Tüm Versiyonu Göster : Elisa di Rivombrosa (TV8)
Elisa di Rivombrosa
İtalya’da geçen muhteşem bir aşk hikayesi…
Geleneklere hatta ölüme meydan okuyan rüya gibi bir aşk…
Fakir ama asil ve gururlu, güzeller güzeli Elisa’nın Kont Ristori’yle yaşadığı ölümsüz aşk…
Doğruların ve dürüstlerin kötülüklerle amansız mücadelesi…
Komplo, entrika, kulisler ve kıskançlıklar arenasında varolma mücadelesi veren Elisa’yla Ristori’nin Kral’ı korumak için yaşadıkları heyecanlı maceralar….
Yapımcılığını Mediatrade, yönetmenliğini Stefano Alleva’nyn üstlendişi Elisa’da başrolleri Vittoria Puccini, Alessandro Presiozi, Jane Alexander ve Luca Ward paylaşıyor.
Vittoria Puccini (Elisa)
Alessandro Preziosi (Fabiozo)
http://img365.imageshack.us/img365/2053/forumbanner8cs.jpg
http://img468.imageshack.us/img468/4639/47446094es21tk9el2.png
Eylemcim özet sözü unutmaa devamı senden ona göreee
1. Bölüm
Kont Conforti, Duk Ranieri ve katilleri tarafından öldürülmeden önce, Kralı öldürmeyi planlayan soyluların listesini Yüzbaşı Lombardi’ye vermeyi başarır. Öte yandan, Rivombrosa malikanesinde, Kontes Agnese Ristori, genç yardımcıs Elisa'ya, bir süredir askeri bir görevle uzaklarda olan oğlu Fabrizio’yu bir daha göremeyeceşinden endişe ettişini anlatmaktadır. Eve dönüş yolundaki Fabrizio, suikastçilerin listesi peşinde olan arkadaşı Lombardi’nin, Ranieri tarafyndan düzenlenen pusuya düşürülmesine şahit olur. Fabrizio arkadaşını kurtaramaz fakat kıymetli belgeleri ele geçirerek, ölmekte olan arkadaşına, bunları Krala elleriyle vereceğine söz verir. Rivombrosa’ya döner dönmez, annesine koşan Fabrizio, onu, Elisa’yla birlikte kütüphanede bulur. ikisi arasında müthiş bir çekim oluşur ve Fabrizio, onun bir hizmetçi olduşunu bilmeden Elisa’ya aşık olur.
10. Bölüm
Fabrizio'nun nekahat dönemi Elisa'nın bakımı altında geçer. Elisa, parmağında yüzük olmadığını fark eden Fabrizio'ya gerçeği açıklamak zorunda kalır. Fabrizio, eğer "dostu" olmayı kabul ederse toplum tarafından kabul edilen ve saygı gören bir metres olabileceğini söyler.
ayyyy nolur anlatır mısın noldu bugün....düştü mü çocuuuk,nolur anlat...zaten artık sadece salı günleri izleyebileceğim,lütfen izleyenler anlatsın....:sad53:
Merhaba valla ben bu diziyi altıncı bölümden itibaren izliyorum, hastası oldum ama Tv 8 çok kesinti yapıyor mümkün olduğunca resimlerinide ekleyeceğim..
Bu dizide de neler olacak neler bir bilsen valla şaşar kalırdınn.. Konuyu biliyorsan bugün olayları yazıyorum..
Kontun evi ateşe verilmişti yani kütüphaneyi biliyorsundur. Dün bölümü izleyemedim yayın yoktu burada. Ama olanlar biliyorum tabii.
Elisa bebeğini kaybetti. Doktor geldi ve tedavisini yaptı kızın. Tabi bu arada Fabrizyoda kızın yanına girmek istedi ama doktor izin vermedi. Ayrıca doktor Fabrizyoya Elisa nın bir daha bebek sahibi olamayacağını söyledi. Tabi kont yıkıldı resmen.
Kont kızın ailesine haber verdi ve annesi ve kız kardeşi kızın yanında kalıyor daha çok kız kardeşi ilgileniyor. Konnta gece onu beklerken Elisayı kaybedeceğinin üzüntüsüyle ağladı çokk romantikti. Ahh canım çok tatlı ama biraz sa ve beni sinir ediyor kont.
Anna kontun ablası hak ettiği yerde.Kocası metresiyle günün gün ediyor, adamın evine hacizciler geldi ve borçlarını istediler. Adam Kaynının mirasının peşinde. Anna da o evde çekiyor ve kardeşinin yanına dönemk istiyor ama daha çok çeksin ohh olsun ona.
Pis kızıl saçlı cadı Markiz Elısa nın bebeğinin kaybetmenin bahanesiyle köşke yerleşti, Elısa kadını kesinlikle sevmiyor ve Kont hala bu kadının iyi biri olarak görüyor, gözü ne zaman açılacak bilmiyorum.
Ayrıca hani küçük Martino vardıya, büyük ihtimal, o cadının oğlu olma ihtimali varrr.Galiba çocuğu alıp kendi evine götürecek.
Angelo vardı, Elısa nın eski nişanlısı oda kontun evine geri döndü casusluk yapacak.Kontta ona evinin korumacılığını önerdii.
Olanlar şimdilik bu kadar. Sormak istediğin olursa buyur sorrr.. Sevgiler...
anlamadıgım yer yokta izleyemediğim yer var en son cuma ve pazartesiyi izleyemedim özet gecersen cokcokk sevinirim..zaten haftada 1gun izleyebiliorum o gunlerde ben de yazarım diğer günlerde zor olmazsa özet isticem sendenn zaten forumda herkes bunu istio senden okuduguma gore işin zor:):)cok teşekkürler sevgiler saygılar
Merhaba, İki günlük bölümü nasıl birleştireceğim bilmiyorum ama genel hatlarıyla yazayımmm..
Martino, yani kont'un oğlunun annesi Lukrezya değil ve çocuğun yaşını bahane ederek onun oğlu olduğunu söyledi. Fabrizyo salağınıda bir güzel oyuna getirdi yanında ağladı kadın. O zamanalr bunu sana söyleyemezdim, evlenmek üzereydim, herkesten sakladım dedi cadaloz. Aslında kadının bu fikre kapılmasının sebebide yanında ki yardımcı kadın oldu. O Fabrizyonun oğlu olduğunu Elısa ve yaşlı kadın konuşuırlerken duydu. Markiz gerçekten çok kötü bir kadın uamrım sonuda felaket olur.
Bir çocğu babasından nasıl ayrı büyütür yaa, sırf oğlanı Fabrizyo yu görmek için kullanıyor ama Fabrizyo oraya gelincede kız ve oğlanı dışarı gönderiyor. Adamla başbaşa kalabilmek için.
Kont Drahgo yani Julia aşk açısı çekiyordu. Marta'nın son yemin töreni vardıo rahibe olabilmek için. O gün oraya geldi ama adamı içeri almadılar. Elısa dan da ricada bulunmuıştu, nişan yüzüğü almış ve onu Marta'ya vermesini söylemişti.
Elısa da fırsatını buldu ve Marta ya yüzüğü verdi. Marta da Elısa ya dediki sizin düğünü bozamn kişi Markiz Lukresya dedi. O dostunuz değil dedi, lütfen ana inan dedi. Elısa inandı ama asıl Kontu inandırmaktı mesele, bugünkü bölümde de Fabrizyo Elısa ya inanmadı ama Anna olayı doğrulayınca Markizden hesap sormaya gitti. Elısa bende geleceğim dedi ama adam izin vermedi.
O sırada Martıno hizmetçi kızla pazara gittiler ve Martino kaçtı, Anna nın kızının yanıa gidip bir güzel oynadı, Elısa beni sevmiyor, sevseydi yanıma gelir dedi. Burayı özlüyorum dedi. Daha sonra yine gizlice pazara hizmetyçi kızın yanına gitti.
Fabrizyo Lukresyayı görmeye gitti. Tabi kadın hemen rol yapmaya hazırdı. Bir iki bağlama çekti. Fabrixzyo biraz sert davrandı, nasıl yaparsın bunu dedi, kadın da ben sana aşığım, seni seviyorum dedi. Şu anda evli olabilirdik, Martinoda oğlumuzu birlikte yetiştirirdik dedi. fabrizyoda sen beni bıraktın dedi ben değil dedi. Artık aradan çokk zaman geçti dedi. Ama Lukresyanın söylediklerinden sonra bizim salak aptal gerizekalı kontun yelkenleri hemen indi ve vahşi bir şekilde öpüştüler. sonra kadını itti ve gitti.
Ondan sonra Fabrizyo Elısanın yanına geldi ve Lukrasya bana aşık dedi onun için yapmış dedi. Elısa da sen sonsuza kadar onun kölesiolacaksın dedi. Fabrizyoya çok kızdı ve adam Lukresyayı öptüğünü söylemedi.
Elısa da Lukresyanın yanına giti hesap sormaya, Lukresya da evet kalbini alamam ama dedi dudaklarını alırım dedi. Öpüştük dedi. hala beni sitiyor o dedi.Senden sıkılmış olabilir dedi.Aşkta ve savaşta her şey mubahtır dedi. Sen kısır bir kadınsın dedi ama ben ona bir oğul verdim dedi. Bu tarz şeyler işte. Elısa da, sen hayeletlerine yaşa gibi bir söz kullandı en sonunda ama güzel sözdü de hatırlayamıyorum.
Binca yani şlişman hizmetçi kız vicdan azabı çekiyordu geçen bölümde, yaptıklarından dolayı bu bölümdede Elısa dan özür diledi ve bir şans daha istedi. lısa da bana neden bu kadar iyi davranıyorsun dedi. Oda işte gerçekleri göremedim, sizin sevginizi göremedim gibi laflar etti ve özür diledi.
Angelo da kütüphanede Kont ta bulunana listeyi arıyo az kalsın yakalancaktı ama Bianca sayaesinde kurtuldu. Salak kont adama söylese listeyi çocuk krala iletecek zaten. Angelo da Markizin kocasıyla iş yapıyor.
Vali Markizin kocasını kaldırma planları yapıyorlar.
Julia yani Kont Drago Marta yı görmeye gitmişti son kez demeye, MArta onu görmedi ve yüzüğü rahibeyle geri gönderdi.Adamda çok üzüldü tabii.
Bu arada Julio Markizin yanına gitmişti ve orada Valide vardi. Markizin aşığı yani. Julio ya o listeleri almalarını söylediler. Julio o benim dostum yapamam dedi. Ama seninde listede ismin var dediler. Juloda çekip giderken, korumalar durdurdu onu ve Lukresya yalvardı ne olur lsiteleri al, Fabrizyonun hayatı tehlikede dedi.
Julio da bu sefer Kont Fabrizyonun evine yerleşti ve gece ktüphanede içki içerlerken ben artık kitap okumnaya başladım dedi, yalandan kitapları karıştırdı. Sonra yatmaya çekildilerç
fabrizyı ve Elısa arası bozuktu ama Fabrizyo kızın odasına giti ona sarıldı. Bu sırada ses duydular ve kütüphaneye gittiler.
Julio yine listeyi arıyordu. Fabrizyoyla kılıç dövüşü yaptılar. Julio un elindeki kılıç düştü ve Fabrizyonun kılıcı da onun akrnının hizasındaydı.A slında Fabrizyo kendini koryordu Julıo onu birkaç yerinden yaraladı. Bu rıada da Fabrizyonun kılıcının tuttu ve karnına batırdı.
Beni kurtarmayın son dileğimi getirin, doktor çağırmayın dediler ve Martanın bulunduğu yere götrdüler adamı.
Bu sırada Fabrizyoya Lukesyayla ilgili şeyler açıklayacaktı ama bir şey diyemedi. Marta geldi ve ona senin dudaklarında ölmek istiyorum dedi. Ve öldüüüü...
Ayy çok uzun bir anlatım oldu, işte bu kadar sevgiyle kalın.Unuttuğum yer varsa affedin artıkk...
:img-yes:Arkadaşlar herkese merhaba,elisa di rivombrosa felaket bir hastasıyımm, ilk bastan bir kaç bölümünü seyredemedm sadece sonradan keşfettimm bir anda takılı kaldım:) gercekten cok güzel, sonra hiç kaçırmadım,baya bir arastırdm benim gibi seven varmı die sizleri buldumm, izledikçe hayranlığım arttı ve bir sürü onlar hakkkında fotoğraf arşivi yaptm süper olduu,ama ne yazıkki yakın zamanda yani yarın işe başlıormmm ve acayip üzüldümm :) yani basladığıma sevinmem gerekeceğine üzüldm,ama bu siteye bulunca bbiraz üzüntüm gitti, BU arada Meyyale28 nefis anlatmışşsın ellerine sağlık izlemiş gibi oldum gercekten,bu kadar güzel bir diziyi bu kadar bağlanmısken izleyememek kötü olcak,ama sürekli burda olcam,arkadaşlar aranıza beni kabul edersiniz mutlu olurummm :) :) hoşçakaln
Elısa Mahkemeye şahitliğe çıktı. Oda listeden bahsetmedi. Kont da o bir şey bilmiyor dedi. Mahkemede siz karışmayınd edi. Birde orada yargışlardan biri Elısaya siz markizle sevgiliymişsiniz bebeğiniz varmış dedi Kont yine bu mehkemeyle ilgili bir şey değil dedi. Başka adam da doğru dedi. kızı dinleyip gönderdiler, sen gidebilirsin dediler. Kızla Angelo eve geldi, oasına çıkacakken hizmetçöi kız odanıza giremezsiniz dedi, sizi de biizimle aynı yerde kalacaksınız dedi. Annanın kocası Elısayı hizmetçilrin yanına atı yani.
Özetin devamı
Elisa içeri girmeyince mutfağa gitti.
Kontes Anna ile konuşmam lazım ama yukarı çıkamıyorum Amelia bunu sen yapabilirmisin dedi.
Amelia da bu imkansız çünkü markiz Anna yı odasına kilitledi dedi.
Bunu üzerine Elisa Markizin odasına girdi ve anahtarı çaldı Anna nın yanına gitti mahkemeyi anlattı ve gidip mahkemede şahitlik yapmalısın bana inanmadılar dedi...
Oda başta biraz korktuysa da Elisa nın cesaretlendirmesi ile yola çıktı.
Mahkemede Lukresya nın kardeşi ile ilişkisi olduğunu ama krdeşi onu istemediği için ona iftira attığını söyledi ama sanırım ona inanmadılar yargıç bu mahkemenin seyrini değiştirmez dedi..
Bu arada markiz uyanıp Anna yı bulamayınca anahtarı kesin Martino çalmıştır diye çocuğa önce bir yumruk attı ahırda yere düşünce de gelip kırbaçlamaya başladı tam o sırada Angelo yetişip pis şişkoyu bi güzel patakladı Martino yu kurtardı.
Elisa Angelo ya Martino yu da alıp annesine gitmesini söledi.
Oda ben bir askerim kaçmam dedi.
Elisa da ama Fabi yi kurtaqrmak için sana ihtiyacım var dedi.
Sonra doktor geldi Markiyi muayene ederken ona frengi olduğunu söledi adam çok kızdı. Gidip Betta yı da alarak şehre gitti
Bu arada Angelo ve Elisa da şehre gitti mahkemeyi gösterdi Fabi ye idam cezası verdiler..
Dışarda Elisa delirdi
tam Fabiyi çıkarırlarken kızıl cadı yanına geldi seni kurtarabilirim yeterki istediğimi ver dedi Fabide ona sni vicdaınla başbaşa bırakıyorum dedi...
dışarı çıkan cadı yı Angelo silahla kaçırdı seni tanımıyorum benden ne istiyorsun dedi o sırada elisa gelip silahı aldı ve kadının kafasına dayadı..
kDINDA ONA SEN BİR HİZMETKARSIN EĞER BİŞEY APMAK İSTİYORSAN BENLE UĞRAŞMAK YERİNE kontu kurtarmay çalışırsın dedi
Elisa da yapıam ama şunu uutma eğer fabi idam edilirse gelip seni öldürecem dedi. ve ordan ayrıldılar..
bu sırada vali Anna nın kocasını sokakta gördü ve ona minnetini göstermek için bir kese verdi kesenin içnde onların gizli grubunun bir madalyonu vardı ki aynı madalyonu hapiste fabiye teklif etmişti...
başkada bişey olmadan bölüm bitti
Ophelieacım ellerine sğlık senin resimlerde çoook güzel
Vali hapiste Kontu ziyaret edip özgürlüğü karşılığında belgeleri istedi..
Kont da onunla dalga geçtii...
Kızıl cadı Vali ye gitti ve bu kadar zamandır izmetkar çalıştırırım hiç böle bişey
yaşamadım dedi..
Vali ye
senden bir söz istiyorum...
Elisa yı ölü istiyorum dedi...
Bu arada Elisa ve Angelo hani FAbi den hoşlanan bir düşes vardı. Anna getirmişti
sonra bu kadın bir mektup yazmıştı bidde düğünde arkasını dönmemişti.. onun evine
gitmeye karar verdiler ama kadın bir parti veriyor ve tahmin ettiğimiz herkes
ordaa..
Vali Kızıl cadı Anna nın kocası....
Bu arada Betta bir askerle çıkıp gitti Anna nın kocası delirdi.
Angelo ve ELİSA da içeri gizlice girmeye karar verdiler. Angelo bu kadının bize
yerdım edeceğinden einmisin yani o kralın kuzeni dedi...
Elisa da o daha önce bize destek olmuştu dedi.
Bahçe kapısından atladılar karşılarına 2 kocaman köpek çıktı. Elisa düştü köpekler
saldırırken Angelo köpeklerden birini vurdu...
Angelo ve Elisa içeri girdiler saklandılar askerler onları arıyordu.
saklandıkları odaya düşeş ve beraberindekiler girdiler vali kızıl cadı sonra
askerler geldi valiye biri girmye çalıştı köpek vuruldu diye anlattı o sırada odada
sadece düşes kalmıştı Elisa ve Angelo düşese seslendiler Elisa bayıldı Düşes onları
sakladı ama Elisa nın elindeki kanlı mendil yere düştü.
VAli köpeğin tedavi edilmesini istedi ve her yeri aramalarıı söyledi bu arada ANgelo
mendilin düştüğünü anladı..
Düşees ben bulurum dedi dışarı çıkar çıkmaz kızıl cadı ve Vali ile karşılaştı illa
da ev, arayalım diye tuttutdular konuklarımı korkutmayın dedi....
Sabah olmuş icra memurlar Rivonbrosa da değer tespiti yapıyorlar Anna ve Emillia bi
köşe de duruyorlar bu sırada doktor geliyor.. Sizinle konuşmam gerek kocanızla
ilgili diyor.. Bilmek istemiyorum diyor Anna Kardeşimi asacaklar eşyalarıızı da
alıcaklar burda yanlız ve çaresizim diyor...
Doktorda elini tutup hayır yanlız değilsiniz diyor sonra çekip belkide ileri gittim
diyor..
Anna da gitseniz iyi olur deyip doktoru arabasına kadar geçiriyor....
Bu arda Anna nın pis kocası eve dnüyor ve bas bas bağırıp duruyor herkese
ymekte içip içip herkesi dışarı yolladı ve Annna ya zorla saldırdı ama Anna sonunda
kaçmayı başardı ve kızının odasına sığındı.
Hapiste pis Vali Fabiozo yu kırbaçltıyor..
Ama Kont pek cesur.. ehennemde cayır cayır yanacaksın... diye cvp veriyor Valinin
sorularına....
Elisa yı hayalinde görüyor ve hapiste her zamanki halinden çok yakışıklı nedensee
Düşes Elisa ya ama bu delilik oraya giremezsin dedi....
Girmek zorundayım dedi....
Önceden çok cesurdunuz dedi ELisa
O cesaret aptallğa dönüşmeden önceydi dedi Düşes....
Sadece sizi saklayıp tedavi edebilirim başka hiç bir konuda yardım edemem...
Kızıl cadı ve Vali çay içerken cadı mendili çıkardı ve üzerinde Fabrizio nun arması
olduğunu Elisa nın düşesin evinde olduğunu söyledi
vali de hemen gidip onu alalım dedi...
Hayır dedi cadı henüz değil nasılsa nerde olduğunu biliyoruz...
Emilie babasını çok güzel etti
sizin burayı değiştireceğiniz kötü bir hale getireceğiniz söyleniyor neden dayıma
yardım etmiyorsunuz dedi.
Adamda babasını seven bir kız böle şeylere inanmaz dedi...
Ama ben sizi sevmiyorum sizden iğreniyorum pis adam dedi adam kızı kovalarken Betta
geldi....
Betta ile Pis şişko öpüşürken Anna geldi kadının saçına yapıştı ve evden kovdu ama
kocası artık burası beniim evim bundan sonra Betta yı burdan gönderemezsin dedi...
Doktor geldi ve Anna ile konuşmaya girdi..
Kadın yığılmış halde koltukta ağlıyordu.. Artık tahammül edemiyorum kardeşim hayatta
iken böle yapıyorsa....
Doktorda sabırlı olmalısınız dedi
Nasıl olur deyip anlataya bşladı....O sırada dı-oktor bunu bilmeniz gerekir d,y
Frengi olduğunu söyledi.
Anna bu bir işaret bu bir işaret diye sölenirken doktorla öpüşmeye başladılar
sarıldılar sonra her zamanki gibi reklam girdi...............
Vali bi adama emir verdi her nedense Kontun kaçamsını sağlama istiyorlar..
Kızıl cadı düşesin evin geldi ve elisa ile konuşmak istediğini söyledi.
orda olduğunu bildiğini Eğer konuşmazsa valiyi çağıracağını söyledi....
Kızıl cadı Elisa ya size yardım etmek istiyorum Kontu kurtarmalısın dedi...
Ben kaçış için herşeyi ayarladım dedi... Neden bize yardım ediyorsunuz deyincede
Kont hayatta sevdiğim tek erkek dedi...
Düşes de Elisa nın arkasına takıldı seninle gelicem bu kızıl cadı ya güvenmiyorum
dedi...
Sonra hapishaneye gittiler ve Kontu tereyağından kıl çeker gibi çıkardılar br atta
ELisa ve Kont bir atta Angelo ormana gelince ikiye ayrıldılar.... Av
klubesindebuluşmak üzere...
Elisa Konta senin kaçman gerekiyor dedi..
Knt da ben bir hain değilim bir askerim kaçmıycam o listeyi alıp krala götürücem
burda yollarımız ayrılıyor seni daha fazla tehlikeye atamam diyor...
Elisa da sen nerdeysen bende ordayım deyip kontu öpüyor bunun üzerine kont o zama
Rivonbrosa ya diyor .... bölüm bitiyor...
Zaten valinin ve cadının planıda bu muhtemel
Elisa ve Kont Av klubesine geldiler Elisa herşeyi Lukresya nın hazırlaadığını söyledi. Kont şaşırdı
ve Elisa da ben bu kadının aşkınfdan korkuyorum dedi. ve orda baya romantik dakikalar geçirdiler..
http://img216.imageshack.us/img216/7674/2254czi1.jpg
Bu sahne olmalı ama yok tabi...
Zaten Yotube da da bu sahneler var muhtemelen... Kont Elisa ya seni ilk gördüğüm andan beri
seviyorum gözlerini saçlarını herşeyini seviyorum kütüphane de seni gördüğüm ilk andan beri
seviyorum dedi...
Elisa da ona bende senin her şeyini seviyorum gözlerini ellerini sana bir daha kavuşamıycam
sandım dedi sonra TV8 kesintisi oldu ve Angelo geldi..
Köşke gittiler kitabı almak için ama askerler her türlü düzeneği almış bekliyorlardı son anda fark
ettiyselerde kaçamadılar KOnt Angelo vur onları Elisa yı kurtar dedi sonra baya karmaşık bir savaş
başladı Elisa kaçtı ama Angelo ile KOnt askerlerle vuruşurken sonunda yakalandılar.. Bütün
kütüphaneyi aradılar ama belgeleri bulamadılar Bu arada Pis Şişko Emilie ye bi tane vurdu..
Askerler heryerde Elisa yı arıyor bu arada Elisa Lukreaya yı pişman edeceğinme dair yemin etti...
Kontu hapisten aldılar ANgelo da orda tabii Angelo Konta merak etmeyin ben asla korkmam dedi..
Kontla ikisi parmaklıklar arasından el tutuştular sonra görüşürüz dedi.. Angelo da belkide idam
sehpasında dedi..
Kont da Elisa kurtulmadan olmaz dedi...
Kont valinin karşısında VAli tehdit ediyor o belgeleri vermezsen o küçük hizmetçini öldürcem şunu
yapcam bunu yapcam diye tehdit ediyor...
Kont da onları bulamadığınıza göre bişey yapamazsınız diyor..
Kont götürülüyor Cadı geliyor.. Vali kızı hiç bir yerde bulamadık nerde bu diye konuşurken cadı da
onu son kez nerde bulmuştuk diyor..
Vali de ama olamaz düşes çok güzçlü Kralın kuzeni ne yapabilirz diyor ama sonra aklına bişey
geliyor....
Düşesin bir arkadaşı vardı yaaa adını hatırlamıyorum Elisa ya yardım etmesine kızyordu onu
sokakatan kaçırdılar Valinin arabasına soktular..
Pis şişko herif sevgilisi Betta ile yemeğe geldi.. Anna ve Emiliie sofradan kalktılar adam Annaya
kızdı otur diye.. Pis fahi..nle otur ben gidiyorum dedi... Anna ya da bir tane vurdu Anna da Betta ya
adamın frengi olduğunuda söledi bu yaşlı adamla sende yavaş yavaş ölceksin dedi sövdü saydı....
Sabah oldu Anna ve kızı gizlice arabaya binip kaçtılar...
Elisa nın nerde olduğunu hala kimse bilmiyor bizde dahil...
Anna doktorun kapısına geldi... ve süprizzzzzzzz Elisa da orda... kimsenin aklına gelmedi Elisa nın
orda olacağı.....
Antonio artık senden başka dostum kalmadı burdan başka gideceğim yer yokk dedi kapı açıldı ve
Elisa var ben varım dedi...
İçerde Anna evde neler olduğunu anlattı Anna oraya bir daha ayağımı basmam dedi.. Elisa belgelerin
yerini biliyorum gidip alıcam dedi Anna da olmaz seni arıyorlar ben alıcam dedi... Elisa da beraber
gidelip dedi... Emiliie yı doktora bırakıp yola düştüler.. Bu arda doktor Anna ya sen hem çok güzel
hemde çok cesur bir kadınsın dedi...
Bu arada Betta eşyalarını topladı ve Markiyi terk etti.... Adam oturmuşş ağlıyor... Bu arada Anna
geldi adam ağlamayı kesti Betta senmisin Betta dedi....
Hayır karın dedi..
O senin yüzünden gitti diye bağırdı...
Evet Alvez beni affet bir an çıldırdım dedi...
Benden özür mü diliyorsun dedi...
Evet sizi başka bir kadınla bizim evimizde görmek beni çıldırttı kıskandım dedi...
Herifçioğlu pek mutlu oldu..
Bu arda Düşes Elisa dan bir mektup aldı... Valinin konuştuğu kadında mektubu Valiye götürdü...
Vali cadı ya Elisa evrağı Krala vermek için üşesten yardım istemiş dedi...
Peki Fabi ne olcak diye sordu cadı...
Hak ettiğini bulacak dedi vali...
Lukresya da ama bana söz vermiştin onu öldüremezsin dedi...
Vali de ben hiç bir söz vermedim o kibirli herifi çoktan öldürmeliydim dedi... Canımı sıktı çoktandır
dedi...
Lukresya çıkıp gitti Vali sinirlendi..
Annanın kocası sızmış aama malikanenin çevresinde askerler varr Anna hizmetçi kızlara askerleri
oyalamalarını söledi
ANna ve Elisa kiliseye girdiler kitabı aldılar... Anna Elisa ya sen burda bekle ben evin içinde rahat
dolaşıyorum sen sonra çıkarsın dedi..
Elisa ama sen burda kalamazsın dedi..
Anna da daha burda yapılcak işim bitmedi dedi.
Bu arda Vali Angeloyu ellerinden zincirle tavana asmışşş işkence yapıp kıonuşturmaya çalışıyor...
Ateşli demir bastılar...
Kont bir asil kurtulabilir ama seni kimse kurtaramaz dedi....
Sonra da şimdi anlıyorum... ama o kadaın seni değil patronunu seçmişti seni seçmeyen bir kadın
için ölmek mi istiyorsun dedi... Ama Angelo nun kılı kıpırdamadı...
Elisa doktorun evine geldi.. Doktor Anna yı sordu bişey yapması gerektiğini söyledi dedi...
Kitabı kesip listeyi çıkardı...
Uzun zamandır yotube da gördüğümüz sahne sonunda oldu...
Kızıl cadı hapiste Fabinin yanına geldi....
Kont uyandı ne istiyorsun dedi...
Cadı sana yardım etmeye geldim dedi...,
Fabi yardım isteyen yok dedi ve arkasını döndü...
Ama ben buraya gizlice geldim Valinin haberi yok sana yardım edicem dedi...
Mahkemeye çıkıp kocamı bir düello sonucu öldürdüğünü seni benim kışkırrttığımı söyliycem dedi...
Fabi de bunu neden yapıyorsun dedi...
Çünkü seni seviyorum dedi..
Kont da cadıyı tuttu gözlerinini içine baktı ve ;
Ama ben Elisa ya aitim onu seviyorum ya onunla olurum ya da ölürüm dedi... :happy0064 :happy0064
Sonra da nöbetçilere bağırıp bu kadını burdan çıkarın dedi....
Anna kocasının yanına gitti ben gidiyorum Doktor Antonia ile yaşıycam dedi...
sende bir Fah... mi olacaksın dedi.. Anna da sen gerçekten şiko ve yaşlı bir adamsın burdan
sonsuza kadar ayrılmıyorum senin ölmeni bekliycem dedi...
Kocasıda kadını boğmaya kalktı sonra Anna kafasına vazoyu geçirdi adam yere düştü..
Anna da arabaya binip yola çıktı kiii yolda zar zor yürüyen Angelo yu gördüler ve arabaya aldılar
sonrada Doktorun evine gittiler.
Elisa ona Angelo dedi ya Fabrisio dedi..
Aynı hücrede değildik dedi..
Elisa da ona onu ordan kaçırmalıyız bunu birlikte başarmalıyız dedi ve bölüm bitti...
Ama Angelonun bir bakışı bana nedense samimi gelmedi acaba işbirliği mi yaptı yoksa nasıl
bıraktılaro onu anlamadım doğrusuu
Sevgili Pianista izleyebildiğimde mutlaka özet geçi,cem merak etme
Yada sevgili Meyyale yapar bu işi mutlaka
Sevgili Rivombrasa hoşgeldin tabi senin özetlerinide bekleriz canım
şimdi, gelelim bugünki bölümeee tek kelime ile süper bir bölümdü... :happy0064:happy0064
Doktor Angelo yu tedavi ederken kapı çaldı ve Mafeylerin evinden gelen uşak Betta
nın çok haasta olduğunu ve doktoru istediklerini söyledi...
Kızıl cadı Kral ın yanına geldi.. Kral kadına kocaızı çok severdim bu konuda
herşeyi yapıcam idam tarihinide öne aldım idam sehbası hazırlanıyor en yakın
dostumun acısını herkese göstericem Kont Rivonbrosa meydanında asılacak dedi..
Doktor Betta nın frengi olduğunu babasına ve Margarita ya söledi.. Baba delirdi tüm
bilimsel eşyalarını parçalayıp ağladı.... Ben baba olmayı öğrenememişim....kızımın
hayatını kurtaramadıktan sonra bütün bunların ne anlamı var... kızımın yanında
olamadım ona aşkı öğretemedimm diye bütün deney gereçlerini sopayla kırdı....
Betta yatakda hasta Margarita başında ona sen bana söylemiştin dinlemedim cezamı
buldum dedi... Margarita da böyle söyleme dedi..
Doktorun evinde yemek zamanı Elisa yemek koyarken Anna da yardım ediyor ama ANgelo
ortada da yok...
Bir askerle konuşuyor tam tahmin ettiğim gibi ihanet kokusu... Askere beni bu kadar
sıkıştırmayın zamn verin dedi... 2 gün içinde düşesin kapısında dedi...
Kızıl cadı valinin odasına girdi adama i tane patlattı adamda aldı onu yatağa vurdu
sonra kadın elinden kurtuldu dokunma bana senden iğreniyorum dedi...
Vali kadını Kapının orda kıstırıp öptü ve o zaman hayatımdan çıkk dedi..
Kadın giderken arkasındna bundan sonra hiç mutlu olmayacaksın dedi
Elisa ile angelo Elisa nın annesinin evine geldiler..
Angelo Elisa ya doğru olanı yaptığından eminmisin dedi?
Elisa da ona Fabi yi kendi hayatımda bile çok seviyorum bir bebek bekliyorum dedi..
AMa nasıl olur doktor demiştiki...
Yanılmış bunu fabi bile bilmiyor
Doktor bir mucize gibi dedi..
Öyleyse yapman gerekeni yap dedi Angelo...
BArutla bişeyler yaptılar mektup yapıp mühürlediler ne yaptılar bende pek
alayamadım...
Çıkmadan annesine Anne eğer bana bişey olursa ona iyi bakın diye MArtino yu
gösterdi..
Kardeşi arkasaından bağırdı bu delilik her yerde askerler var gitmeyin yapmayın
diye...
Ama Angelo ve Elisa yola çıktılar..Elisa kardeşine bizi geçireck biri var dedi...
Kızıl cadı küvette hizetçisi masaj yapıyor bu arada hizmetçi bişey almak için çıktı
bu sırada cadıya masaj yapan eller boğmaya başladı bi baktık ki ELisa kadını küvetin
içine soka soka boğdu....
Hemen üsütünü giyin gidiyoruz... bizi Torina ya götüreceksin dedi..
Arabayla giderken silah boğazına dayanmış gittiler askerlerin yanından geçtiler
rahatça...
Arabadan indiler kadın beni öldürecek cesaretin yok dedi...
ELisa da seni öldürmeyi herşeyden çok istiyorum ama senden farkım olsun istiyorum
dedi...
Düşes in sarayının önüne geldiler Düşes balkonda ELisa Clerly başardık diye bağırıp
çantayı yukarı kaldırdı bu sırada düşes Elisa diye bağırdı
Elisa arkasına döndü Angelo elinde silah üzgünüm ELisa dedi ve ELisa yı vurdu kız
yere düştü..
Boynundan kolyesini ve elindeki belgeleri aldı...
(Bütün gece bu plan için çalımışlar belliki)
Elisa yerde düşes ve pek çok kişi başına toplanmış.. düşes ağlıyor bize yardım edin
diyeee
Angelo belgeleri ve kolyeyi Valiye verdi vali ona para vermek istedi ama almadı
çıkıp gitti...
VAli Kont unönünde kolyeyi salladı
Kont onu nerden aldınız dedi...
Elisa nın boynundaydı dedi...
Ona NE YPTINIZ DEDİ
öLDÜ DEYİNCE kONT vALİYe SALDIRDI
sonra yere düştü ve ağlamaya başladı onu niye öldürdünüz size bir zararı yoktu
dedi...
Valide yoktu ama herşey senin aptaca gururun yüzünden oldu dedi...
Fabi ağlamaya devam etti...
Elisa yı iiçeri taşıyıp doktor çağırdılar bu arada Elisa ayıldı herşey bir oyundu
dedi..Angelo yu tehdit etmişler ama böyle bu oyunu düşünemezlerdi dedi...
Düşes de ben kralla görüştüm engizisyondna önce bizimle görüşmeyi kabul etti
dedi.... Angelo geldi..
Bu arada Kont hapisteelinde ELisa nın kolyesi boş boş gözlerle bakıyor aynı delirmiş
gibi...
Bu arada düşesin yardımcısı Valiye gitti ve kandırıldığını aldığı evrağın sahte
olduğunu söyedi.... pis kadınn Esas evrağın düşeste olduğunu ve yarın krala teslim
edeceğini söyledi...
Bu arada Kontu yeniden mahkemeye çıkardılar mahkeme Kızıl cadının isteği ile
toplanmış...
Cadı dediki... Kocam daha önce dediğim gibi öldürülmedi herşey bir düello sonucu
oldu Kontla sevgiliydik kocamda bunun üzerine düello etmek istedi ve öldü dedi...
Yargıç konta baktı ve onaylıyormusunuz dedi...
Kontta hiç biri doğru değil Markizle armızdaki ilişki 10 yıl önceydi düello falan
olmadı dedi...
Cadı deli gibi ağlıyor lütfen Farisio gerçeği söle kendini krtar diyor ama Fabi ona
Elisa öldü artık kurtulmak isteyen kim dedi
İdam cezasının devamına karar vverildi...
Mahkemeden hapse giderken Elisa yı gördü kont....
Doktorun evindde küçük Eilia ağlıyor Anna geldi dıardan Kontu görmeye gitmiş ama
görememiş hepsi sarılıp ağlaştılar...
Sabah oldu Elisa kalkıp düşesin kapısına gittiodaya bir girdiki düşes öldürülmüşşşş
Bu arada kuzeni olan kadına ağlamaya başladı ve seni tehlikeye atmayacağına söz
vermişti.. Böle olacağını bilmiyordum diye ağladı..Allah cezanı versin Ranieri
dedi...
Kont günah çıkarıyor ve pedere benim şu anda tek günahım ölmeyi çok istiyor olmam
dedi... Sevdiğim kadına kavuşmak için tek yol bu....
Kral ve Vali arabada gidiyorlar Vali krala gitmek zorunda değildiniz dedi..
Kral da bunu görmeyi kaçıramam tabi Kont gerçekten suçluysa dedi...
Bana birisi bunun için yemin etti dedi..
Vali,de kuzeninizin söylentilerine inanmayın dedi.
Askerler Kızl cadının evini bastılar ama kaçmış geride sadece birliğin kolyesini
bırakmış...
KOntu temiz kıyafetlerle bi güzel giydirmişler çok yakışıklı bir halde dışarı
çıkardılar...
Halk bağırıp çağırıyor kOnta sövüyor...
Bütün malikane halkı orda onlarda o masum diye bağırıyor....
Kontu idam sehpasına çıkarttılar...
ellerini çözdüler Kont uysal koyun gibi sesini çıkarmyor..diz çöktü kütüğün üstüne
başını koydu eli baltalı adam başında...
Bu arada Kral geldi yanında Vali ile beraber...
Gözü yolda kuzenim gelicekti diyor Valide kuzeniniz kandan korkuyormuş diyor o sırad
adüşesin arabası göründü....
A işte geldi dedi kral valide olamaz bu mümkün değil dedi...
ElisaDüşesin elbiselerini ve beyaz peruğunu takmış kralın yanına kadar geldi ve
gelincede kafasını kadırdı
Vali ye Majestelerine listeyi nedne vermediniz dedi Vali de onu dinlemeyin bu kadın
kuzeninizi öldürdü dedi.
Kral nee kuzenim öldümü dedi.
Majestelreri işte liste diye Elisa uzattığı sırada Vali kralın kafasına silahını
dayadı
Elisa nın sağ olduğunu ve olanları gören Kont doğrulup İNfazcının elinde baltayı
kaptı her yeri yıkıp Kral ve valinin olduğu yere ulaştı Vali Kontu vurdu sonra
booğuştular ettiler valiyi askerler tuttu..
Elisa listeyi krala verdi Albay Konta elini uzatıp kalkmasına yardım etti..
Kral ELisaya demek Kontun uğruna ünvanından vazgeçtiği Rivonbrosalı Elisa sensin
dedi..
Konta da bugün hem kafan hem ünvanın kurtuldu dedi...
Elisa ya ülkene yaptığın hizmeytlerden dolay seni Kontes ilan ediyorum böylece
evlenirken yeni bir sorunla karşılaşmazsınız dedi...
İkiside şaşkın şaşkın bakınırken Kral Konta ne duruyorsun onu öpsene dedi...
Bu arada idam platformunun üstündeler..
Elisa Konta sana hiç söleyemeyeceğimi ummuştum bebek bekliyorum dedi...
Kont sevinçle ona sarılıp öpmeye başladı...
Herkes sevinçle bağırdı malikaneyi gösterdi ve Finnn yazdı
carpediem_81 06-03-08, 02:37 Hayal kırıklığına uğrayanlardan biri de benim. :icon_sorr TV8'in diziyi neden başa sardığını anlayamadım doğrusu.
Dizinin 3 kısımdan oluştuğunu öğrendim. Umarım dizinin devamını getirirler. :(
İkinci kısımda Fabrizio öldükten sonra Elisa'nın kalbi kışa dönsede, Elisa'ya yakınlaşacak, onu eski ve yeni düşmanlarının çevirdikleri entrikalara karşı koruyacak olan, geçmişini ve kişiliğini kuşatan gizemler içinde sürüklenen İngiliz Donanma kaptanı Christian Grey ortaya çıkar.
Christian Grey (Antonio Cupo) & Elisa
http://img155.imageshack.us/img155/2280/vtigjzxnlkokpmad757496id8.jpg
Kızlar tekrarı olduğunu bilmiyordum süperde
başa dönmeleri kötü oldu bende özet yapmaz oldum balşa dönünce..
Biz düğün beklerken bi de baktık 1. bölümmm
Vittoria cım biz yotube gfilmi arayıp izlediğimiz sahnelerden çıkardık ne olduğunu :img-hyste
nerdeyse italyanca öğrencez onları izleye izleyee..
Öğrendiğimiz kadarı ile dizi 3 sezonnn
1. sezon fabinin kurtulmsı ile bitti...
2. Sezon düğnle başlıyormuş
3. Sezon ise Çiftin kızlarını anlatıyor hele oooo bölümler süperrr ahh inşallah yayınlarlar....
ayy bu haber çok güzel çok sevindim bende mail attı hattagece tkrarlarını vermelerini de istedim..
bende ilk 7 bölümü izlememiştim iyi oldu baştan başlamaları..
bu arada istek üzerine ilk 3 bölümü de anlattım
1. ve 2. Bölüm;
Kont askerde Fransa da üstü ona bir görev veriyor... Bİr mektup o mektubu bir
yüzbaşı ile buluşup ona verecek...
Yüzbaşı ile buluştu ama yüzbaşı vurulup öldü... Kont da belgeleri alıp kaçtı...
Bu arada Elisa da Kont un annesi Agnese Elisa yı çok seviyor.. kadın çok
hasta...
Elisa gidip doktoru çağırdı doktor da benim gelmemi istemezler dedi ama geldi
çünkü Anna yoktu...
Bu arada Elisa kont a gizlice bir mektup yazmışş annesinin hasta olduğunu ve
dönmesini isteyen..
Neyse Kont eve döndü annesi çok sevindi..
Elisa ile kütüphanede tanıştı..
Kont Angelo ile çevrede gezerken Elisa nın atla gittiğini gördü ve Angeloyu
gönderdi kızın arkasına takıldı Elisa soyunup göle girdi.. Kont da çalıların
arkasından onu izliyor... sonra ses çıkardı Elisa duydu
Angelo sen misin diye seslendi..
Ben sana sorarım falan dedi....
KOnt malikaneye döndü Angeo avınız nasıl geçti felan dedi... Duyduğum kadarı
ile aynı ava sende çıkıyormuşsun dedi Kont..
Daha sonra Elisa yine kütüphaeye geldi kont ordaydı.. Kontesle kitap okumamız
var dedi Kont da bende katılılabilirmiyim dedi.. Kontes geldi Kont bugün bir
melek gördüm aşık ooldum dedi...
Suyun içinden bir orman perisi çıkgtı... diye anlatırken sonunda annesi rahtsız
oldu gitti..
Kont da biz okuyalım dedi.. Elisa da ama anneniz yok dedi.. Bazı maceralara
atılmak için annelerin olmaması daha iyidir dedi Kont..
Elisa nın üstüne üstüne gelirken Elisa kont un ayağına bastı ve pardon kontum
deyip gitti..
Kont için bir parti verildi.. Herkes geldi Kont Elisa yı dansa kaldırdı herkes
şook oldu müzik durdu KOnt müziğe devam etmelerini istedi Elisa ile dans
ettiler herkesdeli oldu...
Elisa odasına gitti...
Doktor geldi karısının kaybolduğunu söleyip yardım istedi Fabi ğden başka
yardım etmek isteyen çıkmadı...
KAdın kocası o gün partiye davet edilmeyince iyice bunalıma girdi.. Bide çocuğu
olmuyordu... Doktorabütün asiller sırt çevirmişti karısından dolayı ama dadm
karısını çok seviyordu...
Hatta Anna ve NNESİ KONUŞURKEN ANNESİ SANA YÜZ VERMEdi diyeböle yapıyorsun gibi
bişey dedi..
Neyse kadını sonunda gölden buldular doktor delirdi... Ve elisa yı teselli
etmek isteyen Kont yanlış yaptı dedi ben asla böyle bir duruma düşmezddim
dedi... ( Vah garibim dah da kötülerine düşcenn sennn büyük konuşmuycaktınnn )
3. Bölüm;
Lukresya Drago Vali Mafeyy toplanmışlar yuvarlak masaya Kral hakkında tartışıp
duruyorlar hepsinin boynuında birer kolye... Ve oy birliği ile kralın ölmesi
gerektiğine karar vcerdiler..
Elisa kütüphanede bir şeyler yazarken Kont geliyor.. Acını serbest bırakmalısın
diyor cenazed ne kadar üzgün bir halin vardı diyor.. Gözlerinden görüyorum
diyor...
Elisa da gözlerimde gördüğünüz sadece acı değil korkuda var...
Ne korkusu..
Sizden korkuyorum dedi..
Ama neden dedi...
Benim kaderim LuciA ile ortak.. dedi..
Nasıl yanii dedi.
Ben bir asil değilim dedi..
Kont da ama ya mektup altında Elisa Rivombrasa diye imzalamıştın dedi..
herkez bana öle der efendim dedi...
Demek beni kandırdın dedi kont
Elisa ya bir tokat patlattı... Ve beni kandırmanın cezasını çekeceksin dedi....
Kont annesinin yanına gitti ve annesine de bağırdı beni kandırdın sürekli Elisa
şöle Elisa böle diye dedi...
Anneside ben sadece onun sevdiğiim özelliklerini söledim asil olmaması neyi
değiştirir dedi...
Elisa halı çırparken Kont arkasından geip kızı sıkıştırdı demek hizmetçilik
görevlerini yapmaya başlamışsın dedi.. Ben görevlerimi aksatmam dedi Elisa...
Annem çay istiyor dedi.. Elisa elinden zar zor kurtulup gitti..
Bu arada Vali ve Lukresya yatkta kaybolan belgeleri konuşuyorlar... Lukresya
belgelerin kaybolduğu gün Fabi geldiğine göre o kişi o olmalı... O da bir asil
listeyi vermez dedi..
Valide Kont Dragoyu yollayalım o konuşsun dedi...
Amelia ve Elisa çiçek topluyordu KOnt geldi Amelia ya seni mutfaktan
çağırıyorlar dedi...
ELisa da gitmeye davranınca onu tututu sen nereye dedi...
Görevlerimi aksatmak istemem dedi...
Senin görevin beni memnun etmek dedi... gene kıza sarılmatya çalıştı
sizin emirleriniz yerine getiricem ama ben bildiğiniz hizmetçilerden değilim
dedi Elisa ama kont görücez bakalım diye sarılırken Annesi kapıyı açıp Elisa yı
çağırdı..
Annesi Elisa ya çok mu geç kaldım dedi..
Dikkatli ol lütfen Elisa senin üzüldüğünü görmek istemem dedi... Ben hayatta
olduğum sürece sana kimse bişey ypamaz korkma dedi...
Kont Draco ve Fabi bara gittiler ve mrtinoyu ilk defa gördüler.. Drako nun
üstüne içki döktü Martino
hancı kadın tam dövcekken Fabi durdurdu....
Emilia hastalandı nefesiz kaldı ölüyordu Elisa yı çağırdı Anna Elisa biraz
rhatlattıysa da doktor gelince adama kükredi sizin ne işniz var burda size
ihtiyacımız yok diye...
Doktorda başka türlü olsa önemli değil ama küçük bir çocuğun hayatı söz konusu
dei
O sırada Elisa çıkıp doktorun içeri girmesi içn Kontese baskı yaptı.. ve adamı
içeri aldı sonunda...
Fabi ve Julio iyice sarhoş oldu.. kadınlarla kucak kucağa öpüşüyoorlardı Julio
kadınla yukarı çıktı ama Fabi kadınla öpüşmesine kadın yukarı çıkmak isteyince
ben seni arzulamıyorum dedi...
Sbaha karşı DElisa dktoru geçirirken Fabi geldi sarhoştu..
daha sonra Elisa nın odasına gitti Elisa yatakta yazı yazı yazıyordu önce onu
fark etmedi..
sonra Kont ceketini çıkardı
Elisa burda ne işiniz var dedi
Bu kadar çok kitap okuyan birinin bu soruyu sorması gereksiz ne istediğimi
biliyorsun dedi..
kızın üstünden örtüyü çekip üstüne atladı...Kemerini açtı resmen üstüne
çullanıp öpmeye başladı...
Eisa siz sarhoşsunuz anneniz yan odada dedi ama Kont hiç umarsamadı evet
sarhoşum ama o kadarda değil bu senin şanssızlığın dedi..
en sonunda Elisa kontu ıssırdı ve kont onu bırakıp kalktı..
Bu yaptığın saçmalık bu bir hizmetçi için onurdur dedi.. eğer hazır değilsen
bunu normalce söyleyebillirdin böle yapmna gerek yoktu dedi..
Kont Elisanın odasından çıkarken Bianca gördü ve sabah herkesin yanında
söledi...
Julio ve Fabi kılıç tokuştururken LUkresya nın yrdımcısı gelip davet getirdi
Fabi de kabul etti..
Elisa Emilia ya ilaç içirirken Fabi geldi ve ELisa yı odadan postaladı..
Emiliia Elisa sayesinde kurtulduğunu anlattı..
KOnt annesi ile Kütüphanede konuşurke Elisa nın ala çıktığını gördü ve annesini
bırakıp çıktı..
Angelo ya atını istediğini söledi..
Angelo yağmur yağacak dedi...
canım gezmek istiyor dedi...
Vahşi kız ininden yağmurda mı çıkıyor dedi..
Angelo sinirlendi ve atınız eğerleyemem yapılacak daha önemli işlerim var dedi
bir avcının kaprislerinden daha önemli...
ama Kont atını alıp elisa nın peşine düştü...
bi yerde önüne çıkınca Elisa dört nala koşmaya başladı... kont da arkasındaaa..
Ama şimşek çakınca Elisa nın atı ürktü ve Elisa düştü...
Kont yanına geldi..
Elisa ne yapmaya çalışıyorsunuz tacisiniz yetmedi şimdide canıma mı kast
ediyorsunuz dedi...,
Kont da sadece şaka yapmaya çalışıyordum dedi...
Atı kaçmıştı Kont atına atladı gelin bu havada dışardakalmak istemezsiniz
sanırım dedi Elisda yı elinden tutup atına çıkardı ....
4. bölüm;
Bir önceki bölümün kaldığı yerden devam ediyor...
Yağmurda Kont ve Elisa av köşküne sığındılar..
Kont Elisa ya bir battaniye verdi ateşi yaktı.. Elisa siz efendisiniz ben hizmetçiyim dedi..
Kont da burda değil burda ıslanmış bir genç kız ve onu korumak isteyen bir erkek var sadece dedi...,
Ateşin önüne kont ateşin yanına gel dedi ama gelmedi sonra dayanamayıp geldi..
Kont Elisaya sarıldı ve öpmeye başladı en sonunda Elisa onu gene ıssırıp kaçtı..
Sonra Angeloyu gördü dışarda onu aramaya gelmiş... Birlikte doktora gittiler sonra eve döndüler..
Ertesi gün Kontes Elisa yı istedi Anna onu aramaya gitti Emiliea nın odasıhnda buldu haşladı annem seni istiyor sen buralardda geziyorsun diye..
Elisa kontese giderken Kont yolda yakaladı odaya soktu yine sarılıp öpmeye çalıştı beni dinliyceksin dinlemek zorundasın bende kaçmaya hakkın yok diye söledi kızda beni bırakırsannız d,inlerim dedi kont onu bıraktı konuşmaya başladı ama o arada Elisa sıvıştı Kont bi döndü kız yok deli oldu...
Sonra Kont Kızıl cadıya gitti kadın onu kandırdı işte beni zorladılarda başka bişey yapamazdım falan diye sonra Kont eve döndü Elisa da annesine gitmişti...
Kont Elisa nın odasına gitti ve onun günlüğünü bulup okudu..
Günlükte hep kont dan bahsediyordu.. Bugün yüzüme hiç bakmadı ama bütün gün beni izledi sürekli
Kont çok çekici bir erkek ona karşı koymak çok zorrr...
O sırada Elisa geldi bağırdı çağırdı buna hakkınız yoktu diye..
Kont herşeye hakkım var bu ev benim içindeki herşeyde benim dedi...
SOnra artık senin kitap okumana izin yok dedi yanlış düşünceler öğreniyorsun dedi..
iyi bende gidip Kontese sölerim dedi Elisa ama Kont onu kucakladığı gibi sırtına attı Elisa bağırdı etti ana duyan yok Elisa yı aaşşğı zindana götürdü orda tekrar üstüne saldırmaya kalktı senin gibi vahşileri ehlileştirmesihni bilirim ben dedi kız yüzüne tükürdü bunun üzerine kont biraz burda kalda aklın başına geldsin dedi ve kızı kitleyip gitti ortalıkta fareler cirit atıyor..
Yukarda herkes Elisa nerde diye yorumlar yapıyor sonra Kont geldi Elisa yalvvarıyor lütfen beni çıkarın Kontes beni arıyordur diye
Kont oturdu gel buraya otur dedi nereye dedi
dizini işaret etti...kız önce olmaz falan dediysede sonra gidip oturdu.. Şimdi beni öp dedi olmaz hayır demey fırsat kalmadan gene kızı kendine çekip öpmeye çalıştı daha önce zevk alıyordun beni öpmekten dedi kız zorla elindenkurtulup kafasına bişeyler attı..
Demek daha akıllanmadın dedi Kont tekrar çıkıpkapıyı kitledi eninde sonunda benim efendin olduğumu kabul edeceksin duygularını saklamaktan vazgeç dedi.. ve gitti..
yukarda Bianca Angelo ya Elisa gene asillerle ormanda yürüyüşe gitmiştir diye söleniyo Angelo ona kızdı..
Bu arada Amelia kontesin yemeğini götürmeye gitti.
Kont Anna Emilia da sofradalar Bianca koşarak girdi Kontes fena dedi
Hepsi kadının pdasına koştular Elisa yı sayıklıyor..Anna söleniyor nerde bu kız bütün gündür diye Kont hemen koştu Elisa yı çıkardı..
Kontes Elisa ya öğütler verdi sonra Kontu çağırdı onada Elisa ya jkarşı duygularını biliyorum ama ona saygı göste onu koru dedi sonra kadın öldü herke ağladı bölüm bitti.
]5. Bölüm;
Kontesin cenazesi ile başladı herkes siyah giyinmiş ve ağlıyor..
Cenazeden sonra evde miras okundu tüm aile ve hizmetkarlar ordaydı..
Kontes herşeyi oğluna bırakmış.. Anna ya ve Emilia ya da çok az bir meblağ bırakmış Kızım saygın ve ... Markizle evli olduğundan fazlaca bir şeye ihtiyacı yok demişşş Alvez delirdi tabi bu duruma..
Tüm hizmetkarlara 10 ar gümüş bırakmış..
Elisa ya atı Fedro yu kolyesini bırakmış ve kütüphaneden istediği kadar yararlanma hakkını...
KOnt daha sonra Elisa ya gidip Anna ile konuştuğunu ve Emillia nın öğretmeni olarak kalacvağını söledi.. özür dilerim dedi kızda özür dilesenizde pişman olmadığınızı biliyorum dedi....
Elisa da kalmayacağını söledi.. Mafeylere gidip Margarita dan iş istiyceğini söyledi..
Kont da ona sen delisin elde edebilceğin herşeyi elinin tersiyle itiyorsun dedi..
Elisa ve Angelo Mafeylere gittiler
Lukresya cadısı baş sağlığına geldi..
Markiz kabul etmeye çekiniyordu ama Margarita onu ikna etti zorla..
Elisa ayrılacağını Emilia ya söledi kız çok üzüldü ağladı Anneside burdan istediğini aldın tabii şimdi gidip kandıracak başka bir yaşlı bulcaksın herhalde dedi..
Elisa Konta gidip ayrılacağını söledi kontda ta nereye istersen git dedi...
Elisa şook oldu... Angelo geldi izin vermedi öyle değilmi dedi hayır izin verdi dedi...
Ama Kont daha sonra Mafeylere ve çevredeki bütün asillere mektup yazıp yeğeni için en iyi öğretmenin o olduğunu ve vazgeçmek istemediğini kibar bir dille anlatınca....
Bütün kapılarr Elisa ya kaapnadı...
Sonra Elisa eve geldi... Kont önüne ççıktı o sırada Julio da orda piliç eve döndü dedi...
Konta sövdü saydı vurnmaya kalktı kont yanağını uzattı.. ama kız vurmadı.. siz buna değmezsiniz siz yaparsınız böle bişeyi dedi.. ben yapmam dedi..
Sonra kolyeyi gidip kontun yatağına koydu..
Osdasına girdi ve elbiselerini toplamaya başladı kopntda geldi sen efendine böle davranmaya nasıl cesaret edersin dedi... Bağırmayın herkesi uyandıracaksınız dedi...
Kont bağırdı çağırdı defol git dedi..
Anna odasından çıktı noluuyo diye onuda kovdu...
Kont odasına gisdince aptal manyak deli diye bağırıp durdu delirmiş bir haldeydi..
Sonra ertesi sabah Kont Angeloyu çağıdı şehre gitcez diye.. belgeleri çantasına koydu..
Angelo da ben gelmesem tita gelse olmaz mı dedi ben Elisa yı götürcektim dedi... Kontda Elisa yı tita götürsün sen benimle geleceksin dedi...
Elisa herkesle vedaşatı arabaya bindi gidiyordu KOntta pencereden bakıyor..
O sırada kolyeyi buldu...
kapı açıldı geleni Angelo sanıyor.. O deli gitti mi dedi..
Annada sonunda bunu anlamana sevindim dedi.. baktı kolyeyi görünce yoksa o burdamıydı dedi dün gecede seni odasına davet etmişti dedi Kont da seni ilgilendirmez dedi..
Bu sırada Kont Julio Draco hani kadınlarla birlikte olduğu hanın kapısında sarhoşş kadın ona içerde temizlik olduğunu sölüyor...
Elisa Tita ya pazarda durmasını sölüyor birşeyler alcak... Elisa ekmek felan alıp fırından çıkıyor o sırada Kont Draco ortaya çıkıyor ve Elisayı sıkıştırıyor sarılıp öpmeye çalışıyor Elisa duvarla kont arasına sıkışmış durumda yan tarafda elinin yetiştiği yerden koca bir taşı kapıp KOnt un kafasına geçiriyor... sonra herkes başlarına doluşur adamı öldürdü katil pis cadı diye bağırıyorlar..
Askerler koşup Elisa yı tutuyor ve hapse götürüyorlar...
Angelo olayları hemen Kont a sölüyor Kont ve Angelo şehre koişuyorlar... Kont Angelo ya mereak etme onu ordan çıkarıcaz diyor bölüm bitiyor...
arkadaşlar lütfen acil cevap lazım.fabiozo öldükten sonra elisa başkasına aşık oluyormu ve elisa fabiozo nun ölümünde kaç bölüm sonra ölüyor ve fabiozo kaçıncı bölümde ölüyor.lütfen acil cevap
niye bu kadar acil anlamadım ama bildiğim kadarını anlatayım....
elisa artık aşık oluyo mu o konuda tam bi bilgi yok ama macera olsun diye yeni bikaç adam giriyo diziye...:img-yes:
elisanın ölümü sanırım gösterilmiyor.....çünkü 20 yıl sonra direk kızından başlıyor diye duymuştum....
fabicik ise 28. bölümde ölüyor.....
26. bölümde ki sezon finalidir....elisa fabiyi asılmaktan kurtarıyor...sonra 27. bölümde eli ve fabi evleniyo....28 de de fabicik ölüyooooo.....:sad53:
5. Bölüm;
Elisa yı hapse tıktılar orda ilerki bölümlerde cadı olarak karşımıza çıkcak kızla tanıştı...
Bu arada Julio evde yatayor kfası sarılı Margarita ya naz yapıp duruyo hain başım acıyor bana şarap getir..
BU arada Fabi geliyor Julio ya şikayetiini geri al diyor o da naza devam beni öldürüyordu az daha diyee...
Kontumuz şehre gitmeye karar veriyorrr Angelo ile birlikte yola çıkıyorlar gidince kralla görüşmek istediğini sölüyor ama Vali nin yanına götürüyorlar Ona Krala vermesi gereken belgeler olduğunu sölüyor bana verebilirsiniz diyor vali Bu arada Lukresya da içerden onları dinliyor..
Sonra kont valiye Elisa dan bahseiyor bir yanlışlık olduğundan Valide hemen bir kağıt yazıp veriyor Elisa için...
Bu ada Listeyide bana teslim edebilirsn diyor Kont bir duralıyor tamam ama şimdi yanınmda değil diyor oysda yanında... Hemen orddan çıkıyor getiricem diyor Vali peşine adam takıyorr
Lukresya saklandığı yerden çıkıp Vali ye kızıyor sana liste dememişti sen kendşn ağzınla yakalandın diyor...
Bu arada Martino Elisa ya pencereden yemek getiriyor..
Doktor malikaneye gelmiş Elisa ya kıyafet götürceğini sölüyor Anna ile bir konuşma geçöiyor ama birazını kaçırmışım sen başkasını tercih ettin hemde bir hizmetçiyi gibi bişeyler diyor... bide kızına bakmasını istiyor..
Doktor Elisa yı ziyaret ediyor
kont kaldığı yere gidince hemen mektubu açıp içne bakıyor ve listeyi görüyor bir okuyor kiii...
En başta
Dük Ranieri (YAni Vali)
Markiz Bovil (Lukresya ama KOnt kocası sanıyor)
Kont Julio Draco (Kont un en yakın arkadaşı)
Markiz Mafey (Marhgarita nın babası)
Ve liste böle devam ediyor....
Kont hemen Angeloyuda alıp tekrar yola çıkıyor...
Bu arda askerler gelip Elisa yı alıyorlar Julio nun olduğu yere getiriyorlar Jlio onu görünce kim bu kadın mı bumu bana saldıran hayır deil ben bu kadını daha önce hiç görmedim idyor
Yüzbaşı eminmisin ama bu kadın dedi
Julio da yüzbaşına bağırdı sen beni salak mı sanıyorsun
Elisa hapistan çıktı bi de baktı ki atı da kapıd abekliyorrr
Kont koştu geldi hapise belgeyi verdi ama bide ne görsün Elisa çoktan çıkmış gitti Barda Julio yu bulup teşkkür etti.
O da bana borçlandın dedi...
Elisa annesi ile konuşuyor Kont drako seni kurtardı diyor oda o değil Fabiozo dedi ve bölüm bitti
TV 8 'de aynı bölümleri bir daha gösteriyorlar...yeni bölümler başlıyacak mı ?
tekrar bitince başlıycakmış öle duyduk bugün 6. bölüm oldu toplam 26 bölüm bitince 2. sezon devam etcek diye biliyoruz ama ben kızları Agnese in hikayesini çok merak ediyorum Sevgili Michelle izlemiş ilk bölümleri anlattı deli oldum delii olmazsa bende onların resimlerinden ekliyim accık
6. Bölüm;
eLİSA MALİKANE YE GİTTİ kONTTA teşşekkür etti
Kont a fiktrini değiştirdiğini Emilia nın öğretmeni olmayı kabul ettiğini söyledi Kont ve Emiliiea çok sevindi..
Kont Drako ve Fabi ava çıkmışlardı giderken Fabi Julio ya listeden söz etti Julio da ne olursa olsun benim için fark etmez dedi..
Kontta senin bu dünyada değer verdiğin bişey yok mu dedi var dostluk dedi...
Dostluk beni cehennemede götürebilir hayatımıda kurtarabilir de dedi.
Sonra Fabi ye senin kafan Elisa da başka bişeyde değil dedi..
Mesela şu Angelo onunla evlenmesini sağlayabilirsin dedi..
Kont da Elisa yı tanımıyorsun böle bişeyi kabul etmez dedi..
O zaman sende evlenicez de ve onu yatağa at dedi...
Sonra evde yiyip içerken Elisa geldi ve julio ya teşşekr etti..
O da teşekkür etmen gereken ben değilim dedi..
Bir kocan dedi..
ama ben evli değilim dedi.
Ama bir gün evleneceksin dedi...
Fabi ona kızdı.
Elisa dışarı çıktı ama konuşmalarını dinledi.
Fabi sus artık Julio dedi.. evlilikten bahsediyorum ddedi ama bu benimle ilgili seninle değil. dedi
Ahh aşk dostum o bir hizmetçi dedi. hayır Elisa hizmetçi değil dedi..
Elisa da dışarda bu konuşmaları duyup mutlu oldu zavallı zannediyor ki kont kendiyle evlenmek istiyor..
Daha sonra kont Lukresya ya gitti isebella ya onu çağırmasını söledi o da ben çağırmam git kendin bul dedi...
Kont kapıyı çaldı lukresya girin dedi bi girdiki kadın belden yukarısı çplak
seninle konuşmak için gelmiştim dedi... ister burda konuşalım ister salonda bekle dedi..
Salonda bekliyim dedi..
Sonra listeyi anlattı ve kocasınn listenin başında olduğunu söledi Lukresya önce güldü sonra yalandan bayıldı..
Listeyi vercem krala kocanda gtutuklancak dedi mallarınız gitcek dedi..
Benim mallarıma bişey olmaz ben koccama muhtaç değilim dedi Van necerlerin tek varisiyim dedi..
sonra İsebellayı Vali ye yolladı...
Elisa ve Bianca yine saçsaça başbaşa kavga ettiler kont yüzünden..
Kont Elisa ya yürüyüşe çıkalım dedi Emiliia yı da alıp Angelo nun sürdüğü arabayla gezmeye çıktılar..
Angelo kont yokken eniştesinin köylülere yaptığı eziyetlerden bahsetti bir evin önüne geldilerr ev bakımsız kalmış Kont evi Angelo ya hediye etti..
Angelo garibim tabi Elşisa ile evlenip o evde yaşamayı hayal ediyor evde tadilat yapıp Elisa yı çağırdı..
Evi Elisa ya gezdirdi..
Yazık hayaller kurup duruyo burası en güzel oda ve bizim yatak odamız olacak dedi...
Bizim mii dedi
Bizim benim ve karımın dedi...
Lukresya nın uşaklarından biri Kontu görmeye geldi. bir mektup getirdi.. Yaptılkları içn hanımınıza çok teşekkür ettiğimi ve emirlerinize hazır bekliyor dedi..
Eve dönerken Angelo hala cvp vermedin dedi...
Biliyorum ama olmaz dedi
Sen evlenip çocukların olsun istemiyormusun dedi..
İstiyorum ama olmaz dedi...
Neden dedi
Çünkü seni sevmiyorum dedi..
Kont hesapları inceliyor Anna da yanında bu hesapların hepsi yanlış ya yolsuzluk ya ilgisizlik dedi..
Bu hesapları incelemen burda kalacağın anlamına mı geliyor dedi..
Bu sırada Bianca bir paket getirdi KOntum bu merkezden gelddi dedi..
Onu Elisa ya götür dedi Anna şaşaladı Elisa ya mı o ne dedi... hiç bir şey dedi..
Elisa paketi açtı ve kırmızı çok güzel bir elbise çıktı konta bir mektup yazdı gerçekten çok güzel bir hediye ama konumuma uygun değil kabul edemem kontuma çok teşekkür ederim yazarken..
Elbise üstünde Emllia ya gösterir çıktı..
Emilia festival niye bu kadar önemli yoksa Angelo ya güzel görünmek için mi dedi..
Sonra festivali gösterdi.. Angelo bir ayna kazanıp Elisa ya hediye etti güzelliğini görmen için dedi...
Angelo ona kes artık şunu Elisa o seninle sadece eğlenmek istiyor ddedi
Elisa da sen ne anlarsın ki dediçç
O sırada Kont geldi
Bianca Kont artık asillerin hizmetçi eğlencesine katılmadığını bilmiyor diye dalga geçti
Kontta kont en güzel kostümlü kızla dans eder dedi ve Elisa yı alıp dans etmeye başladı...
Angelo deli oldu..
Bu elbiseyi bana neden hediye ettin dedi..
ÇÜnkü seninle olmak istiyorum dedi
Ama önceden bana emir vermek istiyordun dedi
Şimdi seni izlemek istiyorum dedi...
Sonra onu öpmek için yaklaştı son defasında beni ıssırmıştın dedi..
Öpüşürlerken Ameliia geldi.. Elisa balaoya dönelim diye gitti...
Anna sabah Fabinin odasına daldı.. Neler yapıyorsun sen sonun Dopktor Cephiye mi benzemesini mi istiyorsun dedi..
Benzemiycek dedi..
Elisa ve Margerita konuşuyorlardı ve duyduğu konuşmayı anlattı kontun evlenmek istediğini sanıyor..
Kont Elisa yı çağırttı..
Sana olan duygularımın farkındasın dedi.. Sana bir teklifim olacak ama kızabilirsinn dedi
Elisa mutlu mutlu sırıtıyor yo kızmam diye...
Sen Angelo ile evlenmelisin dedi..
Ama ben sana çok yakın olucam dedi..
Bana metresiniz olmamı mı teklif ediyorsunuz dedi bu elbiseyi bu nedenle mi hediye ettiniz dedi...
Hayır ben seni sdeviyorum ama seninle evlenemem dedi...
ama neden dedi..
Çünkü ben bir kontum dedi..
Sizin farklı olduğunuzu sanmıştım dedi..
istersen başka biri ile de evlenebilirsin dedi..
Angelo iyi dedi ve çıktı
Kont arkasından gitti niye böle yapıyorsdun sen evlenip onurlu bir kadın olacaksın bende seni sevmeye devam edicem dedi..
siz kendinizi tanrımı zannediyorsunuz dedi..
beni dinlemezsen seni dövücem dedi..
Hayır siz beni sevmiyorsunuz dedi..,
Bana bak dedi
bakıyorum
hayır bakmıyorsun baksaydın seni ne kadar sevdiğimi görürdün dedi..
Siz beni sevmiyorsunuz sadece istiyorsunuz dedi..
Evet seviyorum ve istiyorum dedi.
Kızı tutup merdivenlerin üstüne yatırdı seni ilk gördüğüm andan beri istiyoru ve seviyorum dedi eğer bunu ilan etmemi istersen bunuda yaparım dedi..
Ayağa kalkıp ben elisa yı seviyorum diye bikaç kere bağırdı..
Sonra kızın yanına gitti ben seni seviyorum ama sen sadece kendini seviyorsun dedi..
Eğer beni sevseydin böle yapmazdın dedi.
Ben seni öle seviyorum ki seni başkasıyla paylaşmaya bile razı oluyorum dedi..
Bu gece yatmadan aynaya iyice bak ve bizi düşün dedi ve gitti o sırada Lukresya geldi Kralla görüşmeyi ayarladım dedi..
Bunu kutlamamız lazım dedi kadının elini tutup içeri girerken Elisa yı çağırın bize piano çalsın dedi ve bölüm bitti
Oyuncular :img-wink:
Alessandro Preziosi ... Count Fabrizio Ristori
Vittoria Puccini ... Elisa di Rivombrosa
Jane Alexander ... Lucrezia Van Necker
Linda Batista ... Isabella
Valentina Beotti ... Lucia Ceppi
Regina Bianchi ... Countess Agnese Ristori
Cesare Bocci ... Antonio Ceppi
Kaspar Capparoni ... Giulio Drago
Pierluigi Coppola ... Angelo Buondio
Antonella Fattori ... Anna Ristori
Emanuela Garuccio ... Celeste
Marina Giordana ... Artemisia Scalzi
Antonino Iuorio ... Alvise Radicati di Magliano
Anne-Valérie Lefèvre ... Madame Roland
Simona Mastroianni ... Giannina
Eleonora Mazzoni ... Margherita Maffei di Barbero
Giovanna Rei ... Betta Maffei di Barbero
Luis Molteni ... Don Tognino
Ralph Palka ... Capitano Terrazzani
Carlotta Previati ... Emilia Radicati di Magliano
Francesca Rettondini ... Clelia Bussani
Giovanni Rizzuti ... Titta
Pamela Saino ... Orsolina
Antonio Salines ... Jean Luc Beauville
Paola Sebastiani ... Checca
Pietro Sermonti ... Beppo
Riccardo Simone Sicardi ... Martino
Daniel Tschirley ... Martino Ristori at 16 (as Daniel T. Shirley)
Sabrina Sirchia ... Bianca Buondio
Marzia Ubaldi ... Amelia
Vittorio Viviani ... Lodovico Maffei di Barbero
Luca Ward ... Ottavio Ranieri
Bu resmi görünce çok şaşırmıştım;
Jane Alexander (Lucrezia Van Necker)
hani nerde resim yok:icon_whis:icon_whis:icon_whis
Bende çıkıyor.Ama başka adresten ekliyeyim
http://img395.imageshack.us/img395/2363/janelc5.jpg
Herkese merhaba... Ben de yeni katıldım aranıza.
Öncelikle buraya üşenmeden, yorulmadan bilgi yazan, resim ekleyen kısacası emek veren herkese teşekkür ederim.
Ben de bu diziyi rastlantı eseri keşfedenlerdenim. Tabi ki pek çoğunuzun sıkınısı bende de var. Yani saati yüzünden kaçırma durumları...
Ancak ben rastlantı eseri bir yerde 27. bölüme kadar izledim. Tabi ki türkçe değildi ama insan anlıyor bir şeyler... Aslında 27 den sonra da pek çok bölüm vardı ama burada yazılanları okuduğum için yüreğim dayanmadı gerisini izlemeye. Özellikle o hazin 28. bölümü izlemeye hiç cesaretim yok. Umarım tv8 27. bölümü verir de kelimeleri ,söylenenleri tam olarak anlayarak hep birlikte izleyebiliriz. Mükemmel bir bölüm... Ağlaya ağlaya izledim. Hem mutlu oldum hem de bir sonraki bölümü düşünerek çok üzüldüm. Kendimi bak bu dizi, gerçek değil bu kadar üzülme diyerek teselli etmeye çalıştım. Ama yine de çok ağladım. Evlilik sahnesi ve hemen ardından evde yapılan kutlamadaki sahneler unutulmaz.. Umarım bu yazdıklarım için bana kızmazsınız... İzlenmeyen bölümler hakkında da bilgi ve yorum olduğunu gördüğüm için yazdım. Eğer istenirse biraz daha ayrıntı verebilirim.
Dedkileriniz çok doğru... Neden 2. sezonun hemen 2. bölümünde öldü ki... Keşke biraz daha mutluluklarına tanık olabilseydik... Bir arkadaşımız da aynı yorumu yapmıştı. Herhalde oyuncunun ayrılması gerekti acilen... Fabrizio'suz tadı olmaz gibi geliyor bana da... Çünkü ben hayatımda bu kadar güzel, anlamlı, aşkla bakan bir adam daha görmedim. Sanırım, anladığım kadarıyla gerçek hayatın da yansıması olmuş. Çok güzel, izlenmeye doyulamayan, her açıdan uyumlu bir çift olmuşlar. Gerçek aşkı hissettirmişler. İşte bu yüzden o gidince tadı kalmaz...
Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Not: Bu arada ben izlediğim yerde kesintisiz izlediğim için neden tv8'in bolca kesinti yapmış olduğunu anladım. Aslında birbirine aşık iki insan söz konusu olunca hiçbir sakıncası kalmıyor o görüntülerin ama işte tabi kanal da haklı olarak kendini düşünerek kesip biçmiş o bölümleri. :img-yes:
Valla arkadaşlar ben artık yayınlayacaklar mı yayınlamayacaklar mı diye sızlanmayı bıraktım. Kendi başımın çaresine bakıp paşa paşa indirdim pek çok bölümü, sadece bir iki bölüm kaldı. Ayrıca müzikleri de indirmeye başladım. Albümün tamamını yani... Gerisi umrumda değil artık. Ama tv8'in ayıbını da asla unutmayacağım. Saygı duyduğum bir kanaldı ama artık izlemiyorum bile. İster yayınlasınlar ister yayınlamasınlar, umrumda değil. Artık izlemeyeceğim o kanalı. Doğru düzgün yayın yapmayı öğrensinler.
İndirdiklerim türkçe değil evet ama olsun daha önce de dediğim gibi o çiftin muteşem uyumu zaten anlatmaya yetiyor pek çok şeyi. Umarım yeni bir projede tekrar bir araya gelirler de keyifle onu izleriz seyircisine saygı duyan bir kanalda ya da belki de sinemada...
Bu arada müzikler de yavaş yavaş geliyor. Diziyi izlemeden müziklerini dinlemek de çok güzel bir his. Müzikleri Savio Riccardi yapmış. Ve gerçekten çok çok başarılı. Kesinlikle çok özenilmiş. Aynı uzun metrajlı, ödüllü bir film müziği gibi kaliteli. En hoşuma giden de o dönemin müziklerinin de ona ait olması. Ben klasik ya da barok dönemden bir bestecinin sanmıştım, meğersem onlar da Savio Riccardi'ye aitmiş. Açıkçası bu beni şaşırttı. Çünkü tam olarak o dönemin bestecileri gibi bestelemiş. Dediğim gibi gerçekten çok başarılı...
arkadaşlar ben elisanın tekrarını yakalayarak sevdim yalnız bircok bolum atlanarak yayınlandığı için bazı olayların sebeplerini hiç bilmiyorum. örneğin..... lukrezia nın yardımcısı olan kadın son bölümde yoktu o kadına noluyo ? o kadın da mı diziden ayrılıyor?bir de bi video da gördüm lukrezia nın saçları mı dökülmüş onun sebebi ne acaba cevaplarsanız çok sevinirim
hemen cevap vereyim ben....
biliyorsundur martino fabini oğlu ama böyle olduğunu elisa keşfetmişti...
fakat annesi belli diildi...işte böle olunca lucretzia çocuğu sahiplendi"benim oğlum" dedi fabi de ona inandı çünkü çocuğun yaşı ve fabinin lucretzia ile birlikte olduğu tarih tutuyodu...
bunun üzerine çocuk luc. da kalmaya başladı...fakat luc.nın yardımcısı böle olmadığını biliyordu...
yanlış hatırlamıyorsam luc.elisa yı öldürmesi için yardımcısına bi zehir vermişti..kadın yapamadı ama,luc ya yaptığını söyledi...bunun üzerine de yapamadığı ortaya çıkmadan önce kaçmak istedi,martinoyu da toparladı,tam kaçacaklarken,luc elisanın ölmediğini anladı ve hemen yardımcısı olan kadının yanına gitti,kadın martino yu dolaba sakladı
luc kadını hançerledi...martino da her şeyi gördü...
sonra luc nın diğer hani erkek bi yardımcısı var at hırsızı tipli,o ölen kadını nehire atmaya gitti,fakat orada kadın hala yaşıyordu,kadını nehre attı,biz de bi daha görmedik...sonra martino gidip her şeyi fabi ve elisa ya anlattı...
zaten sonra da fabi yi hapse attılar...
eksiğim ya da yanlışım varsa tamalayın arkadaşlar,ben de atlaya atlaya izledim biliyorsunuz...
luc nın kel haline gelince o 3. sezondaymış sanırım ben izlemedim...ama layığını bulmuş işte....öle bi kadına en çok kel kalmak koyar zaten....
umarım sorularını cevaplayabilmişimdir....:img-wink:
arkadaşlar herkese iyi geceler. allahım işe başladığım için uzun zamandır internete giremiyordum. ve bugün bir girdimki dizi başlamış. fabi ölmüş bile canım fabiciğim nasıl özledim.offfff ya izlemem mümkün değil.işteyim o saatte zaten fabisiz izlemekte istemem.muhammet ali cnbc-e de vanilya ve çikolatayı mı yayınlayacaklar 18 haziran 22.00 da? yanlış anlamadım değilmi? bari onu izleyeyim. fabiyi orada göreyim. çok merak ettim o filmi hiç duymamıştım.tabi o zamanlar fabiyi bilmiyordum ki... of of bak yine dizinin ilk günlerine gittim. o nasıl bakışlar,nasıl bir aşk bu ya.gerçek hayatta hala beraberlermi acaba ? allah herkese böyle bir aşk versin. fabinin ölmesi çok büyük hata çokkkkkkk. :img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::img-cray:
arkadaşlar herkese iyi geceler. allahım işe başladığım için uzun zamandır internete giremiyordum. ve bugün bir girdimki dizi başlamış. fabi ölmüş bile canım fabiciğim nasıl özledim.offfff ya izlemem mümkün değil.işteyim o saatte zaten fabisiz izlemekte istemem.muhammet ali cnbc-e de vanilya ve çikolatayı mı yayınlayacaklar 18 haziran 22.00 da? yanlış anlamadım değilmi? bari onu izleyeyim. fabiyi orada göreyim. çok merak ettim o filmi hiç duymamıştım.tabi o zamanlar fabiyi bilmiyordum ki... of of bak yine dizinin ilk günlerine gittim. o nasıl bakışlar,nasıl bir aşk bu ya.gerçek hayatta hala beraberlermi acaba ? allah herkese böyle bir aşk versin. fabinin ölmesi çok büyük hata çokkkkkkk. :img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::img-cray:
Evet yazdığın tarihte ve saatte vanilya ve çikolata filmi var. Doğru anlamışsın. Muhammet Ali haberdar etti sağolsun. Bu film yüzünden Alessandro Preziosi Elisa'yı bırakmış sanırım. Aslında iyi ki izlemedin desem çok yanlış olmaz herhalde... Gerçekten birini kaybetmiş gibi üzülüp ağlıyorum. Ve izleyen diğer arkadaşlar da aynı durumda. Ben artık diğer bölümleri izleyemeyeceğim. Artık Fabrizio'suz tadını alamam, daha da acı çekerim. Bu arada gerçek hayatta hala birliktelermiş. Hatta Muhammet Ali'den öğrendiğim kadarıyla geçen ay Roma'da kızlarının doğum gününü kutlamışlar.
Bugünkü bölümü ilgilenenler için anlatmaya çalışacağım;
Elisa ve Martino birlikte uyuyorlar ve Martino Elisa'yı koruyacağına dair sözler söylerken başlıyor. Doktor gelip odaya bakıyor ve çıkıyor. Herkes üzgün evi yas için dekore ediyorlar. Angelo kontu yalnız bırakmamalıydık vb. diyor. Doktor odaya girip kontun cesedini incelediğini ve tüm yaraların düello ile oluşmadığını bunun bir cinayet olduğunu ve yetkililere bildirilmesi gerektiğini söylüyor.
Victor Benak kardeşine Ranieri ile ne yaptığını soruyor. Bu sırada yetkililer cesetlerin olduğu alana geliyor ve Ranierinin öldüğünü ve elinde de silahın olduğunu görüyorlar.Yerde duran kontun kılıcı alıp Elisa'ya vermek üzere kiliseye gidiyor. Kilisede Elisa'ya üzüntüsünü belirtip, Martinoya kontun kılıcı verdi.
Hem eski hem yeni krala hizmet eden ve bu incelemeyi yapan yetkili kişi, Kilisede Anna, doktor ve Elisayı özel olara çağırarak Ranieri'nin kontu öldürdüğünü söyledi. Doktorda demekki birileri onu kaçırdı ve bize de öldüğü söylenildi diyor.
Kontu vuran Victor Benak'ın kardeşi ise kendi kendine ben yapmadım, o zorladı vb. konuşma çalışmaları yaparken camdan dışarı baktı ve Angelo'nun gelip abisine birşeyler söylediğini gördü. Arkasından abisi kardeşinin odasına daldı ve sende içlerinde miydin diye sordu. Kardeşi evet dedi, bende içlerindeydim ama ben yapmadım dedi. Üstelik kimse beni görmedi dedi. Ranieri'nin amacını bilmiyordum dedi. abiside senin neleri istediğini ve azmini biliyorum dedi.neden seyirci kaldın, neden durdurmadın, yardım çağırmadın dedi. Çocuk ise ben senin kardeşinim falan dedi abisi ise maalesef dedi.
İncelemeyi yapan yetkili krala gitti ve kontun haberini verdi ve bu konuyu araştırmaya devam edeceğini söyledi. Kral ise yok sen ilgilenme ben bizzat ilgilenirim dedi(!) Sonra Elisa için kraldan koruması altına almasını istedi. Kral ise onu benim babam yapardı ve babam öldü, Ristorilerle ilgili birşey duymak istemiyorum dedi.
Elisa kılıçla koltukta uyurken doktor geldi ve bebeğin yanına götürmek istedi ve elisa gitmek istemedi.anna gelip cenaze ile angelo'nun ilgileneceğini söyledi.Busırada mektuplar geldi. Asiller törene katılmayıp mektup göndermişler.
Doktor törende duygusal bir konuşma yaptı. Tören bahçelerindeki ağacın altında yapıldı. (Kontun beyaz atıda arka tarafta duruyoru) Elisa bekleyin durun dedi ve ağlayarak tabuta sarıldı. anna ve doktor Elisa'yı aldılar ve arada Victor Benak geldi, Elisa ile konuştu. Gömme işlemi tamamlandı. Elisa yalnız kalmak istedi.mezarın yanında konuşmaya başladı ve ölmek istediğini söyledi ama konta o zaman beni asla affetmezsin dedi. Martino var, kızları var vb.
Victor kardeşine neden yaptın diye sordu kardeşi ise ben yapmadım dedi. Victor verdiğin acıları düşünmüyorsun değil mi dedi, babasız büyüyecek çocukları... Kardeşi dediki beni ihbar edemezsin dedi beni idam ederler, affet beni ne istersen öyle yapacağım dedi. Victor ise asla affetmeyeceğim dedi ama ihbar etmeyeceğim dedi. Burdan gideceksin ve asla gelmeyeceksin buraya dedi, Lion'a gönderdi.
Bianka çalışma odasını düzenliyordu mektubu görüp çekmeceye kaldırdı ve oturup ağlamaya başladı. Elisa geldi ve bu oda hep kapalı kalacak kimse gimeyecek dedi.
Victor'un kardeşi giderken Rivombrosa nın önünden geçti ve bakçesine girip kapıda asılı olan siyah bayrağı görüp güldü. Martino bahçedeydi ve onu gördü. İçeri girip kılıcı alıp babasına Elisayı koruyup iyi bir kılıç ustası olacağına dair söz verdi.
Victor ve anna konuştu. Victor yardım edebileceğim herhangi bir konu olursa yardım edeceğini bildirdi. Martino onları dinledi.Victor çıkarken martino geldi ve eşlik etti. Siz kardeşiniz gibi değilsiniz dedi. Kardeşinin gelip baktığını söyledi ve uzun bir süre gelip gelmeyeceğini sordu.
Elisa kontla yağmurlu bir günde sığındıkları küçük eve gitti ve eski günleri hatırladı.
Victor gelip Elisa ile görüştü. Sizi sıkıştırmak için gelmedim dedi, kontla yaptığımız anlaşmaya sağdık kalacağım dedi. Borcun hiç acelesinin olmadığını söyledi. Martino gelip Victor'dan kendisini kılıç konusunda eğitmesini istedi. Victor ise bu konuda bilgisinin olmadığını ama ordunun en iyi ustasını bulup ikimizede ders vermesini isteyeceğini belirtti.
Elisa bebeği mezarlığa getirdi. Konta sözlerini unutmadım dedi.Borcu ödemenin bir yolunu bulacağım Rivombrosa çiçek açacak dedi. Mezarlıkta otururken aradan yıllar geçti ve kızları koşa koşa gelip papatya getirdi babasına.(Elisa kolyesini takıyordu).
Martinoda büyüdü neredeyse kılıç ustası oldu.
Ekonomik durumları normale döndü, ekinler iyi durumda. Anna mektup gönderip birkaç gün içinde Rivombrosa'ya geleceklerini haber verdi.
Angelo ve Celeste arasında birşeyler var galiba. Celeste hakında Bianka yine abisini kızdıran sözler söylüyor.(Bu kız hiç değişmiyor:)
Victor ve Martino avdan döndü. Elisa'ya victor, isterseniz bu yılki hasadı ben satayım sizin yerinize dedi ama Elisa ben satmalıyım öğrenmem lazım dedi.
Gece Elisa kontla eski günlerini hatırladı ve uyuyan kızının yanına gitti.
Bu bölümde böyle bitiii...
muhammet ali 13-06-08, 22:17 Dizi Martino'nun Elisa'ya yatakta sarılarak ''seni hiç yalnız bırakmayacağım,seni hep koruyacağım ''sözleriyle başladı.Elisa onu dinlerken çok yorgun ve acılı görünüyordu. Şatoda cenaze töreni hazırlıkları sürerken,dışarıya Ristori kontluğunun arması asıldı.Antonio cenazeyi incelediğini ve bunun sadece bir düello olmadığını ,ateş izlerinin olduğunu ve yetkililere haber vermeliyiz derken herkesi bir tedirginlik ,korku sardı. Vali ve askerleri ,Ranieri ve adamlarının cesetlerinin olduğu yere geldiklerinde Ranieri'yi görünce şok geçirdi.Adamlarına ''cesetleri toplayın doğruca götürüp yakın çok günah işlediler ''dedi.Bu arada yerden Fabrizio'nun kılıcını alarak Ristorilere gitti.Şatoya girdiğinde fabrizio kalafalta konulmuştu ve çok yakışıklıydı.Herkes ağlıyordu.Vali elindeki kılıcı uzattı ,kılıcı Martino aldı.Elisa ,Anna ve Antonio ya özel olarak konuşmak istediğini söyledi.Salona geçtikten sonra vali onlara Fabrizio yu öldürenin Ranieri olduğunu söyleyince herkes çok üzüldü vetedirgin oldu.Buradan ayrılan vali doğruca kralın yanına gitti.Krala ''Ranieri'yi birinin hapisten kaçırdığını ,bunun araştırılması gerektiğini ve Elisa'ya koruma gerektiğini''söyleyince kral ''Ristorilerle ilgili hiçbirşey duyak istemediğini ''söyledi. Katil(Arman) iç hesaplaşma içindeyken pencereden Angelo 'nun abisine birşey söylediğini gördü.abisi yanına gelerek ''bunu sen mi yaptın ,seni affetmiyorum ,buradan gideceksin ve bi daha gelmeyeceksin ''dedi.O da yola koyuldu. bu arada Ristorilere uğrayıp cenaze armasını görünce mutlulukla gülümsedi.Bunu da Martino gördü.
Kardeşinin yaptığından vicdan azabı duyan mösyö Benak Elisa ya gelerek borçlarıyla ilgili eşine verdiği sözün onun içinde geçerli olduğunu söyledi.Giderken Martino ona ''bana kılıç kullanmayı öğretir misin?'' dedi. O da '' ben bilmiyorum ama sana bir hoca tutabilirim ''dedi.Böylelikle dostlukları başladı.
Fabrizio nun defin töreni.... herkes acılar içinde ağlıyordu.Antonio Fabrizio nun çok iyi bir insan olduğunu söyledi.elisa dayanamayarak tabuta sarıldı ''aşkım beni bırakma ' dedi.Sonra tabutun üstü acı bir şekilde toprakla örtüldü.Elisa sevgili eşiyle yalnız kalmak istedi.''AŞKIM ŞİMDİ BEN GÖĞSÜNDE NASIL YATACAĞIM,KOLLARINA NASIL SARILACAĞIM ,SENİ ÇOK SEVİYORUM''dedi ve yerde serili olan Ristori armasına sarılarak ağladı.sonra evde geçen acı kareler...
Elisa Fabrizio yla ilk kez (yağmurlu bir günde sığındıklar)yalnız kaldıkları kulubeye geldi.Maşayla közleri karıştırırken Fabrizio nun söylediklerini hatırladı.O Fabrizio yaya ''yağmur dindiğinde sen efendi ben de hizmetçi olacağım ''demişti.Fbrizio da ''yağmurun dineceğini de kim söyledi seni hep seveceğim ''demişti.Sonra Fabrizio nun saçına çiçek taktığı anı ve birlikte geçirdikleri çok özel anları ...
Elisa Fabrizio nun mezarına başnı dayayarak (acılar içinde )''aşkım senin sözünü hiç unutmadım ne istediğini çok iyi biliyorum Rivombrosa da çiçekler açacak bu borcu ödeyeceğim ,aşkım seni çok özlüyorum dedikten sonra YILLAR GEÇTİ ve Agnese 4-5 yaşında bir çoçuk olarak Elisa'ya koşarak sarıldı.Elinde babasına getirdiği papatyalar vardı.
Elisa evde Agnese nin sesine doğru giderken koridorda Fabrizio nun kapısındaki SİYAH KURDELE ye baktı,yüzünde çok acı bir ifadeyle sonra kızına sarıldı o sırada mösyö Benak ve Martino içeri girdi Elisa mösyö benaka içki ikram etti ancak kendisi içmedi.
FELİCE çok yoğun bir gündü ancak fırsat bulabildim , umarım olmuştur.
arkadaşlar bugünkü bölümü, yazdıklarınızı hepsini okudum.felice teşekkürler cevabın için.izleyemedim ama yaşamış gibi oldum.off sadece ilk sezonu izlerken internetten ilerki bölümleri görmüştüm.düğün sahnesini ,ölüm sahnesini ikisinde de o kadar çok etkilenmiştim ki.... şimdi yazdıklarınızı okuduğumda gözümün önüne getirebiliyorum sahneleri. yanlız anlayamadığım birşey var. ben internetten izlemiştim.düğün oluyor.sonra elisa nın hamileliği falan ilerliyor sonra bir doğum sahnesi var elisa bağırıyor doğum yaparken fabi dışarda bekliyor. çocuk doğunca odaya giriyor sarılıyorlar falan.çocuğun ismini koyuyorlar. bütün bunlar tabiki italyancaydı anlamadım ama yine de çok etkileyiciydi.tahmin edebiliyorsun az çok ne dediklerini.bu sahneler yayınlandı mı? düğünden sonra bunların olması lazımdı.benim gibi başka yerlerden izleyenler vardır mutlaka. yoksa yine kestiler mi bölümleri?anlamadım ilk bölümde düğün oldu 2.bölüm de de ölüm sahnesi mi vardı? yani çocuğun sadece büyümüş halini gösterdilerse yine atladılar demektir. izleyenler cevap yazsın lütfen....:icon_sorr
herkese merhaba. felice yani toplam 2 bölümde bahsettiğimiz bölümler yayınlandı mı diyorsun 3. bölümde de öldü öyle mi? offf offf izlemek vardı bu bölümleri ama belki böylesi daha iyi. izlesem uzun süre kendime gelemezdim ya adam çoookkk yakışıklı ya:img-in_lo. 18 haziranda cnbc-e deki filmini izleyecem. çokmerak ediyorum oradaki halini. bu arada fotoğrafları nerede buluyorsunuz bilmiyorum ama süper. devamını bekliyoruz. ya belki italya magazin basınında falan çıkıyorlardır değil mi?
Evet hepsi yayınlandı. 2. bölümün sonunda öldü. 3. bölümün ilk yarısında da cenaze töreni vardı. İkinci yarısı da pazartesi... Maalesef o bölümde de yeni aşık giriyor diziye. Hemen bir aşk başlar mı acaba? Bilemiyorum ama izleyemeyeceğim. Buradaki arkadaşların yorumlarından takip edeceğim. :img-cray::img-cray::img-cray:
İyi ki izlememişsin dicem ama yani izlesen bir türlü izlemesen bir türlü... Ben de daha önce izleyip çook çok üzüldüğüm halde bu izleyişimde de perişan oldum. Öyle böyle değil yani... :(:( Düğün sahnesi, sonraki kutlama sahnesi, Fabrizio'nun geleceğe dair konuşmaları, umutları ve aralarındaki uyumun her geçen dakika izleyicinin içine daha da çok işlemesi... Ve tüm bunların sonunda Fabrizio'nun ölümü çok can yaktı. :img-cray::img-cray:
Bu arada anladığım kadarıyla italyan basınında sıkça yer alıyorlar. Sonuçta erkesin zevkle takip ettiği bir çift... En bilinen arama motoruna adları yazılınca pek çok resme ulaşılabiliyor.
ne güzel ifade etmişsin felice. bakışları konuşmaları falan... gerçek hayatta birbirlerine aşık oldukları için mi acaba bu kadar gerçekçi oynuyorlar. dizinin fabisiz hiç tadı olmaz zaten . heralde 3. sezonda elisa da yok. onuda öldürmüşler değil mi? bu dizi aslında eski sayılır. 2004 yapımı kendi ülkelerinde yeni projelerde yer alıyorlardır heralde. onları da yayınlasalar. fabiyi sinemada da göremiyoruz. yeni yeni filmleri olsada gitsekkkkkk....
Kesinlikle aralarında gerçek aşk olduğu için bu kadar muhteşem ve etkileyici oldu her şey... Kutlama sahnesinde Fabrizio tüm davetlilerin içinde Elisa'ya öyle güzel şeyler söyledi ki... Bunları söylerken gözleri doldu. Bence bir erkeğin gözleri gerçekten aşık olduğu kadın için dolar... Of yaa ne güzel bir sahneydi o öyle...
3. sezonda çocuklarının büyümüş halleri ve onların maceraları var. O sezon da oldukça güzel sanırım. Ve evet Elisa yok. Elisa da ölmüş, Fabrizio'nun yanına gömülmüş. Agnese ve Martino'nun mezarların başında görüntülenmiş fotoğraflarını görmüştüm. Hatta bu foruma da koymuştu bazı arkadaşalar galiba.
off düğün sahnesini tekrar okadar çok izlemek istiyorum ki..... felice özellikle senin dediğinden sonra. hani gözleri dolmuş ya. bu benim dikkatimi çekmemişti.ama izlersemde biliyorum çok etkisinde kalıcam.:img-in_lo o yüzden hatırladığım kadarıyla kalsın daha iyi.zaten artık herşey geride kaldı.fabi gitti çoktan. şimdiki bölümleri merak bile etmiyorum.ama birşey sorucam.fabi'yi öldüren vali mi? birde ikisi dizide tanışıp birlikte olmaya başladılar değil mi?
yeni bölümlerde lukresyada varmı?
Yok Fabrizio'yo vali öldürmedi. Daha iğrenç biri iğrenç bir şekilde öldürdü. Valiye yalakalık yaparak ona yardım eden ve rivombrosayı ele geçirme hayalleri kuran Armand Benac sırtından vurarak öldürdü. Fabrizio valiyle düello yaptı ve galip geldi, valiyi öldürdü. Sadece kolundan yaralanmıştı. Sonra atına binip yola çıkarken bu iğrenç Armand Benac silahla sırtından vurdu. :( Bu arada Armand Benac Fabrizio'nun borcu olduğu Benac kadeşlerin küçüğü ve kötü olanı.
İkisi dizide tanışıp birlikte olmaya başladılar derken gerçek hayatı mı kastettin? Evet bu dizinin setinde tanışmışlar. Ama dizi sırasında mı birlikte olmaya başlamışlar onu tam bilemiyorum. Çünkü bir yerden dizi sırasında bir etkileşim olduğunu sonradan ilişkiye döndüğünü duymuştum ama ne derece doğru bilemiyorum tabi... Yani sonradan ilişkiye döndüğü... :)
Yeni sezonda sanırım Lucrezia var. 3. sezonda olduğunu çok iyi biliyorum ama galiba bu sezonda da çıkıyor yine ortaya.
Bu arada 3. sezon ile ilgili de bazı bilgilere ulaştım. Yani çocuklarının maceralarının anlatıldığı bölümlerin bilgilerine... Oldukça entreresan şeyler oluyor o sezonda da... İnşallah verirler burada da.
muhammet ali 15-06-08, 22:34 Muhammet Ali'cim çok teşekkür ederim. Zahmet oldu sana. Çok naziksin. Çok güzel olmuş hem de. Bu kadar yoğunluğunun içinde vakit ayrımışsın, tekrar teşekkür ederim.
rica ederim değerli arkadaşım ........ yorumlarınız cok güzel . hepsini okudum evet hala birliktelermiş ama gecenlerde alessandronun bi forumuna girp mesajlarını okudum. katılanlardan birkacı sadakatıyla ilgili yorum yapmış. çok sadık bir asıksın demişler sonra da cümlenin sonuna ünlem koymuşlar umarım bir sakadır. aksine inanmakistemem çünkü......be de onlarındiziyi çekerken birbirlerinden etkilenip sonra asık olduklarını duydum.bir de alessandro diziden ayrıldığında vittoria ya deli gibi asıkmış ama filmini romada cekmiş ........ herhalde romadır.....vittoria torinoda kalmış arada baya mesafe var. bu film için aşkından ayrı kalıp ağır bi bedel ödemiş.gercekten bu filmi cok merak ediyorum.artık diziyi izlyebilir miyim bilmiyorum ama bi videoda izledim.elisa bir adala atın üstüdeydi adam ona ti amo elisa diyordu. sonra birlikte satonun kapısından içeri girdier sonra bütün ev halkı onlaı karşıladı. katlanılır bi şey değil ya baska bi erkekle....... alessandronun kemikleri baya bi sızlamıştır
Muhammet Alicim ne güzel bilgiler vermişsin. Belki de o ünlem işareti vurgulamak içindir... Haklısın insan tersine inanmak istemiyor.
Bu arada ben de dediğin sahneleri izledim. Maalesef Elisa'nın bolca şapur şupur öpüp amore mio (aşkım) dediği sahneler var. Halbuki Elisa Martino için hastaneye gidip bayıldığı zaman o gece Fabrizio "sana bir şey olacak diye çok korktum, sana bir şey olursa yaşayamam, başka birini sevemem, başka bir kadın sevmek istemiyorum" demişti. Bu sözler bir erkeğin bir kadına söyleyeceği en muhteşem sözler bence. Ve bunun üstüne yeni birinin devreye girmesi hiç hoş olmamış. Dizi yapımcıları ille de yeni bir aşk olsun istemiş ilgi azalmasın diye herhalde. Ama o kişinin elektriği de tutmamış kesinlikle. Yani o ilişkide ne tutkuyu ne de aşkı hissedebiliyor insan. Evet yeni kişiyle ilgili az sahne izledim ama bu yetti bana fikir sahibi olmam için.
Sevgili vittoria ben ingilizce yorumlar, bilgiler bulup bunları çeviriyorum.İtalyanca kelime dağarcığım da fena değildir. Cümle olarak olmasa da kelimelerden de bir şeyler çıkarıyorum. Ve bunlar ingilizce olanlarla tutuyor. Bu şekilde bilgi edinip sizlere aktarıyorum. Muhammet ali de italyanca konusunda çok azimli ve sanırım o da epeyce ilerletti bu dili. O da bu şekilde bize yardımcı oluyor anladığım kadarıyla.
Bugünkü bölüm yine çok heyecanlıydı arman benac geri döndü ve yine yapacaklarını yaptı elisaya gitti ve laf arasında zor durumda oldulkarını bu yüzden de artık kendilerine olan borcu ödemelerini istedi elisada borcu ödrmek için çare bulamayınca fabrizionun da yardım istediği baroktan yardım istemeye karar verdi bu yüzdende karattırdığı fabrizionun odasına girdi ve baroka yazdığı mektuıbu buldu ertesi gün victor banaca gitti ve borcu ödemek için baroktan yardım isteyeceğini dört hafta içimde borcu ödeyeceğini ödeyemezse rıvombrosayı alabileceğini söyledi ama victor kibarlığını yine gösterdi ve" istediği kadar süre verebileceğini söyledi sonra elisa fabrizionun mezarına"gidip baroktan yardım istemek içim ... yere gideceğini söyledi ve vedalaştıktan sonra oradan ayrılsı ertesi gün yanına kızını ve amaliayı da alıp yola çıktı . arman benacta elisaşarın yolunu kessin diye adam tutu. bu arada yolda victorda belli bir yere kadar onlarla gitti daha sonra ayrıldı bence victor onu seviyor çünkü ona bakışları çok tuhaf ve elisa gittiği için çok üzüldü neyse angelo birilerinimn onları takip ettiğini anlsadı ve başka yoldan gitti. ama o yoldada adamkar yollarını kesti angelo kılıcını çıkardı ve adamlarla dövüşmeye başladı elisa baktı ki angelo zor durumda o da arabadan indi kılıcını çıkarttı ve adamkardan biriyle dövüşmeye başladı. ama adan elisanın kılıcını yer attı ve onu da yere düşürdü tam kılıcı elisata saplıyacakkan herkesin beklediği elisanın aşık olucağı adam ortaya çıktı (cristiano) ortaya çıkıp adamı durdueru ve elisayla bir süre bakıştılar sonra diğet adamlarlada dövüşhtü ve herşet bittikten sonra elisa kendini tanıttı adamda deniz kuvvetlerinde albaymış elisa teşekkür etti birbirlerine baktılar orda bitti
Bildiğiniz gibi dünkü bölümde elisa baroktan yardım istemeye(napoliye) giderken yolda karşılarına adamlar çıkmış elisanın yeniden aşık olacağı kişi olan cristiano onları kurtarmış ve orda bitmişti bugünkü bölümdede angelo napoliye gidan geminin saatini öğrenmeye gittiği sırada cristiano da"elisaların yanına geldi cristianoda albaydı ya gideceği geminim kalkmasını bekliyordu elisalara nasıl sınız burada olmanız tehlikeli artık burdan uzaklaşmalısınız dedi tam o sırada angelo geldi ve elisaya napoliye giden en yakın geminin birkaç gün sonra kalkacağını söyleyince cristiano onlra kend gideceği gemile götürebileceklerini söyledi.Elisa da kabul etti gemiye bindiler bu arada elisa angeloya rıvombrosaya dönmesini söyledi gemidekiler elisanın gemiye binmesinden onlara verecek bir yer olmadığı için memnun olmadılar ama cristiano gelen bütün tepkilere rağmen elisayı korudu ve onlara kendi kalacağı kamarayı verdi gece oldu ve elisa uyuyamadı dışarıya çıktı fakat c"ristiano sesten uyandı elisa denize bakmak için biraz uca gitti cristianoda yanına gitti elisa yıldızlara uzu zamandır bakamadığını tuhaf olduğunu söyledi daha sonra elisa üşüyünce çocuk ona battaniyesini verdi. Çocuk uyumak için yerine gittiş ve elisa da kamarasına gidacekti sırtındaki battaniyeyi çocuğa geri verdi .bu arada angelo benaclara gitti victora yolculuk hakkında bilgi verdi yolda başlarına gelenleri anlatınca ve birşet olmadığımı söyleyince victorun kötü kardeşi arman biraz bozuldu biliyorsunuz adamları arman tutmuştu.sonra victor armana adamları sen tuttun dimi dedi ana arman kabul etmeyip bama güvenmiyorsan işlerden çekilebilirin dedi. elisanın kızı anyeze denize bakmak için dışarı bakmak isted
i koşarken dengesini kaybetti ve bebeğini denize düşürdü ağlamaya başladı .Bu arada o bebeği farizio noel hediyesi olarak özel olarak kızına yaptırmıştı bebeğin özelliği tanıştıkları gün elisanın üzerinde olan kıyafeti bebeğin üzerine yaptırmaktı cristiano anyezenin çok üzüldüğünü görünce ona bir bebek yaptı elisa cristianoyla konuştu ona teşekkür etmek için ama cristiano biraz içine kapanık ve az konuşan bir insan tepki vermeyince elisa size teşekkür etmek bile çok zor dedi o da o zaman etmeyin dedi neyse sonra elisa kendinden bahsetti aslında doğuştan bir asil olmadığını fakir olduklarını onun da küçükken böyle bir bebeğinimn olduğunu söyledi cristiano da elisaya iyki doğuştan asil değilsiniz yoksa hayatınız çok sıkıcı olurduı dedi elisa eşinin çocuğunun olup olmadığını sordu çocukta bunlar içim vaktini olmadığını söyledi elisada aşkı tatmayan bir insanın çocukları bu kadar sevemeyeceğini söyledi çocuk ayağa kalktı biraz bakıştılar sonra çocuk gitti elisa diğer gün gemide miçoluk yapan 10 yaşlarında küçük bir çocuk var cristianoyu onla konuşurken gördü söylediğim gibi adam kimseyle fazla diyolağa girmemiş ama bu çocuğa biraz anlattı çocul cristianoya onun gibi bir albay olmak istediğini söyleyince o da ben aileme mezarları başında bunun içim söz verdim istersen sen de olabilirsin dedi.Dizi küçük çocuk demiştim ya miçoluk yapan gemideki bir adam ona vurunca elisa da ne yapıyorsunuz deyip çocuğu yerden kaldırdı ve adam elisaya siz karışmayın dedi o sırada cristiano geldi hemen o çocuğu bırak dedi adama adam da çocuğu birden yere bıraktı ve adamla cristiano dövüşmeye başladı cristiano adama tam bir daha vuracaktı elisa yeter lütfen durun artık deyince vurmadı ve ordan uzaklaştı orada bitti ... bence bu adam zamanında bir asilmiş ve ailesini kaybedince herşeyi bırakıp sade bir yaşam sürmeye karar vermiş:happy0064
Bence, Elisa'nın ölümü durumunda Fabrizio'nun ne yapacağını dile getirerek seyirciyi şaşırtmak istediler. Aklımıza Elisa'nın bu bayılmalarının altından bir hastalık çıkacağı geldi (Tabi biz Fabrizio'nun öleceğini biliyorduk) Yani Elisa hasta derken Fabrizio gitmiş oldu. Geçen bölümde Armand abisine 2 yıl oldu demişti. Yani olayın üzerinden sadece 2 yıl geçmişken Elisa'ya böyle birşey yakışmazdı ama sonuçta diziyi izlenir kılan Elisa ve Fabrizio'nun arasındaki aşktı, yapımcılarda devreye yeni bir aşkı sokmuş oldu. Hemde Fabrizio'nun tam tersi bir tipte (asil değil hatta biraz karşı gibi, esmer, kahverengi gözlü) çok zıt. İtiraf ediyorum Fabrizio olmadan gerçekten tatsız tuzsuz olmuş dizi... Şimdiyse karabiberi biraz fazla olmuş gibi :img-wink:
Özet ve tüm fotoğraflar için teşekkürler...
Yeni adam ve Elisa kesinlikle birbirine yakışmıyor. Özeti okudum da... Bebeğin denize düşmesi çok üzdü beni. O bebek Agnese tarafından bir ömür boyu saklanacak çok değerli bir hediye olmalıydı halbuki. Babasını tanımayacak bir insana biricik babasından ona özel bir tanecik hediye ve sağolsunlar senaristler onu da denize göndermeyi tercih etmişler. Çok acımasızca olmuş.
Nicole_aslı hoşgeldin. Sana benden de tavsiye... Mutlaka 1. sezonu ve 2. sezonun ilk 2 hatta 3 bölümünü izlemeye çalış orjinal dilinde de olsa. Kesinlikle izlediğin en güzel aşk hikayelerinden birine ve televizyon tarihinin birbirine en yakışan çiftinin muhteşem uyumuna şahit olacaksın. Abartmıyorum inan bana.
Bu arada arkadaşlar ben kızıyla ilgili bölümlerin yani 3. sezonun ilk 6 bölümünü izledim. Orjinal dilinde tabi... Ama anladım az çok bir şeyler. Kesinlikle Elisa Ve Fabrizio'nun hikayesi gibi büyüleyici ve etkileyici değil... O bölümler bir başka yani kıyaslanamaz hiçbiriyle. Ama yine de oldukça değişik, enteresan ve heyecanlı... Umarım burada yayınlanır.
Merhaba arkadaşlar iyi geceler hepinize...!!!
Bu diziyle geçen haftalarda hasbelkader karşılaştım gerçi karşılaştığımda aslında dizi olduğunu bilmiyordum yarıdan yakaladığım bir film sandım.Her zaman dönem dizi,film ve kitaplarına hayranlığım olduğundan dolayı takıldım kaldım dizide...Pekte hoşuma gitti lakin ben deki kader neyse artık bilmiyorum izlediğim bölüm o meşhur yanılmıyorsam 28. bölümdü .Fabio'yu o kadar sevmiştim,karısına yıldız almasını da çok hoş bulmuştum,öleceğine hiç düşünmezkene bir baktım küt diye gitti herif:icon_sorr Tabi ben de biraz şaşırdım.
Lakin o bölümden sonra tvde kendileriyle bir türlü rastlaşamadım ama...
O izlediğim bölüm bittikten sonra filmdir düşüncesiyle başroldeki kişiyi öğrenme maksadıyla internette araştırmaya koyuldum çünkü amcamdan pek bi etkilendim ayıptır söylemesi:img-blush Dizi olduğunu öğrendim dizi olunca bizim siteye bir bakayım dedim.Siteye girdim...O gün burda yazan daha önce yazılmış herşeyi okudum bundan dolayı ayrıntıları tam bilmesemde dizinin evveliyatını iyice öğrendim,fotolara baktım teyzemle amcamın birlikte olduğunu bile okudum o dirice:)Tabi bunlar beni keser mi kesmez ,hele daha önceki sahneleri de okuyunca okumak yetmedi bir de görmek lazım dedim....
Bu seferde koyuldum video aramaya...Zamanım çok olmadığı için sadece o gün izleyebildiğim kadarını izledim....1. sezona dair gerçekten de çok güzel çok etkileyci sahneler vardı hepsini izlemeyi dilerdim zaten tv8 tekrar vermese bile ben kendim kendimi boşa çıkardığım ilk vakit bakmayı düşünüyorum...
Bu Agnese'nin bölümlerini de merak ediyorum açıkçası ama şu an hala o bölümlerden hiç birini izleyemedim...
Ben Fabrizio ve Elisa ile ilgili bir video izlerken malum video sitesinden alttaki commentleri okudum...Diziyi anlamayan biiizim gibi yabancı kardeşler konuyu merak edip sormuşlar...İtalyan kardeşlerden biride Elisa'nın hiç bi zaman evlenmeyeceğini Elisa'nın Agnese ve onun abisine bakarken Rivambrosa da yalnız başına öleceğini yazmış...Bilmiyorum :icon_sorr Niyse Kıder diyelim:)
muhammet ali 18-06-08, 11:10 Muhammet Alicim ne güzel bilgiler vermişsin. Belki de o ünlem işareti vurgulamak içindir... Haklısın insan tersine inanmak istemiyor.
Bu arada ben de dediğin sahneleri izledim. Maalesef Elisa'nın bolca şapur şupur öpüp amore mio (aşkım) dediği sahneler var. Halbuki Elisa Martino için hastaneye gidip bayıldığı zaman o gece Fabrizio "sana bir şey olacak diye çok korktum, sana bir şey olursa yaşayamam, başka birini sevemem, başka bir kadın sevmek istemiyorum" demişti. Bu sözler bir erkeğin bir kadına söyleyeceği en muhteşem sözler bence. Ve bunun üstüne yeni birinin devreye girmesi hiç hoş olmamış. Dizi yapımcıları ille de yeni bir aşk olsun istemiş ilgi azalmasın diye herhalde. Ama o kişinin elektriği de tutmamış kesinlikle. Yani o ilişkide ne tutkuyu ne de aşkı hissedebiliyor insan. Evet yeni kişiyle ilgili az sahne izledim ama bu yetti bana fikir sahibi olmam için.
Sevgili vittoria ben ingilizce yorumlar, bilgiler bulup bunları çeviriyorum.İtalyanca kelime dağarcığım da fena değildir. Cümle olarak olmasa da kelimelerden de bir şeyler çıkarıyorum. Ve bunlar ingilizce olanlarla tutuyor. Bu şekilde bilgi edinip sizlere aktarıyorum. Muhammet ali de italyanca konusunda çok azimli ve sanırım o da epeyce ilerletti bu dili. O da bu şekilde bize yardımcı oluyor anladığım kadarıyla.
evet aslında onlarla ılgili herseyi cok merak ediyorum bu yüzden biraz birşeyler ögrendim galiba.... diziyi dün izledim izlediğime pişman oldum. ask diye izlettirdikleri şeyin (fabrizio yu düşününce) aşkla yakından uzaktan alakası yok. fab elisanın pesinde koştu elisa da su kaptanın pesinden yazık .dizinin ikinci sezonunun bazı bolümleri otrantoda cekilmiş earth ten baktım cok güzel bir yer
bugünkü bölüm sürprizlerle doluydu hani en son cristiano gemideki bir adamla kavga ediyordu ya elisa onu durdurmuştu o da ordan gitmişti işte bugünde elisa onun kavga sırasında düşürdüğü madolyonunu buldu vermek için cristianonun yanına gitt cristiano da teşekkür etti elisa bu çok güzel bir kolye nerden buldunuz dedi cristianoda denizde bulduğunu söyledi elisa tam gidecekti arkasını döndü ve konuşmaya başladı benim kocam bir serseri kavgasında öldü bu çok büyük bir acı mutlaka sizim de kayıplarınız olmuştur deyince cristiano elisaya o adama haddini bildirmeliydim şiddete siddetle cevap vereceksin hoşuna gitsede gitmesede hayat böyle kurulmuş dedi ve gitti akşam cristiano denize bakıyordu elisa da kamarasından çıktı cristianoyu gördü ama yanına gitmed
i cristiano yanına gitti elisadan sert çıktığı için özür diledi o da asıl ben hayatına karıştığım için özür dilerim senin hakkında birşey bilmiyorum yorum yapmamö yanlıştı deyince cristianoda sen beni tanıdın aslında yüzüne bakarak dedi elisa hep ben soruyorum sen hiç benim kim olduğumu merak etmiyormusun dedi o da sen aslında çok güçlü ama bir o kadarda duygusal bir kadınsın yüzünde hep bir hüzün var deyip yüzüne dokundu elisa da lütfen deyip arkasını döndü cristiao yarın napoliye varıyoruz siz gideceksiniz ve biz bie daha görüşemeyeceğiz dedi iyi geceler deyip gitti ertesi sabah elisa cristianoyu sordu ama o kamarasındaydı gemide bir arkeolog var adı servantes işte o isterseniz çağirim dedi ama elisa zaten biz vedalaşmıştık gerek yok dedi elisalar kıyıya sandalla geçeceklerdi elisa sandalda arkasına baktı cristianoda tam osırada elisaya bakmak içn çıkmıştı elisa yüzüne bakıp güldü cristianoda ona güldü elisalar sonunda napoliye geldilet (baronu görmek için geldikleri yerin adı) elisaları gidecekleri yere götürmek içn etraflarını bir adam sardı elisalarda arabaya bindiletr fakat adam elisaları kendi kaldığı yere götürdü adam meğerse yan kesiciymiş elisanın kolyesini almak istedi vermeyince bavullarına saldırdı tam o sırada ortaya kim çıktı dersiniz hani lucresyanın yardımcısı isabella vardı ya o yan kesicinin karısıymış lucresya bunu öldürsün diye bu yankesiciye para vermiş ama isabelle ölmemiş ve bu yan kesiciye aşık olup onla evlenmiş tabi ikiside birbirini görünce çok şaşırdılar isabella kocasını ve arkadaşlarını elisayla tanıştırdı elisalar onlarde kalacaklar bu arada bizim cristiano gemide servantes var demiştim ya arkeolog hani işte onun eşyalarını aldı yani onun yerine geçmek içim onu da bağladı neyse sonra elisa baronu görmeye gitti elisayı baronun karısı karşıladı ilk başta kadın elisanın oğlunu görmeye geldiğin
i sandı sonra elisa söyleyin ce kadın baronun öldüğünü ama oğlunun ona yardım edebileceğini oğlunun seyahatte olduğunu dönünceye kadar elisayı misafir etmeyi istediğini söyledi elisa başta istemedi ama kadın ısrar edince baronun evinde kalmayı kabul etti akşam kadın elisaya nasıl olduğunu dinlenip dinlenmediğini falan sordu sonra elisaya başka bir misafirim daha var umarım sizin için sakıncası yoktur dedi ve konuğunun ismini söyledi servantes elisa cristianoyu karşısında görünce çok şaşırdı hani söylemiştim ya cristiano arkeolog servantesın yerine geçmişti sonra baronun karısı birbirlerine şaşkın bir şekilde baktıklarını görünce ne oldu yoksa siz daha önceden tanışıyormuydunuz deyince cristiano da evet buraya aynı gemiyle geldik dedi sonra kadın bir ara biryere gitti elisada cristianoya siz burda ne arıyorsunuz servantese ne oldu deyince o da sevantes iyi merak etmeyin burdan hemen gitmelisinz dedi elisa da neden dedi o da sebebini söyleyemem ama gitmelisinz dedi o sırada kadın geldi cristiano benim biraz başım ağrıyor sizi yanlız bırakmak istemezdim ama dedi kadın da yapabileceğim birşey var mı dedi o da hayır teşekkür ederim dedi elisa de düşünüyordu orda bitti:happy0064
Filmin müziklerine bayıldımmmmm... Bulmaya çalışıyorum şimdi o müzikleri. Bu arada görüntüler de harikaydı. İnsanın canı nasıl da çekiyor oralara gitmeyi...
Nazım Hikmet'in dizelerini duymak beni çok duygulandırdı. Filmin yönetmeni Nazım hayranıymış meğersem. Özellikle katmış filme. Ne de iyi yapmış.
Serra Yılmaz kısacık rolünde çok iyiydi her zamanki gibi. İnsanın aklına kazınıveriyor rolleriyle.
Ve Alessandro... Onun da rolü kısaydı.( Ya da ben doyamadım o yüzden kısa geldi bana:) ) Ama o da gayet akılda kalıcıydı. Ve bence filmde Fabrizio gibi olmaması, farklı olması onun mesleğini gayet iyi yaptığı, iyi bir oyuncu olduğu anlamına geliyor. Ama çekicilik anlamında kesinlikle aynıydı. :) Çok çok hoştu. Diğer erkek rolündeki ünlü İspanyol dansçı, flamenko dansçısı Joaquin Cortes'i dansçı olarak çok beğenirim ama o role pek gitmemiş, donuk kalmış. Filmin sonunda çocukluk günlerindeki gibi vanilyalı çikolatalı pastayı yemeleri ve pastacının sözlerini ezbere tekrar etmeleri çok şirindi. Biraz kopuk kopuk olmasının dışında hoşuma giden bir film oldu. Ancak Alessandro'nun rolü biraz daha belirginleştirilebilirmiş. Biraz daha ön plana alınabilirmiş. Fazla arka planda kalmış. Bunları sadece onu çok sevdiğim için söylemiyorum. Bir adamın hayat arkadaşına tekrar aşık olması, değer vermesi daha çarpıcı olarak anlatılabilirdi. O zaman film daha can alıcı olabilirdi. Ama bu hali de gayet hoş... :img-wink:
İzleyemeyenler için bugünün özeti ,han dün elisa baronun evinde kalmaya başlamıştı cristian da ona o evden hemen uzaklaşmasını söylemişti ya bugünkü bölümde elisa ameliyaları görmeye gitti cristianın söylediklerini anlattı amelya bunların üzerine geri dönmelerini söyledi ama elisa kararından vazgeçmedi ve yine baronun evinde kalmaya devam adeceğini söyledi ve tekrar geri döndü koridorda cristianla karşılaştı cristian ona siz hala burda mısınız deyince elisada ne olursa olsun burda kalmaya devam edeceğini söyledi ve ayrıldılar biraz sonra baronun oğlu (nicola) geldi elisayı görünce onu beğendi tabi tanıştılar ve nicola elisaya yardım edeceğini söyledi nicola akşam elisa ve servantesi yani cristianı bir kulübe götürdü kulüpte kimi gördü dersiniz lucresyayı tabi çok şaşiırdı bir iki yıldır napoli sosyetesinde yer alıyormuş baronun oğlu nicolaylada çok yakınlarmış elisa çok şaşırdı tabi bir kenarda otururken yanına cristian geldi ona durumu anlattı işte bu kadın kocam ve bana çok zarar verdi ortadan kaybolmuştu görmeyi beklemiyordum dedi sonra cristian elisanın da birşeyler sakladığını neden hiç kızından bahsetmediğini söyledi elisa da benim sırlarım sizinkiler gibi açıklanamayacak sırlar değil ben kizımı korumak içm buraya getirmedim dedi sonra sonra cristiana lütfen benden uzak durun dedi ve ordan uzaklaştılar lucresya elisanın yanına gelip nasıl kontes olduğunu fabrisyonun idam edilip edilmediğini sorunca elisada hayır fabrisio idam edilmedi kral onu kurtardı ve bana konteslik unvanını verdi biz evlendik ve çok mutlu olduk ama vali raniery onu öldürdü deyince lucresya valinim öldüğünü sandığı için şaşırdı ertesi gün elisa lucresyanın ölmediğini hemen isabellaya söyledi başka bir gün elisa baron nicol servantes ilginç kazıları gezmeye çıktı tabi lucresya oraya da geldi o gelince elisa ordan uzaklaştı ve denizi izlemeye gitti rüzgardan şapkası uçunca cristian şapkasını yakaladı ve ona verdi elisa da teşekkür etti elisa cristiana artık servantes olduğunuzu söylemelisiniz deyince cristian da ama çok iyi idare ediyorum dimi deyince ikisi de gülümsedi cristian elisaya neden benim aslında" servantes olmadığımı söylenmedin dedi o da çünlü sen benim hayatımı kurtardın deyince o da bunu herkes yapardı sebebi ne dedi elisa da çünkü birlikte seyahat ettik ben de sebebini bilmiyorun dedi o da bana güvenmediğini söylüyorsun ama" aslında içten içe bana güveniyorsun dedi o da seni sadece gemi de tanıdın gemideyken seni gerçekten tanımak istiyordum ama artık tanımak istemiyorum dedi o da ben sadece yemin etmiş bir adamım seni görene kadar dedi galba orda yinr yüzüne dokundu o da lütfen dedi orda n gitti sonra lucresya tam gidecekken elisanın yanına gitti kimse senin geçmişin hakkında birşey bilmiyor baroktan yardm istedin ama boşuna sana yardım etmeyecek bunu bizzat ben sağlayacağım dedi ve o sırada yanlarına cristian geldi lucresyaya birşeyler söyledi sonrada isterseniz size arabanıza kadar eşlik edim dedi ama lucresya istemedi yoo siz burda kalın ben gittikten sonra dedikodu yapmak daha zevkli deyip gitti bu arada akşam isabella lucresyayı öldürmek için gidecekti ama kocası mani oldu neyse akşam baron nicola evde değildi cristian da yokluğundan istifade odasına girecekti tam o sırada elisa geldi cristian siz burda ne arıyorsunuz beni hırsız sanmanızı istemem ben sadece benim olan birşey baronda mı diye odasına bakacaktım dedi elisa" da o zaman baron mu hırsız diye sordu birşeyler daha söylediler ** hatırlamıyorum birbirlerine iyi geceler dedi orda bitti... bu arada söylemeyi unuttum elisa baron nicolaya fabrisyonun mektubunda bahsettiği birşeyi sorunca baron şüpheli bir şekilde cevap verdi ve adamlarına elisanın her hareketini takip etme emri verdi bir diğer konu da cristianın barokla bir derdi var ama anlayamadım baronun evine intikam için geldi ama niçin intikam almak istiyor onu ilerleyen bölümlerde anlarızbye
paola çok güzel özetlemişsin ben bu gün izleyememiştim de tşkrlr emegine saglık. Arkadaşlar bu arada akşamki filmi seyrettim başta çok sıkıldım ama ortalara doğru ğüzelleşti ama sonunu izleyemedim. Sonun da ne oldu biri bana söyleye bilir mi şimididen tşkrlr
Canım sonunda ressam kanser oldu, öldü. Kadın onu hastayken son bir kez daha görmeye gitti. Hatta o sahnede ressam kadına Nazım Hikmet'in muhteşem "En güzel deniz: henüz gidilmemiş olanıdır" şiirini okudu. Sonra Bizim Fabrizio'cuğumuzun yani Alessandro'nun filmdeki adıyla Andrea'nın aklı başına geldi ve karısına döndü, değerini anladı. Çapkın bir adam olmaktan vazgeçti. Sonundaki sahneler güzeldi. :)
eelana2008 kopukluk konusuna ben de katılıyorum. Hatta daha önce de belirtmiştim. Bizimki daha ön plana çıkarılsaymış, kişilik değişimi yani çapkın bir adamdan, karısının, ailesinin değerini bilen birine dönüşmesi daha net olarak, üstünde durularak işlenseymiş film daha can alıcı ve çarpıcı olurmuş. Alessandro'ya rolünü çıkarması için fırsat verilmemiş. O güzel bakışlarını gösterecek imkan olmamış resmen. Senin de dediğin gibi hep uzaktan görebildik onu. Daha çok kadına odaklanılmış. O da kopukluk yaratmış.
Bu film için diziyi bırakmasına kızsam bir türlü, kızmasam bir türlü... Çünkü bu onun ilk sinema filmi. Ve bir oyuncu olarak bu fırsatı kaçırmak istemedi sanırım. Bir de daha önce arkadaşlardan biri bahsetmişti kimdi hatırlayamadım şu anda lütfen kusuruma bakmasın hatırlayamadığım için. Ama onun yazdıklarından anladığım kadarıyla tam olarak film için de bırakmamış, yönetmenle de sorun çıkmış. Ama ah yaaa devam edebilseymiş keşke...
Filmde Alessandro'nun kızını oynayanı tanıdınız mı? :) Elisa'nın kız kardeşini oynayan kızdı o... O da diziden uçup gitmişti. Anlam verememiştim ben de bu kızın annesi ve kız kardeşine ne oldu, niye yoklar ortada diye... Kız kardeş de bu film yüzünden gitti demek ki.
Bu arada özet ve fotoğraflar için teşekkürler. Emeğinize sağlık.
herkese iyi geceler.arkadaşlar dünkü filmi bende izledim ve çok hoşuma gitti değişik bir filmdi. özellikle o esmer adamın kadına olan ilgisi,aşkı...filmin çekildiği yerde çok güzeldi. neresi bilen var mı? zaten ön planda olan hep onlardı. paola'nın dediği gibi başrol onlara aitti sanırım. fabi misafir oyuncu gibiydi.hiç dizideki gibi değildi. hayret birşey bunun için mi diziden ayrılmış. kendisini sinemada denemek istemiş herhalde.
eelene 2008'in dediğine de çok güldüm ya . şu aynı kıyafet meselesi :img-hyste
bu arada diziyle ilgilibirşey sormak istiyorum. o esmer adam (adını unuttum)servantesin yerine neden geçti ve servantes kim? şimdiden teşekkürler
herkese iyi geceler.arkadaşlar dünkü filmi bende izledim ve çok hoşuma gitti değişik bir filmdi. özellikle o esmer adamın kadına olan ilgisi,aşkı...filmin çekildiği yerde çok güzeldi. neresi bilen var mı? zaten ön planda olan hep onlardı. paola'nın dediği gibi başrol onlara aitti sanırım. fabi misafir oyuncu gibiydi.hiç dizideki gibi değildi. hayret birşey bunun için mi diziden ayrılmış. kendisini sinemada denemek istemiş herhalde.
eelene 2008'in dediğine de çok güldüm ya . şu aynı kıyafet meselesi :img-hyste
bu arada diziyle ilgilibirşey sormak istiyorum. o esmer adam (adını unuttum)servantesin yerine neden geçti ve servantes kim? şimdiden teşekkürler
merhaba adamın adı cristian neden servantesın yerine geçtiğini bilmiyorum ama sanırım baronla bir meselesi var ondan intikam almak istiyor bu yüzden servantesle yer değiştirdi mesele neymiş ilerleyen bölümlerde hep birlikte görücez bu arada servantes kral için çalışan bir arkeolog elisayla aynı gemide yolculuk yapmıştı:img-wink:
bugünkü bölüm yine sürprizlerle doluydu dizi cristianın baronun birkaç adamını takip etmesiyle başladı hani daha önce söylemiştim ya isabellanın kocası yankesiciydi işte yankesiciler toplanmış neler çaldıklarını gösterirken ortaya bu adamlar çıktı ve yankesicilerden birinin hiç parası olmadığı için tezgahını yıktılar ve adamı dövdüler cristian da adamın yanına geldi adamları takip ediyor demiştim ya bu adamlar kim size niye vurdu diye sorunca adam da benim kuzenim dedi bu arada baron elisayı takip ettiriyordu ya adamlar elisayı gördü ve onu takip etti elisa da hem amelyaları hem de isabelleyı görmeye gelmişti onlara festival konusunda yardım etmek için elisa fabrisyonun barona yazdığı mektupta stella marina diye bir şeyden bahsetmişti ya bu adamlar da yani şu yan kesicinin arkadaşları da bu kelimeden bahsedince elisa daha da şüphelendi işte sonra baronun adamları gelip barona olanları anlattı elisayı gördüklerini ve işte şu yankesicilerle olan olayı sanırım baron oinsanların orda yaşamaları karşılığında onlardan para istiyor işte sonra baron elisaya istediği parayı vermesi için biraz dah gerektiğini çünkü alacaklılarından henüz paralarını alamadığını söyledi ve elisayla yalnız görüşmek istedi elisaya annem sizi çok seviyor peki kontes ristoeiyle aranız nasıldı (yani fabrisyonun annesi) o da ne demek istiyorsunuz hiç sadece sordum dedi ve imalı birşeyler daha söyledi elisa da konuşmalarınızda lucresyanın zehrini görüyorum dedi biraz sonra ordan ayrıldı koridorda cristianla karşılaştı cristian elisayı biraz üzgün görünce ne oldu yoksa baron mu bir şey söyledi deyince elisa da aslında söyledikleri pek hoşta sayılmaz dedi o da sana burdan gitmen söylemiştim dedi elisa da hayır henüz değil dedi zaten onu lucresya zehirliyor deyince cristisan da istersen lucresyayla konişim dedi ama elisa istemedi bu arada fabrisyonun oğlu victorla ava çıkmak için onlara gitmişti onu beklerken yanına arman geldi ve elisayla ilgili sorular sordu sonra victor geldi ve birlikte ava çıktılar yürürken fabrisyonun birçok işte ne kadar iyi olduğundan bahsettiler sonunda fabrisyoyu anan biri çıktı yani:img-wink: işte sonra victora armanın kendisine elisayla ilgili birkaç soru sorduğunu ama cevap vermediğini söyledi victor eve gittiğinde kardeşine neden elisayla ilgili sorular sorduğunu sordu arman da her zaman ki gibi victora merak etmemesi gerektiğini artık düzeldiğini o çocuğun kendisini rakip olarak gördüğü için böyle yaptığını söyledi diğer cephede de cristian gizlice bir yere girdi orda eski şeyler vardı aralarından bir dikiş kutusunu aldı ve ona üzülerek bakıp onu yanına alıp çıktı bence kesin o kutu sevdiği kıza falan ait buraya da birinin intikamını almaya gelmiş bence sonra gizlice ordan çıktı ve lucresyayı gördü lucresya ceketine sakladığı kutuyu görünce galba çok dikkatinizi çekti yanınızdan ayırmadığınıza göre deyince cristian da ben de bunu krala göstericektim deyince lucresya yanlış yöne gidiyorsunuz kralın odası o tarafta değil dedi bu arada lucresya evdeki hizmetçilerden birini elisayı izlemesi için tuttu bir de söylemeyi unuttum baronez yani baronun annesi oğluna evlenmek için elisadan daha iyisini bulamayacağını söyledi neyse sonra cristian ve baron düello yaptılar o sırada elisa ve baronez geldi ama onlar yine düelloya devam etti içten içe birbirlerini sevmedikleri her hallerinden belli oluyordu düelloda cristian kılıcı baronun boğazına dayayınca baronez düelloyu durdurdu düellodan sonra bir davete gittiler orda elisa cristiana iyiki baronez sizi durdurdu deyince cristian da ben zaten durmuştum dedi elisa da düello yaparken gözlerinizdee hırs ve nefret gördüm tıpkı gemideki kavgada olduğu gibi deyince cristian da yanlış görmüşsünüz dedi galba neyse sonra elisa yalnızken yanına baron geldi ve biraz sonra sokak gösterileri başlayacak siz de bir oyuncu olduğunuza göre böyle şeyler hoşunuza gider dedi elisa söyledikleriniz hiç hoşuma gitmedi deyince baron da yanlış anlamayın birşey ima etmek için söylemedim dedi akşam yemeğinde baron elisaya kocanızla nasıl tanıştığınızı bize hiç anlatmadınız sakıncası yoksa anlatırmısınız deyince elisa da kocamla olan hatıralarım benim için çok değerli bunları anlamaktan hoşlanmıyoprum dedi baronez de tabi hayatım haklısın sen oğlumun kusuruna bakma onun böyle saçmaladığı zaman yalnız kalması gerekiyor dedi ve odasına çekileceğini söyledi ve oğlunu da çağırıp yemek odasından çıktılar sonra elisa da çıktı ve cristiano arkasından gitti elisaya bekle dedi elisa arkasını dönndü cristiano ben senin yanındayım merak etme deyince elisa da yanındayım diyorsun ama"demin baron beni aşağılarken tek bir kelime söylemedin dedi cristiano ona sarıldı ve birşeyler söylediler ama hatırlamıyorum sonra baronu gösterdiler bir adamı gelip ona çingeneler hakkında bilgi verdi ve ona oyun salonundan bir mektup getirdi baron okudu ve şu an bunlarla ilgilenemeyeceğini söyledi adam dışarı çıkınca duvardaki gizli bir kasayı açtı ve içine bakarak gülümsedi içinde incili bir takı vardı ama ne olduğunu tam anlayamadım orda da bitti zatenbye
İzleyemeyenler için bugünün özeti dizi elisanın amelyayla konuşmasıyla başladı elisa amelyaya |