Tüm Versiyonu Göster : Elveda Rumeli - Bölüm Yorumları/5
Eklenen değerlerden bişiy anlamadım neye göre ve neden yapılmış....:icon_sorr
Arkadaşlar bu Dmitri bizim Mamud'u hala kalpakli mi sanay yoksam anlamışmıydı...yoksa Mamud yanacak üsküp çırası gibi...:img-yes::img-tomat
segili recchie
bol rakamlı araştırmanda neyi ispat etmek istemişsin anlamadım
aynı diziyi izlemiyormuyuz
artık herkesin kabul ettiği bir gerçek mustafa ve vahidenin çok önde tutulduğu
yada tutulmaya çalışıldığı
özellikle 19. bölümden beri
alex ve zarifenin yok sayıldığı ortada
aynı şeyleri tekrar etmek istemiyorum
çünkü herkes yazdı ve farkında
alexi uzun bir cümle kurarken görmek istiyoruz
doğru ahmet :img-hyste mustafa zaten bol bol konuşuyor
Eklenen değerlerden bişiy anlamadım neye göre ve neden yapılmış....:icon_sorr
Arkadaşlar bu Dmitri bizim Mamud'u hala kalpakli mi sanay yoksam anlamışmıydı...yoksa Mamud yanacak üsküp çırası gibi...:img-yes::img-tomat
selam tuğba...
dimitri sütçü ramizlere namığı vurmaya geldiği gün...ıspanakta gelmişti ya..herkes namık hoşgeldin diyeydi...o sıra hatta dimitri nişan aldı ama namık seslerini duydukça tereddüt etti gibi geldi bana ...te tam bilemeyecem...
özellikle 19. bölümden beri
alex ve zarifenin yok sayıldığı ortada
aynı şeyleri tekrar etmek istemiyorum
çünkü herkes yazdı ve farkında
alexi uzun bir cümle kurarken görmek istiyoruz
Bu gerçek kabul edilmiyor mu?:icon_whis
Onlar magazin olarak ve manken olarak iyi işler bşardıkları içinmidir bilmem onlar önde tutuluyor...:icon_sorr
Ama bi gerçek var çok sevilmesine rağmen Zalex geride belkide buda reyting içindir:img-pilot
cvp için saol abliçko;)
Belki dertleri Mustafa ve Vahide'nin birbirlerini sevdiklerini söyletmektir.Yani bu sahnede gerçekleştiğine göre, artık Zalex sahnelerine ağırlık verirler belki:icon_whis
Kural bu da olabilir; önce sevenleri kavuşturana kadar sürekli onların sahneleri, kavuşma yaşandıktan sonra diğer sahneler, ve daha sonra yine kavuşmuş çiftlerin yaşadıkları sıkıntıların sahneleri:img-pilotBiraz daha yazarsam tamamiyle uçucam:img-hyste
Zeren'im haklıyım ama değil mi...? Bilsen aklıma neler geliyor da MCD'nin korkusundan yazamıyorum....Bak Can yiğenimle, Ebruli kumrim bile bana inanmaylar...kimi kime şikayet edeyim bilmem ki...:icon_sorr
:
şimdi yinge ama napalım bizde söyle onu yapalım
o kadar açıkki herşey
bu kaa tahmin üst üste olamaz
herhalde senaristler tüyo verirsen seni ekipten atarız dedi sende artık tahminde bulunmuyorsun
ama arada bana bi rol ayarlasan
mani bile yazdım yahu
hadi yinge yap yiğenine kıyak
Zaten Mustafa asker olduğu için yakıştıramadım yaptıklarını. O'nun her konuda örnek olması gerekiyor. Dizimizin doğru adamı Mustafa...!!! Hiç yakıştı mı kızların odasına dalıvermek...hem Türk genci, hem asker...alkol de neymiş, sarhoşluk kimmiş, hiç etkilenmemeliydi te o ka...:hıh
Dilaver'e gelince; doğru adam olma iddiası olmadığı için kendisini mazur görüyor pek sevimli sarhoş olduğunu itiraf ediyorum. Hem girdiği mekan son derece isabetliydi...bölümün en sevdiğim sahnelerinden biri oldu o sahne...:img-yes:
teeyyy dimi
Ya müsait olmasalardı
bu Mustafa kızan çok oluyor yani
Dilaver'in sarhoş hali bencede sempatik ama çok da kaybetmiyor kendini içince
yani bence
Ya arkadaşlar reechie hiçbir kimseyi hedef almadığını herhangi bir amacı olmadığını yazmış. Ayrıntılı bir biçimde Zalex ie V&M'nin birlikte bulunduğu sahnelerin dökümü yapılmış. Hala neden yapılmış diyorsunuz, son günlerdeki tartışmalaların üstüne bence bu çalışma oldukça yararlı oldu.
Zalex sahnelerinin V&M'ye göre çok az kaldığı eleştirileri yapıldı. Evet nitelikli sahne azlığından da yakınıldı ama sahnelerin az olmasında da yakınıldı. Son bölüm ibrenin çok kaydığı açıkça görülüyor. Son bölümü saymazsak süre olarak çok abartı bir fark görülmiyor genelde. Ama nitelikli sahne eleştirisi için tabii ki bu çalışma bir ölçü değil. Ama sahnelerin azlığından da şikayet edildi, bunu gözardı etmeyin lütfen.
Ayrıca çalışmayı dikkatle inceledim. Çelişen bir yer yok. Arkadaşımız Zalex ile V&M'nin birlikte olduğu sahnelerde yanlarında başkaları da varsa (fazedelim Alex Zarife ve Baytar Dede yan yana) bunların dahil edildiğini, ama bunların ayrı ayrı diğer kişilerle olan sahnelerinin (Zarife ile annesinin sahnesi veya Alex ile dedesinin sahnesi) dahil edilmediğini söylemiş. Mustafa'nın olmadığı böümde zaten süre yok, 19. bölümde de Zalex sahnesi yok tabloda. Rüya sahnesi şu Sufi ile evlenme anı büyük ihtimal. Yani çelişen birşey yok.
Ayrıca göz var nizam var denmiş. İnsan gözü görecelidir, istediğini görür, istemediğini görmez, ayrıca çabuk unutur. Bu çalışma çok daha faydalı bence.
Ama bu çalışma ayrı ayrı sahneleri hesaba katmamıştır ki onu yapmak için bayağı bir zaman gerekir. Yani sadece iki çiftin birlikte olma sahneleri masaya yatırılmıştır. Mustafa'nın olaylara karışması, Vahide'nin diğer gündelik işlerle ilgilenmesi, Ramiz'in her meseleye girmesi gibi eleştirilere cevap vermez. Sadece çiftlerin birlikte oldukları sahneler açısından süre olarak bilgi vermektedir. Yani Mustafa'nın tek tek sahneleri sayılsa Alex'ten elbette fazla çıkacaktır ama bu bu çalışmanın konusu değildir. O başka bir çalışmanın konusudur. Bu çiftler üzerinedir.
Çalışma için reechie'ye çok teşekkürler. Tek tek bu sahneleri ölçmek kolay iş değil. Emeğine sağlık. Süre olarak genel bir fikir veriyor bu çalışma bize.
Son bölümde kantarın topuzu iyice kaçmış gerçekten. Dediğim gibi diğer bölümler de son bölüm gibi olursa işin tadı kaçar, denge çok ciddi bozulur. Bunu yapacaklarını sanmıyorum. Zaman gösterecek, umarım yapmazlar.
Yingem,sen sonuna kaa haklısın!Boşver,MCD ne derse desin,Ebru ya da yeğenim diyip bağrına bastığın Emre...Sen bizi yorumlarından,tahminlerinden mahrum bırakma.Dünya sana sırtını dünse ben sonuna kaa yanındayım...:img-cool2
Teşekkürler reechie,emeğin için...Zaten benim derdim kesinlikle süre değil nitelik ama Zalex'i biraz daha çok gürsem hayır da demem!
ben alex ile zarifeyi çok seviyorum..ama diğer oyuncularıda seviyorum...
geçen hafta alex ile zarifeyi çok eleştirdim...
ben
z:aaaaaaaaaaa canımmmmmm
a:ne oldi
z:bak kuş
z:aaaaaaa ama bunun kanadı yaralı
a:aynı seninle benim gibi
z:aaaaaaaaa uçti
a:evet uçti
sahnesiyle karşımıza çıkan bir alex zarifeyi sırf izlemiş olmak için yanyana getirmelerinide istemiyorum...
çünkü bu sahneler onların kariyerlerine yakışmıyor...yada şuana kadar sergiledikleri oyunculuklarına yakışmıyor...
bunlar basit rollerle kendini oyuncu sanan yan figuranların bile yapabileceği replikler...
burayı okuyan birileri varsa ekipten
alex ile zarifeyi duraklamaya çekebilirsiniz...
yada sürelerinide kısaltabilirsiniz..
ama formalite olsun diye onlara senaryo yazmayın...
toplam 5 dk görelim ama oyunculuklarını görelim...
hızlı ilerlendi tıkanma oldu sözlerinede şaşıyorum...eğer bir senarist tıkanıyorsa durum vahim demektir..
onlar illaki aşk sözleriylemi yanyana gelebilir..
madem kaçak buluşturuyorlar...
az olsun ama temiz olsun sahneleri gösterilsin...
güncel olaylardan konuşsunlar...
okuma yazma öğretsin alex zarifeye...
savaş çıkacaktı zarife bundan haberdar onları konuşsunlar...
zarife alexe kasabadan haber verebilir...
yada ayrı gayrı kaldıklarındaki üzüntülerini
içlerindeki o sıralarda yaşadıkları duyguları paylaşabilirler..
.te biz bunları bile görmedik gibi bişey...
dedilerine katiyilorum cnm benimde demek istadigim buydu ama anlatma konusunu pek beceremem...
neden alex kasabayla ilgili bisey merak etmiyo...
neden mustafa ayni anda hem ask adami hemde cevresine duyarli biri oluyorda alex sadece aask adami...
bu sorulari senaristlere sormak gerekkk...
tabiki m-v seviyorum...
ama ben z ve alexinde sadece birbirlerini düsünmelerini degil birazda cevrelerine duyarli olmalari yani etrafta ne olup bittigini beraber birbirlerine anlatmalari...
mesela zarife alexe neler oludugunu anlatir alexde bunu ilerde ne olacagini falan yorumlar...sonucta bu cocuk bosuna okumadi...
okuma yazma ögretirrr...
okuma yazma konusuna gelince mustafa vahideye yazma öretecem demisti...
en kisa zamanda bu sözünü tutmasini dileym
Yingem,sen sonuna kaa haklısın!Boşver,MCD ne derse desin,Ebru ya da yeğenim diyip bağrına bastığın Emre
Şimdi o yiğende mi ben değilim:icon_sorr
ama yiğenlikten kovduysanda o rolü ayarlarsın bana yinge dimi
ne olursa olsun o rol benim olmalı:img-icecr
Cabbar babiçkom ve Bedia annemin sahnelerini korku-komediden romantik-komediye çeviririm yani:img-icecr
söylsen senaristlere
yada Gökhan bey veya Bedia hanıma
onlarda senaristlere baskı yapsın
Şimdi o yiğende mi ben değilim:icon_sorr
ama yiğenlikten kovduysanda o rolü ayarlarsın bana yinge dimi
ne olursa olsun o rol benim olmalı:img-icecr
Cabbar babiçkom ve Bedia annemin sahnelerini korku-komediden romantik-komediye çeviririm yani:img-icecr
söylsen senaristlere
yada Gökhan bey veya Bedia hanıma
onlarda senaristlere baskı yapsın
İkiniz üst üste mesaj atmışsınız emre'yle,ben de karıştırdım...:) Eh yaşlılık işte!:img-wink: Can yigenin diyecektim!:img-wink: Hem niye korku-komedi'ymiş C-B aşkı...Gayetlen romantik işte...Hıh...
Hem niye korku-komedi'ymiş C-B aşkı...Gayetlen romantik işte...Hıh...
aaaaah hic korku olurmu sadece komedi...
yani hangi akilli ( dilaver disinda) senle izdivaciniza talibim derken ahiriniza talibim derki...
dilaverde numardan evlilik fln derken baya bi sacmalamisti...:icon_whis
mavigece07 yani aysegül vede weasleye katılıyorum ..tuna orhan yerine berrak tüzünataç ın gereksiz sahneleri kısaltılsın bencede...
sizlerinde söylediği gibi bu hafta V-M sahneri çok ama çok güzeldi fakat aşık olan sadece tıbbiyeli mustafaydı resmen ..vahideden bende soğumaya başladım ...
Bu arada V&M Ramiz Aga'yı ikna ederse ve 2-3 bölüm sonra, savaştan önce veya savaştan sonra nikah durumu olursa bari C&B D&M ve V&M düğünlerini birlikte yapsınlar da rahatlayalım. Zalex henüz pek mümkün görünmüyor. Aslında her çift için ayrı ayrı düğün isterim ama bunun gerçekleşmesi imkansız. Kaç bölüm düğün izleriz, o kaa da olmaz. Hem Mustafa'nın parası yok, Dilaver de cepten yiyor, kenarda köşede varsa da bitmek üzeredir, nasıl düğün yapacak bunlar. Yani bu üç düğünün birlikte olması V&M ve D&M için ekonomik olarak iyi olur. Koskoca Cabbar Efendi ve Bedia Hanım var. Cabbar Efendi tek başına karşılar maliyeti, o kaa zengin adam :) Ağıl da otomatikmen ona geçecek, düğün parasını da rahat rahat çıkarır :) Bedia Hanım da zengin yani, evi filan gayet güzel. Böyle olursa işsiz Dilaver ile Mustafa da düğün için Ramiz Aga'ya yüklenmez, herşey çok güzel olur valla :)
Meryem ile kızancıklar, Dilaver'in evinde yaşayabilirler evlenince de (Hem Hasan ile Hatice de o geniş evde (!) rahat ederler) V&M nerede yaşar tam muhallak. İç güveysi durumu olabilir artık. Veya yakınlarda bir ev bulurlar ama Mustafa da işsiz nasıl bakar Vahide'ye bilmem. Artık İttihatçılardan paraları alır alır harcarlar :)
Tabii bu Ramiz'i ikna meselesi ne kaa sürer bilmem. Ahmet Ekrem ne kaa etkiler bu ilişkiyi onu da bilmem (şu aşamadan sonra çok etkilemez herhalde, Mustafa aşkını herkese sülemeden öğrenseydi Ahmet Ekrem'in Vahide'ye ilgisini o ayrı ama şimdi bilmeyen kalmadı, geri dönüş zor). Neyse toplu düğün izleriz gibi görünüyor. V&M olmasa bile C&B ile D&M için bir engel yok. Tek engel Hasan'ın gelmemesi veya Ömer'in gelmesi.
Düzeltme: Bir karışıklık olmuş. Yinge'nin yiğeni Candır. Ben sadece kızanım o kaa :)
şimdi yinge ama napalım bizde söyle onu yapalım
o kadar açıkki herşey
bu kaa tahmin üst üste olamaz
herhalde senaristler tüyo verirsen seni ekipten atarız dedi sende artık tahminde bulunmuyorsun
ama arada bana bi rol ayarlasan
mani bile yazdım yahu
hadi yinge yap yiğenine kıyak
Hiiç uğraşma boşuna..."Yinge, bravo ne ka isabetli tahminlerde bulunmuşsun" diyebilirdin mesela...İki çeteci kulübede, Hemşire diyor ki eli görünen Dimitri'dir...Peki İvan ile Dimitri'nin ne işi var orada...Kızanım, görünen çeteci kılavuz ister mi...? Belli ki o olaydan sonra ayrılmışlar işte...Niye bu ka hayret ettiniz ben de onu anlamadım...:img-cool2 Rol ayarlama işine gelince; bana kalsa, Cabbar ile Bedia'ya, Hasan'ın kucağında, Kuzular köyünden getirtirdim bir yetim...yetimin ailesi olurdu...Cabbar'ın da babalık hasreti biterdi...hem sen MCD'ye düştün...yok sana rol filan...:img-icecr
Hiiç uğraşma boşuna..."Yinge, bravo ne ka isabetli tahminlerde bulunmuşsun" diyebilirdin mesela...İki çeteci kulübede, Hemşire diyor ki eli görünen Dimitri'dir...Peki İvan ile Dimitri'nin ne işi var orada...Kızanım, görünen çeteci kılavuz ister mi...? Belli ki o olaydan sonra ayrılmışlar işte...Niye bu ka hayret ettiniz ben de onu anlamadım...:img-cool2 Rol ayarlama işine gelince; bana kalsa, Cabbar ile Bedia'ya, Hasan'ın kucağında, Kuzular köyünden getirtirdim bir yetim...yetimin ailesi olurdu...Cabbar'ın da babalık hasreti biterdi...hem sen MCD'ye düştün...yok sana rol filan...:img-icecr
Aly
Bu kuzular köyünden gelirse bir yetim ve yine malum suçlamalarla karşı karşıya kalırsan hiç çekinmeden üstüme atabilirsin:img-hyste ( bkz ilgili konuda geçen hafta yaptığım yorum)
Atv avrupa'da şuanda yayınlanan son bölümün tekrarı başlıyor. İzlemek isteyen arkadaşlara duyurulur. Belki fragman da yayınlanır.
İkiniz üst üste mesaj atmışsınız emre'yle,ben de karıştırdım...:) Eh yaşlılık işte!:img-wink: Can yigenin diyecektim!:img-wink: Hem niye korku-komedi'ymiş C-B aşkı...Gayetlen romantik işte...Hıh...
bende dedim yingemi çok kızdırdımda beni yiğenlikten mi kovdu
yinge olurda birgün MCD neferliğini abartırsam atma beni yiğenlikten:img-hyste
korku unsuru Cabbar babiçkomun her an pot kırma olasılığıdır belirtiym :img-hyste
Ama yinge ne bileyim hepsi üst üste geliyor
yani bu kaa tesadüfü kaldıramadım
tabiiki sıkı bir izleyici olarak birsürü tahmin yapacaksın ve tutacak ama sen ekim ayından Üsniye'yi bile bilmişsin
e ne diyeyim ki
ağzım açık kaldı:img-hyste
O yetim ben olayım işte ya:icon_sorr
bak çok güzel rol yaparım yinge söyle bunu Serdar ve Tarkan Beylere
zaten tvdeki yaşıtlarımı gördükçe sinir krizine giriyorum :img-hyste
bu yeteneksizler orda ben burdayım diye:img-icecr
yakında ajansa kaydolup kendi imkanlarımla oynamayı planlıyorum ER'de:happy0064
ama ben inanıyorum sen rolü ayarlarsın
hem ekipten olmasan nasıl bu kaa kesin cevap verirdin dimi
yoksa set baytarlığını aşıp Ertan Bey'e asistan mı oldun
Cast direktör asistanı
yalnız birşey söylicem
eğer öyleysen şu figüranları bi gözden geçir
bu bölümde Yorgi'nin adamı çok kötüydü
nerden buluyorsunuz onları more
bende dedim yingemi çok kızdırdımda beni yiğenlikten mi kovdu
yinge olurda birgün MCD neferliğini abartırsam atma beni yiğenlikten
Kızarım da severim de...ama her zaman yiğenimsin...:img-wink:
korku unsuru Cabbar babiçkomun her an pot kırma olasılığıdır belirtiym
Buna kesinlikle katılıyorum işte.! Ödüm kopuyor Cabbar babiçkon konuşurken...! Senaristim de korkuyor olmalı ki, sonunda Ramiz babamı günderdi yanında, ona sületti...:icon_whis
Ama yinge ne bileyim hepsi üst üste geliyor
yani bu kaa tesadüfü kaldıramadım
tabiiki sıkı bir izleyici olarak birsürü tahmin yapacaksın ve tutacak ama sen ekim ayından Üsniye'yi bile bilmişsin
e ne diyeyim ki
ağzım açık kaldı:img-hyste
Ekim ayında "Üsniye" senaristin aklında bile yoktur ki daha senaryoda olsun...Olsa olsa mesajım esin kaynağı olmuştur...(bkz. her olaydan, illaki kendine pay çıkaran insan tipi...):img-icecr Aslında Mambam ile biraz uğraşsak, gelecek birkaç bölümün senaryosunu aşağı yukarı çıkarırız gibime geliyor da...Mambam yok işte...bırak karşılıklı yazışmayı, ablasına sataşmak için bile gelmez oldu more:icon_sorr
O yetim ben olayım işte ya:icon_sorr
ama ben inanıyorum sen rolü ayarlarsın
hem ekipten olmasan nasıl bu kaa kesin cevap verirdin dimi
yoksa set baytarlığını aşıp Ertan Bey'e asistan mı oldun
Cast direktör asistanı
yalnız birşey söylicem
eğer öyleysen şu figüranları bi gözden geçir
bu bölümde Yorgi'nin adamı çok kötüydü
nerden buluyorsunuz onları more
Bak hala konuşuyor, hala konuşuyor...MCD'nin C'si, görevi sana devretmiş anlaşılan...Zeren kızkardaşım, nerede benim kızılcık sopam.!!!:img-pilot
Recchie, Hasan Kuzular köyünden, eli boş dönmeyebilir diyen sendin değil mi...? Birangi komplo teorisine karşı tescilleyelim bunu...:img-yes:
Yaptığın araştırmayı hayret ve hayranlıkla okudum...Nasıl uğraştın o kaa saat...??? Neyse, Zalex problemi zaten Zarife'nin işitme kaybından sonra başladı ve Zeren'in dediği gibi niteliği değişti. Bir ara "Ramiz baba ve diğerleri " diye bir hesap da yapar mısın arkadaşım...sana zahmet bana ikram (şaka şaka...:img-wink:)
ben yengemle uğraşmayım can çünkü o olmayınca forumun hiç tadı olmuyo...
o yüzden yengem 24. bölümde bana diziden el bile sallasa artık tek şüphemi yazmam :icon_sorr
mcd yalnız haline acısın mamba bıraktı başka yerlerde asıl onu deşifre etmek lazım:img-hyste
candy yokmuşla varmış arasında onuda deşifre etmek lazım:img-hyste
dorayım burda dağılmış tek dişi kalmış mcdyi temsil ediyo en çok ona yazık:icon_sorr
nilimberfum mutlu yıllar :cheer:
nice mutlu yıllara sanada dediğim gibi forumla bizimle beraber bir yıl olsun :love01:
Bu ispanak daha once hic Dilaverle karsilasmiydi?? Nerden bildi kaymakam Dilaver diye? Ispanak Dilaver kaymakamliktan alindiktan sonra Pursicana gelmisti, peki nasil oluyorda sofrada Fatma anne ve Vahidenin anlattiklariyla bildi dilaver diye. Tanistilarda benmi kacirdim yoksa.:img-pilot
Fatma anne Usniye teyzeyi kizlarin odasina yerlestirirken Vahide ve Zarifeyi niye oturma odasinda yatirdi hic anlamadim. Kizlar daha oncede uc kisi ayni odada yatiyorlardi. Teyzeleriylede ayni odada yatabilirlerdi. Hem teyzeleriyle sohbetlerini gorseydik hicde fena olmazdi.
Haa eger maksat Usniyenin Mustafanin soylediklerini duymasiydisa gene olurdu, hatta Vahide fisildayarak sus teyzem geldi burda yatiyor duyacak git burdan filan diyebilirdi. Nasil olsa Vahide Mustafanin ne dedigini duymamisti. Mustafanin odaya girmesiylede teyzemiz Vahideye olan askini gene anlardi.:icon_whis
Kizcelerde teyzelerinin sozlerine karsi babalarini cok guzel savundular. ''bizim babamiz cirkin degil, bizim babamiz ayi degil''.:happy0064
Gozume batan baska seyde Haci Alinin orman gibi olan saclari oldu. Dilavere onay verirken o saclar cocugun tum sevimliligini almisti. :img-yes:
Kayiplar listesine zabit ilyasida ekleyin. Iki haftadir onuda goremiyoruz.
Nilberfucum dogum gununu burdan tekrar kutlamak isterim. :img-kiss:
Fatma anne Usniye teyzeyi kizlarin odasina yerlestirirken Vahide ve Zarifeyi niye oturma odasinda yatirdi hic anlamadim. Kizlar daha oncede uc kisi ayni odada yatiyorlardi. Teyzeleriylede ayni odada yatabilirlerdi. Hem teyzeleriyle sohbetlerini gorseydik hicde fena olmazdi.
Haa eger maksat Usniyenin Mustafanin soylediklerini duymasiydisa gene olurdu, hatta Vahide fisildayarak sus teyzem geldi burda yatiyor duyacak git burdan filan diyebilirdi. Nasil olsa Vahide Mustafanin ne dedigini duymamisti. Mustafanin odaya girmesiylede teyzemiz Vahideye olan askini gene anlardi.:icon_whis
Valla o odada Vahide olsaydı herhalde o kızgınlıkla Mustafa'yı vururdu.
Şişede durduğu gibi durmayan içkiye verelim bu davranışı, aslında Mustafa'nın yaptığı çok ayıp. Allah'tan gören filan olmadı. Yoksa işler fena karışacaktı. Niyeti kötü değildi ama gecenin o saati, kızın odasına bir yabancı girecek, babası görecek,teyyyy. Valla ucuz kurtuldu, Ramiz Aga görseydi onu son sahnedeki tepki hiçbirşey olurdu vereceği tepkinin yanında.
Yarın inşallah özet veya fragmandan birini görürüz.
Sayın Nilberfu, doğum gününüz kutlu olsun.
Yinge bingo olmuş, istesek aynı anda yollayamayız bu kaaa :)
Bu ispanak daha once hic Dilaverle karsilasmiydi?? Nerden bildi kaymakam Dilaver diye? Ispanak Dilaver kaymakamliktan alindiktan sonra Pursicana gelmisti, peki nasil oluyorda sofrada Fatma anne ve Vahidenin anlattiklariyla bildi dilaver diye. Tanistilarda benmi kacirdim yoksa.:img-pilot
Ispanak bu kumrim, herkesin yediği sebze...Biz onu biliriz o herkesi bilir...:icon_whis Bakma sen saf göründüğüne...herbirşeyin farkında aslında...gözünden içbişey kaçmaz onun :img-wink:
Fatma anne kızları aşağıya yerleştirince ben de hayret ettim önce...Üsniye tete Hatice'nin yatağında yatardı diye amma, niyetleri sonra anlaşıldı...Vahide maazallah o odada olaydı, neler olurdu kumrim...Ben düşünmek istemeym...o keçi, değil evi tüm Pürsıçan'ı ayağa kaldırırdı :img-fie:(bkz. aslında haksız da sayılmaz...)
Tek dişi kalmış MCD....:img-hyste (bu espri herşeyi unutturdu ebruli kumrim...:img-in_lo)
bingo editi: Vallahi öyle olmuş Emrecan...:img-wink:
Herkese iyi geceler.
Sayın Recchie, dizideki sürelerle ilgili döküm tablosu için size ve bununla ilgili açıklamalar için, Sayın Emrecetin arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.
Arkadaşlar lütfen artık, Z - A veya V - M' mı daha çok göründü yada daha çok konuştular gibi detaylarla ilgili anlamsız tartışmalara bir son verelim.
Bazı arkadaşlarda, magazin ve mankenler ön plana çıkarılmak isteniyor diye yazılar yazmış, artık oyuncuların tiyatro kökenli veya model - manken kökenli olmalarının ne önemi var.
Dizimiz, bugün itibariyle 23.bölüme gelmiş, Türk halkı ve Balkanların insanları tarafından çok sevilerek izleniyor.
Ayrıca, yaklaşık iki aydan bu yana, reytinglerde birinci sırada yer alıyor.
Bu sizler için yeterli değil mi?
Tekrar hepinize iyi geceler dilerim.
Fatma anne kızları aşağıya yerleştirince ben de hayret ettim önce...Üsniye tete Hatice'nin yatağında yatardı diye amma, niyetleri sonra anlaşıldı...Vahide maazallah o odada olaydı, neler olurdu kumrim...Ben düşünmek istemeym...o keçi, değil evi tüm Pürsıçan'ı ayağa kaldırırdı :img-fie:(bkz. aslında haksız da sayılmaz...)
Valla o odada Vahide olsaydı herhalde o kızgınlıkla Mustafa'yı vururdu.
Şişede durduğu gibi durmayan içkiye verelim bu davranışı, aslında Mustafa'nın yaptığı çok ayıp. Allah'tan gören filan olmadı. Yoksa işler fena karışacaktı. Niyeti kötü değildi ama gecenin o saati, kızın odasına bir yabancı girecek, babası görecek,teyyyy. Valla ucuz kurtuldu, Ramiz Aga görseydi onu son sahnedeki tepki hiçbirşey olurdu vereceği tepkinin yanında.
Yingecim Usniye teyzemiz bile anladi ispanagin ot oldugunu, onun gozundende icbisey kacmazmis.
Hani Hasan demistiya meczuplara boyle isler malum olurmus. Acaba ispanak gayipten biseylermi duyuyoda herseyi boyle biliyor.:img-hyste
Mustafa onca yolu o suguk havada yurudu. ickinin etkisi fazla kalmamistir bence. Ama tabi gene az bi katkisi olmustur bu davranisa.
Teyzesi varken vurmazdi. Hatta teyzesi varken susardi belki nede olsa teyzesi onca yoldan gelmis ve yol yorgunudur. Onu rahatsiz etmek istemezdi herhalde. Gerci bende vahidenin sakin durucagina hic inanmiyorum. bu durumdada kendi tezimi kendim curutmus oluyorum galiba.:img-hyste:img-hyste
edit: Emre sendemi gece tayfasina katildin. Eger uleyse hosgeldin aramiza.:)
Yingecim Usniye teyzemiz bile anladi ispanagin ot oldugunu, onun gozundende icbisey kacmazmis.
Hani Hasan demistiya meczuplara boyle isler malum olurmus. Acaba ispanak gayipten biseylermi duyuyoda herseyi boyle biliyor.:img-hyste
Mustafa onca yolu o suguk havada yurudu. ickinin etkisi fazla kalmamistir bence. Ama tabi gene az bi katkisi olmustur bu davranisa.
Teyzesi varken vurmazdi. Hatta teyzesi varken susardi belki nede olsa teyzesi onca yoldan gelmis ve yol yorgunudur. Onu rahatsiz etmek istemezdi herhalde. Gerci bende vahidenin sakin durucagina hic inanmiyorum. bu durumdada kendi tezimi kendim curutmus oluyorum galiba.:img-hyste:img-hyste
Ya iki gündür düşünüp de bulamadığım kelime işte...sagolasıın hayredesin...meczup "Ispanak meczuptur" diyeceğim de, gelmiyor ki kelime aklıma...Bu kehanet sayılmaz di mi..daha önce Hasan sülemiş ne de olsa...:img-icecr
Bak sen bile kendi sülediğine inanmamışsın...:img-heh: Vahidedir ne yapsa yeridir...Allahtandır o üle bilırsın...Tete filan dinlemezdi kanımca...:img-fie:
Ya iki gündür düşünüp de bulamadığım kelime işte...sagolasıın hayredesin...meczup "Ispanak meczuptur" diyeceğim de, gelmiyor ki kelime aklıma...Bu kehanet sayılmaz di mi..daha önce Hasan sülemiş ne de olsa...:img-icecr
Bak sen bile kendi sülediğine inanmamışsın...:img-heh: Vahidedir ne yapsa yeridir...Allahtandır o üle bilırsın...Tete filan dinlemezdi kanımca...:img-fie:
Ne yapasin yingecim seninle o kaa ugrasilerki sende akil birakmaylar. :icon_whis Iyiki ''meczupu'' daha once Hasan sulemisti ve senden oncede ben yazdim. Yoksa bu konudada komplo teorilerine kurban gidebilirdin. :img-yes:
Te valla ben bile inanmadim. Allahtandir Vahide ule kimseyi dinlemez.
Ne yapasin yingecim seninle o kaa ugrasilerki sende akil birakmaylar. :icon_whis Iyiki ''meczupu'' daha once Hasan sulemisti ve senden oncede ben yazdim. Yoksa bu konudada komplo teorilerine kurban gidebilirdin. :img-yes:
Te valla ben bile inanmadim. Allahtandir Vahide ule kimseyi dinlemez.
Bakalım Vahide babasına ne tepki verecek...? Zaten herşey Mustafa'nın üstüne kaldı. Ramiz babam büyük ihtimalle, "emanete hıyanet" suçlaması (yazılmıştı daha önce di mi..!) ile kapıyı gösterdi örnek genç, tıbbiyeli, karakalpaklı ve de asker delikanlımıza...:img-wink: Vahide'ye hiçbirşey söylemedi ama...halbuki Mustafa ikisi adına konuşmuştu. Tamam, benim " Ramiz babam duyunca gözlerini yukarıya çevirip, bu kıza da bir kısmet çıkardın ya...şükürler olsun sana Rabbim..." diyecek teorim biraz abartıydı ama babam da çok tepki gösterdi more...umarım ilk şoktur bu...bir de onların ayrılığı ile uğraşmayalım noolur...:icon_sorr Mustafa alsın Cabbar Efendi ile Bedia'nımı, bir de kardeşini...gitsin usulünce istesin Vahide'yi...:img-yes:
Bakalım Vahide babasına ne tepki verecek...? Zaten herşey Mustafa'nın üstüne kaldı. Ramiz babam büyük ihtimalle, "emanete hıyanet" suçlaması (yazılmıştı daha önce di mi..!) ile kapıyı gösterdi örnek genç, tıbbiyeli, karakalpaklı ve de asker delikanlımıza...:img-wink: Vahide'ye hiçbirşey söylemedi ama...halbuki Mustafa ikisi adına konuşmuştu. Tamam, benim " Ramiz babam duyunca gözlerini yukarıya çevirip, bu kıza da bir kısmet çıkardın ya...şükürler olsun sana Rabbim..." diyecek teorim biraz abartıydı ama babam da çok tepki gösterdi more...umarım ilk şoktur bu...bir de onların ayrılığı ile uğraşmayalım noolur...:icon_sorr Mustafa alsın Cabbar Efendi ile Bedia'nımı, bir de kardeşini...gitsin usulünce istesin Vahide'yi...:img-yes:
Emanete hiyanet yazilmisti daha once yingecim, merak etmeyesin.:img-yes:
Dogru, Ramiz baba Vahideye kizmadi hatta elini uzatip yanagina dokunmaya kalkti ama sonra vazgectip elini cekti. Ramiz babanin bu davranisindan ben cabuk affedecegini dusunuyorum. Bende ilk sok oldugunu tahmin ediyorum.
Yingecim gecen gun Dilaver-Meryem ikilisin evlenme konusunda ne kadar karamsardisam, Ramiz babaninda Mustafayi affedecegi konusunda o kadar positifim.
Gece gece Polyanna beni ziyarete geldi, bi turlu kotu dusunmek istemeym.:img-hyste
Emanete hiyanet yazilmisti daha once yingecim, merak etmeyesin.:img-yes:
Dogru, Ramiz baba Vahideye kizmadi hatta elini uzatip yanagina dokunmaya kalkti ama sonra vazgectip elini cekti. Ramiz babanin bu davranisindan ben cabuk affedecegini dusunuyorum. Bende ilk sok oldugunu tahmin ediyorum.
Yingecim gecen gun Dilaver-Meryem ikilisin evlenme konusunda ne kadar karamsardisam, Ramiz babaninda Mustafayi affedecegi konusunda o kadar positifim.
Gece gece Polyanna beni ziyarete geldi, bi turlu kotu dusunmek istemeym.:img-hyste
Allah Pollyanna'dan razı olsun...:img-hyste Kavgaları bir alemdi, ayrılıkları daha beter olur...! Ne de olsa Zalex tecrübemiz var...Ama ben de iyimserim, Vahide'ye kimlikli, tıbbiyeli, asker, karakalpaklıdan iyi kısmet mi bulacaklar...gerçi kısmet yolda ama neyse ki onların haberi yok :icon_whis Hem Ramiz babam kızını üzmeyip, terzi Hasan'a vermiş adam...Vahide'yi de üzmez...:img-yes:
Ayrıca benim Pollyanna'lığım Dilaver-Meryem olayında da devam ediyor...Hasan bir dönsün olacak o düğün...hem de baskınsız olanından inşallah...:img-yes:
Ayrıca benim Pollyanna'lığım Dilaver-Meryem olayında da devam ediyor...Hasan bir dönsün olacak o düğün...hem de baskınsız olanından inşallah...:img-yes:
Bende isterim baskinsiz bir dugunu gormeyi. Hatta Bedia ile Cabbarda ayni anda yapabilirler dugunu. Iki dugun birden ne guzel olur.:happy0064
Hasanda bi turlu gelemez oldu Kuzi koyunden. Kurda kusa yem olmadan ve yolda bir sakarlik yapmadan birden dunse bari.:img-wink:
Hem zaten bu sonradan cikan akrabalari hic anlamadim. Madem Hasanin akrabalari vardi, dugunde neden hic esamesi bile okunmadi bu akrabalarin. Insan tek akrabasini dugune cagirmazmi. Hadi oyuncu bulamadilar en azindan dugun hazirliklari sirasinda Hasan ve Meryem arasinda diyaloglar olsaydi bu Kuzi koyundeki akrabalarla ve gelemiyecekleriyle ilgili.
Testi Munevverin ve ispanak Namigin isimleri ilk bolumlerde gectigi icin onlari gormek hic sasirtmadi beni, ama bu sonradan ortaya cikan akrabalara sasiriyorum dogrusu.
Husniye teyze icinde boyle dusunuyordum, madem teyzeleri var neden dugune gelmedi yada davet edilmedi dedim kendi kendime. Ama teyzemiz bu bolumde kendisi sordu niye beni dugune cagirmadiniz diye. Ve cevabinida aldi, Ramizin inadi yuzunden davet edilmemis dugune.
Fatma anne hep sikayet eder butun isi ben yapiyorum diye ama bu bolumde ortaya ciktiki herseyide o yapmiyor. Peynirleri Ramiz baba yapiyor:img-hyste.
:img-cray:Hem zaten bu sonradan cikan akrabalari hic anlamadim..
yakın mesafe değilki sunrisecigim ha diyince gelsin herkes bu bölüm haticenin hasanı beklemesinden etkilenen bi bünyeden anca bu bahane çıkar:(
erde en sevdiğim yön aslında kardeşlik akrabalık ilişkileri çok güzel veriliyo bazen unutulsa yada gözardı edilsede çok güzel ilişkiler izledik bu bölümde:img-in_lo
hüsniye teyze-fatma anne
dimitri-ivan
abla kardeş çekişmesine örnek vahide-zarife...:img-hyste
hüsniye tete ve fatma anneyi doyasıya izliyemedik ama gene görücez diye düşünüp içimi ferah tutuyorum
fatma annemin : abla abla kız sen hastaymışın niçin bana sülemedin diye odaya girmesi benim gözlerimi doldurdu...
hele birbirlerine kızkardaşım deyişleri...
ne ka eşkiyada olsa dimitrinin ivanı kollaması
ivanın abi üşüyorum demeside beni büle yaptı:icon_cry:
:img-cray:
yakın mesafe değilki sunrisecigim ha diyince gelsin herkes bu bölüm haticenin hasanı beklemesinden etkilenen bi bünyeden anca bu bahane çıkar:(
Bende bilim yakin mesafe degil. (Emre cetvelle olcup yazmisti) Demem o ki Hasan ve Meyrem kendi aralarinda ''dugun bir hafta icinde oluyor uzaktaki akrabalarimiz gelemiyecek'' filan diye konusabilirlerdi. Koyun ismini vermeselerde olurdu. En azindan -ilk baslarda Munevver ve ispanak Namikta oldugu gibi- varliklarindan haberdar edilseydik yeterdi.
cabbarın değişimi kötü karakterken birden pirü pak bi adamcana dönüşmesi herkesce yadırganıyo ama ben yadırgamıyorum...:img-blush
uzun süre yalnız yaşamanın etkisiyle bencilleşen cabbar paranında gücüyle kötü bi karaktere dönüşmüşher istediğini elde edeceğini sanan cabbara ilk dersi hasan ve haticenin aşkı vermişti sonra ramiz aganın sana taş atana gül at taktiği işe yaramış cabbarın içindeki pamuk kalp ortaya çıkmıştı ...
cabbar ve bedia az daha kırıştırsın çok güzel cilveleşiyorlar hatta şimdiye ka dizide en güzel cilveleşen çift bana göre:img-hyste
meyrem ve dilaver birden evlensinler yengeminde dilediği gibi sorunsuz baskınsız bir düğün olsun once onlar ersin muradına sonra sıradakiler gelsin
hem abdüşe karşı tez elden evlenmesi şarttır dilaverin:icon_sorr
şimdi yengem gibi bir çöpçatanımız varken
nilberfununda nuhun gemisi teorisi varken :)
yalnız kalanlara eş bulalım more
testi münevver yalnız mı kalıcak?
nevreste forever dedik durduk ne çabuk vazgeçtik nevresteden isteyim yengem onunda çöpünü çatsın hep kalsın pürsıçanda :img-in_lo
kayıp listesini arada yayınlayalım biz unutmayalım ki unutmasınlar :icon_sorr
bitanem_61 06-03-08, 06:04 Bedianın başındaki patateslere cabbar kumpir dedi, o vakit kumpir varmıydıkı varsa bile adı kumpirmiydi:icon_whis:icon_whis
Ahmet ekrem atlamış atına geliyor hemde iki günlüğüne peki bu adam iki gün nerde kalacak, ramiz artık kimseyi evine almaz,askerdir ağaç altındamı yatacak acep:icon_sorr:icon_sorr
Mustafanın dizideki diğer erkeklere göre pantolonu dar değilmi yoksam, banamı üle geldi:img-icecr:img-icecr
Ramiz babam affedecek vahideyi, elini yüzüne uzatırken çekti,ramiz beklemiyordu büle bir haber o nun asker kız evlenemezdi 100 yaşına gelene ka :img-hyste:img-hyste adam şok geçirdi alışsın affeder
Doğum günün kutlu olsun nilberfu
Bedianın başındaki patateslere cabbar kumpir dedi, o vakit kumpir varmıydıkı varsa bile adı kumpirmiydi:icon_whis:icon_whis
Kesinlikle çok yerinde bir tesbit, ben de duyunca acaba o zamanlar patatese kumpir mi deniyodu dedim:icon_whis
Mustafanın dizideki diğer erkeklere göre pantolonu dar değilmi yoksam, banamı üle geldi:img-icecr:img-icecr
Özellikle Vahide'yle konuşurken benim de dikkatimi çekti, ya Mustafa azıcık külo almış, ya da cidden pantolon dar:)
Ramiz babam affedecek vahideyi, elini yüzüne uzatırken çekti,ramiz beklemiyordu büle bir haber o nun asker kız evlenemezdi 100 yaşına gelene ka :img-hyste:img-hyste adam şok geçirdi alışsın affeder
O sahnede sanki Vahide de bir şey söylesin der gibi baktı Ramiz baba, ama yazık Vahide bir şey diyemeyince öle resti çekti gitti :icon_sorrUmarım yumuşar:icon_sorr
nilberfu'cum, doğum günün kutlu olsun canım, tanışmıyoruz ama nice mutlu yıllar diliyorum:cheer:
Recchie, Hasan Kuzular köyünden, eli boş dönmeyebilir diyen sendin değil mi...? Birangi komplo teorisine karşı tescilleyelim bunu...:img-yes:
Aly ,buyrun tescil belgesi, olur ya !!!! lazım olur 26/2 tarihli 10.53 zamanlı mesajımdır.
Benim dikkatimi çeken bir şey oldu yazmadan olmaz: Bana öyle geliyor ki Hasan Kuzu köyünden eli boş dönmez. Yanında minik bir misafir olabilir (hasan hatice konuşması : Biçare Maksim ???? )
Yaptığın araştırmayı hayret ve hayranlıkla okudum...Nasıl uğraştın o kaa saat...??? Neyse, Zalex problemi zaten Zarife'nin işitme kaybından sonra başladı ve Zeren'in dediği gibi niteliği değişti. Bir ara "Ramiz baba ve diğerleri " diye bir hesap da yapar mısın arkadaşım...sana zahmet bana ikram (şaka şaka...:img-wink:)
Yaptığım çalışma için beğenen de beğenmeyen de var olsun tekrarlamak gerektiğini düşündüm belli bir amaca hizmet etmekten çok kendi merakımı tatmin için yaptığım bir şeyi sizlerle payalaşmak istedim hepsi bu....
Bir süredir iyi bir noktaya temas etmişin Doğrudur alkol etkisiyle Mustafa nın odaya girmesi biraz yersiz olmuştu tabi şunu da söylemeden geçemeyeceğim gerçi belki belli bir sonuca hizmet etti ama yine de bu itişme ve evlenme teklifi sahnelerinin kızçelerin önünde yapılması çok hoş değildi sonucunu da hemen gördük( Emine -Hacı Ali) olumsuz davranışlar olumlular kadar çabuk örnek alınıyor.Ayrıca kızçelerin büyüyünce kime benzeyecekleri konusu da tam isabet ,ilk yorumumda da yazmıştım Üsniye tete ile Fatma Anne konuşurken de sanki Vahide ile Zarife nin 25 30 sene sonraki halleri gibilerdi yani tarz olarak
şimdi yengem gibi bir çöpçatanımız varken
nilberfununda nuhun gemisi teorisi varken :)
yalnız kalanlara eş bulalım more
testi münevver yalnız mı kalıcak?
nevreste forever dedik durduk ne çabuk vazgeçtik nevresteden isteyim yengem onunda çöpünü çatsın hep kalsın pürsıçanda :img-in_lo
kayıp listesini arada yayınlayalım biz unutmayalım ki unutmasınlar :icon_sorr
Teyyy, forumda herkes inandı, bir sen kaldım Ebrucuk. Daha ne kısmet arasın Nevreste'ye Yingem, burda kapı gibi kızanı var :), o kaa fotoğraf koyduk, kanıtladık birlikteliğimizi, hala ona birini bulacaksın. Bence sen düğünde ne hediye getireceğini düşün (matbaa makinası olabilir) :)
Ama Yingem haklı, çocuğu çok da evcimen yetiştirmemeli. Bu Nevreste'ye eyi bakmamışlar, hepten evcimen olmuş, kaç gündür iyileşemedi. Bir de aksi oldu son günlerde, artık hastalığına yoruyorum. Lazımdı küçükken oynasın sokakta. Şimdi bir hastalıkta salıverdi kendini. Ben moral veriyorum ama bir yere kaaa, çok mızmız oldu son günlerde. Neyse gülü seven dikenine katlanır artık, sabredeceğiz :)
Bende isterim baskinsiz bir dugunu gormeyi. Hatta Bedia ile Cabbarda ayni anda yapabilirler dugunu. Iki dugun birden ne guzel olur.:happy0064
Hatta araya V&M nikahını da sokalım bence. Malum Dilaver ile Mustafa'nın ekonomik durumu düğün yapacak kaa iyi görünmüyor. Üç düğünü ayrı ayrı da izleyemeyiz, kaç bölüm tutar o. Üçünü bir arada yapalım, Cabbar Efendi de ana sponsor olsun, masraflar ondan çıksın. O kaa para harcayacak ama ağıl da ona geçecek. Düğün parasını çıkarır rahat rahat. Üstelik Dilaver ile Mustafa'yı da sever Cabbar Efendi. Ramiz Aga yine borca girmesin düğünler sebebiyle. Bir daha ekonomik buhran öekemeyeceğim valla :)
Zalex için Baytar Dede karşılar masrafları. Üle zengin değil gibi görünüyor ama trink 500 akçe çıkarttı ağıl için zamanında. Korkayım ben Baytar Dede'den, bir işler çeviriyor ama :) O yapar onların düğününü, yeter ki iş düğün aşamasına gelsin.
meyrem ve dilaver birden evlensinler yengeminde dilediği gibi sorunsuz baskınsız bir düğün olsun once onlar ersin muradına sonra sıradakiler gelsin
hem abdüşe karşı tez elden evlenmesi şarttır dilaverin:icon_sorr
Tamam birden evlensinler ben de varım da.... aklıma birşey takılıyor.Yahu bu Dilaver ağaç kovuğunda mı yetişti ,yok mudur bu kızanın anasi babasi,ne biliim
kızkardaşı ,kızan kardaşı ...yok mudur bir hangi mülkiyeli arkadaşı tamam anladık Raamiz amcasi var,hadi Cabbar Amcası da var ama el insaf...Pürsıçandan kız alan (h)erkesin durumu böyle heralde .
Emre sen nasıl yaptın kızan kardaşım düğün işini? Yoksa sen de kendi başına mı hallettin bu işleri
merhaba elveda rumeliciler
yazima ilk once dizimizde emegi gecen herkese cok tesekkur ederek baslamak istiyorum.umuyorum dizideki sicaklik, samimiyet daim olur.
aslinda ben bugun ilk kez yorum yaziyor olmama ragmen uzun zamandir yazilanlari takip ediyorum...son donemdeki kutuplasmalari hic dogru bulmuyorum.yani kimin ne kadar sahnede rol aldigi degilde bir butun olarak dizimizin nasil cok daha iyi olacagini tartismak daha mantikli geliyor.her dizide illkaki bir takim karakteler one cikacaktir.bunda garip olan ne?bir butun olarak dizimizi izlemekten zevk aliyoruz ve yine son donemlerde hayatimza giren bir cok diziden cok daha fazla guzellik katiyor bize.onemli olan bu.
Bazı arkadaşlarımız, Elveda Rumeli dizisine yeni konuk oyuncuların katılması için öneride bulunmuşlar. Örneğin, Sayın Beyazıt Öztürk (Beyaz) gibi.
Bende birkaç isim önermek isterim.
Dİziye konuk oyuncu olabilecek bayan oyuncular
1 - Suna Pekuysal
2 - Laman Çıdamlı (Kaynanalar dizisindeki, Nuriye Kantar)
3 - Yasemin Yalçın
4 - Perran Kutman
5 - Ayşen Gruda
Genç oyunculardan
1 - Yasemin Ergene
2 - Yasemin Kozanoğlu
Dİziye konuk oyuncu olabilecek erkek oyuncular
1 - Levent Kırca
2 - Kadir Çöpdemir
3 - Okan Bayülgen
4 - Haluk Bilginer
5 - Zihni Göktay
Genç oyunculardan
1 - Keremcem
2 - Burak Özçivit
Bu isimler arttırılabilir.
Beni asil tedirgin eden baska. Eger Abdus Ahmet Ekremi Mustafa ve Dilaverle gorurse Abdus iyice hircinlasabilir ve baslarina buyuk dertler acabilir.
Ramiz babam affedecek vahideyi, elini yüzüne uzatırken çekti,ramiz beklemiyordu büle bir haber o nun asker kız evlenemezdi 100 yaşına gelene ka adam şok geçirdi alışsın affeder
Evet gece bende yazmistim bunu. Bencede Ramiz baba Vahideyi cabuk affeder, yalnizca yasadigi ilk soku atlatmasi gerek.
Arkadaşlar,
Önümüzdeki hafta, Elveda Rumeli dizisinde, bu haftadan daha heyecanlı bir bölüm bizleri bekliyor.
Bakalım izleyip göreceğiz, tahminlerimiz doğru çıkacak mı?
Yoksa bizleri yeni sürprizler mi bekliyor acaba?
Alex ve Zariye yi bence ispanak Namik kurtaracak ama kendi gücü ve kuvvetiyle degil.ahmet ekrem hatirlarsaniz pursicana dogru yola cikmisti...onunla karsilacak ve kahramanlarimizi kotu adamlarin ellerinden kurtaracak...
Ramiz baba icin vahide ve mustafanin yerleri ayri...sadece sasirmasindan kaynakli boyle tepki verdi...ama ben inaniyorum ramiz baba yine dusunecek dusunecek ve buna guzel bir cozum bulacak....
Emre sen nasıl yaptın kızan kardaşım düğün işini? Yoksa sen de kendi başına mı hallettin bu işleri
Aman abicim, ben daha halletmedim o işleri. Bir üniversite bitsin, daha genciz değil mi? :)
Dizimize dönelim. Çıkar mı özet veya fragman? Ne dersiniz? :)
Hatta araya V&M nikahını da sokalım bence. Malum Dilaver ile Mustafa'nın ekonomik durumu düğün yapacak kaa iyi görünmüyor. Üç düğünü ayrı ayrı da izleyemeyiz, kaç bölüm tutar o. Üçünü bir arada yapalım, Cabbar Efendi de ana sponsor olsun, masraflar ondan çıksın. O kaa para harcayacak ama ağıl da ona geçecek. Düğün parasını çıkarır rahat rahat. Üstelik Dilaver ile Mustafa'yı da sever Cabbar Efendi. Ramiz Aga yine borca girmesin düğünler sebebiyle. Bir daha ekonomik buhran öekemeyeceğim valla :)
Ramiz baba dugunlerden once affederse araya Vahide ve Mustafanin dugununude sokalim, iyi olur 3 dugun birden.:)
Cabbar efendinin dugune ana sponsor olmasi iyi fikir valla o kaa parasi ise yarar. Gerci Cabbar efendi paralari uteki tarafa goturmek istiyordu, Ramiz babaya ule demisti. Ama simdi Bedia hanimla evlenicekken bu fikirden herhalde vazgecmistir. Artik bol bol para harcar Bedia hanima hediyeler almak icin.
Hatta Cabbar efendi dugunde birkac kuzu cevirse fena olmaz yani. Bu Fatma annenin hayaliydi Haticenin dugunu icin. Bari bu hayali Vahidenin dugununde gerceklessin.:happy0064
derya29 hosgeldin.
derya29 aramıza hoşgeldin canım:img-yes: Demet Akbağ konusu hala bilnmiyor sanrım, bilen arkadaş varsa burada bizlerle paylaşır dimi:)
Özet ya da fragman hala yok, bekleyelim bakalım...
sunrise1'cim:) üç düğün de yetmez bence Zalex'i de aradan çıkaralım artık:img-icecr Hazır Ramiz babiçko da yumuşamışken:)Acaba düğünler nasıl olur, onun merak sardı şimdi de beni:img-pilot
Tünaydın ER forumdaşlarım...
Bu gün özet ya da fragman ya da her ikisi birden gelir mi acaba?!
korku unsuru Cabbar babiçkomun her an pot kırma olasılığıdır belirtiymHaklısın,bu tam kabus!
sen ekim ayından Üsniye'yi bile bilmişsin
e ne diyeyim ki
ağzım açık kaldı
Ekim ayında "Üsniye" senaristin aklında bile yoktur ki daha senaryoda olsun...Olsa olsa mesajım esin kaynağı olmuştur..Te o ka..Senariste ilham perisi yingemiz işte!
Mambam yok işte...bırak karşılıklı yazışmayı, ablasına sataşmak için bile gelmez oldu more:icon_sorr
2 Güne gelecem deyip gitti Mamba...Ben de tükürdüydüm yire...Kuruyana kadar gelir,yani şu sıralar burda olur sanırım...:) En son Pürsıçan dolaylarında görülmüş diye bi rivayette yok değil hani...:icon_whis
Bak hala konuşuyor, hala konuşuyor...MCD'nin C'si, görevi sana devretmiş anlaşılan...Zeren kızkardaşım, nerede benim kızılcık sopam.!!!Kızılcık sopanı hazırladım kızkardaşım.:img-cool2 Bu yigenin de çok oldi hakkaten..Sus çocugum,sus... :)
o yüzden yengem 24. bölümde bana diziden el bile sallasa artık tek şüphemi yazmam Yeniden yingenin şefkatli kollarına yani ait olduğun yere hoş geldin ebrucuk'um,gecelerin kumrisi...Senin yerin bura...
dorayım burda dağılmış tek dişi kalmış mcdyi temsil ediyo en çok ona yazık:img-hyste Tek dişi kalmış MCD!:img-hyste Ama doray'ım,gelinim,kumrim tek başına her bi durumun hakkından gelir valla.Biz onu boşuna mı Abdüş'e aldık?!!!
Bakalım Vahide babasına ne tepki verecek...? Zaten herşey Mustafa'nın üstüne kaldı. Ramiz babam büyük ihtimalle, "emanete hıyanet" suçlaması (yazılmıştı daha önce di mi..!) ile kapıyı gösterdi örnek genç, tıbbiyeli, karakalpaklı ve de asker delikanlımıza... Vahide'ye hiçbirşey söylemedi ama...halbuki Mustafa ikisi adına konuşmuştu. Tamam, benim " Ramiz babam duyunca gözlerini yukarıya çevirip, bu kıza da bir kısmet çıkardın ya...şükürler olsun sana Rabbim..." diyecek teorim biraz abartıydı ama babam da çok tepki gösterdi more...umarım ilk şoktur bu...bir de onların ayrılığı ile uğraşmayalım noolur...Mustafa alsın Cabbar Efendi ile Bedia'nımı, bir de kardeşini...gitsin usulünce istesin Vahide'yi...:img-yes:Tabii ki bu ilk şok.Ramiz o kaa insafsız değildir.Verir kızını Musti'ye.Yeter ki Mustafa usulünce istesin kızı...Emanete hıyanet daha önce sıkça yazıldı,sen merak etme yinge...
Bedianın başındaki patateslere cabbar kumpir dedi, o vakit kumpir varmıydıkı varsa bile adı kumpirmiydiBen de dahil herkes buna takılmış anlaşılan...
Ahmet ekrem atlamış atına geliyor hemde iki günlüğüne peki bu adam iki gün nerde kalacak, ramiz artık kimseyi evine almaz,askerdir ağaç altındamı yatacak acep
Mustafa ve Ahmet Ekrem,Dilaver'de kalırlar ve Ahmet Ekrem Mustafa'dan Vahide'yi öğrenip,aşkını kalbine gömer!
Doğum günün kutlu olsun nilberfu...Nice uzun ve sağlıklı,güzel yıllara...
Zeren'im, sagolasın kızılcık sopası için...belki tehdit susturur yiğenimi...başka çare kalmamıştır...(var mı eski usüller gibisi...!)
Recchie, tescil belgesi için teşekkürler...tedbirli davranmakta fayda var ne de olsa.
Bitanem, sanırım oralarda patatesin diğer adı kumpirmiş...:img-yes:
Ebruli kumrim, benim de içim acıdı Ivan ile Dimitri'nin haline...İvan donup ölecek diye korktum bile bir ara...Sonra onlar kulübeyi bulup asıllarına dönünce, şükür ben de kendime geldim...:img-wink:
Emrecan, Nevreste'nin çöpü seninle çatılıdır hiç merak etmeyesin...ama Münevver teyzeme bulamaym kimseyi...Ispanak olmasa bulacam da o varken kim ister testi teyzemi more...Öyle bir bonusu var ki yanında, düşman başına yani...:icon_whis
Kayıp karakterler listesi: Cezmi komutan, Agop efendi, İlyas, Katip, Nina, Mari, Paşa babamız.....
Recchie, tescil belgesi için teşekkürler...tedbirli davranmakta fayda var ne de olsa.
Ne demek arz-ı hürmet ederim:img-yes:
Kayıp karakterler listesi: Cezmi komutan, Agop efendi, İlyas, Katip, Nina, Mari, Paşa babamız.....
Çok lazım mı bilmem ama bu bizim meşhur Dükkan sahibi Stefan Efendi de kayıptır
Kumpir Editi :"Kumpir, Anadolu'nun bazı kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı olarak kullanılmakla beraber, aslında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılan bir Arnavut yemeğidir" diye bir ansiklopedik bilgi mevcut Arnavut yemeği olduğuna göre Makedeonya da da bu isimle bilinmesi doğal
Kayıp listesi giderek büyüyor..Petrus ile Vali yrd.Stefan'da kayıplarda,her ne kadar sevimsiz karakterler olsalar da...
Özetimiz de fragmanımız da yok...ama çok şükür hayal gücümüz yerinde. Biraz çalıştıralım kafamızı. Şimdi diyelim ki Ispanak bizimkileri kurtardı Araf'dan....İster Ahmet Ekrem'in yardımı ile ister tek başına. Muhteşem ikilimiz Zalex bundan sonra ne yapacak...? Kulübe artık olsa olsa Dimitri ile İvan'ın yuvası olur... Bu kısa ve mutlu cennet(!) rüyası, hazin bir şekilde sona ermiş oldu. Alex tekrar dedesinin yanına mı dönecek...? Şimdi ne yapacaklar more...????
Özetimiz de fragmanımız da yok...ama çok şükür hayal gücümüz yerinde. Biraz çalıştıralım kafamızı. Şimdi diyelim ki Ispanak bizimkileri kurtardı Araf'dan....İster Ahmet Ekrem'in yardımı ile ister tek başına. Muhteşem ikilimiz Zalex bundan sonra ne yapacak...? Kulübe artık olsa olsa Dimitri ile İvan'ın yuvası olur... Bu kısa ve mutlu cennet(!) rüyası, hazin bir şekilde sona ermiş oldu. Alex tekrar dedesinin yanına mı dönecek...? Şimdi ne yapacaklar more...????
Bence Alex gider artık...Manastır mı olur,Üsküp mü bilemem ama gidip muallimlik yapar bi yerlerde...Köye dönemez çünkü gitmesini gerektiren nedenler devam ediyor.Hem işi gücü de yok,ne yapacak ki köyde?!Manastır'a gitmesi daha akıl kârı.En azından arada Zarife'yi görme şansı yaratabilir.Bir buluşma noktası tespit etseler ve çaput ağacını da işaretleşme için kullansalar olur yani...
küçük yerlerde patatese eskiler kumpir derler..çoğu bölgelerde bu isim devam etmektedir...mesela bizim köylerimizde...(ben batı karadenizliyim)...gençler kullanmasa bile yaşlılarımız patatese kumpir derler...garnitürlü yediğimiz KUMPİR adınıda burdan almıştır...
nilberfu arkadaşımızın doğum gününü kutlarım...
Sayın, - AMON -, önerdiğiniz isimler arasında Burak Özçiviti görünce çok şaşırdım:)
ben çok severim kendisini, valla komediye çok iyi gidiyor ama üsküp şivesiyle nasılkonuşur onu bilmem:)
Diğer önerdiğin isimlerden şunlar hoşuma gitti:
Suna Pekuysal, Perran Kutman, Ayşen Gruda, Haluk Bilginer,
Birde ben ekleyim: Hümeyra:)
Adaşım Nil (nilberfu) Doğum günün kutlu olsun iyi ki doğdun canım :img-in_lo
NOT: Kumpir kumpir kumpir dediniz yeterayol canım çekti aaaa :icon_whis
(:img-hyste)
Ancak Dimitri ‘den kurtulsalar bile artık Aleks ve Zarife’yi geri dönüşü olmayan bir yol beklemektedir.
Geri dönüşü olmayan yol ne?!Kaçacaklar mı yani?!Yoksa tamamen ayrılacaklar mı?:icon_sorr
Teşekkürler babyblue.
Geri dönüşü olmayan yol ne?!Kaçacaklar mı yani?!Yoksa tamamen ayrılacaklar mı?:icon_sorr
Teşekkürler babyblue.
zerenciğim aynı şeyi bende düşündüm...
ya hep ya hiç ...ya tamamen ayrılacaklar..yada kaçacaklar...
Özetimiz de fragmanımız da yok...ama çok şükür hayal gücümüz yerinde. ??
Te benim hayal gücüm hep aynı yönde Alex kahramanımız olsun kurtarsın Zarife'yi...:img-yes:n'oluuurrrrr:icon_sorr
Mamud yardımcı erkk oyuncu ödülünü alsın :)te istemeyim Zarife'yi o kurtarsın zaten Dmitri onu görünce kesin bizimkileri unutur ama İvan ne yapar kestiremeyim:img-icecr
(Alex Zarife kaçsın buda son temennim:img-in_lo)
te oldi mi?...:icon_whis
Arkadaşlar; 15 Mart Cumartesi günü, İstanbul'da, Megavizyon'da, saat 16.00'da, " Yemin albümü imza günü " düzenlenecek. Müzisyenlerimiz Hüseyin YILDIZ ve Erdal GÜNEY'den başka, oyunculardan Tuba Ünsal, Serhan Yavaş, Zeyno Üstünışık ve Barış Yalçın da katılacaklarmış imza gününe...
İstanbul'da yaşayanların... albümü alıp dinleyenlerin... dinleyip beğenenlerin... beğenip de imzalatmak isteyenlerin... müzisyenlerimizle tanışıp teşekkür etmek isteyenlerin... teşekkür edip " Elveda Rumeli albümü ne zaman çıkacak more "... demek isteyenlerin dikkatine...:good:
Bence ayrılmayı artık göze almazlar, yani neden ayrılsınlar ki hem dimi? Kaçacaklardır büyük ihtimalle de nereye nasıl şekilde kaçarlar işte onu hayal etmekte zorlanıyorum:icon_whisAma Namık sayesinde Dimitri'den kurtulmuş olmaları güzel:)Acaba Namık bizimkileri kurtardıktan sonra nasıl ayrılıyorlar, yani Namık'a teşekkür ediyolar sonra Namık eve doğru mu gidiyo:)
aly'cim duyuru için teşekkürler, İstanbul'da yaşamak bu yüzden bir ayrıcalık işte:img-yes:
Sayın, - AMON -, önerdiğiniz isimler arasında Burak Özçiviti görünce çok şaşırdım:)
ben çok severim kendisini, valla komediye çok iyi gidiyor ama üsküp şivesiyle nasılkonuşur onu bilmem:)
Diğer önerdiğin isimlerden şunlar hoşuma gitti:
Suna Pekuysal, Perran Kutman, Ayşen Gruda, Haluk Bilginer,
Birde ben ekleyim: Hümeyra:)
Evet Sayın Niliwerda, Elveda Rumeli dizisine konuk oyuncu olarak
katılabilecek oyuncu listesini arttırabiliriz. Değişik alternatif isimler önerilebilir.
Bu gibi oyuncu isimlerinin, dizi yapımcılarının dikkatini çekmesi umuduyla.
Sayın Nilberfu arkadaşımızın yaşgününü tebrik ederim. Mutlu ve sağlıklı bir yaşam dilerim.
Bence ayrılmayı artık göze almazlar, yani neden ayrılsınlar ki hem dimi? Kaçacaklardır büyük ihtimalle de nereye nasıl şekilde kaçarlar işte onu hayal etmekte zorlanıyorum:icon_whisAma Namık sayesinde Dimitri'den kurtulmuş olmaları güzel:)Acaba Namık bizimkileri kurtardıktan sonra nasıl ayrılıyorlar, yani Namık'a teşekkür ediyolar sonra Namık eve doğru mu gidiyo:)
aly'cim duyuru için teşekkürler, İstanbul'da yaşamak bu yüzden bir ayrıcalık işte:img-yes:
kaçsınlar..ama evlenmeleri için ikiside aynı dinden olmalıymış ya...
nikahsızmı yaşayacak bunlar...
vede geri dönüşü olmayan bir yola neden ve nasıl girecekler..te bu gece fragman verilir..
~*~NaR-ı GüL~*~ 06-03-08, 16:07 Bende diyorum neden kimse günlerdir elveda rumelinin basligina yazmiyor megerse yeni basliga gecilmis...hayirli olsun :img-wink:
Gecen bölüm cok güzeldi...sevgili demet akbagin canlandirdigi "(h)üsniye" karakteri pek bi komikti dogrusu...hele hele ramiz babayla atismalari...:D:D ama daha sonra hüsniyenin hastaligini ögrenen ramiz babanin yumusamasi ve baldizina sarilmasi da cok güzeldi...:img-yes:
Yalniz gecen bölüm hasan hic yoktu...Allah verede basina birsey gelmis olmasa...tuna orhanin diziden ayrilmasini hic istemem vallahi :icon_sorr
Dimitri ve saz arkadasi ivan nerden de buldular alexin evini yahu...zarife cok zor durumda ama bence ispanak namik bi sekilde zarifeyi kurtaracak nasil bilmiyorum ama o cocuk geri zekiyali degil aksine cok akilli...tabir-i caizse akilli delilerden namik...zaten böylelerinden korkacaksin...akilli delilerden :)
Sonu kötü bitti...ramiz babanin vahide-mustafa evliligine karsi cikmasi kötü oldu ya....ama haticeyle hasanin evlenmesinede karsiydi daha sonra yelkenleri suya indirip haticeyi hasana vermisti bence bi sürü mustafa ve vahideyide ugrastiracak ama sonunda sevenler muradlarina erecekler...:img-yes:
özetimiz gelmiş
mutluluktan ne yazacağımı bilemedim ama bu kadar açıklamayı benim bünyem kaldırmaz herhalde sinirlerimin zıplaması ondandır sanırım:img-pilot:img-pilot
biz hiç anlamamıştık zaten Ramiz Amcanın tepkisini Mustafanın evden gitmesini istediğini bu evliliği onaylamadığını ve elbette Fatma Annenin de aynı tepkiyi vermesini yoksa neden 3 paragraflık özetin iki paragrafında bunu anlatsınlar
tabi bizler Aleks ve Zarifenin zor durumda olduklarımı Dimitrinin onlara zarar vermek istediğini de anlamamıştık özetçi başı bizi yine aydınlattı sağolsunlar var olsunlar
bundan sonra en az özet kadar açıklayıcı:img-hyste ve yeni şeyler anlatan bir fragman koyarlarsa çok mutlu olucam:dito:img-help:
ne diyeyim ellerine sağlık ama size de birileri sabrınızı sınıyo gibi geliyor mu yoksa bu özete deliren bir tek ben miyimbye
kaçsınlar..ama evlenmeleri için ikiside aynı dinden olmalıymış ya...
nikahsızmı yaşayacak bunlar...
vede geri dönüşü olmayan bir yola neden ve nasıl girecekler..te bu gece fragman verilir..
Evet onlarda bu din durumu büyük ve tek sorun, ki dediğin gibi o da çözülcek gibi hiç durmuyo, bu dönüşü olmayan yol da nedir Allah aşkına:img-pilot
Şimdi bölüm resimlerine baktım da, Mustafa Ramiz babiçkoyla oturmuş, sofrada konuşuyorlar görünüyo:img-yes:Sanırım konuşa konuşa sorunu halledicekler, Ramiz babiçko evde işin yok dediği halde aynı sofrayı paylaştığına göre:icon_whis
Evet onlarda bu din durumu büyük ve tek sorun, ki dediğin gibi o da çözülcek gibi hiç durmuyo, bu dönüşü olmayan yol da nedir Allah aşkına:img-pilot
Şimdi bölüm resimlerine baktım da, Mustafa Ramiz babiçkoyla oturmuş, sofrada konuşuyorlar görünüyo:img-yes:Sanırım konuşa konuşa sorunu halledicekler, Ramiz babiçko evde işin yok dediği halde aynı sofrayı paylaştığına göre:icon_whis
bölüm resimleri dediğin bu sitedekimi oluyor.
pardon ya yazını yanlış okumuşum..te aceleden..
o resimler önceki resimler oluyordur..
bilmemki
O fotolar eski değil mi?
Kesin o saff Mamud ispiyonluyacak Zalex'imi..onlarada tek yol kalacak kaçmak ..:img-yes:te bu arada Mustafa'da kaçırmasın Vahide'yi:img-hyste
bölüm resimleri dediğin bu sitedekimi oluyor.
pardon ya yazını yanlış okumuşum..te aceleden..
o resimler önceki resimler oluyordur..
bilmemki
O fotolar eski değil mi?
Kesin o saff Mamud ispiyonluyacak Zalex'imi..onlarada tek yol kalacak kaçmak ..:img-yes:te bu arada Mustafa'da kaçırmasın Vahide'yi:img-hyste
Eski mi onlar:img-hysteİşte diziyi izlemeye te böle geç başlarsam olacağı buidi:)
O fotolar eski değil mi?
e ablası ben sana by by dememişmiydim...
valla olurmu olur...ama vahide istemeden mustafa vahideyi kaçıramaz..ama vahide mustafayı kaçırabilir...
ramiz babada çok iyi çok hoş..ama bazı şeylerdede içi kan ağlasada yapacağından geri kalmıyor..mesela zarife olayında...üzülsede zarifeye kötü davranmıştı..fatma anayada öyle...
ramiz babada orta nokta yok..ya maço yada light...
e ablası ben sana by by dememişmiydim...
valla olurmu olur...ama vahide istemeden mustafa vahideyi kaçıramaz..ama vahide mustafayı kaçırabilir...
ramiz babada çok iyi çok hoş..ama bazı şeylerdede içi kan ağlasada yapacağından geri kalmıyor..mesela zarife olayında...üzülsede zarifeye kötü davranmıştı..fatma anayada öyle...
ramiz babada orta nokta yok..ya maço yada light...
abla sen bana by dedin ben demedim:img-icecr
Te doğri deysın bende düşünmüştüm Vahide kaçırabilir:img-hyste Ama ne süper olur...bi yoldan Zalex bi yoldan V&M :img-hyste
Ramiz baba ne kaa maço olsada içinde 0 şeker light bi kalp var :img-yes:maço tarafınıda 2. sezon eritiriz:img-icecr
abla sen bana by dedin ben demedim:img-icecr
Te doğri deysın bende düşünmüştüm Vahide kaçırabilir:img-hyste Ama ne süper olur...bi yoldan Zalex bi yoldan V&M :img-hyste
Ramiz baba ne kaa maço olsada içinde 0 şeker light bi kalp var :img-yes:maço tarafınıda 2. sezon eritiriz:img-icecrhadi ya..ben kaçıyorum demedinmi..
vahide mustafaya silahı doğrultup te sende bu yürek yok..düş önüm gidiyiz derse hiç şaşırmam...şaka bi yana..bence ramiz baba yumuşayacak...
teyze bu duruma el atsın..sanada biz fatmayı vermeyecektik..sen bu yüzden bana kızmaymıydın..te şimdi aynı şeyi sen kızına yapıyorsun diyecek...
şaka bi yana..bence ramiz baba yumuşayacak...
teyze bu duruma el atsın..sanada biz fatmayı vermeyecektik..sen bu yüzden bana kızmaymıydın..te şimdi aynı şeyi sen kızına yapıyorsun diyecek...
Karışıklık olmuş:icon_whis
Ben istemiyorum yumuşasın Ramz biras sert dursun .Ramiz ile Mustafa aynı değil:img-yes:
Hem onlarda çeksin biraz acı ,sonra Vahide kaçırır Mustfa'yı:img-hyste
Karışıklık olmuş:icon_whis
Ben istemiyorum yumuşasın Ramz biras sert dursun .Ramiz ile Mustafa aynı değil:img-yes:
Hem onlarda çeksin biraz acı ,sonra Vahide kaçırır Mustfa'yı:img-hysteevet valla haklısın..te kavuşamamak neymiş görsünler...
deli danalar gibi tartışıp duruyorlardı...
özet gelmiş
zalex kaçıyor nihayet yada ben öyle anladım:img-yes:
başka yolu yok bu belli oldu
herşeyi göze alıp gidecekler:img-in_lo:img-in_lo
Özet gelmiş, gelmiş de gelmeseymiş ne fark edermiş sorgulamak lazım.
"
Mustafa Ramiz ve Fatma’ya Vahide ile evlenmek istediklerini söyler. Herkes büyük bir heyecanla Ramiz’in tepkisini beklemektedir, ancak Ramiz Mustafa’nın artık o evde kalamayacağını söyler. Mustafa ve Vahide yıkılmıştır. Ramiz ve Fatma’nın bu evliliğe ikna olup olmayacağını kimse kestirememektedir. "
Hadi ya, inanın çok şaşırdım :) Neler neler olacakmış be more :) Şu paragraf bölüm özeti ama önceki bölümün özeti maalesef. Anlaşıldı, burdan tüyo yok bize Geçelim :)
"Aleks ve Zarife Dimitri ve Ivan tarafından kulubede kıstırılmışlardır. Dimitri onları sağ bırakmayacağını söyler. Aleks ve Zarife’nin ordan kurtulmak için tek umudu Namık’tır. Ancak Dimitri ‘den kurtulsalar bile artık Aleks ve Zarife’yi geri dönüşü olmayan bir yol beklemektedir."
Yine yeniliklerle (!) dolu bir açıklama. Valla özet yazmak iyi iş. Tamam, insanı meraklandırmak istiyorlar da bu kaa da olmaz. Bir tek "geri dönüşü olmayan yol" lafı tartışılabilir. Alex bir süreliğine bir yerlere mi gidecek, yoksa kaçma durumu mu var?
Kaçma konusunda fikrimi defalarca süledim. Zalex hemen kavuşturulmak isteniyorsa kaçmak tek çözüm, doğru. AMA
1. Nereye kaçılacak? Osmanlı topraklarında evlenmeleri mümkün değil, evlenmeden nikahsız yaşarlar ise beni derinden yaralar bu durum. Ki Ramiz Aga'nın üzerindeki toplumsal baskıyı tahmin etmek bile istemiyorum. Benim bildiğim Zarife bunu yapmaz, yapmamalı.
2. Diyelim ki evlenebilecekleri bir yere (Osmanlı dışına, nerde evlenebiliyorlarsa) kaçtılar. Bu durumda ailede tahmin bile edilemeyecek yaralar açar. Şu an bir an evvel kavuşsunlar diye "Kaçsınlar, kurtulsunlar" diye düşünüyoruz. Ama bu kaçma işi çocuk oyuncağı değil. Hele ki o dönemde din farkı olan birine kaçmak daha da kötü yaralar açacaktır.
Şimdi "Ya ne var bu kaçmada, git işine arkadaş" diyen çıkabilir. Bu kaa üzerinde durma sebebim ailemde yaşanması. Özele girecek ama Babam Annemi kaçırmış :) Uzunca bir süre dedem annem ile konuşmamış. O zamanlar dedemlerin yanında teyzem varmış evde. Teyzem bu kaçma olayından sonra evde yaşananları, çekilen üzüntüyü, köydeki muhabbetleri, dedemin ve ninemin çektiklerini anlattığında annem hep bir fena olur. Ki dedem de çok katı kalpli değildir, aksine sevgisini gösterir (Ramiz Aga kaa değil tabii ki :) ) Annem her seferinde kaçmak ile yanlış yaptığını dile getirir. Hiçbir evladın ana babasına bu hüznü yaşatmaya hakkı yok, o anne baba ki evladını herşeyden sakınan, yemeyip yediren, içmeyip içiren, insan için en kutsal varlıklardan biri. Aşkın da gözü kördür ama aşk aileyi hiçe sayacak kadar insanı sürüklemeli midir? Burası sorun işte. Bizimkilerin zamanında bile büle etkisi olan kaçmanın (ki arada din farkı filan da yok bizimkilerde Zalex gibi) 1897'de yaratacağı etkiyi bir düşünün. Kaçıp evlenebilseler yine bir nevi diyecem ama bu durum gerçekten zor. Senaristim işin çok zor. Ayrıca olası bir kaçmada yaşanabilecek "Nikahsız yaşama" olayı Türk aile kültürüne yakışmayan bir davranıştır ve ER'de yeri olmamalıdır. Bu tabii benim görüşüm.
Neyse artık fragmanda daha fazla şey çıkarırız belki. Kısmeeetttt.
yaaa inanamiyorum, özete yeni biseyden bahsetmemislerki...
yani ha bire aynisini baska sekilde tekrarlamislar, inanamiyorum...
serapcim bence kacmak degil...
yani baksana baska yol kalmamis diyor....
eger zalex kacarsa vahide 100% evlenemkten vazgecer neymis ailemi yalniz birakamam...
ben sunu anlayamiyorum, tmm ailesin ama o evin icindeki her insan ayri bir hayat neden yok izin vermiyorum fln, herkes bence kendi kararlarini kendi vermeli...
aile olmak onlarin hayatlarini mahvetmelerine izin vermezzzzz---
herkes kendine ayri bir ferttir, her ne kadar cogu kisi böyle düsünmesede
[QUOTE=aly_73;6312379]Arkadaşlar; 15 Mart Cumartesi günü, İstanbul'da, Megavizyon'da, saat 16.00'da, " Yemin albümü imza günü " düzenlenecek. Müzisyenlerimiz Hüseyin YILDIZ ve Erdal GÜNEY'den başka, oyunculardan Tuba Ünsal, Serhan Yavaş, Zeyno Üstünışık ve Barış Yalçın da katılacaklarmış imza gününe...
İstanbul'da yaşayanların... albümü alıp dinleyenlerin... dinleyip beğenenlerin... beğenip de imzalatmak isteyenlerin... müzisyenlerimizle tanışıp teşekkür etmek isteyenlerin... teşekkür edip " Elveda Rumeli albümü ne zaman çıkacak more "... demek isteyenlerin dikkatine...:good:
__________________[/QUOTE
Ne kadar güzel...keske daha once haberimiz olsaydi...acep gidemeyen arkadaslar icin "Elveda Rumeli" ne zaman cikacak diye sorabilirmisiniz? Ben simdiden inaniyorum cok guzel bir albüm olacak...bilgilendirme icinde ayrica tesekkurler...
Kaçma konusunda fikrimi defalarca süledim. Zalex hemen kavuşturulmak isteniyorsa kaçmak tek çözüm, doğru. AMA
1. Nereye kaçılacak? Osmanlı topraklarında evlenmeleri mümkün değil, evlenmeden nikahsız yaşarlar ise beni derinden yaralar bu durum. Ki Ramiz Aga'nın üzerindeki toplumsal baskıyı tahmin etmek bile istemiyorum. Benim bildiğim Zarife bunu yapmaz, yapmamalı.
.
Sanmıyorum ki senaristlerimiz de bu durumu göz ardı etsinler...Yani farz edelim ki kaçtılar bi şekilde evlenmeleri şart, yoksa hiç yakışık kalmaz ne Zarife'mize ne de Alex'e:img-yes:
2. Diyelim ki evlenebilecekleri bir yere (Osmanlı dışına, nerde evlenebiliyorlarsa) kaçtılar. Bu durumda ailede tahmin bile edilemeyecek yaralar açar. Şu an bir an evvel kavuşsunlar diye "Kaçsınlar, kurtulsunlar" diye düşünüyoruz. Ama bu kaçma işi çocuk oyuncağı değil. Hele ki o dönemde din farkı olan birine kaçmak daha da kötü yaralar açacaktır..
Kaçma işi bana da çok mantıksız geliyo aslında, işleri çözmekten çok daha da çıkmaza sokar:icon_whisBu kaçma fikrine de özetten kapıldık zaten ya neyse:icon_whis
Şimdi "Ya ne var bu kaçmada, git işine arkadaş" diyen çıkabilir. Bu kaa üzerinde durma sebebim ailemde yaşanması. Özele girecek ama Babam Annemi kaçırmış :) Uzunca bir süre dedem annem ile konuşmamış. O zamanlar dedemlerin yanında teyzem varmış evde. Teyzem bu kaçma olayından sonra evde yaşananları, çekilen üzüntüyü, köydeki muhabbetleri, dedemin ve ninemin çektiklerini anlattığında annem hep bir fena olur. Ki dedem de çok katı kalpli değildir, aksine sevgisini gösterir (Ramiz Aga kaa değil tabii ki :) ) Annem her seferinde kaçmak ile yanlış yaptığını dile getirir. Hiçbir evladın ana babasına bu hüznü yaşatmaya hakkı yok, o anne baba ki evladını herşeyden sakınan, yemeyip yediren, içmeyip içiren, insan için en kutsal varlıklardan biri. Aşkın da gözü kördür ama aşk aileyi hiçe sayacak kadar insanı sürüklemeli midir? Burası sorun işte. Bizimkilerin zamanında bile büle etkisi olan kaçmanın (ki arada din farkı filan da yok bizimkilerde Zalex gibi) 1897'de yaratacağı etkiyi bir düşünün. Kaçıp evlenebilseler yine bir nevi diyecem ama bu durum gerçekten zor. Senaristim işin çok zor. Ayrıca olası bir kaçmada yaşanabilecek "Nikahsız yaşama" olayı Türk aile kültürüne yakışmayan bir davranıştır ve ER'de yeri olmamalıdır. Bu tabii benim görüşüm..
Benim de görüşüm tamamiyle bundan ibaret, te o ka:)Çok güzel dile getirmişsin her şeyi, sağolasın:img-yes:
Neyse artık fragmanda daha fazla şey çıkarırız belki. Kısmeeetttt.
Fragman bir gelseydi, hiç değilse bu kaçma işini aslını falan da bi anlamaya çalışırdık...Çıkmaz yol neymiş bulmaya çalışırdık, ama elde veri yok işte:)Var olanlar da işleri iice karıştırdı, hem bekleyelim hem de fragman geldikten sonra ayıklayım pirincin taşını:)
emrecetin yazdıklarında haklısın tabii:img-yes:
kaçmanın zorlukları ve yaşatacağı sıkıntılar var
fakat başka yolda yokki:icon_sorr
her ne kadar aile büyükleri bu aşkı anlamaya çalışıyorsada
izin vermeleri mümkün değil
zaten isteselerde evlenemezler
er yada geç kaçmaktan başka yolları yok
osmanlı dışına çıkarlarsa evlenebilirlermi acaba
Özetin kalan kısmını unutmuşum.
"Diğer taraftan Osmanlı İmparatorluğu Yunanistan’a savaş açmak üzeredir. Rumeli de artık geri dönülmez bir sonun başlangıç zilleri çalmaktadır."
En azından yeneceğimiz bir savaş. Ama geri dönülmez son ile sanırım çete faliyetlerinin artmasını kastediyor. Dizide aslında çetecilerin çoğunun Bulgar olması eleştirilebilir. Sırp çeteciler de çok acı yaşattılar o bölgede. Dizide bir ara Todor geçmişti, onun Sırp olması lazım.
Geri dönülmez sonu geri döndürebilirdik belki ama iki yüzlü Avrupa'ya ve her daim (şuanda bile) gözünü topraklarımıza diken Rusya'ya direnemedik. Aslında ekonomik gücümüz ülke olarak iyi olsa ve zenginlerimiz tarihi konulara birazcık ilgi gösterse Balkanlar'da insanlarımızın yaşadığı acılar, ölümler, işkenceler, namusa göz dikmeler, asimilasyonlar, sürgünler...... çekilecek filmler ile anlatılabilirdi. Uyduruk hikayeleri gözümüze gözümüze sokan abuk sabuk filmler yerine ne güzel olurdu bu acıları anlatan filmler. Ama uzunca bir süre bunları görmek maalesef hayal gibi. Elveda Rumeli senelerdir değinilmeyen bu konuyla ilgilendiği için zaten övgüyü fazlasıyla hak ediyor.
o yüzden yengem 24. bölümde bana diziden el bile sallasa artık tek şüphemi yazmam
mcd yalnız haline acısın mamba bıraktı başka yerlerde asıl onu deşifre etmek lazım
candy yokmuşla varmış arasında onuda deşifre etmek lazım
dorayım burda dağılmış tek dişi kalmış mcdyi temsil ediyo en çok ona yazık
Teyyy more
şimdi ben büle yapa yapa yingemi forumdan mı kaçırtıcam yani Ebru aa:img-pilotYingem ancak senaristler foruma girmesini yasaklarsa girmez:icon_whisteeyy bir ara 3-4 gün gelmiyordu foruma demekki çekimler çok yoğunmuş o dönemler
eh biliminsanı+cast teknik direktör yardımcısı+senarist yamağı olmak kolay olmasa gerek
yingem elbet yoruluyordur:img-icecr
ayrıca yazdıklarımı yingem tebessümle okuyordur hissediyorum
bu arada Ebru tee ilk sen dememişmiydin more ben MCD neferiyim diye
teyy ben seni örnek aldımda nefer oldum:icon_whis
teyy MCD demek sallanıyor
olsun MCD ,ER efsanesidir more kolay kolay unutulmaz
Kızarım da severim de...ama her zaman yiğenimsin
işte yingelik budur yahu!!!
Buna kesinlikle katılıyorum işte.! Ödüm kopuyor Cabbar babiçkon konuşurken...! Senaristim de korkuyor olmalı ki, sonunda Ramiz babamı günderdi yanında, ona sületti
ama Ramiz Babanın misyonu bu yingecim
her işe el atmak konusunda doktorasını ha yaptı ha yapacak:img-hyste
babiçkomla müstakbel anneçkom en kısa zamanda evlenirler more inanaym
Ekim ayında "Üsniye" senaristin aklında bile yoktur ki daha senaryoda olsun...Olsa olsa mesajım esin kaynağı olmuştur...(bkz. her olaydan, illaki kendine pay çıkaran insan tipi.. Aslında Mambam ile biraz uğraşsak, gelecek birkaç bölümün senaryosunu aşağı yukarı çıkarırız gibime geliyor da...Mambam yok işte...bırak karşılıklı yazışmayı, ablasına sataşmak için bile gelmez oldu more
yinge boşver more
biz bilmemiz gerekeni biliyoruz bence
Mamba da özellikle anasayfadan sonra uğramaz oldu more
ama bu öğlen altta nickini gördüm
Bak hala konuşuyor, hala konuşuyor...MCD'nin C'si, görevi sana devretmiş anlaşılan...Zeren kızkardaşım, nerede benim kızılcık sopam.!!!:
yok more Candy C görevini başarıyla yerine getiriyor
ben sadece onların neferiyim:img-hyste
Recchie, Hasan Kuzular köyünden, eli boş dönmeyebilir diyen sendin değil mi...? Birangi komplo teorisine karşı tescilleyelim bunu
teeeyyy
Recchie değil sen söylemişsindir yinge
yoksa yoksa
Recchie de mi senarist yamağı:icon_whis
Haklısın,bu tam kabus!
yaaa:img-hyste
Te o ka..Senariste ilham perisi yingemiz işte!
ilham perisi değil de yamağı olmasın yingem:icon_whis
yoksa yinge her gece senaristlerin rüyasına girip de diziyi aslında sen mi yazıyorsun
waww neler öğreniyorum büle
sırlar tek tek açığa çıkıyor
Kızılcık sopanı hazırladım kızkardaşım. Bu yigenin de çok oldi hakkaten..Sus çocugum,sus...
azıcık şımardımsada durmak yok:img-icecr
Yeniden yingenin şefkatli kollarına yani ait olduğun yere hoş geldin ebrucuk'um,gecelerin kumrisi...Senin yerin bura...
teeeyyy
o benimde yingm more
MCD yandaşıyım ama olsun
Zeren'im, sagolasın kızılcık sopası için...belki tehdit susturur yiğenimi...başka çare kalmamıştır...(var mı eski usüller gibisi...!)
teyyyy ben oğlak burcuyum yinge
inatçıyım,asiyim ayrıyetten çalışkan,başarılı,zeki,gözü yükseklerde,planlı-programlı,sanatsever,sosyal(her ne kaa oğlaklar asosyaldir deselerde:img-hyste)ehh bu kadar sıfattan sonra mütevazi olduğumu da zaten anlamışsınızdır değil mi
hayal gücü mü!!
özet gelmişama niyeyse bize yeni bölümle verdiği ipuçları sadece iki dönülmez yol:img-pilot
mustafa ve vahidenin surumu en azında zalex ikilisi kadar ayrılık getirmeyen bişey ki onlar kaçıp gitseler bile heryerde yaşayabilirler ama ben böyle bişeye gerek kalacağını zannetmiyorum hem de hiç ramizamcanın tavrı bisüre devam eder ama fatma yenge baya uğraştırır gibime geliyo m-v ikilisini:icon_sorr
tahminlerdeki gibi namik zalexi kurtarmış ama onlar şimdi geri dönüşü olmayan bir yoldalarmış:img-cool2 çok merak ediyorum a-z kaçarlarsa nasıl bir gelecekleri olucak nerde kalıcaklar nasıl evlenecekler kimler onları o şekilde kabul edecek en önemlisi aile buna ne diycek şu ana kadarki zarifeye bunu asla yapmaz derdim ama bana sanki kaçmakzorunda kalacaklarmış gibi geliyo hayırlısı:icon_sorr
bu arada özet yorumu yapayım
üstteki mesaja eklemedim çünkü simil hakkım doldu:img-hyste
bence Namık kurtaracak
özet de kendini belli etti
yingemde sürpriz olsun diye demekki Namık kurtaramaz diyordu
ama özet yazarı sürprizini bozdu yinge
Mustafa-Vahide cephesinde bir bölüm içinde çözüm olacağını düşünmüyorum şöyle biraz beklesinler more
Zalex'in kaçacağını sanmam
ama yol ayrımı nereye kadar
bir arada çok zordu ama aşıyorlar bu imkansızlıkları
:img-hyste
Bu arada çenem çok düştü :) biliyorum ama bütün söylemek istediklerim bir anda aklıma gelmiyor. Düzeltme ile de bir yere kaaa.
Ispanağın kapıyı açması ile Ivan'ın yere düşmesi, bu hengameden yararlanarak Alex'in kafa atarak Dimitri'yi yere sermesi dileğimdir. O iki insanlık dışı caninin Zarife'nin saçının teline bile değme olasılığı beni sinirimden delirtiyor. Abdüş'ün Vahide'ye olan ahlaksız denemesinde de çok fena olmuştum. Şimdi Zarife için de aynı şeyleri hissetmek istemiyorum. Bir kız için bundan daha kötü ne olabilir ki, valla çok fena. Vahide hadi kendi çabasıyla kurtuldu ama Zarife kurtulamaz. Ispanak görecez bakalım ne kaa kuvvetlisin. Biliyorum namusa halel getirme olmayacak ama Vahide'ye olan sahneyi Zarife için de görmek istemiyorum. Bu teşebbüs bile insanı derinden yaralıyor izlerken. Vahide erkek kız olmasına rağmen ne kaa ağlamıştı, zarif kızımız böyle bir durumda kendini çok zor toparlar. İstemeyim bir tersinalık. Artık Ispanak-Ahmet Ekrem-Alex üçlüsünden kahramanlık bekleyeceğiz.
Bu arada bölüm resimlerine son eklenen resimler bana hiç tanıdık gelmedi. Sofrada Ramiz ile Mustafa yalnız (kızamık olduğu bölümde vardı öyle bir yer ama o resim o değil bence), Ramiz'in o değişik hali, bunlar yeni bölüm resmi olmasın
Kaptan-ı Derya 06-03-08, 18:49 herkese merhaba ben siteye yeni üye oldum fakat siteyi uzun süredir takip ediyodum ... yeni olduğum için bazı konularda hatalarım olabilir şimdiden özür diliyorum...
elveda rumeliyi severek izliyorum mustafa ve vahidaye karşı ayrı bir ilgim var...
dizideki bütün karakterleri seviyorum... bence şimdiye kadarki en iyi türk dizilerinde biri
Bu arada çenem çok düştü :) biliyorum ama bütün söylemek istediklerim bir anda aklıma gelmiyor. Düzeltme ile de bir yere kaaa.
Ispanağın kapıyı açması ile Ivan'ın yere düşmesi, bu hengameden yararlanarak Alex'in kafa atarak Dimitri'yi yere sermesi dileğimdir. O iki insanlık dışı caninin Zarife'nin saçının teline bile değme olasılığı beni sinirimden delirtiyor. Abdüş'ün Vahide'ye olan ahlaksız denemesinde de çok fena olmuştum. Şimdi Zarife için de aynı şeyleri hissetmek istemiyorum. Bir kız için bundan daha kötü ne olabilir ki, valla çok fena. Vahide hadi kendi çabasıyla kurtuldu ama Zarife kurtulamaz. Ispanak görecez bakalım ne kaa kuvvetlisin. Biliyorum namusa halel getirme olmayacak ama Vahide'ye olan sahneyi Zarife için de görmek istemiyorum. Bu teşebbüs bile insanı derinden yaralıyor izlerken. Vahide erkek kız olmasına rağmen ne kaa ağlamıştı, zarif kızımız böyle bir durumda kendini çok zor toparlar. İstemeyim bir tersinalık. Artık Ispanak-Ahmet Ekrem-Alex üçlüsünden kahramanlık bekleyeceğiz.
Namik hiçbir şey yapamadan engeller onları
ben diğer seçeneği düşünmüyorum bile more:img-hyste
hem tekrar düşmüş olur sahne
bir de bu var
tabii yetkili mercii Sayın Yinge'ye sormak lazım Namik ne zaman damlayacak kulübeye
bonita imza-avatarın ne kaa güzel
özellikle avatardaki çifte baktıkça bakasım geliyor kendi imza-avatarımda olduğu gibi
ER'den de bu kaa harika bir çift çıkacak mı bakalım:icon_whis:img-icecr
mavigece07 06-03-08, 18:53 özet gelmiş yaşasııııın :)
diyemiyorum malesef :icon_sorr
ser verip sır vermemişler vallahi...ama alex - zarife sahnesinde ahmet ekrem devreye girermiş gibi hissediyorum nedense...yoksa ispanak trajı komik bi şeklde mi kurtarıcak onları :icon_whis
ramiz ikna olacak gibi geliyo ..mustafanın ne kötülüğünü gördü ki..
Mustafa Ramiz ve Fatma’ya Vahide ile evlenmek istediklerini söyler. Vahide ve Mustafa Ramiz’in sözleriyle yıkılırlar. Ramiz artık Mustafa’nın o evde kalmasını istememektedir. Ramiz ve Fatma bu evliliğe ikna olacaklar mıdır?
Ya niye yıkılıyorlar analmadım?!?
Daha öncede yazmıştım tekrar yazıyorum;
Ramiz evine aldığı yabanc erkeği, kendi kızlarıyla kardeş kardeş gibimi yaşayacağını sandı?!?!
Aleks ve Zarife Dimitri ve Ivan tarafından kulubede kıstırılmışlardır. Dimitri onları sağ bırakmayacağını söyler. Aleks ve Zarife’nin ordan kurtulmak için tek umudu Namık’tır. Ancak Dimitri ‘den kurtulsalar bile artık Aleks ve Zarife’yi geri dönüşü olmayan bir yol beklemektedir.
Namık nasıl kurtaracak çok merak edeyim :icon_whis
Ben Ekremden umutlanmıştım ama,
Buarada bunalr kaçmaz arkadaşlar,
Yani kaçarlarsa neden kaçarlar? Nereye kaçarlar?
En güzel çare Alexin müslüman olması :img-cool2
Ama bu özette yazılandan biraz gıcıklandım :icon_sorr
Can yiğenim, kızanım aşmışsın kendini tebrik ederim...bu yeni nesil ile mücadele hakkaten imkansız...hele hele yeğeninse ve de oğlak burcu ise tamamen imkansız....tebessüm değil kahkahalarla okuyorum :img-hyste Beni forumdan kaçırmak da üle kolay değil :img-icecr
Özeti okuyunca düşunduum düşunduum, özeti, neden diziyi izleyen birinin yazmadığını merak ettim...Zaten olmuş olayları yazmasının başka açıklaması yok çünkü...ya da bizim unuttuğumuzu sanıyor da, onun için mi tekrar etme gereği duyuyor anlamadım ki...:img-tomat
Can gürdün mü özet gelse de, herşey yine hayalgücüne kaldı....:img-wink:
Aly,
Cts buluşması için verdiğin haberlere teşekkürler,Yalnız İstanbul megavizyon demişin benim bildiğim bir den fazla magavizyon var te hangisi?
teeeyyy
Recchie değil sen söylemişsindir yinge
yoksa yoksa
Recchie de mi senarist yamağı:icon_whis
Can kardeşim, yingesinin yigeni
Aly ye gerekli tescil belgesini verdim .... bilmiyim gerisini te ooka
İyi geceler ER dostları.
Sayfaya gelip bulduğum özet için önce "Bu özetçi ya beni bulsun ya da gidip kendini vursun"diyorum.:img-gun:
24.BÖLÜM ÖZETİ
VAHİDE VE MUSTAFA RAMİZ’İN SÖZLERİYLE YIKILIR !
Mustafa Ramiz ve Fatma’ya Vahide ile evlenmek istediklerini söyler. Vahide ve Mustafa Ramiz’in sözleriyle yıkılırlar. Ramiz artık Mustafa’nın o evde kalmasını istememektedir. Ramiz ve Fatma bu evliliğe ikna olacaklar mıdır?
Mustafa Ramiz ve Fatma’ya Vahide ile evlenmek istediklerini söyler. Herkes büyük bir heyecanla Ramiz’in tepkisini beklemektedir, ancak Ramiz Mustafa’nın artık o evde kalamayacağını söyler. Mustafa ve Vahide yıkılmıştır. Ramiz ve Fatma’nın bu evliliğe ikna olup olmayacağını kimse kestirememektedir.
Aleks ve Zarife Dimitri ve Ivan tarafından kulubede kıstırılmışlardır. Dimitri onları sağ bırakmayacağını söyler. Aleks ve Zarife’nin ordan kurtulmak için tek umudu Namık’tır. Ancak Dimitri ‘den kurtulsalar bile artık Aleks ve Zarife’yi geri dönüşü olmayan bir yol beklemektedir.
Diğer taraftan Osmanlı İmparatorluğu Yunanistan’a savaş açmak üzeredir. Rumeli de artık geri dönülmez bir sonun başlangıç zilleri çalmaktadır.
Özetçi arkadaş bizimle dalga geçmiş sanki.:img-tomat
İlk paragraf geçen haftaki bölümün sonu.:img-tomat
İkinci paragraf ilk paragrafın tekrarı.:img-tomat
Üçüncü paragraf bir ufunet bir sıklet.Alex ile Zarife kurtuluyor ama dönüşü olmayan yola girdiklerine göre birilerini öldürüyorlar diye düşünüyorum.Başka hangi yol dönüşlerine engel olabilir ki?:sad53:
Ispanak'ın onları öğrenmesi ise problem,saf ıspanakı kandırır bizimkiler.:icon_whis
Dördüncü paragraf da gelecek bölüme hazırlık gibi.
Böyle özete anca bu kaa yorum.:img-pilot
Ancak Dimitri ‘den kurtulsalar bile artık Aleks ve Zarife’yi geri dönüşü olmayan bir yol beklemektedir.
aklıma hiç hayırlı şeyler gelmiyo zaten aklım hayra az çalışıyo:img-hyste
ne olabilir mamba mı yazar yengem mi yazar artık senaryo hangisindeyse o yazar :)
tübe demicektim büle şeyler :icon_sorr
özeti sefte okudum özetler genelde böyle aslında gelmesede olur yeni bölüm özetinden çok geçmiş bölüm hatırlatması gibi oluyo:img-hyste
İyi geceler ER dostları.
Üçüncü paragraf bir ufunet bir sıklet.Alex ile Zarife kurtuluyor ama dönüşü olmayan yola girdiklerine göre birilerini öldürüyorlar diye düşünüyorum.Başka hangi yol dönüşlerine engel olabilir ki?:sad53:
Ben kaçarlar diye düşünmüştüm.Birini öldürebilecekleri hiç aklıma gelmedi.Alex Dimitri'yi vuruyor olabilir mi acaba?Zarife'ye zarar vermişse eğer.
Mustafa Ramiz ve Fatma’ya Vahide ile evlenmek istediklerini söyler. Vahide ve "Mustafa Ramiz’in sözleriyle yıkılırlar. Ramiz artık Mustafa’nın o evde kalmasını istememektedir".
Deme...!!! Demek yıkılıyorlar...! Yahu sevinecekler miydi bir de, tabii ki yıkılacaklar. Dalga geçme özetçiiii...bizimle dalga geçme...:img-pilot
"Ramiz ve Fatma bu evliliğe ikna olacaklar mıdır?"
Olmayıp da ne yapacaklar ki...te fazla uzun sürmez, ben babamı tanırım, o kumrilerine kıyamaz. Yelkenleri indirecektir tez vakitte...:img-yes:
"Mustafa Ramiz ve Fatma’ya Vahide ile evlenmek istediklerini söyler. Herkes büyük bir heyecanla Ramiz’in tepkisini beklemektedir, ancak Ramiz Mustafa’nın artık o evde kalamayacağını söyler. Mustafa ve Vahide yıkılmıştır. Ramiz ve Fatma’nın bu evliliğe ikna olup olmayacağını kimse kestirememektedir. "
Yukarıdaki cümleler ile ciddi benzerlik taşıdığından tekrar yorumlama gereği duyulmamıştır...:img-beee:
"Aleks ve Zarife Dimitri ve Ivan tarafından kulubede kıstırılmışlardır. Dimitri onları sağ bırakmayacağını söyler. Aleks ve Zarife’nin ordan kurtulmak için tek umudu Namık’tır. "
Sevgili özet yazarı; bileyz ve belki inanmayacaksın ama, tam bir haftadır bu konuyu konuşayz...nerden mi bileyz...bu gelecek bölüm özeti olduğuna göre içimize doğdu herhal...:icon_whis
"Ancak Dimitri ‘den kurtulsalar bile artık Aleks ve Zarife’yi geri dönüşü olmayan bir yol beklemektedir."
İşte tam "damardan" tabir edilen bir cümle..."geri dönüşü olmayan yol..." Ya Alex gidiyor ya da ikisi birlikte gidiyorlar (bunun olmamasını umut ediyorum...) Birkaç bölüm önce olsa benim Zarifem yapmaz öyle şey derdim, kaçmaz, ailesini üzmez derdim. Şimdi Zarife'nin şımarık ve bencil hallerini gördükten sonra, o ka emin değilim. :img-tomat
"Diğer taraftan Osmanlı İmparatorluğu Yunanistan’a savaş açmak üzeredir. Rumeli de artık geri dönülmez bir sonun başlangıç zilleri çalmaktadır."
Teeey bunu da bileyz...biz de erşeyi bileyz...biri bizi durdursun canım :img-hyste
demek kaçıyorlar diyorsun bahisleri açmıyorum bile bileyiz sen ne dersen o olur yengem :)
daha fena şeyler geliyo benim aklıma gamlı baykuş olarak ama elim varmıyo yazam ...
ramiz baba vahide konusunda en azından bu bölümde gevşemez diye düşünüyorum sevenlere saygısı var ramiz aganın ama hemen indirmez yelkenleri
isteyim onlar birbirlerine çektirdiler yetti
azda ramiz babam çektirsin onlara :)
demek kaçıyorlar diyorsun bahisleri açmıyorum bile bileyiz sen ne dersen o olur yengem :)
daha fena şeyler geliyo benim aklıma gamlı baykuş olarak ama elim varmıyo yazam ...
ramiz baba vahide konusunda en azından bu bölümde gevşemez diye düşünüyorum sevenlere saygısı var ramiz aganın ama hemen indirmez yelkenleri
Valla aslında bunu ben de istiyorum. Bakalım aşklarına nasıl sahip çıkacaklar? Birbirlerini kızdırmak, birbirlerine laf sülemek kolay. Bakalım Ramiz Aga'ya birhangi şey süleyebilecekler mi?
Kaçma için fikrim sabit, kolay kolay da değişmez.
Zarife için Abdüş-Vahide sahnesine benzer bir sahne görmeyelim de bir daha kaldıramayacam öyle bir şey. Senin Ispanağı da görecez bakalım ne kaa kuvvetli :)
"Geri dönülmez yol" başka ne olabilir ki ebruli kumrim...??? Ya Alex gidiyor uzaklara....ya birlikte gidiyorlar uzaklara....ya da ayrılıyorlar geri dönülmez şekilde.....aklıma başka birangi ihtimal gelmiyor. Üçü de sevimsiz ihtimaller, onun için, " bir ihtimal daha var o da..." diyen varsa okuyup ikna olmaya hazırım...:icon_sorr
Ramiz baba biran evvel razı olsa iyi olacak, çünkü çok açıklayıcı özet yazarım der ki; savaş çanları çalmaya başlamış. Mustafa giderse erbişey yarım kalır...Ellerini çabuk tutsunlar, hem Mustafa&Vahide hem de Dilaver&Meryem...kavuşamadan ayrılmış aşıkların acısını yaşamak ve izlemek istemeym...hiç değilse birkaç mutlu anı ve ümitle beklesinler sevdiklerini...:img-in_lo
İyi geceler...
Forumu iyice düğün telaşı sarmış. Hasan'la Hatice'nin düğününde ağız tadıyla oynayamadık tabii, darısı bu düğünlerin başına, kazasız belasız: Bedia ve Cabbar yaş dolayısıyla kesinlikle fazla beklememeliler zaten. Ben diyorum yıldırım düğünü... Hemen... Dilaver ve Meryem için tabii ki Hasan beklenecek (o kaç bölüm daha yok bilemiyorum), sonra tez elden düğünümüzü yapalım. Ömer'in gelme ihtimalini düşünmek bile istemiyorum. İşlerin yeterince karışık olduğu dizimizin bir zombiye hiç mi hiç ihtiyacı yoktur.
Amaaa... Mustafa ile Vahide... ben istemiyorum onlar hemen evlensin. Kaç bölümdür bunların huysuzluğunu, inatçılığını, kavgalarını çektik, ben artık biraz da duygusal sahneler izlemek isterim. Aşkı için savaşan bir Vahide görmek isterim.
Beni asil tedirgin eden baska. Eger Abdus Ahmet Ekremi Mustafa ve Dilaverle gorurse Abdus iyice hircinlasabilir ve baslarina buyuk dertler acabilir.
:img-hyste Bunu okuyunca direkt Abdül'le empati yaptım (çok nahoş dakikalardı)... Şimdi adam Dilaver'in İttihatçı geçmişi yüzünden ondan şüphelendi, peşine iki zehir hafiye taktı. Sonra devamlı bununla dolaşan Mustafa'dan işkillendi. Onu da radarına aldı. Cezmi Komutan saf değiştirdi. Onda da bir bir yeniği olduğunu sezdi. Ama hiçbirini kanıtlayamadı.
Şimdi Ahmet Ekrem gelecek... Her yer İttihatçı kaynıyor. Abdül yine bir şey kanıtlayamazsa, dizimizin ilk sinir krizini görürüz gibime geliyor. Sinir krizi olmadan dizi mi olur canım?
Özet gibi bize yutturulmaya çalışılan "şey" hakkında yorum yapmaya tenezzül bile etmiyorum:hıh
V&M hemen evlenmesin fikrine katılıyorum, ama çok da uzamasın. 2-3 bölüm sonra evlensinler, birazcık görelim zorluklarla mücadele azimlerini.
"Geri dönüşü olmayan yol" denilince kaçmaktan başka birşey gelmiyor aklıma. Ama bu iş nasıl olur bilmem. Zalex kaçarsa bütün düğünler tümden iptal olur. Kasaba yine cephe alır ailemize, savaş da kapıda, aile açlık tehlikesi ile baş başa kalır. Hiç zamanı değil aslında kaçmanın.
Alex bir süreliğine Manastır'a gitse aslında fena olmaz. Muallimliğe devam eder. Yaklaşan savaş hakkında onun da düşüncelerini izleriz. Bir de Osmanlı yanında yer alırsa (bunu yapan azınlık gruplar olmuştur) tam müthiş olur. Belki Mustafa ile Dilaver cephede iken gazete işleri ile o ilgilenir. Mustafa ona mektup yazar, dostluklar pekişir. Ama biliyim ki bunlar hayal, ama hayali bile güzel.
Özet zaten bomba , geçen bölümün iyi bir özeti olmuş :(
bir iki sözlük dolaştım paranoyak olan bünyeme iyi gelmedi :(
şimdi bunların teorilerinden biri ya ramiz baba kızmadıysa sadece ev durumundan güven durumundan öyle tırp yaptıysa
bu tabi yanlış bi önerme :img-blush
çünkü her türk erkeğinin vericeği tepkiyi verdi ramiz baba gayet normal
yengem aklıma gelen ihtimallerin yanında senin yazdıkların piru pak kalıyo:icon_sorr
ama ben dimitriye hala güvenmek isteyim adam tüm pursıçanı yaktı ben hala dimitri ve güven kelimelerini aynı cümlede kullanıyorum kendimi kınadım
yok benim aklıma gelen ihtimalleri burdan yazamıcam:icon_sorr
birde bi yorum gördüm etine sütüne dokunmadan ekliyorum ben yere düştüm:img-hyste
sıfır beden alex'in kıyafetleri xl dimitri'ye nasıl öyle cukka diye oturdu, merak etmekteyim
bunu yazanın içine nilberfu kaçmış gibi geldi:img-hyste
Aly,
Cts buluşması için verdiğin haberlere teşekkürler,Yalnız İstanbul megavizyon demişin benim bildiğim bir den fazla magavizyon var te hangisi?
Recchie, Yemin imza gününün yapılacağı yer, tam olarak " İstanbul Beyoğlu Megavizyon "'muş...15 Mart Cumartesi günü, saat 16.00 da...
Gidecek arkadaşlar; gitmişken eli boş dönmeyin olur mu...? İmzalı albümleriniz sizin olsun, bize de Elveda Rumeli albümü için hayırlı haberler getirin. Sıkıştırın müzisyenlerimizi...bastırın biraz... sezon sonuna ka çıksın albümümüz...yaz ayları nasıl geçecek yoksa...! :img-wink:
emrecetin 2-3 bölüm sence hemen olmuyor mu:blink:??? Ben eğer bu sezon evlenirlerse bile şaşırırım açıkçası. Mustafa'nın durumundan dolayı daha çok pürüz çıkar bence... Ayrıca daha dıgıdık gelen Ahmet Ekrem var... Ramiz&Fatma faktörü var... Bakalım Bedia, çöp çatmaya devam edecek mi, Nevreste meselesine geri dönülecek mi?(bende dersin ama Mustafa lafını duyunca kaçıp Pürsıçan'a dönmeyeceğini nasıl garanti edebilirsin?)... Abdül'ün açabileceği belalar var (farkındaysan birkaç bölüm görünmeyen karakterlerin dönüşü muhteşem(!) oluyor)... Var da var... Ayrıca Vahide ve Mustafa arasında olabilecek anlaşmazlıkları saymıyorum bile...
Zalex kendilerinin kazdığı kuyuya düşmüşlerdir ne yazık ki... Önceden başlarına gelen trajedilerde hiç suçları yok, ama bu sefer var. Saçma ve dikkatsizce hareket ediyorlar. Dimitri'yi ve İvan'ı suçlamıyorum, onlar doğalarına uygun davrandılar.
Edit: sıfır beden alex'in kıyafetleri xl dimitri'ye nasıl öyle cukka diye oturdu, merak etmekteyim
Ebru, aslında ben böyle birşey düşünmedim değil. Ama yazmadım. Dimitri'yi kızdırmak iyi olmaz. Zarife'nin kaderi onun sağ elinde... Ayrıca Zarife'nin kaderi İspanak'ın da elinde, ki bu da Zarife'nin durumunun ne kadar vahim olduğunu göstermektedir.
Bakalım Bedia, çöp çatmaya devam edecek mi.
Bedia yazdigini gorunce aklima geldi. Bedia ile Fatma anne Cabbar yuzunden bayagi bi samimi oldular. Simdi eger Fatma anne Bediaya Mustafa ve Vahidenin birbire asik olduklarini ve evlenmek istediklerini soylerse Bediada Fatma anneye ben biliyordum onlari gormustum dermi yoksa basinda esen sevda yellerinin etkisiyle susarmi?
Ebruli kumrim, ben " bir ihtimal daha var o da...." derken hayırlı ihtimallerden bahsettiydim...Sen direkt şarkıdaki kimin algılamışsın...Daha beterlerini sakın yazma.! Onları akar suya anlat, te akıp gitsinler su gibi...(bkz. brituğba, bitanem...onları toparlayamayız vallahi...hala Alex'in Dimitri'ye kafa atmasını bekleyen umut dolu kumrilerim var...:icon_sorr)
Alıntı:
"sıfır beden alex'in kıyafetleri xl dimitri'ye nasıl öyle cukka diye oturdu, merak etmekteyim "
bunu yazanın içine nilberfu kaçmış gibi geldi:img-hyste
Bence o kıyafetler; cennet cennet olmadan, sonracıma Araf'a dönüşmeden, daha sonra Dimitri ile İvan'ın sıcak yuvası olmadan evvelki vakitlerde....sıradan, kendi halinde bir kulübecikken, orada yaşayan avcıya aittir...:img-icecr (yazarken farkettim de, kulübenin yaşamı nasıl da birden hareketlenmiş...)
Emrecan, Allah iyiliğini versin e mi..."Zalex kaçarsa düğünler iptal olur..." :img-hyste Demek bütün derdin buydu...Zalex can derdinde...Emre düğün derdinde...:img-wink:
emrecetin 2-3 bölüm sence hemen olmuyor mu:blink:??? Ben eğer bu sezon evlenirlerse bile şaşırırım açıkçası. Mustafa'nın durumundan dolayı daha çok pürüz çıkar bence... Ayrıca daha dıgıdık gelen Ahmet Ekrem var... Ramiz&Fatma faktörü var... Bakalım Bedia, çöp çatmaya devam edecek mi, Nevreste meselesine geri dönülecek mi?(bende dersin ama Mustafa lafını duyunca kaçıp Pürsıçan'a dönmeyeceğini nasıl garanti edebilirsin?)... Abdül'ün açabileceği belalar var (farkındaysan birkaç bölüm görünmeyen karakterlerin dönüşü muhteşem(!) oluyor)... Var da var... Ayrıca Vahide ve Mustafa arasında olabilecek anlaşmazlıkları saymıyorum bile...
Zalex kendilerinin kazdığı kuyuya düşmüşlerdir ne yazık ki... Önceden başlarına gelen trajedilerde hiç suçları yok, ama bu sefer var. Saçma ve dikkatsizce hareket ediyorlar. Dimitri'yi ve İvan'ı suçlamıyorum, onlar doğalarına uygun davrandılar.
Edit: sıfır beden alex'in kıyafetleri xl dimitri'ye nasıl öyle cukka diye oturdu, merak etmekteyim
Ebru, aslında ben böyle birşey düşünmedim değil. Ama yazmadım. Dimitri'yi kızdırmak iyi olmaz. Zarife'nin kaderi onun sol elinde... Ayrıca Zarife'nin kaderi İspanak'ın da elinde, ki bu da Zarife'nin durumunun ne kadar vahim olduğunu göstermektedir.
Şu sebepten dedim. İş çok uzarsa V&M sahneleri azalmayacak, son bölümde zaten göz ününde olan çift hepten ön plana çıkacak, işin tadı kaçacak. Her bölüm az az ilerleterek uzasın sorun değil benim için, ama artık en azından kavga görmek istemiyorum. Vahide'nin Mustafa'ya güldüğü sahneyi mesela çok beğendim son bölümde. İsteyim gülsün şu kızancığa biraz :)
Nevreste bana hıyanetlik yapmaz :) Zaten şu hasta haliyle her işine koşarken, çurbasını içirirken, başında beklerken beni birakıp Pürsıçan'a kaçarsa ben terkederim onu :) Şaka maka Nevreste mesele olmaz artık da Ahmet Ekrem ne yapar onu bilmeyim.
Abdül cidden tehlikeli, dönüşü muhteşem olabilir.
Zalex konusunda katılıyorum size. Ama buluşmak için de başka çare yoktu. Başı çok masalvari idi, oralara kızmıştım gerçi ama şimdi ne olacak hiç bilmiyorum.
Neyse, nöbeti devrediyorum :) Yatıyorum ben, herkese iyi geceler.
bende emreye uyuyorum ve aklım fikrim önümüzde olucak düğünlerde
ve hemen bir araştırmaya girdim çok güzel bi yazı buldum :img-in_lo
balkan adetleri gelenekleri oyunları kına geceleriyle ilgili:img-blush
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=43563&page=8
bu rituellerden birini ikisini görsek siz beni toplayamazsınız ağlamaktan te büle olurum:img-cray:
Bedia yazdigini gorunce aklima geldi. Bedia ile Fatma anne Cabbar yuzunden bayagi bi samimi oldular. Simdi eger Fatma anne Bediaya Mustafa ve Vahidenin birbire asik olduklarini ve evlenmek istediklerini soylerse Bediada Fatma anneye ben biliyordum onlari gormustum dermi yoksa basinda esen sevda yellerinin etkisiyle susarmi?
Bedia onu hatırlıyor mudur?
Söylemeyebilir, çünkü o zaman Fatma Anne hesap sorabilir neden bizi uyarmadın diye. Alışık bu tip uyarılara kendisi nasıl olsa.
Ama ben özellikle Bedia'nın bunu neden kimseye yetiştirmediğinin açıklamasını bekliyorum. Ben olsam çoktan Bab-ı Ali gazetelerine çıkmışlardı.
Bedia'nın bunu neden kimseye yetiştirmediğinin açıklamasını bekliyorum. Ben olsam çoktan Bab-ı Ali gazetelerine çıkmışlardı.
bedia tarzındaki tipler ağızlarında bakla tutamaz
bende anlamadım bu ka zaman neden sakladı niçin sakladı
bedia allahtandır büle huyudur can cıkar huy çıkmaz:img-wink:
ama bu sefer neden sustu te bu ka sustuysa bence daha sülemez birangi şey sunrisecigim
bu rituellerden birini ikisini görsek siz beni toplayamazsınız ağlamaktan te büle olurum:img-cray:
Kumrim, verdiğin linki tıklayınca şok oldum...Abdülhamit Han Hazretlerinin fotoları çıktı da karşıma...ama azmin elinden ne kurtulmuş ki...sonunda buldum düğün adetlerini...:img-wink: (Söylemeden geçemeyeceğim, bizim Hasan o rol için biçilmiş kaftanmış yani...özellikle burun kısmı tek yumurta ikizi gibi...)
Adetlere gelince; çok sevdim, çok özendim ama izletirler mi bize acep...? Özellikle "ağaca asılı yumurtayı vurma adeti" Vahide&Mustafa için pek uygunmuş...Ama size söyleyim, Mustafa ıskalarsa Vahide " bu adam attigini vuran biri degilmış.." deyip evlenmekten cayabilir...(bkz. 1. veya 2. bölümde büle bir sözü vardı Vahide'nin...):img-wink:
Bedia'nımın suskunluğu için edit: Bedia Allahtandır üle çenesini tutamaz ama bilir ki, Vahide de Allahtandır üle biraz delidir...bir de Mustafa var tabi...ikisinin toplamından doğan risk, Bedia'nım da hafıza kaybına neden olmuş olabilir...(Ah ah...Merwçanım burada olsa, bize hemen toplam risk faktörünü formüle ederdi...:img-in_lo)
Kına gecesi için gelen edit: Nil'im, bildiğim kadarıyla kına gecesi yapılmasını engelleyen birangi yasak yok. Amma velakin, 2. evlilikler biraz daha kendi halinde oluyor sanırım. Kızkardeşimin kına gecesinden beri düşmüştür aklıma, isteym Meyrem'in kına gecesini gürem, azcık da mutluluktan ağlayam ama korkaym ki yapmayalar...gözümde koyalar :icon_sorr
Şimdi ben birşey sorayım size, cahilliğimi mazur görün: Bedia ve Meryem kına gecesi yapabilir mi? Yani daha önceden evlenenler kına gecesi yapabiliyor mu?
:img-hysteyengem sen araştırmaları seveysin diye araştırdım birangi kötü niyetim yoktu seni korkutmak gibi
ben hasanın abdulhamit olmasından rahatsız değilim hakikaten cuk oturuyor
ama bende bu aralar herşeyden huy kapıyorum
şimdi hasan kuzu köyünde ya abdülhamit nerde o gidince o da yok oluyo :(
nil neden yakılmasın more asıl onlar hak edeyler mutluluğu gerçi biraz naz yaparlar olmaz diye ama
yalnız kına düğün kesin gibi konuşuyoruz kendi söylediğimize kendimiz inanıyoruz
nişan adetlerinide ekledim ama destur çekip girin gece gece korkmayın size bişey olsun istemem:img-hyste
Şimdi ben birşey sorayım size, cahilliğimi mazur görün: Bedia ve Meryem kına gecesi yapabilir mi? Yani daha önceden evlenenler kına gecesi yapabiliyor mu?
Ne cahilligi nilberfucum bende bilmiyorum cunki o zamanlar ikinci evliligini yapan kadinlara kina gecesi yapiyorlarmiydi.
Yalniz eger Zarife Alexle kacarsa ceyizi verilmez onu biliyorum. Eskiden kacan kiza ceyiz verilmiyormus.
yenge editine gurban :img-hyste
burda sayfa yenilemekten bitap düşüyorum ama bayılıyorum durmadan bişey ekliyorsun ya :img-in_lo
bende sanmayım kına düğün falan olsun
olursa yenge kaçmak zorunda kalır :img-hyste
şimdi size bi sır verem mcd den bi mektup aldım
ismi lazım olmayan bi şahsından
ben yengem kalsın gerekirse onlara gaz dökerim demiştim ya saklanıyorlarmış gündüzde gecede ondan çıkmaylarmış
aramızda kalsın lütfen :img-wink:
bu kısa araştırmayı nazlıhan eklemişti diye hatırlıyorum öyleyse beni uyarın sileyim kimsecikler yok nasılsa:img-blush
KIRMIZI DUVAK: Kınaya katılanlar arasında gelinin güzelliği HERZAMAN MERAK KONUSUDUR.Bunun yanısıra sır,gizem,utangaçlık ve yeni bir yaşama başlama heyecanı ile anne ve aileden ayrılma nedeni ile ağlama ihtimali yüksek olması nedeniyle takılır.
KIYAFET:Kına geceleri bir tören ve gösteriş şeklinde yapılır.Çeşitli kıyafet giydirilme nedeni GELİN'e duyulan sevgi, özlem ve mutluluk nedeni ile en gösterişli kıyafetler özelliklede EL İŞİ YAPILANLAR tercih edilir. Daha sonraki günlerde KINA' ya katılan tüm EŞ ve DOSTLARA İADEYİ ZİYARET YAPILIR.
Ne cahilligi nilberfucum bende bilmiyorum cunki o zamanlar ikinci evliligini yapan kadinlara kina gecesi yapiyorlarmiydi.
Yalniz eger Zarife Alexle kacarsa ceyizi verilmez onu biliyorum. Eskiden kacan kiza ceyiz verilmiyormus.
Z |