazen aşkın bile önündedir babaya duyulan sevgi saygı..necdetle evlenmesi bir çıkış yoluydu onun için.. bu kadar ağır sorunlar yaşıyan ailesine o tarihte bir de babasız çocuk acısı veremezdi yasemin.. belki ahmetle birlikte bir hayatı rafa kaldırdı o acıyla..burada mantıksız olan necdetin ahmete haber vermeyişiydi..çocuğun ahmetten saklanmasıydı.. çocuk doğduktan sonra ayrılmamasıydı bütün yanlışlık..ben senarist olsam bu evliliği bu kadar uzatmazdım.. çocuğu ahmetin bilmesini sağlar ancak yaseminin ahmetle evliliği artık düşünmediği bir hikayeyi geliştirirdim..ama mutlaka ahmet bilmeliydi çocuğun varlığını.. ondan sonra aşkları yeniden bir şekilde başlatılırdı yasemin aşkına yenik düşebilirdi.. böyle ilerleseydi senaryo daha bir mantıklı olurdu gibime geliyor .. necdetle evliliğin garip bir şekilde yıllarca devam etmesi çok acaip oldu..yasemin karakterini harcadılar yani.. tek başına mücadele eden aşkını bile ikinci plana atan güçlü kuvvetli bir karakter olarak sunmak istemediler nedense..sanki o bakışmalı sahneler yasemin boşanmış özgür bir kadın olarak yaşanamazmıydı yani..ahmetin onun etrafında dolaşması daha mantıklı olurdu hiç olmazsa.. necdetin o kasvetli evini kasvetli evlilik sahnelerini görmezdik hiç olmazsa..ve yasemin karakteri de bu kadar düşman kazanmazdı..
Her kelimesine katiliyorum, özellikle babasinin olayi en önemlisi. Bende birtek senin yazdigin konularda Yasemini sucluyorum, yoksa onun disinda neredeyse her insan Yasemin gibi davranirdi.
TaintedWhitexx 31-01-08, 19:25 Neden her dediğime muhalefet yapıyorsunuz hiç anlamıyorum. Ama yine de kendimi açıklamaya çalışacağım. Ben, Defne'nin durumu Yasemin'inkinden zordu falan demedim zaten, tam tersine, ikisi de ayrı ayrı zor, ama Yasemin'n üzerinde daha çok aile baskısı vardı dedim. Ve yine, Yasemin Defne'nin durumunda olsaydı Deniz'i aramazdı demiyorum. (Bu arada bir arkadaş "Defne'nin dağlara ilk gidişi değil yazmış ama evet, Defne eğer dağa giderse bu ilk gidişi olacak. Başka bir dizi ile karıştırdın herhalde :icon_whis)
Benim demeye çalıştığım şu; Bu bebek olayı üzerinden konuşmasak bile ben, Yasemin'in Defne'den daha zayıf bir karakter olduğunu düşünenlerdenim. Ve sadece diyorum ki, Defne ne olursa olsun, kendini başka bir erkeğin himayesi altına alacak bir insan değil. Elbette insanların sorunlara karşı tepkileri başka olur ama şu ana kadar çizilen Defne profili bana bunu gösteriyor.
Elbette Yaseminin Durumu Daha Zordu..Ahmetin ailesi nefret ediyordu Yaseminlerden..O zamanlar Selma ayrıldılar diye göbek atacaktı belki de kendini tutmuştu..Yasemin zaten hep bunun ezikliğini yaşadı..Kendi ailesi Ahmeti kabullenmişti ancak karşı taraftan hep karşıt cevaplar alıyordu..Şimdi ise Defnenin arkasında herkes var..Denizin babası aynı zamanda eniştesi oluyor..Bunu geçtik eskiden herşey Yaseminle Ahmetin etrafında dönüyordu..Bu yüzden de 2'ye bölünüyorlardı..Kavgalı olmasalar da bir de olamıyorlardı..Onların evlenmesi çoğu insanın hayatını etkiledi..Daha doğrusu Rüya gerçeği..E tabi bundan doğan birlik Defneye kadar uzandı..Kısacası demek istediğim Defne tek başına karar almaya mahkum bırakılmış değil..Bu hayatın ona bir armağanı denebilir..Arkasında onu destekleyen ve artık yaşadıklarından aldığı tecrübelerle ona doğru karar almasında yardımcı yakınları var..
(Bknz:Şanslı velet durumu..:))
Deniz ve Defne simdi beraber yasiyorlar, yani Deniz dagda olmasa bu böyle, evli gibi hayatlari var. Bu yönde Deniz Defnenin sevgiliden cok kocasi gibi biri, sadece imza yok. Yani simdi DAga arkasindan gidince kocasina, hayat arkadasina gider gibi bir durum var.
Simdi Ahmet ve Yaseminde beraber yasiyor. Ve sence bu durumda Ahmet Dagda olsa, Yasemin sence Ahmetin arkasindan gidermi gitmez mi?
(Ben gider diyorum.)
babasının idam kararına imza atan birinin oğluyla insan evlenebilir mi evlenemez..evlenirim diyen yalan söyler..baba o kadar kıymetsiz biri değildir.. bazen aşkın bile önündedir babaya duyulan sevgi saygı..necdetle evlenmesi bir çıkış yoluydu onun için.. bu kadar ağır sorunlar yaşıyan ailesine o tarihte bir de babasız çocuk acısı veremezdi yasemin.. belki ahmetle birlikte bir hayatı rafa kaldırdı o acıyla..
Bence Yalan söylemiş olmaz..Eğer Hamile ve Çaresizse Yalan Söylemiş Olmaz..Bak sende söylemişsin o zamanlar ailesine babasız bir çocuk veremezdi Yasemin..Bu yüzden Ahmete söylemeli ve onunla gerekeni yapmalıydı..Ahmetin babasının ne yaptığı mı önemli olan?Neticede Yasemin Şevketle evlenmeyecekti değil mi Ahmetle evlenecekti..
Bunlar Birlikte olmak uğruna ailelerini bırakıp kaçan insanlar değil miydiler?Özellikle de Yasemindi bu..Ahmet ondan daha büyüktü ve yıllarca Pariste yaşamıştı..Eğer kaçtıkları günü tutturabilseydiler bu Ahmetin ailesine onun yaptığı bir seyahat gibi gelecekti..Fakat Yasemin...Daha Küçük sayılırdı ve ailesini hiçe saymış,onların gözünden belkide ebediyen düşmüş olacaktı..Ve Yasemin bunları bilerek kaçtı..O zaman da mı bu kadar önemsiyordu Ailesini,babasını..O zaman gözlerinin önüne perde mi inmişti ki sonra anladı bazı şeylerin değerini..
Neden her dediğime muhalefet yapıyorsunuz hiç anlamıyorum.
Ceren: Bu konuyu özellikle öne çıkardığımız falan yok..Sadece senin yazdığın bir mesajdan esinlenilerek yeni bir tartışma konusu açılmış olabilir..Burası bir forum..Tartışma yeri yani..Herkes bir fikir öne atıyor ve bu konuda çeşitli teoriler uygulanıyor..Ve şahsa yönelik bir tavır da yok hiçkimsede..
Neden her dediğime muhalefet yapıyorsunuz hiç anlamıyorum. Ama yine de kendimi açıklamaya çalışacağım. Ben, Defne'nin durumu Yasemin'inkinden zordu falan demedim zaten, tam tersine, ikisi de ayrı ayrı zor, ama Yasemin'n üzerinde daha çok aile baskısı vardı dedim. Ve yine, Yasemin Defne'nin durumunda olsaydı Deniz'i aramazdı demiyorum. (Bu arada bir arkadaş "Defne'nin dağlara ilk gidişi değil yazmış ama evet, Defne eğer dağa giderse bu ilk gidişi olacak. Başka bir dizi ile karıştırdın herhalde :icon_whis)
Benim demeye çalıştığım şu; Bu bebek olayı üzerinden konuşmasak bile ben, Yasemin'in Defne'den daha zayıf bir karakter olduğunu düşünenlerdenim. Ve sadece diyorum ki, Defne ne olursa olsun, kendini başka bir erkeğin himayesi altına alacak bir insan değil. Elbette insanların sorunlara karşı tepkileri başka olur ama şu ana kadar çizilen Defne profili bana bunu gösteriyor.
ben diziyi karistirmadi, tamam orada Daga ilk kez gitmiyor diye yanlis yazdim, ama ben baska bir sey demek istedim. Defne de bu Devrimin icindeydi, DAgdakilerin bir cogu onun da tanidigi. Yani bu hayati, kosullari az bucuk biliyor demek istedim.
Tamam sen öyle düsünüyorsun Defne hakkinda, ama bende Yaseminin durup duruken Nejdetin himayesi altinda degildi. Kiz zaten o kadar bunalimdaydi ki idam ediyordu kendisini. Burada keselim bence, ben baska birseyi anlatmak istiyorum, anlamak istemiyorsun gibi me geliyor, cünki Defneyi cok büyütmüssün gözünde ve Yasemine antipatin var bu belli benim icin.
Ben Defneyi takdir etmiyor degili, hatta cok takdir ediyorum. Ama Yasemini de o kadar zayif görmüyorum, sadece onun secenegi cok azdi ve onu cok iyi anliyabiliyorum.
Deniz ve Defne simdi beraber yasiyorlar, yani Deniz dagda olmasa bu böyle, evli gibi hayatlari var. Bu yönde Deniz Defnenin sevgiliden cok kocasi gibi biri, sadece imza yok. Yani simdi DAga arkasindan gidince kocasina, hayat arkadasina gider gibi bir durum var.
Simdi Ahmet ve Yaseminde beraber yasiyor. Ve sence bu durumda Ahmet Dagda olsa, Yasemin sence Ahmetin arkasindan gidermi gitmez mi?
(Ben gider diyorum.)
Arkadaşım ne dediğini anlayamadım..Ben Ahmet ve Yaseminle ilgili birşey söylemedim..Sadece Defnenin olayıyla onları bağladım..Hem bencede olsaydı giderdi heralde ne alakası varki konuyla..:icon_sorr
TaintedWhitexx 31-01-08, 19:51 Havin70; Defne en sevdiğim karakter ama, sonuçta bir "karakter". Yani "büyütmedim" kimseyi gözümde. Ama Yasemin'e biraz antipatim var, doğru söylüyorsun. Hem bence alaycı bir üslupla konuşmaya gerek yok. "..gözünde büyütmüşsün" "anlamak istemiyorsun..." gibi. Bunlar benim düşüncelerim. Belki de sen haklısındır, belki de sırf Yasemin karakteri sebebiyle taraf olmuşumdur, birşey demiyorum. Ama "anlamak" istemediğimden değil, karşı yorumların hepsini satır satır okudum ve ben böyle düşünüyorum. Üslubuna dikkat edersen sevinirim. Burada dizi hakkında konuşuyoruz, birbirimiz hakkında değil.
gülmisal; Ama ben tartışalım diye söylemedim ki. Hatta ben kötü birşey de söylemedim. Sadece Yasemin, acaba Defne'nin durumuna bakıp da iç muhasebe yapar mı düşüncesini paylaştığım zaman uzadı. Ondan sonra farkları, benzerlikleri falan diye gitti.
--EDIT--
Neyse bu konuyu kapatabilir miyiz? Herkesin fikri düşüncesi kendine. Hepiniz için konuşmuyorum ama bu forumda bazı karakterlere toz kondurmadan onları eleştirenlere saldıranlar var ve ben bundan çok rahatsız oluyorum. :img-yes:
Edit: bu Arda Öss girenlere müjde daha doğrusu bu yıl için gecerli degil yetişmiyecek sanırım ama senye gecerli olur öss kaldırlıyor canlar böyle çalışma başlatıldı seneye yetiştirlecek diye söylendi az önce haberlerde izledim.. Aynı öks gibi yani lise1 degil ama lise 2 lise 3 ve lise 4 bu üç yılın ortalamları alınıp sonra davranış notu sonra ögretmen kanati ve ortaögretim başarı puanı ile birlikte olacak sınav yok yani farklı bir sistem olacak yani Anlıyacagınız ÖSS kalkıyor.. biliginize seneye öss girecek olanlara duyrulur :)
Bu doğru muuu?? Lütfen doğru deyin :happy0064
çalıkuşu78 31-01-08, 19:57 gülmisalcim idam olayı ailenin içine düştüğü durum nerdeyse toplum tarafından linç psikolojisine girmiş olmaları maddi zorluklar yaşam tarzlarının değişmesi kısaca hayatları altüst olmuştu.. bir tek ahmetin aşkı onu ayakta tutuyordu zaten çok küçüktü..ahmetin kendini artık istemediğini düşünmesi necdetin tavırları şaşırttı yasemini.. buraya kadar anlıyorum ben. belirttiğim gibi çocuğun saklanması yalanına ben de katılmıyorum..babasının idam kararının şevket tarafından da imzalanmasından dolayı ahmetle evlilik artık düşünmemesini de anlıyorum..önceleri bunları aklına getirmiyordu.. idam gecesi altüst oldu bütün psikolojisi.. bu gecenin üstüne mutluluk kuramayız dedi.. ahmet te zaten o geceki konuşmalardan dolayı evlililiği öğrenince ortalığı yıkmadı yaseminin peşini bıraktı.. yoksa mutlaka yasemini yakalayıp hesap sorardı..herkes o zaman ahmeti de suçladı hemen pes etti diye.. ikiside çok zor durumda kaldılar..ama rüyadan mutlaka haberi olmalıydı diyorum ahmetin ben de.. böyle bir yalanı söylemek çok korkunç bir şey tabiki de.. söyleyip ama herşeye rağmen seninle evlenemem çocuğun babası sensin nüfusuna da al ama ben babamın yüzünden seninle olamam artık deseydi daha mantıklı olurdu diyorum.. necdetle yıllarca süren evlilik herşeyi berbat etti..swöylediğim budur yani..
Arkadaşım ne dediğini anlayamadım..Ben Ahmet ve Yaseminle ilgili birşey söylemedim..Sadece Defnenin olayıyla onları bağladım..Hem bencede olsaydı giderdi heralde ne alakası varki konuyla..:icon_sorr
Yok yanlis anladin beni. BEn bunu iyi niyetle sordum, görüsünü almak icin. Yani sence Yasemin gidermi, yoksa gitmezmiydi diye. Özür dilerim, kendimi yanlis ifade ettim galiba.
Öncelikle Cerenciğim seni yanlış anlamadım...sakın karşıt yeni bir yorum olarak alma...:)
Yasemin ve Defne durumları...
İki farklı durum..iki farklı karakter..
Defne, Yaseminin durumunda kalaydı...ya Gider herşeyi Denize anlatır sonra o kayalıktan aşağı atlardı ya da yine gider anlatır ama çocuğu tek başına doğurmayı göze alırdı...ve gidip de en yakın arkadaşının ağabeyiyle evlenmezdi... Iyyy! çok sevmediğin- burada yasemin Necdeti sevmiyor demiyorum yani evlenmeyi göze alacak kadar sevmek, aşık olmadığın bir adamla evlenmek! Aynı evde dipdibe sanki karı kocaymış gibi yaşamak.....evliyim ve böyle bir şeyi asla! düşünemiyorum...Kusura bakmasınlar! Yasemini de Necdeti de bu konuda zırnık anlamış değilim..çok geniş mideli insanlarmışbknz:garip bir mutluluk anlayışı...Yalancıların korkakça bir gerekçesi:img-cool2
Neyse ne Yaseminin ne de Necdetin ucubik hallerini tekrar anımsamak istemiyorum...Korkak ve yalancı insanlara hiçbir zaman tahammülüm olmamıştır..:icon_whis
gülmisalcim idam olayı ailenin içine düştüğü durum nerdeyse toplum tarafından linç psikolojisine girmiş olmaları maddi zorluklar yaşam tarzlarının değişmesi kısaca hayatları altüst olmuştu.. bir tek ahmetin aşkı onu ayakta tutuyordu zaten çok küçüktü..ahmetin kendini artık istemediğini düşünmesi necdetin tavırları şaşırttı yasemini.. buraya kadar anlıyorum ben. belirttiğim gibi çocuğun saklanması yalanına ben de katılmıyorum..babasının idam kararının şevket tarafından da imzalanmasından dolayı ahmetle evlilik artık düşünmemesini de anlıyorum..önceleri bunları aklına getirmiyordu.. idam gecesi altüst oldu bütün psikolojisi.. bu gecenin üstüne mutluluk kuramayız dedi.. ahmet te zaten o geceki konuşmalardan dolayı evlililiği öğrenince ortalığı yıkmadı yaseminin peşini bıraktı.. yoksa mutlaka yasemini yakalayıp hesap sorardı..herkes o zaman ahmeti de suçladı hemen pes etti diye.. ikiside çok zor durumda kaldılar..ama rüyadan mutlaka haberi olmalıydı diyorum ahmetin ben de.. böyle bir yalanı söylemek çok korkunç bir şey tabiki de.. söyleyip ama herşeye rağmen seninle evlenemem çocuğun babası sensin nüfusuna da al ama ben babamın yüzünden seninle olamam artık deseydi daha mantıklı olurdu diyorum.. necdetle yıllarca süren evlilik herşeyi berbat etti..swöylediğim budur yani..
Çanım senin anlattığın olaylar benim bahsettiğim zamandan sonra oldu..Ben ayrıldıkları geceden bahsediyorum..Evet tabiki o gece söylesin demiyorum öyle bir şok ve telaş içerisinde zaten aklına gelmezdi fakat o gece Ahmetle ayrılmayabilirdi..Sonra sular durulunca söyleyebilirdi..Ben işte bunun olmayışına babasının bahane edilmesine kızıyorum..
Bu arada Adım Miray..
Badgerçan: Gelip gayet mantıklı bir şekilde olaya son noktayı koydun..Hoşgeldin bye
TaintedWhitexx 31-01-08, 20:41 badger; Ben zaten Ahmet & Yasemin & Necdet üçlemesinde size lafım yok. Necdet ile Yasemin'in evlilikleri yanlıştı vs... Dediğiniz gibi senaristler sadece Yasemin karakterini değil, Necdet karakterini de harcadı.
"Defne, Yaseminin durumunda kalaydı...ya Gider herşeyi Denize anlatır sonra o kayalıktan aşağı atlardı ya da yine gider anlatır ama çocuğu tek başına doğurmayı göze alırdı...ve gidip de en yakın arkadaşının ağabeyiyle evlenmezdi... " demişsin
Bende tam bunu diyorum zaten. Karşı bi yorum değil ki senin yaptığın.
çalıkuşu78 31-01-08, 20:41 benim itirazım kurguya zaten miraycım.. bu necdet evliliği olmadan da veya çok kısa bir evlilik yapılarak hikaye yürürdü demek istiyorum.. bu kurgu onlasarı da bizi de çıkmaza soktu.. doluya koyuyoruz almıyor boşa koyuyoruz dolmuyor.. bu dizi bitene kadar da bu tartışmalar bitmez..
badger hoşgeldin .. çoktandır görünmüyordun.. sizsiz buralar çok boş ..
çalıkuşu78 31-01-08, 20:44 ahmetin sorunu da o geceydi.. yaseminin onunla idam olayı yüzünden ayrıldığını düşündü..yoksa bu durumu bozmazmıydı.. kıbrıscıklara gidermiydi olayı çözmeden..yaseminin sevgisinden hiç şüphe etmedi ki ahmet.. hamile görene kadar da necdetle evli olmasına rağmen umudunu kaybetmedi.. çünkü yaseminin sevmediği için değil bambaşka sebepler yüzünden ondan ayrıldığını ve unutmak için evlendiğini düşündü..necdetten hamile sandığı halde bile, kıbrıscıkta hep aşkı için yazdı..çocuğu bile kendisini unutmak için doğurduğunu sandı.. ahmet her zaman emindi yaseminin ondan başkasını sevemiyeceğinden hatta adı kadar emindi..vedalaşmaya gittiği gece yasemine el sallarken seni anlıyorum ama hala beni deli gibi seviyorsun beni ömrün boyunca unutamazsın bakışları atmadı mı..trende karşılaşınca da iyice anladı artık yasemin onu hala ilk günkü gibi seviyordu..trenin kalkacağı söylenirken birbirlerine bakışları neydi.. o soğukta o bankta bir dakika daha fazla oturabilmek için can attıklarını anlamadık mı..yani yaseminin onu unutabildiğini düşünseydi onun etrafında dolaşmıyacak kadar ahlaklı bir kişiydi ahmet..ama görüyordu anlıyordu yasemin onu hep sevmişti ve seviyordu..ama zayıf karakterli olduğunu da biliyordu..herşeye rağmen seviyordu.. çok yüce bir aşk bu ya tüylerim yine diken diken oldu..
|