Tüm Versiyonu Göster : Ezo Gelin-Bölüm Yorumları

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5

sinope
15-04-08, 18:10
Uzun bir aradan sonra Ezo gelin severler Kogusum Selamlar

Oncelikle sunu belirtmek istiyorum( diziyi artik arada bir izlesemde)
bu nedir Allah Askina diyorum.

Berrak karakterini( hortlamak) ile ellerine gececegini zannediyor bizim senarist???????
anlayan varsa gelsin beriye diyorum????:icon_whis:icon_whis
Omer Kalasi ,Berrak ile evlensin( omerde cocugu nufusuna) gecirsin bu is olsun bitsin)

Onceleri sen sakrak,neseli sohbetlerle burasi inlerdi,Simdi ise inler cinler top oynuyor
oh be icimdekileri yazdim rahatladim:img-hyste:img-icecr
edut budut: diziyi uzatma adina yapilan seyler resmen izleyici kaybindan baska bir sey degildir,hos zaten kaybettiniz cogu seyleride.:icon_whis:icon_whis
anammm haftalardir yazmadim diye bana bonus olkarak :img-icecr:img-icecr
reklami vermisler:img-hyste:img-hyste

Sevgilerimle...

sprıng
15-04-08, 20:26
Uzun bir aradan sonra Ezo gelin severler Kogusum Selamlar

Oncelikle sunu belirtmek istiyorum( diziyi artik arada bir izlesemde)
bu nedir Allah Askina diyorum.

Berrak karakterini( hortlamak) ile ellerine gececegini zannediyor bizim senarist???????
anlayan varsa gelsin beriye diyorum????:icon_whis:icon_whis
Omer Kalasi ,Berrak ile evlensin( omerde cocugu nufusuna) gecirsin bu is olsun bitsin)

Onceleri sen sakrak,neseli sohbetlerle burasi inlerdi,Simdi ise inler cinler top oynuyor
oh be icimdekileri yazdim rahatladim:img-hyste:img-icecr
edut budut: diziyi uzatma adina yapilan seyler resmen izleyici kaybindan baska bir sey degildir,hos zaten kaybettiniz cogu seyleride.:icon_whis:icon_whis
anammm haftalardir yazmadim diye bana bonus olkarak :img-icecr:img-icecr
reklami vermisler:img-hyste:img-hyste

Sevgilerimle...

sevgili sınopeciğim in ve cinin top oynadığı koğuşumuzun artık koridorları bomboş gördüğün gibi, terki diyar yaptık, bende artık seyretmeme rağmen nedir bu allahaşkına dedim ve uzun bir analiz yapma gerği hissettim:img-hyste
bu kadar yaratıcılık pes doğrusu , hayran olmamak elde değil değilmi:img-hyste canım seni görmek güzeldi bütün reklamlar sana feda olsun

sinope
15-04-08, 20:55
sevgili sınopeciğim in ve cinin top oynadığı koğuşumuzun artık koridorları bomboş gördüğün gibi, terki diyar yaptık, bende artık seyretmeme rağmen nedir bu allahaşkına dedim ve uzun bir analiz yapma gerği hissettim:img-hyste
bu kadar yaratıcılık pes doğrusu , hayran olmamak elde değil değilmi:img-hyste canım seni görmek güzeldi bütün reklamlar sana feda olsun

canim spingcigim tatlim

Ahhhhhh o eski gunlerimiz diyip inanki eski gunlerimiz cok ozledigimi belirtmek istiyorum
Hatirlarsaniz 517 nolu oda ve 518 hatta koridorlara bile yerlesmistik,sigmayanlari ranzalara,hatta yerlerde bile yatmaya raziydik
NEDEN???????????

o zamanlar dizimiz bambaskaydi
o zamanlar dizimizin tadi,tuzu vardi
O zamanlar biz izleyicilerde izleme sevki vardi
Bizler dizimizin fragmanini gormeden senaryolar yazardik.
ozetci basina azmi kizardik( azmi tavlama operasyonlari yaptik)
ozet geldimi diye gunde 10 posta is yerinden kacamak foruma sizis yapardim
Ne oldu da bu kadar izleyici bu kadar sevdikleri dizilerini izlemekten,yorum yapmaktan vazgectiler????
nerde o eski gunlerimiz nerde?????

simdi ise dedigin gibi Koridorlar bile bombos
ellerim bombos yuregimde bir sizi
atese atilmis bir kor gibi:img-cray::img-cray:
* gerisini unutttum, senaristler gerisini hatirlasinlar barim:img-cray::img-cray:

Sevgilerimle

tepemde insallah reklam tunemez yine:img-hyste

xKubrax
15-04-08, 22:57
Su kadarini soyliyebilirim, dusundugumun 2 kati guzel bi bolumdu.. Izlemek istemedigim ama izledigim ve dusundugumden daha iyi olan bi bolum izledim.. Fazla soze gerek yok, ben fragmanin etkisindeyim.. Sonunda Kadim geri donuyor, tokati basiyor :img-hyste

adalar
15-04-08, 22:59
Uzun zamandır buraya yazmıyordum ama fragmanı görünce yazmak istedim.Resmen hala şoktayım.Kadim nasıl Ezo'ya tokat atar?

ulkuk
15-04-08, 22:59
Hayır yanlış görmemişim sizde görmüşsünüz. Kadim Ezo"ya tokat attı.... Nasıl yani, o düşünceli, sevdiğine kıyımsız Kadim tokat attı... Hayırrrr :img-cray:

bimkolik
15-04-08, 23:00
yok artık...bana yanlış gördüğümü söyleyin...
kadim ezo'ya vurdu mu?
yok artık.... yanlış gördüm ben
ya da söyleyecek tek kelimem bile yok ....
sözün bittiği yerdeyim

Üstelik hamile bir kadına vuruyor.
Zatenson bölümlerde bol bol kadınları döven adamların olduğu bir diziydi..
Şimdi de Kadim tokat atıyor..İğrenç...

Ofelia
15-04-08, 23:01
yeni bölümde bol bol gözyaşı ve kavga var.nasıl bir fragmandı böyle?şaşkınım!!
serhatı en son erkekler ağlamazda öyle bağırırken görmüştüm.:blink:

xKubrax
15-04-08, 23:02

Ya iyide Kadim boyle bisey yapmaz, yani ne bilim imkansiz gibi biseydi benim icin, dedigin gibi heleki hamile bi kadina.. Ezo ne yapiyor ne diyorda Kadim cileden cikiyor kimbilir.. Harbi tuhaf bi durum ..

pelin-ce
15-04-08, 23:03
Yönetmeniyle, senaristiyle, yayın gün ve saatleriyle dalında ilk ve tek dizi

EZO GELİN

İlklerimde bunuda yaşadım ya artık daha ötesi olur mu diyeceğim ama bu dizi devam ettikçe bakalım daha neler göreceğiz...
Senaristimiz "Kadına Şiddet" konusuna epeyce kafasını takmış anlaşılan...
Ayrıca tekrar tekrar tebrik ediyorum kendilerini çünkü yine yeni bir ilke imza atarak her hafta oyuncu karakterlerinde bize değişim rüzgarları yaşatıyor...
Dizinin geçmişinden bu gününe her baktığımda aklıma tek bir cümle geliyor ister istemez!

Neredeeeennn Nereyeeee...

Hepimizin gözleri yaşarıyor ne şanslıyız ki büyük bir tutarsızlıklık içerisinde Ezo Gelin dizisiyle her hafta bir ilke imza atıyoruz...
Kendilerini ayakta alkışlıyorum...

ulkuk
15-04-08, 23:03
Acaba bu tokatın Sevilay ile bir ilgisi olabilir mi? Yani şöyle Ezo zaten çocuklarını kaybetme tehlikesiyle başbaşa. Bu arada Sevilay"ın lafları vs. onu sinir eder. Üstüne Kadim ve Sevilay"ı fragmandaki gibi bir sahnede görür.... Kadim ile kavga eder. Kadim"e Sevilay ile aralarındaki ilişki konusunda olmayacak şeyler söyleyebilir.... İleri gidebilir... Bu konuda bir tartışma sonunda o tokatı atmış olabilir Kadim....

Gerçi o tokatın hiçbir açıklaması olamaz. Bimkolik arkadaşın yazdığı gibi.. Hemde hamile bir bayana... Canından çok sevdiği kadına... Hemde Kadim gibi birisi. Valla onun gibi bir karakter de tokat atarsa artık vay halimize diyorum... :img-in_lo

draje
15-04-08, 23:04

ezo kuvvetle muhtemel bebekleri düşürüyor.o yüzden hamile bi kadına vurmuyor.bebeklerini düşürdü diye kendi kendini bunalıma sokuyor bence ezo.buraya yazıyorum işte o yüzden hır gür baslıyor aralarında.

pelin-ce
15-04-08, 23:05
Ya iyide Kadim boyle bisey yapmaz, yani ne bilim imkansiz gibi biseydi benim icin, dedigin gibi heleki hamile bi kadina.. Ezo ne yapiyor ne diyorda Kadim cileden cikiyor kimbilir.. Harbi tuhaf bi durum ..

Ezo artık hamile değil anlaşılan o ki sorunlu hamilelik diye tabir edilen buydu
Aslında bu değildi ama sevgili senaristimiz kalemini biraz hızlı kaydırdı...
Ayrıca artık onlar mutlu sevgi dolu aile tablosunu çizmekten sıkılmış cicim aylarını acilen tüketmiş iki ayrı dünyanın insanları...

Ofelia
15-04-08, 23:06
ezo kadimi sevilaydan kıskanıyor.fragmanda sürekli kadimi tersliyordu sanırım bebeği kaybetmenin bunalımıyla kadime sert davranacak..e kadimde aynı şekilde..ikiside bunalımda ama nasıl olurda o derece tepesi atar?gerçi vurduktan sonra kadimde şaşkına dönüyor..ama ne çare.

xKubrax
15-04-08, 23:08
Ezo artık hamile değil anlaşılan o ki sorunlu hamilelik diye tabir edilen buydu
Aslında bu değildi ama sevgili senaristimiz kalemini biraz hızlı kaydırdı...
Ayrıca artık onlar mutlu sevgi dolu aile tablosunu çizmekten sıkılmış cicim aylarını acilen tüketmiş iki ayrı dünyanın insanları...

Ben ikiz olduklarini ogrendikleri bolum cocugu dusurcegini sanmiyordum, ama anlasilan oluyor.. Biz onlari mutlu mesut cocuklariyla beraber izlemek isterken, senarist hemen sorunlu hamilelik yaratti ve bebekleri dusurttu demekki.. Boyle olucaksa gercekten cok yazik!

pelin-ce
15-04-08, 23:11
Ben ikiz olduklarini ogrendikleri bolum cocugu dusurcegini sanmiyordum, ama anlasilan oluyor.. Biz onlari mutlu mesut cocuklariyla beraber izlemek isterken, senarist hemen sorunlu hamilelik yaratti ve bebekleri dusurttu demekki.. Boyle olucaksa gercekten cok yazik!

Bu hep böyle olmaz mı?
Tıkanan her konuda karakteri çılgın karamsar bunalım takılan bir insana dönüştürürler biraz vursun kırsın hem konu genişler hem de ortaya reytingi bol bir kaç haftalık bölüm doğar...
Sorun şu ki bu olay Ezo Gelin'de her hafta meydana geliyor...
E şanslı olduğumuzu söyledim ama ilkleri yaşıyoruz...

moirane
15-04-08, 23:12

kiminle ilgili olduğu, ne deyip çıldırtığı, ne demeyip bunalttığı, ne kadar öfkelendiği/öfkelenmediği önemli değil...umurumda değil...

çok çok öfkeliyim şu an...kadim karakteri için böyle bir şeyi nasıl yazarlar...
dizideki o sahnelerden nasıl nefret ettiğimizi bilirken hem de..
sonra ne olacak...af dileyecek , sürünecek beelki ve sonunda affedilecek

sevdiğini, çok sevdiğini söylediği karısına...
üstüne üstlük hamile hem de sorunlu bir hamilelik yaşayan karısına tokat atan bir karakter...
hem de başrol...aşık...sevgili...eğitimli, nazik...
bunu affedecek ezo eninde sonunda...
kolay di mi böyle bir şeyi affetmek..
böyle bir şeyi unutmak....
bunu yaşayan kadın o erkeğe baktığında o an gelmez aklına di mi?

Edit: yazımın tamamı bold.biliyorum kurallara aykırı ama bu mesajımın tamamını vurgulamak istiyorum.şu başka bir şey gelmiyor elimden

floraaa
15-04-08, 23:15
Bu nasıl bir fragman.inanamadım gözlerime.
kadim ezoya tokat atıyor olacak şey değil.rüyamda bile görsem inanmazdım.

Sadece Ezo'nun bir sinir buhranı içerisinde olduğunu ve kadiminde kendine getirmek için Ezo'ya istemeden tokat attığını düşünmek istiyorum.

Bu kadar kadına şiddete hayır derken her fırsatta dile getirirken başrol oyuncusunun bu şekilde gösterilmesi beni çok ama çok üzdü.

Ofelia
15-04-08, 23:21

Sadece Ezo'nun bir sinir buhranı içerisinde olduğunu ve kadiminde kendine getirmek için Ezo'ya istemeden tokat attığını düşünmek istiyorum.

Bu kadar kadına şiddete hayır derken her fırsatta dile getirirken başrol oyuncusunun bu şekilde gösterilmesi beni çok ama çok üzdü.
bende senin gibi düşünmek istiyorum floraaa.gerçekten.:(bölümü görmeden fragman üzrinden yorum yapmak ne derece doğru ama o sahne acayip şaşırttı beni.!

Viviane Durand
15-04-08, 23:23
son sahne ne güzeldi derken :img-cray:
bende bu bölümün flashdaki çekim arkasını izledim,nihayet (serhatla nurgül baya samimiymiş gerçekten,çok tatlılardı)
ezonun bebeklerinden biri ölecek demişlerdi sanırım,da o tokat da neyin nesi
ezo hamile tüyoya göre sadece bebeklerden birine birşey oluyodu yani öyle diyo onur bey röpörtaj da:icon_whis
kadime yakışmadı:img-tomat

bimkolik
Şahane fragmanı yükledim arkadaşlar..
Karşınızda asil Kadim..:icon_sorr

hazalgul
herkes gibi benide fragman soke etti bizim kadimimize ne yaptilar inanamiyorum keske ruya olsa bu senarist baska bir konu bulamiyormu hep dayak hep dayak anlam veremedim bizim o sevdigimiz sevgi dolu anlayisli kadimimizi nasil bu hale getirirler anlamadim :icon_sorr

Viviane Durand
15-04-08, 23:26

bencede böyle olacak ama ne gerek var tokata ya,hayır olmamalıydı
ezonun hormonlar hamilelik sebebiyle altüst olduğu için belki kadimi yanlış anlayıp duracak(bknz:57. bölüm özeti)sonucunda bu sahne,:img-cray:

ulkuk
15-04-08, 23:34
Fragmandaki dayak sahnesinde Kadim ve Ezo"nun dudaklarını okuyan varsa lütfen yazabilir mi?

Ezo orada "Hadi be" gibi birşey mi diyor....

ezo-kadim
15-04-08, 23:53
Allah'im hala soktayim keske gördüklerim rüya olsaydi bir kabus gördüm diye uykudan kalksaydim :img-cray: :img-cray: :img-cray:ama gercek o ne tokatti öyle sok geciren ezoyu kendine getirmesi icin sol krose yapmasi sartmiydi ,simdi bu sahneyi yazan senariste :img-tomat:img-tomat :img-tomat benden armagan olsun sadece yuh diyorum eller gider mersine biz gideriz tersine medeniyet,derken iyice dayak ,kötü söz ne varsa bizim diziye dahil oluyor ,bune bicim birsey hala aklim almiyor KADIM ve tokat aklimin ucuna bile gelmezdi ne olursa olsun kadimde sokta diyecegim ama hincini ezodanmi cikartmasi gerekti atsin yumrugunu duvarlara eli kirilsin alciya alalim daha iyiydi
cok sacma bir sahne cekilmis lüzumsuz olmus bence hemde hamile bir kadina kolay degildir evladini kaybetmis biride tehlikede yasadiklari kolay degil ezonun kadimde cok aci cekiyordur ama birbirlerine destek olacaklarina kadime cok is düsüyordu burda ama bu is derken tokat dememistim sevgin ve saygin nerde kaldi ezoya karsi kadim avsar ,sevilayin kokosun salakca davranislarina sesini cikartmayan ,karisinin asagilanmasini seyreden böyle erkek olamaz hani ömrümün sonuna kadar bana gözlerini seyretmem icin izin verirmisin diyordun,ve ben son sahnedeki gecen repliklerin güzelligini yaziyim cok tatliydilar derken arkasindan gelen fragman beni soke etti bilal agadan ne farki kaldi simdi kadimin ,kesin senarist ve yönetmenin isidir iyide kadim niye oynadi bu sahneyi bagirsinlar cagirsinlar küssünler hepsine raziydim ama kadimin icine samara kacirmaya ne gerek vardi (halka filmine bakanlar bilir samarayi)valla ben aglamak istiyorum :img-cray::img-cray::img-cray:oysaki ezoyla kadimin arasinda daima :love05::love05:bu sahnelerin olmasini isterdim ama neyse benim öfkem dinmeyecek en iyisi kesiyim
sevgiyle ve SERHAT'la kalin (kadimle degil ha ne olur ne olmaz bi tokatta bize gelebilir)

Ofelia
15-04-08, 23:56
büyük ihtimalle ki ezo'nun affetmesini geçtim,kadim bu tokattan dolayı kendini affetmeyecek.aslında bizim bildiğimiz kadim ben bunu nasıl yaptım deyip bunalıma girer ,yine ilk halleri gibi içine kapanır,depresif olur (hoş bizim bildiğimiz kadim tokatta atmazdı ya)ama kadimi bizim tanıdığımız kadimden uzaklaştırmak konusunda çok "ISRARCI"lar.anlayamıyorum sebebini.bize mi kastları var acaba?yeni bölümde bunun mantıklı bi açıklaması olmalı (tokatın mantıklı açıklaması nasıl olur onuda bilmiyorum ya)yoksa artık iyice çivisini çıkartılar dicem dayak konusunun.!ömer efendiyi yüceltirken kadim karakterini bu hale getirmelerine katlanamıyorum doğrusu.

ulkuk
16-04-08, 00:03
Ezo"nun bebeklerini düşürdüğünü artık anladık sanırım. Fragmanı Bimkolik sayesinde defalarca izledim. Üzgün, sinirli Ezo var sürekli fragmanda. Yani ikizleri kaybetti Ezo.:img-cray: Tüyo veren arkadaşı burada kınıyorum. Hani bir çocuğu yaşayacaktı.

Böyle çocuk sevinci yaşatıpda, bir anda düşük yapması bence gereksizdi. Keşke Kadim ve Ezo arasında gerginlik yaratmak için böyle bir konu işlenmeseydi. Keşke çocukları olsaydı, keşke onları çocuklarıyla görseydik...:img-cray:

Viviane Durand
16-04-08, 00:25
bebeklerden biri ölüyodu galiba,onur bey bu tarz birşey söylüyodu
tam olarak bir fikrim yok aslında
ama ezonun durumu kolay değil,hormanların altüst olduğunu düşünürsek,saçmalamış olabilir bebekler konusunda belki biri ölü biri canlı öyle bir doğum söz konusudur ve ezo için tehlikelidr ama sallıyorum muhtemelen
izleyip görelim
iyi tarafından bakarsak nurgül ve serhat döktürüyor,en azından performans sahneleri:img-wink:
bu arada bölüm kaynadı son sahne çok güzeldi,:img-blush( bitiş değil)

seno
16-04-08, 00:31
ay ben fragmanı daha izlemedim
ezoya ansıl tokat atar ya kadim..
hayır yaa
olamaz

ya belki ezo bir sinir krizi gibi bir şey geçiriyordur..
ve kadimde o yüzden atmıştır...
ben bir kavgadan ötürü kadimin tokat atacağını hiç zannetmiyorum

offf ya ben daha izleyemedim fragmanı....
of offf
aklımda kuşku olacak izleyene kadar
oooooff yaaaaaaaaaa

xKubrax
16-04-08, 00:42
Fragmandaki dayak sahnesinde Kadim ve Ezo"nun dudaklarını okuyan varsa lütfen yazabilir mi?

Ezo orada "Hadi be" gibi birşey mi diyor....

Bana "yeter be" dedi gibi geldi..

Flora ve moraine bende sizler gibi umit ediyorum o tokati, ya Ezo'nun gordugu kotu bi kabus veyahut Ezo sinir krizi gecirsin Kadim'de onu sakinlestirmek icin atmis olsun o tokati (o sondaki bakislar boyle olucakmis gibi bi his vermiyor bana, ayrica sebep ne olursa olsun bencede yanlis bi hareket)
Senarist cok dusundu herhalde Kadim'e nasil yon verelim diye, boyle bi yol sectiler, e bizede tebrik etmekten baska bisey dusmez..

DipNot: Kadim karakterine gercekten uzuluyorum. Gelin bi gozden gecirelim bu karakteri.
Oya yuce: Mendebur Kadim
Baris Pirhasan: Soft Kadim
Simdiki senarist: Hanzo Kadim

Yazik, cok yazik.. :icon_sorr

Ofelia
16-04-08, 01:31
senaristler burayı duymuş olmalı..efenim kadimin babasının adı sadece ahmet değil,"ahmet hakkı"imiş.burada yazılan başka şeyleride böyle duysalar,okusalardı keşke?

son sahnede söylenen sözler çok güzeldi,hep canım cicim gidemezdi tamam ama eski kadimi gördük diye sevinirken aniden gelen tokat sanki benim yüzümde patladı.abartmıyorum evde kim varsa o an verdiğimiz tepki aynı ünlem kelimesiydi.yazmama gerek yok sanırım.

ne yaman çelişki ki,uzun bir aradan sonra yeni bölümü merakla beklediğimi itiraf ediyorum.zira o tokat için mantıklı(!) bir sebep bulmalılar!!!
"kadim ve tokat"..:blink:işleri çok zor!!!!

moirane
16-04-08, 01:54
son sahnede söylenen sözler çok güzeldi,hep canım cicim gidemezdi tamam ama eski kadimi gördük diye sevinirken aniden gelen tokat sanki benim yüzümde patladı.abartmıyorum evde kim varsa o an verdiğimiz tepki aynı ünlem kelimesiydi.yazmama gerek yok sanırım.

sadece değil sanırım hepimizin yüzünde patladı. en azından benim için geçerli olduğunu söyleyebiliriz. ve hem çok kızgın hem de çok üzgünüm böyle bir sahne gördüğüm için.

senaristler burayı duymuş olmalı..efenim kadimin babasının adı sadece ahmet değil,"ahmet hakkı"imiş.burada yazılan başka şeyleride böyle duysalar,okusalardı keşke?

senaristler okuyorlar burayı ama bizim isteklerimizin tam tersini yapmayı da kendilerine görev edinmişler anlaşılan. ne desek tersini yapıyorlar. ya biz anlatamıyoruz ya da onlar anlamıyorlar..

ne yaman çelişki ki,uzun bir aradan sonra yeni bölümü merakla beklediğimi itiraf ediyorum.zira o tokat için mantıklı(!) bir sebep bulmalılar!!!
"kadim ve tokat"..:blink:işleri çok zor!!!!

mantıklı bir sebep arayacaklarına inanıyor musun?şimdiye kadar neyin mantıklı olmasını umursadılar ki bunu umursasınlar. çok öfkelendi bir an endini kaybetti olacak ne yazık ki...ben hala ufacık bir umut kırıntısına tutummak ve bunun bir kabus olduğuna inanmak istiyorum. belki ezo'nun değil de kadim'in kabusudur. ezo'yla kavga ettikten sonra, fragmanda ezo'nun ona yatakta sırtını döndüğü sahneden sonra bu kabusu görür ve sışrayarak uyanır belki...umarım öyle olur. aksinidüşünmek istemiyorum çünkü....

Ofelia
16-04-08, 02:18
haklısın moirane.ne diyebilirim ki?
şu saatte hazır uykuda tutmamışken fragmanı izliyorum tekrar tekrar(bimkolik teşekkürler)..ballının endişeli ve kadimin sinirli bir hali var(çok özlemiştik o hallerini) tokattan önceki sahnede..
dudak okumaya çalışıyorum.:icon_angeezo:""ee yeter,sanane be" diyor ama kadimin ne söylediğini anlamış değilim .sanki "başkalarından..."diyor gerisi anlaşılmıyor.
sadece bi anlık öfke patlamasının sonucu bu eminim.yani istediğimiz gibi kabus vs. olmayacak maalesef.ama bu öfke patlamasının sonucu meydana gelen tokat ,kadim gibi birinden olunca insan şaşırıyor.(bunca evrimden sonra aslında şaşırmamak lazım)o zamanda mantıklı bir sebep arıyoruz ister istemez.öyle bişey olmalıki kadimin feleği şaşmalı gibi.ya da mantık aramayalım en iyisi:img-swoon peki ama bu tokat unutulur mu?aşk herşeyi affeder mi?
not: (ne kadar mühim bir mesele değil mi bu?şu saat kendime inanamıyorum.)
bye

rockbr
16-04-08, 05:55
oy kadim.çöş kadim! sana bayağ bayağ yuh kadim!
oy ben yanlş mı gördm,yok görmedm,dün geceden beri şoktaym.

56.bölüm berbattı demeden geçemicem.hiiç bğenmdm,sahneleri ayrı ayrı incelemicem çünkü sinirlerm bozuluyo.ztn şok yaşyrm bide yönetmenn hatalarıyla uğraşamcam.

vee çok şükür sevilay üzerinden öne sürdüğm hipotezlerim sonç verdi,teori oldu:img-icecr

bi hipotez daha sunuyrm(çok acelem var sbh sbh kısa geçyrm)
ezo bebekleri düşürdü bnce,mağlum sancı itibariyle çocuklar öldü ve aldı doktorlar muhtemelen.
yani snç olarak kadim hamile ezo ya diil,damper ezo ya vurdu.
aaayyy vurdu dedikçe sinirlerm kalkıyo.allah boyunu posunu devirsin kadim.geberesice serseri..:img-cray:
ay kadim senn gibi adam yapar mı bunu.çık git ya!çık git diziden gözüm görmesin seni(serhat ım kuzum sen gitme,seni sevyrm:img-in_lo)
yönetmenimz senaristimiz kadime bilal den kan enjekte etmiş.valla çok belli oluyo.

ay neyse çok geç kaldm devam etcm,tek tek incelicm.
herkese keyfli forumlar..:icon_sorr

ulkuk
16-04-08, 07:10
öyle bişey olmalıki kadimin feleği şaşmalı gibi.ya da mantık aramayalım en iyisi:img-swoon peki ama bu tokat unutulur mu?aşk herşeyi affeder mi?
not: (ne kadar mühim bir mesele değil mi bu?şu saat kendime inanamıyorum.)
bye

Hiç bir açıklaması yok Kadim Tokat attı.... Artık ben geceden sonra buna kendimi inandırdım. O şoku üzerimden attım. İnanasım gelmiyor ama o tokat atıldı. :img-cray:

Aşk herşeyi affeder mi? Bir süre affedeceğini düşünmüyorum. Nur"dan sonra Ezo"da evden ayrılacak. Yalnız benim merak ettiğim o iki kızcağız ne olacak? Onlarda diziden mi çıkarılarak sorun hallolacak....

burakbuse
16-04-08, 07:41
Günaydın
Ama günümün aydın geçmesi bugün mümkün değil. Geceden beri sinirlerim had safhada.Bu senaristin kadın düşmanı olduğuna artık eminim.Bilalin kadınları dövdüğü sahneler yetmedi kadim karakterindende nasıl karaktersiz bir insan yaratırım arayışına girdi.Bu sorumsuz duyarsız ve hayal gücünden tamamen yoksun senaristi protesto ediyorum.
Bir eleştirimde Serhat Tutumluer'e olacak.Bir proğramda oynayacağı rolleri özenle seçtiğini gerektiğinde sahnelere müdahele ettiğini söylemişti.Bu nasıl müdahele anlamadım.Hamile(bebeklerin düştüğünü tam olarak bilmiyoruz)ve perişan durumdaki eşine(bir kadına)tokat attığını bize nasıl unutturacak.
Serhat'ı böyle bir rolde daha fazla görmek istemiyorum.Ya dediği gibi ağırlığını koyup kadim karakterini adam ettirsin yada bu dizide daha fazla oynamasın.
Dünkü bölüme gelince bir ,iki sahne dışında seyrettiğim en kötü bölümlerden biriydi. Fragmanda üzerine tuzu biberi oldu.Çok uzun yazmışım kusura bakmayın .İyi sohbetler.bye

fairy_dreams
16-04-08, 07:59
nasıl yani okuyunca şok oldum kadim ezoya tokat mı attı inanamıyorum ya kadim tokat ezo kırk yıl düşünsem bu kelimelerin birleşceği aklıma gelmezdi. ne diye vurdu seslimiydi fragman? ben diziyi izlemiyorum eski havasını kaybetti diye ama eğer farklılıkar oluştuysa haftaya izlerim.

sinope
16-04-08, 08:17
Bana "yeter be" dedi gibi geldi..

Flora ve moraine bende sizler gibi umit ediyorum o tokati, ya Ezo'nun gordugu kotu bi kabus veyahut Ezo sinir krizi gecirsin Kadim'de onu sakinlestirmek icin atmis olsun o tokati (o sondaki bakislar boyle olucakmis gibi bi his vermiyor bana, ayrica sebep ne olursa olsun bencede yanlis bi hareket)
Senarist cok dusundu herhalde Kadim'e nasil yon verelim diye, boyle bi yol sectiler, e bizede tebrik etmekten baska bisey dusmez..

DipNot: Kadim karakterine gercekten uzuluyorum. Gelin bi gozden gecirelim bu karakteri.
Oya yuce: Mendebur Kadim
Baris Pirhasan: Soft Kadim
Simdiki senarist: Hanzo Kadim

Yazik, cok yazik.. :icon_sorr

Gunaydinlar
Oncelikle Fragmani izledim
Ve soktayimmmmmmmm
Kadim karakterini bu halede getirdiler ya( artik soyleyecek soz bulamiyorum)
O deliler gibi asik Kadimin her olursa olsun Ezoya tokat atmasini HAZMEDEMIYORUM

sebep her ne olursa olsun
KABULLENEMIYORUM.

DIZIDE HER HAFTA KADINA UYGULANAN SIDDET AYYUKA CIKIYOR

Gecen sezon Bilal aga karakteri 3.kumayida eslerinin ustune almisti.Son 2 haftadir biz izleyicilere sanki su iyice vurgulanmaya calisiyor

kadinin karnindan cocugu
sirtindan sopayi eksik etmeyeceksin gibilerinden bir portre izlettiriliyor.
hayir buyuk bir sidetle ben bir Bayan olarak bu olaya HAYIR diyorum.

Kubracigim
Ezo ister yeter be desin,isterse aaa yetti beaaa desin
Sonuc itibariyle kadim ezoya Tokat atiyor.
dedigin gibi senaristin bu yola basvurmasi artik benim Nazarimda bardagi iyice tasiran nokta olmustur.
ozellikle senin yazini alinti yapmak istedim

cunku Kadim karakteri oyle bir evrim gecirdiki

resmen samar cocuk ( oglan) durumuna dusuruldu:img-tomat

Kubracigim

sunmus oldugun 3 *** icerisinden inanki Mendebur olan Gadimi izlemeyi tercih ederdim.

2 *** ise soft olani( bu kadar da soft olunmazki ayol) sanki Yumosun icinde 24 saat batirilipta,unutulmus gibi,sonrasi yumosluktan cikarilipta 32 dis ortada dolasan gadim:icon_whis

3. *** ise hepten tepetaklak olan bir karakter:icon_sorr( GETTI GADIM gibi yigit delikanli getti elden bir sey degil yakinda gadimi katilde eder senaristimiz:icon_sorr

bencede cok ama cokkkkk yazik diyorum.

edut budut: aaa bu kadarda bir erkek karakterinin ustunde oynamilmazkii canimmmmm:img-tomat:img-tomat

Sevgilerimle.

kadim&neşe
16-04-08, 08:44
arkadaşlar hepinizin yorumlarını okudum ve üstüne artık diyecek söz bulamıyorum hepsinden alıntı yapmak isterim ama forum kuralları izin vermez buna keşke kumandayı annemden almasaydımda o fragmanı hiç görmeseydim:img-cray: sizinde dediğiniz gibi o tokat sanki benim yüzümde patladı:icon_sorr ya o nasıl bi tokat atmadırki ezo hemen yere düşüyo ya kadim çok sert tokat attı ya da ezo üffff işte bilmiyorum sinirimden çatlıcam

ya dünkü bölümü bile ben nasıl diyim hiçbir heyecan duymadan hemen bitsin modunda izledim ama yeni bölüm fragmanı içimdeki ateşi yeniden alevlendirdi ne bilim bu senarist ve yapım şirketi kaybettikleri izleyicileri bu şekilde yeniden kazanmak mı istiyor:icon_sorr aklıma gelmedi de değil hani

bu tokat olayının bir kabus olması dileğiylebye

edüüüüüüt:forumu eskisi gibi görmek çok güzel keşke forumun bu şekilde canlandığını görmeseydim

lagülay
16-04-08, 08:49
Bence o tokat gerçek rüya filan değil.. ve bölümü izlemeden Kadim'i hemen infaz ediyorsunuz. o anki ruh halini ve Ezo'nun ona orada ne söylediğini bilmiyorsunuz hiç birimiz peygamber değiliz sonuçta bizimde bazen hiç yapmam ve yapmam mümkün değil. dediğimiz şeyleri öyle zamanlar gelirki maalesef ne olduğunu anlamandan yaparız....
kendimden örnek vereyim. çocuklarını döven anne ve babaları görürdüm onlara müdahale ederdim yapmamalarını öğütlerdim ve kendim derdim ki ben kesinlikle çocuklarıma bir fiske dahi vurmayacağım.çünkü bir tokat dahi olsa bu çocuklarda çok derin izler bıraktığını çok iyi bilirim. peki kendime verdiğim sözü tuttum hayır öyle bir an geliyor ki kendin olmaktan çıkıyor bir sinir krizine giriyorsun ve tokatı atıyorsun sonra çok pişman oluyorsun kendini asla affetmiyorsun ama nafile o tokatı atmışsın ...
Bence Kadim'de o ruh halinde insanın çizgiyi aştığı zamanlar olur sonuçta Kadim bir süperman veya aziz değil....
Ama şu gerçekki 57.bölüm bizi bayağı üzecek eminim ben ağlayacağım o kesin..

refiye nur
16-04-08, 08:50
diziyi yenice netten izledim yorumlari falan okumadan ....orta sekerli bir bölümdü heyecan falan yoktu sade ....:icon_whis
sonra yorumlara bir bakayim dedim aaaa tokat yaziyo fragmana baktim anney bu ne ....:icon_sorr
olacak sey degil yanliz bircogunuza nazaran benim düsüncem ve tüyolardan ve özetten anladigim kadariyla Kadim Ezonun hamileliginin tehlikeli olacagindan dolayi cocugu istemedigidir ...ve bence Ezonun üzerinede o yüzden fazla gidiyor ...yani onu ikna etmeye calisiyor ....kavgalarda bu yüzden ...Ezonun tripleride ....yanliz ne olursa olsun tokat isi hicmi hic yakismamis Kadime...insan bazen sevdigini herseyden korumak isterken kendinden koruyamiyo demekki......ben böyle anlamak istedim ...umarim o sarisin kadinla falan alaksi yoktur bu olanlarin..:img-tomat

bence o tokat sahneside bölümün bitisidir....

kadim&neşe
16-04-08, 08:56
Bence o tokat gerçek rüya filan değil.. ve bölümü izlemeden Kadim'i hemen infaz ediyorsunuz. o anki ruh halini ve Ezo'nun ona orada ne söylediğini bilmiyorsunuz hiç birimiz peygamber değiliz sonuçta bizimde bazen hiç yapmam ve yapmam mümkün değil. dediğimiz şeyleri öyle zamanlar gelirki maalesef ne olduğunu anlamandan yaparız....
kendimden örnek vereyim. çocuklarını döven anne ve babaları görürdüm onlara müdahale ederdim yapmamalarını öğütlerdim ve kendim derdim ki ben kesinlikle çocuklarıma bir fiske dahi vurmayacağım.çünkü bir tokat dahi olsa bu çocuklarda çok derin izler bıraktığını çok iyi bilirim. peki kendime verdiğim sözü tuttum hayır öyle bir an geliyor ki kendin olmaktan çıkıyor bir sinir krizine giriyorsun ve tokatı atıyorsun sonra çok pişman oluyorsun kendini asla affetmiyorsun ama nafile o tokatı atmışsın ...
Bence Kadim'de o ruh halinde insanın çizgiyi aştığı zamanlar olur sonuçta Kadim bir süperman veya aziz değil....

sana katılıyorum ama bizim tepkimiz kadime değilki kadimi ve dizimizi bu hale getiren senaristlere ve yapım şirketine nolurdu diziyi oya yüce devam ettirseydi öyle bir an geliyor ki kendin olmaktan çıkıyor bir sinir krizine giriyorsun ve tokatı atıyorsun sonra çok pişman oluyorsun seninde dediğin gibi öyle bir an geliyoki o an içinden ne geçiyosa herşeyi söylemek birşeyleri kırıp dökmek istiyosun böyle anları bende çok yaşadım ama nedendir bilmem ama ben çok sabırlıyım özellikle annem bana benim hoşlanmadığım şeyleri söylediğinde ve beni başka insanlarla karşılaştırdığında bağırıp çağırmak birşeyleri kırıp dökmek istiyorum ama ben yinede ona hiç cevap vermiyorum ve öylece yerimde susup oturuyoum

ayrıca fragmandaki kadim-sevilay sahnesine galiba birtek ulkuk değinmişti ya bu ne samimiyet evet eski çok yakın arkadaş olabilirsiniz ama kadim evli bir insan artık zaten sevilayın 55.bölümde amacını az çok kestirmiştik arabada kıvançın dediklerinden sonra

kadim&neşe
16-04-08, 09:02
diziyi yenice netten izledim yorumlari falan okumadan ....orta sekerli bir bölümdü heyecan falan yoktu sade ....
sonra yorumlara bir bakayim dedim aaaa tokat yaziyo fragmana baktim anney bu ne ....
olacak sey degil yanliz bircogunuza nazaran benim düsüncem ve tüyolardan ve özetten anladigim kadariyla Kadim Ezonun hamileliginin tehlikeli olacagindan dolayi cocugu istemedigidir ...ve bence Ezonun üzerinede o yüzden fazla gidiyor ...yani onu ikna etmeye calisiyor ....kavgalarda bu yüzden ...Ezonun tripleride ....yanliz ne olursa olsun tokat isi hicmi hic yakismamis Kadime...insan bazen sevdigini herseyden korumak isterken kendinden koruyamiyo demekki......ben böyle anlamak istedim ...umarim o sarisin kadinla falan alaksi yoktur bu olanlarin..

keşke o sevilay cadısıyla(ben dizideki karakter için söylüyorum yanlış anlamayın:img-icecr) alakası olmasa ama kadim-sevilay sahnesinden sonra çıkan meryem-ezo sahnesi bana bu tokat olayının sevilay cadısıyla alakalı olduğunu düşündürüyo yanlış mıyım:img-icecr

ayrıca son sahnedeki ezonun başına bağladığı yazma ve ağlaması ne için onu çözemedim tokat olayı için mi yoksa bebeği için mi çözen varsa beri gelsin:img-hyste

fairy_dreams
16-04-08, 09:04
internetten fragmanı izledim ve inanamadım. tartışıyorlardı bunun sonucunda tokat mı atmak gerekirdi. ama sanki kadim attıktan sonra kendi de ne yaptığına şaşırmış gibiydi.kendisi o anda cinnet mi geçirdi. ezo bencede çocukları düşürdü galiba.çünkü hep üzgündü ağlıyordu. inanamıyorum ya dizi ne hale geldi bilalin şiddeti,kumaları, şimdide aklımdan bile geçiremediğim kadimin elini kaldırması. pişman olup ezodan af dileyeceği kesin. ama ne diye vurursun kadim ya. insan hiç ona bunu yakıştıramıyor. ben eski ezo gelini istiyorum ya. geçen sezon izlememiştim diziyi serhat girdi diye izledim ama sapıttılar artık ya....

bimkolik
16-04-08, 09:14
sana katılıyorum ama bizim tepkimiz kadime değilki kadimi ve dizimizi bu hale getiren senaristlere ve yapım şirketine
nolurdu diziyi oya yüce devam ettirseydi

Zaten Oya Yüce den sonra bu dizi dizi olmaktan çıktı..
Brad Pitt & Angelina Jolie bile olsa başrolü izlenmez..
Bu dizi yüzünden çok açık söyleyeyim Serhat'tan soğumaya başladım..
Acilen adam akıllı bir film veya projede seyretmem lazım onu..
Çünkü bu saçmalığın içinde kaldıkça gözümden düşüyor..

NoT: Ratingler yüksek gelirse şaşırmayacağım, şiddet yanlısı ve kadına şiddete eğilimi olan milletiz ya, çok normal..

Laltul
16-04-08, 09:18
bu diziyi gecikmeli olsa izliyorum,bu bölümde oyuncularla ilgili yorum yapmıyacağım
iyimi oynadılar,kötümü oynadılar yorumum yok,sadece şunu söylemek isterim,
artık oyuncularda bu kalan bikaç bölümü bitirmek için çok fazla özen göstermiyorlar.nurgülün katıldığı bir programda dediği gibi,"Yönetmen, ekip, senarist, oyuncu kadrosu çok değişti. İlk başladığımız noktadan çok uzaklaştık. Benim kabul ettiğim şey başladığımız şeydi. Çok uzaklaşınca ara ara soğuyorsunuz ama ’Ben oynuyorum, o bir yerlere gider’ diye düşünüyorum. "
her oyuncu yaptığı işte bu kadar açık sözlü olmaz,setimiz güzel,eğlenceli,sorun yok derdi,nurgülde,serhatta,ahmet mümtazda ve diğerleride memnun değil,ama söz verdikleri için bu diziyi sonuna kadar götürecekler.

gelelim dizinin son bölümüne,ömer istanbuldan ayrılmak için otobüs terminalinde bekler,bir kadın ve çocuk içeri girer,çocuğun annesinden sakız istemesiyle ilginç bir süreç başlar.ömer çocuğa sakız verir ve kadınla konuşmaya zemin hazırlanır,bu arada oraya kadının belalısı girer araya giren ömeri döver çocuğu alır gider.sonra kadın kendi yüzünden yaralanan ömeri evine götürür yaralarını temizlemek için pansuman yapar,tanımadığı bir insanı evine alan kadınamı yoksa tanımadığı bir kadın yüzünden dayak yiyip evine giden ömeremi bişey desem,neyse ömer kardeşli başlayan muhabbet hayat hikayeleriyle sürüp gider.nurda evden ayrılmak için ballıyla konuşma yapar,nur yüzüğü ballıya geri verir ve şöyle bir replik geçer,ben gidiyorum ballı kal sağlıcakla olurmu,ballı,çocuklar seni bıraksınlar,nur,yookk taksi çağırdım der ve ağlayarak gider,bu sahneyi izleyenlerin ne demek istediğimi anlayacaklar bir film vardı,gırgiriyede münir özkul'un aynı bu sahneye benzer bir yeri vardı.o yüzden bana çok komik geldi.ömerin kadının evinde sabahlaması,evin sahibinden önce kahvaltı hazırlaması ve geçen konuşmalar ilginçti.kadim,ezo,nur,meryem sohbet ediyorlar kadim nura güzin abla misali akıl veriyor,tabiki bir erkekte bir kadınla bu tür konuşma yapabilir gerçek dost gibi haline üzülebilir fikir verebilir ama burda üç kadın arasında kadim bunu fazla abarttı sanki beş çayında dedikodu edenler gibiydiler.bu arada ömerin tanıştığı berrakla sohbetleri devam eder tanımadığı bir insana hayatını anlatır kırk yıldır tanıyorlarmış gibi birbirlerine akıl verirler.berrak ömere gitsende düşünmeyecekmisin sevdiğim napıyor diye,ben derimki nolursa olsun aşkının üzerine git,sevdiğini koyup gitmek hiç olmaz diye tuhaf bir konuşma geçer ezo evliymiş hamileymiş umurlarındamı adam utanmasa evli hamile kadını alacak.ve sevilay,kadim ezoya seni olduğun gibi kabullenmeyecek biri benim arkadaşım olamaz demişti,eee sürekli ezoya yanlış anlamışsındır abartıyosun vs.sevilaya bi laf edim yok,kadın sürekli iğnelesin,küçük görsün yok ya,bu cahillikle alakası yok ben bile alırdım ayağımın altına okumuş ama duyguları,insanlığı olmayan birine bana dalga geçme hakkı vermem,ezoda yakında iyice patlar.arabada bir yerde kadimin haklı olduğu yer vardı,değişime çaba harcaması gerkiyor ezonun tabiki kişiliğini değiştirecek bir değişim değil ama bazı şeyleri öğrenmeye yönelik girişimleri olabilir bu konuda ezo taviz vermiyor.gerçek hayatta insanların kaç yaşına gelirse gelsin yeni bişeyler öğrenmeye açıktır,dizi bile olsa bunun da böyle olması gerekir.ömerin ezonun evinin önünde yakarışları ağlamaları hala sevdiğini söylemesi bende artık ipleri iyice koparttı kim evli bir insanın yeni hayatına bu şekilde bir girişimde bulunabilirki,daha sonrasında bir mektup yazıp intihara kalkışması,ne gittin be ömer ne öldün,bölümle ilgili yorumlarım bu kadar biraz uzun oldu ama...

yeni bölüm fragmanıyla ilgili,belliki kötü bir haber var bebeklerle ilgili,bunu biliyoruz zaten,bu durumda insanların morali bozulabilir,kötü hissedebilirler haklılar,kavgaların bir çoğunun bu nedenden çıktığı belli,araya küsmeler girmiş soğuklar var.ipler iyice geriliyor veeeee kadim ezoya vuruyor biz hala hamile olduğunu düşünürsek kadim ezoya bu şekilde nedeni her ne olursa olsun nasıl vurabilir,cahil dediğimiz ömer bile bunu yapmamıştı.şimdi ayıkla pirici taşını kadim efendi...

kadim&neşe
16-04-08, 09:19

NoT: Ratingler yüksek gelirse şaşırmayacağım, şiddet yanlısı ve kadına şiddete eğilimi olan milletiz ya, çok normal..

aynen bende sana katılıyorum nerdeyse ben bile serhattan soğuyacağım ya hele bilal ağayı çok güzel bişi yapıyomuş gibi göstermiyolar mı:img-tomat ha bide dıngıldakların mesudeyi:img-hyste kendine 3. eş diye alacak o mesudeye de diyecek bir çift lafım var ya sen babanla abinin dayağından kaçmışsın istanbula ne diye bilal ağaya gelirsin hadi geldin diyelim ne diye onunla evlenirsin sanki onunla evlendiğinde abinle babandan yediğin dayaktan kurtulabileceğini mi sanıyosun hayır kurtulamayacaksın çünkü daha beter dayaklar yiyeceksin bilal ağadan=(

***merve***
16-04-08, 09:19
bu sezonun en kötü bölümü diebilirim buna....
bi kere kadro her dakka değişirmi ya ,ne güseldi elçin anneli kutsal ustalı nedimli fln iice saçma sardılar yetmio tokatlar uçuşuo bilmem ne ama ben o tokadın bi anlık tepkiyle olduunu düşünüorum çok şiddetli kavga ediolardı ama nası tokatsa ezocuk yer düştü yaa inşallah haftaya orda kalmas ölürüs meaktan bi hafta yoksa ....

rozi
16-04-08, 09:30
canlarım günaydın:img-in_lo

Bende sizler gibi çok şaşkın ve üzgünüm:icon_sorr
fragmanı sabah gördüm, yazıları okuyunca hemen baktım bimkolik teşekkür ederim:img-in_lo

canlarım bişey dicem ama kızmayın oldumu:icon_sorr ben artık diziyi izlemek istemiyorum:icon_sorr hele bu halde asla eski bölümleri 37ye kadar olan kısımları izlicem, ve kadimi hep mendebur olarak hatırlıcam hanzo kadimi hafızamdan silicem:icon_sorr

onun gibi birini eşini vuran bir adam olarak hatırlayamam,herkezden beklenir ama onun gibi birinden asla, ne olursa olsun imkansız:icon_sorr yine sizlerle olucam ancak artık sadece eski bölümleri izlicem,keşke hepsi rüya olsa:icon_sorr

ve bir şey daha Nurgul hanım ve Serhat bey ne olursa olsun bu diziyi bırakmalılar, onlar gibi insanlara böyle bir yapım hiç yakışmıyor, yerel kanalarda bile böyle dizi yok:icon_sorr

dün akşamki bölümden hiç bahsetmicem bile ama asıl vahim olan senarıst ve yönetmen olan Onur bey onun şiddet yanlısı kadınları 2.sınıf insan olarak gören bilinçsiz biri olduğunu düşünüyorum, bilal ve eşlerinin sahneleri bunu kanıtlıyor ciddi bir tedaviye iktiyacı var acil:img-help:

Nasıl bu sahneleri yazar nasıl kadimi böyle biri yapar, bu adamın kadınlarla zoru nedir anlamıyorum, yoksa oya hanımın açık ara kalitesindenmi rahatsız oluyor, biraz bakıp oya hanımdan örnek almalı, kendinize gelin beyfendi ne yapıyorsunuz:mad72:

sanırım fazla öfkeliyim biraz sakınleşmem lazım:icon_sorr

kadim&neşe
16-04-08, 09:39
arkadaşlar sanırsam biz bu tokat olayını çok büyütüyoruz şunu unutmayalım ki berrak olayı var o sinirle arabayı çok hızlı sürüp berrakı öldürmüştü allahtan ezoda böyle bişey yapmadı biz o tokada şükredelim

SUEDA40
16-04-08, 10:30

sevgili bimkolik ben önceden suğumuştum kadimden ama şimdi kıvama geldi kadim.fragmanı izleyince şok oldum ama kadim haklı.çünkü ençok o herşeyi alttan alıyordu.ezo da maşallah dediğim dedik çaldığım düdük ya artık değişmesi gerekir başına buyruk yaşayamaz.ne kendine ne kocasına nede çocuklara karşı sorumluluğunu yerine getirmiyor.kadim çok destek veriyor savaşmasını söylüyor ama ezo anlamıyor.bence o tokat ezodan çok kadimin ruhuna hissiyatlarına dokunur.
vah kadim efendi vah ne hale geldi.
bimkolik can simidim fragman için teşekkür rep atmaya çalışaçağım gelmezme benden bilme.
ah kadim ah en sonunda sana sonunda beyaz gömlek giydirip düşünen adam yapacaklarya ona yanarım.ne umdu ne buldu.
ezo kadime bağırıp çağırmasını biliyordu,ne oldu onu kadimin çevresi korkuttumu her işin üstesinden gelen ezo hanım girdiği çevreyle savaşmaktan galip gelmekten kaçıyor.
hakkaten bu dizi uluslararısı izlenir.maşallah adamın biri 2 hanım yetmiyo 3 yolda.
en çok nefret ettiğim şey küfürlü konuşma ve dayaktır.ama bizim topluma inanamıyorum bu tür şeyleri izliyorlar ve pirim veriyorlar.
sevgiyle ve sağlıkla kalın

Ofelia
16-04-08, 10:36
aslında yazdıklarına katılmamak mümkün değil,elbette gerçek hayatta bu davranış gayette olabilir..yani neden olmasın?kimse dört dörtlük değil ki..kadim avşarda öyle, ki hatta kadim geçmişi sebebiyle sorunlu bir karakter ..o an bir sinir harbi içinde öfke patlaması yaşıyor ve bence bunun nedenide tamamen ezo'yu kaybettme korkusu..belli ki tartışmalarının temelinde ezonun ne olursa olsun bebeği doğurmk istemsi kadiminse buna şiddetle karşı çıkması yatıyor..buraya kadar tamam.
ama esas sorun şu:
sorun kadimin tokatı değil aslında..bu sahneye neden gerek duyulduğu..şartmıydı?gerçekten gereklimiydi???

mithat çocuk,cefakar baba murat'tan sonra serhat'ı bu rolde görmek içimi acıtıyor.bunu tokat sahnesi yüzünden yazmıyorum dizinin gidişatı sebebiyle yazıyorum.bu projeye evet derken başına geleceklerden habersizdi elbet..herkesten çok bu durumdan onun şaşkın ve üzgün olduğunu hatta aldatıldığını düşünüyorum.hatta eminim.!projelerini takip eden bizlerde aldatıldık,onunla birlikte aynı şaşkınlığı,üzüntüyü yaşıyoruz.bundan sonra bu konuda daha dikkatli olacağına inanıyorum.sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali..
son söz olarakta,oya yüce grubuna sebep ne olursa olsun başladıkları işi bırakıp ona güvenen insanları yarı yolda bıraktıkları için kırgınım , kızgınım..!

sinope
16-04-08, 10:46
Sueda bacim

Bilal aga
gecen sezon 3 kumayida almisti( kadin tam bir firildak tipli bir kisilikti)
benim anlayamadigim
yeni senaristin elinde bulunan kadroyu( mahalleliyi) falan daha guzel bir sekilde bizlere o sicakligi verebilme yoluna gitme yoluna secmemis olmasida

bilal aga karakterine ve kumalik olayina bu denli neden onem veriyor olmasi?????
Bilal aganin Maalesefki bu 4 kez kuma olayi olacak( sayet bunuda gerceklestirse senaristimiz):icon_whis:icon_whis
benim kafamda su soru olusuyor????????

Onceki
zamanlarda erkeklere 4 evlillik haktir olayi nimi biz izleyicilere sunmayi dusunuyor senaristimiz???:icon_whis

bayanlara dizimizde siddet,dayak,kufur olayini Lutfen ama lutfen yazmayiniz.
dun geceki 2 kumanin Bilal Aga tarafindan dovulerek,yerlerde surklenmesi gercektende bir bayan olark icimi yakti.Sonrasi ise Nur dan ozur diletmeye goturdugu sahnelerdeki dalga gecercesine konusmalari gercektende cok igrenc sahnelerdi.

Sonucta bayaniz ve bu tur olaylara hem cinslerimize uygulanmasi taraftari ASLA ve ASLA KABULLENMIYORUZ.

Ezo sonucta oyle yada boyle belki Gadime sert bir cevap vermis olabilir( bunu izleyipte gorecegiz)su an olaylar kapali kutu durumunda
ama neden her ne olursa olsun
Bir erkegin kadina el kaldirma olayini siddetle KINIYORUM.

Sevgilerimle...

Laltul
16-04-08, 10:58
arkadaşlar tekrar merhaba,

fragmanı tekrar ve tekrar izledim,
hatta dudak okumaya kadar gitti iş,yanlış anlamış olabilir havuz sahnesinde konuşuyorlar kadimle ezo,ezodan cevap olmaz geliyor.kavga sahnesinde de kadim ezoya bencilikle ilgili bişey söylüyo ezoda ya istemezsen isteme yada ona benzer bişeyler söylüyor.yanlış anlamış olabilirim,

şimdi önümüzdeki bölümle ilgili çocuklardan birini kaybetmeyle ilgili haberler çıktı doğruysa diğer çocuğun ya sakat doğabileceği yada onunda hamilelik süresince ölme ve kendi hayatınınıda kaybetme riski olabileceğini düşünüyorum,bu durumda iki seçenek olabilir ya kadim çocuğu istemiyorum ezonun da bu konuda bencil davranması sanki kendisinin sakat da doğsa çocuğu istemeyeceği sevmeyeceği gibi kadime çıkışması kadimimde bu durumda sabrının sonuna gelip ezoya vurması.ikincisi tam tersi olabilir ezo çocuğu aldırmaya karar verir,kadimden buna onay olmayabilir çünkü bir şanşları vardır iyiye gitme durumu olabilir.buna rağmen çocukları çok seven ezo aldırmışta olabilir yada aldıracaktır kadimden sert bir davranışla bunu nasıl yaptığını veya yapacağını söyleyerek onu şansları olduğu halde bencillikle suçlayıp tokat atabilir...

rockbr
16-04-08, 11:44
lagülay cnm bnm,aklmdan geçen hoş cümleler kullanmş.aynen katılyrm,mesajı aramaya vaktm yok alıntı yapamadm.

bence de kadim i bukdr suçlamayalm,evt çok kötü bi sahne,hele ki sessiz izlemek daha kötü.sanırım yanlş anlyrz.
bence orda ezo kesinlikle hamile değil.hamile oldğu halde tokat attıysa tmm herşeyi hakediyo kadim derim ama bence değil.ve eminim ki sdce o an ki kontrolsüzlüğü.
aşk herşeyi affeder mi..hayır.
ama bunu affedebilir gibi geliyo bana.snçta ikisi de kolay şeyler yaşamıyo.konuyu bilmesek de şöyle bişey söylenebilir:ezo alttan alsaydı.çnkü biliyrz ki kadim öyle ezo gibi herşeye hır gür yapmıyo.ben eminim kadim çok kızmıştır kendini kaybettiği bi andır.okdr seven biri aklı başndayken o hareketi yapmaz.
eminim bölümü izledğmzde bu kadr kızmicaz kadim e.ki ben ilk gördğmde bayağ sövdüm kadim e.hatta korktum çok sinirliydi(buarada ben serhatın sinirli halinden cidden korkyrm)

geçen bölümde berrak isminin kullanılması saçmalığını söylememe gerek yok sanırım.çok yadırgadm,başka isim yokmş gibi..

ayrıca senaryo bence çok güzl ilerliyo.tmm esas konunun dışında çok şey var ama,bence çok da abartılmadı,heycan var,sürükleyici ve en azndan beni peşinden koşturuyo(hatta bi çok kişiyi de öyle!)
fragmanda bi sahne vardı.ömer takım elbiseyle bi koltukta masa başında oturuyodu.o sahne artık senaryo herneyse bilmyrm ama bence çok iyi düşünülmş.ömer in kadimle aynı kulvarda koşturması çok mantıklı geldi bana.diziden gitmesi yerine bu şekle dönüşmesi gerçekten ilgi çekici.bence diziye 65 yetmez.ama biliyrz ki biticek,oyüzdn uzasın diye hayaller kurmuyrm.
herneyse bu yoğunluk beni btiricek.en önemli bölüme yaklaşırken bu denli yorulmak yoğun olmak üzüyo beni ama nyse.arada size katılmaya devam edicem arkdşlar.
ama kadim in üstüne gitmeyin,bence kendini kaybetmesi hoş görülebilir.ezo yu da aynı şekilde sorgulamayı deneyelm.ikisinde de vardır bi hata,tahmin edebiliyrm.

evremadyes
16-04-08, 12:19
Merhaba arkadaşlar ben Merve :img-icecr
Bayadır foruma üye olmama rağmen yazmak bugüne kısmetmiş..uzun zamandır yazdıklarınızı takip ediyorum..forumda güzel bi hava var(dizinin başına gelenlere rağmen:img-cray:)..tepkilerinizi yorumlarınızı eksik etmiyorsunuz..bende bütün olanlara rağmen izlemeye devam edenlerdenim(nası oluyo bende bilmiorum)..benide aranıza alırsınız bundan sonra dimi? :img-in_lo

Öncelikle dün akşamki bölümle ilgili bi iki şey söylemek istiyorum:
Genel olarak fena deildi ama sizin söyleminizle reklam aralarında izlemiş gibiydim ezo-kadim sahnelerini..
Ballı ağanın nur odasına gittikten sonra onun yanına gidememesi kısmı hoşuma gitti..duyu kısmını güzel yansıtmışlar..
Ama onun dışında bi ömerin başına gelenler eksikti deyip fragmana geçmek istiyorum

Bence bilal ağanın kadına şiddet uygulamasıyla kadimin ezo ya vurması arasında bi fark var..şöyle ki bilal ağanın yaptığı kadını aşağılama, küçük görme ve sırf kendi zevki için kadını dövmedir..ama kadimin yaptığı (genel düşünceye dayanarak) aralarındaki sorunlardan ötürü çıkan tartışma sonucu istemeden attığı bi tokattır(bunu asla kadimi savunmak için söylemiyorum sadece farkı belirtmek istedim)..kadim asla ezoyu bilal ağanın eşlerini gördüğü gibi görüp öyle davranmamıştır..

Bence yeni bölümde ezonun davranışlarına dayanamayan kadim kendini kaybederek böyle bişi yaptı..bu durum onun yerine ezonun kadimi fragmandaki sahnede görüp kadime tokat atması da olabilirdi(ki bundan çok daha ii olurdu) ..ama yinede çocuğunu kaybetmiş bi kadına bu tokatı atmak hiç kimseye yakışmaz..bir de bu bölümde kadimin anlattığı nedimle kaçma hikayeleri vardı orda ‘babamdan yediğim tek tokattı’ diyordu(babasından gördü o da tokat attı diye demiyorum)ama okumuş yazmış olması bi insanın yaşadıklarını değiştirmiyor..

Buda benden ufak bi yorum..bölümü izlemeden yinede karar vermemek lazım derim..şimdilk benden bu kadar görüşmek üzerebye

-benim düşüncelerimle ilgili yorumu olan varsa lütfen yazsın merak ettim:img-icecr-

h23
16-04-08, 12:22
herkese selamlar,
mouse'in vazifesini yerne getirecegini biliyorum ama yine de yazayım,
ne yazıkki msn kapandı her an bu sitede de kapanabilir kurumda :img-hyste
dun aksam izlemedim diziyi sanırım iyi ki de izlememişim her zamanki gibi..
ballı-nur evlendi mi yada bunla ilgili bir olay oldu mu?
meryem-seyfo ne yaptı
hepinizi opuyorum canlarım, sizleri seviyorum :img-in_lo diziyi ise HAYIR :img-tomat:img-pilot:img-hyste

Billush
16-04-08, 12:46
Herkese merhabalar...
Dün yol yorgunu olduğum için Ezo Gelin'in son kısımlarını izleyemedim.İzlesem de anlayacak halde değildim...Ancak bugün tıkla-izle'den izledim...
Bölüm için pek söylenecek bir şey yok aslında.Yan karakter sayısı giderek artıyor ve bu durum iyice canımı sıkmaya başladı.Şimdi de Ejder'le Berrak bi de adını bile bilmediğim yeni kötü karakterimiz var...Neden illa kadının adı Berrak seçilmiş bu sadece özetle merak oluşturmak için miydi bilmiyorum ama gerçekten Ezo'yla Kadim'i reklam arası gibi izledik...
Tabi yeni karakterler giderek artıyor demişken Sevilay'dan bahsetmesek olmaz.Ne de olsa dizimizin yeni 3.şahısı kendisi...
Kadına gerçekten sinir oluyorum ama bunun yeni 3.şahsımız olmasından çok hareketleri sinirimi bozuyor.Ama itiraf etmeliyim ki Zeus Kadim'e koptum :img-hyste En başta Apollon ve Artemis'le ne demek istediğini anlamasam da sonradan komiğime gitti.Yunan mitolojisi ve Ezo Gelin ne hoş bi ikili :) Burada Ezo ne oluyor bi onu çözemedim.Hera mı yoksa Sevilay'a göre Zeus'un kendisini aldattığı kadınlardan biri mi :img-hyste
Arabadaki Kadim-Ezo konuşması için ne diyebilirim bilmiyorum.En başta Kadim Ezo'ya kızıyor gibiydi.Sevilay'ın tarafında havası sezdim ama sonra "Benim tanıdığım Ezo..." şeklinde başlayan cümleyle toparladı gibi.
Ah biz de farklı bir Ezo'yla farklı bi Kadim tanıyoruz ama onların klonlarıyla idare ediyoruz işte...
Maalesef senaristimiz farklılaştırmak konusunda pek bi başarılı.Bunu fragmanı görünce daha bi iyi anladım.
Kadim ve tokat :img-tomat Şoke olduğumu itiraf etmeliyim.Bu konuda yazılan yorumları okudum hepsinde haklılık payları vardı.Ancak ben o an Ezo ve Kadim'in ifadesinden gördüğüm kadarıyla Ezo'yu kendine getirme çabası filan yoktu.Resmen Kadim bir şeye kızmış Ezo'yu azarlıyordu Ezo da birden Kadim'in araba dediğini uygulayıp eski Ezo oluveriyordu.Ve ben nedense bu kavganın nedeninin Sevilay olduğunu hissediyorum.Baştan beri o Sevilay'ı gördüğümden beri senaristlerimizin aklına yine orjinal(!) bir fikir geldiğini sezmiştim zaten.Bakınız orjinal senaryo görüp örnek almak gerek...
Şimdiye kadar çizlmiş Ezo'ya aşık bir Kadim imajı vardı.Her ne kadar mendebur Kadim'i özlesek de biz zorba,maço,kendini bilmez bir Kadim istemiyorduk.Ya biz derdimizi anlatamıyoruz ya da onlar işlerine geldiği gibi algılıyorlar.Bu konudaki başarılareı için de kendilerini kutluyorum ve ekliyorum inşallah okurlar.Ben bu Ezo Gelin'i sevmedim.Elbette evli bir Ezo&Kadim görmek istedik ki ben geçen bölüme kadar şikayet etmiyordum çünkü Nurgül ve Serhat'ın şirinliği birçok kusura kapatıyordu ama bundan sonra Nurgül'le Serhat'ın şirinliği bile bu kusuru kapatmaya yetmez!
Biz burada Bilal karakterinin çok eşlilikle,eşlerine tavrı ve dayağıyla ne kadar kötü bir örnek olduğunu anlatmak için kendimizi paralarken bir de ne görelim Kadim Bilal Ağa'ya özenmiş...
Tamam,elbette Doğu'da halen böyle durumların olduğunu biliyoruz ama televizyon en yaygın kitle iletişim aracı.En ücra köşelerde en fakir semtlerde bile var olan bir araç.Ezo Gelin de genel olarak reytinglerden anlaşıldığı gibi halk kesimine hitap eden bir dizi.Yani oturup da genelde üniversite mezunu insanlar izlemiyor bu diziyi.Ah keşke öyle olsayı diyorum şu an.Çünkü o insanlar en azından bu konuda daha bilgililer.Halkın daha eğitimsiz ve fakir kesimlerinde insanlar eğitimden bir haber,Dünya'dan bir haber,kadınlar haklarından bir haberken senaristlerimiz nasıl oluyor da böyle eşlerine sürekli hakaret eden,kusura bakmayın ama hayvan muamelesi yapan bir adamı dizi karakteri olarak gösterirler derken bir de baktık ki eğitimli,görgülü ve hatta eşine aşık olarak gösterilen Kadim bile Ezo'ya tokat attıysa insanlar bu durumu daha olağan karşılarla."Baksana eğitimli güya bu adam bi de karısını seviyordu.Ama bu onun şiddet uygulamasına engel değilmiş..." mesajıdır bu.Kadim Bilal Ağa gibi dayak atmasa da bir tokat da bir şiddettir.Bu sebepten,bu tokatın sebebi her ne olursa olsun ben senaristleri buradan kınıyorum!İnşallah diziyi izlerken iyi bir iş yaptığınızı filan düşünmüyorsunuzdur!

Laltul
16-04-08, 12:51
57.bölüm

arkadaşlar kadim tokattan sonra pişman oluyor ama olan oluyor tabi ki,yaşanmamış olmuyor bazı şeyler kırgınlıklara dönüşüyor ama tehlike çanları çalıyor bence o da şurdan kaynaklı hem hamileliğin getirdiği moral bozukluğu,sıkıntı hem ezonun kadimin çavresine uyumu yada uyumsuzluğu bunun beraberinde getireceği fikir çatışmaları,ezo hayatında bir risk alıp sevdiği bir insanla bambaşka bir hayatın içine girdi ama bu aşk bitebilir. bu yaşananlar yüzünden çünkü çok sevmekle herşey bitmiyor başka faktörlerde var ilişkileri götüren,bikaç yorum öncesi yazmıştım cahil dediğimiz kuma getiren ömer bile ezoya böyle davranmamıştı,fatmayı getirdiği halde herzaman ezo vardı kalbinde,kadim için tabiki bu kadar sert yazmamalıyız ama yaşanmış söylenmiş her ne olursa olsun böyle bir tepki vermemeliydi sonunda pişmanlıkla ezoya baktı ama,ezoyada gelecek bölümlerde zemin hazırladı bu davranış,ömerin burda bir kilit faktörü olabilir sanki değişime gidecek gibi gözüküyor her defasında ezoyu sevdiğini söylüyor,ezoda bu yaşananlardan dolayı bir ayrılık olabilir,kadim ezo aşkı bitebilir,güzeller güzeli ezo,çok sevdiği,güvendiği kadimin onu hayal kırıklığına uğratmasıyla,bildiği tanıdığı,kendi kültüründen ve onu herzaman seven ömere birkez daha şans verebilir...

stery
16-04-08, 12:55
ben aslında 58. bölümde ne olacağını merak ediyorum neden derseniz çünkü 57. bölümde ne olacağı belli çok kötü kavga ediyolar tabi kadim bey tokat atıyo ezoya ama çok kınadım bilmiyorum neyse ya arkadaşlar hani ezonun sadece 1 çocuğu ölüyodu bazılarınız öyle demiştiniz bi çocuğu ölüyo demiştiniz bir çocuğu kalıyo demiştiniz ve eğer bu bölümde ezonun karnında bi çoçuğu duruyorsa yani ezo hamile ise kadim tokat atıyorsa yuh yani ben bişey demiyorum ama gerçi orda ezo hamile mi değil mi tam olarak bilmediğim için kadimi suçlama doğru değil ama yinede ezoya vurduğu için karısına vurduğu için hadi karısınıda geçtim bi kadına vurduğu için kınıyorum ezo orda kötü bişeyde söylese bunu yapmamalıydı acaba arkadaşlar o tokat sahnesinde ezo bebekle ilgili değil yoksa sevilay mıydı neydi onlailgili mi bişey diyor he eğer arkadaşıyla ilgili kötü bişey söylediyse aferin ezoya çünkü gıcık kapmıştım ama belki bebeklede ilgili olabilir eğer kadim arkadaşı yüzünden vurduysa ama yok sanmıyorum yapmaz hadi başka bişey olsa bebekle ilgili olsa neysede arkadaşı için karısına vurmaz diye düşünüyorum:icon_whis

evremadyes
16-04-08, 13:01
az önce Billush'un yorumunu okumadan fragmanı bir daha izlemiştim..üstüne Billush'un tokat sahnesinin sevilay'dan dolayı çıktığını hissettiğini okuyunca aklıma bi durum geldi..
kadim belki ezonun ömerle konuştuğunu öğrenmiştir, ezo kadime sevilayla ilgili hesap sorarken kadim bunu söyledğinde 'sanane be' tarzında bi cümle kullanıp kadimi çileden çıkarmış olabilirmiii acaba??:icon_roll öyle bi merak işte:img-blush

Ofelia
16-04-08, 13:05
bazen insanlar sevdiklerini kaybetme korkusuyla istemedikleri davranışlarda bulunabilirler..
bu onların kötü olduğu anlamına gelmez.ya da haksız olduğu..
tıpkı kadimle nedim evden kaçtıklarında kadimin babasından yediği tokat gibi.
babası onların başına bir şey geleceği korkusuna kapılmıştır,paniklemiştir.ne kadar itici ve kabul edilmez gelse bile,o tokat babayı haksız mı yapar ya da kötü?
o tokat ezo'yu kaybetme korkusuna kapılmış,panikletmiş kadimi haksız mı yapar ya da kötü?
kimin hayatında böyle anlar yoktur ki?
yine de;
bir bayana el kalkmamalı bu serzenişinize katılıyorum. inanıyorum ki bu durumu telafi edecek duyarlılığı göstereceklerdir senaristler.(bilal ve karılarının durumu açısından)
sevgiler..

ekleme:sevgili evremadyes yorumuna katılıyorum.özellikle de"" okumuş yazmış olması bi insanın yaşadıklarını değiştirmiyor..""kısmına.
yeni bölümü merakla beklememin nedenide yazdıklarınız.sebebi gerçekten merak ediyorum.böyle bir sahneye neden ihtiyaç duyulduğunu da.

stery
16-04-08, 13:07
çokgüzel bi yaklaşım evet olabilir bende biraz böyle düşünüyorum bnce bu tokat sahnesi sevilay yüzünden büyük ihtimal çünkü neden bi bebek yüzünden ezo ya tokat atsın yani bi bebek derken yani ezo nun kararınada saygı duyması gerekir sonuçta o bi anne olacaktı bencede %70 sevilay yüzünden gıcık karı ne olcak

seno
16-04-08, 13:14
Az önce yeni fragmanı izledim..
inanmıyorum yaaa
allahım
o nasıl bir tokattır...

ve tokatı atan kadim...

kesinlikle rüyadır...
kesinlikle

seno
16-04-08, 13:15
çokgüzel bi yaklaşım evet olabilir bende biraz böyle düşünüyorum bnce bu tokat sahnesi sevilay yüzünden büyük ihtimal çünkü neden bi bebek yüzünden ezo ya tokat atsın yani bi bebek derken yani ezo nun kararınada saygı duyması gerekir sonuçta o bi anne olacaktı bencede %70 sevilay yüzünden gıcık karı ne olcak

evet yaa
çok ama çok sinir oldum sevilaya ben...
kesin onun yüzünden kavga ediyorlar.....

offf yaaa
gel salı geeeellll

moirane
16-04-08, 13:25
bir arkadaşım anlatmıştı. babasıyla çok şiddetli bir tartışma yaşamışlar. o kadar şiddetli bir tartışmaymış ki babası öfkeden kendini kaybetmiş. öfkeyle elini kaldırmış ve ... duvara bir yumruk geçirmiş... öfkeyle kendini kaybettiğinde bile elini kaldırıp kızına vurmamış...

ister öfkeden gözü dönmüş olsun ister onu kaybetme korkusu olsun...önemli değil, umurumda da değil ... kadim'in o eli kalktı mı? kalktı. ezo'nun yüzüne inip ezo'yu yere serdi mi? serdi...gerisi yok...

bir arkadaş sevdiğini kaybetme korkusuyla bunu yapınca bu onu haksız yapar mı? diye sormuş. evet, yapar....haksız yapar

çünkü ne olursa olsun sevginin içinde şiddete yer yoktur!!! olamaz!!! olmamalı!!! seven insan ne olursa olsun sevdiğinin canını yakamaz.

çoğumuz öfkeleniriz. ben kendim saman alevi gibiyimdir. hemen öfkelenirim, bağırırım çağırırım...hiç olmadı hırsımı alamzsam duvarlara bir şeyler fırlatırım. ama karşımdakine vurmak aklımın ucundan geçmez. eğer böyle bir şey oluyorsa orada sorun var demektir.

Ofelia
16-04-08, 13:34
herkese selamlar,
mouse'in vazifesini yerne getirecegini biliyorum ama yine de yazayım,
ne yazıkki msn kapandı her an bu sitede de kapanabilir kurumda :img-hyste
dun aksam izlemedim diziyi sanırım iyi ki de izlememişim her zamanki gibi..
ballı-nur evlendi mi yada bunla ilgili bir olay oldu mu?
meryem-seyfo ne yaptı
hepinizi opuyorum canlarım, sizleri seviyorum :img-in_lo diziyi ise HAYIR :img-tomat:img-pilot:img-hyste

ben yazayım h23..mesajın arada kaynamasın.
ballı ve nur henüz evlenmedi tabi ki..o kadar hızlı gelişmedi dün ki bölümde olaylar:)ama barıştılar galiba. aralarında ki diyaloglar ballının sarhoş halleri vardı..gözü yaşlı ellerinde çiçekler nurun kapısına dayandı,özrünü diledi.,sonrasını göremedik.yeni bölüm özetinde eve dönmediğinden bahsediyor,demekki daha tam olarak affetmemiş.
meryem ve seyfo da bi değişiklik yok,paslaşmaya devam ediyorlar..bilal seyfoyu sıkıştırıyor ailen gelsin meryemi istesin diye..seyfo azcık yan çizer durumda,annem hasta filan diyor.bu kadar.

Billush
16-04-08, 13:44
bir arkadaşım anlatmıştı. babasıyla çok şiddetli bir tartışma yaşamışlar. o kadar şiddetli bir tartışmaymış ki babası öfkeden kendini kaybetmiş. öfkeyle elini kaldırmış ve ... duvara bir yumruk geçirmiş... öfkeyle kendini kaybettiğinde bile elini kaldırıp kızına vurmamış...

ister öfkeden gözü dönmüş olsun ister onu kaybetme korkusu olsun...önemli değil, umurumda da değil ... kadim'in o eli kalktı mı? kalktı. ezo'nun yüzüne inip ezo'yu yere serdi mi? serdi...gerisi yok...

bir arkadaş sevdiğini kaybetme korkusuyla bunu yapınca bu onu haksız yapar mı? diye sormuş. evet, yapar....haksız yapar

çünkü ne olursa olsun sevginin içinde şiddete yer yoktur!!! olamaz!!! olmamalı!!! seven insan ne olursa olsun sevdiğinin canını yakamaz.

çoğumuz öfkeleniriz. ben kendim saman alevi gibiyimdir. hemen öfkelenirim, bağırırım çağırırım...hiç olmadı hırsımı alamzsam duvarlara bir şeyler fırlatırım. ama karşımdakine vurmak aklımın ucundan geçmez. eğer böyle bir şey oluyorsa orada sorun var demektir.

Bu yoruma kesinlikle katılıyorum.Özellikle verdiğin örnek çok güzel.İnsan çok sinirlenebilir.Ben de aynen bazen çok saçma şeylere sinirlendiğim olur ama pişman olmamak için susmak ve ani hareketlerde bulunmamak gerekir.Çünkü mutluykan söz verilmez,öfkeliyken de karar alınmaz.Bu tokat da bi karar meselesidir aslında...
Kadim'in çok sinirlenmesini anlarım,Ezo'yla kavga etmesini,deliye dönmesini filan ama tokat atmasını anlayamam.O an sehpadan bi vazo alıp duvara fırlatamaz mıydı?Ya da Ezo'ya "sonradan pişman olacağım bir şey yapmak istemiyorum,sana vurmak istemiyorum o yüzden bence bu tartışmaya burada son verelim ben çıkıp bi hava alayım." diyemez miydi?Belki bunu düşünmesi ya da söylemesi biraz uzun iş.Çok ince düşünüyorsun be arkadaşım hangi erkek yapar bunu diyebilirsin ama bunu demeden kapıyı çarpıp çıksa tokat atmasından bin kat iyi olurdu.Kadim karakterine kesinlikle yakışmadı çünkü.

sahracı
16-04-08, 13:50
dün en çok aklımda kalan nurun hıçkıra hıçkıra ağlamasıydı ben böyle bi ağlama görmedim nasıl içtendi ya bende ağladım resmen..çok tebrik ediyorum valla nesrin hanımı..sahneler güzeldi ama ezo kadimden daha az şaşırdı ikizleri duyunca onu anlamadım..benim daha çok aklım fragmanda nasıl vurdu akdim ezoya öyle anlamadım..galiba ezo düşük yapıyo..ama o tokat beni şok etti..

Ofelia
16-04-08, 14:05
fragmanı tekrar izledim.
kadim tokattan önce .".....cağına toparlan " diyor.başını anlayamadım.ezo'da "ee yeter be sana ne" diyor ..gorkiimmm daha da yazmıyim valla aştım kendimi fragman derdine..hoşçakalınbye

ulkuk
16-04-08, 14:23
Ben dünkü fragman şokunu attım. Ama sakin düşününce bir arkadaşın yazdığı mantıklı geldi. Özellikle Kadim"in babasından yediği dayak gibi olursa olay. O boşuna yazılmış bir replik değildi bence. Muhakkak Ezo"ya atacağı tokat ile bir bağlantısı vardır diye düşünüyorum.

Ayrıca hep Kadim"in attığı tokatı yargıladık. Peki bir insana her türlü hakareti, kötü sözü söylemek doğru mudur? Bu kocan dahi olsa insanın sabrının taştığı bir nokta yok mudur? Sakın kimse yanlış anlamasın bende bir bayanım ve dayağa karşıyım...

Ne yazıkki Serhat hayranı olarak tarafsız olamadım bu konuda...:img-wink:

papatya363
16-04-08, 14:33
içimden hiç bişe yazmak gelmiyor ama en iyisi yazıp azıcık içimi dökeyim.

bölümü genel olarak aslında beğenmiştim.yani yan karakterlere fazla ağırlık verilmemişdi, süslü anna sadece bir kere göründü, zeki yokdu, eylül az göründü.hızlı geçişler yokdu.sahneler yerinde ve yavaş ilerliyordu.ömerin olayı çok zorlama gelmedi.ne biliyim yani iyi bi bölümdü ama malesef fragmanı görünce öylece kalakaldım.kadim ezoya tokat atıyor.düşünebiliyormusunuz bizim bu güne kadar izlediğimiz en mükemmeL diye nitelendirdiğimiz, ezo ne yapsada 32 diş gezen adam, belkide yapacağı en son şey sevdiğine tokat atmak olacak olan kadim ezoya tokat atıyor.hemde ne tokat.normalde değil.öyle bir vuruyorki ezo yere seriliyor.off ya hala inanamıyorum.o sahneyi ilk izlediğimde ellerim ağzıma gitti ve aa diye öylece kaldım.bi süre kendime gelemedim.ya gerçekten çok inanılmaz.hala kendimi alıştıramadım.fragmanı defalarca izledim ve inanın izlerken göz yaşlarıma hakim olamadım.fragman zaten duygusal.insanı hüzünlendiriyo bide üstüne kadimin geldiği son hali izledikçe valla aktı gözümden yaşlar.birazda müzik duygusal olunca...

halbuki o tokat sahnesi olmasa fragman gayet güzel, merak uyandırıcı bi fragman.

kadimin hangi konu sebebiyle bu denli kendini kaybettiğini çok merak ediyorum.eğer sevilay yüzündense -ki ben buna ihtimal bile vermiyorum:img-fie::img-fie: gerçi kadimin tokat atacağınada hiç ihtimal vermiyodumya

sanırım ezonun bebeği doğurma ısrarlarına dayanamadı, kaybetmekten korktu ve bi an boşta bulundu.ama böyle olması mazeret sayılabilirmi.kesinlikle hayır.ne olursa olsun o tokat atılmamalıydı.hiç değilse elini kaldırsa ama sonradan kendine hakim olup öylece geri çekseydi.böyle olmasınıda istemezdim ama en azından vurmasından iyi.

şu senariste hiç anlam veremiyorum.biz geçen hafta sayfalar dolusu buraya yazı yazdık.kadına şiddet sahneleri istemiyoruz diye ama tam tersine sanki bize garezleri varmış gibi başroldeki oyuncaya bile şiddet uygulatmaya başladılar.

off serhat ya niye o sahnelerin çekilmesine engel olmadın.ben böyle bi sahnede oynamam, kadına şiddete karşıyım demedin.

bu arada dün ahmet mümtaz taylan ve nesrin akdağ müthiştiler.

özellikle nesrin hanım süper bi oyunculuk sergiledi.o meryemle konuştuğu sahne çok güzeldi.orda sanki rol yapmıyoduda gerçekten acı çekiyo gibiydi.buradan nesrin akdağı kutluyorum.

ahmet mümtaz taylanında havuz başında sergilediği sahne muhteşemdi.o kadar gerçekçi ve güzel oynadıki.

ya bakıyorumda serhat desen hem yakışıklı ve dahada önemlisi acayip yenetekli samimi, iyi bir oyuncu

sonra nurgüle bakıyorum.çok güzel bir oyuncu.herkes hayran hem güzelliğine hem o müthiş oyunculuk yeteneğine.

sonra bakıyorum ahmet mümtaz taylan eşi bulunmaz bir oyuncu.nesrin akdağa bakıyorum oda çok iyi bir oyuncu.sonra suzan aksoy ve ali düşenkalkar ve ümit çırak (bizim sempatik kötü adamımız)vardı.

bu kadar iyi oyucuların bir araya toplandığı bir yapım bu kadar kötü yazılabilirdi.bu kadar kötüleştirilebilirdi.bu kadar suyu çıkartılabilirdi.bunu başardıkları için senaristi ve yönetmeni tebrik etmek lazım.hatta ayakta alkışlamak lazım.çünkü çok zor bir işi başardılar.

bundan sonraki haftada nolur ballı nuru dövsün, süslü annaya girişsin, seyfo meryemi yerden yere çalsın, zeki eylülün ağzını burnunu dağıtsın, ömerde berrağın saçını başını yolsun emi senaristim.bu yazdıklarımı iyi okuyun emi senaristim.hepsinide teker teker uygulayın emi senaristim.hatta hızınızı alamayın benide dövdürün emi senaristim...pehhhhhhhhhhhhh

her ne kadar bölüm güzeldi desemde eskilerle karşılaştırılınca dağlar kadar fark olduğu o kadar açık ve net anlaşılıyorki.

SUEDA40
16-04-08, 14:38
Ben dünkü fragman şokunu attım. Ama sakin düşününce bir arkadaşın yazdığı mantıklı geldi. Özellikle Kadim"in babasından yediği dayak gibi olursa olay. O boşuna yazılmış bir replik değildi bence. Muhakkak Ezo"ya atacağı tokat ile bir bağlantısı vardır diye düşünüyorum.

Ayrıca hep Kadim"in attığı tokatı yargıladık. Peki bir insana her türlü hakareti, kötü sözü söylemek doğru mudur? Bu kocan dahi olsa insanın sabrının taştığı bir nokta yok mudur? Sakın kimse yanlış anlamasın bende bir bayanım ve dayağa karşıyım...

sana katılıyorum.çünkü kadim daha fazla acı cekiyor.ezoya destek olmaya çalışıyor ama ezo tepkisiz.adam ne yapsın ezoya biraz gayret göstermesini söylemişti zaten.
bir anlık bir hata bunu büyütmek çok yanlış,kadimin yaptığını bende yadırgadım ama adam caresiz kalınca ezoda susmayınca tokatla sustururum diye düşünmüştür.sonrası çektiği acı ne kadar büyük.
kadim ezoya değil sanki forma tokat atmış gibi oldu.
tokatı atana değil attırana sormak lazım.durup durduk yerde kimse bir başkasına zarar vermez hele bu sevdiği olursa.
bende fragmanı izlerken iyi gidiyodu tokat gelince birden irkildim ne oluyo diye.
birazda kadimi anlamak lazım diyorum.
şiddete karşıyım ama şiddeti tetikleyecek oluşmasına zemin hazırlayacak davranışlarada karşıyım.umarım bu zor dönemi kısa zamanda atlatırlar.

Billush
16-04-08, 14:50
fragmanı tekrar izledim.
kadim tokattan önce .".....cağına toparlan " diyor.başını anlayamadım.ezo'da "ee yeter be sana ne" diyor ..gorkiimmm daha da yazmıyim valla aştım kendimi fragman derdine..hoşçakalınbye

Senin dudak okuma şekliyle çıkardığın repliklere bakılırsa bu kavganın sebebi Sevilay'dan daha çok bebeklerin durumuyla ilgili.Eğer duyduklarımız doğru çıkar da birini kaybeder diğeri yaşıyor olursa Ezo bu yaşadıklarından çok etkilenecek.Fragmanın diğer Ezo-Kadim sahneleri ağlamalı,sarılmalı zaten.Hatta bi sahnede yatakta Kadim'in Ezo'ya baktığını ama sarılmaya çekinip geri döndüğü bir sahne var.Ezo kendini çok üzüyor ve bu üzüntüye çok kaptırıyor olabilir kendini.Kadim'in toparlan demesine üstüne de Ezo'nun verdiği cevap fazla yersiz olmuş.Bir kadın,bir anne adayı için bir veya iki bebeğini kaybetmek çok zor olur elbette.Bunu yaşamadan kimse anlayamaz bu bi gerçek ancak o bebeklerin babası da Kadim yani.Kadim'e yeter be sana ne demesi belki sinir bozukluğundan ama görüldüğü üzere Kadim'in sabrını taşırmış...
Of ben çözemedim gerçekten o sahneyi ya.Sırf o sahneyi merak ediyorum.Kadim'e ne olmuş ne onu bu kadar deli etmiş de tokat atmış Ezo'ya...

ulkuk
16-04-08, 16:35
Ezo kendini çok üzüyor ve bu üzüntüye çok kaptırıyor olabilir kendini.Kadim'in toparlan demesine üstüne de Ezo'nun verdiği cevap fazla yersiz olmuş.Bir kadın,bir anne adayı için bir veya iki bebeğini kaybetmek çok zor olur elbette.Bunu yaşamadan kimse anlayamaz bu bi gerçek ancak o bebeklerin babası da Kadim yani.Kadim'e yeter be sana ne demesi belki sinir bozukluğundan ama görüldüğü üzere Kadim'in sabrını taşırmış....

Bazen bir insandan öyle bir söz duyarız ki keşke dövseydi deriz. Örneğin Ezo"nun orada sarfettiği söze karşılık Kadim"de çok ağır bir söz söyleyebilirdi. Bazen ağızdan çıkan şey dayaktan daha kötü olabiliyor. Tamiri imkansız olacak şekilde hemde...

Laltul
16-04-08, 16:40
fragmanı tekrar ve tekrar izledim,
hatta dudak okumaya kadar gitti iş,yanlış anlamış olabilir havuz sahnesinde konuşuyorlar kadimle ezo,ezodan cevap olmaz geliyor.kavga sahnesinde de kadim ezoya bencilikle ilgili bişey söylüyo ezoda ya istemezsen isteme yada ona benzer bişeyler söylüyor.yanlış anlamış olabilirim,

şimdi önümüzdeki bölümle ilgili çocuklardan birini kaybetmeyle ilgili haberler çıktı doğruysa diğer çocuğun ya sakat doğabileceği yada onunda hamilelik süresince ölme ve kendi hayatınınıda kaybetme riski olabileceğini düşünüyorum,bu durumda iki seçenek olabilir ya kadim çocuğu istemiyorum ezonun da bu konuda bencil davranması sanki kendisinin sakat da doğsa çocuğu istemeyeceği sevmeyeceği gibi kadime çıkışması kadimimde bu durumda sabrının sonuna gelip ezoya vurması.ikincisi tam tersi olabilir ezo çocuğu aldırmaya karar verir,kadimden buna onay olmayabilir çünkü bir şanşları vardır iyiye gitme durumu olabilir.buna rağmen çocukları çok seven ezo aldırmışta olabilir yada aldıracaktır kadimden sert bir davranışla bunu nasıl yaptığını veya yapacağını söyleyerek onu şansları olduğu halde bencillikle suçlayıp tokat atabilir...

derens
16-04-08, 16:50
canlarım bişey dicem ama kızmayın oldumu:icon_sorr ben artık diziyi izlemek istemiyorum:icon_sorr hele bu halde asla eski bölümleri 37ye kadar olan kısımları izlicem, ve kadimi hep mendebur olarak hatırlıcam hanzo kadimi hafızamdan silicem:icon_sorr

onun gibi birini eşini vuran bir adam olarak hatırlayamam,herkezden beklenir ama onun gibi birinden asla, ne olursa olsun imkansız:icon_sorr yine sizlerle olucam ancak artık sadece eski bölümleri izlicem,keşke hepsi rüya olsa:icon_sorr

ve bir şey daha Nurgul hanım ve Serhat bey ne olursa olsun bu diziyi bırakmalılar, onlar gibi insanlara böyle bir yapım hiç yakışmıyor, yerel kanalarda bile böyle dizi yok:icon_sorr

dün akşamki bölümden hiç bahsetmicem bile ama asıl vahim olan senarıst ve yönetmen olan Onur bey onun şiddet yanlısı kadınları 2.sınıf insan olarak gören bilinçsiz biri olduğunu düşünüyorum, bilal ve eşlerinin sahneleri bunu kanıtlıyor ciddi bir tedaviye iktiyacı var acil:img-help:

Nasıl bu sahneleri yazar nasıl kadimi böyle biri yapar, bu adamın kadınlarla zoru nedir anlamıyorum, yoksa oya hanımın açık ara kalitesindenmi rahatsız oluyor, biraz bakıp oya hanımdan örnek almalı, kendinize gelin beyfendi ne yapıyorsunuz:mad72:

Valla bu fragmandan sonra dayanamadım koğuşa geri döndüm, dün geceden beri kafamda sahneyi evirip çevirip yok canım olamaz, mümkün değil deyip duruyorum. Kadim'in Ezo'ya yaptığı şeyi kelime olarak bile yazamıyorum özür dilerim. Serhat Tutumluer ve Nurgül Yeşilçay şapkalarını önlerine koyup bir düşünsünler biz ne yapıyoruz diye, hiç ama hiç yakıştıramadım böyle bir sahneyi ikisine de, Serhat Bey madem çok karışıyormuş senaristlere bu sahneye de bir el atsaymış...

Dün diziyi izlerken dedim ki Mustafa Avkıran gibi değerli bir oyuncu nasıl böyle bir rolü kabul ediyor diye, ve dün geceki fragmandan sonra gözlerime inanamadım gerçekten, Serhat Tutumluer bunu oynamayı kabul etmemeliydi.
Oyuncu her rolü oynar ama sen topluma örnek olduğunun bilincinde olmalısın, kendini Pokemon sanıp camdan atlayan çocukların olduğu bir ülkede yaşıyoruz, sen ister kabul et ister etme, istersen televizyonda yapılan kariyere inan ister inanma bu gerçeği yadsıyamazsın, sen sanatçıysan böyle bir rolde oynayamazsın ve aynı şekilde Nurgül Yeşilçay'da böyle...Şimdi Kadim pişman olacak, Ezo onu affecedecek ve biz ne güzel aşk mı diyeceğiz. O kalkan el indiyse onun acısı geçmez, böyle aşk olmaz...Ha bu sahne rüya olabilir -ki neden böyle bir rüya sahnesi olsun o da ayrı konu- o zaman da benim için iş değişmez, o sahnede bu oyuncular oynadılar mı oynadılar, bitmiştir...Görmeden daha fazla yorum yapmak istemiyorum, çok farklı bi şekilde verilmiştir, rüya falan da değildir de mesela Kadim böyle bir şeyi yaptığını hayal etmiştir vs. bilemiyorum artık...Ama gerçek olduğunu kabul edersek kadına kalkan eli hiçbir mazeret haklı gösteremez, hiçbir mazeret...

Rozi'nin tüm yazdıklarına katılıyorum, onun için onu alıntıladım, zaten diziyi tam olarak takip etmiyorum artık ama haftaya şu sahnenin ne olduğunu görmek için izleyeceğim ve son, bi daha da açıp bakmam herhalde, sadece yazıklar olsun diyorum artık diziyi bu hale getiren herkese yazıklar olsun....

lois
16-04-08, 17:02
biliyorsunuz ki şiddete hele hele kadına karşı şiddete tahammülüm yok. bir tv ekranındada olsa yok. olamaz da. bu ne perhiz ne lahana turşusu demeyin ama kadimin tokat sahnesi ile ilgili (çok çok ama çok sinir olsam da hatta bu diziyi seyretmek için seyrediyor olsamda gelecek bölümü hakkıyla izleyeceğim) sanki tüm sahne verilmemiş gibi. hatırlarsanız nur un meryeme kendine gelmesi için attığı bir tokat var.
k:beni eleştireceğine toparlan
e:sana ne be sana ne
tokat...

bu repliklerin arası da dolu bence. ve sevilay yüzünden tokat attığını düşünmüyorum. daha önce şiddet hakkında yazdığım yorum için bi arkadaşım kötü olduğunu vurgulamak için kullanılıyor olabilir demişti. evet haklı olabilir. burda üstelik hamile bir kadına atılan tokat var. tokat atma raddesine gelmek yani insaniyetini kaybetmek için çok fazla uç bir olay olması gerekir. bu bölümde ayrıca bilalin eşlerini ilk sezonu saymıyorum gerçek manada dövdüğünüde gördük. demekki ekranda prim yapan bu. ikisini birbirine karıştırmak elbet yanlış ama kadimin tokatını ezoyu ayılmak için attığını umut ediyorum ( değil ama) gerçi kadimin yüz ifadesi, pişmanlğı tersi diyor ...

ŞİDDETE, HELE Kİ KADINA ŞİDDETE KARŞIYIM. DİZLERDE KULLANILMASINA KARŞIYIM. KİMSE İZLEDİĞİNİ AAA BAK BU KÖTÜYMÜŞ YAPMAYALIM DİYE DEĞERLENDİRMİYORDUR. TV EKRANLARINDA AŞKIN EN YAKIŞTIĞI ADAMA BİLE TOKAT ATTIRAN ZİHNİYETİ KINIYORUM.BENİM GİBİ BU SORUN NEDENİYLE ACILAR ÇEKEN ÜZÜLEN BİRÇOK İNSAN VAR.SİZLERİNDE DUYARLI OLUP TIPKI BENİM YAPTIĞIM GİBİ YAPIMCIYA PROTESTO MESAJI YAZMASINI DİLİYORUM.SIĞINMA EVLERİNDEKİ KADINLAR O DİZİYİ İZLİYOR ELBET VE ÖZELLİKLE BİLALLİ SAHNELERDE NE KÜFÜRLER EDİLDİĞİNİ BEN BİLİRİM.

bu tatsız konuyu geçtim. nunumun başına yazmayı bağlayıp alnına patates dilimlerini yerleştidiği dövündüğü sahneyi tokat şokunda izlememe rağmen çok güzel buldum. resim çekebilen arkadaşlardan rica etsem..

stery
16-04-08, 17:03
defalarca o sahneyi izledim kadim diyoki BENİ ÇEKİŞTİRECEĞİNE GİT TOPARLAN DİYO EZODA EEEE YETER BEE DİYO kadimde tokat atıyo ama şimdi döneklik olcak ama yani ezoda adamı bezdirmiş tek kelime etmesine izin vermiyo ama tokatta atamaz ezoya ballı ağa koskoca ağa oğlunu seven nura bile el kaldırmadı taki nurun yaptığı neydi ezo ee yeterr be diye tokat mı atılır bide koskoca otel sahibi okumuş muş bana kalırsa bu tokattan sonra ezo ayrılsın kadimden kadimde çok koruyodu sevilayı gitsin sevilayla evlensin ALLAH MESUT ETSİN.

Ofelia
16-04-08, 17:12
. TV EKRANLARINDA AŞKIN EN YAKIŞTIĞI ADAMA BİLE TOKAT ATTIRAN ZİHNİYETİ KINIYORUM...
hepimiz kınıyoruz lois...
bu sahne herkesi etkiledi,yakıştıramadık o ellere vurmayı ki o eller , mithat'ın elleri ,ne çok konu olmuştu vakti zamanında,sahra zamanında..
o güzel ellerle kadına vurdurmayın,bunu yapmayın.:icon_sorr

Billush
16-04-08, 17:18
Off siz böyle konuştukça ben daha kötü oluyorum :icon_sorr Zaten Kadim gibi bi karaktere bir kadına,sevdiği kadına vurmak hiç yakışmadı.Üstelik ben böyle bir sahneye Serhat'ın nasıl itiraz etmediğini anlayamıyorum.Kendisinin yaşam görüşleriyle böyle bir sahne fazlasıyla çelişiyor...Bu da yetmiyormuş gibi yaramı deştiniz.Mithat'ın elleri filan :img-cray: Yakışmadı gerçekten...
Yargısız infaz gibi görünüyor bu konuşmalarımız dışarıdan ama sebebi her ne olursa olsun yakışmadı.Bence de yapım şirketine mail atılabilir.Bilal Ağa'nın karılarına yaptıkları yetmedi şimdi de Kadim mi?İstediklerini yapsınlar umrumda değil ama ne Serhat'ı bu rezilliğe bulaştırsınlar ne de zaten eğitimsiz olan milletime böyle kötü örnekler sunsunlar!

Laltul
16-04-08, 17:21
bu cümleyi çok beğendim,bravo lois,

TV EKRANLARINDA AŞKIN EN YAKIŞTIĞI ADAMA BİLE TOKAT ATTIRAN ZİHNİYETİ KINIYORUM.

bende aynen katılıyorum,bikaç bölümdür kadınlara dayak sahneleri var ve şiddetle artıyor.

derens
16-04-08, 17:21
Valla bu fragmandan sonra dayanamadım koğuşa geri döndüm, dün geceden beri kafamda sahneyi evirip çevirip yok canım olamaz, mümkün değil deyip duruyorum. Kadim'in Ezo'ya yaptığı şeyi kelime olarak bile yazamıyorum özür dilerim. Serhat Tutumluer ve Nurgül Yeşilçay şapkalarını önlerine koyup bir düşünsünler biz ne yapıyoruz diye, hiç ama hiç yakıştıramadım böyle bir sahneyi ikisine de, Serhat Bey madem çok karışıyormuş senaristlere bu sahneye de bir el atsaymış...

Dün diziyi izlerken dedim ki Mustafa Avkıran gibi değerli bir oyuncu nasıl böyle bir rolü kabul ediyor diye, ve dün geceki fragmandan sonra gözlerime inanamadım gerçekten, Serhat Tutumluer bunu oynamayı kabul etmemeliydi.
Oyuncu her rolü oynar ama sen topluma örnek olduğunun bilincinde olmalısın, kendini Pokemon sanıp camdan atlayan çocukların olduğu bir ülkede yaşıyoruz, sen ister kabul et ister etme, istersen televizyonda yapılan kariyere inan ister inanma bu gerçeği yadsıyamazsın, sen sanatçıysan böyle bir rolde oynayamazsın ve aynı şekilde Nurgül Yeşilçay'da böyle...Şimdi Kadim pişman olacak, Ezo onu affecedecek ve biz ne güzel aşk mı diyeceğiz. O kalkan el indiyse onun acısı geçmez, böyle aşk olmaz...Ha bu sahne rüya olabilir -ki neden böyle bir rüya sahnesi olsun o da ayrı konu- o zaman da benim için iş değişmez, o sahnede bu oyuncular oynadılar mı oynadılar, bitmiştir...Görmeden daha fazla yorum yapmak istemiyorum, çok farklı bi şekilde verilmiştir, rüya falan da değildir de mesela Kadim böyle bir şeyi yaptığını hayal etmiştir vs. bilemiyorum artık...Ama gerçek olduğunu kabul edersek kadına kalkan eli hiçbir mazeret haklı gösteremez, hiçbir mazeret...

Rozi'nin tüm yazdıklarına katılıyorum, onun için onu alıntıladım, zaten diziyi tam olarak takip etmiyorum artık ama haftaya şu sahnenin ne olduğunu görmek için izleyeceğim ve son, bi daha da açıp bakmam herhalde, sadece yazıklar olsun diyorum artık diziyi bu hale getiren herkese yazıklar olsun....

Fragmanı bi daha izledim şimdi de ek yapmak istedim, kesin var o sahnede bi şey bence ama ne??? Yine oyuncular hakkında bunları düşünüyorum ama o sahne çok gerçek gibi gelmiyor ya bana, çekimi falan bi bile daha bi tuhaf sanki, bilmiyorum, izleyelim görelim bakalım....

Ofelia
16-04-08, 17:22
Off siz böyle konuştukça ben daha kötü oluyorum :icon_sorr Zaten Kadim gibi bi karaktere bir kadına,sevdiği kadına vurmak hiç yakışmadı.Üstelik ben böyle bir sahneye Serhat'ın nasıl itiraz etmediğini anlayamıyorum.!
belkide etmiştir billur bilemeyiz ki.ortamı bilmiyoruz,hiç bişey bilmiyoruz.aslında fragman üzerinden yorum yapıyoruz belki ters köşe olcaz haftaya,ama inanın ben razıyım yani.bütün söylediklerimi geri alabilirim seve seve..

Dreamlike
16-04-08, 17:26
Buraya hep aynı şeyi yazdığım için artık yazmaktan vazgeçmiştim.Ama yine tekrarlıyorum böyle gitgide batarak uzatacaklarına bu diziyi bitirselerdi.Ya kardeşim yazamıyorsanız , yönetemiyorsanız bırakın lütfen dünyada başka iş mi yok.
Fragmandan önce bölümde berbattı.Alıştığımız , sevdiğimiz , hikayelerini bildiğimiz karakterler çıkıyor onların yerine gereksiz kişiler giriyor.Sanki dizinin içindeki karakterlerin hayatlarını tam gösterdiler de Sevilayı , Berrakı eksikti.
Fragmana gelince şiddet ve şiddet yapan hiç bir şekilde haklı ve doğru gösterilemez.Ama hepimiz insanız 'insan beşer , şaşar' hatalar bizler için belki bazen öyle tahammülümüz azalır , hiç istemediğimiz hareketleri yaparız.Sonra kendimiz zarar verdiğimizden daha çok zarar görürüz.Burada da karısına vurmaktan zevk alan , sudan sebeplerle döven sonra umursamadan giden birisi yok.Bir tokat attığı için pişman olan çok üzülen birisi var.
Buradaki asıl mesele hikayede böyle şeylere gerek olmadığı ve Kadimin böyle bir şeyi yapacak bir karakterinin olmaması.Asıl kötü olan bu hikaye o kadar çarpıtıldı ve karakterler o kadar değisti ki tanınmaz bir hal aldı.
Bir de Serhat ve Nurgül yapmamalı demişsiniz , bence hikayede gerekliyse yapılabilir onlar oyuncu katili oynuyorlar diye gerçekten katil değiller ya.
Bir de fragmana bakılınca başından beri hep Ezo trip yapıyor , kaçıyor , bağırıyor , tersliyor Kadim hep onu teselli ediyor , alttan alıyor.Her insanın bir sınırı vardır , sonuçta Kadimde Ezo kadar üzülüyor çünkü oda çocuklarını kaybediyor.Üstüne karısı içinde üzülüyor bir de karısının bu tavırlarıyla karşılaşıyor.Sabır taşı olsa çatlar.
Kadimin karısına asla vurmaması lazım ama Ezonunda kocasına asla öyle saygısızca , hakaretvari konuşmaması lazım.
Bir seyredelim de ondan sonra tam yorumlayalım.İzleyecek sabrımız kaldıysa....

Laltul
16-04-08, 17:28
ofelia hepimiz söylediklerimizi geri alırız bu tokat sahnesiyle ilgili ama kim böyle bir şeyi

rüya olarak görürki,bence bunlar gerçek maalesef,

serhatcığımızıda bu hallere düşürdüler ya allahta onları düşürsün ne diyeyim ben

fragmanda biraz dudak okuma yaptım yanılabilirim ama kadim ezoya bencillikle ilgili bişey

söylüyor ezoda kadime istemezsen isteme gibi bişey söylüyor tokatda ondan sonra

geliyor,tabi tamamen yanlış yorumlamış olabilirim,artık izleyip göreceğiz.

Billush
16-04-08, 17:31
belkide etmiştir billur bilemeyiz ki.ortamı bilmiyoruz,hiç bişey bilmiyoruz.aslında fragman üzerinden yorum yapıyoruz belki ters köşe olcaz haftaya,ama inanın ben razıyım yani.bütün söylediklerimi geri alabilirim seve seve..

Ben de razıyım Elvan.Ama nasıl ters köşe olabiliriz ki?Sahne rüya mı çıkacak?Ezo'nun mu yoksa Kadim'in bi kabusu mu?Yoksa Ezo birden dişi terminatöre dönüp Kadim'e etmediği lafı bırakmadı da mı Kadim o hale geldi?Bilmiyorum...
Belki itiraz etmiştir diyorsun ama ben nedense bu konuda senin kadar emin olamıyorum.Benim buradan gördüğüm Serhat etmeli zaten.En azından umarım etmiştir...

xKubrax
16-04-08, 17:50

Fragmanin sokunu cok sukur atlattim.. Ustune senin bu yorumunuda okuyunca ne yalan soylim rahatladim ve dusundum.. Sonucta bolumu izlemedik, o an neler oldu, Kadimi o kadar delirtten ne dedi veya ne yapti Ezo bilmiyoruz, fakat az cok tahmin edebiliyorum Ezo'yu gayet iyi tanimis birisi olarak (!)..
Yine yanlis Kadim'in yaptigi kabul ama, Ezo'da cok yanlis yapti, Kadim hep affeti, bu tokat biraz agir olsada eminimki mantikli bi sebepi vardir..

Kadim nasil bi karakter biliyoruz (her ne kadar cok fazla degisime ugrasada :icon_whis), ve 40 yil dusunsek aklimiza gelmicek bisey yapti, neden yapti bilmiyoruz ama eminimki sinirin son raddesine getirdi ve bi anlik ofkeye kapilip atti o tokati..

Ayrica su sozune kesinlikle katiliyorum "insanın sabrının taştığı bir nokta yok mudur?.. Sonuc olarak Kadim'de etten kemikten bi insan ve sinirleri var, hepimizin oldugu gibi..

DipNot: Bu yorumumu okuyup sakin o hareketini destekledigimi sanmayin, sadece anlamaya calisiyorum.. Bende bi bayanim ve siddete karsiyim..

DipNot2: Rozi'cim, sakin kizmayin demissin, diziyi birakiyorum demissin.. Neden kizalim be guzelim, aksine tebrik ediyorum seni.. Bende cok birakmak istiyorum, ama her ne kadar istesemde bunu basaramiyorum.. Sen kurtulmayi basarirsan :happy0064

aisha_nena
16-04-08, 18:01
selamlar koğuşumun güzel insanları

bu dizide herşeyi tahmin edebilirdimde bu kadar şiddeti hemde başrol karakterleriine bile sıçrayabilecek bir şiddeti tahmin bile edemezdim.hemde çocuklarını kaybeden yada kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan bir kadına karşı atılacak bir tokat.diziyi izlemedim.ama fragmana meraktan baktım.keşke bakmasaydım.baştan beri ezo nun katlanılması zor kaprislerini eleştirdim durdum.buna karşılıkta kadimin ezo ya olan sabrınıda aşık bir erkeğin sabrı olarak niteledim ama gördümki herşey nikaha kadarmış.aşk kimisine göre çabuk kaybolan bir duygudur ama geriye çok daha kuvvetli daha baskın duygular kalır sevgi ve saygı gibi.ben tokat sahnesinin ardında kadimin gözlerinde pişmanlık aradım ama yoktu(belkide sinirden ben göremedim).sanki öfkesini alamamış biri vardı karşımda.ister rüya olsun ister gerçek yapılacak en büyük hataydı şiddet.dizinin bundan sonraki bölümlerinde şahsen ezo nun tekrar kendi ayaklarında durma çabasını görmek isterim.aşk olmasada olur önemli olan kendine olan saygını ve güvenini kaybetmemek.kadim bey de alsın sevilayını boyfrend&girlfrend olayını tekrar yaşasınlar daha makbul ona böyle şeyler.yıllar sonra aynaya baktığında iki tokatta kendine atsın belki ne yaptığını anlamasını sağlar:kahve

Ofelia
16-04-08, 18:12
iyi ama şunlar gözardı ediliyor:
çocuklar sadece ezo'nun değil kadiminde çocuklarıydı..
kaybeden sadece ezo değil,kadim de kaybetti..
üzülen tek kişi ezo değil,kadimde üzülüyor.o da yıkılıyor.
kötü dönemlerden geçen sadece ezo değil,kadim'de geçiyor..
tek fark ezo'nun yanında kadim var,kadiminse yanında ezo yok.
kadimin gözlerinde öfke varda ezonun gözlerinde ne görüyorsunuz peki?aşk mı?sanki başına gelenlerden kadim sorumluymuş gibi ona diş biliyor.bu durumda kim daha mağdur acaba?
burada yanlış olan birbirlerine destek olacalarına ki kadim olmaya çalışıyor,birbirlerini daha da incitmeleri,yangına körükle gitmeleri.

yasemin özdemir
16-04-08, 18:25
yeni bölüm reklamına inanamadım
şaşıp kaldım
Kadim nası böyle bir yapar -serhat yapmaz ama-
off haftayı merak ediyorum

lois
16-04-08, 18:48
bu senaristler bu tokatı sineye çektirir. bunuda izlenen röplardan anladık.ama bu durumda olması gereken adamı bırakmak ayaklarının üstünde dimdik durmak belki de kendini kayıtsız şartsız seven ömere dönmektir .

çok acımasız görünüyor ama ne yapayım.

düşüncelerimle ters düşmek gibi olmasın ama ben o tokat sahnesinde arada boşluklar seziyorum. herşey göründüğü gibi olmayabilir.

son olarak arkadaşa katılıyorum. acı yı tek çeken ezo değil kadim de... sahneyi ben merak ediyorum. izlemeden de bilal gibi yerden yere vurmak istemem.

serhat beyin bu sahneyi oynamaması reddetmesi gerek demişsiniz. herşeyden önce bu bir rol. belki gün gelecek adolf hitleri oynayacak ya da miloseviçi( ne kadar onursuz roller) . tıpkı Atatürk Ü ( ne kadar onurlu bir rol) oynama ihtimali gibi.faraziye tabiiki bu ama soykırım yapan bu karakterleri oynamamak mı gerek şimdi. ben nurgül hayranıyım hatta ötesi onun için bu diziyi de izliyorum ama serhat beyi de çok beğeniyorum. zaten onu beğenmesem tek nunu hatrına bile çekilmez. oynadığı rolü oyuncuya bağdaştıramam. at derlerse elbet atacak. sev derlerse sevdiği gibi.

fragmanların aldatıcılığını hesaba katarak izleyip görelim. ve o tokatı attırana attırma nedenini oluşturana yinede teessüf edeirim

stery
16-04-08, 19:08
ya arkadaşlar fragmanı izlemiyim diyorum ama 2 saatten beri fragmana bakıyorum o sahne gelince ay çok kötü ya ama kadimde arkadaşlar çok sert vurdu yani maşallah yani eli ağırmış sanki azcık yada fragmanda öyle vurduğunumu göstermişler ama çok sert vurmuş gibi.:icon_sorr

sprıng
16-04-08, 20:26
selamlar koğuşumun güzel insanları

bu dizide herşeyi tahmin edebilirdimde bu kadar şiddeti hemde başrol karakterleriine bile sıçrayabilecek bir şiddeti tahmin bile edemezdim.hemde çocuklarını kaybeden yada kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan bir kadına karşı atılacak bir tokat.diziyi izlemedim.ama fragmana meraktan baktım.keşke bakmasaydım.baştan beri ezo nun katlanılması zor kaprislerini eleştirdim durdum.buna karşılıkta kadimin ezo ya olan sabrınıda aşık bir erkeğin sabrı olarak niteledim ama gördümki herşey nikaha kadarmış.aşk kimisine göre çabuk kaybolan bir duygudur ama geriye çok daha kuvvetli daha baskın duygular kalır sevgi ve saygı gibi.ben tokat sahnesinin ardında kadimin gözlerinde pişmanlık aradım ama yoktu(belkide sinirden ben göremedim).sanki öfkesini alamamış biri vardı karşımda.ister rüya olsun ister gerçek yapılacak en büyük hataydı şiddet.dizinin bundan sonraki bölümlerinde şahsen ezo nun tekrar kendi ayaklarında durma çabasını görmek isterim.aşk olmasada olur önemli olan kendine olan saygını ve güvenini kaybetmemek.kadim bey de alsın sevilayını boyfrend&girlfrend olayını tekrar yaşasınlar daha makbul ona böyle şeyler.yıllar sonra aynaya baktığında iki tokatta kendine atsın belki ne yaptığını anlamasını sağlar:kahve

benim için Kadim karakterinin attığı tokatla Bilalın eşlerini dövmesi arasında fark yok, ikisinin de içerdiği şey aynı şiddet, tokatı şiddetten saymamak nasıl talihsiz bir düşüncedir bilemiyorum, hele ki haketmişler , bakalım ne dedi de adamı çiledem çıkardı düşüncesi aklımın alacağı birşey değil,

burda kadına şiddete hayır derken bizle dalga geçer gibi evet resmen dalga geçer gibi başrol oyuncusunu böyle göstermek nasıl bir zihniyettir bilemiyorum, Onur bey nereye gidiyor onu da bilmiyorum, fakat izlenme paylarını görünce demek ki ne kadar aşağıya batarsak o kadar izlenme oranımız artmış deyip üzülmekten başka birşey gelmiyor elimden,

Kadim karakterinin attığı bu tokadın hiçbir affedilir bir tarafı yok benim için, sadece karşısındaki insan şoktadır, kendinde değildir, kriz geçiriyordur, bir nebze kabul edilebilir birşeydir, fakat karısı öyle hassas bir durumdayken, bu kadar aşık olan olan, yatakta şiir kitapları okuyan bir adamın karısına attığı tokat ne olursa olsun kendisini haklı çıkaramaz, ve kendisiyle çelişemez,

hele ki Serhat beyi her zaman dediği gibi seçtiği rollerdeki sorumluluk duygusundan bahsederken ,karısına ciddi bir osmanlı tokadı yapıştırma sahnesinde oynaması beni şaşırttı, oyuncu elbette her türlü rolü oynayacaktır, fakat kendi duruşunu her fırsatta dile getiren ve oynadığı rollerde gösterdiği özeni anlatan kendisi keşke bu sahnede yer almasaydı ,

belki yargısız infaz yapıyor ve seyrettiğimizde durumun hiç de zannettiğimiz gibi olmadığını görürüz diye düşünüp bir yandan umut ediyorum, fakat gördüklerimiz göreceklerimizin teminatıdır cümlesi beni umutlanmaktan alıkoyuyor, şayet gerçekten sinir anında atılmış bir tokat olacaksa bu, ben de Ezonun Kadimi affetmesinden yana değilim,

madem en başından beri hiçbirşeye başını eğmedi , böyle bir durum karşısında Kadimi terketmesi ve geri dönmemesi gerekir,

yazık çok yazık,

Lois çok güzel demişsin bende aynı fikirdeyim,

TV EKRANLARINDA AŞKIN EN YAKIŞTIĞI ADAMA BİLE TOKAT ATTIRAN ZİHNİYETİ KINIYORUM...

ezo-kadim
16-04-08, 20:36
hala fragman konusuluyor bende sakince düsünüyorum kadim karekteri o kadar güzel cizilmistiki kafamiza kibar ,duygulu,asik ,sevdigine deger veren ,affeden(Nedimi bile bagislamisti onca olanlara ragmen ),ne bileyim aklimiza gelen bütün güzellikleri sayabiliriz ama gecmisi hala muamma kadimin yasadiklarini bilmiyoruz cocukluk bir yetiskinin aynasidir bunun farkinda olarak cocuklarimiza cok deger vermeliyiz ,oysaki kadimin annesi sevgili ugruna cocuklarini terk etmis ve babasinin yaninda yardimciyla büyüyen bir cocuk,bunun gelecege dair beklentilerinde ne olabilirdiki,cok sevdi sevildiginin farkina vardi ve evlendi belki sevilaya cok kiziyorum ama hak vermemek elde degil,ask bir yerde bitiyor sonra sevgi öne cikiyor kadimle ezonun arasinda sadece sevgi vardi herseyleriyle birbirlerine zit karakterler ,ezoda olan ve yasanan her seye ragmen yine dimdik ayakta kalmak ugruna gardini almisti,kadim diyordu duvarlarim var diye ama bence ezonunda duvarlari vardi ikisi elele verirsek basaririz demistiler ama olan olumsuz olaylar karsisinda ikisininde sabrinin tükendigini görüyoruz birde su gicik sevilay iyice ortaliktaki atesi körüklüyor yok yunan mitolojisiymis yok bilmem ne, neisimize yararsa bilmesek ne olurki sanki sacmaliklar serisi ve olan oluyor bebekler geliyor derken ikisininde ortadan birden kaybolmasi oysaki kadimde ezoda ne kadar istemislerdi bebekleri ama kismet,ikiside bunalima girdiler ,ama tabiki en cok ezo yipranmistir cünkü annenin bebegini kaybetmesinden daha büyük aci olamaz bence ,kadimde kendince cok hakli olabilir ama yinede o kadar siddetli vurmasi beni cok üzdü haketmistir belki ama yinede bende bir cok arkadasim gibi cesitli olaylar yapabilirdi diyorum elini duvara carpip kirsaydi bu kadar üzülmezdim :img-cray::img-cray: :img-cray: oysaki evlilik sabir isi bunun farkinda olmazsak cok yaniliriz,tahammülleri bitmis birbirlerine karsi kadimin bahcede sonradan kahrolmasi cok kötü keske pismanliklarimizi basta yasayabilsekte sonunda üzülmesek ,ama sunuda unutmamak gerekir burda kadimde cok üzgün onun yaninda ezo yok malesef ,ama kadim ne yapacagini sasirmis vaziyette ama bu yinede onu hakli görüyorum demek degildir
HZ:MEVLANA evliligi söyle tarif eder :evlilik iki sütundan olusan kubbe gibidir eger sütunlar cok yaklasirsa yani asiri kiskanclik,asiri sevgi,bunlar evliligi yipratir ve sütunlar cöker ve evlilik biter oysaki sütunlar arasinda bosluk birakirsaniz ordan Allah'u Tealanin sevgisin ve muhabbetinin gecmesinide saglarsaniz yani insana deger yaradandan gelir o evlilik daha uzun süreli olur ve muhabbet dahada artar der
cok hakli bence bazen derizya cok sevgiden maraz dogar diye bence kadimle ezoyada öyle oldu umarim tatliya baglarlar isin sonunu ama o tokat asla unutulmaz ama söylede birsey var erkek erkege yumruk atarken eline saglik kadim dedik hep beraber bunuda unutmayalim diyebilirsinizki ezo kadin ordada haklisiniz ama siddetin her türlüsüne karsi olmamiz gerek dimi neyse cok uzattim sabir göstererek okuyanlara simdiden tesekkürler sevgiyle ve SERHAT'la kalin (kadimle degil ben korkim:img-hyste:img-hyste)

moirane
16-04-08, 20:46
kadimin gözlerinde öfke varda ezonun gözlerinde ne görüyorsunuz peki?aşk mı?sanki başına gelenlerden kadim sorumluymuş gibi ona diş biliyor.bu durumda kim daha mağdur acaba?
burada yanlış olan birbirlerine destek olacalarına ki kadim olmaya çalışıyor,birbirlerini daha da incitmeleri,yangına körükle gitmeleri.

doğru "çocuklar sadece ezo'nun değil kadiminde çocuklarıydı..
kötü dönemlerden geçen sadece ezo değil,kadim'de geçiyor.."

fakat burada ezo ve kadim'in yaşadıkları arasındaki farkı iyi anlıyor muyuz?
ben evli değilim? hamile kalmadım. çocuk doğurmadım.
bu nedenle nasıl bir şey olduğunu ancak tahmin edebilirim. gördüklerime, izlediklerime ve okuduklarıma daynarak yorum yapabilirim.
ve bir kadının hamile kaldığında fiziksel ve duygusal bütün sisteminin değiştiğini biliyorum. burada çoğumuz kadınız ve bunu bir nebze anlayabiliriz. hele ki hamilelikte hormanlar çıldırır.vücüdun içinde büyümeye başlayan canlıyla birlikte duygular çok daha hassa olur...kadın normalde kızmayacağı şeye kızar, gülmeyeceği şeye güler ya da ağlamayacağı şeye ağlar. hele ki bazı kadınlarda bu çok daha şiddetli yaşanır bu durum.
ve bebeği kaybetmenin kadın ve erkek için aynı olacağına inanamıyorum. tamam erkek baba olarak üzülür, kahrolur, acı çeker...fakat kadın kendi vücüdunun bir parcasını, birlikte nefes aldığı bir varlığı kaybeder ve hormonların da etkisiyle bu duruma verdiği tepki çok daha şiddetli olur. bu nedenle ezo neden öyle davranıyor diye ezo'yu yargılamak çok da doğru değil. çünkü kadının sağlıklı bir şekilde düşünebilmesi bile zor böyle bir durumda.

ve erkeğin böyle bir durumda normalden çok daha anlayışlı, sabırlı ve nazik olması gerekir ki kadim pek de böyle davranıyormuş gibi görünmüyor.

haklısın birbirlerine destek olmaları gerekir birbirlerini incitmeleri değil. ama böyle bir durumda kadim'in ezo'dan daha güçlü olması (senarist bu güçlü olmayı tokat olarak anlamış anlaşılan) ve daha destekleyici davranması (bunu da yere serdikten sonra kalkmasına yardım etmek olarak anlamış) gerekir.

ve ezo ne demiş olursa olsun o tokata sebep olmuş olamaz. böyle düşünmek şiddetin sorumlusu olarak şiddete maruz kalan kişiyi görmek anlamına gelir. ancak şiddetin suçlusu bunu uygulayandır. şiddete maruz kalan değil !!!

kavga edilebilir, pek çok ağır şey söylenebilir ama bunun sonucu asla ve asla şiddet olmamalıdır.i defalarca söyledim, defalarca söyleyeceğim.

sevginin içinde şiddete yer yoktur!!!

spring gerçekten de pisti olmuşuz. aklın yolu bir ne de olsa. tekrar tekrar yazarsak anlarlar mı sence?

sprıng
16-04-08, 20:47

Ofelia, şunu gözden kaçırıyorsun, hamilelikle beraber hormonlar tamamen değişir biliyorsun ve hem fiziksel olarak daha da önemlisi ruhsal olarak çok büyük bir değişim geçirir kadın, çok fazla hassaslaşır, alıngan olur, bu bazı kadınlarda daha da fazla olabiliyor, doğum sonrası depresyon denen bir olay var ve bunun için tedavi görenler var, Ezo eğer düşük yaptıysa girdiği psikolojiyi düşün, gerçekten bu dönemde bir kadının ciddi bir psikolojik desteğe ihtiyacı oluyor,

Bir İstanbul Masalında da Esma düşük yapmıştı ve Selime yapmadığını bırakmamıştı, Selime ne yapmıştı hatırla ,

tamam Kadimde acı çekiyor olabilir fakat, evlenmeden önce olduğu gibi kabul ettiği Ezoyu nedense evlendikten sonra eleştirmeye başlaması abes, her ne kadar Ezoyu çok eleştirsem de, kendisini hiç saklamadı , ben buyum dedi , Kadimde onu sevdiğini, gerisinin önemli olmadığını söyledi,

ortada hiçbir şey yokken dağlar kadar anlayış gösteren Kadimin şimdi bu kadar hassas bir durumdayken eşi, birden değişip sertleşip, bu noktaya gelmesi tabir yerindeyse saçma,asıl şu an Ezonun ona ihtiyacı var, sabrına, sevgisine, şefkatine,

daha ne diyebilirim, sevgide şiddet olmaz, olursa o zaman sevgi olmaz,

Edit: moirane birbirimizden bağımsız aynı paralellikte yazmışız , pişti derler değilmi, sevindim benimle aynı görüşleri paylaştığına,

ezo-kadim
16-04-08, 20:50
yukardaki yorumuma ilave olarak bir seyi eklemek istiyorum ezo ve ezo gibi kadinlar yani anadolu kadinin ezikligini ortaya koyan bir senaryo yazilmis karsisindaki sevilay olsaydi acaba ona tokat atabilirmiydi ,oysaki kadin heryerde kadindir ister okumus ister okumamis olsun ezik kadinlar yaratmak isteniliyor oysaki günümüzde biz ne kadar bilincli olalim dersek hep tersine gidiyoruz yani cok kültürlü cok zengin vs.insanlarin bile ruhunda siddet egilimi var hem bilal aganin kadinlarina hemde ezoya yapilan muameleden hic hoslanmadim tekrarliyorum anadolu kadini kücük düsürülmek isteniyor yani bunlar iyi sözden ve nasihattan anlamazlarda bunlarin tek anladigi yol bu dermis gibi oysaki kadim bile bile lades dedi bunu unutturmamak gerekiyor cok kötü bir senaryo ile basbasayiz ben bu haftadan cok gelecek bölümleri merak ediyorum sevgiyle ve SERHAT'la kalin

İLK
16-04-08, 20:58
benim için ezo gelin ilk serhat bey girdiği zaman başlamıştı ilk bölümler heyecan doluydu ama sonra ne oldu bilmiyorum koptum serhat tutumlueri seyretmek için bile bakamadım o kadar karmaşık bir hal aldıki buradaki birkaç kişi beni tanır öyleki bıktım neyse.....
fragmanı görünce gözlerime inanamadım ne olmuş ne bitmi kadimden ezo evlenmiş bilal ağa dediğiniz kişi gelmiş sarışın bi bayan gelmiş kimbilir daha ne olmuştur benim asıl üzerinde durmak istediğim konu fragmanın son sahnesi gözlerime inanamadım nasıl bu hale geldiler ezo ona ne dedi ki kadim öyle bi tokatı atma cesareti gösterdi kardeşine bile vurmaya çekinen kadim bu hallere mi düşecekti neyseki dizi bitiyor serhat beyi daha kaliteli bi yapımda görmek isterim ben kendim bizzat

Ofelia
16-04-08, 21:15
ben olaylara farklı bir açıdan baktım daha çok.ve erkek-kadın ayrımı ypmadım.elbette sizin yazdıklarınıza da katılıyorum,doğru şeyler yazıyorsunuz.ancak zaten ortada yanlış bir durum var o da senaryoda ki tek taraflı dengesizlik.böyle olunca zaten kadim karakteri baştan kaybediyor,onu savunmak bile zor bir hal alıyor..ezo hep aynı ezo kaldı ama kadim aynı kadim değil.bu durumda eşit koşullar altında olmadan,2 karakter arasında kim haklı ya da haksız ayrımına gidersek haklı bir sonuca varamayız ki..öyle olması için,kadimin aynı kadim olması gerekir ama değil.kadimin geçirdiği mutasyon haddini aştı..tartışmanın sonu her halikarda senaryonun mantıksızlığına çıkacaktır.senaristlerin kadim karakterine olan bu ısrarcı evrimci tutumlarına anlam veremiyorum.şimdi de kaka ,kötü koca olarak gözümüze sokacaklarsa hiç boşuna uğraşmasınlar yani.:img-banne:mad72:

sprıng
16-04-08, 21:18
sana katılıyorum.çünkü kadim daha fazla acı cekiyor.ezoya destek olmaya çalışıyor ama ezo tepkisiz.adam ne yapsın ezoya biraz gayret göstermesini söylemişti zaten.
bir anlık bir hata bunu büyütmek çok yanlış,kadimin yaptığını bende yadırgadım ama adam caresiz kalınca ezoda susmayınca tokatla sustururum diye düşünmüştür.sonrası çektiği acı ne kadar büyük.
kadim ezoya değil sanki forma tokat atmış gibi oldu.
tokatı atana değil attırana sormak lazım.durup durduk yerde kimse bir başkasına zarar vermez hele bu sevdiği olursa.
bende fragmanı izlerken iyi gidiyodu tokat gelince birden irkildim ne oluyo diye.
birazda kadimi anlamak lazım diyorum.
şiddete karşıyım ama şiddeti tetikleyecek oluşmasına zemin hazırlayacak davranışlarada karşıyım.umarım bu zor dönemi kısa zamanda atlatırlar.

Ezonun hamilelik psikolojisi içinde olduğunu unutmayalım , daha önce belirttiğim gibi , yaşadığı büyük şok ve üzüntü nedeniyle insanlar bazen en yakınında ki insana bile tepkisiz kalıp kendilerini dış dünyaya kapatabiliyorlar, Ezo ne demiş olursa olsun bunun cevabı tokat olmamalıydı diye düşünüyorum ve maalesef ilk defa sana katılamıyorum arkadaşım, bir konuşmayı tokatla susturmak kadar acı birşey olmaz diye düşünüyorum, kılıç kadar keskin olan dilimizle fiziksel tokattan daha acıtıcı cevaplar verilebilir , açıkcası ben Kadimi anlayabileceğimi artık sanmıyorum, bu noktadan sonra, üzgünüm, şiddeti tetikleyecek davranışlara karşıyım demişsin, Ezonun şu an içinde bulunduğu ruh durumu içinde, ciddi psikolojik dengesinin bozulmasının dışında durumu tetikleyecek ne yapmış olabilir ki, maalesef benim bildiğim , sevdiğim, Kadim bunu nasıl yapar hala aklım hafızam almıyor,

deryadil
16-04-08, 21:41
DISSOSIYATIF KIMLIK BOZUKLUGU (DKB)

Kisinin icinde birbirinden farkli kisilikler hissedip, bu kisiliklere uyan davranislarda bulunmasi, bu kisiliklerin etkisi altinda oldugu anlarda yaptiklarindan habersiz olma halidir. Bu kisilikler bireyin kendi cinsiyetinden, yas grubundan, sosyoekonomik ve kulturel durumundan farkli olabilir.

Bu gruptaki hastalıkların ayırıcı özelliği kimlik, bellek veya bilincin normal bütünleştirici işlevinde değişiklik olmasıdır. Son zamanlarda yaşanan olaylar kişinin bilinç alanından çıkar. Bu olayların özel koşullarda tekrar bilinçli hale getirilmesi olasıdır. Psikopatolojide işleyen temel düzenek disosiyasyondur. Bu düzeneğin temel niteliği kişiliğe ait bazı nitelik veya davranışların bireyin normal davranış biçiminden ayrılarak bağımsız olarak tek başına işlev görmesidir. Basit represyona göre burada daha yoğun bir unutma sözkonusudur. Disosiyasyon ancak bu şekilde olanaklı olur. Anksiyeteyi azaltıcı bir işlevi vardır. Disosiyasyonun ağır psikolojik travmalara karşı yanıt olarak ortaya çıkması onun önemli bir niteliğidir. Bireysel nedenler de işe karışmaktadır. Çocukluk döneminde kötü davranılma öyküsü ile disosiyatif belirtiler arasında belirgin bir ilişki bulunmaktadır.

H23 der ki "ezo-gelini izlemeye baslayınca acaba kadim bu hafta nasıl olacak diye merak ediyorum " :img-hyste:img-hyste:img-hyste

hakkat düşündük bu adamcağız durmadan denişiyor. Hemen bir araştırma yaptık ve uyan bi hastalık bulduk. Olayların mantıklı bi açıklaması ancak bu şekilde olabilir. Hadi buyrun burdan yakın:good:Nassı amma h23 len yeni buluşlarımız olacakt