Tüm Versiyonu Göster : Yaprak Dökümü-2.Sezon Bölüm Yorumları/2

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10

dFKto
14-04-08, 14:19
ya bu senaryo yazarları cemle neclayı birleştirecek galiba.. yapmayın lütfen... necla daha iyisini hak ediyor... gerçi kitapta sonu iyi değil ama o neclanın buradakiyle alakası yok zaten...:img-wink: o yüzden gönül rahatlığı ile sonunu değiştirebilirsinz sevgili yazarlar... :img-blush neclaya şöyle zengin, romantik, aklı başında ve tabii ki yakaşıklı biri buluverin... olmadı kız okusun mühendis mi ne olacaksa olsun çok para kazansın, kimseyi sallamasın... birininde sonu iyi bitsin... fikret iyiydi bak şimdi gül gibi kocası var... neclada öyle olsun ve ferhunde de... ferhunde ve fikretin mutlu olacağı kesin ve o yüzden bir iyilikte necla için istiyorum... cem ve oğuz olmasın ama...

necla kötüydü falan biliyorum ama bu dizi onun sayesinde yürüyor biraz... bir hata yaptı ve o hatası diziyi buraya kadar getirdi... normal davransa yaprak dökümü yaprak dökümü olmazdı... senaristler bu borçlarını ödesinler kıza :img-tomat hem böyle sosyal mesajda vermiş olurlar bayılıyorlar buna çünkü... normal türkiye şartlarında yapılsa namus cinayeti çıkaak bişey sonucunda kız hatasını anlıyor ve hep beraber mutlu yaşıyorlar.. (diyorsun) :img-blush bir tane ayakları üzerinde duran sağlam kadın karakter istiyorum... ferhunde ve fikret kendi hayatlarını kurtarmak için evlendiler bir bakıma... ve pek tabii ki en güzel örnek leyla... o yüzden erkeklere beni kurtarsın gözüyle bakmayan, sağlam duran birini istiyorum bu dizide... ona en yakın kişide necla görünüyor... pls ltfn tşkr...

:img-hyste

Bayıldım bu yoruma :happy0064

eveet, istekler lütfen :img-hyste

--------------------------------------------------------------------------------

Bir de Bazı şeyleri Ali Rıza Beyden saklamakla suçlanmıştı bir yorumda Ferhunde. Zaten o ailede herkes bunu yapmıyor muydu? Ferhunde de onlara uydu diye nasıl suçlanıyor anlamadım.Fikret için sırf eleştirilmek için eleştiriliyor denmişti öyle olmadığı halde. O bakış açısı burada da geçerli olabilirmiki?

sabah_güneşi
14-04-08, 14:22
Bir de Bazı şeyleri Ali Rıza Beyden saklamakla suçlanmıştı bir yorumda Ferhunde. Zaten o ailede herkes bunu yapmıyor muydu? Ferhunde de onlara uydu diye nasıl suçlanıyor anlamadım.Fikret için sırf eleştirilmek için eleştiriliyor denmişti öyle olmadığı halde. O bakış açısı burada da geçerli olabilirmiki?

Ferhunde eleştirilmiş olmak için mi eleştiriliyor? Bence eleştirilme sebeplerı gayet makul...
Ayrıca Ferhunde bazı şeyleri Ali Rıza Bey'den "gerçekten bilmesini istemeyerek" sakladı... Hiç de rahatsızlık duymadı bundan... Sadece Ferhunde mi? Hayır... Başta Hayriye Hanım...

dFKto
14-04-08, 14:32
Fikret-Ferhunde karşılaştırması yapacağımı düşünecekler ama mesela Fikret de kendini ezdirmeyen bir yapıda. Ama patavatsız ve saygısız değil. Ayrıca Ali Rıza ancak gelini ezik olunca bağrına basacak bir adam değildir, kendini ezdiren, başı önde, herkesin emrini yerine getiren bir gelin beklentisinde olmamıştır, öyle zihniyette bir adam değil, en basit göstergesi çocuklarının ayakları yere basan, kendi kendilerine yeten ve başı dik olmaları yönünde yetiştirmeye çalışmasıdır (bunu pek başaramadığının farkındayım).
Ferhunde sorgulamıyor, istediği yönde kararlar alınması için ısrar ediyordu. Ayrı ev kuramadıysa Şevket ve Ferhunde ille de ayrı ev istiyorsa çalışsaydı madem!
Çalışmaması için bir engeli mi vardı?

Ayrı bir eve çıksalardı hesaplarını gözden geçirirler, gerekirse ferhunde de çalışırdı, eşinin ailesinin masraflarını karşılamak için çalışmak istemedi ki bu da son derece doğal geliyor bana.

Ali Rıza'nın asla yapmam, kabul etmem dediği şeyleri bir bir yutması, kabullenmesi, Necla'yı affetmesi v.s. sonradan olan olaylar. Zaten dikkat ederseniz bunca ahlaksız olaydan sonra Ferhunde'ye kaşlarını çatmasını ve terslemeye devam etmesini çok yanlış buluyorum. Dönüp de kendilerine baksınlar, bence de. Çifte standart zaten bundan sonra başlamıştır benim gözümde. Öncesi ise etki-tepki olayı, bazen karşılıklı, bazen tek taraflı kışkırtma sonucu olan tepkiler.

Buna aynen katılıyorum başta ferhundeyi istememeleri onların açısından bakınca normal görünebilir ama tüm olup bitenlerden sonra hala ona aynı tepkiyi vermeleri tamamen çifte standart. Ve bence bu sadece Ali Rıza Bey için değil Fikret için de geçerli.

Not: Aceleyle yazarken cümlelerim anlaşılmaz olmuş,
Ben de bunu çok yapıyorum :)

dFKto
14-04-08, 14:39
Fikret-Ferhunde karşılaştırması yapacağımı düşünecekler ama mesela Fikret de kendini ezdirmeyen bir yapıda. Ama patavatsız ve saygısız değil.

İşte bu bakış açısına göre değişiyor. Bu konuda tarafsız olamıyor fikreti sevenler, farkındayım. Patavatsızlık yok evet ama bence bir insanın üstelik te yaşlı bir insanın ne olursa olsun üstüne yürünmesi bence saygısızlıktır. Hem de imalı sözler söylemekten daha büyük saygısızlıktır.

sabah_güneşi
14-04-08, 14:58
İşte bu bakış açısına göre değişiyor. Bu konuda tarafsız olamıyor fikreti sevenler, farkındayım. Patavatsızlık yok evet ama bence bir insanın üstelik te yaşlı bir insanın ne olursa olsun üstüne yürünmesi bence saygısızlıktır. Hem de imalı sözler söylemekten daha büyük saygısızlıktır.

Ayla çok güzel birşey söylemiş "Fikret-Ferhunde karşılaştırması yapacağımı düşünecekler ama mesela Fikret de kendini ezdirmeyen bir yapıda. Ama patavatsız ve saygısız değil."

dFKto, bahsettiğin "üzerine yürüme" sahnesini görmedim ben (o bölüm kaçıncı bölümdü bilen varsa yazabilir mi?), o yüzden bir yorum yapamıyorum... İzlemediğim, kaçırdığım bölümlerden biriymiş demek ki... Cevriye Hanım, Fikret'e ne demiş ya da ne demek istemiş de Fikret Cevriye Hanım'ın üstüne yürüyebilecek kadar sinirlenmiş bilemiyorum...
Ama Fikret'in bir kere yapıp bir daha tekrarlamadığı hatalı davranışmarı olmuşsa, Fehunde'nin davranışlarında, söylediklerinde sürekli bir patavatsızlık görülüyor... Ferhunde'nin yapısı böyle biraz... Ama bunu hakaret ya da suçlama anlamında söylemiyorum...

dFKto
14-04-08, 15:03
İnan ben de hatırlamıyorum o sahneyi sabah-güneşi. Ben zaten çok dikkatli bir izleyici değilim, ayrıntıya çok önem vermeme rağmen dizilerde ayrıntılara çok fazla dikkat etmiyorum. Ya da belki bazılarına.Bu forumda bir kaç sayfa önceki mesajlarda vardı. Galiba yessi yazmıştı.

draje
14-04-08, 15:08
bu dizide hiçbir karekter bir diğer karakterle teraziye konabilecek kıstaslara sahip değil ...kıyaslama benzer ürünlerde yapılır normal şartlar altında.bu dizide ancak leyla we necla kıyaslanabilir oda sadece huy bakımından ama ferhunde we fikret ferhunda ve leyla ferhunde ve necla arasında asla bi kıyaslama olamaz.ferhunde bambaska bi kişilik coğu zaman onun şizofren olduğunu bile düşünebiliyorum.bişeyler diyor sonra asla özür dilemez değimiz adamdan alirızadan özür diliyor.kıyaslama olmaz zaten.ferhunde özel bi kimlik..eşi yoktur bence.sevmiyorum onu ben.:img-beee:

~*~NaR-ı GüL~*~
14-04-08, 15:11
Dün aksam ferhundeye neden kizdigimi ve onu neden sevmedigimi aciklamistim ama nedense ferhundeyi destekleyenler tarafindan yazima cevap verilmedi sebebini merak ettim dogrusu...

dFKto
14-04-08, 15:16
dFKto, bahsettiğin "üzerine yürüme" sahnesini görmedim ben (o bölüm kaçıncı bölümdü bilen varsa yazabilir mi?), o yüzden bir yorum yapamıyorum... İzlemediğim, kaçırdığım bölümlerden biriymiş demek ki... Cevriye Hanım, Fikret'e ne demiş ya da ne demek istemiş de Fikret Cevriye Hanım'ın üstüne yürüyebilecek kadar sinirlenmiş bilemiyorum...

Bak gördün mü hemen mazeret arıyorsun, mutlaka bir sebebi vardır diyorsun, ama bunun sadece fikret için söylüyorsun, başka birinin (aman kıyaslama olmasın) de sebepleri olabileceğine ihtimal vermiyorsun. Önyargı budur işte. Aslında öyle çok kötü bir şey değil, hemen hemen çoğu kimsede olan bir şey.Yalnız bazen insanları yanlış tanımaya ya da yanlış değerlendirmeye yol açabilir.

sabah_güneşi
14-04-08, 15:20
İnan ben de hatırlamıyorum o sahneyi sabah-güneşi. Ben zaten çok dikkatli bir izleyici değilim, ayrıntıya çok önem vermeme rağmen dizilerde ayrıntılara çok fazla dikkat etmiyorum. Ya da belki bazılarına.Bu forumda bir kaç sayfa önceki mesajlarda vardı. Galiba yessi yazmıştı.

Evet, yessi yazmıştı, bende öyle hatırlıyorum...
Öyle bir sahne olmuş olabilir belki, ama ciddi anlamada Fikret'in Cevriye Hanım'ın üzerine yürümüş olabileceğini de düşünmüyorum ama...
İzlemeden de bir yorumda bulunamam tabii...

Bak gördün mü hemen mazeret arıyorsun, mutlaka bir sebebi vardır diyorsun, ama bunun sadece fikret için söylüyorsun, başka birinin (aman kıyaslama olmasın) de sebepleri olabileceğine ihtimal vermiyorsun. Önyargı budur işte. Aslında öyle çok kötü bir şey değil, hemen hemen çoğu kimsede olan bir şey.Yalnız bazen insanları yanlış tanımaya ya da yanlış değerlendirmeye yol açabilir.

DFKto'cum iyi hoş söylüyorsun da, geçerli bir sebebi olmadağı sürece Fikret neden Cevriye'nin üzerine yürüsün ki? Mutlaka bir sebebi olmalı... Bu mazeret aramak değil ki...
Bu herkes için geçerli bunun aksini iddia eden birşey söylemedim ki ben...

forever_bim
14-04-08, 15:20
Sevgili dFKto ve sevgili Sabah güneşi

Sizlere bilgi vermek için yazıyorum :img-wink:

Fikret 46. Bölümde Cevriye Hanım'ın üzerine yürümüştür. Sebep de çok açıktır. Cevriye Hanım ahretliği Nurinisa Teyze'yi hafiyelikle görevlendirmiş Tekin Ailesi'nde olup biten herşeyi öğrenmiştir. Şevket'in evli bir kadınla ilişki yaşayıp sonradan onunla evlendiğini, Necla'nın da ablasının kocasıyla kaçtığını Cevriye Hanım öğrenmiş ve bir bahane yaratıp Fikret'i rencide edici bir şekilde bunları Tahsin'e anlatmıştır. Dediğiniz yürüme sahnesi burada olmuştur.

sabah_güneşi
14-04-08, 15:23
Sevgili dFKto ve sevgili Sabah güneşi

Sizlere bilgi vermek için yazıyorum :img-wink:

Fikret 46. Bölümde Cevriye Hanım'ın üzerine yürümüştür. Sebep de çok açıktır. Cevriye Hanım ahretliği Nurinisa Teyze'yi hafiyelikle görevlendirmiş Tekin Ailesi'nde olup biten herşeyi öğrenmiştir. Şevket'in evli bir kadınla ilişki yaşayıp sonradan onunla evlendiğini, Necla'nın da ablasının kocasıyla kaçtığını Cevriye Hanım öğrenmiş ve bir bahane yaratıp Fikret'i rencide edici bir şekilde bunları Tahsin'e anlatmıştır. Dediğiniz yürüme sahnesi burada olmuştur.

Çok teşekkürler forever_bim bilgi için :img-wink:
Tahmin ettiğim gibi olmuş, Cevriye yine Fikret'i en hassas noktasından vurmuş demekki...

dFKto
14-04-08, 16:27
Kimsenin burada sorgulama yaptığını sanmıyorum:)

Necla'nın eniştesiyle kaçması cesaret olarak nitelendirilemez. Ahlaki açıdan Necla çıkışı olmayan bir yere düşmüştür. Bu arada siz Necla'nın Oğuz'u sevdiğini düşünüyorsunuz, savunuyorsunuz, o zaman Necla Oğuz'la yeniden birlikte olsun:) Zaten Necla madem Cem'i sevmiyordu köprünün altından da akarsular akıp geçti o zaman Necla Cem birleşmesi çok saçma olur. Ayrıca bunun savunulması komik Cem hayatının en büyük kazığını Necla'dan yedi. Birleşseler bile mutluluk imkansız. Hiç bir erkek bu kadar aşağılanmayı ve haksızlığı hak etmez ve hazmetmez. Şayet ki karın boşluğunda taşıdığı organ mideyse. :img-wink::img-wink:

Ben de böyle düşünüyorum. Resmi sitede barışsınlar mı diye anket yapılmış, görünen o ki çoğunluk ne istiyorsa öyle gelişecek senaryo. Umarım öyle olmaz.

yessi
14-04-08, 18:11
Tamam leyla ve necla suclular evet ferhunde onlari yoldan cikarmaya calisirken buna engel olabilirlerdi kanmayabilirlerdi ama yinede ferhundenin sucu yok diyemezsin ki, sonucta leyla ve neclanin kafasini karistirdi onlari fistekledi yalan mi burda ferhunde suclu olmuyor mu yani? Bu yüzden ferhunde hatalidir diyor arkadaslar leyla ve neclanin aklini karistirdigi icin eger insan gibi bir yenge gibi diyim artik onlari uyarsaydi ve onlarla konussaydi ama leyla ve necla onu dinlemeyip bildiklerin okusalardi simdi kimse ferhundeyi suclamayacakti sadece leyla ve neclaya suc bulacaktik ama ferhundeninde sucu var arkadasim cünkü onlarin akillarini karistirdi onlarin gözlerini bir nevi körertti simdi gelip te burda "ferhunde sucsuzdur leyla ve necla kanmasalardi" diyemezsin o zaman ferhundede kandirmaya calismasaydi onlari kandirmak yerine bir abla gibi onlari uyarsaydi ama yapmadi yangina körükle girdi

Sevkettede ayni sey oldu...kocasinin iradesinin zayif oldugunu biliyordu ama napti onu kumar oynamaya tesvik etti...evet sevket te kendini kontrol edebilirdi ama ferhundenin bir es olarak kocasini kumara tesvik etmesi benim icin kabul edilemez birsey....bir insan kocasini ucurumun kenarina nasil sürükler ya? Öyle esten hayir gelir mi Allah askina....evlilik kutsal bir müesessesidir...dayanisma ve birligin sembolüdür...iki insan evlenince bir ömür boyu birbirlerine destek olmak icin söz verirler KÖSTEK olmak icin degil ama ferhunde sevkete köstek oldu hatta celme takti ve sevketin ucuruma düsmesine sebep oldu

Sevketi kumar oynamaya zorlayacagina bir es gibi bir hayat arkadasi gibi oturup onunla konussaydi...."sevket gittigin yol yol degil kumar cözüm degil bende bir ise girerim borclarimizi öderiz" deseydi iste o zaman ferhunde gercek bir es gibi davranirdi ve gözümüzde deger kazanirdi ama bunlarin hic birini yapmadi ve ben ve diger arakdaslarim bu yüzden ferhundeye kiziyoruz ve kizmaktada hakli oldugumuzu düsünüyorum

burada bir düzeltme yapayım... ben ferhunde suçlu değildir demiyorum. ferhunde olaylarda etkin rol oynamıştır dedim zaten daha önce de. ben, "ferhunde bu olayların tek sorumlusudur." denemez diyorum. yoksa elbette ki etkisi var... o evdeki hatalarda o evde yaşayan herkesin payı var.

deniz-fan
14-04-08, 18:23
Dogru kimse kardesinin sevgilisinide elinden almazdi mesela (Leyla gibi).. almazdi ve boyle bisey basina gelmezdi. Ikiside birbirinin ayni oranda canini yakti. 1-1lik bi durum yani. Etki tepkimi demeliyiz yoksa. Anladiniz anlatmak istedigimi bu konuyu bu yuzden uzatmak istemiyorum.

Neclada ne kadar cesaret varmiski sevdigi adamla kacabilicek bi yurege sahip. Kactigi kisi kardesinin kocasi olsa bile, elinden alinmis bi eski sevgili. Ve boyle bisey yapmaya hakki var. Hos kactigi adam adam olsaydi daha guzel olurdu ama.. maalesef oda Leyla gibi yere cakilmaktan baska bisey yapamadi.

cesarete bakarmısınız .. Kardeşinin kocasıyLa kaçmak ahlaksızlıkmıdır cesaretmdir .. Önce bunu tartışalım isterseniz ..
Neclanın yaptığı sevdiği adamla kaçmak değildi altını çizeyim madem necla çok akıllı oğuzla kaçtıktan sonra başına gelebilicekleride kestirebilirdi .. Fakat necla sevgisinden değil leylayı bitirmek oğuzun asıl onu sevdiğini ispat etmek hırs oğuzun leylayla evlenmesini hazmedememk ti bence .. o evden oğuzla kaçıp gitmesinin sebebi .. ben hiçbir aşkın kardeşinin kocasıyla bir ailenin adını kirletecek bedelleri olacağını düşünmüyorum ki necla üniversiyeli akıllı (!) bir kız ..
üstelik sevgililik-evlilik kavramlarını iyice irdelemeliyiz .. günümüzde sevgililikler çok kolay sebeblerden bitebiliyor evet bir ilişkini 3. şahıs tarafından bitirilmesi terbiyesizliktir .ayıptr sonuna kadar hak veririm bu yönde .. ama bir insanın elinden sevgilisinin alınması ile "kocasının" (düzgün bir evlilik olsn olmasın ) alınması birmidir ?

aylaayla
14-04-08, 18:27
Ayrı bir eve çıksalardı hesaplarını gözden geçirirler, gerekirse ferhunde de çalışırdı, eşinin ailesinin masraflarını karşılamak için çalışmak istemedi ki bu da son derece doğal geliyor bana.

Yok o öyle değil. Ferhunde kafaya takmıştı işten ayrılmayı. Daha evlendiği günün sabahıydı yanlış hatırlamıyorsam, işe gitmedi. Ne kadar akıllıymış ki hemen anladı eşinin ailesinin masraflarının onlara yıkılacağını:icon_whis
Bu resmen uyanıklık. Ayrıca hep aldatma diyorsun ya, sence bu hareketi ile Ferhunde Şevket'i aldatmadı mı? Yani bir eş (kadın veya erkek farketmez) evlendikten sonra mı söyler eşine çalışmak istemediğini? Bu mu dürüstlük? Nikahı bir basayım hele, işim garanti olsun, sonra söylerim hesabı...

yessi
14-04-08, 18:39

evet... ben yazmıştım. ama o üzerine yürüme dövecekmiş gibi bir yürüme değildi. o klavyemden öyle çıkmış :)

cevriye'nin tekin ailesinin sırlarını öğrendiği ve tahsin'e anlattığı sahneydi. "siz benim ailem hakkında böyle konuşamazsınız" diyerek üzerine yürümüştü fikret. daha doğrusu cevriye'ye doğru yürümüştü. tahsin de ayağa kalkıp onu tutmuştu.

yessi
14-04-08, 18:54
şu leyla ve necla olayında yanlış yorumlanan bir şey var.. bi arkadaş leyla'nın oğuz'la beraberliğine sinsilik demiş. ama necla cesurca davranmış... hmm...

sinsi:Gizli ve kurnazca kötülük yapan. (Türk Dil Kurumu)

leyla, "oğuz'a karşı hala bir şey hissediyor musun?" diye sorar. oğuzla birlikte olmak istediğini söyler vs. necla'dan izin çıkar ve beraber olur. sonrasında tecavüz, malum, evlilik falan...

necla suratına manto yemeyi ve oğuz tarafından terkedilmeyi yediremez kendine ve cem'i ayartıp nişanladıktan sonra oğuz'a döner. oğuz'a kızınca cem'e, cem'e kızınca oğuz'a gider. oğuzla yatar, eve gelir, leyla'nın yüzüne bakar binbir yalan söyler hem ona hem babasına, ailesine... okul için para alıyorum der gider pasaport işlerini halleder. leyla oğuz'un eve gelip gelmeyeceğini merak ederken o oğuz'un otelde olduğunu ve eve dönmeyeceğini zaten bilyordur. leyla'nın yüzüne "canım, cicim" der, arkasından "oğuz'la bile bile yattı." diye konuşur. en sonunda gizli gizli kaçma planları yaparken yakalanır ve çeker gider. geri döndüğünde babasının yanında kuzu kesilir, babası yokken leyla'ya bağırır çağırır. leyla'nın yüzüne bakamayacağını söyler ama arkasından "deli" dendiğinde güler, gülmediğini iddia eder. (...)

not: leyla'nın sinsilikleri de olmuştur dizi içerisinde ama yukarda sadece leyla ve oğuz'un beraberliğe başlama süreçlerindeki durumu yazdım. çünkü konu oradan açılmış.

SuluSaray
14-04-08, 19:20
Fragmani yeni izledim daha hemen yorum yapayim dedim :D
Gercekten cok karisik bir bölüm olacak.
Artik tahsinin sabri tasti, annesi evden gidiyor. Hadi gülüyoruz iyi kadin cevriye hanim ama fikret gibi bir kiza yapmamasi gerekiyor öyle seyi.
Gecinmesi zor biri degil fikret. Giderken bile fikrete laf söylüyor halen :img-hyste
Leyla yine tersliyor neclayi, bu saatten sonra neden böyle yapiyor anlamiyorum, aile zaten cikmazda bir de onlarin kavgasi kaprisleri hic zamani degil. Necla cemin arabasina binmis bir yere gidiyorlardi orasini cok merak ettim :D Hayriye hanimin ve ali riza beyin herseye ragmen dahada güclenmesi birbirlerine hep destek olmalari cok güzel örnek bir ciftler gercekten :img-blush

draje
14-04-08, 22:02
şu leyla ve necla olayında yanlış yorumlanan bir şey var.. bi arkadaş leyla'nın oğuz'la beraberliğine sinsilik demiş. ama necla cesurca davranmış... hmm...

sinsi:Gizli ve kurnazca kötülük yapan. (Türk Dil Kurumu)

leyla, "oğuz'a karşı hala bir şey hissediyor musun?" diye sorar. oğuzla birlikte olmak istediğini söyler vs. necla'dan izin çıkar ve beraber olur. sonrasında tecavüz, malum, evlilik falan...

necla suratına manto yemeyi ve oğuz tarafından terkedilmeyi yediremez kendine ve cem'i ayartıp nişanladıktan sonra oğuz'a döner. oğuz'a kızınca cem'e, cem'e kızınca oğuz'a gider. oğuzla yatar, eve gelir, leyla'nın yüzüne bakar binbir yalan söyler hem ona hem babasına, ailesine... okul için para alıyorum der gider pasaport işlerini halleder. leyla oğuz'un eve gelip gelmeyeceğini merak ederken o oğuz'un otelde olduğunu ve eve dönmeyeceğini zaten bilyordur. leyla'nın yüzüne "canım, cicim" der, arkasından "oğuz'la bile bile yattı." diye konuşur. en sonunda gizli gizli kaçma planları yaparken yakalanır ve çeker gider. geri döndüğünde babasının yanında kuzu kesilir, babası yokken leyla'ya bağırır çağırır. leyla'nın yüzüne bakamayacağını söyler ama arkasından "deli" dendiğinde güler, gülmediğini iddia eder. (...)

not: leyla'nın sinsilikleri de olmuştur dizi içerisinde ama yukarda sadece leyla ve oğuz'un beraberliğe başlama süreçlerindeki durumu yazdım. çünkü konu oradan açılmış.

walla tek kelime ile harika özetlemişsiniz bu ikili arasındaki durumu harfi harfine katılıyorum...teşekkürler yessi

*deniz*
14-04-08, 22:39
evet... ben yazmıştım. ama o üzerine yürüme dövecekmiş gibi bir yürüme değildi. o klavyemden öyle çıkmış :)

cevriye'nin tekin ailesinin sırlarını öğrendiği ve tahsin'e anlattığı sahneydi. "siz benim ailem hakkında böyle konuşamazsınız" diyerek üzerine yürümüştü fikret. daha doğrusu cevriye'ye doğru yürümüştü. tahsin de ayağa kalkıp onu tutmuştu.

Ben de izledim.Dövecekmiş gibi bir yürüme olmasa da omuzundan itecekmiş gibi bir yürümeydi :img-wink:

Ferhunde'nin Ali Rıza Bey 'her şey senin yüzünden oldu,oğlumu sen mahvettin''diye kükrediği sahnede kayınpederinin üzerine aynı şekilde yürüdüğünü düşündüm de...aman allah muhafaza linç edilirdi buralarda..:img-hyste

yessi
14-04-08, 22:48
Ben de izledim.Dövecekmiş gibi bir yürüme olmasa da omuzundan itecekmiş gibi bir yürümeydi :img-wink:

Ferhunde'nin Ali Rıza Bey 'her şey senin yüzünden oldu,oğlumu sen mahvettin''diye kükrediği sahnede kayınpederinin üzerine aynı şekilde yürüdüğünü düşündüm de...aman allah muhafaza linç edilirdi buralarda..:img-hyste

eh.. birisi senin karşında ailen hakkında ileri geri konuşsa sen de üzerine yürürsün herhalde :img-wink:

ikinci kısmı tekrardan üstüme almıyorum. bu konudaki görüşüm bellidir :)

kaçınkurası
15-04-08, 14:23
Öte yandan Cem ve Necla, küllerin arasında yangından kalanları arar gibi gezinirler. Son zamanlarda sık sık karşılaşırlar.

Özette en dikkatimi çeken cümle bu oldu :happy0064
Bence cem çok tatlı ve Necla hernekadar haketmese bile ikisini yakıştırıyorum ben. Necla dersini aldı. Cem'in ailesi tepki gösterecek, cem'de kolay teslim olmayacaktır ama aradaki git-geller çok eğlenceli olucak bence.

Fragmanda ise, Necla yüzünde muzip bir ifadeyle Leyla'yı takip ediyor. Leyla'da Can ile buluşuyor. Necla ne elde etmeye çalışıyor, halen neden bulaşıyor anlamış deilim doğrusu.

Ferhunde şimdi kim kanca attı acaba? O çocuk ( menekşe ile halil'deki semih) Acaba cem'in nişanlısının ( eski nişanlısının :img-hyste ) abisi olabilirmi ?

dFKto
15-04-08, 14:45
eh.. birisi senin karşında ailen hakkında ileri geri konuşsa sen de üzerine yürürsün herhalde :img-wink:

Olmayan bir şeyi mi iddia etmişti Cevriye Hanım? İftira falan mı atmıştı?

Cem ve Necla yeniden başlarlarsa iyice saçmalık olacak. ben hiç sevmedim bu fikri. Cem karakterine de hiç uymuyor, olacak iş değil.

serkanmert
15-04-08, 15:07

Cem ve Necla yeniden başlarlarsa iyice saçmalık olacak. ben hiç sevmedim bu fikri. Cem karakterine de hiç uymuyor, olacak iş değil.

iyi de bunu söylemenin de bir adabı var, hafiye tutup öğrenmeler, sonra fısır fısır tahsine yetiştirmeler, laf vurmalar. bilmez misiniz genelde bu tip durumlarda hassas olur insanlar.çocuğu hapiste olana geçmiş olsun bile demeye çekinir insan, bu hanımsa zafer kazanmış gibi.

bir önceki aldığım cevap da pek tatmin etmedi ama?

yessi
15-04-08, 15:30
Olmayan bir şeyi mi iddia etmişti Cevriye Hanım? İftira falan mı atmıştı?Cem ve Necla yeniden başlarlarsa iyice saçmalık olacak. ben hiç sevmedim bu fikri. Cem karakterine de hiç uymuyor, olacak iş değil.

fikret kendi ailesine o lafların bin beterini etmişti. hepimiz böyle değil miyiz? biz yakınlarımızın hatalarını kıyasıya eleştiririz ama başkaları onlar hakkında kötü bir şey söylediğinde savunmaya geçeriz. izin vermeyiz. cevriye hanım hiç tanımadığı insanlar hakkında ağzına geleni söylerken üstelik sırf fikret'in canını yakmak için... tahsin'i doldururken, "ne aileymiş, ne ana babaymış" derken fikret sessiz kalamazdı ki. "hiç bir şey bildiğiniz gibi değil" diyebildi o gün sadece. sonra tahsin sorduğunda "evet, hepsi doğru." diyerek pes etti. doğru olduğunu kendisi de biliyordu ama bir yandan ailesine hakaret edilmesini hazmedemedi. çok anlaşılır bir tavırdı aslında o.

dFKto
15-04-08, 16:18
hep insanlardan bekliyorsun ferhundenin hatalarını sıralamasını?peki sence neler ferhundenin hataları?şevketle evlenmek dışında, çünkü muhtemelen senin gözünde hata bu. bence de hata,şevketi gördü tanıdı, ana kuzusu olduğunu anladı. evlenmemeliydi.ama merak ettim hakikaten? sence ferhunde nasıl bir insan. iyi ya da kötü demeyeceğim çünkü yok öyle birşey. iyi insan kötü insan diye ama ferhundenin var mı kötü huyu?

Tatmin edici olur mu bilmem ama bu soruna şimdi cevap vereyim o zaman. Atlamışım. Aslında zaman zaman mesajlarımda, satır aralarında veriyorum bu sorunun cevabını diye düşündüğüm için de ihmal ettim galiba.

Ferhunde'nin Şevket'le evlenmesi hata değildi, çünkü bana göre aşık oldu Şevket'e. Yalnız hani tutunacak yeni bir dal bulmadan tuttuğu dalı bırakmayan kadınlar var ya... O hataya düştü Ferhunde. Evlenmesi değil, önceki evliliğini bitirmeden evlenmesi hataydı.
Şevket başlarda ana (daha doğrusu baba)kuzusu değildi, ama çok parası olmadığı belliydi, eğer sevmese en başta vazgeçebilirdi tabi bankada bir skandal olduğu için ilişkileri, vazgeçememiş te olabilir ama Şevket'e bakışları, Sedef'i kıskanması falan hep onu sevdiğine inandırdı beni. Aksinin söylenmesi bu fikrimi değiştiremez, çünkü benim diziyi izlediğimde hissettiğim bir şey bu.

Ferhunde hemen herkes gibi iyi ve kötü tarafları olan bir insan. Bazen çok acımasız bazen çok şefkatli olabiliyor, ulaşılmaz ve çözümlenemez bir karakter. Ailenin başına kötü bir olay geldiğinde hiç yüksünmeden onlar bana şunu yapmışlardı demeden yardıma koşabiliyor. Ama kendisine bir saldırı olunca hiç tereddüt etmeden tırnaklarını çıkarabiliyor.

Ailede çok fazla sevilmediğini elbette ki hissediyor ama çok ta umurunda değil, o kadar fazla değer vermiyor ve bunu da bence hayal kırıklığına uğramamak için yapıyor. Daha önce duvarları var istediği zaman yıkıp istediği anda yeniden örebiliyor diye yazmıştım. İnsanları eğer canı isterse yaklaştırıyor yanına, istemezse öyle bir mesafe bırakıyor ki kimse yaklaşmak şöyle dursun hamle bile yapamıyor.

Ferhunde canını yakan olursa intikam almak için hiç bir engel tanımıyor, intikamını, hiç düşünmeden sonu nereye varırsa varsın alıyor.

Ev işlerine yardım etmedi diye kayınvalidesi dır dır yaptığında hiç tereddüt etmeden, o beni sevmiyor ki diye düşünmeden yanağına öpücük kondurabiliyor ama eğer canı istemezse ev işlerine yardım etmemeye devam ediyor. Kendisini hiç bir konuda zorunlu hissetmiyor, eğer isterse yardım ediyor istemezse asla. Söylenmelere aldırmıyor bile. Kimse ona istemediği bir şeyi zorla yaptıramıyor.(Tabi şiddet tehdidi altında olmadıkça). Kendi doğruları, kendi bakış açısı var. Etki altında kalmayacak kadar zeki.Kendine güveni var.Sadece gördüklerinden etkileniyor.

Kayınpederi ona avaz avaz Şevket senin yüzünden bunları yaptı diye bağırınca cesaretle yüzüne karşı ne düşündüğünü söyleyebiliyor. Susup oturmuyor. Ama o bana bağırdı diye kinlenmiyor da. Zor durumda gördüğünde koluna girip destek olabiliyor.

Eğer bir insan onu kızdırıyor ya da üzüyorsa o da onları laflarıyla hatta bazen sedece bir bakışıyla (ama ne bakış) ezip geçebiliyor hiç acımadan. Önce kendim diyen biri Ferhunde. Öyle çok hareketli, biraz laf cambazı, meraklı, herşeyi öğrenmek isteyen, şakalar yapabilen ve bencil birisi olması onun da üzülebilecek olmadığı anlamına gelmez. Sürekli üzgün üzgün bakan, hiç gülmeyen, etrafa mutsuz izlenimi veren insanlara daha kolay acınıyor belki ama Ferhunde öyle biri değil, yaşadığı anın keyfini çıkarmaktan hoşlanan biri. Bu yüzden dışlandığında ya da defol denildiğinde üzülüp kırılabileceği, onun da bir kalbi olduğu kimsenin aklına gelmiyor.

Nabza göre şerbet vermekte üstüne yok Ferhunde'nin. Eğer işine yarayacak bir durum varsa insanlar ne duymak istiyorsa onu söylüyor. Çıkar sağlayabileceği insanları bu şekilde etkileyebiliyor.

En büyük hatası mazlumu oynamaması onun, insanları başka türlü etkilemeye çalışıyor ama duyguları sömürerek değil kesinlikle. Çok çaresiz hissetiğinde, yıkıldığında bile kimseye göstermiyor odasında ya da bir bankta tek başına ağlıyor. Güçlü görünmeye çalışıyor her daim.Bu da insanları sinirlendiriyor.Tam tersini yapsa; acındırsa kendini, aciz ve zavallı görünse çok kimse yanında olurdu kesin. Ama o öyle biri değil.

Sedef'e inat çocuğunu doğururdu başkası olsa, ama Ferhunde bunu yapmayı tercih edecek bir kadın da değil.

Daha çok fazla izlenim bırakıyor insanda Ferhunde. Bunlar sadece bir kısmı, şu anda aklıma gelenler. Renkli bir kişilik, derinlikli. iyi ya da kötü diyemiyorum, her insanda olduğu gibi her ikisi de var. Kime göre ve neye göre olduğu tartışılır.

iyi de bunu söylemenin de bir adabı var, hafiye tutup öğrenmeler, sonra fısır fısır tahsine yetiştirmeler, laf vurmalar.
Başka türlü öğrenme imkanı mı vardı sanki? Hafiye tutmak zorunda kaldı tabi, bilmediği bir kadın...sır ve gizem dolu tuhaf bir evlilik...
Oğlu kimle evlenmiş öğrenmek hakkı değil mi?Keşke fikret anlatsaydı.

ona ne şüphe:img-wink:

deniz-fan
15-04-08, 16:52

.

peki ya fikret mi kardeşinin kocasıyla kaçtı ? .. o mu evlenmeden hamile kaldı ? .. Niçin leyla -necla şevket 'in suçları fikretin üzerinden de konu alınıyor ki ? Fikret masum arkadaşım .. bunu kabullen artık .. tek şuçu o evde olanlardan bunalıp boğulup (evden gidiş sebeblerini hepimiz biliyoruz tekrar etmeye gerek yok) gitmesi mi oluyor ? .. cevriye hanım kardeşlerinin yanında fikretin de namusuna laf etti .. Nasıl fikret susup otursun ? Fikret orda duran bi eşya değil gelen vursun geçen vursun insan o .. biraz bu yönden bak işe ..

sabah_güneşi
15-04-08, 17:04

Bu söyleyiş tarzı ve amacına göre insanda bir tepki oluşturur dFKto...
Yani Cevriye Hanım öğrendiklerini bir koz olarak kullanmak istemişti, kullanmıştı, kullanıyor...
Fikret'in böyle bir tepki vermesi doğal...
Ayrıca Gülşah (deniz-fan) arkadaşıma da katılıyorum... Ailede Kız kardeşi bir ahlaksızlık yaptı diye onun da ahlaksız olması gerekmiyor... (Ki öyle değil!) Yada kardeşi evli bir kadınla ilişki yaşamş diye Fikret'in de böyle birşey yapabilmiş olması gerekmiyor...
Zaten Fikret'in Tahsin'le evlenmesinin nedeni de bu değil miydi? Orada yaşananlara katlanamaması...

dFKto
15-04-08, 17:10
Bu söyleyiş tarzı ve amacına göre insanda bir tepki oluşturur dFKto...
Yani Cevriye Hanım öğrendiklerini bir koz olarak kullanmak istemişti, kullanmıştı, kullanıyor...
Fikret'in böyle bir tepki vermesi doğal...
Ayrıca Gülşah (deniz-fan) arkadaşıma da katılıyorum... Ailede Kız kardeşi bir ahlaksızlık yaptı diye onun da ahlaksız olması gerekmiyor... (Ki öyle değil!) Yada kardeşi evli bir kadınla ilişki yaşamş diye Fikret'in de böyle birşey yapabilmiş olması gerekmiyor...
Zaten Fikret'in Tahsin'le evlenmesinin nedeni de bu değil miydi? Orada yaşananlara katlanamaması...

Zaten ben öyle bir şey iddia etmedim, fikret kardeşlerinin yaptıklarından sorumlu tutulabilir demedim asla. Cevriye Hanım açısından bakarsak o da kendince haklı. Olmayan bir şey söylememiş. Öğrendiklerini Tahsin'e anlatmış fikret'in yanında o kadar. Üstüne neden yürüyor? Artık sabrım kalmadı demek için bir gösteri mi yoksa? Sizden şu şu şu nedenlerle gizledim diye açıklama yapsaydı..

sabah_güneşi
15-04-08, 17:21
Zaten ben öyle bir şey iddia etmedim, fikret kardeşlerinin yaptıklarından sorumlu tutulabilir demedim asla. Cevriye Hanım açısından bakarsak o da kendince haklı. Olmayan bir şey söylememiş. Öğrendiklerini Tahsin'e anlatmış fikret'in yanında o kadar. Üstüne neden yürüyor? Artık sabrım kalmadı demek için bir gösteri mi yoksa? Sizden şu şu şu nedenlerle gizledim diye açıklama yapsaydı..

Yapma dFKto lütfen!... Öğrendiklerini Tahsin'e anlatış biçimi ne kadar doğruydu... Ne kadar kabul edilebilirdi! Bu kadar basite indirgeme bu olayı...
Fikret'in yerine koysana kendini... Sen nasıl bir tepki verirdin?
Cevriye Hanım'a sizden şu şu şu nedenlerle gizledim nasıl diyebilirdi? Dinlemeyi bilmeyen, Tahsin'i Fikret'ten soğutmak için herşeyi kullanan bir kadına nasıl açıklama yapsaydı Fikret?!
Zaten o üstüne yürüme olayından sonra Fikret "arık bu evde kalamam" deyip gitmeye hazırlanırken Tahsin "gitme" dedi Fikret'e ve Fikret ailesinde tüm yaşananları tek tek anlattı Tahsin'e...

deniz-fan
15-04-08, 17:53

Cevriye hanım dinlemeyi bilen biri olsaydı zaten firketle aralarında bu gibi konuların bahsi bile açılmazdı dikkatini çekeyim .. en başından beri cevriye hanım fikrete karşı tepkili fikret ona ilk geldğini günden beri samimiyetle iyi niyetle yaklaştı asla bunun aksini iddia edemessin !
Cevriye hanım fikrete bir anne gibi anneyide geçtim bir kayınvalide gibi yaklaşsaydı emin ol ki fikret 10 adım gider cevriye hanıma uygun bir dille o evden neden bu şekilde 3çoçuklu bir adama gelin geldğini anlatırdı cevriye hanımda anlardı işin iç yüzünü de ne fikret çekerdi bu kadar ne de cevriye hanım boş boş büyü yollarına başvururdu ..

umut özlem
15-04-08, 17:58
Fikret Cevriye hanımın üstüne yürümüşte ne olmuş yani..sanki daha ileri gidip dövcekmiydi Cevriye hanımı..siz Fikretin böyle bir saygısızlık yapabileceğine gerçekten inanabiliyormusunuz..onu şimdiye kadar tanıyamadıysanız zaten size daha diyecek bir sözüm yok..Fikret bu karakterde biri asla değil..o an sinirlendi ve kendini tutamadı ama bu demek değilki dahada ileri gidip Cevriye hanıma karşı kaba bir harekette bulunacak..bazı arkadaşlarda bu bölümü izlemeden bu konuyla ilgili yorumda bulunmuşlar..işte bu sırf eleştirmiş olmak için bir eleştiri..

serkanmert
15-04-08, 19:03
[QUOTE=dFKto;6658395]

Ailede çok fazla sevilmediğini elbette ki hissediyor ama çok ta umurunda değil, o kadar fazla değer vermiyor ve bunu da bence hayal kırıklığına uğramamak için yapıyor. Daha önce duvarları var istediği zaman yıkıp istediği anda yeniden örebiliyor diye yazmıştım. İnsanları eğer canı isterse yaklaştırıyor yanına, istemezse öyle bir mesafe bırakıyor ki kimse yaklaşmak şöyle dursun hamle bile yapamıyor.

bence de tam tersi çok umrunda, eğer sevildiğini hissetseydi, biraz daha farklı olurdu ferhunde, çünkü onda eksik olan şeydi bu.

Ev işlerine yardım etmedi diye kayınvalidesi dır dır yaptığında hiç tereddüt etmeden, o beni sevmiyor ki diye düşünmeden yanağına öpücük kondurabiliyor ama eğer canı istemezse ev işlerine yardım etmemeye devam ediyor. Kendisini hiç bir konuda zorunlu hissetmiyor, eğer isterse yardım ediyor istemezse asla. Söylenmelere aldırmıyor bile. Kimse ona istemediği bir şeyi zorla yaptıramıyor.(Tabi şiddet tehdidi altında olmadıkça). Kendi doğruları, kendi bakış açısı var. Etki altında kalmayacak kadar zeki.Kendine güveni var.Sadece gördüklerinden etkileniyor.

bu güzel bir örnek. ama insanlar ferhundenin ev işi yapmadığında söylenen kaynanasına karşı kondurduğu öpücüklerini görmüyor, ev işlerine yardım etmeyen ferhundeyi görüyor. kimine göre o ev işini yapsın, yanağına da öpücük kondurmasın.

Kayınpederi ona avaz avaz Şevket senin yüzünden bunları yaptı diye bağırınca cesaretle yüzüne karşı ne düşündüğünü söyleyebiliyor. Susup oturmuyor. Ama o bana bağırdı diye kinlenmiyor da. Zor durumda gördüğünde koluna girip destek olabiliyor.

evet kayınpederine ben de şevketi uyarmıştım, benim hatam yok diyor ama başında da desteklediğini söylemiyor. ferhunde şevket parayı kaybettiği gece en güzel yansıttı karakterini. şevket kazandım derken, yüzünde kurnaz bir tebessüm, kaybettim deyince demüthiş bir kızgınlık. fark ise insanların beklediği, her durumda kızması, yani kumara karşı bir ferhunde.oğuz kötü demişsin, onunla ilgili de bir açıklamam var ama...

Nabza göre şerbet vermekte üstüne yok Ferhunde'nin. Eğer işine yarayacak bir durum varsa insanlar ne duymak istiyorsa onu söylüyor. Çıkar sağlayabileceği insanları bu şekilde etkileyebiliyor.

demekki birilerini etkiliyor, etkilenmesinler demek kolay ama etkileniyorlar.

En büyük hatası mazlumu oynamaması onun, insanları başka türlü etkilemeye çalışıyor ama duyguları sömürerek değil kesinlikle. Çok çaresiz hissetiğinde, yıkıldığında bile kimseye göstermiyor odasında ya da bir bankta tek başına ağlıyor. Güçlü görünmeye çalışıyor her daim.Bu da insanları sinirlendiriyor.Tam tersini yapsa; acındırsa kendini, aciz ve zavallı görünse çok kimse yanında olurdu kesin. Ama o öyle biri değil.

birkaç kez geçirdiği sinir krizleriyle, hamile olmadığını itiraf ederken, dayak yediğinde aslında herkes kadar zayıf olduğunu gösterdi. ama onun uğraştığı kadar kimse onunla uğraşmıyor.

Başka türlü öğrenme imkanı mı vardı sanki? Hafiye tutmak zorunda kaldı tabi, bilmediği bir kadın...sır ve gizem dolu tuhaf bir evlilik...
Oğlu kimle evlenmiş öğrenmek hakkı değil mi?Keşke fikret anlatsaydı.

tahsine anlatmalıydı ama cevriye hanıma öyle bir yükümlülüğü yoktu. ferhundenin sırları da, hapisteki anne gerçeği de hafiyelikle öğrenilmiş, ferhunde de sinirlenmiş ve bir çeşit cinnet geçirmişti.tepki en doğal hakkı.

yessi
15-04-08, 20:32
tahsine anlatmalıydı ama cevriye hanıma öyle bir yükümlülüğü yoktu. ferhundenin sırları da, hapisteki anne gerçeği de hafiyelikle öğrenilmiş, ferhunde de sinirlenmiş ve bir çeşit cinnet geçirmişti.tepki en doğal hakkı.

bak bu çok güzel bir detay... ben bunu tamemen unutmuşum. hatta ferhunde o gün çok ağır sözler de söylemişti karşısındakilere. ama kimse ona kızamamıştı hatta ben de o sözlerinden dolayı kızmamıştım ona çünkü onlar ferhunde'nin onca yıl taşıdığı sırlarıydı. en zayıf noktasıydı. kimse bilsin istemiyordu. bu şekilde öğrenilince kendisini çok çaresiz hissetti. bu sebeple de öyle fevri davrandı. ağladı, bağırdı, çağırdı... tıpkı fikret gibi... hatta fikret daha kontrollüydü.

dFKto
15-04-08, 20:40
evet kayınpederine ben de şevketi uyarmıştım, benim hatam yok diyor ama başında da desteklediğini söylemiyor.

Benim kastettiğim o değildi, Leyla ve Necla'nın yaptıkları da mı benim suçum peki diye sormasını kastetim. Ali Rıza Bey cevap verebildi mi buna? Veremezdi.

Onu®
15-04-08, 21:08
[QUOTE]

bence de tam tersi çok umrunda, eğer sevildiğini hissetseydi, biraz daha farklı olurdu ferhunde, çünkü onda eksik olan şeydi bu.

bu güzel bir örnek. ama insanlar ferhundenin ev işi yapmadığında söylenen kaynanasına karşı kondurduğu öpücüklerini görmüyor, ev işlerine yardım etmeyen ferhundeyi görüyor. kimine göre o ev işini yapsın, yanağına da öpücük kondurmasın.

evet kayınpederine ben de şevketi uyarmıştım, benim hatam yok diyor ama başında da desteklediğini söylemiyor. ferhunde şevket parayı kaybettiği gece en güzel yansıttı karakterini. şevket kazandım derken, yüzünde kurnaz bir tebessüm, kaybettim deyince demüthiş bir kızgınlık. fark ise insanların beklediği, her durumda kızması, yani kumara karşı bir ferhunde.oğuz kötü demişsin, onunla ilgili de bir açıklamam var ama...

demekki birilerini etkiliyor, etkilenmesinler demek kolay ama etkileniyorlar.

birkaç kez geçirdiği sinir krizleriyle, hamile olmadığını itiraf ederken, dayak yediğinde aslında herkes kadar zayıf olduğunu gösterdi. ama onun uğraştığı kadar kimse onunla uğraşmıyor.

Bütün bu değerlendirmelerin altına imzamı atıyorum Arkadaşım çok güzel özetlemişsin Ferhunde'yi. Tabi anlayana :)

Hele şu cümlen = Ferhunde + dizideki diğer karakterlerin durumunu ortaya koyuyor

dFKto
15-04-08, 21:16
[QUOTE]

Dayak yediğinde herkes kadar zayıf olduğunu mu gösterdi? Bunu nasıl açıklayacağını merak ettim. Dayak atınca zayıf olduğu mu ispatlanır bir kadının (ya da bir insanın)? Bunu fiziksel anlamda söylüyorsun herhalde. Eğer öyleyse fiziksel güçten bahsetmek saçma olur zaten bir kadın söz konusuysa.

Hamile olmadığını itiraf edişini izlemedim bilemiyorum.

Geçirdiği sinir krizlerini ise hiç hatırlamıyorum(dayak sonrasını kastetmediğini zannediyorum. o olaydan sonra başkası bu kadar çabuk toparlanamazdı bile üstelik en yakınındaki kişinin, Şevketin desteği bile yokken).Bu dizinin iki yada üç bölümünü falan izlemedim herhalde ama zaten replik replik, sahne sahne kalmaz aklımda, benim için buna imkan yok ve hafızamda yer de yok, olsa da rezerve:img-wink:

ayşenurr
15-04-08, 21:31
peki ya fikret mi kardeşinin kocasıyla kaçtı ? .. o mu evlenmeden hamile kaldı ? .. Niçin leyla -necla şevket 'in suçları fikretin üzerinden de konu alınıyor ki ? Fikret masum arkadaşım .. bunu kabullen artık .. tek şuçu o evde olanlardan bunalıp boğulup (evden gidiş sebeblerini hepimiz biliyoruz tekrar etmeye gerek yok) gitmesi mi oluyor ? .. cevriye hanım kardeşlerinin yanında fikretin de namusuna laf etti .. Nasıl fikret susup otursun ? Fikret orda duran bi eşya değil gelen vursun geçen vursun insan o .. biraz bu yönden bak işe ..

yorumuna katılıyorum,evde en masum olanı Fikret.şimdiye kadar hiç hatasını görmedim.biraz sert yapısı olsada,özünde çok iyi.Cevriye hanım çok komik
ama bir okadarda meraklı,dedikoducu,sinir.Fikret'i sabrından dolayı tebrik
ediyorum.ben öyle bir kayınvalideye dayanamazdım.Allah'tan kayınvalidem
çok iyi insan.devamlı Fikret'in özeline girerek,aşağılamaya çalışıyor.ailesinin
hatalarından o sorumlu olamaz.

serkanmert
15-04-08, 21:43
dFKto

Dayak yediğinde herkes kadar zayıf olduğunu mu gösterdi? Bunu nasıl açıklayacağını merak ettim. Dayak atınca zayıf olduğu mu ispatlanır bir kadının (ya da bir insanın)? Bunu fiziksel anlamda söylüyorsun herhalde. Eğer öyleyse fiziksel güçten bahsetmek saçma olur zaten bir kadın söz konusuysa.

Hamile olmadığını itiraf edişini izlemedim bilemiyorum.

Geçirdiği sinir krizlerini ise hiç hatırlamıyorum(dayak sonrasını kastetmediğini zannediyorum. o olaydan sonra başkası bu kadar çabuk toparlanamazdı bile üstelik en yakınındaki kişinin, Şevketin desteği bile yokken).Bu dizinin iki yada üç bölümünü falan izlemedim herhalde ama zaten replik replik, sahne sahne kalmaz aklımda, benim için buna imkan yok ve hafızamda yer de yok, olsa da rezerve:img-wink:

bold ile yazdığım sahne önemli idi, ama izlemediysen ferhundenin çocukluğundan çok şey kaçırmışsın.

evet o sahneyi kastettim, ama dayak yemesini değil ki oğuza karşı çok güçlüydü hiç boyun eğmedi ama aileye karşı. ailenin gösterdiği şefkati bana acıyorsunuz, ama içinizden oh oldu haketti diyorsunuz değil mi diye ağlamış, ancak ali rıza omuz verince kendine gelmişti. aileden kimse ise oh olsun dememişti ona aksine destek çıkmıştı. şevketin destek olmayışı da ayrı bir hikaye, yalan herkesi karşısındakinden soğutur, ferhunde ise ister kendi geleceğini koruma altına almak istemiş olsun, istersen başka birşey ama şevkete yalan söyledi.

gewweze
15-04-08, 21:43
buraya pek uğramam ama yorumları şöyle bi okudumda bi iki şey yazmak istedim

ferhunde çook güçlü bir karakter belkide bu dizide karakterli tek karakter bence
ama yazılanlara istinaden söylemek istedim vermeden alamazsınız
ferhunde kimseyi sevmeden sevgi göremez
çook sert bi kabuğu var vee kimsenin o kabuğu aşmasına izin vermiyor
kocasıda dahil

şevkete biraz izin verseydi o sedefi aramazdı
şevkettede nede olsa az biraz beyin var
ferhundenin o kazandığında yanında olduğunu görüyor
kaybettiğinde ise ferhunde karşısında

ferhunde zengin birini bulur ve mesut olur inş.
çünkü sevgi vermeyen biri sevgi göremez ama
yeterince parası olursa bence mutlu olacaktır :P

bu arada bu hayriye hanım ne tuhaf bişi yaa
illa biri suçlancaksa o suçlanmalı:D

dFKto
15-04-08, 21:58
bold ile yazdığım sahne önemli idi, ama izlemediysen ferhundenin çocukluğundan çok şey kaçırmışsın.

evet o sahneyi kastettim, ama dayak yemesini değil ki oğuza karşı çok güçlüydü hiç boyun eğmedi ama aileye karşı. ailenin gösterdiği şefkati bana acıyorsunuz, ama içinizden oh oldu haketti diyorsunuz değil mi diye ağlamış, ancak ali rıza omuz verince kendine gelmişti. aileden kimse ise oh olsun dememişti ona aksine destek çıkmıştı. şevketin destek olmayışı da ayrı bir hikaye, yalan herkesi karşısındakinden soğutur, ferhunde ise ister kendi geleceğini koruma altına almak istemiş olsun, istersen başka birşey ama şevkete yalan söyledi.

Annesinin geldiği bölümü izlemedim, o bölümde miydi hamile olmadığını açıklaması? bu forumdan öğrendim çocukluğunu.

Uğradığı şiddet sonrası bir kez ailenin yanında ağlaması bana çok normal geliyor ferhundenin, yani bak nasıl da zayıfmış denilebileceğini düşünmüyorum o durumda. Normal şartlarda onun da Leylayla birlikte terapi görmesi gerekirdi öyle bir olaydan sonra. Düşünsene kaçırılıyorsun tenha bir yere götürülüyorsun, sana ne olacağı belli değil ve feci şekilde dövülüyorsun. Hiç bir insan bunu ferhunde kadar kolay atlatamazdı, ağlaması üstesinden gelmenin bir yoluydu. Hem bence ağlamak zayıflık değil. Ferhunde güçlü, ayakları yere sağlam basan bir karakter ama zaman zaman ağlıyor.

Şevkete gelince, o sırada Ferhundeye güvenini sorgulamasının zamanı değildi, çok kötü şeyler yaşamıştı karısı, hayatı tehlikede olablirdi ve o hala parası varmış ta bana söylememiş derdindeydi.

Bu arada umarım Şevketi Oğuzun koğuşuna koymak gibi bir saçmalık olmaz, çünkü yavaş yavaş klişeler olmaya başladı dizide ve biz buna hiç alışık değiliz.

serkanmert
15-04-08, 22:09
Annesinin geldiği bölümü izlemedim, o bölümde miydi hamile olmadığını açıklaması? bu forumdan öğrendim çocukluğunu.

Uğradığı şiddet sonrası bir kez ailenin yanında ağlaması bana çok normal geliyor ferhundenin, yani bak nasıl da zayıfmış denilebileceğini düşünmüyorum o durumda. Normal şartlarda onun da Leylayla birlikte terapi görmesi gerekirdi öyle bir olaydan sonra. Düşünsene kaçırılıyorsun tenha bir yere götürülüyorsun, sana ne olacağı belli değil ve feci şekilde dövülüyorsun. Hiç bir insan bunu ferhunde kadar kolay atlatamazdı, ağlaması üstesinden gelmenin bir yoluydu.

Şevkete gelince, o sırada Ferhundeye güvenini sorgulamasının zamanı değildi, çok kötü şeyler yaşamıştı karısı, hayatı tehlikede olablirdi ve o hala parası varmış ta bana söylememiş derdindeydi.

Bu arada umarım Şevketi Oğuzun koğuşuna koymak gibi bir saçmalık olmaz, çünkü yavaş yavaş klişeler olmaya başladı dizide ve biz buna hiç alışık değiliz.

fikretin cevriye hanımın sözde üstüne yürümesi sürülünce önümüze ardı arkası düşünülmeden ferhundenin zayıflığı da ardı arkası düşünülmeden sunulabilir diye düşündüm.

ama son söylediğine katılıyorum, bence de öyle bir klişe olmaz.cemin geri dönüşü zaten ağır geldi bana, bir de bu...hatta ferhundenin cemin nişanlısının ailesinin yanında işe başlaması ya da birşekilde alaka kurması o aileyle fazla tesadüfi.

yessi
15-04-08, 23:41
fikretin cevriye hanımın sözde üstüne yürümesi sürülünce önümüze ardı arkası düşünülmeden ferhundenin zayıflığı da ardı arkası düşünülmeden sunulabilir diye düşündüm.

ama son söylediğine katılıyorum, bence de öyle bir klişe olmaz.cemin geri dönüşü zaten ağır geldi bana, bir de bu...hatta ferhundenin cemin nişanlısının ailesinin yanında işe başlaması ya da birşekilde alaka kurması o aileyle fazla tesadüfi.

tesadüf değildir bence bu. ferhunde fragmanda "levent tuncel de yalnızmış artık." diyor. bilerek giriyor bence o şirkete. adama yanaşmak için...

aylaayla
16-04-08, 06:21
Alıntı:
dFKto tarafından gönderildi

Yapma dFKto lütfen!... Öğrendiklerini Tahsin'e anlatış biçimi ne kadar doğruydu... Ne kadar kabul edilebilirdi! Bu kadar basite indirgeme bu olayı...
Fikret'in yerine koysana kendini... Sen nasıl bir tepki verirdin?
Cevriye Hanım'a sizden şu şu şu nedenlerle gizledim nasıl diyebilirdi? Dinlemeyi bilmeyen, Tahsin'i Fikret'ten soğutmak için herşeyi kullanan bir kadına nasıl açıklama yapsaydı Fikret?!
Zaten o üstüne yürüme olayından sonra Fikret "arık bu evde kalamam" deyip gitmeye hazırlanırken Tahsin "gitme" dedi Fikret'e ve Fikret ailesinde tüm yaşananları tek tek anlattı Tahsin'e...

Evet Cevriye'nin öğrendiklerini Tahsin'e anlatış biçimi çok çirkindi. Ama araştırmasında bir tuhaflık yoktu, bu garip evliliğin sebebini hangi kayınvalide olsa öğrenmeye çalışırdı, gerekirse hafiyecilik yaparak. Ayrıca Fikret Cevriye düzgün bir kişilik olsaydı da anlatmazdı, ya da anlatmak için daha aylarca yıllarca beklerdi. Çünkü ketum bir kişilik Fikret, Tahsin'e bile anlatmadı, evlenirken hiç bir şey sormamasını şart koştu, o olay olmasaydı kimbilir daha ne kadar bekleyecekti. Bu nedenle Cevriye'nin araştırmaları, Fikret'e karşı baştaki tepkileri son derece doğaldı. Öğrendikleri de hiç iç açıcı şeyler değildi. Her ne kadar Fikret'in kendisi düzgün ve dürüst bir insan olsa da, hiç birimiz kardeşimizin veya oğlumuzun skandallarla dolu bir aileden biriyle evlenmesini istemeyiz. Bir kızkardeş diğerinin kocasıyla kaçmış, abi evli bir kadınla birlikte olup skandal sonucu evlenmiş...

Fikret'in tepkisi doğaldı, tabii ki dövecek değildi ama kim olsa benzer tepkiyi gösterirdi.

Cevriye'nin asıl rahatsız edici yönü Fikret'le ilgili olarak baştaki direnişi ve istemezliği değil, sonradan devam eden hareketleri... Oğlunun bu kızı sevdiğini bile bile, eve bir düzen geldiğini gördüğü halde, çocuklar da sevdiği halde, evlenme gerekçelerini öğrendiği halde faaliyetlerine devam etmesi. Başka kız ayarlamalar, büyücülük yapmalar, aşağılayıcı ve iğneleyici laflar bunlar çok ayıp ve saygısızca. Dahası kötü niyet. Fikret'in soğukluğu Cevriye'yi daha da perçinlemiştir ama başka bir gelin olsaydı da değişen çok fazla şey olmayacağını düşünüyorum. Sadece baştaki durumlar gerçekleşmezdi. Cevriye yine söylenen, iğneleyen, bezdiren olurdu. Sebebini de Hayriye Hanım'a anlattıklarından anlayabiliriz. Hiç sevilmemiş ki Cevriye, kocası odun gibi bir adammış, bir güzel sözü, bir okşamayı, bir şefkati esirgemiş. Kadın kendi kocasından görmediği sevgi ve ilgiyi oğlundan görmek istiyor, kendine gösterilmeyen sevgi ve ilginin aynı çatı altında başka bir kadına gösterilmesini hazmedemiyor. Eski gelinine de neler yaparmış, Deniz söylemişti.

Şevket'in son durumunu öğrenmesi kötü oldu Cevriye'nin. Bunu uygun bir zamanda Fikret'in canını acıtmak için kullanacaktır.

Bu arada o üzerine yürüme sahnesinin kaçıncı bölüm olduğunu hatırlayan var mı? Tekrar izleyesim geldi de:)

aylaayla
16-04-08, 06:45

Haberler bölümünde maalesef tam da bu yazıyor:(
İlle de klişe sahneler olacak, devenin bale papucu diyeceğimiz tesadüfler olmasa olmuyor mu?

Ferhunde de Tuncer'lerin şirketinde işe başlıyor. Ne de kolaymış, kafaya koyduğun şirkette işe girmek. Üstelik eski bir bankacısın ve ne zamandır evde oturmaktasın, yani işsizsin. Sonra iş aramaya karar verip, şıp diye bir günde iş buluyorsun! Daha izlemedik ama fragmandan öyle anlaşılıyor...

Bir de Necla-Cem yakınlaşması:(
Ne Necla Cem'i sevmişti, ne de Cem bunca olaydan sonra tekrar Necla'yı kabul edebilir. Ama yok, reyting uğruna saçmalayacaklar illa ki.

Dizi bu sene bitseydi keşke:(

yessi
16-04-08, 14:36
Evet Cevriye'nin öğrendiklerini Tahsin'e anlatış biçimi çok çirkindi. Ama araştırmasında bir tuhaflık yoktu, bu garip evliliğin sebebini hangi kayınvalide olsa öğrenmeye çalışırdı, gerekirse hafiyecilik yaparak. Ayrıca Fikret Cevriye düzgün bir kişilik olsaydı da anlatmazdı, ya da anlatmak için daha aylarca yıllarca beklerdi. Çünkü ketum bir kişilik Fikret, Tahsin'e bile anlatmadı, evlenirken hiç bir şey sormamasını şart koştu, o olay olmasaydı kimbilir daha ne kadar bekleyecekti. Bu nedenle Cevriye'nin araştırmaları, Fikret'e karşı baştaki tepkileri son derece doğaldı. Öğrendikleri de hiç iç açıcı şeyler değildi. Her ne kadar Fikret'in kendisi düzgün ve dürüst bir insan olsa da, hiç birimiz kardeşimizin veya oğlumuzun skandallarla dolu bir aileden biriyle evlenmesini istemeyiz. Bir kızkardeş diğerinin kocasıyla kaçmış, abi evli bir kadınla birlikte olup skandal sonucu evlenmiş...

Fikret'in tepkisi doğaldı, tabii ki dövecek değildi ama kim olsa benzer tepkiyi gösterirdi.

Cevriye'nin asıl rahatsız edici yönü Fikret'le ilgili olarak baştaki direnişi ve istemezliği değil, sonradan devam eden hareketleri... Oğlunun bu kızı sevdiğini bile bile, eve bir düzen geldiğini gördüğü halde, çocuklar da sevdiği halde, evlenme gerekçelerini öğrendiği halde faaliyetlerine devam etmesi. Başka kız ayarlamalar, büyücülük yapmalar, aşağılayıcı ve iğneleyici laflar bunlar çok ayıp ve saygısızca. Dahası kötü niyet. Fikret'in soğukluğu Cevriye'yi daha da perçinlemiştir ama başka bir gelin olsaydı da değişen çok fazla şey olmayacağını düşünüyorum. Sadece baştaki durumlar gerçekleşmezdi. Cevriye yine söylenen, iğneleyen, bezdiren olurdu. Sebebini de Hayriye Hanım'a anlattıklarından anlayabiliriz. Hiç sevilmemiş ki Cevriye, kocası odun gibi bir adammış, bir güzel sözü, bir okşamayı, bir şefkati esirgemiş. Kadın kendi kocasından görmediği sevgi ve ilgiyi oğlundan görmek istiyor, kendine gösterilmeyen sevgi ve ilginin aynı çatı altında başka bir kadına gösterilmesini hazmedemiyor. Eski gelinine de neler yaparmış, Deniz söylemişti.

Şevket'in son durumunu öğrenmesi kötü oldu Cevriye'nin. Bunu uygun bir zamanda Fikret'in canını acıtmak için kullanacaktır.

Bu arada o üzerine yürüme sahnesinin kaçıncı bölüm olduğunu hatırlayan var mı? Tekrar izleyesim geldi de:)

46. bölüm son sahne ;)

fikret'in hiçbir şey anlatmak istememesini ben anlıyorum açıkçası. zor bir dönemden geçmişti. içinde suçluluk duygusu, kaybettiklerinin verdiği acı, utanç, pişmanlık, öfke... hatırlamaktan çekindiği şeyleri başkasına anlatmak istemedi. üstelik her insanın hakkıdır bazı şeyleri kendine saklamak. anlatmak istemiyorsa istemiyordur.

ha, cevriye hanım'ın öğrenme çabalarını da anlıyorum. dediğin gibi, oğlunun kimle evlendiğini bilmek de onun hakkı. ama cevriye hanım bunu bir koz olarak kullanmaya başladığı anda hak, hukuk kalmadı ortada. hatalar da orada başladı.

aslında olayların öğrenilme aşamasında ne fikret suçlu ne cevriye. ikisi de kendini ve ailesini korumaya çalışıyordu. ama yaşananlar çok ağır şeyler olduğu için iş çığırından çıktı, hepsi bu.

RKYglcgnyntmni
16-04-08, 17:13
ya necla-cem birleşsin ama hiç ayrılmasın bence..o leyla da inş beter olsun ya akıllanmak nedr bilmiyo.hep milletin elindekileri alıyo.taaa ilk bölümden beri.bence alirızanın çocukları arasında en uslanmazı o.

ferhunde hakkında söylenenlere bi kısmına katılıyorum..biraz fazla herhareketine laf ettiler.tamam oda melek değil ama...mesela dıştan bakınca ferhunde gibi bi kadının şevketyi aldatması gerekirdi ama onu sevdi ve o evdede kalmaya razı oldu...bu iyi bişey sonuçta.ama artık öyle olmıcak sanırım....alirıza çok keskin bir adamdı.hayatta bukadar keskin olmamak lazım.hayat ne gösterecek hiç belli olmaz.
fikretin evini ailesini bırakıp gitmesini de daha iyi anlayabiliyrm artık.bazn öyle oluyoki en sevdiklerine ailene laf anlatamıyosun..yorgun düşüp çekip gidiyosun.fikretinde öyle oldu malesef.

ben bikaç gündür girmiyodum burada birüsürü şey yazılmış ben hepsini okuyamadan yazdım:):)

buarada sedefin ezik,karaktersiz olduğuna tamamen katılıyorum.

ayşenurr
16-04-08, 18:04
Cevriye hanım tabiki gelinini araştırmakta haklı.her insan gelininin veya
damadının nasıl bir insan olduğunu bilmek ister.bunda sorun yok....
Cevriye oğlunun baştan evlenmesine tepkiliydi.Tahsin kimle evlense karşı
çıkacaktı.Cevriye'nin karakterini hiç beğenmiyorum.Tahsin'in kızı bir
sözünde "benim anneme yaşarken çok kötü davranıyordu,Fikret abla sen
aldırma" gibi söz kullanmıştı.Cevriye hanımın yerlere göklere sığdıramadığı
vefat eden gelininede farklı davranmamış.belkide gelini Cevriye hanımın
yüzünden ölmüşte olabilir.Fikret'in işi zor.....
Sedef'e gelirsek,ben bu kızı beğenmiyorum.sevebilir,iyi niyetli olabilir
ama bana itici geliyor.
Ferhunde'yi genel olarak beğeniyorum.karakterini sağlam buluyorum.Rıza bey'in
dışlamasına rağmen sevgisine sahip çıktı.elinden geldiği kadarıda aileye destek
olmayada çalıştı.(b.k.n.z:Leyla'nın Oğuz ile evlenmesinde)birtek hatalı
bulduğum vede çok büyük hatası,eşini kumar oynamasına başta teşvik
etmiyecekti.eşi çok zor duruma düştüğündede ailesine haber verecekti.
bu hatasıyla hem kendinin hemde eşinin hayatını karartmış oldu.

Dinnah
16-04-08, 18:42
"Şevket, hem diziye hem de hapishaneye giriyor ama senaryoya göre Oğuz’un yani Tolga Karel’in kaldığı koğuşa dahil olacak. "

Yazik, diziyi uzatacagiz diye boyle bir sacma senaryo bekliyordum zaten. Guzelim diziye tipki Binbir Gece'de oldugu gibi sacma senaryolarla izleyici biktirmaya calisiyorlar. Gitgide sacmaliklar birbirini izliyor.

kaçınkurası
16-04-08, 19:24
[I][B]
Ferhunde şimdi kim kanca attı acaba? O çocuk ( menekşe ile halil'deki semih) Acaba cem'in nişanlısının ( eski nişanlısının :img-hyste ) abisi olabilirmi ?

Yanılmamışım . Abisiymiş :img-hyste

şİMdi seyreyleyin cümbüşü. herkes birbirine girecekk oleyy yaşasınnn:happy0064

sinope
16-04-08, 19:59
Uzun bir aradan Sonra selamlar
cevriye(Guguklu saatinin)oglu tahsin ile Fikreti ayirmak icin buyulere,Muskalara basvuracagini haftalar oncesinden yazmistim:kahve

vahhh Guguklu Cevriyem Vah

Rahatlik batmisti sana
onune yemegin geliyordu,camasirin yikaniyordu,Misler gibi bir yasami sadece ve sadece oglunun Mutlulugunu cekemedigin icin evinin yolunu boyladin.:img-hyste

e kendin kasindin guguklu saat cevriye hatuncugum
Bu Leyla bit turlu akillanmadi,akillanmiyacakta
hala Neclayla ugrasacam derken kendisi avukat canin Metresi olup cikacak
necla ile Oguz buyuk ihtimalle barisacaklar
Bu aksam neclanin Dogum gunune katilan o cocuk Neclanin iyi bir model olabileceginden bahsetti
Partiye cem de katilirsa hic ama hic sasirmayacagim.
hadi hayirlisi diyorum

Sevgilerimle...

sinope
16-04-08, 20:06
Ferhundenin bitmek bilmeyen hirslarina hos geldik,sefalar getirdik

Daha bebegini yeni aldirdi,
sevketten haber yok
Bizim ferhunde kancayi saglam yere atmaya bu sefer kesin kararli
hizli adimlarla kisa yoldan zengin olma yoluna gidecek( insallah ferhunde istedigini bu sefer bulursun diyorum)
sevgilerimle.....

medsul
16-04-08, 20:36
yeter ama artık yaa bu ferhunde artık birilerini yinemi kancasına takacak....artık birileri bu kadının oyununa gelmesın yahu...
gerci adam öyle abtal birisi degil..bu seferde ferhunde bu işten zararli cıkar..birisinin daha onun oyuncaği olmasını vebunu izlemek istemiyorum..
necla&cem aslında en baştan beri cok yakiştiriyorum..
ama artık necla ceme laik degil..bence tamam cok pişman dersini aldı..belkii gercekten cok aşik ama yinede ben bir izleyici olarak tekrar yakiştiramiyorum
olanları ben bile ekranda unutamiyorum...
ceme bayılıyorum..cok hoş cocuk:img-blush
neclanın mutlu oolmasını cok isterim..en azından leyla giibi aynı sacma hataları yapmiyor..leyleya desen acayip sinir oluyorum..
kendisini süüteen cıkmiş ak kaşik etmiyormu deliriyorum..pess bu kadarda yüzsuz olunmazki canım.....
necla gerceten hataların farkında düzelmeye çalişiyor...ama leylaa aynı tas aynı hamam....
sedef artık ya adam gibi bir karekter yazsınlar yada diziden ayrılsın...
ezik hallerini izlemek benı bayıyor

hanimavii
16-04-08, 20:43
ferhunde ortalığı karıştırmaya başlayacak anlaşılan.ne olursa olsun sen evli bir kadınsın.ama unutmuşum şevketi ayartırkende evliydi.ne demişler huylu huyundan vazgeçmez..

cevriyenin fikret ve tahsini rahat bırakmaya hiç niyeti yok anlaşılan.bu gidişle amacına varacakmış gibi görünüyor.umarım böyle bir şey olmaz.olsa bile kısa süreli bir ayrılık olur.tahsinlle fikreti ayrı düşünemiyorum.okadar yakıştılarki birbirllerine.........

cem ve necla barışcak gibi görünüyor.cem olanları nasıl içine sindirebilecek o ayrı konu......

.

sahika_87
16-04-08, 20:44
gerçektende çok güzel bir bölümdü yeniden cem ve neclayı beraber görmek çok güzeldi uzun zamandan beri beklediğim bir sahneydi bu ama cemin necla arabadan inerkenki sözleri ağırdı doğrusu neclanın o anda böyle bir şey hak ettiğini hiç sanmıyorum hem kızı arabana sen çağırdın birde üstüne doğum gününde kızı başkalarından kıskandın
birde cevriye olayı var gittiği çok iyi oldu ama fragmanı izleyince geri döndüğünü gördüm hemde tahsinin eski karısının geceliği falan lafıda geçti kadın geri dönmeyi başardı ya gerçi çok bile dayandı
birşey daha sanırım haftaya şevket geri dönüyor çünkü bahçeye biri atladı ve ferhundenin yanına geldi

sinope
16-04-08, 20:49
yeter ama artık yaa bu ferhunde artık birilerini yinemi kancasına takacak....artık birileri bu kadının oyununa gelmesın yahu...
gerci adam öyle abtal birisi degil..bu seferde ferhunde bu işten zararli cıkar..birisinin daha onun oyuncaği olmasını vebunu izlemek istemiyorum..
necla&cem aslında en baştan beri cok yakiştiriyorum..
ama artık necla ceme laik degil..bence tamam cok pişman dersini aldı..belkii gercekten cok aşik ama yinede ben bir izleyici olarak tekrar yakiştiramiyorum
olanları ben bile ekranda unutamiyorum...
ceme bayılıyorum..cok hoş cocuk:img-blush
neclanın mutlu oolmasını cok isterim..en azından leyla giibi aynı sacma hataları yapmiyor..leyleya desen acayip sinir oluyorum..
kendisini süüteen cıkmiş ak kaşik etmiyormu deliriyorum..pess bu kadarda yüzsuz olunmazki canım.....
necla gerceten hataların farkında düzelmeye çalişiyor...ama leylaa aynı tas aynı hamam....
sedef artık ya adam gibi bir karekter yazsınlar yada diziden ayrılsın...
ezik hallerini izlemek benı bayıyor

medsul arkadasim
ferhunde karakteri aslinda farkinda olmadan kendi kuyusunu kaziyor( bu hirslari onun sonunu hazirliyor

Oguzun hapishanedeki o arkadasi ferhundenin er yada gec defterini durecek:icon_whis:icon_whis

cem ne derseniz deyin hala neclayi seviyor
yakinda buzlar eriyecege benziyor diye dusunuyorum(necla ile cem barisacaklar)
ama bu seferde Cemin ailesi istemeyebilir.

Leyla gittikce dibe vurmaya basliyor( sirf Necladan intikam alma yoluna gidim derken) avukat can ile birlikte olma yoluna gidiyor( ama Avukat Can hala karisini seviyor ve ortada 1 tane cocuk var) yakindir Leylanin 2. ciye tekme yemesi:icon_whis

akillanmaz bu Leyla akillanmaz
Necla en azindan hatallarini ne oldugunu ogrendi ve kendini okuluna adadi,bir seylerden ders cikartti
Ama leyla hala bildiklerini okumaktan geri kalmiyor( bakalim nereye kadar gidecek)?????

gercektende artik Sedef karakterinin varligi ve yoklugu arasinda bocaliyoruz.

Bu arada Neyyir hanim bulusmaya gidemedi ahhh ahhh kadincagiz suslenip,puslenmisti(tuh yaaa onca hazirlik bosa gitti):img-hyste:img-hyste

Sevgilerimle....

sahika_87
16-04-08, 20:57
medsul arkadasim
ferhunde karakteri aslinda farkinda olmadan kendi kuyusunu kaziyor( bu hirslari onun sonunu hazirliyor

Oguzun hapishanedeki o arkadasi ferhundenin er yada gec defterini durecek:icon_whis:icon_whis

cem ne derseniz deyin hala neclayi seviyor
yakinda buzlar eriyecege benziyor diye dusunuyorum(necla ile cem barisacaklar)
ama bu seferde Cemin ailesi istemeyebilir.

Leyla gittikce dibe vurmaya basliyor( sirf Necladan intikam alma yoluna gidim derken) avukat can ile birlikte olma yoluna gidiyor( ama Avukat Can hala karisini seviyor ve ortada 1 tane cocuk var) yakindir Leylanin 2. ciye tekme yemesi:icon_whis

akillanmaz bu Leyla akillanmaz
Necla en azindan hatallarini ne oldugunu ogrendi ve kendini okuluna adadi,bir seylerden ders cikartti
Ama leyla hala bildiklerini okumaktan geri kalmiyor( bakalim nereye kadar gidecek)?????

gercektende artik Sedef karakterinin varligi ve yoklugu arasinda bocaliyoruz.

Bu arada Neyyir hanim bulusmaya gidemedi ahhh ahhh kadincagiz suslenip,puslenmisti(tuh yaaa onca hazirlik bosa gitti):img-hyste:img-hyste

Sevgilerimle....
sinope ye bende katılıyorum leyla konusunda iyice dibe vurmaya başladı bakalım sonunda ne olacak gerçi bir tekme yiyecek gibime geliyor oda necla gibi hatalarından ders çıkartsaydı iyi olurdu ama bu işte necla daha mutlu olacak gibme geliyor göreceğiz bakalım

dFKto
16-04-08, 21:02
Epeydir farkediyordum, bu bölümde daha da iyi farkına vardım. bu senaristler Leyla'ya da çok iyi replik yazıyorlar yahu. Kız çok mantıklı laflar ediyor. O evde olanların farkında olup akıllı laflar edenlerden biri de o. Ferhunde'den sonra tabi.
Ferhunde küllerinden yeniden doğdu, sevindim onun için çok. Hüzün yakışmıyor Ferhunde'ye. Yeni patronu çok daha iyi olacak onun için Şevket'ten. Şevket'i kalbi sızlayarak sildi. Onun yastığını okşarken hala biraz kırıntı kalmıştı içinde ama hayata yeniden başlamanın zamanı gelmişti artık.

Ahh Cevriye Hanım, Vahh Cevriye Hanım, nasıl üzüldüm gitmesine, hem de oğlu tarafından kovulurcasına gönderildi. Fikret ne kadar sinsi aslında, hiç birşeyi planlamıyor ama öyle gösteriyor ki kendisini, herkes ona acıyıp iyilik etmeye çalışıyor. Cevriye Hanım'ın dediği gibi:"çok bilmiş, numaracı". Tahsin bir dediğini iki etmiyor ki, bir sözüyle kalmasını sağlayabilirdi kadıncağızın, ama Tahsin tamam dedi sadece, o da kendini iyi biri gibi göstermek için.

Tahsin de çok hayırsız evlatmış. Aynı zamanda terbiyesiz ve saygısız. Gerçi eskiden öyle değildi mutlaka. Fikretten sonra değişmiştir.
Ne olur ki büyü yaparsa? cahil kadın. Ne olursa olsun o senin annen. çok ayıp etti.

Cem'in Necla'ya etttiği lafa bayıldım, umarım sözünde durur. Ben tekrar başlayacak kadar gurursuz olmasını istemiyorum.

Bir de şu Oğuz'un koğuşundaki mafya bozuntusunun aileye musallat olmasını istemiyorum,Ferhunde dahil. Her dizide onlardan bolca var zaten.

BiLGe-70
16-04-08, 21:09
Epeydir farkediyordum, bu bölümde daha da iyi farkına vardım. bu senaristler Leyla'ya da çok iyi replik yazıyorlar yahu. Kız çok mantıklı laflar ediyor. O evde olanların farkında olup akıllı laflar edenlerden biri de o. Ferhunde'den sonra tabi.
Ferhunde küllerinden yeniden doğdu, sevindim onun için çok. Hüzün yakışmıyor Ferhunde'ye. Yeni patronu çok daha iyi olacak onun için Şevket'ten. Şevket'i kalbi sızlayarak sildi. Onun yastığını okşarken hala biraz kırıntı kalmıştı içinde ama hayata yeniden başlamanın zamanı gelmişti artık.

Ahh Cevriye Hanım, Vahh Cevriye Hanım, nasıl üzüldüm gitmesine, hem de oğlu tarafından kovulurcasına gönderildi. Fikret ne kadar sinsi aslında, hiç birşeyi planlamıyor ama öyle gösteriyor ki kendisini, herkes ona acıyıp iyilik etmeye çalışıyor. Cevriye Hanım'ın dediği gibi:"çok bilmiş, numaracı". Tahsin bir dediğini iki etmiyor ki, bir sözüyle kalmasını sağlayabilirdi kadıncağızın, ama Tahsin tamam dedi sadece, o da kendini iyi biri gibi göstermek için.

Tahsin de çok hayırsız evlatmış. Aynı zamanda terbiyesiz ve saygısız. Gerçi eskiden öyle değildi mutlaka. Fikretten sonra değişmiştir.
Ne olur ki büyü yaparsa? cahil kadın. Ne olursa olsun o senin annen. çok ayıp etti.

Cem'in Necla'ya etttiği lafa bayıldım, umarım sözünde durur. Ben tekrar başlayacak kadar gurursuz olmasını istemiyorum.

Fikret hakkinda soylediklerine kesinlikle katilmiyorum. Hicte numaraci degil bence. Oyle olsa odada neden aglasin? Giden Fikret olsaydi eminim Cevriye hanim utanmadan gobek atardi. Tahsin biraz fazla bagirmis olabilir ama Cevriye hanimda hak etti yanii. Tek yaptigi bu buyu olsa neyse de surekli sorun cikartiyor. Ayrica buyunun tutup tutmamasi onemli degil niyeti onemli benim icin. Resmen oglunun mutlugunu bozmak icin ugrasiyor. Tahsinin yerinde kim olsa boyle davranirdi.

deniz-fan
16-04-08, 21:16

Fikret kötü sinsi ,tahsin hayırsız terbiyesiz , cevriye hanım ... o sütten çıkma ak kaşık ..
Firet sinsi değil o fazla iyi fazla saygılı tabi saygının ne demek olduğunu bilmeyen çevriye hanım saygıyı artistlik olarak yorumluyor doğaL ! cahiL çünkü !
Ama benim kafama takılan şey hadi fikret sinsi kötü gelin numaracı .. 'da cevriye hanım fiklretin emdiği sütü burnundan getiriyor .. ya tahsinin ilk eşi .. 3 çoçuğunun annesi .. o da terbiyesiz miş sinsiymişte .. cevriye hanım ona da mı oyüzden çektirmiş .. eminim ki reyhan gelini olsaydı cevriye hanımın ona da aynı muammele uygulanacaktı ..
Cevriye hanımın yaptığı kıskançlık oğlunun mutlu olmasını istemiyor sadece annesinin yanında olsun hep annesine he desin istiyor .. haa diceksin şimdi hangi anne oğlunun mutsuzluğunu ister ? ..
Cevriye hanım ister .. istediğini bilmez ama ister .. Çünkü o oğlunun mutluluğunu bozmak için eften püften kendini kandırdığı o büyüleri yapacak kadar cahiL .. ! üstüne üstük sonra kendi suçunu başkasına pay çıkartacak kadar da sinsi ..
Hangisi sinsi şimdi karar ver .. Annesine bağırırken içi sızlayıp ta tahsin tamam diyen her seferinde cevriye hanımın iğneleri altında susan cevriye hanımın karşısında saygısından konuşmayınca artist damgasını yiyen fikret mi ?.
Yoksa fikreti milletin yanında kardeşi dolandırıcıymış die rencide eden ki dikkatini çekeyim fikret bunun karşısında azını açıp ta tek birşey demedi .. her seferinde fikrete bir bayana karşı asla ağıza alınmayacak sözler sarfeden , cevriye hanım mı ? .. aaa pardon işi düşünce fikrete ahu gözlüm de der .. yemeyelim hakkını !

apple-core
16-04-08, 21:17

Bir de şu Oğuz'un koğuşundaki mafya bozuntusunun aileye musallat olmasını istemiyorum,Ferhunde dahil. Her dizide onlardan bolca var zaten.

ya arkadaşım sana ne diyim...beduua etmeyi hiç sevmem ama allah sana öyle bir anne ya da öyle bir kaynana verse sen ne yapardın acaba? bu kdr cesur konuşamazdın. iki dk bir düşün öyle yorum yap bu konuda bence...ne tahsin saygısız davrandı ne de fikret sinsi. eğer eşini onun yanında başkalarıyla çekiştirmeye çalışan annesine bağırmıyorsa bir evlat ben onun aklından şüphe ederim. eğer tahsin böyle bir şey yapmasaydı ben hayret edecektim artık. fikret kdr iyi niyetli bir insan görmedim! ona yaptıklarından sonra gitmesi için bir şey yapmadığı gibi gitmesin diye uğraşıyor. sen nasıl böyle düşünüyorsun gerçekten hayret ediyorum. tabii senin görüşün yargılamak bana düşmez ama yazdıkların çok ama çok alakasız bence. aynı diziyi mi izliyoruz diye düşündüm bir an!

yessi
16-04-08, 21:18
dFKto'ya bir sözünde katılıyorum... leyla çok mantıklı laflar etti bu bölüm. ben seyirci artık leyla'yı anlamıştır demiştim ama aynı cümleler dolanıyor forumda.

aylar öncesinden buraya yazmıştım. o evde bir tek leyla'nın hataları unutulmuyor. leyla'nın hataları hep önüne seriliyor ama diğerleri hep affediliyor. leyla'nın kzıgınlığı buna... leyla da aynı şeyi söyledi bu bölüm. haklıydı... yazık... ailede bir çocuğun devamlı ezilen taraf olması acı verici.

necla akıllandı diyenler olmuş yine ama leyla hala hata yapıyormuş. necla gerçekten akıllandı mı? leyla hata mı yapıyor? necla akıllanmadı. içten içe cem'in onu reddetmesini kabullenemiyor. bu yüzden şu anda cem'in peşinden koşuyor. ama BİNGO! fragmanda cem'in yanında bir kız var. üstelik necla bu bölüm ailesine yalan söyledi. cem'den bahsetmedi onlara.

leyla hata mı yapıyor? hayır. resmen boşanmış olmasa da can boşanmak üzere olan bir adam. bana göre o evlilik bitmiştir. can karısına ümit vermiyor şu anda. ama benim acıdığım, vicdanımı sızlatan oya hanım gelecek bölüm çirkefleşiyor. fragmanda can'a, leyla ile ilişkisi varsa boşanmayacağını söylüyor. iğrenç... gurursuzluk... bu saatten sonra leyla'nın onu düşünmek gibi bir zorunluluğu yok. can'ın da... bana böyle şantaj yapan biriyle ben de evli kalmam. ama bu bölüm leyla da babasına yalan söyledi.

aslında bu bölüm necla ve leyla'nın birbirlerinden farksız olduklarını hatırladık, bir kez daha.

leyla'ya hak verdiğim tek nokta, o ailede bir tek onun bedel ödediği. her şey unutuldu o ailede. bir tek leyla ağır bedeller ödedi. ödemeye de devam edecek.

leyla'nın kendini suçsuz gösterdiğini söyleyenlere... bölüm 47'i bir kez daha izleyin. hatta o bölümlerin tamamını. leyla hatalarının farkındaydı. kabullenmişti. hala farkında. onun şu anda tek derdi, necla'nın ailenin gözünde aklanmış olması. "madem bu kadar genişti mideniz, ben neden bu kadar acı çektim?"in derdinde leyla. yoksa o aylarca ortalarda "kime kızayım? oğuz'a mı? suç bende. aptalım ben." diye dolaştı durdu.

cevriye'nin gidişine gelince... çok bile dayandılar. anne olaydı da oturaydı köşesinde. tahsin'den beklediğim tepki geldi. ama gelecek bölüm yine dönüyor cevriye. yüce rabbım sabır vire tahsin'e... :)

sahika_87
16-04-08, 21:24

bende bunlara kesinlikle katılmıyorum ne tahsinin ne de fikretin bu olanlarda hiçbir suçu yok hepsi cevriyenin başının altından çıktı

BiLGe-70
16-04-08, 21:26
dFKto'ya bir sözünde katılıyorum... leyla çok mantıklı laflar etti bu bölüm. ben seyirci artık leyla'yı anlamıştır demiştim ama aynı cümleler dolanıyor forumda.

aylar öncesinden buraya yazmıştım. o evde bir tek leyla'nın hataları unutulmuyor. leyla'nın hataları hep önüne seriliyor ama diğerleri hep affediliyor. leyla'nın kzıgınlığı buna... leyla da aynı şeyi söyledi bu bölüm. haklıydı... yazık... ailede bir çocuğun devamlı ezilen taraf olması acı verici.

necla akıllandı diyenler olmuş yine ama leyla hala hata yapıyormuş. necla gerçekten akıllandı mı? leyla hata mı yapıyor? necla akıllanmadı. içten içe cem'in onu reddetmesini kabullenemiyor. bu yüzden şu anda cem'in peşinden koşuyor. ama BİNGO! fragmanda cem'in yanında bir kız var. üstelik necla bu bölüm ailesine yalan söyledi. cem'den bahsetmedi onlara.

leyla hata mı yapıyor? hayır. resmen boşanmış olmasa da can boşanmak üzere olan bir adam. bana göre o evlilik bitmiştir. can karısına ümit vermiyor şu anda. ama benim acıdığım, vicdanımı sızlatan oya hanım gelecek bölüm çirkefleşiyor. fragmanda can'a, leyla ile ilişkisi varsa boşanmayacağını söylüyor. iğrenç... gurursuzluk... bu saatten sonra leyla'nın onu düşünmek gibi bir zorunluluğu yok. can'ın da... bana böyle şantaj yapan biriyle ben de evli kalmam. ama bu bölüm leyla da babasına yalan söyledi.

aslında bu bölüm necla ve leyla'nın birbirlerinden farksız olduklarını hatırladık, bir kez daha.

leyla'ya hak verdiğim tek nokta, o ailede bir tek onun bedel ödediği. her şey unutuldu o ailede. bir tek leyla ağır bedeller ödedi. ödemeye de devam edecek.

leyla'nın kendini suçsuz gösterdiğini söyleyenlere... bölüm 47'i bir kez daha izleyin. hatta o bölümlerin tamamını. leyla hatalarının farkındaydı. kabullenmişti. hala farkında. onun şu anda tek derdi, necla'nın ailenin gözünde aklanmış olması. "madem bu kadar genişti mideniz, ben neden bu kadar acı çektim?"in derdinde leyla. yoksa o aylarca ortalarda "kime kızayım? oğuz'a mı? suç bende. aptalım ben." diye dolaştı durdu.

cevriye'nin gidişine gelince... çok bile dayandılar. anne olaydı da oturaydı köşesinde. tahsin'den beklediğim tepki geldi. ama gelecek bölüm yine dönüyor cevriye. yüce rabbım sabır vire tahsin'e... :)

Fiket hakkinda yazacam derken ben bunu unutmusun dFKtonun o sozune bende katiliyorum ve senin bu soylediklerinede. Aslinda bizim onceden buraya yazdiklarimizi Leylanin agzindanda duyduk bu bolumde. Herkes kendini sucsuz saniyor diyor ama bana gore boyle birsey yok. Neclaya karsi bu kadar ofkeli olmasi kendi hatalarini gormedigi anlamina gelmez. Ayrica haksizda degil.Daha oncede yazmistim ben bi sorardim babama ben bebegimi kaybettigimde nerdeydi bu anlayisin diye.

weasleys
16-04-08, 21:28

demek ki oya hanım işe yaramış leyla'da, akıllı laflar etmeye başladığına göre.kadın iyi doktor:) neyse bakalım bundan sonraki hataları için deli argümanı kullanılmaz, ne de olsa akıllı laflar etti.

naparsınız leyla ilk hata yapandı, kapıyı o açtı, ilk acı çok can yaktı, şevkete gelene kadar duyarsızlaştı aile. bu konuda en şanslı ayşe. ne yaparsa yapsın, ali rıza bey otomatiğe bağlanmış gibi kafa sallar sadece:img-hyste duyarsızlaşır.

yessi
16-04-08, 21:31
demek ki oya hanım işe yaramış leyla'da, akıllı laflar etmeye başladığına göre.kadın iyi doktor:) neyse bakalım bundan sonraki hataları için deli argümanı kullanılmaz, ne de olsa akıllı laflar etti.

naparsınız leyla ilk hata yapandı, kapıyı o açtı, ilk acı çok can yaktı, şevkete gelene kadar duyarsızlaştı aile. bu konuda en şanslı ayşe. ne yaparsa yapsın, ali rıza bey otomatiğe bağlanmış gibi kafa sallar sadece:img-hyste duyarsızlaşır.

ilk hata şevket'in ferhunde ile evlenmesinden gelmişti yanlış hatırlamıyorsam. unuttunuz mu?

ayrıca... leyla deli değil zaten. aklı başında bir insan. ruh sağlığı ile akıl sağlığı aynı şey değildir. leyla psikolojik olarak hala çöküntü içinde ama aklı başında konuşabiliyor... ARTIK... leyla'da iyileşme var elbette ama hala içindeki yaraları atabilmiş değil. bu konuda kimse de ona destek olmuyor.

weasleys
16-04-08, 21:40
ilk hata şevket'in ferhunde ile evlenmesinden gelmişti yanlış hatırlamıyorsam. unuttunuz mu?

ayrıca... leyla deli değil zaten. aklı başında bir insan. ruh sağlığı ile akıl sağlığı aynı şey değildir. leyla psikolojik olarak hala çöküntü içinde ama aklı başında konuşabiliyor... ARTIK... leyla'da iyileşme var elbette ama hala içindeki yaraları atabilmiş değil. bu konuda kimse de ona destek olmuyor.

unutmadım elbette ama onu hatadan görmüyorum ben.sevdiği kadınla evlendi, tıpkı şimdi leylanın canla münasebeti gibi.

bu ailede kimse kimseye destek olmuyor ki. her şey tekrar gibi. leyla hata yaptı, oğuzla evlendirildi ve affedildi. hiç birşey olmamış gibi kocasıyla parislere gidip, onun parasıyla hediyeler alındı.günlere katıldı, vs vs vs.

necla hata yaptı, kızgınlık, öfke. affedildi. hiç bir şey olmamış gibi.

fikrete aynısı, yani gizli evliliğinden dolayı affedildi.

şevket de hapis çıkışı fertlerce karşılanıır, kucaklaşılır.

gökten sonra elmalar yağar:)

laf sokmalarsa necla leyla ferhunde arasında. pek diğerleri karışmıyor.onlar da öylece geçinip gidiyorlar. biri jipten iniyor, biri lüks arabadan, sonra da gelip yalan söylüyorlar. gerçi yalan demeyelim, eksik bilgi, fark var.

kaynana-gelin anlaşamazmış zaten.hangi taraftan bakarsan o haklı. cevriye seversen cevriye, fikret seversen fikret. tamamen bakış açısı.

yalnız senariste çok kızıyorum fikret madem sinsi biraz iç sesini de duysak.hani kötülük yaparken düşünse de biz de kanmasak ekran başında, bizi bile kandırıyor. bence senarist çok sinsice işliyor fikreti, çaktırmadan:img-hyste

lal03
16-04-08, 21:41
Necla'nın hatalarından ders alıp akıllandığını söylemek için daha çok erken. Şu anda Necla'nın hata yapacağı hiç bir zemin yok. Aslında Necla'nın da akıllanmadığı hala eski Necla olduğu ufak ufak veriliyor. Bekleyip göreceğiz.

Leyla ve Necla yoktur birbirimizden bir farkımızı oynamaya devam ediyorlar. Leyla'da Necla'nın aile tarafından bu kadar kabül edilmesinin şaşkınlığını ve öfkesini duyuyor. Bu da gayet normal çünkü diziyi izlerken bu durum benide çok rahatsız ediyor. Daha öncede yazdım Ali Rıza Bey ve ailesi Necla'yı bu kadar kolay hazmettiklerine göre bundan sonra Ferhunde'ye, Leyla'ya, Şevket'e söz söylemeye hakları yok.

Bu arada Oya Hanım'ın da bence acil bir psikiyatrise ihtiyacı var. Kadın ne istediğini bilmiyor. Geçmiş bölümlerde kocası konuşalım diyordu kadın kendini sokaklara atıyordu. Şimdide çirkefleşmeye başlayacak belli. Niye boşanalım dedi ya da boşanmayı kabül etti daha önce o zaman?

Son olarak Şevket ve Oğuz gerçekten aynı koğuşa düşerlerse :img-cray:

cemre_fix
16-04-08, 21:43
Bu akşam merakla ve heyecanla izlediğim sahnelerin başında Necla-Cem sahneleri vardı..Buzlar eriyo gibi ama Cem arabadan inerken Neclaya diğer arkadaslarımdan farkın yok dedi..Bence arkadaş olamazlar..Cok yakısıyolar ama bu sefer lütfen mutlu olsunlar :good:

draje
16-04-08, 21:49

fikret ve cevriye hususunda söylediğin hiç bir söze katılmıyorum fikret vicdanlı bir insan bugüne kadar kimseyi isteyerek üzmedi..cevriye gibi kötü kişilikli bi insanada kasıtlı hiçbir sey yapmadı gercekten ciddimisiniz cevriyenin pastel bi kişilik olduğu konusunda.bence seytan yahu sizin esinizin annesi size böyle davransa daha beterini yaparsınız fikrette peygamber sabrı war.yeni bölümde görüyoruz ki yeniden dönmüş ve fikrete tahsinin eski karısının geceliğinin aynısından almıs ne kadar iyi niyetli değilmii?? melek melek o kadınn..

PAMUK_MELEGIM
16-04-08, 21:49
evet arkadaslar benimde Necla-Cemi Sahnesi cok hosuma gitti..
Helede Cemin Neclaya arabadan ciktiktan sonra soyledikleri:):)

Ama en guzel sahne tabikide bu degildi

Cevriye hanim resmen gittii..ohhh fikret soyle biraz kafa dinlesin
gerci yinne fikreti uzerek gitti..=(

Ferhunde nasil biri anlamiyorum gercektenn..
Ya bir seytan bir melek gercekten..bu uzluyorum bir pes diyorum..
son sahnede o nasil bir bakistii..calismak bahane zaten...

Leyla eskileri dusundunde...cok uzuldum..Necla ne acimasica konsuyor:S

immortalf1
16-04-08, 21:50
Öncelikle en sinir olduğum sahneden başlamalıyım LeyLa ve Necla'nın aynı anda arabadan indikleride LeyLa'nın sinsice bakışı çok saçmaydı.1.si kendiside bir arabadan indi üstelik yuvasını yıktığı bir adamın arabasından.2.si Necla'yı eve bırakan arkadaşı da olabilirdi(ki Cem arkadaşı olduğunu idda ediyor)bunda yadırgancak bir durum yok.Ferhunde'ye gelirsek bu sefer hiç bir şey onun umduğu gibi gitmeyecek.Bu adam diğerleri gbi aciz birine yada öyle pazarlığa gircek bir tipe benzemiyor izleyip görücez.
Bu arada önümüzdeki bölümle ilgili okuduğum bir habere göre Şevket haftaya geri dönüyor ve polisler tarafından yakalanıyor ve en kötüsüde Oğuz ile aynı koğuşa düşüyor...

yessi
16-04-08, 21:52
unutmadım elbette ama onu hatadan görmüyorum ben.sevdiği kadınla evlendi, tıpkı şimdi leylanın canla münasebeti gibi.

bu ailede kimse kimseye destek olmuyor ki. her şey tekrar gibi. leyla hata yaptı, oğuzla evlendirildi ve affedildi. hiç birşey olmamış gibi kocasıyla parislere gidip, onun parasıyla hediyeler alındı.günlere katıldı, vs vs vs.

laf sokmalarsa necla leyla ferhunde arasında. pek diğerleri karışmıyor.onlar da öylece geçinip gidiyorlar. biri jipten iniyor, biri lüks arabadan, sonra da gelip yalan söylüyorlar. gerçi yalan demeyelim, eksik bilgi, fark var.

eksik bilgi ve yalan arasında fark yok. aynı şey... leyla'nın iyi kız olması için yalan söylemesi gerekiyordu. yalan söyledi. neca'nın iyi kız olması için eksik bilgi vermesi gerkiyordu. eksik bilgi verdi. üstelik leyla'nınki de eksik bilgi sayılır. "bütün gün kuaförde miydin?" diye soruldu. "sayılır." dedi. "kuaförden çıkınca nereye gittin?" diyen olmadı ki. ama dedim ya... aynı şey. ikisi de oynuyor şu anda.

leyla evlendikten sonra affedildi. neden? çünkü namus temizlenmişti(!). o evlilik cezaydı leyla'ya. affedilmek bu değildir. ağlaya ağlaya evlendi leyla. istemeye istemeye... kimse necla'ya "oğuz'la evlen öyle dön bu eve." demedi. unutuldu, affedildi. bedelini ödemeden...

bu bölüm hayriye ve ali rıza deli etti beni. utanmadan hesap soruyorlar ferhunde'den. çocuk onun çocuğu yahu! size ne? çocuk doğurmayı oyuncak zannediyorlar. umut olacakmışmış. bu kadar hafife alınır mı çocuk konusu? buyurun işte. kendileri hafife almış, yapmışlar 5 tane. görüyoruz onların yetiştirdiği çocukları da. hiç değilse ferhunde büyütemeyeceğini biliyor, ona göre davranıyor.

emeli
16-04-08, 21:53
Fikret kötü sinsi ,tahsin hayırsız terbiyesiz , cevriye hanım ... o sütten çıkma ak kaşık ..
Firet sinsi değil o fazla iyi fazla saygılı tabi saygının ne demek olduğunu bilmeyen çevriye hanım saygıyı artistlik olarak yorumluyor doğaL ! cahiL çünkü !
Ama benim kafama takılan şey hadi fikret sinsi kötü gelin numaracı .. 'da cevriye hanım fiklretin emdiği sütü burnundan getiriyor .. ya tahsinin ilk eşi .. 3 çoçuğunun annesi .. o da terbiyesiz miş sinsiymişte .. cevriye hanım ona da mı oyüzden çektirmiş .. eminim ki reyhan gelini olsaydı cevriye hanımın ona da aynı muammele uygulanacaktı ..
Cevriye hanımın yaptığı kıskançlık oğlunun mutlu olmasını istemiyor sadece annesinin yanında olsun hep annesine he desin istiyor .. haa diceksin şimdi hangi anne oğlunun mutsuzluğunu ister ? ..
Cevriye hanım ister .. istediğini bilmez ama ister .. Çünkü o oğlunun mutluluğunu bozmak için eften püften kendini kandırdığı o büyüleri yapacak kadar cahiL .. ! üstüne üstük sonra kendi suçunu başkasına pay çıkartacak kadar da sinsi ..
Hangisi sinsi şimdi karar ver .. Annesine bağırırken içi sızlayıp ta tahsin tamam diyen her seferinde cevriye hanımın iğneleri altında susan cevriye hanımın karşısında saygısından konuşmayınca artist damgasını yiyen fikret mi ?.
Yoksa fikreti milletin yanında kardeşi dolandırıcıymış die rencide eden ki dikkatini çekeyim fikret bunun karşısında azını açıp ta tek birşey demedi .. her seferinde fikrete bir bayana karşı asla ağıza alınmayacak sözler sarfeden , cevriye hanım mı ? .. aaa pardon işi düşünce fikrete ahu gözlüm de der .. yemeyelim hakkını !

kesinlikle ve kesinlikle her kelimesine katılıyorum
tebrik ederim ancak bu kadar iyi özetlenebilirdi

mrv_bsr
16-04-08, 21:53
yessi sana katılıyorum...
Ferhunde ilk defa doğru birşey yaptı...:img-wink:

apple-core
16-04-08, 21:55
fikret ve cevriye hususunda söylediğin hiç bir söze katılmıyorum fikret vicdanlı bir insan bugüne kadar kimseyi isteyerek üzmedi..cevriye gibi kötü kişilikli bi insanada kasıtlı hiçbir sey yapmadı gercekten ciddimisiniz cevriyenin pastel bi kişilik olduğu konusunda.bence seytan yahu sizin esinizin annesi size böyle davransa daha beterini yaparsınız fikrette peygamber sabrı war.yeni bölümde görüyoruz ki yeniden dönmüş ve fikrete tahsinin eski karısının geceliğinin aynısından almıs ne kadar iyi niyetli değilmii?? melek melek o kadınn..

ya biz ne desek boş arkadaşım izlediklerinden sonra hala öyle düşünebiliyorsa taraflı izliyor demektir. bu kdr kötü kalpli bir insana bu kdr övgü dolu ve merhametli sözler sarf etmek... zor olsa gerek... asıl ah fikret vah fikret diyorum...kurtulamadı şu taş kalpli kadından!

immortalf1
16-04-08, 21:56

Şaka felan demi bu:):) Gülmelimiyim acaba.Tahsin hayırsız evlat haa Fikret çok bilmiş numaracı ha:img-hyste:img-hyste Nereye el sallıyoruz pardon:)
Yaa Cevriye hanıma dayanmak ne demek ya...Resmen kadının içine şeytan kaçmış bir insan hiçmi iyi niyetli düşünmez,hepmi herşeyi ters aldılar.Yani böyle bir kadını savunduğuna inanamıyorum.Okurken yazını sonunda kesin şaka diyecek diye bekleidm açıkçası.Gerçi herkezin kendi düşüncesi ama ...

yessi
16-04-08, 21:56
Öncelikle en sinir olduğum sahneden başlamalıyım LeyLa ve Necla'nın aynı anda arabadan indikleride LeyLa'nın sinsice bakışı çok saçmaydı.1.si kendiside bir arabadan indi üstelik yuvasını yıktığı bir adamın arabasından.2.si Necla'yı eve bırakan arkadaşı da olabilirdi(ki Cem arkadaşı olduğunu idda ediyor)bunda yadırgancak bir durum yok.Ferhunde'ye gelirsek bu sefer hiç bir şey onun umduğu gibi gitmeyecek.Bu adam diğerleri gbi aciz birine yada öyle pazarlığa gircek bir tipe benzemiyor izleyip görücez.
Bu arada önümüzdeki bölümle ilgili okuduğum bir habere göre Şevket haftaya geri dönüyor ve polisler tarafından yakalanıyor ve en kötüsüde Oğuz ile aynı koğuşa düşüyor...

1)leyla o arabadakinin cem olduğunu biliyordu. o bakışın sebebi oydu.
2)insan arkadaşını eve bırakırsa sokağın başında bırakmaz. eve kadar götürür.
3)aynı bakıştan necla da leyla'ya attı.
4)can'ın yuvasını leyla değil bizzat can ve oya yıktılar.

diğer sözlerinize ise katılıyorum.. bu defa sert kayaya çarpıyor ferhunde.

PAMUK_MELEGIM
16-04-08, 22:00

aynen katilyiorum yessi...
benim yazmak istediklerimi yazmisin:)

Buarada yeni fragman verildi mi??

immortalf1
16-04-08, 22:00

Görüşüne saygı duyuyorum herkes farklı bir pencereden bakıyor olaya ama benim kızdığım olay LeyLa'nın hiç bir hata yapmamış biri gibi kızkardeşine karşı öyle bir tutum sergilemesini çok doğru bulmadım.Necla'nın bakışı biraz daha şaşkıncaydı belki.LeyLa'ya hak vermiyor değilim yşadıklarını kimse affedemez hiç kimse kendide hataLar yaptı yapmadı değil.Tek söylemek istediğim hiç bir insan kardeşine o şekilde bakamaz o derce alçaltıcı ve küçük görücü ben bu noktaya o sahnede fazlasıyla takıldım ve rahatsız oldum...

sabah_güneşi
16-04-08, 22:03

dFKto... Yazdıkların gerçekten "pes,pes,pes!" dedirtti bana... Yani arkadaşım neden empati kuramıyorsun? Yani Fikret'e "sinsi" denilebilecek kadar neyini, ne kötülüğünü gördün ki? Eğer "Fikret" sinsiyse (yine karşılaştırma yapmış gibi olacağım ama elimde başka örnek yok) Ferhunde ne? Sadece Ferhunde değil aslında bütün karakterler... Fikret herkese karşı iyi niyetli olduğu için herkes ona iyi davranıyor... Ne ekersen onu biçersin arkadaşım!

Tahsin ne kadar hayırsız olabilir, ne kadar saygısız, terbiyesiz! O kadının (artık cevriye "hanım" demeye bile dilim varmıyor!!) yaptıkları ne kadar yakışıyor ona!! Bu kadar da insafsız olmayın yahu! Kadının yaptıklarını görmüyormusunuz? Fikret her seferinde alttan almaya çalışırken nasıl sinsi gibi yakışıksız bir "hakaret"e maruz kalabiliyor!
Ayrıca Cevriye sürekli yalan söylüyor, sürekli!! İnsanların gözlerinin içine baka baka!! Fikret'i küçük düşürmek için yapmadığını bırakmıyor! Size böyle birşey yapılsa ne kadar dayanabilirsiniz! Bir düşünün rica ediyorum...
Tabii herkesin kendi düşüncesidir ama bu kadar düşüncesizce yazmayın... Haksız eleştiriler yapılıyor bazen... Hatta çoğu zaman!
Elif'e (appla-core)de katılıyorum... Ben de "aynı diziden mi bahsediyoruz?!!" diye düşündüm...

tkberlin
16-04-08, 22:04

Aynisi senin basina gelsinde ben ozaman seni göreyim.
Cevriye hanima katlanmak her yigidin harci degil.Tabiki git diyecek tahsin ,yoksa kadin yuvasini yikacak.yikilsinmi yani,sen fikretin yerine kendi cocugunu koy bakim.BIR DÜSÜN

yani eski gelinide onun yüzünden kanser olup gitmistir allah bilr

apple-core
16-04-08, 22:05
Arkadaşım yanlış kişiye alıntı yaptın sanırım aynı taraftayız aynı düşünceleri paylaşıyoruz:):)

ewet öyle olmuş sanırım tmm arkadaşlar sorun yok geçti:D walla ben de sizler gibi şaka fln sandım ama değil malesef. cevriyeyi sevenler de varmış demek ki peh peh:D gelinine gecelik almış iyi kalpli kayınvalide cevriye... oğlunun mutluluğunu görmezden gelip gelinine büyü yapmış iyi kalpli kayınvalide cevriye... çok iyi çoook maşallah düşman başına bile vermesin allah:img-wink:

apple-core
16-04-08, 22:08
bu arada 71. bölümde şevket dönecek dediler bir tek ayakları döndü sanırım:img-hyste caner kurtaran 72. bölümde fln dönecek herhalde fragmana bakılırsa (tabii fragman yanıltmacası da olabilir)...

PAMUK_MELEGIM
16-04-08, 22:09
Görüşüne saygı duyuyorum herkes farklı bir pencereden bakıyor olaya ama benim kızdığım olay LeyLa'nın hiç bir hata yapmamış biri gibi kızkardeşine karşı öyle bir tutum sergilemesini çok doğru bulmadım.Necla'nın bakışı biraz daha şaşkıncaydı belki.LeyLa'ya hak vermiyor değilim yşadıklarını kimse affedemez hiç kimse kendide hataLar yaptı yapmadı değil.Tek söylemek istediğim hiç bir insan kardeşine o şekilde bakamaz o derce alçaltıcı ve küçük görücü ben bu noktaya o sahnede fazlasıyla takıldım ve rahatsız oldum...

Leyla bir bakis atmis cok mu??
Ayni evde kaliyorlar yuz yuze bakiyorlar
ayni sofrada yemek yiyorlar...Necla coktan affedildi..
Bence bir bakisi cok gormeyin..

emeli
16-04-08, 22:10
yani bende şaşırıyorum bu yorumlar karşısında
cevriye hanım yaptıkları ortaya çıktıktan sonra bile numaracılığını bozmadı bir de fikrete artis diyor
üstelik fikret yine büyüklüğünü gösterdi
tahsin annesine bağırırken o üzüldü ve tahsin tamam dedi
ama cevriye fikretin her zamanki iyi niyetine karşılık olarak
bak oğlum seni kışkırtıyor oyuna gelme diyebildi
fikret cevriyenin ona yaptıklarına rağmen cevriyeye başımızın üstünde yeriniz var diyebildi
cevriyeyin tepkisi ise apaçık ortada
fikret bu durumdan o kadar etkilendi ve üzüldü ki odasına kapanıp ağladı
giden fikret olsaydı eminim cevriye sevincinden oynardı
zaten bunun örneğini de geçen fikret annesine kalmaya gittiğinde görmüştük

yessi
16-04-08, 22:11

yok... necla'nın bakışı şaşkınca değildi. daha o sahneyi fragmanda gördüğümüzde necla'nın bakışlarındaki ifade üzerine konuşmuştuk. şaşkınlık falan değil o düpedüz "diyene bak" bakışı. yani bu kızların ikisi de birbirinin hatasını kolluyor. ikisinin de akıllandığı yok ama bir kefeye koyduğumda necla'nın hataları daha bir mide bulandırıcı geliyor bana. onunkiler hatadan ziyade bilinçli yapılan kötülükler, hatta.

leyla'nın kendisini suçsuz görmediğini ise daha önceki mesajlarımda belirttim. tekrar ediyorum özellikle 47. bölümü açın izleyin. leyla'nın masum olduğunu iddia etmediğini, hatalarının farkında olduğunu göreceksiniz.

yengecs
16-04-08, 22:12
Tatli bi kovalacama basladi bizim ikilinin arasinda. Buna zemin hazirlayan Cem beyimizde bu konuda oldukca tecrubeli gozukuyo. Dogrusu cok sevdim bayagi bi gelisme var Cemde =)

Once Neclanin bulunacagina emin olunan bi dogum gunu partisine gidilir. Uzaktan mesafeli bi merhabadan sonra yetmemis gibi birde kiskanilir. Hani su Neclanin kokusunu begenip koklayan cocuk, sen daha once nerdeydin yahu. Ama icim cok fena oldu o an sahiden.. sevipte mesafeli davranmak ne zor seymis. Sonrasinda pesinden gidilip, arabasina alinip birde biz arkadasiz seninle yanlis anlama mesaji verilmezmi. E be Cem bizde seni uslu biri sanardik. Ama cok guzel oldu bu Neclaya.. boyle olmasida gerekiyodu.. Ipler tabikide Cemde olmaliki Neclada degerini daha iyi anlayabilsin.

Gelecek bolumun fragmaninida izledim degmeyin keyfime =)

PAMUK_MELEGIM
16-04-08, 22:16
fragmani gordum..
baya bir guzel heycanli bolum olcak gibi...

buarada ayaklar sevkete mi ayit:)))????
bana pek sevketmis gibi gelmedi ama=))
Cem ne cabuk birini bulmus bide neclaya el salayisi yokmu cok guldum:)
Cevriye dayanmadii yine .. neyse fikret birgun olsa bille nefes alabildi:D

~*~NaR-ı GüL~*~
16-04-08, 22:16

Ya cidden saka gibi bisey bu...arkadasim seni hakikaten anlamiyorum...hayir sonra kalkip bana "beni cok kötü elestiriyosun ve bundan rahatsiz oluyorum" diyosun...su yazdiklarina bi baksana?

Ahhhh cevriye hanim vahhh cevriye hanim haaa? Tahsin hayirsiz evlat, fikret sinsi ha???E yuh be arkadasim...artik sana ne diyecegimi bilemiyorum...ya ben o cevriyeyi gördükce ve fikrete yaptiklarini gördükce sinirden kalp krizi gecirecek gibi oluyorum sen kalkip bana cevriyeyi savunuyosun gidisine üzülüyosun....cok merak ediyorum acaba senin basinda öyle bir kaynana olsa onuda cevriye gibi göklere cikarirmiydin...her dakka senden rahatsiz oldugunu acik acik belirten, durmadan laf sokan bir kaynanan olsa ne yaparsin acaba cidden cok merak ediyorum...hadi kaynanayi gectim is ortaminda veya baska bir ortamda cevriye gibi bir kadin olsa ve seni durmadan ignelese ne kadar sabir gösterirdin?

Ayrica tahsine hayirsiz evlat ve saygisiz demissin...pardon ama sen hayirsiz evlat görmemissin arkadasim...tahsinin hic cevriyeyi dövdügünü veya ona karsi sesini yükselttigini gördünmü? Ona hakaret ettigini gördünmü? Bu bölüm bagirdi cagirdi evet ama cok hakliydi...cevriye isi azitti büyülerle tahsinle fikretin arasini bozmaya calisti bunada sessiz kalacak degildi tahsin dogal olarak

Ayrica eger tahsin hayirsiz evlat olsaydi cevriye pasalar gibi o evde yasayamazdi...tahsin kolundan tutar sokaga atardi....döverdi azarlardi...cevriyeyi cehennem hayati yasatirdi...hayirli evlat ile hayirsiz evlat arasindaki farki bilmek gerekir...

Vel hasil kelam: Yar saclarin lüle lüle, cevriye sana güle güle!

Edit: Ne olur ki büyü yaparsa demissin simdi gördüm

Arkadasim sen büyünün ne oldugunu bilmiyosun herhalde...o lanet büyü yüzünden ne yuvalar yikiliyor ne ocaklar sönüyor haberin yok sanirim...en önemlisi büyü yapmak, yaptirmak dinimizcede günah...ne demek büyü yapmak ya...bir yuvayi yikmak, veya birilerini ayirmak?Bu nasil hos karsilanabilir? Bu nasil insanlik disi birseydir...lütfen büyü isini bu kadar basit gösterme...dedigim gibi büyü yüzünden cok yuvalar yikiliyor cok canlar yaniyor!

apple-core
16-04-08, 22:17
cevriye bile bile evini yaktı galiba... o kdr vahim yani durum... yazık ya 46 raporu varmı acaba bu kadının:D

BiLGe-70
16-04-08, 22:18
fragmani gordum..
baya bir guzel heycanli bolum olcak gibi...

buarada ayaklar sevkete mi ayit:)))????
bana pek sevketmis gibi gelmedi ama=))
Cem ne cabuk birini bulmus bide neclaya el salayisi yokmu cok guldum:)
Cevriye dayanmadii yine .. neyse fikret birgun olsa bille nefes alabildi:D

Bence Sevketin ayaklari:) Gelecek bolum dizide olacagini biliyorduk zaten. Sanirim yaniltmak icin Oguzun sozlerinden sonra koymuslar.

weasleys
16-04-08, 22:19
cevriye bile bile evini yaktı galiba... o kdr vahim yani durum... yazık ya 46 raporu varmı acaba bu kadının:D

46 raporu ne ki? ilk defa duydum:)

cevriye hanımın evi mi yanıyor? fikret mi gidip yaktı acaba?:img-hyste