Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-24

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11

cyd_oth_cnsl
09-01-08, 19:08
ya ben bu son bolumun gerçekleşmesi için 3 ay ağladım fragmanı kaçırdıgımda hayata kusen bn diziyi izlemiorm bile cansele berene deli olan ben diziye bakmıyorum bile off ya neden boyle oldum ben of of dizimden sogudum bn bu dizi için olurdum ya resmen kriz geçiriodm annem psigologaaa goturdu 3.seansda diziden sogudum off off o kadını bulsam yolcam walla :(:(

bahar_can
09-01-08, 19:09
Fragmanı gördüm...:happy0064

El ele evlerine geliyorlar ve romantik bir biçimde dans ediyorlar... eee nikahtaki 5 dakikaya romantizmi yükleyen arkadaşlara duyurulur...:img-blush:img-pilot

arwen61
09-01-08, 19:10
alllaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh:happy0064:img-in_lo

mini fragmanı gördüm köşede ahmet yasemini kucağına alıp evden içeri taşıyor sonra evde göz göze aşkla dans ediyorlar allahım bu ne güzel bir görüntüydü nöbete devam ediyorum birazdan fragmanın tamamını verirler bende geçen hafta ahmet yasemini kucağına alıp içeri öyle girse demiştim izleniyormuyum ne eğer öyleyse hele helede bu görüntülerin üstüne junıor artık şart oldu :happy0064:happy0064:happy0064

merdivenler
09-01-08, 19:10
Az öce atv'de hatırla sevgilinin küçük fragman tanıtımını gördüm ve hemen sizinle paylaşmak istedim. Ahmet Yasemini kucağına almış odalarına götürüyor ve ikisi odalarında inanılmaz romantik şekilde dans ediyorlar:img-blush ...Ya çok güzel bir bölüm olacak galiba..:happy0064:happy0064

snemmm
09-01-08, 19:11
Göreceğiz tavusumkuşum, belli ki göreceğiz! Yani, neymiş? Rızanın ya da Selmanın yanına yamamışlar bunları belli ki!;)

Sinot avatarın için:icon_sorr

oy dere Kızıldere
boyle akışın nere
bizde hal mi bıraktın
sana can vere vere

dere bizim yerimiz
suyu alın terimiz
söyle nedendir dere
vurulur gençlerimiz

dere sana ne ettim
her yanın yoksul-yetim
söyle dere ne zaman
kurtulur memleketim

dere böyle durulmaz
gence kurşun vurulmaz
sanma faşist olandan
bir gün hesap sorulmaz

Aşık İhsani

Bu da Kızıldere için bir başkası;

kızıldere kızıldere
on yerimde yara bere
mahir kardaşı vurdular
haber ver aktığın yere

altı mayıs şafağında
deniz faşizmin ayağında
cellatlar sinanı vurdular
zalim nurhakın dağında

duman vartinik tepesi
kan akar munzur tepesi
işkencede haykırıyor
önder ibrahimin sesi

beni beni kardaş beni
yürekten vurdular beni

aman valla bu rüya artık sorun çıkarmasın istiyorum ben
kıskançlıkta yapmasın bir zahmet
ama evet ahmet rüya sahneleri olacaktır
ama ben pek umutlu değilim bu sahnelerden

merot(nasıl olmuş?)
sözler için teşekkürler
ben sıkı bir yorum dinleyicisiyim onlardan dinlemiştim
çok güzel bir türkü ve manalı:icon_sorr

Tavuskuşu
09-01-08, 19:12
Arwençan bu bebeği zaten ahmetten sonra en çok sen hak ediyorusun.:) Yasemin bile bu kadar uğraşmıyor yani. Junior'u tüm forumcak istemelteyiz ama bunu en çok sen hak ediyorsun. Gerçi moral bozmak gibi olmasın da ben juniorun geleceğine inanmıyorum. Yine de gelirse önce ahmet için sonra senin için sevineceğim. Hele ki yaseminin geçen sefer hayal ettiği ama gerçekleştiremediği gibi ahmetin ellerini tutarak, gözlerinin içine bakarak bu müjdeyi verdiğinde onun yüzünün alacağı hali çok merak ediyorum. Boru yutmuş gibi olmayacağı kesin de...:)

Allaaaaaahhh küçük fragmanı gösterdilerse büyüğünü de gösterirler.:happy0064 Ben hem derslerimin başına hem de televizyonun başına geçeyim de bu güzel sahneleri kaçırmıyayım.(o nasıl olacak derseniz ben televizyonun başında çalışıyorum da...:img-blushÖbür türlüsü içimi sıkıyor) Ama bir yandan da denizlerin yakalanmasını gösterirler ona da ayrıca üzülürüm.:icon_sorr

Shevek
09-01-08, 19:21
Arwençan bu bebeği zaten ahmetten sonra en çok sen hak ediyorusun.:) Yasemin bile bu kadar uğraşmıyor yani. Junior'u tüm forumcak istemelteyiz ama bunu en çok sen hak ediyorsun. Gerçi moral bozmak gibi olmasın da ben juniorun geleceğine inanmıyorum. Yine de gelirse önce ahmet için sonra senin için sevineceğim. Hele ki yaseminin geçen sefer hayal ettiği ama gerçekleştiremediği gibi ahmetin ellerini tutarak, gözlerinin içine bakarak bu müjdeyi verdiğinde onun yüzünün alacağı hali çok merak ediyorum. Boru yutmuş gibi olmayacağı kesin de...:)
Allaaaaaahhh küçük fragmanı gösterdilerse büyüğünü de gösterirler.:happy0064 Ben hem derslerimin başına hem de televizyonun başına geçeyim de bu güzel sahneleri kaçırmıyayım.(o nasıl olacak derseniz ben televizyonun başında çalışıyorum da...:img-blushÖbür türlüsü içimi sıkıyor) Ama bir yandan da denizlerin yakalanmasını gösterirler ona da ayrıca üzülürüm.:icon_sorr

Tavusçum, bak ilk bölümlerle ilgili hiç bir ayrıntıyı unutmuyoruz:img-wink: Telefonda Ankaradaki Ahmete böyle demişti Yasemin. Gelince gözlerinin içine bakarak, ellerini tutarak söyleyeceğim. :sad53:

Bahar_cançan, Arwençan ne ka şanslısınız. Ben neden böyle şanssızım diyecektim ki, o anda farkına vardım: TV kapalıymış!:img-hyste

Sinotçum, o değil de Shevot desen bana daha makbuleee geçer;):img-blush

çalıkuşu78
09-01-08, 19:21
aman allahım siteye bugün geç baktım özeti de geç gördüm.. şimdi de fragmanı okudum sizden.. çok mutlu oldum..ben evlerini bile görmekten umudumu kesmiştim.. bunları ya rızanın ya da selmanın yanına yamarlar diye düşünüyordum.. o kadar umutsuzdum o derece yani..rüyanın kıskançlıklarına şöyle bir cevap verseler çok süper olacak.. rüyacığım bir kardeşin olmasını istiyorsan bizim birlikte uyumamız gerek .. sonra çalışmalara başlasınlar bu sefer esmer kara gözlü bir oğlan çocuğu aralarına katılsın en kısa zamanda.. arwen kırk kere deyince gerçek olurmuş derler seninki kırkı da geçti .. olacak inşallahh kara oğlumuz..
siyasi olayların yanında böyle insanı basit sahneler bize de diziye de nefes aldırır.. sonuçta belgesel izlemiyoruz..bir an evvel bebek olsun da ahmeti devrimcilerin davalarında savunmada görelim..

arwen61
09-01-08, 19:22

sağolasın tavusçanım zaten ben sana dün msn de demiştim olurda junıor gelirse forumda epey bir havamı atacağım kimse kusura bakmasın e o kadar emek verdim azıcık sevineyim değilmi:)

mini fragmanıda görünce iyice sabırsızlanmaya başladım gel cuma gel:img-in_lo

edit:tavusçanım hs fragmanı bekleyeceğim derken dersinden geri kalma sakın olurmu:img-wink:

Shevek
09-01-08, 19:23
sağolasın tavusçanım zaten ben sana dün msn de demiştim olurda junıor gelirse forumda epey bir havamı atacağım kimse kusura bakmasın e o kadar emek verdim azıcık sevineyim değilmi:)

mini fragmanıda görünce iyice sabırsızlanmaya başladım gel cuma gel:img-in_lo

edit:tavusçanım hs fragmanı bekleyeceğim derken dersinden geri kalma sakın olurmu:img-wink:

Peki, ama ev nasıldı?????? Ayrıntı gördünüz mü?:img-in_lo (Bkz; içinde kalmış, meraklı, iflah olmaz romantikçan:img-blush)

gülmisal
09-01-08, 19:31
Peki, ama ev nasıldı?????? Ayrıntı gördünüz mü?:img-in_lo

Bristol otel değildi çanım...Birtek kapıyı görür gibi oldum..Zaten insanın aklı direk Ahmetin Yasemini taşımasına kayıyor..Heyecan yani..Birazdan çıkacak yine..

Ebruçan,Cansuçan
Msn lerinizi alabilir miyim?

merdivenler
09-01-08, 19:34
Gördüğüm kadarıyla hepimiz televizyon başında fragman için nöbet tutuyoruz. Küçük fragman hakkında bile aynı anda üç kişi mesaj yazmışız. Artık asıl fragmanı görünce buradaki şenliği düşünemiyorum. Sonunda bir bölümde istediğimiz gibi sahneleri görebileceğiz. Off cidden gel cuma gel...:img-icecr

ozenc-can
09-01-08, 19:35
[QUOTE=bahar_can;5763809]Evet Shevek, aşk devrimdir devrim de aşk...

Ahmet'in tutkusuyla, Denizlerin tutkusu nasıl da örtüşüyor... neleri göze almadılar, neleri fedaetmediler değil mi? birisi bir kişi için, diğeri halk için... ama en önemlisi kendi içlerinde yaptıkları devrimdi onları mutlu eden yani kendileri için...

Yine dayanamayıp bende bu güzel sözlere ekleme yapmak istedim;
"Aşkı bilmiyorsam nasıl değiştiririm seni ve bütün dünyayı".
Onlar:
hem kafa tutacak kadar güçlü, hemde derin sevecek kadar tutkuluydu..:img-yes:

İşte aşk devrimdir devrim de aşkl...

çalıkuşu78
09-01-08, 19:39
senaristlerin alacağı olsun.. paris gezisi,pariste balayı kime yakışıyordu.. siz bizi çatlatacaksınız bu iyice belli oldu.. o zaman bizimkiler de praga gitsin lütfen.. yoksa bu haksızlığa kazan kaldırırız o kaaa..:img-yes:

LİN
09-01-08, 19:39
Küçük fragmanda ne vardı?İnsanlık namına gören haber versin.Litfin.
Özet gelmedi daha değil mi?
Edit:Arwen ve Baharcan yazmış bir önceki sayfada...teşekkürler çanlarrr

gülmisal
09-01-08, 19:40

Özet çoktan geldi..Var sitede..Küçük fragmanda da Ahmet gelinliğiyle olan Yasemini taşıyordu..Sonra yakınlaşıyorlardı falan..10 sn lik birşey zaten..

arwen61
09-01-08, 19:41

ablacığım küçük fragmanda ahmet yasemini kucağına alarak evden içeri giriyordu sonra odalarında göz göze mutlulukla dans ediyorlardı izlerken eridim bittim valla:img-in_lo

özette geldi bölüm özetlerine bak istersen gerçi özet fragman kadar içi açıcı değil ama neyse:img-yes:

blue&blue
09-01-08, 19:42
Peki, ama ev nasıldı?????? Ayrıntı gördünüz mü?:img-in_lo (Bkz; içinde kalmış, meraklı, iflah olmaz romantikçan:img-blush)

İnanamıyorum shevekçan! Harika romantik MMC'li sığ sahneler bizi bekliyor. Sanırım orası otel odası. Klasik döşenmiş gibi geldi. Ufacıktı görüntü gelinliğin beyazlığında kaybolmuşum çok kesin hatırlamıyorum ama bence balayına gidecekler. Ya da İstanbul'da bir otel! :happy0064

Çok heyecanlandım bilmem söylememe gerek var mı?? :img-icecr

arwen61
09-01-08, 19:47

ayrıntıları gördüm görmemmi bir kere beyazların hakim olduğu,sıcacık ve en önemlisi içi aşkla dolu olan bir ev insan daha ne isterki:img-in_lo

sığ hayallerimiz birer birer gerçek olmaya başlıyor galiba sevinin çanlar:happy0064uzun zaman sonra hiç bu kadar çok sabırsızlıkla bir hs bölümü beklememiştim geri sayımmı yapsak ne :img-in_lo

fatma-1721
09-01-08, 20:07
"Ahmet o sapsal Yasemini affetmis peki Güzide Necdeti neden affetmesin" diye yazilmis.

Buna müsadenizle cevap yazmak istiyorum:

Yasemin hamile oldugunu Ahmete söyleyemedi,o zamanki sartlari kolay degildi(bunlari yeniden yazmayacagim,bircok defa hem ben yazdim, hem arkadaslar defalarca yazdi ) ve Necdetin ona uzattigi can kurtarma simidine tutunarak onunla anlasmali bir evlilige girdi.

Necdetin Güzideyle evlenmesine hangi olay,kim engel?
Güzideyi sevdiginden emin degil Necdet!Peki sevdigine emin olmadigi bir kadini neden kullaniyor,neden onun sevgisini hic cekinmeden aliyor?Ona ne güven ne sevgi verdi bu zamana kadar,hatta icinde ondan bir parca tasidigini duydugu an bile ona bir gram sicaklik gösteremedi,peki neden?Baska birine borclu oldugunu düsündügü icin mi?Öyle biri var mi?Bildigim kadariyla yok!Oysa Yasemin Ahmete dönmek istedi ama kendinin ve kizinin hayatini borclu oldugunu düsündügü birini tek basina birakmamak icin,onu kirmamak icin kendini de Ahmeti de feda etti.
Necdet karninda kendi cocugunu tasiyan,uzun bir süredir ona sevgisini veren,beraber oldugu bir kadina ne verdi,ne söyledi?:"Bilemiyorum!" cünkü duygularindan emin degil,peki duygularindan emin olmadan Güzideye bukadar yakin olmaya hakki var miydi?Necdet kendinde bu hakki buldu,cünkü Necdet vermeyi degil almayi biliyor,istedigini,arzuladigini almayi!
Yasemini ona dokunamasa da yaninda istedi ve yaninda kalmasi icin de bildigi gercekleri ondan sakladi ve gercekleri Ahmetten de sakladi.Sirf bu ona yetmeyince Güzideyle iliski yasadi,bir yandan Güzideyle beraber olurken,diger yanda hala evde Yaseminin olmasini istiyordu.Ahmet ondan hesap sorunca Ahmete gercekleri söyledi.Necdet bu zamana kadar ne yaptiysa kendi istedigi icin yapti(babasi icin pastaci olmak disinda).Yasemin ise baskalarini mutsuz etmemek icin kendini mutsuz etmeyi,aglamayi tercih etti.Ne dersiniz belki Ahmet bu yüzden affetmistir Yasemini,bu kücük ayrintiyi görecek kadar ince düsünceli,duygulu,vicdan sahibi bir seven oldugu icin.

hekimoglu64
09-01-08, 20:18
herkese selam

özet gelmis ama ben fragmanida izledim:)
sakatabiki yakinda fragman cikar yarin flan ckar

özeti okuyunc baya heycanli bir bölüm olucagi anlasildi
bakalim neler olacak kücük rüyada az degil yani
deniz gezmislerede bu bölüm vedami ediyoruz yoksa tutuklaniyorlarmi dahaidam sahneleri ne zaman gelir?neyse 80lere geliniyor yavas yavas

deniz gezmisin idamindan sonra hemen 80lere gelinir tahminim

o zamanda kücük rüyayala adasimalinin dverimciliklerini izleriz

gerci deniz ve defne ozamanda heryerden biterler
yine düsündüklerini savunurlar cünki o kadar yasli olmayacaklar denizle defne
daha 30lu yaslara gelmis olacaklar

simdi 20 küsür asadalar o yüzden neyse ins........rüya halasi defne gibi olmazda teyzesi isik gibi olur temmenim bu.........ama ali kesin solcu olur
oda rüyaya asik olur rüyada teyzesi isik gibi politik görüs tutmaz bir sagci cocuga asik olur ve aliye derki ben senle kardes gibi büyüdüm sana asik...........olamam der................teyzesinin yolundan gider bir sagci cocukla evlenir ne güzelde senaryo yazdim vallaa..........Hhahahahahahahahah:):)

saygilar..........

bahar_can
09-01-08, 20:22
"Ahmet o sapsal Yasemini affetmis peki Güzide Necdeti neden affetmesin" diye yazilmis.

Yasemin hamile oldugunu Ahmete söyleyemedi,o zamanki sartlari kolay degildi(bunlari yeniden yazmayacagim,bircok defa hem ben yazdim, hem arkadaslar defalarca yazdi ) ve Necdetin ona uzattigi can kurtarma simidine tutunarak onunla anlasmali bir evlilige girdi.

Güzideyi sevdiginden emin degil Necdet!Peki sevdigine emin olmadigi bir kadini neden kullaniyor,neden onun sevgisini hic cekinmeden aliyor?Ona ne güven ne sevgi verdi bu zamana kadar,hatta icinde ondan bir parca tasidigini duydugu an bile ona bir gram sicaklik gösteremedi,peki neden?Baska birine borclu oldugunu düsündügü icin mi?Öyle biri var mi?Bildigim kadariyla yok!Oysa Yasemin Ahmete dönmek istedi ama kendinin ve kizinin hayatini borclu oldugunu düsündügü birini tek basina birakmamak icin,onu kirmamak icin kendini de Ahmeti de feda etti.
Necdet karninda kendi cocugunu tasiyan,uzun bir süredir ona sevgisini veren,beraber oldugu bir kadina ne verdi,ne söyledi?:"Bilemiyorum!" cünkü duygularindan emin degil,peki duygularindan emin olmadan Güzideye bukadar yakin olmaya hakki var miydi?Necdet kendinde bu hakki buldu,cünkü Necdet vermeyi degil almayi biliyor,istedigini,arzuladigini almayi!
Yasemini ona dokunamasa da yaninda istedi ve yaninda kalmasi icin de bildigi gercekleri ondan sakladi ve gercekleri Ahmetten de sakladi.Sirf bu ona yetmeyince Güzideyle iliski yasadi,bir yandan Güzideyle beraber olurken,diger yanda hala evde Yaseminin olmasini istiyordu.Ahmet ondan hesap sorunca Ahmete gercekleri söyledi.Necdet bu zamana kadar ne yaptiysa kendi istedigi icin yapti(babasi icin pastaci olmak disinda).Yasemin ise baskalarini mutsuz etmemek icin kendini mutsuz etmeyi,aglamayi tercih etti.Ne dersiniz belki Ahmet bu yüzden affetmistir Yasemini,bu kücük ayrintiyi görecek kadar ince düsünceli,duygulu,vicdan sahibi bir seven oldugu icin.

müthişsin fatmacığım... tek bir kelimeye ihtiyaç yok:good::img-clapp:love01::img-ok:

merdivenler
09-01-08, 20:28

Eline sağlık Fatma :good::img-clapp :img-ok:. Necdetin gerçek yüzünü birkez daha o kadar güzel ifade etmişsin ki, gerçekten hala anlamayanlara ve göremeyenlere diyecek lafımız kalmamış... :img-wink:

blue&blue
09-01-08, 20:34
O küçücük fragmanı tekrar gördüm! Sanırım kendi evlerindeler. Dans ettikleri yer salondu sanırım! Ve beyaz/krem 2'li bir koltuk vardı. Çok mutlulardı! :img-in_lo

sude_burcu
09-01-08, 20:40
ismin fatma sanırım... arkadasım uzunca yazmıssın ama biz zaten ezberledik sizin necdete elestirilerinizi o yuzden hani pek bi etkisi oldugunu soyleyemeyecegim:) belli ki necdetseverlerle sizlerin olaylara bakısları baya farklı...ve kimse sizin gorusleriniz dogrultusunda yorum yapmak zorunda da degil...ben basından beri ahmet-yasemin askını sevmedim ,sevmiyorum ve haliyle onların durumları beni pek ilgilendirmiyor...onun dısında necdet karakterini cok seviyorum ve herseyiyle kabul edip onun "insan" oldugunu hatırlayıp hatalar yapabilecegini de goz onune alarak yorum yapıyorum...necdetin gercek yuzu diye bisey de yok o zaten oldugu gibi bi karakter ve bu diziyi izleyen bircok insan da onu dogal buldugu icin seviyor...:img-wink: varsın olsun siz sevmeyin her ne kadar elestirilse de necdetsiz bu dizi tuzsuz bi yemekten farksız olurdu:)

gülmisal
09-01-08, 20:48
Fragman Geliyi..

reklamlar var şuan hazırlanın çanlar..

arwen61
09-01-08, 20:57
fragman verildi

başı nefis ama sonrası berbat bir fragman rüya necdeti özlüyor,evden kaçıyor allah allah daha yeni babacığım diye ahmeti seven,evlenme teklifini sevinçle kabul eden kız o değilmiydi böyle saçmalık olmaz:hıh

gençlerin tarafı ise fena bayağı heyecanlı olacak bende sırf başları için izleyeceğim diziyi hevesim bi anda kursağımda kaldı bu ne be:icon_sorr

blue&blue
09-01-08, 21:00
Ve Rüya, Necdet'e kaçar! :img-swoon

Fragmanın ilk sahneleri gibi dizinin de ilk sahneleri MMC olacak ondan sonrası kaos üzüntü! :icon_sorr

Denizler yakalanıyor.
Bizim Deniz ise dağa çıkmış durumda sanırım yakalanmıyor.
Işık ve Yaşar kavga ediyor. Sanırım Işık başka bir şehre görev için gitmek istiyor. Yaşar olay çıkarıyor.
Yasemin kıkırdıyor. Hayatımda olduğun için teşekkür ederim diyor Ahmet'e...
Rüya Necdet babasının fotoğrafını öpüyor. Bağrına basıyor.
Sonra evden kaçıyor. Yasemin; Nerde bu kız diye şaşkın!

Neler olacağı gayet net fragman ve özetle... Pek heyecan kalmadı sanırım bende! :icon_sorr

Edit: Unutmuşum Necdet ameliyathaneye dalıyor. Güzide baygın! Necdet şaşkın! Ne bekliyordu acaba? Güzide gülücüklerle onu karşılayacak mıydı?
Çok kızgınım belli oluyor mu??? :dito

merdivenler
09-01-08, 21:03
Ya inanamıyorum doğrusu :icon_evil. Biz bir kere olsun hem özetiyle hem fragmanıyla istediğimiz gibi mutlu mesut bir bölüm izleyemeyecekmiyiz :bilmim. Rüya resmen kıskançlığın dibine vurup Necdetin resmini öpüp (ıııykkk..) birde evden kaçıyor. Hakikaten ilk sahneler haricinde bizleri hayal kırıklığı bekliyor gibi...:sad53:

LİN
09-01-08, 21:05
Benim anlamadığım Necdet Baba olayını çözümlenmemiş miydi?Neden yine başa dönülüyor?
Bu çocuk anne babası evlendi diye sevinmemiş miydi?Ne oldu da şimdi "Necdet Baba" aşkı tuttu?Kaçmalar da neyin nesi.Hani Abra Cadabra yapacaktı?
Böyle abesle iştigal bir iş görmedim...
Senaristlerin tek amacı Ahmet ve Yasemin'i bir şekilde mutsuz etmek.Başka bir açıklaması yok.
YAR Yalan oldu Çanlar...

gülmisal
09-01-08, 21:08
Ya inanamıyorum doğrusu :icon_evil. Biz bir kere olsun hem özetiyle hem fragmanıyla istediğimiz gibi mutlu mesut bir bölüm izleyemeyecekmiyiz :bilmim. Rüya resmen kıskançlığın dibine vurup Necdetin resmini öpüp (ıııykkk..) birde evden kaçıyor. Hakikaten ilk sahneler haricinde bizleri hayal kırıklığı bekliyor gibi...:sad53:

Başı çok güzel ama sonu berbattı..Gerçekten canım Necdeti öpmesi ııykk bir sahneydi..Sorunsuz bir tek bölüm bile beklemiyorduk zaten..Off Rüya Off..

fatma-1721
09-01-08, 21:09
ismin fatma sanırım... arkadasım uzunca yazmıssın ama biz zaten ezberledik sizin necdete elestirilerinizi o yuzden hani pek bi etkisi oldugunu soyleyemeyecegim:) belli ki necdetseverlerle sizlerin olaylara bakısları baya farklı...ve kimse sizin gorusleriniz dogrultusunda yorum yapmak zorunda da degil...
Ben yazdiklarimi sizleri etkilemek icin yazmadim,ve kimsenin benim olaylara bakisim cercevesinde yorum yazmak zorunda oldugunu da yazmadim.Burasi bir forum,sizin yorumunuza karsilik yorum yazdim,bunlar da benim düsüncelerim,bunlari yazmaya hakkim var,lütfen cevap yazarken yazdigim yorumu dikkatli okuyun ve yazmadigim seylerle ilgili beni suclamayin.

ben basından beri ahmet-yasemin askını sevmedim ,sevmiyorum ve haliyle onların durumları beni pek ilgilendirmiyor...onun dısında necdet karakterini cok seviyorum ve herseyiyle kabul edip onun "insan" oldugunu hatırlayıp hatalar yapabilecegini de goz onune alarak yorum yapıyorum...necdetin gercek yuzu diye bisey de yok o zaten oldugu gibi bi karakter ve bu diziyi izleyen bircok insan da onu dogal buldugu icin seviyor...:img-wink: varsın olsun siz sevmeyin her ne kadar elestirilse de necdetsiz bu dizi tuzsuz bi yemekten farksız olurdu:)

Insanlar hata yapar,bu hatalardan onlarin akilsiz,caresiz ya da bencil oldugu anlasilir ve benim Necdetin yaptiklarindan gördügüm bencil olusu.Yasemin ise akilsiz denebilecek kadar saf.
Ahmet ise Necdet´le ayni kulvara konulabilecek bir karakter degil,ince,düsünceli,sevdigi,beraber oldugu kadini kullanmayan,ona deger veren bir erkek.Yasemin Ahmeti sevdigi ve onun tarafindan da sevildigi icin cok sansli.

Tekrar ediyorum ben kendi düsüncelerimi yazdim,dizideki karakterleri kendi bakis acimla,mantikli sebeplere dayandirarak yorumladim,"onu(karakterleri) seviyorum,bunu sevmiyorum" düsüncesiyle yorum yazmadim,kimseyi de ikna etmek gibi bir niyetim yok,düsüncelerim sizinkilerle taban tabana zit da olsa bunlari yazmaya hakkim var sanirim,sizlerin yazdiginiz gibi...

merdivenler
09-01-08, 21:15
Fragmandan anladığımız üzere Yaşar'da beklenen yüzünü yavaş yavaş göstermeye başlıyor gibi :img-yes:...İş için başka bir yere gidiyor diye Işığa öyle nasıl da çıkıştı... Ancak ben fragmandan Deniz ve Harunun durumunun ne olacağına dair bir ip ucu çıkaramadım. Özette de zaten bir şey yazmıyor. Güzideninde bebeği aldırmadığı anlaşılıyordu özetten, ne diye öyle baygın yatıyordu anlamadım:bilmim

arese
09-01-08, 21:16
Yani bu ne biçim fragmanı saçmaldı dizi yine başa döndük yaa ne bu yaaa:fighting2:fighting2 bütün hevesim gitti yeter artık...

Başı güzel sonu kabus yine:fighting2 olay Necdet'e döndü bu kız Babasın evlilik teklifin mutlulukla kabul eden evlendikleri an gözlerin için parlayan kız değilmiydi peki ne oldu? ne değişti yaa? birden Necdet Aşkı tutupta kendin gecenin köründe sokaklara attı bu rüyaa bu ne resim öpmeler :fighting2Necdet'e kaçamlar yaa :fighting2kıskanclığı çok abartılarr yeter ya Her seyi Necdet'e bağlamlarında sıkldım Artık yaaa:fighting2:fighting2 iyice abartıllar ne yapacaklarını şaşırdılar Ahmeti mutsuz etmek için ne yapacakların şaşaırdılar iyice saçmaladılar pesssss yani pess sanki Ahmet ve Yasemin kızların dışladılarda sevmiyolar da kız kendin dışlanmış hissedip Necdet gitsin sıkldım artık saçmalığın bu kadarı:fighting2

Rüya Necdet giyo belli ama Necdet evde degil pariste yine dönüp dolasacagı yer Evi olacak hem güzidenin hamile oldugun ögrenince Necdet'ten ümid keser merak etmeyin:)

LİN
09-01-08, 21:17
Oysa küçük kız, annesiyle babasının daha evvel tanık olmadığı şekilde yakınlaşmasına gün geçtikçe içerlemektedir. Yasemin’e her fırsatta neden onlarla birlikte yatamadığını sorar.
İşte asıl sorun bu.Rüya'ya kızmamak lazım.Asıl suçlu şaşkoloz Yasemin ve Pastacı Necdet'tir.Bu çocuk, anne ve babanın gerçekte nasıl bir ilişkisi olacağını bilemedi ki!!!Yıllarca anne ve baba ayrı yataklarda, ayrı odalarda yattılar...Anne baba ilişkisi,Rüya için iki yakın arkadaştan ibaretti.Aşk,tutku vs gibi kavramlar anne-baba arasında olmazdı.Onların ilişkisi aynı mahallede yıllardan beri yaşayan iki komşunun ilişkisinden bile daha renksiz daha tekdüze,daha uyuz bir ilişkiydi.Tek ortak noktaları ve ilgileri Rüyaydı.Rüya'da birinci adam olmanın sefasını yıllarca sürdü.Amaaa gerçek bir aile ve gerçek bir aşk çemberinin içine düşünce de haliyle afalladı sabi.
Yazık...Bu pastacıdan nefret edecek bir sebebim daha oldu...

snemmm
09-01-08, 21:20
ben size demiştimlerden nefret ederim ama demiştim:)
r&a sahnelerinden pek birşey beklemeyin diye
rüyanın annesine çektiğinin bir kanıtı daha:D

fatma-1721
09-01-08, 21:25
Fragmani görmedim ama özeti okudum.Bence fazla tepki gösteriyorsunuz.
Rüyanin Ahmeti cok sevdigini düsünüyorum ama Rüya Yasemin&Necdetin birbirlerine Yasemin&Ahmet gibi yakin oldugunu hic görmedi,annesi ve Necdetle yasarken her ikisinin de ilgi odagi kendisiydi,oysa simdi annesine asik bir baba(Ahmet) var,bu duruma biraz zor alisiyor,kiskaniyor ve gecmisi hatirliyor.Necdet&Güzide de Yasemin&Ahmetteki yakinligi gördügünde verecegi tepki farkli olmayacaktir,diye düsünüyorum.

bahar_can
09-01-08, 21:28
Evet bir karakter daha Necdet'in iylikleri için harcanmış oldu böylece... Oysaki Güzide'ye ne büyük bir sorumluluk yüklenmişti... Özgür Kadın... ben fiyasko olduğunu zaten biliyordum... bunun bedelleri vardı... özgür kadın olmak önce aşktaki grurundan ve mücadeleci yanından belli olurdu... Ama Necdet'e en başından aşık ettirilmiş bir kadın ne kadar böyle bir tipi çizebilirdiki... çünkü yaratılan her karakter Necdet'in iyiliklerine kurban edilmek için yaratılmış adeta... hele de kadınsan kaçarın yok...

Demiştim senaristler bu fırsatı hiç kaçırmayacaklar ve Rüya'yı apar-topar Necdet Babası'nın yanına yollayacaklar... e iyi de oldu... çocuğu Yasemin hanımla birlikte ne hale getirdiklerini bir kez daha görmüş olur... ve zaten vereceği cevapta belli... LİN'ciğim denilmek isteniyorki, bu kızın Necdet aşkını o kadar derin yapıyoruzki hiçbir zaman Necdet onun dünyasından çıkmayacak... havada bulut(un) sizler bu işi unutun (kafiye uysun diye ekledim o eki:img-hyste)

hiçbir şey bir çatı altında olmalarının önüne geçemez... bu sorunu da aşacaklar... onlar en zor şeyleri aştılar... bunu mu aşamayacaklar? Necdet babası marifetinin bir kısmını da temizlemiş olacak hem... "biz sana yanlış davrandık Rüya'cığım bu yüzden senin böyle tavırlar göstermene neden olduk... bunun için senden özür diliyorum... ama anneler-babalar birlikte yatarlar ve birbirlerine sevgi gösterirler... tıpkı Güzide'nin bana gösterdiği gibi... ben de Güzide'ye göstermeye karar verdim örneğin..." diyebilir ama Necdet'te o kavrayış, o anlayış, o bakış açısı, o olgunluk nerdeeee? aman istemez çocuğa doğruyu açıklasın başka da ihsan istemez...

merdivenler
09-01-08, 21:28
Bu dizide en küçüğünden tut en büyüğüne kadar hiçbir karakterin (Ahmetimiz hariç:img-in_lo...) tutarlı tek bir davranışı yok. Hepsine bakıyorsun bir bölüm öyle, bir bölüm böyleler :blink:. Dönüp dönüp başa sarıyorlar diziyi. Hakikaten anlamak mümkün değil bu senaristleri..:icon_twis:fighting2 ...Yani bu dizideki karakterleri anlamak içinde daha fazla kafa patlatmanın alemi var mı bilmiyorum...Yeni bölüm için bütün hevesimizi adeta kursağımızda bıraktılar:icon_sorr..Artık bunlara ne desem boş valla..:bilmim

arese
09-01-08, 21:29
Oysa küçük kız, annesiyle babasının daha evvel tanık olmadığı şekilde yakınlaşmasına gün geçtikçe içerlemektedir. Yasemin’e her fırsatta neden onlarla birlikte yatamadığını sorar.
İşte asıl sorun bu.Rüya'ya kızmamak lazım.Asıl suçlu şaşkoloz Yasemin ve Pastacı Necdet'tir.Bu çocuk, anne ve babanın gerçekte nasıl bir ilişkisi olacağını bilemedi ki!!!Yıllarca anne ve baba ayrı yataklarda, ayrı odalarda yattılar...Anne baba ilişkisi,Rüya için iki yakın arkadaştan ibaretti.Aşk,tutku vs gibi kavramlar anne-baba arasında olmazdı.Onların ilişkisi aynı mahallede yıllardan beri yaşayan iki komşunun ilişkisinden bile daha renksiz daha tekdüze,daha uyuz bir ilişkiydi.Tek ortak noktaları ve ilgileri Rüyaydı.Rüya'da birinci adam olmanın sefasını yıllarca sürdü.Amaaa gerçek bir aile ve gerçek bir aşk çemberinin içine düşünce de haliyle afalladı sabi.
Yazık...Bu pastacıdan nefret edecek bir sebebim daha oldu...

Çok dogru söylüyorsun asıl sebep senin yazdıgın gibi daha önce bu yakınlıklara sahit olmaması gercek Anne ve baba ilşkilerinin nasıl olduğuna tanık olmaması bilmemesi Rüya da böyle bir yakınlığı görünce afalladı Çoçuk öncelik hep oydu bugune kadar Ama bu kıskanclığı çok abartılar kanımca gecenin köründe evden kaçacak kadar yada Necdetin resimin öpmesi falan Necdet Yasemin ile kurmadığı yakınlığı rüya ile kurardı hep rüya vardı rüya da buna alıştı ilk öncelik hep oydu bu ilglini azaldığın sandı rüyaa tabi dogal olarak bu yakınlık karsısında Babam ve Annem beni sevmiyolar Necdet babam beni daha çok severdi bu düşünceye kapıldı rüyacık evden kacıp Necdet gitmesi de bu yüzden bir anlık kendin yanlız hissetti garibim ama bu sorun da hallolur biz ne kötü günler gördük hepsin atlattık evel allah bunuda Atlatırız:) rüyanın kacma olayı en baştadır yine evine dönecek bulacaklar onu bence Ahmet kızın karşısına alıp bir güzel konuşur bu sorun bu bölüm olmadı diger bölüm kesin hallolur hep böyle sürecek degil ya daha önemli olaylar varken

Bu Arada evleri çok güzel salonda dans ediyolardı salonları harika:)

bahar_can
09-01-08, 21:42
Oysa Necdet kurtarmaya giderdi tamam ama Güzide de kürtajdan vazgeçmiş olabilirdi... bu ne anlama gelirdi... necdet özürdilemiş olurdu Güzide de kendi kişiliğine ters düşmemiş, aşık olduğu erkeğe ve kendine ait bir cana kıymayacak anlayışa sahip onurlu bir kadın tipi çizmiş olurdu...

Kaldıki Necdet'in oraya gitmesiyle, illada onu kürtaj masasından kaldırması arasında özür anlamında hiç mi hiçbir fark yok... ama illada neden böyle yaptı senaristler... çünkü Necdet teşekküre doymuyor... o birisi tarafından daha "senin sayende yavrum yaşıyor Necdet" dedirtmek için... aynen bu anlama geliyor... aksini iddia eden buyursun temellendirerek yazsın... birinci durumda ikisi de kişiliklerini çelişki de yaşamış olsa korumuş olacaklardı... ama ikinci durumda necdet her zamanki gibi hak etmediği halde korudu ama Güzide sınıfta kaldı... bu mantık neyin ürünüdür anlamış değilim... ben ne güzideyi sevdim ne de necdeti ama olması gerekeni de çok net görüyorum... ve hep istedim ki Güzide o masadan kendi kararıyla kalksın... onun özgür kadınlığına inanmasam da böyle olmasını diledim...

LİN
09-01-08, 21:47
Ahmet kızını karşısına alıp bir güzel konuşur bu sorun bu bölüm olmadı diger bölüm kesin hallolur hep böyle sürecek degil ya daha önemli olaylar varken.
Bu Arada evleri çok güzel salonda dans ediyolardı salonları harika:)

İnşallah bu sefer konuşan,öğreten adam AHMET olur.Yine Necdete mal etmezler bu hayat bilgeliğini.Yani,Rüya'ya "annesinin ve babasının onu çok sevdiğini,gerçek bir ailenin nasıl olması gerektiğini "Necdet dememeli...Ahmet ve Yasemin konuşmalı Rüya ile.Necdet artık biraz perde dışında kalmalı.Sonuçta YAR bir aile.Ortada bir sorun varsa onların sorunu ve üçü birlikte halletmeli.
Necdet'i kahraman gösterecekler diye devamlı YAR'a müdahale etmesine izin vermemeli.

Shevek
09-01-08, 21:48
Oysa Necdet kurtarmaya giderdi tamam ama Güzide de kürtajdan vazgeçmiş olabilirdi... bu ne anlama gelirdi... necdet özürdilemiş olurdu Güzide de kendi kişiliğine ters düşmemiş, aşık olduğu erkeğe ve kendine ait bir cana kıymayacak anlayışa sahip onurlu bir kadın tipi çizmiş olurdu...

Kaldıki Necdet'in oraya gitmesiyle, illada onu kürtaj masasından kaldırması arasında özür anlamında hiç mi hiçbir fark yok... ama illada neden böyle yaptı senaristler... çünkü Necdet teşekküre doymuyor... o birisi tarafından daha "senin sayende yavrum yaşıyor Necdet" dedirtmek için... aynen bu anlama geliyor... aksini iddia eden buyursun temellendirerek yazsın... birinci durumda ikisi de kişiliklerini çelişki de yaşamış olsa korumuş olacaklardı... ama ikinci durumda necdet her zamanki gibi hak etmediği halde korudu ama Güzide sınıfta kaldı... bu mantık neyin ürünüdür anlamış değilim... ben ne güzideyi sevdim ne de necdeti ama olması gerekeni de çok net görüyorum... ve hep istedim ki Güzide o masadan kendi kararıyla kalksın... onun özgür kadınlığına inanmasam da böyle olmasını diledim...

Ben de öyle isterdim bahar_can...ben de...bu dizideki bütün kadın karakterler Necdet uğruna harcanmış oldu. Rüya dahil.

Dediğin gibi, öyle ya da böyle pişman oldu gitti...Ondan önce Güzide vaz geçmiş olsaydı. Yine de (ama belli bir bedel ödettikten sonra affetseydi, bana kalırsa affetmeseydi ama uzlaşsaydı...) Güzidenin bir kişiliği olacaktı. Şimdi çaresiz, zavallı, kürtaj masasında baygın Güzideyi kurtaracak Superhero, hiç hesapsız, hesap vermeden, vicdan muhasebesi yapmadan...İyi ki geldin Necdet...yoksa bana kalsa çocuğumuzu öldürecektim, ezikliğiyle ona minnet prangasıyla bağlı bir kadın daha katılacak kervana...

Rüya konusunu ise tamamen zorlama buluyorum. Bu evliliği bu kadar isteyen Rüya...annesiyle babası birbirine yakın diye, evde resim öpme seremonileri düzenleyip, evden kaçacak ha...Gidince ne bulacak acaba? Sonra kimin evine gidecek? Necdet babasının hamile sevgilisinin evine mi? Çokkk zorlama, hatta artık mide bulandırıyor!:img-pilot

İnşallah bu sefer konuşan,öğreten adam AHMET olur.Yine Necdete mal etmezler bu hayat bilgeliğini.Yani,Rüya'ya "annesinin ve babasının onu çok sevdiğini,gerçek bir ailenin nasıl olması gerektiğini "Necdet dememeli...Ahmet ve Yasemin konuşmalı Rüya ile.Necdet artık biraz perde dışında kalmalı.Sonuçta YAR bir aile.Ortada bir sorun varsa onların sorunu ve üçü birlikte halletmeli.
Necdet'i kahraman gösterecekler diye devamlı YAR'a müdahale etmesine izin vermemeli.

Lincimçan, öyle olmalı. Artık aile ettilerse bunları, babasıdır onunla konuşacak olan. Ama tabii, çok bekleriz bir dönem dizisi olan dizimizin gerçek hayata benzemesini. Bu dizide ne olur söyleyeyim. Rüya kardeşi olsa kabullenmez sevmez, kıskanır ama tombik Jr. Hasan Paşayı sever:img-wink:.

Yahu Allah rızası için, bir dizide birbirini seven iki insanın mutlu bir aile kurabilecekleri, çocuklarını sevgiyle ve aşkla büyütmenin ne kadar doğal ve olması gereken olduğu gösterilsin.:img-cool2 (A-a, haksızlık etmeyeyim Ramizle Fatmaya, kızlarını yirmibeş yıldır sevgiyle ve aşkla büyüten bir çift onlar:img-in_lo)

BaşBaş editi: Neyse, hadi ben kaçtım, kalan çanlara iyı gecalaaar!bye

arese
09-01-08, 21:52

Baharcan ablacım yorumlarına katılmamak elde degil izinle imza atar t t t hepsine katıldıgım belirtmek isterimm:)

Bu Arada önce ki yorumunda Rüya Necdetin yanına gönderiler demişsin dogru gönderiyolar ama Necdet evde degildir rüya yine kendi yuvasına döncek Necdet öyle hemen pariste dönmez aa senaritlerimiz onlar için bir balayı düzenlemişlerdir keyfin çıkarıyordur ne iş var istanbul daa Ay yine sinirlendim zaten:fighting2 bu Necdet'e yapılan cifte sıtandardı hazmedemiyorumm::img-beee::img-beee:

arese
09-01-08, 22:02

Allah korsun ben bu kaçama işin başta oldugun sanıyorum Ahmet Yasemin çok cabalıyolar ama rüya ikna olmuyor demek Ahmet kızı ile bu konu hakkında konusuyor bunu görecegiz inşallah ikna konusun da Ahmet yapacak Necdet çıkı versin Gerci senaristler Necdeti kahraman ilan etmekten pek bir zevk alıyolar ama Artık bu ailenin sorunlarına Necdet care bulmamalı bulmasın onlar Artık üçü bu sorun üstesinden gelirler ben bu rolde Ahmeti görmek istiyorum kızının karşısına alıp güzelce konuşup onu çok sevidiklerine dair güzel bir konuşmaa yapmasını ikna yoluna giden Bir Ahmet görmek istiyorum

Shevekcanım Rüya Necdet gidiyo belli ama Gidince ne görecek? Necdet evinde degil belli paristedir o şimdi yine dönüp dolsacagı yer kendi yuvası Hem Necdetin baba olacagın ögrenince sanki durumu bundan farklı mı olacak? o zaman Necdet tarfında kendini dışlanmış hissedecek olacak bu yani..rüyaa hep ilk öncelik oydu kız buna alıştı bütün ilgleri oda noktaları oydu şimdi iş degincee Affaladı bir bakıma yanii Gecer Gecer buda Gecer diye Bir sarkı vardı:)

LİN
09-01-08, 22:16
Rüya kardeşini kıskanabilir.Normal bir ailede yetişenler bile kıskanıyor.Anormal bir ailede büyüyen Rüya'da kıskanacaktır doğal olarak.
Of nedir bu Ahmet'in çektiği.Devamlı dert, tasa,üzüntü,sorun...Bir yer sökülür orayı diker,sonra başka yer sökülür orayı tamir eder...Anlamsız bir kısırdöngü!
Bazen diyorum ki;şu Fransız Hatunla alıp başını gitseydi uzaklara.Hiç bulaşmasaydı bu Ada Zakkumuna!
Rüya'yada kızıyorum babyı üzüyor diye ama sonra da kendime kızıyorum çocuğun kabahati yok ki...

Shevek
09-01-08, 22:21
Rüya kardeşini kıskanabilir.Normal bir ailede yetişenler bile kıskanıyor.Anormal bir ailede büyüyen Rüya'da kıskanacaktır doğal olarak.
Of nedir bu Ahmet'in çektiği.Devamlı dert, tasa,üzüntü,sorun...Bir yer sökülür orayı diker,sonra başka yer sökülür orayı tamir eder...Anlamsız bir kısırdöngü!
Bazen diyorum ki;şu Fransız Hatunla alıp başını gitseydi uzaklara.Hiç bulaşmasaydı bu Ada Zakkumuna!
Rüya'yada kızıyorum babyı üzüyor diye ama sonra da kendime kızıyorum çocuğun kabahati yok ki...

Aman Lincimçan, şimdi Dyss beni salladı, kendime getirdi:sad53:. Orada Denizler yakalanıyor. Karayel Denizler dağa çıkıyorlar...Belki Sinanlarla birlikte Nurhak yollarında...:icon_sorronlar can derdinde...biz de bu kurguyla bize yaşatılan saçmasapan bir grifte daldık çıkamıyoruz.

Vallahi, pek Necdetsever derin senaryo ekibi ne yaparsa yapsın, ben artık gençlere odaklanacağım. Küçük bir çocuğa yüklenen olmayacak psikolojik gerilimleri (halk arasında şımarıklık deniyor ona ama neyse) çekemeyeceğim.:img-cool2

ahmetim
09-01-08, 22:22
Kahrman Necdet Rüyanın kıskançlık mevzusunu da çok güzel bir açıklamayla halleder.Tabi çocuk yıllardır ayrı yataklarda yatan iki arkadaştan öte birşey görmediği için Ahmete Yaseminin yakınlığına anlam veremiyor.Ama artık senaristler abartmasın bu sorunu da Necdete çözdürülerse yuh artık derim.

arese
09-01-08, 22:26
Aslında bu olayı cözdüm ben canlar senaristler Ahmet Yasemin evlendirdiler Ahmetin yüzü güldü illa ki burunda çıkarcaklar doymadılar ona acı vermeye nasıl sacmlasak diye düşündüler sonunda rüyanın kıskanclık halleri ortaya çıktı evden kacacak kadar çok abartıllar şimdi rüya Ahmeti babası olarak kabul etmemişmiydi? onların evliliklerin sevincle gözlerin içi parlıyarak seyretmemişmiydi? bu ne şimdi? mantıksızlık burdaa olayı başa cevrdiler şaçmalığa bakarmısınızz bunların derlteri Ahmeti mutsuz etmek Anladık artık kıskanılır tabi normal ama Evde kaçacak kadar da degill Rüya'ya Bir güzel Karşılarına alacaklar çok güzel bir şekilde onu çok sevdiklerin gerçek Anne ve baba ilşkilerini nasıl olacagın bir Anlatması lazım onu çok sevdiklerin inandrmaları lazım öncelikle burda iş Ahmet'e düşüyor işi çok zor Ahmetin hadi göreyim Ahmetim seni bu sorunda o halledecektir .. nasıl ki iki ay boyunca o güveni sağladıysa onu çok sevdiklerin dair o güveni de ona vercektir eminim

LİN
09-01-08, 22:28
Aman Lincimçan, şimdi Dyss beni salladı, kendime getirdi:sad53:. Orada Denizler yakalanıyor. Karayel Denizler dağa çıkıyorlar...Belki Sinanlarla birlikte Nurhak yollarında...:icon_sorronlar can derdinde...biz de bu kurguyla bize yaşatılan saçmasapan bir grifte daldık çıkamıyoruz.

Vallahi, pek Necdetsever derin senaryo ekibi ne yaparsa yapsın, ben artık gençlere odaklanacağım. Küçük bir çocuğa yüklenen olmayacak psikolojik gerilimleri (halk arasında şımarıklık deniyor ona ama neyse) çekemeyeceğim.:img-cool2

Denizler mevzusu o kadar derin o kadar acı ki Sheveğim.İsterseniz sabaha kadar konuşuruz.Aslında her nekadar istediğim gibi olmasada,bir şekilde o çocukların yaşadıklarını bir nebze olsun anlatıyorlar ya bu bile yeter diyorum...

Shevek
09-01-08, 22:31
Sinan Cemgil
(1944 - 1971)
12 Mart öncesi devrimci gençlik hareketinin önderlerinden, THKO’nun kurucularından, TDKP onur üyesi Sinan Cemgil, öğretmen anne ve babanın çocuğu olarak 15 Kasım 1944’de İstanbul’da dünyaya geldi. İyi bir eğitim aldı. 1964’de ODTÜ Mimarlık Fakültesi’ne girdiğinde siyasetle de ilgilenmeye başlamıştı. 1965’de ODTÜ SFK’nin kuruluşuna katılarak bir süre genel başkanlık yaptı. Aynı yıllarda TİP’e üye oldu. 1968’le birlikte yoğunlaşan öğrenci eylemlerinde, ODTÜ içindeki mücadelesi ve sevilen kişiliğiyle, üniversitedeki hareketin doğal önderi oldu. 1968’de ODTÜ’deki boykota ve 1969 ODTÜ işgaline önderlik etti. Toprak reformunun gerçekleştirilmesi istemiyle hazine topraklarını işgal eden Elmalı köylülerini ziyaretinin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Merkezi tarafından tepki ile karşılanması, TİP’ten istifasını getirdi. Öğrenci eylemlerinden uzak kaldığı 1970’te, Hüseyin İnan ve Deniz Gezmiş’le birlikte THKO’nun kuruluş çalışmalarını yürüttü. 12 Mart 1971 muhtırasından sonra, arkadaşlarıyla birlikte Ankara’yı terkeden Sinan Cemgil, 17 Mart’ta Deniz Gezmiş’le Yusuf Arslan’ın Gemerek’te yakalanmaları üzerine Adıyaman civarındaki Nurhak dağına çıktı. Burada arkadaşlarıyla birlikte gerilla kampı kurdu. Cemgil ve arkadaşları, mayısın sonunda İnekli köyü muhtarının ihbarı üzerine kuşatıldılar. Sinan, 31 Mayıs 1971’de askerlerle çıkan çatışmada; Alparslan Özdoğan ve Kadir Manga ile birlikte vuruldu. Adıyaman Gölbaşı ilçesinde cenazeyi almaya giden Sinan’ın annesi Nazife Cemgil, çevresini saran kadınlara Sinanlar’ı şöyle anlattı: “Bu oğlum Sinan... Bunlar da onun arkadaşları (Kadir ve Alpaslan), kardeşleri.... onlar da oğullarım... Bu çocuklar, bu oğullar; bu ülkeyi, halkı, sizleri sevdiler. Başka bir istekleri yoktu. Her biri birer dehaydı. Her biri üstün zekalı birer güzel insandı. Dileselerdi, düzenin adamları olsalardı, şimdi burada cansız yatmazlardı. Birer milyoner olurlardı. Ama onlar, halkı, sizleri sevdiler. Sizin sorunlarınızı omuzladılar. Size yalan söylüyorlar. Onlar eşkiya değildi.”

İşte bunlar olacak, nikahın ertesi günü...Fragmanda görüldüğü kadarıyla, Deniz ve Harun da Sinanların gruptalar...Alıntılar 68liler dayanışma sitesinden...

NURHAK

Dört bir yana haber salsam,
Öldü desem İnanır mı
Dağlar bana geri verin
Kadir'imi, Sinan'ımı

Jandarma kurşunu çaldı
Canımı, tenimden aldı
Nurhak'a abide kaldı
Dağlar aldı selamımı

Nurhak sana güneş doğmaz
Uçan kuşlar yuva kurmaz
Dökülen kan yerde kalmaz
Soracağız hesabını

Böyle kalır sanma devran
Yola devam eder kervan
Öldü Sinan, doğdu Taylan
Omuzladı silahını

Dediğin gibi Lincimçan...devam ederiz konuşmaya...yeri ve sırası geldikçe. Şimdi gerçekten kaçıyorum.:sad53::sad53: Gitmeden Dyss, eline sağlık akıllı kardeşimçan:good:!

odysseia
09-01-08, 22:32
Şöyle adam gibi izleriz artık dönemi diye seviniyoruz özürsüz, saçma sapan barışmalara, kısa nikahlara.. Yok illa ki bi numara dönecek o cephede. Bi rahat bırakın şu Ahmet'i de, İÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi gibi davransın. Makale yazsın, tutuklansın, işkenceye maruz kalsın. Babasının o halini gören Rüya travmalar yaşasın, ne biliyimm... Aklıma dünya kadar şey gelirdi bu senaryoyu şenlendirecek, ama kırk yıl düşünsem, annesi ve babasının aşkını kıskanan, üstüne bi de gerçek bir yuvadan garip(!) babasına kaçan bir Rüya yazmak aklımın ucuna gelmezdi. Senaristleri yaratıcılıklarından ötürü ayakta alkışlıyorum:img-clapp Hayır, bu Rüya ne demeye Necdet'in yokluğunu hissetmiyor ki sadece? Özlesin Necdet'i. Anlaşılamayacak bir durum değil ki. Olayı niye böyle trajikomik bir hale sokuyorlar, üstelik de böyle bir zamanda.
Başlarım Rüya'sına da, Necdet'ine de, YAR ailesine de... Bi 2 dk rahat bıraksın artık bu psikomanyak travmatiklik bizi de, Denizlere geçelim.. Off yaa.. EL İNSAF!!!

badger
09-01-08, 22:47
Vallahi öğreten,üstün aşk ve hayat adamı, bilge, feddakar zaaf-fı şahsiyetimizi yüceltmek için isterlerse Rüyaya fetişizm tadında resim öptürtsünler..Güzideyi o kürtaj masasına koydurtup sonra oradan kurtaran adam etsinler...Önce hataları ettirtip sonradan olmayacak şekilde iyi göstermek namına, yüceltmek için milyonlarca akılsızreplik yazsınlar sahnelesinler, o akılsızlıkları bize iyi niyet, fedakarlık adı altında dayatmaya kalkışsınlar farketmez...İstedikleri kadar sündürsünler Necdeti...adam değil bu şekilde devam ettirilirse...asla iyi vasıfları ona yapıştırtmam...ve savunmam

Vallahi bir yerde denmiş, Necdet olmasa, bu dizinin tadı tuzu olmazdı diye....Yooo, gayet güzel olurdu...çünkü ne olduğu belirsiz bir adam...izlemesem de olurdu...:img-cool2

Baharcan bir de Necdeti niye oraya götürtüp Güzideyi aygın baygın o masadan kurtarmasının ne gereği ve anlamı vardır diyorsun..İşte mesele " kurtarmak" kelimesinde...Annelerin ve karnındaki bebeklerin hayatını kurtaran adam sıfatında gizli....Shevekçanımın dediği gibi bir "minnet prangası" daha hayata vurulacak galiba...:icon_whis
Ben, Güzide olsam, beni oraya götüren sebepleri asla unutmazdım...Bir anda kimse -Necdet, onca senenin üstüne trink! aaa ben aşıkmışım demez...Bunca zamandır onca olan bitene rağmen algılamadı..şimdi algılayacak.?! bknz:aşk başta varsa vardır yoksa yoktur...o ka! eğer Güzide sadece şımarık özgür bir kız değilse, ya çocuğu aldırtırdı ya da gider tek başına doğurur bebeği büyütürdü...:good: Ama bir haftada Necdetin laflarına kanıp aşık aşık dolanacaksa, o da necdetin Yasemine ettiği gibi "ya tutarsa ?" mantığıyla evlenirse, onu da almayayım...Bu da benim aşk ve hayat görüşüme ters...Her türlü dayatmaya karşıyımdır..Ne kendim dayatırım ne de dayatılmaya gelirim..:img-pilot

Bir de rica ediyorum, özellikle bazı mesajlarda "sizin bu necdet nefretinizi anlamıyorum..." ifadeli mesajları lütfen yazmayınız...:img-wink:Çünkü son derece kafadan yanlış bir giriş, kendi karşıt düşüncenizi ifade etmek için baştan önyargı oluşturuyorsunuz.. :icon_whis
Davranış psikolojisinin temel kavramlarından biridir...eğer karşınızdakinin önyargısını ya da karşıt olduğunuz düşüncesiyle kendinizinkinin bir şekilde örtüşmesini istiyorsanız..öncelikle empati kurmanız gerekli.....:img-icecrBuraya cenge girer gibi tartışmaya girerseniz, yanlış olur ve burada oluşabilecek güzel sinerjiyi daha doğrusu tartışmanın güzel yanı olan olumlu ortak düşüncenin oluşmasına baştan balta vurmuş olursunuz... Buradaki bu tür tartışmaları sürdürmekle, bu bizim Necdet hoşnutsuzluğunu sizin anlamadığınız gibi biz de sizin bu aşırı sevginizi anlamayacağız..Siz yazın necdet sevginizi ve takdirlerinizi, biz de karşıt görüşlerimizi yazarız....ama empati kurarak...bunu burada en güzel götürenlerden arkadaşlarımız da var...Yazışıyoruz ve tartışıyoruz "empati kurmanın güzelliğiyle"...Burada kimse kimsenin düşüncesini her daim takdir etmek zorunda değil ki...Ama kocaman yanlışları da sırf karakteri seviyoruz diye görmemezlikten gelmek de mantıklı yaklaşım değil..sezarın hakkını sezara vermek gerekir...Herkes fikir birliğinde olsa...bu kadar sayfayı burada devirmezdik onca zamandır...değil mi?:img-wink:

Necdeti konuşmaya açıkçası ben de bayılmıyorum..Hatta onun gibi biradam için bu kadar yazılması bile fazla...
Ama kurguda onun marifetiyle dayatılan anlamsızlıklar devam ettikçe, tartışmalara herhalde devam edeceğiz diyorum...:img-pilot

MMC
09-01-08, 23:07
Fragmanı henüz göremedim ben.Bekliyorum bakalım.Rüya kesin olarak Necdet'e mi kaçtı yani fragmanda belli oluyor mu yoksa sizlerin tahmini mi?Biri alah rızası için beni aydınlatabilir mi acaba?

Bir sorumda Necdetsever arkadaşlara olucak.Tamamen iyi niyetimle soruyorum.Yanlış anlamayın lütfen.
Necdetin kendine ait bir hayat kurmasına seviniyorsunuz.Bunu çok iyi anlıyorum ama evlenmek için Ahmet ve Yasemin için özel bir yer olan Parisi seçmesi bu isteğinizle çeliş miyor mu? Onunda kendine ait bir hayali olmasını ve onu gerçekleştirmesini tercih etmez misiniz? Hayır eğer senarist ablalar Necdeti böyle sürekli Ahmet yolunda ilerleteceklerse çok yakında Güziyle Sevda Tepesinde piknik yapmaya ordan da Bristol Otele gönderecekler.Sizlerinde bu durumdan pek memnun olacağını sanmıyorum.Keşke senarist ablalar bunu analsa değil mi? Yani yanlış mı düşünüyorum? Neden hep Necdet'in mutluluğunu Ahmet'in sahip olmayı çok istediği ama olmadığı şeyler üzerine kurmaya çalışıyorlar?Üstelik bunu hiçbirzaman tam olarakta gerçekleştirmiyorlar.Hep birşeyleri yarım yamalak bırakıyorlar.Ne Yasemin'e tam olarak sahip olabildi ne Rüya'ya.Şimdide tam olarak sevmediği bir kadınla Pariste evleniyor.

arwen61
09-01-08, 23:11
mini fragmanda ne kadarda mutlu olmuştuk ama esas fragmanı izleyince hepimizin tadı kaçtı rüyanın anlamsız kıskançlıkları,evden kaçması falan sevincimizi yarım bıraktı ama bende bu olaya müdahele edenin ahmet olmasını ve yapacağı konuşmayla gerçek anne-babanın nasıl davranması gerektiğini rüyaya iyice anlatmasını umuyorum başka türlü bir çözümü istemiyorum :hıh

çanlarım ben kaçıyorum kaç gündür gece 2 den önce yatamaz oldum sabah 6:30 dada kalkınca ilk yarım saat bir büyük devirmiş gibi oluyorum:) bugün biraz erkenci olayımda yarın kafam ayık olsun:)

dedim ama kanal d de şimdi benim MMC çıkacak şimdi gelde uyu aman tanrım bu nasıl bir insandır ay bayılazammm:img-in_lo:img-swoon

görüşmek dileğiyle hepinize iyi gecelerbye

blue&blue
09-01-08, 23:13
Fragmanı henüz göremedim ben.Bekliyorum bakalım.Rüya kesin olarak Necdet'e mi kaçtı yani fragmanda belli oluyor mu yoksa sizlerin tahmini mi?Biri alah rızası için beni aydınlatabilir mi acaba?

Sevgili MMC, Yasemin Rüya'nın odasına giriyor ve Rüya'yı bulamıyor. Gece mi gündüz mü belli değil ama Yasemin giyinik, saçları toplu ve makyajlı... Akabinde de Rüya'yı kırmızı paltosu ile gecenin karanlığında görüyoruz. Kapşonunu da takmış, kafasını da yere eğmiş. Yüzünde bir korku ve tedirginlik! :icon_sorr

Ya gecenin bir köründe ne işi var o çocuğun dışarda!!! Hem Necdet'in evini nasıl bulabilir ki! Ooof of! Heyecanı yüksek tutalım diye ettiklerine bakın şu senaristlerin! :dito
Aşkolsun aşkolsun!!!

arese
09-01-08, 23:14

Bir sorumda Necdetsever arkadaşlara olucak.Tamamen iyi niyetimle soruyorum.Yanlış anlamayın lütfen.
Necdetin kendine ait bir hayat kurmasına seviniyorsunuz.Bunu çok iyi anlıyorum ama evlenmek için Ahmet ve Yasemin için özel bir yer olan Parisi seçmesi bu isteğinizle çeliş miyor mu? Onunda kendine ait bir hayali olmasını ve onu gerçekleştirmesini tercih etmez misiniz? Hayır eğer senarist ablalar Necdeti böyle sürekli Ahmet yolunda ilerleteceklerse çok yakında Güziyle Sevda Tepesinde piknik yapmaya ordan da Bristol Otele gönderecekler.Sizlerinde bu durumdan pek memnun olacağını sanmıyorum.Keşke senarist ablalar bunu analsa değil mi? Yani yanlış mı düşünüyorum? Neden hep Necdet'in mutluluğunu Ahmet'in sahip olmayı çok istediği ama olmadığı şeyler üzerine kurmaya çalışıyorlar?Üstelik bunu hiçbirzaman tam olarakta gerçekleştirmiyorlar.Hep birşeyleri yarım yamalak bırakıyorlar.Ne Yasemin'e tam olarak sahip olabildi ne Rüya'ya.Şimdide tam olarak sevmediği bir kadınla Pariste evleniyor.

MMcanım ben Aydınlatayım seni fragmanı izleyen biri olarak şimdi Rüya'nın Necdet'le beraber çektikleri resimin öperek sarmaladığı sahne ile Rüya'nın kaçışı aynı andaa Gösteriliyo büyük ihitmal onu yanına gidiyor fragman da Necdeti dair bir şey yok ama ona gidiyor büyük bir olasılıkla başka nerye gidebilir ki? Rüya'nın üstünde kırımız bir palto var yürüyo bir yere dogru yoldaa elin falan üflüyor hatta saguk yaa ayaz hava yüzünde bir korku endişe falan gecenin körü ve orda fragman bitiyorr Yasemin rüya'nın odasına giriyor yatak boş nerde bu kız diye endişeleniyor

merdivenler
09-01-08, 23:30

MMC yatmadan önce gördüğüm mesajında gerçekten çok doğru noktalara parmak basmış olduğunu gördüm ve bunu belirtmek istedim :good:(Necdetseverler yanlış anlamasın. MMC' nin görüşlerine katıldığımı ifade ederken sizlere bu görüşleri empoze etmek gibi bir niyetim yok:icon_whis). Keşke Necdetinde kendi hayat hikayesi olsaydı da, hem bu kurgu hemde bizim sinirlerimiz harap olmasaydı. Herkes kendi sevdiği karakterleri mutlu mesut izleseydi ve o dönem yaşananlara konsantre olabilseydi...

Şimdi bölümde YAR ailesi adına hakikaten tek beklentim Rüyaya gerçek bir ailenin, anne baba ilişkisinin nasıl olması gerektiği açıklayan ismin Ahmet veya hiç değilse Yaseminin olması (yani belli Ahmete mutluluğu ve kızıyla paylaşacağını anları çok görüyorlar, ama Hastanede yaptığı konuşmayla şizofren Aylayı bile kendine getiren Yasemin :icon_whis kızına bunu anlatamaz ve bunu da Necdet yaparsa koca bir yuh diyeceğim:img-clapp)

Herkese iyi geceler...bye

Shevek
09-01-08, 23:42
Sevgili MMC, Yasemin Rüya'nın odasına giriyor ve Rüya'yı bulamıyor. Gece mi gündüz mü belli değil ama Yasemin giyinik, saçları toplu ve makyajlı... Akabinde de Rüya'yı kırmızı paltosu ile gecenin karanlığında görüyoruz. Kapşonunu da takmış, kafasını da yere eğmiş. Yüzünde bir korku ve tedirginlik! :icon_sorr

Ya gecenin bir köründe ne işi var o çocuğun dışarda!!! Hem Necdet'in evini nasıl bulabilir ki! Ooof of! Heyecanı yüksek tutalım diye ettiklerine bakın şu senaristlerin! :dito
Aşkolsun aşkolsun!!!

Gitttim, yattım, ama bünye alışık değil, geri kalktım.

O çocuğu o saatte bir başına sokaklara salan senaryo zihniyeti! Hem de neden; ana babasının kötü muamelesine maruz kaldığından değil, ana babası birbirini seviyor diye, bu çocuğun da son bir yıldır beklediği şey gerçekleşti, artık bir evleri oldu diye.

Çok güzel mesaj (çocuklara, gençlere) doğrusu. Brava!!! diyorum. Başka da bir şey demiyorum. Gençlere karşılıksız aşkını elde etmek için her şeyin mübah olduğu (intiharın bile) bir aşk anlayışını empoze ettiler. Şimdi de sıra bunda.

snemmm
09-01-08, 23:53

O çocuğu o saatte bir başına sokaklara salan senaryo zihniyeti! Hem de neden; ana babasının kötü muamelesine maruz kaldığından değil, ana babası birbirini seviyor diye, bu çocuğun da son bir yıldır beklediği şey gerçekleşti, artık bir evleri oldu diye.

Çok güzel mesaj (çocuklara, gençlere) doğrusu. Brava!!! diyorum. Başka da bir şey demiyorum. Gençlere karşılıksız aşkını elde etmek için her şeyin mübah olduğu (intiharın bile) bir aşk anlayışını empoze ettiler. Şimdi de sıra bunda.

çok doğru söylemişsinde
bırakın artık bu konuları
yani boşverin sıkmayın canınızı alışmadınız mı
besbelli senaristler nejdet ile rüyayı bellemişler bir kere
evirip çevirip gözümüze sokuyorlar
ben artık eminim ki bu rüya annesine çekmiş

badger
09-01-08, 23:53

evet gerçekten çok güzel bir mesaj...Yani sağlambir brava!yı hakkettiler:img-icecrAma ben burada senin de önceden belirrtiğin gibi halk arasındaki deyimiyle işi " şımarıklık" olarak görüyorum ya neyse...

Şimdi gelelim Rüyanın evden kaçması pandomimi nasıl sonuçlanır...:icon_whis
Umarım Necdetin evine ya da gitmeyi düşündüğü her neresiyse, oraya varamadan Ahmet, o sokaklarda onu bulur..ve endişesini, sevgisini onun anlayabileceği en güzel şekilde ifade eder... dermişim..bu kurgu da bunu etmezmiş...:img-hyste

zeyneps
10-01-08, 00:00
Özette gerçek bir ailenin hayatını izleyeceğimizi düşünürken fragmanı görünce çıldırdım ve yatmadan önce şöyle bir uğrayayım dedim merhaba çanlar :img-in_lo

Ya bu nasıl bir fragman ve bu nasıl bir saçmalıktır anne-babasını kıskanan kızımız onların aralarına girip durumu komik hale getirerek güleceği ve bir yandan da mahcup olarak yanaklarının kızaracağı bir duruma girmek yerine (bknz:ben ve kardeşim :img-pilot böyle kıskançlıklar hoş bir çekişme ortamı yaratır) yaşına başına bakmadan kaçmayı yeğliyor ...bu durum nasıl bir saçmalıktır birincisi o yaştaki çocuklar genelde evden kaçma eğiliminde değil huzuruzluk yaratma eğilimindedirler zaten Rüya'nın sürekli yaşından büyük garip(!) laflar etmesi ayrı bir konu ikincisi o yaştaki çocuklar kaçma eğilimi gösteriyorlarsa da bunun günümüze ait bir şey olduğunu düşünüyorum bknz:aşırı yaygınlaşan iletişim araçları sayesinde aşırı bilmiş çocuklar ....bilmiyorum yanlış mı ama o yıllara ait bir durummuş gibi gelmedi bana pek...

Her neyse senaristlerimiz bu garip(!)durumu daha ne kadar sürderecekler merak içerisindeyim yani böyle bir dönem dizisinde bu tür saçmalıkları yapmaya gerek var mı...bunun sebebini gerçekten merak ediyorum ama gerçekten nedir bu durum aşırı rating kayısı mı (ki bildiğim ratingler iyi )2 sezon sonunda yorulan senaristlerin klişe konulara kayması ve yaratıcılıktan uzaklaşması mı nedir ...

Ahmet-Rüya arasındai ve Rüya-Necdet arasındaki ilişki tamamen belirlenmeye ve eksik kalan konular kapatılmaya çalışılıyorsa bu bu şekilde mi olmalı yani garip(!) gelişen konularla bak bak kıskanç çocuk bavulunu alıp dysseiçan'ın dediği gibi garip(!) babasına kaçar soğukta gecenin bir yarısı ...
MMCçan çok iyi söylemişsin bu gidişle yakında Güzoş'la Sevda Tepesi'nde piknik ve Bristol'de bir gece de gelir ...:img-hyste Hayır garip olan daha geçen bölüm bu adamcağız"bizim ilişkimiz daha rayına oturmadı" diyerek dövünüyordu üstelik 4 senelik bir ilişkiden bahsediyordu şimdi noldu da birden bire Paris'te evlilik teklifi yapılıyor badgerçan 'ın dediği gibi ben de Güzide'nin yerinde olsam beni o masaya götüren sebepleri unutmazdım o tepkisizlik ne çok şeyi anlatmıştı da kızı o masaya götürmüştü...Şimdi SuperHero adı altında Güzoş'u yarı baygın oradan çıkararak kurtarıcısı mı oluyor ve birden en iyi aşık rolüne mi bürünüyor yoksa kendini affetirmek için mi yapıyor ha öyleyse ne diyeyim ama öyle değil de romantik bir ortam içinse eee pesss yani derim.... gerçekten MMCçan'ın dediği gibi Necdet Ahmet'in yolunda onun hayallerinden ama gerçekleştiremediği hayallerinden hızla ilerliyor...kendine ait bir Yasemin'i bir Rüya'sı olmadı şimdi de kendini tam olarak ait hissetmediği Güzoş'la evlenecek vallahi Allah sonunu hayır etsin mutlu olsun tez zamanda Güzoş'a aşık olsun (Güzoş ve bebek için :img-in_lo) insanın kendi hayallerini gerçekleştirememesi ve hep başkalarının gölgesinde yaşaması çok kötü o yüzden kendine ait bir evi olsun...bu saçmalıklarla uğraştırılmasın iki aile de...

Gerçi onun evi ailesi olur da Ahmet hiç bir zaman tam mutlu olamaz bu senaryoyla neyseki bu sezon bitecek :good: İyi geceler bye

snemmm
10-01-08, 00:06
ya hani bu nejdet parise gidiyordu ya
rüya gidip onu evde bulamıyınca nejdete olan güveni sarsılabilir mi acaba
sadece bir tahmin:img-wink:

badger
10-01-08, 00:11

Bence oraya varamadan Ahmet onu bulsun dermişim...ama Necdet, o kapıyı açar, öğreten yüce adam vasfıyla...evinde kalan Güzideyi gösterir..ve çocuğa ilk cinsellik bilgilerini anlatır..elinden tutar ve Ahmet ile Yasemine teslim eder kızcağızı..Ahmet ile Yasemin bu feddakkar adamı takdir eder, teşekkür eder, "Necdet olmasa biz ne ederdik?" derler...:img-hyste

snemmm
10-01-08, 00:16
Bence oraya varamadan Ahmet onu bulsun dermişim...ama Necdet, o kapıyı açar, öğreten yüce adam vasfıyla...evinde kalan Güzideyi gösterir..ve çocuğa ilk cinsellik bilgilerini anlatır..elinden tutar ve Ahmet ile Yasemine teslim eder kızcağızı..Ahmet ile Yasemin bu feddakkar adamı takdir eder, teşekkür eder, "Necdet olmasa biz ne ederdik?" derler...:img-hyste

hımm haklısın bak
bu bizim sınır tanımayan senaristleri düşünürsek daha olabilir geliyor:)
benim yazdığım ben senarist olsaydım olurdu
hoş ben olaydım senarist ahmetimi bu durumlara sokarmıydım hiç:hıh

blue&blue
10-01-08, 00:18

Yok yok bu dizi de Necdet'e karşı/Necdet'in içinde olduğu bir hayal kırıklığı yaşanamaz. Bünyesi kaldırmaz dizinin! :icon_whis

Dediğim gibi Rüya'nın evi bulabileceğini sanmıyorum! Tabi yeni evleri aynı sokakta değilse. Öyleyse de bir şaşkınlık yaşarım! Bununda ille açıklaması yapılır bölümde.
Yasemin: Rüya istediği zaman Necdet'e gidebilsin diye evi aynı mahalleden tuttuk! bıy bıy bıy!

Böyle bir şey olursa Rüya evi bulur. Necdet illaki evdedir. Kızına sarılır. Onu sakinleştirir. Düşşünceli olduğundan Güzide Rüyayı oyalarken Yasemine telefon eder. Haber verir. Bu gece burda kalsın ben onunla konuşurum! bıy bıy der..
Tabi Ahmet de kötü hisseder kendini... Yasemin hissetmez çünkü Yasemin'in bünyesinde bu yaşananlar kötü etki yapmaz. Rüya Necdet'i özlemiş gitmiştir. 2*2=4 dür yani!

Ertesi gün alırlar Rüya'yı Ahmet onu ikna etmeye çalışır.

Ya da Rüya kaçar bölüm biter! :)

merw
10-01-08, 00:20
selam bye biraz geriye almak gibi olacak ama kusura bakmayın artık, özledim tartışmayı :)

(...)Şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki; burada aşk üzerine yazan, onu önemseyen birçok insan bu olayların ciddiyetini herkesten ve özellikle öyleymiş gibi görünmeye çalışan insanlardan çok daha politik ve çok daha kafa yoruyorlar... bu zaten yorumlardaki entelektüel düzeyden de belli oluyor... ben son olarak şunu söylüyorum... bu arkadaşların birikiminden yararlanın genç arkadaşlar... burada evet bir dizi için konuşuluyor ama sonuçta gerçek yaşamda olan şeylerden konuşuluyor ve hiçbir sitede rastlamayacağınız birikimlerle insanlar bu değerlendirmeleri yapıyor...
Yaşam acılarla ve tatlılarla bir bütündür... birinin diğerinden çok daha önemsiz olduğu asla söylenemez... ikisi de birbirini besler, birbirini hafifletir...
siyasi olaylar işin acı tarafıyda, aşk tatlı tarafıdır... kimin neye ihtiyacı varsa kim neyi konuşmak istiyorsa konuşur... hepsi bu...

nurdancım, yazılarını tekrar görünce çok mutlu oluyorum ya, sen de benim gibi uzun bir aradan sonra dönmüşsün yeşil sahalara..

shevekçanım gibi ben de her zamanki gibi her yazdığına katılıyorum. etrafımdaki insanlar dizi forumuna yazmak deyince "ay yok artık merve, işin mi yok yaa sabah programındaki teyzeler gibi" diyorlar ama bizim buradaki tartışmalarımızın herhangi bir dizi forumundan farklı -bir hayli farklı- olduğunu gördüklerinde, işin aslının öyle olmadığını anlıyorlar. bu foruma yazmaya başladığım 7 aydır o kadar çok şey öğrendim ki.. zaten öğrenmeyi araştırmayı seven bir insandım ama bir eksiğim vardı: tartışmak. 80 sonrası gençlerden çalınan şey bu malesef.. sanki o 60lar 70ler hiç yaşanmamış, o entellektüel, sanatsal ve politik konuların tartışıldığı, incelendiği, yaşandığı zamanlar hiç olmamış gibi; duyarsız, ilgisiz ve malesef cahil bir topluluk yarattılar. ben de o topluluğun bir üyesiydim, şimdi kendimi kurtarmak için debeleniyorum. burada bulduğum tartışma ortamını bugüne kadar en fazla 2-3 arkadaşımla başarabilmiştim, o da devamlı değildi. biz burada insanı insan yapan değerlerden, psikolojiden, tarihten, politikadan, sosyolojiden, aşktan, yaşamdan herşeyden bahsettik ve tüm o mesajlarımız birer ders niteliğinde... bunun bir parçası olduğum için kendimle de gurur duyuyorum. badgerçanımın da dediği gibi kendimizi kanıtlamaya gerek yok, "mazide yazdıklarımız" zaten konuşuyor... :)

olayın tam ne olduğunu bilmiyorum ama 7 aydır gördüğüm tüm saldırılar sayesinde aşağı yukarı tahmin ediyorum :img-cool2 hayatta en katlanamadığım şey, insanların birşeylere körü körüne bağlı olması bir de bilmedikleri konular hakkında ahkam kesmesidir. ikisi de cahilliğe delalettir ve malesef toplumumuzda en çok görülen defolardandır.. herhangi birşeye ya da kişiye bağlılığından dolayı, geri kalan herşeyi reddeden bağnazlıkla, her konuda bilip bilmeden konuşmanın "dayanılmaz hafifliği" bir araya gelince... evlere şenlik bir durum ortaya çıkar, malesef.. neyse ki, bu forumdaki hiçbir kimsede bunu görmüyoruz.... görmemeyi de diliyoruz... zira bu yolda devam etmek, 20- 30 yıl sonra ortaya çıkıp, nüfusun %70inin karnını doyuracak parayı zor bulduğu bir ülkede "üniversiteleri paralı yapalım" demeye kadar gider, maazallah...

shevekçanım, sayende tanıştığım romanın beni de çok etkileyen dizelerini bir kez de ben tekrarlayayım:

vermediğiniz şeyi alamazsınız,
kendinizi vermeniz gerekir.
devrimi satın alamazsınız.
devrimi yapamazsınız.
devrim olabilirsiniz ancak...

devrimi hayatlarının bile üstünde tutup, devrim, reform laflarını ağızlarına sakız etmek (sonra da elinde patlatıp yine fakir halka zarar vermek) yerine onu yaşayanlar için.. bu dizide kısacık hayatlarının çok az bir kısmını gördüğümüz kişiler için.. başarıyla depolitize edilmiş bir neslin, onları unutmaması, yaptıklarından ders alması için.. ama arkadaşlar, dikkat edin: deniz gezmiş bir pop starı değildir. arkadaşları da değildir. onları hayran olduğunuz ünlülerle karıştırmayın... lütfen...

sinemcim, çanım imzaların çok güzel. shevekçanın yazdıkları da beni bitirdi burada... ben de grup yorum'u çok severim, özellikle genç ölenlerin türküsü'nü dinlememiş olanların dinlemelerini şiddetle tavsiye ederim. sazın sesi, solistin buğulu sesi, hüzünlü sözleri.. ama hepsinden önemlisi ve iç yakanı, o sözlerin kimler için yazıldığı ve onların şimdi nerede olduğu...

giderim giderim yolum yokuştur
bir yanım hasret, bir yanım ateştir
genç iken ölene, ölüm zor iştir
erir içim usul usul, kan gider

merw
10-01-08, 00:26
neyse, diziye döneyim bari. özeti görünce ben de herkesin verdiği tepkileri verdim.. rüyanın, anne baba ilişkisinin ne olduğunu görünce garipsemesi doğal. çocuk bu yaşına kadar "anneyle baba ayrı yatar" sanıyordu, ne yapsın :) ama kıskanma konusunu bazı arkadaşların algılayış biçimleri hayli garip olmuş :D birbirini ve aşklarının meyvesini bu kadar seven bir anne baba, kızlarını nasıl dışlayabilir? böyle birşey sözkonusu bile olamaz. ne sanıyorsunuz yani, kendilerini sabahtan akşama kadar bir odaya kilitleyip rüyayı da kendi kendine açlıktan sürünmeye mi bırakacaklar? :D o da necdetin yanına gider artık "necdet babaaaa beni dışlıyorlaaaar"... tabi bulabilirse ;)

her çocuk anne babasıyla yatmak ister ama bu genelde sabah uyanınca kalkıp annesiyle babasının arasına zıplayıp kendine yer açmasıyla olur, eğlenilir gülünür falan. rüya bütün gece ayakta oturup onların başını beklemeyeceğine göre.. gece de onlarla yatmak istese bile insan gibi açıklarlar çocuğa "burası senin odan, orası bizim odamız" diye... ebruçanımın da dediği gibi rüya bugüne kadar annesiyle yatmadığına göre, birden bire deli gibi kıskanmaya başlamaz heralde. eğer ahmete hayran olduğu için onu annesinden kıskanıyorsa -ki nikahta biraz sinyalini verdi, eh anasının kızı işte, o da aynısını yaptı senelerce - insan gibi açıklanır herşey ve rüya da anlar. bu kadar basit bu iş.. çocuğun psikolojisini atla deve yapmazlar yine inşallah.

Rüya hayatı boyunca tek çocuk kalır...

İlahi Badgerçan..Necdete verirler arada..İskele ana-babası ya bunlar..Cahiller eğitimleri de yok anlatamazlar olayı..Ya da Pedakok ablaya verirler..O da tabi
''çocuğun güvenini kazanın..Onunla yatın''der..Başka birşey beklemiyorum.

:img-hyste al benden de o kadar mirayçanım. "pedakok" bile garip olduktan sonra, biz daha ne konuşuyoruz...

ayrıca, necdetle güzideyi parise gönderen zihniyete de ... teşekkür ediyorum. gerçekten çok ihtiyacımız vardı... bravo. zaten ülke bu kadar çalkalanırken de ancak burjuva kobi necdet parise tatile gidebilirdi... hani sabah kahvaltısını romada yapıp öğle yemeğini pariste yiyen görgüsüzler vardır ya, onları hatırlattı bu durum bana, niyeyse acaba? :)

bütün yaz ahmetle yaseminin balayında parise gitmelerini -hem gerçekten hem de zeynebin absürt senaryolarında- ne kadar dile getirmiştik... kısmet :) özenç-çanın dediği gibi louvre ve dahi bilumum yeri gezip entellektüel birikimlerini paylaşsalardı.. tabi, aradan bu kadar zaman geçtikten sonra, ahmetin yasemini kucaklayıp eve sokabilmesi bile mucize gibi geliyor...

bu arada çok "süslü" laflar kullanmış olabilirim, ne olur kusuruma bakmayın.. huy işte, ne yaparsın :)

ps: bu yazıyı fragmanla ilgili yazdıklarınızı okumadan yazmıştım, silip yeniden yazmak istemedim... demek rüya hanım kıskançlık-necdet-kaçmak üçgenine geri dönüyor. e yuh! bu kadarı da saçmalık artık!

Baharcan bir de Necdeti niye oraya götürtüp Güzideyi aygın baygın o masadan kurtarmasının ne gereği ve anlamı vardır diyorsun..İşte mesele " kurtarmak" kelimesinde...Annelerin ve karnındaki bebeklerin hayatını kurtaran adam sıfatında gizli....Shevekçanımın dediği gibi bir "minnet prangası" daha hayata vurulacak galiba...:icon_whis
Ben, Güzide olsam, beni oraya götüren sebepleri asla unutmazdım...Bir anda kimse -Necdet, onca senenin üstüne trink! aaa ben aşıkmışım demez...Bunca zamandır onca olan bitene rağmen algılamadı..şimdi algılayacak.?! bknz:aşk başta varsa vardır yoksa yoktur...o ka! eğer Güzide sadece şımarık özgür bir kız değilse, ya çocuğu aldırtırdı ya da gider tek başına doğurur bebeği büyütürdü...:good: Ama bir haftada Necdetin laflarına kanıp aşık aşık dolanacaksa, o da necdetin Yasemine ettiği gibi "ya tutarsa ?" mantığıyla evlenirse, onu da almayayım...Bu da benim aşk ve hayat görüşüme ters...Her türlü dayatmaya karşıyımdır..Ne kendim dayatırım ne de dayatılmaya gelirim..:img-pilot

bu konudaki görüşlere aynen katılıyorum.
güzideyi önce özgür hatun portresine layık gördüler, dayatmaya karşı çıkarak kaçmış ve hayatını kendisi kazanarak yaşamayı seçmişti. vay be dedik, ama dediğimizle kaldık, zira güzidenin necdetin engin kültürü, analiz yeteneği ve "başkasına ait olan" aşkına ağzı açık bakakalacak bir kurban olduğunu anlayamamıştık en baştan.. şimdi peleriniyle bir telaş gelip kürtaj masasından onu kucaklayıp götürecek süper kahraman necdet sahnesiyle, güzidenin özgür kadın imajı bir balta daha yemiş olacak... aman ne güzel :)

snemmm
10-01-08, 00:39
selam bye biraz geriye almak gibi olacak ama kusura bakmayın artık, özledim tartışmayı :)

nurdancım, yazılarını tekrar görünce çok mutlu oluyorum ya, sen de benim gibi uzun bir aradan sonra dönmüşsün yeşil sahalara..

shevekçanım gibi ben de her zamanki gibi her yazdığına katılıyorum. etrafımdaki insanlar dizi forumuna yazmak deyince "ay yok artık merve, işin mi yok yaa sabah programındaki teyzeler gibi" diyorlar ama bizim buradaki tartışmalarımızın herhangi bir dizi forumundan farklı -bir hayli farklı- olduğunu gördüklerinde, işin aslının öyle olmadığını anlıyorlar. bu foruma yazmaya başladığım 7 aydır o kadar çok şey öğrendim ki.. zaten öğrenmeyi araştırmayı seven bir insandım ama bir eksiğim vardı: tartışmak. 80 sonrası gençlerden çalınan şey bu malesef.. sanki o 60lar 70ler hiç yaşanmamış, o entellektüel, sanatsal ve politik konuların tartışıldığı, incelendiği, yaşandığı zamanlar hiç olmamış gibi; duyarsız, ilgisiz ve malesef cahil bir topluluk yarattılar. ben de o topluluğun bir üyesiydim, şimdi kendimi kurtarmak için debeleniyorum. burada bulduğum tartışma ortamını bugüne kadar en fazla 2-3 arkadaşımla başarabilmiştim, o da devamlı değildi. biz burada insanı insan yapan değerlerden, psikolojiden, tarihten, politikadan, sosyolojiden, aşktan, yaşamdan herşeyden bahsettik ve tüm o mesajlarımız birer ders niteliğinde... bunun bir parçası olduğum için kendimle de gurur duyuyorum. badgerçanımın da dediği gibi kendimizi kanıtlamaya gerek yok, "mazide yazdıklarımız" zaten konuşuyor... :)

olayın tam ne olduğunu bilmiyorum ama 7 aydır gördüğüm tüm saldırılar sayesinde aşağı yukarı tahmin ediyorum :img-cool2 hayatta en katlanamadığım şey, insanların birşeylere körü körüne bağlı olması bir de bilmedikleri konular hakkında ahkam kesmesidir. ikisi de cahilliğe delalettir ve malesef toplumumuzda en çok görülen defolardandır.. herhangi birşeye ya da kişiye bağlılığından dolayı, geri kalan herşeyi reddeden bağnazlıkla, her konuda bilip bilmeden konuşmanın "dayanılmaz hafifliği" bir araya gelince... evlere şenlik bir durum ortaya çıkar, malesef.. neyse ki, bu forumdaki hiçbir kimsede bunu görmüyoruz.... (!) görmemeyi de diliyoruz... zira bu yolda devam etmek, 20- 30 yıl sonra ortaya çıkıp, nüfusun %70inin karnını doyuracak parayı zor bulduğu bir ülkede "üniversiteleri paralı yapalım" demeye kadar gider, maazallah...

shevekçanım, sayende tanıştığım romanın beni de çok etkileyen dizelerini bir kez de ben tekrarlayayım:

vermediğiniz şeyi alamazsınız,
kendinizi vermeniz gerekir.
devrimi satın alamazsınız.
devrimi yapamazsınız.
devrim olabilirsiniz ancak...

devrimi hayatlarının bile üstünde tutup, devrim, reform laflarını ağızlarına sakız etmek (sonra da elinde patlatıp yine fakir halka zarar vermek) yerine onu yaşayanlar için.. bu dizide kısacık hayatlarının çok az bir kısmını gördüğümüz kişiler için.. başarıyla depolitize edilmiş bir neslin, onları unutmaması, yaptıklarından ders alması için.. ama arkadaşlar, dikkat edin: deniz gezmiş bir pop starı değildir. arkadaşları da değildir. onları hayran olduğunuz ünlülerle karıştırmayın... lütfen...

sinemcim, çanım imzaların çok güzel. shevekçanın yazdıkları da beni bitirdi burada... ben de grup yorum'u çok severim, özellikle genç ölenlerin türküsü'nü dinlememiş olanların dinlemelerini şiddetle tavsiye ederim. sazın sesi, solistin buğulu sesi, hüzünlü sözleri.. ama hepsinden önemlisi ve iç yakanı, o sözlerin kimler için yazıldığı ve onların şimdi nerede olduğu...

giderim giderim yolum yokuştur
bir yanım hasret, bir yanım ateştir
erir içim usul usul, kan gider

aslında ben yorum dinlemeye başladığımda çok küçüktüm
ve doğal olarak anlayamıyordum kimleri anlattığını
ama yavaş yavaş oturuyor herşey
okudukça,bazı film vs. izledikçe,sizlerle burada tartıştıkça bende yeni şeyler öğreniyorum ve malesef benimde bazı arkadaşlarım bu tepkileri veriyor
versinler önemli değil hiç ben ne yaptığımı bildikten sonra
imzalarımı beğendiğiniz için teşekkürler
ben fotoshoptan anlamadığım için daha çok benim için anlamlı şiir ve ya şarkı sözlerinden alıntı yapıyorum açıkcası daha hoşuma gidiyor

gelelim yar ailesine
aslında inanın beni hiççççç alakadar etmiyorlar desem
cansel elçini çok sevmeme rağmen
ama yinede burada sizlerle tartışmak hoşuma gidiyor:img-wink:

snemmm
10-01-08, 00:42
hım şunu ekleyim
benim yar ailesiyle ilgilenmemin nedeni yasemin olduğu kadar o karakteri oynayan beren saati yapmacık bulmam
bana hissettirmiyor ve güzellikle herşey olmuyor(ne yalan söyleyeyim güzel kız)
tabi aranızda bereni seven vardır ben size saygı duyarım sizde bana duyarsınız sanırım

badger
10-01-08, 00:50
okudukça,bazı film vs. izledikçe,sizlerle burada tartıştıkça bende yeni şeyler öğreniyorum ve malesef benimde bazı arkadaşlarım bu tepkileri veriyor
ben fotoshoptan anlamadığım için daha çok benim için anlamlı şiir ve ya şarkı sözlerinden alıntı yapıyorum açıkcası daha hoşuma gidiyor

gelelim yar ailesine

Senin varlığın da bizi mesut ediyor..diğer arkadaşlarımızın da..Bu forumda zaten yoğun ve HS deki karakterlerin türlü türlüsünü hayatımın normal akışında çektiğim için, bir nevi rahatlama yeri oluyor...bknz.HS terapi merkezi..Benim diziyle artık aman aman çok bir ilgim kalmadı..sadce buradaki güzel paylaşım için buradayım..Uykuya yenilmezsem saatinde..yoksa haftaiçi parça parça seyrediyorum...Diziyi seyretmeye değil de burada yorum yapmaya hevesliyim..:)

Bu arada Baharçan ve Mörvçan:img-in_lo siz de iyi ki geri geldiniz..Eski günlere geri döndük gibi hissettim.Bir de diziceyle aliye de gelseler:icon_sorr..tam olacağız...

iyi gecelerrrrbye sevgiyle esen kalınız..

arese
10-01-08, 00:59
Rüya gecenin bir köründe kaçıyor hava ayaz ve saguk başında kapsül yüzünde korku ve endişee BuYaşta ki bir kızın gecenin köründe ne işi varsa dışarda anlamış degilim ya neysee bence yolu bulmayacak hatta kaybolabilir yada Necdet'lere varmadan Ahmet bulur onu sonra alır karşısına güzelce bir konuşur onu sevdiklerin çok güzel bir şekilde ifade eder olay böylelikle hallolur diye ümiT ediyorumm:)

Deniz ve Defne ay o Defenin pencerde böyle üzügün bir Şekilde ''Denzi Nerdesin'' diyişi içim parçalandı:img-cray: ben kesin o sahne de Ağlarım:img-cray: Kendimi tanıyorum çünkü bu dizide Ahmet'ten sonra sevdiğim iki karekter Defen ve Deniz:) bu hallerine çok üzlüyorum:img-cray:

Bu arada Işık ve Yaşara geleyim Aha buraya yazıyorum onların evlikleri uzun sürmiyecek şimdi den başladı huzursuzluklar ışık hakketti gül gibi harun varken sen git yaşara kafasın çok taşlara vuracak ama nafile troest denziler yakalanıyor idam edilecekler zatenn off off ben onların asılış sahnelerin nasıl izliyecegimm:img-cray:

merw
10-01-08, 01:01

gelelim yar ailesine

aynen öyle canım. 80 darbesi dediğimiz o meşum olay, herşeyin üzerinden öyle dozer gibi öyle bir geçmiş ki, biz "ne giysem, nereye gitsem, nerede eğlensem" diye düşünen zavallı cahil çocuklar olarak yetişmek zorunda kalmışız. ailelerimiz bizi aksi şekilde eğitse bile, etraftaki herkes böyle olunca nereye kadar gidebilir ki? duyarsız bir toplumun içinde yaşayıp gidiyoruz.. ben türk toplumu, sorunlarımız, yakın dönem siyasi tarihimiz, gelenler-geçenler, darbeler vesaire gibi türlü konudan üniversiteye girdiğimde haberdar oldum. 19 yaşımda yani.. ne kadar geç değil mi, ne kadar yazık.. (bu noktada sevgili sosyoloji hocam emre kongara da teşekkür etmem lazım, onun sayesinde gözüm açıldı, ilgi duyacağım alanları keşfettim..) sizden uzak kaldığım günlerde, arkadaşlarımla bir araya toplanıp, her türlü şeyi özellikle siyaseti, ülkemizin durumunu, yapabileceklerimizi ve emaneti korumak için yapmamız gerekenleri tartışabileceğimiz bir grup, bir platform kurmaya çabaladık. fakat henüz başaramadık. çünkü hiçbir arkadaşımın ilgisini çekmiyor bu konular. çünkü bilmiyorlar, o kadar uzağız ki bunlardan.. bu yüzden ne olursa olsun bu forumda bulduğum ortamı hiçbir şeye değişmem, gerçek olmayan dizi karakterleri üzerinden yaptığımız tüm çıkarımlar çok değerli...

Senin varlığın da bizi mesut ediyor..diğer arkadaşlarımızın da..Bu forumda zaten yoğun ve HS deki karakterlerin türlü türlüsünü hayatımın normal akışında çektiğim için, bir nevi rahatlama yeri oluyor...bknz.HS terapi merkezi..Benim diziyle artık aman aman çok bir ilgim kalmadı..sadce buradaki güzel paylaşım için buradayım..Uykuya yenilmezsem saatinde..yoksa haftaiçi parça parça seyrediyorum...Diziyi seyretmeye değil de burada yorum yapmaya hevesliyim..:)

Bu arada Baharçan ve Mörvçan:img-in_lo siz de iyi ki geri geldiniz..Eski günlere geri döndük gibi hissettim.Bir de diziceyle aliye de gelseler:icon_sorr..tam olacağız...

iyi gecelerrrrbye sevgiyle esen kalınız..

al benden de o kadar çanım.. diziden baygınlık geldi aslında, ama buradaki ortam için herşeye katlanılır :) gerçekten terapi merkezi gibi :)

aliye kendini elveda rumeliye verdi, malum, çöpçatanlık görevi var :P ama dizice nerede?

snemmm
10-01-08, 01:07
benim gibi lise ortamından yeni çıkmış biri için buçok bariz
arkadaşlarım ikiye ayrılıyordu
ya ineklemek dersten başka birşey düşünmeyen otçul grup
ya da flört,kıyafet,saç,baş vs başka düşünmeyen hoppa grup
ben ortada kalıyordum açıkcası
ve halada bulamadım öyle birini malesef

beni yar ailesi bayıyor resmen:)
nejdet krize sokuyor:dito
bu arada elveda rumeli harika bir dizi
iyi gecelerbye

bahar_can
10-01-08, 07:35
Shevek demişki:
"Fragmanda görüldüğü kadarıyla, Deniz ve Harun da Sinanların gruptalar.."

evet fragmanda Deniz ve Harun dağdalardı... demek çatışmadan kurtuluyorlar... hoş en fazla 2 ay sonra o grupta çatışmaya giriyor ama belki oradan da kurtulabilirler... o zaman hep dağda kalırlar... bu da şu anlama gelirki; Denizler, Mahirler, Sinanlar öldükten sonraki önder kadro bunlar ve uzun süre dışarıda olacaklar... onların 78 kuşağı önderleri olacağını hep düşündük ama açıkçası ben hep cezaevinde olurlar diye düşünüyordum... Defne'yle zaman zaman buluşma ihtimali var o zaman... bense hep şöyle düşünmüştüm... onlar yaralı ya da bir şey olmadan yakalanacaklar... Ahmet onların davasını alacak.. Defne'de bir avukat ya da aday olduğu için stajyer olarak davalara girecek vs..

Bu şu anlamada gelebilir bence... eğer Deniz-Harun dışarıdaki mücadelenin önderleri olarak sunulursa dizinin şubat-Mart'ta bitme olasılığı sanki ortadan kalkar... çünkü bu 78-80 dönemine gelinebileceği işareti vermiş oluyor böylece..

Bir de YAR ailesinin mutluluğunun çatışma haberiyle az süreceği ve Ahmet'in işin peşinde koşturması olasılığı da bir nebze ortadan kalkmış olur diye düşünüyorum...

Bu arada Gürsoy ailesinden bir mezar ziyareti de bekliyoruz... artık yeter kaç ay oldu yahu!:icon_whis

MMC
10-01-08, 08:05
Günaydın forumçanlar,
Fragmanı bulamadım, link varsa bana gönderebilir misiniz lütfen.Görmeden yorum yapmak istemiyorum.bye
Sabırsızlıkla bekliyorum

badger
10-01-08, 08:09
Ay değil..Baharım neredeyse yıl oldu...

Daha ilk nikah tarihinden beri bekliyorum bu ziyareti ama neyse...zavallıların, onun bunun derdinden kendilerini düşünecek hali mi kaldı?:icon_whis

Bizim Deniz ve Harun yakalanmazsa, 78 hareketinin önderi olurlar diyorsun..ve dizi oraya kadar uzar....(Bence uzamasın..Denizlerin idamı ve bizimkilerin yakalanmasıyla bizim ızdırap dolu dizi bitsin, onun yerine daha bu konuyu iyi işleyebilecek bir yönetmen-senarist ve yapımcı devralsın 72-80 dönemini anlatmak adına..yeni bir dizi olsun...
O günlere gelebileceklerinden, yaşatılacakları:img-cool2ndan da pek emin değilim ya neyse...:icon_sorr

bir_adı_yok
10-01-08, 08:41
yazdıklarınızı başta sevinçle sona doğru kızgınlıkla okudum...
malum rüya şımarıklığı..
herşey yolundayken evden kaçmak gibi önemli tepkiler vermesi gerçekten düşündürücü..
bana göre biraz da abartı...
tabi kızcağaz bazılarının severek izlediği formalite bir yuvadan, gerçek bir yuvaya geçiş yapınca dengeleri bozuldu..
şimdi anlamadığım rüya burda kimi kıskandı...
annesini mi? babasını mı? yoksa 2. plana atıldığını mı düşündü...
benim bildiğim çocuklar bu tür kıskançlıkları daha küçük yaşta yaparlar..
annemi öpme, sarılma, kızma vs. gibi..
rüya'nın yaşı ise bu tür kıskançlıkları yapabilecek yaşı aşmış durumda..
aksine anne ve babasını böyle samimi, sıcak, sevecen görünce hoşuna gitmesi lazımken
malesef geçmişteki saçma aile deneyi mi onu bu hale itti...
şimdi çareyi necdet babasına koşmakta buldu
ve lakin unutmasınki artık necdet'in de güzide si var..
ve hatta bir de bebişleri..
ne olacak bu rüya'nın hali merak ediyorum doğrusu..
başta fedakarlık gibi görünen bir olay bakın nasıl sonuçlar doğurmaya devam ediyor..

arwen61
10-01-08, 08:41
günaydın sığdaşlarım,kader arkadaşlarımbye

bu bölümde çoğumuz 2 olaya odaklanmışız rüyanın saçma sapan halleri ve gençlerin dağdaki durumu

rüyanın birden bire 180 derece döndürülerek bambaşka bir kimliğe büründürülmesi,o yaşta yapmaması gereken şeylerin yaptırılması shevoçanında dediği gibi maşallah harika bir örnek oldu ama bu durumu kesinlikle ahmet çözmeli başka bir çözüm yolu istemiyorum her ne olursa olsun rüya çok akıllı bir kız üslubunca anlatılırsa anne-baba-çocuk kavramını gayet iyi anlayacaktır(gerçi normal olan bu ama malum bunlar tam tersinide yaptırabilir)

gençlerin tarafında ise görünen denizle harun yakalanmayıp dağa çıkacak ve ilerinin yeni deniz gezmişleri,sinanları olacaklar ama ben onları kaçak olarak değil özgürce istanbulda yaşayan,akademik kariyerlerini yapıp haklarını bu yolla arayan gençler olarak görmeyi daha çok isterdim ama görüntü maalesef tam tersini söylüyor inşallah onlarda sinanın öleceği çatışmada yaralanmazlar

bizde diyordukki bunlarda yakalanırda ahmet avukatlıklarını yapar ama pardon ahmet asla ön planda tutulmamalıydı değilmi birden unutuvermişim :icon_whis

ozenc-can
10-01-08, 08:45
Shevek demişki:
"Fragmanda görüldüğü kadarıyla, Deniz ve Harun da Sinanların gruptalar.."

evet fragmanda Deniz ve Harun dağdalardı... demek çatışmadan kurtuluyorlar... hoş en fazla 2 ay sonra o grupta çatışmaya giriyor ama belki oradan da kurtulabilirler... o zaman hep dağda kalırlar... bu da şu anlama gelirki; Denizler, Mahirler, Sinanlar öldükten sonraki önder kadro bunlar ve uzun süre dışarıda olacaklar... onların 78 kuşağı önderleri olacağını hep düşündük ama açıkçası ben hep cezaevinde olurlar diye düşünüyordum... Defne'yle zaman zaman buluşma ihtimali var o zaman... bense hep şöyle düşünmüştüm... onlar yaralı ya da bir şey olmadan yakalanacaklar... Ahmet onların davasını alacak.. Defne'de bir avukat ya da aday olduğu için stajyer olarak davalara girecek vs..

Bu şu anlamada gelebilir bence... eğer Deniz-Harun dışarıdaki mücadelenin önderleri olarak sunulursa dizinin şubat-Mart'ta bitme olasılığı sanki ortadan kalkar... çünkü bu 78-80 dönemine gelinebileceği işareti vermiş oluyor böylece..

Bir de YAR ailesinin mutluluğunun çatışma haberiyle az süreceği ve Ahmet'in işin peşinde koşturması olasılığı da bir nebze ortadan kalkmış olur diye düşünüyorum...

Bu arada Gürsoy ailesinden bir mezar ziyareti de bekliyoruz... artık yeter kaç ay oldu yahu!:icon_whis

Zaten İnsan avıda 17 Mayıs'tan sonra başlıyor.
Daha önce yazdığım bir yazıyı alıntıladım:

Nisan ayına gelindiğinde,12 Mart şaşkınlığını üzerinden atan sol,yine sokaklardaydı.(67 bin genç)

bankalar soyuluyor,bombalar patlıyor,kaçırma eylemleri oluyordu.General Atıf Erçıkan'ın evi bombalanınca:

Başbakan Erim; "Tedbirler balyoz gibi kafalarına inecek" dedi.
Acil önlem gerekiyordu.
Anayasa değiştirilmeli ve sıkıyönetim ilan edilmeliydi...
11 ilde sıkıyönetim ilan edildi.Artık ülkeyi,Cumhurbaşkanı Sunay,Genelkurmay Başkanı Tağmaç, MİT müsteşarı Fuat Doğudan oluşan üçlü yönetiyordu.Erim hükümeti devre dışı kalmıştı.
Ve balyoz indi.
Önce aranmalar başladı.Gece sokağa çıkma yasağı kondu.Dev-Genç ve Ülkü Ocakları kapatıldı.Grev ve Lokavt yasaklandı,basına baskılar başladı.Cumhuriyet ve Akşam gazeteleri Kapatıldı.Birkaç ay içinde 61 Anayasasının tam 40 maddesi budandı.

17 Mayıs 12 Mart'ın dönüm noktası oldu. İsrail Başkonsolosu; tüm devrimcilerin serbest bırakılması istemiyle,THKP-C tarafından kaçırıldı.

işte 12 Martın insan avı böyle başladı. O gece ülkenin dörtbir yanında fişlenmiş ne kadar yazar,aydın,politikacı,hukukcu,gazeteci,sendikacı varsa göz altın aalındı. 48 saat içinde alınanların sayısı 500'ü buldu

Yani mayıs sonunda ne dağda kalanlar sağ... Ne de sokaktakiler evinde... Öldürülenler dışındakiler cezaevinde...

badger
10-01-08, 08:49
Arada ben mi kaçırdım...Dizi tarihinde neredeyiz..? 10-11 Mart mı? 12 Martı göstermediler..sadece paşaların 9 Mart toplantısı gösterildi değil mi? Parça parça seyrettiğim için arada da bavul toplamamdan ötürü kaçırdığım bir yer mi var...:icon_whis

ozenc-can
10-01-08, 09:16
Arada ben mi kaçırdım...Dizi tarihinde neredeyiz..? 10-11 Mart mı? 12 Martı göstermediler..sadece paşaların 9 Mart toplantısı gösterildi değil mi? Parça parça seyrettiğim için arada da bavul toplamamdan ötürü kaçırdığım bir yer mi var...:icon_whis

16 Mart'ta kaldılar Badgercan. 9 mart darbesi engellendi.12 Mart Muhtrası radyodan okundu.Dönemin başbaşanı Sületman Demirel istifa etti.Yani, 16 Mart hem nikah tarihi, hem denizlerin gemerekte yakalandıkları tarih.

bir_adı_yok
10-01-08, 09:17
rüyanın birden bire 180 derece döndürülerek bambaşka bir kimliğe büründürülmesi,o yaşta yapmaması gereken şeylerin yaptırılması shevoçanında dediği gibi maşallah harika bir örnek oldu ama bu durumu kesinlikle ahmet çözmeli başka bir çözüm yolu istemiyorum.......

aslında rüya'nın bu karışmış psikolojisini en iyi ahmet sağlığına kavuşturur..
fakat senaristlerin bunu yapacaklarını hiç sanmıyorum..
necdet bir kenarda üstün vasıflarıyla dururken
ahmet'te kimmiş...
galiba ömür boyu rüya'nın sorunlarını necdet çözecek...
ahmet dış kapının dış mandalı...biyolojik baba olmaktan öte geçirmediler bir türlü..
acaba diyorum necdet yeniden baba olursa
rüya ondan biraz halas olur mu:?..

MMC
10-01-08, 09:31
Belki fragmanı izleyemediğm için Rüyanın kıskançlık işini büyütmedim ben.Bu bölüm için önceliğim farklı. Ben önce AY'ı içime sindirmek istiyorum.Bir yıla yakın bir süredir olmasını çok istediğim ama bir türlü gerçekleşmeyen sahneleri içime sindire sindire izleyeceğim.Ahmet'in kendinden çalınanları geri alışını, evlerini, romantik anlarını, kızlarını ikna etmek için birlikte çaba sarf etmelerini izleyeceğim.Varsın şımarık Rüya Hanım kendini dışlanmış hissetsin evden kaçsın, Necdet'e koşsun, hiç keyfimi bozmayacağım.Hatta Rüya kendini bu kadar dışlanmış hissettiğine göre AY oldukça yakınlaşıyor demek.Sevindim buna, ruhsuzluk sonunda bitiyor:happy0064

Biz değilmiydik onlar da artık bir aile olsun ve birlikte sorunlarla uğraşmaya başlasın diyen.Alın işte sorun.Ahmet'le Yaseminin aşkını kıskanan Rüya bana çokta büyük bir sorunmş gibi gelmiyor açıkçası.MMC'nin de kıskanılmayacak hali yok hani.Farkındaysanız adamın hayatına giren tüm kadınlar, hatta kızı bile, kıskançlık kirizlerine girip Necdet koşuyor.Hatırlatmak istemiyorum ama Ahmet'i Aylayla operada gören Yasemin kıskançlıktan çıldırıp kendini Necdet'in kollarına atmıştı.Yaseminle-Ahmet'i takip eden Ayla yine bir kıskançlık kirizine girip Necdete koşmuştu.Şİmdi sırada Rüya mı var?

Bana görede bu problemi Ahmet çözmeli, öylede olacağına inanıyorum.Belki abra kadabra kadar anlamlı birkaç laf eder Necdet Bey ama bu problemi onun çözdüğü anlamına gelmez.Uzun vadede bir aile içindeki problemi ancak o ailenin fertleri çözebilir. Ancak Ahmet ve Yasemin ona olan sevgilerini,verdikleri değeri gösterirlerse bu sorun çözülebilir.Yoksa Necdet istediği konuşmayı çeksin boş artık zira YAR birbirine bağlı, sarsılmaz, sevgi dolu bir aile olma yolunda hızla ilerliyor.Böyle bir ailesi olan herkes bilir ki bundan sonra Necdet onlar için ancak dış kapının dış mandalı olabilir:img-yes:

Deniz ve Harun'un yakalanmamasına sevinsem mi üzülsem mi bilemedim? Deniz Gezmişleirn gözü arkada kalmayacak, davaları devam edecek ama ya Deniz K için edişelenen Mehmet ne olacak? İçim parçalanıyor benim ona.Tabii Defneye de.Oda çıkar mı acaba dağlara?

Bu durmda Ahmet Deniz Gezmişlerin avukatları arasında da olabilir.Okulda ilişkileri son derece iyiydi hatırlarsanız.

ozenc-can
10-01-08, 09:59
Neyse gelelim özet ve fragmandan sonra,arkadaşların yorumlarına;
Merdinenler demişki;"Yaşar'da beklenen yüzünü yavaş yavaş göstermeye başladı" Yaşar'ın yaşam anlayışına ilişkin daha öncede yazmıştık.Hatta shevek'in bunun la ilgili bir yazısı vardı;Yaşar'ın İlerde Işık'ın çalışmasına karışacağı,hatta çalışmasına müsade bile etmeyeceği seklinde... Demekki adam biraz para bulunca onu da yapacak.

Rüya'ya gelince;Özette "oysa küçük kız,annesiyle babasının daha önce tanık olmadığı şekilde yakınlaşmasına gün geçtikçe içerlemektedir"diyor.Ne yapsın kızcağaz Aynı evde yaşadıklarıya aslı olmayan, görüntüsü olan bir ilişki yaşadı.Asılı olan ilişkiyle aynı evde yaşayamadı...Böyle bir pardokstan çıktı.Necdet onun kafasında ve yaşamında hep var hep olacak.Tabii necdet'e koşacak.Çünkü onun dahil olduğu ilişkide böyle değildi yani annesine böyle davranmıyordu.Dolayısıyla bu işi ancak Necdet çözebilir (senarist marifeti ile)
Necdet alıp Rüyayı Karşısına;"Aslında olması gereken bu Rüya" diyecek... yani Necdet'in Rüya'nın hayatından çıkmaması lazım!...(Ya)

goldrose
10-01-08, 10:00
Belki fragmanı izleyemediğm için Rüyanın kıskançlık işini büyütmedim ben.Bu bölüm için önceliğim farklı. Ben önce AY'ı içime sindirmek istiyorum.Bir yıla yakın bir süredir olmasını çok istediğim ama bir türlü gerçekleşmeyen sahneleri içime sindire sindire izleyeceğim.Ahmet'in kendinden çalınanları geri alışını, evlerini, romantik anlarını, kızlarını ikna etmek için birlikte çaba sarf etmelerini izleyeceğim.Varsın şımarık Rüya Hanım kendini dışlanmış hissetsin evden kaçsın, Necdet'e koşsun, hiç keyfimi bozmayacağım.Hatta Rüya kendini bu kadar dışlanmış hissettiğine göre AY oldukça yakınlaşıyor demek.Sevindim buna, ruhsuzluk sonunda bitiyor:happy0064

Biz değilmiydik onlar da artık bir aile olsun ve birlikte sorunlarla uğraşmaya başlasın diyen.Alın işte sorun.Ahmet'le Yaseminin aşkını kıskanan Rüya bana çokta büyük bir sorunmş gibi gelmiyor açıkçası.MMC'nin de kıskanılmayacak hali yok hani.Farkındaysanız adamın hayatına giren tüm kadınlar, hatta kızı bile, kıskançlık kirizlerine girip Necdet koşuyor.Hatırlatmak istemiyorum ama Ahmet'i Aylayla operada gören Yasemin kıskançlıktan çıldırıp kendini Necdet'in kollarına atmıştı.Yaseminle-Ahmet'i takip eden Ayla yine bir kıskançlık kirizine girip Necdete koşmuştu.Şİmdi sırada Rüya mı var?

Bana görede bu problemi Ahmet çözmeli, öylede olacağına inanıyorum.Belki abra kadabra kadar anlamlı birkaç laf eder Necdet Bey ama bu problemi onun çözdüğü anlamına gelmez.Uzun vadede bir aile içindeki problemi ancak o ailenin fertleri çözebilir. Ancak Ahmet ve Yasemin ona olan sevgilerini,verdikleri değeri gösterirlerse bu sorun çözülebilir.Yoksa Necdet istediği konuşmayı çeksin boş artık zira YAR birbirine bağlı, sarsılmaz, sevgi dolu bir aile olma yolunda hızla ilerliyor.Böyle bir ailesi olan herkes bilir ki bundan sonra Necdet onlar için ancak dış kapının dış mandalı olabilir:img-yes:

Deniz ve Harun'un yakalanmamasına sevinsem mi üzülsem mi bilemedim? Deniz Gezmişleirn gözü arkada kalmayacak, davaları devam edecek ama ya Deniz K için edişelenen Mehmet ne olacak? İçim parçalanıyor benim ona.Tabii Defneye de.Oda çıkar mı acaba dağlara?

Bu durmda Ahmet Deniz Gezmişlerin avukatları arasında da olabilir.Okulda ilişkileri son derece iyiydi hatırlarsanız.

Merhaba çanımbye
Ben de henüz fragmanı göremeyenlerdenim.Sadece avrupa yakasını izlerken altta Ahmetin kucağında Yasemini gördüm:img-in_loPek bi umutlandım ama sonra özete baktım,yine Necdetin cin ali modunda serisinin devamı olacağını gördüm,bir de yazılanlardan anladığım fragmanda Rüya Necdetin resmini öpüyormuş,ne kadar saçma yani...sanki Rüya Necdetle Yasemin evliyken onlarla mı yatıyordu,ayrı odası yokmuydu,şimdi niye kıskansın,anlam veremedim hiç,hele bir de evden kaçıyormuş,o kadar aklı başında bir kız böyle şeyler yapar mı,annesi babası evlenirken nasıl da mutluydu oysa...Kaça kaça yine Necdete kaçmaz inşallah...Yoksa böhhhhh diyeceğim artık.
NOT: Bu arada Yasemin ve Ahmet Pariste evlenemezken Necdetin Ahmetin hayatını çaldığı yetmezmiş gibi şimdi de evlilik hayalini çalıyor olması ne sinir..:icon_whis

MMC
10-01-08, 10:49
Neyse gelelim özet ve fragmandan sonra,arkadaşların yorumlarına;
Merdinenler demişki;"Yaşar'da beklenen yüzünü yavaş yavaş göstermeye başladı" Yaşar'ın yaşam anlayışına ilişşin daha öncede yazmıştık.Hatta şhvek'in bunun la ilgili bir yazısı vardı;Yaşar'ın İlerde Işı'ğın çalışmasına karışacağı,hatta çalışmasına müsade bile etmeyeceği seklinde... Demekki adam biraz para bulunca onu da yapacak.

Rüya'ta gelince;Özette "oysa küçük kız,annesiyle babasının daha önce tanık olmadığı şekilde yakınlaşmasına gün geçtikçe içerlemektedir"Ne yapsın kızcağaz Aynı evde yaşadıklarıyal aslı olmayan görüntüsü olan bir ilişki yaşadı.Asılı olan ilişkiyle aynı evde yaşayamadı...Böyle bir pardokstan çıktı.Necdet onun kafasındave yaşamında hep var hep olacak.Tabii necdet'e koşacak.Çünkü onun dahil olduğu ilişkide böyle değildi yani annesine böyle davranmıyordu.Dolayısıyla bu işi ancak Necdet çözebilir (senarist marifeti ile)
Necdet alıp Rüyayı Karşısına;"Aslında olması gereken bu Rüya" diyecek... yani Necdet'in Rüya'nın hayatından çıkmaması lazım!...

Merak ediyorum doğrusu Necdet 10 yaşındaki Rüya'ya durumu nasıl açıklayacak?Ben Necdet'in yerinde olsam ona neden normal bir aile hayatı yaşama fırsatı vermediğimi açıklamakta çok zorlanırdım.Ve senaristlerin yerinde olsam bu işe hiç girmezdim çünkü Necdet konuşmanın bir noktasında mutlaka Yaseminin onu sevmediğini söylemek zorunda kalacak.Bu durumda Rüya sorular sormaya başlayacak.

R:Necdet baba çok moralim bozuk.Aynı evde yaşamaya başladığımızdan beri annemle babama bir haller oldu.Sürekli birbirlerini öpüyorlar, sarılıyorlar hatta beraber uyuyorlar.Sordum sebebi birbirlerini çok sevmeleriymiş.Bütün sevenler böyle olurmuş.Peki ama siz neden annemle böyle değildiniz?
N:Çünkü anne aslında beni sevmiyordu.Babanı seviyordu (
R:Eee peki ozaman siz niye aynı evde yaşıyordunuz? Annem neden babamla yaşamıyordu?
N:Ben birbirlerini sevdiğini bildiğim halde onlar ayrı kalsın diye elimden geleni yaptım çünkü.Annen geceler boyu ağlarken ben duymamak için kulaklarımı tıkadım.Tabii biryandan da Güziyle işi pişirdim.
R:Aa neden öyle bişey yaptın?
N:E ben anneni de seni de çok seviyordum.Sizi babana vermek istemedim.Bir nevi onun hayatını çaldım.
R:İnanmıyorum bunu nasıl yaparsın?Ben babamdan kaçıp nereye geldim böyle

goldrose
10-01-08, 10:56
Merak ediyorum doğrusu Necdet 10 yaşındaki Rüya'ya durumu nasıl açıklayacak?Ben Necdet'in yerinde olsam ona neden normal bir aile hayatı yaşama fırsatı vermediğimi açıklamakta çok zorlanırdım.Ve senaristlerin yerinde olsam bu işe hiç girmezdim çünkü Necdet konuşmanın bir noktasında mutlaka Yaseminin onu sevmediğini söylemek zorunda kalacak.Bu durumda Rüya sorular sormaya başlayacak.

R:Necdet baba çok moralim bozuk.Aynı evde yaşamaya başladığımızdan beri annemle babama bir haller oldu.Sürekli birbirlerini öpüyorlar, sarılıyorlar hatta beraber uyuyorlar.Sordum sebebi birbirlerini çok sevmeleriymiş.Bütün sevenler böyle olurmuş.Peki ama siz neden annemle böyle değildiniz?
N:Çünkü anne aslında beni sevmiyordu.Babanı seviyordu (
R:Eee peki ozaman siz niye aynı evde yaşıyordunuz? Annem neden babamla yaşamıyordu?
N:Ben birbirlerini sevdiğini bildiğim halde onlar ayrı kalsın diye elimden geleni yaptım çünkü.Annen geceler boyu ağlarken ben duymamak için kulaklarımı tıkadım.Tabii biryandan da Güziyle işi pişirdim.
R:Aa neden öyle bişey yaptın?
N:E ben anneni de seni de çok seviyordum.Sizi babana vermek istemedim.Bir nevi onun hayatını çaldım.
R:İnanmıyorum bunu nasıl yaparsın?Ben babamdan kaçıp nereye geldim böyle

Çanım,Necdet gibi biri,minareyi çaldığı gibi kılıfını da hazırlamıştır.Asla kendini haksız çıkaracak bir şey söylemez...O feddakarlıklar ustası,bu olaydan da kendine bir pay çıkaracaktır hemen.Anlamadığım neden Necdet hep kazanan oluyor,Rüyanın tüm büyüme evrelerini gördüğü gibi şimdi kendi öz çocuğunu da görecek...Onun adını da belki Necdet koyacak...(Bu arada ilk bölümlerde hani Denizler adada bir yavru köpek buluyordu,onun adını da Necdete koydurmuşlardı,Arkadaş koymuştu ya...Demek ki bu dizide ad koyma işi Necdetten soruluyor...:img-hyste)

MMC
10-01-08, 11:24
Çanım,Necdet gibi biri,minareyi çaldığı gibi kılıfını da hazırlamıştır.Asla kendini haksız çıkaracak bir şey söylemez...O feddakarlıklar ustası,bu olaydan da kendine bir pay çıkaracaktır hemen.Anlamadığım neden Necdet hep kazanan oluyor,Rüyanın tüm büyüme evrelerini gördüğü gibi şimdi kendi öz çocuğunu da görecek...Onun adını da belki Necdet koyacak...(Bu arada ilk bölümlerde hani Denizler adada bir yavru köpek buluyordu,onun adını da Necdete koydurmuşlardı,Arkadaş koymuştu ya...Demek ki bu dizide ad koyma işi Necdetten soruluyor...:img-hyste)

Yok be çanım, Necdet için kazanan taraf demek pekte doğru değil aslında.Başkasına ait bir hayatı yaşamak için yıllarca uğraşan,basiretsiz bir kaybeden demek daha doğru.Şuanda geldiği noktaya bak.Sevmediği bir kadınla evlenip aslında hazır olmadığı bir çocuğun babası olacak.:img-cool2

goldrose
10-01-08, 11:29
Yok be çanım, Necdet için kazanan taraf demek pekte doğru değil aslında.Başkasına ait bir hayatı yaşamak için yıllarca uğraşan,basiretsiz bir kaybeden demek daha doğru.Şuanda geldiği noktaya bak.Sevmediği bir kadınla evlenip aslında hazır olmadığı bir çocuğun babası olacak.:img-cool2

Evet bu açıdan kaybeden de diyebiliriz ama hayatına ait kararları kendi insiyatifinde alabiliyor en azından,Yasemin gibi bir mecburiyet değil onun ki,yani Güzideyle evlenmese de olur ama o mükemmel insan görünümünü bu şekilde bozmak istemez,o zaman Necdet baba türbesini ziyaret eden kalmaz çünkü:)
Ahmet garibim ise hayatı,karısı,kızı tamamen kendinden çalınarak 10 yıl yaşadı neredeyse...Yasemin ve Ahmete bakınca Necdet kazanan oluyor ama şimdi bizimkiler evlendi,birbirlerini bir daha bırakacaklarını sanmam,o açıdan şimdi kazanma sırası bizimkilerde, tabii Rüya'nın şu şaçma Necdet takıntısı da son bulmalı artık.

mirka
10-01-08, 11:30
Rüyanın alışık olmadığı bir ilşkiyi görüp kıskançlık hissetmesini anlayabilirim de bu boyutlara gelmesi gerekmezdi bence. Evden kaçmalar falan... Ancak bu defa Rüya ile iletişim kuran, durumu açıklayan, düzelten kişi lütfen Ahmet olsun.
( MMC, Ahmetin şu hallerini görsek ne güzel olur demişsin. Katılıyorum da umut var mı bilemem... )
Deniz Harun yakalanmıyor. Ben yakalanacaklarını düşünmüştüm. Sinan Cemgillerle birlikte dağda çatışmaya girecekler galiba. Onların hali, Defnenin, Mehmetin durumu çok çok dokunuyor bana.:icon_sorr

arwen61
10-01-08, 11:33
yaseminle ahmetin evlerini görebileceğimiz için çok mutluyum belkide başka olayları bahane ederek bu evi hiç göstermezler diye düşünüyordum ama neyseki o kadar ileri gitmediler

anne sanatçı ruhlu,baba zevkli ve MMC o evde haliyle dekorasyon olarak çok hoş olacaktır rüya meseleside inşallah fazla uzatılmadan çözülürde bu evde çıkan kahkaha seslerini ve sevgi dolu sahneleri dinleyip izleyebiliriz

keşke balayınada gitseydiler ama tabi rüya meselesi var gidemeyince bu sefer hepten kıskanır dahada fevri hareketlerde bulunabilirdi ama onlar yıllardır öyle büyük sorunları atlattılarki bu sorun onların yanında devede kulak kalıyor:img-yes:

arese
10-01-08, 12:55
yaseminle ahmetin evlerini görebileceğimiz için çok mutluyum belkide başka olayları bahane ederek bu evi hiç göstermezler diye düşünüyordum ama neyseki o kadar ileri gitmediler

anne sanatçı ruhlu,baba zevkli ve MMC o evde haliyle dekorasyon olarak çok hoş olacaktır rüya meseleside inşallah fazla uzatılmadan çözülürde bu evde çıkan kahkaha seslerini ve sevgi dolu sahneleri dinleyip izleyebiliriz

keşke balayınada gitseydiler ama tabi rüya meselesi var gidemeyince bu sefer hepten kıskanır dahada fevri hareketlerde bulunabilirdi ama onlar yıllardır öyle büyük sorunları atlattılarki bu sorun onların yanında devede kulak kalıyor:img-yes:

Aynen canım bende görecegim için çok mutluyum zaten o dans ettikleri yer salon galiba fragman da bile çok güzel görünüyordu keza Rüya'nın odası öyle Artık Aile oldular her Şey gecer ne kötü günler gördük evelallah bununda atlatırız:) Yazık Rüya'ya gecenin bir körü dışardaa yüzünde korku ve endişe insanın başına her türlü sey gelir yani inşallahAhmet onu bulur ve güzel bir konuşma yapar bu işte bu bölüm hallolur inşallah:)

salonda ayıla bayıla dans ettikleri sahne de

Yasemin: teşekkür ederim hayatımda olduğun için
Ahmet: Seni Seviyorum
Yasemin : Seni seviyorum

Ne romantik ne romantik:):)

kardelencim
10-01-08, 13:01
özette baya geniş yer verilmiş rüyanın kıskançlık hallerine. yasemin ahmet ikilisini bu bölümde aşk dolu sahnelerle bolbol görebilices demek oluo bu. ahmetle yasemin rüyanın kıskanmasını sağlayacak kadar yakın ve samimi olucaklar demek ki:img-blush

ahmet bunca yıl yalnız yaşadı sevdiği kadından çocuğundan ayrı kaldı. necdet hem güzideye yetişip bebeğini kaybetmicek hemde parise gidip evlenicek. bi zamanlar yaseminle ahmetin darbe nedeniyle gidemediği parise. allahım burda bile necdeti mutlu ediolar ahmet herşeyden mahrum kalsın, necdet hep mutlu olsun. ahmet sonunda mutluluğa kavuştu evlendi dedik hemen necdeti de evlendiriolar. aman ahmet evlendi ya o kusur kalmasın, acı çekip üzülmesin yaseminin ardından:img-wink:

goldrose
10-01-08, 13:19
İzledim şimdi fragmanı areseçanın sayesinde:)
İlk başları çok romantik,Ahmet süpriz falan hazırlamış galiba,Yasemin odaya girince şaşırıyor gibiydi:img-in_loNasıl da mutlular değil mi,çok geç yakaladılar ama olsun..
Rüyayı anlayamadım hala...Niye böyle yapıyor...
Necdet yine yetişmiş,Yasemin