Tüm Versiyonu Göster : HP 1.Sezon Bölüm Yorumları - Arşiv 2
Sayfalar :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
Bu iş Aksğı aşar demiştim ama Yakupu atlamışız Ama sonra "Adamlar tamirci bu mekanizmaları en iyi onlar bilir " diye yazmıştım. Yazık oldu genç polise....
Aksak bu işin altından zor çıkar. Adamın gözü dönmüş ya cesaret edebileceğini düşünmüyordum doğrusu.
işte hırsız&polis farkı aman allahım nasıl bir dizidir bu böyle bir kez daha türkan derya yı ayakta alkışlıyorum olayların gidişatı çekimler mükemmel dandikleşmeyen tek dizim benim ama o polise de çok üzüldüm bunu belirteyim aksak aşkından artık ne yapacağını bilmiyor çınar yine mükemmel ayrıca takım elbise çooook yakışmış :icon_ange
Bir pisliğe bulaşan daha beterine de bulaşmakta hiç sakınca görmüyor. Araba çalar gibi adam öldürmeye karar verdiler..yakup da aksak'a uyup geri zekalı ve katil ruhlu olduğunu ispatladı...
Senaristler sağolsunlar, diziye acayip bir u virajı yaptırdılar, artık aksak ne kadar filozofça konuşursa konuşsun seyirci için bitmiştir, artık o aşağılık bir katildir, yazık oldu aksak karakterine...aşk için gözünü kırpmadan adam öldüren aşık falan da değildir, sadece ruh hastasıdır, eksiktir, aksak gibi...
Ya Olen adama resmen agladim. Zavalli ne de saf vtemiz yuzlu bir adamdi. Peki sizce Cinar'iin durumu ne olaccak dersiniz? oda baygin, kanlar icinde yatiyordu? Insallah hafizasi felan gitmez, sakat felanda kalmaz.
yok ya dizimizi o hallere sokmuyorlar, mantıklı ve tempolu gidiyor.haftaya iyileşir daha kemal yılmazı yakalayacak.kemal bey kızına kıyamadı işemi aldırdı yoksa tesadüf mü acaba
Allahım çınar kanlar içinde ağzı yüzü gözü başı heryeri kanlar içinde.Bilinçsiz yatıyor yerde.diz boyu kan var başının yanında.Bu kadar kan nerden çıktı.Alahım bir sakatlık olmauz inşaallah.Bir de bu kadar kan başından gelmişse bir hafıza kaybı falan mı olur.ayyy çok kötü ya genç babaya üzülürken çınarı o halde görünce aklım başımdan gittii....Katilllllllln aksak.Katiiiil yakup.katiiller!!!!
of ya bu nasıl bir bölümdü arkadaşlar son sahne klarnet taksimle aynen ağzım açık kaldı. Çınarı o halde görünce. Mavi ile Çınar barışsın diyorduk ta ne oldu!
Ben sevinemedim bile
offfff yaaaa çınar nasıl yatıyodu öyle çok üzüldüm kan revan içinde valla pes aksağı allaha havale ediyorum dicem bu bir dizi tabi çok kötü oldum ben çınarı göstermezler sanıyordum gösterdiler
çınar, o polisin ailesine yardım edecektir diye düşünüyorum,ne de olsa polisin bu şekilde bize tanıtılmasının mutlaka sebebi olacaktır, üstelik bebek de kız!
kesinlikle haklısın bu konuda birde dizi ekibi diziye katılacak bir bayan oyuncu için ev arıyormuş reşitpaşada bu ölen polisin eşi olabilir diye şimdi aklıma geliyor ahh çınar ağar yaralı canım benim yaaaa
Arkadaslar, merhaba! Ben aslinda bu diziyi izlemiyordum ama dun kanaldnin sitesinden ilk kez gecen haftaki bolumunu izledim ve tabir-i caizse bayildim:) Simdiye kadar nasil olmusta izlememisim bilmiyorum ama cok sey kacirdigim kesin! Belki bileniniz vardir; yilan hikayesi diye bir dizi vardi. Ben o dizinin hastasiydim ve dun hirsiz-polis'i izlerken hep o dizi aklima geldi. Daha da cok sevmeye basladim. Cinar ve Mavi'nin aski cok fena etkiledi beni. Helede arada bir o super "imkansiz ask" sarkisini calmiyorlar mi iste orda bitiyorum.
Ayrica arkadaslar, ben yurtdisinda oldugum icin tvden izleyemedim ama az once diziviv yayinlandigi kanalin sitesine girdim ve son yayinlanan bolumu goremedim. Ne zaman gelir acaba? Bileniniz var mi?
arkadaşlar artık beni kimse tutamaz gidip bu aksakı vurucam.. çınarı ne hale getirdi hadi o hayatta diye teselli bulalım ya o gencecik adama ne demeli.. ay aklıma geldikçe çıldırcak gibi oluyorum.. polis nasıl da gülüyodu çınara yardım ederken..offf yaa..
uzun zamandır hiçbir film yada dizideki bir sahne hpdeki son sahne kadar beni etkilememişti ya yazık oldu o polise kzıda yeni doğmuştu içim acıdı ya aksaktan artık nefret ediyorum ya bakalım çınara neler oldu sakat falan kalmaz inşallah ah aksak ah bir ocağı söndürdün çınarı yaraladın ben sana ne diyeyim Allah seni bildiği gibi yapsın emi bu adamınki ne biçim aşkmış ya böyle sevgimi olur artık aksak ne yapsa sevmiycem bu arada çınara takım elbise pek yakışmıştı ayrıca çınar iyileşince bu patlamayı mavinin babasından bilebilir ki büyük ihtimal öyle olacak off yaa ne kötü bir sondu be offf ayrıca selahattin komiser ilk defa bir işe yaradı nikaha çınarı arabasıyla götürmekle ama olan o zavallı polise oldu yazık yaa
İnanamıyorum ya:( Çınar'ımızı devirdiler..:( Bölüm sonu resmen şok oldum kaldım. Aksak nasıl yapar böyle bişi? Herşey beklenirdi ama bu kadarıda beklenmezdi aşktan gözü kör olmuş derler ya aynen öyle oldu. Ya Çınar arabanın içinde olsaydıııı:(:(
ay asıl mavi duyunca ne yapacak çınarın yaralandığını nasılda üzülür üzülsün canım asıl aksak pek üzülecek ölemedi diye ama maviden duysun isterim çınarın arabasına bomba konulduğunu ama başka bir polisin öldüğünü çınarın yaralandığını falan belki vicdanı varsa sızlar azıcık gıcık aksak
arkadaşlar artık beni kimse tutamaz gidip bu aksakı vurucam.. çınarı ne hale getirdi hadi o hayatta diye teselli bulalım ya o gencecik adama ne demeli.. ay aklıma geldikçe çıldırcak gibi oluyorum.. polis nasıl da gülüyodu çınara yardım ederken..offf yaa..
aynen ya timuçin hastası.benide al yanına.Bir tane fitil takacam aksak'a ucunuda ölen polisin karısının eline verip yakacam.Bomba nasıl yapılırmış görür o zaman...
Adam da çok şeker bir insandı canım ya .Çok üzüldüm.Aslında çok önemli bir noktaya değinilmiş.Polislerin nasıl da zor bir meslek olduğu ölümün her an enselerinde dolandığına dair iyi bir vurgulamaydı.Polis te insandır babadır arkadaştır....
çınar hastanede falan yatarken annesini artık görebiliriz herhalde ben çok merak etmiştim şöyle nur yüzlü hoş gülen bi anne ne güzel yakışır çınara
baya iştahlanmıştım Antalyaya gidiceklerken ama olmadı bakalım bu kez görebilecekmiyiz
Timuçin hastası bende senle geleyim beraber şu aksak ve yakup pisliğini ortadan kaldıralım pis katiller hırsızlık bir yere kadar ama can alma ger zekalı çınar olmayınca mavi seni sevecekmi sanıyorsun bu yaptığının yanına kalaceğınımı sanıyorsun artık ne o nükteli konuşmaların ne de başka bişey gözümüzdeki yerini düzeltemez... rezil
Hersey ortaya birden cikmasada umarim bundan sonra Mavi biraz olsun olayi anlayarak aksakdan uzaklasir.
aksak öğrensin ama masum bir polisi öldürdüğünü katil olmanın acısı işlesin yüreğine yazık amam çınar bunu kimin yaptığını ara bulur ne pahasına olursa olsun ve hesabı acı olur aksak bey versin bakalım hesabını o ölen polisin karısına çocuğuna ahh ahh çok kızgınım aksağa asıl bunu mavi öğrense bir daha aksağın yüzüne bakmaz ama eninde sonund abu ortaya çıkacak ve aksak bakalım o zaman mavisine ne diyecek
Zoruma gidiyor arkadaşla zoruma gidiyor.nasıl katil olur aksak.Nasıl katil olur yakup...Masum bir insanın hayatını nasıl alırlar....
Aslında tüm suç yakupta yangına körükle gidip aksak'a yol gösterdi yordam gösterdi.Aksak nasıl yapılır bilmiyordu, aklına yakup soktu üstelik ellerini de bulaştırdı.kiralık katil yakup....Aksak elini bile sürmedi ama yakup kendi elleri ile yaptı herşeyi.Sonuçta ikisi de KATİLLLLL ama.
çınar hastanede falan yatarken annesini artık görebiliriz herhalde ben çok merak etmiştim şöyle nur yüzlü hoş gülen bi anne ne güzel yakışır çınara
baya iştahlanmıştım Antalyaya gidiceklerken ama olmadı bakalım bu kez görebilecekmiyiz
mavide bu sayede müstakbel kayınvalidesiyle tanışır belki ya bence çınarın annesini suzan aksoy oynasın o kadın böyle rollere çok yakışıyor tabii benim istediğim birşeyin hep tersi çıkıyor ama yinede olsa fena olmaz yakışır diziye renk gelir bence
ay asıl mavi duyunca ne yapacak çınarın yaralandığını nasılda üzülür üzülsün canım asıl aksak pek üzülecek ölemedi diye ama maviden duysun isterim çınarın arabasına bomba konulduğunu ama başka bir polisin öldüğünü çınarın yaralandığını falan belki vicdanı varsa sızlar azıcık gıcık aksak
Ay evet ya.. Mavi haberi alınca n'olacak bende çok merak ediyorum. Aksak eline yüzüne bulaştırdı yaptığı işi. İlk kez bu kadar soğukluk geldi Aksak'tan..
çekimler olağanüstüydü ama çınarın sürekli olarak "sesiniz gelmiyor" demesi yerine gerçekten de karşıdaki kişiyle bir diyalog kurduğu telefon konuşması sonucunda gerçekleşen patlamayı görmeyi dilerdim. bu sahne çok tanıdık çünkü. o sahne sizin de gözünüze battı mı?
ömür boyu tıkacaklar ikisinide kodese gökten üç elma düşecek biride mavi ve çınar ın kafasına buda finalde olur ama benim tanıdığım çınar bunu mutlaka bulur önce başkasından şüphelensede
Aslında uzun uzun yorum yapmayı yarına bırakmak istiyordum. Bu diziyi seyrettikten sonra kısa bir dumur olma hali yaşıyorum ne yazık ki! :)
Öncelikle Mavi!nin durumu başından beri burada bağırıyorum hatırlatırım. Mavi kardeşine söylemekle çok yanlış yaptı hatta abisine söylemekle de ne yapsın o da saf bir kız
İlk sahne, Çınar'ın Mavi'yi evine çağırmakla ne kadar iyi yaptığını Mavi'nin de yüz bulamayınca yelkenleri suya indirdiğini hatta epey bir yumuşadığını gördük.
Zaten Mavi'den daha şiddetli bir aşk gösterisi beklemiyordum....
Of ya of ben yorum falan yapamayacağım bu nasıl bir dizi ya!
Her izlediğimde beni benden alan beni Mavi yapan beni Çınar yapan hatta bu bölümde Ümit yapan bu nasıl bir senaryo bu senaryoyu yazanlar sağlam kafayla mı yoksa kafası güzelken mi yazıyorlar. Birm insanın bu kadar yaratıcı olması normal midir?
Yoksa bir yönetmenin Mavi'nin ellerine bakan Aksak'ın gözündeki aşkı nasıl yakalıyorlar.
Ya da ÇInar'ın da Mavi'nin de imkansız aşklarına kendilerininde inanması nasıl birşey :img-help: :img-help: :img-huh:
Ay evet ya.. Mavi haberi alınca n'olacak bende çok merak ediyorum. Aksak eline yüzüne bulaştırdı yaptığı işi. İlk kez bu kadar soğukluk geldi Aksak'tan..
banada soğukluk geldi artık bundan sonra aksağa katil gözüyle bakıyorum zaten katil aksağı sadece maviden duyacağı sözler yıkar eğer günün birinde bu işi mavi aksağın yaptığını öğrenirse iyi birkaç laf etsin ne demişler dil yarası en acı yaradır bu aksağı öldürür umarım çınar bu işi çözer eminim bu dizinin sonlarına doğru ortaya çıkar ama olsun aksağı vuran mavi olsun sözleriyle tabi
Arkadaslar belki aksak degildir bombayi koyan. Bence Melih yada konustugu adam yapmis olabilir. Tamam bölüm boyunca Cinar`i yoketmekten bahsetti, bomba filan ama o katil olamaz yaa. Ben bir umut o isi yapanin baskasi oldugunu diliyorum!Hem aksama görücez filan demisti :img-huh:
çekimler olağanüstüydü ama çınarın sürekli olarak "sesiniz gelmiyor" demesi yerine gerçekten de karşıdaki kişiyle bir diyalog kurduğu telefon konuşması sonucunda gerçekleşen patlamayı görmeyi dilerdim. bu sahne çok tanıdık çünkü. o sahne sizin de gözünüze battı mı?
O telefondaki buyuk ihtimalle Aksak di.Ve belki de o sessiz telefon sayesinde birseyler cozulur. Tabiiki buu anccak Cinar kendine geldiginde olacaktir.
Arkadaslar, merhaba! Ben aslinda bu diziyi izlemiyordum ama dun kanaldnin sitesinden ilk kez gecen haftaki bolumunu izledim ve tabir-i caizse bayildim:) Simdiye kadar nasil olmusta izlememisim bilmiyorum ama cok sey kacirdigim kesin! Belki bileniniz vardir; yilan hikayesi diye bir dizi vardi. Ben o dizinin hastasiydim ve dun hirsiz-polis'i izlerken hep o dizi aklima geldi. Daha da cok sevmeye basladim. Cinar ve Mavi'nin aski cok fena etkiledi beni. Helede arada bir o super "imkansiz ask" sarkisini calmiyorlar mi iste orda bitiyorum.
Ayrica arkadaslar, ben yurtdisinda oldugum icin tvden izleyemedim ama az once diziviv yayinlandigi kanalin sitesine girdim ve son yayinlanan bolumu goremedim. Ne zaman gelir acaba? Bileniniz var mi?
Aramıza hoşgeldin:)
Yeni bölümü seyretmek için en az bikaç gün beklemen gerekiyor!
Dokuzzcum sağolsun ekliyor videolara
Biz de bitiyoruz bu aşka
Bu aşka bitmeyen var mı? :img-huh:
Sevgiler.....
aynen ya timuçin hastası.benide al yanına.Bir tane fitil takacam aksak'a ucunuda ölen polisin karısının eline verip yakacam.Bomba nasıl yapılırmış görür o zaman...
Adam da çok şeker bir insandı canım ya .Çok üzüldüm.Aslında çok önemli bir noktaya değinilmiş.Polislerin nasıl da zor bir meslek olduğu ölümün her an enselerinde dolandığına dair iyi bir vurgulamaydı.Polis te insandır babadır arkadaştır....
almam mı yanıma.. eminim burdaki herkes şu anda aynı şeyi istiyordur zaten.. hep birlikte buluşup seti bassak mı bi.. bu kadar acı yeter diye.. tamam çınara bi planı vardı ama senaristlerde çok acımasızca davranmışlar yani.. illa birinin ölmesi mi gerekiyordu?? hadi öldü diyelim olayı niye bu kadar hüzünlü hale getirdiler.. yeni kızının olması falan.. :img-cray:
harika bir bölümdü yine.bu dizi son yılların en iyi dizilerinin arasına girmeye aday.timuçin esene zaten hayranım bu dizide katlanıyor hayranlığım.maviye çok kızıyorum ayrılmıyor hala o aksağın yanından ya çınarı dinlesene sen.o adam bela başınıza..bak sevdiğin adamı ne hale getirdi.dizi gittikçe güzelleşiyor..
Arkadaslar belki aksak degildir bombayi koyan. Bence Melih yada konustugu adam yapmis olabilir. Tamam bölüm boyunca Cinar`i yoketmekten bahsetti, bomba filan ama o katil olamaz yaa. Ben bir umut o isi yapanin baskasi oldugunu diliyorum!Hem aksama görücez filan demisti :img-huh:,
ama yakupla son konuşmalarını duymadınmı yakup hallettim takdım dedi
Bende telefon geldiği zaman cep telefonu ile patlatacaklar zannetim arabayı.Ama umduğum gibi olmadı.O sahne biraz sıradan olmuştu çınarın telefon aracılığı uzaklaşması arabadan, biraz sıradan ama aşka türlü kurtulması mümkün değildi.dizilerde uç olayların olmasını normal karşıladığım için yinede kabulleniyorum.Çekimler konusunda bence de olağanüstüydü.Kendimi 24 dizisinde hissettim o patlamada.O kadar profesyonel olmuştu yani bence...
Mavinin Aksak'a hicbir zaman odeyemeyecegini zannettigi bir vefa borcu varken ve tabi Aksak'a olan sevgi karisimi saygisi varken Aksak'a biraz zor tavir koyar gibime geliyor. Tabi bide Mavide bu yufka yureklilik, Aksak dada o kivrak zannettigi (iyilikten baska herseye calisan) zekasi varken, Aksak Maviyi daha coooookkk kandirir. Mavinin tepkisini gercekten cok merak ediyorum. Butun bunlarin haricinde bu bolum yine Cinar'in bolumuydu, bi insan bukadar icten oynuyorsa o insan sadece ve sadece doya doya izlenir. Gozleriyle oynayabildigini biliyorduk ama canli oldugu halde cansizligi oynamasi ap ayri bi yetenek. Bu dizi yarin tavan yapmassa inanmayin, seyretmeye devam edin. tavan yaparsa bilinki aslinda hep tavan yapiyormus.
benim de biraz gözüme battı ama büyük ihtimalle o arayan aksaktı ve patlamayı kendi kulaklarıyla duymak istedi..
Aramıza hoşgeldin:)
Yeni bölümü seyretmek için en az bikaç gün beklemen gerekiyor!
Dokuzzcum sağolsun ekliyor videolara
Biz de bitiyoruz bu aşka
Bu aşka bitmeyen var mı? :img-huh:
Sevgiler.....
arkadaşalar bende tv kartıma kavuştum ve bu bölümü kaydettim isterseniz boyutunu küçültüp bütün bölümü de ekleyebilirim..
almam mı yanıma.. eminim burdaki herkes şu anda aynı şeyi istiyordur zaten.. hep birlikte buluşup seti bassak mı bi.. bu kadar acı yeter diye.. tamam çınara bi planı vardı ama senaristlerde çok acımasızca davranmışlar yani.. illa birinin ölmesi mi gerekiyordu?? hadi öldü diyelim olayı niye bu kadar hüzünlü hale getirdiler.. yeni kızının olması falan.. :img-cray:
evet ya herkesi kalbinden vuranda orda ölen polisin yeni doğan bir bebğinin olması senaristler yaptılar yapacağını ya yazık ben şimdi kendimi o adamın karısının yerine koymaya çalışıyorum kadın haberi duyunca nasıl üzülecek kimbilir off ya şiştim resmen Allah böyle birşeyi kimsenin başına vermesin seyrederken nerdeyse ağlayacaktım hele çınarın öyle kanlar içinde yerde hareketsiz yatması orada mavi osla ne yapardı kimbilir mahvolurdu gerçi haberi öğrenince ne kadar üzülecek bakalım aksak efendi sevdiğinin bu kadar üzülmesine ne diyecek gıcık adam
Çünkü bu hikaye babasızların öyküsü!!!!!
Artık buna inanıyorum
Aksak babasının intikamını başkalarının mallarını çalarak onlara zarar vererek çıkarıyor...
Mavi babasızlığından Aksak'a sığınmış onda o sevgiyi bulmuş!
Çınar ona keza babasının acısını diğer hırsızlardan çıkarmak için polis olmuş...
Mavi ah Mavi kadersiz Mavi
artık tüm HP ekibi tarafından tescillendi :img-huh:
aksak ortadan kalkmasın arkadaşlar,bi anda ölmek ona kurtuluş olur ancak,yaşasın ama acı ceksin,sürüm sürüm sürünsün,mavi "abim gibi seviyorum" dediği zaman yıkılmıştı ya bu onun en iyi zamanı olsun,nasıl bir insandır anlamak mümkün değil,aksakı aşar diyenlerdendim,hakkaten ben sevmiştim aksakı,yapmaz o içinde kötü niyet yok diyordum,bundan kötüsü olamazmış.
ya yakuba ne demeli,hani hepimizin sonradan fulya ablaya yakıştırdığımız etliye sütlüye karışmayan yakup, e be yakup aksak vur dedi diye senin öldürmen şartmıydı,akıllı düşünüp bu işin saçmalığını anlatamazmıydın.
bu bölümü sindirmek çoookkk zor olacak,anlatacak okadar güzel sahne varken son sahneye fena takılı kaldım.
helal olsun yönetmenine yapımcısına oyuncusuna,her açıdan çok kaliteli bir dizinin çok kaliteli bi son sahnesi oldu.
çınar maviyi kelepçelediğinde aksak hakkında
(ben aksağı hiç olmazsa biliyorum)
demişti bence bilmiyor bizim aksak biraz vahşi seviyor çınara zarar verdiğini elbet mavi öğrenecek ve aksağın o anki yüz ifadesini çok ama çok merak ediyorum
Oooof ooffff siz anlatirken kahroluyorum ben burda..Demek hain aksak katil de oldu sonunda. zaten kurt kuzu laflari etmesinden belliydi. Hic bir insan,kurt gibi severmi yahu..
Cinar demek yaralandi ha tuhhh.. neyse bu isin tek iyi olabilecek yani Mavi cinarsiz yasayamayacagini anlar belki.Kaybetme korkusu var ya...
tamam çınara bi planı vardı ama senaristlerde çok acımasızca davranmışlar yani.. illa birinin ölmesi mi gerekiyordu?? hadi öldü diyelim olayı niye bu kadar hüzünlü hale getirdiler.. yeni kızının olması falan.. :img-cray:
Bu konuda yerden göğe kadar haklısın bence timuçin hastası.Senaristler çok acımasız davranmışlar.Çok dramatik bir son oldu.Bu kadar dramatikleştirmeye gerek varmıydı.Ya da birisi ölmek zorundamıydı.Ağır yaralı falan olsalardı yetmez miydi...
Bence senaristler en çok yakup ve aksak'a acımasız davrandılar.Kim sever kim sempatik bulur onlları artık.bitti onlar bizim için.Herkes için.Bu noktadan sonra kimsenin onlara sempati besleyeceğini sanmıyorum....Resmen senaristler yakup ve aksak'ı öldürdüler gözümüzde.Çünkü biz şimdi onları öldürmek istiyoruz...
valla ben bu aksaktan tırstım onu sevmiyor diye birgün gelip maviyede zarar verir bu adma sağı solu belli olmuyor anladım bunu iyicene hani bir söz vardır ya benimsin ya toprağın işte aksağın sevgisi biraz böyle gibi bakalım ilerleyen bölümlerde neler olacak göreceğiz ama şu aksağın sürüm sürüm süründüğünü görmek istiyorum
Bu konuda yerden göğe kadar haklısın bence timuçin hastası.Senaristler çok acımasız davranmışlar.Çok dramatik bir son oldu.Bu kadar dramatikleştirmeye gerek varmıydı.Ya da birisi ölmek zorundamıydı.Ağır yaralı falan olsalardı yetmez miydi...
Bence senaristler en çok yakup ve aksak'a acımasız davrandılar.Kim sever kim sempatik bulur onlları artık.bitti onlar bizim için.Herkes için.Bu noktadan sonra kimsenin onlara sempati besleyeceğini sanmıyorum....Resmen senaristler yakup ve aksak'ı öldürdüler gözümüzde.Çünkü biz şimdi onları öldürmek istiyoruz...
Bence bu olayı var ederek yeni bir olgu yaratmak istiyorlar...
Şehit Polisleri görev aşkı için canını hiçe sayan
Böyle düşünüyorum
valla ben bu aksaktan tırstım onu sevmiyor diye birgün gelip maviyede zarar verir bu adma sağı solu belli olmuyor anladım bunu iyicene hani bir söz vardır ya benimsin ya toprağın işte aksağın sevgisi biraz böyle gibi bakalım ilerleyen bölümlerde neler olacak göreceğiz ama şu aksağın sürüm sürüm süründüğünü görmek istiyorum
zaten maviye zarar vermedi de değil.. onu polise ihbar etti ya..:( hain aksak.. gözümde sıfırsın artık..
,
ama yakupla son konuşmalarını duymadınmı yakup hallettim takdım dedi
Ya dedi ama nereye taktigini söylemedi:) Benimkisi sadece umut zaten yada inanmak istemiyorum:( Yani bu da Mavi`nin aklini basina getirmezse zaten yuh olsun! Ama sirf bunun icin Aksak`in katil olmasini yediremiyorum :img-help:
Peki acaba Yakup nasil yerlestirdi bu bombayi kebabcinin onunde gayet islek bir caddede duruyordu araba.Yerlestirdim diyip geri dondugunde ise dukkana gunduz vaktiydi. Bu iste Mavinin babasininda bir kolu var bence. Surpriz bir olay cikacak ortaya saniyorum.
Kesinlikle.. Yeni kızı olan, baba olma heyecanını yeni tadan polisin yanı sıra senaristler Aksak ve Yakup'u da öldürdüler bu bölüm bizlerin gözünde.. Hele Aksak.. O kadar çok üzüldüm ki böyle bir şey yapmasına. Yakup'un sakin tavırları.. Sanki herşey normalmiş gibi soğukkanlı durmaları.. Kahroldum resmen :img-cray:
Bu arada Çınar'ı arayan zat-ı muhteremde Aksak efendinin ta kendisiydi bence. Patlamayı duymak istedi Çınar'ımızı devirmenin zevkini duymak istedi:(
Bence bu olayı var ederek yeni bir olgu yaratmak istiyorlar...
Şehit Polisleri görev aşkı için canını hiçe sayan
Böyle düşünüyorum
aslında bunun da pek görev olduğu söylenemez.. bence hain bir adamın düşüncesiz planının kurbanı oldu o polis.. çınara o sırada yardım eden bir vatandaş da olabilirdi.. ama aksak bunları düşünemiyor ya da düşünmek istemiyor..
doğru onu ihbar etti ama ben yaralamaktan öldürmekten bahsediyorum bu aksak onuda yapar ayrıca ölen polis memurur resmen pisi pisine gitti görev başında ama hani bir çatışmada falan ölse yine bir derece ama böylesi çok haince ne kadar basit ya bir insanı öldürmek ve elini kolunu sallaya sallaya özgürce gezmek of aksak of sana ne diyeyim ben aksak her delinin raporunu eline vermiyorlar derken doğru söylüyormuş hakkaten raporsuz deli bu aksak yakubunda ondna aşağı kalır yeri yok
çınar maviyi kelepçelediğinde aksak hakkında
(ben aksağı hiç olmazsa biliyorum)
demişti bence bilmiyor bizim aksak biraz vahşi seviyor çınara zarar verdiğini elbet mavi öğrenecek ve aksağın o anki yüz ifadesini çok ama çok merak ediyorum
Çınara zarar verdiğini mavinin hemen öğreneceğini sanmam.Aksak kendisini saklamayı bilecektir.üstelik zeytinyağı gibi bir de üste çıkacaktır( o kiloyla nasıl olacaksa artık).Mavi şimdiye kadar aksak'ın sevgisinin hep koruma kollama esirgeme tarafına tanık oldu.aksakın aşkının hastalıklı kısmını hiç görmedi.Görürse yanında bir dakika bile duracağına inanmıyorum.Heleki çınara zarar verecek duruma geldiğini öğrenirse onu kesin hayatından çıkarır üstelik onu ele bile verir bence.ama aksak zeki kendisini çok iyi saklayaacaktır en azından uzun bir süre.
Peki acaba Yakup nasil yerlestirdi bu bombayi kebabcinin onunde gayet islek bir caddede duruyordu araba.Yerlestirdim diyip geri dondugunde ise dukkana gunduz vaktiydi. Bu iste Mavinin babasininda bir kolu var bence. Surpriz bir olay cikacak ortaya saniyorum.
Bence de o kadar kolay degil o is hemde ben hala Yakup`un da katil olacagina inanmiyorum, hemde bu kadar kolay bir sekilde! Yani iki dakikada adam öldürmeye karar verilir mi? Hadi Aksak`in sebebi var ama Yakup o kadar acimasiz degil, olmamali yaaa!!
Mavinin Aksak'a hicbir zaman odeyemeyecegini zannettigi bir vefa borcu varken ve tabi Aksak'a olan sevgi karisimi saygisi varken Aksak'a biraz zor tavir koyar gibime geliyor. Tabi bide Mavide bu yufka yureklilik, Aksak dada o kivrak zannettigi (iyilikten baska herseye calisan) zekasi varken, Aksak Maviyi daha coooookkk kandirir. Mavinin tepkisini gercekten cok merak ediyorum. Butun bunlarin haricinde bu bolum yine Cinar'in bolumuydu, bi insan bukadar icten oynuyorsa o insan sadece ve sadece doya doya izlenir. Gozleriyle oynayabildigini biliyorduk ama canli oldugu halde cansizligi oynamasi ap ayri bi yetenek. Bu dizi yarin tavan yapmassa inanmayin, seyretmeye devam edin. tavan yaparsa bilinki aslinda hep tavan yapiyormus.
Kurdoğlu!
Maymun gözünü açtı sanıyordum ama bu yorumunu okuduktan sonra bir daha düşünmek istedim haklısın demekten korkuyorum ama haklısın!
Mavi dedi ki Aksak'ı seviyorum!
Bu ne demektir? Bir insan sevgisini sevdiği adam karşısında ne olursa olsun açıklamakta zorlanır. Aksak'ı gerçekten seviyor belki bir baba belki bir abi ama sevgi tanımı sınırsız heryere çekilebilir. Aksak'ta gözü hiç bir şey görmediğinden bunu kendine göre yorumladı diye düşünüyorum.
Oysa sen elmayı seviyorsun diye elmanın da seni sevmesi şart mı?
yalvaririrm ekleeee. lutfeeennn..
tamam canım ekelerim yalvarmana gerek yok..:) ama görüntü kalitesi pek iyi olmaz çünkü boyutu şu anda çok büyük.. küçültüncede dolayısıyla kalite düşüyor..
bu arada çınarla mavinin arası da düzeliyordu.. sahilde çınarın sarılıp teselli etmesi falan.. :blush:
ya arkadaşlar biz şimdi hep aksakla yakupu suçluyoruz ama ya asıl suçlu onlar değilse hatırlayın mavinin babası o bitlisklimiydi neydi mafya babası onunla konuştu sanırım konuşurkende peki tamam siz nasıl isterseniz dedi ve konuda çınardı sakın onlar yapmış olmasın çünkü bu işler birazda profesyonellerin işi yakupun tek başına yapacağı birşeymiş gibi gelmiyor pekde tamam düğün dolayısıyla ortalık biraz sakindi ama ne bileyim umarım onlardırda askak yapmamıştır hala aksağa konduramıyorum yaa
ya arkadaşlar biz şimdi hep aksakla yakupu suçluyoruz ama ya asıl suçlu onlar değilse hatırlayın mavinin babası o bitlisklimiydi neydi mafya babası onunla konuştu sanırım konuşurkende peki tamam siz nasıl isterseniz dedi ve konuda çınardı sakın onlar yapmış olmasın çünkü hala aksağa konduramıyorum yaa
evet bu şekilde olabilir tamamen yanılmaca yapıyo olabilirler eğer kemal yılmaz
yaptıysa eyvahhhhh işin içine siyasette karışıcak aksakta yapsa kemalde yapsa sonuçta bi can alındı
tamam canım ekelerim yalvarmana gerek yok..:) ama görüntü kalitesi pek iyi olmaz çünkü boyutu şu anda çok büyük.. küçültüncede dolayısıyla kalite düşüyor..
bu arada çınarla mavinin arası da düzeliyordu.. sahilde çınarın sarılıp teselli etmesi falan.. :blush:olsun , bozugunada raziyim su an. siz anlattikca daha cok meraklaniyorum. bu gece izleyemezsem uyku yok bana.. :icon_ange
allahim bu dizi beni ne hallere dusurdu boyle.. :blush:
ya arkadaşlar biz şimdi hep aksakla yakupu suçluyoruz ama ya asıl suçlu onlar değilse hatırlayın mavinin babası o bitlisklimiydi neydi mafya babası onunla konuştu sanırım konuşurkende peki tamam siz nasıl isterseniz dedi ve konuda çınardı sakın onlar yapmış olmasın çünkü hala aksağa konduramıyorum yaa
ama aksakla yakup o kadar konuştular.. allah allah olabilir mi acaba öyle bir yanıltmaca?? ama bu bir yanıltmacaysa olay biraz fazla abartılmış olur.. diyelim ki melih bey koydurdu bombayı aynı zamanda aksakta aynı şeyi yapmayı düşünüyor.. bu tesadüfler biraz fazla bence..
bu arada çınarla mavinin arası da düzeliyordu.. sahilde çınarın sarılıp teselli etmesi falan.. :blush:
Evet ya son sahne yüzünden doğru dürüst sevinemedik aralarının bir nebzede olsa düzelmesine.Canlarım ya sonund birbirlerine açılabiliyorlar.Çınarın çapkın tavırlarını yeniden görmek beni çok mutlu etti.Çınar eski günlerde olduğu gibi zırt pırt biley söylicem deyip mavi ile buluşmaya başladı.sanki telde söylemez söyleyeceğini canım ya.Çapkın işte.Valla bugün ilk bölümlere gidip geldim mavi çınar sahnelerinde..
Bu arada timuçin hastası bölümü eklerken sahne sahne eklersen hepsini eklemek zorunda kalmazsın.Önemli olan sahneler şimdilik yeterli olur.Böylece kalitede biraz yüksek olur.Çok şey istiyoz ama napalımm.Sağol canım ya...
şu mavi hakkaten kadersiz kız eğer bu olayı aksak yapmışsa sevdiği abi dediği biri çok üzülür öğrenince eğer babasıyla yaptıran dahada fazla üzülür hele birde adamın kirli işleri bağlantıları çıkarsa ortaya maviye nedne hırsızlık yapıyor diye kızmıycma genlerinde varmış derim yazık ya maviye
bu saatte nete girmem..girsemde bu bir diziyle ilgili olmaz sanıyordum yanılmışım..muhteşemdi herşey..nerden başlayacağımı bilmiyorum herkes finalin şokunu yaşıyor ama ben ilk önce şunu söylemek isterim ümit bu gecenin yıldızıydı..bu kadar az şey söylenerek bu kadar çok şey anlatılır..Bravo!! mavi ve çınar daha doğrusu özlem ve timuçin de birbirlerine dokunmadanda bu aşkın ne kadar güzel olduğunu göstermeyi başardılar...hele o masadaki sahne beni benden aldı..ve son olarak o patlamayı aksak'ın düzenlediğini sanmıyorum..bir akşama bu iş bitecek dedi başka birşey planlamış olma ihtimali var..aksak karakteri öyle ya da böyle sevilen karakter böyle harcamazlar çınarın bünyamine -hemde düğünde-şoförle falan konuştuğunu anlatması bence atlanmaması gerekn bir nokta..melih beyin ve arkasındakilerin işi olduğunu düşünüyorum..son birşey polislerin ne kadar zor yaşam koşulları ve tehlikelerle yaşadıklarını gösterdiiler..bunu sık sık unutuyoruz..bir hafta nasıl geçecek bilmiyorum herkese kolaylıklar ve ii geceler..
olsun , bozugunada raziyim su an. siz anlattikca daha cok meraklaniyorum. bu gece izleyemezsem uyku yok bana.. :icon_ange
allahim bu dizi beni ne hallere dusurdu boyle.. :blush:
ya sanırım bir anlaşmazlık oldu.. :blush: benim bölümü şu anda eklemem imkansız.. ancak yarın ekleyebilirim.. biraz sabretmen lazım o yüzden..
Yarın Tv makinasından büyük usta Erol Günaydın var arkadaşlar dizimize ve ustalarımıza sahip çıkmak adına yorumlarımızı yazalık ne yazık ki bir Erol Günaydın bir daha gelmeyecek belki de hiç bir rol Dursun Amca'nın ki kadar içten olmayacak!!!
ya arkadaşlar biz şimdi hep aksakla yakupu suçluyoruz ama ya asıl suçlu onlar değilse hatırlayın mavinin babası o bitlisklimiydi neydi mafya babası onunla konuştu sanırım konuşurkende peki tamam siz nasıl isterseniz dedi ve konuda çınardı sakın onlar yapmış olmasın çünkü bu işler birazda profesyonellerin işi yakupun tek başına yapacağı birşeymiş gibi gelmiyor pekde tamam düğün dolayısıyla ortalık biraz sakindi ama ne bileyim umarım onlardırda askak yapmamıştır hala aksağa konduramıyorum yaa
İnşaallah dediğin gibi olur melalcim ya.katil melih olurda bizde rahatlarız seviyordum ben herşeye rağmen aksak ve yakubu ama bu adam ölüdrme olursa aslaaa....Melihi zaten sevmiyoz öldürmesi daha kolay olur.Ama tüm oklar yakup ve aksak 'ı gösteriyor o nasıl olacak.timuçin hastası çabuk ekle de bir daha seyredelimde şu olayı bir çözelim ya.Lütfeeen. belki aksak ve yakup değildir.
ya sanırım bir anlaşmazlık oldu.. :blush: benim bölümü şu anda eklemem imkansız.. ancak yarın ekleyebilirim.. biraz sabretmen lazım o yüzden..
eh napalim :blush: yarina kadar sabir, sabir, sabir... :img-swoon
of ya kendimi cinayet masasında polis gibi hissettim önemli bir olay ve çözülmesi lazım ya suçlu bulunacak ya bulunacak ama haftaya kadar bekleyeceğiz sanırım bu durumu çözmek için belki 20. bölümde tüyolar gelir umarım 20. bölümde anlarız kimin yaptığını yoksa daha çok kafa yoracağız demektir off off
ama aksakla yakup o kadar konuştular.. allah allah olabilir mi acaba öyle bir yanıltmaca?? ama bu bir yanıltmacaysa olay biraz fazla abartılmış olur.. diyelim ki melih bey koydurdu bombayı aynı zamanda aksakta aynı şeyi yapmayı düşünüyor.. bu tesadüfler biraz fazla bence..
Konustular ama birebir arabaya bomba koyacaklarini söylemediler. Sonucta senaristler (her ne kadar son bölümlerde abartsalarda; mavinin zengin kacakci babasi filan) yinede bayagi ayrintili düsünüyolar ve bu konusmadan baska bir durum da cikabilir. Bilmiyorum ama ben hala inanmak istemiyorum, ayrica demin de dedigim gibi Melih`in tel. da konustugu kisi yaptirmis olabilir diye düsünüyorum.Sonucta onlarin gözü kara ama Yakup`un hatta Aksak`in o kadar da degil.
İnşaallah dediğin gibi olur melalcim ya.katil melih olurda bizde rahatlarız seviyordum ben herşeye rağmen aksak ve yakubu ama bu adam ölüdrme olursa aslaaa....Melihi zaten sevmiyoz öldürmesi daha kolay olur.Ama tüm oklar yakup ve aksak 'ı gösteriyor o nasıl olacak.timuçin hastası çabuk ekle de bir daha seyredelimde şu olayı bir çözelim ya.Lütfeeen. belki aksak ve yakup değildir.
dediğin gibi inşallah melih bey yapmıştır bu olayı.. aksakı ne kadar sevmesemde aşıktır yaptı yine bir hata diyebiliyordum.. ama bu olay hatalıktan çıktı resmen katilliğe döndü.. affedilcek gibi değil..
bu arada ilk sahneyi 5 dakikaya kadar ekliyorum arkadaşlar.. görüntü kalitesi hakkında yorum yaparsanız diğer ekleyeceğim sahnelerin kalitelerini ona göre ayarlarım..
o sahnede Eğer Melih bey yapmış olursa çok trajik bir durum ortaya çıkmış olacak bugüne kadar hiç bir sevgi göstermediği kızının sevdiği adama zarar vermiş olacak! Çınar'cığımın başına neler geldiğini öğrenince Mavi ne yapacak acaba kesin yıkılacak! Yeter artık deyip kendine de Çınar'a da bir morfin vursun bari öteki dünyada kavuşsunlar cannlarım benim ya :blush:
dediğin gibi inşallah melih bey yapmıştır bu olayı.. aksakı ne kadar sevmesemde aşıktır yaptı yine bir hata diyebiliyordum.. ama bu olay hatalıktan çıktı resmen katilliğe döndü.. affedilcek gibi değil..
bu arada ilk sahneyi 5 dakikaya kadar ekliyorum arkadaşlar.. görüntü kalitesi hakkında yorum yaparsanız diğer ekleyeceğim sahnelerin kalitelerini ona göre ayarlarım..
Cok tesekkurler , bizi kirmadin arkadasim sagolasin.. :happy0064
Evet ama aralarında konuştular.. Aksak iş bitti mi falan dedi ya.. Hatta bomba üzerindede büyük bir soğukkanlılıkla sohbetleri oldu sabun gibi diye.. Bence bu işi yapa Aksak ve Yakup.. Ben de inanmak ve kondurmak istemiyorum ama bana öyle geliyor.. Yalnız Aksak yaptıysa eğer bir şekilde kendini temize çıkarabilir Melih bey ve arkadaşı yüzünden.. Çünkü Çınar onları rahatsız etti ve belaya bulaştı ne yazıkki.. Belkide dikkatler bu yöne çekilir. Bizler tam diğer adamların yaptığını düşünürken arkasından Aksak çıkar. Ne biliyim ya iyice kafam karıştı.
eğer çınar mavinin babasıyla ilgili biraz daha araştırma yapsa kimbilir neler bulacaktı çünkü adamların kaybedecek çok şeyleri var herşeyi yapabilirler aksağın sadece mavisi var o kadar zaten mavide onu sevdiğini bilmiyor bana melih bey yapmış gibi geliyor umarım öyle olur
executuble
24-03-06, 00:56
Bombayı aksak yakupa koydurmuş gibi gözüküyor şuanda ama yinede bilemeyiz tabii.Ama bence aksak yaptı.Çünkü mavi arıza ve ümit melih beyi cafede bırakıp gitmeleri melih beye fazla koydu ve epey bir derin düşüncelere daldı melih bey hem zaten o şikayeti başkomisere yaptı uyarı olarak ondan sonra çınarın zaten onu araştıracak vaktı kalmadı düğün günü gelmişti yanii melih bey olayı başkomiserin kapattığını sanıyor hala.Aksağın planı ters tepicek bence ve mavi çınarın yaraalandığını duyunca deliye dönücek 1dk bile çınarın yanından ayrılmıcak eve gelse bile çınar mavi onla olucak yani bu yaralanma işi mavi ile çınarı müthiş bir şekilde yakınlaştırabilir helede o akşam konuştuklarında mavinin ona sarılışı ve mavinin yelkenleri suya indirişinden sonra buda tuz biber olucak :) :)
o sahnede Eğer Melih bey yapmış olursa çok trajik bir durum ortaya çıkmış olacak bugüne kadar hiç bir sevgi göstermediği kızının sevdiği adama zarar vermiş olacak! Çınar'cığımın başına neler geldiğini öğrenince Mavi ne yapacak acaba kesin yıkılacak! Yeter artık deyip kendine de Çınar'a da bir morfin vursun bari öteki dünyada kavuşsunlar cannlarım benim ya :blush:
Şener Şen'in Arabesk diye bir filmi vardı ya.Orda da müjde Ar'la bir türlü kavuşamıyorlar ya en son ölüp ahrete gidiyorlar orda tam birleştik derken kötü adam arkadan çıkıp onları ateşe atıyor ya.Aksak ta öyle olur ahrette bile peşlerini bırakmaz onların.Adam hazır can almışken kendini ilah ilan edip ahretede karışır valla.
gülündikeni
24-03-06, 01:12
Bu nasil bir sondu ya hala etkisinden kurtulamadim.Elleriniz kirilsin Aksak ve Yakup,birde çolak olasin insallah Aksak ya Yakup'a ne demeli hani kesik,kesik öksürüyorduya verem olur da sürüm,sürüm sürünür insallah, katiller iki günlük bebegi babasiz biraktilar,dag gibi Cinar'imizi devirdiler.
Şener Şen'in Arabesk diye bir filmi vardı ya.Orda da müjde Ar'la bir türlü kavuşamıyorlar ya en son ölüp ahrete gidiyorlar orda tam birleştik derken kötü adam arkadan çıkıp onları ateşe atıyor ya.Aksak ta öyle olur ahrette bile peşlerini bırakmaz onların.Adam hazır can almışken kendini ilah ilan edip ahretede karışır valla.
Ya mercanca yorumunu okuyunca bu bölümün ardından yüzüm güldü ilk defa:) Bu Aksak artık takıntı haline getirmiş bu aşkı kafasında. Yakup dedi ya 'Çınar olmasa Mavi sana aşık olacak mı?' diye. Burada Aksak'ın kafasına birşeyler dank eder mi dedim ama çoktan uçmuştu plan yapmaktan...
Ben bu bomba olayında niye herkesin şüphesi olduğunu anlayamadım.
Aksakla Yakup açık açık konuştular, saatli olacağına kadar anlattı Yakup.
O düğün günüde Yakup biryerden geldi lokantaya, iş tamam dedi, yerleştirdim dedi. Daha açık olmayan ne var anlamadım. Bal gibi Aksak yaptı.
Adamın esas sevgi diye algıladığı geri kalan herkesin sevgisi yalan dediği şey aslında kendi garip şizofrenik sevgisi.Adam bilmiyorki gerçek sevgi aşk sevdiğine acı çektirmek değil icabında sevdiğin uğruna acılar içinde kıvranıp onun mutlu olduğunu görebilmektir.
Aksak için artık hiç üzülmüyorum. Keşke Çınarın kollarında Mavinin eridiğini görseydide daha beter yıkılsaydı.O günlerde gelecek tabii çok yakında.
Bu bölüm favori sahnem Mavi ve Çınar evde masa başında,
Mavi Aksakı seviyorum deyip arkasından ağabey gibi baba gibi deyince Çınarın oh çekişi ve yüzünde beliren rahatlama ifadesi bitirdi beni.
Ayrıca Ümit çok çok iyiydi hatta mükemmeldi.
Tabii yönetmende döktürmüştü bu bölüm onu da ayrıca tebrik etmek lazım.
simdi ilk sahneyi izledim..Cok guzle ya..Sonunda buzlar erimis ya sevindim. :i :img-huh:
Ama kafama bisey takildi..Simdi bu camyarmasi gibi Aksak o dolabin arkasina saklandida Cinar da kolyeyi almaya gidince onu goremedi ya..yuh diyorum sadece. :icon_roll
bu arada timucin hastasi cok tesekkurler arkadasim kalitesi cok iyiydi..
Mavi Aksakı seviyorum deyip arkasından ağabey gibi baba gibi deyince Çınarın oh çekişi ve yüzünde beliren rahatlama ifadesi bitirdi beni.
evet ya canım nasıl ohh çekti .Öyle günlerdir afra tafra yapıyordu maviye ama hemende yumuşadı mavinin karşısında kıyamıyor.Çıkarsan üstünü dedi ya dedim aha geliyor dayanamıyorum sahnesi ama mavi kendini çekti orda.Dayanmıyorum sahnesinde de çıkar demişti ya üstünü sonra çına çantayı çıkarmıştı sonrada malum olay gelişmişti.Dedim geliyor sahne ama kısmet değilmiş bir dahaki deplasman maçına inşaallah.
Ümit konusunda sana tamamıyla katılıyorum.Çok iyi rol yaptı helal olsun.Yönetmene zaten söylenecek söz yok.Mükemmel.
Aksak ve yakup konusundaki kesinliğin konusunda bende hemfikirim bimkolik ama yine de bir umut işte konduramıyorum ya aksak'la yakuba katilliği.melih'ten daha iyi katil olur.
simdi ilk sahneyi izledim..Cok guzle ya..Sonunda buzlar erimis ya sevindim. :i :img-huh:
Ama kafama bisey takildi..Simdi bu camyarmasi gibi Aksak o dolabin arkasina saklandida Cinar da kolyeyi almaya gidince onu goremedi ya..yuh diyorum sadece. :icon_roll
Çınarın aklı başında değildi ki.O dayanamıyorum sahnesine zemin hazırlamaya çalışıyordu kafasında ondan çam yarması aksak'ı görememiştir.:)Küçülde cebime gir dedim bende orda aksak'a ama.İyi yırttı.
Çınarın aklı başında değildi ki.O dayanamıyorum sahnesine zemin hazırlamaya çalışıyordu kafasında ondan çam yarması aksak'ı görememiştir.:)Küçülde cebime gir dedim bende orda aksak'a ama.İyi yırttı.
evet ya haklisin..montunu cikar dediginde ,Mavi, yok iyi boyle deyince nasilda bozuldu garibim.Yine soguk bi mavi bekliyordu ..Ama haftalar sonra ilk defa kizin kendisine icten baktigini gorunce nasilda yumusadi..
Bu bolumden once , cinar odaya girerse aksak nereye saklanir diye hep dusunurdum.Yatagin alti mumkun degil omazdi da dolabin arkasi hic aklima gelmemisti.Tuh :img-huh:
bu bölümde Mavi nin performansi geriye döndü, bana kalirsa Mavi gecen bölümlerdeki negatifi yikti..
hem Cinar la olan sahnede hemde babasi olan sahnede cok iyi oynadi; ben iste Özlem harikasin dedim durdum:))
bütün duygularini cok iyi anladik gördük.
Ümit in isyeri sahnesinde gözüm doldu, sözüm ona baba " benim de sizin yasinda kizim var " dediginde:(
Ümit tede kocaman bir alkis..
ikiside bu bölümün yildiziydi bana kalirsa...
ama Cinar in son sahnesi cok ama cok kötü:( dostlar..
tek dilegim agir yaralanmamasi tabii ki ama Aksak ve Yakup acizliklerini gösterdiler.
Arkadaslar merhaba! Hepinizin yorumlarini okudum. Kafamdan gecen yuzlerce seyi hepiniz yazmissiniz zaten. Bu dizi her gecen gun daha iyiye gidiyor! Nazar degmesin! Turkan Hanim harikalar yaratmis! Patlama sahnesi 24'u animsatti diyen arkadasimi yurekten kutluyorum! Aynisini dusundum! Veee her dizide oldugu gibi bu bolumde de Umit on plana cikti ve oyunculugunu konusturdu!!!
Cinar o halde bir sey olmadan nasil kurtulacak. Hic birsey olmasa kulaklari sagir olmustur!!! :img-fie: Aksak'a saldirmaya gidecek arkadaslar! Beni de alin ne olur
Benim en cok merak ettigim konu Mavi'nin nasil haber alacagi ve tepkisi. Sanirim Haberlerde karakola saldiri oldugunu ogrenecek ve sonra karakolu arayip Cinar'in durumunu ogrenecek :sad53: Onun yanina gidince nasil bakacak ona?! Cinar sapa saglam kurtulacak mi? Onlarin sahnelerini gercekten merak ediyorum!
Selahattin Baskomiser ne yapacak onu da merak ediyorum. Cinar'a karsi asiri bir hayranligi var aslinda. Ve bence seviyor da onu... Onun tepkisi nasil olacak acaba? Aylin hastaneye kosar gelir diyorum. Mavi ile karsilasirlar. OFF ya OFF delirmemek elde degil.
Ben emegi gecen herkese tesekkur ediyorum binlerce kez tekrar tekrar. Bu dizi beni unuttugum duygularimla bulusturdu! Ask, sarki sozlerini dikkatle dinlemek ve zevk almak, hayal kurmak, siir okumak vs. Bunlari uzun zaman once rafa kaldirmisim ve gunluk kosmacaya dalmisim meger! Hepinize sabirlar! Gel Persembe gel!!!!
arkadaşlar sohbetinize doyum olmuyor yazacak konuşacak o kadar çok şey var ki, bombolama olayında dolayı başka konulara sıra gelmiyor ama...Ben çıkıyorum artık yarına görüşürüz.Reytingleri sabırsızlıkla bekliyorum.İnşaallah birinciliğe oturaağız.Bu bombalama sahnesi ırak ile ilgili haber programlarından fırlamış gibiydi.Bunuda seyretmeyen o reyting cihazı takılı evlere yuh derim artık...Özette yarın gelir inşaallah.Daha sağlıklı yorum yaparız.Birde her sahneyi bir daha seyretmek lazım.Aklım çok karışık bu ölüm ve yaralanma olayında dolayı.Sevgili dokuz, timuçin_hastası ekler inşaallah videolarıda şu bomba olayının aslını daha iyi yorumlayabiliriz.İyi geceler arkadaşlar...
arkadaslar, su anda bitmis durumdayim…. Bu ne ya…nasil bi bolum…ya arkadaslar, akli basinda olan birisine ihtiyacim var… yorum yapmam icin 1 saattir kendimi toparlamak istiyorum, olmuyor… of, allahim, nereden baslasam ki…Hp-nin en heyecanli bolumu idi diyerek soyleye bilirim cunki oyle bi sahne yokki idare eder deyibde kecesen... :img-clapp
ilk mavi –cinar konusmasi... :love04:
Cok fazla soz dialog yok ama… ben hala boyle dop-dolu sahne izlememisdim…
“aksagi seviyorum”…. deyince Cinarin yuz ifadesi nasilda degisdi, tamam bitti, buraya kadarmis dedi sanki icinde… “ama abi gibi, baba gibi…” deyince ,oh be, cinar rahatladi…bu nasil bi oyunculuk ya … muhtesem...
bir-birine kacamak bakislar…
konusma bittikden sonra kapi onunde… aslinda fark etmissinizdir bir sessiz “dayanamiyorum” sahnesi gecdi, ikisininde aklinda o an canlandi … bi ses bi tik bile cikmadi ama nasil oyle dop-dolu…cok guzeldi…
bu konusmada esnasinda aksaga cok acimisdim, zavalli dedim, yazik gunah ya dedim…yikildi resmen… ama bolum sonu cinarimi ooyle kanlar icinde gorunce, allah belani versinnnn dedim ya… of, offff…yine aklima geldi, ellerim titriyor... :icon_evil
Mavi, Alirza, Umit... :sad53:
Alirzanin babasinin is yerine gidisi.. nasil da heyecanliydi,bi cocuk gibi... ya canim benim, oyle babayi allah kahr etsin ya, nasil diyodu alirza “gozumun icine baka-baka, baka-baka yalan soyluyor… ama kafedeki bulusmalarinda ben gercekden maviyi alkisladim – biriktirmislerini soyledi ve cekdi gitti… aferim...peki umitin durumu… ya aglamakdan oldum ben ya… kizcigaz nasilda bakiyordu belki babasi olumlu bi sey yapar…off…hele o is yerine gelmeler, gozlerindeki o umut, o baba hasretli bakislar… yazik gunah ya... :sad53:
mavi –cinar sahnesi gece bankta... :icon_sad:
maviye cok uzuldum orada… “yoruldum cinar, yoruldum… hayat neden boyle acimasiz?”… sonra cinarin kollarinda hunkurmesi, diyodu ya, kendimi guvende hiss ettiyim tek yer burasi”… “agla, mavi, agla… bosalt icini”…
ne olucak bu kizin hali…ufff
bir az da komik seylerden bahs edelim yahu, uzuntuden patladik... :D
benim en cok hosuma giden laf subhesiz aksaga aittir…yakubla bomba ile ilgili konusurken, arsen ve jilet icin “bu tom ve jerry bi sey bilmiyor diimi?.. :good:
koptum… kahkaham cocugumu uykusundan uyatti…
sonra gulay mavile konusurken arsen hakkinda …mavi:ne zaman hall ettin ya?” gulay: “biz gozle-kasla hallederiz,kizim”…cok guzeldi…
akradaslar sizde de oyle bi durum varmi sanki diziyi basdan-ayaga konusmak isterseniz… yoksa ben sapittim?...
cinari oyle gormek cok uzuyor beni, inanmayacaksiniz belki ama simdi yazarken goz yaslarimi tutamiyorum… ne yapicam ben ya... :img-cray:
Ya bi sey olmaz diimi? Cinar…agzimdan yel alsin… olmez diimi? Simdi mavi bi kez daha yikilicak,hayatda yuzleri bi kerecik bile gulsun be…yazik…vallahi yazik…
ya, o kadar cok sey yazmak istiyorum ki, heyecandan bi kismini unuttum…
sevgili nanush
Ben sadece ilk bolumu izleyebildim maalesef ve sadece orada takili kaldim..Hani su maviinin cinara geldigi sahne..
Sana katiliyorum, mavi kapidan cikarken, nasil bakiyorlar gozlerinin icine.Aman allahim..Dedim simdi cinar sarilacak kizin boynuna ama iyi tuttular kendilerini valla.. Ama gozler nasil konusuyor bu ikisinde anlayamiyorum...Superler.
Birde masada otururken, Mavi sen bana yalan soylemzsin dediginde, canim cinarin yuzu nasil guldu oyle..Ozlemisiz bu adamin boyle rahat yuz ifadelerini gormeyi..
Bende seninle aglamayi cok isterdim ama yorum yapabilecegim tek bolum burasi simdilik..Sonunu izlersem ancak yarina aglayabilirim diyorum.. :icon_cry:
Bu haftageçmek bilmeyecek yine herzamanki gibi.
Nerden başlasam nasıl anlatsam bilemiyorumki,eniyisi sırayla.maviyle çınarın evdeki sahneleri çok etkileyiciydi,çınarın maviye otursana diyip koltuğu göstermesiyle mavinin koltuga bakıp masaya geçmesi,sanırım koltukta ki samimiyetten çekinmesi,bugüne kadar hep güzel sahneler olmuştu koltukta.sonra çınarın “…muhbir olarak seni kullanmadım sen buna inanmayacaksın ama…” mavinin “bunun üzerine çok düşündüm,sen bana yalan söylemezsin çınar” demesi çok mutlu etti çınarı (benide) :love05: , geçen bölümlerde çınardan nefret ettiğini düşündürecek şeyler yapmıştı,hala kurşun meselesini unutamaması,sert ve soğuk konuşması,ama işte bu bölüm araları bu konuşmayla yumuşadı. Çınarın kolyeyle ilgili aksakın verdiğini, annesinin olduğunu söylemesi,niye boynunda taşıdığını sorması… ve mavinin ben aksakı seviyorum dediğinde aksakın yüzündeki “zafer benimdir”gülümseyişi ve çınarın üzülüşü… sonra mavinin "bi abi gibi bi baba gibi" demesiyle çınarın sevinci,parlayan gözleri,aksakın ise yıkılışı… :img-swoon aksak orda sinirli tavırlar sergileseydi –oh oldu aksak-diycektim,ama öyle bi yıkıldıki –yazık yaa- dedim kendi kendime,gerçekten tartışılmaz bi oyunculuk ve inandırıcılık müthiş… daha sonra çınarın maviyi arayıp melih gürler hakkında konuşmak için çağırması, deniz kenarında, bankta oturmaları, çınarın oraya neşeli gelmesi, 2kağıt helva alması, sanki çok sıradanmış, her gün buluşup hergün birlikte kağıthelva yiyorlarmış gibi ikram edişi :img-grin2 gülmek bu adama yakışıyor,kaç bölümdür yüzü okadar asıktıki yüzünün gülmesine sevindim,mavi babasının böyle olmasının bişey değiştirmeyeceğini (yada ona benzer bişey) söyledikten sonra “yine aynı yalnızlık” diyince çınar nasıl üzüldü,kıyamam. -Yalnız değilsin ben varım hep yanında olacağım- dermişcesine yanına yaklaştı mavinin :love01: ve akşam yine deniz kenarında mavinin ağlaması, çınarın ona omuz olması, destek olması burdada mavinin o “çok yoruldum çınar çok yoruldum” etkileyiciydi, özlem her bölüm gittikçe kendini aşıyor, tabiri caizse hamdı pişmeye başladı. Dayanamıyorumlu sahneler olmadı ama çok da aratmadı,gözleriyle kaçamak bakışlarıyla anlattılar herşeyi :good:
Bünyamin nikah şahidim olurmusun diyince çınara, çınarda “oğlum daha yakın birisi yokmu aileden falan” demişti ya,bünyaminin cevap çok güzeldi “benim ailem teşkilat abi,senden başkada kimse yakın değil bana” :img-cray: bünyaminin ailesinden daha önce bahsedilmişmiydi ama bilmiyordum ailesi olmadığını. Sonra çalışırlarken çınarın bünyamine sürekli takılması, “son gün nasıl hissediyorsun” “sesin nasıl çıkıyor merak ettim” “hala bi tereddüt var gibi”… çınar iyi bi sevgili olduğu yada olabilceği gibi çokda iyi bir arkadaş. ;D Bünyamin ve ayşegülün nikahı çok boş geçti, daha kalabalık olsaydı keşke, sadece mesai arkadaşları gelmiş gibiydi. Ama nikah memurunun çınar ve selahattin başkomsere bakarak adlarını ters söylemesi ve çınarın “ben çınar o selahattin” diye göstermesi komikti (bu adama gülmek yakışıyor demişmiydim :img-in_lo )
Aksakın babasıyla mavi hakkında konuştuğu sahnede çok üzülmüştüm ama maide hanımın kapıdan dinlediği, aksakın “kurt gibi seviyorum maviyi, kurdun kuzuyu sevdiği gibi seviyorum” dediği sahnede,maide hanımda yıkıldı denebilir :img-cray: üzüldüm hemde çok,ama boşversin maide hanım aksakı,o daha iyilerine layık
“Çınar-mavi” dışındaki en güzel sahnelerden biri, aksak mavinin gülayla buluştuğunu sanırken gülayın lokantaya gelip “yemek buldunmu kaçırmayacaksın” :) demesi ve sonradan “biz maviyle konuşmuştukda görüşürüz demiştikte” diye düzeltmeye çalışması sanki pot kırmış gibi hali ve (işte en güzel kısmı) arsenin telkin etmeye çalışır gibi gözkırpması ve gülayın rahatlaması. Arsen ve gülayın flört vari tavırları cokeğlenceli, mutlu sahnelerdi. :love05: “Kaşla-göz arası desem” :)
Mavinin “kendimi ilk kez bir kız çocuğu gibi hissettim” diye fulya ablayla konuşmasıda kayda değerdi, melih yada kemal beyin okadar inkarına rağmen bi umutla sarıldılar ya sahiplendiler ya babamızsa diye, hayallerinde öyle bir baba canlandırmışlarki, bigün çıkıp kurtaracak onları, ben geldim diycek, kollarını açıp sarılcak sanmışlar hep, umut etmişler. öyle bi baba olmaz olsun :icon_evil , nasıl olurda 3çocuğunu siler, annelerini unutmuş olabilir, anlaşamamışlardır, sevmemiştir, çok üzücü şeyler olmuştur unutur çıkarır hayatından anlarımda nasıl çocuklarını siler bi türlü anlamıyorum ve böyle bi insan o 3 çocuğunu unutupta diğer eşinden olan çocuğu nasıl bukadar sever, nasıl diğerlerinin karşısında “evliyim,bi eşim dünyalar güzeli bi çocuğum var” der anlamıyorum. :icon_mad: Sanki tek sorun paraymış gibi habire “ne isterseniz vermeye hazırım” demesi bile çok saçmaydı, keşke daha güzel konuşsaydı. Bu kısımlarda ümitin başarısı çok etkileyiciydi, ağladı ama bi söz söyleyemedi, gidemedi de, mavi kolundan tutupta götürmeseydi, öyle kalakalcaktı sanki. Arıza “bi adam çocuk yaptımı baba oldu demektir ömrü boyunca geri dönüşü yoktur bunun,o adam benim babamsa bunu ödiycek” dediğinde kızdım, sanki babasına acı çektirmek ister gibiydi, mertle kirazla çok garip baktılar babalarına :(
Gelelim aksak-yakup-bomba üçgenine, ben çok anlamam ama enazından polisiye filmler izlemişliğim vardır, zaman ayarlı bomba (yakup öyle anlatmıştı aksaka) , kontak anahtarına bağlımı çalışır??? Yakup bombayı yerleştirdiğini gelip aksaka söylüyor, gündüz vakti, araba karakolun önündeyken nasıl oluyorda rahatlıkla yerleştiriyor, bununla ilgili bi görüntüde yok, bizi yanıltmayada çalışıyor olabilirlermi??? Bende çınarın ölen polisin ailesine yardım edeceğini düşünüyorum, hernekadar bubir dizi desemde kendi kendime “yazık oldu polise, yeetim kaldı çocuğu” demektende alıkoyamıyorum kendimi. :img-cray:
Çınarın arabadan uzaklaşırkenki “alo,sesiniz gelmiyor” kısmı biraz rahatsız ediciydi, keşke birisiyle konuşuyormuş gibi davransaydı. Fakat geri kalan kısım ayrıntılı düşünülüp özenerek çelikmiş belli, camların patlaması, insanların koşuşturması,çınarın boylu boyunca kanlar içinde yatışı, yüzündeki çizikler,ayakkabının çıkmış olması… :img-cray: :img-cray:
benden bukadar, artık yatma vaktidir ,herkese iyi geceler, yada günaydın :love01: bye
bukadar uzun yazdım diye moderatörler kızmaz umarım.
sevgili nanush
Ben sadece ilk bolumu izleyebildim maalesef ve sadece orada takili kaldim..Hani su maviinin cinara geldigi sahne..
Sana katiliyorum, mavi kapidan cikarken, nasil bakiyorlar gozlerinin icine.Aman allahim..Dedim simdi cinar sarilacak kizin boynuna ama iyi tuttular kendilerini valla.. Ama gozler nasil konusuyor bu ikisinde anlayamiyorum...Superler.
Birde masada otururken, Mavi sen bana yalan soylemzsin dediginde, canim cinarin yuzu nasil guldu oyle..Ozlemisiz bu adamin boyle rahat yuz ifadelerini gormeyi..
Bende seninle aglamayi cok isterdim ama yorum yapabilecegim tek bolum burasi simdilik..Sonunu izlersem ancak yarina aglayabilirim diyorum.. :icon_cry:
sevgili hirsizinpolisi, bir an once sana tum bolumu izlemeyi diliyorum, ve yorumlarini bekliyoruz... :icon_roll
evet aklima saldin, masada otururken, mavi dedi ya “ben hayatimda bir kere asik oldum o da aksak diyildi…” cinar nasilda rahatladi, sanki evet, ben hayata dondum, yeniden baslamak , severek yasamak ne guzel bi sey oldugunu o an bi kez anladi cinar… bu arada cinar bu sahneyi oyle ustacasina goturdu ki , yani o yuz ifadesi bir an değismedi, yani bir an yuzu gulmedi, boyle icine yedire-yedire… iyice sindirerek, yuzunde guller acdi… yine de kendine yakisan bi sekilde… ağir-ağir…ona da o yakisir yani….
….oh, aksak da bunu duydu, oh, canima olsun, allahin gatili… ama, sonra aksak yumrugunu masaya vurdukdan sonra, masanin örtüsü bozulmuş gibi durdu, aksak nasil elile şöööyle bi duzeltti…hem ofke, hem nefret dolu….iste usta oyunculuk buna denir…
aysegul cok guzel bi gelin oldu, sogutcum bi ara soylemisdi ya, bg –da ceren gelinliyi ile rahibeye benzedi -evet,dogru, aysegul ise tam bi gelin olmusdu, cok tatliydi…cinarima da nasil takim elbise yakişirmiş…ayyy, bana cinar soyletmeyin, aklima duşdukce kanim donuyur… başdan-ayaga kanlar icinde…. Kiyamam ben sana…acimasiz bir bolum sonu izledik ama…simdi o yeni baba olmuş polisi neden oldurduler ki, yazik gunah diyimi… bence senaristler yine de ne yapacaklarini iyi biliyorlar…. belki sonradan cinar iyileşince o genc babanin ailesine destek olur bi şekilde….
Aksagin bi repligi aklima dusdu:mavi soruyor, cay istiyomusun? Aksak: “ Keyfin yerindeyse eger cay icmek istersin, keyfin yoksa - zehir icmek istersin”….
Yine bi repligi : ….mavi konuşmayacaksun… mavi, hic kimsen yok bu dunyada sana arka olan,ne baban, ne abin(bence abi diyor) bi tek şansun var, bi tek şansun…şansinu zorlamayacaksun, mavi…
Arkadaşlar,
Siz dün gece diziyi izlemediniz galiba? BOMBAYI ARABAYA AKSAK'IN EMRİYLE YAKUP KOYDU,
Alenen de söylediler, sabun kalıbı gibi, öyle ufak olduğuna bakma etkisi çok güçlü falan, nedir bu Melih bey yapmıştır tartışması?
BOMBA AKSAK ve YAKUP HAZRETLERİNİN işi,
aksak, seni benim gözümde artık hiç bir şey aklayamaz, maruz gösteremez..
patates çuvalı aksak, kara kafa aksak, hain ve melun tombul seni...o bomba inşallah sana hapishane hücre cezası olarak geri döner...
ölen polis memuru,
ne kadar genç, ne kadar güzel bir delikanlı, yeni baba olmuştu, bir kızı dünyaya gelmişti...ne kadar mutluydu.saplantılı bir manyağın kurbanı oldu.kurt gibi seviyormuşşş...:(
çınarı devirmenin verdiği keyifle mutlu mu yaşayacak şimdi...kanlar içindeydi çınar, nasıl iyileşir bilemiyorum, mucize lazımmm...kanım doldu kaldı...
çokkk üzüldümm çookkk,
ümitin cafede hiç bir şey diyemeden babasının yüzüne yalvarır gibi çaresizce bakıp ağlayışı beni ağlattı..
tek sevindiğim daha doğrusu sevinemediğim çınarın evinde mavinin çınarla olan
konuşmasıydı...
ve çınar aksağın evde olduğunu anladı...
yani yorumum aslında o kadar uzun olacak ki.... ama şimdilik modluk görevi nedeni ile yorumlarınızı okuyacağım. sadece son sahnede hayırrrr diye bağırdım....
not : cici modunuzun size süper bir sürprizi olacak sevgili hırsız polisciler :)
bütün gelinler güzeldir ama bizim gelinimiz bir başka güzeldi dimi arkadaşlar: :icon_ange
valla melekler kadar güzel göründü ayşegül gözüme..çok sade ama çok hoştu...
bünyamin angutu da idare ederdi işte:)
çınar da ayrıca çok yakışıklı olmuştu ama maalesef ...onu kanlar içinde yerde yatarken görmek çok kötü bir duygu...bakakaldım..ölen polis memuruna mı yanayım çınara mı bilemedim :img-cray: :img-cray: :img-cray:
mizrak_tutucu
24-03-06, 09:29
Bombayı Aksak'ın koydugunu ögrenince pes dedim. Uzun uzun yazacak vaktim yok ama tek söyleyebilecegim bombanın arabaya konmasının pek inandırıcı olmadıgı şeklinde.
Ne zamandan beri gündüz gündüz karakolun dibinde duran arabalara bubi tuzağı kurulabiliyor, hele bunu Yakup gibi deneyimsiz birileri yapabiliyor? Bombanın konuş şeklinin inandırıcılıgı bir yana, bomba sahnesi bir yerli dizide gördügüm en etkileyici ve gerçekçi patlama sahnelerinden biriydi.
tatlım çınar zaten anlamıştı aksağın evde olduğunu özellikle başını kaldırıp bakmadı..çünkü maviye içten içe güveniyordu. mavinin ''aksağı baba gibi seviyorum'' diyeceğinden emindi.
benim aklıma takılan yakup karakolun önündeki arabaya bombayı nasıl yerleştirdi..nasıl kimse görmedi...:(
Aksak neysede Yakup'a ne demeli inanamıyorum ayrıca güpegündüz karakolun önünde o işi nasıl becerdiler benim hala içimde ufak bir umut var bu işin altından Melih in bağlantılarının çıkacağına.Ne güzel araları düzelmişti şimdi ne olacak.Aksak lokantada resmen tehdit etti Mavi'yi şansını zorlamayacaksın diye.dünkü bölüm görülmeyen flashbacklerle doluydu bana göre :Çınar'ın Mavi'yi karşılarken İçeri geçelim,Üstünü çıkarmıycakmısın,Otursana deyişi daha önce bu sahnelerin devamı nasıl güzeldi ama dün akşam ki sahnelerde daha önceki devamlar geldi aklıma sonra Çınar'ın mavi'yi yolculaması helva alıp ikram etmesi çok tatlılardı .
Akşam bankta otururlerken Mavi'nin ağlaması Çınar'ın onu teselli etmesi hemde çok içten ve masum bi şekilde ne kadar saf ne kadar içten seviyor bu adam ya sadece sevdiği kadına değil herkese karşı öyle sevgi dolu o polis memuru eşim erken doğum yapuyor derken hemen git ben hallederim deyişi Bünyaminle olan konuşmaları ama o son sahne yokmu O nu öyle yerde yatarken görmek içimi acıttı.
Melih hakkında birşeyler öğrenince kesin diklenecek demiştim aynen öyle yaptı inandığı hiç bir konuda taviz vermiyor bu çok güzel ama başı beladan kurtulmuyor.
Yazık oldu gencecik polise hemde kız çocuğu olmuş kız deyince Çınar ın gözleri nasılda parladı garibim.
Bir an önce özet gelsin.Daha yazacak çok şey var ama kendimi çok kötü hissediyorum ...
ben ilk sahneyi kaçırdım maalesef arkadaşlar. dokuzun eklemesini büyük bir ümitle bekliyorum....
ben size demiştim demek istemiyorum ama ben size demiştim bu işi aksak yapacak diye. bile bile çınarı ölüme gönderecekti. hangi mantıkla mavi nin sonra onu sevebileceğini düşündü bilmiyorum ama.... ben polise acaip üzüldüm yaa....
mizrak_tutucu
24-03-06, 09:46
Ben açıkçası ne Aksak'ın ne de Yakub'un bu kadar salakça bir şey yapacagini düşünmüyordum. Melih Bey düşündügüm kadar kirli bir adam ama bomba olayını onun yaptırmadıgı kesin. Ama ihale onun üzerine kalacak gibi gözüküyor. Hadi Aksak'ın aklı bir karış havada, ama Yakup böyle bir saçmalıgı nasıl kabul etti, onu anlayamadım.
Bombanın yerleştirilmesi ise cidden sorunlu. Mantık hatalarında bir arkadaş nüfus kayıtları ve isim degisimi ile ilgili bir başka hata yakalamış...Mantık hatası yok diye çok öttük, mantık hatalarının sayısı çogaldı. Anladık sıkışık düzende yazıyorlar ama biraz daha dikkat etseler iyi olacak.
Ölen polise ben de çok üzüldüm. Herhalde Çınar onun kızıyla ilgilenir. Bu arada Mavi'nin babasını oynayan oyuncunun adı Ahmet Uz mu? Jenerikte dikkat ettim, yeni bir isim eklenmiş.
bence karşı taraftaki arsan yada aksaktı kontrol etmek için aradılar
Bombayı Aksak'ın koydugunu ögrenince pes dedim. Uzun uzun yazacak vaktim yok ama tek söyleyebilecegim bombanın arabaya konmasının pek inandırıcı olmadıgı şeklinde.
Ne zamandan beri gündüz gündüz karakolun dibinde duran arabalara bubi tuzağı kurulabiliyor, hele bunu Yakup gibi deneyimsiz birileri yapabiliyor? Bombanın konuş şeklinin inandırıcılıgı bir yana, bomba sahnesi bir yerli dizide gördügüm en etkileyici ve gerçekçi patlama sahnelerinden biriydi.
evet bomba sahnesi çok gerçekçi çekilmiş..çok etkileyiciydihala etkisindeyim.o polis memuru -sanki gerçekmiş gibi yaa -hiç gözümün önünden gitmiyor, gülümseyerek kontağı çevirmesi..yandaki büfenin camlarının inmesi insanların odukları yerden fırlaması, yerlere düşmeleri, kendilerine gelince arabaya koşmaları, dövünmeleri .....
anlamam bu bomba meselesinden ama saat ayarlı olunca vakti gelince patlar, kontak çevirme tesadüf olmuştur heralde..çınarı ceple acaba aksaklar mı aradı başkası mı..o telefon sayesinde arabadan biraz uzaklaşabildi..yoksa kesin ölürdü.
ama şu varki aksağada yakuba da artık eskisi gibi sevecen gözlerle bakamayacağım...
keşke melih bey, aksağın maviye olan tutkusunu anlasa, öğrense ve ne de olsa baba, belki bu durumdan rahatsız olur, kanına dokunur ve aksağa bi güzellik düşünür...ben insanların öldürülmesine şiddetle karşıyım ama aksak haketti.:( hafızasını falan sildirse şu melun'un...başına öyle bi çorap örsünki, hapisten hiç çıkamasın aksak...pencereden bile baktırmasınlar aksağı:(
Bence de zor karakolu önünde bomba koymak ama araba büfenin önünde idi ve kapıdan bayağı uzaktaydı. Birde bütün ekip düğündeydi o sırada yani ancak içerde nöbetçiler falan vardır herhalde. Her şeyi çok detaylı düşünen senaristler belki bu bombanın konuluşunu bir playbackle aydınlatırlar.
Bence de zor karakolu önünde bomba koymak ama araba büfenin önünde idi ve kapıdan bayağı uzaktaydı. Birde bütün ekip düğündeydi o sırada yani ancak içerde nöbetçiler falan vardır herhalde. Her şeyi çok detaylı düşünen senaristler belki bu bombanın konuluşunu bir playbackle aydınlatırlar.
Bende öyle düşündüm yani bu bomba olayı bu şekilde açık kalmaz yapan er yada geç bulunup detaylı bir şekilde anlatacaktır anlatırkende görüntülü gösterirler ...
mizrak_tutucu
24-03-06, 09:56
Ben bombanın uzaktan kumandalı degil, kontaga göre ayarlandıgını düşündüm. Terminolojiyi bilmiyorum ama mekanik bomba sanırım. Ceple sinyal yollanan elektronik bomba teknolojisi çok daha ileri bilgi düzeyi gerektiriyor, Yakup'un bilgisi sadece kontak ayarlı bubi tuzağına yeter sanırım.
Arabanın kapısını açamamasını da, Yakup'un kapıyı açarken kilitle oynamasına bağladım. Ölen polis memuru pek de temiz yüzlü bir çocuktu, ona yazık oldu.
Bu saatten sonra Aksak'ı kimsenin affedebilecegini sanmıyorum ama herhalde kabak Melih Bey'in başına patlayacak. Olayın Aksak ile ilgisini kurmak zaman alacak sanırım. Melih Bey'in Ümit'e ilgisi de beni tedirgin etti aslında.
Şimdi Çınar hastanedeyken Mavi gidip çocuğa doğru düzgün şefkatte yapamaz, halbuki Çınar onu ne güzel teselli etti bu bölümde 'Ağla ben varım yanında ' diye.
Ay o sahne de çok güzeldi.
Yani Mavi biraz tutuk ya yapı itibari ile şimdi Aylin fırsattan istifade ayrılmaz Çınarın başından.Yapışır hastaneye, Mavide zaten çekingen Çınarda uzak durmak istiyor falan zannedecek. N'olur Mavi baksın Çınara hastanede...
ümit in bakışları, baba sevgisine olan ihtiyacı bence melih ya da kemal beyi etkiledi. çünkü ümit diğerlerine göre daha masum ve daha narin... mavi zaten hayatını tehlikeler içerisinde geçirmiş, arıza deseniz öyle.. ama ümit...
GULBEYAZ76
24-03-06, 10:00
ben size demiştim demek istemiyorum ama ben size demiştim bu işi aksak yapacak diye. bile bile çınarı ölüme gönderecekti. hangi mantıkla mavi nin sonra onu sevebileceğini düşündü bilmiyorum ama.... ben polise acaip üzüldüm yaa....
Tamam aksak böyle bir karar vermişti ama bence melih cephesi erken davrandı.
Neden mi yakup zaman ayarlı bomba biz ne zaman istersek o zaman patlar demişti ama bu bomba kontağa bağlı bir bombaydı.
Bu arada melih bir telefon almıştı büyük ihtimal şu kaçakçıdan ve adama genç ve yakışıklı bir emniyetçi demişti oda kendiyle bağlantı kurulduğunu söyledi sanırım ve planından bahsetmiş olmalı çünkü melih siz bilirsiniz dedi.
zannetmiyorum ki Mavi çınarın başından ayrılsın.. aşk var arada arkadaşlar.. hangi aşk sevdiğini çaresizce bırakıp gitmeye müsade eder ki?
Bence bu olayda Melih in parmağı var ama şöyle bir durumda olabilir Yakup jkendi çapında daha basit bir bomba yerleştirmişdir aynı zamanda diğer tarafta kontağı çevirir çevirmez patlayan bombalardan yani iki tarafta aynı şeyi düşünüp farklı yöntem uygulamıştır her iki tarafta kendini suçlayacak ve araştırma sonunda ıortaya çıkacak bir durum.
Haberlerde patlama ile ilgili haber çıkacak ve büyük bir ihtimallede Çınar sedyeyele ambulansa götürülürken gösterilecek ve Mavi bu haberi görecek bana öyle geliyor inşallah haberi Aksak la beraber izler O nun yanından fırlayıp Çınar a koşarda belki Aksak a da bi inme iner ..(Sögüt kulakların çınlasın)
Tamam aksak böyle bir karar vermişti ama bence melih cephesi erken davrandı.
Neden mi yakup zaman ayarlı bomba biz ne zaman istersek o zaman patlar demişti ama bu bomba kontağa bağlı bir bombaydı.
Bu arada melih bir telefon almıştı büyük ihtimal şu kaçakçıdan ve adama genç ve yakışıklı bir emniyetçi demişti oda kendiyle bağlantı kurulduğunu söyledi sanırım ve planından bahsetmiş olmalı çünkü melih siz bilirsiniz dedi.
bomba kesinlikle aksak ın işi. yakup biz ne zaman istersek o zaman derken, istediğin zaman işi halledeyim demek istedi bence.
melih beyin telefon görüşmesi de zaten başkomser selahattinle konuşması ile bağlandı. yani bizden uzak durulsun uyarı idi. derin devlet muhabbeti de diyebiliriz buna.
Mavi hastaneye zor alınır ancak Bünyamin veya Koray ın yardımı olursa girer bu arada Koray yardımcı olursa Sögüt ün daha önce yazdığı senaryodakine benzer sahneler izleriz.Annesi mutlaka gelecektir bu durumda gelmezse ne zaman gelecek ben ısrarla diyorum ki Sermin Hürmeriç gelsin annesi olarak bir de çu var tabi annesi Mavi nin hırsız olduğunu öğrenirse belki isteemez Mavi yi annesinin gelmesini istiyorum ama nnesi olunca Çınar a o bakar Mavi ye gerek kalmaz
gülündikeni
24-03-06, 10:05
Mavi'nin babasini oynayan Ahmet Uz'un ismi jenerike eklenmis,demek ki bundan sonra devamli karsimiza çikacak.Konuk oyuncu yada bölüm oyuncusu degil yani ben en az bir 5-6 bölüm oynar diye düsünüyorum.
Arabanın kapısını açamamasını da, Yakup'un kapıyı açarken kilitle oynamasına bağladım. .
Çınar'ın arabasının kapısı hep arıza yapıyor.Bir kere de Mavi ile birlikteyken olmuştu telle Mavi açmıştı hatırlarsanız.Bombayı da arabanın altına yerleştirmiştir Yakup ve titreşimle çalışmıştır.Yani kapı zaten bozuktu.
mavinin aksaktan için bir baba gibi, bir abi gibi seviyorum sahnesinde aklıma nanush'un senaryosu geldi:)
hani demiştiya aksak yıkılır, ikinci defa yıkılır vs.
ben de aksağın yere yıkılışı gözümün önüne geliyor demiştim..akşam o sahnede şimdi ister misin aksak 2.80 şırank diye düşüp bayılsın çınarın yatakodasında diye geçti aklımdan ama bayılmadı domuz.
valla arkadaşalr kim olduğunu hatırlamıyorum ama bu kağıt helva olayını hangi arkadaşımız tahmin ettiyse valla onu ayakta alkışlıyorum.. acaba setle bir bağlantısı olabilir mi kendisinin??:)
ikinci reklamlarda girdi.. herşey güzel gidiyor.. bütün kötü olaylar sona kaldı..:( gerçi melih beyi atlamamak lazım.. ya tamam kabul etmiyorsun çocukların olduğunu ama o kadar da set davranma yani onlara dimi??
Kağıt helva olayını ortaya atan benim.
Ama gördüğüm bir fotoğraftan anladım böyle bir nostalji yaşayacaklarını.
Vallahi setle bir alakam yok... keşke olsaydı.
Ama o zaman da tiyo uçurmamam için cezayi hükümleri olan bi sözleşme imzalamış olurdum zaten :)
ben kafayı yedim yaaaaaaaa
Adamın yeni kız çocuğu olmuş, yazık nasıl sevinmiş, aksak salağı yüzünden babasız kaldı çocuk
dün izlerken orda dışardaki polisleri görünce dedim belki bunlardan biri yardım eder çünkü çınar kendi çalıştırsa ölecek kesin ama o adam gelmesydi keşke çok şirin bi adamdı ooooffffffffff ya çok üzüldüm dün televizyon başında "lanet aksak,allahın cezası,dur binme arabaya"gibi şeyler söyledim(kendimi korku filmlerinde arkanda,arkanda diye bağıranlar gibi hissediyorum buda dizinin ne kadar etkileyici olduğunu gösterir)
Yakuba ayrı bi kızdım hadi aksak aşık gözü döndü sana noluyo ya sen adamı vazgeçirceğine ne yapıyosun KATİLLER
Bu bölümde de Çınar ve Mavi'nin olduğu tüm sahneler her zamanki gibi yine çok hoşuma gitti. Hele sahilde babasıyla ilgili konuştukları sahnede Mavi "çok yalnızım" dediğinde, Çınar'ın "karşıdaki gemiden bakanlar burada 2 kişi görüyor" gibi bir şeyler söylemişti. Bu sahneyi ve Ümit'in olduğu sahneleri gözlerim dolarak izledim. Çınar'ın ölmeyeceğini biliyorum nasılsa ama son sahnede, patlamada yeni çocuğu olan polisin ölmesi beni daha da kahretti. :(
Ben bu bomba olayında niye herkesin şüphesi olduğunu anlayamadım.
Aksakla Yakup açık açık konuştular, saatli olacağına kadar anlattı Yakup.
O düğün günüde Yakup biryerden geldi lokantaya, iş tamam dedi, yerleştirdim dedi. Daha açık olmayan ne var anlamadım. Bal gibi Aksak yaptı.
Adamın esas sevgi diye algıladığı geri kalan herkesin sevgisi yalan dediği şey aslında kendi garip şizofrenik sevgisi.Adam bilmiyorki gerçek sevgi aşk sevdiğine acı çektirmek değil icabında sevdiğin uğruna acılar içinde kıvranıp onun mutlu olduğunu görebilmektir.
Aksak için artık hiç üzülmüyorum. Keşke Çınarın kollarında Mavinin eridiğini görseydide daha beter yıkılsaydı.O günlerde gelecek tabii çok yakında.
aksakla yakub yaptı kesin ama biz yakıştıramıyoruz.alışmışım aksakın sert ama içi yumuşak tavırlarına masum insanları öldürebileceğini düşünmüyoruz
ama aksak kesinlikle gözümden düştü allah cezasını versin ne diyim yani içerde çürüsün inşallah
yazık çınarıma yaa nasıl kanlar içinde yatıyodu öbür adamında hiç suçu yoktu çok yazık oldu
ama ümit çok iyiydi bu bölüm o nasıl bir baba özlemidir,nasıl bakışlardır öyle bance ümitin işe alınması tesadüf ama ümit kabul edip gitcek işe
Bütün duyguların biririne karıştığı bir bölümdü.Birşeye sevinirken başka birşeye üzüldüm.İlk sahne bence 3 oyuncuda duyguları çok güzel yansıttılar İlk önce Aksak ın umutlanıp Çınar ın yıkılmışlığı daha sonra Çınar ın kendine gelip i oh çekmesiyle Aksak ın yıkılışı mimiklerle gözlerle ancak bu kadar yansıtılır.
Aksak ın Mavi ile konuşmaları kolye hakkında ondan sonrada Yakup la konuşması Mavi nin Çınar la buluşurken söylediği yalanın ortaya çıkmasıyla Aksak ın her zamanki tehditvari konuşmaları kendisi her ne kadar Çınar için Mavi nin aklını gönlünü bulandırıyor desede asıl kendisi oşekşlde yapıyor.
Arıza nın babasını tanıması babasının onu kovdurması Ümit in çaresizliği çok oyunculuk açısından çok güzeldi.
Mavi nin bugüne kadar babamız yoktu bundan sonrada olmasın deyip konuyu kapatmak istemesi yerinde bir karardı ama Arıza maddi beklentiler içersine girdi bile hemde bi çocuk dünyaya getiriyorsan sorumluluğunu alacaksın demedimi ya kendisi babasından çokmu farklı sanki.
Nikah sahnesi çok güzeldi ama nikah çok yavan geldi banada ama sanırım Bünyamin in kimsesi yok o bakımdan olabilir.
Karakolun önünde duran bir arabaya ne kadar profesyonel olursa olsun kimse bomba koyamaz o sahneyi flashbaclerle falan gösterirler zaten muallakta kaldı Melih ve hasımlarıda yapmış olabilir şimdilik bütün konuşmalar Yakup ve Aksak üzerinde çok merakla bekliyorum önümüzdeki bölümü.
Ayrıca Hayri nin sürekli ömrümüzün son baharı deyip durmasının kokusuda çıkar yakında hasta falandır belki.
Ve tabiki final bomba konusu ne akadar muaallakta olsada patlama sahnsi çok gerçekçiydi ve en son sahnede Çınar ı o şekilde göstericeklerini sanmazdım merak uyyandırsın diye ama gösterdiler diğer memura çok yazık oldu.
dünkü bolümün son sahnesi cok vurucuydu.ozellikle cinarin o polis memuruna cocugun nasil diye sormasinin ardindan ben eyvah dedim.insnain icini acitan bir sahne oldu.patlama sahnesi bir tv dizisine gore cok gercekciydi.tebrik ederim.cinari gosterdiklerinde de gercek bir yarali gormüs gib sasirdim.gercekten inandirci sahnelerdi.
mavinin babasina aklim ermiyor,icten pazarlili ve kurnaz bir adam.maviye ve a.rizaya acimadim diyelim o umitin gozlerine bakarken de mi kendini gormedin?ayni gozler ve yalvariyor bakarken.sarilmak istiyor,yapamiyor.cok üzücüydü.ama mavi yine iclerinde en gururlu oldugunu belli etti.sizi hayal etmek sizin gbi berbat bir gercekle karsilasmaktan cok daha iyiydi dedi ya ben icimden helal olsun sana dedim.dünkü bolümde mavi daha mi güzeldi ne?ozellikle fulya ablaya kendimi ilk kez bir kizcocugu gibi hissettim dedigi sahnede,gozlerinin icin gülüyordu.
gelecek bolümlerde mavinin cinarla itina ile ilgilendigi sahneler gormek istiyorum.yeter artik bu cocucgun cektigi.
cinar yaralandi diye aylin de cikagelirse tahammül edemem.o yapmacik hareketlerine tahammül edemiyorum. :icon_evil
'Aynı suda iki kere yıkanılmaz'
Ya nerden buluyor bu adam bu lafları ve cuk oturtuyor?
mavinin aksaktan için bir baba gibi, bir abi gibi seviyorum sahnesinde aklıma nanush'un senaryosu geldi:)
hani demiştiya aksak yıkılır, ikinci defa yıkılır vs.
ben de aksağın yere yıkılışı gözümün önüne geliyor demiştim..akşam o sahnede şimdi ister misin aksak 2.80 şırank diye düşüp bayılsın çınarın yatakodasında diye geçti aklımdan ama bayılmadı domuz.
Sogut, canim , dikkatli arkadasim benim, senaryomu hatirladigin icin saol. Sogut, alemsin,keske... keske aksak bayilsaydida , bi kafasini falan vurub o cin gibi aklini kayb etseydi de…ama nerdeeee... :icon_evil
Ya ben bu bolumu hem cok sevdim, hem olmadigi kadar uzuldum, cinarla mavinin arasinda belki biz istedigimiz kadar samimiyyet olmadi, ama ben hic sikayetci diyilim, sabaha dogru yazmisdim burada, tekrarim icin ozur diliyorum ama, kapi yanindaki sahne cok etkiliyiciydi, bir ses yok, bir tik yok ama ne kadar dolu sahne ya…. sessiz “dayanamiyorum” sahnesi gecdi resmen…. Cinari takdir ettim, sanki simdi atlayacakti mavinin boynuna, mavi de zaten bekliyordu bence, amma cinar kendini burakmadi… sanki digerki gorusmeye bi’ ozlem hissi sakladi… unuttum burada hangi arkadasimiz soylemisdi ama ben cok beyendim - “şiir gibi bi aşk”
of, beni hic bi sey yildiramadi bu hayatta, bu dizi beni bitirecek…
Ben dun bide hain mahideye uzuldun bi yandan, aksak babasina maviyi kurt gibi sevdiyini aciklayinca… kurtmuss…aman ne kurt, ne kurt…. Yakup da nasil sakin-sakin davraniyor…yani her sey bu kadar kolaymi ya…
biliyomusunuz arkadaslar, ben bi seyi anlamis deyilim, nasli aksak kensine bu kadar guvenmis durumda , o acidan ki, nasil duşune bilir ki, mavi kendisini bi gun sever…ya, arada ki farki gormuyormu, kormu? Hic olmazsa fizik acisindan…yani bi tek orta nokteleri şu ki, hirsizlar….ama ne demisler - askin gozu kordur…
Off…offff…. bu bolum ozeti gelmez ki simdi, bir az rahatlayalim…aman ne rahatlamasi, yine kafamizi karisdiracaklar…
Bu arada, yarin tel. makinasinda Erol Gunaydin konuk olucak…her kes tv karşisina….
Öncelikle çok şükür Çınar mutlu oldu sonunda :) Mavi hanımın aklı başına geldi.
Arkadaşlar bu bombayı Aksak koydurdu.Niçin Melih beyden şüphelleniyorsunuz ki.Tamam melih bey tlf la biriyle konuştu ama onun sonucunda,Sellahattin başkomserden fırçayı yedi.Yukardan aradılar birilerini rahatsız ediyormuşsun dedi.Aksak ve Yakup arasında bu kadar net konuşmalar varken....
Ayşegül çok güzeldi gelinlik içinde.
Ümit bu bölümde kendini bize iyice gösterdi bence.Bayılıyorum jilet ve ümitli sahnelere.Jilet dediya ''ne bakıyorsun baban yaşındaki adama''Çok tatlılar ya.Ümitin kafedeki bakışları herkes gibi benide ağlattı :(
İlk sahnede Çınar adına çok sevindim ama Aksagın Mavinin söylediklerini duyunca verdiği tepkiyi görünce üzülmemek mümkün değil.Aşk acısı arkadaşlar insana neler yaptırıyor.Aksak hırsızını katil yaptı..Aksak hırsız olsada sempatik geliyordu ama şimdi....
Ayrıca çınar yaralandıkdan sonra Lütfen Aylin tekrar çıkmasın ortaya.Mavinin ne şekilde duyacagı ve nasıl tepki verecegini çok merak ediyorumTabiki yıkılacak mavi ama Ya Aksagın yanında duyarsa.Aksak bu defa mavinin tepkisini görünce,Çınarı bide hastanede zehirlemeye falan kalkışırmış.Bu yaralanma sahnesi İnşallah daha güzel aşk sahneleri izlememize vesşle olur :)
mizrak_tutucu
24-03-06, 11:23
Aynı suda iki kere yıkanmaz yanlış anımsamıyorsam Yunan Filozofu Heraklitios'un lafı.
Aynı suda iki kere yıkanmaz yanlış anımsamıyorsam Yunan Filozofu Heraklitios'un lafı.
Ben kimin lafı olduğunu hatırlamıyorum ama Aksakın Maviye bir daha Çınarla birlikte olma demenin başka bir yolu olarak bu lafı hatırlaması çok güzeldi.
Replikler gerçekten çok özenerek yazılıyor.
Evet bimkolik benimde favori sahnelerimden birisiydi bu sahne.. Mavi 'Aksak'ı seviyorum' Dediğinde ağır çekim yaptılar ya bittim orada. Hele Çınar'ın o sahnedeki performansı hakikaten övülmeye değerdi. Aksak'ı seviyorum dediğindeki o perişan tedirgin bakışlarının yerini nasıl bir rahatlamaya bırakıverdi, Mavi 'Ben hayatımda bir kere aşık oldum' deyince.. Timuçin Esen bir harika ya bu kadar duygularıyla oynayabilen bu kadar seyircilere yansıtmak istediği duyguyu geçirebilen.. Nasıl bir oyuncudur öyle :img-clapp
Sonrasında Mavi'lerin babaları olucak adamla konuşmaya gittiklerindeki sahne de çok etkiledi beni. Hele Mavi'nin konuşması.. Bir de 'İlk kez kendimi kız gibi hissettim' Demesi.. Sonra Ümit'in babasını bir kez bir an bile olsa görmeye gitmesi, ayrılırken yaşlı gözlerle bakması.. Arıza'nın 'babamsın sen benim' diye kendini hırpalaması.. Mavi'nin Çınar'ın omzuna yatıp ağlaması.. Çınar'ın o bakışları.. Say say bitmez ki. Duygu yoğunluklarının yaşandığı bir bölümdü yine.. Aksak'ın haince planlarında bile Çınar'cığımızın başına gelecekleri düşündükçe boğazıma bişeyler düğümlendi valla...
daha dün akşam bir arkadaşımla hırsız polis başlamadan önce konuşuyorduk. ilişkiler üzerine. o da bana demişti ki aynı su ile iki kere yıkanmam.... sonra dizide duydum....
cok super bir bolum daha izledik..en guzeli cinarli mavili sahnelerdi ozlemisiz :D neyse, en cok ailece aglayip uzuldugumuz sahne ise mavilerin ve melih beyin resturanttaki sahneleri idi, umitte cok kotu gorunuyordu, isi kabul edildi, sevinsin mi uzulsun mu belli degil, belki melih bey onu kabul edebilir kizi ile yasit oldugu icin...wallahi en son bolumde bi ciglik atmadim deil, zavalli polis yandi kul oldu halbuki bir kiz olmustu, simdi cinar kendini kotu hissedecek ve belki de ona maddi destek cikicak... ama oyle kanlar icinde gormek de cok kotuydu onu :(... aksak a hala alisamadim, iyi mi kotu mu bile belli deil, umarim mavi bundan sonra gozunu acar...cinar burnunu o kadar derinlere sokmasin bence melih bey icin, melih ve komiser suleyman bir olup kotu seyler yapabilirler... :)
Dün akşamki bölümü müthişti hakikaten aksakın maviye olan aşkının ne kadar büyük olduğunu bir kez daha ispatladı ah bide Çınarın peşini bıraksa dizinin sonu ayrı bi heyecandı Çınarın tam arabasına binerken tel çalması ve kıl payı kurtulması tabi eğer gerçekten kurtulduysa gerçi Çınar olmasa dizinin anlamı kalmaz..tabi bu benim fikrim
http://img84.imageshack.us/img84/9307/ads305z5tj.png
ya arkadaslar kamera goruntulerine bakabilirler bence...gerci onu yakup yapti ama...ya persembeye kadar nsl beklicez offf
yaa hayır ya aksak katil olmasın, son bölümü izleyemedim daha, sadece arkadaşımızın eklediği ilk sahneyi izledim, aksağın yıkılışını , çınarın rahat bir nefes alışını izledim, biran önce bölüm eklensede izlesem, ama sizin yazdıklarınıza bakılırsa aksak katil olmuş, ama bu çok saçma olur ya, umarım öyle değildir, ben çok üzülürüm, onun imkansız aşkını izlemek, maviye olan merhametini gözlerinde yaşamak artık anlamsız olur, bir katilin böyle şevkat duygusu inandırıcı olmaz bence, gelecek bölümü çok merak ettim şimdi, ya umarım aksak değildir,,
bence karşı taraftaki arsan yada aksaktı kontrol etmek için aradılar
arsenin haberi yok aksağın çınara süikast yapacağından..
aksak, yakuba bu tom ve jerry nin haberi yok dimi demişti..
aksak yaptırdı %99,5 ..ama sonradan senaristler aksağa kıyamayıp silah ve uyuşturucu kaçakçısı mahmut-melih ikilisine sevk ederlerse bu suikastı bilemem..çok yanıltıcı olur..çünkü yakup işi halledip geldiğini söyledi .
mizrak_tutucu
24-03-06, 12:08
İleride suçlu Melih Bey çıkarsa ki -sanmıyorum-bunun tek açıklaması Yakup ve Aksak'ın niyetlendigi ancak birinin (Melih ve şürekasının) daha önce davranması olabilir. Yani sui niyet söz konusudur ama geç kalmışlardır. Ama bence de suçlunun Aksak ve Yakup oldugu cok aşikar.
ya arkadaşlar aklıma birşey daha geldi şimdi aksakla yakupun hazırladığı bomba zaman ayarlıydı değil mi zaman ayarlı bomba arabanın kontağı çevirilince mi patlar yoksa ayarlandığı zamanda mı patlar şimdi diyeceksiniz ki nerdne bilelim doğru da yani şunun için diyorum eğer zaman ayarlıysa kontağı çevirince patlamaz zamanı gelince patlardı aksağa konduramıyorum ya hala off yaa
Bence bu olayda Melih in parmağı var ama şöyle bir durumda olabilir Yakup jkendi çapında daha basit bir bomba yerleştirmişdir aynı zamanda diğer tarafta kontağı çevirir çevirmez patlayan bombalardan yani iki tarafta aynı şeyi düşünüp farklı yöntem uygulamıştır her iki tarafta kendini suçlayacak ve araştırma sonunda ıortaya çıkacak bir durum.
Haberlerde patlama ile ilgili haber çıkacak ve büyük bir ihtimallede Çınar sedyeyele ambulansa götürülürken gösterilecek ve Mavi bu haberi görecek bana öyle geliyor inşallah haberi Aksak la beraber izler O nun yanından fırlayıp Çınar a koşarda belki Aksak a da bi inme iner ..(Sögüt kulakların çınlasın)
Kesinlikle katılıyorum bana görede öyle bir durum var yani her iki taraf içinde problem teşkil ediyor Çınar ve ortadan kaldırılması gereken bir problem.
ya o bomba zaman ayarlı değildi arkadaşlar. "biz ne zaman istersek o zaman olur" dan kastı, istediğin zaman bombayı yerleştiririmdi. unutmayalım..
sevgiler...
ya ben doğru dürüst yapmamıştım yorumumu.. evet baştan alalım.. mavi ile çınar her ne kadar sevgili olarak düzelmeseler de düzeldiler. en azından aralarında ki güven tekrar oluşmaya başladı ki çınar ın bomba olayı oldu.... bu durumda mavi ne yapar diye düşünüyoruz...
3 kardeşin babalarının işyerine gitmeleri ve adamın göz göre göre onları oradan attırması, daha sonra arızanın takım elbise ile gitmesi ve yine attırması gerçekten de çok kötü idi. sicilleri kötü, evli ve hayatını etkileyecek diye öz çocuklarını resmen reddeden bir insandan bu saatten sonra nasıl bir baba olur zaten orası da muallakta...
ümit bu bölüm gerçekten de çok başarılı idi. ben performansına hayran kaldım. rolünü gerçekten çok iyi oynadı. saf masum bir baba sevgisi içinde besliyor. belki de en çok ona üzülüyorum...
mavi nin aslında ben çok güçlüyüm izlenimi verip çınarın kollarında çocuklar gibi ağlaması ise tam anlamı ile kalbimden vurdu beni. insan ancak "en sevdiğine" böyle bir hareket yapar. (kendimden biliyorum).....
melih bey in adının kemal yılmaz olduğunu öğrendiklerinde nasıl da sevindiler hepsi....
bu arada aksak babasına mavi ye olan aşkını anlatırken (ki tam olarak şeytan yiğenim yüzünden duyamadım) mahide hanım ın üzgün bakışları da hepimizin dikkatini çekmiştir herhalde....
dursun amca ya zaten lafım yok...
gülay la arsen lüpen in çıkması tam bir komedi.. süper yani.. ben kaşla göz arasında dedi ya... koptum koptum....
neyse şimdilik bu kadar. biraz moderatör olalım...
sevgiyle kalın....
tubi
LAZCAKIR-KIZ
24-03-06, 12:52
Evet evet artik 100% karar verdim, bu dizi bu sezonun en harika
en muhtesem dizisi. Bir kez daha hayran kaldim.
Ne diyebilirim ki, bölümü izlerken hissettiklerimi anlatmaya sözler yetmez.
öncelikle Ali Rize süper ötesi, bence ali rizanin o mirasa hakki var
Ben ali rizanin yerinde olsam ve öyle bir durum söz konusu olsa
Alirdim,dna ne gerekirse yaptirirdim.
çinar icin söyleyecek pek fazla söz yok,bir insan sevdigi icin ancak bu kadar sey yapabilir. o kadar mi cok sevgin ya o kadar mi. Yardimlari eksilmiyor çinarin.
Maviyle konusmasi o masada cok güzeldi, mavinin aglayip çinarin kollarina kendini atmasi. Bu ikili istesede ayrilamaz ki. yüreklerlerine o ates düstü bir kez.
Aksak bu sefer çok acimasiz oldu, aksak icinde aslinda ayni sözler gecerli
Mavi icin cok sey yapiyor, ölümü hapisi herseyi göze aliyor
Yeter ki benim olsun diyor, ama ne yazik ki bu mümkün degil.
Adam kendini paraladi resmen takti çinari kafaya
çinar bu dakikadan sonra büyük vicdan azabi cekicek, cok üzülecek gibime geldi.
çünkü o arabayi calistiran genc polis ne yazik ki henüz baba olmustu.
çinarinda cocuklara karsi olan hassasiyeti ortada.
cok süper bir bölümdü, çinar bir kac gün komada kalir diye düsünüyorum.
en az 1 gece.
gelecek bölümü büyük bir sabirsizlikla bekliyorum
bütün dizi ekibini kutluyorum.. hayatimda en cok sevdigim diziler arasinda yerlerini coktan aldilar bile
Sevgilerimle Yeliz
bu bölüm için ilk yorumum bu ve bence mükemmel bir bölümdü !!!! uzun zamandır sıkıntılı geçen bölümlerden sonra ben izlerken çok eğlendim bu bölümü ;) harikaydı ya harika !!!
bu bölümü izlerken o kadar çok sahnede güldüm o kadar çok sahnede üzüldüm ki her şey vardı bu bölüm şuanda aklıma geldiği gibi yazıyorum mesela çınar bünyamine selahattin komiserin şahit olduğunu öğrendikten sonra " artık istesende vazgeçemezsin kız sağlama almış kendini " dedi ya koptum orda çok güzeldi. sonra gülay ın bana kaşla göz arası yeter dediği yerde güzeldi aksağın çınarın evinde masayı yumrukladıktan sonra örtüyü düzeltmesi de çok güldürdü beni;)
bu bölümde ben ümit i oynayan cansu koç u çok başarılı buldum çok iyiydi gerçekten söylemeden geçmek istemedim.
çınarla maviye gelince zaten tam bi barışma olmayacağını tahmin ediyoduk ama yine de benim umduğumdan da iyiydi araları ;) timuçin esen yine çok balşarılıydı özellikle 19.bölümün ilk sahnesinde yani evdeki konuşmalarında mavinin söylediği her cümleye göre yüz ifadesindeki değişiklik mükemmeldi !! tabi uğur yücel usta da öyle :img-clapp
bölüm sonu boğazımızı düğümledi tabi ama bu olayın maviyle çınar ilişkisini olumlu etkileyeceğini düşünüyorum ben.
bu arada ratingler geldi şimdi fena değil ama malesef yine 1. değiliz ya :icon_mad: neyse bu konuyla ilgili yorumumu rating gidişat kısmına yazıcam birazdan
bölüm videolarını da eklemeye başladım zaten benden önce ilk sahneyi sağolsun timucin_hastası eklemiş devamını da ben ekliyorum klipte gelicek ;)
bu bölüm süperdi ya vallah bölüm biterken hele tüylerim diken diken oldu, yeni baba olmuş polis ölüyü ya, bence dizi yeni basliyoe cinarin gözü kararmasi lazim ve intikam almasi gerek , mavi nin babasi da yan konu olarak cok güzel bir konu böyle mafya ya kaciyor ve buda iyi ya biraz tempo gelsin diziye cok güzel yere gidiyor dizimiz
Merhaba ben bu dizi için ilk kez yazıyorum.Gerçekten çok hoş yorumlar ve tahminler yapıyorsunuz sizlere katılmamak imkansız.Güzel bi bölümdü ve çokta heyecanlı bitti.Ben gelecek bölümde Aylin gelipte Çınar ve Mavinin yeni düzelmeye başlayan aralarının (biraz da olsa) tekrar açılmasına sepep olurmu diye merak ediyorum umarım olmaz.İyiki Kanal d de oyumu bu dizi için kullanmışım kendimi tekrar kutluyorum.Herkese iyi günler.
Dün ben birazını izleyebildim Hırsız-Polisin. Ama bu bölüm güzeldi! Oyuncular cidden çok başarılı! Annem gene beni odadan kovdo ben senin olunca dikkatimi toplayamıyorum diye ama n eyse ben de başını izleyebildim. Ama merak ediyorum bundan sonra ne olacağını! Çınara umarım bir şey olmaz!
Allahıma bin şükürler olsun ki , Mavi karakteri beni yanıltmadı ve Çınar'dan gerçek kaçış sebebini (benim de savunduğum sebep;bu yüzde adım Mavi'ciye de çıkmış olabilir) Çınar'a çok az ve öz bir şekilde boş laf salatalarına hacet etmeden , mükemmel anlattı, Çınar da bunu anladı.
Bir erkekle kadın arasında yaşanabilecek en net, dürüst ve karşılıklı güven duygularının varolabileceğini gösteren oldukça başarılı bir sahneydi.
Mavi'nin 'Aksak'ı seviyorum' deme cesareti, bunu söylerkenki yüz ifadesi karşılığında Çınar'da gerçekleşen duygu değişimlerinin sözsüz ifadesi muhteşemdi.
Kolyeyi iade edişi süperdi.
Devamında mavi'nin o kolyeyi artık takmayacağını Aksak'a söyleme biçimi, onu da kırmadan neden takmayacağını söylemesi...
Aksak'ın ilk sahnedeki performansı harikaydı (yani Uğur YÜCEL'in demek istedim ama ikisi birbirine karışıyor benim zihnimde)
Evde vardıkları barış noktasında birbirlerine sarılıp öpüşmemeleri (ki burada tek düşündüğüm forumdaki dayanamıyorum sahnesini bekleyen arkadaşlarımdı) dahi güzeldi.
Ve tabii Ümit ve tabii Melih Bey karakterleri.
Hep söylüyorum yineleyeceğim; HP'nin kalitesi ve çok sevilmesi işte bu sebebten yan karakter diye bişey yok hepsinei başrol oyuncusu gibi rol yaptırıyor Türkan DERYA.
Ümit devleşti bu bölüm.
Kafede Ümit'e bakarken , ayrılmadan hemen önce Melih Bey'in gözlerinde gerçekten ağlamak üzere olan birinin kızarıklığını gördük. (en azından ben gördüm)
Ve o kafeden ne çıkıştır ? o ne mağrur bir tavırdır ?? Özlem bu bölüm performansında geri döndü deniliyor.
Çünkü Özlem başı dik gururlu kızı iyi canlandırabiliyor. Çınar'a acı çeken duygulu aşık ne kadar yakışıyorsa mavi'ye de gururluluk yakışıyor, güçlü,inatçı tuttuğunu kopartan bir kız Mavi. (ve galiba Özlem de ! zihnimde karışan ikinci imaj da onlar)
Çok çok güzel bir bölümdü herhafta başak bir oyuncu devleşiyor bu hafta nın kahramanı olarak 3 başrol ıyuncu dışında Ümit i görüyorum.Babasını hiç tanıyamamış olmanın verdiği heyecan ve görme isteği yaşadığı hayal kırıklığı cafeden çıkarkenki hali çok iyiydi.
İlk 10 dk lık Çınar ın evindeki sahneyse tensel temas olmadan da aşkın yoğunluğunu yaşattı bağırış çağırış olmadan kimse kimseyi suçlamadan her iki taraf içinde aslında 3 taraf demeliyiz bütün gerçeklerin tüm çıplaklığıyla ortaya çıkışıydı bu konuşma nasılki Mavi ve Çınar ın biribirşlerini gerçekten çok sevdiklerini birlikte olmadan yaşamanın her ikisi içinde ne kadar zor olduğunu ve birbirlerine olan güvenin tam olduğunun göstergesiyse Mavi nin Aksak ı bir baba gibi abi gibi gördüğününde göstergesiydi ama Aksak efendi bunu kabullenemedi.
Aksak ın yapabileceği türde bir olay değildi bu olay ama bütün oklar onu gösteriyor bence bu iş MELİH VE KARANLIK DÜNYASININ İŞİ ...
Ya bıktık şu Aksak ın korkunç planlardan.Video hazırlayan arkadaşlar acaba Yakup ile Aksak ın bomba ile ilgili konuştukları sahneyi de koyabilirler mi?Bana da Aksak ı aşar o bomba işi gibi geliyordu ama Yakup la o şekilde konuştular.Şimdi yapmamış olsa bile yapacaktı Aksak bunu.
dün akşam o polisle birlikte ben de öldüm...
gerçekten o an hissettiklerimi açıklamak o kadar zor ki!
daha önce başka dizilerde de böyle sahneler izlemedik mi? izledik...
ama bu dizide aynı olay o kadar farklı yansıdı ki... nasıl, niye farklı anlatamam ama farklıydı işte... sadece bir sahnesi vardı o polisin ama o kadar etkiledi ki ölüşü... o kontağı çevirmeden önceki son gülümseyişi... ağır çekimde çınar telefonda konuşurken dönüp polisle gözgöze gelişi...
eminim çınar kendine geldiğinde bunlar geçecek aklından...
o polisle son kez göz göze gelişi....
"bir kızım oldu!"
bence bu durum çok çok önemli...
düşünün bir...
çınarın en büyük isteği ne? hayali ne? bir kızının olması...
sonra ne oluyor?
kendisi için koyulmuş bir bombadan şans eseri kurtuluyor.. ama nasıl? daha yeni doğmuş bir kız çocuğunun babası ölüyor onun yerine...
senaristler her şeyi o kadar ince düşünüyorlar ki, her sahneyi incelesek kim bilir daha ne detaylar çıkar..
repliklere baksak daha neler neler fark ederiz...
o son sahneyi unutmayacağım...
normalde dizinin yorumunu yaparken ilk bahsettiğim maviyle çınar olurdu, hiç düşünmeden onlar hakkında yazmaya başlardım...
bu bölüm onlar açısından bu kadar önemli olmasına rağmen, haftalardır (tam olmasa da) benzer sahneleri beklememe rağmen yorum yazdığım ilk konu son sahne oldu çünkü cidden çok etkilendim...
ve maviyle çınarın barışmalarına bile doya doya sevinemedim...
keşke bizim yazdığımız senaryolardaki gibi daha romantik sahneler izleyebilseydik en azından da bu kadar iç karartıcı bir sonla biten bölümde zevk alarak izleyebildiğimiz sahneler tam güzel olsaydı...
ama düşününce, mavinin halleri tavırları tam maviceydi! ondan daha fazlasını beklemek fazla oluyordu o yüzden belki de..
"hayatımda tek bir adama aşık oldum ben...."
"peki..."
çınarın yüz ifadeleri yine konuştu!
adamın repliklerinden çok mimikleri döktürüyor artık ya...
cidden izlerken bazen ne dediğini kaçırıyorum yüzüne pür dikkat bakmaktan...
açıkçası maviyle çınarın konuşmalarından daha fazlasını bekliyordum ben... daha fazla şey konuşmalarını, daha açık konuşmalarını.. aksakın iyice yıkılıp tükenmesini istiyordum..
ama zaten tükendi tükeneceği kadar sanırım...
çınarın o kolyeyi gösterişi...
Çınar: aksak'a karşı sen ne hissediyorsun?
Mavi: "onu seviyorum..."
aksakın yüzündeki o tarif edilemez mutluluk...
çınarın yıkılışı... çöküşü... ve sonra
"abim gibi... babam gibi..."
çınarın maviden aksak hakkındaki duygularını duyduğundaki mutluluğu...
aksakın yıkılışı.....
buralar tahmin ettiğim gibi olduğu için mutluyum ama dediim gibi keşke bu sahne bir de tensel bir temasla :) bitebilseydi :img-icecr
sonraki sahil sahneleri de çok hoştu...
o helva sahnesine bayıldım resmen!
mavinin yine odunluğu tuttu ama beni bunun için mi çağırdın demesi baya güldürdü beni bi de yüzünde o kızgın ifadeyle!
çınar halinden nasıl da memnundu ama canım benim...
hem kızgınım hem mutluyum dedi ya...
ah ah...
sonra akşam mavinin çınarın omzunda ağlayışı....
çınarın repliği...
"ağla... bir kez olsun dök içini.. ben burdayım mavi.. yanındayım bak..."
çınara her bölüm biraz daha hayran kalıyorum cidden...
idealistliği, kendinden ödün vermeyişi, doğrularından vazgeçmeyişi, sevdiğinden vazgeçmeyişi... tüm güzel şeyleri hak ediyor ama bir türlü şans yüzüne gülmüyor işte...
of of:(
çınarın o kolyeyi gösterişi...
Çınar: aksak'a karşı sen ne hissediyorsun?
Mavi: "onu seviyorum..."
aksakın yüzündeki o tarif edilemez mutluluk...
çınarın yıkılışı... çöküşü... ve sonra
"abim gibi... babam gibi..."
çınarın maviden aksak hakkındaki duygularını duyduğundaki mutluluğu...
aksakın yıkılışı.....
buralar tahmin ettiğim gibi olduğu için mutluyum ama dediim gibi keşke bu sahne bir de tensel bir temasla :) bitebilseydi :img-icecr
Ya evet tensel temas bizde çok istedik ama vermediler.Şimdilik bununla yetinin dendi bize.Yetmiyor yaf.Azıcık tene dökülseydi fena olmazdı bu yaklaşımlar ama neyse aslanım çınar.Eller falan çalışmaya başladı.İlk fırsatta gece bankta hemen kolları attı mavinin omuzlarına.Bu adam işi biliyorda işte mavide çok çekingen girişemiyor doğru dürüst.
ya 20. bölümün özetini şimdi okudum yine heyecanlı bir bölüm bizi bekliyor anlaşılan aksak yine süpe rbir plan yapıyor acaba bu seferde hastaneyi falanmı bombalayacak yada hastaneye gidip çınarımı öldürecek artık herşeyi beklerim bu adamdan ayrıca mavi hastaneye gidince nasıl bir şeyle karşılaşacak anlamadım aksak hemen dikkatleri çekmiş anlaşılan bakalım neler olacak of ya perşembeye daha çok var şu özeti erken vermekle hem iyi ediyorlar hemde kötü off
Bence araları yumuşamışken ki bu bi kaç buluşmada tensel yakınlaşma olmaması daha anlamlıydı Mavi tam olarak içini döktü Çınar yakınlaşsaydı Mavi kesin karl,şılık verirdiolumlu yönde ama öyle oluncada sanki fırsat kollamış gibiydi ne diyordu Çınar önceden markette çalışırken 3-5 dk da olsa görüyordum okadarla yetinmeyi bilen sabretmeyide bilir bence böyle daha anlamlıydı parkta o kadar üzülmüşken hayata karşı yılgınlığından bahsederken Çınar gözyaşını silip sarılarak en güzel davranışı sergiledi bence ...
Bu bölümde Mavi-Çınar ilişkisinde ikinci bir başlangıç dönemi vardı sanki.
Evdeki ilk konuşmadan sonra birbirlerine dokunmadılar bile.
sonra sahilde helva sahnesinde Çınar yeniden tavlamaya çalışır gibiydi Mavi'yi. (Bu Çınar çok iyi flört ediyor yalnız bayanlar)
Sonra yalnız olmadığını ,, gemilerden bakanların bankta oturan iki kişi göreceğini söylediği an çözüldü Mavi de...
Ve tabii akşam buluşmaları.... ''II. Omuzda ağlama ve avunma çağı'' açılmış oldu.
Hayırlı olsun.........
dml kesinlikle yorumunu çok beğendim... kızım oldu.. işte bu söz üzerine.. çınar yaşadığına nasıl da pişman olacaktır.... düşünemiyorum bile...
Ümitle Arızanın halleri de çok dokundu bana...
Hele Arızanın Melihi o ağacında dibinde beklerken görüşü... Murat Daltabanın oyunculuğunu bir kez daha takdir ettim...
sonra Ümitin babasını görmeye gidişi...
adamın kalemi yerden alıp verdikten sonra benim de bir kızım var demesi.. ne kadar üzüldü ümit.. ne kadar kötü bir durum allahım.. babanla konuşuyorsun, ve o senin sen olduğunu bilmiyor... "kendi kızından" bahsediyor...
bir de ümitin durumu çok çok farklıydı...
arıza bir derece görmüş biliyor babasını hatta tanıyacak kadar hatırlıyor yani...
ama ümit..
senelerdir baba hasretiyle yanmış... sadece kardeşlerinden dinlemiş, resimlerle avunmuş...
ama asıl etkileyici sahneler Arızanın yaka paça kovuluşu ve hele hele o kafedeki sahnelerdi!
ümitin ağlayışı gözümden gitmiyor...
gözlerindeki o ifade...
"niye???" diye soruyordu sanki... melihin bakışı da çok farklıydı ümite... sanki beni suçlama der gibi!
ama elle tutulur tek bir neden yok adamın bu tavırları için...
hele yüzsüz yüzsüz para yardımı teklif edişi! belediye başkanı olucam anlayışlı olun deyişi!!! arızaya sonuna kadar katılıyorum böylesi pis bir adamdan haklarını söke söke almalılar.. sadece maneviyatla yetinmemeliler.. senelerdir çektiklerini geri döndürebilir mi? battıkları çamurdan kurtarabilir mi... özledikleri babalığı onlara gösterebilir mi.... kendini affettirebilir mi?
hiç sanmıyorum...
üstelik her türlü kötü işe bulaşmış olan bir adam bu bahsettiğimiz...
cidden geçmişini çok merak ediyorum.. almanyaya gitme sebebi, karısını çocuklarını terk etme sebebi... belki mavilerin annesi adamın neler yaptığını fark etti.. fazla düzgün bir kadın olduğu için bir seçime zorladı kocasını ve adam da parayı tercih etti, kendi yolundan gitmeyi tercih etti..
görücez görücez ama gördüklerimiz içimizi hiç açmayacak...
dml kesinlikle yorumunu çok beğendim... kızım oldu.. işte bu söz üzerine.. çınar yaşadığına nasıl da pişman olacaktır.... düşünemiyorum bile...
of of..
çınar çok hassas bir karakter biliyoruz bunu zaten...
kendini nasıl suçlu hissedecektir kim bilir şimdi!
olayda hiç bir suçu olmamasına rağmen bu olayın hayatını tamamen değiştireceğini düşünüyorum ki önceki bölüm özeti de buna dair bişiler söylüyordu... "(...)her şeyi değiştirecektir"
çınarın bakış açısını değiştirebilir her şeye...
bilmiyorum şu an aklıma gelen mesela "benim yüzümden o kız babasız kaldı..." düşüncesi daha sonra dolaylı olarak ucu aksaka ve yani maviye de dokununca çınarın ilk defa kafası karışabilir...
bu aşk sadece kendisine zarar verse umrumda değil çınarın biliyoruz bunu!
aksak öldürse beni umrumda değil diyordu hatta...
ama kendisi ve aşkı yüzünden başkalarına zarar vermek..
zarar vermenin ötesinde ölümüne neden olmak...
çok şeyi değiştirir....
hem de çok
Çok çok güzel bir bölümdü herhafta başak bir oyuncu devleşiyor bu hafta nın kahramanı olarak 3 başrol ıyuncu dışında Ümit i görüyorum.Babasını hiç tanıyamamış olmanın verdiği heyecan ve görme isteği yaşadığı hayal kırıklığı cafeden çıkarkenki hali çok iyiydi.
İlk 10 dk lık Çınar ın evindeki sahneyse tensel temas olmadan da aşkın yoğunluğunu yaşattı bağırış çağırış olmadan kimse kimseyi suçlamadan her iki taraf içinde aslında 3 taraf demeliyiz bütün gerçeklerin tüm çıplaklığıyla ortaya çıkışıydı bu konuşma nasılki Mavi ve Çınar ın biribirşlerini gerçekten çok sevdiklerini birlikte olmadan yaşamanın her ikisi içinde ne kadar zor olduğunu ve birbirlerine olan güvenin tam olduğunun göstergesiyse Mavi nin Aksak ı bir baba gibi abi gibi gördüğününde göstergesiydi ama Aksak efendi bunu kabullenemedi.
Aksak ın yapabileceği türde bir olay değildi bu olay ama bütün oklar onu gösteriyor bence bu iş MELİH VE KARANLIK DÜNYASININ İŞİ ...
20.bölüm özetinden anladığım kadarıyla senaristler sağ gösterip sol vurdu.buradan da anladığımız aksak değil, melih bey ve çetesi suikast yaptı...ne oldu yani böyle ben anlamadım.yakup neyi halledip gelmiştiki peki..
niye bombadan falan konuştularki..çınar tamamen ortadan kalksa mavi seni sever mi ?aksak ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu?sabun kadar bişi, zaman ayarlı...falan filan...
velhasıl kelam aksak da niyetlenmişti çınarı ortadan kaldırmaya; ama melih bey daha doğrusu mahmut ağa elini çabuk tutmuş:(
bu arada aksak, mavinin kendisine inanmamasına kızıp, korkunç planlar yapacakmış..ermiyesice planları o yapıyo başkaları uygulıyoo
of of..
çınar çok hassas bir karakter biliyoruz bunu zaten...
kendini nasıl suçlu hissedecektir kim bilir şimdi!
olayda hiç bir suçu olmamasına rağmen bu olayın hayatını tamamen değiştireceğini düşünüyorum ki önceki bölüm özeti de buna dair bişiler söylüyordu... "(...)her şeyi değiştirecektir"
çınarın bakış açısını değiştirebilir her şeye...
bilmiyorum şu an aklıma gelen mesela "benim yüzümden o kız babasız kaldı..." düşüncesi daha sonra dolaylı olarak ucu aksaka ve yani maviye de dokununca çınarın ilk defa kafası karışabilir...
bu aşk sadece kendisine zarar verse umrumda değil çınarın biliyoruz bunu!
aksak öldürse beni umrumda değil diyordu hatta...
ama kendisi ve aşkı yüzünden başkalarına zarar vermek..
zarar vermenin ötesinde ölümüne neden olmak...
çok şeyi değiştirir....
hem de çok
Bunlar benim dün akşamdan beri aklıma gelip de hiç olmamasını temenni ettiğim olumsuz düşüncelerin bir özeti adeta.
Ama sağduyu bu sonuçları getiriyor.
İnşallah Çınar da gerçekleri çarpıtarak algılamaz ve korkularına yenik düşüp kaçmaz bu aşktan ve Mavi'den..............
Ama oladabilir dml...
ipuçlarını çok iyi analiz etmişsin, çok iyi bir yorum çıkmış ortaya tebrikler.........
Ama yine de gerçek olmazlar umarım.
Tam tahmin ettiğim gibi özette yazanlara bakılırsa Mavi Çınarın yanına yaklaşamayacak hastayken büyük olasılık. Ya Aylin ya da Selahattin engelleyecek. Zavallı Çınar kendinde olsa onu ister ama komadaysa Mavinin yanına gelmesi olanaksız olacak gibi. Aylin de fırsattan istifade yapışacak Çınara.
Önümüzdeki bölüm herhalde çInar hep hastanede olacak.
Arkadaslar, ben yurtdisinda oldugum icin henuz yeni bolumu izleyemedim. Ama anlatilanlardan durum pek parlak degil.
Bir erkek olarak (forumda cogunluk bayan elbette) ne Aksak gibi ne Cinar gibi olabilecegimi hissediyorum. Mavinin agzindan iyi bir seyler ciksin diye bekliyorum. Cinarin biraz olsun yuzu gulsun istiyorum. Ben sahsen beni bu kadar tersleyen bir kizin uzerine gidecek cesareti bulamam.
Aksak'in babasiyla olan iliskisinin gelisimi beni en duygulandiran kisimlardi. Babasini kaybetmis birisi olarak huzunlendiriyor beni ama bir yandan dusunuyorum da anneme boyle eziyet etseydi babami asla affetmiyebilirdim de. Emin degilim.
Aksak bastan sona yanlis. Maviye duydugu his de sakat bir zihnin urunu bence. Aksak'in yaptigi tek bir seyi yapardim, ne pahasina olursa olsun annemin kolyesini almaya calisirdim. Ama Maviyi o kadar seviyor olsaydim birakirdim Cinar'la mutlu olsun. Dogru olan bu. Benle kahrolmasini niye isteyeyim ki?
Dizide her sey zihnimdeki Istanbul'u canli tutuyor- uc yildir uzak oldugum Istanbul'u. Giderken "kalabaligindan biktim" dedigim Istanbulum.
Neyse saat sabaha karsi iki bucuk ve ben konunun disina cikmayayim. HP sahane devam ediyor.
Hepinize selamlar
herzamanki gibi çok güzel bir bölümdü.herşey beklediğimiz gibi gelişti.bu arada patlama sonrası çınara yapılan kaza makyajı bence kusursuzdu.çok gerçekçiydi.etkilendim.tebrikler
Yakup: Sabun kalıbı kadar bişey
Aksak: Ee o kadarcık şey neyi patlatacak Yakup?
Yakup:Aa boyuna aldanma...bi patladımı ne araba kalır ne de başka birşey..
Aksak: Usta zamanını nasıl ayarlayacağız? Var mı bir mekanizması falan?
Yakup: Saatli dedik ya işte.Kurdukmu çalışacak, biz ne zaman istersek o zaman..
Bumm!!
Aksak: Bumm ha?
Bu repliği buraya koydum bomba konusu çok tartışıldı, hatırlatma olsun diye..
bimkoliğin yazdığı mesajdan bombanın zaman ayarlı olduğu anlaşılıyor (ki ben de mızrak_tutucu gibi kontağa göre ayarlandığını düşünmüştüm) ama o zaman niçin çınarın, selahattin başkomiserle gitmesi sağlandı? bombalar hakkındaki bilgim filmler sayesinde artsa da fazla değildir ama madem zaman ayarlı, bu bilgiden çınar kendi arabasıyla gitseydi de zamanı gelmedikçe bomba patlamazdı sonucunu çıkarmak sanırım yanlış olmaz. kısacası çınarın selahattinle gitmesinin gereksiz bir ayrıntı olduğunu sanmıyorum. ne düşüneceğimi şaşırdım açıkçası.
aklıma takılan bir şey daha var: bomba madem zaman ayarlı, çınarın o saatte işten çıkacağı nereden biliniyordu? evet o gün olağan bir gün değildi ( bombayı yerleştirenler düğünü elbette ki bilmiyorlardı, dolayısıyla ona göre hareket etmiş olamazlar) ama yine de zamanlamanın bu kadar cuk oturması bana biraz fazla rastlantısal geliyor. yani çınar düğünden öyle bir saatte döndü ki, bu saat tam mesai çıkışına, hem de bombanın ayarlanmış saatine denk geldi. bombanın türü tüm düşüncelerimi altüst etti, zaman ayarlı olması garip geliyor hala.
aklıma takılan bu 2 konuda cevaplarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
yaa ben de çok kötü oldum akşam yaa.o polise çok üzülcek çınar ya.bölüm özetinin hemen çıkması çok ii olmuş.walla çatlıyorum diğer dizilerinkini beklerken.yazık ya bünyaminle ayşegül de çok kötü olacaklar.bence arabayı patlatan kesin aksak.ama daha kötü bi planı nasıl yapacak merak ediyorum.acaba maviyi kaçırcak fln mı??
bimkoliğin yazdığı mesajdan bombanın zaman ayarlı olduğu anlaşılıyor (ki ben de mızrak_tutucu gibi kontağa göre ayarlandığını düşünmüştüm) ama o zaman niçin çınarın, selahattin başkomiserle gitmesi sağlandı? bombalar hakkındaki bilgim filmler sayesinde artsa da fazla değildir ama madem zaman ayarlı, bu bilgiden çınar kendi arabasıyla gitseydi de zamanı gelmedikçe bomba patlamazdı sonucunu çıkarmak sanırım yanlış olmaz. kısacası çınarın selahattinle gitmesinin gereksiz bir ayrıntı olduğunu sanmıyorum. ne düşüneceğimi şaşırdım açıkçası.
aklıma takılan bir şey daha var: bomba madem zaman ayarlı, çınarın o saatte işten çıkacağı nereden biliniyordu? evet o gün olağan bir gün değildi ( bombayı yerleştirenler düğünü elbette ki bilmiyorlardı, dolayısıyla ona göre hareket etmiş olamazlar) ama yine de zamanlamanın bu kadar cuk oturması bana biraz fazla rastlantısal geliyor. yani çınar düğünden öyle bir saatte döndü ki, bu saat tam mesai çıkışına, hem de bombanın ayarlanmış saatine denk geldi. bombanın türü tüm düşüncelerimi altüst etti, zaman ayarlı olması garip geliyor hala.
Çınar başkomiserle gittiği sırada ve karakol çoğunluğu düğündeyken arabanın başınınboş olması sağlandı ve bomba o sırada yerleştirildi..
Zamanını da kapı açıldıktan on saniye sonraya falan ayarlamışlardır herhalde.
Bomba işinden anlayan varsa belki daha aydınlatıcı olabilir.
Çınar başkomiserle gittiği sırada ve karakol çoğunluğu düğündeyken arabanın başınınboş olması sağlandı ve bomba o sırada yerleştirildi..
bu bomba işini daha sonraki bölümlerde öğrenicekmişiz gibime geliyor çünkü dizide hiçbir soru işaretine yer verilmiyor..
ama shuis'in dedii doğru sonuçta yakupun çınarı takip ettiğini falan göstermediler ki tam olarak bilemeyiz ne zaman koyulduğunu bombanın, bombayı onlar da koyduysa, başkaları da koyduysa fark etmez yani o açıdan..
sonuçta eğer selehattin başkomser "benim arabayla gel" demeseydi orda çınar ölecekti bence arabaya biner binmez.. demek istediğim bombayı koyanlar daha önce de koymuş olabilir ki bu her iki durumda da gün ortasında gerçeklemiş olması gereken bir şey...
neyse:)
illa ki açığa kavuşur bence senaristlerimiz bizi soru işaretleriyle bırakmaz..
mizrak_tutucu
24-03-06, 21:25
Çınar gibi çalışma saatleri belirsiz bir adamın arabasına zaman ayarlı bomba koymak çok da mantıklı bir şey degil. Adamın çalışma, işe gidiş ve işten çıkış saatleri belli degil ki...Kontak çevrildiginde patlayacak bomba koymak çok daha mantıklı. Sonuçta bombanın amacı Çınar'ı öldürmekti, terörist bir eylemle civardaki herkesi havaya uçurmak degildi. Bu nedenle bombanın mekanik ayarlı oldugunu ve kontaga göre ayarlandıgını düşünüyorum.
mizrak_tutucu
24-03-06, 21:26
Bölüm özeti, bombanın suçlusunun bölümde görülenin aksine Aksak ve Yakup olmayacabilecegini, Bitlisli Mahmut ve ekibinin işi olabilecegini ima ediyor. Durum böyleyse Aksak ve Yakup'un arasındaki konuşma, bomba imalatına başlandıgı, Yakup'un bir nedenle patlayıcı aldıgı ama bombayı yapma fırsatı olmadan başka birinin Çınar'ın arabasına bomba koydugu sonucuna varılabilir.
İkinci seçenek ise Yakup'un kasa açmak için plastik patlayıcı aldıgı ve işten kayboldugu süre için patlayıcı almaya gittigi ve patlayıcının gücünü göstermek için arabayı bile parçalaybilecegi örnegini verdigidir.
Ama özet de şaşırtmaca olabilir ve bombayı kimin koydugu uzun süre ortaya çıkmayabilir.
gülündikeni
24-03-06, 22:11
Diziyi bugün tekrar izledim Aksak ve Yakup arasindaki su konusma dikkatimi çekti;
Aksak:yerlestirdin mi?
Yakup:Yerlestirdim yerlestirmesine de bu is çok büyüyecek Aksak altinda kalmayalim sonra
Aksak:Kalmayiz,kalmayacagiz da asil bu geceden sonra açilacak önümüz(Arsen ve Jileti kastederek)bu Tomla jery birsey bilmiyorlar degil mi?
Yakup:Yok aksam ise çikacakmiyiz dediler,yok dedim.
Bu konusmalardan benim anladigim Yakup bombanin saatini aksama ayarladi bu isi aksam yapmayi düsünüyorlar.Ama bomba gündüz patladigina göre demek ki Çinar'in arabasina kontagi açinca patlayacak baska bir bomba yerlestirildi.Yani Çinar'in arabasina biri zaman ayarli biri kontaga bagli iki bomba mi yerlestirildi acaba?Biri Aksak ve Yakup tarafindan digeri Melih Beyin adamlari tarafindan.
arsenin haberi yok aksağın çınara süikast yapacağından..
aksak, yakuba bu tom ve jerry nin haberi yok dimi demişti..
aksak yaptırdı %99,5 ..ama sonradan senaristler aksağa kıyamayıp silah ve uyuşturucu kaçakçısı mahmut-melih ikilisine sevk ederlerse bu suikastı bilemem..çok yanıltıcı olur..çünkü yakup işi halledip geldiğini söyledi .
sen bakma bana yakup demek istedim ama üzüntüden arsen yazmışım.Ben bugün boyunca şeyi düşündüm yakup demişti ki saat ayarlı ama kontak ayarlıydı bomba bence ne melih nede aksak masum bence ikiside suçlu çünkü arabada bence 2 bomba var çünkü çok güçlüydü o derece bir bombayı yakubun hazırlaması mantıksız olur bence
Ya evet tensel temas bizde çok istedik ama vermediler.Şimdilik bununla yetinin dendi bize.Yetmiyor yaf.Azıcık tene dökülseydi fena olmazdı bu yaklaşımlar ama neyse aslanım çınar.Eller falan çalışmaya başladı.İlk fırsatta gece bankta hemen kolları attı mavinin omuzlarına.Bu adam işi biliyorda işte mavide çok çekingen girişemiyor doğru dürüst.
bende istedim söyle bir dayanamıyorum sanesi ama bize bunla yetinin dediler sonrada çınarı ne hale soktular bu senaristlerde en az aksak kadar acımasız
ortada 2 bombanın olduğunu varsayarsak (bunlardan 1.sinin aksakla yakubun bahsettiği ama henüz hayata geçirmedikleri plandaki; 2.sinin de melih beyle konuşan adamın emriyle konan bomba) ve bu bombalardan melih beyin yandaşlarının koyduğunun kontağın çevrilmesiyle patladığını düşünürsek (ki kimin koyarsa koysun yeter ki bu tür bomba olsun) sorduğum sorular cevaplanıyor aslında. dürüst olmak gerekirse aksakla yakubun konuşmalarını replikleri okudukça hatırlıyorum. bimkoliğin yazdığını okuduğumda, "yanlış düşünmüşüm kontakla ilgisi yokmuş, zaman ayarlıymış" diye aklımdan geçirmiştim ama gülündikeninin yazdığı replik ilk düşüncemin pekala doğru olabileceğini düşündürtüyor. bakalım başka replik gelecek mi :)
zaten bu patlamadan aksakla yakubun sorumlu olmaması onları seyirci gözünde eski masum (!)yerlerine oturtacaktır. gerçi onların sorumlu olmadığı ortaya çıksa da, bu, O'nların da böyle bir patlama gerçekleştirmek istediği gerçeğini (öyle bir planın gerçekten varolduğunu varsayarsak) de ortadan kaldırmaz ya!
unutmadan; mavinin melih beye çıkışı, arızanın öfkesi, ümitin umutsuzluğu çok güzel işlenmişti.çınar ile mavinin arasındaki problemlerin çözülmesi de iyi oldu.bu patlama daha da yakınlaşmalarına sebep olacaktır. ancak mavinin mantığının işleyişi bana bazen garip geldiği için şundan endişeleniyorum: çınar maviye melih beyin kirli işlerinden bahsedeceği sırada mavi çınarı susturdu. ileride mavi "çete yetmedi, şimdi de babamla mı uğraşıyorsun?" türünde bir suçlamada bulunur mu? gerçi terazide kendisini istemeyen bir baba ile çınar var ama mavinin mantığının ne yönde çalışacağından emin olamıyorum ki!
dün akşam o polisle birlikte ben de öldüm...
gerçekten o an hissettiklerimi açıklamak o kadar zor ki!
daha önce başka dizilerde de böyle sahneler izlemedik mi? izledik...
ama bu dizide aynı olay o kadar farklı yansıdı ki... nasıl, niye farklı anlatamam ama farklıydı işte... sadece bir sahnesi vardı o polisin ama o kadar etkiledi ki ölüşü... o kontağı çevirmeden önceki son gülümseyişi... ağır çekimde çınar telefonda konuşurken dönüp polisle gözgöze gelişi...
eminim çınar kendine geldiğinde bunlar geçecek aklından...
o polisle son kez göz göze gelişi....
"bir kızım oldu!"
bence bu durum çok çok önemli...
düşünün bir...
çınarın en büyük isteği ne? hayali ne? bir kızının olması...
sonra ne oluyor?
kendisi için koyulmuş bir bombadan şans eseri kurtuluyor.. ama nasıl? daha yeni doğmuş bir kız çocuğunun babası ölüyor onun yerine...
senaristler her şeyi o kadar ince düşünüyorlar ki, her sahneyi incelesek kim bilir daha ne detaylar çıkar..
repliklere baksak daha neler neler fark ederiz...
o son sahneyi unutmayacağım...
ne yalan söyleyim bana da öyle geliyor her ne kadar olmasını istemesemde muhtemel bişey çünkü çınar başkalarını kendini düşündüğünden daha çok düşünüyor mesela mavi tamam seviyor ama yaptıkları ortada zaman zaman kenini nasıl zor durumda bıraktığı ortada dahası Aylini nasıl düşündüğü ortada sonuçta karısı onu aldatmış "aman banane eden bulur ne hali varsa görsün" diyebilirdi ve hiçbirimiz suçlayamazdık onu ama adam tuttu kıza nasıl yardım etti nasıl destek oldu çünkü kendini düşünmüyor istiyor ki herkes mutlu olsun,mavi vurulduğunda bile hiç suçu olmadığı halde kendinden bildi şimdi bu zavallı polisin ölümünüde kendinden bilcek ve aksakın yaptığını düşünürse(ki ben bölümü izlemeden de inatla söylüyordum melih yaptı) maviden hepten uzaklaşır
Komplo teorisi size Melih Bey telefon açıp Çınar'ın çok ayaklarına dolandığını bir ara konuşup kulağını çekin dedi!
Selahattinde kendi arabasına o yüzden o konuları konuşmak için Çınar'ı çağırdı!
O arada boşluktan faydalanan Melih bey'in adamları Çınar'ı susuturmak için arabaya bomba koydular. Olamaz mı?
Uçtum mu?
Bir hayalin arkasından gitmek hayata sarılmak kopmamacasına!
Bu dizide olan biten herşeyden Türkiye vatandaşı olarak gurur duyuyorum. Çünkü baştan sona yetenekli insanlardan kadrosu oluşmuş en ufak bir tereddüte ilk bölümden beri mahal vermeyen bir dizi!
Her bölüm yorumunun başında ki mesajımı diyorum ki hayır ya bu sefer dizinin kendinden değil içeriğinden bahsedeceğim olmuyor işte!
Bu diziyi seyredilir halinden çıkarmayan o müthiş yeteneklerin önünde saygıyla eğiliyorum. Açıkçası herhalde mesajlarımı dizi oyuncuları hakkında fikirleriniz diye sorsalardı sayfalarca yorum biriktirmiştim.
Dizi bitiyor bakıyorum ardından bir on dakika reklam falan ben hala bakıyorum neden diyorum ne varki yok. Bu dizi bitince sanki bende bitiyorum diziyi dizi gibi değil hayatımın bir parçası olarak görmem bu dizinin beni manyak etmesinden ziyade bu ruh halini yaşamamdan kaynaklanıyor.
En zor durumlarımızda yıkıldığımız anlarda dizimiz bitiyor diye isyan ettiğimizde en çok isyan eden en çok destek olmaya çalışan üyelerden biri olmak bu dizinin diğer üyeler tarafından da seyredilmesi için tabiri caizse her türlü yayılımcılık politikasını sergilemekten geri kalmadığım için kendimle ve burada bize destek olan mod'lerimize teşekkür ediyorum.
ne mutlu ki bize bu dizi 13. bölümden sonra naçizane çabalarımız sayesinde devam etmiş ki iyiki de etmiş bize her bölümünde sinema vari bir şölen izletiyor...
Gelelim dizimizin konusuna :)
Çınar Mavi ve Aksak üçgenini bir sac ayağına benzetmek gibi oldu ki bu hepsine zarar verecek bir durum ne yazık ki bir olmazsa diğerleri ayakta kalamaz kalamayacakta Çınar'a zarar verirse kendine ve Mavi'ye zarar verceğini düşünmeyen bir Aksak var ki!
Dün gece bittiği anı şahsen bizzat kendim izleyip şahit oldum. aksak gibi gözü dönmüş seri manyakın aşkı can yakıcıydı.
Çınar ile Mavinin karşı koyamadıkları aşkı...
Mavi'nin yüzümü kara çıkarmaması... :)
Ümit harikaydı Cansu Koç'u tebrik ediyorum...
Arıza'nın baba haykırışları
Mavi'nin tüm aileyi yeniden toparlama çabasından kendini Çınar'ın kollarına teslim etmesi dizinin güzel ayrıntılarındandı.
Mavi ve ailesinin haline o kadar çok üzülüyorum ki Aksak bile Mavi'yi ezdi dünkü bölümde sen garibansın Mavi! Şans dağıtılrıken unutulanlardansın!
Sanki kendi çok şanslı ya!
bence Mavi'nin en büyük şansı Çınar o da bunun farkındaymışta maksat biz acı çekelim olmaz ki!!!
Ne olursa olsun senaryoda bir kopukluk olduğunu hissetmeye başladım 13. bölüm sonrası dizinin bitme ve uzama kararı, senaristlerin Türk halkının aşıkların ayrılığı olduğunu sanması üzerine yaratılan bir ayrılık!!!
ve en sonunda bizim dizimizin izleyicileri acı çekmek değil aşk izlemek istiyorlar diye yapılan birden bire barışma ! Zaten olan barışmadan da birşey anlamadık ama!!!
Yine de izleyicilerinin bu kadar farklı konuyu 6 bölüm içinde sindirmesinin ne kadar zor olduğunun farkındalardır umarım :)
Komplo teorisi size Melih Bey telefon açıp Çınar'ın çok ayaklarına dolandığını bir ara konuşup kulağını çekin dedi!
Selahattinde kendi arabasına o yüzden o konuları konuşmak için Çınar'ı çağırdı!
O arada boşluktan faydalanan Melih bey'in adamları Çınar'ı susuturmak için arabaya bomba koydular. Olamaz mı?
Uçtum mu?
ben dizinin son bölümünü izlemeden bile bunu düşündüm çünkü aksak yaparsa millet aksak allah belanı versin diye izleyemez aksak sahnelerini, hem dizinin cilvesi aksak yakup arsen jilet mavi hepsi hırsız ama biz hiçbirine kızamıyoruz ama tutupda katil yaparsa hangimiz iyi gözle bakabiliriz ki
yakupla aksakın konuşmalarında bomba değildi diye kıvırmazlarsa 2 bomba vardı büyük olan kontağa bağlı melih beyinkiydi,aksakların yerleştirdiği bomba fıs çıkmıştır belki yakup becerememiştir
Bölüm özeti hakkında yorum yapmama kararı verdim aslında yapılan davranışlar karşısında hiç yorum yapmamayı düşünüyordum ama HP'yi kişi haklarına saygı göstermeyenlerden daha çok seviyorum. Bölümü hazmeden yeni bölüm yorumu yapmak çok zor geliyor. Buradan da naçizane senaryoma gösterdiğiniz beğeniden dolayı hepinize teşekkür ederim...
Bu arada bu bölüm gerçekten çok duygusaldı. ben açıkçası bu bölümde favori sahnelerimi belirtmek istiyorum...
1- Çınar'ın evinde Aksak Mavi Çınar aşk üçgeni oyunun galipleri, kaybedenleri
2- Ümit'in cafedeki baba özlemiyle bakışları ve Mavi'nin güçlü duruşu
3- Mavi'nin ilk defa kendini birinin kollarına bırakmanın verdiği rahatlığı
4- Aksak baba ve rakı sohbetleri
5- Çınar'ın gülümsemedi iyi niyeti ve patlama sahnesi (En çok bu etkildi aslında ama replik açısında da değerlendirdim :) )
Ve sayamadığım diğerleri.....
gülündikeni
24-03-06, 23:39
Ben önceki bölümlerde Mavi'ye sinir oluyordum,kivircik saçlarini yolasim gelirdi.Ama dünkü bölümü izledikten sonra ben Mavi'yi anlamaya basladim.Aslinda Mavi Çinar'in suçsuz oldugunu basindan beri biliyordu,ona inaniyordu hep inanmisti.Vuruldugu sabah anladiki Çina'la birlikte olmasi imkansiz,Çinar istemese bile O'nun çevresinden kendine zarar gelecek o yüzden Çinar'dan uzaklasmaya karar verdi.Ama bunun için bir bahaneye ihtiyaci vardi oda ''beni sen yakalattin,senin yüzünden kursun yedim bahanesiydi''bunun böyle olmadigini bilsede böyle davranmak zorundaydi.
Aksak'a iyi davranmasinin ve onun hediyesini kabul etmesinin sebebi bence Çinar'i suçladigini ve onu unttugunu düsünmesini saglayarak Aksak'in Çinar'a zarar vermesini önlemekti.Mavi Aksak'i iyi taniyor onun Çinar'a zarar verecegini biliyordu.O yüzden öyle davrandi.
Diyelimki bombayı Melih bey koydurttu. Olay yine Aksaka maledilmek istenecek ki özette buna benzer birşey yazıyor. Selahattin nasıl Çınara bırak bu Melih beyin peşini dediyse bombayı koyanın Melih bey olduğuna yüzde yüz emin olsa bile vay Çınara bomba koymuş diye Melih beyi yakalamaz. Malum derin devlet meselesi. Hemen olayı Aksaka yamamaya çalışacak. Herkes Çınar gibi dürüst polis değil ki, hele Selahattin hiç değil.
Evet az once tamamini izleyebildim..Ama su saate kadar nasil dayandim bir de bana sorun..
Bu dizi benim hayatimi karartiyor arkadaslar ya..Mesela bugun begendili kebapyapiyim dedim..Yemegi yaparken paso aklimda mavinin, cinarin evine yemege gittigi sahne..Ve cinarin yaptigi yemekler vardi..Bu dizi beni benlikten cikardi ya Allah hayir ede. :blush:
Gelelim benim dizi yorumlarima.
Ilk sahne muthisti..Belki biz daha fazla yakinlasma bekliyorduk ama mavinin , cinarimizin yuzunu o kadar guldurdugunede sukretmek gerek.Yalniz bu bolumde mavi daha inandirici , daha icten oynadi sanki..hele sen bana yalan soylemezsin cinar , derken bakislari artik seninle olmak istiyorum dediginin kanitiydi.. Cinarin oyunculuguna kelime bulamiyorum..bir insan bu kadarmi inanarak oynar, bu kadar mi hakkini verir oynadigi karakterin. Mavi konusurken , yuzunde beliren sevinc, yikilma, umutlanma,saskinlik ifadelerini nasil bize yansitabiliyor hala anlayamiyorum..
Park sahnesinde sanki maviyi yeniden tavlamaya calismasi.birbirlerini yeni taniyormuscasina yanyana otururken ellerini dizlerinin arasinda zoraki tutmasi. Samki maviye sarilsa urkutup kacirmaktan korkarcasina,cekingen davrasnmasi...tek kelimeyle muthis..
Gece park sahnesinde artik mavinin cozulmuslugunu gormek de benim icimi parcaladi dogrusu..Mavinin sonunda siginabilecegi tek limanin Cinar oldugunu gorup bosalmasi iyiydi.O kizada hak vermemek elde degil. Yillarca baskalarinin derdine care bulmak icin kendi sIkIntIlarini, icindeki en derin kuyuya gommenin ne demek oldugunu cok iyi bilirim. O duygulari , o yikilmisligi ancak cinar gibi bir adam cikartabilirdi ve basardida.Biraz zahmetli oldu..Sise sise rakilara mal oldu ama olsun.Sonunda basardi ya..Yilmadi aslanim cinar. :img-ok:
Aksakla mavinin konusmasi..
hani cinarin evinden dondukten sonra..Bu pis aksak maviyi boyle yaninda tutuyor iste. Onun yikilmisligi yetmiyormus gibi ustune tuz biber serperek..Sen zaten zavallisin, sen bana mahkumsun tavirlari..Ne demek ya, anan yok, baban yok, hayatin zor..Yani senin tek kapin benim.Donup dolasip bana geleceksin..Adam baska kapilara gitme ihtimalini bile sifirliyor resmen kizin beyninde. ne bicim bir karakter bu ya.. :img-fear2
Aksaki gorunce ister istemez sunu dusunuyorum..Onun gibi, cevremizde hirsina yenik dusen ne kadar cok insan var acaba.Hirslarini elde etmek, istedigi seyi alabilmek icin etrafindakilere zarar veren ,hic dusunmeden aklina gelen ilk seyi yapan ne kadar cok insan var kim bilir.. :img-fear2 ...
Aksaki Cinarin evinde yikilmis olarak gorunce cok uzulmustrum ama Cinar icin bu kadar canice planlar yapmasi , gerceklestirememis bile olsa bunu dusunmesi bile benim icin Aksaki gozumde bitirdi. Ki ben o patlayan bombanin Aksakin plani oldugunu dusunmuyorum..Yada soyle soyleyim aksagin planladigi iseyin gerceklestigini sanmiyorum.
Umit bu genc yasina ragmen,, tipki cinar gibi bu bolumde duygularini bize cok guzel yansitti dogrusu. Aslinda bu bolumde sanki replilkerden cok gozler, mimikler konustu, yaniliyormuyum.Her oyuncu sanki agziyla degilde yuzleriyle konustu, Muthisler gercekten.
Gulayin kasla goz arasi terimi beni bitirdi.Bayiliyorum bu kizin cilveli hallerine ya..Ne kadar samimi ne kadar icten o oyle.
Aksakla yakubun hain planlarinin yaninda, hic sevmedigim arsen gozumde meleklesti inanin. Acemi asik halleri yakisiyor ona.Birde Gulay aksakin karsisinda tekleyince ,onu teselli edercesine goz kirpmasi cok hostu gercekten, Canim , gulay nasil yayildi onun bakislariyla oyle ..:icon_whis
Ariza nin maddiyat dusunmesi bana cok normal geldi..Yani Arizaya uyan bir tavir..O yillarca parasizligin ,fakirligin acisini cekmis.Kendinden iyi durumda olan baba bozuntusundan bunu sormak onun hakki diye dusunuyorum.Bu adamdan hemde fazlasini istemeli bu cocuklar..Ahlaksiz melih alman kizindan dunyalar guzeli diye utanmadan bahsederken, bu cocuklari nasil kiracagini hic mi dusunmuyor.Bu kadarmi kalpsiz ruhsuzsun sen..
Aysegulle Bunyamin cok hostu gercekten.Prensesler gibiydi gelinimiz..Ama arkadaslar bunyamin cok kazma ya..Hani aysegulun etegine basinca acemi acemi, ilk defa bir gelinin yaninda duruyorum demesi yok mu oldurdu beni gulmekten.
O gencecik polis hemde daha yeni bir bebegi olmus..Bu cok koydu iste..Keske bebeginin oldugunu bari bilmeseydik garibanin. Eminim senaristlerimiz ileriki bolumlerde bir guzellik dusunuyorlardir ama onun oyle masum masum gulerek olume gitmesi hic iyi olmadi dogrusu..Cok agladim cok..Hele Cinarimi oyle kanlar icinde gorunce kalbim sIkIsti ya. Offff...
Aklima ilk gelenler bunlar ..Ama hala sanki o patlama olayi burada yasanmis gibi icim sIkIliyor. Gelecek haftaya kadar nasil dayanacagiz bilmiyorum..Yine 35 kere ayni bolumun tekrari..45 kere dokuzun koydugu klip.. Ruyalarda cinar ve maviv,.vs..vs....Allah sonumuzu hayir etsin. :blush:
Arkadaslar sorumu mazur gorun ben son bolumu seyretmedim ama patlama ne kadar hasar verdi? Sizce bir C-4 olabilir mi? Eger oyleyse Aksakla Yakub'un eline gecmesi hayli zor gibi
19ncu bolumu izlemeyi simdi bitirdim...biliyorum bu bir dizi...cinar bir hayal kahramani evet ama onu o halde kanlar icinde gorunce oyle fena oldum ki ...
ben yorum dahi yapamayacagim begeni ile izledigim bu bolum hakkinda...
yuregim acidi resmen.... ya arabadaki polis... ah nasilda masum yuzluydu ah cok fena cok :( yenide bebegi olmus ... :( o kesin kurtulamamistir.... agliyorum onun icin suan....cinarim oyle kanlar icinde savunmasiz yatiyor yerde...ay cok uzuntulu bitti sonu cok... nasil bekleyecegim gelecek bolumu... cok etkilendim... bu gece uyabilicegimi sanmiyorum :(
insallah cinar'a birsey olmaz....dayanamam buna:(
Bir hayalin arkasından gitmek hayata sarılmak kopmamacasına!
Bu dizide olan biten herşeyden Türkiye vatandaşı olarak gurur duyuyorum. Çünkü baştan sona yetenekli insanlardan kadrosu oluşmuş en ufak bir tereddüte ilk bölümden beri mahal vermeyen bir dizi!
Her bölüm yorumunun başında ki mesajımı diyorum ki hayır ya bu sefer dizinin kendinden değil içeriğinden bahsedeceğim olmuyor işte!
Bu diziyi seyredilir halinden çıkarmayan o müthiş yeteneklerin önünde saygıyla eğiliyorum. Açıkçası herhalde mesajlarımı dizi oyuncuları hakkında fikirleriniz diye sorsalardı sayfalarca yorum biriktirmiştim.
Dizi bitiyor bakıyorum ardından bir on dakika reklam falan ben hala bakıyorum neden diyorum ne varki yok. Bu dizi bitince sanki bende bitiyorum diziyi dizi gibi değil hayatımın bir parçası olarak görmem bu dizinin beni manyak etmesinden ziyade bu ruh halini yaşamamdan kaynaklanıyor.
...
hyoldaş çok güzel anlatmışsım ruh halimizi yazının tümü çok güzel iyiki 13. bölümden sonra bitmemiş etrafımdaki insanlara bende bakılıyorum giderek hızla artan bir hırsız polis hayranlığı söz konusu bende bu yeni kitleye elimden geldiğince dizinin geçmişini anlatıp bu siteyi referans gösteriyorum ve burada olmaktan sizlerin arasında bulunmaktan HIRSIZ POLİS dizisini seyretmekten onur duyuyorum.
Arkadaslar sorumu mazur gorun ben son bolumu seyretmedim ama patlama ne kadar hasar verdi? Sizce bir C-4 olabilir mi? Eger oyleyse Aksakla Yakub'un eline gecmesi hayli zor gibi
gumuşcüm patlayıcının niteliğini bilemiyorum ama çınarın arabası tamamen yandı ve maalesef arabanın içindeki o dünyalar tatlısı polis memuru da hayatını kaybetti...çınarda oldukça ağır yaralı sanıyorum..kanlar içinde yerde, hareketsiz, perişan ve o kadar savunmasız...
bu diziden sonra polislere bakışımda farklılaştı...hele o masum, gencecik yeni baba olmuş, güler yüzlü polis memurunu kardeşimmiş gibi hissettim ve onun için ağladım.birde cafede ümitin babasının yüzüne yalvarır gibi bakıp da orada çakılıp kalışında ümit ağladı ben ağladım... :img-cray:
Gecikmeli olarak seyrettigim icin ben izledigim zaman yorumlar sayfalari doldurmus hatta yeni bolum ozeti gelmis oluyor. Yine de kendi payimdan bir kac seyi yazmak lazim herhalde.
Bu bolum, dizinin bugune kadarki en guzel bolumuydu. Yapim ekibinin bundan sonraki bolumlerde bu bolumdeki performanslarini da asacaklarina suphem yok. Oyuncularin performanslari icin her bolumden sonra sifat avina cikiyorum ama ne care !! Oyunculuk nedir sorusuna budur dedirten performanslarini alkislamaktan baska soyleyecek birsey bulamiyorum. Ozlem Duvencioglu icin bos bos bakiyor, yeteneksiz, Timucin Esen in karsisinda cok acemi kaliyor diyenler bu bolumde gozleriyle konusan, Mavi karakterini yeni bir zirveye tasiyan bu genc oyuncunun performansini izledilerse acaba ne dusunuyorlardir diye merak ediyorum ama mesela !!
Dusunmek deyince butun yorumlari okuyamadigim icin sormak zorundayim. Aramizda acaba hala “herkesin atesi baska yakar” diyerek bu karanliklar prensinin hastalikli, yokedici, bencil diye nitelendirilirse hayatimizda sergiledigimiz kucuk bencillikler icin yeni bir kelime bulmamizi gerektirecek derecede anormal duygularina ask diyenler var mi acaba ? Eger varsa da “minareyi calan kilifini hazirlar” sozunu bir yandan aklimda tutmama ragmen bu kotuluge yapacaklari savunmayi cok buyuk bir merakla bekledigimi soylemek istiyorum.
Olen polisi, olaylar arasinda simgesel baglantilar kurmaktaki yeteneklerini gostermek adina keske bizim icin sahsilestirmeselerdi senaristler. Uzulmemek mumkun degildi. Bu durumda icimizdeki Polyanna yi yardima cagiracak olsak bize herhalde sunu soyleyecektir “Bu korkunc adam, kendisi kadar korkunc ve vicdansiz adami ile birlikte aslinda kendi ipini cekmis oldu. Ulkemiz sartlarinda kulaga cok gercekci gelmese bile herhalde senaristler dogru mesaj vermek adina sonunda bir polis katilini ve isbirlikcisini serbest biraktirmayacaklardir” . Dizinin sonunda aksak in olmesine dair dilegim konusunda artik hicbir suphem yok. Bencillik ve kotulukte, kalpsiz bedenlerindeki karanlik ruha/ruhsuzluga hapsolmuslarin islahina inanmiyorum. Kotulugun maalesef, hapishane duvarlarini, mesafeleri, zamani, velhasili her turlu maddi engeli asan bir karanlik gucu oldugunu gercegini de gozonune alirsak, bu turden bir yaratigin olmesini dilemek herhalde cok acimasiz bir dilek olarak gorulmeyecektir. Umarim senaristler de yolun sonunda benim bu dilegime uygun dusen bir sekilde aksak a baskalari icin durdurak bilmeksizin hazirladigi aci ilaci icirirler.
Bolumde Umitin babasiyla karsi karsiya kalip sozlerin bogazina dizildigi o sahnedeki performansi, Mavi nin “yoruldum” deyisindeki ictenlik ve huzun, Cinarin ozellikle evde bulustuklari bolumde gozlerindeki an be an degisen ifade, Dursun Babanin seytan ruhlu oglunun kurt-kuzu hikayesini dinlerken yuzunde beliren acilik, Melih beyin pastanede cocuklarinin tuttugu vicdan aynasinda gordukleri karsisinda, onlarin arkasindan kalakaldigi sahne …. Bu bolum gercekten cok cok guzeldi.
Bolum ozetine soyle bir baktim ve diyorum ki “ey senaristler biktim bu karanlik, ruhsuz seytanin korkunc planlarindan, tez vakitte icsin aci ilacini, zarar verdigi herkes kurtulsun”
valla bomba konusu benim kafamı karıştırıyor.zaman ayarlı mıydı, yoksa kontağı çevirince mi patlayacaktı.bombalar hakkında hiç bilgim yok sadece fikir yürüteceğim.
şimdi iki durumla karşı karşıyayız:
1-aksak-yakup zaman ayarlı bomba
2-melih-mahmut kontağa bağlı bomba
yakup, aksağa anlatırken biz ne zaman istersek o zaman patlayacak demişti.
buradan çınarı takibe alacaklarını, çınarı arabada görünce bombayı patlatacaklarını anlıyorum ama bunun içinde uzaktan kumandalı olması gerekmez mi?diyelimki mesai saati bitimine ayarladılar, iyide mesai saati bitiminden 10 dakika geç çıkabilirdi.özetten anladığımız aksak-yakup bombası değilmiş patlayan yani aksak henüz talimat vermeden bomba patlamış...o halde aksak suçsuz.gerçi böyle birşey düşünüp harekete geçmesi bile bize aksak hakkında yeterince fikir verdi..yani aksak masum değil..biz tek kusuru maviye olan tutkusu sanıyorduk ve hoş görüyorduk.hatta takdir bile ediyorduk gerçek sevgi diye..ama bir insanın hayatına sırf aşk için kıymaya kalkmak insanlık dışı bir zihniyet .. patlayan aksağın bombası olmasa bile o da en az melih beyler kadar cani demekki.
hemde hangi aşk.. belki ilerde mavi kendisini sevebilir düşüncesine göre yol bulan bir aşk..bir ihtimale bir insanı öldürmeyi göze alan bir aşk..mavinin karşısına çıkacak bütün genç erkekleri öldürmesi gerekir bu fikre göre..
Sevgili MardiGras, cok haklisin, bu olaylardan once Aksak hala daha biraz sempatik geliyordu bana. Ama artik asla... Yine de babasiyla birlikte gordugumde cok duygulaniyorum. Ama onun yaptigina sevmek denmez. saplanti denir. Ruh bozuklugu denir.
Bir de hem tamirhanede hem de lokantada Kazim Koyuncu caliyor ya ara sira bayiliyorum.
Umarim Cinar yakinda ayaga kalkar, Aylin'i savar, zorlu da olsa Mavi'yle bir seyler gelisir aralarinda. Hakikaten karamsar bir dizi bu, insani icine cekiyor. Artik Cinar'in tutkulu sefkatine mi yoksa Mavi'nin "koyu maviligine" acilan guzel gozlerine mi bilemem. (bir erkek olarak soyluyorum bunu)
Hele bogazda oturup da kagit helva yiyorlar ya, 20.000 km uzaktan oyle guzel geliyor ki insana. Kavusamamanin hasretiyle...
Hepinize selamlar
Cinar askin "c" hali olarak gozumuzun onundeyken, bu karanlik, kalpsiz insanin saplantisinin ask olarak nitelendirilmesine ilk gunden beri karsi ciktigimi bilmekten baska bir tesellim yok.
Bu dizideki olaylar, insanlar, duygular oyle derin ki. Derinligi, gercekliklerinden, oylece ortaya konulmalarindan doguyor. Paravanlar yok onlerinde, yalandan itirazlar, uzatmalara oynamalar ... O kadar ki uzansak dokunabiliriz gibi geliyor.
Cinarin tutkulu sefkati ile Mavi nin karanlik mavisinin, zerre bosluk birakmadan birbirini tamamlamasi, sarip sarmalamasi, bizi bu imkansiz aska mecnun ve mecbur ediyor.
Bogaz i senin de soyledigin gibi cok cok cok uzaklardan bu ask esliginde izlemek beni zaman zaman bir parca huzunlendirse de ikilimizin aski gibi bir ask olan Istanbul aski sonunda yine de bu huzne galebe caliyor, huzun yerini ozlem ve kavusma aninin yasatacagi heyecanin hayaline birakiyor.
Bölümü bir daha izlediğimde kesin olarak şu yargılara vardım!...
1-Bombayı koyan kesinlikle "Bitlis'li Mahmut"!...Çünkü Melih Gürler "Mahmut abisiyle"telefonda konuşurken Mahmut'un sözlerine "peki efendim","siz nasıl isterseniz" diyerek cevap verdi.Hemen ardından Başkomiser Selahattin'i arayarak Çınar Komseri Şikayet edip hedef saptırdı!...Karakol önündeki bir araca Aksak ve Yakup çapında ki insanların bomba koyması imkansız!..Bunu ancak çok derin bağlantıları olan biri yapabilir.(Uyuşturucu kaçakçısı Bitlis'li Mahmut gibi)...
2-Kesin olarak Bomba Kesinlikle Kontağa bağlı olarak devreye giren cinsten.Cep telefonu ile çalışan cinsten de olabilir.Sonuçda ikiside uzmanlık gerektiren bir şey...
3-Aksak ile Yakub'un Bomba olayı için 2 teorim var:
a-Yakub saatli Bombayı sadece hazırladı.Arabaya monte etmedi.Zannedersem Montajı Çınar'ın evinin önünde yapacaklardı(muhtemelen gece)...
b-Arsen ve Jilet'ten gizlediği ayrı bir hırsızlık olayı var.Bu hırsızlık işi için de bir saatli bomba düzeneği kurdular.Bu biraz daha zayıf bir ihtimal....
Evet benim fikirlerim böyle....
son bolümün sahneleri harika gercekten...önümüzdeki bölümleride bu bölümde oldugu gibi yüklerseniz cok sevinirim arkadaslar .
dun kendime soz verdim 3 gun boyunca foruma girmiyicem, cunki yorumlarimi, gelecek bolumle ilgili fikirlerimi yazmişdim…dedim bi kafam iyice dinlensin…sonra bi bakiyorum ki sogutun, damlanin, dokuzun, ucankedinin, hyoldasin, tubinin, mardigrasin ve digerlerinin yorumlarini, senaryolarini buyuk bi keyfle okumaktayim ve kendimi ööyle kaptirip gidiyorum…nereye acaba...
…sizlerle bazi goruşlerimi paylaşmak istiyorum dizile ilgili(general) kusuruma bakmayin bu sozu turkce bilmiyorum)…son bolum bende o kadar derin bi iz birakmis ki, yorumum tukenmiyor…
dizideki uygunlaşma, oyuncular arasinda paylaşim, insana oyle geliyor ki sanki senaryoyu oyunculara birakmişlar ,yani icinizden nasil geliyor oyle oyna demişler sanki… son bolimdeki umutun yaşadiklarini ben butun kalbimle hiss ettim… sanki melih benim babammiş gibi oldum (allah korusun), nasil oynadiysa… cok etkileciydi... :img-cray:
...ya mavinin cirpintilarina ne demek…cinarin maviye olan aşki…cinarin ve mavinin iclerinden gelen hissleri yapmak isteyipte yapamamalari, kendinilerini zorla olsa bile ele almalari... :love09:
aksagin aşkini ben hala bu kadar buyuk oldugunu hiss etmemişdim… arizanin ‘sen benim babamsin’ diye bagirişi…tuylerim diken-diken oluyor….bolumun son sahnesi… genc polisin olumu... :icon_cry:
….boyle incelikleri kac oyuncu yansita, yaşattira bilir ki…kac yonetmen bunlari boyle ustacasina yoluna koya bilir ki... :img-clapp
dizideki harmoniya, olaylarin hem hizla gelişmesi, hem de bi yandan da slow olmasi beni hayretler icerisinde birakiyor…, hic bi kopukluk yok ya, şarki gibi akiyor… biliyorum yeri diyil moderatorlerin affina siginarak, ama yazmadan edemiyicem… kirik kanatlar guzel bi dizi tamamda ama bi kopukluk var sanki senaryoda, bi sahneden etkileniyorsun kendini kaptirip gidiyosun, ve pattt! diye kopuyor… insan sanki ustune birden soguk su dokulmuş gibi oluyor... :mad72:
…yine donub-donub ayni lafa getiriyorum – HP gibisi yok…dizi akiyo…akiyoor… ufak-tefek hatalari olsa bile..
her yeni bolum izledigikden sonra kendime ve butun hp izleyicisine saygim bire-bir artmis durumda oluyor… boyle bir kaliteni kacirmadigimizdan dolayi… sevgilerle…
nanush seni çok iyi anlıyorum bende HP yi izlediğimden beri artık başka dizileri izleyemiyorum istiyorumki her aşk bu kadar güzel olsun herkes Çınar gibi güzel baksın herkes jilet ve gülay gibi sevimli olsun ama olmuyo malesef bende bırakıyorum diziyi izlemeyi bu dizi beni acayip bozdu bütün sohbetlerim nerdeyse HP üzerine olmaya başladı allah sonumu hayretsin
neyse fazla konu dışına çıkık ben arsenle gülayın sonunu merak ediyorum mavinin en yakın arkadaşı ve maviden hiç de hazzetmeyen arsen pek bi yakışıyorlar???
bu arada farkettim ümitten pek bahsetmemişim gerçi kelimeler yetmiyo bu bölümdeki oyunculuğunu ama o ne baıştır ya içim parçalandı valla bu kızı başka yerlerde de izlemek isterim ahh arıza ahh adam seni yaka paça attırmış dışarı sırf itibarı(!) zedelenmesin diye sen bu adama babalık davası açarsan bu adam gözünün yaşına bakmaz başına iş açacak bizimkisi
Cinar askin "c" hali olarak gozumuzun onundeyken, bu karanlik, kalpsiz insanin saplantisinin ask olarak nitelendirilmesine ilk gunden beri karsi ciktigimi bilmekten baska bir tesellim yok.
Bu dizideki olaylar, insanlar, duygular oyle derin ki. Derinligi, gercekliklerinden, oylece ortaya konulmalarindan doguyor. Paravanlar yok onlerinde, yalandan itirazlar, uzatmalara oynamalar ... O kadar ki uzansak dokunabiliriz gibi geliyor.
Cinarin tutkulu sefkati ile Mavi nin karanlik mavisinin, zerre bosluk birakmadan birbirini tamamlamasi, sarip sarmalamasi, bizi bu imkansiz aska mecnun ve mecbur ediyor.
Bogaz i senin de soyledigin gibi cok cok cok uzaklardan bu ask esliginde izlemek beni zaman zaman bir parca huzunlendirse de ikilimizin aski gibi bir ask olan Istanbul aski sonunda yine de bu huzne galebe caliyor, huzun yerini ozlem ve kavusma aninin yasatacagi heyecanin hayaline birakiyor.
Haklisin hepimizi ceken de bu yakinlik. DErin ve anlamli oyunculuk, sanki gercekmis gibi. Oyle oluyor ki insan dizi seyrettigini unutup, gercekle hayali birbirne karistiriyor.
Bogazici de uzakta ama bizim gibi uzaklarda olanlara imkansiz aski anlatiyor
arkadaşlar şimdi 19.bölümün ilk sahnesini izledim.
sağolsun timuçin_hastası eklemiş, teşekkür ediyorum.
çınar aksağın içerde olduğunu anlamış, mavi gittikten sonrada zafer kazanmış gibi bir ifade var çınarın yüzünde.rahatlamış, kendinden emin.artık aksak kulaklarıyla duydu aradaki sevgi farkını diye düşündü.ben de çok sevinmiştim o sahnede.sizlerle paylaşmak istedim.
anlamasına anladı da hain aksak...hain işte ne diyeyim..
acaba uğur yücel garibim şu yazdıklarımızı zaman zaman okuyor mu?ayy bazan utanıyorum kendimden adamcağıza söylemediğim kalmadı..düşünsenize onun hakkındaki düşüncelerimi, planlarımı....ıyyy...sonuçta bu bir dizi dimi ama...:) :img-icecr
acaba uğur yücel garibim şu yazdıklarımızı zaman zaman okuyor mu?ayy bazan utanıyorum kendimden adamcağıza söylemediğim kalmadı..düşünsenize onun hakkındaki düşüncelerimi, planlarımı....ıyyy...sonuçta bu bir dizi dimi ama...:) :img-icecr
öyleyse rezillik zaten adama demediğimizi bırakmadık ne adiliği kaldı ne şerefsizliği umuyorum okumuyordur :icon_whis
Ya, arkadaslar,cinar aksagin odada oldugunu anladi diyosunuz… peki, nerden? allah askina, bana da soylermisiniz…maalesef, buradan bolumler indirilmiyor, ve ben tekrar-tekrar izleyemiyorum…ama o sahne mix gibi benim aklimda…cinar odaya giriyor, kolyeni goturuyor ve bir an durub kolyeye bakiyo…sonra odadan cikiyor… en basindan eve girende cinarin bi an subhelenmesi oluyor, tedirgin gibi bi hali var…sonra mavi geliyor, ve odaya geciyorlar….bi de cinar evden cikinca sanki yatak odasi tarafa boyle bi sirt arkasi bakis atiyor… ondanmi diyosunuz cinar biliyodu…ya bana yardim edin…catliyicam…. :fighting2
Ya, arkadaslar,cinar aksagin odada oldugunu anladi diyosunuz… peki, nerden? allah askina, bana da soylermisiniz…maalesef, buradan bolumler indirilmiyor, ve ben tekrar-tekrar izleyemiyorum…ama o sahne mix gibi benim aklimda…cinar odaya giriyor, kolyeni goturuyor ve bir an durub kolyeye bakiyo…sonra odadan cikiyor… en basindan eve girende cinarin bi an subhelenmesi oluyor, tedirgin gibi bi hali var…sonra mavi geliyor, ve odaya geciyorlar….bi de cinar evden cikinca sanki yatak odasi tarafa boyle bi sirt arkasi bakis atiyor… ondanmi diyosunuz cinar biliyodu…ya bana yardim edin…catliyicam…. :fighting2
hem ondan hemde odaya girdiğinde kolyeyi almak için aksakın arkasında olduğunun farkındaydı dönerken akska arkasını dönerek dönmedi onu tarafından döndü ama yere doğru bakıyodu ama bencede farkındaydı
zeynep_erus
25-03-06, 18:18
20.BÖLÜM ÖZETİ
ÖLÜMLE YAŞAM ARASINDA İMKANSIZ AŞK
Bombalı saldırıdan şans eseri kurtulan Çınar’ın durumu kritiktir. Ölümle yaşam arasında mücadele verirken, etrafındakilerin farkında bile değildir.
Haberi televizyondan öğrenen Mavi, Aksak’ın durdurmaya çalışmasına rağmen Çınar’ın yanına koşar. Ancak hastanede karşılaşacağı şeyler, aralarındaki tek engelin Aksak olmadığını gösterecektir.
Çınar’ın arabasına bombayı kimin koyduğunu araştıran başkomiser Selahattin, bu işi Aksak’ın üzerine yıkmaya çalışmaktadır. Sadece Selahattin değil, duydukları nedeniyle Mavi de Aksak’tan şüphelenmektedir.
Bu arada Melih’in babaları olduğundan iyice emin olan Arıza ve Ümit, kendi yöntemleriyle Melih’in etrafında dolaşmayı sürdürürler.
Mavi’yi Çınar’ın yanında olmaktan alıkoyamayan Aksak ise allak bullak olmuştur. Evde de lokantada da her şeyi dağıtır, hatta Mahide’yi bile küstürür. Mavi’nin kendisinden şüphelenmesi ise bardağı taşıran son damla olur. Bu durum, Aksak’ı korkunç bir plan yapmaya iter.
Hırsız-Polis, heyecan dolu yeni bölümüyle Perşembe akşamı 21.45’te Kanal D’de.
yaaa yine napıcak bu aksak deli olucam ha
Mardigras, nanush ve gumus1972, yorumlarinizi okumak cok keyifli ve artik gunluk yasantimin bir parcasi sanki. Dizinin sarki gibi, su gibi aktigi benzetmesi cok yerinde. Ben uzun zamandir baska dizi izleyemez oldum. Bu dizi bitince ne hale gelecegiz acaba?
Uzaktan da olsa Istanbul'u gormek guzel ama sanki ozlemimi arttiriyor. Bu yaz dizinin cekildigi yerlerde gidip soyle bir dolasma hayalleri ile yazin gelmesini bekliyorum.
zeynep_erus
25-03-06, 20:27
arkadaşlar biri 19. bölümü çınarla mavinin evde konuşmasından sonraki bölümü (sonuna kadar biraz fazla olucak ama ) ayrıntılı bir şekilde anlatırsa büyük sevaba girmiş olur
arkadaşlar şimdi 19.bölümün ilk sahnesini izledim.
sağolsun timuçin_hastası eklemiş, teşekkür ediyorum.
çınar aksağın içerde olduğunu anlamış, mavi gittikten sonrada zafer kazanmış gibi bir ifade var çınarın yüzünde.rahatlamış, kendinden emin.artık aksak kulaklarıyla duydu aradaki sevgi farkını diye düşündü.ben de çok sevinmiştim o sahnede.sizlerle paylaşmak istedim.
anlamasına anladı da hain aksak...hain işte ne diyeyim..
hem ondan hemde odaya girdiğinde kolyeyi almak için aksakın arkasında olduğunun farkındaydı dönerken akska arkasını dönerek dönmedi onu tarafından döndü ama yere doğru bakıyodu ama bencede farkındaydı
çınarın aksakın orda olduğunu söylüyorsunuz ama tüm dizi boyunca bunu belli edecek başka bir şey olmadıki,eğer dediğiniz gibiyse bunun üstünde birazdaha durmaları vurgulamaları gerekmiyormuydu??? çınar aksakı gördüyse niye şaşırmadı,niye tepki vermedi, bekliyormuydu böyle birşey??? kafam çok karıştı şimdi :blush:
dun kendime soz verdim 3 gun boyunca foruma girmiyicem, cunki yorumlarimi, gelecek bolumle ilgili fikirlerimi yazmişdim…dedim bi kafam iyice dinlensin…sonra bi bakiyorum ki sogutun, damlanin, dokuzun, ucankedinin, hyoldasin, tubinin, mardigrasin ve digerlerinin yorumlarini, senaryolarini buyuk bi keyfle okumaktayim ve kendimi ööyle kaptirip gidiyorum…nereye acaba...
bende seninle aynı durumdayım sevgili nanush.forumlara girip çok fazla yazı yazan yorum yapan biri değilim,ama hırsız polis değiştirdi beni, hergün bilgisayarın başına geçtiğimde ilk işim buraya gelmek ve kimler neler yazmış okumak, bazen burdaki arkadaşların (ki gerçekten burdakileri artık arkadaşım olarak görmeye başladım :blush: ) yazdıklarını okumayı bitirmeden yerimden kalkamıyorum.buda h.p kadar buforumdakilerin de kalitesindendir diye düşünüyorum :img-grin2
sevgiyle...
Salpan
Teşekkür ederim öncelikle yazılarıma ve senaryolarıma yorum yapan herkes!
Yaklaşık bir kaç hafta öncesine kadar daha çok yorum yapabiliyordum. Ama bazı sebeplerden dolayı giremiyorum. Gerçekten bunu tüm samimiyetimle söylüyorum Hırsız-Polis'in değilde başka bir dizinin hayranı olsam girip buraya yüzlerce yorum yazmazdım. Bunda hem forumdaki kişilerin hoş sohbetliği hem objektifliği ve saygılı olması var!
İnanın hepimiz bu diziyi seyretmeyi hakediyoruz....
Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum içindeki aşktan başka samimi duygular dostluklar veren bir diziden ancak bizim gibi forumdaş mı desem fikirdaş mı ?
Bizim gibi sağlam kavga etmeden paylaşılan kimi zaman kafa dağıtan kimi zamanda kafa yoran...
MardiGras Ablacım :)
Hani demiştim ya yazdıklarını okurken öyle duygular veriyorsun ki bana sanki seninle olayları enine boyuna tartışırmış gibi oluyorum. Bu diziden sonra başka hiç bir dizi seyredemem hatta boş zamanlarımda TV'dan uzak bir köşede Hırsız-Polis hakkında yorum yapmak istiyorum. İnanılmazbir bölümdü sanki bütün düğümleri çözen yeni düğümleri bağlayan!!!
Mavi konusunda aceleci ve fevri davranmayın onlar kavuşacaklar elbet biz kötü oluruz demiştim. Yanılmamışım. Mavi beni yanıltmadı bu bölüm içini döktü aynı benim istediğim aynı benim anlattığım gibi! Her zaman hırsız dahi olsa Mavi gibi güçlü olan yıkılsa bile düşmeyen HacıYatmaz kıvamı insanlara saygı duymuşumdur. zayıf bir karaktere saygı duyamıyorum nedense!!! Tabi bu sözden sonra aklıma gelen ikinci soru peki o zaman Mavi'ye kim yakışır! Mavi'ye Mavi gibi biri yakışır mı derseniz iki Mavi bir insan hayatına fazla diyorum yani bunun kısa ve öz açıklaması Mavi=Aksak biraz tabi ama ikisininde hayat görüşleri yaşama tarzları aynı ikiside seviyor ama kalbine gömebiliyor. Birgün aşk acısından Mavi'nin de Aksak'laşmaması için ben ikinci seçeneği yani birbirini tamamlayan AŞK seçeneği yani Çınar=AŞK'ın ta kendisi, eksi kutubum canım ciğerim kıyamadığım Çınar hatta dağ gibi Çınar!
Çınar Mavi'ye aşkı öğretir.
Mavi'de Çınar'a hayatın gerçek yüzünü anlatır senelere yaşayıp giderler!
Aşk gizem ister yeni şeyler ister kendi tanımlayan değil tamamlayanı ister..
Gönül AŞK ister Çınar bahane :)
arkadaşlar evdeki çınar-mavi konuşmasında çınarın aksağın orda olduğunu bildiğini de nerden çıkardınız yok böyle bir şey..
eğer çınar aksağın orda olduğunu anlamış olsaydı öyle sakin olmazdı !! kesinlikle anlamadı , maviyle aksağın orda olduğunu bile bile o konuları konuşur mu hiç ...
Nanush inan bende senin yorumlarını okumaktan keyif alıyorum. Damlanın senaryosunu okuduktan sonra senaryo yazmayacağını söylemiştim ama bence devam etmelisin bende önceden yazmıyordum ama o kadar şiirsel bir anlatım var ki dizide yorum yapacağımı olayların nasıl gelişeceğine dair senaryolar yazayım diyorum ve gerçekten deşarj oluyorum.
3 aşka da saygım vardı hepsini anlamaya çalışıyordum.
Çınar'ın ki barizdi zaten
Mavi'nin aşkına kimse inanmasa da benm deli gibi hayır yapmayın diyordum. O da kendini ispatladı.
Aksak'ın duyguları ise aşk değil sanki Hannibbal vari bir hava sezdim son bölümde sevdiğini yiyecek kadar sevmek Kurt ve kuzu olayı yani!
evet Hannibal Lecter'in aşkı beni çok etkilemişti. Ama Aksak'a nedense marazi durumu da aşmış bu aşkı yakıştıramıyorum.
Dediğin gibi bitimek istiyorum seni psikopat seni :img-huh:
Not: Özellikle lehçene bayılıyorum bizden Azeri şiirlerini esirgeme
Özün yahşi kala :blush:
zeynep_erus
25-03-06, 23:37
arkadaşlar ben hiçç bi şey anlamıyorum yaaa deli olucam bi bölüm kaçırdım neler olmuş zahmet olucak ama biri 19. bölümü ayrıntılı bir şekilde anlata bilir mi
:icon_roll
Hepiniz harikasınız arkadaşlar artık benim için en önemli şeylerden biri sürekli bu forumda sizlerin bu dikkatli özenli süper isabetli yorumlarınızı, senaryolarınızı soluksuz okumak :img-book: ve harika bölüm ve klipler sayesinde :img-fie: perşembelerin daha beklenebilir olması ve ortak bir dert daha Hırsız Polis i izledikten sonra hiçbir dizinin izlenebilir olmayışını düşünmem ( şu ara onun haricinde sadece kuşdilini izliyorum)
20. bölümün tekrar tekrar okuduğumda ve sizlerin yorumlarınızı hernekadar benim için en ve tek suçlu aksak olsada bunun doğru olmayacağını düşünmeye başladım ama yinede hala Melih Bey lerin böyle en küçük soruşturmada bir polisin hayatına kast etmeleri bu mütiş senaryonun profesyonelliğine yakışmaz gibi geliyor, bu adamlar her şüphelenmede polisleri yok etmeye kalksalar o zaman çookk bombalar patlardı ama yinede bilemiyorum acaba Çınara düşman başka birimi off bilmiyorum ama perşembeyede bunu anlayamayız sanıyorum.
Daha önce başka bir forumda bahsetmiştim Reşitpaşa da oturan bir arkadaşıma set ekibi diziye katılacak bayan bir oyuncu için civarda ev aradıklarını söylemişler bu kişi ölen zavallı polis in eşi olabilir Çınar kesin o çocuğa kol kanat gerecek bu %1500 ihtimal ama derecesini bilemiyorum. Valla biliyorum bu bir dizi tüm bunlar bir senaryo ama aksağı yani Uğur Yüceli bir yerde görsem direk gırtlağını sıkmak geliyor içimden :icon_mad:
arkadaşlar ben hiçç bi şey anlamıyorum yaaa deli olucam bi bölüm kaçırdım neler olmuş zahmet olucak ama biri 19. bölümü ayrıntılı bir şekilde anlata bilir mi
:icon_roll
Cinar Maviyi eve cagirir bu arada Aksak da Cinarin evindedir. Aksak kolyeyi alip tam cikacekken Cinar eve gelir, bi ara evde birinin oldugundan suphelenir gibi olur. Ve iste tam burdada bolum biter. Simdi 19. bolum; Cinar supheli bakislarindan kurtulur kurtulmaz Mavi kapida belirir. Cinar Maviyi iceri alir, icerde Maviyle Cinar sakin sakin, iki serseri asiklar gibi konusurlar. Cinar Maviye kursunlanma ve kacma olayinda sucsuz oldugunu anlatir, Mavi Cinara senin bana yalan soylemeyecegini biliyorum der, ama senden uzaklasmak istedim cunku bisekilde senin hayatin benim hayatima zarar verebilir der. Cinar Mavinin soylediklerine once sevinir sonra yine efkarlanir. Bu arada konusmalarini Aksak Cinarin odasindan dinlemektedir. Cinar Maviye Aksaki gercekten sevip sevmedigini sorar (kolyenin Aksakin annesinin oldugunu Cinar anlamistir ve bunu Maviyede sorar). Mavi Aksaki sevdigini soyler (ve tam burda Cinar gibi diziyi seyreden herkes bi sok gecirir!) Sonra Mavi toparlar, seviyorum ama bi abi gibi, bi baba gibi, bi dede gibi der (yok dede gibi demiyor heralde). Herneyse sonra Aksak bunlari duyunca kahrolur, ama Cinarda kendi icinde bayram eder tabi. Sonra bir kac dakika masum masum bakisirlar, romantizmin tam doruk noktasina cikilacak diye beklenirken mavi hanim benim artik gitmem gerekiyor der ve gider. Arkasindan Cinarda gider. Sonra Aksakda aglaya aglaya evi terkeder. Yani uzuntulu bi sekilde demek istedim.
Valla arkadasim bu benim anlattiklarim sadece birinci sahnesiydi, devamini yazacak olsam kitap gibi olur gercekten. Cok yazmak isterim ama inan sende bikarsin, onun icin diger bolumlerini diger arkadaslar anlatsin. Allah senaryo yazanlara sabir versin. Tamamiyle zevk isiymis bu anladim, bu arada burdaki senaryo yazanlarida nekadar tebrik etsek az. Zevkli insanlar vesselam. Hepinize iyi deyirler.
Not: Ozetten anlasildigi kadariyla bomba Aksak'in bombasi degilmis ! Tabi hepiniz anlamissinizdir ama cok onemli bi detay. Aksak demekki yapmadigi halde suclu ilan edilecek ve buna isyan edecek. Bu adam isyan etmedigi zamanlarda bile cok tehlikeli olabiliyordu, simdi isyanlardaysa bu bolum kacmaz. Bu bolum Aksak'in bolumu olacaga benziyor.
Valla arkadasim bu benim anlattiklarim sadece birinci sahnesiydi, devamini yazacak olsam kitap gibi olur gercekten. Cok yazmak isterim ama inan sende bikarsin, onun icin diger bolumlerini diger arkadaslar anlatsin. Allah senaryo yazanlara sabir versin. Tamamiyle zevk isiymis bu anladim, bu arada burdaki senaryo yazanlarida nekadar tebrik etsek az. Zevkli insanlar vesselam. Hepinize iyi deyirler.
Not: Ozetten anlasildigi kadariyla bomba Aksak'in bombasi degilmis ! Tabi hepiniz anlamissinizdir ama cok onemli bi detay. Aksak demekki yapmadigi halde suclu ilan edilecek ve buna isyan edecek. Bu adam isyan etmedigi zamanlarda bile cok tehlikeli olabiliyordu, simdi isyanlardaysa bu bolum kacmaz. Bu bolum Aksak'in bolumu olacaga benziyor.
Kurdoğlu kastettiğin arkadaşlardan biri olduğumu düşünerek nezaketin için teşekkür ediyorum sana!
Senaryo yazmamın başlıca amacı bu şairane duyguların içinde kaybolup yorum yazamam bari ne olmasını istiyorsam onu yazayım ne hissediyorsam onu yazayım diyorum!!!
Not'a cevap:) Kesinlikle aynen böyle düşünüyorum bir bölüm olsa bile Aksak'tan tiksinmemizi istediler başarılı da oldular! Durumun şu şekilde gerçekleşeğini düşünüyorum. Aksak'tan şüphelenecekler, herkes ondan nefret edecek tabi buna bağlı olarak Mavi sorumlu tutulacak.
Mavi bunalıma girecek Çınar'ın yüzünü bile göstermek istemeyecekler. Çınar duyma problemi yaşayabilir diye düşünüyorum. Ama öyle birşey olacak ki Aksak'a acıyacağız gibi geliyor!!
Kurdoğlu kastettiğin arkadaşlardan biri olduğumu düşünerek nezaketin için teşekkür ediyorum sana!
Senaryo yazmamın başlıca amacı bu şairane duyguların içinde kaybolup yorum yazamam bari ne olmasını istiyorsam onu yazayım ne hissediyorsam onu yazayım diyorum!!!
Not'a cevap:) Kesinlikle aynen böyle düşünüyorum bir bölüm olsa bile Aksak'tan tiksinmemizi istediler başarılı da oldular! Durumun şu şekilde gerçekleşeğini düşünüyorum. Aksak'tan şüphelenecekler, herkes ondan nefret edecek tabi buna bağlı olarak Mavi sorumlu tutulacak.
Mavi bunalıma girecek Çınar'ın yüzünü bile göstermek istemeyecekler. Çınar duyma problemi yaşayabilir diye düşünüyorum. Ama öyle birşey olacak ki Aksak'a acıyacağız gibi geliyor!!
Zevkli oldugun kadar duyguluymussunda arkadasim. Valla ne diyim, Allah zevkine zevk duyguna duygu katsinki senaryolarin devam etsin. Not'a verdigin cevabin son cumlesini eger gerceklestirebilirlerse, yani eger gercekten biz Aksak gibi bi insana acir hale gitirilirsek bu tamamiyle dizinin kalitesini arttiracaginin bir gostergesi olur. Eger bi dizi bi insanin duygularini bu sekilde yonlendirebiliyorsa o dizi basarilidir demektir. Bu dizi zaten basarilida, basarisini gormek istemeyenlerde belki ozaman gorurler diye diyorum.
Artik acikli bolumler basladi, Cinarin basinda Mavi aglayacak, tv karsisinda biz. Bu bolum gercekten cok duygulu gececege benziyor, ozellikle Cinarin oyle baygin bi halde yatisi zaten salya ve sumuklerimi harekete gecirdi. Yok yok migdeniz bulanmasin gozyaslarimi kastediyorum. Mavide delirecegine gore bu bolum zirvelesir diyorum, bi onceki cevrilmis 19 tane bolumu kesinlikle aratmaz.
Kurdoğlu;
Uzun zamandır IA dan başka bir yerde böyle mesajlarını görmemek üzücü umarım Hırsız-Polis içinde o güzel yorumlarını esirgemezsin.
Yalnız bu dizide kendi adıma konuşuyorum!
İlk önce mutluydum herkese eşittim eşit bir gözle bakıyordum.
Aşk'ta hayaller yıkılınca Çınar yıkıldı bu sefer Çınar'ı o aciz hallerini görmemek için Çınar'a bir kaç bölüm kızgındım. Ona o aciz halleri hiç yakıştıaramdım. Çünkü Mavi'nin güçlü bir sevene ihtiyacı vardı.
O seven geri döndü sonra Mavi'ye kızdım seni bu kadar seven bir adam varken "Çınar" gibi biri neden bu kadar uzaklaşıyorsun neden en azından sevdiğini belli etmiyorsun!!!
Şimdi marazi de olsa aşkına demiyeyim kara sevdasına saygı duyduğum Aksak'a kızgınım hatta onun yapmayacağı fikrini bile bir yanım kabul ediyor bir yanım yok kesin Aksak yapmıştır diyor.
Ama farkındayım kimden nefret etsem sonra ona acıyorum. Çünkü bu dizi beni hep şaşırtıyor.
Sevgiler.....
IA begenerek izledigim bi dizi gercekten ama seninde maalumun cok farkli bi cephelesme var IA nin forumunda. Maalesef benide bu cephelesmenin mimarlarindan goruyorlar, onun icin bi muddet o cok sevdigim forumdan uzak kalacagim. HP forumunun apayri bi yeri var gercekten, uzun suredir takib ediyorum zaten, yorumlariniza ve uslubunuza gercekten hayranim. Aslinda cok onceden yorumlarimi paylasiyordum burada, ama beni IA forumundan taniyan bi kac arkadas benim HP forumuna sirf hava bozmaya geldigimi ima edince cok uzulmustum. Anlayacagin buraya uzak kalmamin sebebide buydu. Arada sirada yine dayanamayip yorum yaziyorum ama buradaki bu guzel havanin benim tarafimdan bozulacagini 1 kisinin dahi dusunmesini kaldiramam arkadasim. Sizi buradan uzaktan hayran hayran okumakta cok hos gercekten. Umidim o ki bu guzel hava hep sizin gibi guzel insanlarla boyle devam etsin.
Yine arada sirada dayanamayip yorum yazarim ben arkadasim. Sizi okumak HP yi okumak gibi bisey. Sizi ve HPyi okumaya devam edecegim arkadasim !
Not: Bolumle alakali degilmis gibi gorunuyor ama sifreli bi yorumdur, dikkat edilirse 19. bolumun ozetidir :)
Sevgiler bizden....
EL DESDİCADO
26-03-06, 02:16
arkadaşlar bölümün sonunda aksağa çok kızgındım,ama şimdi diyorum ki,kesinlikle bu işi aksak yapmadı.kesin bir ters köşe durumu var.emniyet müdürlüğü önünde ki,bir polisin arabasına bomba yerleştirmek,öyle aksak ve çetesinin yapabileceği bir iş değil,herşeyden önce(aslında kimsenin kolay kolya cesaret edebileceği bir iş değil,bir terör örgütünün bile,ama neyse)
arkadaşlar bölümün sonunda aksağa çok kızgındım,ama şimdi diyorum ki,kesinlikle bu işi aksak yapmadı.kesin bir ters köşe durumu var.emniyet müdürlüğü önünde ki,bir polisin arabasına bomba yerleştirmek,öyle aksak ve çetesinin yapabileceği bir iş değil,herşeyden önce(aslında kimsenin kolay kolya cesaret edebileceği bir iş değil,bir terör örgütünün bile,ama neyse)
Terör örgütü gibi düşünmedim ama Selahattin Komiser'in Çınar'ı arabasına çağırmasını fırsat bilmiş olabilirler. Tabi bu da soru işareti oluşturuyor. Acaba bu olayı planlayan Melih Bey cephesi Selahattini arayı kulaklarını çekin mi demiştir. Çınar'da öbür arabaya binince bomba koymuşlardır.
Eğer Aksak yapmışsa eviyle ilgili birşey yapmış olabilir. Çünkü evine girmişliği var. Nedense aklıma böyle birşey geldi :img-huh:
EL DESDİCADO
26-03-06, 02:26
hyoldas, bilemiyorum sanki bana aksak değil gibi geliyor,cesaret edip,edememende ziyade,aksak gibi bir karakteri bu kadar kötü,nefret edilen bir hale getirmezler gibi geliyor bana.ve umarım öyle olur.
Yine arada sirada dayanamayip yorum yazarim ben arkadasim. Sizi okumak HP yi okumak gibi bisey. Sizi ve HPyi okumaya devam edecegim arkadasim !
Not: Bolumle alakali degilmis gibi gorunuyor ama sifreli bi yorumdur, dikkat edilirse 19. bolumun ozetidir :)
Sevgiler bizden....
Küçük insanlar kişileri, büyük insanlar fikirleri tartışır diyorum.
Bu şifreli yorumun için söyleyecek tek bir sözüm var!
İnsan elinde ki değerleri "kırınca" ya da "kaybedince" onları daha iyi anlıyor...
Aynı Mavi'nin Çınar'ı kaybettiğinde onun değerini anladığı gibi
ya da
Aksak'ın birgün Mavi'yi kırdığını ve yıprattığını anladığında olacak pişmanlığı gibi.....
zeynep_erus
26-03-06, 14:20
kurdoglu anlattığın için saol yorumlarını okurken ç.ok keyif alıyorum hyoldaşın yorumlarıda çok güzel bölümün devamını anlatıcak bir arkadaş aranıyor!!!!!!
:img-clapp Nanush inan bende senin yorumlarını okumaktan keyif alıyorum. Damlanın senaryosunu okuduktan sonra senaryo yazmayacağını söylemiştim ama bence devam etmelisin bende önceden yazmıyordum ama o kadar şiirsel bir anlatım var ki dizide yorum yapacağımı olayların nasıl gelişeceğine dair senaryolar yazayım diyorum ve gerçekten deşarj oluyorum.
3 aşka da saygım vardı hepsini anlamaya çalışıyordum.
Çınar'ın ki barizdi zaten
Mavi'nin aşkına kimse inanmasa da benm deli gibi hayır yapmayın diyordum. O da kendini ispatladı.
Aksak'ın duyguları ise aşk değil sanki Hannibbal vari bir hava sezdim son bölümde sevdiğini yiyecek kadar sevmek Kurt ve kuzu olayı yani!
evet Hannibal Lecter'in aşkı beni çok etkilemişti. Ama Aksak'a nedense marazi durumu da aşmış bu aşkı yakıştıramıyorum.
Dediğin gibi bitimek istiyorum seni psikopat seni :img-huh:
Not: Özellikle lehçene bayılıyorum bizden Azeri şiirlerini esirgeme
Özün yahşi kala :blush:
sevgili hyoldas, senaryon harika olmus, her zamanki gibi, ellerine, o guzel yuregine saglik... :img-clapp
yorumlarim icin gosterdiyiniz ilgi beni cok duygulanirdi ya... :icon_cry: ....eşim diyor ne oldu, niye agliyorsun… diyorum,ki benim hiss ettiklerimi forumdaki arkadaslara anlata bildigim, onlarla duylularimi paylasdigim icin inanilmaz mutluyum...cunki size cok deyer veriyorum… sizin yorumlariniz, elestiriniz benim icin cok onemli… kendimi buldum ben bu forumda… hepinize sonsuz sukranlarimi sunuyorum... :img-blush
...hyoldas, aynen senin gibi ben de yorum yaparken desarj oluyorum, anlat, anlat bitmiyor ki…nasil bi dizi bu ya…sanki her defasinda insan kendisine yeni bi sey aciyor… oluyor ya, bi roman okursun, sonra tekrar okudugunda duygular yine bas kaldirmis oluyor, ilk defa okuyormus gibi oluyorsun..yeniden dusundurur seni… bu dizide aynen boyle…icimden surekli bu dizini anlatmak geciyor…bikmiyor, usanmiyor insan… :img-yes:
…son bolumden sonra aksaga ben de kizginim tabi… kurtmusss….aman ne kurt… ancak aski cok guzel yansitiyor... :img-in_lo
… yer yuzundeki her insanlar gibi onun da sevmek, sevilmek isteyi vardir yureginde…yuregi sanki gozlerinde yaniyor, kalbinin yangisi goz bebeyinde alevleniyor, sessiz- semirsiz kipriklerini islatan goz yaslari olmasaydi belkide… ne biliyim, kor olurdu, zavalli…sadece bakiyor, koks oturuyor, hisslerini gizlemeye ,ort-bastir etmeye calissa bile gozleri onu ele veriyordu… ne demisler..gozler kalbin aynasidir…evet bu hikmete ben simdi inandim...:img-yes:
…cinarin aski ise basga turlu guzel...bam-basga bi sey…ter-temiz…su damlasi gibi…goz yasi gibi… siir gibi... :love04:
...’gozler kalbin aynasidir’ demisdim ya cinarada gecerli...ben cinarin askindan yanayim…insani mutlu ediyor… benim bazi arkadaslarim ise aksagin askini daha guclu goruyorlar…cinarinki gibi temiz olmasa bile …onlari inandirmaya calismadim… sonucda her insanin icindeki ateşi her kes kendi alemine,duygularina gore sonduruyor…analta biliyormuyum?.. :icon_roll
…seven insanin kalbi cam gibi kovrek oluyor, bir ehtiyatsiz soz onu kira biliyor… seni cok, canindan, gozunden, omrunden cok seven insana gerek hic bi zaman zulm etmeyesen… zulm etsen, onun ahi er ya da gec seni tutar…hic bi zaman mutlu olamazsin…bu askin yazilmamis, esrarengiz kanunudur… :love04:
ayrılık var – sonu tatlı bir vüsaldır,
ayrılık var - sonu yokmuş, ay aman...
Not' Bu arada, siir bolumune yeni siir ekledim...yorumlarinizi bekliyorum.. hepinizi seviyorum...nanuş... :)
Not'a verdigin cevabin son cumlesini eger gerceklestirebilirlerse, yani eger gercekten biz Aksak gibi bi insana acir hale gitirilirsek bu tamamiyle dizinin kalitesini arttiracaginin bir gostergesi olur. Eger bi dizi bi insanin duygularini bu sekilde yonlendirebiliyorsa o dizi basarilidir demektir. Bu dizi zaten basarilida, basarisini gormek istemeyenlerde belki ozaman gorurler diye diyorum.
.
bence bunu gerçrkleştiricekler hatırlarsanız aksakın anlattığı baba-yastık hikayesine nasıl üzülmüş ve ona acımıştık
aslında beni etkileyen bişeyde aksakın duyguları (ona göre aşkı) oda kendi aşkının imkansız olduğunu biliyor ama vazgeçmiyor,çınarda vazgeçmiyor 2 imkansız aşk ve 2 farklı insan ve senaristler her bölüm bize başka açıdan baktırıyor olaylara bir bölüm diyoruz ki bu aksak ne lanet adamdır(misal son bölüm)bi bölümde diyoruz adam ne kadar kötü bir çocukluk geçirmiş aslında ona da yazık,aslında bu adam iyi kalpli(misal 2 bölüm öncesi arabanın önünde maviyle konuşması)
ne diyim ben bu diziyi seviyorum ya sizleride seviyorum arkadaşlar böyle seviyeli,hoşsohbet,ileri görüşlü bir forumu kim sevmez
Her iki diziyide yakinen taniyan birisi olarak calikusu arkadasimizin yorumuna neden katilmadigimi aciklamak istiyorum. Aksak belki Kenan'in yaptigi bazi hatalarin aynisini yapmaya yelteniyor ama kesinlikle onunla kiyaslanamayacak kadar karakterli bir karakter. Aksak Maviyi kucuklugunden beri tanimis olmasina ragmen ona hic bir zaman yalan soylemiyor. Mavinin kendisine asik olmadigini bildigi halde ona ve yuregindeki kafese kapattigi askina hic ihanet etmiyor. Tamam Aksak'i yaptiklarindan dolayi tabiki ovemeyiz ama Kenanla kiyaslayacak olursak gercekten Aksak ovulmeyi hak edecek kadar karakterli bir karaktere sahip.
Bu arada detayli olmasada zeynep arkadasim, kisaca bolumu yazmaya calisayim, ama sen yinede bi caresini bulup bu bolumu mutlaka seyret. Inanilmaz derecede mukemmel bir bolumdu, okadar soyluyorum.
Mavi Cinardan ayrildiktan sonra is yerine geri doner, Aksak Mavinin nerde oldugunu bildigi halde hic birsey hissettirmez. Mavinin kolyeyi geri aldigini dolayli bir yoldan anlattigini duyunca kendisine yalan soyledigini dusunur ve uzulur. Bu arada Cinarda karakola isinin basina doner. Melih beyin Mavi hakkinda bilgi istedigin duyunca, Melih beyden suphelenir ve Cinarda Melih beyi arastirir. Arastirmasi esnasinda Melih beyin eski ismi olan Kemal Yilmaz ismine goz takilir. Mavinin babasinin ismininde Kemal oldugunu Mavinin dosyasindan gorunce herseyi anlar. Maviye tel. acip bulusmak istedigini anlatir. Mavi bu arada lokantadadir ve Aksaktan izin alir. Aksak arkadasi Gulayla bulusacagini dusunerek izin verir. Mavi Cinarla bulusmaya gittiginde ise Gulay lokantaya cika gelir. Aksak, Arsen ve Yakup yemektedirler. Gulayada yemesi icin israr ederler ve gulayin agzindanda Maviyle birlikte olmadigini duyunca Aksak Mavinin kendisine yine yalan soyledigini dusunur ve kahrolur. Mavi ve Cinar sahil kenarinda o ilk bulustuklari yerde yine bulusurlar. Cinar Maviye babasinin Melih bey oldugunu, eski ismini dosyada gordugunu soyler. Mavi sok olur ama bunun kendisi icin hicbir faydasinin olmayacagini cunku Melih beyin kendilerini kabul etmedigini soyler. Ve tamda burda Mavi tum cabalarina ragmen kendini tutamaz ve aglamaya baslar. Cinar onu teselli etmeye calisir ve Maviyi kendisine cekerek kucaklar. (Burasi ayni zamanda bu bolumun en romantik sahnelerindende birisidir !)
Sonra Cinar Melih beyi ziyarete gider Melih bey Cinarin ziyaretinin sebebinin eski ismi oldugunu ogrenince agresiflesir ve Cinari tersler, Cinar bu terslemenin altinda ezilmeyecek kadar tecrubeli oldugunu gosterir ve orda bir kac inciler serpistirir Melih beye. Melih bey sok olur ve Cinarin gidisini seyreder. Cinar Melih beyin bir nakliyat sirketinin oldugunu ve bunun ozellikle doguda faal oldugunu ogrenir. Ayrica eski kacakcilardan biriylede cok samimi irtibati oldugunu ogrenince islerin cigirindan ciktigini dusunur. Bu arada Cinar Selahattin baskomiserden Melih beyin dosyasini kapatmasi gerektigin uygun bir fircayla izah etmeye calisir. Cinar fircayi begendigini ve fircanin pislettigi yeri temizledikten sonra dosyayi kapatacagini soyler ama icinden.
Aksak ve Yakup Cinari ortadan kadirmanin planlarini yapar cunku Aksak kendisine ve Maviye Cinar oldugu muddetce huzurun gelemeyecegini zanneder. Ayni zamanda Melih beye kacakci dostundan esrarengiz bir telefon gelir. Telefonda tam olarak neler konustugunu bize duyurmasalarda buyuk ihtimalle onlarda Cinari ortadan kaldirmanin planlarini yapar. Boylelikle biz izleyicileride iki arada bir derede birakirlar cunku bolumun sonunda Cinar Bunyamin ve Aysegulun nikah merasiminden dondugunde arabasina binmek isteyecektir ama kapiyi acamayinca orada bulunan ve henuz yeni BABA olmus bir diger polis arkadasi ona yardim eder. Tam kapiyi actiktan sonra anahtari kontaga yerlestirmesiyle calistirmasi ve arabanin ayni anda patlamasi bir olur. Cok kotu bir patlamadan sonra arabadan sadece yanik bir hurda kalmistir. Cinar yerde kanlar icinde yatmaktadir ve yeni yeni BABALIK duygusunu yasayan bir polis memuru hayat gozlerini yummustur.
Not: Uzun lafin kisasi bu bolumu mutlaka seyret arkadasim, yukardaki yazilanlar hikaye....
arkadaşlar evdeki çınar-mavi konuşmasında çınarın aksağın orda olduğunu bildiğini de nerden çıkardınız yok böyle bir şey..
eğer çınar aksağın orda olduğunu anlamış olsaydı öyle sakin olmazdı !! kesinlikle anlamadı , maviyle aksağın orda olduğunu bile bile o konuları konuşur mu hiç ...
Tabii ki yok böyle birşey. Çınar Aksakın evde olduğunu bilip onun yakasına yapışmadan durabilir mi hiç? Evine girdiği için canına okur doğru karakola götürürdü onu. Kim düşünüyorki Çınarın Aksakın evde olduğunu zannettiğini?
bimkolik bende anlamadım nerden çıktı bu mevzu !! bir kaç arkadaş çınar anladı aksağın evde olduğunu şeklinde yorum yapmıştı da ona istinaden yazdım ;)
arkadaşlar şimdi hyoldas ın haberler kısmına eklediği yazıyı okuyunca aklıma geldi izlediğimde bunu yazmalıyım demiştim ama her bölümde öyle şeyler oluyo ki böyle ayrıntıları unutuyorum
konu şu ; "... çınar da aliyedeki denizin aliye ye aşık olması gibi bir görüşte aşık oldu maviye..." benimde aklıma bu benzerlik gelmişti izlerken yani devamı da var hatta !! deniz de aliyeyi ilk tanışmalarından sonra aynı gün aliye otobüs durağında beklerken durakta durup arabasına çağırmıştı aynı şey bizim dizi de de oldu ilk tanıştıkları gün mavi durakta otobüs beklerken çınar arabasıyla durağa geldi ve maviyi arabaya davet etti ;) bi de şu ağva gezisi var tabii !! o da yine bir TMC yapımı olan bir istanbul masalında geçen bir sahneydi yani aynı şekilde değil ama orada da bir ağva tatili ve tatilin sonrasında ağvadan gelen habersiz çekilmiş fotoğraflar vardı ;) tabii bunların bir önemi yok ama TMC işlerinin ortak noktası olarak gözüme çarpmıştı benim zamanında. şimdi sağolsun handenin eklediği haberde de bu konu geçince yazmak istedim :blush:
Diziyi bugün tekrar izledim Aksak ve Yakup arasindaki su konusma dikkatimi çekti;
Aksak:yerlestirdin mi?
Yakup:Yerlestirdim yerlestirmesine de bu is çok büyüyecek Aksak altinda kalmayalim sonra
Aksak:Kalmayiz,kalmayacagiz da asil bu geceden sonra açilacak önümüz(Arsen ve Jileti kastederek)bu Tomla jery birsey bilmiyorlar degil mi?
Yakup:Yok aksam ise çikacakmiyiz dediler,yok dedim.
Bu konusmalardan benim anladigim Yakup bombanin saatini aksama ayarladi bu isi aksam yapmayi düsünüyorlar.Ama bomba gündüz patladigina göre demek ki Çinar'in arabasina kontagi açinca patlayacak baska bir bomba yerlestirildi.Yani Çinar'in arabasina biri zaman ayarli biri kontaga bagli iki bomba mi yerlestirildi acaba?Biri Aksak ve Yakup tarafindan digeri Melih Beyin adamlari tarafindan.
Ya da Yakup'un yerleştirdiği bomba tamamen farklı bir yerdeydi.
Soymaya çalıştıkları bir binada karambol yaratmak için koyulmuş bir bomba da olabilirdi. (Sanırım bir arkadaş daha tahmin etmiş aynı şeyi)
HP her açıdan sürprizlerle dolu , fragmanlar-özetler bile şifreli,şaşırtmacalı.
Bu bomba olayının finali de bizleri dumur edecek gibi.
Çınar'ın arabasına iki ayrı bombanın aynı gün, karakolun önünde, gündüz gözü iki ayrı kişi yada kişiler tarafından yerleştirilmiş olması biraz senaryoyu zorlayan abartı olurdu diye düşünüyorum.
laf aramızda aynı şartlarda tek bir tanesinin bile yerleştirilmesi ciddi cesaret ister.
Yakup'un yapacağı iş değil bu arkadaşlar.
Bu iş biraz derin..........
Umarım bu bomba olayını mantıklı biryerlere bağlar.Bana görede iki farklı bomba var yada Yakup bombayı yerleştirmedi ama Aksak a o şekilde söyledi.Aksi takdirde bu bomba olayı dizide yapılan en büyük mantık hatası olacak gibi...Hem gündüz hemde karakolun önünde hemde bu kadar güçlü etkisi olan bir bomba nasıl yerleştirilir ...
Muhteşem bir bölümün ardından söylenecek herşeyi belirtmişsiniz arkadaşlar...yüreğinize sağlık... fikirlerinizi paylaşan birilerinin olması ve yazdıklarınızı okumak o kadar güzel ki...hakikaten şiir gibi, su gibi bölümdü...ama son sahneden sonra benim içim burulmuş halde kaldı... malumunuz dizimizi dizi izler gibi değil de gerçekmiş tadında izlediğimizden ve ne mutlu ki gerçekmiş gibi yansıttıklarından dolayı...
hayata dair ne varsa yaşattılar yine bize...uğur yücel aşkına izlemeye başladığım, mavi - çınar aşkına da takılıp kaldığım dizi...bölümün ilk sahnelerinde uğur yücel de timuçin esen de muhteşemdiler her kelimenin insanın yüzüne yansıması, her kelimenin hakkını vermek bu kadar mı güzel olur...bu arada park sahnesinde mavi çınarın omzunda ağlarken aklımdan hep şu replik geçti "ağlamak istersen kucağımı açarım sana" sözünde durmak dedikleri budur herhalde ;) ayrıca o sahnede özlem düvencioğlu'nun performansı da benim diyen oyuncunun yapamayacağı kadar güzeldi...özlemin oyunculuğu hakkındaki önyargılar da birer birer yıkılıyor böylece..
ve çekim olarak da çok güzel bir bölümdü...çınar'ın kolyeyi almaya gittiği ağır çekim, mavi'nin aksak'ı seviyorum dediğindeki, mavi'nin ümiti kafeden çekip çıkardığı sahnedeki çekimler ve bombanın patlama sahnesi de inanılmaz etkileyiciydi...Yönetmenimizle teknik ekibin ellerine,emeklerine sağlık... bu arada dizinin içinde farklı müzikler de takılıyor kulaklarımıza... biz bir parçayı tutturduk elli değişik versiyonunu yapalım koyalım fon müziği anlayışı yok...oyuncuları, teknik kadrosu, yönetmeni gibi müziğinde de kaliteden ödün verilmiyor e bir seyirci daha ne ister :img-ok:
Yazdıklarım yeni bölüm fragmanına bir gün kala "nostalji" tadında oldu ama yine de paylaşmak istedim
Bombayi soyacaklari yere koymak istemelerinin mantigini goremiyorum. Ihtiyaclari olan karambol degil sessizlik, tenhalik. Bunlar kapkacci mi ki isi gurultuye getirip hirsizlik yapiyor olsunlar. Burada bir aldatmaca varsa bile -ki umarim yoktur boylece aksak in sonu garantilenmis olur- senaristlerin daha mantikli bir aciklama getireceklerini umit ederim.
ya arkadaşlar aksağın yerleştirdinmi dediği şey ses dinleme cihazı olmasın, ya mavinin evine yada çınarın evine, çınarın evi daha mantıklı, mavinin o eve gidip gitmediğini öğrenecek, bu arada özetten aksağın katil olmadığını anladım ben , umarım öyledir,,
Bende Mardi Gras a katılıyorum özette bir şaşırtmaca yapıldı ki herzaman bu şaşırtmacva oluyor bence suçlu aksak ve yakup aksak ı şöyle ömür boyu içeri tıksalar sevinicem valla :hıh
Aslinda bu seslenisim senaristlere
Okuyorsaniz dikkat edin
Etik olarak Hirsiz Polis dizi ve konusu olarak herkesin anlayacagi bir konuya sahip degil.Cok insana goreki bu yanlis insanlara kotu ornek oluyor.Bu diziyi kaldirin demislerdi bir grup insan hatirlarsaniz.Ama biz inananlar ,konuyu anlayanlar sahip ciktik.Ben diyorumki,insanlarin zaten biraz kafasi durulmusken ve herkesi bu diziyi seyretmeye baslamisken dizideki insanlari bu kadar canavar gostermeseniz.Aksak cezalandirilmali veya durdurulmali.Cunku bu onun icin ask degil resmen adam ayakli saatli bomba.Heran patlamaya hazir neden cunku asik.Bu nu biraz yumusatmali ve ya bir sure bu adami hapiste tutmalilarki onlarda disarida hayatlarini biraz duzene sokabilsinler.Cinar ve Mavi ve ailenin sorunlarindan bahsediyorum.Cinar ne demisti biz hayatimizi duzene sokalim onlarida yanimiza alacagiz.Ben diyorumki bu acimasizlik biraz durulsun
masum insanlar huzura,cani insanlar kodese.Buna Melih beyde giriyor.Ya bir secenek versinler ona 1-aileyi kabul eder2-etmez
Mavinin hayati yeteri kadar zor.2 cocuk,1 kiz kardes,1 her an suca meyilli bir agbi,birde parasizlik
Aski buldu ama huzuru bulamadi.Kaybetme pahasina kendini bileyledi.Allahtan Cinar onu birakmadi.Aksakin artik bazi seyleri anlamasi gerekiyor.Senaryo buna dogru gitmeli.
ya arkadaşlar aksağın yerleştirdinmi dediği şey ses dinleme cihazı olmasın, ya mavinin evine yada çınarın evine, çınarın evi daha mantıklı, mavinin o eve gidip gitmediğini öğrenecek, bu arada özetten aksağın katil olmadığını anladım ben , umarım öyledir,,
hayır zilancım aksakla yakubun bahsettikleri şey bombaydı.
ses dinleme cihazıyla ilgili hiç bir şey konuşmadılar.akıllarına bile gelmedi böyle bişi.aksağın tek amacı maviye sahip olmak..mavinin de çınara aşık olduğunu zaten mavinin ağzından duymuş oldu aksak.bu nedenle çınar ortadan kalkarsa belki günün birinde mavi de beni sevebilir gibi düşünüyor.patates yumrusu n'olcak:(
bugün çok sessiz forumumuz.fragmanı gösterdiler mi acaba kimseden ses çıkmıyor.artık kafam durdu.habire yeni senaryolar üretiyorum ama bir yere varamıyorum.belki fragman bize bir ışık bir işaret verir.
çınarın aksakın orda olduğunu söylüyorsunuz ama tüm dizi boyunca bunu belli edecek başka bir şey olmadıki,eğer dediğiniz gibiyse bunun üstünde birazdaha durmaları vurgulamaları gerekmiyormuydu??? çınar aksakı gördüyse niye şaşırmadı,niye tepki vermedi, bekliyormuydu böyle birşey??? kafam çok karıştı şimdi :blush:
bende seninle aynı durumdayım sevgili nanush.forumlara girip çok fazla yazı yazan yorum yapan biri değilim,ama hırsız polis değiştirdi beni, hergün bilgisayarın başına geçtiğimde ilk işim buraya gelmek ve kimler neler yazmış okumak, bazen burdaki arkadaşların (ki gerçekten burdakileri artık arkadaşım olarak görmeye başladım :blush: ) yazdıklarını okumayı bitirmeden yerimden kalkamıyorum.buda h.p kadar buforumdakilerin de kalitesindendir diye düşünüyorum :img-grin2
sevgiyle...
tatlım aksakla çınar artık gönül adamı oldular sufiler, dervişler gibi...:) :img-hi:
onlar aralarında artık sinyallerle anlaşabilirler, nede olsa ortak bir noktaları var:) :img-hyste
çınar tabiki kesin olarak aksak olduğunu bilmiyordu içerdekinin.İÇİNE doğdu....: :img-angel
zaten içerde -mavi gelmeden hemen önce - birilerinin olduğunu hisseti.hatta bakmak için yatak odasına doğru yöneldi, tam o sırada mavi gelince vaz geçti..yani kesin içerde birisinin olduğunu biliyordu.evden çıkarken yine içerde birisinin olduğunun farkında olduğunu ve bundan da çok memnun olduğunu yüzüne yansıtabildi..: :img-hi:
bence anladı ...mavi ile de özellikle bu konuyu konuştu.çınar aksak gibi belki bir gün beni sever diye bir şey beklemiyor ki..mavinin kendisini sevdiğini duymak istiyor ona göre yön verecek mavi ile olan ilişkisine..son günlerde maviye karşı uzak durmaya çalışmasının nedeni de buydu, yani aralarındaki mevcut durumun adını koymak..aşk mı değil mi? ..çınar için belki yok..açık kalpli davrandı. gerçekleri kesin ve açık bir şekilde bilmek istiyor.ve bu gerçekleri aksağın da bilmesi kendisi için bir risk de olsa göze aldı.seviyor mu, sevmiyor mu? .eğer mavi sana değil ben aksağa aşığım deseydi acı çekme pahasına maviden vaz geçecekti.en azından artık topu maviye atacaktı.öte yandan mavinin kendisini seçeceğini de kuvvetli bir ihtimal olarak görüyordu.bu nedenle bu riske girdi...
Arkadaslar
Buda bir varsayim.Aslinda bende hissettim gibi.Ama dizi boyunca hic hissettirilmedi.Acaba bunu bilip daha sonra lehine kullanmak uzeremi kullanmak istedi.Aslinda duydugu seyleri zaten kendisi biliyordu.Ama Aksakin duymasini istedigi icinmi yuksek sesle Maviye soyletti./Ama kendiside cok aci cekmedimi.Kendisini ickiye verdi.Perisan oldu,sarhos oldu.Barlara vurdu kendini.
Ama Mavinin askindan hicbir zaman suphe etmedi.Ama kolye olayindan sonra soyletmek istedi diyorsunuz.Bu bolumde cikar herhalde ortaya
bence anladı ...mavi ile de özellikle bu konuyu konuştu.çınar aksak gibi belki bir gün beni sever diye bir şey beklemiyor ki..mavinin kendisini sevdiğini duymak istiyor ona göre yön verecek mavi ile olan ilişkisine..son günlerde maviye karşı uzak durmaya çalışmasının nedeni de buydu, yani aralarındaki mevcut durumun adını koymak..aşk mı değil mi? ..çınar için belki yok..açık kalpli davrandı. gerçekleri kesin ve açık bir şekilde bilmek istiyor.ve bu gerçekleri aksağın da bilmesi kendisi için bir risk de olsa göze aldı.seviyor mu, sevmiyor mu? .eğer mavi sana değil ben aksağa aşığım deseydi acı çekme pahasına maviden vaz geçecekti.en azından artık topu maviye atacaktı.öte yandan mavinin kendisini seçeceğini de kuvvetli bir ihtimal olarak görüyordu.bu nedenle bu riske girdi...
bencede sizce
kolye bir yemdi, cinar cok iyi zeki bir polis... oyunun kurallarini biliyor.
mesleginin inceliklerini kullandi, artik sadece kalbini konusturmuyor...zaten mavi den de emin artik ...gerisi onun akilci planlari ile gelisecek, sogukkanli kalan bu kiza kavusacak.
aksak sa eger bombayi koyduran zaten kaybetti gibi bir sey, dayaniksiz kisi elini cabuk kana buladi gibi yani.:(
malesef..!
öyleyse rezillik zaten adama demediğimizi bırakmadık ne adiliği kaldı ne şerefsizliği umuyorum okumuyordur :icon_whis
valla bilemiyorum... okursa beni tanımıyorsunuz ona göre:)
belki de "amma da sahici rol yapmışım yav" diye övünür kendisiyle ...:)
bence mçınarın okadar akılı bir polisin aksagın evede oldugunu farketmesi gerkiyordu aslında ban farketi gibide geldi ama belkide farketmemiştir aksak artık çıgrından çıktı artık aksagın eli kana bulandı ve bir daha artık paklanmaz bence aksak çınarın sonunu hazırlayim derken kendi sonunu hazırladı bence
arkadaşlar
pazar günü MASUMLAR LOKANTASININ önünden geçtim.
İstinye den Reşitpaşaya inen yokuşta solda.. ufak bi yer.. çekim yoktu...
arkadaşlar yeni bölümün fragmanını gördüm.. bomba sahnesiyle başlıyor daha sonra geçmişte çınar ve mavinin birlikte oldukları anlar gösteriliyor.. yeni bölümle ilgili çok fazla bir görüntü yok.. bir yerde mavinin hastanenin önünde yerde oturmuş ağlarken görünüyor.. hastanenin içinde koray ve aylinin üzüntülü halleri görünüyor.. sonra mavi ve sanırım çınarın annesi ve bir başka bayanın daha olduğu bir görüntü var, telaşla çınarın odasına girmeye çalışıyorlar sanırım... bu bölüm çok ağlayacağız anlaşılan...
biraz karışık oldu ama idare edin, görüntüler de çok karışık geldi bana zaten :img-fie:
Hepiniz harikasınız arkadaşlar artık benim için en önemli şeylerden biri sürekli bu forumda sizlerin bu dikkatli özenli süper isabetli yorumlarınızı, senaryolarınızı soluksuz okumak :img-book: ve harika bölüm ve klipler sayesinde :img-fie: perşembelerin daha beklenebilir olması ve ortak bir dert daha Hırsız Polis i izledikten sonra hiçbir dizinin izlenebilir olmayışını düşünmem ( şu ara onun haricinde sadece kuşdilini izliyorum)
20. bölümün tekrar tekrar okuduğumda ve sizlerin yorumlarınızı hernekadar benim için en ve tek suçlu aksak olsada bunun doğru olmayacağını düşünmeye başladım ama yinede hala Melih Bey lerin böyle en küçük soruşturmada bir polisin hayatına kast etmeleri bu mütiş senaryonun profesyonelliğine yakışmaz gibi geliyor, bu adamlar her şüphelenmede polisleri yok etmeye kalksalar o zaman çookk bombalar patlardı ama yinede bilemiyorum acaba Çınara düşman başka birimi off bilmiyorum ama perşembeyede bunu anlayamayız sanıyorum.
Daha önce başka bir forumda bahsetmiştim Reşitpaşa da oturan bir arkadaşıma set ekibi diziye katılacak bayan bir oyuncu için civarda ev aradıklarını söylemişler bu kişi ölen zavallı polis in eşi olabilir Çınar kesin o çocuğa kol kanat gerecek bu %1500 ihtimal ama derecesini bilemiyorum. Valla biliyorum bu bir dizi tüm bunlar bir senaryo ama aksağı yani Uğur Yüceli bir yerde görsem direk gırtlağını sıkmak geliyor içimden :icon_mad:
salpan,
H.P dizisi sayesinde bu formda yazmak yazılanları okumak sizlerle dertleşmek paylaşmak ve bu diziyi takip etmek benim içinde çok güzel şeyler ifade ediyor.
her arkadaşım başlıbaşına bir değer katıyor bu diziye benim nazarımda..klipler, videolar,şiirler, yorumlar, senaryolar...hepsini seve seve takip ediyorum..
zaten dizinin başlama saati gelince sizleri yanımda gibi hissediyorum.sanki hep birlikte oturup izliyoruz..aksağa güldüğüm zaman şimdi bizim kızlarda gülüyorlardır diyorum..jiletin yamuk ağzını izlerken yamulduğumu farkediyorum.çınarın mavinin karşısındaki her bir hareketini önceden tahmin edebiliyorum.dursun amcaya boynum bükülüyor bakarken..içimden sizlerle konuşuyorum hep..içimde hepinizi konuşturuyorum sanki...sen, hyoldaş, timuçin_hastası, bimkolik (o nerde yaa göremiyorum), tubi, mardigras,gaby,nanush,dokuz,meline, nilnisa, narima, gümüş,1907,...adını sayamadığım bütün arkadaşlar kalbimde hazırlanan koltuklara oturuyor...
ama çınarın o yerde kanlar içinde savunmasız yattığı sahne varya....
o anda içimde ortalık susu pus olmuştu...hiç birimiz konuşamadık...
fragman verildi ayyy ne olduğunu şeettiremedim..fragman...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.