PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-24

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10

kardelencim
16-01-08, 15:41
Bence Işık ve Yaşar çok kez sona doğru gelip kıyısından dönecekler.Bu dönüşün sebebi de Işıkın bu evliliği zamanında herkese karşı savunmuş olması olacak yani Işık,kendi haksızlığını ailesine karşı kabul etmemek için katlanabildiği kadar katlanacak Yaşara:)Bir de Işık gazeteci ise bu kızı siyasi anlamda önemli haberlere yolluyorlarsa artık memlekette ne olup bittiğinden de haberi olmalı değil mi,geçmişte sorduğu gibi Necmettin kim gibi sorular sormamalı.Bu durumda Yaşarın siyasi görüşünün neye ve nerelere dayandığını,Denizlerin mücadele sebeplerini de idrak etmek zorunda ki yazabilsin değil mi?Ben Işık'tan biraz aydınlanma bekliyorum artık...Kafasına dank edip, biraz Yaşarı objektif görmeye başladığında ne yaptığını fark edecek...:img-polic

haklısın canım bende ışığa sinir olurdum bu kız başka bir ülkede mi yaşıo, neden hiç toplum meseleleriyle ilgilenmio sanki okula gitmio da hiçbişey bilmio die. hatta onun da denizler gibi ülke sorunlarıyla uğraşmasını ve onlarla birlikte mücadele etmesini istiodum. yalnız sanırım ışığın bir taraf tutmamasının nedeni yaşarın sağcı gruptan olmasını kabul edip onu sevmesi için zemin hazırlamakmış. böylece farklı görüşteki bir aileye sağcı genci damat olarak getirip sağ-sol ilişkilerini göstermek istemişler belli ki..

blue&blue
16-01-08, 16:21
Herkese merhaba! bye

Özet öncesi konu Işık'tan açılmış! Ben bu bölüm sonunda Işık'ın iyice şaşırdığına karar verdim. :img-yes:

Önceleri, Yasemin'e ben seni örnek alıyorum. Sizin aşkınıza inanıyorum. Senin yaşadıklarını yaşamamak adına Yaşar'ı bırakmayacağım vs vs derken bu bölümde de babasına, biz sizin yolunuzdan gidiyoruz annemle seni örnek alıyoruz, dedi! :blink: Yani elini başına koyup kendi isteğini ya da Yaşar'ın isteğini ya da daha orjinal bir hayatı düşleyemeyecek kadar garip, zayıf, enteresan bir kişilik! :icon_whis

Kısaca şaşırmış! Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Şaşırmamak ve hazırlıklı olmak gerek! :)

Not: Çanlara son kürsü önerisi; Işıkoloji :good: Vallahi kazmaya kürek çözmeye kürsü gerek! :)

goldrose
16-01-08, 16:26
Herkese merhaba! bye

Özet öncesi konu Işık'tan açılmış! Ben bu bölüm sonunda Işık'ın iyice şaşırdığına karar verdim. :img-yes:

Önceleri, Yasemin'e ben seni örnek alıyorum. Sizin aşkınıza inanıyorum. Senin yaşadıklarını yaşamamak adına Yaşar'ı bırakmayacağım vs vs derken bu bölümde de babasına, biz sizin yolunuzdan gidiyoruz annemle seni örnek alıyoruz, dedi! :blink: Yani elini başına koyup kendi isteğini ya da Yaşar'ın isteğini ya da daha orjinal bir hayatı düşleyemeyecek kadar garip, zayıf, enteresan bir kişilik! :icon_whis

Kısaca şaşırmış! Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Şaşırmamak ve hazırlıklı olmak gerek! :)

Not: Çanlara son kürsü önerisi; Işıkoloji :good: Vallahi kazmaya kürek çözmeye kürsü gerek! :)

Çanım,Işıkı incelemeye koyulursak çıkamayız işin içinden,baksana daha Necdeti zor çözdük:)Şaka bir yana ben dizideki karakter analizlerinin zaman zaman çok yüzeysel kaldığını düşünüyorum.Yani karakterler tutarsız,bir dediği öbür gün yaptığını tutmuyor çoğunun.:icon_whis

Demian
16-01-08, 16:59
Işık, babasının polita yüzünden yaşadığı acılara tanık olarak büyümüş bir çocuk olarak, bu tür konulardan yıllarca kaçmış olabilir. Hadi buraya kadarını diyelim ki anladık. ama uzak durmak demek, kör cahil gibi herşeyden birhaber olmak olmamalıdır, hele ki seçtiği kariyer gazetecilikken. Ayrıca fransız kolejlerinden mezun, ailesi yıllarca politika ile iç içe olmuş, yıllarca gazetelerde vs staj yapan, üniversite mezunu birinin, memleket olaylarına bu kadar dar bir açı ile bakması, umursamaması, yorumlayamaması inanılır gibi değil. Boşa gitmiş onca eğitim parası:)

Işık'ın saf pamuk prenses modundan bir an önce çıkmasını umuyorum, gerçekten sinirlerimi bozmaya başladı. Mıy mıy bir tip oldu iyice.

goldrose
16-01-08, 17:07
Yasemin ve Ahmet odasında uyuduğunu sandıkları Rüya’nın evde olmadığını fark edince çılgına döner. Rüya’yı gidebileceği her yerde ararlar ancak küçük kız ortalarda yoktur. Son çare polise haber verirler, belli ki Rüya evden kaçmıştır.

Necdet, İstanbul’da olanlardan habersiz , Güzide’ye Paris’te evlenme teklif eder. Güzide isterse hemen burada konsoloslukta evlenebilirler.

Günler geçerken, polisin de tüm aramalarına rağmen Rüya bulunamaz. Küçük kızının evden kaçışından kendini sorumlu tutan Yasemin suçluluk duygusuyla yanarken, eve gelen bir telefon aileyi heyecanlandırır. Telefondaki kişi Rüya’nın elinde olduğunu söyler. Ancak küçük kızı geri alabilmeleri için hatırı sayılır miktarda fidye vermeleri gereklidir.

NOT: Aman ne açıklayıcı bir özet olmuş yani...Bildiğimiz şeylerdi bunlar,bir tek fidye kısmı var onda da kesin Necdetten borç alacaklardır........:icon_sorr

arwen61
16-01-08, 17:17
vayyy özet gelmiş goldroseçan teşekkürler:good:

Yasemin ve Ahmet odasında uyuduğunu sandıkları Rüya’nın evde olmadığını fark edince çılgına döner. Rüya’yı gidebileceği her yerde ararlar ancak küçük kız ortalarda yoktur. Son çare polise haber verirler, belli ki Rüya evden kaçmıştır.

bunlar tahmin ettiğimiz şeyler yaseminle ahmet kavuştuklarına sevinemden rüya yüzünden ne sıkıntılar çekecekler yazık:icon_sorr

Necdet, İstanbul’da olanlardan habersiz , Güzide’ye Paris’te evlenme teklif eder. Güzide isterse hemen burada konsoloslukta evlenebilirler.

bu muhabbet geçen haftaki özettede vardı muhtemelen evlenirler:img-yes:

Günler geçerken, polisin de tüm aramalarına rağmen Rüya bulunamaz. Küçük kızının evden kaçışından kendini sorumlu tutan Yasemin suçluluk duygusuyla yanarken, eve gelen bir telefon aileyi heyecanlandırır. Telefondaki kişi Rüya’nın elinde olduğunu söyler. Ancak küçük kızı geri alabilmeleri için hatırı sayılır miktarda fidye vermeleri gereklidir.

yasemin kendini yer durur,ahmette kendi derdinemi yansın onumu teselli etsin şaşırır şimdi:icon_sorr yalnız bu fidye işi ne alaka anlayamadım bu balıkçılar yoksa mafya falanmı amanin:blink: rüya onlara ne diyorki bu fidye işi ortaya çıkıyor birde bu dizide böyle aksiyonlara ne gerek vardı anlayamadım rüya yüzünden şu çektiklerimize bak be :hıh

özette deniz gezmiş ve diğer gençlerden bahsedilmiyor belki onları fragmanda görebiliriz artık akşamı bekleyeceğiz ama bu bölümde gitti bizim YAR sahneleri ve benim junıor umutlarım başka bir bölüme kaldı kader:img-cray:

blue&blue
16-01-08, 17:22

NOT: Aman ne açıklayıcı bir özet olmuş yani...Bildiğimiz şeylerdi bunlar,bir tek fidye kısmı var onda da kesin Necdetten borç alacaklardır........:icon_sorr

Özet için çok teşekkürler çanım! atv'nin sitesindeki fotodan da anlaşılacağı gibi Necdet ve Güzide evleniyor. Ve yine fotodan anlaşılacağı gibi bölüm onların bölümü!

Rüya'nın kaçışının fidye olayına bağlanacağı hiç aklıma gelmezdi. Bu tekneci tipler kesin pis işlerle uğraşan tipler olmalı ki Rüya'yı bulunca faydalanmak istiyorlar. İllaki kim olduğunu da bilmeleri gerekir ama maaşallah bizim kızda çene çok anlatmıştır tek tek bütün detayları...

Bu vak'a bizi bir iki bölüm oyalar!!! Umarım daha fazla uzamaz... Ve umarım bu iş Yunanistan'a kadar uzanmaz. :icon_whis

Necdet verirdi belki ama bütün parasını Paris'te harcadı goldroseçan! Büyük ihtimal Almanyadaki süper anne gönderir.
Neyse özet sadece kurgu kahramanlar üzerine kurulu ve pek iç açıcı değil! :icon_sorr Fragmanı bekleyelim bakalım!

resimseçici
16-01-08, 17:22
ARTIK PES DİYORUM.....................

başka da bir şey denmez zaten, Fidye isteniyormuş. Hahahahahaha
acayip sinirlendim ya.....
Bumudur yani. Bu kadarmı. Yaratıcılıkta son nokta..... Bravo....
Buradan tüm senarist ekibine kucaklar dolusu alkış. İnanın hakkettiler.
Yerli dizilerde maalesef kaçınılmaz son işte. 1. sezon mükemmel bir hikaye, özgün bir anlatım, özenli çekimler ve sahneler. Super kostüm ve dekorlar. Ancak bir sezon devam edebiliyor. 2. Sezon da ise bitmek bilmeyen bir hüsran.
aklını kaçırmış ve çok sinirlenmiş bir HS izleyicisi....

bence necdetten borç alınmaz hatta bu öyle büyük bir paradırki. Yasemin yeşilçamın dönem klasiği olan sahnelere dönüşünü izleyebiliriz. hatta izlemeliyiz. Bunu gururuna yediremeyen Ahmet(herşeyi gururuna yedirmiştir o ayrı) bunu yediremez ama karısını ve kızını kurtarabilmek için oda pis işlere dalar. karakteri bozulur. Yani nedense Ahmeti bir türlü o istediğimiz avukat sahnelerinde göstermeyen zihniyet onu artık hayatın çemberinden geçmiş bir mahkuma mafyaya dönüştürsünler. Hatta eline silah versinler. Yakışır Ahmete....
Ve tabiki de Necdet Ulu insan. Kahraman kişilik. Super ego. Bakın o kadar istedik yasemin ve rüyanın hayatından çıkmasını. Çıktı ve ne oldu dakka bir gol bir Beceriksiz YAR ailesi. beceremediler birarada mutlu mesut yaşamayı. Dönemin olayları ile ilgilenmeyi
öyle delirdimki yaz yaz bitiremiyorum sinirden

Demian
16-01-08, 17:27
İlla birşeylerin ters mi gitmesi gerekiyor sanki. belki de sonund aşöyle bir hayır olur. Rüya anne ve babasının kendisini ne kadar sevdiğini anlar

kardelencim
16-01-08, 17:33
özetimiz gelmiş çok teşekkürler goldrose canımm..

özet nerdeyse tamamen rüyanın konusuna ayrılmış çünkü mesele bizim sandığımızdan daha önemliymiş baksanıza iş fidyeye kadar varmış. ben rüyayı kolayca bulacaklarını düşünüodum ama malesef öyle değil demek ki onu bulan kişiler tehlikeli insanlar ve dertleri para koparmak. böyle bişeyi hiç tahmin etmezdim fidye ne alaka yaa, rüyanın evden kaçmasından konu nereye geldi. yasemin şimdi suçlasın dursun kendini!!

bir diğer konumuzda necdet; onu merak etmiorum zaten çünkü evlenicekleri belli parise boşuna gitmediler, güzidesiyle mutluluklar ona:P

blue&blue
16-01-08, 17:35

Yerli dizilerde maalesef kaçınılmaz son işte. 1. sezon mükemmel bir hikaye, özgün bir anlatım, özenli çekimler ve sahneler. Super kostüm ve dekorlar. Ancak bir sezon devam edebiliyor. 2. Sezon da ise bitmek bilmeyen bir hüsran.

bence necdetten borç alınmaz hatta bu öyle büyük bir paradırki. Yasemin yeşilçamın dönem klasiği olan sahnelere dönüşünü izleyebiliriz. hatta izlemeliyiz. Bunu gururuna yediremeyen Ahmet(herşeyi gururuna yedirmiştir o ayrı) bunu yediremez ama karısını ve kızını kurtarabilmek için oda pis işlere bozulur. Yani nedense Ahmeti bir türlü o istediğimiz avukat sahnelerinde göstermeyen zihniyet onu artık hayatın çemberinden geçmiş bir mahkuma mafyaya dönüştürsünler. Hatta eline silah versinler. Yakışır Ahmete....
Ve tabiki de Necdet Ulu insan. Kahraman kişilik. Super ego. Bakın okadar istedik yasemin ve rüyanın hayatından çıkmasını. Çıktı ve ne oldu dakka bir gol bir Beceriksiz YAR ailesi.
öyle delirdimki yaz yaz bitiremiyorum sinirden

Ne acı dimi? Memleket nelerle uğraşıyor ama yetmiyor. O dertlerden gençlerin acılarından etkilenen bir aile bizi kesmezdi tabi! Birileri kaçırılmalı, birileri kürtaj masasından kurtarılmalı, birileri fidye için berbat şeylere kalkışmalı, birileri olmadık, olmayacak, olmasına gerek olmayan kaoslara sürüklenmeli... :dito

Biz de izliyoruz işte... Ama ben demiştim bir sonraki faciaya kadar bir gram mutluluk görecek bu aile... Sonrası hep aynı terane... Döndür döndür başa... :blink:

zeyneps
16-01-08, 17:37

Resimseçicican özeti gelmiş görünce bir bakayım dedim ve bu nedir yani:img-hyste Gerçekten de artık sınır tanımaz HS forumçanları yerine Sınır Tanımaz HS senaristleri diyebilir yani bu kadarı gerçekten pes dedirtti....

Hayır normal sıradan bir dizide olsa derim ki konu bulamıyorlar uyduruyorlar uyduruyorlar bu noktaya geliyorlar ama bu bir dönem dizisi kaliteli bir yapım ve böyle uyduruktan olayların yer almasına hiç mi hiç gerek yok!!!!:img-cool2

Abartmanın son sınırına geldiler yani tam dedik geçen bölüm çok güzel olmuştu diye bu sefer siyasi konular düzelmişken dram konularında battılar!!İkisini bir türlü dengeleyemediler zaten :icon_whis Bir dahaki bölüme de Rüya'yı kurtarırlar ama içlerinden birisi hastaneye düşer sonra bu sefer Yasemin'i kaçırırlar bu böyle devam eder ...zaten her Türk dizisinde her bölüm ya hastaneye düşüyorlar ya da birisini kaçırıyorlar hatta geçen babam kardeşime "kızım git ders çalış ...bu bölüm izleyemezsen diğer bölüm izlersin bir şey kaçırmazsın ya hastanedeler ya kaçırılıyorlar " demişti de çok gülmüştüm :img-hyste Nerden bilirdim bu talihsiz yaratıcı dizimizde de böyle bir olayın başımıza geleceğini...eminim başka bir konu bulamazlarsa da Yasemin'i kanser yaparlar ilerki bölümlerde :icon_whis

Bu parada eminimki sayın feddakar pastaneci nev-i şahsına münhasır insancığımız Necdet'ten alınacaktır :icon_whis Olaya bir şekilde dahil olmalı dimi ama çok feddakar ya feddakarlık onda doğuştan miras :img-hyste

arese
16-01-08, 17:41
Özet gelmiş özet bakk ne özet ne özett

Fideye istiyolarmış:img-hyste:img-hyste anca bu kadar saçmalarlar ben bu kadarda ileri gideceklerini sanmıyordum pes pessss bu balıkcılar demeki kötü adamlar Ay bu iş zıvandan çıkardılarr :fighting2 ratingi için yapmadıkları zıvanda kalmadı bir fidiye eskikti :fighting2

goldrose
16-01-08, 17:42
Ne acı dimi? Memleket nelerle uğraşıyor ama yetmiyor. O dertlerden gençlerin acılarından etkilenen bir aile bizi kesmezdi tabi! Birileri kaçırılmalı, birileri kürtaj masasından kurtarılmalı, birileri fidye için berbat şeylere kalkışmalı, birileri olmadık, olmayacak, olmasına gerek olmayan kaoslara sürüklenmeli... :dito

Biz de izliyoruz işte... Ama ben demiştim bir sonraki faciaya kadar bir gram mutluluk görecek bu aile... Sonrası hep aynı terane... Döndür döndür başa... :blink:

Sorma çanım sorma,geçen bölüm bu Rüyanın kaçması konusunun bana çok gereksiz geldiğini,saçmalandığını söylemiştim ama erken konuşmuşum meğer...Ah ah...daha o saçmalama hiçbirşeymiş,ötesi de varmış.Fidye istemeler,kaçmanın kaçırılmaya dönmesi,Yasemin viyak viyak dayanılmaz ağlamaları...Ayyy hiç çekilmez.Bu hafta da dizimiz Beyaz Show'a reyting olarak yenilirse hiçç şaşırmayacağım ben.

zeyneps
16-01-08, 17:53
Sorma çanım sorma,geçen bölüm bu Rüyanın kaçması konusunun bana çok gereksiz geldiğini,saçmalandığını söylemiştim ama erken konuşmuşum meğer...Ah ah...daha o saçmalama hiçbirşeymiş,ötesi de varmış.Fidye istemeler,kaçmanın kaçırılmaya dönmesi,Yasemin viyak viyak dayanılmaz ağlamaları...Ayyy hiç çekilmez.Bu hafta da dizimiz Beyaz Show'a reyting olarak yenilirse hiçç şaşırmayacağım ben.

Ben bütün yapılanların rating için yapıldığını düşünüyorum zaten yoksa böyle saçma saçma olayları hiç yaratıcılığı olmayan birisi ancak yazabilir gördükki senaristlerimiz gerektiğinde yaratıcı olabiliyorlar o zaman bunu yapmalarının açıklaması olarak geriye tek bir şey kalıyor ve o konuda da umarım ratinglerde bu durum ters teper :hıh :img-cool2

Çünkü gerçekten bu tür olaylar böyle bir diziye hiç mi hiç yakışmıyor basit konular artık bunlar bir özgünlüğü bir yaratıcılığı yok ...yani tam anlamıyla hayal kırıklığı neyse ben gidip ders çalışayım böyle saçma konularla ilgili tenezzül edip bir de yorum yazıyoruz cıkcık:icon_whis

Halbuki ne güzel siyasi konularda düzelmişti :img-in_lo

blue&blue
16-01-08, 17:54

:)

O yüzden buna da şaçma olmuş dememeye çalışıyorum ben de çanım! Bundan sonraki saçmalığı aklımın almamasından korkuyorum açıkçası! :icon_sorr

Mesela, para ayarlayamazlarmış ve Rüya'yı kurtaramazlarmış, Üzüntüden Yasemin'in saçları beyazlarmış. İnanmıyordunuz yaşlandığıma alın işte kanıt diye her sahnede zoom yaparlarmış beyaz saçlara... Ahmet ise ailesiz/çocuksuz aşım ağrısız başım diyerekten ilk otobüsle Ayla'nın yanına gidermiş. Ayla ile evlenip sorunsuz sıfır kilometre çocuklar yaparlarmış. Rüya ise yıllarca fidyecilerle yaşar, zaman atlaması olur büyür ve fidyecilerden biri ile evlenip küçük küçük fidyeci bebekler doğururmuş. Yıllar sonra bir gün İstanbul'un herhangi bir yerinde karşılaşırlarmış. Yasemin beyaz saçları ile Ahmet 7 tane sorunsuz şirin çocuk ile Rüya ise 4 tane junior fidyeci ile... :)

Necdet mi? O Paris'in büyüsünden kurtulup gelememiş. İyi de etmiş. Deli mi bu hengamenin içine dönülür mü?

gülmisal
16-01-08, 17:56
Hayatımda Bu Kadar Saçma Özet Görmedim..

İşe bak ya..Sanki etraf çok durgunmuş gibi birde fidye işini çıkardılar..Daha yeni yeni alışmaya başlamışlar düzene yine herşey onlara karşı..Ahmet bence boşuna uğraşıyor..40 yıl uğraşsalar yine de tüm engelleri kaldırmalarına imkan yok..Tüm tahminlerim boşa gitmiş..Balıkçı adam dünden niyetliymiş çocuk kaçırmaya..Dünyanın adaletine bak..Bari iyi davransa Rüyaya..:(

Necdet Bey yine keyiiff..

Allahım bir senaryo bu kadar mı mükemmel olur ya..Ahmet-Yasemin her şeyin kötü tarafına rastlarken Necdet bey keyfini sürüyor..ATV nin sitesindeki resimler ayrı bir konu..Merak ettim acaba bir allahın kulu oraya AY nin resimlerini koymayı akıl edebilmiş midir?

arwen61
16-01-08, 17:58
bir geçen bölüme bakın birde buna allah allah biz geçen hafta yoksa başka bir dizimi izledik :bilmim

bu kadar ucuz bir senaryo oyununa gerek yoktuki türk tarihinin siyasi açıdan en hareketli dönemini anlatıyorsun yani istemediğin kadar malzemen var ayrıca kurgu karakterlerinide bu hikaye ve karakterlerin yanınada çok güzel monte edebiliyorsun e daha ne yok fidyeymiş daha neler yalnız tek sıkıntım son zamanlarda her kötü olayın ucundan bir trabzonlu çıktı ya hem bunlar balıkçıda inşallah bu karakterlerde buralı çıkmaz valla bayılırım haaa:img-swoon

kardelencim
16-01-08, 18:01
hakikaten bu ne saçmalık ya özeti okurken gözlerime inanamadım bu tip şeyler diğer dizilerde olur anlarım konu sıkıntısı yaşayıp diziyi sürdürmek için sık sık saçmalarlar da bizim dizimizde böyle şeylere ihtiyaç yok ki!! konu bolluğundan daha ne var allah aşkına bu dizide deniz gezmiş meselesi, ahmet yasemin evliliği, diğer denizlerin dağdaki mücadelesi, güzide necdet evliliği, ışık yaşar kavgası derken bir sürü konu var. rüyanın evden kaçması zaten gereksizdi de, ben hiç bu meseleyi bu derece büyütüp fidye olayına kadar getiriceklerini düşünmemiştim şaşkınım valla. bu tip senaryolar sadece dizimizi basitleştirir başka da bir işe yaramaz die düşünüorum.

zeyneps
16-01-08, 18:07
:)

O yüzden buna da şaçma olmuş dememeye çalışıyorum ben de çanım! Bundan sonraki saçmalığı aklımın almamasından korkuyorum açıkçası! :icon_sorr

Mesela, para ayarlayamazlarmış ve Rüya'yı kurtaramazlarmış, Üzüntüden Yasemin'in saçları beyazlarmış. İnanmıyordunuz yaşlandığıma alın işte kanıt diye her sahnede zoom yaparlarmış beyaz saçlara... Ahmet ise ailesiz/çocuksuz aşım ağrısız başım diyerekten ilk otobüsle Ayla'nın yanına gidermiş. Ayla ile evlenip sorunsuz sıfır kilometre çocuklar yaparlarmış. Rüya ise yıllarca fidyecilerle yaşar, zaman atlaması olur büyür ve fidyecilerden biri ile evlenip küçük küçük fidyeci bebekler doğururmuş. Yıllar sonra bir gün İstanbul'un herhangi bir yerinde karşılaşırlarmış. Yasemin beyaz saçları ile Ahmet 7 tane sorunsuz şirin çocuk ile Rüya ise 4 tane junior fidyeci ile... :)

Necdet mi? O Paris'in büyüsünden kurtulup gelememiş. İyi de etmiş. Deli mi bu hengamenin içine dönülür mü?

Allah iyiliğini versin blueçan:img-hysteÇok süper olmuş hatta dizide olanların yanında çok bile mantıklı kalmış bu :img-pilot

Gerçekten bu tip olayların bugüne kadar bir hayrını görmedik sadeci diziyi basitleştirdiler ve bu yüzden de pek çok kişi diziyi izlemekten vazgeçti son görünüşe göre kemik izleyiciler bile vazgeçmiş ve haklılar ...zamanında yakın da kemik izleyici gurubu da vazgeçecek diye burda bangır bangır bağırılmıştı kimse dinlemedi ve üzülüyorum gerçekten ...

Eee şu sınavlar bitsin absürd senaryodan bol ne çıkar bu diziden değil mi arwenimçanım bu dizide böyle saçma malzeme oldukça :img-pilot

ıslak ıslak
16-01-08, 18:08

Kesinlikle katılıyorum.. Çok gereksiz bir olay zaten Rüya'nın kaçırılma olayı, bir de bunun üstüne artık iyice klişeleşmiş fidye konusu giricek..:img-pilot Korkarım ki bu tip saçma sahnelerin sürekliliği yüzünden daha çok rating kaybedilicek, ve asıl önemle üzerinde durulması gereken sahnelerde boş yere heba edilicek..
Denizlerin durumuyla ilgili de hiçbir konuya yer verilmemiş özette, neyse hep beraber fragmanı, onun akabinde de yeni bölümü bekliycez artık..:img-pilot

goldrose
16-01-08, 18:09
Hayatımda Bu Kadar Saçma Özet Görmedim..

İşe bak ya..Sanki etraf çok durgunmuş gibi birde fidye işini çıkardılar..Daha yeni yeni alışmaya başlamışlar düzene yine herşey onlara karşı..Ahmet bence boşuna uğraşıyor..40 yıl uğraşsalar yine de tüm engelleri kaldırmalarına imkan yok..Tüm tahminlerim boşa gitmiş..Balıkçı adam dünden niyetliymiş çocuk kaçırmaya..Dünyanın adaletine bak..Bari iyi davransa Rüyaya..:(

Necdet Bey yine keyiiff..

Allahım bir senaryo bu kadar mı mükemmel olur ya..Ahmet-Yasemin her şeyin kötü tarafına rastlarken Necdet bey keyfini sürüyor..ATV nin sitesindeki resimler ayrı bir konu..Merak ettim acaba bir allahın kulu oraya AY nin resimlerini koymayı akıl edebilmiş midir?

Evet Necdet her daim kendine bir mutluluk yaratabiliyor adeta tüm dünya (yani bizim senaristler)Necdete çalışıyor...Ama esas karakterler her bölüm başka açılardan çile çekiyor...Ne bitmez çileymiş...Hayır çile çektirecek konu da çok ama bu kadar saçması kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi..:img-pilot

arese
16-01-08, 18:24
Bu Saçamlıklar rating kaygısı yüzünden Ey Rating sen nelere kadirsintroest

bunca miktarı nerde bulacaklar orasıda sorun çok büyük bir miktarsaa bide bulamıyolarmış Ahmet'e ya Para yada kızın canı derlermiş :sad53: bu fidye işinin bu kurgunun bu dizde gerçeleştigine inamıyorum bu dizi bir dönem dizi böyle seylerin olması çok saçma ve komik Ahmet bütün engeleri aştı evlendi sonuda mutlu oldu dedik olacak dedik ama yok illa ki bir sorun çıkaracaklar mutluluk haram artık anladık:fighting2 Necdet bey Masallah ona nedense hiç sorunlar engeler ras gelmiyor bu nasıl işitir, Ahmet sorunlarla dertler uğrasırken Necdet beyimiz mutluk yollar denk gelir bu Adaletmidir?

Bu bölüm Yasemin kendi suclu hissetmesinde dolayı ağladıgına sahit olacağız Ahmet onu teselli ederken Ahh bunlara rahat huzur uyku yok Rüya' bulunana kadar Rüya bölümün sonun da bulunur gibime geliyor polisle belki iş birliği yaparlar parayı hazırlarlar randüvü yerine gelirler Ahmet tek gelir bildiginiz filimlerde olur sonracıgma polisler yakalar para yine onlar kalırr:img-hyste ben bunları konuştuğumuza inamıyorum :fighting2

CveB
16-01-08, 18:27
Ancak küçük kızı geri alabilmeleri için hatırı sayılır miktarda fidye vermeleri gereklidir.
:blink:

Özetinde fragman gibi Rüya ile dolu olacağını tahmin ediyordum ama,bu kadarını da tahmin etmemiştim.Fidye...oldukça yaratıcı:img-bored

Anlaşılan bütün bölüm Rüya'nın aranması,Rüya'nın hastalanması,Rüya'nın kurtarılması...Ara ara Necdet&Güzide evlenmesi.Bu kadar sahneden zaman kalırsa Deniz Gezmiş ve gençlerin sahneleri...

Fragmanda ilgimi çeken tek sahne Işık-Metin sahnesi.

TaintedWhitexx
16-01-08, 18:30
Aaa fragman çıktı mıııı??? Ben neden göremedim?? :icon_sorr Biri bütün fragmanı özet geçebilir mi zahmet olmazsa? :img-blush

---EDIT---

Fragmanı hala göremedim ama özeti okudum. Bol bol Rüya var. Herkesin de dediği gibi "fidye".. gerçekten çok yaratıcı. Hey Allah'ım şu Ahmet'le Yasemin'in problemlerini konu almak için senaristler ne yapacaklarını şaşırdılar... rahat bıraksalar da o ikisini rahat bir nefes alsalar yav :hıh

CveB
16-01-08, 18:37
Aaa fragman çıktı mıııı??? Ben neden göremedim?? :icon_sorr Biri bütün fragmanı özet geçebilir mi zahmet olmazsa? :img-blush

Bütün fragman Rüya ile doluydu.Ahmet&Yasemin Necdet'in evine geliyorlar.Rüya'nın çantasını buluyorlar.Pastane'de Rüya'yı arıyorlar.Ahmet karakola gidiyor.Gazeteye ilan vermişler.Radyodan anons geçiyor galiba.Defne'nin arkadaşları sokaklara kayıp aranıyor ilanları yapıştırıyorlar.Yani kısaca herkes Rüya'yı arıyor.Balıkçılar Rüya'yı buluyor.Rüya hastalanmış.Alnına bez koyuyorlar.Gazetede ki ilanı görüyorlar.

Onun dışında gençler Deniz Gezmiş'i kurtarmak için eylem yapmaya karar veriyorlar.

Necdet Güzideye evlenme teklif ediyor.

Bir de Işık-Metin sahnesi vardı.Onu tam anlayamadım.

kardelencim
16-01-08, 18:45
Bütün fragman Rüya ile doluydu.Ahmet&Yasemin Necdet'in evine geliyorlar.Rüya'nın çantasını buluyorlar.Pastane'de Rüya'yı arıyorlar.Ahmet karakola gidiyor.Gazeteye ilan vermişler.Radyodan anons geçiyor galiba.Defne'nin arkadaşları sokaklara kayıp aranıyor ilanları yapıştırıyorlar.Yani kısaca herkes Rüya'yı arıyor.Balıkçılar Rüya'yı buluyor.Rüya hastalanmış.Alnına bez koyuyorlar.Gazetede ki ilanı görüyorlar.

Onun dışında gençler Deniz Gezmiş'i kurtarmak için eylem yapmaya karar veriyorlar.

Necdet Güzideye evlenme teklif ediyor.

Bir de Işık-Metin sahnesi vardı.Onu tam anlayamadım.

fragmanı anlattığın için saolasın biraz olsun merakımız giderildi her ne kadar görmemiş olsak da. ben belki fragman daha farklı olur dedim özetteki gibi mevzu hep rüya olmaz ama yanılmışım, anladığım kadarıyla bu bölüm bolbol rüyanın sahnelerini izlicez. allahım böylesi basit bir meseleyi bile büyütüp ne hale getirdiler hiç önemli olaylar yokmuş gibi dizide:img-yes:

bahar_can
16-01-08, 19:11
Eveeet anlaşılan Necdet'in iyilik krizi tuttu... gerçi Güzide'ye ve çocuğuna yaptığı iyiliğin üstünden daha birkaç gün geçti ama olsun... Necdet bunu duyduğunda Rüya'yı görmediğinin 3. günü falan olmuş olur... iyilik krizi de tutmuş olur...

bazı arkadaşlar bu kadar parayı nereden bulur diye sormuş... hadi canım sizde... hadi canım sizde! yani anlamadınız mı:img-blush aşkolsun... Necdet'in arabası, evi, iki tane pastanesi ve eminim bankaya da para biriktirmiştir... onlar ne güne duruyor... Ahmet Ada'daki evi kendi evini satar Yasemin arabasını derken 78 sürecine yakışan yoksulluğa doğru da kaydırılmış olurlar... hani ben bir senaryo yazmıştım bunlara... gecekonduda oturuyorlar... bebişleri orada doğuyor.. yer sofrasında yemek yiyorlar:icon_whis işte o günlere doğru giderler topluca.. böylece de sıkı sıkıya siyasete de girmiş olurlar... hep düşünmüyor muyduk 78 sürecinde bu Necdet ne yapacak diye... politikacı mı olur... hatta Demirel olabilir falan diye.. aha bak işte yoksullaşmış ama bilinçli, kültürlü bir devrimci potansiyeli yaratıldı işte:icon_whis

şaka bir yana tabi ama sanırım Necdet'ten kurtulamayacağız... yoksa özette "Necdet henüz olanları duymamıştır" vs. vs. ön bilgi tarzındaki bir açıklamanın ne işi olabilir ki? Necdet, Ahmet'in ve Yasemin'in aramalarının daha ilk aşamasında pastahaneye uğramaları neticesinde Lale ve Teo'ya söylediklerinin akşamı falan duyar sanırım... Necdet'ten telefon falan gelecek ya da onlar otellerini arayacak.. onlar henüz daha resmi olarak evlenmeden apar-topar gelecekler -dengeliyiz ya onların da evliliklerinin önüne engeller koyacaklar:img-grin2- ve Necdet elde avuçta ne varsa satmayı düşünecek... haa tabi bu arada iz sürüp teknecilerin peşine düşüp yakalayadabilir... zekasını en son ne zaman tescillemişlerdi dubakiiiim?? ımm!! ha üniversite sınavında yalnızca 4 soru yapamamıştı sanırım değil mi:icon_whis eee! epey geçmiş üzerinden... demekki böyle bir çözüm şekli de verebilirler Necdet'e... Ahmet'in kurtuluşu yok Necdet'in ya parası ya zekasına bu işi çözdürecekler...

gerçekten de Ahmet'in yapabileceği bir şey yok mu? elbette var... varını yoğunu satar, babasının çevresi kendi nüfuzunu zorlar elbette Necdet'ten de yardım ister... ama işte o demin belirttiğim ayrıntı varya o tüm bunları denetmez bile... hani şu Necdet'in henüz bir şeyden haberi olmadığı...

evet sorun reyting sorunu... artık merak uyandıracak konu yok taki Denizlerin idamına kadar... elde de çocuklardan başka bir şey yok... bu iki bölüm onlara yeter sanırım... iki bölüm sonra da başka bir şey bulurlar...

Tavuskuşu
16-01-08, 19:42
:img-hi:-Yani senaristlerimiz bu adamcığı hak ettiler. Bu kadar yaratıcılık karşısında nutkum tutuldu. Türk insanı için fazla değil mi bu zeka örneği, bu yaratıcı senaryo? Hey allahım ya rüya evden kaçıyor ve fidyecilerin eline düşüyor. Bunları yazanlar da senaristim diye geçinip bizi 50 bölümdür oyalıyor. Yemişim senaristliklerini. Adam gibi kurgu yapamıyorlar, hikaye yaratamıyorlar da şimdi de rüyayı fidyeciler kaçırıyor. Pes diyorum yani pes...

Necdet Bey ise parislerde nikah kıyıyor. Bu nikahı ahmetle yaseminin nikahından daha fazla gösterirler adım gibi biliyorum. Hatta necdetin sürprizinin ön safhaları, güzidenin şaşkınlığı/mutluluğu, nikah masasına oturmaları, nikahın kıyılması filan uzun uzun anlatılır. Tabi bu sırada dizide başka hamile bayan olmadığı için kimsenin birilerini kürtajdan kurtarmak gibi bir derdi yoktur. Haliyle bu sahneler araya sokulmaz. Tüm bunlar olurken bir yandan da ahmetle yasemin başta olmak üzere herkes mutsuz, perişandır.

Bundan sonra Nilgün hanıma senarist falan diyemeyeceğim. Yani bu yaratıcılıkla daha üstün bir sıfatı hak ediyorlar. Bundan sonra onlar benim için dizimizin senaristleri değil entrikacıları ne bileyim necdet şakşakçıları filan. Çünkü esas hikayenin esas oğlanını bu kadar üzen, kendi yarattığı bir karaaktere de bu kadar hayran olup esas hikayenin bile önüne geçmesini sağlayacak şekilde senaryo yazan bu şahıslara başka sıfat bulamıyorum. Entrika kraliçeleri diyeceğim ama iltifat sayacaklar.:hıh

:img-tomat:img-banne
Bu iki adamcığı da yine kendilerine armağan ediyorum. Ayıptır ayıp...Aaa ama unutmuşum ayıbın yolu kayıptı değil mi?:hıh:dito:dito

dark_sign
16-01-08, 19:45
Selamlar,,

Özeti okudum da aslında bu bölüm Denizler Özel tadında bişey olacak sanıyodum,biraz şaşırdım açıkçası..
Öncelikle fidye olayıyla kendilerini aşmış sınır tanımayan HS senaristleri buradan bir kez de ben tebrik ediyorumm :)
"Yüklü miktarda para" işini nasıl hallederler bilmiyorum, ama Necdetten isterlerse Necdetin seve seve vereceğinden eminim, vardır onun parası..Bu arada Necdetin bu işe hiç karışmıyor olması hatta herkesten habersiz Pariste zevkisefa içinde Güziyle evleniyo olması beni çokk mutlu etti, Ahmet ve Yasemin halletsinler işte, alın size Necdetsiz bi problem çanlar, en çok istediklerinizden biri de bu sanıyodum, YAR ile ilgili problemlerin YAR içi halledilmesi vs.:img-wink:

Bu arada gençler özette hiç geçmiylo ama fragmanda adları geçiyo sanırım..Acabaa, bi forumçan bana linki gönderebilir mii, sanırım içinde Necdet ve Güzi de geçiyomuş, çok merak ediyorumm:img-icecr

Bi de fidye acaba ne kadar yaa, gerçekten Ahmetlerin ödeyemeyeceği türden bişey falan mı, bence o kadar yoktur ya da daha önemlisi bu iş hiç paraya gerek kalmadan hallolur, artık Necdet mi çözer orasını bilmiyorum ama yapmadığı iş değil yani :):)

Hepinize iyi akşamlar çanlar, fragmanı görüyüm daha başka bişiler de yazarım belkibye

bahar_can
16-01-08, 19:53
Fotoğrafları şimdi gördüm... ikisi de Güzide ve Necdet'in nikahlarına ait... diğer ikisinden birisi fidyecilerle Rüya'ya diğeri de deliye dönen Ahmet ve Yasemin'e aittir herhalde :icon_whis... sonuçta bu olay daha önemli de o yüzden böyle olduğunu umuyorum... demekki nikahlanıyorlar:icon_whis engel yok... yani DENGE YOK MU?:icon_whis allah allaaahhh! hayret... oysaki bu zamana kadarki en iyi engel buydu... yani dizinin 48 bölümünün içinden "En İyi Engel" yarışması düzenlesek eminim ki Rüya'nın kendiliğinden kaçırılması birinci olurdu... böyle bir fırsatı acaba senaristler neden değerlendirmek istemediler... Ne yani Necdet-Güzide çiftinin nikahlarının uzaması reytingi etkilemiyor mu demek isteniyor...:img-grin2 vallahi başka mantıklı bir açıklama bulamadım... böyle kaliteli bir engeli kullanacak ve reytingi etkileyecek bir olay yok mu yani... tüh! tüh! gitti gül gibi kaliteli engel... ay şimdi üzüldüm vallahi... keşke Ahmet'le Yasemin'in nikahından önce Rüya bunların birlikte yatacaklarını bir şekilde öğrenip kaçsaydı da bu kaliteli gerçekten engel gibi engel onların nikahını erteleseydi... vallahi tallahi biz bile ses çıkarmazdık öyle değil mi arkadaşlar... çünkü Engel gibi Engel... yani Yasemin'in Kıbrısçık'a kaçma kararına ve Ahmet'e hala daha ona aşık olduğunu söylemesine rağmen bir çocuğu olduğundan bahsetmemesinden ve Necdet'e üzülmesinden çok daha kaliteli, mantıklı bir engel... kullanamadılar... resmen gül gibi engeli kullanamadılar...

bahar_can
16-01-08, 20:10
Selamlar,,

Öncelikle fidye olayıyla kendilerini aşmış sınır tanımayan HS senaristleri buradan bir kez de ben tebrik ediyorumm :)
"Yüklü miktarda para" işini nasıl hallederler bilmiyorum, ama Necdetten isterlerse Necdetin seve seve vereceğinden eminim, vardır onun parası..Bu arada Necdetin bu işe hiç karışmıyor olması hatta herkesten habersiz Pariste zevkisefa içinde Güziyle evleniyo olması beni çokk mutlu etti, Ahmet ve Yasemin halletsinler işte, alın size Necdetsiz bi problem çanlar, en çok istediklerinizden biri de bu sanıyodum, YAR ile ilgili problemlerin YAR içi halledilmesi vs.:img-wink:

Sevgili dark-sign, işin ilginç yanı da burada işte... sanki senaristler de aynen sizin gibi düşünmüşler... "sınır tanımayan HS forumçanları alın size YAR içi bir sorun yarattık... hadi bakalım çözsünler de görelim" der gibiler... kusura bakmasınlar ama bıyık altından gülüyorlarmış gibi geliyor bana nedense:img-pilot çünkü yarattıkları sorun direkt olarak PARA meselesi... PARA... PARA... öyle bir durumki bu bir insan çok rahatlıkla denize düşüp yılana sarılabilir... yani eğer parası yoksa ya da yetersizse çaresizlik her şey yaptırabilir...

Ahmet yoksul birisi değil ama fidye konusunu araya soktuklarına göre ya bunların bulamayacağı kadar ya da çok zorlayacak kadar çok para... yani Ahmet otomatikman çaresiz bir duruma itiliyor... Ahmet'in bu durumda bir 'KAHRAMAN' olması çok zor... ama öte yandan da parası olan birinin 'KAHRAMAN' olması çok çok kolay... :icon_whis olay ne kadar ustaca düşünülmüş değil mi? İyilik meleğimiz ve zeka küpümüz Necdet'in kutsanma günü gelmiştir!... Öyle bir senaryo yazdıkki tereyağından kıl çeker gibi kutsadık Necdet'imizi! hiç kimsenin bir şey demeye hakkı yok! Herkes bir kez daha görecek Necdet'in ne kadar iyi, fedakar olduğunu!

Yani Rüya'nın bir günlük tekne turu yetmezmiydi meraka, telaşa, kendilerini paralamaya, üzmeye... neden araya büyük olasılıkla Necdet'te varolan 'iyilik potansiyeli' nesneleri kullandırıp ona bir kez daha şükran duydurtma çabası?! niye! hiç gerek yok... o da duysun gelsin telaşlansın... uyuyamasın... içi içini yesin vs. vs. ailesi ne durumda ise o da o durumda olsun... yetmez miydi? peki neden maddi bir mesele yaratılıyor.. üstelik dizinin çizgisine de o kadar aykırı ve gereksizki.. o kadar zorlamaki... (fidye kısmı yani) yani o kadar açıkki BİZ BUNU NECDET KUTSANSIN DİYE YAPTIK dedikleri...

blue&blue
16-01-08, 20:14
Fotoğrafları şimdi gördüm... ikisi de Güzide ve Necdet'in nikahlarına ait... diğer ikisinden birisi fidyecilerle Rüya'ya diğeri de deliye dönen Ahmet ve Yasemin'e aittir herhalde :icon_whis... sonuçta bu olay daha önemli de o yüzden böyle olduğunu umuyorum... demekki nikahlanıyorlar:icon_whis engel yok... yani DENGE YOK MU?:icon_whis allah allaaahhh! hayret... oysaki bu zamana kadarki en iyi engel buydu... yani dizinin 48 bölümünün içinden "En İyi Engel" yarışması düzenlesek eminim ki Rüya'nın kendiliğinden kaçırılması birinci olurdu... böyle bir fırsatı acaba senaristler neden değerlendirmek istemediler... Ne yani Necdet-Güzide çiftinin nikahlarının uzaması reytingi etkilemiyor mu demek isteniyor...:img-grin2 vallahi başka mantıklı bir açıklama bulamadım... böyle kaliteli bir engeli kullanacak ve reytingi etkileyecek bir olay yok mu yani... tüh! tüh! gitti gül gibi kaliteli engel... ay şimdi üzüldüm vallahi... keşke Ahmet'le Yasemin'in nikahından önce Rüya bunların birlikte yatacaklarını bir şekilde öğrenip kaçsaydı da bu kaliteli gerçekten engel gibi engel onların nikahını erteleseydi... vallahi tallahi biz bile ses çıkarmazdık öyle değil mi arkadaşlar... çünkü Engel gibi Engel... yani Yasemin'in Kıbrısçık'a kaçma kararına ve Ahmet'e hala daha ona aşık olduğunu söylemesine rağmen bir çocuğu olduğundan bahsetmemesinden ve Necdet'e üzülmesinden çok daha kaliteli, mantıklı bir engel... kullanamadılar... resmen gül gibi engeli kullanamadılar...

Haklısın bahar_can! Yanlış yerde yanlış zamanda geldi bu okkalı engel! Tamam YAR ailesinin mutluluğuna engel oldu ama daha basit engeller konulabilirdi onların önüne. Senin söylediğin gibi Necdet'in nikahına pek de güzel engel olabilirdi ama bu "bizce" bir yaklaşım oluyor sanırım.

Düşünürsek Necdet'in mutluluğunu gölgelemeye hiçbir kudretin gücü yetmez. Kendisi her daim, her ortamda, gerekirse yurtdışına çıkarak engellerden kurtulur ve garip de olsa mutlu olur. Ben de nikah için neden Paris'e gittiler??? diye kara kara düşünüyordum. Meğersem nikaha engel olabilecek her türlü olaydan uzak olup nikahı sağsalim gerçekleştirebilmekmiş amaç! Kendi yaptıklarını kendiler bozdukları gibi kendi yaptıklarını da kendileri koruyor senaristler... :dito
Ağzım açık izliyorum ben de!

ıslak ıslak
16-01-08, 20:32
Anlaşılan özette olduğu gibi fragman da tamamen Rüya'nın kaçırılma olayına odaklı.. Uzatılır da uzatılır bu konu artık.. :img-pilot yeni bölümde bu konuyla alakalı saçmalıklar silsilesi bizi bekliyor anlaşılan..
Deniz ve arkadaşlarına da pek değinilmemiş, sadece gençlerin Deniz için eylem hazırlağında olduklarını biliyoruz.. Böylesine önemli ve özenle yansıtılması gereken sahneler kolayca geçiştirilmez umarım..

Tavuskuşu
16-01-08, 20:32
Necdet kadir gecesinde doğduğu için veya annesi onu pastanede şerbet kazanına düşürdüğü için bu kadar şanslı.:img-hyste Bizim yazınki teorimiz buydu.:)

Ahmetin büyük miktarda bir parası olduğunu zannetmiyorum. Olsa çocuk kendine bir araba alırdı o endamıyla, boyuyla, posuyla yaseminin kırmızı vosvosuna sığmaya çalışmazdı.:) Necdetin ise kesin vardır parası. Olmadı pastanesini satar da gene öder. Güzotla necdet paristen döndükten sonra olabilecekleri gözümün önüne getirebiliyorum. Aygün çifti(!) mutlulukla pastaneden içeri girer. Bu sırada lale telefonla filan konuşuyordur. Abisine rüyann kaçırıldığını söyler. (-Ne oldu lale?-Haberin yok mu abi rüya kaçırılmış) Necdet koşa koşa YAR ailesinin evine gider. Yasemin filan onu görünce "İyi ki geldin necdet.Rüya rüya...hıck böhüühühüü" diye sarılır. Ahmet "Hoşgeldin necdet." diye bu olayı nedametle karşılar. Ardından fidyenin ödenmesi filan gerçekleşir. Bu arada parayı ahmet yalnız götürmez zinhar kahraman olabilir. O yüzden ya necdet götürür ya da ikisi birlikte gider.:hıh Rüya da kurtulduğunda "Necdet babaaaaa!!!" diye onun kollarına atlar veya "Babaaaaa!" diye ahmete koşar bu arada üzgün(!) necdeti görürüz ve Türk halkı olarak necdetin kadrini kıymetini bilmediği, onu üzdüğü için rüyayı kınarız.

Tüm bunlar olurken hayırlısıyla(!) Denizler asılır ama onu da iki ip parçasıyla geçiştirirler. Ne de olsa önemli olan necdetin kahraman olması için yaratılan bu fırsatın kullanılmasıdır.

Shevek
16-01-08, 20:52
Şimdi geldim, özeti gördüm, fragmanı görmedim. Yazılanları okudum. Üstüne söyleyecek sözüm yok.

Dönem dizisi çekiyoruz, Türkiyenin yakın tarihini anlatacağız, darbelerin, gençlik hareketlerinin, 68 rüzgarının, devrimci gençlik eylemlerinin, farklı bir toplum arayışında olanların hikayelerini anlatacağız, bu olayların bu toplumun çeşitli kesimlerinden insanlarının hayatları üzerinde etkisini anlatacağız...diye kandırdılar bizi!!!!

Kendimi fena halde kandırılmış hissediyorum...Yazıklar olsun bu senaristlere...Fidye ha!!!Fidye döneme ait bir olgu muydu pardon? Yoksa o dönem, insanları uyutmakta pek güzel bir aracı olarak kullanılmış olan arabesk Türk filmlerinin pek sevilen ucuz bir numarası mıydı?

:img-banne:img-tomat

Ben de Tavusumkuşum gibi şu iki ikonu, bu pek süslü kandırık laflarıyla bizi bu diziyi izlemeye itenlere, büyük konuşup sonra yüzüne gözüne bulaştıranlara hediye ediyorum.

-Yani senaristlerimiz bu adamcığı hak ettiler. Bu kadar yaratıcılık karşısında nutkum tutuldu. Türk insanı için fazla değil mi bu zeka örneği, bu yaratıcı senaryo? Hey allahım ya rüya evden kaçıyor ve fidyecilerin eline düşüyor. Bunları yazanlar da senaristim diye geçinip bizi 50 bölümdür oyalıyor. Yemişim senaristliklerini. Adam gibi kurgu yapamıyorlar, hikaye yaratamıyorlar da şimdi de rüyayı fidyeciler kaçırıyor. Pes diyorum yani pes...

badger
16-01-08, 20:59
Özeti okudum..ama daha fragmanı izleyemedim...
Kısaca yorumlarımı aktarayım:

Yok dive!...Bu ne yaaav! bknz:fidye olayı
Aaaaa..nassıl olmuş???!!! bknz:Necdetin ilk kez bir şeyden haberi olamamış..tüh!tüh! Olmasın da zaten..Mümkünse mutluluğunda huşu içinde Güzid'i ile beraber...Parisin tüm pastanelerini ziyaret edip, pasta tarifi hafiyeliğine çıksın...sonra da "Fransız çiçek pastacılar komünü"ne katılsınlar..orada happily ever after yaşasınlar...
:img-hyste X1000000000000000000000000000000000000000000000... .

Gerçekten Sınır tanımamazlık payesini :good:(ziyneepçan:img-in_lo) bizden aldı bu senarist ve kurgu taifesi... bknz:alkıııışşşş!:happy0064:happy0064

ve Tavusum ...Bu bölümde "...Tüm bunlar olurken hayırlısıyla(!) Denizler asılır ama onu da iki ip parçasıyla geçiştirirler...." ama senaristler tamamen bizi üzmemek için yapıyorlar..Gerçekleri fazlasıyla gösterip halkımızın beynini bulandırıp, üzmemek için bunu yapıyorlar...bknz:biz onları anlayamıyoruz....Rüyayı şıpppp diye ana babasının sevdiğini anlması için bir çocuğun yaşamaması gereken travmayı daha yaşatıyorlar...Gerçekten bu kıza bundan sonra çoook dikkat etmelri gerekiyor!:icon_whis

Shevek
16-01-08, 21:12
Özeti okudum..ama daha fragmanı izleyemedim...
Kısaca yorumlarımı aktarayım:

Yok dive!...Bu ne yaaav! bknz:fidye olayı
Aaaaa..nassıl olmuş???!!! bknz:Necdetin ilk kez bir şeyden haberi olamamış..tüh!tüh! Olmasın da zaten..Mümkünse mutluluğunda huşu içinde Güzid'i ile beraber...Parisin tüm pastanelerini ziyaret edip, pasta tarifi hafiyeliğine çıksın...sonra da "Fransız çiçek pastacılar komünü"ne katılsınlar..orada happily ever after yaşasınlar...
:img-hyste X1000000000000000000000000000000000000000000000... .

Gerçekten Sınır tanımamazlık payesini :good:(ziyneepçan:img-in_lo) bizden aldı bu senarist ve kurgu taifesi... bknz:alkıııışşşş!:happy0064:happy0064

ve Tavusum ...Bu bölümde "...Tüm bunlar olurken hayırlısıyla(!) Denizler asılır ama onu da iki ip parçasıyla geçiştirirler...." ama senaristler tamamen bizi üzmemek için yapıyorlar..Gerçekleri fazlasıyla gösterip halkımızın beynini bulandırıp, üzmemek için bunu yapıyorlar...bknz:biz onları anlayamıyoruz....Rüyayı şıpppp diye ana babasının sevdiğini anlması için bir çocuğun yaşamaması gereken travmayı daha yaşatıyorlar...Gerçekten bu kıza bundan sonra çoook dikkat etmelri gerekiyor!:icon_whis

O dönem halkı uyutmak için ne gerekiyorsa yapıldı, bkz; arabeskinden en suya sabuna dokunmayanına, futbolundan, popuna...topyekün bir millet uyutuldu, cehaletin sığ (a-a pardon derin sularında) iki adım attırılamayıp salağa bağlandı (bkz; Aziz Nesin). Şimdi de "a-aaa biz o dönem gizlenenleri anlatmaya çalışıyoruz, bir yandan da ucuz reyting numerolarıyla taaa o zamanlardan beri entrika hikayelerine pek bir sulugöz yaklaşan, çekirdek çitleyip elalemin aile içi dramını alkışlayan halkımızı derrriiiin uykularından uyandırmayalım" mı demek istiyorlar yani badgerim. Öyleyse, bu ekip bu izleyici kitlesini-yani övünmek gibi olacak ama, bizi hak etmiyor! O ka!:img-beee:

arwen61
16-01-08, 21:23
selam forumdaşlarbye

az önce mini fragmanı gördüm yaseminle ahmet karakoldaydı yasemin rüyanın resmini polise veriyordu,birde güzideyi gösterdi necdetle evleniyorlardı bakalım esas fragman çıktığında başka ne gösterilir ama benim bu bölümden pek umudum yok ne yalan söyleyeyim inşallah yanılırım:icon_sorr

badger
16-01-08, 21:46
O dönem halkı uyutmak için ne gerekiyorsa yapıldı, bkz; arabeskinden en suya sabuna dokunmayanına, futbolundan, popuna...topyekün bir millet uyutuldu, cehaletin sığ (a-a pardon derin sularında) iki adım attırılamayıp salağa bağlandı (bkz; Aziz Nesin). Şimdi de "a-aaa biz o dönem gizlenenleri anlatmaya çalışıyoruz, bir yandan da ucuz reyting numerolarıyla taaa o zamanlardan beri entrika hikayelerine pek bir sulugöz yaklaşan, çekirdek çitleyip elalemin aile içi dramını alkışlayan halkımızı derrriiiin uykularından uyandırmayalım" mı demek istiyorlar yani badgerim. Öyleyse, bu ekip bu izleyici kitlesini-yani övünmek gibi olacak ama, bizi hak etmiyor! O ka!:img-beee:

Çoktandır haketmiyorlar ya neyse...benim açımdan sizlerin suyu hürmetine, katlanıyorum bu diziye..:img-cool2

Pek tabii Türk izleyicisi bunu istiyor diye aynı ucubik klişeleri..yıl 2007 olsa da ..dayıyorlar sonuna kadar..ve sonuç..istenilen izleyici kitlesi hooop!başka dizilere kaçıyor..bknz:Hatice de netice de aynı...:)

Başka ne olabilir ki...Hiçbir karakter beyaz ya da karadır..ayrımına gidilmeden karakterlerimizi sunacağız dediler..ama onları tamamen olmayacak saçmalık ta karakter haline soktular..bir de bize iyidir, feddakardır, anlayın diye dayattılar...bknz:Dostoyevskiiiii! SOS! İmdaaaat!

Belgesel kısmını toparlamaya başladılar dedik..Bir tarafı yapalım derken,öbürünü batırdılar...Yahu denge, aslında burada lazım!:icon_whis

merdivenler
16-01-08, 21:50
Bütün gün o kadar yoğundumki özete bile göz atamamıştım. Özeti okuyunca gözlerime inanamadım..:blink:.. Akşama kadar iyikide vakit ayıramamışım diye düşündüm, çünkü belliki şuan şu yorumu yazmak için zaman harcamam bile ziyan resmen dizinin bu bölümüne :mad72:..kendimi Shevek'in dediği gibi resmen kandırılmış hisssediyorum. Bu kadar ucuz ve beceriksiz bir senaryo silsilesiyle bizleri oyalayan senaristlere ise hakikaten diyecek söz bulamıyorum ve bende onları bu müthiş yaratıcılıkları için kutluyorum:img-clapp:img-hyste...ve alkışlıyorum...:happy0064

badger
16-01-08, 21:55
Bir de bizim Laz balıkçıları bu senaryo,fidyeci etti....:hıh

Ben, Rüyanın o soğukta zatüree olmasından korkuyordum...Başımıza bula bula fidyeci olayını çıkarttılar...Absürdlükte bizi bile geçtiler...Hoşşş bizim absürd olarak yazdıklarımızı bir bir koydular senaryoya ya neyse...ama fidyeci olayını biz bile düşünememiştik...ve tekrar alkıııışşşş!

Özgeçan ve Ihlamurçan hoşgeldiniz!bye

badger
16-01-08, 22:00
selam forumdaşlarbye

az önce mini fragmanı gördüm yaseminle ahmet karakoldaydı yasemin rüyanın resmini polise veriyordu,birde güzideyi gösterdi necdetle evleniyorlardı bakalım esas fragman çıktığında başka ne gösterilir ama benim bu bölümden pek umudum yok ne yalan söyleyeyim inşallah yanılırım:icon_sorr

Senin Junior işi yattıkça yatıyor..bu arada...şu Rüyaya efendi bütün, ana ve babasıyla oturan ve sevgi dengelerini sağlamış bir çocuk ayarı verilmeden bu işin olması zor gibi duruyor....

Yasemin hanım, pek üzülmüş...Çocuğuyla empati kuramayan şahsiyet...bknz:analığın yüz karası...:hıh

Aaah Ahmet ahh! Şu Yasemine klişe baba çıkışı yapmazsan artık gözüm iyicene açık kalacak...bknz:bir çocuğa sahip çıkamadın!..hepsi senin kabahatin!...:img-hyste

Shevek
16-01-08, 22:01
Çoktandır haketmiyorlar ya neyse...benim açımdan sizlerin suyu hürmetine, katlanıyorum bu diziye..:img-cool2

Pek tabii Türk izleyicisi bunu istiyor diye aynı ucubik klişeleri..yıl 2007 olsa da ..dayıyorlar sonuna kadar..ve sonuç..istenilen izleyici kitlesi hooop!başka dizilere kaçıyor..bknz:Hatice de netice de aynı...:)

Başka ne olabilir ki...Hiçbir karakter beyaz ya da karadır..ayrımına gidilmeden karakterlerimizi sunacağız dediler..ama onları tamamen olmayacak saçmalık ta karakter haline soktular..bir de bize iyidir, feddakardır, anlayın diye dayattılar...bknz:Dostoyevskiiiii! SOS! İmdaaaat!

Belgesel kısmını toparlamaya başladılar dedik..Bir tarafı yapalım derken,öbürünü batırdılar...Yahu denge, aslında burada lazım!:icon_whis

Haklısın badgercım, bu kaçıncı? 18. bölümden beri aynı kandırığa düşmüş durumları oynamıyor muyuz? Tavusun da bir zamanlar dediği gibi, Nuri Alço'nun gazozuna ilaç atıp kandırdığı o genç kızlar gibi hissetmiyor muyuz???:img-hyste:img-hyste:img-hyste Ama yılmadan, yok ya, devam edeceğiz, interaktif olacağız, profesyonel izleyici olacağız, talep bildireceğiz, geri dönüt bekleyeceğiz...dedik. Dedik de ne oldu? Beter olduk:dito Müjde Ar'a gelen vurur giden vurur, en sonunda perperişan bir kahvehane kapısına gelir ya Arabesk'te..........İşte o hesap olduk sonunda:img-hyste:img-black

Bundan sonra ne kaldı, varını yoğunu satıp fidyeyi ödeyen ama aklını oynatıp sokaklara düşen, çöp toplayıp, berduş olan bir Ahmet'mi? Pavyonlarda gül satan, şarkı söyleyen Yasemin'mi? Çocuk Esirgeme'de kalan, yaşıtı arkadaşlarıyla sokak çetesi kuran bıçkın ufaklık Rüya'mı? :img-hyste

merdivenler
16-01-08, 22:01
Ahmetin büyük miktarda bir parası olduğunu zannetmiyorum. Olsa çocuk kendine bir araba alırdı o endamıyla, boyuyla, posuyla yaseminin kırmızı vosvosuna sığmaya çalışmazdı.:) Necdetin ise kesin vardır parası. Olmadı pastanesini satar da gene öder. Güzotla necdet paristen döndükten sonra olabilecekleri gözümün önüne getirebiliyorum. Aygün çifti(!) mutlulukla pastaneden içeri girer. Bu sırada lale telefonla filan konuşuyordur. Abisine rüyann kaçırıldığını söyler. (-Ne oldu lale?-Haberin yok mu abi rüya kaçırılmış) Necdet koşa koşa YAR ailesinin evine gider. Yasemin filan onu görünce "İyi ki geldin necdet.Rüya rüya...hıck böhüühühüü" diye sarılır. Ahmet "Hoşgeldin necdet." diye bu olayı nedametle karşılar. Ardından fidyenin ödenmesi filan gerçekleşir. Bu arada parayı ahmet yalnız götürmez zinhar kahraman olabilir. O yüzden ya necdet götürür ya da ikisi birlikte gider.:hıh Rüya da kurtulduğunda "Necdet babaaaaa!!!" diye onun kollarına atlar veya "Babaaaaa!" diye ahmete koşar bu arada üzgün(!) necdeti görürüz ve Türk halkı olarak necdetin kadrini kıymetini bilmediği, onu üzdüğü için rüyayı kınarız.

Tüm bunlar olurken hayırlısıyla(!) Denizler asılır ama onu da iki ip parçasıyla geçiştirirler. Ne de olsa önemli olan necdetin kahraman olması için yaratılan bu fırsatın kullanılmasıdır.

Fragmanı falan kesinlikle merak etmiyorum. Senaryonun ilerleyişinin Tavuskuşu'nun anlattığı gibi olacağından hiç şüphem yok. Necdete insanları mecbur etmek ve teşekkürleri sıralatmak için paranın ortaya sürülmesi ise iğrenç bir senaryo örneği...Ahmet sevdiği kadını ve kızını mutlu etmek için her türlü insani vasıfa sahip olsa bile demekki yinede boş...ve asla mutlu olamayacak:sad53:.. Niye bu kez de Necdet kadar parası yok...:icon_whis.

badger
16-01-08, 22:05
Haklısın badgercım, bu kaçıncı? 18. bölümden beri aynı kandırığa düşmüş durumları oynamıyor muyuz? Tavusun da bir zamanlar dediği gibi, Nuri Alço'nun gazozuna ilaç atıp kandırdığı o genç kızlar gibi hissetmiyor muyuz???:img-hyste:img-hyste:img-hyste Ama yılmadan, yok ya, devam edeceğiz, interaktif olacağız, profesyonel izleyici olacağız, talep bildireceğiz, geri dönüt bekleyeceğiz...dedik. Dedik de ne oldu? Beter olduk:dito Müjde Ar'a gelen vurur giden vurur, en sonunda perperişan bir kahvehane kapısına gelir ya Arabesk'te..........İşte o hesap olduk sonunda:img-hyste:img-black

Allah iyiliğini versin:img-hyste X 1000000000000000000000000000000

olsun..yaptık...bknz:banane!banane!..iyi de yaptık...dediklerimizi, çekindiklerimizi bir bir yazdık..Onlar ne cevap verdi? Siz bunları deyin ama biz yapacağımızı yaptık, bakalım beğenecek misiniz dendi...Beğendik mi? Yoooooo...aylardır çekincelerimizi yazdıklarımızı bir bir ettiler ve her birinde beğenmediğimizi söyleyip durduk...Çıtayı yükseltmek yerine...yerin altına gömüyorlar...:hıh bknz:biz haklı çıktık!:img-wink:

arese
16-01-08, 22:12
Selam canlarbye

Fragman mı çıkmış? ama görmedim neyse zaten görsem neye yarar ben hayatım da böyle kötü hayal kurgusu görmedim resemn hayal kırıklığına uğradım:sad53:

Acaba Rüya saklandığı yerde yakayı ele verip balıkçılar da hazır çocuk bulmuşken iyi para yırtarız diye mi düşündüler yoksa rüyanın pisikolojisi bozulduğundan balıkçı abi anam babam beni sevmiyorlar bi para istesek bakalım beni seviyorlar mı sevmiyorlar mı bi anlasak olur mu diye rica da ediyor olabilir:img-hyste:img-hyste hiç belli olmaz yeterince saçmaladı.. acaba Rüya meselesi bitince neye saracaklar senaristler merak konusu ama bulurlar bir saçmalık daha:fighting2

zeyneps
16-01-08, 22:13
Merhaba çanlar ,

Ne kadar kızgın olduğunuzu anlayabiliyorum :hıh Defalarca dedik güya bu dizide darbenin insan hayatlarına etkisi anlatılacaktı :icon_whis Yasemin'in saf salak bir şekilde Necdet'le kalmasından itibaren bu dizi artık darbeyi anlatmaktan çıkmıştı zaten garip bir şekilde garip senaristlerimiz tarafından garip insanların garip mutlulukları ve garip karanlık yönleri anlatıldı dizi sanki bir dönemi değil de daha çok entrikalar yumağını anlatıyor gibi yani ikinci bir Dallas vakası gerçi JR bizim diziyi görse küçük dilini yutardı ya :icon_whis

Ama durun bakalım bence bu işin sonu gelecek yani garip klişelerle bu dizi devam ettirilir Rüya'nın gidişatı kötüsonunda bir Nuri Alço kılıklı:icon_cooltarafından gazozuna ilaç katılırsa ve Ali'de suratına okkalı bir tokat atarsa hiç şaşırmam sonra da Rüya Ali'nin arkasından "dur Ali dinle beni" diye koşarken kendisine araba çarparak kötürüm kalırsa hiç şaşırmam...:icon_whis

Sonunda Yasemin kızının skandal fotoğraflarının üzüntüsünden verem olur Ahmet 'de onun ölümüyle ve kızının kötü yola düşmesiyle saç sakal pavyon köşelerinde sızıp kalırsa ona da hiç şaşırmam sonunda Necdet hem Rüya'yı kurtarır hem de Ahmet'i kendine getirirtroest bu işin sonunda da yarı buruk Yasemin'in mezarlığında aile pozu verirlerse ona hiç mi hiç şaşırmam...

İyi akşamlar size bye

berenikom
16-01-08, 22:17
Saçmalık üstü bir özet yani one ya resmen Türk filmi yani:img-cool2

Rüya rüya rüya yani ytr bıktım ya kaprislerinden kaçıp gitmesinden bence parayı vermesinler kaybolsun gitsin ya:icon_sorr

Bu kadar dert açıyo hala beni sevmiyolar etmiyolar kalsın bence vermesinelr para mara:img-cool2

Ayrıca bence saçmalık dolu bişi olcak arada bi Deniz Gezmiş,Yaso&Ahmet(yaso&ahmet göstercekler ama üzügün durgun yani,en azından Deniz Gezmiş gösterirler herlade)gösterirseler ne iyi yani bu bölüm böyle olmamalıydı:icon_sorr

Ayrıca Tavuskuşu sonuna kadar haklıısın sanıyorum ki öyle olcak:img-cool2

arwen61
16-01-08, 22:30
arabesk filmini diye diye sonunda hepimiz arabesklik olduk hadi gözümüz aydın:)

ayrıca dallas,cesur ve güzel,yalan rüzgarı muhabbetleride yaptık ya işte onlardanda birer tutam atılmış al sana hatırla sevgili:img-pilot

şimdi efendim madem sinirler gergin ben hemen mini bir balıkçı-yasemin telefon senaryosuyla ortamı yumuşatayım:img-icecr

balıkçı:aloo ula alooo

yasemin:aloo kimsiniz?

balıkçı:adımın idris olduğunu tiyecek kadar enayimi sandun beni daaa he hee sen bağa paksana sosyetik hanum:img-cool2

yasemin:idris bey bizden ne istiyorsunuz anlamadımki:bilmim

balıkçı:ula temel habu benim adımı piliy daaa senin adınıda öğrenurse işte o zaman yanduk temektur:icon_sorr

yasemin:idris bey,temel bey şimdi bayılacağım kimsiniz benden ne istiyorsunuz ama bir dakika yoksa siz rüyayımı gördünüz aman tanrım yanınızdamı o ne olur söyleyin :icon_cry:

balıkçı:adımızıda piliy öylede pattuk pöylede pattuk hem batti paluk yan gider yasemin hanum kızınız rüya elimizde yarına kadar 500.000 lirayı üsküdar sahilindeki üzerinde "denizden kaynanam çıksa yerum" yazıli takanın içine koyun eğer pize pir yamuk yapmağa kalkarsanuz mesela polis gibi kızınızi yok pilun:img-polic

yasemin:tamam siz hiç merak etmeyin yarın o takaya istediğiniz parayı getireceğiz ne olur kızıma birşey yapmayın yanınızdamı sesini duyayım hem nereden bileceğim rüyanın sizinle olduğunu

balıkçı:ula pağa bak bizde yamuk olmaz tamammi bizi trabzonda faroz mahallesinde kime sorsan palukçu esmer idrisle,sarı temel kim desen herkes iftiharla anlatur tamammi

yasemin:tamam tamam anladım inandım:img-yes:

balıkçı:iyi o zaman yarın sizi pekleyeceğuz şimdi kapatiyrim

telefonu kapatan balıkçı idris temele döner ve derki;

ula temel ne güzel plan ettuk daaa hiçbirşeyde çakturmaduk parayı aldıktan sonra memlekete gideruz oraya gideceğimizi asla çakmazlar ama sen haşimdi çak ula çak:img-ok::img-ok:

işte böyle senaryoyada böyle apsürt bir karşılık verilir çanlar:img-hyste

badger
16-01-08, 22:37
balıkçı:ula pağa bak bizde yamuk olmaz tamammi bizi trabzonda faroz mahallesinde kime sorsan palukçu esmer idrisle,sarı temel kim desen herkes iftiharla anlatur tamammi

Bizim Laz palıkçilardan fidyacı olursa bu kadar olurdu...:img-hyste

Shevek
16-01-08, 22:41

ayrıca dallas,cesur ve güzel,yalan rüzgarı muhabbetleride yaptık ya işte onlardanda birer tutam atılmış al sana hatırla sevgili

şimdi efendim madem sinirler gergin ben hemen mini bir balıkçı-yasemin telefon senaryosuyla ortamı yumuşatayım

balıkçı:adımın idris olduğunu tiyecek kadar enayimi sandun beni daaa he hee sen bağa paksana sosyetik hanum:img-cool2

balıkçı:ula temel habu benim adımı piliy daaa senin adınıda öğrenurse işte o zaman yanduk temektur:icon_sorr

yasemin:idris bey,temel bey şimdi bayılacağım kimsiniz benden ne istiyorsunuz ama bir dakika yoksa siz rüyayımı gördünüz aman tanrım yanınızdamı o ne olur söyleyin :icon_cry:

balıkçı:adımızıda piliy öylede pattuk pöylede pattuk hem batti paluk yan gider yasemin hanum kızınız rüya elimizde eğer yarına kadar 500.000 lirayı üsküdar sahilindeki üzerinde "denizden kaynanam çıksa yerum" yazıli takanın içine koyun eğer pize pir yamuk yapmağa kalkarsanuz mesela polis gibi kızınızi yok pilun:img-polic
yasemin:tamam siz hiç merak etmeyin yarın o takaya istediğiniz parayı getireceğiz ne olur kızıma birşey yapmayın yanınızdamı sesini duyayım hem nereden bileceğim rüyanın sizinle olduğunu

yasemin:tamam tamam anladım inandım:img-yes:

ula temel ne güzel plan ettuk daaa hiçbirşeyde çakturmaduk parayı aldıktan sonra memlekete gideruz oraya gideceğimizi asla çakmazlar ama sen haşimdi çak ula çak:img-ok::img-ok:

Arwenim, Karadenuzlim penum, son darbeyi de sen vurdun bu gece vallahi, karnımı tuta tuta gülüyorum:img-hysteX512478

E, HAK ETTİLER AMA. İŞTE SINIR TANIMAMAZLIK BÖYLE OLUR!

Ağlanacak halimize gülüyoruz bir bakıma. Memleket ahvalini anlatacaklardı. Tutup, üzerine titrenen evinden kaçıp, bu topraklarda az bulunur (en azından o zamanlar) fidyecilerin eline düşmek suretiyle akıllanacak olan Rüya senaryosuna karşılık bu senaryo. Seninkinin olabiliritesi daha yüksek yani çanım. Onlar absürd, sen ise akıllı ve komiksin:)))))))))))))))))

berenikom
16-01-08, 22:42
Beni güldürdünüz yani şu gergin ortamda sağolun:happy0064

Amam o balıkçılar pek iyiyiye benzmiyolar bence:icon_whis

Fragamnı gördüm ucundan bir Deniz ve arkadşalrı var galiba:icon_sorr

arwen61
16-01-08, 22:42
fragmannnnn

herşey tahmin ettiğimiz gibi herkes seferber olmuş rüyayı arıyor rüya hasta ilanlar dağıtılıyor,gazetelerde haberi çıkıyor bu arada ışık yaşarların ülkü ocağındaki o adamı görüyor,necdet güzideye evlenme teklif ediyor,gençler deniz gezmiş için eylem yapmak istiyor,sonundada telefonu ve yasemini gösteriyor yani öyle bir bölüm:img-cool2

Bizim Laz palıkçilardan fidyacı olursa bu kadar olurdu...:img-hyste

bizden ancak bu kadar fidyeci oldu be çanım:img-hyste bu arada mahalle ismi orjinaldir trabzonun en meşhur ve aynı zamandada benim yaşadığım mahallesidir:img-wink:

Arwenim, Karadenuzlim penum, son darbeyi de sen vurdun bu gece vallahi, karnımı tuta tuta gülüyorum:img-hysteX512478

E, HAK ETTİLER AMA. İŞTE SINIR TANIMAMAZLIK BÖYLE OLUR!

Ağlanacak halimize gülüyoruz bir bakıma. Memleket ahvalini anlatacaklardı. Tutup, üzerine titrenen evinden kaçıp, bu topraklarda az bulunur (en azından o zamanlar) fidyecilerin eline düşmek suretiyle akıllanacak olan Rüya senaryosuna karşılık bu senaryo. Seninkinin olabiliritesi daha yüksek yani çanım. Onlar absürd, sen ise akıllı ve komiksin:)))))))))))))))))

bu senaryoya ancak kendimce böyle bir karşılık verebilirdim be çanım ayrıca akıllı ve komik olduğumu düşündüğün içinde sağol:img-in_lo kendi çapımda eğlenip sizleride eğlendirmek istiyorum işte senarist ablalarım sağolsun:)

badger
16-01-08, 22:49
Bir de Rüya, fragman sonunda ateşlenmiş..belli ki bir gecekonduda bir kadın ona bakıyor..bez sıkıp alnına koyuyordu..Allah vere zatüree olmasın bu çocuk şimdi.. belki de necdetin kahramanlığına ya da başka abukluğa gerek kalmadan bu teyze götürüp bırakır evine Rüyayı...:img-yes:

LİN
16-01-08, 22:50
Fragmanı ben de izledim.
A.Y telaşta...Herkes seferber olmuş Rüya'yı arıyor.
Necdet-Güzide evlenmek üzere,Kaya -Hülya gibi Paristeler... :img-pilot
Rüya ateşleniyor ve belki de iyi bir amca alnına sirkeli bez koyuyor.(Sirkeli olmayabilir,uydurdum)
Annemlerin döneminde Ayla diye bir kız kaybolmuş.Tüm İstanbul seferber olmuş ama bulunamamış.Acaba bir nev-i onu mu haırlatıyorlar.
En son karede ise METE HAS en hızlı çapkın gibi bir magazin haberi vardı...Demek magazinsiz rating olmuyor.Ne yapıp edip,70lerden de olsa eski sandıkları açıp,bir rating malzemesi çıkarıyorlar.Aferim!

Shevek
16-01-08, 22:56
Fragmanı ben de izledim.
A.Y telaşta...Herkes seferber olmuş Rüya'yı arıyor.
Necdet-Güzide evlenmek üzere,Kaya -Hülya gibi Paristeler... :img-pilot
Rüya ateşleniyor ve belki de iyi bir amca alnına sirkeli bez koyuyor.(Sirkeli olmayabilir,uydurdum)
Annemlerin döneminde Ayla diye bir kız kaybolmuş.Tüm İstanbul seferber olmuş ama bulunamamış.Acaba bir nev-i onu mu haırlatıyorlar.
En son karede ise METE HAS en hızlı çapkın gibi bir magazin haberi vardı...Demek magazinsiz rating olmuyor.Ne yapıp edip,70lerden de olsa eski sandıkları açıp,bir rating malzemesi çıkarıyorlar.Aferim!

Yani o yıllarda böyle bir olay olmuş ve senaristlerimiz de bu olayın üstüne atlayıp, bizimkilere mi yamamış hikayeyi diyorsun Ihlamurçanım? O olaydaki gibi sonlandırırlarsa da bu Ahmetle Yasemin iflah olmaz artık. Çocukları kayıp ana babaların hali ortada:icon_sorr Allah kimseye göstermesin! Düşmanıma bile. Kimseyi böyle bir acıyla sınamasın.

Bunları söyledim de aklıma, geçen bölümden beri aslında hiç çıkmayan bir şey geldi. Yusuf'un, Hüseyin'in, Deniz'in ana-babaları. Yetiştir, büyüt, okut...sonra...:icon_sorr

gülmisal
16-01-08, 23:01
Ebru: Sen beni güldürdün allah da seni güldürsün..

Fragman çıktı.. Rüyayı buluyorlar..En son sahneden belli..Başında Yasemin var alnına bez koyuyor..Pek iyi göremedim fragmanı ama merak da etmedim..(Ahh ah diğer fragman gibi olsaydı..:D)

Necdeti Gördüüümm..:D Endama bak yarabbim..Nasıl da evlenme teklifi ediyor..Valla umrumda değil..O sahneleri kapatabilirim de..Artık Necdetin gereksiz evlilikler yapmasını istemiyorum..Topluma zarar oluyor nedense hepsinde..

badger
16-01-08, 23:03
Mete Has kimdir?

Ünlü işadamı Kadir Has'ın yeğeni Mete Has.....1971 yılında Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (THKP-C) lideri Mahir Çayan ile arkadaşları tarafından kaçırılmış ve 400 bin lira fidye ile serbest bırakılmıştı.

Yani dizimizle ilişiği anlşılmıştır..Mahir çayan artık diziye girmesi gerekiyordu..:img-cool2

Alıntı: Kadir Has'ın ağzından:

4 Nisan 1971 Pazar akşamı yeğeni Mete Has ile birlikte onun Suadiye’deki evine gittiklerinde kendilerini M.Çayan ve arkadaşları karışılıyor.

Mahir Çayan, Ulaş Bardakçı, Oktay Etiman, Kamil Dede ve Rüçhan Manas’tan oluşan Türkiye Halk Kurtuluş Parti Cehpesi (THKP-C) üyeleri Has ailesinden 400 bin lira fidye istiyorlar.

Kadir Has istenen bedeli günümüze uyarlarken şöyle diyor:

- 400 bin lira çok büyük bir para idi. 133 liradan 3007 Cumhuriyet altını alınabilirdi. Günümüzde 200 bir dolara eşit bir paraydı. Mete’nin evindeki kasayı açtılar. İçinde 1.5 milyon lira değerinde mücevherlere dokunmadılar.

400 bin lira gelene kadar Mete Has ile Kadir Bey’in eniştesi Talip Aksoy’u rehin alıp gidiyorlar. Bundan sonrasını Kadir Has şöyle anlatıyor:

- Ertesi sabah Mahir Çayan ile birlikte evden çıktık. Bağdat Caddesi’nden bir taksi çevirip Üsküdar’dan Kabataş arabalı vapuruna bindik. O zaman Boğaz Köprüsü yoktu. Güverteye çıktık. Mahir yol boyunca benimle sohbet ediyor, “Kadir Bey sizinle bir film çeviriyoruz. Bu film yazıhanede bitecek. Sonra sahneye polis çıkacak” diyordu.

Vapurda Kadir Has’ı tanıyanlar selam veriyor. Polisler de hal hatır soruyorlar. Mahir Çayan bu durumdan tedirgin oluyor:

- Kadir Bey birbirimize samimi davranalım. Sürekli sohbet edelim. Konuşmasak dahi ağzımızı oynatalım. Bana gülün. Kimse bir şey hissetmesin.

Bu uyarı üzerine kadir Has nasıl davrandığını şöyle anlatıyor:

- Rol yapmaya başladım, “Mevsim ilkbahar, hava güzel, deniz mavi” dedikçe Mahir Çayan, “bravo, bravo” çekiyordu.

İşin sonunda Kadir Has 400 bin lirayı veriyor, Mahir Çayan ve arkadaşları rehineleri bırakıyor. Kadir Has da ailece canlarını zor kurtardıkları bu olay nedeniyle sıkıyönetim mahkemesine çıkıyorlar, beraat ediyorlar.

mirka
16-01-08, 23:05
Özeti okuduktan sonra tek söyleyebileceğim bu da ne şimdi oldu. Fidye de nereden çıktı? Dediğiniz gibi tam dizi bir açıdan düzelmeye başlarken hoop diğer kısım batıyor.
Bu arada Mete Has haberini gösterdiklerine göre Mahir Çayan da dahil olacak galiba diziye.

Tavuskuşu
16-01-08, 23:09
İşte bakın badgerın dediği bir kaçırılma olayı olmuş. İkincisine ne gerek vardı? Hele ki rüyanın kaçırılmasına...:hıh

Ebruçanım sizin fidyecilerin hikayesi çok güzel olmuş. Aklıma bir fıkra geldi. Hepsini anlatmayayım da hani ruslarla Türkler savaşıyor ruslar bağırıyor "Temeeeeeeel!" bütün temeller kalkıyor, vuruluyorlar. Sonra "İdriiiiiiiiiiiss!" deniyor onlar da kalkıyor, vuruluyor...:)

Fragmanın sonunda rüyanın alnına bez koyanı tanımlayabilmek, bir ipucu çıkarabilmek için dikkatlice baktım. Bir kere o tırnaklar bir erkek tırnağına benziyor. Yasemin değil kesinlikle. Fidyecilerden biri olabilir. Sonuçta bu kızdan para kazanacaklar(böyle söyleyince de pavyonda çalıştıracaklarmış gibi oldu.:)) ve iyi bakmaları gerek. Allah korusun başına bir şey gelirse parayı da alamazlar. Acaba ahmet mi diyeceğim ama yattığı yatak da rüyanın yatağına benzemiyordu. Neyse göreceğiz bakalım.

Yalnız fragman filan yayınlanmış kimsenin umru değil. Bu kadar saçmalarlarsa olacağı bu tabi. Normal şartlarda absürd sayılabilecek ebrunun senaryosu şu anda dizinin senaryosundan daha mantıklı görülüyor.

LİN
16-01-08, 23:11
Yani o yıllarda böyle bir olay olmuş ve senaristlerimiz de bu olayın üstüne atlayıp, bizimkilere mi yamamış hikayeyi diyorsun Ihlamurçanım? O olaydaki gibi sonlandırırlarsa da bu Ahmetle Yasemin iflah olmaz artık. Çocukları kayıp ana babaların hali ortada:icon_sorr Allah kimseye göstermesin! Düşmanıma bile. Kimseyi böyle bir acıyla sınamasın.

Bunları söyledim de aklıma, geçen bölümden beri aslında hiç çıkmayan bir şey geldi. Yusuf'un, Hüseyin'in, Deniz'in ana-babaları. Yetiştir, büyüt, okut...sonra...:icon_sorr

Bilmiyorum Sheveğim.Sanırım 1961'de böyle bir olay yaşanmış.Günlerce gazete manşetlerinden inmemiş bu olay...Ayla'yı bulana 20bin TL ödül veriliyormuş..Ayla içi şarkılar bile yazılmış.İşin kötü tarafı Ayla hiç bulunamamış.
Rüyayı bir şekilde bulurlar böyle bir son olacağını sanmam.Ama sanki o dönemden yine bir tutam baharatı bir şekilde koklatmak istediler bize...

Shevek
16-01-08, 23:17
Mete Has kimdir?

Ünlü işadamı Kadir Has'ın yeğeni Mete Has.....1971 yılında Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (THKP-C) lideri Mahir Çayan ile arkadaşları tarafından kaçırılmış ve 400 bin lira fidye ile serbest bırakılmıştı.

Yani dizimizle ilişiği anlşılmıştır..Mahir çayan artık diziye girmesi gerekiyordu..:img-cool2

Alıntı: Kadir Has'ın ağzından:

4 Nisan 1971 Pazar akşamı yeğeni Mete Has ile birlikte onun Suadiye’deki evine gittiklerinde kendilerini M.Çayan ve arkadaşları karışılıyor.

Mahir Çayan, Ulaş Bardakçı, Oktay Etiman, Kamil Dede ve Rüçhan Manas’tan oluşan Türkiye Halk Kurtuluş Parti Cehpesi (THKP-C) üyeleri Has ailesinden 400 bin lira fidye istiyorlar.

Kadir Has istenen bedeli günümüze uyarlarken şöyle diyor:

- 400 bin lira çok büyük bir para idi. 133 liradan 3007 Cumhuriyet altını alınabilirdi. Günümüzde 200 bir dolara eşit bir paraydı. Mete’nin evindeki kasayı açtılar. İçinde 1.5 milyon lira değerinde mücevherlere dokunmadılar.

400 bin lira gelene kadar Mete Has ile Kadir Bey’in eniştesi Talip Aksoy’u rehin alıp gidiyorlar. Bundan sonrasını Kadir Has şöyle anlatıyor:

- Ertesi sabah Mahir Çayan ile birlikte evden çıktık. Bağdat Caddesi’nden bir taksi çevirip Üsküdar’dan Kabataş arabalı vapuruna bindik. O zaman Boğaz Köprüsü yoktu. Güverteye çıktık. Mahir yol boyunca benimle sohbet ediyor, “Kadir Bey sizinle bir film çeviriyoruz. Bu film yazıhanede bitecek. Sonra sahneye polis çıkacak” diyordu.

Vapurda Kadir Has’ı tanıyanlar selam veriyor. Polisler de hal hatır soruyorlar. Mahir Çayan bu durumdan tedirgin oluyor:

- Kadir Bey birbirimize samimi davranalım. Sürekli sohbet edelim. Konuşmasak dahi ağzımızı oynatalım. Bana gülün. Kimse bir şey hissetmesin.

Bu uyarı üzerine kadir Has nasıl davrandığını şöyle anlatıyor:

- Rol yapmaya başladım, “Mevsim ilkbahar, hava güzel, deniz mavi” dedikçe Mahir Çayan, “bravo, bravo” çekiyordu.

İşin sonunda Kadir Has 400 bin lirayı veriyor, Mahir Çayan ve arkadaşları rehineleri bırakıyor. Kadir Has da ailece canlarını zor kurtardıkları bu olay nedeniyle sıkıyönetim mahkemesine çıkıyorlar, beraat ediyorlar.

Sağol Badger, ellerine sağlık, alıntıladığın için... O zamanlar, hala, hani "Ağır Roman"'da kabadayı Sadi'nin (umarım ismi doğru hatırlıyorumdur) dediği gibi henüz "alem ..t olmuş" olmadığı için, devrimcisi, kaçıranı insan gibi, kaçırılanı insan gibi tepki ve tavırlar içindeymiş. Onlar basit birer suçlu, adi birer hırsız değillerdi. Kasayı açmışlar, ama almamışlar içindekileri...Ertesi gün, Kadir Hasla vapura binecek kadar naif, taksi tutup parasını ona ödetmeyecek kadar halk çocuğu...Ne diyeyim:icon_sorr

Bir bölüme iki fidye sığdırmak da...yaratıcı senaryo(!) nun marifeti.

arwen61
16-01-08, 23:19
İşte bakın badgerın dediği bir kaçırılma olayı olmuş. İkincisine ne gerek vardı? Hele ki rüyanın kaçırılmasına...:hıh

Ebruçanım sizin fidyecilerin hikayesi çok güzel olmuş. Aklıma bir fıkra geldi. Hepsini anlatmayayım da hani ruslarla Türkler savaşıyor ruslar bağırıyor "Temeeeeeeel!" bütün temeller kalkıyor, vuruluyorlar. Sonra "İdriiiiiiiiiiiss!" deniyor onlar da kalkıyor, vuruluyor...:)

Fragmanın sonunda rüyanın alnına bez koyanı tanımlayabilmek, bir ipucu çıkarabilmek için dikkatlice baktım. Bir kere o tırnaklar bir erkek tırnağına benziyor. Yasemin değil kesinlikle. Fidyecilerden biri olabilir. Sonuçta bu kızdan para kazanacaklar(böyle söyleyince de pavyonda çalıştıracaklarmış gibi oldu.:)) ve iyi bakmaları gerek. Allah korusun başına bir şey gelirse parayı da alamazlar. Acaba ahmet mi diyeceğim ama yattığı yatak da rüyanın yatağına benzemiyordu. Neyse göreceğiz bakalım.

Yalnız fragman filan yayınlanmış kimsenin umru değil. Bu kadar saçmalarlarsa olacağı bu tabi. Normal şartlarda absürd sayılabilecek ebrunun senaryosu şu anda dizinin senaryosundan daha mantıklı görülüyor.

tavusçanım o fıkranın orjinalini biliyormusun sen bir ara sana anlatayımda dinle emin ol orjinali daha komik:img-wink:

rüyanın başına bezi koyan onu yanında tutan adamlardan biri ben yasemin yada ahmet olduğunu hiç düşünmedim zaten yattığı yataktanda belli değilmiydi tek sıkıntım zatürre olma olasılığı e be kızım yok yere başını derde soktun değermiydi :icon_sorr

hakikatten fragman yayınlanmış hepimiz coşup bölümle ilgili yorumlar yapacağımız yerde gırgır yapıyoruz hatta benim senaryomu bile daha mantıklı buluyoruz ay yoksa bu diziye benmi senarist olsam ama o zaman duygu yönü biraz mizah yönüne kaçar hatta adıda darbe yakası falan olur :img-pilot

blue&blue
16-01-08, 23:21
Bir zamanlar bir film izlemiştim. İsmi FİDYE! :) Gördüğüm göreceğim en iyi fidye filmiydi. Bir de başrolünde Mel Gibson'un olması da etkili tabi bu etkide! :)

Neyse efendim izleyenler bilir. Mel'in oğlu kaçırılıyor. Fidye isteniyor. Mel ünlü ve zengin bir işadamı! Cin gibi! Bir basın açıklaması düzenliyor! Ve diyor ki; "Oğlum için fidye istiyorlar! Ben de oğlumu kaçıranların başına, istedikleri fidyenin bilmem kaç katı ödül koyuyorum" Dan dan dan!!! :img-gun:

Ve oğlunu kaçıranların, başlarına konan ödül, sonları oluyor. Ve Melciğim oğlunu kahramanca kurtarıyor. Çok güzel bir filmdi. İzlediğim dönem çok etkilenmiştim.

Baktım sabahtan beri Türk filmi modunda gidiyoruz. Ben de bir Hollywood patlatayım dedim! :)

Şimdi bu kurguya uyarlayacak olursak. Bu fidye karşılığı ödül açıklamasını tabi ki Necdet'in yapmasını öngörüyorum! Çünkü bu dizinin cin gibi, zengin ve kahraman tek kişisi var. O da Necdet! Var mı itirazı olan??? Yok! :icon_whis

Caanım Ahmet'im doğru bir adam. Ne yapar? Polise gider. Gazeteye ilan verir. El ilanları/afişler bastırır. Fidye istediklerinde ise para hazırlar.
Ve bu yaptıkları da, kahramanımızın uçarak Paris'ten gelişine kadar bizi-halkı-Yasemin'i-siyasi olayları-Aileyi-gazi dul ve yetimleri oyalar. Fidyecilere de zaman kazandırır. :)

Siz bakın Necot pelerinini sallayarak gelsin de masaya yumruğunu bir patlatsın! Bilimum kayıplar, faili meçhullerin meçhul failleri bulunur ve cezalandırılır. :img-pipe1

Son söz:(Şimdilik :))
Ben de artık Necdet'i seviyorum! Onu sevmeyen ölsün maniplasyonu yapılıyor sürekli. Dayanamiiiciiim! Ölmek istemiyoruuuum! :sad53:

Tavuskuşu
16-01-08, 23:26
O dönemlerde meşhur olan bir hastalık varsa ona yakalanabilir rüya. Gelebilecek hastalıkları bilelim de onlara karşı hazırlıklı olalım.

Bu arada rep vermek istediğim zaman bazen "Hooop kardeşim buna çok verdin. Biraz da ötekilere ver ayıp olmasın." manasında bir uyarı geliyor ya ona gıcık oluyorum işte. Yahu kardeşim koskoca(!) dizide bile adalet yok, milletin yanına yaptıkları kar kalıyor, yetmiyor herkes suçlu adama gidip teşekkür ediyor, bir ayaklarına kapanmadıkları kalıyor sen tutmuş forumda adaletsizlik olmasın diye "Başkalarına dağıt da öyle gel diyorsun." İstediğim kişiye istediğim kadar rep vermek istiyorum belki. Allah allah...Bir necdet kadar olamadık ya yanarım yanarım da ona yanarım.

Bu arada madem bu bölüm iki fidye olayı var ister misiniz Mete Has ile rüya karışsın.(gerçi boyut olarak büyük bir fark var ama neyse bu senaryoyla yasemin adamı canım kızım diye bağrına da basabilir) Paralar ödendikten sonra rehineler çuval içinde sahiplerine teslim edilsin ancak bu teslimat sırasında bir karışıklık yaşansın ve rüya kadir has'lara, mete has da ahmetlere gelsin. Nasıl bizim senaryodan daha mantıklı dğeil mi?:img-hyste:img-hyste

Shevek
16-01-08, 23:30
Yalnız bunlar denge de denge tuturdular gidiyorlar ya...Bu uğurda neler yaptılar neler, elmalarla soğanları mı aynı kefeye koymadılar? Yani sağcılarla, solcuları, Ahmetle Necotun babalığını, YAR'ın yıllar sonra kavuşmasının hemen ertesi günü Necotla Güzide kavuşmasını(!), devrimcilerin istediği fidyeye karşılık Laz palikçuların fidyesini...bıdı da bıdı.

Fragmanda dikkat ettim (bkz; kaçmaz:img-wink:), Yaseminin nikahtaki rujuyla Güzideninki aynı renkti.

Bir de merak ettiğim, bu darbeler olan biteni, bazılarının hayatını bu kadar etkiliyor da Necot'u nasıl oluyor da hiiiiç etkilemiyor. Ne 61, ne 71 etkiledi beyefendiyi. Aksine evlenmesine falan vesile oluyor. 12 Eylül'de de üçüncüyü alır artık:img-wink::img-yes: Hep birilerine hüsran, ona :happy0064 var. Bir burada tersine işliyor dengeler nedense:icon_whis

Bu senaryo sonunda hepimizi birer komedi yazarına dönüştürecek:)))))) Tavus; karışan çuvallar, blue; seni sevmeyen ölsün Necot, badger; Chucky Rüya, Arwen; laz palikçu fidyacı ile Yasot tel görüşmesi için teşekkürler:))))))))))))

İyı gecalaaaarbye badgerçan.

badger
16-01-08, 23:34
Sizlere doyum olmaz..balkabağından tatlı yapıp yatma vaktim çoktaaan geldi..bye

Son söz olarak bu gecelik...Ada Kilçuğu Yasemun ila fidyacı Laz palikçular muhabbetu çok iyiydu..:good:

ben,Mete Has olayının çok detaylı verileceğini sanmıyorum..Necdet, Istanbulda olamadığından ötürü, gazete yorumu Teoya kalıyor kanımca...Sadece gazete marifetiyle gösterilir bu olay...Daha önemli kaçırılma ve fidye olayımız var değil mi?

Rüyayı artık Ahmet, gidip teslim alması gerekiyor..Necdetin geleceğini sanmıyorum..olursa yuhhh! artık..şayet bu senaryo, Ahmet-Yaseminin gerçek anlamda Rüyayı sevdiklerini anlatabilmeleri ve bizim Chucky Rüyanın en sonunda bunu algılaması için bu absürd ötesi kaçırılma-fidye travmasını kullanacaksa..bari boşa gitmesi diyeceğim...Necdetin kurtarmasıyla ziyan edeceklerini düşünmüyorum...
Tabii fidye-kaçırılma vak'ası da Rüya da sonra şıpp diye geçer..ve üçlümüz mutlu mesut yaşamaya başlarlar..bknz: Mavi kardeş, o filmde çocuktaki post-travmatik belirtiyi hatırlatırım..ama bizim nedamet yüklü Danimarka modelisenaryoda böyleeee bir olayı da hoop! diye bitiriverirler, değil mi?:img-wink: bknz.şizofren nasıl kendine getirilir? ...Aferin lan kanka diyen Ahmet...Necdetin yaptıklarını yücelik ve feddakarlık olarak tanımlayan bir kurgu güruhu...vs.vs..

kendinize iyi bakınız arkadaşlar...bye Neyse burada hava eksi 4 e yükseldi sonunda!

Tavuskuşu
16-01-08, 23:35
O ruj güzideye çok yakışmış. Allahı var zaten çok hoş kadın. Bir de necotun evlenme teklif ettiği yerde ayrı bir güzeldi. Ama gururunu ayaklar altına alıp necdeti hemen affettiği günden itibaren o benim için artık güzot.:hıh

Bu arada blueçan yazmıştı galiba. Güzideyi bayıltmak için narkoz vermediler mi? O narkozun bebeği etkilemesi, ne bileyim sakatlık riski oluşturması gerekmez mi? Yoksa necotun genlerini taşıdığı için o da mı şerbetli/efsunlu?

ozenc-can
16-01-08, 23:36
yinde bir fargman ve özet akşamından merhaba...:img-wink:

özeti okudum...fragmanıda okudum.eh kurguda da heyecan gerekiyormuş demek ki... Ne yapsınlar bu kadar bölüm her sefer her sefer nasıl heycan olacak? kaçırma olayları hep siyasi amaçlı olmaz diye düşündüler herhal..:img-pilot sıra Rüya'da... kaçırılma sırası ona gelmiş.(gerçi o kendi ayaklarıyla gitti ama...) yüklüde fidye istiyorlar.:img-clapp O paralar bence herkes tarafından temin edilecek...Anca toparlarlar.sadece Necdet'ten alacaklarını sanmam...

Eğer kurtulursa Rüya mücadeleyi kazandı demek...:img-blush

gülmisal
16-01-08, 23:39
Ben mi yanlış gördüm Rüyanın başına bez koyan Yasemin değil miydi?

Bir erkeğin eli mi koyuyordu bezi..O sahneden önce Yasemini görünce birden o koymuştur diye düşündüm..Ayrıntılı da bakmadım..Yatağı da mı benzemiyordu?Belki bizimkilerin yatağıdır..Ya da Selmalardadırlar..Rüya hasta galiba..Tabi şöyle de olabilir..Adamlar Rüyanın halini farkederler ve bu yüzden gözleri korkar bırakırlar..Neticede çocuğu sağ sağlim vermeliler..Daha doğrusu lütfen öyle versinler..Aklıma başka çözüm yolu gelmiyor..Parayı nasıl bulacaklar?Polis birşeyler yapabilecek mi?Bir ışık gelse yol açılır belki..Kilit olmuş gibi durum..Özet aynı fragman aynı..Resim de yok..Herzamanki gibi..:img-dirol

arese
16-01-08, 23:44
tekrar merhabalar!bye

Fragmanı bende gördüm Ahmet Yasemin direk polise gidiyolar Ahmet Rüya'nın resminİ verip işte kızım bu diyor Ay ne güzel de kzım diyor:img-in_lo keza pastahne de Ararken Rüya kızım nerdesin:img-in_lo bu Arda radyodan Anoso mu yapıyor Ahmet ? yoksa bana mı öyle geldi.. s onu sesi kırmız kapan giymiş siyah ayakabı görenlerin bu numarayı aramları rica olunur:) yada ilanda ki afişimi okuyor birine söylüyor olabilir Anlamadım Afişler aslıyor bu bölüm baya bir koşturmalı olacak bakalım ne olacak... en son sahne de Yasemin oturmuş telefonu bekliyo galiba:sad53:

Bu Arada ben Rüya'nın Anlına ne bez koyanın ne Ahmet Neden Yasemin olduğunu sanmıyorum balıkcılardan biridir zaten yattıgı yerden belli tuaf bir yer gece kondu gibi bir yer onu bulduklarında garibim o kadar üşümüş ateşlenemiş zatüre olmasa iyi korkum bu:sad53: bu Arda Yasemin Ağlıyor ilana bakıp sahiden de kayboldu Yasemin yaptıkları rüya da ters tepti oda evden kactı Yasemin de onun yüzünden gittiğin bildigi için yanarda Ağlarda zırlar daa

Bu arada Ebrucan Allah iyliğin versin ömürsün yaa:img-hyste belki şu fideyecilerle Yasemin degilde Ahmet konuşuyodur Ahmet derler parayı hazırla eğer bu işe polisi karıştırırsan kızın bir daha göremesin:img-hyste türk filimlerinde olur ya dizide zaten türk filimlerine döndü :img-hyste yada Rüya adamları oyalıyıp ordan kacar:img-hyste Necdetin kaharmanlık yapmasın gerek kalmaz :img-hyste vallah her seyi olur şaşırmamak lazım Ah Ahmet ah ne çileli adamış bir türlü sorunlar bitmiyor adam rahat bir nefes Alamıyor yavv:img-cray:

Shevek
16-01-08, 23:46
yinde bir fargman ve özet akşamından merhaba...:img-wink:

özeti okudum...fragmanıda okudum.eh kurguda da heyecan gerekiyormuş demek ki... Ne yapsınlar bu kadar bölüm her sefer her sefer nasıl heycan olacak? kaçırma olayları hep siyasi amaçlı olmaz diye düşündüler herhal..:img-pilot sıra Rüya'da... kaçırılma sırası ona gelmiş.(gerçi o kendi ayaklarıyla gitti ama...) yüklüde fidye istiyorlar.:img-clapp O paralar bence herkes tarafından temin edilecek...Anca toparlarlar.sadece Necdet'ten alacaklarını sanmam...

Eğer kurtulursa Rüya mücadeleyi kazandı demek...

Ha canım, özenç-canım, doğru dedin. Eğer kurtulursa, Rüya mücadeleyi kazandı demektir:img-wink: Ahmetle Yasemin, o ruh haliyle (bkz; kaybedip de bulma, korku, kaygı, suçluluk duygusu ve sonunda sevinç), artık evlenip evden ayrılana kadar aralarında yatırırlar Rüyayı:icon_whis:img-yes: :img-haha:
Ayy, bu gece çok güldüm, sonum hayır olsun...tık tık...:img-hyste

Hadi bende kaçtım arkadaşlarçanlar, beni güldürdünüz, sıfırlanan (:img-wink:) enerjim yerine geldi sayenizde:) İyı gecalaaaarbyebye

arese
16-01-08, 23:53
Rüya'nın Anlına bez koyanın Ahmet yada Yasemin Yada Aileden birinin olduğunu sanmıyorum onunun Yattığı yerden belli bir kulibeye benziyordu yada gece kondu gibi bir yer üstünde ki pathaneye çok eski tuaf bir yataktı balıkcılardan biridir kesinlikle:) kız zatüre olmasa iyi bide ileşemiyorumş onu bulduklarında yarı baygın bir sonra ki bölümde hasthane sahneleri izleriz böyle devam eder yok bunlara mutluluk haramm:sad53:

Tavuskuşu
17-01-08, 00:16
Bu gidişle rüya o değişik camlı, kılıktan kılığa giren mekanın ikinci kez misafiri olacak. Bir necdete bir şey olmadı. Adam turp gibi sağlam. Şerbetli tabi ama şerbetine sinekler bile gelmiyor anlayın yani...:img-hyste:img-hyste

Yasemine de bir şey olmadı. Kötüye bir şey olmaz lafı doğru galiba.

odysseia
17-01-08, 00:24
Ben size söyleyeyim.. Taaa Paris'ten şıp diye dönüp bi fedakarlık daha yaparak Rüya'yı kurtaran Necdet olmazsa, o Necdet gelsin, bana fedakarlık yapsın. Bakın bu kadar da kötü beddua ettim kendime:img-cool2
Gece gece güldürdü beni, ilahi Nilgün abla:img-icecr

arwen61
17-01-08, 00:31
rüyanın bulunması biraz zaman alacak ve maalesef bu bölüm hep onunla geçecek aman ne hoş:icon_whis

bu arada aşkta,YAR da güme gitti hep birlikte üstüne en temizinden bir su içelim derim ben :icon_sorr ne yazacağımı şaşırdım canım habire espürük yapmak istiyor tutun beni çanlarım:img-icecr

edit:şu anda dudaktan kalbe yi izliyorum ayrı olsalarda emin olun lamia ile kenan ın arasındaki aşk bile daha fazla gösteriliyor bari lamianın doğuracağı bebek rüyaya benzemese üst üste 2 facia senaryosu kaldırmaya mecalim kalmadı:img-cool2

merw
17-01-08, 00:48
demek fidye..

ben de yeni icraatleri büyük bir merakla bekliyordum. malum şu aralar bir saçmalamadır gidiyor heryerde.. koca koca (!) devlet adamları çıkıp saçmalamanın dibine vuruyorlar, diziye yansımaza gözümüz açık giderdi... :img-cool2

fidye ha.. :img-hyste vay bee.. günün birinde bir yazardı galiba birisi söylemişti, evde oturan kızlar eskiden dikiş nakış kursuna giderdi, şimdi birer birer senaristlik kursuna gidiyorlar diye.... :)

gülsem mi ağlasam mı ciddi anlamda karar veremedim.. hayır, herşeyi geçtim en saf ve temiz duygularımla soruyorum: ne gerek vardı ki??? ne yani? 71 yılındasın, elinde katledilmeye doğru adım adım giden gençler; bir sürü siyasi mesele; 11 senede ancak kavuşan iki aşık; sevdiğini sonradan anlayan ve kadını kürtaj masasından kaldıran bir adam; zengin kız- fakir erkek evliliğinin sorunlarını yaşayan bir çift; birbirine yeni açılan bir çift daha varken FİDYEYE NE GEREK VAR? yok artık lebron james yaa...

Necdet kadir gecesinde doğduğu için veya annesi onu pastanede şerbet kazanına düşürdüğü için bu kadar şanslı.:img-hyste Bizim yazınki teorimiz buydu.

:img-hyste cansumçanım, kesin öyle olur :D o kadar güzel anlatmışsın ki gözümde canlandı..

ama... belki de ahmet bu kez gurur yapıp necdeti karıştırmaz olaya.. parayı ben bulacağım der ve bir hışımla evden çıkar.. düşünür taşınır, satar savar, arkadaşlarından borç alır ama tabi onun arkadaşları da ya avukat ya hoca olduğu için az miktarlar bulabilir. ve sonunda örneğin 200.000 liranın 199.000'ini bulur (muhahaha kahpe kader). geri kalanını bulmak için ne yapsam diye düşünür, kadın olsa o dönemde yeni peydahlanmaya başlayan neon tabelalı pavyonlardan birine bile çıkacaktır ama o dönemde jigololuk türkiyede olağan bir durum olmadığından kelli, son çare olarak en korkutucu tiplisinden bir tefeciye gider.. ve olaylar gelişir, devamını biliyorsunuz. ve böylece dizimiz, sosyal bir mesaj daha verip, kanayan bir yaraya daha parmak basmış olur.. "tefecilerin elinden nasıl kurtulunur?" fakat tabi biz de kumandanın tuşuna parmak basmış olabiliriz o arada..... :img-cool2

ebruçaaan :img-hyste tam süper olmuş. kendi halinde iki balıkçının çocuğu görünce birden bire gökten vahiy iner gibi azılı fidyeci olmasına ancak böyle bir senaryo yakışırdı :D

iyi geçeleeeer bye

arwen61
17-01-08, 01:08
ebruçaaan :img-hyste tam süper olmuş. kendi halinde iki balıkçının çocuğu görünce birden bire gökten vahiy iner gibi azılı fidyeci olmasına ancak böyle bir senaryo yakışırdı :D

sağolasın merveçanım:img-in_lo

bende yoktan var edilen bu gangaster balıkçı amcalara böyle bir senaryoyu layık gördüm ne yapalım zaten yakında kendi dizimi yapacağım artık alternatif olarak benim senaryoma bakarsınız:img-icecr

diziye 2 gün var ve bende hiç heyecan yok kaç haftadır beni sıkıntıdan patlatan ama yine bırakamadığım başka bir dizi olan sıla yı bile daha büyük bir heyecanla bekliyorum 1 bölümde ne hale geldik allahım bu ne ya önce sev sonra döv senarist ablalar bize ne yapacağına bir karar versede azıcık rahat etsek değilmi:img-yes:

gırgır,şamata derken vakitte geç oluyor dudaktan kalbede bitiyor bende yavaştan kaçayım gidip yatayım belki rüyamda bizim fidyeci balıkçı amcaları görürümde yeni ilhamlar alırım:) hepinize iyi gecelerrr bye

Tavuskuşu
17-01-08, 01:18
Sonra ister misiniz ahmet borcunu tefeciye ödeyemediği için tefeci de rüyayı kaçırsın tekrar?:img-hyste:img-hyste Ziynepçanın dediği gibi entrikanın alası bizde hem de mantık çerçeveci içerisinde ama anlayan yok.:hıh

Gerçi ahmete babasından filan bir şeyler kalmıştır. Şevket amca amerikada ameliyat olurkene ahmet para için bir arsayı satmaya türkiyeye gelmiş ve o acı sahneye tanık olmuştu.:icon_sorr Yaseminle necdetin birlikte yaşayabilmek için yaptıkları sözleşme diye nitelendirebiliriz onu çünkü bence evlilik değil.:)

Saçmalama kotamı doldur bu akşam(hem de fazlasıyla). Yetti gari ben de gidiyorum. İyi geceler sınır tanımaz, iflah olmaz ve komedyen HS mağdurları...bye

merw
17-01-08, 01:57
tefeciler rüyayı kaçırabilir ya da ahmetin topuğuna sıkabilir.. ne de olsa bahtsız bedevi o, 40ından sonra değişecek değil ya adamın talihi :)

yani, fidye olayını da gördük ya, ben boynunda altın zincirli pavyon fedaileri de dahil olmak üzere bu kalemden birçok insanı da görmek istiyorum. entrikaysa entrika... hatta yasemin ahmetin bu parayı bulmak için çektiklerini gördükten ve ödemeyi yaptıktan sonra parasız kalınca mecburen az harcayarak yaşamaya alışmaya çalıştıktan sonra "ay şekerim, seni çok sevdim bekledim bunca senedir ama yok, olmuyor... ben bunca yıldır rahata alıştım, bir elim yağda öbür elim direksiyonda yaşadım. böyle olmaz ahmetçim, ben burjuva pastacıma geri dönüyorum" da desin. ama aslında "biz burada yaşayarak ahmete çok yük oluyoruz, gece gündüz çalışıyor hastalanacak gül gibi delüğanlı, ben en iyisi onu kendi haline bırakayım, uzaktan sevmeye devam edeyim" gibi bir iyi niyet örneğiyle böyle bir yalanı atmış olsun, tabi içi kan ağlayarak... :icon_whis ahmet ona mektup yazsın ve necdetin kapısının altından atsın, orada olduğunu düşünerek ama necdet çoktan güzidenin evine taşınmış olduğundan mektup ortada kalsın öyle...

neyse, bu muhteşem YAR bir 10 yıl da böyle ayrı kalsınlar... tabi necdet, güzide hamileyken yasemine bakmadığı için (!), yasemin ona sadece "kardeşçe" duygular besleyen bir adam bulmuş olsun, adam ona asla yan gözle bakmasın.. :img-cool2 hem diziye taze kan girmiş olur, iyi olur.. :icon_whis neyse, yasemin mütemadiyen camın kenarında durup, gözü yaşlı yolu gözleyen bir kadın olmuşken, (bkz: türk filmlerinde gözü yaşlı camdan dışarıyı izleyen esas kız ekolü) rüya bir gün okul çıkışında ahmete rastlasın. ahmet bu arada yaseminden ayrı kalmanın üzüntüsü ve tabi parasız kaldığından dolayı berduş olmuş, yollara vurmuş olsun kendini (bu adamın mesleği yok muydu niye çalışıp para kazanmadı demeyin. senaryo bu :img-cool2).

ahmet bir gün yol kenarında oturmuş, gül rengi şarap yudumlarken (tabi şarap dediğim kese kağıdı içinde bir şişe köpek öldürendir ama eski günleri hatırladığımız için gül rengi olduğunu düşünürüz.) rüya arkadaşlarıyla birlikte yüksek sesle kahkahalar atarak yanından geçerken ahmet önlerine çıksın. para istemesin (gururunu bu kadar alaşağı etmeyelim) sadece rüyayı hatırlar gibi olsun. arkadaşları ahmetle dalga geçip gülerken rüya ona acıyıp yardım etmek istesin (bkz: türk filmlerindeki esas kızın kızının hep iyi niyetli, acıyan olması ekolü) arkadaşlarını postalasın, bütün gün ahmetle oturup konuşsun:

"benim de senin yaşlarında bir kızım vardı"
"eminim dünyanın en mutlu kızıdır.." gibi... :)

konuşsunlar ama rüya onun kim olduğunu asla anlayamasın.. akşam eve gittiğinde, çok hüzünlü olsun ve yasemine "anne, bu gece seninle yatabilir miyim?" desin :img-hyste ama yasemin birden gözlerindeki hiç bitmeyen yaşları silerek, ifadesiz bir bakış atıp "hayır! bana böyle emrivaki yapamayacağını sana 10 yıl önce de söylemiştim.." desin. bu duruma çok kızan rüya yasemine kötü kötü baksın, "babam da senin yüzünden gitmişti zaten. hep senin yüzünden!" diye bağırıp evden çıksın.. veeee ahmetin yanına gitsin. ahmet fakir mahallenin birinde bir kulübede yaşıyor olsun. rüya eve girince gözü direk olarak (kamera direk oraya zoom yapar zaten) evin en güzel köşesinde duran kendi fotoğrafına takılsın. (bu fotoğraf tabi ki selmanın yaseminden aldığı, karina'nın fotoğrafıdır.... :)) ve bir anda rüya herşeyi anlasın, "babaaa babaaa babacııııım!" desin... gözyaşları içinde bir buluşma son bölüm reytinglerini toplar götürür. ehh bu senaryo da sezon sonuna kadar götürür.. güzel güzel.. :)

ay bayılazam galiba, nasıl yazdım bu kadar laf salatasını ben ya :D

bahar_can
17-01-08, 08:15
Peki... tamam... kabul... işin 'gerçek'çi yanına bakalım:

reytinglerde en son, totalde 10., ab'da 3. oldu... sanırım Beyaz Show ve asi çoğunlukla zorlayacak ve bu sıralama değişmeyecek... ve kanalın para kazandığı 2 diziden biriydi... bu anlamda kanal senaristleri zorlayıp, her kesimde kolayca merak uyandıracak olaylar yazmasını istedi... onlarda istemeye istemeye (sanırım:img-grin2) bunu yazdı ve durum onu gösteriyor ki daha çoook yazacaklar da... :img-grin2

bir arkadaşın dediği gibi "kendi halinde bir balıkçı"nın aklına hemen böyle bir şey gelmesini 'toplumsal gerçekçi'lik adına yola çıkmış bir dizi acaba nasıl ele alacak?! yani bu adamın önceki yaşamı... o yaşamındaki sorunları... bu sorunlar karşısındaki tutumu, çelişkileri.. bu olay sırasında yaşadığı çelişkiler... ve olay sonrası yaşadığı çelişkiler ele alınacak mı? yoksa bizim dizinin kötü adamı mı olacak bundan sonra:img-grin2 hani kötü insan yoktur şartlar insanları kötü yapar felsefesi bu fidyecide acaba nasıl işlenecek?:icon_whis daha doğrusu İŞLENECEK Mİ?!

çünkü adamın durumu hiçbir kahramanımızın yaşadığı 'çelişkilere' benzemiyor... yani günlük yaşanıp es geçilebilecek bir insan çelişkisinden öte... 'toplumsal gerçekçi' felsefeyle yola çıkmış bir senaryo eğer bunu irdelemezse gerçekten çok İLGİNÇ olmaz mı?:icon_whis

düşünsenize teknenizde 8 yaşında, soğuktan donmuş, üstelik hastalanmış bir çocuk... ve sizin aklınıza gelen ilk şey ondan faydalanmak... insanlık erdemlerinin % 99,99'nun korunduğu o dönemlerde böyle bir tipi hangi 'toplumsal koşulun' içine yerleştirebiliriz? üstelik adamın bir mesleği de var... yani uç bir yaşam içinde olsa bir nebze anlaşılabilir... ama öyle değil... böyle sıradan ama düzenli yaşayan birinin aklına birden bu kötülük nasıl gelir?! gelir tamam hadi geldi de -insan beyninin düşünmesini durduramaz... orada çok iyi şeyler de çok kötü şeyler de düşünebilir... ama kişiyi kişi yapan o düşüncelerini akıl, mantık ve bilinç süzgecinden geçirdikten sonra uyguladığı tavırlardır- bunu rahatlıkla nasıl uygular... yani günlerce o çocuk orada hasta, korkmuş dururken buna nasıl bir vicdan göz yumar?! olsa olsa herhalde hasta ruhlu biri yumar...şu dönem olsa insanların bunu çok rahatlıkla yapabileceğini kabul ederim... çünkü insanlığın değerleri '80'den sonra out tüm erdemsizlikleri in olmaya başlamış ve toplum olarak tenefüs etmek zorunda kalıyoruz... ama o dönemler... hayır o dönemler toplumsal ahlaka % 99,99 hakim olan erdemli ahlaktı... çok nadir çıkan bu tiplerse kesinlikle incelenmesi gereken vakalardı diye düşünüyorum... o zaman bizim senaristle de bu kişiyi muhakkakki inceleyecektir (!) yani öyle umuyorum:icon_whis eğer incelemezlerse?!?!?!........ işte o zaman vallahi ne diyeceğimi bilemiyorum:icon_whis

!!!! Ahmet'in parmağındaki yüzüğü fark ettiniz mi? Ne zaman taktılar acaba... ben mi sahne kaçırdım yoksa bknz: Rüya'nın emrivaki yapıp onların yatağında yattığı sahne:img-pilot

arwen61
17-01-08, 10:16
günaydın benim özet ve fragman mağduru kendini gırgıra vermiş sığ forumçanlarımbye

dünkü özet hepimizin senaryo yaratacılığını zorladı ve maşallah ortaya süper hikayeler çıktı birde mervenin en son bol acı soslu türk filmi tadında senaryosuda eklenince hepsi tamam oldu al sana fıstık gibi bir hatırla sevgili:)

aslında bende aynı fikirdeyim beyaz show ve asi hatırla sevgilinin hakim olduğu A/B grubunda reytingleri zorlayınca atv de ona fazla geçim kaynağı sağlayan birkaç diziden biri olan hatırla sevgili elden gitmesin diye yapım ekibinden reyting sağlayıcı senaryo istemiş olabilir ama şöyle bir durum var hatırla sevgilinin ana teması,anlattıkları belli bu dizi böyle aksiyonları kaldırmazki hem amacınada yakışmaz ayrıca sizlerinde dediği gibi o dönemde insanlar şimdiki gibi para hırsı için böyle olaylara girişmiyorduki herkes daha insandı yani şimdi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu denmezmi:bilmim

1971-1980 arası bir sürü siyasi olay var araya katılan ek konu ve kurgu karakterlerlede dizi gayet iyi gidebilirdi hemde kalitesinden ödün vermemiş olurdu ama kanal d cuma gününün hakimi olan atv yi tahtından indirdiği sürece galiba böyle senaryoları çok göreceğiz ne yapalım kader:sad53:

ozenc-can
17-01-08, 11:09
Peki... tamam... kabul... işin 'gerçek'çi yanına bakalım:

reytinglerde en son, totalde 10., ab'da 3. oldu... sanırım Beyaz Show ve asi çoğunlukla zorlayacak ve bu sıralama değişmeyecek... ve kanalın para kazandığı 2 diziden biriydi... bu anlamda kanal senaristleri zorlayıp, her kesimde kolayca merak uyandıracak olaylar yazmasını istedi... onlarda istemeye istemeye (sanırım:img-grin2) bunu yazdı ve durum onu gösteriyor ki daha çoook yazacaklar da... :img-grin2

bir arkadaşın dediği gibi "kendi halinde bir balıkçı"nın aklına hemen böyle bir şey gelmesini 'toplumsal gerçekçi'lik adına yola çıkmış bir dizi acaba nasıl ele alacak?!
:img-pilot

Evet dizinin reytingleri gittikçe düşüyor...Nerede hareket orada bereket(hareket olsunda ne olursa olsun) gibi bir düz mantıkla düşünüldüğü kesin.

O yılların toplumsal yapısı gerçekten gözardı edilmiş.Böyle olaylar o dönem çok nadir yaşanıyordu...binde bir.o da senin dediğin gibi hasta ruhlu birinin olması gerekir.Bu ihtimalde Rüya'yı bulmak zorundaydı...

Dizi geniş bir yelpazeye hitap etmek zorunda... Tamam bizler dizinin siyasi yanını daha fazla önemsiyoruz ama çoğunluğun içinde kaç kişiyiz?.. Daha çok kurgu yanını önemseyenler için hareket gerekli.Ama bu kadarı için birşey diyemiyecegim...

Umarım kaçıran kişilerin çocukluğuna inerler....(iş yerindeki bigisayarımda ikonlarım çalışmıyor....)

resimseçici
17-01-08, 11:40
herkese günaydınlar,
arwencim balıkçı senaryona çok güldüm.
Baharcan ''bir arkadaşın dediği gibi "kendi halinde bir balıkçı"nın aklına hemen böyle bir şey gelmesini 'toplumsal gerçekçi'lik adına yola çıkmış bir dizi acaba nasıl ele alacak?! ''
bence ele falan almayacaklar bunu diğerleri gibi yarım bırakacaklar. Çünkü öyle bir dertleri yok. herhalde oturuyorlar yav bu hafta napalım accık ondan, birazda bundan, birazda burdan tamam çorba gibi. yani çorbanın bile bir formülü var. ama bunlarda böyle bir dert yok. Tamemen doğaçlama çalışıyorlar. Bir keresinde bir yerde okumuştum şu an hatırlamıyorum ama yerli dizilerde çalışan senaristlerin sıkça başvurdukları bir yöntem eski türk filmlerini en izlenmemiş olanlarınını bile izleyip kendilerine ilham yaratırlarmış.

Bu durum çoğu yerli dizi için geçerlidir. maalesef kaçınılmaz son işte. 1. sezon mükemmel bir hikaye, özgün bir anlatım, özenli çekimler ve sahneler. Super kostüm ve dekorlar. inanılmaz güzel müzikler, Ancak bir sezon devam edebiliyor. 2. Sezon da ise bir türlü bitmek bilmeyen bir hüsran. Ve habire artık herhalde buna bir son verirler diye izlemeye umut ederek devam eden izleyiciler
ama artık kesmiyor. Umut etmek de yetmiyor.
işte bu yüzden çok kızmaya başladım. Gerek yok yani öyle güzel malzemeli bir hikaye varki ellerinde. Bir kere zaten çok acılı bir dönem anlatacaksın. Zengin fakir ve kültür farklılığı ikilemi anlatabileceğin bir ilişki var elinde(ışık yaşar). istemeden ayrı düşmüş bir çift var Deniz Defne. yılların hasretliğini henüz bitirmiş yeni evlenmiş ve çok iyi eğitimli mutlu bir çift var. (yasemin ahmet). Olayları entellektüel bakış açılarıyla yorumlayabilecek bir çift var. (Sevim mehmet) aile büyükleri var torun sevgisi var herşeyden önce çok olaylı bir dönem anlatılacak. Ve neden Ahmet Yasemin bu dönemin içinde olamadılar bir türlü. Neden böyle dandinikten, üfürükten sebepler gerçekten anlayamıyorum.
Birde şu var onu da söylemeden geçemiyeceğim. Bu da beni acayip kızdırıyor. Yani Ahmet bu dizinin en iyi en doğru dürüst karakteri iken neden bu kadar pasifize ediliyor. Adam tırsak, beceriksiz. aşk aptalı bir adam haline dönüştürüldü.
Yasemin de üzerinde felaket haksızlık yapılmış bir kadın karekterdir bana göre. Başka karakterler uğruna ne yazıkki harcanmış bir karakter.
Ve gelelim necdete bence diziler tarihinin en şanslı, en kıyak karakteri, o seçilmelidir.
her zaman dört ayak üstüne düşer. Örneğin güzide kararlı ve güçlü bir kadın karakter olarak çıkartılmış bir karakter ama hamile olduğunu söylediğinde ona bön bön bakan bir adamı affediverdi. gitti hemen pariste evlendi. demekki neymiş bu arada bütün kadınlar hangi karakterde olursa olsunlar ha deyince han kuracak erkeklerden hoşlanıyorlar herhalde . hatta onun adına kararlar alan. herşeyi kuran kurgulayan erkeklerden
Ben hoşlanmıyorum kardeşim. Hatta eminim bir sürü kadında hoşlanmıyordur öyle ha deyince han kuruveren erkeklerden benden uzak olsun diyorummmmmmmm. İnanınki bu kedi ve mındar olayı falanda değil yani. Ben annemin, rahmetli babamın bile bana ve benim kararlarıma karışmasından hoşlanmazdım. Onları dinlerdim ama sonuçlarına katlanabileceğim şekilde kararlarımı hep kendim aldım. Şükürler olsun ki evliliğimde aynı şekide ilerliyor. Ancak hiç bir zaman da kararlarımı alırken başkalarının acıtacak, incitecek bir şekilde almadım. Hayatımın hiç bir döneminde kendim için bencillik yapmadım.
Ama necdet saçının kılından ayak parmağına kadar bencil bir adam. Önce o ve düşünceleri beğenileri istekleri. Kim ne derse desin o öyle biri.
Tabi birde paris hikayesi. neden ahmet ve yaseminin başına gelmez. onlar pavyon dekorlu bir yerde duygusuz ve ruhsuz bir şekilde evleniverdiler. Alın işte raiting patlaması olabilecek romantizm dolu eski günlerdeki gibi AY kendi başlarına bir hafta sonu kaçamağı yapıp yıllar öncesi gibi pariste evlenselerdi. hatta kızlarını bile alabilirlerdi yanlarına. bu kadarını haketmedilermi allahaşkına
neyse yazmaktan yoruldum ama şimdide aynı şey yapılıyor. Evlilikleri beceriksizlikle başladı. bir çocuklarına bile sahip çıkamadılar. fikri aşılanıyor izliyiciye. Ahmet iyi baba değil, Yasemin ise zaten tu kaka. ikisi aşklarından başka bir şey düşünmeyen tipler olarak gösteriliyor. Oysaki başkaları için bu kadar fedakarlık yapmışken...
Örneğin necdet yasemin evliğinde herşey gülük gülüstanlık gösterilirken rüya bir kere bile ne anasıyla nede necot babasıyla yatmışken.... nedense işler YAR ailesi olunca daha ilk günde rüya sevgi sorgulamasına gider ve ihtiyaç duyar buna. bu konuda bir sorun çıkartılacak illaki. onlar nede olsa angut tipler.
arkadaşlar biliyorum yazdıklarım karmakarışık oldu ama kusura bakmayın ne olur. çok sinirlendim o yüzden ve kendimi bende diğer arkadaşlar gibi aldatılmış hissediyorum.
yine aynı konu olacak ama İşte CNBC-E dizileri uzaylı hikayelerinde bile bu kadar saçmalık yok . İşte Battlestar Galactica yok ya soluksuz kalıyorsun izlerken orada starbuck gitti yok pat diye gitti hatun patladı gemisi öylece kalakaldık.
neyse işte benden bu kadar arkadaşlar.
bu arada özeti okuyunca fragmanı bile izlemedim hatta merak bile etmedim.

zeyneps
17-01-08, 12:08

ayrıca dallas,cesur ve güzel,yalan rüzgarı muhabbetleride yaptık ya işte onlardanda birer tutam atılmış al sana hatırla sevgili:img-pilot

şimdi efendim madem sinirler gergin ben hemen mini bir balıkçı-yasemin telefon senaryosuyla ortamı yumuşatayım:img-icecr

balıkçı:ula temel habu benim adımı piliy daaa senin adınıda öğrenurse işte o zaman yanduk temektur

yasemin:idris bey,temel bey şimdi bayılacağım kimsiniz benden ne istiyorsunuz ama bir dakika yoksa siz rüyayımı gördünüz aman tanrım yanınızdamı o ne olur söyleyin
balıkçı:adımızıda piliy öylede pattuk pöylede pattuk hem batti paluk yan gider yasemin hanum kızınız rüya elimizde yarına kadar 500.000 lirayı üsküdar sahilindeki üzerinde "denizden kaynanam çıksa yerum" yazıli takanın içine koyun eğer pize pir yamuk yapmağa kalkarsanuz mesela polis gibi kızınızi yok pilun

yasemin:tamam tamam anladım inandım

ula temel ne güzel plan ettuk daaa hiçbirşeyde çakturmaduk parayı aldıktan sonra memlekete gideruz oraya gideceğimizi asla çakmazlar ama sen haşimdi çak ula çak

Arwençanım şu anda karnımı tuta tuta güleyrum daa o direce yani :img-hyste Mükemmel olmuş muhteşemsin :good:

Karadeniz uşaklarından fidyeci olursa da bu kadar olur yani :img-pilot:img-pilot Ellerine sağlık işte absürtlük öyle değil böyle olur :hıh

zeyneps
17-01-08, 13:04
Edit:Bu arada gitmeden önce yeniden söylemek istiyorum ki bu saçma saçma olaylar ve garip insanların saçma hikayeleri işlenen tek konu olsaydı ve dönem dizisi adıyla dönem olaylarına şöyle bir değinilmeseydi kusura bakmasın kimse ama bu hikaye beş para etmez klişe bir hikaye olmaktan öte gidemezdi....gerçi zaten duygusal konuların hikayesinde hiç iş yokki yıllarca bu konular dizilerde filmlerde zaten işlendi Reşat Nuri Güntekin'in "Dudaktan Kalbe" adlı romanında aynı konu ele alındı Oya Baydar'ın siyasi içerikli romanı olan "SIcak Külleri Kaldı" adlı kitabında işlendi "Selvi Boylum Al Yazmalım" adlı romanda işlendi yani "babasız bebek" (gerçi bunda babası vardı da zorla babasız ilan ettirildi ) konusu bir iki defa işlense neyse Türk filmleri hep aynı klişeden ilerlemeye çalışıyorlar işte ....:icon_whis Hayır klişe bir hikayeyi insan işleyemezmi işleyebilir ama ona yeni bir özgünlük yeni bir ruh verirse işlesin niye işlemesin ....Zaten şu anda Yasemin-Necdet aşkı hatta Güzide-Necdet garip ilişkisi bile dayanıksız temeller üzerine kuruldu o eski aşkların saflığı ruhu zaten Yasemin Necdet'in davranışlarıyla sona erdi ....Yasemin-Ahmet hesaplaşması düzgün olmayan bir şekilde geçiştirildi ee o zaman bu aşka daha doğrusu Yasemin'in aşkına bu evliliğe kim inanır mücadele edilmeden tesadüf eseri elde edilen aşklar evlilikler...Güzide-Necdet birlikteliğinin de son bölümde gerçekleştirelen olayla bir temeli kalmadı bebek sonucu yapılan mecburi bir evlilik nasıl bir anda romantik Paris evliliğine dönüşebildi onu da anlamadım :icon_whis Yani kısacası bu dizi aşkı da aşık insanları da anlatmayı da çoğu zaman beceremiyor:icon_whis

Bir de insanların hata yapması olağan bir şeymiş gibi vurgulanıyor tamam olağan bir şeyde bu hatalar başkalarının hayatına büyük zararlar vermediği sürece...yapılan hatalardan sonra zaten insanların hemen affedilip övülmesi esas sonuçta insanlar beyaz ya da siyah değil gridir değil mi :img-pilot Darth Vader'in bile bir insafı bir insan tarafı vardı o bile hatalarının üstüne yatmadı :icon_whis

Neyse görüşürüzbye Bir geleyim sinir olduğum için dizinin hiç bir iyi tarafına vurgu yapmayacağım hep beğenmediğim yerlerini yazıcağım madem bu hikaye böyle gidiyor ben de böyle devam ediceğim bu arada HS'nin en saçma sahneleri replikleri top 5 sıralamanıza başlayın gelince top 50'imi yazarım:img-pilot

goldrose
17-01-08, 13:13
Merhaba çanlarbye
Sizler de olmasanız bu dizinin bu saçmalıklarını kiminle paylaşıp sinirimi yatıştıracağım bilemiyorum:icon_sorr
Dün özeti okuduktan sonra ne kadar saçmalıklarla dolu olduğunu ve yeni hiçbir ayrıntıya da doğru düzgün yer vermediğini söylemiştim ama fragmanı anlatan arkadaşlara bakacak olursak fragman özetten beter özet fragmandan beter...yani bu kadar siyasi hareketliliği olan bir bölümde tüm bölümü Rüyanın kaçmışken kaçırılmasına mı ayıracaklar,burdan ne sonuca varıp biz izleyicilere nasıl bakınız izleyici,siz Ahmet iyi bir baba diyordunuz ama bakın neler oldu gibi yeni dayatmalar mı gelecek acaba???Ya da Necdet taaa Parislerden koşup yetişecek mi bu olaya da,Rüyanın zamanında anne karnında hayatını kurtardım yetmedi şimdi de fidyecilerden kurtarıp hayatını kurtarıyorum,en büyük dedektif,en akıllı,en feddakar kişi benim mi diyecek yine