PDA

Tüm Versiyonu Göster : HP 1. Sezon Bölüm Yorumları - Arşiv 3

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Melal
05-05-06, 14:17
bazı arkadaslar pıknık sahnesının nerede cekıldıgını sormus belgrat ormanlarına gırerken ataturk arbatoryumu dıye bır yer var yanı cıcek ve agac muzesı ve ıcınde de sunnı bır gol var oranın ben oraya benzettım ama yanılıyorda olabılırım

çok güzel bir yermiş istanbulda yaşıyorum ama böyle bir yer olduğundan bi haberim ilk fırsatta gideceğim oraya gerçi nette aradım bulamadım ama ben yinede tmcye mail atacam tam yerini öğrenmezsem çatlarım valla:):)

neljan
05-05-06, 14:31
meltemyucel arkadaşımızın haberlerini sabırsızlıkla bekliyorum..umarım fotograf cekebilmiştir..iki kelam etse de yeter valla :)

esgim
05-05-06, 14:42
Dün en hosuma giden sahne fulyanin maviye" kiymetini bil bu icinin kipir kipir oldugu günlerin" sahnesiydi. Iste orada farkettigim suydu: Ben bu dizide en cok o kipir kipr olma özlemimi gideriyorum. Galiba herkes bu iki süper oyuncunun becerileri sayesinde o olaylari kendisi yasiyorumuscasina izliyor ve "kipir kipir" oluyor.

jalem
05-05-06, 15:12
çok güzel bir yermiş istanbulda yaşıyorum ama böyle bir yer olduğundan bi haberim ilk fırsatta gideceğim oraya gerçi nette aradım bulamadım ama ben yinede tmcye mail atacam tam yerini öğrenmezsem çatlarım valla:):)

Melaliğim
tmc den cevap alırsan bizimlede paylaşırmısın?
Sevgiyle kalın

zanaitta
05-05-06, 15:23
Sadece bir kere gittim ama orası Büyükdere Caddesi'nden Belgrad Ormanlarına giden yol üzerinde, İstanbul Orman Fakültesi Bahçeköy kampüsüne çok yakın Atatürk Arberotumu bence de.
Birçok klip ve diziye de ev sahipliği yapmış bir mekan zaten. Kesinlikle piknik alanı olmadığını belirtmek istiyorum. Ağaç müzesi bir nevi. Bildiğim kadarıyla dünyada yetişen tüm bitki türlerinden örnekler var.
Giriş paralı, fotoğraf çekimi izine bağlı.

byramses
05-05-06, 15:36
Birçok klip ve diziye de ev sahipliği yapmış bir mekan zaten. Kesinlikle piknik alanı olmadığını belirtmek istiyorum. Ağaç müzesi bir nevi. Bildiğim kadarıyla dünyada yetişen tüm bitki türlerinden örnekler var.
Giriş paralı, fotoğraf çekimi izine bağlı.

vaybeee! demek giris parali ve dizi film falan cekilyior orda..benim yasadigim yerin(almanya) ne havasi hava ne suyu su ne de günesi günes..hepsi poktan afedersiniz..ama buna ragmen her tarafta o cinarla mavini piknik yaptiklari yer gibilerine rastlarsiniz.. söyle iki kilometre git hemen rastlarsin öyle bir yere...
ama bizim memlekette iklim falan hersey cennet gibi, ama yok böyle yerler pek...hic bir seyin kiymetini bilmeyip icine ediyoz masallah.. :icon_twis mavicigim hakli wallah türkiyede bir cok konuda sikayetci olmaktan..

biraz konu disi oldu ama neyse :icon_redf :icon_ange

dml
05-05-06, 15:50
Her hafta yorumuma aynı şekilde başlamaktan kendimi alamıyorum!
Bu dizi her bölümüyle beni bir kere daha fethediyor!
Ya nasıl oluyor cidden anlamıyorum!
bir bölüm izliyorum,diyorum ki "yok artık! bundan daha iyisini de yapamazlar artık benim en sevdiğim bölüm bu oldu..."
sonra bir sonraki hafta oturuyorum televizyonun önüne saat 21:45te.. 00:00 sularında oradan kalktığımda allak bullak oluyorum!
bir önceki hafta dediğim şeyleri tekrarlıyorum aklımdan...
"yok" diyorum "hakkaten olmaz! bu bölümden daha güzel bir senaryo.. bu aşkın daha güzel halleri... yok yok hayatta görülmez!"

ama nerde yanıldığımı artık anladım!

bölümleri birbiriyle karşılaştırarak baştan hata yapıyorum çünkü!
bütün bölümler kendi içlerinde kurgularıyla, işlenen konularıyla (genel hatlarıyla anyı olsa da işleniş tarzları çok farklı oluyor dikkat edecek olursanız), üzerinde durulan karakterlerle her şeyiyle ama her şeyiyle başlı başına bir dizi oluyor adeta!
o yüzden de benim kalkıp da bu haftaki bölümü geçen haftaki muhteşem aşk sahneleriyle dolu bölümle karşılaştırmam anlamsız kaçacak...

*-*-*
nasıl diyeyim...
eminim siz de benimle aynı şeyleri yaşadığınız için aslında bunları çok iyi ifade edemesem de beni anlıyorsunuz:)
diziyi izlerken kendimi resmen izole ediyorum!
daha doğrusu bunu ben yapmıyorum, kendiliinden gerçekleşiyor!
nasıl olduğunu anlamadan kendimi sanki dizinin bir parçasıymış gibi hissediyorum ve gerçekten sıyrılıp o kutunun içine giriyorum 2-3 saatliine:)
bana bunları yaşatabildikleri, bu kadar etkileyip haftanın her günü beni kendileriyle ilgilenmeye çekebildikleri için tüm dizi ekibine teker teker teşekkür ediyorum...

zanaitta
05-05-06, 15:51
vaybeee! demek giris parali ve dizi film falan cekilyior orda..benim yasadigim yerin(almanya) ne havasi hava ne suyu su ne de günesi günes..hepsi poktan afedersiniz..ama buna ragmen her tarafta o cinarla mavini piknik yaptiklari yer gibisilerine rastlarsiniz.. söyle iki kilometre git hemen rastlarsin öyle bir yere...
ama bizim memlekette iklim falan hersey cennet gibi, ** yok böyle yerler pek...hic bir seyin kiymetini bilmeyip icine ediyoz masallah.. :icon_twis mavicigim hakli wallah türkiyede bir cok konuda sikayetci olmaktan..

biraz konu disi oldu ama neyse :icon_redf :icon_ange

Tam düzeltecektim cevap yazmışsın, ben çok eskiden gitmiştim ve paralı die hatırlıyorum ama değilmiş, hafta içi ziyarete açık hafta sonu giriş kartı olanlar girebiliyormuş.
Bir de dizi ve kliplere ev sahipliği yapıyor olması inanılmaz karelerin yakalanabileceği, her renkten ağacın, çiçeğin böceğin olmasından kaynaklanıyor. Yani mekanın asıl fonksiyonu ağaç müzesi ve Istanbul Universitesi Orman Fakültesi öğrencileri için laboratuar, yanlış anlaşılmasın.

Tamam mazur görmek lazım, sonuçta burası bi botanik bahçesi, ağaç müzesi şehirden uzak olması normal ama dediğin gibi birçok memleket, şehir gördüm; şehir merkezinden bunaldın mı at iki adım hopp böle mekanların içinde buluyorsun kendini, biz de burada yani Istanbul'da -örnekTaksim Gezi Parkı, Maçka Demokrasi Parkı- içinde yürümek için koruma tutman lazım.. O kadar güvensiz ve kendi haline bırakılmış yerler. Yazık bize ya!!
Burası gerçekten yeri değil konu dışı oldu ama ben de tutamadım kendimi :)

merve ist
05-05-06, 16:05
aynen bende çok merak ettim acaba neresi diye tmcye mail atsak söylerler mi:)ayrıca dün akşamki bölüm yine şahaneydi ya en çokda çınarın maviye evlenme teklif etmesi çok güzeldi ve birde aksağın söyledikleri bakalım haftaya neler olacak aksak yakalanacakmı aksak yakupun onu polise sattığını öğrenince neler olacak acaba
dizinin ilk bölümlerinde HAMZA karakteri de polisle birlikte olup AKSAK a oyun oynamıştı ama HAMZA sonunda AKSAK ın gazabına ugradı aynı şey YAKUP a da olabilir.

dml
05-05-06, 16:09
dünkü bölüm her şeyiyle çok hoştu bana kalırsa!
bir kere öncelikle söylemek istiyorum ki bütün hafta boyunca tüm maviciliğimle kızın haklı olduğunu savunup çınarın koşa koşa gidip kendisinden özür dilemesini savunduktan sonra daha dizinin ilk sahneleriyle birlikte kendimi çınarın avukatı ilan ederek diziyi izlerken bir yandan da annemle mücadele ettim! kendisi yavaş yavaş bir aksak hayranına dönüşüyor da, ben de çınarın bir önceki bölümdeki fevri hareketlerine nasıl bahaneler üretilebiliyormuş kendim bizzat yaşadım!
dolayısıyla kendi dediklerimi yutmuş bulundum :icon_redf
ah ah..
adamın hallerine dayanılmıyor ki ama hakikaten...
neyse..
bu ufak nottan sonra geleyim genel yorumlara...

ilk aklıma gelen kişi ümit..
zavallı kız.. hakikaten yaşadıkları kolay kaldırılacak cinsten değil! ve kimse onu doğru dürüst anlamıyor, en azından kendini bu şekilde hissediyor o.. kendimi onun yerine koyuyorum da.. bütün olanlardan en çok onun etkilenişi çok normal geliyor.. umarım artık yüzü güler şu kızın! jiletçik çok uğraştı ama o da alışık olmadığı için böyle fazla ciddi mevzulara, nasıl bir tavır takınacağını bilemedi... ama yine de çabaları takdiri hak etti diye düşünüyorum:)

ayşegül yine akşamın kurtarıcı prensesi olmaya çalıştı :icon_ange
çınarın maviyle arasındaki ufak problemi sezdiğini ve bunu çözmekte küçük de olsa bir katkıda bulunmayı istediğini fark ettim ben..
umarım şu 4lü yemek yakın zamanda bir gün gerçekleşir:)

aksak hakkında yorum yapmak istemiyorum...
mavi konusunda yaptıklarını ona yakışır buluyorum yani böyle şeyler yapacağı zaten evi aldığı gün belli olan bir şeydi! çınarın da takıldığı nokta bu hakikaten, fulya ablanın dediği gibi.. belki verdiği tepkileri çok aşırı kaçıyor zaman zaman ama sonuçta ana düşüncesine bakacak olursak.. haklı olduğu noktalar da yok değil hani!
neyse..
mavi konusunu bir kenara bırakacak olsak (son olarak : çınar kendisini duysun da kavgaları alevlensin diye mavi çınarla telefonda konuşurken sesini yükseltşi yok mu!! ne uyanık adam şu aksak.. hay allahım ya... düşmanını da takdir edermişmiş... :icon_whis ) en yakın arkadaşı, can dostunu sırtından vurdu bana kalırsa... ya hiç mi düşünemedi bir şey ne bileyim bi taş alıp atardı camı kırardı en basit! tamam belki çok basit bir örnek oldu ama demek istediğim hiç bir şey yapmadı!...bu da çok ağır bence...
şimdi nolacak?
selahattin başkomserin dediğini yapmak zorunda artık yakup ve ben etik açıdan bunu yapacak olursa da onu suçlamam.. arkadaşlıklarına ihanet olarak değil de daha çok kendini kurtarma olarak algılarım.. bu dostluğu baltalayan biri varsa bu ilk aksak oldu çünkü...
"yakup yapmaz..."
bakalım görücez...

çınar ve maviye gelince:)
çınar bu sefer beklediğimden daha az tepki gösterdi!
kendini biraz geri çekecek diye düşündüm bir an için evlenme teklifi sahnesinin olacağını bilsem bile.. dedi ya "demek biz böyle konuşacaktık...tamam istediğin gibi olsun" ve çekti gitti.. orda bittim! mavi peşinden koşsun bi tutsun ne bileyim kavga etsinler falan istedim! bunların kavgalarına bile alıştım ben ay :icon_redf
neyse...
evlenme teklifi sahnesine geçmek istiyorum izninizle
bu kadar doğal, bu kadar güzel, bu kadar şirin bir sahne var mı ya???
ondan önce şu intikam olayına ba-yıl-dım!!!
yani senaristler maşallah yine bi 5 dakka kalp krizi riski taşıttılar bana!
dedim bu kız adam olmayacak yok yok!
bir yandan diyorum e nasıl bulacak aksakı arayacak mı ben de geleyim diye.. sonra baktım adamlar işe çıktılar bile! allah allah derken.. karanlıkta mavinin yüzü... arka planda çınarın evini andıran çerçeveler..
o anda şimşek çaktı etraf aydınlandı da ben de rahatladım:)
sonra çınarın kendi evine gelip "hırsız.." diyişi...
sonra sadece fotoğrafların ve kazağın gittiğini fark edince o "mavi!.." deyişi... fırlayıp gidişi!!!
ve ve ve mavinin kapısına dayanıp "fotoğraflarımı ver!!" diye diklenişi!!
karşı taraftan gelen "onlar benim fotoğraflarım!"
gitme diyen gözleriyle git diyen mavi...
inatla geri gelen çınar..
yine reddeden mavi...
kapıyı kapatırken "bu kız beni seviyor ya..." diye gülümsemeye başlayan çınar..
o deli gülüşü:)
hayatımda şahit olduğum en tatlı gülüşlerden bir tanesiydi bu hakkaten!!
ve tabi sonra...
"ne istiyorsun benden?"
"evlenmek!"

of çok güzeldi çok!!!
yakınlaşmaları o kadar dozundaydı ki...
sonra arızanın gelişi onla geçen replikler.. çınarın ordaki halleri...mavinin arkadan gizli gizli gülüşü..çınar gittikten sonra yatarken mavinin parmağına iplikten yüzük yapışı...
ve tabi son sahne...
o piknik sahnesi!
orda söylenen her kelimeye hayran kaldım..
ağzım kulaklarımda izledim deyim yerindeyse:)
ve yine muhteşem bir şekilde yansıtılan o aşk...
ah ah...
daha ne diyeyim?
harikaydı...
harikalardı...
ve hep öyle olacaklarına inancım sonsuz...

sinemacıkız
05-05-06, 16:15
yakup bence aksakı satmayacak çünkü yakup aksak la kader arkadaşı hamza nın durumu farklıydı
çınar ve mavi çok güzellerdi

Hırçın Kız
05-05-06, 16:56
Süper...süper..süper bir bölümdü.
Gerçekten tüm oyuncuları kutlamak gerek.İlk önce; Aksak polisler de işlerini iyi yaptı dedi ya.Vay ondan böyle bir şey beklenir miydi? Şaşırttı herkesi.
Mavi arıza babalarını görmeye gittiğinde;arızanın 'gelenek bizim ailede bu değil mi Mavi' demesi de çok komikti.
Çınar_Mavi bu kadar çok kavga edip barışan bir çift ender rastlanır herhalde.Bir dargın bir barışık hatta böyle bir şarkı da var. :icon_ange Senarisler bozmasın işi nikaha kadar gitsinler artık.Yeni sponsorları da artık şööööyle geniş bir kanepe verir artık değil mi?Çınar!ın kanepesi dar birazda :icon_whis Ya o evlilik teklifi ne şahaneydi öyle.Çınar'ın o çapkın gülümseyişleri,Mavi'nin arkadan sırıtması,Arıza'nın ''ABİ'' moduna geçmesi..Bayıldım :img-icecr Ve de son sahne ;bu sahnenin uzaması gerek öyle birbirlerine bakarken bitti ya.Devamı da gelsin isterim.
Yakup niye serbest bırakıldı.Suç üstü yakalndı.Bir şeyler çıkacak altından..

eflatun
05-05-06, 17:14
Herkese merhaba! Ben bu bolume bayildim. Yine astilar kendilerini! Oyle cok duyguyu ust uste hissediyorum ki, dizi bitince kendimi maraton kosmus kadar bitap buluyorum. Bu nasil senaryo?! Bu nasil cekimler?! Bu nasil oyunculuk?! Biri lutfen bana bunu aciklasin?!?!?!

Ugur Yucel dokturmustu yine. Bu oyunu Amerika'da oynasa Oscar alabilir. Dursun amca'ya Mavi'yi anlatirken kilic gibi deyisi ve bunu soylerken Mavi'ye duydugu hayranlik'i vucut dili ile ifade edebilmesi muhtesemdi. O sirada kolu aciyinca Dursun Amca'nin yuzundeki o endise ne kadar gercekti.

Maide'nin azarlar ve hesap sorar halde "ne evi?" deyisi ve Aksak'in ona haddini bildirmesi, bunun uzerine Maide'nin tatli getirme bahanesi ile oradan toz olma cabalari.... Beni bitirdi.

Hele Aksak Dursun amca'ya evi neden aldigini aciklarken ona uzulmemek, askinin buyuklugunu ve imkansizligini gormemek elde mi? "Mavi benim catimin altinda olsun istedim. Onu benim duvarlarim korusun istedim" Kac tane erkek bu tutku ve hassasiyet icinde olabilir? Cinar ve Aksak ikisi de tutkulu asiklar. Bu Mavi ne kadar sansli bir kiz demeden gecemeyecegim. Cogumuz bir tane boylesi ask yasayamazken o iki derin ask arasinda. Yanlis anlamayin, Cinar ve Aksak'i bir tutmaya calismiyorum. Ama Aksak da kucumsenmeyecek bir ask yasiyor ve kendince onun dunyasina ve ruh yapisina gore dogru bildiklerini yapiyor. Hani hastanede Cinar'a "sen bir ayaklan o zaman gorusecegiz" demisti. Iste o da tam bunu yapiyor. Cinar'la Mavi icin mucadele ediyor. Orta caglarin sovalyeleri gibiler!!!

Aksak'i bu kadar sevebilirken ayni bolumde bu kadar nasil kizabilirim anlamiyorum?! Bu senaristler harika. Aksak altinlarin hepsini bozdurarak bence en buyuk kazigi atmis oldu. O hapisteyken bile bozdurmadilar o altinlari. Aksak'i beklediler. Aksak ise kimseye sormadan hepsini kendi kisisel harcamasi icin satmis! Beyfendi arabada, ayagi gaz pedalinda otursun, digerleri canlarini tehlikeye atip calsinlar, sonra da utanmadan hepsini satsin. Olacak sey mi? Bu onun kacinci kazigi bilemiyorum ama en buyuklerinden bence. Cunku digerleri hep Mavi ile ilgiliydi ve ask insanin dengelerini bozuyor diyerek onlari baska bir kategoriye koymaya calisiyorum. Ama bu dupeduz is arkadaslarina ve dostuna atilmis bir kazikti.

Yakup son bir umit "neden beni biraktin?" diye sordu ama endiselenmis, uzulmus, caresizlikten bunu yapip kahreden bir insan gormedi karsisinda. Yakup'un o an yuzundeki esef, kinama ve hayalkirikligi muthisti.Yakup'un ne yapacagini kestiremiyorum. Bekleyip gorecegiz.

Son soz (Cok uzattim biliyorum :icon_redf ) Sanirim hepimizin bir cete reisi veya hirsiz dostu olmasi lazim. Neme lazim canta falan giderse yevmiye haric herseyi geri almanin tek yolu bu anlasilan.11 :icon_whis

Hepinize sevgiler.

ssvshy
05-05-06, 17:28
slm uzun zamandır bu siteye üyeyim ama yorum yapmıyorum neden bilmiyorum belkide dizinin çok mükemmel bir yönetmeni ve ekibi olmasındandır ilk defa yorum yapıcam dün akşamki bölüm müthişti herşey dozundaydı hele son sahne bence çınar yakubun durumunu selahattinden öğrenecek ona bunu endi söyleyecek çınar her ne kadar aksaktan nefret etsede böyle çirkin bişeye müsade etmeyecek ama yakup iki ataraf arsında gidip gelecek bu gidişlerde aksaka ya mavi ya biz sorusu yönelttiğinde alacağı cevaba göre aksakı ya satacak yada satmayacak

sedefHP
05-05-06, 17:58
Ben bu bölümede hayran kaldım...Özellikle çınara olan sempatim dahada arttı bu bölüm..Her zaman aşkının peşinde olması hiç pes etmemesi çok sevindirici bizim için yoksa mavinin bu inadıyla hayatta barışamazlardı:)
Aslında geçen bölümden daha güzel olduğunu söyleyemem ama yinede süperdi..Yakup döktürdü bu bölüm..Ne kadar gerçekçi oynadı..Hele aksaktan yardım isterken bağırması çok dokundu bana..Aksağın çınar arbaya binerken arkasından bakışı da çok etkiliyiciydi..Çok karizmatik bir duruşu vardı:)
Onun dışında piknik sahnesi çook güzeldi ama ben bir türlü öpüşememelerine takmış durumdayım..Ne zaman tamam şimdi oldu desem ya mavi yok abim var yok kardeşim var diye kendini çekiyordu.Son sahnede oda yoktu o kadar güzel sözün ardından yine bir şey olmadı..Yok yanak yanağa,sonra burun buruna vermeler.Ama yinede çook romantikti..Çook ta etkilendim..Herşey dozundaydı..Ama ben susadım sahnesininden daha çok etkilenmiştim açıkçası.....
Neyse en büyük üzüntüm perşembeye daha 6 günün olması..Özette eskisi gibi erken gelmiyor..HPnin sitesinde hala 24. bölümün özeti var..İyice başı boş bıraktılar o siteyi yahuu!Zaten kanal d de tekrar vermez oldu..
Neyse perşembeye kadar bu bölümün sahnelerini izler izler dururm..
Yinede toparlamak gerekirse çook güzel bir bölümdü..
Mavi ve çınarı hep böyle birlikte görmek isterim ama ne yazık ki başka sebeplarle yine ayrılıcaklar..Dizimizin uzaması için bizde bunlara katlanıcazz ama bunların sonuncu süper heyecanlı bir sezon final izleriz heralde...Sonra 3 ay HPsiz nasıl geçicek düşünmek bile istemiyorum..

aybiyçe
05-05-06, 18:55
arkadaşlar yeni bölüm özeti gelmiş. buyrun

26.bölüm özeti

SELAHATTİN’İN KUMPASI HER ŞEYİ BİRBİRİNE KATIYOR

Çınar’ın evlenme teklifiyle Mavi’nin hayatında yepyeni ve umutlu bir dönem başlamıştır. Bunun evdeki yansımaları pek parlak olmasa da yaşadığı heyecan, pürüzleri bastırır. Çınar’sa kabına sığamaz haldedir.

Ümit-Jilet aşkı ise çetin bir dönemdedir. Ümit giderek uzaklaşırken, aşkını kanıtlama derdine düşen Jilet olmayacak işlere kalkışır. Öte yandan çocuk hayaline Hayri’nin de katılmasıyla mutluluğu perçinlenen Fulya heyecanlıdır. Ama bu karar, acı bir gerçeğin ortaya çıkmasına vesile olacaktır.

Mavi’nin evleneceği haberi Aksak’a tez ulaşır. Artık Mavi’yi etrafında tutacak sebep de kalmadığından acısı büyüktür. Yine de aralarında bağ kuracak bir fırsat yaratmakta gecikmez. Ancak kendi hareketinin Mavi’yi korkunç bir tuzağın içine çekeceğinin farkında bile değildir…

Bu arada Yakup’u tehdit ederek Aksak’a kumpas hazırlayan başkomiser Selahattin, intikam günü geldiği için keyiflidir. Soygun sırasında Aksak’ın kendisini bırakıp gitmesine bozuk olan Yakup’u iyice köşeye sıkıştırır.

Selahattin’in operasyonuna aklı pek yatmasa da bu sayede Aksak’tan kurtulma fikri Çınar’a da cazip gelir. Ancak bilmediği bir ayrıntı aşkına kelepçe vurulmasına yol açacaktır.

Hırsız-Polis, aşk, heyecan, sevgi ve hüzün dolu yeni bölümüyle Perşembe akşamı 21.45’te Kanal D’de.

aybiyçe
05-05-06, 18:57
sevgili modlarımız bölüm özetini yanlış yere eklediysem özür diliyorum. forda daha yeniyim de :icon_ange

byramses
05-05-06, 19:04
arkadaşlar yeni bölüm özeti gelmiş. buyrun

26.bölüm özeti

Ancak kendi hareketinin Mavi’yi korkunç bir tuzağın içine çekeceğinin farkında bile değildir…

. Ancak bilmediği bir ayrıntı aşkına kelepçe vurulmasına yol açacaktır.

hüzün dolu yeni bölümüyle Perşembe akşamı 21.45’te Kanal D’de.

Eywah eywah! gelmis te gelmez olaydi keske..bu özetten pis kokular geliyor :icon_cry: :icon_cry: korkulan olursa cinarin da kizmakta ne kadar hakli oldugunu mavi de kafasina dank ederek anlar artik...

cicikiz124
05-05-06, 19:12
Yeni bölümün özeti bu hafta erken geldi ama hiç hoş gelmedi. Sanırım aksak yine yapacağını yapacak ve maviyi son işe dahil edecek. Tabi çınar bu duruma haklı olarak çok kızacak tavır alacak. Ama bunun olacağını tahmin etmedim değil yani bukadar mutlu bir bölümden sonra düğün dernek yapsalar dizinin sonunu gelirdi yani herşey dört dörtlük olmasada dört üçlük olduktan sonra heyecan kalmazdı. Hangi konu işlenecekti. Tabi bu dürümda mavi hapse falan girerse tabi bunu istemem ama gelen özetten ancak bunu çıkarabiliyorum işte ozaman işlenecek konu olur senaristlere ve tabi adı üstünde imkansız bir aşk işlenmiş olacak. Neyse hep birlikte seyredip göreceğiz...

bustedspii
05-05-06, 20:24
Özet gelmiş..Özetin ilk paragrafı oldukca güzzel 26.bölümün ilk başları mutlu gidiyor ancak Aksagın koaly kolay vazgecmeyecegi belli zaten arkadaşlar yani bencede dügün olursa ztn dizinin sonuna yaklaşılmış olmaz mı?(aslında konu bulabilirler evlendiklerinden sonrada) neyse arkadaşalr Aksak Maviyi tuzaga sürüklerken Çınar tabi aşkına kelepçe vuruyormuş yine bu da aslında kötü bir son olsada bu bölüm için yinede Mavi-Aksak arasında dönülmez bir sondur belkide..benim tek umudum Mavinin Aksagın bu tuzagından sonra tavrını koymasıdır..
Fulyanın da acı gercegi ögrenmesi cocuk sahibi olamayacagıdır sanırım..jilet yine kaş yaparken göz cıkarıyor olsa gerek:)neyse izleyelim görelim acıkcası ben meraklandım şu Aksagın yapacakları konusunda..

MaviKuş
05-05-06, 23:31
Çok çok acayip bir dizi bu!
Nasıl diyeyim ne fragman, ne özet ne gönderilen resimler hiç birşey ifae etmiyor. Bunları bizi oyalamak için verdiklerini düşünmeye başladım!
O kadar zeki ki senaristler bizim bütün hayallerimiz olumlu ya da olumsuz bir şekilde değişiyor. Ama burayı okuduklarına inanmaya başladım gerçekten!
Yani istediğimiz şeyleri izlemek hoşuma gidiyor.
Kadın bir senarist Mavi'nin intikam planı çok kadınca ve çok özeldi.
Sonucu muhteşemdi. Çınar kendini bana affettirdi. Mavi'yi nasıl yanında tutabileceğini öğrendi aslında!
Bağırıp çağırarak durdurarak değil! Onu yanında tutmanın yollarını keşfederek!
Gözüme girdin Çınar kardeş!
Aslında değinilecek o kadar çok konu varki hafta sonu tatilime saklayayım!
Kısaca Çınar'ın o eski hallerine dönmesi daha doğrusu dizimizin o eski hallerine dönmesi gerçekten çok iyi oldu!
Gerekirse Mavi'yi Hırsız görmeye razıyım bu güzel senaryo bozulmasın. Çınar o naif yanını kaybetmesin!
Yalnız bunlar olurken dikkatimi çeken çok öenmli bir unsur var ki! Sanki Aksak daha bir tutkulu oldu. O da aslında bizim Çınar'a kızdığımız noktaları kullanıyor. Çınar'ın aşkına inanmıyor. Mavi'yi her şartta sevebileceğini kendi gibi sevemeyeceğini düşünüyor ki bu Mavi'yi daha çok sevmesine ve bağlanmasına neden oluyor diye düşünüyorum.
Ben diyorum Aksak abi İMKANSIZ o diyor bana AŞK

İyi Geceler
MaviKuşş :sad53:

persophane
06-05-06, 03:11
valla tv de o kadar dizi var.dizilerde bi sürü aşk görüyoruz. ama bi aşkı böle içten,sanki gerçekten yaşıyomuş gibi bize hissetiren dizi yok resmen. özlem düvencioğlu ve timuçin esen'i kutluyorum.rolerinin hakkını çok ii veriyolar.yani bi aşk gerçek olsa anca böle yaşanırr.gerçekteki sevgilileri kıskanmazsa vala neolayım :img-icecr

tebrikler ikisinede bize böle bi aşkı yaşattıkları için :happy0064 :happy0064 :love09:

stormy
06-05-06, 06:09
Aksak neden Yakubu kurtarmak icin birsey yapmadi?Mavi yuzunden mi?

missryan
06-05-06, 09:51
çok çok güzeldi yine yaa:)
şu an televizyonda aşkı hissettirebilen en güzel dizi bana göre
mavi-çınar sahneleri muhteşemdi ya çınarın fotoğraflarımı ver dediği sahne başından sonuna kadar süperdi piknik sahnesine zaten diyecek bişey bulamıyorum o kadar güzeldiki...
off şu aksak ne garip adam ya yakup'a söyledikleri neydi öyle yok aslında aralarında bişey yokmuş belki küçük bi kıvılcım olabilirmiş bilmemne
mavi-çınar aşkına bizim kadar tanık olmadığı için ne kadar büyük olduğunu göremiyor tabi:)e bide aşık olunca gözü görmüyor gerçekleri...
yakup'u orda bırakıp gitmesi ne olursa olsun çok kötüydü yaa:(yakup'un o aksak diye bağırışı gözümün önünden gitmiyor walla muhteşem rol yaptı ama bu bi bakıma iyi oldu aksak'ın yakalanması açısından inşallah yakalanırda çekilir maviyle çınarın arasından
gerçi özet benim kafamı karıştırdı yine aksak maviye ne şekilde zarar verebilir?ayrıca çınarın bilmediği ayrıntı aşkına kelepçe vurulmasına neden olucak diyor ne bu yaa sinirlerim bozuldu özeti okuyunca...

dilekce
06-05-06, 10:38
İlk defa bir özet tam anlamıyla açık yazılmış.önceki özetler gibi şaşırtıcı bişey olucağını sanmıyorum.özetten hepimiz maviye kelepçe takılıcağını okuduk ki bence takılıcak.
Herşey olması gerektiği gibi..bu kadar kolay mutlu olucaklarına hiçbirimiz inanmamıştık zaten.daha ne engeller aşıcaklar tabi o da bir muamma.

gelelim 26.bölüme.
tabiki aksak kolay kolay maviden vazgeçmez.mavi bi şekilde bu yakup aksak serüveninin içinde yer alacak. bu ya aksağın isteğiyle yada aksak farkında olmadan yaptığı bir hareketle..belki mavinin bir aşyasını yanında taşıyıp olay yerinde onu ya bilerek yada bilmeyerek bırakıvermesi olabilir.(buna bi türlü fikir üretemiyorum)

işin korkulacak tarafı..
mavi olduda bu hırsızlığa bulaştı(inanmak istemiyorum ama umarım kendide istememiştir).bunu çınarın nasıl karşılayacağı..maviye inanıcak mı? yoksa direk yargılayacak mı? ama maviye güvenmesi gerek..ve bu yanlışlığı farkedip onu kurtarmak için mücadele edecektir..ama bu kurtarma mücadelesi bu bölüm olmasa bile 27. bölümde olabilir..

arkadaşlar; en acı bölümlerden birini daha izlicez.sanırım mendillerimizi hazırlamamız gerekiyo..fulyanın karşılaştığı gerçek belki kendi ile ilgili bir hastalık olabilir, tabi bu hayri bey içinde geçerli .geç buldum tez kaybettim muhabbeti.

jilet ümit.onlar içinde acı bölüm.ümitin çıkmazları.bulunduğu yere yaşadığı ortama yaşadığı gerçeklere isyanı..ki nasıl bu kadar sakin kalabildi hayret..bu karamsarlığı jiletin de nasıl hareket ediceğini bilmemesine neden olabilir.

arıza ile ilgili bişey yazılmadı..acaba arıza bu arada mavinin resimlerini ajans ajans dolaştırmaya mı başlıyo ne dersiniz.?

bu bölümde fulya gülay mavi üçlüsünü(belki ümite de ikna ederler) o dükkan senin bu dükkan benim düğün hazırlıkları içinde görebiliriz..belki maviyi gelinlikle bile görebiliriz..hani prova yaparken falan(güzel olurdu ne yalan söylim)

ah aksak ahhhh.sana ne diyim bilmiyorum ki (bu cümle bana bişey hatırlatıyo ama:)) bırak şu kızı mutlu olsun.al şu maide hanımı paris,londra gez işte..ha istemiyosan yurt dışı sana bi karadeniz turu organize ederim..bende bir trabzonluyum...aksakkkkkkk bırak bu inadı,,,

GULBEYAZ76
06-05-06, 10:50
İlk defa bir özet tam anlamıyla açık yazılmış.önceki özetler gibi şaşırtıcı bişey olucağını sanmıyorum.özetten hepimiz maviye kelepçe takılıcağını okuduk ki bence takılıcak.
Bence bu kelepçe mecazi anlamda bir kelepçe yani çınarla mavinin arasında bu kurulan kumpasla ilgili bir tartışma yada sorundur diye düşünüyorum.
Bir aileye bir mahkum yeter zaten melihde içerde tamam bu bir aile geleneği ama yinede iki kişi fazla.
Geçtiğimiz bölümdede mavi çınarı affetmiyor ve intikam planı yapıyor diyordu ne oldu mutlu son.En azından mutlu bölüm sonu bunların arasının birden düzelmesi mutlu mesut yaşamalaı beklenemz zaten.
Sonuçda tamirhanenin dinleme kayıtları bile yasal değil diye delil teşkil etmemişken yakubun düşürüldüğü durumdandan birşey çıkmaz.
Bir parça gerilim izleriz o kadar.

söğüt
06-05-06, 12:57
ben aksak'ın babası ile olan diyaloglarını seviyorum..babasından nefret ederken sıgındıgı bir liman oldu.
bu bölümde yakup ile konuşmasıda hoşuma gitti ..adamın ümitsizliğe hiç kapılmaması, 007 ile araları bozuk tabiri :) mavi ve çınar aşkını ufak bir kıvılcım olarak görmesi :) adamın aşkına bak dedirtti bana.
fragmanı izlediğim zaman dizide barışma olacagını biliyordum..bu siteyi cok sıkı takip edemiyorum mutlaka sizlerde yazmışsınızdır..
ama evlenme teklifine bir an mavi hayır diyecek diye ödüm koptu :)

evet neljan, babasından nefret ederken daha duğrusu bu yaşına kadar göremediği baba sevgisini şefkatini bu yaşta yakaladı aksak...çok güzel tesbit etmişsin şimdi tadını çıkarıyor.ben de çok keyifle izliyorum aksakla dursun amca sahnelerini..hele hain maide de katılıyor ya aralarına tadından yenmiyo valla..mahide nasıl telaşlandı "o boyalar öteki evin" diyince aksak..sanki aksak iki evli(!) gibi bir hava esti..
aksağın kendisine olan güvenine, hayata kahredişine, meydan okumasına hele mavi konusundaki hüsnü kuruntusuna ve dahi azmine, çınarı tarif edişine eliyle bıyık çizip, sifir sifir yedi demesi sahnelerine ben ölüyom bitiyom, hastayım yav... :img-hyste

shuis
06-05-06, 13:25
böylesine güzel bir bölümün arkasından özeti okuyunca sahneleri en ince ayrıntısına kadar irdeleyerek yorum yapma hevesim kursağımda kaldı :( oysa ne harika sahneler vardı...
özetten önce, yakup'un aksak'ı ele verip vermeyeceği konusunda arada kalmıştım. önce, yakup'un sadakati aklıma geldi ve O kesinlikle işbirliği yapmaz, bir şekilde aksak'ı bundan haberdar eder, aksak bir hinlik düşünür ve olaydan kurtulur diye düşündüm. ne de olsa aksak'ın dışarıda olması dizinin gidişatı için şart.ancak bu durumda yakup'a ne olurdu?daha sonra da yakup masumlara dönüp aksak'ın o vurdumduymaz tepkilerini ve sözlerini duyunca ne yapsa yeridir diye de düşündüm, aksak sanki yakupla değil de arsenle konuşuyor gibiydi.kendisi için bu kadar önemi olan birine daha farklı yaklaşmasını beklerdim, yakıştıramadım.özette, yakupun "bozulması" ifadesi yeraldığından galiba aksak'ı ele verecek.
arızanın aile geleneğinden bahsetmesiyle o alışılmadık ama bir o kadar da harika olan evlililk teklifinin cevabına (bir de soruuy bilseydi:) ) yardım etme teklifi, aksak'ın olgun armutlu ve 007li replikleri çok komikti.
kaset sahnesi çok duygusaldı ama kasetteki sesle ilk bölümlerde ninniyi söyleyen kişilerin farklılığı dikkatimi çekti. kasetteki sesin sahibi hem daha düzgün bir diksiyona sahip hem de ninniyi söyleyenden sanki daha genç biri.
çınarın resimlerimi ver demesi, arkasından gelen evlilik teklifi ve piknik sahneleri tek kelimeyle mükemmeldi.

söğüt
06-05-06, 13:30
anaaaam yağlar içinde mi ne yaptınız kızlar.bak şimdi olay başka boyutlara gitti gene tövbe tövbe...

yaa allah aşkına bi bak ya bi bak da ondan sonra sööle.. :img-hyste gece mavinin kapısına dayanıpda resimlerimi çalmışsın ver benim resimlerimi dediği sahnede ..barışma sahnesini gözünün önüne getir..başını mavinin başına öyle bi dayaması varki ben "aha""..dedim "şimdi bi el-ense çekecek maviye"....
:img-hyste
bir köprüde karşılaşmış inatçı iki keçi..hahahay hahahay
bu çocuk şarkısı aklıma geldi..:)

Fettan
06-05-06, 13:43
yaa allah aşkına bi bak ya bi bak da ondan sonra sööle.. :img-hyste gece mavinin kapısına dayanıpda resimlerimi çalmışsın ver benim resimlerimi dediği sahnede ..barışma sahnesini gözünün önüne getir..başını mavinin başına öyle bi dayaması varki ben "aha""..dedim "şimdi bi el-ense çekecek maviye"....
:img-hyste
bir köprüde karşılaşmış inatçı iki keçi..haha hay hahahay
bu çocuk şarkısı aklıma geldi..:)

Ya boğazım yandı ya elimde sıcak nescafe bardağı güzel güzel yorum okuyorum oda ne yağlar içinde Çınar :img-hyste :img-hyste :img-hyste

Ya varya o yağlı sahneler gözümün önüne gelince aklıma başka şeylerde geliyo Çınar ne yapar ne eder o yağlı sahneyide romantik sahnelere çeviriri onda o sevgi o aşk ve o ses tonu varken ahhh ahhh:love04: :love04: :love04:

hirsizpolis_fan
06-05-06, 14:04
ben mvi çınar aşkının bu kadar kolayca mutlu sona ulaşacağından şüpheleniyordun zaten evlenme teklifi üzerine hemen evlenmelerinin imkansızlığı bir kez dahavurgulanacak bu bölümde bu kadar kolay sonuçlanırsa önümüzdeki sezon a işlenecek konu olay kalmaz bakalım ne süprizler bekliyor bu hafta bizi

narima
06-05-06, 15:13
eSASINDA hemen evlenebılmelerı ve bır evde karı koca gıbı kalmaları zaten su an ıcın mumkun degıl tabııkı.Daha zamanı var o nıkah sahnesının.Tabııkı nasıl bır evlenme seramonısı olacak ayrı bır konu.Adam gece yarısı kızın kapısına dayanıp evlenme teklıfı yapıyor.Bırde kız kacıyormus gıbı cevabı hemen almak ıstıyor.Nıkahları nasıl bır ortamda sabahım korundemı yoksa nıkah daıresı tam kapanırkenmı kosturup evlenırler.Onu bır allah ,bır Cınar bırde senarıstler bılır
Gelelım bundan sonrakı surprızlere.Ben hala senarıstlerın bızım dusuncelerımız konusunda sag duyulu oldugunu ve bıraz daha ıskence ıle onları en sonunda cıkartırlar kerevetıne.Ama en azından sundan emınımkı sacma sapan sebeplerden dolayı uzun surelı ayrılıklar yasamıyorlar,yanlıs anlasılmalar yok.Yanlızca en buyuk engel AKSAK var.Oda zaten boyle davarnacagını ve hep aralarında olacagını zaten Cınar kabul etmeye basladı.Gecen bolumdekı replıklerden onu cıkarıyorum.Fulya da aynı eyı soylemıstı.Sen onun kıskanclıklarına Cınarda Aksaka alısacak bır zaman sonra.
Ben emınımkı Mavı hapıse gırmez.Sebep yok.Ne kadar Aksak plan yapıyor desede.Bunu Cınara ınandırmak zor artık.Onceden olsaydı.Mavıyı kontrol edemedıgınden suphe duyabılırdı.Ama artık onun Aksakın hıcbır ısınde olmadıgını bılıyor.Zaten Selahattının her konuda yanıldıgını artık sagır sultanda ıspatladı.
Melıh olayı,Bıtlıslı Mahmut olayı,Mavı olayı.
Artık Selahattını ne yapar bu saatten sonra bılınmez.Hele bırde Mavıyı suclamaya kalkarsa herhangı bır olaydan sonra Cınar herhalde Selonun gırtlagına coker.Dıger surprızler ıse; Fulyanın hastalıgı,Umıt-Jılet askı bıtebılır,
Arızanın karısı cıkabılır.Melıh hapısten cıkacak bır sure sonra.Onun cocukları ıle hıkayelerı olabılır,Aksakın hapıste yatması.Eger bır kumpas yaparsa Mavıye,mavının ondan tamamen kopmasının onda yaptıgı tahrıbatlar,Mahıde bır olay zaten beklıyor kenarda.O yıne her zamankı gıbı bır patlayacak tam patlayacak.Yanı ,Tımucının bundan sonra seyırcıyı bır suru surprızler beklıyor
demesı bundandır.Her zaman oldugu gıbı en can alıcı soruya tabııkı cevap vermeyecektır.Belkı bılmıyordur ,belkı bılıyordur.Ama yanıt vermeyecektır

DEDIGIM GIBI SENARISTLERE GUVENIYOR,ONLARIN BIZI MUTLU EDECEKLERINI UMUYORUM.ONLAR BIR ISTANBUL MASALININ MASAL GIBI BITMESINI SEYRETTIRDILER BIZE.HIRSIZ- POLIS TEDE IMKANSIZLIGIN GERCEGE DONMESINI SEYRETTIRECEKLER BIZE.MUTLU SON

ssvshy
06-05-06, 16:12
arıza bu evlilik teklifine tepkili olabilir fulyada bi hastalık çıkarırlarsa hiç şaşırmam son günlerde tüm dizilerde bu moda aksakın maviyi üzecek hareket bence lokantaya çağıracak o sırada baskın olacak yada kendisiyle ilgili bir yardım isteyecek bu kelepçe olayıda aksakla yanyana gördüğü hatta ona yardım ettiği için çınar maviye kızacak ilişkiyi sonlandırcak gibi çünkü mavi artık hırsızlık yapmamaya karalı helede evlenme teklifinden sonra ama yinede bir sürpriz olabilir daha önce çınar buna karşı çıkar dedim malum daha önce bomba olayında onu savundu ama heralde selahattin yakuba yaptıklarını tam anlatmadı şu çatal bıçaktaki parmak iziyler cinayet suçlaması olayı bence sadece hırsızlık yaptığında yakalandığını söyler sadece benden bu kadar bunca zaman yorum yapmadım nedense bu aralar yapıyom

Kurdoglu
06-05-06, 16:29
Bu diziye yagdirilan hic bir ovgunun bosa cikmadigini gormek beni okadar mutlu ediyorki anlatamam arkadaslar, her bolumden sonra kendimi inanilmaz derecede rahatlamis ve inanilmaz derecede huzurlu hissediyorum. Bir bucuk saatligine de olsa su yalan dunyanin yalansiz da guzel oldugunu gosteriyorlar ya helal olsun hepsine. Alvarato arkadasimizin ozel calismalar bolumune ekledigi bir siir vardi, Oruç Aruoba isminde bir sairin siiri. Sair bakin ne diyor:

Özlediğin; gidip göremediğindir, ama gidip görmek istediğin.
Özlem gidip görememendir, ama gidip görmek istemen.
Özlediğin gidip görmek istediğin, ama gidip göremediğin.
Özlem; gidip görmek istemen, ama gidememen, görememen, gene de istemen…

Ya ben bu siiri okuduktan sonra diziyi de izleyince H-P ye olan anlatilamaz zannettigim hislerimi kendi kendime anlattim. Arkadaslar ben galiba bu diziye asigim, evet Gulay(cigim) basta olmak uzere bu dizi ekibine yurekten asigim herhalde. Yani siirdeki misralari dizi biter bitmez aynen hissediyorum ben bu diziyi gercekten ozluyorum, en az Gulay(cigim)i ozler gibi ozluyorum. Sadece Gulay(cigim)a degil ben bu dizideki herkese ve hatta tum calisanlarina asigim galiba. Buna Arsen de dahil, cok manyakca bisey bu ya, herneyse duygusalligi birakalim da bolum yorumlarimiza gecelim.

Evet yine en guzel sahnelerden baslayalim :P Baslamadan once Jalem, mercanca, helen, gulundikeni, nilnisa, narima, duar arkadaslarima harikulade "Gulay yorumlari" icin tesekkur etmek istiyorum. Gulay(cigim)a o muhtesem oyunculugunu gosterebilmek icin bu bolum gercekten biraz daha fazla firsat tanimislar. Bunun icin de ayriyeten tum yetkililere tesekkur ediyorum. Bukadar muhtesem oyunculugu, dogalligi ve de yetenegi olan bir sahsiyeti neden bir iki saniyeye hapsetmek isterler anlamak mumkun dedil. Herneyse umarim bu sureklilik daha da artar, neticede o da bu dizinin bir (basrol)oyuncusu, cok daha fazla yer vermeleri gerekiyor :P

Gulay(cigim) ve hirsiz kilikli cok degerli arkadasi (Arsen) yine Istanbulumuzun en guzide ask bahcelerinden birinde oyle yumusak yumusak dolasirken birbirlerine cok estetik iltifatlar yagdiriyorlar. Bi kere Gulay(cigim) yapabilecegi en guzel iltifati yapiyor ve Arsene “olgun” sifatini layik goruyor, dogrudur saygi duyarim, ama dikkat ederseniz bu sifat genelde cocukluktan yeni kurtulmus olanlara yakistiriliyor. Herneyse bizim Arsen abimizde iltifat edecem derken iltifati da yedigi tostu da yuzune gozune bulastiriyor. Ne diyor? “Senin gibi ruhu ve kendisi guzel bir kizi nasil rahat birakmislar sasiriyorum !” Bula bula bu iltifati mi buldun, hay Allah senin canini almasin. Nekadar hos, nekadar sevecen, nekadar sicak, nekadar guleryuzlu nekadar dogal, nekadar temiz kalpli, nekadar temiz ter temiz sicilli (!) bir kiz olduguna vurgu yapmasi gerekiyorken Arsen abimizin buldugu iltifata bakin Allah askina. Hem zaten kiza suluk gibi yapisiyorsun sonrada nasil rahat birakmislar diyorsun, senden baska rahatsiz eden yokki. Tamam Gulay(cigim)in rahatsiz oldugu da pek soylenemez, ama var yine de biseyler :icon_roll Neyse bunu da gecelim. Gulay(cigim) Arsene “Benim de kimseye baktigim yoktu….” diyor, yani sen bana sirnasmasaydin seni farketmezdim demek istiyor. Hakli tabi kiz, diziye bakanlar biliyor iste Gulay(cigim)in hic kuyruk sallamaya benzetilen herhangi bir duruma girdigini goreniniz oldumu? Yok, olmaz, olamaz, goruyorsunuz iste kizdan sirf zerafet fiskiriyor. Bilmem farkettinizmi ama manti acarken bile yetenek fiskiriyordu, nasil da guzel yapiyordu oyle, mantilari oksar gibi oyle sevimli sevimli :love01:

Kurdoglu
06-05-06, 16:33
Arkadaslar girgir bi tarafa bu Gulay(cigim)la Arsen sahnelerinden inanilmaz derecede keyif aliyorum, gercekten cok hos cekiyorlar. Hele Arsenin o akademik agiz ayaklarina yemin ediyorum hayranim, oyunculuk bu iste ya. Muhtesemler, ikisi de muhtesem. Hirsizlik olayina hic girmiyorum, hirsizin yuzunu gordum zaten, belki buralara gelmistir diye sokaklarin altini ustune getiriyorum, buradan kendisine sesleniyorum: “Bittin oglum sen bittin, ölümlerden ölüm beğen kendine !”

Toplumsal yaralara bu denli hassasiyet gostermelerini de ayrica cok yerinde ve ustaca buluyorum. Nasil ki polisler birbirinin dostuysa hirsizlar da oyle demeye getiriyorlar. Gerci bu son gunlerde bu islerin icinde bile ismini su anda bu guzel sayfalari kirletmemek icin yazmak istemedigim, adi ve assagilik teror orgutunun parmagi oldugu belirlenmis. Herneyse dizi superdi arkadaslar gercekten mest oldum.

Ne? Baska sahneler de mi vardi? Hayret unutmusum, neyse sizden okuruz artik onlari da :img-hyste

Not-1: Bolumun basinda Mavi eve gelirken Kirazi kucaklayip operken yani baslarinda bir kucuk kopekcik vardi, Mavinin ayaginin dibinde dolasiyorda, sanki beni de kucagina al beni de sev diye feryad ediyordu zavallim :P Valla ne yalan soyleyim kopekcik Kirazi ben de kopekcigi kisakandim :blush:

Not-2: Belirtmeden gecemicem, AKSAK bir efsane arkadaslar, sevsek de sevmesek de bu adam basli basina bir efsane! Ama CINAR daha buyuk bir efsane :P Yurekten kutluyorum Ugur Yuceli ve Timucin Eseni! Digerlerini de kutluyorum, hepsini Kiraza varincaya kadar hepsini ! Kucuklerimizle Gulay(cigim)i yanaklarindan opuyor digerlerinede icten selamlarimi gonderiyorum.

Not-3: Sevgili H-Pli dostlar, goruyorumki bir avatar seferberligidir gidiyor. Bu seferberlige katilmayi ne kadar cok istedigimi bilemezsiniz ama durum bildiginiz gibi degil. Inanin sizin icin her turlu fedekarligi gozumu kirpmadan yapabilirim, ama bu cok farkli gercekten ölüm gibi zulüm gibi bisey. Seferberliginize ve bu muhtesem dayanismaniza son derece saygi duyuyor ve sizi tebrik ediyorum. Amma velakin; lutfen bu avatar operasyonunda beni mazur gorun. Sebebini size cok ama cok aciklamak isterdim, ama (tam emin olmamakla birlikte) “ask” iste nasil anlatabilirsinki. Icinde bulundugum izdirabi ve cektigim acilari (:P) anladiginizi umarak hepinize saygilarimi sunuyorum. Hakkimda herseyi dusunebilirsiniz, ama bir H-P ci oldugum konusunda aklinizdan herhangi bir kiliktaki suphenin gecmesine lutfen katiyyen izin vermeyiniz. Sevgilerimle.

qfwq
06-05-06, 16:47
25. bölüm yorumu yapmak isterim müsadenizle;

1.çınar'ın resimleri mavi'nin (ç)aldığını anladıktan sonra geri geri gidip duvara toslaması çok hoştu.
2.mavinin hapishanede arızayla konuşurken, 1995 yılında ya 10 ya 11 yaşında olduğunu söylemesi çok absürddü.
3.koray'ın yeni saç modeli çok afiliydi :)
4.zamanında iki elini önünde kavuşturarak saygı duruşuna geçip de "sağol çınar komiser" diyen arızanın, aynı "koskoca komiser"in önünde abi statüsüne geçip kükremesini ve çınar abimizin de komiser statüsünden sıyrılıp bu "abi" den hafiften çekinmek suretiyle sevgilisine kaçamak bakışlar atmasını izlemek çok eğlenceliydi.
5.kaç bölümden beri, çınar'ın mavi'yi her öpmeye yeltenmesinde mavi'nin hala ısrarla kafasını çevirmesini izlemek saç baş yoldurucuydu.
6.aksak'ın arsen'e "sen hiçbir şey bilmediğinden ben senin durduğun yerden çok şey biliyormuş gbi görünüyorum ki bu izafi bir durum" demesi gülmekten nerdeyse koltuktan düşürdü!
ya bir de, bu koray abi neden sadece ancak sahnenin içinde rakı şişesi varsa boy gösterebiliyor?haksızlık..

nanush
06-05-06, 16:48
Ya boğazım yandı ya elimde sıcak nescafe bardağı güzel güzel yorum okuyorum oda ne yağlar içinde Çınar :img-hyste :img-hyste :img-hyste

Ya varya o yağlı sahneler gözümün önüne gelince aklıma başka şeylerde geliyo Çınar ne yapar ne eder o yağlı sahneyide romantik sahnelere çeviriri onda o sevgi o aşk ve o ses tonu varken ahhh ahhh:love04: :love04: :love04:

allah askina, bu yag meselesi nedir ya , almis basini gitmis, biri bana aciklaya blirmi... :img-hyste..oldurmeyin beni... :img-hyste :img-hyste

gülündikeni
06-05-06, 16:53
Bende diyordum Kurdoglu hemserimin yorumlari nerde kaldi diye,hemserim diyorum çünkü ikimizde ayni ülkede (Hollanda) yasiyoruz hemseri sayiliriz degil mi?Ben diziyi izlerken ne zaman Gülay çiksa aklima hep sen geliyorsun.

Kurdoglu
06-05-06, 17:04
Bende diyordum Kurdoglu hemserimin yorumlari nerde kaldi diye,hemserim diyorum çünkü ikimizde ayni ülkede (Hollanda) yasiyoruz hemseri sayiliriz degil mi?Ben diziyi izlerken ne zaman Gülay çiksa aklima hep sen geliyorsun.
Evet hemseriymisiz arkadasim :P Gulaycigimla ayni karede bulunmayi gercekten cok isterdim, ama yalan dunyanin gozu kor olsun. Sen tut Arseni bana tercih et :P Saka bi tarafa her ikisini de begenerek izliyorum, hakikaten muhtesemler. Valla bende Cinarla Maviyi izlerken sizin hepinizi getiriyorum gozumun onune, Maviyle Cinarin her ramantizm kokulu sahnesinde "Tamam diyorum bu sahnede kesin bayilanlar olmsutur" :P bide Aksak var tabi, onu da izlerken Sogut ablacim geliyor aklima :img-hyste Supersiniz arkadaslar supppeeer !

seza
06-05-06, 20:50
Öyle bir özeti burnumuza dayadılar ki yorum yapacak hal kalmadı.O güzelim sahnelerin tadı damağımızda kaldı.Diyecek bir şey bırakmadılar.Ben edebiyat öğretmeniyim ama söyleyecek tek kelime bulamıyorum.Sadece PES diyorum.
Cennet gibi yerdeki romantizmin tadını çıkaramadık bile.Halbuki o sahneden,evlenme teklifi sahnasinden,hatta Çınar'ın gülümsemesinin güzelliğinden bile sayfalarca yorum çıkardı.Bütün hevesim kursağımda kaldı.

bustedspii
06-05-06, 21:22
25. bölüm yorumu yapmak isterim müsadenizle;

1.çınar'ın resimleri mavi'nin (ç)aldığını anladıktan sonra geri geri gidip duvara toslaması çok hoştu.

arkadaşım bu noktada bir de cınar sırtını duvara carpınca ışıgı actı yanlışlıkla mı artık amaç mı ışıgı acmaktı..:)
bu arada seza(hocam):)sanırım timuçin esen'i gülerken görmeye alışık olmadıgımızdan "aa gülebiliyormuş" gibi bir tepki geldi bnm annemden ama cok yakıştıgını da belirtti..bence bir bölüm bize rahat bir nefes aldırabilirlerdi ama böyle uygun görmüş senaristler bakalım bir bildikleri vardır belki..ama bugünki röportajda polis arabasının yanında resimleri var onda amaç hırsız ve polisin hikayesi oldugunu hatırlatmak mı yoksa set geregi miydi tam kavrayamadım..ama senaristlerin dedigi gibi bu dizi bizim yüreklerimizde o güzel duyguları bıraktıgı sürece sorun yok mesele bunu sürdürebilmeleri..

eflatuni
07-05-06, 03:04
otobüste sokakta durduk yere gülmeye başlıyorum sahne aklıma geldikçe... dizi boyunca bütün olup biten bir yana çınar ın evlilik teklifi halleri mavi nin arıza nın sırıtan halleri bir yana... hala ağzım kulaklarımda...

arsen gülay ilişkisinde soru işaretleri var kafamda... gülay mavi nin hırsız olduğunu biliyorda arsen in de işin içinde olduğunu bilmiyor mu?... ayrıca arsen in atıp tutması hoşuma gitmiyor.. bir de hırsızlık olayında eşekten düşeni eşekten düşer anlar dicem ama akıllanmadı bizimki.. gülay ı öyle yerde çaresiz yatarken gördüğünde hiç mi acımadı içi... tamam arsen ona yardım etti çantasını buldu.. oh ne ala.. peki düşünemiyor mu bu olanları kendiside başkalarına yapıyor? başkalarını çaresiz bırakıyor... bizimki bundan ders almak, yaptıklarını sorgulamak ne bileyim bir vicdan muhasebesi yapmak yerine hırsızlık yapmaya devam ediyor.. burda anlatılmak istenen neydi peki.. hırsız hırsıza ve yakınlarına yamuk yapmaz mı?... arsen in gülay ın gözünde kahraman olması mı??? anlatılmaya çalışılan neydi ???

bir diğer önemli konu aksak yakup olayı... üzüldüm yakup a ama sonuçta kirli adamlar... ya en azından hırsızlık yaptıkları yerleri, soydukları kişileri tanısak ve o insanlar gerçekten soyulmayı hakeden insanlar olsa bizimkiler de oradan kazandıkları hasılatı fakire fukaraya dağıtsa... yani kısaca yaptıklarının mantıklı bir sebebi olsa... olmaz ya olmuyorda... o zaman bu adamlar hapse girmeyi hakediyorlar.... neyse... bana göre aksak çakal.. yemez bu numarayı illa kuşkulanacak.. yakup bir şekilde söylese gerçeği belki bir yol bulacaklar ama bakalım gerisi senaristlerin takdiri... bildiğim tek şey malzemenin bol olduğu artık değerlendirmek senaristlere kalıyor...

fzk86
07-05-06, 03:12
2.mavinin hapishanede arızayla konuşurken, 1995 yılında ya 10 ya 11 yaşında olduğunu söylemesi çok absürddü.

Ewet arkadaşım sana aynen katılıyorum.. Diziyi ne kadar ağzım kulaklarımda izlesem de böyle mantık hataları aklıma takılıyor. Bu kadar sevdiğim bi dizide görmek istemiyorum açıkçası.Senaristler çok başarılı hatta mükemmeller ama şu yaş konusunda bir problem yaşıyorlar bu yaptıkları ilk hata değil..

jalem
07-05-06, 09:48
otobüste sokakta durduk yere gülmeye başlıyorum sahne aklıma geldikçe... dizi boyunca bütün olup biten bir yana çınar ın evlilik teklifi halleri mavi nin arıza nın sırıtan halleri bir yana... hala ağzım kulaklarımda...

arsen gülay ilişkisinde soru işaretleri var kafamda... gülay mavi nin hırsız olduğunu biliyorda arsen in de işin içinde olduğunu bilmiyor mu?... ayrıca arsen in atıp tutması hoşuma gitmiyor.. bir de hırsızlık olayında eşekten düşeni eşekten düşer anlar dicem ama akıllanmadı bizimki.. gülay ı öyle yerde çaresiz yatarken gördüğünde hiç mi acımadı içi... tamam arsen ona yardım etti çantasını buldu.. oh ne ala.. peki düşünemiyor mu bu olanları kendiside başkalarına yapıyor? başkalarını çaresiz bırakıyor... bizimki bundan ders almak, yaptıklarını sorgulamak ne bileyim bir vicdan muhasebesi yapmak yerine hırsızlık yapmaya devam ediyor.. burda anlatılmak istenen neydi peki.. hırsız hırsıza ve yakınlarına yamuk yapmaz mı?... arsen in gülay ın gözünde kahraman olması mı??? anlatılmaya çalışılan neydi ???

bir diğer önemli konu aksak yakup olayı... üzüldüm yakup a ama sonuçta kirli adamlar... ya en azından hırsızlık yaptıkları yerleri, soydukları kişileri tanısak ve o insanlar gerçekten soyulmayı hakeden insanlar olsa bizimkiler de oradan kazandıkları hasılatı fakire fukaraya dağıtsa... yani kısaca yaptıklarının mantıklı bir sebebi olsa... olmaz ya olmuyorda... o zaman bu adamlar hapse girmeyi hakediyorlar.... neyse... bana göre aksak çakal.. yemez bu numarayı illa kuşkulanacak.. yakup bir şekilde söylese gerçeği belki bir yol bulacaklar ama bakalım gerisi senaristlerin takdiri... bildiğim tek şey malzemenin bol olduğu artık değerlendirmek senaristlere kalıyor...

Sevgili Eflatuni
Tam üç kere çanta cüzdan çaldırmış iki kerede evine - ofisine hırsız girmiş biri olarak, yani eşekten düşmüş biri olarak ilk paragraflarını okurken pek sevdim. doğrıu bir soru ne anlatılmak isteniyor? Sadece macera olsun diye değildir... Hırsızlarda soyulur!
Mesela... soyugun hikayesini dinleyen Mavinin ifadesiz tavrı... Mesela kahır/bela sözlerine verdiği tepki... ilk aklıma gelenler...
Ama son paragrafta öyle bir mantık yürütmüşsün kü... Şaşırdım açıkçası.
Peki sen ne anlatmak istiyorsun?
Soyulan kişileri tanıyınca "AA çok haklılar! Tabi ki soyulur bunlar! Oh iyi olmuş hakettiler!" gibi yorumlar mı yapacağız?
"Fakire fukaraya dağıtsa..." Çağdaş Robin Hood lardan mı bahsediyorsun? Hala onun bir kahraman mı hırsız-haydut mu olduğunu tartışıyorlar biryerlerde...
Yani ben Maviyi, 13 yaşında, kimsesiz, eğitimsiz çaresizken bu işe alıştırılmış, çalıştırılmış sonrasında da alışılmış ama hep içinde yaptığı işi tartışan doğru bulmayan caresizliği devam eden bir karekter olduğu için sevdim!
Yoksa Mavi, Aksak işe çıksın kazandıklarını da mahalle halkıyla paylaşsın... Yok böyle bir şey!
Hiç ahlaki bir şey önermiyorsun.
"Olmaz olmuyorda" demişsin ama bu pratik hayatta göremediğin anlamına geldiği için söylenmiş bir söz diye algılanıyor.
İşte Kurtların ovaları, vadileri, mafyalar, çeteler bir çoğu kendilerini böyle lanse ediyor ama ... doğru mu?
Bir de soyulanların cephesinden baksan ya...
Sevgiyle kalın

MardiGras
07-05-06, 10:38
Herseyden once, bu hafta, bolumu izlemeden once hicbir yorumu okumadigimi, bolume ait parca goruntuleri de izlemedigimi gururla ifade ederek baslamak isterim mesajima. Bir umit var gibi geldi akil sagligima kavusmak icin. Takdir yuce mahkemenindir elbette :)

Once Ugur Yucel… Babasi ile olan diyalogu, Yakup a soyledikleri. Sozlerin agzindan dokulusu, gozlerindeki o bakislar, o bakislara eslik eden aci … muthis bir oyuncu Ugur Yucel. Elbette bunu soylemek “amerikayi yeniden kesfetme cabasi” gibi degerlendirilebilirse de bu derece basarili performanslarin asla yeterince ovulemeyecegini dusunen bir izleyiciyim. Hani aksak benim icin karanliklar prensi olmasa, butun prensiplerine, tum kisiligine karsi olmasam, ozellikle bu bolumdeki goruntulerden, sozlerden sonra, bu karaktere cok icten ve buyuk bir sempati duymam kacinilmaz olurdu. Mahide Hanim a “seni vergi tahsil memuru atayalim” deyisi, arsen e “bu hayatta hicbir sey bilmedigin icin baktigin yerden ben sana cok bir sey biliyormus gibi gorunuyorum ki bu izafi bir durum” deyisi “ hirsizlik genel muduru muyum ben, baska bolge baska sektor” deyisi. Mukemmel, mukemmel :)

MardiGras
07-05-06, 10:39
Jilet sonra… Okudugum haberlerde bu genc oyuncunun, aslinda oyuncu bile olmadigini ogrendigimde cok sasirmistim. Yillarin oyuncusu gibi oynuyordu cunku. Bolumler ilerledikce saskinligim hayranliga donustu. Aksak a lokantada yaptigi sevgi gosterisi, Umit e sergiledigi sirinlikler. Bir de o yamuk gulusu/agiz ifadesi var ki , karakteri belirleyen bir karakteristik oldugunu dusunuyorum, o gulusun. Umit ile bir sonlari olma ihtimali olmadigini goruyor olsam da – hatta Umitin iyiligi acisindan boyle olacak olmasindan bu manada memnun olsam da– sahilde Umit , o bir demet papatyayi kucagina oylece firlattiginda Jilet icin uzuldum. Bremen Hirsizlari ekibinde bana en sempatik gelen tip Jilet. Bomba olayinda sergiledigi sorgusuz sualsiz emir erligi ile cok puan kaybetti ise de Yakup da ikincisi. Aksak, “maglubiyet nasil bir his” dediginde “musluk takmaya gidiyordun giderken, rehin kalip kahraman olacagini bilmiyorduk herhalde” deyisi ile beni cok guldurdu.

Bremen Hirsizlari deyince, elbette Gulay… Bence bu bolumde bu karakter de zirve yapti. Arsen e hayran bakislari, “bazen seni ciddiyetimle SIKIyormuyum Arsen” deyisi, sahte kapkac kahramani Arsen ile saati getirdikten sonra yaptigi konusma, Mavi ye “Allah butun hirsizlarin cezasini versin” dedikten sonra kirdigi potu duzeltmek icin soyledikleri. Bu kadar basarili bir “saf insan” tiplemesi tam anlamiyla alkisi hakediyor. Genc oyuncu, Gulay karakterinde oylesine inandirici, oylesine gercekci ote yandan da oyunculugunda o kadar sade ki , performansina “kusursuz” demek herhalde sadece olani tespitten ibaret kalacaktir.

MardiGras
07-05-06, 10:41
Ayni sekilde Umit de buna benzer bir performansla hayat bulan bir karakter. Aslinda dizi icin bu turden yorumlarin sonu yok. Cunku bu diziyi bu kadar benzersiz kilan, karakterleri canlandiran oyuncularin, gosteristen, abartidan uzak muthis inandirici performanslari.

Mavicik , yatsin kalksin Fulya ablasinin varligina sukretsin bence. Hayatlarinda eksik olan anne figurunun boslugunu dogal bir eda ve son derece basarili bir sekilde dolduruyor Fulya abla. Yalnizca Mavi ye verdigi mantikli, aklibasinda, gercekci tavsiyeler degil ama mesela Mavi, Cinarin evinden geri dondugunde kapida kendisini bekler buldugunda Fulya ablanin yasadigi endise, sonra olanlari ogrenince sergiledigi rahatlama da “anne tavrinin” iyi orneklerinden birisiydi diye dusunuyorum.

Babalarinin verdigi kaseti dinlerken kardeslerin haline uzulmemek mumkun degildi. Her birinin durusu, bakisi … Oyle zor ki durumlari. Bugun yasadiklari duygusal karmasa, gecmisin uzerlerinde yarattigi ve kismen tamiri mumkun olmayan hasar ile birlesince, bu zorlugun derecesi iyice artiyor sanki.

MardiGras
07-05-06, 10:43
Deli Cinar kedi bey abinin kazaga sarilmasi ve devamindaki sahne … Genellemelerden cok hoslanan bir insan degilim. “kadinlar boyle erkekler soyle” gibi, mahiyeti itibariyle manasiz tartismalara yolacacak onyargilari kullanma konusunda da cimri bir tutumum var ama … iste bu noktada ama diyecegim ve kontenjandan bir onyargi hakkimi kullanacagim … Kardesim bu deli Cinar kedi bey abi nasil bir insandir ya ? Lutfen yani !!! Erkeklerin, kendilerine gore “erkekligin sanindan” , benim nacizane gorusume gore ise “omurlerini kisaltacak sekilde bos isler kabilinden bir tavir” olmak uzere ne derece aglama karsiti bir tavra sahip olduklari saptamasina aramizda katilmayacak arkadas herhalde pek azdir. Hal boyle iken, bu deli Cinar kedi bey abi, nasil oluyor da Mavi yi her ozlediginde, her uzak oldugundan, her tartistiklarinda, her her her ….. gozleri oylece doluveriyor. Oyle de inandirici ki hayir yani yukaridaki izah ettigim durumdan bihaber ilk gencliginde bir insan olsam, bu gayrinaturel davranistan muhakkak ki kotu etkilenirdim !!! Buradan deli Cinar kedi bey abiye sesleniyorum “bela misin kardesimmmm” :)

Mavi ile Ariza nin hapishanedeki basarili diyaloglarini, artik sadece hukuka/hukukculara gicik olduklarina degil ama dort islem yapma konusunda da ciddi bir cehaletleri olduguna emin oldugum senaristlerin yolactigi kucuk mantik hatasi ile anmak ne aci !! “ilk 1995 te gelmistim buraya” diyor ariza. Mavi “ evet 10 yasinda miydim 11 mi ne” diyor. 11 sene gecmis bu kiz simdi 22 yasinda mi ? Degil diyorsunuz, haklisiniz. Sevgili senaristler gelin matematik gibi hukuk gibi kurallar zinciri bilimlere zit gitmekten vazgecin. Yol yakinken bu yanlistan donun !! Cunku siz biz ne hukuk ne matematik takmayiz deseniz de “kerrat cetveli” olsun Turk Ceza Kanunu olsun bunlar yalan soylemez :)

MardiGras
07-05-06, 10:44
Gorusmeye gitmeyen Umitin kucagindaki o inanilmaz sevimli kopek yavrusu, biz kedicilere bir nazire miydi acaba ? Hayir kedi delisiyim ancak o kadar sevimli kopek yavrusunu da ayni istahla yerim yani J sorun degil.

Mavi nin Cinara kotu surprizini tahminler bolumumuzde, ustelik de dogru sebebi ile beraber tahmin eden arkadasimizin onunde saygiyla egiliyorum. Sahneyi izlerken kesinlikle aklima bu tahmin geldi ve arkadasimizin tahmin yetenegine tek kelime ile hayran kaldim.

Aksak in dustukleri zor durumda “birakma beni” diyen Yakup u birakip gitmesi … Gelecek bolumler ne gosterir bilemiyorum ama ben su ana dek her ne olursa olsun, her dalgaya dayanir, her engeli asar gibi gorunmus olan aksak – Yakup iliskisinin bir daha asla eskisi gibi olamayacagini dusunuyorum.

Ariza ile Mavinin gece yatmadan once yaptiklari , “sen hic boyle saci olan artist gordun mu” ile baslayan ve Mavi nin kapiyi acmaya gidisine dek devam eden bu sohbet cok hostu. Kapiyi acmak deyince, Murat Daltaban, Mavi ile olan sohbetlerini takip eden bu sahnede bence karakterini zirveye tasidi. Deli Cinar kedi bey abi ile lakabi ariza olan Ali Riza J match made in heaven diyor ecnebi arkadaslar. Ideal damat – kayinbirader olacaklar diye mana bakimindan cevirmek/ uyarlamak lazim herhalde bu sozu onlar icin.

MardiGras
07-05-06, 10:45
Gelelim kapi sahnesi ile final sahnesine . Once kapi sahnesi. Deli Cinar kedi bey abi, sahiden Nirvana ya ulasti benim gozumde bu sahnedeki hali ile. “kustum ben de oynamayacagim” tavri, o kizgin/deli bakislar, “ver fotograflarimi, calmissin fotograflarimi” derken, kapinin yuzune ikinci carpilisindan sonra birden jetonunun dusmesi ve gulmeye baslamasi. Mavi ye soyledigi o guzelim, icten, yapmaciksiz sozler. Ben cicekli sahneyi cok yakistiramamistim bu guzel deli karaktere. Ama bu kapi sahnesindeki tum davranislari tum sozleri, tamamen ve kesinlikle ve hic suphesiz !!!! bu deli kedi abinin eksiksiz bir ifade edilisi idi diye dusunuyorum.

Tabii bir evlenme teklifi bu kadar mi guzel olur ? yok yok yok yani Timucin Esen in bu performansini ileride cevrilecek dizilerde/filmlerde asmaya calisacak aktorlere ben simdiden “gecmis olsun” demek istiyorum. Hep kizacak degiliz ya senaristlere, onlari da, tam olarak ve sadece deli Cinar kedi bey abinin soyleyecegi sozlerle bir evlenme teklifi sahnesi yazdiklari icin tebrik ediyorum. Bu sahne, benim milyar kere izleyecegim sahnelerden birisi olacak bu kesin.

MardiGras
07-05-06, 10:46
Son sahneye gecmeden once Mavi … Bir kere daha emin oldum ki Mavicige kizmak cok yakisiyor. Bu bolumde onu bol bol kaslari catik gorduk. Deli Cinar kedi bey abinin deyisi ile “yine birlesti kaslar” halini sergiledigi her sahnede ayri bir sirindi bence. Kapi sahnesi ile final sahnesinin dizinin en unutulmaz sahneleri arasina girisinde Timucin Esen in “yakan, eriten” performansi kadar payi oldugunu dusunuyorum.

Ve final sahnesi … Bu diziden sonra bir baska ikiliden bir baska aski izlemek benim icin sahiden mumkun degil galiba. Cok onceleri “abidin e bize bu defa da aski ciz abidin desek, suphesiz Cinari cizerdi” demistim. Bu finalden sonra “ yemyesil, cennet gibi bir fonun eslik ettigi parlak bir gunde Mavi ile Cinari bu final sahnesinde birbirlerine dokusunuslari, birbirlerine bakislari ile cizerdi” diye duzeltmek istiyorum bu dusuncemi.

Sevgiyle Kalin …

gülündikeni
07-05-06, 13:56
Ben de kaç gündür sevgili mardigras modumuz yorumunu yazsinda ben de altina imzami atayim diye düsünüyordum.Ben düsüncelerimi yaziya dökmesini pek beceremem ama sevgili Mardigras her seferinde benim de duygularima tercuman oluyor.Sagol canim ellerine klavyene saglik.Bir de keske diziyi bizimle ayni saatte izleme olanagin olsa da yorumlarini hemen okuyabilsek.Sevgiyle kal

zeytine-35
07-05-06, 14:09
arkadaşlar bugün dizimizin tekrarı vardı ama kanald yine yayın akışına uymamışş anlaşılan yerine bir başka diziyi koymuşlar. :icon_mad:

bu arada zaman zaman takip ettiğim itiraf.com adlı sitede dolaşıyordum
dizimizle ilgili bir itiraf okudum sizler de okuyun istedim bu yazının yeri burası değil galiba ama şimdiden özür

yanejivu; Cinsiyet: Erkek; Yaş: 36; İl: Aksaray
Hırsız Polis dizisinde Komiser Çınar görevden el çektirilerek açığa alınıyor. Kimlik ve silahını teslim ederken verdiği polis kimliği bir yıldır kullanılmayan eski kimliklerden. Yönetmene biraz daha dikkat diyoruz. paylaşmak istedim.

eflatun
07-05-06, 17:22
Gorusmeye gitmeyen Umitin kucagindaki o inanilmaz sevimli kopek yavrusu, biz kedicilere bir nazire miydi acaba ? Hayir kedi delisiyim ancak o kadar sevimli kopek yavrusunu da ayni istahla yerim yani J sorun degil.

Mavi nin Cinara kotu surprizini tahminler bolumumuzde, ustelik de dogru sebebi ile beraber tahmin eden arkadasimizin onunde saygiyla egiliyorum. Sahneyi izlerken kesinlikle aklima bu tahmin geldi ve arkadasimizin tahmin yetenegine tek kelime ile hayran kaldim.

Aksak in dustukleri zor durumda “birakma beni” diyen Yakup u birakip gitmesi … Gelecek bolumler ne gosterir bilemiyorum ama ben su ana dek her ne olursa olsun, her dalgaya dayanir, her engeli asar gibi gorunmus olan aksak – Yakup iliskisinin bir daha asla eskisi gibi olamayacagini dusunuyorum.

Ariza ile Mavinin gece yatmadan once yaptiklari , “sen hic boyle saci olan artist gordun mu” ile baslayan ve Mavi nin kapiyi acmaya gidisine dek devam eden bu sohbet cok hostu. Kapiyi acmak deyince, Murat Daltaban, Mavi ile olan sohbetlerini takip eden bu sahnede bence karakterini zirveye tasidi. Deli Cinar kedi bey abi ile lakabi ariza olan Ali Riza J match made in heaven diyor ecnebi arkadaslar. Ideal damat – kayinbirader olacaklar diye mana bakimindan cevirmek/ uyarlamak lazim herhalde bu sozu onlar icin.

Gozlerim yollarda seni bekliyordum MardiGras! Gecen hafta diziyi gec izleyebildigini ogrenince Cumartesi gelir yorum diye ozet bekler gibi seni bekliyordum ki gelmedin. Bu sabah yuzumu bile yikamadan bilgisayara kostum ve keyifle doya doya okudum.

Kopek yavrusunu gorunce ayni seyleri dusundum. Herhalde Senaristler kedilere haksizlik yapmak istemediler nereden cikti bu kopek diye gulumseyerek seyretmistim o sahneyi. Kopek cok sirindi, hele o dobik gobegi!!!

Yakup'un yuzunde ben inanilmaz bir hayal kirikligi gordum. Aksak'tan istedigi cevabi alamadi. Aslinda hic bir cevap ona gore bunu affettirmeyecekti ama biraz hafifletecek birseyler aradi, bulamadi. Yakup kendini yakar Aksak'i ele vermezdi ama simdi "O bana bunu yapabiliyor" diye dusunerek kendini kurtarmayi sececek. Cok haklisin bir daha eskisi gibi asla olamayacaklar.

MardiGras
07-05-06, 20:48
Sevgili Gulundiken ve Sevgili Eflatun,

Nezaketiniz icin cok tesekkur ederim. Malum internetteki paylasim sitelerinden indirmek sureti ile izleyebiliyorum. Bu da iki gunluk bir gecikme demek benim adima. Ancak ikinci sezona uzamasi kesinlesirse uydu tv ye gecmeyi planliyorum. Bakalim bu dizi daha nelere kalkismama yolacacak. Ben de sizlerin yorumlarinizi merakla takip ediyorum.

En iyi dileklerimle,

ozi75
07-05-06, 22:35
aslında bölüm bittiğinde konuşulacakçok konu var demiştim ama gelen özet herşeyi unutturdu.tabii birde son sahneler yine başlardaki çok güzel sahneleride unutturdu.
çınarın korayla olan sahnesi bence çok anlamlıydı.bir hafta her açıdan tartışılan çınar kedi bey abimizin şiddet dolu çıkışlarını kendi ağzından dinlemiş olduk.pişman olmuş, yanlış olduğunu ama kıskançlıktan gözü döndüğünü falan ama korayın yorumuda ilginç hem onaylamıyo,hemde kıskanmasına hak veriyor.neyse çınar bir daha tekrarlamayacak umalım.
aksağın maviye aşkını (aslında dilim varmıyor ama doğru kelime belkide saplaantı) anlatışı , 007 komserle işler iyi gitmiyor diye sevinişi çok hoştu.yorum yapılmıyo zaten uğur yücele.herkes muhteşem her bölüm.
ve aşk ;bir arkadaşımız yazmış içimizi kıpır kıpırediyorlar gerçektende.herrkes o kadar güzel anlatmışki evlenme teklifini ben hepinize katılıyorum sadece

duar
07-05-06, 23:26
[QUOTE=MardiGras]Herseyden once, bu hafta, bolumu izlemeden once hicbir yorumu okumadigimi, bolume ait parca goruntuleri de izlemedigimi gururla ifade ederek baslamak isterim mesajima. Bir umit var gibi geldi akil sagligima kavusmak icin. Takdir yuce mahkemenindir elbette :)

Tebrikler sevgili arkadaşım,
Kendi adıma söyleyeyim herhalde ben dayanamazdım. Yorumlarını çok beğenerek okuyorum.
Bölüm sonrası özeti, formundaki bölüm yorumlarınız, erken gelen gelecek bölüm özeti sebebiyle, unuttuğum bazı sahneleri hatırlamama yardımcı oluyor.

Köpek sever arkadaşları da düşündündüklerini görmüş olduk. Gerçi geçmiş bölümlerde bolca köpekli sahne vardı.

MardiGras
07-05-06, 23:42
Sevgili Duar,

Hani bir deyis var ya "gemi aziya almak" benim durumum bu deyisi bile solda sifir birakacak hale gelmisti. Bu hafta kendime sikiyonetim uyguladim. Ama gercekten sonunda basardim ve diziyi izleyene dek hicbir yorumu okumadim vd. Aslinda boyle olunca daha da iyi oldu dogal olarak. Hicbir on bilgim olmayinca mesela Mavi "en iyi yaptigim isi yapacagim" diyerek Fulyanin yanindan gidisini izlerken, mideme agrilar girdi "Eyvah eyvah iyi de aksak in nereye hirsizliga gidecegini bilmiyor ki" filan diyerek.

Kopekler bu hafta bolca yeralmislardi dizimizde. Anlasilan senaristler bizim tersimize daha cok kopek delisi ve herhalde biz kedicilere boyle bir mesaj verildi. Keyifleri bilir kedilerin kedisi en kedi, deli Cinar kedi bey abi bizden olduktan sonra gerisi hikaye :)

Bu bolumde ben bir de Mavi nin, Cinar kedi bey abinin teklifinden sonra yataginda battaniyenin ipinden alyans yapisina bittim. Bu sahne beni cok duygulandirdi, hem guldum hem agladim. Malum simdi yas kemale erdi :) ancak ben, ask, evlilik, kiz/erkek iliskileri vb konularinda simdiye gore daha mufazakar, daha geleneksel degerlerin ogretildigi bir kusaktanim. O sahne de bana cocukken, aynen Mavi gibi bizim de battaniye ipinden, yuzukleri parmagimizda ters cevirmeye dek binbir yolla , askimizla evlendigimizi hayal ettigimiz masum oyunlarimizi animsatti. Senaristlerden yonetmene ekibin baskin olarak kadinlardan olusmasinin odulu bunlar arkadaslar. Bir erkek yazim/yapim grubunun aklina gelmesi hususunda en ufak olasilik olmayan cok kadinca bir detaydi bu. Simdi aklima gelince bunu da paylasmak istedim.

meline
10-05-06, 10:48
Bu saatte 25. bölüm yorumu mu olurmuş? diyebilirsiniz.
Ancak evde de işte de öyle bir yoğunluk yaşıyorum ki anlatamam.
Şu son hafta yaşadıklarım pişmiş tavuğun başına gelenlere yaklaştı diyebilirim.
Ve geçen perşembe inanılmaz zor koşullarda izleyebildim çok şükür, buna da razıydım gerçi neyse uzatmadan,,, pek de huzurla izleyemediğim 25. bölüm yorumumu yapayım.

(Bu arada hiçbirinizin yorumunu okuyamadım tekrarlar için özür)

Sevgili Uğur YÜCEL'in gözüne kan oturmuş. Nazara mı geldi Mavi'nin ardından ağlaya ağlaya mı o hale geldi bilemedim.
Ama yine replikleri harikaydı.Özellikle de Yakup'la olanlar.
Bu arada denge sağlayabilmek adına sanırım senaristler ara ara Çınar Koray muhabbetleriyle Çınar'a da güzel sözler söylettiriyorlar. Bu bölümdeki içki sofraları daha bi güzel yerdeydi.Gerçi ipe asılı renkli ampuller Ihlamurlar altında havası yaratmıştı ama neyse.

Ayşegül'llerin yemek daveti çok güzeldi keşke birlikte gidebilselerdi Çınar yine yalnız kaldı. Hafif içmiş haliyle eve gelip Mavi'nin fotoları aldığını (yalnızca) farkedişi ve Mavi'nin kapısındaki hali çok tatlıydi. Arıza yine iyi performans gösterdi.

Kardeşlerin kaseti dinleyişleri, babalarını ziyaretleri dokunaklıydı.
Gülay yine çamları ne hoş devirdi.
Bu kız beni öldürecek....
Arsen'in Aksak'tan yardım istemesi ve Aksak'la olan dialogları çok titiz yazılmış ve oynanmıştı.

Piknik sahnesi çok güzeldi. Özlem'in köpek sevgisinden sanırım, yanlarındaki köpek piknik fotoğraflarına çok uymuştu.

Bazı detayları kaçırmak zorunda kaldığım bu bölümü vakitsizlikten netten indirip dahi izleyemedim ama HP artık herkesin dilinde zaten rating konusunda da durumu belli.
Emeği geçen herkese teşekkürler ellerinize sağlık.

hsa
11-05-06, 23:40
Valla güzel bölümdü! Ah şimdi nasıl olucak bu aksak nasıl kaçıcak diye düşünüp durdum.Eminim siz de düşünüyorsunuzdur ama Aksak'ın kaçıcağına eminim,nasıl kaçıcağını düşünmeye başladım. Yani sette Aksak sahnesi çekiliyordu,demekki bişey olucak ya görücez... :icon_roll Ama asıl lafları aksak söyledi yani..O kadar yıl'ı sattı,2sini birden ele verdi fark etmeden..

Zavallı Ümit sınav stresinden deliricek gibi oldu. Bu ÖSS stresi gerçekten çok ayrı birşey,allah kolaylık versin gerçekten.Ama bu bölüm en çok Hayri Bey'e üzüldüm..Fulyayla o kadar çok çocuk sahibi olmak istediklerini gördük ki bu bölümde valla çok üzüldüm :(
Ya bi de helal maviye o kelepçeyi açmak için,bacakları kullandı.tam hırsız mantığı valla,helal kıza sonunda açtı kelepçeyi dedim içimden :) Bu arada gülay ve arsen'e yine çok güldüm ya...

Ya bi de şu ev çekimlerine bayılıyorum,acayip komik ve tatlı oluyorlar.Mavi-arıza ve ümit birlikteyken hem bizleri gülümsetecek bir sahne oluyor,çok şirinler valla....Bi de arızanın paraları toplayıp gelişi yok mu... Pijamalı deli işte! :icon_ange

qfwq
11-05-06, 23:45
dayanamayacağım, dizinin bitmesini bekleyemeyeceğim.çok kötü bir bölüm izlemekteyim sabahtan beri.
bu mavi ve çınar hayvan mı??konuşmadan anlatmadan biri kucağına alır öteki tekme savurur, beriki kelepçe takar!böyle saçmalık görmedim.hayvansal güdülerle ilişki de bi yere kadar yaşanır ama uzun süreli olmaz.ayrılmaları en hayırlısı.
hadi kelepçe olayını geçtim.hadi madem kelepçelendin sinirlisin, o ne inadı?yani gidip ne yapacaksın?içimi yakıyorsun dediği çınar için böyle hayatını tehlikeye atacak fedakarlık yaptı mı mavi?hayır.eee nasıl yangın bu o zaman?
mavi'yle aksak kavuşsunlar bari.şu bölümden çıkardığım ana fikir bu benim.birbirlerine güveniyorlar en azından.
hadi ateşli olacak, arzulu olacak ilişki anladık da bu konuşmadan soruşturmadan girişmek ne oluyor?
e mavi madem kelepçelendin oturuver, sinirliysen gelince çınar yap yapacağını da tapıyorum dediğin adama olan bu kin ne onu anlamıyorum.
e çınar senin sevgi anlayışın da "sevdiğin" kişiyi zaptetmek mi?zaten eğer başkasının yanında olmasın diye sevdiceğini kelepçeliyorsan vay haline, vay halinize.zaten bu durumda o sevdiceğinin sevgisinin de ne kadar derin olduğu tartışılır..
bu kadar şey üstüne bu iki insandan laylay lom hadi evlenelim, mutlu olalım sözleri beklemek saçma olur ve bunca olaydan sonra birleşseler bile ben inanmam artık içtenliklerine (senaristler sağolsun)
vah vah çınarla mavi vah vah..

zinednah
11-05-06, 23:52
ya inanmıycam ben bu mavi sahnelerine inanamıycam yani
allahım iyilik de bir yere kadar ya
bu kadar mı ikinci plandadır insanın sevdiği
bu kadar mı öndedir gönül borcu
yani insan mantıklı düsünmezmi biraz ya
yani demek istiyorum ki
senaristler....
biraz mantıklı düsündüremezmisiniz su maviyi
yani ilskinin mavi tarafından bu kadar kolay harcanması bence hc de mantıklı degildi bu bölümde....

arıza'ya delirdim resmen o ne bencilliktir öyle ya
dayamıs sırtını oh masallah allah daha cok versin

gülay ve arsen bitirdi beni
muhtesemdi gülayın mimikleri, tavrı
öldürdüler beni....

cinar yapabilecegi en mantıklı seyi yaptı gibi geliyor aslında
belki tavır yanlıs ama zaptedmesi nasılsa mümkün olmadı maviyi
yapmak istedigi sadece onu uzak tutmaktı okadar
ama güvensizlik.......

ikisini bitirecek olan bence bu....güvensizlik.....

dursun amca, aksak ve mahide hanımlı sahneler harikaydı
replikler süperdi.....

http://img114.imageshack.us/img114/3955/zinednah6yb.jpg

hsa
11-05-06, 23:54
ya inanmıycam ben bu mavi sahnelerine inanamıycam yani
allahım iyilik de bir yere kadar ya
bu kadar mı ikinci plandadır insanın sevdiği
bu kadar mı öndedir gönül borcu
yani insan mantıklı düsünmezmi biraz ya
yani demek istiyorum ki
senaristler....
biraz mantıklı düsündüremezmisiniz su maviyi
yani ilskinin mavi tarafından bu kadar kolay harcanması bence hc de mantıklı degildi bu bölümde....

arıza'ya delirdim resmen o ne bencilliktir öyle ya
dayamıs sırtını oh masallah allah daha cok versin

gülay ve arsen bitirdi beni
muhtesemdi gülayın mimikleri, tavrı
öldürdüler beni....

cinar yapabilecegi en mantıklı seyi yaptı gibi geliyor aslında
belki tavır yanlıs ama zaptedmesi nasılsa mümkün olmadı maviyi
yapmak istedigi sadece onu uzak tutmaktı okadar
ama güvensizlik.......

ikisini bitirecek olan bence bu....güvensizlik.....

dursun amca, aksak ve mahide hanımlı sahneler harikaydı
replikler süperdi.....

sana katılıyorum... güvensizlik ikisini de bitiricek. çünkü çınar bir türlü güvenemiyor maviye ve bu çok büyük bir sorun!ya zaten bunların birleşmesi 1 bölüm sürüyor,bir bölüm sonra bir sorun çıkıyor.çıkmasa şaşardım yani...

KARAMAY
11-05-06, 23:55
ahanda buraya yazıyorum
bende once başkası yazdımı bilmiyorum ama
adımdan ne kadar eminsem ben mahidenin aksağı sevdiğinden o kadar eminim şüpheleniyordum ama dillendiremiyordum mahide aksaga göre biraz yaşlı geldi bana ama bu sefer kesin ama kesinnn yüzde yüz hiç sapma payı yok hemde

KARAMAY
11-05-06, 23:57
sana katılıyorum... güvensizlik ikisini de bitiricek. çünkü çınar bir türlü güvenemiyor maviye ve bu çok büyük bir sorun!ya zaten bunların birleşmesi 1 bölüm sürüyor,bir bölüm sonra bir sorun çıkıyor.çıkmasa şaşardım yani...

güvenmemeklede o kadarda haksız oldugu sanmıyorum ben yaa
çınar bir bir anlattı ona güvenerek operasyonu ama mavii naptı çınarın tüm engellemelerine rağmen bütün mahiretlerini gösterip ordan kurtulup olay gerine gidiyor
:( :( :(

gundogdu
11-05-06, 23:59
çınar ile mavinin aslında en büyük problemi konuşmamak bölüm hakkında yorum yapmak istemiyorum ama 25. bölüm gibi güzel bir bölümden sonra izlerken ben de fazlasıyla gerildim maviye anlam vermek imkansız ya, aksak için yapmayacağışey yokmuş hissine kapıldım tamam vefa borcun olabilir ama adam karanlık çek artık kendini yakup iş buluyor atlıyor hemen yakup ne demek aksak demek , otur bir düşün . bence de aksak ve mavi kavuşsunlar ve nküçük aksakcıklar olsun benim bu bölümden çıkardığım anafikir budur

hsa
12-05-06, 00:00
güvenmemeklede o kadarda haksız oldugu sanmıyorum ben yaa
çınar bir bir anlattı ona güvenerek operasyonu ama mavii naptı çınarın tüm engellemelerine rağmen bütün mahiretlerini gösterip ordan kurtulup olay gerine gidiyor
:( :( :(

ya ama bi tek o deil ki! aksak konusunda hiçbir şey'e güvenmiyor.. yani mavinin kendisini sevdiğini biliyor,biraz daha anlayışlı olabilir,sürekli maviyi sorguluyor gibi sanki. tamam mavi deli, gider,ama bi de aksak'a olan borcundan dolayı.. ya bunlar evlenicek nasıl olucak bilemiyorum ben valla.

kingpin
12-05-06, 00:02
dizinin kilit cümlesini arıza söyledi. "hiçkimse insanın geçmişini kabul etmez" gibi bişiydi (tam hatırlamıyorum) zaten en büyük çatışma burdan doğuyor. ve dizinin temel direğide buna bağlı zaten.

evet hepimiz mavi ile çınar'ın beraber olmasını istiyoruz ama bu kolay olmıcak. yoksa dizinin bitmesi lazım.

bir süre (malesef) gene mavi-çınar kavgası yaşıcaz gibime geliyor. öte taraftan aksak bu işten kurtulacak. ama aksakla yakup çatışması izlicez haftaya. ya da senaristler şu yola da gidebilir, aksakla yakup yakalanacak ama hapisten çabuk çıkacak?!?!?

amaaa ben çınarın yerinde olsam barıştıktan sonra hemen bir yıldırım nikahı yapardım (ki bu zor )

bu arada ben mavi'nin teyzesini merak ediyorum. nerde bu kadın?? dizinin başında vardı. babaları ortaya çıktı bir dolu olay oldu ama teyze ile enişte ortalarda yok???

bimkolik
12-05-06, 00:02
Çınarın Maviye güvenmemesinden doğal birşey olamaz. Mavi şimdiye kadar Çınarın ona güveneceği ne yaptı ki?
Her fırsatta güvenini sarstı. İşte son ispatıda bu bölüm herşeye rağmen sevdiği adamın sözünde durmayıp Aksaka yardıma gidiyor.Nesine güvensin Çınar Mavinin?
Maviyede kızmamak lazım. Mavi bu kadar..Cahil bir kız Mavi.
Çınarın hayatı Maviyi eğitmekle geçecek.
Senaristler gerçekleri yansıtıyor. Hiç saçmalamıyorlar.

neljan
12-05-06, 00:04
kaçıncı bölümdü hatırlamıyorum ama mahide aksaga acıkca söylemişti zaten..
başkası yarana derman olur imasında bulunmuştu hatta aksak dalga gecincede cıkıp gitmişti..

alın işte en azından 2-3 bölüm daha çınar ve mavi yine düşman kesilecekler birbirlerine..

adamım yaaaa yine süperdiii babası ile diyaloglarına bitiyorum :)

zinednah
12-05-06, 00:06
hSa,
cinar maviye güvenemiyor evet
ama mavide cok kolay harcıyor cinara olan sevgisini
simdi onu hice sayıp aksagı kurtarmaya gidiyor
"sen benim içimi yakıyorsun çınar tarhan"
sonra git aksagi kurtar
ne perhiz ne lahana tursusu

nanush
12-05-06, 00:45
Evet, bi bolum daha...ama, size bisi soyleyim, ya, bu bolumde sanki bi durgunluk vardi ya... :icon_roll ....sanki bir az slow gitti....guzeldi, tamam da ama mesela 25 bolumun o heyecanini bu kez yakalayamadim...neyse, baslayalim yorumuma...aklimda kalanlari yapiyimda...
...umit superdi bu bolumde... kendini asti...paralari havaya savurmasi, arkasindan da aglamasi...jilete rest cekmesi, babasiyla cekinerek konusmasi..hepsi super...
..ya, arizanin su para toplamasina koptum, sonra kapida oyle durusu yokmuydu, masum-masum...
...arkadaslar, su kursun dokme sahnesi vardi ya, o neydi oyle...aksagin azarlamasi...yaf muhtesem...

..kizlar, simdi ben bi sey sormak istiyom, aciklik getirin ne olur...simdi, aksak yakup bi sey calmadilar ki, yani simdi selo onlari suc ustunde mi yakaladi...tutuklanmasi icin hangi sebeb gosterilecek ki...sadece yakupun ifadesi uzerine mi...yakup simdi deye bilmezmi ki, ben hic bisey bilmiyorum...yani, yakasinin bi sekilde siyira bilirmi...ne oluuur, biri bana anlatsin su olayi.... :img-help:

kingpin
12-05-06, 00:50
..kizlar, simdi ben bi sey sormak istiyom, aciklik getirin ne olur...simdi, aksak yakup bi sey calmadilar ki, yani simdi selo onlari suc ustunde mi yakaladi...tutuklanmasi icin hangi sebeb gosterilecek ki...sadece yakupun ifadesi uzerine mi...yakup simdi deye bilmezmi ki, ben hic bisey bilmiyorum...yani, yakasinin bi sekilde siyira bilirmi...ne oluuur, biri bana anlatsin su olayi.... :img-help:

doğru diyorsun. sonuçta tuvalette yakalandılar paraları alırken değil. yani karakolda biz tuvalletteyken iş yeri kapanmış haberimiz yok diyerek sıyrılabilirler işten. böylece selahattin komiser yakup'a şantaj da yapamaz artık.

Helen_
12-05-06, 00:53
arkadaşlar ben seyredemedim. biri birazcık da olsa anlatabilir mi noluurrr?

gundogdu
12-05-06, 00:56
nanush bence de suçüstü yapacak bir durum yok aksak yakupun ifadesiyle tutuklanamaz yine yırtacak ama dizinin gidişatı şunu gösteriyor çınar mavinin içindeki vefa borcunu yenemiyecek, zaten çınar hep insanlara bir şans verme taraftarı bir karakter ve bu maviye kaçıncı şansı oldu , eğer gelecek bölümde mavi aksak efendi için oraya gelirse çınar bu işi orada bitirir anacım keçide bile bu kadar inat yoktur,bu kız şansını çok zorladı

duar
12-05-06, 00:57
Evet, bi bolum daha...ama, size bisi soyleyim, ya, bu bolumde sanki bi durgunluk vardi ya... :icon_roll ....sanki bir az slow gitti....guzeldi, tamam da ama mesela 25 bolumun o heyecanini bu kez yakalayamadim...neyse, baslayalim yorumuma...aklimda kalanlari yapiyimda...
...umit superdi bu bolumde... kendini asti...paralari havaya savurmasi, arkasindan da aglamasi...jilete rest cekmesi, babasiyla cekinerek konusmasi..hepsi super...
..ya, arizanin su para toplamasina koptum, sonra kapida oyle durusu yokmuydu, masum-masum...
...arkadaslar, su kursun dokme sahnesi vardi ya, o neydi oyle...aksagin azarlamasi...yaf muhtesem...

Nanushcuğum, Olayımızda Hırsızlık suçu olumadı. Biz bu duruma Eksik teşebbüs diyoruz. Yani hırsızlık amacı var fakat kendi dışların da bazı sebeblerle işe daha başlamadan yarım kalıyor. Ya da kenliklerinden vazgeçiyorlar. Bu vazgeçmeye kadar başka bir suç oluşmuşsa mesela konut dokunulmazlığını ihlal gibi sadece bu suçtan ceza alabilirler. Yani bizim zamanımızda Türk Ceza yasası böyleydi. Fakat değişiklikten sonra ne oldu doğrusu bilemeyeceğim. Zaten Senaristlerinde hukuk falan taktığı yok.

gundogdu
12-05-06, 01:01
size şapka çıkarıyorum
ümitin çaresizce yaslanacağı birini araması, gülay muhteşemsin seni izlerken mest oluyorum, aksak ve dursun amca sahneleri herzamanki gibi süperdi bunlarda olamasa bu bölüm gerçekten"" berbat bir aşk"" tanımlamasına cuk oturacaktı

Tenka
12-05-06, 01:03
olmaz böyle bir sey ya.. ben artik cinari aci cekerken görmek istemiyorum...
Mavide ona karsi anlayis denen birsey yok.... insan bu kadar mi hice sayar sevdigini..bu gidisle mavi zaten sadece aksagin yanina yakisir.. Mavinin ne zaman akli basina gelecek. aksaga karsi tavir koyar diye düsünüyordum
(beni niye bu islere karistiriyor diye) ama yine aksagin yaninda yer alacak.
Bence Cinar en dogrusunu yapdi...Sevdigini korumak istiyor..
Artik birazda mavi aski icin birseyler yapsin..

Ben bu bölüm jiletin motorla gelisine birde arizanin para toplama sahnesine cok güldüm...

nanush
12-05-06, 01:07
arkadaşlar ben seyredemedim. biri birazcık da olsa anlatabilir mi noluurrr?

anlatiyim canim...simdi mavi -cinar piknikde evlenme hakkinda konusuyorlardir, mavi dedi umutun sinavlari bitsin sonra, o da 18 haziran olucakti..cinar da 'o zaman ertesi gun sizdeyim 'dedi. mavide evlenme olayini evdekilere dedi, su ariza da (bu bolum arizaya gicik oldum ,bunu da soyleyim) kizim ne evlenmesi falan, eve kim bakicak, cocuklar falan yani...mavi de , ya hemen olmuyor ki, umutun sinavi bi bitsin, sonra bakicaz dedi. o bur yandan da yakup kahrindan iciyor, nasil olucak bu is diye, aksaga anlatti, ki bi sirket var, iyi bi is ola bilir, aksakda nasil yapicaz derken, oraya bizimkilerden birini koyalim, yardimci olsun diye, mavini onerer (pis aksak, ne olcak)...yakup da maviye soyler, kisacasi ise gorururler, temizlikci...operasyon zamani cinar tesadufen mavini gorur, ve telefonla arar, arabasinda bulusurlar, soyler ki aksaga kumpas kurulmus..kisacasi, aslanim cinar alir maviyi evine goturur..yatak odasinda mavinin elini turbaya kelepceler ve gider...catlak mavi bi yolla oradan kurtulup kacar. bu zaman yakup aksakla sirketin tuvaletinde, yakup aksaga her seyi anlatir...aksak yikilmis(beter olsun)...ve sonda cinarlar tuvaletin kapisina dayanmislar, "eller yukari, cikin disari " meselesi...ve dizi burada biteeer....

ve hayri beyin galiba prostat kanseri varmis...cok uzuldum...ama yine de sen calis dizini izle...

Müge
12-05-06, 01:09
Güzel bir bölümdü ..Sonu müthis heyacanla bitti.. Fakat Mavi'nin bindiği taskiciyi tebrik ediyorum çok soğukkanlı ve sakin davrandı...Ümit paraları attığı yerde çok kortum yoldan gelip toplayacaklar diye..Bu bölümde minikler yoktu yani Kiraz ve Mert...
Mavi yi eğitmek biraz zor gibi..Baya bir uğrasacak Çınar..

fulya85
12-05-06, 01:10
Evet ben de sevmedim, sevemedim bu bölümü. Beklenti yüksek olunca, hayal kirikligi ustel olarak artiyormus megerse! Diziyi uzatmak için her 13 bölümde işleri kördüğüm haline getirip, bizi de mide ağrıları yüzünden uyuyamaz hale getiriyorlar. Sinirden uyuyamadım, nedir bunları birbirini anlamamaktaki inadı?

1. Şimdiye kadar hep anlamaya çalıştığım Mavi'yi artık anlayamıyorum artık. Hala Aksak'ın onu çektiği tezgahları fark etmemekde direniyor, Çınar anlatıyor dürüstçe, o onları öldürecekler diye tepinip duruyor, kelepçeyi açıyor, hatta kurtarmaya gidiyor. Gelecek bölümde onları arka kapıdan, tuvaletten gizli bir bölmeden falan kaçırırsa artık hiç şaşmam. Pes diyorum sadece.

2. Aksak'ın hiç çekinmeden her işe Mavi'yi de katmasına da dayanamıyorum artık. Gayet pişkin pişkin söylüyor bir de "o birşey yapmayacak ki" diye.

3.Çınar'ın Mavi'yi kelepçelemekten başka çaresi kalmamasına da sadece üzülüyorum. Bu iki inatçı keçinin, evlenip mutlu olması için daha çooookk bölüm lazım bize. Daha oturup konuşamıyorlar bile, bağırmadan birbirini anlayamaya çalışmadan (son örnek yalan söyleme, ben yalancı değilim diyalogu). Hoş bu bölümde Çınar daha haklıydı Mavi'ye göre! Ama sonuçta yine birbirlerini yanlış anlamalarla geçecek bi dolu bölüm izleyeceğiz gibi duruyor, yani dön başa 14. bölümden devam et :(

Son olarak, ben artık böyle senaryolar istemiyorum, 1 bölüm mutlu mesut evlilik hayalleri, hangi güne tarih alalım sohbetleri, 5-10 bölüm nerdeyse kanlı bıçaklı düşman olmuş gibi bakan (referans: Mavi nin bakışları) "sözde" iki sevgili. Bu şekildeki kısır döngüyle birbirlerinin sevgileri tüketmeden sonunda evlendiklerini görsek bile, en azından bana bu imkansız aşkın mutlu sonu hiç de inandırıcı gelmeyecek. Daha öncede yazmıştım, dizi uzatıldı, ama lütfen daha özenli yazın şu senaryoyu, istediklerinde neler yazabildiklerini de biliyoruz. Şu anki ruh halimle bölümün birkaç güzel sahnesi hakkında da yorum yapmayacağım, sinirden uyuyamayan HP bağımlısından en azından sizlere iyi geceler...

xKubrax
12-05-06, 01:14
ya bu bolumun basi beni suruklemedi acikcasi ama ne zamanki operasyon sahnesi geldi heyecan basladi ya orayi super yapmislar gercekten tebrik ediyorum harikaydi acaip heyecan doluydo aksaga acaip acidim ne olursa olsun bence hakketmedi bu avi ben deli ediyor ya ama icin rahadi benim o kelepcele sahnesi hem baska turku geliyordu haklima meger cinar cinar kelepceliyormus orasida cok guzel cok romantikti ya acaba gelecek bolum bizi neler bekliyor iple cekiyorum ozeti ve persembeyi
senarstleri tebrik ediyorum acaip basliyorlar konulari birbirine ya superdi

nanush
12-05-06, 01:19
Nanushcuğum, Olayımızda Hırsızlık suçu olumadı. Biz bu duruma Eksik teşebbüs diyoruz. Yani hırsızlık amacı var fakat kendi dışların da bazı sebeblerle işe daha başlamadan yarım kalıyor. Ya da kenliklerinden vazgeçiyorlar. Bu vazgeçmeye kadar başka bir suç oluşmuşsa mesela konut dokunulmazlığını ihlal gibi sadece bu suçtan ceza alabilirler. Yani bizim zamanımızda Türk Ceza yasası böyleydi. Fakat değişiklikten sonra ne oldu doğrusu bilemeyeceğim. Zaten Senaristlerinde hukuk falan taktığı yok.

canim duar, cok saolasin da...ben bi kelimeni anlamadim, "kenlikler" ne demek?...yani, simdi eger ki tutuklanirlarsa yani bu mantik hatasi olmazmi?...yoruyorum ya, seni...duarcim, nasil buldun bu bolumu?...bana bir az tuzu az geldi galiba...ben tuzlu severim de ....

nanush
12-05-06, 01:26
nanush bence de suçüstü yapacak bir durum yok aksak yakupun ifadesiyle tutuklanamaz yine yırtacak ama dizinin gidişatı şunu gösteriyor çınar mavinin içindeki vefa borcunu yenemiyecek, zaten çınar hep insanlara bir şans verme taraftarı bir karakter ve bu maviye kaçıncı şansı oldu , eğer gelecek bölümde mavi aksak efendi için oraya gelirse çınar bu işi orada bitirir anacım keçide bile bu kadar inat yoktur,bu kız şansını çok zorladı

evet ya, bu cocuk bu kiz icin neler yapiyor...mavi resmen kasiniyor...ya, yuhh...tamam, anliyorum ki arkadaslari falan, ay olmaz olaydi boyle arkadas ...ama simdi mavi anlamadimi ki, aksak oraya hirsizlik icin girmis, ve onu kullanmis...ya, bu bolumun basi slow gitti, sona yakin ise "cabuk, cabuk, bitirelim su bolumu' gibi bir havasi vardi...anlamadim gitti..offf, offf...

FEL!ADE
12-05-06, 01:28
aslinda böyle erken yorum yapmaktan vazgecmistim cünkü sindirmesi üzerinde düsünülmesi gerekli diyordum ben. yazayim üstümden bir yük kalksin belki ancak rahatlarim:(

bölümün anahtar kelimesi Ariza dan geldi " kimse kimsenin gecmisini unutmaz " bunun gibi bir lafti sanirim.
ve Mavi nin bu kararliligi ancak yillarin verdigi aliskanlikla alakali gibi.
yani eskinin verdigi ögretiler beyninde hemen is arkadaslarini olaydan kurtarma davranisi onda cok iyi gelismis.
üstünden bu isleri bu insanlari atamamis henüz. polis görünce beyninde firtinalar kopuyor, onu ancak bu alemin insanlari anlar:)
umarim üstünden bu aliskanliklari atar yoksa Cinar onu hayatindan cikaracak !!

ancak bir baska saptamam var Cinar da her süphesinde cocuk azarlar gibi konusuyor buda onda ters tepiyor..
kominikasyon sifir aralarinda, bunlar hic mi telefonlasmaz. neden hangi is kimin araciligi ile sormaz ki Cinar?
cay icerken kiz ona üstümden bir yük kalkti diyor O da elini öpüp konuyu gecistiriyor... offff def gibi gerilmek diye buna denir herhalde :img-dirol

gundogdu
12-05-06, 01:34
çok doğru tespit bence de ilerleyen bölümler bu çerçevede bize sunulacak çünkü her sahne,her replik daha sonra karşımıza çıkıyor, arıza demişken evlere şenlik bu adam ya abilik yapacağı tuttu, kız hırsızken abi değildi sanki.

FEL!ADE
12-05-06, 01:37
çok doğru tespit bence de ilerleyen bölümler bu çerçevede bize sunulacak çünkü her sahne,her replik daha sonra karşımıza çıkıyor, arıza demişken evlere şenlik bu adam ya abilik yapacağı tuttu, kız hırsızken abi değildi sanki.

ariza yi da sonunda oldugu karekterde izledik yine..
zaten son dönemdeki halleri cok yumostu öyle yani iyi düsünceli abi rolü kesmiyor artik... gercek ariza cikti ortaya yine... uzun bir süreden sonra MAvi ve Ümit icin hüzünlendim; buda hayat mi dedim kendimce:(

erkeklerden yana sansi yok bu kizin, Cinar a da ulasamiyor bir türlü.. imkansizlik sadece askta degil onun hayati bir acayip.

esss
12-05-06, 02:46
(...) neden hangi is kimin araciligi ile sormaz ki Cinar?(...)

Aşk bölümleri ciğerlerime kadar kabulüm --berbat bir aşk sahnesi hele, çok hoştuuu--fakat polisiyeleri yazmaya acilen bilen birilerini bulmalarını tavsiye ediyorum.

:img-huh:

Kimin aracılığıyla diye sordu telefonda, Mavi de "aksak değil" dedi tamam.

Sonra ama buluştuklarında,

bir polis, bir erkek, bir Çınar, bir kıskanç;

--her birini birbiriyle çarpın bu sıfatların.--

Çarpımın üstüne kendi deneyimlerinizi katın tabii özellikle.

Sevgilisi -ki nişanlısı gibi artık, o da ayrı- iş bulunca,

"Bu işyeri nerede, kimin, e telefonda aksak değil dedin ama kim peki???"

demez mi?

Koptum bu bölümde ben. Olmaz ki böyle.

bavarde
12-05-06, 02:47
Ben uzun zamandır sessiz bir izleyici olarak bu akşam sessizliğimi bozmak istiyorum.Maalesef ki ilk sahneleri kaçırdım,yarısından itibaren izlemeye basladım ama izlediğim kadarı sinirlerimi alt üst etmeye yetti de arttı bile.Mavi'nin Aksak'a haber verme aşkıyla yanıp tutusarak hırsızlıktan kalma el becerilerini konusturup,bana cocukken izlediğim Judy ve Uzun Bacaklı Baba çizgi filmindeki Judy'yi hatırlatan upuzun bacaklarının da yardımıyla kelepçelerinden kurtulmayı başardiği sahneleri gördüm,maalesef..Keşke görmeseydim de sinirimden çatlamasaydım. Bir arkadaş yazmış az önce,dizi mutlu son ile bitecekse de artık bu kadar yıpranmış bir aşkın ne inandırıcılıgı olacak diye..Aynı şeyi ben de merak ediyorum doğrusu.. Ne Aksak aşkıymış bu ya!Bu kadar da saf olunmaz ki.Çınar gelecek bölüm Mavi'yi olay mahalinde görürse artık orada ve sonrasında yaşanacak şenliği hayal bile edemiyorum.Mavi de zaten bu kafayla devam ederse dizi müziği ‘’kelepçeliyim ben sana’’ yı ‘’kelepçeliyim ben yatağa’’ diye değiştirmek zorunda kalacaklar mazallah.Ne diyelim,Allah akıl verse de biz de huzur içerisinde 2-3 bölüm izlesek en azından.HP aşkı sağolsun,artık az ile yetinmeyi öğrendik ne de olsa.

eflatun
12-05-06, 02:49
Ben bu bolumden pek zevk almadim dogrusu. Ama son zamanlarda 1-2 bolumde bir boyle bir bolum geliyor. Dogal buluyorum. Ama bir hafta daha boyle bir bolume dayanamam.

En buyuk Mavi destekcisi ve hayranlarindan biri olarak bu hafta onu anlamakta zorlandim. Yani Aksak'in oldurulebilecegi endisesini anliyorum ama benim aklima ilk gelen "beni nasil alet etmeye calisir ve ben bu gafi tekrar nasil yaparim?!" sorusu olacaktir. Ama o tum bu namertligi bir cirpida silebildi. Cinar'in zaman zaman dogru ifade edemese de ne demek istedigini anladi. Cinar'a ve bu kaziga ragmen kendini paralarcasina olay yerine gitmeye calismasi cok anlamsiz. Kendini de Cinar'in itibar ve guvenini de tehlikeye atacagi bu davranisi yapabiliyor ama Aksak'in oyununu gormezden geliyor. Bu kizda selective memory, yani secici hafiza var. Kaziklari ve kotulukleri unut iyileri hatirla! Bir ara taksi bulamadi ve etrafina bakip ceplerini karistirdi ya, "Aha simdi bir de araba calip gitmeye mi kalkacak?!" diye urktum. Yapma Mavi, yapma be guzelim, su testusi birak su yolunda kirilsin. Sen gelecegini, yegenlerini dusun. Daraldim ki ne daralma!

Gulay'in evlilik teklifi bekledigini ima edisleri, bozulmasi, Arsen'in kivirtmasi cok hostu.
Jilet'e uzuldum. Zaten bu ceteden bir kurtulsa diye umit ediyorum. Arsen ve Aksak gibi degil cunku.
Ariza yine eski haline dondu. Ben bu duruma uzuldum acikcasi. Cunku eskiden de ara ara o sevimli hallerini gordukce bu karakteri sevmistik. Ve ben onun biraz duzluge ciksa daha tatli bir abi ve baba olabilecegini dusunuyordum ama eski tas eski hamam. Ariza arizaliklarina devam edecek ama artik sirin olmayacak herhalde.

Hepimiz Fulya'da bir seyler cikacak diye dusunup korkuyorduk. Yine sag gosterip soldan gol geldi. Hayri Bey kanser olabilir. Kadincagiz tam isteklerine kavusmusken yikilacak anlasilan. Bu bolum mutlu umutlu cift kalmadi. Ortalik yine karisti.

Jilet'in motorla Umit'in okul cikisina gelisi harikaydi! Bayildim.

Yakup bile bile Mavi'yi o sirkete niye soktu? Anlayabilen var mi? Mavi'nin de basinin yanacagi belliydi. Aksak'tan cifte intikam mi almak istedi? Hem onu hem sevdigi kadini yakarak, anlamadim dogrusu????

Bu hafta yuzumde o acayip tebessum ve kalbimde o pir pir olmadan gececek ne yazik ki....

tatu1234
12-05-06, 04:43
Bende aynen sizlere katiliyorum. Bu bolumden hic zevk almadim. Bence cok yavas gitti. Birde bu Mavinin inadi. Yakup seni ise sokmus. Bu olayin hirsizlik isi oldugunu ogrendigi an, hemen Aksak bunu bilerek yaptirdigini anlamasi lazim. Ama o napiyor, onlari kurtarmak icin sevgisinden oluyor. Ben boyle sevgiye inanmam. Hepinizin dedigi gibi bende aynen katiliyorum. Mavi gitsin Aksak ile beraber olsun. Cunku bu yaptigi sacmaliklar ancak Aksaki hak ettigini gosteriyor, Cinari kesinlikle degil. Simdi yine Mavi ile Cinarin kavga sahneleri geliyor, ve bende bundan biktim.

seza
12-05-06, 06:01
Yorumlarınız gerçekten çok iyi.Ben de diyorum ki,şimdiye kadar seyrettiğim en berbat bölümdü.Neydi bu olanlar şimdi?Son derece zevksizdi.Güzel olan tek sahne Gülay'ın Arsenle ve Aksakla olan sahneleriydi.
Bu Mavi'den nefret etmeye başladım.Aksak'ı kurtarmak için yaptığı saçmalıklara bak.Haftaya Aksak diyecek ki beni kurtarmak için neler yaptı,demek ki beni seviyor.Eeee haksız da değil.Ben de artık öyle düşünüyorum.O Çınar'ı haketmiyor.Kendini amma abartıyor ya.Çınar'ın başı yine belaya girecek Seloyla.Kendisini hırsızlığın içine çeken adama bu kadar vefa borcu olur mu?Saçma,saçma,saçma...Biz biraz daha romantizm derken bize sunulana bak. :icon_evil Çok sinirliyim.Bu haftlalık bütün güzellikleri mahvettiler.Uzatacağız diye bunun da suyunu çıkaracaklar,ben size söylüyorum.Arkadaşlar ben gerçekten çok gıcık oldum,anlatamam.İçim daraldı.Aksak da son numarasını yaptı.Kız evlenecek diye anında hırsızlığın içine çekti.Aşk bunun neresinde?İnsan sevdiğine kötülük yapar mı?Ben Çınar'ın karşısına başkasını çıkarmalarını ve Mavi'nin kıskançlıktan kudurmasını istiyorum.

eflatun
12-05-06, 07:11
Aksam tekrarinda ikinci kez izledim. Bu bolum gercekten simdiye kadar olan en duragan bolumdu.Ama ortaya uzerinde islenecek pek cok yeni konu attilar. Dedim ya, bunu dogal buluyorum. Ama ara sira olursa. Gelecek hafta bu tarz bir bolum olmamali. Yeni konulara hazirlandiklari belli ama yuzumu guldurecek cinsten bir gidisat gorunmuyor.

Fulya ve Hayri cephesini uzuntulu gunler bekliyor. Umit yuzunden Jilet aci cekecek. Umit zaten olanlardan cok kotu hirpalanmis durumda. Umarim sinav basarisina yansimaz. Umit, Mavi'nin hayatta kendi cabalari ile tum cirkinliklere ragmen korumaya calistigi yegane gercek umudu. Herseye onun gelecegi icin , hic olmazsa birimiz kendini kurtarsin avuntusu ile katlanmis. Bu basarisizlik Mavi icin yikim olur. Gerci ona hala kizginim.

Mahide Hanimin umitlenmesi cok hostu. Aksak'a "bak ben sana neler verebilirim" edasi ile hazirlamisti o sofrayi. Aksak'in Dursun babaya kadinlarin anlasilmazligi ile ilgili yaptigi konusma cok guzeldi. Adam filozof gibi! Tum sozlerini topla, bas kitap yap ve kutuphanede Sokrat ve Plato'nun yanina koy :blush: Hele "Onlari anlayamazsun ama pisirdiklerini yiyebilirsun" demedi mi, bayildim.

Kursun dokme sahnesinde Aksak'in Dursun Babayi o iskenceden kurtarmasi ve Erol Gunaydin'in mimikleri basli basina seyre degerdi.

Fakat tum bunlara ragmen bu bolum bana eski zevki vermedi. "Niye?" diye soruyorum kendime. Mavi'nin ilk kez sacmaladigini dusunuyorum. Sanirim beni diziden az da olsa uzaklastiran faktor bu oldu. Ben Mavi karakterine hayranim. Boylesine guclu, gururlu ve duygulu bir kadini izlemek hosuma gidiyor. Su ana kadar yaptigi herseyi anladim ve tam destek verdim. Bu hafta anlayamiyorum. Bu da dizinin icine girememe sebep oldu.

Bir de Cinar'in Selo'ya uymasini yadirgadim. Sebebini anliyorum ama yine de, ne kadar cazip gelirse gelsin itiraz etmesini, Selo gibi dusunmemesini dilerdim. Kumrular kendilerinin disina ciktilar ve buyu bozuldu gibi geldi bana.

Ben artik yatiyorum. Bu gece ruyamda Mavi ile kavga edecegim! :icon_mad:

narima
12-05-06, 07:27
Mavı karakterı herzaman bıldıgı dogru yolda ılerlemeyı gerektıren bır karakter
Gecen bolum,Mavı babasını kacırmaya calıstıgında mezarlıkta polısler tarafından yakalanmıstı.Cınara demıstıkı '' Bu dunyada suclar var,kanunlar var,ama hıc kımsenın hapıse gırmesıne gonlum razı olmayacak''
Mavı karakterı ıcın anahtar cumle bu.Bu Aksak bıle olsa kımsenın hapıse gırmesını ıstemeyen ama hayatta bır sansa herkesın ıhtıyacı oldugunu duzunen bır ınsan.
nE KADARda bu bolumde sınır olduysamda Mavıye.Onu anlamaya calısıyorum.
Mavı bu,Cınarda dedıya bır delılık yapmandan korkuyorum,ısı bozacagından korkuyorum.Aslında derdı davası ısı bozmak degıl.Yanlızca hayatında onemlı bır yer tutmus olan ve onu herzaman kollamıs ve onun ıcın olumu goze almıs bır ınsana dıyet odemek gıbı bırsey.Herkes hayatında dıyet odemek zorunda kalmıstır.Bu canını acıtsa bıle.
Bır bır sonrakı bolumde cok buyuk bır felaket beklemıyorum.Ama Aksakında yakalanacagını zannetmıyorum.Ama bu Mavının oraya gelmesıyle olmayacak.Mavının oraya yetısmesı veya bırseyler yapmaya calısması tabııkı Mavı-Cınar ılıskısını zedeleyecek.Ama Cınar ne dedı '' Ben yabanı otlardan korkmuyorum''.Bunuda atlatırlar.Nasılsa yıne ve yıne Cınarın hıckımseye zarar vermeyecegını Mavı yıne gorecek.
Hep dusunuyorum.Bu bolummu yoksa bır sonrakı bolummu SOGUT'un senaryosunu ısleyecekler.Icımde oyle bır hıs varkı barısma sahnesı oyle bır sahne olacak.

hsa
12-05-06, 07:30
hSa,
cinar maviye güvenemiyor evet
ama mavide cok kolay harcıyor cinara olan sevgisini
simdi onu hice sayıp aksagı kurtarmaya gidiyor
"sen benim içimi yakıyorsun çınar tarhan"
sonra git aksagi kurtar
ne perhiz ne lahana tursusu

:) dün akşam cevap yazacaktım ama siteye birşeyler olunca bende mecbur uyumaya gittim heh. neyse evet doğru hem mavinin hem de çınarın yanlışları var. mavi de çok çabuk pes ediyor,"seni görmek istemiyorum diyor",haklısınız.. valla ben anlamadım nolucak bu iş. çınar'ı sevdiği belli ama aksaktan da vazgeçemiyor.tabii ne anlamda dediğimi siz de biliyorsunuz...

bu arada başka biri de yazmış.. mavi "bu berbat bir aşk hikayesi" dediğinde ben kahkahayı patlattım.ama yani senaristler sürekli bir yol buluyor bunların arasını açmak için,sürekli böyle mi gidicek diye merak ediyorum açıkcası.

ozi75
12-05-06, 07:54
aslında özetten ve fragmandan iyi bir bölüm beklemediğim için hatta mavinin başının belaya gireceğini düşündüğüm için bu bölüm beni hayal kırıklığına uğratmadı.ama diğer bölümlere göre yavaştı. alıştık güzel bölümlere ondan böyle hissediyoruz.
maviyi anlamaya çalışanlardanım , yıllar var ki oluşmuş polis imajını sadece çınarı görerek ve severek atacağını sanmıyorum.arıza işi düşünce çınara ne kadar güvensede evleneceğiz dediklerinde o bir polis dedi.yani onların dünyasında iyi polis yok.ayrıca mavinin verdiği tepki onları öldüreceksiniz oldu, çınarın selodan aldığı tepkide nerdeyse öyle.selo olmadı öldürürüz tarzı bir cevap verdiki bu da mavinin endişesinin yersiz olmadığını gösterir.
çınarsa bence işini ve maviyi ayıramıyor.haklı tamam ama, maviyi ordan çıkardın, hırsızlık olacak dedin, neden aksakla yakup dersin.herşey böyle anlatılabilir mi ya , ben abartılı buldum.işle ilgili şeyleri hemde bubir tamamlanmamış görev sen anlat.hala zannediyorki mavi anlayacak onu,aksak beni tuzağa düşürdü diye düşünüp çınarın kollarına atlayacak.valla ben anladım mavi öyle bir kız değil çınar anlamadı.bide kız hırsız kilit açabiliyor se n iki elinide kelepçelesene.geldiğinde orda bulurdun.
çınar meslek hayatını kaçıncı kez riske attı, hep maviyi korumaya çalışıyo aşkına saygım sonsuz, maviyle daha çok uğraşacak çok...
arzayı gördükten sonra herkes özüne döndü gibi geldi bana.aksak yakup dostluğu derin bir yara aldı.ama yine en vefalıları mavi.herkes sattı ama bir mavi satmadı aksağı.hemde geçerli sebebleri var.yakubu orda bıraktı diye neler oldu.oysa aksak maviyi ihbar edip yakalattı, kadınlar daha mı vefalı ne.bu sonucuda çıkardım ya valla bravo bana.

forgetmenot
12-05-06, 08:04
Hani 'Türk gibi başlamak' diye bir deyim var ya,tam şu anki duruma uyuyor!Özellikle Çınar-Mavi sahneleri iyi başlamış,güzel olgunlaşmış,zaman zaman harareti yüksek,kaliteli çekilmiş sahnelerdi.Ama işte aynı kalitede devam etmek,hele 'bitirmek' biz burasını tam beceremiyoruz, dün gece iyice emin oldum.Mavi'nin aptal saptal keçilikleri,Çınar'ın çaresiz çırpınışları...Düşündükce hem kızıyorum hem de iyice kanaat getiriyorum ki bu aşk sakıza döndü,hem de fazla çiğnenmiş,çürümekte olan bir sakıza!Mavi,hayırlısıyla 'kara sakız'kıvamındaki, en az 45 yaşında olan Aksak biraderime yapışsın,sadakatinin ödülünü alsın.İçeri gire çıka yaşar giderler.Hem süper adi abisine de hesap vermek zorunda kalmaz,eve para getirecek ya!Bu bölümde,Arıza'nın ruhunun en alçak yanları,zaafları,sokağa dökülen paralara saldırması ve Ümit'in hapisteki babasıyla sahnelerini çok başarılı buldum.İnsan dediğimiz varlığın çaresiz kalınca, neler yapabildiğini, nasıl panik içinde hiç kendisinden beklenmeyecek(bazen de beklenecek) acizlikler yapabildiğini gösterdiler.Asla kınamıyorum'nefis' dediğimiz şeyin nasıl aç,nasıl bencil, berbat bir şey olduğunu bir kere daha gayet orjinal şekilde sergilemişler!İnsan dediğimiz varlık budur ya,başka şey değil! O sahneleri,yazıp,çekenleri kutluyorum!

neljan
12-05-06, 08:25
hsa bu arada başka biri de yazmış.. mavi "bu berbat bir aşk hikayesi" dediğinde ben kahkahayı patlattım.ama yani senaristler sürekli bir yol buluyor bunların arasını açmak için,sürekli böyle mi gidicek diye merak ediyorum açıkcası.

herkese günaydın

sürekli böyle gitmezse ne olacak arkadaşlar..mavi ve çınar bizim istediğimiz gibi evlenecek mutlu mesut yaşayacaklar ve dizi bitecek.bu dizinin devam etmesi için çınar ve mavinin sürekli didişmeleri mi lazım acaba? ne dersiniz..mutlu olurlarsa devam edemez mi bu dizi yaniii.senaristlerin bu düşüncesi yüzünden mi böyle her hafta hüsrana ugrayıp kafa yoruyoruz.

denizmert
12-05-06, 08:30
bu bölümden sonra zor buluruz alıştığımız o güzel çınar mavi sahnelerini ne çınar mavinin yaptığını affeder nede mavi çınarı diziyi uzutacaklar ya aynı bir istanbul masalındaki gibi sıkıcı ruhsuz bir ikinci sezon yaşarız en güzeli tadında bırakmak bence

GULBEYAZ76
12-05-06, 08:34
Ben çınarın yerinde olsam barıştıktan sonra hemen bir yıldırım nikahı yapardım (ki bu zor )

Yok yok arkadaşım bu kıza nikah falan işlemez estikçe aksağa gider durur.
Çınarın güvensizliğide sorun tabi ama mavi bu davranışlarıyla onu haklı çıkarıyor.
Mavi kelepçeyle uğraşırken açamasın diye dua edip durdum ama boşuna hırsıza kilit olmaz dememişler.
Ben çınarın yerinde olsam bu kızın yüzüne kolay kolay bakmam.

Fettan
12-05-06, 08:36
Empati kurarak izlemekten sıkıldım artık ben ya.Bu Mavi'nin yerine koyuyorum kendimi ama ilk defa dün akşam koyamadım hiç bir açıklamasını bulamadaım davranışlarının.O kelepçeden kurtulmak için verdiğiçabanın zerresini Çınar'ın söylediklerini düşünerek geçirseydi belki biraz bişeyler anlardı.

1- Arıza ya kumpas kurup kumarda borçlandıran Aksak
2- Bunu öğrendikten sonra Necmi belasına bulaşmasına sebep olan Aksak
3- Polise ihbar edip yakalatan Aksak
4- Evleneceğini duyduğu an piş işlerine alet etmekte tereddüt görmeyen yine Aksak.

ama en ufak bir olay karşısında suçlanan Çınar.Ben daha öncede söyledim bu kız yüzünden Çınar'ın mesleği ile bu kadar çelişmesi beni geriyor.
1- Hırsız olduğunu öğrendi serbest bıraktı
2- Mahkemede yalan ifade verdi
3- Az daha Melih ellerinden kaçıyordu
Bu durumu bilen Çınar'ın yine birşey yapmasından korkmasından daha doğal ne olabilirki.

Aksak Yakup'a ne dedi Mavi nin telefonu kapalıyken "Mavi bu tamam dediyse tamamdır"

Şimdi bu ikisine konuşamıyor diyen arkadaşlarıma bişey demek istiyorum bu Aksak ne zaman arasa Mavi'yi gayet net cevaplar veriyor istediğişeyi sorgulamadan altında art niyet aramadan kabulediyorda Çınar bişey deyince neden inciğini cinciğini sorup bağırıp çağırmaya başlıyor.Dün Çınar burdan uzaklaş diyor sebebini soruyor bir kerede sesini çıkarmadan dediğini yapsın zaten operasyonun ortasında adam bir-iki saat dur dedi dursun ne olacak mecbur sebebini anlatmak zorunda kaldı ama Aksak telefonun açıkkalsın akşam senden bişey rica edecem diyor hiç bişey demeden tamam.Valla şu saatten sonra Mavi'yi nasıl affederim bilmiyorum...

ozi75
12-05-06, 08:38
her kavgalarından sonra güzel bir barışma sahnesi oluyor, hepimiz mutlu mutlu dolaşıyoruz.teması imkansız aşk olan bir dizide mutlu bir aile bekleyemeyiz sanırım,her sevmediğimiz bölümden sonrada hadi bitirelim uzatıyorlar dememeliyiz bence.bende saçmalayıp uzatsınlar istemiyorum ama kaç sene beraber olup evlenen insanlar bile evlendikten sonra çatışıyorlar bir süre , güç ,ispat savaşı oluyor ki bunlar daha yeni tanışıyorlar ,aşamadıkları konular var,bence konular bitmedi daha ,aşk ta bitmedi.

akrep_b
12-05-06, 08:41
Herkese merhaba,

İzlediğim en sıkıcı bölümlerden biriydi. Bir hafta dizi gayet güzel giderken diğer hafta ne yaparız da saçmalarız diye uğraşıyorlar. Tıpkı Bir İstanbul Masalı gibi. Onuda 2. sezon hiç izlememiştim. Dün akşam ilk defa keşke tadında bıraksalarda bu sezon bitse diye düşündüm. Çünkü artık aynı konular tekrarlamaya başladı. Mavi'nin saçma sapan hareketlerini anlamak imkansız. Çınar kendi mesleğini tehliye atıp onu korumaya çalışıyor, ama o nedense bunu anlamamakta ısrar ediyor. Nedir bu Aksak tutkusu anlamadım. Tamam Uğur Yücel başrolde ve bir şekilde bu hikayenin içinde olması lazım ama bu şekilde olmamalı bence. Aslında diğer taraftan düşündüğümde bu sadece bir dizi bence bu kadar çok kendimizi kaptırmamalıyız. Ama sadece şu var ki hayat zaten o kadar kötü olaylarla dolu ki insan en azından dizilerde mutlu şeyler görmek istiyor.

ozi75
12-05-06, 08:42
[QUOTE=fettan]Empati kurarak izlemekten sıkıldım artık ben ya.Bu Mavi'nin yerine koyuyorum kendimi ama ilk defa dün akşam koyamadım hiç bir açıklamasını bulamadaım davranışlarının.O kelepçeden kurtulmak için verdiğiçabanın zerresini Çınar'ın söylediklerini düşünerek geçirseydi belki biraz bişeyler anlardı.

1- Arıza ya kumpas kurup kumarda borçlandıran Aksak
2- Bunu öğrendikten sonra Necmi belasına bulaşmasına sebep olan Aksak
3- Polise ihbar edip yakalatan Aksak
4- Evleneceğini duyduğu an piş işlerine alet etmekte tereddüt görmeyen yine Aksak.

ama en ufak bir olay karşısında suçlanan Çınar.Ben daha öncede söyledim bu kız yüzünden Çınar'ın mesleği ile bu kadar çelişmesi beni geriyor.
1- Hırsız olduğunu öğrendi serbest bıraktı
2- Mahkemede yalan ifade verdi
3- Az daha Melih ellerinden kaçıyordu
Bu durumu bilen Çınar'ın yine birşey yapmasından korkmasından daha doğal ne olabilirki.

ben mavinin diğer bölüm sakin sakin bunları düşüneceğini sanıyorum.bu girdiği işi aksağa bağlayacağını ve aksağın ne işler çevirdiğini anlayacağını umuyorum.gerçi bu güne kadar çok iyi anladı diyebilirsiniz ama belkide çınar veya fulya ona tekrar tekrar anlatırlar

neljan
12-05-06, 08:43
hatta ben araba sahnesinde mavinin çınara "aksak beni aradı akşam