Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-24
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
[ 7]
8
9
10
11
Ne dedik?Sorun Necdet'i Ahmet ve Yasemin üzerinden hikayeye yamamaya çalışmaları dedik.Peki öyle yapsınlar ama Necdet ve Ahmet yine düşman olsunlar.Çok daha aksiyonlu olur dizimiz.Ne gerek var ki bu kanka moduna? Ahmet o adam benim evimin önününden bile geçemez desin.Yasemin ikisinin arasında kalsın.Hem onların aşkına da tutku gelir böylece.Ahmetle tartışırlar sonra da koklaşa koklaşa barışırlar.Hem belki bu tartışmalar sırasında Yasot birkaç kez Necotun tarafında değilde Ahmetin tarafında yer alırda kenidini affettirebilir bizlere.Ben bu ezik Ahmeti izlemektense Necotu affetmeyen, her şekilde dışlayan Ahmeti izlemeyi tercih ederim doğrusu.Bunun için hala da gecikmiş sayılmazlar aslında.Zaten dizide U dönüşünden bol bişey yok.Ahmet baksın ki bu adamdan ailesini kurtarmanın başka bir yolu yok O da yapıversin bir U dönüşü düşman oluversin gitsin.Ama nerdeee? Daha Ahmet hapse düşünce Necotun Y ve R'ye sahip çıkmasını izeyeceğiz.:img-fie:
Yarın özet ve fragman günü.Bu hafta gençlere daha fazla zaman ayırırlar diye düşünüyorum.Rüya meselesinin gideceği nokta da belli.Ailesini istemeyecek.Tek ümidim bir kez olsun Yasotun suçluluk hissetmesi.Ben kızma ne yaptım demesi?Evet kendini suçluyor ama neden bu kadar sert davrandım, neden bizimle yatmasına izin vermedim diye suçluyor.Ama ben işleri nasıl bu hale getirdim diye en ufak bir pişmanlık yok.Hem kızına 10 yaşında bir çocuğun asla kaldıramayacağı yalanları yaşat hem de hiç müsama gösterme.Ben Yasemini affetmek için sebepler bulmaya çalışırken senaristler nefret etmem için yeni nedenler yazıyorlar.
hala nejdet kavgası mı var burada
nejdet baba nejdet baba
malesef yine senarist saçmalığı ya
ben artık çok sıkıldım rüya ve nejdet ve nejdetten kopamayan rüya kahraman nejdet harika eş nejdet fikir adamı nejdet öğrenci nejdet
ve ben yaseminden de sıkıldım
beni kim bu hale getirdi:)
Seni bu hale getirenler utansın çanım! :)
Babalık muhabbetine dalmak istiyorum burdan! Necdet baba söylemine takılmış biri olarak! :icon_whis
Necdet Baba diyen Rüya; onun babası olmadığını bilinçaltına atmış ki Necdet Baba diye sayıklıyor. Yani bu bilinçaltı biliyor Necdet'in gerçek bir baba olmadığını! :) Eee o zaman bir insan evladı kendi bilinçaltıyla zıtlaşacak kadar inatçıysa ben de pesss diyorum başka da bişey demiyorum! :icon_whis
Anne diye sayıklasaydı! Ya da baba diye sayıklasaydı! O zaman; aaa bak Ahmet babasını sayıklıyo diye gereksiz ve boş bir sevince mi kapılırdı seyirci! Vah vah! Sevinmeyelim zaten! Hep karalar bağlayalım siz mutlu olacaksanız! :icon_sorr
Açıkçası kendinde olmayan bir insan içindeki sıkıntıları döker evet! Evden Necdet'e çıktığı için onu anması da doğal diyebiliriz. Bunun baba Necdet olmasıyla alakası yok bence. O an güvenebileceği tek kişi Necdetti (Tabi ki bu Rüyanın düşüncesi benim değil) o yüzden ona gitti. Ve onu sayıklıyor. Ama baba diye sayıklasaydı! Daha gerçekçi olurdu diye düşünüyorum. Emin olun ben anlardım onun Necdet'i kastettiğini... Hem Ahmet'e kızmış zaten! Onu yadırgadığından ondan kaçmış... Necdetten başkasını sayıklaması Rüya'ya ters! Bana da ters bünyem kaldırmaz!! :)
merdivenler 22-01-08, 20:43 Ne dedik?Sorun Necdet'i Ahmet ve Yasemin üzerinden hikayeye yamamaya çalışmaları dedik.Peki öyle yapsınlar ama Necdet ve Ahmet yine düşman olsunlar.Çok daha aksiyonlu olur dizimiz.Ne gerek var ki bu kanka moduna? Ahmet o adam benim evimin önününden bile geçemez desin.Yasemin ikisinin arasında kalsın.Hem onların aşkına da tutku gelir böylece.Ahmetle tartışırlar sonra da koklaşa koklaşa barışırlar.Hem belki bu tartışmalar sırasında Yasot birkaç kez Necotun tarafında değilde Ahmetin tarafında yer alırda kenidini affettirebilir bizlere.Ben bu ezik Ahmeti izlemektense Necotu affetmeyen, her şekilde dışlayan Ahmeti izlemeyi tercih ederim doğrusu.Bunun için hala da gecikmiş sayılmazlar aslında.Zaten dizide U dönüşünden bol bişey yok.Ahmet baksın ki bu adamdan ailesini kurtarmanın başka bir yolu yok O da yapıversin bir U dönüşü düşman oluversin gitsin.Ama nerdeee? Daha Ahmet hapse düşünce Necotun Y ve R'ye sahip çıkmasını izeyeceğiz.:img-fie:
Yarın özet ve fragman günü.Bu hafta gençlere daha fazla zaman ayırırlar diye düşünüyorum.Rüya meselesinin gideceği nokta da belli.Ailesini istemeyecek.Tek ümidim bir kez olsun Yasotun suçluluk hissetmesi.Ben kızma ne yaptım demesi?Evet kendini suçluyor ama neden bu kadar sert davrandım, neden bizimle yatmasına izin vermedim diye suçluyor.Ama ben işleri nasıl bu hale getirdim diye en ufak bir pişmanlık yok.Hem kızına 10 yaşında bir çocuğun asla kaldıramayacağı yalanları yaşat hem de hiç müsama gösterme.Ben Yasemini affetmek için sebepler bulmaya çalışırken senaristler nefret etmem için yeni nedenler yazıyorlar.
Şimdi senaristler bize; ey seyirciler biz bu Necdete, öyle ya da böyle bir şekilde hep Ahmet ve Yasemin çiftinin dibinde biteceği hikayeler yazacağız dese ve bizlere de bir seçme şansı tanısaydı inan bana MMC bende hiç değilse senin yazdığın gibi olmasını tercih ederdim...ama bu saatten sonra Ahmetin böyle davranması için Necdetin hakikaten onu çileden çıkaracak birşeyler yapması gerekir (yani Necdet kendisinden kızıyla birlikte geçirebileceği yılları çalmış olmasına rağmen Ahmetin böyle bir tepki vermediğini düşünerek ). Ama maalesef dizinin son geldiği noktayı ve senaristlerin de Necdet hayranlığını göz önünde bulundurursak böyle birşeyin olması imkansız. Onlar Necdete asla Ahmet gibi birini bile çileden çıkaracaklar şeyler yaptırmaz.:icon_whis....anlayacağınız Necdetten yardım taleplerinde bulunan bir Yasemin ve buna ses çıkarmayan Ahmeti biz daha çok izlecek gibiyiz...ama daha öncede söylediğim gibi ne yaparlarsa yapsınlar ben bunu Ahmetin beceriksizliği olarak görmeyeceğim..bye.
Benim gözümde Ahmetin kardeşine ve Denize yardım etmesine izin verilmeyip, birdenbire Necdetin tekneci arkadaşı Emrenin ortaya çıkması da, Ankaraya giderken o kadar kişi varken Rüyayı, taa Güzidenin evine gidilerek Necdete bıraktırmaları da, aile içinde borç istenebilecek o kadar kişi varken bunu ailelere söylemeyelim dedirterek yine Necdete başvurulması da sırf Necdeti hikayeye yamamak için yapılmış koca birer saçmalık...:icon_whis
Yasemin konusuna gelirsek...Kadın son bölümlerde sergilediği tutumla Ahmet ve kızının yakınlaşmasına engel olmakla kalmayıp birde Rüyanın evden kaçmasını sağlayarak, kızın yine babasından soğumasına neden oldu. Utanmadan birde Ahmete, Necdetle bir olup kızının kaçırdığı yıllarını anlatıp durdu. Dediğin gibi her geçen bölüm Yaseminin bendeki kara kaplı defterine bir çizik daha atıyorum..:icon_whis
ıslak ıslak 22-01-08, 20:47 Fragman ve özet açıklanmadan ki yeni bölüm temennim şudur ki bu bölümün konuyu gereksiz uzatmalardan, bu uzatmaların getirdiği saçmalıklardan arınmış bir bölüm olmasını umut ediyorum.. Eskiden olduğu gibi keyifle, yakın dönemin siyasi olaylarının üstünde ciddiyetle dururken, aynı zamanda güzel aşk hikayeleriyle ve diğer özenli (!) betimlemelerle konuyu ilerleten eski kaliteli bölümleri istiyorum.. İzlerken ağır ağır ilerleyen ve hatta ilerlemeyen, her yeni sahnede bakalım bu sefer ne türlü bir saçmalık çıkacak diye bizleri bekletmeyen, özenli bir bölüm olmasını diliyorum.. En önemlisi bu saçmalıklar neticesinde bknz: en son ki fidye olayı :img-pilot gençlerin bu olayların yanında çerez gibi, üstünkörü kullanılmadığı bir bölüm olmasını diliyorum, umuyorum ve bekliyorum..:img-cool2
Evet doğru sevgili deniz... Necdet babaa, Necdet babaa... çok sinir bozucu.. hiç hoşuma gitmiyor... ama normal olduğunu da biliyorum... katlanacağız artık ne yapalım :icon_whis zaten o Necdet'e gidiyordu aklındaki oydu... bilinçaltı onunla doluydu o an o yüzden de normal...
Gerçekten sinir bozucu bahar_cançan:img-yes:ama katlanılmayacak gibi değil...Bir çocuk, ateşli buhranlar içindeyken bile sadece "baba" değil, "Necdet baba" diye sayıklayabiliyorsa...bilinçaltı da dahil onun babası olmadığını, babasının başka biri (Ahmet) olduğunu artık kabul etmiş anlamına gelir ki...bu bizim açımızdan, yani Ahmetin on yılını çalmış olan diğer babadan pek hazzetmeyenler açısından iyi bir şeydir...diyebiliriz:img-wink:
Yani Gülmisal'e ve Blue'ya, ve sana katılıyorum...babası olmadığını kabul etmiş, ama zaten ona kaçmış son bir hamleyle...ve onu sayıklıyor...
Bu çocuk zaten ancak 18'ine gelip de gerçekleri tüm çıplaklığıyla öğrendiğinde, anlayacak asıl...babasının kıymetini...o vakte kadar keyfini çatsa bari, babacığının. Bir çocuk olarak arada top gibi gidip gelmese. Ama tabii nerede? Bu senaryo maalesef mutlu ve dengeli tek bir ilişki izletmek niyetinde değil.
Umarım bu bölümde onları (üçünü) mutlu görürüz. Ortalık toz duman olacak:icon_sorr. Gençlerin nelerle karşılaşacağı ortada. Babası davalara koştururken, dosya işinde ona yardımcı olan bir Rüya izlesek keşke:img-blush
Belki de Rüya, aynen Yaseminin babasının arkasından ağlayışındaki çaresizlik gibi, gençlerin avukatlığını yapan babası, polisler tarafından evden ansızın bir gece alınıp götürüldüğünde anlayacak Ahmetin kıymetini:icon_whis. E, nasıl? Son derece reytingsel ama en azından mantıklı ve olabiliritesi ve kabul edilebiliritesi mümkün bir dönüşüm, değil mi?:icon_whis
Ha, bundan sonra Yasotla Rüya, Necdetin koruyucu melekliğine sığındırılırsa da, o hiç mantık çerçevesinde olmaz. O, MMC'nin dediği gibi Necdet'e rol yazabilmek için ısrarla bu üçlüyü kullanan senaryonun absürdlüğü olur-ki ona karşı da idmanlı ve bağışığız.:icon_whis
rüyacım seni çok seviyorum canım aferin sana necdeti hiç unutmadın yıllarca babalık yaptı unutmak o kadar kolay değil ve umutmamalıda zaten
rüyacım seni çok seviyorum canım aferin sana necdeti hiç unutmadın yıllarca babalık yaptı unutmak o kadar kolay değil ve umutmamalıda zaten
Tabii unutmaz canım da, bu kadar da abartılmaz...:img-yes: Yani bu kadar ultrakarmaşık bir hale gelmez. Zaten iki yıldır Necdetten ayrı bu çocuk. Necdetin çocuğu olacağını öğrendiğinde ve inş. Necdet kendi ailesine odaklandığında yerini bilecektir. Elbette sevmeye devam eder, ama hayatta olabileceği gibi, hep iyi bir dost ve amca olarak.:img-yes:
İyi geceler:)
selambye
bugün gündüz iş yoğunluğundan,akşam dizi yoğunluğundan buralara gelemedim
aslında yazacak birşeyde gelmedi aklıma geçen bölüm için yapılabilecek bütün gırgırları yaptım zaten sizlerde olmasanız ne hatırla sevgilinin nede buraların tadı çıkar:img-in_lo
yeni bölümden sadece rüyanın bulunmasını ve YAR ailesini kenetlenmiş olarak bir arada görmeyi umuyorum rüya aklını başına alsın,abuk sabuk yollara saptırılmasın bu kızın bir babası var bu unutulmasın birde peşine junıor getirilerek ortaya rekabet sokulsunki kızımızında aklı başına gelsin:img-wink:
nejdetin iyi bir baba olup olmadığı bu bölüm ortaya çıkmadı mı sizce
rüyayı şımarttığı için mi iyi baba...
her dediğini yaptığı için mi...
yoksa onu ilgi odağı yaptığı için mi?...
rüyanın evden kaçmasındaki en büyük etken nejdetin yanlış babalığıdır:img-yes:
nejdetin iyi bir baba olup olmadığı bu bölüm ortaya çıkmadı mı sizce
rüyayı şımarttığı için mi iyi baba...
her dediğini yaptığı için mi...
yoksa onu ilgi odağı yaptığı için mi?...
rüyanın evden kaçmasındaki en büyük etken nejdetin yanlış babalığıdır:img-yes:
yok artık daha neler
gökten kırmızı kar yağsa Necdet'ten bileceksiniz
yok artık daha neler
gökten kırmızı kar yağsa Necdet'ten bileceksiniz
araştırırsak kesin bir payı çıkar:)
senaristlerden beklenir yani
iyide iyi babalık ayrı çocuğunu çoksevmek ayrıdır
nejdet bunun dozunu ayarlayamıyor tabi bu benim görüşüm katılma zorunda mısın hayır:)
çok şükür ki katılmıyorum :)
ama sadece katılmıyorum demekle olmaz
neden katılmadığını da bilmeyi çok isterdim bu zor ama belkide benide ikna etmeyi başarırdın
neyse ebeveynlerin hepsi evlatlarını çok sever
herkes onları mutlu etmeyi ister ama dozunu ayarlayamazlarsa bencil,ilgi odağı olmaya alışmış,sosyal bir ortama girdiğinde aksini gördüğünde bocalayan bireyler yetiştirirsiniz
emek vermeden herşeyi önüne siz serersenizde kıymet bilmeyen evlatlar yetiştirirsiniz ben ne psikoloji okudum,ne sosyoloji,ne de bunlara benzer birşey bu sadece benim gözlemlerim
ilk defa aklıma bu geldi hs senaristlerinin nejdeti kahraman yapmak için değilde iyi niyetle rüyaya bunları yaptırdığı
belkide şu mesajı vermeye çalışıyorlardır
çocuklarınızı çok şımartmayın en ufak ilgi eksikliğinde evden kaçarlar mazallah:):):):)
Çanakkale83 23-01-08, 00:58 Ben şey merak ettim geçen bölüm:) Yasemin Hanımın hayatta kalma sebebi onu ayakta tutan Ahmetin varlığıydı:img-yes: Ee şimdi Ahmetine kavuştu Rüya'nın yokluğu bu kadar yıkmamalı kendisini:) Evet Neciidet Rüyayı çok şımarttı ama bunun altından kalkabiliyordu tabi sonra ne olurdu bilinmez:) Yasemin sürekli Ahmeti düşündüğü için çocuğuyla ilgilenemedi olan Ahmete oldu gene garibim bu durumu da çekmek zorunda:)
konunun amacı necdet ahmet yasemin değilki
sevgili klon, hangi konu ? bu bölümle ilgili mi söyledin yoksa genel olarak mı? esas bu kısmını açıklasaydın iyi olurdu:img-blush
Ben şey merak ettim geçen bölüm:) Yasemin Hanımın hayatta kalma sebebi onu ayakta tutan Ahmetin varlığıydı:img-yes: Ee şimdi Ahmetine kavuştu Rüya'nın yokluğu bu kadar yıkmamalı kendisini:) Evet Neciidet Rüyayı çok şımarttı ama bunun altından kalkabiliyordu tabi sonra ne olurdu bilinmez:) Yasemin sürekli Ahmeti düşündüğü için çocuğuyla ilgilenemedi olan Ahmete oldu gene garibim bu durumu da çekmek zorunda:)
Haklısın canım Necdet polise falan gitmezdi... o evinin oradan koklaya koklaya Rüya'nın izini sürerdi... sonra da sahile gelirdi... oradaki motorculara dün ya da ondan önceki gün şu şu saatlerde hangi motorların olmadığını sorardı... onlar da söylerdi... ve o motorcuları bulurdu... sonunda onlarla konuşur ve tek bir motorcunun olmadığını anlardı... oradan bir motor kiralar o motorcunun evine giderdi... tabi evini de diğer motorculardan öğrenirdi... (senaryomda boşluk olmasın) ve Rüya'yı bulurduuu... Necdet değil mi tek bir fotoğraftan Mehmet'i dövenleri bulan süper zeka hafiye? aslında bu kısmı senaristlerin devam ettirmesi gerekirdi... tutarlılık adına... inanın bana o olaydan çok daha mantıklı olurdu... çünkü orada bir gösteridelerdi ve gösteride insanlar eğer yürüyüşe geçmiyorlarsa ki yürüyüşte bile kolay kolay yer değiştirmezler... bu anlamda arkadaki kişinin sürekli mehmet'in ve sevim'in arkasında olması asla anormal bir tavır değildi... ama yukarıda yazdığım iz sürme olayı girişimi olabilirdi... tabi burada da rüya bir şekilde belirgin izler bırakarak sahile inmeliydi... veya Rüya'yı görebilecek sabit bir esnaf ayakkabı boyacısı falan yerverebilirlerdi... Necdet'te iz sürmeye başladığında onlarla tesadüfen karşılaşıp sorup öğrenebilirdi... :icon_whis
Ama yaptırmışlar... Necdet?in de zekası zaten şu anda yeni hayatıyla meşgul herhalde...
bir annenin 3 gündür kayıp 8 yaşındaki kızı için üzülüp, perişan olmasını ne Necdet'in gücü ne de başka bir güç asla engelleyemez... tecavüzden, ölüme kadar her şey başına gelmiş olabilir... Kaldı ki Yasemin'in içinde bulunduğu ruh hali olabilecek en iyi durumda... fazlası zaten isyan ettirirdi... İstersen Rıza kadar rahat olsun ha...
Amacın Ahmet-Necdet kıyaslamasıysa allah aşkına daha mantıklı şeyler bul arkadaşım... şöyle bizlerin de göremediği... ha bak ya biz hiç böyle düşünmemiştik diyebileceğimiz bir şeyler yav :img-blush
Günaydınlaaaar.
Gece gece aklıma gelen birşey var.Daha doğrusu yakaladığım bir benzerlik.Sizce de Yaşar ve Necdet korkunç derecede benzemiyorlar mı?
İkisinde de aynı bencillik,herşeyi ben bilirim en doğrusunu bilirim havası yok mu üzerlerinde?
Necdet açısından bakarsak: Ben Yasemin'i seviyorum.Onun yanımda olmasını istiyorum bu yüzden çocukluk arkadaşıma her türlü yalanı söyler,arkasından iş çeviririm.Yasemin üzülsün ağlasın umurumda değil tek benim yanımda olsun da...Tek gerçek benim aşkım ve bunun için herşey mübah!
Yaşar açısından bakıyorum : Ben Işık'ı seviyorum.Onun yanımda olmasını istiyorum ama bir de benim inandığım görüşlerim de var -tamam olsun buna birşey demedik-işte ben bu görüşler uğruna çocukluk arkadaşımı da kaçırırım,evinde kaldığım ve içine girdiğim karımın ailesini üzecek hareketlerde de bulunur,vur emriyle aranan kuzenini arkadaşıma-polise de değil,Deniz kanuna aykırıysa polisi ara,onu bunu değil-ispiyonlarım.Bir de ben hem suçlu hem güçlüyümdür çok iyi üste çıkarım.Afralı tafralı evi terk edip karımı alışkın olmadığı bir hayata mahkum eder dahası onun işine gereken değeri vermem.Kırsın dizini otursun evinde çünkü ben Işık'ı çok seviyorum,önemli olan benim aşkım ve görüşüm.Gerisi palavra!
Tabi bir de örnek alınası Ahmet ve Harun örnekleri var onların kesişim kümesini de az sonra tarıyacağım efendim.Önce kahvaltım ama.
Ay ben de bencil oldum bakınız.Yaşar ve Necidetle aynı karede olmak mı?Öğğğ,kuskunç,tiksinç
Günaydınlaaaar.
Gece gece aklıma gelen birşey var.Daha doğrusu yakaladığım bir benzerlik.Sizce de Yaşar ve Necdet korkunç derecede benzemiyorlar mı?
İkisinde de aynı bencillik,herşeyi ben bilirim en doğrusunu bilirim havası yok mu üzerlerinde?
Necdet açısından bakarsak: Ben Yasemin'i seviyorum.Onun yanımda olmasını istiyorum bu yüzden çocukluk arkadaşıma her türlü yalanı söyler,arkasından iş çeviririm.Yasemin üzülsün ağlasın umurumda değil tek benim yanımda olsun da...Tek gerçek benim aşkım ve bunun için herşey mübah!
Yaşar açısından bakıyorum : Ben Işık'ı seviyorum.Onun yanımda olmasını istiyorum ama bir de benim inandığım görüşlerim de var -tamam olsun buna birşey demedik-işte ben bu görüşler uğruna çocukluk arkadaşımı da kaçırırım,evinde kaldığım ve içine girdiğim karımın ailesini üzecek hareketlerde de bulunur,vur emriyle aranan kuzenini arkadaşıma-polise de değil,Deniz kanuna aykırıysa polisi ara,onu bunu değil-ispiyonlarım.Bir de ben hem suçlu hem güçlüyümdür çok iyi üste çıkarım.Afralı tafralı evi terk edip karımı alışkın olmadığı bir hayata mahkum eder dahası onun işine gereken değeri vermem.Kırsın dizini otursun evinde çünkü ben Işık'ı çok seviyorum,önemli olan benim aşkım ve görüşüm.Gerisi palavra!
Tabi bir de örnek alınası Ahmet ve Harun örnekleri var onların kesişim kümesini de az sonra tarıyacağım efendim.Önce kahvaltım ama.
Ay ben de bencil oldum bakınız.Yaşar ve Necidetle aynı karede olmak mı?Öğğğ,kuskunç,tiksinç
Al benden de o kadar çanım,ikisi de çok benziyor ve ikisinin bir ortak yanı daha var ikisi de senaristlerce hep kayırılıyor.Ama Ahmet ve Harun tam tersi,tüm dertler,üzüntüler onlar için.Mesela ben Harunun da bir sevgilisi olduğunu görmek,onunla Harunun diyaloglarını izlemek,onun aşkına sahip çıkışını görmek istiyorum.Ama yokkk.Ben bu dizide ne istediysem tersi oluyor zaten:)
esmer_-ezel 23-01-08, 11:09 Al benden de o kadar çanım,ikisi de çok benziyor ve ikisinin bir ortak yanı daha var ikisi de senaristlerce hep kayırılıyor.Ama Ahmet ve Harun tam tersi,tüm dertler,üzüntüler onlar için.Mesela ben Harunun da bir sevgilisi olduğunu görmek,onunla Harunun diyaloglarını izlemek,onun aşkına sahip çıkışını görmek istiyorum.Ama yokkk.Ben bu dizide ne istediysem tersi oluyor zaten:)
ben size katılmıyorum evet ıkısıde sevıyor ama o kadar da bencıl değiller
Bu dizinin bir numaralı karakteri bence necdettir çünkü adam hayatının 4 te 1 ini yaseminin hayatını düzeltmek adına harcadı. Ayrıca yaseminin ne zaman başı sıkışsa necdete gidiyor ve her zamanda tam destek alıyor. Şimdi bu durumda necdete kötü bir insan demek gerçektende iyi ile kötü insan karakterini ayırt edememek demektir. Saygılar.
Görüşlerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler ancak bu yorumumu da okuyup durumu tekrar gözden geçirirseniz durumun fedakarlık değil bencillik olduğunu farkedeceksiniz bence.
Adada otel odasında Yasemin hamile olduğunu ve Ahmetin onunla görüşmek istemediğini söylediğinde Necdet'in :'Öyle şey olmaz,Ahmet benim çocukluk arkadaşım onu çok iyi tanırım.Asla senden vazgeçmez o' ya da
'durumu bilmeye hakkı var ne yaşanmış olursa olsun bebeğin babası o' dedi mi?
Necdetin Ahmete ulaşması ,ona olanları anlatması bu kız hamile gereği neyse yap demesi gerekmez miydi?Kaç yaşına gelmiş adamın bulabildiği tek çare bu mu sahi?O zaman evlenelim Yasemin.Vaay.Bu yaşta bu zeka Necdet,şayan-ı hayret!
Hadi hiçbirini yapmadı işine öylesi geldi ve evlendi Yasemin ile.Kayseriye nikaha Ahmet'in geldiğini biliyor.Verdiği tepki ne?Koşup Ahmeti aramak hatta cezaevinin dışına bile çıktı hatırlarsanız.Bir sinir bir havalar.Allah Allah kim kimin sevdiği kızla evleniyordu o anda karıştırmıştı heralde Neco da.
Bugün söylesin Yasemine Ahmet nikaha gelmişti hatta kaldığımız otele de gelmişti ve ben bunu bile bile sana söylemedim desin.Yasemin bir daha yüzüne bakar mı onun acaba?(Tabi bu Yasemin.Temkinli olmak lazım ondan herşey beklenir)
yaaa harunun sevgılısı olmasın platonik falan ama o da kavussun yasar ıle ısık ayrılsın ısık haruna donsun defne de denız ve mutlu son:D:D hem yasar bastan uyuyordu ama artık geleceklerı cok ıyı gozukmuyor... yasarın eskı halı olsa zaten tmmdır!! ama harun yenı bırı bulmasın eger harun yalnızsa sevdıgı varsa daha tatlı gelıyor:):):) ısık harun olur baska bırı ıstemıom:(:( ... zaman atlaması yakın gorunuo cok yakın:(:( ühüü daha dün gibi hatırlıyorum yasonun dogum gunundekı heyecanını, ruyanın dogusunu,trendekı karsılasma!!ühüü bitmesin diyorum ama kımı bolumler bogucuydu 1 2 tanesı:D:D neyse cok konustum!!bır de zaman atlaması oluyor ruya oyle gelıyormus haha
kardelencim 23-01-08, 12:04 Bu dizinin bir numaralı karakteri bence necdettir çünkü adam hayatının 4 te 1 ini yaseminin hayatını düzeltmek adına harcadı. Ayrıca yaseminin ne zaman başı sıkışsa necdete gidiyor ve her zamanda tam destek alıyor. Şimdi bu durumda necdete kötü bir insan demek gerçektende iyi ile kötü insan karakterini ayırt edememek demektir. Saygılar.
necdete hiçbir zaman kötü bir insan demedik ki ii bir insan fakat neden yasemine iyilik edip hayatının 4 te 1 ini harcadı die bir düşün bakalım? sadece yasemini sevdiği için ahmetle ayrılmalarını fırsat bilip durumu kendi çıkarına kullanıp yaseminle evlendi. keşke ahmete ulaşsaydı barışmalarını sağlasaydı herşeyi çok bilio, bütün sorunları çözüo ya bunu da çözseydi işte o zaman ben necdete gerçekten ii bir insan derdim. sırf kendini mutlu etmek için yaseminin bu çaresiz durumundan faydalandı ki o da biliodu yaseminin ahmeti deli gibi sevdiğini. yasemin belki o anda ahmetle artık birlikte olamayız bitti demişti ama en azından bebek için bunu yapmalıydı.
evt sana katılıyorum...hamıle oldugunu ogrenınce kesınlıkle baska bır cozum bulabılırdı...yokmuydu baska fıkır? vardı..ama o bosluktan yararlandı...ama ben unutmusum necdet bılıyomuydu ahmetın de kayserı de oldugunu???aa boyle bırsey varsa necdet cok gıcıkmıs:dito:bilmim
Bitmedi efendim.Herşeyi Yasemin için yapıyorsa Necdet ,onun Ahmetle Boluya gitmek istediğini bile bile,Ahmet nişanlanınca nasıl kahrolduğunu bile bile hiçbir şey yokmuş gibi kulaklarını tıkayıp yanı başında sevdiği insanın çılgınca ağlayışının bitmesini bekleyip ertesi sabah birşey yokmuş gibi kalkıp neşe saçmak mı aşk?
Yasemin Güzidenin varlığını öğrenip ayrılmak istediğinde ben ayrılmaya hazır değilim,seni ve Rüyayı bırakamam diyerek onun gitmesine ,sevdiği insanla bir hayat kurmasına engel olup her fırsatta başka bir kadının kollarına koşmak mı sevgi?
Sezon finalini izleme fırsatı bulursanız şöyle bir diyalog geçer orada:
Ahmet : Seni gördüm Necdet,sevgilinle beraber onun evine giriyordunuz.
Necdet : Sen bizi mi izliyorsun?BU NASIL AŞAĞILIK BİRŞEY.Bunu ne hakla yaparsın?
İşte örnek ahlak anlayışı!Necdet Bey sevgilisiyle gününü gün edecek ama Ahmet sevdiği kadını korumak için çaba sarfedemez o zaman aşağılık olur.Ben orada Ahmetin yerinde olsam,Necdetin Güzideye gittiği bir gece Yasemini tutar kolundan Güzidenin evine götürür,Necdetin asıl yüzünü gösterir 'al uğruna beni terk ettiğin adam hayrını gör' derdim
Necdet sürekli ahlaksızlığından dem vursa da Ahmet gerçekten erdemli ve dürüst bir insan ki bunu Yaseminle konuşmaz bile.Kenarda köşede Necdeti uyarır ancak.
Bitmedi efendim.Herşeyi Yasemin için yapıyorsa Necdet ,onun Ahmetle Boluya gitmek istediğini bile bile,Ahmet nişanlanınca nasıl kahrolduğunu bile bile hiçbir şey yokmuş gibi kulaklarını tıkayıp yanı başında sevdiği insanın çılgınca ağlayışının bitmesini bekleyip ertesi sabah birşey yokmuş gibi kalkıp neşe saçmak mı aşk?
Yasemin Güzidenin varlığını öğrenip ayrılmak istediğinde ben ayrılmaya hazır değilim,seni ve Rüyayı bırakamam diyerek onun gitmesine ,sevdiği insanla bir hayat kurmasına engel olup her fırsatta başka bir kadının kollarına koşmak mı sevgi?
Necdet : Sen bizi mi izliyorsun?BU NASIL AŞAĞILIK BİRŞEY.Bunu ne hakla yaparsın?
İşte örnek ahlak anlayışı!Necdet Bey sevgilisiyle gününü gün edecek ama Ahmet sevdiği kadını korumak için çaba sarfedemez o zaman aşağılık olur.Ben orada Ahmetin yerinde olsam,Necdetin Güzideye gittiği bir gece Yasemini tutar kolundan Güzidenin evine götürür,Necdetin asıl yüzünü gösterir 'al uğruna beni terk ettiğin adam hayrını gör' derdim
Necdet sürekli ahlaksızlığından dem vursa da Ahmet gerçekten erdemli ve dürüst bir insan ki bunu Yaseminle konuşmaz bile.Kenarda köşede Necdeti uyarır ancak.
Bence de Ahmet asla böyle birşeyi Yaseminle konuşmaz,onun orda Necdeti sıkıştırmasının nedeni, benim elimden aldığın hayatımın aşkına böyle bir hayatımı böyle bir aldatmayı mı layık görüyorsun diyedir.Ona isyanıdır.Onun Yasemine sunmak istediği evlilik hayatı,aşkı asla öyle bir aldatmayı içeremez çünkü,sevdiği kadının saçının teline hangi koşulda kiminle olursa olsun zarar gelmesi Ahmeti kahreder.O bencil sevmez,Ahmet kendinden vererek sever,sürekli alarak değil.
kardelencim 23-01-08, 12:23 peki necdet yasemin için hayatının çoğu zamanını feda etti diosunuz neden o zaman ahmet karşısına hesap sormak için dikildiğinde yasemin artık benim karım die damarına basa basa söylemişti. bu muydu iyilik ahmet babası için yurtdışındaydı, hasta babasının yanında olması gerken bir zamanda bunu fırsat bilip onun sevdiği kadını ve bebeğini elinden alıp tüm hayatını mahvetmek mi iyilik? yani ahmet durumu bilmiordu o anda, orda olması imkansızdı, yapabiliceği hiçbirşey yoktu ona yardım etmek yerine en zayıf anında dostunu sırtından vuran adam için kalkıp dizideki en ii insan diosunuz. tabii yasemine kocalık yaptı rüyaya da babalık, hayatını feda etti görünenler işin bu tarafı, tabii ii görüncek böyle bi adam bana bile ii görünüo ama işin arka tarafı var bir de. işte diğer taraftan bakınca olaya hiçte aslında ii bir insan olmadığı görülüo
Dün de yazdım bunu bu iki sahneyi herkes kıyaslasın lütfen.Necdet aşk birine çok yakından bakmaktır Yasemin...diye nutuk çekerken Ahmet çaresizce baktığı heryerde Yasemini görmekteydi.Ahmetin bir kez ben şöyle yalnız kaldım o kadar ki heryerde hayalini görüp onunla konuşur oldum dediğini duymadım.
Yasemin ona evlen bir hayat kur kendine artık dediğinde
-'Sensiz mi' dediğini hatırlıyorum da aradan o kadar zaman geçmiş,aşık olduğun kadın başkasıyla evli ve sana da evlen artık diyor kayıtsızca verdiğin tepki sensiz mi?O ana kadar Yasemin olmadan bir gelecek planlamamış bu adam hayatını durdurmuş,ayrıldıkları gecede kalmış ve herşeye rağmen ümitle bekliyor.Öyle bir ümit ki Yasemine verdiği hiçbir rahatsızlık yok.Israr yok.
'Hiç değilse ikimizden biri mutlu Yasemin bunu duyduğuma sevindim.'
Aynı şeyi Necdet yapsaydı ya 'Git Yasemin madem hala Ahmeti unutamadın ayrılalım.Bari ikimizden biri mutlu olsun'deseydi.
Evet o zaman en fedakar Necdet en ahlaklı,en en olurdu gözümde ama şimdi en bencil en hırslı en hayalci.En uzak durulması gereken...
Sevgili Ermec,
Necdet Ahmetin Kayseriye geldiğini,Yaseminlerle aynı otele yerleştiğini hatta cezaevine geldiğini biliyor.13.bölümde oldu bunlar.Tekrar bakmak istersiniz diye bilgi verdim.İyi günler diliyorum...
Benim için ilk 3-4 bölümde Necdet gerçekten o dönemin o saf,karşılıksız aşklarının iyi bir örneğiydi ama onsan sonra birden değişti.Aslında ilk sinyalini 3.bölümde vermişti galiba. Yasemine ona aşkını itiraf etmeye çalışırken onun Ahmeti sevdiğini öğrenip,akşam içip eve gitmeyip,yolda Ahmete(en yakın arkadaşına yani)rastlayıp "sen de dünyanın en şanslı adamının hali var."diye bağırmasıyla vermişti.O zaman yok artık,bu adam aşkın saflığının hele o dönemin aşkının masumluğunun örneği olamaz demiştim.ve Ahmet ondan sonra gönlümü fethetmişti,adım adım içime sine sine...:img-in_lo
Ama şimdi geldiğimiz noktaya bakınca,o Ahmet gideli çoook olmuş,çokkk....:icon_sorr
Sevgili goldrose ve kardelencim tam zamanında yetişip unutup eksik bıraktıklarımı tamamladınız teşekkürler.Allah Ahmetin kıymetini bilene onun gibi aşıklar,onun sevgisi gibi sevgiler versin demişti dün bir arkadaşımız sanırım merdivenlerdi.Amin diyelim napalım.
Ben sabah yarım bıraktığım Necdet-Yaşar Ahmet-Harun benzerliklerine devam edecektim ama kime niyet Necoya kısmet oldu.Randevum var çıkmak zorundayım akşama uğramaya çalışacağım.Özet ve fragman günü oleeey.YAR ailesinin çoook mutlu göreceğimiz bir bölüm olması temennisiyle.Kendinize iyi bakın.
kardelencim 23-01-08, 12:45 bugün özet günü umarım geç vakte kalmas bian önce gelir ona göre neler olucağını anlarız:P
geçtiğimiz bölümde bir konu dikkatimi çekti. rüya hastayken ona bakan insanların neden yüzleri gösterilmedi de sadece kolları gösterildi. çok mu önemli insanlar onlar? dahası bu fidyeciler rüyayı hiç görmediler değil mi? sadece verilen haberi duyup aynı kıyafeti başka bir kıza giydirip para koparmak istediler. tam olarak açıklamayınca durumu insanın kafası karışıo doğal olarak.
allahım necdetsiz hiçbirşey beceremez mi bunlar? fidye parasını necdetten istiolar, rüyayı almaya necdetle birlikte gidiolar. necdet adamlar tehlikeliler ne olur ne olmaz deyip bende gelicem, sonra da bişey olursa bağırın dio .necdetin gizli güçleri var heralde ahmetin yapamayacağını o yapıcak orda. ahmet polise haber vericeğine gidip necdeti alıo yanına. yani illa bu konu da necdete bağlanıcak ve necdetin de rüya için bişeyler yaptığını gözümüze sokucaklar. ahmeti de tam tersi tek başına hiçbirşey yapamayan beceriksiz biri gibi gösteriolar çok sinir bir durum bu..
arkadaşlar nejdeti anlamak için bence çocukluğuna inmek gerek:)
baba baskısıyla büyümüş biri
okumak istemiş okutulmamışyani aslında burada suçu nejdette yüklemeyelim bence tüm suç o adını unuttuğum nejdetin babasının:):):):)
Yine eski defterler açılmış.:) Korkarım ki yine tartışmalar çıkacak ki bunların hiçbir faydası olmuyor. Necdeti seven arkadaşlar onun çok iyi bir aşık olduğunu düşünüyoru, bizse aşkın böyle olmadığını, sevdiği insanın ağlamalarına kulak tıkamak olmadığını düşündüğümüz için olanları hazzmedemiyoruz necdeti aşık olarak nitelendiremiyoruz. Ben kendi aşk anlayışıma, fedakarlık görüşüme göre de necdetin yaptıklarını bunlara sığdıramıyorum. Neyse ben derim ki konuyu uzatmayalım çünkü o zaman forumun tadı kaçıyor açıkçası. Kavgalar tartışmalar olunca hiç zevk almıyorum bu forumdan. Ayrıca sonra necdeti savunmak dışında, ne bölüm yorumu için, ne dizideki hataları eleştirmek için uğrayan arkadaşlar geliyor olay iyice büyüyor. Allah isteyene istediği gibi bir aşık versin. Kim kendisi için her şeyi halleden birini istiyorsa onu bulsun, kendisine "ben" olma fırsatı tanıyan birini bulmak isteyenler de öyle birine kavuşsun inşallah.Nokta bitti...:) Ahmetle necdetin babalığını karşılaştırmak da saçma bence.
Bence şimdi fragman ve özetş bekleyelim. Bakalım gençler açısından ne olacak bu bölüm? İdamlar ne zaman gerçekleşecek? İdamlar olana kadar rüya eve dönmüş olacak mı?:):)
buraya yazılması doğrumu bilmiyorum
ama şuan show tv de Belçim Erdoğan var (Defne)
sanırım bu akşam Hatırla Sevgili ekibi misafirmiş onlara
bizde topluca gidelim :icon_whis:icon_whis:img-cool2
arada kalmışlığın kafa karışıklığı her konuda ortaya çıkıyor.. ne batılı ne doğuluyuz bazılarına göre bu iyi bir şey..ama evrensel değerlere ulaşmakta yetersiz kalmamızın nedeni de bu ..namus kavramını algılamaktaki kavrayış farkı bizleri bölüyor..biz namus beyinde diyoruz onlar başka yerde diyor ve bu kargaşa kadını ezik yapıyor.. devamlı eziklik psikolojisiyle dolanıyoruz ortalarda.. ne kadar ilkelerimiz farklı olsa da bundan biz de etkileniyor tutuk davranıyoruz..dizilerde bile ezik kadınlar yeğleniyor..illa kadın dediğin kolundan tutulup sarsılacak sürüklenecek zorlanacak tercih bu..o sitede yasemine metres denilmesi (ahmetle parklarda görüştüğü için deniyor bu) bardağı taşıran son damla oldu.. ben tahammül edemiyorum artık ve bir senedir yazdığım o siteye yazmamaya karar verdim.. gülrunun bahsettiği gibi bu fikirleri savunanların eğitimli ve eğitimine devam eden kişilerden gelmesi insanı ümitsizliğe sürüklüyor.. aşkın bile dokunma olmıyanını ancak bakmanın aşk olduğunu karşılıksız aşkı kutsamayı anlıyamıyorum ben..anlatamıyoruz da ..vazgeçtim herkes istediğini beğensin.. gariplik istiyorlarsa kendi bilecekleri iş..yerlerinde saymaya devam etsinler..ben bu sitede çok genç arkadaşlardan bile çok şey öğreniyorum..her sabah öğrenmeye gelişmeye programlanmış biri olarak yatağımdan kalktığım için kendimi seviyorum ve barışığım.. bu yaşta her konuda çok öğreneceğim şeyler olduğunu biliyorum.. ben zaten herşeyi biliyorum bu bildiğim kesindir kırılamam eğilemem bükülemem diyenlere de akıl erdiremiyorum açıkçası..
Ne güzel ifade etmişsin...eline sağlık...Çalıkuşu...
"Namus kavramını algılamadaki kavrayış farkı"….Namusu yürekte değil de başka yerlerde arayanlar çünkü onlar,"sığ"larda yaşayanlar...hiç yoğunluğuna yaşamamış,hiç Ataol Behramoğlu okumamış;
"Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi
Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten
Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeği"… demiş... ne güzel demiş...
Yüzeysel yaşamlar… birinin aynı, tekrarı…ezbere...kendine özgü düşünce geliştirememiş,daha doğrusu düşünmeyi bile öğrenmemiş,sevginin kalıplara sokulamayacağını bilmeyenler…
İnsan sevdiğine karşı sorumlu hissetmeli kendini…dolayısıyla da kendine karşı sorumlu hissetmeli…Üçüncü bir kişiye ne?…O mu bilecek iki insan arasında yaşanan derinliği…o mu karar verecek birbirilerine yapılan yanlışlıklara….
Ahmet ve Yasemin arasındaki aşkın derinliğini ben görüyor ve hissediyorum. Onlarda bunu böyle ifade ediyorlar(göremeyen ve hissedemeyen yada inanmayan da olabilir) aralarındaki sevginin onaylanması için üçüncü şahıslara ihtiyaç mı var?... onlar birbirlerine inanmıyorlar mı?... Birbirlerinden şüpheleri mi var? Parkta görüşmeleri için bir engel mi vardı?... Bunun için aşk yeterli değimli?...Eğer Necdet’le aralarındaki formaliteden bahsediliyorsa,adı üstünde o zaten formalite idi…
ya arkadaşlar sorununuz ne??? niye hala geçmişe takılıp kalıyorsunuz??? ne bu necdet öfkesi ya... konu kapanmış, ahmet&yasemin birleşmiş, ahmet kızına kavuşmuş, rüya babasını seviyor... daha ne??? nedir derdiniz anlamadım.. necdet'in sürünmesini mutsuzluktan kıvranmasını istiyorsanız eğer bu olmayacak unutun.. çünkü siz önyargıyla baktığınız için olaylara necdet'in aslında kötü hiçbir sonu haketmediğini göremiyorsunuz!!!ahmet&yasemin aşkını öyle saplantılı hale getirmişsiniz ki dizideki ahmet&yasemin dışındaki herkesin onları birleştirmek için çaba göstermesi gerektiğini düşünüyorsunuz. başrolde onlar olabilir ama diğerleri de kukla değil!!! onların da duyguları var.. onları bazı hatalara sürükleyecek güçlü duyguları var onlar da insan düğmesine basınca sizin istediğiniz gibi davranacak robot değil necdet her insan gibi hatalar yaptı sevgisi yüzünden bunları onaylamadım. ama onun davranışları hiçbir zaman aktif olmadı, sadece sustu sevdği kaybetmek istemediği için sustuyasemin istediği zaman çekip gidebilirdi, ahmete herşeyi anlatabilirdi, ve hepimiz de bunu çok iyi biliyorsunuz ki necdet değil ona engel olmak yardım bile ederdi.. şimdi yasemin sessizliği suç olmuyor ahmet'le ve rüyayla mutlu mesut yaşamyı hakediyorken necdet sırf sessiz kaldı yardım etti diye en beter sonu hakediyor öyle mi?? necdet yasemini sevdiği için onunla evlendi yardım etmek için değil, başka birisi hamile olsa onunla da evlenir mi diyen arkadaşlara da sadece gülüyorum.. ya hangi mantık elverir bunu?? inkar eden mi var?? evet sevdiği için evlendi... sevdiği biri sor durumda kalmasın diye evlendi, yasemin çocuğu aldıramadı geriye ne kaldı evlenmek tabi.. ya allah aşkına niye başka biri hamile kalsaydı evlenecek olsun kiralık baba mı bu!!
necdet de her insan gibi hatalar yaptı ama ahmet&yasem'in kavuşamama sebepleri o değil!! hiçbir zaman olmadı olmayacak da!!! eğer bir insan sevdiğine istediği zaman gidebilecek ortamı yaratıyorsa hiç bir zaman engel olamaz... sessizce onun kendisini sevmesini beklemek de yanlış değildir.. eğer sevdiğim birinin sevdiğiyle birleşemeyeceklerini, tamamen ayrıldıklarını biliyorsam onları ayırmadan beni sevmesini istemek, bunun için girişimlerde bulunmak yanlış değil....
senaristler de neyi nasıl yazdıklarını biliyorlar değil mi arkadaşlar.. eğer sizin kusur bulmak için kılı kırk yardığınız o sahneleri sizin hayal gücünüzdeki gibi necdet'in kötü niyetini yansıtarak yazmış olsalardı necdet'i bu kadar mükemmel göstermekten vazgeçerlerdi... yaptıklarının cezasını çekmesine yönelik bir senaryo yazarlardı... ama necdet için herşey çok yolunda gidiyor, güzüdeyle evlendi, bir çocuğunudahaolacak, rüya ile arası hala iyi ve sizi ne kadar kızdırsa da ahmet&yasemin'in ona hala ihtiyacı var.. necdet hala onların yanında
necdet hayranı olarak ahmet&yasemin'in kavuşmasını, rüya'nın ahmet'e baba demesini ve en az necdet kadar onu sevmesini ve ona hayran olmasını hep istedim.. o sahnede sana güneniyorum babacım derken duygulandım çok sevindim.. yar sahnelerinde özellikle zaman atlaması olup da rüyanın geçliğine geçecekleri zamanda bir genç kız olarak necdet_rüya ilişkisi kadar (hatta belki daha bile fazla)ahmet_rüya ilişkisinin de hayalini kurdum ve merakla bekliyorum..sizden de ricam bize biraz saygı göstermenizdir.. bu foruma biz de giriyoruz biz de yorum okuyup yorum yazıyoruz... necdet'i sevip onu öven ytazılar yazın demiyorum sonuçta.. ama kapanmış konuları tekrar açıp durmayın lütfen. güncel bölümlerle ilgili yazalım..necdeti eleştiren yorumlar yapabilirsiniz tabi ama ne demek isteiğimi bence anladınız son bir kaç sayfaya (onlarca mı demeliyim bilmiyorum çünkü daha gerilere bakamadım artık)gözatarsanız anlarsınız ne demek istediğimi..
kimseyi kırmak adına yazmadım bu mesajı eğer yanlış anlamalara sebebiyet verdiysem kusura bakmayın... ama beni rahatsız eden birşeyi dile getirmek istedim..
Gülrucum, son iki gündür eskilere dair yazdığın her şey için çok teşekkürler...:img-in_loBiz son zamanlarda artık yorulmuştuk gerçekten. Çünkü kendimizi suya yazar gibi hissetmeye başlamıştık. Bir şey değişmiyordu çünkü.
Ama son iki gündür yazılanların arasında bir şey gördüm ve emeğinin karşılığını almış bir öğretmen gibi sevindirik oldum.
evt sana katılıyorum...hamıle oldugunu ogrenınce kesınlıkle baska bır cozum bulabılırdı...yokmuydu baska fıkır? vardı..ama o bosluktan yararlandı...ama ben unutmusum necdet bılıyomuydu ahmetın de kayserı de oldugunu???aa boyle bırsey varsa necdet cok gıcıkmıs
Bak demekki ermeç bunun farkında değilmiş ve farkına varınca, vicdan ve akıl sahibi her kişi gibi olması gerekeni söylemiş.:img-in_lo
necdet hayranı olarak ahmet&yasemin'in kavuşmasını, rüya'nın ahmet'e baba demesini ve en az necdet kadar onu sevmesini ve ona hayran olmasını hep istedim.. o sahnede sana güneniyorum babacım derken duygulandım çok sevindim.. yar sahnelerinde özellikle zaman atlaması olup da rüyanın geçliğine geçecekleri zamanda bir genç kız olarak necdet_rüya ilişkisi kadar (hatta belki daha bile fazla)ahmet_rüya ilişkisinin de hayalini kurdum ve merakla bekliyorum..sizden de ricam bize biraz saygı göstermenizdir.. bu foruma biz de giriyoruz biz de yorum okuyup yorum yazıyoruz... necdet'i sevip onu öven ytazılar yazın demiyorum sonuçta.. ama kapanmış konuları tekrar açıp durmayın lütfen. güncel bölümlerle ilgili yazalım..necdeti eleştiren yorumlar yapabilirsiniz tabi ama ne demek isteiğimi bence anladınız son bir kaç sayfaya (onlarca mı demeliyim bilmiyorum çünkü daha gerilere bakamadım artık)gözatarsanız anlarsınız ne demek istediğimi..
Pamircim, aynen ben de senin gibi Necdet için bir hayat kurgulanmasını istedim ve bekledim yazdan beri. Onun artık öyle veya böyle kendisiyle hesaplaşmasını, asıl kendisini seven, birlikte olmaktan ve bazı şeyleri paylaşmaktan keyif aldığı ve bunu hak eden kadın olan Güzideyle evlenmesi ve çocuk sahibi olmasını, bir ailesi olmasını istedim ve bekledim.
Burada olmayan ve eleştiriye neden olan bu hesaplaşmanın eksikliğidir maalesef. İnsanın tabii ki zaafları olur...O zaaflar uğruna yapmış olduğu hatalar da olur...Ama inan, herkes öyle ve ya böyle o hataların sonuçlarıyla yüzleşir...Burada eksik olan, Necdet açısından bu yüzleşmenin olmamasıdır...
Necdet sadece sessiz kaldı diyorsun da, sadece sessiz kalmadı. Son iki yıl Güzideyle ilişkisi olduğu halde iki kez Yaseminin boşanma talebini reddetti biliyorsun. Ve o formalite boyunca Ahmete karşı asla sessiz olmadı. Her seferinde diklendi...olmayacak laflar etti. Yani sadece sessiz kaldı diyemeyiz.
Ben de hala ve hala bekliyorum. Ahmetle ve kendisiyle ve tabii bunun ucu Rüyaya varır-ne zaman yüzleşecek diye...En azından baba olduğu gün görelim bu vicdan muhasebesini...o da rahatlasın biz de:img-yes:
heh bravaaaa ıste bunu guzel soyledın aynı seyı dusundum evı nerdeydı ya:D:D:D:D hadı dızıfılm gıdıok:):) ama cok tatlı bır kız sesı cok ınceymıs..:) orda ne dedı denız ıle ılgılı duyamadım bır an!!
izledim programı çok şekerdi belçim erdoğan
hs ekibi evet davetliymiş bizde mi gidelim harika olur du ama:icon_sorr
hs ile alakalı olarak denizi mahkeme süreci bakliyormuş ortam iyice sertleşti felan dedi(bunu bizde biliyoruz zaten) üzücü bölümler bekliyormuş
Sinekli Bakkal
Sinekli Bakkal sansür kurbanı mı?
Kısa bir süre önce yayından kaldırılan, başrolünü Özge Özberk'in oynadığı Sinekli Bakkal dizisi hakkında inanılmaz iddialar...
Halide Edip Adıvar'ın klasikleşen romanı Sinekli Bakkal, ATV'de dizi haline getirilmişti. Ancak dizi yayından kaldırıldı. Bu yayından kaldırılmasının asıl nedeninin ,kanal yönetiminin Şemsi İnkaya'nın canlandırdığı gerici baba karekterinden hoşlanmaması olduğu iddia edildi.
"Halide Edib'in kalemi kırılmıştır"
Dizinin senaristi Gökhan Aktemur, iddiaları doğrulayarak " Halide Edib'in kalemi kırılmıştır.Ancak bunun sebebi ratingler değildir. Kanal dizinin tanıtımını yapmamış, tekrarlarını asla yayınlamayarak bu önemli projeyi görmezden gelerek ölüme terk etmiştir. Ayrıca herkes bilir ki, edebiyat uyarlaması gibi kimi nitelikli projelerin seyirciye geçmesi biraz zaman alır. Yaprak Dökümü, Hırsız Polis buna örnek gösterilebilir. Dizinin çekimlerine müdahalede bulunulduğu doğrudur. 1. ve 2. bölümleri tekrar izleyebilen herkes aradaki farkı görebilirsiniz. 2.bölümün kimi sahneleri tekrar çektirilmiş ve sonraki bölümlerde de kimsenin bilgisi olmadan bazı sahneler kesilmiştir. Özellikle Şemsi İnkaya'nın canlandırdığı karekterin başındaki takke ve elindeki tesbihin çıkarılması istenmiştir. Halide Edib öyle her döneme uydurulabilecek bir yazar değildir. Cumhuriyet estetiğinin temsilcisi, Türk ve Dünya Edebiyatı'nın köşe taşı olan bu öncü yazarımızın niteliğini kimseyle tartışmayız ve onun temasından da taviz veremeyiz." dedi. başka bir siteden alıntıdır...
Arkadaşlar bu haber bana gerçekten çok 'ilginç' geldiği için buraya koydum.. tabiki bu sayfayla bir alakası yok.. ama başka bir dizi olması yanıltmasın buradaki mantık çok önemli ve bu yüzden haberi olduğu gibi verdim... artık kanal müdahalelere başlamış... allahtan Hatırla Sevgili'deki 'kanlı pazar' sahnelerine müdahale edilmemiş... tarih olduğu için falan diye düşünmeyin...'yalnızca gazetelerdeki haberleri verin' de diyebilirlerdi... gerçi olayı dincilerin yapmadığını kanıtlamak için bir özür sahnesi araya sıkıştırdılar.. ve bu yüzden de bir danışman harcandı... ama çekime de izin vermeye bilirlerdi çünkü o kısımda çekilen bölümler etkileyici bölümlerdi... bu dizi de sonuçta çok eski tarihi anlatıyor ama yeniye uyarlanmış... sanki şimdi başı takkeli eli tesbihli kötü dedeler, babalar yok mu? var... ama görüldüğü gibi adam yasaklıyor...
demek istediğim özellikle dönem dizileri korkunç kuşatılmışlık altında çalışıyorlar... bir taraftan reyting, bir taraftan yorum kısıtlaması yani diğer bir deyişle baskı...ya bazı şeylere boyun eğecekler ya da bu senaristlerin yaptığı gibi idealist davranıp bırakacaklar...
yani iyide nejdeti sürekli gözümüze sokup duruyorlar tam baba kız sahneleri göreceğiz derken yine nejdet ben nejdeti unutsunlarda demiyorum tabikide rüya nejdeti silemez ama sürekli nejdetlede olmuyor ki umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır yani bir denge kursunlar artık
eski konulara gelince bu başlıkta eski konular açılmayacak diye bir kural olduğunu duymadım ben
dün ve bugün konuşuldu çünkü elimizde ne bir özet ne de bir fragman var
ve nostalji arada iyi geliyor ama geçmişte nejdetin yanlışlıklarını silemeyeceğimize göre konuşmak en doğal hakkımız diye düşünüyorum
buraya yazılan nejdet daha iyi,rüya nejdet forever tarzı yazılar ne olacak bunu sorabilir miyim yalnız suç bizde mi
pamircim herkes senin gibi hoş görülü davranmıyor malesef
bizim içimizde de hoşgörülü olmayanlar olabilir bu karşılıklıdır
evt kolundan tutup gosterseymıs belkı de o aksam hepsı ortaya cıkardı...hersey bırkac gun once olurdu...aslında tam fırtına olurdu oyle bır ortam kozlar paylaşılcak:) güzideyle yasemin sac saca:D:Dahmet necdet yumruklarla haha
selam arkadaşlarbye
o kadar yoğunumki 2 dk fırsat bulduğumda özet gelmişmi diye bir bakayım dedim ama henüz gelmemiş gerçi gelse ne olacakki hep aynı terane:img-yes:
belki fragman biraz daha iç açıcı olabilir bakalım bu akşamki fragman nöbetime değecekmi allahtan avrupa yakası epey komik olacakta fragman nöbeti tutmanın sinir bozuculuğunu atacağım üstümden:img-wink:
rüya bu bölüm herhalde bulunur bakalım bundan sonra kızlarını ahmet ve yaseminden soğutmak için nasıl bir taktir uygulanır:icon_whis tabi birde hasan junıor u öğrenince rüyaya nasıl bir tepki verdirilir oda mühim:img-wink:
ahmetle yaseminin aşkı adına ise hiçbirşey beklemiyorum maşallah köreltildikçe köreltildiler herkesinde diline düştüler yakında asiye nasıl kurtulur misali ahmet-yaso nasıl kurtulur diye bir tartışma platformu açalım çanlarım hani olmaz da belki birileri sesimiz duyarda dizinin esas aşıklarını doğru dürüst bir şekle sokarlar:img-wink:
heh bravaaaa ıste bunu guzel soyledın aynı seyı dusundum evı nerdeydı ya:D:D:D:D hadı dızıfılm gıdıok:):) ama cok tatlı bır kız sesı cok ınceymıs..:) orda ne dedı denız ıle ılgılı duyamadım bır an!!
Denizin hapisane zamanı olcakmış
hüzünlü bölümler bekliyomuş bizi:icon_sorr
Sinekli Bakkal
Kısa bir süre önce yayından kaldırılan, başrolünü Özge Özberk'in oynadığı Sinekli Bakkal dizisi hakkında inanılmaz iddialar...
Halide Edip Adıvar'ın klasikleşen romanı Sinekli Bakkal, ATV'de dizi haline getirilmişti. Ancak dizi yayından kaldırıldı. Bu yayından kaldırılmasının asıl nedeninin ,kanal yönetiminin Şemsi İnkaya'nın canlandırdığı gerici baba karekterinden hoşlanmaması olduğu iddia edildi.
Dizinin senaristi Gökhan Aktemur, iddiaları doğrulayarak " Halide Edib'in kalemi kırılmıştır.Ancak bunun sebebi ratingler değildir. Kanal dizinin tanıtımını yapmamış, tekrarlarını asla yayınlamayarak bu önemli projeyi görmezden gelerek ölüme terk etmiştir. Ayrıca herkes bilir ki, edebiyat uyarlaması gibi kimi nitelikli projelerin seyirciye geçmesi biraz zaman alır. Yaprak Dökümü, Hırsız Polis buna örnek gösterilebilir. Dizinin çekimlerine müdahalede bulunulduğu doğrudur. 1. ve 2. bölümleri tekrar izleyebilen herkes aradaki farkı görebilirsiniz. 2.bölümün kimi sahneleri tekrar çektirilmiş ve sonraki bölümlerde de kimsenin bilgisi olmadan bazı sahneler kesilmiştir. Özellikle Şemsi İnkaya'nın canlandırdığı karekterin başındaki takke ve elindeki tesbihin çıkarılması istenmiştir. Halide Edib öyle her döneme uydurulabilecek bir yazar değildir. Cumhuriyet estetiğinin temsilcisi, Türk ve Dünya Edebiyatı'nın köşe taşı olan bu öncü yazarımızın niteliğini kimseyle tartışmayız ve onun temasından da taviz veremeyiz." dedi. başka bir siteden alıntıdır...
Arkadaşlar bu haber bana gerçekten çok 'ilginç' geldiği için buraya koydum.. tabiki bu sayfayla bir alakası yok.. ama başka bir dizi olması yanıltmasın buradaki mantık çok önemli ve bu yüzden haberi olduğu gibi verdim... artık kanal müdahalelere başlamış... allahtan Hatırla Sevgili'deki 'kanlı pazar' sahnelerine müdahale edilmemiş... tarih olduğu için falan diye düşünmeyin...'yalnızca gazetelerdeki haberleri verin' de diyebilirlerdi... gerçi olayı dincilerin yapmadığını kanıtlamak için bir özür sahnesi araya sıkıştırdılar.. ve bu yüzden de bir danışman harcandı... ama çekime de izin vermeye bilirlerdi çünkü o kısımda çekilen bölümler etkileyici bölümlerdi... bu dizi de sonuçta çok eski tarihi anlatıyor ama yeniye uyarlanmış... sanki şimdi başı takkeli eli tesbihli kötü dedeler, babalar yok mu? var... ama görüldüğü gibi adam yasaklıyor...
demek istediğim özellikle dönem dizileri korkunç kuşatılmışlık altında çalışıyorlar... bir taraftan reyting, bir taraftan yorum kısıtlaması yani diğer bir deyişle baskı...ya bazı şeylere boyun eğecekler ya da bu senaristlerin yaptığı gibi idealist davranıp bırakacaklar...
bu yazı özge özberkin sayfasında da çok konuşuldu
yazık diyorum ben çünkü sb de kaliteli iyi bir yapımdı oyuncu kadrosuda harikaydı
buradan anlıyoruz ki atv eski atv değil
bizim dizimizde de siyasi şeyler olduğuna göre...
Denizin hapisane zamanı olcakmış
hüzünlü bölümler bekliyomuş bizi:icon_sorr
hmm..teşekkürler off fena halde zaman atlaması olucak...bakalım neler olacak??denız hapıshaneden cıkar falan artık mutlu olsunlar fınalde bır de yasemın ahmet ayrılıomus:D:Dhehe neyse saka kotuydu ama guzel sarkıları merak edıyorum en cok...
Sinekli Bakkal
Kanal yönetiminin eli tesbihli başı takkeli baba figüründen içinde bulunduğumuz dönemde pek hoşlanmaması mı? (çünkü o figür o romanda geri bir figürdü-Cumhuriyet ideallerine aykırıydı- bugün ise nedense böyle lanse edilmesi pek hoş karşılanmıyor demek ki!) desem...Başlangıçta şimdi çok satanın edebiyat uyarlamaları olduğu gerçeğiyle son derece ticari kaygılarla yola çıkıldığı belli bir projeyi kendi elleriyle zararına çöpe atmaları mı desem...Yani durum o kadar karmaşık ki, kime idealist kime ticari diyeceğimizi şaşırdık:icon_whis Ve yorum yok...
Doğru dersin baharımçanım, bizim dizimize gelecek olursak...o ticari kaygılarla (kanal baskısı), idealist kaygıları (60-80 arasını anlatmak hala cesaret isteyen bir iş) harmanlamaya ve bir denge tutturmaya çalışıyorlar...Bakalım ne kadar sürecek?
:img-swoon editi: A-aa aşağıda badgeri mi gördüm ne???:happy0064
merhaba herkese...bye
uzun süredir gelemiyorum...bknz:teknik sebepler...fazla da kalamayacağım...bknz:teknik sebepler giderilinceye kadar...:)
Shevekçanım demiş ki:
o ticari kaygılarla (kanal baskısı), idealist kaygıları (60-80 arasını anlatmak hala cesaret isteyen bir iş) harmanlamaya ve bir denge tutturmaya çalışıyorlar
Bu dengeyi tutturmaya çalışırken, benim asıl derdim....kurgunun, senaryonun, vs.nin bilindik anlama gelebilecek her şey konusunda doğallıktan uzak olmaması
Çünkü beni rahatsız eden bu...:icon_whis
kardelencim 23-01-08, 14:07 rüyanın hasta haliyle necdet baba die sayıklamasına sinir oldum. yani bu demek oluor ki rüya bulunsa bile ahmet ve yasemini istemicek necdete gitmek isticek.
bakarsınız necdet yine bir kahramanlık yapar, adamların peşine düşüp yakalar parayı alıp ahmetin eline verir. ahmette öylece bakar hiçbişey yapmadan:img-wink:
yani iyide nejdeti sürekli gözümüze sokup duruyorlar tam baba kız sahneleri göreceğiz derken yine nejdet ben nejdeti unutsunlarda demiyorum tabikide rüya nejdeti silemez ama sürekli nejdetlede olmuyor ki umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır yani bir denge kursunlar artık
eski konulara gelince bu başlıkta eski konular açılmayacak diye bir kural olduğunu duymadım ben
dün ve bugün konuşuldu çünkü elimizde ne bir özet ne de bir fragman var
ve nostalji arada iyi geliyor ama geçmişte nejdetin yanlışlıklarını silemeyeceğimize göre konuşmak en doğal hakkımız diye düşünüyorum
buraya yazılan nejdet daha iyi,rüya nejdet forever tarzı yazılar ne olacak bunu sorabilir miyim yalnız suç bizde mi
pamircim herkes senin gibi hoş görülü davranmıyor malesef
bizim içimizde de hoşgörülü olmayanlar olabilir bu karşılıklıdır
şöyle söyleyeyim o zaman bir süre önce ben de necdetin yaptıklarını izah etmeye çalıştım... iyi niyetli olduğunu her insan gibi hataları olduğunu ve bu hatalara rağmen ahmet&yasemin isteseydi her zaman barışabileceklerini söyledimm. geçmişten bahsettim yani ben de tek tek necdet'in anlaşılması için... ama o mesajımdan sonra (necdete biraz fazla yüklnildiği için ben de biraz sert çıkmış olabilirim o mesajda kabul ediyorum) bir sürü ceva yağdı bana... yani sert eleştirimden dolayı değil de (zaten msjımın sonunda belirtmiştim sert olduysa yorumum özür dilerim diye çünkü kelimelerden kim hangi manayı çıkarır bilemiyorum) geçmişi ortaya dökmem ve bu sebeple tekrar forumda gerginlik yaratmış olmam sebebi ile bayağı bir tepki aldım.. öyle olunca da bu bende haklı olarak forumda artık geçmiş deşilmeyecek gibi bir kanı uyandırdı...ben de bu yüzden yazdım... sütten ağzım yandı yani
necdetin bir hesaplaşma sorunu olduğunu düşünmüyorum.. ahmet de o ilk sahnede necdet'in üzerine gitmişti asla seni sevmeyek o beni seviyor çatla patla der gibi konuşup durmuştu... evet haklıydı çok acı çekiyordu anlıyorum ama necdet'i de anlıyorum bunun oğru olduğunu bildiği için o da acı çekiyordu ahmet nasıl necdet'in canını acıtmak için öyle konuştıysa necdet ona tepki olarak öyle konuştuuu.. doğru muydu tabi değildi ama bu onu gaddar yapmaz!!!olaylar hayat şartları necdet'in o şekilde davranmasını gerektirdi.. necdet '' evet ahmet o seni seviyor ben bir zavallıyım asla beni sevmeyecek'' mi demesi gerekiyordu böyle düşündüğünüzü zannetmiyorum en doğru davranış susmaz olacaktı amabenim anlatmaya çalıştığım da bu seven bir insandan her koşul altında doru davranmasını bekleyemezsiniz.. güzideyle birlikteyken de yasemin'in ayrılma teklifinde de hayır ayrılmayalım diye ısrar ettiğini hatırlamıyorum.. yasmin başkasına aşık olursan ayrılacaktık öyle kararlaştırmıştık dediğinde orda necdet'e sormuştu seni artık özgür bırakabilirim güzideyle olabilirsin dediğinde necdet sadece bu sebebe dayalı boşanmak istememişti çünkü güzideyi sevmiyordu o zaman yasemin ben boşanmak istiyorum artık bu şekilde yürütmek istemiyoru dedi de necdet onu bağladı mı hayır!! sonra da rüyanın rahatsızlığı falan çıktı yanlış hatırlamıuorsam..
ama tekrar diyorum bunlar doğru davranışlardı demiyorum.. necdet çaresiz olduğu için öyle davrandı... yasemin istese giderdi!!!!!!!
bence bizim dizimiz yakın siyasi tarihimizi tam seviyesinde ve gayet güzel anlatıyor ve oyuncularınında dediği gibi insanları araştırmaya,o dönemlerle ilgili yazılmış kitapları okumaya sevk ediyor bu açıdanda takdiri hak ediyor ve atv nin hatırla sevgililye diğer dizi gibi müdahele edeceğini pek sanmıyorum en basiti milletvekillerinin bile merakla izlediği bir dizi bu ve arada sırada birkaç aksi ses çıksada izleyenlerin çoğu yakın tarihimizin ve o dönemde yaşamış insanların anlatılış şeklinden memnun:img-yes:
zaten dizideki esas şikayet yakın tarih ve o dönemdeki insanların tanıtılmasından çok kurgu karakterlerin artık eskisi gibi güzel gösterilmemesi,esas oğlanla esas kızın pasifleştirilip sevenlerinden soğutulması bütün bu zengin siyasi olayların tam ortasına oturtulmuş ve dizinin ana teması olmuş aşkın artık eskisi gibi anlatılmaması,yaşattırılmaması bence senaryo grubunun kendi elleriyle zarara uğrattığı ahmet ve yaseminin büyük aşkını tekrar aynı gücüne kavuşturmasıyla dizi çok daha hoş bir hal alacaktır tamam ahmetle yasemin evlendi ama ne kavuşmalarından dolayı yaşadıkları sevinci gösterdiler nede kızlarıyla olan olumlu diyaloglarına şahit olduk bunların hepsi birer mantık hatasıdır bence ve en kısa zamanda toparlanması gerekmektedir...
pamircim be o tartışmalarda buradamıydım bilemiyorum hatırlayamadım belkide buradaydım her neyse ama sana saygı duyuyorum mnejdet hakkındaki düşüncelerinden dolayı
sana yasemin sütten çıkma ak kaşık diyen kim ki
yaseminde ayrı bir vaka zaten
istese giderdi de nejdet gitmemesi için her türlü şeyi yaptı bence ya
neyse umarım nejdet güzisiyle mutlu olur
yar aileside öyle
beni iki ailede alakadar etmiyor aslında ama eskiden sevdiğim için ister istemez katılıyorum içime batmış demek ki
beni şu sıralar defne ve deniz harun diğer devrimci gençler ilgilendiriyor
en azından belçim erdoğanın ağzından denizin ölmeyeceğini ama üzücü bölümlerin bizleri beklediğini öğrendik
birde harunumu öğrenebileydim
aman bölümler üzücü olsun ben razıyım yeterki son bölüm gibi vasatında altında olmasın
Badgerim, o denge denge dedikleri şey uğruna en olmayacak insan psikolojilerini dayattılar, doğrudur...bkz; en son 9 yaşındaki bir çocuğu ultrasofistike ruh hallerine ve eylemlerine soktular...yani Denizleri, Mahirleri anlatacağız şimşekleri üzerimize çekmeyelim diye, en reytingsel kaygılarla kaçma-fidye olaylarına girdiler...on bir yılın üzerine kavuşmuş bir çifti evlerinde çocuklarıyla üç gün mutlu etmediler...
Çok haklısın, bunları istemiyoruz, hep dile getiriyoruz...Birbirini seven, dayanışma içinde olan, sorunlarının üstesinden yetişkin birer birey olarak akıllıca ve duyarlı ve gerçekçi kararlarla gelen bir aile bekliyoruz artık...Çok şey mi istiyoruz? Hayır.
İstiyoruz. İsteyenin bir yüzü...:img-wink:
rüyanın hasta haliyle necdet baba die sayıklamasına sinir oldum. yani bu demek oluor ki rüya bulunsa bile ahmet ve yasemini istemicek necdete gitmek isticek.
bakarsınız necdet yine bir kahramanlık yapar, adamların peşine düşüp yakalar parayı alıp ahmetin eline verir. ahmette öylece bakar hiçbişey yapmadan:img-wink:
Yok artık Kardelencim yaa, Ahmet okadar da pasif olamaz heralde.Madem bir denge tutturmaya çalışıyorlar dizide ozaman Ahmet ve Necdet arasında da bir denge tuttursunlar bu bölüm.Ahmet fidyecilerin ardından aval aval baka dursun Necdet atlasın yakalasın adamları, kurtarsın paraları.Ama Ahmette karısına söz verdiği gibi kızını kurtarsın.Necdet para dolu çantaya sarılsın Ahmet Rüyaya sarılsın.Necdet kahraman olsun Ahmet seven bir baba olsun:img-in_lo
Ayrıca Rüya istediği kadar Necdet babamda kalıcam diye tuttursun boş.Çünkü artık onunda bir karısı var ve çocuğu olmak üzere.Yani kendi evinde yaşanan sendromun aynısını Necotta da yaşayacak.Aslında merak ediyorum konuyu nereye bağlayacaklar?İki arada bir derede kalan Rüya'nın seçimi ne yönde olacak? Güzi-Necot mu Ahmet-Yasot mu?
arwençan sanki hafiften, bizim dizimize değmesinler de kime değerlerse değsinler der gibi bir anlam çıkardım ama umarım yanılıyorumdur..:img-blush çünkü sorun o dizi bu dizi değil senin de kabul edeceğin gibi.. 'mahalle baskısı'nın bu sektörde de oluşturulmaya başlanmasıdır...
bir de arwençan aslında müdahale edildi.. Tayyip Erdoğan'a şiir okutmaları sahnesi ve o danışmanın çıkarılmasına neden olan Kanlı Pazar olayındaki özür sahnesi aslında resmen müdahaleydi...çünkü doğrudan dincileri ilgilendiren iki sahne onlardı.. diğer kısımlar zaten bu dizide devlet ve solcular arasında olan olaylar... yani doğrudan dincileri ilgilendiren sahnelere müdahale edecekleri açık... bilmiyorum tarihte dincilerle ilgili başka olay varmı? kesin bir şekilde müdahale edilecektir... ama sanırım artık öyle bir sahne yok...
Shevekçan eğer SB'dekiler ticari kaygı gütmüş olsalardı takkeyi, tesbihi bir tarafa bırakır nasıl olsa uyarlanmış deyip o baskıları görmezden gelip para kazanmaya devam edebilirlerdi de... ama bu dizi zaten daha birkaç bölüm olmuş yayınlanalı ve sanırım ilk müdahalede olay patlamış... bu anlamda idealist dedim ama tabi idealizm kavramını da çarçur etmemek lazım:img-blush
zaten hep söylüyorum.. bu dizide mutrluluğu en çok hakedenlerden biri ahmet sonra necdet sonra yasemin hatta baya bir sonra yasemin...necdet'in anlamaya çalıştığım hataları olmasınarağmen ahmet'in hatası olmadı... haketmediği halde en çok üzülen o oldu.. neyse ben de aslında pek ilgilenmiyorum ahmet&yaseminle yani onları birarada görmek isteyenler var öyleyse olsun ama aşkları sakız gibi uzadı kavuşsunlar bir koşeye çekilsinler sorun yaşamasınlar onların mutlu aile tablosu gösterilsin arada ama onların dışındaki kişilere ve olaylara değinilsin artık...
harun hepsinden ayrı bir yerde zaten.. ışık&yaşar arasındaki gerginlik beni çok endişelendiriyor... çünkü malum harun'un hayatına biri girmedi... ışık'la yaşarı ayırır ışık'ı harunla yaparlarsa delireceğim.. ışık'ı harun'a kesinlikle yakıştırmıyorum ama sanırım o yönde bir ilerleme var.... deniz'in öleceğini zannetmiyordum zaten hapiste kalır bir süre zaman atlamsı olur çıkar
beni asıl meraklandıram 80 zamanları.. rüya ile ali büyüyecek ve onların dönemini izleyeceğiz...o dönemi merakla bekliyorum... ne zaman olacak zaman atlaması bilen var mı acaba?? bu yaz bitiyor değil mi dizi??
Yok artık Kardelencim yaa, Ahmet okadar da pasif olamaz heralde.Madem bir denge tutturmaya çalışıyorlar dizide ozaman Ahmet ve Necdet arasında da bir denge tuttursunlar bu bölüm.Ahmet fidyecilerin ardından aval aval baka dursun Necdet atlasın yakalasın adamları, kurtarsın paraları.Ama Ahmette karısına söz verdiği gibi kızını kurtarsın.Necdet para dolu çantaya sarılsın Ahmet Rüyaya sarılsın.Necdet kahraman olsun Ahmet seven bir baba olsun:img-in_lo
Ayrıca Rüya istediği kadar Necdet babamda kalıcam diye tuttursun boş.Çünkü artık onunda bir karısı var ve çocuğu olmak üzere.Yani kendi evinde yaşanan sendromun aynısını Necotta da yaşayacak.Aslında merak ediyorum konuyu nereye bağlayacaklar?İki arada bir derede kalan Rüya'nın seçimi ne yönde olacak? Güzi-Necot mu Ahmet-Yasot mu?
Ay, MMC'cim öyle bir yazmışsın ki, Rüya açısından iki ucu ..klu değneğe dönmüş mesele. Ya da daha yumuşak bir anlatımla aşağı tükürse sakal, yukarı tükürse bıyık:img-wink: Bir yanda Güzid-Necot, öte yanda Yasot-Ahmet:img-hyste
E, tabbii ki, anne ve babasını seçecek. Daha doğrusu böyle bir seçme şansı yok! Hangimizin var ki? Onlar onun ana babasıdır. Ne yapsa ne etse bu böyle...Aynı çatı altında yaşayacak, ana babası aynı odada o kendi odasında! E, bu da atla deve değil, dizide gösterildiği gibi. Hayat bu yahu. Hayat böyle. Bu doğal. Ne olur bir kere de doğala doğal tepkiler veren karakterler görelim:)
çalıkuşu78 23-01-08, 14:34 özenççanımmm en sevdiğim şiirden bahsetmişsin.. bu şiiri hergün okurum ,okumak ihtiyacı hissederim..her okuyuşumda hayata daha sıkı sarılmak kucaklamak isterim.. acısıyla, tatlısıyla,sevinciyle,hüznüyle sevilesi bir dünyadayım diye kendimi inandırır ve ellerimi uzatırım hayata ..ellerimi uzattığım şeylerden biri de bu forum ve forumcu arkadaşlar..dizi bahane burası şahane .. sizlerle paylaşımlarda bulunmaktan mutlu oluyorum..burada okuduğum çok şey beni umutlandırıyor,gururlandırıyor..ülkemin aydınlık yürekli kadınlarıyla birlikte olmaktan onlardan biri olmaktan onurluyum..bu şiirin bütünü bu sayfalara çok yakışır..daha önce belki koymuşsunuzdur ama bir kere daha koymak istiyorum adeta aşık olduğum bu şiiri..
Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Birşey Var
Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi
Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeği
İnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne
Denize saatlerce bakabilir, bir kuşa, bir çocuğa
Yaşamak yeryüzünde, onunla karışmaktır
Kopmaz kökler salmaktır oraya
Kucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını
Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin
Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara
Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksin
İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine
Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasına
İnsan balıklama dalmalı içine hayatın
Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasına
Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar
Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın
Değişmemelisin hiç bir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu
Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın
Ve kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle
Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı
Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına
Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı
Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe,bütün evrene karışırcasına
Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır
Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana
Ataol Behramoğlu :good:
demek necdeti sayıkladı rüya.... siz kızmışsınız ama ben sevindim
ayrıca arkadaşlar güzidenin hamileliği ve rüyanın necdet'e daha düşkün olmasının bağlantısı var bence.. rüya necdet'in çocuğunu kıskanacak... necdet'in ne kadar kendisini sevdiğini bilse de artık onun başka bir çocuğunun olacağını öğrenecek çocuklar kendilerine verilen sevgiyi başkasıyla paylaşmak istemez... bu da ahmet'e yöneltecektir onu çünkü ahmet'in sevgisini başkasıyla paylaşmayacak...
benim necdet&rüya namına istediğim tek şer aralarındaki bağın hiç kopmaması çünkü onların baba-kız ilişkileri bana o kadar gerçek geldi ki.... bunun dışında ahmet'le aralarının düzeleceğinden de eminim güzide'nin çocuğu da buna vesile olacak....
ya fragman çıkmadı mı?? fidye ile getirilen çocuk rüya değil zaten de rüya bu bölüm gelsin artık dün koca bölüm onun üzerine kuruluydu ve gereksizdi.... balıkçı iyileşince getirir onu evine...
bir de burda tartıştınız mı bilmiyorum ama ben bile tvden telefondaki sesin rüyaya ait olmadığını anlamışken bir anne nasıl anlamaz.. bırak anlamyı nasıl şüphelenmez... insan sesi bir değişik geliyordu zarar mı verdiler kızımaq falan der nerdeeeee.
yaseminin anneliğini her bölüm sorgulyorum zaten bu yüzden babalara yöneliyorum...:)
arwençan sanki hafiften, bizim dizimize değmesinler de kime değerlerse değsinler der gibi bir anlam çıkardım ama umarım yanılıyorumdur..:img-blush çünkü sorun o dizi bu dizi değil senin de kabul edeceğin gibi.. 'mahalle baskısı'nın bu sektörde de oluşturulmaya başlanmasıdır...
bir de arwençan aslında müdahale edildi.. Tayyip Erdoğan'a şiir okutmaları sahnesi ve o danışmanın çıkarılmasına neden olan Kanlı Pazar olayındaki özür sahnesi aslında resmen müdahaleydi...çünkü doğrudan dincileri ilgilendiren iki sahne onlardı.. diğer kısımlar zaten bu dizide devlet ve solcular arasında olan olaylar... yani doğrudan dincileri ilgilendiren sahnelere müdahale edecekleri açık... bilmiyorum tarihte dincilerle ilgili başka olay varmı? kesin bir şekilde müdahale edilecektir... ama sanırım artık öyle bir sahne yok...
Shevekçan eğer SB'dekiler ticari kaygı gütmüş olsalardı takkeyi, tesbihi bir tarafa bırakır nasıl olsa uyarlanmış deyip o baskıları görmezden gelip para kazanmaya devam edebilirlerdi de... ama bu dizi zaten daha birkaç bölüm olmuş yayınlanalı ve sanırım ilk müdahalede olay patlamış... bu anlamda idealist dedim ama tabi idealizm kavramını da çarçur etmemek lazım:img-blush
Haklısın baharımçanım, çarçur etmemek lazım...Benim de demek istediğim buydu, o ekip böyle bir projeyle yola çıkarken edebiyat uyarlamalarının çok sattığı gibi ticari bir kaygıyı hiç mi hiç duymasalardı, ben derdim ki, tamam onlar idealist, kanal ticari! Ama değil biliyoruz... Yani herşey her mefhum o kadar iç içe geçmiş ki, kime ne diyelim, şaşırdık...Sonra, ben seyretmiyorum ama, başka bir kanaldaki başka bir edebiyat uyarlamasının içine düşürüldüğü durum o kadar içler acısı ki...Halide Edipin öyle de kırılacaktı kalemi, böyle de...diyorum sadece.:icon_whis
Bizimkilere gelince, Yaşarın başlı başına varlığı bile o adına "denge" denen ne menem bir mefhum olduğu aşikar olan şeyin bir göstergesidir diyorum, başka bir şey demiyorum:icon_whis. Ama ben razıyım, Denizleri, Mahirleri anlatabilmek adına, birtakım tavizler verilecekse illaki, Yaşarla versinler...O dönemi yani 68-80 arasını anlatmak, bu ülkede onlara dair ısrarla cahil bırakılmış gençlere onların da var olduğunu, ne gibi motivlerle hareket ettiklerini, ne uğruna asıldıklarını, kurşunlandıklarını, işkenceye uğratıldıklarını anlatmak için İlim Yayma Cemiyetini tek sözle !(nasıl olacaksa o artık) aklayacaklarsa...eleştiririm ama, katlanırım.
kardelencim 23-01-08, 14:39 Yok artık Kardelencim yaa, Ahmet okadar da pasif olamaz heralde.Madem bir denge tutturmaya çalışıyorlar dizide ozaman Ahmet ve Necdet arasında da bir denge tuttursunlar bu bölüm.Ahmet fidyecilerin ardından aval aval baka dursun Necdet atlasın yakalasın adamları, kurtarsın paraları.Ama Ahmette karısına söz verdiği gibi kızını kurtarsın.Necdet para dolu çantaya sarılsın Ahmet Rüyaya sarılsın.Necdet kahraman olsun Ahmet seven bir baba olsun:img-in_lo
mmc valla ne bilim arkadaşım böyle her olaydan pat die necdeti çıkarıolar ya artık ne düşüneceğimi şaşırdım. şimdi de necdeti oraya boşuna götürmemişlerdir adamları bulup paraları alır, ahmette o sırada rüya yerine başka bir kızı görmenin şokuyla hem kendini hem yasemini teselli ederken bir de bakar necdet paralarla gelmiş, alın size yine kahraman necdet:P
evet şimdi güzide de hamile ve artık necdet onunla evlendi. yani rüyanın şu anda yaseminle ve ahmetle kalması daha doğru. çünkü onlar kendi anne ve babası hemde en azından yasemin hamile değil. bir de öyle olsa artık rüyayı düşünemiorum.
ehh ruya necdetı sayıkladı bır yandan ınsan kotu oluyor...sonucta ahmet boyle bırseyı bırde ruya uyurken duysa ne kotu olur..."sayıklıyor ama kendı babası degıl yıllarca babalık yaptı ama benım onun babası benı ne zaman bu kadar cok sevecek?" gıbısınden dusunur:(:(
he ayrıca ruya madem ıkı arada kaldı:D o zmn alıyı taksın koluna baksın yoluna:Dkacarlar artık ühüü
özenççanımmm en sevdiğim şiirden bahsetmişsin.. bu şiiri hergün okurum ,okumak ihtiyacı hissederim..her okuyuşumda hayata daha sıkı sarılmak kucaklamak isterim.. acısıyla, tatlısıyla,sevinciyle,hüznüyle sevilesi bir dünyadayım diye kendimi inandırır ve ellerimi uzatırım hayata ..ellerimi uzattığım şeylerden biri de bu forum ve forumcu arkadaşlar..dizi bahane burası şahane .. sizlerle paylaşımlarda bulunmaktan mutlu oluyorum..burada okuduğum çok şey beni umutlandırıyor,gururlandırıyor..ülkemin aydınlık yürekli kadınlarıyla birlikte olmaktan onlardan biri olmaktan onurluyum..bu şiirin bütünü bu sayfalara çok yakışır..daha önce belki koymuşsunuzdur ama bir kere daha koymak istiyorum adeta aşık olduğum bu şiiri..
Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Birşey Var
Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi
Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeği
İnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne
Denize saatlerce bakabilir, bir kuşa, bir çocuğa
Yaşamak yeryüzünde, onunla karışmaktır
Kopmaz kökler salmaktır oraya
Kucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını
Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin
Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara
Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksin
İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine
Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasına
İnsan balıklama dalmalı içine hayatın
Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasına
Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar
Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın
Değişmemelisin hiç bir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu
Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın
Ve kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle
Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı
Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına
Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı
Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe,bütün evrene karışırcasına
Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır
Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana
Ataol Behramoğlu :good:
Ne ka güzel bir şiir...Bunun yanına Can Baba'dan bir tane daha, dikkatli okuyan gözler, içinde Ahmetten ve Necdetten ve neden bizim Ahmeti sevdiğimizden bir şeyler bulabilirler:img-wink:
KÖRÜ KÖRÜNE YAŞAMAK
Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne.
"O olmazsa yaşayamam" demeyeceksin.
Demeyeceksin işte.
Yaşarsın çünkü.
Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki.
Çok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kırılırsın.
Ve zaten genellikle o daha az sever seni, senin o'nu sevdiğinden.
Çok sevmezsen, çok acımazsın.
Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem.
Çalıştığın binayı, masanı, telefonunu, kartvizitini...
Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin.
Senin değillermiş gibi davranacaksın.
Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın.
Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın.
Çok eşyan olmayacak mesela evinde.
Paldır küldür yürüyebileceksin.
İlle de bir şeyleri sahipleneceksen,
Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin.
Gökyüzünü sahipleneceksin,
Güneşi, ayı, yıldızları...
Mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak.
"O benim" diyeceksin.
Mutlaka sana ait olmasını istiyorsan bir şeylerin...
Mesela gökkuşağı senin olacak.
İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın.
Mesela turuncuya, ya da pembeye.
Ya da cennete ait olacaksın.
Çok sahiplenmeden,
Çok ait olmadan yaşayacaksın.
Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi hem de hep senin kalacakmış gibi hayat.
İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak...
Bu da yine Can Baba'dan Ayla gibilere gelsin...
İNADINA YAŞAMAK
Yaşamak, işsiz güçsüz aylakça yaşamak
Yaşamak, piyangodan para çıkar umuduyla yaşamak
Hayata karşı vurdumduymaz olarak yaşamak
İnadına inadına yaşamak
Yaşamak, ayın sonunu nasıl getireceğiz düşünerek yaşamak
Yaşamak, bu ayı da kurtardık öbür aya işi sıkı tutmalıyız diyerekten yaşamak
Elde avuçta bir şey kalmadan yaşamak
İnadına inadına yaşamak
Yaşamak, olan parayı suya, elektriğe, kiraya… Vererek yaşamak
Yaşamak, gıdım gıdım para harcayarak yaşamak
Yokluk içinde yaşamak
İnadına inadına yaşamak
Yaşamak, zorluklar içinde yaşamak
Yaşamak,”aman yanına yaklaşma pahalıdır”demeden yaşamak
Hayatı düşünmeden, hovardasızca yaşamak
İnadına inadına yaşamak
Yaşamak, çalmadan çırpmadan
Kimseye ihtiyaç duymadan yaşamak
Yaşamak; onurunla, şerefinle yaşamak
İnadına inadına yaşamak
Yaşamak, hayata sıkı sıkıya tutunmak
Asla umudunu yitirmemek
Belki zor ama
İnadına yaşayacağım denmeli her şeye rağmen
çalıkuşu78 23-01-08, 15:05 gelsin shevekçim.. bu sayfalara şiir çok yakışıyor..ahmet ariften de darağacı sunağına bir kurban gibi sunulanlar için deniz,hüseyin,yusuf ve diğerleri için ahmet ariften çok sevdiğim bu şiiri de koyuyorum..
BU ZİNDAN, BU KIRGIN, BU CAN PAZARI
Gördüler
Yedi cihan,
İn, cin Kaf dağının ardındakiler,
Kıtlık da kıran da olsa
Gördüler analar neler doğurur
Aman aman hey...
Dünyalar vardır elvan,
Bir su damlasında, bir kıl ucunda,
Meyvalar vardır, meyvalar,
Ağacı, omcası yok,
Sana vurgun, sana dost.
Beride Kabil'in murdar baltası
Ve kan değirmenleri,
Kader kahpesi.
Beride borazancıları o puşt ölümün,
Hazır ırzını vermeğe
Yiğitler vuruldukça.
Timsah kısmı çünkü yavrusunu yer
Akarsu duruldukça.
Cadı, yalan hamurunu dağ - dağ yoğurur
Aman aman hey
Bu zindan, bu kırgın, bu can pazarı,
Macera değil.
Yaşamak, sade "yaşamak"
Yosun, solucan harcıdır.
Öyle açar ki murat.
Susuz, güneşsiz de kalsa, koparılsa da
Şavkı, bulut güllerinden daha bir suna,
Daha bir burcu - burcudur.
Bu zindan, bu kırgın, bu can pazarı
Macera değil
Sardığım toprağımın altın sabrıdır.
O sert, erkek hüznüdür lahza başında
Cıgara değil.
Ve sevgilim uykusunda bağrır
Aman aman hey...
Meltemin bir tadı, ustura ağzı
Biri, kız memesi, tılsım,
Yağmurun bir damlası süzülmüş küfür,
Bir damlası, aşk.
Senin uykuların hayın,
Düşlerin kardeş.
Duyar mısın, anlayıp sızlar mısın ki?
Gece, samanyollarında rüzgar çıkıncaya dek,
Mısralarım kardeş - kardeş çağırır
Aman Aman hey...
Serabın bir sonu vardır,
Ufkun, sıradağın sonu.
Uçarın, kaçarın bir sonu vardır
Senin sonun yok.
Mandaların, kavakların pazarı olur,
Senin pazarın olamaz.
Sensiz nar çatlamaz, bebek gııı demez.
Beni böyle şair, divane etmez,
Kızımın çatal göğsü.
Senin yüzün suyu hürmetinedir
Buğdalara, cevizlere yürüyen
Kara toprağın ak südü...
Bir bilsen kimlere tasa, kedersin,
Anlar mısın, şaşırıp ağlar mısın ki?
Bir bilsen kardeşlerim ne can çocuklar
Ve bilsen nasıl vurur beni bu duvar.
Akşam - akşam, kara sevdam ağarır
Aman, aman hey...
Arkadaşlar bir yanlış anlamayı düzeltmek istiyorum müsadenizle.Eski defterleri açmaktan falan bahseden arkadaşlarımız olmuş.Necdeti kötüleme meraklısı değilim bazılarının düşündüğü gibi.Sayfa 77 deki yorumuma bakarsanız ben Yaşar ve Necdet arasında benzerlikler gördüğümü söyleyip bunları yazmıştım.Sonra iki arkadaşımız buna tepki gösterdiler ben de onlara neden böyle düşündüğümü açıklamaya çalıştım.
Necdet severlere ne gibi bir saygısızlık yapmış oldum anlayamadım bu şekilde!Görüş belirtmeyeceksek neden var bu sayfa?Necdeti kötülemek o bu değil benim gayem.Bir yıldır bu forum sayfasını takip ediyorum.Derdim Necdet ile olsaydı kahramanlığının en parlak günlerinde yazardım bunları buraya.
Bu diziyle ilgili çok net bir eleştirimdir ki bir insan EN ..... olamaz.En azından benim izlediğim dizinin mantığına aykırı bu.Şuraya oturup Necdeti çekiştirmek değil tek uğraşım.Ama her yorum bir şekilde onunla kapanıyorsa bunda her taşın altından Necdet çıkaran senaryonun suçu var,kimsenin değil.
Kasti yapılan bir karalama operasyonu falan yok kısacası.Ancak yine de yeri gelirse ben Necdet hakkındaki görüşlerimi yazmaktan çekinmeyeceğim.
Bunda kırılacak birşey bulamıyorum,şahsi bir durum olamadığını anlattığımı umuyorum.
Eleştiri yaparken konunun başını da bilsek daha sağlıklı sonuçlara varırız.
Herkese sevgiler.
bizim dizimize değmesinlerde kime değerlerse değisinler diye bir yaklaşımım yoktu ama galiba yazdıklarım yanlış anlaşıldı ben sadece bizim dizimize sb gibi ciddi bir müdahelde bulunmadığından bahsetmiştim malum o dizi 1-2 bölümde ne hale geldi hs ise 2.sezonunda :img-yes:
tayyip erdoğana şiir okutulma konusunun ise tamamen reyting amaçlı yapıldığını düşünüyorumki zaten o bölüm hs daha önce hiç alamadığı reytinglere ulaşmıştı kanlı pazar olayı sonrası dincilerden özür dilettirilme konusunda ise haklı olabilirsin orada bir tepki karşılığı özür sahnesi senaryoya koyulmuş olabilir zaten günümüzde bile sen dincisin sen solcusun diye insanlar bölünmeye çalışılıyor dizideki bazı sahnelerde bir takım çevrelerin hoşuna gitmiyor olabilir zaten bu tür konularda hiçbir zaman herkesi memnun edemezsin herkes işine geleni algılarki siyaset ülkemizde hala çok hassas bir konu ve hatırla sevgilide bu hassas konulara olan yaklaşımıyla birçok çevrenin dikkatini çekti:img-yes:
bu arada ben yorumumu yazarken inşallat özette gelmiştir e hadi inşallah:)
Bi çanım demişti ki; Ahmet avukatlığın gereği olarak oraya polisleri çağırmış olmalı ve o kuşkulu bakışlarının sebebi de bu olmalı!!! Aslında bunu dilemişti. Ben de can-ı gönülden ona katılmıştım. Şimdi düşünüyorum da oraya biri bi polis çağıracaksa o birisi mutlaka Necdet olur! Bu öngörümü paylaşmak istedim! :)
Ayrıca ben de Necdet'in şiirini paylaşmak istiyorum sizinle! :)
Ümitsiz Aşklar İçin
Ben ümitsiz aşklar için yaratılmışım
Ayrılıklar için, sonsuz kederler için
Ne zaman ta derinden sevsem bir kadını
Ezilmeli yeni açmış gülleri kalbimin
En güçlü zehir olmalı aşk dediğin
Alkol gibi damarlarıma yürümeli
Sarmalı her yanımı gece olunca
İçimde bir çıbancasına büyümeli
İnsan sevince her gün bir kez ölmeli
Her gün bir başka yerine saplanmalı o kurşun
Yollara düşmeli, perişan deli divane
Erimeli potasında o garip var oluşun
Artık uzakbir anıdır huzur ve sükun
O büyük yangın başlamışsa yürekte
Bir gün gelir de bu çaresizliğin
Aranır bütün tesellisi ölmekte
O yerde sevilmek de yalan sevmekte
Nereye baksan dizboyu karanlık
Boşuna bir ışık arama göklerde
Her şeyinle aşkın içindesin artık
Böyle gitgide derinlere çeker o bataklık
Orada ölümsüz olur nice kara sevdalı
Sevmek, hiç sevilmeden; korkunç güzel
Aşk dediğin karşılıksız olmalı
Özet editi: Nerdeee arwençan!!! Gitti gelmez özet!! :)
fragman ve özet hala yok mu??cok merak ediyorm nolcak die ama özetin bu saate kadar cıkması gerekmiyomuydu
Arkadaşlar bir yanlış anlamayı düzeltmek istiyorum müsadenizle.Eski defterleri açmaktan falan bahseden arkadaşlarımız olmuş.Necdeti kötüleme meraklısı değilim bazılarının düşündüğü gibi.Sayfa 77 deki yorumuma bakarsanız ben Yaşar ve Necdet arasında benzerlikler gördüğümü söyleyip bunları yazmıştım.Sonra iki arkadaşımız buna tepki gösterdiler ben de onlara neden böyle düşündüğümü açıklamaya çalıştım.
Necdet severlere ne gibi bir saygısızlık yapmış oldum anlayamadım bu şekilde!Görüş belirtmeyeceksek neden var bu sayfa?Necdeti kötülemek o bu değil benim gayem.Bir yıldır bu forum sayfasını takip ediyorum.Derdim Necdet ile olsaydı kahramanlığının en parlak günlerinde yazardım bunları buraya.
Bu diziyle ilgili çok net bir eleştirimdir ki bir insan EN ..... olamaz.En azından benim izlediğim dizinin mantığına aykırı bu.Şuraya oturup Necdeti çekiştirmek değil tek uğraşım.Ama her yorum bir şekilde onunla kapanıyorsa bunda her taşın altından Necdet çıkaran senaryonun suçu var,kimsenin değil.
Kasti yapılan bir karalama operasyonu falan yok kısacası.Ancak yine de yeri gelirse ben Necdet hakkındaki görüşlerimi yazmaktan çekinmeyeceğim.
Bunda kırılacak birşey bulamıyorum,şahsi bir durum olamadığını anlattığımı umuyorum.
Eleştiri yaparken konunun başını da bilsek daha sağlıklı sonuçlara varırız.
Herkese sevgiler.
ben konuyu kapatmış geçmiş defterleri açma konusundaki yorumumun da neye dayandığını yazmıştım bir önceki sayfalarda yazmıştım...
ben necdetle ilgili iyi yorumlar yaparken geçmiş defterleri açtığım zaman da tepki görüyorum, geçmiş defterleri açıp kargaşa yaratmayalım derken de tepki görüyorum.. bunun sonucunda da acaba necdetçi olduğum için mi tepki görüyorum diye düşünüp saygı istemiştim biraz kusura bakmayın..
mesajımda necdeti artık kötülemeyin, necdet'i eleştiren yorumlar yapmayın dediğimi de hatırlamıyorum...
bir yorumu okuduğunuz zaman eğer cevap yazacaksanız daha sonra acaba ne yorum yapmış belki kafamdaki soru işaretini aydınlatacak yazı yazılmıştır diye diye sonraki yorumları da okumanızı tafsiye edrim çünkü yazdığınız konulara ilişkin cevaplarımı yazdım ve bazı arkadaşlarımız sağolsun ne demek istediğimi anlamışlar....
saygıyı çift yönlü istedim..zamanında benim yaptığım yoruma şiddetli tepki gösteren arkadaşlar oldu geçmişi desip kargaşa yarattığım için.. şimdi de aynı şey yapılıyor tamam belki o zaman bana tepki gösterenler arasında değildiniz ama dediğim gibi yorumlarımın tamamını okusaydınız neyi ne amaçla söylediğimi anlardınız...
konunun başını biliyorum ve eleştirimi ona göre yapıyorum...ama haksızlık yapıldığında da susamıyorum yapım gereği... neyi nasıl yorumlayacağınızı bana soracak değilsiniz heralde, zaten necdeti kötülemeyin eleştirmeyin demediğimi de gayet iyi biliyorum yorumu bütünüyle okumadığınızdan kaynaklıyor bu sanırım... neyse zaten gereksiz yere uzadı bu mevzu...bu konuya tekrar girmek istemiyorum ama oluyor işte napalım...
neyse iyi yorumlar arkadaşlar...
Allah allah niye hala gelmedi ki özet? Kanalın sayfasında da 49.bölüm yazıyor ama yeni bölüm de yazıyor. Umarım tekrar falan vermezler. Zaten gereksiz uzatmalarla sündürüyorlar, bir tekrar daha çekemeyiz bu hafta...:icon_whis
Gençler çok yoğun ve zor bir dönemden geçecekler...Lütfen ama lütfen işin kurgu kısmında da buna paralel gelişmeler yaşansın.:img-cool2
kardelencim 23-01-08, 17:05 sabahtan beri özet bekliorum ama yok malesef meraktan ölücem neden böyle gecikti ki acaba?
benim şimdi çıkmam lazım umarım bian önce gelirbye
özetin hala gelmemesi ilginç ama atv nin sitesine pek güvenmeyin arkadaşlar mesela sılanın özeti ta pazartesi günü resmi sitesine kondu ama atv nin sitesinde oda hala yayınlanmadı sitede bu işlere bakan kişi gripmi oldu acaba evde yatıyormudur nedir:)
neyse bende artık evime gideyim inşallah bu akşam özet gelirde bizede tartışacak birşeyler çıkar görüşmek üzere bye
Shevek: Kanalın sitesini yeni güncellemişler..Daha sıra Sıla ve Hatırla Sevgiliye gelmemiş..Az daha bekleyelim..Eminim gelir..
Ben de bölüm sayısını mı yanlış biliyorum diyordum ki shevek de 49. bölüm yazıyor dedi. 50.Bölüm gösterilecek normalde değil mi? Geçen haftanın tekrarını yayınlamak gibi bir saçmalık yapmazlar umarım. Çünkü geçen hafta bu sezonun en kötülerinden biriydi. Deniz Gezmiş'in yakalandığı bölümü koysalar tamam. Hiç sıkılmadan izlerim. Ama bu doldurma, saçmalama bölümün fragmanını bile izlemeye tahammülüm yok.
Atv'nin bu hallerine gıcık oluyorum. Fragman geç gelir, özet akşamın bir vaktini bulur...Kanal D cumartesi günü yayınlanacak dizisinin fragmanını dün akşamdan verdi. Bir de cuma gününün özeti bile yok daha. Ama dilerim gençlerle dolu bir bölüm olur. Yaseminle ahmetin bu şaşkolozluklarıyla, saflıklarıyla, rüyanın saçma kaprisleriyle, güzide ve necdetin romantik(!) evliliğiyle doldurmasınlar.
hatırla sevgili çok değişti ya ilk sezondaki ahmet'le yasemin'in kavuşamaması , şarkılar.... gitti yerine sadece siyasetin olduğu bir dizi geldi. keşke fazla değişmeseydi.
merdivenler 23-01-08, 17:32 Allah allah niye hala gelmedi ki özet? Kanalın sayfasında da 49.bölüm yazıyor ama yeni bölüm de yazıyor. Umarım tekrar falan vermezler. Zaten gereksiz uzatmalarla sündürüyorlar, bir tekrar daha çekemeyiz bu hafta...:icon_whis
Gençler çok yoğun ve zor bir dönemden geçecekler...Lütfen ama lütfen işin kurgu kısmında da buna paralel gelişmeler yaşansın.:img-cool2
Şimdi istermisiniz bunlar gelen tepkiler nedeniyle 49. bölümün berbat olduğunu anlayıp (aslında yayınlayıp tepkileri bekleyeceklerine, kendileri önce bir kez izleselerdi ne berbat bir bölüm çektiklerini ve ne kadar saçmaladıklarını anlarlardı ama:icon_whis) yeni bir 49. bölüm çekmiş olsunlar ve bu hafta onu yayınlasınlar..:img-hyste:img-hyste
Şimdi istermisiniz bunlar gelen tepkiler nedeniyle 49. bölümün berbat olduğunu anlayıp (aslında yayınlayıp tepkileri bekleyeceklerine, kendileri önce bir kez izleselerdi ne berbat bir bölüm çektiklerini ve ne kadar saçmaladıklarını anlarlardı ama:icon_whis) yeni bir 49. bölüm çekmiş olsunlar ve bu hafta onu yayınlasınlar..:img-hyste:img-hyste
:img-hyste:img-hysteİyi fikir valla.:good: Gerçi böyle bir şey yapabiliyorlarsa rica ediyorum 15. bölümden sonrasını tekrar çeksinler. Beklediğimiz "sığ" sahneler, hesaplaşmalar, kırılmalar olsun. En önemlisi de hakkında bir ansiklopedi oluşturulabilecek kadar çok olan insan psikolojisine aykırı davranışlar olmasın. Danimarka aile modeline hayır!!!:img-wink:
:D:D:D eee izleyicilerini sevıyor...hem de bi zahmet:):) yani anlasınlar güzel bölümlere değdiğimizi :):):)
Demek 49.bölümü tekrar çekmişlerdir diyorsunuz ha arkadaşlar.Gerçekten öyle bir durum olsa ne kadar seviniriz.Normal koşullarda çok absürd gelir bana ama 49.bölüm diye başka bir bölüm yayınlansa ya da fidye meselesi olayın tesirinde kalmış Yaseminin gördüğü bir kabus falan olsa.
Blue'nun ortaya attığı bir teori sanırım-ya da duyduğu hatırlayamıyorum- Ahmet polislere haber vermiş olsa da polisler parkın girişinde bekliyor olsalar,parayı alıp adamları yakalasalar falan.
Sündükçe sündü bu mevzu.Rüyanın eve dönmek istememesi saçmalığın daniskası olmaz mı?Annesini veya babasını bu kadar mı kıskanıyor?Kıskanan çocuk tepkisi evden kaçmak mı?
Hayır bu çocuk Necdet Babasına da çok düşkün,Güzideyi de kıskandı ama ne yaptı bir iki surat astı,huzursuzlandı sonra alıştı.Dedesine gitmeyip Necdet ile olmak için Güzide de kalan kız, öz babası var diye evinde mi kalmak istemiyecek?Asparagas bir haber olmasını temenni ediyorum Rüyanın eve dönmek istemediği haberini.
Merhabalar çanlar :img-in_lo
Bugün aslında kendimi hiç iyi hissetmiyorum uykusuzum bu yüzden biraz moral bulmak için geleyim bir bakayım dedim :img-in_lo 49.bölüm yeni çekilmiş olsa gerçekten süper olurdu ama bunu yaparlar mı bilmem belki de Yasemin rüya filan görüyormuş gibi yapabilirler:)
Dedemin tedavisi bir sonuç vermedi ve ne yazıkki dün sabah dedemi kaybettik bugün de toprağa verdik kendimi tutamayıp sürekli ağladığım için oyalanacak bir şeyler yapmam gerekiyor :icon_sorr
Aaaa nerede bu özet?Özet yorumlayacağız diye oturduk bekle bekle yok birşey.31 Mayısta Sinanların vurulmasını izleyeceğiz.Rüya olayı çözümlensin de siyaset izleyelim azıcık ya.Mantık dahilinde hiç değilse.
Hani Avukat Ahmet?Mete Ertekin davasını üstlenecekti bunun için sık sık Ankaraya gitmesi gerekecekti.Ankara ve Gülru bekliyor 2 haftadır...
Evinde öldürülen taksiciden bahsetmişti haberler.Biz de meraklanıyorduk hani bizimkileri Deniz ile buluşmaya götüren taksi şöförü mü acaba diye?Hayır bağlayamayacaksan niye var o sahne?Arkadaşlar var değil mi ben mi paranoyak oldum?Hani Ankaraya gittikleri bölüm,nikahtan bir önce olmalı.
Korkarım bir fırsatını bulup sorsak senarist ve yapımcıya :
'Herkes tuttu bi ucundan yazdık çektik işte bişiyler' diyecekler.
Ağla kandırılmış seyirci!
Merhabalar çanlar :img-in_lo
Bugün aslında kendimi hiç iyi hissetmiyorum uykusuzum bu yüzden biraz moral bulmak için geleyim bir bakayım dedim :img-in_lo 49.bölüm yeni çekilmiş olsa gerçekten süper olurdu ama bunu yaparlar mı bilmem belki de Yasemin rüya filan görüyormuş gibi yapabilirler:)
Dedemin tedavisi bir sonuç vermedi ve ne yazıkki dün sabah dedemi kaybettik bugün de toprağa verdik kendimi tutamayıp sürekli ağladığım için oyalanacak bir şeyler yapmam gerekiyor :icon_sorr
zeynepim benim tatlı senarist arkadaşım başın sağolsun ailesindeki bütün büyükleri kaybetmiş biri olarak (hele anneannemi feci bir trafik kazasında)ne kadar üzüldüm anlatamam:icon_sorr
az önce mini fragmanı gördüm ama pek birşey yoktu rıza eski aşkının resimlerine bakıyordu kamille restoranda görünce aşkımı depreşti ne :) birde yaseminle ahmeti evde otururken gösterdi yani anlayacağınız mini fragman bayağı şeyler anlatıyor epey bir fikir sahibi oldum:D
az önce mini fragmanı gördüm ama pek birşey yoktu rıza eski aşkının resimlerine bakıyordu kamille restoranda görünce aşkımı depreşti ne :) birde yaseminle ahmeti evde otururken gösterdi yani anlayacağınız mini fragman bayağı şeyler anlatıyor epey bir fikir sahibi oldum:D
Fikrine fikir katayım çanım! :) Ahmet ve Yasemin'in koltuklarında görüyorsun ya! İşte orda Yasemin yeşil atkısını boynundan çıkarıyor. Yani elleri boş evlerine döndükleri an büyük ihtimal!
Fikrine fikir katayım çanım! :) Ahmet ve Yasemin'in koltuklarında görüyorsun ya! İşte orda Yasemin yeşil atkısını boynundan çıkarıyor. Yani elleri boş evlerine döndükleri an büyük ihtimal!
sağol çanım ya bak ben atkıyı farketmemiştim avrupa yakasına güldüğüm bir anda kaçırmışım demekki:)
muhtemelen rüyaya bakan insanlar ilanlardan yada radyodan durumu öğrenip ahmetlere ulaşacaklar ama rüyanın evine dönmek istemediğide konuşuluyordu aman be ne fuzuli bir konu senaristin fuzuli senaryosu forumçanın elini yorarmış bizimkisi o hesap:img-pilot
sağol çanım ya bak ben atkıyı farketmemiştim avrupa yakasına güldüğüm bir anda kaçırmışım demekki:)
muhtemelen rüyaya bakan insanlar ilanlardan yada radyodan durumu öğrenip ahmetlere ulaşacaklar ama rüyanın evine dönmek istemediğide konuşuluyordu aman be ne fuzuli bir konu senaristin fuzuli senaryosu forumçanın elini yorarmış bizimkisi o hesap:img-pilot
Öyle bir yılgınlıkla çıkarıyodu atkıyı! :img-hyste Bak yılgınlığı bile anlayabiliyorum o küçücük anlık görüntüden. Bu yılgın görüntü bana neler mi anlatıyor; Adamlar yanlış Rüya'yı bunlara verdi kayıplara karıştı. Ne polis ne Kahraman Necdet adamları yakalayamadı! Bizimkiler de "ellerim bomboş yüreğimde bir sızı" diyerekten gerisin geriye bakaraktan eve döndüler. Kendilerini koltuğa attılar ve ceketlerini atkılarını soyunuyorlar. :)
Nasıl çıkarım ama senaristin fuzuli senaryosunun milimalist fragman parçası forumçanın zihnini, gözlerini, elini, ruhunu, bilumum organını yorarmış! :)
PS: Özet hala yok dimi? :blink:
Öyle bir yılgınlıkla çıkarıyodu atkıyı! :img-hyste Bak yılgınlığı bile anlayabiliyorum o küçücük anlık görüntüden. Bu yılgın görüntü bana neler mi anlatıyor; Adamlar yanlış Rüya'yı bunlara verdi kayıplara karıştı. Ne polis ne Kahraman Necdet adamları yakalayamadı! Bizimkiler de "ellerim bomboş yüreğimde bir sızı" diyerekten gerisin geriye bakaraktan eve döndüler. Kendilerini koltuğa attılar ve ceketlerini atkılarını soyunuyorlar. :)
Nasıl çıkarım ama senaristin fuzuli senaryosunun milimalist fragman parçası forumçanın zihnini, gözlerini, elini, ruhunu, bilumum organını yorarmış! :)
PS: Özet hala yok dimi? :blink:
ilahi bulueçanım sen çok yaşa emi:)
evet özet hala yok ama atv şimdi sılayı gösterip reklama girdi buda demek oluyorki reklamlardan sonrada hatırla sevgiliyi gösterecek az kaldı çanlarım sabır:img-wink:
ana fragman ama yine çok gıcık yasemin ahmete patlıyor niyeymiş ahmet onun kadar üzülmüyormuş peh bu kız iyice oynatmış:hıh
gençler cephesi ise karışık israil başkonsolosunun kaçırılma işi devreye giriyor
veeeee flaş haber defne hamile selmanın surat mosmor bu iş çok kazan kaldırır ve gözümüz aydın danimarka modeli bir ailemiz daha oldu:)
anaam fragmanı gordum höönk :):) noluo yasemın cıngar cıkarıoo ıyıce afalladı ahmete bagrıyor...defne ne test sonucundan bagrıyoırudu???hamıle fln ıs mı??
Fragman Çıktı!!
İlk başta Yaseminle Ahmet parktalar..Rüyanın o olmadığını anlıyorlar..
Yasemin Ahmet'e fırça atıyor..Sanki sen Rüyayı sevmiyorsun gibi bir kelime kullandı..
En son Yasemin Rüyanın odasına giriyor gibi geldi..
Selma Defne ile ilgili birşey öğrenmiş..Selmanın odasında konuşuyorlardı..Defne hamile galiba..
Bu nasıl bi fragman anlamadım ya:)
Yaseminin Ahmete bağırıyordu ama en ufak kelimesini anlamadım:)
Birisi tercüme ederse sevinirim:)
Lalenin babasıda Teo'ya bağırıyordu,
Anlaşılan Teola Laleyide zorla ayıracaklar :img-cool2
"Sıkı falan durmak istemiyorum Sanki sen benim kadar üzülmüyorsun" diye Ahmet'e sarıyor Yasemin!
Ahmet de şaşkın "Saçmalama Yasemin" diyor.
Bi yaşıma daha girdim! :blink:
Rüya'nın bulunup bulunmadığı belli değil.
Güzide bebeğine oda hazırlıyor.
Lale ve Teo Hasan'a yakalanıyor dans ederken. Hasan bu sefer de onlara sarıyor.
Denizler konsolosu kaçırmayı planlıyorlar.
Mahirler fidye istiyorlar
Mahirlerin evine polis geliyor.
Bir de Defne annesine test sonucunu soruyor. Kötü bişey var galiba! Selma da hasta olmasa bari... Onu da kaybedersek çok üzülücem.
Rıza ise Keriman'ın resmine bakıyor.
Yaşar ise Metin'e "solcu çocukla ne işin vardı" diye soruyor. Metin de karına güvenme mi diyor bişey diyor hatırlamıyorum.
İşte buuu.. Defne de hamile:happy0064 Gazamız mübarek olsun. Bir medeni tepkiyle daha karşı karşıya kalacağız, Selma'nın anlık yüz ifadesinden aldım ben tüyoyu:)
İlk defa zamanında yakaladım fragmanı ve çıkardığım sonuç: :dito:img-beee::img-swoon:hıh:fighting2 Daha varsa, siz de ekleyin:img-wink:
Fragmanı izledim...Yasemin Hanım Ahmete çemkiriyordu:dito. (Ahmetin ona çemkirmesi gerekirken o ona çemkiriyor yani.)
Rıza Efendi Keriman fotolarına bakıyor.(Ne alaka? Ve ne gerek?):img-bored
Yaşar Metin'e senin o solcu çocukla aynı yerde ne işin vardı diyor.
Mete Hasın karısı sanırsam telefonla arayıp (kimi?) evet 400.000 lira vereceksiniz, diyor. Mahirler Şulelerin evdeyken kapıya iki polis geliyor.
Güzide bebek yatağı süslüyordu.
Hasan Amca, gece vakti pastaneye geliyor ve Teoyla Laleyi dansederken görüyor ve Teoya çemkiriyor.:img-pilot
Sinanlar dağda. Sinan bir konsolosu kaçırabiliriz mesela diyor.
Defne Selmanın muayenehanesinde. Test sonuçları çıktı mı diyor. Selma bir tuhaf bakıyor. (Eğer Defne de hamileyse ben artık bayılazaaaam:img-swoon. Bu bünye bu kadar çok evlilik dışı/babasız hamileliği kaldıramayacak artık. Overdose oldu!!!
Bu nasıl bi fragman anlamadım ya:)
Yaseminin Ahmete bağırıyordu ama en ufak kelimesini anlamadım:)
Birisi tercüme ederse sevinirim:)
Lalenin babasıda Teo'ya bağırıyordu,
Anlaşılan Teola Laleyide zorla ayıracaklar :img-cool2
yasemın ahmete dedıkı:-sankı sen ruyayı hıc sevmıyomussun |