Tüm Versiyonu Göster : Göklerin Hakimi (The Aviator)

Gamze_91
24-01-05, 17:57
Leonardo dicaprio bas rolde!

http://www.ra.sakura.ne.jp/~kazue/archive/wallpaper/leonardo.jpg

SADECE COOOOOOOOOOOOOKKKKKKKKK yaKISIKLI :oops:

sinemalardaaaaaa

spikey
27-01-05, 09:42
Gösterim tarihi: 18 Şubat 2005
Yönetmen: Martin Scorsese
Senaryo: John Logan
Görüntü Yönetmeni: Robert Richardson

Yapımcı
Michael Mann
Graham King
Leonardo DiCaprio
Charles Evans Jr.
Sandy Climan

Müzik
Howard Shore

Kurgu
Thelma Schoonmaker

Sanat Yönetmeni
Daniel Ross
Martin Gendron

2004, ABD/ JAPONYA

Oyuncular:
Leonardo DiCaprio :arrow: Howard Hughes
Kate Beckinsale :arrow: Ava Gardner
Cate Blanchett :arrow: Katharine Hepburn
Kelli Garner :arrow: Faith Domergue
Adam Scott :arrow: Johnny Meyer
Gwen Stefani :arrow: Jean Harlow
Ian Holm :arrow: Profesör Fitz
Alan Alda :arrow: Senatör Ralph Owen Brewster
Alec Baldwin :arrow: Juan Trippe
John C. Reilly :arrow: Noah Dietrich

Howard Hughes Amerikan sinema tarihinin en renkli isimlerinden biri.Sadece iki filmin ( Hell's Angels ve The Outlaw) yönetmenliğini üstlenmesine rağmen, yapımcılığını üstlendiği yapımların da katkısıyla dönemin önemli sinemacılarından biri olarak kabul ediliyor. Fakat onu renkli bir şahsiyet yapan özelliklerinin başında Hollywood'un güzel yıldızları ile yaşadığı ilişkiler geliyor.
Scorsese'nin filmi Hughes'un gençlik yıllarını ele alıyor ve özellikle aşk yaşamı ve sinema dışındaki bir başka merakı olan uçma sevdası üzerinde durmayı hedefliyor.
Film, 1905-1976 yılları arasında yaşayan ünlü işadamı Howard Hughes'ın hayat hikayesinden uyarlandı.Petrol işinden, kumarhanelere, film sektöründen havacılık sektörüne kadar her konuya el atan Hughes milyarlarca dolarlık servetin sahibi olmuştu.
Bu film ile DiCaprio, Gangs of New York'tan sonra bir kez daha Scorsese filminde rol alıyor.
Bu senaryo daha önce birçok yönetmenin ve oyuncunun ilgisini çekmişti. Christopher Nolan'ın (Memento) yöneteceği ve Jim Carrey'nin başrolünü oynayacağı bir filmin hazırlıkları yapılmış fakat daha sonra beklemeye alınmıştı.
Blanchett filmde Katharine Hepburn'u oynarken, Beckinsale ise Hughes'un ilişki yaşadığı Ava Gardner'ı canlandıracak
11 dalda altın küre adayı olan bu film 3 tane ödülü almayı başardı.

spikey
27-01-05, 09:58
http://www.scope.dk/images/movie/3129_poster_aviator.jpg

spikey
27-01-05, 10:01
http://www.leonardodicaprio.com/leonardo/galleries/news/planestudy.jpg

spikey
13-02-05, 18:12
Ewweeet az önce izledim we gerçekten herkesin abarttığı kadar muhteşem bir filmdi bence! Her şeyden önce Martin Scorsese inanılmazdı…bir yönetmen olarak gerçekten çok başarılıydı bu filmde… weeee tabi ki Leonardo DiCaprio…. Tüm filmlerindeki performanslarını beğendim şimdiye kadar ama bu sefer gerçekten apayrı güzellikteydi…yani resmen inanılmazdı…2 saatlik bi film we leo’nun muhteşem oyunculuğu sayesinde keyifle geçiyor bu süre….filmin başlarında “aman ne sıkıcı” diyeceğinize eminim ama sonradan o kadar sarıyo ki film bi bakmışsınız bitmiş!! Bu arada film henüz gösterime girmedi ben dvdsini izledim..18 şubattan itibaren wizyona girecek film ama benim gibi sabırsızsanız gidip korsan olarak izleyebilirsiniz…bu arada benden bi uyarı…filmin ilk sahnesini çoook dikkatli izleyin çünkü ilk sahne her ne kadar filmin ilk saatlerinde önemsiz gibi görünse de aslında filmin tüm önemi ilk sahnesine dayanıyo diyebilirim o yuzden ilk sahnedeki detaylara çoook dikkat edin…eminim sizler de çoook seweceksiniz…sadece leo değil..kate beckinsale kate blanchett yani filmdeki herkesin performansı güzel…konu da hoş olunca karşımıza zewkle izlenecek harika bi film çıkıyor…

yalniz_kurt
18-02-05, 07:31
http://www.sinema.com/pic/kapak/kapak_ust/kapak_theaviator4_ust.jpg

"Göklerin Hakimi/The Aviator"
Howard Hughes'un muhteşem yaşamı...
Sinema.com

20. yüzyılın en renkli kişiliklerinden biri olan Howard Hughes'un yaşamının 1920'lerin ortasından 1940'lı yıllara kadar olan bölümünü çerçeveleyen "Göklerin Hakimi" ("The Aviator"), Hughes'un film yapımcılığı ve havacılık konusunda en tutkulu ve en gözü pek olduğu dönemini karşımıza çıkarıyor. Bu renkli kişilikle tanışmanın yanı sıra, Oscar Ödülleri'ne damgasını vurması muhtemel bir filmi de izlemiş olmak için "Göklerin Hakimi"ni kaçırmamakta yarar var.

Bu hafta vizyona giren "Göklerin Hakimi" ("The Avaitor"), 20. yüzyılı biçimlendiren insanlardan birinin, Howard Hughes'un yaşamından bir kesiti karşımıza çıkarıyor. Hughes'un yaşamı fazlasıyla renkli olduğundan, tamamını perdeye aktarabilmek ancak birkaç filmden oluşacak bir seriyle mümkün olabileceğinden, filmin senaristi John Logan (kendisini "Gladyatör" filminin senaristi olarak da tanıyoruz), hikâyeyi Hughes'un hayatının en önemli iki olayıyla çerçevelemeye karar vermiş: "The Avaitor", 1920'lerin sonunda, Hughes daha bir delikanlıyken "Cehennem Melekleri" ("Hell's Angels") adlı filmin yapımı ile başlayıp, 1940'ların sonlarında TWA'nın uluslararası bir havayolu haline gelmesiyle bitecekti. Logan, Hughes'un hayalleri ve korkularını daha iyi yansıtabilmek için, hayatındaki bu iki büyük dönüm noktası arasında yaşadıklarını yansıtmanın daha doğru olacağına karar verdikten sonra bütün biyografik filmlerde olduğu gibi, dramatik birkaç önemli değişiklik yapmak zorunda kalmış; ancak usta senarist, bu değişiklikleri yaparken bile amacının Hughes'un karakterini gerçeğe en yakın biçimde yansıtmak olduğunu bir an olsun aklından çıkarmadığını söylüyor.

Logan'ın senaryoyu yazışı bu şekilde gerçekleşse de, "The Aviator" filminin proje fikri, ilk olarak Leonardo DiCaprio'nun gençken Howard Hughes'un biyografisini okuyup, bu eşsiz hayat hikâyesi hakkında bir film yapmak istemesiyle başlamış. O güne dek birçok büyük Hollywood yıldızının Hughes hakkında filmler yapmak isteyip başaramadıklarının farkında olan DiCaprio, farklı bir bakış açısıyla, Hughes'un ileri yaşlarındaki deliliği yerine, yaratıcı ve öngörülü genç karakteri üzerinde durabileceği bir film yapmayı aklına koymuş. Genç aktör, bu düşüncesini ilk olarak Micheal Mann'a sunmuş; ancak daha önce "The Insider" ve "Ali" gibi biyografik filmlere imza atmış olan Mann, yeni bir biyografik film çekmek istemediğinden filmin yapımcılığını üstlenmeye karar vermiş ve yönetmenlik için, kimsenin 'hayir' diyemeyeceği bir ismi, yakın dostu Martin Scorsese'yi ikna etmiş. Bir dönemi detaylarıyla canlandırma konusunda, "Masumiyet Çağı" ("Age of Innocence") ve "New York Çeteleri" ("Gangs of New York") gibi dönem filmleriyle kendini kanıtlamış olan Scorsese'nin, Hughes'un film çektiği zamanlara olan sevgi ve saygısı, onun bu film için ne kadar doğru bir tercih olduğunu da kanıtlıyor. Filmin ortak yapımcılarından Graham King de bu noktaya işaret ediyor: "Marty'nin "The Aviator" filmindeki Howard Hughes karakteriyle birçok ortak yönü var. Mesela o da istediği bir şey konusunda çok detaycıdır, yaratıcıdır ve film yapma aşamasına bayılır. Bu filmin Marty için de bulunmaz bir fırsat olduğunu düşündük. Hollywood'da geçen bir film. Onunla her gün sette beraber çalışmak büyük bir zevkti."

Martin Scorsese yapım ekibine katılınca, Logan hikâyeyi daha da detaylı bir biçimde incelemeye karar vererek karakterin hayatının en derinlerine inmeye başlamış. Logan, Scorsese ve DiCaprio, aylarca hikâyenin üzerinde hep birlikte çalışmışlar. Ve nihayetine Hughes hayatı boyunca birçok ünlü kadınla ilişki yaşamış olmasına rağmen, hikâyeyi Hughes'un hayatındaki en önemli iki kadınla kısıtlamayı seçmişleri. İsterseniz bu karara nasıl vardıklarını filmin senaristi Logan'ın ağzından öğrenelim: "İlk olarak hayatının en önemli ilişkisi olarak düşünülen Katherine Hepburn'le yaşadığı aşka, ikinci olarak ise 20 sene boyunca Howard'ın yaşamının parçası olan Ava Gardner'la olan ilişkisine odaklanmaya karar verdik. Bu iki çok büyük yıldıza odaklanmayı seçmemizin tek sebebi, tamamen farklı iki kadın karakterini temsil etmelerinin ötesinde, Howard'ın hayatındaki korkuları ve şüpheleri yumuşatıcı, rahatlatıcı etkilerinden dolayı idi." Logan, Hughes'un hayatına giren kadınlarla ilişkisini olduğu kadar, tıbbi hastalıklarını da araştırmış. Çocukken işitme duyusunu büyük ölçüde kaybetmiş olması ve teşhis edilmemiş psikolojik sorunları onun garip davranışlar sergilemesine sebep oluyordu. Bu zayıflıklarının farkında olduğundan, sürekli olarak delirmekten korkuyordu. Bu noktadan hareketle, filmin yönetmeni Martin Scorsese, "The Aviator'un hikâyesinin en etkileyici yanlarından biri, bu inanılmaz yakışıklı, hayat dolu ve zeki genç adamın, bireysel eksikleri yüzünden acı çekmiş bir adam haline dönüşmesi" diyor.

Bu projenin gerçekleşmesinde büyük payı olan Leonardo DiCaprio, filmde bizzat canlandıran Hughes'dan neden bu kadar etkilendiğini şöyle açıklıyor. "Howard Hughes 20.yüzyılın en sembolik ve gizemli karakterlerinden bir tanesi. Hatta bazı açılardan, tanıdıkça giderek daha da esrarengizleştiğini söyleyebiliriz. Howard'ın o kadar farklı yönü var ki, bu onu son derece çekici kılıyor. Tam onu çözdüğünüzü zannettiğinizde hikâyenin farklı bir açısı ortaya çıkıyor. O, hayalperest ve öngörülü bir adamdı ama ironik bir şekilde bütün başardıklarına rağmen günün sonunda kendini yalnız hissediyordu."

Ekipten önemli isimlerin bu sözlerini duyunca, insan ister istemez filmin kahramanı Howard Hughes'un yaşamöyküsünü merak ediyor. İşte, sadece filme dahil olduğu kadarıyla değil, çocukluk yıllarından ölümüne dek, Howard Hughes'un ilginç yaşamı:

Howard Hughes'un inanılmaz yaşamından inciler...

1905 yılında Huston Teksas'da doğan Hughes, Howard Robard Hughes ve Dallas'ın zengin ailelerinden birinin kızı olan Ellene Gaco'nun tek oğluydu. Babası, petrol çıkarma çalışmalarında kullanılan ve kendi buluşu olan bir sondaj aleti ucuna patent alması sayesinde büyük bir servet kazanmıştı. Her ne kadar çok özenli bir şekilde, sağlıklı yetişmesi için dış dünyadan uzak büyütülmüş olsa da, sakınılan göze çöp kaçması misali, Hughes çocukken geçirdiği bir hastalık yüzünden işitme duyusunun büyük bir kısmını kaybetti ve hayatı boyunca kulağında bir çınlamayla yaşamaya mahkum oldu. Henüz 11 yaşında Huston'daki bilinen ilk telsiz radyo yayın ağını kuran Hughes, matematik ve mekanik mühendisliği konusundaki yeteneğini henüz çocuk yaşta kanıtlamıştı. Hayatı boyunca devam edecek uçuş tutkusunu tatmin etme yolunda ilk adımı, 14 yaşında uçuş dersleri almaya başlayarak attı. 1922'de annesini, 1924'te ise babasını kaybeden Howard, böylece 18 yaşında kendini büyük bir servetin başında buldu. Daha 21 yaşını doldurmadığından reşit sayılmayan Hughes, babasının şirketi Hughes Tool'un başına geçmek için hukuki bir savaş başlattı ve bu savaştan galip çıktı. Ancak kısa bir süre sonra Hollywood'a giderek şirketin kazançları ile finanse edeceği film kariyerine başladı.

Ama ne başlangıç! 1920'li yılların çoğunu "Cehennem Melekleri" ("Hell's Angels" adlı filmin çekimlerine harcayan Hughes, çekimler sırasında dublör kullanmadı ve çene kemiğini kırmak pahasına kendisi pilotluk yaptı. O yıllarda bile sonuna kadar mükemmeliyetçi biri olan Hughes filmin çekimleri bittikten sonra tüm filmin sesli olarak yeniden çekilmesine karar verdi. Sonuç olarak, ABD'nin Büyük Bunalım'a sürüklendiği bir dönemde filmin maliyeti 3.8 milyon dolara yükseldi. 1930 yılında vizyona giren film, ekonomik krize rağmen hasılat rekoru kırmayı başardı. Bu filmden önce pek meşhur olmayan Jean Harlow artık bir yıldızdı. Hughes bu filmden sonra "The Age For Love", "The Front Page", "Cock of the Air" efsanevi "Scarface" ve "Sky Devils" gibi, ilk filminin gölgesinde kalan pek çok film çekti.

1935 yılında, kendi tasarladığı H-1 uçağı ile saatte 352 mil süratle uçarak bir hız rekoru kırdı. Bu rekordan bir süre sonra başka bir rekora, Los Angeles'den New Jersey'e, o zamanlar için çok hızlı sayılabilecek 9 saat 27 dakikalık bir sürede uçarak imza attı. Fakat Hughes'un en meşhur uçuşlarından biri 1938 yılının Temmuz ayında dünyanın çevresinde 3 gün 19 saat 17 dakikada uçuşu olacaktır.

Ancak Hughes'u böylesine sansasyonel bir kişilik haline getiren yanı, iş yaşamındaki başarılarından çok, dönemin önemli yıldızlarıyla yaşadığı ilişkilerdi. 1930'ların sonu, 40'ların başında Bettie Davis'den Ginger Rogers ve Rita Hayworth'a dek pek çok yıldızla birlikte olan Hughes, Katherine Hepburn'le unutulmaz 3 yıl geçirdi. Ava Gardner ile olan ilişkisi ise 20 yıl boyunca ayrılıp barışarak devam etti.

1939 yılında Hughes, havayolu şirketi TWA'in hisselerinin büyük bölümünü satın aldı ve şirketin başına geçti. Lockheed ile bir anlaşma yaparak, mühendislerinin gizli bir şekilde piyasadaki tüm uçaklardan daha iyi performans gösterecek ve uçuş deneyimini rahatlatacak bir uçak tasarlamalarını istedi. Sonuç 'The Constellation-Yıldız Takımı' isimli uçaktı ve bu uçak on yıldan uzun bir süre, ABD havayollarının yıldızı oldu. İkinci Dünya Savaşı süresince Hughes, Hughes Havacılık'ın savaş için uçak üretebilecek kapasiteye gelmesi için çalıştı. Ancak her zaman farklılık peşinde olan Hughes'un deneysel uçakları hiç bir zaman başarıya ulaşamadı. 1940'li yılların ortasında, Hughes çok büyük bir projeye başladı. Çoğunlukla tahtadan imal edeceği dünyanın en büyük uçağının yapımı. İsmi Herkul olarak belirlenen uçak, rakipleri tarafından aşağılandı. Ancak, Hughes 1947 yılında Herkul uçağının ilk ve tek uçuş denemesini gerçekleştirdi. Uçak, bugün bile en uzun kanat boyu dalında rekora sahip.

1944 yılında Hughes'un ilk sinir krizini geçirdiği ve bu şekilde psikolojik rahatsızlıklarının başladığı söylenir. 1946 yılında deneysel XF-11 uçağının Beverly Hills'deki bir eve çarpması sonucu Hughes'un psikolojik rahatsızlıklarına bir de hayatı boyunca acı çekmesine sebep olacak tahrip edici yaralar eklenmiş oldu.

1947 yılında, Savaş Araştırma Komitesi'nden Senatör Owen Brewster'un Hughes hakkında bir yolsuzluk soruşturması açtı. Ancak Hughes, Brewster'ın ona kapalı kapılar ardında Pan ** ile birleşmesi yönünde uyguladığı baskıları su yüzüne çıkarınca, Komite soruşturmayı durdurdu. 1953 yılında Hughes, ABD'de sivil toplum alanındaki en büyük sağlık kuruluşu olan Howard Hughes Sağlık Örgütü'nü kurdu. 1958 yılında son açıklaması için basının karşısına çıkan Hughes, hayatının geri kalan yirmi yılında tek bir röportaj bile vermeyerek ne kadar ilkeli biri olduğunu kanıtlamış oldu. 1961 yılında, Hughes Uzay ve İletişim şirketini kurarak dünyanın ilk senkronize iletişim uydusu Syncom'u tasarladı. 1966 yılında TWA hissilerini 546 milyon dolara sattı ve Las Vegas'a taşındı. 1960'ların sonu ve 70'lerde ilgisi otel, kumarhane ve arsa alımına yöneldi. Marjinal davranışlarından dolayı kaldığı Desert Inn otelinden atılmak istenince, oteli satın alıp, içine kapanık hayatına orada devam ettiğine dair haberler çıkmıştır.

1973 yılında Havacılık Müzesi'ne alınan Hughes, sağlık durumunun kötülüğü nedeniyle, belki de hayatının en anlamlı törenine katılamadı. 1976 yılında Akapulko, Meksika'dan ülkesine dönerken, son nefesini vermeyi en çok isteyeceği yerde, bir uçakta öldü. Söylentilere göre, son yıllarında o kadar içine kapanık ve tanınmaz biri haline gelmiş ki, doktorlar ancak parmak izleri sayesinde ölen kişinin Hughes olduğunu anlayabilmişler.

Düşüşü de yükselişi gibi devasa olsa da, hafızalarda çocukluk yıllarında hayalini kurduğu gibi, bir gün dünyanın en iyi pilotu, en iyi film yapımcısı ve en zengin adamı olmayı başarmış biri olarak kalacak:
"Mükemmeliyetçi doğam yüzünden, hiç bir şeyin yarım yapılmasına veya hiç bir şeyi yarım bırakmaya tahammül edemiyorum. Eğer hayatım boyunca bir hata yaptıysam bu da çok çalışmış ve her şeyi kendi ellerimle yapmış olmamdır." - Howard Hughes

http://www.sinema.com/pic/yazilar/subat05/theaviator-150.jpg

Kaanski
27-06-06, 23:38
Filmi begenen insanlara tabıkı saygı duyuyorum ama bana kalırsa hıcte abartıldıgı gıbı bır fılm degıl yanı fılm boyunca uyumamak ıcın kendımı zor tuttum kı bu benım hıc huyum degıldır aslında... ama dedıgım gıbı herkesın dusuncesıne saygım sonsuz ama sunu belırtmeden duramıycam:Ben fılmı begenmedım ve oscarı almasınıda oldukca sasırdım dogrusu...

norahhh
06-07-06, 01:21
bende senin gibi filmi beğenenlere saygı duyuyorum fakat hiçde abartıldığı gibi güzel bifilm değildi.15.dksından sonra zorla izledim hatta okadar sıkıldımki film bittikten sonra özetini yapamadım çok sıkıcı olduğu için(benim fikrim tabi)çok dikkatsiz izlemişim.bence çok kötüydü film...

deadly_angel
08-08-06, 02:08
çok sıkıcı bir film, abartıldığı gibi güzel de değil

narcissa
10-08-06, 22:06
leonun ellerinde harikalar yarattığı film... kesilikle tek karesi bile sıkmıyor bence... çok iyi bir film

sisley
10-08-06, 22:19
Vizyona girdiği zaman sinemada izlemiştim ve çok beğenmiştim ,çok etkilenmiştim net olarak hatırlamasam da su anda ... baya da uzun sürmüştü film Leonardo Di Caprio'nun performansı inanılmazdı.

gülümseyen
27-11-06, 15:10
Filmi Beğenmedim Iyi Değildi......ama Leonardo Di Caprio Ki Pek Sevmem ......bazi Insanlar Asaletleriyle Doğar Ya Işte Onda Böyle Bişey Var Oynadiği Filmdeki Karekterlerle Sanki Ete Kemiğe Bürünüyor......herkes Sinemaya Onun Kadar Yakişmiyor..........

padme_01
08-12-06, 13:06
ben leonardo dicaprio için gitmiştim filme ama beğenmedim ne biliim. biyografi filmleri genelde ilgimi çeker ama bu hoşuma gitmedi

elos
10-07-07, 23:29
güzel bir filmdi,leo nun oyunculuğu ise her zamanki gibi tek kelimeyle harikaydı.özellikle o titiz saralı,aynı zamanda da kendine güvenen insan rolünü çok güzel oynamıştı:img-yes:

agent 16
12-01-08, 23:05
http://img209.imageshack.us/img209/6195/theaviator2c20042cleonask0.jpg