PDA

Tüm Versiyonu Göster : Menekşe ile Halil - Bölüm Yorumları (Arşiv 5)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9]

medsul
25-05-08, 00:24
yahu bu zaman kadar zaten eckemdikleri başian gelmiyen kalmadi bunların hiç degilse finalı mutlu olsaydi..
diziyi pek izlemesemde konusunu biliyorum gercekten yazıl olmuş..şunca fanı olan dizinin en azından mutlu bir son olsaydi..

aslanselda
e yuh yani,,,bu ne ya ...mustafa 6 kere ateş etti ama o kadar sivil polis bir el ateş edemedi...
ne bu ya... sakallı olan polis,halilin kadeh kaldırdığı o çekmişti bile silehı...hadi varsayalım daha yeni farkettiler,musti 6 el ateş edene kadar silahı çekip onu vurmak çok mu zor...iyice saçmaladılar ya...

normalde masada kimsenin canlı kalmaması lazım,bu sahneye göre...mithat farketti,mustiyi ama ne işe yaradı ki...komser halili arıyor bir saat mustinin kaçtığını söyleyemiyor geveledi de geveledi... sanki baştan savma bir final...

bu ne ya...sinirlerim gerildi valla.......:img-cray:

arkadaşım farketmedin sanıyorum, zaten polisler o pisliği vurdu bu acıyı yüzünden okuduk ama o hırsıyla ateş etmeye devam etti, yani vurulmuş olduğu halde..

6 el ateşe de :icon_sorr

bu sayfaya hiçbir zaman yazmadım.

BİR BU SAF AŞKA KIYIPTA O PİSLİĞİN MENEKŞE'YE TECAVÜZ ETTİRDİKLERİNDE SİNİRİMDEN BURAYA İLK KEZ YAZMIŞTIM.

ŞİMDİ DE O PİSLİĞİN ELİNDEN HALİL'İ ÖLDÜRDÜLER YA YAZIKLAR OLSUN DİYORUM.. ÖLÜMSÜZ BİR AŞK YAPMAK UĞRUNA BUNU İZLEYİCİLERİNE ÇOK GÖRDÜLER YA

SİZLER KADAR YAKINDAN TAKİP ETMEMİŞ OLSAMDA ARA ARA İZLEMİŞ OLSAMDA BU BENİM İÇİN BİLE ÇOK ÜZÜCÜ VE SİNİR BOZUCU

ESEFLE KINIYORUM, BUNU SİZLERE LAYIK GÖRDÜKLERİ İÇİN.

attar
ahh yengeler ahh böyle bir sonumu bize layık gördünüz o köprüde menekşeyle halil olsa ne olurdu sanki bide öldürene bak pislik mustafa ne diyeyim yazıklar olsunnn

x sinem x
BAslikta su an 72 kisi var :happy0064:happy0064
Anladigim kadariyla Kanal d euro dden önde...normal onca reklam verilirs..
Anam Halil vuruldu muu?? :img-cray::img-cray:
Neyse ben dizinin heycani kacmasin diye dizi bitmeden girmicemm:kahve...HAdi dizi bitince görüsüzbyebye umarim mutlu biter :img-cray::img-cray:

Kıvanç_aşkım
of offf hala şoktayım halil öldü ya:img-cray::img-cray::img-cray:
en sonu çok güzeldi..:img-cray::img-cray:
şu an hala şoktayım bişey yazamıyorum kusura bakmayın:img-cray::img-cray:

vasfiyee
sölücek söz bulamıyorum dizi bitti böyle mi bitmeliydi..?
ilk bölümdeki gibi almanyaya dönselerdi çok daha güzelö olurdu veya bosnaya gitselerdi..mutsuz bi son oldu..menekşe yarım kaldı,annesi çocuğuna yeni kavuşmuşken ayrıldı..ne bu şimdi..böylesine güzel başlayan bir diziyi böylesine kötü bitirdiler..helal olsun..

mesburcum
25-05-08, 00:25
Menekşe ile Halil forumuna ilk ve son mesajım bu diziyi geç tanımış ama çok sevmiştim. Ama hayatımda izlediğim en saçma finaldi.
Kesinlikle ama kesinlikle başarılı olduğunu düşünmesin senaristler ve yapımcı.
Böyle bir sonu hak etmiyordu Halil... Bu dizide kiminin bedenine zarar geldi, kimi canını kaybetti ama her zaman her olayda Halil acı çekti...
Şoktayım resmen. YAZIK oldu...

Gümüş Hastası
Arkadaşlar sonunda yakalım final bölümünü...

Öncesinde Eurovision , msn falan derken bakamamıştım...

Şimdi Halil öldü mü kesin olarak???

Çünkü arada geliyor gidiyor... Ama anladığım kadarıyla Menekşe sansasyon görüyor...

Hamile olmasına sevindim... Çünkü Halil'le olan destansı aşkından geriye bir hatıra kalıyor... O son 6 dk sini videoya çektim..

kaçınkurası
Evet nihayet masalımız sona erdi..Hayatımda ilkkez bir dizinin sonunda ağladım .

Böyle bitmek zorundamıydı ?

Halil :((

Menekşe'de ölseydi keşke. zavallıcıklar bu dünyada da kavuşamadılar, ötekindede :(

Gerçekten üzüldüm yani.

Gümüş Hastası
25-05-08, 00:27
Arkadaşlar forumun rekoruna doğru gidiyoruz... 81 online...

Evet mutsuz bir final oldu. Şahsen ben böyle bir final beklemiyordum. Böyle destansı bir aşkı bu şekilde bitirmelerini beklemiyordum...

Hala şoktayım... Başlarında neler olduğunu kim anlatacak???

menekse-halil
Denilcek hiç bişi bulamıyorum yemin ederim bulamıyormmm :(
mıstık yemekte onları gördüüğünden beri ağlıyorum..
menekşenin yerinde olsaydım halilin hatıraların yanında bende atlardım.
öldürdüler resmen ya öldürdüler bizi :(
ne yazcağımı bilmiyorum :(

mss.ecem
Zaten bu zamana kdr hep agladılar hep uzulduler bızde onlarla bırlıkte
Dızının sonu böle mı olmalıydı ya _ o kopruye bırlıkte gıtmelılerdı atlamalılardı
Bu nası bı sondur ya ısyansa ısyan böle iş mi olur Allahım yahh..:img-cray:

Hamıle olmasına ayrı bı bıttım zaten hele karnını elledıgı zaman:img-cray:

Herkes gıbı bende şoktayım..böle bı dızıye bole bı son yakısmadı yuzlerının gulmesını ısterdım (k).........

sudemnaz
25-05-08, 00:28
:img-cray::img-cray: ağlıyorum :(
menekşe halil başladığı gibi bitmedi 36 hafta önce izledim diziye yakışmadı bu final :(
mutluluk mustafanın parmakları ucundaydı vee son hem de en acısından.
kurulan hayellere ne oldu boş bir bölümdü bölümden geri kalan SON...
içim acıdı halile yakışmadı ölmek :(
aşka yakışmadı gözyaşı...
:img-cray:

CaFeR
ben yusufumu gördüm ya yeter :)

dizinin sonunda sn fahriye evcene teşekkürler yazıodu.ne alaka annamadım :S

songül_kıvanç
ne yazık ki bır efsane daha bıttı, en kotusu ıse bızı bu efsanenın sonunda mutlu etmemelerıydı. daha fazla dayanamıcam cok uzuldum bn uyuyım en ıyısı herkese ıyı geceler tabı nasıl ıyı olursa artık...:img-cray:

_artvin_
25-05-08, 00:29
ya ,inanamıyorum madem oğlu ile doya doya kucaklaşmadan akdının depresyona sokacaktınız nedne terar diziiye dahil ettiniz halil ölmemeliydi en azından mustafa onu öldürmemeliydi en yani ölümsüz mü oldu aşk şimdi çok saçma saçmaların en saçması

sudemnaz
25-05-08, 00:30
Evet nihayet masalımız sona erdi..Hayatımda ilkkez bir dizinin sonunda ağladım .

Böyle bitmek zorundamıydı ?

Halil :((

Menekşe'de ölseydi keşke. zavallıcıklar bu dünyada da kavuşamadılar, ötekindede :(

Gerçekten üzüldüm yani.

bence de menekşe de ölseydi :(
ne olacak şimdi menekşe çocuğunu büyütecek halili düşünerek nereye kadar çekilir bu acı
offf durduramıyorum kendimi halil nasıl ölür yaaaa

Kıvanç_aşkım
valla izlediğim en şaçma senaryoda bu ne yani mustafaya halili vurdurdunuzda başınız göğemi erdi
evet katılıyorum senarist teyzeler başınız göğe ermiştir umarım!!!!
biricik mustafanız dizide zafer kazandı bravo...
açıkçası şunu söyliyim mi?dizinin öyküsü süperdi ama senaristler sağolsun mahvettiler diziyi..menekşenin tecavüze uğraması,halilin ölmesi...madem en sonunda mustafa kazanıcaktı istedğini elde edicekti..her hafta boşuna mı izledik biz bu diziyi..
menekşenin hamile kalmasıyla da bizi tatmin ediceğinizi sanıyosanız acayip yanılıyosunz..
Bu aşk bu sonu haketmedi!!!!:img-cray::img-cray:

ay çarpması
eveeeet, merhaba,
vurun vurun bakalım.. senaristler burada..

hırsız
arkadaşlar koyu bir hırsız polisci olarak başınız sağolsun diyorum
sevilen dizilerin sonu şaçmalıkla bitiyor
kanal d bunu hep yapıyor

gizemliyim
Annemler izliyordu bende final diye bakayım dedim bakmasaydım keşke:img-cray:Evde herkes ağlıyor şu an:img-cray:Böyle final yapılırmı yaa:hıh

suri06
25-05-08, 00:31
Ne süprizi arkadaşlar resmen kabustu
berbattı
cok kötü olduya Halilin ölmesi:img-cray::img-cray:
Tam tahmin ettiğim gibi Menekşe hamile demiştim Süpriz olarak oymuş
Ece hanıma tesüf ediyorum bizi okadar rahatlatmıştı ki hiç bi işe yaramadı:icon_sorr
Cok kötüydü ya hiç gereği varmıydı o köprünü üstünde düğün alayının geçmesine

Zeynep-
offff çok etkileyici bir finaldi ellerine sağlık emeği geçen herkesin....

son sahne böyle bitmemeliydi...:img-cray: :img-cray: :img-cray: :img-cray:

söyleyecek sözüm yok zaten mezarın önünde halilin resmini gördüğüm an bittim :img-cray:

ayışıgı
Hayatımda böyle saçma final izlemedim ben halilin öleceğini sanmıyodum bi baktım cenazesi kalkıyo izledim finali ve hüzünlü bir final oldu nerdeyse bende ağlıyacaktım.......:img-cray::img-cray::img-cray::img-cray:

menekse-halil
25-05-08, 00:32
yaaaa nie böle bitirdinizzz :(
neden kıvanç mutlu sonla bitcek dedii mutlu sonnn bumu ya bumu :(
Öyle kaptırmıştım ki kendimi :(
ne hale geldikk ..eminim tüm arkadaşlarda benm gibi :(
bu saf ask bunu haketmeediii
menekşe eksik sevdayı haketmediii ya haketmedi :(

nazli22
Senaristlerden tek ricam soruma cevap vermeleri lütfen.Neden böyle bi sona gerek duydunuz yani iyide bitebilirdi neden kötü olmasını seçtiniz.Mutlaka vardır sizce bi sebebi öğrenmek istiyorum.cevaplarsanız sevinirim.

Kızmayın ama saçma oldu gerçekten mutlu olmayı haketmişlerdi biz izleyicilerde haketmiştik bişey kaybetmezdi dizi daha çok kazanırdı.Artık bi daha cesaret edip resimlerine bile bakamam bu bölümden sonra.Çok şey öğrenmiştim bu dizi sayesinde ama hepsi boşmuş gibi geldi.aşklarının ölümsüz olduğunu zaten ıspatlamışlardı.bi yorumunuzda hayatın gerçeklerini görün demiştiniz yeterince görüyoruz gerçek hayat acılarla dolu.hiç olmazsa sevdiğimiz bi efsaneydi menekşe ile halil dizide olsa.hiç olmazsa bunlar bizi mutlu edebilirdi.mutlu sondan daha çok anlam çıkarabilirdik.bu son emeklere yazık etti bence anlamsız oldu.

efraa
evet bitti..
çok üzüldüm aslında karmasık duygularım mutlt bitse zaten olması gereken olurdu bölede halil yok oldu ama menekse yastıcak hep..bide bebegi de askının daimesi
ben encok mustafanın sonunda yine emeline ulasmıs olması sinir etti öldü ama amacınada ulastı...:img-cray:

sudemnaz
25-05-08, 00:33
açıkçası şunu söyliyim mi?dizinin öyküsü süperdi ama senaristler sağolsun mahvettiler diziyi..menekşenin tecavüze uğraması,halilin ölmesi...madem en sonunda mustafa kazanıcaktı istedğini elde edicekti..her hafta boşuna mı izledik biz bu diziyi..
menekşenin hamile kalmasıyla da bizi tatmin ediceğinizi sanıyosanız acayip yanılıyosunz..

halil menekşe kaybettiler.
mustafa acısını çektirdi canını da aldı.
halil onun canını bir kez olsun yakamadıııı:img-cray:
son saniyeye kadar umutla bekledim belki kabustur diye.

suri06
25-05-08, 00:34
Hele o restorant sahnesinde
heralde şimdi heyecandan ölecem dedim
ya bi umut bi umut halil ölmedi dedim ama öldü
Gördünüz arkadaşlar herşey ortadaydı başından beri Halil dedik ölen
allahım ya bu nasıl kader menekşeninki

Belkide sonu kötü bitmemesi gereken tek diziydi onca cektilerine göre

Ece hanım bu konuda ne diyeceksiniz neden halili öldürdünüz ya

ca-g-l-a-y-a-n
Menekşe ile Halil forumuna ilk ve son mesajım bu diziyi geç tanımış ama çok sevmiştim. Ama hayatımda izlediğim en saçma finaldi.
Kesinlikle ama kesinlikle başarılı olduğunu düşünmesin senaristler ve yapımcı.
Böyle bir sonu hak etmiyordu Halil... Bu dizide kiminin bedenine zarar geldi, kimi canını kaybetti ama her zaman her olayda Halil acı çekti...
Şoktayım resmen. YAZIK oldu...

tamamen katılıyorum izlediğim en SACMA finaldi bu final için mi diyolardı unutulmayacak bi final olacak diye benim fikrime göre biran önce UNUTMAK istediğim tek final oldu daha önceki bölümleri kac kere tekrar izlemişimdir ama bunu bidaha izlemicem

forever_bim
ben yusufumu gördüm ya yeter :)

dizinin sonunda sn fahriye evcene teşekkürler yazıodu.ne alaka annamadım :S

Fahriye Evcen Almanca'yı çok iyi bildiği için Helga'yı seslendirdi dizi boyunca.

Öykünün gidişatı açısından tutarlı ve mantıklı bir finaldi bence. Ama yine de mutlu bitmesini çok istedim. Kötü kazandı :hıh

MrLovegrove
eveeeet, merhaba,

ece hanım bu bize yapıllr mıydı?!
halil öldü hem de mustafa'nın kurşunuyla!:img-cray::img-cray::img-cray:
çok üzdünüz bizi çookk!:img-cray:

menekse-halil
eveeeet, merhaba,

ya bunu hakediyomuyduu bu dzi....rayting yüzünemi böyle çevrildii ya..:img-cray:
ya hala inanmıyorumm hem ağlıyorum hem yazıyorum :img-cray:

nazli22
25-05-08, 00:36
Ayrıca eklemek isterim ilk bölümlerdeki o sevgiyi yaşattınız için teşekkürler böyle bi aşk geçekte yok olmazda sanırım.emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.bi sorum daha var sanırım çok olmadım:(eğer mutlu son yazsaydınız nasıl olurdu neler olurdu diye merak ettim aklınızda bişeyler varsa paylaşırsanız sevinirim:img-in_lo

Kıvanç_aşkım
sürpriz sürpriz diyodunuz resmen kabustu ya:img-cray:
şimdi bu soruma yanıt istiyorum eminim herkes yanıt istiyodur
Neden böyle bi final bölümüne gerek duydunuz?

vasfiyee
tamamen katılıyorum izlediğim en SACMA finaldi bu final için mi diyolardı unutulmayacak bi final olacak diye benim fikrime göre biran önce UNUTMAK istediğim tek final oldu daha önceki bölümleri kac kere tekrar izlemişimdir ama bunu bidaha izlemicem

aynen katılıyorum böyle güzl bi dizi böyle saçma bitti keşke izlemeseydim diyrum yani daha önceki bölümlere bende bakıcam ama bu bölüme asla facia bence..

gewweze
25-05-08, 00:37
ayy koptum yaa:P
mutsuz son olsun diye bu kadar kasılan başka bir dizi varmıdır acep:)
ya şeyi kaçırdır msutafa bunları nasıl buldu kumkapıda:S

Menekşe hamile aşkın meyvesi bosnada
halilin vasiyetini yerine getircek annalışlan orada :)

ama anlamadığım Halil'i niye öldürdüler

mutlu olan aşklar ii değilmidir
aşkın efsane ölümsüz olması için birinin ölmesi ve
doğru düzgün gün yüzü görememelerimi lazımdır

ayrıca mithat niye öldü ne o son dakika kahramanı mı:D

_artvin_
ya ağlamaktan gözlerimde yaş kalmadı terar ediyorum hayatımda zilediğim çok dizi yok bundada ne kadar haklı olduğumu birkez daha anlıyorum ama yani bu kadar saçmaolabilir ya neden halili öldürdünüz bir kere mustafanın ordan kaçması saçmalık ikinicside sanki o odada olmadan telisze gelmesi polis bulunana kadarda bir daha o olayı duymaması en saçmasıda o akdar polis avrken mustafa halili vuuryor diğerlerini yaralıyor ama ona bir el ateş eden çıkmıyor birde üstelik bu kadar tehlike var komiser bozuntuus halile habr vermiyor vede en saçması halili mustafa öldürüyor olmamalı ya bu kadar saçmalık olmamalı bir daha dizi izlersem diyeceğim

eroglu_forever
Polisin Halil' den Durumu Saklaması Tamamen Saçmalık, Bence Meslekten İhraç Sebebi...

Bir Sürü Sivil Polis Var Bizim Texas' lı Kovboy (!) Hem Halil' i Hem Mithat' ı Harcıyor...

Süper Polisler, HeadShot İle İndirmeyi Beceremiyorlar Ne Hikmetse...

Olması Gereken Final :

Mustafa, Halil' i Vuracakken Mithat Önüne Atlamalı, Ve Kendini Feda Etmeliydi... Bu Arada Elleri Armut Toplamayan Siviller' de Tek Atışta Musti' yi İndirirler, Biz De Bir Oh Çeker, Yatağımıza Yatardık... Son Sahnede, Halil Köprüden Atlar, Menekşe İle Halil' in Annesi "Mutlu Mutlu" Sahneyi Kapatırlardı...

Yazık Ettiler Diziye... Çok Yazık...

sudemnaz
Fahriye Evcen Almanca'yı çok iyi bildiği için Helga'yı seslendirdi dizi boyunca.

Öykünün gidişatı açısından tutarlı ve mantıklı bir finaldi bence. Ama yine de mutlu bitmesini çok istedim. Kötü kazandı :hıh

yani bu dizinin verdiği mesaj kötüler daima kazanır.
:img-cray:bugünden sonra yaaşsın kötülük :img-cray:
offf halilim ne kadar da masumdu.
bebeğini de göremeyecek :img-cray:
mustafa cehennemde yan da gör günü

suri06
Allahım ya Şimdi mustafa Cezasını cekmişmi oldu yooo
Kesinlikle resmen adam istediğin yaptı tek amacına ulaştı
Valal bu dizide istediği herşeyi mustafa yaptı menekşeye tec... etti halili öldür dü
eee
valla cok sacma bitti heleki mostar köprüsü üstünde yaşananlar neydi o öyle ya

efraa
25-05-08, 00:40
bu ask bunu haketmedi tabii:img-cray:
mithatada acıdım yaa biras
bide mustafanın ölüsünü gösterirken sanki bian gülcekmiş gibi bi hava sezdim amacıma ulastım hehehe gibi...

volkiii
25-05-08, 00:40
Bu aşk bu sonu haketmedi!!!!:img-cray::img-cray:[/QUOTE]

sana sonuna kadar katıLıyorm...böyLe oLmamaLıydı..haLiLde mutLuLuğu tatmaLıydı...dizinn başından beri hep üzüLen o oLdu..ayrıca kmse kızmasın ama menekşe cenaze sahnesnde hiç inandırıcı değiLdi..yani kuzenm ve ben biLe ağLa ağLa kendimizi parçaLadık..böyLe bitmemeLiydi...haLiL böyLe öLmemeLiydi..

berivan_
25-05-08, 00:41
Ayyyyy Halil hakkatende öluyormu simdiiiiiiiii:img-cray: ben hala o tarafa gelemedim malesef,nete konmamis tum partlar,ben Emos ile Sebnem'in hastanede ki vedasindayim ancak:img-blush

Ayyy Sebnem'e cok uzuldum,Allah kimseye vermesin böyle bir aciiii,bir kucuk cocugun annesinden ayrilmasi,ayyy icim gittiiiii:img-cray:

Ayyyy Halil'in ölumunu izliyemem ben simdi,nedennnnnnnn ölucekti Halil,yani mutlulugu Menekse ve annesiyle tam yakalamiskennnn:img-cray:

duru_
arkadaslar bizde o zaman ece .. soyadini bilmiyorum diye senarist yaziyorsa bir dizide onu izlemiicez.. belli ki sonu kotu biticek .. bitmesede ona karsi yiz diye izlemeyelim..
hepimizi hayal kirikligina ugratti.. bence bundan sonra o dizi mizi yazmasin..

vasfiyee
bu ask bunu haketmedi tabii:img-cray:
mithatada acıdım yaa biras
bide mustafanın ölüsünü gösterirken sanki bian gülcekmiş gibi bi hava sezdim amcıma ulastım hehehe gibi...

:img-hyste:img-hyste koptum resmen :img-hyste:img-hyste valla bu kadar saçmaladılar bide bunu yapsalardı en azıdn gülerdik biraz...

suri06
Ne ağlaması valla ben sinirden hop oturup hop kalktım
ağalamk ne kelime valla tırnaklarımı yedim
ne şimdi Sonsuza kadar nasıl devam edecek bu aşk resmen ızdırapla kendimi menekşenin yerine koyuyorumda valla hergünüm ayrı ourdu yaşadıklarım cocuğuma her baktımda aklıma gelirdi
tek avuntum bebeğim olurdu ama nasıl olurdu siz düşünün

MrLovegrove
Allahım ya Şimdi mustafa Cezasını cekmişmi oldu yooo
Kesinlikle resmen adam istediğin yaptı tek amacına ulaştı
Valal bu dizide istediği herşeyi mustafa yaptı menekşeye tec... etti halili öldür dü
eee
valla cok sacma bitti heleki mostar köprüsü üstünde yaşananlar neydi o öyle ya

bu dizide hep kötüler kazandı...iyiler hiç bir zaman mutlu olamadı...halil'siz menekşe kesinlikle mutluluk değildir!
ama en sonunda mustafa'yı da muradına erdirdiniz!hem halil'i öldürüp intikamını aldı hem de kendisi de berbat hayatından kurtuldu!

_artvin_
25-05-08, 00:42
ya olamamalıydı kesinlikle olmamalıydı anlamıyorum en azından dizilerde kötüler kazanmaamlıydı bu dizide mustafa kazanmamalıydı
kadını nedne çıkartınız bir daha bunalıma sokmak için mi en azından sonunda kadında olsaydı menekeş iel birlikte saf saf köpürde yanlız annesi ninesi kimse yok bir kere bile mutlu olmadan aşk nasıl kazanabilir ki

menekse-halil
25-05-08, 00:42
Ayyyyy Halil hakkatende öluyormu simdiiiiiiiii:img-cray: ben hala o tarafa gelemedim malesef,nete konmamis tum partlar,ben Emos ile Sebnem'in hastanede ki vedasindayim ancak:img-blush

Ayyy Sebnem'e cok uzuldum,Allah kimseye vermesin böyle bir aciiii,bir kucuk cocugun annesinden ayrilmasi,ayyy icim gittiiiii:img-cray:

Ayyyy Halil'in ölumunu izliyemem ben simdi,nedennnnnnnn ölucekti Halil,yani mutlulugu Menekse ve annesiyle tam yakalamiskennnn:img-cray:

o şebneme gıcık oluyorummmm...neden ? eminenin yüzüneee...o eksikti zaten o girdi ailesine......evett berivan..halilimiz öldü.
süprizmiş hadi sevinelim :S

ssvshy
25-05-08, 00:43
böyle bir son bekliyordum ama yinede son ana kadar rüyadır diye umut ettim eğerki halil mıstıkın kurşunlarına hedef olduğu için ölmeyipte başka bi şekilde ölseydi güzel bir sondu ama msıtık yüzünden ölen bir halil olmadı olmadı olmadı sadece bu değil ömeride kötü polis yaptı şimdi herkes bende dahil ömere söylemediği için kızgınız halille menekşenin aşkını sonsuz kılmak için böyle bir sona gerek yoktu deliren bir sema....
söylenenlerden fragmanda gördüklerimizden çok daha fazlası olan çok daha güzel bir final bekliyordum klişe bir mutlu son istememiştim halil ölürse sonsuz aşkı görebiliriz diye olabilir dedim ama mıstık tarafından ölmesinide kabul edemem beğendiğim kısım halilin sözleri köprü sahnesi başlarken çalan mızıka ve ninnin biterkende olması ama en etkileyici kısım halilin çantasının menekşede olması bu sahnelerde boğazım ağlamamak için kendimi sıkmaktan ağrıdı birde yusufun geldiği sahnede ninemin sarılmasında

attar
25-05-08, 00:45
evet yengeler hala bir açıklama yapamadınız neden böyle bir sonn hadi artık yazınn:img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::img-cray:

menekse-halil
25-05-08, 00:45
böyle bir son bekliyordum ama yinede son ana kadar rüyadır diye umut ettim eğerki halil mıstıkın kurşunlarına hedef olduğu için ölmeyipte başka bi şekilde ölseydi güzel bir sondu ama msıtık yüzünden ölen bir halil olmadı olmadı olmadı sadece bu değil ömeride kötü polis yaptı şimdi herkes bende dahil ömere söylemediği için kızgınız halille menekşenin aşkını sonsuz kılmak için böyle bir sona gerek yoktu deliren bir sema....
söylenenlerden fragmanda gördüklerimizden çok daha fazlası olan çok daha güzel bir final bekliyordum klişe bir mutlu son istememiştim halil ölürse sonsuz aşkı görebiliriz diye olabilir dedim ama mıstık tarafından ölmesinide kabul edemem beğendiğim kısım halilin sözleri köprü sahnesi başlarken çalan mızıka ve ninnin biterkende olması ama en etkileyici kısım halilin çantasının menekşede olması

evettt bende son ana kadar ruya die bekledm :(
sonki reklamda nasıl dua ediyrum allahım ne olur ruya olsunnn die :img-cray:
ilk geldiler mithatı gösterdiler...dieride mıstıktır dedim...
ama halilin resmi mahvetti benii :img-cray:

suri06
25-05-08, 00:46
Menekşe ile Halilin tek kazandığı zafer evlenmeleri oldu oda bitürlü bela ile oldu
o bile huzurlu geçmedi
Heralde dizide tek iyi olan karakter herşeyi hak eden karakter Mustafaydı da biz bilemedik
He Emineyede Şebnemde gıcık oluyorum o bile yaptığı kötlük yanına kar kaldı cocuğuna güller gibi bakıldı ceza evine bile istediği tek şeyi götürdü o bile ödüllendirildi dizide

Tek iyi şey Yusufla Lalenin barışmasımı oldu şimdi
Menekşenin hamileliğini iyi olarak nitelendiremiyorum kusura bakmayın o bizi avutmak için konulmuş belli

MrLovegrove
25-05-08, 00:47
Polisin Halil' den Durumu Saklaması Tamamen Saçmalık, Bence Meslekten İhraç Sebebi...

Bir Sürü Sivil Polis Var Bizim Texas' lı Kovboy (!) Hem Halil' i Hem Mithat' ı Harcıyor...

Süper Polisler, HeadShot İle İndirmeyi Beceremiyorlar Ne Hikmetse...

Olması Gereken Final :

Mustafa, Halil' i Vuracakken Mithat Önüne Atlamalı, Ve Kendini Feda Etmeliydi... Bu Arada Elleri Armut Toplamayan Siviller' de Tek Atışta Musti' yi İndirirler, Biz De Bir Oh Çeker, Yatağımıza Yatardık... Son Sahnede, Halil Köprüden Atlar, Menekşe İle Halil' in Annesi "Mutlu Mutlu" Sahneyi Kapatırlardı...

Yazık Ettiler Diziye... Çok Yazık...

evet dizi başarılı diyorlardı senaristler ama ikinci sezona kalamaması bu dizide hep kötülerin kazanmasından...senaristler mazoşist duygularını tatmin ederken canım diziyi harcadılar!

gozler
25-05-08, 00:48
yani varya suan coook kötüyüm, madem sonunda mutlu olmIycaklardI, bari tecavüz etmeseydi, o acI bari olmasaydI... illa Mustafa kazandi ben anlamadIm bu isten yani , neyse vardIr bir bildikleri...

Fr3cH
25-05-08, 00:49
off off ya ben ilk önce mitat oldu sandim sevindim ama yaninda halilide gorunce bi hos oldum aglamak istedim :(

böyle bitmemeliydi mustafa mitata SIkip polislerde mustafaya SIKIp mustafa ölmeliydi :(((

ÇAKIL85
25-05-08, 00:49
Gündemdeki Dizilerdeyken Menekşe ile Halil başlığından ben sorumluydum. O zaman bir yorum yazmıştım sanırım. İzleyemediğimden bahsetmiştim.
Şimdi iyi ki de izlememişim diyorum. :img-cray:
Final bölümünü izledikten sonra izlemediğime şükrettim. İzleseydim ne kadar üzüleceğimi tahmin edemiyorum.

Sedef Avcıyı çok beğenirim,çok başarılı bulurum,ekrana inanılmaz yakıştığını,Sedef Avcı ve Kıvanç Tatlıtuğ'un birbirine en yakışan en uyumlu çift olduğunu düşünüyorum.
Diğer oyuncuların hepsi birbirinden yetenekli ve sanki o rollere başka oyuncular getirilse bu kadar gerçekçi olamazdı.

Final bölümüne gelirsek...
Herkesin tüm ekibinin senaristlerden,oyunculara,rejiden,sanata,prodüksiy ondan,kostüme,makyöze,kuaföre,sete ama en çok tabiki asistanların :img-wink: ellerine sağlık.
Çok güzel bir son izledik.
Tabiki teknik açıdan çok güzel,senaryo açısından çok güzel,oyunculuk açısından çok güzel bir bölümdü ama senaryo açısından hiç de güzel bir bölüm değildi:icon_sorr

Bu kadar da izleyici üzülmez ki ama:img-cray:
Bu kadar da dramatize edilmez ki.
Gece gece izlediğime izleyeceğime bin pişman oldum,moralim bozuldu.
O cenaze sahnesi,Halil'in atladığı sahne,sevgilisinin atlayışını izleyen kadının olduğu sahne,düğün sahnesi,Menekşe'nin hamile olduğunu gördüğümüz sahne...
Mahvetti beni :(

Cenaze sahnesini çok beğendim. Gerçekten sağ gösterip sol vuran bir sahneydi. Beni ve eminim izleyen herkesi çok üzmüştür ama o sahneyi izlerken emeği geçenleri takdir etmekten kendimi alıkoyamadım.
Çok güzeldi ama olmamalıydı bana kalırsa.

Senaryo yazmaktan nefret ederim,derslerinden ayrıca nefret ederim ve ciddi anlamda senaristliğin çok zor bir meslek olduğunu düşünüyorum.
Ama her zaman sonu iyi biten bir diziyi izlemek,sonu kötü bir diziyi yazmak isterim demişimdir. :img-tomat
Çünkü sonu kötü biten dizilerin daha vurucu sahnelerle sona erdiği için daha akılda kalıcı olduğu düşünülür. Bende böyle düşünüyorum. Ama kesinlikle izleyici olarak böyle düşünmüyorum yanlış anlaşılmasın:img-hyste

Aslında sonu kötü bitirmek mi işin kolayına kaçmak yoksa mutlu bitirmek mi bilemiyorum.
Fakat izleyici olarak sonu kötü biten dizilerden nefret ediyorum. Bu nasıl bir ikilemdir bende anlamadım ama izlerken bambaşka oluyor.

Senaristler beni çok üzdü bunu söylemeden geçemeyeğim.:(
Şaka bir yana (aslında çok şaka da değil üzüldüm,sinir oldum :() :) çok beğenerek,mutlu olarak,sonunda da ağlayarak izlediğim bir bölümdü.
Böyle bitmemeliydi asla.

Ben seni bırakmadım Menekşe
Halil'in cenazede söylediği bu cümleden sonra olay gecesine dönülmesini ayrıca çok beğendim. Çok güzel kurgulanmış.
Ve hemen bunun üstüne şarkı gelmesi

Susma,savaş biraz,ağlama anlat biraz...

Herkesin ağlaması,Menekşenin put gibi durması

Halil'in Bu ayrılık değil Menekşe... Bizi kimse ayıramaz... demesi ardından ilk bölümdeki gibi mızıka çalması.

Halil bizi mızıkayla karşılamıştı,mızıkayla yine veda etmiş oldu....

Güzel bir diziydi. Kötü bir sonla bitmese daha çok seveceğim bir diziydi.
Ama yine de emeği geçen herkese teşekkürler :)

_NEVZAT_
25-05-08, 00:50
oLamaz...daha bitmedi ama reklama girdi...ellerim titriyor...inanamiyorum HALILIIIIIIIIIIIIIIIIm öldüüüüüüüüüüü yaa agliyorum su an....cok kötü oldum ne bicim bir final yaaaa:img-cray::img-cray:

_artvin_
25-05-08, 00:50
ya en büyük saçmalık kendisine bu kadar kötülük yapan kadını ziyaret ettiğinde sesiz olmasıydı o kadına en azından iki söz bağırma bile yazmadılar çocuğunada baktılar salak eski kocası hani bunu öldürüyordu ne oldu fos çıktı artık bir şey yazsanızda ay çarpması isminiz aslında mustafa çarpması olsa mustafayı bize çok güzel çarptırdınız yani

61MERVE61
25-05-08, 00:51
euro d de bitmedi henuz:img-cray::img-cray:
halil oluyormu simdi:img-cray::img-cray: acaip gerildim....:img-cray::img-cray:

sudemnaz
halili menekşenin arkasında çantasıyla görünce eyvahlar olsun dedim 36 hafta ben sadece kendime başka dertler eklemek için mi dizi izledim ?
mustafa hangi vicdansızlığı yapacak diye mi izledim?
birgün yüzü görmemiş menekşe & halil aşkına dair güzel olan her şeyi sildim
ben silmesem bile senairstler silmiş yok saymış geriye koca bir hiç kaldı.
mustafa öbür dünyadan gelir ona güven olmaz tövbe tövbe :(
son muydu bu ?
OLMADI... aşka ayrılıklar olunca efsaneleşir bu mudur?

ay çarpması
bu dizide hep kötüler kazandı...iyiler hiç bir zaman mutlu olamadı...halil'siz menekşe kesinlikle mutluluk değildir!
ama en sonunda mustafa'yı da muradına erdirdiniz!hem halil'i öldürüp intikamını aldı hem de kendisi de berbat hayatından kurtuldu!

aşağı yukarı neler yazacağınızı tahmin ediyorduk, ama şimdi de bir de senaristleri dinleyin o zaman::::::

Biz bir masal anlattık, size daha önce 25. bölümde "ay çarpması" olarak da yazdığım gibi, sizin klavyenize bastığınız her tık'ta Türkiye'de bir kadına tecavüz ediliyor ve bir kişi ölüyor.. Dizilere çok gerçek bakıyorsunuz, ama aynı gerçeklikle hayata da bakmanızı rica ediyoruz.. Maalesef gerçek hayat bir dizi karesi veya bir dizi hikayesi değil.. Yanımızdan geçen her tanımadığımız kişinin belki de buna benzer bir hikayesi var. Kötüler kazandı!!!! diyorsunuz.. Heeeeey!!!! dönün bakın nerde yaşıyoruz..

Biz bu dizide herkesin ağzında biraz buruk tad kalsın istedik.. Evet.. Sizleri memnun edemedik özür dileriz.. Ama gerçek hayat da böyle bir şey.. Her hikaye maalesef iyi sonla bitmiyor.. "güldünya" o kadar gerçekti ki.. Ama sizin için sadece bir üçüncü sayfa haberiydi.. Madem o kadar öfkelisiniz.. Madem o kadar bu duruma karşısınız.. O zaman gerçek itirazınızı gösterin.. Aile içi şiddete karşı, kadına uygulanan şiddete karşı, gazete haberlerine dış dünyaya bu kadar duyarsız kalmamakla yaşadığınız dünyaya bu kadar duyarsız kalmamakla bir itiraz gösterin.. Diziler için kullandığınız bu platformu gerçek hayattaki "mustafa"lar için gösterin.. Bütün hayat dizilerden ibaret değil.. Lütfen gözlerinizi klavyelerinizden biraz da gerçek hayata yöneltin.. Oradaki sonlar daha da acı inanın bana..

ece yörenç

MrLovegrove
ne menekşe'nin hamileliği ne de yusuf la lalenin barışması ne de mustafa nın ölümü...bunların hiçbiri mutluluk değil!
hiç tatmin olmadık senarist hanımlar!

Gümüş Hastası
Bu nasıl final:img-cray::img-cray:

Bunu biz haketmedik:img-cray::img-cray:

Senaristler bu nasıl final:img-cray::img-cray:

Halil'in öldüğü bir final istemiyorduk biz... En azından mutlu bir final olabilirdi... Menekşe ne yapacak şimdi karnında bebeğiyle...

Şu anda ağlamamak için kendimi çok ama çok zor tutuyorum...

3z3_fr
25-05-08, 00:52
oLamaz...daha bitmedi ama reklama girdi...ellerim titriyor...inanamiyorum HALILIIIIIIIIIIIIIIIIm öldüüüüüüüüüüü yaa agliyorum su an....cok kötü oldum ne bicim bir final yaaaa:img-cray::img-cray:

yhaaaa tugbaammm evet daha bitmedii !! ben kismeye inanmiorumm belkide... yhaaa bi umut diorumm daha reklam varr
yha ben kendimde deiliimm
!!

ece hanim burdaa !! nolur bise soyleyin ece hanimm !! biz avrupada oldugumuz için herkesden geç goruoruz su an reklam girdi nolur bize reklamdan sonra aslinda bunu ruya oldugunu anlicagimizi soyleyimm nolurr !
ece hanimm :icon_sorr

ca-g-l-a-y-a-n
25-05-08, 00:52

MUSTAFNIN ZAFERİYLE bitti resmen dizi dizinin basından beri kazanan hep mustafa oldu sansı yavaer giden 30 küsür bölüm yakalanmayıp toplam 2 bölümde geri kacan

benim bi yakınımın bi sözü vardır beni kızdırmak benle sakalaşmak için söyler KÖTÜYE BİŞEY OLMAZ der haklıymış kötüye bişey olmuyo ve her zaman da kötü kazanıyo ne hikmetse...

suri06
25-05-08, 00:53
Cakılcım valla cenazesahnesi tam tahmin ettiğim gibi oldu resimler halilin öldüğünü gösteriyodu ben hani diyodumki belki hayal sahnesi resminleridir onlar
hani sağ gösterim sol vuran bi sahne olması için Halilin ölmemesi gerekirdi
herkesi sırayla gösterdi daha kim kalmıştıki

tılsım16
25-05-08, 00:54
ya hıc begenmedım fınal bolumunu...
halılın annesı toparlamıstı tekrar aklını kaybettı..
menekse mutlu olamadı..
halıl öldu..
mıthat öldu..

halılı nıye öldurduler sımdı hep mustafa kazanmıs oldu...
menekse hamıleydı sonunda ama halıl cocugunu bıle goremeyecek bu fınalı hak etmedı bence ızleyıcı..

tek mutlu oldugum yer yusuf lale sahnesıydı ona bıle sevınemedım..

3z3_fr
ece hanim ben sizi kutluyorumm !! gerçekten harikaa !! suypersiniz !!
sizinle guru duyuyorumm !! bu dizyi hiç unutmicazz sizler sayesinde !!!

attar
ay çarpması daha ne zaman cevabını yazacaksın çok merak ediyorum.. en az benim kadar bu korkunç :img-cray:sonu haketmediğini düşünen bu kadar insan varken sahi mustafa gibi bi adamı bu kadar becerikli bi adam yaptınız ya hlal olsun sizlere

Gümüş Hastası
İsyan ediyorum!..

bir masal nasıl sona erdi???

Biz böyle bir sonu hak etmedik!..:img-cray::img-cray:

Senaristlerden açıklama bekliyoruz... Ben hayatımda böyle bir son izlemedim... Mutlu bir son olabilirdi... Aşkları sonsuza dek yaşayacak olabilir ama bu şekilde değilde mutlu bir şekilde yaşamalıydı...

ne lale nin kurtulması , ne mustafa nın ölmesi ne de menekşenin hamile kalması bizi tatmin etmedi...

Mutlu bir son istiyorduk...

Senaristlerden açıklama bekliyoruz...:img-cray::img-cray::img-cray:

MiSz_CaniSi
25-05-08, 00:55
tahminlerimizin cogu malesef tutmadi
uzgunuz halilin dedigi gibi o salak kursun oldurmedi
oldu

yeni bolumun fragmani ne zaman gelicek :img-cray::img-cray::img-cray:
diyecektim artik denmiyecek
cok kotu oldum dayanamiyorummmm

Izmir Güzeli
25-05-08, 00:56
zaten dizide baslarina gelmeyen kötülük kalmadi, bari final'de mutlu olsalardi...
yazik oldu güzelim diziye...

ÇAKIL85
Cakılcım valla cenazesahnesi tam tahmin ettiğim gibi oldu resimler halilin öldüğünü gösteriyodu ben hani diyodumki belki hayal sahnesi resminleridir onlar
hani sağ gösterim sol vuran bi sahne olması için Halilin ölmemesi gerekirdi
herkesi sırayla gösterdi daha kim kalmıştıki

Suricim herkesin resimleri görme gibi bir imkanı yok,fragmanı izlememişde olabilir.
Ben ne resimleri görmüştüm ne de fragmanı izlemiştim. Sadece final bölüm diye bu bölümü izleyeyim dedim. Hata mı ettim iyi mi ettim anlamadım. :img-cray:
O nedenle son derece şaşırttılar beni. Halil'in öleceğini tahmin etmiyordum

_artvin_
aşağı yukarı neler yazacağınızı tahmin ediyorduk, ama şimdi de bir de senaristleri dinleyin o zaman::::::

Biz bir masal anlattık, size daha önce 25. bölümde "ay çarpması" olarak da yazdığım gibi, sizin klavyenize bastığınız her tık'ta Türkiye'de bir kadına tecavüz ediliyor ve bir kişi ölüyor.. Dizilere çok gerçek bakıyorsunuz, ama aynı gerçeklikle hayata da bakmanızı rica ediyoruz.. Maalesef gerçek hayat bir dizi karesi veya bir dizi hikayesi değil.. Yanımızdan geçen her tanımadığımız kişinin belki de buna benzer bir hikayesi var. Kötüler kazandı!!!! diyorsunuz.. Heeeeey!!!! dönün bakın nerde yaşıyoruz..

Biz bu dizide herkesin ağzında biraz buruk tad kalsın istedik.. Evet.. Sizleri memnun edemedik özür dileriz.. Ama gerçek hayat da böyle bir şey.. Her hikaye maalesef iyi sonla bitmiyor.. "güldünya" o kadar gerçekti ki.. Ama sizin için sadece bir üçüncü sayfa haberiydi.. Madem o kadar öfkelisiniz.. Madem o kadar bu duruma karşısınız.. O zaman gerçek itirazınızı gösterin.. Aile içi şiddete karşı, kadına uygulanan şiddete karşı, gazete haberlerine dış dünyaya bu kadar duyarsız kalmamakla yaşadığınız dünyaya bu kadar duyarsız kalmamakla bir itiraz gösterin.. Diziler için kullandığınız bu platformu gerçek hayattaki "mustafa"lar için gösterin.. Bütün hayat dizilerden ibaret değil.. Lütfen gözlerinizi klavyelerinizden biraz da gerçek hayata yöneltin.. Oradaki sonlar daha da acı inanın bana..

ece yörenç
inanın gerçek hayatın ne kadar acımasız olduğunu biliyoruz o yüzdendir belki dizi izlerken gerçek hayattan kaçmak istiyoruz dizilerde biraz olsun gerçekten kaçsak olmaz mı insanlar hayatın olumsuzluğu yada yaşaaymadıkları kavuşamadıkları sevgiliye bu diizlerle kavuşuyorlar bu kadar kötüde bir kötüde siz eklemeseydiniz keşke

forever_bim
25-05-08, 00:57
Arkadaşlar geriye dönüp bakarsanız senaristimiz açıklamasını yazdı zaten.

Bu dizi bir kurgu, bir öykü, karakterler gerçek değil, lütfen istediğiniz ve hatta istediğimiz olmadı diye bu kadar kızıp köpürmeyelim. Emek verenlere (istediğimiz gibi bitmese de) azıcık saygı.

Gümüş Hastası
25-05-08, 00:58
Gözümden yaş damlalarının akmaması için kendimi çok zor tutuyorum...:img-cray::img-cray:

Bu diziye bu şekilde bir son olmamalıydı... Herşeyi Halil çekti... Bu sefer mutlu olmayı en çok hak eden onların aşklarıydı...

Menekşe bunu hak etmedi! En çok o mutlu olmak istiyordu...

Aslında Menekşe'nin babasına kızıyorum!.. Eğer zamanında menekşe yi mustafaya vermeseydi bunların hiç biri olmayacaktı...

senaristler hala daha açıklama bekliyoruz...:img-cray::img-cray::img-cray:

Gümüş Hastası
25-05-08, 01:00
Arkadaşlar geriye dönüp bakarsanız senaristimiz açıklamasını yazdı zaten.

Bu dizi bir kurgu, bir öykü, karakterler gerçek değil, lütfen istediğiniz ve hatta istediğimiz olmadı diye bu kadar kızıp köpürmeyelim. Emek verenlere (istediğimiz gibi bitmese de) azıcık saygı.
Rica etsem yazının tam olarak kaçıncı sayfada olduğunu söyler misiniz???

Açıklamayı gerçektende çok merak ediyorum...

Acaba ne söylediler böyle bir final için:img-cray::img-cray::img-cray:

ay çarpması
Gözümden yaş damlalarının akmaması için kendimi çok zor tutuyorum...:img-cray::img-cray:

Bu diziye bu şekilde bir son olmamalıydı... Herşeyi Halil çekti... Bu sefer mutlu olmayı en çok hak eden onların aşklarıydı...

Menekşe bunu hak etmedi! En çok o mutlu olmak istiyordu...

Aslında Menekşe'nin babasına kızıyorum!.. Eğer zamanında menekşe yi mustafaya vermeseydi bunların hiç biri olmayacaktı...

senaristler hala daha açıklama bekliyoruz...:img-cray::img-cray::img-cray:

suri06

ece yörenç

Biz yaşadığım bu dünyada böyle şeylerin olduğunu tabikide biliyoruz ama
biz bu dizileri acı cekmek için izlemiyorum gerçek dünyadan biraz uzaklaşıp biraz istediğimiz şeyleri görmek istiyoruz bu yüzden Türkiyede dizi sektörü cok fazla tutuluyo
Cünki diziler genelde insanların istediğ gibi mutlu sonla bitiyo
bu bizi rahatlatıyo can sıkıntısı vermiyor
Biz zaten Hergün Gaztelerde televizyonlarla sağda solda heryerde böyle olayları duyuyoruz ve Bir Genç kız olarak ne kadar üzldüğümü ne kadar utandığımı anlatamak böyle olayların olduğunu görüp okuduğum zaman
Tamam biraz buruk bir tat kalsın istemişsiniz
ama bu dizide herşey menekşe ile halilin başına geldi nasıl bir burukluk biz bunu kabus olarak görüyoruz
Tekrar söylüyorum bu dizide olanların gerçek olmadığın biliyorum bir senaryodan ibaret olduğunu biliyoruz O yüzden izleyip mutlu insanlar mutlu aşklar görmek istiyoruz

sudemnaz

ece yörenç
evet gerçek hayat acımasız ama bari onlardan biri mutluluğuyla örnek olsaydı
bir menekşe halil kurtulsaydı
aşklarına inandıkları gibi dimdik dursalardı ölümün karşısında bile...
gerçek hayatta olduğu gibi mustafalar galip bundan sonra mustafalar örnek almaz mı kötüler her zaman kazanır diye.
gerçeklikten biraz uzaklaşmak için sığındımız dizilerde gerçekliği hayatın kirli yüzünü gösterdi bu gece.
yine kaybedenlerin tarafındayız
yine böyle gelmiş böyle gider hiç bir şeyin güzel olamayacağını gösterdiniz.
bataklığın içinde çırpınmanın kurtulmaya getirmediğini gösterdiniz :(
kaybeden menekşe & halil
kazanan daima mustafa ve mustafalar:icon_sorr

_artvin_
25-05-08, 01:02
eminim gerçek hayatta bir mustafa olsa o hastahaneden böyle elini kolunu kaldırarak çıkamaz ve ve bu kadar sanslı olmazdı en önemlisi gerçek hayatta bir halil var mı
yada halil kadar seven biir bari herşey gerçek hayattaki gibi olsaydı sadece sonu değil umarım yazdıklarımı okuyorsunuzdur

61MERVE61
25-05-08, 01:02
senaristler bu sonu bize laik gordukleri icin onlari kiniyorum, bumuydu guzel son, herzaman kotuler kazaniyor ve bir kez daha gosterdiler bize:img-cray:yaziklar olsun:img-cray:

bu arada euro d de bitti halilin atladigi sahnede icim gitti:img-cray:
agliyorum..:img-cray:

Gümüş Hastası
25-05-08, 01:03

Haklısınız...

Ama en azından ne bileyim 2 final falan olsaydı... Biri mutlu biri mutsuz... Finalin sonunda da aile içi şiddet falan yazsaydınız...

Ne deseniz haklısınız bu yazınızda...

Ama genede menekşe ile halil aşkı bunları hak etmemişti diye düşünüyorum...

MrLovegrove

ece yörenç

bütün bunları biliyorum ece hanım...benim bu dünyaya katlanabilme sebebim İLAHİ ADALET'e inanıyor olmam...dünyadaki bütün kötülükleri ben yok edemem,ama haklısınız sadece oturup da üzülmek bi işe yaramaz..ben çevremdeki zor durumda olan insanlara yardım ederim ve bunun verdiği huzurla hayatıma devam ederim...ama bunca zaman beraber ağlayıp beraber üzüldüğüm menekşe'min ve halil'imin mutluğunu da görmek isterdim..demek isterdim ki benim bir katkım olmasa bile dünyada kötülüklerin üstesinden gelip mutlu olabilen insanlar var...ben onların mutluluğunu görüp sevinmek isterdim...

efraa
[/B]Bu dizi bir kurgu, bir öykü, karakterler gerçek değil, lütfen istediğiniz ve hatta istediğimiz olmadı diye bu kadar kızıp köpürmeyelim. Emek verenlere (istediğimiz gibi bitmese de) azıcık saygı.[/B][/QUOTE]

evet her ne kadar kötüde bitse dizi sonucta .cok sonraları unutulup gidecek bu arda kıvanc sedef baska dizilerde baska rollerde rol alacak bu sefer de o oynadıkları rölleri yapıstırcaz üstlerine...zaten mutlu bitse istenen son olurdu .böle bitmeside gercekci olmus hikayeye göre tahmnde ediyodum acıkcası konuda öleydi zaten...

ben encok mustafa öldügünde bide yüzünde sankim gülüyom gibi hava sezdim hala ordayım :img-hyste

emegi gecen herkese tesekkürlerr...

MiSz_CaniSi
25-05-08, 01:04
bravo aglatmayi basardiniz
ama menekse nin hamile basina ne isi var orada
cok kotu bitti :img-cray::img-cray::img-cray:

YUM USULCA GOZLERINI UZAT USUMUS ELLERINI
SAKLA O MASUM YUREGINI ZAMAN GIBI SESSIZ UYU BU DUNYA DIPSIZ BIR KUYU

VE MASALIN SONU :img-cray::img-cray:

Gümüş Hastası
25-05-08, 01:04
senaristler bu sonu bize laik gordukleri icin onlari kiniyorum, bumuydu guzel son, herzaman kotuler kazaniyor ve bir kez daha gosterdiler bize:img-cray:yaziklar olsun:img-cray:

bu arada euro d de bitti halilin atladigi sahnede icim gitti:img-cray:
agliyorum..:img-cray:

Aynen....

Ağlamamak için kendimi o kadar zor tutuyorumki...

Gerçek değil diyerek avutuyorum kendimi ama içime doğru akıyor göz yaşları:img-cray::img-cray::img-cray:

Böyle bir final zerre kadarcık dahi beklemiyordum... Belkide hata bendeydi böyle bir finale kendimi hazırlamalıydım...

ay çarpması
25-05-08, 01:06
evet gerçek hayat acımasız ama bari onlardan biri mutluluğuyla örnek olsaydı
bir menekşe halil kurtulsaydı
aşklarına inandıkları gibi dimdik dursalardı ölümün karşısında bile...
gerçek hayatta olduğu gibi mustafalar galip bundan sonra mustafalar örnek almaz mı kötüler her zaman kazanır diye.
gerçeklikten biraz uzaklaşmak için sığındımız dizilerde gerçekliği hayatın kirli yüzünü gösterdi bu gece.
yine kaybedenlerin tarafındayız
yine böyle gelmiş böyle gider hiç bir şeyin güzel olamayacağını gösterdiniz.
bataklığın içinde çırpınmanın kurtulmaya getirmediğini gösterdiniz :(
kaybeden menekşe & halil
kazanan daima mustafa ve mustafalar:icon_sorr

evet.. aynen öyle.. aksi bir senaryoda sizi mutlu edecek yatağınıza rahat yatmanızı sağlayacak son, gerçek hayatta bir çok menekşe ile halilin sonunu hazırlardı.. Eğer gerçekten bundan rahatsızlık duyuyorsanız biraz daha duyarlılık gösterirsiniz gazete haberlerine

Rüya
25-05-08, 01:06
Aha.. Simdi ne diyimki ben bu bölüme?? :img-cray::img-cray::img-cray:
Allahim hüngür hüngür agladim resmen.. BUkadar olucagini düsünmüyordum!!
Aklim gitti suanda ne yazicagimi bilemiyorum.. Ama Halil ölmemeliydi.. :img-cray:
Mutlu sonla bitmeliydi bu efsane :img-cray::img-cray:

_NEVZAT_
25-05-08, 01:07
evet yorumum biraz uzun oLacak...
öncelikle EURO D'de yeni bitti....cooook kötü bir sondu bence.
HALILIM böyle mi oLacakti yaa...böyle mi.
Ama yinede bize byle bir dizi verildigi icin herkese cok tesekkür ediyorum....cok kaliteli bir diziydi. BITTI:img-cray:
Aglamaktan basima agri girdi....haLa agliyorum.
Bütün aiLem agliyor...cok kötü oldum.
HeLe o vurulma ve son sahne...coook aci!!!!
Senaristlere bi sorum oLacakti...

MENEKSE SONUNDA NEDEN KUTU ATTI....O KUTTU HALILDEN BIR HATIRA DEGIL MI???

Buket_TY
25-05-08, 01:08
Yanliz annemin anlattigi masallar'in sonu,
hep guzel biterdi...
Ne oldu?:icon_sorr

ilkay_33
gerçekten yine ağladık........
başka diyeceğim birşey yok
ya hiçbirimiz bunu haketmedik nasıl olur yaa :img-cray:
ağlamaktan artık hıçkırdım yemin ediyorum
nasıl niye neden niçin halil öldü:img-cray:

61MERVE61
Bunun icinmi izledim ben bu diziyi, boyle mi bitecekti:img-cray: bumuydu bize laik gordukleri yaziklar olsun 36bolum boyunca dikatle izledigim takip etigim dizi,senaristlere yaziklar olsun daha dogru durust sarilmalarini bile gormedik doyamadik onlara:img-cray:,gozlerim sisti boyle bitecegini bilseydim bakmazzzzdddiiimmmm....cook feci gerildim, menekseden cook ben agladim:img-cray: halil oldukten snra napalim biz bebegi keske menekseyle halil beraber olseydi hic degilse obur tarafta beraber olurlardi:img-cray:OOFFF

3z3_fr
basta Ece hanim siz olmak uzzere ben butun emegi geçen herkese çok tskr ediorumm !!!

gerçeketn gozlerimdeki yaslar hiç durmaksizin akti !!hatta belkide böle bitmesini butun forum arkadaslarim gibi bende istemezdim !! ama gerçketn çok anlam dolu gerçekci ve kelimelerle anlatilmiyacak kdr harika bi final yasattiiniz bize!!
sonsuz tskr ediorumm !! sadece final için deil 36.bölüm'e gelene kdr yasattiginiz her turlu duygu için !!
hep beraber hem gulduk hemde agladik !!
su belki hala yaslarim gozlerimde ama geçekten çok mutluyum !! çunku sonunda istedigim gibi bi dizi izledim hemde en son bolumune kdr harikaligini her zmn bana hissettiren bi dizi !!

gewweze

ece yörenç

belirttiğiniz gibi bu bir dizi gerçek değil
insanlar gerçek hayatı sevselerdi dizileri zilemezleri
ha biz tuhaf bir milletiz dram severiz ama
diziler birebir gerçek hayat olamaz
olacaksa da olmamalı bence
ben zaten onu 1 saat dünyadan kopmak için izliyorum

diziyi izledikten sonra başka kanalı açtığımda zaten acı gerçekleri görüyorum
zaten yeterince acı varken

yeterincekötüler kazanırken

en azından masallarda iiler kazansa ne olur
masalı masal yapan bu değilmidir

sudemnaz
dizi işte aldırma bitti gitti
keşke bu kadar kolay olsaydı öyle inanmışız ki onların içtenliğine
o aşka dokunmadan sevmeye gözyaşında gizli sevgiye
hatayı burda yapttık galiba:(
mutluluğu beklemek boyumuzu aştı ölüm gölge düşürdü en masum aşka menekşe & halile.:img-in_lo

iyi sonlar bitmemiş eksik masallar...

Gümüş Hastası
25-05-08, 01:09
evet.. aynen öyle.. aksi bir senaryoda sizi mutlu edecek yatağınıza rahat yatmanızı sağlayacak son, gerçek hayatta bir çok menekşe ile halilin sonunu hazırlardı.. Eğer gerçekten bundan rahatsızlık duyuyorsanız biraz daha duyarlılık gösterirsiniz gazete haberlerine
Her zaman haberlere ve bu türdeki olaylara karşı duyarlıyım ve duyarlı olmayada devam edeceğim...

Ama illahide bu olaylar menekşe ile halil aşkının sonunu getirmek zorunda değildi ne pahasına olursa olsun...

Bilmiyorum... Şu anda hiç bir şey bilmiyorum... Tek istediğim şey ağlamak... O kadar üzgünümki... Böyle bir finale hiç kendimi hazırlamamıştım...

Halil'in vurulduğu sahnede adeta bende vuruldum...

Apple101
25-05-08, 01:10
bu kadar hüzünlü bir sona hazırlamamıştım kendimi :img-cray:
kazanan Mustafa olmamalıydı..Halil ölmemilydi!

Halilin cenazede Menekşe'nin arkasında durup konuşması, en çok da mızıka çalışı çok etkiledi beni :img-cray:

keşke mutlu bir sonla bitseydi :icon_sorr

3z3_fr
25-05-08, 01:10
benden önce Tugbada sormus !!
evet benimde aklima takildi!!
menekse neden halilin en degerli hatirasini suya attiki ??

gizemliyim
25-05-08, 01:11
Bütün hayat dizilerden ibaret değil.. Lütfen gözlerinizi klavyelerinizden biraz da gerçek hayata yöneltin.. Oradaki sonlar daha da acı inanın bana..

ece yörenç

Ece hanım gerçek hayat yeterince acı bunun farkında olmadığımızı ya da tepki göstermediğimizi nereden biliyorsunuz???
Zaten bu bir dizi olduğu için mutlu bir sonla bitmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Haberlerde yeterince üzücü haber görüyoruz bir de dizide Halil öldü..Biliyoruz bu bir kurgu gerçekte ölmedi ama böyle ölen insanlar var ve biz bu kurgudan etkilendik.Bizim evde herkes ağladı mesela:img-cray:Masal diyorsunuz ama masallar mutlu sonla biter:img-pilot

eSzra_
Allahim suan gözlerim yas akiyor hungur hungur agliyorum.
halilin mostar koprusunden atlamasi varya bitirdi beni.
aglamaktan bittim. hele menekse HAMILE:img-cray:

_artvin_
düşünüyorum düşünüyorum ben bu finalin bize reva göründüğüne inanamıyorum olammalıydı ya madem bu kadar gerçeklikten yana idiler bir adam iktidarsız hemen nasıl geçti bu bile saçmalık daha saymakla bitmeyen saçmalıklar gibi halilin o kadar başı beleda hemen hapisten çıkması daha sayarımda bu psikolajiyle bu kadarı yeter sanırım bu gerçek değilski zaten çok gerçek olaya değinmiştiniz sonuda sanal olsaydı

Gümüş Hastası
Ece Hanım başta siz ve diğer senarist olmak üzere bu zamana kadar bize böyle güzel bir diziyi izlettiğinizden dolayı tüm ekibe teşekkür ederiz...

Sadece sizden en büyük beklentimiz güzel bir sondu...

Ama sizde haklısınız. Güzel bir son yapmamak için bazı sebepleriniz var. Ne deseniz haklınız... Ama izleyici açısından bakıncada bizde haklıyız... Çünkü artık herşey o kadar güzeldiki kimse kendini mutsuz bir sona hazırlamamıştı...

Kiraz
Menekse ile Halili basindan beri takip edenlerdenim...
bi ara o ilk bölümdeki tadi alamadigim icin kisa bir süreligine birakmistim diziyi ama sonra tekrardan izlemeye basladim...
Halilin ölmesi beni cok etkiledi...
sevdigi kadin icin kendi hayatini feda etti...
o yere yildigi an vardi ya, offf off off:img-cray:
gözlerinden yaslarin akmasi, ölürken bile MENEKSE diyisi, bu nasil bir oyunculuktur???
basta Kivanc Tatlitug olmak üzere tüm oyunculari tebrik ediyorum ve tabii tüm ekibi...
her cumartesi izlerdim Menekse ile Halili simdi düsünüyorumda haftaya cumartesiden itibaren Menekse ile Halil yok artik...
cok alismistim sanirim, Menekse ile Halilin asklari bambaskaydi...
Halil ölmemeliydi:img-cray: cok kötü oldum ben Halili öyle yerde yatarken görünce:img-cray:

ilkay_33
her ne olursa olsun ece hanım ve melek hanım
teşekkürler sizlere
36 bölüm boyunca bir masal yaşttınız bizlere
menekşe ile halili unutmam imkansız
ONLARIN AŞKLARI ÖLÜMSÜZ...

aslanselda
BEN BU DİZİNİN SIKI BİR FANI DEĞİLDİM ECE HANIM,

ama bende çok üzüldüm ve de yadırgadım bu sonu, yorumunuzda bihayli ilgi çekici

öyle bir yazmışsınız ki sanki BU FORUMLARDA YORUM YAPAN İNSANLAR, dizileri izleyen insanlar

hayata karşı son derece duyarsız ve de ilgisiz, sanıyor musunuz bizler etrafımızda olan bitene karşı ilgisiz ve de tepkisiziz.

sanıyor musunuz ki bizler düşünemiyoruz ya da dile getirmiyoruz, emek vermiyoruz, isyan etmiyoruz,

sanıyor musunuz ki bizler güllük gülistanlık yaşıyoruz,

bizde türkiye'de yaşıyoruz Ece Hanım, siz ne biliyorsanız, bizde aynısını biliyoruz, siz ne görüyorsanız bizde aynısını görüyoruz...

aramızda bir fark yok,

ha ama sizin elinizde kaleminiz var, istediğiniz gibi yön veriyorsunuz

bizlerin elinde alnımızdaki kaderi değiştirmek gibi bir yetimiz yok, elbette yön veririz ama olacaklara çoğu zamanda engel olamayız.

bizler neden sizce gelip şu sanal alemde, camekanın öte tarafındaki yüzlerce insanla konuşup, fikir alışverişinde bulunuyoruz,

niye bir dizi için bu kadar kendimizi paralıyor, onlar için yapmadığımızı bırakmıyoruz.

bizlerde biliyoruz onlar gerçek değil, herşey bir senaryodan ibaret, oyun... ama bizler onları benimsiyoruz, kendi hayatımızda belki elde edemediklerimizi onlarda yaşama çabasına giriyoruz,

belki günün stresini onları izlerken atıyoruz.

belki onlarla ümit etmek, hayaller kurmak istiyoruz.

BUNDA DA HAKSIZ OLDUĞUMUZU DÜŞÜNMÜYORUM.

buraya gelip yorum yapmanız güzel ama keşke bu kadar insana borçlu olmuş olduğunuz dizinizin başarısını...

borçlu olduğunuz insanlara senaryonun finali hakkında bilgi verirken daha ÖZENLİ YAZI YAZMANIZI İSTERDİM.

Bunu bizlere borçlusunuz, unutmayın bizler yoksa sizde yoksunuz.

Ayrıca söylemedende geçemeyeceğim, buruk bir tat bırakmak amacıyla yapılan bu mutsuz sonlar bana çok komik geliyor

NEDEN Mİ ???

çünkü sizin bu buruk tat bırakmak amacıyla yaptığınız sonuç sizin umduğunuzun aksine insanlarda tepkiye ve o dizinin daha kötü anılmasına, hatta hatırlardan silinmesine bile neden oluyor,

aslında bunu sadece burdan değil, tüm netteki forumlardan incelesiniz anlamış olurdunuz, hiçbir zaman kötü sonla biten dizi iyi anılmaz, hatta tenkit edilmeye mahkumdur...

LoveGE
25-05-08, 01:12
Bu basliga ilk ve son defa yaziyorum...
dizi ilk basladiginda annem ve ben çok etkilenmistik hikayesinden
ve izlemeye karar vermistik
iykide izlemisim...sonu hüzünlü bitsede...çok güzel bir diziydi...
Menekse ile Halil unutulmaz dizilerden birisi oldu bence

bütüün dizi ekibine, oyuncusundan, senaristlere, yönetmenden bütün çalisanlara..
hepinize sonsuz tesekkurleer...hepinizin emegine saglik....

MiSz_CaniSi
Allahim!!!!!!!!!!!!!!!! BITTIM BEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ALlahim o nasil bir sondu bittim öldüm bennnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!! Ben yokum artik bu nasil bir sonnnnnnnnn aglamaktan hayrim kalmadi sokkkkkkka girdim kriz geciyiriyorum su annnnnnnnnnnnnnnnn

bende krizdeyim su an
kardeslerimle kavga ediyorum sinirdenn
rahat birakin beni son kez aglayimmm :img-cray::img-cray:

vetaki
Ece hanim,
Bu guzel dizi ve final için tebrikler. Dizileri gercek sananlara, ve gercek hayatta gostermedikleri tepkileri ve enerjiyi bu forumlarda harcayanlara verdiginiz cevapta haklisiniz. Keske biraz da gercek meselelere tepki gosterseydi herkes.

Ama... Yine de...
Gercek hayatin isim dolayisiyla fazlasiyla farkinda -gazeteciyim- ve yine yaptigim isle bir takim mucadeleler vermeye calisan biri olarak sunu soyleyebilirim (aslinda bu soyleyecegimi siz benden daha iyi bilirsiniz) : insanlar dizilerden mutluluk bekliyor. Zaten hayatlari yeterince karanlik, yavan, tatsiz, tutsuz. Haftalarca gozyasi dokup sonunda mutluga kavusacaklarina inanmak istiyor. Bu yuzden ne deseniz bos. Bu finalden kimse memnun olmayacak. Ben de dahilim bu memnun olmayanlara. Ustelik cabaniz da bosuna gidecek. Kimse sirf bu finak yuzunden "gercek hayatta neler oluyor, biraz da bunlarla ilgileneyim" demeyecek maalesef.
Inanin, daha onceki bolumlerdeki mesajlariniz (kadina karsi siddet, tecavuz, esin ve ailenin sahip cikmasi vb.. konularindaki mesajlar) yerine cok daha fazla ulasti. Izleyici bu mesajlari daha iyi aldi. Niye ? Sonunda mutluluk olacagina inandigi için.
Televizyon izleyicisinden çok sey bekliyorsunuz. Suratlarina tokat gibi carpan bir seyler izlemek isteselerdi sinemaya giderlerdi. Ki tokat gibi carpan filmlerde bile bir nebze umut hep vardir. Umut olmadan hiç bir sey olmuyor cunku.
Seyirci de bu yuzden size kizgin. Onlari umutsuz biraktiginiz için.
Neyse, dediginiz gibi, baska seylere harcanabilecek zamani bu forumda harcamayalim.
Yine de derdimizi anlatabildiysek ne mutlu.

MM01
Off Off Dizi bittdi Halil gittdi....:img-cray:
Aglamdim hemde cok agladim. Haketmedi Halimim bunu ya :img-cray:
Mustafa öldü rahatca istedigni yapabildi. Bencede Mutlu bitmeliydi ya... :img-blush:img-cray:Menekse ile Halilin Aski. Ne güzel Menekse hamile ama Halilin bundan Haberi yok.:img-cray:

berivan_

ece yörenç

Ben henuz bölumun tumunu izliyemedim,ama izlemeden birseyler yazmak istedim:img-wink:

Ben pek fazla turk dizileri izlemiyen birisi olarak sunu demek isterim ki,yani acikcasi okadar fazla turk dizilerini izlememenin tek nedeni,bana göre bakmis oldugum bir kac dizilerin ayni seyleri tekrar etmeleri.Ayni seyleri bikmadan bizlere tekradan göstermeleri,yani insan bundan bunaliyor (ben acikcasi yapiyorum) ama huyum kurusun ki bakmaya basladigim bir diziyi birakamiyorum ve sonuna kadar izliyorum:img-blush

Cogu diziler genelde hayati nasil derler toz pembe?gösteriyorlar diye dusunuyorum,yani diziler eger ki insanlara birsey verebilirsek,yani bence diziler insanlara mesaj veriyorlar (tabi ki buda dizinin icerigine bagli) ve o yuzden bir dizide islenilen konularin guzel bir sekilde secilmesinden yanayim.

Eger geriye dönupte sizlerin M&H dizisinde vermis oldugu mesajlara bakilirsa,bence gercektende cok anlamli mesajlar vermisiniz,yani ben tum bölumleri izlerken gercektende dizide yasanilan olaylar ve gercek hayat arasinda bir baglanti kurabildim,yani aklim genelde o yönlerdeydi izlerken.Malesef ki dizinizde yasanilan olaylar gercek hayata da yasaniliyor ve ne yazik ki insanlar bu dizide oldugu gibi her sorunun ustesinden gelemiyorlar el ele vermekle,herkesin siginicak ve guvenicek kimsesi yoktur.

Keske mutsuz degilde mutlu bir sekilde bitseydi dizimiz,ama malesef hersey herzaman mutlu bir sekilde bitmiyor,bitemiyor:img-cray: ama bunca zamandir ben bir izleyici olarak tum bölumlerinizi izlerken cok farkli duygular yasadim,guldum,agladim,cok kizdim ama yinede izlemeye devam ettim...

Bu dizide emegi gecen herkese cok ama cok tesekkur etmek istiyorum:happy0064

özlem34
avrupada dizi simdi bitti..

acikcasi böyle bi son hiic ama hiiiiiiic beklemiyodum, resmen soktayim..
herkes büyük ihtimalle Halil ölecek dedi, ben buna sonuna kadar inanmadim..,belki inanmak istemedim..!
Hatta burda arkadaslar Halil öldü diye yazinca bile inanmadim, belki yanlis anladilar diye, umut iste! Ama Halilin ölecegine burada okudugum cok iyi oldu, yoksa daha bi soke olurdum...

'o' sahne beni mahvetti, gercekten cok kötü oldum, Mustafa kursun sIktI ben hickirdim.. Mustafa kursun sIktI ben hickirdim.. tek tek kursunlari saydim aglayarak..:img-cray::img-cray:
o muhtesem 'Menekse' diyesini son kez duymak benim icimi parcaladi resmen.. canim benim:icon_sorr
Kimse duymasin diye sessizce aglamaya calistim, ama olmadi galba.. üngür üngür agladim, coktandir bukadar aglamamistim..

Halil bunu hakketmedi..:img-cray:

Ece hanim cok hakliymissiniz "Cumartesi gecesi son bölüm UNUTULMAZ olacak" demistiniz.. ve belki siz bana yardimci olursunuz bi senarist olarak,..senaristler neden genelde "böyle son'lari" tercih ederler..???
Cünkü ben bunu anlamakta gercekten cok zorlaniyorum,.. böyle efsane asklar böyle bisii hakketmiyolar

Sizi ve bütün emegi gecene cok cok tesekkür ediyorum.. 'Menekse ile Halil' muhtesem bi diziydi

ay çarpması
25-05-08, 01:13
evet yorumum biraz uzun oLacak...
öncelikle EURO D'de yeni bitti....cooook kötü bir sondu bence.
HALILIM böyle mi oLacakti yaa...böyle mi.
Ama yinede bize byle bir dizi verildigi icin herkese cok tesekkür ediyorum....cok kaliteli bir diziydi. BITTI:img-cray:
Aglamaktan basima agri girdi....haLa agliyorum.
Bütün aiLem agliyor...cok kötü oldum.
HeLe o vurulma ve son sahne...coook aci!!!!
Senaristlere bi sorum oLacakti...

MENEKSE SONUNDA NEDEN KUTU ATTI....O KUTTU HALILDEN BIR HATIRA DEGIL MI???

halilin anlattığı rüyayı hatırlayın: Halil cesareti anlattı, halil hayatını verdi sevdiği için, Menekşe Halili sadece o kutu ile mi hatırlayacak sizce.. Mostar köprüsünün altında akan gürül gürül su o kutuyu kim bilir ne sahillere götürecek o kutu kim bilir hangi kıyılara vuracak.. Menekşe için o kutudan daha değerli bir şey yok mu.. Hem beyninde, hem karnında taşıdığı.. o kutu belki de başka bir aşığın eline geçecek, veya bir Mustafa'nın.. O da onunla ilgili bir hikaye kuracak kafasında.. sizin elinize o kutu geçseydi ne düşünürdünüz. o kutudan çıkan üç beş küçük ipucuyla nasıl bir hikaye yazardınız?????

suri06
Ya zaten Ece hanımın ve Melek hanımın emeği büyük olmasa bu kadar güzel yazmasalardı izlemezdik sevmezdik Menekşe ile Halili
Sadece onlar değil Yönetmen ve bütün oyuncuları dizide emeği geçen herkesi kutluyorum ben hepsinin ellerine sağlık:good:

onlar şuan Türkiyenin en cok izlenen dizilerinim senaristleri Başarıları büyük
bizim finale verdiğimiz tepkiler normal biz bu Aşka okadar inandık ki sonunda Halilin ölmesini hazmedemedik

*mine*
ahh Halil ahh :(
Halil'in ölmedigi bir final'in olmasini isterdim
ama ne yapalim böyle oldu iste :(
Aslinda ölen karakterler genelde daha büyük bir
iz birakirlar Halil'de öyle oldu bence.

Menekse'nin Halil'i son sahende hayal etmesi güzeldi
Halilim göremedi bebisi (Gerci bizde göremedik )

Mustafa'nin can cekistigi sahneye bile zevkle izleyemedim
Halilime o kadar üzüldüm ki keyfini cikaramadim

aygülen
25-05-08, 01:14

Kusura bakmayın ama gerçek olamayacak kadar saçmaladınız baştan beri hele tecavüz olayı tam da son noktaydı aşkları kazanacak diye halili bir melek yaptınız olmayan bir erkek tiplemesi yarattınız gerçekte yok böyle biri.Evet bu dizi sanal gerçek değil ne rahatsız olacam vurup kafamı yatacam.Bir de sizin senaryolarınızı takip etmeyeceğim aman sürpriz sonlar lazım değil hayat zaten sürprizlerle dolu.

Hatiies
25-05-08, 01:14
bende krizdeyim su an
kardeslerimle kavga ediyorum sinirdenn
rahat birakin beni son kez aglayimmm :img-cray::img-cray:

Bende ablamla kavha ediyorum sinirdennnnnnn neye ugradimi sasirdim ya resmen!!!!!!!!!!!!! Yüzüm kipkirmizi inanamiyorum sankki gercekten HALIL diye biri ölmüs cok sevdigim biri ölmüs sanki ya bu dizi benim herseyimdiiiiiiiii Menekse, hamile kaldi ya o en kotusuydu!!!!!! Cocugu babasiz büyüyecek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:img-cray:

61MERVE61
25-05-08, 01:15
:img-cray::img-cray::img-cray::img-cray:

donup dolasip ayni seyi soyliyorum....YAZIKLAR OLSUNtam agliyorum koprunun basinda gelin ve damat gecmesinmi snra senli muzik, yaw bu senaristler bizi ne saniyor bizde insaniz, nasil icime oturdu nasil icim gidiyor,o gelin ve damat neydi oyle bunlar bizi ne sanio bizimde duygularimis var:img-cray:

kıvanç_tuğba
halilin ölmesine çok üzüldüm ama çok güzel bir final yapmışlar ben çok etkilendim bosnaya gitmeleride iyi olmuş

eroglu_forever
Bırakın Lütfen "Toplumsal İçerikli" Mesaj Vermeyi...

İnsanlar Zaten Binbir Sıkıntıyla Boğuşuyor...

MİH İzlerken, Biraz Olsun Dertlerinden Sıyrılıp, Ekranın Büyüsüne Kapılarak, Farklı Dünyaların Derin Dehlizlerinde Dolaşmak, Menekşe Olmak, Halil Olmak İstediler... Af Buyurun, Musti Tarafından Katledilmeyi Hak Etmediler...

MİH Reyting Rekorları Kıran Bir Dizi Olsaydı, Kötü Son' u Göze Alabilirmiydiniz ? Bence Asıl Bu Sorunun Cevabını Verin...

Kötü Son Bir Çeşit Tatmin Yöntemimidir ? Veya Kendini İspat Etme Çabası ?

Diziler Çok Ciddiye Alınıyormuş...

Siz Gayri Ciddi İşlerle Uğraşmayıverin O Zaman, Nasılım ?

Savunma Refleksi Göstermeniz Gayet Normal ; Ancak

İnsanların Duygularını Hafife Almayın...

Bunlara Hiç Gerenk Yok !!!

efraa
25-05-08, 01:16
[/B]Bu dizi bir kurgu, bir öykü, karakterler gerçek değil, lütfen istediğiniz ve hatta istediğimiz olmadı diye bu kadar kızıp köpürmeyelim. Emek verenlere (istediğimiz gibi bitmese de) azıcık saygı.[/B]

evet her ne kadar kötüde bitse dizi sonucta .cok sonraları unutulup gidecek bu arda kıvanc sedef baska dizilerde baska rollerde rol alacak bu sefer de o oynadıkları rölleri yapıstırcaz üstlerine...zaten mutlu bitse istenen son olurdu .böle bitmeside gercekci olmus hikayeye göre tahmnde ediyodum acıkcası konuda öleydi zaten...

ben encok mustafa öldügünde bide yüzünde sankim gülüyom gibi hava sezdim hala ordayım :img-hyste

emegi gecen herkese tesekkürlerr...[/QUOTE]

Gümüş Hastası
halilin anlattığı rüyayı hatırlayın: Halil cesareti anlattı, halil hayatını verdi sevdiği için, Menekşe Halili sadece o kutu ile mi hatırlayacak sizce.. Mostar köprüsünün altında akan gürül gürül su o kutuyu kim bilir ne sahillere götürecek o kutu kim bilir hangi kıyılara vuracak.. Menekşe için o kutudan daha değerli bir şey yok mu.. Hem beyninde, hem karnında taşıdığı.. o kutu belki de başka bir aşığın eline geçecek, veya bir Mustafa'nın.. O da onunla ilgili bir hikaye kuracak kafasında.. sizin elinize o kutu geçseydi ne düşünürdünüz. o kutudan çıkan üç beş küçük ipucuyla nasıl bir hikaye yazardınız?????
Ama genede o kutuyu atmamalıydı...

En çok üzüldüğümde Menekşe hamile haliyle kaldı ortada...

Ama olsun diyorum bir yandan da Halil'den geriye kalantek hatıra...

Şu anda kafam çok karışık... Mantıklı düşünemiyorum...

şatişka
Hep arkadaşıma yüklenmeyin, ben de buradayım.
Biz bir aşk masalı anlattık sizlere. Her masal mutlu sonla bitmez. Her aşk mutlu sona ulaşmaz hayatta.. Bu final sizi üzmek için böyle yazılmadı, bu masal böyle bittiği için yazıldı...
Menekşe ile Halil'i ilgiyle izlediğiniz ve bu denli sahiplendiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Sevgiler...

sudemnaz

gazete haberlerini tabiiki okuyoruz yaşadığımız dünyadan kopuk yaşamıyoruz
niçin gerçek hayattaki menekşe ile haliller bu diziden ders çıkarmaz mı?
onlara gösterdiğiniz şey YENİLDİNİZ.
çırpınmayın kaybeden siz olursunuz.
birbirlerine dokunmaya kıyamayan iki sevgili bir kurşunla yok oldu
siz kaderinize size yazılan mahkumsunuz.
mustafalar olduğu sürece sizler yoksunuz
mustafalar olacak siz öleceksiniz.
sizin sonlarınız kırmızı tükenmezle yazılmış kirletilmiş zavallılarsınız.
ben böyle ders çıkarıyorum.
menekşe gibi hayatta çırpınan biri nasıl ders çıkarır ?

gerçekliği dizilerde aramıyoruz emin olun etrafımız öyle gerçek ki atılan her adımda gözlemediklerim içimi acıtıyor ne yapabilirim.

eğitim şart.

phoebs
25-05-08, 01:18
Ya zaten senaristler hayal ürünü birsey yaziyorlar.. ne olur kirk yilin bir basi dizinin sonunu iyi bitirselerde bizde biraz hayal dunyamizda mutlu olsak? ama hayir insani ille illet edecekler..

_NEVZAT_
25-05-08, 01:18
ECE ve MELEK hanima sonsuz tesekkürlerimi iletiyorum.Simdi anladim kutuyu neden suya attigini...sagolun.
Ama bn yinede bu son'u hic begenmedim..tabii ki biz baska son bekliyorduk.
Cünkü Menekse ile Halil bu noktaya gelene kadar neLer cektiler...bizde onlarla bir yasadik.
Tabii ki simdi daha soktayiz...ama biliyorum ki bir kac arkadaslarim bana katiliyorlar.
Cok aci bir sondu....böyle bir son bekliyordum bi kac gündür zaten konusuyoruz burda...ama son saatlerde yok ölmez demistik....ve simdi :(:img-cray:
YINEDE EMEGI GECEN HERKESEEEE SONSUZ TESEKKüR EDIYORUM.
SIZDE; MELEK&ECE HANIM BüTüN EKIBE BIZDEN SELAM SöYLERSENIZ COOOK SEVINIRIZ MENEKSE ILE HALIL AILESI OLARAK.
Söylenecek baska bisey kalmadi bnce...:img-cray:

MrLovegrove
25-05-08, 01:19

dikkat çekmek istediğiniz noktayı ŞİMDİ anlıyorum ece hanım..ama çok yanlış düşündüğünüz bir yer de var ki o da şudur:aksi bir senaryoda sizi mutlu edecek yatağınıza rahat yatmanızı sağlayacak son, gerçek hayatta bir çok menekşe ile halilin sonunu hazırlardı..
peki ya hikayenin asıl kahramanları?siz de bu finalle pek çok "menekşe ile halil"'in umudunu kırmıyor musunuz?
eğer ki savınızda haklıysanız,bu hikaye daha da derin yaralar açar..kötülüğü biz değil siz yapmış olursunuz ne yazık ki...

p.s.elbette sizin de en başta belirtiğiniz gibi bu sadece kurgu,gerçek değil.insanlar da bunu bilerek izliyor(en azından ben öyle yapıyorum).

yeliz123
25-05-08, 01:19
sedef avcinin ropertajinda ne olacagni tahmin ediyor seyriici die briseyy demistii uzatmaylkimm diee - valla seyircii olarakk halilin olecegni tahmin etmedimmm.. yazikkkk olduu

DeLiiAsiik
25-05-08, 01:20
uff.. biti:(
inanilir gibi degil...
ama inanin bu finali hic begenmedim...
kendimi tmm halilin ölecegine cok alistirmistim..
ama böylesine degil
halilin ölümü mustafanin elinden olmamaliydi...!!!!
yine kötüler kazandi ya:((((
yine mustafanin istedigi oldu :((((

hewal
25-05-08, 01:20
Sevgili Ece hanı ve Melek hanım;

Bu dizi masalsı bir aşkı çok gerçekçi anlattı..Esas kıza tecavüz ne film ne dizi tarihimizde yoktur bu gerçeği yazmak , izletmek büyük bir riskti bu riske göze aldığınız için teşekkür ediyorum..O zamanda yazmıştım işine giderken tecavüze uğrayan hemşire yada Serpil öğretmen yada Güldünya duyduklarımızdan bir kaçıydı...Onlar gibiler çok fazla...Forumlardaki yazılardan etkilenip seyirci isteğine göre senaryosu değişen pek çok yapıma şahit oldum ben bu dizide her türlü eleştiriyi göze alarak hikayenizi baştan tasarladığınız gibi bitirdiğiniz içinde çok teşekkür ediyorum...

36 Bölüm boyunca karakterlere can vermiş tüm oyuncuları kutluyorum...Özellikle Mustafadaki değişimin her aşamsında devleşen oyunculuğuyla Hasan Küçükçetin'i tebrik ediyorum...

İki sezon eften püften sebeplerle ayrı kalan aşıkları son 15 dk.da adeta çocuk bahçesine dönmüş evlerinde görmek yerine 36 bölüm boyunca aşkı için mücadele vermiş gereksiz kaprislerle birbirinden ayrılmamış bir Menekşe ile Halil izlemekten büyük keyif aldım...

Tüm emeği geçenlere teşekkürler...

_artvin_
25-05-08, 01:21
Biz bir aşk masalı anlattık sizlere. Her masal mutlu sonla bitmez. Her aşk mutlu sona ulaşmaz hayatta.. Bu final sizi üzmek için böyle yazılmadı, bu masal böyle bittiği için yazıldı...
Menekşe ile Halil'i ilgiyle izlediğiniz ve bu denli sahiplendiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Sevgiler...

adı üstünde masal masallar gerçek olmaz gerçk olsa masal olmaz ne olur bizim masalımızda bütün masalalr gibi mutlu olsaydıda bizde ağlamaktan helak olmasaydık

eSzra_
25-05-08, 01:21
ne yazacagimi sasirdim.
sadece halil ölmemeliydi
menekse ile halil bunu hak etmediler.
halil kendi çocuklarini menekseyle beraber buyutmeliydi.
bir ruh olar degil bir ölu olarak degil ama gerçek olarak:img-cray:
Suan cidden neler hissetigimi kendim bile bilmiyorum

ilkay_33
25-05-08, 01:22

bizler zaten biliyorduk
menekşe ile halil diğer dizilerden çok daha farklı bir dizi oldu
en başta menekşenin tecavüz olayındada dedim eğer halil gelip kurtarsaydı menekşeyi işte o zaman diğer dizilerden bi farkı kalmazdı
ama bari bu olmasaydı hepimiz ne senaryolar yazdık ne yorumlar yaptık
ne dualar ettik halil ölmesin diye
evet bu bir dizi belkide
diğer arkadaşımında dediği gibi biz dış dünyanın etkisinden birazda olsa sıyrılıp menekşe olduk halil olduk biraz
belkide her hareketlerinde sevgilimizi gördük,kendimizi gördük...benimsedik onları...
35 bölüm boyunca toplasak güldükleri sahneyi 1 bölümlük bile çıkmaz
ama istedikki sonu benzesin diğer dizilere
onlar hakeetiler,,,bizler yani GERÇEK MENEKŞE İLE HALİL İZYECİLERİ bizler en başından beri sahip çıktık dizimize ve böyle bir sonu hiç haketmedik

gewweze
aslanselda
vetaki
eroglu_forever

yorumlarınıza katılıyorum:D

vee bana bir örnek vermenizi riva ediyorum bu yorumu okuyan herkes
MUTSUZ biten bir masal:D
ben cahil bir üniversite son sınıf öğrencisiyim :( bilmiyorum böyle bir masal

dizileri ciddiye alıyoruz evet
herşeyi ciddiyetle yapıyoruz
en yazından yaptığımız işin ciddi oluğuna inanıyoruz
diziler ciddi değilse?
oyuncular yönetmenler senaristler ne yapıyo:( sadece para mı kazanıyorlar

bir soru daha :(

gerçek hayatta MASALlara pek yer yoktur

gerçekteki gibi mutsuz biten:P bir dizi nasıl oluyorda masal anlatıyor :S
kafam karştı masal mı gerçek mi

açıkcası bence seyirciye saygı duyulmalı ve umut etme isteği geri çevrilmemeli

saygılar sevgiler:)

asi&demir
bitti ya inanamiyorum biz bir daha sedef avci ile kivanc tatlitugu nerde yanyana göricez ya:img-cray::img-cray:

ay çarpması
25-05-08, 01:23
BEN BU DİZİNİN SIKI BİR FANI DEĞİLDİM ECE HANIM,

ama bende çok üzüldüm ve de yadırgadım bu sonu, yorumunuzda bihayli ilgi çekici

öyle bir yazmışsınız ki sanki BU FORUMLARDA YORUM YAPAN İNSANLAR, dizileri izleyen insanlar

hayata karşı son derece duyarsız ve de ilgisiz, sanıyor musunuz bizler etrafımızda olan bitene karşı ilgisiz ve de tepkisiziz.

sanıyor musunuz ki bizler düşünemiyoruz ya da dile getirmiyoruz, emek vermiyoruz, isyan etmiyoruz,

sanıyor musunuz ki bizler güllük gülistanlık yaşıyoruz,

bizde türkiye'de yaşıyoruz Ece Hanım, siz ne biliyorsanız, bizde aynısını biliyoruz, siz ne görüyorsanız bizde aynısını görüyoruz...

aramızda bir fark yok,

ha ama sizin elinizde kaleminiz var, istediğiniz gibi yön veriyorsunuz

bizlerin elinde alnımızdaki kaderi değiştirmek gibi bir yetimiz yok, elbette yön veririz ama olacaklara çoğu zamanda engel olamayız.

bizler neden sizce gelip şu sanal alemde, camekanın öte tarafındaki yüzlerce insanla konuşup, fikir alışverişinde bulunuyoruz,

niye bir dizi için bu kadar kendimizi paralıyor, onlar için yapmadığımızı bırakmıyoruz.

bizlerde biliyoruz onlar gerçek değil, herşey bir senaryodan ibaret, oyun... ama bizler onları benimsiyoruz, kendi hayatımızda belki elde edemediklerimizi onlarda yaşama çabasına giriyoruz,

belki günün stresini onları izlerken atıyoruz.

belki onlarla ümit etmek, hayaller kurmak istiyoruz.

BUNDA DA HAKSIZ OLDUĞUMUZU DÜŞÜNMÜYORUM.

buraya gelip yorum yapmanız güzel ama keşke bu kadar insana borçlu olmuş olduğunuz dizinizin başarısını...

borçlu olduğunuz insanlara senaryonun finali hakkında bilgi verirken daha ÖZENLİ YAZI YAZMANIZI İSTERDİM.

Bunu bizlere borçlusunuz, unutmayın bizler yoksa sizde yoksunuz.

Ayrıca söylemedende geçemeyeceğim, buruk bir tat bırakmak amacıyla yapılan bu mutsuz sonlar bana çok komik geliyor

NEDEN Mİ ???

çünkü sizin bu buruk tat bırakmak amacıyla yaptığınız sonuç sizin umduğunuzun aksine insanlarda tepkiye ve o dizinin daha kötü anılmasına, hatta hatırlardan silinmesine bile neden oluyor,

aslında bunu sadece burdan değil, tüm netteki forumlardan incelesiniz anlamış olurdunuz, hiçbir zaman kötü sonla biten dizi iyi anılmaz, hatta tenkit edilmeye mahkumdur...

bugüne kadar otuzaltı bölüm çarpı doksan sayfada yazdığımız her şeyin gerçekten özenli olmasına çalıştık.. Buraya yazdıklarımla bütün yaptıklarımızı bir kalemde silmek istemezdim.. Böyle anlaşıldıysa özür dilerim senden.. Sizler nasıl çalakalem her duygunuzu dile getiriyorsanız, senarist de yazdığını aynı özgürlükte savunmakta özgürdür.. hatta yazdığını savunmaya bile gerek duymamalıdır. Ben bu özgür ve düzeyli platformda sizlerle herhangi bir önyargıya gerek duymadan konuşmak ve sohbet etmek istedim.. söylediklerimin de sonuna kadar arkasındayım.. Bu dizileri yazanlar olarak yine de gerçek dünyanın acımasızlığının altını bir kez daha çizmek çizmek isterim..

tenkit edilmek bizim en önemli beklentimizdir, mahkumiyetimiz değil.. Bizler yıllardır iyisiyle kötüsüyle her türlü eleştiriyi dinleyip bundan da payımıza düşeni almayı görev biliriz..

MiSz_CaniSi
25-05-08, 01:24
menekse nin hamile kalmasi daha uzucu bari hamile kalmasaydi menekse de olseydi ve beraber mesut olsalardi baska seyler yapsalardi
sonu cok korkuc du son yazdiignda dayanamadim odama kactim

vallah felegimi sasirdim ne yazicagimi bilmiyom :img-cray:

ama senaritlerimize cok tesekur ediyorum ne kadar beklenmedik bir son olsa da

acaba kendilerine sormak istiyorum bu sonu mu yapmak istiyordunuz gercekten kafanizda boyle son olsun mu istediniz

yada kac tane final aklinizda vardi nasil karar verdiniz

phoebs
25-05-08, 01:24

sizin baska mesajlarinizi da okudum,.. orda hiç senarist gibi yazmamisiniz..

61MERVE61
25-05-08, 01:25
durduramiyorum kendimi olanlar icime oturdu,icim kan agliyor:img-cray: ilk kez bukadar etkilendim, ilk kez boyle oldum deger sevdigim diziler hep mutlu sonla bitti, halil oldugunde ruyadir dedim:img-cray:, boyle bi senaryo vardi elerinde niye guzel kulanmadilar,yazik oldu:img-cray: Menekse yle halil boyle bi son haketmedi, coook uzuldum ve buyuk bir hayal kirikligi icerisindeyim...

halbuki sevinecegimiz onca sey vardi,

Yusuf dondu
yusuf ve lale baristi
mithat ve halilin annesi mutlu

ve daha nelerneler...tam mutlu aile taplosu cizdiler derken mustafa, yaw cook sacma oldu, okadar polis var orda hicbiride adami ilk anda vuramadi mustafa halili le mithati olduruyor ama 4tane polis bi adami olduremiyor yok hani adam kacio olsa neyse adam orda hareket etmeden onune geleni vuruo...polislerimizinde nekadar basarisiz oldugunu gosterdi.....o sahne cook mantiksiz geldi,.:img-cray:

suri06
25-05-08, 01:25
adı üstünde masal masallar gerçek olmaz gerçk olsa masal olmaz ne olur bizim masalımızda bütün masalalr gibi mutlu olsaydıda bizde ağlamaktan helak olmasaydık

Evet masallar hep mutlu sonla biter
eğer bu aşk masalıysa niye mutlu sonla bitmedi
Menekşenin hamile olması bize hiç mutluluk getirmedi heleki o anda
yani okadar üzüldük ki Menekşenin Hamile olmasınız gözümüz bile görmedi

YOk YoK YOk bu hikayede Halil Ölmeyecektiiiiii:img-cray:

citir-bebeq
25-05-08, 01:26
Biz bunu hakk etmedik..
Halil ölcegni tahmin edmsdm ama bir türlü dogru olmasini istemsdm..
inanir gibi degil hala sokdayim mustafayin elinden öldü halil..
böle birsey gormedm ya gormedim
yaptiklari seye bak!!!!!!!!!

Gümüş Hastası
bugüne kadar otuzaltı bölüm çarpı doksan sayfada yazdığımız her şeyin gerçekten özenli olmasına çalıştık.. Buraya yazdıklarımla bütün yaptıklarımızı bir kalemde silmek istemezdim.. Böyle anlaşıldıysa özür dilerim senden.. Sizler nasıl çalakalem her duygunuzu dile getiriyorsanız, senarist de yazdığını aynı özgürlükte savunmakta özgürdür.. hatta yazdığını savunmaya bile gerek duymamalıdır. Ben bu özgür ve düzeyli platformda sizlerle herhangi bir önyargıya gerek duymadan konuşmak ve sohbet etmek istedim.. söylediklerimin de sonuna kadar arkasındayım.. Bu dizileri yazanlar olarak yine de gerçek dünyanın acımasızlığının altını bir kez daha çizmek çizmek isterim..

tenkit edilmek bizim en önemli beklentimizdir, mahkumiyetimiz değil.. Bizler yıllardır iyisiyle kötüsüyle her türlü eleştiriyi dinleyip bundan da payımıza düşeni almayı görev biliriz..

Bu zamana kadar bize böyle bir dizi izlettiğiniz için teşekkür ederiz...

Finalden dolayı artık size kızmıyorum.

Gerçektende toplumsal bazı olaylara değinmişsiniz. Tam aksine daha da iyi olmuş ama burada tek bir hata var! Bunun zamanı final bölümü değildi...

sarıseren
Halil'i ne yazıkki kaybettik:icon_sorrHerkes gibi ben de çok üzgünüm...Bir bakıma Ece Hanımın söylediği çok doğru.Gerçek hayattada böyle şeyler oluyor.Ancak bizler dizi izlerken üzülmek değil gülmek istiyoruz.Sanırım herkesin düşüncesi de bu.Buradaki birçok arkadaşımızı tanımıyoruz, hayata ilgileri kendilerine kalmış bir şeydir.Ancak bizlerde insanız ve kötü yaşanan şeylerde gülüp eğlenmiyoruz.Ece Hanımın forumdaki kişileri böyle tanıması çok üzücü...

Yine de her şey için çok teşekkürler.Böyle bir aşkı izlemek güzeldi.Sonu iyi veya kötü.Biz en başından beri bu aşka inandık.Aşklarının ölümsüz olması benim için yeterli.Son olarak Ece Hanım:Birileri ölecekse keşke Menekşe ve Halil ölseydi de bare öbür dünyada mutlu olduklarını görebilseydik:img-blush

90_SANEM_90
25-05-08, 01:27
üfffff agalamktan basim agridi gercekten .... allahim menekse öyle nasil bakiyordu tabuta dogru ben orda bittim ....o andan sonra bittikdim hep zaten ...
oyuncularin hepsini kutluyorum .... basta sedef avci ve kivanc tatltuga...

simdi sakin olalim arkadaslar .... böyle bi son olacagini ikinci fragman ciktiktan beri biliyoduk aslinda ama iste icimize yediremediyimiz icin yok rüyadir yok kabusdur diye cevirip durduk ....
evet keske mustafainin kursunuyla ölmeseydi yada ikisi bir ölseydi ama böyle oldu iste ....
senaristlerimizi ben tebrik edioyrum ... bize böyle bi hikaye sundukalri icin ...
bu diziyi ben asla unutmicam ....suanda yazdiklarimi gözelerim dolu yaziyorum ..final gercekten cok dokundu bana ....
asla kötülerin zaferi diye birsey yok burda .... menekse ile halil kazandi ....
herseyi asip nelere geldiler .... asklari hep yasiyacak

_artvin_
25-05-08, 01:27
birde anlaamdığım kadın bu adamdan korkmuyormuydu o hemen alıştı ordan orya gezdi akşam evine dönseydi ne yemek yemek hem mustafa menekşeyi sevmesi başka saçmalık ne zaman sevdi ansıl sevdi ilk bölümde sadece memfaat vardı offffffff sinirden yazdıklarım yazacaklarım karıştı

MiSz_CaniSi
25-05-08, 01:28
o bir kursun halile vurdu
mustafanin elinden oldu en kotusu de bu zaten
kotuler 1 iyiler 1 yani berabere kazanan olmadi

KübraYasemin
25-05-08, 01:28
InanmIyorum.

KavusmalarI icin bunlar ayrIlmayI bile göze almItI ya.

Halilin o mezarIndaki sahneleri.

Menekseyi koklamasI filan.

Vallaha ben resmen buz kesildim buz.

Sonra MenekseninyanInda o gelin v damatIngecmesi gercekden nasIl sahnelerdi bunlar ya..

_NEVZAT_
25-05-08, 01:29
evet mutlu son daha iyi olurdu...KIVANC TATLITUG aslinda mutlu bitecegini garantilemisti...herhalde senaryo'da degisiklik oldu.
Artik yapacak bisey yok...demek böyle olacakmis.
Berlinde baslaya güzel ask....bi psikopat insanin yüzünden bitti.
ASKLARI ÖLÜMSÜZ ASLAAA KALAMAZ...cünkü giden gitmistir...HALIL artik yok.
Menekse sadece bebegi icin ayakta kalmistir.Yoksa bu aciya kim dayanabilir:img-cray:
Keske ikiside öLseLerdi...belki bu kadar kötü olmazdim...:img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::img-cray:

ilkay_33
25-05-08, 01:29
birde anlaamdığım kadın bu adamdan korkmuyormuydu o hemen alıştı ordan porya gezdi akşam evine dönseydi ne yemek yemek hem mustafa menekşeyi sevmesi başka saçmalık ne zaman sevdi ansıl sevdi ilk bölümde sadece memfaaft vardı offffffff sinirden yazdıklarım yazacaklarım karıştı

mustafa kadirin asker arkadaşı ya o zaman kadirin cüzdanında fotosnu görmüş menekşenin o zaman aşık olmş
kaçırdığında dedi

meneksee
25-05-08, 01:30
Bence Bu Son Guzeldı Aglaya Aglaya Yas Kalmadı Gozumde Ama Sunu Da ısterım Umarım Burdakı Arkadaslar Da Destek Olacaklardır Bu Fıkrıme

Yurtdısındakı Dızılerde Oldugu Gıbı 2 Sonla Cekılse Bu Dızı De... Uzucu Fınalı ızledık Ben Dıyorum Kı Haftaya Da Mutlu Sonu ızlesek...

ıkı Fınalın Taraftarları Da Tatmın Olurlar Bu Sekılde

Hem Bu Hafta Benım Gıbı Aglamaktan Bası Agrıyanlar Haftaya Cok Sevınmıs Olurlar

Senarıstler Bunu Bır Dusunseler Ve 10 Yılda Bır Kez Gelen Boylesıne Guzel Bır Dızıye 2 Farklı Fınalı Cok Gormesınler

Halıl Cocuklarını Gorsun Annesını Bulmusken Beraber Olsun Aılesıyle....

Bır Kanal ıcın Zor Bır Sey Olmasa Gerek 2 Fınal.. Desteklerınızle Senarıstlere Bunu Yaptıralım !

Ay90
ay cok agladim ve halada agliyorum inanamadim dedim ki yok bu simdi bir rüya ve Halil ve Menekse mutlu mesut cocuklarilya...ama yok cok gördüler bize mutlu sonu...tamam ece hanimda haksiz sayilmaz söyledikleriyle...hayatin gercegini gösterdiler ama doyamadik be bari böyle sonunda meneksenin bi hayali olsaydi Halil ile ve cocuklariyla...of:img-cray::img-cray:nolur bu dogru olmasin arkadaslar 36 bölüm tadini alamadik ya...
Ama bastan beri sloganiyda buydu...

Halil&Menekse
Kavusmak icin ayrilmayi göze alirmisin

KübraYasemin
Bir Efsane böyle bir son alacagIna herhalde inanmazdIm.

Senaristler mutlu son mutlu son diye vangIr vangIr dökündüller.

Herkese mutlu son dediler.

OnlarIn mutlu son dedikleri Meneksenin elli karnInda bu son sahne miydi ya.

Vallaha ben mutlu son diye baska birsey derim ama neyse.

Vallaha efsanemiz kIvancImIz sedefimiz hepsi bitti ya.

90_SANEM_90
bütün dizilerin mutlu sonla bitecek diye birsey yok ....
ama keske meneksede ölseydi .... menekse ve halil ölseydi keske ....
sonra o köprüde ikisiyle beraber bir son daha güzel olurdu bence ...

mili_gkhnözen1905
inanin ne dicemi bilmiyorum o kadar üzgünümki
ne vardi ya dizinin sonu mutlu bitseydi bu kadar zormuydu:img-cray:
efsaneler akilda kalir ya buda benim aklimda kalicak
m-h benim efsanelerim arasinda bastan beri ilk bölümden beri
bi dizimi daha kötü sonla kaybettim:img-cray:

Gümüş Hastası
Bence Bu Son Guzeldı Aglaya Aglaya Yas Kalmadı Gozumde Ama Sunu Da ısterım Umarım Burdakı Arkadaslar Da Destek Olacaklardır Bu Fıkrıme

Yurtdısındakı Dızılerde Oldugu Gıbı 2 Sonla Cekılse Bu Dızı De... Uzucu Fınalı ızledık Ben Dıyorum Kı Haftaya Da Mutlu Sonu ızlesek...

ıkı Fınalın Taraftarları Da Tatmın Olurlar Bu Sekılde

Hem Bu Hafta Benım Gıbı Aglamaktan Bası Agrıyanlar Haftaya Cok Sevınmıs Olurlar

Senarıstler Bunu Bır Dusunseler Ve 10 Yılda Bır Kez Gelen Boylesıne Guzel Bır Dızıye 2 Farklı Fınalı Cok Gormesınler

Halıl Cocuklarını Gorsun Annesını Bulmusken Beraber Olsun Aılesıyle....

Bır Kanal ıcın Zor Bır Sey Olmasa Gerek 2 Fınal.. Desteklerınızle Senarıstlere Bunu Yaptıralım !

Aynısını söylemiştim...

Ama bilmiyorum.. Kimseden cevap gelmedi...

sudemnaz
25-05-08, 01:31
sedef avcı,kıvanç tatlıtuğ ve diğer oyunculara teşekkürler.
onlar öyle iyilerdiki dizinin sonunu kafamızda biz oluştururuz onlar mutlular çocukları da oldu :happy0064
menekşe & halili ölümsüz aşksa eğer ki öyle mustafa gibi yüreksizlere yenik düşmezler...

suri06
25-05-08, 01:31
menekse nin hamile kalmasi daha uzucu bari hamile kalmasaydi menekse de olseydi ve beraber mesut olsalardi baska seyler yapsalardi
sonu cok korkuc du son yazdiignda dayanamadim odama kactim

vallah felegimi sasirdim ne yazicagimi bilmiyom :img-cray:

ama senaritlerimize cok tesekur ediyorum ne kadar beklenmedik bir son olsa da

acaba kendilerine sormak istiyorum bu sonu mu yapmak istiyordunuz gercekten kafanizda boyle son olsun mu istediniz

yada kac tane final aklinizda vardi nasil karar verdiniz

Valla ya bende ondan yanayım Keşke kız hamile kalmasaydı dedim
tek düşündüğüm benimde keşke Menekşede ölseyedi:img-cray:
Mustafa ölmeyesdi (elime bi geçseydi) cezasını cekseydi en azından eminenin kocası tarafından
demek oldu başka hiç bişey diyemedim evdekilere SON yazısını görünce

Valla ben diğer dizilerinde de böyle bir final istemiyorum her ikisinid izliyorum artık yüreğim kaldırmaz

forever_bim
25-05-08, 01:32
Arkadaşlar

Tepkilerinizi abartmıyor musunuz? Benim de gönlümden geçen, Halil'in ölmemesiydi. Ama bu dizinin başlangıç jeneriğine bile baksanız öykünün nasıl bir acıyı omuzladığını görürsünüz. Üzerinde Menekşe ve Halil bulunan ayna paramparça oluyor. Bu bile fikir vermiyor mu size?

Ben bir üniversitede part time öğretim üyesiyim, okuduğum ve şimdi de okuttuğum okulumda bir pazar günü, güvenlik görevlilerinin yüz yüzelli metre ilersinde bir genç kıza feci dayak atıldı ve sonra kız tecavüze uğradı. Hem de kampüs içinde! Bu tür acılar hayatın her yerinde var. Hem de yanıbaşımızda var.

Senaristler masalsı değil gerçekçi anlatımı seçti. Üstüne bir insanları dövmediğiniz kaldı.

Mutlu son olsaydı ben de sevinirdim inanın. Ama bu öykü aşkı anlattığı kadar her bölüm acıyı da anlattı. Daha gerçek ve daha güzel de anlatılamazdı. Akıllarda yer etti bence sonu.

berivan_
25-05-08, 01:32

Tamam ablacim,sanada yuklenelim biraz ozaman:img-wink: saka bir yana cok haklisiniz,malesef hayata hersey mutlu bir sekilde bitmez,herzaman iyilikler kazanamaz.

Ama sunuda itiraf edeyim ki dizinizin en cok sevdigim yanlarindan biri,tahmin etmek ve sonradan tahminlerin dogu cikmamamasi,yani dizinizin en cok sevdim yani buydu sanirim,bunun icinde cok tesekkur ederim,yani neyin olacagina dahil tahminlerimin cogu zaman dogru cikmamasi,ben bunu cok özledim dizi izlerken,helede turk dizileri ise:happy0064

Bu yuzden de diger diziler ile aranizda buyuk bir fark oldugunu görmus oldum:good:

Mutsuz bitmes