Tüm Versiyonu Göster : Asi Dizisi - (Arşiv 11)

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

hüznün geceleri
01-03-08, 11:49
hani demir yağmur dindi gidelim dedi asi montunu ve kaşkolunu taktı demir ona hayran hayran bakınca asi nie öle baktım dicek die bekledim ama olmadı o da ona öle uysal uysal baktı çok güzeldi ya keşke daha uzun kalsalardı:)

bence tadında bırakmaları daha iyi oldu.herşeyden tadımlık bırakmaları insanı daha mutlu ediyor,daha çok sevdirttiyorlar.
yav şu çöp çatan Hüseyin ilkide var.bayılıyorum o çocuğun şivesinene tatlı öyle
''Asi ablam ağlıyor ''
dizinin en güzel ayrıntısı yağmur sahnesiysse birde Hüseyin çocuğun var olması

Cansu*
01-03-08, 11:55
bence tadında bırakmaları daha iyi oldu.herşeyden tadımlık bırakmaları insanı daha mutlu ediyor,daha çok sevdirttiyorlar.
yav şu çöp çatan Hüseyin ilkide var.bayılıyorum o çocuğun şivesinene tatlı öyle
''Asi ablam ağlıyor ''
dizinin en güzel ayrıntısı yağmur sahnesiysse birde Hüseyin çocuğun var olması

evet hüseyin o gün ortaya çıkmasaydı bu sahneler olmucaktı iyi ki de saati kırmış oralarda dolaşıyomuş şivesine antakya şivesiymiş galiba bi yerde öle okumuştum ayrı bi renk katıyo diziye madam da öleydi değişik bi karakterdi ama gitti

nilece
01-03-08, 11:55
A\B GRUBUNDA 1.lik bence çok önemli..reklam alan ve sosyo -ekonomik statüdeki insanlar..yani gelir düzeyi yüksek,sosyetik grup..ee demirimin insanın içine işleyen,banada böyle bakan bir sevenim olsa dedirten,o kocaman gözleri yok mu..birisi yazmıştı,bunların kimyası müthişş..özel hayatlarındaki insanları ,bilmesek..yanii müthiş bir çekim var..anlamadığım,birazcıkta olsa ,bu kadar zamandır aynı ortamda insan,etkilenmez mi sizce..demir haşa erkek..asi melez güzelleri gibi...yani zor bunların işi,çokk zor..

MİHRİMAH
01-03-08, 11:58
Ve ertesi sabah demir arabası ile giderken asimi görüyor duruyor ve işte muhteşem sahne demirim sevdiği kadını öyle ce uzaktan izliyor seyrediyor demir’imin asisini böyle seyretmesi beni çok etkiliyor gerçekten çok güzel sahnelerdi. .uzun süre seyrediyor ne düşünüyor diye kendime soruyorum ah sanki şöyle diyordu bir iç ses benden olsun .

Asim şuanda neler hissettiği biliyorum ama bilki ben senin yanında olacağım bu zor günleri birlikte atlatacağız .

Demir asiye öyle bir bakıyorki sanki ona sen benim için ne kadar önemlisin biliyormusun seni asla yalnız bırakmayacağım merak etme der gibiydi .ve asiyi şuan da demirden başka kim anlayabilirdi ki ve demir asim biliyorum şu anda biraz yalnız kalmaya ihtiyacın var dedi ve tam gidiyordu ki sahneye Hüseyin çok özlediğimiz Hüseyin tam zamanında çıktı .

Ve sonra demir’im asisinin yanına gidiyor ve oturuyorlar yan yana tıpkı dün akşam ambulansta oturdukları gibi .

Ve demirim ona gerçekleri söylüyor olanları iki gün önce öğrendim benim içinde çok zordu .iki gün önce aslında senin yanına bunları söylemeye geldim daha fazla üzmeden ben bu ilişkiye galiba hazır değilim diyecektim ama nasıl olduysa başka sözler söyledim .

Sevda işte ne yi nasıl diyeceğini bile karıştırıyorsun sevdiğin kadın karşındaki insan sanki bam başka biri oluyor .

Ve asi seni anlıyorum demir. büyük kadın yüreği büyük insan tabi sevdiğini anlamazmı öyle yakınlarki o an her şeyi anlatıyorlarlar birbirlerine ve asi şöyle diyor ödeştikmi şimdi demir dönüyor sevdiği kadına asi bunun ödeşmeyle bir ilgisi yok dedi ve öyleydide demir ödeşleşmek için hiçbir şey yapmamıştıki bunu zaten aside biliyordu .

Bu gerçeği değiştiremeyiz o senin abin benimde kuzenim .işte bu gerçekler çok zor kabuledilecek hemen halledilemeyecek meseleler tabi ve işte asi son sözünü söylüyor o an son sözü öğrendiklerinin şoku ile tıpki demir gibi artık bi şey olamz bizim aramızda .en iyisi olanları unutalım sende bunu istemiyormusun zaten .

Ve demir bu sözlerden sonra çok üzülüyor bence yine yutkunuyor işte korktuğum oldu diye.sevdiğinden bu sözleri gerçekten hiç duymak istemiyordu .

Ama demirde asi gibi asinin şuanda daki duygularından dolayı bu sözleri söylediğini biliyor .

İkiside geçmiş yüzünden bu ilişkinin olmayacağı düşüncesine kapılıyorlar ama kalp bu anlarmıki geçmiş falan dinlermiki bu düşünceleri hayır dinlemez zaten sonrasında öyle olduğunuda gördük.

Dil başka söyler kalp başka söylermiş .ikiside bir şeyler söylüyorlar ama bakışları ile ve davranışları ile tam tersini yapıyorlar bu ikisininde elinde değilki bu olay artık onların elinde değil .kalplerine yüreklerine söz geçirebilmeleri çok zordur artık .
Ve demir ofiste Leyla ile ve kerim ile bu bölüm hiç doğru bulmadığım bir olay anlamıyorum neden hemen bu maddiyat işin içine girdi .

Neden önce hemen bu konuşuluyor .

Tamam Süheyla hanımı bir çok yönden anlıyorum oğluna bir an önce güzel imkanlar sunmak istiyor amaaaaaa çok daha dikkatle hareket etmesi gerekirdi çok daha iyi düşünmesi gerekirdi Süheyla hanım maalesef geçmişte çok beklediği için artık beklemeye sabrı kalmamış aslında eminim anne olanlar onun daha iyi anlayacaklardır yıllardır oğul özlemi ile yanmış tutuşmuş bir kadın hareketleri normal olamazdıki .sağlıklı düşünmesinin beklemiyorum .

Maddi olayın çok ön plana çıkmasından yani fon felan ayırdık gibi ifadelerin kullanılmasından önce sevgi ve aradaki güven sorununun halledilmesi gerekir diye düşünüyorum . pat diye gel sana para verceğim yok hisse senedi vereceğim bunlar gerçekten yanlış .

Ve demirimin bu olaya tepkisi demirim o büyük yüreği ile zaten maddi yönden hiçbir problem yok ama bence demir başka şeyleri kafasına takıyor gibi geldi bana sabah teyzesi kerim Leyla konuşurken demirim çok düşünceliydi .

Süheyla artık benim bir oğlum var diyince demir çok durgundu kerim her zamanki gibi espiri yaparken demir ise yine çok şey düşünüyordu kafasında ve düşündüğü kesinlikle para değildi.

Demir ve Süheyla hanım arasında çok güçlü bir bağ var demir ile Süheyla hanım çok yakınlar birbirlerine her şeyi paylaşmışlar .sanırım demir bunu kaybetmek istemiyor bunu kaybetmekten çok korkuyor gibime geldi.

Demir teyzesi ile arasına aslanın girmesinin endişelerini taşımaya başladı .

Cansu*
01-03-08, 11:59
kaçıncı bölüm bilmiyorum ama. bugün setteydim. kadınlar kulübünde çekim vardı. melek teyzesi vardı. sette pek kalmadığım için konuyu bilmiyorum

kadınlar kulubü mü herhalde kafalarını dağıtmak için gitmişlerdir nasıl bi yer acaba

şu ziyada başımıza dert olucak şu kızı ilk buluşmada yatağa atmak ile ilgili bişey dedi ahlaksız ya gonca da aklını başına alsın

yasamakguzel88
01-03-08, 12:00
arkadaşlar reytingleri gördünüzmü. 1 .ve 2. olmuşuz:) ve baya yükselmiş ,reyting oranımız gecen haftalara göre... çok mutlu oldummm. dizi klasmanında yükselicez bu kesin

söğüt
01-03-08, 12:06
A\B GRUBUNDA 1.lik bence çok önemli..reklam alan ve sosyo -ekonomik statüdeki insanlar..yani gelir düzeyi yüksek,sosyetik grup..ee demirimin insanın içine işleyen,banada böyle bakan bir sevenim olsa dedirten,o kocaman gözleri yok mu..birisi yazmıştı,bunların kimyası müthişş..özel hayatlarındaki insanları ,bilmesek..yanii müthiş bir çekim var..anlamadığım,birazcıkta olsa ,bu kadar zamandır aynı ortamda insan,etkilenmez mi sizce..demir haşa erkek..asi melez güzelleri gibi...yani zor bunların işi,çokk zor..

:img-hyste:img-hyste valla etkilenip etkilenmeyeceğini bilemem ama bildiğim bişey varsa o da bu dizi bitince, murat yıldırımın şaşı olacağı kaçınılmaz...:img-hyste:img-hyste

haklısın kimyaları çok tuutu..aralarında müthiş bir çekim var...:img-yes:

MİHRİMAH
01-03-08, 12:08
Ve bu maddi meseleleri ben biraz farklı yorumluyorum .

Yani bu olaya hemen birden aslanın dahil edilmesi bana çok yanlış geliyor .

Süheyla hanımın oğlu olabilir ama şirketi bu hala getiren yıllardır çok çalışan demir her şeyi kendi emeği ile başarmış büyütmüş şirketi .zaten bu malların hepsi mahmudunmuş ama hep kara para yada kaçakcılık gibi işlerden elde etmiş ama mahmudun kendi ölürken söylemişti demire sen bunları hep temizledin her şeyi yeniden kurdun sen büyüttün diye .bu işlerden emeği çok fazla .bana çok tuhaf geliyor ortaya birden bire çıkan bir çocuğun her şeye eşit miktarda ve helede bu kadar çabuk yapılması doğru gelmiyor .

Yani her şeyin bir yolu yordamı yöntemi vardır evet yardım edersin ilk başta belli bir hisse verirsin ama aslan asla demir gibi olamaz .demir kadar söz sahibi olamaz evet demire ilerde yardım edebilir birlikte bir şeyler yapabilirler ama demir kadar söz sahibi olabileceğini sanmıyorum böylede olmalı çünkü emek bu çok önemli her şeyi demir kendisi adeta yoktan var etmiş tabi kerimin ne kadar yardım ettiğini bilmiyoruz .

Ama yine burdada demir bile benim gibi düşünmedi çünkü o çok büyük bir yüreğe sahip parayla işi olmayan bir insan hemen tabiî ki onunda bizim kadar hakkı var dedi vallahi demirimi alkışlıyorum yürekten .

Bu arada şu noktayı söylemeden geçemeyeceğim sanırım yeni bir ikili doğuyor Leyla ve aslna harika bir ikili olacaklar gibi görünüyor bakalım hadi hayırlısı zaman gösreterecek neler olacağını .

GULBEYAZ76
01-03-08, 12:11
Gonca şaşkınının başına birşey gelmesi şart ise rica edecem bu seferde Kerim kurtarsın.:img-wink:Zaten kahraman olmak istiyor bu seferlik olsun.:img-hysteBu konuyu da Demirin çözmesini istemiyorum.

nilece
01-03-08, 12:17
daha öncede yazmıştım..aile içindeki bu kaos hali,iletişimsizlik,herkesin kendi derdine düşmesi sonucunda,oluşan otorite boşluğu,gonca kızımızın yanlış karar vermesine sebep olacak..başını belaya sokacak doğal olarak..yani pes,tabii ki atom karıncamız kurtaracak..daha iyi bir fikri olan var mı..aa buldum,yeni abileri,eski işçileri..psikocan...

brokensmile
01-03-08, 12:19
Okuduğum yorumlar kadarıyla , ( henüz bitmedi hala okumaktayım ama :D )
bi çoğunuz asiye kızmış babasının karşı tarafında olduğu için
hatırlatırım , demirn anlattığı , asinin bildiği defnenin ve neriman hanımın bilmediği bi hikaye var , oldukça acı bi hikaye sevdiğini yüzüstü bırakan bi adam
asi o hikayenin etkisiyle babasına bu şekilde davranıo zannımca , yoksa o da defne gibi babasnın yanında olurdu.

ihsan beyin zamanında neriman hanıma yazdığı aşk mektubuda gözlerden kaçmadı,, nasıl mantık hatalarını temize çıkarcaklar çok merk ediorum , umarım mantıklı açıklamaları olur bu şekilde kalmaz.

hüznün geceleri
01-03-08, 12:20
Gonca şaşkınının başına birşey gelmesi şart ise rica edecem bu seferde Kerim kurtarsın.:img-wink:Zaten kahraman olmak istiyor bu seferlik olsun.:img-hysteBu konuyu da Demirin çözmesini istemiyorum.

e bi zahmet etsin.yani.adam kendini Defneye bağlamış iyice
Gamsız Gonca.iyi kötü babalarının hallerini anladılar ama hiç oralı olmadılar.ortamdan ayrıldılar ama yinede çok pasifler

ya ben şu 20 yılı hala çözemedim.nekadar mantıksızlık:img-yes:
anlayamıyorum
birde nerimanın geçmişe dönsek
ne iyi olur

mystery_ksk
01-03-08, 12:22
Akşamki bölüm muhteşemdi.Özellikle Asi- Demir sahneleri çok güzeldi.En güzel sahneleride dolma tenceresini paylaşamadıkları sahneydi.Bunların yanında Kerimin Neriman hanıma söylediği sözler çok anlamlıydı bölümün en iyi diyaloğuydu bence.E tabi Cemal ağayada değinmeden olmaz.Akşam kendini aştı resmen.İhsanın üstünü örttü yaa.Acaip şaşırdım.Her zaman İhsana kızan parlayan adam gitmiş sanki yerine melek gelmiş.İhsanı teselli etti resmen.

ihlamurdelisi
01-03-08, 12:22
Bu bölümü çok beyendim...Özellikle dolma sahnesi harikaydı..Kısacasını sölemek gerekirse bu böümdeki Asi_Demir sahneleri çok hoştu...Büyük bir zevkle izledim...Demirin yağmurdan sonra insan kendine geliyor repliği çok imalı ve anlamlıydı çok beyendim...Asinin babasına sölediği sözler süperdi...

Reytınglerimiz oldukça güsel...Bu haftaki özetimizde baya uzundu...Özet bölümümüz bile 5. olmuş...Sanırım tek sıkıntımız varmısın yokmusun :D:D Oda kısa bir zaman sonra düzelecektir...

telefe
01-03-08, 12:23
anlamadığım,birazcıkta olsa ,bu kadar zamandır aynı ortamda insan,etkilenmez mi sizce....asi melez güzelleri gibi...yani zor bunların işi,çokk zor..

katılıyorum...birbirlerinden etkilenmemeleri mümkün değil...
ama bunu en alt seviyede yaşıyolar kanımca..:)
yoksa simdiye kadar bi aşk dedikodusu coktan cıkmıstı...
onca zaman oldu tek bi haberleri dahi cıkmadı....oyuncuları tebrik etmek lazım göstermişş oldukları özveriden dolayı...muhahaha:):):)

helede tuba gibi bi bayandan etkilenmeyecek erkek yoktur heralde dünyada...
muratın işi gercektende zor...

Vamos
01-03-08, 12:26
çok uzun zamandır diziyle ilgili yorum yapamıyorum... o kadar çok birikti ki herşey!

yine sadece bu bölüm için birkaç sözüm var.. ben artık demir ile asinin iletişim kurmasını istiyorum.. normal dialoglar istiyorum.. hüseyinlerin evindeki sahne heralde bugüne kadar ki en normal dialogların geçtiği sahneydi! bunlşar genç değil mi arkadaşlar, biraz şakalaşsınlar biraz cilveleşsinler, biraz çocuklaşsınlar.. hep kasıl, hep olgun olmaya çalış nereye kadar! :)
demir hüseyinlerde süperdi.. ztn bugüne kadar bu tip dialogların başlkangıcını hep demir yapıyor..

bnm en beğendiğim sahne saçak altı sahnesiydi.. demir ve asinin arasındaki sevgiyi orda anladım.. ev sahnesi de güzeldi ama saçak altında yakaladığım bikaç sekans var ki neden demir-asi aşkına bağlandığımı tekrar hatırlattı bana

ilk başta asi nin "ama kendim gidicem" deyişinden sonra demirin anlık bakışı ve kararlı bi şekilde "izin vermem" deyişi muhteşemdi.. bu kadar emin söyleyişi belki beni etkiledi.. yine konuya noktayı koydu!

daha sonra gelen teyzenin sözlün mü nişanlın mı diyişinden sonraki an muhteşemdi.. demir in sanki bi anda uyanmış hali vardı orda.. gerçek hislerini ve içinde bastırdığı isteiğini birisinin yüzüne bu kadar net vuruşuydu belki onu şaşırtan.. o anda kadına ani dönüşü bakışı, belki de bi anda herşeyi en baştan düşünüşü.. muhteşemdi.. ve asi nin utangaçlıkla ve belki de kızgınlıkla gerçeklerden kaçması.. çok anlamlı bir sahneydi..

aklıma altını demire verişi geldi.. "bu altının benle bir ilgisi olamaz".. ve demirin bu altını kabul edişi asi yi onaylaması anlamına geliyordu.. aşık bir kız için ne zordur düşünsenize.. bir umut aşk kıvılcımı var içinizde, her ne kadar zor olsa da birlikte olmak..
karşınızdakinin "bu zorlukları aşarak seveceğiz birbirimizi" deyişini, hissettirişini beklersiniz. ama karşısınızdaki de bu zorluktan geri atmıştır çoktan..

blöf yapmak gibiydi o altını vermek asi için.. demir belki kabul etmeyerek umutlarını yeşertecekti tekrar.. ama altını aynı kararlılıkla geri aldı..
asi işte bu yüzden demirin peşinden gitti.. neden bu kadar çabuk pes ettiğini anlayamadı.. yediremedi kendine reddedilmeyi! o muhteşem gururunu bile ezdsi geçti, aralarındaki gerçeği anlamak için..

bence budur demir-asi arasındaki aşk.. çıplak tene bakmaktan, uzun uzun bakışmaktan çok daha öte.. sadece birbirlerine değil başkalarına olan bakışlarıyla bile aşklarını anlayabiliyorsunuz.. ama biraz daha "kelime" istiyorum.. "sesli" iletişim istiyorum aralarında..

demirin kendisini tutamayarak asinin saçlarını okşamasını, o yağmurda yürürken bi anda elini tutmasını ve ikisinin de sessizce hiçbirşey olmamış gibi konuşmadan öyle yürümelerini istiyorum.. ses yoksa bari biraz daha "eylem" katın olaya!:img-pilot

aynı sahildeki at sahnesi gibi.. evet aralarında yine konuşma yoktu.. ama demirin asinin elini tek bir parmağıyla okşayışı.. o sırada demirin suratındaki emin ifade.. asi nin dudaklarındaki utangaç ve "napıyoruz biz" gülüşü..
bunlar bana 10 bölümlük aşk methiyelerine bedeldir!

yine çok yazdım kusura bakmayın.. birikmişti demiştim:img-blush
daha böyle çok sahne var ama.. vakit yok... :)

tugi_gs
01-03-08, 12:28
slm arkadaşlar..

Reytingler cok iyi gelmiş..Var mısın Yok musun totalde geçmiş bizi ama Ab de birinciyiz neyse buna şükür..İnşallah tOtal de de birinci oluruz.

Özet bölümde ilk 5'e girmiş büyük bir başarı bence aman nazar değmesin inşallah hep böyle kalır...

iyi sohbetler..

yasamakguzel88
01-03-08, 12:28
Bu bölümü çok beyendim...Özellikle dolma sahnesi harikaydı..Kısacasını sölemek gerekirse bu böümdeki Asi_Demir sahneleri çok hoştu...Büyük bir zevkle izledim...Demirin yağmurdan sonra insan kendine geliyor repliği çok imalı ve anlamlıydı çok beyendim...Asinin babasına sölediği sözler süperdi...

Reytınglerimiz oldukça güsel...Bu haftaki özetimizde baya uzundu...Özet bölümümüz bile 5. olmuş...Sanırım tek sıkıntımız varmısın yokmusun :D:D Oda kısa bir zaman sonra düzelecektir...

evet özetimiz bile 5. olmuş.:) varmısın yokmusun da bu haftayı böyle atlattık ya ben artık korkmuyorum .çünkü bu hafta özel bölümleriydi birde metin yarıştı.bundan sonra bu kadar reyting alamaz.. biz inşallah dahada yükselicez... çok seviyorum bu diziyi. asi demir çiftini görmek beni mutlu ediyor. gerçek hayattaki aşıklar birbirlerine o kadar etkileyici bakamazken bunları bize bu denli hissettirmelerinden dolayı tuba ve muratı kutluyorum:):happy0064

hüznün geceleri
01-03-08, 12:31
arkadaşlar konu gerçek hayata gidiyor.
toparlayalım.tamam bakışmalar güzel ama bu bakışmalar farklı yöne gitmeye başladı.
şu Leylanın konuşmaları çok güzel.hele sss harfini öyle güzel çıkartıyorki dil altından konuşur gibi.çok hoşuma gitti.

demirasi
01-03-08, 12:33
şu reyting olayını anlamıyorum.1. sinde 1. olarak görünüyoruz ama toplamda 2. ciyiz .a/b ve total ne ifade ediyor ?aydınlatırsanız sevinirim.
ayrıca dizi magazin diye bir program var.her hafta bakmaya çalışıyorum Asi dizisinden bir şey var mı diye ama göremiyorum.şöyle sete konuk olsalar oyuncularımızla röportaj etseler ne süper olurdu .

flytomoon
01-03-08, 12:35
yaş, evlilik senesi gibi konularda bu diziden şunu çıkarabiliriz. hesap yapmasını bilem bir demir bir de cemal ağa var. senaristler hesap yapma konusunda konunun tamamen dışındalar. ya da her parçayı ayrı bir senarist yazıyor ve kimse oturup bütünü okumuyor. sonra da burada herkes matematik bilgisi konuşturmaya çalışıyor:icon_whis

asi ve demir ağacın altındaki konuşmada asi'nin aralarındaki herşeyi bitirmek ifadesini kullanması demir'in de ne yapacağını, nasıl devam ettireceğini bilememesini gösteriyordu aslında. ama defne'den asi'nin kayıp olduğunu öğrenmesi ve ben bakarım demesi bir anlamda asi'den asla kopamayacağını da gösterdi. bunu demir kendisi de anladı. demir'in doğduğu evde asi'ye bakışları sadece sevgi değil aralarında ihtirasın da olduğunun gösterdi. demir, ihtirasını engelleyemeyeceğinden ve sonucunda asi'ye zarar vermekten korktuğu için evde çok fazla kalmak istemedi:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo
bakışlardaki aşk... mümkün mü bırakabilmek....

tuba-ece
01-03-08, 12:37
selam super bır bolumdu ama dun yazmayı unuttugum bır ayrıntıyı yazmadan gecemıycem ıyıkı dun unutmusum aksamkı demırın kıyafetlerınıde gordukten sonra bugun yazmak daha dogru

her cuma hur. gazetesıne daha heyecanla bakıyordum cunku dızımızın oyuncularıyla rop.lar vardı. bu hafta kım vardıye merakla bakarken cansunun rop. gordum orda soyle dıyodu

basrol arkadası mehmet bey kostum sorumlusunu dovmus kostum sorumlusuda dava acıcakmıs bunu okuyunca bızım naz hanım aklıma geldı valla bızler ve oyuncularımızın hosgoru ve anlayısına dua etsın yoksa tamam sıddete karsıyız ama naz hanımında bıseyler yapması gerekıyo yoksa mehmet bey antakyaya cokda uzak degıl gecerken orayada ugraya bılır gercekten hem uzuldum hemde tebessum ettım bu olaya cunku bızımkı daha tedavısı olmayan bır udruma dogru ılerlıyo

ozellıklede aksamkı demırın kıyafetlerını gordukten sonra sıze artık kostumcuye gozluk dıyorum asıden sonra demırıde kotu gıyındırıyorsunuz hıc hos degıl

seker1
01-03-08, 12:38
tekrar merhabalar arkadaşlar...yine ben...şimdi geldi sıra bölüm yorumuma

ilk sahneler çok güzeldi..demir asiyi kurtardı..aslan için geri döndü...süheyla bağırıyor..neriman şaşkın niye oğlum dediğini anlamıyor..ökkeş kokuyor..fatma şaşkın ve korkuyor..herkes panik içinde...acayipti..çok heyecanlıydı ilk başlar...cemal de herşeyi bence tam yerinde söyledi kızıyorlar ama o anda ne denilebilirdi ki he kim cesaret edip diyebilecekti...yalan söyleseler hiç olmıcaktı..hem başka zaman zaten öğrenilecekti...şimdi öğrenilmesi iyi oldu...ama ihsan yıkıldı...süheyla da değişen birşey olmadı...ökkeş çok üzüldü..

zaten bölüm boyu ökkeşe aslanda çok kötü davrandı..ambulanstaki konuşmalar güzeldi..asi-demir ve ihsan-aslan...aslanın tepkisi çok normal hiç şaşırmadım...

ertesi gün asi ile ihsanın konuşması çok kötüydü...asinin bir abim olduğunu öğrendiğim için üzgün değilim demesi...seni yeni tanıyorum demesi..ve bu hatayı nasıl yaptığını söylemesi..cemal da burda haklı çıkıyor...demişit ya ne kadar aslanın çocuğum olduunu bilmiyorumdada desen kimse sana inanmaz..aside inanmadı mesela..tavır yapıp gitti..

asnin ağacın yanında ağlaması çok kötüydü canım hıçkıra hıçkıra doya doya ağladı sonunda...hüseyin geldi..sanada mı baban kızdı diyor ya orası çok şekerdi...demirin gelip asi ile konuşması tekrar devam edecekler sandım ama asinin bitirmesi kötü oldu..üzüldüm..hatta şaşırdım yanı demir gibi yani...

valla süheyla sahnelerinde ihsan sahnelerinde çok sıkıldım..keşke hep asi demir çıksa...

nerimanın defne ile kerime olan tepkisi kötüydü..defne haklı bu olayda onların suçu yokki...kerimin defneyi defneninde kerimi arayıp ulaşamamaı çok komikti...

melek aslan sahnelerine diceğim hiçbirşey yok mütişlerdi..aslanın arkadaşlığımızı suistimal etme demesi falan..melek gerçekten çok tatlı taş olsa arkadaş olur valla...

son sahneler çok harikaydı..demir asiyi orada bulacağını biliyordu...ikisini yürüken görmüştü...asiyi buldu...yemek yedikleri sahne zatemn mükemmeldi...

asi yağmur yağınca yumuşadı..iyice uysallaştı..demirin doğduğu evdekißahnelerde süperdi..gitmene gerek yokd emwsi..demirin gözü sürerkli nerelere kayıyor...:):):) çok hoştu..annesinin kuşu da çok güzeldi..canlarım benim yaaa..ikiside çok harika ve süperler.

veee son ökkeş aslan ve ihsan saheneleri korku filmi gibiydi diğer bölüm bakalım neler olucak

not 1=arkadaşlar ben size kendimi tanıtıyım bu arada ismim betül..memnun oldum..

not 2=reytingler bence çok güzel..var mısın yok muun olmasa ikisinindede birinci olurduk ama sağlık olsun napaşlım...

MİHRİMAH
01-03-08, 12:40
Ve evet gelelim en önemli sahnelere bölümün mükemmel sahnelerine o ne harika sahnelerdi öyle demirimin o ne güzel bakışları vardı öyle diziyi dizi yapan bölümü ve olayları etkileyici kılan o bakışlar ,olayları anlatan, sevdayı anlatan o bakışlar ….
Bu bakışları yorumlamak hiç de kolay değil gerçekten .

Demirim leylayı bıraktı ve asisini armaya gitti ilk aklına gelen sabah konuştukları ağacın yanı gitti ama orda değildi .

Canım benim sokaklarda aramaya devam etti .ve eminim aklına yolda giderken asiyi Hüseyin ile birlikte görmüştü büyük ihtimalle hüseyinin evine gittiği geldi ve kendini hüseyinin evinde buldu .

Canım içeri girerkende asi hanımda evde diyince ev sahibi demir aynen şöyle gireyim bari hüseyini kırmayayım yesinler seni.

Nasıl da tatlılardı öyle demir sofraya kuruldu hemen tam bir ev erkeği gibiydi çok tatlıydı ya hani işten gelirde hazır sofraya kurulurya aynen öyleydi .yerim ben seni.
Sofrada atışmaları hele tencereyi çekiştirmeleri tencere dökülecek bırak diyorlar sanki ne var tencerenin içinde .

O kadar doğal bir sahneydiki vallahi helal olsun ikiside harikaydılar iki genç oyuncuyuda tebrik ediyorum .

Hele asi sarmaları koyuyor ama 5 er 6 şar koyuyor demir demesinmi bunlar sarma teker teker koymak gerekmiyormu ay Allahım koptum o anda bu nasıl tatlılık ya rabbim ve aside tam bir ev hanımı sanki bu sahneler çok harika hazırlanmış ve çekilmiş.
Demir asiden suyu uzatırmısın diyor Allahım sanki su nerde aside öyle cevap veriyor zaten çok fena bu demir varya az değil.

Ama bilmiyor vallahi böyle davranırsa asi diyeceki oo bu adam daha evlenmeden başladı diyip cayacak vallahi her şeyden .
Ve demir asiye anneni bir ara istersen çok merak etmiş .asi ise telefonun istiyor demir de ise bu fırsatı kaçırırmı suyu verirsen veririm .mükemmel harika sahnelerdi.

Evet işte evden çıktılar demir asiyi durduruyor ve ben seni bırakırım nereye gidiyorsun demir ordan hiç bırakırmı seni bunu aside biliyor zaten .demir yine orda asiyi dinliyor ve izliyor onu seyrediyor yine öyle güzel seyrediyorki sevdiğini aside bunun farkında .

Ve yağmur başlıyor ben korkuyorum bu yağmur altında çekilen sahnelerden sonra ikiside gerçekten hasta olacaklar inşallah hasta olmazlar.

Canlarım benim tamam eve gitmeyelim hadi diyor demir başlıyorlar yürümeye ama gerçekten çok tatlılar .

Demir asisini yalnız bırakmıyor o karanlık sokaklarda ve destek oluyor ona .

Yine inatlaşmaları çok hoştu yolda ve buldular bi saçak altı öyle komiktiki demir ha bunu iyi akıl ettin derken bile öyle güzel bakıyorki.

Ve maalesef saçak altında bile bizimkileri rahat bırakmıyorlar bir teyze giriyor yine araya bizde çok medet umduk saçak altlarından ne demek istedi teyze neyse teyze sonradan güzel konuşuyor demirimin de bu sözler çok hoşuna gidiyor .asi ise kaçıyor demirde peşine ve işte geldiler demirin evine ne kadar güzel ve etkileyici sahnelerdi ne kadar doğal sahnelerdi öyle demirim müthişti bu sahnelerde sevdiği kadına ilk defa bam başka duygularla bakıyordu her zaman kendini kontrol etmeyi başaran demir artık bunu yapamıyordu kendini asiye o güzel kadına bakmaktan alıkoyamıyor du. Beklide sevdiği kadının tenini ilk defa böyle ıslak görüyordu ona ilk defa bu kadar dikkatli bakıyordu ve onun inceliyordu sevdiği kadının saçlarına gerdanına bakıyordu onun böyle görmek ve elinde olmadan böyle bakmak demiri bile utandırmıştı beklide ona dokunmak istemişti ama yapamazdı ve demir yine çok asil davrandı ve ben dışarı çıkayım dedi canım benim asinin gitmene gerek yok demesi ile çıkmadı beklide çıksa demir için daha iyi olurdu çünkü demir kendinden geçmişti vallahi. Asiyide duymadı zaten demirin asiyi sadece bu şekilde görmesi bile onun çok etkilemişti ilerde ne olur bilemiyorum .

Canım demirim içeri girdi bi tek asiyi düşünüyor şunu al saçlarını kurularsın .şu kazağı al giyin ne kadarda düşünürmüş .ben çıkıyorum şunu giyin illa giydircek aman hasta olmasında .

Kendisi sanki az ıslandı ama kendisini hiç düşünmüyor o sırtındakini çıkarmadı bile .

Ve asi demire çıkmana gerek yok derken sanki demirin onun seyretmesi onunda çok hoşuna gidiyordu .
Demirin asiye böyle bakması asiyi de çok mutlu ediyordu .

Ve hele demir asiye yağmur dindi çıkalımmı dedikten sonra asi mantosunu giyinirken demir yine asiyi seyrediyor onun saçlarını giyinişini izliyor bu sahneler gerçekten harikaydı .sanki demir asiye öyle hayran hayran bakıyorki onun güzelliğinin öyle etkisinde kaldıki demir kendisini zor topladı .murat yıldırımı tebrik ediyorum .

Ve en çok beğendiğim sahnelerden biri pencere kenarında kuşaları gösterirken demir asiye şöyle diyor biri melek derken öyle bakıyor ve bekliyorki melek derken sanki bu sensin asi der gibi ve sonrasında biride benim diyor orda işte demir geçmişi değilde sanki ikisini anlattı asiye.

Özetle çok güzel mükemmel sahnelerdi harika ötesiydi .

Bütün oyuncuları tebrik ediyorum.

SEZİNN
01-03-08, 12:44
Dünkü bölüm gercekten cok güzeldi..Özellikle Asi_Demir sahneleri :img-in_lo tekrar tekrar izledim ama izle izle bıkmıyo insan özellikle Hüseyinlerin evinde yaptıkları Demir ve Hüseyin'in muzur mzur gülmeleri..Hüseyin bir geldi pir geldi cok seviyorum bu cocugu konusması falan şeker sey :) Asi ve Demir atısırken ki yüz ifadesi yok muydu hele..Asinin Demir'e gitmene gerek yok derken Demir böyle bi kaldı kesin acaba benim yanımda mı giyinicek demiştir içinden..Sonra kafasını egmesi utanması falan süperdi..O bakıslar hele offf offf bitiyorum o bakıslara :img-blush Kısa kesmek gerekirse her sahnesiyle Asi Demir sahneleri harikaydı..:good:

En dipnot: gecen bölüm 90'dan gol yemiştim cocugun babasının İhsan oldugunu duyunca..Bu bölüm şeşten gol yedim..Bi daha fragman yorumu falan kolay kolay yapmam kısa kollu dedigim/z şey kazak cıktı ya ne diyim ben daha :img-hyste:img-hyste:img-hyste fragmancı amca beni gene ters köşe ettin ya walla bravo sana :img-hyste:img-hyste

valdes
01-03-08, 12:45
ne dedikodusu arkadiar yaa biri haber versin şimdi geldim reytingler süpper eee bu bu yarışmayıda geçtik ya önümüze dünya şampiyonlık maçlarını koysalar gene geçeriz çok mu abarrtin acaba

balzac
01-03-08, 12:47
Reytingler iyi her zamanki gibi.
Fragman biraz yanıltıcıydı sanki.Mesela fragmanda silah sesi vardı.Dün akşamki bölümde silah patlamadı.
Asi ile Demir'in ,Demir'in doğduğu evde yakınlaşacağını düşünmüştüm;ama çok hızlı geçtiler o sahneyi.
En beğendiğim sahne Asi ile Demir'in saçak altında dururken bir teyzenin sözlün mü,nişanlın mı şeklinde sorduğu sahneydi.
Neyse Aslan'ın ,Süheyla'nın oğlu olduğunu herkes öğrendi.Birkaç bölüm böyle sürer.Bu olayı hallettikten sonra Asi-Demir yakınlaşır ve İnşallah aşka yelken açarlar.:happy0064:happy0064:happy0064

İlsu
01-03-08, 12:48
Reytingler gayet güzel gelmiş:img-yes: Dünki bölüm gerçektende güzel bir bölümdü ben daha fazla reyting alır diye hayal etmiştim ama olsun bunlarda gayet iyi.

Dünki bölümde en beğendiğim sahne Hüseyinlerin evindeki sofra başındaki Asi&Demir halleriydi.Ayrıca Hüseyinde çok tatlıydı...

Cemal Ağa'da İhsan'ı seviyormu yoksa onu ne olrak görüyor belli değil anlayamadım ben bu adamı. Ama her ne yaparsa yapsın seviyorum bu adamı ben. Gergin ortamlarda güldürücü oluyor. Fakat herşeyi pat diye anlatması pekte iyi olmadı sakin kafayla ertesi günü toplanılıp anlatılsaydı daha iyi olurdu. Öyle bir telaşlı ortamda dahada büyük şaşkınlık yarattı ve daha büyük tepki çıktı ortaya. Fatma'ya üzülüyorum yıllardan beri kendi canından kanından bildiği oğlu Aslan'ın gerçek annesinin bir başkası olduğunu öğrenmesi... Süheyla'ya da kötü Fatma'ya da. Aslan'ın Süheyla'yı takmayan halleri hiç te hoşuma gitmiyor. Kadının hiçbir suçu yok üstelik neler çekmiş ve oğluna hasret yaşamış bunca sene.

Leyla'nın Demir'e attığı her bakış beni rahatsız eder oldu... Gına geldi yani...

Ökkeş efendi Aslan'ın kendisine sahip çıkmasını söylediği halde bunun üstüne tamamen yalnız bırakıp onları kendini öldürmeye kalkışması Ökkeş Efendi'yi gözümden hafif düşürdü. Ama ona da acıyorum.

İhsan Bey'e gelicek olursak o iki arada bir derede kaldı. İhsan'ın durumu çok daha kötü zamanında babasının iki sözüne inanmasaydı bunlar olmıycaktı. O yüzden onun sırtındaki yük daha fazla.

Asi&Demir geçmiş her ne kadar sırtlarında yük olsada hiçte birbirlerinden kopucaklarmış gibi durmuyorlardı hele Demir'in Asi'nin peşini bırakacağını hiç sanmıyorum.

Şimdi hepsi Yusuf Ağa'nın vicdansızlığının bedelini ödüyorlar.

Bu bölümde takıldığım bir nokta var. Neriman İhsan'a kızarken 20 yıllık bir evliliğimiz var 20 yıl bu sırrı nasıl saklarsın dedi. Eğer 20 yıldır evlilerse Asi kaç yaşında tam olarak Defne kaç yaşında. Gene karıştı onca yaş hesabı.Ya da benmi karıştırıyorum.

tuba-ece
01-03-08, 12:48
retıngler super huseyın gelmıs bu dahada super helede bızımkılerı oyle guzel bıraraya getırıp cok guzel sahneler yasanmasına neden oldugu ıcın huseyın super

ama encok o cocuk saflıgı ve asıye olan sevgısı hosuma gıttı

evdekılerın saatı kırdıgı ıcın kızcaklarını bıle bıle gec kalırsa dahada kızacaklarını bıle bıle asıyle bıraz daha fazla vakıt gecırmek ıcın yanlıs yerlere goruduya asıyı nasıl naıf bır hayranlık

bu bolum tuba ve murat ı aslında tum oyuncularımızı kutluyorum hepsı muhtesemdı

ası ve demır sahnelerı cok guzeldı

asının babasına daha sert bır tavır koyar dıye dusunuyordum ama oyle guzel bır konusmaydıkı sevgısını saygısını yıtırmeden ona tum kalp kırıklarını sıtemlerını oyle guzel anlattıkı bu ıste ası

aslana bayıldım nasılda oldugu gıbı valla zamanım yok daha ayrıntılı daha sonra yazacagım ama aslan superdı yanı

fatma okkese cok uzuldum caresızlıklerını oyle guzel yansıttılarkı

kerım bayılıyorum ona nerımanın karsına cıkıp herseyı oyle guzel ıfade ettıkı hep oyleydı zaten suheylaya leylada tavrını nasıl guzel koymustu

ıhsan ve cemal aga bu durumda basbasa kalısları hem gulduren hemde dusunduren cınstendı.nerımana uzuluyorum ama

nerımanın gecmısındende bıseyler cıkacak gıbı defneyle ılgılı olmaz ınsallah

kısaca yorum yapabılıyorum zamanım olmadıgı ıcın oyle guzel bır bolumdukı uzun uzun yorum ıster cok guzeldı tum emegı gecenlere tesekkurler hersey cok guzeldı

oyunculuklar muhtesemdı yazarlarımız ısteyınce boyle guzel seylerde yazabılıyomus yonetmenız super bı tek kostumler sınıfta kaldı

ası gıbı asıyı demır gıbı demırı ve kısaca ası dızımızı ızlemek muthıs keyıflıydı

sızlere ıyı sohbetler arkadaslar gıtmelıyım

SEZİNN
01-03-08, 12:51
Bu bölümde takıldığım bir nokta var. Neriman İhsan'a kızarken 20 yıllık bir evliliğimiz var 20 yıl bu sırrı nasıl saklarsın dedi. Eğer 20 yıldır evlilerse Asi kaç yaşında tam olarak Defne kaç yaşında. Gene karıştı onca yaş hesabı.Ya da benmi karıştırıyorum.

O 20 yıl meselesi bastan beri hata zaten herkes aynı seyi söylüyo..Ve herkes haklıda:img-hyste..En iyisi biz onu 25 falan olarak duyalımm 20 sayısını unutalım en hayırlısı bu olucak :img-hyste:img-hyste

valdes
01-03-08, 13:03
bir insan bu kadar güzel bakabilir mi
bir insan dizide olsa o müthiş duyguyu-aşkı-bu kdar iyi önümüze sunabilir mi
bir insan bu kadar mı gözleriyle konuşur
kelimeler bu kadr mı kifayetsiz kalır
demir ve asi bize yaşattğınız aşk için sonsuz teşekkürler
DİP NOT:demir ve asi o taşın üzerindeki kuş hakkında konuşlurlarki videoyu izleyin ve bütün diziler izlesin işte aşk buuuuuuuuuu:happy0064:happy0064

el!f
01-03-08, 13:08
Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar...Dünkü bölümü ben çok beyendim ...

ASİ&DEMİR

En çokta Asi&Demir sahnelerini beyendim(ayy neden acaba yaa...)Hüseyin sonunda geldi...Özlemiştim ya iyi oldu...Beyefendi saati kırmış korkmuş dağ bayır dolanıyoo....Ama Hüseyinlerin evdeki Asi Demir sahneleri çok hoştu,mest oldum...Sarma muhabbeti ayrı bişey zaten az kaldı döküyolardı...Ama yine galip Asi kızımız...Kazandı valla yine...Bide sürahi-telefon....Sürahiyi uzatırsa Asi Deimr de telefonu verecek...Çıkarcı seni...Ama ben çok keyif aldım izlerken...Ha bide Hüseyin Demir Abi yesene diyince Asi Ablandan kalırsa yicem dediya alem bu Demir yaa...

Bizimkiler dışarı çıktı yağmur başladı...Hani yağmur başlayınca Demir tamam eve gitmeyiz dediya acep Asi tamam dese nereye gitceklerdi???İyice ıslanmış Asi saçak altına giriyo Deimrde peşinden Bunu iyi akıl ettindediya koptum ben ya...O kadın da varya hislerime tecüman oldu ...Güzel kız sözlün mü nişanlın mı...Nerde teyzecim keşke keşke....Sonra eve girdiler...Zaten o evdeki sahneler ayrı bi zevkti....Bakışlar falan çok bişey konuşmadılar ama sen sus gözlerin konuşsun gibi oldu (her zamanki şey)

el!f
01-03-08, 13:13
Ya ben bu bölüm Aslan-Melek sahnelerinide çok sevdim...İkisi iyi anlaşıyo ya hoşuma gidiyo benim..Aslan bu bölüm herkese tepkiliydi haklı olarak ...Sonuçta onun yaşadıklarıda kolay şeyler değil..Bunca yıl sonra ailenin başka biri olduğunu öğren...Çok zor yani..Melekle birlikte bi kadına gittiler ya kim o kadın...Sonra Aslan sırf Melek in hatrı için Leyle ile görüşmeye gitti..Ama Süheyla ile konuşmuyo zamana ihtiyacı var tabi..Süheylayada dediya siz üstünüze alınmayın diye...

Ama ben bi şeyi anlamadım...Yani herkes zaten şokte şimdi para konuşmanın sırası mıydı??Yani herkes zor şeyler yaşıyo bu para konusu biraz daha bekleyebilirdi kanımca....

alperim
01-03-08, 13:16
O 20 yıl meselesi bastan beri hata zaten herkes aynı seyi söylüyo..Ve herkes haklıda:img-hyste..En iyisi biz onu 25 falan olarak duyalımm 20 sayısını unutalım en hayırlısı bu olucak :img-hyste:img-hyste

Valla biz inatla 25 yıl diyelim senaristlerde aynı inatla 20 yıla takıldılar.İhsan ve Neriman Defne 5 Asi de 4 yaşında evlendiler herhalde.Sadece bu hesapla 20 yıllık evlilikleri çocukların yaşlarını karşılıyor

SEZİNN
01-03-08, 13:23
Valla biz inatla 25 yıl diyelim senaristlerde aynı inatla 20 yıla takıldılar.İhsan ve Neriman Defne 5 Asi de 4 yaşında evlendiler herhalde.Sadece bu hesapla 20 yıllık evlilikleri çocukların yaşlarını karşılıyor
Senaristlerin yanına gidiceksin bas bas bagırıp 20 yıl sacmaa 25 yıl olması lazım diceksin anca anlarlar..Kesin bu senaristlerin matematik dersi kötüydü bu kadar belli etmeselerdi bari :img-hyste

bizim Cemal Ağa İhsana Neriman hamileyken yalvarmıs ya güya bence o hamileyken degilde Defne ve Asi dogduktan sonra yalvarmaya baslamıs biraz gec olmus ama neyse sonunda evlenmişler.. :img-hyste:img-hyste

talip23
01-03-08, 13:30
Asi yatakta neden üzerindeki o kazağı kokluyordu?Bileniniz var mı? o kazak demirin mi kazağı? niye kokladı anlamadım..Kadın kazağı değilmiydi? bayağıda eski ve pis bir şeydi! o ne öyle yaa! Kimin giysisi acaba demirin değilse niye kokladı acaba kafama takıldı!

el!f
01-03-08, 13:35
Senaristlerin yanına gidiceksin bas bas bagırıp 20 yıl sacmaa 25 yıl olması lazım diceksin anca anlarlar..Kesin bu senaristlerin matematik dersi kötüydü bu kadar belli etmeselerdi bari :img-hyste

bizim Cemal Ağa İhsana Neriman hamileyken yalvarmıs ya güya bence o hamileyken degilde Defne ve Asi dogduktan sonra yalvarmaya baslamıs biraz gec olmus ama neyse sonunda evlenmişler.. :img-hyste:img-hyste

Ya Neriman Goncaya hamileyken demiş Cemal Ağa Bak ihsan iki tane çocuk oldu biride yolda evlenin artık hem ne deriz millete oğlum demiş...İhsan da e sonunda iyi demiş evlenek...HAtta düğünde DEfne ile Asi yede gelinlik giydirmişler...:img-hyste:img-hyste

Ayy amma attım haa...Ne senaryo oldu ama...:):)

gerçek_aşk86
01-03-08, 13:37
şu reyting olayını anlamıyorum.1. sinde 1. olarak görünüyoruz ama toplamda 2. ciyiz .a/b ve total ne ifade ediyor ?aydınlatırsanız sevinirim.
Önce soruna cevap vereyim..

Total tüm izleyici grubu demektir.Bu grubun oranı dizinin yayın hayatına devam edebilmesi için önemli.

AB sosyoekonomik,eğitim ve kültürel düzeyi yüksek kesimi temsil ediyor.Bu grubun önemi de pahalı ürünlerin bu gruba göre yüksek ücretlerle reklam vermesi.

Evlerinde raiting cihazı olanların %15'i AB grubudur.Bu yüzden total ile ab grubu arasında çok büyük farklar olması veya olmaması normal karşılanabilir.

Totali yüksek olan bir dizinin devam etmesi garantidir fakat AB yüksek,total yerlerde sürünüyorsa bu dizinin devam etme olasılığı çok düşüktür.Total grubu bu yönden çok daha önemlidir.Yani bir dizi tüm kişilere hitap etmelidir.

Hedef Kitle : A/b
29 şubat 2008 Cuma
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 Asi [net] Kand 11,00 24,70
2 Var Misin Yok Musun-pt [net] Show 10,60 24,20
5 ASI (OZET) KAND 7,20 17,80

TOTAL
29 şubat 2008 Cuma
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 Var Misin Yok Musun-pt [net] Show 12,50 29,00
2 Asi [net] Kand 9,40 21,40
5 ASI (OZET) KAND 6,40 15,50

Şimdide raiting yorumu;

Raitinglerimiz müthiş maşallah diyelim nazar değmesin:img-in_loEn kötü raitingimiz böyle olsun:img-haha:Asi ekibini tebrik ederim emeklerinin karşılığını aldıkları için:good:Öte yandan şu adı yarışma olan ama yarışılmayan program her ne kadar bizim kitleden birşey götürmesede dizimizi geçmesi sinir bozucu..Oyuncularımız,dizi ekibi haftanın 6 günü,günde 15 saat çalışıyorlar,yoruluyorlar,emek harcıyorlar ama hiç bir özelliği olmayan,bilgi,zeka ya da yeteneğe dayanmayan bir program diziyi geçiyor:img-swoonOyuncularımızın yerinde olsam bu duruma sinir olurdum hoş olmasamda empati yapıyorum zaten sinir oluyorum:img-cool2Neyse şu mantık hatalarına da bi son verseler,senaryo daha bi otursa bizi kimse tutamaz:img-in_loYakında bu programıda geçeceğiz İki gruptada 1. olacağız hissediyorum:)(Hislerim kuvvetlidir:icon_shad)

ayrıca dizi magazin diye bir program var.her hafta bakmaya çalışıyorum Asi dizisinden bir şey var mı diye ama göremiyorum.şöyle sete konuk olsalar oyuncularımızla röportaj etseler ne süper olurdu .
Bugüne kadar edindiğim tecrübelere dayanarak diyorumki en iyi reklam halk arasında kulaktan kulağa yapılan reklamdır.Mesela bu haftaki raitinglerde bunun etkisinin önemli olduğunu düşünüyorum etrafımda bizzat tanıklık ettiğim diyologlar;

A:''Bu bölüm çok güzeldi nasılda şok olduk İhsan Aslan'ın babasıymış''
B:''Ya öyle mi çok şaşırdım izlemedim haftaya mutlaka izlerim''
C:''Bu hafta Asi'yi mutlaka izle fragman çok güzel''

Dizimiz roman tadında çok güzel bir aşk hikayesi ve kaliteli bir dizi ekstra reklama ihtiyacı yok,kendi kendini izlettiriyor zaten..Bu temposunu,heyecanı,inandırıcılığı yitirmediği sürece(o kadar mantık hatasına rağmen yitirmedi helal:img-hyste) izlenmeye devam edecektir..

Yalnız şunu da söylemezsem olmaz(biraz önce yazdıklarımla çelişecem ama olsun:img-hyste) Tuba 2 ay önce elit bir dergiye röportaj vermişti ondan sonra AB raitinglerinde hızlı bir artış görüldü bu artış dizinin güzelliğinden de kaynaklanıyor ama bu röportajın etkisinin de büyük olduğunu düşünüyorum..Bundan yola çıkarak diyorumki bu kadar birbirine yakışan ekran kimyaları kusursuz çiftimiz Tuba&Murat:img-in_lo diziyle ilgili birlikte bir röportaj verseler izlenirliğimiz daha da artar:img-blush

tarik_naz
01-03-08, 13:44
En sinir olduğum konulardan birisidir, "izleyicinin aptal yerine konulması". Ama maalesef Türk dizi mantığı artık bunu çokca yapmaya başladı. Reyting denen illet, dizilerin izleyiciler için değil, sadece kanalların kendi çıkarları ile yapıldığının bir göstergesi olduğunu kanıtladı.

2 haftadır izlediğim dizilerin fragmanlarını izlemiyorum. Daha doğrusu fragman sevmiyorum. Ve izlemediğim 2 haftada 2 kere izleyici aptal yerine konulmuştur. Hem de çok sevilen dizilerde. Birincisi Kurtlar Vadisi'nde olmuş, fragmanda silahın namlusu Polat'a yönelikken dizide öyle bir görüntü olmamış, ikincisi de Asi'de olmuş. Sanırım fragmanda silah sesi varken, dizide öyle birşey olmadı. İzleyiciyi etkilemek, Tv başına geçirmek için illaki onları kandırmak gerektirmez. Maden dikkat çekici birşey yapamıyorsunuz, bu senaristlerin suçudur. İnanın son iki haftadır Türk dizilerinden soğudum.

Hele dünki hata "Pes" dedirttirdi.
" Bizim izleyicimiz nasıl olsa aptal, zaman konusunda sorun yaşamayız. İlk bölümlerde çıtlatalım, sonraki bölümlerde söylesek de onlar unutur."
Yok yaa. Asıl aptal olan sizlersiniz (Senaristler...)...
Sen diziyi en başından yanlış kur. Yanlış yaz. Sonra onu bize yutturmaya çalış.
Kadının birisi 20 yıllık çocuğunu arıyor. Çocuğun babası olan adamın 24-25 yaşlarında eşşek kadar kızları var. Sonra sen tut "20 yıllık evliyiz. Seninle evlenmeden önceki bir olaydı." de. Resmen karını aldatmışsın işte.. Hadi o görüntüleri bize gösterseler gam yemezdim. Ama 20 yıl önceki görüntüleri İhsan'ın flashback'inden gösterince "Tamam dedim, bu dizi baştan yanlış yazılmış."

Asu Abla'm sayesinde 10.bölümden sonra izlemeye başlamış ve bu gerçekleri merakla beklerken, yapılan bu hata tüm hevesimi kırdı. Hem fragmanda kandırma, hem senaryodaki mantıksızlık...

Çoğu kişi diyecektir kesin, "Dizilerde zamanın önemi yok." diye. Ama öyle değil işte. Şuan dünyanın en çok izlenen dizisi bile (Lost) son bölümünde zaman paradoksunu işledi. Ve yapılan yorumlara göre dizinin en iyi bölümü gösteriliyor. Yine dünyanın en çok izlenen dizilerinden birisi olan dizinin adı "24". Bilmem anlatabildim mi...

el!f
01-03-08, 13:47
Yazmamışım yazıyım...

Hüseyinleri evinde yemek yerlerken Hüseyin ve Demir'in birbirlerine bakıp gülmeleri falan da çok güzel olmuş...Böyle muzip muzip bakıp gülüyolar ya orda ikiside çok şekerler...Hüseyin bile anladı bunların aşkını...Zeki çocuk tabi anneside söyledi yaa..

Bİ NOT: O sahneyi başa dönüp dönüp izliyorum hala doyamadım valla....

Flora
01-03-08, 13:58
Ya dünki bölüm çok güzeldi ama şu 20 yıl layıyla cideen saçmaladılar.Çok mu zordu oraya 25 yazmak?

Onun dışında bölümdeki Asi-Demir sahneleri muhteşemdi.16. bölümdeki demire olan kırgınlığım geçti diyebilirim o evdeki Asiye bakışları,kuşları gösterirkenki hali çok tatlıydı.
Zaten ne iş varsa bu Hüseyinde var.:)Bir geldi pir geldi.:)

Sofra başındaki halleri ayrı bir tatlıydı bunlar evlenirse ilerde sofradan yemek yemeden kalkarlar.:))
Demir Asiyi eve bırakırken 'Yağmurda yürümek iyi geliyor' sözünde sanki malum sahne geldi gibi akıllarına şahsen bunu Demir(daha doğrusu Murat yıldırım) çok güzel yansıttı.

Silah sesi fragmanda vardı burda yoktu ne yaptılar anlamadım ya bu fragmandaki sahnelerle dizi uyuşmuyor.

Herneyse reytinglere çok sevindim,bizimkilerin arası da düzeldi kısacası her şey güzeldi.Oyuncularımızın hepsine de tek tek teşekkür ederim,kıskanılacak bir kadroya sahip Asi dizisi.:):happy0064:happy0064

demirasi
01-03-08, 13:58
Önce soruna cevap vereyim..
Oyuncularımız,dizi ekibi haftanın 6 günü,günde 15 saat çalışıyorlar,yoruluyorlar,emek harcıyorlar ama hiç bir özelliği olmayan,bilgi,zeka ya da yeteneğe dayanmayan bir program diziyi geçiyor:img-swoonOyuncularımızın yerinde olsam bu duruma sinir olurdum hoş olmasamda empati yapıyorum zaten sinir oluyorum

Bundan yola çıkarak diyorumki bu kadar birbirine yakışan ekran kimyaları kusursuz çiftimiz Tuba&Murat:img-in_lo diziyle ilgili birlikte bir röportaj verseler izlenirliğimiz daha da artar:img-blush
cevaplandırdığın için çok teşekkürler.Murat Yıldırım da bir röportajında bilgi,zeka,yeteneğe dayanmayan programın emek harcanmış bir diziyle bir tutulmasından şikayetçiydi.
İhsan Bey in tek suçu babasının söylediklerine inanmak olmuş.Ailesinin ona karşı tavır alması doğru değil bence.

flytomoon
01-03-08, 14:17
hüseyin'e bir rakip çıktı bu bölüm. saçak altında rastladıkları kadın da 'güzel kız, sözlün mü, nişanlın mı' diyerek demir'e kocaman bir sırıtış, asi'ye de utanıp kaçma verdi:img-icecr ee sadece aralarını hüseyin çatmıyor, bir de kadın var artık. sonraki bölümlerde de yine çıkabilir karşılarına.
muhtemelen bunlar dışında herkes de karşı olacak ya olacak ilişkilerine...

necnur
01-03-08, 14:21
Çoğunuzun belirttiği gibi akşam ki mantık hatası pes dedirtecek kadar sinir etti. Mantık hatalarını genelde bir süre geçtikten ve biraz düşündükten sonra bulurduk. Ama çoğumuz Neriman '20 yıllık evliyiz böyle bir şeyi nasıl söylemezsin ' diyince yuh yani dedik. Dizi izleyicilerinin aptal olduğunu sanıyorlar herhalde. O anda olmaz böyle şey diye bağıracaktım ama eşimden utandım, sustum. Çünkü o bana bu saçma dizileri niye izliyorsun anlamıyorum diyor. Hadi senaristler hata yaptı. Allah aşkına Nur sürer , Çetin Tekindor demiyomu ki biz nasıl 20 yıllık evli olabiliriz. Vetriner bir kızımız var bir de onun ablası var. Hem biz 50 yaşın üstünde kişileriz. Herhalde 20 yıllık evli olma fikri kendilerini 40 yaşlarında gibi hissettirdiği için herhalde ses çıkarmadılar. Onları da geçtim. Bu dizinin yönetmeni sette çalışan bir sürü kişiden birnin de aklına gelmiyor böyle bir hata anlayamıyorum. Bunların hiçbiri matemetik dersi görmemişler ya da işlerine ve seyirciye saygıları yok.
KABUL EDİLEMEZ BİR HATA. YAZIKLAR OLSUN.

GULBEYAZ76
01-03-08, 14:24
Ben Kerimin Demire Neriman hanım evlilik kararını gözden geçirmek istiyor son durum bizim evliliğimizi etkileyebilir demesini çok istiyorum.:img-wink:
Demir ne tepki verecek bakalım.:img-in_loKerimle Süheylanın kan bağı yokken Neriman bu tepkiyi verirse bizim halimiz nice olur diye korkar.:img-in_lo

BEYNURAN
01-03-08, 14:25
Asi yatakta neden üzerindeki o kazağı kokluyordu?Bileniniz var mı? o kazak demirin mi kazağı? niye kokladı anlamadım..Kadın kazağı değilmiydi? bayağıda eski ve pis bir şeydi! o ne öyle yaa! Kimin giysisi acaba demirin değilse niye kokladı acaba kafama takıldı!

Sözüm ona Demirin elinin değdiği kazak aside Demiri'in kokusu için kokluyor ama arkadaşlarında yazdığı gibi bence de sadece küf kokusu almıştır bu kadar pis bir kazağı neden giydi bende anlamadım zaten ıslak şeyleri çıkarmadı üstüne giymesinin ne anlamı var herkesin aklına Demirin kokusu değil küf kokusu ve pislik gelmiş.....:img-hyste:img-hyste

seker1
01-03-08, 14:28
ayy forum bugün durgun mu bana mı öyle geliyor anlamadım..

durgunluk gitsin biraz arkadaşlar ricaa ederiim...

izninizle ben bu bölüm birkaç kişiye ödül vermek istiyorum...

hüseyin...asi ve demiri bir araya getirerek gösterdiği başarı ile birincilik ödülünü almaya hak kazanmıştır..

büyük bir alkııııııış
evet ödülümüzü verdik..teşekkürler teşekkürler

melek...hırçın ve hırçın aslanı uysallaştırarak dediğini yapmayı başardığı ve herkesi mutlu ettiği için ikincilik ödülünü almaya hak kazanmıştır

alkıııış
evet ödülü verdik..thank you..önemli değil..:):):)

kerim...neriman hanıma karşı aşkını savunarak söylediği sözler ve nişanlısı üzülmesin diye harcadığı çabalardan dolayı üçüncülük ödülünü almaya hak kazanmıştır..

alkııış
evet ödül gidiyoooor gitti...teşekkürler sağoluun..:):):)

EVET BU HAFTANIN BİRİNİCİSİNİ İKİNCİSİNİ VE ÜÇÜNCÜSÜNÜ BELİRLYEREK ÖDÜLLERİMİZİ VERDİK..HEPSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ...SAYGILAR

ee bişey unutmaadan asi ve demirede dizimizi mükemmel hala getirdikleri için teşekkür ediyoruz..her haftanın birincisi zaten onlar..seçtiklerimizde yardımcıllaaaar:):):):):):)

YONCA_ÇINAR
01-03-08, 14:29
Ben 17.Bölümle ilgili pek birşey yazamamıştım.Biraz ondan giriş yapayım.

"Sırasımı şimdi"

Demir iç ses=Ne güzel bakışıyorduk yani ben bakıyordum.Sen fotoğraf diyorsun
Bir karagözün bir karakaşın
Değer mi bir fotoğrafa... :img-hyste

"Seninle iletişim kurmak imkansız"

Asi önce senli benli konuşuyor sonradan ne oluyorsa sizli bizli oluyor hanım efendi.Asininde ne dediği belli değil.

Arslan ne diyor."Yalancı"

Hangi açıdan yalancı.Arslana doğruyu demediği için mi yoksa o anda yalan söylediği için mi yalancı.Yoksa hepsinin yalan söylediğini düşündüğü için mi yalancı.

18.Bölüm Yorumu.

Baba nerdesin?
Asi nerdesin.?

Herkes kendi derdine düşmüştü yangın sırasında.Herkes kendine yakın olanı arıyor merak ediyor.Allak bullak olmuş herkes.Saçma olan birşey vardı o sırada.Demirin yangını duyup hemen iki saniyede oraya gitmesi ama Kerimin nerdeyse iki dakikada oraya gelmesi.Saçmaydı.Ne yani Demir kanat mı takmıştı.Yada Demirin kuyruk acısımı vardı da o kadar çabuk geldi yangının olduğu yere.Bir başka saçma olan şey Nerimanın dedikleri.Herkesin canı burnunda herkes can derdinde Neriman et derdinde.Kadının aklına gelen şeye bak ilk etapta.

Cemal Ağa gene Cemal Ağalığını yaptı.Herşey onun ağzından açığa kavuştu.O sırada bunu yapması doğrumu tartışılır ama herkesin bir cevap almaya hakkı vardı o sırada vede bu cevabı en güzel şekilde Cemal Ağa verdi.

"Seni tanımak.Çünkü seninle biz yeni tanışıyoruz".

Babayla kızının arasında şu ana kadar geçen en can alıcı konuşmaydı.Geçmişle yüz yüze olan bir adam.Geçmişle babası arasında kalan bir kız.Veya o geçmişte olanları bilmediği ve neler olduğunu öğrenmeye çabalayan bri kız ve bu uğurda babasıyla bile ters düşen bir kız.Her ikisininde durumu kötü.Ama Asinin ki daha kötü sanki.Kendisinin de dediği gibi kafasında bir baba profili çizmiş o ışığa yüzü çevirmiş ama birden o ışık kararmış.İki arada iki derede kalmak böyle birşey galiba.

Hüseyini çok özlemiştik.Hele şükür senaristler duydu sesimizi.Küçük kahramınımızı geri getirdiler hemde öyle bir getirdiler ki iki aşığımızın yakınlaşmasına gene vesile olan kişi olarak.

"Sanada mı baban kızdı?.":img-hyste

Çok tatlı bir çocuk.Tabi o sırada onları izleyen adam daha tatlı.

"Asi ablam ne olacak"

"Ben onunla ilgilenirim". :img-in_lo

Hangi açıdan bir ilgi bu.Göz yaşını dindirmek mi?
Yoksa içinde Asi aşkı için olan bir ilgi mi?

"Sonra seni tanıdım".
"Ters davrandım istemeden üzdüm seni."

Demirim işte bu benim.Gerekirse özür diler. :happy0064

"Seni suçlamıyorum.Hatta anlıyorum seni."...."Ödeştik mi?"

Demir bunları ödeşmek için yapmamıştı ki.Öyle olduğuna inandığı için yapmıştı.Ama gene Asi anlamak istediği gibi anladı.

"Bundan sonra daha iyi anlayabiliriz."

Hımm neden olmasın tabi önlerine bir engel çıkmazsa.

"Unutmak en iyisi.Zaten sende böyle düşünmüyormusun".

Ahh birde Demir içindeki tam anlamıyla anlatabilse.Hayır böyle düşünmüyorum diyebilse tam olacak ama yok anam yok.

"Şu tabloyu düzeltirmisin Kerim"

Sen önce kendi tipini düzelt Leyla Hanım.Bir kere tipin bozuk.O yamuk tablo bile senin tipinden daha düzgün.:img-hyste:img-hyste

Asiyle Sevinçin koyunları inceledikleri anda da saçmalık vardı.
Bakıyorlar bırakıyorlar alıyorlar ve gene bırakıyorlar.Peki hangisine bakıp bakmadıklarını nereden anlıyorlar.İnsan bakmadıklarını ayrı yer yapar baktıklarını serbest bırakır. :img-tomat

Melekle Arslanın gittikleri evdeki kadına bayıldım.İnsan kadının yüzüne baktığında bile rahatlar.Nur yüzlü derlerya aynen öyle bir kadındı.Ee bu durumda Arslan Meleki nereye getirdiğini iyi biliyor.Ama Melekin söylediği çok dokundu.

"Ben elimi değil annemi istiyorum".:icon_sorr

Bir insanın Annesini tanımaması onunla vakit geçirmemiş olması kadar kötü birşey yok galiba.

"Teyzemi de getirelim.Onunda ihtiyacı var".:img-hyste

Süheylayı ancak Arslan veya İhsan paklar.Bu arada nene de psikiyatr oldu.:img-hyste

Gelelim Goncaya.Dönülmez bir yola giriyormuş gibi geliyor bana.Nedense bu tilkiyle de karşılaşmaları hep servisi beklemeye denk geliyor.Ve sinir bir tip.İstediğini elde etmeyi seven ve hep kazanmış olan birisi.Ama bu sefer kozcuoğullarının kızına tosladı.Bakalım neler olacak.Umarım Gonca yanlış birşey yapmaz.

Devamı var bye

YONCA_ÇINAR
01-03-08, 14:32
Demir,Kerim ve Leylanın birlikte olduğu anları hiç sevmiyorum.Hele hele Leylanın bozboğazlık ettiği anları hiç..

"Hava soğukça istersen önce beni eve bırak."

Ne yani Demir istemese sen ısrar etmicen ve eve yürüyerek gidecen.Bak sen çok şaşurdum.:img-hyste

Bu arada Arslanın Leylaya taktığı lakabada bayıldım.Muhasip Leyla.:img-hyste

Hüseyin bu bölümün baş tacıydı bence.Ee doğal olarak evleneceği kızla biraz daha vakit geçirebilmek için yoluda uzattı.
Demir bile bunu beceremedi ama bakın Hüseyine afferin ona.:img-hyste

"Kaynanan da seviyor".

Onu kim sevmez.Ama herhalde Neriman sevmez.

"Neden yorilim?"
"Sarma bu tek tek koyman gerekmiyor mu?"

Ayy ne komiktiler masada.Hele Demirin telefonu vermek için sürahiyi öne sürmesine koptum.

"Sürahiyi verirsen olur".
"Doldirmicak mısın?"

Ben Demirden tühh şarjım bitti demesini bekliyordum.Ama bitmemiş meret.:img-hyste

"Hadi yürüyelim ıslanıcaksın."

Sanki Demir ıslanmicak.Sadece Asinin kafasına yağıyor kendi kafasında şemsiye var.Yağan yağmur her ikisine de yağıyor ama Demire işlemiyor anladığım kadarıyla.:img-hyste

Dam altında kadının soru daha da iyiydi.

"Sözlün mü,nişanlın mı?"

Demirin iç ses===Nerdeee...
Asinin iç ses===Ama geçmiş...:img-hyste

Evin içindeki sahne tek kelimeyle mükemmeldi.Ben ekran karşısında eridim Asi nasıl dayandı hala anlamadım.Meğer Demirim utancından yere bakmış.Asisi rahatsız olmasın diye.Ama böyle birşey bekleniyordu.En kolayını ve en iyisini yaptı üstüne çekmekle.Garibim Demirde değişeceğini düşündü de kafasını yerden kaldırmadı.

"Yağmurda ıslanmak iyi gelir."

Burdaki bakış ve ima herşeyden daha güzeldi.:img-in_lo
Asi de az değil eve geldi yatağa girdi ama kazağı çıkarmadı.Benim anlamadım şeyde ıssız bir evde kazağın ne işi var.Olsa bile bu küften kokuyor anlamına gelir.Asi küf kokan şeyi nasıl giyindi.Hele hele onunla nasıl yattı.:img-hyste

Ökkeşe geldim geç kaldım ama neyse.

Herhalde en kötü durumda olan o şu durumda.İhsanın pek takmadı açık.Ökkeş oğlum elimden gidecek ama yapacak birşeyim yok endişesi içinde ölüme giderken köşeden döndü.Ve domuz avı başlangıcında bölümü bitirdiler.
Gelecek bölümde Arslanın bir el ateş edeceği malum.Bu sese bütün ev halkının uyanacağı açık.Hatta Demirlerin bile.Ama benim en çok merak ettiğim şey İhsanla Arslanın arasında geçecek olanlar değil.

Eğer Asi yukarda da dediğim gibi kazakla uyuduysa kii öyle görünüyor kokladı onunla yatmış olabilir.Tüfek sesine uyana Asi yataktan fırlar ve avluya iner doğal olarak.Peki bu sesi duyan Demirinde geleceği çok açık olduğuna göre Demir Asisinin üstünde o kazağı görünce ne yapar.:img-hyste Tüfeğe gelmişken Asinin o kazakla yattığını görünce afallar mı ve Asiyle Demir arasında nasıl bir konuşma geçer bu kazakla ilgili.:img-hyste
Hepsinden çok bunu merak ediyorum ben. :img-hyste

Reyting sonuçları çok güzel gelmiş.Hakkettikleri gibi gene zirvedeler.Umarım böyle devam eder.
İyi yorumlar...bye

GULBEYAZ76
01-03-08, 14:34
Demirin yangını duyup hemen iki saniyede oraya gitmesi ama Kerimin nerdeyse iki dakikada oraya gelmesi.Saçmaydı.Ne yani Demir kanat mı takmıştı.Yada Demirin kuyruk acısımı vardı da o kadar çabuk geldi yangının olduğu yere.
Bence Doğan ailesi yarı insan yarı kuş bir cins.:img-hysteBakın soyadları bile beni onaylar nitelikte.:img-hyste

Baba kuş meraklısı ve kuş gibi uçup gitmiş.:img-hyste
Emine kocam uçtu benim neyim eksik demiş oda Asiden uçmuş.:img-hyste
Meleğin tek kanadı yaralıymış.:img-hysteKuzeni dedi onun yalancısıyım.:img-hyste
Eeeeeeeeeeeee şimdi yangın yerine Demir uçmasında ben mi uçayım.:img-hyste:img-hyste:img-hyste

seker1
01-03-08, 14:38
Bence Doğan ailesi yarı insan yarı kuş bir cins.:img-hysteBakın soyadları bile beni onaylar nitelikte.:img-hyste

Meleğin tek kanadı yaralıymış.:img-hysteKuzeni dedi onun yalancısıyım.:img-hyste
Eeeeeeeeeeeee şimdi yangın yerine Demir uçmasında ben mi uçayım.:img-hyste:img-hyste:img-hyste

çok haklısın canım süpersin kesinlikle....doğanlar soyadları

niteliği ile uçuyorlar...babası uçmuş..anası uçmuş..meleğin kanaı kırık o

uçamıyor....demir uçmasında kim uçsun dimi mükemmelsin cnm..yine

güldürdün beni valla sağol...:):):):

Flora
01-03-08, 14:40
Buarada demeden geçemeyeceğim Asi ve Demir aşkı bugüne kadar dizilerde izlediğim en güzel ve masum aşk diyebilirim.Fırtınayı izlemedim ama Tubanın bir önceki dizisindeki aşk bu kadar etkileyici değildi.Ben filiz ve yılmaz aşkını bu kadar büyük ilgi ile seyretmezdim şimdi Asi ve Demiri aynı karede görebilmek için can atıyorum.:)
Murat ve Tuba arasında öyle güçlü bir elektrik var ki etkilenmemek imkansız.
Ve dizi neredeyse 20 bölüm yaptı ben hala ilk günkü zevki alabiliyorum normalde ben 20 bölüm bile dayanamam kolay kolay bir diziye saçmalıklar eski tadı alamamalar soğutur beni umarım Aside aynı şeyle karşılaşmam.Dizi sakin gitsin ama saçmalamadan,klişelerden uzak gitsin.Yok birlikte olurlarmış kız hamile kalırmış oğlanın haberi olmaz bırakıp gidermiş aradan 4 yıl geçer kız da buarada onu seven başka biri kabul edince onla evlenir falan ilen bunlar beni dizilerden soğutuyor.Umarım Asi bu seyrini korur.

Dizi süreleri de 60 dakikaya inse iyi olur diziyi uzatıp 90 dakika tamamlamak için özenmeden yapılıyor bazı şeyler bu belli mantık hatalarının basitliği en bariz örnek.

alperim
01-03-08, 14:40

Alemsin valla ne diyeyim ben sana yine güldürdün beni...

Beni o sahnede rahatsız eden şey Demir hemen fırladı ama diğerleri biraz duraksadı.Hatta kardeşimede söyledim bu nasıl kız evi yanıyor o hala koşmuyor diye.Kardeşimde deli muamelesi yaptı bana sadece izlesene ne diye detaya iniyorsun diye.O yüzden arkadan gelmişlerdir bence. O kadar geç hareket ettilerki.Bu arada Salim beydi sanırım o da o leziz yemekleri yiyemeden gitti zavallım.

kumralim19
01-03-08, 14:46
selamlar...
gülbeyaz repliklerin muhtesem olmus... ve cok güzel özetlemissin durumu....eeee demirin sihirli gücleri olacak degil ya... yoksa varmi birden asilerin ciftligine isinlanmistir....:img-hyste :img-hyste

birde gülbeyazcim senaryoyu biz yazarsak vicik vicik birsey olur demissin yaaa... en azindan biz zaman isini mantikli birsekilde hallederdik.... :img-wink:
bakiniz hadi bir kisi senaryoyu yaziyor... senaryo bir anda degistigi icin senarist akli allak bullak o yüzden böyle bir hata yapip.. neriman ve ihsan evliligini 20 sene yapti... ama üc tane senarist... birinin aklinada gelmedimi gecen bölüm biz asiyi 83 dogumlu gösterdik... 20 sene olamaz demedi... hadi onu gectim bu forumda okadar yas analizi yapildi... okadar senaristlere ricalarda bulunuldu... bu isi mantikli cözsünler diye.. yine yok yine yok... sinir oldum ya.....simdi nasil bir cözüm bulacaklar merak ediyorum........

bence söyle birsey uydursunlar hata yapmisken tam yaparlar..... defne ve asi dogduktan sonra evlenmis olsunlar.......:img-hyste nasil cözüm :img-hyste

MİHRİMAH
01-03-08, 14:48
Mantık hatalarını geçen hafta yzmıştım bu hafta tekrar etmeyeceğim ayrıca arkadaşlar gayet net bir şekilde yazmışlar artık bunların üstüne ne denir bilmiyorum........

Süheylaya gıcık oluyordum hala gıcık oluyorum
Neden
Aslan'ı sanki pazardan aldığı küçük bir civcivi sahiplenir gibi sahiplenmek istiyor.Bu çocuk bilmem kaç yaşında (Vallahi o kadar hesap yaptım hala kestiremiyorum:img-hyste)bu yaştan sonra sana anne demesini nasıl bekliyorsun dese bile bunun bir süresi var ayrıca Fatma'yı yani senin çocuğunu büyüten kadına bu kadar önemsiz nasılsa o da alışır mantığında yaklaşması çok çirkin.
Çocuk daha ne olduğunu anlayamamış duygularının mücadelesini veriyor kime kızacağını kimi seveceğini oturtmaya çalışıyor Demirler'de tutmuş miras bölüşümüne gidiyor.Leyla hanım oturmuş harcamalar için fon oluşturduk falan diyor bunlar yıllarca acı çekmiş duyguları yoğun insanlar mı yoksa birer robot mu anlamadım vallahi..........
Bu çocuğun para düşüncek hali mi var ama o da benim gibi çok kızdı Leylaya çok eğleneceğiz dedi sinirli sinirli onlara bir ders verecek ve beni paranızla satın alamazsınız diyecek hep birlikte göreceğiz...

canım benim evet önceden yazımda yazdım bu mal paylaşımı çok erken oldu ama bunu ben süheyla hanımın oğlunun yıllardır bir çok şeyden mahrum yaşadığını ve bunu bir an önce düzeltmek istediği için yapıyor .süheyla hanımda yüreği yanmış bir anne şu anda çok da sağlıklı düşüneceğinin sanmıyorum .demir ise teyzesinin isteğini asla geri çevirmez yani aslında kötü niyetli değiller ama birazz erken oldu.daha sabırlı olmalılar zaten onlarda aslanla iletişim kurmaları geektiğini biliyorlar.

Gülmeyin bana :img-hysteama ben çok kılım o kazağı ben giysem yıkamadan vermezdim.:img-hysteGaribim Demir hem annesinin kokusundan hem de Asinin kokusundan mahrum kalırdı.:img-hyste

o kazak sahnesi ve asiin evde kazağı koklama sahnesi gerçekten çok güzeldi. ne kadar güzel bir sahneydi böyle ahneleri hem demirde hemde aside daha sk görmek istiyoruz.

GULBEYAZ76
01-03-08, 14:51
Bu arada Salim beydi sanırım o da o leziz yemekleri yiyemeden gitti zavallım.
Eeee kaşındı çiftlikte ağarlanacam diye bu akşamın mönüsünde yırtınan Ökkeş ve Sevinç eşliğinde :img-hysteharlı ateşte hafif kavrulmuş A&D :img-hysteve çifte kavrulmuş baba oğul vardı.:img-hyste
Misafir umduğunu değil bulduğunu yer.
Bir daha çiftliğe adım atmaz.:img-hyste

seker1
01-03-08, 14:52
selamlar...
gülbeyaz repliklerin muhtesem olmus... ve cok güzel özetlemissin durumu....eeee demirin sihirli gücleri olacak degil ya... yoksa varmi birden asilerin ciftligine isinlanmistir....:img-hyste :img-hyste

birde gülbeyazcim senaryoyu biz yazarsak vicik vicik birsey olur demissin yaaa... en azindan biz zaman isini mantikli birsekilde hallederdik.... :img-wink:
bakiniz hadi bir kisi senaryoyu yaziyor... senaryo bir anda degistigi icin senarist akli allak bullak o yüzden böyle bir hata yapip.. neriman ve ihsan evliligini 20 sene yapti... ama üc tane senarist... birinin aklinada gelmedimi gecen bölüm biz asiyi 83 dogumlu gösterdik... 20 sene olamaz demedi... hadi onu gectim bu forumda okadar yas analizi yapildi... okadar senaristlere ricalarda bulunuldu... bu isi mantikli cözsünler diye.. yine yok yine yok... sinir oldum ya.....simdi nasil bir cözüm bulacaklar merak ediyorum........

bence söyle birsey uydursunlar hata yapmisken tam yaparlar..... defne ve asi dogduktan sonra evlenmis olsunlar.......:img-hyste nasil cözüm :img-hyste

süper bir çözüm valla cnm...20 yıl ya o zaman valla kızlarımız iyice küçülüüyor ..o kadar da değil...o zaman kesin senin dediğin gibi..defne doğmuş asi doğmuş sonraaaa...

cemal=ihsaaan nolur evlen kızımla:):)
i=olmaaaz istemiyorum ben başkasını seviyorum
c=yaaa iki kızınız oldu üçüncüde yolda..elaleme ne deriz yaa
i=ya kardeşim zorla mı evlenmiceeem
c=aa ne insafsızsın sen yaaa...

ihsan babaıyla olan konuşmalarını düşünür ve süheylanın çocuğunun babasından olduğunu bir daha hatırlar

i=tamam ya evleniceem
c=ohh Allah senden razı olsun ihsan..insaflıymışsın meğer..

cemal ağa diyordu ya yalvardım diye..işte bu şekilde:):):):):)
saçma mı oldu ki...

klgçaglar
01-03-08, 15:06
Vallahi dünkü bölüm çok hoştu ama Cemal Agam'a helal olsun ondan beklenmiyecek bi tepki verdi ben o kahveyi cezvesiyle İhsan'ın başına geçirecek sandım ama geçirmedi:)
Bu bölümün en şirin sahnesi Asi-Demir yemek sahnesiydi ya bilmiyorum yorumlarınızı okuyamadım ama Demir Asi'ye o gün boyunca kocası gibi davrandı:)
Valla Demir'e helal olsun demek sarma teker teker konurmuş nerden bilsin kız:hıhdaha ben bile bilmiyodum Demir sayesinde öğrendim:img-blush
Arkadaşlar beklediğimiz olmadı Demir şaşı olmadı ama Asi gitmene gerek yok diyince evde bi hönk sesi çıktı ama ben bayan bilmiş olarak olaya el attım bu tüyolar çok güzel oluyor söyleyen herkese teşekkürler millete hava atıyosun:img-hyste
Ay Aslan bir de Demir'lerin tüm varlığını almak istiyormuş Demir'lerde gariban oluyomuş:img-hysteDüşünemiyorum yani:)

kumralim19
01-03-08, 15:11
süper bir çözüm valla cnm...20 yıl ya o zaman valla kızlarımız iyice küçülüüyor ..o kadar da değil...o zaman kesin senin dediğin gibi..defne doğmuş asi doğmuş sonraaaa...

cemal=ihsaaan nolur evlen kızımla:):)
i=olmaaaz istemiyorum ben başkasını seviyorum
c=yaaa iki kızınız oldu üçüncüde yolda..elaleme ne deriz yaa
i=ya kardeşim zorla mı evlenmiceeem
c=aa ne insafsızsın sen yaaa...

ihsan babaıyla olan konuşmalarını düşünür ve süheylanın çocuğunun babasından olduğunu bir daha hatırlar

i=tamam ya evleniceem
c=ohh Allah senden razı olsun ihsan..insaflıymışsın meğer..

cemal ağa diyordu ya yalvardım diye..işte bu şekilde:):):):):)
saçma mı oldu ki...

neden sacma olsunki benimki gibi gayet mantikli bir cözüm :img-hyste hep senaristler sacmalayacak degil ya birdefada biz sacmayalalim.....

birde su kiyafet konusuna girmiyim diyorum.. ama bana inat su senaristler yapiyorlar yapacaklarini... simdi asi hayvanlarla ilgilendi.. bunu görünce sonunda veteriner oldugunu hatirladi dedim.... ama sonra aklima ne geldi bilin bakalim.... asi hayvanlarla bayagi ilgilendiki sevim artik dayanamadi gitti.. asi neyapti o kiyafetlerle hüseyinlere gitti.... bu kizin üstü hicmi kokmuyor.... yada yanindakilerin burunlarinda bir sorunmu var... galiba burunlari koku almiyor :img-hyste bunun baska bir aciklamasi olamaz.. ve birde o kokulu haliyle demirin yaninda oturuyor......

ve demirin verdigi kazak bencede kazak güzel kokamaz... yani bir kiyafet uzun süre dolapta kalirsa onca sene pis kokar.... demir nededi acaba madem kuzu kokuyor ozaman bu kokan kazagida giyebilirmi dedi :img-hyste

birde asi tabide üstünü cikartip o kazagi giyemezdi... üstündeki elbise degilmiydi.....

söğüt
01-03-08, 15:23
hırçın aslanla, senelerin intikam duygusu ile yıllanmış olan süheylanın arasını düzeltse düzelse melek düzeltebilir bye diyorum ve gidiyorum :img-hyste

seker1
01-03-08, 15:23
neden sacma olsunki benimki gibi gayet mantikli bir cözüm :img-hyste hep senaristler sacmalayacak degil ya birdefada biz sacmayalalim.....

birde su kiyafet konusuna girmiyim diyorum.. ama bana inat su senaristler yapiyorlar yapacaklarini... simdi asi hayvanlarla ilgilendi.. bunu görünce sonunda veteriner oldugunu hatirladi dedim.... ama sonra aklima ne geldi bilin bakalim.... asi hayvanlarla bayagi ilgilendiki sevim artik dayanamadi gitti.. asi neyapti o kiyafetlerle hüseyinlere gitti.... bu kizin üstü hicmi kokmuyor.... yada yanindakilerin burunlarinda bir sorunmu var... galiba burunlari koku almiyor :img-hyste bunun baska bir aciklamasi olamaz.. ve birde o kokulu haliyle demirin yaninda oturuyor......

ve demirin verdigi kazak bencede kazak güzel kokamaz... yani bir kiyafet uzun süre dolapta kalirsa onca sene pis kokar.... demir nededi acaba madem kuzu kokuyor ozaman bu kokan kazagida giyebilirmi dedi :img-hyste

birde asi tabide üstünü cikartip o kazagi giyemezdi... üstündeki elbise degilmiydi.....

evet canım orası benimde dikkatimi çekti..asi önce hayvanlarla ilgileniyor kuzuları seviyor...tamam veteriner işi bu ma daha sonrada hiç kıyafetlerini değiştirmeden o kokuyla sofraya oturuyor...herkesin mi burnu tıklalı canım hiç mi koku duyan olmadı ama...özellikle demir yanında oturuyor duymuyor..belkide duyuyor söyleyemiyor...

eve gidince kazak verdi ya...içinden ''kazağın pis kokuyor alda şunu giy'' demiştir kesin..ama demirin verdiği kazağında güzel koktuğu söylenemez canım..cidden o kadar zaman kalmış dolapta sonra kokmuyor...

asi de eve gidince kazağı kokluyor ve onnunla yatıyor

TAMAM BEN BİR KANAATA VARDIM BU DİZİDEKİ HERKESİN BURNU TIKALIII....

klgçaglar
01-03-08, 15:32
evet canım orası benimde dikkatimi çekti..asi önce hayvanlarla ilgileniyor kuzuları seviyor...tamam veteriner işi bu ma daha sonrada hiç kıyafetlerini değiştirmeden o kokuyla sofraya oturuyor...herkesin mi burnu tıklalı canım hiç mi koku duyan olmadı ama...özellikle demir yanında oturuyor duymuyor..belkide duyuyor söyleyemiyor...

eve gidince kazak verdi ya...içinden ''kazağın pis kokuyor alda şunu giy'' demiştir kesin..ama demirin verdiği kazağında güzel koktuğu söylenemez canım..cidden o kadar zaman kalmış dolapta sonra kokmuyor...

Ya bişey diyicem o ev Arif'in evi değilmiydi?Eğer yanılmıyorsam onlar çiftliğe geleli çok olmadı yani ta Demir'in annesinden kalmamıştır heralde:img-yes:
Hem bulunduğu yer temizse pekde birşey olmaz ayrıca...
O kıyafetlerle sofraya oturmada haklısın yani hep yakınıyoruz ama yine aynı aynı Asi artık böyle kabullenicez ne yapalım:img-yes:Demir'in kokuyu duyması söz konusu olamazda kokuyu koklaması hissetmesi olabilir:)Valla deli gibi seviyor kızı ne yapsın her şeyine katlanıyor:)

kumralim19
01-03-08, 15:33

yazdiklarina katiliyorum.... aslan bile melege üstümü degistireyim öyle cikalim diyor.... simdi senaristler bunu gözüme sokarken.... asi o kiyafetlerle dolana dursun.... oraya zaten bir dakika bile girsen üstün basin kokar... bence digerlerin burnu tikali degil.. asinin kiyafetleri kokuyu üzerine cekmiyor :img-hyste

birde ben melegin annesinin nasil öldügü bilmiyor saniyordum... ben birseymi kacirdim... ilk bölümlerde melek rüyalarinda görüyordu... sonra teyzesine anlatiyordu... o kisinin annesi oldugunu bilmiyordu... bu bölüm o neneye anlatirken bildigi ap acikti....birde melegin kolunun rahatsizligi bence piskolojik... bunu aslan bile far ettiki.. melege icini dök ne istiyorsan anlat dedi.....bu olayida aslan cözdü ya....:img-wink: galiba demirden sonra yeni kahraman aslan ilan edilecek :img-hyste

YONCA_ÇINAR
01-03-08, 15:34

Eeeeeeeeeeeee şimdi yangın yerine Demir uçmasında ben mi uçayım.:img-hyste:img-hyste

:img-hysteöyle diyorsan öyledir :img-hyste
Peki hangi cinsten
Devekkuşu :img-hyste Olurmu

Demir uşsun demir uçsunda Kerime bişey bulamadın.Yoksa o kanatsız melek mi :img-hyste

GULBEYAZ76
01-03-08, 15:38
Demir uşsun demir uçsunda Kerime bişey bulamadın.Yoksa o kanatsız melek mi :img-hyste

Banane Kerimden benim derdim Doğan ailesini çözmek.:img-hyste
Kerime el atsam Leylanın hatrı kalır girdim mi çıkamam.:img-hyste

Cansu*
01-03-08, 15:42
Buarada demeden geçemeyeceğim Asi ve Demir aşkı bugüne kadar dizilerde izlediğim en güzel ve masum aşk diyebilirim

evet ya asi demir aşkı bambaşka ben böle bişey izlemedim daha önce oyunculardan kaynaklanıyo olması lazım bu durumun çok güzel yansıtıyolar gerçek gibi:img-yes:

Fırtınayı izlemedim ama Tubanın bir önceki dizisindeki aşk bu kadar etkileyici değildi.Ben filiz ve yılmaz aşkını bu kadar büyük ilgi ile seyretmezdim şimdi Asi ve Demiri aynı karede görebilmek için can atıyorum.:)
Ve dizi neredeyse 20 bölüm yaptı ben hala ilk günkü zevki alabiliyorum

onları yanyana , konuşmasalar bile bakışırken görmek o kadar güzel oluyo ki

TUBASİ
01-03-08, 15:44
Reytingler çok iyi gelmiş..Nasıl sevindim o yarışmayı geçtiğimize anlatamam göbek atmaya başladım:dance:Verilen o müthiş emeğin karşılığını almaları beni çok sevindirdi...

Şu 20 yıl mevzusuna bende değinmek istiyorum.Belki mantık hatası gibi görünebilir ama bazen yılları yuvarlak olarak söyleriz..Senaristlerin yaş konusunda yaptıkları hatanın üstüne bide bu yıllar konusunda hata yapmaları çok dikkatsizce..Ama ben bu bölümde o kadar güzel sahneler izledim ki mantık hatalarını görmezden geldim.:img-yes:

Aslan la Asi birbirine çok benziyor karakter olarak.İkiside isyankar ve hırçın.Aslan daha deli ama gurularına çok düşkünler..İkisinin bir ortak yanıda Leyladan hoşlanmamaları:img-hysteAslan ağzının payını verdi Leylanın sonra görüşürüz dedi.İntikam için Demirlerin mallarına fazlaca hak sahibi mi olmak isteyecek acaba..Demir ,Süheyla,Kerim ,Leyla konuşurken Kerim Demire seninde pabucun dama atıldı dedi..Şaka belki ama her şakanın altında bir gerçek payı vardır.Sanki Demir orda biraz bozuldu gibi geldi bana..

SEZİNN
01-03-08, 15:48

Aaa siz bilmiyomusunuz Asi yanında parfüm tasıyo :img-hyste Çifliğe gidiyo kuzularla keçilerle ugrasıo cebinden cıkartıyo parfümü bi sıkıyo koku falan eser kalmıyo :img-hyste Neden eli hep cebince sanıyosunuz parfüm düsmesin diye :img-hyste

Hem kazak niye koksun cnm belki dolapta naftalin vardır güzel kokuyodur..Asi'de yoruldugundan yataga oturunca burnuna bi koku gelmiş kazagı koklamıstır..Ne gzl naftalin kokuyomus bu diye fln :img-hyste:img-hyste

Her ikisinin mantıklı acılımı bu olsa gerek :icon_whis:img-hyste

duyer
01-03-08, 15:48
ya size katilmamak mümkün degil, gercekten dizide anlatilan ask o kadar kuvvetli o kadar romantikki, demir- asi sahnelerini izlerken insanin ici eriyor resmen:happy0064 ya bu bölümde iyiki bir yakinlasma olmadi ikisinin arasinda, bazi arkadaslarimiz bunun olmasini istiyorlardi ama ben tamamen karsiydim, o zaman bu askin gözümdeki degeri biraz da olsa düsmüs olurdu, bana asi ve demirin ask dolu bakismalari simdilik yeter de artar bile.....:img-blush
umarim bu dizi herzaman böyle iyi gider ve bizim beklentilerimizi karsilar

Cansu*
01-03-08, 15:49
ben senarist olsaydım şunları da yapabilirdim

asi demir onu eve getirince eve girdiğinde neriman kızım nerde kaldın ıslanmışsın çıkar üstünü başını ısın şurda derdim sonra asi üzerini çıkardığında evdekiler üzerindeki o kıyafette ne nerden buldun derdim asi de bişeyler atardı falan sonra yatak odasına çekilirlerdi asi kıyafeti koklarken defne o üst kimin allah aşkına nie kokluyosun derdim asi de hiç bişey falan derdi

olabilirdi yani ama böle de güzel oldu

telefe
01-03-08, 15:54
yaff acaba aslan kime asık olacak ki..
melekle yakın gibiler ama teyze kızı gerci evlenseler sorun olmaz ama
leylada yerleştine göre olası bi aslan leyla askı da izleyebiliriz..
ilginçç bir çift olurlar yanii...:)

aslan&leyla...muhahaha:):)
böyle bişey olursa leyla asinin abisinin karısı olucak...
muhahaha:):):)

TUBASİ
01-03-08, 15:55
Buarada demeden geçemeyeceğim Asi ve Demir aşkı bugüne kadar dizilerde izlediğim en güzel ve masum aşk diyebilirim.Fırtınayı izlemedim ama Tubanın bir önceki dizisindeki aşk bu kadar etkileyici değildi.Ben filiz ve yılmaz aşkını bu kadar büyük ilgi ile seyretmezdim şimdi Asi ve Demiri aynı karede görebilmek için can atıyorum.:)
Ve dizi neredeyse 20 bölüm yaptı ben hala ilk günkü zevki alabiliyorum normalde ben 20 bölüm bile dayanamam kolay kolay bir diziye saçmalıklar eski tadı alamamalar soğutur beni umarım Aside aynı şeyle karşılaşmam.Dizi sakin gitsin ama saçmalamadan,klişelerden uzak gitsin.Yok birlikte olurlarmış kız hamile kalırmış oğlanın haberi olmaz bırakıp gidermiş aradan 4 yıl geçer kız da buarada onu seven başka biri kabul edince onla evlenir falan ilen bunlar beni dizilerden soğutuyor.Umarım Asi bu seyrini korur.

Dizi süreleri de 60 dakikaya inse iyi olur diziyi uzatıp 90 dakika tamamlamak için özenmeden yapılıyor bazı şeyler bu belli mantık hatalarının basitliği en bariz örnek.

Yazdıklarına aynen katılıyorum..Bu zamana kadar gündem yapmış dizilere bakın..Benim izlediklerimde var içinde .Her gün biraz daha bağlanıyorum bu diziye..MuraTuba gelmiş geçmiş en uyumlu çift.Aralarındaki inanılmaz elektrik beni çok fena çarpıyor..:good:18 bölüm su gibi geçti ..Hiç bir bölümü boş olmadı her birinde hafızaya kazınan replikler,sahneler dahası bakışlar oldu..

Bu arada Aslan bir tepeye çıktı ..Bir yana çevirdi Kozcuoğlu çiftliği bir yana çevirdi Demirin çiftiliği..Güzel sahneydide yönetmenden daha iyi bir ustalık beklerdim orda montajla yapıldığı çok barizdi..Neyseki benim gibi dört gözle izleyenler farkedebilir yalnızca.

YONCA_ÇINAR
01-03-08, 16:01
Banane Kerimden benim derdim Doğan ailesini çözmek.:img-hyste
Kerime el atsam Leylanın hatrı kalır girdim mi çıkamam.:img-hyste

Aaa olmadı hiç banane denir mi ne ayıp :icon_whisSen gir ben seni boğulmadan çıkarırım :img-hyste
Mesela şu Leylanın tabloyu düzelt demesine birşey demekle başlayabilirsin.:img-hyste

Kendi tipini önce düzeltsin sonra tabloyu düzelsin o yamuk tablo bile Leylanın tipinden daha düzgün :img-hyste:img-hyste

aasiii
01-03-08, 16:02
yazık aslan'a..
bunca yıldan sonra bir sırrın parcası oldugunu öğreniyor.
kendi annesini secmesini dogru buldum.ilk zamanlar süheyla'ya bu sekilde tepki vermesi de anormal değil.ama sonraları sakinleşmesi gerek.

o sahneyi izlerken annem:asi'nin sevdiği çocuk mu abisi cıktı??
ben:yok canım,sevmiyordu ..zaten kardeş gibi büyümüşlerdi.
annem:iyi bari.
ben:anne...
annem:efendim??
ben:bak,aslan kendi annesini secti yine.ondan vazgecmedi.bence de ,büyüten önemli.yani ben de sizi secerdim.itiraf edebilirsin:img-hyste:img-hyste
annem::fighting2

Hüseyin,ne tatlı çocuksun sen!gamzelerini yerim senin.
Hüseyin'in evine giderken gectikleri sokaklar ve evler ne kadar güzeldi.şimdi ,gökyüzündeki yıldızları görmeme engel olan yüksek katlardan,lüks apartmanlardan daha güzel.dizinin Hatay'da cekiliyor olması büyük avantaj bence.:good:

ebrumm
01-03-08, 16:02
Ve dizi neredeyse 20 bölüm yaptı ben hala ilk günkü zevki alabiliyorum normalde ben 20 bölüm bile dayanamam kolay kolay bir diziye saçmalıklar eski tadı alamamalar soğutur beni umarım Aside aynı şeyle karşılaşmam.

bu yazdıklarına katılmamak ımkansız..dedıgın gıbı dızıler genelde 13. bolumden sonra patlaklar vermeye baslıyor..bızde dıyoruz abı dızı nasıl başladı nerelere geldı..ama Asi de öyle degıl 18. bolumu izledık ve ben yıne buyuk bir heycanla senınde dedıgın gıbı ılk bolummüş gıbı izlıyorum..zaten en büyük korkumda bu senarıstler her dızı gıbı hatalar yapmayıp gereksız ve saçma sapan uzatmalar yapmazlarsa dızı aynı heycanlada devam eder..bızde dizi bittiğinde aklımızda sadece başlardakı heycanla ızledıgımız bölumler değil butun bölumlerın her sahnesını hatırlarız tebessümle..

_songülöden_
01-03-08, 16:06
Bu bölüm çok güzeldi.En güzel yerleri ise Asi&Demir sahneleriydi.Onların tatlı atışmaları benim çok hoşuma gidiyor.Yemek yerlerken çok tatlıydılar helede tenceriyi birbirlerinden almaya çalışmaları asinin sarmayı koyması
ASİ'yi ÇOK SEVİYORUM:img-wink:

nilece
01-03-08, 16:08
Aşk yaralar...
Ellerle ayakları delip parçalamayan aşk yoktur...
Aşkın şiddetli mutluluğu, aynı zamanda aşkın şiddetli acısıdır...
Acının peşinden koşmuyorum, ama acıtıyor...
Acı çekmenin peşinden koşmuyorum ama acı çekiyorum...
Ürkmemek, uğraşmamak, aşkın yolundaki bu şeyleri görmezden gelmek en iyisi...
Bu aşk kolay değil;
Ama yalnızca imkansız olan uğruna çabalamaya değer...
evet,asi ve demir aşkı için söylenecek,tekşey bu olmalı..yılmadan,yıkılmadan tutunun aşka..
engelleri beraber aşın,uzaklaşmayın..gösterin, aşkınızı bir bebek gibi,nasıl büyüttüğünüzü..geçmişin,karanlık sularından elele çıkın,herşeye ve herkese inat...

telefe
01-03-08, 16:55
süperr yaa SEZİNN süpersinn valla...
ben senin gülüşüne kurban olurum haa...:):)muhahaha:):):)

gercektende öyle kurban olarak bakıyo gibi asiye
alıpta içine koyacak kızı sanki...
o derece yaniii...:)

gerçek_aşk86
01-03-08, 16:58
Buarada demeden geçemeyeceğim Asi ve Demir aşkı bugüne kadar dizilerde izlediğim en güzel ve masum aşk diyebilirim. Asi ve Demiri aynı karede görebilmek için can atıyorum.:)

Murat ve Tuba arasında öyle güçlü bir elektrik var ki etkilenmemek imkansız..

evet ya asi demir aşkı bambaşka ben böle bişey izlemedim daha önce oyunculardan kaynaklanıyo olması lazım bu durumun çok güzel yansıtıyolar gerçek gibi:img-yes:onları yanyana , konuşmasalar bile bakışırken görmek o kadar güzel oluyo ki

Yazdıklarına aynen katılıyorum..Bu zamana kadar gündem yapmış dizilere bakın..Benim izlediklerimde var içinde .Her gün biraz daha bağlanıyorum bu diziye..MuraTuba gelmiş geçmiş en uyumlu çift.Aralarındaki inanılmaz elektrik beni çok fena çarpıyor..:good:18 bölüm su gibi geçti ..Hiç bir bölümü boş olmadı her birinde hafızaya kazınan replikler,sahneler dahası bakışlar oldu..

Bu yazdıklarınıza aynen katılıyorum..İnternette biraz kamuoyu araştırması:) yapınca dizimizin Türkiyede şu anda yayınlanan diziler arasında en ilgi çekici dizi,en beğenilen aşk hikayesi olduğunu gördüm..Asi gelmiş geçmiş en etkileyici,en güzel aşk hikayesi:img-in_loMuraTuba en uyumlu,en yakışan çift:img-in_lo

Tüplü sitede bir yorum,

vallahi mükemmel bir bölümdü çok harika sahnelerdi. .demirimde asimde harikaydı .bu aşk beni çok etkiliyor .her şeyi demir bakışları ile okadar güzel anlatıyorki. dokunmadan yaşanan aşk anca bu kadar güzel anlatılabilirdi:img-in_lo

Ve dizi neredeyse 20 bölüm yaptı ben hala ilk günkü zevki alabiliyorum.Dizi sakin gitsin ama saçmalamadan,klişelerden uzak gitsin.Yok birlikte olurlarmış kız hamile kalırmış oğlanın haberi olmaz bırakıp gidermiş aradan 4 yıl geçer kız da buarada onu seven başka biri kabul edince onla evlenir falan ilen bunlar beni dizilerden soğutuyor.Umarım Asi bu seyrini korur..

bu yazdıklarına katılmamak ımkansız..dedıgın gıbı dızıler genelde 13. bolumden sonra patlaklar vermeye baslıyor..bızde dıyoruz abı dızı nasıl başladı nerelere geldı..ama Asi de öyle degıl 18. bolumu izledık ve ben yıne buyuk bir heycanla senınde dedıgın gıbı ılk bolummüş gıbı izlıyorum..zaten en büyük korkumda bu senarıstler her dızı gıbı hatalar yapmayıp gereksız ve saçma sapan uzatmalar yapmazlarsa dızı aynı heycanlada devam eder..bızde dizi bittiğinde aklımızda sadece başlardakı heycanla ızledıgımız bölumler değil butun bölumlerın her sahnesını hatırlarız tebessümle..

Bu yazdıklarınıza da katılıyorum benimde en büyük korkum dizinin klişelere boğulup saçmalaması..umarım olmaz bu büyüyü bozmasınlar:img-in_lo

Bu bölümde sofra sahnesi çok güzel ya Asi&Demir'e ara sıra böyle romantik komedi tarzı sahneler yazsınlar çok yakışıyor,çok tatlılar:img-blushŞimdi bu bölümü tekrar tüplü sitede izliyorumda 7. kısımın 09.39 ve 09.40'ıncı saniyeleri Asi'nin ağız hareketi:img-hyste ardından Demir'e bakışı süper ya kızın sinirli hali de ayrı bi tatlı:img-icecr

TUBASİ
01-03-08, 17:39
SEZİNN ,gerçeten güzel yakalamışşsın ..Bir tanede ben söyliyim..Demirin Asinin saçını izlemesi..Demirin biz daha çok Asinin başka yerlerine bakışını dikkat ettiğimizden :img-hystebelkide farkedilmedi...Asi paltosunu giyerken saçlarının buklelerini arkaya doğru attı.Demir elleri cebinde onun saçlarını izliyordu.Bundan da anlaşılıyor ki Asinin saçlarına olan bir düşkünlüğü var.15.bölüm de malum sahneden sonra ilk olarak da saçlarına dokunmuştu..Demir birgün Asiye onu ne kadar sevdiğini söylerken bunuda ekliyecektir..:img-blushHatta bir kere Asi Demire sinirlenmiş saçlarını yüzüne çarpmıştı..Asi Demirin bu düşkünlüğü anladığında ilerde birgün kavga ettiklerinde sırf inat olsun die saçlarını biraz kestirebilir.Asi bu yapar mı yapar..(Bende nerden nereye geldim yahu:icon_whis)

angels18
01-03-08, 17:42
yeni başlık hayırlı olsun arkadaslar cok hızlısın maşallah 18.sayfaya gelmişsiniz ben hala daha diziyi düşünüyorum özellikle şu sofradaki sarma sahnesi aklıma geldikçe yüzümde bir gülümseme oluyor ya bu diziyi cok seviyorum gerçekten geç tanıştım ama iyiki izlemeye başlamışım asi-demir sahnelerini bundan sonra çok görmek istiyorum aslında aşkın başlamasını istiyorum geçmişin aralarına girmesine izin vermesinler artık:(

Cansu*
01-03-08, 17:47
bir kere Asi Demire sinirlenmiş saçlarını yüzüne çarpmıştı..Asi Demirin bu düşkünlüğü anladığında ilerde birgün kavga ettiklerinde sırf inat olsun die saçlarını biraz kestirebilir.Asi bu yapar mı yapar..(Bende nerden nereye geldim yahu:icon_whis)

yok yapmaz herhalde:)ama iş inadan bindin mi ellerinden bişey kurtulmaz

sezincim çok güzel anlatmışsın canım demirin her bi bakışı bişey anlatıyo asim de öle :) gülümsemesi,yutkunması yeter

sondakika
01-03-08, 17:56
efendim başından beridir şu aslan karakterini sevmemiştim.. hani dizilerde böylesi kütük bir o kadarda takoz karakterler an gelir joker kartı gibi kullanılır.. izlerken bu ne lem bu nedir diye sorgularken kardeşlerimin pis pis sırıtıp bu en beklemediğin adamdır demelerini pek anlam vermezdim.. yemeyin lem beni derdim..

harbi pis yediler..şu aslan şeysi denilen mahlukat gelsin süheylanın kayıp oğlu yada gasp edilen oğlu olsun çıksın.. ooo rahatım.. gözümde halen bir takoz.. kütüp olmaktan terfi etmedi kendileri.. hele bu bölümde zirvelerde gezindi durdu..!!!

asi dizisi konusu itibariyle pek geniş ve uzun soluklu olacak değil.. daha şimdiden malzemin yarısı tüketildi.. aslan şeyisi olmakta bu malzemenin yarısı.. umarız tadında bitirirler.. zira sezonlar görüyorum ben sezonlar deyip alıp başını giderken altını boşaltacaklar haberleri olsun.. binbir gece ve sıla dizilerinin akibetleri (aslında örnek çok) duyrulur.. hele 90 dakika olunca her bölüm zorlama sahneler alabildiğince var.. misalen.. bir bölümde süheyla araçtan iniyor köprünün başına gelip akan ırmağa bakıyor.. bu arada 20 saniye geçti tabi.. sonra bizim demir efendi iniyor.. muhterem ve asil teyzelerinin yanına geliyor.. bir konuşma var mı ?! yok.. gelip ikisi birden ırmağı izleyip galiba balık tutma fanzateleri kurmaktalar... gitti 2 dakika.. eee 90 dakika nasıl dolacak biraderim.. tüh sizin dizi anlayışınıza..!!!

neyse diziye gelelim.. demir efendi hızlı gitti.. adın demirbiraderim duyguların değil.. bir anda adam soğuma durumlarına girdi..tabi bende ne oluyor lem bu demir önceki ilk 16 bölümdeki demir mi lem.. yoksa kopy paste edilip üretilmiş bir demir mi?! malum aşk sıcaktır adamı ısıtır.. nefret su gibidir.. metale inen.. bir anda bizim demirin duyguları demir olup nefret suyu dokununca adam buz kesti.. bu bölümde yeninde doğaçlamalar..yani herifte değişmeler söz konusu.. teyzenin meselesi aşkın tam orta yerine kurulmuş.. mantık var mı?! yok aramak zaten mantıksızlık olur..

demirim nedir niyetin senin, kap oradan bir parça ekmek bir kaç zeytin.. neyse şiiri keselim..demiri analiz edelim.. aslan şeyisi ihsanında oğlu olması gerçeği dizinin başından beridir belkide tahmin edilen süreci ama babasının kendisine ettiği lakırdıları süheylaya söylediği zaman, o an kopacak fırtınayı merak etmekteyim.. fazlada konuşulacak bir konu yok zaten...

ha unutmadan söyleyelim aşk başka birşey yahu.. hele aşıksanız şu meret dizideki demir ile asinin bakışmaları başka keyifli oluyor.. bundan öte denilecek kelam yok.. birde şu celal ağanın hinliği, adiliği.. bölüm bitti..!!!

telefe
01-03-08, 17:57
SEZİNN ,gerçeten güzel yakalamışşsın ..Bir tanede ben söyliyim..Demirin Asinin saçını izlemesi..Demirin biz daha çok Asinin başka yerlerine bakışını dikkat ettiğimizden :img-hystebelkide farkedilmedi...Asi paltosunu giyerken saçlarının buklelerini arkaya doğru attı.Demir elleri cebinde onun saçlarını izliyordu.Bundan da anlaşılıyor ki Asinin saçlarına olan bir düşkünlüğü var.15.bölüm de malum sahneden sonra ilk olarak da saçlarına dokunmuştu..Demir birgün Asiye onu ne kadar sevdiğini söylerken bunuda ekliyecektir..:img-blushHatta bir kere Asi Demire sinirlenmiş saçlarını yüzüne çarpmıştı..Asi Demirin bu düşkünlüğü anladığında ilerde birgün kavga ettiklerinde sırf inat olsun die saçlarını biraz kestirebilir.Asi bu yapar mı yapar..(Bende nerden nereye geldim yahu:icon_whis)

kesinlikle katılıyorum...:)

off asinin herseyi gibi saclarıda cok güzel ama demir napsın yaa...
valla asi saclarını kuruturken demirin gözleri koca koca oldu zor tuttu kendini...hehehe..:):):):)

oyuncak bulut
01-03-08, 18:01
SEZİNN, bakışlar ve yorumların süper :happy0064cidden mükemmeldi Murat Yıldırım'ın dün akşamki "sen sus da gözlerin konuşsun" şeklinde özetlenebilecek performansı.. :good: neyse herkes söylenebilecek herşeyi yazmış zaten, daha fazla söze gerek yok kanımca :)
Hüseyin nerelerde ne alemde diye forumda bahsediliyordu, bu kadar güzel bir bölümde bu kadar hoş bir şekilde karşımıza çıkması çok iyi oldu :) bravo Hüseyin diyorum :good: bizim keçileri aynı sofrada birbirlerine yemek ikramı yapmak için yarışırken görmemize vesile oldu ya :) o tencere ve sürahi sahnesi o kadar güzeldi ki.... :img-in_lo Demir'in Asi'yi ne kadar sinir ettiğinin farkında olup Hüseyin'e muzipçe göz kırpması, Hüseyin'in bilmiş bilmiş sırıtması... :) Saçağın altındaki teyzenin söyledikleri için ben de "Allah söyletti" diyorum inşallah diyorum
Bu arada Demir'in Hüseyin'i "Siz ikiniz beraberdiniz demek" diyerek kıskanma belirtileri göstermesi de gözümden kaçmadı değil ;) Önce Asi Ablasıyla evlenecekti Hüseyin ama şimdi Demir çıkınca piyasaya tabii "en sevdiği ablası" olmasına razı oldu çocukcağız :)
Aslan ve Leyla arasında yeni bir ilişki için potansiyel görüyorum :)
Neriman Dominant Teyze'ye dönüştü!! Tamam takdir ediyorum babasına gideceğine evde kalmasını ama kızlara niye hayatı zindan etti anlamadım :)

telefe
01-03-08, 18:01
bide asinin bi kücük kardesi adı neydi unuttum ona dolanan oğlan ben bu kızı ilk tanısmada eve atarım gibilerinden bişilerr söledii hiç hoss değildii...
cok sinir oldum orda yaff....
inşş kızın basına kötü bişey gelmez kızın aklı azcıkk yuha gibii..:):):)

kumralim19
01-03-08, 18:05
demir ofiste kerime leylayi dinleyelim dediginde icinden herhalde sunlari söylemistir....

demir: yahu bu leyla basima iyice bela olacak.. aside cok kiskaniyor.... buna en iyisi aslani musallat etmek... aslanla ugrasmaktan.. beni unuturda kurtulurum... yoksa halim harap... gerci bu aslan sirkette calismak isterse... babasinada benzediyse.. senelerce buralara getirdigim sirketi batirir.....:img-hyste

ezgisad1
01-03-08, 18:10
[slm dünkü bölüm güzeldi ama çok deil bence.mesela benim kafamda soru işaretleri var.
1-demirin babasına ne oldu?
2-ya asi madem babasını bu kadar iyi tanıyo neden babasına inanmıyo?çünkü asiyi ne olursa olsun babasının sözüne,dürüstlüğüne inanır biri yapmışlardı dizinin başında ben mi yanlış hatırlıyorum?
3-ya her işsiz kalan bi yerden atlıcak mı?intihar mı edecek?öyleyse nüfusumuz baya azalıyo da.
4-neden demirin annesi intihar ederken çocuklarını yanına alıyo.bence hiçbi anne bunu yapmaz.yani onun yerine teyzeleri var ona emanet eder.koca antakyada çocuklara sahip çıkacak bulunur yani.
yani demiri olaya bağlayış biçimleri biraz uyduruk bence yaa.bu benim fikrim katılmaya bilirsiniz ama ortada saçma yerler de var

asyanazlı
01-03-08, 18:47
Sözüm ona Demirin elinin değdiği kazak aside Demiri'in kokusu için kokluyor ama arkadaşlarında yazdığı gibi bence de sadece küf kokusu almıştır bu kadar pis bir kazağı neden giydi bende anlamadım zaten ıslak şeyleri çıkarmadı üstüne giymesinin ne anlamı var herkesin aklına Demirin kokusu değil küf kokusu ve pislik gelmiş.....:img-hyste:img-hyste

kazak meselesi benide akşam düşündürdü ancak...şöyle olabilirde ;demir evi satın aldıktan sonra eve iyi bir şekilde bakım yaptırmıştır...annesinden kalan bi kaç parça eşyalarıda temizletip tekrar dolaba yerleştirtmiş olabilir...böyleyse mantıklı geldi bana...

yorumlarınızı zevkle okuyorum...olaya bakış açılarınızla diziye farklı bir tat katıyorsunuz...

aslanselda
01-03-08, 19:01
dünkü bölüm güzeldi ama takılmadığım yerler yok değil hani :icon_whis:img-cool2

* İHSAN'ın FAZLASIYLA RAHAT OLUŞU ;

ihsan beyimizin dünkü o yangın sahnesinden sonraki, fatma'nın ve neriman'ın şaşkınlıkları arasında süheyla ile yaptıkları konuşma, herşeyin cemal ağa sayesinde ortaya çıkması, neriman'ın, asi'nin ona tavır almış olmasına karşı, son derece rahat olmasına fazlasıyla takılmış durumdayım. Bunca bölüm bize gösterilen ihsan bey bu değil, bir bölüm öncesinde bize olanları kendi içinde sorgulayan ihsan'da bu değil... peki ne oldu ihsan bey'e, herşeyin ortaya çıkması mıydı onu rahatlatan, üzerinden yük mü alınmıştı. Tüm olanların bir açıklaması olmayacak mıydı, ailesinin kendisine karşı hissetmiş olduğu hayal kırıklığı ve yaşadıkları güvensizlik duygusundan sonra çıkıp kızının karşısına "günaydın yavrum, bugünkü program nedir" diyerek sırıtacak mıydı. Hiç ama hiç yakıştıramadım ihsan bey sıfır oldu birden gözümde.

* FATMA'nın ÖKKEŞ'e KARŞI TUTUMU ;

bir insanın eşinin kucağına oğlumuz diye verişinin ardından uzun uzun yıllar geçtikten sonra, oğlunu bir gece çıkan bir yangında kaybetmenin korkusunu yaşarken, birinin oğluna sahip çıkması neticesinde aslan kesilen fatma'nın eşini yani ökkeş'i olanlara karşı yeteri kadar sorgulamamış olması, hatta hiç sorgulamayaşına da takılmış durumdayım. Tamam anlıyorum, ökkeş'in hali kötüydü, üzerine gitmek istemedi ama kim olursa olsun hele ki söz konusu insan bir "anne" ise bu konuda böyle susup oturmaz, tüm olanların muhasebesini yapar, karşısına öfke kusardı. O anda olacakların hesabını güdebilecek bir mantık yürütemeycek kadar hassas olur, yapacaklarının nereye varacağını bilmez biçimde etrafa aslan gibi saldırırdı, saldırmalıydı. Fatma'nın bu kadar çabuk kabullenmiş hali hoşuma gitmedi.

* CEMAL AĞA'nın TUTUMU ;

cemal ağa'nın damadına karşı duyduğu öfkeyi az çok biliriz hepimiz, evet aslında bu adam hiçte kötü biri değildir, aksine ne yaparsa da kartlarını açık oynar, alttan iş çevirmez. Sanırım bu yüzdendir kimse cemal ağa'dan nefret edemez. Yalnız cemal ağa'nın süheyla - ihsan olayında bu kadar ince eleyip sık dokuduktan sonra, gerçeği açığa çıkarmak için elinden geleni yaptıktan sonra, birden o yangın sırasında "aslan" gerçeğini bildiğini bize göstermedikleri halde gözümüze soktuktan sonra... ki bunu bile es geçiyorum, ihsan'a karşı birden böyle melek kesilmiş halleri, onu yine başı dik görmek istediğini söyleyerek destek çıkması, hatta ve hatta uyuduğunu gördüğünde sevgiyle üzerini örtmesi bir hayli ilginçti. Evet cemal ağa kötü değil, evet ihsan'ın da aslında ne derece iyi biri olduğunun farkında yıllarca anlaşamamış içten bir hesap gütmüş olsada ama yine de bu kadarı fazla geldi ve buna da takıldım.

* NERİMAN'ın DEFNE & KERİM'e TUTUMU ;

Neriman bölüm boyunca tam istediğim ve beklediğim gibi olur olmaz herşeye içinde duyduğu öfkeyi kullandı. Bu sanıyorum hiçbirimizi şaşırtmamıştır. Çok sevdiği kocasının geçmişte yaşadığı bir kaçamak ve sonucunda doğan bir çocuk vardı, ee anlamsız biçimde ihsan beyin olanları anlatmayışı ve sessiz kalışı da bu öfkeyi artırmaktaydı. Hangi kadın böylesi bir gerçeği kabullenebilirdi, kaldı ki neriman yine de birşey yapmadı, yuvasını dağıtmamak adına susma kararı, eşinden uzak kalma hakkını kullandı. Yalnız olanlardan küçük kızını ve gonca'yı ayrı tutması doğru değildi. Gonca neden bu dizide yok gibi davranılıyor, son 2 bölümdür aşk yaşayacağı izlenimlerini vermeleri varlığını ispatlamıyor, sonuç olarak o kız çokta küçük değil, hatta en küçük kızları da küçük değil, olanların onlar tarafından da öğrenilmeye hakları var. Çünkü bu sefer herşeyden bihaber olan kızlar, ailenin yaşadığı huzursuzluğu ve suskunluğu gördükçe daha huzursuz olacaklar. Bu doğru değil. Neyse Neriman'ın tüm olanların faturasını DEFNE & KERİM'e çıkarmasına sinir oldum, ne kadar sinirlenmiş olursan ol, KERİM çok içten ve samimi bir çocuk, herşeyi tek başına yapıyor, açık açık karşılarına çıkıp pat diye söyleyeceğini söyleyiveriyor, böyle birinden zarar gelmez, üstelik süheyla'ya ne kadar sinirlensen sinirlen o kerim'in annesi değil, iki seven insanı bu yüzden ayrı kalmaya zorlamak hiç doğru değil. Neyse ki çirkin ama dünya tatlısı Kerim'imiz bunu halletmeyi başardı, gerçekleri Neriman'ın gözüne sokmayı ve yaptığının doğruluğunu kendi içinde muhasebesini yapmasını sağlamayı başardı. Tebrikler Kerim'e.

*ASİ ;

asi'nin herşeyde hangi durumda olursa olsun, babasının yanında olurken, ona toz kondurmazken, şimdi defne'nin deyimiyle "asi senin böyle düşünmen lazımdı" lafını bende ona söylemek istiyorum. Evet ilk izlediğimde asi bunu nasıl yaparsın en azından dinle dedim kendi kendime ama sonra böylesi bir olayda en çok yara alacak kişinin onu en çok seven ve ona en çok bağlı olan kişinin olacağına kanaat getirince asi'nin tutumunun çokta yersiz olmadığına hak verdim. Çünkü babası onun için idoldü, kızların babalarına duyduğu aşka benzer bir hayranlığı vardır çoğu zaman, asi içinde öyleydi, babası herşeyiydi, yanından ayrılmadığı, herşeyini paylaştığı, güvendiği, dürüstlüğünden şüphe duymadığı bir babaydı o... aşık olduğu insanın buraya geldiği günden beri duyduğu öfkenin anlamını kavramaya çalışan asi, bunun sebebinin babası olduğunu öğrendiğinde uğradığı hayal kırıklığı şaşırtıcı değildi. Üstelik ortada 17ç yaşındaki bir genç kız vardı, demir öyle anlatmıştı. Tabi yine söylüyorum ihsan bey'in olanlar karşısında sessiz kalması bu olanları perçinlemekte, şöyle bir yumruğunu vurup olanları anlatabilse, anlatmaya çalışsa öfke duysalar bile anlayacaklar en azından buna inanıyorum. Çünkü evet bir aşk yaşamış ama aşkın verdiği meyveden bir haber yaşamış. Ortada gizlenen bir gerçek var ama hepsi yalan değil.

ASLAN ;

aslan'ı hepimiz biliyoruz zaten, o kaba saba, vurdumduymaz, asi bir karakter. Olanlara yaklaşımı da şaşırtmamalı bizi ama ben 2 çiftliğinde varisi olan aslan'ın birşeylerin hıncını çıkartmak istercesine leyla'nın teklifine balıklama atlamasını beklerken onun tam aksini yapması hem şaşırttı, hem bravo dedirtti. Gerçi bu aslan ne yapacağı da belli olmaz, kendi de dedi, leyla ile oynayacak biraz öyle görünüyor, "eğleneceğiz" dedi. İhsan bey'in yüzüne bakmadığı halde "ben istediğim zaman görüşeceğiz" demesi, ardından tarlada arabası kalmış biçimde ihsan'ı gördüğünde biraz umursamaz ama yine de yardımsever biçimde "şurdan taşlar al altına koy geçer" deyişine ve tavrına bayıldığımı söylemek istiyorum. Tam aslan'caydı :D işte.

*MELEK ;

Melek aslan'a karşı tam olarak ne hissediyor henüz çözebilmiş değilim, sanki bu bölüm biraz daha farklı birşeyler hissettim, yani özel olarak birşeyler olabilir gibi geldi. Hep diyordum gerçi onların arasında bir aşk olacak diye ama belirgin bir ifadeye rastlamadım hiç yine de bu bölüm daha farklı gibi geldi. Melek'in aslan'ın ısrarları üzerine gittiği şifa ana'dan çıktıktan sonra KOLUNUN DÜZELDİĞİNİ FARKETTİNİZ Mİ bilmiyorum :img-hyste ama dizinin başlarından beri özellikle dikkat ettiğim ve hatta nasıl beceriyor aksatmadan zor olsa gerek dediğim o kolunu tutuş şeklinden eser kalmamıştı :img-hyste bu şifa anadan mı olsa gerek, yoksa senarist ve yönetmenin ihmalinden mi bilmiyorum ama Melek'in kolunu tutuş şekli bizlerden farksızdı.

ASİ & DEMİR ;

son olarak bölümün belkide en güzel anları Asi-Demir anlarıydı, sanıyorum bunu da sıkıcı geçecek bölümde güzel olmasını planladıkları tek anlardı. İlk konuşmalarında herşeyden vazgeçmiş bir asi vardı, kendi içinde hesaplaşan ve olanlar karşısında bu filiz vermeye başlamış aşkın, bitmesi gerektiğine inanan bir asi.

ama ne oldu, özette de bahsettiği gibi, hiçbirşey göründüğü gibi değildi, bir kere kalpler buluşmuştu. Dil ne söylese de, gözler aksini anlatıyordu.

asi abla...demir ağbi... diye bizi gülmekten yerlere yatıran konuşması ve tatlı yüzüyle Hüseyin sayesinde bir araya gelen Asi ve Demir, sofradaki muhteşem ötesi sahneleriyle bölümü ve bizleri fetetti.

o nasıl bakışlardı, o nasıl sürahi ile su dolduruştu, o nasıl dolma koyuştu... hepsi hepsi mükemmeldi, ufacık aklıyla bile hüseyin olanların farkına varmıştı ama bizimkiler kedi köpek gibi misafir olarak gittiği evde hüseyin'in anne ve babasının yanlarında olduklarını unutup, kendi gözlerinde boğulmuşlardı.

asi vazgeçmişti ama demir'in vazgeçmeye niyeti yoktu, sofradaki bakışlar "senden uzak durmayacağım asi, senden vazgeçmeyeceğim, sen benimsin, biz birşey yaşadık ve bu gerçekti" diyordu.

devamında gelen yağmur sahnesi ve demir'in evinde geçirdikleri o kısacık ama anlamlı demir bakışlarına mağruz kalmamızı sağlayan sahne...

seven insanın, sevdiğinin ufacık bir saçına, boynuna, göğsüne, yüzündeki terine bakışının, onun için anlamının, hissettiklerinin, kilitlenip kalmaların, "demir" diye sana seslendiği halde kulaklarının duymayışının....

bu sahnenin daha doğrusu aşık bir insanın tamda olması gereken bir durumdan ibaretti, çokta güzel yansıttığı için teşekkürler murat bey'e...

evet oldukça keyif aldığımı söylemeliyim hem sofra, hem yağmurla başlayan ev sahnesinden..

yalnız neden bu kadar kısa sürdü onu anlamadım, tam asi demir'in kendisine fırlattığı bakışlardan tamda hedef noktasından yakalanmışken, hissetmişken, niye, neden, niçin o sahne yarıda kesildi, anlamsızlaştırıldı anlamadım.

şu anda hatırladıklarım bu kadar, genel olarak asi ve demir sayesinde güzel bir bölüm oldu diyebiliriz.

bakalım gelecek neler getirecek, herkese iyi yorumlar bye

lawinia
01-03-08, 19:11
Asi ve Demir sahneleri cok güzeldi bu bölüm. özellikle de hüseyinlerde yemek yedikleri sahnede muhtesemlerdi, tencere kavgası yaparken bayıldım ikisine de nasıl da inatlasıyorlar, cok tatlılar ve cok basarılı iki oyuncumuz da.

DEMİR ilk defa cok daha baska bir gözle baktı Asiye, deliler gibi asık oldugu Asiyi cok da çekici bir kadın olarak gördü karsısında ve bir kere daha etkilendi Asiden, bir anda ne yapacagını sasırdı ve bunu da cok iyi yansıttı. zaten gözleriyle de her seyi anlatıyor, Asiyi her görüşünde bambaska oluyor bakısları.
ASİ babasına karsı yanlıs davrandı bana göre, bunca sene bu kadar güvendiği inandığı, hiçbir hatasını görmediği babasına karsı cok baska davranmalıydı en azından önce bir dinlemeliydi babasını bundan sonra yargılamalıydı. Demirden vazgecmek istedi her seyi unutalım dedi ama bunu ne kadar istese de kolay kolay yapamayacağı, her şeye rağmen birbirlerinden ayrı duramayacakları ortada.

Gonca için zor günler gelecek gibi, o ziya onu rahat bırakmayacak ve umarım yaptıgı cirkin planlara alet olmaz Gonca diyeceğim ama onun da aklı bir karış havada ne yazık ki.
Aslan para konusunda Demirleri zorlayacak bence ilk derdi bu olmasa da gözü yükseklerde gibi geliyor bana aslında ben olsam onun yerinde verilenleri kabul ederdim sonra beni büyüten anne babamı rahat ettirirdim artık calısmasınlar isterdim.

Cansu*
01-03-08, 19:21
slm dünkü bölüm güzeldi ama çok deil bence.mesela benim kafamda soru işaretleri var.
1-demirin babasına ne oldu?

demirin babası ölmüş ama nasıl bi ölüm bilemiyoruz

slm dünkü bölüm güzeldi ama çok deil bence.mesela benim kafamda soru işaretleri var.
3-ya her işsiz kalan bi yerden atlıcak mı?intihar mı edecek?öyleyse nüfusumuz baya azalıyo da.

ama o bi tek işsiz kaldığından intihar etmediki zaten evleri kiralıktı yiyicek içicekleri şeyleri kalmadı hırsızlıkla suçlandı zaten ablası süheyla hamileydi

telefe
01-03-08, 19:22

aynen katılıyorum...
o kadının o anki psikojisini bilemeyiz ama ne olursa olsun intihar etmek
bi insanın acizliğini gösterir yani bilemiyorum helede cocuklarını
alarak intihar etmek...
gercek hayattada yok değil yani önce cocuklarını öldürüp sonra kendini öldüren
yanii Allah o durumlara kimseyi düşürmesin...

pas.si.on79
01-03-08, 19:41
Ben bu kıza boşuna lahana demiyorum.Islak bluzü çıkarmadan üstüne kazağı giydi.:img-hysteDemirde üstündekini çıkarıp giyecek sandı odada kaldı ama bakamıyor.:img-hyste
Demir o eve yıllar sonra ilk geldiğinde Arif Demirlerden kalan eşyaları bir odaya topladıklarını söylemişti.Şimdi Demir salonda buldu o kazağı kazak Arifin karısının mı yoksa Emine Doğanın mı?:img-wink:Emine Doğanında ben çok tırsarım ölü olan birinin giysisini giymektense zatürre olmayı tercih ederim.

Canım lahana demekle haklısın:good::img-hyste .ıslak bluz müydü elbise miydi.. Şuan hatırlayamadım.Belki elbiseyse ondan üstünden giymiştir.

Arif öyle mi demişti. Sizden kalanları topladım bir odada sakladım mı demişti.. Bak bunu atlamışım.sağol canım.. Demir in verdiği o kazağın Emine Doğan a ait olmadığını düşünüyordum ama durum değişti..

Asi o kıyafeti nasıl kokluyordu nasıl seviyordu.

bişiy soracağım
Bu yangın sahnesinde demir asiye ceketini verdi.ceket asi de.sonra gerşekler açıklandı.Sonra amblulanstalar.Orada ceket demirin üzerindemiydi??

Evet. Yani bunda tuhaf birşey yok..bir ara Demire ceketini vermiştir.

Benim gözlerimin dolduğu tek sahne Meleğin ben kolumu değil annemi istiyorum demesiydi.Aslanın Meleğe de cephe alacağını düşünmüştüm ama öyle olmadı.
Tek kanadı zaten yaralı demesi ve onu iyileştirmek için çabalaması takdire layıktı.
[

Melek in kolundaki sorunun psikolojik olduğu kesinleşti. Melek annem kurtulsaydı da kolum olmasaydı diye düşünüyor...

Yağmur Demire neden iyi gelmiş?

*Saçları daha çabuk uzayacak.
*Asinin yağmurda inadı çekti küçüldü.
*Harareti söndü.:img-hyste
*Bahaneyle annesinin kazağı havalandı.
*Annesinin kuşunu Asiyle paylaştı.Vallahi bildiğimiz kuşşş:img-hyste

Demir öyle ortamlarda bulunduki saçını düşünmemiştir.:)
Asinin yağmurda inadının çekilmesi küçülmesini..nden değildir. Biliyor ki Asi keçi... Onun keçiliği yağmur işlemez...
Harareti sönemedi.. :)
Annesinin kazağı havalanmasından demiş olamaz.. ZAten anladım kadarıyla naftalin falan atıyor..HAvalandırıyor arada.. ASinin öyle koklayışı ve sevişi vardı ki.. Çıkartmak bile istemiyordu.

Geriye Annesinin kuşunu asiyle paylaştı kalıyor.. Çocuklar gibiydi.. Bir yandan da pul koleksiyonumu gösteriyim der gibi Annesinin kuşunu gösterdiğine sevinmiş olabilir:)

bu haftanın tek manisi

bak şu Asi ruhlu gence
saçları uzun,kendi ince
sanki Demir aydınlanır
o bir kerecik gülünce

Canım manin çok güzel.. :good: Şimdi kıyafetten geçtik ama Asinin saçlarını niye öyle yapıyorlar anlamıyorum. Simyah postij falan.. Saçları açık ama arkada topladığı daha iyi.. Böyle gerçekten geçen bir bölüm için bir arkadaş demişti.. Cadı gibi dolaştırıyorlar..

Ve bu maddi meseleleri ben biraz farklı yorumluyorum .

Yani bu olaya hemen birden aslanın dahil edilmesi bana çok yanlış geliyor .

Süheyla hanımın oğlu olab