PDA

Tüm Versiyonu Göster : HP 1.Sezon Bölüm Yorumları - Arşiv 2

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10

Fettan
07-03-06, 08:42
O Zarf Olayi Bence Dizinin Bu Bölümünün En Kilit Noktasi !...
Bence O Zarfi Mavi çinarin Evine Gelip Kapinin Altindan Kendisi Atiyor.zannedersem Aksağin Hirsizlik Yaptiğini öğrenince Hayalkirikliği Ve çinara Karşi Suçluluk Duygusuyla Hislerini Yaziyor.fakat çinar Hemen Görüp Kapiyi Açiyor.karşisinda Da Maviyi Görünce Hemen Zarfi Onun Yaninda Açmak Istiyor.ama Mavi Onun Elini Tutarak Engel Oluyor Sanirim."ben Gittikten Sonra Aç" Diyecek Herhalde...

Çok olumlu düşünmüşsün inşallah öyle olur bense Aksak bişeyler yazmıştır diye düşündüm ama dediğin gibi olmasını tercih ederim ...

tubi
07-03-06, 09:13
Önce moderatör olarak uyarılarımı yapmak zorunda olduğumu hissediyorum.

Lütfen tek cümlelik mesajlar yazmayın arkadaşlar.. Lütfen !!!!

tubi
07-03-06, 09:14
Şimdi yorumumu yazabilirim. Şu anda ciddi anlamda gözyaşları içerisindeyim. Sadece fragman beni böyle ağlatabiliyorsa bilin ki dizide baygınlık geçirebilirim. Bu kadar olabilir.. Ne diyebilirim ki...
Sadece bakışmaları dokunmaları bile yetti.. Arkada da imkansız çalıyor ya daha ne olsun....

MardiGras
07-03-06, 09:26
Tubisim,

Hic uzme canini, ilk sahneleri 2 milyarinci kez izledikten sonra devamina ulasmayi basardigim fragmani bitirince dogrusu ben bayagi umitlendim. Mavi karanliklar prensinin gercek yuzunu - yeni hirsizlik isi- ve gercek niyetini - elini tuttugu sahne- hicbir amaya mamaya yer kalmaksizin anlayacak, artik top sahiden maviye gececek.

Varliginin gerekliligini her zaman her ortamda tartismaya hazir oldugum ariza yi Cinar kurtaracak, bence bu da oyle bir olaydan cikabilecek tek iyi sonuc.

Iyi giyimli bey herhalde babalari olamaz. O baba ve ariza !!! baska bir sey ile ilgili olmasi daha muhtemel diye dusunuyorum, yine de babalari ciksa buna da itirazim olmazdi.

Bolum yine Cinarin bolumu olacak, fragman bana bunu dusundurttu.

tubi
07-03-06, 09:32
Ablacığım... Benim içimi acıtan arka fondaki müzikle o bakışmalardı. Rollerini çok iyi yapan iki insan onlar. Ben Özlem Timuçin diyemiyorum ki..Mavi ve Çınar aşkı... Bakışları,
çaresizlikleri, aşkları nasıl da yüzlerine vurmuş.. Nasıl da insanın içini acıtır olmuş... Zaten sadece orada takılı kaldım. Diğer yerlere bakamıyorum bile.. Defalarca defalarca izledim... Bu aşk çok acı ya...

söğüt
07-03-06, 09:38
arkadaşlar fragmanı bi türlü indiremedim..neyse ..sanırım bi tek ben izleyemedim aranızda, saat 01:10 2a kadar da beklemiştim oysa, uyuyakalmışım:(
tv.de de göremiyorum ölücem meraktan yav.h.p perşembe yayını, hangi tarihten itibaren arkadaşlar?

Fettan
07-03-06, 09:40
Artık kim kimi daha çok seviyor kim daha çok acı çekiyor demeye gerek yok ikiside çok acı çekiyor bu çok bariz...Mavi Aksak'ın evine gidince Mahide hanım bişeyler sezecekmi acaba Aksak'ın Mavi'ye karşı bir ilgisi olduğu konusunda... Kadınlık içgüdüleri bunu anlamasını kolaylaştırır gibime geldi.

ARIMAYA
07-03-06, 10:27
Fragmanı indirdim ama gel gör ki ne yazacağımı da bilemedim.
Mavi sanırım aşkını kabulleniyor ama bi sorun olmalı ki Çınar da çaresizce bakakalıyor. Beyaz saçlı yeni oyuncu belki Çınar'ın Mavi ye iş bulduğu bi yerin sahibi filan olabilir kafam karıştı babası olma ihtimaline dem vuramadım. Aksak'ın foyasının çıkması çok iyi de her zaman ki gibi cüretkar ve tehditkar. Arıza yı inşallah Çınar'ımız kurtarır da Mavi nin aşkına birde minnet eklenir.

Ama ben ilk baştaki Mavi Çınar sahnesinde kaldım, bu nasıl bir imkansızlıktır aşkından öl ama kavuşama....

söğüt
07-03-06, 10:44
Fragmanı indirdim ama gel gör ki ne yazacağımı da bilemedim.
Mavi sanırım aşkını kabulleniyor ama bi sorun olmalı ki Çınar da çaresizce bakakalıyor. Beyaz saçlı yeni oyuncu belki Çınar'ın Mavi ye iş bulduğu bi yerin sahibi filan olabilir kafam karıştı babası olma ihtimaline dem vuramadım. Aksak'ın foyasının çıkması çok iyi de her zaman ki gibi cüretkar ve tehditkar. Arıza yı inşallah Çınar'ımız kurtarır da Mavi nin aşkına birde minnet eklenir.

Ama ben ilk baştaki Mavi Çınar sahnesinde kaldım, bu nasıl bir imkansızlıktır aşkından öl ama kavuşama....

o adam mavinin babası olsaydı mavi mutlaka tanırdı.anne babasının resmi var ya bazı bazı o resme bakıp ağlıyor mavi..ama belki bu adamla akrabalığı olabilir.üstelik yabancı damatta oynayan ismini bilemediğim bu oyuncu da gayet hoş olmuş, beğendim yani..bakalım h.p deki rolü olacak.ama eminim iyi karakterli bir adam olacaktır. mavinin aşkını kabullenmesi bile çok iyi bir gelişme..hiç değilse çınar bu kadar acı çekmez.diğer sorunların çözüleceğinden eminim, en azından umutluyum ben.demekki bundan sonra gizli gizli buluşacaklar :) :img-icecr :icon_ange
evet fragmanı bir türlü indiremiyorum. sinir oldum.seda sayan prog. da izlemekten hiç hoşlanmıyorum:( :icon_evil
tubi sağolsun sayesinde resimlere baktım.

bimkolik
07-03-06, 11:35
Bende bir türlü açılmıyor fragman. Aslında sadece başını kaydedememiştim ama en güzel yeriydi. Bence özette baba lafı geçtiğine göre o adamın babası olma ihtimali var. Veya babasını bulmasına yardım edecek adam.

bustedspii
07-03-06, 19:18
fragmanı indirdim ve izledimmavi-çınar sahnesinde ben şey farkettim:yani mavi-cınar aşkının caresizligini artık cınarda anlıyor arımaya nın dedigi gibi caresizlik var ikisininde bakışlarıdna ve üzücü bir durum..arızanın atlama sahnesinde umarım kötü bir şey olmaz demek istiyroum ancak o sahne beni oldukca meraklandırdı fragmanında tam orda kesilmesi..mavinin tanıştıgı adam kim onu cıkaramadım,arızanın bir olaya o kadar tepki göstermesi,ve aksak'ın mavinin elini tutma sahnesi ve mavinin cetenin işlerini farketmesi iyi bir gelişme bence ama aksagın benim yanımda olacaksın ancak benm yolumdan gitmeyeceksin sözü de oldukca etkileyici bence..herkese iyi akşamlar keyifli sohbetler..

yarenim
08-03-06, 12:45
arkadaşlar fragmanı izlerken bir şey dikkatimi çekti oda mavi adamla tokalaşırken adamın eline baktı.adamın elinde başparmağı ile işaret parmağının arasında sanki doğum lekesi gibi birşey var.bu lekenin babasıyla bir ilgisi olabilir belkide babası yüzünü değiştirmiştir ve mavi onu elinden tanıyacaktır veya bu doğum lekesi ailesiyle ilgili bir özelliktir yada anne ve babasının ortadan kaybolmasına neden olan kişinin sadece elini görmüştür mavi o çok küçükken ortadan kayboldularsa şayet adamın sadece eli aklında kalmıştır ve mavi adamı şimdi elinden tanır.çınardan araştırma için yardım ister ve birlikte uğraşırlar.arkadaşlar yada bu doğum lekesi oyuncunun elinde zaten vardır ve diziyle ilgisi yoktur ama sanki mavi tokalaşırken adamın eline baktı ve sonra yüzü bir tuhaf oldu.ayrıca sanki bu tokalaşmayı özellikle gösterdiler.bence sıradan bir tokalaşma değil.

alvarato
08-03-06, 13:06
selam arkadaşlar bir kaç haftadır foruma bakıyorum fragmanları kaydedip bizi saçma sapan programları izlemekten kurtaranlara öncelikle teşekkürler..ben bir tek mektup konusunda yorum yapacağım..bence mavi aksak'ın hırsızlığını öğrendiğinde bunu çınara ihbar edecek yada sen haklıymışsın gibi birşeyler yazacak ve mektubu evinin kapısının altından bırakacak ama o sırada çınar görecek kapıyı açacak maviyi görecek ama mavi mektubu yanında açmasını istemiyecek gibi geldi..tabi her seferinde süpriz oluyor herşey bilemiyorum tabii.kısacası kelepçeleme sahnesinin sonu bu iş olmazla bitecek ama sonradan çözülecek herşey gibi geldi bana..sevgiler

gaby
09-03-06, 12:51
ancak fragmanı izledikten 2 gün sonra yorum yapabiliyorum kelimenin tam anlamıyla içime oturdu fragman birileri şunları barıştırsın yoksa ölücem kederden :img-cray: o adam babaları değildir bence armut dibine düşer derler arıza bu tanıma pek uymuyor mektup olayı biraz karışık gibi ama eminim senaristler düzgün bağlar
maviyle çınar bu bölümde barışmazsa gidelim kanal d binası önünde oturma eylemi yapalım :img-grin2

1907
09-03-06, 18:16
Gerçekten çok etkileyici bir fragman hazırlamışlar.. Hele en başı çok etkiledi beni. O adam kim bilemiyorum Mavi'nin geçmişinde biryerlere değmiş besbelli.. Arıza'yada üzüldüm tam iş kurucam derken yine hüsran oldu sanırım:( Aksak Mavi'nin elini tutuyor sinir oldum bu sahneyi merak ediyorum doğrusu :icon_evil Duygu yüklü bir bölüm olacak merakla bekliyorum :icon_ange

hyoldas
09-03-06, 18:24
Gerçekten çok etkileyici bir fragman hazırlamışlar.. Hele en başı çok etkiledi beni. O adam kim bilemiyorum Mavi'nin geçmişinde biryerlere değmiş besbelli.. Arıza'yada üzüldüm tam iş kurucam derken yine hüsran oldu sanırım:( Aksak Mavi'nin elini tutuyor sinir oldum bu sahneyi merak ediyorum doğrusu :icon_evil Duygu yüklü bir bölüm olacak merakla bekliyorum :icon_ange

arıza'dan o kadar tiksiniyorum ki onun başına birşey gelmesi beni hiç üzmez çok acımasızca olacak belki sevindirir bile :img-huh:
Zaten kızcağız'ın başına ne geldiyse Arıza yüzünden geldi.
Aynen bende Aksak'a sinir oldum hani elini tutuyorsun da o bakışlar ne yahu :img-icecr

oblivion
09-03-06, 18:26
ancak fragmanı izledikten 2 gün sonra yorum yapabiliyorum kelimenin tam anlamıyla içime oturdu fragman birileri şunları barıştırsın yoksa ölücem kederden :img-cray: o adam babaları değildir bence armut dibine düşer derler arıza bu tanıma pek uymuyor mektup olayı biraz karışık gibi ama eminim senaristler düzgün bağlar
maviyle çınar bu bölümde barışmazsa gidelim kanal d binası önünde oturma eylemi yapalım :img-grin2

hakkaten eğlem yaparsan beni de çağır zira dizinin son iki haftadır çarşamba geceleri ewde mendiller tükeniyodu... barışsınlar ya artıkkk..

bustedspii
09-03-06, 19:26
hakkaten eğlem yaparsan beni de çağır zira dizinin son iki haftadır çarşamba geceleri ewde mendiller tükeniyodu... barışsınlar ya artıkkk..
ya bence bu iş barışma meselesinden cok caresizlige döncek bu bölüm..bu daha da kötü..
arıza konusuna gelince ben gecen bölümde iradesiyle borç aldıgı parayı yanlış yollara harcamadı diye sevinmiştim ancak özet ve fragmandan anlaşılıyor ki yine bela geliyor..o arızanın atlama sahnesi sona dogru olabilir yani annemin bu sahneye yorumu "heralde çınar kurtaracak arızayı" dedi arızaya bişey olmaz gibi geliyor bana..
mavi-çınar sahnesi(17.bölümün başı olacak sanırım) oldukca duygu yüklü gibi geliyor..herkese keyifli seyirler şimdiden ve iyi akşamlar..

caykan80
09-03-06, 22:14
inanmiyorum mavi hala aksaga yüz veriyor artik aksak maviyi birakmaz..

muge_t
09-03-06, 22:18
reklam ne kadar erken girdi ya..neyse mükemmel bir bölüm izliyoruz bunda değer doğrusu.. çınarla mavi sahnesi süperdi.. timuçinde özlemde resmen döktürmüşler.. bu arada mavinin aksakın verdiği kolyeyi kabul etmemesi lazım.. kabul ederse aksak bundan kendine muhakkak bir pay çıkartacak..:(

gaby
09-03-06, 22:18
ilk reklam girdi dayanamadım geldim ya bide kolye veriyo yüzsüz mavi alırsa o kolyeyi yuh olsun yani adam açıkça söz olsun diyo ya ne sözü ne nişanı çınar nerdesin yaaaaaa

bustedspii
09-03-06, 22:19
reklam ne kadar erken girdi ya..neyse mükemmel bir bölüm izliyoruz bunda değer doğrusu.. çınarla mavi sahnesi süperdi.. timuçinde özlemde resmen döktürmüşler.. bu arada mavinin aksakın verdiği kolyeyi kabul etmemesi lazım.. kabul ederse aksak bundan kendine muhakkak bir pay çıkartacak..:(
evet bende farkettim cok erken reklama girdi..cok güzel sahneler gördük bencede,bakalım cınar ne gibi caba göstercek maviyi içinden söküp atmak için..bu arada arkadaşlar cahilligime verinde bir sorum olcaktı mavinin lakabı neden mavi??yani gözleride kahverengi??

muge_t
09-03-06, 22:21
valla gerçekten mavi diyoruz ama neden olduğunu bilmiyoruz.. yani en azından bende bilmiyorum..

bimkolik
09-03-06, 22:35
Çınara elinin tersi, Aksaka gülüşler, hediyesini kabul etmeler..

Nefret ediyorum bu Maviden.

Oh işte Aylin de kazağını örer anacım. Yakında Aylinle olursa Çınar hiç üzülmiyeceğim. Fazlasıyla haketti bunu Mavi..

KIVIRCIK
09-03-06, 23:04
valla kusura bakmayin biraz ortadan giricem araniza ama Çinarin dedigi gibi insan tas olsa çatlar,bende paylasmazsam çatliycam...Böyle bir aski buluyorsun ve böyle acayip davraniyorsun ..Bu kiz sonunda beni de delirtti..Aksak sana hediye veriyor ve sen Çinarin söylediklerine ragmen kabul ediyorsun ..eeee o zaman Çinarin bundan sonraki tavrina sasirmamalisin ..Bu cocugunda kendine biraz saygisi kalsin..oooh biraz rahatladim yahu sagolun.. reklam aralarinda yorumlarinizi zevkle okumaya devam edicegim

gaby
09-03-06, 23:15
tutucam ikisinin de saçından sarılttırcam o olcak yani diziye girip telefonlara cevap vermek istedim valla koltuk döşemelerini parçaladım ay bide takıyo kolyeyi ya tek umudum çınarın vazgeçmemesiydi ama oda vazgeçiyo gibi gözüküyo eeee ne yapsın çocuk taş olsa çatlar yani
allahım bana bu dizide huzur yokmu :img-cray: :img-cray: :img-cray:
lütfen en azından umutlu bir son olsun da haftaya kadar ağlamayım :img-cray: :img-cray: :img-cray: :img-cray: :img-cray:

bustedspii
09-03-06, 23:16
Çınara elinin tersi, Aksaka gülüşler, hediyesini kabul etmeler..

Nefret ediyorum bu Maviden.

Oh işte Aylin de kazağını örer anacım. Yakında Aylinle olursa Çınar hiç üzülmiyeceğim. Fazlasıyla haketti bunu Mavi..
heheh katılıyorum walla ama maviye olan hislerimde nefret boyutuna gelmedi..Aylin'in o kazagı örüp vermesinin altında bir iş var bence yani olur mu olur bişeyler..SOn mektup atma sahnesi cok güzeldi..cınar'ın dedigi gibi bu "allahın belası caresizlik" bu kadar mı caresizlik olur ya..ama artık çınar'ın ciddiyeti karşısında Mavi biraz caba gösterir fln dedim mektuba kadar cok iyiydi mektupta "hoşcakal" dedi yine..gerci şuanda başka care yok galiba..Arıza'nın kurtarılış sahnesi de cok güzeldi annem demişt gündüz fragmanı izlerken bak Çınar kurtarır bunu diye haklı cıktı..Haa en güzel sahne Arızanın kızının Ümite hala babam kuş gribi mi oldu demesiydi:)..sadece bu diyil cok güclü diyaloglar var dizinnii ilk bölümünden beri saglam diyaloglarımız yani..

erkil
09-03-06, 23:17
Son bölümde calinan müzik cok güzel.
Nerden bulabilirim bu müzigi?

salpan
09-03-06, 23:18
Yok yok olmayacak bu maviyi gidip ben vurucam olmayacak böyle inanmıyorum yaa ne çok acı çektirdiğinin farkında değilmi çınar bu kadarda açık yüreklilikle hepsini söyledi aksağı durumlarını ya bi tutup seni seviyorum demedi yaaa off bee noolucak ya bitse şu reklam nasıl kurtulacak çınar bu aşktan ne yapacak gidip aksağı çekip vursa oda olmaz napıcak acaba ya inanamıyorum o sahneyi mavinin böyle harcadığına inanmıyorum bide pişkin pişkin dün akşam bitti herşey demezmi fulya abla ne güzel dedi başlamamış bişey nasıl biter diye ya aksağa ne demeli çaldığı madolyonu hediye ediyo bide yüzsüz of yaa off bizimkide elini çekti ama hiç ağzını açıpta bişey diyomu aksak sen ne diyosun diye ama çınara gelince çocuğu mahvediyor yok ypk vuracam ben bu maviyi

Evet bu sefer sıra Çınardaydı çok kararlı ama kalbinden söküp atması kolya değil mavi nin aksağı bu kadar kolay affetmesi kabullenmesi gerçekten inanılır gibi değil bu arada mavinin babası yada amcasımı acaba dediğimiz adam aksakların soyacağı teknolojix in patronu maviyide kandırıp onada hırsızlıkmı yaptıracaklar acaba kesin bunların hırsızlıklarıyka o adamı görünce mavinin şaşkınlığı arasında bir bağlantı var olmadı arkadaşlar bu aşk imkansız kaldı bu bölümdede anlaşılan tüm umutlarımız söndü şahsen benim ağlamaktan yüzüm gözüm şişti off offf

ya aylinin saçlarını mavi gibi kestirmesine ne diyeceksiniz bence bu aylin vakası işlenecek önümüzdeki bölümlerde

bimkolik
Alışmış hanfendi hep hazır ve nazır ayaklarına kapanan Çınara
Biraz soğuk yapınca aklı başına geliyor.
Tamam Çınara yüzvermesin ama aksaka ne o yılışmalar..Resmen çifte standart.
Bıraksın bari taksın parmağına yüzüğü Aksak. Yakışır sana Mavi..Çınar sana on numara büyük anacım..Mektuplada çocuğun kafasını karıştırma...

muge_t
çınar her ne kadar untucam dese, telefonlarını açmasa da içinde yine bir umut vardı.. ama bu mektup sanırım herşeye son noktayı koydu.. bundan sonrası nolur yorum yapamıyorum..bi de aksaka gitti şimdi mavi off:(.. zaten o kolyeye bir şey diyemiyorum.. valla bu kelimeyi kullanmayı hiç sevemem ama resmen kal geldi bu bölümde.. neyseki arada ufak espriler oluyor da yüzümüz gülüyor..
kiraz:hala.. babam kuş gribi mi oldu??:)

ayrıca arızada bu bölüm mükemmeldi.. bi önceki yorumumda timuçin esen ve özlem düvencioğlu için bu bölüm döktürmüşler demiştim.. buna murat daltabanı da eklemezsek haksızlık etmiş oluruz..

gaby
09-03-06, 23:20
yazmassam çatlarım hadi ilk başta aldın kolyeyi yaptın bi *şşeklik adamların hırsızlığa devam ettiğini öğrendikten sonra nasıl takarsın ya neymiş arkada olanlar onu ilgilendirmezmiş sen onu benim külama anlat

muge_t
09-03-06, 23:21
ya aksağa ne demeli çaldığı madolyonu hediye ediyo

o madalyon çalıntı deil yalnız.. aksakın annesine ait..

salpan
09-03-06, 23:23
ohha ohha ohhaaa
maviye bakın bununda kanına girmiş hırsızlık vay anasını namuslu yolu seçip çınara gitmek varken hırsızlık yapmak istiyor ohh aksağın eline ipleri iyice verdi olmaz böyle saçmalık olmaz yazıklar olsun acayip sinirliyim
timuçin hastası haklısında ben de aksağın açıklamasından önce yazmıştım

salpan
09-03-06, 23:41
babasıııııııııııııııı
ama pek sandığımız gibi iyi biride değil galiba zaten karısı ve çocuklarını terkedip giden biri!!!! nasıl olablirki

caykan80
09-03-06, 23:44
güzel bir bölümdü.mavi babasini buldu ben zeynep dedi ve bitti,haftaya kadar nasil bekliyecegiz bilemiyorum.Cinarda iyi yapiyor maviye bu bölüm en cok maviye kizdim cinar gelince duvar gibi surat ama aksaga gelince süt liman bu mavi hala aksagi anlayamadimi?yoksa mavi cok mu? iyi niyetli?anlayamadim...

gaby
09-03-06, 23:45
yazıklar olsun bide hırsızlık yapacakmış çınar sana okadar dil dökmüş sen tutturmuşsun çalacam diye adamda babası çıkıyor yanlız karışıyor iyice oda ne teyzeymiş be direk para isticeksen diyo başına para kadar taş düşsün ayline sinir olurdum ama bu bölüm gözüme baya bi sempatik geldi ama bölümün hanzosu olarak bünyamini seçiyorum neymiş ayşegül farklıymış kıza diyeceni demişsin kız daha sana ne desin

muge_t
09-03-06, 23:47
veee mavi babasını buldu..:)
adam belediye meclis üyesi olmuş, koskoca mağazası var.. inşallah maviyi falan inkar etmez de onlarda rahat bir nefes alır..
bence artık mavi ne dediğini ne yaptığını bilmiyor.. resmen hırsızlık yapmaya devam etmek isiyorum dedi ya..:( bu sefer aksakı tebrik ediyorum buna izin vermedi.. banim yanımda duracaksın benim yolumdan gitmeyeceksin.. gerçi ben u sözü fragmanda biraz tehdit gibi algılamıştım ama değilmiş..:)
bünyamin ve ayşegül.. onaların da hali vahim valla.. bünyamine hak vermiyo değlim gerçekten ayşegül biraz hızlı gitti ama konuşılarak bir orta yol bulunabilir.. ayşegülün elini hemen yüzüğe götürmedi biraz yanlış bence..
ve gülay.. yine çok komik ya.."burası marketten daha iyiyimiş.. daha verimli yani"
mahide hanıma gelince nasıl da mavi eve gelince bouldu.. yanlış hatırlamıyorsam bir arkadaş bunuı yazmıştı.. mavinin aksaka gideceğini ve mahidenin bu şekilde davranacğını.. tebrik ediyorum valla onu..:)
bu arada mavi ile ümitin babaları hakkındaki konuşmalarında bir müzik çaldı.. sadece ıslık..dikkat ettiniz mi bilmem o da çok güzelmiş ..

bimkolik
09-03-06, 23:49
Çınar yavrum bırak şu pis kanına hırsızlık işlemiş kızı, ben sana en kısa zamanda neler bulurum neler......
İnanamıyorum ya hırsızlık yapmak istediğine inanamıyorum..
Çınar haklı ciğerini biliyor bunların..alışmış kudurmuştan beterdir.
Ne demek ya..icabında okumasın kardeşin.sen onu hırsızlık yaparak okutacaksan hiç okumasın

LAZCAKIR-KIZ
09-03-06, 23:50
Inanin artik bu dizi icin söyleyecek söz bulamiyorum.

Bu kadar mi? güzel,Muhtesem,Harika olur.

Kalbimi öyle bir alip öyle bir kaciriyorlar ki benden,ben bile sasiyorum.

çinar Ve Mavi, Mavi agir sözler söyledi, Bir yandan hakliydi
Aski icin savasmak istedi kac kez ama olmadi. Bir yerde tikanip kaliyor
çinara daha fazla aci cektirmek istemiyor. ama yinede dayanamiyor

Ya sarki diyor ya: NE SENINLE NEDE SENSIZ,YAZIK YASANMIYOR CARESIZ
NE BIR ARADA NEDE AYRI.
Tipki onun gibi...

çinar mavinin agzindan cikan kelimelerden sonra,adeta basindan asaga kaynar sular döküldü.

Hayat bir sekilde devam etmek zorunda,Hayri ve Fulya cok iyi bir ikili
Hic degilse onlar mutlulular, Yardimlarini esirgemiyorlar

Ali Rize nam-i diger Ariza icin üzülüyorum,ne zaman adam olmaya calissa
Hep birseyler oluyor, Hayat bir kere vurdu mu sürekli vuruyor
Hele ümite: Hayat fazla üstüme geldi dedi ya iste orda yazdim o sözlerini bir köseye.

çinar herseye ragmen maviye ve mavinin ailesine yardim ediyor,Kalbi icine sigmasada kararli gibi gözüküyor bu sefer,Ne demisti çinar: bu ask yüzünden kendimi taniyamaz hale geldim. Ask iste öyle birsey, Icini acitir kanatir ama aglayamazsin,aglasanda sesin duyulmaz kisilir gider o gürültüler arasinda.

Ve sonunda Babalarini buldular,Tuhaf bir sekilde
Ne demeli buna: KADER mi? acaba.
Yillar sonra, ne aci ve ne güzel bir duygu, Tesadüfler. Yaratilmis imkanlar.

Hayat Baglari.
Ikinci Bahar
Bir Istanbul Masali
Alacakaranlik
Veeeee
Veeeeeeeeee
Hirsiz-Polis bu diziler iste beni benden aldilar,HPciler emeginize saglik

YÜREGINIZ DERT GÖRMESIN!

hyoldas
10-03-06, 00:01
Allahım her bölüm sonrası bu kadar mutlu olmak biz dizi izleyicisine fazla değil mi?
Ne olursa olsun Çınar Mavi'yi Mavi Çınar'ı hiç sevmesin.
Yönetmen Türkan Derya Güven yazıp bitiyor ya yüzümde bir gülücük yorum yapmakta güçlük çeken bir beyin. Her seferinde -bir daha elime kağıt kalem alıp yazacağım- Bu kadar dolu dolu bir dizi olabilir mi? Oluyor işte işin içinde bu oyuncular, bu yönetmen, ve bu ekip olunca oluyor...
Her anlamda süper bir bölümdü.
Çınar'ın sevgi dolu bakışları, ikili çaresizlik, Aksak'ın mükemmel deyimleri ve replikleriyle..
Ve tüm oyuncularıyla Arıza'sıyla Kiraz'ıyla, Maide hanımdan Dursun Amca'ya....
tek tek irdelenmesi gereken gerçekten 1 numaraydı

hyoldas
10-03-06, 00:10
Bölüm tamda istediğimiz gibi başladı derken bizi manyak edecekler ya yine Mavi Arıza çıkardı. Eee ne de olsa Arıza'nın kardeşi...
Onun da elbet kendine göre haklı yönleri vardır. Ama ben anlamıyorum anlayamıyorum ne yapmak istiyor istediği ne mavi sanki kapalı kutu. Senaristler o kadar zeki ki bizi Mavi'den uzaklaştırmak için ondan nefret etmemiz için ellerinden geleni yapyorlar. yorumlardan anladığım kadarıyla başarılı da olmuşlar.
mavi'yi izlerken aklımda hep aynı soru neden mavi neden böyle yapıyorsun gerçekten sevmiyormusun?
O da bana hep aynı şeyi söylüyor ben kapalı bir kutu Mavi bir karanlıklar prensesiyim. sana gerçekleri anlatırsam karanlıkların ne anlamı kalır!

gaby
10-03-06, 00:10
evet bitti her ne kadar mavi ve çınar için pek açık kapı bırakmasalarda en azından babalarını buldular.dizinin başı beni benden aldı ne bakışlar öyle ağladım valla :img-cray: maviye çok sinir oldum nasıl alırsın takarsın o kolyeyi hatta taktırırsın.aksakta haklı mavi umut veriyo adam napsın yani.bünyamine çok kızdım tamam belki içinden geçen onlar ama kızın öyle şevkli bi anındada söylenmezki :fighting2 :fighting2 :fighting2
yakuba çok üzüldüm bulamadı gitti birini ama bu bölüm en çok mavinin arkadaşına güldüm yanlız onlar arsenle ne çift olurlar ama
ve maide hanım ben bu kadına çok sinir oluyorum neden bilmiyorum ama görünce sinirlerim kalkıyo oysa sevmem lazım o aksakla takılsın aksakta maviyi rahat bıraksın ama yok olmuyor işte kadına anipatim var

KIVIRCIK
10-03-06, 00:16
Böyle bir dizi ve bu kada iyi oyuncular..Seneler sonra kendimi bir diziye bu kadar kaptirmis halde buldum :blush: ..Nerdeyse günleri sayacagim..Müthis bir bölümdü..

Ariza bu bölümün yildiziydi bence çook iyi bir oyuncu ..Ama babalarinin hiçte zannettikleri gibi bir kurtulus olacagini sanmiyorum.Çocuklarini bunca yil aramadigina göre bu yeni hayatinda onlari bir tehtit olarak görecek.Belkide babalari oldugunu inkar edecek..

Aksak'in Maviye yaptigi en büyük iyilik tekrar bu islere bulasmasina engel olmasiydi.Ama Mavi bu bölümün en sinir kisisi seçilebilir. :icon_evil

Bu arada dizi sonrasinda yayinladiklari HP ÖZEL bana tuhaf geliyor nerdeyse 1 dakika sürüyor..Biraz saçma degil mi?? Yoksa dizilerin özel bölümleri hep böylede benmi denk gelmedim hiç? :img-huh:

gaby
10-03-06, 00:28
Böyle bir dizi ve bu kada iyi oyuncular..Seneler sonra kendimi bir diziye bu kadar kaptirmis halde buldum :blush: ..Nerdeyse günleri sayacagim..Müthis bir bölümdü..

Ariza bu bölümün yildiziydi bence çook iyi bir oyuncu ..Ama babalarinin hiçte zannettikleri gibi bir kurtulus olacagini sanmiyorum.Çocuklarini bunca yil aramadigina göre bu yeni hayatinda onlari bir tehtit olarak görecek.Belkide babalari oldugunu inkar edecek..

Aksak'in Maviye yaptigi en büyük iyilik tekrar bu islere bulasmasina engel olmasiydi.Ama Mavi bu bölümün en sinir kisisi seçilebilir. :icon_evil

Bu arada dizi sonrasinda yayinladiklari HP ÖZEL bana tuhaf geliyor nerdeyse 1 dakika sürüyor..Biraz saçma degil mi?? Yoksa dizilerin özel bölümleri hep böylede benmi denk gelmedim hiç? :img-huh:
malesef hepsi öyle geçen gün otudum bir heves izleyim diye 1 dk sürdü dondum kaldım ne öyle dalga geçer gibi
ağlayacam artık arkadaşlar eylem teklifim hala geçerli gidelim oturalım kanal d binasının önüne onlar barışana kadar da kalkmayalım

hyoldas
10-03-06, 00:30
Çınar ve Aksak'ın durmlarını geçen hafta aynı koşullarda değerlendiriyordum Ama bu hafta Aksak bir adım attı ki ne adım!
İlk önce ne hakla o kolyeyi Mavi'ye veriyorsun -bak içinde anamın adı yazıyor sana çalıntı bir kolye hediye edermiyim- İsterseniz istediğiniz kadar eleştirin Mavi Çınar aşkına ket vursa da Aksak'ın ki de bambaşka bir duygu biraz marazi, biraz delice! Nasıl ve neden olduğunu bilmesekte seviyor Mavi'yi belki sevgisinin boyutu Çınar'ın ki kadar güçlü değil. hatta bir sevgi bile değil sadece tutku ama bir eli -güvercin kanadına- bir kolyeyi boyna -yaprağa düşen ilk çiğ tanesi- olarak tanımlayacak bir tutku...

Bu bölümde Çınar'ı takdir ettim. Kişide zayıflığa tahammülüm yok. Çınar'ın güçlü durması kafasına koyduğunu kararlılıkla yapması. Ve bu işin şartlarda yürümeyeceğini anlaması güzeldi. Çınar'ı hep böyle güçlü ve mavi'nin karşısında boynu bükük değil böyle dimdik görmek istiyorum. Kim tutar seni!

FEL!ADE
10-03-06, 00:31
bana kalirsa Mavi nin hayatinda hep eksikler olmus..
bir baba sevgisi ve korumaciligi eksik oldugu icin ona en cok güven veren kisiye siginmak ona göre en dogrusu.
bu kiside dogal olarak Aksak.

Cinar cok ihtirasli biri can yakiyor, ondan bir cirpida degismesini istiyor.
onu korkutuyor ve en cokta gercek aski - sevgiyi tatirsada onun bir sekilde canini yakiyor. .!

bence Mavi bu ask icin henüz hazir degil.

Cinar da kesinlikle en dogru yolda.. afferim ona telefonlara cikmasin zaten.
o bir ask icin verilebilecek bütün mücadelesini DELICE yüreklice verdi... simdi top Mavi de ama o ilk olarak bulundugu karanligi netlestirmek istiyor.

ailesi düzelmeden kendini baska bir erkege birakmaz gibi...

en sonda bu bölümün bana kalirsa ana karekteri Ariza ( m. daltaban ) harika bir oyunculuk gösterdi, gözlerinin ici aci cekiyordu.. tam bir KAYBEDEN...

1907
10-03-06, 00:32
Bu dizinin her bir bölümünü seyrettikçe kendime kızmaktan vazgeçemiycem bunu özellikle bu bölüm daha iyi anladım:( Gerçek kahramanların yanı sıra diğer yan konularlada dopdolu ve zevk verici bir dizi yapılabilen bu kadar güzel bir projeyi nasıl kaçırdım diye söylenmekten hal olucam:( Gerçekten çok güzel bir bölümdü.(Eminim seyretmediğim bölümlerinde her karesi böyledir) Her karesinden her anından zevk aldım diyebilirim. Çınar-Mavi sahnelerinin tamamında göz yaşlarımı tutamadım çok etkileyiciydi.. Çınar'ın Mavi'den uzak durma çabası, Mavi'nin iki arada bir derede kalması.. Çınar hayli kırıldı Mavi'ye haklı olarak. Mavi kendinden çok uzaklaştırıyor ya.. Çınar'ı uzak tutup Aksak'ı yakınlaştırıyor kendine bunu anlayabilmiş değilim. Çınar'a çok üzüldüm bunları hak etmiyor. Aralarının bir an önce düzelmesini istiyorum.. Çınar, Mavi'ye kırgın olmasına rağmen Arıza'yı dolandıran adamların peşine düştü.. Bu arada Mavi babasını buldu neler olacak bakalım? Merak içerisindeyim. Ayrıca Aksak'ada sinir oldum Mavi tepki vermedikçe dahada açık olacaktır duygularını söylemekte.. Olan Çınar'a oldu yine. Mavi'nin tekrar hırsızlık yapması da hayret vericiydi..
*Diziden snra özel bölüm vermelerinede çok sevindim. Umarım bir dahaki haftada verirler biraz uzun olsa daha çok sevinicem.:)

hyoldas
10-03-06, 00:43
Bütün yorumları bir çırpıda yapınca bütün hafta boş boş bakmaktansa son olarak ortaya çıkan babanın pek hayrının dokunacağını zannetmiyorum malum zaten terkedip giden bir babadan ne kadar hayır gelebilirki!
Ne yapsın mavi'de büyük bir tesadüf sonucu bulduğu bir babası var. neden terkettiğini bilmediğimiz, suçluluğunu anlayamadığımız. Umarım o babaya uyup zengin bir hayat yaşamak istemezler. Ben bu diziyi pazarda satılan çarşaflarıyla, mavi'nin her gün giydiği montuyla, Arıza'nın yırtılmış ama deri ceketiyle seviyorum. Zengin dizilerine özenmezler.

Murat Daltaban gerçekten çok iyi bir oyuncu tek başına bu bölümü götürürdü :)
İntihar sahnesi, Çınar'a karşı olan mahçubiyeti, hayatta sürekli kaybeden olması izlenmeye değerdi.
17. bölümün en komik sahneside Kiraz'ın -hala babam kuş gribi mi oldu- demesiydi dakikalarca güldüm. ilahi Kiraz

hyoldas
10-03-06, 00:51
Bu arada Mavi babasını buldu neler olacak bakalım? Merak içerisindeyim. Ayrıca Aksak'ada sinir oldum Mavi tepki vermedikçe dahada açık olacaktır duygularını söylemekte.. Olan Çınar'a oldu yine. Mavi'nin tekrar hırsızlık yapması da hayret vericiydi..

mavi tekrar hırsızlık yapmadı ki sadece aksak'a benim paraya ihtiyacım var bende sizin mutfak arkası işlerinize katılmak istiyorum dedi.
Aksak'ta benim yanımda olacaksın ama benim yolumdan gitmeyeceksin. dedi
ve mavi'yi yanına almadı...

Mavi'nin bu kadar tepkisiz olmasının gerçek nedeni Aksak'la flört etmek istemesinden değil onu idare etmek istemesinden olduğunu söyledi. Çınar'da bunu onayladı. Hayatının en büyük hatası da olsa Aksak'a güvenmiş ne yapsın!
Nedeni anlayamadığımız bir şekilde onu seviyor :img-huh:

ayşeyılmaz
10-03-06, 01:04
bu akşamki bölümün en iyi oyuncusu bence arızaydı,bir insanın yüzü baştan gülmeyince gülmüyor yine öyle oldu..mavinin davranışına bir anlam veremedim,hem çınarı kendinden uzaklaştırıyor hem de devamlı ilgilensin istiyor,ben aksağın arkadaşlarıyla arasında geçen diyaloglara çok gülüyorum ama bu hafta o tür bir sahne olmadı,biraz heycanlı bir bölümdü intihar falan ama ilk sahneler tek kelimeyle harikaydı..

hyoldas
10-03-06, 01:06

Sadece bu sözünü editledim ama yazdıklarının bir özeti gibi.
bence mavi hayatta hiç bir şey için hazır değil zaten. Hiç birşeyin farkında değil ama farkında olmadıkları sadece güzel şeyler mutlu olmayı, aşk yaşamayı kendine yakıştırmıyor. Onun hayatı ailesi, Küçük anne derler kimileri Mavi'de küçük bir anne tüm ailesinin sorumluğunu o kadar üstüne almış ki aşk yaşamayı mutlu olmayı kendine haram etmiş. Bir kere kendini bıarktı aşkın kucağına onda da hüsrana uğradı...
Karşısında ki Çınar olmasaydı bu kadar acı vermezdi bize ama böyle seven bir adama bu kadar katı olununca içimiz acıyor ne yapalım

gülündikeni
10-03-06, 01:10
Bölüm tam istedigimiz gibi baslayacak Mavi dayanamayip simdi sevdigini söyleyecek diye beklerken Mavi gene yapti yapacagini bizi sinir etmeyi basardi.Inanin elime geçse bir kasik suda bogacagim,o kivircik saçlarini yolacagim Mavi'nin.Ben Aksak'la basederim senle ne yapacagimi bilmiyorum kendini bambaska biri olarak tanittin diyor.Kendisi sütten çikmis ak kasik sanki oda kendini çocuk bakicisi olarak tanitmadi mi?
Bence Cinar dogru yolu buldu bundan sonra Mavi'ye yüz vermesin.Mavi Cinar'i telefonda aradikça ben açma Cinar,açma Cinar diye hop oturup hop kalktim valla.Biraz burnu súrtülsün Aksak'a gülücükler dagitip Cinar'a ters davranmanin cezasini çeksin.Ama Cinar Aylin'e de yüz vermesin.

Mavi'nin kolyeyi kabul etmesine de sinir oldum,o Aksak'a böyle yüz vermeye devam ederse Aksak ta birgün gelir astarini ister.Birde tekrar hirsizlik yapmak istiyor,affiniza siginarak bu kadarina da yuh artik diyorum.Demek ki alismis kudurmustan betermis.Demek Cinar'in söyledigi dogruymus kirk yillik hirsiz efendi,efendi çorba karistiramazmis.

hyoldas
10-03-06, 01:15
Mavi'nin kolyeyi kabul etmesine de sinir oldum,o Aksak'a böyle yüz vermeye devam ederse Aksak ta birgün gelir astarini ister.Birde tekrar hirsizlik yapmak istiyor,affiniza siginarak bu kadarina da yuh artik diyorum.Demek ki alismis kudurmustan betermis.Demek Cinar'in söyledigi dogruymus kirk yillik hirsiz efendi,efendi çorba karistiramazmis.

Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum ama mavi'nin mesleği o 13 yaşından beri hırsızlık yapan bir insan 5000 Ytl 'ye ihtiyacı olunca başka ne yapar. ama Aksak zaten ona cevabını verdi. Hırsızlık zaten dizinin ana teması illaki bir gün yolu tekrar hırsızlık buluşacak Mavi'nin yazık olan Çınar'a oluyor o da akıllandı ama hep böyle güçlü olsun canımı yesin :img-huh:

FEL!ADE
10-03-06, 01:18
benim kalbim tabii MAVI yanlis yapti diyor...
bende izlerken ayni tepkileri verdim, kolye meselesi ve tekrar hirsizlik falan.....
ama iste amasi var..;

o güzel ve temiz bir sayfa icin kendinde ne cesaret nede hak görüyor..kendine bu konuda güveni yok.
bütün aileyi gecindirmekse tamam yapar Mavi ama ask isleri onu asiyor.
bu kiside ( CINAR ) tam anlamiyla KISILIKLI YÜREKLI ve dahada önemlisi DOGRU bir insan..
dogru nun yaninda bükük olmak korkutuyor onu..

ya bu Mavi bana psikolog havasi bile verdirdi,
simdi gidip Mavi nin sacini ben yolcam :)

buseemm
10-03-06, 01:20
Bu bölümde Arızaya bayıldım doğrusu. Beni bile yumuşattı o bakışlarıyla. O kadar kızgındım ki ona. Ama şimdi içim acıdı resmen. O kadar güzel oynadı ki rolü ben resmen yaşadım.

Dizimizde hiç değilse Fulya abla-Hayri bey, Bünyamin-Ayşegül çifti mutlular diyordum. Şimdi çiftim bire düştü. İnşallah Bünyaminle Ayşegül de sorunlarını hallederler en kısa zamanda. Ayşegül daha ne kadar numara yapabilir bilmiyorum. Herşeyi açık olarak konuşmalılar.

Mavi'ye daha ne diyeyim. O dua etsin Aksak'a da onu bulaştırmadı bu işlere. Ama Aksak'ın sanırım Yakup'a söylediği bir söz aklıma geliyor bu durumda "Masumlar Karadeniz Lokantasının masumu olacak" yani temiz yüzü. Acaba gerçekten Mavi'yi düşündüğü için mi bulaştırmadı bu işlere yoksa gizli hesapları mı var yine.

Çınar da en iyisini yaptı. Kaçan kovalanırmış. Birazda Mavi kovalasın. Bundan sonrası Mavinin elinde bence pişman olacak bazı şeyleri düzeltmeye çalışacak ama nafile artık. En azından bir süre için. Çınar hep böyle dimdik dursun. Karşısında ki kim olursa olsun. ona bu daha çok yakışıyo.

Çocuklarıda tebrik ediyorum. Kiraz Mert'e babam hasta olmuş o yüzden kalkmıyo dediğinde Mert'in cevabı çok güzeldi. Birde sizinde dediğiniz gibi Kiraz'ın halasına sorduğu şu soru... Çok güldüm orda ya.

Şimdiye kadar Arsen'in Gülay'a bu bölümdeki gibi baktığını görmemiştim. Sanırım artık onun da hoşuna gitmeye başladı bu durum. Yakup için de üzüldüm. Ama demek ki önümüzdeki bölümlerde dizimize yeni bir yüz daha katılacak. Yakup'un sevdiği kadın rolünde.

Çok şey yazdım sanırım bu kadar yeterli. Ama unutmadan şunuda söyliyim. Dizinin bir bölümünde Mavi işten gelmişti Arıza yatakta yatıyodu tv dede İkinci Bahar oynuyodu. Ama nasıl yaptılar bilmiyorum. Çünkü camlardan içeri sızan ışıktan akşam olduğu belli oluyodu. Ama İkinci Bahar öğlen saatlerinde yayınlanıyo. Acaba yönetmenimiz Türkan Derya Güven'in yönettiği bir başka dizi olduğu içinmi gösterdiler. Ben böyle tahmin etmiştim.

hyoldas
10-03-06, 01:27
o güzel ve temiz bir sayfa icin kendinde ne cesaret nede hak görüyor..kendine bu konuda güveni yok.
bu kiside ( CINAR ) tam anlamiyla KISILIKLI YÜREKLI ve dahada önemlisi DOGRU bir insan..

simdi gidip Mavi nin sacini ben yolcam :)

Sevgili MaviÇınar bu kadar güzel anlatman çok hoş!
Gerçekten psikolog olduğunu düşünmeye başladım.
Mavi: Çınar değer mi bunca şeyi benim için bırakmaya değer mi?
Sözü bile açıklayıcıymış.!
Gerçekten Mavi Çınar'ın yanında kendisini küçük gördüğü bir hırsız olduğundan ona layık olamamaktan mı korkuyor
Olabilir bu dizide herşey olabilir...

Senin gibi birini sevdim ya Çınar o da yeter bana!!!!

FEL!ADE
10-03-06, 01:36
biliyormusun ben bu kaniya ilk sahnedeki konusmalarindan vardim:

yani Mavi :

ben Aksak i taniyorum derken onun yapabileceklerini ve yapamiyacaklarini biliyor ondan emin..uzun yillarin verdigi tanisiklik var arada
..onu idare etmeyi biliyor.

ama Cinar i hem tanimiyor tam anlamiyla hemde ona karsi ezik.:( ne yazik ki.!

bir ekleme daha;
bence onun canini yakmasini birakmasini istiyor aslinda .. ona söyle demisti hani : ben tanistigim o eski memur gülen adami istiyorum diye..
iste bu can alici noktaydi bence.. yalvardi kiz beni rahat birakin diye..her seven ona aci cektiriyor.

bu kiz bu adama asik aha burayada yaziyorum.. :)

eflatun
10-03-06, 01:42
Arkadaslar yorumlarinizi zevkle okudum. Bu dizi hakkindaki hislerimi kelimelerle ifade etmekte zorlaniyorum. Hala bu dunyaya geri donebilmis degilim, donuncede zaten bir sonraki bolum icin geri saymaktan yasadigim anin farkinda olamiyorum! Neyse! Harika bir bolum izledik. Ben bazi konularda sizlere katilmiyorum. Mavi'ye kizmayin ne olur!? O teslim olmamali, o biran zayiflik gosterirse once kendini dusunurse ona umit baglamis herkes tehlikeye girer diye dusunuyor. Oyle gururlu ve oyle cok guclu olmak zorundaki Cinar ona soguk davraninca mektup yazdi. O mektup bir terk edis degil yalvarma! Benden uzaklasma ne olur diyor ama baska seyler yazarak. Benden kopma diyor. Zaten telefonlara cikmiyor cinar. Git git dedi ve istedigi olmus gibi gorunuyor. Niye ayrilik mektubu yazsin ki. Cinar gitme diyor aslinda. Babaya gelince, politikaci olmus. Mavi'ye beni unutmak ve bir daha gelmemek icin kac para istiyorsun falan tarzi coook kati birsey soyleyip kizin dunyasini birkez daha yikacak. Aksak ayni Mavi gibi babasi tarafindan terk edilmis, annesinin acisini ve uzuntuden olmesini izlemis. Aslinda gecmislerindeki eziklikler benziyor. Cinar gibi mert ve net degil ama o da acayip seviyor Mavi'yi. Ona da uzulmuyor degilim. Birde kanimca bu Aylin durup dururken cikmadi ortaya. Cinar'in etrafindan ayrilmayacak ve Cinar zayif bir aninda onunla beraber olacak. Olaylar bir yerde nihayet Mavi ve Cinar'i tam yaklasrirmaya baslarken Aylin hamile oldugunu soyleyecek diye odum kopuyor! Hepinize sevgiler, Dizi de emegi gecen herkese basarilar ve tesekkurler. Mavi ve Cinar, birbirine bu kadar yakisan iki insan daha once hic gormemistim. Sanirim bundan sonra hicbir ask filminde karakterlere isinamayacagim hep bu ikiliyi ve onlarin kimyalarini arayacagim.....

hyoldas
10-03-06, 01:43
Aşık olduğu bir gerçek
kendini ona karşı yoksun hissetmesi
belki dediğin gibi onsuz olacak hayatında daha mutlu bir Çınar görebilme arzusu var. Bunların hiç birini çözememek beni daha da heyecanlandırıyor Mavi bir kapalı kutu gibi az önce bir benzetmeyi yazmıştım ama Çınar'la konuşurken ben Karanlıkların Mavisiyim gibi birşey demişti. aynen öylesin Mavi dış dünyaya kendini kapatmış seversem de mutlu olursam da zarar görürüm bana hiç birşey yaraşmaz sevmek benim neyime gözleriyle bakan ve Çınar'ı kendine layık görmeyen, mesleği hanesinde hırsızlık yazan Mavi bir prenses! Peri masallarındaki gibi değil ama karanlıklarda...

Sevgiler
iyi geceler

FEL!ADE
10-03-06, 01:47
Aşık olduğu bir gerçek
kendini ona karşı yoksun hissetmesi
belki dediğin gibi onsuz olacak hayatında daha mutlu bir Çınar görebilme arzusu var. Bunların hiç birini çözememek beni daha da heyecanlandırıyor Mavi bir kapalı kutu gibi az önce bir benzetmeyi yazmıştım ama Çınar'la konuşurken ben Karanlıkların Mavisiyim gibi birşey demişti. aynen öylesin Mavi dış dünyaya kendini kapatmış seversem de mutlu olursam da zarar görürüm bana hiç birşey yaraşmaz sevmek benim neyime gözleriyle bakan ve Çınar'ı kendine layık görmeyen, mesleği hanesinde hırsızlık yazan Mavi bir prenses! Peri masallarındaki gibi değil ama karanlıklarda...

Sevgiler
iyi geceler

KESINLIKLE DOGRU,
anlatimin tamamen benim düsüncelerim,
Mavi modern bir külkedisi;
ama bütün masallarda Prens mutlaka sevdigi kizi kazanir.
buda bizlere bir umut isigi olsun..!

buradan da
IYI GECELER

MardiGras
10-03-06, 02:38
Arkadaslar,

Yorumlariniza bu basliktan devam edebilirsiniz

omurk
10-03-06, 04:40
Ariza hariikaydi bu bolumde. Intihar sahneleerini nefessiz izledim. Dizide een guzel rol yapan oyuncularin basinda geliyor bence. Mavi'nin nasil bu kadar guzel duyguya sahip adami, o bakislariyla nasil rededebildigine, Cinar'in da o telefonlari nasil cevapsiz birakabildigine sasirdim ve uzuldum. Babasi kesinlikle Mavi'yi istemeycek. Hatta belkide para bile teklif edecek diye dusunuyorum. Insallah Mavi&Cinar aski en kisa zamanda yesillenir tekrardan.

angelstone505
10-03-06, 05:09
herhafta aynı şeyleri yazıyormuşum gibi gelsede nefisti...Çınarın Mavinin abisini atlamaktan kurtardığı sahne nefisti...çoook ağladım o sahnede...aksak bu bölümde kara mizahda olsa çok güldürdü beni...polis kızımızın banyoda kendikendine ağlaması poliste olsa duygular ve aşık olmak değişmiyor dedirtti..olması gereken bir sahneydi duygulandım..mavi de ağırlık çoktu bu bölüm ama altından arslanlar gibi kalktı ...benim hoşuma gitmiyen tam mavi babasınımı buluyor derken kanalın altında yarın akşam oynıycak dizinin tanıtımı giriyor aynı aktör damatlıkları ile başka bir dizide..bu derece insanı içine alan yani Hırsız-Polis gibi dizilerde oynıyan aktörlerin aynı kanalın başka tutulan dizisinde oynaması aptal olmasakta akıl karıştırıyor..hele Mavinin babası bizler için çok önemliyken..zaten bu dizide bu tarz oyuncu buakşamla birlikte 2 kişi oldular..tabi para kazanılıcak ama kanımca aynı ayarda dizilerde gözükmemiş olan en az 20 kişi çıkar..bunu dile getirmeyi saygısızlık olarak değil diziyi sahiplendiğimiz için yapıyorum..müzik mahvetti beni ,zaten telefonumda evde
heryerde çalıyor ,sözler müzik şarkı bir harika...tüm ekibi kutlarken ,haftayı sabırsızlıkla bekliyen 5 kişilik aile var burda :cheer:

seza
10-03-06, 06:13
Dizi başladığından beri hayranıyım.Her bölüm harika.Bu bölümde Mavi'nin kolyeyi almsına ben de çok kızdım.Kolye çok güzel ama almasaydı keşke.Mavi'nin babasının onları istemeyeceğini zannediyorum.Çünkü aynı şehirde yaşıyor ama çocuklarını aramıyor.Şimdi neden istesin ki.Üstelik siyasetle ilgili bir adam.
Aylin'in ortaya çıkışı çok hayra alamet değil.İnşallah Çınar da Mithat gibi (Sahra'nın Mithat'ı) nefsine galip gelir.("Bu ev ve yatak gibi ben de başkasına aidim"demişti.)Çok güzel şeyler olacak gibi ama umarım bu güzel aşka çok acı çektirmezler.
Aksak ne şanssız adam.Hayat gerçekten üstüne geldi.Adam dürüstçe iş yapmak istiyor ama dünya sahtekar dolu.
Çınar ile Mavi dizinin sonunda birleşsinler de başka şey istemem.

ozi75
10-03-06, 07:19
ben en baştan beri maviye kızmıyorum .ikisi arasında herşey farklı gerçektede başka dünyaların insanları onlar.ama aşkları gerçek.herşeye rağmen kopamazlar birbirlerinden .
bu bölümde ve bir sonrakinde çınar maviye bir ders vermiş oldu.görevimi yaptım dedi.mavi için sevimsiz bir meslek olsada , abisini kurtarma da ve hatta dolandırıcıyı yakaladıklarında çınarıda mesleğinide biraz daha anlayışla karşılayabilecek belki.çınar hep kaybeden olmayacak, maviden uzak dursada ailesine gözkulak olacak, biraz minnette çınara duyacak mavi.nasıl aksağa güveniyorsa zamanla çınarada güvenecek.
çınar iyiki telefonu açmadı, ama mavinin mektubu veda mektubu gibiydi.çınardan uzaklaşmaya çalışması devam edecek bence.babasından bir fayda göreceğini zannetmiyorum ben zaten.mavi birazda çocukların ve kardeşinin dedelerini sormasıyla babasını aradı bence, gerçi çok umutla bakıyordu adama ama adamın canımkızım demesini beklemiyorum.
maviye kızmasamda ,aksağın hırsızlık işlerini öğrendiğinde tepkisinin çok daha fazla olmasını bekliyordum,aksağada o kadar güvenmemesi gerektiğini anlar diyordum ,aksak çok akıllı bi adam bu felaketten başarı ile çıkmayı başardı.
çaresizlik mavinin ki bence, hayat herkes için çok kolay değil, buda hırsızlığın mazereti değil tabii ama başka bişey bilmemiş görmemeiş tek çıkışı bu sanıyor .
çok uzattım galiba ,son olarak çınar maviyi anlıyor yinede, aksağı sevmediğini onu sevdiğini biliyor.sen kararını vermişsen değişmez falan dediya kapıda .topu maviye attı.artık olayların onları yaklaştırmasını bekleyeceğiz.
içimden gelen keşke gizli gizli kimse bilmeden görüşseler :love01:

nilnisa
10-03-06, 08:30
merhaba arkadaşlar,şu an dağılmış vaziyetteyim bütün gece tüm sahneleri düşündüm ama sonuçta hiç bir şeyi iyiye bağlayamadım.

ilk sahnede çok heyecenlandım aha şimdi mavi sarılcak,olan olcak diye ama sonunda büyük bir hayalkırıklığı yaşadım.bu nasıl bir rol yapmadır arkadaşlar ya çınar'ın yüzüne baktığınızda sanki kırılan kalbinin sesini duyuyorsunuz.ağlarken
bitap düştüm.
arkadaşlar lütfen sizden ricam biri bana mavi'nin davranışlarının mantığını anlatsın yoksa mavi için çok kötü planlarım var onu söyleyeyim :icon_evil

hadi çınar'ı kendinden uzaklaştırdın.sen polissin ben hırsızım,ayrı dünyaların insanıyız falan hesabı,ama aksakla olan durumuna ne demeli adam seni kuyunun içine atmış ailece senelerdir çıkamıyorsun sen tutmuş adamın annesine ait olan kolyeyi alıyorsun.annesine ait olmasının bir özelliği var, adam
sana kendince evlenme teklif ediyor.zaten ağzıyla söyledi sana olan duygularımın nişanı diye,kolyeyi taktığın anda aksak seni sahiplenmiş oldu.
bide çınar'a bana kimse hesap soramaz demiyo mu ay ölcem ya..
çınar sorabilir hem de sonuna kadar.

eski bölümleri tekrar tekrar seyrettim ve şuna karar verdim mavi bu aşk için maalesef elle tutulur hiçbirşey yapmamış.herşeyi başlatan çınar olmuş ve bitiren mavi gibi görünsede bu ilişkiyi ancak çınar bitirebilir.
daldan dala atlıyorum ama yazdıkça aklıma geliyo çok doluyumda,çınar'a sen bana kendini başka türlü tanıttın diyor ama kendisi de yalan söyledi hem en fenasını buna rağmen çınar her zaman onun yanında oldu.onun için adam mesleğini,düzenini bırakacaktı.mavi hanım ne yaptı işler ters gidince bütün suçu çınar'a yıkıp köşeye çekildi.bilmiyorum şu an maviye çok kızgınım objektif yaklaşmıyor olabilirim.

bu arada senenin kazması ödülüne bünyamin'i layık görüyorum.ayşegül onun karşısında ağlamadıya helal olsun.jilet'le ümit olmasa akşam bunalımın birinden çıkıp diğerine giriyodum neyseki iki satır güldürdüler beni.arıza'yada çok üzüldüm adam ilk defa doğru düzgün bir iş yapacaktı ama olmadı.ama çınar sayesinde hayatı kurtuldu.maviye dedi ya 'ben onu kapıdan kovuyorum o benim hayatımı kurtarıyor'diye işte bu çınar'ın ne kadar iyi bir insan olduğunu anladığını gösteriyor.

karakolda mavi çınar'a teşekkür ederken çınar'ın biz görevimizi yaptık demesi çok hoşuma gitti.mavi'ye olan şu anki tutumunu çok doğru buluyorum.bu aşk için yapabileceği her şeyi yaptı artık hayatına devam etmesi gerekiyor.

tubi
10-03-06, 09:11
Beni bu bölümde ağlatan tek sahne arızanın sahnesi idi. gerçekten çok içli ve gerçekten çok doğal oynadı. ne kadar sulugöz olsamda tek ağladığım sahneydi. özellikle artık sizi üzmeyeceğim deyip, gerçekten hayata veda edebilme cesaretini gösterdiği ve bu cesaretten sonra da ellerini bıraktığı için... arıza nın aslında ne kadar da iyi birisi olduğunu anladık. dolandırılıdı, dayak yedi. artık dayanamadı ve aklına belki de en mantıklı gelen şeyi yaptı : intihar. ve yine kahramanımız çınar arıza yı kurtardı. sonra yatakta dedi ya arıza : ben onu kapıdan kovdum o benim hayatımı kurtardı diye.. murat daltaban gerçekten harika bir oyuncu.....

tubi
10-03-06, 09:14
İlk sahne Mavi Çınar sahnesi beklediğimiz gibi oldu. Yani en azından benim beklediğim gibi. Size söylemiştim demek istemiyorum ama size söylemiştim. Ama Mavi seni seviyorum bile demedi ya... .İşte orada gerçekten çok kızdım. Çınar artık en doğrusunu yaptı. Madem istemiyor bende giderim dedi.. Gerçekten de kendini çekti. Hani derler ya kaçan kovalanır diye. O kadar çok kovaladı ki Çınar artık yoruldu. Şimdi sıra Mavi'de. Bakalım nasıl kovalayacak Çınar'ı. Özellikle mimiklerine hayranım ikisinin de. Gözleri ile her şeyi anlatabiliyorlar. Sanki gerçekten aşık gibiler. (Zaten bizi bu kadar etkileyen de bu mükemmel performans değil mi? ) Çınar'ın karakolda ki hareketine bayıldım. Sırtını döndü ve bunun sadece işi olduğunu söyledi ya.. İşte Mavi o anda bitti....

tubi
10-03-06, 09:15
Son sahne evet.. Mavi'nin babası. Mavi çok sevindi. Ama ben adamın o kadar da sevineceğini zannetmiyorum. Sevinecek adam bırakıp gitmezdi değil mi? Ama yine de ilginç bir tesadüf oldu. Kadroya bir usta daha katıldı. Hiç de sıkıcı değil..

tubi
10-03-06, 09:16
Bünyamin'e sinir oldum. Bir kadına söylenebilecek en son şeyi söyledi. Bir de o Ayşegül beni anlar demedi mi... Anlamaz ki.. Bir kadına bu söylenir mi ya? Herşey üst üste gelmiş. E sen madem bu kadarını kaldıramayacaktın ne diye kıza evlenme teklifi ettin?

ehlocan
10-03-06, 09:18
Bu bölüm Mavi üstüneydi daha çok..Ayrıca çok fazla konu vardı ilk sahneyle başlarsak o sahnenin ası Çınar'dı bence.

Mavi'nin "beni nereye götürüyorsun" sorusuna" hiç biyere ne yazıkki hiç biyere çünkü izin vermiyorsun"
Sarhoş olduğunu söylediğinde "keşke sarhoş olsam sabah kalktığımda hatırlamaıyacağım şeyler yapsam soyunsak sen hırsızlığından ben polisliğimden "
"önce sen Aksak'a ihanet edemem dedin sonra o sevdiğim kadından uzak dur dedi bunlar ne demek " diye sorması iyiydi.
Mavi'nin net bir açıklama yapmaması ve bana hesap soramazsın demesi çıldırttı.Ama ama bence Çınar Mavi'yi orda bırakıp gitmeyeckti en azından getirdiği yere geri götürseydi keşke .

Aksak'ın hediyesini hem de Çınar'ın ona Aksak'la ilgili söylediklerinden sonra alması hata nihayetinde ne maksatla verildiği belli.Hele hırsızlık yaptığını anladıktan sonra ister annesinin olsun isterse başka bişey o kolyeyi geri vermeliydi.Ve altınları bulduğu zaman ki tepkiside beklediğim kadar ağır olmadı.

Mektup da açık kapı bırakmış havası yoktu hala polis olmasını kabullenememiş olduğu izlenimide var ki artık bu konuyu Mavi fazla abarttı.Mektubu kapının altından attığı zaman Çınar kapıyı açınca eski sahneler gibi sahneler bekledim.Ama Çınar artık kendini engellemeyi başardı hele "mektubu okumamıdamı beklemiyceksin deyince Mavi ben gidince okursun deyince Çınar sen öyle istiyorsan değiştiremem zaten fikrini güle güle "deyince sevindim bile diyebilirim.

Arıza tam kaybeden tutunamayan rollerinin adamı.Mimikleri bakışları çok iyi yansıttı duyguyu.Kiraz'ın babam kuş gribimi oldu lafı çok komikti.

Bünyamin'e zaten diyecek bi lafım yok her ne kadar Ayşegül acele ettiyse de Bünyamin in o sözleri söylemesi kıza çok ağır geldi ve hala Ayşegül diğer kadınlardan farklı deyip gamsızlığa devam etmesi pes dedirten cinstendi.

Ve son olarak o adam babaları muhtemelen Mavi'nin babasından bahsederken Ümit'e hiç kızgın olmaması bana garip geldi hiçmi kırgınlık duymamış babasına karşı ..

NILFER1
10-03-06, 09:19
Ben bu bölümü seyredince anladım ki Mavi nin derdi Çınar ın acı çekmesi ve üzülmesi değil.O hala Çınar ı suçluyor anlamadan dinlemeden.Çok ağır laflar ediyor Çınar a.Yazdığı mektup bile suçlayıcı nitelikte idi.O memurum diyen Çınar olarak kalsa imiş.A be kızım sen o çocuk bakıcısı Mavi olarak mı kaldın sanki.Sen zorluklar yaşadın da Çınar yaşamadı mı?Babası gözleri önünde öldürülmedi mi,babasız büyümedi mi.Sonra da sen babasını öldüren adamlar gibi,Çınar ın nefret ettiği hırsızlardan birisi çıkmadın mı?Çınar ne yaptı seni hapse mi tıktı.Yakalamıştı seni bıraktı.Aksak a gülücükler dağıtıp işveler yapacağına otur da Çınar ın davranışlarını başından sonuna bir düşün de ona göre yargıla.Onun derdi Çınar üzülmesin,acı çekmesin değil.Hanım kızımız yakalanıp hapis yattı ya ona içerliyor.

Mavi nin Aksak a karşı davranışlarana benden de farklı bir yorum.Mavi nin gözünde Aksak çok güçlü birisi,Tanrı gibi.Ve böyle güçlü birisinin ona ilgi duyması ,onu sevmesi Mavi yi etkiliyor.Hoşlanıyor bundan.Başederim maşederim falan hikaye.Onun Aksak a ilgisi tapınmak gibi birşey.

Dizi çok güzel,karakterler her bölüm kendilerini aşıyor.Ama 2 noktaya değinmeden edemiyeceğim.Biraz acele getirilip kugulanmış gibi.
O lokantayı o şekilde işletmeleri mümkün değil.O özel Karadeniz yemeklerini kimler yapıyor.2 si servis yapıyor,birisi kasada,Aksak ortalıklarda dolaşıyor.Bir tek Yakup mutfakta herhalde.Ama araba çalarken yada kasa açarken mi öğrenmiş Yakup kara lahana sarmasını ,hamşi kuşunu,fasulye turşusunu.
İkincisi de işyerlerini çok rahat soyuyorlar.Bu bölümdeki iş yerinin alarm sistemi,kemarası falan olmalı.Bayağı lüks ve çok katlı bir yerdi çünkü.Ama bizim acemi hırsızlar aynı günün gecesi ellerini kollarını sallaya sallaya giriyorlar,üst kata çıkıp kasayı boşaltıyorlar.Biraz abartılı olmuş.
Ha bir de Mavi keşke babasını TV de görse idi,hırsızlık haberi verilirken yani pasoportunu çalıntı eşyalar arasında bulmak yerine.
Ama Sezar ın hakkı Sezar a şu anki diziler içinde en güzeli Hırsız Polis.Oyuncular bir harika.Umarım BIM den sabıkalı senaristlerimiz yine sapıtmazlar.Tek dileğim bu.Oyuncu kalitesinden yana endişem yok.Senaryo kalitesi de aynı şekilde devam eder umarım.

tubi
10-03-06, 09:19
Ve son deyinmek istediğim konu Aksak'ın aşkı. Gerçekten de aşık... Tamam o aşkını daha farklı gösteriyor ama.. Dedi ya Yakup'a "bir adamı yapan da kadındır, yıkan da. Sen en azından yıkılmamışsın bir de bana bak enkaz..." gerçekten de enkaz. Hele Dursun amca ile konuşmaları yokmu.. Bittim bittim....

Mavi'nin Çınar'ın evinden sonra Aksak'a gidip (ki zaten mektupta ben koyu bir maviyim demekle herşeyi söylemişti) ben de sizinle çalışacağım demesini beklemiyordum doğrusu. Hani dürüstlük yolunda adım atılmıştı. Demek ki Çınar geçen bölümde söylediği ile haklı imiş. Alıştı mı bırakamıyorsun. Benim hedefim bu hafta yine Mavi.... Aksak'ın verdiği kolyeyi de aldı inanamıyorum ya. Ya tamam adam seni seviyor anladık. Sen saygı gösteriyorsun anladık. Ama kolyeyi takmak ne demek ki??? Allah'tan Aksak benim yanımda duracaksın ama yolumdan gitmeyeceksin diyerek kestirip attı..
Bu arada Mahide Hanım'ın bakışları da gözümden kaçmadı değil hani...

Sevgiyle kalın...

söğüt
10-03-06, 09:23
günaydın arkadaşlar yeni sayfamıza hoşgeldik; hayırlı uğurlu olsun.
eveeett gelelim maviye...eee ne oldu arkadaşlar ben bişi anlamadım.
daha doğrusu 2*2=4 ederse bu maviden bu çınara hayır gelmez bu, bu kadar açık ve net.benim anladığım olay sadece mavinin çaresizliği değil, biraz da karakteri ile ilgili.çınarın bütün sıcaklığına rağmen hiç bir açıklama yapmaması ve yine terslemes,i ertesi gün iaksağın verdiği anne yadigarı kolyeyi kabul etmesi başka nasıl bir yorum gerektirirki.çınar açıkça sordu; ''bu nedemek aksak senden için kadınım diyor'' .aksak bu sözün çınar tarafından maviye sorulacağını adı gibi bildiği için ertesi günü o kolyeyi verdi nabız yokladı.mavi kabul etti.bir de yakıştı mı diye soruyo..bu kızın ayıp denilen şeyden haberi yok galiba..aksak bu iş bu kadar demiştir.bence bu mavi aksakla evlensin daha mutlu olur. çınara daha güler yüzlü, neşeli, içten dürüst bir kız bulalım biz.mavi maalesef dürüst değil.bunu anladım.ama şu mektuba ne gerek vardı onu anlayamadım . zaten karakolda teşekkür etmişti, çınarda görevim dedi.ee daha ne bekliyorduki?
aylin de kısacık saçlarıyla çok hoş olmuş yani..bütün güzelliği ortaya çıkmış.kazak örüp para kazanacak kadar da hamaratmış:)

yasmin04
10-03-06, 09:23
merhaba arkadaşlar,şu an dağılmış vaziyetteyim bütün gece tüm sahneleri düşündüm ama sonuçta hiç bir şeyi iyiye bağlayamadım.

ilk sahnede çok heyecenlandım aha şimdi mavi sarılcak,olan olcak diye ama sonunda büyük bir hayalkırıklığı yaşadım.bu nasıl bir rol yapmadır arkadaşlar ya çınar'ın yüzüne baktığınızda sanki kırılan kalbinin sesini duyuyorsunuz.ağlarken
bitap düştüm.
arkadaşlar lütfen sizden ricam biri bana mavi'nin davranışlarının mantığını anlatsın yoksa mavi için çok kötü planlarım var onu söyleyeyim :icon_evil

hadi çınar'ı kendinden uzaklaştırdın.sen polissin ben hırsızım,ayrı dünyaların insanıyız falan hesabı,ama aksakla olan durumuna ne demeli adam seni kuyunun içine atmış ailece senelerdir çıkamıyorsun sen tutmuş adamın annesine ait olan kolyeyi alıyorsun.annesine ait olmasının bir özelliği var, adam
sana kendince evlenme teklif ediyor.zaten ağzıyla söyledi sana olan duygularımın nişanı diye,kolyeyi taktığın anda aksak seni sahiplenmiş oldu.
bide çınar'a bana kimse hesap soramaz demiyo mu ay ölcem ya..
çınar sorabilir hem de sonuna kadar.

eski bölümleri tekrar tekrar seyrettim ve şuna karar verdim mavi bu aşk için maalesef elle tutulur hiçbirşey yapmamış.herşeyi başlatan çınar olmuş ve bitiren mavi gibi görünsede bu ilişkiyi ancak çınar bitirebilir.
daldan dala atlıyorum ama yazdıkça aklıma geliyo çok doluyumda,çınar'a sen bana kendini başka türlü tanıttın diyor ama kendisi de yalan söyledi hem en fenasını buna rağmen çınar her zaman onun yanında oldu.onun için adam mesleğini,düzenini bırakacaktı.mavi hanım ne yaptı işler ters gidince bütün suçu çınar'a yıkıp köşeye çekildi.bilmiyorum şu an maviye çok kızgınım objektif yaklaşmıyor olabilirim.

bu arada senenin kazması ödülüne bünyamin'i layık görüyorum.ayşegül onun karşısında ağlamadıya helal olsun.jilet'le ümit olmasa akşam bunalımın birinden çıkıp diğerine giriyodum neyseki iki satır güldürdüler beni.arıza'yada çok üzüldüm adam ilk defa doğru düzgün bir iş yapacaktı ama olmadı.ama çınar sayesinde hayatı kurtuldu.maviye dedi ya 'ben onu kapıdan kovuyorum o benim hayatımı kurtarıyor'diye işte bu çınar'ın ne kadar iyi bir insan olduğunu anladığını gösteriyor.

karakolda mavi çınar'a teşekkür ederken çınar'ın biz görevimizi yaptık demesi çok hoşuma gitti.mavi'ye olan şu anki tutumunu çok doğru buluyorum.bu aşk için yapabileceği her şeyi yaptı artık hayatına devam etmesi gerekiyor.

Nilnisa ellerine sağlık.bende bukadar şeyi nasıl yazacağım diye düşünüyorum.Yazdıklarının her kelimesine,her harfine katılıyorum.Aklımı okumuş gibisin.Artık kimse Mavi demesin bana.

Aksağı tanıyormuş,onu idare edbilirmiş ama Çınarı tanımıyormuş.Tanıma artık zaten.Aksağıda,kırıtarak,sırıtarak,onun hediyesini kabul ederek idare edecek galiba.Biz Mavi hanım,Aksağın hırsızlık yaptığını ögrenince ondan uzaklaşacak diye beklerken,benide alın demedimi

Filmimizin her sahnesi çok güzeldiAma benim için,kelepçe sahnesinde Çınar dedi ya Maviye HERŞEY DEN SOYUNSAK SADECE KADIN VE ERKEK OLSAK Süperdi ya süper.

NILFER1
10-03-06, 09:24
Ayrıca bu bölümde Çınar ın kendisini toparlamasına çok sevindim.O ezik hallerini sevmiyordum.Biraz daha o şekilde devam etse idi bayacaktı artık.Mavi ye davranışları da çok doğru idi.Ancak kızı o ıssız parkta tek başına bırakıp gitmes doğru değildi.

semaSARİ
10-03-06, 09:24
ay ben ne diyeyim bunlara, kahrettiler beni. her sahnesi ayrı güzeldi arızanın sahneleri ise mükemmeldi.

nilnisa
10-03-06, 09:25
Ve son deyinmek istediğim konu Aksak'ın aşkı. Gerçekten de aşık... Tamam o aşkını daha farklı gösteriyor ama.. Dedi ya Yakup'a "bir adamı yapan da kadındır, yıkan da. Sen en azından yıkılmamışsın bir de bana bak enkaz..." gerçekten de enkaz. Hele Dursun amca ile konuşmaları yokmu.. Bittim bittim....

Mavi'nin Çınar'ın evinden sonra Aksak'a gidip (ki zaten mektupta ben koyu bir maviyim demekle herşeyi söylemişti) ben de sizinle çalışacağım demesini beklemiyordum doğrusu. Hani dürüstlük yolunda adım atılmıştı. Demek ki Çınar geçen bölümde söylediği ile haklı imiş. Alıştı mı bırakamıyorsun. Benim hedefim bu hafta yine Mavi.... Aksak'ın verdiği kolyeyi de aldı inanamıyorum ya. Ya tamam adam seni seviyor anladık. Sen saygı gösteriyorsun anladık. Ama kolyeyi takmak ne demek ki??? Allah'tan Aksak benim yanımda duracaksın ama yolumdan gitmeyeceksin diyerek kestirip attı..
Bu arada Mahide Hanım'ın bakışları da gözümden kaçmadı değil hani...

Sevgiyle kalın...

daha önce de söylediğim gibi kolyeyi takmak büyük hataydı.maviye o kadar kızgınım ki şu saatten sonra çınar'ın boynuna atılsa mutlu olmam gibi geliyor.

marystar
10-03-06, 09:26
Tüm HP severlere öncelikle günaydın demek istiyorum.Ben bu forma ilk defa yazıyorum.Hırsız Polisin sıkı bir takipçisiyim.8.bölümden itibaren bu mükemmel dizinin farkına vardım ve müptelası oldum.Yorumlarınızı devamlı takip ediyorum.Bu bölüm için de çok çarpıcı ve güzel yorumlar yapılmış benim söylemek istediklerimi de ifade eden yorumlar.
Yalnız bu bölümde gözüme çarpan küçük bir ayrıntıyı sizinle paylaşmak istedim.Aylin'e dikkat ettiniz mi bilmiyorum sanki yeni saçlarıyla Mavi ye benzemeye çalışmış gibi.Bu da gösteriyor ki Çınar ı yeniden elde etmeye çalışıyor.Bilmiyorum siz bu konuda ne düşünüyorsunuz.

NILFER1
10-03-06, 09:28
Ha bir de Mavi polis olmayı bir suç gibi görüyor,Çınar ı polis diye şuçluyor.En azından Çınar böyle algılıyor yoksa polisliğinden niye soyunmak istesin ki.Ama benim bildiğim suç olan Hırsız olmak.Çok zor durumda olup,hırsızlık yapmayıp temizliğe giden kadınlar var.Ama Mavi Hanım başı ilk sıkıştığında kolayı seçiyor.

Evet Aksak ın ki de derin bir aşk.Ve aşkı doğru yolu buldu.Artık Mavi nin zarar görmesini istemiyor.

yasmin04
10-03-06, 09:30
az önce kimsenin düşüncelerini okumadan yazmıştım sadece Nilnisanınki gözüme çarpmıştı onunda benim gibi düşündüğünü görmek çok güzeldi.Şimdi diğerlerinide okudumda çok mutlu oldum herkesin benim gibi düşünmesine.

Evet biz çınara onun kıymetini anlayacak yeni birini bulalım.

tubi
10-03-06, 09:30
Ayrıca bu bölümde Çınar ın kendisini toparlamasına çok sevindim.O ezik hallerini sevmiyordum.Biraz daha o şekilde devam etse idi bayacaktı artık.Mavi ye davranışları da çok doğru idi.Ancak kızı o ıssız parkta tek başına bırakıp gitmes doğru değildi.

ben sana katılmıyorum. yapılacak tek davranış buydu. zaten mavi gecelerin kadını değil mi? çınar bunu biliyor. istenmediği bir yerde daha fazla durmanın anlamı da yoktu. en iyisini yaptı. o hareketle artık ben yokum demek istedi zaten.

tubi
10-03-06, 09:32
Tüm HP severlere öncelikle günaydın demek istiyorum.Ben bu forma ilk defa yazıyorum.Hırsız Polisin sıkı bir takipçisiyim.8.bölümden itibaren bu mükemmel dizinin farkına vardım ve müptelası oldum.Yorumlarınızı devamlı takip ediyorum.Bu bölüm için de çok çarpıcı ve güzel yorumlar yapılmış benim söylemek istediklerimi de ifade eden yorumlar.
Yalnız bu bölümde gözüme çarpan küçük bir ayrıntıyı sizinle paylaşmak istedim.Aylin'e dikkat ettiniz mi bilmiyorum sanki yeni saçlarıyla Mavi ye benzemeye çalışmış gibi.Bu da gösteriyor ki Çınar ı yeniden elde etmeye çalışıyor.Bilmiyorum siz bu konuda ne düşünüyorsunuz.

öncelikle aramıza hoşgeldin.. evet benim de dikkatimi o çekti. atlamışım. kesinlikle aylin in saç kesimi ve arka taraflara kıvırcık şekli vermesi mavi'ye benzemek gibi bir izlenim bıraktı bende de. Fakat Çınar'a sadece dost olarak bakması da bu şüpheyi biraz indir di gibi...

NILFER1
10-03-06, 09:34
ben sana katılmıyorum. yapılacak tek davranış buydu. zaten mavi gecelerin kadını değil mi? çınar bunu biliyor. istenmediği bir yerde daha fazla durmanın anlamı da yoktu. en iyisini yaptı. o hareketle artık ben yokum demek istedi zaten.

Evet aslında Mavi nin söylediği ağır sözden sonra yapılması gereken hareket oydu.Ama gece geç saatti.Lokantadaki eğlenceden sonra Çınar Mavi yi parka götürmüştü.O saatte kızın başına birşey gelebilirdi..

NILFER1
10-03-06, 09:37
Ben Aylin konusunun sadece olaya heyecan katmak için olduğuna inanıyorum.Yoksa Çınar ın Aylin le tekrar biraraya gelmesi ,Çınar ın şuan yansıttığı karaketere göre mümkün değil.Çınar Aylin e dokunurken hep o marketçiyi hatırlar.Böyle bir şey Çınar karakterini yaralar.Ama hayatta böyle şeyler olmuyor da değil.O da yalnız o da kırılmış,yıkılmış.Belki Aylin in yakınlığı onu etkiler.

alvarato
10-03-06, 09:44
günaydın...süper bir bölümdü..bütün oyuncuları kutluyorum..dizinin bu çıkmazından biraz biz sorumluyuz uzasın bitmesin diye diye senaryoyu tepetaklak ettik..nerden baksanız daha 10-12 bölüm daha çekilecek eğer hazirana kadar uzadığı doğruysa..bizi böyle germezlerse konu çıkmaz..yani kendi düşen ağlamaz durumu..biraz maviye biraz çınara sinir olacağız ne yapalım..ama aradaki hikayeler de ayrı keyif vermeye başladı tebrikler..arızanın sahneleriyle ilgili yorumlara katılıyorum nefes kesiciydi..ama mavinin o mektupla çınara aksak'ı ihbar edeceğini düşünüyordum tam tersini yaptı..mavi karakteri iyice derinleşti..bu güvensizliğinin sebebini, aksak'a olan bu bağlılığını çözmeleri ve bizede anlatmaları gerek ve sanırım bu babalarının onları terk etmeleri aksak'ın maviye kol kanat germesiyle açıklanacak merakla bekliyorum sevgiler..

yarenim
10-03-06, 09:46
evet arkadaşlar ben ne demiştim o adamın mavinin babası yada babasıyla bağlantısı olan birisi olduğunu.söylemiştim o adamla tokalaşmalarını özellikle gösterdiklerini.bakın elindeki doğum lekesi. peki ne olacak şimdi.adam bide sadece çok benziyormuş ve babası değilmiş ve bu da maviye aşık oluyormuş.ahada size aşk dörtgeni.dikkat ettinizmi şu andaki dizilerdeki kadın karakterler gümüş hariç diğerleri hep sevdiklerine veya eşlerine güvenmiyor inanmıyor.mavide bunlardan biri oldu.neden böyle olmak zorunda.izlenme oranının artırılmasının tek yolu olarak erkek karakterleri böyle mahvetmektenmi geçiyor.yolunda giden bir sevda izlenmez diyemi düşünüyorlar yada bu seyirciye mutluluk fazla gelirmi diyorlar anlamıyorum neden bize eziyet ediyorlar.

söğüt
10-03-06, 09:56
jilet motoru çalıştırmaya çabalarken aha dedim şimdi motosiklet hareket edecek jilet de ümiti alamadan gidecek sandım:) olmadı.
mavinin babasından ben de ümitli değilim.baksanıza adam adını bile değiştirmiş.aynı şehirde, bu kadar varlıklı iken, 3 çocuğunu aramamış sormamış, sefil perişan etmiş, arkasına dönüp bakmamış bile.kesin geçmişinde karanlık birşey var.belkide karısını çocuklarını o nedenle terketti.
ama maviyi artık çınara yakıştıramıyorum.aksağın anne yadigarı kolyesini boynuna takması benim nazarımda maviyi sfırladı.bana kalırsa aksakla evlenecek bu kız.kendisinin de dediği gibi aksağı eskiden beri tanıyor bu nedenle kabullenmiş, hatta seviyor bile diyebilirim. ama çınarı tanımıyor ve çınar kadar da sevmiyor.

mercanca
10-03-06, 09:56
Bu sefer kimsenin yorumunu okumadan yazacam çünkü çok sinirliyim.Akşam diziyi seyrederken televizyona atlıyordum az daha.Boğazlayasım geldi mavi.Allahım bir kadının aksak'a dağıtacağı sınır mavi boncuk sayısı dün mavi tarafından aşıldı.O nedir öyle ya.Adam elini tutuyor.Hemen çekmek yerine önce bekleyip sonra yavaaaaaşça çekiyor.Sonrada gülücükler dağıtarak sanki aksak yavuklusuymuş gibi kolyeyi taktırıyor.Maşaallah aksakta saçlardan girişti olaya... dedim burda maviye sahip olsa... hakketti mavi.İnsan hiç mi rahatsız olmaz.Nişanımız diyor sözümüz diyor mavide pişmiş kelle gibi sırıtıyor.Sonrada hiç boynundan çıkarmıyor ,delirdim.
Aksak'ı tanıyormuş çınarı tanımıyormuş.Aksak kendisine yalan söylemezmiş.Yalan söylediğini duyunca da hırsızlık konusunda daha adımını atmadan dışarıya aksak'ın iki lafını dinleyip hak veriyor.Çınara bunun milyonda birini yapmadı.

Aksak ne derse kabul ediyor.Yatağa gel dese de onu da yapacak zannettim gece mavi aksak'ın evine gittiğinde.Tüm gece tırnaklarımı yedim.

Yok.yok..Bu maviyi anca aksak paklar.Evlenme teklifini kabul ederse hiç şaşmam yani.Bekliyorum.Hatta 9 ay 10 gün sonra küçük aksaklar maviler görürsekte şaşırmam.Herşeyi bekliyorum dünkü bölümden sonra.Ayyy dayanamayacağım.

Çınarın gözünden yaş ha geldi ha gelecek diye bekledim.Adamın gözleri yaş doluydu tüm bölüm boyunca.Kurban olsunlar!Nasıl kıyıyorlar ya.Aylin bile daha çok hakediyor çınarı.

gülündikeni
10-03-06, 10:04
Benim anlamadigim Mavi'nin babasi neden ismini soyismini degistirme geregi duydu,çocuklari kendisini arayip bulmasin diye mi?Yoksa karanlik isler yapti da aklanmak için mi ismini degistirdi?

tubi
10-03-06, 10:09
mercanca var ya acaip güldüm yorumunu okurken. ama sana değil kendi halimize. bir diziye bu kadar kapılmışız ya.. ona güldüm. yazık bize..

nilnisa
10-03-06, 10:13
Bu sefer kimsenin yorumunu okumadan yazacam çünkü çok sinirliyim.Akşam diziyi seyrederken televizyona atlıyordum az daha.Boğazlayasım geldi mavi.Allahım bir kadının aksak'a dağıtacağı sınır mavi boncuk sayısı dün mavi tarafından aşıldı.O nedir öyle ya.Adam elini tutuyor.Hemen çekmek yerine önce bekleyip sonra yavaaaaaşça çekiyor.Sonrada gülücükler dağıtarak sanki aksak yavuklusuymuş gibi kolyeyi taktırıyor.Maşaallah aksakta saçlardan girişti olaya... dedim burda maviye sahip olsa... hakketti mavi.İnsan hiç mi rahatsız olmaz.Nişanımız diyor sözümüz diyor mavide pişmiş kelle gibi sırıtıyor.Sonrada hiç boynundan çıkarmıyor ,delirdim.
Aksak'ı tanıyormuş çınarı tanımıyormuş.Aksak kendisine yalan söylemezmiş.Yalan söylediğini duyunca da hırsızlık konusunda daha adımını atmadan dışarıya aksak'ın iki lafını dinleyip hak veriyor.Çınara bunun milyonda birini yapmadı.

Aksak ne derse kabul ediyor.Yatağa gel dese de onu da yapacak zannettim gece mavi aksak'ın evine gittiğinde.Tüm gece tırnaklarımı yedim.

Yok.yok..Bu maviyi anca aksak paklar.Evlenme teklifini kabul ederse hiç şaşmam yani.Bekliyorum.Hatta 9 ay 10 gün sonra küçük aksaklar maviler görürsekte şaşırmam.Herşeyi bekliyorum dünkü bölümden sonra.Ayyy dayanamayacağım.

Çınarın gözünden yaş ha geldi ha gelecek diye bekledim.Adamın gözleri yaş doluydu tüm bölüm boyunca.Kurban olsunlar!Nasıl kıyıyorlar ya.Aylin bile daha çok hakediyor çınarı.

evet ya artık üzmesinler çınar'ımızı, mavi de kimi isterse onla evlensin.hatta aksakla balayına yaylalara gitsinler.düğünlerinde horon tepilsin,hamsiden yapılmış pasta kessinler...(artık iyice sıyırdım)çınar'a kimseyi layık görmüyorum.

yasmin04
10-03-06, 10:14
Arkadaşlar hepimiz maviye öyle kızmışız ki hepimizde aynı şeyleri yazıyoruzama içimizi dökmemiz gerekiyor dimi.
Ben artık perşembeyi okadar heycanla beklemiyorum(tabiki dizimden vazgeçmiyorum).Artık biliyoruz ki mavi ve çınar birsüre biraraya gelemeyecekler.Mavi hanımda Aksakla ilerletir atrık işleri.
Aksak maviyi,mavinin çınarı sevdiğinden daha çok seviyor.Ama çınarın sevgisinin daha büyük olduğunu düşünüyorum.Aksak maviyi temiz bırakmayı düşünüyor,ama kendi pis işlerine devam ediyor.Ama çınar mavi için mesleğinide bırakıyordu,sadece onunla olabilmek için.
Bundan sonraki bölümlerde çınarı üzgün görmeye dayanamam artık.

mercanca
10-03-06, 10:18
Filmimizin her sahnesi çok güzeldiAma benim için,kelepçe sahnesinde Çınar dedi ya Maviye HERŞEY DEN SOYUNSAK SADECE KADIN VE ERKEK OLSAK Süperdi ya süper.

Bu sözün üstüne söz tanımıyorum.Herşeyi anlatıyor ya.Ağlayacaktım valla.Şair adammış bizim çınarda bilmiyorduk.Çok güzel bir sözdü ya.Müthiş...

hewal
10-03-06, 10:19
Mavi bu bölüm beni çıldırttı.Yok bana hesap soramazsın , yok bıktım,Aksak'ı tanıyorum ne yacağını biliyorum ama seni tanımıyorum bınlar ne saçma laflar böyle .

Arıza'yı borçlandırıp kendine muhtaç eden Aksak,İhabr edip yakalatan Aksak,resmen ilan-ı aşk eden Aksak yok bu kız ne yapmaya çalışıyor anlamadım.Kendini Çınar'a layık bulmuyor desem mektup da yazıyorki bana memurum diyen o adamı özlüyorum sen ne demiştin küçük hanım çocuk bakıcısıyım demekki durum eşit.Market den kovulduğu zaman Çınar yardım etmek istedi izin vermedi lokantada aldığı parayı alacak kadar maaşı olan başka bir iş pekala bulabilirdi.Kolyeyi almakda neyin nesi hele Çınar seni daha iyi gördüm kolye bile takmışsın deyince ah garibim Çınar bi bilsen kim taktı onu boynuna dedim.Aylin bile Çınar'a sen öyle güçlü durmasaydın ben olayları bu kadar kolay atlatamazdım diyor Mavi hanım hala güvenmiyor.Bu arada hem Mavi'nin hem Çınar'ın aynı gün başka kişilerden hediye alması çok ilginç oldu.Kelepçe sahnesinde yada Mektubu getirdiği zaman Çınar Mavi'yi öpseydi nasıl olurdu diye düşündüm ama iyiki de yapmadı hep ısrarcı olan Çınar olmamalı.Önümüzdeki hafta Çınar Arıza yı dolandıranı da bulacaktır büyük ihtimalle.Baba mevzusu çok yapay geldi bana Mavi'nin o kadar rahat bir tavır sergilemesini beklemezdim açıkcası daha kinli olabilirdi bırakıp gittiği için keza altınları bulduğu zamanki tepkiside zayıftı.Arıza ve Çınar bölümün en iyileriydi bance.Bu hafta Çınar'ı toparlanmış görmek en güzeliydi.

mercanca
10-03-06, 10:22

Bu konuda sevgili Tubiye katılıyorum.O noktadan sonra çınarın mavinin yanında bir mikro saniye daha durması bile doğru değildi.Hem mavi alıştırmıştı çınarı ben korkmam diye.Hep mavi geceleri kendi başına dönmüştü evine.Çınar bunları düşünüp gitmiştir zaten.Düşünmezse böyle birşeyi adamın düşünecek hali mi vardı.Vallahi araba ile kaza yapmadığına sevindim.O kadar sarhoşluk ve yıkılmışlık korktum valla kaza yapar diye...

söğüt
10-03-06, 10:37
Nilnisa ellerine sağlık.bende bukadar şeyi nasıl yazacağım diye düşünüyorum.Yazdıklarının her kelimesine,her harfine katılıyorum.Aklımı okumuş gibisin.Artık kimse Mavi demesin bana.

Aksağı tanıyormuş,onu idare edbilirmiş ama Çınarı tanımıyormuş.Tanıma artık zaten.Aksağıda,kırıtarak,sırıtarak,onun hediyesini kabul ederek idare edecek galiba.Biz Mavi hanım,Aksağın hırsızlık yaptığını ögrenince ondan uzaklaşacak diye beklerken,benide alın demedimi

evet arkadaşlar ben de yorumlarınızı okudum sizlere katılıyorum.
oyuncular bir efsane...herbiri tek tek.. :img-hi: .kiraz mevsimim de çok tatlı yaa...uyy yerim onun ağzını dilini dişini yanaklarını ..yerim.. ne şirin kız çocuğu öyle yaa gözlerini süze süze konuşması:)
çınar harbiden delikanlı...harbiden yürekli, harbiden sevgili...her anlamda sevgili..ama mavi gerçekten çınarı taşıyacak kapasitede değil.bunu anladık.
çınarda bunu kabullense ve uzaklaşsa iyi olur.daha güçlü bir çınar olsun.mavi o kolyeyi taktıya dediğiniz gibi ağzıyla kuş da tutsa artık çınara yakışmaz.
hem öyle tesadüflerin onları bir araya getirmesini de istemiyorum.mavi eğer gerçekten aşıksa bunu kanıtlamalı.ve çınarı haketmeli.
evet bünyamin de yılın kalası...odunu..ne diyebilirim..ayşegülün aklına, kalbine girmek için ne şirinlikler yaptı.sonra kızı rezil et sen..yok acele oldu.yok bilmem ne..beyefendi gönül eğlencesi arıyormuş galiba..iyiki ayşegül onun yanında ağlamadı.aferin ayşegül büyük kız..cesur kız..tebrik ediyorum.kırmızı tükenmez lekesini kan sanıp bayılsa bile:)
ümitin abisini belgesellerdeki aslanlara benzetmesi de çok güzeldi.
hele aksak...hele aksak...aksak...müthiş bir şey...gemisini yürüten kaptan o..başka ne denirki..

semaSARİ
10-03-06, 10:40
yapmayın arkadaşlar maviye biraz haksızlık etmiyormuyuz, hem mavi böyle olmasa ona bu kadar aşık bir çınarda olmazdı. eminim birkaç bölüm içinde maviyi daha iyi çözeceğiz. aksakla ilişkisi gelince aksak maviden kendine yarolmayacağını zaten biliyor, akşam maviyede söyledi bunu. mavi kapalı bir kutu çınarın dediği gibi kapattımı kapıları ulaşılmıyor. çınarı çok sevdiği belli, mektup gönderiyor çünkü bir şekilde ona ulaşmaya çalışıyor. ama bir kere bu hayattan kurtulmak için çabaladı oda olmadı, şimdi ikinci bir şans için cesareti yok. zaten arkadaşlar böyle kapalı noktalar olmazsa biz sezon sonuna kadar ne seyredeceğiz?

bimkolik
10-03-06, 10:41
Bu sözün üstüne söz tanımıyorum.Herşeyi anlatıyor ya.Ağlayacaktım valla.Şair adammış bizim çınarda bilmiyorduk.Çok güzel bir sözdü ya.Müthiş...
Daha önce yazdığın bölüm yorumunda seninle aynı duyguları paylaşıyorum sevgili mercanca, hatta daha da kızgınım maviye.
Ben Mavinin Çınarı böyle bir laf etmek durumda bırakmasına bile kızıyorum.
Resmen adam polis olduğu için nerdeyse utanacak. Zavallı namusunla çalışıyor ama Mavi Hanım polisliğin kötü bir meslek olduğunu her defasında yüzüne vuruyor.
Kendi utanmadan hırsızlığa devam kararı alıyor.Zannediyorki herkes Çınar gibi yakalayınca salıverecek onu.Yarın öbür gün ille yakalanacak o zaman lokantadan aldığı parada gelmeyecek evlerine bunu düşünemiyor kuş beyinli.
Ben biraz çağ dışı mı düşünüyorum lütfen arkadaşlar kim arasında duygusal bir ilişki olmadan bir erkekten böyle manalı konuşmalar eşliğinde onun verdiği kolyeyi boynuna takar? Kolye bu, jiklet şeker vermiyor.Aksaka bu konuda tavrını koymayarak bence Mavi resmen pas veriyor. Çınar Aksakın Mavi için sevdiğim kadına dokunma lafını duyduktan sonra bile Mavi gidip Aksaktan bunun hesabını sormadı.Bu da Mavinin Aksakın kendisine olan aşkından memnun olduğunu gösteriyor. Bence en kısa zamanda taksın Aksakın yüzüğünü o buna layık.
Çınarın aşkı ona on beden büyük. Allah Çınarı en kısa zamanda değerini bilen birine düşürsün ,amin.

GULBEYAZ76
10-03-06, 10:47
Mavi beni tek kelimeyle çıldırttı elimden gelse onu o kolyeyle boğacaktım.
Adamın onca lafından sonra nasıl kabul eder anlamıyorum.Ganimetleri görüp boynundan çıkarıncada tamam işte buraya kadarmış dedim ama adam pişkin pişkin içine bak diyor ismi görüyor aksakda annemin diyor e o kolyenin manevi değeri ortaya çıktı sana veriş nedeni belli daha ne diye takıyorsun birde kazağın üstüne takmış çınara gidiyor.Adam düşünmezmi duydukları bir yanda her dakka karnını doyurmaktan bahseden bir kız ve nal gibi altın bir kolye.
Çınarın tutumu çok iyi oldu umarım uzun süre devam ettirebilir.
Ayşegülde yüzüğü bünyamine iade etsin dengesiz şey hazır değilsen ne diye evlilik teklif ediyorsun.Klipmi çekiyorsun.

meline
10-03-06, 10:49
Öncelikle bir performans sıralaması yapmak istiyorum;
1. Murat DALTABAN- Arıza oluyor bu oyuncu, rol yapmıyor sanki rol bir elbise ,onu giyiniyor ve o oluyor artık. Müthişti, çok başarılı , ayakta alkışlıyorum. İntihar sahnesi, apartman boşluğunda çöktüğü çaresizlik anı ve en çok da (Kiraz'ın deyimiyle) bulanım geçirdiği yataktaki halleri çok inandırıcıydı.
2. Timuçin ESEN- Park sahnesi için söz bulamıyorum. Yaşadı ve yaşattı bize o anı.Tebrikler , dizi değil de tiyatro oyunu gibi özenerek oynadığı için.
3. Yasemin CONKA- Çok uzun değildi belki ama hayal kırıklığını gönül kırıklığını çok güzel verdi. o kadar iyi anladık ki onu ve hislerini........

gülündikeni
10-03-06, 10:50
Bu arada Aylin yeni saç modeliyle çok hos olmus.Cinar'a ördügü kazakta pek güzel.Ah Aylin'cigim böyle marifetlerin vardi da neden oturup evinde kazaklar örmedin.Para,para diye Cinar'in basinin etini yedin,gidip o marketci bozuntusuna bulasacagina kazaklar örseydin keske,evin bütçesine katkin olurdu,çamasir makinasini tamir ettirirdin,faturalari ödemeye yardim ederdin.Bir de Cinar'a pembe yanakli bir kiz dogururdun bak o zaman Cinar dönüp baskasina bakarmiydi.Sana barisma hediyesi almak için alisveris merkezine de gitmezdi,Mavi'yle telefonlari da karismazdi,bizde burda Mavi'ye sinirlenip saçimizi basimizi da yolmazdik.

bimkolik
10-03-06, 10:57
Mavi: Kendini bambaşka biri olarak tanıttın bana...

Ba ba ba ba...suçlamaya bak yuh...adam sanki ırz düşmanı azılı katil, tokatçıda
onu gizlemiş ve Mavi hanım hala bunu unutamıyor. Ama Aksakın bütün kalleşliklerini unutuyor, eliyle polise yakalattığını hatta bunun için plan yaptığını unutuyor ve Çınarın karşısında illa Aksakı savunacak kelimeler buluyor. Beyinsiz bu daha ne diyeyim.

mercanca
10-03-06, 10:59
Evet arkadaşlar bende çoğunuz gibi Bünyamini yılın hanzosu ilan ediyorum.(Kusura bakmayın kaba oldu ama yakışan daha yumuşak bir kelime bulamadım.) Sen tut öyle güzel bir evlenme teklifi yap sonrada sanki kız evi gibi bir de naz yap.Zavallı ayşegülde kendini paralıyor herşeyi ayarlıcam diye.Bünyamini bir kadını evlenmeye zorlayan taraf gibi gösterdiği içinde ayrıyeten kınıyorum.

Bir de çınara anlatırken ki rahatlığı vurdumduymazlığı çıldırttı beni.Yuhh yani.Garibim çınar da kadınlar konusunda o kadar expert (uzman) olmuş ki anladı hemen durumu da çaktırmadı.Hanzolar sıralamasında bünyamin bir numara...La azcık bakta çınardan örnek al biraz kadınlara nasıl davranılır.Önünde yılın erkeği dururken sen git yılın hanzosu ödülünü al.Seni de bu paklar bünyamin...

Ayşegülün yüzüğü çıkarması konusunda tepkili olan arkadaşlara da katılmıyorum.O durumda verdiği tepki çok doğal ve normaldi.Başka bir şey yapmasını beklemiyordum zaten.Aferin ayşegül.

tubi
10-03-06, 11:01
ya ben Mavi ye geçen haftadan beri kızgınım ki siz de biliyorsunuz. Ama genelde korumuştunuz. Yok işte.. Korumayacaksınız. Korumayın kızarım :)

tubi
10-03-06, 11:03
ayşegül yüzüğü çıkarmakla en iyisini yaptı. ben o anda yüzüğü çıkarıp tamam olmasın derdim.. o yine bünyamin e şirin davrandı. ama nasıl kırıldığını yalnızca biz gördük.

mercanca
10-03-06, 11:07

onu gizlemiş ve Mavi hanım hala bunu unutamıyor. Ama Aksakın bütün kalleşliklerini unutuyor, eliyle polise yakalattığını hatta bunun için plan yaptığını unutuyor ve Çınarın karşısında illa Aksakı savunacak kelimeler buluyor. Beyinsiz bu daha ne diyeyim.

Yahu çınar kendini bambaşka biri olarak mı tanıttı.Her bir bölümü en az 2-3 defa seyretmiş biri olarak böyle birşey hatırlamıyorum.Ufak atta civcivler yesin mavi diyecem başka birşey demiyecem.

Çınar sadece iki yalan söyledi.İlki, arabası ile okulun önünden geçerken maviye yolum burdan geçiyor demişti.Halbuki rüyası nedeniyle ayakları (burda arabanın tekerlekleri daha iyi olur herhalde ) onu mertin okulunun önüne getirmişti.Onu da ilişkinin ilk başında açıkladı.Çapkınlıktan da olmadığını açıklamıştı zaten.

Diğeri de polis olduğuydu.Onu da kabul ettirmişti.Kabul etmeyceksen o zaman derdin adamada bu kadar sürünmezdi.Polisliğini kabul ettin ki ilişkiye devam ettin.Sonradan atıp tutuyor işte.Çınar bunların dışında hep doğru söyledi söylediği gibi davrandı davrandığı gibi yaşadı yaşattı.Minareyi çalacaktın bari kılıfı önceden hazırlasaydın.Sonradan olunca böyle uydurma oluyor işte.Azcık ufak at ya.Maviyi de yılın en berbat yalancısı ilan ediyorum burdan.Bu bölümde bünyaminle resmen yarıştınız yani.Helal olsun...

bimkolik
10-03-06, 11:16
ya ben Mavi ye geçen haftadan beri kızgınım ki siz de biliyorsunuz. Ama genelde korumuştunuz. Yok işte.. Korumayacaksınız. Korumayın kızarım :)
Sevgili tubi, bende geçen haftadan beri kızgınım maviye, imzamı yeni ölçülere göre değiştireceğim ama içinde mavi olmayan uygun boyutta imza yok. Ben de teknoloji özürlü olduğum için imza yapamıyorum maalesef. Çınarlı imza konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Mavi değmesin hiç bir yerine imzaların lütfen.

gaby
10-03-06, 11:23
Evet arkadaşlar bende çoğunuz gibi Bünyamini yılın hanzosu ilan ediyorum.(Kusura bakmayın kaba oldu ama yakışan daha yumuşak bir kelime bulamadım.) Sen tut öyle güzel bir evlenme teklifi yap sonrada sanki kız evi gibi bir de naz yap.Zavallı ayşegülde kendini paralıyor herşeyi ayarlıcam diye.Bünyamini bir kadını evlenmeye zorlayan taraf gibi gösterdiği içinde ayrıyeten kınıyorum.

Bir de çınara anlatırken ki rahatlığı vurdumduymazlığı çıldırttı beni.Yuhh yani.Garibim çınar da kadınlar konusunda o kadar expert (uzman) olmuş ki anladı hemen durumu da çaktırmadı.Hanzolar sıralamasında bünyamin bir numara...La azcık bakta çınardan örnek al biraz kadınlara nasıl davranılır.Önünde yılın erkeği dururken sen git yılın hanzosu ödülünü al.Seni de bu paklar bünyamin...

Ayşegülün yüzüğü çıkarması konusunda tepkili olan arkadaşlara da katılmıyorum.O durumda verdiği tepki çok doğal ve normaldi.Başka bir şey yapmasını beklemiyordum zaten.Aferin ayşegül.
bu konuda bana katılmanıza çok sevindim sen değilmiydin pastalar içinde kıza yüzük verip evlenme teklifi eden.neymiş gözü korkmuş baştan düşünecektin onu bu öyle internette chat yapmaya benzemez sıkılınca kapatamazsın msn i sen kızı ümitlendir sonra vites küçültelim(bu deyimede acayip sinir oldum bari biraz duygusal anlat eee hanzo işte) ayşegül en iyisini yaptı bence gerçi ben olsam o yüzüğü kafasında paralardım ama neyse bence ayşegül tayin isticek (bak yine uydurmaya başladım)bünyaminde köpek gibi peşinde koşcak ama nafilee...

mercanca
10-03-06, 11:25
Belirtmeden geçemeyeceğim.Dünkü bölümde mavi aksak'ın evine gittiğinde aksak'ın arkasındaki mutfakta tezgah üzerinde duran bir + yarım ekmek görüntüsü için şapka çıkardım resmen.Bu kadar ince detaylara dikkat edilerek çekilen bir dizi ekibinin önünde ancak şapka çıkarılır.Yahu yemek falan da yenmiyordu.Ne gereği vardı orda ekmeğin denebilir ama aksak'ın evini gerçek bir ev yaptı o ekmekler benim gözümde.Helal olsun.

meline
10-03-06, 11:25
Bir iki kere daha söylemiş olmalıyım;
Dizinin konsepti bir hırsız - polis aşkı.
Mavi'nin doğru yolu bulup masum hayata dönmeseni beklemiyordum ben açıkçası.
Heyecanlı ve uzun soluklu olabilmesi adına hikayenin böyle bir dönemeci de yaşaması lazım.
Mavi hırsızlık yapacak Çınar da onu yakalamaya çalışacak.
Çünkü konu bu zaten.

O yüzden duygularımı , Mavi'ye kızgınlığımı bir kenara bırakıp eleştirmeyeceğim yaptığı hataları.Ama dün akşam izlerken forumdaki arkadaşları (mavi'ye kızan) düşünmeden edemedim.

yasmin04
10-03-06, 11:26
Arkadaşlar bu bölümdeki tüm yorumları tek tek okudum,varya hepimiz uçmuşuz........Ne olacak bizim sonumuz
Ben kendimi suçluyordum tek bir diziyi takip ediyorum o yüzden kendimi kaptırıyorum diye(ha bide emret komutanım var)artık günde iki dizi birden izleyecegim.
Yok yapamam tek göz ağrım olsun HP.Bu diziyi izledikten sonra başka bir diziyi izleyemem,kalite yönünden yani.

NILFER1
10-03-06, 11:30
Aslında dizilerde genelde bunu hep yapıyorlar.Önce büyülü bir aşk yaratıp sonra da anlamsız sebeplerle o büyüyü yok ediyorlar.Şimdi Mavi ağzı ile kuş tutsa bile aşkın büyüsünü geri getiremez.Bu kristal bir vazo gibi.Kırıldı bir kere,parçaları yapıştırsan eskisi gibi olur mu?
Adam şerefli bir meslek yapıyor ama neredeyse Mavi Hanım için şerefsizin teki oldu çıktı.Oysa kaptan ile Fulya ablanın aşkları öyle mi.Zormuş ama kırmamışlar hiçbirlerini.Kadının eski mesleği çok ağır aslında ama kaptan onu incitmemiş hiç.

gaby
10-03-06, 11:35

neymiş çınar kendini bambaşka biri olarak tanışmış hadi ya sen ne dedin"ben profesyonel hırsızım insanların zar zor para biriktirip aldıkları arabaları çalıyorum"böyle bir diyalog geçtide biz mi hatırlamıyoruz. ulan adam polismiş kötü bişey değil ki.hadibaşta hırsızdın polisten uzak durman gerekiyordu ama madem namuslu iş yapıyorum diyorsun polisle ne alıp veremediğin var hele hele çınarın sana yaptığı o kadar iyilikten sonra.zaten çınarın onu yakalattığını düşünüyosa hödük derim başkada bişey demem
aksak konusuda belli çınar sana bir gece önce aksakın dediklerini söylüyor sen ertesi gün aksaka sırnaşıyorsun yüzsüz bide kolyeyi alıyor madem elini aksak tutuğunda çekiyorsun adam saçınla oynarken ne haltediyorsun
bide şu var hanımefendi diyor ki ben aksakın ne olduğunu biliyorum:ohaaa abine kumpas kurarken nasıl anlamadın o zaman,yada seni polise ihbar ederken neden anlamadın senin hiçbi haltı tanıdığın yok saf saf dolaşıyorsun ortalıkta
bu iş çınarın eski karısıylada olmaz diziye başka nirini soksunlar bizide bu eziyetten kurtarsınlar

mercanca
10-03-06, 11:36
Aslında dizilerde genelde bunu hep yapıyorlar.Önce büyülü bir aşk yaratıp sonra da anlamsız sebeplerle o büyüyü yok ediyorlar.Şimdi Mavi ağzı ile kuş tutsa bile aşkın büyüsünü geri getiremez.Bu kristal bir vazo gibi.Kırıldı bir kere,parçaları yapıştırsan eskisi gibi olur mu?
Adam şerefli bir meslek yapıyor ama neredeyse Mavi Hanım için şerefsizin teki oldu çıktı.Oysa kaptan ile Fulya ablanın aşkları öyle mi.Zormuş ama kırmamışlar hiçbirlerini.Kadının eski mesleği çok ağır aslında ama kaptan onu incitmemiş hiç.

Çok güzel bir noktaya değinmişsin sevgili NILFER1.Mavinin önünde kendilerine örnek olacak o kadar güzel bir aşk hikayesi var ki.Mavi her zamanki gibi işine geleni görüyor işine gelmeyeni görmüyor.Ben artık şüphe ediyorum bu maviden.Bence bu kız geceleri uyumuyor.Tüm gece çınarı daha fazla nasıl üzebilirim , nasıl kırıbilirim, ne tür kelimeler onu can evinden vurur diye planlar yaptığını düşünüyorum.

Vallahi mavinin hareketlerine daha mantıklı bir çözüm bulamıyorum ben.Delirdim ya..

Melal
10-03-06, 11:36
dün akşamki bölüm güzeldi ama maviye sinir oldum gidipte dövesim geldi ama çınarda iyi yaptı yüz vermiyor artık en iyisi bu anlasın mavi hanım hele o mektup neydi sen kendini başka biri gibi gösterdin falan ya sen mavi hanım off ya daha kaç bölüm bunlar ayrı duracak aylinde çaktırmadan çınara yanaşıyor onada sinir oldum eğer aksak mavinin çınara yazdığı mektubu okumuş olsaydı heralde zevkten dört değil ondört köşe olurdu bir daha maviye pırlanta yüzük falan hediye ederdi heralde ama dün akşam aksağı bir konuda aferin dedim mavinin aksağın evine gelipte bende arkadaki işlere katılmak istiyorum dediğinde saksağın olmaz demesi hoşuma gitti ama daha ne kadar uzak kalacakki elbet birgün mavide yeniden hırsızlığa başlayacak gibime geliyor vee acaba mavinin görüşmeye gittiği adam babasını mavi ben zeynep yılmazım dedi ama adamında kızım diye sarılacak hali yok tabii haftaya en çok merak ettiğim o sanırım adam onu tersleyecek ayrıca arızanın intihar sahnesi çok güzeldi süper oyuncu olduğunu bir kere daha gösterdi gerçi dizideki herkes oynamıyor yaşıyor yaşatıyor genellikle tv dizilerinde oyunculuğa pek önem vermezler ama hırsız-poliste oynayanlar sanki tv dizisi çekmiyorlarda sinema filmi çekiyorlar hepsi oscarlık oynuyor

ARIMAYA
10-03-06, 11:41
Tüm arkadaşlar ne varsa yazmışlar içimizde bişey kalmamış ;)
Ben Aylin Çınar'a minnetlerini sunarken Çınar'ın ah bide Mavi kıymet bileydi der gibi bakışlarına çok üzüldüm.
Adam resmen kurudu , gözlerinin altı çöktü ne bu ya bi insan evladına yapılır mı !!! Ama iyi oldu kaçan balık büyük olur azcıkda Mavi emek versin
Mavi ' nin hala Çınar ve geleceğine dair tereddütlerini anlamıyorum ben. Hiçbir mazereti kalmadı adam daha ne yapsın bütün kırgınlıklarına rağmen hala omuz vermeye devam ediyor.
Özellikle Aksak kadrosunun foyası ortaya çıkınca sessiz sedasız siğneye çekmesi ve kırıta kırıta kolyeyi takması felaketti...
Çınar mutlu olsun da kim ne halt ederse etsin artık.

mercanca
10-03-06, 11:43
Dün park sahnesinde

Mavi: Sarhoşsun sen!.

Çınar: Değilim,keşke sarhoş olabilsem , yarın hatırlamak istemeyeceğim şeyleri yapabilsem.!

Acaba ne yapacaktı.Çok merak ettim ya.Keşke sarhoş olsaydı diyesi geliyor insan eğer tahmin ettiğim şeyse.:blush: :img-in_lo

Melal
10-03-06, 11:48
hakkaten hele kolyeyi sevinerek takmasına çok kzıdım aksakta maviye artık aşkını yavaş yavaş itiraf etmeye başlıyor yakında evlenmede teklif eder mavi bu bakarsınız teklifi kabul eder o zaman gider onun kıvırcık saçlarını yolarım çınar zavallım bitti tükendi ama artık mesafeli davranmaya başladı azıcık mavi hanımın burnu sürtsün eğer çınar arızayı dolandıran adamıda yakalarsa mavi hanım ne diyecek bakalım galiba çınarın şöyle yaralanması falan lazım hatta mavinin hayatını kurtarsın mavi vicdan azabı çeksin hatta hastaneye aylin gelsin geçmiş olsuna mavi kıskansın ama o zamanda iyice inat yapar mavi off ya nasıl olacakta bunlar barışacak bulamadım yolunu

Çalıkuşu
10-03-06, 11:55
Merhabalar,
bu sayfalara ilk defa geliyorum, dün ilk defa diziyi ucundan kıyısından izleme fırsatı buldum. Aslında daha öncede izlemeyi çok istedim ama saati Aşk Oyunu ile çakıştığı için sadece reklam aralarında bakabiliyordum ve inanın çok üzülüyordum, yapımcıların hatalarından dönmelerine en çok ben sevindim maalesef Aşk Oyununun karşısında hiç şansı yoktu. Gününün perşembeye taşınması en çok beni sevindirdi diyebilirim. Hem bu güzelim diziye yazık olmadı hemde perşembeye renk getirdi. Umarım gününde hep birinci olur, hakkettiği reytingi alır.

Dizi hakkında fazla ahkam kesemeyeceğim tek anladığım bir hırsıza aşık olan Polis ve aynı kıza aşık olan çete reisi. Oyuncular çok iyi kast mükemmel oturmuş, yan rolleri henüz anlayamadım zamanla onuda çözerim.

Ben aksak üzerine konuşmak için geldim. Uğur Yücelin oyunculuğu zirve yapmış...Rize aksanını mükemmel kullanıyor, etrafım rizeli doludur iyi bilirim, izlerken hoop dizinin içine giriverdim. aksanı bırakın davranışları bile tam bir karadenizli. beni aldı götürdü dün. Ülkemde böyle oyuncuların olduğunu bilmek bana büyük mutluluk veriyor. Kendisini tebrik ediyorum

Daha güzel bölümlerde görüşmek dileğiyle...

Bu arada tubi'ninde bazı yorumlarını okudum, şahsen çok şaşırdım burda gayet güzel modluk yapıyor, dizi hakkında fikirlerini beyan ediyor. kendisi bildiğim kadarıyla Aşk Oyunu'nunda modu ama Aşk Oyunu ile ilgili tek yorumunu okumadım bu güne kadar. bu beni fazlasıyla üzdü. Burda moderatör orda Polismiş dediği gibi...

hewal
10-03-06, 11:59
Hepimiz aynı şeye takmış vaziyetteyiz ve haklıyız yani polis olmak büyük suç ta hırsızlık çok normal bir iş gibi.Çınar hasta olur yada vurulursa emin olun Aylin ona çok güzel bakar Mavi de öyle uzaktan bakakalır olcağı bu.Kolye meselesi de var tabi hem öyle takıya makıya merakı yok hemde Aksak'tan hediye teşekkür et iade et gerisin geri Aksak'a.Selahattin laf sokarken bile Çınar korudu kız hala buzdolabı .

didou_didem
10-03-06, 12:00
merhabalar arkadaşlar

bende çalıkuşu gibi ilk kez diziyi izledim sürekli bende reklam aralarında bakıyordum ve çok üzülüyordum.ama artık izliyecem çüğnkü perşembe gününe alındı..
yine aynı çalıkuşu gibi çok fazla birşey bilmediğim için çok yorum yapamıyorum ama anladığım kadarıyla yorum yapmaya çalışıcam..
uğur yücel'in canlandırdığı aksak karakterinin rize aksanı muhteşem en başından beri çok hoşuma gidiyor ve muhteşem oynamış..
çınar ve mavi sahneleri müthişti dün..çınar'ın mavi'den uzak durmaya çalışması ona bakmamamaya çalışması olağanüstüydü bayıldım ya

MODERATORUN NOTU: Lütfen BOLD Karakter kullanmayınız.

esse_m
10-03-06, 12:04
ben bu senaristlere birşey demiyorum artık bunlar bimdeyken esmayı tutarsız filan yapmışlardı şimde de mavi bu senaristlerin aktirstlere karşı sinir olma durumu var acaba ?

hyoldas
10-03-06, 12:16
Hepimiz aynı şeye takmış vaziyetteyiz ve haklıyız yani polis olmak büyük suç ta hırsızlık çok normal bir iş gibi.Çınar hasta olur yada vurulursa emin olun Aylin ona çok güzel bakar Mavi de öyle uzaktan bakakalır olcağı bu.Kolye meselesi de var tabi hem öyle takıya makıya merakı yok hemde Aksak'tan hediye teşekkür et iade et gerisin geri Aksak'a.Selahattin laf sokarken bile Çınar korudu kız hala buzdolabı .

Merhabalar dünkü yorumlarım diğer sayfada kalmış ne yapalım :blush:
Mavi Çınar'ın mesleğini açıklamamasına kızıyor. Çünkü açıklamış olsaydı ondan direkt uzaklaşırdı hiç birşey yaşanmamış olurdu diye düşünüyorum. Sen o memur olsaydın beni bir gün yakalamazdın gibi yani...
Mavi kendini bununla avutuyor bence.
Mavi'ye çok kızgınım haftalardır ona şans vermeye çalışıyorum ama olmuyormuş. Mavi bu aşk işini kıvıramadı. Aksak'a yüz verdiğini düşünmüyorum bence sizde öyle düşünmeyin Aksak'a karşı aşk sevgi duygularından farklı şeyler hissediyor. Bunun Çınar'da farkından Yine Çınar-Koray konuşmasından bir parça.
Aksak o kadar zeki ki Mavi'nin onu reddedemeyeceğini biliyor. Onun korunmaya ihtiyacı olduğu için damardan girip bu kolye senin boynunda oldukça seni koruyacağımın sözüdür diyor.
Dün yazdım mı bilmiyorum ama burada üç farklı aşk var bence hepsininki de aşk, Kimi Çınar gibi sever sevikmek ister, kimi Mavi, kimi Aksak....
O yüzden herkesin görüşüne saygı duyuyorum.
Ama Mavi'ye kızgınım. Çınar en güzelini yapıyor ben geçen haftalarda Çınar'ı bu kadar sevmemiştim. Çınar güçlü olmalı ki Mavi aşkın ne demek olduğunu anlasın

forgetmenot
10-03-06, 12:17
Tutmayın beni,benim şu Arıza denilen kımıl zararlısını,şöyle dinlenip dinlenip dövesim,öldüresim geliyor.Ne fena bir adam bu!Hem kel hem fodul!Ben de yavaş yavaş,Mavi'nin kolye konusunda tutarsız olduğunu,Çınar'ı hakketmediğini düşünüyorum.Gitsin Aksak'ın peşinden,yakalansın polise, alsın kaç sene,yatsın hapiste de,aklı başına gelsin!Bence, son sahnedeki adam herşeyi inkar edecek,ben sizin babanız falan değilim diyecek!Adını değiştirip,karısını,çocuklarını terkeden adamdan hayır mı gelir?

hyoldas
10-03-06, 12:20
Birde mantık hatası mı değil mi bilmiyorum ama zaten Aksak ve çetesinin suçlu olduğu hırsızlık yaptığı tekrar ortaya çıkarsa Mavi'nin de başı yanar. Sonuçta masum olduğunu nasıl ispat edecek :img-huh:

nilnisa
10-03-06, 12:27
Birde mantık hatası mı değil mi bilmiyorum ama zaten Aksak ve çetesinin suçlu olduğu hırsızlık yaptığı tekrar ortaya çıkarsa Mavi'nin de başı yanar. Sonuçta masum olduğunu nasıl ispat edecek :img-huh:

yansın.kendi düşen ağlamaz.kılavuzu karga olanın burnunun neden kurtulmayacağını hepimiz biliyoruz.

çınar bence bu tutumunu devam ettirmeli.geçtiğimiz hafta hepimiz topun artık mavide olduğunu söylemiştik.ve mavi pasını kullandı.ama topu taça attı.bakalım oyuna nasıl devam edecek.

Melal
10-03-06, 12:29

aksak yüzünden başı yansında anlasın çınarın kıymetini ahtta hapislere düşsünde çınar parmağını bile oynatmasın hatta dein ki kendin ettin kendin buldun mavicimm o zaman kurtarsın bakalım sevgili askak bey mavi hanımı ayy sinir oldum iyicene

Fettan
10-03-06, 12:39
Mavi'nin bu davranışlarını hiçbirşeye bağlayamıyorum gurur desen gurur yapıyosa Aksak'a yapması lazım.Kendini Çınar'a layık görmüyor desem resmen polis olduğu için Çınar'ı suçluyor. Çınar'ı korumaya çalışıyor desem o zaman hem Aksak'dan hem Çınar'dan uzak durması gerekir.

Aylin şu an her ne kadar dostca konuşsada Çınar'ın başına bişey gelmesi halinde fırsatı değerlendirecektir diye düşünüyorum.

Anne ve babasının fotoğrafına bakılırsa bunların durumu önceden iyiymiş gibi geldi bana eğer o adam babalarıysa kimliğini niye değiştirmiş.

Kolye meselesine hiç girmeyeyim dedim ama olmuyor.Mavi bu aşk işlerinden anlamıyor demiş bi arkadaş tamam anlamıyor ama geceden ona Çınar ayan bean söyledi Aksak'ın kendisi hakkında söylediklerini üstüne birde bu kolye boynunda dursun yeter bana diyor nişan yüzüğünü parmağına geçirmek isterdim gibi bi laf etti daha ne yani bu lafların üstüne daha ne o kolyeyi takıyor hemde o kolyeyle Çınar'a gidiyor.

Benden uzak dur diyor adam mesafeli davranıncada teşekkür etmek için mektup yazıyor istemem yan cebime koy hesabı ne diye iyicene aklını karıştırıyorsun adamın karakolda zaten teşekkür ettin çok ciddiydinde istediğim gibi teşekkür edemedim ne yapacaktı boynunamı sarılacaktı sıcak olsaydı.

Arıza gecenin yıldızıydı kızı ve oğluyla birlikte bana göre .

Melal
10-03-06, 12:43
ya arkadaşlar moralinizi bozmayayım ama temin sitenin birinde birşey okudum malum site ismi vermek yasak hırsız-polisin senaristleri haftalık dergisinin röportaj ekinde ''bir dizide kavuşamayan aşıklar mutlaka olmalı demişler'' buda demek oluyor biz uzun bir süre mavi ve çınarı birlikte göremeyeceğiz vatana millete hayırlı olsun daha ne diyeyim off yaa

hyoldas
10-03-06, 12:43
aksak yüzünden başı yansında anlasın çınarın kıymetini ahtta hapislere düşsünde çınar parmağını bile oynatmasın hatta dein ki kendin ettin kendin buldun mavicimm o zaman kurtarsın bakalım sevgili askak bey mavi hanımı ayy sinir oldum iyicene

Bende Mavi'ye sinir oldum ama Aksak'a yüz verdiğini düşündüğümden değil. Çınar'ın mücadelesine rağmen doğru dürüst cevaplar verememesinden dolayı sinir oldum. hem Mavi niye Aksak'a yüz versin kardeşim akıl var mantık var. satır aralarından okuduğum tamam Aksak'ı seviyor onun yanında kendini güvende hissediyor -niyeyse- Belki de onu çılgınca sevdiğini bildiğindendir. Ama gerçekte Çınar'ı seviyor sevdiğini zannediyordu. Şimdi Çınar ona yüz vermediğinden onu gerçekten sevdiğini anlayacak. Aksak'a yaptıkları Çınar'a söker sanmıştı. Sevgi bir çeşit olur zannediyordu ama uzaklaştırma çabaları bu sefer tuttu!!!!
Çınar bile anladı şirineler Mavi'nin Aksak'ı sevmediğini siz anlamadınız :img-icecr

KIVIRCIK
10-03-06, 12:45
Benim en büyük korkum bu dizinin de 15. bölümden sonra tutarsizliklar gösterip saçmalamsiydi. Tek güvencemde ( kendimce tabii) Ugur Yücel gibi bir kalitenin basini sonununu kisaca senaryosunu begenmedigi bir dizide yer almiyacagidir..Umarim inandigim dogru çikar..Çünkü çogu dizi uzatilmak ugruna ana konudan uzaklasip izleyicisini hayal kirikligina ugratiyor buda uzun zamandir t.v. izlemememin sebebidir.. Bu bölümde Mavinin yanlis hareketlerinde sanki biraz bu korkumu dogru çikarir gibi..

Bu dizi uzun olmasin sayin senaristler ben raziyim ama kalitesi düsmesin lütfen..Agzimizda çok lezzetli ,ömür boyu unutamadigimiz küçük bir dilim pasta gibi tadi kalsin .

dokuz
10-03-06, 12:47
acayip kızgın ve sinirliyim :icon_mad: inanamıyorum yaa bu kadar bekle bekle sonunda mavi hanımın yaptığına değil yaptıklarına bak yaaa çok kızdım herkes gibi.. böyle bişey olamaz ya çınar a ters davranmasına felan alıştık artık !!! ama mavi artık aksağa yüz vermekten de öteye geçti yaa bi de boynuna atlasaydı bari !!! o kolyeyi nasıl kabul eder ne yapmaya çalışıyo aksak resmen bu bizim nişanımız benim sana sözüm parmağına takmama izin vermiyosun bari boynuna takayım dedi ve mavi de paşa paşa aldı kolyeyi taktı boynuna :icon_mad: olamaz böyle bişey yaaa çookkkk sinirlendim bi de yakıştımı nasıl oldu diye soruyo !!! üstüne akşam evine gidip beni de al tekrar çeteye dedi ya büsbütün sinirlendim !! sanki borçu eli silahlı adamlara mafyaya da acil vermesi lazım !!! hayri beye sonuçta parayı ver diye boğazına yapışacak hali yok ya hayri beyin!!!
bu saatten sonra çınar ne yaparsa yapsın maviye müstehak !!! aylinle tekrar evlense bile çınara en ufak bi kızgınlığım olmaz haketti mavi !!!! zaten eğer çınar mavinin telefonu açsaydı ona da kızıcaktım iyki açmadı bundan sonra da asla çınarı mavinin peşinde görmek istemiyorum !!!! çok istiyosa mavi koşsun çınarın peşinden !!!!!!!! aylin bile gözüme daha masum görünüyo maviden !!!!!!!
inanamayacağınız kadar kızgınım !!!!!!!!

Melal
10-03-06, 12:48
mavi aksağa yakın davrandıkça aksakta bu kız bendne hoşlanmaya başladı artık abi gibi görmüyor diye düşünmeye başlarsa o kötü olur o zaman mavi hepten yanar ama ne demişler kendi düşen ağlamaz bu arada aksağın babasına bakan kadının adı neydi unuttum oda aksaktan hoşlanıyor bence

tubi
10-03-06, 12:50
sanırım sakinleştirici olarak biraz konuşmam lazım. özellikle de mavi hastası birisi olarak...

şimdi arkadaşlar.. ne dedi çınara ben koyu bir maviyim. o da gideceği yolu biliyor. belki de o bu aşkın imkansızlığını kabullendi de çınarın da kabullenmesini bekliyor. ki zaten kabullendi....

yok yok yapayacağım ya savunma...

bu mavi dayaklık bir kız...

yasmin04
10-03-06, 12:50
Yeni arkadaşlargelmişler hoşgelmişler ama bu hırsız polis sayfası Aşk oyunu değil.Yazılarınızda okadar çok kullankışsınızki dizinizi.Bu diziyi bir kaçhafta daha izleseniz aradaki farkıları anlayacaksınız.ben çok sinirleniyordum çarşambaları insanlar bu diziyi nasıl farketmezler diye ama geçte olsa fark ettiğinize sevindim.Demek sizde bu Hırsız polisi izlemeyenlerdendiniz haaaaaaaaaaaaaa.
Diziyi izlemeyenleri bulmuşken birkaçşey söyleyeyim dedim de :)
Bugün hepimiz maviye takmış durumayız(sonuna kadar da haklıyız)Artık ben gelecek bölümle ilgili birşey düşünemiyorum.Allah Kerim ne çıkarsa şansımıza,herşey kısmet.

Fettan
10-03-06, 12:51
Bizde biliyoruz sevmediğini ama birine kan kustururken diğerine bu kadar taviz vermesine kızıyoruz.Birde neden birlikte olamayacaklarını doğru dürüst açıklamıyor.Tamam ayrı dünyaların insanıyız felsefesi yapıyor evdekileri bahane ediyor ama lafı döndürüp döndürüp sen polissin ben hırsızım deyince ben iptal oluyorum.Hemde bunu öyle bir söylüyorki sanki adam dünyanın en büyük suçunu işlemiş gibi kendisi ezik duruma düşeceğine karşısındakini eziyor.Tıpkı ilk başta görüşmeyelim dediği zaman Çınar yağmur altında O nu beklerken dediği gibi gerçekten görüşmek istemediğine inanmadığı için bu kadar peşindeydi ama artık sanmıyorum arasın Mavi'yi.

Melal
10-03-06, 12:53
sanırım sakinleştirici olarak biraz konuşmam lazım. özellikle de mavi hastası birisi olarak...

şimdi arkadaşlar.. ne dedi çınara ben koyu bir maviyim. o da gideceği yolu biliyor. belki de o bu aşkın imkansızlığını kabullendi de çınarın da kabullenmesini bekliyor. ki zaten kabullendi....

çok güzel sakinleştirdin tubicim kutlarım seni sanırım bu gidişle forumcak gidip biz maviyi döveceğiz heehee çınar bizi napar bilemem nede olsa aşık maviye vurdurmaz ona heralde)))bu bölümde hakkaten savunulacak bir kızmı yoktu mavinin hatalar yapıyor ama farkında dğeil ama aksaktan bir uzaklaşsa ama uzaklaşamıyor ve gerçekleri göremiyor

yasmin04
10-03-06, 12:54

Arkadaşlar tubiyi kaybediyoruz.Sen bize sahip çıkacaksın arkadaşım.Ama hepimizinde senin durumundayız.

hyoldas
10-03-06, 12:55
Ne yazıkki senaristlerin bizi Mavi'den nefret ettirmek gibi yoğun bir çabası var. Sebebini bende anlamıyorum Çoğunlukla dizilerde bayanlar mağdur olur. Vah vah deriz bunda tam tersi oluyor...

Hatta o kadar tersi ki. Aslında o kolye olayı başka birşey ima edildiği halde onu bile nişan olarak yorumlayanlar var. Bunun hatası kesinlikle o repliği hazırlayanlarla ilgili. Dokuzcum kimse çözemedi senin elinde video var :)

Aksak Mavi'ye yılışır; mavi elini çeker...
Bu güvercin kanadına bir yüzük takamdım ama bu kolyeyi kabul et!
Sen bu kolyeyi taktıkça seni koruyacağımın sözüdür bu kolye nişanesidir-işaretidir- Korunmak dedi ya Mavi'ye damarden enjekte edilmiş bir şişe serum sanki! Mavi kolyayi görünce dayanamaz. Nedense kabul eder :icon_evil
Allah cezanı verecek Mavi o kolyeyi boynunda yaprağa düşmüş ilk çiğ tanesine benzeten bir adamın elinden nasıl alırsın :img-help:

hyoldas
10-03-06, 12:59

Ah tubi'cim ah aynı dertten muzdaripiz
Mavi o kadar benden ki ondan nefret edemiyorum...
Allah kahretsin ya!
Oturup ağlayacağım şimdi. Keşke Çınar olmasydı. Bu kadar sevmeseydi Mavi'yi o zaman mavi'ye %80 oranında hak verirdim . Ama bu kadar seven bir adama yapılmaz ki Mavi!
Körmüsün kızım

Fettan
10-03-06, 13:04
Aksak'ın kendisiyle ilgili benim kadınım dediğini Çınar söylediğinde Mavi hiç tepki vermedi burasıda ilginç değilmi nasıl böyle birşey söyler falan diye.En güzel sahnelerden biride mektubu yanında açmak istediğinde Mavi ben gidince aç deyince Çınar hiç ısrar etmedi ben dedim mektupta güzel birşeyler yazıyodur peşinden gider ama malesef bizim kız yine hoşçakal yazmış .

tubi
10-03-06, 13:09
Kör güzelim.. Kör... Hem de ne kör... Gözü görmüyor. Aksak resmen kısmen söz dedi nişan dedi boynuna kolye taktı adamın kolyesini çıkarmıyor bile boynundan ya.. ama çınar kelepçe taktı sevdiği adama haykırıyor çöz şunu canım acıyor diye... karşısındakinin canını nasıl acıttığını göremeyecek kadar kör işte....

hyoldas
10-03-06, 13:10
Aksak'ın kendisiyle ilgili benim kadınım dediğini Çınar söylediğinde Mavi hiç tepki vermedi burasıda ilginç değilmi nasıl böyle birşey söyler falan diye.En güzel sahnelerden biride mektubu yanında açmak istediğinde Mavi ben gidince aç deyince Çınar hiç ısrar etmedi ben dedim mektupta güzel birşeyler yazıyodur peşinden gider ama malesef bizim kız yine hoşçakal yazmış .

İşte benim Mavi'ye kızdığım noktayı yakalamışsın!
Ben Aksak'a yüz verdiği için kızmıyorum çünkü o niyette bir insan değil Mavi!
Bu yukarıda saydığın şeylere kızıyorum. Çınar'a açıklama yapmamasına, Mektupta en azından son bir umut sözcüğü yazmamasına....

Tubi'cim sana da cevabım var bkz. mesaj 81.
söz ve nişan derken düşündüğümüz şeyden bahsetmedi Aksak

meline
10-03-06, 13:28
Şimdi bana kızacaksınız biliyorum ama Aksak'ın da aşkı kendince güzel...
Kolyeyi takmaya çalışırken saç buklesini nasıl da okşadı Mavi'nin..

Biz şimdi Mavi'ye ve o karakteri bu hale getiren senaristlere kızıyoruz ama bence onlar biraz da Aksak-Mavi aşkını kurguluyorlar.
Çünkü bu aşk iki uçlu değil, üç kenarlı bir üçgen. Kenar uzunlukları eşit olmayabilir ama üçgen.........

Bu arada Aylin'in peruğunu atmaları iyi olmuş, tipi düzelmiş modern bi hava gelmiş. Öbür türlü Çınar'ın eski karısı olarak bile yakışmıyordu.

Bünyamin bence bir korkak faredir, oyunbozandır arkadaşlar.
Gerçek hayatta da çok görünür böyle tipler. (ne diyorum ki ben dizideki her karakter zaten gerçek hayatta var)

Yine Fulya ablanın iyiniyetliliği içime su serpti.
Arıza'yla ilgili konuşurlarken dedi ya Hayri Bey'e borç verdiğini bilsem uyarırdım diye. Yazık sonra da bunu düşündüğü için üzülmüş.
İşte bir tek bu kadar iyi niyetli temiz kalpli komşular-ablalar pek kalmadı gerçek hayatta.

Bir de Çınar gibi adam kaç tane çıkar bilemiyorum yani :)

Fettan
10-03-06, 13:33
Bölüm özetini ekledim arkadaşlar bu hafta da köpürme sırası Aksak!a geliyor anladığım kadarıyla ...

hyoldas
10-03-06, 13:38
daha hazmedememiştik :img-huh:
ay ne diyeceğimi şaşırdım valla ben daha Bünyamin'in salaklığından bahsedecektim vs.. vs..

nilnisa
10-03-06, 13:40
ay bismillah nolu ya daha bu bölümü kurcalayamadık..

Fettan
10-03-06, 13:42
"Ancak bu sırada tanık olacağı şey, Aksak’ı hem yıkacak hem de öfkesini körükleyecektir"

Daha önceki bölümle özetlerinde Çınar için yazılmış böyle bir cümlenin Aksak için kullanılmış olmasından şunu çıkarıyorum ki Aksak'ı yıkıp öfkesini körükleyecek tek bir şey var ÇINAR bu da demk oluyor ki Mavi'yle birlikte falan görücek inşallah diyor bu günden geri sayıma başlıyoruz Allah bize sabır versin :..

hyoldas
10-03-06, 13:43
Meline kesinlik sana katılıyorum sonuna kadar arkandayım diziyi her yönüyle incelemek çok önemli bunu yapabildiğin için sevindim. Babamla seyrederken babam Aksak'ı görünce "ah be böyle sevgiler nerede kaldı " diyor. Herkesin aşktan anladığı farklıdır. kimi insan da Aksak gibi sever. Aşkın her türlüsüne saygın var dediğin gibi bu bir aşk üçgeni Aksak bu üçgeninn bağlayıcı açısı mavi ile Çınar'ı birbirinden ayırabilir. Ama onun aşkının da yaktığı bir can anlattığı bir kişi vardır..

meline
10-03-06, 13:57
Meline kesinlik sana katılıyorum sonuna kadar arkandayım diziyi her yönüyle incelemek çok önemli bunu yapabildiğin için sevindim. Babamla seyrederken babam Aksak'ı görünce "ah be böyle sevgiler nerede kaldı " diyor. Herkesin aşktan anladığı farklıdır. kimi insan da Aksak gibi sever. Aşkın her türlüsüne saygın var dediğin gibi bu bir aşk üçgeni Aksak bu üçgeninn bağlayıcı açısı mavi ile Çınar'ı birbirinden ayırabilir. Ama onun aşkının da yaktığı bir can anlattığı bir kişi vardır..

Muhtemelen benim yaşım babana seninkinden daha yakın olduğu için aynı düşünmüşüzdür hyoldas'cım. :)
Ben hepimizin dikkatini bir noktaya çekmeye çalışıyorum yalnızca bu dizi basit bir genç kız-yakışıklı erkek hikayesi değil. Aşkın çeşitli versyonları var burada hepsinin tadını çıkartalım illa birilerinin fanatik taraftarı olmayalım.
Yani bu benim fikrim tabii.....

Bu arada özet gelmiş hayırlı olsun...

yasmin04
10-03-06, 13:59
Aksağın aşkına da saygımız sonsuz.Biz mavinin tavırlarına kızıyoruz.Daha öncede yazmıştım.Aksağın sevgisi,mavinin çınara olan sevğisinden daha büyük.Adam mavi için herşeyi yapıyor.Seviyorsan şansını zorlayacaksın,Çınarda Aksakta bunu yapıyor ama mavi..............Olan çınara oluyor.Aksak en azından maviyi yanında tutabiliyor,konuşabiliyor.Ya çınar :(

hyoldas
10-03-06, 14:04
Muhtemelen benim yaşım babana seninkinden daha yakın olduğu için aynı düşünmüşüzdür hyoldas'cım. :)
Ben hepimizin dikkatini bir noktaya çekmeye çalışıyorum yalnızca bu dizi basit bir genç kız-yakışıklı erkek hikayesi değil. Aşkın çeşitli versyonları var burada hepsinin tadını çıkartalım illa birilerinin fanatik taraftarı olmayalım.
Yani bu benim fikrim tabii.....

bence bu bir masal gerçekten öyle düşünüyoru. Aşkını Çınar gibi, Mavi gibi, Aksak gibi, yaşayanların masalı...
Bu üç karakterde birbirinden farklı aşkı yaşayışları, hayata bakışları hepsini tek tek anlamaya çalışıyorum. Bende yakışıklı oğlanla güzel kız olarak değilde dün yazmıştım. Karanlıkların Prenses'i Mavi, onun peşini bırakmayan sabırlı Avcı Aksak ve Beyaz Atlıyla Mavi'yi karanlıklardan çıkartmayan çalışan Beyaz Atlı Çınar...
Biz kızlar olarak Beyaz atlılara hayranız ama herkesin aşktan anlayaışı farklı...
Saygı duymakta fayda var :)

meline
10-03-06, 14:12
Sakın yanlış anlamayın ben de illa ki Mavi-Çınar aşkı galip gelsin istiyorum.

Ama Aksak 'Bir de benim halime bak ,, enkaz tam bir enkaz' deyince de ....
anlayın işte genç bayanlar :)

Genç bayan deyince aklıma geldi yine Gülay harikaydı bu bölüm.Vahşi batının en hızlı flörtçüsü kız yaa :)

hyoldas
10-03-06, 14:15
Aksağın aşkına da saygımız sonsuz.Biz mavinin tavırlarına kızıyoruz.Daha öncede yazmıştım.Aksağın sevgisi,mavinin çınara olan sevğisinden daha büyük.Adam mavi için herşeyi yapıyor.Seviyorsan şansını zorlayacaksın,Çınarda Aksakta bunu yapıyor ama mavi..............Olan çınara oluyor.Aksak en azından maviyi yanında tutabiliyor,konuşabiliyor.Ya çınar :(

Biz ne demek anlamadım ama?
bende kızıyorum mavi'ye kızmamak mümkün mü ama gerçek değil bu! Bu kadar da abartmaktan ziyade bunun bir hikaye olduğunu kabullenmek istiyorum. neden Çınar'a kendini açıklayamadığını bilmek istiyorum bunu bilmeden de kendimde yorum yapma hakkı bulmuyorum. Çınar gibi birine bu yapılır mı diye de düşünmeden kendimi alamıyorum ama bu aşkların içinde "sizin"de dediğiniz Mavi'nin aşkı en pasif kalan en ne olduğu bilinmeyen aşk o konuda haklısınız...

söğüt
10-03-06, 14:16
Aksak Mavi'ye yılışır; mavi elini çeker...
Bu güvercin kanadına bir yüzük takamdım ama bu kolyeyi kabul et!
Sen bu kolyeyi taktıkça seni koruyacağımın sözüdür bu kolye nişanesidir-işaretidir- Korunmak dedi ya Mavi'ye damarden enjekte edilmiş bir şişe serum sanki! Mavi kolyayi görünce dayanamaz. Nedense kabul eder :icon_evil
Allah cezanı verecek Mavi o kolyeyi boynunda yaprağa düşmüş ilk çiğ tanesine benzeten bir adamın elinden nasıl alırsın :img-help:
ya sen bir harikasın gülmekten bayılıyorum burada.. :img-hyste bölüm özetinde ne diyo arkadaşlar..ağ bağlantılarımın ayarları değişiyodu bu gün takip edemedim..
gerçi bizde illede nişanlanmak sözlenmek anlamında algılamadık.ama bir erkek durduk yerde annesinin kolyesini (özel bir eşyasını ) bir kadına niçin hediye etsinki.babasının hayrı olarak etmez heralde, bir beklentisi var demektir.adam kendini paralıyo, daha ne desin.mavi de kabul ediyo, bi de sen tak demedi mi kan beynime sıçradı.iyiki çınar görmedi.aylini vurmadı ama maviyi kesin vururdu.
bu çınarın kaderi de kadınlardan yana ihanet görmek.bence unutsun maviyi..
dediğim gibi mavinin yaptığı şey sadece mecburiyetle ilgili değil,karakter meselesi.kaçacakları gün yakalanmayıp da çınarla gitseydi bile birkaç gün bilemedik birkaç ay sonra çınarı kesin bırakırdı.

tubi
10-03-06, 14:19
aaa evet Gülay'ı atlamamak lazım bu arada tabi.. Ahsen'e alen açık asılıyor. Bu kız beni gülmekten öldürecek. Gerçekten de bu dizide rolünü yapamayan diye birisi yok. Bıcırıklarımız bile şahane...

kırık kalbim
10-03-06, 14:20
mavi bu bölüm beni fazla etkilemedi malesef.keşke dizi çarşamba yayınllansa tekrar.bakın reytinglerde baya düştü.ne diye perşembeye aldılarsa

meline
10-03-06, 14:25
Korku insanı pasif yapar.
Biri boynuna kolye diğeri bileğine kelepçe takıyor.
Herkes kendinin olsun istiyor Mavi.

Bazen hem kendi hissettiği hem de karşısındakinin aşkı korkutur insanı.
Mavi Çınar'dan korkuyor. İnsan neden korkar? bilmediğinden , tanımadığından, güvenemediğinden. Mavi gün ışığını tanımıyor. O ışıkta açık ve net olmayı da.
Çünkü dediği gibi o gecenin koyu mavisi (hani şu parlament mavisi:))......

Neden hırsızlığa dönmek istiyor? Çünkü Mavi o dünyada güçlü hissediyor kendini. Yapmayı iyi bildiği şey bu. Masumların yaşamında hep hor görülecek (Bknz.Örnek şekil 1A- Karakolda Selahattin'in tavrı)

Çınar'ı da kendisiyle birlikte çukura çekmek istemiyor.

Ne dedi 'kaybedecek hiçbirşeyim yok.' Çınar olmayınca kaybedeceği hiçbirşeyi yok Mavi'nin. Ve öyle güçlü hissediyor kendini.

tubi
10-03-06, 14:34
off meline nasıl bir yorum yapmışsın tebrik ederim....

çok güzeldi...

ama yine de mavi kör.. hayır ona olan bu sinirimizi azaltamadın :) çaba sarfetme :)

mercanca
10-03-06, 14:38
Ya gülay konusunda katılıyorum size.Çok tatlıydı dünkü bölümde ama arsen sanki biraz haz etmiyor mu ne?.Soğuk davranıyor gülaya.Sanki bulunmaz hint kumaşı kendisi.Kızcağız her geldiğinde bir surat bir surat.Gülayda amma yılışık.Adam pas bile vermiyor.Hala inatla geliyor.

semaSARİ
10-03-06, 14:46
meline, sonuna kadar yazdıklarına katılıyorum. işte dün akşamki bölümün anafikri. arızanın intiharı bile mavinin çaresizliğinin bir kanıtı.

söğüt
10-03-06, 14:46

bugün hepinize yürekten katılıyorum arkadaşlar .o kadar yürekten inanmıştım ki maviye.bu park sahnesinde çınarın aşkını anladığını kendisinin de onu çok sevdiğini, çok özlediğini, aslında çınarı artık suçlamadığını, anlamaya başladığını,aksağa karşı hiçbir zaman aşk anlamında birşeyler hissetmediğini, aksaktan bunun hesabını soracağını; ama maddi sıkıntıları yüzünden şimdilik onun yanında çalışmak zorunda olduğunu söyleyecek kadar dürüst bir kız olduğun düşünüyordum.ama yanıldım.

hyoldas
10-03-06, 14:48
ya sen bir harikasın gülmekten bayılıyorum burada.. :img-hyste bölüm özetinde ne diyo arkadaşlar..ağ bağlantılarımın ayarları değişiyodu bu gün takip edemedim..
gerçi bizde illede nişanlanmak sözlenmek anlamında algılamadık.ama bir erkek durduk yerde annesinin kolyesini (özel bir eşyasını ) bir kadına niçin hediye etsinki.babasının hayrı olarak etmez heralde, bir beklentisi var demektir.adam kendini paralıyo, daha ne desin.mavi de kabul ediyo, bi de sen tak demedi mi kan beynime sıçradı.iyiki çınar görmedi.aylini vurmadı ama maviyi kesin vururdu.
bu çınarın kaderi de kadınlardan yana ihanet görmek.bence unutsun maviyi..
dediğim gibi mavinin yaptığı şey sadece mecburiyetle ilgili değil,karakter meselesi.kaçacakları gün yakalanmayıp da çınarla gitseydi bile birkaç gün bilemedik birkaç ay sonra çınarı kesin bırakırdı.

Ay öyle deme söğüt
Mavi'miz de fedakar ama aşkta değil işte aşkı yaşamayı bilmiyor!
Onunda ailesi var onların annesi olduğu halde Çınar'la kaçmak uğrıuna elinin tersiyle itti herşeyi..
Tamam şimdi yanlışlar yapıyor ama roller değişti. Ya çınar ne zaman gerçekleri anlatacak diyorduk. Dün tüm duygu ve düşüncelerini anlattı. Sıra Mavi'de neden böyle olduğunu anlatmalı Çınar'a...

Yoksa Çınar dediğin gibi mavi'yi alnının çatından vuracak!
O iki kaşın arasında koskoca dünya olan mavi hu huuu nerdesin???

mercanca
10-03-06, 14:52
Sevgili Dokuz'un videolar bölümüne eklediği bölümün ilk sahnesini seyrettim ve sinirim iyice tepeme çıktı.
Mavi: Bıktım ya bıktım.Yeter artık rahat bırakın beni

diyor çınara.Bıkmış demek ki çınardan.Allahım delirecem şimdi dikkat ettim bu lafa.Gelde saçını başını yolma mavinin.Çınar bıkılacak adam mı ya.Bir dakika durmasın çınar mavini yanında.Bıkmış ya bıkmış olacak şey mi.

söğüt
10-03-06, 14:54
Ya gülay konusunda katılıyorum size.Çok tatlıydı dünkü bölümde ama arsen sanki biraz haz etmiyor mu ne?.Soğuk davranıyor gülaya.Sanki bulunmaz hint kumaşı kendisi.Kızcağız her geldiğinde bir surat bir surat.Gülayda amma yılışık.Adam pas bile vermiyor.Hala inatla geliyor.

arsen hırsızlığı ortaya çıkacak diye çekiniyor o dertten yanaşamıyor.gülayda hoş ama boş..hani sevgilisi vardı isteticem seni falan demişti ne oldu:)

hyoldas
10-03-06, 14:57
Meline
yazdıklarının hepsini editleyip kendime adıma yazasık geldi bu duygular içinde olduğunu bilsemde Mavi'nin Çınar bu kadar sevilesi olduğu için kabul etmekte bende herkes gibi zorlanıyorum. Mavi kendini açıklayamıyor. nasıl o Aksak'ı çözmüşse Aksak'ta onu çok iyi tanıyor o kolyeyi alacağını da biliyordu. Herşeyi biliyor....

Mavi Çınar'a sen o itirafı bana yapsaydın---ben zaten seninle olmazdım--- demek istedi. Yani bana polis olduğunu söyleseydin senden uzak durudum dedi. O yüzden o ilk memurum diye gülümseyen adamı özlüyor. Çınar'ın polis olması onun hayatının bütün raconlarına tersti...

söğüt
10-03-06, 14:59
Ay öyle deme söğüt
Mavi'miz de fedakar ama aşkta değil işte aşkı yaşamayı bilmiyor!
Onunda ailesi var onların annesi olduğu halde Çınar'la kaçmak uğrıuna elinin tersiyle itti herşeyi..
Tamam şimdi yanlışlar yapıyor ama roller değişti. Ya çınar ne zaman gerçekleri anlatacak diyorduk. Dün tüm duygu ve düşüncelerini anlattı. Sıra Mavi'de neden böyle olduğunu anlatmalı Çınar'a...
Yoksa Çınar dediğin gibi mavi'yi alnının çatından vuracak!
O iki kaşın arasında koskoca dünya olan mavi hu huuu nerdesin???

o gidiş çınar için değildi tatlım ben de öyle sandım ama değil.hırsızlıktan kurtulma ümidiyle kabul etmiş belliki.çınar onları da alırız yanımıza demiştiya.hangi erkek seninle beraber ailenin geçimini de yüklenirim derki ama çınar demişti.

meline
10-03-06, 15:02
Mavi'nin teyzesini oynayan kadın değişmiş bu arada.
İlki daha tumturaklıydı sanki.

Düşünün Mavi'nin hayatının bir köşeciğinde minik bir tünelcik var, hafif bir ışık süzmesi geçen ve ona bile el uzatamıyor.
Bu kıza dürüst ve doğru yaşamdan kimse el uzatmamış bu güne kadar.Cadı teyze kendi rahat hayatına leke sürerler diye yok sayıyor küçücük bir yardımı bile esirgiyor öbür yandan tek destek gördükleri (samimi çıkarsız hesapsız destek) eski bir konsomatris.

Siz olsanız Mavi'nin yerinde ışıktaki, doğrudaki, namuslu hayat rolünün oyuncularına kızgın olmaz mısınz? Hele de bu kadar ikiyüzlü bu kadar insafsız, hoşgörüsüz, yardımlarını esirgemiş bencil ama sözde namuslu insanlara kızgın olmaz mısınız? tavır koymaz mısınız?

Gerçek yaşamda da bu böyle hırsızları değil onları bu duruma iten kayıtsızlar ordusunu da eleştirmeyi bilmek lazım.

(pardon tubi yine kendimi tutamadım sen yine de vazgeçme :) )

NILFER1
10-03-06, 15:02
Korku insanı pasif yapar.
Biri boynuna kolye diğeri bileğine kelepçe takıyor.
Herkes kendinin olsun istiyor Mavi.

Bazen hem kendi hissettiği hem de karşısındakinin aşkı korkutur insanı.
Mavi Çınar'dan korkuyor. İnsan neden korkar? bilmediğinden , tanımadığından, güvenemediğinden. Mavi gün ışığını tanımıyor. O ışıkta açık ve net olmayı da.
Çünkü dediği gibi o gecenin koyu mavisi (hani şu parlament mavisi:))......

Neden hırsızlığa dönmek istiyor? Çünkü Mavi o dünyada güçlü hissediyor kendini. Yapmayı iyi bildiği şey bu. Masumların yaşamında hep hor görülecek (Bknz.Örnek şekil 1A- Karakolda Selahattin'in tavrı)

Çınar'ı da kendisiyle birlikte çukura çekmek istemiyor.

Ne dedi 'kaybedecek hiçbirşeyim yok.' Çınar olmayınca kaybedeceği hiçbirşeyi yok Mavi'nin. Ve öyle güçlü hissediyor kendini.

Tamam korkuyor olabilir,ama neden Çınar a saldırıp duruyor o zaman.Sürekli Çınar ı suçluyor.Ayrılsın Çınar dan onu görmesin.Mavi nin korkması Çınar ı incitmesinin mazereti olamaz.İstemiyorum seni desin.Ama Çınar peşinden koşmayınca,telefonlar,mektuplar.Aksak a karşı da tavır koyabilmeli adamın flörtlerine resmen karşılık veriyor.Annesinin kolyesini alması hiç hoş değil.Valla ben Mavi nin Aksak a olan davranışlarının nedenini çözemiyorum ama Aksak ın sevgisinden hoşnutmuş gibi geliyor bana.

söğüt
10-03-06, 15:03
MAVİ BABASININ İZİNDE

Mavi, tesadüflerin karşısına çıkardığı Melih Bey’in babası olup olmadığını öğrenmeye kararlıdır. Tehlikeli de olsa her yolu deneyecektir. Bu uğurda attığı adımlar, başının bir kez daha belaya girmesine neden olur.

Bu arada Mavi’ye uzaktan da olsa yardımını esirgemeyen Çınar, Arıza’yı dolandıran adamın peşini bırakmaz. Çınar’ın görev aşkı, Mavi’yle yeniden karşılaşmalarına vesile olur. Ama Mavi, Çınar’ın uzak tavrı nedeniyle minnettar kalmakla yetinecektir.

“Bu adam gerçekten babamız mı” sorusu, Ümit’le Arıza’nın da hayatında yeni bir dönem başlatır.

Mavi’yi araştırmasında yalnız bırakmayan Aksak da belaya kendi isteğiyle bulaşır. Eteklerine dolanan işi temizlemek için daha büyük bir riski göze alır. Ancak bu sırada tanık olacağı şey, Aksak’ı hem yıkacak hem de öfkesini körükleyecektir.

Hırsız-Polis, heyecan dolu yeni bölümüyle Perşembe akşamı 21.45’te Kanal D’de. Kaçırmayın!

Fettan
10-03-06, 15:15
Akşam izlerken annem sinir oldu Çınar'a 1.parkta bırakıp gidince 2.kolundaki kelepçe izini görünce şimdi videolarda izleyince kolundaki izi görünce aslında Mavi'yede üzüldüm.Görünüşte Çınar Mavi'nin peşinden sürükleniyormuş gibi aslında Çınar Mavi'yi daha çok sürükledi peşinden tatile giderken Antalya'ya gidecekleri zaman kelepçeyi takarken Aksak'a kendi iradesiyle gittiği için başedebiliyor dediği gibi ama Çınar Çınar'a ne kadar karşı koysada bi şekilde sürükleniyor ardından umarım bu hafta kendi rızasıyla sürüklenecek peşinden...

dml
10-03-06, 15:17
DİYECEKLERİM SİZİN DEDİKLERİNİZDEN FARKLI OLMAYACAK ÖNCELİKLE BELİRTEYİM..
şu ana kadar yorum yapmş tüm arkadaşların dediklerini okudum ve herkesin dediğini özetlemek gerekirse:
1) dünkü bölüm yine "dizi kendini aştı!" dedirtecek kadar muhteşemdi...
2) hepimizin içinde maviyi bir kaşık suda boğma isteği doğdu...
3) çınar hepimizi yine eritmeyi başardı...
4) o kolyeyi alıp aksak
5) arıza döktürdü...
6) çocuklar bizi çok güldürdü=))
7) huylu huyundan vazgeçmez...

en acısı da mavi çınardan vazgeçti, hırsızlıktan vazgeçemedi...

dml
10-03-06, 15:22
maviyi gerçekten de bir kaşık suda boğmak istiyorum şu an bile!
o ilk sahneleri nasıl heyecanla bekledim anlatamam size (ama siz de anlarsınız gibime geliyor tabi=) ).. çınarın o ümitsizlikle dolu bakışları.. maviyi ne kadar seviyor bu adam ya.. bu sevgiyi tarif etmek cidden zor...
o burun burunayken, hani derler ya nefesleri birbirine karışırkenki halleri...
ahh...
içim acıdı resmen... maviye acıdım aslında oralarda, kız hala halinden geçmişinden yaptıklarından utanıyor, çınarın acı çekmesini de istemiyor, koyveremiyor... elinden gelmiyor..
ama dedikleri çınarın canını o kadar yaktı ki...
o söylediği sözlere hiç gerek yoktu..
allah aşkına sen kim olduğunu söylemedin bana dedi ya... kendisi ne yaptı acaba??? ben hırsızım çınarcım kusura bakma hadi eyvallah diyip de arkasını dönüp gitti mi? o da yalan söylemedi mi aynı şekilde?? çınarı kaybetmemek için? bunları göremeyecek kadar ne zaman körleşti bu kız? cidden hayrete düştüm..
ve çınarın o gidişi yok mu...
bi saat konuşsa bu kadar çok şey anlatamazdı herhalde...
kelepçeyi çözüşü ve gidişi..

MAVi:Cöz su kelpçeyi

CINAR:Cöz su kelepçeyi, çözebilsem seni baglayan herseyi çözebilsem.Soyunsak,herseyi soyunsak,hirsizligi,polisligi,su Allahin belasi çaresizligi soyunsak,kadinla erkek olsak sadece.

ah... allahım böyle bir söz...
içimi titretti benim gerçekten..
ve o sahnede kelepçeyi çözüp gidişi her şeyi özetledi...

"senin istediğin olsun mavi, çözüyorum kelepçeyi..
yokum artık...
olmayacaksın artık..."

dml
10-03-06, 15:32
mavinin aşkından şüphe falan etmiyorum ona ne kadar kızsam da.. artık öyle bir şey yapmayacağımı zaten söylemiştim ama dünkü bölümde yaptıkları için ne kadar düşünsem de cidden elle tutulur bir bahane bulamıyorum...
çok çok saçma hareket etti kesinlikle...
çınarın halini ise takdire layık görüyorum sadece..
artık bunu yapması gerekiyordu, sırtını dönüp gitmesi gerekiyordu...
hani mavi hapisteyken demişti ya bi de, sevdiğin fark etmeden onun sana sırtını dayamasına izin vereceksin.. onu koruyacaksın...
arızaya giderek de yine bunu yaptı..
çatıdaki sahne bence bölümün hatta dizinin en güzel sahnelerindendi...
arızayla çınar karşılıklı döktürdüler hakkaten!
hele sonra arıza yatarken dedi ya..

ben çınarı kapıdan kovdum, o benim hayatımı kurtardı...

ne denir bunun üstüne?
işte böyle bir adam...
yok, çınar böyle davranılmayı hak etmiyor kesinlikle acı çekmeyi hak etmiyor.. o yüzden kendini uzaklaştırmak en doğru davranış...
şimdi de yine hissettirmeden maviye yardım etmeye devam ediyor ya... muhtemelen(hatta özete göre kesin) o dolandırıcıyı da yakalayacak...
bu da maviye kapak olsun bari!!!!

*-*

karakolda ilk defa mavi çırpınırken çınar soğuk durabildi..
yapması gerekeni yaptı, yapmak istediğini değil..
mavicilik oynamaya karar verdi ve sonuna kadar böyle götürmesi gerekiyor bence ki mavi çınara ne çektirdiğinin farkına varsın...

öyle de olmaya başladı zaten..
iki kere arayışı, ikisinde de telefona çıkmayışı çınarın...

ama o mektup!!!
o zehir zemberek mektup!!!!!
niye böyle bir şey yapıyorsun yaaa??? ne hakkın var artık??? rahat bıraksın madem.. her sözüyle çınarı daha da devirdiğinin bal gibi farkında... o zaman sus mavi.. konuşma allah aşkına...

söğüt
10-03-06, 15:36
aksağın aşkın asaygı duyuyorum ama aksak kendi aşkı için mücadele ediyor.çınarda aşkı uğruna mücadele veriyor.bir insan için bence mesleği çok önemlidir.hele severek yapıyorsa..çınar sevdiği halde mesleğinden bile ayrılmayı göze aldıniçin aşkı için..aşık olduğu kadın tarafından hakettiğinden daha fazla hakaret gördü vazgeçmedi.suçlandı vazgeçmedi..üstelik her defasında sıcacık yüreğini açtı maviye..
ümit bile jilet için mücadele etti.maviye arızaya karşı çıktı.
peki mavi ne yaptı?
birkaç gece ağladı...fazla bir şey yapmasına da gerek yoktu efendice çınara yüreğini açsaydı.çaresizliğini anlatsaydı efendice ayrılalım deseydi.ama hayır
hep anlamsızlık, hep çınarı duymazlık, hiçe saymazlık.
madem öyle hala çınarı ne için arıyor mektup yazmalar falan ne oluyor.zaten mektupta anlattığı farklı birşey yoktu.bişey değil çınarı istifaya zorlayacak.

dml
10-03-06, 15:48
mavi çınara biraz ara vereyim bari=)
arızaya o kadar acıdım ki.. hayatın sillesini yemek derler ya.. hakkaten de öyle oldu... intihar tabii ki tercihi olmamalıydı ama o anki ruh haliyle sanırım her şeyi yapabilirdi.. zaten sonradan yanlış bir şey yapmış olduğunu fark etti ve kabuğuna çekildi.. o yatarken dediği sözlerin hepsi dokundu bana ama en çok da çınar için söylediği söz...

ben onu kapıdan kovdum o benim hayatımı kurtardı...

hayri beyi her bölüm daha da çok seviyorum kalbi çok temiz bir insan kesinlikle.. çocukları insafa gelecek mi acaba bir gün...

ümitle jilet yine çok tatlılardı allahım bu jilet de olmasa zaten bütün bölüm yas tutucaz!!!

aaaa bi de gülay tabi=)))
muhteşemdi yine ya...
öldüm gülmekten..
o arsen de az diil, gülayın ilgisinin farkında kendini ağırdan satıyor ama başka talibi olmayacağını anlayacak olursa o da gülaya yakınlaşmaya çalışabilir:P

ve çocuklar!
ya ne bıcırıklar bunlar!
kiraza her bölüm bitiyorum cidden...
her sözü muhteşem .. bu kadar mı doğal oynanır? oynamıyor hakkaten kendisi gibi sanırım ama bunu ekrana taşırkenki başarısı muhteşem.. mert de aynı şekilde tabi! ikisinin de yanaklarını sıkasım geliyor..

"hala babam kuş gribi mi oldu???"
"hayır babam bunalımdaaa"

:):):):):)

dml
10-03-06, 15:54
aksak...
onun maviye olan tutkusu/aşkı/sevgisi her ne ise işte... gerçekten tam olarak anlayamadım hala.. belki yıllardır kendini kandırıyor, belki ona olan duygularını aslında kendisi de bilmiyor...
bilemiyorum...
ama ben onun hissettiğini tanımlayamıyorum...

o kolyeyi verirken mavinin saçlarını yavaş yavaş okşayışı...sinir oldum tabii ki ama biraz da garip hissettim ne bileyim... hakkaten aşksa onunki ona da yazık...
yazık olurDU eğer içinde yaşamayı bilseydi..
olmayacak duaya amin demekten vazgeçseydi!!!
elini tutuşu...
parmağına yüzük takardım diyişi...
cidden çok çok sinir bozucu sahnelerdi bana göre tabii ki ama lafım uğur yücele gelmiyor.. bu duyguları yaşatabildiği için hayranım kendisine...

son olarak...
maviyi o istemesine rağmen hırsızlıktan uzak tutması iyi tabii ki ama bu konuda da maviye o kadar kızgınım ki başka bir şey diyemeyeceğim...

mavi çınardan vazgeçti hırsızlıktan vazgeçmedi ya...
en çok o koydu bana...

Melal
10-03-06, 16:01
MAVİ BABASININ İZİNDE

Mavi, tesadüflerin karşısına çıkardığı Melih Bey’in babası olup olmadığını öğrenmeye kararlıdır. Tehlikeli de olsa her yolu deneyecektir. Bu uğurda attığı adımlar, başının bir kez daha belaya girmesine neden olur.

Bu arada Mavi’ye uzaktan da olsa yardımını esirgemeyen Çınar, Arıza’yı dolandıran adamın peşini bırakmaz. Çınar’ın görev aşkı, Mavi’yle yeniden karşılaşmalarına vesile olur. Ama Mavi, Çınar’ın uzak tavrı nedeniyle minnettar kalmakla yetinecektir.

“Bu adam gerçekten babamız mı” sorusu, Ümit’le Arıza’nın da hayatında yeni bir dönem başlatır.

Mavi’yi araştırmasında yalnız bırakmayan Aksak da belaya kendi isteğiyle bulaşır. Eteklerine dolanan işi temizlemek için daha büyük bir riski göze alır. Ancak bu sırada tanık olacağı şey, Aksak’ı hem yıkacak hem de öfkesini körükleyecektir.

Hırsız-Polis, heyecan dolu yeni bölümüyle Perşembe akşamı 21.45’te Kanal D’de. Kaçırmayın!

bela maviyi çekiyor özeti erken veriyorlar iyide o zamanda böyle merak ediyoruz acaba o adam hakikaten babasımı demekki mavi o adamla görüştüğünü anlatıyor evdekilere çınar arızayı dolandıran adamı bulacak belli ve anladığım kadarıyla çınar bu bölümde de maviye karşı mesafeli aferin çınar off yaa perşembeye daha çok var

mercanca
10-03-06, 16:21
mavi çınardan vazgeçti hırsızlıktan vazgeçmedi ya...
en çok o koydu bana...

Zavallıcık çınar şamar oğlanına döndüğü için ona vurmak daha kolay geliyor maviye.Nasıl olsa her git deyişinde çınar geri geldi ya.Mavi her seferinde de vazgeçti.Biliyordu çınarın kuyruğunu bacaklarının arasına sıkıştırıp geri döneceğini.Bu seferde vazgeçti.Ama ne oldu.Çınar yedi mi bu sefer.Yemedi.Yemez.Yememeli.

Aslanım çınar nasıl gururluymuş gördük.Önceden şikayet edip duruyorduk çınarı bu halde görmeye daha fazla dayanamayız de.Oldu işte sonunda çınar koydu tavrını.Koy tavrını çınar.O telefonlara cevap vermemesi en iyisi oldu.Budur işte ya.İradeli olacaksın.Mavide bir tek kendinde var sandı irade.Aha kapı gibi irade çınarda da var.Burnu sürtülene kadar böyle davran.

Bu sefer mavi kuyruğunu tutup gelsin çınara sorsun Sen Nasıl dayanıyorsun diye de görelim.Hatta ilk hamleleri o yapsında görelim.Çınarın başını kendi avuçlayıp öpsün.Birazda erkek tarafının nazı geçsin canım...

beam
10-03-06, 16:26
çınar taviz vermiyo falan deniyor ama sonuna bakarsak aksak sinirleniyo ki aksak en çok neye sinirlenir mavi ile ilgili bişeye ki bu da ne olabilir?tahminimce maviyle çınarı birarada görücek bu da güzel bişey

hyoldas
10-03-06, 16:36
Bu sefer mavi kuyruğunu tutup gelsin çınara sorsun Sen Nasıl dayanıyorsun diye de görelim.Hatta ilk hamleleri o yapsında görelim.Çınarın başını kendi avuçlayıp öpsün.Birazda erkek tarafının nazı geçsin canım...

kesinlikle haftalardır beklediğim Çınar buydu.
Güçlü olan yıkılmayan Çınar'ı görmekti...
Mavi'ninde benim gözümde tek suçu Çınar gibi birini sevmiş olması!
daha salak daha aşktan anlamayan bir olsaydı ya...
Bu adama nasıl dayanıyorsun Mavi
Dayanamıyorum
Dayanmamaya devam et olur mu Maviii

bustedspii
10-03-06, 17:00
bizde dün ailecek izledik ve annemin dedigi cıktı yine:cınar arızayı atlamadan yakaladı..(cok güel sahneydi) Mavi gecmişinden kolay kolay kopamaz zaten bence..bu mavi-çınar aşkında en büyük sorun caresizlik..Bölüm özetini okuyucnada aksak'ın başına gelebilcekler konusunda bi fikrim yok ama acaba soydukları magaza o onunla ilgili bi terslik mi yaşıycaklar??başka birşey gelmedi aklıma valla,ama özet gizemli geldi bana..özette yazan Mavi-Çınar'ın yollarının kesişme hikayesine gelince zaten daha cok kesişecektir yolları isteseler de istemeselerde:)dün benim aklıma bir sahne geldi belki olur dizimizde acaba şöyle bir sahne görür müyüz hırsız poliste bir çatışma olur mavi-çınar ordadır çınar maviyi kurtarmak için kurşunun önüne atlar fln yani nerden geldiyse aklıma..bu arada dün bir soru sormuştum Mavi nin lakapı niye Mavi??göz rengi de kahverengi yani cok fazla mavi renk giyiyor bi baglantı olabilir mi:)

hyoldas
10-03-06, 17:00
içim acıdı resmen... maviye acıdım aslında oralarda, kız hala halinden geçmişinden yaptıklarından utanıyor, çınarın acı çekmesini de istemiyor, koyveremiyor... elinden gelmiyor..
ama dedikleri çınarın canını o kadar yaktı ki...
o söylediği sözlere hiç gerek yoktu..
allah aşkına sen kim olduğunu söylemedin bana dedi ya... kendisi ne yaptı acaba??? ben hırsızım çınarcım kusura bakma hadi eyvallah diyip de arkasını dönüp gitti mi? o da yalan söylemedi mi aynı şekilde?? çınarı kaybetmemek için? bunları göremeyecek kadar ne zaman körleşti bu kız? cidden hayrete düştüm.

Dediğin gibi o sözlere hiç gerek yoktu. Ama kendini ifade edemedi!
Çınar soruyor neden Aksak'ın yanındasın diye evet çözülüyor diyorum verecek cevap bulamıyor belki kendi de bilmiyor niye Aksak'ın yanında olduğunu. beni rahat bırakın diyor ama niye diyor kimsenin aşkını istemediğinden mi yoksa sadece Çınar'ınkini mi istemiyorsun ki!
Bence aşkı tamamen istemiyor. zaten bir kere yaşadı ne yaşadığını da anlamadan bitiverdi. Çınar'dan değil- Çınar yürüyen aşk zaten- aşktan kaçıyor Mavi hiç yaşamadığından va yaşayamayacağına inandığı aşktan

hyoldas
10-03-06, 17:10
bu arada dün bir soru sormuştum Mavi nin lakapı niye Mavi??göz rengi de kahverengi yani cok fazla mavi renk giyiyor bi baglantı olabilir mi:)

Mavi'nin göz rengi kahverengi değil yeşil gibi değişik bir renk çok koyu yeşil diyelim. Niye Mavi dendiği konusunda muhtemelen Aksak'ın ona tktığı bir lakap olduğunu düşünüyorum. farkındaysan hepsinin bir lakabı var. mavi çok manalı bir renk her yöne çekilebilir. Ama Aksak'ın Ve Mavi'nin yorumlarıan göre...
Mavi Kuş, Mavi Prenses ya da Mavi'ye göre Koyu mavi....
sürekli Mavi giymesi herhalde lakabıyla özdeşleştirilmesinden olsa gerek :)

GULBEYAZ76
10-03-06, 17:20
Bünyamin ayşegüle evlilikle ilgili düşüncelerini söyledikten sonra çınar ayşegül nasıl tepki verdi gibi birşey sormuştu.
Bünyamin ayşegülün ne dediğini söyledikten sonra sen yinede buna inanma gibi birşey demişti.
O konuşmayı tam olarak hatırlayan varmı?

hyoldas
10-03-06, 17:29
öyle de olmaya başladı zaten..
iki kere arayışı, ikisinde de telefona çıkmayışı çınarın...

ama o mektup!!!
o zehir zemberek mektup!!!!!
niye böyle bir şey yapıyorsun yaaa??? ne hakkın var artık??? rahat bıraksın madem.. her sözüyle çınarı daha da devirdiğinin bal gibi farkında... o zaman sus mavi.. konuşma allah aşkına...

İşte kanıma dokunan ikinci olay ben mavi'nin oraya mektup niyetiyle gittiğine falan hiç inanmıyorum yeme beni mavi! baktı Çınar artık ona yüz vermiyor. gidip bir kendimi göstereyim de Çınar belki yine nasıl dayanıyorsun diye sorar diye düşündü ama yanıldı. mavi'ye çok iyi oldu bu davranış. Kaç haftadır Çınar'ı bu kadar takdir etmemiştim helal oldun Çınar'a...

nilnisa
10-03-06, 17:32
kadınların bu gibi durumlarda söylediklerine her zaman inanma dedi.

söğüt
10-03-06, 17:34
Mavi'nin göz rengi kahverengi değil yeşil gibi değişik bir renk çok koyu yeşil diyelim. Niye Mavi dendiği konusunda muhtemelen Aksak'ın ona tktığı bir lakap olduğunu düşünüyorum. farkındaysan hepsinin bir lakabı var. mavi çok manalı bir renk her yöne çekilebilir. Ama Aksak'ın Ve Mavi'nin yorumlarıan göre...
Mavi Kuş, Mavi Prenses ya da Mavi'ye göre Koyu mavi....
sürekli Mavi giymesi herhalde lakabıyla özdeşleştirilmesinden olsa gerek :)

yanlış hatırlamıyorsam teyzesi de bu bölümde mavi diye hitap etti.çocukluğundan beri lakabı bu demekki.belki de annesi takmıştır.

gaby
10-03-06, 17:40
mavi konusunda pek birşey söylemek istemiyorum çok sinirliyim aksaka okşattığın saçların yolunsun demekle yetiniyorum
özetimizde gelmiş ne mutlu bize acaba biz çok sinilendik diye mi erken gönderdiler özeti :) bu bölümden tek beklentim çınarı mutlu görmek artık üzmesinler canımı
arsenle gülay geliyo hep gözümün önüne onlarda ne çift olurlar ya öyle suratsız adama öyle güleç kız
ümitle jilet beni çok güldürdüler yine allahtan onlar varda yüzümüz biraz gülüyo
herkesinde dediği gibi bölümün yıldızları arıza ve çocuklardı

Fettan
10-03-06, 17:40
Dokuz un eklediği videoları izliyorumda bu parktaki sahnelerde Mavi nasıl oluyorda o kadar engel olabiliyor kendine pes ama eğer ki Çınar öpmek isteseydi eminim karşılık verecekti Çınar iyi yaptı taa o sahnelerde kendini çekmeye başladı.Mektup yazacağına msj da atabilirdi madem 2 satır bişey yazdın hemde zehir gibi 2 satır bari msj atsaydın be kızım boynunda Aksak'ın kolyesiyle kapısına ne gidiyosun garibim oda saf saf iyi gördüm seni kolye takmışsın demiyormu.Hele kapıyı açıpta Mavi deyince benim içim bi garip oluyor boşuna demiyorum Mavi=Buzdolabı hem aşktan meşkten anlamıyor diyoruz ama Çınar'ın kendisine yakınlaşmasına bu kadar müsade etmeseydi baştan of off

hyoldas
10-03-06, 17:45
yanlış hatırlamıyorsam teyzesi de bu bölümde mavi diye hitap etti.çocukluğundan beri lakabı bu demekki.belki de annesi takmıştır.

benimde o dikkatimi çekti yalnız Mavi derken üstüne basa basa ve kinayeli söyledi gibi geldi. hırsız olduğunu bildiğinden belki aşağılamak için demiş olabilir...
annesinin taktığını düşünmüyorum çetede herkesin bir lakabı var!
mavi'de onlardan biri teyzesi de onu anlatmak istedi belki de...

bimkolik
10-03-06, 17:54
Bu dizide saçmalıklara yer vermedikleri için onları tekrar kutlamak istedim.
Çınarın Aksaktan duyduğu sevdiğim kadın lafını hemen bir bölüm sonra Maviye söylettikleri bizi fıtık etmedikleri için. Malum Bimde Esma Selimi yatakta gördükten sonra beş bölüm falan kabız olmuştu bunu söyleyene kadar.Böyle kabızlıklarla dizimizi uzatmadıkları için minnettarım onlara.
Bütün karakterleri iğne oyası gibi işletip bizleri onlarla yatıp onlarla kalkmamıza neden oldukları için ayrıca kutluyorum.
Mavi karakterini çözmek için neredeyse psikolog lazım foruma. O kadar kızgınım ki ona bulsam bir kaşık suda boğacağım. Ama biz ondan normal şartlar altında yetişmiş biri gibi davranmasını bekliyoruz o zaman da hayal kırıklığı tabii. Kız on küsur senedir hırsız.Çınarın yanında her defasında hırsızlığından aşağılık kompleksine kapılıyor ve kaderine lanet edip Çınarla sonunun olmayacağını düşünüyor.Çınar Aksak gibi hırsız olsaydı hiç sorun olmayacaktı.Kendini yabancı hissetmeyecekti o hayatta. Polis Çınarın sunacağı hayata adapte olamayacağını düşünüyor. Şu andaki hayatından kurtulacak gücü bulamıyor kendinde. O cesareti bir kere buldu Selahattin bütün planları bozdu.
Bütün bunlar Maviye olan kızgınlığımın geçtiği anlamına gelmiyor tabii.Çınara bütün o lafları ettikten sonra Aksakla cilveleşmesinin hiç bir açıklaması yok.Gidip Aksaktan hesap sormalıydı sen nasıl benim için sevdiğim kadın lafını edersin diye. Veya Aksak ona kolyeyi verirken 'Bak Aksak benim seninle kastettiğin anlamda hiç işim olmaz' diyebilmeliydi.Çınar Aylinle buluştuğunda hiç Mavi gibi cilveleştimi? Gayet güzel mesafeyi koydu, üstelik Aylin adamın eski karısı . Bir geçmişleri var.

mercanca
10-03-06, 18:34
İşte kanıma dokunan ikinci olay ben mavi'nin oraya mektup niyetiyle gittiğine falan hiç inanmıyorum yeme beni mavi! baktı Çınar artık ona yüz vermiyor. gidip bir kendimi göstereyim de Çınar belki yine nasıl dayanıyorsun diye sorar diye düşündü ama yanıldı. mavi'ye çok iyi oldu bu davranış. Kaç haftadır Çınar'ı bu kadar takdir etmemiştim helal oldun Çınar'a...

Sevgili Hyoldaş aynen katılıyorum.Mavi kesinlikle kendini göstermeye gitti.Dayanamıyor çınarı görmeden.Yok dese bile çınarın olmasından hoşnuttu.Ne zamanki kaybetmeye başladığını anladı o zaman böyle bir yola başvurdu.Teşekkür etmek için ne o öyle habire tel ediyor.Ettin ya dah ane istiyon.Bir de mektupta diyor ya çok soğuktun istediğim gibi teşekkür edemedim.Nasıl teşekkür etmeyi düşünüyorsa başından tutup öperek mi teşekkür etmeyi düşünüyordu.Kucağına mı atlayıp teşekkür edecekti.Merak ediyorum harbiden ya çınar o kadar soğuk olmasaydı mavi nasıl teşekkür edecekti o karakol ortamında...Töbe töbe.

söğüt
10-03-06, 18:45
Sevgili Hyoldaş aynen katılıyorum.Mavi kesinlikle kendini göstermeye gitti.Dayanamıyor çınarı görmeden.Yok dese bile çınarın olmasından hoşnuttu.Ne zamanki kaybetmeye başladığını anladı o zaman böyle bir yola başvurdu.Teşekkür etmek için ne o öyle habire tel ediyor.Ettin ya dah ane istiyon.Bir de mektupta diyor ya çok soğuktun istediğim gibi teşekkür edemedim.Nasıl teşekkür etmeyi düşünüyorsa başından tutup öperek mi teşekkür etmeyi düşünüyordu.Kucağına mı atlayıp teşekkür edecekti.Merak ediyorum harbiden ya çınar o kadar soğuk olmasaydı mavi nasıl teşekkür edecekti o karakol ortamında...Töbe töbe.

:)valla ne bilim mercancım, heralde kendine göre bi yöntemi vardı karakol ortamında ,abisinin gözü önünde değişik bir teşekkür şekli:)
mektubun içeriğini unuttum yaa, zaten o kadar sinirlendim ki ben de mektup yazmaya kalkışınca parkta anlatmak isteyip de anlatamadığı duygularını anlatacak sandım.aklımda sadece fiyasko olduğu kalmış

mercanca
10-03-06, 19:05
mektubun içeriğini unuttum yaa, zaten o kadar sinirlendim ki ben de mektup yazmaya kalkışınca parkta anlatmak isteyip de anlatamadığı duygularını anlatacak sandım.aklımda sadece fiyasko olduğu kalmış

Vallahi söğütçüm aynı telden çalıyoruz.Bende dünden beri o kadar sinirliyim ki çoğu şey benimde aklıma gelmiyor.Sindiremiyorum ya...

Hele aksak'ın mavinin eline dokunduğu ve saçını okşadığı anlar geliyor aklıma delirecek gibi oluyorum.Valla kendi namusum kirlenmiş gibi üzülüyorum.Sonra dokuz'un eklediği videoları tekrar tekrar tekrar seyrediyorum.Mavini çınarın yüzünde gezinen elini gördükçe çek o elini diyesim geliyor.Yahu o ele aksak dokundu.Üstelik yüzük takmak isterdim bu güvercin kanadına diyerek.Çok mu tutucuyum ama kıyamıyorum çınara ya.O eller o saçlar sadece çınarındı diyesim geliyor.Sen koruyamıyorsan çınarın olanı ver biz koruyalım ya.Allahım bir de aksak' a sırıtması o kolye sahnesinden sonra.Ayyyy delirecem.Tüm gün sinirli sinirli etrafta dolaştım hala kendime gelemedim.Birde sağolsun dokuz'un eklediği videoları seyrettikçe sinirim kat kat artıyor.Kaçırdığım şeyler olmuş bayağı bir.Bunu da mı söylemiş diyerek offlanıp pufflanıyom.

Al kendini aksak'ın başına çal diyecem maviyi seviyorum çınardan ötürü gibi birşey oluyor ortada diyemiyorum.Senaristler bu kızın aklını bir an önce başına toplayın.Yoksa ben dalıp sete toplayacam ya.İmdaaaaat bu sinirim nasıl dinecek..Özette de birşey yazmıyor ki doğru dürüst biraz yumuşam.Özetin kendine hayrı yok.Bişey anlamadım bu özetten...Abuk belirsiz bir özet olmuş.Bana sorsanız bende öyle geveleyip özet diye önünüze koyardım...

Bu arada fragman nerde kaldı yahuu...:img-pilot

hyoldas
10-03-06, 19:06

Mavi alışmış orada burada dayanamıyorum demeye
Kelepçe olayından sonra zaten diyememiş ne yapsın Çınar onu bir köşeye çeker nasıl dayanıyorsun diye sorar zannetti herhalde...
Söğüt bu repliği Maide ve Aksak aşkına uyarlasa da benim hala favorim

gurbetci
10-03-06, 19:10
aysegülün durumuna cok üzüldüm.bu durumu haketmiyordu.tam evlilik arifesinde yapilacak sey degildi bu.bu kalp yarasinin sebebi üstelik mesai arkadasi.her zaman onu gorerek nasil calismaya devam edecek bilemiyorum
mavinin tavri bana cok manasiz geliyor.bal gibi de seviyor cinari.ikisine de bosu bosuna aci cektiriyor. :icon_evil

hyoldas
10-03-06, 19:14
Bu dizinin en önemli teması bir arkadaşla konuştuk bugün :)
Mavi bir bayan gibi sevemiyor bir erkek mantığıyla hareket ediyor...
Çınar ise bir bayan gibi narin, fedakar seviyor sevdiğini biz kadınlar gibi seviyor. Aslında tam tersi olması gerekirdi. Eskiden dizilerde hep kadınların tarafını tutardım. Ezilen onlar olurdu erkekler ne olursa olsun hayatına devam etmeye çalışırdı burada tam tersi oluyor ki bizim dizinin farkı bu galiba :img-help: :img-huh:

1907
10-03-06, 20:54
Çınar ise bir bayan gibi narin, fedakar seviyor sevdiğini biz kadınlar gibi seviyor. Aslında tam tersi olması gerekirdi. Eskiden dizilerde hep kadınların tarafını tutardım. Ezilen onlar olurdu erkekler ne olursa olsun hayatına devam etmeye çalışırdı burada tam tersi oluyor ki bizim dizinin farkı bu galiba :img-help: :img-huh:

Çok doğru bir mantık bencede, katılıyorum. Çınar, Mavi'den daha narin daha fedakar seviyor.. Belki de bizleri diziye bağlayan bu. Farklı bir hikaye, farklı bir aşk..

Bu arada 'Mavi'nin hırsızlık yapması' cümlemi düzeltiyorum. 'Mavi'nin tekrar hırsızlık yapmak istemesi' yazacaktım. ;);)

ladydemir
10-03-06, 21:41
Çok doğru bir mantık bencede, katılıyorum. Çınar, Mavi'den daha narin daha fedakar seviyor.. Belki de bizleri diziye bağlayan bu. Farklı bir hikaye, farklı bir aşk..

Bu arada 'Mavi'nin hırsızlık yapması' cümlemi düzeltiyorum. 'Mavi'nin tekrar hırsızlık yapmak istemesi' yazacaktım. ;);)

çok doğru bir tespit,genelde kadın duyarlı ve yumuşaktır,ama burdaki aşk farklı bir aşk ve farklı bir bakışaçısı..hele bizim toplumumuzun alışık olmadığı bir kadın ve erkek modeli..ama farklı olan hep güzel ve ilgi çekicidir :img-lady:

hyoldas
10-03-06, 22:39

Mavi'nin başı yine beladan kurtulmuyor. Zaten ne zaman kurtuldu ki. Babasını bu kadar hevesle arayacağını tahmin etmezdim. Ama insan zora düşünce sığınacak bir liman oluyor bu yıllardır kendini arayıp sormayan babası bile. Olsa aklıma gelen şu durumda bir senaryo yok ne yazık ki. Tehlikeli bir durum deyince aklıma ilk gelen şey oraya tekrar bir hırsız gibi girmesi ve eşyelarından birşey bulma durumu olabilir. hatta orayı kim soyduysa ondan da alacağı tüyolarla tekrar dükkana girebilir diye düşünüyorum. Ya da çok adice olur ama babası ya da babasının çevresindekiler tarafından tehdit ediliyor olabilir ki bu Mavi'yi yıkacak umduğumuz bir sondur.

Çınar'ın aynı uzaklıkta duracağına ve Mavi'nin burnunun sürtülmesine çok sevindim.
Öınar yine görev aşkıyla hayatına devam etsin bu seferde kaçan kovalanır ters dönsün ve Mavi Çınar'ı kovalasın. Elbet birgün Çınar da dayanamaz.
Ayrıca Arıza'yı intihara kadar sürükleyen adamı bulursa madalya da taksınlar Çınar'a :)
Bu bölümde vurgulanmak istenen bir başka konu ise Çınar'ın artık "görev aşkıyla" yanıp tutuştutğu

FEL!ADE
10-03-06, 22:51
cünkü o bölüm kapanmis sansizlik iste; hyoldas la biraz laflamistik cok iyi geldi bana. ancak bugün cok üzgündüm.

1) Mavi Babasi ve erkekler

bana kalirsa Mavi nin hayatinda hep eksikler olmus..
bir baba sevgisi ve korumaciligi eksik oldugu icin ona en cok güven veren kisiye siginmak ona göre en dogrusu.
bu kiside dogal olarak Aksak.

Cinar cok ihtirasli biri can yakiyor, ondan bir cirpida degismesini istiyor.
onu korkutuyor ve en cokta gercek aski - sevgiyi tatirsada onun bir sekilde canini yakiyor. .!

Cinar da kesinlikle en dogru yolda.. afferim ona telefonlara cikmasin zaten.
o bir ask icin verilebilecek bütün mücadelesini DELICE yüreklice verdi... simdi top Mavi de ama o ilk olarak bulundugu karanligi netlestirmek istiyor.

ailesi düzelmeden kendini baska bir erkege birakmaz gibi...

en sonda bu bölümün bana kalirsa ana karekteri Ariza ( m. daltaban ) harika bir oyunculuk gösterdi, gözlerinin ici aci cekiyordu.. tam bir KAYBEDEN...

--------------------------------------------------------------------------------

2) mavi nin koruyucusu ben :)))

benim kalbim tabii MAVI yanlis yapti diyor...
bende izlerken ayni tepkileri verdim, kolye meselesi ve tekrar hirsizlik falan.....
ama iste amasi var..;

simdi gidip Mavi nin sacini ben yolacagim.

umarim gereksiz bulunmaz tekrarim..!

sevgiler:)

hyoldas
10-03-06, 22:51
"Bu adam gerçekten babamız mı” sorusu, Ümit’le Arıza’nın da hayatında yeni bir dönem başlatır.

Mavi kardeşlerine bu haberi vermekle gecikmemiş. Bence vermemesi gerekirdi ya da verdiyse olumlu şeyler oluyor demektir. En azından adama çocuklarına bakcağına dair bir teminat versin de kirli işlerden uzak dursun çocukları...
Eğer tam tersi bir durum olursa özellikle Ümit'in hiç görmediği sadece hayallerinde canlandırdığı babası için bir yıkım olabilir...

Mavi demek ki başına çok büyük bir dert alacak ki Aksak işin içine girmek zorunda kalacak. Aksak neye tanık olacak ki öfkes körüklenip yıkılacak...
Bunun için aklımda iki alternatif var. Mavi'nin başı derde girdiyse babası yüzündendir.
Ya Aksak Mavi'nin babasına gidip konuşmaya kalkacaktır. Baba'da Mavi oradayken ters bir cevap verecek ya da para teklif edebilir. böylece Aksak çıldırır.
İkinci olarak ta zayıf bir ihtimal ama Mavi karakola düştüğü için Aksak ona yardım edecek orada Çınar'la Mavi'nin yakınlaşmasını görünce çılgına dönecektir

bluish
10-03-06, 22:56
onceden ozet gelsin diye olurduk simdi elimizde ozet war ama daha son bolumun sokundan kurtlamadigimizdanmidir nedir kimse ilgilenmiyo :blush:
gerci ozetten pek bisey anlasilmiyo tek sewindiim nokta cinarin yuz vermicek olmasi bide aksaki sinirlendircek olan mewzu isallah bunlardan bisiler cikar artik
bu bolum bizi cok uzduler acaba fragmani onceden erkencecik werirlermi nedersiniz :icon_ange
ya o diilde artik kanalin adam gibi reklem yapmasi lazim okadar gununu degistirdiler hic kimsenin haberi yok ratingler ayri bi moral bozuklugu zaten

ben son bolmde sunu farkettim cinar karakterini okadar mukemmel bi kisilik haline getirmislerki senaristler; cocukun tek sucu maviye ilk tanistiginda polis oldugunu solememesi mavini cinara trip aticagi hic bi durum yok anca temcit pilavi gibi dondurup dondurup maviye sen bana yalan soledin dedittiriyolar bence artik cinar fazla iyi kaldi baska bisiler yapmasi lazim memur dedin polis oldun fazla uzadi eee malum dizinin istedimiz gibi uzun dewam edebilmesi icin bunlarin maalesef daha uzun bi sure birlesememesi yanlis anlasilmalarin aksiliklerin peslerini birakmamasi gerekio ay ay bekliyelim bakalim neler beklio daha bizi....

hyoldas
10-03-06, 22:57
Bölüm özetinden anladığım bu başak bir anlam çıkaramıyorum. Diğer dizilere sayfalarce bölüm özeti geliyor. Bize gelen küçücük şeyden ancak yapabiliyorum gelecek yorum tahminlerini :)

MaviÇınar
Merhabalar buraya almış olman gereksiz bulunmaz herhalde ama istersen onları -öbür bölümdekiler- silebilirsinde bir tek burada olur yorumların...
Bende çok üzüldüm o duygularla yapılan ilk yorumlar her zaman daha güzel çıkıyor sanki

zanaitta
10-03-06, 23:48
Dünkü bölümden sonra anladım ki bu dizi beni "insalıktan çıkardı". Girdiğim ortamlarda sohbetlere adapte olamamak, dinledigim şarkıların bana bu diziyi anımsatması, bütün gün İstanbul sokaklarını arşınlarken bir yerlerde karşıma çıkarlar umudu ve sayamadıgım binlerce duygu... of offf. Bir daha dizi, tv seyretmem derken nereden çıktı bu şimdi ya??.. Keşke kaldırılsa mıydı yayından ne??? Şimdiye unutmuştum belki de...Ya da senaryoyu saçmalaştırsalar da ben de tiksinsem ve bu bagımlılıktan kurtulsam.. Ben normal-eski hayatıma dönmek istiyorum.. İş yerinde bu forumu takip etmek, özet beklemek, fragman kovalamak???!!! Başka biri bana bunları kendisinin yaptıgını söylese "delirdin mi sen?" derdim.. Ama diyorum ya "bu dizi beni insanlıtan çıkardı!!!"

dml
11-03-06, 00:27
Çınar'ın aynı uzaklıkta duracağına ve Mavi'nin burnunun sürtülmesine çok sevindim.
Öınar yine görev aşkıyla hayatına devam etsin bu seferde kaçan kovalanır ters dönsün ve Mavi Çınar'ı kovalasın. Elbet birgün Çınar da dayanamaz.
Ayrıca Arıza'yı intihara kadar sürükleyen adamı bulursa madalya da taksınlar Çınar'a :)
Bu bölümde vurgulanmak istenen bir başka konu ise Çınar'ın artık "görev aşkıyla" yanıp tutuştutğu

valla bende sana katılıyorum aynen hyoldascıım..
artık bu aşk için bir ümit gerekiyorsa bu sadece mavinin bu saçma inadından vazgeçmesiyle olabilecek bir şey..
dünkü bölümde yeterince kanıt vardı bence önümüzdeki bölümlerde bizi neler bekleyebileceğine dair.. bu bölümde her bölüm gibi bir dönüm noktası içeriyordu ki bu çınarın maviye olan tutumunun değişmesi oldu.. artık "unutacağım" deyip içip içip kararından dönmedi.. uzakta da değil, yanıbaşındaydı mavi ama yine de kendine hakim olmayı bildi..
özetten de anlaşıldıı gibi 18.bölümde de bu böyle sürecek.. eh artık er ya da geç mavinin burnu sürtülecek de aklı başına gecel :img-icecr

dml
11-03-06, 00:45

bunu tekrar alıntı olarak yazmak istedim dikkat çekilmesi gereken bir konu kesinlikle:)
normalde dizilerde ne olur?
bayan izleyiciler baş karakter olan kızla empati kurarlar çünkü jönümüz süründürüyordur kendisini.. yanlış anlamalar olmuştur ya da ne bileyim jön biraz odundur, hayal edildii gibi olamıyordur...
ama bu dizide böyle bir şey yok!
çınar cidden şu ana kadar falso vermeden gelebilmiş bir portre çiziyor.. dolayısıyla biz de onun çaresizliğine, aşkına hayran kalıyoruz...
mavi ise o diğer dizilerdeki jönler misali bizi çıldırtıyor işte.. kadınla erkeğin rol değişimi dışındaki fark tabii ki uzayıp giden yanlış anlaşılmalar zincirinin bu dizide en fazla bir bölüm sürmesi...
çınar-mavi ilişkisinde sorunlar çok daha mantıklı sebeplere dayanıyor..
her ne kadar mavinin gerekçelerini artık inandırıcı ve yeterli bulmasam da... işte anlayın :blush:

dml
11-03-06, 01:07
bu arada arkadaşlar dikkatinizi çekti mi bilmem ama arızayla konuştuktan sonra mavi ikinci defa arıyor ya çınarı? telefon numarası gözüküyor orda, tarih de... tvde izlerken de görmüştüm ama tabi bi sahne olduğu için hemen geçti seçememiştim numarayı falan.. şimdi dokuz sağolsun ekranı dondurup numarayı görmeye çalıştım tam okunmuyor o ama tarih olarak 27 şubat yazıyor.. eğer doğruysa demek ki bölüm o zaman çekilmiş :)
bu da böyle bir detay işte...

cutiepie
11-03-06, 02:46
dizinin tamamini izleyemedim, sagolsun dokuzun buraya ekledigi klipleri izleyebildim ancak... dizinin tamamini indirmem bu aksami bulur herhalde...

sadece izledigim klipler hakkinda yorum yapacagim o yuzden...
mavi'nin sadece klipte gordugum davranislari bile beni cok kirdi... kendimi aldatilmis hissediyorum nedense.... soz yuzugu nisan yuzugu nedir? birbirini seven iki insanin sembolik olarak birbirlerine olan asklarini ve sozlerini temsilen taktiklari bir taki....simdi aksak sana soz olarak bir kolye veriyor ki buradan okudugum mesajlardan o kolyenin aksak'in annesine ait oldugunu ogrendim... yani adam icin manevi degeri buyuk bir taki... ve sen onu yuzunde guller aca aca kabul ediyorsun... onu sozunu alip sen de bir nevi ona sozleniyorsun...

aksak yerden goge kkadar hakli kendince...bir kadini seviyor... ona sana yuzukte takardim ama sana soz olarak, benim sozum olarak bu kolyeyi vermek istiyorum diyor... kiz elini cekiyor aksak tutunca, olsun elini cekmesi normal kizlar naz yapar boyle diye dusunuyordur aksak icinden onemli olan sozumu aldi kabul etti ensesini sacini oksata oksata :icon_evil :icon_evil bana takdirdi kolyeyi...bak birde yuzu nasil guluyor ne mutlu...demek ki Mavi Hanimda beni seviyor...

Mavi hem aksak'a bos yere umut veriyor hem Cinar'i yerden yere vuruyor..
yok bana kendini farkli tanittin sen ...aksak'i biliyorum onunla bas ederim...ama seni bilmiyorum.. diyor cinara... ne yapti cinar farkli tanitacak kendini??? memurum dedi... yalan mi...cinar memur... bir polis'e birsey soracak olsaniz... "polis bey bakarmisiniz" mi dersiniz yoksa "memur bey bir bakarmisiniz" mi dersiniz... asil sen taniyamamissin cinar'i...seni ne kadar sevdigini gorememissin...nasil durust ve adam gibi bir adam oldugunu gorememissin....
bu iliskide kendini iyi tanitamayan saklayan biri varsa oda sensin..hirsiz olan utanmasi gereken insanlarin canini yakan ah alan sensin... adam bir gun seni hirsizsin diye assaglamadi bile...en zayif aninda bile aldatmadi seni.... haketmiyor mavi cinar'i bugune dek boyle dusunmemistim ama o kolyeyi takmayacaktin mavi..bunu yapmayacaktin...

hersey tamamda Mavi utanmadan o kolyeyi boynunda sallandira sallandira cinar'a mektup getirmis ya :icon_evil :icon_evil ..... o anda mavi'ye oyle kizdim ki...kendimi aldatilmis ve cok kotu hissettim... zavalli cinar... bir bilse o kolye aksak'in mavi'ye sozudur... :img-cray:

ben cinar'in yerinde olsam mavi diye birini tanidigimi unuturum...hem mavi rengini hemde mavi kelimesini cikaririm lugatimdan...tayinimi isterim ve ceker giderim oralardan....

bide karakol sahnesinde cinar mesafeli davraninca mavi sasiriyor...cinar telefonu acmayinca yuzunde saskin bir ifade... ne bekliyordu ben anlamadim...
adama etmedigini birakmadin... zalim mavi...zulum etmek cinar'in aci cektigini gormek hosuna gidiyor demek ki... ben her turlu lafi edeyim samar oglanina cevireyim ben git deyince gitsin ama ben arayinca ihtiyacim olunca elimin altinda olsun... mesafe koymasin...hala kopek gibi pesimde beklesin...

cok moralim bozuldu klipleri izleyince.... tum bolumu izleyince bilmiyorum fikrim degisirmi...insallah iyi bir iki sey yapmistir mavi de ona olan sinirim kirginligim gecer... ama su an cok uzgunum gercekten...:(

söğüt
11-03-06, 10:11
Dünkü bölümden sonra anladım ki bu dizi beni "insalıktan çıkardı". Girdiğim ortamlarda sohbetlere adapte olamamak, dinledigim şarkıların bana bu diziyi anımsatması, bütün gün İstanbul sokaklarını arşınlarken bir yerlerde karşıma çıkarlar umudu ve sayamadıgım binlerce duygu... of offf. Bir daha dizi, tv seyretmem derken nereden çıktı bu şimdi ya??.. Keşke kaldırılsa mıydı yayından ne??? Şimdiye unutmuştum belki de...Ya da senaryoyu saçmalaştırsalar da ben de tiksinsem ve bu bagımlılıktan kurtulsam.. Ben normal-eski hayatıma dönmek istiyorum.. İş yerinde bu forumu takip etmek, özet beklemek, fragman kovalamak???!!! Başka biri bana bunları kendisinin yaptıgını söylese "delirdin mi sen?" derdim.. Ama diyorum ya "bu dizi beni insanlıtan çıkardı!!!"

:img-icecr : :img-icecr yok yok öle deme bizim dizimiz güzel, tek kusuru mavinin kendisini ifade edememesi ve dönüp dolaşıp çınarı gereksiz yere suçlaması...bu noktada brezilya dizileri havasına giriyor.
aksağın replikleri hangimizi mutlu etmiyorki..
çınarın aşkını ifade şekli hangimizi başka dünyalara alıp götürmüyorki.
genç, delikanlı, mert, candan, insancıl bir insan.polislikten önce insan yönünü anlattı çınar bize işte delikanlı böyle olur dedik.seven erkek böyle olmalı dedik
MAVi:Cöz su kelpçeyi

CINAR:Cöz su kelepçeyi, çözebilsem seni baglayan herseyi çözebilsem.Soyunsak,herseyi soyunsak,hirsizligi,polisligi,su Allahin belasi çaresizligi soyunsak,kadinla erkek olsak sadece.
şu replikle;
sevilen, çok istenilen birisine kalbini başka nasıl açabilir ki bir erkek dedirtti bize bu dizi.
yakuptan hangimiz rahatsız oldukki.o bilge, uslu, sabırlı, az konuşan, dürüst bakan bir adam hırsız olsa da çok sevmedik mi.arsen ne kadar gıcık olsa da kızabiliyor muyuz hayır.jilet için ayılıp bayılmıyomuyuz.o yandan çarklı bakışlarına yamuk ağzına..hepsi çok sevimli..
arızayı (m.daltabanı) takdir etmedik mi..bitmiş bir adamı nasıl anlattı bize..
bu dizi bize bakın neler öğretti dimi..çok hoş bir dizi....seviyorum ve iyiki izlemişim.hiç pişman olmadım izlediğime...içine bu kadar işlediğine göre eminim sende benim gibi düşünüyorsun...ne güzel şeyler düşündürdü bize...ağlattı güldürdü.

yarenim
11-03-06, 10:28
saf bu mavi saf,kendilerini daha çocukken terk edip giden babaları olma ihtimali olan bi adamın peşinden bu kadar heyacanla gidecek kadar saf.çocukluğundan itibaren karnının doymasına yardımcı olan fakat bunu hırsızlık yaptırarak sağlayan bu adama sırf karınlarının doymasına yardım ettiği ve kendini kurşunlardan koruduğu için (halbuki bu kurşunlarada onun yüzünden hedef olmuştu kibar necmi aksak yüzünden onu kaçırmıştı) namuslu bir işyeri açtığını düşündüğünde iş verdiği için ve ondan ne gelip ne gelmiyeceğini bildiğini düşündüğü için (başına gelen herşeyle aksakın bağlantısı olduğunu kısmen bilerek kısmen bilmeyerek) aksaka inanacak kadar saf.dahası aksaka karşı hiç birşey hissetmediğinden daha öncede söylediği gibi onu babası gibi düşündüğü için ondan kolye almayı kabul edebilecek kadar saf.ayrıca herkesi kendisi gibi düşünerek çok kolay kanacak kadar saf.sadece bir kişi karşısında kendini kontrol edemediğini düşünüyor oda çınar ona olan aşkanın büyüklüğünden korkup onu uzaklaştırabilmek için saçmalayacak kadar saf.hayatta onu en çok korkutan şey aşk o yüzden ondan kaçıyor ve çınara bu kadar kötü davranıyor.halbuki sırılsıklam aşık ve bu aşk karşısında çaresiz.hayatını hep başkaları için yaşamış birisi ilk defa kendi için bir şey yaşıyor ve bunu zaman zaman bencillik gibi görüyor.ilk defa kendi için birşey yaptığından bunun nasıl birşey olduğunu bilmiyor ve eline yüzüne bulaştırıyor.kendi için birşey yapmaya alışkın olmadığından bünyesi kaldırmıyor.alerji gibi düşünün mesela benim deterjana alerjim var yeni bir deterjan kullandığımda buna vücudum alışıncaya kadar ellerimde kabarcıklar oluşur bana çok sıkıntı verir sonra zamanla alıştığımda bu geçer ve herşey çok iyi olur.mavinin de bünyesi aşka alışacak ve bu alerjisi geçecek sonra herşey düzelecek.aslında mavinin durumunu akvaryumdaki balık gibi görüyorum çınarıda akvaryumdaki su gibi. mavi şu anda akvaryumdan bir şekilde çıktı çırpınıyor suya ihtiyacı var su olmazsa ölecek ama suyada gidemiyor çırpınıyor çırpınıyor çırpındıkça kendine daha çok zarar veriyor ya çınar akvaryumdaki suyun orda balık olmadan bir anlamı varmı yok.çınar hayatın anlamını buldu oda aşk kucağını açmış büyük bir sevgiyle merhametle aşkla maviyi bekliyor ona hayat verebilmek için can verebilmek için.umarım birileri bunu fark ederde gelip balığı daha fazla kendine zarar vermeden akvaryuma koyar ve ikiside bir bütün olmanın heyecanıyla hayatlarını sürdürürler.afedersiniz arkadaşlar şimdi farkettimde çok uzatmışım.

nilnisa
11-03-06, 10:40
afedersiniz arkadaşlar şimdi farkettimde çok uzatmışım.[/QUOTE]

hayır aksine çok güzel yazmışsın ben dün maviye çok kızgındım.aslında bende senin gibi düşünüyorumama çınarı daha çok seviyorum galiba o yüzden maviye kızmak işime geliyor.

söğüt
11-03-06, 10:42
saf bu mavi saf,kendilerini daha çocukken terk edip giden babaları olma ihtimali olan bi adamın peşinden bu kadar heyacanla gidecek kadar saf.çocukluğundan itibaren karnının doymasına yardımcı olan fakat bunu hırsızlık yaptırarak sağlayan bu adama sırf karınlarının doymasına yardım ettiği ve kendini kurşunlardan koruduğu için (halbuki bu kurşunlarada onun yüzünden hedef olmuştu kibar necmi aksak yüzünden onu kaçırmıştı) namuslu bir işyeri açtığını düşündüğünde iş verdiği için ve ondan ne gelip ne gelmiyeceğini bildiğini düşündüğü için (başına gelen herşeyle aksakın bağlantısı olduğunu kısmen bilerek kısmen bilmeyerek) aksaka inanacak kadar saf.dahası aksaka karşı hiç birşey hissetmediğinden daha öncede söylediği gibi onu babası gibi düşündüğü için ondan kolye almayı kabul edebilecek kadar saf.ayrıca herkesi kendisi gibi düşünerek çok kolay kanacak kadar saf.sadece bir kişi karşısında kendini kontrol edemediğini düşünüyor oda çınar ona olan aşkanın büyüklüğünden korkup onu uzaklaştırabilmek için saçmalayacak kadar saf.hayatta onu en çok korkutan şey aşk o yüzden ondan kaçıyor ve çınara bu kadar kötü davranıyor.halbuki sırılsıklam aşık ve bu aşk karşısında çaresiz.hayatını hep başkaları için yaşamış birisi ilk defa kendi için bir şey yaşıyor ve bunu zaman zaman bencillik gibi görüyor.ilk defa kendi için birşey yaptığından bunun nasıl birşey olduğunu bilmiyor ve eline yüzüne bulaştırıyor.kendi için birşey yapmaya alışkın olmadığından bünyesi kaldırmıyor.alerji gibi düşünün mesela benim deterjana alerjim var yeni bir deterjan kullandığımda buna vücudum alışıncaya kadar ellerimde kabarcıklar oluşur bana çok sıkıntı verir sonra zamanla alıştığımda bu geçer ve herşey çok iyi olur.mavinin de bünyesi aşka alışacak ve bu alerjisi geçecek sonra herşey düzelecek.aslında mavinin durumunu akvaryumdaki balık gibi görüyorum çınarıda akvaryumdaki su gibi. mavi şu anda akvaryumdan bir şekilde çıktı çırpınıyor suya ihtiyacı var su olmazsa ölecek ama suyada gidemiyor çırpınıyor çırpınıyor çırpındıkça kendine daha çok zarar veriyor ya çınar akvaryumdaki suyun orda balık olmadan bir anlamı varmı yok.çınar hayatın anlamını buldu oda aşk kucağını açmış büyük bir sevgiyle merhametle aşkla maviyi bekliyor ona hayat verebilmek için can verebilmek için.umarım birileri bunu fark ederde gelip balığı daha fazla kendine zarar vermeden akvaryuma koyar ve ikiside bir bütün olmanın heyecanıyla hayatlarını sürdürürler.afedersiniz arkadaşlar şimdi farkettimde çok uzatmışım.

uzatmışsın ama çok önemli ve doğru bir noktadan yakalamışsın olayı...mavi aşkın ne demek olduğunu anlayıp kabulleninceye kadar kendisini de çınarıda hırpalayacak maalesef.anladığı öğrendiği zaman bakalım o aşkı aynı heyecanla bulabilecek mi.yani akvaryuma bir şekilde girebilse bile yaraları iyileşebilecek mi.

hewal
11-03-06, 11:14
Akvaryuma girse bile yaraları iyileşeckmi demişsin sevgili Sögüt eğer akvaryum kurumamışsa iyileşir.Ama Mavi sağolsun kendi çırpınırken akvaryumuda tüketiyor bir yandan umarım ikisi içinde çok geç olmaz.Ben Mavi'nin o mektubu hangi akla hizmet yazdığına takmış vaziyetteyim istediği gibi teşekkür edememiş demekki daha sıcak bi teşekkür edecekti tamam anladım burasını e peki mektup ta ne diye diyor o zaman yüzyüze görüşmeye cesaretim yok yüzyüze görüşmeye cesaretin yoksa istediği gibi teşekkür etemk ne demek bu senaristler bu kızı bu hale gettirdiler.

hyoldas
11-03-06, 11:44
uzatmışsın ama çok önemli ve doğru bir noktadan yakalamışsın olayı...mavi aşkın ne demek olduğunu anlayıp kabulleninceye kadar kendisini de çınarıda hırpalayacak maalesef.anladığı öğrendiği zaman bakalım o aşkı aynı heyecanla bulabilecek mi.yani akvaryuma bir şekilde girebilse bile yaraları iyileşebilecek mi.

kesinlikle Yarenim arkadaşımız çok güzel yorumlamış o yüzden dizinin başından eri kimsenin hatalrını görmemeye çalışıyorum. Çünkü ben ne Arıza gibi düşünebilirim ne de Mavi gibi onların yaşam tarzları çok farklı normal klişe insanlar değil onlar. Hırsızlık, kumar, açlık , fakirlik belki yaşayamadığımız şeyler en azından çoğumuz evinden ya da işyerinden yazışacak kadar bir bilgisayarımız bile var :)
Mavi'yi anlamakta güçlük çekmeme rağmen diyorum ki Çınar olmasaydı, Mavi'yi bu kadar seven bir adam yerine normal bir şekilde çekip gidebilen bir adam olsaydı mesela(Bünyamin gibi) o zaman Mavi'ye hak verirdim onun yaşadıklarından dolayı böyle davrandığını daha iyi anlardım. Çınar kadar seven onun kadar fedakar olunca gönül ister istemez Çınar'dan yana...
Ama Mavi aşkı susuz yaşayamayacağını anladığı anda ipler kopacaktır diye düşünüyorum

shuis
11-03-06, 14:59
Yorumları okudukça hemen hemen herkesin aynı düşüncede olduğu anlaşılıyor. Mavi Aksak’ı tanıdığını ve O’nunla başa çıkabileceğini söylüyor. Madem bu kadar iyi tanıyordu, bunca zaman nasıl kendisine aşık olduğunu anlayamadı? Bunu çok güzel bir şekilde saklıyordu, öğrenmesi mümkün değildi diye düşünsek; Fulya, Mavi’nin kaçırılması sırasında Aksak’ın yaptıklarını duyunca ve kendisine aşık olabileceğini söyleyince de Mavi hiçbir yorumda bulunmamıştı. O zaman da mı anlamadı? Belki de insan kendisinden bu kadar emin olmamalı!

Mavi kolyeyi kabul etmesiyle, üstelik Aksak’ın hırsızlığa devam ettiğini öğrendiği zaman bile takmaya devam etmesiyle, beni çok büyük hayal kırıklığına uğrattı."Aksak karnımı doyurdu." diyor ama aynı kişi değil mi "sevdiğin adamı öldürürüm" diyen? Madem yine muhtaç oldu o kişiye, yanında çalışsın ama araya da mesafe koysunn. Bu, yapılamayacak bir şey değil ki!

Çınar’ın Mavi’ye olan davranışlarını gördükçe ise içimin yağları eridi. Çınar aynı şekilde davranmaya devam etmeli, belli ki Mavi bundan anlıyor. Roller değişmeli. Ancak umarım Çınar Mavi'yi aklından tamamen çıkarınca (ki Mavi'yi kalbinden söküp atması çok daha zor, tek tesellimiz de bu olacak sanırım) Mavi'nin aklı başına gelmez.

Murat Daltaban’ın oyunculuğu hakkında "olağanüstü"den başka söylenecek bir şey zaten yok.

Bünyamin konusunda ise Ayşegül’ün davranışını çok takdir ettim. Ayşegül ne kadar üzüldüğünü belli etmedi. Bünyamin, Selahattin’in kendilerini azarlamasından hemen sonra teklifte bulunmuştu. Evlilik için erken olduğunu düşünüyor ya da birden böylesine ciddi bir sorumluluk altına girecek olmaktan tedirgin oldu desek, bu yaşa gelmiş birinin bunun gibi önemli bir konuda teklifte bulunmadan önce hareketinin sonuçlarını düşünerek davranması, evliliğe hazır olup olmadığını iyice düşünmesi ve ona göre adım atması gerekirdi.Ancak bir konuda Bünyamin’e hak verebilirim: Teklifte bulunmuş olabilir, ama bu, yarın evlenecekleri anlamına da gelmiyor. Belki evliliğe hazır ama bir anda bunca borcun altına giriyor olmaktan ürktü. Ancak ikisinin maaşları ve bu maaşlarına göre hareket etmek zorunda oldukları düşünüldüğünde işi ağırdan almaları da ne derece doğru olurdu orası tartışılır.

zilan...
11-03-06, 16:49
aslında uzun zamandan beri hırsız polisi beğeniyle izliyor ve yazılan yorumları okumaya çalışıyor olmama rağmen şimdiye kadar yazamadım bir türlü,, bende hepimiz gibi diziyi beğenerek izliyorum ama bir farkla,, aksağın aşkına, maviye bakışlarına, onu bu kadar çok sevmesine rağmen karşılık görmemesine üzülerek, yani aksağın aşkına bayılıyorum, inanılmaz güzel , replikleri, aksanı, bence harika, keşke mavide onu sevse, aşkına karşılık verse, tamam çınarda çok seviyor ama onlar birbirlerine layık değil, her ne kadar mavi artık hırsızlık yapmaktan vazgeçmiş olsada,ki son bölümde vazgeçemediğini, istemesede başı sıkışında bunu bir iş olarak tekrar denemeyi normal gördüğünü gördük, çınarla birlikte olması mavinin hayatını mahveder bence, o bir hırsızdı, ve konusu her geçtiğinde bundan utanç duyacak ve hep bir eziklik içinde yaşayacak çınarın karşısında, ama aksakla öylemi, aksak yaptığı işin doğru olmadığının farkında, ve sevdiği kadını buna bulaştırmayacaktır, bence aksak verdiği sözü tutacaktır, kadınına sahip çıkacaktır bir karadeniz erkeği olarak,, bakalım ilerki bölümlerde neler olacak, o kolye mavinin boynunda ne kadar daha kalacak,, ve aksak bu umutsuzaşk için daha neler yapacak,,,

caykan80
11-03-06, 18:22
beni insanliktan cikardi bu dizi..artik eskisi gibi arkadaslarimla görüsemiyorum burda birseylar kaciririm diye her zaman bir yalan buluyorum.eskisi gibi cocugumla ve esimle oturup muhabbet edemiyorum onlar,icin güzel zahmetli yemekler yapamiyorum,kendime vakit ayiramiyorum,koltugun üzerine oturup tv izleyemiyorumdiyorumya bu dizi insanliktan cikardi beni,hergün uyandigimda bu gün siteye girmeyecegim,videolari izlemeyecegim,sarkiyi dinlemeyecegim diyorum birde bakmisim ki fonda imkansiz ask ben yine yorum okuyorum ben bu diziyle nasil bas edecegim bilemiyorum...
ama ne kadar yasatimi bu kadar esir alsada ben bu diziyi cok ama cok seviyorum...

seagul
11-03-06, 23:45
Hepiniz çok güzel noktalara deginmissiniz. Benim de soylemek istedigim birkac sey var. Belki biraz tekrar olacak.

Öncelikle hepimiz Mavi'nin Aksak'ın yaninda ısrarla durusuna cok sinirleniyoruz. Neden acaba Mavi Aksak'ı bırakıp gidemiyor. Neden dönüp dolaşıp ısrarla Aksak'ın yanına gidiyor? Aslında bunu Koray da sordu Çınar'a. Mavi Aksak'a karşı birşeyler hissediyor olabilir mi diye. Çınar, sanmam ama neden boyle davrandığını anlayamıyorum dedi.

Mavi baba sevgisine hasret birisi. Baba sevgisi, abi destegine hasret. Babası onları terketmis, abisine sırtını yaslayamamış. Daha küçük yaştayken ona babası gibi sahip çıkan ona destek veren tek Aksak olmuş. O aslında bence Aksak'ta gerçek hayatta kaybettiği babasını buluyor. Bunu kendisine bile açıklayamıyor ama Aksak onun için önemli, hem de çok. En ihtiyaç duyduğu anlarda hep Aksak olmuş yanında. Herkes ondan sevgi, para, destek beklerken ona bunları sadece Aksak vermiş. Kolay mı silmek o yılları bir çırpıda. Ortada bu kadar emek varken, bu kadar minnet varken çekip gitmek. Aksak ile Mavi arasında bir gönül bağı var. Bu kesinlikle doğru. Çınar bunun sebebini anlamıyor. Mavi kendine bunu açıklayamıyor ama bence en büyük sebebi Mavi'nin Aksak'da babasını görmesidir.

Bir diğer nokta ise Mavi Çınar'ı suçlayıp dururken Aylin'in Çınar'a minnettarlığı. Ona olan övgü dolu sözleri. Çıanr'ın ne kadar da ihtiyacı vardı bu sözlere. Mavi'den gelmesi gereken sözler Aylin'den geldi. Aylin elindekinin kıymetini kaybedince anladı. Aslında biraz da kendini buldu. iyi de oldu.

Söylemek istediğim son şey ise Mavi'nin polislere olan önyargısı ile ilgili. Mavi polislerden nefret ediyor. Onların hep kötü yüzü ile karşılaşmış şimdiye kadar. ama aslında polisler hayatımızın birçok aşamasında bizim için güzel şeyler yapıyorlar. Galiba yavaş yavaş bunu görecek. Bazı arkadaşların da belirttiği gibi Çınar'ın ben işimi yaptm demesi çok hoştu. Mavi'nin sürekli olarak suçladığı şey 'Çınar'ın polis olması' abisinin hayatını kurtardı.

Yeni bölümü heyecanla bekliyorum. sevgiler...

FEL!ADE
12-03-06, 00:17
Söylemek istediğim son şey ise Mavi'nin polislere olan önyargısı ile ilgili. Mavi polislerden nefret ediyor. Onların hep kötü yüzü ile karşılaşmış şimdiye kadar. ama aslında polisler hayatımızın birçok aşamasında bizim için güzel şeyler yapıyorlar. Galiba yavaş yavaş bunu görecek. Bazı arkadaşların da belirttiği gibi Çınar'ın ben işimi yaptm demesi çok hoştu. Mavi'nin sürekli olarak suçladığı şey 'Çınar'ın polis olması' abisinin hayatını kurtardı.

...

evet cok haklisin,
aksak la olan düsüncelerin burada da yazildi ancak Cinar in meslegini- polisligini Mavi yavas yavas kabullenecek..yasadigi karanliktan cikmaya baslayinca ona daha da yaklasacak.

ama bu babasinin yardimi ile mi yoksa kendi cabasi ile mi olacak görecegiz hepbirlikte.

Aylin konusunda cok tedirgin degilim ben, Cinar cok gururlu birisi; onu aldatan birini affetmez, zaten geriye dönüsü olmayan catlaklar var arada... ama aralarinda bir tensel yakinlasma olabir; onuda yapmaz gibi geliyor bana.

ikocan
12-03-06, 00:29
saat itibariyle izleyemiyordum ama gününü değiştirdiler ilk defa izledim.annemlerin de izlediğini dün gece öğrendim tesadüfen.hem de ilk bölümden beri sıkı yakipçisiymişler bu dizinin.
şarkısına hastaydım ama diziyi izleyemiyordum artık izliyorum çok güzel bir diziymiş perşembeye alınması da isabet oldu

dişiAslan
12-03-06, 01:16
ya mavi ne yapmaya çalışıyo anlamıyorum. hem çınara hem kendine niye bu kadar acı çektiriyo. çınara deli gibi aşık çınarda ona aynı şekilde aşık. daha ne istiyoki bu mavi? sinirlenmeye başladım ben. bide çınara yaptıkları yetmezmiş gibi aksağın verdiği kolyeyei alıp boynuna taktı. çınara bence bunu yapmamalıydı

MardiGras
12-03-06, 03:38
Dizideki oyunculuk oyle bir noktadaki alkislamamak mumkun degil. Oyuncularin tek tek bireysel basarilarindan ote bir grup olarak birbirlerini bu denli basari ile tamamlamalari bir parca da sasirtici. Bu derece buyuk bir uyum, diziyi izlemeyi inanilmaz bir keyif haline getiriyor.

Bu bolumun en cok parlayan yildizi Murak Daltabandi. “loser” sozcugu cizilerek ifade edilecek olsa herhalde karsisina Ariza nin yuzu cizilirdi. Muthis oyunculuk, muthis, muthis. Izlerken gozyaslarina hakim olabilenimiz oldu mu dogrusu cok hic zannetmiyorum.

Bolumun acilis sahneleri herhalde benim gibi pek cok izleyicinin mide agrisi yasamasina neden olmustur. Boyle bir ekran kimyasi, bu denli guclu bir oyunculuk ekranlarimizda cok *** gorebildigimiz bir durum degil. Butun bolum sadece bu sahnelerin surekli tekrarindan olussa ben hic sikayet etmeden izlerdim diyeyim. Belki bu, sahnenin etkisini bir nebze aciklayan bir yorum olmus olur.

MardiGras
12-03-06, 03:38
Mavi nin tavirlari ilk sahnelerden itibaren beni cildirtmis olsa da, Cinarin takdiri hakeden kararli ve kendine saygili her insanin yapacagi davranislari karsisinda bozuldukca – benim bu bozulma sahneleri icinde favorim kesinlikle karakoldaki tesekkur sahnesi. Hani mavi nin yuzune iki tokat atsa o ifadeyi yine de elde edemezdi. O saskinlik, o inanmazlik – hani neredeyse mavi ye acimak geldi icimden. Mavi nin icinde bulundugu cikmazi hepimizin anladigini dusunuyorum. Ama isin duygusal boyutu bir kenara birakildiginda yaptiklari, soyledikleri o kadar tutarsiz ki mantik gozuyle hic savunulacak yani yok. Umit e aksak in hediyesini “dostlugumuzun nisani olarak verdi, oylesine” diyerek acikladi. Bunu soylemek icin ciddi bir hayalgucu ya da madde kullanimina bagli bellek kaybi lazim !!! Ikisi de olmadigina gore buna verilecek tek anlami verebiliriz boylece. Aslinda mavi olan biten herseyin son derece farkinda. O kadar ki Umit e gercegi soyleyebilecek durumda olmadigi icin yalan soyluyor.

MardiGras
12-03-06, 03:39
Cinar, aksak in soylediklerini ilettiginde mavi nin kili kipirdamadi, kolyeyi kabul etti, hatta cok da hosuna gitti. Aksak kendi inancina gore ask olan duygulari ile hareket ediyor, hatta duruma objektif bakildigi zaman karsi tarafin kendisini umide sevkettigini soylemek de mumkun. Gerceklesen olaylar karsisinda mavi, “baba sevgisinin eksikligini” ihtiyaci olan “sefkat ve korunma duygusunu” aksakta buluyor diyemeyiz. Mavi oyle goruyor da denemez. Ortada neredeyse elle tutulur bir bicimde gorulen bir durumu mavinin “bana ne ben de boyle goruyorum” diyerek aciklamasini durust bir savunma olarak kabul edebilir miyiz gercekten ? O halde buna baba sevgisi denilemeyecegi ve karsi tarafca oyle algilanamayacagi da ortada. Ote yandan aksak, mavi ye sefkat filan gostermiyor. Aksak in duygularina bir gorusun ask diyebileceginde bir sure once anlastik. Simdi yine bir kisim kalbe, aksak in yaptiklari sefkat gibi de gorunuyor olabilir. Bu derece bencil, cikarci, hain, tuzak kuran, yalan soyleyen, ihbar eden, ya benimsin ya olusun diyen bir duygunun benim icin ask olamayacagini soylemistim. Bu tuhaf saplantidan kaynaklanan davranislari da sefkat olarak gormedigimi soylemem bilmem cok da gerekli mi ?

MardiGras
12-03-06, 03:39
Aylin, bence o korkunc perugu cikartinca bir hayli hos olmus. Cinar a olan davranislarinda ben bir art niyet goremedim. Hatta bence bu bolumdeki Aylin – Cinar diyalogu, Cinara en azindan ilk basta sevdigi kadinin, o adamla birlikte buldugu kadin olmadigini hatirlatmistir. Kendisi ile olan hesabinda bir derece rahatlama getirebilecegi icin ben bunu Cinarin lehine gordum.

Bunyamine yorum yapmak istemiyorum. Aysegul, keske yuzugu konusurlarken verseydi. Bazilari boyledir soylenecek cok bir sey yok dogrusu. Zoru gorunce kacanlar vardir, onlara da kizarim ama en azindan durustturler. Bir de boyle adam gibi acikca soyleceklerine kiviranlar, kirk takla atanlar vardir ki uffff fena fena fena … Bunyamin iste bu ikinci “fena” listesine ilk siradan girmeyi basardi dogrusu. Bundan sonra olaylar nasil gelisirse gelissin Bunyamin karakterinden bahsedildiginde benim aklima, Aysegul yikilmis bir halde odadan ciktiginda Bunyamin ellerini ovusturup buyuk bir rahatlama ile cayindan bir keyif yudumu alirkenki hali ile gelecek.

Mavi , saklayamadigi ve aslinda cok da anlasilir bir heyecan ve ozlemle bakmis olsa da babasina, ben “bu babanin” cocuklarini ayni ozlem ve heyecanla karsilayacagini sanmiyorum. Adini soyadini degistirmis bir baba karakterini cok da hayra alamet yorumlamamak gerek herhalde.

Sevgiyle Kalin …

cutiepie
12-03-06, 08:40
Ilk olarak mardigras tum yorumlarinin altina imzami atiyorum...

sevgili zanaitta ve caykan80 benide araniza kabul edin lutfen...ben de sizler gibi bu dizi yuzunden normal duzeni degisiklige ugramis birisiyim..... internetten indirerek izliyorum ben bu diziyi... dizi biter bitmez basliyorum kontrol etmeye... yeni bolum eklenmis mi? eklenmemis mi? yatana kadar eklenmediyse..gece yarisi uykumdan uyanip kontrol ediyorum... eklendiyse oh deyip basliyorum indirmeye... sonra indirmenin tamamlanmasini bekliyorum... bugun sabaha karsi 4'te uyandim...baktim indirme tamamlanmis...ordan dvd'ye burn edip hazir olur olmazda izledim... bugun misafirlerim vardi... erkende gelecekler... hazirlik yapiyorum...daha dogrusu yapmaya calisiyorum.. 10 dakkikada bir dizifilm.com'u kontrol edip dizimiz hakkinda kim ne yorum yapmis onu okuyorum...

misafirler geldi... gozum saatte bir an once kalksalar da bende dizimiz hakkinda burda yazsam diye bekliyorum.. erken kalkarlarsa birkez daha izlerim belki diye icimden geciriyorum....konusulan konularda cogu zaman dikkatimi kaybediyorum...aklim sabahin korunde izledigim bolumde of allahim of neden boyle oldum ben...

aksak'in verdigi kolye hakkinda babasi ile konusmasi cok hostu...yazik ya oda seviyor mavi'yi kendince ne yapsin..... mavi'nin tavrida onu iyice umitlendiriyor....

hele zavalli ariza'yi izlerken midem agridi... o kadar uzuldum ki... :( hala aklima geldikce mideme bir dugum atiliyor sanki... mavi'nin caldigi mallar icin aldigi ahlar donup dolasip buluyor onlari....bak ne kotu insanin parasinin calinmasi dolandirilmak.... sirf malin paran calinmiyor...bazen umudunu...yasama sevincinide caliyorsun zavalli insanlarin.... mavi'nin ozellikle bunu gorup gerekirse iki iste calisirim ama artik kimsenin canini yakmam...bak biride geldi benim canimin canini yakti diye dusunmesi gerekirken.... kurtuldugu pislige bulasmak istiyor yeniden.... "bir kere temizlendin mi tozlu yerlere ugramayacaksin" demisti sana aksak mavicik.... aranizdan suda sizmiyor...dinle bari adamin sozunu....

bu arada mahide'de yan yan bakiyor mavi'ye...nasilda kiskandi mavi'yi yazik ya...herkes imkansiz askin pesinde iste...

cutiepie
12-03-06, 09:03
cinar bu bolum tam davranmasi gerektigi gibi davrandi.... belkide mavi'nin uzerine cok gitti belkide cok daha once kendi haline birakmaliydi...... biraz ona zaman taniyip mavi''nin de duygularini degerlendirmesini beklemeliydi... gecte olsa geri adim atmasi cok isabetli bir karardi....
her zaman ki gibi ekranin karsisinda eridim onu izlerken.... "coz su kelepceyi..cozebilsem" bu replik ..bu sahne.....gercekten o kadar etkileyiciydiki.. timucin esen'nin oyunculugunu ovecek kadar guzel sozler yok heybemde..benim gonlumun oscar'ini almistir kendisi... iyi ki varsin timucin..iyi ki varsin...

bunyamin konusuna gelince...sevgili mardigras senin tum yazdiklarina satiri satirina...kelimesi kelimesine tum yuregimle katiliyorum ve senin de degin gibi aysegul'un "biz birbirini seven iki arkadasiz zaten" derken "hatta yuzuge bile ne gerek var" deyip yuzugu bunyamin efendinin eline tutusturmasini cok isterdim... sevgili senaristlerimizin bir bildigi vardir kesin yuzugu hemen bunyami'nin suratina carptirmadiklarina gore diye dusunuyorum ama bu bunyaminin yanina kalmayacaktir kesinlikle...

mavi babasi sandigi belkide babasi olan o adami gormeye gittiginde o gozlerindeki umidi gordugumde cok uzuldum haline... mavi'nin, abisinin, kardesinin adi sani yeri yurdu belli... babalari eger istese arar bulurdu onlari bugune dek ki adam kendisi bulunmamak icin ismini bile degistirmis... bu isin sonu iyi gelmeyecek galiba....

aylin'de o peruk gidince hos olmus gercekten... ama artik dunya guzeli gelse nafile cinar'a .....mavi var onun kalbinde baska hic kimselere yer olmayacak... :)

sevgiler

cutiepie
12-03-06, 09:10
Bu arada bir ara Mavi'lerin evinde tv izlerlerken Turkan Derya'nin diger yonettigi dizi Ikinci Bahar'i izliyorlardi... :) su siralar izledigim diger bir dizide o...oyle iyi bir yapimdi ki oda... dikkatimi cekti hemen...heyecanlandim...ay ikinci bahri izliyorlar diye...

buseemm
12-03-06, 11:03
Bu arada bir ara Mavi'lerin evinde tv izlerlerken Turkan Derya'nin diger yonettigi dizi Ikinci Bahar'i izliyorlardi... :) su siralar izledigim diger bir dizide o...oyle iyi bir yapimdi ki oda... dikkatimi cekti hemen...heyecanlandim...ay ikinci bahri izliyorlar diye...
Evet canım bende fark ettim. Daha öncede yazmıştım. Ama bana tuhaf gelen bir şeydi bu. Çünkü ikinci bahar gündüz yayınlanıyo ama dizimizde akşam olmuş Mavi işten gelmişti.

alperim
12-03-06, 12:00
arkadaşlar hersey ıyı hosda ben mavının aksakın yanı gıdıp bende arka odadakı ıslere katılacan dedıgınde sınır oldum ınsan 5 milyar ıçın tekrar hırsız olurmu yaa
çınar bence bosuna ugrasıyor baksanıza mavı hemen pes ettı dırenmıyor kaderıne boyun eyıyor ve bence tehlıkelı mesajlar verıyor herkesın gozu zaten dızını ustunde çok fazla elestırı var bana bıraz ters geldı

gaby
12-03-06, 13:33
mardigras yorumlarına sonuna kadar katılıyorum biraz önce yazıları okurken mavinin babası hakkında pek bir şey yazmadığımı farkettim.Bu adamın çocuklarına sahip çıkacağını hiç zannetmiyorum.Hatta bu konuda çok sorunlar çıkar ama acaba adam neden adını soyadını değiştirdi bir suçtan olduğunu zannetmiyorum çünkü tam hatırlamıyorum ama siyasetin içindeydi adam pek yanına bırakmazlar gibime geliyor bence ailesinden kopmak için yaptı

zilan...
14-03-06, 15:10
ya arkadaşlar az önce hırsız polisin fragmanını izledim ama hiç birşey anlamadım, sanki eski bölümlerden alıntı yaptılar gibi geldi bana,, kaydettim yarım saate kadar siteye eklerim,,

jalem
14-03-06, 15:11
Tamam ben karar verdim arkadaşlar: Ben hp manyağı oldum!

Tüm videoları indirdiğim halde 17, Bölümün kelepçe sahnesine takıldım... Her halde yüz kere seyrettim. İnanın her seyredişimde ensemden aşağı bir sıcaklık hissediyorum. O ne duruş o ne bakışlar o ne replikler ahhhh ölcem valla

İzin vermiyorsun!
Çözebilsem.... soyunsak ...... Kadın erkek olsak sadece......
Nasıl yok?............ Yıkarım dar ederim.!!! ...... Benim var!!! ..... Ne demek bu??? ...... Konuşucaz daha !!...... mavi....
O gidiş,arabadan son kez bakış, evinin kapısında üzgün, yorgun duruş ....
Sen ne güzel bir adamsın ya oynuyormusun? yaşıyormusun? İnsanın içini sızlatıyorsun, Benim de canım yanıyor.....
Eşşek mavi!!! ( Kusura bakmayın ağzımdan kaçtı! )
Onun ses tonu ve konuşması Çınarı sevsede Aksağı sevmesede tercihini yaptığını hissettiriyor... Aklında bitirmiş!! Yüreği nereye kadar sa.....
Boşuna Aksağın hediyesini kabul etmemiş boşuna değil sırıtmalar kırıtmalar
Tamam Aksağında çok derinlerde sevgisi, belki daha da çok seviyor ama Çınarı da böyle acıtmaya hakkı yok ki.....
Kafayı mı yedim ben??
Sabahtan beri neler düşündüm bir bilseniz. yazmayayım en iyisi :)
Ben ilk defa bir yerli diziyi böyle seyrediyorum inanın. Diğer dizileri tanımıyorum bile bir çoğunun adın bile şu forma girdikten sonra öğrendim. Takip ettiğim sadece arada sırada Yabancı damattı ondada Nazlı ile Nikonun birbirlerine şöyle sıcak bir bakışlarını görmedim vallahi.
Bu dizi bambaşka Ellerine sağlık Türkan Derya Güven ... ve hepinizin, oyunculuklarınıza sağlık bana bu yazıyı yazdırdınız ya...... Çok yaşayın

caykan80
14-03-06, 16:05
kanald yeni bölümün resimlerini koymus cinar maviyi sorguluyor galiba

eflatun
14-03-06, 16:26
Jalem ne kadar guzel yazmissin. Ayni benim hislerim gibi. Zaten baska birsey pek seyretmiyordum simdi bakamiyorum bile. Hersey ilkokul musameresi gibi gelmeye basladi! Bu dizi birgun bitince ne yapacagim acaba?!!!

söğüt
14-03-06, 16:55
şimdi düşünüyorum da, çınar maviye aksağın maviye olan aşkından bahsederken mavi hiç tepki vermedi.neden çünkü biliyor ve anladığım kadarıyla aksağı kabullenmiş.yani aksağı kafasında çınara tercih ediyor.sebebi de yıllardan beri aksak karnını doyuruyor...acaba aksak çekingenliğini bir kenara bıraksaydı da aşkını maviye en başından açmış olsaydı demekki mavi kabul edecekti.aksak terbiyesi gereği kendisini maviye yakıştıramadığı için aşkını içine gömmeye çalışmış yıllarca.halbuki mavi dünden hazırmış.hani nerdeyse hırsızlık değilde başka birşey önerse mavi onu da kabul edecek sanıyorum.töbe töbe ...ama çınar bunu nerden bilsin..adamda şans olsaydı karısı ihanet etmezdi zaten.
herşey bir yana ama ben hala hazmedemedim mavinin o kolyeyi kabul etmesini..düşünüyorum da geçerli, tutarlı hiç bir açıklaması yok.çünkü aksak bu güne kadar karşılıksız hiç bir şey yapmamışki...abisine kumpas kurarak kumarda borçlandırıyor. çınarı öldürmekle tehdit ederek maviyi yanında tutuyor.maviyi hırsızlığa gönderip, polise ihbar ediyor..mavicikcik ( bütün bunlardan sonra hakikaten cikcik oluyo) sadece çınarın memurum demesini affedilmez bir hata olarak görüyor.üstelik kendisini çınara çocuk bakıcısı olarak tanıtmasını yalancılık olarak görmüyor.bu kız çınarla bu kafayla evlense bile hayır etmez zaten.ikinci aylin vakasını yaşatır.allah çınarın yüzüne baktı da selahattin başkomiserim baskın yaptı. istifa edip antalyalara gitseydi bu cikcikle iki ay sonra yine yanlız kalırdı, işinden de olurdu.

yasmin04
14-03-06, 17:10
şimdi düşünüyorum da, çınar maviye aksağın maviye olan aşkından bahsederken mavi hiç tepki vermedi.neden çünkü biliyor ve anladığım kadarıyla aksağı kabullenmiş.yani aksağı kafasında çınara tercih ediyor.sebebi de yıllardan beri aksak karnını doyuruyor...acaba aksak çekingenliğini bir kenara bıraksaydı da aşkını maviye en başından açmış olsaydı demekki mavi kabul edecekti.aksak terbiyesi gereği kendisini maviye yakıştıramadığı için aşkını içine gömmeye çalışmış yıllarca.halbuki mavi dünden hazırmış.hani nerdeyse hırsızlık değilde başka birşey önerse mavi onu da kabul edecek sanıyorum.töbe töbe ...ama çınar bunu nerden bilsin..adamda şans olsaydı karısı ihanet etmezdi zaten.
herşey bir yana ama ben hala hazmedemedim mavinin o kolyeyi kabul etmesini..düşünüyorum da geçerli, tutarlı hiç bir açıklaması yok.çünkü aksak bu güne kadar karşılıksız hiç bir şey yapmamışki...abisine kumpas kurarak kumarda borçlandırıyor. çınarı öldürmekle tehdit ederek maviyi yanında tutuyor.maviyi hırsızlığa gönderip, polise ihbar ediyor..mavicikcik ( bütün bunlardan sonra hakikaten cikcik oluyo) sadece çınarın memurum demesini affedilmez bir hata olarak görüyor.üstelik kendisini çınara çocuk bakıcısı olarak tanıtmasını yalancılık olarak görmüyor.bu kız çınarla bu kafayla evlense bile hayır etmez zaten.ikinci aylin vakasını yaşatır.allah çınarın yüzüne baktı da selahattin başkomiserim baskın yaptı. istifa edip antalyalara gitseydi bu cikcikle iki ay sonra yine yanlız kalırdı, işinden de olurdu.

Teşekürler söğüt.Artık çınar yüz vermiyor ya maviye Süper.

Ama bi de acı çekmesin artık.Mavi hayatına böyle devam ederken çınar hala onu düşünüp üzülmesin.Yeni bir kız gelsin desem onu da istemem.Şu mavi hanımın aklı başına gelse.

Of Of Of.

barbiee
14-03-06, 17:38
arkadaşlar çınarla mavinin kelepçeli park sahnesi nasıldı öyle ya müthişti iki insan birbirini bu kadar severken nasıl bu kadar inatlaşıp ayrı kalıyorlar nedir bu mavinin yaptıkları tekrar hırsızlık yapıcam filan babası yardım etse de hırsızlık yapmasa bari çınar nasıl güzel güzel bakıyor öyle yaaaa bir insanın bu kadar güzel bakabilmesi bu kadar gerçek olması olağanüstü zaten aksak ve erol günaydın ustalar muhteşem dizi sürsün sürsün seneye de sürsünnnnn :cheer:

barbiee
14-03-06, 17:45
ama mavi yi eleştirmeden geçemeyceğim zora gelince hemen hırsızlık yapmaya yelteniyor hiç mücadele etmiyor memlekette ne zorlukta yaşayan insanlar var herkesin hırsızlık yapmasımı lazım hem birde çınar ona temiz bir hayat sunuyor hanfendi ona da razı değil ama aksakın sunduğu kirli hayat ona daha cazip geliyor
mavi biran önce kendine gelmeli :mad72:

gaby
14-03-06, 19:43
jalem çok güzel yazmışsın hepsinin altına imzamı atabilirimheleki maviye yakıştırdığın sıfata :img-ok: bu kız kadir kıymet bilmiyor bide son bölümde bunun yüzünden aksak musallat oldu çocuğun başına diyorum ki mavi yerine başkasını soksunlar diziye sonra gönlüm el vermiyor
jalem sen ine iyiymişsin videoları setrediyomuşsun ben 1.bölümden beri çevirip çevirip bütün bölümleri baştan sona izliyorum ne sosyal hayat laldı ne okul

Melal
14-03-06, 21:13
ya ntvdeki programı seyrettim ama hırsız-polis hakkında nerdeyse hiçbir şey konuşmadılar tiyatro oyunundan bahsettiler azıcık azıcık türk sinemasından ayy timuçin esen ammada sakin ve konuşmayı sevmeyen bir adam ya zar zor konuştu devin desen ehh o biraz daha konuşkan ama o da öyle pek sakin ben daha uzun olmasını isterdim röportajın ama programın süresi az napalım bunada şükür

hsa
14-03-06, 23:14
fragmanı şimdi gördüm.. mavi babası olduğu düşündüğü adamla konuşuyodu.sonra o adamın evine girip hırsızlık yapıyo,sonra da çınar onu karakola götürüyor ve sorguluyordu..Sorgulama sırasında o adamda ordaydı.Çınar mavinin tekrar hırsızlık yapmasına çok üzgündü. Aksak Çınar'ın evinde mavinin fotoğrafını gördü.

zilan...
15-03-06, 00:03
bu sefer gerçekten yeni bölüm fragmanını ekledim arkadaşlar, hala izlememiş olanlara duyrulur, ve bence çok iyi bir bölüm bizleri bekliyor, mavi babasının gerçek kimliğini araştırırken kolyesini orda düşürüyor, ve sanırım aksakta mavinin yanında, ama sanki aksak maviyi gizlice takip etti, bana öyle geldi, babası eğer şikayetçi olursa mavinin durumu kritik, çınarda maviyi aksakla birlikte hırsızlık yaptı zannediyor, kahroldu, ama bence babası maviyi ele vermeyecek..

jalem
15-03-06, 00:51
Arkadaşlar bir önceki yazım gerçekten çok duygusal bir anıma denk geldi. Ben de neredeyse Çınar gibi acı çekiyordum dedim ya kafayı yedim diye....
Maviye sarf ettiğim o sıfat için ondan ve hepinizden özür dilerim. Yaptıklarına bir isim vereceksek ... (Ben koymayayım yine de)
O sözü söylememek lazımmış şimdi tekrar okuyunca inanın çok utandım. Tekrar özür dilerim

caykan80
16-03-06, 22:48
ya inanmiyorum aksak maviye mavicigim dedi...
cok heyecanli devam ediyor reklamarasi yazmak istedim..

muge_t
16-03-06, 23:17
reklam arasında bende burdayım.. bu bölümün genelinde çok fazla heyecan yoktu ama yine de ibiş ve aşık ahseniyle:), sevimli jiletiyle, iyi kalpli yakubuyla, saf gülayıyla ve adını saymadığım bütün oyuncularıyla güzel bir bölüm bence.. senaryoalrda bir arkadaş yazmıştı ki "kolyeyi bir tek çınar biliyor tutup o da maviyi bu yüzden karakola götürmez" ama böyle olmadı.. çınar gitti bu sefer hiçbir istisnayı kabul etmeden maviyi götürdü karakola.. ama bence aksak bombaı patlatıcak briazdan.. o kolyenin onla bir alakası yok, o kolye bana annemden kaldı, bendeydi o kolye falan gibi bir şey diyip maviyi kurtaracak.. ve mavinin gözünde biraz daha yücelecek bence..