Tüm Versiyonu Göster : HP 1.Sezon Bölüm Yorumları - Arşiv 2
Sayfalar :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Mod'larımızdan rica etsek de olası senaryolar diye bir başlık açsalar.Yoksa söğüt'ün senaryolarından yer kalmayacak:) bölüm yorumlarımıza.Çok güzel senaryolar yazıyor, söğüt'e kalsa çınar ve maviyi hemen torun torbaya karıştırır zaten:P)
Şaka bir yana güzel şeyler olmasını bende istiyorum ama bu bölümden sonra neler olabileceğini kestiremiyorum.Beynim durdu resmen.Belkide özet pek açıklayıcı olmadığı için doğru dürüst bir tahminde bulunamıyorum.Fragman (eğer gelirse) umarım daha açıklayıcıdır.
mizrak_tutucu
20-02-06, 17:44
Arkadaşlar,
Dizinin gelecegine ilişkin senaryolarınızı, kahramanlarla ilgili dileklerinizi Senaryolar başlığına yazabilirsiniz.
Bu tür konular için mesajlarınızı bu başlıga yazın ve bölüm yorumlarını sadece yayınlanan dizi bölümleri için yorumlara ayırın.
Arkadaşlar ;
Artık burada sadece BÖLÜM YORUMLARI yer alacaktır. Senaryolarınızı, düşüncelerinizi, olmasını istediklerinizi, SENARYOLAR başlığına yazınız. Yoksa silinecektir.
Bölüm Sorumlusu
Tubi
muhtemelen gümüş le beraber verirler fragmanı.önce gümüş sonra hırsız polis.fragmanı görmek için bile kanal d bu kadar seyrettiriyor kendini.ama sadece seyrettiriyor işte.dizinin reklamını önceden verip izleyici toplamak falan yok.ama gönül ve sev kardeşim maaşallah.
Vallahi mesaj yazıyorum diye heyecamlandınız biliyorum ama ne yazıkki hala seyredebilmiş değilim. Valla son umutla Gönül'ü de izledim ama hala yok!
Vallahi geçen hafta pazartesi Sihirli annem in reklam arasında vemişlerdi. Bu hafta çıt yok. Hepiniz gibi bende sinirli ve umutsuzum!
ne bahtsızmış sayemizde kanal d ninm izlenme oranı artıyor :)
Ama fragmanı bu kadar geç verip kendileri kaybediyorlar geçen haftada geç verdiler reytingler hemen düştü şu yabancı filmlerle beraber verseler ne iyi olurdu
Artık yrter ne Davut güloğlu ne hande atayizi nede gülben ergen görmek istemiyorum kendimi hırpaladım fragmanı görücem diye ama yok yeminlen aptal şampuan reklamlarına bile katlanıyorum kaçırmayım diye :icon_evil ama beklediğimize deycek bu bölüm süper olcak mutlaka maviyle çınar konuşurlar barışırlar mı bilemem ama genede yanyana görürüz :img-nyam:
arkadaslar volvox arkadasimiz sagolsun eklemis fragmani video bolumune, ordan izleyebilirsiniz.
Ya bu Timucin cekimden once hic uyumuyor ustune oturup bir guzel de agliyor herhalde... daha gercekci olsun gozlerim yorgun yorgun, aglmaktan helak olmus baksin diye....Bir insan mukemmel rol yaparda bu kadarda gercekci olur mu ya... vallahi pes diyorum... ne kadar yorgun da baksa en halsiz hali bile cok hos, Insallah biraz yumusar Mavi, dayanmiyorum CInar'in uzulmesine ben :img-cray:
GULBEYAZ76
21-02-06, 08:28
En son sahnede çınar bir şeye şaşırıyor umarım mavinin elinde alyans gördüğü için değildir.
bu bir felaket aksak alyans mı almış, evlenme teklifi mi ediyor maviye...
bir de kucağında çocukla aylin geliyor, sanki elife benziyor çocuk.hani çınarın arkadaşı sarı çocuk koray mıydı adı onun kızına benziyor.
çınarın kolundan tutan mavi mi, anlayamadım ?
beni bir daha görmek istemediğini söylerse yaşayamam diyor çınar..
hayret birşey,mavi bu kadar kazığını yediği aksağın yanında süt dökmüş kedi gibi.çınara gelince bu kadar ketum.inşallah aksakla nişanlanmaya falan kalkışmaz.valla seyretmem bu diziyi....:(
GULBEYAZ76
21-02-06, 09:16
bu bir felaket aksak alyans mı almış, evlenme teklifi mi ediyor maviye...
bir de kucağında çocukla aylin geliyor, sanki elife benziyor çocuk.hani çınarın arkadaşı sarı çocuk koray mıydı adı onun kızına benziyor.
çınarın kolundan tutan mavi mi, anlayamadım ?
beni bir daha görmek istemediğini söylerse yaşayamam diyor çınar..
hayret birşey,mavi bu kadar kazığını yediği aksağın yanında süt dökmüş kedi gibi.çınara gelince bu kadar ketum.inşallah aksakla nişanlanmaya falan kalkışmaz.valla seyretmem bu diziyi....:(
Çınar mavinin kolundan tutuyor ama mavi kolunu çekiyor aksağın elinde kutuda 2 alyans aylinin elindeki çocukda korayın çocuğuymuş bir gece mavi bakmıştıya o çocuk elife benziyor demişsin elif de kim?
Çınar mavinin kolundan tutuyor ama mavi kolunu çekiyor aksağın elinde kutuda 2 alyans aylinin elindeki çocukda korayın çocuğuymuş bir gece mavi bakmıştıya o çocuk elife benziyor demişsin elif de kim?
korayın kızının adı elif,
mavi bakmıştıya o
Maalesef fragmanin ustune dusununce Mavi nin Cinari uzaklastirmak adina aksak ile nisanlanacagi fikrine vardim . Bu bolum bizi bayagi zorlayacak, simdiden hazirlanmakta fayda var diye dusunuyorum.
Yani bekle bekle böyle bir fragman gör :( Lütfen korktuğumuz başımıza gelmesin diğer dizilerdeki yanlış anlamalar,inat uğruna başkalarıyla yakınlaşmalar olmasın.Mavi her ne kadar Çınar'a inanmıyor olsada Aksak'la evlenmeyi düşünecek kadar ileriye gitmesin.Yine eskisi gibi Aksak'ın yanında olsa bile iş için olsun...
GULBEYAZ76
21-02-06, 09:26
Maalesef fragmanin ustune dusununce Mavi nin Cinari uzaklastirmak adina aksak ile nisanlanacagi fikrine vardim . Bu bolum bizi bayagi zorlayacak, simdiden hazirlanmakta fayda var diye dusunuyorum.
Aman Allah korusun uzaklaştırmak için başka birşey bulsun canım mavi aşkı konusunda bu kadar umutsuzken bile aksak havalarda birde yüzük takarlarsa düşünmek bile istemiyorum mavi böyle bir hata yapmaz çünkü kolay kolay geri dönüşü olmaz.
Yalniz ben dahil olmak uzere , senaryo tahminlerimizi yanlis yere yaziyoruz onu farkettim. Bir an diziye fazla kaptirinca boyle oldu herhalde. Lutfen senaryolar kisminda devam edelim.
Sevgili Mercanca,
Buraya bolumu izledikten sonra dusuncelerimizi yazacagiz. Senaryolar kismina fragmanlari izledikten sonra, ya da diger zamanlarda gelecek bolum tahminlerimizi.
yok canim, bencede yani, mavi aksakla falan evlenmez....yeni resimlere bakilirsa aksak bir dukkan acmis, lokanta gibi...ben bolum ozetini okumadim, fragmanida izleyemedim ortada yok!
mizrak_tutucu
21-02-06, 14:22
Volvox fragmanı Videolar/Klipler bölümüne ekledi. Spekülatif yorumlar yaptıgımız için tartışmalarımıza ve tahminlerimize Senaryolar-1 başlıgı altında devam ediyoruz. Bu başlık altında yayınlanan bölümleri tartışacağız.
Bence O Yüzükler Fulyaya Alindi.hamdi Beymiydi Bence O Aldi.aksakin Hapisten çikar çikmaz Evlenme Teklif Etmesi Bence çok Saşma Olur Mavi Bir Hirsizin Evlenme Teklifinş Herhalde Kabul Etmez
mizrak_tutucu
22-02-06, 13:07
Bu tür konuları Senaryolar başlıgı altında tartışıyoruz Ceylin. Bu konuyu o başlık altında yazarsan, başka arkadaşların konu hakkındaki yorumlarını okuyabilirsin. Bu başlık altında bölüm yorumlarını ve izlenimlerimizi tartışacağız.
Evet reklam arasına girdi dizi. Bİraz erken girdi diğer bölümlere nazaran ama olsun. Dizi başlar başlamaz bu kadar zaman geçmiş olması şaşırttı beni. O kadar zaman boyunca her gün Çınar markete mi gitti yani. Bence pek mantıklı değil. Dizinin başında bu kadar zaman aşımı olmamalıydı.
Yüzük konusuda açıklığa kavuştu nihayet. Bünyamin ve Ayşegül ün yüzükleri onlar. Aslında Selahattin başkomiser Ayşegül ve Bünyaminin ilişkisine karşı değil. Bunu işyerinde uluorta göstermelerine karşı bence.
timucin_hastasi
22-02-06, 22:26
valla arkadaşalr reklam arasında bi görüşümü yazayim dedim.. valla diziyi soluksuz izliyorum.. herşey çok güzel kurgulanmış..çınarın sabrına hayranım doğrusu.. 4 aydır hergün markete gitmiş aksatmamış.. valla öyle bir aşkın önğnde eğilmekten başka bir şey gelmiyor elimden.. ah bi de mavi anlayabilse şunu..mavi haricinde herkes anlamış yani fulya abla, marketteki kızlar.. onlar bile diyor karasevda bu..yüzük konusuda sanırım açıklığa kavuştu.. daha öncede dediğim gibi aksakla bir alakası yok galiba.. bünyamin ve ayşegüle ait heralde.. neyse onalrda çok şekerler.. evlensinler tabi onalarda..bu arada aramızda geçen spekülasyonlardan biride çınarın bi daha beni görmek istemediğini duyarsam yaşayamam sözünü kime söylediğiydi.. bunu da öğrndik ne yazıkki koraya söylemiş.. keşke maviye söyleseyi.. süper olurdu valla..şu ana kadar da en beğendiğim sahnelerden biri jiletin aksakı görmeye gelmesi ve aksakın maviyi sorabilmek için napcağını şaşırması.. senin kız nasıl diye ümitten açıyo konuyu ya çok şekerdi orda..
neyse bu reklamlık bu kadar yorum yeter.. tekrardan herkese iyi seyirler..
Ya şu market sahibinin işine bakın ya hiç acımadan kovdu Mavi yi. Sonra kasada açık çıkınca da Mavi den sorulacaktı. Ne yani cebinden mi verseydi parayı. Neyse sanırım böylelikle Aksak ın yanında işe balayacak.
Mavi ile Fulya ablanın konuşmasıda güzeldi. Koluma dokundu biliyo musun? dedi ya orası.
Bide Bünyamine çok güldüm. Ayşegül e sen ve ben falan diye zırvaladı sonra garson gelip gidince eee ne diyosun dedi orada çok güldüm. Çok komik ya. Ayşegülde bişey sormadın ki demesi.
timucin_hastasi
22-02-06, 23:07
ikinci reklamlar ve yine ben..:) valla süper ya bu dizi başak bir şey söyleyemiyorum.. ama yerimde resmen duramadım çınarla mavi sahnesinde.. hadi mavi yeter bırak artık şu gururu atla çınarın boynuna diye.. ama olmadı yine ya:( mavide çınarı deliler gibi seviyor belli.. bıraksın artık şu gururunu bi kenara.. ya şimdi mavi iştende kovuldu aksaka gün doğdu.. çalıştırcak yine onu yanında..:( büyük ihtimal mavi şu sıkışık günler geçene kadar kabul eidyorum falan gibi bir şeyder işi kabul ederken.. ya bu çınarın bakışları öldürüyor beni.. yönetmen falanda bunu çok iyi biliyor ve farkettiyseniz her fırsatta çınara o güzel bakışını yaptırıyor..:) bünyamin ve ayşegüle gelirsek çok tatlılar ya onlarda.. hele bünyamin bi türlü söyleyemiyo ya.. öldüm valla gülmekten.. bu arada karizmatik bakışlar moda oldu heralde farkettiniz mi bilmem aksak mavinin evine geldi ya.. nasıl da baktı maviye..:) aylin konusunda da yine tahminlerim doğru çıktı:) intihar etmiş ya kadıncağız çınarı kaybedince tabi ne yapacağını şaşırdı..:) ayrıca bu bölümde 3 tane söz çok hoşuma gitti.. birincisini fulya bala maviye söyledi.."allahın keçisi" diye.. bence çok haklı yanen öyle mavi.. ikincisini aylin çınara söyledi "nasıl bu kadar iyi olabiliyorsun? .." tam hatırlayamadım cümleyi ama o da çok haklıydı gerçekten çınar nasıl bu kadar iyi olabiliyor.. üçüncüsünğü ise aksak ahsene söyledi.. "her dükkanda böcek olur.. burda olmayacak.. eğer sen böceksen ezerim..":) neyse arkadaşalr dizimiz başlıyor yine.. görüşmek dileğiyle..:)
timucin_hastasi
22-02-06, 23:33
yine yaptı aksak yapacağını.. o ne kurnaz o.. kesin elinde para vardır ama maviyi yanında çalıştırmak için yok demiştir.. ya bu adamı diğer bacağından gerçekten vursam mı ya??:) çınar bir kez daha yıkılıyor.. off ya:( bu arada dikkatimi bir şey çekti sanırım bu mahide hanım aksakı seviyor.. bunu nerde çıkardın diye sorarsanız iki şey söyleyebilirim.. birincisi aksak barıştık dimi diye sormuştu mahide hanıma o da insan ptronuna küser mi dedi ama o patron lafı ağzından çok zor çıktı sanki sevdiğine demek istermiş gibiydi.. ikincisi ise aksak mahide hanımla dursun amcayla ilgili dalga geçince çok fena bozuldu mehide hanım.. yani gereğinden fazla diye düşünüyorum.. ya şu aksak alsın mahide hanımı evlesin.. koysun onu lokantayada gül gibi yşayıp gitsinler aslnda..:) bünyaminle ayşegüle gelince onlar muhteşemdi ya.. yüzük problemini çok güzel bir şekilde çözdüler yani.. hemde çok tatlı bir şekilde...)
Malesef internetten cekmiyo yada ben cektiremedim:) Bu yüzdendir ki Hisarbuselik`i izledim, gerci pisman da olmadim hani :icon_whis Simdi ancak biri videolara eklerse bu muhtesem dediginiz bölümü izleyebilicem ;)
Üzülmeyeceğim diyorum olmuyor şu Çınar ile Mavi hepimizi kanser edecek vallahi!
Hemen hemen hiç bir kötü senaryo olmadan dizi sonlandı. Aslında her sahnesi tek tek irdelenmeli diye düşünüyorum. Mavi Çınar'a olan duygularını bize çok güzel anlattı ve inandırdı diye düşünüyorum. Korkuyorum tekrar hayal kırıklığına uğrmaktan korkuyorum....
Çınar ise 4 ay peygamber sabrı var bu çocukta bu kkadar tatlı bu kadar sevecen olunmazki canım benim hergün birşeyler gidip alıyormuş marketten.
Yüzük sorunu çözüldü! Bünyamin Ayşegül'e evlenme teklif ederken benim yürğim ağzıma geldi. Çok heyecanlandım. Hem onlar mutlu oldu diye hem de o kötümser mesajlarımızın tam tersi oldu diye
timucin_hastasi
22-02-06, 23:50
arkadaşalar çabuk kanal d yi açın.. dayanamıyorum sahnesi var..:)
güzel bir bölüm izledik yine ama beni son sahne bitirsi çınarın bakışları bütün duygularını anlatıyordu şimdi yanlış anlama sırası çınara geldi off yaa haftaya nolcak şimdi özeti merakla bekliyorum aylin cadısı yine çıktı ortaya burnu baya sürttü tabi gıcık şey neyse kısacası güzel bölümdü
..
çoookk güzel bi bölümdü yaa olmasından korktuğum şeyler olmadı onun için ayrıca içim çok rahatladı !! her şey çok dozundaydı aylin e bile üzüldüm açıkcası . ayşegülle bünyamin çok şirinlerdi. dizinin tadının bozulmasından korkuyodum ama dizi yine her bölüm olduğu gibi bu bölümde kendini aştı !!! telefon konuşması çok güzeldi yaa daha doğrusu konuşulmayan telefon konuşması ;) bölümün başı da süperdi maviden gelen kartpostal , çetenin fotoğrafı ve üzerinde sigara söndürülmüş çınarın fotoğrafı harikaydı valla ilk aklıma gelen bunlar ama daha çookk yorum çıkar bu bölümden ;)
..
Çınar ile Aylin'in sahneleri çok anlamlıydı. aylin en büyük cezayı çekmiş görünüyor en azında hatasında dolayı büyük bir ızdırap içinde Çınar ona verilebilecek en büyük cezayı verdi. Bizi haksız çıkardı. helal olsun sana Çınar....
Uğur Yücel müthişti. O espriler ben benden aldı yarıldım valla gülmekten.
ne diyeyim ne diyeyim..
söylenecek çok şey var yine her bölüm sonrası olduu gibi..
tabi başlangıç konum (yatmadan önce diyeyim :icon_ange ) mavi-çınar olacak..
hyoldas sana tamamen katılıyorum!
beklediğimizden çok daha olumluydu diyebiliriz.. en azından aylin açısından şimdilik tahmin ettimiz bir tehlike gözükmedi, her ne kadar arasını düzeltme çabasına girip, ben ne ettim, sen ne iyi insansın, kusursuzsun gibi laflar etse de... en azından çınarımız maviye olan aşkından ödün vermedi..
fakat aylinin yanından çıkarken maviyle konuştu ya.. daha doğrusu mavinin aradığını fark etti diyeyim.. o sahnede habire arkasına dönüp baktı, aylinin tarafa.. ama aklı da kalbi de maviden yanaaa.. tabii ki şüphemiz yoktu; ama 3 ay gibi uzun bir süre boyunca her allahın günü, bıkmadan usanmadan, dillere düşerek gitmiş ya maviye...
mavi taş kalpli tamam ona da kabul ama artık çınarı çınarın onu sevdii kadar sevmiyor diye saçmalamayacağım... içi gidiyor resmen içi.. ama korkuyor işte zavallım ne yapsın...
ahhh şu market olayı olmasaydı mavi kesinlikle aksakın yanında çalışmayı aklının ucundan geçirmezdi...
ve tahmin ettiimiz gibi aksak lokantayı bi süre sonra paravan olarak kullanarak hırsızlığa devam edecek; bu şekilde hırsız-polis ismi de geçerliliğini koruyacak tabii...
valla her ne kadar mavi-çınar aşkıyla dolu bir bölüm olmasa da :blush: benim çok çok hoşuma gitti, her sahne ayrı ayrı.. konuşulacak çok şey var evet ama önümüzde de daha bir hafta var...
izleyenlere iyi yorumlar diliyorum, izlemeyenlere allah sabır versin diyorum ve inşallah yeni bölümün özeti hemen yarın gelir diye umuyorum!!!
sevgiler, saygılar...
'Her delinin eline raporunu vermezler Maide Hanım...benim de yok..'
Bayılıyorum bu adamın laflarına.
timucin_hastasi
23-02-06, 00:01
arkadşalr ben iyice kafayı yedim.. tam tedavilik oldum.. belki inanmıycasınız ama diziyi izlerken not aldım..:) ben bi kaç ayrıntıya değinmek istiyorum.. öncelikle hayri beye çok üzüldüm.. oğlu torunlarını göstermiyormuş ya.. ama kirazla mert nasıl da onu bir dede gibi görüyorlar.. en azından hayri bey onlarla torun hasretini gideriyor.. yakup bu bölümde çok iyiydi ya.. mehkemeye çıkmadan önce ahsen kaçma fiktini anlatınca yakup çok şeker gülüyodu..:) ama sonra tahliye olunca gidecek bir yerinin olmamasına da çok üzüldüm..:( ama allahtan aksak vardı da ona sahip çıktı.. ya gülay?? o ayrı bir komik zaten.. ben diyo kuafördeki işi bırakayım burda bir sürü yakışıklı önünde sıraya giriyor diyor..) çok güldüm valla ya..
arkadaşlar ilk yorumumda yazmayı unuttum benim aklıma mavinin işten atılmasıyla ilgili başka bi şey geldi . bilmiyorum ben mi çok fesatım ama bu durumunda tıpkı mavinin abisine kurduğu tezgah gibi aksağın tezgahı olabileceği aklıma geldi. o belki mavi ordan kovulsun diye o adamı göndermiştir olay çıkarsın diye ben artık aksaktan her şeyi beklerim !! mavinin lokantada çalışmasını şansa bırakacak adam değil aksak
gidecektim dayanamadım içimde kalacak :blush:
bende müziklere dikkat ettim...
1) aksak-mavi pastanede otururlarken çalan şarkı çok hoştu..
2) karadeniz ezgileri çok baskındı.. aksakı anlatıyor resmen=)
3) çınarla koray sahildelerken çalan dizinin müziği yeniydi ve çooook beğendim ben!!
4) imkansız habire çaldı...
bunların hepsi gösteriyor ki soundtrack'in çıkışı yakındır.. derim ben...
bilemem siz ne dersiniz=))
haydi benden bu kadar bu gecelik..
(not: allahım bu dizi hiç mi bozulmaz.. yani illa seyrettirecek mi kendini.. ben neden bu kadar takıyorum.. deli miyim neyim :img-huh: )
..
çoookk güzel bi bölümdü yaa olmasından korktuğum şeyler olmadı onun için ayrıca içim çok rahatladı !! her şey çok dozundaydı aylin e bile üzüldüm açıkcası . ayşegülle bünyamin çok şirinlerdi. dizinin tadının bozulmasından korkuyodum ama dizi yine her bölüm olduğu gibi bu bölümde kendini aştı !!! telefon konuşması çok güzeldi yaa daha doğrusu konuşulmayan telefon konuşması ;) bölümün başı da süperdi maviden gelen kartpostal , çetenin fotoğrafı ve üzerinde sigara söndürülmüş çınarın fotoğrafı harikaydı valla ilk aklıma gelen bunlar ama daha çookk yorum çıkar bu bölümden ;)
..
Dokuz ne güzel anlatmışsın yahu senin bu ayrıntıların içimi açıyor.
Bir sürü yorum yapacağız her sahnesi mükemmeldi!
İnsan dizi bittikten sonra bir bakıp düşünüyor o kadar çok şey yaşanıyorki hepsini tek tek irdelemek istiyorum ama hepsi aynı gün olmazki
Baştan sona sinema tadında mükemmel dizi :) :)
ya maalesef ben bu diziyi yeni ke_fettim uzun zamandir beni bukadar etkileyen bi dizi izlememistim gercekten harika oyunculuklar bundan onceki bolumleri bulabilirmiyim video fragman bolumunden bahsedilmis ama goremedim yardimci olursaniz sewinirim
timucin_hastasi
23-02-06, 00:09
ya aklıma bir şey geldi bu arada.. 708 nolu ganyan bayii ve mavinin çalıştığı market rammar dikkatimi çekti.. acaba onların bulunduğu yerlerden yola çıkark sete biraz daha yaklaşabilir miyiz??:)
ya maalesef ben bu diziyi yeni ke_fettim uzun zamandir beni bukadar etkileyen bi dizi izlememistim gercekten harika oyunculuklar bundan onceki bolumleri bulabilirmiyim video fragman bolumunden bahsedilmis ama goremedim yardimci olursaniz sewinirim
tabiki bluish yardımcı olmazmıyız aramıza hoşgeldin bu arada
dizinin resmi web sitesinden eski bölümleri indirebilirsin
www.hirsizpolis.net
zannedersem 13. bölüme kadar var :)
ya aklıma bir şey geldi bu arada.. 708 nolu ganyan bayii ve mavinin çalıştığı market rammar dikkatimi çekti.. acaba onların bulunduğu yerlerden yola çıkark sete biraz daha yaklaşabilir miyiz??:)
Aynı şeyi bende düşündüm. özellikle masumlar karadeniz lokantasının olduğu yer çok tanıdık bir yermiş gibi geldi. tamamı Sarıyer ama ben anadolu yakasında oturduğum için pek oraları bilmiyorum :(
Timuçin hastası tespitlerine bayıldım. o kadar çok şey yaşanıyor ki bende bazı olayları aklımda tutmakta zorlanıyorum bende not mu alsam acaba :img-huh:
timucin_hastasi
23-02-06, 00:16
Aynı şeyi bende düşündüm. özellikle masumlar karadeniz lokantasının olduğu yer çok tanıdık bir yermiş gibi geldi. tamamı Sarıyer ama ben anadolu yakasında oturduğum için pek oraları bilmiyorum :(
Timuçin hastası tespitlerine bayıldım. o kadar çok şey yaşanıyor ki bende bazı olayları aklımda tutmakta zorlanıyorum bende not mu alsam acaba :img-huh:
valla tavsiye ederim iki haftadır ben not alarak diziyi izliyorum bu sayede çoğu şeyi unutmadan sizlerle paylaşabiliyorum.. bu arada çınarın soruşturmasının sonucu da hepimize hayırlı uğurlu olsun.:) bi de dursun amcaya çok üzüldüm ya.. yine eski durumuna dönmüş.. :(
Maide hanımın utanması çok hoştu.
Babam ayakta olsa seni alır yaylaya çıkarırdı :img-hyste
bence maide hanımın aksak'ta gözü var bak görürüsünüz!
kadıncağız sadece utanmadı bozuldu da
Bu bölüm bana göre şimdiye kadar izlediğim en heyecansız ve kalp çarpıntısız bölümdü.Tabii arada böyle geçiş bölümlerinin olması doğal.
Şimdiye kadar bana göre yapılmış boşanma ilamının bir günde eline geçmesi mantık hatasından sonra ikinci hatanın yapıldığı bölümdü. Dört ay evvel yağan kar hala daha yerlerdeydi. Tabii bunuda ilk baştaki karı kasım ayı gibi düşünürsek martta tekrar yağmış olur. O zaman fazla absurd kaçmaz.
Bu bölümün sevindirici yani benim açımdan rahatlatıcı yanı, Mavinin Aksakın yanına gitmek için geçerli bir nedeninin olması. Gerçekten çok dardalardı. Yani Aksak'ın yanına gitmek için marketi bırakmadığına sevindim.Bu çok önemliydi.
Ayrıca Mavinin Çınar'ı hala çok sevdiğini ayrı kalmak istemesindeki sebebin korku olduğunu anladık. Ya bir daha kırılırsam diye çok korkuyor.
Şimdi Çınar nasıl Mavi'yi ikna edecek merak içindeyim.
Birleşince dizi bitecek diye biz bunları hep ayrı mı izleyeceğiz?
Olmuyor böyle ayrı ayrı çekilmiyor valla.
Ayrıca Mavinin Çınar'ı hala çok sevdiğini ayrı kalmak istemesindeki sebebin korku olduğunu anladık. Ya bir daha kırılırsam diye çok korkuyor.
Şimdi Çınar nasıl Mavi'yi ikna edecek merak içindeyim.
Birleşince dizi bitecek diye biz bunları hep ayrı mı izleyeceğiz?
Olmuyor böyle ayrı ayrı çekilmiyor valla.
Çınar'ı böyle kara sevdalı Mavi'yi gizli gizli izlemesi benim hoşuma gitti. hele o bir gün gelmedi Çınar ondan snra gelince gülümsemesi sevinmesi çok hoştu. Uzaktan sevmenin en güzel halini yaşattılar sanki bizim mahallenin çocukları. hani aileler izin vermez ya uzaktan uzaktan severler :blush:
timucin_hastasi
23-02-06, 00:22
Maide hanımın utanması çok hoştu.
Babam ayakta olsa seni alır yaylaya çıkarırdı :img-hyste
bence maide hanımın aksak'ta gözü var bak görürüsünüz!
kadıncağız sadece utanmadı bozuldu da
bencede mahide hanım aksakı seviyor.. deddiğin kısım haricinde hani askak mahide hanıma bağırdıktan sonra özür diledi ve sonra barıştık dimi diye sordu ya.. mahide hanımın ordaki cevabı daha doğrusu cevabını söyleyiş tarzı benim aklımı karştırdı açıkçası.. "insan patronuna küser mi?" dedi ama o patronu kelimesi ağzından biraz zor çıktı.. sanki sevdiğine demek istermiş gibiydi.. yani ben böyle hissettim.. :blush:
Yine meçhule doğru yol almaya başladık arkadaşlar.
Şimdi neler olacak hiç yorum yapamıyorum.
Bir rehavet çöktü anlatamam. Demek çok germişim kendimi Aksak Maviye evlenme teklifi edecek diye . olmayınca rahatladım.
Birde Mavinin Çınarı hala sevdiğine emin oldum iyice rahatladım.
Bu aşkın arasına üçüncü kişiler ancak onları birleştirmek için girer yoksa ne Çınar ne de Mavi başkalarıyla hiç işleri olmaz.
timucin_hastasi
23-02-06, 00:25
Çınar'ı böyle kara sevdalı Mavi'yi gizli gizli izlemesi benim hoşuma gitti. hele o bir gün gelmedi Çınar ondan snra gelince gülümsemesi sevinmesi çok hoştu. Uzaktan sevmenin en güzel halini yaşattılar sanki bizim mahallenin çocukları. hani aileler izin vermez ya uzaktan uzaktan severler :blush:
bir de mavinin çınargelmeyince acaba bir şey mi oldu diye haberleri aramsı da çok hoştu.. ve sonra telefon etmesi.. keşke orda ağzından bir çınar lafı çıkabilseyydi.. çınar nasıl nefesinden bile tanıdı onu.. mavide hemen sesini duyup kapatamadı zaten.. o da dinledi özlemiş belli onu..ah ah bu kadar seviyorlar birbirlerini ben gidip arabuluculuk yapcam valla..
Yine meçhule doğru yol almaya başladık arkadaşlar.
Şimdi neler olacak hiç yorum yapamıyorum.
Bir rehavet çöktü anlatamam. Demek çok germişim kendimi Aksak Maviye evlenme teklifi edecek diye . olmayınca rahatladım.
Birde Mavinin Çınarı hala sevdiğine emin oldum iyice rahatladım.
Bu aşkın arasına üçüncü kişiler ancak onları birleştirmek için girer yoksa ne Çınar ne de Mavi başkalarıyla hiç işleri olmaz.
Aynen Bimkolik'cim valla bu foruma üye olduğumdan beri diyorum anlatılmaz yaşanır durumu var bu dizide izlediğimiz zaman bir süre kendimize gelemiyorum. izleyemedğimiz zaman kudurp habire yorum üretiyoruz . Bağımlılık yaptı. Hani sigara ister canım içemezsin kudursun içince de böyle bir rehavet çöker rahatlarsın nasıl güzel benzettim! 18+ arkadaşlara valla kötü niyetim yok :icon_ange
sinemacıkız
23-02-06, 00:35
AKSAK kafamın içinde 40 tane tilki dolaşıyor hiçbiride birbirine degmiyor
Dizinin başlarında aksak ın oyununa gelen polisin muhbiri hamza ,hala hapistemi bunu merak ettim dogrusu
bencede mahide hanım aksakı seviyor.. deddiğin kısım haricinde hani askak mahide hanıma bağırdıktan sonra özür diledi ve sonra barıştık dimi diye sordu ya.. mahide hanımın ordaki cevabı daha doğrusu cevabını söyleyiş tarzı benim aklımı karştırdı açıkçası.. "insan patronuna küser mi?" dedi ama o patronu kelimesi ağzından biraz zor çıktı.. sanki sevdiğine demek istermiş gibiydi.. yani ben böyle hissettim.. :blush:
söğütçüğümüzün kulaklar çınlasın!!!
aksak ancak maide hanıma yakışır diye diye aşık etti!
Maide hanıım çok tatlı ya Aksak'la değilde Dursun babayla çok yakşır canım ya :icon_ange
En iyisi Mavi ile Çınar barışsın desinde onlarda barışsın!
Ama bu sahneler böyle tat verdiği sürece ayrı da kalsınlar yeterki aşklarını hissdeleim. yeter ki arasıra olsa gözgüze gelsinler di mi ama
Dizinin başlarında aksak ın oyununa gelen polisin muhbiri hamza ,hala hapistemi bunu merak ettim dogrusu
Sende Orhan Aydın hayranlarındansın galiba geçen bölümlerde adı geçti ama Aksak'ın kafasında dolaşan kırk adet tilkiyle bir bağlantısı olduğunu sanmıyorum. belki hamza tekrar diziye döner ama muhbir olan birinin dizide tam anlamıyla rol oynayacaını düşünmüyorum. Ancak polise çalışabilir. Muhbirlik yapmış adamı aynı sektörde barındırmazlar
Ben aksak'ın kırk tilkisinin namuslu işletme adı altında yapacağı hırsızlık işleriyle alakalı olduğunu düşünüyorum!
ayyy ne kötü niyetler beslemişim yüzük aksakın değilmiş başkasınınmış oohhhh diyorum bencede maide hanım aksaka aşık değilse o laflara okadar alınmazdı iyi bari maviyle çınar için aralık kapı bırakmışlar ama bence markette rezillik çıkaran adamı aksak tuttu işten ayrılıp yanına gelsin diye yanlız bu bölüm aksakın bi lafına bayıldım "mümkün olsa bunu kovup anasını alcaz ama" arsene söylüyodu:)
timucin_hastasi
23-02-06, 00:44
aşklarını söylemeleri bile çok hoş oluyor bence.. hani mavi fulya ablaya anlatıyordu ya.. "bi ara koluma değdi biliyo musun?? hala yanıyor burası" çok güzeldi ya.. ah be mavi gitşunları çınarın yüzüne haykırda bitsin bu çile hem sizin için hem bizim için.. valla şurda çektiklerimizi görseler iki dakika durmaz barışırlar..:)
Ben Aksak'ın lokantasının paravan olduğunu hırsızlığına farklı şekilde devam edeceğini düşünüyorum.
Neyse yarın sabah daha sağlıklı yorumlar yapacağıma inanıyorum.Şu an malum gerginlik birdenbire üzerimden kalkınca ne diyeceğimi bilemiyorum.Yarın sabaha kadar hoşçakalın.
ayyy ne kötü niyetler beslemişim yüzük aksakın değilmiş başkasınınmış oohhhh diyorum bencede maide hanım aksaka aşık değilse o laflara okadar alınmazdı iyi bari maviyle çınar için aralık kapı bırakmışlar ama bence markette rezillik çıkaran adamı aksak tuttu işten ayrılıp yanına gelsin diye yanlız bu bölüm aksakın bi lafına bayıldım "mümkün olsa bunu kovup anasını alcaz ama" arsene söylüyodu:)
evet ben de yazdım aynı teoriyi bence de mavinin işten atılmasını aksak ayarladı bu da arızanın kumar olayı gibi aksağın tezgahı !!! yakup a söylediği kafasında dolaşan kırk tilkiden biri de bu işte bence.
timucin_hastasi
23-02-06, 00:46
"her dükkanda böcek olur burda olmayacak.. eğer sen böceksen ezerim" aksakın bu sözüde atlanmamalı bence.. arsen nasıl da öylece kalakaldı..
dizinin kendi sitesinde görüntüler baya bi berbat eğer emule programın varsa ondan aratarak indirebilirsin site ismi veremiyorum ama forum sitelerindede emule linki var ben bütün bölümlerini öyle indirdim
bizi utandırcak herşeyi yaptılar fragman geldiğinden beri yüzük üzerine yoğunlaştı yüzük Ayşegül ile Bünyaminin çıktı. Mavi Çınar'a ihanet edeek sevmiyor onu dedik. onunda içinin en az Çınar kadar yandığını gördük. Aylin ile aralarında birşeyler yaşanacak galiba dedik- özellikle ben bugün taktım- Aylin Çınar'a dost kalmayı teklif etti (ben böyle bir rüya görmüştüm ama mavi^di dost kalalım diyen hayırdır inşallah)
Tam anlamıyla bizi aşan ve hayretler içine düşüren senaryosuyla dumur etti beni :blush:
"her dükkanda böcek olur burda olmayacak.. eğer sen böceksen ezerim" aksakın bu sözüde atlanmamalı bence.. arsen nasıl da öylece kalakaldı..
haklısın valla oda çok güzeldi ben bayılıyorum aksakın konuşmalarına zaten çok uzun zamandır dizilerde görülmeyen derin bi karakteri var adamın ne yapcanı tahmin edemiyosun
evet ben de yazdım aynı teoriyi bence de mavinin işten atılmasını aksak ayarladı bu da arızanın kumar olayı gibi aksağın tezgahı !!! yakup a söylediği kafasında dolaşan kırk tilkiden biri de bu işte bence.
gaby ve dokuz bende öyle düşündüm belki de öyle düşünmek istediğimiz içnir. Aksak'tan adam gibi bir hareket bekleyemeyiz. Ama patronunun hemen kovacağını nasıl anlayacaktı ki!
bence aksak yapmadı biz öyle inanalım diye kondu.
senaristlerin psikolojisini anlmaya çalışıyorum belki de ama Aksak'ın aynı şeyi bir daha yapması ilginç olur
Belki de Aksak yapmıştır. Ondan herşeyi beklerim artık
Fragmana bakarak 1 hafta boyunca yorum yaptık.Ama bızı yıne yanılttılar.
Bu ne profesyonelce yazılmıs ve yonetılen bır senaryodur.Her hafta bızı sasırtıyorlar.Ne bekledık daha dogrusu ummadık o yuzuklerın Aksaka aıt olabılecegını.Megerse Bunyamın ve Aysegule aıtmıs.Cok guzel.Bır cıft mutlu ama
esas cıft ne zaman mutlu olacak.O bıraz bahara kaldı.Hele sımdı Cınar Mavının
Aksakın yanında calıstıgını gordu.ne olacak sımdı.Dızıyı oyle bır vırajda bırakıyorlarkı araba ucuruma mı gıdecek yoksa vırajı alacakmı buda bır muamma
Ama sunu bılıyoruzkı bunlar bırbırlerını cok sevıyorlar
mizrak_tutucu
23-02-06, 01:00
Aşırı kötümser oldugumuzu keşfettik. Klişe beklentileri gerçekleşmedi. Senaristler gayet güzel işi, arabeske kaçmadan götürmeyi başardılar. Mahide Hanım'ın Aksak'a gönlünün kaydıgını anladık. Keşke Aksak da Mahide Hanım'ı görse de, Mavi'nin peşini ileride bıraksa.
Masumlar Karadeniz Lokantası, Aksak'ın yeni işinin -hangi hırsızlık sektörünü düşündügü meçhul ama ev hırsızlıgı sanki- paravanı olacak ama uzunca bir süre Mavi'nin bundan haberi olmayacağını sanıyorum.
mizrak_tutucu
23-02-06, 01:00
Süngüsü düşmüş Aylin benim bile yüregimi burkttu. Yardımını ve destegini esirgemeyen Çınar mesafe koymasını da bildi.
Fragmanı ne kadar ustaca kurgulamışlar, hangi detaylara takılacagımızı biliyorlarmış. Bu arada bir şey dikkatimi çekti. Jilet motorsikletinin sepetinin üzerinde en azından Çınar'ın baktıgı açıdan sadece Masumlar yazıyordu. Daha sonra Jilet pazarın içinden geçince Çınar izini kaybetti. Çınar lokantanın tam adını nereden bildi? Aksak Karadenizli oldugu için Karadeniz lokantası açacağını mı düşündü? Her neyse, bu tür küçük detaylara takılmamak lazım belki de.
Bölüm hüzünlü oldugu kadar komikti de. Özeti şimdiden sabırsızlıkla beklemeye başladım.
sinemacıkız
23-02-06, 01:02
çınar olan biteni adam gibi mavi ye anlatması lazım yoksa atı alan üsküdara geçecek bukadar pasif olurmu insan ya isterim mavi aksakla evlensin çınar da azını havaya diksin :icon_whis
timucin_hastasi
23-02-06, 01:10
Masumlar Karadeniz Lokantası, Aksak'ın yeni işinin -hangi hırsızlık sektörünü düşündügü meçhul ama ev hırsızlıgı sanki- paravanı olacak ama uzunca bir süre Mavi'nin bundan haberi olmayacağını sanıyorum.
banada öyle geliyorki mavinin yapılacak bu hırsızlıktan(tabi eğer bir hırsızlı yapılırsa) haberi olmayacak.. ama çınar bir şekilde öğrenecek ve maviye yine bir türlü anlatamayacak.. mavi bir çocuk gibi olup bitenden habersiz lokantada çalışmaya devam edecek..
Fragmanı ne kadar ustaca kurgulamışlar, hangi detaylara takılacagımızı biliyorlarmış. Bu arada bir şey dikkatimi çekti. Jilet motorsikletinin sepetinin üzerinde en azından Çınar'ın baktıgı açıdan sadece Masumlar yazıyordu. Daha sonra Jilet pazarın içinden geçince Çınar izini kaybetti. Çınar lokantanın tam adını nereden bildi? Aksak Karadenizli oldugu için Karadeniz lokantası açacağını mı düşündü? Her neyse, bu tür küçük detaylara takılmamak lazım belki de.
Bölüm hüzünlü oldugu kadar komikti de. Özeti şimdiden sabırsızlıkla beklemeye başladım.
benimde kafama takıldı aslında ama belki tam adı yazıyordur. Gözümüzden kaçmıştır. Bu kadar kusur kadı kızında da olur derler ya olsun yine çok güzeldi. zamanlama konusu da var ama çok kafaya takıcak şeyler değil. ben 1 sene hapiste yatarlar diye düşünüyordum. Böylece zamanlama hatası olmaz diye düşünüyordum.
Fragman gerçekten de ustacaydı. Bu kadar kafa karıştırılmazki. diğer dizilerin fragmanı 1 dakikdan uzun oluyor sanki diziyi izlemiş kadar oluyorsun. Fragmanın kısa olması heyecanımızı da arttırıyor...:)
mizrak_tutucu
23-02-06, 01:14
Bence Çınar Aksak'ın gene bir tezgah kurdugunu düşünse bile Mavi'ye bunu anlatmaya çalışmaz. Mavi'nin kendisini dinlemeye hazır olmadıgının farkında. Mavi'yi Aksakla görünce biraz daha kendi içine kapanabilir. Ben Çınar'ın fuzuli bir kıskançlık gösterisi yapacaginı sanmıyorum. Kendi içine daha çok kapanması daha büyük ihtimal gibi gözüküyor.
Benim tahminim Aksak çetesi Mavi'yi öyle bir duruma düşürecek ki, Mavi Çınar'a kendini anlatamayacak. Belki Çınar onu yine kurtaracak ama bir süre güven sorunu yaşayacak. Bu seferde Mavi yanlış anlaşılmanın, yargısız infaza ugramanın ve kendini anlatamamanın ne demek oldugunu görecek.
timucin_hastasi
23-02-06, 01:21
bende çıanrın kıskançlık yüzünden abuk subuk şeyler yapacağını düşünmüyorum.. ama çınar için çok üzülüyorum.. belki kendi kafasındada bişeyler kuracak ve iyice durumu vahimleşicek.. ben kendine kötü bir şey yapmasından korkuyorum açıkçası.. inşallah yanılırım bu konuda..
mizrak_tutucu
23-02-06, 01:27
Çınar güçlü bir karakter. Ağır depresyon geçirse bile dostları var. Bence kendine bir şey yapması - intihara teşebbüs- yerine aşırı risk alması ve fazla cesur davranarak, kendini gereksiz tehlikelere atması daha güçlü bir olasılık. Böyle bir durumda vurulması tehlikesi var elbette. Ama bu aşırı dramatik bir seçenek.
Senaristler, şimdiye kadar bizim kadar dram meraklısı olmadıklarını ve olayları aşırı dramatikleşmeden de götürebildiklerini gösterdiler. Bu nedenle, bu tür dramatik olayları, özet ve fragmanda ipucu olmadıgı takdirde ciddiye almayıp, düşünmeyelim ve gelen ipuçlarıyla oynamanın zevkini çıkaralım derim. Böylece yeni bölümleri de gerilmeden daha huzurlu seyredebiliriz.
Çınar ın kendine kötü bir şey yapacağını zannetmiyorum. Hem Mavi inkar etsede Çınar a ihtiyacı var. Yada olacak. Çınar da biliyor bunu Maviyi düşünerek kendine kötü bir şey yapmaz.
Bence Çınar Mavi yi aksakın yanına nasıl dönersin o senin için tehlikeli biri diye uyarmaya çalışacak. Ama mavi yine onu dinlemeyecek.
Bu bölümde Arıza yada çok kızdım ben. Durumları biliyosun bide gidip kumar oynuyosun. Sonrada hiç utanmadan o kumar değil diyosun. Bide mavinin başı sıkışınca parasının olmadığını söylüyor. Tabi işler yolundayken her şey iyiydi. Onun parasına ihtiyaç yoktu. Oda kendini düzelmiş biri gibi göstermek için benim param var diyodu.
diğer bölümlere göre aksiyonsuz bir bölümdü ama çok keyifle seyrettim .yinede hep yüreğim ağzıma geldi diyebiliriz.mavi çınar barışırlar mı aksak ne hinlik peşinde maviden uzak duracak mı tabii yüzük sahnesi ne ...bu dizide en çok bunu seviyorum çok sıcak ve samimi , yaşıyor gibi izliyorum.klişe yanlış anlamalar yok, sahneleri uzatmıyorrlar, yıllarca yaşadığı şeyleri göz önüne alırsak mavi kendince haklı.ama yinede seviyor kendisinden saklamıyor.çınarı aramaz diye düşünmüştüm arama cesaretini buldu kendinde ve çınarı umutlandırdı bu bence.restoranın paravan olacağına katılıyorum bende, mavi bir süre bilmeyecek diye düşünüyorum. son sahnede çınarın yüzünde karışık bir ifade vardı, üzgün ,kızgın ne yapacağını kestiremiyorum ama maviyi mutlu gördü aksağın yanında ,maviden uzak durmaya çalışsa bile başaramaz ama galiba çınar biraz uzaklaşacak maviden.
GULBEYAZ76
23-02-06, 08:19
arkadaşlar ilk yorumumda yazmayı unuttum benim aklıma mavinin işten atılmasıyla ilgili başka bi şey geldi . bilmiyorum ben mi çok fesatım ama bu durumunda tıpkı mavinin abisine kurduğu tezgah gibi aksağın tezgahı olabileceği aklıma geldi. o belki mavi ordan kovulsun diye o adamı göndermiştir olay çıkarsın diye ben artık aksaktan her şeyi beklerim !! mavinin lokantada çalışmasını şansa bırakacak adam değil aksak
Bende seninle aynı şeyleri düşünüyorum adamın yüzünü çok fazla gösterdiler ileride kesin aksağın yanında görürüz.
merhaba arkadaşlar,
yine çok güzel bir bölümdü ve HP bizi hayal kırıklığına uğratmadı.yani bizim düşündüğümüz gibi klişeler olmadı.bu bölüm mavi ve aksak bölümüydü bence.
ama olsun en azından çınar'a bu sefer tükürür gibi bakmıyodu.
bide birşey farkettim mavi'ye gülmek çok yakışıyor.zavallı kız o kadar az gülüyor ki gerçi güldüren aksak'tı ama olsun.onda o abi ve parasızlık oldukça biraz zor güler.
çınar ise yine muhteşemdi.o bakışlara kim dayanır bilmiyorum.mavi'nin o gelmeyince ki telaşı çok güzeldi.bi de geldikten sonra ki gülüşü.bahtsız çınar
yine yardım edicem diye eline yüzüne bulaştırdı.mavi de hemen lafını soktu.
aylin konusuna gelince bence bir süre daha gündemi meşgul edecek gibime geliyor.
aksak kötü karakter ama nedense kızamıyorum.huyundan da vazgeçeceğini sanmıyorum.bence bu lokanta olayı paravan, yeni planlar peşinde ama mavi'nin bir süre bundan haberi olmaz diye düşünüyorum.
bünyamin'in evlenme teklifi halleri de çok komikti.yüzük diğer pastadan çıkınca koptum.
umarım mavi çınar ayrılığı çok sürmez onları birarada görmek çok güzel çünkü.
allahım yarabbim, biz ne fesat kızlarız yaaa::)
kesin yazdıklarımızı birileri okuyo, mavinin yüzü çınarı görünce nasıl da gülüyordu.fulya ablaya ''bir ara kolumu tuttu biliyor musun.tutuğu yer hala yanıyor '' dedi.çınarı çaldırıp da konuşamadıya benim de boğazım düğüm düğüm oldu.
eveetttt yüzükler kimlerinmişşş...?bünyamin ile ayşegülün nişan töreni çok romantikdii:) çok şirin bir çift oldular yaaa:) selahattin başkomiser iyiki yakaladı.itici güç nolcak....:)
benim de ağzım kulaklarımda:)
aksak kötü bir insan değil yaa, üstelik parmağını da çınara sallamıyormuş.
aylin için ne kötü şeyler düşünmüştük utandım valla, şimdi de üzgünüm.
kızlar ya hanginiz demiştiniz maideyi aksak alsın diye,?
maide hiç evlenmemiş...ne dersiniz?!:)hoş bi fikir valla...
aksağın maideyi önce fırçalayıp sonra gönlünü alışına ne dersiniz.ya patron lafını duyunca keyiflenmesine....
aaahhh çok güzeldi çok güzel...
Günaydın arkadaşlar,
bugün hiçbirinizin mesajını okumadan yapacağım ilk yorumumu çünkü sizleri okuyunca kendi fikirlerimi unutuyorum bazen.
Çok şükür yüzük tahmin ettiğim kişileri ilgilendiriyor bu 1......
Mavi de hala Çınar'ı çok seviyor bu 2.........
Aksak 'ın ,,ranzanın altına astığı resimlerde Çınar'ın alnına çaktığı çivi onun nasıl bilendiğini gösteriyor bu 3.........
Salak Aylin tahmin ettiğimiz gibi intihar etmiş hala yüzsüzce Çınar'ın arkadaşı olmaya çalışıyor , çok sinir bozucu bu 4.........
Çınar'ın korktuğu için dört ay boyunca Mavi'ye açılamamasını iyi toparlamışlar senaristler ama diziyi uzatmak adına tempo düşmüş bu 5.........
Erol GÜNAYDIN yine harikaydı bu 6..........
Son sahneden sonra Çınar artık o kadar da kibar davranmaz herhalde Mavi'ye diye düşünüyorum bu da 7............
Hala yazacak çok şey var ama uzun tutmak istemiyorum.Yalnız bu hafta dizi beni eski bölümler kadar mutlu etmedi. Demek işin sırrı Mavi-Çınar romantizminde.
GULBEYAZ76
23-02-06, 09:30
Aksak yüzüğü mahideye versin demiştim ama mahide aşık aksağın birşeyden haberi yok aksak onu babasıyla yakıştırınca nasılda kızdı.Çınar maviyi aksağın yanında ve mutlu gödü şimdi ne yapacak acaba?Benim korkum içine kapanması ve maviden uzaklaşması.
ya ben hamzayı tgrt de başka
bir dizide oynarken gördüm dün akşam.
ya ben artık kanunsuz iş yapacaklarını sanmıyorum.hem işleri de iyi gitmeye başladı.
bi günde başkomiser selahattin ve ekibi çınarda dahil, bu lokantaya gelirlerse hiç şaşırmam.yemek yemeğe canım.:)
mizrak_tutucu
23-02-06, 09:36
Jilet'in kurye servisini zengin evleri tanımlamak için kullanacaklar, Aksak ekibine (Mavi hariç) işe devam edeceklerinin sinyalini verdi. Bir süre rahat durur, kendisinden şüphe edenlerin rahatladıgını ve artık şüphe duymadıgını anladıgı an tekrar tezgahı kurar. Aksak bu, hayat boyu sogan dogramakla yetinecegini sanmam.
önce merhaba,
sonra, neyseki keşfetmişsin:)
www.hirsizpolis.net sitesinden kaçırdık butonuna tıkla 1.bölümden sanırın 11 bölüme kadar bölümler yüklemişler izleyebilirsin
evet... dün o kadar hasta ve bitkin olmama rağmen yine de dizinin bir noktasını bile kaçırmadan izledim.. gelelim yorumlara...
mavi.... bence gerçekten de çok doğal ve çok güzel oynuyor. çınar'ı hala sevdiği nasıl da belli. bir gün onu göremeyince hemen sesini duymak için arıyor. fakat 2 gün boyunca görmeyince kendini yeni işine kaptırmışcasına hiç bir şey yapmıyor (bu kısma çok bozuldum da)... aşkta korkaklık imkansızlıkları doğurur işte.. abisine çıkışlarına gerçekten bayılıyorum. her şey çok doğal.
çınar... her gün abuk sabuk bişeyler almak için markete gitmesi, masumca bakması, sevgiyle koruması ve şaşkınlıkla sonlanması... Aylin'e hala üzülüp yardım etmesi, Bünyamin'e belki de kendi aşkına sahip çıkamadığı için verdiği akılla nasıl bir dost olduğunu göstermesi... Fikirler üretip Mavi'ye ulaşması.. Ne denilebilir ki...
Aksak... ben bu adamın oyunculuğuna hastayım (her gün olsa her gün söyleyeceğim).. nasıl da sahipleniyor mavi'yi. herkesin aşkı başkadır ya. işte onun ki de zarar verici cinsinden... ama yine de aşık işte.... babasına olan sevgisi nasıl da güzel.. mahide ye bağırdı ya benim bile içim acıdı. oysa ki kadıncağız ne kadar da çabalamış..
nişan yüzükleri hepimizi yanılttı. fragman o kadar usta hazırlanıyor ki.. hepimiz tamamen yanılıyoruz. (aslında çok da güzel bir şey)... bünyamin ve ayşegül gerçekten yakışan bir çift. umarım onların mavi çınar aşkına biraz destekleri olur..
Bünyamin'le Çınar'ın sorguladıkları hırsızı konuşturma sahnesi güzeldi.Klasik biraz ama hem işlerini yapıyorlar hem eğleniyorlar, tam bir işbirliği arkadaşlık ortaklık duygusu verdi.
Bir de hani lokantada adamın biri sulanıyor Mavi'ye Aksak olaya müdahale ediyor 'Sen mutfağa geç Mavi.Benim elimden ne yarsin delikanlı?' süperdi.
'Zaten hırsızlıktan yeni çıktım bir de katil etme beni' Aksak gerçekten seviyor Mavi'yi.
'gel çalış lokantada, servis yap, kasada dur, bulaşık yıka. Yok onu yaptırmam' Kıyamadı bulaşık yıkatmaya.
Aksak , yüreği yumuşacık ama gerçekten deli bir yanı olan, fiziksel probleminden dolayı muhtemelen kompleksli ama bunu başka şeylerle bastırmaya çalışan çok güçlü görünen ama kalbi zayıf bir insan hele de Mavi'ye karşı.Hapishanede ziyarete gelmemesine bile kızamadı.
Öyle bir adam işte..........
arkadaşalar çabuk kanal d yi açın.. dayanamıyorum sahnesi var..:)
:)hee açtık,
çok güzeldi ama çabuk bitti..
Ç:-mavi sen nasıl dayanabiliyosun
M:-dayanamıyorummm
:):)
Herkese günaydın arkadaşlar.Çok güzel bir bölümün ardından heyecanla herkesin yorumunu bekliyordum.Kendi yorumları yazmadan önce herkesin yorumlarını okudum.Çoğu konuda yorumlarınıza katılıyorum.
1) Sevgili Dokuz gibi bende dizinin ilk sahnesinde aksak'ın baktığı mavinin gönderdiği kartpostal , çetenin resmi ve alnından kurşun yemiş misali duran çınar fotoğrafına çok güldüm.Ama bu sahne aksak'ın çınar için bazı planları olduğu hissini verdi.Zamanla bu planların ne olacağını göreceğiz gibi geliyor.
2) Çınar'ın mavinin peşinde 4 ay boyunca hiç kendini anlatmadan ,sadece yüzünü görebilmek ,kendini gösterebilmek ,ben hala burdayım demek için arşınladığı market yolları sahnelerini de tebessümle seyrettim.(Tüm arkadaşlar gibi) Çınarın bu hallerini kendi yaşındaki bir insana pek yakıştıramasamda ( Daha çok liseli aşık tarzı bir durumdu), aşkın gözü kördür deyip , sonrada pekala yakıştırdım.
3) Mavinin çınara olan sevgisini çok eleştirmiş olan bir insan olarak bu bölümde mavinin çınara pek ters davranmaması ve fulya ablaya çınarın kolundan tuttuğu anı anlatırken ki heyecanından dolayı kendimden utandım.Helal be seviyormuş demek ki dedim.
4) Sevgili Timuçin_hastası gibi bende yakub'un gidecek bir yerinin olmamasına üzüldüm.O da çok iyi bir dost.Aksak bu sahnede de yine iyi yönlerinden birini gösterdi.Bu arada o kadar yorum yaptığımız sallanan parmağın çınar için değilde yakup için sıradan bir sahne olduğunu gördük.Bu da fragmana şaşırtmak için koydukları düşüncesini akla getiriyor.
5) Söğüt'ü ileri görüşlülüğünden dolayı tebrik etmek istiyorum.Bende Timuçin_hastası, hyoldaş gibi mahide hanımın aksak'a birşeyler hissettiği kanısındayım.Bu bana biraz tuhaf geldi.Mahide hanım aksaktan bayağı bir yaşlı duruyor çünkü.Timuçin_hastasının dediği gibi mahide hanımın patron lafını tereddütlü söylemesi bu konuda en dikkat çekici sahnelerden biriydi.
6)bende pide salonunun bir paravan şirket olduğu konusunda Dml, bimkolik,dokuz ve hyoldaş arkadaşlarımızla hemfikirim.
7) Çınarın son sahne sonrası kıskançlık krizlerine girmeyeceğini bu olaya mavi açısından sivri tepkiler vermeyeceği konusunda da mızrak_tutucu ve timuçin_hastası arkadaşlarıma katılıyorum.
8) Bünyamin ve ayşegül sahnelerinde herkes gibi çok güldüm.Çok güzel sahnelerdi.Bünyaminin acemiliği , pastayı paramparça edişi çok güldürdü beni.İki yüzük alması konusunda da eleştirdim doğrusu.Kurdelayı şimdi çıkaracak diye de bekledim.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Aksak'ın yeni hırsızlık alanı kapkaçta olabilir. Eski bölümlerden birinde
Jİlet'e unuttun mu bakayım gibi bir şey söylüyordu. Jilette Aksak'ın cebinden cüzdanı alıyordu farkettirmeden. Belki lokantada hesap ödeyenlerin cüzdanlarının
kabarık olma durumuna göre peşlerine adam takıp ceplerindekileri aldıracak.
Ama bu kadar basit işler Aksak'ı kesmeyebilir. Evlere girmek te araba işinden çok daha zor, bakalım nasıl yapacaklar? Veya sıkça raslanan kredi kartı kopyalama işi yaparlar.Lokantalarda kredi kartı bilgilerinden kartlar kopyalanıp bir sürü alışveriş yapıyorlar bu kartlarla.
Fragman öyle bir şaşırttıki felaket senaryolarımızın birçoğu boşa çıktı.
Özellikle Aksak'ın parmağını kime salladığı ve yüzükler konusunda tahminlerimiz korktuğumuz gibi değildi.
Bende Mavi'nin işten kovulmasına Aksak'ın sebebiyet verdiğini düşünüyorum.
Aylin Çınar'a duygu sömürüsü yapıp tekrardan başlayalım falan demedi arkadaş kalalım dedi ama ileride ne olur bilemiyorum.
Çınar'ın hakkındaki soruşturmanın iyi sonuçlanmasıda güzel oldu.O konu kapanmış oldu.
Aksak lokanta işletmeciliğiyle yetinecek biri değil paravan olarak kullanacağı kesin.Çınar'ın peşinide öyle kolay bırakacak biri hiç değil.Son sahneden sonra sanırım yanlış anlama sırası Çınar'da.
Aksak telefonda müşteriyle konuşurken çok komikti "15 dakikada servis 7 yıldızlı otelde bile yok "dedi ya öldüm gülmekten.Bir de Çınar adresi almak için lokantayı aradığında Yakup'un sevinci ve Mavi'ye bakarsın meşhur oluruz dediği sahne çok komikti.Mavi telefon açtığında Çınar'la konuşmuş olsaydı herşey çok farklı olabilirdi.
mizrak_tutucu
23-02-06, 10:26
Ben de kuyumculara gidip, oradan yüzük/bilezik falan çalacaklarını düşünüyorum. Bunların hepsinin özel adları var aslında. Galiba birine çarpıp arada cebindeki cüzdanı yürütmeye tırnakçılık gibi birşey deniyor. Biraz daha çalışırsak, Aksak'a bir sürü yeni "sektör" ve iş bulacağız gibi duruyor.
bence mahide hanım aksak'a değil dursun amcaya bir şeyler hissediyor. ve aksak bunu dile getirince kızdı... benim görüşüm tabi ki...
mizrak_tutucu
23-02-06, 10:33
Bence Aksak'a hissediyor. Onu görünce yüzünde güller açıyor, yüzü aydınlanıyor. Dursun Amca'yı babası gibi seviyor. İnsanın altını temizledigi ve besledigi birine aşık olması bana biraz zor gözüküyor. Dursun Amca'ya sevgi ve şefkat duyuyordur daha çok.
Bünyamin ve Çınar'ın sorguladıkları adam kuyumcu soymuştu galiba belki Aksak'ın yeni sektörüyle ilgili bir tüyodur.
bünyamin ayşegüle evlenme teklifi bir harikaydı, pastayı eşelemesi beni kopardı valla .evet çift alyans almış.biri kendisine biri ayşegüle:)
arkadaşlar bahsettiğimiz bünyamin orta halli, orta kültür seviyesinde, iyi kalpli, sevecen ama sıradan birisi ..kibar yolyordam bilen bi adam pastayı eşeler miydi hiç:)ama o yaptı.. işte bu kapasitede olduğu için de gitmiş direkt alyans almış.güler misin ağlar mısın....
ben güldüm, samimiyeti, heyecanı, sabırsızlığı çok sevimliydi.
ayşegülde herşeyin farkında ...çok tatlı oldular.. :img-icecr :icon_ange
evet bünyamin in evlenme teklifine bende bayıldım..
ben mahide hanım'ın yine de dursun amca ya birşeyler hissettiğini düşünüyorum. gerçi evet iyice düşündüğünde aksak da olabilir gibi geliyor ama sanki dünkü hareketten o çıktı gibime geldi..
ayrıca bünyamin ve çınar ın sorgulama sahnesi klasik ama komikti.
ama en çok da çınar ın aklandığı sahne hoştu. selahattin başkomser ucuz yırttın dedi ya.. çok bilen şey..
Diziyi seyrederken sürekli bu fragman sahnesi burdanmış bu sahne burdanmış deyip durdum.Fragmanı diziyi seyrettikten sonra bir kere daha seyrettim.Ve...
...) 'Topal köpeğin kısmeti bu kadar olur' sözünün tahmin ettiğimiz gibi dursun amca için söylendiği ve durumunun daha kötüye gittiğini belirtmek için kullanıldığını anladık.Neyseki bazılarımızın ihtimaller dahilinde bulundurduğu ölüm olayı gerçekleşmedi.
...)'Beni görmek istemedğini bir kere daya duyarsam yaşayamam ' lafıda yine tahmin ettiğimiz kişiye (Koray) söylendi.Başka bir şekilde olmasınıda beklemiyordum ben açıkçası.Malum çınar sözünün eri bir insan.
...)Sonunda "yüzüklerin efendisi " bulundu.Bu da en çok tahmin edilen olasılıkları arasındaydı.
...)aksak'ın hapisten çıkarken ki parmak sallama olayı çok basit bir olay olduğu ortaya çıktı.Bu arada o sahnenin hemen ardında gelen çınarın arabadan çıkış sahnesine ben dizide rast gelmedim.Gören varsa bilgilendirirse sevinirim.
...) aynı şekilde fragmanın sonunda yüzükle harmanlandırılan mavinin ve aksak'ın sinirli bakışları da rastgelmediğim sahneler.Çok dikkatli seyretmeme bu sahneleri görmedim.
...)Ve son olarak fragman sonundaki çınarın tuhaf( kimilerini göre hayal kırıklığı , kimilerine göre şaşkınlık ifade eden) bakışları tamamen markette geçiyor.Fragmanla dizide bu sahneyi özdeşleştiremedim ama sonradan dikkatli bakında arka camda beliren market malzemelerinin yansıması bana bu sahnenin market içinde geçtiği izlenimini verdi.
Tüm bunlardan şunu söyleyebilirim ki fragman çok aldatıcıydı.Bir kere televizyonda denk gelmiştim.Sinema filmi fragmanları hazırlayan bir ekiple konuşuyorlardı.fragman yapan ekip fragmanı hazırlarken çekilen ama filimde yer almayan bazı sahnelerinde heyecan katmak amacıyla fragmana eklenebildiğini söylemişti.Yukarda belirttiğim ve benim dizide denk gelmediğim bu sahnelerinde bu tür bir amaçla fragmana dahil edildiği inancındayım.
Tüm arkadaşlarımı da tebrik etmek istiyorum.Bu kadar yanıltıcı bir fragmandan bile dizide olabilecek tüm olayları tahmin edebildikleri için.
Ben fragmanın çok yanıltıcı olması taraftarı değilim.Sonuçta bu tamamen reklam olayına giriyor.Hani bir malın şu şu özelliği var deyip satmaya çalıştıkları ,insanların bu reklama dayanarak bu mallı almaları ve sonrasında bu özellikleri taşımadıklarını anladıklarında , kötü bir tabirle 'kazıklandıklarını' anladıkları gibi oldum.
Yinede dizimize laf kondurmak istemiyorum.Bu sahnelere denk gelen arkadaşların bu konuda aydınlatmaları beni mutlu eder.Teşekkürler
fragmanda verilen görüntülerle konuşmaların birine ait olmadıklarını farkettik.
maviyi çok acımasız eleştirmişim.üzgünüm .
mavi sadece çaresiz...abisi ile aksak arasında bu kızın ömrü çürüyecek.
çınara çok aşık...ama biraz belli etse bunu çınara..çınarın da bir ümidi olur.
cepten aradığında mavinin adı çıkmışmıydı ben iyi göremedim yaşlılık işte..çınarda sesiniz gelmiyor deyince ilkönce sanki mavinin aradığını anlamadı sandım .veya anladı da aylini incitmemek için belli etmemeye çalıştı.
çınarın fragmanda arabadan indiği sahne son sahne değil miydi.aksakla mavi lokantada gülüşüyorlardı, ikisini gördü ve üzüldü..
mizrak_tutucu
23-02-06, 10:50
Cepten aradıgında Mavi'nin adı çıkmadı. Sanırım telefon numarasını gizle seçeneğini işaretlemişti.
Ben fragmanın bizi bazı konularda ters köşeye yatırmasına ragmen çok da aldatıcı oldugunu düşünmüyorum. Kendi kendimizi gaza getirdigimiz için aldandık aslında. Eski özeti okudum, aslında özet gayet açıkmış. Biz fragmanda özel olarak kurgulanmış sahneleri izleyip, kendi kendimize gaz verdigimiz ve kötümser/dramatik/önyargılı olmaya egilimli oldugumuz için kendimizi aldatmışız.
Bünyamin'in evlenme teklifi sahnesinde bir ara yandaki masaya atlayıp, oradaki pastayı da parçalacagından korktum. Kutusuyla pastanın içine saklanan yüzügü de ilk defa görüyorum. Bünyamin'in yol yordam bilmezligi ama napalım biz gene de Bünyamin'i seviyoruz.
Mavi'nin Çınar'ı özel numaradan araması bile çok sahiciydi.Birçoğumuz merak ettiğimiz konuşmak istediğimiz halde çekindiğimiz ya da kızgın olduğumuz için aynısını yapmazmıyız.
Mahide hanım bencede Aksak'tan hoşlanıyor.
evet bünyamin in evlenme teklifine bende bayıldım..
ben mahide hanım'ın yine de dursun amca ya birşeyler hissettiğini düşünüyorum. gerçi evet iyice düşündüğünde aksak da olabilir gibi geliyor ama sanki dünkü hareketten o çıktı gibime geldi..
ayrıca bünyamin ve çınar ın sorgulama sahnesi klasik ama komikti.
ama en çok da çınar ın aklandığı sahne hoştu. selahattin başkomser ucuz yırttın dedi ya.. çok bilen şey..
ayy evettt..amirler olayı çok da önemli görmemişler.allahtan bürokratların böyle engin deneyimlileri de varda iyiyi kötüyü ayırt ediyorlar. en fazla uyarı cezası alabileceğini düşünüyordum.çınar, sonuçta çete üyelerinin hepsini yakalamış ve maalesef yakalatmıştı.amirleri daha neyi soruşturacaklardıki.
mahide hanımda belki kimseye karşı henüz bişey yoktur yaa.kadıncağızı utandırdı utanmaz aksak:)
mizrak_tutucu
23-02-06, 11:16
Mahide hanım sadece utanmadı, bozuldu da. Insan durup, dururken böyle bozulmaz. Kendine ne kadar itiraf ediyor bilinmez ama Aksak'ı görünce canlandıgı ve ondan gelen her lafa acayip deger verdigi kesin. Bence Mahide Bacı Aksak'a tutuldu. Kıyamam ona..
tamam aksak diyelim o zaman.. belki de gerçekten babası gibi görüyordur dursun amcayı... ama işte imkansız aşklardan biri daha derim ben...
Yahu aksakla mahide hanım arasında çok yaş farkı yok mu?.Mahide hanım epeyce bir yaşlı duruyor aksaka göre.Hele ki aksakın sevdiği kızın yaşına bakacak olursak(25) bu iş hayatta olmaz.
Bünyamin ve Çınar'ın sorguladıkları adam kuyumcu soymuştu galiba belki Aksak'ın yeni sektörüyle ilgili bir tüyodur.
Bende yüzüğün o sahnede orataya çıkacağını düşündüm. Valla o sahnede yüzük çıksaydı şok olurdum herhalde. Ne alaka ya :)
mizrak_tutucu
23-02-06, 11:32
Gönül bu, olasılık hesabı yapıp aşık olmaz ki insan. Aksak, Mavi'ye çok mu uygun?
Aşık olmak iradi bir karar olmadıgı için aşık olan insanın kendisine uygun olup/olmadıgına bakılmaz ki. O zaman aşk olmaz, hesap olur.
Yahu aksakla mahide hanım arasında çok yaş farkı yok mu?.Mahide hanım epeyce bir yaşlı duruyor aksaka göre.Hele ki aksakın sevdiği kızın yaşına bakacak olursak(25) bu iş hayatta olmaz.
aksak kaç yaşında ki en az 40. hem aşkın yaşımı olur be mercanca yapma gözünü seveyim..
Böyle huzurlu bir bölüme ihtiyacımız vardı galiba...
Bütün düşündüğümüz olumsuz senaryoların gerçekleşmemesine ve hatta güzel şeyler olmasına sevindim diziyi izlerken...
Senaristlerimizi ve her bölüme olandan ayrı yeniden senaryo yazmamızı sağlayan fragmanı düzenleyenleri de ayakta alkışlıyorum... :img-clapp
Ayrıca mavinin de aşkından vazgeçmediğini de görmek rahatlattı beni...maviye gereksiz eleştirilerde bulunmuşuz...
Maide hanım'ın tavrını anlamamıştım arkadaşlar şimdi yorumlarınızı okuyunca hak verdim. Galiba aksak'a ilgisi var...
Mavinin çınara sessiz telefonu, bünyaminin ayşegüle evlenme teklifi,aksakın diyalogları...
Bu arada yeni bölümün üstüne bizim o en beğendiğimiz sahnelerden güzel bir kolaj da verdiler ya...değmeyin keyfimize ;)
Yine güzel...yine de güzel...
Söyletmeyin beni şimdi ya.Yahu mahide hanım ne verebilir ki aksak'a.Yemek ve temizlik kaç yaşa kadar.Hem bu işin bir de yatak sahneleri var:).Aksak gibi adam memnun etmek kolay olmasa gerek.:)
Bir kadın bunları düşünür herhalde değil mi.Öyle şuh bir kadın olarak ta görmedim ben mahide hanımı:).
Yani bende mahide hanımın aksaktan hoşlandığı izlenimini çıkardım ama.Bana !pek olası gelmiyor.
tamam aksak diyelim o zaman.. belki de gerçekten babası gibi görüyordur dursun amcayı... ama işte imkansız aşklardan biri daha derim ben...
yok, rica ederim bu aşk imkansız olmasın:)
baksanıza ne güzel anlaşıyorlar.
gerçi maide hanım aksaktan yaşlı ama, topal köpeğin kısmati bu kadar olurmuş...
aayyy aksağa kıyamam beennn, mahide hanım da süper bir kadın ama büyük gibi duruyo ve hiç evlenmemiş, garibimm onada kıyamıyorum yaa... :icon_ange
hem ne güzel yemeklerde pişiriyo...:)
Mavi Fulya ile konuşurken Fulya Mavi'ye dinle belki söyleyeceği birşey vardır dedi Mavi'de"Dinlemek istemiyorum.Cok geç artik,bütün bunlari beni hapse atarken düsünecekti" dedi orda sinir oldum.Sonuçta yasadışı bir işle uğraşıyor er yada geç bir bedel ödemesi gerekiyordu o konuyu es geçmemeleri gerekiyor Mavi'nin oturup kendi kendinin muhasebesini yapması gerekiyor hoş öyle bi abi olduktan sonra kendi kendinin muhasebesini yapsa ne olur dönüp dolaşıp Aksak'ın yanında buluyor kendini.Mavi işten kovulunca Çınar bir konuşayım belki yardımım olur dedi Mavi tersledi şimdi düşünecek benden değil Aksak'tan yardım alıyor O'na sığınıyor o sebepten Mavi'den biraz uzaklaşabilir Çınar.
yok, rica ederim bu aşk imkansız olmasın:)
baksanıza ne güzel anlaşıyorlar.
gerçi maide hanım aksaktan yaşlı ama, topal köpeğin kısmati bu kadar olurmuş...
Hay allah iyiliğini versin söğüt.Gülmekten yazamıyorum.Çok iyi uydu laf.Topal köpeğin kısmeti bu kadar olurmuş.:)Harika ya.Bunun üstüne söz yazmak ayıp olur.Helal olsun
mizrak_tutucu
23-02-06, 11:42
Aksak'ın herhangi bir kimseyle ateşli aşk/cinsellik sahnesi olmadıgına göre, sorunlarını kendi kendine çözüyor veya arada bir ticari ilişkilere giriyor demektir.
Mavi'ya olan aşkı da senelerdir platonik bir ilişki. Mahide Hanımla gül gibi geçinir gider, senelerdir uyguladıgı sistemi uygulamaya devam eder. Hem de güzel yemekler yer, fena mı olur yani?
Söyletmeyin beni şimdi ya.Yahu mahide hanım ne verebilir ki aksak'a.Yemek ve temizlik kaç yaşa kadar.Hem bu işin bir de yatak sahneleri var:).Aksak gibi adam memnun etmek kolay olmasa gerek.:)
Bir kadın bunları düşünür herhalde değil mi.Öyle şuh bir kadın olarak ta görmedim ben mahide hanımı:).
Yani bende mahide hanımın aksaktan hoşlandığı izlenimini çıkardım ama.Bana !pek olası gelmiyor.
söyleyince de tam söylüyorsun mercanca.. :img-hyste
e ne yapalım zurnada peşrev aranmaz ne çıkarsa bahtına..
ne yani aksağa maviyi mi alalım..sizin mahallede yok mu ya aksağa münasip bir aile kızı alalım biz de yok valla:(
Mavi işten kovulunca Çınar bir konuşayım belki yardımım olur dedi Mavi tersledi şimdi düşünecek benden değil Aksak'tan yardım alıyor O'na sığınıyor o sebepten Mavi'den biraz uzaklaşabilir Çınar.
Bu konuda katılıyorum.Çınarı böyle bir düşünce alabilir.Olayların bu noktayı gelmesinin sebebi tamamen aksak'ın maviden uzaklaştırılması temeline dayanıyordu.Çınar tüm herşeyi aksakı maviden uzaklaştırmak için feda etti.Mesleğini, evini, gelecek planlarını herşeyi aksak maviden uzak olsun diye yaptı.Ama şimdi eldekine bak.Üstüne bir de suçlu çınar oldu.4 ay üstüne de aşk acısı , sevdiğine hasret çek.Allahtan reva mı?.
Kim olsa zorunda gider.Yaptığı o kadar şey, o kadar zaman boşunaymış.Mavi döndü dolaştı kürkçü dükkanına geri döndü mavi.Çınar her konuda haklı bundan sonra mavi hakkında ne düşürse düşünsün.Mavide aksaktan değil çınardan yardım alsa ölür sanki.
Dizide sözler çok güzel yazılıyor senaryoya çok özeniliyor ve aynı zamanda da mimikler harika.Onları kim kurguluyor bilemiyorum belki oyuncular doğaçlama yapıyordur (Uğur YÜCEL kesin yapıyordur).
Çınar'ın , evlilik olayını Bünyamin'in aklına getirdiği sahne çok içtendi misal.
Hani sol yüzük parmağının üzerine tıklattı ya parmaklarını.
Bazen sözle bu kadar güzel anlatılmaz.
Çok güzel detay yaratıyor ekip.
Tekrar tebrikler.
Arkadaşlar ertesi gün ne kadar rahat yorum yapılabiliyor. Dün stresten ölecektim. Yüzük kimin yüzüğü, Mavi ile Çınar ne olacak?
Böyle yanıltıcı fragman vermelerine rağman üzerinda tartışılabilcek konuları işleyip bizleri heyecanlandırıyorlar.
Aksak ile tayfasının hapishane yaşantısından o kadar bıkmalarına rağmen bürokrasinin nasıl işlediği gözümden kaçmadı ne çalarsan çal sahte bir fatura en fazla 4 ay yatıyorsun. Sırf adrenalin yaşamaktan başka sende hiç bir zararı da olmuyor. Bedavadan para işte!
Türkiye'de devlet büyüğünden sokak çocuğuna kadar herkesin hırsızlık yapması gayet normalmiş. Ne yazıkki.
hapishane'de ranza altı resimleri, jiletin mavi hakkından haberleriyle Aksak'ın mutluluğu çok güzeldi. çınar'a karşı olana nefreti kimimizin sigara yanığı, kimimizin çivisi.... Bakalım yakacak mı acıtacak mı?
Hapishande en çok dikkatimi çeken şey daha önce bildiğim kadarıyla yani :)
Aksak'ın kıdemlli olduğu için ranzanın altında yatması, kıdemli olmayanları üstte yatırırlarmış. Mavi ve Arsen öyleydi. Dışarı çıktıklarında Yakup'un gidecek bir yerinin olmaması ve Aksak'ın onu çağırması çok hoştu. Yakup'un neden habire öksürdüğünü anlamadım. Galiba hapishaneden çıkınca böyle bir durum oluyor. Temiz hava çarpmıştır. Bunlar küçük ayrıntılar olsada oldukça güzel ve anlamlı ben bir seyirci olarak aptal yerine koymadığımı hissediyorum.
sahilde Yakup'la planları İstanbul hakkında belki de burada yaşayanların %70 inin düşündüğü şey bu şehir insanı yutar Yakup!
Eve gittiğinde babasının halini görüp tekrar bir hayal kırıklığı ve yaşadıklarına yaşatılanlara karşı artan nefret! Maide hanım'a sarf edilen sözler. Bizim için zaman aşımı ne kadar önemliyse her konuyu en ince ayrıntısına kadar işlemişler. İnsan için değil mi geri döndüğünde herşey yerli yerinde olsun...
Aksak içinde öyleydi...
Ve arabasına kavuştuğu sahnede en çok hissettiğim şey ilgilenmediğin herşeyin o araba gibi bozulacağı, çirkinleşeceği, kirleneceği....
Aksak'ın herhangi bir kimseyle ateşli aşk/cinsellik sahnesi olmadıgına göre, sorunlarını kendi kendine çözüyor veya arada bir ticari ilişkilere giriyor demektir.
Mavi'ya olan aşkı da senelerdir platonik bir ilişki. Mahide Hanımla gül gibi geçinir gider, senelerdir uyguladıgı sistemi uygulamaya devam eder. Hem de güzel yemekler yer, fena mı olur yani?
Siz beni güldürdünüz ya allah da sizi güldürsün.Kendi kendine ve ticari ilişkiler mi?.Uyarı alırsak şaşırmam yani.Türk aile toplum ahlakına uymuyor lütfen yani:).
Aksak'ı o halde düşündümde , ayyyy gülmekten karnım ağrıdı.
Tez elden bir yavuklu bulalım aksak'a yoksa ya topallığının üstüne kör olacak!, ya da para dayanmayacak:)
mizrak_tutucu
23-02-06, 11:50
Mavi'nin Çınar'dan yardım istememe nedeni, Çınar'ın onunla konuşmaya cesaret etmemesinin nedeniyle aynı. İkisinin de yeni bir hayal kırıklıgını kaldıracak gücü yok. Ayrıca Mavi Aksak'tan yardım istemedi, kendisine olan borcunu vermesini istedi. Mavi, kolay kolay kimseden yardım isteyebilen bir tip degil ki, zayıf oldugu ve kendisini hayal kırıklıgına ugratıp, yıkacagından korkacağı Çınar'dan yardım isteyebilsin. Zaman içinde yardım istemek zorunda kalacak sanırım ama bunun için çok önemli bir olay olması lazım ki, Mavi korkusunu ve gururunu arka plana itip, Çınar'a gidebilsin.
Bizim için zaman aşımı ne kadar önemliyse her konuyu en ince ayrıntısına kadar işlemişler. İnsan için değil mi geri döndüğünde herşey yerli yerinde olsun...
Aksak içinde öyleydi...
Ve arabasına kavuştuğu sahnede en çok hissettiğim şey ilgilenmediğin herşeyin o araba gibi bozulacağı, çirkinleşeceği, kirleneceği....
Çok güzel analiz etmişsin.Bende çok etkilendim o sahneden.Arabasının durumu gerçekten bir çok şeyi anlatıyordu aslında tek başına.Bu konudaki tasvirine de katılıyorum.
beyazbalina
23-02-06, 11:54
son 2 bölümledeki yüksek dozda aşk,tutku ve heyecanla kıyaslanınca bu bölüm biraz eksik kaldı gibi.gerçi dizinin uzatıldığını düşününce bunun böyle olması gerektiği sonucu çıkıyor ortaya . yinede güzel bir bölümdü
Bende zaten Mavi'nin Aksak'tan direk yardım almadığını biliyorum ama olayları uzaktan izleyen biri olarak Çınar muhtemelen öyle düşünecektir.İşten kovulduğunu zor durumda olduğunu biliyor ve akabinde Aksak'ın yanında görüyor ...
son 2 bölümledeki yüksek dozda aşk,tutku ve heyecanla kıyaslanınca bu bölüm biraz eksik kaldı gibi.
Bence o yönde bir eksik yoktu belki fiziksel temas yoktu ama Çınar'ın markete gidiş gelşleri,gelmediği zaman Mavi'nin merak etmesi,sessiz telefon görüşmesi,Mavi'nin Fulya'ya biliyormusun kolumu tuttu ve hala yanıyor demesi gayet tutuku doluydu ..
son 2 bölümledeki yüksek dozda aşk,tutku ve heyecanla kıyaslanınca bu bölüm biraz eksik kaldı gibi.gerçi dizinin uzatıldığını düşününce bunun böyle olması gerektiği sonucu çıkıyor ortaya . yinede güzel bir bölümdü
Dünkü bölümde aşk ve tutku olayları çok az işlenmiş olsada ben bu noktada dozunda olduğuna inanıyorum.Daha fazla olmasını beklemiyorum.Biz seyirci olarakta dinlenmek biraz iyi gelecek her hafta bu kadar çok heyecan aşırı geriyor insanı.Bu haftaki bölümde komedi unsurlarına oldukça yer verilmiş diziye ayrı bir tat katılmış , çoğu sahneyi ağzım kulaklarımda seyrettim.'Masumlar' ismide en çok güldüğüm sahnelerden biriydi.Aksak sahneleri bu bölümü doldurmuştu.Çınar ve maviyi çok az gördük o da bu noktada yeterliydi zaten.Daha heyecanlı bölümlerin bizi beklediği ortada.
Bu biraz fırtına öncesi sessizlik gibi geliyor bana.Bazı şeylerin zemini hazırlanıyor.Bekleyip göreceğiz.
Mavi Fulya ile konuşurken Fulya Mavi'ye dinle belki söyleyeceği birşey vardır dedi Mavi'de"Dinlemek istemiyorum.Cok geç artik,bütün bunlari beni hapse atarken düsünecekti" dedi orda sinir oldum.Sonuçta yasadışı bir işle uğraşıyor er yada geç bir bedel ödemesi gerekiyordu o konuyu es geçmemeleri gerekiyor Mavi'nin oturup kendi kendinin muhasebesini yapması gerekiyor hoş öyle bi abi olduktan sonra kendi kendinin muhasebesini yapsa ne olur dönüp dolaşıp Aksak'ın yanında buluyor kendini.Mavi işten kovulunca Çınar bir konuşayım belki yardımım olur dedi Mavi tersledi şimdi düşünecek benden değil Aksak'tan yardım alıyor O'na sığınıyor o sebepten Mavi'den biraz uzaklaşabilir Çınar.
evettt bu çok kritik bir konu...maalesef mavi olayı sadece kendi açısından görüyor.kendi içinde öz muhasebesini yapmak aklına gelmiyor.
ama çınarı bir gün görmeyince tv.kanallarını taradı .daha olmadı cepten aradı.hem de gözleri dolu dolu...
çınarın sabrı taşarsa, demekki bütün çabalarım boşaymış dese..hayalkırıklığı yaşarsa maviden istemeye ietemeye uzaklaşabilir.
Çınar'ın sabrı takdire şayan ama Mavi'de ona zaman zaman baktığını ve gülümsediğini görüyordu ki. Bir umudu vardı. Hiç olmasa Mavi'yi görüp mutlu oluyordu. Aşkın uzaktan da yaşanabileceğinin en güzel kanıtıydı. İmkansızlıklara dolu bir aşk! ikisi de birbirilerini deli gibi seviyor ama kavuşamıyor. İkisininde ayrı tutkuları ayrı korkuları var, Her ikisinde farklı yollar göstermiş biri acılı biri daha da acılı...
Mavi'nin sırtında kocaman bir yük her izlediğimde küfür ettiğim bir abi, iki dünya tatlısı çocuk, üniversiteye hazırlanan bir kardeş...
Hayatın zorluklarını tam anlamıyla yaşayan bir kız kimi için yoksulluktur, kimi için sevgisizlik, kimi için çaresizlik... Bunların hepsini yaşıyor aynı anda aynı acıyla! peki aşk belki hiçbirinizin ummadığı kadar sevdiği bir adam var. En korkulanı da budur. isteyipte kavuşamamak içinde bir acı var bunu bile bile içinde tutmak!
çınar'a olan aşkı belkide hayatında yaşadığı en güzel şey belki Mavi'nin yaşama sebebi, onu hayata bağlayan tek şey. Ona dokunmak onunla beraber olmak en azından aynı havayı solumak istiyor ama olmuyor işte.
Mavi'nin yaşam şartları ona aşkı yaşaması için bir kez fırsat verdi. Gidecekti. Gözünü karartmıştı, herşeyi arkasında bırakacaktı sadece geçmişindeki kötü şeyleri değil güzelleri de ailesini de bırakacaktı. Ama...
Müthiş bir hayal kırıklığı, o yine istediği hayatı kuramadı. Yine engeller vardı. Onun mutlu olmasını istemeyen birşeyler vardı sanki
daha dünün reytingleri gelmemiş sanırım çok merak ediyorum arkadaşlar 16. bölümün özeti bugünmü geliyordu yarınmı
bence çınar önümüzdeki bölüm kalbi kırık bir aşık olacal hele maviyi aksağın yanı yüzü gülerken gördü ya bence içi baya acıdı zaten bu yüzünden belliydi o böyle bir sahne beklemiyordu çınara yazık ya şu mavide de ne inat varmış be seviyorsun kızım belli yık gururunu aradan geçmiş 4 ay yeter bu kadar ayrılık ama çınar maviyi öyle gördü bence şimdide o uzaklaşacak gibime geliyor...
Her bölüme dmagasını vuruyor Aksak ama bu bölüm tam onun bölümüydü.
Bana göre de en müthiş sahnesi Maide'den özür dileme sahnesiydi.
'Her delinin raporunu eline vermezler' lafı bitirdi beni.
Gerçi bu dizide karakterler arasında ayırım yapmak imkansız gibi birşey. evlat ayırımı yapmak gibi. Yine de zaman zaman senaryo gereği birileri öne çıkıyor. Bence Aksak süperdi.
Bu arada özetin bugün gelmesini asla ve asla istemiyorum. Yeter beynim dinlensin huzurlu bir gün geçireyim.
uğur yücele bayıldığım kadar var adam oynamıyor yaşıyor ve yaşatıyor tabii timuçin esende öyle işte bu dizinin birçok diziden farkı bu genellikle tv dizilerinde pek oyunculuk ön plana çıkmıyor yada oynayanlar buna pek önem vermiyor zaten birçok sinema oyuncusu tv dizileri için oyunculuğa pek gerek yok demişti röportajlarında ama hpde durum tam tersi süper oyunculuk var ya örnek olsun herkese işte iyi oyuncu böyle olunur hele timuçin esenin konuşmasına gerek yok herşeyi bakışlarıyla anlatıyor süper bu adam yaa
gülündikeni
23-02-06, 12:59
önce ohh çok sükür yüzükleri Aksak almamis diyerek baslamak istiyorum.Fragmani hazirlayanlara bravo dogrusu üretmedigimiz teori kalmadi.Ama bence çok güzel bir bölümdü biraz da komikti.Ahsen kogusun duvarina günleri çizmis,Yakup bunu görünce''devlet malina zarar verdigin için ceza verirler oglum''deyince,Ahsen''ne yaparlar hapse mi atarlar''deyince çok güldüm.Bence de Maide hanim Aksak tan hoslaniyor.Müsteri Mavi'ye sulaninca Aksak ya sen kasada dur bundan sonra hirsizligi yeni biraktim,birde katil olmayayim deyince Mavi'nin nasil hosuna gitti.Artik bu bólümden sonra Mavi Cinar'i sevmiyor dersek Allah dilimizi yakar,gördúk ve anladikki ikiside birbirini çok seviyor.
Mavi ve Cinar aski cok guzel yansitiliyor, Cinar ve Aksak'i karsilastirdigimda butun arti puanlari Cinar topluyor ama yinede beni Aksak'in Mavi'ye olan aski daha cok etkiliyor, daha buyuk bir ask gibi geliyor...
dünkü bölüm tamamen beklentiler dşında gelişen olay örgüleriyle doluydu resmen!
aylin çınarı geri kazanmaya çalışacak dedik; şimdilik böyle bir durum yok.. arkadaş kalmaya çalışalım dedi sonuçta.. biraz olumlu düşünelim artık :icon_whis
yüzük olayında ben şaşırdım valla bünyaminle ayşegül evlenmezler şimdilik diyordum ama nişan çok şirin oldu bence artık ilerleyen bölümlerde belki ayşegülün ailesini de tanırız, baba olarak şener şen gelse güzel olurdu tam ikinci bahara gönderme olarak=))
aksakkkk...
o aklında dönüp duran her tilkiyi alıcam, kuyruğundan tutup fırlatıcam!
hırsızlık konusunda yanılmadık, eski tas eski hamam, tam gaz devam edecek hırsızlığa böylece dizinin adı da baki kalacak tabii..
mahidenin aksaka karşı boş olmadığını düşünenlerdenim ben de.. kafası karışmış sanki.. o onu öyle suçlayınca hiç bir şey demeden kabuğuna çekildi, aksakın anlamasını bekledi.. hem onunla konuşurken habire kızarıp bozarıyor.. ayrıca mahidenin çok çalışmaktan olduğundan daha yaşlı gösterdiğini düşünüyorum.. yani aksakla aralarında pek yaş farkı yoktur bence hatta aksaktan genç de olabilir..
arıza arıza yapmaya devam ediyor tabi.. beklenen son.. zavallı mavi ah ah.. böyle bir abiyle ne yapılır...
fulya-hayri ilişkisinde bi tökezleme sezdim.. torun ve evlat hasretiyle yanıp tutuşmaya başlarsa bir süre bocalayabilir ailesiyle fulya arasında.. onlara da bi rahat nefes aldırmazlarsa artık bi bünyaminle ayşegül kalacak!
çınarın temize çıkarılması tabii ki beklenen sondu! ohh selahattinin yüzü mosmor oldu kaldı öylece=)
jilet çok şirindi özellikle motosikletin kendisinin olduğunu zannettiği sahnede!!
ayline gelince..
valla öcnelikle makyajsız haline hayran kaldım yani helal olsun.. cidden beti benzi atmış, yüzü soluk, çökmüş, mahvolmuş gözüküyordu..konuşmalarıyla hepimizin birazcık da olsa acıma duygusunu kazandı sanırım.. hem çınarın ona karşı tavrı artık apaçık ortada...
"seni kaybettim çınar..herşeyimi kaybettim.."
en azından farkında gerçeklerin boş ümitlere kapılmasın zaten :img-dirol
mavi çınar sahneleri diye bahsedebileceğim sahneler yoktu tabi ki=)
ama bu kadar uzaklarken bir aşkı bu kadar güzel yansıtıyorsa iki insan... ne denir ki daha üstüne..
dün diziden sonra dayanamayıp yaptıım yorumda da dediim gibi mavinin aşkından şüphe ettiim için utandım dün.. kız tecrübesiz, ilk defa aşık olmuş, ilk defa birine güvenmiş.. ne yapacağını bilmiyor tabii ki.. içi içini yiyor belli..
hele o çınar gelmeyince arayışı yok mu...
ah ah...
eğer markette çalışmaya devam etseydi o diğer kasiyer kızların da etkisiyle belki biraz yumuşardı :img-icecr
ve çınarcımmm...
böyle bir adam yok ya..
yok yani varsa hani nerde gösterin :img-huh:
cidden seviyor.. acı çekmek istemiyor.. dayanamıyor ama her gün gidiyor o markete..
çınarın sevgisinin bir kere daha kanıtlandıı bir bölümdü fakat son sahnede yıkıldı...
resmen yıkıldı...
ilk sahne dikkatinizi çekti mi?
aksakın yattığı yatak, ranzanın alt katıydı.. ve tepeye fotoğraflarla mavini kartpostalını yapıştırmış..
fotoğraflardan biri çeteyle beraber çekilmiş, mavi de var tabi..
diğeri ise çınarın ekibiyle olan fotoğrafıydı.. ve çınarın tam alnının ortasından raptiyeyle tutturmuştu resmi.. benim ilk dikkatimi çeken bu oldu..
ben mi fesatım, aksak mı fesat artık size kalsın o kadarı da...
aylin çınarı geri kazanmaya çalışacak dedik; şimdilik böyle bir durum yok.. arkadaş kalmaya çalışalım dedi sonuçta.. biraz olumlu düşünelim artık :icon_whis
Vallahi ben pek aylinin rahat duracağını sanmıyorum.İlk fırsatta çınara yavşayacağı ve ilerde hırs yapıp mavi ile çınarın arasına gireceği kanısındayım.Malum dünkü bölümde çınar 5 dakikalığına içeri girdiğinde ilk yavşama sahnesine tanık olduk bence.Orda dedi ya sütlaç yaptım az pirinçli , sen severdin ya öyle dedi.Hemen girişti yani orda işlemlere.
aksakın yattığı yatak, ranzanın alt katıydı.. ve tepeye fotoğraflarla mavini kartpostalını yapıştırmış..
diğeri ise çınarın ekibiyle olan fotoğrafıydı.. ve çınarın tam alnının ortasından raptiyeyle tutturmuştu resmi.. benim ilk dikkatimi çeken bu oldu..
Çınar'ın alnının ortasını sigarayla yakmıştı ...gibi gördüm,, yani Aksak fesat ötesi, Çınar ve Aksak ileriki bölümlerde iyice kanlı bıçaklı olacaklar...
Ya bende merak ediyorum nerden bulmuş hapishane gibi bir yerde çınarın resmini.Bir gazete veya dergiden kesme bir fotoğraf mıydı o.
aksak'ın çınardan nefret etmesinden daha doğal birşey olamaz.Sonuçta sevdiği kadını kaptırdığı erkek.Çınardan öc almak için planlar yaptığı aşikar bekleyip göreceğiz.
ratingler biraz sinir bozucu ama bence çok güzel bi bölüm izledik daha öncede yazmıştım her şey o kadar dozundaydı ki izlerken akıp gitti dizi.
mavinin kendi içinde durumu kabullenememesi bi yanı hala çınarı düşünürken öbür yanının onu engellemesi öyle güzel işlenmiş ki maviye kızıp çınara üzülürken maviye daha çok üzülür oldum
bünyaminle ayşegül çok tatlıydılar. çınarın bünyaminle konuşması da çok güzeldi evlenmelerini kastederken parmağına vurup anladın mı şimdi demesi çok hoştu.
mavinin abisine kızgınlığını anlatışı da çok güzeldi bence. dedi ya hani " sana acıyosam Allah canımı alsın " o kadar doğru ve yerinde ki bu cümle !!!
aylin in çınar a yaklaşımı , yaşadıklarından yaptıklarından utanması pişmanlığı çok güzel işlenmişti aylin e üzülüceğim hiç aklıma gelmezdi gerçekten !! ama onun durumu midyat a pirince giderken evdeki bulgurdan olmaya benziyo !!! daha paralı biriyle oluyım derken kaldı ortada.
aksağa gelince !! dizide olan hiçbir olay söylenen hiçbir söz boşuna değil ! aksakta yakup a " kafamda kırk tilki dolaşıyor " ve jilet e " esas önemlisi dışardaki servisler " sözlerini boşuna söylememiştir çıkar altından bir şeyler !!!
bu bölümde de yine döktürdü tabii aksak " diyorsan ki böcek benim ezerim kafanı " , " topal köpeğin kısmeti de bu kadarmış !! " , (müşteri maviye asılınca) " sen de de bakayım benim elimden ne yersin " çorba isteyince de " isabetli seçim " demesi ve dahası... yine harikaydı !!!
jilet her bölüm zaten yüzümü güldürmeyi başarıyo patatesleri çevirmesi kopardı beni ;)
yaniii güzel bölümdü 15.bölüm !! daha nice güzel bölümler izleyeceğimize de eminim !!!!!
timucin_hastasi
23-02-06, 21:28
bana gazeteden kesilmiş bir resim gibi geldi o.. bu arada dml sen fesat değilsin.. aksakın çınara olan kini belli.. sevdiği kişiyi seviyor ve onun yüzünden hapise girdi.. deyimi yerindeyse çınardan nefret ediyordur aksak..
nihayet izleyebildim 15nci bolumu...cok guzel bir bolumdu gercekten.... aksak yine formundaydi oyle laflar ettiki kitap basligi olur herbiri....
-diyecegim hakime benim cezam ne kadarsa 3 sene ekle ustune ama beni su adamla yanyana yatirma
-ben de sizin olmadiginiz herhangi bir yere gidecegum
-her delinin eline raporu vermezle mahide hanum benim de yok
-hirsizligi yeni biraktim bir de katil olmayayim
- bir kere temizlendin mu tozlu yerlere ugramayacaksin
aklimda kalan bir iki cok begendigim guldugum sozleri aksak'in...
ah canim Cinar'im ya birde sikintidan yuzunde sivilce gibi birsey cikmis yani Timucin gibi rolune hazirlanan bir aktor daha tanimiyorum... koray ile olan meyhane sahnesinde hakikaten o kadar perisan bir hali vardiki filmmis rol yapiyormus gibi izleyemiyorum...
mavi, cinar markete birgun gelmeyince nasilda telaslandi.. dayanamdi aradi yine..konusmadi ama olsun...nefesini dinlediye cinar...onun aradigini biliyor ya oda yeter... ama artik biraz daha yumusamasini istiyorum ben Mavi'nin... marketten kovulunca o uzuntu ile Cinar onu teselli edecek Mavi'de sarilacak sandim daha dogrusu umdum ama olmadi :( bir dahaki bolume insallah
nihayet yuzuklerin gercek sahibi hicbirimizin tahmin edemedigi bunyamin ve aysegulmus.. :love05: cok tatlilardi... bir de yuzuk obur masaya gidince..:img-hyste
bu bolum gercekten cok guldugum bir bolum oldu benim.
aylin'e gelince gercekten ona uzulecegimi hic dusunmemistim... hatta koray ilk "aylin intihar etmis" deyince... numara yapiyordur cadi dedim icimden ama oyle degilmis .......o kadar caresiz o kadar zavalli ve pisman bir hali vardi ki yazik... acidim
ee insan bazen kaybedince anlarmis elindekinin kiymetini ama gec olurmus.. hangi akla hizmet yapti boyle bir hata....
ustelik cinar ile o bakkalci adami kiyaslamak bile mumkun degil ki ayni cumlede ikisinin adini kullanmak bile istemiyorum... bak iste iki gunde vurmus tekmeyi aylin'e
"oh iyi olmus.... aylin'e mustehaktir" diyemiyorum cunku cinar'a dert olacak yine diye korkuyorum... arkadas olalim maksadi ile Cinar'in Mavi ile zaten cok iyi olmayan arasini bozmaz umarim... biyerde de mavi belki kiskanir eger aylin'nin yine etrafta oldugunu duyarsa....
dizi gerçekten çok etkileyici ...hepsi oyunculuklarını konuşturuyorlar ondan olsa gerek.söğütün görüntü resmi olarak kullandıgı kare hangi bölüme ait acaba???
yok dml ne fesatligi cinar'in tam alninin ortasindan boyle civi gibi raptiye gibi birseyle mihlamisti resmen... benim de ilk o dikkatimi cekti
cinar can dusmani simdi aksak'in...mavi'den vazgecmeyecek bu aksak...asla vazgecmeyecek...bak kiza para vermedi...eminim ki vardir onda ......kirli ciki bir hali var aksak'in cunku..parayi vermedi gel yanimda calis dedi...ustelik garajdaki gibi iki uc gunde ne zaman is olursa degil her allahin gunu gorecek yanibasinda olacak mavi... bu lokanta isi korun istedigi bir goz allah verdi iki goz aksak icin...
dizi gerçekten çok etkileyici ...hepsi oyunculuklarını konuşturuyorlar ondan olsa gerek.söğütün görüntü resmi olarak kullandıgı kare hangi bölüme ait acaba???
o resim agva'ya bir iki gunlugune tatile gitmislerdi o sahneden... kacinci bolumdu animsamiyorum simdi ama cok guzel ve romantic bir bolumdu..
ve çınarcımmm...
böyle bir adam yok ya..
yok yani varsa hani nerde gösterin :img-huh:
cidden seviyor.. acı çekmek istemiyor.. dayanamıyor ama her gün gidiyor o markete..
çınarın sevgisinin bir kere daha kanıtlandıı bir bölümdü fakat son sahnede yıkıldı...
resmen yıkıldı...
sevgili dml senin tum yazdiklarini quote ediyormus oldum ama benim bolum biter bitmez soyledigim sozleri yazmissin... :icon_ange
yok boyle bir adam..yok boyle bir asik..varsa da ben ne gordum ne duydum...4 ay gecmis hala her gun bir kac dakika gorsem yeter diye markete gidiyor...
timucin esen o kadar guzel ifade ediyor ki duygularini..acisini askini hayal kirikligini hepsini o kadar guzel ifade ediyor ki ben tum dunya sinemasi dahil onun uzerine aktor tanimiyorum.
bencede aksak bu hirsizliktan vazgecmedi... jilet'e onemli olan disari servisleri sozu benimde dikkatimi cekti... altindan cikacak birseyler muhakak... bu arada
lokantanin ismine bayildim "Masumlar" sahane daha espirili ve Aksak'a yakisir bir isim dusunemiyorum o lokantaya :)
birde unutmadan cinar markette mavi'yi dolandirmaya calisan adama "sen gelsene bakiim disari" derken inanilmaz hostu :blush: .. yakisiklilik onda...durustluk onda... askin hem en guzel hem en deli hem de en derin olani onda... mertlik onda... boy pos ses allahim hersey onda bak aylin bile soyledi "seni kaybettim herseyimi kaybettim" diye daha fazla naz yapma artik mavi... bu ruya gibi bir adam... fazla naz asik usandirir demesi lazim birinin mavi'ye...:)
birde unutmadan cinar markette mavi'yi dolandirmaya calisan adama "sen gelsene bakiim disari" derken inanilmaz hostu :blush: .. yakisiklilik onda...durustluk onda... askin hem en guzel hem en deli hem de en derin olani onda... mertlik onda... boy pos ses allahim hersey onda bak aylin bile soyledi "seni kaybettim herseyimi kaybettim" diye daha fazla naz yapma artik mavi... bu ruya gibi bir adam... fazla naz asik usandirir demesi lazim birinin mavi'ye...:)
Haklısın sevgil cutiepie çok tatlı orda ya çınar.seninde belirttiğin gibi adamda yok yok.Bir erkekte arzulanacak herşey mevcut.
Mavinin bu noktadan sonra fazla nazlanacağını sanmıyorum.Çınara karşı yumuşadığını onun markete gelmemesi , ve kolunu yakma seansları sonrasında gördük.Bu noktadan sonra kırılan tarafın çınar olacağı kanısındayım.Çınar aksak'tan uzaklaştırmak için herşeyi yaptı.Sonuç...Bir hiç.Şu anda böyle düşünüyordur.Son sahnedeki yüz ifadesi, hayalkırıklığı herşeyi açıklıyor.Kıyamam ya.Vallahi çok sürerse bu ayrılık dalacam sete haa...
safircim, şu ana kadar oynayan hiç bir bölümde yayınlanmamış o resim.
www.hirsizpolis.net sitesinde fotoğrofl galerisine eklemişler bir resim o.
sevgili mercanca bu arada senin de merak ettigin aksak'in ranzasindaki cinar'in "nerden bulmus o resmi? dergi mi magazin mi?" dedigin resmi ekledim. Resim gazateden kesilmis.
Cok dikkatlice baktim sanki civi gibi geliyor bana Cinar'in alnindaki... Aksak'ida seviyorum ama Cinar'a yapmasin boyle soyler bozusacagiz yoksa :fighting2
Bir de Mavi'nin yolladigi post card'i ekledim. Resimler bolumunde gorebilirsiniz
sevgiler
Ben Aylin'e zerre kadar acımam ve üzülmem. Resmen kaşındı, rahat battı.
Kadın Çınar hediye alınca kalkıp kahvaltı hazırlıyor. Yani ye kürküm ye.
Madem kalkamıyorsun hiç kalkma. Paran varsa seni severimin daha açık gösterme şekli olamaz. Çınar'a o kadar değersiz muamelesi yaptı ki hırsları uğruna. keşke ölseydi bence.
Benim Aylinin bu bölümde göründüğü kadar masum ve tehlikesiz kalacağına inanmıyorum. İlk fırsatta başladı sütlaç bahanesiyle Çınar'a yavşamaya.
Çınar mesafeyi çok güzel koyuyor allahtan. Aylin bir komplo falan kurmazsa
Çınar ve Mavi arasında Aylin yüzünden yanlış anlaşılmalar olmaz.Bizim dizide böyle ucuz numaralara başvurmaz senaristler gibi geliyor.
bimkolik sen simdi bu aylin karaktersizi biraz rahata erse yine yapar pisligini diyorsun hi? almamistir dersini? valla korktugumuz basimiza gelmez insallah...
senin sevidigin gibi sutlac yaptim falanlar...dogru
eger o adam vurmasaydi tekmeyi anlamayacakmiydi cinar'in kiymetini? daha o adamla yakalandigi ilk an yapmis olsaydi bu intihar olayini daha samimi olurdu... demek ki kendine acidigindan..cok hirsli ve kendini cok guzel sanan bir kadin oldugu icin dustugu bu durumu hazmedemediginden yapti bu isi yoksa cinar'i kaybettim acisindan degil... yinede cok perisandi...ay kalacak cinar'in basina...yada bir corap orecek diye korkuyorum... uff ya
ama yinede ben izlerken acidim ona o kadar perisan bir hali vardi ki... :(
o resim agva'ya bir iki gunlugune tatile gitmislerdi o sahneden... kacinci bolumdu animsamiyorum simdi ama cok guzel ve romantic bir bolumdu..
10.bölümde olması gerekiyor.ağvaya hafta sonu tatili için gittikleri ama 10.bölümü izlediğimde ağvadaki sahnelerde göremedim çınarın mavinin dizinde yattığını:(
10.bölümde olması gerekiyor.ağvaya hafta sonu tatili için gittikleri ama 10.bölümü izlediğimde ağvadaki sahnelerde göremedim çınarın mavinin dizinde yattığını:(
Evet o sahneyi bende göremedim zaten uyumayalım muhabbet edelim lafı geçti aralarında
haklisin sogut, cinar yatmadi mavi'nin dizlerinde oyle agvadaki bolumde...bir dolu sahne cekiyorlar montajda kirpiyorlar bazilarini demek ki... yada sadece resim olarak cekmislerdir belkide... :) iyikide cekmisler cok guzel bir resim bence
zaten çınarın karakol içindeki yürüyüşüne dikkat etmiştim de böölee dayı dayı
yürüyodu.way be dedim alem buysa kral sensin:)
hele başkomiserin karşısında hiç taviz vermeyen duruşu..ölüyom ölüyom:)
haklisin sogut, cinar yatmadi mavi'nin dizlerinde oyle agvadaki bolumde...bir dolu sahne cekiyorlar montajda kirpiyorlar bazilarini demek ki... yada sadece resim olarak cekmislerdir belkide... :) iyikide cekmisler cok guzel bir resim bence
keşke gelecek bölümlere böyle bir sahne koysalar
çınar mavinin saçlarını okşamıştıya
mavide çınarın saçlarını okşasa öpse dimi
biraz içimize su serpilse :)
Ya ben bu adam siyah boğazlı kazak giymesin tehlike arzediyor diyorum. Ama kimse dinlemiyor. Bir de bu bölümde markete giderken üstelik siyah pantalonda giydirmişler.Adam tehlike değil saatli bomba olmuş.
keşke gelecek bölümlere böyle bir sahne koysalar
çınar mavinin saçlarını okşamıştıya
mavide çınarın saçlarını okşasa öpse dimi
biraz içimize su serpilse :)
ah sogut ah icimden gecenleri okuyorsun! mavide cinar'a sevkat gosterse, sevgi gosterse azicik. :love05:
senin agzindan senaristlerin kulaklarina sogutcugum
Çınar'ın çok maço halleri var aslında Mavi'yi öperken,severken başını ellerinin arasına alışı,Aylin'i yakaladığı zaman Aylin'e olan kızgınlığı yada markette o adam Mavi'ye çıkıştığı zaman adama davranışı bütün duygularını çok uçlarda ve yoğun yaşıyor.Sanırım o yüzden onun olduğu sahneler o kadar etkileyici romantik sahnelerde zaten diyecelk bişey yok ses tonu bakışları dediğiniz gibi herşey var adamda :)
sogutcugum yerden goge kadar haklisin "alem buysa kral o" :)
ben cok seviyorum bu hirsiz polis forumda yazmayi yazilanlari okumayi... oyle guzel ve akici ki yazdiklariniz... son bir saattir yatacagim, formu birakip gidemiyorum. yasadigim yerde gece saat 1'i gecti..uyku gozumden akiyor ama ben Mavi ile Cinar hakkinda ...onlarin imkansiz aski hakkinda...aksak'in beni etkileyen sozleri hakkinda konusmak istiyorum.... gidip yatamiyorum... bu kadar mi etkisi altina alir bir dizi ya...
Ya ben bu adam siyah boğazlı kazak giymesin tehlike arzediyor diyorum. Ama kimse dinlemiyor. Bir de bu bölümde markete giderken üstelik siyah pantalonda giydirmişler.Adam tehlike değil saatli bomba olmuş.
Aynen ya sevgili bimkolik.Siyahlar içinde ayrı bir karizma durmuştu adam.Ayşegül'ün karakolda kutlanan doğumgününde tam boydan duruyordu.Bende o anda bir insan ancak bu kadar olur diye geçirmiştim içimdn yani.Markete gitmediğinin ertesi günü gittiğinde de aynı kıyafetler vardı.Dedim aha şimdi mavi dalacak boynuna dedim.Ama bir tebessümle geçiştirdi.Vallahi giymesin kardeşim biz eriyoz ekran karşısında.Mavi için giyiniyordur o güzel de ucu bize batıyor kardeşim.
Bu forum olmasa içimizdekileri kimle paylaşırdık herkes bir teleden çalıyor işyerinde anlatınca he he deyip geçiyolar anlatıyorum Mavi'nin telefon ettiği sahnede olan Çınar'ın konuşmalarını Mavi'nin konuşmak isteyip konuşmadığını nasıl etkileyici bir sahne olduğunu millette tık yok burda benim gibi düşünen birsürü arkadaşım var o sebepten cutiepie aynen senin gibi bende bilgisayar başından kalkamıyorum ...
ben cok seviyorum bu hirsiz polis forumda yazmayi yazilanlari okumayi... oyle guzel ve akici ki yazdiklariniz... son bir saattir yatacagim, formu birakip gidemiyorum. yasadigim yerde gece saat 1'i gecti..uyku gozumden akiyor ama ben Mavi ile Cinar hakkinda ...onlarin imkansiz aski hakkinda...aksak'in beni etkileyen sozleri hakkinda konusmak istiyorum.... gidip yatamiyorum... bu kadar mi etkisi altina alir bir dizi ya...
VAllahi sevgili cutiepie yok birbirimizden farkımız.Hepimiz aynı durumdayız.Burda geceyarısı falan değil ama bende iş yerimdeyim mesela.Zırt pırt siteye girip yazdıklarınızı okuyarak mutlu oluyorum.Patron anlarsa diye de çok korkuyorum.Ne olacak bu halimiz bilmiyoruz.
Alemin kralının o olduğu konusunda da hemfikiriz.Adam perfecto yani.
Benim gibi düşünen varmıdır bilmiyorum ama bu adamın sevgilisi başka şehirde dizi çekiyor çok sık görüşemiyorlar doğal olarak acaba O na nasıl davranıyor çok sevdiğini her fırsatta söylüyor kimbilir nasıl sevgi doludur .
Zaten bu forumda aynı duyguları paylaşan başkalarının da olduğunu bilmek insana anormal olmadığını anlaması açısından rahatlatıcı oluyor.
Etrafımda Hırsız Polisi çok severek izleyen var ama kimse özet, fragman kovalamıyor. Fragmandaki yüzükle kafayı yemiyor. Bölümleri sahne sahne kare kare değerlendirmiyor.küçücük ipuçları hakkında binlerce senaryo üretmiyor.
Bunları yapanların olduğunu bilmek insanı rahatlatıyor.
15.bölümde aksak'ın hapishaneden çıktıktan sonra mavinin kapısına dayanma sahnesinde ben aha dedim çınar çıkacak şimdi diye düşündüm.Malum bu tarz sahnelerde hep çınar oluyordu kapının diğer tarafında.Aksak'ı görünce garip oldum.O sahnede sürekli çınarla karşılaştırdım.Çınarın maviye bakışları mavinin çınara bakışları.Olmuyor be aksak olmuyor.Yakışmıyorsunuz işte.Ne kadar süzgün süzgün baksanda çınar gibi bakamıyorsun.Karşılığında aldığın bakışlarda pek iç açıcı değil.Gel sen vazgeç bu aşık bakışlardan o bir tek çınara yakışıyor.
Benim gibi düşünen varmıdır bilmiyorum ama bu adamın sevgilisi başka şehirde dizi çekiyor çok sık görüşemiyorlar doğal olarak acaba O na nasıl davranıyor çok sevdiğini her fırsatta söylüyor kimbilir nasıl sevgi doludur .
hic sorma bu yastan sonra 15lik kizlar gibi kiskandigim tek kadindir soylemeye utaniyorum... kapmis adamin hasini... simdilerde ikinci bahar dizisini izliyorum ah cennet ah diyorum yani kim derdi ki tum timucinler senin olacak ..
bu arada o dizide cennet'in yani devin'in sevgilisinin ismide timucin di, cennetin o dizideki ablasi simdi timucin'nin mesai arkadasi olan polis aysegul.. bir kac sey daha var boyle...garip tesadufler
sizlere doyum olmaz arkadaslar ben kaciyorum yarin gorusmek umidi ile sevgi ile kalin :sad53:
arkadaşlar mavi veya çınar'ın doğum günü felan olsa birbirlerini arasalar ne bilim biraraya gelmeleri için ne gerekiyorsa yapılmalı ya.yetti artık bu bölümde de sarılma,öpüşme gibi bir eylem görmezsek sonumuz iyi diil söylim.
yanlış yere yazdım galiba kusura bakmayın 'senaryolar'a yazmam gerek biliyom.
ayy tatlım kıyamam sana git uyu yaa, sabah nasıl kalkacaksın:)
aksak beni öldürüyo zaten, o da ayrı bi dayı:)
evet arkadaşlar yine bölüm yorumlarını aşmışsınız... ricalarla yazdığınız yere dikkat etmenizi sevgilerimle size sunarsam umarım kimseyi kırmadan amacıma ulaşırım...
tubi
merak etme tubicim kimseyi kırdığını sanmıyorum evet bazan karıştırıyoruz, kusura bakma..
acaba selahattin başkomiser ne diyecek bünyamin ile ayşegülün nişanlanmasına? şöölee bi tepeden bakar gözüm üzerinizde der mutlaka..
hayri beyle çınar tanışmadılar henüz.
bide benim kafama takılan niye 6 ay sonra evleneceklerdi hayri bey ile fulya abla.eşi öldükten sonra niye bekledilerki?
özet gelmedi değilmi hala meraktan çatlıyacağım ya maviyle çınar bu bölümdede ayrı duracaklar belli birşey ama ya sonrası o belirsiz sanırım yine bu hafta dertli bir bölüm bizi bekliyor bakın ne buldum çok eski bir türk sanat müziği eserinin sözleri sanki çınarı anlatıyor söğüt senden kaptım bu eski şarkıları galiba)))
Kapıldım gidiyorum bahtımın rügârına
Ey ufuklar diyorum, yolculuk var yârına
Ayrılık görünmüşken yâr tutmuyor elimden
Misâfirim bugün ben, gurbet akşamlarına
özet gelmedi değilmi hala meraktan çatlıyacağım ya maviyle çınar bu bölümdede ayrı duracaklar belli birşey ama ya sonrası o belirsiz sanırım yine bu hafta dertli bir bölüm bizi bekliyor bakın ne buldum çok eski bir türk sanat müziği eserinin sözleri sanki çınarı anlatıyor söğüt senden kaptım bu eski şarkıları galiba)))
Valla daha çok yazacağız böyle aşk şarkılarını :img-cray: :img-fie:
Allah'tan dizimizn çok güzel bir şarkısı var onu dinleyince e azından içimiz biraz rahatlıyor!
Sen imkansızın Mavi
Asıl sen benim için imkansızsın Çınar
O zaman aşk İmkansız Mavi ......
Çınar ve mavi üzerinde duruyoruz ama bu hikayenin yan karakterleri de oldukça renkli! Bşrde onları takarsak valla bize değil bu forum tüm