ehlocan
29-02-08, 15:44
Paylaşımlarınıza bu başlıktan devam edebilirisniz arkadaşlar...
Sevgiler
Ehlocan
Sevgiler
Ehlocan
|
Tüm Versiyonu Göster : Elveda Rumeli - Bölüm Yorumları/5 ehlocan 29-02-08, 15:44 Paylaşımlarınıza bu başlıktan devam edebilirisniz arkadaşlar... Sevgiler Ehlocan emrecetin 29-02-08, 16:01 İlk ileti benden olsun. Bu yeni başlık V&M'nin buluşmasına vesile olsun artık. Şu keçileri artık bir barıştıralım. Savaşa gitmeden bir nişan filan yapalım. Kısmeetttt.... briserie 29-02-08, 16:11 Ben de ikinci ileklerde devam edeyim artık Zarife Ve Aleks o ka çok acı çekmesin, Alekse birşey olmasın savaşa da gitmesin (ona ters ama tarafsız değilim ne edem) Bir de Ramizin ablası hep dizide kalsın Kısmeeettttttt bonita 29-02-08, 16:11 emrecetin sana canı gönülden katılıyorum:img-icecr zaten savaşın başlaması an meselesi gitmeden ben nişanı da geçtim kendilerini bi anlasınlar bide ev ahalisine söyledilermi nişan harpten dönünce de olur ona da razı oldum ben yeterki birbirlerini sevdiklerini gösteren mustafa savaştayken onu özleyen bir vahide görmek istiyorum dediğin gibiinşallah bu başlık bunun sebebi olur:img-icecr @ly 29-02-08, 16:22 Bu yeni başlık V&M'nin buluşmasına vesile olsun artık. Şu keçileri artık bir barıştıralım. Savaşa gitmeden bir nişan filan yapalım. Kısmeetttt.... O iki keçinin aynı noktada buluşması imkansız bence Emrecan...Bu mesele açığa çıkmadan Mustafa savaşa giderse, Ahmet Ekrem de Pürsıçan dolaylarında kalırsa sen o zaman gör olacakları...! İçimdeki hain ses, Ahmet Ekrem olayının daha çook uzayacağını söylüyor...Abdüş olayı gibi kapanmayacak o konu...Umarım yanılıyorumdur...bekleyip görelim bakalım..:img-wink: cann2366 29-02-08, 16:23 başlığımız hayırlı olsun bence aşıkların kavuşması için erken daha Dilaver ve Meyrem'i bile baş göz edemedik nerde Vahide ve Mustafa dediğiniz gibi ikisi de keçi aysegul_er 29-02-08, 16:26 Vahide ile Mustafa'nın ilişkisini öne çıkarıp Alex ile Zarife yi biraz unutsalardı ben çok sevinecektim ama sadece bir bölüm saklı kalabildiler.. İnşallah Zarife ve Alex'i kurtaracak kişi onların cennetini gizlemeye devam eder... ( amin ) killer50 29-02-08, 16:27 :img-wink::img-yes:YENI BASLIK ACILMIS:happy0064:happy0064 hayirli olsun!!!!!!!:good: evet mustafa ve vahide tam bir keciler _ _ birisi pürsican kecisi-birisi stanbol kecisi onlarin bu bölümki hallerini cok merak ediyorum:img-in_lo:img-blush:img-icecr first lady 29-02-08, 16:28 önceki başlıkta yazıldımı bilmiyorum ama ben bugün öğrendim.''elveda rumeli"nin çekildiği yerlere tur düzenlenicekmiş ve bu turda hem makedonyanın güzellikleri görülecek hemde oyuncularla tanışılıcakmış.belki gitmek isteyenleriniz olur diye yazdım.sanırım 12 yada 13 martta olucakmış:img-yes: cann2366 29-02-08, 16:30 önceki başlıkta yazıldımı bilmiyorum ama ben bugün öğrendim.''elveda rumeli"nin çekildiği yerlere tur düzenlenicekmiş ve bu turda hem makedonyanın güzellikleri görülecek hemde oyuncularla tanışılıcakmış.belki gitmek isteyenleriniz olur diye yazdım.sanırım 12 yada 13 martta olucakmış:img-yes: ben de şimdi öğrendim ve merak ettim gerçi hiç merak etmiyeyim sınav dönemim:img-hyste şöyle bi haziranda yapsalar gerçi haziranda da çekimler biter briTugba 29-02-08, 16:34 gerçi hiç merak etmiyeyim sınav dönemim:img-hyste şöyle bi haziranda yapsalar Evet yhaa zamanlama çok kötü ...Haziran olsaydı keşke :(... Bu arada yeni başlık hayırlı olsun Zalex aşkına şans ve uğur getirsin...:icon_sorr:img-in_lo @ly 29-02-08, 16:35 başlığımız hayırlı olsun bence aşıkların kavuşması için erken daha Dilaver ve Meyrem'i bile baş göz edemedik nerde Vahide ve Mustafa dediğiniz gibi ikisi de keçi Doğru sülersin yiğenim....Şu has kedi Hasan, köyden dönse de düğünü yapsak artık. Fazla uzarsa bir tersinalık çıkacak diye korkaym...Umarım Dimitri'nin baskın yapma krizi tutmaz bu sefer...Şöyle ağız tadıyla yaparız düğünümüzü...Yalnız merak ediyorum bunlar evlenince de şimdiki gibi suskun mu kalacaklar...Daha doğru dürüst iki kelam ettiklerini görmedik...ya Dilaver odunluk yaptı, ya Meryem "yapamayacağım Dilaver Bey...ben anayım.." dedi...Hani şöyle güzel güzel konuşsalar, kamera da uzaktan çekmese konuşmalarını(!), kulak misafiri olsak değil mi ya...:img-wink: müzik ekibine fısıltılı not: Çok merak edeym, Dilaver Meryem'i görmeğe gittiğinde neden hep hüzünlü bir müzik çalıyor...? Olay hüzünlü de ben mi farketmiyorum acaba...? (Misal elinde çiçek Meryem'e giden Dilaver ve fonda "ağlayın" diyen bir müzik...) Belki de mutlu sona ulaşacak tek aşk Dilaver&Meryem aşkı...biraz daha neşeli hatta romantik müzikler kullanılamaz mı o sahnelerde...? :img-icecr karaşimşekkk 29-02-08, 17:02 İlk ileti benden olsun. Bu yeni başlık V&M'nin buluşmasına vesile olsun artık. Şu keçileri artık bir barıştıralım. Savaşa gitmeden bir nişan filan yapalım. Kısmeetttt.... barışmalarıda lazımdır zaten aralarındaki didişme çok sıktı artık bir barışsalarda bizde rahat etsek sürekli kavga ediyolar yeter emrecetin 29-02-08, 17:05 O iki keçinin aynı noktada buluşması imkansız bence Emrecan...Bu mesele açığa çıkmadan Mustafa savaşa giderse, Ahmet Ekrem de Pürsıçan dolaylarında kalırsa sen o zaman gör olacakları...! İçimdeki hain ses, Ahmet Ekrem olayının daha çook uzayacağını söylüyor...Abdüş olayı gibi kapanmayacak o konu...Umarım yanılıyorumdur...bekleyip görelim bakalım..:img-wink: Yapmayasın Yinge, içimi kararttın şimdi :) Savaş çıkınca Ahmet Ekrem Vahide peşinde koşmaz herhalde,o da gider cepheye, yoksa gözüme gözükmesin valla. Dömeke,Teselya nere Pürsıçan nere, rahat 300-400km var arada. Bir yüzbaşı herhalde cepheden bu kaa uzak bir yerde kalamaz savaş anında. Asıl savaş zamanı Alex'in nasıl davranacağı merak konusu. Savaş çıkınca ne yapacak, ne edecek, hiç bilmiyorum. Diğer karakterler için aşağı yukarı şunlar olur diyorum ama Alex, bilmiyorum. Osmanlı ordusunda asker mi olur, bir köşede tarafsız mı kalır.........Çok bilinmeyenli denklem, çıkamadım işin içinden. Nişanı geçtim, savaş sırasında V&M birbirinin hasretini çeksin, bu da yeter. D&M çekecek, Zalex zaten hep çekiyor, az biraz da bunlar çeksin, bu ayrılık iyi de gelir bu keçilere. Belki aşkları depreşir :) Mesafe düzeltme: Elime cetvel aldım, haritadan ölçtüm. Biraz fazla sülemişim. 200-250km civarı Teselya-Pürsıçan arası. Yine de çok işte :) killer50 29-02-08, 17:14 Nişanı geçtim, savaş sırasında V&M birbirinin hasretini çeksin, bu da yeter. D&M çekecek, Zalex zaten hep çekiyor, az biraz da bunlar çeksin, bu ayrılık iyi de gelir bu keçilere. Belki aşkları depreşir :) yaaaaaa hasret cekeerken zaman asimi olsun yani ben mustafasiz bölümlere nasil dayanirim bilemem onun icin 1-2 bölüm özlesin sonra zaman asimi olsun isterim ben......bye:img-pilotbye zeynepsudem 29-02-08, 17:31 Selamlar Herkesebye Yeni Başlığımız Hayırlı Uğurlu Olsun:img-yes: Biraz geç oldu ama bu haftaki bölümde; sevdiğim sahnelerden bahsetmek isterim:img-yes: Dilaver'in matbaa makinasını yağlaması, kağıdı takıp, gazete basması ilgimi çeken bir sahneydi.. Dilaver ile Meryem'in çocukları alarak göl kenarında piknik yaptıkları sahneyi çok sevdimm.. Kızancıklar Dilaver sayesinde ilk defa göl gördüler.. ne kaaaa heyecanladılar:img-in_lo Manastır yolculuğu sırasında Mustafa ile Vahide'nin inatlaşmaları; Mustafa'nın aşk itirafı veeee Zarife'nin duyduğunu anladıkları anda şaşırmaları falan güzeldi.. Çöpçatan Bedia ile Cabbar birbirlerine yakışıyorlar:good: evleneceklerini tahmin ediyordum zaten. Bedia hemen hayallere kapıldı, Fatma kızçeleri yıkarken; Bedia başka bir alemdeydi sanki:img-hyste Ramiz Baba'nın fikrini çok takdir ettim:good: Rum komşularının korkularını atabilmeleri, günlük hayata yeniden dahil olabilmeleri için; Onları ziyaret etmeleri güzeldi:good: Ispanak Namikkkk ile Hasan bu bölüm Beni çook güldürdüler:img-hyste ikisi de çok saf ve temiz kalpli:img-in_lo hemsire 29-02-08, 17:43 Yapmayasın Yinge, içimi kararttın şimdi :) Savaş çıkınca Ahmet Ekrem Vahide peşinde koşmaz herhalde,o da gider cepheye, yoksa gözüme gözükmesin valla. Dömeke,Teselya nere Pürsıçan nere, rahat 300-400km var arada. Bir yüzbaşı herhalde cepheden bu kaa uzak bir yerde kalamaz savaş anında. Asıl savaş zamanı Alex'in nasıl davranacağı merak konusu. Savaş çıkınca ne yapacak, ne edecek, hiç bilmiyorum. Diğer karakterler için aşağı yukarı şunlar olur diyorum ama Alex, bilmiyorum. Osmanlı ordusunda asker mi olur, bir köşede tarafsız mı kalır.........Çok bilinmeyenli denklem, çıkamadım işin içinden. Nişanı geçtim, savaş sırasında V&M birbirinin hasretini çeksin, bu da yeter. D&M çekecek, Zalex zaten hep çekiyor, az biraz da bunlar çeksin, bu ayrılık iyi de gelir bu keçilere. Belki aşkları depreşir :) Mesafe düzeltme: Elime cetvel aldım, haritadan ölçtüm. Biraz fazla sülemişim. 200-250km civarı Teselya-Pürsıçan arası. Yine de çok işte :) emrecetin demissinki ilk gittikleriyle ikinci gittikleri yol arasında far var vede olctum dıye ama sunu unutmusun ılkınde yuruyerek ıkıncısınde ahmet ekremın atıyla gıttıler senin o olctugun 250 km atlamı yoksa yayamı :img-hyste maa-cd 29-02-08, 17:49 selamlar ER ahalisi bu bölüm çok güzeldi gerçekten keyif alarak izlediğim bir bölümdü:img-wink: zalex sahneleri çok hoştu zarifenin sesini,konuşmasını özlemişim valla dilaver-meryem ilişkisi ilerliyoe artık evlilik yakınmıdır bilmeyim gelelim V&M ye didişmeleri çekişmeleri güzel fakat artık kabak tadı vermeye başladı vahide alttan almadı,mustafa nevreste konusunu bir türlü kapatamadı böyle olunca biz seyircide bu durumdan sıkılmaya başladık lütfen bu bölümden sonra araları düzelsin bu bölümdeki sahnelere gelince manastır'a giderlerken ki halleri,didişmeleri güzeldi:good: vahide nin doktoru taklit etmesi zarife'nin V&M aşkını öğrenmesi ve vahide'yitehdit etmesi çok komikti:img-hyste tüm ekibe teşekkürler:happy0064 aysegul_er 29-02-08, 17:53 Nişanı geçtim, savaş sırasında V&M birbirinin hasretini çeksin, bu da yeter. D&M çekecek, Zalex zaten hep çekiyor, az biraz da bunlar çeksin, bu ayrılık iyi de gelir bu keçilere. Belki aşkları depreşir :) Mustafa ile Dilaver matbaa makinesi almaya gitmişlerdi bir hafta süreli Selaniğe. O süre içinde Vahidenin gözü hep dışarda.. Güzel sahnelerdi. Yine aynısını görmek isterim ama söz konusu vatan olunca Vahide'nin o ka özlem duyacağını sanmıyorum. Belki de arkasından gider Vatan yahut Silistire kitabında olduğu gibi... olimbera 29-02-08, 18:04 Fragmanı izleyebildim sonunda. Özeti de dün okumuştum. Demet Akbağ, pardon Hüsniye gelmiiiş, 'oşgelmiiiiş...:happy0064 Demet Akbağ çok beğendiğim bir oyuncudur. Onu Elveda Rumeli'de izlemek çok keyifli olacak.:) Ramiz ile Hüsniye'nin inatlaşmaları çok eğlenceli olacak gibi.:icon_whis Sabırsızlıkla bekliyorum. Mustafa ile Vahide'nin arası düzelecek gibi..:) Allah'ım.. Lütfen barışsınlar artık, dert benim derdim oldu! Bıktım birbirlerine laf sokmaya çalışmalarını izlemekten! Kısa zaman içinde mutlu sahnelerini görürüz inşallah... Dilaver ile Kızancıkların arasının düzelmesi güzel, ama ben bu kaa çabuk olmasını istemiyordum. Bir gezmeye, bir şekere tav oldular. Mantıklı gelmedi açıkçası..:icon_whis Alex & Zarife ne olacak bilmeyim, ama çok ciddi bir şey olmaz kurtulurlar sanayim ve biraz heyecan gelecek; sıradışı sahneler olacak diye sevineyim. Geçen bölümkiler çok sıradandı çünkü...:icon_whis Alex'e silah doğrultan bir ihtimal Dimitri olabilir, her ne kaa küçük işlerle uğraşacağını sanmasam da.:img-yes: cann2366 29-02-08, 18:23 Evet yhaa zamanlama çok kötü ...Haziran olsaydı keşke :(... Bu arada yeni başlık hayırlı olsun Zalex aşkına şans ve uğur getirsin...:icon_sorr:img-in_lo te bu geziyi kim düzenlemişse hep çalışanlara torpil onların en azından izin alma şansları var ben edebiyat sınavına dizi için girmesem okuldan atarlar hatta evlatlıktan reddedilme ihtimalim var:img-hyste eğer yapılacaksa haziranda olsun:icon_sorr briTugba 29-02-08, 18:30 eğer yapılacaksa haziranda olsun:icon_sorr te katılayım bende reddedilirim :(hem evladlıktan hem öğrencilikten...hatta mümkünse bu olay haziran sonu olsun hem birazda bize hediye olmuş olur:happy0064 cann2366 29-02-08, 18:48 te katılayım bende reddedilirim :(hem evladlıktan hem öğrencilikten...hatta mümkünse bu olay haziran sonu olsun hem birazda bize hediye olmuş olur:happy0064 hem ya mart ayında biz oraya gidip de yağmur yağarsa gezemeden gelirsek biz sırf kendimiz için önermiyoruz dimi bu tarihi sonra çamurda gezemicez Doğru sülersin yiğenim....Şu has kedi Hasan, köyden dönse de düğünü yapsak artık. Fazla uzarsa bir tersinalık çıkacak diye korkaym...Umarım Dimitri'nin baskın yapma krizi tutmaz bu sefer...Şöyle ağız tadıyla yaparız düğünümüzü...Yalnız merak ediyorum bunlar evlenince de şimdiki gibi suskun mu kalacaklar...Daha doğru dürüst iki kelam ettiklerini görmedik...ya Dilaver odunluk yaptı, ya Meryem "yapamayacağım Dilaver Bey...ben anayım.." dedi...Hani şöyle güzel güzel konuşsalar, kamera da uzaktan çekmese konuşmalarını(!), kulak misafiri olsak değil mi ya...:img-wink: Ben ufunet bastıracak birşey bekliyorum açıkçası:icon_whis umarım yanılırım Dimitri veyahut başka bir neden Dimitri zaten şov yapmayı seviyor bence evlendikten sonra açılırlar yinge yavaş yavaş 10.senelerinde şakır şakır muhabbet ederler yani:img-icecr briTugba 29-02-08, 19:10 Ben ufunet bastıracak birşey bekliyorum açıkçası:icon_whis umarım yanılırım Dimitri veyahut başka bir neden Dimitri zaten şov yapmayı seviyor Yhaaa arkadaşlar Dmitri ve İvan'ın yolları ayrılmadımı yani İvan artık Dmitri ile gezer mi?Olsa olsa İvan'ın maşası falandır ya da Yorgi (inşllh o değildir Dmtri'yi terch ederim ;))Zaten dağa çıkalım diyip duruyorlardı... yaw niye Alex ile Zarife yhaaa neden:sad53: zeliham 29-02-08, 19:16 vallahi fragmanı izleyip özeti de görünce içime bir sıkıntı bastı... alex ve zarife yakalanacak mı yaa emrecetin 29-02-08, 19:16 emrecetin demissinki ilk gittikleriyle ikinci gittikleri yol arasında far var vede olctum dıye ama sunu unutmusun ılkınde yuruyerek ıkıncısınde ahmet ekremın atıyla gıttıler senin o olctugun 250 km atlamı yoksa yayamı :img-hyste O farklı konuydu ya. :) İki yol farklıydı derken Manastır-Pürsıçan arasını sülemiştim. Mesajda yazdığım 250km mesafe Teselya-Pürsıçan arası. Yani savaşın bizimkilere ne kaa yakın olduğunun bir göstergesi. Evet, Mustafa Selanik'e gidince Vahide onu beklemişti. Gerçi orada da biraz kopukluk vardı. Mustafa'ya "Karakalpağını göster, gözümle görem inanam" demişti Vahide. Sonra Mustafa gösteremeyince ,(Agop sağolsun) :), Vahide yine bozuk atmıştı. Diğer bölümde ne oldu ise Vahide birden yumuşamış, Mustafa'nın Selanik'e gitmesine üzülür hale gelmişti. Burada Abdül faktörü etkiliydi muhtemelen. Vahide başına Abdül musallat olunca kendini Mustafa'ya bırakıverdi. Ama yine de çok ani dönüşler oldu, mantık hataları vardı yani. 15. bölümde sarmaş dolaş evlenme planı yapan ikili, bir bölüm sonra hayaletçilik oynayıp birbirinin suratına bakmama pozisyonuna düşmüştü. Valla bunlar evlense de evde çok kavga ederler. Çok değişik bir aşk bu. Birbirlerine de yakışıyorlar ama. Ayrıca ikisi de vatanperver, cesur. Zaten o yüzden bunları çok seviyorum. ceylan korkmaz 29-02-08, 19:17 Fragmanı gördüm.Son sahnede ufunet bastı beni.Vah zavallı Alexim.Başına neler geliyor öyle.Kesin Zarifeyi de esir alırlar.Alexe uzanan el taş olsun.İnşallah ikisi kendi çabalarıyla kurtulurlar.Attırcaklar makedonumun kafasını valla. Zarife ve Alex o adamların elinden kurtulsun istiyorm te o ka. :) hemsire 29-02-08, 20:00 alex agac dallarındakı kırmızı caputları toplamadımı acaba? İvanla dimitri kesın kırmızı kumasları takıp etmıslerdır. :) alexin kulubesini öle bulmus olcaklar maa-cd 29-02-08, 20:10 özet ve fragmanı ekleyen arkadaşlara çok teşekkürler:happy0064 demet akbağın gelmesine çok sevindim hoş gelmiş:img-yes: mustafa vahideye yine evlenme teklif ediyor ama vahide hanım yine tersinelik ediyo:img-pilot fragmanın sonunda bana da ufunet basti bu zalex'in başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi yaa:icon_sorr @ly 29-02-08, 20:20 alex agac dallarındakı kırmızı caputları toplamadımı acaba? İvanla dimitri kesın kırmızı kumasları takıp etmıslerdır. :) alexin kulubesini öle bulmus olcaklar Vallahi doğru...bir ağaca o ka çok kırmızı çaput bağlarsa olacağı budur işte...çetecilerin dikkatini kesin o çaput dolu ağaç çekmiştir...:icon_whis Acaba nasıl kurtulacak bizim ikili...Umarım Ispanak tesadüfen(!) kurtarmaz...Böyle trajik bir olayın kahramanı, karikatür bir karakter olmamalı...Yoksa bu hafta Mustafa Karakalpağını takacak mı başına ne dersiniz....??? cann2366 29-02-08, 20:27 Vallahi doğru...bir ağaca o ka çok kırmızı çaput bağlarsa olacağı budur işte...çetecilerin dikkatini kesin o çaput dolu ağaç çekmiştir...:icon_whis Acaba nasıl kurtulacak bizim ikili...Umarım Ispanak tesadüfen(!) kurtarmaz...Böyle trajik bir olayın kahramanı, karikatür bir karakter olmamalı...Yoksa bu hafta Mustafa Karakalpağını takacak mı başına ne dersiniz....??? aa neden olmasın Yinge bence Mamıt Namik kurtarsın ama garibanın gözü kapalı o yine kafasını bir yere vurur döner gelir:img-hyste kurtaramaz Demekki stratejik hata yapmış Alex ama ormanda insanlar vardı neden o kulübeyi bastı ki çetedekiler anlamadım hemsire 29-02-08, 20:29 Vallahi doğru...bir ağaca o ka çok kırmızı çaput bağlarsa olacağı budur işte...çetecilerin dikkatini kesin o çaput dolu ağaç çekmiştir...:icon_whis Acaba nasıl kurtulacak bizim ikili...Umarım Ispanak tesadüfen(!) kurtarmaz...Böyle trajik bir olayın kahramanı, karikatür bir karakter olmamalı...Yoksa bu hafta Mustafa Karakalpağını takacak mı başına ne dersiniz....??? ayy bende ramiz amca gibi düsinmeye basladım düsindim düsindim öle buldum kumasları takıp etmıslerdır . yinge forum da nıye kımse yok ayy burası cok sessiz iştipliyiz 29-02-08, 22:02 [QUOTE=aly_73;6254471 Acaba nasıl kurtulacak bizim ikili...Umarım Ispanak tesadüfen(!) kurtarmaz...Böyle trajik bir olayın kahramanı, karikatür bir karakter olmamalı...Yoksa bu hafta Mustafa Karakalpağını takacak mı başına ne dersiniz....???[/QUOTE] Eğer Zarife’nin Alex’e buluştuğunu ailesi öğrenirse, kesin olarak gözden düşer bu kız ve de sürekli göz hapsine alırlar.O yüzden çetecilerden nasıl kurtulacak diye düşündim düşündim, sakın yok ne gülesiniz ama şöle bi senaryo yazdım: Aile Zarife’nin kaybolduğunu düşünerek fellik fellik aramaya başlarlar.Bu arada Mustafa’nın aklına Baytar dede gelir.Baytar Efendi’ye durumu anlatır ve tabii istediği cevabı alr.Aly’nin dediği gibi Karakalpak kuşanıp Zarife'yi kurtarır.Tabi aileye Zarife’nin nerde olduğu konusunda bir açıklaması elbette vardır(her zaman olduğu gibi :img-yes:) killer50 29-02-08, 22:25 Tabi aileye Zarife’nin nerde olduğu konusunda bir açıklaması elbette vardır(her zaman olduğu gibi :img-yes:) valla bu senaryo konusunda mustafayi tebrik etmek gerek ... yani zarifenin nerede oldugunu bilmiden onun icin aninda yalan söyledi(son bölümde zarife alexe gittiginde), böyle bir durum olursa bence herzaman yardima kosar...ama zarifem kadir kiymet bilmezse o baska bir olay, yani son bölüm kendini savunmak icnde olsa , o haliyke cok tatlida olsa, öyle aninda tehdit etmesi yanlisti. en azindan zarifem agzini mustafanin yaptigi iyilikler icin tutmali, tutarde zaten NOSTALJİK 29-02-08, 22:37 bize demet akbağ geldi keşke daha önce geleydi ,bi değişik renk katmış gibi hüsniye teyzemiz teyze rolünde ,çok uymuş aleks'in başına kim vuruyor dimitrilerden birimi ,tuzakmı kuruyorlar fragmandan tam anlayamadımda. nilberfu 29-02-08, 23:02 Mustafa'nın yolu kulübeye düşerse, Mustafa olarak düşer, Kara Kalpaklı olarak orada ne işi var? Gerçi yanında hep tabanca taşıyor ama... Ne arasın Mustafa orada? Hem bir şekilde öğrense bile Alex ve Zarife'nin durumunu, niye gitsin? Kahve içmeye mi gidecek? İki aşığın orada ne yapacağı belli, Mustafa, Ramiz veya Fatma değil ki, onları rahatsız etmek istesin. Ben kafamda Mustafa'yı hiç yerleştiremiyorum bu duruma, sonrasında Zarife'nin kaçırılma durumu olursa, tamam, Kara Kalpaklı devreye girer. Bir de çok zorlama olmaz mı rehine olarak alınan Zarife'nin, Mustafa'yla değiştokuş yapılmak istenmesi? Mastafa'nın nerede yaşadığını biliyorlar, yolunu kesmek, hazırlıksız yakalamak falan daha pratik olur rehineyle uğraşacaklarına. Lütfen buna da karışmasın Mustafa, İspanak kurtarsın yeğlerim. Mustafa keçiyle uğraşsın bana yeter. Alex, 9. bölümde yedi ilk köteğini kafaya Kara Yorgi'den, Hatice'nin düğünü sırasında, baskından önce, dün gibi aklımda (daha demin izledim). Sonra herşey zincirleme reaksiyon şeklinde gelişti. Gelen vurdu, giden vurdu, duran vurdu. Umarım kulübedeki Kara Yorgi'dir. Belki yine Kara Yorgi'den gelecek bir dayak, bu kısırdöngüyü sonlandırır. Öte yandan Mustafa kaçaktır, illegal gazete çıkarır, köy baskınlarını önler, vb. ama kendisi bu kadar dayak yemez. Hiçbir şey yapmayan, sırf Zarife'nin derdindeki Alex ise evet kum torbası oldu. NiliWerda 29-02-08, 23:15 Ayy fragmanı kaç defa izledim her izleyişimde koptum :happy0064:img-hyste Arkadaşlar birşey sorucam: Demet Akbağ, Ramiz babanın kardeşi rölündemiydi? Biliyordumda unuttum :icon_sorr killer50 29-02-08, 23:35 Ayy fragmanı kaç defa izledim her izleyişimde koptum :happy0064:img-hyste Arkadaşlar birşey sorucam: Demet Akbağ, Ramiz babanın kardeşi rölündemiydi? Biliyordumda unuttum :icon_sorr yok cnm demet akbag fatmanin ablasi rolünde, ramizle üsniye hic anlasamazlarmis....:img-hyste:good::img-hyste zeliham 29-02-08, 23:36 OOleyyyy bize Demet Akbağ geldiii...Muhteşem olmuş bayıldım bayıldımmm rsd 01-03-08, 01:18 müzik ekibine fısıltılı not: Çok merak edeym, Dilaver Meryem'i görmeğe gittiğinde neden hep hüzünlü bir müzik çalıyor...? Olay hüzünlü de ben mi farketmiyorum acaba...? (Misal elinde çiçek Meryem'e giden Dilaver ve fonda "ağlayın" diyen bir müzik...) Belki de mutlu sona ulaşacak tek aşk Dilaver&Meryem aşkı...biraz daha neşeli hatta romantik müzikler kullanılamaz mı o sahnelerde...? :img-icecr :) Ahh Hacı ali var yaaa o hacı aliii... - AMON - 01-03-08, 01:24 Arkadaşlar merhaba, Öncelikle, Elveda Rumeli dizisinin 9. başlığı herkese hayırlı olsun. Dizi özetine ve fragmana bakacak olursak, bu bölümde de Tıbbiyeli Mustafa ve Vahide arasında yoğun sahnelerin yaşanacağını görüyorum. Ama, asıl merak ettiğim. Hastahane'de, Mustafa ile Ahmet Ekrem ve Vahide arasında geçecek olan konuşma. Hepinize iyi geceler dilerim. __________________ @ly 01-03-08, 01:40 Nil, Ispanak kurtarmasın, istemeym...ya kendileri kurtulsunlar ya da mesela Ispanak olanları görüp, haber versin evdekilere...ama tesadüfen kurtarırsa çok abes olacak...(bkz. gerçekten kurtarması sözkonusu değil zaten, olursa tesadüfen olur...ama olmasın...):img-pilot İşte bizim klasik, kanadı kırık kuşumuz buraya ka uçabildi...sonra da büle çakıldı yere...The End...cennet rüyasının sonu, hem de bir kabusla...:icon_sorr İrşad Beye gelen edit: Demek mesele Hacı Ali idi...O problem Ramiz babamın yaptığı " beş kızancık oturumu " ve yine(!) Ramiz babamın verdiği taktiklerle çözüldüğüne göre (Ramiz baba çok yaşa.!!!), bundan sonra hüzünlü müzikler duymayacağız demektir...diye düşüneym...haklı mıyım...? :icon_whis Amon için gelen edit: Hastanede birangi olay yaşanmayacak bence...Ahmet Ekrem daha konuşamadan ya Mustafa seslenecek ya da Zarife Mustafa'yı görüp seslenecektir...Sonuç olarak Ahmet Ekrem Vahide ile konuşamadan, Mustafa'nın kimliğini verecek ve oradan ayrılacaklar diye düşuneym...daha çok büle olmasını umut edeym..! Sunrise 01-03-08, 01:44 :) Ahh Hacı ali var yaaa o hacı aliii... Anlasilan Haci Ali kolay kolay yumusamiyacak ve bizler Meryem&Dilaver dugununu daha cok bekliyecez.:img-yes: Gecen bolumdeki mutlu sahnelerlede herhalde agzimiza bir parmak bal calindi. Bu kizanciklar besbelli daha cok maraza cikaracaklar.:img-wink: Yingeme edit: yingecim ben tam tersini dusuneym. O kizanciklar 100% ikna olmadilar. Her an bir tersinalik yapip annelerini ve Dilaveri uzebilirler. Ee bizde o huzunlu muzigi duymaya devam ederiz.:icon_whis @ly 01-03-08, 01:51 Anlasilan Haci Ali kolay kolay yumusamiyacak ve bizler Meryem&Dilaver dugununu daha cok bekliyecez.:img-yes: Gecen bolumdeki mutlu sahnelerlede herhalde agzimiza bir parmak bal calindi. Bu kizanciklar besbelli daha cok maraza cikaracaklar.:img-wink: Teeeeyyy ne ka karamsarsın günışığım...Bence İrşad Bey; benim bahsettiğim sahnede "var olan" Hacı Ali probleminden bahsetmiş ...Artık "beş kızancık" problemi diye bişi kalmadı kanımca...Ramiz babam el atar da problem çözülmez mi...teessüf ederim yani...:img-icecr Sıra " kızan kaymakam ile beş kızancığın saadeti " masalında...:img-yes: Sunrise 01-03-08, 02:00 Teeeeyyy ne ka karamsarsın günışığım...Bence İrşad Bey; benim bahsettiğim sahnede "var olan" Hacı Ali probleminden bahsetmiş ...Artık "beş kızancık" problemi diye bişi kalmadı kanımca...Ramiz babam el atar da problem çözülmez mi...teessüf ederim yani...:img-icecr Sıra " kızan kaymakam ile beş kızancığın saadeti " masalında...:img-yes: Karamsar olmamak elde degil yingecim. Bir bolumde hersey yolunda gittimi ondan sonra gelen 2-3 bolumde tersinalik ustune tersinalik oluy. Zalexin masalida ne kaa kisa surdu. Onun icin " kızan kaymakam ile beş kızancığın saadeti " masalınin baslamasina daha cok var deyim.:img-yes: @ly 01-03-08, 02:09 Karamsar olmamak elde degil yingecim. Bir bolumde hersey yolunda gittimi ondan sonra gelen 2-3 bolumde tersinalik ustune tersinalik oluy. Zalexin masalida ne kaa kisa surdu. Onun icin " kızan kaymakam ile beş kızancığın saadeti " masalınin baslamasina daha cok var deyim.:img-yes: Haklısın, ama o durum Ramiz&Fatma çiftinin çocuklarına özel bence...Bir kızlarını sevdiği ile evlendirdiler...onun da düğünü rezil oldu...dahası evliliği de berbat gidiyor (Hasan&Hatice aşkı nerde...göremeym...kör oldum...kör oldum...):img-pilot Lanet mi var nedir üstlerinde...? Düğümcü babaya danışmak gerekli (sen de kaç akçe var Sunrise'ım...ben de az bişi var, denkleştirirsek gidip konuşalım, kaldırsın bu laneti ailenin üzerinden...:icon_whis) Sonuç olarak, ben Dilaver&Meyrem olayında şimdilik bir olumsuzluk beklemeym...olabilecek en kötü şey, Dilaver'in savaşa gitmesi olabilir ki onun için de yapılacak bişi yok...:icon_sorr nilberfu 01-03-08, 02:09 İspanak, Zarife söz konusu olunca pehlivan olabilir belki... Ben o sahneden haftalardır istediğim Alex, İspanak karşılaşması bile bekliyorum. Zaten İspanak'ın kurtarması adamlarla dövüşmesi şeklinde olmaz, İspanağa özgü durumlarla olur ancak, anladınız siz o durumları:img-yes: Tabii ki en büyük dileğim kendilerinin kurtulması, ama Alex kafaya yedi yine, bayıldı. Ama acaba diyorum, Zarife gelmeden önce mi bayıldı da, belki Zarife gelince ayılır... Umut fakirin ekmeği işte... @ly 01-03-08, 02:14 İspanak, Zarife söz konusu olunca pehlivan olabilir belki... Ben o sahneden haftalardır istediğim Alex, İspanak karşılaşması bile bekliyorum. Zaten İspanak'ın kurtarması adamlarla dövüşmesi şeklinde olmaz, İspanağa özgü durumlarla olur ancak, anladınız siz o durumları:img-yes: Tabii ki en büyük dileğim kendilerinin kurtulması, ama Alex kafaya yedi yine, bayıldı. Ama acaba diyorum, Zarife gelmeden önce mi bayıldı da, belki Zarife gelince ayılır... Umut fakirin ekmeği işte... Fragman bizi yanıltmıyorsa; tam Zarife cennetin kapısını açtığı sırada geliyor darbe...:icon_sorr Belki çeteciler Zarife ile konuşurlarken Alex kendine gelir de bişi yaparsa kurtulabilirler...te yoksa işimiz Ispanağa kaldı demektir :sad53: E o ka bu ka te te bu ka...yani....:icon_sorr Sunrise 01-03-08, 02:23 Haklısın, ama o durum Ramiz&Fatma çiftinin çocuklarına özel bence...Bir kızlarını sevdiği ile evlendirdiler...onun da düğünü rezil oldu...daha kötüsü evliliği daha berbat gidiyor:img-pilot Lanet mi var nedir üstlerinde...? Düğümcü babaya danışmak gerekli (sen de kaç akçe var Sunrise'ım...ben de az bişi var, denkleştirirsek gidip konuşalım, kaldırsın bu laneti ailenin üzerinden...:icon_whis) Sonuç olarak, ben Dilaver&Meyrem olayında şimdilik bir olumsuzluk beklemeym...olabilecek en kötü şey, Dilaver'in savaşa gitmesi olabilir ki onun için de yapılacak bişi yok...:icon_sorr Hasan gibi ''biyikli bir kedi'' damat olursa tabi berbat gider bu evlilik.:icon_whis Akcelerim var yinge, denklestirip gideriz dugumcu babaya. Hem kirk dugum az gelir koskoca aileye. Biz en iyisi 2 kere 40, yani 80 dugum attiralim dugumcu babaya. En son dugumude ailenin en buygu oldugu icin Ramiz baba cozer artik. :) Dilaver&Meryem olumsuz olabilecek bir sey daha var o da matbaa makinasinin yakalanmasi. Mustafanin Dilavere ''baskin olsa duymiyacaksin'' demesi bosu bosuna degil bence. Abdusun hinligini gorunce Mustafanin bu sozu gelecek bolumlerde gerceklesebilir. Yada baskin olmasa bile matbaa makinasin yerini yeniden degistirmeye ihtiyac duyabilirler. Ve matbaa makinasin ikinci kez yer degistirmesi ilki kadar kolay olmiyabilir ve sorunlar yaratabilir. Sunrise 01-03-08, 02:38 İspanak, Zarife söz konusu olunca pehlivan olabilir belki... Ben o sahneden haftalardır istediğim Alex, İspanak karşılaşması bile bekliyorum. Zaten İspanak'ın kurtarması adamlarla dövüşmesi şeklinde olmaz, İspanağa özgü durumlarla olur ancak, anladınız siz o durumları:img-yes: Tabii ki en büyük dileğim kendilerinin kurtulması, ama Alex kafaya yedi yine, bayıldı. Ama acaba diyorum, Zarife gelmeden önce mi bayıldı da, belki Zarife gelince ayılır... Umut fakirin ekmeği işte... Ispanakla Alex karsilassa guzel olur, ozellikle ispanagin mimikleri hareketleri filan guzel olur. :img-wink: Ispanak adamlari ve silahi gorunce kendine ozgu olan durumlari bile yapmaz. Daha once 12. bolumde gorduk cunku. Zarife gitme diye Zarifenin pesine kostu ama Abdusun adami tufegi ispanaga dogrultup uzerine yavas yavas yurudugunde bizim ispanakta geri geriye adimlar attiyodu. :img-yes: Alex ne zaman bayiliyor bilemiyecem, malum fragman bazen cok yaniltici oluyor. Hatta bu sahne dizinin sonunda degilde ortasinda filanda olabilir ayni 1. Manastir yolculugunda Zarifenin basina silah dayandigi sahne gibi. olimbera 01-03-08, 08:14 Ben Alex & Zarife'yi kurtaracak kişinin Mustafa olmasını istemiyorum. Mustafa ve Ramiz beraber dizide her şeyi çözen adamlar oldular. Ispanak tesadüfen kurtarsa daha iyi bence. Hem uzun zamandır bekliyordum ben de nilberfu gibi Ispanak - Alex karşılaşmasını. Alex & Zarife sahnelerinin biraz daha sıradışı olmasını sağlar hem Ispanak'ın o evi bulması. Biraz saklandıklarını görürüz, tıpkı eskisi gibi. Ayrıca ben Alex'in Zarife'ye yine öğretmenlik yapmasını istiyorum. Gördüğü bitkileri anlatsın, dünyayla ilgili bir şeyler anlatsın...:) Ne olursa olsun, ama sahneler ilginçleşsin.:icon_whis Geçen bölüm için o kadar çok umutlanmıştım ki, yavan Alex & Zarife sahneleri beni çok hayal kırıklığına uğratmıştı.:icon_sorr Bu durum değişsin istiyorum.:img-yes: - AMON - 01-03-08, 09:47 Ayrıca ben Alex'in Zarife'ye yine öğretmenlik yapmasını istiyorum. Gördüğü bitkileri anlatsın, dünyayla ilgili bir şeyler anlatsın...:) Herkese iyi günler, Sayın Olimbera, bu düşüncenize bende katılıyorum. Alex şu an bir işle meşgul değil, pekala Zarife'ye okuma yazma öğretebilir, Zarife için ondan daha iyi bir öğretmen olamaz, hatta, Zarife okuma yazma işini ailesine de açabilir ve herhangi bir sorun olmadan Alex'in olduğu yere rahatça gidip gelerek, görüşme imkanıda bulabilirler ve de okuma yazmayı da öğrenmiş olur. __________________ neville 01-03-08, 10:19 Ben Alex & Zarife'yi kurtaracak kişinin Mustafa olmasını istemiyorum. Mustafa ve Ramiz beraber dizide her şeyi çözen adamlar oldular. Ispanak tesadüfen kurtarsa daha iyi bence. Hem uzun zamandır bekliyordum ben de nilberfu gibi Ispanak - Alex karşılaşmasını. Alex & Zarife sahnelerinin biraz daha sıradışı olmasını sağlar hem Ispanak'ın o evi bulması. Biraz saklandıklarını görürüz, tıpkı eskisi gibi. Ayrıca ben Alex'in Zarife'ye yine öğretmenlik yapmasını istiyorum. Gördüğü bitkileri anlatsın, dünyayla ilgili bir şeyler anlatsın...:) Ne olursa olsun, ama sahneler ilginçleşsin.:icon_whis Geçen bölüm için o kadar çok umutlanmıştım ki, yavan Alex & Zarife sahneleri beni çok hayal kırıklığına uğratmıştı.:icon_sorr Bu durum değişsin istiyorum.:img-yes: hele hele mümkünse vahide hiç kurtarmasın...aynen katılıyorum, alex zarifenin kendine has bir büyüsü vardı, geçen bölümse yoktu:( olimbera 01-03-08, 10:48 Herkese iyi günler, Sayın Olimbera, bu düşüncenize bende katılıyorum. Alex şu an bir işle meşgul değil, pekala Zarife'ye okuma yazma öğretebilir, Zarife için ondan daha iyi bir öğretmen olamaz, hatta, Zarife okuma yazma işini ailesine de açabilir ve herhangi bir sorun olmadan Alex'in olduğu yere rahatça gidip gelerek, görüşme imkanıda bulabilirler ve de okuma yazmayı da öğrenmiş olur. Ailesine açabileceğini sanmıyorum. Ramiz de Fatma da çok endişelenirler. Köyün dibinde sonuçta ev. Görülme ihtimalleri az da olsa var. Okuma-yazma öğretse bile, bu da gizli gizli olur.:img-wink: Bu okuma-yazma işini ben Mustafa ile Vahide'de istiyordum asıl. Didişmeyi bıraksalar da Mustafa Vahide'ye okuma-yazma öğretse, düşüncelerini anlatsa... Vahide'nin Mustafa'nın fikirlerinden etkilenip, onun yanında yer almasını izlemek isterim.:img-yes: bitanem_61 01-03-08, 11:21 Tey bir sayfa kapanmış ,biri açılmış, konular almış gitmiş ,ben anca geldim,hayırlı olsun yei başlığımız Öncelikle yingem niye duygusal müzik demiş, hacı ali yanıtı gelmiş,valla hacı ali yada diğer dürt dene bir gün ikna olurlar, sen kızacan ama yinge rahmetli gelirse o duygusal müziği çok duyarsın:img-hyste:img-hyste Ben çözdüm biz bir düğün göremiycez , güstermiycekler bize bu mutluluğu, hayır ortada çift çok ama düğün yok:cheer::cheer: Alex,le zarifeyi bencede , ıspanak kurtaracak, artık bir gıdım akıllanır zarifenin gözlerini kapatıktan sonra , niye sesi çıkmay diye merak edip takip ede bilir, o bir iki sakarlık yaparsa alez ayılır belkim kurtulurlar Tabi orda kaç kişi var bilmiyoruz, ivan dimitriyle barışmışsa iki kişidir, yok yorgiyle beraberse kalabalık olabilirler ki o vakit ıspanak bile işe yaramaz, lütfen her seferinde yazayım ıspanağım vurulmasın:sad53: eğerki erkekler savaşa gidecekse, gizli aşklar ortaya çıksın , en azından birileri evlensin , misal meryem, dilaver, bide yol beklemelerini izleyelim, tabi meryem burda daha çok üzülür, birincisi askere gitmiş gelmemiş, diğeri d gidiyor, her neyse DÜĞÜN İSTİYORUZ, bediayla cabbar da olur maksat düğün olsun, kına yakacam, canım çekti ayol NiliWerda 01-03-08, 11:33 Cevaplarınız için çok sağolun :happy0064 Daha önce görümce-gelin atışması olucak gibi bişey yazılmıştıta benim aklımda öyle kalmış, Bende diyorum bu Ramiz niye kaçıyor baldınızdan :img-hyste Çok gülüceğimiz bir bölüm izleyicez kesin :happy0064 "Hem terzi, hem fakir, hemde sinirli" :img-hyste batuhan_gumus 01-03-08, 13:29 şu an atv avrupada tekrarı var izlemek istiyen izlesin bn izliyordum ama sonra sıkıldım kapadım tvyi............. lekocabalkan 01-03-08, 14:56 Herşey bi yana önce ATV'ye bu dizinin arkasında durup bugünlere gelmesini sağladığı için sonsuz teşekkürler. Bugün yıln en önemli bikaç dizisinden biri haline gelen elveda rumeli rating kaygısıyla bu yılki bir çok iş gibi kalkabilecekken atv en doğrusunu yaptı. Şebnem Sözmezi ise uzun yıllardır televizyonda izleme açlığındayken yine iyi seçilmiş bir projeyle karşımızda olması çok güzel. Bu ülkenin en önemli oyuncularından biridir. Çok yaşasın güzel işler ve başarılar onunla olsun. worlds_diamond 01-03-08, 16:17 Herkese merhaba:img-wink: zarife ve alexin başına gelmeyen kalmadı bence artık biraz onları rahat bırakmalılar fragmana baktım herşey güzel fakat sonunda yine üzüleceğiz galiba.. daha sonra vahide ile mustafanın didişmeside bitmeli artık bi engelleride kalmıyor harekete geçmeliler ...demet akbağ filime çok yakışmış bence onun olduğu sahnelerde de çok güleceğiz anlaşılan ..:img-hyste yinede şunu kabul etmek lazım buaralar atvde oynayan en kaliteli dizi izlemekten çok zevk alıyoruz :happy0064 inş yakın bölümlerde kaymakam dilaverle meryemin düğününüde görürüz çok tatlılar..bye killer50 01-03-08, 16:43 Herkese merhaba:img-wink: zarife ve alexin başına gelmeyen kalmadı bence artık biraz onları rahat bırakmalılar fragmana baktım herşey güzel fakat sonunda yine üzüleceğiz galiba.. daha sonra vahide ile mustafanın didişmeside bitmeli artık bi engelleride kalmıyor harekete geçmeliler ... M-V ciftinin harekete gecmesi icin önce adam gibi oturup sorunlarini cözmeleri lazim , ama ben fazla sorunda göremiyorum, vahidenin o up uzun boyundan bile uzun olan dilinden, birde mustafanin ilgisizliginden baska, haaaaa bide ikiside vurdumduymazzzz...:icon_whis:img-pilot z-a ciftine gelince seyirci onlari o kadar sevip üstüne düsüyorki bu durumda senaristlerimiz onlari ön plana cikarmak icin sürekli biseyler yapiyor bi ayirip bi birlestiriyor, ve bu durum artik benim canimi fena sikiyor...yani ben onlari seviyorum ama sürekli onlari ön plana cikartmak icin hem onlarin canlarini yakmaktansa, bizide üzmektense az göstersinler ama en azindan mutlu olsunlar... bitanem_61 01-03-08, 16:45 Tekrarını izlerken daha evvel gözüme batan bir kaç şeyi yazayım efem 1. ıspanak zarifeyi ararken o yerde yatan amcamın orda ne işi var o ka soğukta mazallah hasta olacak bir dizi çekeyim diye:img-hyste:img-hyste 2. vahidenin gidip dönecekleri manastıra o bohça içinde ne götürdüğünü çok merak edeyim, doldurmuşta doldurmuş, sanki kaçacaklar mustafayla:img-icecr:img-icecr aklıma gelen diğer bir şeyde, zarife ve alex kendi imkanlarıyla kurtulursa, fatma her gün kızının ıspanakla nere kaybolduğunu merak edermi ve aklının bir köşesinden evlilik geçermi (ıspanak ve zarife)illede düğün isteyen izleyici Bide bizim süt ineciğinin acaba bir yavrusu olma ihtimali olabilimi, malum dizi eylülde başladı o vakitten hesap edersek 6 ay oldu (illede diziye renk gelsin diye uğraşıyom) Demet akbağın gelmesi sanki temelliymiş gibi yazıyor haber sayfasında, umarım üledir çok mesut olacam weasleys 01-03-08, 17:04 z-a ciftine gelince seyirci onlari o kadar sevip üstüne düsüyorki bu durumda senaristlerimiz onlari ön plana cikarmak icin sürekli biseyler yapiyor bi ayirip bi birlestiriyor, ve bu durum artik benim canimi fena sikiyor...yani ben onlari seviyorum ama sürekli onlari ön plana cikartmak icin hem onlarin canlarini yakmaktansa, bizide üzmektense az göstersinler ama en azindan mutlu olsunlar... canım biz farklı bir dizi mi izliyoruz??yahu sırf vahide izliyoruz kaç haftadır. zarife sağır, alex yatakta...ama bizler burada o tadımlık sahnelerden kıyamet gibi vahide-mustafa sahnelerine göre fazla bahsedince sanki vahide mustafa geri plandaymış gibi algılanıyor. halbuki son haftalarımız vahide mustafa ve nevreste etrafında döndü durdu. yine bu hafta da fragmana göre öyle olacak gibi. vahide kuduracak... killer50 01-03-08, 17:25 canım biz farklı bir dizi mi izliyoruz??yahu sırf vahide izliyoruz kaç haftadır. zarife sağır, alex yatakta...ama bizler burada o tadımlık sahnelerden kıyamet gibi vahide-mustafa sahnelerine göre fazla bahsedince sanki vahide mustafa geri plandaymış gibi algılanıyor. halbuki son haftalarımız vahide mustafa ve nevreste etrafında döndü durdu. yine bu hafta da fragmana göre öyle olacak gibi. vahide kuduracak... son sözüne koptum ablacim yaaaa..:img-hyste:img-hyste VAHIDE KUDURACAK...:img-hyste:img-hyste benim demek istedigim V-m sahneleri cok olsun degil, benimistedigim mutlu olsunlar... ama m-v beraber görmek cok isterim:img-tomat briTugba 01-03-08, 17:48 benim demek istedigim V-m sahneleri cok olsun degil, benimistedigim mutlu olsunlar... ama m-v beraber görmek cok isterim:img-tomat Sevgili killer50....Ben Zalex çiftini ne kaa çok seweysem V&M çiftinide onun yarısı kaa seveyim ama bence burda iki ilişkiyide tartıya koyarsak V&M sahneleri daha çok ve sıkıcı...yeter ama artk :img-tomat.. Zalex sahneleri bana göre çok çok kısa (belkide mutluluk dolu oldğu içindir)...V&M sahneleride keşke öyle olsada kısa sürse:img-yes: emrecetin 01-03-08, 18:07 Ama şu da var. V&M sahnelerinin çoğunda aşk konuşulmuyor, diğer meseleler konuşuluyor (Son Zalex buluşma ayarlaması, rutin ev işleri, sofra muhabbetleri, Zarife'nin kulağı ile ilgili durum....). Son bölüme kaa ikili karşılıklı aşk muhabbeti yapmamıştı. Yani V&M ön plandaydı ama aşkları değil idi. Sanırım bu bölüm o da ön planda olacak. Ailenin diğer fertlerinin özellikleri de göz ününe alındığında V&M daha çok kez diğer rutin meselelerde görülecekler. Zaten aynı çatı altında yaşıyorlar, bu sebeple de Zalex'ten farklılar. Ama Zalex ayrı. Onların birlikte olma sebepleri zaten aşk. Onların olduğu sahnede sadece aşk var. Başka birşey konuşmuyorlar zaten, ne konuşacaklar ki, zaten zor buluşuyorlar. Aradaki bu farkı da ortaya koyalım. V&M aşk dışında getir-götür işlerinde, ev işlerinde, muhabbetlerde, çatışmalarda.....vs daha çok görülecekler. Zalex için aynı durum yok maalesef, onlar aşk ağırlıklı olan sahnelerde birlikte olacaklar. Biri mesleğinden olmuş, biri yeni iyileşmiş, bundan ötürü de çok pasif kaldılar son bölümlerde normal olarak. İleriki bölümlerde bu biraz değişebilir. Yine de evlenene kadar, aşk dışında çok fazla gözönüne gelemeyecekler gibi görünüyor. Tersinin olmasını tabii ki umut ederim. V&M rolleri bu dizide aslında çok önemli roller. Bu rolleri oynayan oyuncular bu açıdan çok şanslı bence. gercek14 01-03-08, 18:11 benim demek istedigim V-m sahneleri cok olsun degil, benimistedigim mutlu olsunlar... ama m-v beraber görmek cok isterim:img-tomatsevgili killer..vahide ve mustafa her sahnede her görüntüde yer almaktadırlar..(kavga ederken de olsa görünüyorlar.....) bende alex ile zarife sahnelerinin azlığından şikayetçiyim.. alex ile zarife sahnelerinde ne zaman mutlu mesut olduklarını gördükki..en fazla toplasan 5 bölüm etmez... bizler çoğu sahneyi ağlayarak izledik..ama yinede alex ile zarifeyi görmektende mutluyduk... serap23 01-03-08, 18:38 evet konumuz yine DENGE galiba:img-yes: şimdi biz bir haftadır bekliyoruz kendi açımdan en çok alexle zarifeyi merak ediyorum ama büyük ihtimalle onları bir iki sahnede görürüz:icon_sorr geri kalan uzuun sürede vahide mustafa ramiz karakterlerini izleriz daha öncede yazmıştım böyle olunca sevdiğimiz karakterler bile itici oluyor:sad53: alex sadece aşık bir adam olmamalı bence o güzel aşk işlenirken diğer yandan da eğitimli zeki bir adamın yapacağı farklı şeyler olmalı savaş çıkacak mesela alex ne düşünüyor bu konuyla ilgili örnekler çoğaltılabilir gercek14 01-03-08, 18:43 bencede alexe sadece aşık rolü yüklenmemeli..muallim sahneleri bile çok az gösterildi.. ertan saban rolünü çok güzel oynuyor..vede dizide muallim olan birisi... ona önemli sahneler verilebilirdi.. muallimliğinden yararlanabilirlerdi.. briTugba 01-03-08, 18:44 alex sadece aşık bir adam olmamalı bence o güzel aşk işlenirken diğer yandan da eğitimli zeki bir adamın yapacağı farklı şeyler olmalı savaş çıkacak mesela alex ne düşünüyor bu konuyla ilgili örnekler çoğaltılabilir Hmm güzel bi konu Alex'te atılsın meydana diyorsun...şu an için Alex sadece Zarife'ye ve kavuşmaya odaklandı eğer kafamdaki plan olursa yani Zarifesini alırsa yakında oda ülkesini müdafa eder gibime geliyor...:img-yes: serap23 01-03-08, 18:56 Hmm güzel bi konu Alex'te atılsın meydana diyorsun...şu an için Alex sadece Zarife'ye ve kavuşmaya odaklandı eğer kafamdaki plan olursa yani Zarifesini alırsa yakında oda ülkesini müdafa eder gibime geliyor...:img-yes: aşkını bu kadar sahiplenmesi çok güzel tabii:img-yes: ama bu bir kısmı olmalı hayatının başka şeylerde düşünmeli yapmalı bu arada kafandaki planı bizimlede paylaşırmısın tuğba nasıl kavuşuyor zarifesine:img-wink: - AMON - 01-03-08, 19:03 Tüm üyeler iyi akşamlar, Bence, Elveda Rumeli dizisi üç ana karakter üzerine oturtulmuş, bu üç karakter; Sütçü Ramiz, Fatma Anne ve Tıbbiyeli Mustafa, bu karakterleri dizinin her bölümünde ve bölüm içindeki birçok sahnede görmemiz gayet doğal, dizinin içeriği ve senaryo'nun gelişimi de bunu gerektiriyor. Ayrıca, dizide ilk bölümden itibaren olayların gelişimi Tıbbiyeli Mustafa'nın Pürsıçan Kasabasına gelmesiyle başladı. Bunu unutmamalıyız. Bundan dolayı Mustafa'yı dizide sıkça görmekteyiz ve onunla kasaba halkı arasındaki ilişkiler diziye damgasını vuruyor. Tabiki diğer karakterlerle bağlantılı olarak. __________________ emrecetin 01-03-08, 19:10 Evet arkadaşlar, mesela bu konuda sonuna kaa destekliyorum sizi. Alex'in savaşta ne yapacağı konusunu daha önce yazmıştım ben de. Diğer bazı roller de verilebilir ona, sadece aşık Alex bize sunulduğunda haliyle sahneleri de az oluyor. Bu konuda haklısınız ve destekliyorum. Asıl bu tarz eleştiriler dizimizi bir yerlere götürür. Yani Alex-Zarife az gösteriliyor, şu görevler de onlara verilebilir diyerek yapılan eleştiriler. Bunu tamamen destekliyorum. Ama sadece dizide gözükme oranlarına bakarak "Şu az gösterildi, bu fazla gösterildi..." gibi eleştiriler sorunu çözmeye katkıda bulunmuyor maalesef. Ayrıca bazen gerçekçilikten de uzaklaşıyor bu yaklaşımlar. Bence de Alex'e yeni açılımlar eklenmeli. Özellikle savaşta ne tutum takıncağı tam merak konusu. Bu tarz yeniliklere hep destek, tam destek. V&M'nin sık gösterilmesinin en önemli sebebi de dizinin aksiyon kanadını oluşturmaları. Son bölümlerde Zalex hasta, Ramiz hasta, Hasan hasta olunca haliyle evdeki sahnelerde de onlar görüldü sık sık. Dediğim gibi denge her zaman, her bölüm sağlanamıyor. Ve ben kesinlikle denge sağlansın diye mantıksız sahne izlemek istemiyorum. Bir bölüm biri öne çıksın, diğer bölüm başkası ama olaylar mantıklı işlensin. Benim için mantıklı sahne izlemek daha önemli. Hegemonya tabii ki istemiyorum, ama mantıksız sahneleri hiç hiç istemiyorum. AMON için düzeltme: Tamamen destekliyorum. Çok yerinde tespitler. Vahide de Mustafa ile olan ilişkisinden dolayı çoğu sahnede ön plana fazla çıkıyor. Bir de son bölümlerde yaşanan anormal durumlar bunu daha da arttırdı. Ben de bunu normal karşılıyorum. olimbera 01-03-08, 19:16 Tüm üyeler iyi akşamlar, Bence, Elveda Rumeli dizisi üç ana karakter üzerine oturtulmuş, bu üç karakter; Sütçü Ramiz, Fatma Anne ve Tıbbiyeli Mustafa, bu karakterleri dizinin her bölümünde ve bölüm içindeki birçok sahnede görmemiz gayet doğal, dizinin içeriği ve senaryo'nun gelişimi de bunu gerektiriyor. Ayrıca, dizide ilk bölümden itibaren olayların gelişimi Tıbbiyeli Mustafa'nın Pürsıçan Kasabasına gelmesiyle başladı. Bunu unutmamalıyız. Bundan dolayı Mustafa'yı dizide sıkça görmekteyiz ve onunla kasaba halkı arasındaki ilişkiler diziye damgasını vuruyor. Tabiki diğer karakterlerle bağlantılı olarak. Bu konuda düşüncelerine katılmıyorum. Dizimizde başlarda ana karakter diye bir şey yoktu. Herkes tıpkı gerçek hayattaki gibi belirli zamanlarda ön plana çıkıyordu. Ancak sonra bu değişmeye başladı. Bazı karakterlere çok yüklenildi, gerçekçilik sınırını aşacak biçimde kahraman yapıldı. Bu dizimizin inandırıcılığını azaltıyor. Her sorunu Ramiz'in ya da Mustafa'nın çözmesi beni rahatsız ediyor. Diğer karakterler de zamanı gelince ön plana çıkarılmalı. Uzun süredir aynı kişileri görüp duruyoruz ve bu durumun değişmesini çok istiyorum. Ancak Fatma Ana'nın hiçbir sahnesinden rahatsız değilim, onu da belirteyim. Bu bölüm kızçeleri yıkaması gibi günlük hayattan işlerle görmeyi daha çok istiyorum sadece. Derede çamaşır yıkamalarını özledim mesela... _____ Alex hakkında söylediklerinize katılıyorum. Onu sadece "aşık" olarak görmek istemiyorum. Sonsuza kaa o evde yaşayacak değil, elbet ileride yeniden işe başlayacak. O zamanı sabırsızlıkla bekliyorum. Muallim Alex'i görmeyi özledim. gercek14 01-03-08, 19:21 Emreçetin alex ile zarife rolleri çok kısa gösterilmesine rağmen birileri kalkıpta alex ile zarife daha ön plana çıkartılmış...gibi yazılar olunca ona karşı düşüncede olan ben ve benim gibi üyelerde cevap yazıyorlar.. dizi başlayışından bitişine kadar sürekli her görüntüde yer alan vahide ve mustafa olmasına rağmen dizide toplam 5 dk gibi bi süre ayrılan alex ve zarifenin bu 5 dk sına bile laf edenlere karşı başka nasıl bir cevap verilirki... Filiz Ahmet ve Ertan Saban gibi iki yetenekli oyuncuyu aşık rolü ile kısıtlamalarını anlayamıyorum...işlerini çok güzel yapan iki karekterden faydalanılsa iyi olmazmı... emrecetin 01-03-08, 19:32 Emreçetin alex ile zarife rolleri çok kısa gösterilmesine rağmen birileri kalkıpta alex ile zarife daha ön plana çıkartılmış...gibi yazılar olunca ona karşı düşüncede olan ben ve benim gibi üyelerde cevap yazıyorlar.. dizi başlayışından bitişine kadar sürekli her görüntüde yer alan vahide ve mustafa olmasına rağmen dizide toplam 5 dk gibi bi süre ayrılan alex ve zarifenin bu 5 dk sına bile laf edenlere karşı başka nasıl bir cevap verilirki... Filiz Ahmet ve Ertan Saban gibi iki yetenekli oyuncuyu aşık rolü ile kısıtlamalarını anlayamıyorum...işlerini çok güzel yapan iki karekterden faydalanılsa iyi olmazmı... O konuda zaten destekledim sizi. Alex'e yeni açılımlar yüklenmeli bence de. Bunu zaten belirttim yukarıda. Zalex'in az gösterilmesini de söyledim, burada da sorun yok. Benim esas demek istediğim "Şu az gösterildi, bu çok gösterildi" gibi yüzeysel eleştiriler yerine eleştiriyi destekleyecek örnekler verilmesini, şu karakter yerine şu karakter şöyle ön plana çıkabilirdi gibi öneriler sunulmasını vurgulamaktı. Çünkü bu tarz eleştiriler sorunu daha iyi ortaya koyuyor ve çözüme katkıda bulunuyor. Nitekim siz de Alex'e nasıl yeni açılımlar eklenebileceğini söyleyerek bunu yaptınız. Bu yüzden teşekkür ederim size. Umarım yanlış anlaşılmamış ve istediğimi anlatabilmişimdir :) - AMON - 01-03-08, 19:35 Bu konuda düşüncelerine katılmıyorum. Dizimizde başlarda ana karakter diye bir şey yoktu. Herkes tıpkı gerçek hayattaki gibi belirli zamanlarda ön plana çıkıyordu. Ancak sonra bu değişmeye başladı. Bazı karakterlere çok yüklenildi, gerçekçilik sınırını aşacak biçimde kahraman yapıldı. Bu dizimizin inandırıcılığını azaltıyor. Her sorunu Ramiz'in ya da Mustafa'nın çözmesi beni rahatsız ediyor. Diğer karakterler de zamanı gelince ön plana çıkarılmalı. Uzun süredir aynı kişileri görüp duruyoruz ve bu durumun değişmesini çok istiyorum. Ancak Fatma Ana'nın hiçbir sahnesinden rahatsız değilim, onu da belirteyim. Bu bölüm kızçeleri yıkaması gibi günlük hayattan işlerle görmeyi daha çok istiyorum sadece. Derede çamaşır yıkamalarını özledim mesela... _____ Alex hakkında söylediklerinize katılıyorum. Onu sadece "aşık" olarak görmek istemiyorum. Sonsuza kaa o evde yaşayacak değil, elbet ileride yeniden işe başlayacak. O zamanı sabırsızlıkla bekliyorum. Muallim Alex'i görmeyi özledim. Sayın Olimbera arkadaşım, size birçok yönden hak veriyorum, tabiki beğendiğiniz karakter ve oyuncuları dizi içinde daha çok görmek ve izlemek istemenizi anlıyorum. Ama, dizinin bir bütünlüğü ve mantıksal akışı sözkonusu, konuların akışını ve mantıksal zinciri parçalamak yanlış ve hatalı olur. Bununla birlikte, içerik olarak yalnızca kasaba halkı ve onların yaşayış hikayelerinin anlatıldığını düşünmememiz gerekir. Dizi aynı zamanda, tarihsel kronolojik açıdan gerçek olaylara değinen ve yaşamış gerçek karakterlere yer veren bir dizi. Bu açıdan diziyi bir bütün olarak ele almalıyız, yinede karakterler arası denge bölümden bölüme değişim gösterebilir. Her tipleme eşit ağırlıkta olamaz. Sayın Emrecetin arkadaşım, teşekkür ederim. __________________ gercek14 01-03-08, 19:37 . Ve ben kesinlikle denge sağlansın diye mantıksız sahne izlemek istemiyorum. madem mantık aranıyor...geçen hafta ramiz babanın zarifenin yokluğunu farkedince mustafanın kalkıpta onu ben nevresteye gönderdim.. demesinde ne mantık var anlayamıyorum... hadi alex orda olsa diyecemki alex ile zarifeye iyilik düşünüyor...alexte yok... bu sahnede mantık nerde... bunda tek mantık var...mustafa konuşsunda ne konuşursa konuşsun sahnelerinden bir görüntü.. emrecetin 01-03-08, 19:50 madem mantık aranıyor...geçen hafta ramiz babanın zarifenin yokluğunu farkedince mustafanın kalkıpta onu ben nevresteye gönderdim.. demesinde ne mantık var anlayamıyorum... hadi alex orda olsa diyecemki alex ile zarifeye iyilik düşünüyor...alexte yok... bu sahnede mantık nerde... bunda tek mantık var...mustafa konuşsunda ne konuşursa konuşsun sahnelerinden bir görüntü.. Zarife'nin yokluluğu örtbas edecek Mustafa'dan başka hangi karakter var orada? Zarife'nin Alex'e gitmesine o odada karşı çıkmayacak Mustafa dışında kim var? Ben izlerken Alex için gittiğini düşünüp böyle bir yalan söylediğini düşündüm, eğer bu sahneyi de göstermeliydiler derseniz haklısınız. Böyle bir yeri atlamaları mantıksız, ama sırf Mustafa konuşsun diye konulmuş eleştirinize hak vermiyorum maalesef. Kendinizi senarist yerine koyun ve Zarife'nin eksikliğini aileye hissettirmeyecek bir haraket ve karakter düşünün. Bence bu sahne o kadar da mantıksız değil. Eğer Zarife ile Mustafa anlaştılarsa, ya da Mustafa onun Alex'e gittiğini düşündü ise, bunu göstermeli idiler, burası doğru ama Zalex buluşması ayarlamak için bu tarz yalanlar gerekiyor. Daha sonraki Namıkla gezme yalanı gibi. Zarife için bir bahane gerekiyordu ve en mantıklı bahane de bu gelmiş senaristimize, bence çok da mantıksız değil. olimbera düzeltme: Cami sahnesinde sizi destekliyorum. Orada Ramiz dışında başka biri fikri ortaya atabilirdi. Bazı çok özel roller dışında (Genellikle Mustafa'da çok oluyor bu) her şeyi 2-3 karakterin yapması rahatsızlık yaratabilir. Burası bence de doğru. olimbera 01-03-08, 19:51 Sayın Olimbera arkadaşım, size birçok yönden hak veriyorum, tabiki beğendiğiniz karakter ve oyuncuları dizi içinde daha çok görmek ve izlemek istemenizi anlıyorum. Ama, dizinin bir bütünlüğü ve mantıksal akışı sözkonusu, konuların akışını ve mantıksal zinciri parçalamak yanlış ve hatalı olur. Bununla birlikte, içerik olarak yalnızca kasaba halkı ve onların yaşayış hikayelerinin anlatıldığını düşünmememiz gerekir. Dizi aynı zamanda, tarihsel kronolojik açıdan gerçek olaylara değinen ve yaşamış gerçek karakterlere yer veren bir dizi. Bu açıdan diziyi bir bütün olarak ele almalıyız, yinede karakterler arası denge bölümden bölüme değişim gösterebilir. Her tipleme eşit ağırlıkta olamaz. Ben beğendiğim karakterleri çok göreyim demiyorum, yanlış anlaşılma olmasın. Alex & Zarife benim bu dizideki en sevdiğim çift, ancak onların da çok gözükmesini istemiyorum. Hikayeleri çok hızlı ilerlediğinden bir duraklamanın gerekli olduğunu düşünüyorum hatta. Vahide & Mustafa çiftinin de az gözükmesini istememin nedeni, kavgalarının, birbirlerine laf sokuşturma çabalarının, inatlaşmalarının içimi baymış olması. Zaten benim bahsettiğim çiftler değil. Ben Ramiz ve Mustafa'nın her taşın altından çıkmasından rahatsızım. Her şeyi onlar çözüyor, her derde onlar koşuyor. Rum köylülerle ilgili konuşmayı Ramiz değil de imam yapsaydı çok daha hoş olurdu örnek verecek olursak. Elveda Rumeli'nin hikayesi, Mustafa'nın ille de çok ön planda olmasını gerektirmiyor bence. Elbette ki tarihi konular direkt onu ilgilendiriyor, ama hep onu göreceğimize, ender gördüğümüz Abdülhamit'i izlemeyi daha çok isterim. Her tiplemenin eşit ağırlıkta olması tabii ki mümkün değil, ama bazı tiplemelere aşırı ağırlık verilince, gerçekçi olmayacak biçimde kahramanlaştırılınca izlerken aldığım keyif çok azalıyor ve bir izleyici olarak bu durumdan hiç memnun değilim. _____ Bir de dizideki Tıbbiyeli Mustafa'nın, geçmişte Feryad gazetesini çıkaran Mustafa Ragıp(Esatlı) olmasından rahatsızım. Sonuçta söz konusu kişi Karakalpaklı değil, böyle bir hikayesi olduğuna dair hiçbir kanıt yok. Senaristlerin Tıbbiyeli'nin Mustafa Ragıp olmasına sonradan karar verdikleri aşikar. Keşke gazetenin adı Feryad olmasaydı ve diğer karakterler gibi gazete de hayal ürünü olsaydı. - AMON - 01-03-08, 20:12 Bir de dizideki Tıbbiyeli Mustafa'nın, geçmişte Feryad gazetesini çıkaran Mustafa Ragıp(Esatlı) olmasından rahatsızım. Sonuçta söz konusu kişi Karakalpaklı değil, böyle bir hikayesi olduğuna dair hiçbir kanıt yok. Senaristlerin Tıbbiyeli'nin Mustafa Ragıp olmasına sonradan karar verdikleri aşikar. Keşke gazetenin adı Feryad olmasaydı ve diğer karakterler gibi gazete de hayal ürünü olsaydı. [/FONT] Evet haklısınız, Sayın Olimbera, Ben, Mustafa'nın daha önce dökümanlar bölümüne eklediğim '' Gerçek Tıbbiyeli Mustafa'' başlıklı, tarihsel kişilik olan Mustafa Cantekin olduğunu tahmin etmiştim, ama o kişi olarak karşımıza çıkmadı. Çünkü, Mustafa Cantekin'in Sultan II. Abdülhamit'e karşı eylemlere karışmış bir kişi olduğu tarıhsel bir gerçek. Ayrıca tıbbiye öğrencisi olduğuda bilinmekte. Buna karşılık dizideki karakterin, Mustafa Ragıp (Esatlı) olduğu görülüyor ve dediğiniz gibi kendisinin Karakalpaklı olması tamamen hayal ürünü ve senaryo gereği gibi gözüküyor. Not: Mustafa Ragıp (Esatlı)'nın, tıp eğitimi aldığına dair bir belgeye rastlamadım. __________________ gercek14 01-03-08, 20:18 Zarife'nin yokluluğu örtbas edecek Mustafa'dan başka hangi karakter var orada? Zarife'nin Alex'e gitmesine o odada karşı çıkmayacak Mustafa dışında kim var? Ben izlerken Alex için gittiğini düşünüp böyle bir yalan söylediğini düşündüm, eğer bu sahneyi de göstermeliydiler derseniz haklısınız. Böyle bir yeri atlamaları mantıksız, ama sırf Mustafa konuşsun diye konulmuş eleştirinize hak vermiyorum maalesef. Kendinizi senarist yerine koyun ve Zarife'nin eksikliğini aileye hissettirmeyecek bir haraket ve karakter düşünün. Bence bu sahne o kadar da mantıksız değil. Eğer Zarife ile Mustafa anlaştılarsa bunu göstermeli idiler, burası doğru ama Zalex buluşması ayarlamak için bu tarz yalanlar gerekiyor. Daha sonraki Namıkla gezme yalanı gibi. .emreçetin alex ile zarife buluşamazlardı..alex mustafaya zarifeyle son kez konuşayım uzaklara gidecem demişti...ve bunun üzerine mustafa vahideyle konuşup alex ile zarifeyi acilen buluşturmuştu..ve ertesi günü alex gitti.. aradan 10 gün geçmiş...... killer50 01-03-08, 20:20 arkadaslar benim yazdigim bir konuya baya tepki gösterilmis... ben bunu dikkat cekmek icin yapmamistim, sadece zalex ciftinin sevildiklerini ve bunun icinde sürekli onlarin nasil anlatim (trcem kittirda) onlarin akilda kalmasi icin sürekli olay cikartiyolar demek istedigim bu, bende m.v nin nerdeyse her sahnede oldugunun farkindayim ama demek istedigim ben onlarin her sahnede degilde basbasa kendi meselesiyle gündeme gelmesini istiyorum...:img-icecr ben acikcasi bu kadar tepki cekecegimi farketmemistim... belkide kendimi ifade edemedim ondandir... ama lütfen bana kizmayin... bide simdi yazicagima ister kizin ister kizmayin... mustafanin zarifeyi kurtaracak olmasindan neden rahatsiz oluyorsunuz, her dizinin bir kahrmani vardir buradada mustafadir... benimde alexin sadece askla meydana gelemsindne sikayetciyim, o okumus biri sadece ask adami degil... bide ben artik zarifemi evdeki olaylarda da daha *** görmek istiyorum... yani m-v cifti favorim diye diger oyunculari sevmiyor degilim.. özellikle zarife karekteri ve filiz ahmete bayiliyorum olimbera 01-03-08, 20:26 Evet haklısınız, Sayın Olimbera, Ben, Mustafa'nın daha önce dökümanlar bölümüne eklediğim '' Gerçek Tıbbiyeli Mustafa'' başlıklı, tarihsel kişilik olan Mustafa Cantekin olduğunu tahmin etmiştim, ama o kişi olarak karşımıza çıkmadı. Çünkü, Mustafa Cantekin'in Sultan II. Abdülhamit'e karşı eylemlere karışmış bir kişi olduğu tarıhsel bir gerçek. Ayrıca tıbbiye öğrencisi olduğuda bilinmekte. Buna karşılık dizideki karakterin, Mustafa Ragıp (Esatlı) olduğu görülüyor ve dediğiniz gibi kendisinin Karakalpaklı olması tamamen hayal ürünü ve senaryo gereği gibi görüküyor. Mustafa Cantekin'e de ihtimal vermiyordum ben. Bildiğim kadarıyla o hiçbir zaman Manastır'da bulunmamış. Ayrıca İttihat ve Terakki'ye, Mustafa Kemal ile birlikte Vatan ve Hüriyet Cemiyeti'ni kurduktan sonra katılmış. Daha pek çok şey var onun Mustafa olamayacağını kanıtlayan. Zaten onun da karakalpaklı olmadığı kesin, hiçkimse olamaz. Tıbbiyeli Mustafa öyle bir yaratılmış ki, tarihi bir kişiliğe hiçbir şekilde tam olarak uymuyor. Ben onun hayali bir karakter olarak kalmasını tercih ederdim. Recchie daha önce Tıbbiyeli'nin Mustafa Ragıp olabileceğini belirttiğinde de aynı şeyi söylemiştim. Ancak maalesef bu durum için yapabileceğimiz bir şey yok. Gazetenin adı belirlendi bir kere... nilberfu 01-03-08, 20:27 Mustafa'ya keçiyi evcilleştirmeden kahramanlık yok. Te o kaa :butch: emrecetin 01-03-08, 20:33 emreçetin alex ile zarife buluşamazlardı..alex mustafaya zarifeyle son kez konuşayım uzaklara gidecem demişti...ve bunun üzerine mustafa vahideyle konuşup alex ile zarifeyi acilen buluşturmuştu..ve ertesi günü alex gitti.. aradan 10 gün geçmiş...... Tamam Mustafa onların buluşacaklarını bilmiyordu diyelim. Zarife'nin yokluğunu açıklayacak nasıl bir şey olabilirdi başka? Eğer Zarife'nin evden ayrıldığı belli olmalıydı diyorsanız hak veririm. Ama senaristimiz Zarife'yi burda korumak istemiş, bu buluşmanın gizli olmasını istemiş. Bunun için de Nevreste meselesini düşünmüş. Bence oldukça usta bir manevra. Sırf Mustafa konuşsun diye böyle bir sahne konulduğuna katılmıyorum. Önceki bölüm Zalex finali ile bitmişti, Zarife'nin eksikliği hissedilmişti. Bunu diğer bölümde açıklamaları gerekiyordu. Bulunan yol da bu oldu. Farklı düşünebiliriz ama ben çok mantıksız bulmadım açıkçası bu sahneyi. Ayrıca Zarife ortadan kaybolduğunda, Mustafa onun nereye gideceğini tahmin etmiştir diye de düşünüyorum. Neyse bu konu çok uzadı, ortak bir sloganda buluşalım :) V&M forever Zalex forever Sufi Never :) recchie 01-03-08, 20:37 [[QUOTE]QUOTE=- AMON -;6265335 Ayrıca, dizide ilk bölümden itibaren olayların gelişimi Tıbbiyeli Mustafa'nın Pürsıçan Kasabasına gelmesiyle başladı. Bunu unutmamalıyız. Bundan dolayı Mustafa'yı dizide sıkça görmekteyiz ve onunla kasaba halkı arasındaki ilişkiler diziye damgasını vuruyor. Tabiki diğer karakterlerle bağlantılı olarak. Sn Amon o kadar haklısınız ki zaten hala bunların konuşulmasının, ve bunlarla uğraşmak yerine daha düzeyli ve belki de diziyi daha başaka açılımlara götürecek cesaretli öneriler getirmek veya tartışmak yerine Şu mu daha fazla bu mu daha fazla gösteriliyor tartışmalarının ana nedeni zannedersem dizinin başlangıcıyla ilgili belki de unutulan şeyler, Yani şu : 1896 senesinde O zaman ki Osmanlı Makedeonyası'nın sakin bir kasabasında yaşayan fakir bir sütçü ailesi var.Herkes kendi işinde Baba süt satar ,Anne bir yandan günlük işlerini yaparken gelinlik çağına gelmiş kızlarının hayırlı kısmetlerini kurar kafasından,kızlar da günlük yaşamın içinde biri Terzi yi sever ama yaşlı kasap ister,işte esnaf yeni yeni başlayan çete faaliyetleri birden böyle dingin bir nehir gibi akan kasaba hayatının içine Önce genç bir Kaymakam ve sonra onun vasıtasıyla Sütçü nün evine yerleştirilen Padişahı evirmeye kalkışırken kaçabilmiş İttihatçı bir kaçak geliyor Biraz uzun oldu ama olayın aksiyon boyutunun bu kişi ve aile ile olan ilişkileri çevresinde gelişeceği o kadar aşikar dı ki dizimizin aksiyonel akışının ve tabii üyesi olduğu partinin durumu ,ordunun,Yerel Yönetimin,dış politika unsurlarının çete faaaliyetlerinin merkezinde bu kişinin olması kadar doğal ne olabilir? Ve tabi bunun haricinde sevdalandığı ailenin ortanca kızı nın en azından hayata bakışının ve duruşunun en azından diğerlerinden ( hatta yalnız kardeşleri değil belki kasabadaki diğer yaşıt ve yaşıt olmayan hemcinsleri) farklı olduğu ortada iken bunların hemen hemen aksiyon olan ortamların çoğunda bu ikili olmasına şaşırmamak lazım.Bir de şuna cevap olsun Ne var bu Vahide de aşık olunacak deniyor ya .Aşık olan herkes nedense yaşadığı yerin dışından geliyor ve hepsi subay yada en azından eğitim seviyesi yüksek ve bu subayların çoğu belki de o zamanki ülkenin 4 bir yanında görev yapmış yani kısaca bu kız diğerlerinden hem fizik hem hayata bakış açısından farklı,farklı ilk bakış için böyle en azından Kaldı ki dizimiz sadece aşk ilişkileri anlatacak türden bir yapım değil adı üstünde Rumeli de yaşayan ecdadımızın bu topraklara nasıl ve hangi şartlarda veda ettiğinin hikayesini ön plana alarak yanı sıra diğer ilişkileri yorumluyor yani aşk meşk ve belki günlük yaşam bu ana çizginin yan ögeleridir tabi bu benim yorumumdur katılıp katılmamak serbest Bir süredir devam eden bu tartışmalarda gördüğüm bazı işlerin hep bazı kişilerin üzerinde olması konusuna gelince bunlarda iki konu var ki belki dikkatten kaçıyor o da Osmanlı gündelik yaşamının koşulları.Yani bazı işlerin yapılmasında zaten dönem itibarı ile hanımların yeri yok ,yani gündelik hayatta hayatın içinde Erkek dışarı ile ilişkilidir genelde ve yine aynı genelde Hanımlar ev ve evin yakın çevresi ilişkilerini yürütür (Sn hanımefendiler lütfen alınmayınız dönemin şartlarını açıklamasıdır) Sütçü Ramiz tiplemesi dizinin baş karakteridir bazı olayların çözümlenmesi tabiiki başka karakterlece de yapılabilir ama biraz da olayın ekonomik şartlarını düşünün lütfen (Rating,reklam,dizi maliyetleri ,yapım) yani bu dizi seyredilmeye başlandı ise öncelikle Sn Erdal Özyağcılar ve Şebnem Dönmez başrolde olduğu için ve hikaye sempatik geldiği için seyredilmeye başlandı yoksa dizi başladığında geri kalan çoğu karakteri oynayan sn oyuncuları çoğu kimse tanımıyordu yanlış mıyım? Asıl bu tarz eleştiriler dizimizi bir yerlere götürür. Yani Alex-Zarife az gösteriliyor, şu görevler de onlara verilebilir diyerek yapılan eleştiriler. Bunu tamamen destekliyorum. Ama sadece dizide gözükme oranlarına bakarak "Şu az gösterildi, bu fazla gösterildi..." gibi eleştiriler sorunu çözmeye katkıda bulunmuyor maalesef. Ayrıca bazen gerçekçilikten de uzaklaşıyor bu yaklaşımlar. Bence de Alex'e yeni açılımlar eklenmeli. Özellikle savaşta ne tutum takıncağı tam merak konusu. Bu tarz yeniliklere hep destek, tam destek. Bir de şu vardır ki o nu belirtmeden geçemeyeceğim yukarıdakilere ekleme olarak Dizinin her ne kadar Aksiyonel ağırlık merkezi VM ikilisi ise de dramatik ağırlığı ZA dır .Belki de bunun böyle olması en başında çok planlanmış bir şey olmayabilirdi yani bu ikilinin aşkının gördüğü çok olumlu tepkiler ve tabii sn ES ve sn FA oldukça iyi oyunculukları( özellikle diğer ikilinin oyunculukları ile kıyas lanırsa) AZ in tahminden çok daha fazla ağırlık kazanmasına neden olmuş olabilir ama şu ana kadar bu ikilinin tek ortak noktaları yaşadıklar aşk ve arkadaşlar 23 bölüm oldu insaf, ana çıkış noktası aşk olmayan bir yapımın içindeki aşk örgüsü daha nasıl uzatılır ? yani zor çok zor, yapım olarak zor, o nedenle bu ilişkinin belki de bizim istediğimiz gibi sonuçlanması için daha pek çok kez ayrılma,yakınlaşma,kaybolma,ne biliim Emre umarım dediğin gibi yeni açılımlar eklenir yoksa bu mevzu uzar gider gercek14 01-03-08, 20:43 Tamam Mustafa onların buluşacaklarını bilmiyordu diyelim. Zarife'nin yokluğunu açıklayacak nasıl bir şey olabilirdi başka? Eğer Zarife'nin evden ayrıldığı belli olmalıydı diyorsanız hak veririm. Ama senaristimiz Zarife'yi burda korumak istemiş, bu buluşmanın gizli olmasını istemiş. Bunun için de Nevreste meselesini düşünmüş. Bence oldukça usta bir manevra. Sırf Mustafa konuşsun diye böyle bir sahne konulduğuna katılmıyorum. Önceki bölüm Zalex finali ile bitmişti, Zarife'nin eksikliği hissedilmişti. Bunu diğer bölümde açıklamaları gerekiyordu. Bulunan yol da bu oldu. Farklı düşünebiliriz ama ben çok mantıksız bulmadım açıkçası bu sahneyi. Ayrıca Zarife ortadan kaybolduğunda, Mustafa onun nereye gideceğini tahmin etmiştir diye de düşünüyorum. Neyse bu konu çok uzadı, ortak bir sloganda buluşalım :) V&M forever Zalex forever Sufi Never :)evet emreçetin te burda işte sana katılıyorum..bazı sahnelerde oyuncuları yada üstlendikleri rollerdeki karekterleri itici yapan senariste tepkim.. yani olaylar arasında bağlantıları atlıyor... zarife orda değilse odasında olamazmıydıda hemencik nevreste olayı girdi araya... sloganınıda destekliyorum...yanlış anlamayın ..tepkim size yada düşüncelerinize değil..hani burayı dizi ekibinden okuyanlar varmış ya...he belki bizleri okurlarda daha dikkatli olabilirler... recchie 01-03-08, 20:47 [QUOTE=- AMON -;6266380]Evet haklısınız, Sayın Olimbera, Ben, Mustafa'nın daha önce dökümanlar bölümüne eklediğim '' Gerçek Tıbbiyeli Mustafa'' başlıklı, tarihsel kişilik olan Mustafa Cantekin olduğunu tahmin etmiştim, ama o kişi olarak karşımıza çıkmadı. Çünkü, Mustafa Cantekin'in Sultan II. Abdülhamit'e karşı eylemlere karışmış bir kişi olduğu tarıhsel bir gerçek. Ayrıca tıbbiye öğrencisi olduğuda bilinmekte. Buna karşılık dizideki karakterin, Mustafa Ragıp (Esatlı) olduğu görülüyor ve dediğiniz gibi kendisinin Karakalpaklı olması tamamen hayal ürünü ve senaryo gereği gibi gözüküyor. Not: Mustafa Ragıp (Esatlı)'nın, tıp eğitimi aldığına dair bir belgeye rastlamadım. Sn Amon bu tarz bir bilgiyi " Türkiye de siyasi partiler " tarzında bir taratmada bulunursanız İT cenevre şb kurucuları arasında bulabilirsiniz ama şu var Mustafa Ragıp Esatlı hakkında çok fazla kaynak bulmak zor recchie 01-03-08, 20:51 ŞİMDİ 2 Cİ FRAGMANI GÖRDÜM ARKADAŞLAR DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN " Mustafa Ramiz Babaya Vahideyi sevdiğini ve Evlenmek istediğini tüm ailenin önünde açıkladı izin istiyor Şen ola düğün şen ola gercek14 01-03-08, 20:52 ŞİMDİ 2 Cİ FRAGMANI GÖRDÜM ARKADAŞLAR DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN " Mustafa Ramiz Babaya Vahideyi sevdiğini ve Evlenmek istediğini tüm ailenin önünde açıkladı izin istiyor Şen ola düğün şen ola bu gelişmeye sevindim...artık keçi gibi inatlaşmasınlarda aşklarını yaşasınlar yuva kurmaya adımlarını atsınlar.. çoğu arkadaşın dediği gibi nişanlansınlar.. te başka neler vardı anlatabilirmisiniz.. maa-cd 01-03-08, 20:53 arkadaşlar yeni fragmanı gördüm hemen anlatam üsniye vahideye vazgeçme seni sevey diyo mustafa tüm ailenin önünde ramize biz birbirimizi seviyoruz evlenmek istiyoruz diyor alex kulübede elleri bağlı o arada zarife giriyor içeri şimdilik aklımda kalanlar bunlar mavigece07 01-03-08, 20:54 yaw yorumları okudum şok oldum :img-pilot bir kaç kişi demişki mustafa zarifenin nefresteyi gideceği yalanını neye dayanark söyledi bu niye bize gösterilmedi filan denmiş...millet siz bu diziyi izliyomusunuz ?...yoksa sadece alex ve zarifeye mi odaklandınız ?...Vahide ve Zarife Alex e gitmeden önce...Mustafa Alexlere gitmişti bknz 20.bölüm...Alex mustafaya buradan gideceğini filan söylemişti hatırlatırım...yanee heralde mustafaya stanbol a gidiyorum demedi öyle değilmi...büyük olasılıkla o kulübeden bahsetmiştir diyorum :icon_whis..ve mustfa vahideye alex gidiyo filan demişti ikna etmişti onu...yani mustfa kulübeyi bence biliyo :) dğer konuda katılmıyorum çünkü ben tüm oyuncaların yeterince ön planda olduğunu düşünüyorum..:).. ve ayrıca bu haftaki demet akbağ sahnelerini izlemk içinde sabırsızlanıyorum.."usniye" :D.. iyi yorumlar bye ceylan korkmaz 01-03-08, 20:54 Gördüm gördüm.Bende 2.fragmanı gördüm.Güzel bi bölüm olacak. Allahım sen Alex ve Zarifenin kurtulmasına yardım et. :) - AMON - 01-03-08, 20:56 Bir de şu vardır ki o nu belirtmeden geçemeyeceğim yukarıdakilere ekleme olarak Dizinin her ne kadar Aksiyonel ağırlık merkezi VM ikilisi ise de dramatik ağırlığı ZA dır .Belki de bunun böyle olması en başında çok planlanmış bir şey olmayabilirdi yani bu ikilinin aşkının gördüğü çok olumlu tepkiler ve tabii sn ES ve sn FA oldukça iyi oyunculukları( özellikle diğer ikilinin oyunculukları ile kıyas lanırsa) AZ in tahminden çok daha fazla ağırlık kazanmasına neden olmuş olabilir ama şu ana kadar bu ikilinin tek ortak noktaları yaşadıklar aşk ve arkadaşlar 23 bölüm oldu insaf, ana çıkış noktası aşk olmayan bir yapımın içindeki aşk örgüsü daha nasıl uzatılır ? yani zor çok zor, yapım olarak zor, o nedenle bu ilişkinin belki de bizim istediğimiz gibi sonuçlanması için daha pek çok kez ayrılma,yakınlaşma,kaybolma,ne biliim Emre umarım dediğin gibi yeni açılımlar eklenir yoksa bu mevzu uzar gider Sayın Recchie arkadaşım, düşünceniz için öncelikle teşekkürler. Bana göre dizinin bundan sonraki sürecinde, karakterler (Z-A, V-M) arası aşk konularında bir geri plana itilme süreci yaşanabilir. Dönemsel ülke sorunları, savaşlar, göç olguları ön plana çıkabilir. Kısacası önümüzdeki bölümlerde daha hareketli ve dramatik hatta trajik sahnelere hazır olmalıyız. __________________ neville 01-03-08, 21:01 recchie Sn Amon o kadar haklısınız ki zaten hala bunların konuşulmasının, ve bunlarla uğraşmak yerine daha düzeyli ve belki de diziyi daha başaka açılımlara götürecek cesaretli öneriler getirmek veya tartışmak yerine Şu mu daha fazla bu mu daha fazla gösteriliyor tartışmalarının ana nedeni zannedersem dizinin başlangıcıyla ilgili belki de unutulan şeyler, sorun keşke diziyle ilgili şu mu fazla gösteriliyor bu mu tartışması olsaydı. ama değil...dyorsunuz ki bu dizi aşk diziisi değil, fazlasıyla katılıyorum ama dizinin aşk olmayan yanını taşıması gereken vahide ve mustafa arasında ilk bir kaç bölüm dışında aşk dışı, nevreste dışı mevzu geçti mi???haftalardır abuk subuk nevreste tartışmaları, evleneceğimdi evlenmeyeceğimdi tartışmaları....mesela vahide şu gazete olayını merak edemez miydi??? ayrıca dizi mustafanın pürsıçana gelmesiyle başladı, o yüzden her daim mustafa olmalı...hayır...bir dizinin başarısı roller arasındaki dağılımın orantısıyla ölçülür bence. başrol var diye, her paye başrol oyuncusuna yüklenirse dizi inandırıcılıktan çıkar...yan karakterleri güçlü olan dizilerdir asıl başarılı diziler. mesela o kadar memnunumki bedia hanımın ön plana çıkarılmasına...çok çok beğeniyorum...yoksa başrol üzerine yıkarak dizi yapmak o kadar kolay ki... haftalar öncesinde yazmıştım, agop efendi bir köy basılacağına dair dedikodu yaymıştı karakalpaklıyı tuzağa düşürmek için paşa oğlunun emriyle...nedense sadece karakalpaklıyı ilgilendirmişti bu dedikodu.sanki bir tek o kahraman, bir tek o köyüne kentine düşkün...ama karakalpaklının kahramaanlık yapmayacağı her mevzuda abbas efendi halkı kolayca galeyena getiriyor...bu tip ayrıntılara dikkat edilmeli... savaş çıkar vahide, eskıyalarla çatışmada vahide, manastırda vahide,dimitriyi takipte vahide, nöbette vahide...valla karakalpaklıyı bile solladı vahide...ben çok rahatsızım vahideden ve özellikle mustafayla olan "sebepsiz" kavgalarından... emrecetin 01-03-08, 21:04 arkadaşlar yeni fragmanı gördüm hemen anlatam üsniye vahideye vazgeçme seni sevey diyo mustafa tüm ailenin önünde ramize biz birbirimizi seviyoruz evlenmek istiyoruz diyor alex kulübede elleri bağlı o arada zarife giriyor içeri şimdilik aklımda kalanlar bunlar Sonunda bir dediğim çıktı. V&M'yi o pozisyonda Hüsniye görecek demiştim, te çıktı :) Bizim keçileri Demet Akbağ birleştirecek galiba ŞİMDİ 2 Cİ FRAGMANI GÖRDÜM ARKADAŞLAR DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN " Mustafa Ramiz Babaya Vahideyi sevdiğini ve Evlenmek istediğini tüm ailenin önünde açıkladı izin istiyor Şen ola düğün şen ola Valla reechie abicim, gözümüz aydın. Artık lokum mu olur, arapsaçı otlu çorba mı olur, birşeyler ısmarlarsın bana bunun hatırına? :) serap23 01-03-08, 21:04 ama lütfen bana kizmayin... bide simdi yazicagima ister kizin ister kizmayin... mustafanin zarifeyi kurtaracak olmasindan neden rahatsiz oluyorsunuz, her dizinin bir kahrmani vardir buradada mustafadir... benimde alexin sadece askla meydana gelemsindne sikayetciyim, o okumus biri sadece ask adami degil... bide ben artik zarifemi evdeki olaylarda da daha *** görmek istiyorum... yani m-v cifti favorim diye diger oyunculari sevmiyor degilim.. özellikle zarife karekteri ve filiz ahmete bayiliyorum[/QUOTE] ama böyle derseniz olmazki dizinin kahramanı mustafa demişsiniz ben öyle düşünmüyorum dizimiz tek karaktere bağlı o ve diğerleri tarzında bir dizi değil öyle bir dizi izlemek isteseydim polatın kahraman olduğu kurtlar vadisini izlerdim burada herkes kendi hikayesinin kahramanı birde alexin gitmediğini mustafa biliyormu yani hiç sanmıyorum en azından bunu düşündürecek birşey göstermediler recchie 01-03-08, 21:10 Valla reechie abicim, gözümüz aydın. Artık lokum mu olur, arapsaçı otlu çorba mı olur, birşeyler ısmarlarsın bana bunun hatırına? :) Emrecim Lokum nasıl seversin fıstıklı ,duble fıstıklı,güllü,Paşa lokumu ayıptır sülemesi Yenge'n(bu benim eşim olan) pek de güzel yapar yayla çorbasını kızçemi de yarın arap saçi otu aramaya gönderecem ama korkayım biraz :img-hyste:img-hyste:img-hyste Edit: Ben toplarım arapsaçı otunu neme lazım nilberfu 01-03-08, 21:22 yaw yorumları okudum şok oldum :img-pilot bir kaç kişi demişki mustafa zarifenin nefresteyi gideceği yalanını neye dayanark söyledi bu niye bize gösterilmedi filan denmiş...millet siz bu diziyi izliyomusunuz ?...yoksa sadece alex ve zarifeye mi odaklandınız ?...Vahide ve Zarife Alex e gitmeden önce...Mustafa Alexlere gitmişti bknz 20.bölüm...Alex mustafaya buradan gideceğini filan söylemişti hatırlatırım...yanee heralde mustafaya stanbol a gidiyorum demedi öyle değilmi...büyük olasılıkla o kulübeden bahsetmiştir diyorum :icon_whis..ve mustfa vahideye alex gidiyo filan demişti ikna etmişti onu...yani mustfa kulübeyi bence biliyo :) Arkadaşım demek diyorsun Mustafa kulübeyi biliyor... Ben de şok oldum... Hiç böyle bir sahne hatırlamıyorum. Böyle birşeyden haberi olsaydı Mustafa'nın gösterilmesi gerekmez miydi? Neyiz biz, müneccim mi, olmayan olayları bilmemiz bekleniyor? Mustafa, Zarife'nin kulübeye gideceğini nasıl bilsin? Zarife biliyor muydu ki? Kız çaput ağacına gitti, sonra da kırmızı çaputları izleyerek buldu kulübeyi. Hadi Alex, Mustafa'ya söyledi diyelim, ben böyle böyle kırmızı çaput asacağım dallara, romantik masal ortamı yaratacağım, her halükarda böyle bir sahne bize gösterilmediği için, bu da tahminden, varsayımdan öteye gitmez. Alex, Mustafa'ya sadece gideceğini söyledi, yer belirtmedi, Zarife'ye veda etmek isteğini belirtti... Aksi gösterilmediğinden, biz bunu böyle kabul etmeliyiz. Mustafa, sadece, Zarife'nin evde olmadığını fark etti, ve başı derde girmesin diye yalan söyledi. Bunun da aksini kanıtlayacak bir sahne olmadığına göre, bunu da böyle kabul etmeliyiz... İleride karar verir, gösterirlerse bunlara dair bir şeyler, açıklarlarsa durumu bilemem... gercek14 01-03-08, 21:22 te alexin yanına baytar dede gelmiş .. demekki alex dedeyle vedalaşırken nerde oldumu biliyorsun dediğinde kulübeyi kastetmiş... nilberfu 01-03-08, 21:31 Şimdi ben de yeni fragmanı izledim. Baytar Dedem, yine at bu sevdayı başından diyorsun Alex'e... Daha ne yaşaması gerekiyor bu çocukların sana kanıtlaması için sevdalarından vazgeçmeyeceklerini? Sen hala orada mısın be more? En sonunda Mustafa itiraf ediyor Vahide'yle durumlarını. Ne kadar sevindim anlatamam. Hiç değilse bir şeyi halletmiş olduk. Bu da bir aşamadır, gelişmedir, evrimdir... Onlar için küçük, ama bizim, özellikle V&M'nın saçma sinir harbinden yaka silkenler için, ÇOOOK büyük bir adımdır. @ly 01-03-08, 21:38 Şimdi ben de yeni fragmanı izledim. Baytar Dedem, yine at bu sevdayı başından diyorsun Alex'e... Daha ne yaşaması gerekiyor bu çocukların sana kanıtlaması için sevdalarından vazgeçmeyeceklerini? Sen hala orada mısın be more? En sonunda Mustafa itiraf ediyor Vahide'yle durumlarını. Ne kadar sevindim anlatamam. Hiç değilse bir şeyi halletmiş olduk. Bu da bir aşamadır, gelişmedir, evrimdir... Onlar için küçük, ama bizim, özellikle V&M'nın saçma sinir harbinden yaka silkenler için, ÇOOOK büyük bir adımdır. Doğrusu ben de çok sevindim Vahide&Mustafa gelişmesine...yerimizde zıplamaktan bıktık artık...bir ileri iki geri gidip duruyorduk...gelişme gelişmedir. Fragmanı izlemediğim için tam olarak bilmiyorum o sahneyi ama Vahide atlayıp da "babiçko ben istemeym bu adamı" demez inşallah...Hatice'ye taktik verdiği günleri hatırladım da birden...Vahide'nin taktikleri yüzünden işler nasıl sarpa sarmıştı:img-pilot nilberfu 01-03-08, 21:48 Doğrusu ben de çok sevindim Vahide&Mustafa gelişmesine...yerimizde zıplamaktan bıktık artık...bir ileri iki geri gidip duruyorduk...gelişme gelişmedir. Fragmanı izlemediğim için tam olarak bilmiyorum o sahneyi ama Vahide atlayıp da "babiçko ben istemeym bu adamı" demez inşallah...Hatice'ye taktik verdiği günleri hatırladım da birden...Vahide'nin taktikleri yüzünden işler nasıl sarpa sarmıştı:img-pilot Hatice'nin suç, niye dinledi Vahide'yi? Kızın aşktan anladığı yok. Sırf inat, hırs, öfke... Sadece kendi hayatını değil, başkalarınınkini de öyle algılıyor. Öğüt verecek kimsenin az biraz olgun olması gerekir oysa... Vahide belki "cesur" birçok konuda ama diğer her şeyde "çocuk". volvox 01-03-08, 21:52 23.bölüm 2.fragmanı. İyi seyirler dilerim arkadaşlar. http://www.dizifilm.com/modules.php?name=Links&file=viewarticle&id=3895 doray 01-03-08, 21:56 Özet erken geldi..Fragman bu saatte 2.si yayınlanıyor.....Demet Akbağ'ın gelişini kutluyoruz galiba...:happy0064 Baytar dedem,Dimitri'nin adamlarının Alex'i hırpalamalarından ötürü bu sözleri söylüyor olabilir..Yoksa Alzheimer olduğunu düşünmeye başlayacağım.. Ramiz baba Mustafa'nın itirafına ne cevap verecek..Asker kzını ilk defa biri istemiş "verdim gitti" der mi acaba??Vahide bu aşamadan sonra nasıl davranır??..Gelgitleri devam eder mi??Bu ilişkinin bu kadar kolay hallolacağını pek sanmıyorum..:img-tomat recchie 01-03-08, 21:57 [QUOTE=emrecetin;6267230]Sonunda bir dediğim çıktı. V&M'yi o pozisyonda Hüsniye görecek demiştim, te çıktı :) Bizim keçileri Demet Akbağ birleştirecek galiba Valla reechie abicim, gözümüz aydın. Artık lokum mu olur, arapsaçı otlu çorba mı olur, birşeyler ısmarlarsın bana bunun hatırına? :) Vallahi seviniyoruz falan ama fragman tekrar bakınca bazı bit yenikleri de yok değil Mustafa" Aşk başkalarının büyük acıları üstüne mutlu olmaya çalışmak mı yoksa vazgeçmek mi sevdiğinden" gibi bir şeyler söylüyordu bunlara güven olmaz Dereyi görmeden paçaları sıvamayalım mı ?Acaba :icon_whis killer50 01-03-08, 22:03 ŞİMDİ 2 Cİ FRAGMANI GÖRDÜM ARKADAŞLAR DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN " Mustafa Ramiz Babaya Vahideyi sevdiğini ve Evlenmek istediğini tüm ailenin önünde açıkladı izin istiyor Şen ola düğün şen ola aaaaaaaaa anammmm... usniye vakasini bile unutturacak bir olay... vayanam vay... sonunda be sonunda...:happy0064:happy0064:happy0064:happy0064 cok tskler cnm ya:good::img-wink::img-icecr nilberfu 01-03-08, 22:05 Vallahi seviniyoruz falan ama fragman tekrar bakınca bazı bit yenikleri de yok değil Mustafa" Aşk başkalarının büyük acıları üstüne mutlu olmaya çalışmak mı yoksa vazgeçmek mi sevdiğinden" gibi bir şeyler söylüyordu bunlara güven olmaz Dereyi görmeden paçaları sıvamayalım mı ?Acaba :icon_whis "Başkalarının büyük acıları"... Ahmet Ekrem'den mi bahsediyor... yoksa Rumeli'nin durumundan mı acaba? Ama bence büyük acıları olan insanlar bile sevdadan vazgeçmeyi desteklememeliler. Aşk herşeyden önce umuttur. Herkes için. gercek14 01-03-08, 22:11 "Başkalarının büyük acıları"... Ahmet Ekrem'den mi bahsediyor... yoksa Rumeli'nin durumundan mı acaba? Ama bence büyük acıları olan insanlar bile sevdadan vazgeçmeyi desteklememeliler. Aşk herşeyden önce umuttur. Herkes için. yada alex ile zarifeyi mustafa kurtarıyorda...alex zarifeyle buluştukları yerinde güvenli olmadığını zarifeyi daha fazla tehlikeye sokmamak için bu sefer kesin gitme kararı aldıda bunun içinmi o sözleri söylüyor... mustafa sözlerinde herşeye rağmen biraraya gelme çabasımıdır diye söylüyor... sevdiğin kadından vazgeçebilmekmidir diyor... killer50 01-03-08, 22:12 23.bölüm 2.fragmanı. İyi seyirler dilerim arkadaşlar. http://www.dizifilm.com/modules.php?name=Links&file=viewarticle&id=3895 volvoxcom allah senden razi olsun allah ne muradin varsa versin, bu hayatimin en kötü günlerinde birinde en aindan verdigin su fragmanla yüzümü güldürdün!:happy0064:happy0064:img-blush Üsniye:inatcilik yapmayasin cok seni sevey!!!! (bedianin bile catamadigi cöpü üsniye catti:happy0064) MUsatafam :nolmus vahideye? demesine bittim nasilda kiskandi cnm yaaa:img-icecr bide diz cökmeden önceki hali cok tatliydi(oyunculukta kendini inanilmaz gelistirmis) son sahnede biz birbirimizi seviyoruz evlenmek istiyoruz demesi süperdi:happy0064:img-icecr cann2366 01-03-08, 22:14 Ya ben sizlere katılmıyorum ama hakikaten katılmıyorum yani Bence Mustafa,Ramiz karakterlerinin yaptıklarını çok rahat başkaları yapabilir Mesela ben daha önce de söyledim,taa 1897 tarihinde her köyde doktor varmıydı?cevap tabiiki hayır yoktu hekimi kim kaybetmiş de Pürsıçan bulsun pekii bu insanlar nasıl hastalanınca düzeliyordu mesela örnek Mustafa tıbbi yaklaşırken Fatma Ana kendi usulünü kullandı kızamıkta yani görmüş geçirmiş hayat tecrübesi olan insanlar rahatlıkla şifayı verdirir Mustafa gibi yoksa ohooo dünya nufüsü 1 milyar Türkiye nüfusu 10 milyon olurdu İşte doktor yetersizliği kocakarı tabir edilen tıp insanlarını doğurmuştur yani bir savaş çıktığında yaraları salt doktorlar sarmaz,kanları salt doktorlar silmez Tee siz kendinizi kaptırmışsınız bre more her devirde doktor vardı sanarsınız Şimdi kızan Mustafa Pürsıçan'a gelmese ne olacaktı kızçeler kızamıktan ölecekmiydi yapmayın more:img-hyste Gelelim Ramiz Babaya Hadi Mustafa kızana izin çıkaralım okumuş yazmış adam ama benim Ramiz babamın fonksiyonu hakikaten komik tamam sonuçta yaşadığı coğrafyanın kültürünü taşımış bir insan fakat yeter yahu biraz da Cabbar düşünsün,Dilaver düşünsün hatta ve hatta Hasan düşünsün birde denmişki dizinin baş karakterleri Mustafa,Ramiz ve Fatma hadi Ramiz kesin,Mustafayı da şöyle bir geçirelim ama hiç katılmıyorum Fatma Ananın başrol olduğuna Fatma Ana V&M imparatorluğundan önce başroldü Bu dizide Fatma Ananın,Haticenin,Meryemin,Bedianın,Hasanın,Aleksin ,Cabbarın,imamın,Abdüşün,Cezminin,Dilaverin hiçbir fonksiyonu yok onlar sadece köşe yastıkları Ne varsa V&M imparatorluğunda ve Ramiz Kralda var Bakın senaristler artık Fatma'yı beğenmiyor Hüsniye'yi de Ramiz'e yünlendirdi Ayrıca ben Aleks ve Zarife sahnesi de istemiyorum Çünkü artık sıkıcılar,eski tadı vermiyorlar sanki onlar Aleks ve Zarife değil Mesela neden Zarife'yle Hatice hiç ilgilenmiyor Hatice anlamaz mı Zarife'yi kıt mı bu Hatice neden Vahide neden Vahide yeter bre Vahide Ayrıca Mustafa karakteri neden gerçek bir kişiden alınmıştır sorusuna da ATV'nin bütün dönem yapımlarında böyle diyerek cevap vermek isterim saygısızlık ama naparsın ATV adı üstünde hakkaret kanal @ly 01-03-08, 22:18 "Başkalarının büyük acıları"... Ahmet Ekrem'den mi bahsediyor... yoksa Rumeli'nin durumundan mı acaba? Ama bence büyük acıları olan insanlar bile sevdadan vazgeçmeyi desteklememeliler. Aşk herşeyden önce umuttur. Herkes için. Bana sanki Ahmet Ekrem'den bahsediyor gibi geldi...başkalarını mutsuz etmekten de bahsetti çünkü...ama Mustafa, Ahmet Ekrem'in kara sevdaya tutulduğunu anlamış olabilir mi...? Ben en fazla Vahide'yi güzel bulduğunu anlamıştır diyordum, şimdi kafam karıştı... Bu arada sanırım Alex'in darbeyi yediği an ile Zarife'nin cennet görünümlü cehenneme girişi aynı anda değil gibi...ilk fragman bizi yanılttı galiba... nilberfu 01-03-08, 22:26 Dizimiz o dönemdeki tarihi vakaların normal insanların, halkın hayatlarına etkilerini anlatmak için var bence. Bu yüzden kahramanı olsa olsa Rumeli olur. Dizinin kahramanı veya baskın karakteri kesinlikle Mustafa değil, olmamalı. O sadece o dönemin bir tarafını, İttihatçıları temsil ediyor, Dilaver'le. Ayrıca karakterler tabii ki kahramanlıklar yapacaklar ama süper kahraman olmamalılar. gercek14 01-03-08, 22:27 Bu arada sanırım Alex'in darbeyi yediği an ile Zarife'nin cennet görünümlü cehenneme girişi aynı anda değil gibi...ilk fragman bizi yanılttı galiba... bana göre alex kafasından iki defa darbe yiyor..ilkinde birinci fragmanda gördüğümüz ivan ile boğuşma sahnesinde..ki o sırada kapı açık.. zarife gelirken kapıyı açarak giriyor... diğerinde elleri bağlıyken...(camın önünde otururken )..sanırım zarife içeri girdikten sonra kafasına darbe yiyor... bi düzeltme yapıyım..şimdi yavaşlatılmış olarak izledim...ivanın elleri alexin boynunda...te ikinci darbe değilmiş... volvox fragman için teşekkürler ablası..ellerine emeğine sağlık.. cann2366 01-03-08, 22:29 Dizimiz o dönemdeki tarihi vakaların normal insanların, halkın hayatlarına etkilerini anlatmak için var bence. Bu yüzden kahramanı olsa olsa Rumeli olur. Dizinin kahramanı veya baskın karakteri kesinlikle Mustafa değil, olmamalı. O sadece o dönemin bir tarafını, İttihatçıları temsil ediyor, Dilaver'le. Ayrıca karakterler tabii ki kahramanlıklar yapacaklar ama süper kahraman olmamalılar. Zaten bu dizinin özelliği ,en büyük özelliği Rumeli'yi balkanları anlatan ilk dizi olması değil mi Tabii aralarda süper kahramanlar doğurmuşluğu var dizinin ama olsun:img-hyste Mustafa'yı abarttıklarının yarısı kadar keşke Dilaver'i abartsalar birde yazmışken anlamadığım birşey var Dilaver koskaca kaymakam olmuş kızancık yaşta fakat herkesi Mustafa tanıyor Ne çocuk bu Mustafa ya yaz yaz bitiremiyorlar,tanıt tanıt bitiremiyorlar bitmiyor çocuk bitmiyor:img-hyste - AMON - 01-03-08, 22:33 Öncelikle, Sayın Volvox ikinci fragman için teşekkürler. Fragmanı izlediğimde, Tıbbiyeli Mustafa kardeşim ve Vahide (baş örtüsünün rengi olduğu için bu renk kullandım) için herşeyin sanıldığı kadar iyi gitmediğini gördüm. En başta, Ahmet Ekrem sorunu büyüyerek devam ediyor, Mustafa çelişki içine düşmüş gibi, sanki sevgisini sorguluyor. Haydi Mustafa kardeşim cesaretini topla artık kendini ezdirme ve Vahide'ne sahip çık. Bu senin son fırsatın olabilir. Görüntülerde Ramiz Ağa'nın ne tepki vereceği meçhul, hatta Vahide bile olumsuz tepki verebilir. Bu bölüm, Tıbbiyeli Mustafa için bir dönüm noktası ve zor kararlar safhası olacağa benziyor. İnşallah Mustafa kardeşimin yüzü güler, bizler de mutlu oluruz. __________________ serap23 01-03-08, 22:35 hapistesin sen ne zaman gönlünden atarsın bu sevdayı o zaman kurtulursun hapisten:_ baytar dedem hüzünlendirdin bizi ya:icon_sorr sende biliyorsun bu sevdanın bitmeyeceğini ama:img-in_lo:img-in_lo iyilikleri için uğraşıyorsun işte mustafa o sözleri kendi içinmi alex içinmi söylüyor acaba nilberfu 01-03-08, 22:36 Bana sanki Ahmet Ekrem'den bahsediyor gibi geldi...başkalarını mutsuz etmekten de bahsetti çünkü...ama Mustafa, Ahmet Ekrem'in kara sevdaya tutulduğunu anlamış olabilir mi...? Ben en fazla Vahide'yi güzel bulduğunu anlamıştır diyordum, şimdi kafam karıştı... Bu arada sanırım Alex'in darbeyi yediği an ile Zarife'nin cennet görünümlü cehenneme girişi aynı anda değil gibi...ilk fragman bizi yanılttı galiba... Aşık aşığın halinden anlamıştır belki... O dönemde akraban olmayan birisini güzel bulmak da sevgi anlamına gelmez mi, şüphe uyandırmaz mı? Zarife kulübeye girdiğinde Alex'in elleri bağlı. Sonra çırpınmaya başlıyor Zarife'yi görünce. Bu iyi, hiç değilse kendinde... Bu arada o kulübe ARAFta, yingem... Cennet ve cehennem arasında kaldı, sıkıştı Zalex. @ly 01-03-08, 22:51 Can yiğenim ve Neville'in söylediklerine katılmadan yapamayacağım. Derdimi anlatamadığım için susmaya karar vermiştim ama... Dizideki hiçbir aşkın ya da karakterin fanı değilim. Zarife&Alex aşkını diğerlerinden daha özel buluyorum evet ama bu da fanlık derecesinde değil. Sanırım artık fan olacak yaşı da geçtim çoktan :img-wink: Burada anlatmaya çalıştığım olayların sadece iki-üç karakter üzerinden yürüdüğü, özellikle yan karakterlerin figüran muamelesi gördüğüdür. Evet dönem şartları gereği erkekler daha önde olabilir (gerçi Vahide her olayın içinde yer alarak bu tezi de çürütüyor(!) ), zaten ben kadınlar önde olsun demiyorum. Can'ın yazdığı gibi, Cabbar'ın, baytar dedemin, Cezmi'nin, kaymakamın da oynadığını görmek istiyorum. Onları Ramiz tarafından söylenenleri yaparken değil, kendi hikayelerini yaşarken izlemek istiyorum. Yan karakterlerin etkin olması diziye renk katar, güçlendirir...zarar vermez. Ramiz-Mustafa-Vahide üçgeni son derece sıkıyor beni...Aslında üç karakterle de sorunum yok...sorun senaristimin bu üç karakteri her olaya maydanoz olarak kullanması...artık bunu da Vahide&Mustafa düşmanlığı olarak mı algılarsınız bilemeyeceğim...amma velakin haklıyım te onu bilirim...:img-icecr edit: ARAF mı....:img-hyste Süper oldu Nil...:good: GaMzE_BiLqE 01-03-08, 22:58 kesinlkle süper bi dizii çok beğeniyorum çok sıkı takip edemiyorum ama gerçkleri yansıttığı için çok beğeniyorum ayrıca oyuncu kadrosu mükemmel! bonita 01-03-08, 23:20 herkeseii akşamlar hatta geceler çok falzabişey yazamıycam ama ben fragmanı izleyemiyorum link hata veriyo yardım edebilecek olan var mı?:icon_sorr @ly 01-03-08, 23:25 herkeseii akşamlar hatta geceler çok falzabişey yazamıycam ama ben fragmanı izleyemiyorum link hata veriyo yardım edebilecek olan var mı?:icon_sorr Şimdi tekrar denedim evet video açılmıyor...Youtube dan bulmaya çalış istersen...:icon_sorr saso 01-03-08, 23:33 söze şöyle başlamak isterim..(ki sayfaya birşey yazmak için degil mesajlarınızı okumak için girmiştim :icon_sorr) amanınnn..zarife ve aleks ne ka büyümüşler ve degişmişler....:blink: bu tepkime neden bonitanın imzası.....eski resimlere ve çalışmalara uzun zamandır bakmıyordum..şimdi birden imzayı görünce:blink: oldum da... sehriban 01-03-08, 23:38 bende simdi girdim foruma 2. fragmanin ciktigini ogrenince video bolumune baktim ama link acilmiyor..allah allah bi yarim saat daha calisip sonra bozulsaydiya simdi izliyemiyorum..:sad53: nilberfu 01-03-08, 23:39 Hüsniye de ne ara anladı Mustafa'nın sevdasını... Bence giderken, veda ederkenki bir sahne o... Demek ki ehil gözlere belli oluyor M&V. Baytar Dede'nin sahnesinin, çeteli sahneden önce olacağını düşünüyorum. Düşünüyorum... Hep düşünüyorum... Ama hiç çıkmıyor... Bu forumun kahinleri nerede??? Bu arada bölüm, Mustafa'nın itirafıyla bitebilir... Yoksa Zalex'le mi biter??? killer50 01-03-08, 23:41 Hüsniye de ne ara anladı Mustafa'nın sevdasını... Bence giderken, veda ederkenki bir sahne o... Demek ki ehil gözlere belli oluyor M&V. Baytar Dede'nin sahnesinin, çeteli sahneden önce olacağını düşünüyorum. Düşünüyorum... Hep düşünüyorum... Ama hiç çıkmıyor... Bu forumun kahinleri nerede??? olabilir... ama ben bir sseyi farkettim... bunlar hergün ayni seyi giymiyorsa ayni gün icinde oluyor bu diz cpkme olayi... yani vahidenin belindeki sal mustafain cömlegi:img-icecr nilberfu 01-03-08, 23:48 olabilir... ama ben bir sseyi farkettim... bunlar hergün ayni seyi giymiyorsa ayni gün icinde oluyor bu diz cpkme olayi... yani vahidenin belindeki sal mustafain cömlegi:img-icecr İşte Mustafa diz çöker, Vahide çemkirir, yuvarlanırlar, Hüsnüye görür, olayı anlar, bu durumda olayı anlamak için arif olmaya gerek kalmaz gerçi, ve veda ederken de derin gözlemlerini Vahide'ye aktarır. Ondan sonra da Mustafa'nın itirafı gelir. Ve bence Ramiz Ağa öyle bakarken... son... Mustafa'nın itirafı sırasında Zarife orada mıydı? cann2366 02-03-08, 07:21 söze şöyle başlamak isterim..(ki sayfaya birşey yazmak için degil mesajlarınızı okumak için girmiştim :icon_sorr) amanınnn..zarife ve aleks ne ka büyümüşler ve degişmişler....:blink: bu tepkime neden bonitanın imzası.....eski resimlere ve çalışmalara uzun zamandır bakmıyordum..şimdi birden imzayı görünce:blink: oldum da... Haklısın saso forumdaşım ilk bölümler neydi öyle özellikle kulübeye Zarife ilk koştuğunda yeni saç stiliyle vay ne olmuş Aleks dedim inanılmaz değiştiler ZeRReN 02-03-08, 09:29 Günaydın herkeslere... Yokluğumda 2. fragmanda geldi.Başlığımız yenilenmiş.Epey de tartışmalar olmuş. Mustafa'nın Zalex'i kurtarmasını istemiyorum..Ben Mustafa-Alex arasında dostluk,Vahide-Zarife arasında paylaşım istiyordum.V-M'ye muhtaç,borçlu,her çeşit ahkam kesmeye muhatap bir Zalex istemiyorum.Hatta artık Zalex görmekte istemiyorum bi süre...Rahat kalsalardı azıcık!:icon_sorr Ama olur mu?!:icon_evil 2.fragmanda Mustafa,korkarım o sözleri;yani,başkalarının üzüntüsüne rağmen aşkı için direnmekle alakalı olanları;Zalex'e söylüyor,çünkü kendisinin böyle bir durumu yok ve Ahmet Ekrem Vahide'ye olan duygularını açmıyor... Ayrıca dizi Mustafa Pürsıçan'a gelişi ile başladı diyenlere kesinlikle katılmıyorum.Dilaver,Alex ve Mustafa aynı bölümde geldiler,hatta en son Mustafa geldi,çoktan dizi ve olaylar başlamıştı,o gelmeden! Ben de denge filan aramıyorum dizide,hatta V-M çatışmasını seviyorum da ama Mustafa ve Ramiz'in her taşın altından çıkmalarından ben de rahatsızım...Detay zenginliğini kaybediyor dizi;ki bu sözlerim siyasi gelişmeler için de geçerli.Dönemin politik ruhuna ilişkin fazla ayrıntı göremiyorum.Oysa çok önemli noktalara temas ettiler ilk başta,çeteleri tütün tüccarlarının finanse etmesi,asker-aydınların politik tutumları vs...Bunların ayrıntılarda işlenerek geliştirilip,sloganvari değil,gündelik hayata yedirilerek verilmesini isterdim.Manastır şehir hayatını görmek istemekteyim sıkça ve çeşitli bahanelerle... Mustafa-Vahide ilişkisinin bir rayına oturmasına sevineceğim.Ailenin öğrenme zamanı gelmişti.:happy0064 Her zamanki gibi Zalex hariç her şey güzel olacak sanırım bu bölüm... emrecetin 02-03-08, 09:55 Zalex'in bu bölüm başına gelenler gerçekten çok gereksiz oldu. 2-3 bölüm sakin geçse ne olurdu sanki. Yine ufunet sahneler, bu kaa da olmaz ki. Mustafa kurtarmasın istiyoruz ama kim kurtaracak? Ispanak mı? Alex kendi imkanları ile bir anlık boşluktan yararlanarak kurtulur inşallah (Kurtlar Vadisi tarzı bir hareket olacak ama). Başka türlü o dağ başındaki kulübede nasıl kurtulurlar bilmiyorum. Ayrıca çetecilerin Zarife'ye zarar verme ihtimalleri herşeyden çok tedirgin ediyor beni. Mustafa o sözleri kime söyledi tam belli değil, ama bence Ahmet Ekrem'in de aşık olduğunu anlayacak Vahide'ye. Ama Ahmet Ekrem de anlayacak V&M arasında geçenleri. Bu noktada Zarife işi toparlayacak galiba, fragmandan öyle gözüküyor. Zarife sayesinde Ahmet Ekrem çok sorun yaratmayabilir ama Mustafa yine de etkilecektir bu durumdan. Belki ondan söyledi belki Zalex için söyledi o sözleri. Ama yolculuktan sonra bir an kararsızta kalıp sonra evlenme teklif etmesi ve bunu da Ramiz Baba'ya söylemesi en azından bunu yendiğini ve bir karar verdiğini düşündürdü bana. İnşallah öyledir, o laflar evlenme teklifinden ve konuyu aileye anlatmadan öncedir, böylece savaştan önce V&M en azından rayına oturur, iyi olur. Biraz sancılı da olsa bu iş düzelecek gibi görünüyor. bitanem_61 02-03-08, 10:19 Bu aralar hep geç kalıyom ama yettim yine İlk sahnede ekrem tanışıyormusunuz dediğinde zarife yalnız tanşmakla kalmaylar diyor, bunun üzerine ekrem vahidedye aşkından bahsetmez herhalde,hem o ka milletin önünde evlenmek istediğini söyleyen biri , ekremin vahideye aşık olduğunu anlayınca, ben vazgeçtim demez derse bizim de diyceklerimiz vardır o vakit Baytarım ayaklanıp torununu gürmeye gelmişki, o sahne çetecilerden evvel olmalı , bakınız hala alex aklı başına gelmemiş , belki bu olaydan sonra akıllanırlar,da o dağ başlarında buluşmayla bir arpa boyu kadar yol alamıycanı anlar,zaten o dağda neişleri var anlamış değilim , gelin bize dedim duyan yok Hüsniye bile yeğeninin ne inatçı olduğunu biliyor, il dakkadan seviy seni dedi, ben de tebrik ettim kendisini, her fırsatta laf sokup didişmelerine rağmen kimse anlamamıştı, keşke daha evvel gelseydin, teyzem hüsniye teyzem ahmet ekrem atın üzerinde üzgün geldi bana bu aşkın olmıycanı anladı deyim, üle umayrım, mustafanın evlenmek istediğini beyan ettiği sahnede zarife yok sanırsam , acaba o vakitmi gitti alexin yanına Mustafanın vahideyi ikna etmesinin tek yolu ramize evlenmek istediğini söylemesi dedim üle de oldu, tabi vahide maraz çıkarmassa Mustafa bence bu konuşmayı alexle yapıyor,ayrıca zarife kulubeden içeri girdiğinde, sadece ivan görünüyor, diğer kişi nerde , nasıl bir kulübedir nere saklındı bu adam mathılda 02-03-08, 11:31 zarife kulubeden içeri girdiğinde, sadece ivan görünüyor, diğer kişi nerde , nasıl bir kulübedir nere saklındı bu adam ivan kapı arkasında duruyor Zarife girince zaten yüzü değişiyor hemen..demekki karşısında..gerçi ben Alexin ne söylediğini bile çözemedim belki de yalnış hatırlıyorumdur.. korkarım ki Zarifem üzülecek..birde Dimitri Mustafadan öcünü almak için Zarifeyi nasıl kullanacak bakalım.. Sunrise 02-03-08, 11:50 ivan kapı arkasında duruyor Zarife girince zaten yüzü değişiyor hemen..demekki karşısında..gerçi ben Alexin ne söylediğini bile çözemedim belki de yalnış hatırlıyorumdur.. Bencede digeri karsisinda. Alexi bayiltip ellini bagladiktan sonra kulubede rahatca dolasiyorlar tabi. Zarifenin sesi gelincede Ivan tedbir olarak kapi arkasina saklanmistir. Alex ''birakin Zarifeyi gitsin'' diyor. O zerzevatcinin yuzunden zar zor anladim Alexin bunu dedigini.:img-yes: Ama bu sozleri fragmandaki goruntuyle uyumlu degil. Zarifenin iceri girdigi sahnede bu replikler geliyor. Demekki Zarifeninde elini filan baglamaya kalkiyorlar, yada onun basinada filan siyah dayiyorlar. Hatta onu ellerinde bir koz olarak kullanmak icin goturebilirlerde. aysegul_er 02-03-08, 12:58 bir ara Elveda Rumeli'yi birinci bölümden izlemeye başlamıştım. Az önce 22. bölüm bitti.. Aklıma takılan birkaç konu var. Sizlerle paylaşmak istedim. Belki benim gözümden kaçmıştır... 1-) Bu paşa ogli paşa vekaleten kaymakamlık yapacak idi. 13. bölümden beri kaymakam atanmadi. Dilaver kaymakamın azledilmesi kesinmi idi, belki geri dönebilir, onu da bilmeyiz... 2-) Bu Hatice bi kere gebe kalamadı... aradan bir ay geçti.. Hala gebe değil (mi?) 3-) Bundan 5-6 bölüm önce Abdülhamit paşa yola çıkacaktı. Hala çıkacak. Savaş çıkacak neredeyse ama bu paşa hala gelemedi Pürsıçan'a. Yoksa gelmeyecek mi? Gelmeyecekse ne diye Terzi Hasan iki rolde oynuyor? 4-) Bizim Nevresteyi en son kızamik tutmişti.. Sonra ne oldi? 5-) Asker kızımızın altınları neredeeee.... ?? ( ) 6-) Terzi Hasan'ın gırnatası noldiii... ?? * Benim bu merakımı kim giderirse Allah ondan razı olsun ZeRReN 02-03-08, 13:28 bir ara Elveda Rumeli'yi birinci bölümden izlemeye başlamıştım. Az önce 22. bölüm bitti.. Aklıma takılan birkaç konu var. Sizlerle paylaşmak istedim. Belki benim gözümden kaçmıştır... 1-) Bu paşa ogli paşa vekaleten kaymakamlık yapacak idi. 13. bölümden beri kaymakam atanmadi. Dilaver kaymakamın azledilmesi kesinmi idi, belki geri dönebilir, onu da bilmeyiz... Dilaver'in ogörevden azledilmesi kesindi ama devlet memuriyetinden azledildiği söylenmedi... Atamasının şimdiye,başka yere çıkması lazımdı...Tabii,Pürsıçan'a da yeni kaymakam çoktan gelmeliydi... 2-) Bu Hatice bi kere gebe kalamadı... aradan bir ay geçti.. Hala gebe değil (mi?) Ya,hemen gebe kalınır diye bi zorunluluk yok ki...Aceleye mahal yok bence...Ama ana-babası acele ediy Hatice'nin... 3-) Bundan 5-6 bölüm önce Abdülhamit paşa yola çıkacaktı. Hala çıkacak. Savaş çıkacak neredeyse ama bu paşa hala gelemedi Pürsıçan'a. Yoksa gelmeyecek mi? Gelmeyecekse ne diye Terzi Hasan iki rolde oynuyor?Hala beklemedeyiz,hepimiz... 4-) Bizim Nevresteyi en son kızamik tutmişti.. Sonra ne oldi?Daha nekahat döneminde!:img-wink::img-hyste 5-) Asker kızımızın altınları neredeeee.... ?? ( )Bi bilsek!!! 6-) Terzi Hasan'ın gırnatası noldiii... ?? Te,bak,oni ben de merak ediyim.... * Benim bu merakımı kim giderirse Allah ondan razı olsunUmarım gidermişimdir...Senden de Alllah razı olsin... olimbera 02-03-08, 13:57 Çabuk Harika Pazar'ı açın! Ertan Saban röportajı var. H |