Tüm Versiyonu Göster : Yaprak Dökümü-2.Sezon Bölüm Yorumları/2
Sayfalar :
1
2
3
4
[ 5]
6
7
8
9
10
aşk olsaydı evilik dışı hamile kalmasını su saymazdım ama lyla oğuza aşık olmadı zengin lüksü sevdi ve hetılatırım oğuz leyla en başta t... olayı ile birlkte olmuşlardı ve leyla kendine t..eden birini kabullenip onunla olmaya devam etti iğrenç..
kendisine tecavüz eden biriyle beraber olmasının iğrençliğinden ben de bahsetmiştim zaten ama dediğim noktaya geliyoruz; bütün bunlar sadece leyla'ya zarar veren şeylerdir. kimsenin bunlardan dolayı leyla'dan hesap sorma hakkı yoktur. ayrıca leyla oğuz'u sevdi, etkilendi ondan. daha önce de yazmıştım. necla'nın nişanından döndüğü gün kontrolünü kaybetmiş ve oğuz'a "necla benim gibi aptal değil. hiç sevmedi seni." diye bağırmıştı. leyla oğuz'u gerçekten sevmişti. parasından, zenginliğinden de etkilenmişti ama oğuz kendisine iyi davrandığında gözlerinin içi gülüyordu.
kendisine tecavüz eden biriyle beraber olmasının iğrençliğinden ben de bahsetmiştim zaten ama dediğim noktaya geliyoruz; bütün bunlar sadece leyla'ya zarar veren şeylerdir. kimsenin bunlardan dolayı leyla'dan hesap sorma hakkı yoktur. ayrıca leyla oğuz'u sevdi, etkilendi ondan. daha önce de yazmıştım. necla'nın nişanından döndüğü gün kontrolünü kaybetmiş ve oğuz'a "necla benim gibi aptal değil. hiç sevmedi seni." diye bağırmıştı. leyla oğuz'u gerçekten sevmişti. parasından, zenginliğinden de etkilenmişti ama oğuz kendisine iyi davrandığında gözlerinin içi gülüyordu.
valla tek söyleyeceğim, kapısını açık bırakanın evine hırsız girer ve kmse de hırsızı suçlayamaz bu durumda. tedbir almazsan başına gelen herşey müstahaktır...boşa denmemiş kendi düşen ağlamaz...mesela şu anda şevket...ne gelecekse başına hakediyor...
Leyla Oğuz'a aşıktı evet hatta daha çok parasına aşıktı da diyebiliriz. Ama Oğuz'unda Neclaya aşık olduğunu kendisi de biliyordu. Bu durumda her ne olursa olsun annesinin bu eve kefeninle dönersin gibi saçma bir sözüyle hareket etmeyip konuyu babasına açıp ben evliliğimde mutlu değilim ve boşanmak istiyorum demesini bilmeliydi. Zaten Ali Rıza Bey, Leylanın Oğuz'u sevdiğini zannettiği için evlendirdi ve mutsuz olduğu öğrendiği anda Leylayı boşatıp evine geri getirirdi. Ama Leyla, gerek aklından şüphe ettiğim annesinin sözüne kanıp ve gerekte içinde bulunduğu zenginliği-parayı-lüks hayatı bırakamayıp resti çekemedi. Oğuz'un kardeşine aşık olduğunu, patronun eşi ile düşüp kalktığını ve hatta onu hamile bıraktığını bile bile sırf aç gözlülüğü ve zenginlik-para hırsı yüzünden ayrılamadı Oğuz'undan.
Leyla'nın zayıflıkları çok fazla, ama o eve dönmek istedi. Annesine yalvardı eve dönmek için ama annesi "kefenle girersin ancak" diyebildi. Ali Rıza zaten o zamanlar çocuklarıyla herhangi bir iletişim içinde değildi. Ardarda yaşanan onca olaydan sonra çocuklarıyla konuşmaya başladı. Fikret'e "mutsuzsan dön evine" diyen Ali Rıza, Leyla'nın mutsuzluğunun farkına bile varamadı.
Leyla Oğuz'a aşıktı evet hatta daha çok parasına aşıktı da diyebiliriz. Ama Oğuz'unda Neclaya aşık olduğunu kendisi de biliyordu. Bu durumda her ne olursa olsun annesinin bu eve kefeninle dönersin gibi saçma bir sözüyle hareket etmeyip konuyu babasına açıp ben evliliğimde mutlu değilim ve boşanmak istiyorum demesini bilmeliydi. Zaten Ali Rıza Bey, Leylanın Oğuz'u sevdiğini zannettiği için evlendirdi ve mutsuz olduğu öğrendiği anda Leylayı boşatıp evine geri getirirdi. Ama Leyla, gerek aklından şüphe ettiğim annesinin sözüne kanıp ve gerekte içinde bulunduğu zenginliği-parayı-lüks hayatı bırakamayıp resti çekemedi. Oğuz'un kardeşine aşık olduğunu, patronun eşi ile düşüp kalktığını ve hatta onu hamile bıraktığını bile bile sırf aç gözlülüğü ve zenginlik-para hırsı yüzünden ayrılamadı Oğuz'undan. Necla, yapmadı mı aynısını evet o'da yaptı. O'da Oğuz'un kardeşine tecavüz ettiğini, ceyda ile ilişkisi olduğunu bile bile onunla kalmaya devam etti bir süre ama sonunda çekip gitmesini ve kendisini oğuz denen pislikten sıyırmasınıda bildi.
Önemli olan niyettir, ne kadar manidar bir cümle! o zaman şöyle birşey diyebiliriz sizin cümlenize bakarak. Necla otele oğuza ablasını üzmemesini, leylanın onu çok sevdiğini ve kendisi ile aralarnda birşey olamayacağını söylemeye gitti ama gel gör ki birlikte oldular sonunda. Sizin cümlenizden yla çıkarsak neclaya kızmaayız değil mi çünkü neclaya oraya başka bir niyetle gitmişti.
Dediğiniz gibi Can'ın Leyladan etkilenmesi leylanın suçu değil, insani bir duygudur bu ve can da hoşlanmıştır leyladan ve bunu kendisine alenen söylemiştir. Leyla ne demiştir peki karşılığında "ben evli biri ile birlikte olamam" yani bu cümleyi can bey açısından ele alırsak "seninle olmak isterim ama evlisin, boşanda gel"... ve sonrasında gelişen olaylara bakılınca ben bile bir bayan olarak leyla cana ümit veriyor diyebiliyorsam, forumdaki erkek arkadaşlardan rica ediyorum kendilerini canın yerine koysunlar ve leylanın can ile olan tüm diyaloglarını ve görüşmelerini vs. bir düşünsünler ümitlenirler miydi? ben erkek olsam %100 ümitlenirdim. hatta leylanın başına gelen olayın bir benseri benimde başıma geldi. şöyle ki çalıştığım şirketteki evli olan müştelerimden biri bana benimle ilgilendiğini-görüşmek istediğini vs. söyledi. ben böyle bir şeyin asla mümkün olamayacağını söyledim ve kendisi ile bir daha görüşmedim hatta onun işlerine başka bir arkadaşın bakmasını rica ettim müdürden ve hala o müşteriyle çalışıyoruz bana bir daha böyle bir yaklaşımı olmadı. leyla da, can'ın kendisine olan duygularını bildiği halde, taksi ile eve bırakmasına iizn vermesi, beraber yürüşe çıkmaları, mesajlaşmaları ne kadar doğru? ne kadar ümit vermiyor diyebiliriz? lütfen bunuda psikolojik durumuna bağlamayın arkadaşlar ve olayı gerçek hayat ile bağdaştırın kaç erkek leylanın davranışları karşısında ümitlenmez? allahtan ümit vermiyor leyla, demekki bir ümit verse ne olacak? leylanın ümit vermemesi bu şekilse ümit vermesi de direk canla düşüp kalkması olur herhalde.
leyla, neclanın kendisine yaptığını şuanda farklı yollarla ve ağırdan ağırdan oyaya yapıyor. leylanın şuanda neclayı küçük görmesi gibi hiçbir hakkı yok, şuanda evli bir adanla ilişki içerisinde olan da kendisidir. Leylanın karakteri hep buydu zaten başkalarının adamlarını çalmak. can 3. kişi olıyor. ne acıdır ki, leylanın beraber olduğu hiçkimse kendisi gerçek manada sevmedi sadece kullandılar. canda böyle yapacaktır, leyla ile metres hayatı yaşar. leyla da bunu kendine yedirecek bir karakter mevcut zaten. aslında leyla, hep neclanın gerçketen sevilmesini ve değer görmesini kıskandı. oğuz neclayı sevdi diyemeyeceğim seven insan bunu yapmaz sevdiğine yani 3 kişiyi aynı anda idare etmez ama şöyle de bir gerçek varki leyladan daha çok değer verdi neclaya, cem desen oda çok sevdi neclayı ve hala da seviyor.
neclanın neden leylaya çatır çatır cevap verme hakkı yok??? bence herşeye hakkı var o evde neclanın, leylaya şükretmek zorundada değil. ali rıza eğer leyla getrier demese eve getirmeyecekti ama bir süre yani leyla iyileşene kadar ve sonra neclayı getirecekti. kaldı ki anne ve ababası neclayı affetiyse ve leylaya hiçbir söz hakkı düşmüyor eğer o evde necla ile kalmak istemiyorsa çeker gider, zaten sevgilisi can var ev tutar ona ohh zengin hayat daha ne ister leyla? yine eve gelip caka satar ağabeyinin elinden 20lik görünce 100lüğü çeker, evi satın almaya çalışır arabsının kornasını öttürü, kürkünü bu defa ferhundeye savuru...
necla şuanda leyladan kat be kat karakterli ve temiz bir insan. en azından babasına yalan söylemiyor, önceki yaptığı hata gibi evli adamlarla gezip tozmuyor. hayatına yön vermeye çalışıyor, bozuk plak gibi mazide takılıp kalmıyor. ve kendini kimseye acındırma derdinde değil. acıların çocuğu modunda değil en önemlisi. yürü necla kim tutar seni, eğer bu şekilde devam edersen emin ol hayat sana ikinci bir şansı verecektir.
ohoo.... olay "yürü necla..." lara geldiyse ekleyecek bir şeyim yok. sağlıklı bir tartışma ortamı imkansız. böyle yaparsanız bir tarafı aklamaya çalışıp öbür tarafı yerin dibine batırma çabasında olduğunuzu düşüneceğim ister istemez.
leyla'nın annesinin sözüne inanıp eve dönmemesi benim de kafama takılmadı değil... ne var ki leyla kimseden yardım isteyemedi. yardım isteyebileceği tek insan da ona "kefenle dönersin" diyebildi. babasının vereceği tepkiden korktuğu için babasına açılamadı. işte dediğim buydu. ali rıza o kadar baskıcı ve sert ki çocuklar ondan korkuyor ve hataları bu yüzden. evet, leyla babasına anlatamadı hiçbir şeyi. ama hangisi anlatabildi ki? fikret bile söyleyemedi. leyla oğuz'la parası için devam etmedi. ne diyordu annesine? "sevsin istiyorum beni. sevmeden olmuyor." annesi dönmesine izin verseydi para pulu görmeyecekti gözü ve dönecekti. o evliliğe onu anne ve babası mahküm etti. bu kadar acımasız olmanın anlamı yok.
önemli olan niyettir evet. ama siz tamamen yanlış anlamışsınız. necla otele ne niyetle gitti? gerçekten "leyla'yı üzme." demek için mi? hadi, öyle kabul edelim. ama sonra ne yaptı? onunla birlikte oldu. kendi isteğiyle. sonra oğuz'la kaçmaya niyetlendi, cem'i parmağında oynatmaya niyetlendi ve hepsini yaptı. önemli olan niyettir derken isteyerek yapmayı kastetmiştim. necla ne yapıyorsa bilerek ve isteyerek yaptı. leyla'nınki ise sadece aptallık, saflık.
leyla'nın can'a ümit vermesi konusu kişiye göre değişir diyerek yineliyor, ümit vermediği konusunda ısrarlı olduğumu söylüyor ve bu konuyu kendi adıma kapatıyorum.
necla'nın leyla'ya cevap vermeye hakkı yok ama leyla onu o eve çağırdı diye değil. leyla'nın yüzüne bakamayacağını kendisi söylüyordu. bu sadece babasının gözünü boyamak için söylenmiş bir laf mıydı yani? üçüncü günde bırak yüzüne bakmayı bir de ağzına geleni söylemeye, hastalığıyla alay etmeye başladı. bence de yürü be necla... bir sıçrar... iki sıçrar... er geç bu sinsiliğinin de karşılığını alacaktır.
valla tek söyleyeceğim, kapısını açık bırakanın evine hırsız girer ve kmse de hırsızı suçlayamaz bu durumda. tedbir almazsan başına gelen herşey müstahaktır...boşa denmemiş kendi düşen ağlamaz...mesela şu anda şevket...ne gelecekse başına hakediyor...
hiçbir insan bu kadar acıyı haketmez. leyla oğuz'un sözüne güvendi, ona aşık oldu diye bu kadar acı çekmeyi haketmiyordu. hakettiğinden de fazla acı çekti zaten. daha ne isteniyor ki?
valla arkadaşım güzel sölemişsin..layla oğuza belki aşk azda olsa vrdır ama onun daha çok lüks hayatına ulaşabilmek için onunla olmaya devam etti..oğuza aşıktı seviodu diyenlerde şunu hatırlasınlar o pembe pardeaüyü nejlaya tarken artık ben zenginim yenisini alırım der gibi havlardaydı lüks meraklısı olmuştu resmen..eğerki leyla can beye kesinlikle olmaz deyip onunla bu muhabbetini deavm ettirmseydi emin olun leylanın arkasındad dururdum ama leyla resmen bir arkdaşımızda yazmış istemem ama yan cebime koy dior..ümit vermiomuş gibi davranıor ama tam ümit verio aslında..canı araması teline cevpp vermeyince gidip onu görmesi bile ümit vaad edio..
BiLLuRaLaNuR 06-03-08, 13:32 Hemen 64. bölümü yorumlayayım;
Bu bölümün en olaylı karakterlerinden biri Şevket'le başlamak istiyorum. Gidişatı çok kötü ve Ali Rıza beyin çabasına rağmen hala kendi bildiğini okuyarak kendine bir batak hazırlıyor. Hapishane batağı oda. Şevket'te bu bölüm hiç tahmin etmediğimiz birşeyle karşılaştık galiba. Şu Ferhunde merakının çıkması çok üzdü gibi,Artık bu bataklıktan kurtulmak istiyorum diyor ya hem annesine hem babasına hemde kardeşlerine ihanet etmiş oldu. Eğer aileside olmasa şimdi hemen hapise girmişti. Yine girecek ama biraz uzayacak tabii işler.
Fragmanda Şevket'in "Dur daha herşey bu kadar kolay değil" demesine artık Yuh & Çüş demekten başka birşey diyemiyorum. Kendiside biliyor sonunda hapse gireceğini ama inat değil mi? Takmış kafasına ben para kazanacağım,Zengin adamlardan olacağım hayallerine. Şevket'in gidişat çok kötü ve ilerleyen bölümleri tahmin etmek,görmek istemiyorum. Şevket cezasını çeksin çünkü hakediyor,Ama benim üzüntüm Ali Rıza beye,Adam zaten yarı hasta birde kalpten götürecekler Allah korusun. Yani benim anlatmak istediğim şey o hapse yalnız Şevket değil aileside girecek. Bunalımdan çıkamayacak kendi açısını herkese çektirecek benim bütün sıkıntım bu.
Şimdide Leyla & Necla'ya geliyorum. Bana Leyla bu bölümde Necla'ya çok ön yargılı davranarak üstüne gitti. Necla'da aynı şekilde şu resimleri yollama konusunda oda Leyla'nın üstüne gitti. Kısacası bu konuda ikiside suçluydu. Leyla orda o lafı iyi söyledi. "Benden özür dileyeceğine,gelip bana sataşıyor" Bencede Necla artık uzatmamalı ve özür dilemeli. Necla'nın yaptıklarını tartsan Leyla'nın yaptıkları onun yanında bir hiç,Necla ihanet etti. Ama Leyla etmedi çünkü Leyla & Oğuz'un sevgili olduklarını Necla biliyordu. Hatta Leyla Necla'ya sormuştu. Necla'da takıl kafana göre dedi. İhaneti Necla yaptı ve Leyla'ya çok darbe yedirdi. Hayriye hanım Leyla-Ferhunde-Necla'yı odaya aldıklarında Leyla'nın laflarına bayıldım diyebilirim. Sonunda Necla'nın yanlışlarını yüzüne çarpan biri çıktı evde. Ben Ferhunde'nin yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Ortalığı karıştırmak için değil,Necla & Cem'i barıştırmak için o resimleri nişanlısına yolladı. Evet karışmamalıydı aslında. Ama Ferhunde işte,Etmeden duramıyor.
Fikret & Tahsin sahneleri bu hafta çok azdı,Hatta sayılıydı. Aslında dizinin şu dönemlerinde Adapazarını araya sokmamaları lazım. Çünkü diğer olaylara odaklandı herkes. Zamanı gelince Adapazarı'nada dönecekler eminim. Adapazarı'na fanatik arkadaşlar var. Ama bence o kadar abartmaya gerek yok,Evet biraz duygusallığımız tutmuştu romantizm falan istedik,Ama şuan daha önemli olaylar var ve Adapazarı bunun dışında kalmalı diye düşünüyorum. Zaten ilerleyen bölümler çok olaylı olacak. Bende diğer olaylara odaklandım. Bence sizde odaklanın arkadaşlar,Çünkü asıl Yaprak Dökümü dün akşam izlediğimiz Yaprak Dökümü'ydü. Fikret & Tahsin'in Yaprak Dökümü değil.
ohoo.... olay "yürü necla..." lara geldiyse ekleyecek bir şeyim yok. sağlıklı bir tartışma ortamı imkansız. böyle yaparsanız bir tarafı aklamaya çalışıp öbür tarafı yerin dibine batırma çabasında olduğunuzu düşüneceğim ister istemez.
leyla'nın annesinin sözüne inanıp eve dönmemesi benim de kafama takılmadı değil... ne var ki leyla kimseden yardım isteyemedi. yardım isteyebileceği tek insan da ona "kefenle dönersin" diyebildi. babasının vereceği tepkiden korktuğu için babasına açılamadı. işte dediğim buydu. ali rıza o kadar baskıcı ve sert ki çocuklar ondan korkuyor ve hataları bu yüzden. evet, leyla babasına anlatamadı hiçbir şeyi. ama hangisi anlatabildi ki? fikret bile söyleyemedi. leyla oğuz'la parası için devam etmedi. ne diyordu annesine? "sevsin istiyorum beni. sevmeden olmuyor." annesi dönmesine izin verseydi para pulu görmeyecekti gözü ve dönecekti. o evliliğe onu anne ve babası mahküm etti. bu kadar acımasız olmanın anlamı yok.
önemli olan niyettir evet. ama siz tamamen yanlış anlamışsınız. necla otele ne niyetle gitti? gerçekten "leyla'yı üzme." demek için mi? hadi, öyle kabul edelim. ama sonra ne yaptı? onunla birlikte oldu. kendi isteğiyle. sonra oğuz'la kaçmaya niyetlendi, cem'i parmağında oynatmaya niyetlendi ve hepsini yaptı. önemli olan niyettir derken isteyerek yapmayı kastetmiştim. necla ne yapıyorsa bilerek ve isteyerek yaptı. leyla'nınki ise sadece aptallık, saflık.
leyla'nın can'a ümit vermesi konusu kişiye göre değişir diyerek yineliyor, ümit vermediği konusunda ısrarlı olduğumu söylüyor ve bu konuyu kendi adıma kapatıyorum.
necla'nın leyla'ya cevap vermeye hakkı yok ama leyla onu o eve çağırdı diye değil. leyla'nın yüzüne bakamayacağını kendisi söylüyordu. bu sadece babasının gözünü boyamak için söylenmiş bir laf mıydı yani? üçüncü günde bırak yüzüne bakmayı bir de ağzına geleni söylemeye, hastalığıyla alay etmeye başladı. bence de yürü be necla... bir sıçrar... iki sıçrar... er geç bu sinsiliğinin de karşılığını alacaktır.
Leyla, beni "Yürü Necla..." raddelerine kadar getirdi valla ne yalan söyleyeyim. Evet belki biraz abartmışımdır ama Leyla hakkında değil, yazım üslubunda olabilir bu ancak, Leyla hakkında söylediğim herşey halen geçerlidir.
Leyla, Neclaya göre (Necla ile kıyaslıyorum çünkü yaş bakımdan aynı oldukları için Fikret ve Şevket le kıyaslayamam. Yanlış anlaşılmasın yani.:img-wink:) biraz daha zayıf karakterli ve karşısında ki insanın sözüne hemen kapılıp gidebilen biri. Leyla, annesinin kendisine söylediği o saçma sözden sonra asıl babasına açılmalıydı. Hatırladığım kadarı ile Leyla annesi ile o konu hakkında konuştuğunda babası ile arası düzelmişti ve Ali Rıza Beyin arada bir yaptığı gibi evdekilere küskünlüğü söz konusu değildi.
Zannetmiyorum ki, Leyla babasına mutsuz olduğunu ve ayrılmak istediğini söylediğinde Ali Rıza onu azarlasın veya olmaz devam edeceksin dedin. Evet Leylanın mutsuzluğunu farketmedi ama haksız da sayılmaz adam nasıl farketsin, çünkü Leyla gayet mutlu havalar atıyordu etrafa. Bunu yapmaya ne gerek vardı, bu hava kime ve ne için? Onlar senin ailen mutluluğunu da mutsuzluğunu da onlarla paylaşamayacaksan kiminle paylaşacaksın diyorum ve ayrılmama konusunda Oğuz'un zenginliğininde bir etken olduğunu düşünerek Leylaya hak veremiyorum malesef.
Bende sizin "Necla ne yaparsa bilerek isteyerek yapıyor, Leyla ise aptallığından ve saflığından" sözünüzden nasıl objektif olduğunuzu düşünebilirim veya bir tarafı aklarken diğer tarafı yerin dibine sokmaya çalışmadığınızı!!!
Evet Necla, Oğuz ile kaçmayı bilerek ve isteyerek yaptı. Bunun dışında hiçbir hatasını göremiyorum ben ileriye ve geriye dönük olarak baktığım zaman. Leylanın, tecavüzcüsü ile aynı yatağa defalarca girmesi saflıkmıdır?, kız arkadaşının sevgilisini elinden çalmak aptallıkmıdır? veya evli olan biri ile bu derece samimi bir münasebet içerisinde bulunmak saflıkmdır? yapmayın lütfen biraz objektif baksanız olaya Leylanın şu saydığım hiçbir olayda saflığı sebebi ile yapmadığını ve bile isteye yaptığını söyleyebilirsiniz.
Leyla-Can konusunda evet dediğiniz gibi kişinden kişiye yaşadığı kültüre-aldığı eğitime ve yaşam tarzına değişir düşünceler. Bakış açısıdır bu netice de. Bende halen Leylanın saflığı veya hastalığını bahane etmeden Can'a ümit verdiğini ve Can'ın tek suçlu olmadğını düşünüyorum.
Takıldığım bir diğer konu ise, Leyla neden Necla ile uğraşacağına gidip Oya Hanım'ın yönlendirdiği terapist ile görüşmüyor. O'da Necla gibi kendi hayatına yön vermeye ve geleceğine bakmaya çalışsa fena olmaz mı? Neclaya laf sok laf sok nereye kadar? Üstelik Neclanın hiç umurunda değil, Leylanın bu laf sokmaları bir kulağından giriyor diğerinden çıkıyor. Necla, böyle çocukca şeylerle uğraşmayacak kadar mantıklı biri. Hadi diyeceğim Leyla, ailesinin bunu dile getirmesini bekliyor yani terapist olayını ama bence onları beklememeli ve onlardan medet ummamalı ev ahalisinin içerisinde bulunduğu durum belli, herkes kendi derdine düşmüş. Üstelik Leyla artık çalışan bir bayan, terapist ücretini kendisi karşılayabileceğine göre ailesine sormasına veya yardım almasına bile gerek yok. Yetişkin bir insan gibi kendine yetmesini bilmeli artık.
Necla eve geldiği ilk gün bece dediği gibi gerçekten Leylanın yüzüne bakmaya utanıyordu. Bu durum bir gün iki gün üç gün böyle devam etti... Ama baktı ki, Leyla olaylardan kendisini tamamen sıyırmış ailenin veya kendilerinin (Leyla-Necla) bu duruma gelmelerinde tek suçlu Neclaymış gibi davranıyor, ailesi üzerinden Neclayı kıskandırıyor... Necla'da sabır taşı değil "yeter" dedi bir yerde artık. Çamaşır karışması yüzünden çıkan kavgada "Tek suçlu benmiyim Leyla" dediği sözde bunları kanıtlar nitelikteydi ve Neclanın tavırlarını haklı çıkaran bir sebepti. Aile özelllikle de Ali Rıza ve Şevket olayları tek taraflı biliyordu, Neclanın daha önce Oğuz ile bir ilgisi olmadığını ve kardeşinin evliliğini yıktığını, Leylanın kardeşine zenginliği sebebi ile attığı havaların vs., Oğuz'un Neclanın eski sevgilisi olduğunu vs. bilmiyorlardı. Leyla'da kendini iyice mağdur durumlarına sokup, Neclaya sahte sahte gülücüklerle-babasının koluna girmeyle vs. hava atmaya kalkınca Necla haklı olarak yeter dedi ve kendisinin vurada olduğunu hissetirmeye başladı.
Şuanda babasına verdiği sözde durup, doğru yolda gitmeye devam eden kim? Necla mı Leyla mı Şevket mi? Şevket kumar oynar oymadım der, Leyla ona arka çkar ve bu yalanı destekler, Leyla Can ile görüşmeyeceğim bir da söz babacım der ama Can ile fink atmaya devam eder... Necla ne yapar, evinden okuluna okulundan işine gidip gelir ve hayatına yön vermeye çalışır. Necla, "Ben yapmadım birşey" demesinde kim desin Leyla mı?
Birde Necla hala Cem'e çemkiriyor deniyor, ona çemkirmek değil kendini aklamak derler. Neclanın karakteri hep soğuk-mesafeli ve düşündüğünü yüzüne söyleyen, kendini acındırma ihtiyacı hissetmeyen biri olduğu için ne düşünüyorsa onu söylüyor Cem'e... Seni çok üzdüm, çok pişmanım vs. diye nutuk atmıyor bunları söylemenin hiçbir faydası olmadığını ve Cem'inde dinlemek istemediğini biliyor çünkü.
Acgozlu , paragoz hayriye agzimizin tadi bozulmasin diye diye ailenin kendi agzina fasil fasil ediyor farkinda degil. Resmen kizlari gizli kapakli peskes cekiyor. Bir anda evlenip gitsinlerde rahatlasak der gibilerden. Bu bolumde ali rizanin da arkasindan atip tuttu masada ama tokat gibi cevabi aldi. Bu arada hayriye'nin ayagina giydigi o igrenc siyah seyler nedir ?? Ali rizaya da bravo bu kadar rezilligi ragmen hala hayatta adamcagiz. Gelen gecen kurallarini ayak altina aliyor, paparasini yapiyor ama adam genede affediyor.
etkileyici bi bölümdü.şevket in giderek çöküşü,kendini azıcık var olan karakterini de bu bölüm yerlere serdi.gidişat belli son gazla uçurum.korkarım aileyi de sürükleyecek
forumda yine şiddetli bi necla-leyla tartışması var.açıkçası ikisi de uzak durulacak tipler. birini göklere çıkartan arkadaşları hiç anlamıyorum.eğer hangisi daha suçluyu bulmaksa amaç bunun için fazla kafa yormaya da gerek yok.kuşkusuz necla.hani bunun için kardeşinizin kocasıyla üstelik nişanlıyken kaçtığını düşünmeniz yeter. bunun için de aman aman bi empati gücüne ihtiyaç yok.necla yı buna iten sebepler ne olursa olsun bu kadar büyük bi hatayı yapmaya kimsenin hakkı yok.hep söylediği bi laf var ya oğuz bnm sevgilimdi diye.e o zaman demeseydin be kızım leyla sana oğuz konusunu sorduğunda bnm için sorun yok die.sadece bu bile necla nın bi hak iddia etmesini ortadan kaldırıyo
necla oğuz dan fazlasını hak etmiyo.bence mutlu olmayı bile.tek bihareketle hem kardeşini hem nişanlısını kendi ailesini cem in ailesini yaraladı üstelik hiç unutamıycakları bi şekilde işin acı tarafı bunu oğuz gibi biri için yapması.bilmiyorum ya aşk bütün bu olanların yanında o kadar hafif kalıyo ki.duyduğu şeyin aşk olmadığı da ortada.hem LEYLAYA VERİRKEN OĞUZU (tam olarak böyle yaptı) hem de kaçtıktan sonra fazlasıyla kolay bıraktı. belki tutku belki kardeşine olan hıncı ama necla ile oğuz arasındaki şey kesinlikle aşk değil ve bu neclayı kesinlikle daha basitleştiriyo.leyla saf hatta salak derecesinde zaman zaman.büyümemiş bi çocuk.her ne kadar bi kısmını hak etmiş de olsa çok ağır darbeler aldı ve bu daha savunmasız yaptı leyla yı.necla ya karşı görmemiş havalarıyla yaptığı şımarıklıkları saymazsak leyla genel olarak sadece kendini etkileyen hatalar yaptı ama necla nerdeyse dizinin bütün ahalisinin hayatını geri dönülmüycek şekilde etkiledi yaptıklarıla.
necla yı seven yada onu daha az suçlu bulanları anlamıyorum.anlamıycam da.netice de bakış açısı.necla bu hataları yapmaya iteklenmiş olabilir ama iradesi var sonuçta.bi düşünün sizin kardeşiniz böyle bişi yapsa neyi hafifletici bulup affederdiniz yada kızınız yada nişanlınız olsa.bi daha hayatınıza alır mıydınız?yaptıklarını unutabilir miydiniz? ve buna neden olarak gösterdiği şey eniştesinin daha önce sevgilisi olması üstelik karısı çıkmaya başlarken bnm için önemli dğl demişken.
BiLLuRaLaNuR 06-03-08, 14:26 Leyla, beni "Yürü Necla..." raddelerine kadar getirdi valla ne yalan söyleyeyim. Evet belki biraz abartmışımdır ama Leyla hakkında değil, yazım üslubunda olabilir bu ancak, Leyla hakkında söylediğim herşey halen geçerlidir.
Leyla, Neclaya göre (Necla ile kıyaslıyorum çünkü yaş bakımdan aynı oldukları için Fikret ve Şevket le kıyaslayamam. Yanlış anlaşılmasın yani.:img-wink:) biraz daha zayıf karakterli ve karşısında ki insanın sözüne hemen kapılıp gidebilen biri. Leyla, annesinin kendisine söylediği o saçma sözden sonra asıl babasına açılmalıydı. Hatırladığım kadarı ile Leyla annesi ile o konu hakkında konuştuğunda babası ile arası düzelmişti ve Ali Rıza Beyin arada bir yaptığı gibi evdekilere küskünlüğü söz konusu değildi.
Zannetmiyorum ki, Leyla babasına mutsuz olduğunu ve ayrılmak istediğini söylediğinde Ali Rıza onu azarlasın veya olmaz devam edeceksin dedin. Evet Leylanın mutsuzluğunu farketmedi ama haksız da sayılmaz adam nasıl farketsin, çünkü Leyla gayet mutlu havalar atıyordu etrafa. Bunu yapmaya ne gerek vardı, bu hava kime ve ne için? Onlar senin ailen mutluluğunu da mutsuzluğunu da onlarla paylaşamayacaksan kiminle paylaşacaksın diyorum ve ayrılmama konusunda Oğuz'un zenginliğininde bir etken olduğunu düşünerek Leylaya hak veremiyorum malesef.
Bende sizin "Necla ne yaparsa bilerek isteyerek yapıyor, Leyla ise aptallığından ve saflığından" sözünüzden nasıl objektif olduğunuzu düşünebilirim veya bir tarafı aklarken diğer tarafı yerin dibine sokmaya çalışmadığınızı!!!
Evet Necla, Oğuz ile kaçmayı bilerek ve isteyerek yaptı. Bunun dışında hiçbir hatasını göremiyorum ben ileriye ve geriye dönük olarak baktığım zaman. Leylanın, tecavüzcüsü ile aynı yatağa defalarca girmesi saflıkmıdır?, kız arkadaşının sevgilisini elinden çalmak aptallıkmıdır? veya evli olan biri ile bu derece samimi bir münasebet içerisinde bulunmak saflıkmdır? yapmayın lütfen biraz objektif baksanız olaya Leylanın şu saydığım hiçbir olayda saflığı sebebi ile yapmadığını ve bile isteye yaptığını söyleyebilirsiniz.
Leyla-Can konusunda evet dediğiniz gibi kişinden kişiye yaşadığı kültüre-aldığı eğitime ve yaşam tarzına değişir düşünceler. Bakış açısıdır bu netice de. Bende halen Leylanın saflığı veya hastalığını bahane etmeden Can'a ümit verdiğini ve Can'ın tek suçlu olmadğını düşünüyorum.
Takıldığım bir diğer konu ise, Leyla neden Necla ile uğraşacağına gidip Oya Hanım'ın yönlendirdiği terapist ile görüşmüyor. O'da Necla gibi kendi hayatına yön vermeye ve geleceğine bakmaya çalışsa fena olmaz mı? Neclaya laf sok laf sok nereye kadar? Üstelik Neclanın hiç umurunda değil, Leylanın bu laf sokmaları bir kulağından giriyor diğerinden çıkıyor. Necla, böyle çocukca şeylerle uğraşmayacak kadar mantıklı biri. Hadi diyeceğim Leyla, ailesinin bunu dile getirmesini bekliyor yani terapist olayını ama bence onları beklememeli ve onlardan medet ummamalı ev ahalisinin içerisinde bulunduğu durum belli, herkes kendi derdine düşmüş. Üstelik Leyla artık çalışan bir bayan, terapist ücretini kendisi karşılayabileceğine göre ailesine sormasına veya yardım almasına bile gerek yok. Yetişkin bir insan gibi kendine yetmesini bilmeli artık.
Necla eve geldiği ilk gün bece dediği gibi gerçekten Leylanın yüzüne bakmaya utanıyordu. Bu durum bir gün iki gün üç gün böyle devam etti... Ama baktı ki, Leyla olaylardan kendisini tamamen sıyırmış ailenin veya kendilerinin (Leyla-Necla) bu duruma gelmelerinde tek suçlu Neclaymış gibi davranıyor, ailesi üzerinden Neclayı kıskandırıyor... Necla'da sabır taşı değil "yeter" dedi bir yerde artık. Çamaşır karışması yüzünden çıkan kavgada "Tek suçlu benmiyim Leyla" dediği sözde bunları kanıtlar nitelikteydi ve Neclanın tavırlarını haklı çıkaran bir sebepti. Aile özelllikle de Ali Rıza ve Şevket olayları tek taraflı biliyordu, Neclanın daha önce Oğuz ile bir ilgisi olmadığını ve kardeşinin evliliğini yıktığını, Leylanın kardeşine zenginliği sebebi ile attığı havaların vs., Oğuz'un Neclanın eski sevgilisi olduğunu vs. bilmiyorlardı. Leyla'da kendini iyice mağdur durumlarına sokup, Neclaya sahte sahte gülücüklerle-babasının koluna girmeyle vs. hava atmaya kalkınca Necla haklı olarak yeter dedi ve kendisinin vurada olduğunu hissetirmeye başladı.
Şuanda babasına verdiği sözde durup, doğru yolda gitmeye devam eden kim? Necla mı Leyla mı Şevket mi? Şevket kumar oynar oymadım der, Leyla ona arka çkar ve bu yalanı destekler, Leyla Can ile görüşmeyeceğim bir da söz babacım der ama Can ile fink atmaya devam eder... Necla ne yapar, evinden okuluna okulundan işine gidip gelir ve hayatına yön vermeye çalışır. Necla, "Ben yapmadım birşey" demesinde kim desin Leyla mı?
Birde Necla hala Cem'e çemkiriyor deniyor, ona çemkirmek değil kendini aklamak derler. Neclanın karakteri hep soğuk-mesafeli ve düşündüğünü yüzüne söyleyen, kendini acındırma ihtiyacı hissetmeyen biri olduğu için ne düşünüyorsa onu söylüyor Cem'e... Seni çok üzdüm, çok pişmanım vs. diye nutuk atmıyor bunları söylemenin hiçbir faydası olmadığını ve Cem'inde dinlemek istemediğini biliyor çünkü.
Leyla bu bölüm benide çileden çıkardı,Ama bir yerdede haklı olduğunu gördüm çünkü Necla gerçekten Leyla'ya ihanetin alâsını yaptı. Bizde objektifiz ama Leyla gerçekten saf ve planlar yapabilecek herkese tuzak hazırlayabilecek bir tip değil. Bence Necla'ya olan davranışları şuan gayet normal,Necla'nın konuştuklarında "Benim babamla bir problemim yok" diyerek üste çıkmaya çalışmasına hiçbir şey diyemiyorum zaten. Leyla ona çok laf etti diye illa kendiside Leyla'ya laf yapıştıracak. Evet Leyla'yı anlıyorum kız içindekileri dökmek istiyor ve orda Cem ile ilgili konuşurkende içinden gelenleri söyledi ve çok iyi etti. Ama Necla bunu sanki Leyla haksız yere söylemiş gibi algılayıp oda Leyla'yı sinir etmek istedi. Ben artık Necla'nın ne yapmak istediğini anlayamıyorum,Biraz susmayı öğrensin ve kardeşine yaptıkları için biraz pişmanlık duysun. Kendisini üste çıkarmasıda bana çok saçma geliyor zaten. Yakında Necla'danda bir hata bekliyorum. Cem'e yaptıkları gözümün önüne geldikçe Leyla'ya inanılmaz derecede hak veriyorum,Leyla bunlar haketmedi hatta Oğuz'a "Bak Necla Cem'le evleniyor,Senden kurtuluyor sonunda" demesi Necla'ya olan güvenini ortaya koymuştur zaten. Necla kimsenin beklemediği bir atak yaptı ve bunu o ailedeki kimse haketmedi,Şimdide Leyla'nın bütün hakaretlerine göz yumması gerektiğini düşünüyorum yani karşılık vermesin artık,Çünkü onun uzaktan yakından bu lafları söylemeye ve kendini üste çıkarmaya hakkı yok.
Pardonda bazı izleyiciler yorumlarını ve eleştirisini yaparken şu tabirleri kullanmışlar olayı tek tarafa çekmeyin tamam arkadaşım tek tarafa çekilmemesi gerekiyor haklısın ama sende yazını yazarken düşünerek yaz bari kendinde aynı şeyi yapıyosun. Gelelim nejla yalakalık yapıyor kısmına niye herkez leylanın kıskançlığı ve fesatlığından bu kadar etkilenmiş yahu onlar aile nejla evin kırk kat yabancısı değil annesi ve babası karşısındaki ne yalakalığı ne yağcılığı yapıyor yahu allah aşkına insaf edin dünkü bölümde bir yerde nejla leylaya ohh çok iyi olmuş gibi baktı orda haklısınız ama o eve geri geldi geleli her dk ka leylaya nispet yapmıyor şunuda ekleyim leyla nejlaya nasıl davranıyorsa nejlada leylaya karşı aynı davranışı sergilemeye başladı ama şuda bir gerçek ki hayatta hiç bir zaman nejla leylayı asla kıskanmadı kıskansaydı zaten şuan leylanın durumundan kat kat beter durumda olacaktı.
Kısacası hayatta herkez hata yapabilir kimse mükemmel değil ama önemli olan hatalardan ders çıkartıp tekrar aynı hataları tekrarlamamak Nejla çok büyük bir hata yaptı bedelini çok ağır ödedi ve ailesi tarafından affedildi ailesi tarafından affedildiyse bize daha olayı irdeleyip deşmek değil gelecek olayları tartışmak düşer. Bu arada leyla hala ilk bölümlerdeki hatalarını tekrarlaya tekrarlaya devam ediyor. Kimse kusura bakmasın.
Ben bu dizinin fanatik bir izleyicisiyim. Fakat bu bölüm beni hic acmadi.
Belkide tatsiz gelisen olaylarin etkisindede kalmis olabilirim.
Hele A.Riza beyin eski aski ortaya cikamsina hic sevinmedim.
Kadinin hali pekte bir perisan ve darmadaginikti .
A.Rizanin evde o eski sarkiyi son seste dinlemesi de bir garipti.
A.Rizadan devam etmek isiyorum. Bunlar elbirligiyle adami öldürecekler.
Artik Ayse ve Necalnin disinda herkez ona ihanet eder duruma geldi.
Sevket yedigi halta ragmen babasina cemkirdi. Hepsi inkar etti kumar
oynadigini ve Hayriye hanim firsat beklermis gibi babalarini , sinirli , asabi , anlayissiz, gecimsiz ihtiyar ilan etti. Benim icim acidi . Sonrasinda Neclanin babasina karsi tevazusu bence yagcilik degilde ,” baba ben yanindayim“ olarak yorumladim ben.
Ali Riza Beyin verdigi tepkiler yerden göge kadar hakli.
Sevket`ten artik tiksindi geldi. Insan bu kadar salak , saplantili olurmu ya ?
Kumarl skim zengin olmus ??? Ama bir sürü insan parasiz pulsuz kalmis !!!
Hicmi Bababin dürüstlügünden , ilkelerinden bir sey alamadin be hey zavalli ?
Ama o evede iki kötülügun anasi oldukca bunlarin beli dogrulmaz !
Bunlarin biri Ferhunde oteki Hayriye !
Bide sonradan A.Riza beye burun kivirmiyormu !!?!?!? Insani cildirtiyor.
Adapazari cok yoktu bu hafta. Benim bir türlü anlamadigim. Fikret`in kaynana tarafindan gördügü cin iskencesi . Cay acik olmus, demli olmus. Yok bana bi cayi bile cok gördü. . . ........ gibi seyleri hem Tahsin dahada vahimi Fikretin bile tebessümle karsilamasi beni delirtiyor.
Tamam yasli idare edilmesi gerkir ama herseyin bir SINIRI var dimi ???
Leyla - Necla tartismasina artik özenle girmiyorum. Aslina bakarsaniz ikisininde birbirinden kalir yani yok ! Ikisine A.Riza beyin kizi olmayi hak etmiyor !!!
Selamlar - Demi77bye
Ben bu dizinin fanatik bir izleyicisiyim. Fakat bu bölüm beni hic acmadi.
Belkide tatsiz gelisen olaylarin etkisindede kalmis olabilirim.
Hele A.Riza beyin eski aski ortaya cikamsina hic sevinmedim.
Kadinin hali pekte bir perisan ve darmadaginikti .
A.Rizanin evde o eski sarkiyi son seste dinlemesi de bir garipti.
A.Rizadan devam etmek isiyorum. Bunlar elbirligiyle adami öldürecekler.
Artik Ayse ve Necalnin disinda herkez ona ihanet eder duruma geldi.
Sevket yedigi halta ragmen babasina cemkirdi. Hepsi inkar etti kumar
oynadigini ve Hayriye hanim firsat beklermis gibi babalarini , sinirli , asabi , anlayissiz, gecimsiz ihtiyar ilan etti. Benim icim acidi . Sonrasinda Neclanin babasina karsi tevazusu bence yagcilik degilde ,” baba ben yanindayim“ olarak yorumladim ben.
Ali Riza Beyin verdigi tepkiler yerden göge kadar hakli.
Sevket`ten artik tiksindi geldi. Insan bu kadar salak , saplantili olurmu ya ?
Kumarl skim zengin olmus ??? Ama bir sürü insan parasiz pulsuz kalmis !!!
Hicmi Bababin dürüstlügünden , ilkelerinden bir sey alamadin be hey zavalli ?
Ama o evede iki kötülügun anasi oldukca bunlarin beli dogrulmaz !
Bunlarin biri Ferhunde oteki Hayriye !
Bide sonradan A.Riza beye burun kivirmiyormu !!?!?!? Insani cildirtiyor.
Adapazari cok yoktu bu hafta. Benim bir türlü anlamadigim. Fikret`in kaynana tarafindan gördügü cin iskencesi . Cay acik olmus, demli olmus. Yok bana bi cayi bile cok gördü. . . ........ gibi seyleri hem Tahsin dahada vahimi Fikretin bile tebessümle karsilamasi beni delirtiyor.
Tamam yasli idare edilmesi gerkir ama herseyin bir SINIRI var dimi ???
Leyla - Necla tartismasina artik özenle girmiyorum. Aslina bakarsaniz ikisininde birbirinden kalir yani yok ! Ikisine A.Riza beyin kizi olmayi hak etmiyor !!!
Selamlar - Demi77bye
katılıyorum arkadaşım yorumun gerçekten çok hoş herkesin artık görmesi fark etmesi gereken bir durum Son söz olarak şunu eklemek istiyorum Ali Rıza beye evlat olarak (ayşeyi katmıyorum) Fikret yakışıyor.
Nejla karakterinede ayrı bir sevgim var çünkü aklı başında hatalardan ders almasını biliyor. Umarım Ali Rıza beye yakışır bir evlat olacaktır. :img-yes::img-yes:
Leyla, beni "Yürü Necla..." raddelerine kadar getirdi valla ne yalan söyleyeyim. Evet belki biraz abartmışımdır ama Leyla hakkında değil, yazım üslubunda olabilir bu ancak, Leyla hakkında söylediğim herşey halen geçerlidir.
neyse.. zaman zaman hepimiz abartabiliyoruz. :img-wink:
elbette leyla babsına boşanmak istediğini söyleseydi ali rıza bey karşı çıkmazdı ama leyla o anda kendisinde bu gücü bulamadı. fikret bile söyleyemedi babasına olayların aslını. leyla hiç söyleyemezdi. leyla'nın mutluluk oyunu mutsuzluğunun bilinmesini istemediğinden, bunu kendisine yediremediğindendi. bazen biz kadınlar böyle gereksiz gurur yapıyoruz işte. keşke bu kadar gurur meselesi haline getirmeseydi bunu...
"leyla ne yapıyorsa aptallığından" derken onu haklı çıkarmak için söylemedim. leyla bazen çok aptallaşıyor, bazen de çok saf düşüncelere kapılıyor. Leylanın, tecavüzcüsü ile aynı yatağa defalarca girmesi aptallığın daniskasıdır. elbette kendi tercihidir, bilerek yapmıştır. Ama sinsiliğinden ya da kötülüğünden değil aptallığından. Aptal olması hatalarını örtmez tabi ama hafifleticidir benim nazarımda. Arkadaşının sevgilisiyle beraber olması onun hatalarının en büyüğüdür ve hiçbir mazereti yoktur daha önce de söylediğim gibi. Ama can ile birlikteliği hakkındaki düşüncelerim hala sabittir. Bu konuda onu suçlu görmüyorum. Saf, aptal bir insan olduğunu bir kere daha kanıtladı.
Leyla’nın kendi başına bir psikoloğa gitmesi beklenemez. Hiçbir hasta “hadi ben psikoloğa gideyim.” demez. Leyla hastalığından bahsedilmesini bile istemiyor. Nasıl psikoloğa gitsin kendi isteğiyle? Burada iş ailesine düşüyor.
Şu anda içlerinde en düzgün ilerleyenin Necla olduğu doğru ama bir yandan kardeşine laf sokup bir yandan babasını görünce saf ayağına yatmaları da aynı derecede mide bulandırıcıdır gözümde. Başından beri dediğim gibi Necla’nın “Leyla şunları şunları yapınca ben de böyle davranmaya başladım.” deme lüksü yoktur. Leyla ne yaparsa yapsın o alttan almak zorunda. hadi alttan almıyor, bari Leyla'nın hastalığıyla alay etmesin.
Bu dizide en önemli KONULARDAN BİRİ Oğuz ve Ceyda-Necla-Leyla ilşkileriydi..Oğuz'un tam olarak kimi sevdiğini anlayabileceğimiz sahneler olmadı..Kıyas yapmaya kalksak Necla ağır basıyor gibi dursada izleyicinin ilgisini çekecek bir aşk değildi aynı şekilde Necla'nın da Oğuz'u sevdiği için Oğuz'la kaçtığı dile getirildi ama yansıması yine tatmin edici değildi seyirciyi..Bu konu daha şık işlenseydi daha dolu sahneler olsaydı bazı taşlar yerine daha kolay otururdu..Necla ve Oğuz ilşkisinin tekrar başlamsına neden olan olay o nişan sonrası öpüşmedir devamındada otel odasında birlikte olmaları var...Nasıl desenm direk cinsel çekime dayalı bir karşı konulmazlık anlık tutkunun devamı gibi lanse edildiği içinde hepimize eğreti geldi...Acaba Oğuz karakterinin hisleri daha net hissettirilebilseydi nasıl olurdu :icon_whis
~*~NaR-ı GüL~*~ 06-03-08, 15:03 Dün yine cok güzel ve duygu yüklü bir bölüm izledik...
Ali riza bey oglunu kumar masasinda görünce yüregine sanki bir hancer saplanmis gibi oldu...gözleri doldu...cünkü sevket onun icin digerlerinden cok farkliydi...ilk bölümde sevket ise baslayinca sofrada ona "bundan sonra bu evin reisi sensin, sen babasin bende ogul" deyip yerini onda devretmisti ona cok güveniyordu ama ne yazik ki güvendigi daglara kar yagdi ali riza beyin...
Evdeki tartismada da hakliydi ali riza bey...sevket o kumar masasina kendi istegiyle oturmustu...sevketin babasina olan cikis cok ta hos degildi acikcasi böyle yaparak ali riza beyi dahada incitti...
Sevketin ferhundenin kredi kartini kullanmasi da hos degildi ama ferhundenin "yeter artik oynama!" dediginde ferhundeyi kizdim...kizdim cünkü kocasina kendi elleriyle kumar batagina iten oydu...simdi sevket kaybetmeye baslayinca etekleri tutustu "oynama" diye tutturdu...sevketin karakterinde de bozukluklar hissettim...sevket cok hirsci oldu..."yapicam, edicem" moduna girdi...eh sevketin bu durumunun mimarinin kim oldugu belli...eserinle gurur duy ferhunde!
Ferhunde yine bu bölüm nefretimi kazanmayi basardi...önce sevketi kumar batagina itmesi, hayriye hanimin aklini celmesi ve neclanin resimlerini gizlice cem'e yollamasi...bu nasil bir mantiktir anlamiyorum...sana noluyorda neclanin resimlerini cem'e yolluyosun??? Sonra bide piskin piskin "ben kötülük amacli yollamadim" demedi mi...cileden ciktim!Ekrana dalip bogasim geldi!
Gelelim ali riza bey ve sevda hanima....sevda hanimin ali riza beyi sesinden tanidi arkasindan "ali...ali cocuk!" diye seslendi...ali riza bey de bu sesini tanimisti arkasini döndü ve bir anda gecmise gitti...daha sonra bu iki insanin birbirini sevdigini ancak ali riza beyin babasinin bu iliskiye karsi oldugunu ögrendik....
Ali riza bey'in dinledigi "Alisimin kaslari kara" sarkisida güzel bir detaydi...ali riza bey bir anda gecmise gitti babasiyla olan konusmasini hatirladi...gözlerinden onunda yüreginin bir kösesinde hala sevda hanima karsi birseyler hissettigini sezinledim ama daha öncede dedigim gibi ali riza bey ile sevda hanim arasinda bir iliski olmayacaktir...
Bu arada ali riza beyin canla olan konusmasinda can bey'e resti cekmesi bekledigim birseydi...ali riza be gibi bir adamin böyle bir iliskiye izin verecegini beklememek gerekirdi...kesinkes "buna izin vermicem" diyerek olaya noktayi koydu...
Leyla ve necla arasindaki buz daglari erimek bilmiyor, neclanin tavirlari, hic bisey olmamis gibi davranmasi hosuma gitmiyor fakat ben leylanin da fazla ileri gittigini düsünüyorum...ikiside geri adim atmamakta kararlilar sanki ama leyla tüm kapilari kapatarak neclaya hakaretler yagdirarak aralarinda olan buz daglarina yenilerini ekliyor ama buda kimseye hic birsey kazandirmiyor...
Hayriye hanimi bi türlü anlayamiyorum...bir bakiyorsunuz ferhundeye esip gürlüyor bir bakiyosunuz iki dakka sonra can ciger kuzu sarmasi olup ferhundeyle kafa kafaya verip neclayla cem'in tekrar bir araya gelmesi icin plan yapiyor...bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu!
Hayriye hanimin bir anne olarak cizdigi profil cok yanlis...kizlariyla cok az ilgileniyor...ilgilendigi tek sey para ve kizlarina zengin bir koca bulmak...annelik bunlardan ibaret degildir annelik evlatlarini korumak onlara dogruyu göstermek yanlisliklardan ve hatalardan uzak tutmaktir ama hayriye hanim dedigim gibi örnek bir anne degil...
Fikret&Tahsin dolu dizgin...aman Allah bozmasin...cevriye yine formundaydi...bi gün de fikretime laf sokma be kadin!Yok sokmazsa ölür!
Elini üstüne sildiginde tahsinin "noluyo anne?" dediginde "hiiic üstümde toz vardida onu silkiyodum" demesine cok güldüm...
Neyyir hanima bu bölüm baya üzüldüm....ahmet beyin dest-i izdivacini geri cevirdi ama icten icede üzüldü oda hakli bir tarafta...sedefi babasiz büyütmüs bu yasa getirmis...yillar sonra birinin ona ilgi duymasi hosuna gitti haliyle...her kadin begenilmek ister...neyyir haniminda buna hakki var bence ileriki bölümlerde ahmet beyle aralari düzelecek....
Bu bölümün sonunda sevket icin felaket canlari calmaya basladi...müfettislerin bilgisayarlari incelemeleri sonucunda sevketin müsterilerinin paralarindan hesabina gecirdigi anlasilacak gibi...
Bu arada fonda fikret babasinin sevketle konusurken Hz. Mevlana'nin söyledigi ve beni cok etikleyen o güzel sözü tekrarladi.... "Kanat vardir doganlari padisaha götürür, kanat vardir kuzgunlari lese ucurur"
forever_bim 06-03-08, 15:09 Necla ihanet etmiyor çünkü ihanet kotasını doldurdu arkadaşlar. Daha ne ihaneti yapabilir ki ailesine? Yapabileceğini yaptı zaten. Siz sezon finali olaylar sırasından dolayı mı öyle denk geldi sanıyorsunuz. Dizinin adı Yaprak Dökümü'ydü olabilecen en vurucu finali yapıp sezona veda etmesi gerekiyordu bu da ancak Necla'nın skandalı gerçekleştirebilirdi.
Forumdan ricam: Lütfen ve lütfen diziyi ve hayali dizi karakterlerini tartışın. Birbirinizi karakterinizi ya da yaşantınızı değil. Kimsenin hayat hikayesini okumak istemiyorum!
Bu dizide en önemli KONULARDAN BİRİ Oğuz ve Ceyda-Necla-Leyla ilşkileriydi..Oğuz'un tam olarak kimi sevdiğini anlayabileceğimiz sahneler olmadı..Kıyas yapmaya kalksak Necla ağır basıyor gibi dursada izleyicinin ilgisini çekecek bir aşk değildi aynı şekilde Necla'nın da Oğuz'u sevdiği için Oğuz'la kaçtığı dile getirildi ama yansıması yine tatmin edici değildi seyirciyi..Bu konu daha şık işlenseydi daha dolu sahneler olsaydı bazı taşlar yerine daha kolay otururdu..Necla ve Oğuz ilşkisinin tekrar başlamsına neden olan olay o nişan sonrası öpüşmedir devamındada otel odasında birlikte olmaları var...Nasıl desenm direk cinsel çekime dayalı bir karşı konulmazlık anlık tutkunun devamı gibi lanse edildiği içinde hepimize eğreti geldi...Acaba Oğuz karakterinin hisleri daha net hissettirilebilseydi nasıl olurdu :icon_whis
necla ve oğuz'un durumunu aslında necla'nın babasına yazdığı mektup açıklamıştı.
"benim olmayan, elde edemediğim o kadar sarhoş etti ki beni hayallere kapıldım." demişti necla.
necla'nın leyla'ya karşı anlayışlı olmasını beklememin bir sebebi şevket'tir aslında. şevket de necla'ya karşı çok sert davrandı eve döndüğünden beri ama necla abisine bir şey diyemedi. utanarak baktı yüzüne. gözleri dolu dolu... aynı tavır neden leyla'ya gelmiyor ya da bu bölüm ferhunde'ye gösterilen uzlaşmacı tavır neden leyla'ya gösterilmiyor? bunun derdindeyim ben.
necla'nın leyla'yı kıskanmadığını da kabul etmiyorum. iki kardeş birbirlerini çocukluklarından beri kıskanıyor bu belli. çeşitli örneklerini gördük. en büyük kanıtı da yukarıdaki cümledir.
hayriye hanım bir zamanlar fikret'e yaptığını şimdi kocasına yapıyor. fikret'i de bir kalemde harcamıştı. ben ali rıza'nın yerinde olsam bu kadını boşarım. çekmem... çekilecek dert değil ki.
neyse.. zaman zaman hepimiz abartabiliyoruz. :img-wink:
elbette leyla babsına boşanmak istediğini söyleseydi ali rıza bey karşı çıkmazdı ama leyla o anda kendisinde bu gücü bulamadı. fikret bile söyleyemedi babasına olayların aslını. leyla hiç söyleyemezdi. leyla'nın mutluluk oyunu mutsuzluğunun bilinmesini istemediğinden, bunu kendisine yediremediğindendi. bazen biz kadınlar böyle gereksiz gurur yapıyoruz işte. keşke bu kadar gurur meselesi haline getirmeseydi bunu...
"leyla ne yapıyorsa aptallığından" derken onu haklı çıkarmak için söylemedim. leyla bazen çok aptallaşıyor, bazen de çok saf düşüncelere kapılıyor. Leylanın, tecavüzcüsü ile aynı yatağa defalarca girmesi aptallığın daniskasıdır. elbette kendi tercihidir, bilerek yapmıştır. Ama sinsiliğinden ya da kötülüğünden değil aptallığından. Aptal olması hatalarını örtmez tabi ama hafifleticidir benim nazarımda. Arkadaşının sevgilisiyle beraber olması onun hatalarının en büyüğüdür ve hiçbir mazereti yoktur daha önce de söylediğim gibi. Ama can ile birlikteliği hakkındaki düşüncelerim hala sabittir. Bu konuda onu suçlu görmüyorum. Saf, aptal bir insan olduğunu bir kere daha kanıtladı.
Leyla’nın kendi başına bir psikoloğa gitmesi beklenemez. Hiçbir hasta “hadi ben psikoloğa gideyim.” demez. Leyla hastalığından bahsedilmesini bile istemiyor. Nasıl psikoloğa gitsin kendi isteğiyle? Burada iş ailesine düşüyor.
Şu anda içlerinde en düzgün ilerleyenin Necla olduğu doğru ama bir yandan kardeşine laf sokup bir yandan babasını görünce saf ayağına yatmaları da aynı derecede mide bulandırıcıdır gözümde. Başından beri dediğim gibi Necla’nın “Leyla şunları şunları yapınca ben de böyle davranmaya başladım.” deme lüksü yoktur. Leyla ne yaparsa yapsın o alttan almak zorunda. hadi alttan almıyor, bari Leyla'nın hastalığıyla alay etmesin.
Psikolog konusunda haklısın belkide öyle düşünüp gitmek istemez... O halde burada Fikret'e ihtyaç düşüyor, acilen istanbula gelmesi lazım. :img-hyste Bence Leyla terapiye devam etmeli çünkü hala iyileşmedi tam olarak.
Neclanın "Ben birşey yapmadım" veya babası sofradan kalkınca hemen ardından kalkması falan laf sokmak yada birşeyleri göstermek adına değildi. Kaldı ki, öyle olsa bile Leyla Neclaya laf sokuyorsa-babası üzerinden böbürlenip hava atıyorsa bunu Necla yapınca neden adı "yalakalık" oluyor.
Leylanın kocası ile kaçtı ve kendisini suçlu hissetmesi lazım yada o evde Leyla sayesinde yaşıyor falan diyeceksiniz belki ama bunlar bir neden olamaz olmamalı. Şuanda Leyla ve Necla gizli bir rekabet içerisindeler ve kendilerini babalarına ispatlama çabası içerisinde olduklarını gözlemliyorum o nedenle leyla veya necla iyi birşey yaparsa yada diğerleri hata yaparken biri yapmıyorsa bunu ön plana çıkarıp kendini gösterme çabasında. Bu sadece Neclanın yaptığı birşey değil bunu Leyla da Şevkette yapıyor ama Necla yapınca yalakalık oluyor, Necla sesini yükseltince hakkı yok deniyor. Sizin dediğiniz durumlar gerçekleşirse çifte standart olur bunun adı.
Ali Rıza gece yatmamıştı yaa, sonra Hayriye "Bende niye üşüyorum diyorum" diyor... :img-hyste Ali Rıza sıcaccık sarılıp ona uyuyor horul horul. Valla onların yatakları ç.ok rahat görünüyor ekrandan bakınca bir gece uyumak isterim. :img-hyste
Ben birde şöyle birşey düşünüyorum eğer Leyla Can Bey ile evliliği devam ettiği süre içersinde veya evliliği bittiğinde bir ilişki yaşamaya başlar ve birlikte olurlarsa bu durumda Neclaya biraz da olsa hak verebilir veya artık o'da Neclayı suçlama lüksüne sahip olamaz. :img-yes:
Necla, bence Cem ile birlikte olmayacak... Başka birisi olur ama Cem olmaz. Bende istemem zaten bu saatten sonra kimse birbirinin yüzüne bakamaz kaldı ki Necla da Cem i sevmiyor, karşısına başkası çıksın ama doğru düzgün biri olsun. Oğuz'unda Neclayı rahat bırakacağını sanmıyorum.
Bu arada bunlar istanbula geleli hala 1 yıl mı oldu yoksa 2. yıldalar mı? Nela sınıfını geçti mi kaldı mı onu merak ediyorum.
necla ve oğuz'un durumunu aslında necla'nın babasına yazdığı mektup açıklamıştı.
"benim olmayan, elde edemediğim o kadar sarhoş etti ki beni hayallere kapıldım." demişti necla.
necla'nın leyla'ya karşı anlayışlı olmasını beklememin bir sebebi şevket'tir aslında. şevket de necla'ya karşı çok sert davrandı eve döndüğünden beri ama necla abisine bir şey diyemedi. utanarak baktı yüzüne. gözleri dolu dolu... aynı tavır neden leyla'ya gelmiyor ya da bu bölüm ferhunde'ye gösterilen uzlaşmacı tavır neden leyla'ya gösterilmiyor? bunun derdindeyim ben.
necla'nın leyla'yı kıskanmadığını da kabul etmiyorum. iki kardeş birbirlerini çocukluklarından beri kıskanıyor bu belli. çeşitli örneklerini gördük. en büyük kanıtı da yukarıdaki cümledir.
hayriye hanım bir zamanlar fikret'e yaptığını şimdi kocasına yapıyor. fikret'i de bir kalemde harcamıştı. ben ali rıza'nın yerinde olsam bu kadını boşarım. çekmem... çekilecek dert değil ki.
pardon ama ferhundeye ne gibi bir uzlaşmacı tavır gösterildi. Nejla evet Leylayı hiç bi zaman kıskanmadı çünkü kıskanılacak bi tavrı hiç olmadı. Düzgün ve güzel bir eğitimi vardı. Oğuz ilk başta nejlayla tanıştı ve nejlayla sevgili oldu Oysaki Ferhunde ve Şevketin düğününde Nejlanın aa oğuz burda derken Leylanın Oğuza nasıl içi giderek baktığını taa en başlardan biliyoruz Oğuz Nejlanın onu terk etmesinden sonra Leylayı kullanarak Nejlayı tekrar elde etme çabasındada Nejlanın sadece öfkesi göz önündeydi kıskançlık yoktu. Nejla Oğuzu kıskandırmak intikam almak için Cemin nişanını kabul etti. Nejla Leylayı hiç kıskanmadı çünkü kıskanılacak bi tarafı olmadı olsa bile Nejla Leyla kadar kıskanç fesat biri değil Nejlada çok büyük hatalı bunu asla inkar edemeyiz kimse edemez zaten
dün güzel bir bölüm izledim
ekrandaki dizi bolluğunda bir oturup kalkmadan soluksuz izlediğim tek dizi diyebilirim
şevket eşyaları aldığı zaman aha dedim ev için alıyor gidiyorlar dedim
meğer niyeti başkaymış ama güzel fikir ha :)
necla nın sedirli odada söylediği laf evet benceede yanlıştı.ama diğer sahneler için söyleyecek bir sözüm yok leylaya sinir olmadım desem yalan olur.
birşey söyleyeceğim ali rıza bey eve gidip o şarkıyı açtığında bas bas paraları leylaya diye bir şarkı var ya o zannettim hatta oynamaya başlıyordum ki birden o olmadığını anladım çok güldüm o sahnede...
leyla-necla-cem-fikret-tahsin-ferhunde-hayriye yorumalrı daha sonra yapacağım...
pardon ama ferhundeye ne gibi bir uzlaşmacı tavır gösterildi. Nejla evet Leylayı hiç bi zaman kıskanmadı çünkü kıskanılacak bi tavrı hiç olmadı. Düzgün ve güzel bir eğitimi vardı. Oğuz ilk başta nejlayla tanıştı ve nejlayla sevgili oldu Oysaki Ferhunde ve Şevketin düğününde Nejlanın aa oğuz burda derken Leylanın Oğuza nasıl içi giderek baktığını taa en başlardan biliyoruz Oğuz Nejlanın onu terk etmesinden sonra Leylayı kullanarak Nejlayı tekrar elde etme çabasındada Nejlanın sadece öfkesi göz önündeydi kıskançlık yoktu. Nejla Oğuzu kıskandırmak intikam almak için Cemin nişanını kabul etti. Nejla Leylayı hiç kıskanmadı çünkü kıskanılacak bi tarafı olmadı olsa bile Nejla Leyla kadar kıskanç fesat biri değil Nejlada çok büyük hatalı bunu asla inkar edemeyiz kimse edemez zaten
ferhunde'ye karşı "aşk olsun ferhunde abla... çok kötüsün ferhunde abla.." demekle yetinip düştüğü zor durumu açıklamaya çalışmasından bahsediyorum. ona bağıramadı öyle.
necla'nın da leyla'yı kıskandığı yerler oldu. aralarında bir kardeş rekabeti hep olmuş zaten. şimdi tek tek şudur budur diye saymak abes olur ama düşününce sizde örnek bulabilirsiniz zaten.
Necla Ferhunde'ye çıkışmadı zaten öncesinde olayın siniri ile Leyla'ya çattı ordan siniri bir nebze yatıştı üstüne birde Leyla'ya direk suçlayıcı davrandığı için bozuldu özür dilemsi gerekliydi ** ikisin,n arasındaki olaylar düşünülünce bu özürü dilemek kolay değildi..
Birde Necla kusUra bakma yada özür dilerim deseydi Leyla trip atar havalara girerdi bundan eminim tabi Necla bunu düşündüdüe özür dlemedi demiyorum ;)
Şuanda Leyla ve Necla gizli bir rekabet içerisindeler ve kendilerini babalarına ispatlama çabası içerisinde olduklarını gözlemliyorum o nedenle leyla veya necla iyi birşey yaparsa yada diğerleri hata yaparken biri yapmıyorsa bunu ön plana çıkarıp kendini gösterme çabasında. Bu sadece Neclanın yaptığı birşey değil bunu Leyla da Şevkette yapıyor ama Necla yapınca yalakalık oluyor, Necla sesini yükseltince hakkı yok deniyor. Sizin dediğiniz durumlar gerçekleşirse çifte standart olur bunun adı.
Ben birde şöyle birşey düşünüyorum eğer Leyla Can Bey ile evliliği devam ettiği süre içersinde veya evliliği bittiğinde bir ilişki yaşamaya başlar ve birlikte olurlarsa bu durumda Neclaya biraz da olsa hak verebilir veya artık o'da Neclayı suçlama lüksüne sahip olamaz. :img-yes:
leyla'nın ve necla'nın şu anda babalarına kendini ispat etme çabasında oldukları doğru. bunu inkar etmiyoruz zaten. hepsi kendini ispatlama derdinde. ama leyla'nın ya da şevket'in bunu yaparken başkasının üzerinden değil de kendi doğrularıyla yaptığını gördük hep. necla'nın o durumda babasının yanına gitmesi yalakalık olarak nitelendirilemez normal şartlar altında. (mesela necla evi terkettiğinde ali rıza yıkık bir durumdayken fikret yanına gidip ona sarılmıştı. bu mantıkla yola çıkarsak fikret'i de suçlamamız gerekir.) ancak necla'nın sedirli odada yaptığı ima ve bölüm boyunca attığı bakışlar asıl niyetini ortaya koyuyordu. tekrar ediyorum: "önemli olan niyet'tir." :)
leyla can'ın evliliği devam ederken bir ilişki yaşarsa elbette ki necla'ya söz söyleme hakkı kalmayacaktır. ne var ki boşanma gerçekleştiği andan itibaren istediğiyle istediği ilişkiyi yaşayabilr can bey ve bu kişi pekala leyla da olabilir. ama leyla can bey'den uzak durmalı bana kalırsa. can bey onu da üzecektir çünkü.
Dünkü bölüm yine bir harikaydi dogrusu ....
Ali Riza beyin hali icler acisi iste bosuna demiyoruz erkek kiz fark etmez rabbik hayirlisini versin diye... Gercekten az daha gayret etsinler adami öldürürler bunlar... Dün cok icim acida Ali RIza beye... Bende babami yeni kaybettim o cok severdi bu diziyi hele ali riza beyi, belki ondan olsa gerek icim ezildi gözyaslarimi tutamadim kumar sahnesinde. Adam aglicakti neredeyse... Ne sabirli adammis yaaa....
Hayriye hanim herseyin basi zaten o degilmi, kizlarini zengin kocaya yamamaya calisan atli kit bir anne. Kendinden baskasini düsünmeyen. Insan esini cocuklarini cekistirirmi pes dogrusu. Kenarina bak bezini al, annasina bak kizini al.
Fikret tahsin cevriye hanim yine döktürdüler. Cevriye hanima artik kizamiyorum sadece gülüyorum..
Leyla Necla ikilisi ayni annelerine cekmisler bencil gözleri yükseklerde firsatci kisilige sahipler... Bu zemini hazirliyan leyla dir aslinda. Sen kis kardesinin bu adami sevdigini biliyorsun tatilden döndükten sonra hava atmalar, araba alip hava atmalar, ceket alip hava atmalar. Karsisindakide bir genc kiz hevesleri olan. Neclayi kudurtup bu hale getirende Leyladir baska kimse degil.
Necla yinede ne olursa olsun askini kalbine gömüp ki bu ask degildi sadece bi inatlasmadan ibareten dogan bir iliski enistesiyle birlikte olamaz,
O önce sevmis olabilir o daha cokda seviyor olabilir sonucta kardesinin esi enistesi bundan ötesi yoktu... Leylami neclami diye sorarsam kendimi: ikisindende tiksinti geldi bana...
Necla cok hirsli, Leylasa cok kiskanc. Al birini vur ötekine...
Ben bi su yeni gelen kadin kismini anlayamadim ( o ara kizimla savasiyordum) o kismi tekrar izlemem gerek. Nerden cikti simdi durduk yere.
Cem neclayi süründürmeli asla kabul etmemeli ki bence bu is yinede olacak cünkü cem neclayi cok sevmisti cookkkk.
Nasil bir dizi yaz yaz bitmiyo simdilik yeter bukadar...
herkese sevgiler...
Anladımda arkadaşım Necla dün zor duruma düştü diyosun tamam cem o yaptı sanıyor ama necla bunu kendimi yaptı ki zor duruma düştü diyosun arkasından çevrilen dolap yüzünden kim olursa olsun böyle bir olay karşısında sağlıklı bir insan aşk olsun ferhunde abla gibi öyle örtbas ettirici bi tavır da göstermez çok ciddi ve sertti yüz ifadesi konuşma şekli gören gözler var ayrıca sedirli odada neclanın sarf ettiği ben bişey yapmadım ki sözünün kastı leylayaydı kim olursa olun hatalı dahi olunsa leylanın o kadar hakaretine hiç bişey olmamış gibi susulup kalınmaz Bi kendinizi karakterlerin yerine koyun yaa ona göre düşüncelerinizi geliştirin
Anladımda arkadaşım Necla dün zor duruma düştü diyosun tamam cem o yaptı sanıyor ama necla bunu kendimi yaptı ki zor duruma düştü diyosun arkasından çevrilen dolap yüzünden kim olursa olsun böyle bir olay karşısında sağlıklı bir insan aşk olsun ferhunde abla gibi öyle örtbas ettirici bi tavır da göstermez çok ciddi ve sertti yüz ifadesi konuşma şekli gören gözler var ayrıca sedirli odada neclanın sarf ettiği ben bişey yapmadım ki sözünün kastı leylayaydı kim olursa olun hatalı dahi olunsa leylanın o kadar hakaretine hiç bişey olmamış gibi susulup kalınmaz Bi kendinizi karakterlerin yerine koyun yaa ona göre düşüncelerinizi geliştirin
bu mesaj bana mıı?? sanırım öyle...
necla cem'in karşısında zor duruma düştü. yalan değil ki. üstelik bunu necla'yı suçlamak için söylemedim. yazdıklarımı o kadar önyargılı okuyorsunuz ki... necla ferhunde'ye kendisini ne kadar zor duruma düşürdüğünü açıklamaya çalışıyordu. bunu yapmadı mı? yaptı. haklı mıdır? haklıdır. ama leyla'ya takındığı tavrı ferhunde'ye göstermedi. leyla'ya da çok sert bir surat ifadesi takınarak aynı soğukkanlılıkla yaklaşabilirdi ama o direk leyla'ya saldırmayı, bağırıp çağırmayı tercih etti. dediğim buydu.
"ben bir şey yapmadım" derken leyla'ya imada bulundu. ben de aksini iddia etmedim zaten. laf sokuyor dediğim budur. hala utanmadan laf sokuyor. kendimi karakterlerin yerine koyarak yorum yazmakla kalmıyor, diziyi izlerken de kendimi onların yerine koyuyorum. zaten öyle olmasa ben de kendime bir saf belirler hep onu haklı çıkarmaya çalışırım. oysa necla'yı haklı gördüğüm yerlerde onu da belirtiyorum. ama necla leyla'ya karşı olan tavırlarında sonuna kadar haksızz!!!
Neyse ya herkes görmek istediği gibi çekmek istediği yöne çekmek için çabalıyor. Apaçık ortada bu İlk başta Necla Leylayı bir anda suçlarken odasına dalıp bağırıp çağırırken haksızdı anlamadan dinlemeden yaptı orda hak veriyorum size ama O sedirli odada o kadar hakaretin üstüne Necla bu kez Leylanın üstüne gitmekte haklı ki Leylanın hakaretlerinde Necla olayı dahada alevlendirmedi. Leyla hakaret ettikçe ağzını açıp leylaya tek söz etmedi sadece düzgün konuş benle dedi. Neclanın Ferhundeye olan ifadesi tavrı lafları gayet net ortadaydı illa sözle anlatılmaya gerek yok gözlerde yeri gelir herşeyi anlatır insana Bu farka varılamıyorsa insanların tarafsız izlediğinden şüphe edilebilir.
Arkadaslar,
hatirliyormusunuz Ferdunde bir bolumde "hepsi cildirip kacacak ev bana kalacak" demisti. Vaziyet sunu gosteriyor o evde akli basinda ayaklari ustunde duran tek kisi.
Ferhunde ne edip Yamani tavliyacak. Yaman Sevketin kumar borcu yuzunden eve el koydurtacak ve Ferhundeye evi dugun hediyesi verecek :img-hyste
Arkadaslar,
hatirliyormusunuz Ferdunde bir bolumde "hepsi cildirip kacacak ev bana kalacak" demisti. Vaziyet sunu gosteriyor o evde akli basinda ayaklari ustunde duran tek kisi.
Ferhunde ne edip Yamani tavliyacak. Yaman Sevketin kumar borcu yuzunden eve el koydurtacak ve Ferhundeye evi dugun hediyesi verecek :img-hyste
:img- hyste çok yaratıcı gerçektenn... :)
ferhunde her konuda bir tuhaf zaten. bazen bu ev bana kalmalı diyor bazen evden nefret ettiğini söylüyor. ne yaptığını kendi de bilmiyor aslında. çözemiyorum bu ferhunde'yi ben.
Arkadaslar,
Çok doğru!
İyi olur... Şevket artık onun çantasından kredi kartını çalacak kadar alçaklaştı, üstelik kredi kartını sen ödemiyorsun diyor sonra da para vermiyor diye ferhunde'ye kızıyor. Yaman hiç olmazsa düşünceli biri, kocasından daha çok ilgili Ferhunde'ye.
Bölümün başlarını izlemedim, Ferhunde o resimleri neden gönderdi? Bir de Leyla ve Can Bey klüpteyken neden Ferhundenin yanından ayrıldılar? Ferhunde ne dedi?
Aslında resimleri gönderdiği sahneye kadar olanları kısaca özetleyen olursa sevinirim.
forever_bim 06-03-08, 17:22 Geçen fragman yayınlandığında herkes emindi Necla'nın resimlerini Leyla'nın yolladığından! Tam Leyla'lık bir iş dendi. Oysa onun haberi bile olmadan Ferhunde Nacla'nın havasını balon gibi söndürdü. (Ferhunde'ye teşekkür ediyor yolumuza bakıyoruz:img-in_lo) Fragmandan sonra "Leyla yapmaz böyle birşey" dediğimizde herkes bize kızmıştı:( Nihayetinde bir dizi herkesin canı sağolsun.
Diziden sonra Necla Ferhunde'ye sesini çıkaramadı, Leyla'yı haksız yere suçladı, ona bir özür borcu var dedik daha beter suçlu olduk. :img-pilot
Neyse Leyla'nın meşhur bir repliğiyle size yanıt veriyorum:)
"Leyla delidir, ne yapsa yeridir, vurun forever_bim ve yessi'ye" (Yessi kaç domates geliyor:img-tomat:img-tomat:img-tomat:img-tomat):img-hyste
Not: Üstte yazdığım özellikle son kısım mizahi bir yaklaşımdır. Kimse kırılmasın:)
BiLLuRaLaNuR 06-03-08, 17:26 Arkadaşım afedersin ama bende aynı düşündeyi senin içinde düşünüyorum. Yazılarında hep Necla'yı savunuyorsun,Yani bence Necla'nında çok suçu var. Ayrıca ben Leyla'cı yada Necla'cı değilim. Ben en çok Leyla'ya hak veriyorum,Ama benim için ikiside suçludur. Necla neyin bedelini ödedi anlayamıyorum? Onun ödediği bedel kaldığı pansiyondan rahatsız olup uzun süre kalması ve tam pansiyon sandığı fuhuş evinin basılmasının akşamına gitmeyi düşünmesiydi. Evet buda kolay birşey değil ama Leyla'nın ödediği ve ödemeye devam ettiği bedel bundan çok daha ağır. Yani Necla sadece işinden,rahatından oldu diye evine gelmek istedi,Bunun dışında Oğuz hapse girmeyip çok zengin olsalardı ailesi onun aklının ucundan bile geçmezdi. Leyla'nın bedel ödemeye devam ettiğini düşünüyorum çünkü aynı evde Necla ile yüz yüze bakmak zorunda kalıyor. Siz bana neden izin verdi gelmesine o zaman? diyeceksiniz. O kendisi için değil ailesi için istemişti. Ama Necla'nın üste çıkma çabalarından sonra Leyla'da Necla'nın evden gitmesi için herşeyi yapabilir durumuna geldi. Burda Necla haline şükretmeli,Çünkü Leyla'nın yerinde kim olsa Necla gibi bir kardeşin ne eve gelmesine izin verir,Nede ailesinin gayet güzel bir şekilde Necla'yı benimsemesine ses çıkarmayabilir. Leyla ailesi için çok büyük fedakarlıklar yaptı. Oysa Necla ailesini 3 kuruş bile para etmeyen bir adam için sattı. Burda Necla hala suçlu. Ayrıca Leyla Necla'nın evde bulunmasından çok rahatsız olduğunuda annesine anlatmıştı. Hayriye hanımın Leyla'nın Necla'yla barıştırmak istemesi yani bir nevi özür dilemesini isteyince Hayriye hanım kendisine yuh dedirtti. E be kadın senin kızın değil miydi herkesi satıp arkasına bakmadan kaçıp giden? Oğuz'la kaçıp isyanlar eden? Sadece Leyla'ya değil ailesinede zarar verdi Necla. Hayriye hanımın Necla'yı bu konulardan bahsetmesi gerekirdi. Çünkü aklı bir karış havada Necla'nın,Artık toparlaması lazım. Kimin sayesinde affedildiğini ve o evde bulunduğun bilsin,Yani haddini aşacak hareketlerden vazgeçsin artık,Leyla tarafından affedildiğine dua etsin bence. O bu olay yüzünden ailesinin yüzüne bakamazdı,Ayrıca arkadaşım ben burda kimseyi tutmuyorum ve yorumlarıda objektif bir şekilde yapıyorum. Kimseye fazladan birşey katmıyorum. Burda suçlu olan Necla ve benim burda yazdıklarımın hepsi dizide yaşandığı için ben taraf tutmuyorum. Ha bu arada birde Leyla'nın eksilerinden bahsedeyim. (Ne kadar az olsada)
Necla Leyla'ya izin verse bile Leyla Oğuz ile beraber olmamalıydı. Nede olsa kardeşinin eski sevgilisi bunu düşünmesi gerekiyordu. Hamile kaldı Oğuz'dan işte bu Leyla'nın en büyük hatası olmuştu. Ama evlenmesi onun hatası değildi. Bunun için Ali Rıza beyi suçlamak gerekir. Ayrıca Leyla'nın Necla'ya Oğuz'la evlendikten sonraki havalarını ben masumca buluyorum,Çünkü Leyla içinde kalan acıdan dolayı Necla'yı kıskandırmak istiyordu. Necla her ne olursa olsun böyle birşey yapmamalıydı. Böyle bir utancı ailesine ve kardeşine yaşatmayı nasıl göze aldı anlamış değilim? Sonrada evde affedilmesi üzerine eski günleri unuttu. Ama Leyla unutmadı,unutmazda. Ali Rıza bey Leyla'ya çok ön yargılı davrandı. Böyle bir laf etmesi Leyla'yı çok kırdı ve kırılmamak elde değil. Oya hanıma ise üzülüyorum,Can beydende bir iş olmadığı ortaya çıktı,Leyla'nın Can beyle olan ilgisini tam ifade edemesede görüşerek belli ediyor. Zaten Can bey Leyla'ya biraz çıkalım mı? demişti. Leyla hayır diyebilirdi ama durum belli işte. Kendiside istedikten sonra çıktı ve gezdiler. Benim anlatacaklarım bu kadar.
Tekrar tekrar söylüyorum ben objektif bir izleyiciğim ve ben taraf tutmuyorum ikiside suçlu. Ama Necla'nın suçları daha ağır basıyor,Sadece bunu anlatmaya çalışıyorum:img-wink:
Sevgili arkadaşlar
Sanırım yazdığım notu biraz daha açmam gerekecek. Yaprak Dökümü dizisinde tüm karakterlerin irili veya ufaklı hataları var, yine irikli ufaklı sevapları ve doğru yaptıkları işler de var. Zaten diziyi bu kadar cazip kılan bu kadar gerçekçi olması, kanatsız melekler ve de psikopatlar yok dizide. Dolayısıyla seyircinin çoğunluğu kendi yaşamından birşeyler bulup, diziyi bir şekilde takip ediyor.
Benim de hiç hoşlanmadığım seyrederken başına kötü birşey gelince üzülmediğim bir karakter var; Oğuz. Birisi durup dururken silah çekip Oğuz'u vursa kurtulduk diye diziyi izlerken sevinebilirim belki de. Yine de bu duygularım katil olan kişinin birisini öldürmüş ve de yasadışı bir eylemde bulunmuş olduğu gerçeğini değiştirmez. Yanlış yapılmasına giden süreci incelemekten bahsetmiyorum, bu benim en sevdiğim ve kullandığım yorum tiplerinden biridir hatta. Çok uçta bir örnek verdim belki ama bazen öyle yorumlar okuyorum ki, yapılan yanlışlar kime karşı yapıldığına göre bazen çok yanlış bazen de hiç yanlış değilmiş gibi savunuluyor. Bir kısır döngü içinde dönüp durulurken başlıkta sinirler gereksiz yere geriliyor.
Farklı düşüncelerin başlığı beslediğine inanıyorum ve katılmasak da 'nasıl böyle düşünürsün' yerine 'niye böyle düşünüyorsun' sorusunu sormanın da bu zenginliği arttıracağına inanıyorum. Bu arada yazdıklarım bir uyarı sayılmaz nacizane bir öneri sadece...
forever_bim 06-03-08, 17:32 Bölümün başlarını izlemedim, Ferhunde o resimleri neden gönderdi? Bir de Leyla ve Can Bey klüpteyken neden Ferhundenin yanından ayrıldılar? Ferhunde ne dedi?
Aslında resimleri gönderdiği sahneye kadar olanları kısaca özetleyen olursa sevinirim.
Ferhunde paraları getirdiği için Leyla'ya kızdı. Şevket kaybederse sorumlusu sensin dedi. Bir kaç üsteleyince Leyla "Yeter ama" gibisinden birşey dedi. Sonra Can yürüyelim mi dedi, Leyla da olur deyip yürümeye başladılar. Ali Rıza Bey kumar masasında gördüklerinden sonra doğal olarak kızdı hepsine. Eve geldiler. Necla'ya Ayşe'yi alıp Neyyir Hanım'a gitmesi söylendi. Ali Rıza Bey Şevket'e ve Leyla'ya ciddi anlamda kızıp bağırdı. Ferhunde ve Hayriye de nasiplerini aldılar. Sabah kahvaltısında Hayriye Hanım nutuk sallıyordu, "İşte böyle böyle yapın, durumu idare edin kızdırmayın kocamı" derken Ali Rıza Bey duydu. Gücendi yine. Masada bir fasıl zılgıttan yine Şevket, Leyla, Ferhunde ve Hayriye Hanım nasiplerini aldılar. Ali Rıza Bey gitmek için davranınca Necla da davrandı. Ferhunde lafı soktu "aman kaçırma" diye . (Bak Ferhundeci oluyorum senin bakış açının da yardımıyla, oh çok da iyi yaptı Necla'ya:)). Sonra da dergiyi arayıp Cem'in nişanlısının mail adresini alıp,Necla'nın Cem'le olan nişan resimlerini mailden Cem'in nişanlısına attı. Ortaya çıkınca Necla Hanım köpürdü (bu kısmı tarafsız anlatamayacam) hemen Leyla'nın üzerine saldırdı ve sonrasında da Ferhunde'nin yaptığı anlaşılınca onun karşısında "ıslak kediyi" oynadı:)
Forever-bim çok teşekkür ederim. Ferhundenin yaptığı nasıl anlaşıldı peki? Kendisi mi söyledi? Hiç bir şey demedi mi Necla öğrenince? Sadece sustu mu?
Ali Rıza Bey'in hiç evladı gibi benimsememesine rağmen ferhunde'yi, çocuklarının kabahati sonrasında, onlarla birlikte onu da paylamasını çok haksız buluyorum, önce onu da evladı gibi bağrına basmalıydı ki azarlama hakkı olsun.
Forever-bim çok teşekkür ederim. Ferhundenin yaptığı nasıl anlaşıldı peki? Kendisi mi söyledi? Hiç bir şey demedi mi Necla öğrenince? Sadece sustu mu?
Ali Rıza Bey'in hiç evladı gibi benimsememesine rağmen ferhunde'yi, çocuklarının kabahati sonrasında, onlarla birlikte onu da paylamasını çok haksız buluyorum, önce onu da evladı gibi bağrına basmalıydı ki azarlama hakkı olsun.
ferhunde necla'ya "senin iyiliğin için yaptım. cem nişanlısından ayrılırsa sana döner diye yaptım." dedi. bir yandan hayriye üstüne giderken bir yandan leyla ve nacla atıştığı için ona çok konuşma fırsatı kalmadı zaten. ama çok mahçup oldu.
ali rıza bey konusunda haklısın. sen ona el uzattın mı ki hesap sorma hakkı buluyorsun kendinde? gerçi son zamanlarda ferhunde'yi bağrına basmaya başlamıştı ama...
Teşekkür ederim yessi,
Galiba Şevket'in hapse girmesi yakın, gelecek bölüm olabilir. Bu arada Oğuz'un şişlendikten sonra aynı koğuşa tekrar verilmesini çok mantıksız buldum, gerçek hayatta öyle olmuyordur herhalde. O adam (Talat) yardımcı olacak sanki Oğuz'a. Umarım olmaz da Oğuz daha fazla kötülük yapamaz. Çünkü onun çevresine verdiği zarar öyle ufak tefek değil, kalıcı oluyor.
batuhan_gumus 06-03-08, 18:19 ratingler yine müthis gelmis :happy0064
zaten dünki bölümde guzeldi yapark dökümü kanal d nin en cok izlenen
dizisi :happy0064 hata butun dizilerde 1
Tru bu sozum sana:)
Hadi leyla akilsiz necla cok mu akilli hotele
Oguzun bir aramsiyla gitti ozaman bende derim
Necla ne akilsizmis bi aramayla gitti dayanamayip
Oguzlan yatti!!
yalnız yanlış hatırlıyorsun bölümü.... oğuz aradı da mı gitti necla??? hatırlatayım: leyla mutfakta annesiyle konuşuyordu.. oğuzdan ayrıldığını ve bunun için üzüldüğünü ağlayarak anlatıyordu annesine. oğuzu aramıştı da oğuz suratına kapamıştı... necla bunları duyduğunda çok üzüldü.. göleri doldu resmen oğuzu aradı ve konuşmak istediğni söyledi... leyla için gitti o otele!!!!! kendi için değil!!! bunu kabul edelim sonra işler planladığı gibi gitmedi o ayrı...
ama otele oğuz aradığı için değil kardeşinin mutsuzluğunu gördüğü için gitti...leyla için!!! sonrasında bencillik etti kendisi için gitti ona karışmam bak ama otel konusu bu şekilde oldu..
ama akılsızlığı konusuna sonuna kadar katılıyorum...
Ali Rıza bey'in,çocuklarının içinde Fikret'in karakterini beğeniyorum.diğer
çocuklarının hepsi birbirinden beter.birbirlerine diyecek sözleri yok.Leyla ilk
hatayı gece vakti ailesinden habersiz Oğuz'un evine gitmekle yaptı.
babası defalarca uyarmış olmasına rağmen.Ferhunde'nin sayesinde Leyla
Oğuz'la evlenmişti.Oğuz hiç istememişti,Ferhunde'nin tehditlerine
dayanamamıştı.Necla ise nişanlısını aldatıp,eniştesiyle kaçmıştı.babasını
ailesini resmen ayaklar altına almıştı.Şevket evli bayan Ferhunde ile beraber
olmuş,sonrada evlenmişti.bankadan kendi hesaplarına paraları geçirip
harcayıp,ödeyemeyince tefecinin eline düşmüştü.Ferhunde kendi parasına
kıyamayıp yüzsüzce Yaman bey'den borç para istemişti.Ferhunde kocasına
kumarada başlamasına sebep olmuştu.Şevket kumar alışkanlığınada alıştırmış
oldu.şimdi ise oynamasını istemiyor ama iş işten geçti geçmiş olsun.
Ali Rıza bey'in çocuklarının hataları böyle devam eder gider.ne diyelim Ali Rıza
bey'e Allah sabır versin,sorunsuz bir günü bile yok adamcağızın.böyle evlatlar
düşman başına....:icon_whis:icon_whis
"ben bir şey yapmadım" derken leyla'ya imada bulundu. ben de aksini iddia etmedim zaten. laf sokuyor dediğim budur. hala utanmadan laf sokuyor. kendimi karakterlerin yerine koyarak yorum yazmakla kalmıyor, diziyi izlerken de kendimi onların yerine koyuyorum. zaten öyle olmasa ben de kendime bir saf belirler hep onu haklı çıkarmaya çalışırım. oysa necla'yı haklı gördüğüm yerlerde onu da belirtiyorum. ama necla leyla'ya karşı olan tavırlarında sonuna kadar haksızz!!!
yessiciğim bu konuda haklısın... dediğim gibi bu bölümü izeyememiştim.. sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak ''ben bişey yapmadım'' sahnesini kafamda çok büyüttüm ve haklılar o zaman ne hakla böyle birşey der dedimm
şimdi izledim... yine hak veriyorum sana söylememeliydi orda.. ve bence de o lafı kasten söyledi leylaya laf soktu bu belli zaten... ama başlangıçtan itibaren leyla da sus pus oturmamış... demediği de kalmamış...necla da sadece ''sen fazla oluyorsun demiş bir yerde ama leyla da çok laf sokmuş!!! bir çok yerde necla sesini çıkarmamış.. şimdi leyla haklı diyeceksizin, söyledikleri doğru... bence de doğru.. leylanın yerinde olsam neclanın rahatlığına sinir olur laf sokma için fırsat kollardım... o da zaten böyle yapmış fragmanda gördüğümüz kadarıyla bunadevam da ediyor...
evet leyla haklıydı bir yerde doğruydu da söyledikleri... e o şekilde bakacak olursak neclanın söyledikleri de doğruydu!! babası şevket ve leylaya bozuldu!!! necla birşey yapmadı o konuda ben hiç birşey yapmadım hiç üzmedim babamı demiyor ki... o konuda benim suçum yok diyor.. haklı kız!!!
sofrada şevkete olan bakıları benim de dikkatimi çekti ama kötü niyetli bir bakış olduğunu sanmıyorum orda, sadece şaşkındı olanlardan abisini böyle birşey yapacağına inanamıyordu yakıştıramıyordu da belki ama küçümser ya daoh canıma değsin bakışı sezmedim orda ben... neyyir hanımlara giderken de leylya bir bakışı vardı orda da kötüniyet görmedim açıkçası ama sedirli odada bakışlarından belliydi resmen leyla laf sokmak için söylediği ''nasıl oluyormuş bak'' bakışıydı resmen... yani sedirli odadaki bakışı ile sofradaki bakışı karşılaştırısanız farklı olduğunu anlayacaksınız....
aslında ben birçoğunuzun aksine neclanın biraz sürünmesi, güven konusunda ciddi bir sınavdan geçmesi koşuluyla cemle olmasını isterim...can da karısından ayrılırsa resmi olarak leyla ile olmasını isterim.. çünkü gördüğüm kadarıyla leyla onun yanında mutlu huzurlu.. can onu çok iyi anlıyor onu sevip sahip çıkabilecek biri... leylanın da ihtiyacı olan bu!! necla cem konusu hassas biraz ama dediğim gibi necla cem konusunda bir bedel ödemedi, cezasını çeksin, güvenini kazansın olacaksa eğer ondan sonra olsun... illa cemle olsun demiyorum benim aklında hep başkası katılacak diziye necla sıfırdan başlayacak diye geçiyordu ama cem diziye geri dönünce vardır bunda bir hikmet dedim bir de gelecek haftaki fragmanı görünce... biraz daha yumuşamış gibi bakıyordu herhalde necla anlattı resim meselesini
bir de neclanın fragmandaki konuşması çook hoşuma gitti... yaptıklarını tasvip etmiyorum asla ama güçlü karakteri çok hoşuma gidiyor... neler yaşadı hala başı dik... lafını esirgemiyor geçmişe takılmıyor önüne bakıyor... hatalarından bahsedip sızlanmak yerine onları kabullenip onlarla yaşamaya alışıyor.. ceme dedikleri çok güzeldi bence... özür dilerim çok pişmanım diye sızlanmadı...alıştım dedi ya..... nerdeyse cem özür dileyecek kusura bakma necla öyle baktığım için diye:img-hyste tamam hatalı, affedilmez şeyler yaptı ama buna rağmen gururlu.... bir tek bu huyunu seviyorum bu kızın... dizinin başından beri böyle o zaman da dikkatimi çekmişti...
arkadaşım o yazon gösterilen fragmanlar ne olabileceğini gösteriiyolrdı galiba çünkü nejla ne layla karşılaşması vardı nejla barmen gibiydi ve bu biraz değişik gerçekleşti..nejla barmen oldu ama o karşılaşma olmadı..sanki şöle yapmaya çalışmışlar nejla barda çalışcak leylanın psikolojisi bozuk olcak..şevket hapise gitcek ama yanında ferhunde olamıcak sedef destek olcak böle bence tek tek karakter olarak göstermek istemişler..ferhunde zengin olabilir yamanı elde ederek ve şevketi bırakır ama o hapis sahnesi olmaz dedğim gibi kurgu sadece ferhunde terk edicek şevketi bunu gözterdiler öyle düşünüorum..
bende oyle bır sahne taaaa necla oguzla mutluyken bar degılde bır cafede calısıyordu dıye hatırlıyorum canım :img-in_lo
yanılmıyorsam??
ferhunde de yamanla olabılır sanki ben buna taktım kafayı :)
Açıkçası artık hikayenin Şevket üzerine yoğunlaşması beni sevindirdi. İnşallah önümüzdeki bir kaç bölüm Necla-Leyla merkezli olmayan Şevket-Ferhunde-Ali Rıza Bey bölümleri izleyebiliriz. Aynı zamanda Adapazarı hikayeside tıkanmış gözüküyor. Bu konuyu nasıl açacaklar cidden merak ediyorum.
bende oyle bır sahne taaaa necla oguzla mutluyken bar degılde bır cafede calısıyordu dıye hatırlıyorum canım :img-in_lo
yanılmıyorsam??
ferhunde de yamanla olabılır sanki ben buna taktım kafayı :)
yazın gösterilen fragmanda necla bir kafede çalışıyordu evet.. leylanın üzerinde pembe manto vardı annesiyle kafeye gelmişlerdi orda karşılaşmışlardı... o sahne bir daha gerçeklşmez... arkadaşımızın dediği gibi olacakları gösteriyordu o sahne... çerçevesi belliydi yeni sezonu ona göre fragmanları hazırladılar... senaryoyu yazdıkça başka yere yöneldi ve değişti o sahne... fikretin fragmanı tam olarak gerçekleşti zaten çünkü ilk bölümdü hazırdı yani... neclanın frtagmanı değişti ferhunde ile şevketin değişmeyebilir öyle bir sahne ile kaşılaşabiliriz
PAMUK_MELEGIM 06-03-08, 22:13 Geçen fragman yayınlandığında herkes emindi Necla'nın resimlerini Leyla'nın yolladığından! Tam Leyla'lık bir iş dendi. Oysa onun haberi bile olmadan Ferhunde Nacla'nın havasını balon gibi söndürdü. (Ferhunde'ye teşekkür ediyor yolumuza bakıyoruz:img-in_lo) Fragmandan sonra "Leyla yapmaz böyle birşey" dediğimizde herkes bize kızmıştı:( Nihayetinde bir dizi herkesin canı sağolsun.
Diziden sonra Necla Ferhunde'ye sesini çıkaramadı, Leyla'yı haksız yere suçladı, ona bir özür borcu var dedik daha beter suçlu olduk. :img-pilot
"Leyla delidir, ne yapsa yeridir, vurun forever_bim ve yessi'ye" (Yessi kaç domates geliyor:img-tomat:img-tomat:img-tomat:img-tomat):img-hyste
Not: Üstte yazdığım özellikle son kısım mizahi bir yaklaşımdır. Kimse kırılmasın:)
aha ..bu konunda bende yazmisitm..
bende leylanin yapmadindan emindim..
ama dedinn gibi herkes leyla yapti idda etmislerdii..
neyse sonucu gorduler:)
Açıkçası artık hikayenin Şevket üzerine yoğunlaşması beni sevindirdi. İnşallah önümüzdeki bir kaç bölüm Necla-Leyla merkezli olmayan Şevket-Ferhunde-Ali Rıza Bey bölümleri izleyebiliriz. Aynı zamanda Adapazarı hikayeside tıkanmış gözüküyor. Bu konuyu nasıl açacaklar cidden merak ediyorum.
katılıyorum... adapazarı sahneleri çok fena tıkandı. umarım yeni bir hikaye bulurlar. bu kadar iyi oyuncuları hep aynı kısır döngünün içinde izlemek istemiyorum.
pusat_yusuf 06-03-08, 22:34 BÖLÜM 64.....
Yİne tadında bir YAPRAK DÖKÜMÜYDÜ...
Uzun uzadıya yoruma gerek yok.Sadece izlenimler...
Görülüyor ki YAPRAK DÖKÜMÜ Yeni konular arayışı içersinde...
ALİ RIZA BEY ve Eski aşık olduğu SEVDA HANIM...Vay be ALİ RIZA AMCAMIZ
bir zamanlar bir şarkıcıya gönül vermiş...Hemde ne gönül verme...Aklıma bir senaryo geldi..istermisiniz?Ali rıza amcamızın bu aşkı yaşarken bir meyvesi olmuş olsun.Ali rıza amcanın bir çocuğu ortaya çıksın.Valla olur mu olur???
LEYLA-NECLAYA değinmeyeceğim...ŞEVKET ve FERHUNDE...Artık onlar resmen birbirine güvenmeyen,yalancı,çıkarcı kişilikler olup çıkmışlar...TENCERE-KAPAK konumundalar...Tabii ki biliyoruzki Bu(yalancı,çıkarcı)yeni ŞEVkETİN mimarının FERHUNDE olduğu...
Tam bir DENİZ ÇAKIR fanatiği olm.rağmen...Bİrkaç bölüm soğumuştum FERHUNDEDEN...Bu bölüm yine Eski FERHUNDE tadını aldım diyebilrim...
YENİ ŞEVKET içler acısı...Bİr an izlediğimiz gerçekten ŞEVKETMİYDİ DEDİM...
FERHUNDEYE de insan üzülüyor..O da acı çekiyor ama bu hallere gelecekelrini düşünmeliydi(Madem zekisin).Hele yeni bölümde FERHUNDE ağlıyordu...
apple-core 07-03-08, 00:48 Evet boş bir zaman bulunmuştur, yani 64. bölüm yorumlarına başlanacak demektir:D
Bu bölüm de her bölüm gibi olaylı geçti. Baştan başlayacak olursak Şevketin isyanı ve bu isyan karşısında adeta yıkılan Ali Rıza Bey'i ele alalım. Şevket gerçekten de çok ani bir çıkış yaptı. Ali Rıza gibi bir babanın hak etmeyeceği şekilde konuştu babasıyla. Buraya kadarı tamam. Ama sanırım bu bağırışlar ve saygısızlıklar aslında olacakların habercisiydi. Genelde Şevketi babası ile ortak noktada buluşmaya çalışan, zıt düştükleri anlarda bile seçimini alttan almakta kullanan bir karakter olarak izledik. Ta ki bu bölüme kadar. Bence Şevket orda babasına bağırmadı yaşadıklarından o kadar bunalmıştı ki adeta içini döktü. Ama bunu yaparken yanlış kişiyi seçti çünkü bu kez Ali Rıza çok sarsıldı. Şevkete dönecek olursak bence Şevketin tek derdi para...Hayatını para üstüne kuruyor. Hal böyle olunca manevi olan her şeyi yerle bir ediyor. Aslında çok acıyor ve üzülüyorum ona... Kötü bir niyetle yapmıyor bunları daha iyi bir yaşam istiyor. Yanlız 65. bölüm fragmanına bakılırsa şimdiki halini arayacağı günler yakındır...150 milyar borcu olması bir yana müfettişler tarafından yaptığının tespit edilmesi Şevket karakterini o bayadır beklediğimiz cezaevi sahnelerinde izleyeceğimizin habercisi...
Ali Rıza Bey'e gelecek oloursak...Valla ne yalan söyleyeyim ondan böyle bir sendeleme beklemezdim... Sevda ile karşılaşmasından bahsediyorum...Başta "Evinden soğudu, aklını başka yöne çevirmek istiyor" falan diye düşündüm ama durum öyle bir hal aldı ki sanki hayatı güllük gülistanlık olsa da bu gelgitleri yaşayacakmış izlenimi uyandırdı bende. Bu olay sanırım dizi 1 sezon daha devam edecek diye dolayısıyla dizi uzasın diye yazıldı. Fragmanda da Hayriye bu kadın ile ilgili gerçekleri öğreniyor. 2 bölümlük bir şeymiydi sorusu kurcalıyor akıllaro? yani Ali Rıza ile karşılaşırlar sonra Hayriye öğrenir tatsızlık çıkar derken olay kapanır gider...?.... mi acaba? Sanki bana daha tahmin edemeyeceğimiz şeyler olacakmış gibi geliyor...Neyse izleyip görelim...
Gelelim Leyla Necla yorumlarına...Forumumuzun içinden bir türlü çıkamadığı ve hiçbir zaman da çıkamayacağı konuya...Tahminler doğru çıktı Ferhundenin parmağı çıktı işin içinde...Zaten Necla Leylayı suçlarken içimden "sus iyice batırma bari kendini" diyordum...Öncelikle Leyla öyle bir şey yapmış olsa bile ki yapmayacağını da tahmin etmeliydi Neclanın Leylaya bu kadar çemkirmeye ne hakkı var ne de yüzü! Ama yavaş yavaş görünüyor ki Necla yüzsüzdür! Cemi geri araması da bunu çok güzel ispatlıyor. Geçen bölüm Laylaya güldü kınadık, bu bölüm yaptıklarını unutup kapısına dayanıp demediğini bırakmadı ve sonra onca ağır laflar işittiği Cemi geri aradı. Ben olsam ya hiç aramam ya da mesaj falan çekip bildiririm durumu...Ama dediğim gibi utanması yok Neclanın ben bunu anladım...Leylaya gelecek olursak...Bu bölümde onu eleştireceğim tek nokta basitçe davranması...Ferhundenin yaptığı anlaşılınca Neclaya söylediği sözler hiç ama hiç yakışıkalmadı...Haklıyken haksız konumuna düşecekti az kaldın...Tamam haklısın herkes gördü bunu ama o sözleri sarf etmesi hiç ama hiç olmadı bence...İlkokul çocuklaının kavga anlayışı var biraz Leylada...Bir değer yanlışı ise babasını gördü hala saklanmadı...Belki korkacak bir şeyim yok demek istedi ya da şaşırdı o sırada bilmiyorum ama o sırada çok güzel uzaklaşabilirdi Can Beyden...Can Bey demişken Ali Rıza ile konuşması Leyla açısından çok iyi oldu...Adam resmen akladı Leylayı...Ali Rıza bundan sonra Leylaya güvenir sanırım Can konusunda. Ancak kesin tavrını koydu. Burdan anlıyoruz ki bu konu kapanmayacak ve köşkteki bir diğer büyük darbeye neden olacak. Boşanmış olsa da Ali Rıza Can ile Leyla ilişkisini kabullenmeyecek. Köşkte olayın yankılarını izleyeceğiz...
Ferhunde ah Ferhunde...Söyleyecek söz bulamıyorum onun için...Kendinde o cürreti nasıl buldu Ceme o resimleri yollarken? Bir de "iyiliğin için yaptım" diyor. Sanki evdekiler onu tanımıyor...Yaman Bey ile iyice yakınlaşmaya başladı...Yani girişimlerde bulunuyor. Bu arada asıl yüzsüz Ferhundedir bu dizide. ÇEk yazma teklifini nasıl da kabul etti ya aklım almadı...Benim yüzüm kızardı resmen o an :D Neyse daha fazla abartmadan kapatayım şu konuyu...:img-in_lo
En güzel sahnelerinden birine gelecek olursak...Onca kasvetin içinde Neyyir - Ahmet sahneleri içimizi açtı adeta...Neyyir Hanımda da ateş bacayı sarmış anlaşılan...NAsıl da ağladı ya kıyamam ben ona. Allah herkese onun gibi bir komşu nasip etsin ya çok seviyorum o kadını...Mutlu olmayı çok hakediyorlar ana kız...Anlaşıldı ki artık evde baş başa olmayacaklar:happy0064 Daha neler izleyeceğiz neler.....
Bir diğer muhteşem sahneler de tahmin edeceğiniz gibi Tahsin - Fikret ... Çok az da olsa bu bölüm yine de güzeldi... Zaten uzun olması için bir konu gerekli hep aynı döngü. Cevriye Fikrete sataşıyor, Tahsin ve Fikret alttan almaya çalışıyor... Yakında Adapazarında çok ilginç gelişmeler olacakmış gibi geliyor bana. Çünkü senarıitler de biliyorlardı Tahsin ve Fikretin artık normal bir karı-koca gibi olunca konun tıkanacağını. Elbet bir şey yamışlarıdr bu duruma göre...Merakla beliyoruz...Yanlız çok güzel bir ilişkileri var. Yatakta birbirlerini tanımaya çalışıyorlar hala...Ve o sahneleri izlerken "Aaa Tahsin alzheimer mı olmuş" demeden durmadım. Fikret bu anlattıklarını daha önce de anlatmıştı Tahsine ve Tahsin de pür dikkat dinlemişti... Ya da Fikret alzheimer oldu da Tahsin Fikreti bozmamak için bilmiyormuş gibi dinledi :D Ayrıca Tahsin işi gücü boşladı adam resmen bulutlarda uçuyor. Fikretin de canına minnet Cevriye fırsat verseydi çok güzel bir gün geçireceklerdi ama Cevriye bekleneni yaptı...O "oh oh" yaparken Tahsin "anne ne oluyor öyle" diye sorunca "hç toz gelmiş bir yerden üstüme onu temizliyorum" demesi hem beni hem de Tahsin ve Fikreti çok güldürdü...Artık gülüp geçiyorlar resmen çünkü daha kötülerine alışkınlar...Yüzsüz demesinin, kardeşlerine laf amasının yanında bu yaptığı komik kalıyor elbette...
Neyse fazla uzun oldu şimdilik burada noktalayayım. Yazdıklarınızı takip ediyorum arkadşlar sizlere iyi yorumlar...
Dudaktan kalbe 07-03-08, 04:52 Geçen fragman yayınlandığında herkes emindi Necla'nın resimlerini Leyla'nın yolladığından! Tam Leyla'lık bir iş dendi. Oysa onun haberi bile olmadan Ferhunde Nacla'nın havasını balon gibi söndürdü. (Ferhunde'ye teşekkür ediyor yolumuza bakıyoruz:img-in_lo) Fragmandan sonra "Leyla yapmaz böyle birşey" dediğimizde herkes bize kızmıştı:( Nihayetinde bir dizi herkesin canı sağolsun.
ya katılıyorum o resımler meselesınde herkes leyla yaptı sanDı ama bende sölemıstım
necla leylanın yapmadıgını sandıgında özür bıle dılemedı
ha bıde su noktoya değinmek istiyorum
leyla oguzla evlendıkten sonra annesıyle konusmustu eve donmek ısıyorum cok mutsuzum demıstı neclada bu lafları duymustu
otele gıttıgınde neclaa naptı pekı
oguzla yattı..necla oraya neyı konusmak ıcın gıtmıstı ne yaptı..
necla dımdık duruyo dıosunuz ama pekde öle değil benCe
leyla ıse haksız yere suclandı canın meselesınde babası tarafından haksız yere suclandı
Arkadaşım afedersin ama bende aynı düşündeyi senin içinde düşünüyorum. Yazılarında hep Necla'yı savunuyorsun,Yani bence Necla'nında çok suçu var. Ayrıca ben Leyla'cı yada Necla'cı değilim. Ben en çok Leyla'ya hak veriyorum,Ama benim için ikiside suçludur. Necla neyin bedelini ödedi anlayamıyorum? Onun ödediği bedel kaldığı pansiyondan rahatsız olup uzun süre kalması ve tam pansiyon sandığı fuhuş evinin basılmasının akşamına gitmeyi düşünmesiydi. Evet buda kolay birşey değil ama Leyla'nın ödediği ve ödemeye devam ettiği bedel bundan çok daha ağır. Yani Necla sadece işinden,rahatından oldu diye evine gelmek istedi,Bunun dışında Oğuz hapse girmeyip çok zengin olsalardı ailesi onun aklının ucundan bile geçmezdi. Leyla'nın bedel ödemeye devam ettiğini düşünüyorum çünkü aynı evde Necla ile yüz yüze bakmak zorunda kalıyor. Siz bana neden izin verdi gelmesine o zaman? diyeceksiniz. O kendisi için değil ailesi için istemişti. Ama Necla'nın üste çıkma çabalarından sonra Leyla'da Necla'nın evden gitmesi için herşeyi yapabilir durumuna geldi. Burda Necla haline şükretmeli,Çünkü Leyla'nın yerinde kim olsa Necla gibi bir kardeşin ne eve gelmesine izin verir,Nede ailesinin gayet güzel bir şekilde Necla'yı benimsemesine ses çıkarmayabilir. Leyla ailesi için çok büyük fedakarlıklar yaptı. Oysa Necla ailesini 3 kuruş bile para etmeyen bir adam için sattı. Burda Necla hala suçlu. Ayrıca Leyla Necla'nın evde bulunmasından çok rahatsız olduğunuda annesine anlatmıştı. Hayriye hanımın Leyla'nın Necla'yla barıştırmak istemesi yani bir nevi özür dilemesini isteyince Hayriye hanım kendisine yuh dedirtti. E be kadın senin kızın değil miydi herkesi satıp arkasına bakmadan kaçıp giden? Oğuz'la kaçıp isyanlar eden? Sadece Leyla'ya değil ailesinede zarar verdi Necla. Hayriye hanımın Necla'yı bu konulardan bahsetmesi gerekirdi. Çünkü aklı bir karış havada Necla'nın,Artık toparlaması lazım. Kimin sayesinde affedildiğini ve o evde bulunduğun bilsin,Yani haddini aşacak hareketlerden vazgeçsin artık,Leyla tarafından affedildiğine dua etsin bence. O bu olay yüzünden ailesinin yüzüne bakamazdı,Ayrıca arkadaşım ben burda kimseyi tutmuyorum ve yorumlarıda objektif bir şekilde yapıyorum. Kimseye fazladan birşey katmıyorum. Burda suçlu olan Necla ve benim burda yazdıklarımın hepsi dizide yaşandığı için ben taraf tutmuyorum. Ha bu arada birde Leyla'nın eksilerinden bahsedeyim. (Ne kadar az olsada)
Necla Leyla'ya izin verse bile Leyla Oğuz ile beraber olmamalıydı. Nede olsa kardeşinin eski sevgilisi bunu düşünmesi gerekiyordu. Hamile kaldı Oğuz'dan işte bu Leyla'nın en büyük hatası olmuştu. Ama evlenmesi onun hatası değildi. Bunun için Ali Rıza beyi suçlamak gerekir. Ayrıca Leyla'nın Necla'ya Oğuz'la evlendikten sonraki havalarını ben masumca buluyorum,Çünkü Leyla içinde kalan acıdan dolayı Necla'yı kıskandırmak istiyordu. Necla her ne olursa olsun böyle birşey yapmamalıydı. Böyle bir utancı ailesine ve kardeşine yaşatmayı nasıl göze aldı anlamış değilim? Sonrada evde affedilmesi üzerine eski günleri unuttu. Ama Leyla unutmadı,unutmazda. Ali Rıza bey Leyla'ya çok ön yargılı davrandı. Böyle bir laf etmesi Leyla'yı çok kırdı ve kırılmamak elde değil. Oya hanıma ise üzülüyorum,Can beydende bir iş olmadığı ortaya çıktı,Leyla'nın Can beyle olan ilgisini tam ifade edemesede görüşerek belli ediyor. Zaten Can bey Leyla'ya biraz çıkalım mı? demişti. Leyla hayır diyebilirdi ama durum belli işte. Kendiside istedikten sonra çıktı ve gezdiler. Benim anlatacaklarım bu kadar.
Tekrar tekrar söylüyorum ben objektif bir izleyiciğim ve ben taraf tutmuyorum ikiside suçlu. Ama Necla'nın suçları daha ağır basıyor,Sadece bunu anlatmaya çalışıyorum:img-wink:
bu lafın sanırım bana cevap hakkı doğuruyor son kez yazıyorum ve bu gereksiz tartışmaya nokta koyuyorum. Sen galiba diziye fazla kaptırmışsın arkadaşım şu şöyle olsa necla böyle olurdu kesin falan kahin misin ne anlamadım neyse bi bedel ödemedi diyosun. Ödediği bedel Leyladan kat kat fazla nedenide yaptığı yanlış ailesine yaptığı yanlış Leyla sadece bir buhran geçirdi ki izleri devam ediyor tamam ama ailesinin desteği yanındaydı hep Necla ise en ağır bedel olan yanlızlıkla savunmasızlıkla ödedi Bunun farkına varamamışsın daha ne diyim ki sana Bir insanın ailesi herşeyden önce gelir aile herşeydir dizinin ana teması da bu zaten daha bunun farkına varamamışsın ki necla ne bedeli ödedi diyosun. Ayrıca Ailesine böyle acı bir darbe vuran bir insan tabiki sefa süremeyecekti. Doğru ben Neclayı daha haklı buluyorum. Neden destekliyorum. Çünkü Leyla kadar saf, akılsız işler yapmıyor yaptığı hataları her defasında tekrarlamıyor. Yaptığı çok büyük yanlış ama ailesine kendini kanıtlamak için tüm zorluklara göğüs germek ve affetmelerini sağlamak için çok çabaladı herkesin kolay kolay göğüsleyemeyeceği acılar yaşadı. Aynı durumda Leyla olsa şuan durumu çok farklı olurdu nasıl helak olurdu kim bilir. Tamam Neclanın yaptığı en büyük hata Ailesine ne olursa olsun Ablasına yaptığı kötülük afedilebilir değil. Benim savunduğum konu ortada bunun farkına varın ve artık bunlarla bana karşılık vermeyin. Yeterince açıklayıcı olmuşumdur diye düşünüyorum. Eğer hala aynı görüşler gelirse cevap vermicem çünkü defalarca yazmama rağmen anlaşılmıyor.
BÖLÜM 64.....
Yİne tadında bir YAPRAK DÖKÜMÜYDÜ...
Uzun uzadıya yoruma gerek yok.Sadece izlenimler...
Görülüyor ki YAPRAK DÖKÜMÜ Yeni konular arayışı içersinde...
ALİ RIZA BEY ve Eski aşık olduğu SEVDA HANIM...Vay be ALİ RIZA AMCAMIZ
bir zamanlar bir şarkıcıya gönül vermiş...Hemde ne gönül verme...Aklıma bir senaryo geldi..istermisiniz?Ali rıza amcamızın bu aşkı yaşarken bir meyvesi olmuş olsun.Ali rıza amcanın bir çocuğu ortaya çıksın.Valla olur mu olur???
LEYLA-NECLAYA değinmeyeceğim...ŞEVKET ve FERHUNDE...Artık onlar resmen birbirine güvenmeyen,yalancı,çıkarcı kişilikler olup çıkmışlar...TENCERE-KAPAK konumundalar...Tabii ki biliyoruzki Bu(yalancı,çıkarcı)yeni ŞEVkETİN mimarının FERHUNDE olduğu...
Tam bir DENİZ ÇAKIR fanatiği olm.rağmen...Bİrkaç bölüm soğumuştum FERHUNDEDEN...Bu bölüm yine Eski FERHUNDE tadını aldım diyebilrim...
YENİ ŞEVKET içler acısı...Bİr an izlediğimiz gerçekten ŞEVKETMİYDİ DEDİM...
FERHUNDEYE de insan üzülüyor..O da acı çekiyor ama bu hallere gelecekelrini düşünmeliydi(Madem zekisin).Hele yeni bölümde FERHUNDE ağlıyordu...
arkadasım sana katılıyorum ozellıkle ferhunde konusunda , bayılıyorum Denız Çakır'a ama bıkac bolumdur keyıflesmıstı bu bolum cok rahatladım performansı dondu :):)
arkadasım sana katılıyorum ozellıkle ferhunde konusunda , bayılıyorum Denız Çakır'a ama bıkac bolumdur keyıflesmıstı bu bolum cok rahatladım performansı dondu :):)
ferhundeden bahsedilmiş iki kelam yazıım dedim ferhundednin yaptığı kötülükler çoğu zmn faarkında olmdan kötüye varacağını bilmeden yaptığı şeyler onun kötülüklerine çok kızamıorum ben nedense..şevkei kumar masasına oturttu ana o böleolacağını bilemedi uyardı kocasını..artık kocası bile denmez bence şevket herşeyi hak edio artık..ferhunde şevkete güvenmemkler çok iyi yapıor çünkü şevket ferhundeyi çoğu zmn karısı yerine koymuyor bile arkasında olmuor..sedef meselsinde ferhunde haklı ben olsam kocama şık olan birini asla yakınımza sokmam şevket çok hatalı burdada..ferhunde iyi kötülerden benim gözümde..
fragmanı bir daha izledim de leyla güldürdü yine beni güya başkalarınınkini çalmak necla nın uzmanlık alanıymış :img-hyste leyla neclayı kendiyle karıştırdı heralde zira 1. özge nin sevgilisi 2.necla nın sevgilisi 3.oya hanımın eşi e daha ne olsun!! insan birine çamur atmadan önce aynayı azıcık kendine döndürmeli leyla tam bir zavallı kendi çapında dövünüp duracak asla necla ya zarar veremeyecek
BiLLuRaLaNuR 07-03-08, 13:09 fragmanı bir daha izledim de leyla güldürdü yine beni güya başkalarınınkini çalmak necla nın uzmanlık alanıymış :img-hyste leyla neclayı kendiyle karıştırdı heralde zira 1. özge nin sevgilisi 2.necla nın sevgilisi 3.oya hanımın eşi e daha ne olsun!! insan birine çamur atmadan önce aynayı azıcık kendine döndürmeli leyla tam bir zavallı kendi çapında dövünüp duracak asla necla ya zarar veremeyecek
Evet sevgili "TrU" dediklerine katılıyorum,Leyla Necla'yı kendisiyle karıştırıyor galiba,Evet Necla kocasını elinden aldı ama bunu Necla değil Oğuz yaptı. Leyla'ya ihanet etti. Necla'nın kaçmaması gerekirdi ama konu bu boyutlara geldi işte,Demekki yaşanacağı varmış ve yaşanmış. Eğer şimdiye bakacak olursak Necla iyi ilerliyor,Leyla kıskandığı için Necla'ya bu lafları ediyor yani hırsını alamadığı için. Ben Necla'yada hak veriyorum ama bir zamanlar Leyla'ya ettiği lafları hatırladıkça Leyla'yı daha çok destekliyorum davranışlarında. Ama Leyla'yıda unutmamak lazım "Delidir,ne yapsa yeridir" derler ya. İşte buda ona benzer birşey Leyla Necla'nın gelmesiyle yine hasta olmaya başladı. Sinirinin bedelini kıskançlıklarıyla Necla'ya ödetiyor
Evet sevgili "TrU" dediklerine katılıyorum,Leyla Necla'yı kendisiyle karıştırıyor galiba,Evet Necla kocasını elinden aldı ama bunu Necla değil Oğuz yaptı. Leyla'ya ihanet etti. Necla'nın kaçmaması gerekirdi ama konu bu boyutlara geldi işte,Demekki yaşanacağı varmış ve yaşanmış. Eğer şimdiye bakacak olursak Necla iyi ilerliyor,Leyla kıskandığı için Necla'ya bu lafları ediyor yani hırsını alamadığı için. Ben Necla'yada hak veriyorum ama bir zamanlar Leyla'ya ettiği lafları hatırladıkça Leyla'yı daha çok destekliyorum davranışlarında. Ama Leyla'yıda unutmamak lazım "Delidir,ne yapsa yeridir" derler ya. İşte buda ona benzer birşey Leyla Necla'nın gelmesiyle yine hasta olmaya başladı. Sinirinin bedelini kıskançlıklarıyla Necla'ya ödetiyor
Iyide oyle bakacak olursan Leylada kimsenin sevgilisini elinden almamis olur. Zaten Oguzla birlikte olmasi hata bile olsa Neclanin elinden almadi sonucta. Can beyide karisindan o ayirmadi belki Cani etkilemis olabilir ama bosanmak istemesi onun sucu degil.
Bana gore Oguzun yaptigindan cok Neclanin yaptigi ihanettir cunku onlar kardes.
Dudaktan kalbe 07-03-08, 14:36 Iyide oyle bakacak olursan Leylada kimsenin sevgilisini elinden almamis olur. Zaten Oguzla birlikte olmasi hata bile olsa Neclanin elinden almadi sonucta. Can beyide karisindan o ayirmadi belki Cani etkilemis olabilir ama bosanmak istemesi onun sucu degil.
evet
benCede
NecLanın Yaptıgı ıhaneT ..kaRDeşine İhanet..CocukLuk hatıRalarına ıhanet..
neclayı oguzla cafede yakaladıgında bıle leyla cocukluk hatırlaramızıda aldın necla barı onları bıraksaydın dedı.
onu ozledıgını söledı
o naptı peki
BiLLuRaLaNuR 07-03-08, 14:43 Iyide oyle bakacak olursan Leylada kimsenin sevgilisini elinden almamis olur. Zaten Oguzla birlikte olmasi hata bile olsa Neclanin elinden almadi sonucta. Can beyide karisindan o ayirmadi belki Cani etkilemis olabilir ama bosanmak istemesi onun sucu degil.
Benim diğer yazılarımı okuyanlar bilir zaten,Ben Necla'yı haklı bulmuyorum. Necla çok büyük ihanet etti Leyla'ya. Ama Oğuz'unda suçluluk payı var. Hadi diyelim Necla Oğuz'u seviyordu. Oğuz neden zorladı? Neden habire beni seviyor musun dedi ve evinden ayırdı? Sonrada Necla'yı neden ortada bıraktı? Bunun sorumlusu ikiside ama dediğin gibi Necla'nın yaptığı çok daha büyük. Birde Oğuz'la otelde buluşmaması gerekiyordu. Leyla'nın suçu ise Necla Oğuz'u bıraktığı zaman onun saldırmasıydı. Onun Oğuz'la beraber olması olayları buraya kadar getirdi,Sevgili olmak geçiçi birşey ama eniştesiyle kaçmak ve kardeşine ihanet etmek ondan daha ağır bir suç. Burda artık Necla'ya hak verenler neyine hak veriyor anlamıyorum? (Burası bir tartışma meydanı bunu biliyorum arkadaşlar ben yorumlarınızı engellemek için söylemedim. Herkesin düşüncesi ayrı tabii ki)
Benim diğer yazılarımı okuyanlar bilir zaten,Ben Necla'yı haklı bulmuyorum. Necla çok büyük ihanet etti Leyla'ya. Ama Oğuz'unda suçluluk payı var. Hadi diyelim Necla Oğuz'u seviyordu. Oğuz neden zorladı? Neden habire beni seviyor musun dedi ve evinden ayırdı? Sonrada Necla'yı neden ortada bıraktı? Bunun sorumlusu ikiside ama dediğin gibi Necla'nın yaptığı çok daha büyük. Birde Oğuz'la otelde buluşmaması gerekiyordu. Leyla'nın suçu ise Necla Oğuz'u bıraktığı zaman onun saldırmasıydı. Onun Oğuz'la beraber olması olayları buraya kadar getirdi,Sevgili olmak geçiçi birşey ama eniştesiyle kaçmak ve kardeşine ihanet etmek ondan daha ağır bir suç. Burda artık Necla'ya hak verenler neyine hak veriyor anlamıyorum? (Burası bir tartışma meydanı bunu biliyorum arkadaşlar ben yorumlarınızı engellemek için söylemedim. Herkesin düşüncesi ayrı tabii ki)
Neclayi hakli bulmadigini biliyorumda Necla degil Oguz yapti dedigin icin soyledim. Tabi ki Oguzunda sucu var ama onun ne mal oldugunu hepimiz biliyoruz. Benim demek istedigim Neclanin yaptigi Oguzun yaptigindan daha agir birsey. Bende Leylanin Oguzla sevgili olmamasi gerektigini dusunuyorum ama elindende almadi yani.
forever_bim 07-03-08, 15:08 Arkadaşlar Oğuz Necla'yı terk etmedi. Necla önce Oğuz'un Leyla'ya tecavüz ettiğini öğrendi. Sonra Ceyda ile ilişkisi olduğunu. Bunlar 42. bölümde oldu. 43. bölümde Ferhunde DNA testi sonucunu açıkladı. Necla 44. bölümde eve dönmek istedi dönemedi. Sonra yine Oğuz'a döndü. 47. ya da 48. bölümde Oğuz Ceyda'yı eve getirdi. Necla da nişanda takılan takıları bulup bunları bozdurup pansiyona yerleşti. Olay sıralanışı böyle:)
BiLLuRaLaNuR 07-03-08, 15:11 Neclayi hakli bulmadigini biliyorumda Necla degil Oguz yapti dedigin icin soyledim. Tabi ki Oguzunda sucu var ama onun ne mal oldugunu hepimiz biliyoruz. Benim demek istedigim Neclanin yaptigi Oguzun yaptigindan daha agir birsey. Bende Leylanin Oguzla sevgili olmamasi gerektigini dusunuyorum ama elindende almadi yani.
Hem uygun bir durum değil kardeşinin eski sevgilisi. Evet elinden almadı. Oğuz'la konuşabilir miyim? Bir sorun olur mu senin için? Diye sormuştu Necla'ya. Necla'da yok ya istediğin gibi takıl demişti,Şimdi böyle diyen biri sonrasında Oğuz'u elimden aldın. Oğuz beni sevmişti diyebilir mi anlamıyorum? Ve yazdıklarınada kesinlikle katılıyorum Oğuz zaten ne mal olduğu belli bir adamdı. Necla'yla olmasa başka bir kadınlada yatardı. Ama Necla'nın yaptığı çok daha adice ve ağır oldu.
Hem uygun bir durum değil kardeşinin eski sevgilisi. Evet elinden almadı. Oğuz'la konuşabilir miyim? Bir sorun olur mu senin için? Diye sormuştu Necla'ya. Necla'da yok ya istediğin gibi takıl demişti,Şimdi böyle diyen biri sonrasında Oğuz'u elimden aldın. Oğuz beni sevmişti diyebilir mi anlamıyorum? Ve yazdıklarınada kesinlikle katılıyorum Oğuz zaten ne mal olduğu belli bir adamdı. Necla'yla olmasa başka bir kadınlada yatardı. Ama Necla'nın yaptığı çok daha adice ve ağır oldu.
Hesap sormaya hakki yok zaten yada bastan karsi cikacakti. Ayrica madem bu kadar seviyordu Oguzu neden ayrildi ozaman? Aradan zaman gecince Oguz onu aldatmamis mi sayildi. Neclayi savunanlar ask icin yapti diyor ama ben Neclanin askina inanmiyorum. Gerci oyle bile olsa benim gozumde asik olmasi yaptiklarini hafifletmez.
BiLLuRaLaNuR 07-03-08, 17:04 Hesap sormaya hakki yok zaten yada bastan karsi cikacakti. Ayrica madem bu kadar seviyordu Oguzu neden ayrildi ozaman? Aradan zaman gecince Oguz onu aldatmamis mi sayildi. Neclayi savunanlar ask icin yapti diyor ama ben Neclanin askina inanmiyorum. Gerci oyle bile olsa benim gozumde asik olmasi yaptiklarini hafifletmez.
Necla Oğuz'a gerçekten aşıktı kaçmaya karar verdiğinde,Ama ben hem o zaman aşık olduğu için,hemde Leyla'dan intikam almak istediği için kaçtığını düşünüyorum. Necla'yı neden savunuyorlar anlamıyorum. Evet şu son bölümde Leyla'nın Necla için lafları benimde canımı sıkıyor ama bu demektir ki ben Necla'yı seviyorum ve onun tarafındayım... Ben Leyla'ya hak veriyorum o sözleriylede geçmişin intakımını almak için fırsat kolluyor,Bence iyi ediyor çünkü o ailede "Necla neden bizi bırakıp gittin?" diyen bir Allah'ın kulu yoktu. Necla'nın aklını başına toplaması için Leyla'nın mı laf atması lazım? Neden kimse buna müdahale etmiyor? Ali Rıza bey zaten sadece şunu diyor; "Çocuğun yanında böyle olaylar istemiyorum,Artık herkes edebini bilsin" Yani onun yerine bu kızlar neden böyle? Barışmaları için, yine bir kardeş gibi olmaları için, ne yapmalıyız? diyeceğine onları daha çok azdırıyor. Arkadaşlar ben artık diğer konulardan konuşmayı istiyorum,Çünkü bu dizide Leyla & Necla'dan daha büyük olaylar var bence. Bu tartışma hakkında son yazışım (Leyla & Necla hakkında değil,Artık kimseyle bu konu yüzünden tartışmak istemiyorum)
Necla Oğuz'a gerçekten aşıktı kaçmaya karar verdiğinde,Ama ben hem o zaman aşık olduğu için,hemde Leyla'dan intikam almak istediği için kaçtığını düşünüyorum. Necla'yı neden savunuyorlar anlamıyorum. Evet şu son bölümde Leyla'nın Necla için lafları benimde canımı sıkıyor ama bu demektir ki ben Necla'yı seviyorum ve onun tarafındayım... Ben Leyla'ya hak veriyorum o sözleriylede geçmişin intakımını almak için fırsat kolluyor,Bence iyi ediyor çünkü o ailede "Necla neden bizi bırakıp gittin?" diyen bir Allah'ın kulu yoktu. Necla'nın aklını başına toplaması için Leyla'nın mı laf atması lazım? Neden kimse buna müdahale etmiyor? Ali Rıza bey zaten sadece şunu diyor; "Çocuğun yanında böyle olaylar istemiyorum,Artık herkes edebini bilsin" Yani onun yerine bu kızlar neden böyle? Barışmaları için, yine bir kardeş gibi olmaları için, ne yapmalıyız? diyeceğine onları daha çok azdırıyor. Arkadaşlar ben artık diğer konulardan konuşmayı istiyorum,Çünkü bu dizide Leyla & Necla'dan daha büyük olaylar var bence. Bu tartışma hakkında son yazışım (Leyla & Necla hakkında değil,Artık kimseyle bu konu yüzünden tartışmak istemiyorum)
ya ben ilk defa yorum yaziyorum ama yorumun cok dikkatimi cekti...
neden leyla hakliki,üstelik necla bir hata yapti diye bu leylanin neclaya bir ömür hakaret ettirmesine hak vermez...
eger leyla neclanin kactiktan sonraki yasadiklarini yasasaydi su anda o otelde calisan kizlardan bir farki olmazdi...
leyla resmen bir para budalasi...
önce neclanin sevgilisiyle beraber oldu sonra ondan hamile kaldi sonra evlendi üstüne birde havasini atti, ben tabiki neclanin yaptigi hatayi tasvip etmiyorum...
ama sonucta kiyaslarsak necla leylaya bakarak cok akilli ve temizzzz...
ha leyla yüzünden birde adam ölmüstü, leylayi savunurken birazda onun berbat gecmisine bakin...:icon_whis
karafirtina 07-03-08, 23:09 ilk oncelikle herkese merhabalar...
Leyla Necla meselesine deginicem arkadaslar
Bence leylayida neclayida savunan herkes haksiz forumda kusura bakmayin ...ama o iki karakterde cok apltalca hatalar yaptilar hatirlatmak isterim...nikere necla en basta hata yapti oguzla sevgili olarak...leyla bir hata yapti cunku oda oguzla cikmaya basladi...neclanin burdaki hatasi tam soylemedi neden gorusmedigini oguzla....baska bir leyla hatasida ben bunu en buyuk hata olarak goruyorum o gece oguz geldi ve ona telefonda disari onunla konusmaya zorladi(guya tehdite bakin: eger gelmezsen korna calarim..herkes duyar...bababababbaa ay cok korkutum.) leylada bellli istiyodu gorusmek ama tahmin etmedi..sonra bide evine niye gidiyosunki oda bir baska hata...sonra bunu herkesten ssakladi bu baska bir hata daha....sonra evlendiler..burda dikkatinizi cekerim leyla pismandi dogru ..dedim bu kiz uzgun tmmdir ama aradan pek vakit gecmeden..kocacim ayaklarina basladi..oguzun kendisini kandirmasina izin verdi ..nasil bunu yapabilir..onu ceydayla yakaliyan..onun yuzunden bebegini kaybeden o degilmiydi....gecelim neclaya bunlar hic hosuna gitmiyordu...o |