Tüm Versiyonu Göster : Ferhunde Hanımlar

dark
28-07-04, 11:34
Arkadaşlar yıllarca oynayan bu diziyi de takip ettiğinize inanıyorum. Melek Baykal, Tamer Karadağlı gibi oyuncuların ilk dizilerinden biri gerçekten çok güzeldi.

ayse
28-07-04, 11:55
Ferhunde Hanımlar unutulurmu ya... Bir zamanlar bayılırdım bu diziye gerçekten çok güzeldi... Şimdide yerini Bizim Evin Halleri kapatıyor... ama tabi melek baykal olsa daha daha iyi olurdu

michelle
28-07-04, 12:00
Bende deli Nermin ve Suzi'yi çok seviyordum.İkisini arasındaki diyoglar çok güzeldi.
Yanılmıyorsam diziye bir final yapmadan bitirdiler.Ayrıca dizileri o kanaldan bu kanala taşımaları bence izlenirliliği azaltıyor.

dark
28-07-04, 12:44
Kesinlikle benim favorim de deli Nermin!!!

ceyhunuyasemineatacan
28-07-04, 13:02
Nerede ferhunda hanımlar nerde bizim evin halleri ,

ferhundalar - out
bizim evin halleri- in

dark
28-07-04, 13:04
ceyhunuyasemineatacan,

inan yorumunla şaşırtmadın, olumlu bir şey görsem cidden şaşırırdım...

dark
28-07-04, 13:08
light dizi dediğin Ferhunde Hanımlar yaklaşık 8 sene TRT 'de ve 3 sezon da Star TV oynamış ve izleyicisi yüksek olan bir dizi. Tabi zevk sizin ve sizin zevkinize saygılı olmak da bizim görevimiz:)

Talaria
28-07-04, 13:11
nerden buluyorsunuz böyle light dizileri anlamıyorum lıght dediğin dizide Türkiye;nin gururu taşfırın erkeği haluk yani tamerkaradağlı oynuyor :evil:

Bu mesaj, uygun olmayan bir elestiri dili kulandigi icin degistirilmistir
dizifilm.com moderatorleri

dark
28-07-04, 13:13
Arkadaşlar kim ne derse dizin bir zamanların en unutulmazlarındandı bence :lol:

The_Darkness
28-07-04, 13:14
Bazı arkadaşlar sıcaktan olsa gerek, yanlış yanlış şeyler yazıyorlar bu ara :) arkadaşlar bu dizi oynadığı zaman, ki hala dizi Tv de oynuyor. İzlerim. Oldukça güzel bir diziydi. Ve 30 yaş kesimine hitap ettiği de bir fiyasko :) çünkü hemen hemen her kesime hitap ediyor, insanı sıkmayan bir diziydi.

dark
28-07-04, 13:15
Zaten o dizide Sadece Tamer Karadağlı değil yıllarını bu işe vermiş profesyonel oyuncular vardı. Zaten Tamer Karadağlıya bu diziyi maletmek yanlış çünkü o yardımcı oyunculardan biriydi... :lol:

ceyhunuyasemineatacan
28-07-04, 14:40
nerden buluyorsunuz böyle light dizileri anlamıyorumevet light bi dizi,nerde bizim evin halleri nerde bu...

The_Darkness
28-07-04, 19:25
Şu yazdığınız "Light" kelimesi sizce nerden geldii...?? Nasıl meşhur Oldu. Tamer Karadağlı Ferhunde Hanımlar'da performans göstermeseydi, şu an Çocuklar Duymasında başka biri olabilirdi. Belkide şu an bu diziye yakıştırdığınız "Light" kelimesini bile kullanamayacaktınız...

bedus
28-07-04, 19:37
ben de cok severdim Ferhunde Hanimlari valla. Hay hafizanizi seviyim, nerden hatirladiniz :lol: :lol: :lol:
Ayrica da ne yalan ben diger arkadaslar gibi Light kelimesini kotu algilamiyorum, bilakis cok hosuma gidiyor. Cunku Light demek hafif demek, saglikli demek, guzel bisey yani. Atalarimiz bile dememis mi herseyin azi (light'i) karar cogu zarar diye. Acaba "30"lu yaslarda oldugumdan mi boyle konusuyorum ne dir?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

cesd
29-07-04, 08:51
bencede çok keyif verici bir diziydi :D ayrıca light dizi kelimesi bence çok saçma :twisted: light kelimesi tamer karadağlının oynadığı çocuklar duymasın dizisinde geçen bir sözcük öbür diziyle hiç bir alakası yok :o iki dizideki farklı karakterler o yüzden bence o yakıştırma yapılmamalıydı :cry:

mely
29-07-04, 11:17
Şaşıracaksınız arkadaşlar belki ama hatırlamıyorum ben bu diziyi :cry: . Tek hatırladığım anneannemin bu diziyi izlemiş olduğu. Adını biliyorum ama oyuncular falan hiçbirini hatırlamıyorum ya.

mely
29-07-04, 13:44
Şaşıracaksınız arkadaşlar belki ama hatırlamıyorum ben bu diziyi :cry: . Tek hatırladığım anneannemin bu diziyi izlemiş olduğu. Adını biliyorum ama oyuncular falan hiçbirini hatırlamıyorum ya.

anneannenin yorumlarını bize aktarırsan iyi olur
bide onu dinleyelim karar verelim light mı değil mi
Light mı değil mi diye sormadım ama nasıldı diye sordum çok güzeldi ben çok beğeniyodum sıcak bir diziydi dedi.

mely
29-07-04, 13:52
anneannenin cevabı aydınlattı beni tesekkürler..
Önemli değil. :D

bedus
03-08-04, 06:20
himm. hadi bakalim apricot _rose :lol: :lol: :lol:
anlasalim valla, ya biliyor musun, bence herkes anlassin. yani herkes ayni dusunsun demiyorum, imkansiz birsey. ama herkes birbirini anlasin. :lol: o zaman su soldaki uc suratsiz yuvarlagin yerini (mesaj yazma panelindeki kizgin seytanlar) uc tane fazladan smiley kaplardi:):) ya ne kadar guzel olurdu.

samara
15-10-04, 13:40
çok hoş bir diziydi. :)

purna
03-11-04, 13:32
ben onlarla tanısmıstım ankarada cekılıyordu onun ıcın cok sıcak ınsanlar hepsı su ferhundelerın evı benım arkadasımın evıydı ben gıder ızlerdım cekımlerı hatta banada rol vereceklerdı de kabul etmedım

mugece
25-11-04, 18:30
keşke tekrarını verseler ne güzel olurdu :)

miss_damla
02-02-05, 12:23
diziTV de tekrarini veriyorlar ama ben o diziyi hic begenmiyorum vallah!

mugece
02-02-05, 18:06
ben özledim bu diziyi ya :( 7 sene oldu biteli

WİTH ROSE
12-08-05, 11:31
çok güzel diziydi bizim yaşadığımız şeylerdi tekrar yayınlasalar çok iii olur

purna
12-08-05, 13:32
annem nevzatı gormus yanında cocugu varmıs

shuis
11-10-05, 23:02
selçuk nevzatı aldatacak mıydı (çocuğunu kaybettikten sonra nevzat selçuktan uzak duruyordu, aniden de bir kız ortaya çıkmıştı), nerminle fehmi barışacak mıydı (ne de olsa fehmi zübeyiri çok kıskanıyordu,nerminle zübeyirin ilişkisi bitince bir atılımda bulunabilirdi) ? o zamanlar bu soruların cevaplarını merakla bekliyordum ama maalesef hiçbir zaman bilemeyeceğim.

first lady
12-10-05, 17:42
nermin harikayddddddddddddııııııııııııııııııııı :p :D :) ;)

rubio
12-10-05, 23:45
nermin favorimdir..... o dönemlerde ve onun yaş grubunda üzerine komedi sanatçısı yoktu bence............

BERNA
13-10-05, 19:58
şu anda veya geçmişte dizilerde oynayan oyuncular içinde bir zamanlar Ferhunda Hanımlar'da oynayan o kadar çok oyuncu var ki. Sırf bunun için bile saygı duyulası bir dizi. Bizim Evin Halleri'nde oynayan oyuncular dışında aklıma ilk gelen kişiler;

Güven Hokna- Nergiz Karahanlı (Kurtlar Vadisi), Afet-i Devran Neriman (İkinci Bahar), Sultan Ana (Zerda)
Melek Baykal- Cennet Mahallesi (Pembe), Hayat Bağları (Nurhayat)
Tamer Karadağlı- Yağmur Zamanı (Fırat), Çocuklar Duymasın (Haluk)
Hatice Aslan-En Son Babalar Duyar (Hülya)
Şahap Sayılgan- Sihirli Annem (Sadık)
Simge Selçuk- Aliye (Leyla), Ayrılsak da Beraberiz (Serpil), Tatlı Kaçıklar (karakterin adını hatırlmıyorum)

Çok da eğlenceli ve zevkle de izlediğim bir diziydi.

ÇAKIL85
16-10-05, 14:04
nermin=bacaklarini kirarim,penguen gibi dolasmaya baslarsin!!! :D

nermin süper ya.çok özledim bu diziyi.çok kaliteli bir diziydi valla.çocuklugum aklima geliyor ferhunde hanimlar diyince :(

marimar
17-10-05, 11:42
diziyi cok ozluyorum, bir nermin fanatigiyim :(

merve_
18-10-05, 14:07
ben çok küçüktüm malasef hatırlamıyorum diziyi ablam hep anlatırdı bana...

purna
18-10-05, 14:16
nermın cok alem bır ınsandı ya

purna
31-12-05, 14:01
http://www.diziler.com/diziler/imajlar/dizi/ferha.jpg

A.Konak
01-01-06, 13:26
çok güzel bir diziydi. hala dizitv de denk geldiğimde izliyorum. o dizide en hasta olduğum eleman ise nermindi. hali hareketleri acayip komikti. birde biliyorsunuz tamer karadağlı ilk bu dizi ile ünlüler kervanına girdi. selçuk karakteri ile hastasıydım onun. dizide behzatla birlikte ikinci akıllıydı. geri kalanların hepsi biraz çatlak ama çok sevimliydiler..

chaylack
01-01-06, 20:26
ya çok güzel bi diziydi melek baykal burdada oynuyodu ferhunde hanımın en büyük kızı çok çatlak bi tipti akıl hastanesine falan yatırmışlardı bi ara sora tamer karadağlı ve simge selçuk vardı simge selçuk melek baykalın kızıydı(aliye -leyla):img-wink:

purna
03-01-06, 08:23
selcugun yakın arkadaslarından olaN doktor vardı mACAR SELCUK VE DIGER BIYIKLI BIR OGLAN O ANKARA MUMUNE HASTANESINDE CALISIYOR

cgunday
09-01-06, 12:39
çocukluğumun efsanevi dizisi...

chissil
19-03-06, 19:38
bana göre dizilerin bu kadar yayılmasında bile etkisi vardır...hepimizin bir dönem akşam 6 civarında deli gibi seyrettiği bir diziydi..sonra sonu olmadan bitti sanırım :blush:
en son nevzat ve selçuk nişanlıydı...aaaahh ne güzel diziydi bbeee :icon_roll

gzm
19-03-06, 21:30
nermin en unutulmaz karakterdi hatta sırf tamer karadaglı cıksın diye izlerdik evlendi onlar selcuk nevzatla evlendi birde yetkin vardı okadar bölümü sapkasıyla cekti sonlara dogru dogal halini görebildik

forgetmenot
21-03-06, 20:06
Üstüne dizi çekilmedi!Klasik oldu bu dizi!Keşke yeniden adamakıllı yayınlasalar!

gülbin
21-03-06, 21:04
ya bu dizi gibi hergün bekledigimiz bi aile dizisi daha gelmedi bi daha şu aralar dizitv de oynuyo hergün izliyorum

onur29
24-03-06, 12:50
bence süper bir diziydi hatta dizinin bi kaç bölümü alaçatıda çekilmişti o zaman dizi ekibiyle aynı otelde kalmıştık çoğunu görme imkanım olmuştu o zaman küçüktüm ama hepsini hatırlıyorum özelliklede melek baykalı çok başarılıydı gerçekten yanlız hatırlarmısınız bilmiorum bu dizinin bi bölümünde kaza yapmışlardı baya ciddi bir kazaydı hatırlayan varmı

ÇAKIL85
05-04-06, 18:44
kaza olan bölüm trt de değilde starda yayınlanan bölümünde olmuştu.
bayağı büyük bir kazaydı.hep beraber pikniğe mi ne gidiyorlardı.
meftunenin kocası belalı ölmüştü.
canın babası da ağır yaralıydı.bir de birine daha bir şey olmuştu ama çok net hatırlamıyorum.çok zaman geçti

A.Konak
05-04-06, 22:45
kaza olan bölüm trt de değilde starda yayınlanan bölümünde olmuştu.
bayağı büyük bir kazaydı.hep beraber pikniğe mi ne gidiyorlardı.
meftunenin kocası belalı ölmüştü.
canın babası da ağır yaralıydı.bir de birine daha bir şey olmuştu ama çok net hatırlamıyorum.çok zaman geçti

belalı ölmüştü. nermin, yonca ve bülent ağır yaralanmıştı.

Müge
05-04-06, 23:24
Çok etkilenmiştim o bölümde bayada ağlamıştım ve iki üç bölüm izleyememiştim..Ferhunde hanım istemişti pikniğe gitmeyi"hep beraber gidiyoruz"diye söylüyordu.Güle oynaya yola çıkmışlardı Nermin(Melek baykal) yolda yine komiklikler yapıyordu ve kaza oldu gerisini hatırlamak bile istemiyorum...:(

fb_polat
27-05-06, 09:38
deli nermin süperdi

purna
27-05-06, 14:15
göksel vardı bir tane o gercektende doktor.ankara da görmüştüm bikere benide hastaneye götürmüşlerdi orda karsılastım kendısıyle

Cekirgeselin
02-06-06, 01:06
ben diziyi yeni yeni seyrediyorum dizi tv de cok güzel bir diizi bizim evin halerinde oynayan karakterler oynamis zamaninda bu dizi sona erdimi yani bir sonu varmi varsa nasil bitti biri anlatirmi?
en cokta nevzat cocugu dogrdumu kiz mi erkek mi onu merak ediyorum

purna
10-06-06, 08:26
nermine baYILIyorum

anil16
10-06-06, 08:48
Nermine bnde bayiliyordum cok guzel bir diziydi hic kacirmazdim.Simdi Nermin cennet mahallesinde oynuyo ordada ben cok seviyorum onu cok komik bir kadin ya.. :img-grin2

onur29
10-06-06, 10:38
ewet o kazadan sonra yonca hafızasını kaybetmişti nermin ve bülent çok ağır yaralıydı bide bu dizide hatırladığım bi olay var manyak bir kız vardı adını bile hatırlıyorum bese müjganı kaçırmıştı o zaman çok etkisinde kalmıştım

sevgili_sevgi
10-06-06, 12:47
önceden de seyretmiştim ama tamamını hatırlamıyorum, ferhunde hanımları dizi tvden takip ediyodum ama sanırım artık yayınlanmıyo 2 haftadır göremiyorum. dışarı çıkış saatlerimi, kahvaltılarımı, eve dönüş saatlerimi inanmayacaksınız ama o filme göre ayarlıyodum.
merak edenler için nevzat doğum için almanyaya gidiyo, orda çocuğu ölüyor.

purna
10-06-06, 12:51
nevzatın cocugu dusuyordu tekrar mı hamıle kaldı ben oyle bısey hatırlıyorum

EmmRe
25-07-06, 11:26
süper bir diziydi dizi tv de artık tekrarları verilmiyor galiba çok uzun sürmüştü ben star tv de yayınlanan bölümlerini hatırlıyorum trt 1 de yayınlandığının bile bilmiyordum

EmmRe
25-07-06, 11:29
ya birde nerminin birde oğlu vardı o ne olmuştu

purna
25-07-06, 13:05
evet ona ne olmuştu

huseyin-kulac
27-07-06, 08:29
Hatırladığım kadarıyla biyere okula gitti ama daha da dönmedi..

k€r€mc€m
28-07-06, 17:27
ACI KAYBIMIZ!...

dizimizde eşi beyhan saranla kamera karşısına geçen baykal saran kansere yenik düştü...kaldırıldığı hastenede bugün hayata gözlerinin yumdu..cenazesi yarın ankarada toprağa verilecek...ayrıca saran bir süredir kanser tedavisi görüyordu...

£speranza
28-07-06, 18:41
Haberi duyunca çok üzüldüm.Allah rahmet eylesin.

papatya_23
28-07-06, 19:37
Ben de çok severdim Ferhunde Hanımlar dizisini, özellikle de Nermini. Gündelik hayatı çok güzel işleyen bir diziydi.

chaylack
28-07-06, 20:15
baykal saran'ı kaybetmişiz allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun allah ailesine sabır versin

ya bu dizi yi izlerken kaptırıp gidiyordum kendimi o kadar doğallardı ki sanki orda öyle bir aile varmış gibi nermin süper ötesi bir karakter arada onun gülmeleri vardı bi ara hastaneye falan yatmıştı kocasına çok düşkündü keyfi yerine geldiği zaman ahahahaha diye garip bi şekilde gülerdi bişey var nevzat çok hızlı konuşuyordu (halen öyle) :) çok sıcak bir diziydi valla star sabahları tekrarını verse keşke:)

sezinti
29-07-06, 13:16
HÜSREV AĞA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI... TİYATRO SANATÇISI BAYKAL SARAN, CEBECİ ASRİ MEZARLIĞI'NDA TOPRAĞA VERİLDİ...

29/7/2006 14:34

Baykal Saran için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Saran'ın tiyatro sanatçısı eşi Beyhan Saran, ailesi, sevenleri ve sanatçılar katıldı.
Saran, Kocatepe Camii'nde öğle namazını takiben kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda defnedildi.

kaynak ucankus.com

purna
29-07-06, 13:24
Ferhunde hanımlarda cok severdım kendısını

gulseven
29-07-06, 14:10
Allah rahmet eylesin.mekanı cennet olsun.
çok sıcak bi karakterdi ferhunde hanımlarda.
bu diziyi kaç tekrar izlemiş olsamda hala canım sıkılmadan izleyebiliyorum.ilginç;)

shuis
29-07-06, 18:03
bu dizi sayesinde baykal saranı tanımıştım, bu habere çok üzüldüm.

purna
29-07-06, 18:26
cenazeyı gosterdıler esı.bizim evin hallerındekı oyuncular melek baykal vRDI

onur29
31-07-06, 13:50
allah rağmet eylesin gerçekten de çok iyi bir oyuncuyu kaybettik çok yazık

barbizeynep
04-08-06, 15:41
cok guzel bi diziydi hiç kacırmazdım keske tekrarları olsa...

i_kutay
09-08-06, 15:43
ben o zaman çok küçüktüm ama hala hatırlıyorum. benim favorilerim nermin ve bülent di(şaap sayılgan)....

comic_ugur
01-09-06, 16:40
ben bu diziye bayılıyorumve hala bayılıyorum dizi tvde de izliyodum ama dizi tv kapandı artık saat sabah 5 te star da izliyorum nermin karakteri hafızalara işleyecek bi karakterdi ve melek baykal süper oynuyodu suzi(güven hokna) rolüde süperdi ve ben aralarındaki çekişmelere bayılıyordum.ferhunde hanımı(beyhan saran) unutmamamk lazım çünkü o saf anne rolüyle benim favorilerimden biriydibu arada bu dizi çoğunlukla doğaçlama olduğu için de tebrik etmek lazım hepsini zaten çoğuda ankara devlet tiyatrosunda çalışıyorlardı.ve dizide ki baba rolündeki behzat bey de(baykal saran)da vefat etti.beyhan sarana da baş sağlığı dilemek lazım.bu dizi benim hayatıma işlemişti.ayrıca tamer karadağlı(selçuk),şahan sayılgan(bülent),ipek çeken(nevzat),meral niron(şüküfe),ayşe nil şamlıoğlu(meftune),simge selçuk(yonca),hatice aslan kaleli(nejla),hülya gülşen ırmak(müjgan),levent çelmen(fehmi) unutmamak lazım

chaylack
01-09-06, 16:47
ya şu dizyi keşke normal bisaatte verseler çok güzel olcak sabahın köründe olmuyor valla ya:)

onur29
02-09-06, 08:43
Ben küçükken yaklaşık 5 6 yaşındayken ferhunde hanımlar dizisi Çeşme alaçatıda çekiliyodu ve bizde tatil için orayya gitmiştik ve tam 3 gün aynı otelde kaldık gerçekten çok sıcak bi ekipti özellikle Melek baykalı çok iyi hatırlıyoum çok tatlı çok komikti hatırladığım kadarıyla Tamer karadağlı, Simge selçuk,İpek çeken, Güven hokna da ordayı

_duygucuk_
02-09-06, 09:06
ben bu dizide en çok selçukla nevzatı seviyordum en son nevzat hamile idi ondan sonra ne oldu sonunda bilen var mı?:)

ece queen
02-09-06, 09:21
bende bu diziyi izlerdim ama sonunda ne olduğunu hiç göremedim bilen var mı?

purna
02-09-06, 09:26
en sevdıgım dızıydı sonu nasıl bıttı bılen varmı

Medea
02-09-06, 15:24
Nerminin o tuhaf gülüşünü anımsar mısınız?En canım sıkkınken bile o acaip gülmesini duyduğumda ben de onunla beraber gülerdim:)

_duygucuk_
03-09-06, 09:59
arkadaşlar sonunu hatırlayan var mı:)?

ateveci
03-09-06, 22:17
ferhunde hanımlar gerçekten çok güzel bir diziydi.
her akşam oturur izlerdik.güven hoknayı ve melek baykalı tanıtan dizi bu oldu.
hele belalımın öldüğü bölümü unutamam.ben izleyememiştim de kasete çektirmiştim.ertesi gün izlemiştim.ve çok da üzülmüştük evde hatırlıyorum.
şükufe hanımın "kıtıpiyos" demesini,
nerminin "adam müsveddesi" demesini hala hatırlarım bülente.

size bir de bildi:
çocuklar duymasında aslında şahan sayılgan oynayacakmış.yapımcı ferhunde hanımın damatlarını karıştırınca yerine tamer bey dahil olmuş diziye.

onur29
04-09-06, 09:42
ewet aslında bir çokoyuncu bu diziylemeşhur oldu
Güven hokna
Tamer karadağlı
Haice aslan
Simge selçuk
Şahap sayılgan

Freddie
25-01-07, 20:29
bu dizi çok güzeldi yaaa bütün karakterler birbirinden neşeliydi Bildiğim kadarıyla ankarada çekiliyodu nese yaa hiçbirini unutmak mümkün değil Ben en çok ismet'i severdim İsmetti değil mi adı (tamer karadağlının karısını oynayan) Hatta ferhunda hanımlardan sonra Teyzemin Nesi Var?'ı bile izlemiştim onun için

onur29
25-01-07, 21:06
Adı nevzattı süper bi oyuncu

purna
26-01-07, 13:28
mujganın hoslandıgı bır cocuk vardı macar

dilan_şahin
26-01-07, 13:35
Evet macar hakan güneri oynuyordu.Müjganı çok üzmüştü ama.Evlendikten sonra tekrar müjganın yanına gelmişti o zamanda müjgan onu istemedi.Çok hüzünlü bir sahnedir.

purna
11-03-07, 15:42
dızıdekı yetkin rıza karaagaclı

http://img140.imageshack.us/img140/9756/rk146ds5.jpg

onur29
11-03-07, 18:04
Dizide iclal adında bi kadın vardı. Bide daha sonra Beste diye kötü bi kadın gelmişti.

purna
11-03-07, 20:37
http://img110.imageshack.us/img110/9388/79887933rl7.jpg

[/quote]

resmı sıtesınden alınmıstır yanı yetkın yanı rıza karaagaclı

onur29
25-05-07, 15:01
Resimler için sağol purna. Bu dizi televizyon tarihinin en uzun soluklu dizilerinden biriydi. O zmanlar küçüktüm. Ama evde çok izlenirdi. Diziye dağir bi çok şeyi hatırlıyorum. Çok kaliteli ve çok güzel bi diziydi.

EmmRe
25-05-07, 16:18
Çok severdim ya.Sonra Dzi Tv de 2 yıl önce filan kaçırmadan izlemiştim.Keşke bitmeseydi.Yalnız hatırlayan varmı;Nermin'in birde oğlu vardı ama son bölümlerde yoktu ne olmuştu ona?

onur29
25-05-07, 16:27
Evet burak dye bi oğlu vardı. Yatılı okula gidiyodu. Zaten bi daha hiç görünmedi. Adı bile geçmiyodu. Bide iclal diye ressam bi kadın vardı.

shake_it
25-05-07, 16:41
ne mükemmel diziydi yahu ferhunde hanımlar.. pek çok bölümünü izledim kaçırmadan.. iyi ki de izlemişim.. hepsi mükemmellerdi. keşke bir son yapıp bitirselerdi.. en son yayınlanan bölümünde müjgan hamileydi... volkan ünal ona evlenme teklifi etmişti orda bitmişti hatırlıyorum.. bu arada volkan ünalın dizideki adını hatırlayan var mı.. kafama takılıyo kaç gündür..

onur29
25-05-07, 16:47
müjgan evlimiydi yaaa. ben onu hatırlamıyorum. Ama uzun süredir biriyle birlikteydi. hatta sonlara doğru manyak bi akdın tarafından kaçırılmıştı. Adı besteydi

shake_it
25-05-07, 16:51
müjgan evlimiydi yaaa. ben onu hatırlamıyorum. Ama uzun süredir biriyle birlikteydi. hatta sonlara doğru manyak bi akdın tarafından kaçırılmıştı. Adı besteydi

ya yok evli deildi.. ama hamileydi.. volkan ünal'dan yani aman işte onun oynadıgı karakterden.. sora o da ne yapacağını şaşırıp alyans alıp müjganın kapısına gitmişti.. ama işte volkan ünalın adı neydi neydii.. hatta senin o dediğin kaçırılma olayından sonra atılmıştı bebeğin tohumları..:img-hyste :img-hyste :img-hyste

onur29
25-05-07, 16:54
Hmmmmm Hatırladım. Ama adamın adını hatırlayamadım. O bölümler çok heeycanlıydı. Bu arada nevzat ve selçuğun çocukları olmamıştı dimi. Sanki doğumda ölmüştü.

shake_it
25-05-07, 16:57
Hmmmmm Hatırladım. Ama adamın adını hatırlayamadım. O bölümler çok heeycanlıydı. Bu arada nevzat ve selçuğun çocukları olmamıştı dimi. Sanki doğumda ölmüştü.

evet ya.. canım nasıl üzülmüşlerdi.. ama sanki doğumda ölmemişti çocuk... düşük yapmıştı .. baya ileriydi hamileliği ama.. yani yanlış hatırlıyo da olabilirim tabii..

onur29
25-05-07, 17:03
Yok yok doğumda ölmüştü. Hatta yurt dışına gitmişlerdi doğum için. Ben öyle hatırlıyorum. Zaten bi dahada hamile kalmadı. Gerçi bu olaydan sonra dizi çok sürmemişti. Yanlız Yoncanın akıbetiyle ilgili hiç bir şey hatırlamıyorum.

shake_it
25-05-07, 23:43
Yok yok doğumda ölmüştü. Hatta yurt dışına gitmişlerdi doğum için. Ben öyle hatırlıyorum. Zaten bi dahada hamile kalmadı. Gerçi bu olaydan sonra dizi çok sürmemişti. Yanlız Yoncanın akıbetiyle ilgili hiç bir şey hatırlamıyorum.

hakikaten yoncanın son durumu hakkında hiç aklımda bişey kalmamış.. demek ki ilgimi çekmemiş o sıralar... ama selçuk'un askere gidipte arada izinlerde nevzatın yanına gelişi çok matraktı.. o bölümler kalmış zihnimde...

RIZA_BABA
26-05-07, 08:01
Çok güzel bi dizi idi çoğu bölümünü izleyemedim çünki 1993 yapımı ben ozamanlar çok küçüktüm sonradan tekrarları vardı onları izledim ama çoğunu izlemedim keşke tekrarlarını verseler

shake_it
26-05-07, 14:58
Çok güzel bi dizi idi çoğu bölümünü izleyemedim çünki 1993 yapımı ben ozamanlar çok küçüktüm sonradan tekrarları vardı onları izledim ama çoğunu izlemedim keşke tekrarlarını verseler

bende baya küçüktüm harbi ama baya baya izliyodum.. 1993'te 9 yaşındaydım.. :img-hyste :img-hyste geçen yıl star gece 3te tekrar vermişti.. bazı geceler kalkar izlerdim.. ama yine tekrarlasalar yine izlerim..

ANİTA
16-06-07, 20:03
ferhunde hanımlar melek baykal bu dizide çok iyidi özellikle delirip kendi hastenedeyken bölümleri aklımda kalmış kendini bir şarkıcı sanıyordu.hatta annesi ve tüm aile penceresinin altından onu görüyordu oda onları hayranı sanıyordu o bölümler çok komikti .tamer karadağlının ilk dizilerindendir .çocukluğumun dizisi:good:

reene
03-08-07, 16:49
Galiba gece kuşu olmanın en büyük faydası..Sabah diyebileceğimiz bir saatte de yayınlansa yine keyifle izliyorum..Daha makul bir saatte olsa pek bir memnun olucaz ama ne yapalım hiç yoktan iyi yine de..

sihir
04-08-07, 07:23
Galiba gece kuşu olmanın en büyük faydası..Sabah diyebileceğimiz bir saatte de yayınlansa yine keyifle izliyorum..Daha makul bir saatte olsa pek bir memnun olucaz ama ne yapalım hiç yoktan iyi yine de..

ben de geçen sabah rastgele gördüm. o saatte de verilir mi ki?
ama hülya gülşen ırmak ve ipek çeken daha çocuktular ya...:happy0064yani çok fark var. bir garip oldum izleyince.
melek baykalı gördüm. dizinin çılgın karakteri.
bayhan saran ve eşi çok hoştualr. bayhan saran çok genç görünüyordu. (eşine rahmet diliyorum.)
sonra şahap bey...

ahhh ne güzel bir diziydi. keşke bölüm bölüm elimde osla. o kadar değerliler ki...

reene
04-08-07, 14:51
ben de geçen sabah rastgele gördüm. o saatte de verilir mi ki?
ama hülya gülşen ırmak ve ipek çeken daha çocuktular ya...:happy0064yani çok fark var. bir garip oldum izleyince.
melek baykalı gördüm. dizinin çılgın karakteri.
bayhan saran ve eşi çok hoştualr. bayhan saran çok genç görünüyordu. (eşine rahmet diliyorum.)
sonra şahap bey...

ahhh ne güzel bir diziydi. keşke bölüm bölüm elimde osla. o kadar değerliler ki...

Evet ya çok ara bir saate..Büyük değişimler var ..Hele Hülya G. Irmak'ın şimdiki haliyle gerçekten çok fark var..Ne güzel ama orda da en yakın arkadaşlar..

Nermin dünkü bölümde yine şahaneydi,kırdı geçirdi ortalığı..Oyunculuk işte budur ya:happy0064

Gerçekten kadro şahane..Baykal Saran'ı görünce hüzünlendim ben biraz(Nur içinde yatsın)

icom_
04-08-07, 16:32
Ne kadar güsel sıcak bir diziyi değilmi..Bizden ailemziden bir parça bulabileceğimiz..şimdilerde yok öle diziler...(iki Aile hariç )..Araki bulasın böle tek tük işte..Onlarında kıynetini bilelim..

Müge
11-08-07, 23:58
Ben bir türlü izleyemedim...Bir gece arkadaşımda kalmıştım...Arkadaşlarla sabahladık ama o günde vermediler diziyi boşu boşuna sabahlamış olduk...
Hala veriyorlar mı?Sanırım sadece hafta içi veriyorlardır...

O kadar özledim ki..Nermin'in yaptıklarını...Dün gibi hatırlıyorum yemek yapmayı çok severdi...Bir kere kurabiye pişirmişti onlara kuzucuklarım diyordu..:)

Hülya Gülşen Irmak ve İpek Çeken'de orada yine iki yakın arkadaşlardı...Çok özlemişim gerçekten diziyi çok..

forgetmenot
12-08-07, 08:45
Hülya Gülşen Irmak ve İpek Çeken'de orada yine iki yakın arkadaşlardı...Çok özlemişim gerçekten diziyi çok..
Sanırım gerçek hayatta da çok yakın arkadaşlar.Ferhunde Hanımlar'da fakirlikten ve cadı kaynana sebebiyle zar zor evlenen bir şöförle(Turgay Tanülkü)karısının(Ayşenil Şamlıoğlu) aşkı da unutulmazdı.Ama şöför öldüydü aşk yarım kaldıydı,hatırladıkca hala hüzünlenirim.

Müge
12-08-07, 13:35
Sanırım gerçek hayatta da çok yakın arkadaşlar.Ferhunde Hanımlar'da fakirlikten ve cadı kaynana sebebiyle zar zor evlenen bir şöförle(Turgay Tanülkü)karısının(Ayşenil Şamlıoğlu) aşkı da unutulmazdı.Ama şöför öldüydü aşk yarım kaldıydı,hatırladıkca hala hüzünlenirim.

Evet Belalı'nın (Turgar Tanülkü) ve Meftune’nin (Ayşenil Şamlıoğlu) aşkları gerçekten güzeldi…Belalı Meftune’yi istemek için annesi Şüküfe’ye (Meral Niron) neler yapmıştı…Evlenmişlerdi sanırım tam olarak hatırlayamadım ama Belalı’nın pikniğe giderken trafik kazası geçirip öldüğünü bir de Ferhunde’nin telefonda “Hep birlikte gidelim” diyerek sesinin yayılmasını unutamıyorum….

sihir
12-08-07, 22:26

hatırlıyorsundur sen de, orada, bayhan saranın kızı ipek çekendi. kızının arkadaşı da güşen ırmak. tam terstti. ay keşke daha uygun saatte verseler bu diziyi.

Müge
13-08-07, 15:44
[/B]

hatırlıyorsundur sen de, orada, bayhan saranın kızı ipek çekendi. kızının arkadaşı da güşen ırmak. tam terstti. ay keşke daha uygun saatte verseler bu diziyi.

Evet öyleydi...İpek Çeken(Nevzat) kızıydı Ferhunde'nin..Hülya Gülşen Irmak Nevzat'ın arkadaşı Müjgan'dı...Müjgan çerçevecilik yapıyordu...Keşke öğlen kuşağında verselerde rahatça izlesek..

asena29
23-12-07, 01:19
bencede olağanüstü güzel bir diziydi çocukluk dönemlerimizin güzel anıları çok ii oyuncular vardıı son bölümlerde müjganın aşık olup hamile kaldığı dizideki adıyla tufana aşık olmuştum ozamanlar :happy0064:happy0064 şimdi kurtlar vadisinde hüseyin rolünde oynuyodu fakat geçen bölümde öldürüldü ilk ferhunde hanımlarda tanınmıştıı ama herkes gibi benimde favorim nermindi bi pessssssss demesi vardı yaa ağzını büzerekk yıkılıyoduk ona gülmekten yaa..

meander
23-12-07, 15:28
ben bu dizi werildiğinde cok kucuktum nermin karakteri süperdi ama yaa
haırlıorumda bikeresinde bütün kadro pikniğe giderken kaza gecirmişlerdi şöfor ölmüştü belalıydı lakabı sanırım
herkes hastaneye kaldırılmıstı öyle bişeyler olmustu

forgetmenot
23-12-07, 17:10
ben bu dizi werildiğinde cok kucuktum nermin karakteri süperdi ama yaa
haırlıorumda bikeresinde bütün kadro pikniğe giderken kaza gecirmişlerdi şöfor ölmüştü belalıydı lakabı sanırım
herkes hastaneye kaldırılmıstı öyle bişeyler olmustu

O belalı 'Turgay Tanülkü'ydü.Şu anda hem oyunculuk hem de bilhassa cezaevinde geçen dizi ve filmlerde 'oyuncu koçluğu' yapıyor. Geride kalan nişanlısı da şimdilerde harika tiyatro oyunlarında(mesela Dünyanın Ortasında Bir Yer)yönetmenlik te yapan Ayşenil Şamlıoğlu'ydu.Ne cadaloz annesi vardı(Meral Niron)nasıl da çatır çatır ayırırdı onları.Gerçi sonunda 'ölüm'ayırdı o başka.:icon_sorrMinübüste giderken veya evde rakı içerken Belalı, Orhan Gencebay'ın ünlü bir şarkısını söylerdi,neydi o şarkının adı??Yazıklar Olsun???

dilaa
23-12-07, 23:41
ferhunde hanımlar dedinmi akan sular durur bende. çok küçüktüm onun olduğu yıllar.hani yaşın yetmez delerya.bende ozaanlar sokakta top oynuyordum diziyi izlemek yerine ama annemin bazen beni cezalandırdığı zamanlar onunla oturup bu diziyi izlemek zorunda kalıyodum.bazen teyzemde gelrdi hep kendi ailelerine benzetirlerdi bu diziyi sonra bende izleye izleye hep kendi aileme benzettim.annemlerde 3 kız kardeşti tabi bide bunun yanında 3 erkek kardeş daha vardı ama o üç kız kardeşin hayatı annemlerinkiyle uyuşuyodu kıyısından köşesinden.sonra ankarada oluşu.yazları bütün ailenin toplanması falan.bana hep bizi anımsatırdı.

ben en çok alaçatılı bölümleri severdim.yaz aşkları gece fiskosları falan olurdu bizde büyüsekte bunları yaşasak derdim hep.müjganın biton sevgilisi olmuştu ama bi türlü evlenememişti.nevzatında selçuklu sahneleri benim çok hoşuma giderdi.onunlayken nasıl telaşlanırdı bi koşuşturmaca bi heycan bi korku alır başını giderdi gerçi nevzat hep öyle bi kızdı.nerminin deli halleirnin taklitini yapardı hep annem.fehmi hiç hoşuma gitmeyen ruhsuz bi karakterdi benim için.necla çok beceriklbi bi kadındı.damat bülent bi işe yaramazdı bu liste böyle devam eder. kısacası şen şakrak bi aileydi.

hattori ha
24-12-07, 11:57
Bu diziyi çok ama çook severdim. İlk başladığında trt 1 de yayınlanıyordu sonra stara geçti. Ferhunde hanım ve kızlarıydı ismi sonra ferhunde hanımlar olmuştu. Hafta içi hergün haberlerden hemen önceydi. Tek bir bölümünü bile kaçırmadım çok ama çok güzel bir diziydi sıcacık. çok küçüktüm izlediğimde, ödevlerimi bile bu diziyi izler, ondan sonra yapardım:) O kaza ve belalı yani Turgay tanülkü'nün öldüğü bölümde, Nevzat'ın kınasının yapıldığı bölümde ve bunun gibi birçok bölümde ağlamıştım. hem insanı kahkahalara boğan hem de ağlatan süper bir diziydi ya şimdi böyle diziler nerdee. Oyuncular desen hepsi tiyatro kökenli. o zamanlar bu dizide Hatice Aslan'a bayılırdım. Çok tatlıydı. neclaydı dizideki ismi. Bir gülüşü vardı erirdik ekran karşısında. Sesi de çok güzeldir. şahap Sayılgan kocası rolündeydi sürekli küsüp barışırlardı. Nermin karakterini canlandıran Melek Baykal ayrı bir olaydı zaten. Simge Selçuk, Tamer Karadağlı, Sinan Albayrak'ı ilk kez bu dizide tanımıştım. off ne nostalji oldu be... Çok güzel çok has bir diziydi. Sonra nevzat'la Gülşen'in dostlukları, çook sonra bir çerçeveci açmışlardı. Gülşen'in ilişki çıkmazları, Doktor Selçuk:) ve Nevzat'ın gizli buluşmaları, nerminin sürekli takıldığı Ferhunde Hanım'ın en yakın arkadaşı Suzi rolündeki Güven Hoknayı unutmak olur mu... Çook güzel diziydi çoookk... hala bir kanalda yayınlanıyor mu. Off bahsederken bahsederken canım acayip izlemek istedi:)

dilaa
25-12-07, 00:02
dmax ın önceki adı dizi tv kanalında yayınlanıyordu.belalının öldüğü sahneyi hatırıyorum biz ailecek tüm türkiye gibi geçrek ayattada öldü sanmıştık.hele nevzatın kınası onda bende ağladı ağlicaktım.üstelik ilkokula gidiyodum daha.parlement mavisi dar bi elbise giymişti nevzat,selçukta bi ara gelmişti kınaya ondada fırsattan istifade nevzatı odaya çağırıp öpmeye kalkmıştı.tamer karadağlının mimkleri çok hoştu orda ya neleri hatırlıyorum ben ya

purna
25-12-07, 11:35
çok ızlerdık bız nermıne bayılırdım ben.macarı cok sevıyordum

hattori ha
25-12-07, 12:29
hııı evet bir de macar vardı. selçukun falan arkadaşları. gülşen aşık olmuştu ona. bir de yetkin vardı. bülentle necminin bürolarındaki yardımcıydı. hep şapkalı dolaşırdı. onu en son binbir gecede gördüm. şehrazatın ağzını burnunu dağıtan, komşunun sapık kocası rolündeydi.

dilaa
25-12-07, 14:03
hattori ha o necmi değil fehmiydi:). Bence mecarla müjgan çok yakışıyordu kafa olarakta uyuşuyorlardı macar neden müjganı istemedi gitti başkasıyla evlendi onu anlamadım üstelik müjganı seviyordu.Macarın pskolojik sorunları vardı heralde kumara dadanmıştı bi ara,müjganıda incitmek istmeiyordu.ama çok fena yıkmıştı müjganı farkında değildi tabi.

hattori ha
25-12-07, 14:30
feymiydi dimi :) iyi sallamışım necmi diye, mi'li bişe diyorum ama... :) evet müjganı baya üzmüştü. bir de raa vardı. hümeyra. fehminin iş arkadaşı mıydı neydi...

purna
25-12-07, 15:49
feymiydi dimi :) iyi sallamışım necmi diye, mi'li bişe diyorum ama... :) evet müjganı baya üzmüştü. bir de raa vardı. hümeyra. fehminin iş arkadaşı mıydı neydi...

ferayeydı o da sanırım fehmının arkası olan kadın.bu dızıde oynayanlar bızım evın hallerınde oynuyor sımdı ferayede oynamıstı

dilaa
25-12-07, 22:15
evet ferayeydi.fehminin tek düzgün ilişkisiydi heralde ama kadın çok sakin sessiz bişeydi fehminin hayatıda ailesinin sayesinde çok renkli olduğundan heralde kadın gitti sessizce.

feraaye beh te misketin annesi olarak çıktı karşımıza.ya baksanıza bu ferhunde hanımlarda müjgan ve selçuktan başka kimse kavuşamamış sevdiğine beh tedemi öyle olcak acaba.

müjgan-macar
fehmi-feraye
yetkin-burcu(gerçi burcu tek taraflı aşıktı ama olsun sonuçtaoda kavuşamadı)
suzi-bi bey vardı adını unuttum onla kavuşamadı
nermin hep fehmiyi bekledi
yoncanın en son selimle ilişkisi vardı gerisini harılamıyorum
belalı-meftune kısa sürdü onlarınkide
yani herkez ayrı kaldı sevdiğinden.

Müge
25-12-07, 22:22
Ah ah...Gelmiş geçmiş dizilerin en iyisiydi...O kadar özledim ki...Deli Nermin'i....Müjgan'ı,Nevzat'ı....Can'ı...Kısaca herkesi...Ama tadında biten bir diziydi...Uzayıpta konuları yoldan çıkmadı...

öznr
25-12-07, 22:29
merhaba arkadaşlar...
başlığı görünce dayanamadım.
bu dizi benim izlediğim ilk dizi gibi bir şeydi (bir de bizimkiler vardı trt döneminde).
dizinin ilk adı ferhunde hanımlar ve kızlarıydı...ve sizlerin de dediği gibi belalının öldüğü bölümü hiç unutamadım.şöyle ki belalı ölünce (gerçek adı kerimandı dizide) şarkılar eskir de sözler eskir de bir sen eskimezsin benim gönlümde diye başlayan keriman diye biten bir şarkı çalmıştı meftune de hüngür hüngür ağlamıştı.işte tam o sahne de ben deniz de hıçkırıklara boğulmuştum ne zaman hatırlasam ağladığım için kendimle alay etmeye çalışırım ama o duygu yoğunluğunu hatırlayıp yine duygulanırım.

uzun lafın kısası bu dizi bambaşka bir diziydi.nerminiyle ,neclasıyla ,suzisiyle ,nevzatıyla tüm karakterleriyle harika bir diziydi.keşke star tv ye transfer olup da bitmek zorunda kalmasaydı...

hattori ha
25-12-07, 22:58
aaa evet evet ferayeydi. ama fehmiye bana raaa de diyordu:) Ya ben starda da çok uzun bir süre devam etmişti diye hatırlıyorum. beh dediğiniz bizim evin halleri sanırım. O diziyi de trtde yayınlanırken çok izlerdim ama sonra koptum. şu ana maalesef takip edemiyorum. ama bir ara rastladım rüzgar falan değişmiş. sezin akbaşoğulları rüzgarın sevgilisi rolündeydi falan. O da çok güzel bir dizi. Zaten forumuna da yazmıştım bir ara. Ferhunde hanımların mirasçısı olarak görüyorum. Gerçekten de tadında biten çok güzel bir diziydi Ferhunde Hanımlar...

dilaa
25-12-07, 23:17
:) hattori ha yine karıştırdın.fehmi ferayeye raa demiyordu.feraye aklı başında düzgünbi kadındı hiç deirtirmi öyle kendine.feraye gittikten sonra deli dolu bi kadın geldi diziye fehmiye aşık oldu adı hümeyraydı yanlış hatırlamıyosam.oda isminin başını attırıp bana raa deyin diyodu.fehmi okadını sevmiyodu ama bara nerdeyse sponsor olduğundan dolayı katlanıyodu işte.

hattori ha
25-12-07, 23:25
tamam ben artık susim en iyisi:) :) Ya ama çok küçüktüm napim. arada bişeler hatırlıyorum ama hayal meyal eee nerden baksan 10 yıldan fazla oldu yaa. neyse saol düzelttiğin için:) hümeyra işte benim bahsettiğim doğru hatırlamışım. yine iyi hatırlıyorum ama. hiç tekrarını mekrarını izlemedim ki bir daha.

saygin01
29-12-07, 10:31
Ferhunde hanımlar gerçektende eski ama güzel bir dizi dir hiç bitmek bilmedi ne güzel.....Ama artık bitti ooooooff

saygin01
29-12-07, 10:41
aaa evet evet ferayeydi. ama fehmiye bana raaa de diyordu Ya ben starda da çok uzun bir süre devam etmişti diye hatırlıyorum. beh dediğiniz bizim evin halleri sanırım. O diziyi de trtde yayınlanırken çok izlerdim ama sonra koptum. şu ana maalesef takip edemiyorum. ama bir ara rastladım rüzgar falan değişmiş. sezin akbaşoğulları rüzgarın sevgilisi rolündeydi falan. O da çok güzel bir dizi. Zaten forumuna da yazmıştım bir ara. Ferhunde hanımların mirasçısı olarak görüyorum. Gerçekten de tadında biten çok güzel bir diziydi Ferhunde Hanımlar...Gerçektende olay döngüleri süper