Tüm Versiyonu Göster : Parmaklıklar Ardında (ATV)
aslanselda tarık,handan,yılmaz şeytan üçgenini iyi analiz etmişsin:img-yes: çoğu yerde sana katılıyorum
benim anlamadığım Handan Tarık a neden güvenmiyor ? ne yaptı ki tarık ona.bence yılmaz a bu derece yakın olması tuhaf.hala daha sizli bizli konuşuyolar ama her dakika beraberler.ya yemekteler ya da yılmaz handanın masasında :img-hyste ( ben feci taktım bu masaya :) ) bir de yılmaz artık iyice belli etti duygularını mesela o yemeğe çıktıklarında son konuşma sahnesinde elini tutacaktı handan ın uzattı elini ama tutamadı sonra sandalyeyi dövmekle yetindi :) handan bunlardan birşey çıkaramıyor mu ya da tarık ın kıskançlığını anlayamıyor mu ?
o yemekte yılmaz masaya tabakların üzerine oturur diye çok bekledim ama yapmadı neyse ki :img-hyste
tarıkta da hatalar var tabi o da yılmaz kadar olamadı.kaç aydır beraber çalışıyorlar ki bi yakınlık ta var bir türlü ağzındaki baklayı çıkaramadı.bu gidişle yılmaz evlenme teklif edecek görürsünüz :img-hyste benimle evlenir misiniz Handan hanım ? :img-hyste
siyah-beyaz 07-04-08, 09:17 Sorun Handan'ın güvenmemesi değil.Tarık yeterli özgüvene sahip değil.Handan konumu gereği kolay yaklaşılacak bir hatun değil,kabul...Ama Tarık da hiç ilerleme kaydetmedi.Arkadaşlık sınırları dışına çıkamadı.Gerçi Handan birtakım sinyaller alıyor ama,yeterli değil...Yılmaz ise daha güvenli adımlarla yürüyor ,hoşlanıyor,bunu belli etmekte sakınca görmüyor.Beraber olmak istiyor,yakın olmak istiyor....Ama sınırları da iyi biliyor,Handan'ı zorlamıyor.Falan...Filan....
Ben bişey sorucaktım dizide bi kız var adını unuttum dizidekide
Ben onu Evrim Akına benzetiorum acaba o kişi evrim akın mı
Ben bişey sorucaktım dizide bi kız var adını unuttum dizidekide
Ben onu Evrim Akına benzetiorum acaba o kişi evrim akın mı
evet benzetiliyo ama degil.dizideki adı fliz gercek hayatta basak dasman:img-wink:
şimdi fragmanı izledim acaip bir bölüm geliyo
hapishanede olay çıkıyo herkes birbirine giriyo falan o sırada handan başından yaralanıyo :( herkes birbirini yerken handan yerde öylece yatıyo ve aliye handanın başında duruyo.hastane de gösterdiler handanı durumu ciddi gibiydi ve bilin bakalım yanıbaşında kim vardı :img-tomat tahmin edeceğiniz gibi yılmaz vardı.elini tutuyodu handan ın :icon_sorr
nur un gene fenalaştığını gördüm.aliyeyi hücreye atmışlardı.zaten ordan çıkmıyo :img-hyste vee asıl bomba fragmanın sonunda beray birini öpüyodu sanırım bu kişi de cengiz :img-yes: hem de nasıl bir öpme ona yumulmak desek daha doğru olur :img-hyste
allahım kız senin yazıların beni öldürecek :img-tomat
handanım canım nasılda yatıyordu öyle yerde biçare:icon_sorr
allahım kız senin yazıların beni öldürecek :img-tomat
handanım canım nasılda yatıyordu öyle yerde biçare:icon_sorr
benim mi ? niyeki :img-hyste
ya valla handan a çok üzüldüm ben.kim yaraladı acaba ? :icon_whis ama aliyede çok panik olmuş.aslında ben onun nazlıda sonra en çok handanı sevdiğine eminim.ne kadar kızsada güveniyo handan a :img-yes:
beray da çoştu bu bölüm bakalım :img-hyste
tarık ı hiç göremedim fragmanda.kesin izin ayağına 2 bölümde o yok olur
heralde handanı bu bölüm sadece hastanede yatarken görücez.tarıkta fragmanda görünmüyor.gerçekten sinir oldum.heralde tarık hem hapishanedeki görevinden hemde diziden istifa etti.umarım böyle birşey olmaz.
ben hala handan :img-in_lotarık diyorum.ama böyle bir olasılık varmı derseniz.bu gidişle pek bir umudum kalmadı.ama bekleyip görelim.hayatta pardon bu dizide herşey mümkün..........
of ya kızlar demeye dilim varmıyor ama biri olucaksa dr olsun handanın yanında elini tutan
allahım delirdim galiba kesin:icon_sorr
deliren bir tek sen değilsin.ama ne yapalım.dünya dönüyor.ve hayat bir şekilde devam ediyor.hayat insanın karşısına neler çıkarıyor neler........
of ya kızlar demeye dilim varmıyor ama biri olucaksa dr olsun handanın yanında elini tutan
allahım delirdim galiba kesin:icon_sorr
handan hastanede olduğuna göre yanında muhakkak doktor olacaktır :) ama bizim istediğimiz doktor başka tabi,bence siz onu unutun.en azında 1 2 bölüm unutun.ben tarık ın diziden çıkacağına inanmıyorum :img-yes: ama eğer ki tarık ın olmadığı bölümler içerisinde handan yılmaz a yakınlaşırsa işte o zaman tarık çıkmış demektir.
bir de bi bakıyomuşuz tarık ta mahkum olarak gelmiş hapishaneye :img-hyste suçu yılmaz ı öldürmek :img-hyste
az önce yazdığıma katılıyorum
kız sen beni güldürürken öldüreceksin rain 1907:img-yes:
Inanmiyorum ya Tarik yok ve Handanin elini tutan Yilmaz bu kadarda olmazya nedir bu ben bu yilmazin mufettis saniyordum ne simdi kalicimi olacak yada istifa edip Handanin dizinin dibindemi oturacak.
Anlamiyorum ben bu senaristleri hikaye vardir ve o hikayede ana karakterler bellidir yok ratinglere gore sekil ve semal degistireceklerse ben almiyayim alanada mani olmayim.:icon_sorr:img-cool2
az önce yazdığıma katılıyorum
kız sen beni güldürürken öldüreceksin rain 1907:img-yes:
yok ölmezsin merak etme gülmek güzeldir :) bu arada adım yağmur.hani rain 1907 yazmak zahmetli olabilir :)
ya bu bölüm acaba tarık ın haberi olur mu ki handan ın durumundan.sanki olmıycak gibi duruyo ama :icon_sorr
zeynocum (aysi) ben de yılmaz ı müfettiş sanıyodum ama aşk adamı çıktı :) o istifa ederse handanın dizinin dibinde değil anca masasında oturur :img-hyste adamın tarzı bu :img-hyste
ya valla ben hiç sanmıyorum handan yılmaz a karşılık versin.onun aklında tarık var eminim :img-yes:
ben özgür ü de çok merak ediyorum inşallah yapılan yanlışlık ortada kalmaz.nur un bir şekilde ispat etmesi lazım ve şu gülteninde artık cezasını çekmesi lazım :img-tomat
Merhaba arkadaşlar...
(kuzen...;) )
Efendim ben biraz önce izledim fragmanı. Yine ortalık karışmış . Handan başından yaralınıyor ama fragmanda o sahne çok karışık veriliyor. o yüzden nasıl olduğunu tam anlayamadım. Cengiz mi ali mi ikisinden biri yanlışlıkla vuruyor galiba.
Evet hastanede Handan'nın elini tutan başında bekleyen yakışıklı Müfom(müfettiş ;) ) :img-yes:
Doktor Tarık hiç görünmüyor fragmanda maalesef.... :sad53:
Bu arada o cadı kadın galiba yeniden baş gardiyon oluyor... :( (Eğer Handan Cengiz yüzünden yaralanmışsa baş gardiyanlıktan alınmış olabilir)
Ve fragmanın sonu sahnesi . Beray eğer yanılmıyorsam -pek belli olumuyor çünkü- Filiz'in de gazıyla Cengo'yu götürüyor. ;)
bu kadar dik dik bakışmanın, keşismenin sonunda olacağı buydu zaten. :img-in_lo
Bakalım Beray Cengiz'e gerçekten aşık olacak mı? (pek sanmam) :img-blush yoksa onu mahpus damlarından kurtulmak için mi kullanacak? :img-yes:
.
siyah-beyaz 08-04-08, 17:03 Bir arkadaş Aliye gene hücrede diye yazmış.Acaba istemeden Handan'ın yaralanmasına o mu sebep oluyor????Biraz fazla mı ileri gidecek ya da???Ve pişman olacak ama gene de hücreye atılacak..Ben fragman izlemedim,tamamen burda okuduklarıma göre yorum yaptım...
Bir arkadaş Aliye gene hücrede diye yazmış.Acaba istemeden Handan'ın yaralanmasına o mu sebep oluyor????Biraz fazla mı ileri gidecek ya da???Ve pişman olacak ama gene de hücreye atılacak..Ben fragman izlemedim,tamamen burda okuduklarıma göre yorum yaptım...
ben fragmanı ilk izlediğimde dikkat edemedim handanı kimin yaraladığına ama yaralı şekilde yerde yatarken aliye hep başındaydı panik olmuş durumdaydı yani handan a yardım etmek istiyodu onun yaraladığını sanmıyorum eğer öyleyse de istemeden olmuştur.
bir şey soracam özgür devin çinar dizide çikmi acaba
evet canım diziden ayrıldı maalesef
ya ben fragmanı biraz önce gördüm ve şok oldum açıkcası handan niye böyle bir duruma düştü ki birde ananın kalbi durdu sanırım ya oda mı çıkacak diziden
Parmaklıklar Ardında 18. Bölüm İlk Fragman
http://www.dizifilm.com/modules.php?name=Links&file=viewarticle&id=4410 (http://www.dizifilm.com/modules.php?name=Links&file=viewarticle&id=4410)
Parmaklıklar Ardında 18. Bölümün 2. Fragman
http://www.dizifilm.com/modules.php?name=Links&file=viewarticle&id=4427 (http://www.dizifilm.com/modules.php?name=Links&file=viewarticle&id=4427)
şimdi izledim 2.fragmanı şoktayım........
Aliye resmen öldüresiye dövüyo handan ı.ve diğerleri de buna dahiller resmen handanı almışlar ortalarına inanamıyorum ya.naptı bu kadın size ? ve nasıl oluyor da hiç kimse buna müdehale edemiyor ?
bence aliye artık herşeyi haketti.:img-yes: ilk başta demiştim yazık gene yapmadığı bişey yüzünden hücrede diye ama bu sefer 2 sene hücrede kalsa hak etmiş yani
handan aliyeye yardıma çalışıyo onun yaptığına bak
bencede kalsın içerde tek başına
ve o dayak yerken millet seyretti ya onların başlarına gülten gerekli
dinsizin hakkından imansız gelir misali
siyah-beyaz 09-04-08, 08:44 Tahmin etmiştim ama itiş kakış olacak yaralanacak sanmıştım ama bu kadar gaddarca dövüleceğini değil.Hele, bazı mahkumlar ortaya atıyorlar Handan'ı daha iyi dövsün diye....Yuf yani..Yanlız ağzına birşey götürüyor Handan,acaba astım hastası filan mı?Bana mı öyle geldi?
Bir de Aliye'yi bu kadar canavarlaştıranne ????
handan aliyeye yardıma çalışıyo onun yaptığına bak
bencede kalsın içerde tek başına
ve o dayak yerken millet seyretti ya onların başlarına gülten gerekli
dinsizin hakkından imansız gelir misali
gültenci mi olsak ne :img-hyste
haklısın valla arkadaşım gülten bir temiz sopa çekmeli hepsine ya da cengiz.orada yanlış görmediysem nur aliyeyi durdurmaya çalışıyo ama başaramıyo azgın boğa gibi aliye.
millet te handan ı aliyenin üzerine itiyo.benim anlamadığım handan oraya gittiğinde bütün gardiyanlar cengiz falan peşindeydi.aliye handan a o şekilde saldırırken neden biri girip müdehale etmedi ki.sonuçta ellerinde silah yok bişi yok cengiz bir aliyeyi zaptedemiyo mu yani.
yok ağzına bişey götürmüyo canı yandığı için yüzünü tutuyo yani bana öyle geldi
bi de ben fragmandan şöyle bişey anladım aliye handan ı biraz hırpalamak istiyo ama artık nasıl gözü dönmüşse istemeden başına vuruyo.çünkü ondan sonraki sahnelerde aliye hep başında handan ın içeriye askerler falan giriyo herkes çil yavrusu gibi dağılıyo ama aliye handan ı bırakıp gidemiyo.hücrede de ağlıyodu zaten bence neye bu kadar kızdıysa o derece dövmek istemiyodu handan ciddi yaralanınca da pişman oldu.
yok ağzına bişey götürmüyo canı yandığı için yüzünü tutuyo yani bana öyle geldi
bi de ben fragmandan şöyle bişey anladım aliye handan ı biraz hırpalamak istiyo ama artık nasıl gözü dönmüşse istemeden başına vuruyo.çünkü ondan sonraki sahnelerde aliye hep başında handan ın içeriye askerler falan giriyo herkes çil yavrusu gibi dağılıyo ama aliye handan ı bırakıp gidemiyo.hücrede de ağlıyodu zaten bence neye bu kadar kızdıysa o derece dövmek istemiyodu handan ciddi yaralanınca da pişman oldu.
arkadasım ama dikkat ettiysen aliye yerde handanın bogazına bıcak dayıyo yani .amacı baska bir nevi rehine durumunda handan:icon_sorr aliye bu sefer zor kurtulur ya bakalım.
arkadasım ama dikkat ettiysen aliye yerde handanın bogazına bıcak dayıyo yani .amacı baska bir nevi rehine durumunda handan:icon_sorr aliye bu sefer zor kurtulur ya bakalım.
bıçak mı dayıyo.yapma yaaw.dur ben bi daha izleyim şu fragmanı.
bıçak mı dayıyo.yapma yaaw.dur ben bi daha izleyim şu fragmanı.
evet. mahkumlarda handanı iyice aliyenin ustune itiyolar ya.ne kotuler kadın oraları iyi seyler yapmaya calısıyo, oarayı daha yasanılabilir hale getirmeye calısıyo ama onlar sanki kotu birisiymiş gibi.off aliye bunu yapmıcaktın.bak gozumden dustun.handan seni oysaki cok dusunuyodu.kotu olaylarda ne yapsamda uzulmeden halletsem diyodu ama sen.handanımı hastanelik ettin.şimdi napıcan bakalım:icon_sorr
evet. mahkumlarda handanı iyice aliyenin ustune itiyolar ya.ne kotuler kadın oraları iyi seyler yapmaya calısıyo, oarayı daha yasanılabilir hale getirmeye calısıyo ama onlar sanki kotu birisiymiş gibi.off aliye bunu yapmıcaktın.bak gozumden dustun.handan seni oysaki cok dusunuyodu.kotu olaylarda ne yapsamda uzulmeden halletsem diyodu ama sen.handanımı hastanelik ettin.şimdi napıcan bakalım:icon_sorr
evet ben oraya dikkat etmemişim :icon_sorr napıyo bu aliye yaa.ben de seviyodum ama artık gözümden düştü.bir insan bu kadar da kötü olamaz ya :( bakalım Handan ın ona karşı tavrı ne olacak.
ama kesin gene bunları çoşturan bişi oldu ya da birileri.
evet ben oraya dikkat etmemişim :icon_sorr napıyo bu aliye yaa.ben de seviyodum ama artık gözümden düştü.bir insan bu kadar da kötü olamaz ya :( bakalım Handan ın ona karşı tavrı ne olacak.
ama kesin gene bunları çoşturan bişi oldu ya da birileri.
aynen benimde gozumden dustu.gulumu incitti yaa:icon_sorr.Evet kesin bişey oldu ama gitsin gultenden cıkarsınlar acısını .handanımdan degil.offf bakalım ne olacak off aliye off:icon_sorr
hareketli bir bölüm olucağa benziyor.aliye yine yaptı yapacağını handanın bütün iyi niyetine rağmen .
handan mahkumların yanına neden koşarak gidiyor.muhakkak bir olayın üstüne gitti.aliyede hıncını handandan çıkardı.aliye bu yanlışı nasıl yaptı anlamıyorum.
ne özette nede fragmanda tarıkın ismi geçmiyor.handan üzgün ve tek başına...
Merhaba arkadaşlar
2. fragmanı izledim resemn şoktayım yaw...
Ali'ya artık kafayı yedi yani kimse kusura bakmasın. Handan gibi müdürü bulmuş bir de gaza gelip kadına saldırıyor ... Deli mi ne?
Beray'ın Cengiz'i neden öptüğü de özette neredeyse açıkca yazılmış çamaşırhanede telefonla konuşan Filiz yakalanmasın diye...
Fragmanı izlemedim ama arkadaşların anlattıklarına bakılırsa Handan aplam hastane yatıyor ve dahi onu dayaklayan aplada ta kendisi ile tescilli Ali abiymiş...Bölümü izlemeden bir yorum yapmak ne kadar doğru bilmiyorum artık sorğularken bile şaşkınlığımı gizleyemiyorum,, Bir müdire koskoca bir müdire bir cezaevinin müdiresi nasıl oluyorda bir mahkum tarafından dövülebiliyor,,,Mahkumların tepesinde her daim azrail kesilen gardiyanlar acaba Ali Handan ı tartaklarken döverken artık her ne yapar iken acaba nerelerde olacaklar çok merak etmekteyim...Her kapı dibindi bir gardiyan yok mu? Bu gardiyanlar bu mahkumlar dışarda hava alırlarken acep nerelerde olacaklar...
Yanii buna ne gerek vardı şimdi? Zaten baştan aşağı anlamsızlaşıp mantıksızlık çiziyorlardı, şimdi bir de Handan ın durumu çıktı...
Du bakalım,, daha neler göreceğiz...Şimdi bu Beray da bi şekilde Cengizle bir hüçrede bi iş çevirseler hiç şaşırmayacağım...Filiz in kimselere görünmeden ha bire çamaşırhaneye girip at oynatacak kadar rahat oldğu bir hapishane de müdire de dövülmüş daha ne mantığı arayalım ki. Hey Yavrum heyy.
pes yani...yazmayayım yazmayayım diyorum ama dayanamayacagım...
fragmanları izlememiştim..sadece fleurumun ve stepimine eklediği fragman resimlerinden sahneleri gördüm....onların birinde de aliyenin elinde bir bıçak handanın bogazına dayamış..ve öncesinde handanı bir güzel benzetmiş...ikinci fragmanı izleyince anladım
ilk fragman resimlerinde handanın kazayla yaralandıgını düşünmüştüm ki...gayet de mantıklı...aliye kesin filize saldırıken araya handan girmiştir diyordum...ne saf ve mantıklı bir izleyiciyim dimi...
dilekcem ne ka haklısın bir bilsen...hey yavrum hey...
sezon başında o çekici fragmanı olan...hikayesi olan...o dizi bu dizimi..
hey yavrum hey...(dilekce den alıntı dır :)) )
Sasocan ben Hey yavrum hey demeyeyim de kimler desin :img-hyste...
Şu bir zamanlar ki bu zamanlar Kasım ayının Aralık ayının zamanlarıdır, şu forum kişileri o uyuncular için o ekip için buralarda ne cenderelerden geçmiştir ne kapatmalar ne hücre cezaları yemiştir ki gel gör ki şimdi o heyecanı ile başımızı döndüren ekip konucu senaristci danışmancı yönetmenci kurgucu ışıkcı mikrofoncuyu yere göğe sığdıramayıp buralarda bu dizi için neler neler bekleyiorduk ki al şimdi bize sunuluna bak....
Baştan aşağı birden bire değiştirilen Handan dan tutun , ha bire giden, gitmekte yarış eden oyunculara,bir kötünün akıl almaz kurnazlığıyla bölümlerdir insanlara saç baş yolduran Gülten e, hapishane değil saray misali canı istediğinde çamaşırhaneyi mesken tutan Filiz e,, bir türlü krizi dinmeyen ama malsız da çok pekala rahat durabilen Anna ya, veyahut her bir yerde olan kameralara rağmen çamaşırhane gibi bir yerde bir kameranın bile bulunmayıp Tahpsin in katılinin bu çerçevede açığa çıkamamasına; Fülten in mezar taşlarını değiştirirken kimsenin görmemesi ve dahi ilk test için mezar açılırken mezarcı,krokici,kadastrocu kişiden tam olarak mezarın yerinin öğrenilmeden direk açılmasıana , daha önce arkadaşlarımın yazdıklarından da küçük alıntı ile Perihan ın yangını çıkarttığının kamera ile görüntülenmesini düşündüğümüzde Aylin in leğen içinde orada yıkanma cesaretine kadar,,, şimdi bunca şeyde hala mantık yokken ben Hey yavrum hey demiyeyim de kimler desin...:img-hyste
Tutturulumadı,, beklenen verilemedi,, ilk bölümlerde dram şeklinde verilesi dizi zamanla kendiyle evrim değiştirdi...Mahkumlardan gelen mektuplar ışığında senaryoda değişiklik yapıldığı söylendi..E peki ne değişti...:img-hyste
Ben beklerdim ki o mahkum kardeşlerden,, içeriye girecek bir mahkumla kendilerinden aktarılacak cümleler ile kendi durumlarını anlatmalarını,,,neden düştüklerini, ızdıraplarını,, pişmanlıklarını ve ardında bıraktıkları için üzülmelerini :img-yes:......
Biz haftalardır savcı ile Fülten in akıl almaz hinliklerini izledik...Bunun üstüne Yılmaz bey diye bir müfettişimiz eldi ve birden biree dizi daha başka bir hale geldi..müfettiş koymasalardı adını keşke,,, Dedektif/polis/sorgucu/sivil memur falan:img-hyste,,,,Her bişeyi o yapt...Müfettişlerin teftiş araştırma ve olayların gidişatını izleme konusundan öte olayın aydınlatma ile iligili sonuçlandırma ile ilgili kısımlarında yetki sahibi olduklarına inandırdılar bizleri....
Peki ya doktor Tarık evrim deiştiren bir Handan karşısında ne hale getirildi.. Şahsen kendisinin yerinde olsam bende bir istifa hazırlardım kendime...Kendine yakın bir dost olarak Handan ı bulmuştu..O da kendini değiştirdi...Sanki 30 bin bakıma girmiş bir Handan ile karşılaştık..Ben Handan ı bir şekilde kabul etmek istiyordum ya bu evriminden sonra ise ne yazık ki hiç de kabul edecek gibi görünmüyorum....
Diğer konulara gireyim mii? Girmeyeyim..Şimdi girersem daha çıkamayacağım...İçi dışı boş bomboş bir Parmaklıklar Ardında oldu...Yaprak Dükümünde ki şu hapishane sahneleri bile daha dolu...Toplasak 10 dk bile tutmaz ya amma velakin 90 dakikalık Pa sahnelerinden daha dolu.....
Handan ın dizi bitene kadar saçını daha başka ne şekle sokacağını ,bir kez dahi olsa kıvırcık hali ile bizleree göz kırpacağı anı/anları bekleyen beklemekte ısrar eden Çınar ben sana aşığım daha ne diyebilirim ki nin telifcisi, video engelli, K kişisinin baskısı altında kalıp bugün K kişisinin olmayışı ile özgürce forumlardaa cirit atan bir forum kişigıcuğazı.(az laz aksanlığı vardırda) :img-hyste....
öpdum ...
de dilekcem de.....:icon_shad
bak şimdi senin bu yeni sözün ,eski repliğinin tahtına aday bir söz ...ben sana aşığım çınar daha ne diyebilirki.... :img-icecr
son mesajından bir önceki mesajında gardiyanların olay sırasında nerde olduklarını merak etmişsin ya...
belkim yine bir isyan çıkmıştır ve gardiyanları içeri almamışlardır.. diyecegim ama ya bu içerdeki gardiyanlar nerde...onları da dışarımı attılar:blink:
sabır...sabır...sabır...:img-cold:
imza:herşeye ragmen hala PA izleyen teneke üye
Anayasa bile bu kadar kolay değişirken handan değişmiş kaç yazar :img-hyste
ben de bu diziyi handan için izleyenlerdenim ama handan yüzünden bırakan ilk kişi olucam galiba :)gerçekten de bu nasıl bir değişimdir böyle.ama ben bu müfettişten acaip kıllanıyorum müfettiş yerine sinop un en iyi büyücülerinden birini içeri sızdırdılar sanırım handan a büyü yapsın diye başka bi açıklaması yok bunun.acaba şimdi handan kafasına darbe yedi ya uyanınca eski handan olur mu dersiniz :img-hyste
olay sırasında mahkumlara neden müdehale edilmediğini ben de çok merak ediyorum.zaten orada bir isyan hali vardı.yoksa handan ın işi ne koşa koşa gitsin.ama kendini tek başına siper etmesi de büyük kahramanlık örneği.hele aliye gibi başıbozuk bi deli karşısında :icon_whis
olay sırasında mahkumlara neden müdehale edilmediğini ben de çok merak ediyorum.zaten orada bir isyan hali vardı.yoksa handan ın işi ne koşa koşa gitsin.ama kendini tek başına siper etmesi de büyük kahramanlık örneği.hele aliye gibi başıbozuk bi deli karşısında :icon_whis
:img-hyste:img-hyste:img-hyste
bende onu diyorum .hayata karşı tek başına mücadele ettmiş...ve kağuş agasına kafa tutabilen...ve ilk bölümden itibaren aliyeyi nura karşı ve diger mahkumlara karşı hep daha adaletli diye nitelendirdigim karakteri bir anda olayları mantıksızca degerlendiren..herşeyi kavgaya dönüştüren bir karakter yaptılar...
önümüzdeki bölümlderde de aliyeyi pskolojisi bozuldu diye nazlının yanına göndermesinler....:icon_evil
Parmaklıklar Ardında ilk başlarken Almanya’daki bir diziden etkilenildiği yazıldı çizildi ve hatta ÖD’nun oradaki müdür karakterini tahlil etmek için çalıştığını yine bu sayfalar aracılığıyla okuduk… Acaba diyorum Almanya dan esinlenen o diziyle parmaklıklar ardında’nın arasındaki paralellik şu anda nedir oradaki hikayeye göre mi sürüyor bölümler yoksa Türkiye’deki reyting olgusuna göre mi? ya da dizi kadrosundaki oyuncuların fan sayılarının çokluğuna azlığına göre mi hikaye ilerliyor? Tabi ki Türkiye'nin sosyokültürel yapısı göz önüne alındığında farklı olaylar farkli hikayelerin olması gerekli ama ana temadan sizce de uzaklaşılmış değil mi?Dizide birileri birilerine aşık diğerinin bundan haberi yok tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali…çorba ilişkiler yumağı….
Dizideki bu yaprak dökümü daha fazla devam eder mi yada şimdi yollanacaklar listesinde şu an kim var?
Bu diziyi hala ve hala ısrarla izlemeye devam eden forum kişisi:img-cray:
:img-hyste:img-hyste:img-hyste
bende onu diyorum .hayata karşı tek başına mücadele ettmiş...ve kağuş agasına kafa tutabilen...ve ilk bölümden itibaren aliyeyi nura karşı ve diger mahkumlara karşı hep daha adaletli diye nitelendirdigim karakteri bir anda olayları mantıksızca degerlendiren..herşeyi kavgaya dönüştüren bir karakter yaptılar...
önümüzdeki bölümlderde de aliyeyi pskolojisi bozuldu diye nazlının yanına göndermesinler....:icon_evil
valla aliyeyi bilmem de bu gidişle bunlar beni de nazlının yanına gönderecekler o olacak :img-hyste
sence o hapishanede yer alıpta psikolojiyi sağlam tutmak mümkün mü ? bi handan vardı aklı başında onunda bu bölüm aklını alıyolar başından :img-hyste
cengizi desen ayrı psikopat.yılmaz ın ne olduğu belli değil.tarık bi var bi yok.nur da sanırım hastanede kendine doktor sevgili yaptı 2 bölümde bir hastaneye gidiyo :img-hyste filiz in telefonun şarjı bir türlü bitmiyo tüplü bunun telefonu heralde :img-hyste ...vs bu böyle gider.normal adam yok içerde.zaten normal olsalar orada işleri ne :)
ama ben gene de seviyorum bu diziyi.nedenini ben de bilmiyorum :)
Parmaklıklar Ardında ilk başlarken Almanya’daki bir diziden etkilenildiği yazıldı çizildi ve hatta ÖD’nun oradaki müdür karakterini tahlil etmek için çalıştığını yine bu sayfalar aracılığıyla okuduk… Acaba diyorum Almanya dan esinlenen o diziyle parmaklıklar ardında’nın arasındaki paralellik şu anda nedir oradaki hikayeye göre mi sürüyor bölümler yoksa Türkiye’deki reyting olgusuna göre mi? ya da dizi kadrosundaki oyuncuların fan sayılarının çokluğuna azlığına göre mi hikaye ilerliyor? Tabi ki Türkiye'nin sosyokültürel yapısı göz önüne alındığında farklı olaylar farkli hikayelerin olması gerekli ama ana temadan sizce de uzaklaşılmış değil mi?Dizide birileri birilerine aşık diğerinin bundan haberi yok tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali…çorba ilişkiler yumağı….
Dizideki bu yaprak dökümü daha fazla devam eder mi yada şimdi yollanacaklar listesinde şu an kim var?
Bu diziyi hala ve hala ısrarla izlemeye devam eden forum kişisi:img-cray:
liste biraz karışık sırası gelen gidiyo :img-hyste
ben Almanya versiyonunu hiç bilmiyorum ama Almanya versiyonunun bu kadar olaylı olduğunu sanmam.bu biz Türklere özgü birşey :) her türlü dalavere bizde.ama bu dizi içerisinde bu kadar da olmaz dediğimiz çoğu şey malesef ki gerçek.ben hep merak ederdim içerideki yaşam gerçekten de böyle mi yok koğuş ağaları,uyuşturucu kuryeleri,içerde şilenenler ..vs diye gerçekten de böyleymiş.içeri girip çıkmadım ha yanlış anlaşılmasın :img-hyste çevremden duymuşumdur zaman zaman.zaten böyle olmasa bu deneyimler yaşanmasa dizilere de yansımazdı.Aliye gibi karaterler de eminim ki vardır
siyah-beyaz 09-04-08, 17:08 Neden beğenmediğnizi anlıyamıyorum.Bana yanlış gelmiyor olanlar.Ayrıca mahkumlar da gider yenisi gelir.Öyle görseniz bazılarının gidişlerini...Tabii ki hapishanede gül dökülmüyor yollara,pis işler dönüyor(bildiğim kadarıyla),içerdekilerin hiçbiri masum değil...Gardiyanlar da yasal olmıyan şeyler yapıyorlar.Ben memnunum dizinin gidişinden...*Handan değişti* diyorsunuz ben neden öyle görmüyorum?Öyle bir ortamda kimsenin sağlıklı ruh hali olamaz değişmise bile hak veririm....
Ama Aliye'nin karateci gibi Handan'ı neden dövdüğünü anlasam bir.....Ne delirtti onu böyle....
TEMAdan uzaklaşıldı diyorsunuz.Tema neydi?Kaçırdığım şeyler mi var acaba?
Fragmanı gördüm ve tam anlamıyla şok.. Neler oluyor merak ediyorum.. Her ne kadar eski kadar takip etmesem de.. Nyse!! Aliye-Handan'ı neden dövüyor.. Bu kadar neye sinirlenmiş olabilir ki.. Nur kriz geçiriyordu galiba..
Bu arada bikaç hafta önce bir gazetede dizinin senaryorsu ile ilgili bir yazı okumuştum.. Yazı da.. senaryoda yapılan değişiklikler;gerçek mahkumların hikayelerine göre yapılıyormuş..
hangi gercek mahkumun hikayesi anlatiliyor acaba?ortada yeni bir hikaye varda kimse gormuyor mu?tam tersi son hizla olaylar baglaniyor.finale dogru bir gidis var gibi."her an her sey olabilir"e hazir olmak gerekir,diye dusunuyorum.:kahve
beray cengizi öpüyor özette son cümle kozdan bahsediliyor demekki bu koz berayın cengizi öpmesi ayy filiz nasıl kaçacak ki merak ettim
fragmanda handanı dövüyorlar hemde aliyee çok üzüldüm ya peki tarık o yok mu bu bölümde ???:(
siyah-beyaz 10-04-08, 10:09 İstermisiniz Tarık gene, herzamanki gibi,yine yeni,yeniden kötü bir zamanlamayla, hastahanede, hasta yatağında yatan Handan'ın elinin üstünde Müfettişin elini görüp,kıskansın...Ters geri çıksın...Bekliyorum ondan böyle bir performans..Adam bir kıskanma uğruna işinden istifa etti,inanılır gibi değil...Mücadele edeceğine....
İstermisiniz Tarık gene, herzamanki gibi,yine yeni,yeniden kötü bir zamanlamayla, hastahanede, hasta yatağında yatan Handan'ın elinin üstünde Müfettişin elini görüp,kıskansın...Ters geri çıksın...Bekliyorum ondan böyle bir performans..Adam bir kıskanma uğruna işinden istifa etti,inanılır gibi değil...Mücadele edeceğine....
handan ın açıklaması kolay el el üstünde oynuyoduk der:img-hyste ya da eşek miydi neydi onun adı onu oynuyoduk der:img-hyste valla ben beklerim arkadaşım tarıktan her türlü kıskançlık performansı beklenir.kıskanacağına handan ın elii tutan tarık olsun o zaman.anca kıskanıyo başka yaptığı bişi yok.
peki istermisiniz yılmaz hastanede oturacak masa bulamayınca krize girsin :img-hyste ben isterim :img-hyste girsin ki onu da nazlının yanına yollayıp kurtulalım :)
silbastan_ 10-04-08, 14:15 19. bölüm
arkadaşlar ben bir sitede okudum tam emin değilim ama galiba
filiz ve Beray kaçarken vurulacak ve Beray ölecekmiş...
19. bölüm
demek ki listenin şu an başında beray var :img-hyste
bakalım görücez handan iyileşsin de gerisi çok ta umrumda değil :)he bi de tarık istifa etmesin mümkünse.merak ettiğim acaba tarık ın istifasını handan ın onaylaması mı gerekecek ? eğer öyle birşey olursa herşey handan ın elinde.ama tam bilmiyorum bu konudaki mevzuat nedir.:)
19. bölüm
arkadaşım bunu bende duydum ama doğru değildir diye yazmamıştım.
Açıkcası daha 18. bölümü izlemeden merakla gelecek haftayı bekliyorum. İşallah doğru bir söylenti değildir... çünkü Beray önemli bir karater..
siyah-beyaz 10-04-08, 17:58 İşte bunu yapmasınlar.Bence çok isabetli bir seçimdi Beray'ı oynıyan oyuncu.Kız gözleriyle oynuyor(ismini unuttum özür dilerim)..Eğer mahkumun karizmatiği olursa çok karizmatik bir mahkum..
batuhan_gumus 10-04-08, 20:48 belki 7 bölümdür izlemiyorum ama şu anda
izliyorum aliye handanı dövüyor yaa çok saçma
olmuş dizi iğce heycanlı oldu için bakıyorum vallla yoksa
artık bu dizinin işi bitmiş
aliyeaynalar 10-04-08, 21:12 Ayy varya şu aliyeden nefret ediyorum.
Diziyi ilk izlediğimdede şimdide nefret ediyorum..
Onun yüzünden, Diğer koğuştakilerde zarar gördü. Nasıl handana saldırır yaa ?
(işin saçma yanı, bi kişi yapıyor, suçu olmayanlarda cezasını çekiyor)
Handan gitsinde gör gününü, inşallah beynini patlatırlar seni..
Sinir oldum abi yaaa...
Aliyeyi gördükçe sinir gülteni sevesim geliyor...
dityemiyorum..hiçbirşey azından çıkmıyo...çıkıyoda...nasıl anlatıcağimı kestiremiyorum...bölümü hep bir buruklukla izledim...heleki..handanın dövüşüş ve kanlar içindeki halleri..burda özlemin oyunculuğuna..hayran kaldım..nedenirki..ama sahne ağlattı..ellerim ayakların..titriyo..zor olsa da dizide olsa...yalanda olsa sevdiğini..öyle görmek çok kötü ediyo..bilirsiniz...aliyeyi..ilk defa kızgınlık..ve öfke duydum...helekii..hastanedi yatakta olan sahneleri..ahh cnm ya nasılda yatıyo...yalınız..fluerim...yılmazın..handanı anımsadığı yerler varya onları..ayırıp video halinde yollarmısın sevinirim.......yılmaz..nasılda..girince kafasını yana çevirip..bakamadı...başta söylediye ya gitme diye..off handanımı yalnız başlına savunmasız bıraktılar..ama dediya keşke bırakmasaydım..bundan sonrada bırakmıcam off offf...tarık ne oluck..ama belli olduki...artık ..yılmaz devri başlıyo bemnimde çok hoşuma gidiyo..ne yapıyım...ahhh anada hastanede ama aliyenin elindeki kanları gördükçe..handanım geldi aklıma..ahh ben gültene birde sinir oldum..nasıl oh çekiyo..hakketten delirdim..o sahnelerde...heleki cengiz...handanı..nasıl koruma altına aldı...neden bilmiyomda hep handanın kurtarıyo..ikidir bu oldu amaa malum...öpmeler vasr arada bakalım ne olucakta..handaım daha uyanamadı..offff
su an icimden yorum yapmak degil de tezaaurt etmek geliyor....
Özz-lemm sen bizim herseyimizsiiinnn
Özz-lemm sen bizim gururumuzsunnn.....
harikaydi...onu izlemek büyük bir zevk....
savcının dönmesine ilk defa bu gün sevindim.yılmaz beyin gidişine sebep olduğu için......
handan rolünün hakkını bu haftada fazlasıyla verdi.aliyeyle olan sahnesine fazla bakamadım. içim dayanmadı.
aliye ve diğer mahkumlar bu kadar sadist nasıl olabliyorlar aklım almıyor.bide handanı beğenmiyorlar.sizin daha önce hangi şartlarda olduğunuzuda gördük.
atalarımız nedemiş.iyilikten maraz doğar.bunlara iyi niyet yaramaz.gülten lazımki lafı sözü dinlensin.
yılmaza ayrı gıcık oldum.hemen havalara girdi.ortada bir yaşanmışlık var gibi........
şeboya cevap veriyorum tarık hastaneye gidermi......
büyük ihtimal gider.yani gitmesi lazım.....
cengiz mahkumlara vururken ilk defa onlara acımadım.hakettiler çünkü...
nurada cengizin deyimiyle iki rahmetten birisi........
ay benim bu dizide handan hariç herkesi öldüresim var :img-hyste aliyesi,nur u,gülteni,yılmaz ı,savcısı...bu böyle uzar.:img-tomat
handan bu bölüm çok farklı bir yüzünü gösterdi.o ne cesarettir öyle.resmen kafa kafaya dövüştü aliyeyle.ama neden 2 tane çakmadı çok merak ettim.Aliyeden dayak yemezdi isteseydi.Aliye sonradan pişman olacak demiştim.ama artık çok geç son pişmanlık fayda etmez diye boşuna dememişler.ayakkabısına bulaşan handan ın kanını görünce çok tuhaf oldu ama hakkını vermek lazım yelda hanım çok iyi bir oyuncu.
son sahnede cengiz bence berayı azarlıycak bir daha deneme diycek.hiç sanmıyorum onun beraya ilgisi olduğunu.cengiz i handan a çok düşkün görüyorum ben ama :icon_whis şimdilik yorum yapmak erken sanırım.benim gibi düşünen var mı bilmiyorum ama handan daya yerken ve yerde boğazına bıçak dayalı dururken cengizdeki hiç te başgardiyan sorumluluğu gibi durmuyodu ayrı bi panik havası vardı :icon_whis
bi kere daha diyorum hapishanenin başına gülten geçsin
ordakilere gülten yakışır
nasılda handanı ortaya itiyorlardı
vur vur bağırıyorlardı
cengiz koşarak gelirken bağırarak vur dedim layık onlara
bide cengizi iyice değiştirdiler baştaki mert cengiz gitti yerine ....aliyeyi bundan sonra sevebileceğimi sanmıyorum
ve handan süpersin süper
ilk kez sayfaya yazıorum dizi gerçekten güzeldi,handan kötü değil ama sevmiorlar,gardiyan cengiz iimi kötümü anlamadım,handanı döverlerken görünce koştu filan gültenle anlaşırken daha sonradan ii anlaşmaz oldular sanırım,cengiz kötümü iimi açıklarmısınız,
ilk kez sayfaya yazıorum dizi gerçekten güzeldi,handan kötü değil ama sevmiorlar,gardiyan cengiz iimi kötümü anlamadım,handanı döverlerken görünce koştu filan gültenle anlaşırken daha sonradan ii anlaşmaz oldular sanırım,cengiz kötümü iimi açıklarmısınız,
cengiz aslında kötü,ama iyi olmaya meyilli :img-hyste ya valla ben de çözemedim o cengizi.çok tuhaf bi karater.sanırım iyiye iyi kötüye kötü olmayı tercih ediyo ama dedim ya handan a karşı tavrı bana normal gelmiyo.yani bi tek handan a iyi davranıyo onu destekliyo görünüyo falan müdür olduğu için mi acaba diyorum ama .neyse anlarız yakında
bu arada arkadaşlar bana dizinin başını anlatırmısınız ? tarık hiç yoktu dimi ?handan istifa edeceğini öğrendi mi tarık ın ?
cengiz aslında kötü,ama iyi olmaya meyilli :img-hyste ya valla ben de çözemedim o cengizi.çok tuhaf bi karater.sanırım iyiye iyi kötüye kötü olmayı tercih ediyo ama dedim ya handan a karşı tavrı bana normal gelmiyo.yani bi tek handan a iyi davranıyo onu destekliyo görünüyo falan müdür olduğu için mi acaba diyorum ama .neyse anlarız yakında
bu arada arkadaşlar bana dizinin başını anlatırmısınız ? tarık hiç yoktu dimi ?handan istifa edeceğini öğrendi mi tarık ın ?
çok tatlı ama cengiz kötüde olsaa:icon_whis anlamadık kötü veya ii olduğunu neyse,gülten dedii ona sen beyde oldun hadi artık sevin ama o zamanlarda geçecek filan dedii cengiz gülteni sevmiyor sanırım ve cengiz aliyelerin koğuşunu sevmiyor sadece gibii diğer kişilere daha ii sankii,ama tam izlemediğimden diziyi kötümü iiimi karar veremicem,
"sen geldin, düzen bozuldu."
bari bunu söylemeseydiniz, sizin düzen dediğiniz çürük-küflü malzemelerden yapılan iğrenç yemeklermi, yoksa insan yerine konulmadan her fırsatta hırpalanmanız mı?
Sözünü tutmadın deyin, bizi hayal kırıklığına uğrattın deyin ama bunu nasıl dersiniz. Kabahat Handanda tabi, size insan olduğunuzu hatırlattı, yemeklerinizi düzeltti, size kıymet verdi.
Yazıklar olsun bee...
yazan..ahenk...imza nilya_tim...:kahve:img-cray:
apple-core 10-04-08, 22:52 arkadaşlar sinan albayrak da mı çıktı yoksa diziden:icon_sorr jenerik kısmını kaçırdım adı yazmadımı. walla hiiiiiç şaşırmadım. bu sayfaya on defa yazdım bu ne biçim bir ekip diye oyuncu disiplini oturmadı bir türlü. başrol olsun yan rol olsun herkes gidiyo tek tek. nur da gidici gibi...beray içinde vurulup ölecek diye dıymuşsunuz. hiç şaşırmam. sanki cengiz ona yardım edecek kaçmasında çünkü son bölüm pis işlere karıştı o iyi gardiyan yani beraya da yardım eder artık. ama bana beraya kızacak gibi geliyor bu öpücük konusunda...aliyeyi de çok severdim o da kafayı yedi. handanın ne suçu var ya canileşti iyice. onu kesicem bunu biçicem diyip duruyo kendi kendine...handan da gurur meselesi yapıp ben cesurum diyip hep bunu yapıyor mahkumlara karşı savunmasız bırakıyor kendini ee işte sonunda olacağı bu.
offf offf ya sinirler içerisindeyim.nasıl yaparsın aliye.off artık sana sinir oluyorum.neymiş handan cevaevine gelince hersey kotu olmus bak bak.kız neler yaptı ya.dirlik duzen getirdi.ama yok siz illa dayaktan,kotekten anlıyosunuz.ohh orada gardiyanlar iyi etti cunku anladıkları dilden konustular.anlıcaksınız handanın kıymetini ama iş işten gececek.off handanın o hali off kotuydu yaa:icon_sorr.canımmmm:img-cray:mufettişe deyinmek istemiyorum.doktor civanım nerelerdesin:icon_whisoff bu bölum guzeldi ama.özlem seni ayakta alkıslıyorum.yani harika bir oynculuk sergiledin.her ne kadar aliyeye sinirde olsam oda harika oynadı.yigidi oldur hakkını yeme:good:
aliyeaynalar 10-04-08, 22:56 Arkadaşlar ne deseniz haklısınız, Aliyeyi daha öncede sevmiyordum, (Bazı İnsanlar Tarafından Nasıl Seviliyormuş, Hayret Konusu)
Şimdi ise öldüresiye nefret ediyorum. Bu kadar Bencil bi insan olamaz.. Bu kadıncağız yani Handan size bu kadar iyilik etti, Sen ise Nazlıyı Bende Çaldın diye yüklen...
İçimden istemeye istemeyede olsa,
Umarım Handan uzun süre hastanede kalır, En Fazla 3 bölüm...
Yerine gülten geçer, Ve Aliye ve koğuştakilere kök söktürür (Aliye Handanı döverken, Sözde Kalabalıklarda, Hücum edip Aliyeye engel olmadılar)
Ama ben yanarım yanarım, Kabahati olmayanlarında yani, Kurunun yanında yaşda yanar durumu olmasına yanarım...
Hamiş : Bugün o kediyi dizinin başlangıcında 15 saniye gösterdiler, Ayy yerim seni diye 2 saat sevdim , Bi kedi manyağı olarak :img-hyste Oda dizinin diğer rengi.. :img-wink:
ve
Yaa bu atv perşembe günleri benim kanalım oldu artık, :happy0064 Önce Aman Annem Görmesin, Ardındanda Parmaklıklar Ardında.. Atv umarım bu çizgini bozmazsın, ve bu şekilde gidersin..
apple-core 10-04-08, 23:04 isim için tşkler çok tatlı dimii ama cengiz,gözleri helede süper
rica ederim. evet ben de çok beğeniyorum şahsen :D
dizide iyi mi kötü mü ben de karar veremedim. ama şu uyuşturucu olayına el atması sandığımız kdr masum olmadığını gösterdi...
rica ederim. evet ben de çok beğeniyorum şahsen :D
dizide iyi mi kötü mü ben de karar veremedim. ama şu uyuşturucu olayına el atması sandığımız kdr masum olmadığını gösterdi...
o sahnei görünce kötü dedim handana filan yardım edince ii dedim:img-hyste:img-hyste:img-hyste iki karakteri var adamın sanırım,insanı sinir ederler adam iimi kötümü illaki izleyici çıldırınca söylerler
apple-core 10-04-08, 23:11 o sahnei görünce kötü dedim handana filan yardım edince ii dedim:img-hyste:img-hyste:img-hyste iki karakteri var adamın sanırım,insanı sinir ederler adam iimi kötümü illaki izleyici çıldırınca söylerler
diziden çıkana kdr belli etseler bari:D ne de olsa bu dizideki oyuncuların hepsi bir gün çıkıcak diziden ya kural bu galiba:img-hyste nur ölür diye bekliyorum da handan da ölürse gülerim artık ben bu senaristlere...
diziden çıkana kdr belli etseler bari:D ne de olsa bu dizideki oyuncuların hepsi bir gün çıkıcak diziden ya kural bu galiba:img-hyste nur ölür diye bekliyorum da handan da ölürse gülerim artık ben bu senaristlere...
diziden,aliyenin sevdiği kız vardı ismini unuttum o çıktı,tarık çıktı sanırım,gardiyan çıktı,suzan çıktı,çok kişi gerçekten çıkmış handan çıkmaz galiba,ama cengiz iimi kötümü onu artık tam anlatsalar,
yok devenin bale pabucu :img-hyste handan da ölmez heralde ya:icon_whis zaten öyle birşey olursa ben kesinlikle izlemem ve bu formda da izlemeyecek rahat 10 kişi sayarım. ama nur a bişey diyemem bak.o ölebilir.
ben bu dizide 2 kişiyi seviyorum biri handan biri de bahçede devamlı aynı yerde duran kedicik :) onun suçu ne acaba bu manyakların yanında hapis yatmak zorunda kalmış :img-hyste bu arada o kedi filizin kedisi diğil dimi ? sanki daha küçük gibi.
tarıgın cıktıgını sanmıyorum.cunku jenerikte adı vardı.ama işte dondugunde hersey eskisi gibimi olur handan acısından orasını bilemicem senaristler.herseyi bir anda degiştiriyolarlar guven olmaz:icon_sorr
~*~NaR-ı GüL~*~ 10-04-08, 23:59 Merhaba arkadaslar
Bu diziyi fazla takip edemiyorum ama güzel bir dizi oldugunu söyleyebilirim...bugünkü bölüm cok heyecanliydi...aliye handani nasil dövdü öyle sok oldum...nur'a cok üzüldüm...kadin "kocami ben öldürdüm özgürün sucu yok" diye bas bas bagiriyor ama aliye orali degil...aliye cok fevri davraniyor sinirlerine hakim olamiyor ama oda üzüldü handan ve nur'a...insallah ikisinede bisey olmaz..gültene delirdim o kadini bi kasik suda bogabilirim...gicik sinir kadin ya....tam dayaklik...savci bey desen oda ayri bir vaka...al ikisini kafa kafaya vur yani!
Filiz de az degil...oda tam bir bas belasi...benim anlamadigim o ceptelefonlari ve uyusturculari nasil iceri sokabiliyolar...gerci cengiz soktu ama yinede merak ediyorum...bu cengizin de foyasi ortaya cikicak bi gün ama bakalim ne zaman...
Beray mi yoksa meray mi bilmiyorum ama cengizi nasil öptü öyle ya...cengiz zaten kesip duruyodu onu simdi iyice kuyruk olacak pesine :D:D filiz yakayi ele verecek mi bakalim...
Filme ağa kızının girdiğindn beri cengizle yakıştırıyordum zaten.İçimden ilerde bunların arasında bişiler yaşanır diyordumm..Ve dünkü bölümde yaşandı.Sonunu izleyemedim ama netten izlicem bugün.Zaten sonunu çok merak ediyordumm..
Herkese Günaydın
Dün oyunculuk adına muhteşem bir performans sergileyen Özlem Düvencioğlu'nu ayakta alkışlıyorum...
Ama ne var ki dün dizinin tamamına baktığımda beni hiç tatmin etmedi...
Güzel bir bölümdü demek isterdim ama izlerken bir izleyici olarak beni tam anlamı ile tatmin edemedi ne yazık ki...Büyük ölçüde senaryo ve çekimlerin etkisi var...Emeğe saygım sonsuz ama çok daha başarılı bir bölüm bekliyordum...Açıkçası 2.Fragmanda zaten verilmek istenen izlenilmesi gereken tüm ana tema varmış...
Bu arada Handan resmen Yılmaz'a birşeyler hissettirdiğini vurguladı...Açıkçası ben konduramıyordum bir türlü ama dün 'Gitmesen olmaz mı ' dedi ya bilemiyorum...Sözleri Gitme diyordu ama his adına beklediğim o ruh yoktu...Yanlış anlaşılmasın insan en iyisini görünce aşk adına sevgi adına tutku adına o duyguyu tam olarak alamadım...
Onca mahkumun arasında tek başına kalan Handan'a 'sen geldin , düzenimiz bozuldu' diye bağıran Nur'a ve onu her anlamda destekelyen birde Handan'a tekme tokat girişen Aliye'ye olan kızgınlığım hat safhada...Sadece yazıklar olsun diyorum...Handan herkes için elinden gelenin fazlasını yaptı...Savcıya Gülten'e direndi...Ama sonuç koca bir HİÇ...
Hastane odasında onu öyle görünce çok kötü oldum..Yılmaz'ın onu ilk gördüğünde verdiği o ilk tepki -hani başını yana doğru çevirdiği nasıl olur bu diye üzüldüğü o sahne-açıkçası beni etkiledi...
Aliye eğer o hücreden çıkarsa Gülten'in vay haline...Şimdiden kaçacak yer arasın kendine...
Olayların bu noktaya gelmesinin tek sorumlusu ise Filiz...Bakalım nasıl resmen açıklığa kavuşacak...Perihan gerçekten şahitlik yapacak mı?
Beray ile kaçacağı söylene Filiz geri döndüğünde kimbilir neler olur...
Sorular var kafamda ama bekleyip göreceğiz artık gelişmeleri...
Şu bir zamanlar ki bu zamanlar Kasım ayının Aralık ayının zamanlarıdır, şu forum kişileri o uyuncular için o ekip için buralarda ne cenderelerden geçmiştir ne kapatmalar ne hücre cezaları yemiştir ki gel gör ki şimdi o heyecanı ile başımızı döndüren ekip konucu senaristci danışmancı yönetmenci kurgucu ışıkcı mikrofoncuyu yere göğe sığdıramayıp buralarda bu dizi için neler neler bekleyiorduk ki al şimdi bize sunuluna bak....
Baştan aşağı birden bire değiştirilen Handan dan tutun , ha bire giden, gitmekte yarış eden oyunculara,bir kötünün akıl almaz kurnazlığıyla bölümlerdir insanlara saç baş yolduran Gülten e, hapishane değil saray misali canı istediğinde çamaşırhaneyi mesken tutan Filiz e,, bir türlü krizi dinmeyen ama malsız da çok pekala rahat durabilen Anna ya, veyahut her bir yerde olan kameralara rağmen çamaşırhane gibi bir yerde bir kameranın bile bulunmayıp Tahpsin in katılinin bu çerçevede açığa çıkamamasına; Fülten in mezar taşlarını değiştirirken kimsenin görmemesi ve dahi ilk test için mezar açılırken mezarcı,krokici,kadastrocu kişiden tam olarak mezarın yerinin öğrenilmeden direk açılmasıana , daha önce arkadaşlarımın yazdıklarından da küçük alıntı ile Perihan ın yangını çıkarttığının kamera ile görüntülenmesini düşündüğümüzde Aylin in leğen içinde orada yıkanma cesaretine kadar,,, şimdi bunca şeyde hala mantık yokken ben Hey yavrum hey demiyeyim de kimler desin...:img-hyste
Tutturulumadı,, beklenen verilemedi,, ilk bölümlerde dram şeklinde verilesi dizi zamanla kendiyle evrim değiştirdi...Mahkumlardan gelen mektuplar ışığında senaryoda değişiklik yapıldığı söylendi..E peki ne değişti...:img-hyste
Ben beklerdim ki o mahkum kardeşlerden,, içeriye girecek bir mahkumla kendilerinden aktarılacak cümleler ile kendi durumlarını anlatmalarını,,,neden düştüklerini, ızdıraplarını,, pişmanlıklarını ve ardında bıraktıkları için üzülmelerini :img-yes:......
Biz haftalardır savcı ile Fülten in akıl almaz hinliklerini izledik...Bunun üstüne Yılmaz bey diye bir müfettişimiz eldi ve birden biree dizi daha başka bir hale geldi..müfettiş koymasalardı adını keşke,,, Dedektif/polis/sorgucu/sivil memur falan:img-hyste,,,,Her bişeyi o yapt...Müfettişlerin teftiş araştırma ve olayların gidişatını izleme konusundan öte olayın aydınlatma ile iligili sonuçlandırma ile ilgili kısımlarında yetki sahibi olduklarına inandırdılar bizleri....
Peki ya doktor Tarık evrim deiştiren bir Handan karşısında ne hale getirildi.. Şahsen kendisinin yerinde olsam bende bir istifa hazırlardım kendime...Kendine yakın bir dost olarak Handan ı bulmuştu..O da kendini değiştirdi...Sanki 30 bin bakıma girmiş bir Handan ile karşılaştık..Ben Handan ı bir şekilde kabul etmek istiyordum ya bu evriminden sonra ise ne yazık ki hiç de kabul edecek gibi görünmüyorum....
Diğer konulara gireyim mii? Girmeyeyim..Şimdi girersem daha çıkamayacağım...İçi dışı boş bomboş bir Parmaklıklar Ardında oldu...Yaprak Dükümünde ki şu hapishane sahneleri bile daha dolu...Toplasak 10 dk bile tutmaz ya amma velakin 90 dakikalık Pa sahnelerinden daha dolu.....
sevgili dilekçe;
yazdıklarının hepsıne katıldıgımı bilmenı isterım..benı bu kadar uzun bır yazmaktan kurtardın..her satırına,her cümlene hatta her kelimene katılıyorum...
dün akşam kı bölumde bunun en büyük kanıtıydı...aksıyonla bırlıkte mantık hatalarınında bol oldugu bır bolumdü..bir insanın(aliyenın)zaafına yenik düştüğünü gördük...sonra da pişmanlığını..birde tarıkla handanın yaşattıgı duygunun yok olduğunu... nedense(!) müfettişin handanla konusma sahnesı benı hıc etkılemedı...tarık olsaydı daha baska olacagından emınım...ama malesef kı her bolumde kımın ne olucagı belli olmuyor işte..
neyse sevgılı dilekçenın dedıgı gıbı bir zamanlar dizi için burada nasıl mücadele edildiğini hepimiz bılıyoruz lakin dizi senaryoya(diğer etkenleri saymıyorum)yenik düştü....bizimde bunu kabul etme zamanımız geldi sanırım..
aksam B2 kogusuna ve diger mahkumlar hepsine sinir oldumm handan yapılanların hiç birini haketmedi birde diyorlarya yalancısın sen demeleri ,,
lan orda mahkumlara deger veren insan oldugunu hatırlatan tek insan o
handandan önce yemekleriniz bile burnunuzdan geliyordu
onlara ancak gülten gibi savcı gibi olcak o mahkumlara iyilik mi yapılır
cengiz nasıl kostu ama :img-tomat ne güzel dövü ohh çektim :img-tomat
ya ben basını izlemedim doktora ne oldu şimdi :icon_whis
handan artık nasıl orada calısmaya devam edecek merak ediyorum:img-blush
aksam B2 kogusuna ve diger mahkumlar hepsine sinir oldumm handan yapılanların hiç birini haketmedi birde diyorlarya yalancısın sen demeleri ,,
lan orda mahkumlara deger veren insan oldugunu hatırlatan tek insan o
handandan önce yemekleriniz bile burnunuzdan geliyordu
onlara ancak gülten gibi savcı gibi olcak o mahkumlara iyilik mi yapılır
cengiz nasıl kostu ama :img-tomat ne güzel dövü ohh çektim :img-tomat
ya ben basını izlemedim doktora ne oldu şimdi :icon_whis
handan artık nasıl orada calısmaya devam edecek merak ediyorum:img-blush
basında zaten hiç gosterilmedi.zaten p.a. da bi yerde bittigi zaman genelde o yerden baslamıyo.buda beni sinir ediyo.yani anlayacagın tarık hiç gozukmedi.istifa etmişti en son ama jenerikte adı da var kendiside.buyuk bir ihtimal handanın bu durumunu ogrenip geri gelicek umarım oyle olur.yoksa sahalar mufettişe kalıcak.sonradan girdi ama tarıktan daha fazla on plana getiriliyo su senaristleri bi yakalasam benim gibi bircok arkadasında bir cok sey soyliyecegi var.diziyi neren nereye getirdiniz yaaa:icon_sorr
basında zaten hiç gosterilmedi.zaten p.a. da bi yerde bittigi zaman genelde o yerden baslamıyo.buda beni sinir ediyo.yani anlayacagın tarık hiç gozukmedi.istifa etmişti en son ama jenerikte adı da var kendiside.buyuk bir ihtimal handanın bu durumunu ogrenip geri gelicek umarım oyle olur.yoksa sahalar mufettişe kalıcak.sonradan girdi ama tarıktan daha fazla on plana getiriliyo su senaristleri bi yakalasam benim gibi bircok arkadasında bir cok sey soyliyecegi var.diziyi neren nereye getirdiniz yaaa:icon_sorr
sahalar yılmaz a kalırsa kötü.çünkü adam tam bir forvet :img-hyste tarıkta orta saha ne defansa geçiyo ne forvete zaten ortada da işe yaradığı yok.bir an önce dönsünde aklını başına alsın yoksa ben bu yılmaz daha fazla dayanamıycam.:img-hyste
anna nın halleri de benim kafamı karıştırıyor.kız uyuşturucu bağımlısı ama sanırım kendine hakim olabilen krize girmeyen tek uyuşturucu bağımlısı :) 1 sene eline mal geçmese kıza bişey olacağı yok.dilekçenin dediği gibi kullanmadan da gayet rahat yaşayabiliyo bu nasıl bir bağımlılıksa artık :img-pilot
Merhaba arkadaşlar
Dün akşamki bölüm gerçekten çok heyecanlıydı.
Mahkumların herşeyin tek suçlusu Handan'mış gibi ona yüklenmelerine Aliye'nin de onu böyle acımasızca dövmesine gerçekten çok üzüldüm.
Handan ve Müfettiş bence birbirlerinden hoşlanıyorlar. Artık bu bölüm iyice su yüzüne çıktı bu durum. Belki Tarık geri dönerse o zaman bir aşk üçgeni durumu olabili ama şimdilik handan ve Müfo'un yakınlaşmasını izleyeceğiz gibi duruyor.
Filiz iyice köşeye sıkıştı. Perihan'da şahitlik yapacağına göre artık ya her şeyi itiraf edecek ya da Beray'la birlikte kaçacak.
Gelelim Beray ve Cengiz'e...
Başından beri ikisini zaten yakıştırıyordum. Bu öpüşme olayı Filiz'in çamaşırhanede yakalanmasını önler ama Beray ve Cengiz arasında bir ilişki olur mu bilmem. Yani sadece o öpücükle kalabilirler...
fairy_dreams 11-04-08, 10:50 TELE - BAROMETRE
HEDEF KİTLE : A/B
10 NİSAN 2008 PERŞEMBE
NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 KURTLAR VADISI PUSU [NET] SHOW 15,90 36,60
2 KAVAK YELLERI [NET] KAND 9,80 23,90
3 ANNEM [NET] KAND 8,90 23,20
4 KURTLAR VADISI PUSU (OZET) [NET] SHOW 6,80 17,50
5 PARMAKLIKLAR ARDINDA [NET] ATV 6,60 15,70
6 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 4,60 17,90
7 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 4,60 17,50
8 SIYASET MEYDANI SHOW 3,90 21,00
9 BIZIM EVIN HALLERI [NET] K1 3,70 21,00
10 TEK TURKIYE [NET] STV 3,70 9,90
TOTAL
10 NİSAN 2008 PERŞEMBE
1 KURTLAR VADISI PUSU [NET] SHOW 17,00 40,30
2 TEK TURKIYE [NET] STV 8,50 21,40
3 KAVAK YELLERI [NET] KAND 8,20 19,30
4 ANNEM [NET] KAND 6,80 18,90
5 KURTLAR VADISI PUSU (OZET) [NET] SHOW 6,40 15,50
6 PARMAKLIKLAR ARDINDA [NET] ATV 5,90 14,70
7 BEZ BEBEK [NET] FOX 4,90 11,40
8 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 4,50 16,50
9 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 4,40 15,90
10 UGUR DUNDAR''LA STAR HABER [NET] STAR 3,70 13,40
kaynak:ucankus.com
TELE - BAROMETRE
HEDEF KİTLE : A/B
10 NİSAN 2008 PERŞEMBE
1 KURTLAR VADISI PUSU [NET] SHOW 15,90 36,60
2 KAVAK YELLERI [NET] KAND 9,80 23,90
3 ANNEM [NET] KAND 8,90 23,20
4 KURTLAR VADISI PUSU (OZET) [NET] SHOW 6,80 17,50
5 PARMAKLIKLAR ARDINDA [NET] ATV 6,60 15,70
6 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 4,60 17,90
7 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 4,60 17,50
8 SIYASET MEYDANI SHOW 3,90 21,00
9 BIZIM EVIN HALLERI [NET] K1 3,70 21,00
10 TEK TURKIYE [NET] STV 3,70 9,90
TOTAL
10 NİSAN 2008 PERŞEMBE
1 KURTLAR VADISI PUSU [NET] SHOW 17,00 40,30
2 TEK TURKIYE [NET] STV 8,50 21,40
3 KAVAK YELLERI [NET] KAND 8,20 19,30
4 ANNEM [NET] KAND 6,80 18,90
5 KURTLAR VADISI PUSU (OZET) [NET] SHOW 6,40 15,50
6 PARMAKLIKLAR ARDINDA [NET] ATV 5,90 14,70
7 BEZ BEBEK [NET] FOX 4,90 11,40
8 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 4,50 16,50
9 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 4,40 15,90
10 UGUR DUNDAR''LA STAR HABER [NET] STAR 3,70 13,40
kaynak:ucankus.com
raitingler son haftaların en iyisi diyebiliriz.
Yükselişe geçilmiş
dün akşam ki bölüm o kadar heyecanlıydı ki bu sonuç beni şaşırtmadı.
Kadir_Reis 11-04-08, 11:33 İlk Başlarda Bu Dizi izliyordum ve beğeniyordum,fakat daha sonra maalesef cıvıklamaya başladı dünkü bölümde, Hapishane müdürü mahkumdan dayak yiyecek hemde bahçede bana mantıksız geldi ayrıca bütün gardiyanlar uyusturucu kuryesi olmak için can atıyor
yesilcam1907 11-04-08, 11:57 suzan'ın gidişinden sonra izlediğim bölümler bana tat vermiyordu , ama dünkü bölüm süperdi :img-yes:
ama handan'ı dövülmesi ve herkesin ona yalancı demesine çok üzüldüm :img-cray:cengize de helal olsun alayına nasıl girişti :happy0064
ben handanı müfettişle daha da yakıştırıyorum :img-icecr
bu arada gözlerim hep suzanı arıyor ben suzanımı çok özledim :sad53:
Bu böLümde süper bi heyecan vardı,bende babam sayesinde izliyorum diziyi,asLında çoK güzeL bir dizi,Handan onLara iyiLiK yapmaya çaLıştıKça,Kendine zarar geLiyor,aLiye'ye heRzamn haK veRirdim faKAt bu böLüm çoK haKsız buLdum aLiye^'yi,Handanada çoK üzüLdüm açıKçası çoK fena dayaK yedi aLiye'den,hemde orTada o Kadar fena dövüLüceK bi durum yoKKen,
Diziyi Özlem ve Yelda olarak seyretmeye alıştığım için Aliye'ye kızamadım bir türlü.Kavga sahnesinde her ne kadar ruhum daralsa da Ortadaki oyunculuğa hayran kaldım.
Yelda'nın her hareketi ve mimiği ''offf helal olsun kadına,döktürüyor yine''dedirtti.Hele ki o muhteşem uçan tekmesi yok mu (bayan Cheki Chen:img-wink:),bu hareketi yapmak her babayiğidin harcı değildir.:good:
Hücrede azıcık da olsa Handan için pişmanlık duyması,kendiyle hesaplaşması,Gülten'e kafa tutması,yaptıklarının farkına varıp çaresizleşmesi izlenmeye değer görüntülerdi ve yine süper oyunculuk sergiledi.:happy0064
Özlem'in öfkeyi,üzüntüyü daha sonra kavga anında acıyı yansıttığı sahneler 1000 puanlıktı.Bir kez daha her rolün altından kalkabileceğini bize ispatladı.:happy0064
Gelelim senaryo ve reytinglere,gerçekten de aksiyonu,şiddeti ve kan görmeyi seviyoruz.2.Fragmanla birlikte bu bölümün izlenme oranlarının daha iyi olacağını düşünmüştüm,yanılmamışım...:icon_whis
Ben Tarık'ın yokluğunu hissettim,hastahanede Handan için koşuşturmasını,onun için üzülmesini seyretmek isterdim,umarım diğer bölümde bunu görebilirim.Eskiden olduğu gibi Handan'ın yanıbaşında,her zaman ona destek olan,pozitif enerji veren biri olarak görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.:icon_sorr
Yılmaz bu bölüm bana ruhsuz geldi.Savcının geleceğini öğrendiğinde bir an önce kaçmak için kendini paraladı.Madem bu kadar kararlı ve güçlü kişilikti(öyle düşünmemiz istendi ya :img-beee:)neden bu kadar korktu ki,karşılaşıp da söylenen söze iki çift lafı yapıştırıp gitmek bu kadar ürkütücü olmasa gerek.Bana göre Yılmaz'dan da bu beklenir.:mad72:
Dip NOT:Gelecek bölümlerde Handan'ın Aliye'ye karşı tavırlarını ve Aliye karekterini nasıl bir konuda toparlamaya çalışacaklarını merak ediyorum.:img-pilot
arkadaşlar farkındamısınız,diziyi artık beğenmeyenler için söylüyorum siz beğenmedikçe reytingler yükseliyo :) ben ilk izlediğimden bu yana müthiş bi yükseliş var.yani ne kadar beğenmeyenler olsa da zirveye aday bi dizi.
içinde muhakkak ki mantık hataları var ama hangi dizide yok ? bence hapishane ortamı gayet güzel anlatılıyo tüm hatalara rağmen.
bu arada doktor un izinli olduğu zamanlar içerisinde yerine bakacak biri yok mu ? birine bişey olsa kim müdehale edecek hemen hastaneye mi götürülecek ?
handan ın yılmaz dan hoşlandığını da sanmıyorum.tarık ın odasına gelipte bakması bunu gösteriyo bence :img-blush
diziyi son haftalarda iyi bulmuyordum
senaryoda bir eksiklik seziyordum
karakterler senaryoya iyi oturtturulamamıştı senaryoya vs...
reytinglerde de bir düşüklük vardı ama bu hafta iyi gelmiş reytingler
ben dün de biraz izlemiştim zaten ve bırakamamıştım sonra
bundan sonra gene izlemeyi düşünüyorum bu diziyi bir müddet
siyah-beyaz 11-04-08, 14:29 Cengiz'i nedense seviyorum.Ayrıca gri yakımları içinde çok da yakışıklıydı dün...Handan'ın *uzaklaşın* emri ile; bir yandan emre itaat etmesi bir yandan olacakları sezip sağa sola bağrınması filan ,bence çok da güzel rolyapıyor.Diğer erkek oyunculardan daha iyi...
Tarık'ın bu hengameyi duymaması mümkün değil,enazından haberlere filan konu olmalı,eğer şehirden ayrılmamışsa.Hoş öyle bile olsa madem sevdiği biri, ziyarete gelmeliydi burda bir mantıksızlık var.Diziden ayrılmış bile olsa böyle pat diye olmamalı....
Bu Handan'ın yalanları neymiş merak ettim.Hep birağızdan *yalan söyledin* demeler...Kendilerini belki ilk kez dinleyen adam yerine koyan müdürleri oldu.Yazık.Bir deyiş vardır biraz ayıp ama,*eceli gelen köpek cami duvarına....* gibi.Aynen bunu yaptılar,sonunda sopayı da yediler.....
Beray, sanırım kaçma teşebbüsü için Cengiz'i kullanmak istiyor bakalım ne kadar başarılı olacak...
Dünkü bölümü beğendim....
çok ilginçti son bölümdü yha!
handanın hastaneye kaldırılmasına çok üzüldüm :( aliye biras fazla sert çıktı :( bütün kızgınlığını zavalla handandan çıkardı :(
yesilcam1907 e katlıoyorum.cengiz süper girişti vlla.alayına dersini verdi :) :)
handanında doktor tarıkla birlikte olmasını ço..ok istiyorum :D
İlk Başlarda Bu Dizi izliyordum ve beğeniyordum,fakat daha sonra maalesef cıvıklamaya başladı dünkü bölümde, Hapishane müdürü mahkumdan dayak yiyecek hemde bahçede bana mantıksız geldi ayrıca bütün gardiyanlar uyusturucu kuryesi olmak için can atıyor
dizinin kötü gittiği aşikar ama sizin dediğiniz cıvıklama kelimesini ne yönetmen nede oyuncular hak etmiyor bence.ayrıca cıvıklamak nedir onu bizlere açıklarsanız sevinirim ben türkçede böyle bir kelime hatırlayamadım???
sunu söylemeliyim ki almanca diyaloglari daha basarili.
ikiside kaplan gibiydi.defalarca dinlememe ragmen aradaki kelimeyi anlamayadim.
merak edenler icin anladigimi yaziyim.
A-biliyormusun ne?
bir daha .... yapma...
hic bir zaman
duyuyormusun?
hic bir zaman
H-ne?....ne?...
A- ne?
diye basladi kavgamiz...
Almaya da da bir dizi yapmalilar.sanki o an kendileri oldular.son derece rahat cikardilar o sahneyi(gibi görünüyor)
neden bilmem ben o ikisini en cok almanca diyaloglarinda seviyorum.
handanın dövülme sahnesinde bu gerçek değil diye kendimi telkin ettim durdum aliyeyi bu davranışında haksız bulsamda yelda fanlığı oluştu bende gözüm hep tarığı aradı durdu son kareyi berayla cengizin ilk yan yana geldiğinde göreceğimi biliyordum işler karıştı hayırlısı
ida.lupino 12-04-08, 11:09 sunu söylemeliyim ki almanca diyaloglari daha basarili.
ikiside kaplan gibiydi.defalarca dinlememe ragmen aradaki kelimeyi anlamayadim.
merak edenler icin anladigimi yaziyim.
A-biliyormusun ne?
bir daha .... yapma...
hic bir zaman
duyuyormusun?
hic bir zaman
H-ne?....ne?...
A- ne?
diye basladi kavgamiz...
Almaya da da bir dizi yapmalilar.sanki o an kendileri oldular.son derece rahat cikardilar o sahneyi(gibi görünüyor)
neden bilmem ben o ikisini en cok almanca diyaloglarinda seviyorum.
Aliye, Handan'a kac kez "birak, cek ellerini" dedikten sonra:
... und fass mich nie wieder vor den anderen an!
dedi.
Handan: was?
Aliye: was?! Das! dedi ve vurdu.
Aliye bir kogus agasi. Kimseye ezdirtemez kendini.
Aliye, Handan'a kac kez "birak, cek ellerini" dedikten sonra:
... und fass mich nie wieder vor den anderen an!
dedi.
Handan: was?
Aliye: was?! Das! dedi ve vurdu.
Aliye bir kogus agasi. Kimseye ezdirtemez kendini.
bunu türkcesiyse söyle oluyor
... bana birdaha ötekilerin önünde dokunma
handan: ne ?
aliye: ne ? bu ! dedi ve vurdu
**Nilya**,ida.lupino açıklamalarınız için çok teşekkürler:happy0064
Bu konuşma bizim için çok önemli bir ayrıntıydı:img-wink:
Aliye zaten patlamaya hazır bir bomba gibiydi,mahkümlardan gelen destekle havaya da girdi,Handan da yaşadığı olayların üzüntüsüyle fevri davranıp fitili ateşlemiş malesef:img-in_lo
**Nilya**,ida.lupino açıklamalarınız için çok teşekkürler:happy0064
Bu konuşma bizim için çok önemli bir ayrıntıydı:img-wink:
Aliye zaten patlamaya hazır bir bomba gibiydi,mahkümlardan gelen destekle havaya da girdi,Handan da yaşadığı olayların üzüntüsüyle fevri davranıp fitili ateşlemiş malesef:img-in_lo
bisey degil cnm herzaman :img-wink:
evet bende cok üzüldüm ya nasi vurdu handanima :img-cray:
ama handan onlar icin neleri göze aldi :img-cray:
yesilcam1907 12-04-08, 13:32 gülten kırk yılda bir doğru söz söyledi
gülten : can dostundan buldu belasını:img-tomat
bide cengiz çok tatlı ya:img-blush
arkadaşlar tercümeler için teşekkürler :img-wink: baya Almanca bilen var bu formda ben daha ingilizceyi sökemedim :)
aslında o konuşmaları alt yazı olarak vermeleri lazımdı.ben o anda çok merak etmiştim birbirlerine ne dediklerini.
suzan'ın gidişinden sonra izlediğim bölümler bana tat vermiyordu , ama dünkü bölüm süperdi :img-yes:
ama handan'ı dövülmesi ve herkesin ona yalancı demesine çok üzüldüm :img-cray:cengize de helal olsun alayına nasıl girişti :happy0064
ben handanı müfettişle daha da yakıştırıyorum :img-icecr
bu arada gözlerim hep suzanı arıyor ben suzanımı çok özledim :sad53:
ewet wala cengz zuperdı tum hakımyet ondydıı amaa son sahnede beray onu fırar ıcın optuu :( bnce cengz pekte memnun olmadıı gbıı :D
apple-core 12-04-08, 17:46 ewet wala cengz zuperdı tum hakımyet ondydıı amaa son sahnede beray onu fırar ıcın optuu :( bnce cengz pekte memnun olmadıı gbıı :D
eğer cengizin hoşuna gittiyse bu firarda ona yardım edecek demektir. eğer beraya kızacaksa firarda bir yardımı olmayacak demektir. berayın öleceği söyleniyor. buraya daha önce de nurgül-özgür için yazmıştım aynı şeyi. bu senaristler güzel senaryolar çıkaracak karakterleri önemsemiyorlar, öldürüyorlar diye. beray için de geçerli bu. bence gerek koğuştaki sahneler için gerekse cengizle olması muhtemel sahneler için çok iyi bir karakter. ama senaristler her zmnki gibi bu güzelim konuları çöpe atıp beray karakterini de öldürürlerse pes artık! bence bir mahkum ve gardiyanın yakınlaşmasını izlemek çok ilginç olurdu dizinin içinde yani çok farklı sahneler çıkardı. kısaca umarım beray ölmez ama okuduğuma göre çok iyi bir kaynaktan vurulacağına dair şeyler yazılmış. o kişiler öldüğünü görmüşler mi acaba belki de sadece vurulmuştur. şayet özgül kavruk rolünü çok güzel yapıyor diziden ayrılmasını istemem...
arkadaşlar tercümeler için teşekkürler :img-wink: baya Almanca bilen var bu formda ben daha ingilizceyi sökemedim :)
aslında o konuşmaları alt yazı olarak vermeleri lazımdı.ben o anda çok merak etmiştim birbirlerine ne dediklerini.
evet alt yazı vermeleri gerekirdi gerçekten ama sağolsun arkadaşlar yetişti imdadımızada merağımızı giderdi
eğer cengizin hoşuna gittiyse bu firarda ona yardım edecek demektir. eğer beraya kızacaksa firarda bir yardımı olmayacak demektir. berayın öleceği söyleniyor. buraya daha önce de nurgül-özgür için yazmıştım aynı şeyi. bu senaristler güzel senaryolar çıkaracak karakterleri önemsemiyorlar, öldürüyorlar diye. beray için de geçerli bu. bence gerek koğuştaki sahneler için gerekse cengizle olması muhtemel sahneler için çok iyi bir karakter. ama senaristler her zmnki gibi bu güzelim konuları çöpe atıp beray karakterini de öldürürlerse pes artık! bence bir mahkum ve gardiyanın yakınlaşmasını izlemek çok ilginç olurdu dizinin içinde yani çok farklı sahneler çıkardı. kısaca umarım beray ölmez ama okuduğuma göre çok iyi bir kaynaktan vurulacağına dair şeyler yazılmış. o kişiler öldüğünü görmüşler mi acaba belki de sadece vurulmuştur. şayet özgül kavruk rolünü çok güzel yapıyor diziden ayrılmasını istemem...
bncede enrde guzel karakter wr olduruyolar bnce cengz berayı ıtıcek ve fılızı bulucak ama fılız onu uyusturucuyla tehtd edınce mecburen yardım edıcek gıbı gelıyorr:)
apple-core 12-04-08, 22:19 bncede enrde guzel karakter wr olduruyolar bnce cengz berayı ıtıcek ve fılızı bulucak ama fılız onu uyusturucuyla tehtd edınce mecburen yardım edıcek gıbı gelıyorr:)
hmm ewet olabilir...çok mrk ediyorum ya ne yapacak acaba:img-blush
fragman ve özet ne zmn geliyor ya belli bi günü var mı arkadaşlar??beray ölecek mi onu da mrk ediyorum umarım ölmez...ayrıca tarık da dönsün artık bu bölüm bıktık şu yılmazdan! fragman ya da özet gelse de anlasak yaa
fragman ve özet ne zmn geliyor ya belli bi günü var mı arkadaşlar??beray ölecek mi onu da mrk ediyorum umarım ölmez...ayrıca tarık da dönsün artık bu bölüm bıktık şu yılmazdan! fragman ya da özet gelse de anlasak yaa
fragman pazartesi akşamı özet ise daha sonradan geliyor.
inan yılmazdan bende bıktım. her gördüğümde sinir olyorum.bencede tarık dönsün.
apple-core 12-04-08, 22:39 fragman pazartesi akşamı özet ise daha sonradan geliyor.
inan yılmazdan bende bıktım. her gördüğümde sinir olyorum.bencede tarık dönsün.
sağol arkadaşım. off çok var daha yaa bekle bekle gelmez:D
senaristler beni uyuz ediyorlar ya sırf onlara inat izlemycm diyorum ama diziyi seviyorum işte... sevdiğim ve izlemekten zevk aldığım karakterler gidiyor, birbirlerinden hoşlanan tarık ve handan bir anda askıya alınıp yeni bir konu yaratılmaya çalışıyor... handan karakterini de kötü bir duruma soktular sanki her gelene yılışıyomuş gibi:D tarıkla bakışmaları konuşmaları noldu şmdi. yılmaz olayı tamamen saçmalık bence...
sağol arkadaşım. off çok var daha yaa bekle bekle gelmez:D
senaristler beni uyuz ediyorlar ya sırf onlara inat izlemycm diyorum ama diziyi seviyorum işte... sevdiğim ve izlemekten zevk aldığım karakterler gidiyor, birbirlerinden hoşlanan tarık ve handan bir anda askıya alınıp yeni bir konu yaratılmaya çalışıyor... handan karakterini de kötü bir duruma soktular sanki her gelene yılışıyomuş gibi:D tarıkla bakışmaları konuşmaları noldu şmdi. yılmaz olayı tamamen saçmalık bence...
senaristler çok yanlış yolda.umarım tepkileri göz önüne alıp handan ve tarık ikilisini ön plana çıkarırlar.
konuları birbirinden koparmadan işleseler çok güzel olacak.daha dün gelen yılmazı ön plan alıp tarıkı geri plana düşürdüler.çok büyük bir yanlış.
bence dizide karakterlerle fazla uğraşılmamalı.inandırıcılığını kaybedebiliyor..
eskiden perşembe günlerini hp için beklerdim
hafta başından itibaren izlemiş olsam bile fragmanları takip ederdim ve her defasında mutlu olurdum
cuma günü ise kendimi boşlukta hissederdim
şimdi aynı şeyleri pa için hissediyorum
fargmanı izlemek için nelere katlanıyorum
ben her zaman handana başkasını yakıştırıyordum(şöyle gururlu bilmiş birini)
ama yok ve mecburen handanın yanında elini tutan biri olacaksa dr olsun:icon_sorr
aslanselda 13-04-08, 00:28 bölümü şimdi netten tekrar izledim ve hala o sahnenin etkisi altındayım.
tabiki mavi'min yani Özlem'imin, yani Handa'nın dayak yediği sahne:icon_sorr:icon_sorr
YELDA VE ÖZLEM'li sahneleri izlemekten büyük bir keyif ve haz aırken ilk defa kötü oldum. Sebep sahenin içeriğiydi elbette, yoksa oyunculuklarına lafım olamaz. Bu kadar mı güzel paslaşılır birlikte, vücut hareketleri, mimikleri, Aliye'nin alışılagelmiş tavırlarının yanına birde beklemediğimiz Handan çıkışı eklenince bayıldım dersem az kalır. Bu sahneyi öyle bir devleşerek yaşattılarki bizlere seyredilesi bu oyunculuğa ve performansa sadece alkış tutabilirim.:happy0064
yalnız hiç bir sahnede bugüne kadar bu kadar kötü olduğumu, gerçek gibi hissettiğimi, kalbimin hızlı atıp acıyla dolduğunu görmedim.
inanın abartmıyorum, ben onu çok seviyorum ve bu bir dizi olsada senaryo gereği haksız yere, hep destek olduğu bir kişiden dayak yemesini görmek içimi fena acıttı.
Handan ki hep aliye'ye destek olmuş, ona hiçbir insanın göstermediği yakınlığı göstermiş, düşündüklerindeki haklılığa inanıp gerçeklerin ortaya çıkması için söz vermiş birinin aliye tarafından böylesi dövülmesi çok ama çok üzücüydü.
birde buna çanak tutan diğer mahkumların bir darbe yiyen handan'ı dövsün diye iyice aliyenin önüne doğru itmesini esefle kınıyorum.
ki onların zerre kadar hakkı yok buna, handan ne yapmış bugüne kadar, bunca zaman kim değer vermiş, herşey çokmu adilmişte handan gelince herşey mahvolmuş.
sürekli birşeyleri açığa çıkarmak için kendini paralayan ama her seferinde bürokrasiye ve bunu kendi emellerine alet eden adilerin engellerine takılan bir insan olan handan bunu hiç haketmedi.
her zaman tek başına korkusuzca yanınıza gelip sıkıntınızı dinleyen, gültenin yapmak istediklerine mani olmaya çalışan handan bunu haketmedi.
o kadar çok acıdı ki içim bölüm içinde başka yorum yapacak birşey bulamıyorum.
aliyenin her ne kadar dövmüş olsada, ayağına sıçrayan handan'ın kanını gördüğünde nasıl içinin acıdığını, onda farklı ve dürüst birşeylerin kaldığını bildiğini ve pişman olduğunu, ölecek diye korkusundan vicdan yaptığını ama bunu kendisine bile itiraf edemediğini çok iyi biliyorum.
inanın handanın dayak sahnesini izleyince aliyenin ve diğerlerinin joplanmasını sevinerek izledim.
düşünün şiddete karşı olan ben nasıl içim yanmışki ohhh diye içimin yağlarını erittim.
ve ben aliyenin pişmanlıklarını, handanın verdiği sözleri tutmasını, aliyenin handanın ayağına gelip özür dilediği günü iple çekeceğim.
bu gün mutlaka gelecek, gelmeli... İSTİYORUM SENARİSTLERE DUYURULUR !!.
ve dipnot... SAYIN SENARİSTLER...lütfen artık oyuncu kaybına bir dur deyin, şimdi de Tarık'ı mı gönderdiniz bilmiyorum ama işin boyutu çoktan sevimsiz bir hal almaya başladı. Tarık piyasada yok ama yılmaz her yerde.
başrol olan tarık-handan ikilisini izlemek isteyen bizlere yaptığınız bir saygısızlıktır. Önemle düzeltilmesini rica ediyorum !!!.
ayrıca yılmaz beyin yani koskoca müfettişin yaptığı ve delillere dayanan bir soruşturmanın savcı tarafından bu kadar kolay biçimde örtbas edilmiş olmasına da bir anlam veremediğimi söylemek istiyorum.
savcı müfettiş karşısında söyleyecek tek söz bulamaz, kendini savunamazken, kamera kayıtlarını gizlemiş ve ceset değişikliği ortaya çıkmışken nasıl soruşturma kalkar, traji komik değil midir? sorarım size.
biz usul usul diye savcının ve gültenin pişkin yüzünü ve usulsüzlüklerini izlemeye ne kadar daha devam edeceğiz.
bir hapishanede tüm gardiyanlar mahkumları aşağılamak, hırpalamak, eziyet etmek için mi vardır, herkes salt kötü müdür? iyi bulunmaz mı?
tek iyi olan infaz memuresinide çıkarttığınıza göre biz bu acımasız bayanları izlemeye devam mı edeceğiz.
neden tahsinin yerine geçen herkes bu uyuşturucu trafiğine girmek için mücadele eder? dürüst biri çıkamaz mı?
tahsini öldürdüğü kesin deliller olmadığı halde kesin gözüyle bakılan aliye bir zamanlar acımasızca davranışlara ve ithamlara maruz kalabilmişken, neden filizin tahsini öldürdüğü biliniyorken illa perihanın şahitliği gerekmektedir.
filiz'in cinayeti ve tahsin olayını daha kaç ay izlettirmek düşüncesindesiniz???
niyetiniz diziye konu yaratmak çabuk sonuçlandırmamak ise daha mantıklı senaryolar uydurmanızı öneririm.
zira bu saçmalıklar beni fazlasıyla yoruyor. Çünkü ben bu diziyi seviyorum ve iyi birşeyler izlemek istiyorum. Oyuncular zırt pırt çıkmasın istiyorum. Başroller yan karakterlere dönüşmesinler istiyorum.
düşüncelerimin dikkate alınması dileğiyle !!!!!!!!!!!
SELDA
evet alt yazı vermeleri gerekirdi gerçekten ama sağolsun arkadaşlar yetişti imdadımızada merağımızı giderdi
ÖnemLi Degil KizLar Herzaman Yardim Ederiz :img-wink:
siyah-beyaz 13-04-08, 14:19 bncede enrde guzel karakter wr olduruyolar bnce cengz berayı ıtıcek ve fılızı bulucak ama fılız onu uyusturucuyla tehtd edınce mecburen yardım edıcek gıbı gelıyorr:)
Arkadaşlar ne yazdığınızı anlamak için 2 kere okuyorum. Türkçe yazım kurallarını katletmeden yazsak.Ukalalık ettiğimi düşünmeyin ama üzülüyorum...
Dayak kim yerse yesin güzel değil.Mahkumların birbirlerine,gardiyanların mahkumlara,mahkumların müdürlerine vurmaları,hepsi çirkin......Hepsi... Hele de bunu izlemek zorunda kalmak...Keşke bu sahneler bulanıklaştırılarak verilseydi...
apple-core 13-04-08, 16:56 Arkadaşlar ne yazdığınızı anlamak için 2 kere okuyorum. Türkçe yazım kurallarını katletmeden yazsak.Ukalalık ettiğimi düşünmeyin ama üzülüyorum...
Dayak kim yerse yesin güzel değil.Mahkumların birbirlerine,gardiyanların mahkumlara,mahkumların müdürlerine vurmaları,hepsi çirkin......Hepsi... Hele de bunu izlemek zorunda kalmak...Keşke bu sahneler bulanıklaştırılarak verilseydi...
polemik yaratmak istemiyorum ama benim mesajlarımda "mrk" ve "zmn" kısaltmaları hariç hiçbir yanlışlık yok! baş harfler küçük sadece. noktadan sonra bile boşluk bırakıyorum ki türkçem oldukça iyidir. eğer memnun olmuyorsan daha seviyeli bir sitede dolaş burada mezuniyete göre almıyorlar üyeleri. ilkokul mezunundan üniversite mezununa herkes var. sen anlayasın diye kimse imla kurallarına uymak zorunda değil. bence anlamayan sensin herkes birbirini çok iyi anlıyor. ben de şu an üniversite öğrencisiyim ve bölüm 1.siyim cahil cühela biri değilim yani ayrıca olsam da kimseyi ilgilendirmez. mesajım silinecek ama çok sinir oldum senin bir yerde daha bu uyarını görmüştüm çok komiğime gitmişti kusura bakma yazmadan duramadım.
dayak konusunda ise katılıyorum sana. orada zaten cezalarını çekmek için bulunuyorlar ayriyetten hadlerini bildirmek kimsenin haddi değil. bu mahkumlar içindi. müdüreye şiddet uygulamaları ayriyetten çok abes. zaten ben bu sahneyi çok ütopik buldum gerçek hayatta böyle bir şeyin olması imkansız. hele ki bir müdirenin gardiyanları uzaklaştırıp mahkumların arasında tek başına kalması kadar saçma bir şey yok. aklıbaşında bir insan bunu yapmaz zaten... ama dizi işte saçmalıkların olması doğal...
siyah-beyaz 14-04-08, 08:37 ilkokul mezunundan üniversite mezununa herkes var. sen anlayasın diye kimse imla kurallarına uymak zorunda değil. bence anlamayan sensin herkes birbirini çok iyi anlıyor. ben de şu an üniversite öğrencisiyim ve bölüm 1.siyim cahil cühela biri değilim yani ayrıca olsam da kimseyi ilgilendirmez.
Ben kimseye cahil cühela demedim .Sadece bir abla olarak uyardım.Ama bukadar ağır bir cevabın geleceğini düşünemedim.Madem birbirinizi gayet güzel anlıyorsunuz sorun bende galiba...
Yorum yapmam lazım sanırım.Beray'ı öldürmesinler.Aliye gibi güçlü bir karakter..Kalmalı...
Kötü karakterleri daha iyi oynarım
'Parmaklıklar Ardında' dizisinde, bir kuşun kafasını koparıp sonra kanını emdiği sahneyle dikkatleri üzerine çeken Özgül Kavruk, kötü karakterlerin oyuncusu olduğunu söylüyor..
atv'nin sevilen dizisi 'Parmaklıklar Ardında'da Beray karakterini canlandıran, eski manken Özgül Kavruk performansıyla göz dolduruyor. Dizinin en çok tartışılan sahnelerinden biri olan; kuşun kafasını koparıp kanını emmesiyle diziye sert bir giriş yapan oyuncu, bu sahnede zorlandığını söylüyor. 2000 yılından bu yana oyunculuk camiasında bir çok dizide izleyicinin karşısına çıkan Kavruk, özellikle kötü ve sivri karakterleri canlandırdı. Bu rolleri iyi oynadığına inanan güzel oyuncu, yapımcıların da bundan dolayı ona bu rolleri teklif ettiğini düşünüyor.
* Parmaklıklar Ardında'da sert bir karakteri canlandırıyorsunuz... Gelen tepkiler nasıl?
Güzel tepkiler alıyorum. Vakit buldukça forumları geziyorum. 'Beray'ı çok beğeniyorlar. Onun o 'cool' tavrını, az konuşmasını ve özellikle bakışlarını çok beğenmişler.
KUŞ SAHNESİ ZORLAMADI
* Kuşun kafasını kopardığınız sahnelerinize gelen tepkiler nasıldı?
Hikaye bunu gerektiriyordu. Beray'ın hikayesi hapisten kaçma üzerine kurulu. Hapisten kaçıp eski sevgilisini bulup onunla yüzleşmek istiyor. Aslında doğayı, hayvanları seven bir kadın. Hapisten kaçma isteği o kadar yüksek ki, beslediği güvercinlerden birisinin kafasını koparıp hapisten kaçma planını uygulamaya başlıyor. Çok sert bir giriş yaptı ama o karaktere uygundu. İyi tepkiler aldık.
* Zorlandınız mı o sahneyi çekerken?
Zorlanmadım. Diziye ilk başladığımda, çektiğim ilk sahne bu kuşlu sahneydi. Yardımcı yönetmenimiz özellikle bir an önce havaya girebilmem için o sahneyi öne aldı. Çok da iyi yaptı.
* Bu kadar kadınla birarada çalışmak zor olmuyor mu?
Sinop'ta olmak yeterince zorluyor bizi. İstanbul'a alışıp daha sonra burada çekim yapmak gerçekten çok zor oluyor. Çektiğimiz iş hapishanede olduğu için ister istemez etkiliyor bizi. Bir negatiflik oluşturuyor. Onun stresini yaşıyoruz. Sinop'ta yapabilecek bir şey de olmadığı için bütün günümüz hapishane ve otel arasında geçiyor. Yirmi dört saat sürekli iç içeyiz. Ara sıra hır gür oluyor. (gülüyor) İnsan yeri geliyor kendi ailesi ile bile anlaşamıyor.
OYUNCU MİLLETİ BİRAZ ARSIZDIR
* Genelde sert karakterlerde gördük sizi. Niye böyle rolleri tercih ediyorsunuz?
Bu karakterleri çok iyi oynuyorum. Firmalar da çok fazla uğraşmak istemiyorlar. Emin oldukları insanları seçiyorlar. Şu ana kadar canlandırdığım karakterler sert ve dişi... Artık ne çıkartabileceğimi bildikleri için beni tercih ediyorlar.
* Sürekli aynı tip karakter canlandırmak sizi rahatsız etmiyor mu?
Hem 'evet', hem 'hayır'. Oynadığım karakterleri seçerek oynadım. Karakteri ya da ekibi beğenmediğim için altı ay çalışmadığım oldu. Oyuncu milleti biraz arsızdır. Sürekli değişik roller oynamak ister. Ben de rollerimde ufak da olsa farklılıklar çıkarmaya çalışıyorum.
* Kötü karakterleri oynayan insanlar sokakta sevilmiyor. Siz bu tarz tepkilerle karşılaştınız mı hiç?
Tam aksine bana böyle bir şey gelmedi. Seyirci çok bilinçlendi artık. Zamanında Erol Taş'ı taşladıkları zamanlardaki seyirci kitlesine sahip değiliz. Ters bir tepkiyle karşılaşmadım. Herkes karakteri ne kadar iyi canlandırdığımı söylüyor.
* Sekiz yıldır oyuncusunuz... Hak ettiğiniz yerde olduğunuzu düşünüyor musunuz?
Buna da hem 'evet' hem 'hayır' diyeceğim. Kişisel tatmin olarak oynadığım dizilerin kalitesinin artışının, karakterlerin baskınlığının artışını düşünürsek, 'evet hakettiğim yerdeyim' diyorum. Ama medyatik bir oyuncu olmamam, iş hayatımda bir dezavantaj olarak dönüyor.
30 Ağustos'ta düğünüm var
Oyunculukta eğitim değil yetenek önemli * Kendinizi güzel buluyor musunuz?
Akıllı da buluyorum, güzel de... Neden bulmayayım? (Gülüyor)
* Gelecekteki en büyük hedefiniz ne?
İlk önce Şener Şen ile daha sonra de Al Pacino ile film çekmek.
* Hayatınızda vazgeçemediğiniz şey?
Disiplin.
* En utandığınız an?
Söyleyemem. Çünkü aklıma geldiğinde bile utandım. Gazetede insanlar okuduğunda tekrar mı utanayım? (Gülüyor)
* Aşık olduğunuzu nasıl anlarsınız?
Sabah gülümseyerek uyandığım zaman.
* Ya evlilik?
30 Ağustos...
* Peki kiminle?
Tanımazsınız. Bizim sektörden değil.
* Eşiniz olacak insanın sizin için yaptığı en etkileyici şey nedir?
Hayatını benimle paylaşması. Ve elektirik kablolarından yaptığı çiçek..
* Bakışlarınızın çok etkili olduğunu söyleyenler var. Sizce de öyle mi?
Bakışlarımla oynadığımı ve bir şey söylememe gerek kalmadan bakışlarımla istediğimi anlatabildiğimi düşünüyorum. En çok etkileyici yerim gözlerim.
* Yeni proje var mı?
Bir yazlık komedi dizisi var. Bu sefer komik bir karakterim. Şu an tam olarak her ayrıntıyı açıklayamam ama karakter 28 yaşlarında bir kadın. Ancak bu kadarını söyleyebiliyorum. Daha tam imzayı atmadığımız için çok fazla açıklayıcı konuşamıyorum. Ama yüksek ihtimalle tarihi denk getirebilirsek bu işte olacağım. Onun dışında sinema projesi var. Hala görüşme halindeyiz. Orada da sivri bir karakteri canlandırıyorum.
Oyunculukta eğitim değil yetenek önemli
* Oyunculuğa mankenlikten geçtiniz. Bu konuda sizi eleştirenler oldu mu?
Oyunculuğun sadece eğitimle yapabileceğine inanmıyorum. Bana göre bu bir yetenektir. Bu yetiyle doğarsınız veya doğmazsınız. Bu yetiyle doğduğunuz zaman eğitimini alsanız da almasanız da bu beceriye sahipsiniz demektir. Biraz gözlemle, kendinizi yetiştirmeyle bu işi yapabilirsiniz.
* Ekranda kendinizi izlediğiniz zaman ne hissediyorsunuz?İzlerken sürekli eleştiriyorum kendimi. Normal bir seyirci gibi ekran karşısına oturup diziyi seyredemiyorum. Bu mesleki bir deformasyon. Sürekli bir eleştiri halinde olduğum için herhangi bir şey hissetmeye vaktim olmuyor.
valla belki fragman çıkar diye ATV hiç basmıyorum reklamları filan izlemeye başladım artık :) bence bu bölüm tarık gelicek hayriye abla çünkü şeboya tarık gelicek diyordu o öyle derse gelir ama aliyenin hali nolur bilmiyorum valla başını yeterince derde soktu bide şimdi gültene taktı oda takılmicak gibi değil gestapo suratlı kadın diye boşa demedi ali :img-wink: nazlı ve özgür olmadığı sürece aliyeyi kimse tutamaz senaris napmaya çalışıyor çok merak ediyorum herkez çıktı diziden diziyi bitirmek için elinden geleni yapıyor sanırım ama inş. başaramaz
berencik_15 14-04-08, 15:14 geçen bölüm gerçekten çok güzeldi ama handan'ı o alimidir nedir döverken çok sinirlendim yaa handanın ona yaptıklarından sonra bunu ona nasıl yaptı:img-tomat onu hala beğenen arkadaşlara gerçekten şaşıyorum (bu arada yanlış anlamayın kimsenimn düşüncesine mudahale etme çabam yok ) her ne kadar gerçek hytta yeldayı sevsemde dizide yüzünü bile görmek istemiyorum şımarık ve çok bencil herşeyden başkalarını sorumlu tutuyo herkesi dövebileceğine inanmış :icon_whis:icon_whis
handan-yılmaz a gelince ben ikisi arasında bişeyler olmasını çok istiyorum:love05:tarık bi suzandan hoşlandı bi handandan bi karar veremedi handan onu kıskanınca kızdı şimdi handandan biri hoşlanınca hemen pes etti ve gitti:kahve bölümde en çok etkilendiğim sahnelerden biri yılmazın hastaneye giderken merdivenlerden koşarak inmesiydi :love05:
sonuna kadar Handan-Yılmaz diyorum:happy0064
apple-core 14-04-08, 19:56 arkadaşlar fragman malum siteye yüklenmiş.....izleyeyim yorum yapacağım sonra:img-wink:
Fragmanı izledim...Sanırım oldukça ruhsuz bir bölüm olacak..Ne handan ,ne tarık ne de Aliye...hiç biri fragmanda yoktu...Umarım daha etkileyici bir fragman daha koyarlar yoksa bu bölüm gerçekten çok zor geceçeceğe benziyor...
bu dizinin yapımında adı geçen yapımcılar senaristler.neyapmaya çalışıyorlar anlamış değilim.dizideki üç ana karakterde bu bölüm yok gibi görünüyor.dizi tarihinde bir çığır açacaklar.oyucuların bu kadar çok yok olduğu bir dizi görmedim.bunun oyuncuların tercihi olduğunu hiç sanmıyorum.
handansız ,aliyesiz ve tarıksız bir bölüm..nasıl izlicem bilemiyorum. ama tarıktan mektup var ..
el mahkum izleyeceğiz.
Özlemsiz bir bölüm.....:icon_sorr
tuzsuz yemek mi desem...
günessiz gün mu desem...
ciceksiz bahar mi....
yapraksiz agac mi...desem bilmiyorum....
:icon_cry::icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr
apple-core 14-04-08, 22:03 tahmin ettiğim olmadı, cengiz beray'ı terslemedi. gayet memnun gibi görünüyordu halinden. o zaman filiz paçayı kurtardı demektir. ben hep tam tersi olur diye düşünmüştüm. beray vurulup ölecek deniyordu öyle bir şeye rastlamadım fragmanda ama fragman yanıltmacası da olabilir. beray ölmesin ya bunu da yapmasın senaristler. bence dizide güzel konular doğuracak güçlü bir karakter. ama özgül kavruk, yazın bir komedi dizisi için anlaşma yaptığını söylemiş bir röpörtajında. yani bu sezon beray karakteri aramızdan ayrılacak gibi görünüyor:img-cray:
fragmanı ben de şimdi gördüm.bence bu bölüm handan ve aliye kesin olacaktır sadece fragmanda göstermemişler.2.fragmanı bekleyelim onda verirler.ama vermeseler bile bence ikisi de vardır dizide.ama tarık dönmez daha belki haftaya diyorum.diziden çıkmasında bu haftada olmamasına razıyım.
müfettiş bozuntusu gene var maşallah.:img-beee: biri şu adamı hayrına ortadan kaldırsa öyle güzel olacak ki :img-swoon kendi kendine gelin güvey oluyo.handan ona işleri çözmesi için gitme diyo bu kıt da üzerine alınıyo :img-hyste
off off handan yok fragmanda.buyuk bir ihtimal bu bölüm olmaz bence nasıl izlicem onsuz payı bilmem.diziye ruh katan onemli karakterlerden biri.onsuz eksik ,yarım kalıcak bu bölüm:icon_sorr
bi ara ne güzel iyice heycanlanmıştı dizi ama su fragmana göre malesef...
umarım kaldırılmaz çünkü şöyle bişey okudum nette artık her akşam her kanal sadece birer dizi yayınlıyacakmış umarım doğru değildir:icon_sorr
eğer öyleyse suanki durumda pek şansımız yok gibi:img-in_lo
bi ara ne güzel iyice heycanlanmıştı dizi ama su fragmana göre malesef...
umarım kaldırılmaz çünkü şöyle bişey okudum nette artık her akşam her kanal sadece birer dizi yayınlıyacakmış umarım doğru değildir:icon_sorr
eğer öyleyse suanki durumda pek şansımız yok gibi:img-in_lo
ya arkadaşlar dizi 5. 6. sıralarda gezerken ne kaldırmasından bahsediyosunuz.neden kaldırsın ki kanal böyle bir diziyi.hele ki atv gibi dizilerini zor tutturabilen bir kanal.gitgide de yükselen bir grafiği var bence kalkma gibi bir ihtimali yok.
Merha barkadaşlar
fragmanı izledim ve süper bir bölüm geliyor anlaşılan..
Gülten :img-tomat yine yapmış yapacağını Handan'ın koltuğuna kurulmuş Müfo cinnet geçiriyi...
müfo-Handan diyorum ber ayrıca... Doktoru pek sevmiyorum :
Aliye'ye geçen bölüm çok kızmıştım ama öyle iğrenç biryerde kalmasını istemem.
Gülten iyice psikoya bağladı valla bu sefer Nur'u da öldürecek galiba . Dizideki bu vedalar üzünden adını yaprak dökümü 2 diye değiştirebilirler. :good:
Beray ve Cengiz sadece öpüşürler diyordum ama fragmanı ikisini de pek bir niyeti bozuk gördüm ...... :img-in_lo
ayrıca tamam Beray, Cengiz'i oyalamak için öptü de daha ileri gitmesine ne gerek var. Ya Beray erkeksizlikten delirdi (!) :) yada kendi de farkında değil ama Cengiz'den hoşlanıylor. :img-wink:
Gelecek bülümü sabırsızlıkla bekliyorum.
fragmanı az önce izledim gültenin hastanede ne işi var ya nura ne yapacak acaba merak ediyorum doğrusu tehdit etti onu çünkü birde şebo kimden mektup aldıya onu tam anlayamadım ya
fragmanı az önce izledim gültenin hastanede ne işi var ya nura ne yapacak acaba merak ediyorum doğrusu tehdit etti onu çünkü birde şebo kimden mektup aldıya onu tam anlayamadım ya
Şebnem , Tarık tan mektup var diyordu...
Neden ve niçin ve hatta kime yazdığını merak ettim doğrusu...
dizi bu sezon sonmuş 6 haziranda bitiyomuş fragmanda yayında şuan görmeyen arkadaşlar için
19. BÖLÜM ÖZETI
Aliye’nin Handan’a saldırmasıyla cezaevinde oluşan otorite boşluğu fazla gecikmeden yeni sahibini bulur. Gülten bir kez daha özlemini duyduğu makama kavuşmuştur. Ve hemen faaliyetlere başlar. Handan yoğun bakımda, Nur hastanede, Aliye ise hücrededir. Gülten ilk iş olarak Aliye’ye kalacak yeni bir yer ayarlamakla işe başlar. Koğuştakiler bir yandan başlarına gelenden Filiz’i suçlarlarken, diğer yandan da Aliye’den haber almaya çalışmaktadırlar. Filiz ise firar planını devreye sokar. Ama tüm bunların farkında olan Perihan Filiz’e bir teklif yapar. Filiz hiç beklemediği bu teklif karşısında acaba ne yapacaktır?
Beray ve Cengiz cephesinde de yeni gelişmeler vardır. Beray, Cengiz’i ateşli bir oyunun içine çeker. Yılmaz’ın ise pes etmeye niyeti yoktur. Savcı ve Gülten’in oyununu bozmak için harekete geçer. Gülten yeniden oturduğu bu makamdan ayrılmamak için bu sefer herşeyi göze almıştır. Gerekirse Nur’u öldürecektir. Bu kararla hastaneye gider. Nur’un kapısındaki nöbetçileri uzaklaştırmak için bir çare bulur ve planını uygulamaya başlar.
aslanselda 15-04-08, 22:24 dizi bu sezon sonmuş 6 haziranda bitiyomuş fragmanda yayında şuan görmeyen arkadaşlar için
bittiğine dair haberi nerden aldınız :icon_sorr kesin mi ?? bu kadar çabuk mu ??:icon_sorr
apple-core 15-04-08, 22:25 ewet ya nerden geldi bu haber:icon_sorr açıklarsanız sevinirim...
pusat_yusuf 15-04-08, 22:49 Bu ne bölümdür YARABBİ?
ESKİDEN BİZ BURAYA TABUTLUK DERDİK....
YAŞAYACAK OLAN İNSAN DEĞİL Kİ ALİYEEEE....
DEVR-İ HANDAN SONA ERDİ ARTIK...
ARTIK BENİMLE İLGİLİ TEK KELİME KONUŞAMAYACAKSIN..
YOLUN SONUNA GELDİK ANAAA...
BU sözleri duyarken tüylerim diken diken oluyor...ZEHRA ALPTÜRK bu ne oyunculuktur YARABBİ...Bazen gülmekten yerlere yatıyor bazen de donakalıyorum...Ya inanmıyorum eğer sevgili SELDA ALKORDA diziden ayrılırsa iyice çekilmez olacak ya..Hemde böyle bir sonla...Hastanedeyken GÜLTEN gelecek ve solunum cihazıyla oynayacak veya fişi mi çekecek yani??Ya inşallah başaramaz onu öldürmeyi ...Eğer SELDA ALKOR da çıkarsa diziyi eski isteğimle izlemeyeceğim...Çünkü bu diziyi izlememdeki baş faktör SELDA ALKORDU...:icon_sorr
apple-core 15-04-08, 22:52 Bu ne bölümdür YARABBİ?
BU sözleri duyarken tüylerim diken diken oluyor...ZEHRA ALPTÜRK bu ne oyunculuktur YARABBİ...Bazen gülmekten yerlere yatıyor bazen de donakalıyorum...Ya inanmıyorum eğer sevgili SELDA ALKORDA diziden ayrılırsa iyice çekilmez olacak ya..Hemde böyle bir sonla...Hastanedeyken GÜLTEN gelecek ve solunum cihazıyla oynayacak veya fişi mi çekecek yani??Ya inşallah başaramaz onu öldürmeyi ...Eğer SELDA ALKOR da çıkarsa diziyi eski isteğimle izlemeyeceğim...Çünkü bu diziyi izlememdeki baş faktör SELDA ALKORDU...:icon_sorr
selda alkor çıkarsa gerçekten çok şey kaybeder dizi diye düşünüyorum .eğer senaristler dışında (selda alkor diziden çıkmayı talep etmişse) bir nedenle çıkacaksa olur bu yoksa senaristlerin böyle bir hata yapacaklarını düşünmüyorum. aslında güvenim de yok onlara şu ana kdr çok güzel karakterleri diziden ayırarak yazılabilecek güzel senaryoları çöpe attılar...
pusat_yusuf 15-04-08, 23:04 Kesinlikle APPLE CORE..Önce SUZAN(Gerçi özel hayat yüzünden dizden çıkarılmış)sonra ZEHRA Kİ dizideki rolü gerçekten muhteşemdi ve çok malzemesi vardı...Şimdide NUR...Bence SELDA ALKOR çok prensiplidir..Başladığı işi yarım bırakmak istemez...Kesin bu senaristler yapmıştır birşeyler...Gerçi daha bölümü izlemedik.belkide GÜLTEN öldürmeyi başaramayacak...Ama NUR ölürse diziyi izlemek istemiyorum...
apple-core 15-04-08, 23:07 Kesinlikle APPLE CORE..Önce SUZAN(Gerçi özel hayat yüzünden dizden çıkarılmış)sonra ZEHRA Kİ dizideki rolü gerçekten muhteşemdi ve çok malzemesi vardı...Şimdide NUR...Bence SELDA ALKOR çok prensiplidir..Başladığı işi yarım bırakmak istemez...Kesin bu senaristler yapmıştır birşeyler...Gerçi daha bölümü izlemedik.belkide GÜLTEN öldürmeyi başaramayacak...Ama NUR ölürse diziyi izlemek istemiyorum...
ewet kesinlikle çok iyi oyuncular çıkrıldı. nurgül de öyle mesela çok güzel senaryolr çıkrdı. beray ve cengiz de çıkacak diye tüyolar geliyor. pes diyorum! umarım gerçek değildir. ben selada alkorun çıkacağını sanmıyorum ya kesin gültenin ayağına dolaşacak bu girişimi...yani umarım...
bu arada arkadaşlar dizinin tekrarı veriliyor mu veriliyorsa hangi gün ve saatte bilen var mı? bir ara çarşamba geceleri veriliyordu ama ahala öyle mi...
pusat_yusuf 15-04-08, 23:13 Yok son zamanlarda tekrar vermiyorlar...(NEDENSE)...
Dediğim gibi inşallah NUR ölmez...İnşallh başaramaz GÜLTEN...(Şapkalı kadın)
apple-core 15-04-08, 23:27 Yok son zamanlarda tekrar vermiyorlar...(NEDENSE)...
Dediğim gibi inşallah NUR ölmez...İnşallh başaramaz GÜLTEN...(Şapkalı kadın)
teşekkür ederim arkadaşım. sanırım artık izleyicisi oturdu diye vermieye gerek duymuyorlar tekrarını...
siyah-beyaz 16-04-08, 07:46 Eğer Selda Alkor da ayrılırsa aklıma gelen şeylerin doğruluğuna inanacağım.Tahminim şöyleydi: Bu oyuncuların bazıları geçimsiz ve kaprisliler.Sinop gibi küçük ve oyalanması zorbiryerde, birbirlerine katlanamıyorlar,diziden çıkmak istiyorlar....Belki münakaşalar filan oluyor...Özlem K. bir röpörtajında *Zor olmuyor mu bu kadar bayan oyuncu bir arada* gibisinden bir soruya gülerek ve adeta geçiştirerek cevap vermişti...Ama Selda Alkor da ayrılırsa böyle düşüneceğim...
gülten cadısı işi cinayete kadar vardırdı ondan herşeyi bekliyorum..
anayı bile öldürmeye ortadan kaldırmaya kararlı görünüyor zaten fragmanda bunu doğrular nitelikte..
ancak!!
nur ölmez.. ölmemeli ilk rol onun ..başrolde, onun için sanmıyorum:icon_sorr
gülten öldürme girişiminde bulunacak.. ama başarılı olmıyacak o anda birşeyler olur
hemşire mi girer.. doktormu.. yoksa müfettişimizmi onu bilemiyorum ama ölmüyeceğine inanıyorum
yoksa bu dizinin hiç bir anlamı kalmaz..
zaten bu bölümden zevk alcağım bile meçhul:icon_sorr
edit:Handan yok. Aliye görnürmü belli değil... öyleyse bu bölümün tadı da yok:img-cray:
Parmakliklar ardinda dizisi maalesef bekleneni veremedi, sebep olarak cesitli nedenler öne sürülebilir..En basta tabiki senaryo..:icon_sorr Ön hazirlik; irdeliyis ve calisma süreci ciddiye alinmamis bir yapim parmakliklar ardinda... Insani kendine ceken maalesef cok az sahnesi mevcut, sahnelerin akisinin cok duragan olmasi (onca aksiyona ragmen), kisacasi olup biteni heyacanlanarak izlemek ve diger haftayi iple cekmek gibi duygulari yaratmiyor bu yapim...Büyük bir ihtimalle bu sezon final yapilacak, olmasi gerekende bu zaten:good:... Asla reytinglerden bahsetmiyorum, dogru sebeplere dayali olarak bitme karari alinmasi lazim, senaryo yetersizligi arti karakterlerin sergilenis bicimi bu nedenlerden ilk ikisi olabilir mesela...
Parmakliklar ardinda yapiminin sona erdigi vakit ve gecmisi animsadigim zaman, karakterlerden hangisinin zihnimde cok yer edecegini biliyorum; Aliye Yalcin..Cok daha farkli islenmesi gerekirdi halbuki, deyim yerindeyse dogru ellerde bulunsaydi, belkide Aliye karakteri diger kadin "kahramanlarinin" arasinda kendini en cok belli eden ve sözedilen bir karakter oluverecekti kuskusuz..ama nitekim gecen hafta izledigimiz sahnelerde, Aliye nin acimasizca deforme edilmesinin ardindan, ona dair empati kurabilen insanlarin yüreginde cok derin yara izine sebep olmus olabilecegini düsünüyorum..
Sevgili umutkirintilari Aliye yi en iyi anlayan kisilerden biri idi.. Ben ilk etapta bayagi yadirgiyordum Aliyeyi, fakat gecmisinde yasadigi talihsiz olaylarin onu esir aldigini, ama herseye ragmen dimdik durmaya cabalayan ve hayatin ona bahsettigi iki insani (Özgür ve Nazli) anac ruhuyla sarip sarmalamasini ise hep buna bagladim...Sefkate susamis bir insan susuzlugunu ancak sefkat dagitarak giderebilirdi, sonuc olarak Aliye de böylelikle dogru yolu bulmustu, ama hala ortada bir sorun vardi..güven sorunu..bye
apple-core 17-04-08, 13:12 dizimiz bugün ama hiç kimse kritik yapmıyor:icon_sorr tmm handan aliye tarık yok ama onlar yok diye nedir bu küsme daha bir sürü değerli oyuncu var. bence çok heycanlı bir bölüm olacak her şeye rağmen çnkü bu bölümde olacaklar ilerki bölümde yaşanacakların habercisi olacak bence. özellikle filiz-perihan cephesinde yaşanacaklar dizinin gidişatını belirleyecek. keza berayın planları da su yüzünde çıkacak...nurun akıbeti belli olacak...ben çok mrk ediyorum şahsen akşam olacakları...
Bu ne bölümdür YARABBİ?
yusufcum bunuda yapamazlar sanmıyorum..
cast ekıbını ıyıce dagıttılar zaten selda alkor da cıkarsa dizi ıyıce cıkmaza gırecek...
frangmandan da anlasldıgı gıbı son bölümlerde berayın yıldızı daha da parladı...
ewet oyunculugu büyük ama diğer karekterlerde unutulmasın lütfen!
suzan,nazlı,tarık,hayrıye(arada bir) derken nur'un da cıkmasına izin verılmez...(ben öyle umuyorum)
bu arada gültene senarıstler bu kötulugü yapmayın yahu:img-hyste kadın her ıkı bölümde bır müdire oluyor sonra hoooop tekrar baş gardıyanlığa devam:img-hyste bır cocuğu kandırmak gıbı birşey:img-hyste
Eğer Selda Alkor da ayrılırsa aklıma gelen şeylerin doğruluğuna inanacağım.Tahminim şöyleydi: Bu oyuncuların bazıları geçimsiz ve kaprisliler.Sinop gibi küçük ve oyalanması zorbiryerde, birbirlerine katlanamıyorlar,diziden çıkmak istiyorlar....Belki münakaşalar filan oluyor...Özlem K. bir röpörtajında *Zor olmuyor mu bu kadar bayan oyuncu bir arada* gibisinden bir soruya gülerek ve adeta geçiştirerek cevap vermişti...Ama Selda Alkor da ayrılırsa böyle düşüneceğim...
kesınlıkle size katılıyorum...özgul kavrukun röportajını okuyunca buna daha cok ınandım..orada zaman gecmek bılmıyor otelden sete setten otele dıye bır cvp bıle vermıs..yogun,yorucu ve belkıde bır sıkıcı hayatları oldukları gercek..keza serra yılmazda roportajında buna yakın cümleler kurmuştu..ewet bazı oyuncular senaryo geregı cıkarıldı nurgül gıbı daha diziye girerken belliymıs ama zehra,suzan bu isimler insanı düşündüruyor.. bızım tahmınlerımız dogru cıkarsa dizinin ömrunun cok uzun olacagını sanmıyorum..malum iş hayatındakı her özel şey işlerıne de yaşayacaktır.. yönetmende hangı oyuncuyu ne zamana kadar cıkırıp tekrar yerıne yenı bır karakter koyabılır kı...
ben nur a birşey olacağını zannetmiyorum.kesin o anda içeriye doktor falan girer.belki de yılmaz girer,handan ın elini çok tuttum biraz da nur un elini tutuyım diye :img-hyste
cengiz&beray arasında da birşey olmasını ben istemiyorum.tadının kaçacağını düşünüyorum çünkü.cengiz karakterine aşk ı yakıştıramıyorum.belkide berayı sırf kullanmak adına ona yaklaşacaktır.:icon_whis görücez bakalım.
handan ı hasta yatağında da olsa lütfen göstersinler :( ama mümkünse yanında şebelek suratlı yılmaz olmasın :img-pilot
tarıktan bir iki bölüm daha umudu kestim.ama muhakkak geri dönecek.bu bölüm mektup yolladığına göre önden mektubu arkadan kendisi gelecek demektir :) o mektubu da kesin hayriyeye yolladı.neler yazdı acaba.handan ı sormuşmudur ki ? :img-blush
umutkırıntıları 17-04-08, 15:16 Parmakliklar ardinda dizisi maalesef bekleneni veremedi, sebep olarak cesitli nedenler öne sürülebilir..En basta tabiki senaryo..:icon_sorr Ön hazirlik; irdeliyis ve calisma süreci ciddiye alinmamis bir yapim parmakliklar ardinda... Insani kendine ceken maalesef cok az sahnesi mevcut, sahnelerin akisinin cok duragan olmasi (onca aksiyona ragmen), kisacasi olup biteni heyacanlanarak izlemek ve diger haftayi iple cekmek gibi duygulari yaratmiyor bu yapim...Büyük bir ihtimalle bu sezon final yapilacak, olmasi gerekende bu zaten:good:... Asla reytinglerden bahsetmiyorum, dogru sebeplere dayali olarak bitme karari alinmasi lazim, senaryo yetersizligi arti karakterlerin sergilenis bicimi bu nedenlerden ilk ikisi olabilir mesela...
Parmakliklar ardinda yapiminin sona erdigi vakit ve gecmisi animsadigim zaman, karakterlerden hangisinin zihnimde cok yer edecegini biliyorum; Aliye Yalcin..Cok daha farkli islenmesi gerekirdi halbuki, deyim yerindeyse dogru ellerde bulunsaydi, belkide Aliye karakteri diger kadin "kahramanlarinin" arasinda kendini en cok belli eden ve sözedilen bir karakter oluverecekti kuskusuz..ama nitekim gecen hafta izledigimiz sahnelerde, Aliye nin acimasizca deforme edilmesinin ardindan, ona dair empati kurabilen insanlarin yüreginde cok derin yara izine sebep olmus olabilecegini düsünüyorum..
Sevgili umutkirintilari Aliye yi en iyi anlayan kisilerden biri idi.. Ben ilk etapta bayagi yadirgiyordum Aliyeyi, fakat gecmisinde yasadigi talihsiz olaylarin onu esir aldigini, ama herseye ragmen dimdik durmaya cabalayan ve hayatin ona bahsettigi iki insani (Özgür ve Nazli) anac ruhuyla sarip sarmalamasini ise hep buna bagladim...Sefkate susamis bir insan susuzlugunu ancak sefkat dagitarak giderebilirdi, sonuc olarak Aliye de böylelikle dogru yolu bulmustu, ama hala ortada bir sorun vardi..güven sorunu..bye
Aliye... Onu çok sevdim... Tartışmasız oyunculuğuyla YR gibi birinin onu canlandırması ise benim gözümde bu karakteri daha yaşanır kıldı ama... Koca bir ama senin söyleminle sevgili maviözlem artık deforme edilmiş bir Aliye izledim!
O sahne, keskin dönüşlerin yaşandığı bu hikayede Aliye'de bundan nasibini alarak beni vurdu bizi vurdu. Ben bildiğim o Aliye karakterinden bunu beklemezdim Yani Handan için bunu beklemezdim. Bilmiyorum ama aralarındaki olanlardan sonra bu yaşananlar sanki şey gibi: Fırtına öncesi ses |