Gurbet Kuşları
Gurbet Kuşlarının yapımcılığını Film Pop üstleniyor.Yapımcısı ise İsmet Kazancıoğlu..
İsmet Kazancıoğlu'nun adı, Tarık Akan ve Kadir İnanır'ı birleştiren Denizlerin Dili adlı filmle duyulmuştu..
Gurbet Kuşları'nın başrolünde ise Rutkay Aziz var.
Dizi 2008 Eylül sezonunda yayınlanacak..
Kaynak:Milliyet Cafe
Ali Eyüboğlu
Bu dizi bana Yaprak Dökümü, Sessiz Gemiler tarzı bir aile dizisi olacağı izlenimini verdi..
Rutkay Aziz de bu tür rollere uyabilecek nitelikte birisi.
Entellektüel rollerinden sonra böyle roller de ona çok yakışacaktır eminim..
Biraz kendin düşün, kendin yaz gibi oldu, çünkü böyle bir bilgim yok, dizinin adından böyle bir izlenime kapıldım :]
Gurbet Kuşları TV dizisi olacak
1964 yılında çekilen ve vizyona girdiğinde sadece hasılat rekorlarını kırmakla yetinmeyip o yıl tüm ödülleri toplayan Türk Sineması'nın kilometretaşı filmlerinden biri olan "Gurbet Kuşları" dizi oluyor. Turgut Özakman'ın eserinden Halit Refiğ'in Orhan Kemal'le birlikte senaryolaştırıp tek başına yönettiği "Gurbet Kuşları" aynı zamanda Cüneyt Arkın'ı da Yeşilçam'a kazandıran film olma özelliğini taşıyor.
Tanju Gürsu, Filiz Akın, Pervin Par, Sevda Ferdağ gibi isimleri buluşturan filmin dizi versiyonunda başrollerde bu kez Rutkay Aziz ve Lale Mansur olacak.
Yapımcılığını Film Pop İsmet Kazancıoğlu'nun yapacağı "Gurbet Kuşları" dizisini Yusuf Kurçenli yönetecek.
Senaryosunu Sevgi Yılmaz'ın yazacağı dizi üç erkek ve bir kız çocuğu olan anne babanın Anadolu'dan İstanbul'a yolculuklarını ve İstanbul'da yaşadıklarını ekrana taşıyacak.
Ali Eyyüpoğlu / Milliyet
Büyük şehrin acımasız çarklarında parça parça olan bir aileyi ve köyden kente göç olgusunu anlatan bir kült eserdir.Çocukken izlemiştim.İyi uyarlanırsa Yaprak Dökümü'ne rakip olur.
Böyle bir eserden haberdar olmamam kötü olmuş :]
ama gene de isminden çıkarmışım bir şeyler..
Lale Mansur harika bir oyuncu..
Rutkay Aziz ile birlikte izlemek harika olacak..
Kurt_Memati
16-03-08, 23:21
Eğer iyi bir senaryo çıkarsa tutmaması imkansız gibi bir şey. Oyuncular bilindik ve tecrübeli. yayınlanacağı kanalıda iyi seçerlerse çok güzel olur. Çünkü yayınlanacak kanal dizinini reklamını iyi yapabilecek bir kanal olmalı.
ECE bizi diziden haberdar ettiğin için teşekkürler. :)
konusu tamda günümüze uygun bir eser yıllardır bu göç sorunu yaşanır ve nice aileler bu yüzden dağılmıştır.bende hayal meyal hatırlıyorum o filmi çok güzeldi.iyi bir kurgu olursa gelecek sezonun iyi işlerinden olur