Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-24
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[ 8]
9
10
11
arese, arwen ali hem ulak'ta hemde karayılan oynuyor..
ama karayılan'ın son bölümünde ali'nin oynadığı karakteri öldürdüler
sagol emosssum ben orda gördüm izlemiyorum dizi'yi aslında ama gecenlerde kanal gezerken verdim bir kaç dakika Ali'yi falan gördüm onda deme ki dogru görmüşüm:)
sagol emosssum ben orda gördüm izlemiyorum dizi'yi aslında ama gecenlerde kanal gezerken verdim bir kaç dakika Ali'yi falan gördüm onda deme ki dogru görmüşüm:)
evet doğru görmüşsün canım.. bende izleyemiyorum o diziyi.. sağolsun sinem sevim'in oğluşu olduğu için haber verdi atv'yi aç diye, direk çocuğa kılıcı sapladıkları sahneyi gördüm...
gerçekten çok yetenekli bi çocuk.. inşallah ilerde iyi bi yere gelir..
çağan'da ekibine kattığına göre:img-yes:
Sabah gazetesinin günaydın ekinde ki televizyon bölümünde manşet böyle:)
Hatırla Sevgili'de gözyaşları dinmek bilmiyor. Rüya hala kayıptır... Yasemin ve Ahmet perişan bir haldedir. Ama onları iyi bir haber beklemektedir.
Bide resimler var Ahh Ahmet'in kızı ile sarılma resmi süper Allahım resimler görünce nasıl da mutlu oluyoruz:)
Sabah gazetesinin günaydın ekinde ki televizyon bölümünde manşet böyle:)
Hatırla Sevgili'de gözyaşları dinmek bilmiyor. Rüya hala kayıptır... Yasemin ve Ahmet perişan bir haldedir. Ama onları iyi bir haber beklemektedir.
Bide resimler var Ahh Ahmet'in kızı ile sarılma resmi süper Allahım resimler görünce nasıl da mutlu oluyoruz:)
Evet ben de gördüm şimdi resmi...Neyse ki bu saçma kaçma olayı bu bölüm son buluyor.Umarım Yasemin de Ahmete öyle çığrındığı için bir iki özür cümlesi söyleme lütfunda bulunur,yoksa elimde kalacak:)
Bir de ne olur Necdet bulmasın Rüyayı artık ya, direk balıkçılar getirmiş olsun...Ona da razıyım, tabii Rüyanın babam diye balıkçılara Necdeti söylemiş olma ihtimali beni gıcık ediyor ama neyse...Susuyorum:icon_whis
NOT: Bu arada olan Ahmetçiğimin elindeki tüm paracıklara oldu,artık araba alması iyice hayal oldu adamcağızın:icon_sorr
Ozenc-Can bilgilendirme için çok teşekkürler.Dizi benim gibi cahilleri çaktırmadan eğitmeye devam ediyor.
Demek mevsimlerden bahar olmuş.Ama tabii bizimkiler hala boğazlı kazaklar, atkılar, bereler içinde.Biraz dişlerini sıkıp ada çekimi yapsalar ya.Rüyaya anne babasının aşklarını yaşadıkları mekanları göstermek için adaya gitseler.Kısacık birkaç sahne bile yeter bize.Birkaçta flasback ekleseler üstüne.Tadından yenmez valla:img-icecr Olamaz tabii.Onun yerine yeni evliler el öpmek için giderler adaya.Ve böylece Paristen sonra beklenen sahne de gerçekleşir Necot Güzidi sevda tepesine götürür.Burası bizim için önemli bir mekan olsun falan der.Kopyacı noolucak:fighting2
Tamam artık Rüya bulunduğuna göre Ahmet dalsa ya avukatlık işlerine.Baba olarak kahraman olamadı avukat olarak olur belki.
Bu arada Rüya'nın bu kadar olaydan sonra hala Necota gitmek istemesi normal değil bana göre.Annesinden günlerce ayrı kalmış, hastalanmış küçük bir kız çocuğu bu kadar kinci olamaz.Yine ilk görmek istediği kişi annesi olur.Necot diye tutturmaz.Bu yine senarist ablaların Necdeti hikayeye bağlamak için yaptığı bir işgüzarlık.Yok eğer Rüya kinci bir çocuk affetmedi annesini necdeti istedi diyorlarsa ozaman problemin devam ediyor olması gerekir.Onlarla eve gitmek istememesi gerekir mesela.Gerçi belkide öyle olmuştur.Rüya gitmek istememiştir Necot bir konuşma çekmiştir ve sorun çözlümüştür.
Çok haklısın...mevsim Bahar...Birde bahar dalları olabilseydi,olsaydı adada...Üçü
bizi mest etmeye yererdi..
bize göre olması gereken Rüya'nın annesini görmek istemesi...doğru...Ama dizinin kendi içindeki mantığa göre düşünürsek;Rüya kendi isteği ile Necdet'e gitmek üzere evden ayrıldı... Necdet'i bulamyınca da eve dönmedi.Yani bir tavır sözkonusu ve bu tavır da daha çok Yasemin'e... Dolayısıyla tavır aldığı birine (kendini öyle programladı ) gitmek istemiyecektir.Ama yaptığının yanlışlığını da bi şekilde fark edecektir (ya da fark ettirilecektir)
Evet ben de gördüm şimdi resmi...Neyse ki bu saçma kaçma olayı bu bölüm son buluyor.Umarım Yasemin de Ahmete öyle çığrındığı için bir iki özür cümlesi söyleme lütfunda bulunur,yoksa elimde kalacak:)
Bir de ne olur Necdet bulmasın Rüyayı artık ya, direk balıkçılar getirmiş olsun...Ona da razıyım, tabii Rüyanın babam diye balıkçılara Necdeti söylemiş olma ihtimali beni gıcık ediyor ama neyse...Susuyorum:icon_whis
NOT: Bu arada olan Ahmetçiğimin elindeki tüm paracıklara oldu,artık araba alması iyice hayal oldu adamcağızın:icon_sorr
Bende canım bir özür bekliyorum yoksa Yasemin elimde kalır Aynen ama dilyecektir. Ahmet ben iyi değilim ne dediğim ne yaptığımı bilmiyorum ne olur beni Affet diye ayagına kapanır çok Attım biliyorum :img-hyste ama buna benzer cümleler bekliyorum yani...:)
aaa canım Rüya hanım balıkcı abi Annem ve babam beni sevimyolar sen Beni Necdet babam'a götürürmüsün demiştir.. insan bir karkterden bu kadar mı haz etmez öncden seviyordum şimdi iyice sinir olmaya başladım Aynı anası anasına bak kızın al derler al birini vur ötekine annesin de her durum da Necdet Necdet demiyorum:dito
Eğer ki bu Senaristler Rüya'nın Necdet çoçugu oldugun ögrendiginde yaşadığı soku kıskanclığı kısa sürdürürlerse elimde kalırlar hatta öyle uzun sürsün ki Necdet'te huzur kalmasın hatta yüzüne bakmasın Rüyaa Araları Açılsın huzuru bozulsun çok kötüyüm ben yaa :img-hyste Necdet kadar olmasam daa:img-hyste
Araseçanım ben aslında farklı düşünüyorum.Rüya Güzi ile Necotu hiç kıskanmasın, hemen benimsesin.Böylece Necotun artık dış kapının mandalı olduğu ve Ahmetle asla aynı kefeye koyulamayacağı anlaşılmış olur.İnsan önemsediğini kıskanır değil mi? Ama benim istediğim gibi olacağını sanmıyorum.Rüya Necdet kıskanıp ona gereksiz bir değer yükler kesin.Hiç olmazssa Ahmet'in burda bir farkı olsaydı değil mi?
Gitmemiştir çanım o paralar merak etme.Ahmet aval aval bakarken Necdet fidyecleri yakalayıp paraları kurtarmıştır.Nede olsa onunda üç beş kuruşu var içinde.Hem artık arabaya ihtiyacı da yok onun.Necotun Yasota aldığı araba var ya.Onu kullansın işte neyine yetmiyor.Iyyyy deliricem
Araseçanım ben aslında farklı düşünüyorum.Rüya Güzi ile Necotu hiç kıskanmasın, hemen benimsesin.Böylece Necotun artık dış kapının mandalı olduğu ve Ahmetle asla aynı kefeye koyulamayacağı anlaşılmış olur.İnsan önemsediğini kıskanır değil mi? Ama benim istediğim gibi olacağını sanmıyorum.Rüya Necdet kıskanıp ona gereksiz bir değer yükler kesin.Hiç olmazssa Ahmet'in burda bir farkı olsaydı değil mi?
çok haklsın canım çok ben Araları bozulsun acısından dedim :) yok her başı sıkıştığında ve her anda Necdet babama gidecem derse yandık vallah karşısın da Aslanlar gibi babası Ahmet var.. Necdet niye ki dediğin gibi dış kapını dış mandalı AMA sevgili senaristler öyle yapmıyor sırf Necdet'in huzur bozulmasın diye de senin dedigin gibi olacak cabuk benimseyecek bir sorun çıkarmyacak gör bak:)
Bu arada gitti o 10 bin bence parayı kurtarmadılar gitti bari Ahmet kendine araba alsaydı bu adamın banka da parası varmışta kendine niye bugüne kadar araba almamış peki bir gün Rüya kaçırlırda ihityac olur diye mi düşündü nedir..:):):)
arese, arwen ali hem ulak'ta hemde karayılanda oynuyor..
ama karayılan'ın son bölümünde ali'nin oynadığı karakteri öldürdüler
ali kara yılan dadamı oynuyormuş o diziyi hiç izlemiyorum ama gördüğüm kadarıyla yoktu demekki farketmemişim sağol emosss kardeş areseciğim sende kusuruma bakma dediğim gibi onu kara yılanda hiç farketmemişim:img-blush
rüyanın eve dönüşü inşallah dizinin sonlarına doğru olmazda bizde daha güzel sahneler izleyebiliriz yoksa hep gerilim,hep üzüntü valla çekemeyeceğim gerçi bu bölümle ilgili epey resim çıktı piyasaya çoğuda rüya ile alakalıydı buda demek oluyorki rüya bölümün başlarında eve dönecek ve sonrada diğer olaylara geçilecek son sahneyide herhalde defneye saklıyorlardır malum bir junıorumuz daha oldu ya ama malumunuz bu yine ahmet junıor değil,deniz junıor :icon_sorr
çalıkuşu78 25-01-08, 11:40 Ben düşündüm düşündüm karar verdim.Medem bir HS bağımlısıyım ve diziden vazgeçemiyorum bu durumda diziden zevk almaya bakacağım.Daha olumlu bir bakış açısıyla izleyeceğim.Tabii bu olumlu tavırlara öncelikle Ahmet karakteriyle başlayacağım.Son bölümlerde yaptığı hareketleri ezikliğe değil tam tersine kendine olan güvenine bağlayacağım.Adam diyorki benden MMC'si yok.Üstelik asilim, yakışıklıyım, kibarım, tutkuluyum.... Yıllar önce bir girdim Yaseminin hayatına, istemeden de olsa çıkmak zornda kaldım ama o beni sevmekten asla vazgeçmedi.Üstelik bütün bu seneler boyunca o bukadar savunmasızken yanında aklını çelmek için hertürlü yolu mübah gören bir adam vardı.Ama ona rağmen bedeniyle, kalbiyle benden vazgeçmedi.Üstelik kavuşmamız imkansız diye düşünüyordu.O bu sevgi için kendini sonsuz bir yalnızlığa mahküm etmişti. Şimdi o kadın benim karım ve o adam benim için hiçbirşey ifade etmiyor.Çünkü Yasemin ve benim aşkımız hertürlü engele rağmen devam etti.Aramozdaki bağ oakadar derin ki hiçkimsenin bu aşka zarar verebilme ihtimali yok.Necdetin bunu başarabilmek için çok fırsatı oldu.Elinden geleni ardına koymadı ama yinede başaramadı. Haliylede ne bundan sonra ondan bize zarar gelemez.
Nasıl ama? Bakalım inandırabilecek miyim kendimi bunlara?Lütfen sizde kendi iyiliğiniz için inanın savlarıma, çürütmeye de çalışmayın sakın.Çok uğraştım bulmak için.bye
mmcim çok iyi..niye çürütelim ki böyle düşünmek işimize gelir.. aksi halde sinirden hop oturup hop kalkıyoruz.. ahmete yapılan bize yapılmış hissediyoruz.. bir karaktere yapılanlar için bu kadar sinirleniceğimi tahmin bile edemezdim.. onun için üzüldük,endişelendik, kahrolduk..senin savlarındaki gibi düşününce içim rahatladı..bu bölüm ahmete bağırdığı için yasot özür dilemezse bu adam melek diyeceğim artık..:icon_whis
ali kara yılan dadamı oynuyormuş o diziyi hiç izlemiyorum ama gördüğüm kadarıyla yoktu demekki farketmemişim sağol emosss kardeş areseciğim sende kusuruma bakma dediğim gibi onu kara yılanda hiç farketmemişim:img-blush
rüyanın eve dönüşü inşallah dizinin sonlarına doğru olmazda bizde daha güzel sahneler izleyebiliriz yoksa hep gerilim,hep üzüntü valla çekemeyeceğim gerçi bu bölümle ilgili epey resim çıktı piyasaya çoğuda rüya ile alakalıydı buda demek oluyorki rüya bölümün başlarında eve dönecek ve sonrada diğer olaylara geçilecek son sahneyide herhalde defneye saklıyorlardır malum bir junıorumuz daha oldu ya ama malumunuz bu yine ahmet junıor değil,deniz junıor :icon_sorr
Önemli degil canım olabilir yani:img-kiss: ben de ilk görünce dedim ki Allah Allah dedim buda mı transfer oldu buraya falan ama zaten öldürülmüş neyse dizide hala var demek:)
Bu Arda Rüya'nın bulunma işi bölümün başında Gerçekleşir resimlere baksana rüya bulunuduktan sonraki mutluluk resimleri bölümün sonunda bulunacağın sanmıyorum ki resimlerde bunu gösteriyor canım:)
Merhabalar Efendim..Çoğu öğrenci için özel olan bu gününün herkes için iyi geçmesini dilerim..(Özellikle de biz forumçanların yeni bölüm beklentilerinin karşılanmasını isterim..)
ATV sitesindeki fotoyu gördüm..Hatta koydum..Ona bakarken birşey fark ettim..Yasemin bir resimde balıkçı adama sarılıyor..Ahmet te yanında duruyor tabi..Ne olacak o an merak ettim..Ahmet kabadayılık taslar karısını çeker alır falan..:)
Bakıyorum da sabahtaki resimler herkesin keyfini yerine getirmiş. Aaahh ahh şöyle şuraya bir koyan da yok ki gözümüz gönlümüz açılsın.:)
Ali anladığım kadarıyla bir bölümlük karayılanda rol almış. Fragmanlarda ben de görmüştüm. ANlaşılan kendini Tomris Hanıma beğendirebilmiş. Yetenekli de bir çocuk. İnşallah gözüne girdiği yapımcının herhangi bir dizisi için rol bekleyen, onun yapımları dışında pek de varlık gösteremeyen bir oyuncu(!) olmaz.
Geçen gün Arka sokakların tekrarını izlerken bizim deniz gezmişi gördüm.:) Daha doğrusu Denizi oynayan oyuncu burada banka aracındaki bıyıklı birini canlandırıyordu.Aracı kullanan şoförü kandırıp yolda durdurdu sonra da adamı öldürdüle ve paraları aldılar. Gerisini de izleyemedim zaten. Ama hiç yakıştıramadım kendisine.:)
Arese hoşgeldin canım...bye
Atv'nin sitesindeki fotoğraflara nereden bakıyorsunuz? Benim bir gördüğüm yayın akışında gösterilen ahmet ve rüyanın fotoğrafı(ki dün shevekin avatarıydı), birbirlerine şihvetle bakan ahmetle yaso ve rüyayı necota teslim eden balıkçı fotoğrafıydı. Gülmisalin avatarındaki resmi göremedim.:icon_sorr
Bakıyorum da sabahtaki resimler herkesin keyfini yerine getirmiş. Aaahh ahh şöyle şuraya bir koyan da yok ki gözümüz gönlümüz açılsın.:)
Ali anladığım kadarıyla bir bölümlük karayılanda rol almış. Fragmanlarda ben de görmüştüm. ANlaşılan kendini Tomris Hanıma beğendirebilmiş. Yetenekli de bir çocuk. İnşallah gözüne girdiği yapımcının herhangi bir dizisi için rol bekleyen, onun yapımları dışında pek de varlık gösteremeyen bir oyuncu(!) olmaz.
Geçen gün Arka sokakların tekrarını izlerken bizim deniz gezmişi gördüm.:) Daha doğrusu Denizi oynayan oyuncu burada banka aracındaki bıyıklı birini canlandırıyordu.Aracı kullanan şoförü kandırıp yolda durdurdu sonra da adamı öldürdüle ve paraları aldılar. Gerisini de izleyemedim zaten. Ama hiç yakıştıramadım kendisine.:)
Atv'nin sitesindeki fotoğraflara nereden bakıyorsunuz? Benim bir gördüğüm yayın akışında gösterilen ahmet ve rüyanın fotoğrafı(ki dün shevekin avatarıydı), birbirlerine şihvetle bakan ahmetle yaso ve rüyayı necota teslim eden balıkçı fotoğrafıydı. Gülmisalin avatarındaki resmi göremedim.:icon_sorr
Onu bizim sitede gördüm ben..Blueçan eklemiş..Koyayım dedim..ATV nin anasayfasındaki de çok güzel..Ahmet ve Yasot olan..Ahmet çok şekerdi..Ancak en çok dikkatimi çeken diziler Bölümündeki ince uzun olandı..Yasemin balıkçının boynuna sarılmış..İşe bak..İnsan kalbini kırdığı kocasına sarılır,öper..Bir işe yarar bari..:)
Hoşbulduk cansusum o mirayın avatarına koydugu resim Atv sitesinde yok zaten o gazetede var ben gazetede gördüm günaydın ekini televziyon bölümünde o resim var canım görmemen normal yani:)
Nasıl sarılmış Ahmet kızına hasret ve özlem'le sıkcasına sarılmış Yasot aglıyarak bakıyor sevinç göz yaşları Ayy ben o sahneyi merak ediyorum fragman ve özet bizleri mutlu etmedi ama resimlerle ile mutlu olmayı öğrendik:) ne kadar hasretmişiz yav böyle Anlara:sad53:
Yasemin balıkcıya sarılması normal o anki mutluluk ve sevinçle birden sarılmış kızın getirmiş ona teşekkür ediyor Ahmet yaptığı o davranış içinde özür dilyecek belki o bağrma sahnesinde yapabilir bir an kendine gelir ne dedim der özür diler muhakkak:) sarılırlar olur biter zaten öyle olur muhakkak:)
Merhabalar Efendim..Çoğu öğrenci için özel olan bu gününün herkes için iyi geçmesini dilerim..(Özellikle de biz forumçanların yeni bölüm beklentilerinin karşılanmasını isterim..)
ATV sitesindeki fotoyu gördüm..Hatta koydum..Ona bakarken birşey fark ettim..Yasemin bir resimde balıkçı adama sarılıyor..Ahmet te yanında duruyor tabi..Ne olacak o an merak ettim..Ahmet kabadayılık taslar karısını çeker alır falan..:)
Yok Gülmisalcim Ahmetten öyle hareketler bekleme.Adam karısını Necdetten kıskanmıyor allahın balıkçısından mı kıskanacak?
Shevek yazmıştı Yaseminin balıkçıya sarılan resmini ben şaka zannedip çok gülmüştüm.Yuh artık yaa.Rüya herkesin kızı, Yasemin herkesin karısı...
tarihi olaylardaki absürdlüklere ise hiç değinmiyorum sadece aklıma takılan bir yer var ki duramadım,deniz ve arkadaşlarının yiyecek sıkıntısı dolayısıyla avlanma olayı (silah seslerinin kıyamet misali duyulması) ve nereden çıktığı belli olmayan lavaşların içine neden kurbağa bacağı sarıp yedikleri madem lavaş vardı onu yeselerdi yada olayın başka bir yönü varda ben anlamadım bilemiyorum,dediğim gibi her bölümü takip etmedim...
iyi akşamlar...
ben yardımcı olmaya çalışayım anlamanıza:img-blush
her ne kadar ovada olduklarını gördükse de biz orayı Doğuanadolu'nun dağları olarak kabul ederek başlayayım yorumuma(:icon_whis)
Yerleşik alanların çooook çoook dışındalar bundan dolayı rahatlar avlanırken... bir de köylerde kırma, çifte gibi tüfekler hep vardır zaten... günümüzde de çok yaygın... çünkü köylünün işi hayvancılık, çift, bahçe... dağdan odun getiriyor.. yani silahı çoğunlukla yanında... yaban domuzu için, ayı için, kurt için vs. vs. bu yüzden siz o silah seslerine takmayın bence:img-grin2
kurbağa bacağı ve lavaş(:img-hyste) meselesi ise, kahramanların gerilla yaşamını anlamaları ve alışmaları için gerekli bir sahne... çünkü gerilla yaşamı biraz düşününce tahmin edebileceğimiz gibi çok zor şartlarda geçer... özellikle kışın... yerleşim alanlarından onlarca kilometre uzaktasınız... tüm erzağınız bitti... çok fazla enerji harcıyorsunuz... proteini şu veya bu şekilde tüketmek zorundasınız... köylü zaten yoksul... size bir verir iki verir.. kuş vurmaksa herşart altında olabilecek bir şey değildir... bu durumda yapılacak en doğru iş bulunduğunuz ortamda hangi hayvanlar varsa onların yenilebileceklerinden faydalanmaktır... onları yemeye çalışmaktır... kurbağa, kaplunmağa, yılan gibi hayvanlar dağda protein ihtiyacı karşılayabilecek en masrafsız, en rahat sağlayabileceğiniz havanlardır... bunları yakalamayı becerip, yemeye alıştığınız zaman sorununuz çözülmüş olur diye düşünüyorum... :img-yes:
Mahir diziye girdiğine göre denzilerin idamına az kaldı :sad53:İsrail başkonsolosu Elrom'a düzenlenen suikast, idamlara giden yolu açacak, maalesef.. Mahir Çayan, Kızıldere'de bombalı saldırıda, dağdaki gençlerden Sinan Cemgil ve bazıları, Nurhak'ta çatışma esnasında ölecekler.. Birkaçı tutuklanacak, iki tanesi de kaçıp sığındıkları bir köyde, ertesi gün köylüler tarafından ihbar edilerek ele geçirilecekler.. O iki gencin, Deniz'le Harun olacağını tahmin ediyorum..
Bu arada Aşağıda Nurdan Ablayı gördüm selammbye
Yok Gülmisalcim Ahmetten öyle hareketler bekleme.Adam karısını Necdetten kıskanmıyor allahın balıkçısından mı kıskanacak?
Shevek yazmıştı Yaseminin balıkçıya sarılan resmini ben şaka zannedip çok gülmüştüm.Yuh artık yaa.Rüya herkesin kızı, Yasemin herkesin karısı...
Doğru söylüyorsun..Kadın önüne gelenin boynuna atlıyor..Utanmasa..Neyse yazmayayım anladınız siz onu..Hayır Rüya da böyle oldu..Necdet Baba,Ahmet Baba,Güzide Anne,Dilşat Babaanne,Selma babaanne,Hasan dede..
(Şevket yazamıyorum..:sad53::sad53:)
Fotoğrafları gördüm... Ahmet'in mutlu olmasına sevindim:happy0064 ne güzel sarılmışlar kızıyla öyle:img-icecr
bakalım Yasemin hanım özür dileyecek mi Ahmet'ten... ha aklıma gelmişken Ahmet'e borçlu olanların listesini yeniden yazayım:icon_whis bu listeyi imzama koyacağım:img-grin2:img-grin2 malum konu çok Nilgün hanımın gözünden kaçabilir:img-pilot
önce Necdet:img-yes: aslında çok rahatlıkla çocuğu Ahmet'e söyleyebilecekken, Yasemin'i bu konuda rahatlıkla ikna edebilecekken bunu kendisi için yapmadığını Ahmet'e itiraf etmeli...
Bir şekilde bir konu Kayseri Nikahı'na gelmeli ve Yasemin hanıma Ahmet'in Kayseri'ye geldiğini itiraf etmeli...
Sonra Kamil... herhalde Ayla hanım giderken meselenin esasını anlatmıştır emmisine :hıh bunun özrünü muhakkak yapmalı... ayak üstü de olsa...
Sonra Dilşat hanım... utansın ve Ahmet'in yanında eziklik duysun... Ahmet doğrudan duymadığı için.. "ben sizin için böyle söylemiştim bu yüzden özürdilerim" gibi son derece bilinçli tavır Dilşat'ın yapabileceği bir incelik olamaz.. ona bu çok fazla gelir... ama Ahmet'i gördüğünde sıkılsın, utansın yeter :hıh
Hasan emmi... öyle yalnızca gelininden torunundan mutlu olup onları affetmekle özür dilenmez o gün için... bir de madalyonun diğer yüzü var... koyun can derdinde, kasap et derdinde kısmı yani.. :icon_evil:icon_evil
mavi editi: farkındaysanız Ahmet'i mavi yazdım... mavi gül sevenler grubuyla doğrudan bağladım sanırım grupta patlama olacaktır:img-grin2
merhaba arese (el sallayan ikon)
Hani harun ve deniz erzakları bir kamyonetle getiriyordu ya. Bu arada kamyoneti kullanan çocuk şüphelenmişti de sonra denizin elinden kaçmıştı. Bu nedenle onlar da yer değiştiriyordu. O sırada biri erzağımız da azaldı dedi. Halbuki daha o gün yeni erzaklar taşınmamış mıydı? Orası benim kafamı karıştırdı açıkçası.
Kurbağa bacağı yemeleri çok garibime gitmedi.(sen her gün kurbağa bacağı mı yiyorsun diye soracak olursanız ağzıma bile sürmedim:)) Dağda ne bulabiliyorlarsa onu yiyorlar işte. Halbuki şimdi kurbağa bacağını sosyetikler yiyor ama o zaman fukaranın proteiniymiş.:img-hyste
yasemin balıkçınındamı boynuna atlamış e sevinmiş kadın ne yapsın gidip ahmetemi sarılsın allah allah derrmişim:img-pilot
bu balıkçılar iyi insanlara benziyor benim yazdığım saftorik laz balıkçılarada hiç benzemiyor:D bakalım karşılığında bir para isterlermi yada yaseminler birşey verirlerimi ondan sonrada YAR ailesi oturup şöyle bir durum değerlendirmesi yapsın rüyaya onu ne kadar çok sevdiklerini ama gerçek bir evlilikte anne,baba ve çocukların aynı evde nasıl yaşayacaklarını güzel güzel anlatsınlar e rüyada o kadar cadı değil ya anlar herhalde gerçi bizim dizimizde böyle mantıklı senaryolar pek olmuyor ama olsun benimkisi nasrettin hoca hesabı ben buradan yazıyorum ya tutarsa:)
Yasemini balıkcı'ya sarıldığı sahne de Rüya Ahmet'in yanında duruyo kafası azcık görünüyor Yasemin sonra diger ki resimde Rüya'yı yanına alıp tutmuş bırak babasını yanında kalsın o tutmuştu:) sarılma sahnesinde balıkcını yüz ifadesine dikkat adam şaşırmış ee birden boynuna atlarsa neye uğradığını şaşırır adam:) Bu Ahmet ve Rüya'nın sarılma sahnesi ve atv sitesinde ki Ahmet Rüya resim en çok beklediğim merakla bu sahneler bakalım ne olacak:)
yasemin balıkçınındamı boynuna atlamış e sevinmiş kadın ne yapsın gidip ahmetemi sarılsın allah allah derrmişim:img-pilot
bu balıkçılar iyi insanlara benziyor benim yazdığım saftorik laz balıkçılarada hiç benzemiyor:D bakalım karşılığında bir para isterlermi yada yaseminler birşey verirlerimi ondan sonrada YAR ailesi oturup şöyle bir durum değerlendirmesi yapsın rüyaya onu ne kadar çok sevdiklerini ama gerçek bir evlilikte anne,baba ve çocukların aynı evde nasıl yaşayacaklarını güzel güzel anlatsınlar e rüyada o kadar cadı değil ya anlar herhalde gerçi bizim dizimizde böyle mantıklı senaryolar pek olmuyor ama olsun benimkisi nasrettin hoca hesabı buradan yazıyorum ya tutarsa:)
Evet..Artık bazı şeyler Rüyaya anlatılmalı..Mesela nasıl Junior olduğu bunun için anne ve babanım birlikte uyuması gerektiği,Rüyanın artık kendi odasına alışması gerektiği,Rüyanın artık Necdet babasını daha az görmesi gerektiğini artı onun babası olmadığını ve bunların yanında ikisinin de Rüyayı çok sevdiği..
Ebru: Meşgul müsün yoksa msn den yazabilirmiyim?Ayrıca kediciklere bayıldım..:)
kardelencim 25-01-08, 13:26 demek balıkçı rüyayı getiriomuş bu bölümde sevindim valla korkmuştum bu mesele uzucak die neyse ki kavuşuolar kızlarına. yalnız neden pastaneye getirdiklerini anlamadım kesin rüya necdet babasına gitmek istemiştir. yani illa necdet olucak bu kavuşma sahnelerinde şöyle ahmet ve yaseminin rahatça kızlarına kavuştuklarını göremices.
bırakın artık şu necdeti yaa adam evlendi çocuğu olucak kendi ailesiyle ilgilensin. yaseminle ahmette evlendi ama nedense necdet hep bu ailenin içinde bi rahat vermio. kendi yetmiodu şimdi güzide çıktı aynı kocası gibi rüyaya oda hazırlıomuş, yasemine destek veriomuş. lale, defne veya ışık ilgilensin illa her olayda necdet mi olmak zorunda ben bıktım.
Vallahi MMC her ikisinden de kıskanacağı bir durum olacağını sanmıyorum... çünkü O Yasemin'i de çok iyi tanıyor, Necdet'i de... balıkçı olayını kıskançlık merkezli bir konuya bağlamak gerçekten çok yanlış olur... çünkü çok çok önemsenen bir olayı... doğrudan yaşamak ve ölmek ilgili bir olayı çözen birine insan anlık 'kul-köle' olur... tanımadığınız bir insana minnettarlığın çok rahat gösterilebileceği tek an sanıyorumki böyle bir andır... insan ilişkilerinde bu kadar güzel yaklaşımları bence çok hoyratça kullanıyoruz...(sana özgü bir şey değil bu bazı anlarda çoğumuz yapıyoruz) bunlar övülmesi gereken, insanlıkların unutulduğu şu ortamlarda özellikle ön plana çıkarmamız gereken tavırları sırf bazı sahneler istediğimiz gibi olmuyor diye düşünmeden çarçur etmeyelim derim...
toplumda ahlak anlayışının gerici zeminlere çekilmeye çalışıldığı şu günlerde sırf kendi dizi mutluluğumuz için forma kendimizi kaptırıp düşünemeden yorumlar yazmayalım derim... bence tahmin edemeyeceğimiz kadar önemli mesajlar bunlar...(:img-in_lo)
Yasemin, Ahmet ile evlendi ama altında hala Necdet'in ona aldığı araba var. Ne komik bir durum.
Evet..Artık bazı şeyler Rüyaya anlatılmalı..Mesela nasıl Junior olduğu bunun için anne ve babanım birlikte uyuması gerektiği,Rüyanın artık kendi odasına alışması gerektiği,Rüyanın artık Necdet babasını daha az görmesi gerektiğini artı onun babası olmadığını ve bunların yanında ikisinin de Rüyayı çok sevdiği..
Ebru: Meşgul müsün yoksa msn den yazabilirmiyim?Ayrıca kediciklere bayıldım..:)
bencede anlatılmalı zaten esas meselede bu sanki bu anne-baba ile kızlarının arasında bir iletişim sorunu var ama aslında öyle bir durum yok sadece biz YAR ailesi isteyenlere inat böyle yapılıyor gibi bir his doğdu içime kötümüyüm neyim:)
edit:gülmisalim şimdi msn den ulaşıyorum sana kediciklerime bayılmanada sevindim bende seviyorum kerataları:)
Ekşi'den harikulade doğrulukta yorumlar.
*bir anne çocuğunun duruşunu, koşuşunu, kokusunu ya da ne bileyim atkının arasından gözüken gözlerini tanıyamaz mı diye düşünmeme sebep olan dizi. kadın kıza sarıldıktan 30saniye sonra idrak edebildi başka bir çocuk olduğunu.
*oda yetmezmiş gibi koskoca avukat efendi çocuğun sesini bile duymadan karanlıkta bir kırmızı mantolu çocuğa kanıp 10bin eski türk lirasını adamlara verdi ya helal olsun.
*ahmet sen anca baygın baygın bak yaseminine. siz de ne biçim çiftseniz,birlikteliğiniz ne size ne de çevrenizdekilere bi gram huzur tattırtmadı; lanetli misiniz,cenabet misiniz,üzerinizde büyü mü var anlamıyorum ki...
*yasemin'in "sevisicez ulan" bakislariyla kucucuk cocugu aptal ettigi dizi. ruya nikahtan sonra eve gidicem deyince yuzu soldu resmen kadinin..sevgisiz ve seks duskunu bi anne yaratmislar bu dizide daha ne olsun dimi ama?
bi de deniz gezmis'in karanlikta parlayan atkisi var tabi, onu kullanmayi akil edeni de ayrica kutlamak lazim
Yasemin, Ahmet ile evlendi ama altında hala Necdet'in ona aldığı araba var. Ne komik bir durum.
Arabayı Necdet'in alıp almadığını bilmiyoruz... bunu bizler öyle tahmin ediyoruz... alırken yardımcı olmuş olabilir... kaldıki Necdet ve Yasemin dost bir ilişki içindeler... bunun olurluğunu ya da olmazlığını tartışabiliriz tabiki ama onlar dostluk çerçevesinde içerisinde bir ilişki sürdürüyorlar... dostlar da maddi konuları mesele yapmazlar... zaten yapılmamalı da... bu bir bilinç olayıdır... 7 yıllık bir ev arkadaşlığını bir tarafa bırakırsak öncesinde dearkadaşlar, sonrasında da dost kalmaya karar vermiş kişiler bunlar... burada bence konuşulması gereken konu o dönemde böyle gelişkin bilinçlerin olup olmamasıdır aslında... ama bu bir senaryo ve senaryo da bir yorumdur... yani yazan kişinin olaya yaklaşımıdır... o olayı döneme göre olduğu gibi de verebilir kendisi de İDEALİZE edebilir... ve çok önce yazdığım bir yazıda senaristlerin bu dizideki ilişkileri POSTMODERNİST bir mantıkla ele aldıkları şeklindeydi... bu bir yorumdur... yani illada o dönemdeki insanların ilişkileri nasılsa öyle verilmeli diye bir şey olamaz sanatta... bir olayı OLMASI GEREKEN budur tarzında da verebilirler yeni kendi bakış açıları ölçüsünde İDEALİZE edebilirler... burada da yapılmak istenen yöntem budur... aslında desteklenecek çok şey vardır... benim tek eleştirim çok fazla hikayesi olan karakterlerin olduğu bir dizide derinlemesine yeralamayan bu karakter ilişkilerinin bu yöntemle işleniyor olması... çünkü zamansızlık olayları tam inceleyememeye ve bu da ayakları yere basmayan kişiliklere yol açıyor.. baştan keşke acaba bu tarz uygun mu değil mi böyle çok hikayeli bir diziye diye düşünülseydi sanırım bu kadar güzel insan ilişkilerini bizler de amacı dışına çekip hoyratça eleştirmezdik diye düşünüyorum...bye
Arabayı Necdet'in alıp almadığını bilmiyoruz... bunu bizler öyle tahmin ediyoruz... alırken yardımcı olmuş olabilir... kaldıki Necdet ve Yasemin dost bir ilişki içindeler... bunun olurluğunu ya da olmazlığını tartışabiliriz tabiki ama onlar dostluk çerçevesinde içerisinde bir ilişki sürdürüyorlar... dostlar da maddi konuları mesele yapmazlar... zaten yapılmamalı da... bu bir bilinç olayıdır... 7 yıllık bir ev arkadaşlığını bir tarafa bırakırsak öncesinde dearkadaşlar, sonrasında da dost kalmaya karar vermiş kişiler bunlar... burada bence konuşulması gereken konu o dönemde böyle gelişkin bilinçlerin olup olmamasıdır aslında... ama bu bir senaryo ve senaryo da bir yorumdur... yani yazan kişinin olaya yaklaşımıdır... o olayı döneme göre olduğu gibi de verebilir kendisi de İDEALİZE edebilir... ve çok önce yazdığım bir yazıda senaristlerin bu dizideki ilişkileri POSTMODERNİST bir mantıkla ele aldıkları şeklindeydi... bu bir yorumdur... yani illada o dönemdeki insanların ilişkileri nasılsa öyle verilmeli diye bir şey olamaz sanatta... bir olayı OLMASI GEREKEN budur tarzında da verebilirler yeni kendi bakış açıları ölçüsünde İDEALİZE edebilirler... burada da yapılmak istenen yöntem budur... aslında desteklenecek çok şey vardır... benim tek eleştirim çok fazla hikayesi olan karakterlerin olduğu bir dizide derinlemesine yeralamayan bu karakter ilişkilerinin bu yöntemle işleniyor olması... çünkü zamansızlık olayları tam inceleyememeye ve bu da ayakları yere basmayan kişiliklere yol açıyor.. baştan keşke acaba bu tarz uygun mu değil mi böyle çok hikayeli bir diziye diye düşünülseydi sanırım bu kadar güzel insan ilişkilerini bizler de amacı dışına çekip hoyratça eleştirmezdik diye düşünüyorum...bye
Benim yazımı anlıntı yapmışsın ama ilk birkaç cümleden sonra benim yazımla örtüşen bir taraf göremedim açıkçası. Kobu araba olunca ev arkadaşıdır, çocukluk arkadaşıdır olabilir, verebilir, alabilir bunda bir sorun yok demesini çok iyi biliyorsunuz ama iş başka tarafa gelince amann necdet bıktık senden necdet baydın necdet bilmem ne necdet, ilginçsiniz gerçekten.
ben yardımcı olmaya çalışayım anlamanıza:img-blush
her ne kadar ovada olduklarını gördükse de biz orayı Doğuanadolu'nun dağları olarak kabul ederek başlayayım yorumuma(:icon_whis)
Yerleşik alanların çooook çoook dışındalar bundan dolayı rahatlar avlanırken... bir de köylerde kırma, çifte gibi tüfekler hep vardır zaten... günümüzde de çok yaygın... çünkü köylünün işi hayvancılık, çift, bahçe... dağdan odun getiriyor.. yani silahı çoğunlukla yanında... yaban domuzu için, ayı için, kurt için vs. vs. bu yüzden siz o silah seslerine takmayın bence:img-grin2
kurbağa bacağı ve lavaş(:img-hyste) meselesi ise, kahramanların gerilla yaşamını anlamaları ve alışmaları için gerekli bir sahne... çünkü gerilla yaşamı biraz düşününce tahmin edebileceğimiz gibi çok zor şartlarda geçer... özellikle kışın... yerleşim alanlarından onlarca kilometre uzaktasınız... tüm erzağınız bitti... çok fazla enerji harcıyorsunuz... proteini şu veya bu şekilde tüketmek zorundasınız... köylü zaten yoksul... size bir verir iki verir.. kuş vurmaksa herşart altında olabilecek bir şey değildir... bu durumda yapılacak en doğru iş bulunduğunuz ortamda hangi hayvanlar varsa onların yenilebileceklerinden faydalanmaktır... onları yemeye çalışmaktır... kurbağa, kaplunmağa, yılan gibi hayvanlar dağda protein ihtiyacı karşılayabilecek en masrafsız, en rahat sağlayabileceğiniz havanlardır... bunları yakalamayı becerip, yemeye alıştığınız zaman sorununuz çözülmüş olur diye düşünüyorum... :img-yes:
açıklama için teşekkürler demek tüm sorun protein ihtiyacındanmış :) ayrıca bir çeşit sentezde yaratılmış oldu iş bu halde,lavaş bir anadolu kültürü besiniyken,kurbağa bacağıda fransız kültürü hımm global dünyanın adımları atılıyor yavaş yavaş :) bu durumda ne çok amaca hizmet eden bir sahneymiş te haberim yokmuş :)
sude_burcu 25-01-08, 14:11 Benim yazımı anlıntı yapmışsın ama ilk birkaç cümleden sonra benim yazımla örtüşen bir taraf göremedim açıkçası. Kobu araba olunca ev arkadaşıdır, çocukluk arkadaşıdır olabilir, verebilir, alabilir bunda bir sorun yok demesini çok iyi biliyorsunuz ama iş başka tarafa gelince amann necdet bıktık senden necdet baydın necdet bilmem ne necdet, ilginçsiniz gerçekten.
aaa olur mu canım necdet ne zaman iyilik yapsa mutlaka altında bi cıkar vardır o seytan ya:) acıkcası artık yorum yapmak bile icimden gelmiyor bu baslıkta okuyup geciyorum ama bikac sey yazmadan gecemeyecegim...oncelikle necdet-ruya iliskisi baya rahatsız ediyor bazı arkadasları ama gercek bu yani...ruya icin necdetin yeri yaseminden de ahmetten de farklı...ve her ne kadar rahatsız olunsa da dizi devam ettigi surece ruya-necdet iliskisi de aynı sekilde ve aynı baglılıkla devam edecek:img-wink: ahmet-yasemin ikilisine deginmek bile yersiz cunku cok bos geliyorlar bana...guzideye de aferin ruyayı kıskanmaktansa kendi cocugundan ayırmayacagını gosterdi...her ne kadar necdete yaranmak istiyor dense de alakası yok...nedense iyiligin karsılıgı konu necdet ve guzi olunca cıkarcılık oluyor...:icon_whis neyse uzatmanın anlamı yok necdetin farkı ortada kim ne derse desin:img-wink:
bu arada ekşi sozluk yorumları da hislerime tercuman olmus :) tesekkurler arkadasım ekledigin icin:img-wink:
aaa olur mu canım necdet ne zaman iyilik yapsa mutlaka altında bi cıkar vardır o seytan ya:) acıkcası artık yorum yapmak bile icimden gelmiyor bu baslıkta okuyup geciyorum ama bikac sey yazmadan gecemeyecegim...oncelikle necdet-ruya iliskisi baya rahatsız ediyor bazı arkadasları ama gercek bu yani...ruya icin necdetin yeri yaseminden de ahmetten de farklı...ve her ne kadar rahatsız olunsa da dizi devam ettigi surece ruya-necdet iliskisi de aynı sekilde ve aynı baglılıkla devam edecek:img-wink: ahmet-yasemin ikilisine deginmek bile yersiz cunku cok bos geliyorlar bana...guzideye de aferin ruyayı kıskanmaktansa kendi cocugundan ayırmayacagını gosterdi...her ne kadar necdete yaranmak istiyor dense de alakası yok...nedense iyiligin karsılıgı konu necdet ve guzi olunca cıkarcılık oluyor...:icon_whis neyse uzatmanın anlamı yok necdetin farkı ortada kim ne derse desin:img-wink:
bu arada ekşi sozluk yorumları da hislerime tercuman olmus :) tesekkurler arkadasım ekledigin icin:img-wink:
Güzidenin yaptığı çok güzel bir davranış ama bazı arkadaşlar bunu başka yöne saptırmayı çok iyi biliyorlar. Güzide aklı başında normal ve sevgi dolu her insanın yaptığı bir şeyi yapmıştır ve eşinin kızına oda hazırlamıştır. Merak ediyorum acaba Yasemin bunu Güzidenin çocuğuna yaparmıydı? Kendi çocuğuna zor tahammül ediyor kaldı ki başkasının çocuğu. Ahmet ile evlendikten sonra resmen Rüyadan uzaklaşmaya ve onu etrafında görmek istememeye başladı.
Mıy mıy Yasemin ve Ahmet yatsın kalksında necdet'e dua etsinler Rüya onun sayesinde kurtuldu yoksa o beş kuruşluk akılları ile daha çok kırmızı mantolu kız bulurlardı.
Ekşide ki yorumlar benimde duygularıma tercüman.
Ekşi'den harikulade doğrulukta yorumlar.
*ahmet sen anca baygın baygın bak yaseminine. siz de ne biçim çiftseniz,birlikteliğiniz ne size ne de çevrenizdekilere bi gram huzur tattırtmadı; lanetli misiniz,cenabet misiniz,üzerinizde büyü mü var anlamıyorum ki...
*yasemin'in "sevisicez ulan" bakislariyla kucucuk cocugu aptal ettigi dizi. ruya nikahtan sonra eve gidicem deyince yuzu soldu resmen kadinin..sevgisiz ve seks duskunu bi anne yaratmislar bu dizide daha ne olsun dimi ama?
bi de deniz gezmis'in karanlikta parlayan atkisi var tabi, onu kullanmayi akil edeni de ayrica kutlamak lazim
ilk ikisine katılıyorum o yüzden birşey yazmadım..
Birincisi Ahmetin Yasemine bakışlarına olanı yorumlayayım..Ben şahsen Ahmetin bakışlarından çok hoşlanıyorum..Öyle biri o..Aşkını imalı bakışlarla anlatıyor..Baygın baygın da değil..Sadece Cansel abinin bir gözündeki kısılma yüzünden öyle gözüküyor..Ayrıca kötü bir çift oldukları söylenemez..Onlar yalnız oldukları yerlerde belli ediyorlar bunu birbirlerine..(Tabi hayali karakterler oldukları için biz göremiyoruz..)Yasemin de Ahmette sakin tipler..Necdet gibi fosforlu fosforlu cırtlamıyorlar..Ortalık yerde ağlayıp duygu sömürüsü yapmıyorlar..Eğer bunun için lanetli sayılıyorlarsa pes...:img-cool2
İkincisi Yaseminin de ''sevişicez ulan'' bakışları yok..:img-cool2 Yeni evlenen çiftlerin illa da onu mu yapmaları lazım..Belki tüm gece dans edip sarılarak uyuyacaklardı..Neticede yeni evli sayılmazlar diz boyu bir kızları var..
Ayrıca ne bekliyor anlamadım arkadaşımız..Çocuğu olan iki insanın birbirine özel anları olamaz mı?Rüyayı salak durumuna mı sokmuş oluyorlar bu durumda..
Cansel abinin gözündeki rahatsızlığı Ahmete yansıtıp onu kötüleyen sevgili Sümiyen ve Sude_burcu arkadaşlarım..
Galiba bana seslendiniz..Necdetin yaptıkları gözüme batıyor da ondan yani..Çünkü gereksiz,duygu sömüren,pis pis parıladayan işler yapıyor..Ki ben bunları özellikle Sude_burcu ya defalarca yazmıştım..(Okumaya lütfettiyse..)O yüzden artık sizin eski sayfalara dönmenizi isterim..Yoksa yazdan beri sıralanan ''Destan misalı yazıları'' tekrar buraya taşıyıp yer kaplamış olacağım..
sude_burcu 25-01-08, 14:28 Güzidenin yaptığı çok güzel bir davranış ama bazı arkadaşlar bunu başka yöne saptırmayı çok iyi biliyorlar. Güzide aklı başında normal ve sevgi dolu her insanın yaptığı bir şeyi yapmıştır ve eşinin kızına oda hazırlamıştır. Merak ediyorum acaba Yasemin bunu Güzidenin çocuğuna yaparmıydı? Kendi çocuğuna zor tahammül ediyor kaldı ki başkasının çocuğu. Ahmet ile evlendikten sonra resmen Rüyadan uzaklaşmaya ve onu etrafında görmek istememeye başladı.
Mıy mıy Yasemin ve Ahmet yatsın kalksında necdet'e dua etsinler Rüya onun sayesinde kurtuldu yoksa o beş kuruşluk akılları ile daha çok kırmızı mantolu kız bulurlardı.
Ekşide ki yorumlar benimde duygularıma tercüman.
haklısın yasemin guzidenin yaptıgını tabi ki yapmazdı...o kendi cocuguna annelik yapamayan bi kadın... bunu ruyanın necdete olan sevgisinden de anlıyoruz zaten:) ayrıca bisey dikkatimi cekti gecenlerde ruya anne babasıyla yatmak istediginde biz bir kez olsun yatsın dedigimizde arkadaslar ayaga kalkmıstı cocuk psikolojisinden falan bahsetmislerdi...ama baktılar ki ahmet yatsın diyor soylemleri degisti suc yasemine bindi...bi kerecik yatırsalardı dendi...sozun ozu ahmet istedi diye forumdaki arkadasların da fikirleri degisti...lutfen arkadaslar objektif olun "ahmet yaptı dogru necdet yaptı yanlıs" psikolojisinden kurtulun artık:img-wink:
ilk ikisine katılıyorum o yüzden birşey yazmadım..
Yasemin de Ahmette sakin tipler..Necdet gibi fosforlu fosforlu cırtlamıyorlar..Ortalık yerde ağlayıp duygu sömürüsü yapmıyorlar..Eğer bunun için lanetli sayılıyorlarsa pes...:img-cool2
İkincisi Yaseminin de ''sevişicez ulan'' bakışları yok..:img-cool2 Yeni evlenen çiftlerin illa da onu mu yapmaları lazım..Belki tüm gece dans edip sarılarak uyuyacaklardı..Neticede yeni evli sayılmazlar diz boyu bir kızları var..
Ayrıca ne bekliyor anlamadım arkadaşımız..Çocuğu olan iki insanın birbirine özel anları olamaz mı?Rüyayı salak durumuna mı sokmuş oluyorlar bu durumda..
Öncelikle yorum bana ait olmadığı için ilgilenmek istemediğim kısmı senin yazından çıkardım. Ahmet'i canlandıran oyuncunun bakışları beni alakadar etmiyor, neden öyle baktığıda umurumda değil. Allahtan sakin tipler birde sakin olmasalar demek neler olacakmış. :img-hyste başka da birşey demiyorum. Ahmet'i sakinlik konusunda biraz anlayabilirim ama yaseminciği asla.
Yaseminciğinde bakışları ile ilgilenmiyorum ama bakışlara gelene kadar o ses yetiyorda arıyor bile. Neyse ne, ne yapacaklar bilmem ama biraz anlayışlı olup bir gece dahi olsa kızları yanlarında yatsa nolur. Sanki ilk defa başbaşa kalacaklar. :img-hyste valla ben size söyliyim bu durum böyle giderse, ahmet&yasemin, rüyaya karşı bu kadar anlayışsız höyt gibi davranmaya devam ederlerse rüyanın yeni kardeşiyle odasını paylaşması yakındır. hem amet le yaseminde biraz başbaşa kalmış olurlar. :img-hyste
haklısın yasemin guzidenin yaptıgını tabi ki yapmazdı...o kendi cocuguna annelik yapamayan bi kadın... bunu ruyanın necdete olan sevgisinden de anlıyoruz zaten:) ayrıca bisey dikkatimi cekti gecenlerde ruya anne babasıyla yatmak istediginde biz bir kez olsun yatsın dedigimizde arkadaslar ayaga kalkmıstı cocuk psikolojisinden falan bahsetmislerdi...ama baktılar ki ahmet yatsın diyor soylemleri degisti suc yasemine bindi...bi kerecik yatırsalardı dendi...sozun ozu ahmet istedi diye forumdaki arkadasların da fikirleri degisti...lutfen arkadaslar objektif olun "ahmet yaptı dogru necdet yaptı yanlıs" psikolojisinden kurtulun artık:img-wink:
Öyle birşay olmadı canım.. Ahmetin istemesi ve Yaseminin izin vermeyişi arka arkaya yayınlanınca doğal olarak hep bölüm için genel yorum yapıldı..Maalesef bizler dakika dakika canlı yayında yorum yazacak kadar hızlı değiliz..Hem sitemiz izin vermiyor hem de bir insanı aşan işler..Aynı şekilde lütfen arkadaşım sende Necdet süperman etkisinden kurtulup gerçek hayata dön!!
sude_burcu 25-01-08, 14:37 Cansel abinin gözündeki rahatsızlığı Ahmete yansıtıp onu kötüleyen sevgili Sümiyen ve Sude_burcu arkadaşlarım..
Galiba bana seslendiniz..Necdetin yaptıkları gözüme batıyor da ondan yani..Çünkü gereksiz,duygu sömüren,pis pis parıladayan işler yapıyor..Ki ben bunları özellikle Sude_burcu ya defalarca yazmıştım..(Okumaya lütfettiyse..)O yüzden artık sizin eski sayfalara dönmenizi isterim..Yoksa yazdan beri sıralanan ''Destan misalı yazıları'' tekrar buraya taşıyıp yer kaplamış olacağım..
oncelikle yazıların cogunu lutfedip okudum merak etme sen:img-wink: yalnız ahmeti kotulememin sebebi-ki kotuledigimi dusunmuyorum- cansel beyin gozundeki rahatsızlıgı degildir kaldı ki cansel elcin benim oyunculugunu cok begendigim nadir aktorlerdendir(kırık kanatlar,kıyamet..v.s.) ama hs de ahmet karakterini sevmiyorum cunku bos geliyor...siz necdeti nasıl abartılı buluyorsanız ben de ahmeti bir o kadar sonuk buluyorum bu kadar basit...:img-wink:uzun uzun yazılar da beni inandırmaya yetmiyor acıkcası...bir de herkesin fikri kendine niye karsıt gorusunuzde biri olunca ikna etmeye ugrasıyorsunuz ki?
canselin gözleri miyop bir gözünün derecesi daha yüksek ondan kısık bakıyor öyle:):):) bende onun bakışlarınıbeğeniyorum ama kime baktığıda önemli tabi
yasemine bakınca pek beğenemiyorum da:)
neyse ama yasemin hakkındaki o yoruma bende katılıyorum ya
Yaseminciğinde bakışları ile ilgilenmiyorum ama bakışlara gelene kadar o ses yetiyorda arıyor bile. Neyse ne, ne yapacaklar bilmem ama biraz anlayışlı olup bir gece dahi olsa kızları yanlarında yatsa nolur. Sanki ilk defa başbaşa kalacaklar. valla ben size söyliyim bu durum böyle giderse, ahmet&yasemin, rüyaya karşı bu kadar anlayışsız höyt gibi davranmaya devam ederlerse rüyanın yeni kardeşiyle odasını paylaşması yakındır. hem amet le yaseminde biraz başbaşa kalmış olurlar.
Arkadaşım anladığım kadarıyla çocuk psikolojisi açısından hiçbir bilgin yok..Zaten bilememek değil öğrenmemek ayıptır..Rüya gibi 9 yaşında bir çocuğun anne baba arasında yatması onun için yararlı olmayacaktır canım..Çünkü anne baba arasında yatma yaşı en fazla 3'tür..Daha fazlası çocuğun kendine olan özgüvenini azaltır..Hayatı boyunca anne ve babasının yanında olacağını düşünen çocuk büyüyünce büyük çalkalanmalar yaşayacaktır..Dahasını araştırıp eski sayfalardan bulacağım zaten merak etme..
Zeynepçan,Cansuçan: Cansel muhabbetini hissedip mi geldiniz?
Öyle birşay olmadı canım.. Ahmetin istemesi ve Yaseminin izin vermeyişi arka arkaya yayınlanınca doğal olarak hep bölüm için genel yorum yapıldı..Maalesef bizler dakika dakika canlı yayında yorum yazacak kadar hızlı değiliz..Hem sitemiz izin vermiyor hem de bir insanı aşan işler..Aynı şekilde lütfen arkadaşım sende Necdet süperman etkisinden kurtulup gerçek hayata dön!!
Belirttiğim yerde zaten cümle kendini ele veriyor. Ahmet, böyle bir istekte bulunmadan önce biz bir gece yatsın ne olacak yani derken, burada sizler olamaz bir çocuk en fazla 3 yaşına kadar anne baba yanında yatabilir vs. diye psikolojik/destansı söylemler yapmaya başlamıştınız. Ahmet söyleyince de fikriniz değişti yani öyle mi? Başka bir deyişle Yaseminde evet yanımızda yatsın deseydi sizin düşünceleriniz buhar olup tamamıyle uçacaktı demek, tuhaf.
sude_burcu 25-01-08, 14:40 Öyle birşay olmadı canım.. Ahmetin istemesi ve Yaseminin izin vermeyişi arka arkaya yayınlanınca doğal olarak hep bölüm için genel yorum yapıldı..Maalesef bizler dakika dakika canlı yayında yorum yazacak kadar hızlı değiliz..Hem sitemiz izin vermiyor hem de bir insanı aşan işler..Aynı şekilde lütfen arkadaşım sende Necdet süperman etkisinden kurtulup gerçek hayata dön!!
hicbir zaman necdet superman diye dusunmedim aksine hep soyledim ben necdeti gercek bi karakter oldugu icin seviyorum dedim...normal bi insan gibi hataları var bu adamın..:img-wink: aksine ahmet gercek hayatla alakası olmayan bi karakter...hicbir erkek karısının eski kocasıyla formalite dahi olsa boyle kanka durumunda olmaz ve kendisine yapılanları boyle cabuk affetmez...kusura bakmayın ama necdet ve ahmeti karsılastırınca kimin hayali kimin gercek oldugu apacık ortada:img-wink:
canselin gözleri miyop bir gözünün derecesi daha yüksek ondan kısık bakıyor öyle:):):)
Arkadaşım biz Ahmet neden öyle bakıyor vs. demedik ekşiden alınan yorumda vardı o. Gülisal, arkadaşta fazla heyecan yaptığı için bizim yazdığımızı sandı. Kaldı ki, gözünde sorun olan biriyle dalga geçecek kadar çocuk değiliz.
Üstelik biz Cansel'den değil, Ahmetten bahsediyoruz o arkadaşta bunu idrak ederse çok iyi olacak.
durun arkadaşlar ben anladım ahmet bu olayların üstüne
nejdetle ömür boyu küs kalmalıydı
onun yaseminle evlendiğinde yaptığı gibi nejdeti sürekli gereksiz şeylerle üzecekti
ne biliyim nejdetinyaptığı tüm dengesizlikleri yapacaktı
ama yapamaz ahmet insan gibi bir insan çünkü
nejdetse malesef ailesinden kaynaklı sorunları olan sevdiği kişi tarafından sevilmemiş sorunlu bir insan
hicbir zaman necdet superman diye dusunmedim aksine hep soyledim ben necdeti gercek bi karakter oldugu icin seviyorum dedim...normal bi insan gibi hataları var bu adamın..:img-wink: aksine ahmet gercek hayatla alakası olmayan bi karakter...hicbir erkek karısının eski kocasıyla formalite dahi olsa boyle kanka durumunda olmaz ve kendisine yapılanları boyle cabuk affetmez...kusura bakmayın ama necdet ve ahmeti karsılastırınca kimin hayali kimin gercek oldugu apacık ortada:img-wink:
Dizinin bazı bölümleri izlemedin galiba..Ahmet te çok çabuk affetmedi de ondan söylüyorum..O affetti (sonra) çünkü
O Necdet gibi yalandan bir aşka değil sahici ve gerçek bir aşka Sahipti!!Yaseminin duyarsız olması bunun yanında önemli değil zaten..
Bu arada hiçbir erkek demişsin..Maalesef hiçbir erkek değil Ahmet gibi tanıdıklarım var..Hem Ahmetin yaptıkları gayet olgun davranışlar..Asıl kro biri olsaydı kıskançlık yapar Yaseminin hayatını engellerdi..Ahmet çocukça kıskançlıklardan geçmiş biri..Necdet gibi fesatlık kaynayan ve bu yüzden tren kovalayan biri değil..:img-wink:
Arkadaşım biz Ahmet neden öyle bakıyor vs. demedik ekşiden alınan yorumda vardı o. Gülisal, arkadaşta fazla heyecan yaptığı için bizim yazdığımızı sandı. Kaldı ki, gözünde sorun olan biriyle dalga geçecek kadar çocuk değiliz.
Üstelik biz Cansel'den değil, Ahmetten bahsediyoruz o arkadaşta bunu idrak ederse çok iyi olacak.
iyide ben sana birşey demedim zaten
cansel biraz kısık bakıyor deyince nedenini söyledim bakışlarını da beğeniyorum dedim
demek istediklerimde de özgürüm
hiçbirşeyi yanlış anlamadım zaten
Birincisi nickim Gülisal değil GülMİsal
İkincisi heyecan yapmadım ve sizin yazmadığınızın da farkındayım..Ancak mesajlarınızda katılıyorum anlamlı cümleler gördüğümden size yazıyorum..Ki kendi mesajımdan sonra sizinkileri gördüm ve editleyip devam ettim..
Üçüncüsü Ahmet-Cansel ayrımı değildi konumuz..Ahmetin bakışlarından bahsedildi ve doğal olarak da onu canlandıran oyuncuya bağlandı konu..:img-yes:
Merhaba arkadaşlar :img-in_lo
Dün elektrik nedeniyle erken gitmek zorunda kaldm :img-in_lo
Ahmet ve Yasemin'in yerinde olsam ne yapacağımı bilemem bu konuya fazla karışmak istemiyorum bunu benden daha iyi bilenler vardır bu forumda çünkü ben evli değilim ve bir çocuğum yok!
Bütün babalar kız çocuklarına karşı annelerden daha yumuşaktırlar çünkü baba ve kız ilişkileri tıpkı anne ve oğul ilişkisi gibi farklı bir boyuttadır :img-yes:Ahmet'in Rüya'yı yatağa almak istemesi normal ama ben Yasemin'in günah keçisi ilan edilmesine karşıyım Yasemin'in yaptığı Rüya'nın sorusunu tam olarak cevaplamama çocuğun kafasını soru işaretinde bırakma çok yanlıştı bana göre...ama o da bir anne olarak bilemezdi ki Rüya evden kaçsın çünkü o yaşta bir çocuk için kaçmak olayı biraz aşırı...annesi babasından şiddet gören anne babası sürekli didişen bir çocuk değil Rüya ama daha önce hiç gerçek bir ailesi olmadığı garip bir ailenin içinde büyüdüğü için onu da anlamaya çalışıyorum...ama bundan sonra umarım düzelir zaten Ahmet ve Rüya'nın sarılmasını gördüm aklı başına gelmiş gibi ...Bence hiç birimiz özellikle çocuğu olmayanlar şu kesin doğrudur ya da şu kesin yanlıştır diyemeyiz ben olsam bu soruyu cevaplayabilirdim de diyemeyiz o bir anlık bir şey çünkü çocuğu hiç beklemediğin bir anda"neden Necdet babamla birlikte uyumuyordunuz " derse siz de öyle kalabilirsiniz ve ne cevap veremeyeceğinizi bilemeyebilirsiniz ve hatta siz de "sen biraz daha büyü ondan sonra açıklayacağım" diyebilirsiniz...
Ben o bölümden sonra da demiştim şimdi de diyorum belki bir kez yataklarına alabilirlerdi ama inanın o bir kezin hep devamı geliyor bir kez ödün verirseniz sonra hep sizin zaafınızdan duygu sömürüsü yaparak yararlanabiliyorlar çocuklar bazen büyüklerden daha akıllı oluyorlar ve büyükleri ikna etmek için neleri yapmaları gerektiğini zayıf noktaları çok iyi biliyorlar belki de Yasemin bu yüzden bu kadar ısrar etti çünkü o da ne dedi " sence bir defayla kalır mı" " ya bu işi çözeriz ya da bu bücür yatağımıza yarleşir" ve kendine göre bana göre haklıydı da sadece biraz daha ikna edebilici olsaydı keşke :icon_whis
Birincisi nickim Gülisal değil GülMİsal
İkincisi heyecan yapmadım ve sizin yazmadığınızın da farkındayım..Ancak mesajlarınızda katılıyorum anlamlı cümleler gördüğümden size yazıyorum..Ki kendi mesajımdan sonra sizinkileri gördüm ve editleyip devam ettim..
snemmm, ben sana özgür değilmisin dedim. Açıklaman üzerine bende birşey yazma gereği duydum ve yazdım. Yazında sanki biz canselin gözüyle dalga geçmişiz veya neden öyle demişiz gibi bir durum vardı da.
GÜLMİSAL, nıckının ne olduğu benim açımdan pek önemli değil, benimki de senin umurumda olmasın çünkü Sümiyen değil Sumiyen.
Valla daha fazla tartışıp gereksiz yere zaman harcamak istemiyorum sizin ahmet&yaseminin o destansı muhteşem harikulade dünyada eşi benzeri olmayan aşkına bağımlılığınız ortada. öyle ki ahmet karakterini bile cansel diye anlamaya başlamışsınız.
hayır ben neden canselin gözüyle dalga geçtiğinizi düşüneyim ki
öyle birşey sezmedim zaten
ama sende öyle bir yanıt verince yani yanıtını bir oku derim ben neyse ya
Tamam arkadaşlar Özür Dilerim..Konuyu ben yanlış yere bağladım..Hepsini ben yanlış biliyorum..Yasemin Ahmet aşkını ezberime almışım ki gözüm kör olmuş..Her ne kadar bilmese de Cansel abiye kadar herkesten özür dilerim..
Necdet, zaten en büyük hatayı o salak Yasemin'i intihar etmekten kurtarmakla yaptı.
Herhalde Necdet, Yaseminle zorla/istemediği (gerçi kıskançlık krizi tuttuğunda necdete kendisi zorla sahip olmaya çalışıyordu:P) halde birlikte olsaydı o zaman ortada garip bir aile de olmazdı. Rüya'da evden kaçmazdı şimdi. Çünkü öncesinde normal bir aile yaşantısı olmuş olacaktı. Necdet, böyle biri olsaydı o zaman gözünüzde kahraman olurdu, değeri artardı değil mi?
Rüya 'nın suratı asık demek gazetedeki fotoğrafı görmedim :icon_whis
Bugün Haybeden Gerçek Üstü Aşk'ı izledim orada alaycı bir sahne vardı " eski sevgilim yeni sevgilim eski sevgilimin yeni sevgilisi yeni sevgilimin eskisi " gibi bir şeyler söylüyordu :img-pilotAklıma HS geldi hemen :) Benim garibime giden Necdet'in bu ailenin içinde rahatsız edici bir boyutta yer alması ...aslında konu Necdet bile değil konu Mehmet,Hüseyin de değil kim olursa olsun bir ailenin içinde bu kadar yer almasına karşıyım ben!Cok yakın bir arkadaş bile olsa veya bu evli çiftin anne babası dahi olsalar hoşuma gitmiyor ...aslında Rüya'nın kaybolma olayındaki durumunda Necdet ve Güzide belki destek için oraya gelmiş olabilirler ama Necdet ve babasının yaptığı tartışma çok çok ayıptı Ahmet&Yasemin iyi durumda bile olsalar başkasının yanında yapılmayacak bir konuşma olduğunu 7-8 yaşındaki çocuklar bile biliyorlar ve hiç abartmıyorum :img-yes: Bu olağanüstü bir durum olduğu için bir şey demiyorum ama bundan sonra bence bu iki aileyi bu kadar birbirine yaklaştırmasınlar ...ne yani Necdet'in çocuğu da Ahmet'e baba desin karışık karışık bir aile olsunlar ...Rüya'nın öz kardeşi doğunca o ablasına sormayacak mı "abla sen bu adama baba diyorsun bu çocuğa kardeşim noluyoruz " diye veya Necdet'in çocuğu sormayacak mı " baba bu kız nerden benim ablam oluyor madem benim ablam bu kızın kaç tane ailesi var " diye ...gerçekten Danimarka tipi aile modeline son...:img-wink: Bilmiyorum bu işler bana ters belki de ben çok sığ ve geri kafalıyımdır ne dersiniz ...ha bu arada medeniyet bunların yaşadığı komün aile yaşantısı demekse sağolun ben almayayım :img-wink:
sude_burcu 25-01-08, 15:09 Dizinin bazı bölümleri izlemedin galiba..Ahmet te çok çabuk affetmedi de ondan söylüyorum..O affetti (sonra) çünkü
O Necdet gibi yalandan bir aşka değil sahici ve gerçek bir aşka Sahipti!!Yaseminin duyarsız olması bunun yanında önemli değil zaten..
Bu arada hiçbir erkek demişsin..Maalesef hiçbir erkek değil Ahmet gibi tanıdıklarım var..Hem Ahmetin yaptıkları gayet olgun davranışlar..Asıl kro biri olsaydı kıskançlık yapar Yaseminin hayatını engellerdi..Ahmet çocukça kıskançlıklardan geçmiş biri..Necdet gibi fesatlık kaynayan ve bu yüzden tren kovalayan biri değil..:img-wink:
necdet,necdet,necdet...yahu ne takıntılısınız necdete bu kadar...bi dizi karakterine etmediginiz hakaret kalmadı hadi onu gectim onu savunanlara da saldırı durumunda hazır bekliyorsunuz...arkadasım ben necdeti seviyorum ve senin o fesatlık bilmem ne gibi yakıstırmalarını ben asla necdete yakıstırmıyorum...belli ki farklı pencerelerden bakıyoruz olaylara o yuzden bence karsıt goruslere saygı duyun ki bu foruma necdet sever arkadaslar da gelip kendi goruslerini yazabilsinler...tamam ahmet super insan,tamam ahmet en iyi asık oldu mu? bu mu duymak istedikleriniz bu foruma yazan herkesten...ben ahmet-necdet kıyaslamasına girmeyecegim...bu dizide necdetin oldugu sahneleri izlemekten zevk alıyorum bu kadar basit...ben onun babalıgını,abiligini,arkadaslıgı hatta kendince siyasi yorumlarını seviyorum...gerisi de kimseyi ilgilendirmez :img-wink:
kardelencim 25-01-08, 15:15 Necdet, zaten en büyük hatayı o salak Yasemin'i intihar etmekten kurtarmakla yaptı.
Herhalde Necdet, Yaseminle zorla/istemediği (gerçi kıskançlık krizi tuttuğunda necdete kendisi zorla sahip olmaya çalışıyordu:P) halde birlikte olsaydı o zaman ortada garip bir aile de olmazdı. Rüya'da evden kaçmazdı şimdi. Çünkü öncesinde normal bir aile yaşantısı olmuş olacaktı. Necdet, böyle biri olsaydı o zaman gözünüzde kahraman olurdu, değeri artardı değil mi?
doğru keşke kurtarmasaydı yasemini daha büyük bir iyilik yapardı bence. iyiki kurtarmış ki yasemin ve kızı kendilerini hep ona muhtaç hissetsinler istedi, hayatlarından çıkmak bilmio. çünkü kendi başına bir hikayesi yok necdetin ancak yasemin ve ahmetin hikayeleri üzerinde dolaşıp duruo. yoksa ahmetin necdetten başka borç alabiliceği birileri vardır mutlaka dizide ama senaristler necdeti de gösterebilmek için, olaylarda bir etkisi olması için sürekli ona bağlıolar her olayı. yoksa necdeti kim merak edicek ki ne yapıo die? yeter iyiliklerinden de ondan da sıkıldık bu aileye yardım etmesin artık gitsin hayır kurumlarına, yardıma muhtaç insanlara yardım etsin!!
necdet,necdet,necdet...yahu ne takıntılısınız necdete bu kadar...bi dizi karakterine etmediginiz hakaret kalmadı hadi onu gectim onu savunanlara da saldırı durumunda hazır bekliyorsunuz...arkadasım ben necdeti seviyorum ve senin o fesatlık bilmem ne gibi yakıstırmalarını ben asla necdete yakıstırmıyorum...belli ki farklı pencerelerden bakıyoruz olaylara o yuzden bence karsıt goruslere saygı duyun ki bu foruma necdet sever arkadaslar da gelip kendi goruslerini yazabilsinler...tamam ahmet super insan,tamam ahmet en iyi asık oldu mu? bu mu duymak istedikleriniz bu foruma yazan herkesten...ben ahmet-necdet kıyaslamasına girmeyecegim...bu dizide necdetin oldugu sahneleri izlemekten zevk alıyorum bu kadar basit...ben onun babalıgını,abiligini,arkadaslıgı hatta kendince siyasi yorumlarını seviyorum...gerisi de kimseyi ilgilendirmez :img-wink:
arkıadaşım sevebilirsin sana nejdeti sevme diyen yok ki
hem nejdeti seviyorsun buraya da bunları yazabiliyorsun demek ki sorun yok değil mi isteyen gelip yazabilirmiş demek ki
ama sen ahmet hakkında birşey dersen bizimde buna cevap verme hakkımız var sen nasıl nejdete dediklerimize kendince yanıtlar veriyorsan
ayrıca nejdete kim hakaret etmiş ben göremedim ne vakittir bu başlıkta yazıyorum
sude_burcu 25-01-08, 15:20 doğru keşke kurtarmasaydı yasemini daha büyük bir iyilik yapardı bence. iyiki kurtarmış ki yasemin ve kızı kendilerini hep ona muhtaç hissetsinler istedi, hayatlarından çıkmak bilmio. çünkü kendi başına bir hikayesi yok necdetin ancak yasemin ve ahmetin hikayeleri üzerinde dolaşıp duruo. yoksa ahmetin necdetten başka borç alabiliceği birileri vardır mutlaka dizide ama senaristler necdeti de gösterebilmek için, olaylarda bir etkisi olması için sürekli ona bağlılar her olayı. yoksa necdeti kim merak edicek ki ne yapıo die? yeter iyiliklerinden de ondan da sıkıldık bu aileye yardım etmesin artık gitsin hayır kurumlarına, yardıma muhtaç insanlara yardım etsin!!
bu da ayrı bi yaklasım tabi:) ama bence durum tam tersi...aksine senaristler necdet cok sevildigi icin ve ahmet-yasemin ikilisinin de bi izlenirligi kalmadıgı icin necdetli sahneler yazıyorlar...sırf ahmet ve yaseminin sonuklugu biraz olsun gitsin diye:) ayrıca suna yuzde yuz eminim ki ruya-necdet iliskisini cogu insan severek izliyor ve onların birbirlerinden kopmasını asla istemiyorlar o yuzden necdet bu sıkıcı ailenin hep etrafında olacak dizinin sonuna kadar... en azından ahmet-yaseminle olmasa bile(zaten uzak olsun o ikiliden)ruyayla iliskileri aynı sıcaklıkta devam edecek:img-wink:
doğru keşke kurtarmasaydı yasemini daha büyük bir iyilik yapardı bence. iyiki kurtarmış ki yasemin ve kızı kendilerini hep ona muhtaç hissetsinler istedi, hayatlarından çıkmak bilmio. çünkü kendi başına bir hikayesi yok necdetin ancak yasemin ve ahmetin hikayeleri üzerinde dolaşıp duruo. yoksa ahmetin necdetten başka borç alabiliceği birileri vardır mutlaka dizide ama senaristler necdeti de gösterebilmek için, olaylarda bir etkisi olması için sürekli ona bağlıolar her olayı. yoksa necdeti kim merak edicek ki ne yapıo die? yeter iyiliklerinden de ondan da sıkıldık bu aileye yardım etmesin artık gitsin hayır kurumlarına, yardıma muhtaç insanlara yardım etsin!!
Mükemmel bir yorum kardelencim..Söylediklerin yazın konuştuklarımızın bir kısmını anlatıyor..Yapmasaymış değil mi..Senaristlerin duyarsızlığından yakınıp duruyoruz hep..
Sude_burcu ve Sumiyen arkadaşlarımıza cevap vermeyeceğim..Hiç luzumu yok..İnsan kendini kapatınca maalesef birşey olmuyormuş..:img-polic
Son olarak..
Sude_burcu cuğum..Bende yüzde yüz eminim ki çoğu kişi YAR ı seviyor..Hadi ne olacak şimdi?
Bir zamanlar Badgerçan yazdıydı bir söz bu konuyla ilgili sanırım şöyleydi..
Bir akılsızlığı ... kişi inkar etse bile o yine de akılsızlıktır..
(Böylemiydi ya??))
neden herkes yasemin ve ahmeti ayrı düşünemiyor bunu anlamıyorum
ben yasemini hiç ama hiç sevmem ama ahmeti çok seviyorum
neymiş bir izleyici yasemini sevmemesine rağmen ahmeti sevebiliyormuş
ben yasemin ahmet ikilisiyle yasemin nejdet ikilisini hiç karşılaştırmadım karşılaştırma gereği de duymadım çünkü karşılaştırmak için gerçek bir ilişki olması gerekir ama yasemin ve nejdetin arasında bu yoktu
ahmetle nejdete gelince malesef nejsetin yaseminle evlendikten sonra ahmete tavırlarını hiç etik bulmadım hala da bulmuyorum
onun için evet nejdeti sevemiyorum ikiyüzlülüklerinin dengesizliklerinin olduğuna inanıyorum bunu burada yazıyorum ama ikiyüzlülük dengesizlik halk arasında hakaret olarak kullanılabilinir evet ama ben hakaret etmek için değil onun hakkında başka yazacak kelime bulamadığım için yazıyorum
sude_burcu 25-01-08, 15:29 off ya yani her defasında laf sokmalara gelecekse bu is inanın bu forumun bi anlamı kalmıyor...gülmisal eger bizim kendimizi kapattıgımızı dusunuyorsan cevap yazmazsın olur biter ok? hem cevap vermeyecegim deyip sonra da manidar sozler yazman birbiriyle celisiyor:img-wink: en iyisi muhattap alma beni olsun bitsin.
Gerçek hayat veya kurgu ben mantık evliliği diye bir şey olduğunu kabul ediyorum ama tasvip etmiyorum ...insanların birbiriyle severek evlenmesi gerektiğini düşünüyorum ...özellikle son zamanlarda hamile kalıp başkasıyla evlenen insanlar var benim en nefret ettiğim konu bu durum bir de kanaldan kanala geçtiğim de aynı konu geliyor ya önüme sinir olmamak elde değil...
Bir dahaki sefere bu dizileri not alıcağım ve kaç dizide böyle evlilik yapan varmış bir bakalım hayır başka bir konu mu kalmadı anlamadım ki :icon_whis
Bir insanın bir başkasının hayatını kurtarması güzel bir şeydir ama ben birisinin hayatını kurtarsam bundan dolayı takdir edilmek hoşuma gitmez çünkü ben bir insanım ve içinde bir parça iyilik bulunduran her insan bir başka canlının ölmesine elbette göz yummaz...Necdet'in Yasemin'in hayatını kurtarması da insan doğasına özgü bir şeydir ama sonrasında yaşanan olaylar Nurdan Abla'nın dediği gibi planlanmış şeyler değildir sadece bir fırsatçılık ve durumu muhafaza etme durumudur yani bu durumda Necdet'in başka insanlara etkisi nötr...durumu muhafaza etme ama uzun vadede düşünürsek olumsuz etkileri elbetteki olumlu etkilerinden fazla ...
Rüya'nın evden kacma durumuna gelirsek bu olay çok aşırı 9 yaşındaki bir çocuk için çok aşırı ama o küçük olduğu için bir şey diyemeyeceğim ...böyle olsaydı Rüya evden kaçmazdı yataklarına alsalardı Rüya evden kaçmazdı şöyle olsaydı evden kaçmazdı demeyelim ...kaçmak çok yanlış bir davranış hepimiz biliyoruz...Yasemin ve Ahmet her ne olursa olsun Rüya'nın anne ve babası üstelik kızlarına karşı bağırıp çağırma kötü bir söz söyleme gibi bir davranışta bulunduklarını da görmedim ve umarım büyüyünce de bu tür davranışlar da bulunmaz :)Her başımız sıkıştığında kaçalım o zaman hiç bir çocuğun haddi değil bu...
Ayyy yine tartışmalar çıkmış. Vallahi fenalık geldi. Biz ahmeti seviyoruz başkaları necdeti çok seviyor. Tamam bu bu kadardır yani. tartışa tartışa bir yere varamadık. Bırakın necdeti seviyorlar, bizim gördüğümüz şeyleri onlar farklı yorumluyor hepsi bu. Vallahi sıkıldım bu tartışmalardan.
Sude_burcu ve sumiyen arkadaşlarımız da sadece necdeti savunmak için değil de arada bölüm yorumu yazmaya, diziyi eleştirmeye/övmeye gelseler keşke. Keşke kendileriyle necdet-ahmet dışında ne bileyim yaşarın tavırları, rıssanın ikilemi, kerimanla kamilin aşkı(!) hakkında da konuşabilsek. Bu tartışmalar forumu gerçekten başka bir şeye yaramıyor çünkü.
Ben Ahmetin karakterini çok seviyorum ve ona yapılan haksızlıkların sahiplerini affedemiyoru, sevemiyorum. Sizse necdeti seviyorsunuz, yaptıklarını her insanın yapabileceği basit hatalar olarak görüyorsunuz. Mesele bu kadar yani. İnanın sıkıldım necdet ahmet tartışmaktan. Hele ki necdetle rüyanın sahneleri mi daha sıcak/gerçekçi?, ahmetle-yasemin çifti çok sıkıcı türünden tartışmalardan illallah geldi. Önümüzde bir bölüm var. Onun hakkında konuşalım artık. Gülmisal, kardelencim sizler de bırakın artık.
Çok sıkıldım yeter!!!!!!
kardelencim 25-01-08, 15:32 bu da ayrı bi yaklasım tabi:) ama bence durum tam tersi...aksine senaristler necdet cok sevildigi icin ve ahmet-yasemin ikilisinin de bi izlenirligi kalmadıgı icin necdetli sahneler yazıyorlar...sırf ahmet ve yaseminin sonuklugu biraz olsun gitsin diye:) ayrıca suna yuzde yuz eminim ki ruya-necdet iliskisini cogu insan severek izliyor ve onların birbirlerinden kopmasını asla istemiyorlar o yuzden necdet bu sıkıcı ailenin hep etrafında olacak dizinin sonuna kadar... en azından ahmet-yaseminle olmasa bile(zaten uzak olsun o ikiliden)ruyayla iliskileri aynı sıcaklıkta devam edecek:img-wink:
çok sevilio olmasından değil de sakın senaristlerin necdet takıntısı yüzünden olmasın. ben yaseminle ahmeti ilk bölümlerde nasıl zevkle izlerdim onların muhteşem aşkına bayılırdım. taa ki necdet ahmetin yokluğundan faydalanıp aralarına girene kadar. o zamandır bir tat alamadım nasıl alayım ki? dizi büyük yasemin ahmet aşkı üzerine kurulmuş ama iki aşık yıllarca ayrı ve yasemin necdetle evli. sırf kendi sevio die yıllarca onu sevmeyen bir kadınla evli kalıcak kadar çaresiz demek ki! yani demek istediğim kendi hayatı yok bu adamın başkasından çalma hayatın üzerinde gezinip durmakta halen.
Arkadaşlar bende çok sıkıldım bu konudan bence kapatın artık bu konuyu ...
Benim takık olduğum(evet evet takıntılıyım ben:)) konu Güzide nasıl bu hale geldi bu kız nasıl dut yemiş bülbüle döndü anlamıyorum Güzide'nin gözümde Yasemin'den tek bir artısı kalmamıştır bana göre hatta Yasemin'le aynı davranışları sergiledi bir bakıma tek bir farkları var Yasemin Ahmet'i haksız yere sürgüne gitmesine sebep olmuştu Güzide kendisi haklı olduğu bu bir bayan için çok aşağılayıcı olduğu halde hemen affetti bilmiyorum belki de affetmek büyüklüktür ...bir de özette garip bir şeyler sezdim öyle bir bahsetmişki sanki bebeğe kötü bir şey olacak izlenimi verdi bana belki de Rüya'dan dolayı biraz öyle yazmışlardır Rüya sorun çıkaracaktır ...Rüya 'nın bu davranışları hoşuma gitmiyor yalnız dünya onun çevresinde dönüyor sanki çok problemli bir çocuk oldu :hıh Ama yaşadıklarına göre normal olabilir :img-cool2
ya yapmayın lütfen ya.. kendisine muhtaç olduğu için kurtarmışmış, başka hayatı yokmuşmuş, necdet rüyanın gözünü oyuncaklarla boyayıp, resimli kitaplarala sevgisini kazanmaya çalışıyormuş da ahmet sevgisiyle kazanıyormuş!!! necdet belli olaylardan ötürü kızgınlığınızı haklı görüyorum ama saplantılı bir şekilde yere çöp atsa birden çevreci kesilmenizi anlamıyorum.. dahası yaptığınız bu haksız eleştiriler haklı olduğunuz noktaları da unutturuyor..
[B]senaristler necdeti göstermek için parayı ona bağladılar ne demek ya??? arkadaşım farkında değilsen hatırlatayım... senin o çok sevdiğin ahmet karakterini, birçoğunuzun efsane olarak gördüğü ahmet&yasemin aşkını da o senaristler yazdı!!! ben de diyim o zaman senaristler ahmet'i iyi göstermek için şunu yaptı bunu yaptı diye!!! var mı böyle bişey ya... e onlar bıraksın siz devam edin diziye.. necdet herşeyini kaybetsin, rüya yasemin yüzüne tükürsün kimse yüzüne bakmasın lanetlensin ülkeden sürülsün, ahmet&yasemin mutlu mesut yaşasın, rüya her bölüm ahmet babasına 1500 defa baba babacığım, seni seviyorum babacığım desin dursun. etraf junior ahmet ve yasemin kaynasın siz de rahatlayın biz de... necdet saplantısı varmış hem desenaristlerin ya gerçekten olmuyor arkadaşlar ahmet saplantılı senaristler olsa rahat edeceksiniz heralde.. (ki zaten necdet saplantısı yok senaristlerin. konuştuğumuz şeye bak) necdet de ahmet ve yasemin gibi baş karakter elbette olayların içinde olcak bunusenaristler dizinin ta başında yazdılar, hesaba kattılar
[B]ya gerçekten necdetin haksız olduğu yerler var yok demiyorum ama eline taşı alan bırakmıyor... saçma yere de suçlanmaz ne demek kendi menfaati için kurtardı ya?? bazı yerlerde necdetin haklı olduğunu yazmak istemiyorsanız o konuya hiç değinmeyin...
sude_burcu 25-01-08, 15:53 ya yapmayın lütfen ya.. kendisine muhtaç olduğu için kurtarmışmış, başka hayatı yokmuşmuş, necdet rüyanın gözünü oyuncaklarla boyayıp, resimli kitaplarala sevgisini kazanmaya çalışıyormuş da ahmet sevgisiyle kazanıyormuş!!! necdet belli olaylardan ötürü kızgınlığınızı haklı görüyorum ama saplantılı bir şekilde yere çöp atsa birden çevreci kesilmenizi anlamıyorum.. dahası yaptığınız bu haksız eleştiriler haklı olduğunuz noktaları da unutturuyor..
[B]senaristler necdeti göstermek için parayı ona bağladılar ne demek ya??? arkadaşım farkında değilsen hatırlatayım... senin o çok sevdiğin ahmet karakterini, birçoğunuzun efsane olarak gördüğü ahmet&yasemin aşkını da o senaristler yazdı!!! ben de diyim o zaman senaristler ahmet'i iyi göstermek için şunu yaptı bunu yaptı diye!!! var mı böyle bişey ya... e onlar bıraksın siz devam edin diziye.. necdet herşeyini kaybetsin, rüya yasemin yüzüne tükürsün kimse yüzüne bakmasın lanetlensin ülkeden sürülsün, ahmet&yasemin mutlu mesut yaşasın, rüya her bölüm ahmet babasına 1500 defa baba babacığım, seni seviyorum babacığım desin dursun. etraf junior ahmet ve yasemin kaynasın
[B]ya gerçekten necdetin haksız olduğu yerler var yok demiyorum ama eline taşı alan bırakmıyor... saçma yere de suçlanmaz ne demek kendi menfaati için kurtardı ya?? bazı yerlerde necdetin haklı olduğunu yazmak istemiyorsanız o konuya hiç değinmeyin ha bak hani o benim karım oldu lafı var yta onu söyleyin durun böyle durumlarda iyi gelir...
evet canım iste anlatmak istedigim tam buydu...necdeti sevmeyebilirsiniz hatta nefret edebilirsiniz ama bu adamın haklı oldugu tarafları da gormezden gelmeyin...tamam soz etmeyin ama her hareketinin de altında kotuluk aramayın.:img-wink:
ayrıca bizim sadece necdet-ahmet tartısması icin foruma geldigimiz soylenmis ama her baslıga girdigimde en alakasız mesajda bile necdeti kotuleyen bi soz gorunce bende ne msj yazma hevesi kalıyor ne de diger konuları tartısmak...neyse inanın ben de sıkıldım bu tartısmalardan ama bu konuların tekrar tekrar acılmasını istemiyorsak karsılıklı olarak mesajlarımıza dikkat etmeliyiz...nasıl ki ahmet-necdet karsılastırmasını daha fazla gormek istemiyorsanız biz de necdetin surekli eski yaptıklarıyla haksız yere aynı sozlerle elestirilmesini istemiyoruz:img-wink:
son olarak necdet yasemini menfaatini icin kurtardı denmis...yapmayın arkadaslar o sahnede necdetin gozyaslarını,yasemin icin cırpınısını hala menfaat olarak tanımlıyorsanız pes derim...kaldı ki necdet orda yasemini kurtarırken ne onunla evlenmeyi planlıyordu ne de yaseminin hamile oldugunu biliyordu...:img-wink:neyse uzatmayacagım artık ama lutfen herseyi menfaate baglamayın
Aman aman güzidenin çocuğuna bir şey olmasın da. Çocuklar anne babalarıyla mutlu mssut doğup büyüsünler. Allah analı babalı büyütsün.:)
Asıl defne hamileyse durum daha da karışır. Dediğiniz gibi bunlar en son ocakta birlikte olmmuşlardı. Onun üzerinden 3 ay geçti. Bu durumda selma istese bile bebeği aldırtamaz. Bir doktor olarak da yasalo lmayan kürtaj yollarına başvurmaz değil mi?:) Zaten defnenin de böyle bir şeye izin vereceğini sanmıyorum. Sonuçta denizi çok seviyor ve o bebek de onun bir parçası. Denizden ayrıyken böyle bir şey ona moral kaynağı olacaktır. Keşke defne denizin ellerini tutarak, gözlerinin içine bakarak bu güzel haberi verebilse. Neyse denize bir şey olmasın da elbet çocuğunu öğrenir. Defnenin formalite evliliği yapacağını sanmam. Aynı evde bu kadar yaşadıktan sonra "Elalem ne de?" düşüncesiyle birileriyle evlenmez. Defne öyle kız değil.(yalnız defne hamile değilse bu koca paragraf boşa gitmiş olacak.:))
Ufak bir şey eklemek istiyorum. Necdet yasemini kurtarırken elbette ki menfaat için kurtarmadı o kadar da değil yani. Her insanın yapacağı gibi bir insanın yaşamına son vermek istediğini görünce yardım etti, kurtardı. Menfaati için derken herhalde yaseminin hamileliğini öğrendikten sonra hemen evlenme teklifi etmesini kastetti arkadaşlar. Yoksa necdete olan antipatimiz bu derece saçmalayacak kadar gözümüzü kör etmedi. Necdetin yaseminin hayatını kurtarması konusunda ne gibi bir menfaati olabilir allah aşkına?
ne necdet ahmet tartışması?? her bölümde gelip onlarca yorum yapmıyorum o doğru.. arada girip bakıyorum yorumları okuyorum neyle ilgiliyse ona göre yazıyorum....
ahmet'e de hiç bir garezim yok.. severim de kendisini mutlu mesut yaşasın karısı ve kızıyla diyecek bişeyim yok...yani necdeti sevip ahmetten nefret etmiyorum.
ama şu senaristler öyle istiyor kısmı hakikaten anlamsız... senarist öyle isteyecek tabi onlar yazıyor hikayeyi gelip bana soracak değiller heralde nasıl yazalım bu kısmı diye.. ha evet bazen önemli yerlerde izleyicinin oyuna sunuluyor ama senaristlerin her bölüm sonunda '' necdet bu kendisine necdet baba demesi konusunda rüyayla konuşmasını düşünüyorz ne dersini? ya da ahmet parayı necdetten alsın diyoruz olur mu? demesini de beklemeyelim yani...
neyse yeni bölüm gelecek bu tatışmaların yerini yeni bölüm yorumları alır umarım... necdet de inşallah bu bölüm kahramanlık yapmaz da bu tartışmalar biter.. senaristler duyuyorsa eğeronlara bir mesajım var: lütfen necdet'e bu kadar kahramanlık yaptırmayın herşeyin ucunu ona bağlamayın necdetin güzideyle yeni bebeğiyle ve tabiki rüyayla sakin bir yaşantısı olsun e ahmetle yasemin de çocuk değil bakarlar başlarının çaresine... gerçekten yoruldum
Aman aman güzidenin çocuğuna bir şey olmasın da. Çocuklar anne babalarıyla mutlu mssut doğup büyüsünler. Allah analı babalı büyütsün.:)
Asıl defne hamileyse durum daha da karışır. Dediğiniz gibi bunlar en son ocakta birlikte olmmuşlardı. Onun üzerinden 3 ay geçti. Bu durumda selma istese bile bebeği aldırtamaz. Bir doktor olarak da yasalo lmayan kürtaj yollarına başvurmaz değil mi?:) Zaten defnenin de böyle bir şeye izin vereceğini sanmıyorum. Sonuçta denizi çok seviyor ve o bebek de onun bir parçası. Denizden ayrıyken böyle bir şey ona moral kaynağı olacaktır. Keşke defne denizin ellerini tutarak, gözlerinin içine bakarak bu güzel haberi verebilse. Neyse denize bir şey olmasın da elbet çocuğunu öğrenir. Defnenin formalite evliliği yapacağını sanmam. Aynı evde bu kadar yaşadıktan sonra "Elalem ne de?" düşüncesiyle birileriyle evlenmez. Defne öyle kız değil.(yalnız defne hamile değilse bu koca paragraf boşa gitmiş olacak.:))
Arkadaşlar benim anlamadığım Necdet'in bu parayı vermesi değil çünkü ben olsam ben de verirdim benim anlamadığım neden bu parayı Yasemin'in Koç'ta çalışan babası veya bir başkası vermedi de Necdet'ten istedilen burası biraz garip geçen bölüm de bunu yazacaktım da unutmuştum ama bazı arkadaşlar yazmıştı galiba ...önce bu parayı insan babasından veya annesinden istemez mi sizce de garip değil mi...
Defne'de hamileyse eğer bu kadarı da biraz fazla olacak yahu benim izlediğim yabancı dizilerde bile bu kadar çok gayri meşru çocuk yoktu :) Ya Defne'nin test sonuçları kötüyse ya o zaman :icon_sorr Allah korusun da :sad53:
Sude_burcu sana katılıyorum bence de bu tartışmalar artık beni fazlasıyla sıkıyor ve dediğim gibi Necdet'in Yasemin'i kurtarmasını çoğu arkadaş hiç bir zaman menffatçilik olarak görmedi daha sonra yaptıklarını da defalarca yazdık zaten ...başka konu mu yok bakın ya Defne'de hamileyse onu alacak kimse de yok:)
[QUOTE=Tavuskuşu;5906225]
QUOTE]
bu konuya değinmek bile istemiyorum defnenin ölümcül hastalığa yakalanmasını bile isterim hamileliğindense.. ne bu böyle ya?? herkes evlilik dışı hamile kalıyor??? bu kadar saçmalık olmaz bu dizi bitmeyecek mi.. defnenin çücuğu da günümüz türkiyesini mi anlatacak yok o olmaz yaşı büyük oluyor o zaman.. ha buldum rüyanın evlilik dışı olan çocuğu da günümüz türkiyesini anlatır biz bağrımıza basarız tüm bu çocukları..
sude_burcu 25-01-08, 16:11 evet necdet taraftarı(!) senaristlerimizden benim de ricam: lutfen artık necdet ahmet-yasemin ikilisinin oldugu sahnelerde yer almasın onları kendi haline bıraksın:) yeni dogacak bebişiyle,canı gibi sevdigi kızı ruyayla ve insallah ileride gercekten asık olacagı guzisiyle mutlu mesut yasasın...( ruyayla derken yani aralarındaki bag hic kopmasın anlamında:) ) ruya da babasıyla gercek bi baba-kız iliskisi kursun ama necdet babasıyla da o sıcak iliskisi hep sursun:img-wink:
tum kalbimle soyluyorum ahmet ruyayla gercekten cok yakın iliski kursun cunku ahmetin bu konuda sucu yok:img-wink: sevilmeyi hakediyor ruya tarafından
ben aslında defnenin hamileliğine seviniyorum ya
merak ettiğim yeni bir junior deniz mi yoksa junior defne mi geliyor:)
deniz gibi şebek olur mu
başka zaman zil takıp oynayacağım bir haber ama zamanlama kötü olmuş ama olsun ya tinede seviniyorum
hs de elimde kalan tek aşkın meyvesi olacak o:)
bu arada ben dizinin adını değiştirelim derim evlilik dışı çocuklar ve dramları:)
Yok artık aradan 3 ay geçmiş bu kadar süre içinde anlamayacak kadar salak değildir heralde :hıh Zaten gıcığıma gidiyor hiç kimse normal bir şekilde anlayamıyor illa ayılıp bayılıyorlar...doktor annesi var ve hala anlamamışsa pess!!! Ama kötü bir hastalıksa :icon_sorrZaten Selma'nın suratı bir hoş ama tabi ikinci kez babasız torunum olacağını öğrensem ben kalp krizi geçirip ölürdüm oracıkta ya :icon_whisUmarım hamilelik değildir bu sefer gerçekten senaristlere uzun bir methiye dizerim valla :img-cool2
Dizideki bütün çocuklar Küçük Emrah'a döndüler birisi de evlilik içi dünyaya gelmez mi yahu :icon_whis
Defne'de hamile kalırsa yazdığım bütün saçma hikayeler yavaş yavaş gerçekleşiyor demektir :img-pilot
kardelencim 25-01-08, 16:16 Ufak bir şey eklemek istiyorum. Necdet yasemini kurtarırken elbette ki menfaat için kurtarmadı o kadar da değil yani. Her insanın yapacağı gibi bir insanın yaşamına son vermek istediğini görünce yardım etti, kurtardı. Menfaati için derken herhalde yaseminin hamileliğini öğrendikten sonra hemen evlenme teklifi etmesini kastetti arkadaşlar. Yoksa necdete olan antipatimiz bu derece saçmalayacak kadar gözümüzü kör etmedi. Necdetin yaseminin hayatını kurtarması konusunda ne gibi bir menfaati olabilir allah aşkına?
benimde anlatmak istediğimi tavuskuşu arkadaşım yazmış zaten, necdet tabiki o anda herşeyden önce bir insanın hayatını kurtardı eminim ki bu sevdiği kadın değil de bir başkası da olsa aynı şekilde davranırdı, insan olarak görevini yerine getirirdi. yani bahsettiğim nokta, yasemini kurtardığı andan itibaren hamile olduğunu öğrenmesiyle birlikte onun hayatına girmesiydi. necdeti sevmioruz ama bu nefret boyutunda değil tabii ki. sadece ahmeti çook sevioruz:img-blush
Sude_burcu ve sumiyen arkadaşlarımız da sadece necdeti savunmak için değil de arada bölüm yorumu yazmaya, diziyi eleştirmeye/övmeye gelseler keşke. Keşke kendileriyle necdet-ahmet dışında ne bileyim yaşarın tavırları, rıssanın ikilemi, kerimanla kamilin aşkı(!) hakkında da konuşabilsek. Bu tartışmalar forumu gerçekten başka bir şeye yaramıyor çünkü.
Bizler sadece Necdet'i savunmak için gelmiyoruz buraya. Sürekli Necdet'e bir sataşma içerisinde olduğunuzdan bizlerde doğal olarak cevap verme ihtiyacı hissediyoruz.
Kaldı ki, bizlerle diğer konulardada yorum yapmak istermişsiniz ama ben sizin Ahmet&Yasemin dışında başka bir kişi/katrakter/olay hakkında yorumda bulunduğunuzu görmedim, pardon Necdet vardı birde değil mi?
Valla sude_burcu benim de istediğim o. Ahmetle yaseminin bir sorunu olduğunda hemen necdete koşmasınlar, necdet artık güzideyle kendine ait bir yaşam sürsün. Herkes konumunu bilsin. Rüyayla ilişkileri kopmayacaktır bunu biliyorum. Ama necdet rüyanın gözünde "baba" olarak değil de sevdiği, çocukluğunu birlikte geçirdiği bir arkadaş, bir amca olmalı. Hem ahmetle-necdet arayı düzelttiğine, eski "kanka" günlerine geri döndüğüne göre necdet rüyanın gerçekten amcası sayılır.:)
Sahi zeynep defneyi alacak kime yok? Ne yapacağız onu? Baksanıza dizide bekar erkek de kalmadı. Teo var gerçi. Bu bölümde hasan amca ona gürleyince o da aşkına(!) kavuşamayacağını anlar ve defnenin çocuğuna babalık yapar belki. Tek umudum o açıkçası.
Sumiyen işte bu söylediğin olmadı. Çünkü bu forumda yeri geldiğinde yaşarın durumu da, Denizler de, Işık'ın evliliği de, nezahatin yokluğu da, ne bileyim rıssanın kerimana olan takıntısı da konuşuldu. Tek derdimiz ahmet-yasemin-necdet değil. Tarihi konular, o dönemde yaşanan olaylar da konuşulduğu için bu forum uyarı bile aldı.
gerçek_aşk86 25-01-08, 16:18 Aslında bu tartışmalar hep senaristler yüzünden..O kadar tutarsızlarki..Dizideki bütün karakterler evrimleşti.Hangisinden söz edeyim bilemiyorum ne Ahmet ilk bölümlerdeki Ahmet ne Necdet ne de Yasemin..Zamanla insanlar değişir tamam da karakterler üzerinde bu kadar büyük,anlamsız değişiklikler olmamalıydı..Dizi ilk başladığında Çemberimde Gül Oya:img-in_lo'dan sonra 2. bir arşivlik dizi olmasını bekliyordum..Yani beklentim çok yüksekti bu diziden.Dizi başlamadan önce Ahmet&Yasemin aşkını bekliyordum ama başladıktan sonra ne gözlerde,ne hareketlerde ne de sözlerde saf,masum ve de gerçek bir aşk göremedim tek gördüğüm vıcık vıcık öpüşmeler,abartılı sözlerdi:img-cool2Aslında suç bende neden bir Yurdanur&Mehmet,Zarife&Ümit hatta Mahsun'un Zarifeye olan aşkı gibi saf,temiz,gerçek bir aşk bekledimki:ditoAhmet&Yasemin aşkı beni etkilemiyordu ama bölümler çok kaliteliydi,o mahkeme idam sahnelerini çok beğenmiştim bi de Necdet'in aşkı:img-in_lo o kadar tatlıydıki..Ama şu anda hepsi sönük bana göre karakterlerin hiçbirini sevmiyorum :hıhHatırla Sevgiliyi de arşiv marşiv yapmayacağım..Şu Deniz Gezmiş olayları olmasa çoktaaaaan bırakmıştım..
Şu diziyi Çağan Irmak:img-in_lo yazıp yönetseydi keşke yaa..Oyunculara yazık:icon_sorr
zeynepçan hastalık olacağını sanmıyorum ya hamiledir o
3 ay geçmedi be geçti mi yoksa hs benim zaman kavramımı da alt üst etti ya neyse
selmanın kaderi bu sanırım
Valla sude_burcu benim de istediğim o. Ahmetle yaseminin bir sorunu olduğunda hemen necdete koşmasınlar, necdet artık güzideyle kendine ait bir yaşam sürsün. Herkes konumunu bilsin. Rüyayla ilişkileri kopmayacaktır bunu biliyorum. Ama necdet rüyanın gözünde "baba" olarak değil de sevdiği, çocukluğunu birlikte geçirdiği bir arkadaş, bir amca olmalı. Hem ahmetle-necdet arayı düzelttiğine, eski "kanka" günlerine geri döndüğüne göre necdet rüyanın gerçekten amcası sayılır.:)
*Sahi zeynep defneyi alacak kime yok? Ne yapacağız onu? Baksanıza dizide bekar erkek de kalmadı. Teo var gerçi. Bu bölümde hasan amca ona gürleyince o da aşkına(!) kavuşamayacağını anlar ve defnenin çocuğuna babalık yapar belki. Tek umudum o açıkçası.
Sumiyen işte bu söylediğin olmadı. Çünkü bu forumda yeri geldiğinde yaşarın durumu da, Denizler de, Işık'ın evliliği de, nezahatin yokluğu da, ne bileyim rıssanın kerimana olan takıntısı da konuşuldu. Tek derdimiz ahmet-yasemin-necdet değil. Tarihi konular, o dönemde yaşanan olaylar da konuşulduğu için bu forum uyarı bile aldı.
Neyse daha fazla uzatmak istemiyorum, belkide ben denk gelmemişimdir. Defne konusuna gelince umarım hamile değildir valla bana gına geldi artık evlilik dışı çocuklardan. Üstelik Deniz'de yok burada ve durumun ne olacağı bile belli değil. İstermisiniz senaristler Deniz'i öldürsünler, Defneyide Harun ile formalite evliliği yaptırsınlar.
Harun denizle birlikte dağda olmasa formalite evlilik için iyi bir aday olabilirdi. Ama maalesef ikisi de dağda. Ayrıca dediğim gibi defnenin böyle bir şey yapacağını sanmıyorum.(tabi onun karakterini de 360 derece döndürmezlerse) Bebek de 2,5-3 aylık olmuş olmalı. Bu saatten sonra formaliteden birileriyle evlense bile kimse inanmaz o bebeğin ondan olduğuna. Hele ki denizi bu kadar severken. Ayrıca selma da biliyor zaten defnenin durumunu. Ailesinden de gizlemek gibi bir sorunu yok. Zaten selma kendisi öğreniyor gerçekleri.
Dilerim defne hasta değildir. Ölümcül bir hastalıktansa 3. evlilik dışı çocuğu kabul etmeye razıyım.
kardelencim 25-01-08, 16:47 defne hamiledir büyük bir ihtimalle ben hastalık olduğunu düşünmüorum. denizle adadaki aşk gecelerinin bir hediyesi olucak bu bebek ama deniz kaçak durumda çok karışık bir ana denk geldi. keşke daha önce defne hamile kalsaydı denizle evlenselerdi de sonra deniz çıksaydı dağa. şimdi defne nasıl söylücek bu bebeği denize, deniz nasıl gelicek? ne evlenebilirler ne görüşebilirler gerçekten tam bir çıkmazdalar ne düşüneceğimi şaşırdım..
Harun Defne formalite evliliği ne komik olurdu ama sanmam Harun hemen şıp diye söyler Deniz'e :)
Bir de benim izlediğim pek çok dizi içinde baştaki Yasemin &Ahmet aşkı gerçekten çok özel ve güzeldi benim için...ayrıca ben öpüşmelerini vıcık vıcık bulmuyorum gayet doğal geliyordu bana...ben öyle süslü lafları filan sevmem aşk en güzel bakışlarla dokunuşla sarılarak öperek veya bir gülüşle hissettirilir onlarınki de böyle bir aşktı...bir de öpüşme neden bizim toplumumuz için tabu anlayamıyorum bu her çiftin hayatında olan ve olması gereken gayet doğal bir şey...
Geçenlerde garip bir yazı okumuştum aklıma gelmişken söyleyeyim öpüşme ve sevişme sahnelerinde ratingler azalıyormuş çünkü iki kişininin birbirini severek gerçekleştirdikleri bu olay ahlaksızlık olarak görülüyor ve çocuklar için aileler tarafından sakıncalı bulunuyormuş oysaki tecavüz ve şiddet sahnelerinde ratingler artıyormuş zamanında burda pek çok kişide yazmıştı ve ben hala bunu söylüyorum ;ahlak anlayışı iki yüzlü bir toplumda yaşadığımı hissediyorum gerçekten....(sakın yanlış anlamayın bu konuya daha önce de burada değinecektim kısmet olmadı az önce aşağıya ekleyeceğim yazı karşıma çıkınca ekleyeyim istedim)
Bu konuşmayı Fatih Aksoy Aile İçi Şiddete Son konulu konferansta yapmış :img-yes:
Fatih Aksoy’a göre izleyici sevişme sahnesini ahlaksızlık olarak görüyor. Çocukların görmesini engellemek için de kanal değiştiriliyor.
Bunlardan çıkan sonuca göre tecavüz sahnesi izlemek ahlakı bozmuyor, çünkü ahlak kadın üzerinden tanımlanıyor. Tecavüzde kadın gönüllü değil, bu da onu “kötü kadın” olmaktan çıkarıyor. Sevişme sahnesinde ise kadının da rızası var. (karı-koca olmayan çiftlerden bahsediyorum, evli çiftlerin özel hayatları çok sıkıcı bulunduğu için zaten ekranlara pek yansımıyor). Yani cinsel ilişkiyi kadın da istiyor. İşte çocukların görmemesi gereken de bu!
Cinselliği erkeğin kadına uyguladığı şiddetle bir tutan çocukların toplumu Türkiye. En özel alandaki şiddet, reyting rekorları kırıyor. Biz ise döpiyeslerimiz ve takım elbiselerimiz üzerimizde konuşuyoruz: “Kadın-erkek eşittir, iş hayatında da, siyasette de!”
Buyrun buradan yakın nasıl cahil insanları barındıran bir toplum bu gerçekten bunun yeri burası değil belki ama dayanamadım bu forum aracılığıyla bir çok kişi bu yazıyı görebilir :img-yes:
çalıkuşu78 25-01-08, 17:15 zeyneps bu tesbitler de hava cıva bence.. y. dökümü ve b.gece nin reytingleri yüzde ellilerde ve oradaki öpüşme sahneleri malum sitede izlenme rekorları kırıyor..ya biz toplum olarak ne zaman ne yapacağı belli olmıyan istatistikler üstü bir milletiz.. dün s. gözay bizi tanımlamıştı işte budur dedim bizi çok basit şekilde tanımlamış.. biz duygusal milletiz..bilimsel analizlere sığdırılamayan garip bir toplumuz..
Türkiye bir gülüp bir ağlayan, hemencecik heyecanlanıp bi çırpıda gözleri dolan, başkasının derdini kendi matemi, başkasının sevincini kendi düğünü bilenlerin el ele tutuştuğu bir tutkulu diyardır!
gerçek_aşk86 25-01-08, 17:23 Bir de benim izlediğim pek çok dizi içinde baştaki Yasemin &Ahmet aşkı gerçekten çok özel ve güzeldi benim için...ayrıca ben öpüşmelerini vıcık vıcık bulmuyorum gayet doğal geliyordu bana...ben öyle süslü lafları filan sevmem aşk en güzel bakışlarla dokunuşla sarılarak öperek veya bir gülüşle hissettirilir onlarınki de böyle bir aşktı...bir de öpüşme neden bizim toplumumuz için tabu anlayamıyorum bu her çiftin hayatında olan ve olması gereken gayet doğal bir şey...
Öpüşmek tabiki de normal ama bunun nasıl işlendiği çok önemli..Hikayenin gidişatı,sahnelere uygunluğu önemli benim için..Ya aslında bunu anlatmam zor çünkü en başa dönmek lazım Ahmet nişanlı bir adamdı Yasemin odasına daldı falan..Sonra ikisindende iddialı abartılı sözler..Ben böyle bir aşk beklemiyordum daha naif,sade ve gerçekçi bir aşk bekliyordum..Tıpkı Yurdanur&Mehmet'inki gibi..Onlarda öpüşüyorlardı ama yerinde:img-yes: aşkları,evlilikleri ne kadar güzeldi,ne kadar düzeyli ve gerçekti:img-in_lo
Bende aşkı bakışlar ve dokunuşlarla severim:img-in_loYalnız çiftler bunu bana hissettirebildiği sürece..Ahmet&Yasemin'in ya hikayelerinden etkilenmedim ya yönetmenin tarzından ya da ikilinin uyumundan etkilenmediğim için hissedemiyorum..
Yine de ben sorun senaryoda diye düşünüyorum..Ah ah Çağan Irmak yazıp yönetseydi belki de etkilenirdim..O gereksiz,abartılı sahneler çekmiyordu..Aşkı en doğal haliyle olması gerektiği gibi anlatıyordu:img-in_lo..(Bakınız:Çemberimde Gül Oya 1. bölüm:Yurdanur'un arkadaşı ölmek üzereyken Mehmet'e bakakalıp aşık olduğu sahne)
Yurdanur&Mehmet aşkı elbette cok güzel süper bir aşktı...ama ilk 13 bölümde HS Ahmet&Yasemin aşkı da çok güzel bir aşktı ben şimdiye kadar başından itibaren 13 bölüm boyunca bir esas oğlan ve bir esas kızla birlikte ağlayıp gülmemiştim ...bir de Yasemin'in Michelle'e ettiği iddialı sözler haricinde ki o zaman onu takdir etmiştim ben hiç abartılı bir söz ve laf ettiklerini görmedim birbirlerine zaten ben bu abartılı sözler yüzünden sevmemiştim Necdet'in aşkını ( aman aman sakın Necdet'e laf ettiğimi sanmayın daha önce de yazmıştım bunları :)) mesela herkesin çok beğendiği sahne olan " o kadar güzel ki her şey sönüyor o kadar zeki ki anlayacak diye ödüm kopuyor" sözlerini sevmemiştim şairane lafları sevmiyorum ama bunun yanı sıra Necdet'e çok üzülmüştüm o sahne de o ayrı mesela bütün bu lafların yanında Necdet'in " ama o başkasını seviyor " derken ki mimikleri bakışı ve bu sözün Necdet için olan anlamı daha güzeldi....Ahmet'in "sen bana ne yaptın Yasemin" lafına bayılıyorum mesela :img-in_lo
Merhaba Arkadaşlar..byeson birkaç saatte yazdıklarınıza birşeyler de ben eklemek istedim..
Güzide'nin Rüya'ya bir oda ayırmasının nesi kötü? :img-wink:Güzidenin bundan bir çıkarımı Var? Bir ard niyet mi seziliyor? Eşinin çok sevdiği, çocuğu olarak kabul ettiği, birisine evinde bir oda açıyor...
Daha önce de yazmıştım Necdet Rüya'nın yaşamında hep var olacak...Bu ikisi birbirini seviyor.Buna kim engel olabilir ki?... Rüya'nın Ahmet'ten gizlenmesi noktasına kadar sorgulanması gerekiyordu...Ama gelinen nokta çok farklı bir nokta...
Bu saaten sonra Necdet Rüyayı niye seviyor denebilirmi? İki kişi arasındaki sevgiye karışmak doğru olur mu? Ortada bir haksızlık varsa bırakın buna ilerde Rüya karar versin.
Aynı şekilde Yasemin-Necdet içinde bunu söyleyebiliriz.Yaseminin kiminle arkadaş-Dost olabileceğine Ahmet karar verebilir mi? vermemeli zaten... onun teminatı aradaki sevgidir, güvendir... eğer bunlar yoksa bir ilişkide yokturdur...bunlar insan olmamızın gerkleridir.
Yasemin minnet duyduğu,dürstlüğüne inandığı,en sevdiği şeyi,kızını ona getiren balıkçıya sarılıyor...bundan daha insani ne olabilir?
Vallahi MMC her ikisinden de kıskanacağı bir durum olacağını sanmıyorum... çünkü O Yasemin'i de çok iyi tanıyor, Necdet'i de... balıkçı olayını kıskançlık merkezli bir konuya bağlamak gerçekten çok yanlış olur... çünkü çok çok önemsenen bir olayı... doğrudan yaşamak ve ölmek ilgili bir olayı çözen birine insan anlık 'kul-köle' olur... tanımadığınız bir insana minnettarlığın çok rahat gösterilebileceği tek an sanıyorumki böyle bir andır... insan ilişkilerinde bu kadar güzel yaklaşımları bence çok hoyratça kullanıyoruz...(sana özgü bir şey değil bu bazı anlarda çoğumuz yapıyoruz) bunlar övülmesi gereken, insanlıkların unutulduğu şu ortamlarda özellikle ön plana çıkarmamız gereken tavırları sırf bazı sahneler istediğimiz gibi olmuyor diye düşünmeden çarçur etmeyelim derim...
toplumda ahlak anlayışının gerici zeminlere çekilmeye çalışıldığı şu günlerde
sırf kendi dizi mutluluğumuz için forma kendimizi kaptırıp düşünemeden yorumlar yazmayalım derim... bence tahmin edemeyeceğimiz kadar önemli mesajlar bunlar...(:img-in_lo)
Bahar-Can,
Sanırım fazla cididye aldın yorumumu.Ben sadece takılıyordum.İnan uğurunda bu kadar nefes tüketmene değecek bir mesaj değildi.Ama açıkçası kendimde forumdakilere örnek olmak gibi bir misyonda görmüyorum.Düşünmeden yorum yapmakta da bir sakınca görmüyorum.Herhangi bir mesaj kaygım yok.Ama şunu söylemeden de edemeyeceğim Yaseminin balıkçıya sarılmasını söylediğin kadar da kutsal bir sahne olduğunu düşünmüyorum.Acılı bir annenin minetarlığını gösterme şekli okadar.Gereğinden fazla anlam yükleyip bazı istediğimiz sahneler olmuyor diye çarçur edilen bir an olarak tanımlamak abartılı bir durum.Diziye karşı böylesine müdafa edilecek bir haksızlık yaptığımı düşünmüyorum.Gazetede gördüğüm güzel resimlerden sonra havam yerindeydi ve eğlenmeye çalışıyordum okadar:img-yes:
neyse geçelim artık bu konuyu ya
sonuçta rüya o veya bu şekilde bulunuyor ya önemli olan o
ama bu rüya bir müddet uslu dursa çok iyi olacak
ben yeni bir rüya vakasını daha kaldırablirmiyim bilmiyorum:img-swoon:img-fie:
Bahar-Can,
Sanırım fazla cididye aldın yorumumu.Ben sadece takılıyordum.İnan uğurunda bu kadar nefes tüketmene değecek bir mesaj değildi.Ama açıkçası kendimde forumdakilere örnek olmak gibi bir misyonda görmüyorum.Düşünmeden yorum yapmakta da bir sakınca görmüyorum.Herhangi bir mesaj kaygım yok.Ama şunu söylemeden de edemeyeceğim Yaseminin balıkçıya sarılmasını söylediğin kadar da kutsal bir sahne olduğunu düşünmüyorum.Acılı bir annenin minetarlığını gösterme şekli okadar.Gereğinden fazla anlam yükleyip bazı istediğimiz sahneler olmuyor diye çarçur edilen bir an olarak tanımlamak abartılı bir durum.Diziye karşı böylesine müdafa edilecek bir haksızlık yaptığımı düşünmüyorum.Gazetede gördüğüm güzel resimlerden sonra havam yerindeydi ve eğlenmeye çalışıyordum okadar:img-yes:
vallahi ben pek öyle düşünememeye başladım MMC.. yani hele de sinekli bakkal olayından sonra... ahlak meselesi çok sık tartışılır oldu buralarda... eğri oturup doğru konuşmak gerektiğini düşünüyorum... kimse öyle bir misyon hissetmez zaten bilinçli olarak... buradaki ortam zaten arkadaş ilişkisi şeklinde... ama çok fazla şey yanlış anlaşılıyor... dizide verilmek istenenlerle bizlerin anladıkları bambaşka noktalarda... bazı şeylere kendimizi çok kaptırınca dizideki güzel şeyleri kaçırıyoruz... göremiyoruz... ben bunu son zamanlarda fena şekilde anlıyorum ve çok rahatsız oluyorum...
sonuçta anlayış tarışmalarına iş gelip dayanınca ciddiye almamak elde değil... bu anlamda da ben ciddiye alıyorum... eğlendiğim zamanlarda çok ama dediğim gibi "batının iyi yanlarını değil, ahlaksızlıklarını" aldık diyen bir başbakanın ülkesi durumundayız... oysaki Türkiye ahlak olarak batının çok çok gerisinde... dolandırıcılık, mafya, rüşvet, adam kayırmaca, töre cinayetleri, gerici gelenekler, benim anladığım ahlak bunlar olunca ve burada ahlak tartışmaları sık s ık yapılınca çok daha ciddiye alınması gerektiğini de düşünüyorum...
ve ben de minnettarlık olayını asla kutsamıyorum tam da senin dediğin çerçevede görüyorum... bye
çalıkuşu78 25-01-08, 20:00 rüyanın kaprisleri bitmemiş başka siteden alta koyuyorum.. yorum sizin..
bu bölümde rüya bulunuyor eve getiriyorlar ama rüya nejdet babamda kalmak istiyorum diyor.orda kalıyor ama orda da yeni bebek heycanı var bu da rüyayı üzüyor.dublajdaki arkadaştan öğrendiğim kadarıyla bu...
ya benim bu öpüşme sahnelerinden rahatsız olmamın apayrı nedeni var
birde sadece ahmet&yesemin ikilisine karşı
defne&deniz olduğu zaman hiç rahatsız olmuyorum nedense ama ben yasemine fena halde takmış olduğum için onlar beni rahatsız ediyor
tabiki ben rahatsız oluyorum diye kimse a&y çiftinin bu sahnelerini kaldırılmayacak
aramızda bu sahneleri görmek isteyenlerde olabilir benimki sadece kendi fikirlerim yasemin karakteri bana hiçbir şekilde inandırıcı gelmadiği için böyle düşünüyorum
ama bazen sevgiyi anlatmanın tek yolu öpüşme sahneleri değildir
ben size kırık kanatlardan örnek vermek istiyorum
canselin başlığına giren var mı bilmiyorum orada da görmüşsünüzdür izleyeninizde olmuştur kırık kanatlarda canselin oynadığı cemal karakteri ve özge özberkin oynadığı nazlı karakteri hiç öpüşmediler ama ben ahmet yasemin aşkından 100 kat daha çok etkilediler dizi biteli 2 yıl olacak ama ben hala unutmadım
her neyse anlatmak istediğim şu ben yasemin ve ahmet aşkına inanmıyorum
benim gözümde inandırıcılığını yitirdi
onun için onlar öpüştüğü zaman izleyesim gelmiyor
bu ayıp olduğu için felanda değil öyle tabularım yok
benim gibi düşünmeyenler tepki gösterebilirler ama bu benim kişisel görüşüm ve beni bu aşktan soğutanların suçu malesef ben bu diziye başlarken önyargılı başlamadım çünkü
rüyanın kaprisleri bitmemiş başka siteden alta koyuyorum.. yorum sizin..
bu bölümde rüya bulunuyor eve getiriyorlar ama rüya nejdet babamda kalmak istiyorum diyor.orda kalıyor ama orda da yeni bebek heycanı var bu da rüyayı üzüyor.dublajdaki arkadaştan öğrendiğim kadarıyla bu...
Nedir bu ya?Necdet babasında kalacakmış..Ayy yesinler..Bıktım artık Rüyanın sonu gelmeyen Necdet kaprislerinden..O kadar Ahmetle resmini gördük sevindirik oldu bari asıl olayın resimlerini koysalardı da anlasaydık..Güzide Necdet Rüya mutlu aile tablosu görmek açıkçası çok hoşuma giderdi..(!):img-cool2
sude_burcu 25-01-08, 20:15 demek ruya kaprislerine devam ediyor:icon_whis neyse elbet kardesi olacagı fikrine de alısır hem bu onun icin bi on hazırlık olur malum a-y nin de cocukları olabilir ruya simdiden kendini hazırlamalı bu gercege:img-wink:
snemmm yasemin hakkında soylediklerine sonuna kadar katılıyorum... cansel icin kotu bi deneyim olsa gerek ( dizi degil partneri)... ayrıca deniz-defne askı da benim cok hosuma gidiyor cunku o duyguyu cok guzel veriyorlar...ama aynı duyguyu basından beri a-y ikilisinden alamadım bu saatten sonra da alamam heralde...temennim bu ikiliyi artık aile olarak mutlu mesut izlemek tabi ruyayla:img-wink:
ruyacım gittin,kayboldun,ateslendin hala aklın basına gelmedi anlasılan:) tamam necdeti cok seviyorsun ( sevilmeyecek biri degil hak veriyorum) ama ahmete de yazık ya artık adam da yasasın babalıgını:img-wink: yasemine anne demeye bin sahit lazım onu katmıyorum zaten:)
çalıkuşu78 25-01-08, 20:16 Nedir bu ya?Necdet babasında kalacakmış..Ayy yesinler..Bıktım artık Rüyanın sonu gelmeyen Necdet kaprislerinden..O kadar Ahmetle resmini gördük sevindirik oldu bari asıl olayın resimlerini koysalardı da anlasaydık..Güzide Necdet Rüya mutlu aile tablosu görmek açıkçası çok hoşuma giderdi..(!):img-cool2
başrole rüya oturdu belli oldu.. valla çocuk oyuncudan bile sinir kapmaya başladım..sokakta mendil satan çocuklar bu kadar dertli kaval değil.. içimi baydı bu rüya benim..:icon_whis
bakın rüya anasına çekmiş bunu iyice anladım ben
yaseminde nejdetten 7 yılda zor koptu
umarım rüyanın bu kadar sürmez
ya anlamıyorum ya zaten rüyayla nejdet kopsun diyen yok ki
istediği zaman görsün zatende görüyor ama neden sürekli baba moduna almaya çalışıyorlar ya
yetti artık valla şimdide nejdetin kıskanır yeni bebekten biz hep böyle şımarık rüyanın kaprislerini mi izleyeceğiz
çalıkuşu78 25-01-08, 20:24 herhalde deniz defne aşkını ilgi çekici kılmak için bu hamileliği evlilik dışı yaptılar.. ama hiç olmadı bence.. o devirde sinan evliydi, mahir evliydi birçok devrimci evliydi.. defne ile deniz zaten beraber yaşıyorlardı ara dere bir yerde nikahlanmalıydılar.. bu bana çok saçma geliyor.. devamlı nikahsız çocuk iyice bayatladı..:icon_whis
herhalde deniz defne aşkını ilgi çekici kılmak için bu hamileliği evlilik dışı yaptılar.. ama hiç olmadı bence.. o devirde sinan evliydi, mahir evliydi birçok devrimci evliydi.. defne ile deniz zaten beraber yaşıyorlardı ara dere bir yerde nikahlanmalıydılar.. bu bana çok saçma geliyor.. devamlı nikahsız çocuk iyice bayatladı..:icon_whis
evet çok haklısın ama senaristlere nejdetten sıra gelmiyor
onun yerine o kadar ince düşünüyorlar ki bunu düşünememişlerdir
ruyacım gittin,kayboldun,ateslendin hala aklın basına gelmedi anlasılan:) tamam necdeti cok seviyorsun ( sevilmeyecek biri degil hak veriyorum) ama ahmete de yazık ya artık adam da yasasın babalıgını:img-wink: yasemine anne demeye bin sahit lazım onu katmıyorum zaten:)
Ahh ahh canım bende aynı duyguları Necdete besliyorum..Yani kötü amaçlı değil de fikirlerimi söylemek gerekirse Necdet yıllarca Rüyaya bakıp içinde fesat duygular besleyip durdu.İyiki Güzide hamile kaldı ve bir çocuğu oldu (-acak..)
Maalef zaten birileri yüzünden Ahmetim yıllarca olanlardan uzak tutuldu..Babalığı değil kendi hayatını bile yaşayamadı..Bunu yapanlar ortada mükemmelim diye fink atıyor ama ne yapacaksın Ahmet kimsenin kötülüğünü düşünmüyor..Herkes ne kadar onu kırsa da..:img-yes:
çalıkuşu78 25-01-08, 20:30 evet çok haklısın ama senaristlere nejdetten sıra gelmiyor
onun yerine o kadar ince düşünüyorlar ki bunu düşünememişlerdir
snemm hapiste nikah gösterecekler o devirlerdeki bütün acı motivleri serpiştiriyorlar işte.. belki haklılar bilemem.. idamla yargılanan denizle defnenin hapisteki nikahı buna dayanarak planlanmış ve önceden gerçekleşmesi ötelenmiş geliyor bana.. yoksa önceden nikahlarının olmaması için hiçbir sebep yoktu.. ne karşı çıkan vardı ne bir engel.. gidip iki imzaya bakıyordu.. zaten devrimciler günlük kıyafetleriyle gidip tekbaşlarına evleniyorlarmış..
sude_burcu 25-01-08, 20:32 Ahh ahh canım bende aynı duyguları Necdete besliyorum..Yani kötü amaçlı değil de fikirlerimi söylemek gerekirse Necdet yıllarca Rüyaya bakıp içinde fesat duygular besleyip durdu.İyiki Güzide hamile kaldı ve bir çocuğu oldu (-acak..)
Maalef zaten birileri yüzünden Ahmetim yıllarca olanlardan uzak tutuldu..Babalığı değil kendi hayatını bile yaşayamadı..Bunu yapanlar ortada mükemmelim diye fink atıyor ama ne yapacaksın Ahmet kimsenin kötülüğünü düşünmüyor..Herkes ne kadar onu kırsa da..
canım necdet ruyaya bakıp fesat duygular besleyemez onu canı gibi seviyor cunku...tamam ahmete gercek soylenmedi haksızlık yapıldı ama ruya-necdet iliskisi bunların cok dısında ve bence salt sevgi var aralarında...necdete kızmanızı elestirmenizi anlarım ama ruyayla iliskileri cok baska :img-wink: sırf necdetin aldıgı bu elestiriler yuzunden ruyanın ahmete daha duskun olmasını istiyorum cunku ruya konusunda necdet bu tur sozleri haketmiyor...:img-wink:
başrole rüya oturdu belli oldu.. valla çocuk oyuncudan bile sinir kapmaya başladım..sokakta mendil satan çocuklar bu kadar dertli kaval değil.. içimi baydı bu rüya benim..:icon_whis
Diğer sayfaları pek okuyamadım ama senin yorumunu görünce dayanamadım Çalıkuşu...Rüya,benimde canımı sıkmaya başladı.Eskiden çocukda suç görmezdim.Ne de olsa annesi "şaşkın bir Leyla",Necdet babalığı trinom...Çocukta böyle anor oldu ama;içinde de varmış yavrunun.Otur oturduğun yerde kızım artık!Biraz durul! Ahmet babana yazık değil mi ?O da bir insan yavrum.Onun da bir sabrı var.Peygamber değil ki...Bir yerde şaşkın anan,bir yerde sen...Can mı dayanır ikinizin bu anlamsız davranışlarına!!!Adam sizden sebeb yarım akıllı br avukat oldu :(
hala nejdet kavgasına devam
kusura bakmayın ama rüya bugün bu haldeyse nejdetin yüzündendir
ben nejdet bunu kötü niyetle yaptı demiyorum ama istemeden rüyaya kötülük yaptı
yaseminden beklediği sevgiyi göremeyince rüyaya sarıldı sürekli şımarttı
bu ilgiyi yeni ailesinde göremeyen rüya nejdeti özledi sürekli kendinin etrafında dönen hayatı
ben böyle düşünüyorum
snemm hapiste nikah gösterecekler o devirlerdeki bütün acı motivleri serpiştiriyorlar işte.. belki haklılar bilemem.. idamla yargılanan denizle defnenin hapisteki nikahı buna dayanarak planlanmış ve önceden gerçekleşmesi ötelenmiş geliyor bana.. yoksa önceden nikahlarının olmaması için hiçbir sebep yoktu.. ne karşı çıkan vardı ne bir engel.. gidip iki imzaya bakıyordu.. zaten devrimciler günlük kıyafetleriyle gidip tekbaşlarına evleniyorlarmış..
evet bence de olabilir ama selmaya da bu kadarı yapılmaz ki
bu kadınında bari çocuklarından biri düzgün bir evlilik yapsın
sude_burcu 25-01-08, 20:39 hala nejdet kavgasına devam
kusura bakmayın ama rüya bugün bu haldeyse nejdetin yüzündendir
ben nejdet bunu kötü niyetle yaptı demiyorum ama istemeden rüyaya kötülük yaptı
yaseminden beklediği sevgiyi göremeyince rüyaya sarıldı sürekli şımarttı |