forever_bim
07-02-08, 22:48
Bu başlıktan devam edebilirsiniz. Önceki başlığın linki:
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=21068
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=21068
|
Tüm Versiyonu Göster : Yaprak Dökümü-2.Sezon Bölüm Yorumları/2 forever_bim 07-02-08, 22:48 Bu başlıktan devam edebilirsiniz. Önceki başlığın linki: http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=21068 apple-core 07-02-08, 23:06 yeni başlığımız hayırlı olsun öncelikle.... ve şu an şokayım ya...nedeni de öpüşme sahnesi.ben daha geçmiş bölümün yorumunu yapamadan fragmanın etkisi ile fragman yorumuna başlıyorum 2 haftadır.ama bu fragman da yorumlanmayacak gibi değil...allahım ne zmndır bu sahneyi bekliyordum yani tahsin-fikret yakınşalmasını:img-yes:bu kdr güsel bir sahne olamaz...ve arkadaşlar söylediklerinizi okuduktan sonra izledim fragmanı ben de sizler gibi düşünüyorum...yani öpüşme sahnesi o restten sonra gerçekleşiyor...ve artık tahsin annesini evine postalıyor.başka türlü de olamaz ztn...ya çok güzel ya sürekli fragmanı izleyesim geliyor:img-wink: Onu® 08-02-08, 01:41 Hakketten bölüm yorumunu yapmadan Yeni bölüm fragmanı herşeyi alt üst etti Gerçekten Tahsin ve Fikret'in bu denli yakınlaşacaklarını tahmin etmiyordum Aslında zamanı da gelmişti Fikret'in Cevriye'ye restinden tam zamanında olmuş Leyla'yı gerçekten anlamıyorum Leyla şu anda Evin küçük kızı Ayşe konumunda Onun yaptığı çocukca şımarıklıkları bile geçti Tamam yaraları var Kolay değil Fakat ailesini kıskanması en ufacık şeyden trip atması gerçekten sinir bozucu Hele Necla Leyla'nın yine eski sevgilimi çaldın Kocamı çaldın cümleleri gerçekten mide bulandırıcı hele ki Bunları Ali Rıza'nın duyması da beter Çünkü ikisinin bu denli kavgasına hiç şahit olmamıştı Necla şu anda inanılmaz doğru bir yönde ilerliyor Leyla yine hatalar zincirinde... Dudaktan kalbe 08-02-08, 09:35 fragmanı bende gördum ve arkadasların yorumlarını okudum.. cok gusel bır bölüm olucak.. gene bana kızıcaksınız leyleayı savunuo dıe ama bana gore leyla haklı geliyo. bu bölümde kavga edıolardı leyla ıle necla... leyla bu sefer sevdıklerımı almana ızın vermıcem kocamı aldın ama onları alamıcaksın dedı ama necla hala daha oguz benım sevdıgımdı dıyor.. leylanın doktoru leylanın karsılaşmada leylanın böle hareketler yapabılecegını belırtmıstı.. ve leyla hala daha o şokdan cıkamadı.. ama leyla hala daha kardesını sevıo ama yaptıklarını hazmedemıo aysegülll 08-02-08, 10:19 yaa bende leylaya sinir olanlardanım yaptıkları çok çocukca geliyo nejlayla ilgileniyorlar diyee kıskançlık yapıyorr kendi çagırmadımı gelsin diye nasıl davranmalarını bekliyor ki tamam nejlada hatalı ama en azından yaptıgı hataya bir daha düşmemeye çalısıyor leyla gibi can beyin teklifini reddetip hala onunla görüşmüyoo :img-wink: çocuk gibi davranıyor yaa:img-in_lo emeli 08-02-08, 10:40 ayy şu anda şoktayım resmen ya o nasıl bir fragmandır fikret ve tahsin için o nasıl bir sahnedir allahım süper süperr ya kıyafetlere dikkat ettim önce tahsin fikrete yüzük veriyor dışarda sonra fikret bitti bu iş deyip yüzüğü çıkarıyor ondan sonra da tahsin ve fikret öpüşüyolar içerde kıyafetler bunu gösteriyordu umarım böyle olur ya heycandan ölcemmmmmm nasıl beklicem ben bidahaki çarşambayıııı bennufikret 08-02-08, 12:02 yeni başlık hayırlı olsun! herkes tahsin-fikret şokunu yaşıyor sanırım ama önemli bir detay var ne yazık ki: cevriye hanım? o evden gitmediği sürece rahat yüzü yok ikisine bence. TAHSİN GÖNDER O ANNENİ EVDEN YAAA!!! leyla ve neclayı da basitlikleriyle başbaşa bıraksın ali rıza amca bence:) ikisini de atsın evden. ferhunde bile solda sıfır kalıyor bu ikisinin yanında... LAZCAKIR-KIZ 08-02-08, 13:04 Tahsinimmmmmmm :img-in_lo Fikretiiiiiim Herkes gibi ayni soku yasama sansim var mi acaba Yoksa çoktan öldüm mü :img-hyste Cevriye haniiiim, haniiim haniiim kendine geeeel. Yeter artik aaaaaa :) Çok iyi bir nokta yakalamissiniz arkadaslar, kesinlikle o yakinlasma yüzükten sonra, siz yazmasaydiniz belki de bunu düsünemeyebilirdim :) Leyla ve Neclaninda yasanmasi beklenen o kargasasi basladi iste. Kavga kavga kavga, bakalimmmmmm. amaaa en güzeliiii Fikretttttim Tahsinimmmm :))))):img-blush Dudaktan kalbe 08-02-08, 13:19 ben hala daha sızın gıbı dusunmuyorum düşünemiyorum necla o lafı sölemekle hala daha cok buyuk bır hata yapıo oguz benım sevdıgımdı dıo hala daha Leyla-hiç bi anlamı yok di mi yaşananların, her şey unutuldu gitti, ama ben buradayım ben buradayım(bu lafında gercekten haklı) Leyla-bana bi daha dokunamiycaksın anladın mı, elimdekileri alamiycaksın benim olan hiçbişeyi alamiycaksın Necla-tek suçlu ben miyim? Leyla-benim kocamı aldın elimden kocamı Necla-o benim sevdiğimdi daha önce (burda necla bu lafı bence sölemıyecektı) ilkay_33 08-02-08, 13:38 leyla çığırdan çıktı artık onu tutabilene aşk olsun o böyle davrandıkça iyice sinir oluyorum madem böyle yapacaktın ne diye çağırdın neclaya çok üzülüyorum haklısınız o lafı söylemeyecekti ama sonuna kadar haklı yaptıklarında ben bugüne kadar necla hiç kızmadım tek kızdığım nokta yoksunuz benim için artık gelmeyin peşimden demişti havaalanında orda kızdım neyse mevzu derin ama çok sevindiğim nokta hepiniz gibi tahsin ve fikret ay canım benim mutlu olmak o dizide herkesten çok fikretin hakkı :happy0064 o cevriye de olmasa kaynana kaynana kaynar kazanlarda kaynaya:img-blush catterflym 08-02-08, 14:16 Fragmanı ızledım tam da artık sıkmaya basladı diyecekken iyi oldu bu TAhsin Fikret opusmesı :img-icecr Ama ben artık tamamen karı koca gıbı olcakları sahneler gelsin istiyorum cok uzatmadan Leyla gene eskisi gibi oluyor yawas yawas artan bir şiddetle hadi bklım hyırlısı... forever_bim 08-02-08, 16:37 60. Bölüm hakkında birşeyler söyleyim. Açıkçası Ferhunde'nin bebek istiyoum demeci evet yerinde bir davranış değildi ama Şevket de artık tüm yaşananların verdiği birikimle onu tamamen dışladığını belli etti bence. Ferhunde'ye karşı başlardaki tutkusu kalmamış Şevket'in. Aile masadayken yersizdi bebek isteği, yalnız kaldıklarında söyleyebilirdi ama öyle bir Şevket gördüm ki, Ferhunde'nin yanına bile sokulmaz artık. Önceleri Leyla'ya kızıyordu herkes. Kendini acındırıyor diye. Ama bu bölüm Necla'nın ezik insan modeli tavrı canımı çok daha fazla sıktı. Ayrıca bu bir pişmanlık alameti değil bence. Pişman güya ama Leyla karşısında herhangi bir pişmanlık göremedim Necla'da. Leyla Can Bey konusunda ise, Leyla'nın uzak durması gerektiği konusunda herkesle hemfikirim. Ama Can'a karşı öyle "aman aman" bir yakınlık içinde olduğunu da düşünmüyorum. Tüm hamleleri Can Bey yapıyor. 61. Bölüm Fragmanına gelirsek. Fikret ve Tahsin arasında böyle bir öpüşme beklemiyordum. Önce yanaktan olmalıydı bu. Çok daha anlamlı olurdu o zaman. Necla ve Leyla bir gram yol almadılar. Bu kızlar adam olmaz. Ne Leyla'nın ne de Necla'nın bir gram ilerledikleri yok. 37. bölümdeki palto sahnesinde de aynı şeyleri söylüyorlardı. Leyla "benim kocam", Necla "benim eski sevgilim" diyordu. Aynı yerde devam ediyorlar. Ama suçlu biri varsa gene anne baba. Geçen bölüm Necla'ya abartılı sevgi sundular ki gene hataydı bu. Biraz mesafeli durmaları lazımdı. En azından Leyla'nın yanında. BERNA 08-02-08, 17:50 Diziyi izlerken açık söyleyeyim en çok Cevriye Hanım sahnelerinde eğlendim :img-yes: Ne muhteşem bir oyunculuktur, tebrikler Güler Ökten :happy0064 Elbette ki yaptıklarına kızmamız lazım ama belki de şimdilik yaptıkları pek işe yaramadığı için olabilir, ben çok eğleniyorum onun sahnelerinde. Özellikle hasta numarasından sonra Deniz'e açık açık numara yaptığını belli ettiği sahnede çok güldüm :img-hyste Fikret ise bence hala gereğinden fazla ketum da olsa, en azından Tahsin'e ümit veren davranışlar içine girdi. Cevriye Hanım'a karşı kaçmayışı ve direnişi, kocasına kızın yanında abartılı bir tavırla olmasa da sahip çıkışı güzel detaylardı. Tahsin'e bu bile yetti. Onun sabrı dizideki çok kişiye örnek olmalı diye düşünüyorum. Bu arada geçen bölümdeki nefret ettiğim son sahneden birşey çıkmamasına çok sevindim. Forumda klasik olarak Leyla'ya yüklenilmiş ancak Leyla kadar Necla da hala kardeşini kıskanıyor diye düşündüm. Aralarındaki aile içinde ilgi kapma yarışı her iki kızda da devam ediyor. Necla'ya ilgi gösterilince Leyla kıskanıyor, Leyla'ya ilgi gösterilince Necla bozuluyor. Bölümün başında Necla'nın ne kadar hırsla yemek yediğini farketmemek mümkün değildi. Anne ve babanın Necla'ya olan özlemini anlıyorum, özellikle masada Hayriye'nin Necla'ya bakıp karşılıklı gözlerin dolduğu sahnede ben de duygulandım. Fakat daha önceki bölümde de yazmıştım. Bu ilgi gösterme işi gizli kapaklı yapıldığında ve de onu da ne kadar özlediklerini Leyla'ya açık açık anlatmadıklarında olay olduğundan gerçekten de daha büyükmüş gibi gözüküyor. Leyla'nın hala iyileşmediğini söyleyip duruyorlar ama davranışları bunun tam tersi. Özellikle Fikret evine dönünce Leyla zaten öfkeli olan Şevket ve Ferhunde'yle başbaşa kaldı. Ali Rıza Bey'in işle ililgi öğütleri çok güzeldi ama Necla konusunu da konuşmalılar Leyla ile. Leyla Can Bey konusunda bence de biraz daha dikkatli davranabilirdi. Can Bey'in adım atma konusundaki pervasızlığı (ya bu adamın etraftan da mı hiç utanması yok) konusunda Leyla gerekirse kabalaşmalıydı. Leyla'nın adama karşı olan zaafı ancak bu kadar direnmesine sebep oluyor. Ferhunde'yi özette pek bir kötülemişler ancak bu bölüm o konuda gereken şeyleri söyledi sadece. Ayrıca Can'ın ilgisini farketmemek de bayağı zordu geçmişte olanlar bilinmese bile :icon_whis Şevket konusunda Ferhunde öyle haklı ki, biraz para eline geçince küstah olmaya başladı. Ferhunde'ye kızıyoruz falan ama o isteğini çok daha yumuşak bir dille anlatabilecek bir inceliğe de sahip. Şevket ciddi anlamda bir hayal kırıklığı her açıdan. Ne tam koca olabiliyor; ne de hayırlı bir oğul. Ahmet Bey'in Neyir Hanım konusunda yavaş ama sağlam adımlar atarak ilerlemesi de güzel sahneler izlememize yol açtı. Ayrıca Sedef'in gönlünü de fethettii çok avantajlı bir durumda. Özellikle Ali Rıza Bey'in karısına bakarak şarkılar söylemesi çok güzeldi. Son sahnede Hayriye'nin bir anne olarak atılışını gördük yine. En son olarak Neyir Hanım'a böyle patlamıştı. Güven Hokna'nın oyun gücü birdenbire ortaya çıktı :good: Edit: Bu dizinin en asil insanını Oya Hanım olarak ilan ettim. 'Leyla hala tedavi sürecinde onu incitme' Çektiği acıya rağmen hala profesyonelce düşünebilen bir doktor :img-yes: Onu® 08-02-08, 18:19 Ben açıkcası Necla'nın hala Leyla'yı kıskandığını düşünmüyorum Necla'nın durumu sadece ailesinin bu kadar hoşgörülüğüne rağmen kendisi neler verdi Onun ezikliğini yaşıyor Abisi günaydın dediğinde nasıl gözleri doldu Aynı şekilde doğum günü kutlamasında anne ve babasına bakıp yine aynı duyguları yaşadı Çünkü kendisi ailesine acıdan başka birşey vermezken Aileden gördüğü karşılık bambaşka Yoksa Leyla'yı kıskandığından değil Hatta Leyla'ya üzülüyordur bile Onun ruhunda yarattığı tahribat yüzünden ... Leyla ise daha önceki yorumumdaki gibi Ayşe'den bile daha çocuklaşmış durumda .. Fragmana bakılacak olursak kıyafet yüzünden çıkmış O onu bu bunu giydi kavgası Yani Leyla'da bi adım ilerleme yok Dudaktan kalbe 08-02-08, 18:36 60. Bölüm hakkında birşeyler söyleyim. Açıkçası Ferhunde'nin bebek istiyoum demeci evet yerinde bir davranış değildi ama Şevket de artık tüm yaşananların verdiği birikimle onu tamamen dışladığını belli etti bence. Ferhunde'ye karşı başlardaki tutkusu kalmamış Şevket'in. Aile masadayken yersizdi bebek isteği, yalnız kaldıklarında söyleyebilirdi ama öyle bir Şevket gördüm ki, Ferhunde'nin yanına bile sokulmaz artık. Önceleri Leyla'ya kızıyordu herkes. Kendini acındırıyor diye. Ama bu bölüm Necla'nın ezik insan modeli tavrı canımı çok daha fazla sıktı. Ayrıca bu bir pişmanlık alameti değil bence. Pişman güya ama Leyla karşısında herhangi bir pişmanlık göremedim Necla'da. Leyla Can Bey konusunda ise, Leyla'nın uzak durması gerektiği konusunda herkesle hemfikirim. Ama Can'a karşı öyle "aman aman" bir yakınlık içinde olduğunu da düşünmüyorum. Tüm hamleleri Can Bey yapıyor. 61. Bölüm Fragmanına gelirsek. Fikret ve Tahsin arasında böyle bir öpüşme beklemiyordum. Önce yanaktan olmalıydı bu. Çok daha anlamlı olurdu o zaman. Necla ve Leyla bir gram yol almadılar. Bu kızlar adam olmaz. Ne Leyla'nın ne de Necla'nın bir gram ilerledikleri yok. 37. bölümdeki palto sahnesinde de aynı şeyleri söylüyorlardı. Leyla "benim kocam", Necla "benim eski sevgilim" diyordu. Aynı yerde devam ediyorlar. Ama suçlu biri varsa gene anne baba. Geçen bölüm Necla'ya abartılı sevgi sundular ki gene hataydı bu. Biraz mesafeli durmaları lazımdı. En azından Leyla'nın yanında. sana cok katılıyorum.. gecen bölümde necla ıle abartılı bı bıcımde ılgılendıler.. doğal olaraktan oda kıskandı • ● L₠yLa ● • 08-02-08, 20:20 ne leyla haklı ne de necla...forumdaki bu tartışma dallanıp budaklanmış.. ikisini toplasan bir adam etmez... leylanın kıskançlığı, paragöz oluşu, aptallık derecesindeki saflığı; neclanın içten pazarlıklı oluşu, bunlara sebep... ikisinin de huyu bozuk... o yüzden ne onlar birbirlerine güvenirler ne de aralarındaki sorunlar hallolur.. ikisi de akıllanmayacak.. gerçi necla doğru yola girdi gibi ama leylaya fragmanda söylediği sözler onun pek te pişman olmadığını gösteriyor... necla elinde parası, yanında oğuz, mutlu bir hayatı olsaydı eminim geri dönmezdi... o sadece elindekileri; ailesini, huzurunu bırakıp, çektikleri için pişman oldu... leyla yüzünden asla değil... forever_bim 08-02-08, 21:45 ne leyla haklı ne de necla...forumdaki bu tartışma dallanıp budaklanmış.. ikisini toplasan bir adam etmez... leylanın kıskançlığı, paragözlü oluşu, aptallık derecesindeki saflığı; neclanın içten pazarlıklı oluşu, bunlara sebep... ikisinin huyu bozuk... o yüzden ne onlar birbirlerine güvenirler ne de aralarındaki sorunlar hallolur.. ikisi de akıllanmayacak.. gerçi necla doğru yola girdi gibi ama leylaya fragmanda söylediği sözler onun pek te pişman olmadığını gösteriyor... necla elinde parası yanında oğuz mutlu bir hayatı olsaydı eminim geri dönmezdi... o sadece elindekileri; ailesini, huzurunu bırakıp çektikleri için pişman oldu... leyla yüzünden asla değil... Aynen katılıyorum. Leyla aptal derecesinde saf. Necla da içten pazarlıklı. Necla Oğuz'dan Talat'tan tırsmasa geri geleceği yoktu. Gayet de mutluydu Oğuz'la giderken. Şevket'e Fikret'e nasıl hönkürmüştü. Ekrana girip Necla'yı ellerimle boğmak istediğim sahnedir şirret çığlıklar eşliğinde havaalanından abisini attırdığı sahne. Tabii bir de evden kaçarken Fikret'e dedikleri...Onları da unutamıyorum... • ● L₠yLa ● • 08-02-08, 21:53 Aynen katılıyorum. Leyla aptal derecesinde saf. Necla da içten pazarlıklı. Necla Oğuz'dan Talat'tan tırsmasa geri geleceği yoktu. Gayet de mutluydu Oğuz'la giderken. Şevket'e Fikret'e nasıl hönkürmüştü. Ekrana girip Necla'yı ellerimle boğmak istediğim sahnedir şirret çığlıklar eşliğinde havaalanından abisini attırdığı sahne. Tabii bir de evden kaçarken Fikret'e dedikleri...Onları da unutamıyorum... Havaalanından attırdı ama şimdi de bir günaydın için bile medet umuyor... fikret olmasaydı da biraz zor girerdi o eve... Necla da az değil yani... şimdi böyle ezik duruşu da sinir bozucu gören acır ona ama bence kendini belli etti bu fragmanda... hala oğuz kavgası yapıyorlar leyla ile... ne denir böle kızlara... ikisi de beter valla... neville 08-02-08, 21:55 Aynen katılıyorum. Leyla aptal derecesinde saf. Necla da içten pazarlıklı. Necla Oğuz'dan Talat'tan tırsmasa geri geleceği yoktu. Gayet de mutluydu Oğuz'la giderken. Şevket'e Fikret'e nasıl hönkürmüştü. Ekrana girip Necla'yı ellerimle boğmak istediğim sahnedir şirret çığlıklar eşliğinde havaalanından abisini attırdığı sahne. Tabii bir de evden kaçarken Fikret'e dedikleri...Onları da unutamıyorum... bakalım bu bölüm leyla necla kardeşler arasında kavga var, inciler dökülecek...neler saydıracaklar birbirlerine??? biz de böyleee ağzımız açık...fragmanda biri kocamı çaldın diyordu, öteki o beni seviyordu...hala koca sevgili derdinde ikisi de...problemlerinin bir özüne inebilseler, ikisi de yüzeysel değil içten içe hata yaptığını kabul etse...ama leyla necla kardeşler işte... bennufikret 08-02-08, 22:22 sonunda necal nın nasıl olduğunu hatırladı herkes çok mutlu oldum :) leyla aptallığından yaptı ne yaptıysa ama necla kıskançlığından, sinsiliğinden yaptı bence. üstelik bedelini de ailesine ödetti. leyla oğuzla zorla evlendirilerek ödedi bedelini. necla zor durumda olduğu için döndü. eğer oğuzun başı derde girmeseydi şu anda yurtdışında olacaktı!! acaba o zaman da böyle pişman olur muydu dersiniz? bir de hala "benim sevdiğimdi" diyor inanılmaz birşey. işin garibi tüm aile fertleri bu iki kızın basitliğini izlemekle yetiniyor!! =BEYZA= 08-02-08, 22:37 valla ne yalan söyleyeyim ben fikret ve bu kızların nasıl kardeş olduklarını anlayabilmiş değilim... fikret gibi iffetli bir ablanın nasıl olur da leyla ve necla gibi ahlaksız kardeşleri olur?? birincisi leyla tecavüze uğradığı bir adamın evine defalarca gidip onunla birlikte oldu, sonra oğuzun onu sevmediğini bile bile evliliğini yüzsüzce devam ettirdi; üstelik leyla da oğuza aşık değildi sadece ondan ve parasından etkileniyordu... necla ise bence hataların en büyüğü bu; ablasının kocası ile zina yaptı ya!! bunun affedilebilir yanı yok... aşk falan hikaye... irade denilen şeyin ne anlamı var ozaman?? istediği kadar pişman olsun ki değil o hala başka suçlular arama peşinde!!!! ilkay_33 08-02-08, 23:24 necla ise bence hataların en büyüğü bu; ablasının kocası ile zina yaptı ya!! bunun affedilebilir yanı yok... aşk falan hikaye... irade denilen şeyin ne anlamı var ozaman?? istediği kadar pişman olsun ki değil o hala başka suçlular arama peşinde!!!! eğer burda hata kimde diye arayış yapacaksak ikiside hatalı leyla ddediğin gibi kendine tecevüz eden bir adamın evine defalarca gittği için suçlu necla ablasını kocasıyla kaçıp,ailesini yok saydığı için suçlu ama burda tartarsak necla daha hafif gelir belki leyla böyle yapmayıp hamile kalmasaydı bunlar olmayacaktı oğuzun gerçek yüzünü neclaya nalatsaydı oda anlardı necla kördü aşıktı gözü aşktan başka birşey görmüyordu ama leyla olanları biliyordu görüyordu çünkü aşık değildi aşık olmamasına rağmen oğuzun parasına zenginliğine kanıp gitti sizleri bilmiyorum ama ben ve benim çevrem bunu kabul etmez ilk önce ablasıyla sevgili ol sonra kardeşiyle leyla bunu bile bile onla yakınlaştı neyse eski mevzulara daha fazla inersek hiç çıkamayız HİLAL84 09-02-08, 00:14 eğer burda hata kimde diye arayış yapacaksak ikiside hatalı leyla ddediğin gibi kendine tecevüz eden bir adamın evine defalarca gittği için suçlu necla ablasını kocasıyla kaçıp,ailesini yok saydığı için suçlu ama burda tartarsak necla daha hafif gelir belki leyla böyle yapmayıp hamile kalmasaydı bunlar olmayacaktı oğuzun gerçek yüzünü neclaya nalatsaydı oda anlardı necla kördü aşıktı gözü aşktan başka birşey görmüyordu ama leyla olanları biliyordu görüyordu çünkü aşık değildi aşık olmamasına rağmen oğuzun parasına zenginliğine kanıp gitti sizleri bilmiyorum ama ben ve benim çevrem bunu kabul etmez ilk önce ablasıyla sevgili ol sonra kardeşiyle leyla bunu bile bile onla yakınlaştı neyse eski mevzulara daha fazla inersek hiç çıkamayız leyla da necla da aslında benzer şeyleri yaptı... ikisi de birbirlerinin olanı birbirlerinden almaya çalıştı... ikisi de birbirini kıskandı... ikisi de parayı istedi... yani esasen ikisi de tam olarak olmasa da benzer şeyleri yaptı... ama aşk gibi kutsal birşeyin arkasına sığınıp bazı iğrençliklerin üstü ne yazık ki örtülemiyor... aşk neclayı affettiremedi işte!! Dudaktan kalbe 09-02-08, 06:57 sonunda necal nın nasıl olduğunu hatırladı herkes çok mutlu oldum :) leyla aptallığından yaptı ne yaptıysa ama necla kıskançlığından, sinsiliğinden yaptı bence. üstelik bedelini de ailesine ödetti. leyla oğuzla zorla evlendirilerek ödedi bedelini. necla zor durumda olduğu için döndü. eğer oğuzun başı derde girmeseydi şu anda yurtdışında olacaktı!! acaba o zaman da böyle pişman olur muydu dersiniz? bir de hala "benim sevdiğimdi" diyor inanılmaz birşey. işin garibi tüm aile fertleri bu iki kızın basitliğini izlemekle yetiniyor!! mecla hakkında dedıklerıne katılıyorum ama dıgerlerıne ktlımıyorum ...gamze!... 09-02-08, 14:16 merhaba arkadaşlar ben yeniyim yaprak dökümü dizisini çok severek izliyorum... necla'nın eve dönmesine sevindim leyla kıskançlığı yüzünden çok büyük bir hata yapmıştı oğuzla evlenerek.ferhunde eve geldiğinden beri evin huzuru kaçmıştı zaten.tahsin ile fikret çok iyi bir çift oldular bence ah bide şu kaynana olmasa...leyla hala neclayı kıskanıyo gibi bakalım neler olacak merakla bekliyorum hilal1992 09-02-08, 18:24 Merhabalar, Ben de sizler gibi yaprak dökümünün takipçisiyim.:img-yes:Yeni üye olmadım. Uzun zamandan beri forumu takip etmeye çalışıyorum. Beni tanımıyorsanız pek fazla foruma bir şeyler yazmamamdı. Ama şimdi öyle değil. Eveeet gelelim fasulyenin nimetlerine..:img-yes::img-hyste:img-hysteAçıkçası Leyla'nın bu tutarsız davranışı bana biraz saçma geldi. :icon_whisİlk önce Necla gelsin diyor sonra geldiğinde de mızmızlık yapıyor. Yeni bölümde sizlerin yazdıklarını okuduğum kadarıyla güzel gelişmeler var. Neler olacağını merakla bekliyorum. Herkese iyi akşamlar...:happy0064:happy0064:img-wink: !ReMmM 09-02-08, 20:02 60. Bölüm hakkında birşeyler söyleyim. Açıkçası Ferhunde'nin bebek istiyoum demeci evet yerinde bir davranış değildi ama Şevket de artık tüm yaşananların verdiği birikimle onu tamamen dışladığını belli etti bence. Ferhunde'ye karşı başlardaki tutkusu kalmamış Şevket'in. Aile masadayken yersizdi bebek isteği, yalnız kaldıklarında söyleyebilirdi ama öyle bir Şevket gördüm ki, Ferhunde'nin yanına bile sokulmaz artık. 61. Bölüm Fragmanına gelirsek. Fikret ve Tahsin arasında böyle bir öpüşme beklemiyordum. Önce yanaktan olmalıydı bu. Çok daha anlamlı olurdu o zaman. ferhundenin yaptıkları doğru degil.ama şevketin yaptığı yinede hoş değildi. ferhundenin yine bir cinlik peşinde olabileceği ihtimali olsada karşısındaki hala karısı olarak gördüğü kişiyse o kadar umursamaz olmamalıydı. hele de böyle bir konuda.. eğer bu kadarda yitirdiyse karsısındakine ilgisini ayrılsın ozaman.. bencede sevkette artık eski tutku kalmamış. yaşananlardan sonra soğudu herhalde. fragmanda da sedefle görülüyor zaten. belki sevket-sedef yakınlaşmaları izleriz. ama en basta istemiyorsa kurtulsun ferhunde'den.. ki ben cevriye hanımı gerektiğinde püskürtmek için bir kenarda saklanması gerektiğini düşünüyorum:icon_whiscinleri lazım olabilir fikret ve tahsinde evleneli 8 ay olmuş bizde haftalardır onlar yakınlaşsın diye bekliyoruz. kademe kademe ilerlemeselerde olur artık. sabırsızlanıyorum onları karı-koca gibi görmek için. aslında yavaş yavaş olsa izleme zevki dahada artabilirdi. ama o kadar bekledikki sabır kalmadı sanırım:) deniz-fan 09-02-08, 20:39 Öncelikle 61. bölüm fragmanını çevirip çevirip baştan izlediğimi itiraf etmek istiorum .. :D Leyla -Necla kapışmasında ister istemez Leyla tarafına kayıyorum .. Ve aynen sevgili arkadşım BennuFikret'in yorumuna katılıorum .. Aile de büyük bir suç var .. Neclayı onca suçuna rağmen hala bu kadar pohpohlamaları .. evet leylada haksız oda suçlu evet o istedi neclayı eve ama .. Sonuçta Leyla necla ile oğuz sevgili iken bi şekilde ayrılmalarına sebeb oldu .. ama necla bir yuva yıktı .. evet ii bir yuva deildi .. fakat işin içinde evlilik var .. hemde öz ve öz kerdeşinin evliliği .. bu kabullenilemez bi durum bana qöre .. ki tekrar bennufikret arkadaşımın yorumuna gelirsem .. Oğuzun ayağı yaptıklarına takılmasaydı da onlar şu an almanyada olsalardı necla bu kadar pişman olacakmıydı .. bence Leyla suçlanırken düşünülmesi gereken tek soru budur .. Ve beni en çoook ilgilendireen kısım .. Fikret ve Tahsin aşkı .. Öyle güzel bi aşkları varki .. İnsan uzun süre birbirlerine aşıkken uzak durmalarına bile imreniyor .. buda oyunculukların ne kadar kaliteli olmasına bağLı bence .. Öpüşme sahnesini bu bölümde beklemiordum ama çok beklediğim bir sahneydi .. Bence tahsin 8 ay bekledi aşkına aşk kattı ve o duydu yoğunluğu ve fikreti k aybetme güdüsüyle öptü fikreti .. iyi ki de öptü .. Ama gel gelelim ki o cevriye hanımın o evden gitmesi şart sizlerinde düşündüğü gibi .. yoksa fikret tahsinle ne kadar ii anlaşırsa anlaşsn o kadın fikreti rahat bırakmayacak . Fikretin de mutlu olmaya hakkı var hemde en çok hakeden o .. Diziyi soluksuz izliorum her çarşamba akşamı .. ama bu bölümü bekleyemiorum sabırsızlanıorum adeta izlemek için .. Gel çarşamba akşamı geeel .. • ● L₠yLa ● • 09-02-08, 20:43 bazen düşünüyorum da bir erkek ferhunde gibi bir kadına aşık olur mu?? daha doğrusu şevketinki aşk mıydı?? etkilenme miydi?? bence askerden dönen ve küçük şehirden gelen fazlasıyla saf bir erkeğin etkilenmesiydi bu... şimdi şevket ferhundenin yüzünü gördükçe ondan soğudu ve bir bebek istememesi maddi açıdan değil bence şevket için ferhunde bitti ve ondan ileri bir zamanda ayrılmayı bile düşünüyor olabilir ve kendini ferhundeye bağlayacak birşey istemiyor... tabii bu benim fikrim... sonuçta ferhundenin bir birikimi var kendi çocuğu için de para saklamaz o kadar da olamaz... çok fettan olsa da bazen onun içinde de insani duygu kırıntıları olduğunu görüyoruzz çıkarcılık ta bir yere kadar... !ReMmM 09-02-08, 21:13 bazen düşünüyorum da bir erkek ferhunde gibi bir kadına aşık olur mu?? daha doğrusu şevketinki aşk mıydı?? etkilenme miydi?? bence askerden dönen ve küçük şehirden gelen fazlasıyla saf bir erkeğin etkilenmesiydi bu... şimdi şevket ferhundenin yüzünü gördükçe ondan soğudu ve bir bebek istememesi maddi açıdan değil bence şevket için ferhunde bitti ve ondan ileri bir zamanda ayrılmayı bile düşünüyor olabilir ve kendini ferhundeye bağlayacak birşey istemiyor... tabii bu benim fikrim... sonuçta ferhundenin bir birikimi var kendi çocuğu için de para saklamaz o kadar da olamaz... çok fettan olsa da bazen onun içinde de insani duygu kırıntıları olduğunu görüyoruzz çıkarcılık ta bir yere kadar... bir bölümde ferhunde bu konuyla ilgili birşeyler söyledi diye hatırlıyorm. "ben sevketin gördüğü ilk gerçek kadıın gibi kadınım" gibi birşeyelr demişti. cümle tam böyle değildi ama kendisinin görkeminden etkilendiğini çünkü ilk defa böyle biriyle karsılaşrıgını söylüyordu. yani senin dediğinle aynı anlama çıkıyor. bende sana katılıyorum. şimdide gözü açılmaya başladı ve çevresini olup biteni daha net görüyor. böylecede ferhunde'den soğuyor. diğer katıldıgım düşüncense ne kadar kötü niyetlide olsa sevketin öyle bir tepki vermesinin yanlış oldugu.. ilk defa üzüldüm ferhunde için. düşün oğuzdan dayak yerken hiç üzülmemiştim:icon_whis • ● L₠yLa ● • 09-02-08, 21:30 bir bölümde ferhunde bu konuyla ilgili birşeyler söyledi diye hatırlıyorm. "ben sevketin gördüğü ilk gerçek kadıın gibi kadınım" gibi birşeyelr demişti. cümle tam böyle değildi ama kendisinin görkeminden etkilendiğini çünkü ilk defa böyle biriyle karsılaşrıgını söylüyordu. yani senin dediğinle aynı anlama çıkıyor. bende sana katılıyorum. şimdide gözü açılmaya başladı ve çevresini olup biteni daha net görüyor. böylecede ferhunde'den soğuyor. diğer katıldıgım düşüncense ne kadar kötü niyetlide olsa sevketin öyle bir tepki vermesinin yanlış oldugu.. ilk defa üzüldüm ferhunde için. düşün oğuzdan dayak yerken hiç üzülmemiştim:icon_whis oğuzdan dayak yemeden önce ferhunde çok kaşındığı için çoğu kişi gibi benim de içimin yağları erimişti... oğuz hapse girerken sinir bozucu bakışlar atması falan ee sonuçta oğuz bunu unutmazdı.. ya bir bayan olarak böyle söylememem lazım ama napayım öyle düşünmekten kendimi alamadım... dayak yerken hiç üzülmedim... ama dayak yiyen kadın değil; atan erkek mağdurdur... dayağı hiç onaylamıyorum o ayrı tabii... umarım kendimi anlatabildim pek olmadı sanırım:) ~*~NaR-ı GüL~*~ 10-02-08, 00:24 Fragmani coktan izledim ama ancak simdi yorum yapabiliyorum....fragmani izlerken gözlerime inanamadim....fikretle tahsinin sahnesine öylece bakakaldim...iste en sonunda istedigimiz bekledigimiz oldu...birbirlerine delice sevdalandilar....:happy0064 cevriye hanimi onlari bu halde görmesini isterim dogrusu oracikta yüregine iner artik :img-hyste Leyla ile neclayada cidden artik pes diyorum...biri kocam diyo biri sevdigim adam....:img-cool2 yahu adam kodeste olan olmus neyin kavgasini yapiyosunuz...neyse carsambayi iple cekiyorum! BERNA 10-02-08, 00:32 Fragmandan anladığım kadarıyla Leyla ve Necla arasındaki kavganın başlangıcı da kazakmış. Çekiştirdikleri bir kazak var çünkü :icon_whis Sessizliğin hayra alamet olmadığı konusunda Ferhunde çok haklıydı. Bu kavga sonucunda kızlar eteklerindeki taşları döküp rahatlayabilecek karakterde olsaydılar bu çok da büyük bir felaket olmazdı ancak onların birbirlerini kıskanması ilelebet sürecek bence... Necla da hala sevdiğimdi deyip duruyor, madem çok seviyordu Leyla'ya bırakmasaydı o zaman. Ben gerçekten sevdiğim adama kızgın bile olsam hiç kimseye ben istemiyorum senin olsun demem :icon_whis Cevriye Hanım kısa süreli bir zafer kazanıyor gibi gözükse de büyük bir yenilginin tetikleyicisi de oluyor belli ki. Ne yaparsa yapsın o kadının sahnelerinden çok büyük zevk alıyorum, kadın fıkra gibi :img-hyste forever_bim 10-02-08, 00:59 Dizinin büyük kısmında Ferhunde'ye sinir olmuştum ama bu aralar Şevket'e kızıyorum. Hani bir tabir vardır ya "biti kanlanmak", Şevket de iki kumar oyunu kazandı diye Ferhunde'ye trip atmaya başladı. Aslında bu evlilik çoktan bitti ama yine de Ferhunde'nin tek suçlu olduğuna inanmıyorum. Sedef'e gelince, ciddi anlamda bir hatasını görmedik, Leyla ve Necla ile karşılaştırırsak da ikisinden çok daha olgun. Şevket'ten iyilerine layık Sedef. Böyle yakışıklı bir kısmet diziye Sedef için girse keşke. Şevket bu sezon dibi gördü çünkü. Bankadan para çaldı bunu tefeciden aldığıyla kapattı, sonra Yaman'a borçlandı ve şimdi de kumar oynuyor. :icon_sorr **özge** 10-02-08, 01:11 ben ilk bölümleri yeniden izlemeye başladım. şuanda leylanın oğuzla yakınlaşmaya başladığı bölümlerdeyim. gerçekten mide bulandırıcı... aslında saflığının da etkisi var çok çabuk etki altında kalıyor. necla ise leylaya nazaran daha akıllı... ama onda da var saflık... zaten şevket baş saf ama onların bu kadar saf olmasındaki suçun bir kısmı ali rıza beyin fazla sert olması. çok sıkıştırmış onları, çok mükemmel yetiştirmeye çalışmış. onlar da kötü olan şeyleri büyük şehrin ihtişamı sandılar. ve bu ihtişama kapıldılar ve acı son... diamantparis 10-02-08, 02:46 Sonuçta Leyla necla ile oğuz sevgili iken bi şekilde ayrılmalarına sebeb oldu .. ama necla bir yuva yıktı .. evet ii bir yuva deildi .. fakat işin içinde evlilik var .. hemde öz ve öz kerdeşinin evliliği .. bu kabullenilemez bi durum bana qöre :good::good:bu konuda sana sonuna kadar katiliyorum necla bu konuda daha suclu yani leyla da suclu ama necla daha fazla bence her karakteri yorumlayacak olursak her karakterin kendine gore iyilikleri ve kotulukleri var bence mesela ben sedefi ali riza nin iki kizindan ( necla leyla) dans daha olgun ve akli basinda buluyorum ama sevkete yaklasimini begenmiyorum evli sevket baskasina yaklassin bence yani bu konuda ferhunde hakli bence kiskancliklariyla ayrica ferhunde artik uzun zamandir evli cocuk istemesinden daha dogal hic bir sey gormuyorum yine hakli oldugu bir konu sevket ondan cocuk istemeyecek kadar nefret ediyorsa o zaman bosansin bence ama istegi gayet normal leyla ya gelince cok sacmaladi bence simarikliklarini birakmali olgun davranmali MoOnDaNcE-11 10-02-08, 05:38 Dizinin büyük kısmında Ferhunde'ye sinir olmuştum ama bu aralar Şevket'e kızıyorum. Hani bir tabir vardır ya "biti kanlanmak", Şevket de iki kumar oyunu kazandı diye Ferhunde'ye trip atmaya başladı. Aslında bu evlilik çoktan bitti ama yine de Ferhunde'nin tek suçlu olduğuna inanmıyorum. Sedef'e gelince, ciddi anlamda bir hatasını görmedik, Leyla ve Necla ile karşılaştırırsak da ikisinden çok daha olgun. Şevket'ten iyilerine layık Sedef. Böyle yakışıklı bir kısmet diziye Sedef için girse keşke. Şevket bu sezon dibi gördü çünkü. Bankadan para çaldı bunu tefeciden aldığıyla kapattı, sonra Yaman'a borçlandı ve şimdi de kumar oynuyor. :icon_sorr Sana tamamen katiliyorum . Ozellikle sedef kismina , kesinlikle sevket'ten daha iyisine layik... vetaki 10-02-08, 11:24 Fragman cok guzel ve heyecanli. Bu olaylardan sonra Necla belki gitmek ister evden, ya da Leyla Can'la daha fazla yakinlasir. Ali Riza bey'in Necla'ya "sana yine de kolumu uzatiyorum, ona tutunarak ayaga kalkabilirsin" demesi kavgadan once mi sonra mi acaba ? Leyla'nin tabii ki cok cani yandi, ama ne yani, Necla Oguz'un oyunlarina gelmemis, onunla kacmamis olsaydi mutlu mesut evliligine devam mi edecekti ? Boyle mi zannediyor ? Oguz'dan kurtulduguna bin kere sevinmesi gerekirken halen "kocamdi o benim" diyebiliyor. Ne kiymetli mallari varmis bu kizkardeslerin. Curuk muruk ama kime ne, o benim malim mantigi. Ha kazak, ha manto, ha koca, ha sevgili... Farketmiyor onlar için. Dudaktan kalbe 10-02-08, 11:49 Fragman cok guzel ve heyecanli. Bu olaylardan sonra Necla belki gitmek ister evden, ya da Leyla Can'la daha fazla yakinlasir. Ali Riza bey'in Necla'ya "sana yine de kolumu uzatiyorum, ona tutunarak ayaga kalkabilirsin" demesi kavgadan once mi sonra mi acaba ? Leyla'nin tabii ki cok cani yandi, ama ne yani, Necla Oguz'un oyunlarina gelmemis, onunla kacmamis olsaydi mutlu mesut evliligine devam mi edecekti ? Boyle mi zannediyor ? Oguz'dan kurtulduguna bin kere sevinmesi gerekirken halen "kocamdi o benim" diyebiliyor. Ne kiymetli mallari varmis bu kizkardeslerin. Curuk muruk ama kime ne, o benim malim mantigi. Ha kazak, ha manto, ha koca, ha sevgili... Farketmiyor onlar için. o sözü kavgadan önceydi.. bana şu ters gelıyo oguz leylayı sevmese bıle sonucta neclanın enıstesı olmustu ben neclanın oguzla kacmasını kabullenemedım bana cok ters geLdi ve hala daha necla o benım sevdgımdı dıo akıllanmıo necla leyla en azından bana göre aklıllandı busdem_GS 10-02-08, 11:50 öncelikle yeni sayfa hayırlı olsun...fragmanı çoktan izledim de ilk defa yorum yazacam...leyla tabiki bi şekilde patlıcaktı...ama neclanın o benim sevdiğimdi deyip tekrar en başa dönmesini hiç beklemiodum...babsını çok üzeceğini düşünmesi lzmdı...fikret ve tahsinin arası tam istediğimiz kıvama gelmişken cevriya hanım yüzünden bozulursa gerçekten çok ama çok üzülürüm...şevket ve sedef sahnelerine bişey demicem...bu beklenen bişeydi ztn... deniz-fan 10-02-08, 12:47 o sözü kavgadan önceydi.. bana şu ters gelıyo oguz leylayı sevmese bıle sonucta neclanın enıstesı olmustu ben neclanın oguzla kacmasını kabullenemedım bana cok ters geLdi ve hala daha necla o benım sevdgımdı dıo akıllanmıo necla leyla en azından bana göre aklıllandı sana katılıorum arkadaşım .. sonuçta oğuz sevsede sevmese de neclanın eniştesi olmuştu .. Neclada akıllı bi kızsa eğer "kardeşinin"evliliğini bozmaması gerektiğini ii anlaşmış olmalıydı .. ama necla ve leylanın kıskançlığı bu konuma zemin hazırladı .. ama ben bi önceki yorumumda dediğim gibi ister istemez leylanın tarafına kayıyorum .. ki necla kendinde o ben,m sevdiim adamdı deme cesaretini buluyorsa Leylanın yaptığı kıskançlıklar müstahak neclaya .. susması gereken yerde konuştu necla .. ben bu kavgaLarın bu boyutta sınırlı kalacağını sanmıyorum .. ya Leyla yada necla o evden gitmeli .. CicimBenim 10-02-08, 13:57 Leyla kiskancin biri olup cikti... hic hos degil. Haftalardi, belkide aylardi ailesinden yardim gordu, sahip ciktir. Ben demiyorumki tum yasananlari silsin, unutsun ama bu kadarida cok fazla. Kucuk simarik bir cocuk gibi davraniyor/ Alt tarari Necla'nin sevdigi yemekler yapildi ve onlar gezerken ailece gezmeye gittiler. Bunlar Necla'nin yasadiklari yaninda hic gorunuyor. Necla evden ayri iken istedigi sevdigi yemekleri gormedi, Leyla gordu. Biraz ilgi gostermisler cokmu goruyor? Onlar Necla'nin annesi ve babasi.. seni nasil seviyorlarsa, tabiki ayni sevgiyi onada gosterecekler. Leyla cok masum gosteriyor kendini, sanki onun hic sucu yokmys gibi. Oguz'la iliskisi ciktiginda ailesinin yuzunu yere eydi ama affettiler... simdi Necla'da bunu hakketmiyormu. Sokaklarsa sahipsiz olmasi dahami iyi? Hem izin veriyor sonra da katlanamiyor. Tamam Necla'nin yaptigi cok kotu idi, bunu savunmiyorum. Beni sinir eden Leyla'nin hala saf olmasi ve hayatin ona verdigi dersden hic birsey ogrenmemesidir. Necla Leyla kotu olmasin diye yemegini yukarda ya da mutfakda yiyor. Inaninki o turlu yalnizlik cok daha aci verici. Kendi basina yasarken de yalnizdi ama en azindan ozaman bu kadar aci cekmiyordu. Ama baba evinde, o kadar yakinken bir o kadar da uzak. Aile ortamindan uzak kalmis gibi. Onun o haline cok uzuldum, hele o uzulurken. Dudaktan kalbe 10-02-08, 17:04 sana katılıorum arkadaşım .. sonuçta oğuz sevsede sevmese de neclanın eniştesi olmuştu .. Neclada akıllı bi kızsa eğer "kardeşinin"evliliğini bozmaması gerektiğini ii anlaşmış olmalıydı .. ama necla ve leylanın kıskançlığı bu konuma zemin hazırladı .. ama ben bi önceki yorumumda dediğim gibi ister istemez leylanın tarafına kayıyorum .. ki necla kendinde o ben,m sevdiim adamdı deme cesaretini buluyorsa Leylanın yaptığı kıskançlıklar müstahak neclaya .. susması gereken yerde konuştu necla .. ben bu kavgaLarın bu boyutta sınırlı kalacağını sanmıyorum .. ya Leyla yada necla o evden gitmeli .. evet benımde anlatmaya calıstıgım odu zaten ama bu forumda herkes neclayı haklı buluyo ama ben hala daha leylayı haklı buluorum !ReMmM 10-02-08, 17:21 evet benımde anlatmaya calıstıgım odu zaten ama bu forumda herkes neclayı haklı buluyo ama ben hala daha leylayı haklı buluorum bence tüm forum ikisinide haksız buluyor. sadece kimin daha çok hata yaptuğı tartışılıyor. çünkü ikisininde haklı odugu en ufak bir nokta bile yok. kendi hatalarının bedellerini ödüyorlar. deadly_angel 10-02-08, 18:12 Kesinlikle, Leyla'da Necla'da hatalılar.Ama şu ortamda halen hata yapan birisi varsa o da Leyla.Ayrıca ailesi tarafından kayırıldığını da düşünüyorum ben.Ve bu yüzden şımarık bir şekilde hareket etmeye devam ediyor.Beni sinir eden şey kendisinin Oğuz olayında hiçbir suçu yokmuş gibi davranıp, mağdur insanı oynaması.Benim gözümde Leyla, Necla kadar suçludur. Buket_TY 10-02-08, 19:19 Bencede ikisi hatali... Leylanin birkac tane hatasi var... Ama Neclanin bir tane cok buyuk bir hatasu var... Ama su anda Neclaya hak veriyorum... O hatasini anlayip, yeni bir sayfa acti... Kendi basina direndi ve guclendi... Ve simdi o evde olmak onun hakki... Zaten Leyla buna karar vermisdi... Karar vericekse, bu kararin arkasinda durmali... Arkasinda durmayacaksa, bu karari hic vermiyecekti... Kiskanclikdan artik ne yapicagini bilmiyor... Tabiki Ailesi Necla'ya ilgi verebilir.. Bence bundan dogal birsey yok... Sanki Leyla hanim cok ilgisiz kalmis.. Ve hic kimse onun yuzune bakmiyor.... Boyle bir durum yok ortada.... Onun icin boyle davranmasi hic hos degil... Necla ablasina sarilmak isterken, Leyla kardesini kiskaniyor.... Ayip bence Dudaktan kalbe 11-02-08, 04:54 Kesinlikle, Leyla'da Necla'da hatalılar.Ama şu ortamda halen hata yapan birisi varsa o da Leyla.Ayrıca ailesi tarafından kayırıldığını da düşünüyorum ben.Ve bu yüzden şımarık bir şekilde hareket etmeye devam ediyor.Beni sinir eden şey kendisinin Oğuz olayında hiçbir suçu yokmuş gibi davranıp, mağdur insanı oynaması.Benim gözümde Leyla, Necla kadar suçludur. leyla kendıne yenı bı sayfa acmadı dıyemeyız cunku actı pempe montusunu cıkarmakla eskı halıne döbdu ve gene bı sayfa actı bu olaylardan sonra yanı neclanın eve donmesınden sonra leyla sadece kıskandı cunku tum aıle neclaya cok ılgı gösterdı ki necla ben zaten böle bısey yapamazdım senın gıbı dedı leylaya leylanın sadece can bey meselesı var ve ondada kendını gene gerı cekıyo aysem_ 11-02-08, 11:06 Arkadşlar fragmanı gördüm ve inanamadım .... Yanlış mı gördüm ne olur söyleyim. Fikret ve Tahsin öpüşüyordu di mi? yok yok bu bir hayal olmalı ;) Bu arada Leyla'mı Necla mı? bence tabii ki ikisininde hataları var ama asıl hatalı olan bence Leyla... serina 11-02-08, 13:02 arkadaşlar neclayı nasıl haklı görüyorsunuz anlamıyorum sadece film olarak bakıyorsunuz herhalde gerçek olarak düşünün o evde gerçeğe yakın duygularını yansıtan sadece leyla bence eve bile kabul etmiycekti yada kendi gidecekti bu gidişle zaten evden kurtulmak için can beyle birlikte yaşayacaklar yada evlenecekler ali rıza beyler çok çabuk ve kolay affetti okadar çok söylenecek şey varki büyük bir hata yaptı ve hatasını anladı diyorsunuz bazı arkadaşlarında dediği gibi oğuz tutuklanmasaydı şuanda yurtdışında olsalardı ve paralarıda olsaydı necla yine geri dönermiydi ba$i_belalim 11-02-08, 13:25 vallah ben sevketin ve sedefin yakinlasmasina cok sevindim. :img-in_lo onlari cok yakistiriyorum... sevketi cok sevdigim icin, sedef gibi iyi bir kizla beraber olmasini istiyorum. sedef büyük bir hata yapiyordur elbet; yani evli bir adamla yakinlasmalar falan... ama dizide herkes hata yapiyor, bi sedef yapmiyor... yani bir kezde olsun, oda yapabilir diye düsünüyorum. ama tabi yinede keske bu durumda olmasaydi, yani keske önce sevketle ferhunde bosansalarda, öyle yakinlassalar. ferhunde icin demiyorum, sedefin annesi ve sevketin ailesi icin diyorum... ferhundeye gelsek...diyelim, sevket sevdigim bir karakterle evli olsaydi o zaman cok kizardim sedefe... ferhunde bunu coktan beri hak ediyordu. belki iyi bir kadin olmaya basladi, ama yinede hic hak etmiyordu... sevketinde cok hatalari var, ama asla ferhunde kadar degil. tahsin & fikret öpüsmesine cok sasirdim acikcasi, ama iyiki oldu. ahh ahh, keske her erkek tahsin kadar iyi olsaydi... tahsini cok seviyorum ya. :img-in_lo necla & leyla... bunlarda herhalde kavak yelleri dizisinin asli & mine oluyor :img-hyste ky baslikta herkes bunlari tartisiyor... burdada herkes necla ve leylayi. bence ikiside COK ama cok hatali. ne leyla hatasiz, nede necla. yinede leyla cok yanlis yapiyor... ya sanki kendisi hic suclu degilmis gibi davraniyor, cok sinir ediyor adami ya... bide kiskanmasi daha cok sinir bozucu. neclanin hatalari leyladan cok daha büyük evet, ama neclayi bu "kim suclu kim degil" konuda neclayi hakli buluyorum... sanki leyla bütün bu olayi baslatmadi... ama neclada az degil... "sevdigim adamdi" demesine cok kizdim ya. ali riza bey bunu duymus, cok kötü oldu bu... ah ah. bunlar hic adam olmicaklar. ikisinide suclu bulsam bile... ve bu konu aklimi karistirsa bile... neclayi leyladan hep daha cok sevdim. nokta xD CicimBenim 11-02-08, 13:28 Oguz tutuklanmasaydi evet yurt disinda olacaklarda ama yinede israrla diyorumki eger oyle olsaydi bile Necla'nin gene eve donecekti. O basindan beri Oguz'un nasil biri oldugunu biliyordu ama kalbine soz geciremiyordu. Necla benim gozumde kactigi gun pisman oldu cunku geride ailesini birakti ve gecmisini. Pisman oldu ama pismanlik icin cok gec oldugunu anladi ve artik donemiyecegini bildigi icin pismanligini bir kenara atip hayata devam etmek istedi. Siginabilecek tek kisi vardi, oda Oguz'du (iyisi ile kotusi ile). Leyla kendine yeni bir sayfa acti evet ama bu actigi sayfada bile hata yapacagini gormeye basliyoruz. Kendini Can'dan cekiyor ama aslinda o da istiyor ama adam evli oldugu icin izin vermiyor kendine ama nereye kadar cekecek kendini? Hele bosanmak istedigini duyunca? Oguz ona zorla sahip oldu, nefret besledi ona karsi ama Necla ile tekrar yaklasacak diye geri gitti ona. Butun bunlar kiskanclik ugrunami yapildi? Necla fragmandaki lafi demiyecekti evet ama bunalti geldi uzerine. Leyla her seferinde yuzune birsey atiyor... yemekte kahkaha atmalar falan filan. Nereye kadar kendini tutacakti. Onun niyeti dogru oldugunu ispatlamak degil, Leyla'ninda suclu oldugunu ispatlamak icin agzini acti ve tabi cok buyuk tepki gorecek karsiliginda. Leyla hata yapti ve evet Necla'nin hatasi en buyugu oldu ama herkes hata yapar. Necla'ya asiri ilgi gistermiyorlar fikrimce, gostereceklerken bile Leyla'nin yaninda yapmiyorlar ama bu yinede Leyla icin cok fazla. Sanki hersey unutulmus saniyor ama mantikli dusunse gorecekki hic birsey hic kimse icin unutulmadi... ne Necla unuttu ne de ailesi ama bu demek degil ki sureklik Necla'nin yuzune atilsin. Leyla onun buyugu. Bir an onca kendi hatasini goruo kabullense iyi olacak.. buyuklugu yapsin, unutmasin ama affetmeyi ogrensin yoksa hic bir zaman ileri gidemicek cunku herzaman bir adim geride olacak. ilkay_33 11-02-08, 13:40 bence tüm forum ikisinide haksız buluyor. sadece kimin daha çok hata yaptuğı tartışılıyor. çünkü ikisininde haklı odugu en ufak bir nokta bile yok. kendi hatalarının bedellerini ödüyorlar. diğer yorumları oukyamadım ama tam üstüne bastın ikiside birbirinden hatalı affedilir yanları yok belki ben demek istedikleri tam olaak sizlere aktaramadım ama ikiside son derece suçlu ne bir eksik ne bir fazla Dudaktan kalbe 11-02-08, 16:06 arkadaşlar neclayı nasıl haklı görüyorsunuz anlamıyorum sadece film olarak bakıyorsunuz herhalde gerçek olarak düşünün o evde gerçeğe yakın duygularını yansıtan sadece leyla bence eve bile kabul etmiycekti yada kendi gidecekti bu gidişle zaten evden kurtulmak için can beyle birlikte yaşayacaklar yada evlenecekler ali rıza beyler çok çabuk ve kolay affetti okadar çok söylenecek şey varki büyük bir hata yaptı ve hatasını anladı diyorsunuz bazı arkadaşlarında dediği gibi oğuz tutuklanmasaydı şuanda yurtdışında olsalardı ve paralarıda olsaydı necla yine geri dönermiydi katılıyorum serina sana necla suan oguz tutuklanmasaydı suan yurt dısında olucaktı acaba o zamanda neclayı daha az suçsuz bulabılcekmıydınız merak edıyorum bana gore necla dahada suclu leyla can beyden kendısını uzak tutuo zaten daha napsın kız Oguz tutuklanmasaydi evet yurt disinda olacaklarda ama yinede israrla diyorumki eger oyle olsaydi bile Necla'nin gene eve donecekti. O basindan beri Oguz'un nasil biri oldugunu biliyordu ama kalbine soz geciremiyordu. Necla benim gozumde kactigi gun pisman oldu cunku geride ailesini birakti ve gecmisini. Pisman oldu ama pismanlik icin cok gec oldugunu anladi ve artik donemiyecegini bildigi icin pismanligini bir kenara atip hayata devam etmek istedi. Siginabilecek tek kisi vardi, oda Oguz'du (iyisi ile kotusi ile). Leyla kendine yeni bir sayfa acti evet ama bu actigi sayfada bile hata yapacagini gormeye basliyoruz. Kendini Can'dan cekiyor ama aslinda o da istiyor ama adam evli oldugu icin izin vermiyor kendine ama nereye kadar cekecek kendini? Hele bosanmak istedigini duyunca? Oguz ona zorla sahip oldu, nefret besledi ona karsi ama Necla ile tekrar yaklasacak diye geri gitti ona. Butun bunlar kiskanclik ugrunami yapildi? Necla fragmandaki lafi demiyecekti evet ama bunalti geldi uzerine. Leyla her seferinde yuzune birsey atiyor... yemekte kahkaha atmalar falan filan. Nereye kadar kendini tutacakti. Onun niyeti dogru oldugunu ispatlamak degil, Leyla'ninda suclu oldugunu ispatlamak icin agzini acti ve tabi cok buyuk tepki gorecek karsiliginda. Leyla hata yapti ve evet Necla'nin hatasi en buyugu oldu ama herkes hata yapar. Necla'ya asiri ilgi gistermiyorlar fikrimce, gostereceklerken bile Leyla'nin yaninda yapmiyorlar ama bu yinede Leyla icin cok fazla. Sanki hersey unutulmus saniyor ama mantikli dusunse gorecekki hic birsey hic kimse icin unutulmadi... ne Necla unuttu ne de ailesi ama bu demek degil ki sureklik Necla'nin yuzune atilsin. Leyla onun buyugu. Bir an onca kendi hatasini goruo kabullense iyi olacak.. buyuklugu yapsin, unutmasin ama affetmeyi ogrensin yoksa hic bir zaman ileri gidemicek cunku herzaman bir adim geride olacak. bence necla o zaman gerı donmıyecektı yurtdısından hangı yuzle donucektı hem oguzla gününü gün ederken bıde o yuzle eve mı donucektı necla o lafı akıllanmadıgı ıcın söledı kıskırtma faLan deĞil **özge** 11-02-08, 19:02 valla leylaya kıskanç diyoruz ama necla da çok kıskanç... ikisi de birbirini muazzam derecede kıskanıyor. leylanınki elbette biraz daha fazla ağır basıyor esasında şöyle de diyebiliriz leyla daha saf olduğu için daha fazla belli ediyor. ayrıca necla mı leyla mı daha suçlu olayına şöyle bakmak daha mantıklı... ikisi de hatalı; kimine göre leyla daha fazla kimine göre necla daha fazla... ama bu hatalara onlar nasıl sürüklendi. necla için yazıyorum: 1- oğuzla ilk necla çıktı ve hep oğuzu elinden alınmış gibi hissetti. 2-oğuz neclanın üstüne çok gitti. 3-leyla herşeyi neclanın gözüne soktu. 4-cem çok iyi ama düz bir adamdı ve onu ister istemez oğuzla karşılaştırdı. 5-kıskançtı ve biraz da saftı hemen inandı oğuza... 6-çok aşıktı. leyla ise: 1-neclayı çok kıskandı; onun elde edebildiği birşeyi kendinin de elde edebileceğini görmek istedi. 2-oğuza kapıldı gitti. haliyle yani leyla çok saf; oğuz ise çakal:) 3-ali rıza beyin cemi çok beğenmesiyle o da oğuzu babasına sevdirmeye çalışırken o da oğuza bağlandı. 4-parayı çok seviyordu. oğuzdan bu yüzden ayrılmayı çok ta düşünmedi. 5-ferhundeyle çok iş çevirdi. !ReMmM 11-02-08, 21:10 arkadaşlar neclayı nasıl haklı görüyorsunuz anlamıyorum sadece film olarak bakıyorsunuz herhalde gerçek olarak düşünün o evde gerçeğe yakın duygularını yansıtan sadece leyla bence eve bile kabul etmiycekti yada kendi gidecekti bu gidişle zaten evden kurtulmak için can beyle birlikte yaşayacaklar yada evlenecekler ali rıza beyler çok çabuk ve kolay affetti okadar çok söylenecek şey varki büyük bir hata yaptı ve hatasını anladı diyorsunuz bazı arkadaşlarında dediği gibi oğuz tutuklanmasaydı şuanda yurtdışında olsalardı ve paralarıda olsaydı necla yine geri dönermiydi arkadaşım bende çok kolay affettiğini düşünüyordum ama bunun cevabını ali rıza bey son bölümde kendi uslübuyla verdi. "basına gelmeyen için kabul edilemez bu yaşadığımız.. hiçbirimiz için kolay değil. ama yaşıyoruz işte.." bence kimse daha birbirini tam affedebilmiş değil. hekesin yarası hala açık durumda.. ama sonuçta kendi canından kanından olan birinden nasıl uzak kalabilir ki?? neclayı haksız bulup leylayı savunmuşsun ama leylanın canla olan ilişkisi çok mu doğru. psikolog durumu anlayıp yine de "leyla çok hassas bir dönemde onu üzme" diyecek kadar iyi biriyken leylanın cana karşı koymaması "istemem yan cebime koy" halleri bana pek doğru gelmedi. yanlış anlaşılmak istemem. necla haklı demiyorum. ikiside haksız, hatalı ve leyla hata yapmaya devam ediyor. denildiği gibi çok saf oldugundan kaynaklanıyor olabilir. ama bu yaptıklarını maruz göstermez hanimavii 11-02-08, 21:25 bu cevriye cadısı fikret ve tahsin tam öpüşürken odaya dalar.artık herşeyi bekliyorum ben ondan .kendi evine gitmedikten sonra fikrete ve tahsine rahat yok. evine döneceğinide hiç ama hiç aklımdan geçiremiyorum bile ne yapar eder evine gitmez.cadı cevriyeee:icon_sorr !ReMmM 11-02-08, 21:45 bu cevriye cadısı fikret ve tahsin tam öpüşürken odaya dalar.artık herşeyi bekliyorum ben ondan .kendi evine gitmedikten sonra fikrete ve tahsine rahat yok. evine döneceğinide hiç ama hiç aklımdan geçiremiyorum bile ne yapar eder evine gitmez.cadı cevriyeee:icon_sorr hanimavii arkadaşım yapma böyle şakalar..şimdi yüreğime inecek. aklına gelen basımıza gelmez umarım. tam hıh istediğimiz sahneyi izlicez derken ne işi var cevriye hanımın orda. burdaki hanım kelimesi sadece formalitedir. yoksa kendisinin hanımlık bir halini gömüşlüğümüz yoktur. yook yook bu ihtimali düşünmicem. ben rahat rahat fikretle tahsini düşüncem.:icon_whis hanimavii 11-02-08, 21:56 haklısın iyi şeyler düşünelim güzel bölümler izleyelim.bayıldık artık hep gözyaşı hep dram zaten benim yüzümü güldüren tek şey tahsin ve fikretin aşkı....... o kadar tatlılarki.mutlu olsunlar artık .:happy0064 yessi 11-02-08, 22:53 arkadaşım bende çok kolay affettiğini düşünüyordum ama bunun cevabını ali rıza bey son bölümde kendi uslübuyla verdi. "basına gelmeyen için kabul edilemez bu yaşadığımız.. hiçbirimiz için kolay değil. ama yaşıyoruz işte.." bence kimse daha birbirini tam affedebilmiş değil. hekesin yarası hala açık durumda.. ama sonuçta kendi canından kanından olan birinden nasıl uzak kalabilir ki?? neclayı haksız bulup leylayı savunmuşsun ama leylanın canla olan ilişkisi çok mu doğru. psikolog durumu anlayıp yine de "leyla çok hassas bir dönemde onu üzme" diyecek kadar iyi biriyken leylanın cana karşı koymaması "istemem yan cebime koy" halleri bana pek doğru gelmedi. yanlış anlaşılmak istemem. necla haklı demiyorum. ikiside haksız, hatalı ve leyla hata yapmaya devam ediyor. denildiği gibi çok saf oldugundan kaynaklanıyor olabilir. ama bu yaptıklarını maruz göstermez leylanın şu an canla bir ilişkisi yok. arkadaşça bir ilişki onlarınki. leyla açık açık hislerini söyledi cana. bu saatten sonra da uzak durmak gibi bir zorunluluğu yok. o üstüne düşeni yaptı. gerisi can bey ve oya hanımın problemi. deniz-fan 11-02-08, 23:01 bu cevriye cadısı fikret ve tahsin tam öpüşürken odaya dalar.artık herşeyi bekliyorum ben ondan .kendi evine gitmedikten sonra fikrete ve tahsine rahat yok. evine döneceğinide hiç ama hiç aklımdan geçiremiyorum bile ne yapar eder evine gitmez.cadı cevriyeee:icon_sorr hehe arkadaşım güzel bi şaka senin ki evet beklenir o kadından ama artık olan oldu fikret ve tahsin öpüştümü öpüştü .. tahsinin annesini evden kovmasını bekliorum artık ben yada bavulunu tyoplasın bıraksın evine .. Fikrete raat ettrmez o kadın yoksa .. yazık benim fikretime ... nghn 11-02-08, 23:07 Sumiyen tarafından gönderildi 1-Neclanın eve getirilmesindeki amaç senin de dediğin gibi dış dünyadan daha fazla zarar görmesine engel olmak ve doğru yolu bulmuşken, okuluna devam edip, çalışıp çırpınıp birşeyler yapmaya çalışıyorken onu yalnız bırakmamaktı. Ama bu demek değildi ki, eve geldiği zaman kimse onunla konuşmayacak, sohbet etmeyecek, beraber yemek yemeyecek, dışarı çıkmayacak vs. 2-Leyla, birşeyler yapabildiğini "sözle" değil yaparakta zamanla ailesine ispat edebilir ki, ben işi ile ilgili konuşmasınıda yadırgamıyorum bir aile ortamında yaşanabilecek en doğal şey'dir işyerinde günlerinin nasıl geçtiğini, neler öğrendiğni anlatması. Ama Leyla bunu sırf Nelayı kıskandırmak için yaptı dün akşam, Necla mutfakta yalnız başına yemek yiyordu ve Leyla onun orada olduğunu biliyordu, Neclanın duyması içindi. Üstelik te saçma sapan şeyler söylüyordu. "Masa başındayım, saygın bir konumdayım yani..." allah aşkına bu nasıl bir cümledir yaa. Birincisi insan masa başında oturmakla mı saygın konumda oluyor? Ne yani o zaman ülkemizin çöpçüleri vs. saygın insanlar değiller mi? Leylanın cümlesinden bu mana çıkıyor. Leyla, ne yaparsa yapsın, kendini ne kadar zorlasada o kültürlü babaya rağmen hala bu kadar görgüsüz/cahil. Üstelik, o işyerine torpil ile alındığını da nasıl oluyorda hiç aklına getirmiyor hayret. Bu zamanda düz lise mezunu tecrübesiz biri öyle bir şirkette bu kadar kolay işe giremez bunu düşünemiyor mu? İleride iş arkadaşları ile arasında torpil mevzusu geçecektir. 3-Hayriye Hanım'dan bahsediyoruz, zaten bu duruma gelinildiyse en büyük kabahatlilerden biride o'dur. Hiçbir zaman çocukları arasında ki mesafeyi koruyamadı, onlara nasıl davranması gerekeceğini bilemedi. Bu yüzden Necla eve geldiğinden beri sürekli onunla ilgilenip Leyla ile ilgilenmemesini yardırgamıyorum, çünkü Hayriye Hanım çok geniş düşünebilen biri değil. Ali Rıza Bey, Neclanın odasına uğradığı zaman Leylanın odasına da uğruyor mutlaka, aradaki dengeyi en iyi korumaya çalışan kişi Ali Rıza Ve Fikrettir. 4- Neclanın sürekli ağlamasından daha doğal ne olabilir bilemiyorum. Elbette ağlayacak, çünkü yaptıklarından, kim için kimlerden vazgeçtiğini anımsadığında, ailesini düşürdüğü zor durumları hatırladığında, çerçeveden çıkarılmış olmanın ne kadar üzücü bir şey old. anladığında, anne/baba sıcaklaığının hiçbirşeye bedel olamayacağını anladığında nasıl ağlamasın. Leyla ile konuştuğunda ağlamadan, cevap veriyor demişsiniz bu belki de karşılıklı ve psikolojik bir durumdur. Leylaya karşı kendisini hatalı gördüğünden ağlamaya bile uatnıyordur. Leyla ile konuşma cesaretini nereden buluyor demişsiniz, Necla bırakın konuşmayı Leylanın yüzüne bakma cesaretini bile bulamıyor kendinde. Geçen bölüm banyodan çıktığı zaman Leyla ile karşılaşınca kendince teşekkür etmek istedi. Fikret'in iç sesinin dediği gibi "Ne Leyla, Neclanın zannettiği kadar cesur, nede Necla Leylanın zannettiği kadar aciz". Neclanın sessizleşip sürekli ağlamasına da Ali Rıza Bey çok güzel bir sözle açıklık getirdi. "Yalnızlık, yalnızlık sağır bir arkadaştır sende sesini unutursun" Leylaya kızıyorum çünkü hala neden Can ile o kadar sıkı fıkı, yaşadığı onca şeyden hiçmi ders almadı. Ferhundenin söylediklerinin bal gibide doğru old. kendiside biliyor, bunu biliyorken neden kendisine veya Can Beye engel olmuyor, olamıyor. Bütün gün Can Bey ile at koştururken keyfi maşallah pek yerindeydi, Can Beyin eşini hiç düşünmüyordu, kadın gelince ve kendisine soğuk davranınca sus pus oldu. Leyla, babasının uyarısına rağmen bir hata daha yapar ise benim gözümde Necladan daha aşağı bir konumda yer alacaktır kendisi. Kaldı ki, şuanda Necla benim gözümde Leyladan aşağı bir konumda değil. Öncelikle cevap bu kadar uzun sürdüğü için özür dilerim 1-Ben Neclayla konuşulmayacak,sohbet edilmeyecek,yemek yenmeyecek yada dışarı çıkılmayacak demedim.Elbette bunlar yapılacak ama Necla halen geride nasıl yıkık virane bir aile bıraktığını bilmiyor.Görmedi duymadı.Toplarnamış bir aileye geri döndü.O evde onun gidişinin ardından nasıl acılar çekildiğini bilmiyor.Eve geldiğinden beridirde hiç kimse Necla'nın davranışlarına ne kadar içerlediklerini ve yara aldıklarına dair tek kelime laf etmiyor.Necla bunları bilmeli.Bir fotoğraf albümünden çıkarılmakla öğrenilmez bu.Ailenin öncelik olarak yaptığı şey şuanda "özlem gidermek" başka birşey değil. 2-Sen Leyla'nın yaptıklarını bir nevi " hava atmak " gibi görüyorsun.Oysa benim gördüğüm şey Leyla'nın Necla'ya bir nevi "cevabı".Sen beni yıkıp gittin.Perişan ettin(doğruluğunu yanlışlığını hiç tartışmıyorum) ama ben senin bana yaptığın onca şeye rağmen ayaktayım.Leyla ve Necla karşılıklı sohbet eden iki insan değil nasıl kanıtlayacak kendini Necla'ya.Yaptıklarını böyle Necla'ya duyurmaya çalışıyor.Bak gör neler ettin bana ama ben genede başardım demeye çalışıyor.bunu söyleme biçimi cahilce bu noktada sana katılıyorum.Ama bunu yapış nedeni hava atmak için değil. 3-Farkındaysan geçmişte kimin ne yaptığıyla ilgili hiç örnek vermiyorum.bu noktada Hayriye Hanım'ın geçmiş davranışlarını da sorgulayacak değilim.Yepyeni bir çizgi çizildi ve o çizginin ötesine geçildi.Madem öyle ben o çizgiden sonraki hareketleri değerlendiririm.Ali rıza bey dikkatli olacağız dengeyi kuracağız dedikçe hayriye hanım bu dengeyi bozmak için ister istemez şeyler yapıyor.Kızını öpüp koklamasında değilim.Hasret gidersin ama hasret gideriyim derken yan oda da başka bir kızının kalbinin kırıldığını unutmamalı.Orda Leyla ya söyleyeceği iki söz leylayı hemen yumuşatacaktır. 4-Ben Necla'nın ağlamasında da değilim.Diyorum yaa haliyle aklına yaptığı şeyler geliyor hatasını görüyor ve ağlıyor.Leyla ile karşılaştıkları anlarda ise tüm ev fertlerine sergilediği psikolojiden farklı bir tavırla yaklaşınca inandırıcı olmuyor ne yazık ki. Demişsin ki "Leylaya karşı kendisini hatalı gördüğünden ağlamaya bile uatnıyordur" iyi de abisine karşıda hatalı gördü kendini,babasına da karşı.İkisine de yaptığı hareketlerle Leyla'ya yaptığı hareketler çok farklıydı.Ayrıca izlemeden konuşmamak lazım ama fragmanda leyla'ya karşı "ilk benim sevdiğimdi" diyerek "Leyla'ya karşı" yaptığı şeyden pekte pişman değil gibiydi.Fragman yanıltıcıda olabilir elbette.Bekleyip yorumlamak lazım Dediğim gibi ben olayların öncesinde değilim.Şuanki durumu yorumluyorum sadece sultansss 11-02-08, 23:13 Valla bu bölüm kim kavga ederse etsin ne fırtınalar koparsa kopsun ben Fikret'im ve Tahsin'in yakınlaşmalarına yani öpüşme sahnelerine sevineceğim,başka kötü şeyler düşünmek istemiyorum... Üzüntülerimi bir sonraki bölüme saklayacağım.bu bölüm Fİkret'imin mutluluklarını,sevinçlerini paylaşacağım,mutlu olmak en çok onun hakkıydı ve bu da yavaş yavaş oluyor inşallah(tabi Cevriye Hanım çekip giderse daha iyi olacak ama...) deadly_angel 12-02-08, 00:01 Fragmandan ve bölüm özetinden anladığım kadarıyla gayet hareketli, güzel bir bölüm bekliyor bizleri.Fırtınanın bu kadar erken kopmasını beklemiyordum.Ama böyle olması bir taraftan iyi bile oldu diyebilirim.Umarım Ali Rıza Bey ve Hayriye Hanım Necla'nın eve gelmesinin yanlış bir karar olduğunu düşünüp onu Fikret'in yanına yada başka bir yere yollamaya kalkışmazlar.Leyla kendisine gösterilen haketmediği ilgiyi öyle güzel (!) kullandıki bu güne kadar.Olay nereden patlak verecek çok merak ediyorum.Yine tek suç Necla'ya aitmiş gibi davranacak.Necla fragmanda Oğuz için o benim sevgilimdi diyor.Bunu üste çıkmak amacıyla söylediğini düşünmüyorum.Olayları gerçek haliyle ifade etmek için böyle bir cümle kurmuştur. Fikret ve Tahsin cephesinde de bir hareketlilki sözkonusu.Tahsin'e hala sinir oluyorum.Annesini bir türlü yollayamadı evine.Kadın tepelerine çıktı ona rağmen sesini doğru dürüst yükseltmedi bile.Hala bildiğini okuma cesaretini bulabiliyor, sıkılmaya başladım bu durumdan. Dudaktan kalbe 12-02-08, 05:45 leylanın şu an canla bir ilişkisi yok. arkadaşça bir ilişki onlarınki. leyla açık açık hislerini söyledi cana. bu saatten sonra da uzak durmak gibi bir zorunluluğu yok. o üstüne düşeni yaptı. gerisi can bey ve oya hanımın problemi. aynen leYla cana hislerini söledi ondan kendını cektı ama can leylanın ustune gıdıo çiçek göndermeler falan leyla zaten babasınlada konusurken can bey hakkında o benım arkadasım dedı deadly_angel 12-02-08, 10:31 Leyla ve Can arasında şu an için birşey yok.Can'ın boşanma durumu ortaya çıkınca eminim çok daha farklı bir boyutta olacak bu olay.Ben hala Leyla'nın yine bir hata yapacağını düşünüyorum. yessi 12-02-08, 10:58 Leyla ve Can arasında şu an için birşey yok.Can'ın boşanma durumu ortaya çıkınca eminim çok daha farklı bir boyutta olacak bu olay.Ben hala Leyla'nın yine bir hata yapacağını düşünüyorum. boşanma süreci başladıktan sonra yaşanacak bir ilişki nasıl hata olarak görülebilir ki? iki taraf konuşmuş, anlaşmış, boşanma kararı almış. gerisi bürokratik işlemler. kafada bitmiş olan bir evliliğin kağıt üzerinde de bitmesi bekleniyor. bu an itibarıyla leyla ve can arasında bir şey olursa -ki ben can'ın leyla'yı haketmediğini düşünüyorum. oya'yı da haketmiyor o adam ya neyse...- ortada bir hata ya da yasak ilişki var gibi bakmam ben. olan olmuş biten bitmiş. o noktadan sonra leyla oturup da doğru-yanlış hesabı yapmak zorunda değil. deadly_angel 12-02-08, 11:31 boşanma süreci başladıktan sonra yaşanacak bir ilişki nasıl hata olarak görülebilir ki? iki taraf konuşmuş, anlaşmış, boşanma kararı almış. gerisi bürokratik işlemler. kafada bitmiş olan bir evliliğin kağıt üzerinde de bitmesi bekleniyor. bu an itibarıyla leyla ve can arasında bir şey olursa -ki ben can'ın leyla'yı haketmediğini düşünüyorum. oya'yı da haketmiyor o adam ya neyse...- ortada bir hata ya da yasak ilişki var gibi bakmam ben. olan olmuş biten bitmiş. o noktadan sonra leyla oturup da doğru-yanlış hesabı yapmak zorunda değil. Boşanmanın gerçekleşmiş olmasından bahsetmemiştim ben mesajımda.Can'ın eşinin çiftlikte Leyla'ya karşı sergilediği tutum Leyla'nın bazı şeyleri sorgulamak istemesine ve Can'la bu konuda konuşmalarına neden olabilir.Leyla nasıl olsa boşanacak diye Can'la arkadaşlığını ilerletebilir.Ben Can'ın öyle kolay boşanabileceği düşünmüyorum. softec 12-02-08, 12:53 Ben senelerden beri ne yanlis yaptim acaba diyorum,bende bir Türk Annesiyim,:icon_sorr Benim oglum kiz arkadasini benimle tanistirdigi an bana hemen,Anne lütfen Arkadasimi sakin üzme o benim icin cok deyerli diyor:icon_whis Tasin cok fazla dayandi, cok passiv bir erkek, simdide annesine birsey demesse, artik Fikreti hak etmiyor derim.:img-yes: iklim_tb 12-02-08, 13:11 sonunda tahsin'le fikret'i böyle gördüm ya ölsemde gam yemem...hala inanamıyorum dünden beri fragmana bakıyorum çok tatlılar sonunda beklediğim bölüm geldi ama cevriye hanım bu duruma tahammül edemez... handeci 12-02-08, 13:25 bence bu bölümde leyla ve necla nın hesaplaşmasından yüzleşmesinden çok ferhunde ve şevket konuşulacak.çünkü leyla ve ferhunde parktayken şevket ve sedefi görüyor.bence evde iki kıyamet birden kopacak yarın akşam.belki de ferhunde hiç tepki vermeyecek bizi şaşırtıcak.bu arada leyla sütten çıkmış ak kaşık değil ki senaristler bunu unutmasın. busdem_GS 12-02-08, 16:49 öncelikle yeni sayfa hayırlı olsun(biraz geç oldu ama)hepimizin görmek istediği sahneler tabiki fikret ve tahsin sahneleri...ama korkarım o sahnelerin sonu çok kötü bitecek...düşünmek bile istemiorum...ben bu bölüm alirızaya kesin çok üzülücem...ve en çok neclaya kızıcam gibi gelio...leyla ztn neclaya patlayacaktı...nie necla sanki eski konuları açıp o bnm sevgilimdi die başlıo...gerçekten bu yüzden tüm aile için çok üzülücem gibime gelio...geçen bölüm biraz yavaştı...bu bölüm gerçekten heyecan dorukta olacak kesin... Dinnah 12-02-08, 19:46 Merhaba arkadaslar, forumda yeniyim. Bende Leyla-Necla kavgasina katilmadan duramiyacagim. Bence Necla "o benim sevgilimdi" demekle Oguz'a olan duygularini savunmuyor. Sadece Leyla'ya sende hatalisin demek istiyor. Ya insan nasil kardesinin eski sevgilisiyle cikar? Dusunsene enisten eski sevgilin oluyor. Yamukluk zaten burda basliyor. Leyla sirf kiskancligi yuzunden Oguz'la tecavuz olayindan sonra devam etti. Bir sahne var Leyla Necla'nin telefonuyla Oguzu ariyor. Oguz "askim"diye telefonu ailyor. Bu tecavuz olayindan sonra oluyor. Hemen kizkardesini uyaracagi yere "Necla gorursun sen"diyor Leyla. Birde Oguz'la evlendikten sonra yine Necla'yi kiskanmaya devam etti. Neclanin nisaninda butun sahnelerde kiskancligi ortaya cikiyordu. Takilan takilan, Cem daha zengin, Necla'la nisan yapildi felan filan. Sonra Leyla Oguzla zaten ayrilmis gibilerdi. Annesine yalvarmisti ne olur geri geliyim, kocam beni sevmiyor demisti. Yaptigi iki yuzluluk. Nasil kendisi kizkardesinin eski sevgilisyle cikmayi uygun goruyorsa neden kizkardesinin eski kocasiyla kacmasin kiziyor? Ben valla bir fark goremiyorum. Iki seyde midemi bulandiriyor. Leyla psikolojik olarak yikilmak uzereydi. Necla'nin Oguzla kacmasi son damla oldu. sevgi sihirbazı 13-02-08, 00:00 Merhaba arkadaslar, forumda yeniyim. Bende Leyla-Necla kavgasina katilmadan duramiyacagim. Bence Necla "o benim sevgilimdi" demekle Oguz'a olan duygularini savunmuyor. Sadece Leyla'ya sende hatalisin demek istiyor. Ya insan nasil kardesinin eski sevgilisiyle cikar? Dusunsene enisten eski sevgilin oluyor. Yamukluk zaten burda basliyor. Leyla sirf kiskancligi yuzunden Oguz'la tecavuz olayindan sonra devam etti. Bir sahne var Leyla Necla'nin telefonuyla Oguzu ariyor. Oguz "askim"diye telefonu ailyor. Bu tecavuz olayindan sonra oluyor. Hemen kizkardesini uyaracagi yere "Necla gorursun sen"diyor Leyla. Birde Oguz'la evlendikten sonra yine Necla'yi kiskanmaya devam etti. Neclanin nisaninda butun sahnelerde kiskancligi ortaya cikiyordu. Takilan takilan, Cem daha zengin, Necla'la nisan yapildi felan filan. Sonra Leyla Oguzla zaten ayrilmis gibilerdi. Annesine yalvarmisti ne olur geri geliyim, kocam beni sevmiyor demisti. Yaptigi iki yuzluluk. Nasil kendisi kizkardesinin eski sevgilisyle cikmayi uygun goruyorsa neden kizkardesinin eski kocasiyla kacmasin kiziyor? Ben valla bir fark goremiyorum. Iki seyde midemi bulandiriyor. Leyla psikolojik olarak yikilmak uzereydi. Necla'nin Oguzla kacmasi son damla oldu. her insan sınırlarını bilmeli,kardeşinin sevgilisiyle çıkmak ne demek ya bırak çıkmayı bunu düşünmek bile ne kadar utanç verici konuyu neresinde tutsan elinde kalıyor,bu olayda iki tarafta hatalı:img-yes: isteyerek beklediğim sahne tahsin ve fikret sahnesi ne de güzel öpüşüyorlar ya ama sanırım öncesinde bi yere yemeğe gidiyorlar ki tahsinin yüzük hediyesi var bence. öpüşmeyse sonrasında:img-wink: ama cevriye hanım bu işede karışmayı başarıyor. fikretin kıyafetindeki değişikliğe bakılırsa cevriye hanım öpüşmenin ertesi günü çenesini açmaya başlıyor. öpüşmede fikretin üstü mavliyken,yüzüğü masaya koyduğu yemek sahnesinde bluzü pembeydi. keşke tam tersi olsa.çünkü bir yerde tahsin fikrete gitmeni istemiyorum falan demişti. eğer böyle olursa fikret kavga sonunda üzerini değişir pembe bluzünü giyer,evine dönmek için odasına girer.tahsin gelir gitmelerle ilgili cümleleri kurar ve öper hem yazdım hemde omasını istiyorumm nolur ikincisi olsun yaöpüşme cevriya faktöründen sonra olsun:icon_sorr:img-wink: apple-core 13-02-08, 01:10 her insan sınırlarını bilmeli,kardeşinin sevgilisiyle çıkmak ne demek ya bırak çıkmayı bunu düşünmek bile ne kadar utanç verici konuyu neresinde tutsan elinde kalıyor,bu olayda iki tarafta hatalı:img-yes: isteyerek beklediğim sahne tahsin ve fikret sahnesi ne de güzel öpüşüyorlar ya ama sanırım öncesinde bi yere yemeğe gidiyorlar ki tahsinin yüzük hediyesi var bence. öpüşmeyse sonrasında:img-wink: ama cevriye hanım bu işede karışmayı başarıyor. fikretin kıyafetindeki değişikliğe bakılırsa cevriye hanım öpüşmenin ertesi günü çenesini açmaya başlıyor. öpüşmede fikretin üstü mavliyken,yüzüğü masaya koyduğu yemek sahnesinde bluzü pembeydi. keşke tam tersi olsa.çünkü bir yerde tahsin fikrete gitmeni istemiyorum falan demişti. eğer böyle olursa fikret kavga sonunda üzerini değişir pembe bluzünü giyer,evine dönmek için odasına girer.tahsin gelir gitmelerle ilgili cümleleri kurar ve öper hem yazdım hemde omasını istiyorumm nolur ikincisi olsun yaöpüşme cevriya faktöründen sonra olsun:icon_sorr:img-wink: bence sonra olacak arkadaşım eminim....inşallah öle olur...nasıl sabırsızım o sahneleri izlemek için bir bilsennn:img-icecr forever_bim 13-02-08, 01:21 Şimdi birşey yazıcam fena olacağım ama ben bu diziye aşkı yakıştırmıyorum yahu! (Evet bombayı patlattım) Hem de en sevdiğim karakter Fikret cephesinde gelişiyor aşk. Kitaptan baya bir sapma oldu bu konuda. Özellikle belirteyim. Madem ki Leyla Necla cephesi palto olaylarına kadar kitaba sadık. Fikret cephesi de sadık kalsın. Ben Fikret'le Tahsin arasında liseli aşıklar ya da tutkulu aşıklar formatı izlemek istemiyorum. Bu diziye yakışan sevgi dolu saygı dolu bir evliliktir. Dudak dudağa öpüşme ancak Ferhunde'yi, Leyla'yı, Necla'yı temsil edebilir bu dizide. (Onları kötülemek için de demiyorum bunu) Hem düne kadar Tahsin'e bir derin dondurucunun vereceği kadar sıcaklık verebilen Fikret, bugün ne oldu da öpüşecek duruma geldi? Fragmanı derinlemesine inceledim. Yaprak Dökümü benim için sonbahar, aile dramı, ailenin parçalanması, parçalanmakla kalmayıp parça pinçik olması, entrika, kavga, rekabet, hırs, kıskançlık demek. Fragmanda izlediğim Leyla vs Necla kavgası tam anlamıyla dizinin formatına uygun. Kitaba da uygun. Ferhunde'nin (bu aralar pasifleşse de) entrikaları da kitaba ve diziye uygun. Aile arası çekişmeler, Şevket'in sürekli üzerine yapışan eziklik de bu konsepte uygun. Dizinin verdiği dram olgusuyla ve kitapla çelişen bir aşk olacağından Fikret'le Tahsin'in arasında sevgi ve saygıya dayalı bir evlilik ilişkisi izlemeyi tercih ederim. YAPRAK DÖKÜMÜ bir aşk dizisi değil, bir parçalanışın aile dramının öyküsüdür! LAZCAKIR-KIZ 13-02-08, 10:35 Şimdi birşey yazıcam fena olacağım ama ben bu diziye aşkı yakıştırmıyorum yahu! (Evet bombayı patlattım) Hem de en sevdiğim karakter Fikret cephesinde gelişiyor aşk. Kitaptan baya bir sapma oldu bu konuda. Özellikle belirteyim. Madem ki Leyla Necla cephesi palto olaylarına kadar kitaba sadık. Fikret cephesi de sadık kalsın. Ben Fikret'le Tahsin arasında liseli aşıklar ya da tutkulu aşıklar formatı izlemek istemiyorum. Bu diziye yakışan sevgi dolu saygı dolu bir evliliktir. Dudak dudağa öpüşme ancak Ferhunde'yi, Leyla'yı, Necla'yı temsil edebilir bu dizide. (Onları kötülemek için de demiyorum bunu) Hem düne kadar Tahsin'e bir derin dondurucunun vereceği kadar sıcaklık verebilen Fikret, bugün ne oldu da öpüşecek duruma geldi? Fragmanı derinlemesine inceledim. Yaprak Dökümü benim için sonbahar, aile dramı, ailenin parçalanması, parçalanmakla kalmayıp parça pinçik olması, entrika, kavga, rekabet, hırs, kıskançlık demek. Fragmanda izlediğim Leyla vs Necla kavgası tam anlamıyla dizinin formatına uygun. Kitaba da uygun. Ferhunde'nin (bu aralar pasifleşse de) entrikaları da kitaba ve diziye uygun. Aile arası çekişmeler, Şevket'in sürekli üzerine yapışan eziklik de bu konsepte uygun. Dizinin verdiği dram olgusuyla ve kitapla çelişen bir aşk olacağından Fikret'le Tahsin'in arasında sevgi ve saygıya dayalı bir evlilik ilişkisi izlemeyi tercih ederim. YAPRAK DÖKÜMÜ bir aşk dizisi değil, bir parçalanışın aile dramının öyküsüdür! üzülerek sana katilmiyorum, Fikret ve Tahsin bu aski en çok hak edenler Kitapta yaziliyor yahut yazilmiyor, kitap pekte umrumda degil :) Bu kadar yogun duygular beslerken birbirlerine hemde sabirla, tabii ki sonucunda öpecekler birbirlerini. Bunlar leyla ile neclaninki gibi belirli bir sehvetten gelmedi Tahsin onca zaman sabretti, sevgisini anlatti Fikrete Adim adim yaklasti, birden bire 100 metre atlamadi. O yüzden en çok o hak ediyor bu aski, onlar hak ediyor.. Ama tabii ki herkes bir düsünemez, sen bunu istemissin. Sana göre dogru olabilir ama bana göre kesinlikle yanlis. Fikret ve Tahsin 4 ever :img-hyste:img-hyste Yürü be tahsiiinim kim tutar seniiiii :img-hyste:happy0064:happy0064:img-in_lo forever_bim 13-02-08, 11:43 Tahsin'i ben de seviyorum. Fikret'i ondan da fazla seviyorum. Birbirlerine duydukları 'sevgi', 'sahiplenme' de çok hoşuma gidiyor. Ama Reşat Nuri Güntekin usta yıllar önce böyle uygun görüp böyle yazmış. Kitabı uyarlama fikri ile yola çıktıysak "kitabı yok sayamayız". En belirgin özellikler kitapla birebir aynı kalmalı. deadly_angel 13-02-08, 12:09 Şimdi birşey yazıcam fena olacağım ama ben bu diziye aşkı yakıştırmıyorum yahu! (Evet bombayı patlattım) Hem de en sevdiğim karakter Fikret cephesinde gelişiyor aşk. Kitaptan baya bir sapma oldu bu konuda. Özellikle belirteyim. Madem ki Leyla Necla cephesi palto olaylarına kadar kitaba sadık. Fikret cephesi de sadık kalsın. Ben Fikret'le Tahsin arasında liseli aşıklar ya da tutkulu aşıklar formatı izlemek istemiyorum. Bu diziye yakışan sevgi dolu saygı dolu bir evliliktir. Dudak dudağa öpüşme ancak Ferhunde'yi, Leyla'yı, Necla'yı temsil edebilir bu dizide. (Onları kötülemek için de demiyorum bunu) Hem düne kadar Tahsin'e bir derin dondurucunun vereceği kadar sıcaklık verebilen Fikret, bugün ne oldu da öpüşecek duruma geldi? Fragmanı derinlemesine inceledim. Yaprak Dökümü benim için sonbahar, aile dramı, ailenin parçalanması, parçalanmakla kalmayıp parça pinçik olması, entrika, kavga, rekabet, hırs, kıskançlık demek. Fragmanda izlediğim Leyla vs Necla kavgası tam anlamıyla dizinin formatına uygun. Kitaba da uygun. Ferhunde'nin (bu aralar pasifleşse de) entrikaları da kitaba ve diziye uygun. Aile arası çekişmeler, Şevket'in sürekli üzerine yapışan eziklik de bu konsepte uygun. Dizinin verdiği dram olgusuyla ve kitapla çelişen bir aşk olacağından Fikret'le Tahsin'in arasında sevgi ve saygıya dayalı bir evlilik ilişkisi izlemeyi tercih ederim. YAPRAK DÖKÜMÜ bir aşk dizisi değil, bir parçalanışın aile dramının öyküsüdür! Kesinlikle, ben de böyle düşünüyorum.Fragmandaki Fikret Tahsin öpüşmesi keyfimi kaçırdı.Bana bu zoraki yakınlaştıma olayı saçma geliyor.Geçen bölümle bu bölüm arasında değişen ne onu da çok merak ediyorum.Öpüşme sahnesini yagırgadım bu yüzden.Ayrıca dizide tüm karakterler benim kafamda çeşitli değerleri, kelimeleri temsil ediyor, çağrıştırıyor.Fikret her zaman resmiyeti, içe dönüklüğü, kuralları çağrıştırmıştır bende.Fikret ve Tahsin ilişkisinin kitaba uygun olarak yansıtılmaması bu anlamda beni üzüyor.Keşke bu ilişkiye de Leyla ve Necla ilişkisi kadar sadık kalınabilse. asumgok 13-02-08, 12:12 kitaba illa ki uyulması taraftarı değilim ama açıkçası tahsin ve fikretin öpüşmesi benim de pek hoşuma gitmedi onların birbirlerine olan ilgisini davranışlarıyla göstermeleri daha çok hoşuma gidiyordu biraz duruşla alakalı açıkçası dediğin gibi neclaya leylaya yakıştırıyorum ama fiktete gelince ama işte:)) o da tabii ki bunları yaşıyacak doğal olarak ama bizim görmez tarafımızdan olsa daha iyiydi sanki:) diamantparis 13-02-08, 12:37 Ben Fikret'le Tahsin arasında liseli aşıklar ya da tutkulu aşıklar formatı izlemek istemiyorum. Bu diziye yakışan sevgi dolu saygı dolu bir evliliktir. Dudak dudağa öpüşme ancak Ferhunde'yi, Leyla'yı, Necla'yı temsil edebilir bu dizide. (Onları kötülemek için de demiyorum bunu) Hem düne kadar Tahsin'e bir derin dondurucunun vereceği kadar sıcaklık verebilen Fikret, bugün ne oldu da öpüşecek duruma geldi? sana katilmiyorum dudak dudaga sadece sevgililer degil kari kocalarda opusur bana yorumun komik geldi acickcasi hem bir insanin esi ayni zamanda sevgilisidir BERNA 13-02-08, 13:12 Tahsin ve Fikret'in aşık bir çift olarak yansıtılıması kitabı bilen biri olarak bana da biraz ters gelmişti. Fakat Tahsin karakteri öyle özene bezene çizilmiş ki insan ister istemez etkileniyor. Fikret de kitapta olduğundan daha bağışlayıcı zaten, Tahsin'le ilişkisi dışında da. Kitaptan ayrılıkların bu cephede yoğunlaşması sanırım oyunculara duyulan sempati ile ilgili oldu. Yalnız, Cevriye Hanım gibi muhteşem bir karakter ortaya çıktı bu arada :happy0064. Uzun lafın kısası, seyirciyi diziye bağlayacak bir karakter gerektiği için bu değişim yansıtıldı diye düşünüyorum. Kitabın yazıldığı dönemde Ali Rıza Bey olabilirdi fakat dizinin başında kitaba uygun olan davranışlarıyla biraz şekilciydi bence. Fikret diziyi izleyenlerin çoğunluğunu diziye bağlayan karakter oldu. Ferhunde ve Oğuz da dizinin anti-kahramanları olarak bu konuda etkili oldular ve o yüzden rolleri artırıldı. Kitaptaki değişime çok karşı çıkmasam da Yaprak Dökümü'nün aile için bir ibret dizisi olduğuna ve aile içi ilişkileri daha çok ele alması konusunda daha ısrarlı olması gerektiğine de katılıyorum. Fikret ve Tahsin'in yakınlaşması çok normal ama ben de daha incelikli bir sahne bekliyordum. Öpüşme evet olsun ama onların yakınlığının tek boyutlu olarak ele alınmasından korkarım eğer öpüşmenin yanısıra daha incelikli bir sahne yoksa. Fikret ve Tahsin'i tam manasıyla bir aile olmak özlemi birbirlerine aşık etti diye düşünüyorum. Yine de fragmanı görüp erken bir yargıda bulunmak da istemem. angels18 13-02-08, 14:05 sonunda büyük gün geldi merakla fragmanı gördüğümden beri fikret tahsinin yakınlaşmasını bekliyorum cok güzel bir görüntü ama cevriye hanım yine bozuyor şimdi benim anlamadığım cevriye hanım bişeyler diyor önceki sahnede tahsiz fikret yakınlasıyor fikretin üzerinde cevriye hanımla tartığı sahnedeki kıyafet var acaba önce kavgamı oluyor yoksa yakınlaşma mı anlamadım ben bunu forever_bim 13-02-08, 14:22 sana katilmiyorum dudak dudaga sadece sevgililer degil kari kocalarda opusur bana yorumun komik geldi acickcasi hem bir insanin esi ayni zamanda sevgilisidir Aşkla mı yapılmıştı bu evlilik? Benim hatırladığım kadarıyla düne kadar, Fikret Tahsin'in eski eşinin resminin asılı olduğu odada uyuyordu. Tahsin seviyor bunun ben de farkındayım ama Fikret, Necla ve Leyla'ya, babası tarafından evde kalmış muamelesi yapılmasına, Necla'ya aşırı bağlılığı ile gözümüzü çıkaran Hayriye Hanım'ın tuhaf laflarına, son olarak da Ferhunde'nin çok sık olmasa da fişteklemelerine dayanamadığı için çekip gitti ve de evlendi. Evlilik onun için son çareydi. Birbirlerini sevsinler, sahiplensinler lafım olmaz ben aşkın yansıtılış şeklini beğenmedim. Yaprak Dökümü bu, Asi ya da Beyaz Gelincik değil. hanimavii 13-02-08, 14:45 üzülerek sana katilmiyorum, Fikret ve Tahsin bu aski en çok hak edenler Kitapta yaziliyor yahut yazilmiyor, kitap pekte umrumda degil :) Bu kadar yogun duygular beslerken birbirlerine hemde sabirla, tabii ki sonucunda öpecekler birbirlerini. Bunlar leyla ile neclaninki gibi belirli bir sehvetten gelmedi Tahsin onca zaman sabretti, sevgisini anlatti Fikrete Adim adim yaklasti, birden bire 100 metre atlamadi. O yüzden en çok o hak ediyor bu aski, onlar hak ediyor.. Ama tabii ki herkes bir düsünemez, sen bunu istemissin. Sana göre dogru olabilir ama bana göre kesinlikle yanlis. Fikret ve Tahsin 4 ever :img-hyste:img-hyste Yürü be tahsiiinim kim tutar seniiiii :img-hyste:happy0064:happy0064:img-in_lo haklısın arkadaşım.sana katılıyorım.bana yazacak bişey bırakmamışsın. buna aşk derler nasıl kime geleceği hiç belli olmaz. tahsin ve fikret aşk en çok onlara yakışıyor.ben başka bir çift göremiyorum:happy0064 bennufikret 13-02-08, 14:54 Aşkla mı yapılmıştı bu evlilik? Benim hatırladığım kadarıyla düne kadar, Fikret Tahsin'in eski eşinin resminin asılı olduğu odada uyuyordu. Tahsin seviyor bunun ben de farkındayım ama Fikret, Necla ve Leyla'ya, babası tarafından evde kalmış muamelesi yapılmasına, Necla'ya aşırı bağlılığı ile gözümüzü çıkaran Hayriye Hanım'ın tuhaf laflarına, son olarak da Ferhunde'nin çok sık olmasa da fişteklemelerine dayanamadığı için çekip gitti ve de evlendi. Evlilik onun için son çareydi. Birbirlerini sevsinler, sahiplensinler lafım olmaz ben aşkın yansıtılış şeklini beğenmedim. Yaprak Dökümü bu, Asi ya da Beyaz Gelincik değil. haklısın arkadaşım, fikret tahsinle zorla evlendi, ailesinden kaçmak için. başlarda da hiçbirşey hissetmiyordu ona karşı ama olay aşka dönüştü. bunun yansıtılması başlarda yemeğe çıkmayla, konuşmalarla filan sağlandı. şimdi de artık kanun önünde de evli olduklarına göre beraber yatmaları için, öpüşmeleri için hiçbir engel yok. sonuçta aşıklar artık. birine aşık olursan onu öpersin di mi ? :) belki bugüne kadar fikret'in cinselliğiyle önplana çıkmamış olması nedeniyle yadırgadın bu durumu. haklı da olabilirsin kitaptan çok farklılar ama bennu yıldırımların yani fikretin söylediği gibi dizinin bir matematiği var.şu anda yüzde elli leyla-necla olayını izliyorsa yüzde elli de tahsin-fikret cephesini merak ediyor. her iki tarafın da izleyiciyi üzmesi diziye kan kaybettirir. yoksa kitabı okuyan bilir fikret tahsinle mutlu olmuyordu, bir hizmetçi gibi gitti o eve üstelik tahsinin ablası ve ablasının çocukları da vardı. bizim tahsinin kardeşi bile yok tek çocuk. dizi olmasından kaynaklanan bir takım şeyler oluyor... fikret ve tahsinle mutlu olup, leyla neclaya kızıyoruz. ne yazık ki fikret de rahibe değil ve aşkını normal insanlar gibi yaşamak zorunda. bundan önce birşey belli etmiyordu çünkü fikret ketum bir karakter biraz ama o da insan bir yerden sonra duygularını ifade etmeli. tahsinin pijamasına dokunup gülmesi, tahsinin ona seni seviyorum demesinden sonra kahvaltıyı dört dörtlük hazırlaması, cevriye hanımın reyhanı tahsine yamama çabalarını kıskanışı, evlenme tarihlerini tamtamına hatırlamaları, tahsinle yemeğe çıkmak istemesi fikretin duygularını anlatıyor. aslında çok da soğuk kalmamış değil mi ? kitapla birebir gitmeyişleri eleştirilebilir elbette ama fikret ve tahsin öpüşmesinin karşısında değilim ben. sonuçta yaprak dökümü bir ailenin parçalanışını anlatırken temeline aldığı duygu sevgi. hayriye ve ali rıza aşık değil mi sanki? entrika da üzüntü de yalan da olacak ama bu hikayenin bu kadar "gerçek" olmasının nedeni içinde her duygunun barınabilmesi bence... forever_bim 13-02-08, 14:54 Yaprak Dökümü'nün genel teması, muhafazakar bir babanın, ailesini alıp büyük şehire yerleşmesi nihayetinde, batılı yaşam tarzına özenen evlatlarının bu özenti sonucu aileyi dağıtacak kadar hata yapması, büyük şehrin bu aileyi ham yapıp yutmasının öyküsüdür. Yaprak Dökümü, yola çıkarken genç izleyicilere idol olacak bir aşk yaratma gayesiyle yola çıkmadı. Üstüne basa basa söylüyorum, bu bir aile dramıdır, dökülen yaprakların öyküsüdür. Aşk yaşansa dahi satır aralarında yaşanabilir bu dizinin temasını alıp götürecek şekilde yaşanmamalıdır. Dizinin teması aşk değildir. Bu diziyi birinci bölümden beri izleyen izleyici konusunun Tahsin Fikret aşkı olmadığını görür. Bu bir ailenin parçalanış öyküsüdür. Bir de Tahsin'le ilgili dip not düşeyim: Bu karakteri sevsem de eşini Cevriye Hanım'a ezdirmesini hiç sevmiyorum. Kadın 1999 depreminde de onlardaydı, 2009'a doğru gidiyoruz yine onlarda. Herşeye nifak sokuyor. Gitsin ahretliği ile yaşasın. Eminim 1989'da Tahsin'lerdeydi bu kadın. Onu® 13-02-08, 14:54 Şimdi birşey yazıcam fena olacağım ama ben bu diziye aşkı yakıştırmıyorum yahu! (Evet bombayı patlattım) Hem de en sevdiğim karakter Fikret cephesinde gelişiyor aşk. Kitaptan baya bir sapma oldu bu konuda. Özellikle belirteyim. Madem ki Leyla Necla cephesi palto olaylarına kadar kitaba sadık. Fikret cephesi de sadık kalsın. Ben Fikret'le Tahsin arasında liseli aşıklar ya da tutkulu aşıklar formatı izlemek istemiyorum. Bu diziye yakışan sevgi dolu saygı dolu bir evliliktir. Dudak dudağa öpüşme ancak Ferhunde'yi, Leyla'yı, Necla'yı temsil edebilir bu dizide. (Onları kötülemek için de demiyorum bunu) Hem düne kadar Tahsin'e bir derin dondurucunun vereceği kadar sıcaklık verebilen Fikret, bugün ne oldu da öpüşecek duruma geldi? Fragmanı derinlemesine inceledim. Yaprak Dökümü benim için sonbahar, aile dramı, ailenin parçalanması, parçalanmakla kalmayıp parça pinçik olması, entrika, kavga, rekabet, hırs, kıskançlık demek. Fragmanda izlediğim Leyla vs Necla kavgası tam anlamıyla dizinin formatına uygun. Kitaba da uygun. Ferhunde'nin (bu aralar pasifleşse de) entrikaları da kitaba ve diziye uygun. Aile arası çekişmeler, Şevket'in sürekli üzerine yapışan eziklik de bu konsepte uygun. Dizinin verdiği dram olgusuyla ve kitapla çelişen bir aşk olacağından Fikret'le Tahsin'in arasında sevgi ve saygıya dayalı bir evlilik ilişkisi izlemeyi tercih ederim. YAPRAK DÖKÜMÜ bir aşk dizisi değil, bir parçalanışın aile dramının öyküsüdür! Açıkcası katılmıyorum Fikret'le Tahsin ilişkisi zaten kitaptakinden taban tabana zıt Bu anlamda senaristlerin bu durumu kafalarınca yazmaları açıkcası yadırgamadım Fikret'in kocasından göreceği zülmü sevimli ama bir o kadar can yakıcı olan kaynanasından görmesine razıyım Onların aşkı daha doğrusu Tahsin'in Fikret'e olan ilgisi baştan beri izleyicilerin çok hoşuna gitti Bence o sahnenin öncesinde yine çok duygusal konuşmalar olmuş olacak ki o sahne öyle gelişti Yoksa birden bire hadi insani duygularla ilişkiye girelim dayanamıyorum felan havası yok en azından öyle olacağını tahmin ediyorum Tahsin -Fikret ilişkisinde , ne Ferhunde ve Şevket'teki gibi salon ortasında sex filmini andıran sahneler Ne de Leyla- Oğuz'daki gibi zorlama Ne de Necla- Oğuz ilişkisindeki gibi yasak durum var O bakımdan ilişki çok güzel gelişti Benim gözüme batmadı açıkcası ... forever_bim 13-02-08, 14:59 haklısın arkadaşım, fikret tahsinle zorla evlendi, ailesinden kaçmak için. başlarda da hiçbirşey hissetmiyordu ona karşı ama olay aşka dönüştü. bunun yansıtılması başlarda yemeğe çıkmayla, konuşmalarla filan sağlandı. şimdi de artık kanun önünde de evli olduklarına göre beraber yatmaları için, öpüşmeleri için hiçbir engel yok. sonuçta aşıklar artık. birine aşık olursan onu öpersin di mi ? :) belki bugüne kadar fikret'in cinselliğiyle önplana çıkmamış olması nedeniyle yadırgadın bu durumu. haklı da olabilirsin kitaptan çok farklılar ama bennu yıldırımların yani fikretin söylediği gibi dizinin bir matematiği var.şu anda yüzde elli leyla-necla olayını izliyorsa yüzde elli de tahsin-fikret cephesini merak ediyor. her iki tarafın da izleyiciyi üzmesi diziye kan kaybettirir. yoksa kitabı okuyan bilir fikret tahsinle mutlu olmuyordu, bir hizmetçi gibi gitti o eve üstelik tahsinin ablası ve ablasının çocukları da vardı. bizim tahsinin kardeşi bile yok tek çocuk. dizi olmasından kaynaklanan bir takım şeyler oluyor... fikret ve tahsinle mutlu olup, leyla neclaya kızıyoruz. ne yazık ki fikret de rahibe değil ve aşkını normal insanlar gibi yaşamak zorunda. bundan önce birşey belli etmiyordu çünkü fikret ketum bir karakter biraz ama o da insan bir yerden sonra duygularını ifade etmeli. tahsinin pijamasına dokunup gülmesi, tahsinin ona seni seviyorum demesinden sonra kahvaltıyı dört dörtlük hazırlaması, cevriye hanımın reyhanı tahsine yamama çabalarını kıskanışı, evlenme tarihlerini tamtamına hatırlamaları, tahsinle yemeğe çıkmak istemesi fikretin duygularını anlatıyor. aslında çok da soğuk kalmamış değil mi ? kitapla birebir gitmeyişleri eleştirilebilir elbette ama fikret ve tahsin öpüşmesinin karşısında değilim ben. sonuçta yaprak dökümü bir ailenin parçalanışını anlatırken temeline aldığı duygu sevgi. hayriye ve ali rıza aşık değil mi sanki? entrika da üzüntü de yalan da olacak ama bu hikayenin bu kadar "gerçek" olmasının nedeni içinde her duygunun barınabilmesi bence... Yorumda katıldığım çok fazla kısım var. Ama altını çizdiğim kısımdaki detayları çok seviyorum ben. Ben Fikret'in Tahsin'i sevdiğini pijamasına dokunmasından ya da hazırladığı mükellef kahvaltıdan anlayabiliyorum. Benim sorunum şekille ilgili demek ki. Ben aşk istemiyorum demiyorum. Ben bu altını çizdiğim normlarda izlemek istiyorum diyorum. bennufikret 13-02-08, 15:08 Yaprak Dökümü'nün genel teması, muhafazakar bir babanın, ailesini alıp büyük şehire yerleşmesi nihayetinde, batılı yaşam tarzına özenen evlatlarının bu özenti sonucu aileyi dağıtacak kadar hata yapması, büyük şehrin bu aileyi ham yapıp yutmasının öyküsüdür. Yaprak Dökümü, yola çıkarken genç izleyicilere idol olacak bir aşk yaratma gayesiyle yola çıkmadı. Üstüne basa basa söylüyorum, bu bir aile dramıdır, dökülen yaprakların öyküsüdür. Aşk yaşansa dahi satır aralarında yaşanabilir bu dizinin temasını alıp götürecek şekilde yaşanmamalıdır. Dizinin teması aşk değildir. Bu diziyi birinci bölümden beri izleyen izleyici konusunun Tahsin Fikret aşkı olmadığını görür. Bu bir ailenin parçalanış öyküsüdür. Bir de Tahsin'le ilgili dip not düşeyim: Bu karakteri sevsem de eşini Cevriye Hanım'a ezdirmesini hiç sevmiyorum. Kadın 1999 depreminde de onlardaydı, 2009'a doğru gidiyoruz yine onlarda. Herşeye nifak sokuyor. Gitsin ahretliği ile yaşasın. Eminim 1989'da Tahsin'lerdeydi bu kadın. kiatpta ana tema bu olabilir ama günümüz yaprak dökümünde değil. çünkü kiatbın yazıldığı 1920 yada 30 lu yıllarda, osmanlının çöküşü ve cumhuriyetin ilanı sözkonusuydu. genç kızların da o zamanlar popüler olan fransız kültürüne özenmeleri sözkonusuydu. hatta bu konuyu sadece reşat nuri değil, peyami safa, yakup kadri ve birçok yazar işlemiştir. ferhundenin eve gelişiyle başlayan partiler, gramofonlar, fakirliğe karşın süslü pahalı kıyafetler bunu anlatıyordu. gelenekçi bir babayla modernleşme çabası içinde olan - modernleştiğini zannedip yozlaşan- evlatları arasındaki öyküydü. ama günümüz dizi versiyonunda daha ziyade aile önemi vurgulanıyor. aslında yaprakların döküldüğü filan da yok hepsi evde fikret hariç, onun da bir ayağı burda. yani ne yaparsan yap seni koşulsuz sevecek olan ailendir mesajı yoğunlukta. dediğim gibi kitapla aynı gitmeyişini eleştirmekte haklı olabilirsin ama anlatılan hikayede her duygu olacak ve bu da sonuna kadar yaşanacak. tvye iş yapıyorlar ve bir takım değişimler yapmak zorundalar. köşe yazarlarından izleyicilere kadar herkes fikret ve tahsinin birlikteliğinin geciktiğini düşünüyor. üstelik hikaye ikiye bölünmüş durumda bir köşkü bir de adapazarını izliyoruz. zaten böyle olmasa kitaba göre gitse fikreti bölüm sonlarına doğru görebilirdik sadece. gidişinden sonra onunla ilgili pek fazla şey yok kitapta çünkü. aşkı temel almak zorundalar yani hikayenin 2. bölümünde, çünkü bu dizi... tiyatro oyunu yada kitap değil. soora 13-02-08, 17:54 Yaprak dökümü mükemmel ve çok güzel bir dizi ben hayranım.rica ederim bencede artık şu cevriyeyi yollasın tahsin bak sevdiğin kadın daha fazla dayanamıcak tahsiiiiiiiiiiiiin bencede nejla nie hala o benim sevdiğimdi diyoki sonuçta ikisi de biliyo oğuzun ne mal olduğunu ama hala kıskançlık ve inat işte ama leyla daha kıskanç kimse kusura bakmasın bu kadarda olmaz ailesini bile kıza resmen iice düşman etmeye çalışıyo çok şımarık leyla şefket ne halt etcek hakkaten ferhunde gene başlıycak bence kaldığı yerden zaten başladı aslında ama neyse! soora 13-02-08, 17:56 Bence leyla haklı.evet sahip çıkıldı eve gelindi ama ev ahalisi çok anlayışlı davranıyor necla ya.yaptıklaırı unutmuşlar gibi.şevket ve leyla hariç kimsenin tavır aldığı yok.yani azcık souk davranılmalı diye düşünüyorum.kız eniştesi ile kaçtı ayol kim kabul edebilir bunu. ayrıca leyla haksız diyenler.birincisi leyla taaa baştan necla ya oğuz un kendisi ile ilgilendiği söylediğinde necla benim işim yok artık onla al senin olsun,gerçketn bak beni düşünme diye izin verdi.madem öyle ya seviyorum ben saçmalama diyecektin ya da olur mu öle falan diyecektin.kendi verdi oğuzu leylaya.ayrıca leyla isteyerek yatmadı onunla tecavüze uğradı. leyla kesinlikle haklıııııı soora 13-02-08, 18:00 Yaprak Dökümü 2007 senesinin en iyi dizilerden... Cook ama cok severim bu diziyi.. Müthis ya.. Hele Halil Ergün, Bennu Yildirimlar, Gökce Bahadir ve en son Deniz Cakir olunca bu dizide, bambaska bir dizi oldu.. Yani mükemmelin ötesinde bir dizi.. Ilk baslarda cok ilgimi cekmedi, fakat Youtube.com'dan tekrarlarini izledigimde super bir dizi yaauw , dedim.. Ve her hafta izliyorum.. Ya bence Bennu Yildirimlar'i cok dislamislar bu dizide.. Lütfen senaristler, onu daha fazla görmek istiyoruz dizide, en fazla toplam 10 dakikalik görüntü var .. Ama genede dizi mükemmel.. Kadro super.. Izlemeye devam! soora 13-02-08, 18:03 dizinin hayranıyım.içinde çok beğendiğim oyuncular var gerçekten dizinin hakkını veriyolar.uyarlanan kitabı ve yazarını çok severim.tabiii diğer izleyenler gibi sonunu çok merak ediyorum.günümüzde bu tür aileler olduğuna ve dizinin konusunun bu nedenle ilgi çekici olduğunu düşünüyorum nehirrrrr 13-02-08, 21:13 ay allahım boyle bır frgaman olamaz yaaa sadece tahsın fıkrett anam onalr ne sahenelrdı oy oy oy oy yerım onalrı benn son sahneee aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ay gozlerıme ınanamıyorum soktayım su an bennn hanimavii 13-02-08, 21:31 Allahım şimdi kalpten gidicem.bu nasıl fragman böyle........ demekki senaristlerde fikret ve tahsinin ne kadar sevildiğinin farkında adapazarı bölümlerini resmen ağzım kulaklarımda izledim.cevriye resmen mosmor oldu.ama tahsininde yüreğine iniyordu.fikret çok tatlıydı.son sahne için hiç bir şey demiyorum:happy0064 daha bu bölümün şokunu atamamışken bide fragman geldi tamamen şoka girdim.inanın ne yazdığımın bile farkında değilim fragman zaten herşeyi anlatıyo daha ne yazsam boş fikret ve tahsin diyorum başka birşey demiyorum ben:happy0064:happy0064 nehirrrrr 13-02-08, 21:42 Allahım şimdi kalpten gidicem.bu nasıl fragman böyle........ demekki senaristlerde fikret ve tahsinin ne kadar sevildiğinin farkında adapazarı bölümlerini resmen ağzım kulaklarımda izledim.cevriye resmen mosmor oldu.ama tahsininde yüreğine iniyordu.fikret çok tatlıydı.son sahne için hiç bir şey demiyorum:happy0064 daha bu bölümün şokunu atamamışken bide fragman geldi tamamen şoka girdim.inanın ne yazdığımın bile farkında değilim fragman zaten herşeyi anlatıyo daha ne yazsam boş fikret ve tahsin diyorum başka birşey demiyorum ben:happy0064:happy0064 aynen sana katılıyorum ben daha bu bolumun sokunu atlatamadım onalr opuscek ben hadi hadi die tempo tutuyorumm ee hadi dedıgımı hatırlıyorum ohh be dedım sonunda sonradan bı baktım aaa fragamn ay hep de fıkret tahsın var boyle gunduzz arka arkaya oturmuslar fıkret tahsının onunde tahsın sarılmıs fıkretın belıne basını yaslamış omuzuna allahım ben erıyorum o sahnelerde sonra gece yemektı galıba abıye gıymıs fıkret sıyah bı elbıseydı dans edıyolardı sonra dans ederken de opustuler sonra tahsınn ..... gerısı +18 lik:img-hyste:img-hyste TrU 13-02-08, 22:05 aman allahım neler diyorsunuz :img-hyste yeni bölüm cevriye nin canını sıkacağa benziyor ama :img-blush bölüm yorumuna gelecek olursam çoğu kişinin iddasının aksine ali rıza bey in necla ya yaptığı konuşma kavgadan sonra oldu o da farkında tabi kimin ne olduğunun.. leyla nasıl bir şey öyle ya ben bu bölümde iyice anladım ki leyla nın derdi kesinlikle oğuz (ay pardon "kocası") değil oğuzun aslında hiç bir zaman kendisiyle evlenmeyi istememiş sevmemiş olması ve necla yı sevmesi fikret in de dediği gibi leyla küçüklüğünden beri necla yı kıskanıyormuş zaten "onun kıyafetleri benimkilerle yıkanmayacak" ne demek ya ne kadar gereksiz bir şeydi leyla şımarıklığın dibine vurdu necla da ne güzel dedi "suçlu olduğunun farkındasın o yüzden bana saldırıyorsun" diye tam 12 den vurdu yine istifini bozmamaya çalıştı ama nasıl vurdu kıza yani taş olsa çatlar ben olsam saçından tuttuğum gibi yolarım o leyla yı böyle yapıp edip sonunda sanki melekmiş gibi davranıp bütün suçu çevresindekilere atan insanlara oldum olası sinir olurum ben asla necla hatasız demiyorum ama en azından o hatasının farkında leyla tamamen suçsuzmuş gibi davranıyor evde kendi çıkardı olayı sonra morali bozuldu ya hanımefendinin hemen can ı aradı vankedisi 13-02-08, 22:06 ya inanmıyorum ya fragmanı vermişler ve ben izleyemedim.hem de fikret ve tahsin i vermişler ha .offfffffffffffffff.şansa bak.yazılarınızdan neler olduğunu anladım ama yine de görmek isterim. şimdi ben bu diziyi fikret ve tahsin için izliyorum.bu akşamki bölüm çok güzeldi.annemle güle güle bir hal olduk.lades muhabbeti de çok güzeldi.fikret cevriye hanımı iyi oyuna getirdi ama oyun yaparım derken tahsini kırdı.ama gönlünü iyi aldı galiba.çok saf öpüştüler ya.tam da yerinde bitirdiler yani.şimdi beklede ne yap. nehir hanımla çaycının muhabbeti de güzel.yani nehir hanım istemem yan cebime koy gibi hareketler yapıyor zaten oralarda da çok güldüm. şimdilik bu kadar inşallah birileri fragmanı kaydetmiştir umarım. herkese iyi akşamlar. nehirrrrr 13-02-08, 22:16 aman allahım neler diyorsunuz :img-hyste yeni bölüm bazılarının canını sıkacağa benziyor ama :img-blush bölüm yorumuna gelecek olursam çoğu kişinin iddasının aksine ali rıza bey in necla ya yaptığı konuşma kavgadan sonra oldu o da farkında tabi kimin ne olduğunun.. leyla nasıl bir şey öyle ya ben bu bölümde iyice anladım ki leyla nın derdi kesinlikle oğuz (ay pardon "kocası") değil oğuzun aslında hiç bir zaman kendisiyle evlenmeyi istememiş sevmemiş olması ve necla yı sevmesi fikret in de dediği gibi leyla küçüklüğünden beri necla yı kıskanıyormuş zaten "onun kıyafetleri benimkilerle yıkanmayacak" ne demek ya ne kadar gereksiz bir şeydi leyla şımarıklığın dibine vurdu necla da ne güzel dedi "suçlu olduğunun farkındasın o yüzden bana saldırıyorsun" diye tam 12 den vurdu yine istifini bozmamaya çalıştı ama nasıl vurdu kıza yani taş olsa çatlar ben olsam saçından tuttuğum gibi yolarım o leyla yı böyle yapıp edip sonunda sanki melekmiş gibi davranıp bütün suçu çevresindekilere atan insanlara oldum olası sinir olurum ben asla necla hatasız demiyorum ama en azından o hatasının farkında leyla tamamen suçsuzmuş gibi davranıyor evde kendi çıkardı olayı sonra morali bozuldu ya hanımefendinin hemen can ı aradı aynen san akatılıyorum leylaya bu bölüm uyuz oldumm o kıyafet onun yüzüne carptıkca snaki benım yuuzme carptı tv nın ıcıne dalıverıp leylanın o saclarını yoluveresım geldi ama ben bu bolum saymıyorum haftayakı bolumu gorunce allahım boyle bısey olamazz ya resmenn resmen bastan sona kadar sadece fıkret tahsın vardı her bolumlerde ve sadece ıkısı ne cevrıye ne baska bırı kımse yoktu ay ınanmıyorum ya cok guzeldı butun bır gun parklarda gezdıler banklarda oturdular ve aksam da yemege gıttıler osnrası malumm tahsın ve fıkret:img-blush:img-blush:img-hyste:img-hyste tahsın napıyodu oyle anam bu bı aıle dızısı mı:img-hyste yasemin12 13-02-08, 22:18 ya ben şok şok şok oldum yani zaten bölüm biterken ne kadar öpüşçeklerini bilsem de yine şok oldum bi de arkadan öle bi fragman çıkınca kaldım öyle televizyonun karşısında:img-pilot:img-pilot fikretten hiç beklenmeyen hareketler 62.bölümde daha fazla olucak..ve bu bölüm fikret ve tahsinin bölümü olucak eminim çooooooooooooooooooooook güzel olucak:img-blush:happy0064 ama daha 7 gün var:sad53::sad53: vankedisi 13-02-08, 22:19 şimdi fragmanı izledim de demek ki bir şeylerin olmasına engel küçücük bir öpücükmüş.gerisi çorap söküğü gibi geliyor.vay ve fikretin haline bak.bence bu bölümü geç saatte versinler.(şaka) forever_bim 13-02-08, 22:20 Sanırım bazıları şeklinde imalar kullanmadan yorum yazamıyoruz sevgili Tru; Burada karakterleri herkes istediği gibi eleştirir ama lütfen kinaye yapmayın. Daha önceden de benzer şeyler olmuştu. Burası dizi karakterlerini tartışma platformudur. Üyeleri ima yoluyla kızdırma platformu değil. forever_bim 13-02-08, 22:24 Bu bölümün en gıcığı Hayriye Hanım'dı. Evlatları arası nasıl da ayrım yapıyor. Resmen nefret ettim. Ferhunde belli etmemeye çalıştı ama anlayan anlıyor ayrımcılığı. Necla'yı da göreceğiz diyorum ben. Evlatlar arası nasıl bir ayrımdır bu yarabbi. TrU 13-02-08, 22:27 Sanırım bazıları şeklinde imalar kullanmadan yorum yazamıyoruz sevgili Tru; Burada karakterleri herkes istediği gibi eleştirir ama lütfen kinaye yapmayın. Daha önceden de benzer şeyler olmuştu. Burası dizi karakterlerini tartışma platformudur. Üyeleri ima yoluyla kızdırma platformu değil. arkadaşım ben cevriye yi kastettim (hani o ikisini ayırmak isterken anlatılanlardan anladığım kadarıyla artık tam anlamıyla karı-koca oluyorlar ya)hiç düşünmedim bu şekilde algılanacağını gerçekten özür dielrim mesajımı da düzeltiyorum cevriye diye belirteceğim sana ima yapmak gibi bir niyetim yoktu forever_bim 13-02-08, 22:28 Ha bir de forumda şunu farkettim ben. Genel söylem şu şekilde. Leyla da Necla da suçlu deniyor sonra aba altından Leyla'ya sopa vuruluyor. Ben aksine Cem'le kendisi nişanlıyken, Leyla da Oğuz'un karısıyken, kardeşinin kocasıyla aynı yatağa girecek kadar midesiz olduğu için, Necla'dan alıyorum tüm hırsımı. Leyla'ya gelince, kazak konusunda normalde olay çıkarmaması gerekiyordu. Ama artık tam anlamıyla delirdiği için ufacık şeyden olay çıkardı. Oh ama iyi oldu Necla'ya. Ben Ferhunde'den de bu konularda atak bekliyorum... forever_bim 13-02-08, 22:30 arkadaşım ben cevriye yi kastettim hiç düşünmedim bu şekilde algılanacağını gerçekten özür dielrim mesajımı da düzeltiyorum cevriye diye belirteceğim sana ima yapmak gibi bir niyetim yoktu Allah, o zaman ben özür dilerim yahu. Gün boyunca romandan çok saptılar diye yazdığım için gece üstüme alındım....Fragman da bir acayipti yani...:img-blush:img-blush hanimavii 13-02-08, 22:36 bu arada avukat can beyin eşine dönmesine sevindim.bunda karısının soğukkanlı ve anlayışlı davranmasınında payı var can bey hakikaten çok büyük bir hatanın eşiğinden döndü.ya leylaya ne demeli.bide can ı aryo adam evli bu kadar yüzsüzlük olmaz iyice dağıttı artık. neyir hanım ve ahmet bey arasında da heralde bişeyler başlicak ferhunde de gitgide aklıbaşında davranmaya başladı.umarım devam eder önümüzdeki bölümü merakla ve heycanla bekliyorum.fikret ve tahsin gerçekten harika:happy0064 yeni fragmanı kaç defa izledim bilmiyorum.ikisi de mutluluğu hakediyo.umarım mutlulukları kalıcı olur.birbirlerine çok yakışıyorlar.bu 7 gün nasıl geçcek bilmiyorum.:img-yes: TrU 13-02-08, 22:36 Allah, o zaman ben özür dilerim yahu. Gün boyunca romandan çok saptılar diye yazdığım için gece üstüme alındım....Fragman da bir acayipti yani...:img-blush:img-blush rica edrim cidden ama yoruma baya açık olmuş ben de sonradan farkettim :img-blush burada karakterleri dizimizi tartışacağız ki tadı çıksın farklı görüşler her zaman renk katar yoksa herkes aynı şeyi söylese o kadar zevkli olmaz bence tabi kişisel sataşmalara ben de karşıyım ama diziye o kadar kaptırmışız ki herkes sevdiği karakteri kahramanca savunuyor :) yaprak dökümü nün başarısı bu etkiyi bırakmasından anlaşılıyor :img-yes: buarada fragmanı nerden izlediniz ya ben de istiyorumm :icon_sorr forever_bim 13-02-08, 22:39 rica edrim cidden ama yoruma baya açık olmuş ben de sonradan farkettim :img-blush burada karakterleri dizimizi tartışacağız ki tadı çıksın farklı görüşler her zaman renk katar yoksa herkes aynı şeyi söylese o kadar zevkli olmaz bence tabi kişisel sataşmalara ben de karşıyım ama diziye o kadar kaptırmışız ki herkes sevdiği karakteri kahramanca savunuyor :) yaprak dökümü nün başarısı bu etkiyi bırakmasından anlaşılıyor :img-yes: buarada fragmanı nerden izlediniz ya ben de istiyorumm :icon_sorr Televizyondan izledim ben:) Valla ciddi anlamda romantizm tutku dolu sahneler geliyor Tahsin Fikret çifti sevenler yaşadı:) O değil de Cevriye Hanım ölmüş mü acaba? Başka hangi türlü kurtulabilirler ki. Bir de pasif Ferhunde istemiyorum ben. Eskisini kıyasıya eleştirirdim ama daha eğlenceliydi yahu... LAZCAKIR-KIZ 13-02-08, 22:39 kurbaneeee kurbaneeeee Tahsin sana kurban olurum beeeeen :img-in_lo Aheeeey aheeey aheeeeey :happy0064:happy0064 Ben Kanal D avrupadan izledigim için fragmani görmedim ama yazdiklariniz beni acayip heyecanlandirdi :img-hyste Bu bölüm Tahsin ve Fikret harikaydi Hiç tahmin etmedim ben Fikretin böyle bir anda Lades diyecegini Harikasinnnn canim ya :img-hyste koptum koptum Tahsinin kalbi duracakti, suratinin sekli gözümün önünden gitmiyor :img-icecr:icon_whis Fragman düserse buralara lütfen haberim olsun ya siz ne güzel izlediniz :( bennufikret 13-02-08, 22:42 fragmanı nerden izlediniiiiiiizzzzzz??? ben göremedim:(:( ama bana öpüşme sahnesi bile yetti yani . bütün bölümü sildi aklımdan o var şu anda beynimde sadece. çok romantikti olamaz böyle birşey. çok tatlı bunlar yaaa:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo bennu abla çok güzel ya allah nazardan saklasın yani :) lawinia 13-02-08, 22:42 aman allahım neler diyorsunuz :img-hyste yeni bölüm bazılarının canını sıkacağa benziyor ama :img-blush bölüm yorumuna gelecek olursam çoğu kişinin iddasının aksine ali rıza bey in necla ya yaptığı konuşma kavgadan sonra oldu o da farkında tabi kimin ne olduğunun.. leyla nasıl bir şey öyle ya ben bu bölümde iyice anladım ki leyla nın derdi kesinlikle oğuz (ay pardon "kocası") değil oğuzun aslında hiç bir zaman kendisiyle evlenmeyi istememiş sevmemiş olması ve necla yı sevmesi fikret in de dediği gibi leyla küçüklüğünden beri necla yı kıskanıyormuş zaten "onun kıyafetleri benimkilerle yıkanmayacak" ne demek ya ne kadar gereksiz bir şeydi leyla şımarıklığın dibine vurdu necla da ne güzel dedi "suçlu olduğunun farkındasın o yüzden bana saldırıyorsun" diye tam 12 den vurdu yine istifini bozmamaya çalıştı ama nasıl vurdu kıza yani taş olsa çatlar ben olsam saçından tuttuğum gibi yolarım o leyla yı böyle yapıp edip sonunda sanki melekmiş gibi davranıp bütün suçu çevresindekilere atan insanlara oldum olası sinir olurum ben asla necla hatasız demiyorum ama en azından o hatasının farkında leyla tamamen suçsuzmuş gibi davranıyor evde kendi çıkardı olayı sonra morali bozuldu ya hanımefendinin hemen can ı aradı harika yazmıssın valla tam da içimden gecenler:happy0064 fikret de özette dedi ya leyla küçüklüğünden beri neclayı kıskanıyormus aslında bu biraz karakterle ilgili leylanın yapısı böyle. bu bölümde de celallenecek yer arıyordu fırsat bulmus gibi bluzu görünce atladı basladı bagırıp cagırmaya ve sonunda ali rıza beyin kapıyı carpısı aslında onlara atılmıs bir tokat gibi oldu kendilerine geldiler daha dogrusu leyla kendine geldi yaptıgının farkına vardı. ah keske necla sessiz kalsaydı gerci beklediğimden az tepki verdi onca lafa, harekete karşı ve senin hiç mi suçun yok demesi en dogru sözüydü. kuaföre giderken leyla ferhundeye neler dedi sanki oguz leylayı cok sevdi de necla aklını celdi. halbuki necla o evliliğin olmasını istemese oguza dur dese oguz dururdu, evlenmezdi. düğünden önce neclanın yanına gidip ben aslında seni seviyorum dediğini ve neclanın onu reddettiğini hepimiz biliyoruz ama bir leyla hanım kabul edemiyor gercekleri. hala kocamı elimden aldın diyor. aslında o da bal gibi farkında neyin ne oldugunun da gece yatagında hatırladıklarından da belli ama kabullenmek işine gelmiyor işte oguz tarafından hiç sevilmemeyi neclanın hep onun üstünde olmasını hazm |