Tüm Versiyonu Göster : Yaprak Dökümü-Yorumlar/8
Hesap sormaya hakki yok zaten yada bastan karsi cikacakti. Ayrica madem bu kadar seviyordu Oguzu neden ayrildi ozaman? Aradan zaman gecince Oguz onu aldatmamis mi sayildi. Neclayi savunanlar ask icin yapti diyor ama ben Neclanin askina inanmiyorum. Gerci oyle bile olsa benim gozumde asik olmasi yaptiklarini hafifletmez.
necla'nınkinin aşk olmadığını necla kendisi söylemişti babasına yazdığı mektupta: "benim olmayan, elde edemediğim o kadar sarhoş etti ki beni... hayallere kapıldım."
Bence Ferhunde Yamani kiskaniyor gibi tabiki akli parada. Tahminim Sevketle isi bitince Yamani kullanacak sanki. Bakislari fenaydi yanindaki kiza.Cevriyede kabak tadi vermeye basladi.
BiLLuRaLaNuR 08-03-08, 12:29 Sevgili "forever_bim" Sana kesinlikle katılıyorum. Çoğu kişi Necla'nın çok ağır bir bedel ödediğini ve akıllandığını söylüyor. Necla bedel ödemedi,bedel ödetti.
Yaptıklarının bedelini ailesine ödetti sonrada hiç birşey olmamış gibi yine eve gelip keyfinin kahyası oldu. Ayrıca Necla'ya "Hep ayakları üstünde durdu,Leyla hep ailesinin yanındaydı ama Necla asildi" demişler. Eğer Necla asil olsaydı parası bitince,Oğuz gidince ailesinin yanına "Mecbur olduğu için" sığınmak zorunda kalmazdı. Leyla'nın yaşadığı ve hala üstünden atamadığı psikolojik hastalığı forumda hafife alındı. Allah aşkına Necla o evde kendini affettirip sonrada üste çıkma çabaları ile uğraşıp Leyla'yı sinir ettikten sonra bu hastalığın geçmesi mümkün mü sizce? Necla Leyla'nın hastalığına gülerek kendi marifetine gülüyor aslında. Leyla'yı o duruma düşüren ve ailesinin namusunu yerle bir eden Necla'ydı. En büyük suç Necla'da diyorum,Çünkü Necla Oğuz belasını ailesinin başına sardı. İşlerin bulanmasına sebep oldu. Bir ara Oğuz'dan vazgeçti ama Leyla ile Oğuz evliyken neden kararı değişti? Çünkü Leyla'nın Oğuz ile evli olduğuna dayanamadı,Leyla'dan intikam almak için Oğuz'la tekrar ilişkiye başladı. Hemde bunları hiç haketmeyen Cem'lede evlilik arefesine girdi. Kalan altınlara güvenerek Oğuz'la birlikte kaçtı. Necla bu olayların yaşanmasında baştan sona suçludur. Evet Leyla'da suçlu ama Leyla'nın suçları ailesini bir batağa yerleştirmedi. Necla Leyla'dan daha sinsiydi ve aklını kullanmayı iyi biliyordu. Leyla Necla kadar sinsi olmadığı için ailesinin başına kocaman çoraplar öremedi. Leyla Oğuz'la parası için evlendi demişler. Babası Leyla'yı zorladı evlenmesine. Leyla'da kimsenin keyfini kaçırmamak için hep sustu,Bende mont atmalarını saçma buluyorum ama Leyla'da herkese karşı somurtarak "Mutsuzum,ben o adamla evli kalmak istemiyorum" diyemezdi. Bunun hem iyi hemde kötü bir yanı var. Kötü yanı; Zenginliğe ve lükse alışmıştı zaten Leyla'da paraya karşı bir düşkünlük vardı. İyi yanı; Mecburdu evli kalmaya,Eve gidip evdekilerinde kafasını karıştırmak istemiyordu. Bu yüzden hep sustu.
Kesnilkle Necla ile Leylayı karşıalaşyırmıyorum.Necla şartlar öyle geretirdiği için o evde şu an.Oğuzla gitniş olsaydı sizce yine ailesinin yanına dönmek ister miydi? Necla Leylanın ona olduğundan daha fazla nefret ediyor.Leyla asla bilerek ve isyererel Neclayı yaralamadı.Mont atmalar hoş değildi orda hatalı ama bu asla ihanet kadar yaralayıcı birşey değildir ki Oğuzun peşine ilk düşe Leyla dğeildi,Oğuz ilk düşmüştü peşine.Necla şu an hata yapmıyor gibi gözüksede geçn bölüm leylaya gülerek aslında dğeişmediğini gösterdi ve Necla asla bedel öedemedi.
BiLLuRaLaNuR 08-03-08, 13:08 Kesnilkle Necla ile Leylayı karşıalaşyırmıyorum.Necla şartlar öyle geretirdiği için o evde şu an.Oğuzla gitniş olsaydı sizce yine ailesinin yanına dönmek ister miydi? Necla Leylanın ona olduğundan daha fazla nefret ediyor.Leyla asla bilerek ve isyererel Neclayı yaralamadı.Mont atmalar hoş değildi orda hatalı ama bu asla ihanet kadar yaralayıcı birşey değildir ki Oğuzun peşine ilk düşe Leyla dğeildi,Oğuz ilk düşmüştü peşine.Necla şu an hata yapmıyor gibi gözüksede geçn bölüm leylaya gülerek aslında dğeişmediğini gösterdi ve Necla asla bedel öedemedi.
Kesinlikle katılıyorum. Necla'nın yaptıkları geçmişte kaldı diyenlere bir cevap çıktı dizide. Leyla'nın hastalığına gülecek kadar küçüleceğini düşünmüyordum. Necla hala aklını başına toplamamış ve o evde hala kendini eskisi gibi zannediyor,Doğru söylemek gerekirse zannettiriliyor. Leyla & Ferhunde olmasa Necla'ya laf işiten ve hesap soran kimse yok. Necla'nın hataları hala devam ediyor ve "Bir hata yaptı,Zaten kendini toparladı" yazanları görüyorum. Necla bir hata yapmadı bin hata yaptı ve en büyük hatasıda Eniştesiyle kaçmaktı. Necla'nın haklı bir yönünü arıyorum ama bulamıyorum. Benim söyleyebileceğim tek şey Necla Leyla'ya sesini çıkarmasın artık,Çünkü Leyla Necla'nın yaptıklarının arkasından yaralanan biri. Necla'nın ses çıkarmaması gerekiyor.
Leyla'ya yaptıklarından sonra...
Kesinlikle Leylanın kendisini toparlaması için içindekileri boşaltması gerek.Necla cevap verdikçe Leyla daha fazla seinirleniyor.Leylanın bu hale gelmesine neden lan lişi de o olduğu için anlayışlı olup alttan alması gerekn necla.
BiLLuRaLaNuR 08-03-08, 14:33 Kesinlikle Leylanın kendisini toparlaması için içindekileri boşaltması gerek.Necla cevap verdikçe Leyla daha fazla seinirleniyor.Leylanın bu hale gelmesine neden lan lişi de o olduğu için anlayışlı olup alttan alması gerekn necla.
Bende senin yazdıklarına katılıyorum,Ancak bu meseleyi fazla uzatmayalım. Ben diğer olaylar hakkında yorum yazmak istiyorum. Fikret & Tahsin'in mutluluğu böyle kalmaz gibime geliyor. Acaba Fikret'in eski nişanlısı tekrar ortaya çıkar mı?:icon_whis
Bende senin yazdıklarına katılıyorum,Ancak bu meseleyi fazla uzatmayalım. Ben diğer olaylar hakkında yorum yazmak istiyorum. Fikret & Tahsin'in mutluluğu böyle kalmaz gibime geliyor. Acaba Fikret'in eski nişanlısı tekrar ortaya çıkar mı?:icon_whis
Eski nisanlisi zaten baskasiyla evlenmedi mi? Ben onun ortaya cikacagini dusunmuyorum. Ciksa bile Fikret Tahsini seviyor artik fazla sorun olmaz.
Eski nisanlisi zaten baskasiyla evlenmedi mi? Ben onun ortaya cikacagini dusunmuyorum. Ciksa bile Fikret Tahsini seviyor artik fazla sorun olmaz.
bence de bu pek problem olmaz
onların arasını ancak cevriye hanım bozabilir
gerçi fikrette bu sabır varken o bile bişey yapamıyor ama
sonunda fikretin de sabrı taşıcaktır
ben bu konuda fikreti çok takdir ediyorum aslında
asla tahsini arada bırakmıyor
her zaman alttan alıp tahsine destek verip yardımcı oluyor
mesela tahsin gezelim deyip annesi beni sigortaya götür dediğinde fikret
gidelim diye diretebilirdi, ben temizlik yaparım başka zaman gezeriz demezdi
tahsin arada kalırdı bu durumda zorlanırdı
ama fikret her zaman tahsinin yükünü hafifletiyor
onu asla zorlamıyor ve arada bırakmıyor
hiçbir zaman cevriye hanımın söylediklerini tahsine yetiştirmiyor
cevriye hanım öpüştüklerini gördüklerinde fikrete ne çok şey söylemişti
ama fikret bunları sineye çekip tahsine hiçbişey belli etmedi
onun yerinde başkası olsa bu kadar dayanamazdı
bu yüzden fikreti çok seviyor ve takdir ediyorum
BiLLuRaLaNuR 08-03-08, 15:37 Eski nisanlisi zaten baskasiyla evlenmedi mi? Ben onun ortaya cikacagini dusunmuyorum. Ciksa bile Fikret Tahsini seviyor artik fazla sorun olmaz.
Evlenmişti ama ne bileyim böyle birşey yapabilirler diye düşündüm,Evet seviyor ama seneyede devam ettiği için kitaba göre devam ederler diye düşünüyorum. Kitaptan devam ederlerse sorun olacak herkes çıkar karşılarına...
Evlenmişti ama ne bileyim böyle birşey yapabilirler diye düşündüm,Evet seviyor ama seneyede devam ettiği için kitaba göre devam ederler diye düşünüyorum. Kitaptan devam ederlerse sorun olacak herkes çıkar karşılarına...
Bilmiyorum nasil yaparlar ama ben baska birisi yuzunden aralarinin acilmasini istemem. Daha yaratici birseyler bulsalar iyi olur.
Gelecek sene devam edecegi kesin mi aslinda?
BiLLuRaLaNuR 08-03-08, 16:43 Bilmiyorum nasil yaparlar ama ben baska birisi yuzunden aralarinin acilmasini istemem. Daha yaratici birseyler bulsalar iyi olur.
Gelecek sene devam edecegi kesin mi aslinda?
Evet canım kaynak bir magazinden,Maalesef devam ediyor. Bende başkası için aralarının bozulmasına çok üzülürüm. Röportajlarında da "Fikret & Tahsin mutlu olacak" demişlerdi. İnşallah araları bozulmaz.
forever_bim 08-03-08, 18:00 açıkçası o fotoğraf olayından hiç bahsetmemiştim, kim yapar yapmaz diye ama leylanın yapmayacağı da aşikar. çünkü leyla bşkasının adına mail adresi alacak da sonra cemin nişanlısının mail adresini öğrenecek de...ooo...zeka ister zeka...Allahtan leylanın IQ seviyesi düşük de yoksa ferhunde yanında melek kalır...bu düşük zekasıyla bile milletin sevgilisini kocasını elinden alıyor. (umarım düşük IQ terimime alınmaz leylaseverler çünkü onların elindeki en büyük leyla gerekçesi de aptallığı)
Kendi adıma dizide Neyyir Hanım hariç tam anlamıyla sevdiğim karakter olmadığını söyleyebilirim. Ferhunde'nin yaptığı da akıldan ziyade kurnazlıktır. Leyla aptal değil aptallık derecesinde saf. Saflıkla aptallık birbirinden farklıdır.
apple-core 08-03-08, 18:03 Evet canım kaynak bir magazinden,Maalesef devam ediyor. Bende başkası için aralarının bozulmasına çok üzülürüm. Röportajlarında da "Fikret & Tahsin mutlu olacak" demişlerdi. İnşallah araları bozulmaz.
arkadaşlar ben de eski nişanlısının ortaya çıkabileceği fikrini düşünmüştüm. belki adam geri döner fikreti rahatsız eder ve bunu öğrenen cevriyeye de tahsinle aralarını bozmak için gün doğar. tahsine durumu allandırıp ballandırıp anlatır tahsinde annesine inanır ve araları bozulur fikrette köşke döner. fakat sonra tahsin gider ve fikreti geri getirir...böyle düşünmüştüm yani çnkü aklıma başka bir şey gelmiyor aralarını bozacak. tahsini başka bir kadın ile düşünemiyorum ztn adamın gözü fikretten başkasını görmüyor. tahsin karakterini değiştireceklerini de sanmıyorum...bunu dışında adapazarı için aklıma 2 şey daha geliyor...öncelikle aileye yeni bir fert (bebek):img-icecr belki bu şekilde ev hareketlenir ancak bu da olumlu bir gelişme olur yani dizinin gidişatına biraz aykırı. o sebeple ben tam tersini düşündüm belki de bebekleri olmayacak ve bu da evde büyük üzüntü yaratacak özellikle fikret açısından...aklıma son bir şey daha geldi belki çocuklardan biri hastalanabilir onun için üzülürler fln diye düşündüm...dediğim gibi aklıma da başka bir şey gelmiyor ama inşallah tahsin ve fikretin mutluluğunu bozacak bir şey olmaz:icon_sorr
Sevgili "forever_bim" Sana kesinlikle katılıyorum. Çoğu kişi Necla'nın çok ağır bir bedel ödediğini ve akıllandığını söylüyor. Necla bedel ödemedi,bedel ödetti.
Yaptıklarının bedelini ailesine ödetti sonrada hiç birşey olmamış gibi yine eve gelip keyfinin kahyası oldu. Ayrıca Necla'ya "Hep ayakları üstünde durdu,Leyla hep ailesinin yanındaydı ama Necla asildi" demişler. Eğer Necla asil olsaydı parası bitince,Oğuz gidince ailesinin yanına "Mecbur olduğu için" sığınmak zorunda kalmazdı. Leyla'nın yaşadığı ve hala üstünden atamadığı psikolojik hastalığı forumda hafife alındı. Allah aşkına Necla o evde kendini affettirip sonrada üste çıkma çabaları ile uğraşıp Leyla'yı sinir ettikten sonra bu hastalığın geçmesi mümkün mü sizce? Necla Leyla'nın hastalığına gülerek kendi marifetine gülüyor aslında. Leyla'yı o duruma düşüren ve ailesinin namusunu yerle bir eden Necla'ydı. En büyük suç Necla'da diyorum,Çünkü Necla Oğuz belasını ailesinin başına sardı. İşlerin bulanmasına sebep oldu. Bir ara Oğuz'dan vazgeçti ama Leyla ile Oğuz evliyken neden kararı değişti? Çünkü Leyla'nın Oğuz ile evli olduğuna dayanamadı,Leyla'dan intikam almak için Oğuz'la tekrar ilişkiye başladı. Hemde bunları hiç haketmeyen Cem'lede evlilik arefesine girdi. Kalan altınlara güvenerek Oğuz'la birlikte kaçtı. Necla bu olayların yaşanmasında baştan sona suçludur. Evet Leyla'da suçlu ama Leyla'nın suçları ailesini bir batağa yerleştirmedi. Necla Leyla'dan daha sinsiydi ve aklını kullanmayı iyi biliyordu. Leyla Necla kadar sinsi olmadığı için ailesinin başına kocaman çoraplar öremedi. Leyla Oğuz'la parası için evlendi demişler. Babası Leyla'yı zorladı evlenmesine. Leyla'da kimsenin keyfini kaçırmamak için hep sustu,Bende mont atmalarını saçma buluyorum ama Leyla'da herkese karşı somurtarak "Mutsuzum,ben o adamla evli kalmak istemiyorum" diyemezdi. Bunun hem iyi hemde kötü bir yanı var. Kötü yanı; Zenginliğe ve lükse alışmıştı zaten Leyla'da paraya karşı bir düşkünlük vardı. İyi yanı; Mecburdu evli kalmaya,Eve gidip evdekilerinde kafasını karıştırmak istemiyordu. Bu yüzden hep sustu.
AYYY yapmayin lütfen ya, leyla resmen para budalasi...
necla daima akilliydi ama sinsi olan leyla...
neden necla dizinin en basinda ogfuzdan cep telefonu almasini kabul etmedide leyla etti...
zaten maddi durumlari iyi degildi , nedne girip aninda en iyisine bakti...
bu forumdaki herkes neclanin enistesiyle kactiginin dogru olmadigini biliyor...
bu konudada fazla savunmuyor.
ama basta midesizligi leyla yapti, ya nasil bir insanki leyla kardesinin eski sevgilisiyle cikabildi, nasil bir mideki bu böyle bir seyi kaldirdi...
ha ben sevmedim al senin olsun dedi ama nasil bir insaniyet böyle bir seyi kabul ederki...
leylanin karakterinin cok zayif olmasi onu bu hale düsürdü, karakteri zayif degil karaktersiz biri, resmen ona tekrar gülme sansini veren bir kaninin kocasini basta reddetti, sonra adam karisina döndü diye yapmadigi tavir kalmadi, sonrada adamin pesinden kostu...
bu dizide hic bir karakter neclanin ödedigi kadar büyük bir bedel ödemedi,
ha leylanin ödedigi bedelide siz onun yüzünden ölen bir adancagizin cani icin sayin, leyla yaptigi hicbirseyin bedelini ödemedi, birtek son olarak kücük kiz kardesinin sevgilisiyle beraber oldugu, onu onun elinden aldigi icin , herseyden cok sevdigi kardesini böylesine asaladigi icin ir bedel ödedi...
bence leyla bu kadariyla kurtulmamali...
oguz neden leylayi tercih etti basta , cünkü necla ayaklari yere basan akilli bir kiz oldugu icin. leylaysa ucuyordu...
leyla madem o kadar iyi neden ona tecavüz eden bir adamin ablasinin ona tavsiyesine ragmen gitti koynuna girdi...
sorarim sizlere , olaylara bir kez olsun neclanin penceresinden bakin...
ben leylanin zor günlerinde onu destekledim , ama malesef sadece ekrandan, birkez olsun sizlerde bunu deneyin haaaaa:icon_whis
bide belirtmek isterim, cem bu diziye yeniden bosuna dönmedi necleyla bence kesin aralarinda bisey olacak yani olmali,
bide ben artik oguzu görmek istemiyorum dizide:(:(:(
forever_bim 08-03-08, 20:35 bide belirtmek isterim, cem bu diziye yeniden bosuna dönmedi necleyla bence kesin aralarinda bisey olacak yani olmali,
bide ben artik oguzu görmek istemiyorum dizide:(:(:(
Ben Oğuz'u görmek istiyorum dizide. Hatta rolü artsın. Öyle tek sahnede sıkışıp kalmasın. Tolga Karel çok başarılı bir oyuncu. Ayrıca Oğuz Necla devlerin aşkı (!) yeniden start alsın ve Necla'nın yüzündeki iyilik dolu maske düşsün istiyorum. Necla-samimiyetsiz.
Ben Neyyir Hanım haricinde dizide hiçbir karakteri tam anlamıyla sevmiyorum. Belki Fikret, Sedef, Tahsin dahil edilebilir bu kadroya. Leyla'cı değilim. Sadece neyi ne için yaptığını anlayabiliyorum. Necla'dan da aslında pek gıcık kapmıyorum ama Ferhunde'nin ona çelme atması, insanların onun nasıl biri olduğunu yüzüne vurması çok hoşuma gidiyor. Necla çıkarcı ve sinsi biri. Oğuz zenginken dünyalar yakışıklısıydı gözünde bir ilahtı. Parası bitince gidip onunla alay da etti hapiste. Ben Oğuz'un bunun hesabını soracağını düşünüyorum.
Ben Oğuz'u görmek istiyorum dizide. Hatta rolü artsın. Öyle tek sahnede sıkışıp kalmasın. Tolga Karel çok başarılı bir oyuncu. Ayrıca Oğuz Necla devlerin aşkı (!) yeniden start alsın ve Necla'nın yüzündeki iyilik dolu maske düşsün istiyorum. Necla-samimiyetsiz.
ne demek istedigini anlamadim:icon_whis
ama necla konusuna gelince necladan daha samimi birini gösterebilirmisin su dizide...
kiz her haliyde tatli, ve akilli...
forever_bim 08-03-08, 22:02 ne demek istedigini anlamadim:icon_whis
ama necla konusuna gelince necladan daha samimi birini gösterebilirmisin su dizide...
kiz her haliyde tatli, ve akilli...
Fikret, Sedef, Ali Rıza Bey, Neyyir Hanım, Tahsin, Deniz, Oya Hanım, Konsolos Bey, Cem, Cem'in ailesi, daha sayayım mı? Bunlar da mükemmel değil belki ama daha iyi oldukları kesin.
(Şevket, Ferhunde ve Leyla'yı yazmak istemedim. Hatalar bakımından üç aşağı beş yukarı aynılar Necla ile)
Ben Neyyir Hanım haricinde dizide hiçbir karakteri tam anlamıyla sevmiyorum. Belki Fikret, Sedef, Tahsin dahil edilebilir bu kadroya. Leyla'cı değilim. Sadece neyi ne için yaptığını anlayabiliyorum. Necla'dan da aslında pek gıcık kapmıyorum ama Ferhunde'nin ona çelme atması, insanların onun nasıl biri olduğunu yüzüne vurması çok hoşuma gidiyor. Necla çıkarcı ve sinsi biri. Oğuz zenginken dünyalar yakışıklısıydı gözünde bir ilahtı. Parası bitince gidip onunla alay da etti hapiste. Ben Oğuz'un bunun hesabını soracağını düşünüyorum.
bunu iddia etmeniz çok tuhaf. necla oğuzu parasız diye terk etmedi ki. tecavüz olayı, sonra bir de kuma gibi ceyda gelince eve terketti. yoksa parasızken de aynı evde yaşadılar bir müddet. halbuki leyla cemin neclaya taktığı yüzük daha büyük diye bile kıskandı. valla paragözlük konusunda kimse leylanın eline su dökemez. aslında necla leyla kadar sinsi olsa cemden hiç vazgeçmezdi, adam ayaklı banka gibiydi...
neticede leyla necla arasındaki ilk güvensizlik leyla ile başladı...leylanın oğuza olan sırnaşmasıyla. sonra da ipler koptu...
bu yüzden bilmiyorum leylaya saf demek saflara hakaret olur.
Arkadaslar hala neyi tartisiyorsunuz..
ortada tek bir Gercek var..
0guz sadece Neclayi sevdi ve Necla 0guzu sevdigi icin hata üstüne hata yapti
Leyla ise mecbur kaldigi icin evlendi, PARANIN tadini alinca ailesine yaptiklarini hatirlamadi bile.. keyfi yerindeyken hersey toz pembe ama durum aleyhine oldugunda ailesinden sürekli sefkat hatta aci malarini bekliyor.. !
apple-core 09-03-08, 00:40 Arkadaslar hala neyi tartisiyorsunuz..
ortada tek bir Gercek var..
0guz sadece Neclayi sevdi ve Necla 0guzu sevdigi icin hata üstüne hata yapti
Leyla ise mecbur kaldigi icin evlendi, PARANIN tadini alinca ailesine yaptiklarini hatirlamadi bile.. keyfi yerindeyken hersey toz pembe ama durum aleyhine oldugunda ailesinden sürekli sefkat hatta aci malarini bekliyor.. !
aslında dediğine hem katılıyorum hem katılmıyorum...çünkü ben leylanın kasti olarak şefkat beklediğini fln düşünmüyorum...gerçekten hasta oldu psikolojisi çok kötü etkilendi ve ailesine sığındı. ilgi beklediği için değil bence...ama para konusunda haklısın parayı neclayı kıskandırmak için çok haince kullandı...ama aynı hatayı necla da yaptı..o da oğuzu cebinde parası olduğu sürece sevdi. leylaya veya başkalarına hava atmak amaçlı kullanmadı bu durumu ama ne zmn oğuzun durumu kötüleşti o zmn kusurlarını görmeye başladı tek tek...tabii daha sonra ceyda olayı ve leylaya tecavüz ettiğini öğrenmesi onu büsbütün soğuttu...yine de acaba bunları öğrendiğinde oğuzun cebinde bolca para olsa yine soğurmuydu ondan düşünmek lazım:img-wink:
uzun lafın kısası iki kardeş de adı üstünde kardeş paraya tav oldular...oğuzun ne kdr pislik bir insan olduğunu görmemek için direndiler sırf parası var diye...leyla kendisine tecavüz eden bir insanı ailesine iyi göstermeye çalışacak,aileye sokmaya çalışacak kadar, necla ise kardeşi ile evli olmasına rağmen oğuzla kaçacak kdr adileşti...
deadly_angel 09-03-08, 00:58 Leyla, kendisine tecavüz eden Oğuz'la evlenecek, onun parasıyla gününü gün edip, parayı görünce şımaran,ne oldum delisi olan, ailesini bile küçük gören, onları sanki gerçekten birşeylere sahipmiş gibi kıskandırma derdine düşen, mutlu bir evliliği varmış gibi çevresini kandıran ama aslında sadece kendini kandıran zayıf ve basit bir karakter.Halen de pek değiştiğini düşünmüyorum ben.Ailesi tarafından fazlaca sarmalandı.Kendi hırslarının kurbanı oldu bir bakıma.Azıcık bir gururu olsaydı eğer Oğuz'la evlenmezdi.Ali Rıza Bey'in bu tecavüz olayını vaktinde öğrenseydi bu evliliğe zaten karşı çıkardı.
Ayrıca Oğuz'un Necla'ya karşı birşeyler hissettiği son bölümde ortaya çıkmış birşey değil.Sezon finalinde bunu öğrenmeyen son birkaç kişi de öğrendi o kadar.Leyla, Oğuz'un Necla'yı sevdiğini bal gibi biliyordu.Buna rağmen kendi çapında saçma sapan oyunlar oynamaya kalktı.Sezon finalinde Necla'nın meşhur pembe mantoyu Leyla'ya iade edişi ve bu sırada söylediği sözler dizideki en favori repliklerden birisi benim için.
Ben asla Necla için suçsuz, sütten çıkma ak kaşık demiyorum.Ama en azından Leyla kadar sorumsuz değil.Kapı dışarı edilen Necla yerine Leyla olsaydı eğer, Leyla iyice kendini kaybederdi.Ki benim için Leyla en az Necla kadar suçsuz.Dizideki vurucu darbeyi son bölümde Necla ve Oğuz ikilisi yaptığı için insanlar direk Necla'yı suçluyor.Olayları en başından ele alırsak eğer durum çok daha farklı olur.
Merhaba arkadaşlar ben Yaprak Dökümü izleyicisi olmama rağmen ilk kez yazıyorum foruma.
Fikret dizide tartışmasız en sevdiğim karakter. Keşke Tahsin Fikret ilişkisi bozulacağına daha da güçlnese ama ben de arkadaşların yorumuna katılıyorum. Eski nişanlı meselesi olabilir gibi geliyor. Yani sanki bozulacak mutlulukları.
Ben Leyla'nın daha samimi olduğunu düşünüyorum. Çok büyük yanlışlar yaptı evet. Ama hepsini gerçekten hissettiği duygular için yaptı ve yapıyor gibi geliyor bana. Necla'nın dizideki karakteri itibariyle daha sinsi olduğunu düşünüyorum. Belki hata seviyeleri aynıdır ama tecavüz, Leyla'nın kendini başarısız, kötü hissetmesi falan düşünülünce onun haififletici sebepleri daha çok sanki.
Ancak ben necla'nın paraya tav olduğuna katılmıyorum, Oğuz parasız kalınca da kaldı onunla ama işte malum şeyler orataya çıkınca çekti gitti.
Bir de herkesin hatalarının olması bence bu dizinini en güzel yanlarından biri. Hepsi bütün karakterler gerçekçi oluyor o zaman.
Şimdilik bu kadar iyi akşamlar.
Ancak ben necla'nın paraya tav olduğuna katılmıyorum, Oğuz parasız kalınca da kaldı onunla ama işte malum şeyler orataya çıkınca çekti gitti.
ve leyla olsa, oğuz da para olsa, oğuz neclaya tecavüz etmiş bile olsa oğuzla devam ederdi. bu saflık değil, bunun ne olduğunu ben de anlatamıyorum.yüzsüzlük denilebilir...bu huy ailede şevket de ve leyla da var. ikisi o kadar benziyor ki huy olarak.
forever_bim 09-03-08, 12:10 ve leyla olsa, oğuz da para olsa, oğuz neclaya tecavüz etmiş bile olsa oğuzla devam ederdi. bu saflık değil, bunun ne olduğunu ben de anlatamıyorum.yüzsüzlük denilebilir...bu huy ailede şevket de ve leyla da var. ikisi o kadar benziyor ki huy olarak.
42. bölümde Leyla kafede Necla'ya "O bana tecavüz etti" dedi. Bir kadının ahlak seviyesi ne olursa olsun, (kaldı ki Leyla kötü/sinsi biri değil, Necla'dan daha ahlaksız hiç değil, olamaz da bu konuda Necla ile yarışamaz) tecavüze uğramış olması ona kati surette müstehak değildir. Necla tecavüzü öğrendikten sonra tepki bile vermemiş. Ceyda'nın hamileliğinin Oğuz'dan olmasına bozulup kafeden çıkmış gitmiş, aynı günün akşamında Oğuz'la barışıp kanepede yanına uzanmıştır. Kaldığı yerden devam etmiştir kutsal (!), ulvi (!), iffetli (!) kadın Necla.
BiLLuRaLaNuR 09-03-08, 12:51 aslında dediğine hem katılıyorum hem katılmıyorum...çünkü ben leylanın kasti olarak şefkat beklediğini fln düşünmüyorum...gerçekten hasta oldu psikolojisi çok kötü etkilendi ve ailesine sığındı. ilgi beklediği için değil bence...ama para konusunda haklısın parayı neclayı kıskandırmak için çok haince kullandı...ama aynı hatayı necla da yaptı..o da oğuzu cebinde parası olduğu sürece sevdi. leylaya veya başkalarına hava atmak amaçlı kullanmadı bu durumu ama ne zmn oğuzun durumu kötüleşti o zmn kusurlarını görmeye başladı tek tek...tabii daha sonra ceyda olayı ve leylaya tecavüz ettiğini öğrenmesi onu büsbütün soğuttu...yine de acaba bunları öğrendiğinde oğuzun cebinde bolca para olsa yine soğurmuydu ondan düşünmek lazım:img-wink:
uzun lafın kısası iki kardeş de adı üstünde kardeş paraya tav oldular...oğuzun ne kdr pislik bir insan olduğunu görmemek için direndiler sırf parası var diye...leyla kendisine tecavüz eden bir insanı ailesine iyi göstermeye çalışacak,aileye sokmaya çalışacak kadar, necla ise kardeşi ile evli olmasına rağmen oğuzla kaçacak kdr adileşti...
Aynen arkadaşım şu son paragrafta yazdıklarının harfi harfine katılıyorum. Burda kim suçlu,Kim haklı diye tartışmaya gerek yok. Çünkü ikiside Oğuz'un ne kadar pislik bir insan olduğunu bile bile sırf parası için onu bırakmadılar,Leyla Oğuz'un tecavüzünden sonra görüşmeye devam etti. Necla ise Oğuz'un Leyla'ya tecavüz ettiğini ve Ceyda'yla beraber olduğunu öğrendiğinde ise Oğuz'la ilişkisini sürdürmeye başladı. Tabii Leyla Oğuz'la evlendikten sonra, Kendiside Cem'le evlenmek üzere olduğu halde Leyla'ya inat Oğuz'la beraber olduğunuda unutmamak lazım. Bende ikisini haksız buluyorum,Şimdide yaptıkları hataların bedelini ödemeye devam ediyorlar. Bu arada bir arkadaş Oğuz'un diziden çıkmasını istemiş,Ben çıkmasından yana değilim. Çünkü daha bir çok olay olacak ve Oğuz hapisten çıktıktan sonra diziye hareket katacak. Çıktığında Necla'nın peşini bırakmaz diye düşünüyorum. Ayrıca aileye zarar vermeye devam edecek. Belki bu arada Leyla & Necla barışırlar. Bende barışmalarını istiyorum artık ne halt yemişlerse yediler ve bitti. Aynı kandan aynı candan doğmuşlar,Daha ne kadar küs kalabilirler ki? Ben barışmalarını istiyorum. Ama geçmişe dönük hatalar yeniden olmayacaksa...
42. bölümde Leyla kafede Necla'ya "O bana tecavüz etti" dedi. Bir kadının ahlak seviyesi ne olursa olsun, (kaldı ki Leyla kötü/sinsi biri değil, Necla'dan daha ahlaksız hiç değil, olamaz da bu konuda Necla ile yarışamaz) tecavüze uğramış olması ona kati surette müstehak değildir. Necla tecavüzü öğrendikten sonra tepki bile vermemiş. Ceyda'nın hamileliğinin Oğuz'dan olmasına bozulup kafeden çıkmış gitmiş, aynı günün akşamında Oğuz'la barışıp kanepede yanına uzanmıştır. Kaldığı yerden devam etmiştir kutsal (!), ulvi (!), iffetli (!) kadın Necla.
iyi de ben neclanın ulvi olduğunu söylemedim ki. benim tek söylediğim leylanın saf, aptal ya da deli olması onun günahları için hafifletici sebep olamaz diyorum. kız delirdikten sonra bir de püri pak oldu, rahibe teresa mertebesine ulaştı gözlerinizde. yokse benim tek söylediğim ne leylanın necladan günahı az ne de neclanın leyladan...ama en azından necla deli kisvesi altında uçuşan melek kanatlarıyla dolaşıp, ahkam kesmiyor, onun en iyi yaptığı şeydir elinden almak diye. zira kendi de bir evliliği yıkıp, ilk bölümlerde sevgili çalıp, eski sevggili oğuza yamanmıştı.
sorarim leylacilara madem oguz ona tecavüz etti, neden gidip tekrar onunla kendi istegiyle beraber oldu...
neden onun yüzünden bir adam ölmesine ragmen bunu ailesiyle paylasmadi.
neden kiz kardesinin eski sevgiliside olsa onunla kendi beraber oldu...
neden parasi olunca herkesten cok sevdigi kiz kardesini böylesine asaladi...
leyla hakkinda sorulacak bir sürü nedenler var...
necla sadece bir kez hata yapti ve bunu ömür boyu cekmek zorunda, bununda farkinda en azindan gerceklerle yasiyor hatasiyla yasiyor...
peki leyla ne yapiyor, zora düstükce cani sikildikce neclaya sen benim kocami aldin diye bagirip duruyor...
leylanin bir daha bu derece büyük hatalar yapmamasi icin önce kendiyle gecmisiyle, o onun yüzünden ölen adamin ailesiyle yüzlesmesi lazimki siz onu burada savunasinizzzzz!!!!!!!!!
BiLLuRaLaNuR 09-03-08, 14:30 iyi de ben neclanın ulvi olduğunu söylemedim ki. benim tek söylediğim leylanın saf, aptal ya da deli olması onun günahları için hafifletici sebep olamaz diyorum. kız delirdikten sonra bir de püri pak oldu, rahibe teresa mertebesine ulaştı gözlerinizde. yokse benim tek söylediğim ne leylanın necladan günahı az ne de neclanın leyladan...ama en azından necla deli kisvesi altında uçuşan melek kanatlarıyla dolaşıp, ahkam kesmiyor, onun en iyi yaptığı şeydir elinden almak diye. zira kendi de bir evliliği yıkıp, ilk bölümlerde sevgili çalıp, eski sevggili oğuza yamanmıştı.
Leyla çok saf ve aptal bir karaktere sahip. Yani böyle uzun vadeli planlar yapıp sonrada Necla gibi bomba patlatma gibi şeyler yapamaz. Oğuz'la evlenince Ferhunde ona akıl vermeye çalışarak "Bak ne güzel işte zengin oldun,Ayrıca Necla'nın hiç şansı kalmadı" deyince Leyla'da bir merak uyandırdı. Eğer Leyla'nın yerinde Necla olsaydı mutluluktan havalara uçar,Havasını herkese atardı. Ama Leyla dediğim gibi saf biri olduğu için "Ben şimdi Oğuz'la evlenirsem onu bir güzel kullanır, Parasınıda çatur çutur yerim" hayallerinde olan biri değildi. Ailesine olan havası ise içinde kalmış zavallı ve eziklik duygusu. Yürümeyen evliliğini herkese muhteşem gösterdi. Oğuz'u aileye sevdirmeye çalıştı. Bunların sebebi paraya olan düşkünlüğü ve eline para geçince ailesine birden para vermeye başlaması,Kabadayılar gibi kendi parasıyla aileyi geçindirmeye çalışması ve ben burdayım havalarına girerek büyüklük göstermesinden başka birşeye bağlayamıyorum. Necla sinsiydi ve sinsi olmayada devam ediyor. O kadar işin arasında Oğuz'la kaçıp işleri hemen halletti. Kimsenin haberi olmadan gizli gizli buluştu ve Cem'e "Ben sınava giriyorum, hadi görüşürüz" diyerek sınavını ekmesi ve Oğuz'la buluşması sinsiliğine bir örnektir. Leyla ise hasta olduğu için Necla'nın gözüne küçük göründüğü kanısında ve artık deli olmadığını Necla'ya ispatlamaya çalışıyor,Onu azarlayarak her lafına atılarak intikam almaya çalışıyor. Olayları baştan sarsak yine birşey değişmiyor. Necla ailenin başına Oğuz belasını sardı ve Leyla "Bende çıkabilir miyim?" dediğinde Necla "Kafana göre takıl" demişti. Asıl ben Necla'nın midesizliğine inanamıyorum. Leyla'ya "Boşver ya bu işler bizim boyumuzu aşar,Daha edepli insanlarla gezebiliriz" diyeceğine Leyla'nın da kafasını bulandırdı. Bu nedenle iş arap saçına döndü. Necla'da para budalası,Oğuz'un parası olmadığını biliyoruz ama kendi altınlarına güvenip Oğuz'la kaçtı. O altınlar olmasaydı Oğuz hikayesi,kaçmak vs. yalan olurdu.
BiLLuRaLaNuR 09-03-08, 14:34 sorarim leylacilara madem oguz ona tecavüz etti, neden gidip tekrar onunla kendi istegiyle beraber oldu...
Ben mi demeliyim,Biz mi demeliyim ama "Biz Leyla'cı değiliz" Amacımız burda bir tartışma ortamı yaratmak ve düşüncelerimizi söylemek. Bende Necla'nın hatalarını söylüyorum sadece. Leyla'nında hataları var elbet ama burda bazı arkadaşlara kendi düşüncem ile cevap veriyorum mesele bu,Biz Leyla'cı değiliz ve asla olmadık. İkiside çok büyük yanlışlar yaptı ve kalkıp burda birini seçmek çok saçma olur.
Ben mi demeliyim,Biz mi demeliyim ama "Biz Leyla'cı değiliz" Amacımız burda bir tartışma ortamı yaratmak ve düşüncelerimizi söylemek. Bende Necla'nın hatalarını söylüyorum sadece. Leyla'nında hataları var elbet ama burda bazı arkadaşlara kendi düşüncem ile cevap veriyorum mesele bu,Biz Leyla'cı değiliz ve asla olmadık. İkiside çok büyük yanlışlar yaptı ve kalkıp burda birini seçmek çok saçma olur.
cok üzgünüm ama disardan bkainca öyle gözükküyor...yani leylacisiniz gibi...
bu forumdaki neclayi seven herkes neclanin kacmasinin büyük hata oldugunu kabul ediyor, ama siz ley<lanin yaptigi hatalari saf olmasina baglayarak onu bir melek gibi gösteripte neclaya sinsi deyince insanlar mecuburen bir savunma moduna giriyor...
birde yorumumun devamini okursan sorular sormustum cevaplayabilirmsiniz...
yani buradaki leylacilar demeyimde leylayi savunanlar deyim...:icon_whis
apple-core 09-03-08, 15:29 cok üzgünüm ama disardan bkainca öyle gözükküyor...yani leylacisiniz gibi...
bu forumdaki neclayi seven herkes neclanin kacmasinin büyük hata oldugunu kabul ediyor, ama siz ley<lanin yaptigi hatalari saf olmasina baglayarak onu bir melek gibi gösteripte neclaya sinsi deyince insanlar mecuburen bir savunma moduna giriyor...
birde yorumumun devamini okursan sorular sormustum cevaplayabilirmsiniz...
yani buradaki leylacilar demeyimde leylayi savunanlar deyim...:icon_whis
arkadaşım sana katılıyorum bu konuda. her ne kdr taraf tutmuyoruz dense de dışardan öyle durmuyor çünkü senin de dediğin gibi neclanın 1 yaptığı defalarca eleştirilirken leylanın yaptıkları neredeyse görünmüyor...biz söyleyince de bir kılıf uyduruluyor...ben 1000 kere söyledim taraf tutmadığımı ztn önceki mesajlarıma bakarsanız yeri geldiğinde neclayı yeri geldiğinde ise leylayı hiç çekinmeden eleştirdiğimi görebilirsiniz...ben sadece leylanın masummuş gibi gösterilmesine tepki gösteriyorum yoksa neclanın kötülenmesine ya da eleştirlmesine değil...
Leyla çok saf ve aptal bir karaktere sahip. Yani böyle uzun vadeli planlar yapıp sonrada Necla gibi bomba patlatma gibi şeyler yapamaz. Oğuz'la evlenince Ferhunde ona akıl vermeye çalışarak "Bak ne güzel işte zengin oldun,Ayrıca Necla'nın hiç şansı kalmadı" deyince Leyla'da bir merak uyandırdı. Eğer Leyla'nın yerinde Necla olsaydı mutluluktan havalara uçar,Havasını herkese atardı. Ama Leyla dediğim gibi saf biri olduğu için "Ben şimdi Oğuz'la evlenirsem onu bir güzel kullanır, Parasınıda çatur çutur yerim" hayallerinde olan biri değildi. Ailesine olan havası ise içinde kalmış zavallı ve eziklik duygusu. Yürümeyen evliliğini herkese muhteşem gösterdi. Oğuz'u aileye sevdirmeye çalıştı. Bunların sebebi paraya olan düşkünlüğü ve eline para geçince ailesine birden para vermeye başlaması,Kabadayılar gibi kendi parasıyla aileyi geçindirmeye çalışması ve ben burdayım havalarına girerek büyüklük göstermesinden başka birşeye bağlayamıyorum. Necla sinsiydi ve sinsi olmayada devam ediyor. O kadar işin arasında Oğuz'la kaçıp işleri hemen halletti. Kimsenin haberi olmadan gizli gizli buluştu ve Cem'e "Ben sınava giriyorum, hadi görüşürüz" diyerek sınavını ekmesi ve Oğuz'la buluşması sinsiliğine bir örnektir. Leyla ise hasta olduğu için Necla'nın gözüne küçük göründüğü kanısında ve artık deli olmadığını Necla'ya ispatlamaya çalışıyor,Onu azarlayarak her lafına atılarak intikam almaya çalışıyor. Olayları baştan sarsak yine birşey değişmiyor. Necla ailenin başına Oğuz belasını sardı ve Leyla "Bende çıkabilir miyim?" dediğinde Necla "Kafana göre takıl" demişti. Asıl ben Necla'nın midesizliğine inanamıyorum. Leyla'ya "Boşver ya bu işler bizim boyumuzu aşar,Daha edepli insanlarla gezebiliriz" diyeceğine Leyla'nın da kafasını bulandırdı. Bu nedenle iş arap saçına döndü. Necla'da para budalası,Oğuz'un parası olmadığını biliyoruz ama kendi altınlarına güvenip Oğuz'la kaçtı. O altınlar olmasaydı Oğuz hikayesi,kaçmak vs. yalan olurdu.
necla leylayı oğuz konusunda uyardı, leyla da zaten görüşmediğini söyledi...ama bunlar unutuluyor. fragmada da annesine kızıyor neden kafasını karıştırıyorsun diye.
her neyse işte ben bu yüzden kızıyorum, yaptığı tüm hatalar aptallığına bağlanıyor. halbuki o aptal olduğu için hata yapmıyor hata yaptığı için aptal diye anılıyor. yani kız yanlış yaptı, aptalın alası bile gidip tecavüzcüsünün koynuna girmez, fikret uyarmasına rağmen. (ne çabalamıştı) madem aptalsın akıllı ablanı dinle. danış birilerine...benim kafam çalışmaz, doğru mu yapıyrum diye sor. ciddi anlamda sinir oluyorum leyla delidir, ne yapsa yeridir mantığına...
arkadaşım sana katılıyorum bu konuda. her ne kdr taraf tutmuyoruz dense de dışardan öyle durmuyor çünkü senin de dediğin gibi neclanın 1 yaptığı defalarca eleştirilirken leylanın yaptıkları neredeyse görünmüyor...biz söyleyince de bir kılıf uyduruluyor...ben 1000 kere söyledim taraf tutmadığımı ztn önceki mesajlarıma bakarsanız yeri geldiğinde neclayı yeri geldiğinde ise leylayı hiç çekinmeden eleştirdiğimi görebilirsiniz...ben sadece leylanın masummuş gibi gösterilmesine tepki gösteriyorum yoksa neclanın kötülenmesine ya da eleştirlmesine değil...
Ona bakarsaniz Neclacilarda var ayni seyler onlar icinde gecerli. Ayrica Leylayi savunan cogu insan onu goklere cikarmiyor ve masum oldugunuda soylemiyor. Kendi adima konusuyum yuz kerede soyledim tabi ki Leylaninda hatalari oldu ama Neclanin yaninda hic kalir. Ayrica Leylanin yaptigi cogu seyi anlayabiliyorum onaylamasamda. En onemlisi Leylanin yaptiklari baskalarini degil kendini yakti ve hak etmedigi kadar bedel odedi. Neclayi surekli elestiriyorum ve hic sevmiyorum ama bunun Leyla ile hic bir alakasi yok tamamen Neclanin yaptiklarindan kaynaklaniyor. Burdaki cogu arkadas icinde gecerlidir sanirim bu.
Leylaci falanda degilim bu arada ama olsaydim bile hatalarini gormemezlikten gelmezdim.
apple-core 09-03-08, 16:16 Ona bakarsaniz Neclacilarda var ayni seyler onlar icinde gecerli. Ayrica Leylayi savunan cogu insan onu goklere cikarmiyor ve masum oldugunuda soylemiyor. Kendi adima konusuyum yuz kerede soyledim tabi ki Leylaninda hatalari oldu ama Neclanin yaninda hic kalir. Ayrica Leylanin yaptigi cogu seyi anlayabiliyorum onaylamasamda. En onemlisi Leylanin yaptiklari baskalarini degil kendini yakti ve hak etmedigi kadar bedel odedi. Neclayi surekli elestiriyorum ve hic sevmiyorum ama bunun Leyla ile hic bir alakasi yok tamamen Neclanin yaptiklarindan kaynaklaniyor. Burdaki cogu arkadas icinde gecerlidir sanirim bu.
Leylaci falanda degilim bu arada ama olsaydim bile hatalarini gormemezlikten gelmezdim.
ben genel konuştum ztn okuduklarıma dayanarak yoksa kim ne yazdı ezberlemiyorum...ama dediğim gibi düşünüyorum hala. neclayı eleştirin, leylayı de eleştirin, neclayı övün leylayı da övün, ama leylayı, neclayı yerin dibine sokma taktiğini kullanarak yüceltmeyin. işte ben buna tepki gösteriyorum. leyla masum görünsün diye hataları yok sayılıyor, bazen kılıf uyduruluylor ve çoğu zmn da necla öne sürülüyor onun hataları gün yüzüne çıkarılarak leyla aklanmaya çalışılıyor...oysa ne alaka yani kıyaslama yaparak aklayamazsınız birini...ne demişler her koyun kendi bacağından asılır...
Ona bakarsaniz Neclacilarda var ayni seyler onlar icinde gecerli. Ayrica Leylayi savunan cogu insan onu goklere cikarmiyor ve masum oldugunuda soylemiyor. Kendi adima konusuyum yuz kerede soyledim tabi ki Leylaninda hatalari oldu ama Neclanin yaninda hic kalir. Ayrica Leylanin yaptigi cogu seyi anlayabiliyorum onaylamasamda. En onemlisi Leylanin yaptiklari baskalarini degil kendini yakti ve hak etmedigi kadar bedel odedi. Neclayi surekli elestiriyorum ve hic sevmiyorum ama bunun Leyla ile hic bir alakasi yok tamamen Neclanin yaptiklarindan kaynaklaniyor. Burdaki cogu arkadas icinde gecerlidir sanirim bu.
leyla sormasi ayipta neyin bedelini ödedei...
haaa delirdi, yani delirdi demeyelim buna psikolojisi fena sekilde bozuldu,
ben eminim necla kactiginda burdaki bircok kisi yani neclacilardan bahsediyorum onu hic cekinmeden elestirmistir...
yani söyle bakarsan , leyla yüzünden ölen adamin hic bir önemi yok, yani bir insani öldürmek onun ölmesine sebeb olmak yani bir ömür boyu cezayi haketmektir...
Şahsen bende Leylacı konumuma girmem.Neclayı eleştiriyorum çünki asla onaylamayacağım birşey yapdt.Benim e kızkardeşim var.Ben leylanın yağtığıını da yapmazdım ama leylada çok hatalı ama leyle oğuz ile berbber olduğunda o kardeşinin eski sevgilisiydi.Lyelanın ise her ne kadar kağıt üstünde de olsa kocasıydı.Leyla asla süttrn çıkmış ak kaşık değil masum da değil ama necla ile yaşadıkalrı karşılaştırıldığında leylnın ödediği bedel çok daha ağor
(N)(A)(Z)(L)(I) 09-03-08, 20:25 ya dizi hakkında bir sürü tartışacak şey var ama ben çok merak ettiğim bir soruyu sizinle paylaşmak istiyorum sizce bu dizi mutlu sonla bitirilmek istense nasıl olur yani bu dizi nasıl bi mutlu sonla bitirilebilir çok düşündüm ama çok ta bi mantıklı cevap bulamdım yorumlarınızı bekliyorum
apple-core 09-03-08, 20:35 ya dizi hakkında bir sürü tartışacak şey var ama ben çok merak ettiğim bir soruyu sizinle paylaşmak istiyorum sizce bu dizi mutlu sonla bitirilmek istense nasıl olur yani bu dizi nasıl bi mutlu sonla bitirilebilir çok düşündüm ama çok ta bi mantıklı cevap bulamdım yorumlarınızı bekliyorum
ya mutlu sonla bitirilmek istense iş çok kolay bence...asıl zor olan mutsuz sonla bitirmek...neyse yine de cevaplayayım sorunu arkadaşım;
1) necla cem ile barışır ve mutlu olurlar
2) ali rıza leyla ile can arasındaki ilişkiye onay verir. can bey eşinden boşanır ve leyla ile mutlu olurlar
3) fikret ve cevriyenin arası düzelir yani cevriye fikretin kıymetini anlar. fikret ve tahsinin bir bebekleri olur. çocuklar da fikreti artık anneleri gibi severler. ailece mutlu olurlar.
4) neyyir hanım ve ahmet ben evlenmeye karar verirler sonunda...sedef - neyyir - ahmet ailesi mutlu olurlar.
5) şevket cezasını çeker ve hapisten çıkar. ya ferhunde ile ya da sedef ile hayatına mutlu bir şekilde devam eder ki bu ancak sedef ile mümkün olabilir.
6) ferhunde de yaman ile olur böylece parayı bulunca kendini alış verişe fln verir de kötülük yapmaktan, insanlarla uğraşmaktan vazgeçer.
7) oğuz cezası bitene kdr hapiste yatar. sonra çıkar ve hapisteki çete ile bilikte mutlu mesup dolandırıcılık yaparlar:img-hyste
8) ali rıza da hayriyeyi yola getirir azcık küçük kızları ayşe ile birlikte evde mutlu mesut yaşarlar..ne de olsa çocukları artık mutludur ve üzülecek bir şeyleri kalmamıştır...
bence mutlu sona ulaşmak için yapılacaklar çok kolay....o zmn dizi yaprak dökümü olmaz elbet mutsuz olan birileri olmalı...
Sevgili Apple-core, yazdiklarin cok hos, ama bunlarin hepsi gerceklesse bile bu mutluluklarin bir yani hep buruk-ezik kalir.
Tek tek bakalim
1) "necla cem ile barışır ve mutlu olurlar" : Cem herseyi affetse, ailesi affetmez ve evlenmelerine karsi cikar. Cem'in simdiki nisanlisi çok uzulur, Cem de onu uzdugu için uzulur. Ali Riza bey "bu kadar uzdugun bir insanin yuzune tekrar nasil bakabilirsin Necla" der. Herseyi halletseler Oguz onlarla ugrasir, rahat yuzu vermez. Aralari bu yuzden tekrar bozulur. Ya da butun bunlardan uzaklasmak için birlikte Amerika'ya giderler, ki bu cozum de ikisini ailelerinden uzaklastiracagi için "buruk" bir mutluluk olacaktir. Gecmis her daim karsilarina cikacak.
2) "ali rıza leyla ile can arasındaki ilişkiye onay verir. can bey eşinden boşanır ve leyla ile mutlu olurlar"
Oya hanim ve kizi Yagmur mutsuz oldugu muddetçe bu ikiliye de gün yüzü olmaz. Yagmur Leyla'dan nefret edip babasina tavir alir. Oya hanim Ali Riza bey'e "Leyla hayatimiza girene kadar hersey yolundaydi" der, Ali Riza bey de kizini asla affetmez. Can bey'in gonlu arada eski karisina kayar, velhasil, onlarin da pesini gecmis birakmaz.
3) "fikret ve cevriyenin arası düzelir yani cevriye fikretin kıymetini anlar. fikret ve tahsinin bir bebekleri olur. çocuklar da fikreti artık anneleri gibi severler. ailece mutlu olurlar".
Hah, iste bu en olasi mutlu son ! Ama Cevriye hanim4in pek kiymet bilecegini sanmam. Tek cozum, kendi evine gitmesi.
4) "neyyir hanım ve ahmet ben evlenmeye karar verirler sonunda...sedef - neyyir - ahmet ailesi mutlu olurlar".
Bu da olasi bir mutlu son. Ama Ahmet bey'in zevzekligi ve bazen cenesini tutamamasi Neyyir hanimin kalbini kirmaz ise...
5) "şevket cezasını çeker ve hapisten çıkar. ya ferhunde ile ya da sedef ile hayatına mutlu bir şekilde devam eder ki bu ancak sedef ile mümkün olabilir."
Sedef Sevket'in mutlaka yardimina kosacaktir. Ama bu kadar buyuk hatalar yapmis biriyle evlenmesine belki de artik annesi müsade etmez. Dusunsenize, dolandiriciliktan hapis bu, az buz degil !
Bu yuzden Sevket artik is te bulamaz. Issiz ve dislanmis olmak cok agirina gider, ustelik te Sedef basarili ve kendi parasini kazanan bir kiz iken. Bu yuzden de aralarinin bozulmasi muhtemel.
6) "ferhunde de yaman ile olur böylece parayı bulunca kendini alış verişe fln verir de kötülük yapmaktan, insanlarla uğraşmaktan vazgeçer."
Yaman bey bence Ferhunde'yle sadece gönül eglendirir, ya da arada sirada ferhunde ondan para sizdirir, ama o havali Turkiye guzelini bulmusken artik biraz zor bakar Ferhunde'ye. Ferhunde her halülkarda kurtarir kendini. Gercekten mutlu olur mu, Sevket'i Sedef'e kaptirinca cildirmaz mi, bilinmez.
7) "oğuz cezası bitene kdr hapiste yatar. sonra çıkar ve hapisteki çete ile bilikte mutlu mesup dolandırıcılık yaparlar"
Bu da cok muhtemel. Bir de oglu ve Ceyda var sahip çikmasi gereken. Ama onun akli hep Necla'da olacak, ve Necla'yi rahat birakmayacak.
8) "ali rıza da hayriyeyi yola getirir azcık küçük kızları ayşe ile birlikte evde mutlu mesut yaşarlar..ne de olsa çocukları artık mutludur ve üzülecek bir şeyleri kalmamıştır"
Sevket'in borclari yuzunden ev elden gittikten, namus, seref bes paralik olduktan sonra bilemiyorum artik ne kadar mutlu olabilirler.
apple-core 09-03-08, 21:44 vetaki; arkadaşım elbette hiçbir zaman tam bir mutluluk olamaz bunca acıyı yaşamış bir ailenin üzerinde... geçmiş insanlarım peşini bırakmaz...benim burdaki mutluluktan kastım daha kötüye gitmeyecek ve geçmişlerini fazla karıştırmadıkları sürece yaşadıkları zamanda rahat edebilecekleri bir mutluluk...yine de ben bu dizide fikret ve neyyir hanım dışında çok multu yaşayacak bir kişi olacağını sanmıyorum...fikretten bile şüpheliyim hatta:icon_sorr ne de olsa adı üstünde "yaprak dökümü"...
PAMUK_MELEGIM 09-03-08, 21:45 Ben Oğuz'u görmek istiyorum dizide. Hatta rolü artsın. Öyle tek sahnede sıkışıp kalmasın. Tolga Karel çok başarılı bir oyuncu. Ayrıca Oğuz Necla devlerin aşkı (!) yeniden start alsın ve Necla'nın yüzündeki iyilik dolu maske düşsün istiyorum. Necla-samimiyetsiz.
Bold yaptim yaziya bayildim..
oyle birsey olmasina bende isteri ama..
Ali Rizaya gercekten aciyorum...
Haa bide killer05 okadar abartarak anlatiyorsun ki baya bir kin baglamisin
kardesim bu bir dizi!!!
bu arada killer05 .. ben sonuna kadar Leylaciyim:)
Canim ya Neclanin yaninda okadar masum ki..
Yaprak dökümünü büyük bir keyifle izliyorum..
Ama buraya daha önce yazmamıştım hiç..Bakıyorumda neclacı Leyacı tartışmaları almış başını gidiyor..Korkmayın arada bir yazan insanlar gibi neden tartışıyorsunuz bu sadece bir film falan demicem..Sonuçta burası bir forum..aynı düşünceleri savunmak kolay önemli olan farklı düşünceleri farklı bakış açılarını benimseyip ortak bir karara varmak,varılmıyorsada objektif bir şekilde tartışmak..
Neclacı veya leylacı değilim..Sonuçta iki kardeşinde affedilemez şeyler yaptığı su götürmez bir gerçek..Yaptıkları en kötü şey bir tarafa en berbat olanı yaptılar..
Birbirlerinden kardeşlerin çaldılar bundan daha acısı yok herhalde..
Ama olayları derinlemesine düşüdüğümde galiba Leylaya daha fazla hak veriyorum..Sonuçta o ne yaptıysa kendisine yaptı..Kendi etti kendi buldu..Yaptıkları büyük bir hataydı...Hepsi tek tek eleştirilerbilir..AMa neclaya gelince işin rengi biraz değişiyor malesef..
Hata yapmak kötü ama yapılan hatayı görerek başka bir hata yapmak en berbat olanı..Üstelik yaptığın bu şey hem Ailene hemde kardeşine zarar veriyorsa.
Necla da bunu yaptı..Leylanın yağtığı hatadan ders almalıydı..Onun yaptığını tekrarlamamlıydı..Bir kardeş..aşkı sevgisi ne kdar büyük olursa olsun Ailesine yüs dönmemeli..
Anlamıyorum nasıl gidebildi..Kardeşinin kocasıyla nasıl aynı yatağı paylaşabildi..Bence bu mide bulandırıcı bir şey..En kötüsü yaptığı hata nedeniyle leyla gibi sadece kendisine zarar vermedi..Arkada kızı hkardeşinin kocasıyla kaçan baba, anne denen bir Aile bıraktı..
Sevdiği oyuncaklarını paylaştığı beraber gülüp ağladığı kardeşinin kocasıyla kaçtı denen bir kardeş bıraktı..
Acımadan üstelik..Arkasına bile bakmadan..
bu affedilemez..Üstelik dizidede gördüğümüz gibi bu kadar çabuk affedilemez..bu kadar çabuk unutalamaz..Bu kadar çabuk sizdirilemesi beklenemez..
Üstelik ben kardeşini özleyen onunla ilgili küçüklük anılarını zaman zaman hatırlayan bir leyla görürken onun tabiri yerindeyse delirmesine psikolojisin bozulmasına sebep olan sonrada bununla ilgili bir espriye kıkırdayan gülen marifetmiş gibi sırıtan bir necla görüyorum..
Kendi marifetinemi gülüyor..Nede güsel delirttim bak şimdide alay konusu yaptım onu diyerek leylaya mı gülüyor yani..
Bana göre çok çirkin..Biraz olayları bu açıdan düşünün arkadaşlar..
yada onu kendinizin yerine koyun..
Kardeşiniz eşinizle kaçıyor..Sizde psikolojik sorunlar başlıyor sonra..Ve sizde tam bunu atlatmaya hazırlanmışken kardeşinizin eve dönme olayları baş gösteriyor..Sebep her ne olursa olsun siz bunu kabul ediyor o veya bu şekilde bunada katlanıyorsunuz..
Ben necladan azıcık bir özlem görseydim azıcık bir sevgi görebilseydim neclaya karşıo belki daha yumuşak konyuşabilirdim..
Ama yapamıyorum..Kendi yaptığı marifete gülerken , kardeşini düşürdüğü durumları görmezden gelircesine davranan ve üstüne üstelik buna gülen bir necla gördükçe karşımda ödediği veya ödeyeceği bedeller beni kandıramıyor malesef...
apple-core 09-03-08, 21:57 sevgili icom_;
iki aile başığından sonra burada da bir yorumunu okumak güzel oldu benim için:img-wink: ben de iki aile forumunu takip ediyor ama yazamıyorum fazla...
yazdılarına gelince şu sözün çok hoşuma gitti;
"Birbirlerinden kardeşlerin çaldılar bundan daha acısı yok herhalde.."
dediğin gibi necla kendisi dışındakilerinin de canını yaktı...ama bunu şu an leyla da yapıyor tabii unutmamak lzm...hal böyle olunda leyla içinde yapılan hatalardan ders almadığını söyleyebiliriz.
ama neclanın daha miğde bulandırıcı bir şey yaptığı düşüncesine katılıyorum...çok yazdım bu konudaki düşüncelerimi artık defalarca yazmak gibi olacak ama parası cebinde olduğu sürece kardeşinin kocasıyla birlikte oldu para faktörü işin içinden çıkınca kusurlarını tek tek görmeye başladı ne hikmetse...ancak lelya da oğuzun parasına tav oldu...bir de eyla kardeşinin eski sevgilisiyle necla da kardeşinin kocasıyla birlikte oldu...bakın görüyormusunuz ne kdr benzer hatalar yapmışlar...kardeş olduklarından mıdır nedir:img-in_lo ama necla çok daha yıkıcısını yaptı tabii 2. si konusunda...1. sinde ise yani para konusunda ise ben leylanın abarttığını düşünüyorum...resmen neclayı ezmeye çalıştı ailesine bile hava attı...hem de parasıyla hava attığı kişi kardeşinin eski sevgilisiydi...of düşünmesi bile zor ya bizim burada o daha az şey yaptı dediğimiz şeyleri bile ben kendi kardeşimle yaşasam ne böyle ahkam kesebilirdim ne de onun yüzüne bakabilirdim....10000. kez söylüyorum ikisi de çok büyük hatalar yaptı ve ben bu nedenle ikisini de tutmuyorum...sadece leylanın övülüp neclanın tek başına kötülenmesine tepkiliyim... bir de neclanın kusurları baz alınarak leylanın masum gösterilmesine...birinin hatası diğerinin marifeti gibi gösterilmemeli bence...
Leylayı övmek değil amaoldu bu leyla eski sevgili,necla koca ile nu ikisi aynı şey dğeil leylanın yaptığıdı asla doğru değildi bence ama onu anlayabilirim ama neclayı asla.Tmam kardeşii üzmemek için o otele gitti ama bunu birileri paylaşarak hatta leyla ona kızsa tepki verse ile onunla paylaşmalıydı isteseydi oğuzdan gerçekten uzalk durabilirdi.Madem bu kdar seviyodu onu boıarlmsaydı.Leyla ailesine zrar vermiyor ki şu an yine kendine yapıyor.Ama Neclaya verdiği tepki sonuna kadar haklı o şu an neclayı değil onun kardeşini elinden alan kızı görüyor kariısında
apple-core 09-03-08, 22:13 Leyla ailesine zrar vermiyor ki şu an yine kendine yapıyor.
ali rıza beyi oya hanıma karşı mahçup etti ve daha da edecek izleyeceğiz bunu tahminlerime dayanarak söylüyorum...tabii neclanın yaşattığı kdr olamaz ama yine de sadece kendine yapmıyor...hem ali rıza leylanın çocuk düşürdüğünü öğrendiğinde kalp krizi geçirmişti bunu da hatırlatayım..sizler hiç hatırlamıyorsunuz çnkü neclanın kusurlarını hatırlamaktan zaman kalmıyor sanırım..:D
forever_bim 09-03-08, 22:36 iyi de ben neclanın ulvi olduğunu söylemedim ki. benim tek söylediğim leylanın saf, aptal ya da deli olması onun günahları için hafifletici sebep olamaz diyorum. kız delirdikten sonra bir de püri pak oldu, rahibe teresa mertebesine ulaştı gözlerinizde. yokse benim tek söylediğim ne leylanın necladan günahı az ne de neclanın leyladan...ama en azından necla deli kisvesi altında uçuşan melek kanatlarıyla dolaşıp, ahkam kesmiyor, onun en iyi yaptığı şeydir elinden almak diye. zira kendi de bir evliliği yıkıp, ilk bölümlerde sevgili çalıp, eski sevggili oğuza yamanmıştı.
Sözüm size değil forumun genelineydi:D Necla yüceltiliyor ya ondan demiştim. Kendi adıma şunu söyleyim ki, Necla polisler tarafından götürüldüğünde adı gazetelere çıktığında onun için ciddi anlamda üzülmüş bunu hak etmiyor demiştim. Yaprak Dökümü psikolojik bir roman. O yüzden Leyla'nın sağlıksız düşünmesi (delirdikten sonrasını diyorum) çok saçma değil bence. Bunu dile getirmemiz de saçma değil. Yaptıkları doğru değil ama içine düştüğü psikolojik hastalık anlaşılabilir.
Aynen böyle düşünüyorum...
Son sözüm killer50 arkadaşımıza, "Her yoruma verilecek bir yanıtım var elbet, ama herkese verilecek yanıtım yok". O yüzden de yazmıyorum sorularınıza cevap.
ali rıza beyi oya hanıma karşı mahçup etti ve daha da edecek izleyeceğiz bunu tahminlerime dayanarak söylüyorum...tabii neclanın yaşattığı kdr olamaz ama yine de sadece kendine yapmıyor...hem ali rıza leylanın çocuk düşürdüğünü öğrendiğinde kalp krizi geçirmişti bunu da hatırlatayım..sizler hiç hatırlamıyorsunuz çnkü neclanın kusurlarını hatırlamaktan zaman kalmıyor sanırım..:D
Leylanin o olayda suclu oldugunu dusunmuyor acikcasi. Onlarin evliliklerinin yurumedigi zaten belliydi. Leylanin etkisi olmus olabilir ama buda Leylanin sucu degil. Bi suclu varsa oda Candir evli olan o, asik olup bunu itiraf edende o.
Leylanin cocuk dusurmesine gelince. Ben evlilikten once birlikte olmayi dogru bulmuyorum ama sonucta bu bi tercihdir. Bana gore yada bize gore yanlis diye herkes icin oyle olacak degil. Yani bu mesele bence sadece Leylayi ilgilendirir. Zaten kullanildigini ogrenerek ve bebegini dusurerek buyuk bi bedel odemis oldu ve herkesden cok o aci cekti. Babasi yuzune bakmiyordu ve istemedigi halde Oguzla evlendirildi. Bu olayda ailesine verdigi uzuntunun, ki bence cokta buyuk degildi cunku Ali Riza beyin neleri kaldirabildigini gorduk, bedelini fazlasiyla odedi.
apple-core 10-03-08, 00:30 Leylanin o olayda suclu oldugunu dusunmuyor acikcasi. Onlarin evliliklerinin yurumedigi zaten belliydi. Leylanin etkisi olmus olabilir ama buda Leylanin sucu degil. Bi suclu varsa oda Candir evli olan o, asik olup bunu itiraf edende o.
Leylanin cocuk dusurmesine gelince. Ben evlilikten once birlikte olmayi dogru bulmuyorum ama sonucta bu bi tercihdir. Bana gore yada bize gore yanlis diye herkes icin oyle olacak degil. Yani bu mesele bence sadece Leylayi ilgilendirir. Zaten kullanildigini ogrenerek ve bebegini dusurerek buyuk bi bedel odemis oldu ve herkesden cok o aci cekti. Babasi yuzune bakmiyordu ve istemedigi halde Oguzla evlendirildi. Bu olayda ailesine verdigi uzuntunun, ki bence cokta buyuk degildi cunku Ali Riza beyin neleri kaldirabildigini gorduk, bedelini fazlasiyla odedi.
arkadaşım amacım tartışmak değil kesinlikle yani tartışmak ama fikir tartışması seninle bir münakaşaya girmek değil ama açıklamandan hiçbir şey anlamadım. Yani leylayı aklayayım derken alakasız şeyler yazmışsın...ali rıza bey leyla yüzünden kalp krizi geçirdi mi; geçirdi...demek ki leyla sırf kendine zarar vermiyor çevresindekileri de etkiliyormuş. ben "necla çevresindekilere zarar veriyor ama leyla sadece kendine yapıyor" lafını çürütmek için bu kalp krizi olayını söyledim. ve sanırım sen de bunu çürütemedin çnkü çürütülecek bir tarafı yok leylanın bu hatası babasının hayatına mal olabilirdi...
forever_bim 10-03-08, 00:33 Zaten Ali Rıza Bey damadı ile kaçan küçük kızını affedebiliyor gayet de sıcak davranıyorsa Leyla ile Can arasında bir ilişki yaşanırsa aynı affediciliği burda da sergilemesi gerekecektir. Ben ne Leyla'nın ne de Necla'nın durumlarını tasvip edebilirim ama Ali Rıza Bey, Necla'yı affedebiliyorsa, aynını Şevket ve Leyla'ya da göstermesi gerekecek.
Kitap Hakkında Spoiler....
Kitapta Ali Rıza Bey, Necla Suriye'ye gittikten, Şevket borcu nedeniyle hapse düştükten ve Leyla da avukatla ilişki yaşamaya başladığında daha fazla dayanamayıp kötürüm kalıyor. Köşk elden gidiyor. Hayriye Hanım ve Ayşe'yi yanına alıp Leyla'nın kaldığı ve kirasını avukatın ödediği daireye yerleşiyor. Orada iyi bakılıyor ona kısa sürede iyileşiyor. Bir de yolda eski tanıdıklarına rastladıkça başına gelen tüm acılara toptan üzülüyor ve mahcup oluyor.
apple-core 10-03-08, 00:34 Zaten Ali Rıza Bey damadı ile kaçan küçük kızını affedebiliyor gayet de sıcak davranıyorsa Leyla ile Can arasında bir ilişki yaşanırsa aynı affediciliği burda da sergilemesi gerekecektir. Ben ne Leyla'nın ne de Necla'nın durumlarını tasvip edebilirim ama Ali Rıza Bey, Necla'yı affedebiliyorsa, aynını Şevket ve Leyla'ya da göstermesi gerekecek.
ben ztn neclayı nasıl bu kdr kolay affedebildiler şaşıyorum doğrusu! anne baba olmadığım için anlayamıyorum belki ama ben olsam affedemezdim ya da bu kdr sıcak olamazdım sanırım
forever_bim 10-03-08, 00:40 Ali Rıza Bey kalp krizi geçirmedi. Tansiyonu yükseldi. O yüzden bir süre müşahade altında kaldı. Leyla'yı aklamak için demiyorum bunu. Ama henüz bir kalp krizi vakası cereyan etmedi dizide. Tansiyonu yükselmişti.
arkadaşım amacım tartışmak değil kesinlikle yani tartışmak ama fikir tartışması seninle bir münakaşaya girmek değil ama açıklamandan hiçbir şey anlamadım. Yani leylayı aklayayım derken alakasız şeyler yazmışsın...ali rıza bey leyla yüzünden kalp krizi geçirdi mi; geçirdi...demek ki leyla sırf kendine zarar vermiyor çevresindekileri de etkiliyormuş. ben "necla çevresindekilere zarar veriyor ama leyla sadece kendine yapıyor" lafını çürütmek için bu kalp krizi olayını söyledim. ve sanırım sen de bunu çürütemedin çnkü çürütülecek bir tarafı yok leylanın bu hatası babasının hayatına mal olabilirdi...
Eger cocuk dusurme meselesini diyorsan yani alakasiz oldugunu dusuncelerimi yazdim. Zaten yazmak istiyordum konu acilmisken yazdim. Dedigim gibi Leylanin o olayda en buyuk zarari kendine verdigini dusunuyorum ben yinede. Tabiki ailesine hic zarar vermedi degil ama cokta degil ve en buyuk aciyi ceken yine o oldu. Bilerek yaptiginida dusunmuyorum.
apple-core 10-03-08, 00:44 Eger cocuk dusurme meselesini diyorsan yani alakasiz oldugunu dusuncelerimi yazdim. Zaten yazmak istiyordum konu acilmisken yazdim. Dedigim gibi Leylanin o olayda en buyuk zarari kendine verdigini dusunuyorum ben yinede. Tabiki ailesine hic zarar vermedi degil ama cokta degil ve en buyuk aciyi ceken yine o oldu. Bilerek yaptiginida dusunmuyorum.
ewet hiç değil leyla kasten yani bilerek yapmadı..ama necla ailesinin üzülecceğini bile bile yaptı bunu...olsun benim amacım leylanın da ailesine zarar verdğini kanıtlamaktı bilerek ya da istemeden ...leyla sırf kendisine yapıyor diye bir şey yok çnkü ona bir şey olunca ailesi üzülüyor yani olay dolaylı yoldan olsa da ailesine dokunuyor...ama necla çok zeki leyla kadar saf değil...o yüzden çok kızamıyorum leylaya...
GaMzE_BiLqE 10-03-08, 00:46 herşey çok güzel gidiyor bence zaten ağlamktan gözlerim şişiyo izlediğimde o yüzden çok izleyemiorumm!ama kadro,seneryo,yönetmen süperr!
ewet hiç değil leyla kasten yani bilerek yapmadı..ama necla ailesinin üzülecceğini bile bile yaptı bunu...olsun benim amacım leylanın da ailesine zarar verdğini kanıtlamaktı bilerek ya da istemeden ...leyla sırf kendisine yapıyor diye bir şey yok çnkü ona bir şey olunca ailesi üzülüyor yani olay dolaylı yoldan olsa da ailesine dokunuyor...ama necla çok zeki leyla kadar saf değil...o yüzden çok kızamıyorum leylaya...
Hem seninde dedigin gibi bilerek yapmiyor hemde bence suana kadar cokta buyuk hatalar yapmadi ailesini uzecek. Yaptigi hatalarin hemen hemen hepsi kendini yakti. Ailesini cokta fazla uzdugunu dusunmuyorum.
Hem seninde dedigin gibi bilerek yapmiyor hemde bence suana kadar cokta buyuk hatalar yapmadi ailesini uzecek. Yaptigi hatalarin hemen hemen hepsi kendini yakti. Ailesini cokta fazla uzdugunu dusunmuyorum.
Buna anlam veremiyorum. Ailesi maddi zor durumdayken kurs masraflarina katlaniyor aman kizimis universite kazansin diye. Kizlari ise kursu ekiyor ve kendisine tecavuz eden erkegin koynuna giriyor, sirf kizkardesine kaptirmamak icin. Bu guven meselesi, ailesini resmen aptal yerine koymaktir. Buna nasil ailesine zarar vermedi diyebilirsinizki?
Ben Leyla veya Necla arasinda fazla fark goremiyorum. Sadece Leyla'nin sayi olarak hatasi cok Necla'nin agirlik olarak. Ha sunuda hatirlatiyim: Neclanin Oguzla kacmasina bir bolume yine Leyla sebep oldu. Oguz ve Necla birbirleri sevdigini bilerek Necla'yi surekli kiskandirmaya calisiyordu. Surekli kocasi onu ne kadar sevidigni soyleyip duruyordu, ayni gunude annesin eyalvarmis ne olur eve geri donuyum kocam beni sevmiyor demisti. Necla babasina ne yazmisti: benim olmayani arzuladim.
Duygu~Aydin 10-03-08, 15:20 Bu Necla Cok Agir Bir Bedel Ödemedikce Bana rahat Yok.. O son Yaptiklari Neydi yine??.. Sen Leyladan Aff dileyecegine Daha bide Git bilip Bilmeden Hesap sor.. Utanmaz.. Hic birsey Yapmamis gibi..Uslu uslu.. Evin hanim Kizini Oynamasi hic Kesmiyor ne Yazikki.. Cemide Hala Arayabilecek Karsisinda Durabilecek Yüze sahip.. Leyla gercekten iyi Dayaniyor.. Ve her defasinda Kendini zor Tutuyor "yagciyi" Parcalamamak icin.. Oguzuda Hala sevdigi Belli..Gitsin onada Tencere Kapagini Bulmus Olur...´
Ve son Olarak Su Replige Hayran Kaldim:
Necla Cemin Fotograflari Onun gönderdigini Saniyor diye Yakiniyor..
Leyla: Birak öyle Bilsin.. Bu Ona Yaptiklarinin Yaninda Cok Masumca Kalir..
:)
Buna anlam veremiyorum. Ailesi maddi zor durumdayken kurs masraflarina katlaniyor aman kizimis universite kazansin diye. Kizlari ise kursu ekiyor ve kendisine tecavuz eden erkegin koynuna giriyor, sirf kizkardesine kaptirmamak icin. Bu guven meselesi, ailesini resmen aptal yerine koymaktir. Buna nasil ailesine zarar vermedi diyebilirsinizki?
Ben Leyla veya Necla arasinda fazla fark goremiyorum. Sadece Leyla'nin sayi olarak hatasi cok Necla'nin agirlik olarak. Ha sunuda hatirlatiyim: Neclanin Oguzla kacmasina bir bolume yine Leyla sebep oldu. Oguz ve Necla birbirleri sevdigini bilerek Necla'yi surekli kiskandirmaya calisiyordu. Surekli kocasi onu ne kadar sevidigni soyleyip duruyordu, ayni gunude annesin eyalvarmis ne olur eve geri donuyum kocam beni sevmiyor demisti. Necla babasina ne yazmisti: benim olmayani arzuladim.
Kendisine tecavuz eden biriyle yeniden birlikte olmasi cok buyuk bi hata ama ben bunu Neclaya kaptirmamak icin yaptigini dusunmuyorum. Ayrica bu yine en buyuk zarari kendisine verdi. Ailesi olanlarin farkindamiydi sanki. Hic uzmedi demiyorum ama yine en cok kendisi uzuldu ve bunlari bilerek yapmadi.
Bu arada Neclanin Oguzla kacmasinda Leylaninda payi olduguna katilmiyorum. Leylanin yanlislari olmadi demiyorum ama kimse baska birisi yuzunden boyle birsey yapmaz. Leylanin mutlu gozukme cabasinida anliyorum. Ayrica bi insanin kocasinin onu ne kadar cok sevdiginden bahsetmesinin neresi yanlis ki. Yanlis olan Neclanin bunu kiskanmasidir bence.
Kendisine tecavuz eden biriyle yeniden birlikte olmasi cok buyuk bi hata ama ben bunu Neclaya kaptirmamak icin yaptigini dusunmuyorum. Ayrica bu yine en buyuk zarari kendisine verdi. Ailesi olanlarin farkindamiydi sanki. Hic uzmedi demiyorum ama yine en cok kendisi uzuldu ve bunlari bilerek yapmadi.
yani ailesinin haberi olmadığı sürece her türlü naneyi yemesi mübah mıdır?? ve neyi bilerek yapmadı anlayamıyorum? yaptıklarını öğrenince ailesinin üzüleceğini/utanacağını/kızacağını mı bilmiyordu? e zaten bunları bildiği için gizli gizli yapmıyor muydu? ya da son olarak olayın patlak verme noktası çocuk düşürme olayında 20 küsür yaşındaki bir genç kız oğuzla yaşadıkları sonucunda hamilelik riski olduğunu mu bilmiyordu?
Dinnah arkadaşımıza can-ı gönülden katılıyorum. Leylayı Neclaya oranla daha fazla haklı bulan arkadaşlar sürekli Leylanın yaptığı hatalara bir kılıf uydurma çabası içerisindeler ve bunu Leylanın aptallağına saflığına bağlamaktalar, bu çok gülünç bir durum.
Leyla saf olabilir ama aptal veya gerizekalı değil, öyle olsa dershanedeki kız arkadaşının sevgilisini sırf zengin ce yakışıklı diye ayartmazdı, çarptıkları adamı yerde bırakıp kaçacak kadar vicdansız-insafsız olmazdı, kardeşinin eski sevgilisi ile çıkabilecek kadar düşük olmazdı, gecenin bir vakti tanımadığı bir adamın cipine atlamazdı, tecavüzüne uğradığı adamın koynuna girmeye devam etmezdi, ailesinin onu ne çabalarla kursa gönderdiğini bile bile kursu ekmezdi, kendisi için çabalayan ablasının mutluluğuna engel olduğunu söylemezdi, kızkardeşine ve ailesine parası ile hava atmaz ve görgüsüzlük yapmazdı, kızkardeşinin nişanlısı kendi kocasından daha zengin ve karakter sahibi diye kıskançlık tripleri atmazdı...... yaz yaz bitmiyor.
Haaa diyeceksiniz ki Leylanınkileri birbir saydında Neclanınkilerde var, evet var inkar eden veya ona herhangi bir kılıf uydurmaya veyahutta "gençlik hatasıydı" vs. diye birşeye bağlama derdinde olup Neclayı melek gibi gösterme çabasında olan hiçkimse yok bu forumda Neclayı savunan arkadaşlar arasında çünkü görünen köy kılavuz istemez.
Evet Necla'da hata yaptı, her ne olursa olsun o görmemiş-aç gözlü ablasına rağmen iradesini korumalı ve ciğeri beş para etmez Oğuz ile kaçmamalıydı, Cem gibi suçsuz birini bu işine alet etmemeliydi ama oldu, ölen'le olan'a çare yok... Vahvahlanmanın, birilerine suç atıp kendini temize çıkarmaya çabalamanın da gereği yok herkesin kendi hür özgür iradesi var, kim ne yaptıysa bilerek ve istereyerek yaptı. Necla bunu kabulleniyor ama Leyla ve onu savunanlar asla kabullenmiyor. Leyla ne yaptıysa bilmeyerek istemeyerek saflığından yaptı diye onu aklama derdindeler. Öyle yaa, dershanedeki arkadaşının sevgilisini ayartması için arkadaşı onu zorladı, can çekişen bir adamı ölüme terketmesi için arkadaşı zorladı, tecavüzcüsünün koynuna girmek için necla ve fikret zorladı... Leylanın hiç suçu yok.
Aslında Leyla ve onu savunan arkadaşlar Neclanın yaptığı hatanın farkında olmasını ve o hata ile yüzleşerek yaşamayı bilmesini dimdik ayakta durmasını hayatına yön verme çabalarını kabullenemedikleri için böylesi bir çaba içerisindeler. Çünkü Leyla hala hata yapmakta, yaşadıklarından hiç ders almamakta yine ailesine yalanlar söylemekte yine bir başkasının erkeğini çalmakta...
yani ailesinin haberi olmadığı sürece her türlü naneyi yemesi mübah mıdır?? ve neyi bilerek yapmadı anlayamıyorum? yaptıklarını öğrenince ailesinin üzüleceğini/utanacağını/kızacağını mı bilmiyordu? e zaten bunları bildiği için gizli gizli yapmıyor muydu? ya da son olarak olayın patlak verme noktası çocuk düşürme olayında 20 küsür yaşındaki bir genç kız oğuzla yaşadıkları sonucunda hamilelik riski olduğunu mu bilmiyordu?
Oyle birsey soylemedim ben. Ailesinin tecavuz olayinda haberi yoktu dedim. Haberleri olsun olmasin yaptigi dogru birsey degil tabi ki.
Ailesini bilerek uzdugunu dusunmuyorum hic bir zamanda arkasini onlara donmedi. Olabilecekleri dusunmesi gerekirdi tabii ama dusunmedi. Ne olursa olsun o olayda en cok uzulen en fazla aciyi ceken Leyla oldugu. Hak ettiginden fazla bedel odedi. Oguzla evlenmek zorunda kalacak kadar kesinlikle uzmemisti ailesini.
Oyle birsey soylemedim ben. Ailesinin tecavuz olayinda haberi yoktu dedim. Haberleri olsun olmasin yaptigi dogru birsey degil tabi ki.
Ailesini bilerek uzdugunu dusunmuyorum hic bir zamanda arkasini onlara donmedi. Olabilecekleri dusunmesi gerekirdi tabii ama dusunmedi. Ne olursa olsun o olayda en cok uzulen en fazla aciyi ceken Leyla oldugu. Hak ettiginden fazla bedel odedi. Oguzla evlenmek zorunda kalacak kadar kesinlikle uzmemisti ailesini.
Oğuz kendisine tecavüz ettikten sonra hala gidip onun yatağına girmek neden Leylaya bu kadar ağır gelmiyor da evlenmek çok daha ağır geliyor. Aksine bence evlenmesi daha iyi onun açısından sevinmesi lazım, en azından bu şekilde beraberlikleri (beraberlikten kastım aşk sevgi değil cinsel mana da çünkü onların arasında bundan başka birşey olmadı) resmiyete dökülmüş oldu, Leyla da metres veya ne derseniz deyin işte o olmaktan kurtulmuş oldu.
Üstelik malına da ortak olmuş odu böylece, zaten leylanın gözü de aha çok oğuzun parasındaydı.
Oğuz kendisine tecavüz ettikten sonra hala gidip onun yatağına girmek neden Leylaya bu kadar ağır gelmiyor da evlenmek çok daha ağır geliyor. Aksine bence evlenmesi daha iyi onun açısından sevinmesi lazım, en azından bu şekilde beraberlikleri (beraberlikten kastım aşk sevgi değil cinsel mana da çünkü onların arasında bundan başka birşey olmadı) resmiyete dökülmüş oldu, Leyla da metres veya ne derseniz deyin işte o olmaktan kurtulmuş oldu.
Üstelik malına da ortak olmuş odu böylece, zaten leylanın gözü de aha çok oğuzun parasındaydı.
Leyla Oguzla Ceydayi basmadan once onu kullandiginin farkinda degildi ve onu seviyordu. Istemedigi biriyle evlenmesinin neresine sevinsin ki.
Leylanin gozu gercekten Oguzun parasinda olsaydi evlenecegi icin uzulmezdi. Ferhunde ona iyi yanindan bak kurtulacaksin bu evden, paran olacak gibi sozler ettiginde ona bunlar mutlu olmaya yeter mi diye sormazdi. Oguz ona her ilgi gosterdiginde mutlu olmazdi. Zengin olmasi onu ilk basta etkiledi ona birsey demiyorum ama Oguzla birlikte olmasinin sebebi para degildi bence.
Leyla Oguzla Ceydayi basmadan once onu kullandiginin farkinda degildi ve onu seviyordu. Istemedigi biriyle evlenmesinin neresine sevinsin ki.
Leylanin gozu gercekten Oguzun parasinda olsaydi evlenecegi icin uzulmezdi. Ferhunde ona iyi yanindan bak kurtulacaksin bu evden, paran olacak gibi sozler ettiginde ona bunlar mutlu olmaya yeter mi diye sormazdi. Oguz ona her ilgi gosterdiginde mutlu olmazdi. Zengin olmasi onu ilk basta etkiledi ona birsey demiyorum ama Oguzla birlikte olmasinin sebebi para degildi bence.
mı acaba? ceyda ile bastı da ne oldu birşey mi farketti? leyla oğuzun tecavüzünden sonra koynuna girdiğinde de ceydadan şüpheleniyordu, oğuzun neclayı sevdiğini de biliyordu. birşey farkediyormuydu leyla dershaneden çıkıp şııp diye oğuzun koynuna giriyordu, bir defasında yataktan alktığı gibi ayrılalım demişti ne tuhaftı. madem böyle çalkantılı ve şüphe duyduğun bir ilişkin var ne diye ısarla onunla birlikte olursun ki? haaa doğru leyla isteyerek yapmıyordu, pardon unutmuşum.
leylanın para derdinde olmadığını, sadece aşk-sevgi istediği evlendikten sonra da çok defa gördük. üç kuruşluk aklı ie ne oldum avalrına girdi ailesine, özellikle de neclaya hava atmaya başladı. evi satın alacaktı neredeyse yaa. 20 ytl verir şevket aaa bununla tasiye mi binili diye burun kıvrırıdı. hatta dershaneyi bile bırakacaktı çünkü zengndi okumasdına gerek yoktu. doğru ya herkes zengin olmak için okuyor. işte leyla bu kadardı okumayı bile zengin olmak için istiyodu.
birey daha leyla oğuzu ceyda ile basmadan onu kullandığının farkında değidli demişsiniz çok komik yaaa :img-hyste yaşınız herhalde çok genç çünkü olgun biri böyle bir laf etmezdi. adam senle sadece ilişkiye giriyor, ciddi hiçbirşey düşünmüyor ama sen kullanıldğını düşünmüyorsun. ama pardon leyla birgün yataktan kalkınca ayrılalım demişti ama dayanamadı yine oğzula yattı. çünkü oğuz onu seviyordu leyla da onu. eyyy aşk sen nelere kadirsin demek gekliyor içimden.
necla da aynı şeyleri yaptı ama en azından bu onun aptallatığına bağlanmıyor veya bir kılıf uydurulmaya çalışmıyor çünkü bunun kılıf uydurulacak yanı yok. her ikisi içinde.
bir edit daha. bir kişi sana tecavüz ediyor ama sen hala kullanıldığının farkında değilsin veya o adam hakkında kötü birşey düşünmüyorsdun yapmayın alla aşkına bu kadar mı köör dünyasında yaşıyor leyla. ohaaa diyesim geliyor. herhalde oğuz bir kaç defa daha rtecavüz etse anca aklı başına gelirdi leylanın sizin leyla aptal deyimlerinize bakacak olursak. baksanıza birincisinde anlamamış adamın onu kullandığını.
Bu Necla Cok Agir Bir Bedel Ödemedikce Bana rahat Yok.. O son Yaptiklari Neydi yine??.. Sen Leyladan Aff dileyecegine Daha bide Git bilip Bilmeden Hesap sor.. Utanmaz.. Hic birsey Yapmamis gibi..Uslu uslu.. Evin hanim Kizini Oynamasi hic Kesmiyor ne Yazikki.. Cemide Hala Arayabilecek Karsisinda Durabilecek Yüze sahip.. Leyla gercekten iyi Dayaniyor.. Ve her defasinda Kendini zor Tutuyor "yagciyi" Parcalamamak icin.. Oguzuda Hala sevdigi Belli..Gitsin onada Tencere Kapagini Bulmus Olur...´
Ve son Olarak Su Replige Hayran Kaldim:
Necla Cemin Fotograflari Onun gönderdigini Saniyor diye Yakiniyor..
Leyla: Birak öyle Bilsin.. Bu Ona Yaptiklarinin Yaninda Cok Masumca Kalir..
:)
vallahi ne diyeyim resmen duygularıma tercüman olmuşsun arkadaşım
yazdıklarına kelimesi kelimesine katılıyorum:img-yes:
forever_bim 10-03-08, 18:03 Dinnah arkadaşımıza can-ı gönülden katılıyorum. Leylayı Neclaya oranla daha fazla haklı bulan arkadaşlar sürekli Leylanın yaptığı hatalara bir kılıf uydurma çabası içerisindeler ve bunu Leylanın aptallağına saflığına bağlamaktalar, bu çok gülünç bir durum.
Leyla saf olabilir ama aptal veya gerizekalı değil, öyle olsa dershanedeki kız arkadaşının sevgilisini sırf zengin ce yakışıklı diye ayartmazdı, çarptıkları adamı yerde bırakıp kaçacak kadar vicdansız-insafsız olmazdı, kardeşinin eski sevgilisi ile çıkabilecek kadar düşük olmazdı, gecenin bir vakti tanımadığı bir adamın cipine atlamazdı, tecavüzüne uğradığı adamın koynuna girmeye devam etmezdi, ailesinin onu ne çabalarla kursa gönderdiğini bile bile kursu ekmezdi, kendisi için çabalayan ablasının mutluluğuna engel olduğunu söylemezdi, kızkardeşine ve ailesine parası ile hava atmaz ve görgüsüzlük yapmazdı, kızkardeşinin nişanlısı kendi kocasından daha zengin ve karakter sahibi diye kıskançlık tripleri atmazdı...... yaz yaz bitmiyor.
Haaa diyeceksiniz ki Leylanınkileri birbir saydında Neclanınkilerde var, evet var inkar eden veya ona herhangi bir kılıf uydurmaya veyahutta "gençlik hatasıydı" vs. diye birşeye bağlama derdinde olup Neclayı melek gibi gösterme çabasında olan hiçkimse yok bu forumda Neclayı savunan arkadaşlar arasında çünkü görünen köy kılavuz istemez.
Evet Necla'da hata yaptı, her ne olursa olsun o görmemiş-aç gözlü ablasına rağmen iradesini korumalı ve ciğeri beş para etmez Oğuz ile kaçmamalıydı, Cem gibi suçsuz birini bu işine alet etmemeliydi ama oldu, ölen'le olan'a çare yok... Vahvahlanmanın, birilerine suç atıp kendini temize çıkarmaya çabalamanın da gereği yok herkesin kendi hür özgür iradesi var, kim ne yaptıysa bilerek ve istereyerek yaptı. Necla bunu kabulleniyor ama Leyla ve onu savunanlar asla kabullenmiyor. Leyla ne yaptıysa bilmeyerek istemeyerek saflığından yaptı diye onu aklama derdindeler. Öyle yaa, dershanedeki arkadaşının sevgilisini ayartması için arkadaşı onu zorladı, can çekişen bir adamı ölüme terketmesi için arkadaşı zorladı, tecavüzcüsünün koynuna girmek için necla ve fikret zorladı... Leylanın hiç suçu yok.
Aslında Leyla ve onu savunan arkadaşlar Neclanın yaptığı hatanın farkında olmasını ve o hata ile yüzleşerek yaşamayı bilmesini dimdik ayakta durmasını hayatına yön verme çabalarını kabullenemedikleri için böylesi bir çaba içerisindeler. Çünkü Leyla hala hata yapmakta, yaşadıklarından hiç ders almamakta yine ailesine yalanlar söylemekte yine bir başkasının erkeğini çalmakta...
Necla şu an için hatasız gibi gözükebilir ama Leyla'nın hastalanmasında Necla'nın da payı var. Ayrıca önümüzde daha çok bölüm var. Necla'nın değişmediğini ben Leyla'nın hastalığıyla alay edecek kadar zavallı olmasından anlayabiliyorum. Ayrıca yaptıklarından utandığını da düşünmüyorum ben Necla'nın. Dizideki en büyük ahlaksızlık da Necla'nın yaptığı. Öyle bir pislik çukuruna düştü ki, senaristler Necla'dan izleyici Oğuz'dan nefret ettiği kadar etmesin diye ona bir iş buldurup hayata bir köşesinden tutunmasını sağladılar.
Leyla'nın Can'ı çaldığını düşünmüyorum. Can Leyla'nın kendini sakınmamasından ve natürelliğinden etkilenmiş (kendi deyimi). Can'ın Oya'yı sevmediği Oya'nın da artık Can'a tahammül edemediği kabak gibi ortada. Leyla'nın varlığı Can'ın ve Oya'nın evliliklerini bitirmesini hızlandırdı bence.
Necla Leyla'nın resimleri gönderdiğini düşündüğünde kızıp köpürüp ablasının üzerine atladı. Ferhunde'nin yaptığı ortaya çıkınca o dizide sürekli bahsedilen ıslak kedi formatına döndü. Gücü yetiyorsa Ferhunde'yle uğraşsın. Ama o biraz güç ister değil mi?
Dizide şu anda evdeki karakterler içerisinde (Ali Rıza Bey, Hayriye Hanım, Leyla, Necla, Şevket ve Ferhunde'den söz ediyorum) benim favorim bundan sonra Ferhunde. Bu son 2-3 haftadan itibaren de Ferhunde'ci olmaya başladım. (Madem Necla'cı Leyla'cı hizipleşmeleri var bir taraf tutalım biz de) O evde taraftarı olunacak bir Ferhunde var. Ferhunde forever!! Başlarda kıl oluyordum ama kız az bile yapıyor. Hele de ikiyüzlü Necla'ya haddini bildirdiği sahnelerde Ferhunde'yi daha bir seviyorum. Zaten ciddi anlamda rol yapabilen bir oyuncu oynuyor onu. Plastik gözyaşlarını izlemektense, Ferhunde'nin ve canlandıran Deniz Çakır'ın süper performansını izlemeyi tercih ederim.
Ferhunde'nin bu hafta Necla'ya haddini bildirdiği sahneleri keyifle izledim. Ferhunde ona ne olduğunu kime neler yaptığını bir kez daha çok güzel gösterdi. Ferhunde'yi seviyorum:img-in_lo
yaptıklarını öğrenince ailesinin üzüleceğini/utanacağını/kızacağını mı bilmiyordu?
demişsin ...
LeyLa zaten ailesinin duymaması için sedefLerde kaldığı gece o adamın arabasına binmek zorunda kaldı ..
Çnkü oğuz ya binersin yada mahalleyi ayağı kaldırırım demişti hatırLarsan ..
LeyLa ailesi duymasın die o arabaya bindi .. isteği dışında tecavüze uğradı ki o ara yaşadıklarının şokunda olan bir kızı hamilelik riskini nasıl düşünsün ..
mı acaba? ceyda ile bastı da ne oldu birşey mi farketti? leyla oğuzun tecavüzünden sonra koynuna girdiğinde de ceydadan şüpheleniyordu, oğuzun neclayı sevdiğini de biliyordu. birşey farkediyormuydu leyla dershaneden çıkıp şııp diye oğuzun koynuna giriyordu, bir defasında yataktan alktığı gibi ayrılalım demişti ne tuhaftı. madem böyle çalkantılı ve şüphe duyduğun bir ilişkin var ne diye ısarla onunla birlikte olursun ki? haaa doğru leyla isteyerek yapmıyordu, pardon unutmuşum.
leylanın para derdinde olmadığını, sadece aşk-sevgi istediği evlendikten sonra da çok defa gördük. üç kuruşluk aklı ie ne oldum avalrına girdi ailesine, özellikle de neclaya hava atmaya başladı. evi satın alacaktı neredeyse yaa. 20 ytl verir şevket aaa bununla tasiye mi binili diye burun kıvrırıdı. hatta dershaneyi bile bırakacaktı çünkü zengndi okumasdına gerek yoktu. doğru ya herkes zengin olmak için okuyor. işte leyla bu kadardı okumayı bile zengin olmak için istiyodu.
birey daha leyla oğuzu ceyda ile basmadan onu kullandığının farkında değidli demişsiniz çok komik yaaa :img-hyste yaşınız herhalde çok genç çünkü olgun biri böyle bir laf etmezdi. adam senle sadece ilişkiye giriyor, ciddi hiçbirşey düşünmüyor ama sen kullanıldğını düşünmüyorsun. ama pardon leyla birgün yataktan kalkınca ayrılalım demişti ama dayanamadı yine oğzula yattı. çünkü oğuz onu seviyordu leyla da onu. eyyy aşk sen nelere kadirsin demek gekliyor içimden.
necla da aynı şeyleri yaptı ama en azından bu onun aptallatığına bağlanmıyor veya bir kılıf uydurulmaya çalışmıyor çünkü bunun kılıf uydurulacak yanı yok. her ikisi içinde.
bir edit daha. bir kişi sana tecavüz ediyor ama sen hala kullanıldığının farkında değilsin veya o adam hakkında kötü birşey düşünmüyorsdun yapmayın alla aşkına bu kadar mı köör dünyasında yaşıyor leyla. ohaaa diyesim geliyor. herhalde oğuz bir kaç defa daha rtecavüz etse anca aklı başına gelirdi leylanın sizin leyla aptal deyimlerinize bakacak olursak. baksanıza birincisinde anlamamış adamın onu kullandığını.
Leylanin evlendikten sonra ki davranislarini bende dogru bulmuyorum zaten. Ozaman yaptiklarini savunmam zaten. Gerci yaptiklarinin coguda mutsuz oldugunu gizlemek icindi. Abisinin verdigi parayi begenmemesi ve bu gibi bazi seylerin savunulcak bi tarafi oldugunu dusunmuyorum. Yinede soyluyorum Leyla Oguzla sirf parasi icin birlikte olsaydi evlenirken uzulmezdi bu kadar. Naparsa yapsin yeterki param olsun diye dusunurdu.
Leyla kullanildigini fark etmiyordu yada etmek istemiyordu. Bunun benimle yada benimle yasimla ne alakasi var. Ben izlerken anlamadim demedim yada bende anlamazdimda demedim. Supheleniyordu belki ama bundan emin olsa iliskisine devam edermiydi. Hele Oguzun tecavuzunden sonra onla devam etmesi en buyuk hatasiydi. Bunuda savunacak degilim ama yinede Leylanin ondan suphe duysada onu sevdigini ve ona inandigini dusunuyorum. Daha dogrusu inanmak istiyordu. Tabi bu yaptigi yanlisi hafifletmez.
yaptıklarını öğrenince ailesinin üzüleceğini/utanacağını/kızacağını mı bilmiyordu?
demişsin ...
LeyLa zaten ailesinin duymaması için sedefLerde kaldığı gece o adamın arabasına binmek zorunda kaldı ..
Çnkü oğuz ya binersin yada mahalleyi ayağı kaldırırım demişti hatırLarsan ..
LeyLa ailesi duymasın die o arabaya bindi .. isteği dışında tecavüze uğradı ki o ara yaşadıklarının şokunda olan bir kızı hamilelik riskini nasıl düşünsün ..
ha yani ailesi mahallenin ayağa kaldırmasındansa oğuzla gitmesini tercih ederdi?? hem de babasının açık açık "o adam yanımıza yaklaşmasın" dediği biri bu oğuz!! hem de o adamın ölümüne nede olduktan sonra bütü o "yavrum bizden bir şey saklama yalan söyleme ne kadar kötü olursa olsun söyle" konuşmalarından sonra?? yapmayın leylanın şu yaptığı şeyi "ailesi üzülmesin diye yaptı" "mecbur kaldı yaptı" şeklinde göstermeyin allahaşkına hiç de mecbur falan değildi ha eğer kendini değil de ailesini bu kadar çok düşünüyorsa tecavüze uğrayınca aklına ilk gelecek şeylerden biri de hamilelik riski olmalıydı
forever_bim 10-03-08, 18:35 ha yani ailesi mahallenin ayağa kaldırmasındansa oğuzla gitmesini tercih ederdi?? hem de babasının açık açık "o adam yanımıza yaklaşmasın" dediği biri bu oğuz!! hem de o adamın ölümüne nede olduktan sonra bütü o "yavrum bizden bir şey saklama yalan söyleme ne kadar kötü olursa olsun söyle" konuşmalarından sonra?? yapmayın leylanın şu yaptığı şeyi "ailesi üzülmesin diye yaptı" "mecbur kaldı yaptı" şeklinde göstermeyin allahaşkına hiç de mecbur falan değildi ha eğer kendini değil de ailesini bu kadar çok düşünüyorsa tecavüze uğrayınca aklına ilk gelecek şeylerden biri de hamilelik riski olmalıydı
Leyla hamile kalma ihtimalini düşünemedi, hamile kaldı, Necla hamile kalamadı ne büyük fark. Sonuçta aynı adamla beraber olmadı mı bu kızlar? Biri hamile kalmamış, öteki kalmış ne farkeder? İkisi de hatalı değil mi?
Ben Ferhunde'ciyim:)
Bu arada ozeti okudum pek yeni birseyler yok. Fragmanda gorduklerimiz yalniz Hayriye hanim hala Cemle Neclanin barisacagini nasil dusunur anlamiyorum. Neyse Ali Riza beyi kiskanmaktan pek vakti kalmicak sanirim kizlarini doldurmaya. Aslinda en cok Ferhundenin yapacaklarini merak ediyorum bu bolumde. Pek bahsetmemisler ama Sevketi paralayacagi kesin.
forever_bim 10-03-08, 19:16 Bu arada ozeti okudum pek yeni birseyler yok. Fragmanda gorduklerimiz yalniz Hayriye hanim hala Cemle Neclanin barisacagini nasil dusunur anlamiyorum. Neyse Ali Riza beyi kiskanmaktan pek vakti kalmicak sanirim kizlarini doldurmaya. Aslinda en cok Ferhundenin yapacaklarini merak ediyorum bu bolumde. Pek bahsetmemisler ama Sevketi paralayacagi kesin.
Paralasın!! Hatta başlarım böyle aşkın ızdırabına deyip Şevket'i terkedip gitsin. Ferhunde Yaman'la da yakışır. Adam bir kere oldukça hoş biri, Ceyda kaybettiğine yansın. Şevket'ten de kötü biri değil Yaman :hıh. Ferhunde zaten aileye yaptığı iyiliklerle de kötülüklerle de her halükarda yaranamadı :hıh. Kıymeti bilinmedi. Ben Ferhunde zengin bir koca bulsun (Yaman olabilir bu) lüks içinde yaşasın istiyorum. Bundan sonra forever Ferhunde :)
Paralasın!! Hatta başlarım böyle aşkın ızdırabına deyip Şevket'i terkedip gitsin. Ferhunde Yaman'la da yakışır. Adam bir kere oldukça hoş biri, Ceyda kaybettiğine yansın. Şevket'ten de kötü biri değil Yaman :hıh. Ferhunde zaten aileye yaptığı iyiliklerle de kötülüklerle de her halükarda yaranamadı :hıh. Kıymeti bilinmedi. Ben Ferhunde zengin bir koca bulsun (Yaman olabilir bu) lüks içinde yaşasın istiyorum. Bundan sonra forever Ferhunde :)
Bende aynen senin gibi dusunuyorum. Zaten Ceydayla evliyken cok iyi bi kocaydi. Sevket gibi kendisinden cocuk isteyen karisinida terslemez. Kaynana dirdiri da yok iyi olur iyi:). Yalniz hemen olmasin Ferhundesiz o evi hic cekemem. Ne guzel laf sokuyor icim rahatliyor:)
forever_bim 10-03-08, 19:39 Bende aynen senin gibi dusunuyorum. Zaten Ceydayla evliyken cok iyi bi kocaydi. Sevket gibi kendisinden cocuk isteyen karisinida terslemez. Kaynana dirdiri da yok iyi olur iyi:). Yalniz hemen olmasin Ferhundesiz o evi hic cekemem. Ne guzel laf sokuyor icim rahatliyor:)
Yok hemen olmasın bence de. Şimdi dizi 3. sezona uzayacaksa gelecek yıl Mart ayında olsun mesela. Şimdi evde kime ne olduğunu hatırlatsın Ferhunde. Hatta bence Leyla'yla işbirliği yapsınlar. Kime karşı olduğunu anladın sen:) Şimdi özetten anladığım kadarıyla Leyla Ferhunde ile Yaman arasındaki ortaklık konuşmasına tanık olacakmış. Ferhunde geçen bölüm Esra gelmeseydi Yaman'dan çek alacaktı. Demek ki bu bölüm alıyor ve Leyla da bunu duyuyor.
Yok hemen olmasın bence de. Şimdi dizi 3. sezona uzayacaksa gelecek yıl Mart ayında olsun mesela. Şimdi evde kime ne olduğunu hatırlatsın Ferhunde. Hatta bence Leyla'yla işbirliği yapsınlar. Kime karşı olduğunu anladın sen:) Şimdi özetten anladığım kadarıyla Leyla Ferhunde ile Yaman arasındaki ortaklık konuşmasına tanık olacakmış. Ferhunde geçen bölüm Esra gelmeseydi Yaman'dan çek alacaktı. Demek ki bu bölüm alıyor ve Leyla da bunu duyuyor.
Anladim anladim:) Dedigin gibi olsa cok guzel olur hem Leylanin aklinin yetmedigi yerlerde Ferhunde yardimci olur.
Leyla cek isini duysa ve abisine soylese bile birsey olmaz. Sevketin artik Ferhundeye laf soyleme hakki kalmadi nede olsa.
Ben Ferhunde'ciyim:)
sen de doğru yolu buldun demek:img-yes:
eee aklın yolu bir :good:
bence de daha fazla sabretmesin Ferhunde,bu aileye yaranılmaz. Yaman evlenince değişirmi belmiyorum ama(bizim senaristler acıyı, dramatik olaylar örgüsünü pek seviyorlar bkz. "Menekşe ile Halil") şu anda son derece anlayışlı ve kibar bir adam. Ferhunde'nin kıymetini bilir.yalnız Ferhunde aşk için evlenen biri, önce Şevket'e olan aşkının tamamen bitmesi gerek.
bence de daha fazla sabretmesin Ferhunde,bu aileye yaranılmaz. Yaman evlenince değişirmi belmiyorum ama(bizim senaristler acıyı, dramatik olaylar örgüsünü pek seviyorlar bkz. "Menekşe ile Halil") şu anda son derece anlayışlı ve kibar bir adam. Ferhunde'nin kıymetini bilir.yalnız Ferhunde aşk için evlenen biri, önce Şevket'e olan aşkının tamamen bitmesi gerek.
sanirim ilk defa yaziyorum bu foruma..aslinda hep ara sira bakardim yaprak dökümüne ama cevremdeki insanlar:) hep bu diziden bahsedince daha *** bakar oldum
beni bu dizide tek düsündüren nokta su: nasil oluyordu aslinda "bilincli" iyi bir babanin (üstelik okumus..kaymakam bu adam) böyle kizlari/cocuklari oluyor...???
hatayi nerde yapmis bu adam cocularini yetistirirken...
leylaya ve bilhassa neclaya diyecek söz bulamiyorum...bir baba olarak onlari nasil affetti anlamis degilim dogrusu...
ferhunde ask icin evlenen biri demissin...ama bu kadin degil miydi ilk kocasini (ki onunlada o zaman asik olup evlenmis olamsi lazim) sevketle aldatan?!:icon_whis
Ferhunde gibi bi kadin Sevkete neden dayaniyor anlamiyorum zaten. O aileye yaranmak icin onlardan biraz sevgi gormek icin her gun essek sudan gelinceye kadar dayak yemesi gerekiyor sanirim. Ben yinede hemen Yamanla birlikte olmasini istemiyorum cunku yaptiklarini izlemek daha guzel olacak:)
forever_bim 10-03-08, 20:01 sen de doğru yolu buldun demek:img-yes:
Buldum buldum. Bu kadar zaman boşuna kızmışım Ferhunde'ye ya...Sizin yorumlarınızda okuyunca Ferhunde'nin de haklılık paylarını görebildim, hem dizide en gıcık üç karakter (bana göre tabii) Oğuz, Ceyda ve Necla'nın hakkından geliyor daha ne isterim. Ayrıca Ferhunde'nin bir yönü hoşuma gidiyor. Ne olduğunun farkında. Kendini daha iyi gösterme gayesinde değil. Dışlanmaları da takmıyor pek.
sanirim ilk defa yaziyorum bu foruma..aslinda hep ara sira bakardim yaprak dökümüne ama cevremdeki insanlar:) hep bu diziden bahsedince daha *** bakar oldum
beni bu dizide tek düsündüren nokta su: nasil oluyordu aslinda "bilincli" iyi bir babanin (üstelik okumus..kaymakam bu adam) böyle kizlari/cocuklari oluyor...???
hatayi nerde yapmis bu adam cocularini yetistirirken...
leylaya ve bilhassa neclaya diyecek söz bulamiyorum...bir baba olarak onlari nasil affetti anlamis degilim dogrusu...
ferhunde ask icin evlenen biri demissin...ama bu kadin degil miydi ilk kocasini (ki onunlada o zaman asik olup evlenmis olamsi lazim) sevketle aldatan?!:icon_whis
Cocuklariyla konusmadigi icin ve cok sert oldugu icin boyle oldu bence. Kizlar babalariyla herseyi konusabilselerdi bunlarin cogu olmazdi belkide. Cocuklarini cok seven bi baba olabilir ama cokta iyi bir baba oldugunu dusunmuyorum ben.
Ferhunde kocasini aldatmis olabilir ama sonucta Sevketle ask icin evlendi. Ona ask denir mi bilmiyorum ama parasi icin evlenmedigi kesin. Gulsene bende olmayan hersey onda var Sevket tarafindan sevilmeyi seviyorum gibi birseyler demisti dizinin baslarinda. Ask degilsede severek evlendi baska birsey icin degil.
Cocuklariyla konusmadigi icin ve cok sert oldugu icin boyle oldu bence. Kizlar babalariyla herseyi konusabilselerdi bunlarin cogu olmazdi belkide. Cocuklarini cok seven bi baba olabilir ama cokta iyi bir baba oldugunu dusunmuyorum ben.
Ferhunde kocasini aldatmis olabilir ama sonucta Sevketle ask icin evlendi. Ona ask denir mi bilmiyorum ama parasi icin evlenmedigi kesin. Gulsene bende olmayan hersey onda var Sevket tarafindan sevilmeyi seviyorum gibi birseyler demisti dizinin baslarinda. Ask degilsede severek evlendi baska birsey icin degil.
ama gözlemledigim kadariyla kücük kiziyla gayet iyi bir iletisim icinde...ayseyi karsisina aldi ve konustu...öyle despot bir baba degil bence...
diger kizlariylada yapiyor bunu *** ***...örnegin leylayla can konusunu konusmustu ve ona güvendigini söylemisti...
ama yinede bir yerde hata yapmis olmali...yoksa cocuklari bu halde olmazdi...
ferhundenin sevkete olan "sevgisi" yavas yavas tükeniyor bence...yamana bakislari bakis degil :) adamda para cok....kariyer de var...eh eli yüzüde düzgün daha ne olsun ferhunde icin :)
zaten sevketten cok gicik kapiyorum...
ama gözlemledigim kadariyla kücük kiziyla gayet iyi bir iletisim icinde...ayseyi karsisina aldi ve konustu...öyle despot bir baba degil bence...
diger kizlariylada yapiyor bunu *** ***...örnegin leylayla can konusunu konusmustu ve ona güvendigini söylemisti...
ama yinede bir yerde hata yapmis olamli...yoksa cocuklari bu halde olmazdi...
ferhundenin sevkete olan "sevgisi" yavas yavas tükenyior bence...yamana bakislari bakis degil :) adamda para cok....kariyer de var...eh eli yüzüde düzgün daha ne olsun ferhunde icin :)
zaten sevketten cok gicik kapiyorum...
Onceleri boyle degildi ama simdide biraz gec kaldi. Ayrica hala tam anlamiyla dinlemiyor cocuklarini. Leylayi daha dinlemeden azarlamaya basladi yok elin adamiyla bulusuyor diye. Sevket o gun soylediklerinde hakliydi aslinda sadece daha sakin bi sekilde soyleyebilirdi. Ali Riza beyin hakli oldugunu biliyoruz ama olmayadabilirdi hemen bagirip cagiriyor.
Ferhundenin sevgisi tukenmesinde nolsun Sevket cok degisti ozellikle de Ferhundeye karsi davranislari.
Onceleri boyle degildi ama simdide biraz gec kaldi. Ayrica hala tam anlamiyla dinlemiyor cocuklarini. Leylayi daha dinlemeden azarlamaya basladi yok elin adamiyla bulusuyor diye. Sevket o gun soylediklerinde hakliydi aslinda sadece daha sakin bi sekilde soyleyebilirdi. Ali Riza beyin hakli oldugunu biliyoruz ama olmayadabilirdi hemen bagirip cagiriyor.
Ferhundenin sevgisi tukenmesinde nolsun Sevket cok degisti ozellikle de Ferhundeye karsi davranislari.
tabii önceleri nasildi bilemiyorum cünkü bastan bu yana dedigim gibi takip etmedim...
ama simdi bence bunca olanlardan sonra yinede iyi sabirli ali riza bey...yani evini acmasi onlari cocuklarim diye evinde tutmasi bile büyüklük onca yaptiklarindan sonra...
neclayi hic evine almamaliydi...leyla ise belki yaptigi hatalari yinelemekte (eger can beyle bir iliski yasarsa)
sevket desen kumar batakligin icine girdi iyiden iyiye...
fikret bile o evden kurtulmak icin evlendi...evliligi kurtulus olarak görmek ne kadar aci degil mi?!
resmen bir yaprak dökümü
tabii önceleri nasildi bilemiyorum cünkü bastan bu yana dedigim gibi takip etmedim...
ama simdi bence bunca olanlardan sonra yinede iyi sabirli ali riza bey...yani evini acmasi onlari cocuklarim diye evinde tutmasi bile büyüklük onca yaptiklarindan sonra...
neclayi hic evine almamaliydi...leyla ise belki yaptigi hatalari yinelemekte (eger can beyle bir iliski yasarsa)
sevket desen kumar batakligin icine girdi iyiden iyiye...
fikret bile o evden kurtulmak icin evlendi...evliligi kurtulus olarak görmek ne kadar aci degil mi?!
resmen bir yaprak dökümü
Neclayi eve almasina birsey demiyorum gerci buda olacak is degil ama benim anlamadigim neden bas taci ediliyor. Hic birsey olmamis gibi davranmasida dogru degil. Leylayida hic dusunmeden hareket ediyor oyle psikologa goturup bir iki kez konusmakla is bitmiyor. Simdi Leyla bi hata yaparsa ne hakla kizacak ona.
Ben Fikreti cok seviyorum ama onun bile hatalari var. Kacip kurtulmak yerine babasiyla konusabilirdi. Gerci oyle bile olsa yasanmaz o evde.
Neclayi eve almasina birsey demiyorum gerci buda olacak is degil ama benim anlamadigim neden bas taci ediliyor. Hic birsey olmamis gibi davranmasida dogru degil. Leylayida hic dusunmeden hareket ediyor oyle psikologa goturup bir iki kez konusmakla is bitmiyor. Simdi Leyla bi hata yaparsa ne hakla kizacak ona.
Ben Fikreti cok seviyorum ama onun bile hatalari var. Kacip kurtulmak yerine babasiyla konusabilirdi. Gerci oyle bile olsa yasanmaz o evde.
evet bu dizide en cok kizdigim karakterlerden biri kuskusuz necla...
sonucta kizini batakliktan kurtarmak icin geri evine aldi ali riza neclayi...ama leylada tabii sütten cikmis ak kasik degil hani...onun hatalari da cok...ve o da hatalarini anlayip yinelememeli...
neclayla simdi yine ayni evi paylasiyor olmasi bütün tavirlarina ve yaptiklarina ev halkinin müsammali olmasi anlamina gelmez...
eger hata yaparsa tabii ki de babasi kizabilir ona (bu tabii benim fikrim)...ya da affetmeye bilir bu sefer...
fikret gözlemledigim kadariyla cok suskun, icine kapanik, her seyi kendi icinde yasayan biri...ve babasiylada en iyi anlasan, onu en iyi anlayan ve cogu seyden de ödün veren de o...simdi yavas yavas mutlulugu yakalamasina sevindim....
ha yani ailesi mahallenin ayağa kaldırmasındansa oğuzla gitmesini tercih ederdi?? hem de babasının açık açık "o adam yanımıza yaklaşmasın" dediği biri bu oğuz!! hem de o adamın ölümüne nede olduktan sonra bütü o "yavrum bizden bir şey saklama yalan söyleme ne kadar kötü olursa olsun söyle" konuşmalarından sonra?? yapmayın leylanın şu yaptığı şeyi "ailesi üzülmesin diye yaptı" "mecbur kaldı yaptı" şeklinde göstermeyin allahaşkına hiç de mecbur falan değildi ha eğer kendini değil de ailesini bu kadar çok düşünüyorsa tecavüze uğrayınca aklına ilk gelecek şeylerden biri de hamilelik riski olmalıydı
yanlış hatırlamıyorsam oğuzun ilk tehditiydi Leylaya karşı ..
yani leyla için bir ilk'ti korktu ister istemez ..
yada yaşayacaklarını düşünemedi beklemedi oğuzdan o kadarını ki bindi o arabaya ..
sonuçta hiçbir genç kız hep dediğim gibi bu adam bana tecavüz edecek niyetiyle binmez o arabaya ..
Önceden yaptığı hataların üstüne birde gece yarısı leyla die bağıran bir adamı ailesinin kaldıramayacğını düşünerek o arabaya bindi Leyla ..
NecLanın eniştesiyLe kaçarken ailesini düşünmedi ama leyla ailesini düşündüğü için bu konumda belki .. kimbilir ..
ha o hamilelik meselesi'nde tecavüze uğrayan bi kız o şoktan ne zaman çıkar da aklına hamilelik gelir bilemicem açıkçası ..
forever_bim 10-03-08, 20:57 Neclayi eve almasina birsey demiyorum gerci buda olacak is degil ama benim anlamadigim neden bas taci ediliyor. Hic birsey olmamis gibi davranmasida dogru degil. Leylayida hic dusunmeden hareket ediyor oyle psikologa goturup bir iki kez konusmakla is bitmiyor. Simdi Leyla bi hata yaparsa ne hakla kizacak ona.
Fikret kardeşlerinin yaptıklarına dayanamadı. Ama esas darbe Necla Hanım'ın Oğuz'la olan beraberliğini öğrendikten sonra indi Fikret'e. Şöyle ki 35. Bölümde Oğuz "Taktik değiştik" diye Necla'ya mesaj atmış, Fikret de mesajı silmiştir. Necla eve Leyla'yı almaya gelen Oğuz'a kızmış sendelemiş, Fikret bu sendelemeyi görmüş herşeyin farkına varmıştır. Sabahleyin Necla'ya ne olduğunu söyleyince babası kavgayı duyup gelmiş, Necla Hanım Fikret için "Deli gibi durduk yere üzerime saldırdı" demiştir. Oğuz Leyla'yı alıp eve dönünce de Cem'le barışmıştır. Fikret bu ikiyüzlülüğe daha fazla dayanamadığı için kalkıp gitmiştir evden. Hatırlıyorum da Fikret'e evde kalmış kız kurusu muamelesi yapıyordu Hayriye Hanım ve Ali Rıza Bey.
Forumda yazılıp çiziliyor, Necla'nın kendi ayakları üzerinde durma çabalarını kabullenemiyormuşuz. Bana ne ya Necla'dan. Olmayan dizi karakterlerinden. Ben de şöyle diyorum. Necla Cem'den söğüşlediği altınlarla bu yola çıkmıştır. Bu mücadelesi bile tam anlamıyla temiz bir mücadele değildir. Cem'in altınlarını bulmadan önce Oğuz'un tüm nanelerini öğrendikten sonra bile onunlaydı Necla. Hatılatılır.
Kabullenemediğim Necla'ya hiçbirşey olmamış, ailesini yıkıp abisini ablasını ezip geçmemiş gibi davranılmasıdır..
Ben Ferhunde'yi işte bu sebepten destekliyorum. Necla'nın hangi koşulları hazmettiğinden haberdar. O yüzden ona ikide bir boyunun ölçüsünü gösteriyor. Ferhunde'ye bu konuda hep destek tam destek!
evet bu dizide en cok kizdigim karakterlerden biri kuskusuz necla...
sonucta kizini batakliktan kurtarmak icin geri evine aldi ali riza neclayi...ama leylada tabii sütten cikmis ak kasik degil hani...onun hatalari da cok...ve o da hatalarini anlayip yinelememeli...
neclayla simdi yine ayni evi paylasiyor olmasi bütün tavirlarina ve yaptiklarina ev halkinin müsammali olmasi anlamina gelmez...
eger hata yaparsa tabii ki de babasi kizabilir ona (bu tabii benim fikrim)...ya da affetmeye bilir bu sefer...
fikret gözlemledigim kadariyla cok suskun, icine kapanik, her seyi kendi icinde yasayan biri...ve babasiylada en iyi anlasan, onu en iyi anlayan ve cogu seyden de ödün veren de o...simdi yavas yavas mutlulugu yakalamasina sevindim....
Necla ile ayni evde yasiyorlar diye kizmaya hakki yok demiyorum. Eger Leyla bi hata yaparsa bunda ailesininde sucu olacak. Neclayla ilgilenecez derken onu yalniz biraktirlar. Hasta oldugunu bile bile ona gore davranmadilar. Neclaya bi aferin kizim iyi yaptin demedikleri kaldi halbuki Leyla bebegini kaybettiginde hicbirinde yoktu bu anlayisli haller. Ayrica Ali Riza bey Neclayi affedip herseyi unutabiliyorsa Leylayida affedebilmeli ozaman. Eger boyle olmassa Ali Riza beyinde ayrimcilik yaptigini dusunurum.
Necla ile ayni evde yasiyorlar diye kizmaya hakki yok demiyorum. Eger Leyla bi hata yaparsa bunda ailesininde sucu olacak. Neclayla ilgilenecez derken onu yalniz biraktirlar. Hasta oldugunu bile bile ona gore davranmadilar. Neclaya bi aferin kizim iyi yaptin demedikleri kaldi halbuki Leyla bebegini kaybettiginde hicbirinde yoktu bu anlayisli haller. Ayrica Ali Riza bey Neclayi affedip herseyi unutabiliyorsa Leylayida affedebilmeli ozaman. Eger boyle olmassa Ali Riza beyinde ayrimcilik yaptigini dusunurum.
evet katiliyorum sana bu konuda....
yani neclaya olan tutumlarini davranislarini anlamis degilim dogrusu...bu kadar "genis" olamaz bir insan...:dito
cemde eger neclayla birlikte olursa yeniden ona da yazikalr olsun o zaman kusuruma bakmayin ama...
yapmadigini birakmadi o yilan:) ona...:img-beee:
utanmadan hala ariyor cemi görüsmek istiyor...kendini bu resim konusunda "aklamak" istiyor...gülünc durumda resmen...aklanacak bir seyi kalmamis ki kizin...o resimleri necla göndermis olsa ne olacak ferhunde göndermis olsa ne olacak...
Fikret kardeşlerinin yaptıklarına dayanamadı. Ama esas darbe Necla Hanım'ın Oğuz'la olan beraberliğini öğrendikten sonra indi Fikret'e. Şöyle ki 35. Bölümde Oğuz "Taktik değiştik" diye Necla'ya mesaj atmış, Fikret de mesajı silmiştir. Necla eve Leyla'yı almaya gelen Oğuz'a kızmış sendelemiş, Fikret bu sendelemeyi görmüş herşeyin farkına varmıştır. Sabahleyin Necla'ya ne olduğunu söyleyince babası kavgayı duyup gelmiş, Necla Hanım Fikret için "Deli gibi durduk yere üzerime saldırdı" demiştir. Oğuz Leyla'yı alıp eve dönünce de Cem'le barışmıştır. Fikret bu ikiyüzlülüğe daha fazla dayanamadığı için kalkıp gitmiştir evden. Hatırlıyorum da Fikret'e evde kalmış kız kurusu muamelesi yapıyordu Hayriye Hanım ve Ali Rıza Bey.
Forumda yazılıp çiziliyor, Necla'nın kendi ayakları üzerinde durma çabalarını kabullenemiyormuşuz. Bana ne ya Necla'dan. Olmayan dizi karakterlerinden. Ben de şöyle diyorum. Necla Cem'den söğüşlediği altınlarla bu yola çıkmıştır. Bu mücadelesi bile tam anlamıyla temiz bir mücadele değildir. Cem'in altınlarını bulmadan önce Oğuz'un tüm nanelerini öğrendikten sonra bile onunlaydı Necla. Hatılatılır.
Kabullenemediğim Necla'ya hiçbirşey olmamış, ailesini yıkıp abisini ablasını ezip geçmemiş gibi davranılmasıdır..
Ben Ferhunde'yi işte bu sebepten destekliyorum. Necla'nın hangi koşulları hazmettiğinden haberdar. O yüzden ona ikide bir boyunun ölçüsünü gösteriyor. Ferhunde'ye bu konuda hep destek tam destek!
Fikretin o evde yasamaya ve o insanlarin yaptiklarina dayanamadigini anliyorum hak veriyorumda. Yalniz babasina herseyi anlatmasini beklerdim. Bu ailede surekli birseyler gizli tutuluyor. Hic olmassa Fikret acik acik konussaydi babasiyla.
Aldattigi adamdan kalan altinlarla ayakta durmaya calismakta Neclaya yakisir zaten. Allahtan Ferhunde varda Neclanin burnundan fitil fitil getirir o evde yasamayi:).
forever_bim 10-03-08, 21:22 Fikretin o evde yasamaya ve o insanlarin yaptiklarina dayanamadigini anliyorum hak veriyorumda. Yalniz babasina herseyi anlatmasini beklerdim. Bu ailede surekli birseyler gizli tutuluyor. Hic olmassa Fikret acik acik konussaydi babasiyla.
Aldattigi adamdan kalan altinlarla ayakta durmaya calismakta Neclaya yakisir zaten. Allahtan Ferhunde varda Neclanin burnundan fitil fitil getirir o evde yasamayi:).
İşte o yüzden diyorum ki Ferhunde daha uzunca bir süre o evde kalsın:) Hatta bu konudaki icraatları da devam etsin.
Balım arkadaşıma da katılıyorum. Fotoğraflar yüzünden Ferhunde laf duyacak. Sanki Necla kusursuz mükemmel bir ilişki yaşattı Cem'e de bu resimler yüzyılın meselesi oldu.
evet katiliyorum sana bu konuda....
yani neclaya olan tutumlarini davranislarini anlamis degilim dogrusu...bu kadar "genis" olamaz bir insan...:dito
cemde eger neclayla birlikte olursa yeniden ona da yazikalr olsun o zaman kusuruma bakmayin ama...
yapmadigini birakmadi o yilan:) ona...:img-beee:
utanmadan hala ariyor cemi görüsmek istiyor...kendini bu resim konusunda "aklamak" istiyor...gülünc durumda resmen...aklanacak bir seyi kalmamis ki kizin...o resimleri necla göndermis olsa ne olacak ferhunde göndermis olsa ne olacak...
Cemi kullandigi ve aldatigina takmiyor ama iki resim icin Cemle gorusmeye gidiyor. Simdiye kadar bikere Ceme yaptiklari aklina geldimi vicdani hic sizladimi da simdi boyle buyuk problem oluyor. Aralarinda gececek olan konusmayi cok merak ediyorum. Eger fragmandaki gibiyse tum konusma cok gulerim sanki Cem onu yanlis anlayip bi haksizlik yapmis gibi konusuyor tuaf yani.
O kadar asabım bozuldu ki son 3 sayfayı okuyamıyorum. Okunacak bir şey yazılmamış çoğunlukla. Özellikle okumak istediğim bir kaç arkadaş var, onları da biraz sakinleşince okuyacağım.
Şimdi arkadaşlar... Olayı fazla mı ciddiye aldınız, bir şekilde burada yazdıklarınızda haksız çıkma riskini fark edip bunu gurur meselesi mi yaptınız anlamadım ama nedir bu öfke anlam veremiyorum. Necla’nın ayakta durma çabasını hazmedemiyormuş Leyla’yı destekleyenler... Tabi... Necla benim en büyük rakibim; hatta ben bizzat Leyla’yım. Necla’nın ayakta durmasını hazmedemiyorum. Hatta Leyla’nın hastalığı bulaşıcı. Hepimize bulaştı. Hatta daha da ağırlaştı, hepimiz şizofren olduk. Kendimizi Leyla sanıyoruz...
Burada yazılan yorumlar, dizilere katkıda bulunmak için ya da izlediğimiz dizilerle ilgili görüşlerimizi içimizde tutmak yerine birileriyle paylaşmak, olaylara farklı açılardan yaklaşıp dizilerden daha çok keyif almak için yazılıyor. Kimsenin kimseye kendi fikrini empoze etmeye çalışmasına gerek yok. Haksız çıkarsanız kimse de sizinle alay etmeyecek. eden olursa o onun zavallılığıdır. Bütün hayatını bu forumda yaşayan, hiçbir sosyal hayatı olmayan, hiçbir statü edinememiş biridir o insancık. Onu da öyle kabul etmek lazım. Böyle tutup da "Hadi bak soruyorum sana... Cevaplasana... yok yaşın kaç, yok bilmem ne..." falan yazıp da birbirimizi kışkırtmaya gerek yok ki arkadaşlar. Genel anlamda çok ılımlı yazan arkadaşlar bile son bir kaç sayfadır coşmuşlar... Burada meydan muharebesi çıktı çıkacak. Hani bazı arkadaşlara ev adresi falan versek, maazallah... Can güvenliğimiz yok. Biraz daha sakin olalım derim ben.(BU ARADA FOREVER_BİM'E KATILIYORUM. BENİM DE HERKESE VERECEK CEVABIM YOK. ÖNCE ÜSLUP DERSİ ALMASI LAZIM BAZI ARKADAŞLARIN.)
Konumuza dönersek... Tamamen kendi adıma konuşacağım. Ben başından beri dediğim gibi Leylacı değilim! Dizilerde "-cı,-cu" olursanız olaylara objektif bakma yetinizi kaybediyorsunuz. Tecrübe ile sabittir. Başından bu yana Leyla’yı melek gibi gördüğüm ya da göstermeye çalıştığım yok. Necla o eve gelene kadar Necla’ya karşı da bir kinim yoktu. Hala yok. Deli miyim yahu! Alt tarafı dizideki bir karakter. İşim gücüm yok kafayı onunla mı bozacağım?! Benim anlatmaya çalıştığım nokta farklı. Burada bazı şeyleri anlatırken parantezler açarak, kelime anlamları yazarak ve hatta mümkünse heceleyerek yazmak gerekiyor; yoksa bazı arkadaşlar anlamıyorlar. Ben de mümkün mertebe heceleyeceğim.
Şimdi... Yaprak Dökümü sadece olaylar üzerinden değil karakterlerin psikolojileri üzerinden giden bir roman. Dolayısıyla bu diziyi yorumlarken olayın öncesini, sonrasını, karakterin o andaki psikolojisini falan irdelememiz son derece normaldir ve bu dizide yapılması gereken de budur. Bunu yapmaz, olayları yüzeysel incelerseniz siz haklı çıkarsınız. İşin psikolojik boyutuna ve gelişim sürecine bakarsanız, ben haklı çıkarım.
Leyla... Ben burada hiç Leyla’nın tecavüze uğramasını, tecavüzcüsü ile birlikte olmasını, kardeşinin eski sevgilisi ile öyle ya da böyle birlikte olmasını haklı çıkaracak bir şey yazmadım. Bunlar Leyla’nın hatalar hanesine yazılmıştır tarafımdan, daha önce de belirttim. Olsa olsa "Bunlar Leyla |