Tüm Versiyonu Göster : Yaprak Dökümü-Yorumlar/8
bakın geçen seferki yorumum gibi bunu da yanlış anlamayın nolur sadece benim fikrimi yazıyorum inanın ben bu hafta da izleyemedim sıkıldım izlerken ve tv yi kapattım son iki bölümdür oldukça sıkılıyorum git gide artıyor senaryonun sıkıcılığı
ekrana yapıştığım günleri özledim yaa..ne kadar büyük bir merakla ilgiyle izlerdim bu diziyi of şimdi neden böyle oldu:(
serkanmert 20-03-08, 22:21 hayriye hanım için üzüldüm bu bölüm. 40 sene, sevildiğinden şüphe duyarak yaşamak zor olsa gerek. yaşadığı güvensizlik de bundan kaynaklanıyor. ali rıza beyi anlamak zor, sevdasının da dediği gibi, konuşurken bile dövüyor karşısındakini, kaldıki sevgisini göstersin.
hayriye hanım gençliğinde de patavatsızda, ali rıza bey de bu kadar kontrollüyse dar etmiştir kadıncağıza hayatı. çocuklarına karşı bu kadar sık boğaz görmesem de hatta garip kuralları dışında gevşek bir baba olarak bulsam da ali rızayı, hayriye hanımı kaymakamlık zamanında diken üstünde yaşatmıştır. yazık kadın iki çift laf edememiştir toplum içinde. sonra da yavaş yavaş patavatsız olup çıkmış hayriye hanım.
eminim hayriye hanım yıllarca eksik sevgiyle yaşadı, hep kurdu kafsında, bu adam birini mi sevdi diye.yoksa kolay kolay patlamaz bir kadın.
ali rıza bey, çocuklarını mükemmel yetiştirdiğini düşünüyor, bu yüzden hata yapacaklarına inanmıyor. hata yaparlarsa bunun kendinden de kaynaklanacağına inanıyor. bu yüzden suçluyor her fırsatta ferhundeyi, oğuzu ve kendi çocuklarını hep mağdur olarak görüyor.
cem ve necla olayına gelirsek;ben cem ve nişanlısının ayrılmasına çok sevindim.cem de o kadar çok tepki vermedi gördüğüme göre.bize ne kadar da mantıksız geliyor olsa da hayatta olmayacak şey diye bir şey yoktur.belki necla ve cem in arasında geçmiş olanlardan daha da fazlasını geçirmiş insanlar daha sonra birleşip mutlu olabiliyorlar.ne kadarda akıllıca olmaz desenizde ben onların birleşmelerini istiyorum.
necla çok büyük bir hata yapmış ama hatasını kötü bir şekilde anlamış.şimdi mutlu olmaya hakkı yok mu?cem de onu unutamamış.
bence birleşsinler.sırf onlar birleşecek mi diye bekliyorum.onlar için izliyorum.
Benim gibi dusunenlerde varmis bu forumda.. kendimi artik yalniz hissetmeye baslamistim demeye kalmadan yetistiniz bile.
Neclanin yasadiklarini hickimse yasamasa ne olur. Boyle bi kuralmi var.. insanlar hep etrafindakilere goremi davranmak mecburiyetinde.. klasik "el ne der" sacmaliklari. Kompleklerinden siyrilmis bi kac karakter gorduk, umutlandik iyi bi ornek olurlar diye ama topa tutuluyolar nedense..
Neclanin olaylardan sonra ilk Cemi okulda gordugunden beri ben aralarinin duzelebilicegini dusunmustum, ama maalesef Cem ortaliktan kayboldu bi donem ve simdi geri geldi. Geldi ve bu sefer kalici =)
İlk kez bu kadar sıkılarak izledim diziyi.Ali Rıza Bey'in eski aşk hikayesi çok gereksizdi ve de zamansız.O kadar dert tasanın arasına bir de kırk yıl önceki aşkı sıkıştırdılar.
Ali Rıza Bey hâlâ çok etkileniyor gibi kadından.Sanırım içinde kalan yaşayamadığı aşkı yeniden depreşti.Hayriye Hanım'ın dediği gibi ''çok fazla keşkeler var''galiba...
Fragmanda Ali Rıza Bey'in Ferhunde'ye söyledikleride tek kelimeyle Pes' dedirtecek cinstendi.Yetiştirdiğim çocuklarıma bak! diye dövüneceğine kendi babalığını sorgulayacağına,suçlayacak kişiyi buldu yine.Umarım Ferhunde gereken tüm cevapları vererek evi terk eder ve gider artık.O aileden kurtulsun yeter!Şevket'te eve dönmeyecek nasıl olsa.
Şevket..her zaman kızdığım,sünepe bulduğum Şevket'i nasıl farklı duygularla izledim bu bölüm.İçim sızladı..Oyuncunun gerçek hayatta yaşadıkları beni çok etkiledi..Yapımcının röportajında söylediğine göre çok içine kapanık,çok sesiz bir karaktermiş üstelik.Umarım bir an önce iyleşir ve diziye döner.Çok iyi bir oyuncu o,hayatını mahvetmemesini diliyorum..
batuhan_gumus 21-03-08, 09:16 bölüm yorumu yazamamistim cok olgun bi bölümd yani güzeldi
hayriye nin kiskanmalari SIKTI yani dizide
sevket sonunda kafese düstü yaziqq ali riza bey sonunda kalpten gidicek :img-cool2
ratingler cok iyi gelmis yine :happy0064
suavikolik 21-03-08, 10:33 benim anlamadığım bankada müfettişlerin olduğunu denetimin yapıldığını bile bile şevketin böyle bir şey yapması çok aptalcaydı . . . zaten yamandan borç istese yaman verir di hesaplarıyla oynaması çok aptalca olmuş . . . bütün bunların faturası ferhundeye çıkacak ama ferhunde hamile sanırım . . . ya bide şu cevriyesiz cevriye . . . ne kadın ya deliriyorum o kadını izlerken bu kadar da olmaz ki . . . ne bu ya fikret ne yaptı ki ona sevinmesi lazım böle bir gelin gelmiş evine . . . kadın değil iblis resmen . . . tövbe tövbe . . . ali rıza bey in nostaljik x aşkı hakkaten yersiz oldu . . . ailede kıyamet kopuyorken bir de eski aşklar noksandı . . . hayır bide sevda hanımın hala aliş demesi çok komik oluyor ya . . . ama ali rıza ne derse desin hala sevdaya aşık ne biçim o bakışlar öle valla hayriye kıskanmakta haklı ama çok abarttı . . . bu zaman dan sonra ali rıza onları tek edecek değil ya etse bile çocukların yaptıklarından dolayı o da kalpten gider adamcağız . . . ali rıza nın üstüne çocukları düşmesi sonucu:img-wink::))
KübraYasemin 21-03-08, 10:38 Fragmani izleyince buz oldum.
Ferhunda bence hamile kalacak.
Ama ne yapar eder alIr o cocugu gibi geliyor bana.
Ilk istiyordu evet ama busefer aldIrIr bence.
Sevket böyle bir durumda oldukdan sonra Ferhundeye sadece ayak bagsI olacak gibi gelyior cocuk.
Ay birde BabasI cocuklardan onay istiyor sonrada en sonunda anne bagrIyor ya...
Ali RIza diye aceba ne olacak üff yine mütis olacak gibi..
Cevriye Hanım... Bu bölüm "pes!" dedim kendisine!! :img-tomat Kadın resmen büyü yaptırmış! Kaşıklar, iğneler falan... Ama neyseki Fikret ve Hayriye Hanım buldular iğneleri de rahatladım...:img-icecr Fikret anlamışmıdır acaba?
Hayriye Hanım'a karşı ne kadar kibardı öyle!! (:img-hyste) Yine kapıları dinleyip kendi kendine Hayriye Hanım'ın neden üzgün olduğuna kendince sebepler üretmesine ve Hayriye Hanım'a "Ayy bunların alayı artist ayol!" demesine çok güldüm... :img-hyste
Gelecek bölüm Ali Rıza Bey'in Ferhunde'ye yüklenmekte ne kadar haklı olduğuna karar veremedim...
Tamam Ferhunde parayı seviyordu, lükse düşkündü ama Şevket'i ilk başlarda kulübe kumar oynaması için getirmiyordu ve Ferhunde Şevket'e müşterilerin hesabından kendi zimmetimize para geçirelim demedi hiçbir zaman... Şevket Ferhunde'ye yeterli olabilmek için yaptıysa da Ferhunde işin sonunun böyle olabileceğini düşünmemiştir Çünkü Ferhunde Şevket'in böyle bir sahtekarlık yapabileceğine ihtimal vermemiştir... İlk kez Şevket kendi iradesiyle müşteri hesaplarıyla oynadı... Ferhunde'nin bundan haberi bile yoktu... Bu tamamen Şevket'in hatasıydı... Ve bu hatayı ikinci kez kumar için yaptı... Bu kadar aciz ve iradesiz bir insanmış Şevket... Ali Rıza Bey'in tüm olanlardan Ferhunde'yi sorumlu tutmasını çok haklı bulmadım ben...
Bence Fikret iğneleri onun batırdığını anladı ama büyü yapmış olma ihtimali aklına gelmedi.
Cevriye Hanım'ın bazı hareketleri tehlikeli boyutta, hoş karşılanacak ya da çocukluk olarak değerlendirilecek gibi değil. Hala oğlunu boşatmaya çalışıyor, örtüyü kesmesi de kolayca sindirilecek bir konu değildi. Hemşire kızı oğluna yamamaya çalışması da çok haddini aşan bir hareket idi bana göre.
Iki tahta kaşık ve toplu iğnelere 200 milyon verdi valla inanamıyorum. İşi gücü bırakıp büyücülük mü yapsam acaba :img-hyste Çok karlı işmiş...
Büyü parası bile Tahsin'den çıkıyor bu arada!
Ali Rıza Bey Ferhunde'ye bence de çok yükleniyor. Kendi kızlarının ahlaksızlığı bence Ferhunde'yi sollar. Ferhunde mayası bozuk bir insan olsa da, Şevket'i, kızları ve Hayriye Hanım'ı doldurmak suretiyle hata yapmalarına çanak tutmuş olsa da, bu insanların kendilerinin hiç mi iradeleri yok? Ali Rıza'nın her olayda Ferhunde'ye bağırmasını, terslemesini çok ağır buluyorum. Bu bölümde de Hayriye ile eve sinirli girdiklerinde, Ferhunde "kötü bir şey mi var? ne oldu?" diye soruyor, Ali Rıza'nın cevabı ise: "sizi ilgilendiren bir durum yok"... O evde yaşayan bir insan olarak bence sorduğu soruda hiç bir şey yoktu Ferhunde'nin, öyle terslenmesini gerektiren bir durum yoktu. Dahası Ali Rıza'nın gelinine bu hareketini saygısız buldum. Saygı karşılıklı olmalıdır. Aynı soruyu Necla ya da Leyla sormuş olsaydı onlara muhtemelen "yok bir şey" demekle yetinirdi.
Cem ve Hande'nin ayrılmasını çok basit buldum, daha iyi bir senaryo yazılabilirdi bu konuda, aceleye gelmiş. Bir de Hande-Necla tartışmasında Hande bana da çok kısa göründü. Necla'yı izleyiciye hoş, asil ve vakur göstereceğiz diye yapılan bir çekim oyunu gibi geldi bana. Resmen Hande'yi oynayan oyuncuyu yere yapıştırmışlar... Üstten üstten çekmişler.
Hala Sedef'e adam gibi bir senaryo yazılması için bekliyorum!
Yeni fragmanda Şevket onu arıyordu, bu vesileyle ucundan ucundan gösterecekler herhalde ama benim beklentim daha düzgün bir hikaye bulunması yönünde.
Hayriye'nin eski sevgili konusundaki tepkisini abartılı bulsam da, onu anlayabiliyorum. Ali Rıza'nın zaten sevgisini çok fazla göstermeyen bir insan -özellikle eşine karşı-, evlilikleri boyunca hep sınırları belli olan, hep kural koyucu ve fazlasıyla kontrollü bir insan olduğunu görebiliyoruz. Kırk yıl önceki sevgiliyle karşılaştıktan sonra günlerce odaya kapanmış ve kırk kere aynı şarkıyı dinlemişse, çok sevdiği kızının Adapazarı'ndan geldiği gün kendini sokaklara atmışsa, üstüne üstlük bu sevgiliyle okulda karşılaşmışlarsa ve kadının ona "Aliş" diye hitap ettiğini öğrenmişse kıskanması normaldir. Burada Ali Rıza Bey'in biraz daha alttan alıp, güzel bir-iki cümle söylemesi yeterliydi ama Hayriye istediği cümleleri duyamadı -muhtemelen hayatında çok az duydu ya da hiç duyamadı zaten-. Evden gitmesini doğru bulmadım ama bu da Adapazarı'nın daha çok gösterilmesini sağladı:)
Sevda Hanım için herkesin "çok güzel bir kadındı" falan demesi enteresan bir durum :icon_whis
Bu eski aşk konusu kısa zamanda kapatılır umarım, sakız gibi uzatmazlar inşallah...
Diziyi önümüzdeki sene uzatmak adına gereksiz ve saçma konular yaratılıyor, bu konuda yazanlara ben de katılıyorum.
Bir de sürekli flash-back yapılıyor. Bazı sahnelerin geriye dönük hatırlatılması yerinde oluyor ama bu bölüm flash-backler çok fazlaydı, hatta aynı bölümün ilk sahnelerine bile kaç kere Hayriye ve Ali Rıza'nın hatırlamalarıyla geri dönüldü. Böyle mi uzatacaklar 40 bölüm daha? Senaryo yoksa bitirsinler diziyi, tadında ve zirvede bıraksınlar. Her ne kadar dizi oyuncularını sevsem ve onları izlemekten büyük keyif alsam da, kötü bir senaryoyu oynamak zorunda kalmalarını istemem. Seneye farklı ve lezzetli başka projelerde görmeyi tercih ederim. Kötü senaryo oyuncuyu da yeteneksiz gösterir bana göre.
Şevket'in kaçmasını beklemiyordum doğrusu, Caner Kurtaran'ın tedavisi boyunca 3-4 bölüm olmayışını böyle izah edecekler anlaşılan. Güzel düşünmüşler:)
O sahneleri izlerken benim de içim sızladı, hem dizide, hem de gerçek hayatında çuvallamış bir insanı izlemek üzdü beni.
Umarım oyuncumuz tedavisini sonuçlandırır ve bizi üzmez, bomba gibi geri döner :sad53:
O kadar yazdım, Fikret ve Tahsin'i es geçemem asla :)
Bennu Yıldırımlar benim has oyuncum ne de olsa :happy0064
Bu ikiliyi hep mutlu görmek istiyorum ama dizinin formatı bakımından böyle devam etmeyeceğinin de farkındayım. Araları bir şekilde bozulursa da dizinin sonunda mutlu kalmalarını isterim. Yapraklar dökülecekse başka tarafta dökülsün (çok bencil gördüm kendimi).
Madem "her aile bir ağaçtır, kimi zaman yaprak döker, kimi zaman çiçek açar" deniliyor, çiçek açanlar Adapazarı'nda olsun :img-yes:
batuhan_gumus 21-03-08, 12:02 demin fragmani izledim ya nebicim bi bölüm olcak ya
uff cok kötü olcak ferhunde galiba hamile
herkez ferhundenin üstüne gidiyor
sanki suc ferhundede sevkete yapam yeter dedi ferhunde ama
sevket bey dinlemedi
ya carsamba gelsin
yada gelmesin ozmn okul a az kalacak:)
Fragman'i daha az önce izleyebildim
bizi yine cok kötü bir bölüm bekliyor
Ali Riza bey bu bölümde cok agliyor, isyan ediyor
bu bölüme simdiden piskolojik olarak hazirlanmak lazim
Ferhunde ikide bir bayiliyor
sonra'da doktor "testlerini sonucu ..." diyor
sanirim hamile
ayrica Ferhunde artik ne diyorsa Yaman'a
aralari bozuluyor herhalde
~*~NaR-ı GüL~*~ 21-03-08, 14:27 Gecenki bölüm cok güzeldi fakat ali riza beyin eski askinin ortaya cikmasi hic iyi olmadi...adamin basinda zaten bir sürü dert var bide simdi sevda hanim cikti...ali riza beye: "alis" demesi biraz tuhaf olsada cok hos :)
Hayriye hanimin tepkisini anliyorum...35 sene ayni yastaga bas koydugu kocasinin eski askinin ortaya cikmasi dogal olarak onu sok etti...ancak yinede abartti diye düsünüyorum...
Hele hele "Alisimin kaslari kara" plagini kirdiginda ali riza beyin bir elinde plagin bir parcasi diger elinde diger parcasi gözleri gözleri dolu olmasi icimi yakti...:(
Sevket gittikce batagin icine saplaniyor...son sahnede müfettislerin gelmesi ali riza beyin sandalyeye cökmesi...sevketin kacmasi....dedim bu sefer adamin yüregine inecek...
Sevketin bu duruma düsmesinde hic süphesiz ferhundenin büyük bir payi var...eger kocasina "kulübe gidelim kulübe gidelim" diye diretmeseydi ve kumar oynamaya tesvik etmeseydi sevket bu durumda olmazdi...tabi ki insan nefsine hakim olmali, duracagi yeri bilmeli ama ferhunde en basindan kocasinin iradesinin zayif oldugunu biliyordu....bunu bile bile kocasini kumar batagina sürükledi...
Yeni bölüm fragmanina gelince....
Bazi arkadaslar ali riza beyin ferhunde fazla yüklendigini söylemisler...hic te bile az bile söylüyor cünkü sevketin bu hale düsmesine bu bataga saplanmasina sebep ferhundedir...yukarida yazdigim gibi o bu kadar kocasinin üstüne gitmeseydi sevket bu durumda olmazdi...ferhundenin bu paraya olan tamahkarligi oldugu sürece sevket bir bataktan digerine saplanacaktir...
Ferhunde hamile evet bu kesin ama bende cocugu aldiracagini düsünüyorum ki eger bu ortaya cikarsa ali riza bey ömrü billah ferhundenin yüzüne bakmaz....
Şevket'in durumunda Ferhunde'nin elbette çok büyük payı var. Sadece Şevket'in değil, Necla'nın ve Leyla'nın durumlarında da payı çok büyük. Hayriye ve hatta Ayşe bile kötü etkileniyor Ferhunde'nin yönlendirmelerinden. İnsanın çevresinde fesat ve içten pazarlıklı insanlar olmayagörsün, hata yapması çok kolaylaşır. Fakat çok güzel bir atasözümüz var ki, tam da bu duruma uyuyor: "her koyun kendi bacağından asılır".
Kimse kimsenin yüzünden kendini felakete sürükleyecek kadar iradesiz ve kendini bilmez olmamalıdır.
Benim doğru bulmadığım, Ali Rıza'nın her felakette Ferhunde'ye yüklenmesidir. Hatta felaket olmasına bile gerek yok, hemen her bölümde Ferhunde Ali Rıza tarafından terslenmektedir.
Ferhunde kötüdür, Ferhunde işguzardır, Ferhunde para delisidir.
Ama Ferhunde bir insandır, duyguları vardır, sürekli olarak laf sokulan bir ortamda eşinin bütün bir ailesi ile birlikte yaşamaktadır.
Son bölümde "ne oldu? kötü bir şey mi var?" şeklindeki son derece doğal bir soruya bile "sizi ilgilendiren bir durum yok" diyebilmiştir Ali Rıza. Tekrar söylüyorum, aynı soruyu Necla veya Leyla sormuş olsaydı, ne kadar sinirli ve telaşlı olsa da, aynı cevabı vermeyecekti.
Tüm bunlar, Ferhunde'nin o evden gidişini kolaylaştıracak...
Çocuğu kendi isteğiyle aldıracağını düşünmüyorum ben. Çünkü çok istiyordu. Son birkaç bölümdür gördüğü her çocuğa özlemle bakıyor Ferhunde. Ben çocuktan kolay vazgeçebileceğini sanmıyorum. Ama bir vesileyle çocuk düşerse ya da sağlık nedenleriyle zorunlu aldırırsa bilemem (ki böyle bir olay Ferhunde'yi çok yaralayacaktır). Fakat kendi isteğiyle aldırmaz, ne kadar zorlansa da anne olmak isteyecektir.
~*~NaR-ı GüL~*~ 22-03-08, 09:49 Elbette ki "Her Koyun Kendi Bacagindan Asilir" zaten bende yorumumda belirtmistim insan nefsine hakim olmali duracagi yeri bilmeli diye ama takdir edersiniz ki insanin bazi dönemleri vardir neyin dogru neyin yanlis oldugunu kestiremez...belki kestirebilir ama o an baska caresinin kalmadigini düsünür böyle bir durumda o kisiyi yanlisindan döndürmek dururken onu dahada gaza getirip o yanlis yola sevketmek ne kadar dogrudur?
Ferhundenin görevi esini yanlis yoldan döndürmek olmaliydi..."Sevket yapma gittigin yol, yol degil basini belaya sokacaksin gel vazgec" diyecegi yerde "hadi su kulübe yazilalim, sende oyna senin neyin eksik" diyerek kocasini kumar oynamaya tesvik ediyor
Ancak is isten gectikten sonra aklina "Oynama, yapma, etme" demek geliyor...bu durumdada su söz cok uygun olur: "Gecti borun pazari, sür esegi nigdeye!"
Sevketin o sirada zaten kafasi allak bullak idi borc girtlaga kadar elini uzattigi anda eline uzanacak bir yardim eli bekliyodu babasi onu ne güzel uyarmisti Hazreti Mevlananin o etkileyici sözüyle: "Kanat vardir doganlari padisaha götürür, kanat vardir kuzgunlari lese ucurur"
Nedense bu güzel söz o bölüm icin yapilan yorumlarda hic telaffuz edilmedi...yada ben görmedim...neyse ama ne güzel demis Hazreti Mevlana...
Iste bu kanatlardan biride maalesef sevketin esi ferhundedir...onu leslere dogru ucurmustur...ferhunde hayranlari icin üzgünüm ama gercek bu...
Bir kadin bile bile kocasini batakliga sürüklüyosa o kadindan bir hayir geleceginden süphe ederim ben...
Evet ferhunde de insandir duygulari vardir amenna buna birsey dedigimiz yok fakat ferhunde bir insanin tasimasi gerektigini düsündügüm duygularin cogunu tasimiyor maalesef...baskalarindan cok hep kendini düsünüyor...en önemli zaafi da para, ihtisam ve hirs...baskalarina karsi hic saygisi sevgisi yok...
Insan dedigin baskalarina karsi hosgörülü, büyügüne karsi saygili kücügüne karsi sevgili olmalidir...baska insanlarin hayatlarini kiskanip fesat olmamalidir...merhamet duygusu nedir bilmelidir ve bunu tasimalidir...
Bir insana insana insan diyebilmek icin o kisinin bu duygulari tasimasi gerektigine inaniyorum...
Ferhundenin bir baska kötü yönüde kiskanc olmasidir...
Sedef'e olan kiskancligi onun sevkete olan ilgisinden cok sedef gibi olamadigi icin...yamanin sevgilisi esrayi nasilda kiskaniyor...cemin nisanlisina karsida bi kiskanclik besliyor...
Yani baskalarinin sani-söhreti onu deli ediyor...."niye ben böyle degilim" diye kendini yiyor....paraya olan tamahkarligi gözlerini kör etmis ferhundenin....
Tüm bu sebepler dolayisiyla ali riza bey ferhundeye karsi soguk...ama yinede dayak olayindan sonra ferhundeyi bagrina basarak onu teselli ederek ne kadar yüce gönüllü oldugunu göstermistir...
Neden hic kimse ferhundenin ali riza beye karsi sergiledigi tavri yadirgamiyor da ali riza beyin ferhundeye gösterdigi tepkiyi yadirgiyor?
Sen o eve gelin gelmissin, karsindaki de senin kayinpederin...saygili davranacagi yerde "Sizin oglunuz aciz" diye bas bas bagiriyor...e madem aciz niye kocana destek vermedin..neden onu kendi ellerinle ucurumdan attin?
Evet ali riza bey belki fazla ilgilenemedi ogluyla ama sevket de bebek degil ya kardesim koskoca bir adam...ali riza bey pesinden mi kossaydi "yapma etme oglum" diye...adam zaten kizlariyla ugrasmaktan bi harap oldu, bide sevketle mi ugrasacakti...hayriye hanimi hic anmiyorum cünkü o zaten baska alemlerde...leylayi can'a, neclayi cem'e peskes cekmenin derdinde...bide üstüne üstlük ferhundede sevketin üstüne gidince onu fistekleyince durum bu noktaya geldi...eee suc kimin simdi?
Bebek olayina gelince...bebegi aldirmasini asla ve asla istemiyorum herseyden önce bu bir cinayettir..."Madem aldiracaktin korunsaydin" derim yani...fakat ben düsündüm ki bu cocugu ferhunde isteyebilir fakat sevket istemez...gecen ki bölümlerdede cocuk olayina sicak bakmiyodu...bunca borc harc varken birde bebegin getirecegi masraflari düsünür ve ferhundenin bebegi aldirmasini isteyebilir ama o zaman sevkete de iki cift sözüm olur madem bu cocugu istemiyodun ne diye ferhundeyle birlikte oldun...
Öyle ya bir anlik zevk yasiyosun, bunun sonucunda olan bir canli meydana geliyor fakat sen o can'i istemeyip onun hayatina son veriyosun...bu cinayet degildir de nedir?
Umarim böyle birsey olmaz...
Sanırım tam anlatamadım ya da farklı açılardan bakıyoruz.
Ferhunde hayranı değilim, aksine en başından beri aşırı bencil olduğunu söylüyorum zaten. Kumar konusunda da önceki yorumlarımda belirtmiştim. Eğer Şevket 150 bin lira kaybetmiş değil, kazanmış olsaydı Ferhunde'nin gözünde yücelecekti. Parayı kumadan kazanmış olması hiç önemli olmayacaktı. Ayrıca Ferhunde eşini müşteri hesaplarıyla oynamaya da teşvik etmiştir. Hatta bizzat söylemiştir "ufak oynama" diye... Fakat iş tehlikeli boyuta gelince korkup tereddütlerini belirtmiştir. Tabii artık iş işten geçmiş oluyor bu durumda.
Fakat her ne olursa olsun Şevket gerek yetiştirilme tarzı, gerek yaşı itibariyle çiğ bir insan değildir, olmamalıdır. oysa yaptığı çiğlikten başka bir şey değildir. Son haftalarda gördük ki Şevket hırsına yenik düşecek ve kendini kontrol edemeyecek karakterdedir.
Benim doğru bulmadığım, Ali Rıza'nın her felakette Ferhunde'ye yüklenmesidir. Kendi boşa çıkan umutlarının, yetiştirdiği çocuklarının kendisini bir bir rezil etmesinin tüm yükünü bir başkasına, Ferhunde'ye atmaya çalışmasıdır.
~*~NaR-ı GüL~*~ 22-03-08, 15:36 Sanırım tam anlatamadım ya da farklı açılardan bakıyoruz.
Ferhunde hayranı değilim, aksine en başından beri aşırı bencil olduğunu söylüyorum zaten. Kumar konusunda da önceki yorumlarımda belirtmiştim. Eğer Şevket 150 bin lira kaybetmiş değil, kazanmış olsaydı Ferhunde'nin gözünde yücelecekti. Parayı kumadan kazanmış olması hiç önemli olmayacaktı. Ayrıca Ferhunde eşini müşteri hesaplarıyla oynamaya da teşvik etmiştir. Hatta bizzat söylemiştir "ufak oynama" diye... Fakat iş tehlikeli boyuta gelince korkup tereddütlerini belirtmiştir. Tabii artık iş işten geçmiş oluyor bu durumda.
Fakat her ne olursa olsun Şevket gerek yetiştirilme tarzı, gerek yaşı itibariyle çiğ bir insan değildir, olmamalıdır. oysa yaptığı çiğlikten başka bir şey değildir. Son haftalarda gördük ki Şevket hırsına yenik düşecek ve kendini kontrol edemeyecek karakterdedir.
Benim doğru bulmadığım, Ali Rıza'nın her felakette Ferhunde'ye yüklenmesidir. Kendi boşa çıkan umutlarının, yetiştirdiği çocuklarının kendisini bir bir rezil etmesinin tüm yükünü bir başkasına, Ferhunde'ye atmaya çalışmasıdır.
Ferhunde hayranisin demedim zaten güzel arkadasim genel olarak konustum ben cünkü burdaki cogu kisi benim bazi yorumlarima karsi cephe aliyor o yüzden genel konustum...sirf seni kastetmedim...
Evet sevket cig bir insan degil ama seninde dedigin gibi cok hirsli biri ve onu bu kadar hirsli yapan ferhundenin onu kücük görmesi...gecmis bölümlerde cok kez sevkete "bana istedigim gibi bir hayat verebiliyomusun?" diyerek sevketi canindan bezdirmistir ama burda sevket te hatalidir iki söz söyleyecegi yerde hep sustu sesini cikarmadi ferhunde de böylelikle kafasina bindi....
Ama ali riza bey hakli degil mi ferhundeye yüklenmekte arkadasim....gecmis bölümlerde sevkete nasil davrandigini hepimiz gördük biliyoruz...kocasini kücük gördü, asagiladi...yapmadi mi Allah askina? Yapti ve sevketide canindan bezdirerek bu hale gelmesine sebep oldu...ali riza bey de hakli olarak ferhundeye kesti faturayi...cünkü suclu ferhunde...
Sevkete sirt cevirecegine ona destek olsaydi banka hesaplarini karistirma ve kumar olayinda onu uyarsaydi ama hanimefendi napti sevketi iyice gaza getirdi...sevketinde iyice dibine battigini gördügünde...."bak basinin caresine" dedi...parasini sakindi ondan...bu arada sevketin ferhundenin kredi kartini calmasini hic hos bulmadim bunuda söyliyim ama ferhunde de parasini saklamayip kocasina verseydi simdi borctan borca batmayacaklardi....
Kim ne derse desin bana göre ferhundenin sucu cok büyük ve gün gectikce de büyüyor...
Ferhunde hayranisin demedim zaten güzel arkadasim genel olarak konustum ben cünkü burdaki cogu kisi benim bazi yorumlarima karsi cephe aliyor o yüzden genel konustum...sirf seni kastetmedim...
Evet sevket cig bir insan degil ama seninde dedigin gibi cok hirsli biri ve onu bu kadar hirsli yapan ferhundenin onu kücük görmesi...gecmis bölümlerde cok kez sevkete "bana istedigim gibi bir hayat verebiliyomusun?" diyerek sevketi canindan bezdirmistir ama burda sevket te hatalidir iki söz söyleyecegi yerde hep sustu sesini cikarmadi ferhunde de böylelikle kafasina bindi....
Ama ali riza bey hakli degil mi ferhundeye yüklenmekte arkadasim....gecmis bölümlerde sevkete nasil davrandigini hepimiz gördük biliyoruz...kocasini kücük gördü, asagiladi...yapmadi mi Allah askina? Yapti ve sevketide canindan bezdirerek bu hale gelmesine sebep oldu...ali riza bey de hakli olarak ferhundeye kesti faturayi...cünkü suclu ferhunde...
Sevkete sirt cevirecegine ona destek olsaydi banka hesaplarini karistirma ve kumar olayinda onu uyarsaydi ama hanimefendi napti sevketi iyice gaza getirdi...sevketinde iyice dibine battigini gördügünde...."bak basinin caresine" dedi...parasini sakindi ondan...bu arada sevketin ferhundenin kredi kartini calmasini hic hos bulmadim bunuda söyliyim ama ferhunde de parasini saklamayip kocasina verseydi simdi borctan borca batmayacaklardi....
Kim ne derse desin bana göre ferhundenin sucu cok büyük ve gün gectikce de büyüyor...
Ferhunde pisligin karaktersisin teki.gicik oluyorum,sadece cevriye hanima yaptiklari güzel gerisi bos.edepsiz,görgüsüz,para hastasi
arkadaslar yaa
bu haftakı bolum ne kadar sıkıcıydı möyle
zaten yarıdan sonra ızlemedım degıstırıdm kanalıı
sımdı netten ızledım bakmadııgm yerlerı de pek kacırdıgım bısey yokmuss yanii
en cok sevdıım ıse cemin ayrılmasıydı:img-hyste
arkadaslar yaa
bu haftakı bolum ne kadar sıkıcıydı möyle
zaten yarıdan sonra ızlemedım degıstırıdm kanalıı
sımdı netten ızledım bakmadııgm yerlerı de pek kacırdıgım bısey yokmuss yanii
en cok sevdıım ıse cemin ayrılmasıydı:img-hyste
ben de sana katılıyorum.geçen bölüm ve bir öncekinde cem ve necla arasında gelişen olaylar dışında merak uyandıracak şeyler yoktu sıktı beni de.cem necla olayı biraz yavaş ilerlese de böyle daha iyi oluyor.hızlanmasın bence.
NOT:bu arada ben iki üç dizinin forumuna girerim fazla tv izlemem.ama girdiğim dizilerin hepsinde sana rastlıyorum.yazıların güzel.aynı dizileri izliyoruz galiba.bye
bu bölüm gerçekten sıkıcıydı.ferhundeye hepimiz kızıyoruz ama şevketin hiçmi suçu yok.duracaği yeri hiçbi zaman bilemedi.ferhundenin onu uyarmasına rağmen demekki ferhunde kadar şevkettede para hırsı varmış.çeksin artık akılsızlığının cezasını..........
tahsin ve fikret sahnelerine daha çok yer verimesi lazım.benim çevremdeki bir çok insan onlar için diziyi takip ettiğini söylüyor.ben de dahil..........
cem heralde neclayı affedecek.neclada hayır demez heralde.ama oğuzun neclanın peşini bırakacağını hiç sanmam.
ali rıza beyin eski aşk masalı beni hiç sarmadı ne gerek vardı anlamadım.umarım fazla uzatmadan kısa keserler.
apple-core 22-03-08, 23:26 bu bölüm gerçekten sıkıcıydı.ferhundeye hepimiz kızıyoruz ama şevketin hiçmi suçu yok.duracaği yeri hiçbi zaman bilemedi.ferhundenin onu uyarmasına rağmen demekki ferhunde kadar şevkettede para hırsı varmış.çeksin artık akılsızlığının cezasını..........
tahsin ve fikret sahnelerine daha çok yer verimesi lazım.benim çevremdeki bir çok insan onlar için diziyi takip ettiğini söylüyor.ben de dahil..........
cem heralde neclayı affedecek.neclada hayır demez heralde.ama oğuzun neclanın peşini bırakacağını hiç sanmam.
ali rıza beyin eski aşk masalı beni hiç sarmadı ne gerek vardı anlamadım.umarım fazla uzatmadan kısa keserler.
kesinlikle katılıyorum arkadaşım ben de tahsin-fikret sahnelerini bekliyorum ama çok az sahneleri oluyor maalesef:icon_sorr bu arada tahsin-fikret sahnelerini seviyorsan senaryolar kısmına göz atmanı tavsiye ederim arkadaşlarım çok güzel senaryolar döktürmüş...sahneler az olsa da böyle senaryolar avuntu oluyor valla...
diğer söylediklerinin hepsine de katılıyorum..ali rıza ve aşkı hiç yakışmadı diziye...cem de affedecek neclayı gidişat onu gösteriyor...şevketin de suçu olduğunu söylemişsin haklısın...ama evin günah keçisi ferhunde olduğu için her şeyin acısı ondan çıkarılıyor..
leylanın neclaya nasıl baktıgını farkettiniz mi ?
ilk defa nefretle değilde sevgiyle baktı necla ayşeyle yatmaya giderken
fragmanda da gördüğümüz gibi ikisi birlik olup ferhundeye karşı oluyolar.
yakında ağlayarak birbirlerine sarıldıklarını görürsek şaşırmakak lazım :)):happy0064
Duygu~Aydin 23-03-08, 02:26 Leylaya önceki yorumumda da dedigim gibi cok üzülüyorum Nelere gögüs geliyor.. Herseyden Önce Kocasini Elinden Almis olan Öz kardesiyle Ayni havayi solumak feci bir Duygu.. Ki necla daha banamisin demiyor.. Eve gelmeden önce leylanin yüzüne nasil bakarim diyordu.. Simdi ise dil masallah pabuc kadar.. Ne olursa olsun Neclanin Yaptigi Ablasi tarafindan Affedilir degil.. Ve yine Üstüne basa basa söylüyorum O evde Öyle Simartilmasi da Dogru degildi.. En azindan Hic birsey Olmamis gibi Sarip sarmalamaya gerek yoktu.. Mesafeyi bari leynanin psikologisi icin korumak gerekirdi.. Leyla buna ragmen yine de neclaya fazla kötü olamiyor.. Iyi niyetini kac kere ortaya koydu.. Zaten Eve Getirtmesi en acik gösterge..
Neyse Necla & Leyla Icin Söylenecek Cok Sey var.. Gecmis Defterleri uzun acariz.. Kiyaslamak aslinda zaten cok sacma Kavga olmasin..
Dizi biraz son Bölümde tadini kaybetti.. Ama gelecek bölüm toparlayacaktir Sevket olayindan dolayi..
Leylayi mutlu Görmek istiyorum artik Yeter kizin cektigi.. Malesef büyük ihtimal can bey Hatasini da yapacak .. Düzelmeye dogru giderken hep bi mani cikiyor..
Oguz (keci:)) hapiste kurnazlik yapiyor.. "Abi mabi adama yag cekmesini sevsinler.. Ne igrenc herif.. Yapmadigi kalmadi
Şevket'i hırslandırması ve batağa sürüklenmesindeki önemli payı konusunda hemfikiriz zaten:) Ama hırsızın hiç mi suçu yok be arkadaşım:icon_whis
Ali Rıza'nın önümüzdeki hafta Ferhunde'ye yüklenmesi konusunda yorum yapmıyorum henüz. Fragmandır sonuçta, sağdan gösterip sol vurabilir. O sözlere zemin hazırlayan kısımları izlemedik henüz. Ben Ali Rıza'nın ortanca kızları ile kıyasladığım zaman Ferhunde'yi daha ahlaksız göremiyorum. Ali Rıza en azından bunun bilincinde olarak bazı sözlerine özen göstermeli diye düşünüyorum. Oysa o havadan sudan sebeplerde bile tersliyor gelinini.
Leylaya önceki yorumumda da dedigim gibi cok üzülüyorum Nelere gögüs geliyor.. Herseyden Önce Kocasini Elinden Almis olan Öz kardesiyle Ayni havayi solumak feci bir Duygu.. Ki necla daha banamisin demiyor.. Eve gelmeden önce leylanin yüzüne nasil bakarim diyordu.. Simdi ise dil masallah pabuc kadar.. Ne olursa olsun Neclanin Yaptigi Ablasi tarafindan Affedilir degil.. Ve yine Üstüne basa basa söylüyorum O evde Öyle Simartilmasi da Dogru degildi.. En azindan Hic birsey Olmamis gibi Sarip sarmalamaya gerek yoktu.. Mesafeyi bari leynanin psikologisi icin korumak gerekirdi.. Leyla buna ragmen yine de neclaya fazla kötü olamiyor.. Iyi niyetini kac kere ortaya koydu.. Zaten Eve Getirtmesi en acik gösterge..
Neyse Necla & Leyla Icin Söylenecek Cok Sey var.. Gecmis Defterleri uzun acariz.. Kiyaslamak aslinda zaten cok sacma Kavga olmasin..
Dizi biraz son Bölümde tadini kaybetti.. Ama gelecek bölüm toparlayacaktir Sevket olayindan dolayi..
Leylayi mutlu Görmek istiyorum artik Yeter kizin cektigi.. Malesef büyük ihtimal can bey Hatasini da yapacak .. Düzelmeye dogru giderken hep bi mani cikiyor..
Oguz (keci:)) hapiste kurnazlik yapiyor.. "Abi mabi adama yag cekmesini sevsinler.. Ne igrenc herif.. Yapmadigi kalmadi
iki şeyi düzeltmek istiyorum..
1. necla leylanın kocasını onun elinden almadı.. oğuz zaten bırakmıştı leylayı almanyaya gidcekti... necla leylanın ocasıyla kaçtı dersen daha doğru olur... neclanın peşini bırakmayan kızı yanlışa sürükleyen oğuzdu necla ayartmadı onu (ama tabi yine neclanın yaptığı doğru değil onu savunmuyorum ama bu şeklide yazılırsa en azından neclanın tek başına suçlu olmadığını da vurgulamış oluruz)
2.leyla kaç kere iyiniyetini ortaya koydu demişsin.. kaç kere? ben bir eve gelmesine izn verdiğini hatırlıyorum başka da birşey yok laf atıp durdu sürekli hiç de anlayışlı olmadı ( anlayışlı olmasını da beklemedim zaten tavırları normaldı haklıydı leyla ama sadece 1 kere iyiniyet gösterdi leyla kaç kere gösterdi diyorsun ya sanki sürekli yapıyormuş gibi)
bunun dışında evet nasıl bakacağım leylanın yüzüne demişti ve evt çabuk düzeldi...ama leylanın saldırgan tutumu da rol oynadı bunda.. normalde hatasını bilip sessiz olması gerekirdi ama neclanın yapısı öyle ilk başlarda sesini çıkarmadı tuttu kendini ama sonrasında patladı..
ailesi çabuk affetti diyorsunuz bir tek buna katılmıyorum... sanki necla oğuzla kaçmış birkaç gün sonra eve dönmüş de ailesi hemen kabullenmiş gibi konuşuyorsunuz.. ailesi hemen affetmedi ki... resimlerini, giysilerini attılar o evden adını anmayı yasakladılar yüzün görmediler reddettiler.. necla da ailesinde uzak kurmaya çalıştı hayatını.. ali rıza baktı ayakta kalma çabası hoşuna gitti ama yine de affedemedi.. en son kızının başına gelenler az şey miydi? ali rıza 'kızıma zarar verdin mi diye' ağlamadı mı julidenin karşısında.. o an kızına olan sevgisi tekrar galip geldi kızına zarar gelebileceği endişesi kahretti onu da o yzden unuttular unutmaya çalıştılar ya da yaşananları çnk necla ailesinden uzak çekti cezasını... be o evde bir tek hayriyenin yavırlarını abartılı buluyorum bir tek o leyla ile necla arasındaki dengeyi koruyamadı ama o da anne sonuçta ne diyelim...
srekli aynı şeyi söylüyorum siz de sıkılmışsınız dır ama leyla da oğuz pisliğiyle beraber oldu tecavzden sonra defalarca isteyerek birlikte oldu hamile kaldı.. sonra evlendi... hatırlarsanız babası dışındakiler çocuğu dşrdğnde bile yanındaydılar abisi bile ferhundenin desteğiyle hemen affetti onu.. ali rıza da en çok 2 bölm ayrı kaldı hemen sarıldı affetti oğuza evini açtı...öyle bir adamı ailesinin içine soktu kızı leyla için!! nerden bilsin adam leylanın oğuzu sevmediğini (birçok izleyici bile seviyor bviliyorken!) kızının hiçbirşey hissetmediği adamla dşp kalkacağını konduramadı da seviyor demek ki diye dşündü adam.. oğuzu sevmiyordu ama ama fikrete olan leylaya olmasın benim yzümden ayrılmasın sevdiğinden diye dşnd sonrasında da açıkladı zaten bunu... sonra tecavz olayı ortaya çıktı da herkes sanki bebek de o tecavüzden dolayı olmuş gibi dşündü halbuki o geçmişti oğuz peşini bırakmıştı leylanın leyla koştu yine oğuzun kollraına..
necla ile leylanın hataları aynı neclanın hatasının byükl oğuzun eniştesi olması ama senaryoda o da neclanın eski sevgilisi olması yoluyla yumuşatılmıştı ama yine adam olan kendini bilen ne olursa olsun yapmazdı bunu o yaptı ve bence cezasını da çekti...kimse leylayı ezmiyor o evde.. necla akıllandı leyla hala canla görşerek hatasını sürdürüyor babasının uyarısına rağmen.. sonra da ali rızaya kızıyorlar o kız hasta neclanın önnde niye azarlıyor diye... uyardı da ne oldu gizli gizli konuştu.. necla orda olsun olmasın yaptığının cezasını çekiyor.. ali rıza neclayı kayırmıyor leylanın istediği neclanın o evde sığıntı gibi yaşaması kimsenin onu umursaması kendisinin hep övlmesi onunla gurur duyulması...bu kadarı fazla.. necla da onların kızı.. hatalar neclanın ve leylanın hatası kendi aralarında yaşarlar artık bun dan sonra ailesinin sürekli onun tarafında olması beklenemez.. leyla kendisiyle gurur duyulmasını istiyorsa öyle davransın..
canla ilk konuşmasında 'ben kendi yaralarımı sarmaya uğraşıyorum, dayanacak birini arıyorum dayanılacak biri olamam'' ya da bunas benzer birşey söylemişt... çok beğenmiştim o cmlelerini helal olsun lyla akıllandın sonunda demiştim ama keşke o şeklilde devam etseydi
herkes cemle neclanın tekrar olacağını dşnüyor galiba ben ilk başta ihtmal vermemiştim.. cem nasıl affeder böyle birşeyi hele ailesi... ama dşünnce alirızanın ailesi de öyle değil miydi benzemiyorlarmıydı birbirlerine onlar neleri affetti cemin ailesi de başa çıkacak bunlarla demek ki.. blki de 3. sezon cemin ailesin,in yaprak dökmün izleriz:) handeyi tanıyınca ve neclanın arkadaşının yorumunu da duyunca tamam dedim demek ki necla&cem tekrar biraraya gelecek..
ama neclanın ciddi bir sınavdan geçmesi gerek!! o kadar şey yaptı ceme.. bundan sonra hemen öyle gül gibi çocuğa ve öyle düzgün bir aileye sahip olmamalı.. benim senaryom şu: necla aşık olsun ceme (çünk sevmiyordu) cem de bir sre sonra affetsin ama cemin ailesi reddetsin cemi parasız kalsınlar bakalım necla ne yapacak?? çalışarak kendi çabalarıyla birşeyler yapmaya çalışsınlar.. oğuz çıkacak hapisten necla onu tamamen reddetsin parasına rağmen cemin güvenini kazansın iyice.. lojmanda yaşasınlar falan... sezon sonunda da ailesyle barışsınlar... nasıl?:img-wink:
arkadaşlar ben yaprak dökümü nün geçen bölümdeki en komik olayı anlatmak isatiyorum ya şevket in salaklığı neydi öle arkakapıyıaçık bırakıp kaçtı babası kardeşleri müdürü gördü çok rezil oldu ayrıca dizi başlamadan önce sedef ile şevket elele tututştu ya işte o sahne geliyor
Dudaktan kalbe 26-03-08, 11:39 Leylaya önceki yorumumda da dedigim gibi cok üzülüyorum Nelere gögüs geliyor.. Herseyden Önce Kocasini Elinden Almis olan Öz kardesiyle Ayni havayi solumak feci bir Duygu.. Ki necla daha banamisin demiyor.. Eve gelmeden önce leylanin yüzüne nasil bakarim diyordu.. Simdi ise dil masallah pabuc kadar.. Ne olursa olsun Neclanin Yaptigi Ablasi tarafindan Affedilir degil.. Ve yine Üstüne basa basa söylüyorum O evde Öyle Simartilmasi da Dogru degildi.. En azindan Hic birsey Olmamis gibi Sarip sarmalamaya gerek yoktu.. Mesafeyi bari leynanin psikologisi icin korumak gerekirdi.. Leyla buna ragmen yine de neclaya fazla kötü olamiyor.. Iyi niyetini kac kere ortaya koydu.. Zaten Eve Getirtmesi en acik gösterge..
evet tüm söledıklerıne katılıyorum
ılk basta cok cesursun ben böyle sey yapamazdım dıyo
daha sonra leylaya dıl pabuç gıbı cıkıyo
hem Leyla onun oguzla resmını gördu ve necla hala daha resmını atamamıs
Cidden bu konuda Sölenmesı gereken cok sey var ama daha sonra SÖlerız
Selamlar,
Sitede 2-3 gündür bir sorun var değil mi? Yoksa benim bilgisayarımda mı bir sorun var? Evvelsi gün belki de ondan önceki günden beri "bakım çalışması yapılıyor, 14:00'da buluşmak üzere" yazıyordu, ta ki 1 saat öncesine kadar. Ya da sık sık "database error" hatası görüyorum. Sizlerde de oldu mu? Ama forumlara yazanlar olmuş, anlamadım gitti...
Neyse, bugün dizimizin günü :happy0064
Fragmanda Ali Rıza çocuklarından bir şeyin onayını istiyordu. Acaba Şevket'in borcunu ödemek için evi mi satacak? Ama daha önce böyle bir girişimde bulunmuşlardı da ev istimlak bölgesinde miydi neydi...
batuhan_gumus 26-03-08, 21:04 cok duygusal bi bölümdü sevket in kacmasi cok kötü oldu ya
ferhunde hamile hic olmassa bu iyi haber:img-yes:
annem hep bugün bu bölümde allah kimseye böyle evlat vermesin dedi
ya herkez ferhundenin üstüne gitti sanki
butun suc ferhundedeydi ya bnce bu bölümde ferhundenin
hic sucu yoktu
cok guzel bi bölüm diyemem
yani normal :img-wink:
pek bisey olmadi yani
ondann pek yorum yazcak bisiy de yok:img-yes:
herseyin basi sonucta ferhunde
onca olay olmus hala yaman diyoo, bidee aay öyle utaniyorum demesi yokmuu
leyla iyi alkisladi ama
herseyin basi ferhunde
SEvket sen pisiriksin, sevket acissin, ev tut, araba al, üstüm basim yok, bu ne bicim ev, cehennemm ..
ali riza nin tek sucu belki cok erkek SEVKET artik babaniz demesiydi
daha cok gencti ve bu kadar büyük bi sorumlulugu üstüne almak agir geLmistir
yani herkes cok üstüne geLdi sevketin
oda napsin hirs yapti, baba bida calismicaksin, annem hesap kitap tutmicak, ferhunde istedigi gibi yasicak vs vs vs
..
cok üzülüyorum sevkete
genel olarak durgun bir bölümdü.herkes ferhundeye yüklendi ama en
az şevkette ferhunde kadar suçlu.fikrette şevketin olaylarda suçu olduğunu söyledi.akıllı kızın hali bir başka.............
hayriye hanımla cevriyenin konuşmalarıda güzeldi.fikret onları dertleşirken gördüğü sahnede çok güzel görünüyordu..pembe çok yakışmıştı.
şu tahsin kadar anlayışlı bir erkek varmı ya..olaylara yaklaşımı çok güzeldi.her zaman fikretin yanında olduğunu gösterdi.umarım bu hep böyle olur.
bu bölüm durgun geçti ama fragmana göre gelecek bölüm hiç durgun geçeceğe benzemiyor.............
arkadaslar fragman ciktimi? yeni bolumun?
buarada sonu nasil bitti, orasini kacirdimda?
kaçınkurası 27-03-08, 06:39 Bu bölüm biraz durgun geçti. Ama bu bölümün gidişatından ve gelecek haftanın fragmanından çok rahat birşekilde şunu anlıyorumki, caner kurtalan
( şevket) diziden AYRILMIŞTIR.
Zaten özel hayatı ile ilgili malum sebepten ötürü zor günler yaşadığını biliyorduk. Ay yapım'Da konu ile ilgili önümüzdeki günlerde karar verilecek vs. şeklinde konuşmuş, net bir açıklama yapmamıştı.
Şevket'in gidişi hepimize normal bir kaçış gibi göründü. Ama bence dediğim gibi geri dönüşü olmayacak. Yada döndüğümde sözkonusu oyuncu olmayacak. Zaten sonra hapise girer ve şevket sahneleride azalır.
Ama benim fikrim geri dönmeyeceği yolunda.zaten bu bolumde sedef ile yaptigi telefonda konusmasi ve fragmanda gordugumuz ferhunde ile telefonda konusmasi esnasinda sevket'in yuzu gosterilmedigi gibi ses tonunuda duyamiyoruz.Buda bence bu tezimi destekleyen en buyuk isaret.
NOT : çok seviyorum aslında Ay yapım'ı. bütün dizilerinin fragmanlarını erkenden veriyor.( menekşe ile halil gibi ) bütün yapım şirketleri ve bizi günlerce fragman krizine sokan kanal yöneticilerine duyurulur !
batuhan_gumus 27-03-08, 07:01 arkadaslar demin fragmani gördüm
ferhunde hamile oldumu acikliyor
cok güzel bi bölüme benziyor bakalim
neler olucak
polisler eve geliyor neden acaba?
ha burada fragmani video bölümüne ekledim:img-wink:
Yine güzel bir bölüm izledik. Hemen yorumlarımı aktarayım:
Hayriye ile Cevriye'nin sohbeti çok hoştu:) Cevriye anlaşılan kocasından hiç sevgi görmemiş, bu nedenle o da sevgisiz olmuş insanlara karşı. Özellikle de Tahsin'in birilerini sevmesi, değer vermesi ona batıyor. Bu muhabbetin ardından Cevriye'nin niçin böyle olduğunu da anlamış oluyoruz.
Hayriye de anladı zaten:) "Anlaşıldı..." dedi, çok komikti o sahne :img-hyste
Bu arada Fikret'e pembe gecelik çok yakışmıştı!
Bankalarda acaba gerçekten öyle mi oluyor? Yani bir personel yolsuzluk yaptığı zaman banka polise gitmeyip kendi içinde mi hallediyor?
İlginç... Suça ortaklık değil midir bu :icon_whis
Yoksa senaryo icabı bizi ayakta mı uyutuyorlar...
Ali Rıza gece boyunca düşündü durdu, doldurdu kendini iyice. Sabah da Ferhunde'ye patladı. Ferhunde'nin sözlerini hepsine şahit olmuşmuydu ki Ali Rıza? Mesela Ferhunde'nin Şevket'e "bir arabanın taksidini bile ödeyemiyorsun" dediğini hatırlıyorum da bunları Ali Rıza'nın duyduğunu hatırlamıyorum...
Leyla ile Necla'nın araları bu felaketten sonra yumuşacağa benziyor. En azından birlik olabildiler. Yalnız farkettiniz mi bilmiyorum, Necla'nın bir hareketi beni çok rahatsız etti. Müdür ve müfettişler gittikten sonra, Ali Rıza iki kızı ve gelinini karşısına almış "hepiniz bana yalan söylediniz!" diye kükremeye başlar başlamaz Necla diğer tarafa geçti, yüzünde de küstah bir ifade, "ben değilim o yalan söyleyen" edalarında. Çok gereksizdi o anda, hiç yakıştıramadım. Şimdi Necla fanları bana yüklenirler kesin ama yazmassam çatlardım valla:)
Geçmişteki bir sahneden bahsetmek istiyorum.
Ali Rıza'nın işe girdiği gün Şevket'e masadaki yerini vermesinden...
Bu çok gurur verici fakat bir o kadar da ağır bir yüktür.
"Artık sen ailenin babası, ben de yaşlı çocuğu olacağım" diyor Ali Rıza.
Oysa Şevket de pekala o ailenin bir çocuğudur ve bir anda bütün bir ailenin yükünü alması gurur verici olsa da ne derece doğrudur?
1,5 yıl sonra görüyoruz ki bu masum davranış bile Şevket'in omuzlarına ağır bir yük bindirmiştir. Ailenin erkek çocuktan beklentilerinin büyüklüğünü anlatmaktadır.
Yaprak Dökümü karakterlerin psikolojisi üzerinden anlatılan ve aslında her sahnesi üzerinde düşünülecek bir dizi:good:
evt bölüm yorumumuzu yapalım site yine gitmeden..çok hareketli bir bölüm değildi..bir yaprak daha döküldü bakalım onun eve dönüşü nasıl olacak şevket acaba diziden tamamen ayrıldımı yoksa 3-4 bölümmü yok..gazetelerde 3-4 bölüm oynamayacağı sonra döneceği yazılmıştı inş. sağlığına kavuşup döner..
ferhunde hamile ama bu haber pek sevindiremedi beni böle bir zmnda o bebek nasıl doğacak nasıl büyüyecek..ama büyükler hep der ya bebek kısmeti ile gelir belki şevketşe ferhundeye kısmetler getirir..ferhundeye herkes yüklendi ama tek suçlu ferhunde değiildi kendini savunurken biraz ileri gitti ama çokda yalnış konuşmadı hani fazla kızamadım biraz daha hafif cümleler kullansaydı daha iyi olurdu..
leyla nejla ne olacak dioduk..bir felaket bir mucizeyi geticek leyla ve nejla biraz olsun düzelecek gibiler ne olursa olsun onlar kerdeş ve bence ilerde omuz omuza vermeliler..
bu diziyi çok seviyorum herked kendinden bir parça buluyor.aslında hayatta olabilcek şeyler gözümüzün önüne dökülüo..böle bir yapım sundukları için emeği geçen herkese tşk ediyorum içimden geldi..
Bu bölüm nedense sıkıcı geçti Birşeyler artık çok yavaş ilerliyor Malum diğer sezonda devam edecekler O yüzden diziyle ilgili ciddi endişelerim var İlk olarak anlamadığım şey Oğuz'un Ferhunde'ye para teklif etmesi Sanki Ferhunde davasında aklansa bile çıkacak mı ? Öyle bir izlenim bırakıldı Halbuki Yaman'dan çaldığı para vs nedeniyle çıkması en az 3 yılı felan bulur
Ferhunde evet bu olayların başlangıç sebebi fakat hiçbir zaman tek suçlu sayılamaz Allahtan objektif Fikret bunu güzel olarak dile getirdi Bu bölüm dikkat ettiğim nokta Yaman'la Ferhunde'nin artık iyiden iyiye arkadaş olarak görmemdi Yaman maşallah ayrılmadı peşinden Hele ki o tehditten sonra :)
Ferhunde eminim bir şekilde Sedef'i ilk aradığını öğrenecek ve daha büyük hayal kırıklığına uğrayacak Çocuğu aldıracak
Dizinin en duygusal sahnesi Ali Rıza'nın çocuklarını karşısına alıp bu borcu hep beraber yüklenelim demesi ve karşısında aldığı olumlu tepki Güzel sahnelerdi
Bu arada dizinin büyük bölümü flashbacklerle geçiyor Bu gerçekten sıkmaya başladı
Gecen haftaki bölümle karsilastirirsak bu hafta ki bölüm süperdi ! :good:
Bence bölüm gayet iyiydi ! Yok anam yok bunlar bu adami öldürecekler !
Sonrada grup halinde meazarinin basinda aglarlar.
Artik kirlenmemis bir Fikretle – Ayse kaldi ! Insallah onlarda bozulmaz !
Evet her zaman yazdim bunu herseyin kötülük anasi Ferhundedir.
Sevketi bu cikmaz kuyunun dibine elbette o itti. Ne kadar sonunda oynama yapma etme desede.
Sevkete ilk yolsuzlugu da o yaptirdi.
Kumar masasinada o isindirdi ! Daha önceden yapti yapacagini !
Sevketi o kadar aciz , beceriksiz biri olarak adlandirdiki. Adamin gözü döndü sonunda.
Hayatini harcama pahasina olmicak isler icine girdi !
Halbuki Hersey okadar iyi olabilirdiki !!!!
Eve cikalim , diye diye adamin ömrünü yedi !
Hanim efendi meslek sahibi olmasina ragmen evde oturup komusu kizini cekistirmeyi daha cazip buldu.
Kendiside bir ise girseydi , rahatlikla bir eve cikabilirlerdi. Kendi yaglarinda kavrulurlardi . Ama nerdeee ???
Bu bölüm Cem`i göremedik !!!
Fikretin , Tahsine : „Ya annen bana karsi insan gibi davranir yada artik ben yokum „ cümlesini ne zaman diyecek cok merak ediorum.
Yok canim bu kadar sabir bir insanda olamaz ! Bu insan Fikret bile olsa !
Kaynana bir ton lafi soktu arabada. Kimse bir sey yine demedi !
Ne güzel ya !?!?!?
Bakalim neler olacak . . . .
Selamlar - Demi77bye
selam arkadaslar bölüm bence cok güzel ve cok mesajlar vedrdi.
Ama bir sorum olacak,yeni fragmanda ali riza bey birine sariliyor,kim o kisi?taniyan varmi,ben cikaramadim
Son iki haftadır çok sıkılıyordum izlerken.Dün biraz daha iyiydi bölüm.Caner Kurtaran ya diziden aytıldı yada yerine başka bir oyuncu gelecek sanırım ama bana bir kaç bölüm sonra o dönecek gibi geliyor.
Şevketin durumunda elbetteki Ferhunde hatalı ama Fikret'in dediği gibi Şevket'in bu kadar iradesiz ve aciz olmasının suçlusu Ferhunde değil.Şevket hiç bir zaman orta you bulmayı deneyemedi.Hep uçlarda yaşadı.
Her ne kadar Neclaya zaman zaman çok kızsam da bu bölüm Leyla ile olan ilişkilerine çok sevindim.Kendi sorunlarını unutuup ailecek bir arada olabildiler.Can sanırım Şevket'in kurtulmasına yardım edecek böylelikle Ali Rıza Bey'in gözüne girebilir.Önüzmüzdeki bölüm Necla Cem sahneleri var sanırım onlarda barışacak bir kaç bölüm içerisinde.
Dudaktan kalbe 27-03-08, 11:00 Dün akşamkı bölüm cok güzeldi
izlerken cok agladım
sevketın kacması aıleyı yıktı
leyla necla yakınlasması cok ıyı oldu hep böyle olsunlar
barıssınlar artık
neler olucak cok merak edıyorum hep beraber beklıycez
Malesef fragmana gore daha iyi bir bolum beklerken yine sıkıcı bir bölüm izledim. Dizinin yarisi flasbacklerle gectigi icin aslında bu bölüme pekde yeni bolum denemez gibime geliyor. Ay Yapim bu işi son uc dort haftaya kadar cok iyi getirdi ama ne zamanki dizinin uzama kararı alındı diziye flasbaklerle beraber bir duraganlık geldi. Yeter artık. Su flasback olayı kabak tadı verdi. Hikayeniz yoksa bitirin su diziyi tadında.Sevketin durumu ortaya cıktıgında dizinin tavan yapmasini bekliyordum ama birazda oyuncunun kişisel sorunları nedeniyle yazıkki bu bolumler cok durağan geçecek gibi gozüküyor.
Bilemiyorum bu diziyi seneye uzatanlar umarım ne yaptıklarını biliyorlardir. Yoksa ne ceksek seyirci izler artık yada falsbacklere yöneliriz mantığı ile dizi devam edecekse yazık çok yazık.:sad53:
akşamki bölüm çok güzeldi özellikle leyla ve nejlanın sahneler çok hoşuma gitti bir tek konuşmuyorlardı ikiside aynı şeyleri düşünüyorlardı en sonunda anneleri fenalaştıkları zaman nejla leyladan kolonya istediği zaman bunlar en kısa zamanda başrışırlar artık diye düşünmedim değil hani
yeni fragmanda ferhunde telde biri ile konuşuyo bende seni seviyorum canım falan diyor acaba konuştuğu şevketmi nedense şevketle öle canımlı konaşbileceğini zannetmiorum şu durumda ferhundenin..acaba ferhunde annesibe hamile olduğunu habermi verior onunla konuşabilirmi canımlı falan..
Bu diziyi ilk defa 2 hafta önce yurt dışında kaldığım otelde seytretmiştim. Türk kanalı olarak da sadece Kanal D vardı. İyi ki mecburende olsa izlemişim. Dizi müzikleri çok etkileyiciydi. Bu müzikleri nereden bulabilirim, yardımlarınız için teşekkürler...
bu hafta güzel bir bölümdü ali rıza beyin yıkılışıydı ama sonunda ail birbiri ile kenetlendi bu çok güzeldi herkes ali rıza beyin kararına destek verdi leyla necla kavgalarını bıraktı abileri aileleri için endişelenmeye başladı çok güzeldi bunları izlemek sedef şevkete para götürecek peki şevket daha ne kadar kaçacak aslında caner beyin tedavi işi olmasaydı kaçma olmazdı diyorum ben hapishaneye girerdi kitapta da öyle olmuyormuydu zaten ama senaryoda değişiklik yapılmıuş şevket firar etti giderken herşeyini götürdü onur namus itibar güven herşeyi bu değerler paradan daha önemli ferhunde ile ali rıza bey karşı karşıya geldi hakikaten şevketi bu duruma getiren kim neden ne ferhunde mi ali rıza beymi hayriye hanım mı kim bu sorunun cvbını yok sanırım
ferhunde nin hamile olması yeni bir ışık mı acaba herkes sevinir sanırım ferhunde ne yapacak bebeğini doğuracak mı yoksa aldıracak mı bunu çok merak ediyorumfragmanda şevket ve alirıza bey sarılıyorlar ama şevketin yüzünü göstermediler sanırım yine kaçacak şevket yeni bir oyuncu mu gelecek acaba caner beyin yanına ali rıza beyin gözyaşları içimi acıttı o ağlarken bende kendimi tutamadım açıkcası bir babanın yıkılması ne kadar kötü en güvendiği insan oğlu güvenini sarstı çok kötü hissetti kendini ali rıza bey haftaya güzel bir bölüm oalcak
öncelikle şunu söyleyim
ay yapım caner kurtarana sahip çıkıyor ,yani şevket 1 ay sonra falan diziye tekrar geri dönecek ,yeni bir oyuncu getirmeleri dizi için iyi olmaz,caner bey için de iyi olmaz tabi. ve herkes benim gibi benim tahminim de şevketle oğuzun aynı koğuşa düşmesi ileride.
neyse gelelim yeni bölüm yorumuna , bir 40 bölüm öncesine bakarsak bu bölümde nejla ve leylanın bu halde olmasını düşünemezdik bile herhalde,mucize gibi gelirdi . leyla ve nejla sahneleri beni gercekten heyecanlandırıyor ve cok etkiliyor, bu haftaki yakınlaşmaları da süperdi ,ilk defa birbirlerine aynı sıcaklıkla baktılar uzun zaman sonra,bu olay iki kardeşin arasına yaradı. hatta alirızanın hepsinden destek istediği sahnede leyla 'yaparız babacım,bu işin üstesinden kalkarız dimi?' demişti nejlaya ,nejla da tabiki falan demişti,bunlar belki gelecekte fırtına öncesi sessizlik olabilir ama gene de iyi gelişmeler ,şu olaylar geçince nejla belki leylayla gene yakın olmaya çalışcak konuscak onla, leyla da gene eski leyla olup kavga cıkarcak kimbilir.
neyse gelelim ferhundeye, ben de ferhundeye bu kadar yüklenilmesinden cok rahatsızlık duyanlardanım,nedir bu ,hep kaçmak ,hep suçları başkalarında armaak nereye kadar,ama ferhunde de cevabını süper verdi alirızaya,iyi oldu bence
hayriyeyle cevriyenin konuşmaları da güzeldi ,cevriyenin de neden böyle oldugunu anlamış olduk ,tahmin ediyorduk zaten,kocasından hiç sevgi görmemiş ,hayatını cocugunu büyüterek gecirmiş bir insan olarak tahsinin birini böyle sevmesini kıskanıyor. eski gelinine de böyleymiş zaten.
ama fikretle tahsinin de artık cevriyeye karsı bir adım atmaları lazım.
ayşe bu bölümde de hiç yoktu :)
evde neler oluyor ,abisi hırsızlık yapıyor kaçıyor,ama küçük kızı bir kere bile göstermiyorlar,hatta lafı bile olmadı :)
pardon lafı olmus msjımı düzeltiyorum :)
nejla ayseyi yatırmaya gitmişti bi sahnede :)
zeynepsudem 27-03-08, 13:26 Selamlar Herkesebye
Akşamki bölüm güzeldi, duygu yüklüydü.. Leyla ile Necla'nın kırgınlıklarını unutup, babalarına annelerine destek olmaları, Ali Rıza Bey'in Şevket'in hapse girmemesi için çıkış yolu araması; evi satmaya karar vermesi; ailecek kenetlenmeleri çoook güzeldi:good: insanın başına ne gelirse gelsin ailesi olduktan sonra yıkılmayacağını gösterdiler..
Leyla'nın ''masrafları kısarız, Bende işe girerim'' Necla'nın '' okulu dondurur, tam gün çalışırım'' Hayriye Hanım'ın '' Nehir Hanım'a dikiş işlerinde yardım ederim'' dediği sahnelerde öyle duygulandım ki:icon_sorr aile kavramının önemini gösterdiler..
Ali Rıza Bey'in yıkılışına, oğlunun banka da işe başladığı ilk günü hatırlamasına ağlamasına üzüldüm:icon_sorr:icon_sorr Hayriye Hanım'ın eve gelince durumu öğrendiği sahnelerde yüksek sesle ağlaması yüreğimi burktu:icon_sorr
Ferhunde'nin olanlardan dolayı kendisini hiç suçlamaması garibime gitti.. Şevket'i kumara Ben teşvik ettim, kızları Oğuz'la Ben tanıştırdım diyerek ufak da olsa vicdanı sızlamadı:img-tomat Bi de gitti Yaman Bey'i tehdit etmeye kalktı:img-pilot
Ferhunde Ali Rıza Bey ailesinin bu zor günlerinde O'nlarla birlik içinde olursa.. Şevket'i gerçekten sevdiğini ispatlayacaktır.. ama bebeği aldıracak gibi geliyor Bana:sad53:
Cevriye Teyze'nin Hayriye Hanım'ın durumuna cidden üzülmüş tavırlar göstermesi, rahmetli kocasını anlattığı sahneleri sevdim:good:
Cevriye Teyze Fikret'e ne kadar kötü davranırsa davransın bu kadını gene de seviyorum:img-in_lo huysuz bi ihtiyar olsa da çok sevimli bi Teyze:img-hyste
fahriyevcen 27-03-08, 13:33 müthiş bir bölümdü.çok heyecanlıydı.Alirıza beyin eski aşk maceralarının anlatıldığı bölümün reytingi %40 a düşmüştü ama bu bölümde tekrar %49 a çıktı:img-yes:
sevindim Alirızanın eski aşk konusunun işlenmediğine.sıkıcıydı çünkü:img-yes:
Her çocuğundan darbe yedi Alirıza bey :( Ayşe hariç.bakalım o büyüyünce ne yapacak :)
müthiş bir bölümdü.çok heyecanlıydı.Alirıza beyin eski aşk maceralarının anlatıldığı bölümün reytingi %40 a düşmüştü ama bu bölümde tekrar %49 a çıktı:img-yes:
sevindim Alirızanın eski aşk konusunun işlenmediğine.sıkıcıydı çünkü:img-yes:
Her çocuğundan darbe yedi Alirıza bey :( Ayşe hariç.bakalım o büyüyünce ne yapacak :)
Birde Fikret, onu da saymak gerekir değil mi? Fikretten hiçbir darbe veya hayalkırıklığı gelmedi babasına.
fahriyevcen 27-03-08, 14:22 Birde Fikret, onu da saymak gerekir değil mi? Fikretten hiçbir darbe veya hayalkırıklığı gelmedi babasına.
haklısın.Fikret tanımadığı bi adama evlenerek Alirızayı üzdü ama diğerleri kadar olamaz tabiiki.Fikret ev ortamından kaçmak için yaptı.Çünkü ev o zamanlar korkunç bir haldeydi.
Neyse o günler geçti ama Şevketin yaşattıkları derinden sarstı aileyi.bakalım neler olacak haftaya:img-yes:
gelecek haftaki bölüm daha güzel olucak hemde süper:D
sedef sevkete para veriyor ve sevket istanbuldan uzaklasioooo
ferhunde nejlayla dertlesio hamile oldugunuda söylüor tabiki
oguz ferhundeye telefon aciyor ve söyle diyor"davayi geri cekmek icin kac para istiyorsun"
ayy cok seyler olucak iste haftaya seyredersiniz hehe
bu arada bu yazdiklarimin hepsini fragmanda gördüm öbür haftanin fragmani dün gece cikti ;)
Önümüzdeki haftanın fragmanında Oğuz Ferhunde'ye davadan vazgeçmesi için para teklif ediyordu. Doğru hareket Ferhunde'nin iyi bir para isteyip Şevket'in borcunu kapatması olurdu ama Ferhunde bizim bildiğimiz hatunsa eğer, o parayı alır yine kendi hesabına yatırır:icon_whis
Şaşırt bizi Ferhunde! Ne de olsa bu suçta senin de payın var!
Selamlar Herkesebye
Akşamki bölüm güzeldi, duygu yüklüydü.. Leyla ile Necla'nın kırgınlıklarını unutup, babalarına annelerine destek olmaları, Ali Rıza Bey'in Şevket'in hapse girmemesi için çıkış yolu araması; evi satmaya karar vermesi; ailecek kenetlenmeleri çoook güzeldi:good: insanın başına ne gelirse gelsin ailesi olduktan sonra yıkılmayacağını gösterdiler..
Leyla'nın ''masrafları kısarız, Bende işe girerim'' Necla'nın '' okulu dondurur, tam gün çalışırım'' Hayriye Hanım'ın '' Nehir Hanım'a dikiş işlerinde yardım ederim'' dediği sahnelerde öyle duygulandım ki:icon_sorr aile kavramının önemini gösterdiler..
Ali Rıza Bey'in yıkılışına, oğlunun banka da işe başladığı ilk günü hatırlamasına ağlamasına üzüldüm:icon_sorr:icon_sorr Hayriye Hanım'ın eve gelince durumu öğrendiği sahnelerde yüksek sesle ağlaması yüreğimi burktu:icon_sorr
Ferhunde'nin olanlardan dolayı kendisini hiç suçlamaması garibime gitti.. Şevket'i kumara Ben teşvik ettim, kızları Oğuz'la Ben tanıştırdım diyerek ufak da olsa vicdanı sızlamadı:img-tomat Bi de gitti Yaman Bey'i tehdit etmeye kalktı:img-pilot
Ferhunde Ali Rıza Bey ailesinin bu zor günlerinde O'nlarla birlik içinde olursa.. Şevket'i gerçekten sevdiğini ispatlayacaktır.. ama bebeği aldıracak gibi geliyor Bana:sad53:
Cevriye Teyze'nin Hayriye Hanım'ın durumuna cidden üzülmüş tavırlar göstermesi, rahmetli kocasını anlattığı sahneleri sevdim:good:
Cevriye Teyze Fikret'e ne kadar kötü davranırsa davransın bu kadını gene de seviyorum:img-in_lo huysuz bi ihtiyar olsa da çok sevimli bi Teyze:img-hyste
Tamamen katiliyorum yazmak istediklerimi yazmissin canim..
Ferhundenin bu kadar rahat olmasi sasirtici.. Yamaninda Dedigi gibi gercekten Pes Ferhunde.. bu durumda bile yardim isteyecek yüzü bulabiliyor kendisinde.. Üstüne birde Hamile kaldi.. Aileye yeni bir Umut isigi ama artik Ferhundeyle iyi gecirmek zorundalar tabiki bebegi dünyaya getirmek isterse..
Nejla ve Leyla sahneleri cogalsin lütfen özlemisim onlarin birbirlerine kenetlenmelerini...
suavikolik 28-03-08, 09:22 yorum yapmakta baya bir geç kaldım ama ali rıza beyin nedir çektikleri...aile değerlerine sahip çıkmak ve ailesi için her fedakarlıkta bulunan bir adamı revamı bu olanlar...şevketin yaptığı bardağı taşıran son damla oldu... ali rıza bey böylece bütün çocuklarından darbe yemiş oldu...fikret hariç... sanırım dizimizin sonuna geliyoruz yavaş yavaş... başka kimse kalmadı ali rıza beyi aşırtacak yıkacak tabi yıllar geçip te ayşe başına bela olmazsa.:d nejla ve leylanın bu ara kırgınlıklarını unutup ve bütün ailenin bir birine kenetlenmesi çok güzel di...
ferhundenin hamile olması aslında beklediğimiz bir şeydi...ama zamanla ma konusu gerçekte felaket olacaksada dizi de heyecan a sebep olacaktır...
birde şevketin diziden ayrılacağını falan duydum nedeni ni bilen varsa bana açıklarsa sevinirim arkadaşlar......
yaprak dökümü şükür ki acıların ailesi tekin ailesi kıvamına geri döndü bu hafta:) eksiklik hissediyordum haftalardır.alışmışız ya haftada birgün ağlamaya, bünye kadlırmaz oldu çarşambaları gülmeyi.
bu haftaki bölümde, önce hemen söyleyeyim. ferhunde nasıl güzel bayıldı öyle? daha önce hiç bu kadar güzel bayılan birini görmedim. özellikle ilk bayılması, muhteşemdi. kalkıp bayılasım geldi.
yine ferhunde diyelim. ilk defa bu kadar çaresiz gördüm, ilk defa yok annesiyle olan buluşması sonrası sinir krizinin ardından da böyleydi, gerçekten üzgün gördüm. ama daha çok çaresizdi. yaman beyin yanında da o yüzden duvarlara vurdu kendini. keşke bir an düşünseydi acaba bende mi hatalıyım diye ama o zaman da ferhunde olmaz ki:)
onun dışında herkes aynı. ali rıza aynı, hayriye aynı.
fikretse neden diğerlerinden farklı olduğunu ferhundeye bu kadar yüklenmemeliyiz diyerek gösterdi. fikret iyi olmasından ziyade hakkaniyet sahibi. onu farklı kılan bu.
Necla bütün kış o incecik pardösümsü şey ile dolaştı, ilkbahar gelince kürklü yakalı manto giymeye başladı. Abes duruyor,tuhaf duruyor dahası o kürklü yakalarına gıcık oluyorum.
Ece ve Melek Hanımları esefle kınıyorum. Böyle kaliteli bir dizide geçen haftaki Cem ve nişanlısının ayrılması ve bu haftaki hamile olduğunu bayılarak öğrenme gibi klişeler olmamalıydı. Haftada üç senaryo yazmak zor olmalı. Biraz daha özen lütfen.
Ali Rıza Bey'e Ferhunde'nin verdiği cevap bana ohh dedirtti, çoktan haketmişti o cevabı. sedece o değil tüm aile. Ama tabi olanı biteni başkasının üstüne atmak kolay, Oh ne âlâ , kim ne yapsa suçlayacak aile dışından biri var nasıl olsa, aman ailenize toz kondurmayın. Gene de özür diledi, ben hiç istemezdim özür dilemesini ama... Karşılığında bir sen de kusura bakma sözü işitmeliydi ama nerde o incelik?...
Leyla ve Necla'ya gelince belki biri daha çok hata yapmıştır ama ikisi de masum değildi, işte yine birleştiler, tek düşman Ferhunde'ye karşı. Artık ne olup bittiğini hatırlamazlar bile. Herşeyi sineye çekerler, tüm o çirkeflikleri üstüne yıkabilecekleri biri var nasıl olsa.
Cevriye Hanım yine muhteşemdi.
eeee dGFto kesinlikle katılmıyorum ferhundenin werdiği cewap konusunda hemde hiç. tabikide ferhundenin yüzünden asıl sebep bunun yanı sıra aile bireylerinin katkısı ancak kişilik zayıflığı olabilir ama baş suçlu elbette ferhunde.
Ben katılıyorum dFKto'ya. Ali Rıza hak etmişti demeyelim de, son cümlesi biraz ağır oldu Ferhunde'nin. Ama gerçeklik payı var. Ne kadar ağır tahrik olursa olsun suçun sahibi Şevket'tir. Ferhunde de suçludur ama ailenin diğer fertlerinin de Şevket'e yaptığı maddi manevi baskıyı azımsamamak gerekir. Yine de özür dilemiştir Ferhunde, hem de iki kere. Ben de Ali Rıza'nın özür dilemesini bekledim ama dilemedi...
eeee dGFto kesinlikle katılmıyorum ferhundenin werdiği cewap konusunda hemde hiç. tabikide ferhundenin yüzünden asıl sebep bunun yanı sıra aile bireylerinin katkısı ancak kişilik zayıflığı olabilir ama baş suçlu elbette ferhunde.
Evet haklisin bence. Mesela ferhunde aileye yardim etmek istesede aslinda herkesi zor sokuyor. Örnegin Necla konusunda, Cem´in nisanlisina gönderdigi resimler. Necla kücük duruma düsmüstü. Ali riza bey yine herseye ragmen aileyi ayakta tutmaya calisti. Eger böyle sevkatli, evlatlarina dogru yolu göstermeye calisan bir babanin evlatlari kötü seyler yapiyorsa, ilgisiz olan babalarin evlatlari nasil oluyordur kim bilir??? Ferhunde girdi sevketin kanina, elinde olanla yetindi ama sükretmeyi bilemedi. Halbuki o kadarda kötü degildi durumlari.
bnce ferhunde çocuğunu aldıracak.......cem ile necla tekrar birlikte olacaklar ne yazık ki bu hafta diziyi tam olarak izliyemiycem malum fenerbahçe-chelsea maçı var artık olanları sizlerden öğrenirim
CicimBenim 29-03-08, 18:48 Siz Ferhunde'nin Sevket'e asik olduguna inaniyormusunuz? Ben inanmiyorum. Fragmanda, beni seviyormusun diyor sonrada bende seni seviyorum diyor. Ne Sevket Ferhundeyi seviyor, ne de Ferhunde Sevketi seviyor... bir birlerini resmen kullaniyorlar. Sevket Sedef'e asik.
Bu bolum Ali Riza bey Ferhundenin uzerine az bile gitti... dedigi her lafda hakliydi ama tabi Sevket'te suclu o kadar zayif cikti. Bence Ferhunde dogurmak isticek ama dogmicek bu bebek bence
Ben katılıyorum dFKto'ya. Ali Rıza hak etmişti demeyelim de, son cümlesi biraz ağır oldu Ferhunde'nin. Ama gerçeklik payı var. Ne kadar ağır tahrik olursa olsun suçun sahibi Şevket'tir. Ferhunde de suçludur ama ailenin diğer fertlerinin de Şevket'e yaptığı maddi manevi baskıyı azımsamamak gerekir. Yine de özür dilemiştir Ferhunde, hem de iki kere. Ben de Ali Rıza'nın özür dilemesini bekledim ama dilemedi...
çok enteresan, mesela dfkto geçen sezondan veri hep ferhundenin olumlu yönlerini yazar, haklı bulur, ama o zamanlar tepkiler çok fazlaydı. dfkto hala çizgisini koruyor ama hak verenler de var artık, itirazlar da ufak noktalara. şimdi bu durumda: dfkto en başından beri haklı mıydı? yoksa ferhunde mi değişti? ya da ali rıza bey artık hata mı yapıyor?ne değişti? dfkto kusura bakma senin üzerinden de yorum geliştirdim.
gelelim benim fikrime, bence ne ferhunde değişti ne alirıza. ama biz anladık ki bu ailenin hataları ferhunde fişekli gözükse de temelde problem var. ve ali rızanın hatasız görünümü altındaki hataları uzun vadede etki ettiğinden, ferhunde anlık hataları gözümüze battı.ferhunde belki sadece kibriti çakan isim oldu. ama o kibrit illa ki çakılacaktı.yoksa sadece ferhunde temelli oolsaydı birşeyler yangın bu kadar büyük çaplı olmazdı.
Ferhunde o çoçuğu aldırıcak bence .. kesinlikle görüşüm bu yönde .. Çünkü ferhunde çok akıllı bir kadın şevket'in sonu er yada geç hapis ve ferhunde ilerisini göz önünde bulundurarak o çoçuğu doğurmayacaktr .. Sonuçta o "cehennem" dediği evde doğurup çoçuğunu büyütüp şevketin hapisten çıkmasını bekleyecek bir kadın değil ferhunde.. bu çok bariz zaten ! ..
Ben yine fikret ve tahsinin az gösterilmesinden yakınıcam .. :icon_sorr
köşkte havalar yine bozuldu .. Şevketin ardından yine izleyici hüznü izliyor ..
Bence köşkte hüzün adapazarında sıradanlık olmamalı .. fikret te zaten bi adapazarında bi köşkte arasında mekik dokuyor resmen ..
Bence seyirci açısından adapazarında güzel bir gelişme olmalı ..
Ali rıza beye torunu ilk olarak ferhunde deil fikret vermeli .. Hem aile açısından da bu durum daha sevindirici olur ..
Hemde fikret-tahsin daha çok gösterilir .. :):)
Bu bölüm son bölümler içinde izlediğim klasik yaprak Dökümüne en yakın bölümlerdendi benim.
Ama sanki çok sevdiğim Ali rıza dahil aynı şeyleri oynamaktan aynı tepkileri vermekten biraz etkileyiciliklerini kaybettiler. Bu sefer yapılan hata başka türlü bir hataydı Ali rıza daha başka davranabilirdi. cEzasını çekecek diyebilirdi mesela bence. Yani en azından değişik bir tepki olurdu.
Leyla Necla paradoksundan kurtulunmasına sevindim ben.
Şevket'in bu yollra sapmasınd atabii ki Ferhunda'nin payı çok büyük. Evet dirayetli olamlıydı ama bence zaten bir süredir bir kişilik bunalımı bir tataminsizlik yaşıyordu. Etkisi büyük ama sonuçta kararı veren iradesini kulanan kendisi.
Ferhunde'nin hamilleği konusu nasıl işlenecek merak ediyorum. Ferhunda birden melek olmasın rica ediyorum ya.
Hayriye Hanımı çok beğendim. zaten kendisi çok büyük bir oyuncu ama bu bölümnü en iyisi oydu bence. Şevket'in haberini alıp evde korkmayın korkmayın dediği sahnede oyunculuğu muhteşemdi.
Fikret'i de çok seviyor ve çok ama çok beğeniyorum. Yalnız bu bölümde çok sevmedim tepkilerini.
Yaman bey karakterini sevmiyorum baştan beri. ayrıca bence kendisinin özellikle ses tonunda bir tuhaflık var sanırım kendi sesi değil oyuncunun başka türlü oynayıp başka türlü konuşuyor gibi geliyor bana.
Hapishane sahnelerini çok gereksiz buluyorum. Sonuçta bana kızmayın Tolga Karel'i sevmesem de Oğuz komposizyonu çok iyi benve derdim o değil. Ama Oğuz miyadını doldurdu dizide, dizi devam edecek diye yeni kötülükler yeni şeyler planlayıp ellerinde tutuyorlar gibi geliyor bana. Ya Ferhunda üzerinden çok mantıksız olur ama ya da kızlar üzerinden I'm back yapacak. Ama dizi devam edecekse yeni kanlarla çözmemeliler bu işi. Onun olayı bitti benim fikrim bu sonuçta.
Bu dizide aslında devam edecek kadar konu ve karakter var ama lütfen elimizdekilerden halaldelim deyip sıkmasınlar. hafızalarmızda ikinci bahar gibi asmalı konak gibi kalsın. Böyle bir tehlike görüyorum ben şahsen.
Şevket'in de özel hayatındaki problemleri halledip, aslında bence ne bizi ne de yapımcıları hiç ilgilendirmez bir an önce geri dönmesini istiyorum.
herkese iyi günler...
ferhundeyi pek sevmesem de bu bölüm daha çok onun yanında buldum kendimi. aslında baştan beri düşündüklerimi ferhunde, ali rıza beye karsı dile getirdi belki biraz küstahça yaptı bunu ama doğru olan buydu; ailenin bu noktaya gelmesinde en büyük sorumluluk anne ve babanındı ne kadar bunu kabullenmek istemeseler de.
şevket zayıf karakterli olmasa ferhunde istediği kadar uğraşsın yine onu bu hale getiremezdi bana göre ki kumar masasına oturtan olmasına rağmen kalkması için defalarca dil döken de oydu, baştan oturtmasaydı denebilir ama baştan oturmaması gereken de devam etmemesi gereken de aslında şevketti. şevket saatlerce uğraşsa göz göre göre ferhundeyi böyle hatalar yapmaya itemez çünkü ferhunde ne yapması ne yapmaması gerektiğinin çok daha farkında ve kocasının onu yanlışa itmesine kolay kolay müsade etmeyecek biri.
ferhundenin ali rıza beye kızlarla ilgili söylediğine kızlar neden o kadar bozuluyorlar ne hakla trip atıyorlar onu da anlamış değilim. hani tamam baştan itibaren soğuk davransınlar abiyle ilgili durum itibariyle ama ferhundenin o sözleri cok dogruydu her iki kız da kendi kendine gitti hata yaptı simdi bu yüzlerine söylenince söyleyen mi hatalı, kötü oldu? sanki ikisi de melek de ferhunde onları karalamaya çalışıyor, dönünde bir kendinize bakın önce ne oldugunuzu hatırlayın, yok ama bu aile hep iyi sonradan gelenler kötü ne de olsa.
aslında baştan beri ali rıza bey bütün çocuklarının çok erdemli, dürüst, doğru insanlar olduguna inandırmıştı kendini hem de çocuklarını biraz olsun tanımadan, zaaflarını anlamadan. en büyük hata da bu işte. şimdi bu kadar yıkılıyor nasıl benim oğlum bunu yapar diye evet şevket onun oğlu ama tanımadığı sadece görmek istediği gibi gördüğü oğlu. sandığı kadar erdemli olsa zaten bunlar başına gelmezdi. kendi gibi gördüğü oğlu onun gibi olsa daha en başta ailesinin istemediği bir kadınla tıpkı kendisinin zamanında yaptıgı gibi evlenmez unuturum der o sayfayı kapatırdı. işte o zaman oğlunu biraz daha sorgulamalıydı bana göre ve hala da aslında sorgulamıyor. ne anne ne de baba bunu yapmadıkları gibi bir de devamlı başka sorumlular arıyorlar ve ben tekrar söylüyorum şevket zayıf karakterli olmasa ferhunde bin dereden su getirse bunları şevkete yaptıramazdı ki zaten engellemeye de çalışan ferhundeydi.
şimdi ferhunde hamile, fragmandan sevinecekler gibi bir hava sezdim. ben olsam ailenin yerinde bu kadar sevmediğim bir gelinden çocuk da istemezdim, hamile kaldığını duyunca da içten içe çok üzülürdüm hele de şevketin durumu buyken, valla bunları anlamak zor gercekten. ne yapacakları ne diyecekleri hiç belli olmuyor.
çok enteresan, mesela dfkto geçen sezondan veri hep ferhundenin olumlu yönlerini yazar, haklı bulur, ama o zamanlar tepkiler çok fazlaydı. dfkto hala çizgisini koruyor ama hak verenler de var artık, itirazlar da ufak noktalara. şimdi bu durumda: dfkto en başından beri haklı mıydı? yoksa ferhunde mi değişti? ya da ali rıza bey artık hata mı yapıyor?ne değişti? dfkto kusura bakma senin üzerinden de yorum geliştirdim.
gelelim benim fikrime, bence ne ferhunde değişti ne alirıza. ama biz anladık ki bu ailenin hataları ferhunde fişekli gözükse de temelde problem var. ve ali rızanın hatasız görünümü altındaki hataları uzun vadede etki ettiğinden, ferhunde anlık hataları gözümüze battı.ferhunde belki sadece kibriti çakan isim oldu. ama o kibrit illa ki çakılacaktı.yoksa sadece ferhunde temelli oolsaydı birşeyler yangın bu kadar büyük çaplı olmazdı.
Çok eski bir üye değilim. Dahası Yaprak Dökümü'nü çok sonradan seyretmeye başladım, ama malum siteden geçmişe dönük neredeyse tüm bölümleri izledim. Hangi üyenin çizgisinin ne olduğunu bilmiyorum. Olaylara objektif bakmaya çalışıyorum. Ali Rıza'nın uzun vadedeki hataları konusunda size katılıyorum. Ferhunde'yi ise kısmen anlayabiliyorum, yaptıklarının çok büyük bir kısmına belki de tamamına yakınına karşıyım. Ancak aile objektif değil. Özellikle Ali Rıza'nın sürekli bir dışlaması var. Bu gidişle bu gelin onlara büyük bir kazık atacak.
Ben yine fikret ve tahsinin az gösterilmesinden yakınıcam .. :icon_sorr
köşkte havalar yine bozuldu .. Şevketin ardından yine izleyici hüznü izliyor ..
Bence köşkte hüzün adapazarında sıradanlık olmamalı .. fikret te zaten bi adapazarında bi köşkte arasında mekik dokuyor resmen ..
Bence seyirci açısından adapazarında güzel bir gelişme olmalı ..
Ali rıza beye torunu ilk olarak ferhunde deil fikret vermeli .. Hem aile açısından da bu durum daha sevindirici olur ..
Hemde fikret-tahsin daha çok gösterilir .. :):)
Deniz-fan ben de Fikret'i, daha doğrusu Bennu Yıldırımlar'ı çok seviyorum.
Onun forumunda da yazmıştım, İstanbul'da olsam ne yapıp eder bütün oyunlarını izlerdim. Buradan bile acaba bir gidişimde denk getirebilir miyim diye uğraşıp duruyorum, netten rezervasyon yaptırıyorum.
Fikret-Tahsin ikilisini izlemek büyük bir keyif veriyor. :love09:
Ama bence bu bölümde yeterince gösterdiler bu ikiliyi. Daha fazla göstermeleri dizinin formatını bozar, değil mi?
Fikret'i de çok seviyor ve çok ama çok beğeniyorum. Yalnız bu bölümde çok sevmedim tepkilerini.
Hapishane sahnelerini çok gereksiz buluyorum. Sonuçta bana kızmayın Tolga Karel'i sevmesem de Oğuz komposizyonu çok iyi benve derdim o değil. Ama Oğuz miyadını doldurdu dizide, dizi devam edecek diye yeni kötülükler yeni şeyler planlayıp ellerinde tutuyorlar gibi geliyor bana. Ya Ferhunda üzerinden çok mantıksız olur ama ya da kızlar üzerinden I'm back yapacak. Ama dizi devam edecekse yeni kanlarla çözmemeliler bu işi. Onun olayı bitti benim fikrim bu sonuçta.
Gravelius, ben de bu bölümde tepkileri yetersiz buldum. Özellikle Şevket'in kumar oynadığını öğrendiğinde çok doğal karşıladı, daha çok şaşırmalı ve o kadar kolay kabullenmemeliydi bence.
Hapishane sahneleri ve Oğuz konusundaki tespitlerine de katılıyorum. Belli ki önümüzdeki sezon bu karakterlerin üzerinden de senaryo yazacaklar, umarım kendini tekrarlayan sahneler olmaz. İkinci bir Necla-Oğuz-Cem hikayesini gereksiz buluyorum ama Necla'nın Oğuz'dan bahsedildiğindeki tepkilerine bakarsak öyle olacak gibi:icon_whis
Deniz-fan ben de Fikret'i, daha doğrusu Bennu Yıldırımlar'ı çok seviyorum.
Onun forumunda da yazmıştım, İstanbul'da olsam ne yapıp eder bütün oyunlarını izlerdim. Buradan bile acaba bir gidişimde denk getirebilir miyim diye uğraşıp duruyorum, netten rezervasyon yaptırıyorum.
Fikret-Tahsin ikilisini izlemek büyük bir keyif veriyor. :love09:
Ama bence bu bölümde yeterince gösterdiler bu ikiliyi. Daha fazla göstermeleri dizinin formatını bozar, değil mi?
Benim aslında yakındığım konu onları görememk deil .. yani çou kez öyle ama senin alıntı yaptığın yorumda amaçladığım onları izlerken fikret ve tahsin ikilisini bi konu içinde görememk .. şevket kaçtı fikret köşke gitti ..
fikret ve tahsin için istediğim bu deil benim ..
Sende iyi bilirsinki bennu ablanın forumundan arkadaşlarla konuştuğumuz bazı konular var fikretin hamile kalması gibi ..
Neden fikret hamile kalmasında ali rıza beyler fikreti ziyarete adapazarına gitmesinler ? ..
Yani olayı bu yönden ele almıştm ben ..
şevket zayıf karakterli olmasa ferhunde istediği kadar uğraşsın yine onu bu hale getiremezdi bana göre ki kumar masasına oturtan olmasına rağmen kalkması için defalarca dil döken de oydu, baştan oturtmasaydı denebilir ama baştan oturmaması gereken de devam etmemesi gereken de aslında şevketti. şevket saatlerce uğraşsa göz göre göre ferhundeyi böyle hatalar yapmaya itemez çünkü ferhunde ne yapması ne yapmaması gerektiğinin çok daha farkında ve kocasının onu yanlışa itmesine kolay kolay müsade etmeyecek biri.
ama bu olaylar sadece kumar masasinda basLamadiki ..
bunun cok öncesi var.
adamin basini yedi..
ali rizaninda dedigi gibi hic elindekiyle yetinmeyi bilmedi.
hep daha cok istedi.
sadece ferhunde degiL, tabi sevketin suanki halinda ali rizaninda sucu var.
cok erkenn sevkete BABA rolünü verdi ..
herkes cok üstüne gitti sevketin..
ferhundenin para aski ..
ailenin para ihtiyaci ..
ne yapacagini sasirdi..
zaten demisti, baba bidaha calismicaksin, annem para hesabi yapmicak, ferhunde istedigi gibi yasicak..
yani dedigim gibi sevketin suanki durumunun iki nedeni var
biri FERHUNDE
digeri ALI RIZA
ferhundenin ali rıza beye kızlarla ilgili söylediğine kızlar neden o kadar bozuluyorlar ne hakla trip atıyorlar onu da anlamış değilim. hani tamam baştan itibaren soğuk davransınlar abiyle ilgili durum itibariyle ama ferhundenin o sözleri cok dogruydu her iki kız da kendi kendine gitti hata yaptı simdi bu yüzlerine söylenince söyleyen mi hatalı, kötü oldu? sanki ikisi de melek de ferhunde onları karalamaya çalışıyor, dönünde bir kendinize bakın önce ne oldugunuzu hatırlayın, yok ama bu aile hep iyi sonradan gelenler kötü ne de olsa.
kizlar tabikide cok hatalilar
ama ferhundenin payi cok büyük ...
asil ferhunde NE HAKLA kizlara laf sokusturuyo ??
bi dönüp kendine baksa? aileyi mahfettigine baksa ???
yok tabi ferhunde hep hakli ..
sonucta Kizlarin para hirsida Ferhundeden geLme
Oguzun taa evlerine kadar girmeside Ferhundenin sucu
Kluplere gitmeler fln da ferhundenin sucu
..
sadece ferhunde suclu demiyorum kesinlikle
kizlarda cok hatali
ama
her olayin bi ucunda ferhunde var :img-wink:
~*~NaR-ı GüL~*~ 30-03-08, 17:32 Fragmanda ali riza beye biri sariliyodu...ve ferhunde ali riza beyin koluna girmisti mezarlik gibi bir yerde dolasiyolardi sanki...sanirim ali riza beye sarilan adam da sevda hanimin oglu...yani galiba sevda hanim sizlere ömür arkadaslar...:sad53:
apple-core 30-03-08, 21:15 Fragmanda ali riza beye biri sariliyodu...ve ferhunde ali riza beyin koluna girmisti mezarlik gibi bir yerde dolasiyolardi sanki...sanirim ali riza beye sarilan adam da sevda hanimin oglu...yani galiba sevda hanim sizlere ömür arkadaslar...:sad53:
gülcüm ya kaç gündür o kim diye düşünüyorum ya çok zekisin kız:D hiç aklıma gelmemişti büyük ihtimalle dediğin gibi olacak...sağol cnm merakımı giderdiğin için...daha kesin bir şey yok ama çok büyük ihtimalle öyle...
sabah_güneşi 30-03-08, 21:51 Fragmanda ali riza beye biri sariliyodu...ve ferhunde ali riza beyin koluna girmisti mezarlik gibi bir yerde dolasiyolardi sanki...sanirim ali riza beye sarilan adam da sevda hanimin oglu...yani galiba sevda hanim sizlere ömür arkadaslar...:sad53:
Ben de çıkaramadım o adamın kim olduğunu...
Hiç aklıma gelmemişti o ihtimal... :D Dediğin gibi olabilir Gül'cüm...
Eğer öyleyse Ali Rıza Bey darbe üstüne darbe alıyor... Nasıl kalkacak acaba altından... :icon_sorr Nedir bu adamın başına gelenler böyle...
Benim aslında yakındığım konu onları görememk deil .. yani çou kez öyle ama senin alıntı yaptığın yorumda amaçladığım onları izlerken fikret ve tahsin ikilisini bi konu içinde görememk .. şevket kaçtı fikret köşke gitti ..
fikret ve tahsin için istediğim bu deil benim ..
Sende iyi bilirsinki bennu ablanın forumundan arkadaşlarla konuştuğumuz bazı konular var fikretin hamile kalması gibi ..
Neden fikret hamile kalmasında ali rıza beyler fikreti ziyarete adapazarına gitmesinler ? ..
Yani olayı bu yönden ele almıştm ben ..
Evet canım haklısın, o şekilde düşünmemiştim. Fikret'in çocuk sahibi olması şahane olur. Ama bu senaristler bizi sevindirmezler gibime geliyor, orada da bir pürüz çıkarırlar kesin! Ya da çocuk doğar ama hasta falan olur:( -ağzımdan yel alsın-
Adapazarı'na giderler muhakkak, bu sezon gerçekleşir diye düşünüyorum, yani umarım öyle olur ve mutlu bir vesileyle olur:)
Mesela Fikret-Tahsin'in evlilik yıldönümü partisi gibi:)
yani dedigim gibi sevketin suanki durumunun iki nedeni var
biri FERHUNDE
digeri ALI RIZA
Katılıyorum. Baştan beri bunu anlatmaya çalıştım, siz gayet güzel özetlemişsiniz. Bunlara ek olarak Şevket'in irade zayıflığını da ekleyebiliriz, daha doğrusu suçlu listesinin en başına Şevket'in kendisini koymamız gerekir.
Ferhunde ve Ali Rıza tetiklemiştir.
sonucta Kizlarin para hirsida Ferhundeden geLme
Oguzun taa evlerine kadar girmeside Ferhundenin sucu
Kluplere gitmeler fln da ferhundenin sucu
..
sadece ferhunde suclu demiyorum kesinlikle
kizlarda cok hatali
ama
her olayin bi ucunda ferhunde var :img-wink:
Kızların para hırsı İstanbul'a ilk geldiklerinde de vardı. Durumlarını bildikleri halde Hayriye Hanım'ın onlara Ali Rıza'nın istifa ettiği şirketten aldığı toplu parayı komple harcamasına göz yumdular. Her zaman kıyafet düşkünü oldular. Leyla havuz başındaki bir partiden dönerken motorsikletle kaza yapmıştı. Tüm bunlar olurken Ferhunde ortada yoktu. Onların mayası bozuk.
Fragmanda ali riza beye biri sariliyodu...ve ferhunde ali riza beyin koluna girmisti mezarlik gibi bir yerde dolasiyolardi sanki...sanirim ali riza beye sarilan adam da sevda hanimin oglu...yani galiba sevda hanim sizlere ömür arkadaslar...:sad53:
Çok akıllısın, hiç aklıma gelmemişti.
Fragmanda Ferhunde sanırım annesiyle konuşuyor, Şevket'le konuştuğunu düşünmüyorum. "Ben de seni seviyorum canım" diye annesine söylüyordur. Sanırım annesini arıyor, hamile olduğunu söylüyor. Annesi İzmir'de değil miydi bu arada?
~*~NaR-ı GüL~*~ 31-03-08, 14:45 Çok akıllısın, hiç aklıma gelmemişti.
Fragmanda Ferhunde sanırım annesiyle konuşuyor, Şevket'le konuştuğunu düşünmüyorum. "Ben de seni seviyorum canım" diye annesine söylüyordur. Sanırım annesini arıyor, hamile olduğunu söylüyor. Annesi İzmir'de değil miydi bu arada?
Sagolasin arkadasim yani ben ali riza beye sarilan adami sevda hanimin oguluna benzettim ve ali riza beyle ferhundeyi mezarlik gibi bir yerde görünce sevda hanimin vefat ettigini düsündüm
Ayrica sende cok akillisin ferhundenin annesiyle konustugunu hic düsünmemistim...ne demisler akil akildan üstündür :img-wink:
umut özlem 31-03-08, 15:10 ya sevda hanım alirıza beyle ilk karşılaştıklarında hiç evlenmedim dememişmiydi oğlu nerden çıktı..
merhaba forum sakinleri
fragmanı izledim de necla ve cem arasında gene bir şeyler oluyor galiba.nerede karşılaşıyorlar acaba.gazeteden cem ve nişanlısının ayrıldığını duymuştur necla bundan haberdar olduğu için fragmanda benim yüzümden mi ayrıldınız diyor değil mi?bakalım nasıl olacak işler.
~*~NaR-ı GüL~*~ 31-03-08, 15:27 ya sevda hanım alirıza beyle ilk karşılaştıklarında hiç evlenmedim dememişmiydi oğlu nerden çıktı..
Arkadasim torun bakiyorum dememismiydi hatta aysenin okulunda karsilastilar ali riza beyle de "torunum" demisti yanindaki kücük cocuk icin...
Özeti okudum
Ne sırrı ya buluştuklarını sır olarak mı saklıyacak anlamadım ki yoksa daha başka sırrlarımı var anlamadım ben bu sırrı
Necla ve cemden hiç bahsetmiyolar şu öze ne kısa veriliyo ya
Romanda ferhundenin cocuğu olmuyo ki kesin laıracak yada düşürecek
~*~NaR-ı GüL~*~ 31-03-08, 16:34 68.bölüm
Aile, Şevket’ten bir haber bekliyor
Ferhunde hamile olduğunu öğrenmiştir. Kendini yapayalnız hisseder. Bu haberi evdekilerle paylaşmadan önce ne yapacağını düşünmek için biraz zamana ihtiyacı vardır. Eve gelmekte geciktikçe Hayriye Hanım, onun Şevket’le birlikte olduğundan şüphelenir. Bu sırada Sedef, Şevket’le beraberdir. Onu gölgelere doğru uğurlar. Sedef, Şevket’in sırrını bir süre saklamaya karar verir. Neyyir Hanım, Sedef’teki değişikliği fark eder ve onu sıkıştırarak olanları öğrenir. Öte yandan Ali Rıza Bey ve Hayriye Hanım’ın arasının bozulmasına neden olan konu tekrar gündeme gelir. Zaman yine oyununu oynar. Ali Rıza hiç yaşanmamış gençlik “sevda”sına veda etmek zorunda kalır. Sedef’in anlatamadıkları içinde gittikçe büyür ve annesinin de baskısıyla Şevket’in sırrını daha fazla saklayamayacağını anlar.
ne sırrı ya buluştuklarını sır olarak mı saklıyacak anlamadım ki
yoksa daha başka sırrlarımı var anlamadım ben bu sırrı
Necla ve cemden hiç bahsetmiyolar şu öze ne kısa veriliyo ya
Romanda ferhundenin cocuğu olmuyo ki kesin laıracak yada düşürecek
Arkadasim özet icin sagol ama keske kendi basligina ekleseydin silinebilir yani...neyse...demek ali riza bey sevdasina veda ediyor...dedigim cikiyor yani sevda hanim hakkin rahmetine kavusuyor...hayriye hanim da rahatlanir artik...sedef olanlari sadece annesine mi yoksa ali riza beyede mi anlatacak acaba...cok heyecanli bir bölüm olacak yine.....
Evet canım haklısın, o şekilde düşünmemiştim. Fikret'in çocuk sahibi olması şahane olur. Ama bu senaristler bizi sevindirmezler gibime geliyor, orada da bir pürüz çıkarırlar kesin! Ya da çocuk doğar ama hasta falan olur:( -ağzımdan yel alsın-
Adapazarı'na giderler muhakkak, bu sezon gerçekleşir diye düşünüyorum, yani umarım öyle olur ve mutlu bir vesileyle olur:)
Mesela Fikret-Tahsin'in evlilik yıldönümü partisi gibi:)
bencede azından yel alsn cnm :(
bu arada tahsin-fikret yıldönümü olayını bende düşünmüştüm tabi benim kafamda başka bi plan vardı ..
Senaryolar kısmında kullanıcaktm benim senaryoların arasında ..
Görünce biraz hüsrana uğradım doğrusu :icon_sorr
olsn ama sende bi bennu fan olaraktn mazur görürsün bizi .. :img-wink:
herkese merhaba
fragmanda Necla ile Cem okulda karşılaşıyo gibi geldi bana..sahneleri merakla bekliyorum..nişan bittigine göre daha sık görüşürler umarım bundan sonra :happy0064
ya sevda hanım alirıza beyle ilk karşılaştıklarında hiç evlenmedim dememişmiydi oğlu nerden çıktı..
Bunu bende hatirladim ve düsündüm;
tek secenek geldi aklima.
Sevda Hanimin oglu, Ali Riza bey ile olan bir beraberlikten olamazmi ?
Yas orani (Fikret´ten daha büyük olmasi lazim) tutuyor sanki...:img-blush
Onu Sevda hanım pazarda Ali Rıza beyle karşılaştığında birbirlerine hal hatır sorduklarında açıklamıştı. Sevda hanımın evlilik dışı ilişkisinden bir çocuğu olmuş. Yani çocuğun Ali Rıza beyle bir kan bağı yok.
Turkish Girl 01-04-08, 16:48 yeni fragmanii gördüm, yine cok güzel bir bölüm
bizi bekliyor :)
Yarini sabirsizlikla bekliyorum
bence tam kararında olmuş sevdanın ölümü... uzasaydı sıkardı...ali rızanın eski aşkına yer vermesini ben yanlış bulmadım... ali rızanın babsının da ne kadar sert olduğunu ve onun sözünden hiç çıkmadığının güzel bir örneğiydi... ali rızanın şimdiki durumunu özetleyen güzel bir konuydu... bahsettiler ve ve uzatmadan zamanında da kapattılar bu konuyu... belki de hastaydı sevda... nerden bilebiliriz ki??
bence tam kararında olmuş sevdanın ölümü... uzasaydı sıkardı...ali rızanın eski aşkına yer vermesini ben yanlış bulmadım... ali rızanın babsının da ne kadar sert olduğunu ve onun sözünden hiç çıkmadığının güzel bir örneğiydi... ali rızanın şimdiki durumunu özetleyen güzel bir konuydu... bahsettiler ve ve uzatmadan zamanında da kapattılar bu konuyu... belki de hastaydı sevda... nerden bilebiliriz ki??
bncede katılıorum sna bende !
Sevde hanım geldi ve geçti .. gayette normal bi konu günlük hayatta da çok zamadr görüşmediğimiz insanlarla karşılaşmıyormuyuz evet ! ..
Bencede zaten sevda hanımın hasta gibi bi hali vardı dizide ..
hastalık mı bilmem ama sanki sevda hnımın gizlediği birşeyLerr vardı hep düşüclydi bakışları derin di ..
Kısacası dediklerine katılıorum
bncede katılıorum sna bende !
Sevde hanım geldi ve geçti .. gayette normal bi konu günlük hayatta da çok zamadr görüşmediğimiz insanlarla karşılaşmıyormuyuz evet ! ..
Bencede zaten sevda hanımın hasta gibi bi hali vardı dizide ..
hastalık mı bilmem ama sanki sevda hnımın gizlediği birşeyLerr vardı hep düşüclydi bakışları derin di ..
Kısacası dediklerine katılıorum
aslında bizim saçma olduğunu düşünmemize sebep hayriye hanımdı. onun haberi olmadan ali rıza bey içinde yaşasa, daha iyi olurdu. onun tepkileri o kadar vahimdi ki bizi de soğuttu, ya da beni diyelim.
Onu Sevda hanım pazarda Ali Rıza beyle karşılaştığında birbirlerine hal hatır sorduklarında açıklamıştı. Sevda hanımın evlilik dışı ilişkisinden bir çocuğu olmuş. Yani çocuğun Ali Rıza beyle bir kan bağı yok.
Bir ekleme yapayım. Ali Rıza Bey bir önceki bölümde Şevket ile konuşurken şarkıcı olan hem de çocuğu olan bir kadını babamın kabul edeceğini düşünmedim manasına gelen birşey söylemişti. Sonra da pişman değilim demişti, oğlu sorunca.
deadly_angel 01-04-08, 20:45 Sevda Hanım'ın oğlu bence kesinlikle Ali Rıza Bey'den değildir.Bu kadar entrikayı kaldıramam artık:) Sevda Hanım karakterinin diziden çıkması isabet olmuş.Zaten gündemi yeteri kadar meşgul etmişti.
Çok güzel bir bölüm bizleri bekliyor, merakla bekliyorum.
çok güzel bir bölümdü gene
son 2 bölümden daha da güzel bir bölümdü
şimdi yeni bölümün fragmanını da verdiler
ferhunde alirızaya keşke sizi teselli edebilseydim bende masumum diyebilseydim falan diyor
sonra alirıza telefonda şevketle konuşuyor eger şimdi teslim olmazsan seni evlatlıktan reddederim falan diyor
ferhunde galiba oğuzun teklifini kabul etti,parayı ödicem falan diyor
haftaya gene süper bir bölüm bizi bekliyor yani anlayacağınız
herkese mrb hüzünlü bir bölüm daha bitti haftaya daha da hüzünlü bir bölüm olacak belli gelelim bölüme ferhunde ye üzüldüm gerçekten çok çarasizdi böyle çaresiz olmamıştı hiç ne yapacak bebeğini aldırmasın sonuçta şevketten olduğu kadar ondan da bir parça umarım böyle bir hatayı yapmaz tahsin ne kadar güzel bir teklif yaptı öyle gerçekten takdir ettim ama hayriye hanım gece gece ali rıza beyi delirtti bu kadın nerede ve nezaman konuşacağını bilmiyor gerçktn bölye düşünüyorum gece gece konuşulacak bir konumuydu bu hem bu hayriye ye düşmezdi ki söyleyecekse ya tahsin yada fikret söylerdi neyse cemin neclaya kendini bu kadar önemseme diyeceğini tahmin etmiştim bencede neclanın ceme gidip öyle sorması saçmaydı sonuçta bunu söyleyeceğini tahmin etmeliydi ali rıza bey çöktü omzunda ağlayan erkek de muratmış ben de ilk önce şevket falan sanmıştım ama tahmin etmiştim özetide okuyunca neyse sedef konusuna gelince keşke söyleseydi gerçi nasıl söylenir ki bu ama son sahne bölümün en can alıcı sahnesiydi şevketin babası ve şevketin karısı yerini tlfn numarasını bilmiyor ama sedef şevketin herşeyini biliyor üstelik onu uyarıyor ne acıdır bu ferhunde yıkılacak gerçekten:icon_whis:icon_sorr zaten yüzüğünü de çıkartıyor şu cevriye hanımın aramaları beni kastı ekran başında resmen ayyyy ne laftan anlamaz kadın yahu kalktı bir de istanbula geldi tahsinde garibim onu merak ediyor bu kadın duyduklarını ahretliğine yetiştirir kesin yada bizi şaşırtır mı acaba:icon_whis fragmanda ferhunde oğuzun teklifini kabul ediyor ama iyi mi ediyor yoksa kötümü bilmiyorum para ödenecek peki ali rıza bey bunu nasıl kabul edecek nasıl oalcak bu iş bilmiyorum gerçekten neyse haftaya daha hüzünlü bir bölüm olacak gerçekten hele ali rıza beyin evlatlıktan redderim deyişi bitirecek beni ahh şevket ahhh.....
evet o da benim aklımı karıştırdı sevda hiç evlenmedim dedi murata iyi ki seni doğurmusum dedi yoksa evlenmeden mi çocuk sahibi oldu bu da olabilir
bu bölüm bence çok güzeldi
ben yine daha çok tahsin ve fikrete yoğunlaştım her zamanki gibi
cevriyenin oalnları öğrenmek için yaptıklarına çok güldüm gerçekten
en sonunda bunu iyice abartarak istanbula kadar gitmeye cesaret edebildi şok oldum ben
fikretle tahsin yine her zamanki gibi süperdiler
tahsinin fikrete her anlamda destek olması bence çok önemli ve fikret bunu çok hakediyo
akşam şakalaşmaları da çok hoştu tahsinin o üstündeki ayşenin mi küçük gelmiş sanki biraz demesi bence harikaydı
fikretin tahsinin omzuna yatması tahsinin yardım etme isteğini dile getirmesi daha doğrusu yardım etmeye istekli olması çok güzeldi
ama tam da tahmin ettiğim tepkiyi verdi ali rıza
bu bölüm bence çok güzeldi
ben yine daha çok tahsin ve fikrete yoğunlaştım her zamanki gibi
cevriyenin oalnları öğrenmek için yaptıklarına çok güldüm gerçekten
en sonunda bunu iyice abartarak istanbula kadar gitmeye cesaret edebildi şok oldum ben
fikretle tahsin yine her zamanki gibi süperdiler
tahsinin fikrete her anlamda destek olması bence çok önemli ve fikret bunu çok hakediyo
akşam şakalaşmaları da çok hoştu tahsinin o üstündeki ayşenin mi küçük gelmiş sanki biraz demesi bence harikaydı
fikretin tahsinin omzuna yatması tahsinin yardım etme isteğini dile getirmesi daha doğrusu yardım etmeye istekli olması çok güzeldi
ama tam da tahmin ettiğim tepkiyi verdi ali rıza
ahh emelcim .. ben nedense fikret tahsin diologlarını çok sade buluyorum yani beklediğimm daha fazla mı ne ? .. anlamıyorum kendimi de .. evet şaklaşmaları güzeldi o konumda onunla sınırlı kalmalıydı ama ben fikretin ve tahsinin çok ayrı kaldığını düşünüyorum ve bu durum ileride senaryo açısından problem yaratıcak gibi .. bnce fikret arayı açmadan adapazarına geri dönmeli .. ailesine her koşulda yeterince destek oldu çünkü ..
bence bütün bu olayların yanında diziyi tek bir konuyla yürütmek sıkıcılığa doğru bi yol izliyor .. şevketin evden kaçması yanında oğuz necla-cem leyla -can gibi konuların çok yavaş bir şekilde ilerlemesi diziyi sıradanlaştırıyo tek bir konu üzerinde gidp geliniyo .. örnein sevda hanımın ölüşü daha etkili bir şekilde işlenebilirdi .. hem diziye heycan da katılırdı .. dramatik hava daha etkili olurdu ..
Yaprak dökümü tadını kaybetmesin lütfen eski yaprak dökümünü özler oldum bu bölümde ..
Güzel bir bölümdü bu haftakide ama geçen haftaya göre daha durfundu sanki.
Ferhunde' nin haline acıyarak geçirdim bu bölümü.
Aslında haketti. Şevket ona güvenmemekte haklıydı. Ama hamileliği zor bir durum.
Cevriye Hanım yine sinir bozucuydu :D
Fragmanı izleyemedim henüz en kısa zamanda onu da izlicem.
son 15-20 dakika izleyemedim, necla ile cem karşılaştılar mı?bir de sedef anlattı mı?
fragmana bakılırsa ferhunde çok bozuluyor ve hayalkırıklığı yaşıyor ama biliyoruz ki ferhunde yaşadıkları tecrübe edip, bir daha yaşamamak adına gardını sağlam alıyor ve aldığın gardın ahlaki olup olmamasına, ya da doğru olup olmamasına bakmıyor.
son 15-20 dakika izleyemedim, necla ile cem karşılaştılar mı?bir de sedef anlattı mı?
fragmana bakılırsa ferhunde çok bozuluyor ve hayalkırıklığı yaşıyor ama biliyoruz ki ferhunde yaşadıkları tecrübe edip, bir daha yaşamamak adına gardını sağlam alıyor ve aldığın gardın ahlaki olup olmamasına, ya da doğru olup olmamasına bakmıyor.
İpek, Neclaya Cem'in şuanda okulda olduğunu ve bir projede yer aldığı içinde daha sık geleceğini söyledi ve Handenin nişanı attığını. Tam bu sırada Cem arkadan geçiyordu, Necla Ceeeem diye bağırarak peşinden koştu ve benim yüzümden mi ayrıldınız, çok üzüldüm dedi. Cem de kendini çok fazla önemsiyorsun, böyle küçücük bir sebepten biten nişana üzülmem dedi ve gitti. Necla ardından "Gerçekten Üzgünüm" dedi.
Sedef tam anlatacaktı hatta Neyyir Hn. Sedefin size anlatacakları var dedi ve kapı çaldı bilin bakalım kim geldi Cevriye Teyze :img-hyste... Sedef'e "Aa kürdan da buradaymış" dedi :img-hyste :img-hyste Neyyir Hanımlar biraz oturdular sonra tam kalkacaklardı ki, kapı çaldı (kapı hiç durmuyor zaten) polis geldi Şevketi aradıklarını söyledi, arama emri olduğunu ve evi arayacaklarını, nerede görülürse tutuklanacağını söylediler ve içeri aramaya girdiler tam bu sırada Şevket Sedef'i aradı, Sedef çaktırmadan dışarı çıktı Şevketle konuşuyordu bahçede arkadan Ferhunde ve Ali Rıza bahçeye girdiler ve konuşmaya şahit oldular.
Bayağı detaylı anlattım yaa.
teşekkür ederim.
önümüzdeki hafta ferhunde show var anlaşılan haklı olarak. sedef'e de kızmadım değil bu bölüm, ne o ağlamalar falan?bu dizi sayesinde saflıktan nefret eder oldum. saf diye anılan karakterler, leyla başta olmak üzere, saflıklarına sığınarak öyle hatalar yapıyorlar ki, olamaz bu kadarı diyorum. tek farkla leyla saf diye anılıyor ama bence değil, onun savunması saf damgası altında yaşamak, sedefse hakikaten saf.çünkü leyla mesela oğuz tarafından kandırıldı ama leyla da oğuzu kullandı lüks hayatı için. garip sedef gitti parasını da kaptırdı.
!K_o_R_a_Y! 02-04-08, 23:30 teşekkür ederim.
önümüzdeki hafta ferhunde show var anlaşılan haklı olarak. sedef'e de kızmadım değil bu bölüm, ne o ağlamalar falan?bu dizi sayesinde saflıktan nefret eder oldum. saf diye anılan karakterler, leyla başta olmak üzere, saflıklarına sığınarak öyle hatalar yapıyorlar ki, olamaz bu kadarı diyorum. tek farkla leyla saf diye anılıyor ama bence değil, onun savunması saf damgası altında yaşamak, sedefse hakikaten saf.çünkü leyla mesela oğuz tarafından kandırıldı ama leyla da oğuzu kullandı lüks hayatı için. garip sedef gitti parasını da kaptırdı.
iyi de Ask bu unutmayin :D yaptirir valla
Neyyir kalktiginda sedefi goremediginde evde bende birden sevkete kacti gibi geldi :D
kaçınkurası 03-04-08, 07:07 Nasılda tongaya bastık ama :img-hyste
Hepimiz fragmanda , Ferhunde'nin şevket'le konuştuğunu sanmıştık. meğer annesiymiş :img-hyste
Genel olarak güzel ama biraz yavan bi bölüm izledik. Eskisi gibi full heyecan yok artık ya. Arada bi rüzgar yapıyolar okadar.
Cevriye hn'ı 1 kaşık suda boğmak istiyorum! ne illet kadın ya. Tuttu eve kadar geldi :img-hyste
Ferhunde'nin annesiyle konuştuğunu daha fragmanı geçen hafta gördüğüm anda anlamıştım:)
Cevriye Hanım'a pes doğrusu! Telefon tacizleri neyse ama İstanbul'a gitmesine gerçekten üzüldüm, önümüzdeki haftanın fragmanından da anlaşıldığı üzere olan biteni öğreniyor. Bunu Fikret'e karşı kullanacaktır. Hem de en can alıcı noktasından, en kötü anında ve en acımasız sözlerle Fikret'i yaralayacağına inanıyorum. Bu nedenle üzgünüm:(
Sedef'e bende çok kızdım, hadi Şevket seni aradı böyle böyle dedi. İnsan gidip en azından babasına haber veri yahu, nedir yani. Hiç yakıştıramadım sedef'e... Edindiğim izlenime göre hala şevketten ümidi var ne diyeyim allah akıl fikir versin, adamın karısı hamile yaa ne olursa olsun.
Ferhunde, parmağından yüzüğü çıkarmakta haklı bence. Düşünsenize en zor anında eşiniz sizi değilde komşu kızını arıyor. Şevket, belki Ferhundenin kendisini ele vereceğini düşünerek yaptı bunu yada ferhundenin kendisine para vermeyeceğini bildiği için ama insan en azından bir telefon eder yada sedef'e ailesine iyi olduğunu söylemesini falan söyler ne bileyim.
weasleys, arkadaşa katılıyorum "saflık" adı altında leylanın yaptığı her hata normal görülmeye, saflığına bağlanmaya çalşılıyordu. Leylanın yaptığı hatalar saf diye niteleyeceğimiz normal bir insanın ard arda yapacağı hatalar değildi. Neyse herzaman dediğim gibi geçmişe değil, geleceğe bakalım. Leyla, en azından şuan için Can'dan uzaklaşmış gibi duruyor inşallah öyledir. Gerçi geçen bölüm, kapıda Can'ın Leylanın yüzünü-saçını okşamak için hamle yaptığında Leyla kendini geri çekmiş olsa da daha sert ve kati bir tepki vermesini beklerdim.
Necla, bence Cem'e benim yüzümden mi ayrıldınız demek yerine ayrıldığınızı duydum inan çok üzüldüm dese daha yerinde ve etkileyici olurdu. Araya kendisini katması, hiç yakışı kalmadı bana göre. Neyse, cem istemem yan cebime koy diyor ama bal gibi aşık neclaya ve gelecek bölümün fragmanında da yanyana görüyoruz bu ikiliyi ahanda şuraya yazıyorum necla-cem in sonu evlilikle biter.
Sevda Hanım'ın oğluna hasta yatağında söylediği sözler çok anlamlıydı. "Hayatı kaçırma, erteleme, kolay kolay vazgeçme, asıl hayata, asıl sevgine..."
Yalnız ölecek kadar hasta birinin o kadar hızlı ve kuvvetli bir sesle konuşması bir ikilemdi. Hiç hasta gibi değildi bence, yani rolünü çok iyi yansıtamadığını ya da Sevda Ferdağ'a o sahnede çok uzun replikler yazıldığını düşünüyorum:icon_whis
Ali Rıza ile son bir kez görüşememeleri bence iyi oldu. Yoksa klasik aşk-meşk dizilerindeki sahneleri izlemiş olacaktık.
Ferhunde'nin annesi nasıl bir anne?
Bir anne kızı kendisini aradığında, kızının ses tonundan ve söylediği cümlelerden üzgün mü, dertli mi olduğunu anlamaz mı? Kızı "beni seviyor musun?" diye sorduğunda, ya da ağlamaklı bir ses tonuyla konuşuyorsa bunu kurcalamaya gerek görmez mi? İzmir'de olduğunu varsayıyorum, otobüse atlayıp soluğu İstanbul'da almaz mı? Ya da en azından ilk şaşkınlığı atlatınca telefona sarılıp kızını tekrar arayıp "ne oldu kızım, bir şey mi var?" diye sormaz mı?
"Şartlar ne olursa olsun..."
Ali Rıza-Tahsin arasındaki konuşma çok hoşuma gitti. Özellikle bu cümleyi vurgulamak istedim.
Tahsin gerçekten ailenin evladı gibi, destek olmak istemesi, maddi-manevi yaklaşımı, büyükler konuşacağı zaman Ayşe'yi alıp yukarı çıkması ve efendiliği ile tam not aldı benden:good:
Ama Hayriye Hanım çok ilginç doğrusu, kırk yıllık kocasını hala tanıyamamış.
Fikret dantel gibi çözmüş babasını ama Hayriye Hanım ıııh...
İşine geleni belki bu sefer kabul ettiririm diye her fırsatta deniyor şansını, hem de en münasabetsiz zamanlarda :img-hyste
Bir anne kızı kendisini aradığında, kızının ses tonundan ve söylediği cümlelerden üzgün mü, dertli mi olduğunu anlamaz mı? Kızı "beni seviyor musun?" diye sorduğunda, ya da ağlamaklı bir ses tonuyla konuşuyorsa bunu kurcalamaya gerek görmez mi? İzmir'de olduğunu varsayıyorum, otobüse atlayıp soluğu İstanbul'da almaz mı? Ya da en azından ilk şaşkınlığı atlatınca telefona sarılıp kızını tekrar arayıp "ne oldu kızım, bir şey mi var?" diye sormaz mı?
Katılıyorum, Ferhunde telefonda resmen hıçkıra hıçkıra ağlamaklı bir haldeydi ve bunu annesinin anlamaması imkansızdı. Hayır, madem konu böyle havaa kalacak ne diye annesini araya katarsınız?
"Şartlar ne olursa olsun..."
Ali Rıza-Tahsin arasındaki konuşma çok hoşuma gitti. Özellikle bu cümleyi vurgulamak istedim.
Tahsin gerçekten ailenin evladı gibi, destek olmak istemesi, maddi-manevi yaklaşımı, büyükler konuşacağı zaman Ayşe'yi alıp yukarı çıkması ve efendiliği ile tam not aldı benden:good:
Ama Hayriye Hanım çok ilginç doğrusu, kırk yıllık kocasını hala tanıyamamış.
Fikret dantel gibi çözmüş babasını ama Hayriye Hanım ıııh...
İşine geleni belki bu sefer kabul ettiririm diye her fırsatta deniyor şansını, hem de en münasabetsiz zamanlarda :img-hyste
Tahsin'i bende çok beğeniyorum, allah her kıza Tahsin gibi bir kısmet nasip etsin (amin) her eve öyle bir damat pardon evlat lazım. Fikret, olayı tam anlamıyla anlatmamış ona ama o'da sormamış sırf eşi incinmesin diye.. :img-in_lo kendini aileden biri olarak görüp Ali Rıza Beye destek vermek istemesi de çok güzel bir davranıştı ama herkes biliyordu A. Rızanın böyle birşeye evet demeyeceğini bir kişi dışında "maddiyat düşkünü anne hayriye hn." evet tam bir maddiyat düşkünü.
Yaman Bey, Leylayı işe çağırınca vede leyla kabul edince masada hemen "ohhh" dedi nasıl sinir oldum anlatamam. Öte yandan da sırf zengin diye, sanki hiçbirşey olmamış gibi neclayı ceme yamama çalışıyor. Leylayı da Can'a :img-cool2:img-cool2 nasıl bir anne profilidir bu bayan?
Katılıyorum, Ferhunde telefonda resmen hıçkıra hıçkıra ağlamaklı bir haldeydi ve bunu annesinin anlamaması imkansızdı. Hayır, madem konu böyle havaa kalacak ne diye annesini araya katarsınız?
Merhaba Arkadaslar,
bence bu izleyiciyi sadece fragmanlari izlerken |