Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-24

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

merdivenler
04-01-08, 20:13
[QUOTE=

Bu arada ahmet yüzünden korkarım evde kalıciim.O çıtayı öyle bir yükseltti ki...[/QUOTE]

Bu cümleye bayıldım. Dediğin gibi etrafta Ahmete benzeyen birilerini ararsak hepimizin evde kaldığının resmidir yani...:img-hyste:img-hyste Onun gibisi herhalde kırık yılda bir bulunur, o piyangoda şaşkoloz Yasemine vurdu... Ne yapalım kıderrr:img-in_lo

Shevek
04-01-08, 20:25
Oğlan biziiim kız biziiiim! Hey hey hey! Çatlasın kaynanasıııı!!!! Geliyor düğün halayı, kaynanalar çeksin halayı! Tey tey tey!!!!:klme

Arkadaşlarçanlar, benden de Ahmet'e bir tam altın işler! Bkz; kıymetini bilsin, henüz kimseye tam altın takmışlığım yoktur:img-hyste

Ben de Ahmetin has be has kızkardeşi olabilirim yani:img-blush O direce yakın hissediyorum kendime, anlayın! (Ah, ah evli (üstelik çok sevdiğim adamçanla:img-in_lo) ve çocuklu olmayacaktım kiiii, Ahmet şimdi bu düğünü yapamıyor olurdu, bkz; ben istemem alırım ve bkz;Mörv:img-wink:, üç nokta atışı:img-hyste).

E, Ahmetin kızkardeşi sıfatıyla da Yasot'un da görümcesi oluyorum ki, bundan sonra atacağı adımlara dikkat etsin kanımca, iki elim yakasında olacak (beni feministliğimden eden kadın olarak pek severim kendisini:dito:img-grin2).

Haydın kızlarçanlar düğüne...:img-icecr

Bugün düğün dolayısıyla misafirler var evde:img-blush, kalabalık olacağız yani, o yüzden aralarda gelemeyebilirim ama evdeki düğün derneği dağıtınca, yani biraz geç saatte gelir eğlenceye katılırım:)bye

Hilo
04-01-08, 20:25
Vay beee... Bizimkiler evleniyor bu aksamm dmekki..Nihayet yani!!! Dizi bitti bitecek bunlar daha yeni evleniyor...Ama eskisi gibi asla olmayacak o ayri mesele..Yasemin bana cok yapmack geliyor, oysa Ahmedim ahhh ahh..:) Güzidede hamile, aslinda iyi oldu,Necdetin artik kurtulmasi lazim yaseminden :icon_shad:bella:img-punk::img-polic

arese
04-01-08, 20:39
Selam canlarbye

Diziye az kaldı yani düğüne ohh ben sonundaa :happy0064 bu arda bende erkek tarafıyım haberiniz olsun:) Ay Ahmet mutlu istediği hayatı yaşıyacak artık sevdiği kadın kızı ile beraber aynı catı altında nihayet görecegiz inşallah bu bölümde sonra YAR Ailesi sahnelerini sıkca görecegiz bu bölüm onu başlangıcı olur Ahmeti'miz mutlu bizler mutlu:happy0064:happy0064

Diziden sonra görüşmek üzere :)

arwen61
04-01-08, 20:40
selam çanlarbye

sıla yı izliyorum bitmesine az kaldı sonrada malum düğüne hazırlık yapacağım şimdiden toplanmaya başlamışsınız ne güzel bende birazdan buradayım

şimdilikbye

Tavuskuşu
04-01-08, 20:41
Sözlerime sen de mi brütüs diyerek başlamak istiyorum.Sen de mi shevekçan? O zaman biz enişteye ve öyküye dua edelim yoksa çok dişli bir rakip olurdun bize.:) Allahtan dünya ahret kardeşim olsun diyorsun.:):)

Bu arada 8-18-28-38 förmülüne bakarsak bu bölümün sonunda nikah olur hatta memur sorar kabul ediyor musunuz diye orada biter gibime geliyor. Hem gelen bölüm resimleri bir hafta sonrasına ait oluyor. Rn azından düğün yemeği filan haftayadır. Ama dilerim önce yasemine sonra ahmete sorar memur ve ahmetin cevabını almadan biter bölüm. Biz de bir hafta daha ahmetin reddedeceği hayaliyle avunuruz...:(:(

bir_adı_yok
04-01-08, 20:49
selam kızlar çanlar ben geldim..
biraz geç kaldım, düğün hazırlıklarında bulunamadım affola...
maşallah sizler döktürmüşsünüz...
tey tey tey...
düğünümüzede dakikalar kaldı..
beklediğimize değer bir şenlik olması temennisiyle..

NiliWerda
04-01-08, 21:26
Geçen hafta farkedememişim ama özette farkettim,
Rüyanın Necdet babasına "o seni daha çok seviyo" demesi çok şekerdi:)
Ehh Rüyaya üvey kardeşte geliyor:) Gerçi pek üvey sayılmaz aslında resmen dış kağının mandalı neyse :icon_whis

Denizle Mehmetin sahnesi çok duyguluydu gerçekten :icon_sorr
Suçlu gibi baktn demesi hele :img-cray:
Ona rağmen babasına sarılması :sad53:

Off artık şu Ahmetle Yaseminin aşk shnelerindende bıktım bir an önce evlenseler :hıh

blue&blue
04-01-08, 21:27
Allahım ben düğün olacak döktürecez diye düşünürken dizi başladığından beri ağlıyorum... :img-cray:
Deniz babasına sarıldı müzik girdi ben dağıldım! :img-cray:

Hani benim çiftetellim nerdeee??? :icon_sorr

NiliWerda
04-01-08, 21:49
Ayy gözlerim doldu :icon_sorr
Denizin Işıka sarılması çok güzeldi ya :sad53:
Aslında orda Işığı ağlatabilirlerdi.
Sonra Deniz kuzenini teselli ediyor falan?
Öyle daha acıklı olurdu :sad53:

Dokturun: Bir bebek bekliyorsunuz, dediği anda Lale orda şöyle demeliydi:
Holeyyy bee şimdi gerçekten hala oluyorum! :img-hyste

cookie
04-01-08, 21:56
Aylarca Necdet Necdet dedik bağrımıza bastıkhttp://img221.imageshack.us/img221/3893/tkrkch3.gif (http://imageshack.us)

Elalemin veledine yıllarca sahip çıktı kendi çocuğuna sahip çıkmıyo hıyarto http://img221.imageshack.us/img221/3893/tkrkch3.gif (http://imageshack.us)

Namus düşmanı pis Necdethttp://img221.imageshack.us/img221/3893/tkrkch3.gif (http://imageshack.us)

Hıyar Hıyar Hıyarhttp://img221.imageshack.us/img221/3893/tkrkch3.gif (http://imageshack.us)

blue&blue
04-01-08, 21:56
Bunu yaptın ya! Yatacak yerin yok Necdet. Sana ne diyeceğimi bilmiyorum. Bunu düşünüp sonra döşeyeceğim. Ama Güzide'nin yıkılışının hiçbir telafisi olamaz.

Daha önce de söylemiştim. Başkasının bebeğini sahiplenen Necdet kendi bebeğine nasıl sırtını döner! Anlayamıyorum! Bu ne biçim bir kurgu??? :fighting2

arwen61
04-01-08, 21:57
necdet çocuğu istemiyor tabi istemez o ne olursa olsun yaseminden bir çocuk istiyordu gerçi şimdi birazda şaşkın ama yine bu çocuk doğacak gibi bir his var içimde:img-yes:

bir_adı_yok
04-01-08, 21:57
necdet bu kadar olur yani..
anladık ani oldu ama
yasemin bebeği aldıracağım dediği zaman o'na karşı geldinde
güzide'ye tek kelime edemedin..
seni çok sevdiğini bildiğin bir kadına bence bu davranış çok ağır kaçtı...
bakalım nasıl telafi edecek..

sude_burcu
04-01-08, 21:59
necdetim şok oldu ama bi sure sonra kendine gelir eminim:) ne de olsa kendi cocugu adam zamanında o duyguyu gercekten yasamadıgı icin afalladı napsın yahu...guzideye uzuldum ya nasıl caresiz kaldı gider aldırırım dedi...necdet kendine gel canım benim:D bi diger konu da lastik gibi uzayan y-a askı sonunda evlilikle sonuclanıyor vatana millete hayırlı olsun:)

necdeeettt guzideye ve cocuguna sahip cıkkk!!!!

NiliWerda
04-01-08, 22:01
Çocuk aldırmak bu kadar kolaymı?
Bakarmısın Güzideye ya? Hemen randevu alırım diyo...
Sanki her ay bunu yapıyomuş gibi ya tövbe tövbe :icon_whis

Necdete ne demeli?:hıh
Yaparken iyidişimdi istemiyor :hıh
Tövbe tövbe ya :icon_whis
Gerçi Necdetin ağzındanda bişey duymadı adam bir an konuşamadı belki istiycek çocuğu bizde fazla yüklendik :img-hyste

bir_adı_yok
04-01-08, 22:02
Bu ne biçim bir kurgu??? :fighting2

evlere şenlik bir kurgu...
gerçek hayatta örneği olmayan bir kurgu..
necdet'i yüceltelim derken yerin dibine sokan bir kurgu...
h.s. den başka biyerde olmayacak bir kurgu...
..
benim bildiğim dizilerde şu olur
esas oğlan esas kızla beraberlerdir tam evlenecekken
esas oğlan başka bir kadını hamile bırakır ve sırf o çocuk hatrına sevdiği kadından vaz geçer..
burda ise tam tersi..

NiliWerda
04-01-08, 22:08
Aa resmen istemiyor ya çocuğu?!?!
Bu nasıl bişey ya Necdeti nasıl bu kadar değiştirdiler?

Işıkla Yaşar çok şekerdiler :img-hyste
Yaşar ayakkabısı çıarıp terlik giydiya, orda farkketinizmi Yaşarın çorabı delikmiydi? :img-hyste

Edit: Buarada Rüya ne zamandan beri Işığa "Işık" diyo?

fatma-1721
04-01-08, 22:08
Merhabalar;

Bu aksam gencler cephesi beni baya üzdü :icon_sorr
ama Necdet :icon_whis ben bu adama artik ne diyecegimi bilemiyorum;Güzide ona "hamile" oldugunu acikladigindaki hali ve kizin üzgün halde onun yanindan uzaklasmasi :icon_sorr bu kizla bir yatagi,bir yastigi paylasiyorsun,koskoca adam bu olasiligi hic düsünmedin mi? en önemlisi bu kizin duygulariyla oynadiginin,onu kirdiginin,ondan hep aldiginin(en sikintili anlarinda onunla güldügünün,onun sayesinde yeni bir hayata basladiginin...) ve ona hic vermediginin(sevgi,ask,umut,...) hic farkinda degil misin? Ben Necdeti artik degil elestirmek,ismini anmak bile istemiyorum,belki zamanla biraz degisir bu düsüncem ama su anda onu gördügümde midem bulaniyor.Lütfen Necdet sevenler kirilmasin ama bu sahne beni bitirdi :icon_sorr Güzide adina cok üzüldüm :icon_sorr

çalıkuşu78
04-01-08, 22:09
ayyy bu kadar da kötü olduğunu düşünemiştim.. sana ne diyeyim necdet güzide başkasıyla garip bir şekilde mutlu olur inşallahh.. kendimi zor tutuyorum eğer burası forum olmasaydı sana neler sayar dökerdim.. kendini bilmez yüz karasııı..evde millet beni zxor tutuyor.. olur mu yahu bu kadar düşüncesizlik gaddarlık.. hıhh çocuk seviyormuş.. ne sevmesi yahu yasemini seviyordu.. rüyaya yasemin kontenjanından yağlama yıkama yapıyormuş alçakk..:fighting2

ben güzidenin yerinde olsam bu adamla evlenmem.. zorla evlenen adamdan fayda gelmez..:icon_whis

LİN
04-01-08, 22:26
Sen git elalemin çocuğuna babalık et yıllarca...Ama kendi canını, kanını hiçe say,mal mal etrafa bak:blink:Göz göre göre ölümüne davetiye çıkar!
Olacak iş mi bu?
Necdet insanı türünün son örneğidir.Eşi benzeri yoktur.
Psikolojisi bozuk;aslında kendinden nefret eden garip bir mahlukattır...

sude_burcu
04-01-08, 22:26
necdetin aklı basına geldi nihayet ve ne ilginctir ki şaşkoloz yasemın sayesinde oldu bu:) necdet basta sok oldu arkadaslar tamam beni de sasırttı ama onun acısından bakınca da hak veriyorum ben...guzidenin durumuna cok uzuldum kendini ortada kalmıs gibi hissetti ama necdet ona kendini affettirir...bu arada ruya necdete hala "baba" diyor gerci sonradan necdet baba dedi ama olsun:) teyzesine de ışık diyor o da ayrı muamma...:)

blue&blue
04-01-08, 22:29
Sen benim çocuğumu kurtarmıştın Necdet. Kahraman Necdet. Ben de senin çocuğunu kurtarıyorum. Peh peh peh!
Bu minnet eşitlemesi için bile bu saçmalık yapılmamalıydı bence. Ne yani bu saatten sonra Güzide'yi o masadan kaldırması herşeyi düzeltecek mi? :img-banne

Yuh diyorum başkada bişey demiyorum. Şaşkoloz kalasın Necdet! Düzelemeyesin çoluğun çocuğun elinde oyuncak olasın inşallah! :dito

bir_adı_yok
04-01-08, 22:29
tahminim necdet güzide'yi kürtaj masasından kurtaracak...
ama hiç bir şey başta yaptığı insafsızlığını örtmez...
insan kanından canından olma bir çocuğu
olsun mu olmasın mı diye hiç düşünür mü?...

sinem_kal90
04-01-08, 22:31
denizlerin olduğu o son kısımda çalan şarkı neydi?
çok güzelmiş

blue&blue
04-01-08, 22:38
çok güzelmiş

Che Guevara için yazılmış olan onun adını taşıyan harika bir şarkı!!

SEZİN
04-01-08, 22:38
çok güzelmiş

"Hasta Siempre"..Sanırım sonsuza dek demek..Natalie Cardone'dan dinlemişimdir bu şarkıyı hep ama bu söyleyenin kim olduğunu bilmiyorum.Bu olaylar başladığından beri hep nerede kullanacaklar bu şarkıyı diye bekliyordum,sonunda duyabildim..Bence geç bile kaldılar kullanmak için..

hekimoglu64
04-01-08, 22:40
arkadaslar cok kisa durmam gerekiyor tonca islerim var:):)
hemen bir kactene yorum yapip cikmam gerekiyoe neyse

sonundaaaaaaaaaaa oh bee yaseminim sonunda mutlu oldu özlemisim
gülüsünü,artikmutlu olurlar ins sonradan ahmet birde tutuklanoip yaseminm üzülmesin su an mutluyum yasemim mutlu oldugu icin:):bella:klme:klme:klme:happy0064:happy0064:ha ppy0064

sonunda cok güzelbitti

uzun zamandan sonra en begendigim hatirla sevgili
bölümüydü nikahta bir tane müzik vardi gercekten kulaga hos geliyordu
neyse.....

saygiar......

hekimoglu64
04-01-08, 22:43
Che Guevara için yazılmış olan onun adını taşıyan harika bir şarkı!!

ispanyolcaydi sarki
güzeldi,ama keske bang bang birdaha
yayinlasalar süper olur,ya bu hatirla sevgilide,neden grup yorumdan parcalar calinmiyor grup yorumumutlaka dinleyin süper sarkilari var
en begendigimsarkilari özlem.....

sagilar......

Pamir
04-01-08, 22:45
ya yaseminle ahmet evleniyo işte sonunda rahat bırakın necdet'i.. kolay mı şaşırdı adam... necdet elalemin çocuğu, ben,m çocuğum olarak bakmıyor olaya.. rüyayı hala öz çocuğu gibi seviyor.. yasemin'i sevdiği için elalemin çocuğuna babalık etti.. güzide ile olup olmayacağını bilemediği için şaşırdı afalladı adam...
inanın yasemin&ahmet fanatiklerinden daha çok istiyorum onların evlenmelerini mutlu olmalarını ama bakıyorum onlar kavuşunca da necdet'e söylenmeler bitmiyor bitmeyecek!!!
necdet iyi bir babadır, mükemmel bir insandır!!! insandır ve bunun sonucu olarak hata yapabilir.. o hatalara da yasemin ve ahmetin yaptığı hatalar gibi objektif bakalım lütfen...
necdet bu dizide mutlu olmayı en az yasemin ve ahmet kadar hakediyor.. umarım güzide ile çok mutlu olur...
oh be!!! evleniyorlar sonunda!!!!
ben artık ali ve rüya zamanını izlemek istiyorum ne zaman zaman atlaması olacak acaba.. bir kaç bölüm sürer heralde...

ya bu necdetin arabası yok muydu?? niye yürüyerek arıyor güzideyi????

necdet ne olur yetiş!! yoksa kendini hiç affedemeyeceksin!!!Q

balim89
04-01-08, 22:50
tam nerdeyse 50 bölümdür bu ani bekliyordum....yaseminin ve ahmetin kavusacagi ani...hatta ümidimi kestigim anlarda bile yinede icimden bu destansi ASK kazanacak dedim...ve bekledim...favori ciftimi:img-in_lo:img-in_lo:happy0064:happy0064

ama nedense cok burukum...:sad53: cünkü yaklasiyoruz artik...DENIZLERIN ASILACAGI tarihe yaklasiyoruz..icim aciyor yaa aglayasim geliyor..:sad53:

artik o bölüm ne yaparim bilemiyorum....:sad53:

NiliWerda
04-01-08, 22:50
Denizlerin olduğu sahnede çalan müziği şimdi ben soracaktım,
Sağolun yazmışsınız bişiler umarım şarkıyı bulurum hoşuma gitti.

Annesinin gelinliğimiş ha? Güzelmiş ama:)
Düğün sahnesnde çalan müzikte çok hoştu,
Sanırım yeni bi müzik o ben ilk defa duydum?

Mehmet ne meraklıymış kameraya :img-hyste

LİN
04-01-08, 22:55
hasta siempre kadar anlamlı şarkı bulamazlardı.
onlar motorla giderken benim içim acıdı
onlar umarsızca şiir okurken benim acıdı
anlar bir umutla dağlara giderken benim içim yandı...

Hasta Siempre

biz seni sevmeyi
tarihin yükseklerinden öğrendik
cesaretinin güneşi
ölümü kuşattığında
işte burada
tatlı varlığının
kalbe sıcaklık veren saydamlığı
kumandan che guevara

şanlı ve güçlü elin
tarihe ateş açar
bütün santa clara (halkı)
seni görmek için uyandığında

işte burada
tatlı varlığının
kumandan che guevara

rüzgarı yakarak gelirsin
bahar güneşleriyle..
gülüşünün ışığıyla
bayrağı dikmek için

işte burada
tatlı varlığının
kumandan che guevara

devrimci aşkın
seni yeni bir davaya götürüyor
ki orada senin kurtarıcı kolunun
gücünü bekliyorlar

işte burada
tatlı varlığının
kumandan che guevara

biz mücadelemize devam edeceğiz
tıpkı sen yanımızdayken olduğu gibi
ve fidel'le sana diyoruz ki
sonsuza kadar, komutan
(ispanyolca kelime oyunu: 'fidel' hem fidel castro'yu kastediyor hem de 'sadakatle' anlamına geliyor burada)

işte burada (duruyor)
tatlı varlığının
kumandan che guevara

arwen61
ohhh be çok şükür evlendiler mesudum allahım:img-in_lo

yasemine gelinlik çok yakışmıştı birde ahmetin MMC damatlığıyla birleşince ortaya harika bir çift çıktı:img-in_lo

rüyanın rızaya söylediği "ben niye imza atmıyorum banada evlenme teklif etti" sözüne çok güldüm:) yalnız rızanın ona büyümesi ve kendine bir eş seçmesi gerektiğini söylediğinde kameranın aliyi göstermesinide kaçırmadım hani:img-wink:

son reklama girildi herhalde deniz gezmişlerin polise rastlama sahnesiyle bitecek ama bekleyip göreceğiz ne olursa olsun nikahımız kıyıldı ya buda demek oluyorki düğünümüzü yavaş yavaş başlatabiliriz hadi çanlarım:bella:cheer::klme

odile

bayıldım nikah esnasında çalan şarkıyaaa :img-in_lo
siyah beyaz görüntüler de ayrı bir hoşluk kattı olayaaa ...inanamıyorum evlendiler mi şimdiii ??:happy0064
Ahmet ayrı bir hoş bugünnn :img-in_lo

Necdet eğer Güzide'ye yetişemezsen ...hayat boyu ezilirsin yaptığın bu vicdansızlık altındaaaa!!! ....inanamıyorum sen el alemin çocuğunu bağrına bas iş kendi çocuğuna gelince ...jeton anca düşssünn :img-cool2

sude_burcu
04-01-08, 22:57
ya yaseminle ahmet evleniyo işte sonunda rahat bırakın necdet'i.. kolay mı şaşırdı adam... necdet elalemin çocuğu, ben,m çocuğum olarak bakmıyor olaya.. rüyayı hala öz çocuğu gibi seviyor.. yasemin'i sevdiği için elalemin çocuğuna babalık etti.. güzide ile olup olmayacağını bilemediği için şaşırdı afalladı adam...
inanın yasemin&ahmet fanatiklerinden daha çok istiyorum onların evlenmelerini mutlu olmalarını ama bakıyorum onlar kavuşunca da necdet'e söylenmeler bitmiyor bitmeyecek!!!
necdet iyi bir babadır, mükemmel bir insandır!!! insandır ve bunun sonucu olarak hata yapabilir.. o hatalara da yasemin ve ahmetin yaptığı hatalar gibi objektif bakalım lütfen...
necdet bu dizide mutlu olmayı en az yasemin ve ahmet kadar hakediyor.. umarım güzide ile çok mutlu olur...
oh be!!! evleniyorlar sonunda!!!!
ben artık ali ve rüya zamanını izlemek istiyorum ne zaman zaman atlaması olacak acaba.. bir kaç bölüm sürer heralde...

ya bu necdetin arabası yok muydu?? niye yürüyerek arıyor güzideyi????

necdet ne olur yetiş!! yoksa kendini hiç affedemeyeceksin!!!Q

arkadasım helal ya cok guzel acıklamıssın...ama necdet ne yapsa oyle abartılıyorki kimse digerlerinin hatalarını gormuyor...ben artık necdeti savunmuyorum cunku ne yapsak anlatamadık derdimizi:) necdetten ustun bi performans bekliyorlar heralde...ben daha ahmetin ruyaya baba sıcaklıgı gosterdigi tek sahne goremedım cocuk hala necdetin yanında...kimse bunu sorgulamaz vay efendim necdet niye oyle davranmıs...senin de dedigin gibi necdet mukemmel bi insan ve yine dedigin gibi o bi İNSAN hatasıyla,sevabıyla...ve aynı necdet nasıl ki kendinin olmadıgı halde ruyaya tum sevgısını verdiyse eminim kendi kanından olan cocuga bin katını verecektir...veremeyenler utansın:):icon_whis

zeynoçiko
04-01-08, 22:58
ayy allahımm sonunda....:happy0064
birleştilerrr ya daha ne isterim...:img-in_lo
o evlilik cuzdanını alldııılarr hele şükürr...
yasemin annesinin gelinliğini giymişş( bnde düşünodmm neden babasınaa sn cok sevceksn dedi ditye.. )
superr oldu super!!!!!!!!!!!!

LİN
04-01-08, 22:59
Nikah hayallerimdeki kadar olmasa da güzeldi.Gelinlik güzeldi.Yasemin(Yasemen'den Yasemin'liğe terfi etti)güzeldi,Ahmet bir içim su olmuş,Rüyacık kelebek gibiydi...
Ama bir ara Deli geldiğinde ah dedim kesin vuracak ikisini,bir de o deli gözlerle kem kem bakmadı mı gelinliğe yandan yandan...Ödüm patladı.Nazar değdirecek !!!Beyşehir'e de koca bulur inşallah.

blue&blue
04-01-08, 22:59
Bu bölüm sonunda dönem atlaması olursa ben kalpten giderim! :img-swoon

sude-elvin
04-01-08, 23:02
sonunda bu bölümün geldigine inanamiyorum bugünleride gördük ya...
ne söylenebilirki herzamanki gibi severek izledim yine bu bölümü.
arada kizdigim isikin tavirlariydi. bu bölüm THO suna bayildim

alisercan
04-01-08, 23:02

Hasta Siempre

biz seni sevmeyi
cesaretinin güneşi
ölümü kuşattığında
işte burada
tatlı varlığının
kumandan che guevara

şanlı ve güçlü elin
tarihe ateş açar

işte burada
tatlı varlığının
kumandan che guevara

rüzgarı yakarak gelirsin
bahar güneşleriyle..
gülüşünün ışığıyla
bayrağı dikmek için

işte burada
tatlı varlığının
kumandan che guevara

devrimci aşkın
gücünü bekliyorlar

işte burada
tatlı varlığının
kumandan che guevara

sonsuza kadar, komutan
(ispanyolca kelime oyunu: 'fidel' hem fidel castro'yu kastediyor hem de 'sadakatle' anlamına geliyor burada)

işte burada (duruyor)
tatlı varlığının
kumandan che guevara

Sevgili Lin;
Çeviri sizden mi yoksa başka bir yerden mi aldınız. Şarkılara gelince... Bu şarkılar kalan müziğin çıkardığı Devrim şarkıları albümünde var. İki albüm olarak Sevgili Hasan Saltığın kazandırdığı çok iyi bir seçme albümdür. Yalnız linin çevirisini ilettiği ezgi devrim şarkılarında olmasına rağmen, pelikan müzikteki versiyonu kullanılmış sanıyorum. Çünkü o üç versiyondu.

hekimoglu64
04-01-08, 23:03
Denizlerin olduğu sahnede çalan müziği şimdi ben soracaktım,
Sağolun yazmışsınız bişiler umarım şarkıyı bulurum hoşuma gitti.

Mehmet ne meraklıymış kameraya :img-hyste

nilcim ben sana o sarkinin sözlerini yazayim dur

aqui se queda la clera
la enranable trensparencia
de tu querida prensenciya
comanntante che guevara

seuigeromes adelante
como junto te seguimos
ycon fidel te decimos
hasta simempre comanntente

saygilar.......

NiliWerda
04-01-08, 23:04
Hüseyin abi tebrik ederim sizi müzik şahane hele şuanda çalan son müzikte süper olmuş ellerinize sağlık :good:

Necdet bence Güzideye yetişecek birden ameliyat kapısının içerisine dalacak gibime geliyor?
Eğer yetişemezse Necdet gözümden düşecek :img-pilot

EDİT:
Alicim şarkı sözü için sağol canım,
LİNcim sanada çok teşekkürler çeviri için.

arwen61
04-01-08, 23:05
bitti:img-in_lo

bu akşamki bölüm çok güzeldi 39.bölümden beri bu kadar zevkle izlediğim bir bölüm olmamıştı yalnız son sahnede ahmet pek bir hınzır bakıyordu nedense:img-blush

necdette güzideye yetişip kürtaja engel olur bence ve bu sefer öz çocuğuna babalık eder ben evlenmelerinide çok istiyorum güzide harika biri:img-yes:

efem şimdi nikahta oldu ahmetle yasemin düğün alanına doğru emin adımlarla gelmekteler orkestra hazırmı bakıyorum hazır o zaman maestro:klme:happy0064

bir_adı_yok
04-01-08, 23:07
bence güzide vaz geçmiş halde odanın kapısından çıkacak..
necdet'de o vakit düşer bayılır heralde..
iyi olur onun için...
yaptığı hatanın farkına varır...

sude_burcu
biri bu yasemine yurumeyi ogretsin nolur ya:img-hyste ahmetin yanında neydi o oyle tamam guzel olmus falan da yuruyus tam bi facia yani sunnet cocukları gibi:):) neyse sonunda evlendiler sukurler olsun biz de bu eziyetten kurtulduk:img-pilot

hekimoglu64

Hasta Siempre

biz seni sevmeyi
cesaretinin güneşi
ölümü kuşattığında
işte burada
tatlı varlığının
kumandan che guevara

şanlı ve güçlü elin
tarihe ateş açar

işte burada
tatlı varlığının
kumandan che guevara

rüzgarı yakarak gelirsin
bahar güneşleriyle..
gülüşünün ışığıyla
bayrağı dikmek için

işte burada
tatlı varlığının
kumandan che guevara

devrimci aşkın
gücünü bekliyorlar

işte burada
tatlı varlığının
kumandan che guevara

sonsuza kadar, komutan

işte burada (duruyor)
tatlı varlığının
kumandan che guevara

tükceye cevirmisssin
bende ceviren olmasa cevirecektim türkceye
artik ispanyolcaini yazdim:)

saygilar......

snemmm
04-01-08, 23:09
nül senin gözündemiydi daha nejdet:)
valla yetişir sanırım ya
ama ben çok üzüldüm güzideye ne yalan söyleyeyim

bu arada tahminlerim doğru çıktı ayla gitti ahmet misali:):)

defnenin yaptığı çok erdemliceydi
gitti yüzüne herşeyi söyledi
seni suçlamam hataydı dedi(hepimiz biliyoruz hata olmadığını)
ama yaşar yine yaşarlığını yaptı
artık diyecek tek kelime bulamıyorum
defnenin yinede karşında ezilip bükülmeden güvenmediğini söyleyerek sinsilikyapmadan özür dilemesi çok erdemliydi

gelecek bölüm yakalanacaklar d gezmişler
emerekte çevirecekler deniz gezmişin yolunu

odysseia
04-01-08, 23:11
Sığ grubun en sığı is back:happy0064
5 dkcık uğruyorum. Ben kıt zekamdan sebep, yine göremedim bu bölüm Necdet'in derinliği. Zaten Necdet'in hatalarını saymaktan diziye konsantre olamıyorum. Bozdum kafayı Necdet'le. Nolcak benim bu halim?
Biliyorsunuz ki, Ahmet'i hiç ama hiç suçlamam, tek bir hatasını bile yazmışlığım yoktur! Hele Yasemin, hep diyorum ya kanatsız melek.. Yasemin ve hata yapmak!!! Yan yana bile, kelimeler uyuşmuyor:img-wink:
Elbet bir ara yazacağım adam gibi yorum. Benim gibi sığ ve bir o kadar da kıt zekalı arkadaşlarıma selam olsun:img-wink:
Bir de, bir de, bir de :dance::dance::dance:
bye

She7a
04-01-08, 23:12
sukurler olsun sonunda evlendiler dile kolay 11 sene kim kimi bekler.
ama,arada bitmeyen sevgi varsa insan evli de olsa sonunda bosanıp
sevdigini seciyor iste.ee sıra Defne'de diyecegim.ama,onun bayagı
beklemesi lazım sanırım.Ruya'ya dedesi once evlencek birini bulman
lazım dediginde Ali'yi gostermeleri de ilginc oldu. :) umarım Guzide'de
cocugu aldırmamıstır agla agla mahvoldum bugun insan insana yapar
mı bunu senaristler ayıp ayıp.:icon_cry:

zeyneps
04-01-08, 23:12
Vayy beee evlendiler inanamıyorum gitti Ahmedim gitti o şaşkoloz Yasot'a kaptıracağıma forumun CAZgırçanlarına kaptırmaya razıydım :img-cray:

Ahmet yine her zamanki MMC'liğini konuşturmuştu :img-blushAklıma geldikçe ağlayasım geliyor reva mı bu bana:icon_sorr neyse o mutlu olsun yeter bir tek dileğim var Ahmet mutlu ol yeter :sad53::img-in_lo

Defne'nin kıyafeti çok hoşuma gitti süper bir parçaydı Işık'ın kıyafeti berbattı hatılarsanız aynısı Ahmet'in nişanında olmuştu Defne'nin kıyafeti berbat Işık'ın güzeldi o zaman ...

Yeni Gürsoy çiftinin son model kamerasına bayıldım :img-pilot Anlaşılan o ki Ahmet'de pek bir bayılmıştı o sahnede ben de Ahmet'e bayıldım ama neyse artık evli barklı adam :icon_whis Bak şimdi aklıma bir şarkı geldi yine ağlamak istiyorum...uzak diyarlarda evli barklı mutluluk en çok onun hakkı adı bende saklı :img-cray:

LİN
04-01-08, 23:16
En sonunda evlendiler.:love05:İnanamıyorum.Rüya'nın içinde görülen rüya gibi.O kadar alışmışım ki;mutsuzluklarına,kavuşamamalarına ;durum garip geliyor...Sanki onlar değilde başkası gibi.
En iyisini yaptılar elalemi çağırmamakla...
Hayat öyle bir oyun oynadı ki Necdete bravo:good:
Yasemin ve Ahmetin nikah gününde şımarıklığından üzülme triplerine gireceğine,kendi çocuğunu kaybetme tehlikesini yaşattı.Bir nevi Necdet için gerçeklerle yüzleşmedir bu durum.Hayata dönüş operasyonudur.

Edit:Alisercan, Çeviri üniversiteden kalma...Elden ele dolaşırdı...Arşivden çıkarttım:img-wink:Birebir ben çevirmedim.

ermec
04-01-08, 23:16
bu bölüm güzeldi en çok sevdiğim kısım denizin ışığa sarılması ve necdetın yetısmeye calısmasıydı...ama ısık harunun yanına gıtmek ısterken ve yanındayken sankı hala eskıdeymıs gıbı daha bır degısıktı...defne cok guzel olmuştu...ve nezahatın gelınlıgını gorunce rıza...kotu oldum:)
ama sonu cok degısık bıtmedı mutlu son yanı oh!!bu bolumde sınır kupu veya haftaya nasıl beklerız durumu olmadı!!! ayy necdete sinir oldum!!bır oyle bır boyle oyle bakıo:D:D

güzide: hamileyim...
necdet: iyi ettin:D:D

arwen61
04-01-08, 23:17
aylada garip bir şekilde mutlu olmaya gitti:)

yaptığı davranış güzeldi yaseminle ve ahmetle açıkça konuşup tebrik etti aferin yani gider ayak benden bir aferini aldı:good:

ışık ın bundan sonra hayatı kolay olmayacak oda farkında ama şimdilik güçlü görünüyor bakalım ilerde ne olacak yalnız yaşarıda harunuda seven biri olarak otelde karşılaştıklarında harunun ışık a bakışları,sözleri içimi acıttı hala ışık a deli gibi aşık ama biliyorki ışıkta yaşara aşık bu en acısı işte keşke harunda mutlu olabilseydi:icon_sorr

ama bu akşam üzgün şeylerden fazla bahsetmek istemiyorum yasoyla ahmet evlenmiş tadını çıkaralım değilmi ama hem belki yakında junıorda gelir o zaman b,r düğün daha yaparız tam olur:img-wink:

hekimoglu64
04-01-08, 23:19
Vayy beee evlendiler inanamıyorum gitti Ahmedim gitti o şaşkoloz Yasot'a kaptıracağıma forumun CAZgırçanlarına kaptırmaya razıydım :img-cray:

Ahmet yine her zamanki MMC'liğini konuşturmuştu :img-blushAklıma geldikçe ağlayasım geliyor reva mı bu bana:icon_sorr neyse o mutlu olsun yeter bir tek dileğim var Ahmet mutlu ol yeter :sad53::img-in_lo

Defne'nin kıyafeti çok hoşuma gitti süper bir parçaydı Işık'ın kıyafeti berbattı hatılarsanız aynısı Ahmet'in nişanında olmuştu Defne'nin kıyafeti berbat Işık'ın güzeldi o zaman ...

Yeni Gürsoy çiftinin son model kamerasına bayıldım :img-pilot Anlaşılan o ki Ahmet'de pek bir bayılmıştı o sahnede ben de Ahmet'e bayıldım ama neyse artık evli barklı adam :icon_whis Bak şimdi aklıma bir şarkı geldi yine ağlamak istiyorum...uzak diyarlarda evli barklı mutluluk en çok onun hakkı adı bende saklı :img-cray:

zeyneps benigldürdün Allahda seni güldürsün
sarki sözlerin güzelmis artik mutlu olma sirasi yaseminimle ahmette
ama bu senaristler seyiciyi iyi sasirtmasini biliyorlar
bakalimbu mutluluk ne kadar sürecek ins dizi bitene kadar sürer
artik yaseminimn üzülmesini hic istemiyrum,nejdete gelince ben nejdeti hep hakli bulurdum,bu bölüme kadar ama bu bölümde beni sasirrti.insan dogmamis
bir bebegine nasil kiyabilir her neyse bakalim haftaya neler olacak

yaw bu hatirla sevgili git gide güzellesiyor
simdiye kadar izledigim en güzel bölümdü
yaseminim mutlu oldu yeter de artar bile:)

saygilar.....

emosss
04-01-08, 23:19
sonunda evlendiler artık rahatça bi hele şükür denilebilir...
ama hiçte benim istediğim gibi değildi açıkcası..
bi kere oldu bittiye geldi daha romantik olabilirdi..
aralarda necdet'in o nur yüzünü gösterceklerine düğüne konsantre olabilirlerdi..
ayrıca necdet düğüne gitmeliydi, izleyip aynı acıyı çekmeliydi.. ama senarist hanımlar buna izin verir mi.
yasemin sadece aile içindekiler olucak dedi ve necdet'e hiçbişey söylenmedi..hayret:img-cool2

deniz'in mehmet'le ışığın yanından ayrılırken ışığa sarılması çok hoşuma gitti..

yaşar'la defne.. muhteşem ikilim.. ikisinede sinir oluyorum.. defne burnu bi metre havada özür diliyo (hoş dilemesi gerekmiyo ama sonuçta hata yaptığını düşünen bi insan gibide davranmadı),yaşar ayrı bi vukuat geniş geniş özrü kabul ediyo..

snemmm
04-01-08, 23:21
zeki denizim benim:img-in_lo
nasılda çaktı durumu babası söylemeden
helal olsun valla
kızmasını bekledim açıkcası ama çok olgundu
sanki ölümü bekleyenlerin mahsunluğu vardı üstünde:icon_sorr
şiir okurlarkende çok tatlılardı

mehmetle konuşmalarında gözlerim doldu
kıyamam mehmette ya

blue&blue
04-01-08, 23:22
...
ama bu akşam üzgün şeylerden fazla bahsetmek istemiyorum yasoyla ahmet evlenmiş tadını çıkaralım değilmi ama hem belki yakında junıorda gelir o zaman b,r düğün daha yaparız tam olur:img-wink:

Ama ama ben yapamıyorum canım ya! Nikah oldu evet mutluyum ama bölüm boyu müziklerin vurduğu sahnelerle içim acıdı hep... Hele son sahnede karısının gelinliğini gören Rıza baba ağladı ben ağladım. Selma ağladı ben ağladım! :icon_sorr

Off of! Ne olurdu sanki şu düğünü sona sıkıştırmasalardı. Daha şenlikli bir bölümde yapsalardı. Vedaların, acı olayların içinde hiç de hoş olmadı. :icon_sorr Üzgünüm yarına daha iyi olur muyum acaba?

weasleys
04-01-08, 23:23
nilcim ben sana o sarkinin sözlerini yazayim dur

aqui se queda la clera
la enranable trensparencia
de tu querida prensenciya
comanntante che guevara

seuigeromes adelante
como junto te seguimos
ycon fidel te decimos
hasta simempre comanntente

saygilar.......

hasta siempre, bu şarkıyı söyleyen hanım 90larda tekrar, Türkiyeye gelmişti. çok güzel bir şarkı.carlos pueblaya aittir ama natalie cardone ve de maria farantouri söylemiştir.birçok kişi de söylemiştir.sonsuza dek anlamına gelir, o yüzden o sahneye çok yakışmıştı.çok beğendim. ama söyleyen kimdi o sahnede kestiremedim.

LİN
04-01-08, 23:24
Dede: O deftere imza atman için daha bümen lazım.
Dede:Tabi daha da önemlisi kendine bir eş bulman lazımmm
Dadadadaannnnnnnnnn

ALİ birden ekranda masum masum bize sırıtıyor....
Bu kadar da tüyo verilmezki canım.
Neyse biran evvel 80lere gelinsin..Çocukluğumun renklerini özledim:cheer:
Rüküş 80'ler...:bella

Melal
04-01-08, 23:24
Bölüm güzeldi en önemlisi haftalardır beklediğimiz nikah gerçekleşti.
Ahmet'le Yasemin'i salona girerken görünce birden ilk bölümlere gittim.
Ada canlandı gözümde Ahmet'le Yasemin'in kaçamakları geldi ve tabii dizimizin şarkısı geldi aklıma ''dudağımda yarım kalan söylenmemiş son sözümdür,baki olsa da ayrılık aşk her daim ölümsüzdür.'' hatta şimdi onu dinleyerek mesajımı yazıyorum.:icon_sorr
Bu bölüm hem duygusaldı hemde beni baya efkarlandırdı ne bileyim geçen seneye gittim hadi derler film şeridi gibi gözümün önünden geçti diye işte aynen öyle bu akşam eski bölümler öyle geçti gözümün önünden.
Eğer şu nikah daha önce olsa eminim çoğumuzun gözleri dolacaktı şimdi formalite gereği olmuş gibi oldu.:icon_whis
Ayla çoğumuzun istediği gibi tayin olarak diziden çıkacak şunu en başta yapsaydınız ne olurdu sanki.:img-cool2
Bari kızcağız gittiği yerde huyu huyuna,boyu boyuna birini bulsada mesut olsa yazık yani çekti baya.
Haftaya Deniz Gezmiş tutuklanacak büyük ihtimal bizim Deniz'le Harun'da tutuklanacak sanırım haftaya bizleri oldukça hareketli bir bölüm bekliyor.
Artık önümüzdeki bir kaç bölüm oldukça acıklı bizleri ağlatacak bölümler bekliyor.
Hem Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam süreci olacak ve sanırım büyük ihtimal Defne&Deniz aşkına yine ayrılık olacak ve bu kez demir parmaklıklar girecek aralarına.
Eğer Hüseyin abiler bir de o sahneler için yeni müzikler yapmışlarsa yandık forumçanlarım yandık mendiller elimizde izleyelim diziyi.:icon_sorr
Necdet'in Güzide'nin hamile olduğunu öğrendiği anda ki tepkisi belki normaldi yani beklemediği bir şeydi ama sonrasında beni şaşırttı.
Yasemin'e bebeğini dünyaya getirmesi için telkin eden adam söz konusu kendi çocuğu olunca sus,pus oldu bakalım bebiş gitmeden Necdet olaya müdahale edebilecek mi?
Ki bence bebişe bir şey olmayacak ama bakalım Güzide bebek için evlenmeyi kabul edecek mi?
Kızcağız Necdet'in bu tepkisinden sonra evlenmem derse haklı valla ama önünde sonunda Necdet ve Güzide evlenecektir diye düşünüyorum başka yolu yok.:)
Asıl zaman atlamadan Rüya öz bir kardeş gelecek mi valla ben çok istiyorum şöyle Ahmet'in kucağında dünya tatlısı bir bebek ahh ahh ne güzel olur.:img-in_lo
Işık bu sefer 4 kişilik bir ailenin resmini çeksin Yasemin&Ahmet&Rüya ve bebişimiz bu isteğimizi çok görmez inşallah senaristlerimiz yani zaman atlamadan sıkıştırıversinler bir yere şu bebeği.:)
Hatta zaman atlamadan Deniz'le Defne'nin ve Işık'la Yaşar'ın da bebekleri olsun hoş senaristler benim isteklerimi dinlerlerse dizide çocuk patlaması yaşanacak.:):)
Bakalım haftaya Yasemin&Ahmet&Rüya üçlüsünü nasıl bir evde göreceğiz yoksa bunlar ya Selma hanımın ya da Rıza bey'in evinde falan mı kalacaklar merak ediyorum.
Işık'la Yaşar'ın halleri çok şirindi bu bölüm Işık bocalıyor,sevgisi için direniyor bakalım ne olacak.
Açıkcası ben Yaşar'la Işık'ın her şeye rağmen direnmelerini ve ayrılmamalarını istiyorum.
Harun'la Işık'ın konuşmaları iç burkucuydu Harun'a acıdım ama bir yanda da Işık'ın Yaşar'la mutlu olmasını istiyorum.
Umarım senaristlerimiz ilerleyen zamanlarda bu üçlü için bizleri ağlatacak bir şey yazmazlar.:icon_sorr
Ayrıca dizinin 80 darbesiyle biteceğine artık iyice emin oldum Rüya'nın dedesine söyledikleri ve dedesinin Rüya'ya söylediklerinden sonra kameranın Ali'yi göstermesiyle anlaşıldı ki 80 darbesinde Ali&Rüya ve aşkları başrolde olacak.
Off off bu Ahmet'in çilesi hiç bitmeyecek adamcağız 60 darbesinde sevdiği kadınla evlenemedi aradan 11 sene geçti muhtıra sonrası evlenebildi ve aradan 9 yıl geçecek kızı büyüyecek,Ali'ye aşık olacak bu Ali'de Deniz abisinin izinden gidecek olaylara karışacak ve Ahmet kızı için endişeli günler geçirecek kadersiz bu adam ya.:icon_sorr

alevalev_25_
04-01-08, 23:26
Bugünün anlamına binaen ve Ahmet Yasemin şerefine ben de avatar ve imzamı değiştiriyorum.! :happy0064:happy0064

Düğünde görüşmek üzere! Aralarda burdayız! :bella:bella

Alev gözlerime inanamadım... :img-swoon
Yok dedim olamaz. Bu benim bildiğim Alev olamaz. Aynı nickten iki kişi olamayacağına göre... :blink::blink:

Düğün için ne yazabilirim diye düşünüyorum da her ne kadar kendimi kasarsam kasayım yok hiç birşey yazmak gelmiyor içimden!!!

Bence salondan ziyade gelin odasında ki Ayla sahneleri daha güzeldi. Hele ki o yerinden kalkarken gözlerinin gelinliğe kayması, Ahmet'le tokalaşması...
Yasemin'i o kadar donuk buldum ki o sahnelerde içime hiç sinmedi doğrusu.

(Dürüst olmak gerekirse Yasemin'i iyi bulduğum sahneler o kadar az ki, azınlıktan şuan aklıma bile gelmiyor diyebilirim.)

zeyneps
04-01-08, 23:26
Sığ grubun en sığı is back:happy0064
5 dkcık uğruyorum. Ben kıt zekamdan sebep, yine göremedim bu bölüm Necdet'in derinliği. Zaten Necdet'in hatalarını saymaktan diziye konsantre olamıyorum. Bozdum kafayı Necdet'le. Nolcak benim bu halim?
Biliyorsunuz ki, Ahmet'i hiç ama hiç suçlamam, tek bir hatasını bile yazmışlığım yoktur! Hele Yasemin, hep diyorum ya kanatsız melek.. Yasemin ve hata yapmak!!! Yan yana bile, kelimeler uyuşmuyor:img-wink:
Elbet bir ara yazacağım adam gibi yorum. Benim gibi sığ ve bir o kadar da kıt zekalı arkadaşlarıma selam olsun:img-wink:
Bir de, bir de, bir de :dance::dance::dance:
bye

Dysseiaçanım Allah iyilğini versin :img-hyste

Bu arada Necot'un yaptıklarına şaşırmadım dersem yalan olur yani ona karşı haksızlık yapıp yapmadığımı düşünürdüm zaman zaman bu bölüm diyecek bir şey bulamadım :blink:

Yasemin'in dedikleri de oldukça şaşırttı beni Necot çok kararlı davranmış ve kesinlikle karşı çıkmış gören duyunda gerçekten böyle oldu sanacak Necot değil miydi "emin misin" diyen sonra da eliyle Yasot'u getiren ardından sadec Yasemin'e bir şey olacak diye korkmuştu o kadar Yasemin'in söylediklerini duyan da Necot onu elinden tuttu dışarı attı sanacak :icon_whis Yasemin değil miydi bebeğine kıyamayan ve kendini dışarı atan ee öyleyse...

Şimdi aynı adam kendi bebeğinin olmamasına alışamamış olabilir ama bunu Güzide'ye yansıtması nasıl bir haksızlıktır kendinden önce başkalarını düşünen bir adam olarak gösteriliyorsa bu adam niye hep kendi sorunlarını üzüntülerini başkalarına yansıtmaktan çekinmiyor hadi onu da geçtim "bir bebeğimizin olmasına henüz hazır değilim ama buna hemen karar vermeyelim iyice düşünüp tartalım" diyemez miydi kızın aldırmayı düşünmesine bile hiç ses çıkaramıyor ...onu da anlamaya çalışıyorum ama gerçekten bu kadarını özellikle başkasının çocuğunu kendi çocuğu olarak sahiplenmiş birinden (her ne kadar hakkı olmasa da ) bunu beklemiyordum tabiki kendi çocuğu olması başka ama konuşmak tartışmak yerine susması ...neyse karakterini sevmiyorum...

Harun çok asildi bu bölüm mesela zaten onun özelliklerini Ahmet'e çok benzetiyorum dizideki en muhteşem üçlü Mehmet,Ahmet,Harun ...Harun'un bu bölüm Işık'a "mutlu musun" dedikten sonra "senin adına sevindim" demesi çok içtendi mesela ağzı bunu söylüyordu ama aynı zamanda da içten samimiydi yani gerçekten olduğu gibiydi işte benim en önem verdiğim özellik :img-in_lo O sahnede başka birisinin olduğunu farzettim de o zaman Harun'un nasıl erdemli bir kişiliği olduğunu daha iyi anladım ...

Ayla'ya bu bölüm üzüldüm biraz ne kadar kötü davranışlar gösterse de Ahmet'e baktığı anda ve elini tuttuğu anda gerçekten kötü oldum onun adına üzüldüm :icon_sorr En doğru kararı verdi ...

hekimoglu64
04-01-08, 23:27
hasta siempre, bu şarkıyı söyleyen hanım 90larda tekrar, Türkiyeye gelmişti. çok güzel bir şarkı.carlos pueblaya aittir ama natalie cardone ve de maria farantouri söylemiştir.birçok kişi de söylemiştir.sonsuza dek anlamına gelir, o yüzden o sahneye çok yakışmıştı.çok beğendim. ama söyleyen kimdi o sahnede kestiremedim.

bende natalie cardoneden biliyorum bu sarkiyi
güzel sarki birde güzel söylüyor

natalie cardone zaten yari fransiz yari ispanyol
kendisi 67 dogumlu benim bildigim diziye uymus
güzel sarki baya......ahmet koc ta bu sarkinin enstrumantalini yapmisti

saygilar.....

çalıkuşu78
04-01-08, 23:28
güzide ahmetten hamile kalsaydı necdet bayıla bayıla kabul ederdi..:img-icecr
sorun bu, adam ahmetin çocuğu hazır hale getirmesini istiyor.. kendisininkini istemiyor.. takmış illa ahmetin hamile bırakması lazımdı ..:img-hyste

hekimoglu64
04-01-08, 23:29
Dede: O deftere imza atman için daha bümen lazım.
Dede:Tabi daha da önemlisi kendine bir eş bulman lazımmm
Dadadadaannnnnnnnnn

ALİ birden ekranda masum masum bize sırıtıyor....
Bu kadar da tüyo verilmezki canım.
Neyse biran evvel 80lere gelinsin..Çocukluğumun renklerini özledim:cheer:
Rüküş 80'ler...:bella

lin cok haklisin 80ler acayipti ya
90larda öyleydi hele erkek kot pantolonlari

komikti ya:)

saygilar.......

snemmm
04-01-08, 23:30
sorun bu, adam ahmetin çocuğu hazır hale getirmesini istiyor.. kendisininkini istemiyor.. takmış illa ahmetin hamile bırakması lazımdı ..:img-hyste

:img-hyste:img-haha::img-hyste
çok doğru bak
hiç bu noktadan bakmamıştım:)

arwen61
04-01-08, 23:33
biz bayram edip seviniyoruz ama bugün cazgırların en acı günü biricik MMCleri yasota gitti:icon_sorr olsun be cazgırçanlarım sevdiğiniz mutlu ya sizde mutlu olun:img-wink: bugün yine demiştim bari elden gitmeden teo yu kapın malum laleye yavaştan manevralarla yaklaşıyor bugün yanaktan öptü yarın bakmışsınız lalede bir klinikte kürtaj yaptırsammı diye düşünüyor malum hsdekiler geniş aile hemde en XXL cından:img-yes:

zeyneps
04-01-08, 23:34

Çalıkuşuçan Allah iyilğini versin zaten Necdet'in durumu öğrendiği anda kardeşim içeri girdi ve şöyle bir konuşma geçti aramızda dedim ki ;
-Bak bak Necdet Güzoş'un hamile olduğunu öğrendi
Kardeşim şöyle bir baktı Necot'un surat ifadesine ve
-Ahmet'ten mi ? diye soracak ,dedi ve tabi ben gülmekten sahneye konsantre olamadım:img-hyste
Sonra da ilave etti
-Ahmet'in çocuğuna pek meraklı ya ondan olmazsa alışamıyor duruma , dedi sonrasını hatırlamıyorum:img-hyste:img-hyste:

Tavuskuşu
04-01-08, 23:35
Necdet'in yaptıklarıyla(yeterli sıfatı bulamadım) ilgili ayrıntılı yorumumu sakin kafayla yapacağım. Ama necdet bile olsa bu kadarına da pes doğrusu dedim. Ahmetin "yok dive" bakışından attım ekrana. Güzideciğim sen daha iyilerini hak ediyorsun.:hıh

Evet evlendiler nihayet. Sezon başlamadan önce ayrılığı çok uzatmayacağız filan demişti "az" kavramları 16 bölümcükmüş demek ki. Çatlattılar adamı. Onu geçtim öncesindeki sahneler nedeniyle pembe gözlüklerle başladığım bölümü bırakma noktasına geldim. Nikah olduğunu bilmedem vallahi ayla-ahmet-yasemin konuşmasından önce kapatmıştım bile. Ayrıca nikahın kıyıldığı yer ışıkla yaşarın da evlendiği yer. Eminim aynı zamanda çekilmiştir. Paracıklarına kıyamadıkları için kasvetli, basık, dandik dekorasyonlu bir yerde evlendiriverdiler. Hadi ışıkla yaşar neyse de hikayenin esas oğlanıyla esas kızı da böyle bir yerde evlenmemeliydi. Bu kadar sıradan olacaksa çok daha önceden gidip iki imza atmaları daha iyiydi. Ne farkı kaldı ki?

Melal
Hasta Siempre adlı eseri Maria Farantouri,George Dalaras,Natalia Cordone vs bir çok kişi seslendirdi.
Ama şarkının yazarı Carlos Puebla'dır.
Bu akşam dizide çalan şarkıyı kim seslendirdi bilmiyorum daha doğrusu ismini çıkaramıyorum.
Hüseyin abii nerdesin yardım kimdi bu şarkıyı söyleyen kadın şarkıcı???

ıslak ıslak
Bana göre bu haftaki bölüm herşeyiyle dört dörtlük bir bölümdü... Deniz ve babasının karşılıklı sahneleri ki gerçekten iki baba oğul karşılıklı konuşuyor gibiydi, çok etkileyiciydi.. yine Deniz'in Defney'le olan az ama öz konuşmasıda keza öyle.. Nesee bu haftanın en önemli olayı Ahmet'le Yasemin'in nihayet muratlarına ermeleri oldu ki ne diyelim allah mesud etsin..:icon_whis Necdet cephesine gelince büyük ihtimal Güzide'yi bu karardan kurtarıcaktır ama o kliniği bulma sahnesinde Necdet'i izlerken ben yoruldum nerdeyse ne bulunmaz yermiş öyle..:icon_whis Necdet'e yine babalık yolu göründü ki çok yakışıyor zaten, Güzide'yle de ilişkilerin boyutu baya değişir artık..:icon_whis

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının cephesinde ise olaylar gitgide kötüleşiyor, o kaçınılmaz sonun olduğu süreç başladı ne yazık ki.. Onları her gördüğümde içim sızlıyorken o yargılanma ve infaz sürecini izlemeye nasıl dayanıcam bilemiyorum..

blue&blue
Alev gözlerime inanamadım... :img-swoon
Yok dedim olamaz. Bu benim bildiğim Alev olamaz. Aynı nickten iki kişi olamayacağına göre... :blink::blink:

Düğün için ne yazabilirim diye düşünüyorum da her ne kadar kendimi kasarsam kasayım yok hiç birşey yazmak gelmiyor içimden!!!

Bence salondan ziyade gelin odasında ki Ayla sahneleri daha güzeldi. Hele ki o yerinden kalkarken gözlerinin gelinliğe kayması, Ahmet'le tokalaşması...
Yasemin'i o kadar donuk buldum ki o sahnelerde içime hiç sinmedi doğrusu.

(Dürüst olmak gerekirse Yasemin'i iyi bulduğum sahneler o kadar az ki, azınlıktan şuan aklıma bile gelmiyor diyebilirim.)

Sorma ben bu hallere düşecek blumuydum canım ya! Ama HP'de göremediğimiz Nikah-gelin-düğün heyecanı sarıverdi işte beni... Ne kadar çok hayal etmiştik hatırlarsan. O anları efsane çiftimizin yaşadığını göremedim. Gözüm açık gittim. :icon_sorr

Bu çift de benim için çok özeldi. Hala özel. Ahmet tarafı ağır basıyor gerçi. :icon_whis Ve bu çiftin mutluluğu da benim için bir mutluluk oldu. Halaya katıldım devam da edecektim ama olmadı. Bölümün hüznü Che'nin ağıdı sildi götürdü göbek havasını! :)

Ama aşk adına ve sonunda da olsa yakalanan mutluluk adına çok mutluyum. Karşımda çok güzel bir aile var. Tadını çıkarıyorum işte... :img-wink:

Tavsiye ederim sana da bye

ermec
lin cok haklisin 80ler acayipti ya
90larda öyleydi hele erkek kot pantolonlari

komikti ya:)

saygilar.......
acaba ahmet elvis presley pantolonları fln gıyer mı:D:Dyaka bagır falan:):)
ayrıca ışık eve öyle bir baktıki ...ama cok tatlıydı ev sade...oh eşya az bunalma yoktur...:D yaşarı bir seviyorum bir sevmiyorum... ayrıca kamera da geldi hoş görüntüler olur..acaba dizinin finalinde birkaç foto olurmu??:( yanı gercekte yasandıgına gore...bırkac resım suslermı:D

badger
04-01-08, 23:36
Fazla kalamayacağım..:) 1.5 saat sonra inşallah uçağa binip İST a geliyoruuum!:happy0064 Tabii burada kar müsaade ederse..Fena kar yağıyor...

Necdet, yetişti mi yetişemedi mi?

Evet tahminleer!

ben, ilk kez bir bölümü sevdim..sinirlenmeden, abukluk olmadan...gayet sakin seyrettim...
En sevdiklerime gelince Denizlerin Anadoluya geçişlerinde çalan Hasta Siempre bknz:demek ki sözlü müzik çalınabiliyormuş...Şimdi bu şarkı milleti galeyana getirip, akıllara kötü fikirler sokmasın sonra!:icon_whis

Defnenin nikahtaki kıyafeti ve makyajı veee..Yaşara söyledikleri..:img-icecr

Ayla..Corpse bride(bknz: Ceset gelin)..sonunda iyileşmiş..anaahmm! Nobel Tıp ödülünü de kaptık!bknz:Yaseminle şizofreniye çözüm...:img-hyste

veee Necdet tabii ki...giiitttiiii...geeelddiiii...giiiitttiii...gee eelemeeedi....Neyi ne zaman düşündü ki? Pardon!Bir tek bir kere kedi olalı Yasemin faresini yakalamıştı... Yaseminin biçare hamiile olduğunu öğrendiğinde balıklama evlilik diye atlamıştı..Şimdi bizzat kendi şaheserinde...giiiitttiiiii...geeeldiiii..giiittii i..geleeemedi....! neyine şaşıracak, düzenli bir cinsel ilişkisi var, oooh gel keyfim gel!, en baba doğum kontrolünü bile kullansalar hamile kalma riski herzaman mevcuttur...herşeyi bilen Necdet hayret bunu bilemedi... :img-swoon ne sanıyordu?

bu arada şu gerçekte tekrar ortaya çıktı...Yasemini saplanık aşık olduğu için, Rüyayı o kadar çok sevdi...kızıymış gibi...bknz:hep diyordum! yasemine gösteremediklerini Rüyaya yansıtıyordu..Yasemini elinde tutmak için rüyayı seviyordu...:img-polic bu kadarmış necdet efendi...beni şaşırtmıyor..

necdet, ikiyüzlü...Kusura bakmayın!..söylüyorum...Yaseminin peşinde muayenhanelerde dolandı, yanında durdu...Ama Güzideyi resmen m... gibi ortada bırakıp kaçtı...ben Güzidenin yerinde olsam o saatten sonra suratına dönüp bakmam onun ...Böyle bir şeyi paylaş, adam olumlu düşündürebilecek hiçbir şey yapmasın, hatta karşında boru yutmuş! gibi kalakalsın, kaçsın gitsin, sen orada o halde kalakal..karnındaki bebekle yapayalnız bıraksın...sonra Rüya!nın varlığıyla ve Yaseminin o konuşmasıyla kendine gelen, daha doğrusu..yine gelemeyen! Necdet ..muayenehane kapılarında hemşireye trip atsın! bağırsın çağırsın...:icon_whisEğer o çocuk alındıysa, Necdet için için zırnık üzülmem...ama Güzide ve bu bebek için üzülürüm..aldırmadıysa da...yine yüzüne bakmasın derim..Tüm bu yaşananlardan dolayı...Başkasının çocuğunu seveceğine git kendi çocuğuna sahiplen!

Dünyanın en zor anlarından biridir...Hamileliğini söylemek..tamamen mutluluğunuz, eşinizin vereceği tepkiyle bağlantılıdır..O anda söylenecek ya da yapılacak en ufal bir olumsuzluk herşeyi tuzla buz eder...

eşimle o kadar birbirimizi çok seviyor olmamıza rağmen...eşime söylerken ilk kez söylediğimde tereddüt yaşamıştım..Ama ilk söylediğimde yüzündeki o pür mutluluk bana dünyaları vermişti...:img-in_lo:happy0064 Çünkü sonuçta bu bir ortak yapım ve kesinlikle...eşit düzeyde mutluluk duymak gerekli..:img-yes:

Güzide, onun için 2-3 gömlek fazlaydı..Anlayamadı bunca zamandır...Bundan sonra bu yaptıklarıyla da hiiiç anlamasın...artık...:dito

emosss
04-01-08, 23:36

doğru valla..
şimdi bizimkilerinde junıor'ı olursa necdet kendi çocuğunu bırakıp onlarınkine babalık yapmaya kalkar..
melal hakkaten seni dinlererse çocuk patlaması olur,doğum kontrolü denen bişey var canım..

bu arada bu rüya'nın necdet'e baba deme olayıda bitmeli artık.. rüya'ya kardeş gelince çocuk şaşırmazmı.. anne niye ablam necdetede baba diyo,ne ayak?? diye bi soru sorabilir.. tabi aynı şey necdet'in junıor'ı içinde geçerli..

ozenc-can
04-01-08, 23:39
Eveeet geldik 16 Mart'a Deniz'lerin yalalandığı tarih:

Şarkışlaya düşürmesin oy
Allah sevdiği kulunu
Gemerekte çevirmişler
Deniz Gezmiş'in yolunu
........
Gece Elmalıda kalmış
Okur-yazar olaydım
Deniz mahkemeye düşmüş
Avukatı ben olaydım
Yusuf mahkemeye düşmüş
Avukatı ben olaydım

Denz şarkışlaya 40 km uzaklıktakı Gemerekte halkın da yardımıy'la çatışma da yakalanır... :img-polic

Sanırım Deniz ve Harun 'da..

Nikah Tarihide yine kritik bir tarih 16 Mart... :sad53:neyse bu sefer kazasız belasız atlattık.ikisi de çok güzeldi.Mutluluklarını çok iyi anlattılar.:img-in_lobunun için çok bekledik ve bunu hak ettik ifadesi yüzlerinden okunuyordu.:img-icecrGözleri Rüya'yı bile görmedi.Rüya koşup onlara sarılamamadı bile.

snemmm
Bana göre bu haftaki bölüm herşeyiyle dört dörtlük bir bölümdü... Deniz ve babasının karşılıklı sahneleri ki gerçekten iki baba oğul karşılıklı konuşuyor gibiydi, çok etkileyiciydi.. yine Deniz'in Defney'le olan az ama öz konuşmasıda keza öyle.. Nesee bu haftanın en önemli olayı Ahmet'le Yasemin'in nihayet muratlarına ermeleri oldu ki ne diyelim allah mesud etsin..:icon_whis Necdet cephesine gelince büyük ihtimal Güzide'yi bu karardan kurtarıcaktır ama o kliniği bulma sahnesinde Necdet'i izlerken ben yoruldum nerdeyse ne bulunmaz yermiş öyle..:icon_whis Necdet'e yine babalık yolu göründü ki çok yakışıyor zaten, Güzide'yle de ilişkilerin boyutu baya değişir artık..:icon_whis

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının cephesinde ise olaylar gitgide kötüleşiyor, o kaçınılmaz sonun olduğu süreç başladı ne yazık ki.. Onları her gördüğümde içim sızlıyorken o yargılanma ve infaz sürecini izlemeye nasıl dayanıcam bilemiyorum..

bende bilmiyorum nasıl dayanacağım ya
bence öbür bölüm yakalanacaklar malesef
bu mıhtıranın faturası bu gençlere kesilecek:icon_sorr

Shevek
tam nerdeyse 50 bölümdür bu ani bekliyordum....yaseminin ve ahmetin kavusacagi ani...hatta ümidimi kestigim anlarda bile yinede icimden bu destansi ASK kazanacak dedim...ve bekledim...favori ciftimi:img-in_lo:img-in_lo:happy0064:happy0064

ama nedense cok burukum...:sad53: cünkü yaklasiyoruz artik...DENIZLERIN ASILACAGI tarihe yaklasiyoruz..icim aciyor yaa aglayasim geliyor..:sad53:

artik o bölüm ne yaparim bilemiyorum....

Çok bekledik evet...dünden beri de burada çaldık, eğlendik, halay çektik, horon teptik...iyi ki de yapmışız önceden çünkü bu bölüm çok ama çok hüzünlüydü. :img-cray: Denizlerin her hali, her duruşu, her sözü boğazıma bir yumru takıyor. Sanki resim gibi, fresk gibi suratları...Her fırsatta şiir okumaları, fonda Hasta Siempre (hem "sonsuza dek", hem de "görüşmek üzere, hoşçakal" gibi çevrilebilir)...o inançları, o temizlikleri, o yürekleri ve güvenleri...dokunuyor bana fena halde.

Bu bölüm özellikle Berk Hakmanı kutlamak istiyorum. Defneyle telefon görüşmesi sırasındaki üstün oyunculuğu için! Özlem, sevgi, tutku...merak, hüzün ve sevgi her şey vardı o bakışlarda... :good: Ben onun babasını anlayacağını biliyordum, anladığını da anladım. Bu bölüm bakışlarıyla konuştu.

Ahmetle Yaseminin nikahında da her duygu yerli yerindeydi. Bariz bir hüzün vardı ki, çok yakışmıştı. Aralarındaki sevgi ve nihayet elde ettikleri mutluluk elle tutulur gibiydi. Gelinlik annesininmiş. Rıza nasıl kötü oldu yahu.:img-cray: Rüyanın "ama ben de imza atmayacak mıyım? Bana da teklif edilmişti" demesi çok şekerdi. Annesinin küçük nedimesi olarak da çok tatlıydı. O kamera hoş bir sürpriz oldu gerçekten...siyah beyaz görüntüler dramatik efekti artırdı.

Neyse, evlendiler, bundan sonra en azından o ikisini çocuklarıyla aynı çatı altında görebileceğiz. Bu içimizi ısıtan bir detay...ha, bir de :dance::dance::dance:

ébruli
04-01-08, 23:42
mutluluğunuzu bölmemek için yazmıyorum ama dayanamadım

necdeti anlamanızı beklemicem yorumları okuduktan sonra ama necdetin 11 yılı söz konusuydu başka birini sevmek fikrine bile alışamamışken
birde çocuk
ne kadarda olsa necdet ruyaya 10 yıldır babalık yapıyo:icon_sorrhiç kolay değil bir bebek kendininde olsa zira necdet için rüyada kendi kızı öyle bı ayrıma gıtmıyo :img-yes:

ahmeti ve yasemını sonudan evli görmek güzel hele bekleyenler için dahada güzeldir tekrardan tebrık ediyim bye

fatma-1721
04-01-08, 23:43
zeki denizim benim:img-in_lo
nasılda çaktı durumu babası söylemeden
helal olsun valla
kızmasını bekledim açıkcası ama çok olgundu
sanki ölümü bekleyenlerin mahsunluğu vardı üstünde:icon_sorr
şiir okurlarkende çok tatlılardı

mehmetle konuşmalarında gözlerim doldu
kıyamam mehmette ya

Ben gözyaslarimi tutamadim o sahnede,muhtesem bir sahneydi :good:

Bazi arkadaslar "rahat birakin Necdeti artik,sizinkiler birlesti iste"diye yazmislar yorumlarinda...ben bu diziyi en cok senaryosu bir-iki karakter etrafinda dönmedigi,farkli karakterlere yer verdigi icin ve onlarin da hikayeleri icin izliyorum,sirf Yasemin&Ahmet icin degil,mesela bu bölüm uzun bir süredir istedigim evliligin nihayet gerceklesmesine ragmen,diger karakterlerin sahnelerini daha cok duygulanarak izledim,özellikle de genclerin sahnelerini,Mehmet-Deniz,baba-ogul sahnesini,...bu demek degil ki Ahmet&Yasemin sahnelerini sevmedim,onlarida severek izledim....ve Necdet de bu dizideki bir karakter,ben kendisini övmekten cok elestirdim simdiye kadar bu dogru ama bir baba olarak benim gözümdeki yeri cok farkliydi,insan olarak da onun bukadar acimasiz olabilecegini düsünmedim hic,evet sonunda akli basina gelmis ama üzgünüm benim icin bunun hicbir degeri,anlami yok....cünkü cocugunu kurtardi ama ya Güzide?
Uzun bir süredir Necdet Güzideyle birlikte,onun yaninda mutlu,huzurlu,....bu kiz bir bez bebek mi,yoksa insan mi?duygulari yok mu?yani nereye kadar devam edecekti Necdet Güzideyle?bu konuda hic kafa yordu mu?ben yordugunu düsünüyordum ama bu bölüm bunun böyle olmadigini,onunla evliligi aklina bile getirmemis oldugunu anladim!iste beni bu bitirdi,yoksa cocugunu kurtarmis,kurtarmamis o cocuguyla meselesi ama Güzideyle meselesinde Necdet feci halde sinifta kaldi.
Necdet bundan sonra Güzideye mükemmel bir koca,cocuguna mükemmel bir baba olabilir. Güzide affeden kadin da olabilir,her kadin farklidir,....bunlar da bir kadin izleyici olarak benim düsüncelerim,benim karakter yorumum ve izledigim bir karakteri de yorumlamaya hakkim var sanirim.

Neyse niyetim ortami germek degildi,ben cikiyorum,herkese iyi yorumar,iyi aksamlar bye

benden bukadar Ilknur´cum,yazdim iste oldu mu?:img-wink: bye

ermec
he hatırlamısken bu arada dıger komık buldugum sey de denizleri gösteriyor sonra necdet kosuyor...denizleri gösteriyor...necdet hala bakıyor...denizler motorlara bınmısler gıdıolar necdet daha yenı geldı:D daha sonra gırdı hemsıreye bagırdı:D:Dkomık

necdet: bakın bu durum acil girmem lazım(bağırıyor..)
hemşire: buraya giriş var çıkış yok delüğanlı...1 dk 23 sn gec kaldın!!

çalıkuşu78
Çalıkuşuçan Allah iyilğini versin zaten Necdet'in durumu öğrendiği anda kardeşim içeri girdi ve şöyle bir konuşma geçti aramızda dedim ki ;
-Bak bak Necdet Güzoş'un hamile olduğunu öğrendi
Kardeşim şöyle bir baktı Necot'un surat ifadesine ve
-Ahmet'ten mi ? diye soracak ,dedi ve tabi ben gülmekten sahneye konsantre olamadım:img-hyste
Sonra da ilave etti
-Ahmet'in çocuğuna pek meraklı ya ondan olmazsa alışamıyor duruma , dedi sonrasını hatırlamıyorum:img-hyste:img-hyste:
zeyneps napalım böyle moronluk olur mu çanımm..kardeşinle ben bunu düşünmekte haksızmıyız..:icon_whis:img-hyste yaseminin hamileliğini duyunca daha çok sevinmişti.. ama güzide onu affederse benim gözümden düşer hızla.. ben kürtaj odasında bulamıyacak sandıydım güziyi necdetin.. kaçıp izini kaybettireceğini sanmıştım olmadı.. yine sağ gösterip sol vurdular.. ağız tadıyla nikah bile izleyemedik.. necdetin donmuş hallerini izlemekten..:icon_whis

emosss
04-01-08, 23:45
badger ne güzel yazmışsın sanki kendi içim dökmüş gibi oldum.. iyi yolculuklar ayrıca..
deniz gezmiş konuşurken şarkışla ve gemerek diyince benimde aklıma direk grup yorum'un şarkısı geldi..

Yüreğimizin derinliklerine kök salmış bir çınardır kavgamız.Ummana ulaşmak için coşkunca yatağına sığmadan akan ırmaktır sevdamız.Deniz'in,Yusuf'un,Hüseyin'in bileklerine kelepçe düşmüş.Mahirin o dağ yüreğine tarifi imkansız sızılar,bağrına saplanan hançerdir boyunlarımıza yağlanan urgan.Ölüme sayılan günler özgürlüğe sayılsın diye düştü yola mahir.Bastı tetiğe...

Şarkışlaya düşürmesin oy
Allah sevdiği kulunu
Gemerekte çevirmişler
Deniz Gezmiş'in yolunu
Gece Elmalıda kalmış
Amancılar iyi solmuş
Uzatmalı i.in biri
Yusuf'u gafletle vurmuş
Dağların olayıydım
Okur-yazar olaydım
Deniz mahkemeye düşmüş
Avukatı ben olaydım
Yusuf mahkemeye düşmüş
Avukatı ben olaydım..

resimseçici
04-01-08, 23:46
NİHAYET EVLENDİLER;

47 bölümdür çekilen eziyet sona erdi sonunda. Bana göre en çok Rüya sevindi. Sonra Yasemin ve ailenin diğer üyeleri. Ama nedense Ahmet pek sevinçli gelmedi. Yani sevindi ama daha çok bunca sene bu anı beklemiş bir adamın, sevincinden çok, şaşkınlığı vardı üzerinde. Bilemiyorum belki yanılıyorum ama ben nedense o elektiriği alamadım.

Ve Asrın en feddakar adamı hatta iyilik meleği Kanatlı Necdet
Fatmacım ne de güzel yazmış,
[U]Güzide ona "hamile" oldugunu acikladigindaki hali ve kizin üzgün halde onun yanindan uzaklasmasi bu kizla bir yatagi,bir yastigi paylasiyorsun,koskoca adam bu olasiligi hic düsünmedin mi? en önemlisi bu kizin duygulariyla oynadiginin,onu kirdiginin,ondan hep aldiginin(en sikintili anlarinda onunla güldügünün,onun sayesinde yeni bir hayata basladiginin...) ve ona hic vermediginin(sevgi,ask,umut,...) hic farkinda degil misin? Ben Necdeti artik degil elestirmek,ismini anmak bile istemiyorum,

Aynen fatmacım bende senin gibi düşünüyorum.
Hiç düşünmeden elalemin çocuğuna kaç sene babalık yaptında üstelik bu senin talebindi. senden böyle bir şey istenmediği gibi bir başkasının babalık hakkını elinden aldın.( sakın yine yasemin istedi falan denmesin zira yasemin istese bile o en yakın arkadaşını arayıp bak burada durumlar böyle böyle diyebilirdi)
kendi çocuğuna babalık yapmak için niye bu kadar düşündün. Bunca zaman güzidenin kanını, canını, aşkını, etini kullandın ne oldu? Hani sen iyiydin, mükemmeldin, çok fedakardın.

Ayla neyseki iyileşti ve gitti. Tabiki onunda nedamet konuşmaları olmalıydı. Nede olsa dizimiz nedametler konusunda pek hassas.(belki Ahmet bu karşılaşma nedeniyle öyle durgundu)

Mehmet Deniz karşılaşması çok etkileyiciydi. Deniz ile Işığın barışmaları beni acayip sevindirdi. çok duygulandım nede olsa onlar kardeş.

Ve Hasta Siempre müthişti bence de. daha iyi bir şarkı olamazdı karar verenleri tebrik ederim. 48. bölüm Gezmiş ve arkadaşları açısından çok acıklı bir bölüm olacak ne yazıkki.

genel olarak bu bölümü çok beğendim. Ve Artık YAR ailesi olmasına çok sevindim. Önümüzdeki bölümde herhalde evlerini ve günlük yaşantılarını görürüz. Ve epeydir beklediğimiz enstantaneler hazırlanır bizlere umarım.

hekimoglu64
04-01-08, 23:48
melal arkadasim haklisin bu sarkiyi yazan kisi
carlos puebla hatta sarki 1965 yilina ait o zaman yazilmis nerdeyse
43 yillik sarki vay beee halen dillerde

saygilar....

snemmm
04-01-08, 23:50
deniz gezmiş konuşurken şarkışla ve gemerek diyince benimde aklıma direk grup yorum'un şarkısı geldi..

Yüreğimizin derinliklerine kök salmış bir çınardır kavgamız.Ummana ulaşmak için coşkunca yatağına sığmadan akan ırmaktır sevdamız.Deniz'in,Yusuf'un,Hüseyin'in bileklerine kelepçe düşmüş.Mahirin o dağ yüreğine tarifi imkansız sızılar,bağrına saplanan hançerdir boyunlarımıza yağlanan urgan.Ölüme sayılan günler özgürlüğe sayılsın diye düştü yola mahir.Bastı tetiğe...

Şarkışlaya düşürmesin oy
Allah sevdiği kulunu
Gemerekte çevirmişler
Deniz Gezmiş'in yolunu
Gece Elmalıda kalmış
Amancılar iyi solmuş
Uzatmalı i.in biri
Yusuf'u gafletle vurmuş
Dağların olayıydım
Okur-yazar olaydım
Deniz mahkemeye düşmüş
Avukatı ben olaydım
Yusuf mahkemeye düşmüş
Avukatı ben olaydım..

badger ne güzel yazmışsın sanki kendi içim dökmüş gibi oldum.. iyi yolculuklar ayrıca..

varya emotçum benimde direk aklıma bu şarkı geldi
içimden içimden söyledim hatta
şimdi de dinliyorum
çok güzel bir şarkı
olayıdım olayıdım oy okur yazar olayıdım oy deniz mahkemeye düşmüş avukatı ben olaydım ben en çok burasını seviyorum

badger
04-01-08, 23:51
Ben gözyaslarimi tutamadim o sahnede,muhtesem bir sahneydi :good:

Bazi arkadaslar "rahat birakin Necdeti artik,sizinkiler birlesti iste"diye yazmislar yorumlarinda...ben bu diziyi en cok senaryosu bir-iki karakter etrafinda dönmedigi,farkli karakterlere yer verdigi icin ve onlarin da hikayeleri icin izliyorum,sirf Yasemin&Ahmet icin degil,mesela bu bölüm uzun bir süredir istedigim evliligin nihayet gerceklesmesine ragmen,diger karakterlerin sahnelerini daha cok duygulanarak izledim,özellikle de genclerin sahnelerini,Mehmet-Deniz,baba-ogul sahnesini,...bu demek degil ki Ahmet&Yasemin sahnelerini sevmedim,onlarida severek izledim....ve Necdet de bu dizideki bir karakter,ben kendisini övmekten cok elestirdim simdiye kadar bu dogru ama bir baba olarak benim gözümdeki yeri cok farkliydi,insan olarak da onun bukadar acimasiz olabilecegini düsünmedim hic,evet sonunda akli basina gelmis ama üzgünüm benim icin bunun hicbir degeri,anlami yok....cünkü cocugunu kurtardi ama ya Güzide?
Uzun bir süredir Necdet Güzideyle birlikte,onun yaninda mutlu,huzurlu,....bu kiz bir bez bebek mi,yoksa insan mi?duygulari yok mu?yani nereye kadar devam edecekti Necdet Güzideyle?bu konuda hic kafa yordu mu?ben yordugunu düsünüyordum ama bu bölüm bunun böyle olmadigini,onunla evliligi aklina bile getirmemis oldugunu anladim!iste beni bu bitirdi,yoksa cocugunu kurtarmis,kurtarmamis o cocuguyla meselesi ama Güzideyle meselesinde Necdet feci halde sinifta kaldi.
Necdet bundan sonra Güzideye mükemmel bir koca,cocuguna mükemmel bir baba olabilir. Güzide affeden kadin da olabilir,her kadin farklidir,....bunlar da bir kadin izleyici olarak benim düsüncelerim,benim karakter yorumum ve izledigim bir karakteri de yorumlamaya hakkim var sanirim.

Neyse niyetim ortami germek degildi,ben cikiyorum,herkese iyi yorumlar,iyi aksamlar bye

Fatmacığım, bu güzel yorumun için teşekkürler..evet Necdet feci şekilde sınıfta kaldı...zaten beterdi... beterin beteri oldu:img-pilot artık adam sınıfına bile koymam onu..En öz konuya sahip çıkamadı...Daha ne diyeyim...Allah tepandan paktirsun Necdet!

Daha detaylı yorumumu İstanbula varınca yazacağım...Birazdan evden çıkacağım.... Görüşmek üzere...:img-wink:Kendinize iyi bakın...bye Sevgiyle ve esen kalınız...:img-in_lo:img-icecr

ozenc-can
04-01-08, 23:51
Güzide, onun için 2-3 gömlek fazlaydı..Anlayamadı bunca zamandır...Bundan sonra bu yaptıklarıyla da hiiiç anlamasın...artık...

Güzide bu habere sevinmişti.Doktot ilk söylediğinde yüzündeki ifade:P oldu.Ama necdetin tepkisini daha doğrusu tepkisizliğini görünce yüz ifadesi nasıl da değişti:icon_sorr Bencede Badger,Güzide necdete fazla biri...

"Fedakar" necot bu sefer çok düşündü. Yaşadıklarından öğrendiği bir şey mi var? sosyolog necot...

MMC
04-01-08, 23:52
Ne desem nerden başlasam bilemiyorum.Yazıp yazıp siliyorum.Sanırım tek bir kelimeyle 'vazgeçtim' diyerek duygularımı özetleyebilirim.Evet, artık Ahmet&Yasemin aşkından vazgeçtim.Anladım ki olmayacak.

Yasemini ruhsuz görmeye alışmıştım zaten ama Ahmette ki ruhsuzluk beni bitirdi.Ben bu nikahı sadece o mutlu olsun diye istiyordum.Ama onu bitsede gitsek modunda görünce yıkıldım.Meğer oda artık umursamazmış bu aşkı, onunda hiç heyecanı kamamışmışta ben anlamamışım.Sadece nikahta değil birlikte oldukları her karede ruhsuzdu, bıkkındı.47. bölüm Ahmetin, diziler tarihinin en tutkulu aşığından buzdan adama dönüşümünü tamamladığı bölüm oldu benim için:icon_sorr:icon_sorr

Ne salona girişlerinde duygulandım ne evet deyişlerinde, ne de masadan kalkıp bize doğru yürüyüşlerinde.Yıllar sonra birlerine sonsuza kadar bağlanırken söyledikleri 'evet'kelimesi bile ruhsuzdu.Birbirlerine bile bakmadılar.Ahmet'in karısını ilk öpüşüne ne demeli? Reklam filimlerinde, hikayesini hiç bilmediğim aşıkların evlenmeleri bile daha çok etkiler beni.Gözlerim dolar izlerken.Ama bu nikah beni hiç ama hiç duygulandırmadı.

Aylanın konuşması sırasında dikatimi çeken şey Yaseminin Anadoluda yaşamak senin için çok zor olmayacak mı diye soruşu oldu.Ahmet'in de gittiğini Ayla hatırlattı ona.Sanki bu gidişin sebebi kendi değilde başka birisiymiş gibi aval aval bakıyordu yine

Çok kızıyorum kendime bir diziye bukadar inandığım için.Büyük ihtimal yapımcılar yorumlarımı okuyup okuyup gülüyordur.Belkide beni rehabilite etmek adına bu nikahı bu kadar duygusuz çekmişlerdir.

Necdet için çok tarjik bir bölümdü.İlk önce başka bir adamın çocuğu yüüznden kendini çok istediği bir evliliğin içinde buldu şimdiyse kendi çocuğu yüzünden hiç istemediği bir evliliğin içinde buluyor.Necdet yine fedakarlık yapıcak ve hazır olmadığı halde Güzideyle evlenecek.Ama onların nikahları daha duygulu olur eminim:img-cool2

hekimoglu64
04-01-08, 23:53
buyurun hasta siempreyi yazan kisi
carlos puebla

http://i219.photobucket.com/albums/cc140/hekimoglu64/qqqqqqqqqqqqq.jpg

alevalev_25_
04-01-08, 23:55
Sorma ben bu hallere düşecek blumuydum canım ya! Ama HP'de göremediğimiz Nikah-gelin-düğün heyecanı sarıverdi işte beni... Ne kadar çok hayal etmiştik hatırlarsan. O anları efsane çiftimizin yaşadığını göremedim. Gözüm açık gittim. :icon_sorr

Bu çift de benim için çok özeldi. Hala özel. Ahmet tarafı ağır basıyor gerçi. :icon_whis Ve bu çiftin mutluluğu da benim için bir mutluluk oldu. Halaya katıldım devam da edecektim ama olmadı. Bölümün hüznü Che'nin ağıdı sildi götürdü göbek havasını! :)

Ama aşk adına ve sonunda da olsa yakalanan mutluluk adına çok mutluyum. Karşımda çok güzel bir aile var. Tadını çıkarıyorum işte... :img-wink:

Tavsiye ederim sana da bye

Tavsiyelerin için teşekkür ederim...
HP'de nasıl da bekledik efsane çiftimizi o masada oturup aynı deftere imza atmalarını. Çok gördüler bizlere Şengiller ne diyeyim..
Sadece senin gözün açık gitmedi ki Alev'cim. Gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki bir çoğumuzun gözü açık gitti..
Neyse HP bitti değil mi? Burası da HS sayfası...

Yazdıklarına katılmamak elde değil. Sonunda aşkın galip gelip koca 11 yılı devirmelerine rağmen gönüllerinde ki aşklarından hiç birşey kaybetmeyen çift adına bende mutluyum.
Geç bile kalındı..
Yalnız bir yerler de hani yazılan satırlar var bilmem hatırlar mısın?

"Burada bir şeyler eksik. Eksik olan şey nedir? vs.. vss..."

Senin gibi tadını çıkarmak isterim. Yalnız o eksiklik her ne ise 3.bölümünden itibaren izlediğim dizide hala devam ediyor. Ben kendi adıma o eksikliğin Yasemin'den kaynaklandığını biliyoum. Çünkü oyunculuk adına bana hiç birşey hissettiremiyor. İşte bu yüzden sadece diyebileceğim Ahmet adına mutluyum...

Geçte olsa Allah bir yastıkta kocatsın daha ne diyeyim ki!!!!

zeyneps
04-01-08, 23:57
Fazla kalamayacağım..1.5 saat sonra inşallah uçağa binip İST a geliyoruuum Tabii burada kar müsaade ederse..Fena kar yağıyor...

Necdet, yetişti mi yetişemedi mi?

Evet tahminleer!

ben, ilk kez bir bölümü sevdim..sinirlenmeden, abukluk olmadan...gayet sakin seyrettim...
En sevdiklerime gelince Denizlerin Anadoluya geçişlerinde çalan Hasta Siempre bknz:demek ki sözlü müzik çalınabiliyormuş...Şimdi bu şarkı milleti galeyana getirip, akıllara kötü fikirler sokmasın sonra!

Defnenin nikahtaki kıyafeti ve makyajı veee..Yaşara söyledikleri..:

Ayla..cropsy bride..sonunda iyileşmiş..anaahmm! Nobel Tıp ödülünü de kaptık!bknz:Yaseminle şizofreniye çözüm

veee Necdet tabii ki...giiitttiiii...geeelddiiii...giiiitttiii...gee eelemeeedi....Neyi ne zaman düşündü ki? Pardon!Bir tek bir kere kedi olalı Yasemin faresini yakalamıştı... Yaseminin biçare hamiile olduğunu öğrendiğinde balıklama evlilik diye atlamıştı..Şimdi bizzat kendi şaheserinde...giiiitttiiiii...geeeldiiii..giiittii i..geleeemedi....! neyine şaşıracak, düzenli bir cinsel ilişkisi var, oooh gel keyfim gel!, en baba doğum kontrolünü bile kullansalar hamile kalma riski herzaman mevcuttur...herşeyi bilen Necdet hayret bunu bilemedi... ne sanıyordu?

bu arada şu gerçekte tekrar ortaya çıktı...Yasemini saplanık aşık olduğu için, Rüyayı o kadar çok sevdi...kızıymış gibi...bknz:hep diyordum! yasemine gösteremediklerini Rüyaya yansıtıyordu..Yasemini elinde tutmak için rüyayı seviyordu...:img-polic bu kadarmış necdet efendi...beni şaşırtmıyor..

necdet, ikiyüzlü...Kusura bakmayın!..söylüyorum...Yaseminin peşinde muayenhanelerde dolandı, yanında durdu...Ama Güzideyi resmen m... gibi ortada bırakıp kaçtı...ben Güzidenin yerinde olsam o saatten sonra suratına dönüp bakmam onun ...Böyle bir şeyi paylaş, adam olumlu düşündürebilecek hiçbir şey yapmasın, hatta karşında boru yutmuş! gibi kalakalsın, kaçsın gitsin, sen orada o halde kalakal..karnındaki bebekle yapayalnız bıraksın...sonra Rüya!nın varlığıyla ve Yaseminin o konuşmasıyla kendine gelen, daha doğrusu..yine gelemeyen! Necdet ..muayenehane kapılarında hemşireye trip atsın! bağırsın çağırsın...:Eğer o çocuk alındıysa, Necdet için için zırnık üzülmem...ama Güzide ve bu bebek için üzülürüm..aldırmadıysa da...yine yüzüne bakmasın derim..Tüm bu yaşananlardan dolayı...Başkasının çocuğunu seveceğine git kendi çocuğuna sahiplen!

Dünyanın en zor anlarından biridir...Hamileliğini söylemek..tamamen mutluluğunuz, eşinizin vereceği tepkiyle bağlantılıdır..O anda söylenecek ya da yapılacak en ufal bir olumsuzluk herşeyi tuzla buz eder...

eşimle o kadar birbirimizi çok seviyor olmamıza rağmen...eşime söylerken ilk kez söylediğimde tereddüt yaşamıştım..Ama ilk söylediğimde yüzündeki o pür mutluluk bana dünyaları vermişti...:img-in_lo:happy0064 Çünkü sonuçta bu bir ortak yapım ve kesinlikle...eşit düzeyde mutluluk duymak gerekli..:img-yes:

Güzide, onun için 2-3 gömlek fazlaydı..Anlayamadı bunca zamandır...Bundan sonra bu yaptıklarıyla da hiiiç anlamasın...artık...:dito

Badgerçan senin şu yazdığını ben izlerken düşündüm Rüya'ya duyduğu sevgi bu saatten sonra pek inandırıcı gelmez heralde zamanında da demiştik Yasemin'i sevdiği için Rüya'yı sahiplenmişti aslında bu adam genelde bebekleri düşünmüyor onların o küçücük masum hallerini düşünmüyor hayatta kalmaya hakları olduğu aklına sonradan ya geliyor ya gelmiyor önce düşündüğü hep kendisi oluyor zamanında da Yasemin'in hayatı için endişelenmişti ama bebek aklına hiç gelmemişti şimdi Güzide'nin hayatını bile pek düşünmedi :icon_whis

Yasemin'in konuşmasıyla kendine gelmesi beni deli etti orada bile Yasemin konuştuğu için kendine geldi Yasemin "bu doğrudur bu şöyledir" dediği için her zaman onun sözlerine önem veriyor diğerleri umrunda bile olmuyor gerisi fasa fiso oluyor yani anlayacağınız :icon_whis

Güzide'nin yerinde olsam kolay kolay affedemezdim heralde beni öylece ortada bırakan sonra bir konuşmaya bile lüzum görmeyen birini ...Necdet artık gitse o bebeğe sahip çıksa ne olur bebek alınmış olsa ne olur artık her şey için çok geç gözümde iki paralık değeri vardı acıyordum daha bu sabaha kadar sonuçta Güzide'yle sadece iki iyi arkadaş oldukları için aşık olmadan bebek sahibi olmak çok zor diyordum ama artık acımıyorum da ne hali varsa görsün :hıh Özellikle "bizim ilişkimiz daha rayına oturmadı" dediği yerde madem rayına oturmadı ilişkiniz niye işi son haddine götürdün de bebeğin olmasına sebep oldun madem rayına oturmadı her zaman çok bildiğini sanan en ince detayına kadar düşünen sen niye aynı davranmadın :icon_whis

Baharçan Abla bu konuda ne düşünüyorsun yazarsan çok sevinirim hani sabah konuşmuştuk sen ne düşündün Necdet'in davranışları hakkında ....:img-wink:

Neyse kamera görüntüleri süperdi ....ileride kesin ortaya çıkar bu görüntüler Yasot-Ahmetyaşlandığı zaman ...bu arada yeni damat adayı Ali'de pek bir ağır oturaklı :)

Badgerçan İstanbul'a geliyorsun demek iyi yolculuklar :img-wink:

Tavuskuşu
04-01-08, 23:58
Şarkıya değinmeyi unutmuşum. Gerçekten de denizlerin sahnesinde çalan şarkı muhteşemdi. Bu şarkıyı yıllar önce duymuştum da şimdi dizide duyunca başta bir acaba? dedim. Tabi duyduğumda küçüktüm şarkının sözlerini anlamamıştım, ama melodisi hoşuma gidiyordu. Sözlerini burada okuyuncaya kadar haliyle yine anlamadım. Ama sonunda "Che Guavera" dediğinde anladım ki cuk oturmuştur şarkı. Şimdi de sözlerini okuyunca daha da iyi anlamış oldum. Sağolasınız Hüseyin Abi.

Necdet için ben de dedim "Elalemin çocuğuna babalık yapıyordun hiç düşünmeden şimdi niye tereddüttesin?" diye. Rüyaya babalık yaparken(gerek yoktu ya neyse) yaşadıklarıyla bu çocuğuyla yaşayacakları arasında ne fark var allah aşkına? Rüyanın sorumluluklarını üstlenirken hiç gocunmadın, seve seve eline geçen fırsatın üstüne atladın da kendi çocuğundan mı gocunacaksın? İkisine farklı davrandığına göre ben rüyaya olan yaklaşımında bir art niyet ararım bundan sonra. Çok isterdim necdetin ilk anki şaşkınlığından sonra sevinmesini veya en azından kürtaj konusunda acele karar vermeyelim demesini. Ama maalesef...Bu saatten sonra çocuğuna sahip çıkmak değil konu olan bence bir kadının kadınlık onurunu ayaklar altına almaktır. Güzide dilerim artık necdetin yüzüne bakmaz. Çünkü yaşadığı şey gerçekten ağır bir durum ve böyle zamanlarda(bkz:güzidenin annesinin hastalığı sırasındaki ilgisi(!)) yanımda olmayan bir insanı ben hayatımda istemezdim.

arwen61
05-01-08, 00:02
güzide bundan sonra ne yapar kürtaj olmasa dahi necdete kırılmazmı onun gönlündeki yerini bir kere daha kontrol etme ihtiyacı duymazmı bilemiyorum ama tek bildiğim güzideyi zor günler bekliyor:icon_sorr

deniz gezmişler acı sonun başlangıcındalar deniz ve harunda yakalanacağından onların avukatlığını acaba ahmet yaparmı diye aklıma geldi bence olabilir yalnız bunlar evlendi ama sıkıntı bitiyormu şimdide bu tutuklama ve mahkeme olayları devreye girer biz onları yine bir çatı altında göremeyiz allahtan nikahı becerip kıyabildiler yoksa ne olurdu:icon_sorr

bu arada badgercanım iyi yolculuklarbye demek karşıyakada kar varmış burada yok ama feci soğuk donuyoruz:bırr

snemmm
05-01-08, 00:06
ben nejdet hakkında yorum yapamaz oldum
nutkum tutuldu
dedim ki bu nasıl bir insandır
ilginç bir kişilik bu dizi sayesinde böyle bir kişiliği tanıdım
senaristlere ne kadar teşekkür etsem azdır herhalde
onu tanımasaydım hayatımda bir boşluk olacaktı:img-pilot:img-hyste
neyse bu ka dalga yeter:)

arese
05-01-08, 00:09
Selam canlarbyebye

Evet nihayet istedigimiz oldu Aylarca beklediğimiz Ahmet ve Yasemini nikahın gördük evlendiler:happy0064 güzeldi her sey Ahmet Yasemin sahneleri bu bölüm yerli yerindeydi ama bir sey dikkatim çekti? bilmeme sizde farketiniz mi? Ahmet pekte mutlu görünmüyordu sanki Yasemin onda daha mutlu gördüm Ahmet'te evlenecegine dair o yaşadığı seviniç mutluluk yüzünde görmedim bilmiyorum bana mı öyle geldi acaba? yada Ayalın geliş ve konuşmalarında etklenmiş olabilir mi? belki bu yüzden durgunudu bilmiyorum

Bu arada Rüya'nın rıza amaca ile konuşma sahesinde rıza amcanın öncelikle kendine bir eş bulman lazım dediği an kameranın Aliyi göstermesi :img-hyste:img-hyste evet canlar rüya'nın eş adayı belli zaten konuşuyorduk bu bölüm Bellli oldu rızanın o imzayı atman için önce bir eş bulman lazım derken kameranın Aliyi göstermesi bunu işareti:img-hyste

Necdet geleyim Necdet'e ne diyecegim bilemiyorum nutkum tutuldu ögrendi ama hiçte sevinmedi bir çoçuğu olacagına zaten güzideyide sevmiyorum ben güzide için çok üzlüyorum yap et sonra teo vallah bebegi adıracagız başka caresi yok de nasıl bir insan bu Necdet o canın ne günahı var en önemlisi güzide öyle üzügünken ona destek çıkacagına yanında susu pus oluyor cekip gidiyor sonra teo aaa ne yapalıyım bebeği aldıracagız diyor aldırmaktan bahsediyor yaa Ben Necdet insan demeye bile utanıyorum bu bölüm denzi gezmiş ve arkadasları ile olan sahneler çok güzeldi ve tabi Ahmet Yasemin acısında olan sahneler hepsi yerli yerinde ve güzeldi çok güzel bölümdü sadece Necdetin uzun donuk halleri acaba ne yapmama lazım sahnelerin izlemek dışında:img-hyste her sey güzeldi Ahmetin durgunlugu canım sıktı neden acaba durgunudu pek sevincli görmedim onu:img-cray:

Shevek
05-01-08, 00:10
Necdet'in yaptıklarıyla(yeterli sıfatı bulamadım) ilgili ayrıntılı yorumumu sakin kafayla yapacağım. Ama necdet bile olsa bu kadarına da pes doğrusu dedim. Ahmetin "yok dive" bakışından attım ekrana. Güzideciğim sen daha iyilerini hak ediyorsun.:hıh

Evet evlendiler nihayet. Sezon başlamadan önce ayrılığı çok uzatmayacağız filan demişti "az" kavramları 16 bölümcükmüş demek ki. Çatlattılar adamı. Onu geçtim öncesindeki sahneler nedeniyle pembe gözlüklerle başladığım bölümü bırakma noktasına geldim. Nikah olduğunu bilmedem vallahi ayla-ahmet-yasemin konuşmasından önce kapatmıştım bile. Ayrıca nikahın kıyıldığı yer ışıkla yaşarın da evlendiği yer. Eminim aynı zamanda çekilmiştir. Paracıklarına kıyamadıkları için kasvetli, basık, dandik dekorasyonlu bir yerde evlendiriverdiler. Hadi ışıkla yaşar neyse de hikayenin esas oğlanıyla esas kızı da böyle bir yerde evlenmemeliydi. Bu kadar sıradan olacaksa çok daha önceden gidip iki imza atmaları daha iyiydi. Ne farkı kaldı ki?
Tavusumkuşum, orası Beyoğlu Evlendirme Dairesi çanım! Adamçanla bendenizin nikahı da orada kıyılmıştı. Ehheeem, hayırlı ve uğurlu bir mekan olduğunu söyleyebilirim:img-in_lo İçin rahat olsun.:)
Bu arada nikah tarihleri de 16 Mart 1971. Ki benim doğduğum günün ertesi günü olur, yani efendim ben o nikah günü henüz 1 günlük bir Shevek idim, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde. Kim derdi ki o Shevek bir gün büyüyyecek de, Yaseminle Ahmet evlensin diye yapmadığını bırakmayacak:img-hyste

ZeRReN
05-01-08, 00:13
Şarkışla'ya düşürmesin oy oy
Allah sevdiği kulunu
Gemerek'te çevirmişler
Deniz Gezmiş'in yolunu
Gece Elmalı'da kalmış
Hamamcı Ali'yi sormuş
Uzatmalı i.in biri
Yusuf'u gafletle vurmuş
Yaşa Türk ordusu yaşa
Dünya şaştı böyle işe
Ordu madalya göndermiş
Yusuf'u vuran çavuşa
N'olayıdım n'olayıdım
Okur-yazar olaydım
Deniz mahkemeye düşmüş
Avukatı ben olaydım

Küçük bazı düzeltmelerle....Malatya dolaylarından anonim bir türkü.

Berk Hakman harikaydı.

Ahmet-Yasemin çiftinin hiç öneminin kalmadığını farkettim,benim için.Gelinlik,bırakın annesinin dönemlerine uymak,o gün için bile anlamsız bir modeldi,tamamen şekilsiz,kişiliksiz 2000'lerin modası...

Necdet'te tamamen bitti gözümde.Güzide'nin yerinde olsam o çocuğu doğurur,yüzünü Necdet'e göstermezdim...

Defne iyi geçirdi lafları Yaşar'a...

zeyneps
05-01-08, 00:15
Hasta Siempre muhteşemdi ama bunun çok versiyonu olduğu için ben kimin sesinden dinlediğimizi bilmiyorum kimdi ...

Tavusumçanım sonuçta ben de bu bebeğin fazla istenmeyeceğini çok şaşırılacağını biliyordum ama bu kadarı Necdet için bile fazla oldu ben böyle bir erkeğe yazıklar olsun demekten kendimi alıkoyamam o zaman bu durumu Güzoş'a böyle yansıtması :icon_sorr:icon_sorr

Bir de benim anlamadığım bir konu Rüya ve Ahmet'e neden tek bir sahne yazmaya tenezzül etmemeleri bu kız sürekli pastanede tamam yoğun adam ama en azından bir sahnede tıpkı Ahmet'te kaldığında olduğu gibi gelsin dosyaları düzenlesin filan da falan da...Ahmet'de Yasemin'e "bana yardım etmek çok hoşuna gidiyor " desin Yasemin'de" belki ileride babası gibi muhteşem bir avukat olur kim bilir" filan desin olmaz mı yani illa Necot mu olması lazım hayır en azından kız "babam geldi" diye koştuğunda gelen o olsaydı ya sabır ya sabır:icon_whis

Yasemin'e gelince Ayla bile "Ahmet'de Anadolu'ya gitmişti" dediğinde daha fazla duygulandı insan bir duygulanır suçlu suçlu bakar yahu sanki benim yüzümden gitti :hıh

Bu arada Necdet yetişmek için çabaladığında Deniz'ler köye geldiler ,yemek yediler sonra da gittiler bile mi yoksa bana mı öyle geldi yani misafir uğurluyordum kaçırdım bir kısmını biraz garip geldi aradan neredeyse bir saat filan geçtiyse Güzide'nin çocuğunun hala alınmamış olması garip olmaz mı hemşire"hazırlanın" demişti çünkü bana bayağı bir geçti zaman gibi geldi :icon_whis

snemmm
05-01-08, 00:15
Şarkışla'ya düşürmesin oy oy
Allah sevdiği kulunu
Gemerek'te çevirmişler
Deniz Gezmiş'in yolunu
Gece Elmalı'da kalmış
Hamamcı Ali'yi sormuş
Uzatmalı i.in biri
Yusuf'u gafletle vurmuş
Yaşa Türk ordusu yaşa
Dünya şaştı böyle işe
Ordu madalya göndermiş
Yusuf'u vuran çavuşa
N'olayıdım n'olayıdım
Okur-yazar olaydım
Deniz mahkemeye düşmüş
Avukatı ben olaydım

Küçük bazı düzeltmelerle....Malatya dolaylarından anonim bir türkü.

Berk Hakman harikaydı.

Ahmet-Yasemin çiftinin hiç öneminin kalmadığını farkettim,benim için.Gelinlik,bırakın annesinin dönemlerine uymak,o gün için bile anlamsız bir modeldi,tamamen şekilsiz,kişiliksiz 2000'lerin modası...

Necdet'te tamamen bitti gözümde.Güzide'nin yerinde olsam o çocuğu doğurur,yüzünü Necdet'e göstermezdim...

Defne iyi geçirdi lafları Yaşar'a...

anam sen benim aklımı mı akudun ne:)
aynı benim düşüncelerim
sana o ka katılıyorum kiiiiiiiiiiii

Tavuskuşu
05-01-08, 00:16
Mekanın hayırlı uğurlu bir yer olmasına sevindim shevekçan.Ancak dekorasyon konusunda fikrim sabit. İçimi kararttı orası.Koyu renk olmasından mıdır nedir sevmedim. 2.sınıf düğün salonlarını çağrıştıran bir dekorasyonu vardı ayrıca. Kısacası içime sinmedi...:hıh

Bu arada ışık sobalı evlerindeki ilk gecede hem de sobanın salonda olduğu bir evde yatak odasında kolsuz gecelikle yattı. Üsteli takvimler mart ayını gösteriyordu. Üşümedi mi peki bu kız?:):)

blue&blue
05-01-08, 00:18
Bu bölümün hüznü üstüme çöreklendiği için Ahmet'in durgunluğunu da normal karşıladım herhalde. Yasemin de durgundu ayrıca... Böyle olması gözüme batmadı. Ortamın gerginliği, enselerinde hissettikleri acılar, gelecek kaygıları bu durumun sebebi bence... Bu yüzden sade bir nikahla evlenmeyi tercih ettiler ya zaten...

Ama Ahmet'in Yasemin'i gelinlikle görüp aşk dolu bakışlarını bekledim. Olmadı. Orayı çok güzel atladılar. Belki de denediler Ahmet'i öyle baktırtamadılar vazgeçtiler. :)
Nikah boyunca gözüme batan tek şey salona girişleri oldu. Yasemin önde Ahmet geride geldi. Yuh dedim! Kolkola gelmeleri gerekmez miydi! Kolkola olmayı geçtim Ahmet Yasemin'in kolunu tutuyordu uzaktan. :blink:

Hani nikah öncesi kavga eden çiftler vardır ya! Gerilirler gerilirler gelin odasında patlarlar suratları bir karış çıkarlar. Sanki öyleydi. Düzgün giremediniz bari şöyle sarmaş dolaş çıksaydınız dimi? O da olmadı. Neyse bu da yeter. Dönemin hüznü tabiki nikaha da yansıdı. Yadırgamıyorum. Bundan sonrası zaten karanlık... Hazır olsak iyi olacak!

Tavuskuşu
05-01-08, 00:22
Sahi niye ahmet-rüya sahnesi yok? Yasemi nikah günü bile gelmiş pastaneye rüyayı da getirmiş geniş geniş oturuyor. Peki ahmet niye hiç kızını doğru dürüst görmüyor? Kızımı özledim bile demiyor.Bir okula getirip götürmek de yok ama rüyanın garsonluk hevesini bol bol izledik. Gerçek baba kıza iki sahne yazmayan zihniyeti kınıyorum. Ayıptır yahu yetmedi mi 30 bölümdür necdet-rüya sahneleri? Bıkmadınız mı her fırsatta araya sokuşturmaya çalışmaktan yorulmadınız mı? Yaratıcılığın da bir sınırı var ama değil mi? Yolun bir yerinde elbet yorulursunuz. Yalnız ne bitmez sevdaymış bu necdet ve necdet-rüya sahnelerinin sevdası. Ben izlemekten yoruldum onlar yazmaktan yorulmadı el insaf...

Bu arada iyi geceler çanlarım.bye Yarın sakin kafayla daha rahat yorum yaparım inşallah. Ama necdet adam bile değilmiş ya ben bunu anladım...

LİN
05-01-08, 00:23
Mekanın hayırlı uğurlu bir yer olmasına sevindim shevekçan.Ancak dekorasyon konusunda fikrim sabit. İçimi kararttı orası.Koyu renk olmasından mıdır nedir sevmedim. 2.sınıf düğün salonlarını çağrıştıran bir dekorasyonu vardı ayrıca. Kısacası içime sinmedi...:hıh

Bu arada ışık sobalı evlerindeki ilk gecede hem de sobanın salonda olduğu bir evde yatak odasında kolsuz gecelikle yattı. Üsteli takvimler mart ayını gösteriyordu. Üşümedi mi peki bu kız?:):)
Işıkla Yaşar ilişkisi yakında fena patlayacak gibi bir his var içimde.Hoş seviyorlar birbirlerini;hatta Işık o kolsuz gecelikle Yaşara sarılırken acıdım bile onlara...Yaşara ilk kez acıdım.
Yaşarla dünya görüşlerimiz farklı olsada kişiliği benim için önemli.Ama balo olayında fena çuvalladı.Kendi de bu hatanın farkında zaten

zeyneps
05-01-08, 00:23

Bu arada Işık'ların evi bana beklediğime göre gayet iyi göründü yani Işık'ın o kadar şaşırmasına şaşırdımmm ne bekliyordu ki tamam eşyaları biraz eksik ama Sevim&Mehmet çiftinin bile evi küçüçük bu evin odaları gayet geniş geldi bana yani bu kadarını beklemiyordum ben bilmem :icon_whis

Bu arada Yasemen'lerin evi nerede bir göremedik :icon_whis Ahmet bu bölüm gerçekten de keyifsiz ve yorgun gibiydi biraz pudrayı da fazla kaçırmış gibiydiler Ayla geldiğinde suratı bembeyazdı yoksa Ayla geldiği için mi böyle fena oldu :) Bence durgunluk normaldi yani sonuçta o kadar olaydan sonra öyle bir dönemde evlendiler ...Ahmet için korkuyorum umarım başına bir iş gelmez :icon_sorr

Herkese iyi geceler bye

Edit:Forumçanlar ben senaristlerimizden bu kadarını bile beklemiyordum açıkçası yani baba-kıza bir beş saniyelik bile sahne yazmamışlarsa onlardan ne bekleyebilirim ki o yüzden bu evliliğin gerçekleşmesi bile bir mucize beklenmeyen bir şeydi benim için fazlasını da ne onlar yazar ne ben beklerim :img-wink:

çalıkuşu78
05-01-08, 00:24
Ahmet pekte mutlu görünmüyordu sanki Yasemin onda daha mutlu gördüm Ahmet'te evlenecegine dair o yaşadığı seviniç mutluluk yüzünde görmedim bilmiyorum bana mı öyle geldi acaba? yada Ayalın geliş ve konuşmalarında etklenmiş olabilir mi? belki bu yüzden durgunudu bilmiyorum

areseçanımm şimdi buna hınzır bir yorum getirmek istiyorum:img-hyste:img-hysteherhalde gerçek hayatta cansel elçinde evlilik fobisi var.. şaka maka berenle evleniyormuyum noluyor diye tırsmıştı garibim..rol icabı deyip beni nikahlıyorlar mı nedir diye kaçacak yer arıyordu..cazgırçanlarr hiç üzülmeyin ahmetin evlenmekte gözü yok..biriniz elde etseydi de evlilik çok zor görünüyormuş çannlarımm. neyse ucuz kurtuldunuz..:img-icecr:img-haha::img-hyste

LİN
05-01-08, 00:25
Sahi niye ahmet-rüya sahnesi yok? Yasemi nikah günü bile gelmiş pastaneye rüyayı da getirmiş geniş geniş oturuyor. Peki ahmet niye hiç kızını doğru dürüst görmüyor? Kızımı özledim bile demiyor.Bir okula getirip götürmek de yok ama rüyanın garsonlu khevesini bol bol izledik. Gerçek baba kıza iki sahne yazmayan zihniyeti kınıyorum. Ayıptır yahu yetmedi mi 30 bölümdür necdet-rüya sahneleri?

Bu arada iyi geceler çanlarım.bye Yarın sakin kafayla daha rahat yorum yaparım inşallah. Ama necdet adam bile değilmiş ya ben bunu anladım...
Yazmazlar tavusum yazmazlar.İnadına yazmazlar.Bizler,açız Ahmet Rüya sahnelerine,şöyle doyurucu sahneler görmek istiyoruz dedikçe Rüyayı inadına pastahaneye sokuyorlar...Yetmedi mi Necdet-Rüya sahneleri...Bünyemize dokunuyor artık!!!

arwen61
05-01-08, 00:25
Tavusumkuşum, orası Beyoğlu Evlendirme Dairesi çanım! Adamçanla bendenizin nikahı da orada kıyılmıştı. Ehheeem, hayırlı ve uğurlu bir mekan olduğunu söyleyebilirim:img-in_lo İçin rahat olsun.:)
Bu arada nikah tarihleri de 16 Mart 1971. Ki benim doğduğum günün ertesi günü olur, yani efendim ben o nikah günü henüz 1 günlük bir Shevek idim, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde. Kim derdi ki o Shevek bir gün büyüyyecek de, Yaseminle Ahmet evlensin diye yapmadığını bırakmayacak:img-hyste

demek orası beyoğlu evlendirme dairesi ve sende orada evlenmişsin biraz geç olacak ama bol bol mutluluklar dilerim size:img-in_lo madem sen evlendin o zaman uğurlu bir mekandır canım:img-wink:

bu arada yaseminle ahmetin nikahının senin doğum gününle 1 gün arayla olmasıda ne hoş tesadüf olmuş aynı benimde ahmetle aynı doğum gününü paylaşmam gibi(25 mayıs) ama tek bir farkla o döneme göre düşünürsek ahmet benden epey bir büyük kaçıyor:icon_whis

bu bölüm beni mutlu etti inşallah haftaya o hep arzuladığımız YAR sahnelerini görürsek dahada mutlu olacağım ama şimdi gitmem lazım çok geç oldu bu soğukta yarın sabah nasıl kalkıp işe gideceğim bilemiyorum:icon_sorr 47.bölümle mutlu olmuş,umutlanmış çanlarım hepinize iyi gecelerbye

Shevek
05-01-08, 00:29
Bu bölümün hüznü üstüme çöreklendiği için Ahmet'in durgunluğunu da normal karşıladım herhalde. Yasemin de durgundu ayrıca... Böyle olması gözüme batmadı. Ortamın gerginliği, enselerinde hissettikleri acılar, gelecek kaygıları bu durumun sebebi bence... Bu yüzden sade bir nikahla evlenmeyi tercih ettiler ya zaten...

Ama Ahmet'in Yasemin'i gelinlikle görüp aşk dolu bakışlarını bekledim. Olmadı. Orayı çok güzel atladılar. Belki de denediler Ahmet'i öyle baktırtamadılar vazgeçtiler. :)
Nikah boyunca gözüme batan tek şey salona girişleri oldu. Yasemin önde Ahmet geride geldi. Yuh dedim! Kolkola gelmeleri gerekmez miydi! Kolkola olmayı geçtim Ahmet Yasemin'in kolunu tutuyordu uzaktan. :blink:

Hani nikah öncesi kavga eden çiftler vardır ya! Gerilirler gerilirler gelin odasında patlarlar suratları bir karış çıkarlar. Sanki öyleydi. Düzgün giremediniz bari şöyle sarmaş dolaş çıksaydınız dimi? O da olmadı. Neyse bu da yeter. Dönemin hüznü tabiki nikaha da yansıdı. Yadırgamıyorum. Bundan sonrası zaten karanlık... Hazır olsak iyi olacak!

Yaseminle Ahmet konusunda ben galiba genelden ayrı düştüm bu gece...Çünkü ben onların her halinde aşkı hissediyorum arkadaşlar...
Bluecum evet, bölümün genel hüznü evet, o nikaha da öncesine de sinmişti. Fırsat buldukları her anda (Selmalardaki kahvaltı öncesi mesela) gayet yakındılar. Nikahta, hemen muhtıranın ardısıra, ülkede ve ailede o gerginlikler yaşanırken yaşanıyor. O durgunluk doğaldır. Ben gayet mutlu ama biraz da hüzünlü olan, on bir yılın üstüne, onca yaşanmışlıktan sonra evlenebilen bir çift gördüm. Ahmet durgun değildi, aksine gururluydu ve dingindi.:img-yes:

Ama tabii, daha çok Ahmet-Rüya sahnesi görmek isterdim açıkçası. Neyse, bundan sonra o da olacak. Aynı çatı altında yaşayan bir aile olacaklar. Olması gerektiği gibi yani:img-wink:

Necdet konusunda yazmamaya kararlıydım. Hala kararlıyım. Ama arkadaşımporsukçanın yazdıklarını görünce, altına imzamı atarak alıntılayayım dedim. Badger, ellerine sağlık:good:

veee Necdet tabii ki...giiitttiiii...geeelddiiii...giiiitttiii...gee eelemeeedi....Neyi ne zaman düşündü ki? Pardon!Bir tek bir kere kedi olalı Yasemin faresini yakalamıştı... Yaseminin biçare hamiile olduğunu öğrendiğinde balıklama evlilik diye atlamıştı..Şimdi bizzat kendi şaheserinde...giiiitttiiiii...geeeldiiii..giiittii i..geleeemedi....! neyine şaşıracak, düzenli bir cinsel ilişkisi var, oooh gel keyfim gel!, en baba doğum kontrolünü bile kullansalar hamile kalma riski herzaman mevcuttur...herşeyi bilen Necdet hayret bunu bilemedi... ne sanıyordu?

bu arada şu gerçekte tekrar ortaya çıktı...Yasemini saplanık aşık olduğu için, Rüyayı o kadar çok sevdi...kızıymış gibi...bknz:hep diyordum! yasemine gösteremediklerini Rüyaya yansıtıyordu..Yasemini elinde tutmak için rüyayı seviyordu... bu kadarmış necdet efendi...beni şaşırtmıyor..

necdet, ikiyüzlü...Kusura bakmayın!..söylüyorum...Yaseminin peşinde muayenhanelerde dolandı, yanında durdu...Ama Güzideyi resmen m... gibi ortada bırakıp kaçtı...ben Güzidenin yerinde olsam o saatten sonra suratına dönüp bakmam onun ...Böyle bir şeyi paylaş, adam olumlu düşündürebilecek hiçbir şey yapmasın, hatta karşında boru yutmuş! gibi kalakalsın, kaçsın gitsin, sen orada o halde kalakal..karnındaki bebekle yapayalnız bıraksın...sonra Rüya!nın varlığıyla ve Yaseminin o konuşmasıyla kendine gelen, daha doğrusu..yine gelemeyen! Necdet ..muayenehane kapılarında hemşireye trip atsın! bağırsın çağırsın...Eğer o çocuk alındıysa, Necdet için için zırnık üzülmem...ama Güzide ve bu bebek için üzülürüm..aldırmadıysa da...yine yüzüne bakmasın derim..Tüm bu yaşananlardan dolayı...Başkasının çocuğunu seveceğine git kendi çocuğuna sahiplen!

eşimle o kadar birbirimizi çok seviyor olmamıza rağmen...eşime söylerken ilk kez söylediğimde tereddüt yaşamıştım..Ama ilk söylediğimde yüzündeki o pür mutluluk bana dünyaları vermişti... Çünkü sonuçta bu bir ortak yapım ve kesinlikle...eşit düzeyde mutluluk duymak gerekli..

Güzide, onun için 2-3 gömlek fazlaydı..Anlayamadı bunca zamandır...Bundan sonra bu yaptıklarıyla da hiiiç anlamasın...artık...

Tavuskuşu
05-01-08, 00:33
Zeynepçanım mesaj kutum doldu.O nedenle profiline bir bak istersen.:)

Bu arada dizinin başında kim dedi hatırlamıyorum ama biri "Süleyman Demirel gitmez." dedi çok da doğru dedi. Adam annem 10 yaşındayken muhtırayı yedi ben ilkokuldayken cumhurbaşkanıydı.:img-hyste Gitmedi yani çok doğru bir tespit.

İyi geceler.byebye

çalıkuşu78
05-01-08, 00:34
badgerçanna hayırlı yolculuklar.. shevekçann inşallah doğumgününde burada oluruz da hep beraber kutlarız.. ..güzel bir bölümdü tek sinirlendiren necdet oldu..hepinize iyi geceler iyi yorumlar..

snemmm
05-01-08, 00:38
bu bölüm gerçekten harikaydı
hoş son zamanlarda beğeniyorum ben
valla bu bölümün harika olmasının nedenini düğünden zannetmeyin çünkü benim için hiç bir anlam ifade etmiyor keşke etseydi de sevinseydim şurda ama yok gelmiyor malesef içimden elimde değil yaseminin yapmacık tavırları sinirimi bozuyor resmen:hıh

blue&blue
05-01-08, 00:42
Yaseminle Ahmet konusunda ben galiba genelden ayrı düştüm bu gece...Çünkü ben onların her halinde aşkı hissediyorum arkadaşlar...
Bluecum evet, bölümün genel hüznü evet, o nikaha da öncesine de sinmişti. Fırsat buldukları her anda (Selmalardaki kahvaltı öncesi mesela) gayet yakındılar. Nikahta, hemen muhtıranın ardısıra, ülkede ve ailede o gerginlikler yaşanırken yaşanıyor. O durgunluk doğaldır. Ben gayet mutlu ama biraz da hüzünlü olan, on bir yılın üstüne, onca yaşanmışlıktan sonra evlenebilen bir çift gördüm. Ahmet durgun değildi, aksine gururluydu ve dingindi.:img-yes:

Ama tabii, daha çok Ahmet-Rüya sahnesi görmek isterdim açıkçası. Neyse, bundan sonra o da olacak. Aynı çatı altında yaşayan bir aile olacaklar. Olması gerektiği gibi yani:img-wink:

Necdet konusunda yazmamaya kararlıydım. Hala kararlıyım. Ama arkadaşımporsukçanın yazdıklarını görünce, altına imzamı atarak alıntılayayım dedim. Badger, ellerine sağlık:good:

Necdet'e söylenecek çok şey var. Ama bu gece değil! Fevri davranıp kimsenin canını yakmak istemeyiz tabi! O kadar kızdım ki! Kelimeler kifayetsiz. Sözün bittiği kaba kuvvetin kapıya dayandığı noktadayım! :dito

Ayrıca badger benim de duygularıma tercüman olmuş sağolsun. Hafifçe silkelemiş ama daha çok sarsmak bir aşağı bir yukarı sallamak gerekiyor Necdet'i! Kendine gelmez tabi ki ama ben rahatlarım! :icon_whis

zeyneps
05-01-08, 00:48
Ahmet-Rüya Ahmet-Rüya :happy0064:happy0064 diye bağırıp zıplasak da sanmıyorum ki yazılsın ...o kadar söyledik bu ana kadar tek bir şey görebildik mi göremedik bundan sonra da beklemiyorum yazmasınlar Rüya-Necot yazsınlar bol bol :img-wink: Zaten kendi çocuğunun hayatını son anda kurtaracak mı belli olmayan anneyi de ortada bırakan kaçan bir adam Ahmet'den daha onurlu bir baba ve aşık daha onurlu bir insandır değil mi hepimiz hemfikiriz sanırım :)

Ahmet'e gelince çanlar ben niye durgun olduğunu biliyorum biz niye durgunuz o da tabi damat olup bizi bırakıp gitmeye alışamadı sonuçta bir tarafına baktı şaşkoloz 11 yıl sonra aklı başına gelen bir kızcağız bir tarafına baktı biz:img-blush pişman oldu ama artık çok geçti kalkamadı tabi masadan Ahmet'in asilliğine yakışmaz hoşçakal Ahmet ben de kendimi nerelere vursam bilemedim şimdi çöle mi gitsem dağa mı çıksam nerelere gitsem napsam :img-cray:

Çok sevdiğim bir tangoyla Ahmet'e veda ediyorum :img-cray: (Radyo programı gibi oldu ama )
Gönlümdeki bu sevda
Hiç dinmeyen bir acı
Ruhumun kederinden:icon_sorr
Gözlerim yaşla doldu:sad53:
İnliyorum derinden
Bana bilmem ne oldu
En candan arkadaşım
Ruhumu saran gece
Ben kime bağlanmışım:sad53:
Ağlıyorum gizlice :img-cray:

Bu sefer gerçekten gidiyorum elveda ve de iyi geceler bye

Shevek
05-01-08, 00:54
Necdet'e söylenecek çok şey var. Ama bu gece değil! Fevri davranıp kimsenin canını yakmak istemeyiz tabi! O kadar kızdım ki! Kelimeler kifayetsiz. Sözün bittiği kaba kuvvetin kapıya dayandığı noktadayım! :dito

Ayrıca badger benim de duygularıma tercüman olmuş sağolsun. Hafifçe silkelemiş ama daha çok sarsmak bir aşağı bir yukarı sallamak gerekiyor Necdet'i! Kendine gelmez tabi ki ama ben rahatlarım! :icon_whis

Heh, bluecum:img-wink: ne demiş atalarımız: "Söz ile uslanmayı, etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir". Sözkonusu şahsiyet o kadar şişirilmiş, o kadar egosu büyütülmüş bir şahsiyet ki, ne söz ne tekdir uslandırır onu, direk köteğe girişmek - yani dayak demiyorum, ciddi bir sarsıntı yaşaması - gerek.

Yani, kaybetme korkusu yaşamalı. İstediği herşeyin-mesela Güzidenin-ayran budalası şeklinde onun emrinde amade olmayacağını-çocuğunu doğurmak ya da ona evlat etmek gibi- anlamalı. Evde bizim bile yüzümüze bir gülücük sağlayan haber-efendiyi hesaplara gark etti. Neymiş efendim bu ilişki rayına oturmamışmış. Üç yıldır o kadınla birliktesin, hiç mi düşünmedin koca bir adam olarak sonuçlarını! Peh!

Lincimçan demişti mesajında; hayata dönüş operasyonu olacak bu korku Necdet için diye. Katılıyorum ama artısını bekliyorum. Bu yetmez. Ciddi bir kaybetme korkusu yaşamalı o. Mesela Güzide çocuğu doğurmaya karar vermeli, ama Necdetsiz. Necdet uğraşsın dursun. Bunu, sırf Ahmete yaptığının bilincine varması için istemiyorum, bir kadın olarak Güzidenin onurunun kurtulması için de istiyorum.

Ama bakk, kararlıyım demiştim yine bozdum. Şimdi susuyorum bu konuda, daha önemli meseleler var. Gençler konusunda boğazıma gelip oturan yumru dağılınca konuşacağım. Tıp.:img-cool2

arese
05-01-08, 01:10
Ahmet pekte mutlu görünmüyordu sanki Yasemin onda daha mutlu gördüm Ahmet'te evlenecegine dair o yaşadığı seviniç mutluluk yüzünde görmedim bilmiyorum bana mı öyle geldi acaba? yada Ayalın geliş ve konuşmalarında etklenmiş olabilir mi? belki bu yüzden durgunudu bilmiyorum

areseçanımm şimdi buna hınzır bir yorum getirmek istiyorum:img-hyste:img-hysteherhalde gerçek hayatta cansel elçinde evlilik fobisi var.. şaka maka berenle evleniyormuyum noluyor diye tırsmıştı garibim..rol icabı deyip beni nikahlıyorlar mı nedir diye kaçacak yer arıyordu..cazgırçanlarr hiç üzülmeyin ahmetin evlenmekte gözü yok..biriniz elde etseydi de evlilik çok zor görünüyormuş çannlarımm. neyse ucuz kurtuldunuz..:img-icecr:img-haha::img-hyste

Ay çalıkuşucanım Allah iyliğin versinn gece gece güldürdün beni:img-hyste:img-hyste Allhtan seni güldürsün emi:)

Valllah Ahmet bana çok durgun geldi bilmiyorum durgun gördüm Yaseminde durgunudu tabi ki ama Ahmeti daha bir durgunudu Ahmetin yüzünde o sevinici hissedmedim bilmiyorum belki dediğiniz gibi yaşanan olaylar falan bu arda kavaltı sahnesi ay Ahmet Ve Yasemini cilveleri bitiriyor benii:img-in_lo numarcı Yaseminn senii:img-hyste bu arda o kavaltıda rüya da olacaktı tam olacaktı.. Bende Bu Rüya Ahmet sahnelerin yazmayan zihiniyeti kınıyorum zaten hiç yok sahneleri Ahmet gürüyorum acaba? bu kız babasını hiç özlemez mi? Ahmet kızın özledim bile diyemiyor öpüp kokluyamıyor iki kelam etmiyor okula götürdüğü yok hiç görmüyor galiba her gün berabeler ama bir sahneleri yok Ahmet rızalar gelince rüya ne yapıyor? bir bakıyorsun defterin almış ödev yapıyor masa da hey Allahım Necdet gelince bol kezden masallh bu rüya Artık pasthanenin abonesi oldu çıkmadı gitti .. bu arda rüya'nı kapı calınca koşup ben bakarım belki babam gelmiştir diyip kapıyı açınca dedim insallah Ahmetir azcık bile olsa rüya ile sahnelerin görecegiz inşallah dedim çıka çıka ışık çıktı :sad53:onun yerinde Ahmet olacaktı oysa ki nasıl fırrlamıştı rüyacık sevincle belki babam gelir diyebye ama bizim bu senaristler ne yapmaya calışıyolar bir anlasammm

Acaba güzide bebeği aldırdı mı? neccdet acaba yetişebildi mi? belki içeri girene kadar olan olmuştur bilmiyoruz tabi şu Yaseminde Herkesin Aklını başına getiriyor Ayla ile konuştu kız iyleşti anında Necdet'le konuştu adam kendine geldi o sahnede çok isinrlendim gerci neye yarar yada bebek kurtulsa neye yarar Güzidenin kalbi kırldıktan sonra kırdıktan sonra ben yerinde olsam affetmeyi gectim yüzüne bakmam bir daha Necdetinn

blue&blue
05-01-08, 01:13
Heh, bluecum:img-wink: ne demiş atalarımız: "Söz ile uslanmayı, etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir". Sözkonusu şahsiyet o kadar şişirilmiş, o kadar egosu büyütülmüş bir şahsiyet ki, ne söz ne tekdir uslandırır onu, direk köteğe girişmek - yani dayak demiyorum, ciddi bir sarsıntı yaşaması - gerek.

Yani, kaybetme korkusu yaşamalı. İstediği herşeyin-mesela Güzidenin-ayran budalası şeklinde onun emrinde amade olmayacağını-çocuğunu doğurmak ya da ona evlat etmek gibi- anlamalı. Evde bizim bile yüzümüze bir gülücük sağlayan haber-efendiyi hesaplara gark etti. Neymiş efendim bu ilişki rayına oturmamışmış. Üç yıldır o kadınla birliktesin, h