Tüm Versiyonu Göster : Yaprak Dökümü-2.Sezon Bölüm Yorumları/2
Sayfalar :
1
2
3
[ 4]
5
6
7
8
9
10
Dudaktan kalbe 01-03-08, 09:49 ya anlamıyorum
nasıl neclayıı sudan cıkmış akkaşık gibi görüyosunuz
o kız enıstesıyle kactı ve herkes bunu cok basıt bı olay gıbı goruyo gecen bolumde leyla kardesının odasına gırdıgınde onu özledıgını farkettı ama o necla oguzla resmını hala daha saklıyo...bunu nasıl hoşgörebiliosunuz anlamıyorum
leyla can meselesıne gelınce leyla ondn kendını uzak tuttu..
ama ınsallah aralarında bısey olurda sonunda leyla mutlu olur
bu yenı fragmandada ali rıza kardesını baska adamla yakaladım gıbısınden laflar söledı onun orda hıc bı sucu yokkı
günahlardan arındıran yok ki. leyla'nın hastalığı grip değil, nezle değil. leyla'nın şu anki hatalarını hastalığına bağlamamız kadar doğal bir şey olamaz. çünkü leyla'nın hastalığı bu zaten. sağlıklı kararlar verebilecek durumda değil. akıl sağlığı normal değil şu anda. böyle forumda önceki yorumları okumayıp görülen bir kaç yorum üzerinden konuşulunca durum böyle oluyor. ben başından beri kimse hastalığı haketmez diyorum. kimse sağlığından olmayı haketmez diyorum. leylanın hatalarını da yazıyorum. ama hastalandıktan sonraki yanlışlarından mesul tutulamaz. akıl sağlığı yerinde olmayan bir insan cinayet işlerse hapse girer mi? girmez.. neden?? cezai ehliyeti yoktur çünkü onun. leyla'nın durumu o kadar ağır değil elbette ama durumu açıklayabilmek için uygun bir örnek bu da. kimsenin necla hasta olsun gitsin intihar etsin dediği yok ama bu kadar da pişkin olmasın yahu! ayrıca tekrar ediyorum; leyla'nın ödediği en büyük bedel zaten hastalığıdır. daha ne bedel ödeyebilir ki bi insan? canını mı alacaklar kızın?
leylanın akıl sağlığı yerinde değil biraz abartı oldu, evet sinir krizleri geçirdi, belki cinnet...leyla cinayet işlese hapse girer çünkü leylanın psikolojisinde o denli bir bozukluk yok, toplum içine çıkıp sekreter de olabildiğine göre.ya da başkasının kocasını ayartmanın yanlış olduğunun mukayesesini yapabildiğine göre. zaten leylanın güya aklı başındayken de yaptığı hatalar aynıydı, aklı başında değilken de...bu ne perhiz???her neyse bir de lütfen yorumların tamamını okuyup okumamamla beni itham etmeyim, zira bu sizin göreviniz olmadığı gibi sizi bağlamaz da...
ya anlamıyorum
nasıl leylayı sudan cıkmış akkaşık gibi görüyosunuz
o kız enıstesıyle kactı ve herkes bunu cok basıt bı olay gıbı goruyo gecen bolumde leyla kardesının odasına gırdıgınde onu özledıgını farkettı ama o necla oguzla resmını hala daha saklıyo...bunu nasıl hoşgörebiliosunuz anlamıyorum
leyla can meselesıne gelınce leyla ondn kendını uzak tuttu..
ama ınsallah aralarında bısey olurda sonunda leyla mutlu olur
arkadaşım leyla demişsin ama eniştesiyle kaçtı demişsin sanırım bir yanlışlık var.
ya ben anlamadım bence necla saklamıyordu o resmi çünkü şaşırdı gibime geldi görünce birisi koymuş olabilir.
leyla-can meselesinde de aralarında birşey olmasını kesinlikle istemem
birçok sebebi var
1.fiziksel olarak hiç yakıştıramıyorum leyla güzel bir kız ve can ona çok yaşlı kaçıyor
2.oya var arada kızı var dolaylıda olsa evliliklerini bitirmiş olur.
pamir düşüncelerin yorumların çok hoş kesinlikle katılıyorum sana
ben hala tahsin ve fikret konusunda bir ters köşe yapılacağını düşünüyorum. mantıken dizinin uzaması için romandakiyle birebir gitmemeleri, araya yeni hikayeler eklemeleri gerekiyor. şimdi bu çift çok mutlu ama romandakine göre fikret'in mutsuz bir evliliği olmalı. dizi de gelecek sezon devam edecekmiş madem. ben rayından çıkmış gibi görünen bu hikayenin gelecek sezon romandaki haline döneceğini düşünüyorum. ama böyle mükemmel bir evliliği ne gibi bir bahaneyle yıkarlar hiç fikrim yok. olsa olsa cevriye faktörü devreye girer. bize de hayal kırıklığı kalır...
ya ben romanı okumadım ama biliyordum konusunu hatta sonunda neler olacağını falan da biliyorum ama gerçekten romandan ayrı gidiliyor
ama 3. sezon da devam edecekmiş bende her ne kadar çok sevsem ve beğenerek izlesemde bir dizi bence tadında bırakılmalı uzayınca o zevk kalmıyor bende
evet sana katılıyorum bu evlilik bitse bitse kaynana yüzünden bitebilir
belki de 3. şahıs girer aralarına kaynanadan başka bekleyip göreceğiz
Diziyi yeni izleyebildim ve genel olarak bölümü beğendim diyebilirim. Forumdan da anlaşılacağı gibi genel olarak tartışmalara açık bir bölümdü.
Önce tartışmaya açık olmayan kısımdan başlayayım. Fikret ve Tahsin çok hoş bir çifti yansıtıyorlar. Özellikle Ahmet Saracoğlu'nun bakışlarına hayran olmamak elde değil. Fikret'in Cevriye Hanım'a olan konuşması braz hedefinden sapsa da, anlamlıydı. En azından bizim için ;) Her neyse, Cevriye Hanım o kadar gerçek üstü bir tip ki, ona bazen kızmakta çok zorlanıyorum. Tepkim gülmek oluyor izlerken, kabul da etmek lazım, hiç beklenmedik şeyleri söylemekte usta. Fikret ve Tahsin elbette mutlu olsun isterim ancak Cevriye Hanım evden giderse o evdeki sahnelerin büyüsünün bir ölçüde yitireleceğini düşünüyorum. Belki Tahsin bir ültimatom çekebilir ;) Bu arada bu konuda bir tartışma da ben başlatayım... Tahsin'in Fikret için kibarlaşmaya çalışması, bir değişime uğramasına sözüm yok, hatta şirin bile. Ancak son bölümde salon erkeği yakıştırması yapılabilecek bir centilmendi adeta. Sanki biraz ayarı fazla kaçmıştı Tahsin'in geçmişini ve yetiştirilişini düşününce ;)
Leyla'nın durumu bence içler acısı. Ailede en yakın hissettiği babası önce biraz ilgilendi, bana herşeyi anlat dedi. Sonra Necla ile tartışmasında konuyu hiç sorgulamadan bağırdı çağırdı ona. Hayriye ve Ferhunde de duyguları ve mantığı arasında ikilem yarattıkları için onlarla da konuşamıyor doğru dürüst. Leyla annesinin ve Ferhunde'nin da katkılarıyla ve bir de ailesinden sanki bir tek kendisi suçluymuş elektriğini aldığı için gittikçe Can'a bağlanıyor. Can Bey'e ümit verdi mi, bence karışık sinyaller göndererek ümit verdi. Yine de söylediklerini baz alırsak yuva yıkan fettan bir görüntü de çizmedi. Verdiği görüntü ruh halini yansıttı, 'sana birşeyler hissediyorum ama seninle gönül ilişkisine girmem' dedi özellikle bakışlarıyla.
Oya Hanım'ı çok seviyorum ve bir konu hariç tüm konularda onu haklı buluyorum. Zaten bölümün sözünü de o söyledi; 'Aldatmak sadece fiziksel midir?' Tabi ki değildir, aslında Can'ın ikili oynamasına son vermiş oldu bu sözler. Bütün bunlara rağmen Oya Hanım Leyla'nın başka bir psikologa gitmesi konusunda daha ısrarcı olmalıydı hem ona hem de ailesine karşı. Evde yalnız başına kaldığında bile Leyla belki eskiyi hatırladı, belki ağladı ama aslında yaşananları sorgulamaya başladı. Resmi görünce (ben hala katılmasam da) Necla'nın Oğuz'u sevdiğini düşündü. Leyla aslında biraz bu ortamdan uzaklaşsa çok daha iyi olacak bence.
Necla eskiye yavaş yavaş dönüyor. Belki Ayşe'nin söylediğine sinirden veya çok şaşırdığı için gülmüş olabilir diyelim. O zaman Leyla'nın tepkisi karşısında özür dilemez miydi ya da durumu hırçın bir dille de olsa açıklamaz mıydı? Necla'nın inkar etmesi aslında niye güldüğünü çok iyi anlatıyor. Leyla umurunda bile değil, ona yaptıklarını hakettiğini düşünüyor Necla, her geçen bölümde bundan daha fazla emin oluyorum. Leyla'yı kıskanma sürecine de girdi, zaten iki kardeşin çekişmesi ilelebet sürecek birşey. Artık yaptıklarından ötürü pişmanlık duyduğu ve kendini affettirmesi gereken tek bir kişi kaldı; Cem :icon_whis O yüzden onu görmekten çok etkilendi, yaptıklarını Leyla dışında yüzüne vuracak bir kimse daha çıktı karşısına, yoksa Cem şimdiye kadar sadece takıları bozdururken aklına geldi. Cem onu affeder mi? Valla insanın ailesi affedebilir böyle bir durumu ancak Cem de affederse PES derim. Ben bu diziyi de boşuna izlemişim derim. Cem'in ona karşı hisleri sadece nefret mi yoksa içinde hala aşk var mı tam bilmiyorum ancak 'birşey hissetmiyorum' sözü de koca bir yalan. Ben hala takıları geri istemesini bekliyorum Cem'in :img-hyste
Hayriye Hanım adeta kız çocukları çalışmasa bile okusun sözünün canlı bir örneği. Bu kadar cahil olunur, bu kadar insan psikolojisinden uzak bir görüntü çizilir. Kızları zengin bir koca bulsun da ne olursa olsun. Bu konuda çok tutarlı bir karakter; Leyla eve geri dönmek istediğinde geri postalayan oydu, Necla Cem'i bırakmak istediğinde onu ikna etmeye çalışan yine oydu. Eylemlerine devam ediyor :icon_whis Kocası da karşısına alıp konuşmadığı için onu, sadece kızıp kuru gürültü yarattığı için, yaptıklarının hasarını farketmeyecek derecede cahil. Ali Rıza Bey'e üzülüyorum ama yaptıklarında ve söylediklerinde denge yok bence onun da. Sorunların üstünü kapatacak mı, yoksa halletmeye mi çalışacak, o da tam karar verememiş.
Ferhunde ailede katalizör etkisini başlattı. Herkesin aklında olanları söylüyor ve de onların da yapacakları varsa daha da hızlı hareket etmesinde pay sahibi. Hani fantastik filmlerde olur ya, bir iyi huylu x karakteri vardır, bir de kötü huylu x karakteri. İkisi kahramanın omuzunda dururlar ve savlarını ortaya atarlar. Ferhunde o karakterin kötü düşüncelerini söyleyen kişilik gibi. Karakterin mayasında varsa, olayları hızlandırıyor :img-wink: Yalnız ben onu akıllı olduğu için Cevriye kadar olmasa da izlemekten büyük zevk alıyorum. Şevket benim için tamamen kayıp bir karakter, onun hakkında yorum yapmak bile içimden gelmiyor.
Ahmet Bey'in hedefe emin adımlarla gidişini seviyorum :img-hyste
Dudaktan kalbe 01-03-08, 13:34 arkadaşım leyla demişsin ama eniştesiyle kaçtı demişsin sanırım bir yanlışlık var.
ya ben anlamadım bence necla saklamıyordu o resmi çünkü şaşırdı gibime geldi görünce birisi koymuş olabilir.
leyla-can meselesinde de aralarında birşey olmasını kesinlikle istemem
birçok sebebi var
1.fiziksel olarak hiç yakıştıramıyorum leyla güzel bir kız ve can ona çok yaşlı kaçıyor
2.oya var arada kızı var dolaylıda olsa evliliklerini bitirmiş olur.
pamir düşüncelerin yorumların çok hoş kesinlikle katılıyorum sana
evet yanlışlık olmuş bende duzelttım
berna1 yorumlarını okudum o gulme sırasında sana gulmedım ben dıyebılırdı
cemın affetmesı bencede cok sacma olur
meraba arkadaslar ben aranıza yenı katıldım bnde br y.dokumu fanayım benıde aranıza alırsanız sewınırım
gelelım bu haftakı bolume:
fıkret we tahsın sahnelerı cok gseldı :img-yes:
leylanın babasıyla olan konusmasıda cok gseldı bnce ii bı konsmaydı
neclanın eskı nısanlısyıla karsılasması benı saırttı bole bısey beklemıodum bn
yaprak dökümünü beğenenlerdenim,hatrı sayılır bir arkadaşım bana,bu sayfaya girmem gerektiğini söyledi,bende geldim,yorumlarınızın bazılarını okuyabildim ancak,fazla müsait olmadığım için.
leyla ve necla çekişmesi var,
ne leylacıyım,nede neclacı,ikiside zamanında yanlışları olan ve biri bunu kapamaya,diğeride için çıkalamayacak yollara sürüklüyor,durulması gerekirken,hastalığı-cinnet geçirmesi-tedavi görmesi,gerçekten ama gerçekten onun ruhsal çöküntüde olduğu anlamına gelmez,bazı insanlarda değişik bir psikoloji vardır.
mesela hep ben derler,oyuncakları elinden alınınca feryadı basan ıfak çocuklar gibi arıza çıkarmaya meyilli olur bu kişiler,bu sadece kişilik bozukluğundan kaynaklanıyor,tabiiki normal hayatta asla tasvip etmeyeceğim bir konu,hiç hoş deil,
leyla şımarık bir kişilik kesinlikle,hazmetme kapasitesi yok,
necla -oğuz ilişkisi tamamiyle,oğuzun yanlışı onun aç gözlülüğü,onun tatmin olmayan egosu,ve sonuç malumunuz ortada,
kısaca burda necla veya leyla suçlu deil aslında,onlar sadece,duygularına ket vuramamış,sağlıklı düşünememiş kızlar,
leylanın,can beyle olan münasebetine gelince,o tamamiyle yanlızlık ve birisinin onu sahiplenme iç güdüsü,gördüğü yakınlık hoş geliyor,doğru veya yanlış,bunu sadece o ruh halinde olan anlar bence.
kimse dört dörtlük deildir,yanlışlarımızla-doğrularımızla biz insanız sonuçta.
ast olan ailedir bence,ben normal hayatta ailemi,özellikle babamı üzecek bişey asla yapmayı istemem,tut ki yaptım ve aynı durumda babamda beni affetti,bir yanlışı başka bir yanlışla kapamam asla.
fazla olmamışımdır umarım,,:img-yes:
BiLLuRaLaNuR 01-03-08, 13:44 Bu sabah Mazagazin D programı vardı. Orda Bennu Yıldırımlar & Ahmet Saraçoğlu ile röportaj yapmışlardı,Röportajı verdiler. Daha çok Fikret & Tahsin adına konuştular,Ama bu konunun yanı sıra Oğuz'a dikkat çekmek istediler. Son bölümde adamın kankasına iftira atarak aralarını bozdu,Oğuz'un en büyük hedefi o mafyayla arkadaş olmak ve dışarı çıkınca Tekin ailesine zarar vermeye çalışmak diye tahmin ediyorum. Haberde de "Oğuz'a dikkat" demişlerdi. Biz Leyla & Necla konusunda kaybolmuşuz ama bizim farketmediğimiz olaylarda var.
Ben birazda Fikret & Tahsin'den konuşmak istiyorum,Bana o sahneleri biraz fazla abartmışlar gibi geldi. Yani mütevazı bir şekilde uyanıp otel kahvaltısına gitmeleri daha iyi olurdu. Birde Fikret bornozla otururken Tahsin'in o sapık gibi bakışları ve tavlamaya çalışmış gibi bakması bence çok saçmaydı. Yani bana saçma geldi. Çünkü bütün bir gece hala hevesini alamamış gibi bakıyordu. Fikret eve geldiğinde ise çeyizlerinin param parça olduğunu görünce "Emeğin ne olduğunu ancak emek veren anlar!" demişti. Cevriye hanım "Ne dedi şimdi bu anlayan var mı?" diyerek zaten kendini yeterince belli etti. Ama o böyle yaparak kimseyi bıktırmaz,Tam tersi hırslandırır ;)
Dudaktan kalbe 01-03-08, 14:15 evet bencede tahsın&fıkret meselesını fazla abarttılar
daha uygun olarak gosterebılırlerdı
leylann hastalığı bile en büyük bedeldir denmiş.. doğru ben buna karşı çıkmadım leyla he kardeşi hem kocası trafından aldatıldı ve yaşadıkları kolay değildi.. ne kadar yaptıklarından dolayı kızsam bazı şeylere kendi zemin hazırladğını düşünsem de böylesi bir acıyı haketmedi.. boşverin oğuzu birlikte büyüdüğü yediği içtiği giydiği ayrı gitmeyen kardeşinin ihanetini hiç haketmedi ama siz bir yandan bunu düşünebiliyorsunuz bir yandan da neclanın üstündeki lekeden bahsetmiyorsunuz... o kız damgalandı...eniştesiyle kçtığını herkes biliyor genel evde basılıp gazetelere boy boy resimleri basııyor.. buraya gelince duruyorsunuz.. leyla da hatalar yaptı hengisi çevresince duyuldu... yaşlı bir adamı ezdiler(her ne kadar leyla suçlu olmasa da orda da hatası vardı) kim duydu?? evlenmeden hamile kaldı düşük yaptı kim duydu??? sadece komsuşu neyyir hanımlar.. leylaya çevre nasıl bakıyor neclaya nasıl bakıyor?? bu leke ile ile yaşamak nasıl peki??? bir süre sonra iyileşecek belki tama belki izi kalacak ama neclanın üzerine yapışan damgadan daha mı fazla zorlaşttıracak yaşantısını??[/B]
tama kendi sebep oldu.. necla çok büyük hatalar yaptı ama kendi hatasının bedelini en ağır şekilde ödedi... leyla da hatalar yaptı ama örtbas edildi ne çocuğunu ne de o kazayı hiç kimse bilmiyor.. toplumda o şekilde anılmak nasıldır??? ben neclacı değilim kesinlikle leyla da aynı necla da aynı benim gözümde...ikisini de sevmiyorum!!! ama sevmemen onlar sevdiklerimin hatalrını örtbas edip yüceltme sevmediklerimi de yaşadıklarını hiç yaşamamış gibi gösterme hakkı tanımıyor bana!!!! ikisi de suçlu ikisi de hatalarının bedelini ödemeli ödediler de... ne leylanın ağlayıp zırlaması dokunuyor bana ne de neclanın yaşadıkları hakettiler çünkü önemli olan bundan sonraki tutumları artık.. bana göre leyla şuan hatanın eşiğinde yine akıllanmıyor
neclanın gülmesine ben de çok kızdım... leyl onun yüzünden o halde ve gülmemesi gerekirdi.. hayrıyenin de o güldüğünde yapıştırması gerekirdi bir tane ağzına:img-hyste
neclanın o evde çabuk kabullendiğini de düşünmüyorum babsı mesafeliydi hep abisi zaten ço zor affetti... ama hayriye abarttı.... öyle abarttı ki size evdeki herkes çabuk kabullenmiş gibi geldi...hyriyenin kabullenişi çok ani ve abartılı oldu.. neclanın daha çok ezik olmasını arıyordunuz ama farkettiyseniz kazağı neclanın suratına çarpıp dururken sesini hiç çıkarmadı sonra patladı tek suçlu ben miyim diye orda haklıydı durup duruken bağırdı içindekiler dökmeye yer arıyordu zaten..
ümit vermek konusunu kendi adıma kapatıyorum. kişiye göre değiştiği konusunda ve bence (ve can'a göre -ki burada asıl önemli olan zaten can'ın ne düşündüğüdür.) ümit vermediğini yineliyorum. kişiye göre değiştiği için de bu konuda anlaşabileceğimizi sanmıyorum. konu uzadıkça ister istemez birbirimize kendi fikrimizi empoze etmeye çabalıyoruz.
necla'nın yaşadığının ağır bir şey olduğunu kabul ettim. hatta daha önce yazdım. o sahneleri izlerken bu kadarını da haketmiyor dedim ve üzüldüm necla için. ama necla'nın üzerinde bir damga yok şu anda. necla kanun nazarında aklandı. dışardakilerin ne düşündüğünü ise zaten biliyoruz. necla için herkes "öyle bir şey yapmaz." dedi. okuldakileri falan bilmiyoruz tabi... aslında hızlı geçildi dediğim buydu işte. bununla ilgili hiçbir şey görmedik, duymadık. ayrıca, belki ağır olacak ama, cem'i aylarca kullanması ve aylarca evli bir adamın metresi olarak yaşaması da fuhuş yapmış kadar kötü bir şeydir gözümde. aynı anda iki adamı idare etmek, üstelik biri nişanlısı biri ablasının kocasıyken, biri olmadığı takdirde öbürünü aramak da fuhuş yapmak kadar iğrençtir gözümde. necla fuhuş yapacak bir kız zaten değildi ama bu yaptıkları da ona eşdeğerdir. şunu da belirtmek gerekir ki elalem ne der diye bu kadar düşünen bir insan eniştesiyle kaçarak zaten elalemi kendi hakkında yeterince konuşturdu ve bu onun kendi tercihiydi. "eniştesiyle kaçan kız" sıfatıyla anılması da bir bedeldir. rezil oldu diyorsun ama bu onun kendi tercihiydi. bunu kendi istedi. giderken böyle olacağını biliyordu. sadece kendini değil ailesini de rezil etti. bedel ödemedi demiyorum ama bu onun hakettiği bir bedeldi. bu kadarını da ödesin artık...
necla'nın akıllandığını düşünüyordum ben de. yeterince bedel ödediğini düşünüyordum. hele ki babasına yazdığı o mektuptan sonra necla'ya helal olsun demiştim. şimdi 180 derece dönmemin sebebi necla'nın eve dönüşünden sonraki tavırlarıdır. her şeyi çok çabuk unutması, iş pişkinliğe vurmasıdır. bu yüzden bu kadar kızıyorum necla'ya. leyla ona bağırıp çağırmaya yer arıyor, evet. bunu itiraf ediyor zaten ama içinde biriktirdiklerini dökmesi lazım değil mi? necla'nın alttan alması, kabahatini bilip susması lazım. hadi tutamadın kendini cevap verdin bir de üstüne alay etmemesi lazım. hala oğuz'un resmini saklamaması lazım... bunları gördükçe akıllanmamış bu kız diyorum. hiç akıllanmamış...
hayriye hanım konusunda sana sonuna kadar katılıyorum. ama necla'yı çok çabuk kabul eden tek o değildi. olayları bilmediği için ayşe de hiçbir şey olmamış gibi davranıyordu. (leyla'nın da dediği gibi bir tek o haklıydı zaten) fikret de çok çabuk kabullendi. ferhunde de öyle. bence ali rıza bey de mesafe koymadı. hele ki son bölümlerde onun önünde leyla'yı azarlayıp duruyor. oysa leyla onun karşısında güçlü görünmek istiyor. o bunu isterken bir yandan terapi lafını açarak bir yandan bağırıp çağırarak leyla'nın özgüvenini sarsıyorlar. yapılan en büyük hata kızların kavga ettiği akşam necla'yı masaya oturtmalarıydı. ben leyla'nın yanında olsam "onunla kavga ettim diye onu bana karşı koruyorlar. o yüzden bu akşam masaya oturttular" diye düşünürdüm. leyla da böyle düşündü bana kalırsa.
evet bundan sonrası daha önemli tabi. bekleyip göreceğiz. umarım bir tarafı aklarken bir tarafı yerin dibine batırmazlar dizinin sonunda. bu dizide kapkara karakter yok. her birinin hataları var ama o hatalarının hep bir açıklaması ya da dayanağı var. her karakterin hatta oğuz'un bile iyi yönleri var. o yüzden bir karakteri aklayacağız diye diğerini katrana bulamalarını istemem.
forever_bim 01-03-08, 14:44 Yessi'cim bence ikisinin de hataları olacak. Adım gibi eminim. Fikret'in evden gitmesinin baş mimarı da Necla'ydı zaten. Fikret bir yandan Oğuz'la düşüp kalktığını görüyor, bir yandan da Cem'i idare ettiğini görüyordu. Hatta Leyla'nın Oğuz otele yerleşince gelip o evde kaldığı dönemlerdi bunlar. Ayşe altını ıslatmış, Hayriye Hanım'la Ali Rıza Bey'in arasında yattığı akşamdı, Necla Hanım Leyla'yı kendi odalarına bile sokmuyordu, Leyla da Ayşe'nin yatağında uyumuştu. Sabahında Fikret Necla'ya çıkıştığında da Necla (bayan mükemmel olarak) gene yalan söylemiş babasına tıpkı son bölümde Leyla'yı suçladığı gibi Fikret'i suçlamıştı. E demek ki Necla da akıllanmamış...Diğer tüm dediklerine de katılıyorum zaten:)
leylanın akıl sağlığı yerinde değil biraz abartı oldu, evet sinir krizleri geçirdi, belki cinnet...leyla cinayet işlese hapse girer çünkü leylanın psikolojisinde o denli bir bozukluk yok, toplum içine çıkıp sekreter de olabildiğine göre.ya da başkasının kocasını ayartmanın yanlış olduğunun mukayesesini yapabildiğine göre. zaten leylanın güya aklı başındayken de yaptığı hatalar aynıydı, aklı başında değilken de...bu ne perhiz???her neyse bir de lütfen yorumların tamamını okuyup okumamamla beni itham etmeyim, zira bu sizin göreviniz olmadığı gibi sizi bağlamaz da...
malesef yine aynı şeyi söyleyeceğim tamamını okumuyorsunuz. okusaydınız yorumdaki şu cümleyi görürdünüz:
(...)ama hastalandıktan sonraki yanlışlarından mesul tutulamaz. akıl sağlığı yerinde olmayan bir insan cinayet işlerse hapse girer mi? girmez.. neden?? cezai ehliyeti yoktur çünkü onun. leyla'nın durumu o kadar ağır değil elbette ama durumu açıklayabilmek için uygun bir örnek bu da. (...)
leyla'nınki basit bir sinir krizi değil. major depresyon teşhisi konmuştu. major depresyon bir mental hastalıktır. yani doğrudan akıl sağlığı ile ilgilidir. tamtabiri şöyledir:
Major depresyon insanın duygu ve mizacının dışa vuran efektif bir hastalıktır.Hastanın günlük hayatını etkileyen uzamış bir çökkünlük ile karakterizedir. Günlük aktivitelerde ve eğlencelerde göze çarpan ve sürekli bir ilgi ve istek kaybı mevcuttur.
3-Değersizlik, umutsuzluk ve suçluluk duyguları olur. Hastalar genelde bir işe yaramadıklarını düşünürler. Gelecek ümitsiz ve karanlıktır. Hiçbirşey iyiye gitmeyecektir. Depresyona bağlı oluşan üzüntü ve umutsuzluk o kadar şiddetlidir ki hastalar yaşama olan ilgisini kaybeder, hiçbir şeyden zevk alamaz olur. Hastalar çoğu zaman yataktan çıkmak ve yemek yemek istemezler Hastaların kendini suçlama eğilimi yoğundur. Suçluluk duyguları genelde yersizdir. Örneğin çok eskiden yaşanmış olaylar ve yapılan hatalar tekrar hatırlanır ve bunlara karşı suçluluk duyguları hissedilir. Veya nedensiz yere bir takım olaylardan kendisinin sorumlu olduğu ve suçun kendisinde olduğu düşünceleri gelişir. Hastalar genelde bu düşüncelerden uzaklaşamadıklarını beyinlerinin sürekli eski hatalarla meşgul olduğunu bunun çok saçma olduğunu bildiklerini ancak düşüncelerini frenleyemediklerini söylerler.
4-Konsantrasyon güçlüğü, karar verme güçlüğü vardır. İşe veya derse konsantre olmak güçleşmiştir. En ufak konularda karar verme güçlüğü içinde olduklarını hissederler.
5-Enerji azlığı, sürekli yorgun hissetme, herşeye karşı isteğini kaybetme, duygusal olarak birşey hissedememe.
6-Ölme isteği olabilir. En hafif şeklinde hastalar “allahım canımı al da kurtulayım” diye düşünürler. İntihar düşünceleri veya intihar girişimi olabilir. Bazıları ne yolla intihar edeceğinin planlarını yapar. Bazıları da ancak intihar girişiminde bulunduktan sonra tedaviye gelir.
Bu hastalığa bağlı ortaya çıkan belirtiler genelde başka hastalıkları akla getirir ve çoğu kişi bu belirtilerin depresyona bağlı olarak da oluşabileceğini düşünmez. Sıklıkla bu hastalar psikiyatri dışında doktorlara başvururlar veya kendi başlarına tedavi etmeye çalışırlar. Çoğu hasta da diğer hekimler tarafından psikiyatriye yönlendirildikleri için öfkelidir. Bazıları toplumsal baskıdan çekinip gelmek istemez, gelenler de bir an önce işini bitirip gitmek ister. Ancak çağımızın en sık görülen hastalıklarından biri olan ve tedavi edilmediği taktirde ölümle sonuçlanabilen bu hastalığın tedavisi için uzmana başvurmak şarttır. Uygun tedavi edildiği taktirde tamamiyle düzelen bu hastalık uzun sürdüğü taktirde kişinin aile, iş ve sosyal uyumunu bozmakta kişinin evliliğinin yıkılmasına, işinden ayrılmaya, arkadaş ilişkilerinin bozulmasına yol açabilmektedir. Son yıllarda üzerinde durulan bir başka konuda depresyon geçirmekte olan anne ve babaların çocuklarının bundan nasıl etkilendiğidir. Yapılan araştırmalar bu çocuklarda küçük yaşlarda kaygıda artma olduğunu ergenlik döneminde olan kız çocuklarında görülen depresyon oranında artma olduğunu gençlik dönemindeki erkek çocuklarda ise alkol ve madde kullanımına yönelme olduğunu göstermektedir.. Bir an önce tedavi olmak çocukların maruz kaldıkları bu travmanın süresini kısaltacak ve dolayısı ile yaşamın daha sonraki dönemlerinde ortaya çıkan bu bozuklukların oranında düşme olacaktır.
yukarıda yazan noktaların çoğu leyla'ya uyuyor. hastalandıktan sonra sınava tekrar hazırlanmayı reddetmesi, sürekli ben aptalım vs diye kendini suçlaması, terapistin lafının açılmasına sinirlenmesi vs. "leyla hasta, leyla hasta..." dememizin sebebi budur. o kadar güzel araştırılıp işlenmiş ki senaryoya hastalık abartılmamış ya da hafifsenmemiş dizide. o yüzden bu kadar ısrarcıyım kendi adıma.
berna'ya bir konuda özellikle katılıyorum. fikret - tahsin sahneleri samimiyetinde sapmış derken tam da berna'nın şu cümlesini söylemeye çalışıyordum: "tahsin salon erkeği profili çiziyor." fragmanda o yemek sahnesini gördüğüm anda başladı bu düşüncem ama ifade yeteneği ayrı bir şey tabi. duygularıma tercüman olduğun için sağol berna1 ;)
tahsin yetiştiriliş açısından bu şekilde davranacak bir insan değil. ilk karşılaştıkları gün çay bahçesinde garsona seslenişini ve fikret'in bakışını hatırlıyorum... kaşığı tutuşu bile tuhaftı adamın. hadi, bunları zaman içinde fikret'e yakışmak için düzeltti. değişmeye başladı da biraz fazla abartıldı. resmen karakteri değiştirdiler. bu kadarını da beklemiyordum.
öte yandan bornozlu sahne konusunda yapılan yoruma katılamiiciiimm... ben çok sevdim o sahneyi. aşk vardı gözlerinde tahsin'in. hayranlık vardı. şehvet görmedim ben. ya da nasıl bakıyorsam öyle gördüm, bilemiyorum :)
BiLLuRaLaNuR 01-03-08, 15:12 Arkadaşlar ne zaman unuttunuz Leyla'nın o pembe paltoyla gezdiğini ve cidden "deli" olduğunu? Şimdi biraz kendine geldi bakmayın ama Sezon finalinde nasılda çıldırmıştı Necla gittikten sonra..Pencereleri alt üst etmişti. Şimdi Leyla'ya aklı başında Necla'yla aynı şey muamelesi yapmayın çünkü cidden büyük haksızlık Leyla'ya!
malesef yine aynı şeyi söyleyeceğim tamamını okumuyorsunuz. okusaydınız yorumdaki şu cümleyi görürdünüz:
leyla'nınki basit bir sinir krizi değil. major depresyon teşhisi konmuştu. major depresyon bir mental hastalıktır. yani doğrudan akıl sağlığı ile ilgilidir. tamtabiri şöyledir:
Major depresyon insanın duygu ve mizacının dışa vuran efektif bir hastalıktır.Hastanın günlük hayatını etkileyen uzamış bir çökkünlük ile karakterizedir. Günlük aktivitelerde ve eğlencelerde göze çarpan ve sürekli bir ilgi ve istek kaybı mevcuttur.
3-Değersizlik, umutsuzluk ve suçluluk duyguları olur. Hastalar genelde bir işe yaramadıklarını düşünürler. Gelecek ümitsiz ve karanlıktır. Hiçbirşey iyiye gitmeyecektir. Depresyona bağlı oluşan üzüntü ve umutsuzluk o kadar şiddetlidir ki hastalar yaşama olan ilgisini kaybeder, hiçbir şeyden zevk alamaz olur. Hastalar çoğu zaman yataktan çıkmak ve yemek yemek istemezler Hastaların kendini suçlama eğilimi yoğundur. Suçluluk duyguları genelde yersizdir. Örneğin çok eskiden yaşanmış olaylar ve yapılan hatalar tekrar hatırlanır ve bunlara karşı suçluluk duyguları hissedilir. Veya nedensiz yere bir takım olaylardan kendisinin sorumlu olduğu ve suçun kendisinde olduğu düşünceleri gelişir. Hastalar genelde bu düşüncelerden uzaklaşamadıklarını beyinlerinin sürekli eski hatalarla meşgul olduğunu bunun çok saçma olduğunu bildiklerini ancak düşüncelerini frenleyemediklerini söylerler.
4-Konsantrasyon güçlüğü, karar verme güçlüğü vardır. İşe veya derse konsantre olmak güçleşmiştir. En ufak konularda karar verme güçlüğü içinde olduklarını hissederler.
5-Enerji azlığı, sürekli yorgun hissetme, herşeye karşı isteğini kaybetme, duygusal olarak birşey hissedememe.
6-Ölme isteği olabilir. En hafif şeklinde hastalar “allahım canımı al da kurtulayım” diye düşünürler. İntihar düşünceleri veya intihar girişimi olabilir. Bazıları ne yolla intihar edeceğinin planlarını yapar. Bazıları da ancak intihar girişiminde bulunduktan sonra tedaviye gelir.
Bu hastalığa bağlı ortaya çıkan belirtiler genelde başka hastalıkları akla getirir ve çoğu kişi bu belirtilerin depresyona bağlı olarak da oluşabileceğini düşünmez. Sıklıkla bu hastalar psikiyatri dışında doktorlara başvururlar veya kendi başlarına tedavi etmeye çalışırlar. Çoğu hasta da diğer hekimler tarafından psikiyatriye yönlendirildikleri için öfkelidir. Bazıları toplumsal baskıdan çekinip gelmek istemez, gelenler de bir an önce işini bitirip gitmek ister. Ancak çağımızın en sık görülen hastalıklarından biri olan ve tedavi edilmediği taktirde ölümle sonuçlanabilen bu hastalığın tedavisi için uzmana başvurmak şarttır. Uygun tedavi edildiği taktirde tamamiyle düzelen bu hastalık uzun sürdüğü taktirde kişinin aile, iş ve sosyal uyumunu bozmakta kişinin evliliğinin yıkılmasına, işinden ayrılmaya, arkadaş ilişkilerinin bozulmasına yol açabilmektedir. Son yıllarda üzerinde durulan bir başka konuda depresyon geçirmekte olan anne ve babaların çocuklarının bundan nasıl etkilendiğidir. Yapılan araştırmalar bu çocuklarda küçük yaşlarda kaygıda artma olduğunu ergenlik döneminde olan kız çocuklarında görülen depresyon oranında artma olduğunu gençlik dönemindeki erkek çocuklarda ise alkol ve madde kullanımına yönelme olduğunu göstermektedir.. Bir an önce tedavi olmak çocukların maruz kaldıkları bu travmanın süresini kısaltacak ve dolayısı ile yaşamın daha sonraki dönemlerinde ortaya çıkan bu bozuklukların oranında düşme olacaktır.
yukarıda yazan noktaların çoğu leyla'ya uyuyor. hastalandıktan sonra sınava tekrar hazırlanmayı reddetmesi, sürekli ben aptalım vs diye kendini suçlaması, terapistin lafının açılmasına sinirlenmesi vs. "leyla hasta, leyla hasta..." dememizin sebebi budur. o kadar güzel araştırılıp işlenmiş ki senaryoya hastalık abartılmamış ya da hafifsenmemiş dizide. o yüzden bu kadar ısrarcıyım kendi adıma.
bir cümlenizde adam öldürse suçsuz bulunacak kadar hasta olduğunu yazıp diğer cümleniz de hayır aslında o kadar hasta değil yazmanız bile zaten fikir veriyor okuyup okumama konusunda. siz bile kendinizle ortak paydada buluşamamışken beni itham etmeniz tuhaf...
gerçi leylanın psikolojisi bozuk olabilir zira zamanından sevgilisiyle (arkadaşından aşırdığı) birinin ölümüne sebep olmuşlardı. bu da kolay atlatılacak travma değil...hayatı travma...leylanın bundan sonraki davranışlarını aslında şartlanma olarak yorumlayacağım...yap adiliği sonra gir major depresyona, sonra da affedil...atalarımız boşa konuşmazlar...delidir ne yapsa yeridir...
lekocabalkan 01-03-08, 15:44 içime sonsuz felaketler ve fenalıklar getiren bir dizidir. ama ne hikmetse tavuk kemiğinden lades oynanıp derdin gamın tasanın bi kaç plan geriye atıldığı, fikretle kocasının artık yakınlaşıp romantizmin doruklarına çıktıkları bir yaprak dökümünü artık keyifle izleyebiliyorum.
bence olması gereken yaprak dökümü son bir kaç haftadır olması gerekendir. bu kadar kasfet iyi bişey diil.
bir cümlenizde adam öldürse suçsuz bulunacak kadar hasta olduğunu yazıp diğer cümleniz de hayır aslında o kadar hasta değil yazmanız bile zaten fikir veriyor okuyup okumama konusunda. siz bile kendinizle ortak paydada buluşamamışken beni itham etmeniz tuhaf...
gerçi leylanın psikolojisi bozuk olabilir zira zamanından sevgilisiyle (arkadaşından aşırdığı) birinin ölümüne sebep olmuşlardı. bu da kolay atlatılacak travma değil...hayatı travma...leylanın bundan sonraki davranışlarını aslında şartlanma olarak yorumlayacağım...yap adiliği sonra gir major depresyona, sonra da affedil...atalarımız boşa konuşmazlar...delidir ne yapsa yeridir...
dersimiz türkçe:
1-(...)ama hastalandıktan sonraki yanlışlarından mesul tutulamaz. akıl sağlığı yerinde olmayan bir insan cinayet işlerse hapse girer mi? girmez.. neden?? cezai ehliyeti yoktur çünkü onun. leyla'nın durumu o kadar ağır değil elbette ama durumu açıklayabilmek için uygun bir örnek bu da.(...)
yukarıdaki paragrafta yazar ne demek istemiş?
"akıl sağlığı yerinde olmayan bir insan..." herhangi biri. isim var mı? Yok. farz-ı misal yani. "akıl sağlığı yerinde olmayan(herhangi bir) insan cinayet işlerse hapse girer mi? girmez." demiş yazar/yorumcu/x kişisi vs.
"leyla'nın durumu o kadar ağır değil elbette ama durumu açıklayabilmek için uygun bir örnek bu da." diye devam etmiş sonra. bakınız orada kocaman bir "AMA" bağlacı var. "leyla'nın durumu o kadar ağır değil AMA..." devamında ne demiş? "durumu açıklayabilmek için uygun bir örnek bu da." ha, örnek vermiişş... örneğin asıl duruma birebir uymasına gerek var mıdır? yoktur. durumu açıklamak için başka bir konu üzerinden örneklendirme yaparsın. Ana konudan çok uzaklaşmamakla beraber ana konuyla birebir olmak zorunlululuğu da yoktur. Yazar da buna uyarak örneklendirme yapmış. yani demiş ki:
"leyla deli değil, akıl hastası değil ama ciddi bir mental(zihinsel) rahatsızlık geçirdi. bu sebepten nasıl ki (herhangi) bir akıl hastası cinayet işlediğinde hapse girmiyorsa durumu o kadar ağır olmayan ama geçirdiği rahatsızlığın karar alma yetilerini etkileyen ve başlı başına akıl sağlığı ile ilgili bir hastalık olması nedeniyle Leyla da henüz sağlıklı karar alma yetisi yerinde olmadığından dolayı yaptığı hatalardan ötürü suçlanamaz."
okuduğumuzu anladık mı köşesine burada son verirken şunu da eklemek istiyorum:
hastalık kişinin elinde olan bir şey değildir. hastalık bir anda gelir. kimse "aman dur ben hastalanayım da bana acısınlar" demez. hastalığı hafifsemek, hastaya “yap, et sonra hastalan, sıyrıl.” demek düşene bir tekme daha vurmaktır -ki toplumca biz böyle şeylere ayıptır, günahtır deriz.
leyla'nın üzerine o kadar çok geliniyorki necla'nın yaptıklarını tamamen unutuyorsunuz. necla bir de utanmadan ayşe'nin yaptığı espriye gülüyor, sanki kendisyle alakası yok gibi. oysa leylayı o delirtti. leyla ve necla'nın cafe de konuştuklarını hatırlamıyor musunz? leyla neclaya kardeşimi nasıl alır gidersin bak senden geriye bir tek bu pembe palto kaldı, onu da üzerimden hiç çıkarmıyorum demişti. yani hala neclaya karşı kardeşlik duyguları ve sevgi duyuyordu. peki necla ne yaptı? bu kadar duygusal bir konuşmadan sonra ferhunde'yi arayıp "bunu üstüme niye saldın?" dedi. necla kesinlikle leylaya karşı hep terbiyesizlik yaptı. bu olayların tek sebebi necla. fikretin istemediği bir adamla evlenmesinin sebebi de o (tamam fikret mutlu şu anda ama tahsin böyle bir adam da olmayabilirdi) leylanın delirip psikiyatrlara düşmesinin sebebi de o. ben anti-neclacı değildim ama son bir kaç bölümdür iyice soğudum. bir de utanmadan hala leylayı kıskanıyor; sabahları şöför alıyor diye..
Dudaktan kalbe 01-03-08, 17:14 leyla'nın üzerine o kadar çok geliniyorki necla'nın yaptıklarını tamamen unutuyorsunuz. necla bir de utanmadan ayşe'nin yaptığı espriye gülüyor, sanki kendisyle alakası yok gibi. oysa leylayı o delirtti. leyla ve necla'nın cafe de konuştuklarını hatırlamıyor musunz? leyla neclaya kardeşimi nasıl alır gidersin bak senden geriye bir tek bu pembe palto kaldı, onu da üzerimden hiç çıkarmıyorum demişti. yani hala neclaya karşı kardeşlik duyguları ve sevgi duyuyordu. peki necla ne yaptı? bu kadar duygusal bir konuşmadan sonra ferhunde'yi arayıp "bunu üstüme niye saldın?" dedi. necla kesinlikle leylaya karşı hep terbiyesizlik yaptı. bu olayların tek sebebi necla. fikretin istemediği bir adamla evlenmesinin sebebi de o (tamam fikret mutlu şu anda ama tahsin böyle bir adam da olmayabilirdi) leylanın delirip psikiyatrlara düşmesinin sebebi de o. ben anti-neclacı değildim ama son bir kaç bölümdür iyice soğudum. bir de utanmadan hala leylayı kıskanıyor; sabahları şöför alıyor diye..
aynen ya
leylanın ustune o kadar cok gelınıokı
neclanın yaptıklarını unutuolar
leyla herseye ragmen onu özledıgını söledı ama necla sadece aglamakla ve ordan kacmakla yetındı ve daha sonra ferhundeyı arayıp nıe saldın üstüme dedı
ve leyla daha gecen bölümde neclanın odasına gıttı kardesını özledı kıyafetlerıne baktı ve dosyasında oguzla resmını buldu
necla aysenın söledıgıne guldu sankı bunlar onun yuzunden yasanmadı
sonra necla hala daha oguz benım sevdgmdı dedı
ama nedense herkes hep leyla hata yapıomuşl gıbı leylanın üstüne gelınıo
leylanın hataları söylenıo
Leylanin hastalanmasinin sebebi kendi yaptigi adilikten degil Neclanin yaptiklari yuzundendi. Ayrica bi insanin elinde mi hastalanmak.
Zaten Leylanin bu ailenin icinde tamamen iylesmesi imkansiz gibi birsey. Insan anca daha cok delirir. Leylaya yardim eden bi kisi bile yok psikologa goturmekle bitmiyor olay. Gerci artik oda yok.
Benim gozumde Leyla hala hasta. Ortaligi yikip dokmemesi iylestigi anlamina gelmez.
BiLLuRaLaNuR 01-03-08, 17:59 Leylanin hastalanmasinin sebebi kendi yaptigi adilikten degil Neclanin yaptiklari yuzundendi. Ayrica bi insanin elinde mi hastalanmak.
Zaten Leylanin bu ailenin icinde tamamen iylesmesi imkansiz gibi birsey. Insan anca daha cok delirir. Leylaya yardim eden bi kisi bile yok psikologa goturmekle bitmiyor olay. Gerci artik oda yok.
Benim gozumde Leyla hala hasta. Ortaligi yikip dokmemesi iylestigi anlamina gelmez.
Sevgili "BiLGe-70" Arkadaşım,dediklerine aynen katılıyorum. Leyla'nın o ailenin içinde normal bir insan gibi yaşaması imkansız. Kızın başına neler gelmedi ki...
Önce eniştesiyle beraber kaçan Necla'dan bir darbe yedi,Sonra Necla'nın yaptıkları yanına kalarak hiçbir şey olmamış gibi affedildi. Sonrada babasından hiç beklemediği şeyleri duydu. Necla geldikten sonra ailede Necla'ya çifte standart yapılarak Leyla dışlandı. O kadar olayla cebelleşmiş ve hala kendine gelmemiş bir insan Leyla...Ama aileden kimse ona yardım etmiyor ve yaşadıkları çok hafif birşey gibi Necla ile aynı muameleyi bile görmüyor!
Leyla'nın Necla'ya olan davranışlarıda gayet normal,Necla o eve gelmemeliydi bile. Ama Leyla insaflı davrandı ve ailesini düşünerek Necla'nın eve gelebileceğini söyledi. Necla ne yaptı? Sanki hiç o haltları yememiş gibi davrandı,Kendini üste çıkardı. Leyla'yla şuanda ilgilenen tek kişi Can bey ve Leyla çevresinde bir ilgi göremeyince Can bey gözüne mutluluk gibi gözücek yani o ilişkinin yanlış yönlerini ve olumsuzluklarını göremeyecek. Çünkü çevresinde Can beyden başka kendisini mutlu eden kimse yok. İnsan o kadar olaydan sonra moral ister,sevgi ister,hoşgörü ister.
Sevgili "BiLGe-70" Arkadaşım,dediklerine aynen katılıyorum. Leyla'nın o ailenin içinde normal bir insan gibi yaşaması imkansız. Kızın başına neler gelmedi ki...
Önce eniştesiyle beraber kaçan Necla'dan bir darbe yedi,Sonra Necla'nın yaptıkları yanına kalarak hiçbir şey olmamış gibi affedildi. Sonrada babasından hiç beklemediği şeyleri duydu. Necla geldikten sonra ailede Necla'ya çifte standart yapılarak Leyla dışlandı. O kadar olayla cebelleşmiş ve hala kendine gelmemiş bir insan Leyla...Ama aileden kimse ona yardım etmiyor ve yaşadıkları çok hafif birşey gibi Necla ile aynı muameleyi bile görmüyor!
Leyla'nın Necla'ya olan davranışlarıda gayet normal,Necla o eve gelmemeliydi bile. Ama Leyla insaflı davrandı ve ailesini düşünerek Necla'nın eve gelebileceğini söyledi. Necla ne yaptı? Sanki hiç o haltları yememiş gibi davrandı,Kendini üste çıkardı. Leyla'yla şuanda ilgilenen tek kişi Can bey ve Leyla çevresinde bir ilgi göremeyince Can bey gözüne mutluluk gibi gözücek yani o ilişkinin yanlış yönlerini ve olumsuzluklarını göremeyecek. Çünkü çevresinde Can beyden başka kendisini mutlu eden kimse yok. İnsan o kadar olaydan sonra moral ister,sevgi ister,hoşgörü ister.
Leyla Neclaya ve o aileye iyi bile dayaniyor. Necla bas taci edildi ezilen Leyla oldu. O evdeki herkesi gectim Ali Riza bey bile davranislarina dikkat etmiyor. Hele gelecek haftanin fragmaninda ettigi laf. Anlamadan dinlemeden oyle bi laf edilir mi? Bu kizin hala hasta oldugunu hic mi dusunmez insan. Zaten bu haftada ayni seyi yapmisti.
Leylanin Cana yaklasmasini dogru bulmasamda anliyorum. Zaten cokda hatali davranmadi henuz.
BiLLuRaLaNuR 01-03-08, 18:30 Zaten önümüzdeki bölümün fragmanında benim dikkatimi çeken en büyük şey Ali Rıza beyin Şevket'e "Sen orda kumar oynarken,Kardeşin elin adamlarıyla kol kola geziyor" demesiydi. Ben önceden Ali Rıza beyin ayrım falan yaptığını hiç tahmin etmiyordum zaten. Aslında bu ayrım yapmak değil kızını bu ilişkiden korumak istiyor,Ama anlamadan dinlemeden böyle birşey söylemek Leyla'yı herkesin gözünde küçük düşürmekten başka bir işe yaramıyor. Leyla'yı gittikçe eziyorlar,Buda Necla'ya fırsat vermeleri anlamına gelir. Daha hastalığından kurtulamamış bir kişiye bu lafı etmek bence çok kötü bir durum. Kimse Leyla'nın eski halini hatırlamıyor ve kimse Leyla'ya bir yakınlık beslemiyor. Leyla'nın böyle bir ortamda iyileşmesi beklenemez,Hatta daha feci bir duruma gelmesine elverişli bir ortamda yaşıyor Leyla.
Ayrim yaptigini dusunmuyorum Ali Riza beyin. Gerci Leyla bebegini kaybettiginde hicte bu kadar anlayisli degildi ama bunun ayrimcilikla bi ilgisi yok. Yalniz Ali Riza bey cokta iyi bi baba degil hani. Fikrete yaptigimi Leylaya yapmayim, Leylaya yaptigimi Neclaya yapmayimla olmuyor. Leylayi Oguzla evlenmek zorunda birakmadan once bi kez olsun onunla konussaydi belki bunlarin hic biri olmayacakti. Neclayi sahiplenmesini anliyorum ama hic birsey olmamis gibide davranilmaz ki. Leylaya cok buyuk haksizlik ediyor.
Is isten gectikten sonra biz nerde hata yaptikta Leyla bu adamla birlikte oldu demesin sonra.
Leylanin hastalanmasinin sebebi kendi yaptigi adilikten degil Neclanin yaptiklari yuzundendi. Ayrica bi insanin elinde mi hastalanmak.
arkadaşım bir insanın tabir-i caizse delirmesine yada ruhsal bunalım geçirmesine tek bir olay neden olmaz.kişi hayatı boyunca yaşadığı kötü olaları depolar ve öyle bir an gelirki öyle bir olay olurki insan o hale gelir işte...
UNUTMAYIN Kİ LEYLA İSTEMESE NECLA O EVE DÖNMEZDİ,DÖNEMEZDİ...LEYLA ONU ÇAĞIRDI...
arkadaşlar ben şunu söylemek istiyorum lütfen leylacı neclacı olaylarına girmeyelim ve unutmayalım ki onlar kardeş birine birşey olur ve sonunda barışırlar bu olabilir.ayrıca özellikle belirtmek istiyorum ki leyla'nın üstüne gidilmiyor bu forumda herkes düşüncesi paylaşıyor.zaten bu başlıkta onun için var
ve ben şunu gördüm arkadaşlar birbirimizi yemek üzereyiz bilmem farkındamısınız.lütfen şu gergin ortamı biraz yumuşatalım...
sabah_güneşi 01-03-08, 19:56 ilkay_33 katılıyorum canım sana... Ben bu Leyla-Necla tartışmalarına girmedim gerçi ama forumda konuşulan tek konu bu oldu... Şaka bir yana ama birbirinizi yemek üzeresiniz gerçekten =))
Sonuçta Necla'nın da Leyla'nın da suçu var, ikisi de bazı hatalar yaptı... Hangisi haklı ya da hangisi daha suçlu diye sormaya devam ederseniz çıkamayacaksınız işin içinden... =)
merhaba forum sakinleri
çarşambayı iple çekiyorum.hele ki kanald bu dizilerden sonra fragmanlarını veriyorya daha çok heyecan yapıyor bende.benim merak ettiğim şey şimdi necla cemi neden arıyorki.neden arama ihtiyaç duyuyor.?????
sabah_güneşi 01-03-08, 20:14 Bende Necla'nın ne yaptığını anlamadım...
Acaba Ferhunde Cem'e nişan fotoğraflarını falan yolluyorda sonra Cem bunu Necla yolladı mı sanıyor? Fragmanda Necla'nın yüzünde bir şaşkınlık var çünkü, birşeyler olmuş ama haberi yok gibi... Sonra Leyla'nın odasına gidip "Benle uğraş benle... Ne başkalarını sokuyorsun araya?" demesi Necla'nın haberi olmadan Cem'le ilgili birşeyler olmuş hissini uyandırdı bende ama...
merhaba forum sakinleri
çarşambayı iple çekiyorum.hele ki kanald bu dizilerden sonra fragmanlarını veriyorya daha çok heyecan yapıyor bende.benim merak ettiğim şey şimdi necla cemi neden arıyorki.neden arama ihtiyaç duyuyor.?????
bence necla cem'i aramıyor. necla'nın adına ferhunde arıyor sanırım cem'i. cem de hesap sprmak için necla'yı arıyor sonradan. ya da böyle bir şeyler.. necla'nın durduk yerde cem'i aramaya cesaret edeceğini sanmıyorum.
bu arada necla-leyla tartışması uzadı farkındayım ama sonuçta bu forum da bir şeyleri tartışalım diye var. e müsade edin de neyi tartışacağımıza biz karar verelim. ne kadar uzarsa uzasın dizi devam ettiği ve burada olduğum sürece tartışmaya devam edeceğim bu konuyu.
arkadaslar yorumlari okudumda leyla birden melek olmus tamam necla suclu ama leylanin hicmi sucu yok kardesinin sevgilisini aldi oda onun kocasi ikiside ayni hatayi yapti neclayi günah kecisi yapmayin lütfen birde ben evde ayrim oldugunu düsünmüyorum bence leylanin paranoyasi leyla hep bastanberi neclayi kiskaniyordu hala öyle
bence necla cem'i aramıyor. necla'nın adına ferhunde arıyor sanırım cem'i. cem de hesap sprmak için necla'yı arıyor sonradan. ya da böyle bir şeyler.. necla'nın durduk yerde cem'i aramaya cesaret edeceğini sanmıyorum.
bu arada necla-leyla tartışması uzadı farkındayım ama sonuçta bu forum da bir şeyleri tartışalım diye var. e müsade edin de neyi tartışacağımıza biz karar verelim. ne kadar uzarsa uzasın dizi devam ettiği ve burada olduğum sürece tartışmaya devam edeceğim bu konuyu.
canım bilgi verdiğin için teşekkür ediyorum.çünkü anlamamıştım neden aradı diye.bu ferhunde de her şeye karışıyor.bu kadın iyi mi kötü mü anlamadım.tutarsızlık var bu kadında bence.
arkadaslar yorumlari okudumda leyla birden melek olmus tamam necla suclu ama leylanin hicmi sucu yok kardesinin sevgilisini aldi oda onun kocasi ikiside ayni hatayi yapti neclayi günah kecisi yapmayin lütfen birde ben evde ayrim oldugunu düsünmüyorum bence leylanin paranoyasi leyla hep bastanberi neclayi kiskaniyordu hala öyle
leyla'nın ağzından çıkan sözlere ya da tavırlarına istinaden söylemiyoruz ki evde ayrım olduğunu. gözlemlerimiz doğrultusunda söylüyoruz. hayriye hanım'ın evlat ayrımı zaten aşikar. aynı şeyi ali rıza bey de yapıyor. kayırdıkları kişi dönem dönem değişse de o ayrım o evde hep var.
sabah_güneşi 01-03-08, 20:57 Ben de evde ayrım olduğu kanısındayım Leyla ve Nacla arasında... Özellikle Hayriye Hanım'ın davranışlarında daha bariz bu durum...
bence ayrim yok benim fikrim sadece evde kiskanclik var oda leylanin neclaya olan kiskacligi ilk bölümünden beri var
hmm... necla'nın leyla'ya karşı bir kıskançlığı yok yani... ya da ferhunde'nin kızlara karşı... bütün evlatlarını bir kalemde silen hayriye hanım'ın necla'ya karşı hep daha anlayışlı daha sevgi dolu olması ayrım değil mi peki?
necla ve leyla arasında bir rekabet var. başından beri... iki kardeş birbirlerini hep kıskanıyor. kimi zaman ufak kıskançlıklar oluyor bu kimi zaman birbirlerinin hayatını mahvedecek kadar büyük. kimi zaman masum kıskançlıklar kimi zaman gırtlak gırtlağa gelmelerine sebep olacak derecede fesatça... birbirlerini kıskandırmaya çalışıyorlar her konuda. ama karşılıklı bunlar. tek taraftan gelen bir şey değil. bunda yaşlarının yakın olması ve çevre de önemli tabi. hayriye hanım'ın aşırı necla düşkünlüğü, necla'nın yaşının daha küçük olması nedeniyle onun hep alttan alınmış olması vs. nedeniyle leyla onu kıskanıyor. benzer sebeplerden ötürü de necla leyla'yı. ellerine fırsat geçtiği zaman da birbirlerine hava atmayı ihmal etmiyorlar bilerek ya da bilmeyerek. çok çabuk dolduruşa geliyorlar. onların hırslarını çok iyi bilen ferhunde'nin gazıyla düşmediler mi zaten bu hale...
yapmayin arkadaslar leylaya gösterilen anlayis kimseye gösterilmiyor o evde kabul edelimki leyla cok kiskanc neclanin üniversiteyi kazanmasini kiskandi oguz gibi sevgilisi olmsini kiskandi hatta cemi bile tamam neclada kiskandi ama hastalik derecesinde degil
sabah_güneşi 01-03-08, 21:21 Çok doğru yessi katılıyorum...
İkisinin birbirlerine olan kıskançlıkları onları bu hale düşürdü zaten... Aralarında her zaman bir rekabet, bir kıskançlık vardı, şu anda da var...
Birinin hatasını diğeri koz olarak kullandı kendi için... İki kardeş arasında olmaması gerekirdi bunların ama bu başından beri böyleymiş zaten...
yapmayin arkadaslar leylaya gösterilen anlayis kimseye gösterilmiyor o evde kabul edelimki leyla cok kiskanc neclanin üniversiteyi kazanmasini kiskandi oguz gibi sevgilisi olmsini kiskandi hatta cemi bile tamam neclada kiskandi ama hastalik derecesinde degil
axid'cim zaten tek taraflı olduğunu söylemedik bu kıskançlığın ;)
Ama Necla'nın hatası ya da hataları daha büyük olduğu halde Necla tekrar eve döndü ve hiçbir şey yaşanmamış gibi kaldıkları yerden devam etmeye çabalıyorlar... Özellikle Hayriye hanım'ın Leyla'yı Necla ile barıştırma çabalarını da görüyorsundur... Bu Leyla'nın rahat etmesi için mi Necla'nın rahat etmesi için mi?
Leyla yaptığı hataların bedelini fazlasıyla ödemişken ve hala öderken Necla için bu o kadar kolay olmamalı bence...
Nasil kimseye gosterilmiyor? Gosterilmeseydi Necla suanda o evde olamazdi. Bence Leylaya zamaninda gosterdiklerinden cok daha fazla anlayis gosteriyorlar.
Tabiki Leyla melek degil ve hatalari oldu bunu kimse inkar etmiyor ki zaten. Yalniz bana gore Neclanin daha buyuk hatalari olmasina ragmen Leyla ondan cok daha fazla bedel odedi.
axid'cim zaten tek taraflı olduğunu söylemedik bu kıskançlığın ;)
Ama Necla'nın hatası ya da hataları daha büyük olduğu halde Necla tekrar eve döndü ve hiçbir şey yaşanmamış gibi kaldıkları yerden devam etmeye çabalıyorlar... Özellikle Hayriye hanım'ın Leyla'yı Necla ile barıştırma çabalarını da görüyorsundur... Bu Leyla'nın rahat etmesi için mi Necla'nın rahat etmesi için mi?
Leyla yaptığı hataların bedelini fazlasıyla ödemişken ve hala öderken Necla için bu o kadar kolay olmamalı bence...
necla sanki hic bedel ödememis gibi konusuyorsun kiz karakollara düstü oda bedel ödedi cemin gelmesiyle hala ödeyecek evde barisi ayse icin istiyor herkes bide ayni evde yasiyorlar baris olmasi lazim diken üstünde yasanmazki haklilar
kardeşinin kocasını çalmayı normal buluyorsunuz..Sevgili çalma ile evli bir kadının kocasını çalmak aynı şey..
Yapmayın bu aaynı kefeye konulacak şeymi..
hata yapmak kötü bir şey..amayapılan hataları görüüp bundan ders çıkarmadan üztüne aynı hatayı yapmak ise daha kötü birşey..
Leylanın yaptığı hatayı göre göre tekrarladı necla aynı şeyi..
kardeşinin kocası ile kaçtı yaa..onunla yattı..bu ne kadar mide bulandırıcı birşey..
bunu nasıl leylada necla ile oğuz sevgiliyken onun sevgilisini çaldı deyip eşit kefeye koyabilirsiniz..
Necla tüm Aileyi tek kalemde silip atıyordu yaa..Hava alanında o engel çıkmamış olsaydı Gidecklerdi yurt dışına..
oğuzunda servetinde bişi eksilmeyeceği için rahat mutlu mesut yaşayacaktı..
o zaman aklına gelecekmiydi Ailesi..Leylaya haksızlık yaptığı..Aklının ucundan bile geçmezlerdi..
Ne zaman sıkıntıya parasızlığa düştü..aklı başına geldi Ailesini Özledi falan Filan..
Türk halkı bu Dara düşen her zaman tutulur..
oda ayakta durucam tutunucam Bir işte çalışıcam Dedi..Tüm yaptıkları unutuldu..
o kadar unuutlmuş o kadar kabul edilmişki leyla daha suçlu diebiliyorsuunuz..
Pesss...
sabah_güneşi 01-03-08, 21:42 necla sanki hic bedel ödememis gibi konusuyorsun kiz karakollara düstü oda bedel ödedi cemin gelmesiyle hala ödeyecek evde barisi ayse icin istiyor herkes bide ayni evde yasiyorlar baris olmasi lazim diken üstünde yasanmazki haklilar
Ama Leyla'nın çektiği acıların yanında Necla'nın yaşadığı pişmanlıklar bir hiç...
Ayrıca ailesini böyle beş para etmez bir adam için hiç düşünmeden terk eden biri için o yaşananlar hakedilen şeylerdi...
Ayrıca Cem'e yaptıklarının cezasını da çekmeli zaten... Çocuğu oyuncak gibi kullandı resmen...
Necla "kendi yaptıklarının" cezasını çekti... Ama Leyla "Necla'nın kendisine yaptıklarının da" cezasını çekti... Bu adil değil...
gıpta etmekle kıskanmak aynı şey değildir. necla'nın üniversiteyi kazanmasına gıpta etti leyla. bir yandan kardeşi adına sevindi, gurur duydu ama bir yandan da kendisi ailesine böyle bir gurur yaşatamadığı için "kıskandı(imrendi, özendi, gıpta etti... her neyse)." ama bu kıskançlık masumane bir kıskançlıktı. herkeste olabilir. hepimiz böyle kıskançlıklar yaşarız zaman zaman. oğuz gibi sevgilisi olmasını kıskandı, evet. burada hatalıydı ve bu hatasını kimse inkar etmiyor. ama cem'i kıskanmadı. cem ile nişanlandığı dönemde necla onlara imrenerek baktı leyla hep. leyla nişan hazırlığıydı, takı töreniydi, şuydu buydu yaşayamadı. cem'in necla'yı sevdiği gibi leyla'yı seven olmadı. onun düğününde kimse göbek atmadı. bunların eksikliğini hissetti hep. necla bunları yaşarken özendi. içten içe "ben bunları yaşayamadım" diye ezildi. ama kardeşine sarılıp mutluluklar dilemeyi ihmal etmedi. onun mutluluğunu bozacak bir şey yapmadı. leyla ne zamanki oğuz ve necla arasında bir ilişki olduğunu hissetmeye başladı o zaman necla'ya hava atmaya, onu ezmeye başladı. o zaman bilerek ve isteyerek canını acıtmaya başladı necla'nın. kadınca bir duygudur bu. çaresiz bir kadının çırpınışıdır.
Bide Cem Oğuzla karşılaştırılmauacak kadar mükemmel olduğu için Oğuzu ailesine iyi gösterme çabaıs vardı Leylanın.Necla ise Cemla sırf babasının ideal damat adayı ve oğuzu kısknadırmak için belki de bilinçaltında birlikte oldu.Necla bedel ödemedi onunki göze aldığı acılardı.Çk doğru bir tespitte bulunuldu Necla kendi yaptının bededilin ödedi ama Leyla Oğzula ilk başta isterek beraber olmadı,tecavüz olyından sonra onunla birlikte olması hatadır,ama hatadan geri dönerek ayrıldı ondan ve istemeyerek evlendirildi ve bunun bedelimi hastalğı ile ödedi ve ödüryor ve bu yüden necla ile aybı kefeye konamaz.Necla herkese zaar verdi.
kardeşinin kocasını çalmayı normal buluyorsunuz..Sevgili çalma ile evli bir kadının kocasını çalmak aynı şey..
Yapmayın bu aaynı kefeye konulacak şeymi..
hata yapmak kötü bir şey..amayapılan hataları görüüp bundan ders çıkarmadan üztüne aynı hatayı yapmak ise daha kötü birşey..
Leylanın yaptığı hatayı göre göre tekrarladı necla aynı şeyi..
kardeşinin kocası ile kaçtı yaa..onunla yattı..bu ne kadar mide bulandırıcı birşey..
bunu nasıl leylada necla ile oğuz sevgiliyken onun sevgilisini çaldı deyip eşit kefeye koyabilirsiniz..
Necla tüm Aileyi tek kalemde silip atıyordu yaa..Hava alanında o engel çıkmamış olsaydı Gidecklerdi yurt dışına..
oğuzunda servetinde bişi eksilmeyeceği için rahat mutlu mesut yaşayacaktı..
o zaman aklına gelecekmiydi Ailesi..Leylaya haksızlık yaptığı..Aklının ucundan bile geçmezlerdi..
Ne zaman sıkıntıya parasızlığa düştü..aklı başına geldi Ailesini Özledi falan Filan..
Türk halkı bu Dara düşen her zaman tutulur..
oda ayakta durucam tutunucam Bir işte çalışıcam Dedi..Tüm yaptıkları unutuldu..
o kadar unuutlmuş o kadar kabul edilmişki leyla daha suçlu diebiliyorsuunuz..
Pesss...
valla arkadaşım benim birkaç bölüm önce yazdıklarıma benzer yazmışsın aynen katılıyorum sana. necla eve ailesini özlediği için dönmedi, dikkat edin lütfen. mutsuz olduğu, ortada kaldığı için döndü. havaalanında oğuzla kaçıp almanyada mutlu mesut yaşasaydı ailesi aklına gelecekmiydi acaba? ama leyla hiçbir zaman ailesine arkasını dönmedi. babası zorla oğuzla evlendirdiği zaman bile kızmadı ona, hatası olduğunu biliyordu babacım beni affet diyerek özür diledi. ayrıca leyla oğuzu necladan aldı diyorsunuz. ya necla ve oğuz ayrılmıştı, üstelik sadece ufak bir flörttü. ama leyla ve oğuz evliydi. bu ikisini aynı kefeye nasıl koyarsınız?
Dudaktan kalbe 02-03-08, 07:07 Ama Leyla'nın çektiği acıların yanında Necla'nın yaşadığı pişmanlıklar bir hiç...
Ayrıca ailesini böyle beş para etmez bir adam için hiç düşünmeden terk eden biri için o yaşananlar hakedilen şeylerdi...
Ayrıca Cem'e yaptıklarının cezasını da çekmeli zaten... Çocuğu oyuncak gibi kullandı resmen...
Necla "kendi yaptıklarının" cezasını çekti... Ama Leyla "Necla'nın kendisine yaptıklarının da" cezasını çekti... Bu adil değil...
evet
necla eve zor durumda kaldıgı ıcın döndü
babasını annesını ne bileyim kardesını ozledıgı ıcın donmedı
adanali esmer 02-03-08, 07:43 yani bencede pes..icom_ kardes sonuna kadar arkandayimcok güzel söylemissin
bu haftaki bölümde cok güzel olacak fragmanini gördügüme göre Sefket isyan ediyor ve Kumarci oluyor hapise girmesi yakin..
Ali Riza bey sanirim ilk Askina rastliyor ben ilk ablasi falan sandim ama sanirim ilk Aski..
Necla ile Leylaya gelince bence leyla hic affetmesin neclayi Necla o kadar cok kötülük yapti ki sizlerinde dedigi gibi ailesi hemen unuttu bunlari üstelik sanki bir sey olmamis gibi davraniyorlar Leylanin üstüne gidiyorlar, gerci leylayida anlamiyorum babasina beni rahat birakmasini söyledim diyor ertesi gün onunla disarda geziyor aksam telefonlarina cikiyor bu kizda manyak...
Neden öyle yapiyor anlamiyorum babasinin yaninda baska bir sey diyor adamin yaninda baska bir sey yapiiyor ama ali riza bey artik herseyi anladi umarim bundan sonra daha dikkatli olur..
Neclaya gelince kendi yuvasini eliyle yikti simdi Cemi rahatsiz ediyor oun yuvasini yikicak gibime geliyor.. Ama ceme bakilirsa neclayi hala seviyor ama öfkeli.. haklida..
Fikretime gelince Cevriye hanim onu sevecek sevmesinede ne zaman sevecek aceba . Cok cektirdikten sonra sevecek ama bence is isten gectikten sonra tahsin fikreti seviyor ama Kitaba göre yaparlarsa biraz mutlu yasadiktan sonra siddetli günler basliya bilir tahsin pek öyle birine benzemiyor ama kötü kaynana elinden geleni yapar..
BiLLuRaLaNuR 02-03-08, 11:10 Döndük dolaştık yine Leyla & Necla'ya geldik...;)
Ben Necla'nın bir bedel ödediğini sanmıyorum,Ayrıca Leyla onu hep korudu ve sevdi. Necla ise kardeşini hiç göz önünde bulundurmadı. Ve onu sevmedi. Zaten sevseydi eniştesiyle beraber kaçmazdı. Necla'nın Leyla'yı sevmediğini her bölümde görüyoruz. Ona her zaman gerçek bir kardeş sevgisi beslemediğini düşünüyorum. Ayrıca Leyla son bölümde Necla'nın odasına girerek kardeşini özlediğini hissetti ve odasına girip bakarken Necla & Oğuz'un fotoğrafını görünce çok kötü oldu. Necla'nın hala o resmi saklamasına bir anlam veremiyorum?
Ayrıca arkadaşlarında dediği gibi Necla'nın işleri rast gitseydi o eve dönmezdi. Hatta havaalanında Şevket'e söylediği sözlerdede bunu açık açık belli ediyordu. Eğer Oğuz hapise girmeseydi ve kendisi yalnız kalmasaydı şimdi ailesini unutmuştu bile. Necla'da ben bir iyi niyet göremiyorum şuan. Evet babasının yanına geldi ve çalışıyor,işi iyi. Ama hala hatalarına devam ediyor. Sadece Leyla'yı değil ailesinide ezip geçti Necla. O eve hiç gelmemeliydi bile. Leyla zaten eve çağırdığında Necla ile küçüklüklerini hatırlayıp göz yaşı döküyordu. Leyla Necla'yı hala seviyor. Ama Necla'nın yaptıkları yüzünden hiçbir zaman bunu belli edemiyor. Zaten etmesinde orda Leyla'ya kul köpek olacak biri varsa oda Necla'dır. O kadar olaydan sonra kendini haklı buluyor.
Dudaktan kalbe 02-03-08, 11:30 Döndük dolaştık yine Leyla & Necla'ya geldik...;)
Ben Necla'nın bir bedel ödediğini sanmıyorum,Ayrıca Leyla onu hep korudu ve sevdi. Necla ise kardeşini hiç göz önünde bulundurmadı. Ve onu sevmedi. Zaten sevseydi eniştesiyle beraber kaçmazdı. Necla'nın Leyla'yı sevmediğini her bölümde görüyoruz. Ona her zaman gerçek bir kardeş sevgisi beslemediğini düşünüyorum. Ayrıca Leyla son bölümde Necla'nın odasına girerek kardeşini özlediğini hissetti ve odasına girip bakarken Necla & Oğuz'un fotoğrafını görünce çok kötü oldu. Necla'nın hala o resmi saklamasına bir anlam veremiyorum?
Ayrıca arkadaşlarında dediği gibi Necla'nın işleri rast gitseydi o eve dönmezdi. Hatta havaalanında Şevket'e söylediği sözlerdede bunu açık açık belli ediyordu. Eğer Oğuz hapise girmeseydi ve kendisi yalnız kalmasaydı şimdi ailesini unutmuştu bile. Necla'da ben bir iyi niyet göremiyorum şuan. Evet babasının yanına geldi ve çalışıyor,işi iyi. Ama hala hatalarına devam ediyor. Sadece Leyla'yı değil ailesinide ezip geçti Necla. O eve hiç gelmemeliydi bile. Leyla zaten eve çağırdığında Necla ile küçüklüklerini hatırlayıp göz yaşı döküyordu. Leyla Necla'yı hala seviyor. Ama Necla'nın yaptıkları yüzünden hiçbir zaman bunu belli edemiyor. Zaten etmesinde orda Leyla'ya kul köpek olacak biri varsa oda Necla'dır. O kadar olaydan sonra kendini haklı buluyor.
ya evet bende belırttım zaten daha oncekı yazılarımda
leyla kardesını hala sevıyor ama bellı etmıyor
nerden anladın dersenız:
1)kardesını eve cagırdı(ne kadar aılesı ıcın cagırdıysada kendıde ozledı)
2)kardesı oguzla bırlıkte o cafede yakaladıgında barı cocukluk anılarımı bıraksaydın dedı neclaya
3)kardesıyle bırlıkte cekılmıs olan resımlerıne bakıp agladı
4)kardesının esyalarına bakıp onu özledıgını farkettı
ama necla naptı buna karsılık
1)oguzla resmını hala daha sakladı
2)ferhundeye bunu ustume nıe saldın dedı
3)aysenın yaptıgı espriye güldü ki buna gülmemesı gerekırdı
sonucta leyla o duruma dustuyse onun yuzunden dustu
necla ve cem tekrar birlikte olsunlar...
necla bi hata yaptı ama hata insanlar içindir
ve insan kendi hatalarından cok seyler öğrenebilir...
cok güzel bir dizi ve ben bu dizinin mutsuz bitmesini istemiyorum...
inş mutlu bir son olur...:good::good:
Dudaktan kalbe 02-03-08, 11:53 ya bence cemın neclaya dönmesı sacma olur dıye dusunuyorum
cunku necla cemı oyuncak gıbı kullandı
gel dedı cem geldı gıt dedı cem gıttı
gerı donucegını bılmıyorum
BiLLuRaLaNuR 02-03-08, 11:57 ya bence cemın neclaya dönmesı sacma olur dıye dusunuyorum
cunku necla cemı oyuncak gıbı kullandı
gel dedı cem geldı gıt dedı cem gıttı
gerı donucegını bılmıyorum
Katılıyorum bu kadar olaydan sonra Necla & Cem'in barışmaları çok saçma olur.
Ben zaten barışmalarından yana değilim. Ama Cem & Nişanlısıda diziye boşuna dahil edilmezdi diye düşünüyorum..:icon_whis
Nasıl Necla Cem'le beraber olsun anlayamıyorum. Utanmadan nasıl bakacak o çocuğun yüzüne?
Necla Cem'i kaybettiği için üzülüyorsa sadece ve sadece paralı birini kaybettiğine üzülüyor.
Ayrıca o eve de ailesini çok sevdiği için dönmedi. Baktı dışarıda hep bela var, kendini korumak için döndü.
Üstelik yalancı, Leyla'nın rahatsızlığına gülüyor utanmadan gülmedim diyor.
Şevket'e havaalanında bizi rahat bırakın diyor, sonra çıkmış keşke saçlarımdan sürükleseydin diyor, ya zaten olan olmuş, ablasının kocasıyla aynı yatağa girmiş. Ne değişecekti?
Dudaktan kalbe 02-03-08, 12:03 Nasıl Necla Cem'le beraber olsun anlayamıyorum. Utanmadan nasıl bakacak o çocuğun yüzüne?
Necla Cem'i kaybettiği için üzülüyorsa sadece ve sadece paralı birini kaybettiğine üzülüyor.
Ayrıca o eve de ailesini çok sevdiği için dönmedi. Baktı dışarıda hep bela var, kendini korumak için döndü.
Üstelik yalancı, Leyla'nın rahatsızlığına gülüyor utanmadan gülmedim diyor.
Şevket'e havaalanında bizi rahat bırakın diyor, sonra çıkmış keşke saçlarımdan sürükleseydin diyor, ya zaten olan olmuş, ablasının kocasıyla aynı yatağa girmiş. Ne değişecekti?
yanı herkes aynı fıkırde zaten
necla eger kacmıs olsaydı ailem diye eve gerı donmesdı
o leylaya dedı zaten cok cesursun ben böle bıseye karar veremezdım dıe
tamam leyla ıle necla kavga ederken neclaya tısortle vurmaması gerekıodu ama necla hala o benım sevdıgımdı dedı
elif__kv.kk 02-03-08, 12:04 arkadaşlar biliyorum bu necla-leyla konusu sıktı ama bende bikaç bişey söylemek istiyorum.
tamam leyla da suçlu necla da suçlu ama leyla yaptıklarının bedelini ödedi ve yaptıkları en çok ona zarar verdi, kendine zarar verdi.ama necla sadece leylayı değil BÜTÜN AİLESİNİ arkasında bırakarak ne kadar sevdiği adam olursa olsun ABLASININ KOCASIYLA KAÇTI!!!üstelik ailesi, cemin ailesine karşı da çok zor durumumda kaldı.leyla hasta oldu.(her kadın aldatılğında çok kötü olur leylanın kocası onu KIZ KARDEŞİYLE aldattı bu dah kötü bi durum bence.)ü
necla oğuzla almanyaya kaçsaydı orda paralı,mutlu bi şekilDde yaşasaydı ailesini hatırlarmıydı?onları özlediği için geri dönermiydi?bunları bilemiyoruz.havaalanın da ''O BENİM KARDEŞİM''diye haykıran abisine;''RAHAT BIRAKIN BENİİ RAHAT BIRAKIN BİZİ BEN ONU SEVİYORUM''diye bağırdığınıda unutmayalım.NECLA SADECE LEYLA'YA DEĞİL AİLESİNE İHANET ETTİ.tamam şimdi pişman olabilir çok üzgün olabilir.ama bu olanları değiştirmez ki.hiç bişey olmamış gibi davranılmasını gerektirmez ki...!!
leyla bi büyüklük yaptı ailesi üzülmesin diye neclayı eve getirmesini istedi babasından.çünkü leyla kardeşini hala içten içe seviyo.çocukluklarını özlüyo neclayla olan anılarını özlüyo.ama neclada daha bunu göremedim.necla hala oğuzla olan resimlerini saklayabiliyo.ayşenin bende mi leyla ablam gibi kafayı yedim lafına rahat rahat gülebiliyo.bu olanlara leylanın hasta olmasına kendisinin bi payı olduğunu hiç düşünmüyo.düşünse orda ayşenin söylediğine gülmezdi.!!!
hayriye hanımda da yanlışlar var.ali rıza bey onu neclanın eve geldiği ilk günden uyarmıştı.aman dikkatli olalım iki tarafıda eşit tutalım diye.ama hayriye hanım bu durur mu hiç??ilk günden neclanın en sevdiği yemekler yapıldı.sanki necla okumaya başka bi şehre gitmişti de ordan geldi.halbuki necla ENİŞTESİYLE KAÇMAK İSTERKEN İŞLER TERS GİTTİ KAÇAMADILAR.OĞUZ HAPSE GİRDİ NECLA PARASIZ KALDI.
hayriye hanım leyla'ya habire barışıver kardeşinle diyip duruyor.sanki leyla ve necla YASTIK KAVGASI YAPTIKLAR DA ONDAN KÜSTÜLER.leyla'ya barışıver kardeşinle tadsızlık olmasın diceğine neclaya akıl verebilir.necla leylaya yaklaşmaya onu anlamaya ona da kendini uygun bi dille anlatamaya çalışabilir(ama uygun bi dille ''O BENİM SEVDİĞİM ADAMDI''diye bağırarak değil.)
adanali esmer 02-03-08, 12:06 ne kadar neclayla cemin tekrar bir araya gelmesini sacma bulsakta bence bu böyle olacak cem necladan soguyacak ama necla ceme baglanacak bence.. bence necla sonunda yine ceme asik olacak ama belkide onun icin kötü sonuclari olabilir cünkü cem nisanli evlenecek ..
necla ve cem'in barışması bence çok saçma olur. doğrusunu isterseniz bunu istemiyorum da. necla kaybettiği, kaybetmeyi seçtiği hayatı tümden geri almamalı. bu ona ödül olur.
her insan hata yapar sözü de burada geçerli değil. öyle olsa oğuz da gelsin leyla'dan özür dilesin. affedilsin. ceyda yaman'a dönsün. bunlar ne kadar imkansızsa o da o kadar imkansız. senaristlerin böyle bir hatadan kaçınmasını umuyorum.
elif__kv.kk 02-03-08, 12:12 evet necla cemle tekrardan barışırsa bu neclaya ödül olur.
necla farklı bi hayatı seçti o ailesini,kardeşini,nişanlısını,okulunu,hayatını bırakıp ENİŞTESİYLE kaçmayı tercih etti.geri de bıraktıklarını tamamiyle kazanmamalı bence.bişeyler elinden gitmeli ki hatalarını anlasın...
Dudaktan kalbe 02-03-08, 12:23 ama senaristler öyle yapmıcak bence
necla ıle cem ıstemesemde bırlıkte olcaklar gene
pekı sezon fınalı fragmanlarında leyla gene eskı halınde necla ıle karsılasmıs gorduk
ama bız bunu hala daha goremedık
CicimBenim 02-03-08, 12:32 Bu diziyi cok seviyorum ama o kadar huzunlu bir diziki dayanamiyorum izlerken...
Sonucta, Necla suclu, Leyla suclu..
Sevket sonunda Ferhunde'nin istedigi gibi oldu... babasina karsi cikti. Utanmadan yikip gecti, saygisini kaybetti...sonrada babasina lutfen konus bana diyor, ne yuzle? Ferhunde herseyin altindan cikiyor, ama ben bunu Ferhunde'nin sucu olarak degil, Sevket'in sucu olarak kabul ediyorum. Sevket basindan beri gucsuz biriydi benim icin... yanlis kadini sevdi ve yanlis oldugunu bile bile kendine soz geciremedi... boylece gucsuz oldugunu gosterdi, yanildi. Bu yetmezmis gibi, karisinin onu isletmesine izin verdi, soz dinletemedi... tam tersi karisi dinletti. Dustugu cukuru kendi kazdi, utanmadan herkese karsi cikti. Bunu yapan Sevket bundan sonra da yapar.
Ferhunde... Hersey ilk onla basladi, yazik. Kendi batakligina hepsini cekti, batirdi, bitirdi. Simdi elinde kumara dusen esi oldu ve hicte memnun degil.... eee sonucta onu sen o yola dusurdun, bedelini cekersin tabi. Yaman'la bir iliskisi olacak, bu kadin da hic ahlak yok.
Leyla... hatalarinin farkinda olmayan, dersini bir turlu ogrenmemis, cahil, saf Leyla. Soz vermek kolaydir, soz tutmak zordur. Bunuda tutamazsan yuh!
Necla... enistesi ile kacan Necla. En buyuk hata burda, bazi seyler engel olsaydi, kafalar karisilmasaydi bu engellenebilirdi. Necla bu pisligin, utancin altindan hic kalkamicak... gecmisi hep takip edecek. Cem hala seviyor onu, belli ama Necla'nin ne hissettigini merak ediyorum. Pismanlikmi utanmi bilemiyorum.
Hayriye hanim! Cocuklari gibi saf ve cahil. Islet islete bildigin kadar. Bu kadinda akil fikir yokken cocuklarindan fazla beklemeyin. Ali Riza bir der, Hayriye 2 der. Ferhunde onuda isletiyor ya masallah. Burda gelin kim kaynana kim? Kizina yardimci olan, iyilesmesine neden olan Oya hanima boyle bir ihanet, kotuluk yapilirmi be?! Bu mu senin insanligin? Bu mu minnettarligin? Kizina boyle birinimi layik goruyorsun? Bu gun karisini ihanet eden adam, yarin aynisini kizina yapmicakmi? Onu bosver, yas farki? Resmen babasi yasin da be! Hersey parayami bakiyor? Onca sene Ali Riza Tekin'le evlisin, hic birseymi ogrenmedin esinden?!
Ayse... bu gidisle bu kucuk mahsum kizda onlara benzicek. Cocuklar buyuklerinden ne gorurse onu yaparlar. Ne anadan, ne abiden ne de kardeslerinden iyi ornek goruyorki farkli olsun.
Ali Riza amca... O kadin ilk aski, iste simdi Ferhunde Hayriye yi isletebilir... kiskanilacak bir kadin. Bu karakteri neden getirdiler bilmiyorum ama kesin ve onemli birsey olacaktir.
Fikret, ayni babasi. En cokta onu seviyorum. Babasindan iyi ogrenmis. Umarim bu boyle kalirdi, umarim bu karakteri de bozmazlar. Umarim bir darbede Fikret'den gelmez cunku Riza amcamiz bunu asla kadiramaz. Cocuklarinin arasinda en temizi Fikret'tir. Ali Riza bey ondan baskasina siginamaz, ozellikle kader/hayat arkadasi Hayriye'ye.
Ali Riza bey herhalde Hayriye'nin yaptiklarini ogreniyor.. iyi de olur! Yazik ama adami harcadilar. Fikret'de uzakta, el uzatamiyor babasina. Ondan baska hic biri onun sevgisini saygisini hak etmiyor.
demek leyla son bölümde özlediği için neclanın odasına girdi???!!! belki kazağını da koklamıştır da benim gözümden kaçmıştır!!!! yapmayın arkadaşlar!!!! diğer söylediklerinizin çoğunu kabul ediyorum ama bu söyledikleriniz... yani o olayı bu şekilde gören ve yorumlayan iyiniyetli arkadaşımız aynı iyiniyeti neclanın davranışlarında da gösterseler o zaman tamam derim o olaylara iyiniyetli bakıyor o yüzdenbu şekilde yorumluyor!!! ama bir tarafa aşırı iyiniyetli olurken diğer tarafa bu kadar yüklemek de olmuyor... ben leylanın yaşadıklarını kabul ediyorum... hem arkadaşının hem kardeşinin sevgilisiyle olmasını eleştiriyorum, parasıyla hava atmasını eleştiriyorum diğer taraftan neclanın eniştesiyle kaçmasını, ceme ve ailesine yaptıklarını, leylanın hastalığına gülmesini, oğuzun fotoğrafını saklamasını da eleştiriyorum....
neclacı olsam leylayı eleştirir, sonra necla aslında orda gülmek istemedi siniri bozuldu haklı kız kötüniyetli değildi derim.. o fotoğrafı da aslında yırtmak istemedi ama leylanın odasına girdiğine çok şaşırdı üzüldü üzüntüden de yırtmayı unuttu derdim!!!! ama ne leylacı ne de neclacı olmadığım için bir tarafa aşırı iyiniyetli bakıp diğer tarafı eleştiri yağmuruna tutmuyorum...
yine bir arkadaşımız leyla necla ile oğuz arasındaki ilşkiyi öğrendikten sonra parasıyla hava atmaya başladı demiş... o palto olayında ilişkileri var mıydı??? necla sezon finalinde 2 bölüm önce oğuzla birlikte oldu son iki bölüme kadar leyla melek miydi hava atmıyor muydu??? öpüşme olayını hemen ortaya atacak arkadaşlar için yazıyorum orda zorla olmuştu...tamam oğuza karşı birşeyler hissediyordu ama o kaçmaya çalıştı oğuz bırakmadı.. leylanın çabalarını görmek için harcadığımız çabayı burada da harcasak o zaman objektif olabileceğiz değil mi????
leyla o kadar çok savunuluyor ki o yüzden bu ayrıntıları yazmak zorunda kalıyorum... çünkü leylanın en büyük hatalarının bile açıklaması yazılıyor, sebepleri yazılıyor.. ama neclaya gelince sadece sonuca bakıulıyor.. sadece sonuç yzılsa yine iyi sebeplerini gösterilmediği gibi bazı sebepler de saptırılıyor... her iki tarf da kusurlu o zaman br tarafa aşırı iyiniyetli olup diğer tarafı batırmayalım...o hataların sebebine ineceksek de her iki taraf için de gidelim
Yeni okudum...
Siz biliyorsunuzdur herhalde...
Yaprak Dokumu bir sezon daha oynuyormus, yani boyle okudum... Acikcasi cok kotu oldu bu, diziyi kesin tadinda birakmiyacaklar... Zaten AliRiza bey'in eski bir sevgilisinin geri donmesi hic sevindirici degil. Zaten yeterince kadar dertleri var, birde bunu cikartiyorlar...
Bakalim 3.sezon'da ne olucak... Galiba butun yapraklar bir kez daha dokulecek....
(Cevriye cadisinin dedigi gibi):Basima Gelenler!
apple-core 02-03-08, 13:33 bu sefer daha da bi sıkıldım bu leyla-nacla muhabbetinden...ne bir sonuca varılıyor ne de birbirlerinin görüşlerini kabul ediyor insanlar...ben yazacağımı yazmıştım daha önce o yüzden "DİĞER KARAKTER"lerin yorumlarına geçeceğim...hani unuttuğumuz:img-hyste
öncelikle şevket...bu bölüm babasına karşı sesini yükseltiyor...sanırım bu ali rıza beyi iyice yaralayacak...walla tmm kumar kötü bir şey orası kabul ama ben çok fazla da büyütülecek bir şey olduğunu düşünmüyorum...ama bizim köşkte baya bir ses getirecek gibi...ne de olsa ali rıza harama el uzatmayan, namuslu bir baba...şevketin fevri çıkışı da olayı iyice büyütecek gibi görünüyor fragmana bakılırsa...
gelelim ferhundeye...bu bölüm yine yapacağını yapıyor...cemi arıyor ya da buna vesile oluyor tam olarak kestiremedim ama hiç hoş şyler yapmayacağı kesin...yaman konusuna gelince ben kıskandığını düşünmüyorum çünkü yaman beyi sevmiyor...sadece bu yeni kız arkadaşı planlarına köstek olacak bir unsur olarak görüyor...çünkü ferhunde şu an tam olarak yaman bey ile ilgili bir karar vermiş değil...kendini garantiye almak için onu aklının bir köşesinde tutuyor...eğer kesin kararını vermiş olsaydı şu an yamanın yanında yeni kız arkadaşı değil ferhunde olurdu...
bu bölüm köşk o kdr karışacak ki neyyir hanım ve ahmet bey meslesine değinmeye zmn kalacak mı bilmiyorum...neyyir hanım da kararsız şu an...başta istemiyordu ama sanırım şmdi daha sıcak bakıyor...onları izlemek çok keyifli oluyor...umarım bu bölüm onlara da yer verilir...
veeee tahsin-fikret...fragmanda o kdr tatlı görünüyorlar ki...sanırım fikret babası ile annesinden bahsediyor tahsin de hemen kendilerine göre yorumluyor:img-hyste yazık adam aşık hemen kendi aşkına göre yorumluyor her şeyi...o masumiyet o kdr güzel geçiyor ki bana...bakışlar süper özellikle...umarım senaristler saçmalayıp da tahsin karakterini fln değiştirmezler çnkü bu hiç inandırıcı olmaz...sanırım cevriye hanım olacak mutsuzluk sebebi...ya da bir takım sağlık problemleri çıkabilir...yine de dizinin sonunda en çok fikret ve tahsin mutlu olsun istiyorum ben...diğereleri onlar kdr hak etmiyor bana göre...ali rıza bey ve ayşe hariç tabii ki...
neyse öylesine bir pazar yorumu yapayım dedim...yrn akşam üstü özette gelecek bakalım bölümü açıklayıcı bir özet olacak mı...gerçi fragman yetiyor bizlere bölümü anlamada...
Dudaktan kalbe 02-03-08, 13:35 o gelen eskı sevgılısımı?
ben onu teyzesı falan sandım
forever_bim 02-03-08, 13:51 Leyla o odaya neden girdi? Bence en büyük sebep meraktı. Nefret ettiği birini neden özlesin ki Leyla?Kaldı ki Necla'yı özlemedi (haksız da sayılmaz yani)ailesi üzülmesin diye eve getirmelerini istedi. Başlarda ne işi var odada dedim kendi kendime. Sonra şu sarı dosyayı bulunca baya bir şaşırdım. İçinde Almanya ile alakalı broşürler, Almanyaya gitmek için Pasaportu, Necla'nın Oğuz'la Oğuz daha bıyıksızken çekilen resmi. Bunların çoktan tarih olması gerekiyordu Necla eğer cidden yeni bir başlangıç yaptıysa. Bu dosya muhtemelen Necla'nın bavulu ile geri geldi. Necla Oğuz'un yanından ayrılıp pansiyona gelmişti. O dönemde atması lazımdı bunu. Acaba Oğuz'u ciddi anlamda geride bıraktı mı? Yoksa yolları kesişecek mi?
Leyla masum değil, Necla masum değil. İkisi de ciddi anlamda hatalar yaptı. Ben Leyla'yı anlayabiliyorum ama, içinde bulunduğu psikolojik durum onu anlamamı kolaylaştırmakta, Necla oldukça sağlıklı bir birey başına gelenlerin hepsini hak etmedi elbette, ama bu vakitten sonra Necla ve Cem mi? Never again! Necla böyle temiz bir insanı hak etmiyor. Cem'in ailesi gibi saygın bir ailenin gelini olmayı hak etmiyor. Necla ve Oğuz derseniz tam tencere kapak derim. Zaten Oğuz'un ona olan aşkı (!!???:img-hyste) diğerlerine olan aşkından (!!???:img-hyste) fazlaydı. Hem bakın artık Oğuz da bekar. Yeniden güçlenecek. Yakışıklılık deseniz var. Hem geçmişte de Necla'yla fırtınalı ve tutkulu (!!) bir aşk yaşamışlar. Kaldıkları yerden başlayabilirler:)
Fragmandan yanlış anlamadıysam herşeyi Ferhunde kuruyor, ihale Leyla'ya kalıyor. Necla ona çemkiriyor yanlış anlayıp.
Fikret ve Tahsin Hayriye Hanım ve Ali Rıza Bey'den bahsediyor olmalılar. Fikret 47. bölümde de görücü usulü evlendiklerinden bahsetmişti anne ve babasının...
öncelikle şevket...bu bölüm babasına karşı sesini yükseltiyor...sanırım bu ali rıza beyi iyice yaralayacak...walla tmm kumar kötü bir şey orası kabul ama ben çok fazla da büyütülecek bir şey olduğunu düşünmüyorum...ama bizim köşkte baya bir ses getirecek gibi...ne de olsa ali rıza harama el uzatmayan, namuslu bir baba...şevketin fevri çıkışı da olayı iyice büyütecek gibi görünüyor fragmana bakılırsa...
Bence Sevketin kumar oynamasi kotu birsey neyine guvenerek oynuyor ki. Hadi oburleri gibi zengin olsada eglencesi icin oynuyor desek. Aslinda ben Sevketin babasina karsi sesini cikartmasini yanlis bulmuyorum ama bu olayda degil. Sesini cikartmasi gerekiginde susup oturan Sevket simdi haksiz oldugu halde bagiriyor tuaf. Gerci koca adam istedigini yapabilir sonucta.
PAMUK_MELEGIM 02-03-08, 13:52 Kesin Eski Sevdigdir Ali Rizanin
Bakislarindan belliydi:)
Bu Sefer Hayriye hanim gercekten
dellircek kiskancliktan..
BiLLuRaLaNuR 02-03-08, 13:53 ama senaristler öyle yapmıcak bence
necla ıle cem ıstemesemde bırlıkte olcaklar gene
pekı sezon fınalı fragmanlarında leyla gene eskı halınde necla ıle karsılasmıs gorduk
ama bız bunu hala daha goremedık
Herkes bu olayı unuttu gerçekten,Görmediğimiz iki şey var. Biri Şevket hapisteyken Ferhunde'nin gelmesi. İkincisi ise Leyla ve Annesi bir kafeye geldiklerinde Necla'yla orda karşılaşmaları. Fikret ve babasının sahnesini gördüğümüz için Fikret ve Tahsin için endişelenmiyorum şuan :good:
Ama Necla yine mi evden ayrılacak,Yoksa o sahne gerçek değil küçük bir çekim mi? Anlamadım...
yine bir arkadaşımız leyla necla ile oğuz arasındaki ilşkiyi öğrendikten sonra parasıyla hava atmaya başladı demiş... o palto olayında ilişkileri var mıydı??? necla sezon finalinde 2 bölüm önce oğuzla birlikte oldu son iki bölüme kadar leyla melek miydi hava atmıyor muydu??? öpüşme olayını hemen ortaya atacak arkadaşlar için yazıyorum orda zorla olmuştu...tamam oğuza karşı birşeyler hissediyordu ama o kaçmaya çalıştı oğuz bırakmadı.. leylanın çabalarını görmek için harcadığımız çabayı burada da harcasak o zaman objektif olabileceğiz değil mi????
leyla o kadar çok savunuluyor ki o yüzden bu ayrıntıları yazmak zorunda kalıyorum... çünkü leylanın en büyük hatalarının bile açıklaması yazılıyor, sebepleri yazılıyor.. ama neclaya gelince sadece sonuca bakıulıyor.. sadece sonuç yzılsa yine iyi sebeplerini gösterilmediği gibi bazı sebepler de saptırılıyor... her iki tarf da kusurlu o zaman br tarafa aşırı iyiniyetli olup diğer tarafı batırmayalım...o hataların sebebine ineceksek de her iki taraf için de gidelim
evet, o benim... ben dedim onuu :happy0064:happy0064
ama öğrendikten sonra değil hissetmeye başladıktan sonra dedim. para leyla'ya bir miktar görgüsüzlük kattı bunu kabul ediyorum. o görgüsüzlük bu ailede var aslında. anneden gelen bir görgüsüzlük o. hayriye hanım'ın cem'in ailesine yaranma çabalarını hatırlıyorum da... ya da necla'nın takı töreninden sonra takıları hakkındaki yorumunu.. ferhunde'ye hiç girmiyorum zaten.
ama daha önce de dediğim gibi leyla'nın bütün o parasıyla "hava atması" aslında hava atma değil, mutluluk oyununun bir parçası. kendini mutlu hissetmesine neden olan tek şey elindeki paraydı. bunun da suyunu çıkardı. mesela necla ve oğuz'un öpüştüğü gün hayriye hanım necla'ya kötü kötü bakarken, aşağıdan perişan halde gelen necla ve hayriye'yi görüp sonra oğuz'un da bahçeden geldiğini gördüğünde, hayriye'nin öfkesini, oğuz'un ve necla'nın paniğini hissetti leyla. ama insan korkar ya gerçekleri anlamaktan... işte leyla böyle durumlarda; yani gerçekleri anlamaktan korktuğu durumlarda "arabamı kıskandılar tabi.." "paramı kıskanıyorlar tabi..." gibi kendisinin bile inanmadığı bahaneler sunuyordu ortaya. kötü niyetinden ya da görgüsüzlüğünden değil çaresizlikten. zaman zaman görgüsüzlük yaptığını da kabul ediyorum. buna kızdım da zamanında ama bir nokta var ki gerçekten bilerek ve isteyerek necla'ya hava atmaya başladığı zamanlar aradaki ilişkiyi hissettiği zamanlardı. zaten o zaman çok belli ediyordu hava atmak istediğini. oğuz'a karşı tavırları bile abartılıydı o dönem. "tatile de gideriz değil mi canım??" diye soruyordu mesela "canım" kelimesini vurgulaya vurgulaya...
her insanın hatalarının sebebi vardır. daha önceki yorumlarımdan birinde yazmıştım. "bu dizide kimse kapkara değil. kötü şeyler yapıyorlar ama hepsinin temelinde yatan bir neden var." diye. bu necla için de geçerli. ama ben bir insanın hayatını mahvetmenin nedeni olacağına inanmıyorum. aklı selim bir insan (buradaki aklı selim vurgulu!!! sonra soru gelmesin :) )eğer içinde kötülük yoksa dışarıdan ne kadar baskı gelirse gelsin kötülüğe gitmez. necla aynı anda hem cem'in ve ailesinin hem leyla'nın hem de kendi ailesinin hayatını mahvetmiştir. bilerek ve isteyerek. utancından kurtulmak için bir an önce almanya'ya kaçmak istediğini söylerken oğuz'a kendi ailesinin arkada kalacağını ve onun bıraktığı utançla onların yüzleşeceğini düşünüyor muydu acaba? hiç sanmıyorum...
Herkes bu olayı unuttu gerçekten,Görmediğimiz iki şey var. Biri Şevket hapisteyken Ferhunde'nin gelmesi. İkincisi ise Leyla ve Annesi bir kafeye geldiklerinde Necla'yla orda karşılaşmaları. Fikret ve babasının sahnesini gördüğümüz için Fikret ve Tahsin için endişelenmiyorum şuan :good:
Ama Necla yine mi evden ayrılacak,Yoksa o sahne gerçek değil küçük bir çekim mi? Anlamadım...
o sahneler öylesine çekilmiş sahnelerdi. leyla ve annesi kafede necla ile karşılaşmadı dizide ama hayriye hanım necla'yı garsonluk yaparken uzaktan
izledi. leyla da necla ve oğuz ile bir kafede yüzleşti ve üzerinde pembe paltosu vardı. yani onlar ufak ipuçları versin diye yapılmıştı. birebir çıkmasını beklemiyordum zaten.
şevket hapse girecek belli ki. o fragmanda gördüğüm kadarıyla ferhunde çok iyi giyinmişti. demek ki önce ferhunde yamn'a yamanacak sonra şevket hapse, ferhunde yaman'a... ve bütün bunların bu sezon içinde olması gerekiyor... bekleyelim bakalım.
bu arada o kadının ali rıza'nın eski sevgilisi olduğunu sanmıyorum. fragmanda "ali çocuk." diyordu. eskilerden bir tanıdık ama eski sevgili değildir. sanmam...
PAMUK_MELEGIM 02-03-08, 14:04 Herkes bu olayı unuttu gerçekten,Görmediğimiz iki şey var. Biri Şevket hapisteyken Ferhunde'nin gelmesi. İkincisi ise Leyla ve Annesi bir kafeye geldiklerinde Necla'yla orda karşılaşmaları. Fikret ve babasının sahnesini gördüğümüz için Fikret ve Tahsin için endişelenmiyorum şuan :good:
Gulisatan Arkadasimiz Yaprak Dokumu ziyarete gitmisti
ve montun daha hala evde asili oldunu soylemisti..
Bu gidiste leyla pembe montu geri giyinecek galiba..
apple-core 02-03-08, 14:04 Herkes bu olayı unuttu gerçekten,Görmediğimiz iki şey var. Biri Şevket hapisteyken Ferhunde'nin gelmesi. İkincisi ise Leyla ve Annesi bir kafeye geldiklerinde Necla'yla orda karşılaşmaları. Fikret ve babasının sahnesini gördüğümüz için Fikret ve Tahsin için endişelenmiyorum şuan :good:
ben sadece şevket-sedef-ferhunde olanını görmüştüm...şimdi diğerlerini ilk sizden duyuyorum:D bence senaristler de senaryoyu yakın gelecek olacak şekilde yazıyorlar yani onlar ta 10 bölüm sonra ne olacağını bilmiyorlar...halktan gelen tepkiye göre şekillendiriyorlar senaryoyu kısmen...mesela en büyük örnek tahsin olayı...başta böyle bir insan değildi. halk fikretin böyle biriyle evli olmasını kabullenemedi senaristlerde tahsin karakterini değiştirdiler...demek ki o kısa fragmanlar da bizleri meraklandırmak ve tatilde heyecanımızı canlı tutmak için hazırlanmış...illa öyle bir şey olacak diye düşünmüyorum ben...şevket olayı olur ama necla-leyla-hayriye için aynı şeyi düşünmüyorum...yine de belli olmaz bizim senaristlerin işi:D
Gulisatan Arkadasimiz Yaprak Dokumu ziyarete gitmisti
ve montun daha hala evde asili oldunu soylemisti..
Bu gidiste leyla pembe montu geri giyinecek galiba..
o pembe palto çöpe atıldı ama... hatta leyla ışıklarda dururken görmüştü paltoyu bi çocuğun üzerinde.
PAMUK_MELEGIM 02-03-08, 14:06 Aay beni guldurmeyin...
Necla kesinkle isteyerek opustuu!!!!...
Eger kacmak isteseydi kacabilrdi!!..Oguzun evinde felan olsa neyse ne..
yani kendinizi kandirmayin!! necla oguzu seviyordu ve isteyek opustu..
Gercek degildi bence o sahneler. Zaten daha ozamandan cekecek degillr ya o sahneleri. Hem o sahneleri izlerken hic Yaprak Dokumunu izler gibi olmamistim. Bi degisiklik vardi.
PAMUK_MELEGIM 02-03-08, 14:08 o pembe palto çöpe atıldı ama... hatta leyla ışıklarda dururken görmüştü paltoyu bi çocuğun üzerinde.
:) dogru ama bana oyle geliyor..
Yani bu giidiste olur ..
Yeni bir panto mi alinir yada eskisi bulnur mu orasina bilemicem:)
sabah_güneşi 02-03-08, 14:08 Evet o pembe paltoyu atmadılar mı??...
Elif'cim bende senin gibi düşünüyorum yani senaryoyu yakın gelecek için hazırlıyorlar bence... Halkın beğenisi ya da tepkisini göz önüne aldıklarını düşünüyorum...
apple-core 02-03-08, 14:11 Evet o pembe paltoyu atmadılar mı??...
Elif'cim bende senin gibi düşünüyorum yani senaryoyu yakın gelecek için hazırlıyorlar bence... Halkın beğenisi ya da tepkisini göz önüne aldıklarını düşünüyorum...
evet Yeşimcim ztn bir yerde okumuştum. forumları video sitesindeki yorumları hepsini okuyorlarmış...o yüzden bu kdr başarılı belki de çnkü halkın isteklerini baz alıyorlar...kısacası çok emek var...biz bir senaryo yazalım da beğenirlerse beğenirler mantığı yok...tabii oyuncuların katkısını da unutmayalım...başarının en büyük payı onlara ait bence:img-yes:
BiLLuRaLaNuR 02-03-08, 14:16 o gelen eskı sevgılısımı?
ben onu teyzesı falan sandım
Fikret anlatırken "Yola çıktıktan sonra birbirlerini sevmeye başlamışlar" demişti fragmanda. Bende Teyzesi falan sanmıştım,Ama büyük ihtimalle sevgilisi :img-wink:
Hayriye yine kıskançlıktan çatlayacak...
Aslinda Ferhunde, Sedef ve Sevketin oldugu reklam biraz cikmaya basladi. Sevket ve Sedef yakinlasiyor birbirlerine Ferhundede bunu goruyor. Yanlis hatirlamiyorsam Ferhundenin uzerinde pahali seyler vardi. E Yamandan baya bi para aldi belki Sevket hapse girdikten sonra daha cok para kopartabilir. Belkide birlikte olurlar bana oyle olacakmis gibi geliyorda Yaman beyden beklemiyorum aslinda.
apple-core 02-03-08, 14:18 Fikret anlatırken "Yola çıktıktan sonra birbirlerini sevmeye başlamışlar" demişti fragmanda. Bende Teyzesi falan sanmıştım,Ama büyük ihtimalle sevgilisi :img-wink:
bence orada hayriye hanım ile babasından bahsediyor...o kadınla alakası yok...yani ali rıza bey ilk evlendiklerinde hayriye hanımı sevmiyormuş belki de o kadını seviyordu o izlenimi vermeye çalıştılar bize...
Fikret anlatırken "Yola çıktıktan sonra birbirlerini sevmeye başlamışlar" demişti fragmanda. Bende Teyzesi falan sanmıştım,Ama büyük ihtimalle sevgilisi :img-wink:
Ben eski bir arkadas, abla gibi birisi sanmistim. Bizi sasirtmak istemis olabilirler. Sonucta Ali Riza bey ve Hayriye hanim gorucu usulu evlenmisler ama zorla degil. Eski aski olsa onla evlenirdi yada baska birsey yuzunden ayrilmisda olabilirler ama fragmanin basinda Ali cocuk diyor.
ben cemle neclanin yeninden olmasini istiyorum tamam necla bir hata yapti ama herkes hata yapar büyük yada kücük ayni devlerin askindaki gibi hata yapti türkan para icin neclada ask icin hata yapti en büyük hatasini ama hatasini anladi önemli olan bu leyla ise kendisinin hic hatasi yokmus gibi davraniyor ben istiyorumki cemle olsun cem onu hala seviyor tamam harika biri cem ama gönül bu neclayi seviyor:img-yes:
fikret orada anne babasından bahsediyor. görücü usulü evlenmiş hayriye ve ali rıza. "yola çıktıktan sonra sevmişler birbirlerini." diyor fikret. "bizim gibi yani." diyor tahsin de bunun karşılığında. yani kesinlikle hayriye ve ali rıza'dan bahsediliyor o sahnede.
sabah_güneşi 02-03-08, 14:23 evet Yeşimcim ztn bir yerde okumuştum. forumları video sitesindeki yorumları hepsini okuyorlarmış...o yüzden bu kdr başarılı belki de çnkü halkın isteklerini baz alıyorlar...kısacası çok emek var...biz bir senaryo yazalım da beğenirlerse beğenirler mantığı yok...tabii oyuncuların katkısını da unutmayalım...başarının en büyük payı onlara ait bence:img-yes:
Bu kadar başarılı olmalarının sebebi halkın isteklerine cevap vermeleri olabilir dediğin gibi... =) Fikret & Tahsin ilişkisi buna örnek zaten...
Oyuncu kadrosunun çok iyi olmasının da bunda büyük payı var tabii... Başka bir dizide böyle bir kadro yok... Herşeyiyle mükemmel bu dizi... =)))
Gelecek bölüm Ali Rıza Bey ve Şevket etrafında dönecek sanırım... Ali Rıza Bey bu sefer oğlundan bir darbe alıyor... Zor olacak onun için... Sabırsızlıkla bekliyorum 64. bölümü...
ben cemle neclanin yeninden olmasini istiyorum tamam necla bir hata yapti ama herkes hata yapar büyük yada kücük ayni devlerin askindaki gibi hata yapti türkan para icin neclada ask icin yapti en büyük hatasini ama hatasini anladi önemli olan leyla ise kendisinin hic hatasi yokmus gibi davraniyor ben istiyorumki cemle olsun cem onu hala seviyor tamam harika bir cem ama gönül bu neclayi seviyor:img-yes:
yapmayın... leyla hatası yokmuş gibi davranmıyor. leyla hastalığı boyunca "aptalım ben.." diyerek dolaştı evde. kendisine olan öfkesini başkalarına saldırarak dışa vurdu. ferhunde "senin hiç mi suçun yok" diye sorduğunda ona bir şey söylemedi ama necla'nın eve dönmesini kabul etti. bu bile suçunun farkında olduğunu, kabullendiğini gösterir. asla açıkça söylemese bile leyla da hatalarının farkında ve o hataların altında eziliyor. saldırganlığı da bu yüzden aslında. leyla sözleriyle değil tavırlarıyla konuşuyor.
PAMUK_MELEGIM 02-03-08, 14:27 Aslinda Ferhunde, Sedef ve Sevketin oldugu reklam biraz cikmaya basladi. Sevket ve Sedef yakinlasiyor birbirlerine Ferhundede bunu goruyor. Yanlis hatirlamiyorsam Ferhundenin uzerinde pahali seyler vardi. E Yamandan baya bi para aldi belki Sevket hapse girdikten sonra daha cok para kopartabilir. Belkide birlikte olurlar bana oyle olacakmis gibi geliyorda Yaman beyden beklemiyorum aslinda.
Evet o sahne yakinda olur herhalde..
Sevket buyuk bir borca gircek ve odeyemicek galiba..
eee yakindada Ferhunde ve Yamanin arasinda kesin birseyler
olur..Ferhunde yamana karsi birseyler hiesdiyorlar cunku..
sabah_güneşi 02-03-08, 14:29 fikret orada anne babasından bahsediyor. görücü usulü evlenmiş hayriye ve ali rıza. "yola çıktıktan sonra sevmişler birbirlerini." diyor fikret. "bizim gibi yani." diyor tahsin de bunun karşılığında. yani kesinlikle hayriye ve ali rıza'dan bahsediliyor o sahnede.
Evet bence de öyle olması lazım... Fikret daha önce de bahsetmişti annesi ve babasından... Yani görücü usulü evlendiklerinden...
Ama o kadının kim olduğunu çok merak ettim... Ali Rıza bey'le ne gibi bir bağ var aralarında acaba??
ben cemle neclanin yeninden olmasini istiyorum tamam necla bir hata yapti ama herkes hata yapar büyük yada kücük ayni devlerin askindaki gibi hata yapti türkan para icin neclada ask icin hata yapti en büyük hatasini ama hatasini anladi önemli olan bu leyla ise kendisinin hic hatasi yokmus gibi davraniyor ben istiyorumki cemle olsun cem onu hala seviyor tamam harika biri cem ama gönül bu neclayi seviyor:img-yes:
Yok artik bu oyle herkesin yapacagi bi hata degil ki. Cemde biraz gurur varsa Neclayla birlikte olmaz zaten. Ask icin yapmasi hic birseyi degistirmez zaten Neclaninki oyle buyuk bir askda degildi.
yapmayın... leyla hatası yokmuş gibi davranmıyor. leyla hastalığı boyunca "aptalım ben.." diyerek dolaştı evde. kendisine olan öfkesini başkalarına saldırarak dışa vurdu. ferhunde "senin hiç mi suçun yok" diye sorduğunda ona bir şey söylemedi ama necla'nın eve dönmesini kabul etti. bu bile suçunun farkında olduğunu, kabullendiğini gösterir. asla açıkça söylemese bile leyla da hatalarının farkında ve o hataların altında eziliyor. saldırganlığı da bu yüzden aslında. leyla sözleriyle değil tavırlarıyla konuşuyor.
leyla tavirlariyla neclaya kiskandigi belli bence sadece hatasini anladiginida sanmiyorum cünkü cana ilgisi var evli bir adama karsi ne kadarda karsi koysa can bosanmayacagini söyledigini andaki yüzünü herkes gördü
askta gurur olmaz millet necla tamam hata yapti ama bir hatanin bedeli bir ömür olamaz mutlu olmak ceminde hakki
sabah_güneşi 02-03-08, 14:32 Evet o sahne yakinda olur herhalde..
Sevket buyuk bir borca gircek ve odeyemicek galiba..
eee yakindada Ferhunde ve Yamanin arasinda kesin birseyler
olur..Ferhunde yamana karsi birseyler hiesdiyorlar cunku..
Bence de Ferhunde ve Yaman arasında birşeyler olacak...
Yeni sevgilisini Ferhundeyle tanıştırırken Ferhunde'nin Yaman bey'in sevgilisine nasıl baktığını görmüşsünüzdür... :icon_whis Yaman Bey'e bir ilgisi var Ferhunde'nin...
evet, o benim... ben dedim onuu :happy0064:happy0064
ama öğrendikten sonra değil hissetmeye başladıktan sonra dedim. para leyla'ya bir miktar görgüsüzlük kattı bunu kabul ediyorum. o görgüsüzlük bu ailede var aslında. anneden gelen bir görgüsüzlük o. hayriye hanım'ın cem'in ailesine yaranma çabalarını hatırlıyorum da... ya da necla'nın takı töreninden sonra takıları hakkındaki yorumunu.. ferhunde'ye hiç girmiyorum zaten.
ama daha önce de dediğim gibi leyla'nın bütün o parasıyla "hava atması" aslında hava atma değil, mutluluk oyununun bir parçası. kendini mutlu hissetmesine neden olan tek şey elindeki paraydı. bunun da suyunu çıkardı. mesela necla ve oğuz'un öpüştüğü gün hayriye hanım necla'ya kötü kötü bakarken, aşağıdan perişan halde gelen necla ve hayriye'yi görüp sonra oğuz'un da bahçeden geldiğini gördüğünde, hayriye'nin öfkesini, oğuz'un ve necla'nın paniğini hissetti leyla. ama insan korkar ya gerçekleri anlamaktan... işte leyla böyle durumlarda; yani gerçekleri anlamaktan korktuğu durumlarda "arabamı kıskandılar tabi.." "paramı kıskanıyorlar tabi..." gibi kendisinin bile inanmadığı bahaneler sunuyordu ortaya. kötü niyetinden ya da görgüsüzlüğünden değil çaresizlikten. zaman zaman görgüsüzlük yaptığını da kabul ediyorum. buna kızdım da zamanında ama bir nokta var ki gerçekten bilerek ve isteyerek necla'ya hava atmaya başladığı zamanlar aradaki ilişkiyi hissettiği zamanlardı. zaten o zaman çok belli ediyordu hava atmak istediğini. oğuz'a karşı tavırları bile abartılıydı o dönem. "tatile de gideriz değil mi canım??" diye soruyordu mesela "canım" kelimesini vurgulaya vurgulaya...
her insanın hatalarının sebebi vardır. daha önceki yorumlarımdan birinde yazmıştım. "bu dizide kimse kapkara değil. kötü şeyler yapıyorlar ama hepsinin temelinde yatan bir neden var." diye. bu necla için de geçerli. ama ben bir insanın hayatını mahvetmenin nedeni olacağına inanmıyorum. aklı selim bir insan (buradaki aklı selim vurgulu!!! sonra soru gelmesin :) )eğer içinde kötülük yoksa dışarıdan ne kadar baskı gelirse gelsin kötülüğe gitmez. necla aynı anda hem cem'in ve ailesinin hem leyla'nın hem de kendi ailesinin hayatını mahvetmiştir. bilerek ve isteyerek. utancından kurtulmak için bir an önce almanya'ya kaçmak istediğini söylerken oğuz'a kendi ailesinin arkada kalacağını ve onun bıraktığı utançla onların yüzleşeceğini düşünüyor muydu acaba? hiç sanmıyorum...
bak bu söylediklerine katılıyorum.. hava atıyordu diyoruz ama çaresizlikten mutluluk oyunu da oynuyordu ama necla o şekilde görmedi... necladan şüphelenip saçma sapan hareketlerde bulundu ama necla onun için oğuzla konuşup kardeşimi üzme diyip duruyordu.. bunu da atlanmamasını istiyorum... leyla kardeşine düşkündü necla en baştan beri kötüydü kardeşine diyenler var ama neclanın o gün otele leylanın mutsuz olduğuna mutfaktaki konuşmasından sonra tanık olup üzüldüğü için gitti... o da mı oyundu.. konuşmaları duyunca yüzündeki üzgün ifadeyi kimse hatırlamıyor.. kimbilir kaç kere oğuzu terslediğini kardeşimi üzme beni raht bırak dediğini söylemiyor!! leylanın yaptıkları iyiniyetli hareketlerin hepsinin çeteresi tutulmuş ama neclaya gelince sanki leyla evlendikten itibaren oğuzun aklını çelmiş direk oğuzun üzerine atlamış muamelesi yapılıyor... öyle deniliyor demiyorum ama ben oyle anlıyorum çünkü bazı şeylerden hiç bahsedilmiyor... unutulmuş diyemem çünkü dediğim gibi leylayla ilgili hiçbirşey unutulmamış...
bir arkadaşımızın da dediği gibi necla da leyla da hep birbirlerini kıskandı.. ama oğuz hayatlarına girene kadar sıradan kıskançlıklardı bunlar... zararsızdı.. ondan sonra çok çirkin boyutlara ulaştı... leyla da neclaya hiç güvenmedi... necla evlerine gidip de oğuzu yalnız bulduğunda hemen leylayı aradı nerdesin diye kötü niyetli olsa oğuzda gözü olsa aramazdı.. leyla da gizlice içeri girip onları gözledi samimi yakalayacağını düşünerek sonra da seslendim duymadınız mı dedi... ceydayla yakaladığında da necla içerde dimi diyerek çıktı yukarı... bunlar da gözümden düşürdü leylayı... neclanın tek ve en büyük hatası eniştesiyle kaçmak oldu en beteri de buydu ama oraya gelene kadar da necla kardeşini hiç sevmedi herzaman o kıskandı leylayı demek yanlış siz de kabul edin..necla o gün kardeşi için konuşmak için gitmseydi o otele tüm bunlar olmayacktı...tama yine yapmamlalıydı çıkıp gitmeliydi o odadan ama oraya gitme sebebi üzerinde hiç durulmamış.. ama leylanın hatalarının hastalığının sebepleri üzerinde hep duruluyor.. olası bir cana yönelme sebeplerinden bile bahsediliyor ben de bunu anlamıyorum
necla cem gelince de çok yıpranacak.. ama zengin çocuğu kaçırdım diye değil, doğru dürüst adam gibi bir adamı kaçırdım diye üzülecektir.. cemin diziye niye döndüğünü anlamadım.. her ne kadar cem&necla imkansız gibi gözükse de, cemin diziye dönmesi bir de cemin hal hissettiği duygular kafamı karıştırdı.. olabilir gibi geliyor...
sabah_güneşi 02-03-08, 14:36 Yok artik bu oyle herkesin yapacagi bi hata degil ki. Cemde biraz gurur varsa Neclayla birlikte olmaz zaten. Ask icin yapmasi hic birseyi degistirmez zaten Neclaninki oyle buyuk bir askda degildi.
Bence de Necla Cem'e aşık değildi... Zaten Cem nişanlı değilmi... Nasıl hemen o kızı bırakıp Necla'ya döner? Ki Necla Cem gibi birini hak etmiyor!... Daha önce de söyledim.. Necla için bu kadar kolay olmamalı yaptıklarından sonra...
leyla tavirlariyla neclaya kiskandigi belli bence sadece hatasini anladiginida sanmiyorum cünkü cana ilgisi var evli bir adama karsi ne kadarda karsi koysa can bosanmayacagini söyledigini andaki yüzünü herkes gördü
askta gurur olmaz millet necla tamam hata yapti ama bir hatanin bedeli bir ömür olamaz mutlu olmak ceminde hakki
Askta gurur olmaz derken sizi kullanip sonrada enistesiyle aldatanlari affedin demek istememistir kimse. Cemde biraz olsun erkekse onu affetmez.
Hem Cemin onu affetmemesi Neclanin cokta umrunda olmaz cunku onu sevmiyor. En fazla zengin birini kacirdigi icin yaniyordur. Yani Cem onu affetmedigi icin Necla bir omur boyu bedel odemis olmaz.
Bencede Cemin hakki mutlu olmak zaten bu yuzden Necla ile olmamali.
Bence de Necla Cem'e aşık değildi... Zaten Cem nişanlı değilmi... Nasıl hemen o kızı bırakıp Necla'ya döner? Ki Necla Cem gibi birini hak etmiyor!... Daha önce de söyledim.. Necla için bu kadar kolay olmamalı yaptıklarından sonra...
Ben Cemi birak Oguza olan askina bile inanmiyorum. Ceme kesinlikle asik degil. Ilk basta bile ona zengin oldugu icin yaklasmisti. Eger Necla Cemle tekrar birlikte olursa odullendirilmis olacak sadece.
CicimBenim 02-03-08, 14:42 Bencede birseylar olacak ama ozaman Yaman ayni Oguz olacak... evli bir kadinla bir iliskiye girmek, ustelik tanidigin ve sevdigin bir arkadasin esiyle... cokmu buyuk konustu
Ferhunda bence Sevket'i hic sevmedi... ailesi oldugunu sevdi, rahatligi. Ferhunde yanliz buyumus biri o yuzden Sevket'in bir ailesi olmasi ve onun iyi biri olmasi ilgisini cekti ama sanmiyorumki sevdi. Sedef'i kiskanmaya gelince, bence Sevket'in kendisini cok sevmesi ve sozunden cikmamasindan aldigi gucu seviyor ve kiskaniyor... kontrolda olmayi seviyor ama Sedef ortaya girince kontrol elinden aliniyor.
Yaman'a gelince, bence onu degil parasini ve rahatligini seviyor. Zamaninda Ceyda vardi, dusunmedi cunku Yaman karisina deli gibi asikti, ustelik Ceyda'nin Yaman'nin uzerinde kontrolu vardi, tipki Ferhunde-Sevket gibi... yapamazdi ama tabi simdi durumlar farkli... Yaman tek basina. Onun akli parasinda ve biliyorki kendini sevdirebilir, istedigi rahatligi Yaman'dan alabilir. Bence Ferhunde hic asik olmadi, olamicakta cunku onun gozu baska seylerde.
Askta gurur olmaz derken sizi kullanip sonrada enistesiyle aldatanlari affedin demek istememistir kimse. Cemde biraz olsun erkekse onu affetmez.
Hem Cemin onu affetmemesi Neclanin cokta umrunda olmaz cunku onu sevmiyor. En fazla zengin birini kacirdigi icin yaniyordur. Yani Cem onu affetmedigi icin Necla bir omur boyu bedel odemis olmaz.
Bencede Cemin hakki mutlu olmak zaten bu yuzden Necla ile olmamali.
yorumunu okuyunca dayanamadım,yazim dedim :) çok haklısın,bende sana katılıyorum.aklımdan geçenleri bir bir yazmışsın...aşkta gurur olmaz diyenler için,tamam aşkta gurur olmaz ama,insan olmak için biraz gurur lazım...necla cem i haketmiyor.zaten cem nişanlı.ona yapılanı, o bi başkasına yapmaz diye düşünüyorum,yani nişanlısına...
cem şu an nişanlısıyla gayet mutlu zaten gördüğüm kadarıyla. aşkta gurur olmaz lafına da katılmıyorum. hem cem başından beri insanların ne düşüneceğini çok önemseyen biriydi. şimdi necla'yı bir şey olmamış gibi kabul etmesi saçmalık olur.
PAMUK_MELEGIM 02-03-08, 14:51 Bence de Ferhunde ve Yaman arasında birşeyler olacak...
Yeni sevgilisini Ferhundeyle tanıştırırken Ferhunde'nin Yaman bey'in sevgilisine nasıl baktığını görmüşsünüzdür... :icon_whis Yaman Bey'e bir ilgisi var Ferhunde'nin...
yaman beyden cok parasina ilgisi var:)
Evet nasil bakti sevgilsine oyle:) kiskandi..
BiLLuRaLaNuR 02-03-08, 14:52 fikret orada anne babasından bahsediyor. görücü usulü evlenmiş hayriye ve ali rıza. "yola çıktıktan sonra sevmişler birbirlerini." diyor fikret. "bizim gibi yani." diyor tahsin de bunun karşılığında. yani kesinlikle hayriye ve ali rıza'dan bahsediliyor o sahnede.
Doğru ya Fikret nerden bilecek babasının evlenmeden önceki sevgilisini. Gerçi bizde bilmiyoruz Ali Rıza'nın neyi olduğunu. Çok haklısın düşünmeden bir yorum yazmışım:img-blush
sabah_güneşi 02-03-08, 14:52 Bencede birseylar olacak ama ozaman Yaman ayni Oguz olacak... evli bir kadinla bir iliskiye girmek, ustelik tanidigin ve sevdigin bir arkadasin esiyle... cokmu buyuk konustu
Ferhunda bence Sevket'i hic sevmedi... ailesi oldugunu sevdi, rahatligi. Ferhunde yanliz buyumus biri o yuzden Sevket'in bir ailesi olmasi ve onun iyi biri olmasi ilgisini cekti ama sanmiyorumki sevdi. Sedef'i kiskanmaya gelince, bence Sevket'in kendisini cok sevmesi ve sozunden cikmamasindan aldigi gucu seviyor ve kiskaniyor... kontrolda olmayi seviyor ama Sedef ortaya girince kontrol elinden aliniyor.
Yaman'a gelince, bence onu degil parasini ve rahatligini seviyor. Zamaninda Ceyda vardi, dusunmedi cunku Yaman karisina deli gibi asikti, ustelik Ceyda'nin Yaman'nin uzerinde kontrolu vardi, tipki Ferhunde-Sevket gibi... yapamazdi ama tabi simdi durumlar farkli... Yaman tek basina. Onun akli parasinda ve biliyorki kendini sevdirebilir, istedigi rahatligi Yaman'dan alabilir. Bence Ferhunde hic asik olmadi, olamicakta cunku onun gozu baska seylerde.
Bence Ferhunde Şevket'i seviyordu, seviyor... Ama paraya, rahata olan düşkünlüğü onu Yaman Bey'e yakınlaştırır...
Eğer Şevket Ferhunde'nin isteklerine cevap verebilseydi Ferhunde Şevket'le mutlu mesut yaşayabilirdi... Ben Şevket'i sevdiğini düşünüyorum Ferhunde'nin... Çünkü onu kaybetme korkusu vardı hep üzerinde, Sedef'e olan kıskançlığını da kontrolde olmak istemesine bağlayamıyorum... Ama herkesin kendi düşüncesi tabii ;);)
bak bu söylediklerine katılıyorum.. hava atıyordu diyoruz ama çaresizlikten mutluluk oyunu da oynuyordu ama necla o şekilde görmedi... necladan şüphelenip saçma sapan hareketlerde bulundu ama necla onun için oğuzla konuşup kardeşimi üzme diyip duruyordu.. bunu da atlanmamasını istiyorum... leyla kardeşine düşkündü necla en baştan beri kötüydü kardeşine diyenler var ama neclanın o gün otele leylanın mutsuz olduğuna mutfaktaki konuşmasından sonra tanık olup üzüldüğü için gitti... o da mı oyundu.. konuşmaları duyunca yüzündeki üzgün ifadeyi kimse hatırlamıyor.. kimbilir kaç kere oğuzu terslediğini kardeşimi üzme beni raht bırak dediğini söylemiyor!! leylanın yaptıkları iyiniyetli hareketlerin hepsinin çeteresi tutulmuş ama neclaya gelince sanki leyla evlendikten itibaren oğuzun aklını çelmiş direk oğuzun üzerine atlamış muamelesi yapılıyor... öyle deniliyor demiyorum ama ben oyle anlıyorum çünkü bazı şeylerden hiç bahsedilmiyor... unutulmuş diyemem çünkü dediğim gibi leylayla ilgili hiçbirşey unutulmamış...
bir arkadaşımızın da dediği gibi necla da leyla da hep birbirlerini kıskandı.. ama oğuz hayatlarına girene kadar sıradan kıskançlıklardı bunlar... zararsızdı.. ondan sonra çok çirkin boyutlara ulaştı... leyla da neclaya hiç güvenmedi... necla evlerine gidip de oğuzu yalnız bulduğunda hemen leylayı aradı nerdesin diye kötü niyetli olsa oğuzda gözü olsa aramazdı.. leyla da gizlice içeri girip onları gözledi samimi yakalayacağını düşünerek sonra da seslendim duymadınız mı dedi... ceydayla yakaladığında da necla içerde dimi diyerek çıktı yukarı... bunlar da gözümden düşürdü leylayı... neclanın tek ve en büyük hatası eniştesiyle kaçmak oldu en beteri de buydu ama oraya gelene kadar da necla kardeşini hiç sevmedi herzaman o kıskandı leylayı demek yanlış siz de kabul edin..necla o gün kardeşi için konuşmak için gitmseydi o otele tüm bunlar olmayacktı...tama yine yapmamlalıydı çıkıp gitmeliydi o odadan ama oraya gitme sebebi üzerinde hiç durulmamış.. ama leylanın hatalarının hastalığının sebepleri üzerinde hep duruluyor.. olası bir cana yönelme sebeplerinden bile bahsediliyor ben de bunu anlamıyorum
necla cem gelince de çok yıpranacak.. ama zengin çocuğu kaçırdım diye değil, doğru dürüst adam gibi bir adamı kaçırdım diye üzülecektir.. cemin diziye niye döndüğünü anlamadım.. her ne kadar cem&necla imkansız gibi gözükse de, cemin diziye dönmesi bir de cemin hal hissettiği duygular kafamı karıştırdı.. olabilir gibi geliyor...
yazdıklarının büyük kısmına katılıyorum ama şunu söylemeliyim ki leyla'nın başından beri necla'dan şüphe etmesi çok da haksız değildi. oğuz'un ona olan ilgisini hissediyordu. sonuçta haksız çıksaydı eyvallah ama aylar öncesinden korktuğu şey sonunda başına geldi. buna önsezi diyelim isterseniz.
öte yandan necla'nın leyla'yı hiç sevmediğini ben de kabul etmiyorum. ama oğuz olayından sonra leyla'ya müthiş bir öfke duydu o da. leyla'nın oğuz'u elde etmek için onunla yattığını, bilerek hamile kaldığını düşünecek kadar büyüktü o öfkesi. işt |