Tüm Versiyonu Göster : ''Yabanci Damat'' ve ''Turk - Yunan Iliskileri"

AZERI
20-02-05, 19:55
arkadaslar merak etdim simdi turk-yunan iliskileri nasil?insanlar dusmanci;igi unuttu mu?YABANCI DAMAT bu iliskileri buyutuyormu?bunu basara biliyormu?

elifile
26-02-05, 08:46
bazı çatlaklar olsada iyiye gidiyor gibi. Zaten iyiye gitmesi lazım bence. Sonuçta komşuyuz eskiden ne olmuşsa olmuş onlarda acı çekmişler bizde ama artık bunlar geçmişte kalmalı. 8O

koukla
14-07-05, 18:14
artik yunanli ve turkler dost olmaya basliyolar ,, :D sadece politaka da braz sorunlarimiz var ama ulkenin insanlari birbirlerine cok yakinlar ve onlar hic olumsuz dusunmuyoralr

tis498
14-07-05, 18:27
Türk Yunan dostluığunun tabi ki artmasını isterim ama bana sanki biz kendi kendimize gelin güvey oluyormuşuz gibi geliyor.biz dost olmak istesek de onlar pek oralı değil sanki...insanlar aralarında anlaşabilseler de yine de yunanlara güvenim yok.bu diziyi de sevmedim ben.nehir erdoğan çok tatlı bir kız ve aynı zamanda iyi bir oyuncu ama bu dizide albenisi yok bence hem de hiç!

aysede
25-07-05, 13:45
walla ben yabancı damatın bunu geliştirdiğine inanıyorum. Yunanistan da da gösterime girdi yabancı damat. herkes diziden etkilenecek gibi duruyor.

didarbeyza
30-07-05, 15:05
Arkaşlar ben size açıkça söyleyebilirim ki yabancı damattan sonra yunanları sevmeye başladım ben benim gibi bir sürü arkaşımın olduğunuda biliyorum ayrıca yabancı damat içimizdeki düşmanlığı bir nebze olsun attı gibi geliyor zaten türk insanı barışı çok sever ama önyargı olduğu için belkide böyle düşünüyorduk neyse benim düşücelerim bunlar herkese bye bye ;)

milagros esposito
14-08-05, 21:42
Yunan bir arkadaşımla konuştum.Yabancı Damat Yunanistan'da reytingleri altüst etmiş,ve %60'lık izlenme oranıyla Yunanistan'da televizyon tarihinin en çok izlenen yapımı olmuş....bu bir şaka mı? Hayır GERÇEK. Hatta uzmanlar inanamamışlar neler oluyor böyle diye...onlarda (bizde de olduğu gibi) yaz mevsimi televizyonda ölü zamanmış pek dizi falan seyredilmezmiş.(bizde de eski dizileri tekrar ediyorlar ya -hatta yarın İkinci Bahar başlıyor) ama gel görki dizi tüm zamanların rekorunu kırıyor...bu büyük bir haber...hata ve hatta neler oluyor böyle diye bu konuda belgeseller düzenlenmiş, kamuoyu araştırmaları yapılmış....
Nehir Erdoğan şu anda Yunanistan'ın en ünlü kadın oyuncusu.. "ondan popüleri yok şu anda" diyor arkadaşım...Memik dede,Kahraman,Kadir,Feride,Niko,Nazire,Ruşen... hepsi hepsi çoook seviliyormuş oralarda...hepsi ayrı ayrı hayran kitlelerini oluşturmuşlar...
Arkadaşım ;"Ben böyle bir anlatım hayatımda görmedim, çok kaliteli" dedi,bende dedim ki,"eee o diziyi Türkiye'nin en iyi senaryo yazarı yazıyor" (Sulhi Dölek) dedim,(bence öyle )ve Sulhi Dölek'in diğer çalışmalarını (Süper Baba,İkinci Bahar) anlattım..ve devam ettim "Birde Türkçe bilseniz daha da bayılırsınız ,çünkü Antep şivesi çok güzel bir şivedir."
Ve bunu gören bir başka Yunan kanalı Alpha TV şimdi Asmalı Konak'ı satın almış,Derin Anadolu adıyla yayınlanacakmış...bunu duyunca arkadaşıma söyledim ve ekledim..."Bunada bayılacaksınız"."romantik ve macera dedim komedi değil"...
ee ne diğim darısı Avrupa Yakası'nın başına, bence Yapımcı Sinan Çetin o diziyi de satmalı, bir kez daha başarılı olacağımıza eminim...

didarbeyza
15-08-05, 20:57
Ay çok mutlu oldum.Ama yabancı damat hak ediyordu bu başarıyı Özellikle bu başarının yunanistanda olması daha iyi neden diye sorarsanız türkiyede bu dizi çok sevildi ve yunan düşmanlığı bbüyük ölçüde yenildi bir çok kesim tarafından şimdide yunanlılar bize sempati duymaya başlayacak işte böyle tekrar çok sevindiğimi yazayım iyigünler dileyeyim iyigünler :D

sfunder
07-11-05, 10:46
Dizi çok güzel.Keşke ilk sezonunu izleseydim.Türkiyede yapılan kaliteli dizilerden.Ama türk-yunan olayına bişey kazandırmaz.Çünkü genlerimizde var bu.Biz yunanlılarla dost olamayız,uyuyuz birbirimize.Ne yazıkki bu gerçek beni sinir etsede bunun en büyük nedeni birbirimize çok benziyen iki millet olmamız.

anny
07-11-05, 16:44
ablam yunanistanda yasıyor..o bile tahmin etmiyordu dizinin bu kadar tutacagını..zaten ablam da yabancı bir damatla evli :) dizide yasanan olayları bizim ailede yasadı ama bu kadar olaylı degildi tabii..
bebege ege ismini koydular..bu kadar olmaz bizimkiler daha onceden dusunmuslerdi ege ismini.. :)
neyse konuya döneyim cenem düstü :) turk-yunan iliskilerini tabii ki gelistirdi.. yunanlı arkadaslar sürekli:niko yunanlı mı?kadirin durumu ne olacak?baklavalar cok super gozukuyor..memik ve eftalya evlenecek mi?diye soruyorlar :D

Cekirgeselin
31-05-06, 03:29
arkadaslar ben yabanci damati her hafta izliyorum tek merak ettigim bu yunanlilar bizim hakimizda ne düsünüyor sonucta türk karakterleri canlandiranlar biraz saskin yunan karakkterlerde tam tersi iclerinde normal olarak bi nazli var (saskin derken yanlis anlamayin yani komik komik hareketler mesela nazire, rusen gibi feridede cok komik ben karakterlere bayiliyorum ama acaba yunanlilar ne düsünüyor türkler hakinda ???

nikom
01-06-06, 09:05
bence yabancı damat yunana ve türk ilişkilerine güzel tesir yapdı onalrın bağlarını bir az daha güclendiridi bence ybancı dama t her iki ülke için yayrarlı bir dizi haline geldi:icon_ange

Dark-Girl
03-06-06, 11:57
antalyada yasıyorum ve burada yazları gercekten cok yunanlı oluyor ve insanlara cok sıcak davranıyorlar,ben gercekten dost oldugumuza inanıyorum cünkü zaten bu insanlar yüzyıllar boyunca bizimle aynı topraklar üzerinde yasadı aynı üzüntüleri paylaştı aynı şeylere sevindi ve biz de onları kardeşlerimz kabul ettik .. gecmiste bazı olumsuzluklar olabilr politikacılar yüzünden ve simdide hem türkiyede hem yunanistanda asırı milliyetciler olabilir ama bu demek değildirki dost değliz.. bence türk yunan dostluğu dünyadaki milltler arasında en önemli dostlukk:love09:

*deniz*
24-06-06, 16:00
Ülke politikaları yüzünden zor tabi ama ben bir yunanla rahatlıkla dost olabilirim çok klişe bir laf ama kalpten inanıyorum,insan insan olsun yeter.Beş para etmeyen bir bir insanı sadece Türk diye sevemeyeceğim gibi çok düzgün iyi kalpli birinide sadece yunan diye dışlayamam.

adviş
24-06-06, 16:00
siyasetçiler karıştırmazsa halklar arasında neden olmasın?geçmişte dünya birbirine girdi,1.ncisi,2.ncisi savaşlar yaptı.şimdi o ülkeler ekonomik işbirliği içinde.bu dizinin çok etkisi olduğuna inananlardanım.karşılıklı sempati yarattığı konusunda.

princess_barbie
31-07-06, 19:48
merhaba arkadaslar,
Benim nisanlim yunanli, ve ben yunanistana her gittigimde kendimi o ulkenin bir parcasi gibi hissediyorum. Nisanlim, Lefteris'te ayni, Istanbulu cok seviyor (hatta benim sevmedigim yanlarini bile). Ama yinede cogu insan (ozellikle turkiyede) bizi gorunce hayret ediyor. Ben yunancayi ogrendim ve cok guzel konusuyorum, yunanistandaki cogu insanda, ozellkile nisanlimin askerligini yaptigi yerde(soufli) turkce biliyor. (Ben yinede atinayi hicbiryere degismem) Yabanci damat cok guzel bir dizi, artik insanlarin uyanmasi lazim. Savasi baslatanda bitirende devletler, yunanistan halki degil, turklerde yunanlara cok cektirmis zamaninda!!! Bundan olsa gerek bazi eski beyinler hala inatla nefret ediyor, bazilari kandavasi guduyor, bazilarida hala dunyanin bir okuzun kuyrugunda durdugunu saniyor. Ben onlari bosveriyorum, gulup geciyorum. Dizinin verdigi mesaj guzel, ozellikle sorunlar cok gercek cunku babam bana ikide bir sen simdi bu sunnetsizlemi evleniceksin diyo!! Lefteris in annesi xrisoula kilisede evlenmemizi istiyo!! bla bla!! haha!! Komik ama gercek!! Belki benim bu dizi yazarlrinla tanisip onlara daha senaryo hakkinda tavsiyeler vermem lazim!!! ;) Hepinize sevgiler arkadaslar!! Baris dolu gunler!!

kardem
31-07-06, 22:01
Tabi ki "Yabancı Damat" dizisi Türk-Yunan ilişkilerine olumlu etki yapmıştır. Ancak tam bir dostluğun sağlanması konusunda çok umutsuzum. Çünkü buna, bu tür konular üzerindan rant sağlayan siyasetçiler ve dış güçler asla izin vermez. Evet, aslında Türk ve Yunan kültürü birbirine çok benziyor ve bu bize Osmanlı Devleti'nden miras kalan birşey.Neyse, inşallah, pek inandırıcı gelmiyor ama, dost olmayı başarabileceğiz birgün ve Eurovision'da diğer milletlerin komşularına oy yağdırdığı gibi bizde birbirimize oy yağdıracağız :img-grin2

*özgürkız*
31-07-06, 22:22
Dizide baklavamızı sahiplendiler diye yer verildi cidden oldu ama avrupa birliğinin mi ne çıkardığı bir kitapda baklava kıbrıs rum kesiminin milli tatlısı olarak gösterildi.Umarım dediğin gibi bir gün Eurovision'da biribirimize oy vereceğiz bir gün...ama önceden yaşananları insanlar bir anda içlerinden söküp atamıyor dizide kızıyoruz Eftalya'ya Memik'e ama öyle değil işte çok şey yaşamış insanlar barışı herkes ister ama hatırlıyorum 7.sınıfada falandım inkilapmı ne sınavı vardı ya ona çalışıyordum Yunanlılarla yapılan savaşları falan okudukça nefret edesim geliyordu zamanında birbirimizi çok yaralamışız ve bu yaralar kolay kolay kapanmıyo...

*özgürkız*
31-07-06, 22:46
işte bütün bunlar geçmişde çekilen acılardan kaynaklanıyo Yunanlıları sevmiyen Türkleri ve ya Türklerden hoşlanmayan Yunanlıları suçlamakda saçma neler çekmiş insanlar

kardem
31-07-06, 22:59
İnşallah çekilen bütün acılar geçmişte kalır ve bir hayal gibi gözükse de, "Yabancı Damat" gibi yapımların da yardımıyla ilişkiler olumlu yönde gelişir ve dost oluruz.

zerone
01-08-06, 16:48
Türkçedeki bazı kelimelerin sonuna ünlü harfleri(özellikle i) koyunca yunanca oluyor. Dillerimiz bile biraz benziyo..

adet - adeti
cay -tsai
ahtapot - htapodi
ciftetelli -tsiftetelli
anadolu - anatoli
dert -derti
ayran - airani
fener - fanari
bakkal - bakkalis
fidan - fidani
benzin - benzini
biber - piperi
borek -boureki
cacik -tzatziki
cam -tzami
cami -tzami
canta-tsanta
hap - hapi
harita - hartis
haram - harami
harman - harmani
hatir-hatiri
helva - halvas
hoca - hotzas
horon - horos
huzur - houzouri
kalamar - kalamari
kalfa - kalfas
kanal - kanali
kapak - kapaki
karpuz - karpuzi
karsilama - karsilamas
kasap - hasapis
kasar - kaseri
kavga - kavgas
kaymak - kaimaki
keci - katsiki
kilit - klidi
liman - limani
limon - lemoni
lokum - lukumi
lufer - luferi
marangoz - marangos
manastir - monastiri
manav - manavis
mandalina - mandarini
mantar - manitari
maraz - marazi
meltem - meltemi
meze - mezes
mikrop - mikrobio
misafir - musafiris
nargile - nargiles
naz - nazi
portakal - portokali
rezil-rezili
sabun - sapuni
salep - salepi
saz - sazi
sokak- sokaki
soy - soi
varil-vareli
yaka - yakas
zar - zari
zeybek - zeibekikos
zor - zori

sarcastic
03-08-06, 21:36
doğrudur bence yabancı damat bu konuda çok yardımcı bize..kendi adıma bir yunanlıdan ilk duyduğum sözler "nazli we nikoyu izlioyormusun?"oldu we beni mutlu etti..bilmiyorum iki kültürü iyi yansıtıyor bence..

cerenbk
05-08-06, 09:20
bence halkımızın bazı kesimlerinin yunanlılara olan düşmanlığını hafifletebilir ve bu çok iyi bişey...sezon finalinde antepliler nikoya "bizim damat" demişlerdi ve bunun gerçekten çok olumlu etkisi olacağını düşünüyorum...zaten dizinin temel konusu türk-yunan ilişkileri...bu konu da çok iyi işleniyo...

*özgürkız*
06-08-06, 14:17
çok işe yardaı yabancı damat en azından sevdiğimiz ortak noktamız gibi birşey oldu bayraklarımızdaki beyazımız gibi...

Rabish
26-08-06, 13:47
Yabanci Damat , soyledigimiz gibi , turk-yunan iliskilerinin duzelmesinde buyuk rol oynadi.Hem Turkiye'de elde ettigi reytingler , hem Yunanistanda elde ettigi reytignler bunu cok iyi kanitliyor.Oyunculara olan ilgiyi saymiyorum bile.
Ama benim dizinin en basindan beri anlamadigim birsey var:
Neden Turkleri bu kadar gorgusuz gosteriyorlar ?
Bircok kez , bircok yemek ve toplantida , iki ailelere dikkat edin. Yunanlilar her zaman kibar ve uyum sagliyor , Turkler ise uyum saglayamayan taraf durumuna dusuruluyor .. Dizi sadece Turkiye'mizde yayinlansa sorun yok , biz ne oldugumuzu biliyoruz , ama bu dizi sayesinde Turkler hakkindaki dusunceleri degisen Yunanlilari dusunun birde .. Ne kadar yanlis bir imaj kalir akillarinda eger Turklere bu dizide isindiysalar ki muhtemelen oyledir.Komik oluyor o sahneler dogru ama yanlis seyler gosteriliyor.Bence bu cok buyuk bir sorun ve bir an once duzeltilmesi gerek.3. sezonumuza girecegiz ama hala "Turkler geri Yunanlilar ileri" .. Umarim yeni sezonda bu tur hatalara aslinda ozellikle bu hataya dikkat ederler ..

dFKto
26-08-06, 14:37
Bu konudaki endişelenmeye çok lüzum olmadığını basında yer almış olan şu haber doğrulayacaktır sanırım:

Türkler bize ne kadar çok benziyor
'Yabancı Damat' dizisinin Yunanistan'daki yapımcısı Hristo Elmacıoğlu: 'Bu dizi neden bu kadar çok tuttu?' diye araştırma yaptırdık. Gelen yanıt çok ilginçti. 'Kendimizi gördük' diyorlardı

Rabish
26-08-06, 16:47
Kendileri dizide cok kibar ama ..
Turkleri kastederek kendimizi gorduk diyorlarsa , o zaman bir sey diyemem ..
Bu ne demek, kendilerini gorgusuz olarak mi kabul ediyorlar ? Anlayamiyorum .. Nerede kendilerini gorduler acaba ? Ilginc ..
Haber'i gosterdigin icin tesekurler Defakto ;)

dFKto
26-08-06, 21:15
Dizideki görgüsüzce ve kaba hareketler komiklik olsun diye konmuş unsurlar. Bunun onlar da farkındadırlar. Gelenek, yaşam tarzı ve davranış olarak Türk ailesini kendilerine benzetiyorlarmış.

bronz
26-08-06, 21:30
Rabish dizide gordugun o fark Turk Yunan farki degil bence. Gosterdikleri ailelerin arasindaki fark. Bir taraf armator ve cok zengin bir aile bir tarafta kendi halinde bir esnaf ailesi. Bence fark buradan doguyor. Senin degerlendirdigin sekilde degerlendirmek yanlis gibi geliyor bana.
Sevgilerimle..:img-nyam:

Rabish
27-08-06, 17:46
Dizideki görgüsüzce ve kaba hareketler komiklik olsun diye konmuş unsurlar. Bunun onlar da farkındadırlar. Gelenek, yaşam tarzı ve davranış olarak Türk ailesini kendilerine benzetiyorlarmış.

Fikirlerimiz burda ayriliyor , bence yapilan gorgusuzlukler fazla abartilmakla birlikte o kadar da komik degil ..
Normal zamanlarda yapilan espiriler ve gercek Turkleri yansitan hareketler bence cok daha komik ..
Ama tabii ki bu bir zevk meselesedir , saygi duyuyorum ;)

Rabish
27-08-06, 17:50
Rabish dizide gordugun o fark Turk Yunan farki degil bence. Gosterdikleri ailelerin arasindaki fark. Bir taraf armator ve cok zengin bir aile bir tarafta kendi halinde bir esnaf ailesi. Bence fark buradan doguyor. Senin degerlendirdigin sekilde degerlendirmek yanlis gibi geliyor bana.
Sevgilerimle..:img-nyam:

Tabii bu durum da var .. Ama bazi durumlarda Yunanlilar hic zorluk cekmeden Antep adetlerine uyum sagliyor , ozellikle Katina Hala'nin Antep'te oldugu donemlerde , Yunanli olmadigini bilmesek Antepli digcez .. Istanbul'dan geliyorlar dogru , ama Istanbul ve Antep cok ayri iki sehir bana gore ..
Anlatmak istedigim sey aslinda basit ,dizide Turkler hic bir zaman Yunanlilara uyum sagliyamiyor, Yunanlilar ise her durumda uyumlular ..
Ben buna karsiyim ..;)

Saygilar , sevgiler ..

not : anlasiliyor ki bu konu hakkinda ayni goruslere sahip degiliz , lutfen sakiz gibi uzatmayip bu konuyu burda kapatalim ;)

ceyda deniz
27-08-06, 20:43
Tabii bu durum da var .. Ama bazi durumlarda Yunanlilar hic zorluk cekmeden Antep adetlerine uyum sagliyor , ozellikle Katina Hala'nin Antep'te oldugu donemlerde , Yunanli olmadigini bilmesek Antepli digcez .. Istanbul'dan geliyorlar dogru , ama Istanbul ve Antep cok ayri iki sehir bana gore ..
Anlatmak istedigim sey aslinda basit ,dizide Turkler hic bir zaman Yunanlilara uyum sagliyamiyor, Yunanlilar ise her durumda uyumlular ..
Ben buna karsiyim ..;)

Saygilar , sevgiler ..

not : anlasiliyor ki bu konu hakkinda ayni goruslere sahip degiliz , lutfen sakiz gibi uzatmayip bu konuyu burda kapatalim ;)

rabiş sana katılıyorum aslında yabancı damat dizisini izlemekten vazgeçmemin sebeplerinden biride bizi hep küçük göstermeleri yunanlıları daha medeni daha eğitimli filan göstermeleri diğeride konuyu çok uzatmaları hep aynı olaylar tartışmalar biraz sıktı bu dizi ben 2.sezonun çoğunu izlemedim bile birde dizinin senaristi öldükten sonra senaryosu iyice saçma oldu bence tadında bıraksalardı da bu sezon bitirselerdi keşke

sema295
12-09-06, 22:51
ya yunanlilar bizden nefret ediyo ne dostlugu bizim turk medyasi tutmus bi doslukdur gidiyo bi basinlarini takip etsinler veyada gercek yunanlilarla bi anket yapsinlar bakalim ne cikacak olumune nefret ediyolar gecenlerde yeni haber izledim yunanlilarla yapilan ropartaj yunanlilarin soyledigi suydu biz kesinlikle sizleri dost gormuyoruz ve biz sizden daha cok vatanimiza bagliyiz bu topraklarda kesinlikle turk gormek istemiyoruz (kendi ulkelerinden bahsediyo)acikcasi ben nefret ediyorum yunanlilardan tabiki bu benim gorusum...

*özgürkız*
12-09-06, 23:06
Dizi aslında bir şeyler yaptı.Eskisi kadar kötü değil aramız sanki ama yinede bir diziyle olabilecek birşey değil.Kimse bir dizi ile yaşadıklarını unutamaz.
Ben diziyi seviyorum fanıyım ama yunanlılardan pek hoşlandığım söylenemez...

dFKto
13-09-06, 01:00
Ben seviyorum Yunanlıları. Çünkü ben insanları seviyorum.

_deep_
13-09-06, 09:12
Ben bütün Yunan'lıların bize düşman olduğuna hiç inanmıyorum... Bizim Rum komşumuz var ve inanın Türk komşulardan çok daha iyiler...

*özgürkız*
13-09-06, 09:26
Tabi canım koskoca ülkenin hepsi düşman olucak değil.Bizdede herkes düşman değil.

ateveci
16-09-06, 22:10
Ben bütün Yunan'lıların bize düşman olduğuna hiç inanmıyorum... Bizim Rum komşumuz var ve inanın Türk komşulardan çok daha iyiler...

selamlar
dizinin devamlı bir izleyicisiyim ben de.ama buraya pek girmiyorum.bir bakayım neler var dedim ve karşıma burası çıktı.
1-bir toplulukta iyiler ve kötüler vardır.hiçbir topluluk -bu bir sınıf olur,bir okulun bütün öğrencileri olur,bir takım taraftarları olur...- tamemen melek veya zebani değildir.dolayısıyla "yunanlılar iğrençtir,kötüdür" gibi bir önerme baştan aşağıya yanlıştır.
2-deep'e...sevgili deep senin rum komşun bir yunanlı değildir.bir türktür.burada bahsedilen türk-yunan ilişkilerine girmez yani senin rum komşun.o zaten türktür.he ama dersen ki "benim komşum türkiyede çalışan bit yunanlı ben ondan bahsediyorum." o zaman eyvallah.
3-yukarıdaki bir mesajda "yunanılardan nefret ediyorum" diyordu birisi.
komşusundan nefret eden birisine acırım gerçekten.hele ki bu birisi gidip komşuda birkaç gün geçirmeden ve hiçbir yunanlıyla yüzyüze konuşmadan bunu söylerse.birilerinden nefret etmeden evvel onları anlamaya çalışın bence.

bu bölge halklarının o kadar çok ortak özelliği var ki.bir yunanlı veya bir bulgarla o denliortak özelliğimiz var ki...
gelin insanlardan nefret etmeden evvel onları anlamaya çalışalım.bunu sağlamada y.d. dizisinin çok şeyi başardığını sanıyorum.yaptııkları çok çok önemli değil.ve maalesfe çok kalıcı da değil.insanlar bu diziy izlediği sürece yunanlılarla dost olabileceğini söylüyor ama birkaç dakika sonra yunanlılara nefretini belirtmekten gocunmuyor(yakın çevremden verdiğim bir örnek).

bu dizi sayesinde yunancaya merak sardım ve kendi kendime yunanca öğreniyorum şimdi.ne mutlu bana ki karşımdaki komşumu anlamak için birşeyler yapmaktayım.ne mutlu ki karşı komşudan da böyle insanlarla tanışıyorum.
siz de böyle yapın gelin.

Billush
16-09-06, 22:30
Ateveci Abi'm sana katılıyorum.

Ben küçüklüğümden beri nedenini bilmiyorum ama Yunan kültürüne ilgi duyarım.Yaşayışlarına,dillerine,isimlerine...Bizle re çok benzemekle birlikte aslında bizden çok da farklılar.Bu çok farklı bir durum.Zamanında yüzyıllarca birlikte yaşamış topluluklarız.Barış içinde yaşamışız,sonra onlar bağımsız yaşamak istemişler ve bizden ayrılmışlar.Bu konuya bizim açımızdan bakınca ihanet gibi görülebilir ancak onların açısından bakınca da özgürlük istemeleri de çok doğal.
Şimdi iki komşu ülkeyiz.Kültürleri çok benzeyen iki ülkeyiz.Bir ülke için en iyi güvenlik komşularıyla iyi geçinmektir.Bu kadar zaman dostça yaşadıktan sonra düşman olmak da çok saçma.
Yabancı Damat şimdilik bu barışı sağladı denebilir.Hiçbir şey yapmadığını söylemek fazlasıyla yanlış olur.Yunanistan'da çok izlenen bir dizi oldu.
Benim bu diziyle Yunanca merakım arttı ve kendimle ilgili kararlar verdim.Mesela Üniversitede öğrenci değişimiyle bir yıl orada okumak,Yunanca öğrenmek...Çok güzel şeyler yaptı bu dizi...:)

eylemm
16-09-06, 23:02
Sizlere katılıyorum.Ben bir insandan dini yada milliyetinden dolayı nefret edemem bir insanı sevmem için sol göğsünde atan şeyin nasıl olduğu önemlidir.İyi kalpli,dürüst,yardımsever,merhametli bir insandan sadece yunan olduğu için nefret edermisiniz?yada tam tersi kötü kalpli,merhametsiz bir insanı yalnızca Türk olduğu için severmisiniz?

Bu dizinin de karşılıklı sempati yarattığına Türk Yunan ilişkilerine olumlu katkıda bulunduğuna kalpten inanıyorum.

Billush
16-09-06, 23:35
Ne kadar güzel açıklamışsın eylemm sana katılmamak elde değil.
Hangi insan bir insandan dini için milleti için seçimleri için nefret edebilir ki?Ya da bu seçimleri yüzünden nefret eden insan gerçekten insan mıdır?
Küçüklüğümden beri bence bana öğretilen en önemli değer saygıdır.Her zaman bizlere büyüklerimize saygılı olmamız söylenir,misafire saygı,arkadaşa saygı,kararlara saygı.Onlara ve seçimlerine saygı duymalıyız.Onları dinleri milletleri için değil insan oldukları için sevmemiz ve öyle kabullenmemiz gerekir.Türk-Yunan kardeştir :)

sema295
18-09-06, 13:07
ateveci 3.uncu kisimda benden bahsediyon galiba ama ben yazimdada belirttigim gibi bu benim gorusum komsum beni sevmiyosa kendimi ona zorla sevdirmem bende onu sevmem ne biliyosun yunanlilarla konusmadigimi kendi kendime yarattigim bi dusunce degil bu haberleride takip ediyorum okuyorum izliyorum o kadar ornekler varki konuyu uzatmak istemiyorum yunanlilarla sohbetimde oldu aralarinda turkiyeyi seven olabilir ama azinlikda cogunluk sevmiyor bizimde su yunan hayranligimiza hayret ediyorum valla...

_duygucuk_
18-09-06, 18:54
yunan ve türk ilişkilerini çok güze belirtti bu dizi her iki komşununda dost olduğunu hatırlattı yabancı damada çok teşekkürler :):)her ne kadar savaşta düşman olsaakta :::olsun yunan müziği çok güzel:)

ceyda deniz
18-09-06, 22:00
ateveci 3.uncu kisimda benden bahsediyon galiba ama ben yazimdada belirttigim gibi bu benim gorusum komsum beni sevmiyosa kendimi ona zorla sevdirmem bende onu sevmem ne biliyosun yunanlilarla konusmadigimi kendi kendime yarattigim bi dusunce degil bu haberleride takip ediyorum okuyorum izliyorum o kadar ornekler varki konuyu uzatmak istemiyorum yunanlilarla sohbetimde oldu aralarinda turkiyeyi seven olabilir ama azinlikda cogunluk sevmiyor bizimde su yunan hayranligimiza hayret ediyorum valla...

kesinlikle katılıyorum her iki taraftanda dost görenler olabilir ama yıllarca aramızda öyle büyük problemler olmuşki ben benim gibi bir çok kişi yunanlılara güvenmiyor ve yunanistanla ilgili yazıları ve haberleri okuyor dinliyorum ve benim gibi düşünen çok kişi var her iki taraftada bir kere yunanlılar bizi işgalci olarak görüyor ve hayatta ençok istedikleri şey istanbul ve hala buraya kostantinapolis diyorlar burası bizim diyorlar.bizimde bunu kabul etmemiz imkansız. belki zamanla ilişkiler gelişebilir ama herzaman aramızda görünmez ama herkez tarafından bilinen bir duvar olacaktır diziyi eskiden bende severek izlerdim ama bende sizlerinki gibi yunanlılara sempati duyacak kadar bir etkisi olmadı diziyi izleyen herkezde türk veya yunan dostu olacak diye birşey yok ama savaş olması veya kan dökülmesine ilk karşı çıkacaklardan biride benim ben sadece negüzel dost olduk diyenlere demek istiyorumki siz kendinizi kandırıyorsunuz ufak bir sorunda ilişkiler yine eskisi gibi olabilir sizde hayal kırıklığına uğrayabilirsiz benden söylemesi

ateveci
19-09-06, 21:57
bakıyorum ben burayı bir hayli canlandırmışım.aferim bana:)
yukarıdaki okuduklarımı anlamayanlar olmuş.benim en baştaki eleştirim "yunanlı" adı altında bir insan kitlesinden bahsetmenin saçmalığıydı.yunanlı dediğiniz kişiler arasında bu topraklarda doğmuşlar olduğu gibi azılı katiller,tuh hastaları,kanser hastaları,bilim adamlarıpostacılar... mevcut.tıpkı her toplumda olduğu gibi.benim itirazım sizin yunanlı diye bir sanal karakter yaratıp bunun üzerinden bişiler ileri sürmeniz.ben böyle stereotipik bit yunanlı kavramını baştan reddediyorum zaten.yunanlılar türklerden nefret eder lafı türkler misafirperver bir millettir lafı kadar saçmadır.böyle genellemeler yapamazsınız.

yunan kültürüne hayranlıktan bahsedilmiyor burada.yunan kültürüne -ve diğer komşu ülkelere olan- bir sevgiden bahsediliyor,bir ilgiden bahsediliyor.burada konuşulan konu yunan olduğu için komşumuza örnek olarak yunanı aldık.ama ermeniler de bize çokça benziyor,araplar da.bu topluluklarla uzun yıllar süren bir ortak yaşamı paylaşma süreci yaşadık zira.ister istemez birbirimizden etkilendik.dolayısıyla bize o denli yabancı olmayan bu komşu kültürlere ilgi duyup onları sevmemiz hiç bir şekilde anormallik değildir.

ilgilenen olursa -bilmiyorum yunanlılardan bahseden kitaplara karşı da nefretiniz var mı ama- herkül millas'ın iki kitabını size önermek isterim.tam da bu yunan olayları üzerine.birisi venezis ve ayvalık.diğeri de geçmişten bugüne yunanlılar.
alın bir okuyun derim.

`ayse
23-09-06, 03:58
yunanlilar cok tatli insanlar yani benim tanidiklarimm..bizim cok iyi bir aile dostumuzun oglu bir yunanli ile evli ama 16 yildir ayni binada yasiyoruz bunlar lisede baslamislar cikmaya 25 yasindan 30 yasina kafdar ayni evde yasadilar gecen sene evlendiler gecen ayda bebekleri oldu =) ama cok tatlilar demek istedigim yunanlilar da dunyadaki her toplum gibi iyileride var iyi olmuyanlari gibi aynen bizim turkler gibi demi ama?

Stvarno
23-09-06, 21:11
Yunanistani ve Yunan halkini cok seviyorum. Belki de bu baba tarafimin Selanikli olmasindan oturu olabilir.. Muzikleri, kizlari.. tek kelimeyle super. Devletler arasaindaki anlasmazliklar olmasa hersey cok iyi olurdu.. Nasil olsa ayni kulturun evlatlariyiz..

gökhanci kiz
06-01-07, 05:28
ben türklerle yunanlarin aslinda birbirlerini düamangibi gördüklerini yabanci damatta gördüm ama aslinda öyle bir sey yok yunanlar bizim komsumuz :img-yes: onlar bizi sevmese bile düsmanligik bize göre degil

Tatlikizz*
06-01-07, 12:56
bencede özelliklede şu zamanda düşmanlık çok saçma herşey geride kalmış biz önümüze bakalım dimi ama...

*özgürkız*
12-01-07, 23:14
Ben daha çok küçükkken bir konser fln göstermişlerdi tv'de türk yunan dostluğu buzlar eriyormu fln diye ben anlamamıştım tabi biz düşmanmıyız demiştim büyüyünce okulda o konuları işledikçe sebeplerini anladım yunanlılardan yunanistandan nefret etmiyorum ama çokta hoşlanmıyorum açıkçası yabancı damadıda izliyorum survivırıda izeldim yani ne çok sert bakıyorum nede çok yumuşak ama Ata'larımıza yapılanları geçmişte yaşananları unutmak mümkün değil sadece alışabiliriz yunan müziğini bende seviyorum aşka inanmasamda birgün doğru kişi bir yunanlı olursa bişey demem heralde sınıfta arkadaşım var dedesi yunan göçmeni yunanlarmış türk olmuşlar kimse doğarken nerede doğacağını seçemiyor ama insan geçmişinide unutamıyor.

gökhanci kiz
14-01-07, 14:00
türk olsun yunan olsun sonucta onlar bizim komsumuz komsu komsunu külüne muhractir arkadaslar ben yunanlarla türkleri sözde düsma olduklarini bilmezdim ne düsmani onlar bizim kardesimiz onlar zorduruma düsse türkler kosmazmi biz zorduruma düsresek onlarda bize yardim der kesin yani

dFKto
14-01-07, 14:03
Deprem felaketi yaşandığında iki ülke de birbirinin yardımına koştu zaten, önyargıları yıkmak gerekiyor.
aslında iki ülke arasında düşmanlık olduğundan ben de bihaberdim doğrusu. Hiç böyle bilgilerle doldurulmamıştı benim kafam.

Edit:Hala, günümüzde düşmanlık olduğundan bihaberdim demek istemiştim.

--greekgirl--
17-01-07, 16:37
yabancı damat çok güzel bi dizi gerçekten.:good:
dostluğu arttırdığına inanıorum :good:

Preki
28-01-07, 00:49
tarihi ama dogru tarihi bilmek lazim, buna katiliyorum. ama nefretin kimseye yarari yok, nefretle kimsenin birsey urettigi gorulmemistir cunku.su bir gercek ki, bizlere okullarda kimseden nefret etmek ogretilmiyor. ben bununla gurur duyuyorum. yunanistan'da kucuk yasta adeta beyinleri yikaniyor. butun bunlari survivor'da da gorduk canli olarak. ancak insanlara sagduyulu yaklasabilmek bir meziyettir. dini, milliyeti degil ne kadar insan olabildigidir bence kriter bir insani degerlendirirken. onyargilarimizi asamazsak ilerlememiz de kolay olmaz. sadece yunanlilara takilip kalmamali, ingilizlerin tarih boyunca yaptiklari nasil goz ardi edilir? ama igneyi ona buna batirana kadar one cuvaldizi kendimize batiralim, biz ayaklarimizin uzerinde saglam durursak herkes "mecburen" dostumuz olur... turkiye olarak olabilecegimiz yerin yakininda dahi degiliz dunyanin siyasi duzeninde. ismail cem gibi insanlarin olumune de en cok bu nedenle uzuluyorum. nadir cikan insanlar ya oluyor, ya olduruluyor...

kajen_
16-02-07, 20:02
ya bence aklı başında olan kişiler bu tip dizilerden filmlerden falan gerçek yaşamı etkileyecek anlamlar çıkartmaz vede çıkartmamalı [bakınız kurtlar vadisinin zararları :) ] yani bu dizide yunanlarla arayı düzetmeye yada Türklerde bulunan yunanlara karşı soğukluğu yada negatif enerjiyi dağıtmaya çalışılıyor yani onlar sempetik gösterilior ne kadar doğru bilinmez onlar hala İstanbulumuzda gözü olan insanlar yani yazdıklarımda çok eleştirilecek bilmiyorum sonuçlarını ama sonuç olarak düşüncelerim bunlar. diziyi izliyorum arada hoşumada gidiyor bayada gülüyorum ama onlara karşı düşüncelerimde pek bi değişiklik yok nihayetinde insanlar ve insan bizim için değerlidir :)

Türk Yunan ilişkilerine gelince bunu ne kadar etkiler bilemem bizi belki etkiler yada bizden birilerini ama onları etkilemeyeceği kesin :)

ANTIQUEEE
06-03-07, 15:11
Bence Bu Dizi Fazlasiyla Etkili Oluyordur çünkü Iki Tarafinda Bu Anlamsiz Kavgasini Gösteriyo We Aslinda Istesek Gayet Güzel Anlasabilecegimizi Biliyoruz Da...

Gülşah&yeom-jan
08-03-07, 18:57
türk olsun yunan olsun sonucta onlar bizim komsumuz komsu komsunu külüne muhractir arkadaslar ben yunanlarla türkleri sözde düsma olduklarini bilmezdim ne düsmani onlar bizim kardesimiz onlar zorduruma düsse türkler kosmazmi biz zorduruma düsresek onlarda bize yardim der kesin yani

Onlar zor duruma düşse biz yardımsever milletiz ederiz etmesine de, aynı şeyleri onlardan beklemiyorum ki beklemek de saçmadır bakın arkadaşlar düşmanlık falan tamam kötü şeyler herkes kardeş olsun barış olsun herkesin isteği bu ancak dediklerimizle yaptıklarımız bir olmuyor, hoş bunu Türkler için düşünmemek lazım biz o hain savaşta Çanakkale Cephesinde bizleri katletmeye çalışanları ateşkeste; insandır sonuçta diyerek sırtımızda taşımışız :img-wink: Ancak adamların kuyruk acısı var bir kere, bizans hayalleri bitti mi sanıyorsunuz?Peki neden hala orada Türk bayrakları acımasızca yakılıyor da diğerleri yakılmıyor bunu hiç düşündünüz mü?Her ülke arasında olan havadaki itdalaşları bizim aramızda savaş gibi yaşanıyor nedense...Oradaki çocuklara okullarda Türkler canidir barbardır deniyor açıkça... Bu yara geçmez, tökezlesek ki bunun için bayağı bir çalışılıyor nesefleri ensemizde olacak bu sadece Yunan için geçerli değil tüm komşularda böyle, böyle önemli bir noktadaki bir ülkeye sahipsen bunları bileceksin pespembe rüyalar bize göre değil.Ha ne yaparsın, barış ortamı için elinden geleni yaparsın sataşmazsın Önce kendini korursun ama illa karşı taraf huzursuzluk çıkarıyorsa hesabını da sorarsın.Atamızın dediği gibi Yurtta Sulh Cihanda Sulh!!! Ancak Ülkeni ve milletini tehdit eden her hangi bir unsur varsa kaçınılmaz olanı yapmaktan başka çaren yok!...

ANTIQUEEE
09-03-07, 15:01
soruyorum kendime bizim kadar kültürleri yakın olup da böyle nefret eden,düşman kaç ülke daha war????

levell
25-03-07, 13:11
aslında her iki ülkedede eşit derecede birbirine düşman ve dost insanlar var.
yunanlıları severmiyiz ? ben severim:) nede olsa slav ırkından geliyolar.
eli yüzü düzgün insanlar .
amaaa sonuçta her ne kadar dost tavırlar sergilesede bazı kesimler;hala çomak sokmakta türk yunan ilişkilerine.
korkarımki türk yunan ilişkilerinin pekte düzeleceğini yada daha ileriye gideceğini sanmam. sadece bir kaç gönülden dost olan iki taraf insanları direnebilir bu anlamsız huzursuzluğa.
YABANCI DAMAT elbette iki taraf insanının gözünde iyi etkiler bırakabiliyo .
bu bir savaş aslında :) dizimiz de bahane . güzel bir bahane:)

houzouri
17-04-07, 13:14
Irkçılığa,faşizme, fanatizme karşı olan ve bu konuda çoğu insana karşı savaş veren birisi olarak diyebilirim ki çok önemli bir misyon yüklendi bu dizi ve bu misyonunu başarıyla yerine getirdi..
Tebrik ederim bütün ekibi...

mehmet007
11-08-07, 06:26
Arkadaslar bizim koyde yunan tv ve radyo kanallarini izleyebiliyo.O kadar yakin yani.Yayinini alabildigim bazi tv yayinlari.
.ET 1
.ET 3
.mega
.Star
.ant
.NET
evin catisina felan ciktigimda yunan cep telefonu sebekelerini de bulabiliyorum.
.Vodafone gr
.Telestet
.Cosmote
o kadar yakin yani....
Muhtemelen onlar da bizimkileri izliyodur.Dikiliden Yunan adasina gitmek feribot seferiyle sadece 1 saat suruyomus.Bi gidip gezsem diyorum bu konuda bilgisi olan war mi vize felan istiyolar mi.

parlakz güneş
13-08-07, 16:48
Kardeş olduğumuzu zaten düşünüyodum..Ama Y.D bunu öyle bir geliştirdiki..İçimize daha çok kattı bu sevgiyi..Aşkın sınır tanımadığınıda tabi..

edayd
01-11-07, 13:32
Kardeş olduğumuzu zaten düşünüyodum..Ama Y.D bunu öyle bir geliştirdiki..İçimize daha çok kattı bu sevgiyi..Aşkın sınır tanımadığınıda tabi..

katıLıyooruum..Yabancı Damat bi efsane ..hiç bi dizi asLa YD kdr oLamaz..
İLk ve Tek=Yabancı Damat!

ceyda deniz
03-11-07, 12:46
evet yaa:happy0064 hepimiz kardeşiz! yaşasın dünya kardeşliği:happy0064 artık düşmanlığa son!

ee ne demiş Ata'mız:

"Yurtta Barış, Dünyada Barış!"

forever YD!
yurtta barış dünyada barışta kendimizi kandırmayalım arkadaşlar ne dostluğu yunanlılar bizim dostumuz filan değil her buldukları fırsatta bizi sırtımızdan vuran insanlara hala nasıl dostumuz diyorsunuz anlayamıyorum sizi:img-cool2 :bilmim:bilmimyunanlıların çoğu bizden nefret ediyor:img-beee::img-beee: istanbulda hala gözleri ellerine fırsat geçse bütün türkiyeyi işgal ederler :hıh:hıhyapmayın allah aşkına bu kadar saf olmayın ölümüne kanka filan değiliz olsa olsa ölümüne birbirimizi yeriz biz iki toplum olarak:icon_whis:icon_whis:icon_whis

edayd
11-11-07, 17:33
yurtta barış dünyada barışta kendimizi kandırmayalım arkadaşlar ne dostluğu yunanlılar bizim dostumuz filan değil her buldukları fırsatta bizi sırtımızdan vuran insanlara hala nasıl dostumuz diyorsunuz anlayamıyorum sizi:img-cool2 :bilmim:bilmimyunanlıların çoğu bizden nefret ediyor:img-beee::img-beee: istanbulda hala gözleri ellerine fırsat geçse bütün türkiyeyi işgal ederler :hıh:hıhyapmayın allah aşkına bu kadar saf olmayın ölümüne kanka filan değiliz olsa olsa ölümüne birbirimizi yeriz biz iki toplum olarak:icon_whis:icon_whis:icon_whis

katıLmıyorum sana .. savaşLar fLn hepsi eskide kaLmışş ..noLur artık böLe yapmayaLım! Yabancı Damat bunu çok ii kanıtLadı!:img-wink:

gaysee
05-02-08, 23:31
benim bildiğim bütün türkler ve yunanlılar türkiye ve yunanistan sınırları dışında çok iyi geçiniyo.bu durum bi tek sınırlar dahilinde galiba.o kadar yıl geçmiş hala neyi alıp veremiyorsak????

dFKto
16-03-08, 14:38
Eftalya Hanım’a ödül

Anlamlı bir tören vardı geçen pazar günü Atina’da. "Lisistrati" adlı sivil toplum örgütü, Türk-Yunan ilişkilerine katkılarından dolayı bazı önemli şahsiyetleri ödüllendirdi.

İki ülkenin yakınlaşmasında politikacılardan ve işadamlarından çok daha fazlasını yapan "Yabancı Damat" dizisinin "Eftalya"sı Tülin Oral’a, bugünlerde gösterimde olan "Ulak", daha önce de "Babam ve Oğlum" ile biz İstanbullu Rumlar’ı anlatan "Bir Tutam Baharat" filmlerinin müziğini yazan Evanthia Rebuçika ve Ege’nin iki yakasında da dostluk köprüleri kurulması amaçlı konserlerin "müdavimi" ses sanatçısı İris Mavraki’ye teşekkür plaketleri verildi.

Yılların Devlet Tiyatrosu sanatçısı Tülin Oral ile sohbet ederken, bırakın Yunanistan’ı, Türkiye’de bile herkesin onu "Eftalya" olarak tanıdığını öğreniyoruz. Hatta İstanbul’da taksicinin biri Türk olduğuna inanmamış. Cep telefonu ile eşini arayıp "Eftalya Hanım Türkçe biliyor. Meğer Türkmüş. Al işte konuş kendisiyle" demiş.

Hayranı olduğumuzdan, Rebuçika ile sohbetimiz duygularımızı anlatmakla başlıyor. Son yıllardaki çalışmalarının hemen tümünün Türk filmlerine müzik olmasından son derece memnun. Gözleri, hareketleri ve özellikle mütevaziliği ile "Ben sanatçıyım işte" diyor adeta Rebuçika. "Müzik dünya dilidir. Sınır tanımaz. Gelecekte daha da iyi şeyler yapacağız" diyor.

İris Mavraki hakkında daha önce de yazmıştık. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Senfoni Orkestrası eşliğinde Rodos Adası’nda muhteşem bir konser vermişti. 1973 yılından beri Türkiye’yi ziyaret ediyor. "Adeta Türk sayılırım" demesi de ondan.

Üç gerçek sanatçıyı da tebrik ediyoruz.

8 Mart 2008
Yorgo Kırbaki
Hurriyet

merve_ko
05-06-08, 11:38
dizimiz bitti ama etkisi hala sürüyor. ne güzel:img-wink: