forever_bim
08-02-08, 00:04
Bu başlıktan devam edebilirsiniz. Önceki başlığın linki: http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=37276
|
Tüm Versiyonu Göster : Parmaklıklar Ardında (ATV) forever_bim 08-02-08, 00:04 Bu başlıktan devam edebilirsiniz. Önceki başlığın linki: http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=37276 gorgunk 08-02-08, 01:04 :img-yes:güzel bir bölümdü, zaten haftaiçi atv avrupada tekrarlarını izlediğim için merak ediyordum, yeni yeni karakterler gelmeye başladı, şu gardiyanla, yeni mahkum arasındaki olaylar çok ilginç, Zehranın suçsuzluğu sonunda ortaya çıktı, boşu boluna işkence ettiler, Tahsin olayıda iyice sıktı artık, bu arada Handan hanım'ın yeşil gözlerine bayıldım, çok güzeller aliyeaynalar 08-02-08, 01:46 Eveeet Bölüm Yorumum Suzan : Suzanın bu bölümde ve geçenki bölümlerde zehrayı koruması kollaması her geçen gün + puan kazandırıyor kendisine... Handan'a ne denebilirki, O benim canım :) Büyük ihtimal mesleğine olan düşkünlüğü sebepiyle eşiyle yolları ayrıldı... Nur Nur karakteri anlam veremediğim bi karakter. Özellikle Nazlının Hamileliliği Konusunda... Aylin Soğuk bi karakter ama mert bi karakter, en azından nurun gösterdiği tepkiyi vermiyor... Nazlı Konusunda :img-wink: Filiz Bu kız nedense bana sempatik geliyor :):img-hyste zehraya karşı tavrı hoş olmasada, ne biliym, sanki şeytan tüyü var mübarekde, beni kendisine çekiveriyor hemen :) Aliye Aliye karakterini pek sevemedim nedense, devinin yani suzanın ikinci bahardaki rolü , Aliye'ninkinden daha iyi hatta hatta Aliye karakteri ondan alındı gibi geliyor bana ne hikmetse :img-pilot Beray Hoşgeldin Özgül Kavruk :happy0064 Sevdiğim ve sempatik oyunculardan birisi daha hoşgeldi safalar getirdi umarım rolün uzun soluklu olur. Ama bugün kanlı sahnelerinde hele hele gardiyanın dövdüğü sahnelerde çok üzüldüm ona :( Tarık Handan Aşk Bende diğer arkadaşların düşüncesiyle hemfikir. Aşk yaşanmasın istiyorum, Aşk gerçekden Sırıtıyor. Lütfen bir dizide aşksız olsun. Amaa şöyle bişeyde var, Nurun Kızıyla Aliyenin Kardeşi Aşk Yaşamıştı Ama olsun Yinede Aşksız Olsun, Dizi bu açıdan Farklı olsun. Günümüzde Mafya dizilerinde bile Aşk var. Bir dizide aşksız olsun. Farklı Olsun, Farklılığa Susayan Özlem :img-hyste (Ben özlem yani :good:) Gelelim Son Olarak Gardiyan Efendiye : İlk başta demiştim ki, bu adam iyi arkadaşları yanılttı diye, hatta foruma tam yazacakken, yani yazıyorken bu adam kalkıp berayı dövmesin :img-pilot Aman Yarabbi dedim.. O da hoşgeldi Safalar Getirdi.. Ama şöyle bişeyde olabilir, Adam iyidir Aslında ama (Çünkü yoklama yapıldığında Bayılan Beraya Yardım Etti)Kandırılmaya, Yalancılığa gibi şeyler karşında hassatdır ve onu o sebepler gaddarlaştırmıştır.. siyah-beyaz 08-02-08, 10:38 Özgül Kavruk'u ben de beğenirim,karaktere çok şey katıyor.Buradaki konumu Aylin gibi mi olacak acaba??? Aylin'in adeta ruh hastası birine dönüştüğünü görünce acaba burada da bir cinayet ya da teşebüsünde bulunabilir mi?.Hani güç kavgası gibi birşey olacak sanki...Bir insan birden bukadar psikopatlaşır mı??? Ayrıca bukadar değişmesine neden olan durum çok ağır bir travma değil ki....Demek vardı altyapısında bu durum tetikledi..Ay gene psikologluğum geldi(psikologlardan özür diliyerek)... Suzan bile kişilik değiştiriyor nerdeyse,Aylin'de de normaldir belki bu değişim... Son derece kontrollü,saçının bir teli bile kıpırdamayan Handan'ı gülerken görmek hoştu...Yavaş yavaş kapılarını açıyor ama umarım bu arada doktor bir hata yapmaz,zira heran kendini geri çekebilir... LİSA 08-02-08, 11:19 dün akşam güzel bir bölüm izledim.artık dizinin devamlı izleyicileri arasına girdim. zehra nın sucsuz olduğuna baştan bu yana inanıyordum ve sucsuzluğuda ortaya cıktı.cok sevindim.tama gercekler ortaya cıkarken firar meselesi başını ağrıtabilir.yatağında oğluna bakarken o sahnede ağladım cok duygusaldı. beray karakteride kötü ve özgül kavruk galiba oynayan o bu rollerin üstesinden gelir.galiba mafya bağlantılı bu hanım ağa. neden aliyenin kşununu cocuğu doğurması için ısrar ediyorlar.cocuğa isteyerek hamile kalmadı ve iğrenç bir şekilde hamile kaldı.o cocuğa ne kadar sevgi verebilir nazlı doğduğunda.oğduğunda biz bakarız demeleri kolay önemli olan o cocuğa sevgi verebilmektir.. nur un hikayesini merak ediyorum artık onuda amaya başlarlarsa iyi olur...... missbarby 08-02-08, 11:30 evet gene guzel bir bölüm izledik.duygusal ve heyecanlı bir bölümdü; suzan:suzanın sonunda savcı ile konsuması,donen dolapları ogrendigini belirtmesi ve avukatın mors olması ii oldu.suzanın zehra ile olan sahneleride guzeldi. filiz:rölunu iyi oynuyo.karakteri sevmesemde oyunculugu cok iyi. aliye:gulten ile olan diyaloglarına bayılıyorum cok guzel laflar ediyo,ama zehraya kotu davranırken sinir oluyorum onda iki duyguyuda yasıyorum ilginctir ama super oynuyo. nazlı:onun hakkında kararsızım beray:yani rolune tam oturmus diyebilirim.ama ben bu kadını hep aynı rollerde goruyorum.bu rolde basarılı ama .guvercin sahnesinde içim bir tuhaf oldu. zehra:bu bölüm oncedende tahmin ettigimiz gibi onun uzerinde duruldu.ama cocuguna kavusması ii oldu .esinin hastahane sahneleri duygusaldı. cengiz:yani bir an dedim sanırım iyi bir rolde handana yardımcı olucak savcı ve gultene karsı ama berayı o sekilde dovmesi ama belki onu kandırması gozunu dondurmus olabilir ama o sekilde dovmeside kotu oldu yani.cozemedik ilerleyen zamanlarda anlasılacak hayriye abla:evet oda damadının herseyi ogrenmesi yuzunden sanırım.gene aynı suctan içeri girecek.bu sefer iceri girmek için yaptı bu kotu oldu. HANDAN:veeeee handan yine coook iyi bir performanstı.gultenle olan konusması,kalem dili mukemmel.zehraya olan yardımı ve bu yardımdan sonra ki sevince bunu bize yasatması,gulumsemesi tarıgında bunu gorup sevinmesi.tarıgın evindeki sahneleri handanın onceden evli olması.esinden sanırım bu işe olan titizligi.bagımlılıgı ayrılmasına sebep oldu.ileride gorucez.tarıgın onu konusarak acmaya calısması ama handanın tam acılacakken bir anda kabuguna cekilmesi kotu oldu ama tarık onu acıcak pek zor olucak ama.savcı handanın basına cok agrıtacak berayın olayında sonra bası iyice derde girecek ama tarıgın ona cok yardımı olucak.destegi ile.handan gene superdin bu bölümm adalar 08-02-08, 11:52 Reytinglerimiz yükselmiş çok sevindim buna... Annem'i,kavak yellerini totalde geçmişiz... angels18 08-02-08, 11:59 herkse mrb arkadaslar cok güzel bir bölümdü zehranın vurulma anı gözümün ününden gitmiyor off cok kötü oldu ya tam oğluna kavusacaktı umarım iyileşir kocasının konusmaları beni ağlattı diyebilirim cok güzel bir bölümdü yani ratinglerde cok iyi gelmiş umarım böyle devam eder ama bem özgül kavrukun neden hapishaneye girdiğini merak ediyorum acıkcası nasılda güvercinin kanını içyi ıyyy cok kötüydü ya neyse bu dizide daha konu işlenecek bir sürü kişi var mesela filiz neden içeride serpil neden girdi şebo neden içerde off bu sorular kafamı kurcalıyor resmen merak ediyorum bunları ne zaman bunları öğrenicez ki angel eyes 08-02-08, 12:01 reytingler geçen haftaya göre daha iyi gelmiş. buna sevindim. umarım dahada iyi olacak. zira dün kü bölüm çok güzeldi. daha iyilerini hakediyorlar. nilya_tim 08-02-08, 12:10 vallahi dün geceki bölüme bayıldım diyebilirim ya nerden başlıcağımı bilmiyomda da aliyem yine formundaydı ama sanırım biraz anadan korktuğunu hissettin banaamı öyle geldii amaaa biraz korktu sanırım hemde süpriiz oyuncumuz da geldi oyunculuğunu çok sevdiğim ama hep kötü karekterlerde oynadığı için biraz kötülerin kadını dediğim Özgül Kavruk ta ordaydı yine kötülüğü üzerindeydi ;) bu arada handanıma laf söylüyemiyorum allahım ekrana yapışacaktım birde benim sevdiğim rengi saygı hemde boğazlı değil boğazı açık olan siyah bir badi hele o saçlarına gelince ne diyim şirinlik muskasıydı ekranda ya allah nasıl bir güzellik vermiş melek melek saçlarını kuyruk yapmışşş çok çok yakışıyo tabi birde o kıvırcık saçlarıda yakıyooo ahh ben bu işin içinden çıkamamm özleme başlıyınca bitmiyoo cümlelerr diziye gelirsek yanlış ismini hatırlamıyosam zeliha ::)nın çoçuğunu bulması abi ben orda koptum diyebilirim ağladım resmen ya ahh nasıl acımasınız komsular var..bu arada haberi verirken handanın mutluluğunu bende ortak oldum resmenn gidip sarılıp kutlamak geldi içimden amaaa tabiii bu mutluluk vurulmakla sonuçlandı ama çoçuğunu görünce içim rahatladı bu atada ben televizyona yapıştığım için kaçırmöa mümkünün yok ama bir sahne kesilmiş farkettinizmi haniiii handanın yeni gardiyani yani müfettişe niçin kadını kaçtığımnı hesapsoruyodu orası yoktu neden acabaaa merak ettim şimdii bu arada koğuş ahalise tiyatro işine sardı ne güzel nur ile aliye son anda evet deyişleri nasıldı amaaa :D bu arada handanımla tarığa gelelim tm duvarlar yıkılıyoo handandan hayat hikayesi çıkcak ehh bir iki cümle öğrendik ssanırsam ama doktorumuz yine tabuları kıramadıı olsun ama bu ev ziyatyretinde özlemin ne kadar böyle evrenmi desem başka birşeymi desem siyahın üzerinden başka kime yakışıyodu anladınız sizi onu kızlar vallahi ikisinede cuk diye oturuyo doğru güzele ne yakışmazzz dimii bu arada aliyem nasıldı bee yine olaylar çıkardı hele gardiyani sıkıştırmasııı off off hemde müteştişle birlikte iyi ikili oldular bakıyorum bu bölümde.... ;) artık öteki bölümü elimiz mahkum bekliyeceğizzzzzzzzz ;) bordomavili 08-02-08, 13:14 dünki bölüm yine harikaydı...Ancak yenig elen bayan oyuncuyu(..Adını hatırlamıyorum...) hiç beğenmiyorum...Hep kötü rollerde...Özelliklede askere sapladığı tornavidayı görünce iyice çıldırdım...Hiç bir askere bu yapılmamalıydı..Rol icabıda olsa gerçekten çok üzüldüm..Askerlere çok değer verdiğimden bu sahneyi yadırgadım..Zehraya çoks evindim...Şu sözüne gerçekten katılıyorum...Hiç bir anne evladına kıyarmı???... dilekce 08-02-08, 13:32 dünki bölüm yine harikaydı...Ancak yenig elen bayan oyuncuyu(..Adını hatırlamıyorum...) hiç beğenmiyorum...Hep kötü rollerde...Özelliklede askere sapladığı tornavidayı görünce iyice çıldırdım...Hiç bir askere bu yapılmamalıydı..Rol icabıda olsa gerçekten çok üzüldüm..Askerlere çok değer verdiğimden bu sahneyi yadırgadım..Zehraya çoks evindim...Şu sözüne gerçekten katılıyorum...Hiç bir anne evladına kıyarmı???... Evet hiç bir anne evladına kıymaz kıyamaz...Zaten bundan nasıl şüphelendiler ibreler nasıl olduda Zehra ya döndü ben hala o nokta da ki açıklıkta kaldım.. Ev yanıyor..Hatun ablam ne yaptığını ne olduğunu çözemiyor ...Sonra birden bebeğini öldermekten suçlu bulunuyor.. Bu bebeğin ölümüne dair herhangi bir şey bulunmuş mu? Bedeninden bir parça bişey bulunmuş mu? Kesin olarak bu bebeği Annesi öldürmüştür deyip de suçlu duruma düşürmek bizim adeletimizde bu kadar basit mi? Şimdi de ölmediği ortaya çıkıyor..Var mı böyle birşey Allah aşkına söyleyin.. Bir çok yangınlar oluyor (hepimizi Allah korusun) anneler kurtulsa da bebekleri ölebiliyor..Şimdi bu durumda Anne nasıl oluyorda çocuğunu öldürmüş sayılıyor.. Hala daha anlayamıyorum Zehra hangi kanıtla, hangi mantıkla içeri girdi.. 1POYRAZ 08-02-08, 13:56 Evet hiç bir anne evladına kıymaz kıyamaz...Zaten bundan nasıl şüphelendiler ibreler nasıl olduda Zehra ya döndü ben hala o nokta da ki açıklıkta kaldım.. Ev yanıyor..Hatun ablam ne yaptığını ne olduğunu çözemiyor ...Sonra birden bebeğini öldermekten suçlu bulunuyor.. Bu bebeğin ölümüne dair herhangi bir şey bulunmuş mu? Bedeninden bir parça bişey bulunmuş mu? Kesin olarak bu bebeği Annesi öldürmüştür deyip de suçlu duruma düşürmek bizim adeletimizde bu kadar basit mi? Şimdi de ölmediği ortaya çıkıyor..Var mı böyle birşey Allah aşkına söyleyin.. Bir çok yangınlar oluyor (hepimizi Allah korusun) anneler kurtulsa da bebekleri ölebiliyor..Şimdi bu durumda Anne nasıl oluyorda çocuğunu öldürmüş sayılıyor.. Hala daha anlayamıyorum Zehra hangi kanıtla, hangi mantıkla içeri girdi.. zehranın zaten bayılma durumları ve hatırlamama gibi sorunları vardı galiba.yangın sonrası yine öle ben bişey bilmiyorum demiştir.mahkemede de suzan gibi konuşmadıysa dikkat çekmiştir.ayrıca polis komşularada sorduğunda(semra-handan-zehra sahnesinde semra anlattı)komşu melahat zaten çocuğunu istemiyordu öldürecekti demiş.yani 2 yalancı şahitle her şey olabilir dilekcem.bebeğin ceset olayına gelincede polis şöyle düşünmüş olabilir.:icon_whisdışarda bi yerde öldürdü bebeği evede geldi yangın çıkardı. nasıl bağladım ama konuyu.:img-hyste başka soru...bye ephesus82 08-02-08, 13:59 Dünkü bölümü keyifle izledik , duygu açısından da önceki bölümlerin üstündeydi... Zaten ratingler de bunu gösteriyor.Fakat anlayamadığım bir şey var , polisler Zehra ile Beray'ı kovalarken - ve üstelik de o kadar yaklaşmışken - Zehra'yı vurması hiç bir akla ve mantığa sığmıyor..Tamam kanunen vurmalarında bi problem yok fakat o kadar çok polis var ve bunlar erkek , yakalama ihtimalleri çok yüksek...Diyeceğim o ki insan hayatı bu kadar önemliyken ve bu kadar da yaklaşılmışken vurmaları saçma.. Ayrıca zaten bütün görüntülerde gördüğümüz gibi beray , zehrayı sürükleyerek kaçırıyordu... Bunu polisler (jandarmalar..) nasıl görmez de diğerini vurur.. Ayrıca illa vurmak isterlerse kaçan insan topuğundan vurulur , sırtından değil ... Bunun eğitimini bile alıyorlar polis ve jandarmalar... saygılarımla... dilekce 08-02-08, 14:02 zehranın zaten bayılma durumları ve hatırlamama gibi sorunları vardı galiba.yangın sonrası yine öle ben bişey bilmiyorum demiştir.mahkemede de suzan gibi konuşmadıysa dikkat çekmiştir.ayrıca polis komşularada sorduğunda(semra-handan-zehra sahnesinde semra anlattı)komşu melahat zaten çocuğunu istemiyordu öldürecekti demiş.yani 2 yalancı şahitle her şey olabilir dilekcem.bebeğin ceset olayına gelincede polis şöyle düşünmüş olabilir.:icon_whisdışarda bi yerde öldürdü bebeği evede geldi yangın çıkardı. nasıl bağladım ama konuyu.:img-hyste başka soru...bye Sen bağladın daa ben bağlanamadım.. Şimdi düşünüyorum da nasıl izledim bu diziyi ben akşam Allah aşkına aha da şaaaaştım kaldım..Demek o üçlü sahnede Semra, Melahat ın "çocuğunu istemiyordu öldürecekti" sözlerini anlattı... Benim aklımda nerdeydi acaaba, yahut kulaklarım mı az işitiyo nedir?Duyamamışım,,, Peki şimdi tamam bu bir suç gösterilmek için ifade olsa bile, ne derece yeterlidir..Yani yangın yanmış:) sonra polisin düşüncesiyle, o bebeği dışarda öldürdü sonra da evde yangın çıkarttı denilip aplamıı anında suçlu ilan ettiler.. Yaaaaa tamam daaa cesettt yok ortada..Çocuğun öldüğüne dair bir kanııt yokkkk...Öldürmeye niyetten böyle içeri alınıp suçlu gösterilebiliniyor mu bizim kanınlarda..Tamam aha itira ediyorum..Benimdee var böyle düşüncelerim..O düşüncede olduğum herif de ortada yok...Şimdi ben suçlu düşmüş olabilir miyim hekim beyy? bordomavili 08-02-08, 14:03 Dünkü bölümü keyifle izledik , duygu açısından da önceki bölümlerin üstündeydi... Zaten ratingler de bunu gösteriyor.Fakat anlayamadığım bir şey var , polisler Zehra ile Beray'ı kovalarken - ve üstelik de o kadar yaklaşmışken - Zehra'yı vurması hiç bir akla ve mantığa sığmıyor..Tamam kanunen vurmalarında bi problem yok fakat o kadar çok polis var ve bunlar erkek , yakalama ihtimalleri çok yüksek...Diyeceğim o ki insan hayatı bu kadar önemliyken ve bu kadar da yaklaşılmışken vurmaları saçma.. Ayrıca zaten bütün görüntülerde gördüğümüz gibi beray , zehrayı sürükleyerek kaçırıyordu... Bunu polisler (jandarmalar..) nasıl görmez de diğerini vurur.. Ayrıca illa vurmak isterlerse kaçan insan topuğundan vurulur , sırtından değil ... Bunun eğitimini bile alıyorlar polis ve jandarmalar... saygılarımla... sana katılıyorum...Zehrayı vurmaları saçma..Hatta zehra duruyordu arkasına bakıyordu..Onu çekiştiriyordu..Zaten o uzun bylu oyuncu her işten yırtmasını biliyor sinir oluyorum:img-polic:img-polic..Jandarmam benim..Canalrım yaa onasıl kıydı size o cani kadın:(:(:( adalar 08-02-08, 14:05 Dünkü bölümü keyifle izledik , duygu açısından da önceki bölümlerin üstündeydi... Zaten ratingler de bunu gösteriyor.Fakat anlayamadığım bir şey var , polisler Zehra ile Beray'ı kovalarken - ve üstelik de o kadar yaklaşmışken - Zehra'yı vurması hiç bir akla ve mantığa sığmıyor..Tamam kanunen vurmalarında bi problem yok fakat o kadar çok polis var ve bunlar erkek , yakalama ihtimalleri çok yüksek...Diyeceğim o ki insan hayatı bu kadar önemliyken ve bu kadar da yaklaşılmışken vurmaları saçma.. Ayrıca zaten bütün görüntülerde gördüğümüz gibi beray , zehrayı sürükleyerek kaçırıyordu... Bunu polisler (jandarmalar..) nasıl görmez de diğerini vurur.. Ayrıca illa vurmak isterlerse kaçan insan topuğundan vurulur , sırtından değil ... Bunun eğitimini bile alıyorlar polis ve jandarmalar... saygılarımla... Güzel bir konuya değinmişsin...Ama şöyle olabilir mantık olarak dediğin gibi aslında Zehra sürükleniyordu...Zehra'nın vurulması bence heyecan katmak için yapıldı çünkü son sahne Zehra hastanedeyken bitti...eğer vurulmasaydı bölüm daha sade bitcekti bu da sıradan bir son olacaktı ama şu durumda herkesin aklında Zehra'ya bişey olcak mı sorusu var..... FEL!ADE 08-02-08, 14:08 zehranın zaten bayılma durumları ve hatırlamama gibi sorunları vardı galiba.yangın sonrası yine öle ben bişey bilmiyorum demiştir.mahkemede de suzan gibi konuşmadıysa dikkat çekmiştir.ayrıca polis komşularada sorduğunda(semra-handan-zehra sahnesinde semra anlattı)komşu melahat zaten çocuğunu istemiyordu öldürecekti demiş.yani 2 yalancı şahitle her şey olabilir dilekcem.bebeğin ceset olayına gelincede polis şöyle düşünmüş olabilir.dışarda bi yerde öldürdü bebeği evede geldi yangın çıkardı.:icon_whis nasıl bağladım ama konuyu. :img-hystebaşka soru...bye beni düsünme zahmetinden kurtardigin icin minnet borcluyum, ne desem az gelir. parmakliklar ardinda genelin büyük begenisini ardina alarak yoluna devam ediyor.. anlasilan o ki yönetmeninde uzun soluklu bir projede gönlü varmis. bu bölüm B2 nin dertli kadinlarinin cekismeli, göz süzmeli, yalanli, cikismali hallerine sahit olduk. yeni mahkumun kacisinin daha bastan basarisizlikla sonuclanacagi belliydi ancak Zehra yi o konuya baglamalarini sevemedim. Zehra anlasilan o ki PA konusundan cikiyor , cikmali artik sucsuzlugu yari yariya ispatlandi sayilir. kacak mahkumunda sucu Zehra ya atacagini sanmiyorum. zaten o kacista onlarca askerin 2 kadini yakalayamamasi ve kisa mesafeden ates acmasi basli basina faciyaydi. Zehra nin aci cekerek ogluna kavusmasini hazmedemiyorum sanirim, bu sahneden ve ekibin Zehra ya böyle bir son yazmalarindanda hoslanmadim. zaten B2 deki kadinlarin hic biride ondan ne özür dileyerek ne herhangi bir konusma ile ona yaptiklarinin yalnisligindan bahsetmediler. Nur ve digerlerinin bir yalnislik sonucu aralarinda olan birine takindiklari tavirla ne kadar sert ve bir gram yumusamayanlar cetesi olduklarini gösterdiler. biraz vicdan yapmalari daha insani olurdu, olmadi.. ebrumm 08-02-08, 14:23 Dünkü bölümü keyifle izledik , duygu açısından da önceki bölümlerin üstündeydi... Zaten ratingler de bunu gösteriyor.Fakat anlayamadığım bir şey var , polisler Zehra ile Beray'ı kovalarken - ve üstelik de o kadar yaklaşmışken - Zehra'yı vurması hiç bir akla ve mantığa sığmıyor..Tamam kanunen vurmalarında bi problem yok fakat o kadar çok polis var ve bunlar erkek , yakalama ihtimalleri çok yüksek...Diyeceğim o ki insan hayatı bu kadar önemliyken ve bu kadar da yaklaşılmışken vurmaları saçma.. Ayrıca zaten bütün görüntülerde gördüğümüz gibi beray , zehrayı sürükleyerek kaçırıyordu... Bunu polisler (jandarmalar..) nasıl görmez de diğerini vurur.. Ayrıca illa vurmak isterlerse kaçan insan topuğundan vurulur , sırtından değil ... Bunun eğitimini bile alıyorlar polis ve jandarmalar... saygılarımla... ewet burda bende sana katılıyorum..kaçan kişilerın kesinlıkle topuklarından vurulu sırtından değil..kadın ağlıyor kacmak istemıyor sürüklenerek gıdıyor üstelık ama hedef yıne zehra oluyor...için ılgınc tarafı beray okadar rahat kı kadı vurulmus elındekı tornavidayı atabılıyor sankı kendısı kacırılmıs gıbı de askerlee bakabılıyor..ılk aklıma gelen o anda sucun zehranın üstune kalmasıydı..ama sonra gardıyan berayı dövünce anladım ve bir oh cektım..berayın dayak yemesıne degıl suclunun anlasılmasına sevindım.. 1POYRAZ 08-02-08, 14:30 Sen bağladın daa ben bağlanamadım.. Şimdi düşünüyorum da nasıl izledim bu diziyi ben akşam Allah aşkına aha da şaaaaştım kaldım..Demek o üçlü sahnede Semra, Melahat ın "çocuğunu istemiyordu öldürecekti" sözlerini anlattı... Benim aklımda nerdeydi acaaba, yahut kulaklarım mı az işitiyo nedir?Duyamamışım,,, Peki şimdi tamam bu bir suç gösterilmek için ifade olsa bile, ne derece yeterlidir..Yani yangın yanmış:) sonra polisin düşüncesiyle, o bebeği dışarda öldürdü sonra da evde yangın çıkarttı denilip aplamıı anında suçlu ilan ettiler.. Yaaaaa tamam daaa cesettt yok ortada..Çocuğun öldüğüne dair bir kanııt yokkkk...Öldürmeye niyetten böyle içeri alınıp suçlu gösterilebiliniyor mu bizim kanınlarda..Tamam aha itira ediyorum..Benimdee var böyle düşüncelerim..O düşüncede olduğum herif de ortada yok...Şimdi ben suçlu düşmüş olabilir miyim hekim beyy? suçlu düştün dilekcem.düşünceni söledin bana işte ve tüm forma:img-hyste herkes şahit.bittin sen doğru b2 ye.cengiz,fülten,nur ,aliye...:img-hyste şebo ve sen aman aman:img-hyste dilekce 08-02-08, 14:32 Son parçayı az önce izliyordum daa kaçış sahnesindeki asker ve mahkum arasındaki mesafenin yakınlığından öte dikkatimi çeken şeyin başka bir şey olduğun farkettim...Ne mi? TAbi ki bu anın görüntülerii..Şu an böyle çekimlerin böyle doğal görüntülerin olduğu bir başka dizi yok henüz..Yakın olan bir sahnenin birden uzak görünümü,koşuşturmaya heyecandan öte güzel kareler bırakmış...Şu ana kadar bir çok çekimler gerçekleşti bu dizi de..Daha önce görmedeğimiz güzellikte ve kalitede...Gerek cezaevi içindeki mahkumların çekimi ,gerekse manzara görünümünde ki yukardan,yandan,alttan olmadık her bi yerden çekilen görüntüler....Ama diyebilirim ki şu ana kadar yapılan çekimler içinde en iyi görüntüler kesinlikle bu koşuşturmacada ki karelerdi.. Başta ki durağanlığa rağmen son kısımlarda ki hareketlerle bu bölüm kurtarılmıştır diye düşünüyorum... catterflym 08-02-08, 14:36 Harika bir bolumdu yine soluk soluga izledm gercekten sürükleyiciligiyle her hafta kalbimizi fethedıyor bu dizi.. Ancak deginmek istedgim birkac konu var O askerlerim mahkumların pesınden kostugu sahne cok komıkti bu ikinci oluyor birde operasyon sahnesi boyle komıktı yanı o kdr yakın mesafenden ıkı kadın mahkumu yakalyamadıkları gıbı bırde sırtından vurmaları gercekten cok sacmaydı hanı dizimize yeni giren dizideki adını bılmdıgım kızmızın Zehrayla arabaya bınıp kacması daha dogru olurdu bnce mantık acısından ama boyle komık oldu bıraz.. Onun dısında soluk soluga ızledıgım bır bolumdu cok bgndım dilekce 08-02-08, 14:41 Sayın 1Poyraz,suçum düşünmekse suçum bu kötülüğü aklımdan geçirmekse ben suçluysam kubul...Fülten e ,Cenkiz e Nur a Aliye ye Suzana raziyim:) Hem nasıl olmıyayım,,Taaaaarık varrr Hannnnnndan var...Gidiyim gidiyim,,İyi gelir belki şu an ki ruh halime..Hem bizlerde az biraz yarı açık cezaevilerinde durmuyor muyuz bu işyerlerinde? :) Peki şimde gelelim ben kaç gün kalırım içerdee.. Şimdi ortada bir kanıt yokken bir kaç sözle içeri düşüşorsam benim ordaa kalacağım yıl bu Zehra nın yılı kadar eder mi? Şimdi sizden istiyorum,,Aklınız net,kafanız net,kalbiniz net iken ,,,Benim B2 ye düşme olasılığımı,obebimi,okekimi,konbinasyonumu yapar mısnız? altına imzanızı atarmısınız? Neden mi şimdi sordum bunu..?Efendim bakınız Hayriye hanım aplam içeri girebilmek yeniden arkadaşlarına kavuşabilmek için hasta olan anneannemin ölümünde ona yarıdm,yataklık ve bir okadar da eşlik etmiştir...Ha ne diyordum.Şimdii tamam Hayriye aplam aynı suçtan içeri alınacak gibi de peki yine Sinop cezaevine düşme,yine aynı koğuşa düşme konbisi,olasılısı,okeki,obebi nedir sizce Sayın Poyraz? hanimavii 08-02-08, 14:48 reytigler çok güzel gelmiş.dizimizde hala içimize sinmeyen bişeyler var.heralde tam olarak içimize sinse reytigler tavan yapar. dizide aşk olmasın diyen arkadaşlara katılmıyorum.muhakkak aşk olmalı. hep kavga gürültü gitmez bu işler........:img-wink: meander 08-02-08, 14:50 dünkü bölüm süperdi izlediğim en güzel ve heyecanlı bölümdü zehra kurtulcak inşallah artık o dizide en cok acıdığım insandı 1POYRAZ 08-02-08, 15:01 Sayın 1Poyraz,suçum düşünmekse suçum bu kötülüğü aklımdan geçirmekse ben suçluysam kubul...Fülten e ,Cenkiz e Nur a Aliye ye Suzana raziyim:) Hem nasıl olmıyayım,,Taaaaarık varrr Hannnnnndan var...Gidiyim gidiyim,,İyi gelir belki şu an ki ruh halime..Hem bizlerde az biraz yarı açık cezaevilerinde durmuyor muyuz bu işyerlerinde? :) Peki şimde gelelim ben kaç gün kalırım içerdee.. Şimdi ortada bir kanıt yokken bir kaç sözle içeri düşüşorsam benim ordaa kalacağım yıl bu Zehra nın yılı kadar eder mi? Şimdi sizden istiyorum,,Aklınız net,kafanız net,kalbiniz net iken ,,,Benim B2 ye düşme olasılığımı,obebimi,okekimi,konbinasyonumu yapar mısnız? altına imzanızı atarmısınız? Neden mi şimdi sordum bunu..?Efendim bakınız Hayriye hanım aplam içeri girebilmek yeniden arkadaşlarına kavuşabilmek için hasta olan anneannemin ölümünde ona yarıdm,yataklık ve bir okadar da eşlik etmiştir...Ha ne diyordum.Şimdii tamam Hayriye aplam aynı suçtan içeri alınacak gibi de peki yine Sinop cezaevine düşme,yine aynı koğuşa düşme konbisi,olasılısı,okeki,obebi nedir sizce Sayın Poyraz? obebin okekin kesinlikle içerdesin .helede şahit varsa.üzgünüm.katil bulunana dek.ama taaaarık sana yardım eder emin ol. hayrıye abla gerçekten tekrar suçlu bulunup bide sinop cezaevine düşerse...yani büyük bir mantıksızlık olacak.o zaman işte nurun kızınında görüşte nur a dediği gibi.ohh sen içerde rahatsın keyfin yerinde yan gel yat durumları olacak. ephesus82 08-02-08, 15:47 Serra Hanım İtalya'daki oyunu için diziden ayrılmak zorunda kalmış, geri döneceğini zaten bir röportajında söylemişti. Geri dönüş yolu olarak bunu düşünmeleri nebileyim komik olmuş. Vallahi bunlara güven olmaz, bu kadar tantanadan sonra o çocuk Zehranın çıkmassa Zehraya yine hapis yolları gözükür. Bunlar yapar mı yaparlar.Zehra ölmez bence, heyecan unsuru katmak için vurdular onu. Diğer kız yeni kadrolu oyuncumuzmuş, öyle dediler. B2 koğuşuna mı alırlar acep? Kötülerin sayısı çoğalıyor. Biliyorsun bu senenin dizilerinde trend kötü olmak. İyi olmak out kötü olmak in. Oyunculara başarı mı dilemek yoksa acımak mı lazım karar veremedim? Doğru söylüyorsun , ama iyi olmak kolaydır kötü olmak zor... Bunu da bu oyuncular iyi başarıyor... Yeni gelen kız B2 koğuşuna alınacak mı bilmiorum ama dışlayacakları kesin ... Kaçanları pek sevmeyecekleri kesin.(senin ki can da bizim ki patlıcan mı olayından ) Ayrıca Zehranın vurulmasına da neden olmuş... Bir de filiz bu kızdan korkuyordu acaba koğuşuna gelince neler olacak ??? batuhan_gumus 08-02-08, 16:27 dünki bölüm süperdi yaaaaaaa bayildim cok guzeldi zehraya cok üzülüyorum cnm bnm ya cok sey cekti oo cadi nurdan ama haksiz yere cekmis herseyi :icon_sorr neseki kurtuldu ama simdide vuruldu ya cok üzüldüm handan süper bi karakter yaa:happy0064 aliye cok süper rol yapti ya dün : gültennnnnnnnnnnnnnn ezerimm:img-hyste tek orda güldüm yaa ratinglere baktim cok guzel gelmis toparlanmis kurtlar vadisi ne ragmen guzel sonuclar almis sewindim:happy0064 favorim bu bölümde: zehra ve aliye hewal 08-02-08, 17:51 Dizinin başında Zehra için çocuğunu boğarak öldürdü denmedi mi? Bu sayfalarda günlerce bunun tartışması yapılmadı mı? Şimdi birdenbire ortaya bir yangın durumu atıldı. Zaten Zehra ne yaptıda hapise girdi? Zehra'nın çocuğu nasıl bu kadar kolay bulundu? Zehra'nın çocuğu nasıl bu kadar kolay geri alınabildi? Herşey belirsiz. Her seyirci kendine göre bir senaryo yazıyor. Çocuk sağ olduğuna göre Zehra suçsuz. Bu demekki Zehra hapisten çıkacak. Bu demekki Meltem Pamirtan ya diziden ayrılıyor (Yaptıkları son manevra bunun içinmiydi acaba?) yada Hayriyenin yerini alacak. Son üç bölümdür Zehra ve çocuğuna dair bölük pörçük sahnelr izledik ve bir anda bebeğin yaşadığı gerçeği ile karşı karşıya geldik ama bne bu sahnlerdeki kopukluktan çok rahatsızım ve dediğin gibi herkes kendi senaryosunu yazmak zorunda kalıyor... Gelelim Hayriye faciasına. Bu diziyi binlerce kadın mahkum seyrediyor. Bu dizinin bir mesajı olduğunu hele kadınlara yönelik bir mesajı olduğuna inanmasamda, Hayriye olayında denilen şu- Ey mahkumlar dışarı çıktığınızda eğer aileniz elinizden tutmassa size dışarıda hayat yok, onun için sizin için en iyi yer hapishane- Sırf Serra S. in hapishaneye geri dönmesi için yazılan bu senaryo beni son derece sinirlendirdi. Başka bir hikaye yaratılamadı da böyle absürd bir yol seçildi? Çok yaşayın emi senaristler. Size söyleyecek başka bir şey bulamıyorum. Hayriye'nin içeri girmesi için yazılan senaryo başka türlü olsaydı kabul edilebilirdi ama bu dizide yer alan oyuncuların her birinin diziye katılma hikayeleri ve her bölümde birinin hiç olmayışı ile ilgili yazılıp çizilenler dizinin hikayesinin ve karakterleriin önüne geçmeye başladı... Devin Özgür Çınar'ın tiyatrosu olduğu gerekçesi ile bir bölümde hiç olmayışı (-ki hala bana çok maansız geliyor böyle bir gerekçe Van'daki dizi çekimleirni düşünce) Serra Yılmaz'ın yine aynı şekilde başka projeden dolayı dışaı çıkmış olması... Semra Gardiyan'ı oynayan Özlem hanımın gerçekte de hamile olamsı sebebi ile rolünün pasife edilemsi belkide diziden tamamen çıkacak olması haberleri .. Kaçış sahnesi bütün mantıksızlıklarına rağmen yine de dizinin lokomotifiydi. Bence diziyi kurtaran da bu bölüm olmuştur. İki kadın kaçıyor onlarca asker peşlerinden bir iki el havaya atşe açsalardaı yada kimin kimi sürükeldiği bariz belli iken diğerini dğeilde zehra'yı vurmak nein nesiydi..Hastane odasında oğluşuyla hisli bir kavuşma sahnesi içindi sanırım ama hiç hoşuma gitmedi..Bu kadar acıtasyon(-ki acıklıda gelmedi öncekis ahnenin mantıksızlığı sebebi ile) hiç gerek yoktu...içimi acıtan sadece finaldeki türküydü ve oda söyleyen kişiyle alakalı sadece... Dizide karakterler derinlemesine işlenemiyor. Hepsi çok yüzeysel ele alınıyor. Karakterler çok kötü yada çok iyi olarak kesin sınırlar içinde çizilmiş. Bu da o karakterleri adeta karikaturize tipler haline getiriyor ve onların inandırıcılığını yok ediyor. Bu da insanda diziyi izlerken hep bir eksiklik duygusu uyandırıyor. İşte asıl rahatsızlık duyduğum husus...O kadar çok karakter var ama hepsinin hikayesi çok yüzeysel geçiliyor. Biri ensest ilşki kurbanı ve sonrasında defalarca tecavze uğramış ama iç dünyasında neler olup bitiyor kavrayamadık... Bir diğeri evlli adamla birlikte olmuş onun için hapis yatmayı göze almış anne olma şansını kaybetmiş ama onun da iç dünyasına dair herşey havada asılı kaldı... Hele şebo'nun hikayesini hiç bilmiyoruz..Nur kocasını öldüremediğinden bahsediyordu demek başkasını öldürmüş yada benim atladığım birşeymi var bilemiyorum.. Suzan bir var bir yok.. Dizinin geneli hakkında birkaç şey söylemek istersem, sonuç olarak ben bu dizinin uzun soluklu bir dizi olacağını düşünüyorum ama bu onun iyi bir dizi olduğunu göstermiyor tabiki. Biraz aksiyon ve şiddet sahneleri biraz da seks diyemeyeceğim bu Türkiye'de hele yeni ATV de hiç mümkün değil, biraz aşkla ilgiyi hep toplayacaktır. Reytinginin çok olması yada uzun süre yayınlanmasının dizinin kalitesi ile ters orantıda olduğunu biliyoruz çoğu projeden.Bu dizi birçok açıdan çok çok iyi haksızlık etmek istemiyorum...Ama senaryo bazında koukluk olduğu aşikar... Dün sürekli dinlediğim radyonun kitapla ilgili proğramında (haftada bir kitap seçiliyor proğram boyunca onu okuyorlar) Feride Çiçekoğlu'nun Uçurtmayı Vurmasınlar kitabını okudular..hem filmini izlemiş hem kitabını olkumuş biri olarak bu dizide adı geçtiğinde müthiş bir beklenti içine girmiştim..Beklentilerimin kısmen boş çıktığını söyleyebilirim.. Gazete haberinde yazıldığı kadar çok mektup geliyorsa o mektuplar hikayelere çevrilip aktarılacaksa keşke en başından uyarlama değilde böylesi bir yol seçilseydi...Hem senarist hem yönetmenden çok daha samimi çok daha gerçek ve öyle olduğu için çok daha etkiyeici bir dizi izlemiş olurduk gibime geliyor... missbarby 08-02-08, 18:22 arkadaslar karakterler yuzeysel anlatılıyo diyosunuz ama bi dusunun bu dizi daha yeni basladı eger karakterlerin oykuleri hemen anlatılır ve deşilirse bir dahaki bölümlere ne kalıcak bu seferde karakterler okadar cabuk işlendiki konu kalmadı denilcek senarist bence bunu kafasında planlamıs.yani yavas ve detaylı girecek karakterlerin oykusune buda zamanla olucak ki dizi uzun soluklu olsun.bye hirsiz-polis 08-02-08, 18:49 ya fragmanda göstermislerdiya, hani handan birine galiba cengize nasil döversiniz gibi biseyler demisti, ama dün göstermediler niye ki, simdi zehra nin cocugunu kavusmasina sevindim, ben nazlinin cocugunu aldirmasini istemiyorum, insallah aldirmaz, dün en cok sevindigim sey handan da az da olsa kendisi hakkinda biseyler ögrenmemiz, simdi handanin basi da derde gircek, su firar denemesi yüzünden. Ben seyi anlamadim o berayin agzindan nasil öyle kan akti ya, berayin kogusunu degistirirlerse B2 ye gelirse acaip olur, filiz baya korkuyor ondan, raytinglerin yükselmesine sevindim adalar 08-02-08, 18:59 ya fragmanda göstermislerdiya, hani handan birine galiba cengize nasil döversiniz gibi biseyler demisti, ama dün göstermediler niye ki, simdi zehra nin cocugunu kavusmasina sevindim, ben nazlinin cocugunu aldirmasini istemiyorum, insallah aldirmaz, dün en cok sevindigim sey handan da az da olsa kendisi hakkinda biseyler ögrenmemiz, simdi handanin basi da derde gircek, su firar denemesi yüzünden. Ben seyi anlamadim o berayin agzindan nasil öyle kan akti ya, berayin kogusunu degistirirlerse B2 ye gelirse acaip olur, filiz baya korkuyor ondan, raytinglerin yükselmesine sevindim Onu Handan,Gülten'e demişti...Nazlıyı dövdüğü için... xKubrax 08-02-08, 19:02 Alevalev_25 - Yalnız xKübrax'cım açıkcası bende senin gibi düşünüyorum. Aslında mesele Handan&Tarık meselesi de değil. Benim açımdan mesele PA'ya bir aşk hikayesini yakıştıramamak!!! Ya da cezaevi doktoru ve müdüresi değil de, doktor mahkum aşkı daha mı "İMKANSIZ" olur du hee ne dersin!!! Ben "İMKANSIZ" mı dedim xKübrax'mmm!!! Benim gibi dusunmene sevindim Alevalev'im, bi fikirde yanliz olmadigimi bilmek guzel, heleki cok sevdigim birinin bana katilmasi dahada guzel :) Bence'de bu diziye ask y-a-k-i-s-m-i-y-o-r yani belki abartiyorum diye dusunucekseniz, ama bence bu diziye ask haric hersey yakisir.. Dusunuyorum acaba diyorum Suzan ve Tarik olsa guzel dururmu ama yok, oda hosuma gitmiyor, fakat olsa belki icimize dokunan bi ask olabilirdi.. Ama Handan ve Tarik cidden beni sykmaktan baska bisey yapmiyor.. Insallah baslamadan sona erer bu 'ask' Yakismiyor bitanem, sana imkansiz kelimesi hic yakismiyor, bi daha duymim ha :hıh ***GeNeRaL*** 08-02-08, 19:53 Bu diziyi beyenerek izliyorum özellikle Aliye'nin hayranıyım bu arada Suzan öğretmende çok güzel.:)Dizinin çok süper bir senaryosu var.Biraz acıklı ama idare edeceğiz artık ne yapalım hehe:D ALAN 09-02-08, 12:32 yeni sayfamız hayırlı olsun.bayadır girmiyodum bayadır da ilerlemişsiniz. nese yeni bölüm hakkında şunları demek istiyorum. bu bölümü ben çok beğendim.şu yeni katılan kadın varya filizin sürekli yanına gidip konuştuğu.o kadına bayılıyorum gerek oyunculuğu gerek güzelliğiyle.diziye katıldığına çok sevindim.inşallah bi dahaki bölümlerde görürüz. zehra onun için bi yandan çok üzüldüm bi yandan çok sevindim.çocuğu bulundu.çocuğunu gördü.onun için çok büyük bi mutluluk. handan ise handan kötü bir çocukluk geçirmiş bence.hatta çocukluğunu bile çocukça geçirememiş.demişti ya hani mükemmelliyetçi bir baba alman disipliniyle büyümüş bi çocuk.çok kötü bence yaa.şu yeni gelen gardiyanda sinirlerimi bozmaya başladı.sen ne hakla dövüyosun ya.bu adamda gardiyan kılığında müfettiş gördüm.kendinden çok emin gibi.nese şimdilik aklıma bişi gelmiyo.geri kaldığım sayfalara da göz atacağım.herkese şimdilik bye.:sad53: bu arada tv magazin ekinde diziyle ilgili bi yazı felan varsa yazarmısınız? ben gazete almaya gittim.gazete var eki yok.puff sinir oldum zaten.lütfen alanlar diziyle ilgili bi yazı resim varsa koyabilirler mi? lütfenn:img-yes: %½razy½% 09-02-08, 14:08 ay bu bölüm cok mayyaktı ya meralmidir bilmiyorum kadın resmen güvercinin boynunu kopardı kanını ağzına aldı ıyyy filizde cok tatlıydı yemekleri yapan adama nasıl kur yapıo ya ruj falan sürüo bittim orda:img-hyste (aliye desen herzamanki gibi cok süperdi bitanem bnm):happy0064 zehraya gne olan oldu ya kadın hastanelik oldu valla hep acı cekio garibim ii oldu cıkcak hapisten inş tarık ve handan arasında aşk olmaz:( angels18 09-02-08, 20:02 herkse mrb arkadaslar ben dizi basladığında tarıkın suzana gösterdiği yakınlığı yanlış anladım yani suzan ilgisini falan cekti sandım sonra handanla olunca yanlış anladığımı anladım ama ne bileyim suzanla aşk olsaydı nasıl olurdu diye düşünmedim de değil yani tarık-handan ilişkisi başlarmı bilmiyorum handan sadece işim dedikçe biraz zor bence buda imkansız bir aşk olabilir nedersiniz ayrıca ben artık mahkumların needen cezaevine girdiğini öğrenmek istiyorum mesela şebo onun nedeen girdiğini merak ediyorum bütün mahkumlar iyi yürekli peki neden içerideler offf cok kafama takılıyor artık bu soru bakalım ne zaman cvb alıcaz fatmaaa- 10-02-08, 00:35 Yeni Başlıgımız HayıRlı oLsun Yine çok güzeLdi yaLnız o olaylaR neden oldu anlamadım o Zehranın yanındaki kızı mı alacaklardı e neden almadılar askerden ötürümü yoksa bişey olcaktı uf özeti okamadn izledimm bişey anlayamadım son kısımdan ama bana kalıRsa Zehra ölücek gibi geliyoR Bişey sorucaktm bi de Özlem Düvencioglunun yurtdışında yaşamışlıgı varmı ne bileyim dizideki Aliyede o da bi acayip konuşuyolar gibi geliyo bana rol gereigimi yapıyorlar onuda anlayamadım ama >Handan'ın sert konŞMası gerek ama bazı yerde abartıyor acayip itici oluyoR angels18 10-02-08, 00:40 Yeni Başlıgımız HayıRlı oLsun Yine çok güzeLdi yaLnız o olaylaR neden oldu anlamadım o Zehranın yanındaki kızı mı alacaklardı e neden almadılar askerden ötürümü yoksa bişey olcaktı uf özeti okamadn izledimm bişey anlayamadım son kısımdan ama bana kalıRsa Zehra ölücek gibi geliyoR Bişey sorucaktm bi de Özlem Düvencioglunun yurtdışında yaşamışlıgı varmı ne bileyim dizideki Aliyede o da bi acayip konuşuyolar gibi geliyo bana rol gereigimi yapıyorlar onuda anlayamadım ama >Handan'ın sert konŞMası gerek ama bazı yerde abartıyor acayip itici oluyoR özlem düvencioğlu almanyada yasamıstı yanlıs bilmiyorsam hırsız-polisten önce orada yasıyormus ALAN 10-02-08, 20:47 hee bir de handan geçmişini anlatırken bir kere evlendim demişti.anlatırken çok mutlu değildi.hani insan sevdiği kişiyle evlenir.handanın bence böyle olmamış.yani kendi sevdiği biriyle evlenmemiş.hani öyle olsa ilk başta anlatırken gülümser sonra devamında eğer kötü bir şey olmuşsa suratı asılırdı.handan böyle yapmadı yani bence dediği gibi mükemmelliyetçi bir baba bence babası istediği hatta zorladığı için düşünüyorum.o yüzden evlenmiş olabilir.bence böyle yani.ben böyle düşünüyorum:icon_sorr bennu! 10-02-08, 22:24 Evet hiç bir anne evladına kıymaz kıyamaz...Zaten bundan nasıl şüphelendiler ibreler nasıl olduda Zehra ya döndü ben hala o nokta da ki açıklıkta kaldım.. Ev yanıyor..Hatun ablam ne yaptığını ne olduğunu çözemiyor ...Sonra birden bebeğini öldermekten suçlu bulunuyor.. Bu bebeğin ölümüne dair herhangi bir şey bulunmuş mu? Bedeninden bir parça bişey bulunmuş mu? Kesin olarak bu bebeği Annesi öldürmüştür deyip de suçlu duruma düşürmek bizim adeletimizde bu kadar basit mi? Şimdi de ölmediği ortaya çıkıyor..Var mı böyle birşey Allah aşkına söyleyin.. Bir çok yangınlar oluyor (hepimizi Allah korusun) anneler kurtulsa da bebekleri ölebiliyor..Şimdi bu durumda Anne nasıl oluyorda çocuğunu öldürmüş sayılıyor.. Hala daha anlayamıyorum Zehra hangi kanıtla, hangi mantıkla içeri girdi.. Bence yanlis düsünüyorsunuz. Bebegine kiyan binlerce anne var. Malesef bu böyle. Ha kendi ellerinle öldürmüs ha bir cami kapisina birakmis. Farki nedir? Binlerce anne cocugunu susuz ve ac birakip öldürüyorlar. Bunlari gözardi etmeyelim bence. Bunlara anne demek de yanlis olur. Bu kadinlar Hasta anneler, yani ruh hastasi. bennu! 10-02-08, 22:29 dün akşam güzel bir bölüm izledim.artık dizinin devamlı izleyicileri arasına girdim. zehra nın sucsuz olduğuna baştan bu yana inanıyordum ve sucsuzluğuda ortaya cıktı.cok sevindim.tama gercekler ortaya cıkarken firar meselesi başını ağrıtabilir.yatağında oğluna bakarken o sahnede ağladım cok duygusaldı. beray karakteride kötü ve özgül kavruk galiba oynayan o bu rollerin üstesinden gelir.galiba mafya bağlantılı bu hanım ağa. neden aliyenin kşununu cocuğu doğurması için ısrar ediyorlar.cocuğa isteyerek hamile kalmadı ve iğrenç bir şekilde hamile kaldı.o cocuğa ne kadar sevgi verebilir nazlı doğduğunda.oğduğunda biz bakarız demeleri kolay önemli olan o cocuğa sevgi verebilmektir.. nur un hikayesini merak ediyorum artık onuda amaya başlarlarsa iyi olur...... Dogru diyorsun arkadas ama söyle bisey de var hayatta: Bazen kütaj yaptiktan sonra bidaha hamile kalinamiyor... ben bunlari kendi cevremde yasadim. Belki aliyede bunlari bildigi israrla "biraz daha düsün" diyor. Aliye icinde cok iyi bir insan. Katilleri sevmiyor, onun icin sürekli Zehraya "bebek katili" deyip duruyor. Nazlida oyle deyip duruyordu, simdi kendisi bi cocuk katili olmak üzere gibi görünüyor ve buda aliyemi cok üzüyor! angels18 10-02-08, 23:10 bende özgül kavrukun hikayesini merak ediyorum acaba neden içeride onun da hikayesini merak ediyorum filiz ondan tırsıyor demek ki onunda işiyle ilgisi var berayın merak ediyorum artık yavas yavas diğer mahkumların hikayesini de acıklamaya baslasalar iyi olacak iyice mera etmeye basladım artık _menekşe_ 11-02-08, 00:29 hayatımda izlediğim en dramatik dizi bu dizde hem kadın mahkumların çektiği zorluklar hemde yaşadıkları büyük dram var özellikle o suzan'a çok üzülüyorum kadın çocuklarını özlemekten bitkin oldu ama doktor tarık onun hayatını değiştirebilir:D handan'sa tarık'a aşık gibime geliyor:img-in_lo ebrumm 11-02-08, 14:19 Dogru diyorsun arkadas ama söyle bisey de var hayatta: Bazen kütaj yaptiktan sonra bidaha hamile kalinamiyor... ben bunlari kendi cevremde yasadim. Belki aliyede bunlari bildigi israrla "biraz daha düsün" diyor. Aliye icinde cok iyi bir insan. Katilleri sevmiyor, onun icin sürekli Zehraya "bebek katili" deyip duruyor. Nazlida oyle deyip duruyordu, simdi kendisi bi cocuk katili olmak üzere gibi görünüyor ve buda aliyemi cok üzüyor! hapısane gıbı bır yerde cocuk doğurmak bana da cok mantıksız daha da onemlısız doğan cocuk ıcın cok acılı gunlerın onu bekledıgı anlamına geliyor.. aylin nazlıda kendısını gördüğü için bebeğin doğurmasını istıyor kendısi bır daha hiç çocuga sahip olamıycak bunun pişmanlığını hayatı boyunca unutamıycağını biliyor çunku..nazlı nın bebeğini sahiplenmk ıstıyor aynen aliye gibi..aliye nazlının daha fazla acı cekmesını ıstemedıgını ıcın doğurmasını isteyor ama doğan cocuğun cektıgı acılarını nasıl hafifletecek bilemıyorum...ayrıca şu da unutulmamalı nazlının daha önce yıne tecavüzden dolayı bir çocugu var cocuk yetiştirme yurduna verilmiş..nazlı için en doğru karar cocugunu aldırtması..şahsen ben aynı şeyleri bırkez daha yaşamak istemem..lakin nazlının aliyenın baskısının altında kalıcagını ve cocugunu doğuracağını düşünmekteyım.. alamehmet 11-02-08, 15:20 Özlem ve Yelda'dan haber var.Bu hafta Şebo'nun neden ortalarda olmadığını merak ettik.Daha öncesinde Devin Özgür Çınar'ın bir bölüm yok olması ardından Şeboyu oynayan Pınar Hanım'ın kaybolması,neler oluyor demiştik... İşte yanıtı :) Kusura bakmayin, hatayi ustumuze aliyoruz: Pinar'in (Sebo) durumunu anlatmadik size: orta kulak iltihabi, dortdortluk bir sinuzit, vs. yani kizin durumu berbat oldugu icin, senaristler aniden onu cikarmak zorunda kaldilar... hem de 2 bolum boyunca; cunku Pinar'imiz istanbul'a tedaviye gitmek zorunda kaldi. Ama donuyor: 11.bolumde var, iyilesti!!! BB turborobot 11-02-08, 16:38 Nazlinin cocugu dünyaya getirmek istedigini düsünüyorum.aliyede farkinda ve ona destek oluyor.. nazlinin korkusu bebegi dogurmak degil kaybetmek... Annelik babayla ilgili bir duygu degildir,cocugunuzu babaya göre degil icgüdünüze göre seversiniz,sahiplenirsiniz..baba sevdiginiz insanda olabilir , nazli gibi tecavüz sonucu da !!!! .önemli olan annernin hissetttigidir ..aylin gibi sevdigin insaninda bebegini aldirabilirsin ... angels18 11-02-08, 16:40 Özlem ve Yelda'dan haber var.Bu hafta Şebo'nun neden ortalarda olmadığını merak ettik.Daha öncesinde Devin Özgür Çınar'ın bir bölüm yok olması ardından Şeboyu oynayan Pınar Hanım'ın kaybolması,neler oluyor demiştik... İşte yanıtı :) Kusura bakmayin, hatayi ustumuze aliyoruz: Pinar'in (Sebo) durumunu anlatmadik size: orta kulak iltihabi, dortdortluk bir sinuzit, vs. yani kizin durumu berbat oldugu icin, senaristler aniden onu cikarmak zorunda kaldilar... hem de 2 bolum boyunca; cunku Pinar'imiz istanbul'a tedaviye gitmek zorunda kaldi. Ama donuyor: 11.bolumde var, iyilesti!!! BB şeboya geçmiş olsun diyorum onsuz dizi olmuyor gerçekten bir renk katıyor diziye umarım bir daha kimse kaybolmaz:img-wink::img-yes: özlüyoruz sonra onları gözlerimiz ararıyor hanimavii 11-02-08, 21:19 Özlem ve Yelda'dan haber var.Bu hafta Şebo'nun neden ortalarda olmadığını merak ettik.Daha öncesinde Devin Özgür Çınar'ın bir bölüm yok olması ardından Şeboyu oynayan Pınar Hanım'ın kaybolması,neler oluyor demiştik... İşte yanıtı :) Kusura bakmayin, hatayi ustumuze aliyoruz: Pinar'in (Sebo) durumunu anlatmadik size: orta kulak iltihabi, dortdortluk bir sinuzit, vs. yani kizin durumu berbat oldugu icin, senaristler aniden onu cikarmak zorunda kaldilar... hem de 2 bolum boyunca; cunku Pinar'imiz istanbul'a tedaviye gitmek zorunda kaldi. Ama donuyor: 11.bolumde var, iyilesti!!! BB şebo ya geçmiş olsun.demekki sinop un soğuk havası onuda çarptı.umarım hemen iyileşir.yokluğu gerçekten farkedildi:img-yes: KemanciMemo 12-02-08, 00:03 9. Bolum… Yine oldukca duygusal bir bolumdu. O kadar eksiklige (!) ragmen butun Zehrali ve Huseyinli sahnelerde gozlerim doldu. Bu sahneler bir de eksiksiz olsaydi, yemin ediyorum su anda hala agliyor olurdum. Bu guzelim sahnelerdeki eksikliklere deginmeden once diger sahnelere deginmek istiyorum... Nazli, aglayarak cocugunu oldurmus olma ihtimalinin olamayacagini soyleyen Zehra’ya cok sert bir tokat atti! Ama bir sorun bakalim, niye atti? Cunku Zehra’nin sokta oldugunu dusundu, yani kendisine getirmek icin atti. Sonra da tavsiyesini iletti kendi uslubuyla. Zehra gercekten de bu tokattan sonra biraz kendine geldi ve Nazli’nin tavsiyesi’nin mahiyetini dusunmeye basladi. Nazli kendince teselli etmisti Zehra’yi. Hic yoktan iyidir diyebiliriz belki biz, ama Shakespeare amcamiz oyle demiyor. Peki ne diyor? Diyor ki; “Gec kalan teselli, idam dan sonraki affa benzer!” Beni bu sahnede dehsete dusuren aslinda baska bir seydi. Neydi? Anlatayim… Zehra’ya oglu Hasan’in resmi geldikten sonra ve Handan guzel haberi verdikten sonra anlasildi ki Zehra, cocugunu oldurmemis! Zehra’nin cocugunu oldurmediginin anlasilmasi uzerine kayda deger tek bir gelisme yasanmadi kogusta. Vurdum duymazligin, kati kalpliligin, kotu kalpliligin, zombilige hayranlik/hasretlik duyan beyinsizligin hatta ve hatta tum ciplakligiyla alabildigine kadar duygusuzlugun cirit attigi bir kogus izledik bu gelismeden sonra. Sanki Zehra’nin o narin, o zarif ve o nazik elleri sirf bu yuzden yakilmamisti! Sanki Zehra’nin o masum, o mahzun ve o cileli basi sirf bu yuzden duvarlara carpilmamisti! Sanki Zehra’nin o guzelim, o temiz ve o saf kalbi sirf bu yuzden defalarca yikilmamisti! Bu nasil bir duygusuzluktur boyle! Hadi diyelimki “Ozur dilemek” cok agir geldi, peki ya o rezil tavirlar neyin nesidir? Nasil aciklanabilir? Sadece Filizi kastetmiyorum, o’nu biliyoruz artik, insanlarin en acili durumlarindan bile bir eglence ve mizah malzemesi cikartma gayretkesligine sarilmayi marifet sayan zavalli bir haydutcuk o. Gerci Suzan’in sozunun uzerine soz soylenmezdi, ama soylemis bulunduk artik; Suzan’in sozu; “Icin kotu senin! Icinde kotulukten baska hic birsey yok!” Kastettiklerimin basinda Nur geliyor. Hani su “her aga mutlaka tespih sallar” safsatasina inanan Hanim agamiz! Zehra hickira hickira aglayarak kendisinden geciyor, hanimagamiz bir taraftan tum marifetiyle tespihini salliyor diger taraftan da kilini kipirdatmadigi gibi, kipirdatmak isteyenlere de mani oluyor. Sonra Aliye’yi de kastediyorum. Zehra’nin cocugunu oldurmedigi anlasilmis olmasina ragmen hic umurunda bile degilmis gibi agzina sakiz atmis, elindeki uzun bir kusagi da ayagina gecirmis sanki korebe oynuyor vucut azalariyla. Gulten ne kadar “Gestapo” suratli ise, Aliye de o kadar “Halloween” suratliydi bu bolumde! Tek farkli taviri Aylin sergiledi. Artik yavas yavas onun icindeki merhamet duygulari da yesermeye baslamis anlasilan. Nur’un attirdigi dayak sulama etkisi yapmis olabilir mi? Sanmiyorum, cunku Nur’a hala soguk. O zaman neyle aciklayabiliriz bu yesermeyi? Aylin dikkat edilirse merhametini hep “cocuklu” konularda gosteriyor. Cunku yarasi var. Umarim yavas yavas diger konularda da biraz aklini basina toplar. Ilk yapmasi gerekenlerin basinda da Serpil'den, Sebo'dan (Bu arada cok cok gecmis olsun Seboya da! Her sabah bir tas, uzerine kuncu serpistirilmis yogurt yemesini oneriyorum. 1001 derde devadir!) ve tabiki Zehra'dan tekrar tekrar ozur dilemek. Aylin de dahil, yaptiklari tacizlerden dolayi “Ozur” dilemesini bekledigim herkes birer zombi kesildi bu bolum. Iste bu durumu hazmedemedim, hazmedemiyorum, oyle saniyorum ki hazmedemeyecegim ve boylece kala kalacagim… Ben en iyisi hazimi daha kolay olan bir baska sahneyle devam edeyim; Handan, Gulten’i yine cok fena fircaladi. Elindeki kalemi tutusundan, biraz sinirli oldugu belliydi. Gerci yuz ifadesinden de belliydi. Gulten, yine her zamanki gibi apisip kaldi Handan’in karsisinda. Yaptigi iskenceyi aciklayabilecegini soyledi, ne soyleyecekti acaba? Ne soyleyebilirdi ki? Once o saldirdi mi diyecekti? Gulten, yine de dua etsin ki Handan cok sinirli degildi! Ne yalan soyleyim ben Handan’in elindeki kalemi Gulten’in gozune(!) sokacagini falan zannetmistim ilk etapta. Kalemi simsiki tuttugunu gorunce, kalemin basrolde oldugu akrobatik hareketli bir sahne bekliyor insan ister istemez. Bahsetmeyim, yazmayim, hatirlamayim, hatirlatmayim diyordum, ama dayanamadim. Iste yaziyorum; Bu Yakuplu sahneler kabak tadi vermeye basladi iyice. Inandiriciliktan bu derece uzak bir sahneden daha uzak bir sahne cekilmeye calisilsa, eminim basaramazlar. Bir neticeye varsin artik bu Filiz ile Yakup arasindaki cilvelesme oyunu. Ne olacaksa olsun artik. Ve mumkunse Yakup yakalansin ve gitsin. Ya da Filiz yakalansin, ama o gitmesin o kalsin. Yeter ki su yapay cilve oyunu daha fazla devam etmesin. KemanciMemo 12-02-08, 00:11 Bu bolum Handan’i pek bir hanim hanimcik, pek bir kibar gordum. (Tarik ile ev sahnesi haric!) Zehra’nin olayina Handan o kadar sevindi ki her tarafa gulucukler serpistirdi. Bir de sirf bu olaydan mi kaynaklandi bilmiyorum, ama o ukalaca konustugu gardiyanlara bile cok kibar davrandi. Gerci Semra gardiyani daima istisna olarak gordu. Onunla daha fazla muhatap oldugundan herhalde. Bu konu bir tarafa Handan’in bu bolum yeni bir tribal enfeksiyon tarafini ogrendik. Isi ile alakali bir seyi unuttugunda kriz geciriyormus sevgili Mudurecigimiz. Vah vah vah… Ne kaddaaar uzulduuummm. Tarik bey ile yasamis oldugu 2. FOS kazasi da bu yuzden mi gerceklesti acaba? ”Is benim icin herzaman on planda, bu benim icin hep oyle oldu. Oyle kalacak!” derken Tarik’a aslinda “Seninle bir birlikteligimiz olamaz! Eger bir gun olursa da bil ki, isimi her daim senden daha cok sevecegim! Eger buna raziysan beni bir kez daha evine gelmeye ikna et!” mesaji miydi bu? Olmuyor guzel kardesim olmuyor iste, zorlamaya gerek yok. Cok farkli dunyalarin insanlarisiniz siz. Biriniz mukemmelliyetci bir beyne sahip, digeriniz tum streslerini dogayla veya bir kedicikle bile paylasabilen bir ruha sahip. Dolayisiyla ne kadar zorlanirsa zorlansin bu birliktelik felaketle sonuclanir. Iletisimdeki bozuklugunun tek sebebi karakterlerin farkli tonda ve renkte olmalari. Iste insanlari yine kategorilestiriyorum! Hem de bilerek. Cunku siyah ile beyaz’in her ne kadar renkler sinifinda oldugunu bilsem de birbirlerinden cok farkli bir mahiyete sahip olduklarini goremeyecek kadar kor degilim. Ve gelelim Zehra ile Huseyin sahnelerine. Huseyin’in Hasan’a kavusmasi, Zehra’nin hastanede Huseyin’e ve cocuguna kavusmasi inanilmaz bir sekilde hizlandirilmis. Yani maalesef yine cok ama cok aceleye getirilmis. Sahnelerin arasinda buyuk bir kopukluk vardi. Takip ederken neye ugradigimi sasirdim. 8 bolum boyunca suclu olup olmadigini dahi kesin olarak bilemedigimiz Zehra’nin 9. bolumde hem sucsuz oldugunu ogrendik, hem ailesiyle bulusma anini izledik hem de hapishaneden hemen cikabilecegini duyduk. Bunlar yetmezmis gibi bir de kaza sahnesi girdi islerin icine. Haddinden fazla hizlandirilmis sahnelerdi bunlar. Duygu bombardimani yasayabilecegimiz, ugrunda envai cesit havai fisek gosterisi yapabilecegimiz onca guzelim hassas sahneler tam ortadan bicilmis. (Katledilmis demek istiyorum, ama cok da agir elestirmek istemiyorum. Ama aslinda katledilmis oldugunu gercekten dusunuyorum.) Sonra Hayriye ablanin sahneleri. Ayni seyler onun icin de gecerli. Daha dun girdi isine, bugun ayriliyor hemen. Alistira alistira olsun diye dusunduklerinden mi verdirdiler o veda partisini bilmiyorum, ama o sahne bile kurtaramamis Hayriye ablanin hikayesindeki kurguyu. Bir de Hayriye ablamiz diyor ki “Hem bazen bilirsiniz kotu haberi, hem yine de duymak istersiniz!” Bunu ne zaman soyluyor, calistigi eve giderken. Peki insanin aklina soyle bir soru gelmez mi? Madem oyle Hayriye abla, o zaman kizinin evine neden gitmedin vedalasmak icin? Hani duymak isterdin, kotu oldugunu bildigin bir haberi? Kurguda ve hikayedeki kopukluklar “Aman canim bu da boyle oluversin” denemeyecek kadar buyuk ve ciddi. Bu sahnelere cok buyuk onem ve enerji harcandigina inanabilirim, ama eger bunu sahnelerden aldigim elektriklerden hissedemiyorsam, ne kadar inanirsam inanayim bana bu sahneler eksik ve kesik gelir. Dolayisiyla bayat gelir. Bayat olan hersey hazimsizlik yapar, hazimsizlik sadece bir migde hastaligi degildir, ayni zamanda kalbe de zarari vardir. Kalp eger beyin ile kanka ise, bu bayatlik beyni de etkiler, dolayisiyla insan ister istemez bir duygu dezenformasyonu gecirir. Yazik olur yani, hem diziye hem de bize… Ince detaylar bu bolumde tum sevimlilikleriyle yine karsimizdalardi. Bu sefer basrolde Guvercinler ve yine Kedicikler vardi. Bu bolum anladim ki Tarik’in evindeki kedicik Tarik’in kendi kedicik’i. Cunku Tarik ile Handan evde iken yanlarinda kedicik de vardi, diger taraftan o esnada kogus’ta nelerin yasandigi gosterildi ve oradada bizim eski tosun kedicik vardi. Dolayisiyla dizide 2 tane kedicik var. Bir de guvercinlerimiz var tabi. Beray, guvercinleri ne kadar yemlediyse, ikinci sahnede guvercinlerin hic birisi Beray'in attigi yemlere yanasmadi. Yoksa Beray’in sinsi planini mi sezmislerdi? Acaba hangimizin kafasini kopartmayi tasarliyor diye mi dusunduler? Bu arada Beray’in yaraticiligina da Filizvari apisip kalmamak mumkun degil. Zavalli hayvancigi paramparca etti, ama eger plani bir tutsaydi… Neyse, ilerleyen bolumlerde daha fazla canli(!) cesitlerine rastlama dilegi ve temennisiyle bolum yorumuma son veriyorum. Hamis: Son olarak sunu da soylemeden gecemeyecegim; son sahnede Huseyin Zehra’nin yani basinda aglarken kulaklarima icli ve bir okadar da yanik bir nagme geldi… “Ya beni de gotur, ya sen de gitme!” Gayri dayanamam ben bu hasrete, Ya beni de gotur ya sen de gitme… Atesin askina canim yakma cirami Ya beni de gotur ya sen de gitme Yar sineme vurdu kizgin daglari Viran koydu mor sumbullu baglari Husey'nim/Zehra’m geçiyor genclik caglari Ya beni de gotur ya sen de gitme !!! Gitme Zehra, n’olursun gitme, bizi birakip gitmeeeeeeeeeeee !!! ipekaziz 12-02-08, 14:13 ......................... Beni bu sahnede dehsete dusuren aslinda baska bir seydi. Neydi? Anlatayim… Zehra’ya oglu Hasan’in resmi geldikten sonra ve Handan guzel haberi verdikten sonra anlasildi ki Zehra, cocugunu oldurmemis! Zehra’nin cocugunu oldurmediginin anlasilmasi uzerine kayda deger tek bir gelisme yasanmadi kogusta. Vurdum duymazligin, kati kalpliligin, kotu kalpliligin, zombilige hayranlik/hasretlik duyan beyinsizligin hatta ve hatta tum ciplakligiyla alabildigine kadar duygusuzlugun cirit attigi bir kogus izledik bu gelismeden sonra. Sanki Zehra’nin o narin, o zarif ve o nazik elleri sirf bu yuzden yakilmamisti! Sanki Zehra’nin o masum, o mahzun ve o cileli basi sirf bu yuzden duvarlara carpilmamisti! Sanki Zehra’nin o guzelim, o temiz ve o saf kalbi sirf bu yuzden defalarca yikilmamisti! Bu nasil bir duygusuzluktur boyle! Hadi diyelimki [B]“Ozur dilemek” cok agir geldi, peki ya o rezil tavirlar neyin nesidir? Nasil aciklanabilir? ..................... Mesajınızın tamamına %100 katılıyorum. Sadece Zehra konusundaki düşüncelerinize değil, Yakup'undan, Filiz'ine, Nur'undan Aliye'sine kahramanlar hakkında düşündükleriniz adeta benim fikirlerim.... Sadece yukarda alıntıladığım kısma %100'den de fazla katıldığım için, bir iki kelam da ben edeyim istedim.. Handan müdirenin odasında bebeğinin yaşadığını öğrenen Zehra'nın tepkiside bana tam olmamış geldi. Bu oyuncunun ismini bilmiyorum kusuruma bakmayın, ama daha önceki sahnelerde, her performansında beni ağlatmış, vermek istediği her duygu geçişini başarıyla izleyiciye yansıtabilmiş bir oyuncu:good: Ne bileyim, tam ifade edemiyorum, ama ben evladının yaşadığını öğrenen Zehra'dan daha yoğun, daha damardan, daha ağır bir sahne bekledim. Ufacık bir hayal kırıklığıdır benim için. Ama sizinde dediğiniz gibi, koğuşa dönen Zehra'nın verdiği inanılmaz güzellikte, müjdelerin müjdesi habere koğuşun diğer sakinlerinin verdiği tepkisizlik, hatta kaba tavırlar benim içinde çok anlaşılmazdı..... Suzan'ı hariç tutuyorum, ancak diğerleri tabiri caizse Zehra'ya mutluluğunu yaşaması için izin vermediler..... Ben ütü ile Zehra'nın ellerini presleyen Nur'dan, şöyle duygusal, dokunaklı bir özür dileme, koğuş adına gönül alma konuşması bekledim. Haydi diyelim ki, elde tespih, koğuş hanım ağasına alelade bir mahkumdan özür dilemek yakışmaz, diyelim ki bunu yapmak racona ters... ama hiç olmazsa, gece herkes yattıktan sonra Nur, Zehra'nın başucuna gelip, onu uyandırır ve yaptıkları için ondan özür dileyebilirdi. Ben böyle düşünüyorum... gunesce 12-02-08, 18:18 basina bakamadim ne yazik ki. actigimda handan la gultenin konusmasi bitkmek uzereydi....sonrasindaki 30 veya 40 dak.cok sikiciydi...bostu.. ne oluyor dedim kendi kendime...peform gerek böyle olmaz...rahatsiz edici bir muzik,laf olsun diye gecen konusmalar....SENARISTLER uyanin.. neyse cok sukur,HANDAN nin görunmesiyle hareketlenmeye basladi.Reform basalamisti. yeni oyuncular,cikanlar falan handan o sac modeliyle melek gibi oluyor(yine de onu kivircik sacli görmekte istiyorum) yeni gelismelerle guzel seyler cikacak galiba... iki yarisinin da ayni heyecanla gecmesini diliyorum gelecek bölüm de.biraz daha yaraticilik diyorum...ilk yari ne yazik ki 0 di...bence gunesce 12-02-08, 18:20 deginmeden gecemeyecegim... zavalli HASAN cik.cocuk babayi görunce "anne anne" diye aglamaya basladi.o an cocugun guzunu gösteremediler bile.korkudan ne haldeydi kim bilir? ancak uyuyarak dururdu o cocuk kucakta...sonraki kadinda muhtemelen annesiydi. koskoca SINOP ta daha sicak kanli bir cocuk bulamadilar mi? bunlar belki kucuk ayrintilar ama deger dusuruyor sevgiler kissorkill 12-02-08, 19:51 ben de ub dizinin müthiş bi hastasıyımm.. fragmanı gördümm..Yaa ZEhra ölüyomuşş çok üzüldüm yaaaa::( %½razy½% 12-02-08, 20:12 ben de ub dizinin müthiş bi hastasıyımm.. fragmanı gördümm..Yaa ZEhra ölüyomuşş çok üzüldüm yaaaa::( zehra mı ölüo doğru gördüğüne emin misin ama zehra ölemes ya tam da kocası ve cocuğuna kavuşmuşken ölmemeli eğer ölüosa bende cok üzüldüm şimdi ama off ya: cgl_svr 12-02-08, 20:59 yaa arkadaşlar bişey sorcam 10.bölümün özetini hala niye wermediler:(:( bende fragmanı yarımyamalak gördüm az önce ama özet ortalarda yokk..acaba ben mi göremedim??yardımcı olursanız sewinirim... hanimavii 12-02-08, 21:21 fragmanı şimdi izledim.işler çok karışık .malesef zehra ölüyo herkes şokta özellikle handan ve suzan.gülten yine bi işler çevirme peşinde nazlıyı tehdit ediyo çocuğu aldırmakla ilgili .nazlıyı tarık kucaklamış heralde hastaneye götürüyo. tarık suzanı zehranın ölümü üzerine teselli ediyo bu benim tahminim.zaten olaylar karşısında bi hayli gergin olan handan onları öyle görüyo.tarık handanın peşinden koşuyo sanırm o esnada handanda sinirini tarıktan çıkaracak.fragmana göre benim tahminlerim bunlar bakalım tutacak mı.........:img-yes: (BuRcUu) 12-02-08, 21:22 Fraqman hakkında bir yorum yapıLmış.. Zehra öLüyor diye.. Böyle bişi oLmamaLı bu bence büyük haksızLık oLur.. Suçsuz oLduğu ortaya çıkmış.. OğLuna kavuşmuş şmdii ayrıLık oLmamaLı diLeriim böyLe bişii yoktur.. mause 13-02-08, 00:11 İyi geceler Parmaklıklar Ardında'yı her hafta izliyorum ama hiç yorum yapmamıştım.Şimdi fragmanı görünce foruma bakmak istedim. Fraqman hakkında bir yorum yapıLmış.. Zehra öLüyor diye.. Böyle bişi oLmamaLı bu bence büyük haksızLık oLur.. Suçsuz oLduğu ortaya çıkmış.. OğLuna kavuşmuş şmdii ayrıLık oLmamaLı diLeriim böyLe bişii yoktur.. Evet,maalesef Zehra ölmüş. Handan Zehra ile kaçan diğer mahkuma "Zehra senin yüzünden öldü"dedi. Bu hafta "Ana"nın hikayesini öğreneceğiz sanırım. Kızı Ali'nin kardeşine babasının kendisine uyuşturucu sattırdığını söyledi.Çocuk da Ali'ye görüşte yanlış anlamadıysam"kurye olarak kullanıyorlarmış"dedi. Gülten yine hainlikler peşinde. Handan odasını kırıp döküyor. Tarık koğuşa girmiş Nazlı'yı kucaklamış dışarı çıkarıyordu. Suna ağlıyordu "hayır"diye haykırıyordu,sanırım Zehra'dan dolayı. Hatırlayabildiklerim bunlar. İyi yorumlar. siyah-beyaz 13-02-08, 09:01 Fargman anlatımın için teşekkürler MAUSE'm... Tek gerçek anlamda kader mahkumu gördüğüm Zehra'nın ölümüne üzüldüm...Aslında keşke iyilerin sonu böyle olmasaydı.Ama gene de bir mesaj çıkarabilirim.**İnsanların hayatlarıyla böyle zalimce oynayamazsınız.Oynamamalısınız.**. Peki bunun hesabını kim verecek?Jandarma değil tabiiki..Hatta Beray da değil.Bunu vicdani sorumluluğu bu tezgahı kuranlar ve buna inananların hepsindedir.Kocası bunu altından nasıl kalkacak off,sıkıldım sabah sabah.... Ben diğer mahkumlar özür dilemiş dilememiş umursamıyorum orası çok bilmediğimiz bir dünya ve orada tek tük normal insan var...Geceleri o insanların kabuslarına bir de bu girer belki...Hani umursamasalar da şuuraltlarınaına gireceği için... sahika_87 13-02-08, 09:42 fragmanı izledim ama sözlerini pek anlayamadım yalnız zehra ölmüş sanırım suzan bu duruma çok üzülecek ya birde ananın kızı herşeyi anlatacak sanırım özgüre bakalım ananın hikayesi ne çok merak ediyorum angels18 13-02-08, 10:31 fragmanı izledim şimdi nazlı bebeği düşürüyor sanırım gülten yapacağını yapıyor yine şimdi malum siteden izliycem sonunda yakaladım cok hızlı geçti yarın büyük gün ilkay_33 13-02-08, 10:42 ya ben fragmanı izleyemedim ama ölmüş mü eminmisiniz ölmesin zehra ben çok kötü olurum angels18 13-02-08, 10:43 ya ben fragmanı izleyemedim ama ölmüş mü eminmisiniz ölmesin zehra ben çok kötü olurum ya bende şimdi okudum ölmüş diyorlar off olamaz bende cok üzülürüm daha cocuğuna kavusamadan nasıl olur ya biraz mutlu olsaydı :icon_sorr ilkay_33 13-02-08, 10:50 ya bende şimdi okudum ölmüş diyorlar off olamaz bende cok üzülürüm daha cocuğuna kavusamadan nasıl olur ya biraz mutlu olsaydı :icon_sorr şimdi izledim fragmanı ölmüş ya olamaz ya :icon_sorr:icon_sorr ama olmazki bu acıyı seyirciye yaşatmamaları lazım ben çok etkilenirim bari oğluna bir kerecik sarılsaydı :icon_sorr:sad53: angels18 13-02-08, 10:53 şimdi izledim fragmanı ölmüş ya olamaz ya :icon_sorr:icon_sorr ama olmazki bu acıyı seyirciye yaşatmamaları lazım ben çok etkilenirim bari oğluna bir kerecik sarılsaydı :icon_sorr:sad53: bende cok etkilenirim bu bölümdede ağlayacağız off ya mutlu olan bir mahkum görseydik en cok zehraya üzülüyordum neden öldürdüler yaşatsalardı mutlu olduğunu görseydik suzan cok üzülecek gerçekten:icon_sorr ilkay_33 13-02-08, 10:59 bende cok etkilenirim bu bölümdede ağlayacağız off ya mutlu olan bir mahkum görseydik en cok zehraya üzülüyordum neden öldürdüler yaşatsalardı mutlu olduğunu görseydik suzan cok üzülecek gerçekten:icon_sorr birde benim anlamadığım birşey var kaçırdım belkide bilemiyorum yangın çıkıyor ama zehranın oğlu yok nerden biliyolar onun öldürdüğünüde hemen hoop hapse ben böyle bir yargı böyle bir yasa görmedim angels18 13-02-08, 11:01 birde benim anlamadığım birşey var kaçırdım belkide bilemiyorum yangın çıkıyor ama zehranın oğlu yok nerden biliyolar onun öldürdüğünüde hemen hoop hapse ben böyle bir yargı böyle bir yasa görmedim zehra dedi ya depresyona girdim diye bayılıyorum falan dedi doğumdan sonra genelde oluyor böyle kadınlarda onun için olabilir kocası falan böyle söylediyse yangını kasten cıkarttığını zannetmişler ocakta sütü unutmuş öyle cıkmış yangın zaten bilirsin bebek katillerinin sucu ağırdır ben böyle diye tahmin ediyorum ilkay_33 13-02-08, 11:12 zehra dedi ya depresyona girdim diye bayılıyorum falan dedi doğumdan sonra genelde oluyor böyle kadınlarda onun için olabilir kocası falan böyle söylediyse yangını kasten cıkarttığını zannetmişler ocakta sütü unutmuş öyle cıkmış yangın zaten bilirsin bebek katillerinin sucu ağırdır ben böyle diye tahmin ediyorum yani insan ne kadar depresyonda da olsa bir olay incelenmeden yargısız infz yapılamaz kadının yangını çıkardığını nerden bildiler inceleme yaptılarsa zaten sütten dolayı çıktığını bilirlerdi hem bebek yok yani ceset de yok nerden biliyolar öldüğünü burda çok büyük bir mantık hatası var türk polisi böyle şeyleri incelemeden kimseyi hapise tıkmaz diyorum ben angels18 13-02-08, 11:15 yani insan ne kadar depresyonda da olsa bir olay incelenmeden yargısız infz yapılamaz kadının yangını çıkardığını nerden bildiler inceleme yaptılarsa zaten sütten dolayı çıktığını bilirlerdi hem bebek yok yani ceset de yok nerden biliyolar öldüğünü burda çok büyük bir mantık hatası var türk polisi böyle şeyleri incelemeden kimseyi hapise tıkmaz diyorum ben dediklerin çok doğru ama tam anlatmadılar olayı benim en çok mera ettiğim melehat bebeği oradan nasıl kacırdı içeriye nasıl girdi kafamı kurcalıyor bu durum :img-yes::icon_whis ilkay_33 13-02-08, 11:29 dediklerin çok doğru ama tam anlatmadılar olayı benim en çok mera ettiğim melehat bebeği oradan nasıl kacırdı içeriye nasıl girdi kafamı kurcalıyor bu durum :img-yes::icon_whis benimde öyle. insan bir diziyi izlerken ne olmuş ne bitmiş tam öğrenmek istiyor ama hiç birşey tam anlatılmadı gösterilmedi tek zehra için demiyorum diğer karakterlerde de öyle herkes neden içeri girmiş tek tek göstermeleri lazım değilmi ama bizde ona göre br yorum yaparız angels18 13-02-08, 11:33 benimde öyle. insan bir diziyi izlerken ne olmuş ne bitmiş tam öğrenmek istiyor ama hiç birşey tam anlatılmadı gösterilmedi tek zehra için demiyorum diğer karakterlerde de öyle herkes neden içeri girmiş tek tek göstermeleri lazım değilmi ama bizde ona göre br yorum yaparız bende öyle düşünüyorum herkesin hikayesini öğrensekde öyle izlesek kötü mü olur mesela şebo neden içerde niye girdi filiz mesela hikayesini merak ediyorum böyle olduğu zaman sinir oluyorum ben mi bişey kacırdım acaba diye düşünmeye baslıyorum ondan sonra:icon_sorr bütün mahkumlar iyi peki neden içerideler ozamn _heraa_ 14-02-08, 09:58 bence de kesinlikle zehra ölmemeliydi,çok saçma.:img-sorryilla biri ölmeli bir kurban mı olmalıydı.çok kötü.tabiki bu akşam ana nın gerçek hikayesi açıklanırsa hepimiz memnun olacağız.ayrıca aliyenin hikayesini de merak ediyorum.ne zaman açıklanacak?off off..:img-help::img-help: KemanciMemo 14-02-08, 10:09 Anlasilan sevgili Meltem Pamirtan diziden ayriliyor, dolayisiyla Zehra olduruluyor. Daha gecen haftaya kadar "torpilli" oldugu zannedilen oyuncular listesinin bas sirasina yerlestirilen ve hakkinda Harry Potter'in bile aklina gelmeyecek duzeyde hayaller one surulen bu guzel oyuncu'nun PA'dan ayrilmasi beni cok uzdu. PA'yi izleme sebeplerimden birisiydi o. Simdi cok daha iyi anliyorum son bolumde Zehra'nin hikayesinin neden bu denli hizlandirilmis oldugunu. Keske.... Keske, keske ile baslayan bir cumle kurmak zorunda kalmasaydim. Sevgili Meltem Pamirtan'a hayatinda basarilar diliyorum. Umarim cok yakinda onu yine cok guzel bir projede izleyebiliriz. ..... Handan müdirenin odasında bebeğinin yaşadığını öğrenen Zehra'nın tepkiside bana tam olmamış geldi. Bu oyuncunun ismini bilmiyorum kusuruma bakmayın, ama daha önceki sahnelerde, her performansında beni ağlatmış, vermek istediği her duygu geçişini başarıyla izleyiciye yansıtabilmiş bir oyuncu:good: Ne bileyim, tam ifade edemiyorum, ama ben evladının yaşadığını öğrenen Zehra'dan daha yoğun, daha damardan, daha ağır bir sahne bekledim. Ufacık bir hayal kırıklığıdır benim için. Ama sizinde dediğiniz gibi, koğuşa dönen Zehra'nın verdiği inanılmaz güzellikte, müjdelerin müjdesi habere koğuşun diğer sakinlerinin verdiği tepkisizlik, hatta kaba tavırlar benim içinde çok anlaşılmazdı..... Suzan'ı hariç tutuyorum, ancak diğerleri tabiri caizse Zehra'ya mutluluğunu yaşaması için izin vermediler..... Ben ütü ile Zehra'nın ellerini presleyen Nur'dan, şöyle duygusal, dokunaklı bir özür dileme, koğuş adına gönül alma konuşması bekledim. Haydi diyelim ki, elde tespih, koğuş hanım ağasına alelade bir mahkumdan özür dilemek yakışmaz, diyelim ki bunu yapmak racona ters... ama hiç olmazsa, gece herkes yattıktan sonra Nur, Zehra'nın başucuna gelip, onu uyandırır ve yaptıkları için ondan özür dileyebilirdi. Ben böyle düşünüyorum... Zehra isimli oyuncunun ismi Meltem Pamirtan'di sevgili ipekaziz. Bu diziyi goreceli ve kaliteli kilan en onemli oyunculardan birisiydi kendisi, senin de ifade ettigin gibi cok basariliydi. Onu bir de Hayat Turkusunde izlemeni tavsiye ederim. Nur, gercekten de kogus agasi olarak kendisinden beklenenin hic birini yapmadi. Ozur dilemeyi hadi gectik, sergiledigi tavirlarla bile vicdan azabina dair birseyler hissettirebilirdi bizlere. Ama o da olmadi. Yani bize aslinda ANNE olan NUR'un cok ama cok KATI ve KOTU kalpli biri oldugu anlatildi. En azindan ben oyle anladim. Nurgul'u anlamayi simdi cok daha fazla istiyorum. Zehra'ya sergilenen vicdan terorizmini analiz ederken cok onemli birseyi unutmusum. Senin yorumun uyarici etkisi yapti. Suzan'dan bahsetmemisim. Suzan basindan beri Zehra'nin yanindaydi. O'nun masumiyetine inandi hep ve destek oldu ona. Ona yazmayi ve okumayi ogretiyordu. Ona yoldas, sirdas, arkadas, kaderdas olmustu. Simdi en cok o uzulecek. Ve dolayisiyla bir kac haftaligina birakmak zorunda oldugu basrol'deki yerine tekrar gelecek. Fragman'dan anlasildigi kadariyla da zaten bu bolum dana'nin kuyrugu kopacak. Handan tribal enfeksiyonunun doruk noktasina ulasacak. Yani oyunculuk adina harika bir bolum olacak. Fragmanda genel olarak herkes agliyordu neredeyse. Halloween Aliye bile agliyordu. Acaba yine Nazli'ya mi? Yoksa....Zehra'ya mi? Pisman mi oldu? Bu ihtimali dusunmek bile hos. Zehra'nin masumiyetinin anlasilmasi uzerine neredeyse hic kimsenin vicdani kipirdamamisti (Suzan haric tabiki), umarim hic olmazsa olumu birilerinin kurumus olan vicdanina hayat verir. Zaten bu olum de bir etki yapmazsa vicdanlarinin olmadigina kanaat getirmek zorunda kalacagim. Bir insani asil ve soylu kilan, vicdanidir! (Eflatun) Aciklama: Bir insanda vicdan yoksa, asil de degildir soylu da degildir! Lovegood 14-02-08, 13:05 Zehranın ölmesi ve Meltem Pamirtanın gitmesi çok acı oldu keşke böyle olmasaydı en sevdiğim karakteri kaybettim :( Bu akşam ki bölümde neler oluyor öyle okuduğum özette "bebeğini düşürmek için Nazlı'nın ranzadan atladığı" yazıyordu..İnanamadım.. Ayrıca kendi fikrimdir şebo karkterinden çok sıkılıyorum neden bilmiyorum ama kendisini görünce offf çekiyorum belkide doğru dürüst hayatını bilmediğim ve saçma konuşmalarını dinlemek zorunda kaldığım içindir :img-yes: (Bu arada sevenlerine saygım var ben kendi adıma konuştum sadece) Bu haftadan sonra dizinin ilk 1 saatini izleyemeyeceğim..Acaba düzenli olarak tekrarı çıkıyormu..Euro atv'de çıkıyordu sanki.. :icon_sorr Zehra'nin masumiyetinin anlasilmasi uzerine neredeyse hic kimsenin vicdani kipirdamamisti (Suzan haric tabiki), umarim hic olmazsa olumu birilerinin kurumus olan vicdanina hayat verir. Zaten bu olum de bir etki yapmazsa vicdanlarinin olmadigina kanaat getirmek zorunda kalacagim. Kesinlikle katılıyorum ve bu da beni koğuşun tamamından soğutur.Hele ki Nur o kadının ellerini presleyen ve kendide bir "anne" olan Nur bir parça üzülmezse yazık onun analığına!! batuhan_gumus 14-02-08, 14:00 bugün PA var muhtesem bi bölüm olacak fragmani gördüm zehra ölüyor ya tüh cok üzüldüm hep oo kiz yüzünden nese bakalim neler olacak bu bölümde size simdikten iyi seyirler:sad53: demetarss 14-02-08, 15:13 Nur, gercekten de kogus agasi olarak kendisinden beklenenin hic birini yapmadi. Ozur dilemeyi hadi gectik, sergiledigi tavirlarla bile vicdan azabina dair birseyler hissettirebilirdi bizlere. Ama o da olmadi. Yani bize aslinda ANNE olan NUR'un cok ama cok KATI ve KOTU kalpli biri oldugu anlatildi. En azindan ben oyle anladim. Nurgul'u anlamayi simdi cok daha fazla istiyorum. ..... Fragmanda genel olarak herkes agliyordu neredeyse. Halloween Aliye bile agliyordu. Acaba yine Nazli'ya mi? Yoksa....Zehra'ya mi? Pisman mi oldu? Bu ihtimali dusunmek bile hos. Zehra'nin masumiyetinin anlasilmasi uzerine neredeyse hic kimsenin vicdani kipirdamamisti (Suzan haric tabiki), umarim hic olmazsa olumu birilerinin kurumus olan vicdanina hayat verir. Zaten bu olum de bir etki yapmazsa vicdanlarinin olmadigina kanaat getirmek zorunda kalacagim. Bir insani asil ve soylu kilan, vicdanidir! (Eflatun) Aciklama: Bir insanda vicdan yoksa, asil de degildir soylu da degildir! Nur için bu hafta bazı vicdan azabı belirtileri gösterecekleri anlaşılıyor özetten ve de fragmandan. Ellerini yaktığı zehra ile kızının yüzünün karıştığı rüyalar görmesi başka neye yorulabilir. Ama ben de sizlere katılıyorum geçen hafta suzanın belki bulurlar oğlunu demesi üzerine "gebertmediyse bulurlar" cevabı bu kadında vicdanın v si yok dedirtmişti bana.. Aliye bence zehraya değil nazlıya ağlıyor. Nasıl yaptın bunu diye bebeği düşürme çabalarından bahsettiği anlaşılıyor. O bu koğuşta en vicdansız gösterilenlerden biri. Bu senaryoyu ya da karakterleri anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum zaman zaman.. Okadar kesin çizgilerle çizmişler ki herkesin sınırını sonra oradan kıpırdattıklarında çok eğreti duruyor üstlerinde. Oysa tüm insanların içinde bir iyi bir kötü vardır. Biri liderliği ele de alsa çok küçük anlarda da olsa diğeri ortaya çıkabilir. Aynı Nur'un kimselere gösteremese de yaptığı kötülükleri gece rüyalarına sokan "iyi" tarafı gibi.. Bakalım aliyenin iyi tarafını nasıl ortaya çıkaracaklar ve bu üzerinde eğreti duracak mı?? LİSA 14-02-08, 15:35 arkadaşlar özette bir şey yazmıyordu.fragmandan anladığım kadarı ile zehra ölüyor galiba.handan cok sinirliydi firar mahkumuna senin yüzünden diyordu. zehra ölürse cok üzülürüm.o zaman bütün bunların telafisi nasıl olacak PARDON mu diyecekler.kadın sucsuz yere hapishanede yattı orda eziyetler gördü ve öldü ne olacak o zaman.bir yangın cıkıyor ve ortada cocuk cesedi yok ve bir yangın cıktığında araştırırlar her halde neden cıktığını ve süt olayından cıkıyor.kadaı bilerek evi yakmıyor ama zehra bir komşunun cocuğa bakmak istemeiyordu öldürmek istiyordu gibisinden lafına bakarak hapse atıyorlar bu nasıl mantık böyle adaletsizlik olurmu.? ve koğuştakiler zehranın suçsuzluğu ortaya cıktığı halde nasıl kayıtsız kalabiliyorlar.gecen bölümde yaptıkları hareket filiz ve nur özellikle iğrençti.bu insanlarda vicdan yok galiba özür dilemekle kimsenin burnu yere düşmez sungerE.T 14-02-08, 20:54 anam zehra ölmesin ya:( bu kadar sinir stres bünyeye fazla geliyor:D bence hiç bir hikayenin net olarak anlatılmamasının nedeni de kesinlikle tiyatroyla birlikte öğrenmemizin istenilmesi en iyisi ben daha fazla kaçırmadan gidiyim izleyim :happy0064 DOBRA DOBRA 14-02-08, 21:16 yok böyle bir saçmalık ya zehra tam çocuğuna kavuşacağı sırada tam özgürlüğüne kavuşacağı sırada yoğun bakımda öldü! bu nasıl işye zehranın ölmesine çok üzüldümmmmmmmm adalar 14-02-08, 21:36 Handan sper gidiyorsun kim tutar seni beeeeeeee.... Suzan helal sana.... Handan ve Suzan çok seviyorum siziiiii çokkkkkk...... aysi 14-02-08, 22:06 Harika bir ikili olacaklar ama bir turlu yan yana gelmediler Handani cok kiskanc gordumya nasil kiskandi oyle suzani ama oda kiskancliginin farkinda bile degil:img-hyste salpan 14-02-08, 22:10 Savcının ne derece bir pislik olduğu bu bölümle beraber iyice ayyuka çıkmış durumda Tahsin öldü ama artık Zehra nın ondan daha sağlam bir ekürisi oldu bu savcı sayesinde artık kim tutar Gülteni:( Özlem Düvencioğlu bu hafta çok iyi gerçektende rolünün tam anlamıyla hakkını verdi o sinir anını ve hislerini çok iyi yansıttı . Yazık zavallı Zehracık madem diziden ayrılıyordu neden mutlu bir sonu ona reva görmediki senaristler anlamadım çocuğuna ve kocasına tekrar kavuşarak serbest kalsa ve öyle ayrılsaydı olmazmıydı yani :icon_sorr:icon_sorr. Ya artık şu filizinde ipliği pazara çıksın istiyorum yaptığı tüm kötülük ve pislikler yanına kar kalıyor. Suzan Hayriye ablasından sonra Zehra yı da kaybetti ve yanlız kaldı ama hiç belli olmaz Hayriye ablası yine bir ötenazi benzeri suçlamayla yanına dönebilir öyle değil mi?? :img-blush. Artık kaçıncı bölüm oldu hala o kadar çok bilinmeyen ve havada kalan konu varki tamam uzun soluklu bir dizi ama şu filizin aliyenin nur un geçmişinide öğrenmek istiyoruz. aysi 14-02-08, 22:11 anam zehra ölmesin ya:( bu kadar sinir stres bünyeye fazla geliyor:D bence hiç bir hikayenin net olarak anlatılmamasının nedeni de kesinlikle tiyatroyla birlikte öğrenmemizin istenilmesi en iyisi ben daha fazla kaçırmadan gidiyim izleyim :happy0064 Sanirim dogru teshis ettin arkadas bende oyle tahmin ediyorum :icon_whis Ve benim korkum Handanin kendi cevresinde olan bitenden habersiz olmasi yeni gelen gardiyan yardimci olur diye dusundum ama oda simdilik Savciya bilmeden yardimci oluyor.Bakalim Handan nasil fark edecek Savci ve Gultenin yaptiklarini ihsallah cok zor durumda kalmaz.:img-polic Doktorcugumda hemen kirildiya birak Handancigim zaten zor durumda bari sen anla onu ama yok kapris yapacak :img-pilot aysi 14-02-08, 22:33 Gulten gibi bir insannin insan demek bile zor geliyor ya acaba nasil bir hayati varki boyle acimasiz oluyor inanmiyorum inannmiyorum bu kadarida fazla yok salpan 14-02-08, 22:35 Handan la Suzan Dr Tarık konusunda bayağ bir karşı saflarda olacaklar anlaşılan çetrefilli durumlar olacak galiba ama Dr Tarık bariz Suzan'a da Handan'a da mavi boncuk dağıtıyor. Yazık valla Handan'nın işi gerçekten çok zor çok yanlız kaldı yeni Gardiyan iyi bir karakter mi kötü bir karaktermi ben çözemedim hala... Ben Nurgül otobüsü durdurur iner ve Özgür ün yanına gider dedim ama yanıldım yazık onlarada .... aysi 14-02-08, 22:36 Anlamadim müfetis ne zaman geldi ne zaman sorusturma yapildi ne oldu nasil aciga alirinir cok kotu olduya ofya ofya :icon_sorr aysi 14-02-08, 22:42 Suanda benim en merak ettigim konu Handan nasil geri donecek ve nasil hakimyetini kuracak orda.:bilmimTamam doktor handani tutuyor ama ya baska yeni gardiyanin ne oldug henuz belli degil ama icimde bir yerde onunda bir sekilde Handan icin calisacagini soyluyor :good:ve Gultenin saltanati hic baslamadan bitebilirde.:ditoSabah mudure hanim olmak icin geldigi yerde isten cikarilmis eski bir gardiyanda olmasini cok ama cok istiyorum.:img-punk::dito Dogrusu Savci beyde gercek rengi gosterdi bize :img-swoon hanimavii 14-02-08, 22:53 handan açığa alındı ama uzun süreceğini sanmıyorum.bence yeni gelen gardiyan müfettiş.çünkü adamda devamlı şüpheci bakışlar ve davranışlar var. handan da müfettiş sayesinde görevine dönecektir.gültende avcunu yalasın. saçmalığa bak mahkumlardan biri acil hastaneye gitmesi gerekiyo savcı bey izin vermiyo bu kadarda olmaz handan ne yapsaydı gözgöregöre nazlıyı ölümemi terketselerdi.bu savcı ne yaptığını bilmiyo heralde .tek gayesi handanı uzaklaştırp gültenle eski mesut günlerine dönmek istiyor.handan genç bir müdire olduğü için baştan beri tavır koydu ama bu mutluluğu uzun sürmeyecek bu arada tarık ın suzana mavi boncuk dağıttığına inanmıyorum.onun aklı handanda:img-in_lo handanda tarıkı baya bi kıskandı hani......... nilya_tim 14-02-08, 22:57 10. bölüm..... evet bu bölümde geçti fırtına gibi ya ne diyim en kötüsü zehranın ölümü gerçekten çok üzüldüm ya suzanın anayı kuşu nasılvicdan azabnı çekmesini getirdiği anıları nasıl söylerken fena oldum resmen helee ananın rüyası ayyy hem şu savcıyla gülten bitena kadar sinir ettiler hele handanımın hali çok kötüydü ya o orda gözlşeri doldu sinirlendi ben burda aynı şeyleri yaşadım ahh handanım herkez sanamı düşman ya şu savcı ve gülten off doktorr tarıkı biraz kırdı ama olsun sinirden söylemişti zaten affettirdi kendinii zaten b2 ye gelen zehranın katili sesiz sesiz olanları i<zliyoo baksalım ne çıkacak fırtına öncesisesizliği gibi ama kuşum ranzadan kendini atması fena oldu ya aliye çok fena oldu yaaofff birde hastane olayı nazlıyı diğerlerini koruyum derken kendi mesleğini yaktı off tabii ahh o savcıyla gülten yokmuu >:(sinir oldum asllahım delirecem şimd i ya handanımın açığa alşdırdılar ben şu yeni gardiyan yani müfettişin ortaya çıkması gerektiğini biliyorum yoksa yine kötüler kazanıcakkkk off haftayı ben nasıl beklicemm offffff ama rada güldüklerimde oldu hele o nazlıyı beklerken koşuşu harika bu kadın ya... biraz oflar pufların bölümü oldu benim için............. salpan 14-02-08, 23:02 handan açığa alındı ama uzun süreceğini sanmıyorum.bence yeni gelen gardiyan müfettiş.çünkü adamda devamlı şüpheci bakışlar ve davranışlar var. handan da müfettiş sayesinde görevine dönecektir.gültende avcunu yalasın. saçmalığa bak mahkumlardan biri acil hastaneye gitmesi gerekiyo savcı bey izin vermiyo bu kadarda olmaz handan ne yapsaydı gözgöregöre nazlıyı ölümemi terketselerdi.bu savcı ne yaptığını bilmiyo heralde .tek gayesi handanı uzaklaştırp gültenle eski mesut günlerine dönmek istiyor.handan genç bir müdire olduğü için baştan beri tavır koydu ama bu mutluluğu uzun sürmeyecek bu arada tarık ın suzana mavi boncuk dağıttığına inanmıyorum.onun aklı handanda:img-in_lo handanda tarıkı baya bi kıskandı hani......... valla dediklerin düşününce akla çok yatkın umarım öyledir umarım o gardiyan Müfettiştir ve Gültenle Savcı manyağı günlerini görürler böyle birşey olabilirmi acaba tebdili kıyafet yani:) Bu arada başta yok diyordum ama şimdi bayağ bayağ yakıştı Handan la Tarık :img-in_lo aysi 14-02-08, 23:09 ay aklima geldikce daraldimya Savcinin bu yaptigina.Handancigimda hala suslu suslu oturmus bekliyor neyi bekliyorsada en iyisi git sen Doktorcugumla birlikte baliga cik belki aklin acilir nedersin guzelim.:icon_sorr angels18 14-02-08, 23:11 dizinin ilk reklamından itibaren izleyemedim 20 dkdır izliyorum nazlı bebeği düşürdü falan orasında yakaladım neler oldu biriniz anlatabilirmi çok merak ediyorum savcı ve gülten işbiliği yapıp handanı göndermek istiyorlar peki şimdi ne oalcak hep kötüler mi kazanacak arkadasların bazıları cengizin müfettiş olduğu kanaatine varmış bencede öyle herşeye çok dikkat ediyor cok gözlem yapıyor hadanı kurtarsa kurtarsa cengiz kurtarır gibime gleiyor gültenden de savcıdan da nefret ediyorum salpan 14-02-08, 23:12 yuhhhhakkaten açığa aldılar Handan ı inanılmaz sanırım müfettiş hayalimiz tam bir hayal oldu Gülten pisliğine gün doğdu yine off yaa nolucak şimdi acaba bu süreç nasıl işliyor sadece bu açığa alınma davalarının çok çabul sonuçlanmadığını biliyorum oldukça uzun sürüyor adalet sistemimizde şimdi Handan da dışardamı kalıcak of yaaa :icon_sorr pusat_yusuf 14-02-08, 23:25 Selamlar...10.bölümde nedense beklediğim tadı alamadım..Belki de ZEHRA diziden ayrıldığı içindir...Ne biliyim bence öldürülmemeliydi..Mutluluğa artık tam yaklaştım derken öldü...Bütün herşey havada kaldı...Zehra en azından MUTLU bir sonu hakediyordu... Dizide en iyi sahnelerden biride NUR ANAMIZIN KABUSUYDU... NUR DA kendi içinde VİCDAN AZABI DUYDU...Yaptığı şey bide kzının başına gelseydi.???? SUZAN,, ZEHRANIN öldüğünü duyduğundaki ZEHRAAAAAAAA feryadı hala aklımda... ALİye namıdiğer HALLOWEEN(Bu lakap iyi oldu) hep antipatikti hala antipatik... Nazlı ALİYE için karnındaki bebeği bile feda etti... BERAY...KÜçük hanımağa maaşallah...Bi oturuşu var valla....Aslında ÖZGÜL KAVRUĞUN girmesi iyi oldu...Ama ZEHRANIN ölümüne sebep olan tek kişi... VE GÜLTEN...Evet GÜLTEN DEVRİ yeniden başlıyor heralde... Neyse Bu bölüm tatmin etmedi beni...Hadi hoşçakalın.. aslanselda 14-02-08, 23:36 ya burada forumdan okuyunca ne diyorlar demiştim, avrupadan mı izliyorsunuz, evet HANDAN AÇIĞA ALINDI, YA HANDAN'IM AÇIĞA ALINDI, GÜLTEN AT KOŞTURACAK ŞİMDİ OFFFFFFFFFFFFFFF YAAAAAAAAAAAAA:icon_sorr:sad53::sad53::sad53: Kahretsin SAVCI dan ölesiye nefret ediyorum, ne iğrenç bir insanmış, gülten den ne farkı varmış allah aşkına söyleyin bana. resmen HANDAN'a komplolar kuruyor, ardından işler çeviriyor, ondan öncesi temiz, sonrası berbat göstermeye çalışıyor. Düzeni sağlamaya çalışan Handan ama kötü olan yine handan kahretsin. Ya gerçekte de böyle mi yürüyor bu işler, bu nasıl bir insan, bize ilk bölüm gösterilen savcı nerede kaldı. Gülten'le işbirliği yapan savcı bozuntusunu izlemekten utanç duyuyorum. NUR... normalde pek sevmesemde bu bölüm çok çok iyi buldum kendisini performans olarak, harikaydı. SUZAN... yine aynı şekilde İLK KEZ BANA KENDİNİ VARLIĞINI HİSSETTİREBİLDİ. Tüylerim diken diken oldu "zehra" için çığlık attığında. Çamaşırhanede nazlı'ya ve diğerlerine söyledikleri içinde helal olsun dedim. ZEHRA... çok ama çok üzüldüm, bu dizide en beğendiğim birkaç oyuncudan biriydi, neden niye çıkartıldı, niye ölümle son buldu anlamış değilim, hayriye gibi dışarı çıkartılsaydı olmaz mıydı?? o koğuştaki en masum suçsuz kişinin bunca çektiğinden sonra, itilip kakılmasından sonra tam özgürlüğüne ve canından parça evladına kavuşacakken bunu mu layık gördünüz. Şebo'yu unuttular sanki, sadece 2 kişi hastanede dedi durdular, insan bir çift lafını eder, böyle komik olmuyor mu??? NAZLI... haline çok üzüldüm, ilk kez bir başkası için Ali'den başka biri için Zehra için gerçekten üzüldü, vicdanı sızladı belki. Ölümden korktu, yaşadığına sevindi. Gülten'in tehdidi üzerine canından çok sevdiği abisi yerine koyduğu ali'yi de kaybetmemek uğruna, belkide doğurmak istediği evladından vazgeçti, feci bir sahneydi, ranzadan atladığı sahne, gözlerimi açıpta bakamadım. ALİ...bu bölüm ali beni hem sevindirdi, hem güldürdü, hem kızdırdı. Önce Nur'dan nefret etmesine karşın Özgür'e onun kızı için al getir evine, sana taşınsın diye sahip çıkmasını istemesine çok şaşırdım ve de helal olsun beklemezdim dedim. Takdir edilecek bir olaydı ama nur ile yaptığı her dalgada, nurgül'den bahsettiği her anda nur'u çileden çıkartmaya çalıştığı her anda biraz kızdım kendisine, bazen çok abartıyor olayı. AYLİN... psikopatlıktan eser kalmadı artık aylin'de... SERPİL.. her zamanki uysal, sevecen, iyi niyetli serpil... ANNA.. hep çok şeker, çok sevimli... FİLİZ... her zamanki gibi yılan yılan bakıyor, sürekli etrafı kolaçan eden, Beray'ı görünce etekleri tutuşan filiz... savcı bile tahsin olayı ile beray olayındaki kişinin aynı kişi olduğunu düşünüyor, filiz'in sonu yakındır gibi geliyor. PERİHAN... savcı ona bir teklifte bulundu, eğer bu olayı açığa çıkarır bana bir isim verirsen, seni 3 ay sonra serbest bırakırım dedi, perihan buna uyacak mı bilmem ama en azından gözlemlemeye başladı, birşeylerin farkında, filiz'den herşey beklenileceğini çok iyi biliyor, beray'ı yanına alıp çalışmak istemesi, ona yardım etmek istemesinden dolayı değil, filiz'in güvenilir birisi olmadığını ona söyleyerek beray'ın ağzından laf almak istemesiydi. Açık bulmaktı. gelelim birtanecik HANDAN'ıma :img-in_lo:img-blush en çok senin için üzüldüm bölüm boyunca, zehra'dan sonra. haketmedin bunları, herkes üstüne geliyor, herkes yolunu kapatmaya çalışıyor, bu kadar stresin altında dayanmak hiçte kolay değil. Herşey adil olsun istiyor, insaniyetlik göstermeye çalışıyor, herkesin yaralarına derman olmak istiyor ama nereye başvursa orası yüzüne kapanıyor. ne yapsın bu kadın ??? iyi niyetle mahkumları hastaneye göndermek istedi, kimsenin canına zarar gelmesin diye, zehra oğluna kavuşsun diye ama ne oldu... biri firar etti, diğeri öldü.. suç Handan'ın üstüne kaldı, çünkü sorumluluk ondaydı. Savcı sürekli tehdit eder, gülten ulu orta herkesin önünde kendi üstü olan Handan'a demediği lafı bırakmaz, mahkumlarla uğraşmak beter, insanlara güven vermek istiyor ama her zaman başarılı olamıyor, olaylar hiç durulmuyor, BU KADIN NE YAPSIN TEK BAŞINA. tek güvenebileceği kişi TARIK... ona da tamamen açılamıyor, etrafına ördüğü kalın duvarlar yüzünden herşeyi içine atıyor, etrafındakilere saldırıyor, kırıcı oluyor. Hem ilgileniyor, hem karşılık veremiyor, hem kıskanıyor. ASLINDA KENDİNE OLAN KIZGINLIĞINI, ÖFKESİNİ, TARIK'A PATLAYARAK GÖSTERDİ. Asıl suçlu bulduğu TARIK değil, ta kendisiydi, o kadar otokontrollü biri ki, o kadar mükemmelliyetçi ki hata kaldıracak kişilikte değil, herçıkan sorunda kendini kabahatli buluyor, evet tarık'a çok ağır konuştu "senin yüzünden, nerdeydin, balık tutuyordun, herşey senin yüzünden" dedi, Handan'dan hoşlanan Tarık, bu sözler çok ağrına gitti ve tabi ki kendini geri çekti. Savcının tiyatro olayında herşeyin sorumluluğunu üstüne alması Tarık'ın Handan'ın kendisini görmek istemediğini, muhatap olmak istemediğini düşünmesine neden olarak iyice yanlış düşüncelere kapılmasını sağladı. Handan tiyatroyu öğrenipte geldiğinde Tarık ile Suzan arasındaki konuşmayı ve küçük bir omuza dokunuşunu gördüğünde "hiç şaşırmadım" pozisyonundaki yüz ifadesiyle, "olmadı" diye başını sallayarak tepkisini gösterdi. bunu farkeden tarık ve özellikle suzan, "geç kaldın prova bitti" diyerek soğuk bir edayla laf sokan Tarık... Tarık'ın yanına gelip, imayla mahkumlarla yakın olan Tarık'a taş atması, tarık'ın belkide ben senden hoşlanıyorken sen bunu nasıl düşünebildin diye içinden geçirip "ne alakası var" diyerek gitmesi sinir bozucu sahnelerdi benim için. Onları böyle görmek istemiyorum. :img-in_lo ama sonrasında Nazlı'nın hastaneye kaldırılması gerektiği sırada Tarık'ın Handan'ı arayıp, ondan destek alması ve hemen handan'ın cezaevine gelip onun yanında olması, Tarık ile aralarını yumuşattı :D, Handan pek içini dökebilen biri değil, kendince Tarık'tan özür diledi "saçma sapan şeyler söyledim, hoşgör" diyebildi. Tarık "boşver ben unuttum bile, sende unut, hiçbirşey olmadı farzet, dün gece benim yanımda olman, benim için çok önemliydi" diyerek, hem işi açısından yanında olmasını, hemde değer verdiği kadının yanında olmasından ne kadar mutlu olduğunu dile getirdi. İşte bu sahnede biraz kendime gelebildim. ama sonu Handan'ımla kötü bitti, ben ne açığından bahsediliyor forumda derken, tatatatam...... kötü haber tez duyulurmuş derlerde, kötü kişiden gelirmiş derlermiydi bilmiyorum, gülten sevimsizi mutluluktan etekleri zil çala çala mutlu haberi vermeye geldi.... "Yaptığınız sorumsuz davranışlardan dolayı açığa alınmışsınız, yerinize ben vekalet edeceğim", edemeyesin inşallahhhhhhhh. Nasip olmaya. napıcak Handan şimdi, Tarık'ta şok oldu, belki kendini bile suçlayacak, son olayla sebep oldum diye kendine kızacak... öjeni 14-02-08, 23:41 yuhhhhakkaten açığa aldılar Handan ı inanılmaz sanırım müfettiş hayalimiz tam bir hayal oldu Gülten pisliğine gün doğdu yine off yaa nolucak şimdi acaba bu süreç nasıl işliyor sadece bu açığa alınma davalarının çok çabul sonuçlanmadığını biliyorum oldukça uzun sürüyor adalet sistemimizde şimdi Handan da dışardamı kalıcak of yaaa :icon_sorr Salpancım sen Handan'ın evini ve ev hallerini merak ediyormuydun :img-wink: Bu arada dönüşü muhteşem olacak. cengiz müfettiş çıkacak. (tahmindir) sicili temişmiş ya hani. Keyifli yorumlar size.. aysi 15-02-08, 00:43 Salpancım sen Handan'ın evini ve ev hallerini merak ediyormuydun :img-wink: Bu arada dönüşü muhteşem olacak. cengiz müfettiş çıkacak. (tahmindir) sicili temişmiş ya hani. Keyifli yorumlar size.. umarim cengiz müfettis cikar yoksa handanin hali cok kotu olacak yada gitsin Doktorcugumun evine yerlesin ona yemek yapsin evi temizlesin aksam doktorcugum sicak yemek bulur bari evde olmazmi yani. Ay ben neler yaziyorumya Gulten ve Savci beni delirti gece gece aklima gelenlerer bakin:img-hyste cevizlikek 15-02-08, 01:19 merhaba, diziyi son bikaç haftadır beğenerek izliyorum. keşke daha önce keşfetseydim bu diziyi, umarim reyting yüzünden yayından kaldırılmaz. izlemeye geç başladığım için mahkumların hapse girme sebebini bilmiyorum ve merak içerisindeyim. zehra doğum sonrası depresyon yüzünden çocuğunu öldürmekle suçlanıyordu. aylin de sevgilisinin şirketini kurmak için yolsuzluk yaptı. hayriye ötenazi, anna da uyuşturucu kuryeliği yüzünden hapse girdi. sadece bunları anlayabildim. peki diğerlerinin suçu ne? aliye, nazlı, serpil, şebo, nur, perihan, filiz.. bunların suçu ne? biri anlatırsa çok sevinirim. bir de ilk bölümlerde tahsini kimin öldürdüğü gösterildi mi? tesekkür ederim şimdiden... batuhan_gumus 15-02-08, 07:34 son 30 dk kacirdim ya uyuya kalmisim artik netten izlerim bi nette gelse dünnurun rüyasina girdi zehra oh simdi de oo yansin elemeyinde nazlida pisman "ama son pismanlik neye yarar" fiyonk 15-02-08, 07:52 Farzedelmki Cengiz müfettiş peki o beray'ı ne hale getirmişti ona ne demeli..Hücreye attı yetmedi üstelik bir ton dayak attı müfettiş olsa bu şekilde davranmazdı diye düşünüyorum... gül_mavi 15-02-08, 08:18 güzel bir bölümün ardından.. heyacanıyla, kızgnlıklara, acıyla dolu bir bölümü geride bıraktık.. hazmedemiyorum Handanın açığa alınmAsı çok kötü oldu.. birden bire korku sardı o sahnede beni zaten dizimizin son sahnesiydi ??? ya Handan giderse!! benim için bu dizinin tadı kalmaz onsuz olmaz diziyi izleme sebebim 'o.. savcıdan bu bölüm kadar kıcık almamıştım.. adam, aynı gülten.. tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş.. büyük düşün gülten.. sen böyle değilsin ..gülten.. Allahım yaa! ne yapıp edip sonunda istediklerini elde ettiler.. ne olur uzun sürmesin onlar bir arada olursa .cezaevinin halini düşünmek bile istemiyorum ??? gülten.. ve savcı bir arada olursa mahkumlar ne olur bilmiyorum konuşturmanın.. ağzdan laf almanın çaresi şiddetmi? bir kaç fgardiyanla birlikte mahkumları yoklama var diye çıkardığında her bir gardiyanın elinde cop!! Handan malesef olayları sadece izlemek zorunda kaldı onu duymadı bile gülten.. mahkumlara ne demişti Gülten hanım; hafıza kaybı iyi değildir.. ama çaresi vardır çaresi dayakmış... handan yanına geldiğinde zafer kazanmışçasına elindeki poşeti Handana gösterdi.. Bu Bölüm... Handana çok üzüldüm ne kadar çaresizdi. herşey üstüste geldi... Zehranın ölümünden.. test sonuçlarından bahsederken gözleri doldu..çocuk zehranın oğlu.. çaresiz kalmıştı birşey yapamamıştı. herke herşey Handanın aleyhine gelişti bu bölüm.. beni kaskatı eden son sahne.. gülten! zafer edasıyla odaya girip ..suratında çirkin bir gülüş. yaptığınız sorumsuz davranıştan sonra açığa alındınız.. yerinize ben vekalet edeceğim yazacak çok şey var.. aliye var.. bu bölüm yine beni benden etti.. zavallı nazlı.. belkide en doğrusu buydu.. her ne kadar bir canın kıyılmasına karşıysamda.. Aliye onun her şeyi.. o da aliyenin :-[ beray'ın b.2 ye gideceği belliydi bakalım orada neler yapacak.. nasıl soğuk ve duyarsız bir insan b iki ona pek iyi gelmiyecek.. zehranın ölümüne sebep oldu.. nur, bu bölüm üzüldüm ona vijdan azabı çekiyor .. en sevdiğim beni güldüren tek sahne.. aliyenin kardeşi ile konuşmasıydı bebekten bahsediyordu.. kardşi ne bebeği derken, gülteni görünce.. lafını çevirmeye çalışması gülmesi çok hoştu çok ;Onun harektliliğini çok seviyorum yerinde duramıyor.. kıpır kıpır.. capcanlı bir kişilik... bir o kadar da dikkatli galiba çok yazdım.. Son olarak cengiz gardiyandan bahsetmek istiyorum .. zaten daha önce yazmıştım cengizde biir şeyler var.. geçen bölüm şiddetiyle beni korkuttu bu bölüm şaşırttı.. bakalım cengiz gardiyan... bizleri nasıl şaşırtacak hala bir yanım onun müfettiş olduğunu söylüyor.. sağlıkla kalın forumdaşlarım :D hepinize iyi yorumlar :D siyah-beyaz 15-02-08, 08:41 Günaydınlar... Handan açığa alındı,evet...Ama elleri armut toplamaıyacaktır,mutlaka adalete başvuracaktır. Gülten ve rahmetli dostunun pisliklerini birşekilde kanıtlıyacaktır.Gerçi Gülten o kanıtı yok ettirmeye çalışıyor ama bu konuda ben Aliye ve Nazlı'nın Handan'a destek çıkıp şahitlik edeceklerini sanıyorum Gülten'in her türlü tehdidine karşı... Ve Belki hiç ummadığımız destekler gelebilir Handan'a başka(diğer gardiyanlar olabilir)...Ben umutluyum sonunda kazanan Handan olacak.... Beray karakteri bizim koğuşa yakıştı,ben beğendim....Zehra'nın ölümüne tamamen o sebep olmadı.Bence, hapise girmeden önce hayatında olan insanlar asıl suçludur... çınarkolik 15-02-08, 09:29 handan açığa alındı ama uzun süreceğini sanmıyorum.bence yeni gelen gardiyan müfettiş.çünkü adamda devamlı şüpheci bakışlar ve davranışlar var. handan da müfettiş sayesinde görevine dönecektir.gültende avcunu yalasın. saçmalığa bak mahkumlardan biri acil hastaneye gitmesi gerekiyo savcı bey izin vermiyo bu kadarda olmaz handan ne yapsaydı gözgöregöre nazlıyı ölümemi terketselerdi.bu savcı ne yaptığını bilmiyo heralde .tek gayesi handanı uzaklaştırp gültenle eski mesut günlerine dönmek istiyor.handan genç bir müdire olduğü için baştan beri tavır koydu ama bu mutluluğu uzun sürmeyecek bu arada tarık ın suzana mavi boncuk dağıttığına inanmıyorum.onun aklı handanda:img-in_lo handanda tarıkı baya bi kıskandı hani......... Arkadaşım senin de benim gibi düşünmene sevindim. Gardiyanın ilk geldiği günden beri evde sürekli bu müfettiş çıkacak deyip duruyorum :img-yes: Henüz bir ışık göstermediklerinden evdekiler benimle dalga geçiyorlar sen daha bekle diye. Ama içimden bir ses öyle diyor bu gardiyan da çok iş var ve bu tamamen Handan'ın lehine olacak:happy0064:happy0064 dilekce 15-02-08, 10:16 Bu bölüm izlerken seyrine kapıldığım üç beş sahne var ki o anların nasıl geçtiğini ve nasıl bir ruh halinde izlediğimi ancak sahnelerden sonra hayalimde yeniden bölümü izlerken farketmiştim..Şimdiden geriye dönüp tekrar bakacağım sahneler arasında yerlerini aldılar.. Hangileri mi? ,Kimler mi? Özfür ve Nurfül, Nurgül ün yaşantısını anlatırken Özgür ün onu tesellisi, yine görüşe gittiklerinde Onu ablasına pardon abisine anlatıışı ve tabi ki beni kapıp koyverdiren o veda sahneleri.. Veda sarılışı,, Hep hüzünlü olur ya vedalar..Bir hüznün parçası gibiydi yine bu veda.. Kimsesiz bir kıza yine kimsesiz bir delikanlıdan gitme yükselişi.. Sarılışları, bir parçanın birdiğerinden kopamayışı içtenliğinde bir sarılıştı..Sıkı sıkı, yürekten, sahici. Bu sarılışları her geçen günden daha inandırıcıydı.. Öyle sıradan bir veda değildi artık Nurgül için bu veda..Bu kez inanamasada üzülüyordu Özfür den ayrılırken.. Ve otobüsde birbirlerine cam mesafesi arasında birleşen eller..Ayrılmaya mahkum bakışlar... Özfür ün eve geldiğinde kapısında Nurgül ü göreceğini umdum ...Bir delilik yapıp yarı yolda otobüsten inip sana geldim demesini beklerdim ya Nurgül den galiba biraz daha acı çekmeleri gerekecek bu seyirde... Belki önümüzde ki haftalar Nurgül ün babasını görürüz..Nurgül ün yaşantısına şahit oluruz. Nurgül ün çıkmazlarını o evde dayanılmaz yalnızlığına şahit oluruz ve ardından kendini Özgür e teslimini.. Peki bu bu kadar kolay olabilir mi Nurgül için ? Babası Onu rahat bırakabilir mi? İkisi arasında ki duygusallık bu bölüm daha bi güzel işlenmişti..Ne yalan söyliyeyim har hafta Nurgül daha çok merakımı uyandırıyor.. Annesine " sen burda çürüyeceksin ben dışarda" derken bir anneye söylenecek en acı sözlerden birini söylüyorda Onun bunun içini acıtacağını bile bile.....İsyanını bu şekilde gösteriyordu Nurgül,..Yalnız bir genç kız..Yalnız annesiz kimsesiz..16 yaşında eline satılması için verilen uyuşturucu ile annesizliğin ilk çaresizliğini yaşamıştı..Sonra bu dünyaya kendini hapsetmesi.. Senaristlerin Nurgül ün hayatını işlerken Zehra nın hayatı gibi bir kaç bölümle herşeyin sonuçlandırmasına gitmemelerini dilerim...Bu konu gerçekten işlenmesi gereken çok önemli bir mevzu ki geride bırakılan bir çocuğun annesizliğinin ne acı sonuçlar doğurduğunu bir şekilde insanlara aktarması konusunda bir örnek olacağına inanıyorum.. bennu! 15-02-08, 10:42 Cok guzel ve etkileyici bir bolumdu. Bu bolumun en iyi oyunculari yine Aliye ve Handan diyorum. Hele Aliye yani yelda hanim super bir performans gosterdi. aliyenin yikilisi o aglama sahnesi o yumruk atisi, ne cok ne de az yani tam kivamindaydi, yani bizim aliye iste:happy0064. Yelda hanim icin soyleyecek baska birsey yok o zaten super bir oyuncu evet...ona soyleyecek baska birsey yok. TYFYP Yelda:img-polic. kogustaki diger oyuncularin performansi biraz dusuktu. Ornek Suzan, nedense cok sonuk kaliyor ve bana o enerjiyi veremiyor. Filiz ve aylin karakterleri ilk bolumlere nazaran cok degisitiler. Hepsinde bir agir abi (ali abi) kopyasi goruyorum. Onlar boyle degildiler basta, sadece aliye oyleydi, simdi onlarda oyle takilmaya basladilar. Ama bu dizi icin hic iyi degil. Yonetmen bunu gormuyor mu:img-pilot? Handan ah handan, ona cok uzuldum bu bolum. Herkes ona karsi cikti ve sonunda olan oldu iste, aciga alindibye. Ama bencde donusu mehtesem olacak:happy0064! ebrumm 15-02-08, 12:03 uzun bir yorum yapmak isterdim ama vaktim in kısıtlı olduğundan sadece tek bir konuya değinmek istıyorum adelet sistemi! daha doğrusu olmayan adalet sistemi.. zehradan başlamak isterdım ama dırek savcı ya gelmek isterım.. bu ülkenin bir savcısı gerçekten böyleyse vay halimize ! hele ki öyle bir yerde.. bir savcı hem mahkumlara çeşitlı işkence hemde tedacavüzde bulunmuş bir kişiyi sırf devletin kendi çıkarları adına böyle bir hukuk sistemiyle nasılk koruyor anlamıyorum,anlıyamıyorum.. zaten o hapisanede ne hukuk var ne de adelet... gültenle ortak olup bir cocuğun bilerek ve isteyerek ölümüne neden olmak bir cinayet olmuyor mu? pekı bunu yaptıran kım bu ülkenın en en en güvendiğimiz savcımız.. madem kendın görevlerını yerıne getırmıyorsun bırak müdire üstüne düşeni yapsın.. ama yok ozaman düzen bozulur.. handan oyunu kuralına göre oynamadı tek hatası buydu savcıya göre.. ama iyiler her zaman kazanır sonucta ilahi adalet var.. savcı bunu unuttu sanırım...su yolunu bulucak herkes hak ettıgı yere gelıcek her zaman kı gibı... birde bu durumda aklıma gelen tek bir söz var; içeridekileri gerçekten ALLAH KURTARSIN! dilekce 15-02-08, 13:05 Bu doktorların ismi de hem Tarık mı olur canım? :img-hyste Öncesinde bir diziye öz atarken yine bir doktor kardeşimizle karyılaştım..Ne duyayım! Orada ki delikanlı doktorun ismi de Tarık mış..:img-hyste Tarık çok naif bir karakter..İnictimeye kıyamayıp incitilmekten de o derece üzülecek çok zarift bir kalbi var Doktor Tarık ın tıpkı bünyesinde kendini çevreleyen zarifliiği ve kibarlığı ile Çerkez liğini bu dereçe yansıttığı gibi.. Kadına değer veren onları sevip incitmek istemeyenlerdir onlar ya hani...Allah herkese böyle delikanlılar nasip etsin ne diyim....:img-hyste Handann.. Tarık a sesini yükselttiği sahnede kalakaldım..Ona buna şuna öfkelenip çiçekleri yere fırlattığı sahnedeki öfkesinden öte, Tarık a bağırdığı sahnesinde resmen ağzım açık kaldı..Gerçekten çok doğaldı.. Acaba sesi yeter mi? Acaba şimdii yine elini kolunu koyacak yer bulamayacak mı diye düşünürken beni düşüncemden sıyırıp ortayaa tadından yenmeyek çok güsel bir sahne performansı çıkardıı...Belki hak etmiyordu Tarık bunları ama..x Bir şekilde içini dökmesi gerekiyordu Handan ın...Ve bunu da yaptı..Çok sahiçiydi çokkk...Mimikleri sesi duruşu tavrıı her şeyiylee bu sahnee diğer tüm öfkesini haykırdığı sahnelerinden en iyisiydi... İnsanın gel bana bağır diyesi geliyo :img-hyste ..Tarık daa güzel bi gidiş yaptı gerçekten..o sırada bunca sözün üstüneee başka ne yapabilirdi ki ..:img-yes: Haa bir de tabii Suzan ile Tarık ın tiyatro salonunda ki karşılaşmalarını gördüğü an ki Handan var elimizde..Öfkeli desek hiç belli etmedi :) ,, kıskanc desek hiç, çok da umurundaydı :) ...Eeee daha ne bu muhabbetler...Alacağın cevaptaa ancak bu kadar olurdu..Ne alaka..:img-hyste.. Güzeldii beğendimm.... Handan ın açığa alındığı sahneyee girmiyeyim...:img-hyste,,, Bu arada Suzan ın sayımdaa Zehraaa diye bağırması daa güzeldi...İnsan, kısa bir zamandaa ikisi bu kadar nasıl birbirlerine alıştılar diyor içinden ama her ne olursa olsun o sahnee başarılıydıı...Ve yinee Handan kapıda onları gördüğündee bi telaşlaa ordan çıkarken Handan a endişe ile bakması.. Aahhhhh unutmadann, Handan ın yeşil boğazlı kazaklaa gözlerinin aynı renge bürünmesi deee dünyanın 7 harikasından sonra izlenecek harikalardan bir güzelliktiii..Işığıda ne güzel ayarlamışlarr...Gözlerinin içi parlıyorduu.... Allah sevdiğine. seveceğine, sevip te söyleyemediğiine.,,sevmişti ama şimdii çok uzaklarda dediğine, hala hayalinde yaşattığı kişisine,,, eskileri hatırladıkçaa evet ya benonu sevmiştim dediğine,,,hoşlandığına, hoşlanıp diyemediğine,,, anasına , babasına ve bütün sevdiklerine ve tabi bize bağışlasın ne diyimm....Aman nazar etmeyimm şimdi gündüz gündüzz... :::Tugce::: 15-02-08, 13:13 adalar ilk önce reytıngler için teşekkürler. handan açığa alındı ama ben,bunun uzun süreli olacağını sanmıyorum. berayın kaçmasına filiz yardım etti. tahsını filiz öldürttü,her taşın arkasından filiz çıkıo.suçlunun çıkmaması benı sınır ediyor.sıkılmaya başladım. ama bencede,aliye ve nazlı handana yardım edicek:img-yes: Savcı ve gülten kötüyüz biz kötüyüz..herkesi deli ederiz ederiz.:good: bu bölümde,serra yılmazı hıç görmedik:img-yes: bir hapishanede,hastaneye çıkışlar,nasıl yasaklanabilir.birde o koşullarda.:img-yes: bir savvcı nasıl ister.mahkumlarının ölmesini(ister çocukları olsun ıster kendılerı belkı tarık yetişmeseydi.nazlıda olücekti.belki:img-yes: kusura bakmayın ama,bu tam insanlık dışı bir şey:img-yes::img-yes:bye salpan 15-02-08, 13:34 Salpancım sen Handan'ın evini ve ev hallerini merak ediyormuydun :img-wink: Bu arada dönüşü muhteşem olacak. cengiz müfettiş çıkacak. (tahmindir) sicili temişmiş ya hani. Keyifli yorumlar size.. sevgili öjeni dışarıdaki halini merak ediyordum hep kontrollümü diye tarık ın evindeki yemekte spor halini gördüm ben asıl onun bu otokontrolünün sebebini merak ediyorum başın |