PDA

Tüm Versiyonu Göster : HP 1.Sezon Bölüm Yorumları - Arşiv 2

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10

dml
16-03-06, 23:18
evet ikinci reklam ve ben eridim bittim burda...
ya bu kadar mı güzel olur!!
tam istediim gibi gidiyor sizi bilmem ama..
mavinin çırpınışını görmek hepimizin hakkıydı diye düşünüyorum...
ve tahmin ettiğimiz gibi artık işler biraz da tersine dönsün bakalım...
mavi muhtemelen hapse girmeyecek adamın babası olduğunu düşünüyorum kesinlikle artık ve ele vermeyeceğini zannediyorum..
ama hapse girmese de mavi aşırı vicdan azabı çekecek!
çınarın kendisini dinlememesi çok acıttı canını...
yansın bakalım canı birazcık mavi hanımın belki o zaman anlar yanlış anlaşılıp mağdur durumda olup yargısız infaza uğramak ne demekmiş!!
biraz kin kusar gibi oldu ama hakikaten benim de canıma tak etmiş fark etmeden:) çınarın o halleri... o konuşması sorgu odasında...
daha öncede arızayla geldiklerinde ofisteki konuşması...
offf...
bu çınarın replikleri öldürecek beni...
bölümün geneli de muhteşem komedi unsurları, aksiyon, hüzün her şey var bu bölümde...

şimdi asıl mesele aksak efendinin çınarın evine girişi...
bakalım o nasıl olacak...
ay zaman geçmesin yarım saat kaldı şunun şurasında :(

salpan
16-03-06, 23:19
aklıma ne geldi acaba baba almanya ya gittikten sonra bir kaza geçirip hafızasını kaybetmiş olabilirmi bu varsayım melih bey karakola gelene kadar çok gerçekci geliyodu ama orada mavinin onla ilgili bişey söyleyip söylemediğini sorgulaması falan düşündürdü beni bu aşamadan sonra çınar artık maviyi tamamen bırakır hiç bir şekilde güveni kalmadı mavi kurşunu yemesini ona bağlıyo haksız olarak ki çınarın hiç bir rolü yoktu heyecanla cd leri unutması dışında ama mavi sürekli onu suçlamaya devam ediyor abisi savunurken ne dedi..... yeterince sevseydi çınarı zaten böyle olmazdı oda kolay yolu tercih ediyo Allahtan aksak ona olan sevgisinden işe bulatırmıyor onu yoksa hadi gel dese 1 dakika bile düşünmeyecek .... :mad72:

gülbin
16-03-06, 23:27
güzel bi bölüm herkesin istedigide mavinin sıkışıp kalması galiba
çınar bu kolye bende hatıra kalsın dedi yaa orası hoşuma gitti

KIVIRCIK
16-03-06, 23:40
Amanin arkadaslar!!!bu nasil bir bitisti öyle :icon_conf ..bir dahaki bölüme kadar yandik ..

Çinar birinin eve girdigini dogal olarak anladi ama Aksakla karsilasinca artik kan mi çikar yoksa mavi araya mi girer bilmiyorum ama Çinar Aksak in kendi evine girmesine göz yummaz diye düsünüyorum ben. Bu bölümün sonunu daha sindiremedim ben gidiyim bir daha seyredeyim su sonu.

caykan80
16-03-06, 23:41
cok güzel bir bölümdü inanmiyorum aksak cinarin yatak odasinda,cinar da eve geldi arkasindan mavide eve geldi tam bir ask ücgeni oldu haftaya kadar nasil dayaniriz bilemiyorum birde simdi cinar aksagi yakalarsa ve maviye ya o ya ben derse mavinin cevabi ne olur acaba cok merak ediyorum. bence o adam mavinin babasi cünkü cok süpheli davrandi..merakla simdi özeti beklliyorum ...

mercanca
16-03-06, 23:47
allahım son sahne kaldı ve çok heyecanlı ya.Ama reklamlardan sonra pek birşey göstermeyecekler herhalde.Aksak çınar ve mavi aynı evdeler....Bekle haftayı şimdi.Yok böyle bir bitiş sahnesi ya.Aksak ne yapacak.Çınar ne yapacak mavi ne yapacak.50 metrekare de sıkışmış bir üçgen....Çok heyecanlıyım....

salpan
of ya off nolucak şimdi aksak ın siniri heralde mavinin sesini duyunca olucak :img-banne ya haftaya kadar vakit nasıl geçecekkkk kesin babası bencede ama acaba çocuklarını terketme sebebi ne ....... :blink: :blink: tam anlamıyla bir aşk üçgeni oldu ...

dml
son sahne cidden muhteşem olacak...
reklam öncesi son sahneler de acayipti!
tansiyon aksiyon heyecan off hepsi bi arada ne diyeceğimi şaşırdım...
aksakın o resimleri gördüğündeki hali...
çınarın kolyenin içindeki ismi gördüğündeki yıkılışı... maviyi arayışı... ay ay...
son bir soru dedi ya..
ben orda takıldım kaldım..
ya ama son reklamdan sonra tek bir sahne gösteriyorlar, demek ki doğru düzgün bir diyalog izleyemeyeceğiz... aksakın köpürmesi de herhalde mavinin çınara gelmesi olacak...
umuyorum...
dua ediyorum ki daha fazlası olsun...
çınar soruyu sorsun mavi de tam istediği gibi cevap versin (soru ve cevabı bilmiyorum ama işte...) ve aksak köpürsün...
ah nasıl beklicem ben haftaya kadar

mercanca
16-03-06, 23:51
Bir dayanamıyorum sahnesi olursa bu noktada aksak tam delirir.Son sahnede böyle bir sahne müthiş olur.Dayanamıyorum sahnesi istiyoruz.Hatta yeni sahne çekmeyin copy-paste yapın o da yeter...

muge_t
16-03-06, 23:54
evet beklediğimiz gibi son sahnede hiçbir şey olmadı.. ama çok heyecanlı bitti. bir hafata nasıl dayanırız bilmiyorum.. çınar evde biri olduğunu nasıl anladı ben orayı anlamadım:(

caykan80
16-03-06, 23:54
bence tam cinar evde birisinin oldugunu anlayip bakmadan mavi gelecek ve maviyle konusmaya baslayacak cinar sorusunu soracak mavi güzel bir cevap verecek dayanamiyorum gibi ve bunlari aksak duyacak ve köpürecek...insallah..

gaby
16-03-06, 23:55
çok güzel bi bölümdü çınar tamda istediğim gibi soğuk davrandı maviye karakoldaki ilk konuşmalarına bittim
ama en çok arsenle gülayın konuşmasına koptum mavi yok mu mavi yok yeşil verelim sizde yeşil giymişsiniz hakikatan beni kopardı bunlarda baya şeker bi çift olcaklar hani
yanlız bölümün tamamını tahmin eden arkadaşlar oldu tebrik ediyorum

mercanca
Dizinin hepsini unuttum.Hiç bir sahne aklıma gelmiyor.Ben aşk üçgeni sahnesinde kaldım.Şoktayım.Başka birşey düşünemiyorum.Aksak,mavi ve çınar ne olacak ya çok heyecenlandım.Özet çabuk gelse bari dediğiniz gibi....Çınar anladı herhalde birisinin eve girdiğini.

muge_t
Bir dayanamıyorum sahnesi olursa bu noktada aksak tam delirir.Son sahnede böyle bir sahne müthiş olur.Dayanamıyorum sahnesi istiyoruz.Hatta yeni sahne çekmeyin copy-paste yapın o da yeter...

:img-hyste çok iyi ya.. copy paste yapsınlar.. süper bir fikir.. aksak o anda heralde kendini camdan atar.. elinden başka bir şey gelmez..

gülbin
16-03-06, 23:57
yaa sanki çınar evde birininin oldugunu biliyomuş gibi girmedi mi içeri

hyoldas
yeter ya yeter bu dizi beni çıldırtacak zaten son zamanlarda adam akıllı yorumda yapamıyorum böyle bir bölüm izledikten sonra insanda yorum yapacak halde bırakmıyorlar. her fata ilk mesajım allahım bu ne oyuncular bu nasıl bir cast inanamıyorum bu kadar iyi bir senaryo ve yönetim olur mu diye soruyorum bun soruların cevabını almak için hiç bir yere bakamıyorum. Bu dizinin yarattığı etkiyi hissedebilmek için insanın içini okumak lazım. Acaba Mavi'ye kızıyorum kendim gibi olduğu için mi ya da Çınar gibi sevilmek aksak gibi hayatı aşkı uğruna zehir etmek ben hangisiyim diyorum elbet birşeyler buluyorum :icon_conf

D!LEK
evet yaaaa nasıl evde biri olduğunu anladı onu bende anlamadım ama hissetmiş olabilir belki inanılmaz heyecanlı bir bitiş yapıldı gel perşembe gel
kapıdan anlamış olabilir kilit eğer tuaf açıldıysa o sebep olabilir

mercanca
16-03-06, 23:58
bence tam cinar evde birisinin oldugunu anlayip bakmadan mavi gelecek ve maviyle konusmaya baslayacak cinar sorusunu soracak mavi güzel bir cevap verecek dayanamiyorum gibi ve bunlari aksak duyacak ve köpürecek...insallah..

İnşaallah sevgili cankan inşaallah.allah söyletmiştir belki.O sahneden başka bir durum çıkarsa zaten yeter dicem artık.Çınarın gerekirse maviyi yatak odasına sürüklemesi lazım artık.Yatağın üstünde çınar ve mavi yatağın altında da saklanmış aksak.Bundan başka bir sahne olsunda istemem.:)

muge_t
16-03-06, 23:58
arsen&gülay ve jilet&ümit sahneleri gerçekten çok güzeldi ve çok komikti.. jiletle ümitin sahnesine heralde onları banka oturtmuşlar siz kendi kafanıza göre konuşun hareket edin falan demişler onlara.. o derece doğal ve şekerdi yaptıkları.. arsenle gülaya gelince börekçide gülayın bana siz demeyin kendimi çoğul hissediyorum demesişyle arsenin çoğul kavramını anlatması süperdi..

hyoldas
17-03-06, 00:02
yok yok böyle olmayacak diğer karakterlere Jilet ile Ümit'in aşkı dersaneye giderken liseye giderken ablalarımızn ayarıyla oynayıp yaptığımız kaçamaklardan değil mi?
Ya Gülay'ın çıtkırıldım haliyle Arsen'in birleşimi !çılgın kadınların olgun erkek merakı!
Ve Ayşegülü canı gönülden kutlamak lazım! bir kadının gururı nasıl kurtulur, kadınlar ne kadar zekidir, bunların cevaplarını verdi. Helal olsun Ayşegüle bu bölüm favorimdi :img-yes:

D!LEK
inanılmaz etkilendiğim bisahne vardı fulya abla sen yokken ben zaten açıktayım dedi yaaa koptum yani ondan sonra nasıl izledim bilmiyorum aslına bakılırsa her kare mükemmeldi arsen&gülay sahnesi mükemmel ötesiydi ben bu bölümü inanılmaz beğendim valla

mercanca
arsen&gülay ve jilet&ümit sahneleri gerçekten çok güzeldi ve çok komikti.. jiletle ümitin sahnesine heralde onları banka oturtmuşlar siz kendi kafanıza göre konuşun hareket edin falan demişler onlara.. o derece doğal ve şekerdi yaptıkları.. arsenle gülaya gelince börekçide gülayın bana siz demeyin kendimi çoğul hissediyorum demesişyle arsenin çoğul kavramını anlatması süperdi..

Aynen ya bank sahnesinde jilet ve ümit çok doğallardı ben de çok beğendim o sahneyi.Yeşil arsen ile gülay arasında ki sıcak yakınlaşmada fena değildi.Neyse sonunda arsen kızcağıza biraz pas verdi.Yanlız biraz ciddi daldı olaya ya.aile falan filan.Bu ne hız arsen...En erken arsenin çocuğunu alırız kucağımıza bu gidişle.:)

dml
17-03-06, 00:03
adam cin gibi illa ki anlayacak:)
ya kapıdan anlamış olabilir, ya da ne bileyim polis içgüdüsü gibi bir şey de sözkonusu olabilir...
ya ama ben ümitlenmiştim hevesim kursağımda kaldı...
ama bi açıdan da iyi oldu, mavi aksakın çınarın evine girmiş olduğunu görünce kıyamet kopar gibime geliyor!

offf...
çok güzel bir bölümdü yine...
ayrı olmalarına rağmen bölümleri izlerken hiçbir şekilde sıkılmadığımı fark ettim ve senaristleri bi kez daha tebrik etmek gerek diye düşnüyorum bilmiyorum siz ne dersiniz...
gülayla arsenin sahnelerinde nasıl güldüm anlatamam... muhteşemlerdi yaa.. hele zavallı yakupu içerde bırakışı!!
sonra mavinin jiletle ümitin görüşmelerine razı oluşu... sanırım artık kabullenecek baksanıza..
arızanın çınar hakkında konuşurkenki o halleri, sonra o dolandırıcıyla yüzleştiğindeki durumu... oyunculuğuna yine hayran bıraktı ya... bir de babası gittiğinde onun yüzünü hatırlayacak kadar büyükmüş arıza, onun yaşından tam haberdar değildik öğrenmiş olduk... eminim önümüzdeki bölümlerde bunun da etkisi olacaktır, melih beyi görünce asıl teşhisi o koyacaktır.. işallah...
aksakı bi kaşık suda boğasım geldi!!!!

"değil mi maviciğim??"
"o mendebur ( ve benzeri sıfatlar kullandı çınar için) komiser..."
"gereksiz insanların elinde kolye"
"şeytan diyo geri dön kafa at!"

asıl benim kafa atasım geldi orda aksak efendiye...
bilmiyorum ama bu kadar sahiplenişi çok çok sinirime dokundu hele çınarın halini gördükçe iyice içim acıdı tabi...

hayri beyle fulyaya yorum yok... çok hoşlardı ne diyeyim..

çocukların maalesef çok sahneleri yoktu ama her replikleri beni gülümsetiyor ikisi de çok çok şirin!:)

dursun amcayla ilgili bir anı daha öğrendik, kolyenn sırrı çözüldü gözümüz aydın...

babanın almanyaya gitmiş olduğunu biliyor muyduk? en azından ben bilmiyordum.. bir de mavi 6 yaşındaymış arıza da 13 o gittiğinde...

off yazılacak çok şey var ama yarın sınavım olduu için yorumlarımı yarına saklıyorum...

işallah bu sefer hak ettiği raytingi alır dizimiz diyeceğim ama her hafta aynı hayal kırıklığını yaşamaktan bıktım usandım, o yüzden böyle şeyler söylemeyeyim en iyisi, bekleyelim görelim...
tek bildiğim yine harika bir bölüm olduğuydu ve senaristlere sonuna kadar güvenebileceğimizi gördüm...
ah ah bundan sonra biraz daha romantik sahneler sıkıştırsalar araya bir de tam olacak :img-angel

hepinize iyi yorumlar, iyi geceler:)

dokuz
17-03-06, 00:05
ben bu bölümü şu açıdan çokk beğendim : çınarın maviye konuşması!!!! hani fragmanda görmüştük ya keşke ölseydimde seni tekrar aksağın yanında hırsızlık yaparken görmeseydim diye bunları ben kendi kendine söylüyü diye düşünmüştüm ama mavinin yüzüne söylemesi çookkk iyi oldu !!! ayrıca ( maviye hala sinirli olduğumdan hep çınarın maviyi terslediği sahneleri sevdim bu bölüm ) karakolda mavi abisi için teşekkür ettiğinde de çınarın artık anladım seni rahatsiz etmiycem demesi de çoooookkkk iyi oldu !!!!!
veeee bölüm sonu : insanı çookkk sinir eden bi yerde bıraktılar anlaşılan 1 hafta çatlıycaz topluca :icon_conf bu arada ben çınarın kolyenin içinde fatma özkurt yazdığını farketmesini de çok istiyodum o da çok iyi oldu yıkıldı tabi ama böyle olmalıydı öğrenmeliydi.ben de herkes gibi haftaya " dayanamıyorum " sahnesinin bi örneğini bekliyorum ve umarım olur aksak buna şahit olsun ya da olmasın farketmez yeterki böyle bi sahne izleyelim !!!!

KIVIRCIK
17-03-06, 00:06
Bence Çinar polisligin verdigi tecrübe veya temkinle evde birin oldugunu anliyicak ama anlamasa bile vede Aksakla rastlasmasa bile Mavinin bu bölümde gösterdigi sogukkanlilikla ( bana Mavi kendini Çinarin yeni haline alistirmis ve çok bir beklentide degilmis gibi geldi) bekleyip de istedigimiz DAYANAMIYORUM ARTIK tarzi bir sahnede yasanmiycakmis gibi geliyor.Umarim yaniliyorum. :icon_sad:

Bende diger arkadaslarin dedigi gibi son sahnenin heyecaniyla dumura ugradim artik baska sahneleri düsünemiyorum. :blink:

mizrak_tutucu
17-03-06, 00:09
Arada geçen bir hafta içinde kolye gözümde bir güzelleşmiş ki, görünce tanıyamadım. Kolye hakkında söylediklerimi geri alıyorum. Benim hatırladıgım kolye çok daha güzeldi. Dursun Amca bu kolyeyi kesin karısına alabilir.

O adamın Mavi'nin babası oldugu kesin ama hafızasını yitirdigini hiç sanmam. Bir nedenle kimligini degistirmiş ve muhtemelen zengin bir kadınla evlenip, arkasında bıraktıgı karısını ve üç çocugunu hiç düşünmemiş bir adam.

mizrak_tutucu
17-03-06, 00:09
Mavi'nin Çınar'ın soğuk davranışları karşısında incinmesi benim de yüregimin yagını eritti. Ama bu bölümde bir kere daha anladım ki, Aksak Mavi'nin hem babası, hem abisi, hem hocası...Aralarındaki ilişki o kadar karmaşık ve eski bir ilişki ki, Mavi'nin Aksak'a bu kadar kolay teslim olmasına belki de şaşmamak gerek.

Bu bölümde küçük rol yoktur, küçük oyuncu vardır lafının dogru oldugunu bir kere daha gördüm. Maşallah herkes rolü ne kadar küçük ya da büyük olursa olsun, döktürdü.

Çınar Aksak ile karşılaşmadan Mavi ile konuşacak herhalde. Aksak'ın aksak haliyle kaçabilecegini düşünmüyorum, Çınar evden çıkmazsa Aksak'ı eli mecbur yakalayacaktır. Aksak komodinin üzerindeki tabancayı kullanmaz umarım...Gelecek bölüm neler olacağını kestirmek zor, inşallah özetten bir şeyler çıkarabiliriz.

gaby
17-03-06, 00:10
ben bu bölümde bişey farkettim aksakla mavi arasında farklı bi ilişki var sanki abi kardeş gibiler (ne kadar aksak mavi hakkında farklı şeyler hissetsede) hani abine kızarsında kızgınlığın fazla sürmez hemen affedersin küsemezsin
demiyorum ki ilşkileri abi kardeş ilişkisi kadar saf ve temizdir ama mavi abisinden bulamadığı sevgiyi,kollamayı aksakta aramış ona sığınmak istemiş
arabanın önünde maviyle konuşmaları beni çok etkiledi o kadar çok şey paylaşmışlar ki o kadar ortak özellikleri var ki sanki kardeşlermiş gibi izledim o yüzden o sahnede maviciğim demesine kızmadım daha doğrusu kızamadım
peki en çok kime kızdım ayşegüle kızdım sen sana son anda yan çizmiş bi adama nasıl güvenirsin de hemen kabul edersin ama ayşegülün selahattine söyledikleri süperdi yiğidi öldür hakkını yeme demişler
jiletle ümit çok tatlılar bunlar benim içimi ısıtıyolar çok samimiler birbirlerine karşı hele jiletin doktor espirisi neydi öyle :img-hyste

muge_t
17-03-06, 00:11
arkadaşalr bu arada çınarın oturduğu apartmanın ismi NAZIM VURAL AP...:)
bi de bu bölümde aksakın bi lafı çok hoşuma gitti.. "çok para böyledir işte her kapıyı açar ama kilitleyemez.."
arıca jiletin psikoloji tanımlaması da süperdi.. "üzülüyosun, seviniyosun, kızıyosun.. o kadar.. bir de ince duygular var işte..":)

muge_t
17-03-06, 00:14
. Aksak komodinin üzerindeki tabancayı kullanmaz umarım...Gelecek bölüm neler olacağını kestirmek zor, inşallah özetten bir şeyler çıkarabiliriz.

komidinin üstüne tabanca mı vardı?? :blink: çınar silahını yanında taşımıyor mu??

dokuz
17-03-06, 00:16
komidinin üstüne tabanca mı vardı?? :img-lock: çınar silahını yanında taşımıyor mu??
hayır komidinde tabanca yok arkadaşlar ben de bi anda tereddüt ettim ama baktım şimdi tekrar hayır tabanca yok odada merak etmeyin

mercanca
17-03-06, 00:17
Bende silah falan görmedim nerden çıktı komidin üstündeki silah.Varmıydı öyle bir silah.Kamera özellikle gösterdi mi silahı?

mizrak_tutucu
17-03-06, 00:17
Ben tabanca gibi gördüm. O zaman abajurun yanında duran ve silaha benzeyen obje neyin nesi?

Çınar'ın normalde silahını yanında taşıdıgını sanıyorum ama evde ikinci bir yedek tabancası da olabilir. Malum, arkadaş polis. Görev icabı birden fazla silahı olabilir.

D!LEK
17-03-06, 00:18
komidinin üstüne tabanca mı vardı?? :img-lock: çınar silahını yanında taşımıyor mu??

hadi yaaa tabanca varsa ordan sağlam çıkan olmaz herhalde yaaa eyvahlar olsun çok takıldım şimdi ben bu duruma yaaa bende yanında taşıyordur diye biliyorum ama ayyy haftaya bi olay olmaz inşallah

mercanca
17-03-06, 00:21
Ya bu baba olayı beni çok rahatsız etti.Adam piyangodan çıkmış gibi...Nasıl bir senaryo yazılırsa yazılsın bu baba olayı için bana hiç mantıklı gelmiyor.O kadar aramayan sormayan bir babanın hiç bir mazeretinin olacağına inanmıyorum.Ben babası değilde akrabası olması durumunda olayların daha mantıklı olacağı kanısındayım...Diğer şekilde çok arabesk bir baba olayı ortaya çıkar.Resmen size baba diyebilir miyim gibi birşey olur bence.

muge_t
17-03-06, 00:22
arkadaşalr farkettiniz mi bilmem bu bölümde melih beyin işyerinin ismi gösterlmedi.. halbuki geçen bölüm gösterilmişti.. bir anlaşmazlık mı oldu acaba??
arızaya gelince her zamanki gibi oyunculuğunu döktürdü.. ama bazı sahnelerde de çok güldürdü beni.." adam maşallah polis değil kahraman.. 007..:)" sonra nezarethanede kendisini dolandıran adama ayakkabısını atması falan çok şekerdi..

KIVIRCIK
17-03-06, 00:22
Bence de Maviyle Aksak in iliskisini düsünürken galiba Kibar Necmi yi unutuyoruz ..Aksak in onla iliskiside degisik girift bir iliskiydi oda bir yandan kizip, ondan daha iyi olmak istiyor yani rakip olarak görüyor bir yandanda onaylanmak,takdir görmek ve ogluymus gibi sevilmek istiyordu. Küçük yasta Aksak tarafindan büyütüldükleri ve korunmasiz(baba ve belkide annesiz ) olarak büyüdükleri için hayranlikla karisik bir korku ,sevgi agbi-baba iliskileri var bu adamla ve kolay kolayda vaz geçemiyorlar..Herhalde bu psikolojiyle Mavi kolay kolay hayatinda Aksaki çikaramaz..

hyoldas
17-03-06, 00:29
hayır komidinde tabanca yok arkadaşlar ben de bi anda tereddüt ettim ama baktım şimdi tekrar hayır tabanca yok odada merak etmeyin

bende tabanca olduğunu görmedim ama öyle bir olay olurda Aksak Çınar'ı sırtından vurursa ÇInar'ın rüyası gerçekleşmiş olur bu da hiç istemediğimiz birşey

muge_t
17-03-06, 00:31
arkadaşlar durun ya naptınız vurma falan.. silah falan yoktu orda.. olsa bile aksakın böyle bir şeye yapmaya cesaret edebileceğinisanmıyorum..

hyoldas
17-03-06, 00:32
Mavi'nin Çınar'ın soğuk davranışları karşısında incinmesi benim de yüregimin yagını eritti. Ama bu bölümde bir kere daha anladım ki, Aksak Mavi'nin hem babası, hem abisi, hem hocası...Aralarındaki ilişki o kadar karmaşık ve eski bir ilişki ki, Mavi'nin Aksak'a bu kadar kolay teslim olmasına belki de şaşmamak gerek.

Bu bölümde küçük rol yoktur, küçük oyuncu vardır lafının dogru oldugunu bir kere daha gördüm. Maşallah herkes rolü ne kadar küçük ya da büyük olursa olsun, döktürdü.

Çınar Aksak ile karşılaşmadan Mavi ile konuşacak herhalde. Aksak'ın aksak haliyle kaçabilecegini düşünmüyorum, Çınar evden çıkmazsa Aksak'ı eli mecbur yakalayacaktır. Aksak komodinin üzerindeki tabancayı kullanmaz umarım...Gelecek bölüm neler olacağını kestirmek zor, inşallah özetten bir şeyler çıkarabiliriz.

Bu yorumuna kesinlik katılıyorum Mızrak zannedersem Mavi ile Aksak ilişkisinin Aksak kısmının duygularına Mavi kendini inandırmak istemiyor. Zaten o Çınar'ı tanımadan önce aşkı kadınlık duygularını bilmiyordu. Hala da bilmiyor bence! Ancak Aşkı tanıması Gülay'ın birkaç çapkınlık macerasından ibarettti...

Diyorduk ki Mavi ile Çınar sahnesi olmazsa dizi nasıl yürür bu küçük rollü büyük oyuncular sayesinde yürür yürüyorda

1907
17-03-06, 00:33
Seyrine doyum olmayan bir bölümdü yine..

Çınar'ın Mavi'ye uzaktanda olsa yardımı,
Mavi'nin Çınar'a duyduğu aşkla karışık sonsuz minnet duygusu,
Çınar'ın Mavi'den uzak durma çabası,
Arıza'nın Çınar'a teşekkür edişi,
Mavi'nin babasını bulma çabası,
Aksak'ın Mavi'ye yardımı ve aralarında geçen diyaloglar,
Çınar'ın Mavi'yi sorgulaması,
Çınar'ın Mavi ve Aksak'ı görünce kıskanması ve o hırslı konuşması..
Ümit-Jilet diyalogları...

Daha yazabileceğim ve beğendiğim o kadar çok sahne vardı ki bunların hepsi görülmeye değerdi doğrusu.. Mavi-Aksak diyalogları ve Çınar'ın Mavi'yle aralarına mesafe koymaya çalışması bu bölümde en çok beğendiğim sahnelerdi.. Aksak harikaydı ya replikleri, hal-haraketleri çok sempatik geliyor bana ama sadece tek başına.. Çınar'a düşman olan, Çınar ve Mavi'yi ayırmaya çalışan Aksak değil, sade ve sadece Aksak.. Çınar Mavi'yi aramasa yine Mavi'nin arayacağı yoktu ama iyikide aramış bu arayış son sahneyi soluksuz izlememize neden oldu. Çınar evde Aksak'ı görünce ne yapacak hiç bir fikrim yok birde üstüne Mavi gelince neler olur bilemiyorum. Ama her nedense Aksak'a ve ondan kopamayan Mavi'ye kızamıyorum. Daha önce hiç görülmemiş bir ilişkileri var aralarında. Mavi'ye sadece Çınar'a karşı olan tavırları ve sorumsuzluğundan ötürü kızıyorum. Sonuçta Aksak'a karşı olan duyguları belli.. Fakat Çınar'ın çileden çıkmasına yetiyor. Herneyse gerçekten sımsıcak sohbetlerin olduğu ve hiç bitmemesini istediğim bir bölümdü ama bitti üstelik heyecan dolu bir sahneyle;)

mercanca
17-03-06, 00:35
Ah mızrak_tutucu ah.attın ortaya bir silah teorisini herkesi burda galeyane getirdin.:)Herkesi bir korku sardı.Yoktu arkadaşlar silah falan.Dokuz'da videolar var o bakmış yokmuş öyle bir silah.İçimiz rahatladı.Ya bu arada dokuzcum biliyorum çok şey istiyoruz ve çok yoruluyorsun ama videoları ne zaman ekleyebilir sin.Yine yüzsüzlük yaptım ama ne yapim...:(

hyoldas
17-03-06, 00:35
Ya bu baba olayı beni çok rahatsız etti.Adam piyangodan çıkmış gibi...Nasıl bir senaryo yazılırsa yazılsın bu baba olayı için bana hiç mantıklı gelmiyor.O kadar aramayan sormayan bir babanın hiç bir mazeretinin olacağına inanmıyorum.Ben babası değilde akrabası olması durumunda olayların daha mantıklı olacağı kanısındayım...Diğer şekilde çok arabesk bir baba olayı ortaya çıkar.Resmen size baba diyebilir miyim gibi birşey olur bence.

Aynen katılıyorum babası ya da babasının bir yakını olduğu malumumuz!
Ama bir yandan da Mavi'nin Aksak'ı neden bu kadar çook sevdiğini başka sevgilere ne kadar muhtaç kaldığını görünce durumuna çok acıyorum. geçen yorumlarımda bahsetmiştim Bence kardeşlerine bu konuyu açması hiç iyi olmadı tamamen hayal kırıklığı başka birşey değil olamayacağını da gördük
"benim çocuğum sonradan çıkıp gelseydi ona dört elle sarılırdım Mavi"

forgetmenot
17-03-06, 00:37
İlk defasında Çınar evdeyken,yatağa oturmuştu,düşünüyordu o zaman komidinin üstünde silahı vardı.Son sahnede ise bence silahı yoktu.Mavi'ye Çınar şöyle soracak:Aksakla aranızda ciddi bir ilişki mi var?Sen onun kadını mısın,gerçekten?Aksak'ta bu soruyu duyunca,yüreğinin yağı eriyecek mutlu olacak,Mavi' akıllısı da yine Çınar'ı yıkacak bir cevap verir muhtemelen!Belki beni bununiçin mi çağırdın diyecek,kavgaları sokağa taşacak,Aksak'ta duyduklarından mutlu mesut dışarı sıvışacak.Ya da çok ciddi bir arbede yaşanacak,ben bu sefer vurulma sırası Çınar'ın diyorum!

mizrak_tutucu
17-03-06, 00:37
Tabanca Çınar'ın komodinin yayında oturdugu ve yüzünü avuçladıgı sahnede vardı. Aksak geldiginde tabanca olmadıgından eminseniz, ben halüsinasyon görüp, iki sahneyi kafamda birleştirdigime hükmedecegim. Neyse bu karşılaşma sahnesi silahsız da yeterince sinir bozucu olacak gibi gözüküyor...Komodinin üzerinde tabanca olmamasına sevindim.

mercanca
17-03-06, 00:43
Aynen katılıyorum babası ya da babasının bir yakını olduğu malumumuz!
Ama bir yandan da Mavi'nin Aksak'ı neden bu kadar çook sevdiğini başka sevgilere ne kadar muhtaç kaldığını görünce durumuna çok acıyorum. geçen yorumlarımda bahsetmiştim Bence kardeşlerine bu konuyu açması hiç iyi olmadı tamamen hayal kırıklığı başka birşey değil olamayacağını da gördük
"benim çocuğum sonradan çıkıp gelseydi ona dört elle sarılırdım Mavi"

Evet sevgili Hyoldaş fulyanın söylediği seninde yazdığın son söz herşeyi vurguluyor aslında baba olayının ardında ki gerçekliği.Kesinlikle babası olamaz o adam...

hyoldas
17-03-06, 00:46
Seyrine doyum olmayan bir bölümdü yine..

Çınar'ın Mavi'ye uzaktanda olsa yardımı,
Mavi'nin Çınar'a duyduğu aşkla karışık sonsuz minnet duygusu,
Çınar'ın Mavi'den uzak durma çabası,
Arıza'nın Çınar'a teşekkür edişi,
Mavi'nin babasını bulma çabası,
Aksak'ın Mavi'ye yardımı ve aralarında geçen diyaloglar,
Çınar'ın Mavi'yi sorgulaması,
Çınar'ın Mavi ve Aksak'ı görünce kıskanması ve o hırslı konuşması..
Ümit-Jilet diyalogları...;)

1907 ya sen sahneleri yaz yaz bitiremezsin ben hala şoktayım yorum bile yazamıyorum. Kafamı toparlamaya çalışıyorum. Ya Fulya Abla'yla Hayri Bey'e ne demeli ya da Ayşegül Bünyamin...
Selahattin Komiser'i ilk kez gülerken görmek nasıl bir duygu ya da Arsen'le Gülay!
Rasim Öztekin'e hayranım nasıl bir geçiştir o ya da o nasıl bir gülüşe hasret bırakmış ki bizi! Orta oyuncularda Ferhan Şensoy'la karşılıklı onadığı sahneler aklıma geldi!!!

mizrak_tutucu
17-03-06, 00:47
Bence adam Mavi'nin babası ama vicdansız bir baba...Seneler boyunca çocuklarını ve arkada bıraktıgını kadını (karısını?) hiç düşünmemiş. Her babanın "iyi baba" olacagına dair bir kural yok ki...

Argosy
17-03-06, 00:48
izleyemedim.. anlatiiklarinizdan birseyler cikarmaya calisiyorum ve kalbim yerinden firlayacakmis gibi okuyorum..

Peki bir soru.

Aksak mavinin geldigini duydumu..Yani cinarin evine..

hyoldas
17-03-06, 00:49
Evet sevgili Hyoldaş fulyanın söylediği seninde yazdığın son söz herşeyi vurguluyor aslında baba olayının ardında ki gerçekliği.Kesinlikle babası olamaz o adam...

ya da bir baba senlerdir görmediği ailesini çocuklarını unutmuş hiç saymış baba davranışı. Öylesini kişiliksiz öylesine sorumsuz. Allah kimsenin başına vermesin ama bir insanın anne baba özlemiyle büyümesi onu sevgiye ve korunmaya muhtaç bırakıyor. Mavi'yi başından beri anlamamamızın ya da Arıza'yı sebebi bu!
Ümit niye öyle değil çünkü onun annesi babası var o da Mavi. Mavi olmasaydı Ümit bu kadar rahat bir kız olurmuydu o da olurdu bir Mavi "Rüya" :img-blush

mercanca
17-03-06, 00:51
Bence adam Mavi'nin babası ama vicdansız bir baba...Seneler boyunca çocuklarını ve arkada bıraktıgını kadını (karısını?) hiç düşünmemiş. Her babanın "iyi baba" olacagına dair bir kural yok ki...

İyi ama öyleyse yabancı uyruklu olan karısından (lehçesi yabancıydı) olan çocuğuna pekala da çok iyi babalık yaptığı görülüyor.Eğer mavilerinde babası ise bu çift standart hangi babaya uyar.Çocuğa değer veriyorsan hepsine verirsin yok eğer kötü bir babaysan o zaman hepsine aynı davranırsın.Bilmiyorum ben öyle düşünüyorum.Babası olsunda istemem zaten.Çok yapay ve zorlama bir olay gibi geliyor bana.

1907
17-03-06, 00:51
1907 ya sen sahneleri yaz yaz bitiremezsin ben hala şoktayım yorum bile yazamıyorum. Kafamı toparlamaya çalışıyorum. Ya Fulya Abla'yla Hayri Bey'e ne demeli ya da Ayşegül Bünyamin...
Selahattin Komiser'i ilk kez gülerken görmek nasıl bir duygu ya da Arsen'le Gülay!
Rasim Öztekin'e hayranım nasıl bir geçiştir o ya da o nasıl bir gülüşe hasret bırakmış ki bizi! Orta oyuncularda Ferhan Şensoy'la karşılıklı onadığı sahneler aklıma geldi!!!

Gerçekten hyoldas yaz yaz bitiremedim, bitirememde:). Her sahneyi çok beğendim ve birinden birisini ayıramadım..
Rasim Öztekin hakkında dediklerine de katılıyorum nasıl oynuyor öyle ya bir gülüşe bu kadar anlam kazandırabiliyor..

mercanca
17-03-06, 00:57
Sevgili Hirsizinpolisi aksak zilin çaldığını duydu ama gelenin mavi olduğunu görmedi çünkü mavi hala aşağıda iken bölüm bitti.

Bu arada aksak dursun amcaya tekne mi bişey alacam dedi ya adını mavi .... bişey koyacam dedi.ne dedi hatırlamıyorum tam olarak ama çok güldüm orda da.

Selahattn başkomiserin bozulma sahnesinde de çok güldüm ya.nasıl bozuldu kızardı utandı ayşegül şahidim olur musunuz derken.Çok güzeldi ya.

1907
17-03-06, 00:58
Sevgili Hirsizinpolisi aksak zilin çaldığını duydu ama gelenin mavi olduğunu görmedi çünkü mavi hala aşağıda iken bölüm bitti.

Bu arada aksak dursun amcaya tekne mi bişey alacam dedi ya adını mavi .... bişey koyacam dedi.ne dedi hatırlamıyorum tam olarak ama çok güldüm orda da.

Selahattn başkomiserin bozulma sahnesinde de çok güldüm ya.nasıl bozuldu kızardı utandı ayşegül şahidim olur musunuz derken.Çok güzeldi ya.

Mavi Rüya:)Harika bir sahneydi...

mizrak_tutucu
17-03-06, 00:58
Vallahi ben gerçek hayatta, bir evliliginden olan çocuklarına kötü diger evliliginden olan çocuklara farklı davranan, çifte standardı olan babalar ve analar gördüm. Ben de açıkçası böyle bir baba istemem. Benim gayet iyi bir babam vardı. Ama Mavi'nin baba özlemini anlamak lazım. Kız baba görmemiş ki, iyi baba/kötü baba nasıl olur hakkında bir fikri olsun.

Bu arada yaş olayı konusunda çuvalladıklarını düşünüyorum. Mavi babası terk edip gittiginde 6 yaşında ise, Ümit ile aralarında maksimum 7 yaş fark olması laızm. Ümit lise son sınıfta ise 16, okula geç başlamışsa 17 yaşında olmalı. Bu durumda Mavi'nin 23-24 yaşında olması lazım. Benim anımsadıgım kadarıyla Mavi 26 yaşındaydı. Aradaki 2-3 seneye ne oldu?

bimkolik
17-03-06, 01:00
O adam kesinlikle babası, yüzde binbeşyüz. Hem babası olmasa şikayetini geri almazdı, ayrıca Mavi ile konuşurken de , sonradan da bütün yüz ifadeleri bunu doğruluyor.
Maalesef babalık Fulya ablanın düşündüğü gibi değil, annelik öyle ama babalar boşanınca çocuklarıda boşuyorlar genellikle, istisnalar var tabii. Mavinin babası yirmi sene evvel gitmiş, kendine yeni bir aile edinmiş ve politikaya girmiş. Şu durumda geçmişten gelen bir çocuk hayatını fazlasıyla karıştırıp işlerini altüst edebilir. O yüzden böyle davrandığını düşünüyorum.
Senaristler beni hiç hayalkırıklığına uğratmadı diyebilirim. Artık o kadar önyargılı ve korku dolu bekliyorumki gelecek bölümleri, hep uzatılan dizilerin saçmalayarak uzatılmasından bu dizidede böyle bir şey olur diye ödüm kopuyor. Çünki bu dizi benim gönlümde başka bir yerde.
Özette yazılan Aksakın gördükleri karşısında köpürmesini seyredemedik. Demekki Çınar Aksakı görmeden Mavi girecek ve bence Aksakın kolyesinin herhangi bir anlamı olup olmadığını, aralarında herhangi bir şey olup olmadığını soracak. Ve bence müthiş bir Mavi patlaması olacak. Yani dayanamıyorum misali zira Çınarın soğuk tavırları Maviyi biraz yıkmış olmalı. Tabii bu durumda Çınarında pek dayanacağını sanmam. Aksakta onları seyrederek kuduracak.
Her anıyla izlenmeye değer dizimiz kalitesinden ve güzelliğinden hiç birşey aybetmeden devam ediyor ne mutlu bize...

jalem
17-03-06, 01:01
Yaaa ben kendime gelemedim siz yorumları neredeyse bitirmişsiniz ...bir kere muhteşem bir bölümdü. Ben 17, bölümden çok etkilenmiştim neredeyse en güzel bölüm diyordum ama bu senaristler bizi meraktan öldürecekler. Bütün hafta yazdıklarımızı okuyup intikamlarını böyle mi alıyorlar acaba?
Şimdi Perşembe günü nasıl gelecek ...........

Komodinin üzerinde silah yoktu. Çınar evdeyken, yattığı sahnelerde silahını oraya bırakıyor ama son sahnede silah falan yoktu eminim Çünkü gözlerim mandal takılmış gibi açıktı

mercanca
17-03-06, 01:02
Bu bölümde aksak'ın mavi tutkusunu daha çok anladım.Mavi kuş, mavi rüya,lokantasında asılı mavi deniz resmi.Korkarım adamı kessek kanı mavi akacak.Liseli aşıklar gibi insan bu kadar da belli eder mi ya.Mavi mavi diye dolanıyor ortalıkta.

mercanca
17-03-06, 01:07
.
Özette yazılan Aksakın gördükleri karşısında köpürmesini seyredemedik. Demekki Çınar Aksakı görmeden Mavi girecek ve bence Aksakın kolyesinin herhangi bir anlamı olup olmadığını, aralarında herhangi bir şey olup olmadığını soracak. Ve bence müthiş bir Mavi patlaması olacak. Yani dayanamıyorum misali zira Çınarın soğuk tavırları Maviyi biraz yıkmış olmalı. Tabii bu durumda Çınarında pek dayanacağını sanmam. Aksakta onları seyrederek kuduracak.
Her anıyla izlenmeye değer dizimiz kalitesinden ve güzelliğinden hiç birşey aybetmeden devam ediyor ne mutlu bize...

Bence özette yazılan aksak'ın köpürmesi sahnesi çınarın kolyeyi hatıra olarak saklayacağını söylemesi üzerine mavi ile arabada giderkenki hali ile alakalıydı.Ç,nkü o sahnedde gerçekten çok bozuldu ve sinirlendi.

Müthiş mavi patlamasını da sabırsızlıkla bekliyorum.Bir dayanamıyorum sahnesi bizi anca paklar.

bimkolik
17-03-06, 01:09
Bu arada yaş olayı konusunda çuvalladıklarını düşünüyorum. Mavi babası terk edip gittiginde 6 yaşında ise, Ümit ile aralarında maksimum 7 yaş fark olması laızm. Ümit lise son sınıfta ise 16, okula geç başlamışsa 17 yaşında olmalı. Bu durumda Mavi'nin 23-24 yaşında olması lazım. Benim anımsadıgım kadarıyla Mavi 26 yaşındaydı. Aradaki 2-3 seneye ne oldu?

Bende o senelere takıldım sevgili mızrak.
Acaba Mavinin babası ilk gittiğinde arada sırada Türkiyeye gelmiş olabiir mi?
ma o zaman Mavi 20 sene oldu demezdi.Belkide Ümit sınıfta kaldı ve geç başladı okula ve 19 olmalı şimdi.Babası gittikten bir sene sonra doğmuş olabilir.Mavi ile aralarındaki yaş farkı 7 olur o zaman. 19+7=26 oluyor. En mantıklısı bu.

Argosy
17-03-06, 01:11
ben size demistim demek istemiyorum ama demek ki dedigim cikiyor.Aksaki yikacak olay mavinin cinarin evine gelmesi ve ona kalbindekileri soylemesi olacak insallah.:cheer:

ah bir seyredebilsem su bolumu.. :icon_sad:

bimkolik
17-03-06, 01:27
Peki o birşey dedi mi? Beni tanıyormuymuş?
Bunlar Mavinin babasının Selahattine sorduğu sorular.adam resmen panik oldu Mavi hakkında birşeyler söylemişse diye. Politikaya atılmış ya, skandal istemiyor.
Babalık işte böyle bir atımlık birşey.
Bence bu adamın Mavinin babası olduğu ortaya çıkınca, Çınar Mavinin o eve babasını bulmak için girdiğini öğrenince çok üzülecek Mavinin durumuna. Üstelik babasının böyle onu tanımamazlıktan gelen bir şerefsiz olması Çınarın Maviye dahada acımasına sebep olacak.

1907
17-03-06, 01:32
ben size demistim demek istemiyorum ama demek ki dedigim cikiyor.Aksaki yikacak olay mavinin cinarin evine gelmesi ve ona kalbindekileri soylemesi olacak insallah.:cheer:

ah bir seyredebilsem su bolumu.. :icon_sad:

Evet Aksak muhtemelen Mavi'nin söyledikleri karşısında yıkılacak.. Bende bu bölümü heyecanla bekliyorum.
Bu arada bimkolik dediklerine katılıyorum. Çınar Mavi'nin neden o eve girdiğini öğrenince kötü hissedecektir kendini. Fakat Mavi'nin ben o eve girmedim demesi saçmalıktı :) Adam kolyeni almış gösteriyor Mavi hala girmedim ben tanımıyorum bu adamı diyor..

executuble
17-03-06, 01:33
Bence çınar eve birinin girdiğini anlamadı.Kapıyı açarken zorlanmadı kilittede birşey olduğunu sanmıyorum çünkü aksak kapıyı çok rahatlıkla kapattı.Bölümü öle bitirdilerki sanki çınar anlamış gibi gözüktü ama bence o mavi geldiği için gerginliği yüzüne yasımış olabilir diye düşünüyorum.Kalan bölümdede sanki aksak tam çınarın karşısına dikilecekken mavinin sesini duyup odada kalıp onların konuşmalarını dinlicekmiş gibi geliyor.Çınar karakolda yaptığı şeyden biraz pişman o yüzdende yine maviyle konuşmak istiyor sonkez bir cevap almak için.aslında mavide kötü durumda bilmem farkettinizmi karakolda arıza aşağı indiğinde çınara nasıl bakıyordu.Birşeyler demek isteyipte diyemiyen birilerinin gözlerini mavide görüyorum.Eğer başbaşa bir sahne olursa ikiside dayanamıcakmış gibi geliyor ama yinede öbür bölümün özeti geldiğinde daha herşey iyi anlaşılır en azından mavi ile çınarın durumu.Şunuda unutmamak lazım ama çınar dediki son kez bir cevap almak için diye bence artık barışmaları lazım çünkü bu lafı diyen biri karşındakine bir sürü şans veren biri bir daha geri dönmez.Bu sefer senaryo saçmalaşmaya başlar çünkü mavi ile çınarı karşılaştırmaları zorlaşıcaktır.

tatu1234
17-03-06, 05:28
Bencede Mavinin Aksakla yeniden bu kadar yaklasmasi ve babasini aciklamasi sacma. Bu dizinin konusu Mavi ve Cinar aski, yani Hirsiz Polis. Simdi Cinar dururken, neden herseyini Aksak ile paylasiyor. O kolyeye bukadar onem vermesi, ve herseyi paylasmasi, habure Akasaka umit vermesidir. Mavinin inatlasmasi devam ederse, ne yazikki bu guzelim dizide sacmalidi demekdir. Mavi boyle davranmakla, askida inandirici gelmiyor artik bana.

ozi75
17-03-06, 07:39
aksağın öfkesi mevzusu bu bölümün özetinde olduğuna göre karakoldan sonraki araba sahnesinde gördüğümüz sahneydi bence.son sahnede ne olacağını özet gelmeden anlamak zor.ama 3ü bir şekilde karşılaşmak zorunda.
ben maviden pek umutlu değilim.bölüm sonunda çınar telefonu alınca arama diye bağırdım ama çınar işte.dayanamadı her seferinde son diyo ama arıyor.mavi nasıl karşıladı telefonu çok mutlu olmuş gibi değildi.yani arkadaşlar çok umutlanmayalım. bende istiyorum barışsınlar ama onlar imkansızlar unutmayalım. :icon_sad:

eflatun
17-03-06, 07:55
Arkadaslar super bir bolum izledik. Senaristlere sapka cikartiyorum! Bence Mavi ile Cinar arasinda biraz yumusak ve umit verici bir konusma gececek. Cunku Cinar birkez daha terslenecek olursa olse bakmaz Mavi'ye. Ve Mavi bunu hissediyor. Belki "dayanamiyorum" sahnesi olmayacak ama biraz buzlar eriyecek. Cinar'in cabalamayi surdurebilecegi bir motivasyon olacak ve Aksak bunlara sahit olacak. Amin!

ARIMAYA
17-03-06, 08:46
Herkeze Günaydın ,
ben izlemeye biraz gönül kırıklığı ile başlamıştım sanki diğer diziler gibi uzatmak için saçma sapan yanlış anlamalar , ayrılıklar vs ile devam edecek düşüncesi ile. Ama yine o kadar süper bir bölümdü ki helal olsun dedim. Her sanheyi tek tek saymam gerekecek gözümü kırpmadan izledim. Ama tüm bölüm boyunca aklımdan sadece Mavi'yi dizime yatırıp poposuna poposuna vurmak geçti; ya senin yanında destek olacak dağ gibi bir Ulu Çınar varken git Aksak efendiden medet um. Arıza Çınar'a övgüler düzerken " O adam yüzünden kurşun yedim " dedi ya patla inşallah dedim yahu Kan davasına döndü ne bitmez bi kuyruk acısıymış. Dediğim gibi her sahneyi her repliği tek tek yazsam yeridir süperdi. Aksak Mavi konuşmasındaki " sevmek için önce bağışlayacaksın ...." lafını bence mavi bi daha düşünsün gel git akıllı sevdasındaki sorun bence bu. Ve son olarak yine bölüm boyunca bu Çınar üzüntüden verem olmazsa kurşun murşun onu öldürmez diye düşündüm bi insan bu kadar mı çok acı çeker ( nasıl oynuyorsa acısıyla bizde telef oluyoruz resmen ) İnsaf artık dimi...

nilnisa
17-03-06, 08:47
günaydın arkadaşlar,tüm yorumları okudum ama maalesef ben bugün çok karamsarım heralde, iyi temennilerim yok.

ayrıca mavi'ye hala kızgınım.ya bu nasıl aşk anlamadım.bu kız nereye baksam onu görüyorum deyip ağlayan kızmı yoksa benmi yanlış hatırlıyorum.
tamam sevdiğin kişiyi uzaklaştırmak istedin ve istediğin oldu.ama kim olursa olsun sevdiği tarafından yanlış anlaşılırsa kahrolur.çınar'ın söyledikleri taş gibi oturmuş olmalıydı.ama mavi hanımın bu durum işine gelmiş gibi,ne bilim üzüntüsünü belirtecek hiçbirşey yapmadı yani fulya ablayla konuşurken en azından dile getirebilirdi.sanki hiçbirşey olmamış gibi davrandı.oysa çınar onun söylediği her kelimenin öylesine üstüne durmuştu ki belki aynı şeyi mavi'den beklemem bu yüzden.

baba meselesi bence de biraz konuyu arabeskleştirdi.gerçekten babası olsa ne olacak, adam sizi terk edip gitmiş.kendine yeni bir hayat kurmuş.tesadüfler olmazsa hiç sizden haberi olmayacak yani bilmiyorum mavi gibi bir karakterin hemen adamın boynuna sarılmaması gerekir.

evet,bölüm sonu çok heyecanlıydı.ama ben iyi sahne beklemiyorum maalesef bugün ruh halim bozuk o yüzden iyi birşey yazamadım idare edin artık.

bildiğim tek şey bu dizi beni sinir hastası yaptı.

ehlocan
17-03-06, 09:00
Mavi'nin babasını bu kadar hevesle aramasına hala bir anlam vermiş değilim hele Fulya ile konuşurken istediğin ne dediğinde birazcık sevgi deyince hepten anlamsız geldi istediği birazcık sevgiymiş ama katbekat fazlasını verene yüz çeviriyor.

Aksak'ın Mavi'ye karşı hislerini bilmesek gerçekten hayatı acısıyla tatlısıyla paylaşmış kol kanat geren abi kardeş baba ilişkisi var diye düşüneceğim.

Aksak'ın köpürdüğü sahneyi gördük bence kolyenin Çınar da kalmasıydı onu köpürten.

Karakoldan geldikten sonra evdeki konuşmalara Mavi'nin bozulması çok gereksizdi.

Dokuz'a katılıyorum iyiki fragmandaki konuşmalar kendi kendine değilde Mavi'nin yüzüne karşı yapılmış bir konuşmaydı.

Sanırım önümüzdeki hafta Aksak odadan çıkacakken Mavi'nin geldiğini duyup çıkmayacak konuşmalarını dinleyecek o konuşmalar olumluda olsa olumsuz da olsa Aksak kendini GÖSTERMEYECEK.Tabi yinede özet ve fragman olmadan tahmin yürütmek olmaz...

nilnisa
17-03-06, 09:16
beğendiğim çınar mavi sahneleride oldu tabi düşündükçe aklıma geliyor.mesela arıza'nın çınar aradı adamı yakalamışlar dediğinde kırgın bi şekilde 'madem seni aramış' dediği sahne bide karakolda mavi nin söyle hırsız-polis ilişkisi de dediğinde çınar'ın 'söylemicem işte' dediği sahne.bide mavi'nin konuşmaya başlamadan saçlarını düzeltmesi küçük ama güzel ayrıntılardı.

GULBEYAZ76
17-03-06, 09:32
Aksak mavi ve çınar arasındaki konuşmaları dinleyecek.Ben maviden pek umutlu değilim çınarı uzaklaştırmak istiyordu bu olmuşken ondan ümit verici birşey duyamayız.Aralarındaki konuşma olumsuz da olsa maviyi çınarın evinde görmek aksağı çıldırtmaya yetecektir.

ehlocan
17-03-06, 09:43
Kolyeyi delil olarak kullanıp götürmesi saçma diyen arkadaşlar olmuş ama dikkat ettiyseniz evdekilere kolyenin onlara ait olup olmadığını sordu ondan sonra Mavi'yi sorguya aldı hatta sorgularkende parma izi beklemiycem çünkü kolyenin senin olduğunu biliyorum dedi ...

söğüt
17-03-06, 10:12
Kolyeyi delil olarak kullanıp götürmesi saçma diyen arkadaşlar olmuş ama dikkat ettiyseniz evdekilere kolyenin onlara ait olup olmadığını sordu ondan sonra Mavi'yi sorguya aldı hatta sorgularkende parma izi beklemiycem çünkü kolyenin senin olduğunu biliyorum dedi ...

:)evet bendemiştim ama polis olmadığım için o kadarını düşünememiştim..:)

mercanca
17-03-06, 10:20
Ama tüm bölüm boyunca aklımdan sadece Mavi'yi dizime yatırıp poposuna poposuna vurmak geçti; ya senin yanında destek olacak dağ gibi bir Ulu Çınar varken git Aksak efendiden medet um. Arıza Çınar'a övgüler düzerken " O adam yüzünden kurşun yedim " dedi ya patla inşallah dedim yahu Kan davasına döndü ne bitmez bi kuyruk acısıymış. Dediğim gibi her sahneyi her repliği tek tek yazsam yeridir süperdi. Aksak Mavi konuşmasındaki " sevmek için önce bağışlayacaksın ...." lafını bence mavi bi daha düşünsün gel git akıllı sevdasındaki sorun bence bu. Ve son olarak yine bölüm boyunca bu Çınar üzüntüden verem olmazsa kurşun murşun onu öldürmez diye düşündüm bi insan bu kadar mı çok acı çeker ( nasıl oynuyorsa acısıyla bizde telef oluyoruz resmen ) İnsaf artık dimi...

Çok doğru söylüyorsun sevgili ARIMAYA.O sahnede gerçekten kanlısından bahsediyor gibi geldi bana.Sanki sevdiği , dokunduğu adam değilde kırk yıllık kanlısı gibi bahsetti çınardan.Harbiden ya ne kuyruk acısı varmış.Aksak'ın "sevmek için önce bağışlayacaksın " lafını da bence mavi hiç uygulamasın.Sanki çınar hata yaptıda affetsin.Çınar affedilecek birşey yapmadı ki .Sevecekse adam gibi sevsin.Bahane mahane istemem sevgiye.Sevgiye bahane olur mu ya.

alvarato
17-03-06, 10:26
yazmadan duramıyacağım..dizinin sadece bir aşk hikayesinden çıkıp derinlemesine insan ilişkilerine, yaşadıkları acılara, hayal kırıklıklarına bağlı anlatılması neden bazı şeylerin imkansız olduğunu anlamamız açısından önemli..ben çok beğendim bu bölümü..uğur yücele, söylediği her repliğe hayran kaldım..babasının tasvirini okumuş etmiş değilde sadece deneyimlenmiş bir adam nası yaparsa öyle yaptı..süperdi..baba meselesi şu açıdan önemli bence neden mavinin aksak'tan bir türlü kopamadığını anlayacağız..mavi babasını bulursa herşeyin düzeleceğine inanıyor olabilir..mavi gerçekten aksak'ı sadece onu koruyan biri gibi seviyor bunu anlamak zor değil ne yapmış olursa olsun ne derse desin..maviyi koruyan tek adam o olmuş..çınar'ın bunu yapabileceğine inandığı anda vuruldu güveni sarsıldı bunu anlamak gerek aksak ise mavi için kurşunlanmıştı hatırlıyalım..önümüzdeki bölüm mavinin aksak ve çınara olan duygularının farklılığını çınara anlattığını izleyebiliriz..aksak bunları duyabilir..ve hedefin değişmediğini mavinin duygularının çınara ait olduğunu anlayacağını ve çınarla uğraşmaya başlayacağını düşünüyorum çınarın karakteri çok yavan kaldı..hepsinin acılarını özlemlerini anladık..sıra çınarda timuçin esen-uğur yücel karşılaşması süper olur bunun üzerine gidilmeli naçizane fikrim..:)

mercanca
17-03-06, 10:28
Mavi'nin babasını bu kadar hevesle aramasına hala bir anlam vermiş değilim hele Fulya ile konuşurken istediğin ne dediğinde birazcık sevgi deyince hepten anlamsız geldi istediği birazcık sevgiymiş ama katbekat fazlasını verene yüz çeviriyor.

Hay ağzına sağlık.Bende öyle düşünmüştüm.İstediğim birazcık sevgi deyince benimde aklıma hemen çınarın vermek istediği ama bir türlü kendisinin kabul etmediği sevgisi aklıma geldi.Yahu sevgi istiyorsan alayı çınarda, koruma istiyorsan o da çınarda, saracak kol kanat bacak ne istiyorsan hepsi çınarda var.Bunları da beğenmiyor ya mavi.Bundan sonra gözünü toprak doyursun dicem başka ne diyim.Töbe töbe..

söğüt
17-03-06, 10:32
güzel bi bölüm herkesin istedigide mavinin sıkışıp kalması galiba
çınar bu kolye bende hatıra kalsın dedi yaa orası hoşuma gitti

ya evettt gülmekten öldüm bittim çınar kolye bende hatıra kalsın dediğinde aksağın yüzü müthişti.bide zeynep yılmaz burda uzantısı nerde diye merak ediyordum demişti ya.:)
aksak maviyi karakol çıkışı arabayla götürürken çınara atıp tutması sinirlenmesi ..ay bitiriyor beni bu aksak ya her hareketine gülüyorum mavi ile konuşurken küçücük gözlerini kocaman açması yok mu bayılıyorum:)

mercanca
17-03-06, 10:34
beğendiğim çınar mavi sahneleride oldu tabi düşündükçe aklıma geliyor.mesela arıza'nın çınar aradı adamı yakalamışlar dediğinde kırgın bi şekilde 'madem seni aramış' dediği sahne bide karakolda mavi nin söyle hırsız-polis ilişkisi de dediğinde çınar'ın 'söylemicem işte' dediği sahne.bide mavi'nin konuşmaya başlamadan saçlarını düzeltmesi küçük ama güzel ayrıntılardı.

Saçlarını düzeltme sahnesi bana ise hiç güzel şeyler hissettirmedi.Aklıma direk geçen bölüm aksak'a kur yaparken savurduğu saçlarının görüntüsü geldi.Yuh dedim herkese aynı poz.Çınarın ne farkı kaldı.Aksak'a yapılmış bir jestin çınara yapılmasına karşıyım.Kınıyorum.Aksak'la çınarı aynı kefeye koymuş gibi geldi bana o sahnede.Hemde aksak'a yaparken daha güzel bakıyor ve gülüyordu.Kınıyorum sadece kınıyorum.

ARIMAYA
17-03-06, 10:37
Hay ağzına sağlık.Bende öyle düşünmüştüm.İstediğim birazcık sevgi deyince benimde aklıma hemen çınarın vermek istediği ama bir türlü kendisinin kabul etmediği sevgisi aklıma geldi.Yahu sevgi istiyorsan alayı çınarda, koruma istiyorsan o da Çınarda, saracak kol kanat bacak ne istiyorsan hepsi Çınarda var.Bunları da beğenmiyor ya mavi.Bundan sonra gözünü toprak doyursun dicem başka ne diyim.Töbe töbe..

Ay çok hoşsunuz...
Çınar seviyor diye Mavi 'ye fazla öte git beri gel diyemiyorum ama bu kadar da olmaz ki.... Yok yok Çınar'ımızı biraz daha üzerse gözümüzde bi damla kıymeti kalmayacak...

mercanca
17-03-06, 10:40
ya evettt gülmekten öldüm bittim çınar kolye bende hatıra kalsın dediğinde aksağın yüzü müthişti.bide zeynep yılmaz burda uzantısı nerde diye merak ediyordum demişti ya.:)

O sahne de ben aksak için çok üzüldüm.Çok kötü oldu.Ama çınar adına da çok sevindim.Ama çok iğneleyici bir laftı o ya.'ben de zeynep yılmaz burda uzantısı nerde diye merak ediyordum' lafı kötü koydu aksak'a.

Yalnız çınarın bu hareketini pek beğenmedim ben.Tamam maviye kırgın onunla arasına mesafe koymaya çalışıyor.Polis gibi davranmaya çalışıyor.Ama orda ki lafı çok kırıcıydı.Sanki selahattin başkomiserime daha çok yakışan bir laftı o.Yakıştıramadım.

söğüt
17-03-06, 10:43
İnşaallah sevgili cankan inşaallah.allah söyletmiştir belki.O sahneden başka bir durum çıkarsa zaten yeter dicem artık.Çınarın gerekirse maviyi yatak odasına sürüklemesi lazım artık.Yatağın üstünde çınar ve mavi yatağın altında da saklanmış aksak.Bundan başka bir sahne olsunda istemem.:)

ay yapmayın yaa ilk bardak çayımı devirdim .ikinci bardak ağzımdan burnumdan geldi.dizi zaten başlı başına bir alem bi de sizin yorumlarınız valla benim bünyem dayanamıyor arkadaşlar:)
düşündükçe gülme krizine tutuluyorum.yatağın üstünde mavi çınar sarmaş dolaş, dayanamıyorum pozisyonlar.yatağın altında aksak.aksağın gözleri yuvalarından fırlamış...mavi çınarı ne kadar çok sevdiğini, özlediğini söylüyor, çınar durmadan maviyi öpüyor ...: :cheer:
offff müthiş bir intikam ..ama ben aksağın üzülmesine kıyamıyorum ki.. küçükken ot yastığı babası yerine koyup da istisnasız hergün yumruklarmış ya, içim çok kötü oldu...

gaby
öncelikle şunu söyleyim bu bölümde mavi bize bi dayanamıyorum sahnesi yaşatmazsa ben bu kızı ömrü bllah affetmem gerçi pek umudum yok ama

mavinin babasını aramasını ben de saçma buldum ama sonra aklıma TVde gördüğüm bişi geldi çocuk esirgeme kurumundaki çocuklardan birisi demişti "en kötü baba babasızlıktan iyidir"mavide bu düşünceyle arıyordur babasını aman gelsinde bizi darboğazdan kurtarsın diye düşündüğünü zannetmiyorum ama senaryo açısından bu adamın mavinin babası olması biraz bayık olur bence

ve çınar ve çınar aferim ona fragmanda gördüklerimizi mavinin yüzüne söylemesi iyi olmuş mavi hanım diyo ki "çınar lütfen sus" hadi ya sen adama zehir zemberek mektup yazarken iyiydi dimi "yok o polis değil sen beni arkamdan vurdu"anlamadan dinlemeden suçlamak kolaydı dimi şimdi sen çek bakalım

ve son olarak şu yakuba bişeyler yapsınlar ya adamın kimsesi yok artık hayırlı bi kısmet mi olur başka bişey mi olur bilemem ama adamın yüzü gülsün artık

ehlocan
Birde şu aklıma takıldı Çınar Mavi'yi sorgularken siyah kıyafetliydi ama resimlerde Aksak Mavi ve Çınar karakolda orada yeşil ceketi var o yeşil ceket ertesi gün giydiği ceket o sahne sonraki bölümdemi acaba yani eve gelip Aksak'ı görünce kolyedeki soyisimde Aksak'a ait olduğuna göre bu seferde Aksak mı karakola düşüyor :icon_conf

söğüt
17-03-06, 10:44
O sahne de ben aksak için çok üzüldüm.Çok kötü oldu.Ama çınar adına da çok sevindim.Ama çok iğneleyici bir laftı o ya.'ben de zeynep yılmaz burda uzantısı nerde diye merak ediyordum' lafı kötü koydu aksak'a.

Yalnız çınarın bu hareketini pek beğenmedim ben.Tamam maviye kırgın onunla arasına mesafe koymaya çalışıyor.Polis gibi davranmaya çalışıyor.Ama orda ki lafı çok kırıcıydı.Sanki selahattin başkomiserime daha çok yakışan bir laftı o.Yakıştıramadım.

yo boşver maviye iyi oluyor hiç üstüne bile alınmadı baksana..aksak daha çok bozuldu.

mizrak_tutucu
17-03-06, 10:49
Merhaba Arkadaşlar,

Mavi sevgi deyince Çınar'ın aşkı yüzünden her zaman aşkı anladıgınızı, öte yandan Mavi'nin çok daha farklı bir sevgi arayışı içinde oldugunu düşünüyorum. Mavi, aşık olduktan sonra o kadar sarsıldı ki, bütün dengesi bozuldu. Bu aşamada Çınar'ın aşkına karşılık verecek, kendi kabugundan çıkabilmek için ihtiyaç duydugu sevgi "aşk" degil. Aşk, Mavi'yi yakıp, kavurdu. Bu tür bir aşka cesaret edebilmek icin hem kendine, hem de karşısındakine güven gerekir. Mavi'nin çocukluktan beri bastırdıgı bir istenmemişlik duygusu olmalı. Mavi, yapmak zorunda oldugu icin ayakta kalmayı başarmış ama içinde çok derin bir yara olmalı. Babalarının onları terk ettigini bilmek ve üzerine annelerini de kaybetmek çok ağır bir yük. Aşık olunca Mavi'nin bütün yaralarının kabukları sıyrıldı, yaraları kanamaya başladı.

Mavi'nin aslında babasından çok, geçmişte almak istedigi ve bir daha asla almasının zaman ve şartlar yüzünden mümkün olmadıgı bir şeyi, "baba ve anne sevgisini" aradığını sanıyorum. Mavi, babasını aradıgını sanıyor olabilir ama aradığı geçmişte kendisine verilmeyen ve fırsatı yitirilen bir sevgi. Anne-babanın karşılıksız ve şartsız sevgisi.

Mavi'nin Aksak ile olan ilişkisinde de Aksak ne derse desin, Mavi açısından Aksak'ın öneminin onun bir tür stepne baba-abi-hoca rolü oynaması oldugunu düşünüyorum. Hayatının o döneminde Mavi'ye güven veren tek adam Aksak olmuş, kendisine güven veren ve yol gösteren, elinden tutan tek adam Aksakmış. Mavi, kadın oldugu için yetişime çağında bir erkekten sevilebilir olduguna dair güvence ve teminat alması çok önemli. Ne kadar severse ve şefkat gösterirse gösterirsin Fulya Abla'nın bu misyonu tümüyle yerine getirmesi mümkün degil. Bu nedenle, Mavi'ye artık fırsatı çoktan kaçırılmış bir sevginin, orada olmayan bir babanın peşinde koştugu ve Aksak'ın karışık aşkına karşı yeterince tavır almadıgı icin bu kadar kızmamak lazım. Hem Aksak'ın hem de Mavi'nin birbirlerine karşı duyguları birden fazla duygunun karışımı. Dün eve girme sahnesinde, Mavi'nin Aksak'ın aşık oldugu kadın olmanın dışında, kızı da oldugunu düşündüm.

söğüt
17-03-06, 10:50
izleyemedim.. anlatiiklarinizdan birseyler cikarmaya calisiyorum ve kalbim yerinden firlayacakmis gibi okuyorum..

Peki bir soru.

Aksak mavinin geldigini duydumu..Yani cinarin evine..

henüz duymadı sadece içeriye birilerinin girdiğini farketti.mavi aşağıdan zile bastı.çınarda otomata bastı bina giriş kapısı açıldı.ama çınarda evde birilerinin olduğundan şüphelendi.mavi henüz eve girmeden bölüm bitti

söğüt
17-03-06, 10:52
ay yapmayın yaa ilk bardak çayımı devirdim .ikinci bardak ağzımdan burnumdan geldi.dizi zaten başlı başına bir alem bi de sizin yorumlarınız valla benim bünyem dayanamıyor arkadaşlar:)
düşündükçe gülme krizine tutuluyorum.yatağın üstünde mavi çınar sarmaş dolaş, dayanamıyorum pozisyonlar.yatağın altında aksak.aksağın gözleri yuvalarından fırlamış...mavi çınarı ne kadar çok sevdiğini, özlediğini söylüyor, çınar durmadan maviyi öpüyor ...: :cheer:
offff müthiş bir intikam ..ama ben aksağın üzülmesine kıyamıyorum ki.. küçükken ot yastığı babası yerine koyup da istisnasız hergün yumruklarmış ya, içim çok kötü oldu...
bir de mavi çınar arasındaki yakınlaşmalar ikisine özel kalsa daha iyi olur..öbür türlü aksak röntgenci pozisyonuna düşecek. :mad72:

mercanca
17-03-06, 10:53
Birde şu aklıma takıldı Çınar Mavi'yi sorgularken siyah kıyafetliydi ama resimlerde Aksak Mavi ve Çınar karakolda orada yeşil ceketi var o yeşil ceket ertesi gün giydiği ceket o sahne sonraki bölümdemi acaba yani eve gelip Aksak'ı görünce kolyedeki soyisimde Aksak'a ait olduğuna göre bu seferde Aksak mı karakola düşüyor :icon_conf

Hiç dikkat etmemiştim ya sevgili ehlocan sen söyleyince baktım harbiden öyle galiba ya.Eğer aksak senin dediğin gibi karakola düşerse o zaman yattı bizim dayanamıyorum sahnesi.Gene güme gitti bu sahne o zaman.Ufff ufff.

gaby
17-03-06, 10:57
zannetmiyorum bu kolye meselesini daha fazla uzatmazlar sonuçta adam şikayetini geri aldı bi daha ha madem mavi değildi tekrar şikayetçiyim gibi bişey olmaz

GULBEYAZ76
17-03-06, 11:01
Bende o fotoğrafdaki sahnelerin gelecek bölümle ilgili diye düşünüyorum ama eğer öyleyse mavinin kıyafeti çınara giderken giydikleri değil.MAvi son sahnede siyah kısa mont giyiyordu.

ehlocan
17-03-06, 11:01
Bende o fotoğrafdaki sahnelerin gelecek bölümle ilgili diye düşünüyorum ama eğer öyleyse mavinin kıyafeti çınara giderken giydikleri değil.

Gerçi geçen bölümdede öyle bişey oldu diye hatırlıyorum Arıza'yı dolandıran adamla ilgili Çınar'a bilgi geldiği zaman dün akşamki siyah kıyafetleri vardı ama sonraki sahnede siyah pantolon kot pantolon olmuştu devamlılık sorunu vardır belki :icon_conf Bunlar bölüm yorumunu geçti mantık hatasına döndü :)

buseemm
17-03-06, 11:02
Bende bir şey farkettim. Mavi her bölümde Aksak'a bir şeyler borçlanıyor. Bu bölümde de kolyeyi kaybettiği için kendini Aksak'a borçlı hissetti. Aksak arabada o kadar bağırırken Mavi ona "hep benim yüzümden. Verdiğin hediyeye sahip çıkamadım" gibi bir şeyler söyledi. Bu gidişle Mavi Aksak'tan asla kopamaz.

gaby
17-03-06, 11:06
Bende bir şey farkettim. Mavi her bölümde Aksak'a bir şeyler borçlanıyor. Bu bölümde de kolyeyi kaybettiği için kendini Aksak'a borçlı hissetti. Aksak arabada o kadar bağırırken Mavi ona "hep benim yüzümden. Verdiğin hediyeye sahip çıkamadım" gibi bir şeyler söyledi. Bu gidişle Mavi Aksak'tan asla kopamaz.

zaten kopmak içinde bir çabası yok o kadar olay oldu çınarın yanında durmadıda aksakın yanında durdu bizimkinde yumurta kapıya dayanırda ondan sonra kurtulmaya çalışır o zamana kadarda selahattin alır zaten içeri

söğüt
17-03-06, 11:06
İyi ama öyleyse yabancı uyruklu olan karısından (lehçesi yabancıydı) olan çocuğuna pekala da çok iyi babalık yaptığı görülüyor.Eğer mavilerinde babası ise bu çift standart hangi babaya uyar.Çocuğa değer veriyorsan hepsine verirsin yok eğer kötü bir babaysan o zaman hepsine aynı davranırsın.Bilmiyorum ben öyle düşünüyorum.Babası olsunda istemem zaten.Çok yapay ve zorlama bir olay gibi geliyor bana.

mercanca maalesef bazı erkekler böyle baba..benim çevremde böyle biri var.ilk eşinden olan çocuklarının hiç bir ihtiyacını (maddi-manevi) karşılamazken, ikinci eşinden olan çocuklarını kolejlerde okuttu, onlara karşı her türlü sorumluluğunu elinden geldiğince yerine getirdi.üstelik aynı semtte oturdular yıllarca.. bir de yüzlü yüzlü bana büyük kızım bakacak (ilk eşinden olan kızı) diyecek kadar da kendisinde hak görebilen bir karaktere sahip....yani maalesef böyleleri var.:(

gaby
17-03-06, 11:14
benm aklıma babası konusunda bişey takıldı madem bu adam ailesini bırakıp gitmiş annasi öldükten sonra teyzesi nerde bunların babaları dememişmi annesi babası gittikten 2-3 sene sonra ölmüş bu kadar zamanda ilişkileri kopmuş mu?eğer öyleyse bu adam çalışmaya falan gitmemiş çocuklarından kaçmış düpedüz

muge_t
17-03-06, 11:21

bence özetteki aksakın gördükleri karşısında köpürdüğü sahne çınarın evine girmesiyle yatak odasında mavinin resmini görmüş olması..
ayrıca aklıma yine bir şey geldi.. sorgu odasında selahhatin içeri girdi "yine senin kız çıkmış" dedi ya çok sinir oldum ya..

mercanca
17-03-06, 11:22
Yahu ben düşünüyom düşünüyom.Sizin yazdığınız yorumları okuyorum.Ve bu baba olayının hiç bir mantığını göremiyorum.Çıkarsınlar bu baba olayını ya.Hep söyledim ama yine söylüyorum piyangodan çıkmış gibi bu baba olayı.Haydan gelen huya gider derler ya bu olayda huya gitsin kapansın artık ya.Babası olmasın , yanlış bir anlaşılma bir benzetme olsun sadece aksi takdirde bana çok saçma geliyor.
Kibar necmi olayı gibi yaşansın bitsin.Ne güzel gidiyorlardı babasız babasız.Arabesk bir durum bu baba konusu ya.

Birde adamın şimdiki karısı alman herhalde yabancı lehçe ile konuşuyordu.Karısıda kızıda sarışın özellikle alman olduğunun vurgulanması için öyle seçilmiş olabilir.Bu adamın elindeki iz umarım birkaç yıl önce oluşan bir yanık lekesi olsun, adam maviye inanıp sonrada acıdığı için şikayetini geri alsın, almanyada olması da mavinin babası ile tek ortak yönün olması olsun.Sonrada bu baba olayı kapansın.Lütfen ya...Kendimi size baba diyebilir miyim replikleri içinde bulmaktan korkuyorum..

ehlocan
17-03-06, 11:24
benm aklıma babası konusunda bişey takıldı madem bu adam ailesini bırakıp gitmiş annasi öldükten sonra teyzesi nerde bunların babaları dememişmi annesi babası gittikten 2-3 sene sonra ölmüş bu kadar zamanda ilişkileri kopmuş mu?eğer öyleyse bu adam çalışmaya falan gitmemiş çocuklarından kaçmış düpedüz

Çok kliasik Trk dizi ve film klişesi ama muhtemelen babası orda cezaevine falan düşmüştür yada hastalanmıştır sonra bi r arkadaşı ölmüştür O nun kimliği ile geri dönüş yapmıştır.** hafıza kaybı birşey olduğunu sanmıyorum. Almanya'ya daha önce gitmişliği vardır ve orda o kadınla evlenmiştir Çünkü kız Mavi'den küçük Ümit'den büyük geldi bana.

Hayri Bey le Fulya dan bahsetmemişim onların sahneleride çok hoştu ama Fulya Mavi ile konuşurken sevgi istiyorum lafına birşeyler söyler diye bekledim.

Jilet-Ümit Arsen-Gülay sahneleri çok komikti hele Gülay'a Arsen "börek bile ısmarlarım"lafının üstüne hemen börekçiye gitmeleri siparişide Gülay'ın söylemesi çok komikti.Ahsen in Gülay'ı bu kadar çabuk benimsiyeceğini düşünmezdim.

Aksak,Babası ve Mahide hanım sahilde çok komiklerdi hele gözlüklerle karizma yapmamışmı :)Birde Çınar için 007 deyişi Arıza 'nın nezarette ayakkabısını fırlattıktan sonra geri istemesi çok hoş sahneşerdi.

Aksak'la Mavi konuşmasıda çok güzeldi Aksak ın baba tasviri önce etten kemikten bi insandı ruhu yoktu şimdi ise sadece bir ruh :(

söğüt
17-03-06, 11:26
Peki o birşey dedi mi? Beni tanıyormuymuş?
Bunlar Mavinin babasının Selahattine sorduğu sorular.adam resmen panik oldu Mavi hakkında birşeyler söylemişse diye. Politikaya atılmış ya, skandal istemiyor.
Babalık işte böyle bir atımlık birşey.
Bence bu adamın Mavinin babası olduğu ortaya çıkınca, Çınar Mavinin o eve babasını bulmak için girdiğini öğrenince çok üzülecek Mavinin durumuna. Üstelik babasının böyle onu tanımamazlıktan gelen bir şerefsiz olması Çınarın Maviye dahada acımasına sebep olacak.

sana bu konuda katılıyorum bimkolik..o adam mavilerin babası..bu kesin..kendisi de bunu anladı..mavi ile ilk konuşmasında ne kadar suçluluk hissetti.yoksa en başından ayak üstü sizi tanımıyorum der keser atardı. odasına kabul edip oturtmazdı..ama yine de gözlerindeki sevgi başkaydı, baba gibiydi maviye bakarken..alirıza baba mı görsem tanırım, tanımaz mıyım bir adam 15-20 yılda ne kadar değişebilir dedi.görürse kesin tanır.
çınar bu durumu öğrenince daha bir yakınlık duyacaktır maviye..duyacaktır da ne olacaktır ? benim maviden yana hiç umudum yok..mavi çınara yar olmaz.bu çok belirgin bir şekilde ortada.çınara bağlılık hissetmiyor..hala teşekkür edemedim derdinde...ve her fırsatta çınarı tersliyor.

mizrak_tutucu
17-03-06, 11:27
Valla Mercanca,

Senaristleri hiç de "Size baba diyebilir miyim?" replikleri yazarken düşünemiyorum. Çınar'ın, Aksak'ın ve Mavi'nin babasız büyümeleri hikayede önemli bir yer tutuyor. Ben bu hikayenin kolayca kapanacağını ve söyledigin tarzda arabesk biçimde işlenecegini sanmıyorum. Babanın öyküye katılmasının nedeninin Mavi, Aksak, Arıza karakterlerini daha iyi anlamamızı sağlamak oldugunu dusunuyorum.

Mavi'nin bu aşamada tek istedigi babasını bulmak ve belki de "neden" diye sormak...Ben adama dönüpte, size baba diyebilirmiyim demek gibi yapmacık ve içi boş sahneler olacagini hiç sanmıyorum.

Babanın red etmesinin, bir insanı hayatının sonuna kadar etkiledigini biliyorum. Bu açıdan Mavi'nin arayışı bana çok da anlamsız gelmiyor. Anlamlı olmadıgını dusunuyorum bu ayrı konu. Ama insan psikolojisi açısından çok anlaşılır bir durum.

muge_t
17-03-06, 11:27
inşallah dediğiniz gibi bu buaba olayı bir benzetmeden ibarettir ama ben hiç sanmıyorum.. çünkü adamın maviyle konuşurken yüzü hiç hoş değildi.. sürekli gözlerini kaçırıyordu.. gerçeklerle yüzleşmekten kaçıyordu sanki.. ayrıca gerçekten öyle bir durum olmasa toplantım var diyip bir an önce maviyi odasından çıkartmak istemez ve ayrıca şikayetiniz geri almaz.. belki ilerleyen bölümlerde bu babalığı yine kabul etmez ama belli etmeden mavilere bazı yardımlarda bulunur..

ehlocan
17-03-06, 11:28
sorgu odasında selahhatin içeri girdi "yine senin kız çıkmış" dedi ya çok sinir oldum ya..

Mavi hanım daha bunları düşünüp üzülmesi gerekirken O nun yüzünden kurşun yedim deyip duruyor.Ama O adam O nun yüzünden hep böyle imalara maruz kalıyor hiç bunların ezikliğini yaşamıyor maşallah.Arabada Aksak o kadar sayıp dökerken yine bi laf etmedi bu Mavi taş gibi bişey ...

gaby
17-03-06, 11:32
Mavi hanım daha bunları düşünüp üzülmesi gerekirken O nun yüzünden kurşun yedim deyip duruyor.Ama O adam O nun yüzünden hep böyle imalara maruz kalıyor hiç bunların ezikliğini yaşamıyor maşallah.Arabada Aksak o kadar sayıp dökerken yine bi laf etmedi bu Mavi taş gibi bişey ...
evet benimde dikkatimi çewkti adam ağzına gelen söyledide ağzını açmadı mavi hanım ama selahattin maviye konuşurken çınar nasıl sinir olduda selahattini dışarı çıkardı buda aralarındaki fark

muge_t
17-03-06, 11:35
evet benimde dikkatimi çewkti adam ağzına gelen söyledide ağzını açmadı mavi hanım ama selahattin maviye konuşurken çınar nasıl sinir olduda selahattini dışarı çıkardı buda aralarındaki fark

evet aralarındaki fark bu çınar sevgisine aşkına sonuna kadar sahip çıkıyor ama mavi en uak bir bocalamada geri çekiliyor.. karşısına çıkan engelle mücadele etmekten korkuyor ve en önemlisi sevdiği kişiye güvenemiyor..

iko
17-03-06, 11:36
ben artık mavinin çınara olan aşkına inanmıyorum insan aşık oldugu kişiyi görünce biraz bakışı gülüşü değişir ne yaşamış olursa olsun ama onda gördügünde mutsuz olma var gibi son bölümlerde öyle hissettim yani artık çınarın ona hiç yüz vermemesini istiyorum yazık çektigi be çocugun

GULBEYAZ76
17-03-06, 11:36
Bu adam galiba gerçekden mavinin babası.Zamanında mavinin annesi onun nasıl biri olduğunu biliyormuş demekki zamanında kadına çok çektirdi vede sonrasında terk etti.Teyzesi maviye annesinin kocası hakkında ne düşündüğünü söyledi.
"Senin kalbin yok kalbin eline yapışmış"diyormuş.

mercanca
17-03-06, 11:47
Aksak,Babası ve Mahide hanım sahilde çok komiklerdi hele gözlüklerle karizma yapmamışmı :)Birde Çınar için 007 deyişi Arıza 'nın nezarette ayakkabısını fırlattıktan sonra geri istemesi çok hoş sahneşerdi.

Aksak harbi çok karizma olmuştu o gözlüklerle ya.Adam klas takılıyor.Arabası gözlükleri , montu maşaallah çok klas yani.O gözlüklü sahnede bir an aksak değilde Uğur YÜCEL'i gördüm sanki.Gerçek hayattaki karizmasına benzettim ben orda.

gaby
17-03-06, 11:49
Bu adam galiba gerçekden mavinin babası.Zamanında mavinin annesi onun nasıl biri olduğunu biliyormuş demekki zamanında kadına çok çektirdi vede sonrasında terk etti.Teyzesi maviye annesinin kocası hakkında ne düşündüğünü söyledi.
"Senin kalbin yok kalbin eline yapışmış"diyormuş.
ama gerçekten babalarıysa kalbi eline bile yapışmamış demektir adam direk kalpsizdir

gaby
17-03-06, 11:51
Aksak harbi çok karizma olmuştu o gözlüklerle ya.Adam klas takılıyor.Arabası gözlükleri , montu maşaallah çok klas yani.O gözlüklü sahnede bir an aksak değilde Uğur YÜCEL'i gördüm sanki.Gerçek hayattaki karizmasına benzettim ben orda.
bende italyan mafyasına benzettim :img-yes: ama aksakı çok taktir ettim babasıyla yaşadığı o kadar şeyden sonra onu affedebilmesi çok güzel şahsen ben yapamazdım

mizrak_tutucu
17-03-06, 11:54
Arkadaşlar,

Forumlarda chat türü, tek cümlelik mesajlar yazmanın yasak oldugunu bir kere daha anımsatmak istiyorum. Gidişat o yöne dogru oldugu icin uyarı yapma geregini duydum.

Mızrak Tutucu

söğüt
17-03-06, 11:54
evet aralarındaki fark bu çınar sevgisine aşkına sonuna kadar sahip çıkıyor ama mavi en uak bir bocalamada geri çekiliyor.. karşısına çıkan engelle mücadele etmekten korkuyor ve en önemlisi sevdiği kişiye güvenemiyor..

bu da yeteri kadar sevmediğini, aşık olmadığını gösteriyor..çınar aşık olduğu için hırsız olduğu halde bağrına basabildi maviyi..gözüne hiçbirşey görünmedi.
çınarda çok varlıklı bir adam değil ama mavi için üstelik çok sevdiği mesleğini bile bırakmayı, işsiz kalmayı göze aldı ne uğrunda ...aşkı uğrunda..hırsız da olsa mavi buna değer diyebildi.ama mavi bunları söyleyemiyor.
mavi aksaktan başkasıyla yapamaaazzz...
aksağı geçmişten dolayı hiç sorumlu tutuyor mu?hayır ama çınarı tutuyor.üstelik o kadar polisin içinden kaçmaya kalkışan da kendi aklı..çınar hadi kaç demedi.
ben her zaman şunu diyorum ki bir insan ne kadar sevildiğini hisseder.ama mavi sadece aksağın sevgisini hissedebiliyor.çınarınkini değil..çınarı vurulma olayında direkt sorumlu görüyor, yani düşmanı olarak algılıyor.düşman gibi gördüğün birisine insan ne kadar güvenebilir yaklaşabilir ki?

nilnisa
17-03-06, 11:57
doğru yeremi yazıyom bilmiyorum senaryolara yazmalıyım belki de ama yine de yazcam.şimdi mavi ve çınar'ın sesini duyunca, karizma insan aksak(bkz.güneş gözlüğü)
dolaba falan saklansın.mavi ve çınar'da bu arada aniden işi ilerletsin.sonrasında mavi üzerine rahat bir şey almak için dolabı açsın mesela ve aksak'a inme inmiş halde bulsunlar.hepimiz kurtulalım.gerçi olan mahide hanıma olcak iki felçliyle uğraşcak kadın.

meline
17-03-06, 11:57
Herkese günaydın
Öncelikle yazılanları okudum ve çok takınılan Mavi'nin baba arayışı hakkında bişeyler söylemek istedim.
Ben gerçek hayatta iki insan tanıdım; (ben tanıdığımda erişkinlerdi)
biri öz annesi diğer ise hem annesi hem babası tarafından yıllarca reddedilen insanlardı.
Biyolojik olarak ebeveynliklerini kabul ediyorlardı ama asla anne babalık yapmamışlardı evlatlarına.
Ve uzunca bir süre bu iki insanın (ikisi de bayan) çırpınışlarına şahit oldum çok üzülerek.Ve hiçbirzaman onlara 'neden uğraşıyorsunuz ki boşverin alenen sizleri istemiyorlar reddediyorlar siz de onları yok sayın , uğraşmayın çekmeyin bunca acıyı değmezler' diyemedim , etraflarındaki kimse diyemedi.
(Ki bence de reddeden bu üç kişi de beş para etmezlerdi) ama onların kökleriydiler, varoluş sebepleriydiler. Bu iki insan hala travmalı bir yaşam sürüyor, bu durum tüm hayatlarını psikolojilerini mahvediyor.
Asla kabul edilemeyecek birşey insanın ebeveynlerince reddedilmiş olması bence.
Şahsen ben yalnızca bir tek bu durumda koşardım bir insanın arkasından.

meline
17-03-06, 12:02
18. Bölümün ana fikri Mavi'nin Fulya ablaya söylediği cümlecik 'tek istediğim bir parça sevgi ablacım' Mavi'nin babasından beklentisi birçok forum arkadaşımızın düşündüğü veya kurtuluş yolu olarak gördüğü gibi para değil.

Melih Bey çok zengin biri olmasydı da bırakmazdı Mavi onun peşini.

mizrak_tutucu
17-03-06, 12:03
Ben de erişkin hayatında babası tarafından maddi olarak desteklenen, bakılan ama sevgi gösterilmeyen, aksine babasının digerlerinden daha sert davrandığı, annesi tarafından da red edilmiş ve bütün sevgi ihtiyacını üvey annesi ve yarı-kardeşlerinde tanımış birini tanıdım. Hayatı boyunca babasını affetmedi, babasının peşinden gitmedi ve bütün yaşamını üvey annesine sevgi ve minnet borcunu ödemeye çalışarak geçirdi. Ama babasının içinde açtıgı yara hiç dinmedi ve ölünceye kadar "Neden" sorusu aklında kaldı. Kimsenin bu gerçeği bilmesini istemez ve bir şekilde bu travmayı kendi sorunu şeklinde algılardı.

Babası, üvey annesinden olan oğlunu ve çocukların çok severdi. Resmen bir çifte standart söz konusuydu.

O oğul, bir aile anlaşmazlıgında babasını degil agabeyini seçti ama üvey annesinin, kardeşlerinin ona gösterdigi sevgi ve saygının, benimsenmesinin asla yeterli olmadıgını sanıyorum. Kısacası, Mavi'nin yarası çok derinde.

muge_t
17-03-06, 12:04
bu da yeteri kadar sevmediğini, aşık olmadığını gösteriyor..çınar aşık olduğu için hırsız olduğu halde bağrına basabildi maviyi..gözüne hiçbirşey görünmedi.
çınarda çok varlıklı bir adam değil ama mavi için üstelik çok sevdiği mesleğini bile bırakmayı, işsiz kalmayı göze aldı ne uğrunda ...aşkı uğrunda..hırsız da olsa mavi buna değer diyebildi.ama mavi bunları söyleyemiyor.
mavi aksaktan başkasıyla yapamaaazzz...
aksağı geçmişten dolayı hiç sorumlu tutuyor mu?hayır ama çınarı tutuyor.üstelik o kadar polisin içinden kaçmaya kalkışan da kendi aklı..çınar hadi kaç demedi.
ben her zaman şunu diyorum ki bir insan ne kadar sevildiğini hisseder.ama mavi sadece aksağın sevgisini hissedebiliyor.çınarınkini değil..çınarı vurulma olayında direkt sorumlu görüyor, yani düşmanı olarak algılıyor.düşman gibi gördüğün birisine insan ne kadar güvenebilir yaklaşabilir ki?

valla ben ilk başlardan beri mavinin de çınara aşık olduğunu savundum ama aklım bulanmaya başladı açıkçası.. çınarı bir kez olsun adam akıllı dinlemedi ve dolayısıyla işin gerçek yüzünü öğrenemedi bu yüzdende benim vurulmama sebep oldu diye atıp tutuyor.. tabi bu hayatında kimseye güvenememsinin bir sonucu mu yoksa gerçekten çınarı sevmediğinin bir kanıtı mı bilmiyorum ama bildiğim tel şey karşısındaki insanın seni dinlememesini son bölümde sorgu odasında çınar çok güzel gösterdi maviye..

gaby
17-03-06, 12:05
mavi istiyoki sevilsin ama zorlanmasın,karşı taraf çok çaba sarfetsin ama ondan bişey beklemesin çınarın yanında sıkılınca aksaka ondan sıkılınca çınara gitsin istiyor.bilemiyorum belkide sevgiyle büyümediği için bu açlığı herkes onunla ilgilensin ama hiçkimsenin ona hesap sormaya hakkı olmasın istiyor,hata yapmaya sadece kendinin hakkı olduğunu zannediyor kendinin yalan söylemeye hakkı var ama başkalarının yok,o hırsızdı çünkü sebebi vardı ama çınarın polis olmak için hiç sebebi yoktu diye düşünüyor

muge_t
17-03-06, 12:08
mavi istiyoki sevilsin ama zorlanmasın,karşı taraf çok çaba sarfetsin ama ondan bişey beklemesin çınarın yanında sıkılınca aksaka ondan sıkılınca çınara gitsin istiyor.bilemiyorum belkide sevgiyle büyümediği için bu açlığı herkes onunla ilgilensin ama hiçkimsenin ona hesap sormaya hakkı olmasın istiyor,hata yapmaya sadece kendinin hakkı olduğunu zannediyor kendinin yalan söylemeye hakkı var ama başkalarının yok,o hırsızdı çünkü sebebi vardı ama çınarın polis olmak için hiç sebebi yoktu diye düşünüyor
bence ne olursa olsun çınarın polis olmak i.in hiç sebebi yoktu diye düşünmüyordur mavi.. her ne kadar sevgisinden şüphelenmye başlasam da çınarın neden polis olduğunu anlattığı sahnede gerçekten çınarı anlamıştı diye düşünüyorum ben..

mizrak_tutucu
17-03-06, 12:11
Mavi Çınar'ı seviyor, ona aşık. Aksak'a aşık degil ama ona karşı da çok derin bir sevgi besliyor. Mavi derinlerde bir yerlerde dünyanın kendisine haksızlık yaptıgını ve dünyanın ona borçlu oldugunu düşünüyor. Çınar'a karşı tavırları bu adaletsizlik ve haksızlığın bedelini, Çınar'dan çıkarmaya çalıştıgını düşündürüyor bana. Mavi, dünyanın kendisine "borçlu" oldugunu düşündügü için heryerde kendini zeytinyağı gibi üste çıkartıp, kendi davranışlarını hiç sorgulamıyor. Bunu yaptıgı an, olay çözülecek zaten.

meline
17-03-06, 12:23
Dünkü bölümde yan karakterlere iyi yer verilmişti.
Hepsi de hakkını vererek oynadı.
Flörtöz Gülay buzdolabı , aksi Ahsen'i bile fethetti.
Bünyamin iyi aldı dersini ama keşke Ayşegül biraz daha sürdürseydi işkenceyi.
Rasim ÖZTEKİN az ama öz rolüyle döktürdü, onun da bakışları konuşuyor adeta.
Fulya-Hayri konuşması (ev meselesi) çok dokunaklıydı.

ama benim yan karakterlerdki favorim Jilet arkadaşlar.
Bir arkadaş yazmış onları öyle oturtmuşlar banka doğaçlama yapın demişler sanki... bu kadar olurdu.
Dağhan KÜLEGEÇ , rolü için dikilmiş takım elbise gibi oturuyor.
Geleceği çok parlak.
Tüm ekibi kutluyorum
ellerinize sağlık.........

son sahnede yüreğimi küt küt attırabildiler
18.bölümünde bile bu kadar heyecanlandırabiliyorsa bir dizi başarılıdır.

Başka söz söylemeye hacet yok.

gaby
17-03-06, 12:24
bence ne olursa olsun çınarın polis olmak i.in hiç sebebi yoktu diye düşünmüyordur mavi.. her ne kadar sevgisinden şüphelenmye başlasam da çınarın neden polis olduğunu anlattığı sahnede gerçekten çınarı anlamıştı diye düşünüyorum ben..
bencede çınarın neden polis olduğunu anlattığı sahne çok güzeldi ama mavi anlasaydı habire bu konuda çınara laf sokmaya çalışmazdı gibime geliyor çınara sürekli bana yalan söyledin demesinin bence yalanla alakası yok polis olmasını sindiremiyor yada bi polise birşeyler hissettiğini kabullenmek istemiyor

mercanca
17-03-06, 12:30
Mavi çınara nazının geçtiğini bildiği için kendini zor kadın olarak tanıtıyor.Aksak'a da nazı geçiyor.Yalnız aksak'ın tahammül sınırları daha aşağıda olduğu için her seferinde aksak'tan yana çıkıyor nasıl olsa çınar dönüp dolaşıp mavinin ayağına geri gelecek.

Dünkü bölümde de sinir oldum yine.Çınar soğuk olup polis gibi davrandığı için bozulup istediğim gibi teşekkür edemedim diyerek ben hala burdayım diyor.Şöyle bir kendini gösteriyor.Sonrada çınar dayanamayıp kendisini arayınca ben belgeleri imzalamıştım diyerek kendisi işi hırsız polis noktasına getiriyor.Bu kızdan adam olmaz çınarın hiç yumuşamaması lazım.Yumuşadığı anda işi salağa vuruyor.

Fettan
17-03-06, 12:31
Yazılacak o kadar çok şey varki ama ben ilk önce Aksak'ı yazmak istiyorum o gözlükler o paltoyla şişko Al Pacino tavırları beni öldürdü gülmekten.Hele işyerine geldi Mavi'yi sordu sonra Arsen'e "ben yokken sen şimdi kızıda kovmuşundur de hadi konuş susma sustukça sira sana gelecek" deyişi ve karakolda Ayşegül'le tartışmaları çok komikti.

Çınar iyi yaptı Aksak'ı görünce bende Zeynep Yılmaz tek başına dolşamaz nerde bunun uzantısı diyerek.Hele birde kolye için hatıra olarak bende kalsın diyince Aksak nasılda çıldırdı.

söğüt
17-03-06, 12:37
arkadaşalr bu arada çınarın oturduğu apartmanın ismi NAZIM VURAL AP...:)
bi de bu bölümde aksakın bi lafı çok hoşuma gitti.. "çok para böyledir işte her kapıyı açar ama kilitleyemez.."
arıca jiletin psikoloji tanımlaması da süperdi.. "üzülüyosun, seviniyosun, kızıyosun.. o kadar.. bir de ince duygular var işte..":)

aa evet apt.adını öğrendik.
aksağın en azından ilkokul mezunu olduğunu öğrendik.
jiletin psikoloji hakkındaki derin bilgilerini ''o dediğini pek bilmiyorum mu öyle bişi demişti ümite)
jilet ile ümit, fulya abla ile hayri bey, arsen ile gülay harikalar yarattılar..
aksağa ben her halukarda gülüyorum zaten..kafasını hafifçe yukarı doğru kaldırıp kaşlarını da havaya kaldırarak gözlerini açması...her sahnesinde geçmişten gelen bir bilge kişi gibi konuşmasını çok seviyorum.çok sempatik buluyorum.çınarın dayı dayı tavırlarını çok yakıştırıyorum.bacakları da içe doğru eğri mi ne:)
ayşegül nasıl tekrar inandı bünyamine hayret.konuyla ilgili bir güven tazeleme konuşması olmadı.selahattin başkomiserim de o kadar da kötü bir adam değilmiş yaf...sevindi baksanıza..ayşegülün biz o işi hallettik demesine ağzı açık kaldı zavallının:)
aksak ne kadar kızarsa kızsın yakub, derviş misali sabrı ağırbaşlılığı ile harika bir rol çıkardı.
arızanın ses tonu ne kadar güzelmiş dimi arkadaşlar ..kızkardeşleri ile akşam
aynı kanepede oturup konuşması sırasında farkettim..çok akıcı, dinamik geldi kulağıma..(argolu konuşmalarında farkedemiyordum) ses rengi bayağı güzelmiş murat daltabanın..adam tam tiyatrocu, tam oyuncu işte..
sevgili erol günaydın, hangi dizisinde bu kadar çok puan topladı bilemiyorum ama bu dizide izleyen bütün gönülleri fethetti.

muge_t
17-03-06, 12:37
Mavi çınara nazının geçtiğini bildiği için kendini zor kadın olarak tanıtıyor.Aksak'a da nazı geçiyor.Yalnız aksak'ın tahammül sınırları daha aşağıda olduğu için her seferinde aksak'tan yana çıkıyor nasıl olsa çınar dönüp dolaşıp mavinin ayağına geri gelecek.

Dünkü bölümde de sinir oldum yine.Çınar soğuk olup polis gibi davrandığı için bozulup istediğim gibi teşekkür edemedim diyerek ben hala burdayım diyor.Şöyle bir kendini gösteriyor.Sonrada çınar dayanamayıp kendisini arayınca ben belgeleri imzalamıştım diyerek kendisi işi hırsız polis noktasına getiriyor.Bu kızdan adam olmaz çınarın hiç yumuşamaması lazım.Yumuşadığı anda işi salağa vuruyor.

işte kaçan kovalanır deyimini boşa kullanmamışlar tam da çınarla maviye uyuyor.. mavi kaçtı bizim aşık çınarda onun peşinden gitti sürekli ama bir de ne demişler fazla naz aşık usandırır.. şimdi kaçma sırası çınarda çok iyi yapıyor mavi yola gelene kadar da devam etmeli bu tutumuna yoksa daha çok ovalar ama bir türlü yakalayamaz..

Melal
17-03-06, 13:14
dün akşamki bölüm çok güzeldi o adamın mavinin babası olduğuna inanmaya başladım artık bu bölüm aksak yine döktürdü arızanın lokantaya gelip maviye sende benimle karakola gel çınarın dolandırıcıyı yakaladığını söylediğinde aksağın adam sanki 007 demesi çok komikti ya bayılıyorum bu adamın sözlerine bakalım haftaya neler olacak çok heyecanlı bir yerde kaldı mavi aksak çınar bermuda şeytan üçgeni olacak tam hemde çınarın evinde aksak neden girdiğinin hesabını çınara verecek aksak meviye neden çınarın evinde olduğunu soracak ooo soran sorana neyse özet bir gelsede neler olacak azıcıkda olsa öğrensek ayrıca bakalım reytingler nasıl gelecke bu hafta umutluyujm umarım iyi bir reyting almışızdır yani alsın artık of yaa

semaSARİ
17-03-06, 13:16
bence dün akşam çok güzel bir bölümdü.mavide çınarda arızada hatta komiser bile! mavinin sevgi beklentisi çok güzeldi. bazı arkadaşlar çınarın sevgisi var demiş ama anne baba sevgisi ile o bir olabilir mi? o üzülmeden, karşılık vermeden sadece sevilmek istiyor. ben mavinin aksağı bir abi baba gibi gördüğünü düşünüyorum ve o yüzden de aksağın duygularını görmezden geliyor. ama çınara aşık çok seviyor. herkes aşkını kendine göre yaşıyor mavinin aşkıda güzel ama tabii ki çınarınki bir tane. belkide çevremizde böyle aşıklar kalmadığı için bizde maviye hücum ediyoruz ne yapıyorsun bu çocuğa diye...

gaby
17-03-06, 13:18
dün akşamki bölüm çok güzeldi o adamın mavinin babası olduğuna inanmaya başladım artık bu bölüm aksak yine döktürdü arızanın lokantaya gelip maviye sende benimle karakola gel çınarın dolandırıcıyı yakaladığını söylediğinde aksağın adam sanki 007 demesi çok komikti ya bayılıyorum bu adamın sözlerine bakalım haftaya neler olacak çok heyecanlı bir yerde kaldı mavi aksak çınar bermuda şeytan üçgeni olacak tam hemde çınarın evinde aksak neden girdiğinin hesabını çınara verecek aksak meviye neden çınarın evinde olduğunu soracak ooo soran sorana neyse özet bir gelsede neler olacak azıcıkda olsa öğrensek ayrıca bakalım reytingler nasıl gelecke bu hafta umutluyujm umarım iyi bir reyting almışızdır yani alsın artık of yaa
ben artık reytinglerden ümidimi kestim özet gelse bari valla uyuyamam ben şimdi arızanın 007 espirisi çok hoştu ama jiletle ümit neydi doktor espirisinede çok güldüm çok sevimli bunlar

Melal
17-03-06, 13:29
reytingler geldiii

TELE - BAROMETRE HEDEF KİTLE : A/B 16 MART 2006 PERŞEMBE No
Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)

1 SOHRET [NET] ATV 9,50 24,50
2 EMRET KOMUTANIM [NET] SHOW9,00 22,90
3 HIRSIZ-POLIS [NET] KAND 8,30 23,70
4 KURTLAR VADISI (TKR) [NET] SHOW 7,70 21,50
5 AZAP YOLU [NET] ATV 7,40 20,60

TELE - BAROMETRE 16 MART 2006 PERŞEMBE No
1EMRET KOMUTANIM [NET] SHOW 12,80 28,80
2 KURTLAR VADISI (TKR) [NET] SHOW 11,50 29,10
3 SOHRET [NET] ATV 8,60 19,50
4 YA SUNDADIR YA BUNDA (FINAL) ATV 8,00 25,90
5 AZAP YOLU [NET] ATV 7,80 19,40
6 HIRSIZ-POLIS [NET] KAND 7,00 18,20

meline
17-03-06, 13:32
Çınar'ın bir lafı vardı Bünyamin'e hoştu 'Hayatın büyük bir bölümü külfet kalanı da angaryadır, paylaşılmadan çekilmez'

'Zeynep YILMAZ yalnız dolaşmaz hani bunun uzantısı diyordum' gibi bişey yaralayıcıydı.

Bu sözden sonra da Mavi'nin Çınar aradığında 'İfademi verdim imzaladım da bir eksik mi vardı?' demesi normal bence.

Karşılıklı incitme hamlelerini iyi vermişler.

ohh olsun Mavi'ye haketmişti diyemiyorum ben sizler gibi ama Çınar'ın tavrını da normal ve kaçınılmaz buluyorum öbür türlü fazla melül kaçıyor,,,,,,,,, yeni bir Sarp vakasına gerek yok.

söğüt
17-03-06, 14:04
Çınar'ın bir lafı vardı Bünyamin'e hoştu 'Hayatın büyük bir bölümü külfet kalanı da angaryadır, paylaşılmadan çekilmez'

'Zeynep YILMAZ yalnız dolaşmaz hani bunun uzantısı diyordum' gibi bişey yaralayıcıydı.

Bu sözden sonra da Mavi'nin Çınar aradığında 'İfademi verdim imzaladım da bir eksik mi vardı?' demesi normal bence.

Karşılıklı incitme hamlelerini iyi vermişler.

ohh olsun Mavi'ye haketmişti diyemiyorum ben sizler gibi ama Çınar'ın tavrını da normal ve kaçınılmaz buluyorum öbür türlü fazla melül kaçıyor,,,,,,,,, yeni bir Sarp vakasına gerek yok.

sarp vakaasını bilmem ama karakolda maviye seni bir daha rahatsız etmicem dediğinde mavinin hiç bir tepkisi olmamıştı...hiç üzülme veya çınarı kaybetme tedirginliği gibi bir ifadesi olmadı davranışlarında, yüzünde...çınar bu sözünden sonra, kolyede fatma özkurt ismini okuyunca tekrar görüşmek isteyip de maviyi aradı.mavi de sanki hani bi daha rahatsız etmeyecektin der gibi 'İfademi verdim imzaladımda bir eksik mi vardı?' dedi...zaten tlf.da çınarın ismini görünce de hiç sevinme belirtisi yoktu.adam sana açık açık bir daha beni görmeyeceksin diyecek ve o adamda güya senin aşık olduğun adam olacak, ertesi gün aradığında sen hiç heyecan duymayacaksın.
ben olsam en azından hınzır hınzır ''yaa, böyle aratırlar işte'' der gülerdim.gerçekten seviyorsam heyecanlanırdım diye düşünüyorum.mavi karakterinin hareketlerini, mimiklerini, ifadelerini seyirciye gerektiği kadar vermiyorlar kanısındayım bunu özellikle de yapıyor olabilirler.direkt oyuncunun kabiliyet meselesi de olabilir.herkes t. esen gibi, m.daltaban gibi, u.yücel gibi canla başla oynayamaz dimi..yani ben bu dizide sadece mavi karakterini biraz zayıf buluyorum, işlenmesi gereken bir konu olarak görüyorum. diğer oyuncular süper..

gaby
17-03-06, 14:11
bu nasıl bir özettir ya
ne kötü olayı noluyo ,aksak konuşmaları sadece dinlicek mi çınar aksakı yakalamıcak mı,çınar evde birisi olduunu anlamıştı nasıl kurtuldu ordan adamda hakikaten babaları çıktı değilse neden araştırsın geçmişlerini

ARIMAYA
17-03-06, 14:52
Özet gelmiş hoş gelmiş de final kısmı için yine düşün dur ne olabilir ne olabilir ... diye. Tek sevindirici gelişme galiba Çınar ve Mavi cephesindeki yüzleşme olumlu sonuçlanacak gibi ( inşallah ) herkez eteğindeki taşları döksün de bizimde içimiz içimizi yemesin.

meline
17-03-06, 15:50
Bir arkadaş bahsetmiş Murat DALTABAN'ın ses tonundan.
Bence de çok güzel bir sesi var, iyi de kullanıyor.
Tiyatrocuların aldıkları bir eğitimin sonucu bu sanırım ses renkleri çok güzel oluyor.
Keza Timuçin ESEN, Vahide GÖRDÜM, Arsen karakterini oynayan oyuncu adını bilmiyorum, Yasemin CONKA (onun sesine hayranımdır zaten) , Rasim ÖZTEKİN ve tabii ki Uğur YÜCEL seslerine çok hakim, vurguları çok etkileyici .
tabii Gülay 'ı da unutmamak lazım .
Gülerken sesi çok hoş çıkıyor.

Sesli çekim çok isbetli bir kararmış, keşke Özlem'in lehçesi sorun yaratmasaydı da onu da canlı duyabilseydik.

KIVIRCIK
17-03-06, 16:19
eevet gelecek bölümün özetinden anlasildigi kadari ile zannettigimiz 3 lü karsilasma sahnesi yasanmiyacak.belkide Çinar ve Mavi kapi önünde veya salonda yalniz olduklarini farketmeden konusup sonra evi beraber terk edecekler..Çinarda Aksakin annesine ait olan kolyeyi sordugunda Mavinin verdigi cevap Aksaki üzücek belkide Mavi tarafindan kullanildigini düsündürüp daha da kinlendiricek.. :icon_sad: Böylecede Çinar için hain planlar yapicakta olabilir bu cenaze olayida dügünün devamindaki bir yanlis hedefe isabet eden bi kursun olmasin..Çinari simdiden öldüremiyeceklerine göre bu kursun Bünyamin -Aysegül ikilisinden birine mi isabet edecek??? benim feda edebilecegim tek isim Selahattin Bas Komiser (üzgünüm ama bir tek onun eksikligi daha az aci verir :icon_conf )

salpan
17-03-06, 16:53
Aklıma çok kötü bişey geliyor arkadaşlar Fulya abla ile kaptan arasında geçen konuşmayı hatırlıyormusunuz acaba kaptanamı bişey olacak, Dursun amca olamaz sanmam ama komser olabilir aksak intikam planı yapıyorsa ve komserle çınar şahit nikahta belki onamı bişey oluyoki ay yine bilmece gibi demiştim ben nasıl geçecek kockoca 7 gün nasıl????

arkadaşlar yine çok haklıydınız yine bir dayanamıyorum sahnesi bizi bekliycek bu konuşmanın sonunda anlaşılan ohh be nihayet.... :img-weigh

mercanca
17-03-06, 17:44
Ya ben çınarın dün ki bölümde maviyi tutuklamasını pek anlayamadım.Şimdi çınar olmasaydı kimse kolye ile mavi arasında bir bağ kuramayacak ve mavi bu suçtan karakola getirilmeyecekti.Kolye eninde sonunda aksak'a dolayısı ile maviye ait olduğu ortaya çıkacak ve belkide parmak izi maviyi ele verecekti.Eğer melih bey şikayetini geri almazsa mavi kesin olarak hapse girecekti.Şimdi çınara melih beyin şikayetini geri alacağı konusunda vahiy gelmeyeceğine göre çınar demek ki mavinin hapse girmesine razı olacak kadar soğumuş maviden.Artık maviye kıyabiliyor yani demek oluyor bu.Bu nasıl oluyor yahuu?.O kadar mı nefret doldu kısa zamanda maviye.

bu arada sevgili mızrak_tutucu modlarımız tubi ve mardigras hakkında verdiğin bilgiler için sağol.

söğüt
17-03-06, 17:59
Ya ben çınarın dün ki bölümde maviyi tutuklamasını pek anlayamadım.Şimdi çınar olmasaydı kimse kolye ile mavi arasında bir bağ kuramayacak ve mavi bu suçtan karakola getirilmeyecekti.Kolye eninde sonunda aksak'a dolayısı ile maviye ait olduğu ortaya çıkacak ve belkide parmak izi maviyi ele verecekti.Eğer melih bey şikayetini geri almazsa mavi kesin olarak hapse girecekti.Şimdi çınara melih beyin şikayetini geri alacağı konusunda vahiy gelmeyeceğine göre çınar demek ki mavinin hapse girmesine razı olacak kadar soğumuş maviden.Artık maviye kıyabiliyor yani demek oluyor bu.Bu nasıl oluyor yahuu?.O kadar mı nefret doldu kısa zamanda maviye.

bu arada sevgili mızrak_tutucu modlarımız tubi ve mardigras hakkında verdiğin bilgiler için sağol.

sevgili mercanca dün ben de senin şimdi düşündüğün gibi düşündüğüm için mavinin gözaltına alınması için kolye nasıl bir delil teşkil edecek demiştim.tamam kolye evin hanımına ait değildi.ama kime aitti?bu sorunun cevabını da emniyet teşkilatından bir tek çınar biliyordu.eğer kolyedeki parmak izi ile karakolda mavinin daha önce alınan parmak izi karşılaştırılsaydı daha inandırıcı olacaktı.ama çınar tamamen kişisel inisiyatifini kullandı burada.hiçbir araştırma yapmadan direkt gitti maviyi aldı.amacı mavinin hırsızlık yapmadığına dair yalan söylediğini düşünerek bunu mavinin yüzüne vurmaktı sanırım.

jalem
17-03-06, 18:11
Mercanca ve söğütçüm aynen dediğiniz gibi Çınar insiyatifini kullandı ama acar baş komserin bile aklına "bu kızı nereden buldun? niye kuşkulandın? delilin ne, var mı?" soruları gelmedi. Mavi dava açsa kazanır!....
Galiba Maviden ümidini kesmek için kendini ikna etmeye, dillendirmese bile Mavinin bir hırsız olduğunu, birlikte olamıyacaklarını kabul etmeye çalışıyor.
Züğürt tesellisi arıyor yani...

mercanca
17-03-06, 18:18
sevgili mercanca dün ben de senin şimdi düşündüğün gibi düşündüğüm için mavinin gözaltına alınması için kolye nasıl bir delil teşkil edecek demiştim.tamam kolye evin hanımına ait değildi.ama kime aitti?bu sorunun cevabını da emniyet teşkilatından bir tek çınar biliyordu.eğer kolyedeki parmak izi ile karakolda mavinin daha önce alınan parmak izi karşılaştırılsaydı daha inandırıcı olacaktı.ama çınar tamamen kişisel inisiyatifini kullandı burada.hiçbir araştırma yapmadan direkt gitti maviyi aldı.amacı mavinin hırsızlık yapmadığına dair yalan söylediğini düşünerek bunu mavinin yüzüne vurmaktı sanırım.

Ama söğütçüm...
Amacı bunu mavinin yüzüne vurmak olsada sonunda bir mahkumluk sözkonusu olacaktı.Böyle bir durumu kabullenmiş çınar bana pek mantıklı gelmedi.Tutuklama , sorgu, aksak'a ve maviye yaptığı zeynep yılmazın devamı şeklindeki aşağılama dolu tavırları maviden ciddi derecede soğumuş bir çınar portresi çiziyor benim kafamda.Bu kadar kolay soğumasını ben pek sindiremedim.Sanki çınarın da bir kuyruk acısı vardı da ona göre davranıyor gibi geldi bana.

Bu son sahneden de bir dayanamıyorum olayı çıkmazsa o zaman yandığımızın resmidir bu.Bu kadar kısa zamanda bu kadar soğuma bu noktadan sonra işleri dönülmez bir çıkmaza sokacaktır bence.Olsun ya olsun.Barışsınlar artık yeteeeer.

jalem
17-03-06, 18:28
TELE - BAROMETRE HEDEF KİTLE : A/B 16 MART 2006 PERŞEMBE No

1 SOHRET [NET] ATV 9,50 24,50
2 EMRET KOMUTANIM [NET] SHOW9,00 22,90
3 HIRSIZ-POLIS [NET] KAND 8,30 23,70
4 KURTLAR VADISI (TKR) [NET] SHOW 7,70 21,50
5 AZAP YOLU [NET] ATV 7,40 20,60

TELE - BAROMETRE 16 MART 2006 PERŞEMBE No
1EMRET KOMUTANIM [NET] SHOW 12,80 28,80
2 KURTLAR VADISI (TKR) [NET] SHOW 11,50 29,10
3 SOHRET [NET] ATV 8,60 19,50
4 YA SUNDADIR YA BUNDA (FINAL) ATV 8,00 25,90
5 AZAP YOLU [NET] ATV 7,80 19,40
6 HIRSIZ-POLIS [NET] KAND 7,00 18,20

Arkadaşlar yanılıyorsam beni düzeltin:
Şöhret ,emret komutanımsaat 20:00 başladı
Hırsız polis kurtlar vadisi ve azap yolu da birlikte 21:45 de başladı. Aynı sıralamaya neden giriyor? Bence aynı sa
Satte başlayanlarla karşılaştırmak gerekmiyor mu?
Bu durumda sıralama da değişir değil mi?
Gerçekten ölü nedir bilmiyorum

ehlocan
17-03-06, 18:39
Ama söğütçüm...
Amacı bunu mavinin yüzüne vurmak olsada sonunda bir mahkumluk sözkonusu olacaktı.Böyle bir durumu kabullenmiş çınar bana pek mantıklı gelmedi.Tutuklama , sorgu, aksak'a ve maviye yaptığı zeynep yılmazın devamı şeklindeki aşağılama dolu tavırları maviden ciddi derecede soğumuş bir çınar portresi çiziyor benim kafamda.Bu kadar kolay soğumasını ben pek sindiremedim.Sanki çınarın da bir kuyruk acısı vardı da ona göre davranıyor gibi geldi bana.

Çınar'ın çabuk soğuduğuna katılmıyorum ayrıca Zeynep Yılmaz'ın devamı demeside gayet yerinde oldu mantıklı düşüncek olursak Çınar ne yaptıysa neler anlattıysa Mavi'yi Aksak'dan koparamadı.O'nun niyeti daha çok sanki kabahatli olmadığı halde Mavi tutuklanmasına Çınar'ı sebep gösterdiğinden öyle değil böyle olur demek gibi birşey ...Ve o kadar dil dökmelerine karşın Mavi nin hırsılık yapmasını hazmedememe çünkü "aynaya baktığımda bir enayi görüyorum lafını"boşuna kullanmadı.

söğüt
17-03-06, 18:45
Ama söğütçüm...

Bu son sahneden de bir dayanamıyorum olayı çıkmazsa o zaman yandığımızın resmidir bu.Bu kadar kısa zamanda bu kadar soğuma bu noktadan sonra işleri dönülmez bir çıkmaza sokacaktır bence.Olsun ya olsun.Barışsınlar artık yeteeeer.

maviden soğumuş değil. o park sahnesinde çınar mavinin kendisine ''dayanamayacağını'' düşünüyordu.aman aksak da kim ben yalnızca seninim, seni seviyorum falan demesini bekledi.ama mavi ona istediği açıklamayı yapmadı. aksağın sözlerini inkar etmedi.çınar bu nedenle maviye küs, kırgın, incindiği için uzak durmaya çalışıyor ama içi de gidiyor.
mavi sanki çınar ona tuzak kurmuş havalarına girmişti ya beni o polis değil sen sırtımdan vurdun diyerek
maviyi özellikle gözaltına almasındaki mesaj; ''eğer ben senin dediğin gibi polislik yapmış olsaydım, seni istediğim zaman böyle alır karakola getiririm.vurulma olayına gönderme yaparak, düzen kurmaya benim ihtiyacım yok.aradaki farkı gör '' demek istedi sanırım.

mercanca
17-03-06, 19:06
maviden soğumuş değil. o park sahnesinde çınar mavinin kendisine ''dayanamayacağını'' düşünüyordu.aman aksak da kim ben yalnızca seninim, seni seviyorum falan demesini bekledi.ama mavi ona istediği açıklamayı yapmadı. aksağın sözlerini inkar etmedi.çınar bu nedenle maviye küs, kırgın, incindiği için uzak durmaya çalışıyor ama içi de gidiyor.
mavi sanki çınar ona tuzak kurmuş havalarına girmişti ya beni o polis değil sen sırtımdan vurdun diyerek
maviyi özellikle gözaltına almasındaki mesaj; ''eğer ben senin dediğin gibi polislik yapmış olsaydım, seni istediğim zaman böyle alır karakola getiririm.vurulma olayına gönderme yaparak, düzen kurmaya benim ihtiyacım yok.aradaki farkı gör '' demek istedi sanırım.

Tamam tamam.İkna oldum.Çınarda iyi bir ders vermiş o zaman.Yine senin dediğin oldu söğütçüm mavi dört ayağının üzerine düştü ve hapislikten kurtuldu.Kedi gibi maşallah herşeyden nasıl kolay sıyrılıyor bu mavi.annesi şanslı doğurmuş herhalde.

dml
17-03-06, 19:22
dün gece dediğimi tekrarlayacağım aslında...
cidden çok güzel bir bölümdü!!!
maviyle çınarın sitemli konuşmalarına resmen bayıldım... haftalardır beklediğim sahnelerdi diyebilirim, dayanamıyoruma benzer sahnelerden sonra tabi..
ister istemez maviye sinirliydim ben de hepiniz gibi ve çınarın çektiklerini kendisinin de çekmesini istiyordum, daha doğrusu çınar tarafından çektirilmesini... isteğimin yarısı gerçekleşti..
ben bir de selahattin komiserden bir şekilde öğreneceğini düşünmüştüm sorgu sırasında, o vurulma olayında çınarın hiçbir alakası olmadığını.. o zaman iyice vicdan azabı çekecekti çünkü ve bir yandan suçlu olmadığını anlatmaya çalışırken, bir yandan da çınara neler çektirmiş olduğunu görecekti..
bu hafta olmadı ama illa ki bir gün öğrenecek bunu ve o zaman en azından benzer duyguları kendisi de yaşamış olduğu için çınara çektirdiklerini daha iyi anlayacak...

kısacası çınarın tüm repliklerine bittim...
bir de yatakta oturup düşünürken özkurt soyadını nerden bildiğini.. bir anda anlayışı.. başını elleri arasına alışı... sonra çekine çekine maviyi arayışı... ah ah...
aksakın kudurma sahnelerini bu bölümden görürüz diyordum ama özetten de anlaşılacağı gibi önümüzdeki haftaya kısmetmiş:)
her ne kadar aksak sahnelerinde sinir kat sayım artsa da, sizin yorumlarınızdan da etkilenerek şimdi düşününce, maviye böyle şeyler hissetmese, sadece "abi, babacan" duygular yaklaşıyor olsa ne kadar sevimli olmuş olabileceiğni anladım.. ah keşke yıllardır kendi kendini kandırmış olduğunu falan anlasa!
her neyse her ne kadar aksakın duygularını tasvip etmesem de, onun da replikleri beni hem etkiledi, hem kızdırdı, hem güldürdü... her şeyi yaşattı ya.. (eh bir de uğur yücel faktörü var ki.... )

dml
17-03-06, 19:29
bu arada yan karakterlerin harika hallerinden bahsetmeden edemeyeceğim!

jilet beni yine öldürdü gülmekten o sahnede repliklerin bir kısmını kaçırdım eminim gülerken!!!

ama asıl zavallı yakupun hali!
arsen bey gülaycıktan başka talibi (:) ) çıkmayacağını anlayınca gülayın şirin hallerinin farkına vardı sonunda! ya da belki de mavinin olmadığı bir anı bekliyordu bilemem ama cidden aklını başından aldı bizimki arsen efendinin.. gülayın mutlu olmasını çok istiyorum böyle güzel insanlar var çünkü gerçek hayatta da, böyle pozitif, biraz saf ama içinde hiç kötü his beslemeyen...

hayri beyin tutumu beni endişelendirmişti işallah bu dizideki meşhur ipuçlarından değildir... özette kıllandırdı zaten... bu arada fulyanın ona olan cevabı da çok etkileyiciydi...

melih beyin geçmişinde neler olduğunu tabi ki çok merak ediyorum ve zaten bu soruya cevap bulabilirsek ailesini neden terk etmiş olduğunu da öğreneceğiz.. onun mavinin babası olduğundan tamamen olmasa da emin gibiyim.. mavinin neler hissettiğini de anlamaya çalışınca... dizinin başından beri babasından bahsetmekten hoşlanmıyordu ama sonuçta ne olursa olsun onu bulmak istemesini doğal karşılıyorum... yadırgamıyorum en azından...

arızanın çınar hakkında dedikleri çok hoştu!
tabi mavinin dedikleriyle sonlanması hoş değildi ama...
mert de çınar abisini özledi bu arada ah ah bir de mavi akıllansa offf :img-angel

A.Konak
17-03-06, 20:27
evet yeni bölüm özeti gelmiş. cenaze kimin acaba çok merak ettim.. nikahta olacağına göre kim olacak acaba? gerçekten çok merak ettim. siz kimi düşünüyorsunuz arkadaşlar?

ucankedi
17-03-06, 22:28
Bu bölüm beklediğimden de güzel ve heyecanlı geçti,fragmandaki çınarın konuşmasını mavinin duymuş olmasını diliyordum, yüzüne söylüyormuş meğer, cok iyi oldu.biraz ödeşmiş oldular.mavide cınar hapishaneye geldiğinde onu dinlememişti ve çınarın onu tabiri caizse sattığını sanmıştı ve çınar suçsuzdu,şimdi ise dediğim gibi ödeşme oldu bir nebze,mavi suçsuzdu enazından hırsızlık için girmemişti o eve ama çınar inanmadı,ve cınarın“keşke ölseydimde seni tekrar aksağın yanında hırsızlık yaparken görmeseydim” sözü birazda mavinin “beni o polis değil sen vurdun sırtımdan” sözünün intakamıydı.ben mavinin tarafından bakamıyorum yapamıyorum,çınarın yerinden bakınca çınar söylediklerinde yaptıklarında yerden göğe kadar haklıymış gibi geliyor yada ben olsam bende öyle yapardım diyorum. Bu yüzden çınarın maviye soğuk veya ters davrandığı sahneleri sevdim. Çınar maviye soğuk davranırken bile onu hala sevdiğine inandırdı beni ama mavi öylemi bana sevgisinden cok kızgınlığını gösteriyormuş gibi geliyor hele son sahnelerde çınar maviyi konuşmak için aradıgında mavi okadar soğuktuki… bir de mavi çınarın okadar sözüne sonradanda olsa hiç üzülmüş gibi değildi, bana bile dokunurken sanki hiç dokunmamış gibiydi??? Mavi 17.bölümde,o ilk 8dakkalık park sahnesinde çınara “bana hesap sorma,bana hesap sormaya kimsenin hakkı yok” diye bağırıyordu,bu bölüm farkettimki neredeyse arsen ve çınar hariç herkese hesap veriyor,çınara gelince bağrıp çağırası tutuyor bu kızın :img-beee:

Aksak tek başına (yada maviden ve çınardan bahsetmediği zaman) eglenceli,komik ve harbi. Mavi karakola götürüldükten sonra gelip yakup ve arsene kızması,”susma sustukça sıra sana gelecek” demesi, karakolda ayşegülle konuşması,sonra maviyle melih beyin evinden cıktıktan sonraki konuşmaları… Ama çınara taktıgı lakaplar sinirimi bozdu,hele mavi takıntısı tekneye koyacağı ad “mavi rüya” aman allahım, umarım arabasının “mavi kaptan,mavi gelincik,hatta ve hatta mavi ay” diye bi adı yoktur. Bide “maviciğğğiiim” demezmi,ölesim geldi. :not_i:

Fulya abla ve Hayri Dedenin :) konuşmaları, hayri beyin, ölümünden sonra fulya napar diye düşünmesi çok etkiledi. :icon_cry:

Ayşegülün Selahattin başkomsere “biz o işi hallettik zaten” dediği andaki komserin yüz ifadesi ve sonrasında Selahattin başkomserin bianda suratına ciddi ifadeyi takınıp “kutlama faslı bitti arkadaşlar görevlerimizin başına” diyişi çok komikti . :img-haha:

Jilet-ümit ve gülay-arsen ilişkileri konuşmaları cok güzeldi.
Arızanın çınara teşekkür ederkenki çocuksu mutluluğu, kardeşleriyle babaları hakkında konuşurkenki durgunlugu abiliği güzeldi.

Aslında her sahne güzeldi saymakla yazmakla bitmez. :happy0064

hyoldas
17-03-06, 22:45
Dün gece yarı uykulu yarı uyanık yaptığım özetlerden sonra ciddi şeyler yazmanın vakti geldi

İlk önce Mavi'den başlamak istiyorum. O motosikletin üzerine babası zannettiği kişinin yeni ailesini izlerken ben evde perperişan oldum. çünkü annesiz ve babasız büyümenin ne dem olduğunu çok iyi bilirim. Yaşamadım belki ama yaşamış kadar oldum. Benim kanadı kırık Mavi Kuşum ne gezinirsin karanlıklarda önünü bile göremezken sana tutulan küçük bir fener ışığının peşinden takılır gidersin. Sanırım Mızrak bahsetmiş o çocuk yuvasında onlarca çocuk anneleri olmayan onlara eziyet eden insancıklara anne anne diye sesleniyor. Mavi'nin baba hasretiyle yanıp tutuştuğunu sanmıyorum o sadece sevgi istiyor karşılıksız bir sevgi. ne Çınar gibi kelepçeyle çekip götürülebilecek ne Aksak gibi boynuna bir kolye takacak. o Çınar'a dediği gibi rahat bırakılmak hayatta aşka dair boyun eğmemek sanki her şey her bağlandığı şey onu mücadele etmekten alıkoyacakmış gibi bazen deriz biz koca cadılar ne güzel annemiz yatağımızı topluyordu. İşten eve dönünce yemeğimiz masamızda hatta ardından üşütmeyelim diye bir portakal!
Bunun eksikliğini yaşamayan anlamaz. Mavi'nin durumu çok zor gerçekten o sevgi aramış hep ama hep Arıza da öyle sevgi bulamayınca küçücük yaşta insanın sırtı kambur olunca böyle duygusuz böyle sert böyle sevgiye ve güvene ihtiyacı oluyor

Çınar'ın durumu ona keza ne yapmaya çalıştığının kendi bile farkında değil. Tek amacı durumu 1-1 yapmak sanki Aksak'ın kadınına zarar vermek. Çınar'ın bu halini çok sevsem de umarsızca delil bile sayılamayacak bir kolyeyi Mavi'yi hapiste görmek pahasına bile olsa ortaya çıkardı. Onunda kendine göre haklı sebepleri olabilir. Ama biz olayları Mavi'nin mağduriyetten yaptıklarını bildiğimiz için ona kızıyorum bence. Bilse Mavi babası için yaptı bunu kıyamazdı ona diye düşünüyorum.
Çınar karakteri dünkü bölümde çok sönük kaldı diye düşünüyorum. Belki de Uğur Yücel'in özel tercihi olabilir. olsun o kadar daha senelerce Timuçin Esen'i izleriz ama Uğur Yücel bir daha dizi çekecekte
Neyse Çınar'a dönelim. Sorguda Mavi'yi dinlemeyerek durumu 1-1 yapmayı düşündüğünü zannettim ama Mavi'nin de konuşacağı yok zaten!
Başka bir yorum yapamayacağım Çınar hakkında acılı aşık karakteri ona da ha çok yakışıyormuş bunu son sahnelerde daha iyi anladım

Aksak kendime bile onu sevdiğimi ispat edemiyorum. Neydi o öyle ya! Sevme o adamı aşık olma ama dost ol sırtını yasla o sana kazık atsın ama öyle bir gülsün güldürsün ki acıyı onunla unut bir abi gibi amca gibi! Aksak öyle bir adam sevdiği kadar tehlikeli sağı solu belli olmayan hayatını nefretini senelerce nesnelerden çıkarmış şimdide aşkın acısını kendine yaşatıyor. Çünkü Mavi tam onun ayarı güzel narin hiç tanımadığı bir tip Mavi onun. Kadın gibi değil dost gibi onu anlayan tek insan olarak görüyor Mavi'yi belki de!!!
Dünkü bölümde Aksak'ın Mavî'yle olan sahneleri çok iyiydi. Canım cicim üzülme diyerek değil yaratıcı ve akıl verici bir yaklaşımı var. Bu yüzden Aksak ve Mavi replikleri müthişti dün. Özellikle kolye olayından sonra yıkılışı babasıyla konuştukları çektiği acılar Uğur Baba büyüksün
Gözlüklü hali çok yakışıklıydı ve karizmatik zaten!
Bu arada zaten Aksak karakterinin janti bir hırsız abimizden geldiğini de hatırlatırım....

hyoldas
17-03-06, 22:46
Jilet'le Ümit
bölümdeki favorilerimdi. Jiletin cahilliğine rağmen onun altında ezilmiş olmasına rağmen Ümit'i ümitlendirmesi! Onları seyredince aklıma ilk gençliğim aşkı ilk heyecanla yaşadığım. Sevdiğinin kusurlarını görmezden gelme herşey hayata dair herşey vardı

Ayşegül ile Bünyamin!
Ayşegülün tavrına bir bayan olarak hayran kaldım keşke bütün kadınlar aşka bu kadar yenilmez olsa! en sonunda Bünyamin'e dersini verdi ve kendini ispat etti diye düşünüyorum. En sonunda nikah günü ve haftaya düğün inşallah :)

Fulya ile Hayri Bey
Dizide sanki bir misyon yüklenmişler gibi güzel mesajları aşkları geç kalmış aşkları! romantik anlarıyle süper bir ikili ne diyeyim....

Bütün karakterler çok iyiydi. hep iyilerdi zaten
Arıza'nın pişmanlığı ve kardeşinin öfkesini unuturcasına Çınar'ı ve polisliği savunması... ve sevimli halleri
Mert'in Çınar abisini özleyerek Halasını üzmesi,

Arsen'in yeşil hatta yeşillenmiş halleri, Gülay'ın dominantlığı ve o güzel gülüşü....

Selahattin Komiser'in bozulması ve ilk gülümsemesi bu bölüm herşey ama herşey süperdi aşk olmasın ayrılık olmasın hasret olmasın ama bu dizi olsun başaka hiç birşey olmasada

potc_fan
17-03-06, 23:04
Ya bu dizi yüzünden annemle tartışıyorum! :) Perşembe geceleri annem geçiyor tv karşısına bir merak bir merak... Bir şey söyleyecek oluyorum yada yorum yapacak oluyorum Allaaaaahhhhh... Söyleyip söyleyeceğime pişman oluyorum. İmkansız Aşkı komik şekilde söylüyorum eyvahhhhh!!!!!!! Bana kızıyor yaaaa! :) Sonra cuma günleri saat bire doğru gercinleşiyor reytingler yüzünden... Bakınca reytingler iyi ise çoookkk mutlu oluyor ama kötüyse... :blink: Dizi veya Timuçin Esen ile ilgili olumsuz bir eleştiri yaptığımda "Ben senin Kırık Kanatlarına, Cansel Elçinine laf söylemiyorum ama!" diye kırılıyor! Yani diziyi tebrik ediyorum ve başarılarının devammını diliyorum! Bu arada HPciler olarak Kırık Kanatlara verdiğiniz destekten dolayı sizlere teşekkür ediyorum

hyoldas
17-03-06, 23:46
Sevgili Potc_fan;
Annenin durumunu çok iyi anlıyorum. Çünkü ben ve bu forumaki arkadşalrın çoğunluğu annen gibi düşünüyorlar. Gerçekten kalitesiyle Türk Tv tarihinin en marjinal ve en kaliteli yapımı olduğunu düşünüyorum. Ama şahsım adına konuşayım. bu dizide oynayanları seviyorum hepsini aynı ölçüde seviyorum ki hepsi benim için anlamlı olsun. Birini severken öbürlerinden nefret etmek bana dizi keyfinden çok hayatın kendisi gibi geliyor. Kişileri değil fikirleri önemsediğimden nedensa dediğin gibi yakışıklı ya da güzel oyuncular beni etkilemiyor. Aynı şey Kırık Kanatlar içine geçerli! Ama ne yazıkki ülkemizde kim güzelse kim yakışıklıysa onun için izleniyor diziler ve reyting sistemi o yüzden bu hale geldi! O yüzden kalitesiz yapımlara bir tane zibidiyle, arabeskçiyle reyting rekorları kırdırıyorlar! Keşke büyün dizi oyuncuları Timuçin Esen gibi Cansel Elçin gibi yakışıklı olmalarının yanı sıra yetenekli de olsalar :)
Her zaman yanınızdaym

eflatun
18-03-06, 01:06
Merhaba arkadaslar. Buyuk bir keyifle tum yorumlarinizi okudum. mizrak-tutucu arkadasin yazdiklarina sapka cikariyorum. Tahlilleri ve yorumlari muthis! Bu arada ben cenaze olayini Erol Gunaydin olarak yorumladim. Kizacaksiniz ama.... Dizi jeneriginde derli toplu duvara dayali bos bir yatak ve sonra da tekerlekli sandalye var ya... Oradan cagrisim yapti. Bir de Aksak babasi ile daha pozitif bir diyaloga girmeye basladigindan beri sanki biraz yumusadi. Simdi Mavi ve Cinar'in konusmalarina sahit olacak ve babsinin olumu ile tekrar demir gibi sertlesip esip kavuracak. Yani bizimkiler biraz yakinlasacak ama bu defa Aksak onlara aman vermeyecek galiba! Nedersiniz?

cutiepie
18-03-06, 02:12
Yine cizgisinden sasmadan begeni ile izledigim bir bolumuydu Hirsiz-Polis'in..

Nerden baslasam ki...
Aksak'in Cinar icin "Adam polis degil kahramlik tefrikasi..007" sozu cok hosuma gitti... yani Aksak soyle kotu boyle hirsiz ama ben cok seviyorum Aksak'i ..sozlerini..espiri anlayasini …..cok hos adam gercekten.... cok gulduruyor beni... :img-hyste

Ariza ile Mavi dolandiriciyi teshise gittiklerinde Cinar ile Mavi'nin kacamak kacamak birbirlerine bakislari cok hostu...hele Mavi oyle yumusacik bir Cinar dediki ici erimistir Cinar'in kesin.....ama yinede cok kirgin Mavi'ye
"Konusma dinleme, gom kendini karanliga...Zaten bu vatandas polis iliskisinden de sIkIldIm artik....Gec oldu ama artik anladim...artik seni rahatsiz etmiycem...merak etme" of of o sozleri bana etse yuregim daglanirdi yani... :img-cray:

Ariza'nin dolandiriciyi gordugunnde parmaklarin ardindan saldirmaya calismasina cok guldum... once ayakkabisini firlatti adama..... sonrada "ver lan su ayakkabimi ver" tukurmeleri falan cok hostu:img-hyste

cutiepie
18-03-06, 02:14
Ay bu Kiraz beni oldurecek…ne tatli bir cimcime bu kiraz allahim ya..
Mert “halacim ne oldu Cinar abime” diye sordugunda Mavi’nin “babana yardim etti canim” sozune karsilik Kiraz “Buyuklere yardim etmek iyi birsey” demedimi bittim bittim… cok dilli cok seker bir kiz cocugu… cocuk oyuncularin ikiside cok dogallar ve cok yetenekliler gercekten… icim sicacik oluyor onlari izlerken… :img-angel :img-angel :img-angel

Ariza’nin polislere ve Cinar’a ovgu yagdirdigi an Mavi’nin “abi sende suur kaybi da var…o tanidik polis yuzunden bir kursun yedim ben” demesi bunun icin hala Cinar’i suclamasi cok aci aslinda… bunu birileri anlatsa Maviye belki daha ilimli yaklasacak Cinar’a… kursun’u Cinar’in yuzunden yemedi ki… tamam Cinar bir hata yapti..o Mavi’nin adinin gectigi CD’leri yok etmeliydi …zaten bu hatasini cok agir sekilde oduyor… sevdigi kadin ile yeni bir baslangic yapacakken simdi yapayalniz….meyhane meyhane gezip kahir cekiyor…ask acisi kalp agrisi baska hic bir aciya benzemez …
O kursunu Mavi suclu oldugu ve o kadar polis’in icinde kacmaya yeltendigi icin yedi…. Birde tabi o salak sari polis’in yuzunden…..Sanirim o polisleri cinar’in oraya getirdigine inaniyor hala Mavi.. ama gercek bu degil…

cutiepie
18-03-06, 02:15
Aferin Aysegule cok iyi yapti Bunyamin’e… bunyamin’nin boyle bir silkelenmeye ihtiyaci vardi cunku… komiser’in yine tam sarilirlarken uzerlerine gelipte evleneceklerini duydugunudaki gulumsumesi cok ictendi… ama onun nikah sahidi olmasina Bunyamin bozuldu gibi biraz....

Gulay’da gozlerinin ici gulen cok tatli civil civil bir kiz… :img-yes:
Gulay’in “iyiki geldiniz benimle Arsen bey.. kurda kusa yem etmediniz beni” sozunu duyunca aman dikkat kurdun asil kendisi Arsen diye icimden gecmedi degil ama belkide Gulay adam eder bu Arsen’i… insallah uzulmez Gulay …

Arsen’de bu konularda cok tecrubesiz belli…ne diyecegini lafi nasil toparlayacagini bilemiyor… “hatta gerekirse borekciye bile gotruruz” hicte bir kizi birseyler yemeye bu sekilde davet eden gormedim ama yinde aralarindaki konusmalar cok tatliydi… o sevmedigim Arsen bile Gulay’in sayesinde sevimli gorundu gozume…

cutiepie
18-03-06, 02:17
Melih’in simdiki esinin aksani var sanki…kadin Alman galiba….
Melih’in Mavi’ye bakislarindan sanki gercekten babasi oldugu fikrine kapildim… sanki oda hatirliyor ve biliyor cocuklarini…….acaba ne oldu..belki hafiza kaybi olmustur tam olmasada boluk borcuk animsiyordur birseyler…...belkide bir suc islemistir o yuzden kimligini degistirmistir… Yoksa insan guzelim cocuklarini neden arayip sormaz ki… cok merak ediyorum bu olayin nasil gelisecegini...

cutiepie
18-03-06, 02:18
Mavi ile Cinar’in karakoldaki halleri :img-in_lo :img-in_lo … ne zordur ikisi icinde… ikiside istemeden birbirlerine hayal kirikliklari yasattilar… ilk once Mavi Cinar’I dinlemedi…bu kezde Cinar Mavi’yi… keske bir firsat olup soylese Mavi “hirsizlik icin degil babami ariyorum ben” diye…yaa su aksak’a guvendiginin ucte birini guvense Cinar’a ….

Cinar’in “keske aksak beni vursaydi, keske ugruna olseydim de yine aksak’in yaninda hirsizlik yaptigini gormeseydim” demesi…allahim ya… “ugruna olseydim" dedigi an ben olsam birakmistim kendimi hungur hungur Cinar’in kollarindaydim…

Oylede bir yerinde bittiki nasil bekleyecegim 1 hafta daha… eger cinar aksak’I iceride gormeden mavi gelirse… ve aralarinda iyi bir konusma gecerse..heleki daha onceki gibi "dayanamiyorum" diye birbirlerine tutku ile sarilirlarsa… (insallah allahim sen duy sesimi) o zaman aksak cok sinirlenecek ve son zamanlardaki o babacan yumusak halini birakip yine bir suru dert acmaya calisacak asiklarimiza gibi geliyor bana… ama onlar yan yana olsa tek vucut olsalar yine..ne aksak yikabilir onlari ne de hic birsey…

Argosy
18-03-06, 05:02
Bu bolumun her ani superdi gercekten..Diziyi izlemeye bir basladim , bir de baktim ki hepsi bitmis..

jiletle umit harikaydi.: :)

ya arsenin yakup u kilitleyip gitmesi..yakup un arsen hakkinda kendi kendine konusmasi oldurdu beni.. :img-hyste

cinar ve mavinin karakolda kacamak bakislari,birbirlerini ne kadar sevdiklerini gosteriyor bence.Ama mavi ye birinin su sevgiyle bakmayi ogretmesi lazim. :mad72:

19. bolumun ozetinden, sonunda icimizin rahatlayacagini dusunuyorum. :cheer: Allahim nolurr , nolur su maviye akil fikir ver de iyi bisicikler olsun. :fighting2

Dedigim gibi Aksak mavinin cinara karsi olan hislerini duyacak..insallah cinara bir kotuluk yapmaz aksak.gerci bir cogumuz cinarin basina birsey gelmeden mavinin aklinin basina gelmeyeceginde hem fikiriz dimi. :icon_conf

ben cenaze meselesinde,hayri dede diyorum..o vasiyeti bosuna vermedi dimi ama.. :img-blush belki sonrada ,tabii epeyce bir zaman sonra fulyayla yakup arasinda biseyler olur kimbilir. :img-fullm

Aksak in replikleri tek basina muhtesem...Bu bolumdeki favorim olan sozu"lafin tutulursa hakimsin, lafin tutulmazsa ya sen kimsin" . bu adam muthis rol yapiyor.cok takdiresayan bir oyuncu..:happy0064

Dizideki kirazin konusmalarina batyiliyorum.nasil bilmis bilmis konusuyor oyle. :img-yes:

tekrare butun oyuncular super.. hepsini kutluyorum..

Fettan
18-03-06, 08:54
Mavi'yi anlamaya çalışıyorum hak verdiğim çok noktası var ama sorgu odasında adam diyorki keşke uğruna ölseydim de tekrar Aksak'la hırsızlık yaptığını görmeseydim diyor insan şöyle bi bakar kendini ifade etmeye çalışır mahçupluk duyar yok yok yok Arıza adamı teşhise gittiği zaman Çınar ona yine yumuşak konuşmaya başlar gibi oldu Mavi hanım yine diklendi anlamak zor bu kızı gerçekten ...

söğüt
18-03-06, 10:27
Aferin Aysegule cok iyi yapti Bunyamin’e… bunyamin’nin boyle bir silkelenmeye ihtiyaci vardi cunku… komiser’in yine tam sarilirlarken uzerlerine gelipte evleneceklerini duydugunudaki gulumsumesi cok ictendi… ama onun nikah sahidi olmasina Bunyamin bozuldu gibi biraz....

Gulay’da gozlerinin ici gulen cok tatli civil civil bir kiz… :img-yes:
Gulay’in “iyiki geldiniz benimle Arsen bey.. kurda kusa yem etmediniz beni” sozunu duyunca aman dikkat kurdun asil kendisi Arsen diye icimden gecmedi degil ama belkide Gulay adam eder bu Arsen’i… insallah uzulmez Gulay …

Arsen’de bu konularda cok tecrubesiz belli…ne diyecegini lafi nasil toparlayacagini bilemiyor… “hatta gerekirse borekciye bile gotruruz” hicte bir kizi birseyler yemeye bu sekilde davet eden gormedim ama yinde aralarindaki konusmalar cok tatliydi… o sevmedigim Arsen bile Gulay’in sayesinde sevimli gorundu gozume…

çok güzel ifade etmişsin herşeyi, yazdıklarını okudukça sahneler yeniden geçti gözlerimin önünden...arsen ve gülay arasındaki diyalogdan ben kalbin ve sevginin lisanı tek'tir diyeceğim geliyor.arsen ne kadar acemice konuşursa konuşsun, gülay onun dilinden anladı ve hiç kapris yapmadı.bazı tipler vardır hani, önce yüz verir sonra terslemeye, bozmaya falan kalkışan terbiyesiz, kendisini bişey sanan tipler, gülay biraz fazla çapkın gibi ama öyle değil amacı yuva kurmak sanırım.bünyamin biraz daha nazlansaydı gidip geri kalan iki tel saçını da ben yolacaktım neyseki çabuk toparladı:)
mavi çınar meselesi eğer önümüzdeki bölümde rayına oturtulmazsa resmen mavinin sayesinde kangrenleşmeye doğru yol alıyor.çınar gayet steril bir tip çizerken mavi sadece işiyle değil karakteriylede sorunlu bir tipleme koyuyor ortaya..ben hala, bu güne kadar izlediğimiz bir maviden çınarın istediği bir mavinin çıkacağından şüpheliyim.13 yaşından beri hırsızlıkla geçinen bir kadın... babası dahi olsa başka birisinin evine izinsiz girip belge bulmaya çalışan, bunu kendisine hak olarak gören bir karakter...o kadar polisin arasından koşarak kaçabileceğini sanan ve vurulunca da bunun sorumluluğunu başkasına yükleyen, yaptığı hırsızlığın bir bedeli olduğunu bunu ödemesi gerektiğini kabul etmek istemeyen, hapse girince hayatının sonunun geldiğini düşünen ve bütün bunların tek sorumlusu çınarmış gibi düşünen bir maviden ne çınara ne de başka bir erkeğe eş olmaz..olamaz.ancak aksak paklar onu..ben hala çınara karşı yumuşayacağını düşünmüyorum.anne babayı küçük yaşta kaybetmek, bir ailenin geçimini küçük yaşlardan beri yüklenmek, kumarbaz bir abinin verdiği zararları göğüslemek, ev sahibiyle uğraşmak, hırsızlık yapmak yakalandım yakalanacağım korkusuyla yaşamak.çete içinde tek kadın olmak.sevmediği bir adam tarafından sevilmek ve defalarca tuzağa düşürülmek, tehdit edilmek ama bir o kadar da hoş tutulmak, iki küçük çocuğun bakımını üstlenmek..veee günün birinde karşısında rüyasında bile göremeyeceği bir delikanlı çıkıp ona aşık oluyor.ne yapacak şimdi ...aşık mı olsun, geri mi dönsün..bu kadar travmadan sonra mavinin hayatının düzen tutması zor...kaldıki çınara karşı çok da samimi olduğunu göremiyorum..ancak bölüm özetinde yazıyor görüntü ööle demiyoo:)

MardiGras
18-03-06, 11:47
Meshur baba ile tanismis olduk. Herhalde “baba” larinin gidisata ciddi bir tesiri olacak. Bir dizi karakteri bile olsa bir insanin sifatlandirmakta zorlandigim boyle bir tavir gostermesi, anlamasi cok zor bir durum. Mavi ile gorusmesindeki konusmadan , karakolda Maviyi teshis etmekten kacindigi sahneye dek davranislari ile kimligi konusunda hicbir supheye yerbirakmadi. Ariza bu kisi ile karsilasinca belli ki taniyacak. Buna ragmen herhalde baba bir sure daha inkara devam edecektir. Bunca zamandan sonra aralarinda nasil ne kadar bir iliski kurulabilir bunu dizinin ilerlemesi ile gorecegiz. Mavi nin evin disinda “baba” sinin ailesi ile biraraya gelisini gordugu sahneyi izlemek cok huzunluydu dogrusu. “babalarinin” kendilerinden yillarca sakindigi sevgiyi simdiki ailesi ile paylasmasini izlemek Mavi karakteri icin cok yurek burkucu olmus olsa gerek.

Cinar, Ariza nin meselesi icin karakolda olduklari sirada Mavi ye “gec de olsa anladim, bir daha seni rahatsiz etmeyecegim” derken sanki izlediklerim gercekmiscesine uzuldum. Timucin Esenin oyunculugu icin bir seyler soylemek zor. Oyle icten oynuyor ki hani o hayalkirikligi dolu sesin, o aci bakislarin sadece rol olduguna inanmak cok ama cok zor.

MardiGras
18-03-06, 11:48
Komiser Selahattin in “suraya bir yatak atalim, siz de boylece daha rahat edersiniz” deyisi benim icin bolumun repligi idi. Daha sonrasinda Aysegul-Bunyamin olasi nikahina gosterdigi tepki, duygulanmasi ve bunu ozellikle mimikleri ile ifade edisi, daha sonrasinda da yine Selahattince bir tavir ile “kutlamalar bitmistir herkes gorevinin basina arkadaslar” deyisine bayildim. Bu kendine ozgu siyah-beyaz karakteri tam sevmeye baslamisken dilerim ki gelecek hafta olumunu izleyecegimiz karakterin onunki olmaz.

Aysegul, Bunyamine nasil ikinci kez evet dedi dogrusu cok ilginc. Bunyaminin son derece kirici ve guven yikici tutumu icin hicbir akla uygun mazereti yokken Aysegul un yeniden kirilmayi bu kadar kolay goze almasini dogrusu ben anlayamadim. Bunyamin ile isi zor o nedenle en dogrusu herhalde Aysegul e iyi sanslar dilemek.

Jilet in “manitalarin manitusu” sozune cook guldum. Jilet komik bir karakter, bu komik karakteri canlandiran genc oyuncuyu tebrik etmek lazim, tam bir “dogal yetenek” oldugu icin.

MardiGras
18-03-06, 11:49
Hayri Bey, Fulya hanimi korumak icin evini ona birakmak istese de o isler oyle kolay degil. Bu noktadan senaryoya yeni bir yan hikaye eklemeye hazirlandiklarini anladigimiz, hukuki meselelerde cuvallama sucundan sabikali !! TMC ekibine meshur slogani iyiniyetle bir kere daha hatirlatmakla yetinelim bu noktada : “ Imaj hicbir seydir, inandiricilik hersey”

Bu bolume dek Gulaya ilgi gostermek bir yana, sanki onun sirin paslarindan buyuk sikinti duyuyormus gibi davranan Arsenin bu bolumdeki acemi flortoz tavirlari cok sevimliydi. Gulay da Jilet gibi “seytan tuyu” olan bir karakter. Oyle sempatik, sirin ve saf ki onu izledigim her sahnede aklima yesilcamin klasik “iyi komsu kizlari” geliyor. “cogul” muhabbetleri ince ve hos dusunulmustu bence. Ikilinin sahnelerindeki muzigi begendigimi de eklemek istiyorum.

Dizide nihayet ciddi bir mantik hatasi bulmanin verdigi sevinci de sizlerle paylasmak isterim. Soyle ki ; Mavi, Ariza ve Umit konusurlarken anladik ki Mavi babalarini en son gordugunde 6 yasindaymis. Mavi su anda 25 yasinda, Umit de lise sonda olduguna gore 17 yasinda, yani yas farklari 8. Bu durumda Mavi 6 yasinda iken Umit dogmus olamaz. Kimseden Umit in oz olmadigina dair birsey duymadigimiza gore bunu mantik hatasi ya da bir diger bakis acisi ile hesap hatasi olarak degerlendirmek herhalde yanlis olmaz.

MardiGras
18-03-06, 11:49
Mavi kendisini yeniden hirsizlikla suclayan Umit e “anlamadan, dinlemeden ipe cekmek de ne oluyor” dediginde aklima yine Cinara olan davranislari geldi. Baskalarini yargilamakta hizli, fevri ve yanlis noktalardan hareket eder bir tavir sergileyen Mavi nin bunu soylemesi herhalde karakterin icinde bulundugu celiskili ruh halini gosteren diger bir nokta olmaktan ote bir anlam tasimiyordu.

Cinarin karakolda Mavi ye soyledigi “bir insani seversen o sevgi ne olursa olsun iyilik getirir diye dusunuyordum” “kendini acabilirsen karsindaki de buna cesaret edebilir diye dusunuyordum” “ ama aciyormus, cok aciyormus” deyisi, buna karsilik Mavi nin icinde bulundugu son derece berbat durumun otesinde kendini anlatamamanin da verdigi izdirapla kivranisini izlemek yuregimi burktu. Cinar muthis bir “hayal kahramani”, onu izlemek tek basina bir keyif.

Ote yandan bu hayali ask, evet teorikte gercekten imkansiz. Belki de biz de bu aski bu derece “ask” oldugu icin, bu derece “imkansiz bir ask” oldugu icin sevdik. Bu nedenle senaristlerin en sonunda butun bu teorik imkansizliga ragmen biz sadik izleyicilere “love conquers all” anafikri ile kalbimizi bir kere daha sevinc ve umutla fethedecek mutlu bir final vermelerini butun kalbimle diliyorum.

Sevgiyle Kalin …

söğüt
18-03-06, 12:19
Jilet in “manitalarin manitusu” sozune cook guldum. Jilet komik bir karakter, bu komik karakteri canlandiran genc oyuncuyu tebrik etmek lazim, tam bir “dogal yetenek” oldugu icin. [/QUOTE]
yaa evet ben de bittim “manitalarin manitusu'' sözüne ..:)ümit sinir oldu ama yapacağı bişey de yok.çünkü adamın kitap okuma kültürü texas -tombiksten ibaret olunca aşk ve sevgili tanımlamasıda bu çerçevede şekilleniyor.
sahi yaa ne olacak jilet ile ümitin aşkı...ümit eğer iyi bir üniversitede iyi bir eğitim alıp saygın bir meslek sahibi olursa jiletle halleri ne olacak.çünkü üniversite hayatı başlıbaşına farklılaştırır insanı..çocukluktan, lise hayatından, öğrencilik psikolojisinden farklı bir alana kapı açar .hayata bakışı değişir, değerleri değişir, öncelikleri değişir, beklentileri değişir, insanın misyonu bile değişir.o zaman ne olacak büyük ihtimal jilet yine böyle saf duygularla manitaların manitusu olarak görecektir ümidi...ya ümit nasıl olacak? bu gelişim evresinden sonra jiletin ümitteki görüntüsü, durduğu yer ne olacak?

nanush
18-03-06, 16:05
Selam, arkadashlar. Ben bu forumda yeniyim, turkcem bir az bozuk, kusura bakmayin, bazi hatalarim olsa, ozur dilerim. Ben turk deyilim, azeriyim, Seudiyye Erebistanda yashiyorum. Hirsiz polis, Beyaz gelincik, Avrupa yakasi, Kirik kanatlar gibi dizileri seyr ediyorum. Hirsiz-Polis hayraniyim, sizler gibi. Forumu her gun yalniz HP yorumlarini okumak ichin ziyaret ediyorum , ancak bu gun ilk defa yaziyorum.
Bence kanal D-nin en guzel ve en kaliteli dizisi – HIRSIZ_POLIS. Ya, bu kadar guzel oyuncular, bu kadar guzel senaryo, music - ya’ni bu kadar olurmu?! Hepsi, hepsi, tek kelime ile – MUHTESHEM!!! Zaten imkansiz ask sarkisini gunde 10 kes dinliyorum, eshim artig delirecek bu sharki uzunden. Insan kendisini sanki dizinin ichinde gibi hiss ediyor. Her bolumu nefesimi tutarag izliyorum, ve bittikden sonra, 1-2 gun kendime gelemiyorum.

Timuchin Esen hayraniyim, kendisini ilk defa bu dizide gormek nasib oldu bana. Chok basharili, ve de chok tatli! Ugur Yuceli ilk defa izliyorum , bayildim. Dedim, ki, iste oyunculuk boyle olur. Insanlar sachma-sapan dizileri seyretmekdense, boyle mukemmel oyuncular olan dizileri seyr etmeli ki, ruhlari temizlensin.
Onumizdaki gunlerde ben de kendi yorumlarim, senaryomu sizzler sunacagim.
Sanirim, fazla vaktinizi aldim, kusura bakmayin, yine de hatam olduysa eger turkcem bozuk oldugu ichin, ozur diliyorum. Saygilarimla.

nanush
18-03-06, 16:10
bölüm özetini açmaya çalıştım olmadı siz nereden baktınız

Arkadasim, www.hirsizpolis.net adresinde, bolum ozeti bashligi tikla, 19 bolumun ozetini okuya bilirsin.

1907
18-03-06, 16:48
Nasıl bir bölüm özetidir o ya :bırr Afallayıp kaldım okuyunca.. Tahmin ettiğimiz gibi Çınar Aksak'ın orada olduğunu fark etmeyecek ve Mavi'yle herşeyi açık-net konuşacaklar. Bu sahneyi çok merak ediyorum. Ama Aksak yeni planlar yapabilir yazıyor ya.. Bu konuşmaya şahit olması iyi mi kötü mü karar veremedim. Bünyamin ve Ayşegül evleniyorlarmış nihayet nikahı anladım ama bu cenaze olayını anlamadım. Kimin cenazesi bu? Bu arada Çınar Melih hakkında gerçekler öğrenecekmiş acaba Mavi'nin babası olduğunu mu öğreniyor?

Argosy
18-03-06, 17:09
HIRSIZ-POLİS 19

BİR NİKAH, BİR CENAZE…

Mavi’nin Aksak’ın verdiği kolyeyi taşıdığını anlayan Çınar son hesaplaşma için Mavi’yi evine çağırmıştır. Aslında birbirine delice aşık olan iki genç hayatlarını altüst eden olaylara dair en acı gerçekleri ilk kez böylesine netlikle konuşurlar. Ancak bu konuşmanın onların bilmediği bir tanığı daha vardır.

Bu arada Melih, evine girip hiçbir şey çalmayan Mavi hakkında Başkomiser Selahattin’den bilgi ister. Karşılaştığı manzara hiç de iç açıcı değildir doğal olarak. Zeynep Yılmaz ve Ali Rıza Yılmaz’ın dosyaları oldukça kabarıktır. Melih’in Mavi’yi araştırdığını öğrenen Çınar’ın ise burnuna kötü kokular gelmektedir. Melih’i biraz kurcalayan Çınar onun hakkında inanılmaz gerçeklere ulaşır.

Arıza ve Ümit ise yıllar sonra babalarını buldukları umuduyla işin peşini bırakmamaya kararlıdır.

Öte yandan Mavi’yle geleceğinin giderek daha büyük bir karanlığa gömüldüğünü fark eden Aksak derinden derine büyük acı çekmektedir. Acısı ve çaresizliği onu yeni planlar yapmaya zorlamaktadır.

Ve Bünyamin ile Ayşegül nihayet evlenirler. Çınar ve Selahattin ise şahitleri olur iki gencin. Ancak bu mutlu olayın sonunda kahramanlarımızı korkunç bir sürpriz beklemektedir.

zeynep_erus
18-03-06, 17:24
saolun arkadaşlar özeti yazdığınız için yaa acaba bu cenaze kimin işin yok perşembeye kadar bekle sonra hoca gelsin geç bitiyor desin çıkarsın izleyeme olur muya yapılırmı bu diziye bu raytingler zaten dizinin hakkı kadar değil birde biz izlemezsek dizimize sahip çıkmazsak nolur offff offff

nanush
18-03-06, 17:47
Sogutcum, senin yorumlarina bayiliyorum. Vallah, psixolog gibi yaziyorsun. Mavi –Cinar iliskisini ne guzel anlatmissin boyle! Ben de aynen senin gibi dusunuyorum. Bence Mavi Cinarin karsisinda kompleks hissi duyuyor, ya’ni Cinar mukemmel ya, yani kusursuz, Mavi bence korkuyor Cinara ayag uyduramiyacag diye, o uzden de hep uzag kaliyor, belki unutur diye. Amma nafile, boyle hissler kolay-kolay silinmiyor, ne yazig ki.

Amma ben yine de umutluyum, belki senaristler bize acir diye, bir guzel ask sahnesi yaratirlar, hic olmassa 5 dakkalik bir “dayanamiyorum” sahnesi gibi, off ne olur, bir de Aksak duysa, butun hincim cikar vallahi…

Yav,Mavi nasil dayana biliyor Cinarin karsisinda, inanamiyorum! Aksaka oyle guluyor, sevgilisi gibi, Cinari ise her zaman bir sey bulubda sucluyor, icim parcalaniyor yav!. Ya, kizim, sen bir hirsiz deyilmiydin, sanki sudden cikmis ak kasik! Allah, allah…

Son bolumde Cinarin cekine-cekine Mavini aramasi bitirdi beni, bitirdi. Hele, Aksakin replikleri, Kirazin “iyiylik yapmag iyi bir seydir” demesi, muhtesem!! Rasim Oztekin yine dokturdu Aysegul ve Bunyamin sahnesinde. Hayri ve Fulyanin dialogu cok etkiliciydi. En cok gulduyum sahne, Arizani hapsanede ayaggabisini atmasi, ve sonra da istemesi, cok komikdi. Cok gercekci oynuyor M.Daltaban, hep alkislamag geciyor insanin icinden onun her sahnesinden sonra.

Umariz, 19 bolumde, her kesin istedigi bir sey gerceklesde de, hic olmasa bir kac dakkalik, sonra yine didissinler. Off, off.., nasil gececek bu 5 gun, bilmiyorum ki…

Arkadaslar, kusura bakmayin, turkcem bir az bozuk,turk olmadigimdan, ben azeriyim. Haam olmussa eger, ozur dilerim.

eflatun
18-03-06, 18:55
Nnanush ne guzel yazmissin! Taa oralardan bizlerle ayni hisleri paylasman ne kadar guzel! Ben de uzaklardayim. Bu HP dunyanin dort tarafindan bizleri ayni duygularla birbirimize bagliyor! Bu nasil bir senaryo ve nasil oyunculuktur hayran olmamak elde degil. Hepiniz sevgiyle kalin!

bimkolik
18-03-06, 20:05
HIRSIZ-POLİS 19

BİR NİKAH, BİR CENAZE…
Ve Bünyamin ile Ayşegül nihayet evlenirler. Çınar ve Selahattin ise şahitleri olur iki gencin. Ancak bu mutlu olayın sonunda kahramanlarımızı korkunç bir sürpriz beklemektedir.

Kahramanlarımızı bekleyen korkunç süpriz acaba yeni döşedikleri evlerine hırsız girmesi falan olabilirmi?
Ben cenazenin karakol dışındkilerden biri olduğunu düşünüyorum.Yani Hayri bey büyük olasılık.

1907
18-03-06, 21:15
Selam, arkadashlar. Ben bu forumda yeniyim, turkcem bir az bozuk, kusura bakmayin, bazi hatalarim olsa, ozur dilerim. Ben turk deyilim, azeriyim, Seudiyye Erebistanda yashiyorum. Hirsiz polis, Beyaz gelincik, Avrupa yakasi, Kirik kanatlar gibi dizileri seyr ediyorum. Hirsiz-Polis hayraniyim, sizler gibi. Forumu her gun yalniz HP yorumlarini okumak ichin ziyaret ediyorum , ancak bu gun ilk defa yaziyorum.
Bence kanal D-nin en guzel ve en kaliteli dizisi – HIRSIZ_POLIS. Ya, bu kadar guzel oyuncular, bu kadar guzel senaryo, music - ya’ni bu kadar olurmu?! Hepsi, hepsi, tek kelime ile – MUHTESHEM!!! Zaten imkansiz ask sarkisini gunde 10 kes dinliyorum, eshim artig delirecek bu sharki uzunden. Insan kendisini sanki dizinin ichinde gibi hiss ediyor. Her bolumu nefesimi tutarag izliyorum, ve bittikden sonra, 1-2 gun kendime gelemiyorum.

Timuchin Esen hayraniyim, kendisini ilk defa bu dizide gormek nasib oldu bana. Chok basharili, ve de chok tatli! Ugur Yuceli ilk defa izliyorum , bayildim. Dedim, ki, iste oyunculuk boyle olur. Insanlar sachma-sapan dizileri seyretmekdense, boyle mukemmel oyuncular olan dizileri seyr etmeli ki, ruhlari temizlensin.
Sanirim, fazla vaktinizi aldim, kusura bakmayin, yine de hatam olduysa eger turkcem bozuk oldugu ichin, ozur diliyorum. Saygilarimla.

nanush hoşgeldin;)
Bende imkansız aşk şarkısını dinlemeden ve Hırsız-Polis'in bir sahnesini izlemeden güne başlayamaz oldum:) Bu hastalık bir çok kişide mevcut tedavisi yine Hırsız Polis izlemek:D

Ya arkadaşlar şu cenaze hakkında bir fikri olan yok mu bu arada? Çok meraklandım ben kim olabilir bu cenaze?

hyoldas
18-03-06, 22:50
Mavi ile Cinar’in karakoldaki halleri :img-in_lo :img-in_lo … ne zordur ikisi icinde… ikiside istemeden birbirlerine hayal kirikliklari yasattilar… ilk once Mavi Cinar’I dinlemedi…bu kezde Cinar Mavi’yi… keske bir firsat olup soylese Mavi “hirsizlik icin degil babami ariyorum ben” diye…yaa su aksak’a guvendiginin ucte birini guvense Cinar’a ….

Sevgili Cutiepie;
Senin ve artık benim gibi gece yazılan mesajlarımıza pek rağbet yok. Bütün oyuncuları o kadar güzel anlatmışsın ki bu yorumuna hatta tüm yorumlarına ne denir ki gerçekten çok iyi!
Tamamına katılıyorum :)

hyoldas
18-03-06, 23:00

Global bir dizimizin ve naçizane güzelleştirdiğimiz sitede senin gibi arkadaşları görmek bana mutluluk verir. Malum ikimizde Söğüt'ün o ilginç senaryolarına takılmış durumdayız. Umarım burada dizimizi çok daha uzun bir süre tartışacağız. Aramıza hoş geldin sefalar getirdin :)

hyoldas
18-03-06, 23:07
nanush hoşgeldin;)
Bende imkansız aşk şarkısını dinlemeden ve Hırsız-Polis'in bir sahnesini izlemeden güne başlayamaz oldum:) Bu hastalık bir çok kişide mevcut tedavisi yine Hırsız Polis izlemek:D

Ya arkadaşlar şu cenaze hakkında bir fikri olan yok mu bu arada? Çok meraklandım ben kim olabilir bu cenaze?

Selahattin'imin komiseri'imin galiba bunu çok üzülerek söylüyorum ama kimseyi gözden çıkaramıyorum en azından arkasından bırakacakları tanımıyoruz ki!
Oysa Hayri Bey amcaya birşey olsa Kiraz ile Mert dedesiz Fulya ablamız yarsız kalır olmaz olamaz

gülbin
18-03-06, 23:28
cenazeyi bende merak ettim hayri bey olabilir diye düşündüm bu bölümde fulyaya bana bi şey olursa başını sokacak bi evin olsun evi senin üstüne yapayım falan demişti ya

hyoldas
18-03-06, 23:35
cenazeyi bende merak ettim hayri bey olabilir diye düşündüm bu bölümde fulyaya bana bi şey olursa başını sokacak bi evin olsun evi senin üstüne yapayım falan demişti ya

bence o özet aldatmacasıydı. bu çözeti gören hayri bey ölümden bahsetti kesin o ölür der ama bu senaristlerin amacı kafamızı karıştırmak bence!
Her zaman sağ gösterip sol vuruyorlar

dişiAslan
18-03-06, 23:58
Ben bu mavi yüzünden sinir hastası olucam ya insan sevdiği adama nasıl böyle acı çektirri. hiçmi düşünmüyo bu çınarı? ben burdan senaristlere yalvarıyorum artık lütfen bizim aşıkalrı kavuştursunlar yoksa benim yüreğim çınarın bu durumunu daha fazla kaldıramıycak

1907
19-03-06, 12:16
bence o özet aldatmacasıydı. bu çözeti gören hayri bey ölümden bahsetti kesin o ölür der ama bu senaristlerin amacı kafamızı karıştırmak bence!
Her zaman sağ gösterip sol vuruyorlar

Evet özet aldatmacasıda olabilir tabii. Ben de Hayri Bey olacağına ihtimal vermek istemiyorum.:( Ama Fulya'yla yaptıkları konuşmadan sonra düşünüyor insan..

nanush
19-03-06, 14:36
Onceden bu yorumumu senaryolar bolumune yazmisdim, amma galiba buraya yazmaliymisim.Hadi, baslayalim.

Bende cok isterim, bu bolum Cinar-Mavi konushmasi, ask dolu sozcuklerle, bazen de opucuklerle, o da olmassa da sarilmalarla suslensin, ya, noolur!!! Tekrarlaniyorum, amma bir dayanamiyorum sahnesi bu bolume lazim, yoksa sonradan biz kendimizi uzun sure toparlayamayiz(hele mavi- cinar hic). Artig bir az da ask izleyelim, yahu.

Cinarla Mavi arasinda bir yakinlasma olucagi kesin,bir azcig da olsa ,cunki Cinar onu son defa konusmak icin cagirdi, ve eger Mavi yine terslerse, bu o demek oluyor ki, artig bunlar kesinlikle kavusmayacak, neden derseniz, cinar son konusma demisse eger, demek ki, son olucak, yani anlatmag istediyim su ki, benim tanidigim cinar bir daha geri donmez.

Bence Aksagin cok aci cekeceyi kesin, neden sorarsaniz, cunki o kolyeyi Maviciyine onu korumak icin vermisdir, amma, ne oldu, isler terse dondu, aksine, Mavini Cinara daha yakin olmasini sagladi. O uzden aksagin ikikat aci cekececeyi kesin. Ohh, butun hincim cikar vallahi!

Cenaze ile ilgili net bir fikrim yok, amma bana da oyle geliyor ki, bu Selahhatin bas komiser olucak. Yani, Aksak yeni planlar kuruyor ya, bence bu cinarla ilgili , hic umutlandirici seyler olmayacag gibi geliyor bana, oldurmek gibi falan, ve Aksak Cinari hedef aliyor, ancak zavalli Selahattin tus geliyor. Yine de bakicaz, her zamanki gibi bizleri sasirtacaklar senaristler.

1907
19-03-06, 14:51
Cenaze ile ilgili net bir fikrim yok, amma bana da oyle geliyor ki, bu Selahhatin bas komiser olucak. Yani, Aksak yeni planlar kuruyor ya, bence bu cinarla ilgili , hic umutlandirici seyler olmayacag gibi geliyor bana, oldurmek gibi falan, ve Aksak Cinari hedef aliyor, ancak zavalli Selahattin tus geliyor. Yine de bakicaz, her zamanki gibi bizleri sasirtacaklar senaristler.

nanush yazdıkların mantıklı geldi bana. Aksak gözünü karartıp o nikahda Çınar'ı hedef alıp başka birini vurabilir. Bu kişide Selahattin baş komser olabilir. Bu ihtimal çok mantıklı geldi bana..

gaby
19-03-06, 16:47
nanush yazdıkların mantıklı geldi bana. Aksak gözünü karartıp o nikahda Çınar'ı hedef alıp başka birini vurabilir. Bu kişide Selahattin baş komser olabilir. Bu ihtimal çok mantıklı geldi bana..
ben zannetmiyorum aksakın bizzat böyle bir eylemde bulunacağını çünkü bunu yaparsa gümbür gümbür içeri girer ama aksak senaristlere dışarda lazım.hem aksak içeri girerse çetenin diğer üyeleri ne yapcak aksak olmadan hırsızlık yapcaklarını sanmıyorum eee o dükkanda yemek satmakla işlemez

bimkolik
19-03-06, 17:15
Ben kahramanlarımızı bekleyen kötü süprizin Aksakla hiç alakası olmadığını düşünüyorum.Zaten Selahattin komiserin vurulması onlara kötü süpriz olmaz ki.
Bünyamin ile Ayşegülü ilgilendiren bir kötü süpriz olabilir, bu da mutlaka ölüm olması gerekmiyor. Cenaze başka cephede Mavilerin tarafında yani Hayri bey büyük ihtimal olabilir.
Veya Aylinin başına birşey de gelebilir.Dursun Amcaya da bir şey olabilir.

zanaitta
19-03-06, 17:58
Bence sonradan babanin ortaya cikmasi insana “Ben boyle kadere…” dedirtiyor. Zaten ilk bolumlerde varlikli ama ilgisiz teyze yeteri kadar aci vermisti, bir de aslinda “olmayan” bir babanin olmasi cok dokundu bana. Baskalarina adanmis bir hayat Mavi’ninki, sectigi yol ne kadar yanlıs olsa da bu nedenle gercekten aska gucu yok ama kac bolum oldu hala o kursunu Cinar yüzünden yedim demesi de cok sinir bozucu.

Bir de Cinar Mavi’nin tek sozuyle Koray’a “Hayir, Aksak’la aralarinda bir sey yok” diyebilecek kadar inaniyor aslinda Mavi’ye. Ben sorgu sirasinda Mavi’nin itirafini bekliyordum ama o inatla girmedim o eve dedi.. Son telefon konusmasi ve A.Rıza’ya dedigi “Unutuyorsun kim yüzünden kursun yedigimi” lafi üzerine, onceki ozette Cinar’in uzak tavirlari degil de Mavi’nin uzak tavirlari denmesi gerekiyordu...

Bir de Aksak’in aski da yabana atilir gibi degil hatta daha yürek daglayici. Bir imkansiz ask daha var bence Ümit-Jilet aski.. Belki de kizacaksiniz ama Ümit üniversite okuyup da mezun olduktan sonra soru isaretleri ve kültür farki olmayacak mi ikisi arasinda?

Kiss You
19-03-06, 21:25
Bence şu ana kadar yapılmış kült dizilerden biri.Gerçekten her anlamda mükemmel bir dizi.İnşallah bu sezonun sonunda yani haziranda inşallah bitmez.Gelecek sene de devam etmesini istiyorum.

NILFER1
19-03-06, 22:53
Bence şu ana kadar yapılmış kült dizilerden biri.Gerçekten her anlamda mükemmel bir dizi.İnşallah bu sezonun sonunda yani haziranda inşallah bitmez.Gelecek sene de devam etmesini istiyorum.

Onlardan ayrılmak çok zor olacak ama bence bitmeli.Konusu sündürülüp uzatılan diziler sapıtmaya başlıyor çünkü.Haziran da sezon sonuna kadar daha 13 ,14 bölüm var.O kadar bölümde konu toparlanıp bitirilmeli ki tadı damağımızda kalsın;damağımızdaki tat acıya dönüşmesin sonradan.

Argosy
19-03-06, 23:37
Ben kahramanlarımızı bekleyen kötü süprizin Aksakla hiç alakası olmadığını düşünüyorum.Zaten Selahattin komiserin vurulması onlara kötü süpriz olmaz ki.
Bünyamin ile Ayşegülü ilgilendiren bir kötü süpriz olabilir, bu da mutlaka ölüm olması gerekmiyor. Cenaze başka cephede Mavilerin tarafında yani Hayri bey büyük ihtimal olabilir.
Veya Aylinin başına birşey de gelebilir.Dursun Amcaya da bir şey olabilir.
evet evet size katiliyorum..Bencede aksak birden bire cinari vurmaya kalkmaz.Uzun vadede bir plan onunki.Yine maviyi cinardan sogutmak icin elinden geleni yapacaktir..eger cinari vurdurursa ki bu hemen ortaya cikar bu seferde maviden omur boyu uzak kalmayi goze almasi gerekecek..BUnu goze alamaz o..

Ben hala hayri beyin olecegini dusunuyorum.Ve hatta ileriki zamnlarda fulya ve yakupla biseyler olabilir diyorum..Tabii fulyanin acisi dinince.

Ya seytan durttu.Simdi aklima bisey daha geldi.Bu Cinar melih beyi arastirirken , o adamin kizida bizim cinara asik olmasin sakin.Iste o zaman Mavi Cinari kaybedecegini anlayip pesinden kosmaya basklar. Tama tamam kotu bir hayaldi kabul ediyorum. :icon_roll

forgetmenot
20-03-06, 07:45
Ya seytan durttu.Simdi aklima bisey daha geldi.Bu Cinar melih beyi arastirirken , o adamin kizida bizim cinara asik olmasin sakin.Iste o zaman Mavi Cinari kaybedecegini anlayip pesinden kosmaya basklar. Tama tamam kotu bir hayaldi kabul ediyorum. :icon_roll

Ben buna hayal değil,çok sağlam bir önsezi diyorum.Niçin olmasın?Ben Çınar'dan hoşlanacak yeni kişiyi,karakola gelmiş yeni polis bayan diye düşünmüştüm ama bu da çok vurucu olur!Üvey de olsa iki kızkardeşin aynı erkeği sevmesi!

söğüt
20-03-06, 09:56

sevgili nanush
hoşgeldin sefalar getirdin de tatlım türk değilim azeriyim demene üzüldüm.azeriler türktür.oğuzların kayı boyuna mensupturlar.bu küçücük bilgi aktarım için inşallah seni incitmemişimdir.azeriler tam bir türktür...
biz de senin gibi işte bu dizinin fanatiği olmuş durumdayız halimizden anladığın gibi.türkçe ifadelindeki küçük arızaları biz hoş karşılarız üzülme..sohbetini, senaryolarını, yorumlarını ben kendi adıma severek okuyacağım.hem bizim yazılarımızı okudukça türkçeni de istanbul türkçesi dediğimiz seyiyeye çekebilirsin.bu da senin için hoş bir fırsat olur.sevgiyle kal.

söğüt
20-03-06, 10:41

aksak eline silah alıp da adam vurmaya kalkmaz.tetikçi tutabilir.ama sanki bana bir trafik kazası olacak gibi geliyor.

fusun
20-03-06, 11:16
bu dizinin tek aksayan tarafının ö.düvencioğlu olduğunu düşünüyorum,bu kız rolüne hiç duygu katamıyor, bence çok yanlış bir seçim bu rol için, t.esen ne kadar iyi ise karşılıklı rollerinde bu kız bir o kadar donuk,hadi rol yeteneğini geçelim, t.esene bu kadar güzel cümleler kurduran sevgili senaristlerin artık mavi karakterinede bir kaç güzel replik yazmalarını diliyorum, aslında iyi düşünürseniz bugüne kadar bana sanki sadece çınar maviye aşık gibi geldi, neden derseniz, mavinin çınara bugüne kadar bir doğru düzgün aşk cümlesi sarf ettiğini duyanınız oldu mu, söylediği iki-üç cümleciğin yanında çınarın harika repliklerinin esamesi okunmaz, bu bölüme kadar hep çınardan aşk sözcükleri duyduk, bundan sonra aynı şekilde güzel sevgi sözcüklerini ben şahsen maviden duymak istiyorum, bu durumun sebebinin senaristlerin kadın olmalarının payı çok büyük gibi geliyor bana, onlar bir erkekten duymak istedikleri sözcükleri çınarın ağzından dile getiriyorlar , iyide bir erkeğin bir kadından duymak istediği sözcükler üzerinede biraz çalışmaları gerekmiyor mu sizce de?

söğüt
20-03-06, 11:49
bu dizinin tek aksayan tarafının ö.düvencioğlu olduğunu düşünüyorum,bu kız rolüne hiç duygu katamıyor, bence çok yanlış bir seçim bu rol için, t.esen ne kadar iyi ise karşılıklı rollerinde bu kız bir o kadar donuk,hadi rol yeteneğini geçelim, t.esene bu kadar güzel cümleler kurduran sevgili senaristlerin artık mavi karakterinede bir kaç güzel replik yazmalarını diliyorum, aslında iyi düşünürseniz bugüne kadar bana sanki sadece çınar maviye aşık gibi geldi, neden derseniz, mavinin çınara bugüne kadar bir doğru düzgün aşk cümlesi sarf ettiğini duyanınız oldu mu, söylediği iki-üç cümleciğin yanında çınarın harika repliklerinin esamesi okunmaz, bu bölüme kadar hep çınardan aşk sözcükleri duyduk, bundan sonra aynı şekilde güzel sevgi sözcüklerini ben şahsen maviden duymak istiyorum, bu durumun sebebinin senaristlerin kadın olmalarının payı çok büyük gibi geliyor bana, onlar bir erkekten duymak istedikleri sözcükleri çınarın ağzından dile getiriyorlar , iyide bir erkeğin bir kadından duymak istediği sözcükler üzerinede biraz çalışmaları gerekmiyor mu sizce de?

helal olsun sana bunca zamandır kendimi bu ifadeyi yazabilmek için paraladım .bu uğurda bi dolu şey de yazdım ama gelgörki sen az yazmışsın ama öz yazmışsın.düşüncelerime tercüman oldun.teşekkürler..haklısın valla senaristler kadın olunca erkek karaktere fazla yüklenmişler..mavinin hiç umrunda değill..ekmek elden su gölden misali, ekmek aksaktan sevgi çınardan geçinip gidiyor.
defalarca dediğim şeyi yeniden tekrarlıyorum: mavi yaşındaki bir kadın, ne kadar tecrübesiz olursa olsun bir erkeğin kendisini içten duygularla sevip sevmediğini mutlaka anlar.o adam güzel şeyler konuşmasa, bağırsa çağırsa bile
anlar.çünkü seven insan sevgisini bir şekilde hissettirir.sevilen insan da bunu mutlaka anlar ve onun yüzünden kurşun yedim gibi bahanelere sığınmaz.ben şahsen ancak sevmediğim gıcık olduğum birisine karşı böyle bir bahaneye sığınırım.

dişiAslan
20-03-06, 11:51
Bu aksak çınarla mavinin bütün konuştuklarını duyucak. kesin aksak duymak istemediği şeyleri duyucak. ve sonra çıldırıcak ve kötü kötü planlar yapıcak çınarla mavi için. Umarım yakın zamanda çınarla mavinin arası düzelir. gerçi mavi böyle yaptıkça aralarıı giç bi zaman düzelmezde. ne bileyim işte ben yinede bi umudum var çınarla mavi için

FEL!ADE
20-03-06, 11:51

bu yoruma katilmam imkansiz cünkü özlem düvencioglu fiziksel görüntüsü ve tavirlari ile böyle bir role uygun, yani casting tam anlamiyla isliyor bu dizide bana kalirsa.

türkiye de büyümedigi icin onun bütün mimikleri ve vücud dili bambaska bu aslinda onu daha özel ve farkli yapiyor.
aslinda yazip uzatmaya gerek yok cünkü o benim icin en iyi Mavi:))

kismen katildigim ifadelerinde var ; senaristlerin bir kadinin gözüyle aski anlatiklari dogru ve erkek karekterini mükemmel tamamlarken aski tamamlayan diger yarida biraz ketum kaldiklarini gördüm.
belkide buda bir taktik, Mavi nin karekteri, cikmazlari, sorunlari ve kendini ifade etme sekli bambaska.
o bazen susmayi yegliyorsa bu onun icin büyük asilmis duvardir, bence onun karekterini sadece bu ask iliskisine indirgememek lazim.

Mavi asi, tek tabanca birisi; karsinda ise BASKIN dominant bir erkek karekteri var..
yahu aklima ne geldi hani su karakol sahnesinde Cinar in replikleri süperdi ama o DINLE demesi yok mu ?!! tipik polis tavirlarida yok degil.!

kisaca birtekrar yapmaliyim Mavi icin alternatif bir oyuncu yok bence, birde acemiligin yeni bir yüz olmanin getirdigi heyecanli bir oyuncu var karsimizda, ben Özlem mi keyifle izliyorum.:)

dişiAslan
20-03-06, 11:53
aksak eline silah alıp da adam vurmaya kalkmaz.tetikçi tutabilir.ama sanki bana bir trafik kazası olacak gibi geliyor.
söğüt banada sanki hayri bey ölücekmiş gibi geliyo. çünkü geçtiğimiz hafafta ölümden falan bahsetmişti. bence hayri beyin kimseye söylemediği ölümcül bir hastalığı var.

meline
20-03-06, 13:56

Bence Özlem'in tavırları dizinin aksayan tarafı değil,,,,,,,,,
izleyicinin beklediği bir Mavi davranış tarzı var bir de senaristlerin oluşturduğu , yarattığı , can verdiği herneyse bir Mavi ve onun davranışları , yapması gerekenler , hissettiği veya hissetmedikleri var.
Özlem DÜVENCİOĞLU'nun bu istenen modele, kalıba çok güzel girdiğini düşünüyorum.
Ama asıl takdir burada dizideki Mavi'yi yaratan ekibindir.
Onlar söyleyebilir ancak Özlem bizim Mavi'yi şu yüzdede başarıyla canlandırıyor diye.
Ben ilk oyunculuk deneyimi olarak başarılı buluyorum ve başka da kimseyi o role uygun görmüyorum şahsen. Ama tabii renkler ve zevkler meselesi.........

Yazdıklarının kadın senaristlerin bakış açısı kısmına bir ölçüde katılıyorum.
Ama ne yapsınlar ki onlar da dizi izleyicilerinin çok büyük bir çoğunluğu gibi kadınlar.Ancak benim gözlemim o ki HP'yi takip eden ciddi bir erkek izleyici kitlesi de var.
O yüzden ekip belki senaryo aşamasında en azından bir erkekten danışmanlık hizmeti alabilir....

mizrak_tutucu
20-03-06, 13:58
Senarist ekibinde Şerif Erol diye bir erkek da var arkadaşlar. Hatta ikinci bir erkek bile olabilir. Ben sadece Açık Radyo'dan bildigim Şerif'in adını anımsıyorum.

mavi82
20-03-06, 14:01
ben de özlem'in mavi rolüne yakıştığını düşünüyorum o rolü gereği soğuk ve katı zaten hayatında ilk defa aşık olan ve erkeklerden uzak duran birinin aksini yapması düşünülemez :blush:

söğüt
20-03-06, 14:57
izleyicinin beklediği bir Mavi davranış tarzı var bir de senaristlerin oluşturduğu , yarattığı , can verdiği herneyse bir Mavi ve onun davranışları , yapması gerekenler , hissettiği veya hissetmedikleri var.
Özlem DÜVENCİOĞLU'nun bu istenen modele, kalıba çok güzel girdiğini düşünüyorum.
Onlar söyleyebilir ancak Özlem bizim Mavi'yi şu yüzdede başarıyla canlandırıyor diye.
Ben ilk oyunculuk deneyimi olarak başarılı buluyorum ve başka da kimseyi o role uygun görmüyorum şahsen. Ama tabii renkler ve zevkler meselesi.........

Ama ne yapsınlar ki onlar da dizi izleyicilerinin çok büyük bir çoğunluğu gibi kadınlar.Ancak benim gözlemim o ki HP'yi takip eden ciddi bir erkek izleyici kitlesi de var.
O yüzden ekip belki senaryo aşamasında en azından bir erkekten danışmanlık hizmeti alabilir....

tatlım mutlaka senaristlerin yazdığı replik uygulanıyor yanetmenin öngördüğü şekilde hareket ediliyor.benim özlem düvencioğlunun güzelliğine, rolüne
uyumuna, kabiliyetine bir şey demiyorum.şöyle bir nokta var ki bu iki gencin bir birine aşık olduğu konusu vurgulanıyor senaryoda ..dizide..herneyse..ama bize aktarılan sadece çınarın aşkı...her haliyle aşık bir insanı gözler önüne getiriyor.
maviye baktığımızda olsada olur olmasada olur gibi bir hal-tavır görüyoruz.marketteki tavırları illede aşık bir kızın hareketleri değildi...kendisine çok ilgi gösteren bir adamı gelmediği gün merak etti sadece..e kim olsa merak eder.kaldıki bunlar arasında geçmişte az çok bir yakınlaşması da oldu.bu yakınlaşmadan sonra çınara hakarete varan sözleri mavinin sevgisi konusunda bizi şüpheye düşürdü.
bu nedenle ben mavi karakteri çınar karakteri yanında zayıf kalıyor diyorum.

meline
20-03-06, 15:04
Zaten ben de fusun'un 'dizide tek aksayan taraf Ö.DÜVENCİOĞLU'nun tavırları '
cümlesini ve devamındakileri cevaplamaya çalışmıştım söğütçüm.

mavi karakteri'ni Çınar'a göre daha pasif yaratıyorlarsa senaristler bu Özlem'in suçu değil sanırım.

Neyse,,, ben de zaten sürekli Mavi karakteri ve Özlem'in savunucusu durumuna düşmek istemiyorum açıkçası...........

söğüt
20-03-06, 15:08
Zaten ben de fusun'un 'dizide tek aksayan taraf Ö.DÜVENCİOĞLU'nun tavırları '
cümlesini ve devamındakileri cevaplamaya çalışmıştım söğütçüm.

mavi karakteri'ni Çınar'a göre daha pasif yaratıyorlarsa senaristler bu Özlem'in suçu değil sanırım.

Neyse,,, ben de zaten sürekli Mavi karakteri ve Özlem'in savunucusu durumuna düşmek istemiyorum açıkçası...........

:)neyse, belki maviye de çınar gibi sevdiği insana, başkalarına baktığı gibi değilde, daha farklı bakışlarla bakması görevi verilir.eminim özlem bunu başaracaktır.

Argosy
20-03-06, 16:00
bende Mavinin cinar karsisinda soguk kaldiginidusunuyorum..Cinardan kacmak icin cok sudan bahaneler uretiyor..Biraz daha sicaklik bekliyorum bende.Mesela Cinar son sahnede kendini aradigi zaman ,gozlerinde hicte seven kadinin heyecanini :icon_roll goremedim ben..Basindan atmaya calistigi bir adam aramista ,niye aradi yine bu der gibiydi tavirlari..Insallah cinarin evine gidince cozulur de soyle duygulu duygulu bakan bir kiz goruruz. Bir arkadasimiz demisti ya ne de olsa orasi deplasman orada maviden ask sozleri duyacagimizdan umutluyum hala..

fusun
20-03-06, 16:08
benim demek istediğim duygu katmak, yani bir rolü gerçeğe çevirmek, gerçekten o kişiliğe bürünmek, oynamamakta yaşamak ,ö.düvencioğlu ilk rolünü ancak bu kadar oynayabilirdi herhalde,fazlasını beklemek zaten hata,ama gün geçtikçe iyiye doğru bir gidişi var gibi, yalnız şanssızlığıda şu ki karşısındaki oyuncular kim..uğur yücel&timuçin esen, biri kendini çoktan ispat etmiş dev bir oyuncu, diğeri geleceğin türk sinemasının en parlak ismi olacağını gönül yarasındaki "pisikopat halil" rölünde çoktan belli eden timuçin esen...
t.esen komiser çınar rolünde o kadar başarılı ve şanslı ki ,kendisi için yazılan replikler harika, oyunculuğu zaten harika, onun karşısında kızın acemiliği çok göze batiyor, yoksa fiziksel görünüş olarak cuk oturmuş kendisi bu role ona hiç bir diyeceğim yok doğrusu, ama dediğim gibi ona biraz daha güzel cümleler yazılmalı, size böyle şeyler söyleyebilen bir adama sizinde söyleyeceğiniz bir şeyler olur herhalde, her ne kadar ilk kez aşık olsanız bile, kalbiniz taştan yapılmadı ise tabi, umarım o zaman rolünün hakkını verirde beni haksız çıkarır ö.düvencioğlu

söğüt
20-03-06, 18:54
velhasılı kelam arkadaşlar bahsettiğimiz şey aşk..çapkınlıktan işveden kırıtmadan söz etmiyoruz.aşktan bahsediyoruz..insanın içinden fışkırıp gelen duygudan bahsediyoruz.ne kadar acemide olsa 28 (hadi 26 olsun) yaşındaki genç bir kadının aşkından söz ediyoruz.çınar aradığı zaman heyecan duyabilirdi dimi.karakolda çınarın karşısında eli ayağına dolaşabilirdi..en azından arkasından bakarken yakuba bakar gibi değil kendisi için özel bir erkeğe baktığını hissettirebilirdi.çınarın karşısında minnet duygusu ile karışık mahçupluk duyabilirdi.başkalarına diklenebilir ama çınarın karşısında grurla ayakta durup yinede gözünün içine bakabilirdi dimiii :icon_ange :img-help:

hyoldas
20-03-06, 20:44

Sevgili Fusün ;
Yazdıklarını saygıyla karşılıyorum herkesin görüşü farklıdır. İnsan psikolojisi bu!
Özlem D. rolünü yapıyor. Zaten duygusuz bir karakter en sevdiği yeğenlerine bile ne kadar mesafeli! Oysa gerçek hayatta ne kadar sempatik güleryüzlü ve komik bir kişilik olduğunu çeşitli mecralarda duymaktayız. Zaten Mavi rolü budur! Duygusuz tek amacı ekmek olan bir kız kimseyi sevmemiş menfaat beslenmeden sevilmemiş bir tek Aksak ona ekmek vermiş onun için ona çok büyük bir saygısı ve bağlılığı var.
Çınar'da tam aksi babasz ama mutlu bir ailede yetişmiş, başından bir evlilik geçmiş sevmeyi bilen sevebilen hattasevince herşey güzel olur mantığıyla haraket ediyor. Oldukça sevecen sevgi dolu güleryüzlü bir karakter sevince konuşabilen yaşayabilen. Oysa Timuçin Esen2i izlediğim kadarıyla içine kapanık, sessiz kendi kabuğunda bir insan gibi görünüyor yaptığı açıklamalar ve gördüğüm röpotajlarında....
yani anladığım ve anlattığım kadarıyla ikiside kişiliklerinden zıt rollerde oynuyor ve oyunculuk budur kendin için en zorunu yapabilmek. tamam ilk başlarda Timuçin esen'in yanında sönük kalıyordu. Şimdi Uğur Yücel'in yanında bilr parıldıyor ne diyeyim bir de sesini kullansa tam olacak. Bu arada eleştirmenlere göre türk sinemasının yeni yüzü daha ne olsun

hyoldas
20-03-06, 20:58

Meline noktasına hatta noktalarına kadar katılıyorum. Diziler biz hatunlar için yapıldığından nedense erkek karakter ya çok maço olur. Kadir İnanir tarzı sevenler ya da çok mahçup ve sevecen olurlar Tarık Akan vs. gibi......

Benim bu diziden anladığım bir şey var bu dizide bir erkek gibi avranıyor ki bu erkek izleyicilere helal olsun kıza bak be dedirtiyor. Ya bu kız ne kadar gurulu arkasına dönüp bakmıyor hayatına devam ediyor. Tüm erkekler gibi.....
Çınar'de tam bir kadın duygularıyla seviyor kırılıyor. Acısını sürekli yaşamktan çekinmiyor arkadaşlarıyla aşktan bahsediyor ki bunlar mavi'nin gözlerinden yaş gelmedikçe yapmadığı şeyler. Biz nasıl Çınar'ı haklı buluyorsak aynı zamanda erkeklerde Mavi'yi haklı buluyorlar. Bence senaristler senelerdir ağlayan sızlayan kadın imajını çok iyi bir şekilde sildiler. Bütün dizilerde kadınlar ya aldatılır ya dayak yer ya kuma gelir üzerine sesi soluğu çıkmaz ama Mavi öyle mi arkasına dönüp bakmıyor bile çekip gidiyor aşktan erimiyor. Bunu bize hissettirmiyor içine attığı tüm acıları gece yastığına akıtıyor. Erkekler ağlamaz ağlasa da göstermez ben böyle düşünüyorum buradaki amaç bu ne gayet başarılı bence

hyoldas
20-03-06, 21:11
:)neyse, belki maviye de çınar gibi sevdiği insana, başkalarına baktığı gibi değilde, daha farklı bakışlarla bakması görevi verilir.eminim özlem bunu başaracaktır.

Söğütçüm canım benim maalesef bu hiç bir zaman olmayacak!
Mavi bu kadar duygusuz olmaya devam ettiği sürece hep Çınar daha çok seven taraf olacak. Ama Çınar'da öyle bir sevgi istiyor dışardan canım cicim diyen değil içten seven gerekirse aşkı için vur beni Aksak vurda kurtulayım bu hayattan diyebilecek birini seviyor. mavi'nin de kendi içinde yaşadığı ama bize çaktırmadığı sevgisi :blush:

hyoldas
20-03-06, 21:17
Velhasıl kelam, Çınar gibi birini tabiri caizse yavşamadan seven kendi kişiliğini ve tavizlerini aşkına, kendi hayatına harcamayan herkesin sevgisine saygı duyarım. Mavi sürekli dayanamıyorum dese ne anlamı kalır bir kere dedi hala aklımızda!
:img-icecr

gaby
20-03-06, 21:26
sana kesinlikle katıldığım noktalar var.Bu kız hissiyatsız oynuyor eski bölümlerden mavi-çınar sahnelerini düşündüğümde aklıma hep çınarın konuşmaları geliyor hep onun mimiklerini,bakışlarını hatırlıyorum
diyorum ki acaba bu senaristler yazmadı mı doğru düzgün bir replik şu kızcağıza ama mavinin gerek fulya ablayla gerek çınarla bazı konuşmalarının bizi vurması gerekiyordu ama şahsen beni vurmadı
özlemin bu ilk rolü ve yanında hem uğur yücel hemde timuçin esen gini çok iyi oyuncular var onların yanında sönük kalıyo olabilir eminim bu kız bi türkücüyle falan oynasaydı ayyy ne güzel oynuyo dicektik çünkü onların arasından çok kolay sıyrılacaktı ama uğur ve timuçinin arasından biraz zor oluyor
her ne desem diyim mavi rolü için bu kızdan başkasını düşünemiyorum tipi falan çok uygun ve çok değişik bir yüzü var o yüzden bu değişik role bu değişik oyuncu iyi olmuş
dizideki çınarın çok müthiş olması ve bayan gözünden aksettirilmesi ve senaristlerin kadın olmasına gelince beni bu dizide en çok rtkileyen şey bu bir erkek karakterin bu kadar müthiş ve adeta masal kahramanı gibi olması hiç bir eksiğini bulamıyorsunuz "salak şey ne yaptı bak"gibi bi cümle ağzınızdan çıkmıyor genel olarak her dizide gördüğümüz saçma rekek tripleri yok o yüzden seviyorum ben bu diziyi
son olarak YAŞASIN HRSIZ POLİS YAŞASIN ÇINAR diyorum

hyoldas
20-03-06, 22:18
dizideki çınarın çok müthiş olması ve bayan gözünden aksettirilmesi ve senaristlerin kadın olmasına gelince beni bu dizide en çok rtkileyen şey bu bir erkek karakterin bu kadar müthiş ve adeta masal kahramanı gibi olması hiç bir eksiğini bulamıyorsunuz "salak şey ne yaptı bak"gibi bi cümle ağzınızdan çıkmıyor genel olarak her dizide gördüğümüz saçma rekek tripleri yok o yüzden seviyorum ben bu diziyi
son olarak YAŞASIN HRSIZ POLİS YAŞASIN ÇINAR diyorum

Çınar yüzünden kaç kişi harap oldu biliyormusun Gaby böyle bir karakter olur mu ya!
İnsanlara acaba kocam ya da sevgilim beni sevmiyor mu hissi uyandırıyor.
Uyuyan güzeli uyandıran, Külkedisi'ni peri kızına çeviren bir beyaz atlı prens o biz kadınların favorisi canımız Çınar'ımız!
mavi desen o da ayrı bir alem herkesin hayatında bir Mavi vardır aslında ama Çınar gibi bir aşığa heryerde rastlamak kolay mı o yüzden ona hayranız :)
:blush:

eflatun
21-03-06, 02:21
hyoldas sozlerine aynen katiliyorum. Ortalikta birbirine benzeyen, suzulup kiritarak rol yapmaya calisan oyle cok "oyuncu" var ki! Ozlem ekranlara taze bir nefes gibi geldi. Casting muthis. Ben bu hikayeyi kitap olarak okusaydim hayalimde aynen Ozlem gibi biri olurdu. Ayrica Ozlem onca canavar oyuncu arasinda hemen hemen en fazla sahnede gorunerek dizinin kilit kahramani olarak super bir is cikartiyor! Kendini ifade edememesi de kolaylikla aciklanabilir. Duygularini 8 yaslarinda bastirmaya baslayip 13 yasindan beri ekmek derdinde ve erkek gibi davranan bir insani sirf birinden hoslandi diye 2. bolumden itibaren flort etmeyi bilen, goz suzen tecrubeli bir asiga cevirmedikleri icin senaristlere tesekkurlerimi de buradan iletmek isterim.
13 yasinda calismaya baslayan biri sizce nekadar okuyabilmistir acaba? Orta okulu anca bitirmistir. Lise mezunu bile olabildigini sanmiyorum. Suslu kelimelerle uzun ask cumleleri kuracak ortami ve background'u yok onun.
Tabii herkesin dusuncelerine saygiliyim ama bence Mavi'yi Ozlem'den baska ve ondan daha iyi kimse oynayamaz.
Cinar'a bakarken o gozlerin nasil degistigini sevgisini ve soyleyemedigi herseyi gozleri ile nasil anlattigini eski bolumlere tekrar bakip hatirlayin. Cinar bile 2 defa (Gitme sahnesi ve Lokantanin orada) Mavi'nin pesini gozlerinden aldigi cesaretle birakmadigini soylemedi mi?!

söğüt
21-03-06, 11:49
hyoldas
[QUOTE]13 yasinda calismaya baslayan biri sizce nekadar okuyabilmistir acaba? Orta okulu anca bitirmistir. Lise mezunu bile olabildigini sanmiyorum.

lise mezunu olduğunu vurguladılar.
iş ararken lise mezunu olarak aramıştı

barbiee
21-03-06, 12:23
özlem de ,timuçin de,uğur yücel de ve dizideki tüm karakterler rolünün hakkını fazlasıyla veriyor bence bu dizi harika yaa

bimkolik
21-03-06, 12:49
[QUOTE=eflatun]hyoldas

lise mezunu olduğunu vurguladılar.
iş ararken lise mezunu olarak aramıştı
Hayır, iş ararken Mavi 'Lise diploması mı?' diye sorup, yüzünü ekşitmişti.
Yani lise diploması yok.

gülündikeni
21-03-06, 13:34
[QUOTE=söğüt]
Yani lise diploması yok.

Ben Mavi'nin ortaokula gittigini bile sanmiyorum.Sadece ilkokul diplomasi olabilir.

söğüt
21-03-06, 15:52
[QUOTE=söğüt]
Yani lise diploması yok.

alla allaaa..bir daha seyredelim o bölümü ama ben sadece lise mezunu olduğunu başka becerisi uzmanlaştığı (hırsızlık dışında) olmadığını biliyorum..

MardiGras
22-03-06, 00:36
Arkadaslar,

Lutfen gelecek bolum tahminlerini senaryolar basligi altina yapiniz. Burasi yayinlanmis bolume iliskin yapilan yorumlara munhasirdir.

MardiGras
Super Moderator

mercanca
23-03-06, 22:31
Oleeeeeyyy.....

İlk reklamlar girdi ve ben çok sevinçliyim.sonunda araları yumuşadı.Yaşasın.Çınarın yüzü artık gülmeye başladı.Varan1 , çınar deplasmandan avantajlı ayrıldı.Bir dahaki görüşmeye allah kerim...

aksak yıkıldı bu arada.Abi , baba olan aksak devrildi.Dedem gibi seviyorum demediğine şükretsin aksak.Bu arada elini masaya vurduktan sonra örtüyü düzeltişi yok mu öldürdü beni.Farkettimde çınarın evinden ayrılırken aksaması daha bir fazlalaşmıştı.Çöktü adam tabi olacak o kadar....

muge_t
23-03-06, 22:57
valla arkadaşalr kim olduğunu hatırlamıyorum ama bu kağıt helva olayını hangi arkadaşımız tahmin ettiyse valla onu ayakta alkışlıyorum.. acaba setle bir bağlantısı olabilir mi kendisinin??:)
ikinci reklamlarda girdi.. herşey güzel gidiyor.. bütün kötü olaylar sona kaldı..:( gerçi melih beyi atlamamak lazım.. ya tamam kabul etmiyorsun çocukların olduğunu ama o kadar da set davranma yani onlara dimi??

mercanca
23-03-06, 22:57
İkinci reklam girdi ve çınarın keyfi yerinde.Ohh be.Kaç haftadır çocukcağızı böyle görmemiştim...Nasılda yakışıyormuş keyifli olmak....Kağıt helvayı ikram edişi çok tatlıydı ya.Eski günleri yad etmek için öyle yaptı gibi...Çok mutluydu .Bir ara sevincinden zil takıp bankın üstünde dans edecek diye korktum..:).Çapkın çapkın tavırlarını görmeyeli epey olmuş ya.Sanki hikaye yeniden başlıyormuş gibi hissettim o helva sahnesinde ya.Çok güzel çok güzel....Birde şu bombolama olayı olmasaydı herşey daha güzel olurdu ama....Daha ne olacağı belli değil.bekleyip göreceğiz...

ucankedi
23-03-06, 23:00
valla 2.reklamda da ben dayanamadım,her saniyede burdaki arkadaşları düşündüm (bu çok hoş bi duygu) araları yumuşadı,sonunda çınar gülüyor ya daha ne isterim ;D bu çocuk mutluluğu hakediyor

ve farkettimki,senaryo yazanların senaryoları tutuyor ;D mavi çınara diş bilemekten vazgeçti,çınar anladıkça bazı şeyleri artık yüzü gülüyor... daha ne olsun

şimdilik tek sorun kardeşlerin,babalarına olan inancı,okadar kaptırdılarki,güzel bi düş kötü bir düşüş olacak gibi :(

gülbin
23-03-06, 23:09
evet yaa çınarın yüzünün güldügünü görmek benide mutlu etti farkındaysanız dizilerle ne kadar bagdaşıyoruz sevdigimiz karekterle birlikte yaşıyoruz sanki neyse...
mavi orda evet seviyorum dediginde eyvah yinemi dedim ama arkadan babam gibi deyince ohhh...

Argosy
23-03-06, 23:16
cinarla mavi ne konustu ayrintili anltirmisiniz...izleyemiyorum uhuuuuu :img-cray:

muge_t
23-03-06, 23:24
valla tahmin ettiğim gibi o alçak melih para teklif etti ya.. sinir oldum.. onlar babasızlığın acısını yaşayıp bir umut melih beye tutunmaya çalışırken adamın yaptığına bak ya.. canım ümit nasıl da üzüldü.. gözlerini alamadı babasından.. bu arada heralde bombayı aksak koydu.. baksanıza adamın iyice gözü dönmüş..

ozi75
23-03-06, 23:26
aksağa üzülüyordum , bazen çaresizliğine acıyordum , hiç kızamıyordum ama çınarın için söylediklerine bak.patlamadan kim sorumlu muallakta kalacak.aksak bir yanda kemal yılmaz bir yanda. o adamda çok tehlikeli çıktı canım.içim sıkıldı, nasıl ümitliydiler, nasıl heyecanlı ayakta beklediler adamı.zor zor bu dizi, üzüyor beni

D!LEK
23-03-06, 23:27
yaaa ben bi ara ıhlamurlar altında dizisinin müziğini duydum
sahnede şeydi ıııııı mavi,arıza ve ümitin bablarını beklediği sahneydi benmi yanlış duydum acaba :img-huh:

mercanca
23-03-06, 23:28
Çınar maviye aksak'a karşı ne hissetiğini sordu.mavide seviyorum aksak'ı dedi.aksak çınarın yatak odasında dolabın arkasında saklanmış durumda sevindirik oldu bu arada çınarın yüzü çökti.Sonra mavi uzun bir duraksamadan sonra , o hep yanımdaydı hep beni korudu hayatımı kurtardı gibi birşeyler söyledi onu abi gibi baba gibi seviyorum dedi.Bu sefer aksak yıkıldı çınar sevindirik oldu.Diğer şeyleri hatırlamıyorum ama.Çınar problemsiz bir hayat kuralım mı kendimize gibi birşey dedi.Mavi cevapsız bıraktı sonra ayrıldı evden mavi ama uzun uzun bakışıp tebessüm ederek ayrıldılar.Dokunma sarılma öpme olmadı ne yazık...

muge_t
23-03-06, 23:28
bu arada yazmayı unutmuşum yakubu tebrik etmek lazım..en önemli soruyu sordu.. "peki çınar olmasaydı mavi seni sevecek miydi?" işte aksak bu sorunun doğru yanıtına kendini bi inandırabilse olay çözümlenecek.. ama kabullenemiyo.. mahide hanıma da yazık onun da bütün hayalleri yıkıldı aksak maviyi seviyorum diyince..:(

Argosy
23-03-06, 23:29
Çınar maviye aksak'a karşı ne hissetiğini sordu.mavide seviyorum aksak'ı dedi.aksak çınarın yatak odasında dolabın arkasında saklanmış durumda sevindirik oldu bu arada çınarın yüzü çökti.Sonra mavi uzun bir duraksamadan sonra , o hep yanımdaydı hep beni korudu hayatımı kurtardı gibi birşeyler söyledi onu abi gibi baba gibi seviyorum dedi.Bu sefer aksak yıkıldı çınar sevindirik oldu.Diğer şeyleri hatırlamıyorum ama.Çınar problemsiz bir hayat kuralım mı kendimize gibi birşey dedi.Mavi cevapsız bıraktı sonra ayrıldı evden mavi ama uzun uzun bakışıp tebessüm ederek ayrıldılar.Dokunma sarılma öpme olmadı ne yazık...
neyse bunada sukur.. :icon_roll

ucankedi
23-03-06, 23:30
bence bombanın melih beyle ilgisi var,baksanıza adamın karışmadığı kötü iş kalmamış.uyuşturucu,kaçakçılık,ne ararsan var.

yazık ya ümite bende cok üzüldüm,koca bi düşüş yaşadılar,bi umutla nasılda beklediler.adam bide para teklif ettiği yetmediği gibi,diğer eşinden olan kızı için "... bi evladım var" demezmi,o evladında bunlar ne,insanın bi kaşık suda boğası geliyor :(

ozi75
23-03-06, 23:31
cinarla mavi ne konustu ayrintili anltirmisiniz...izleyemiyorum uhuuuuu :img-cray:
çınar maviye bu evde sadece çınarım tamam mı dedieski olayları açıkladı mavi ona inandığını söyledi
sonra çınar sordu kolyeyi gösterip oda aksağı abi gii baba gibi seviyorum dedi
aksakta duydu tabii
daha güzel yaşandı bunlar da bu kadar yazabildim arkadaşlar detaylandırır

salpan
23-03-06, 23:42
aaaa aksaakkk allah ...............

omurk
23-03-06, 23:43
Olamaz ya boyle son olur mu hic?

EL DESDİCADO
23-03-06, 23:50
arkadaşlar ne oldu??? ben euro değil ,türk kanal d den izliyorum.aksak ne yaptı?hemen yazın lütfen

D!LEK
23-03-06, 23:54
bebeği olan adam arbanın içindeydi çınar uzaktaydı allahım yaaaaaa abam kesin öldü abi mafodul elim ayağım tutmuyo deli olcam yaaaa

mercanca
23-03-06, 23:54
Katiiiiiiiiiiiiiil!......

Katil aksak....

Katil yakup....

Adamlar resmen katil ya.Öldürdüler gencecik babayı.Olamaz ya.Hadi aksak'ı anladık yakuba ne oluyor.....Katiiiiiiller!....Çınarı daha göremedik ne halde diye ama.Genç polis kül oldu yaaa......Katilleeeeeeeeeer.....

ozi75
23-03-06, 23:55
aksak yaptı , bu adamdan korkulur , tahminin çıktığına üzüldüm başka memur yokmuydu, çoluğu çocuğu olmayan.aksak bu işin peşini bırakmaz .mavi ne yapacak nasıl duyacak haftaya nasıl beklenir

muge_t
23-03-06, 23:55
çınarın ölmeyeceğine mi seviniyim ölen polise mi üzüleyim bilemiyorum valla.. ya adamcağızın yeni kızı olmuş..:( aksakın saplantısı yüzünden hayatından oldu ya.. çok acı.. şimdi çınar kendinide affedemeyecek sonuçta onun arabasında oldu olay.. ahh aksak naptın sen.. nasıl kalkıcan bakalım bunun altından.. hadi polis kısmından yırttın olayın bakalım vicdanın nolucak.. gerçi vicdanın var mı o da tatrışılır..

ucankedi
23-03-06, 23:57
yok yaaa olcak iş değil :img-cray: aksak yapılırmı bı yaaa. gitti polis :(
izleyemeyen arkadaslar,genç bi polis vardı,bölümün basında bir kez göründü çınarla koridorda carpışmıştı,eşi erken doğum yapıyormuş acele ederken koridorda çınara çarpmıştı,biraz önce nikahtan sonra çınar arabasının kapısını açamayınca,bu polis yardım etmek istedi,o kapıyı acıp arabaya binerken çınarın telefonu çaldı ve arabadab uzaklaştı,ses gelmiyor gibi konuşmaları oldu çınarın,tabi buarada polisin kontagı cevirmesiyle arabanın patlaması :icon_cry: bir oldu

EL DESDİCADO
23-03-06, 23:59
şerefsiz aksak.şu ana kadar sempatik geliyordu bana. hani,hem sevilen,hem nefret edilen kötü adam tipleri vardır.ama artık benim için bitti.yazık oldu,çoçuğa.bir bebeği yetim bıraktı

erendiz
24-03-06, 00:00
Bir pisliğe bulaşan daha beterine de bulaşmakta hiç sakınca görmüyor. Araba çalar gibi adam öldürmeye karar verdiler..yakup da aksak'a uyup böylece geri zekalı ve katil ruhlu olduğunu ispatladı...

Senaristler sağolsunlar, diziye acayip bir u virajı yaptırdılar, artık aksak ne kadar filozofça konuşursa konuşsun seyirci için bitmiştir, artık o aşağılık bir katildir, yazık oldu aksak karakterine...aşk için gözünü kırpmadan adam öldüren aşık falan da değildir, sadece ruh hastasıdır, eksiktir, aksak gibi...

shuis
uğur yücelin mavinin söylediklerine gösterdiği tepki harikaydı. gerçekten muhteşem bir oyuncu! çınar, o polisin ailesine yardım edecektir diye düşünüyorum,ne de olsa polisin bu şekilde bize tanıtılmasının mutlaka sebebi olacaktır, üstelik bebek de kız!

omurk
Ya Olen adama resmen agladim. Zavalli ne de saf vtemiz yuzlu bir adamdi. Peki sizce Cinar'iin durumu ne olaccak dersiniz? oda baygin, kanlar icinde yatiyordu? Insallah hafizasi felan gitmez, sakat felanda kalmaz.

salpan
24-03-06, 00:01
arkadaşlar bravo yine mütişsiniz on da on yani oldu tahminler polise çok üzüldüm şimdi ben pek tutturamıyorum ama bu olay sonrasında Meih beyden şüphelenilecek aksak salağı yırttı pislik hırsızdı katilde oldu... babasız bıraktı bir yavrucağı

yalnız çok şiddetli bir patlamaydı çınarda yakındı ağar yaralandı kuvvetle mutemel bu arada kanal de deki o resim belliki son sahne ya bu hafta geçermi

off offff

D!LEK
24-03-06, 00:01
:img-huh: valla bu aksağa ne demeli bilmiyorum bu nasıl sevgi yaaaaaa saplantı haline gelmiş adam önünü görmüyo yazık yaaaa gitti gencecik baba nasılda mutluydu nasıl üzüldüm nasıl yıkıldım yaaaaa çınaramı sevineyim adamamı üzüleyim :img-huh:

mercanca
24-03-06, 00:02
Ya hadi aksak'ı hırsızlığına rağmen seviyorduk.Şimdi bir katil hemde sevme suçu bile olmayan bir insanın katili.Artık ağzıyla kuş tutsa neye yarar.katil işte katil....Bundan ötesi var mı?....

Herşey beklenir aksaktan diyorduk ama benim gibi kimse konduramıyordu...Biz konduramadık ama aksak kendisi yaptı....Katiiiiiiil!.Ayyy olamaz ya.adam öldürme işi olmasaydı olmamalıydı.Çok üzgünüm , sinirliyim.