Tüm Versiyonu Göster : Elveda Rumeli - Bölüm yorumları
Ah Nilberfu bu Abdulu bende cozemedim. Emrenin dedigi gibi Vahideden oturu nefret dolu.
Hani kendisi ''ahlakli'' olsa diyecem bazi prensipleri yuzunden oyle yapiyo, ama Petrusla beraber gerdani gumuslu Eleftei hanimin evine gidisini hic unutamiyorum.
Yani diyorsun ki: Bizim Abdüş ne yapsa bir halt edemiyor aşk(!) yaşamında, aşkın simgesi haline gelen Zalex'e garezi ondan mıdır??? Bu hırs onun hırsı mıdır?.. Parasını verip (gerçi Petrus verecekti) Gerdanı Gümüşlü Hanımla alaka kuramadı, sonra zorla Vahide'yi de elde edemedi... Elinde birşeyi olmayan, olanları kıskanır haliylen... Ben diyorum bu Abdüş'e bir zevce bulalım... Doray bu işi başaramadı, istifa etti nasıl olsa:img-pilot
aysegul_er 22-03-08, 00:14 Mustafa malesef Abdül'e vurmuyor, Dimitri'ye vuruyor.. Ayrıca bölüm resimlerinden gördüğüm kadarıyla Abdül sadece 2 şahit getirmiyor. Dimitri ile İvan'ın arkasında tanımadığım iki kişi daha var... 4 şahidi bulmuş yani Abdül...
Abbas Bey de mahkemede... Bu adamın işi nedir gücü nedir?.. Mahkemede olmasının nedeni Pürsıçan'ın kıdemli "baş provakatörü" olması mıdır? Buna kadro falan mı verdiler Pürsıçan'da?
Doray bakiyorum Abdulden ayrilmak yaramis. Foruma yeniden yazmaya baslamissin.:)
Ben diyorum bu Abdüş'e bir zevce bulalım... Doray bu işi başaramadı, istifa etti nasıl olsa
Kötüleri kazanalım dedik olmadı:img-hysteAşk gözümü kör etmişti,saçları ahenkle dans eden Abdüş'ün gerçek yüzünü görmemişim..Sizleri sevinmiş olarak görüyorum,doğru mudur??:img-tomat
Kötüleri kazanalım dedik olmadı:img-hysteAşk gözümü kör etmişti,saçları ahenkle dans eden Abdüş'ün gerçek yüzünü görmemişim..Sizleri sevinmiş olarak görüyorum,doğru mudur??:img-tomat
Sırf sevgimden konuşuyorum... Sana hiç yakıştıramadım Abdül'ü zaten... İyi niyetin yetmedi bu bozuk çocuğu doğrultmaya... Bazıları Allah'tan öyle, yapacak birşey olmuyor.
Dimitri ve İvan, tanık olarak ne kadar inandırıcı olabilirler ki? Yani bunların ne yaptığı belli. Affedilmiş olmaları suçlu olmadıkları anlamına gelmez, sözlerine de güvenilmez, umarım kadımız bunları göz önünde bulundurur.
Edit: Abdül'ün odasına giren Ahmet Ekrem ve Dilaver'in yüzlerindeki ifade her izlediğimde beni daha da çoook umutlandırıyor.
Tabiki sevindik hemde gobekler:bella atiyoruz ayrildigin icin. Daha iylerini bulursun.:)
Ama simdi Abdus ailemizin basina bela oldu, baksana yalanci sahitlerde bulmus. Duzeltemissin bu Abdusu, gerci valideside duzletemedi. Gerci kolay kolay duzelecege benzemiyor, bir temiz sopa cekmekte yetmicek.:)
Sırf sevgimden konuşuyorum... Sana hiç yakıştıramadım Abdül'ü zaten... İyi niyetin yetmedi bu bozuk çocuğu doğrultmaya... Bazıları Allah'tan öyle, yapacak birşey olmuyor.
Dimitri ve İvan, tanık olarak ne kadar inandırıcı olabilirler ki? Yani bunların ne yaptığı belli. Affedilmiş olmaları suçlu olmadıkları anlamına gelmez, sözlerine de güvenilmez, umarım kadımız bunları göz önünde bulundurur.
Edit: Abdül'ün odasına giren Ahmet Ekrem ve Dilaver'in yüzlerindeki ifade her izlediğimde beni daha da çoook umutlandırıyor.
Nil doğru sülemiş Doray'cım...Abdüş Allah'tandır üle...yapacak bişey yok...Zeren'im psikoloğum da kabul eder ki; kişilik bozuklukları düzelmez...işte bunun içindir ki biz, senin ayrılığına sevindik...isteym sen de üzmeyesin kendini...:img-wink:
Ahmet Ekrem ve Dilaver'in yüzündeki ifadeyi görünce yüzüm güldü benim...Öyle sonuçsuz kalacak bir öfkeye benzemiyor...son derece kararlı bakışlardı...Zaten kızan kaymakamımı her bölüm biraz daha sever oldum. Acaba rolü fazlalaştı, biraz daha fazla görür olduk ondan mı, yoksa bana mı üle geley..?
bitanem_61 22-03-08, 08:25 Akşam fragmanı izleyip de mutlu olamadığım için şimdi bir şeyler yazayım
Öncelikle kendimi tebrik edeyim sinan tuzcuyu tanımışem
Mustafanın dimitriye yumruk atması çok güzelde keşke bunu o dağ başında yaparken devam etseymiş, şimdi haklıyken haksız oldu,sizin dediğiniz gibi hapsede atılmış olabilir
Hapisde alex dimitriye saldırırken, ben dimitrinin çıktığını düşündüm sizler mahkemeye çıktı diye yazmışsınız ama ben nedense serbest bırakıldığını sandım, yani abdül şayet gidip mahkemeye çıkmalarını söylemişse, dimitride karşılığında bir şey istemiştir, tamam alexden hoşlanmıyorda, bu işide babasının hayrına yapmaz
Abdülün o dasına giren ahmet ekremle dilaverin yüzü güzel şeyler olmadığını söylüyor, tabi bundan sonra abdül içinde iyi şeyler olmıycak
:img-cray::img-cray: diğer görüntülere hiç girmesek diycem, ama girilmeden de olmaz ki gece gece insanların evlerini ateşe verip kaçanları vurmak nasıl bir vicdana sahip olmaktır bilemiyorum ve malesefki bunlar sadece dizi değil yaşanmış
Yine de padişahımız efenimizin o masaya elini vurması beni mutlu etti ne bilem
Elveda Rumeli diizisinde oynamak bir ayrıcalıktır..Mantıksız dizlerde saçma sapan repliklerle rol yapmaya çaılşmaktansa, gerçek oyuncularla,tarihe ışık tutarak işine ve insana saygısı olan kişilerle bir arada olmayı kim istemez ki..Kim istemez ki kumrim,kim istemez ki?!Zaten bu yüzden peş peşe konuk oyuncular yağmaya başladı sanırım dizimize...
En nefret ettiğim mantık da budur hayatta... Saygınlığı, gücü başkalarını ezerek kanıtlamak istemek, başkalarına yaşam şansı tanımamak, sen yaşayamıyorsun diye... Abdül, nefret ettiğim herşeyin simgesi... Çevremizde böyleleri o kadar çok ki üstelik!Abdül kadar patolojik olmadıklarından sinsi etkileri geç farkediliyor!
Sinan Tuzcu'nun kötü bir kadıyı oynamayacağı (yani o kadar yol gelmiş), Abdül'den ve sonuçta "suçlu" olan Dimitri ve İvan'dan etkilenmeyeceğini düşünmek, benim hayatı pazartesi akşamına kadar toz pembe algılamak isteğimden başka bir gerçeklik taşıyabilir mi???Ben de senin gibi düşünüyor,düşünmek istiyorum...
Mustafa malesef Abdül'e vurmuyor, Dimitri'ye vuruyor.. Ayrıca bölüm resimlerinden gördüğüm kadarıyla Abdül sadece 2 şahit getirmiyor. Dimitri ile İvan'ın arkasında tanımadığım iki kişi daha var... 4 şahidi bulmuş yani Abdül...Şahitlerden birini daha tanıdım.İlk bölümde Zarife'nin yolunu kesen 3 kişiden biri...
Hapiste Alex Dimitri'nin boğazına sarıldığında arkasında Mustafa'nın olduğu açıkça görülüyor yani Musti'de kodeste!
Bir de,Alex mahkemede başını hızla öne eğiyor ve arkasında Baytar dede'si de var seyirciler arasında...İşte buna çok sevindim..İyileşmiş.
@ly'ciğim,aslında bilinen tüm psiko terapi yöntemlerini kullanıp,Abdül'ün yaşı kadar zamanda yeni bir kişilik sağlanabilir bizim ucubeye ama bunca zahmete değer mi,orası tartışılır!Bence zaman kaybı.Toptan yok etmek daha ekonomik!Biz paşa babası ile çok uğraştık değiştirip adam etmeye ama olmadı işte,gücümüz yetmedi.Bunun annesi,paşa bey'imin ilk zevcesi,beşikte bunu görünce korkudan ölmüş zavallı!Mürebbiye dayanmıyordu buna,en sabırlıları 2-3gün dayanabildi!Valla ben sevmeye çalıştım ama işte,elimden gelmedi,ne yapayım?!:img-blush Herkes şahit,doray'ım,ex-gelinim,kumrim de elinden geleni yapti.Olmuyor...Olmuyor...Olmuyor!
mavigece07 22-03-08, 08:48 gerçek14 fragman için çooook tşkler :img-wink:..tv dada izledim ama sinan tuzcunun sakalı varmı diye bakmaktan pek fragmandaki olayları anlayamamıştım :D :D..
doray evet cnm ya mustafa birilerine yumruk atıyodu ama içlerinde abdül de varmıydı tam onu anlayamadım..ama bu abdülün canı fena dayak istiyo...fakat abdülü dövecek olan kişi bu sefer dilaver de olsa fena olmaz..ilk bölümde cezmi komutana iyi bi yumruk atmıştı :D ..onunda eli ağır :)
Sinan Tuzcu yu Ihlamurlar Altında çok kibar bi rolde izlemiştik ya burda "sessiz olun" derken ne kadar kaba saba söylüyo :D ..böyle konuk oyuncularda gelince bölümü beklemek daha heyecanlı oluyo :good:
İlk defa bu bölüm ikili aşklardan çok tarih ön plana çıkacakmış gibi bi izlenim verdi bana :img-yes:
Dimitri ve İvan zalexe iftara atabiliriler...bizimkiler mahkemenin ortasında o kadar sinirlendiyse var bunda bişey..
Bu arada dimitri ve mustafanın kavgasına da bayılıyorum...karşılıklı performansları güzel :good:
ama ben isteyim ki alex ve dilaveri de karşılıklı oynadıkları bi sahnede izleyelim :icon_whis (iki kardeşi izlemek te bence gusel olurdu :img-wink:)
Hatırla Sevgili nedeniyle yeterince dağılmış olan ben, fragmanı da görünce paramparça oldum. Sinirlerim çok bozuldu.:icon_sorr Bu bölüm geçen bölümden de ufunet, geçen bölümden de olaylı olacak. Mendilleri hazırlamak gerek.:img-cray:
Bu Abdüş fazla oluyor artık! Lazımdır bir daha dügmek, Mustafa'nınki yetmemiş anlaşılan. Teeyy.. iş başa düştü. Pürsiçan'a gidebilsem de şunu bir güzel pataklasam. Sonra Paşa babasının önüne götürüp atsam.:icon_twis
Mustafa iyi yapmış.. Oooohh..:img-beee: Ellerine sağlık be more! Dimitri Alex'ten de dayak yiyor zaten. Rol mü değiştirdiler acep? Şimdi de Dimitri'ye vuran vurana.:) Ancak ona nedense Abdüş'e kızdığım kadar kızamıyorum. Hele geçen bölüm "Ayrılamay misınız benden?" dedi ya.. Çok sempatik yahu.:img-hyste Tabii yalancı şahitlik yapışını izledikten sonra bunları der miyim, o da şüpheli.:icon_whis
Bu bölümden beklentilerim mahkemede Fatma Ana'nın Ramiz'den ön planda olması, kızını en çok onun savunması ve sevimli maksimi daha çok görmemiz. :) Çok fazla şey beklemeyecim artık, hayal kırıklığı da o ka büyük oluyor yoksa.:icon_sorr
Alex hapiste Dimitri'ye saldırırlen arkasındaki kesin Mustafa. Demek ki fragmanda izlediğimiz mahkeme sonucunda Mustafa da hapse atılıyor. Alex de hapiste olduğuna göre tek celsede iş bitmiyor (zaten bitmez hemen, öğle namazında sonra tekrar görüşülecek diyordu kadı haberlerdeki görüntülerde). Vahide ise sanmıyorum ki atılsın hapise. Ama Mustafa kesin. Neyse ki Ahmet Ekrem ve Dilaver onu çıkarmak için uğraşacaklardır. Savaşa kaa çıkar muhtemelen. Ahmet Ekrem, Dilaver ve Mustafa birlikte gitmeliler savaşa.
Rumeli insanının yaşadıkları yine gözler önüne serilecek bu bölüm. Olmayan meseleler ile üzerimize gelen insan hakları savunucusu (!), uygar (!) Kıta Avrupa'sının iki yüzlülüğünü bir kez daha izleyeceğiz, aynen bugünlerde izlediğimiz gibi. Ve Osmanlı Devleti'nin tarihindeki son onurlu savaşını izleyeceğiz (1. Dünya Savaşı'nı saymazsak).
Tek tanık olarak çetecilerin bulunması Kadı'nın gözünde kaçmaz umarım. Açıkçası Abdül'ün daha akıllı davranacağını düşünmüştüm. Bir de şu Kaymakam lafı yanıltmaca olabilir. Malum fragmandaki sesler o an gösterilen görüntüler ile ilgili olmayabiliyor. O laf başka bir yerde başka bir kimse tarafından Abdül'e söylenmiş olabilir. Fragmanı hazırlayan kişi bu işi iyi yapıyor, son 2-3 bölüm fragmanlarını hatırlatırım :) Dilaver'in tekrar kaymakam olması benim gelecek bölümündeki senaryolarımdan bir tanesi, hatta yazmıştım senaryolar kısmına, ama bunun için henüz erken.
bitanem_61 22-03-08, 13:11 Gecenin karanlığında biri evden kaçarken ki bu kişinin evleri basılan köylülerden biri olduğunu düşünüyorum, peki onu içeri ağzını kapatıp içeri çeken kim onu anlamadım
Mustafa olabilirmi yani karakalpaklı o zaman da niye ateş etmiyor diyorum, peşinden yalnız da ondan mı diye düşünüyorum
Fragmanda mahkeme sahnesinde Dimitri ile İvan'ın üzerine saldırıyordu bizimkiler...Fatma annem başta tabii :img-hyste Ahmet Ekrem ile Dilaver de bir hışımla Abdül'ün makamına daldılar...yüz ifadeleri hayra alamet değildi...Abdüş kesin bişeyler karıştırmış :img-tomat
Evet yhaa bu Abdüş acaba Dmitri ile ittifakmı kurdu :(...
Böyle bişiy yapmışsa varyaa ben onun..tübe tübe neyse..
Alex'im bi hışımla nasılda Dmitri'ye yapışıyor ama ...:img-cool2 parmaklıklar bile işe yaramıyor...:icon_whis
Bu bölüm süper olacak Osmanlı şu büyük yunan bozgununa gidiyor :happy0064
(kadı efendiyi bi yerden çıkaracam ama nereden :img-pilot)
aysegul_er 22-03-08, 13:35 Evet yhaa bu Abdüş acaba Dmitri ile ittifakmı kurdu :(...
Böyle bişiy yapmışsa varyaa ben onun..tübe tübe neyse..
Alex'im bi hışımla nasılda Dmitri'ye yapışıyor ama ...:img-cool2 parmaklıklar bile işe yaramıyor...:icon_whis
Bu bölüm süper olacak Osmanlı şu büyük yunan bozgununa gidiyor :happy0064
(kadı efendiyi bi yerden çıkaracam ama nereden :img-pilot)
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=44227&page=118
Velki bu sayfadan tanıyabilirsin kim olduğunu. Sinan Tuzcu oynuyor kadıyı...
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=44227&page=118
Velki bu sayfadan tanıyabilirsin kim olduğunu. Sinan Tuzcu oynuyor kadıyı...
teşkkrler...
tahmin etmiştim o olduğunu ama emn olamamıştım...:img-wink:
İnşllh kalır dizide kendisini çok severim çok çok çok iyi bir oyuncu...Abdül'e bela olsa hiç fena olmas,hatta onuda bi alsa karşısına hesaba çekse...:img-yes:
edit: Mümkünse Vahide'ye aşık olmasın...:img-cool2
elveda rumeliyi hiç kaçırmadan severek izliyorum ama burada yorum yapacak vakit bulamıyorum malesef ama bugün bulabildim
fragmanı dün hs nin reklam arasında defalarca izledim
epey kötü şeyler olacak sanırım:icon_sorr
teşkkrler...
tahmin etmiştim o olduğunu ama emn olamamıştım...:img-wink:
İnşllh kalır dizide kendisini çok severim çok çok çok iyi bir oyuncu...Abdül'e bela olsa hiç fena olmas,hatta onuda bi alsa karşısına hesaba çekse...:img-yes:
edit: Mümkünse Vahide'ye aşık olmasın...:img-cool2
:img-hyste Haklısın kumrim...sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer hesabı, artık nerede İstanbul görmüş....okumuş adam varsa Vahide'ye aşık olmasından korkar olduk :img-icecr
Senin dileğine ek olarak....mümkünse; Ahmet Ekrem ve Dilaver şuşlak Abdüş'ün ağzını burnunu dağıtıversinler...mümkünse; Mustafa ve Alex de Dimitri'nin dilini ve diğer kolunu koparıversinler...:img-icecr
Zerençan, demek Abdüş'ün yaşı kaa zaman uğraşırsak yeni bir kişilik kazandırabiliriz :blink: Yok...yok....değmez...biz baytarlar, büle hastaları kesime sevkederiz...daha ekonomik oluyo...:img-cool2
snemmm, dün akşam Hatırla Sevgili bizi darmadağın etmişken, fragman da üstüne tuz biber oldu...manevi tazminat davası açacağım...psikolojim bozuldu, nedir bu dizilerden çektiğimiz...:icon_sorr
:img-hyste Haklısın kumrim...sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer hesabı, artık nerede İstanbul görmüş....okumuş adam varsa Vahide'ye aşık olmasından korkar olduk :img-icecr
Senin dileğine ek olarak....mümkünse; Ahmet Ekrem ve Dilaver şuşlak Abdüş'ün ağzını burnunu dağıtıversinler...mümkünse; Mustafa ve Alex de Dimitri'nin dilini ve diğer kolunu koparıversinler...:img-icecr
Te te üle herkes una vuruluy sanki Pürsıçan'da kız yok imiş gibi :icon_sorr baknz isteyince nasıl oluyor Nevreste...:img-icecr
Evet yhaa şüle burnuna ağzına vursalar mükemmel bi renk karışımı olur :img-wink:önceden hazırlanmış Abdül'ü önce sarsacaksın sonra önceden hazırlanmış masaya yatırıp allah ne verdiyde :img-tomat
...:img-yes: Alex deyince birden duygulandım cnm benim parmaklıklara nasıl sarılıp parçalamaya kalktı :img-cool2:img-icecr
Canım yinge mümkünse buna karşmasın mustafa alex kendi hesabını kendi görsün ,mustafa savaşına gitsin:img-yes:
bitanem_61 22-03-08, 14:40 Elifin nağmesinde, alex le zarife kaçamadan yakalandı şimdi mahkemeyle ilgili tüyolar dedi, tam kalkarken oturdum ikji tüyo duyayım diye, sadece geçen haftadan mini bir özet verdi:img-hyste:img-hyste::img-hyste
Canım yinge mümkünse buna karşmasın mustafa alex kendi hesabını kendi görsün ,mustafa savaşına gitsin:img-yes:
alexin bi nane yaptigi yok ha bire aglayip benim ondan gicik kapmami biraz daha cogaltmak disinda...:img-beee:
oooo ha bire gözlerini kizartip otursun...:hıh
erkek dedigin bu kadarda cok aglamaz...:mad72:
yani bi kerede güclü dursun yoookkkk...habire oturup ask düsünsün...sanki dünya askin etrafinda dönüyor...:img-banne
mustafaya diyosnuzki o karismasin...o napsinki ...alexin yapmasi gerekipte yapmadigini diger insanlarin yapmasi gerekipte yapmadigini o kendi iyi bir insan olarak yapmali...:img-gun::img-hi:
kusura bakmayin ama alexden su dizide bu gidesle ask adamindan baska hic bi nane olmaz...:img-beee:
~*~NaR-ı GüL~*~ 22-03-08, 16:17 Selamlar arkadaslar
Uzun zamandir foruma yazamiyodum...yeni baslik hayirli olsun...elveda rumeli'yi artik eskisi gibi izleyemicem cünkü ali sürmelinin sundugu "film gibi hayatlar" programina kitleniyorum pazartesi günleri...:img-in_lo :img-in_lo :img-in_lo ali sürmeliye nasil hayran oldugumu az cok biliyosunuzdur...:img-in_lo :img-in_lo :img-in_lo elveda rumeliyi maalesef pazartesileri izleyemicem umarim bu yüzden beni linc etmeye kalkismazsiniz sofa beni anlayacaginizi ümit ediyorum...:icon_sorr bide benim bi sorum olcak dizinin tekrarlari acaba hangi günlerde ve saatte yayinlaniyor...?Cevap yazarsaniz sevinirim...bye
aysegul_er 22-03-08, 16:35 Selamlar arkadaslar
bide benim bi sorum olcak dizinin tekrarlari acaba hangi günlerde ve saatte yayinlaniyor...?Cevap yazarsaniz sevinirim...bye
Dizinin tekrarları tvde yok malesef.. Eskiden Pazartesi sabahı saat 02:00'de ( santra programından sonra ) son bölüm yayınlanıyordu. Bir aydır o da yayınlanmıyor. En son 21. bölümü yayınlandı...
Birde yine eskiden salı sabahı 02:00'de bir kaç saat önceki yeni bölümü yayınlanıyordu.. Bir aydır o da yayınlanmıyor...
alexin bi nane yaptigi yok ha bire aglayip benim ondan gicik kapmami biraz daha cogaltmak disinda...:img-beee:
yani bi kerede güclü dursun yoookkkk...habire oturup ask düsünsün...sanki dünya askin etrafinda dönüyor...:img-banne
Te niçın isteyim ben sanaysın Mustafa karışmasın...O kendi halletsin diye...
Canımın içi kaç bölümdür pas tuttu biraz açılsın şüle o eski karizma yumruklarında bi tane indirsin Dmitri'ye...:img-wink:
Erkekler ağlar bal gibi de ağlar sonuçta yakışan yakışan ağlıyor :img-yes:,bende kızıyorum ona bu kaa üzülüp yıpranmasın diye ama eli kolu bağlı Mustafa gibi değil ,tek ve dışlanmış biri nasıl kalkacak hiç tutunacağı bir dal olmadan tek dalı var oda Zarife...:sad53: (off gelde ağlama..)ama yakında dönüşü felaket olacak Alex'imin....:happy0064
Çarşamba akşamları ATV Avrupa'da tekrarlar oluyor. Genelde o haftaki bölümü tekrarını veriyorlar. Çarşamba akşamları bir ATV Avrupa'ya bakmanızı öneririm.
Yeni bölümde bizim şapkalı maksimin sahnelerini iple çekiyorum. Özledim keratayı bir haftada, ne kaa tatli birhangi şeydir o üle :)
Savaş sanırım dizinin sonlarına doğru ilan edilecek. Baştan muhtemelen çeteci kıyafetinde Yunan askerlerinin baskınlarını izleyeceğiz, sonra da mahkeme derken, aile'nin yaşadığı olaylar derken sonlara doğru Abdülhamit savaş ilan edilmesine karar verecek. Asıl savaş sahneleri diğer bölümde olacak büyük ihtimal.
Elifin nağmesinde, alex le zarife kaçamadan yakalandı şimdi mahkemeyle ilgili tüyolar dedi, tam kalkarken oturdum ikji tüyo duyayım diye, sadece geçen haftadan mini bir özet verdi:img-hyste:img-hyste::img-hyste
Bile bile lades olmuşsun yinge gurban...:img-hyste Bizim dizide "yeni bölüm özeti" ve "tüyo" gibi kelimelerin anlamı farklı...magazinciler de muhteşem özetçimiz de geçmişe saplanıp kalmışlar...bir gıdım ilerleme yok....hafızamızın çok zayıf olduğunu mu sanıyorlar acaba...! :img-beee:
BriTuğbacan, senin dediğin gibi olsun...mümkünse(!) Alex Dimitri ile hesabını kendi gürsün...! Ve mümkünse(!) artık ağlamasın...ufunet bastı...sıkılet geldi ağlamasından:img-pilot
siyah-beyaz 22-03-08, 17:19 1. Osmanlı toprakları dışına kaçmak
Evlenseler bile yaşadıkları bölgede Hristiyanlar tarafından aşağılanma tehlikesi var. Zarife'nin kendi kültüründen kopup asimile olma tehlikesi var. Yani bu kavuşma çok fazla ufunet getirir.
Evlneme işi mümkün değildir.Zira bugün bile Kilise sadece Hristiyanla Hiristiyanın nikahını kıyıyor.O zamanlarda da sadece din adamları yaptığına göre bu işi???? Zor dostum,zor....
Ayşegül arkadaşım,sağol,Sinan Tuzcu kim bilmiyordum,ama verdiğin linke bakınca anladım biliyormuşum....
BriTuğbacan, senin dediğin gibi olsun...mümkünse(!) Alex Dimitri ile hesabını kendi gürsün...! Ve mümkünse(!) artık ağlamasın...ufunet bastı...sıkılet geldi ağlamasından:img-pilot
Evet kendi görsün hesabını diğerleri gölge etmesin :img-yes:
Te ama niçın üle deysın :icon_sorr o ağlamasında kim ağlasın (gerçi ben ağlarım ikisinin yerine )...inşllh yakında siler yaşlarını ve eskisi gibi attırmayın Makedon'un kafasini der ve indirir!! :img-yes:
Fragmanda Vahide'yi görünce farkettim ki; geçen haftanın en tuhaf olayı, Vahide'nin ortalıkta olmayışı imiş...Zalex getirilirken, eksik olanın Fatma anne olduğunu sanmıştım meğer Vahide eksikmiş...! Malum biz alışkın değiliz asker kızın, anasının dizi dibinde oturmasına...!!! Her olaya maydanoz Vahide, kızkardeşi linç edilecekken Bedia'nım da suspus oturdu....:img-beee:
Tuğbacan, erkekler ağlamaz diye düşününlerden değilim ama Alex de artık ağlamanın ölçüsünü kaçırdı. madem ki ayrılamıyor Zarife'den, madem ki bir karar verdi, vazgeçmeyecek...o vakit daha kararlı, güçlü olsun isteym...!
Özet-fragman ve resimlerden de anladığımız üzre ufunetli bir bölüm daha kapıda:icon_sorrFragmandaki en güzel sahne Mustafa'nın yumruklarının konuştuğu sahne:img-yes:Resimlerde de Zarife ve Alex'in getirilirkenki halleri çok masum, çok güzeller...:img-blushAh Zalex aşkı ah:icon_sorr Bu bölüm savaş da olucak artık neler olucak daha ben bilmeyim, gelsin bakalım pazartesi...:icon_whis
Dip not:Elinde fragman olan bir arkadaşım var mı acaba, ama indirmek için istiyorum bana öm'den atabilir mi rica etsem:img-blush
Fragmanda Vahide'yi görünce farkettim ki; geçen haftanın en tuhaf olayı, Vahide'nin ortalıkta olmayışı imiş...Zalex getirilirken, eksik olanın Fatma anne olduğunu sanmıştım meğer Vahide eksikmiş...! Malum biz alışkın değiliz asker kızın, anasının dizi dibinde oturmasına...!!! Her olaya maydanoz Vahide, kızkardeşi linç edilecekken Bedia'nım da suspus oturdu....:img-beee:
teyy Vahide'de sahnelere girsin mi girmesin mi şaştı
sürekli farklı şeyler istiyorsunuz kızcağızdan
bu sefer uslu uslu oturdu işte
hem o dere kenarında bu konudaki görevini yapmıştı:img-wink:
mustafaya diyosnuzki o karismasin...o napsinki ...alexin yapmasi gerekipte yapmadigini diger insanlarin yapmasi gerekipte yapmadigini o kendi iyi bir insan olarak yapmali...:img-gun::img-hi:
kusura bakmayin ama alexden su dizide bu gidesle ask adamindan baska hic bi nane olmaz...:img-beee:
mustafa ramiz babaya vahideyle birbirlerini sevdiklerini söylediğinde olumsuz cevap alınca nasılda yıkıldı...eeeeee onun imdadına yetişen çok...fatma ana hemen olaya el attı ve yine dört ayak üstüne düştü mustafa...
alex ne yapsın..herkes aşkına karşı...herkesten bi laf duyuyor...yada tokat yiyor...işinden atılıyor...
ağlamasını bende istemem ama insan eli kolu bağlandığı zaman yapacağı tek şey ağlamak...yada vurdumduymaz davranmaktır...alex te zarifeye duyduğu aşka vurdumduymaz davranamıyor...zarife de alexin zaafı..ne yapsın çocuk...
bide alex ana babasız büyümüş..sevgiye aç biri...zarife sevgisi onda belkide tüm boşlukları doldurdu..vazgeçemiyor..eldede edemiyor....
karekter olarak alexin karekterinin çok sağlam olduğunu hepimiz biliyoruz...dövüşmek istediğindede neler yapabileceğinide biliyoruz...
teyy Vahide'de sahnelere girsin mi girmesin mi şaştı
sürekli farklı şeyler istiyorsunuz kızcağızdan
bu sefer uslu uslu oturdu işte
hem o dere kenarında bu konudaki görevini yapmıştı:img-wink:
Can yiğenim, Vahide gerekli gereksiz her olaya maydanoz
olmasın isteym olmay....Her yerden Vahide çıkay....sonra olması gerektiği yerde olmay...alıştım artık, gözüm aradı oralarda asker kızı ve tüfeğini :icon_whis
Tuğbacan, erkekler ağlamaz diye düşününlerden değilim ama Alex de artık ağlamanın ölçüsünü kaçırdı. madem ki ayrılamıyor Zarife'den, madem ki bir karar verdi, vazgeçmeyecek...o vakit daha kararlı, güçlü olsun isteym...!
Yalnız @ly'cim,uzun süredir ağlamayan Alex,bu sefer ne kararsızlık,ne de güçsüzlükten ağladı.Aslında,insanların acizliğine,zavallılığına,kışkırtılmış kinlerinin acısını savunmasız bir ağaçtan çıkarmalarına dökülmüş,simgesel yaşlardı onlar...Ben bu sefer çok yerinde kullanıldığını düşünüyorum.
Mr.ve Mrs.Karakalpaklı her yerden çıkmalılar.Yoksa biz şaşkına döneriz.Malum;alışkanlık!:img-wink:
mustafa ramiz babaya vahideyle birbirlerini sevdiklerini söylediğinde olumsuz cevap alınca nasılda yıkıldı...eeeeee onun imdadına yetişen çok...fatma ana hemen olaya el attı ve yine dört ayak üstüne düştü mustafa...
alex ne yapsın..herkes aşkına karşı...herkesten bi laf duyuyor...yada tokat yiyor...işinden atılıyor...
ağlamasını bende istemem ama insan eli kolu bağlandığı zaman yapacağı tek şey ağlamak...yada vurdumduymaz davranmaktır...alex te zarifeye duyduğu aşka vurdumduymaz davranamıyor...zarife de alexin zaafı..ne yapsın çocuk...
bide alex ana babasız büyümüş..sevgiye aç biri...zarife sevgisi onda belkide tüm boşlukları doldurdu..vazgeçemiyor..eldede edemiyor....
karekter olarak alexin karekterinin çok sağlam olduğunu hepimiz biliyoruz...dövüşmek istediğindede neler yapabileceğinide biliyoruz...
belki ama söyle bisey var...
dizinin basindaki alexle bu alexin alakasi bile yok...
yani eski alex attirmayin makedonun kafasini der dalardi ama bu alexin gözlerinde bitip tükenemeyen bir gözyasi var...
baslarda insan diyorki ay yazik sevdiginden ayrildi...ama bi süre sonra o gözyaslari kabak tadi veriyor...
mustafa dedin yikildi...dogru...oda sonucta bir insan...dizinin bazi kisimlarinda bi kahraman olsada oda bir insan ve üzülebilir...
ama alex hep agliyor...
tmm benimde olmustur cok üzüldügüm anlar bende aglayip isyan etmisimdir...
ama bi kac gün icinde aglamaktan vazgecmisimdir...
yani üzülsemde artik disa vurmam cünkü sürekli aglamakda bi yerden sonra rahatlamanin yardimcisi degildir...
diyorsunki anasiz babasiz büpyüdü tek siginagi zarifesi...
ama zarife alexi sadece 1 kez pesinden kosturdu onunda bedelini zavallim agir ödedi...alex zarifenin pesinden kossaydi, zarife ona yapmadigini birakmasaydida oturur aglardi heralde...
yani söyle bir seyde var mustafada hic tanimadigi insanlarin yaninda 0 dan basladi...ama ben mustafayi bbi kez olsun aglarken görmedim...yani vahidenin mustafaya yaptiklarinda bizim gönlümüz dayanmadi ama mustafa belli etmedi giki cikmadi...ama söyle biseyde var mustafa istedigi zaman vahidenin hakkindan gelebilecek bi tip yani agzinin payini verebilecek...
alexin kimse destekcisi degil cünkü insanlar onun askini bir hata olarak görüyor...
1 tek kisi disinda oda mustafa...yani mustafa onlar birlessin görüssün diye vahideden neler cekti...
alex aslinda o kadar iyi birisiki...yani müslüman olsa o koskoca pürsicanda alexden iyi damat olacak kimse yoktur...mustafa, dilaver vede ahmet ekremi tenzih ederim
...
belki ama söyle bisey var...
dizinin basindaki alexle bu alexin alakasi bile yok...
yani eski alex attirmayin makedonun kafasini der dalardi ama bu alexin gözlerinde bitip tükenemeyen bir gözyasi var......
dizinin başındaki alex aşık alex yada dışlanan alex değildi...
son sahnede neden sessiz kaldığınımı ima etmeye çalıştınız bilmem...o kalabalıkta attırmayın makedonun kafasını diyeydi o zaman ikiside ordan ölü çıkardı...zarife olmasaydı yanında o zaman o kafa nasıl atardı sen bile şaşardın...
baslarda insan diyorki ay yazik sevdiginden ayrildi...ama bi süre sonra o gözyaslari kabak tadi veriyor......
ne yapsın çocuk..derdini kimle paylaşsın...oda anca gözyaşlarıyla kendini ifade ediyor..iyide ediyor..ağlarsa ağlasın kime ne ...istemeyen kafasını çeviriverir......
mustafa dedin yikildi...dogru...oda sonucta bir insan...dizinin bazi kisimlarinda bi kahraman olsada oda bir insan ve üzülebilir...
ama alex hep agliyor...
tmm benimde olmustur cok üzüldügüm anlar bende aglayip isyan etmisimdir...
ama bi kac gün icinde aglamaktan vazgecmisimdir...
yani üzülsemde artik disa vurmam cünkü sürekli aglamakda bi yerden sonra rahatlamanin yardimcisi degildir......
mustafa için çabalayan o kadar çok kişi varki...
eve kaçak aranmaya gelir..mustafa susar fatma ana ramiz baba konuşur...savunur...
istanbuldan mustafayı tanıyan biri getirtilir...oda arkadaşı muzaffer olduğu meydana çıkar...yani mustafayı bu sefer arkadaşı korumuştur...
alex şahit olarak getirtilir...aşık alex zarifeyi düşünerek yalan sülemek zorunda kalır..mustafayı yine koruyan kollayan biri çıkar...
hapse düşerler..agup efendiyi karşısına çıkartırlar..mustafa suspus sadece bakar..onun yerine ramiz baba ve alex devreye girer...
cezmi komutanla dilaver sürekli mustafa yüzünden karşıkarşıya gelir...
EDİT:
vahideyle evlenmek ister..ramiz babayla konuşurken arkasına meryem,hatice,dilaveri destek olarak alır...ramiz baba bu sevgiye karşı çıkar..devreye fatma ana girer...te ramizi ikna ettiği yetmiyor gibi getireceği şekere kadar yardımcı olur...
kız istemeye gidecektir..giyeceği kıyafetleride cabbar efendi düşünür...
kafa kağıdınıda ahmet ekrem ayarlar...
eeeeeeeeeeee mustafa ne diye ağlasınki..bence göbek bile atmalı..gurbet ellerden kaçak ölüm emriyle geldiği yerde etrafında kalkan görevi bi ordu insan var...
EDİT:
Vahideyle öpüşürlerken bedia hanım gördü...onu bile susturdu..bedia hanım dilini tuttu...
aynı bedia hanım alex ile zarifeyi konuşurlarken gördü...duymayan kalmadı...
mustafaya düşünecek bişeyde kalmadı..
diyorsunki anasiz babasiz büpyüdü tek siginagi zarifesi...
ama zarife alexi sadece 1 kez pesinden kosturdu onunda bedelini zavallim agir ödedi...alex zarifenin pesinden kossaydi, zarife ona yapmadigini birakmasaydida oturur aglardi heralde.........
vahideyle aralarındaki sürtüşme ikisininde inatçılığından kaynaklanıyor...alex zarifeyi görmek için ne zorluklara katlanıyor...mustafa elini sallasa mutlaka vahideye çarpacak kadar yakınlardı...
alex evlenemediği için ağlamadıki... başkasıyla evlendirilmeye mecbur bırakıldığı için ağladı...
yani söyle bir seyde var mustafada hic tanimadigi insanlarin yaninda 0 dan basladi...ama ben mustafayi bbi kez olsun aglarken görmedim...yani vahidenin mustafaya yaptiklarinda bizim gönlümüz dayanmadi ama mustafa belli etmedi giki cikmadi...ama söyle biseyde var mustafa istedigi zaman vahidenin hakkindan gelebilecek bi tip yani agzinin payini verebilecek.........iyikide tanımadığı yere geldi mustafa..bide tanıdığı yere gitseydi nolurdu bilemem...
ramiz baba fatma ana ona hep arka çıktı...
koskoca kaymakam ve binbaşı ahmet onun tüm sorunlarına destek çıkıyor...daha ne olacaktı...
alexin kimse destekcisi degil cünkü insanlar onun askini bir hata olarak görüyor...
1 tek kisi disinda oda mustafa...yani mustafa onlar birlessin görüssün diye vahideden neler cekti......insanlar bu aşkı hata olarak gördüğü için zaten çocuk çaresizlik içinde kaldı...
mustafa alexe destek oluyor...onların arasındaki arkadaşlık benim çok hoşuma gidiyor...alex te yalan söylemeyen alex iken mustafayı kurtarabilmek için hapiste cezmi komutanla karşı karşıya geldi..
ben mustafa ve alexin aralarındaki bu arkadaşlığın ömür boyu sürmesini isterim...bi zaman sonrada bacanak olurlar inşallah
mustafa alex ile zarife görüşsün diye vahideden neler çektiki demişin ..hayret bişey..biz ayrı dizilerimi izliyoruz...bi kez vahideye alex gidiyor diye zarifeyi alex lere götürmesini istedi...birde buluşma ayarladı..te o ka...
alex aslinda o kadar iyi birisiki...yani müslüman olsa o koskoca pürsicanda alexden iyi damat olacak kimse yoktur...mustafa, dilaver vede ahmet ekremi tenzih ederim
...
alex müslüman olmadanda çok iyi bir damat olur..yeterki evlenmelerine izin verilsin...ayrıca mustafayada çok iyi bir dost olur...bacanak olur..ahmet ekremede bi kız olsaydı oda o aileye katılsaydı çok iyi olurdu...dilaverde meryemle evlenirse ramiz baba etrafına bu yiğitleride aldımıydı te kimse ona yan gözle bakamaz :)))
mavigece07 22-03-08, 19:09 mustafa için çabalayan o kadar çok kişi varki...eve kaçak aranmaya gelir..mustafa susar fatma ana ramiz baba konuşur...savunur...
istanbuldan mustafayı tanıyan biri getirtilir...oda arkadaşı muzaffer olduğu meydana çıkar...yani mustafayı bu sefer arkadaşı korumuştur...
alex şahit olarak getirtilir...aşık alex zarifeyi düşünerek yalan sülemek zorunda kalır..mustafayı yine koruyan kollayan biri çıkar...
hapse düşerler..agup efendiyi karşısına çıkartırlar..mustafa suspus sadece bakar..onun yerine ramiz baba ve alex devreye girer...
cezmi komutanla dilaver sürekli mustafa yüzünden karşıkarşıya gelir...
EDİT:
vahideyle evlenmek ister..ramiz babayla konuşurken arkasına meryem,hatice,dilaveri destek olarak alır...ramiz baba bu sevgiye karşı çıkar..devreye fatma ana girer...te ramizi ikna ettiği yetmiyor gibi getireceği şekere kadar yardımcı olur...
kız istemeye gidecektir..giyeceği kıyafetleride cabbar efendi düşünür...
kafa kağıdınıda ahmet ekrem ayarlar...
eeeeeeeeeeee mustafa ne diye ağlasınki..bence göbek bile atmalı..gurbet ellerden kaçak ölüm emriyle geldiği yerde etrafında kalkan görevi bi ordu insan var...
mustafaya düşünecek bişeyde kalmadı..tühhhhhhhhhhhh
canım mustafa konusunda sana katılmıyorum..mustafaya herkes destek çıktı çıkmasınada mustafa da 25 bölüm boyunca armut toplamadı heralde :D ...adam tıbbiyeliliğinden dolayı ,aile üyelerinin hemen hemen hepsine yardımcı oldu ..
eminenin kolu çıktı mustafa koş , baytar dede kalp krizi geçirdi mustafa koş , vahide omuzundan vuruldu mustafa koş , zarifenin kulağı darbe aldı mustafa koş , ramiz baba fenalaştı mustafa koş , asanı arı soktu mustafa koş , köy baskınları oldu karakalpaklı koş... ..yaf şimdiden yazmaktan yoruldum açıkçası :) ...yani mustafanın iyiliklerini de göz ardı etmemek lazım bence :img-wink:
ben alex rolünü seviyorum...Ertan Sabana yakışıyo :img-yes:..ama artık alex ve zarife umarım en kısa zamanda üzgün moddan çıkarlar..bir de alex saçlarını kestirsin isteyim :icon_whis...birinci bölümdeki gibi :img-wink:
takdir ettim killer kardeşim seni :happy0064 nihayet karakterler arasındaki uçurumu, senaryo bağdaşmazlığını sen de farkettin.
mustafayı sonsuz, uçsuz bucaksız gücünden insani boyutlara indirgeyip, alexe de mustafadan kalan bakiyeyi eklersek, ikisi de daha normal olabilirler diye tahmin ediyorum.
formule edecek olursak...
insan + sonsuz n + m = mustafa
insan + sonsuz m - n = alex
n= insanlığa karşı duyulan yardımseverlik, sorumluluk, vicdan, sevgi, bir de kahramalık (karakalpaklı kostümünün kattığı güçleri hiç söylemiyorum)
m= sadece sevdiğine karşı duyulan sorumluluk vs.
olması gerekense:
mustafa - sonsuz n/2 -insan - m= sonsuz n/2
alex + (mustafa - sonsuz n/2 -insan - m)= ideal insan
alex + sonsuz n/2= ideal insan (olması gereken-normal)
:img-hyste
edit: sonsuz ikiye bölünmez matemtiksel olarak ama ben hayal gücümün aldığı ölçüde mustafanın mükemmelliğini kafamda maddeselleştirip, sonsuzu somut düşündüm.
canım mustafa konusunda sana katılmıyorum..mustafaya herkes destek çıktı çıkmasınada mustafa da 25 bölüm boyunca armut toplamadı heralde :D ...adam tıbbiyeliliğinden dolayı ,aile üyelerinin hemen hemen hepsine yardımcı oldu ..
eminenin kolu çıktı mustafa koş , baytar dede kalp krizi geçirdi mustafa koş , vahide omuzundan vuruldu mustafa koş , zarifenin kulağı darbe aldı mustafa koş , ramiz baba fenalaştı mustafa koş , asanı arı soktu mustafa koş , köy baskınları oldu karakalpaklı koş... ..yaf şimdiden yazmaktan yoruldum açıkçası :) ...yani mustafanın iyiliklerini de göz ardı etmemek lazım bence :img-wink:
ben alex rolünü seviyorum...Ertan Sabana yakışıyo :img-yes:..ama artık alex ve zarife umarım en kısa zamanda üzgün moddan çıkarlar..bir de alex saçlarını kestirsin isteyim :icon_whis...birinci bölümdeki gibi :img-wink: o kadarda yapsın artık....bide yan gelip yatsaydı bari...
hasanı arı sokmuş dediklerinde...aaaaaaaaaaa ülemiii..ölmüşmü..ölmediyse bişiy yok demektir mi diyecekti...
emine düşüp kolunu çıkartınca bişey yok bişey ..kalk mı diyeydi...
dip not: mustafayı severim...ama mustafa ve alex kıyaslamasında alexi güçsüz aciz zır zır ağlıyor şeklinde gösterilmesinide istemem..
herkese iyi akşamlar...
mavigece07 22-03-08, 19:26 o kadarda yapsın artık....bide yan gelip yatsaydı bari...
hasanı arı sokmuş dediklerinde...aaaaaaaaaaa ülemiii..ölmüşmü..ölmediyse bişiy yok demektir mi diyecekti...
emine düşüp kolunu çıkartınca bişey yok bişey ..kalk mı diyeydi...
hayır anlatmak istediğim o kadarcık yardımlarının karşılığında aileden o kadarcık destek görmesi normal demek istiyorum..:img-wink:
diğer mesajda mustafa için çabalayan çok demişsiniz ya... o da aile için çabaladı ve bunun karşılığını görüyo :)
ya yine bravo yani bu fragmanı hazırlayanlara..
gene kafamı süper bi şekilde karıştırmayı başardı yanii..
hiç bişi anlamadım neler oluoo.._???
hayır anlatmak istediğim o kadarcık yardımlarının karşılığında aileden o kadarcık destek görmesi normal demek istiyorum..:img-wink:
diğer mesajda mustafa için çabalayan çok demişsiniz ya... o da aile için çabaladı ve bunun karşılığını görüyo :)bence tam tersi... herşeyi göze alıp onu evine alan onu koruyan kollayan aileye münnet borcu..yada insanlık görevi diyelim...
o kadarcık mı....daha ne olacaktı...insanlar ölümü göze alıyor....(kaçağı evinde saklayan kişide asılacak denmişti)
yada mustafanın karekterinin iyi bir karekter olmasından...
mavigece07 22-03-08, 19:46 bence tam tersi... herşeyi göze alıp onu evine alan onu koruyan kollayan aileye münnet borcu..yada insanlık görevi diyelim...
o kadarcık mı....daha ne olacaktı...insanlar ölümü göze alıyor....(kaçağı evinde saklayan kişide asılacak denmişti)
yada mustafanın karekterinin iyi bir karekter olmasından...
iyi de o zaman sorun ne onu anlamadım :D.. mustafanın aileye zaten iyilik yapmak mecburiyetinde olması mı ? yoksa ailede herkesin mustafaya destek çıkması mı ?..mustafa karakterini Ertan Saban oynasa yine aynı şeyler yaşanmayacakmıydı :icon_whis ...anladığım kadarıyla fikir birliği içerisindeyiz ama diyorsun ki alex sadece acıların çocuğunu oynamasın o da birilerine yardım etsin ...
yani alexin sadece aşk adamı olmaması gerektiği düşüncesine aynen katılıyorum...muallimlik karakteri ön ğplana çıkar ilk fırsatta umarım...tabi bu senaristimize bağlı :)
Yeni fragman geldi...Offf!!!Sondan başlıyayım.Zarife'yi bir açık alana getirdiler.Sanırım karar verilmiş...Ramiz ağlıyordu...Abdül,Vahide'ye"Her şey senin elinde" dedi,tam beklediğim gibi!.Alex insanların acımasızlığını anlattı...Mustafa ve Vahide'de tutuklu,mapustalar!Ve bazı katliam görüntüleri elbet!
yeni fragman çıktı..
alex kendim için değil onun için korktum..sizin taşlarınızdan sopalarınızdan korktum diyor..dimitri ifade vermiş..alex vurmaya kalkıyor..engel oluyorlar..
sonra zarife babasına yalan söylüyor baba yemin ederim diyor..bunuda yine dimitrinin söylediklerinin sonunda diyor sanırım
bu arada vahidede zarifeyle hapiste..içeri abdül giriyor..kardeşini kurtarmak senin elinde vahide diyor..
en sonunda zarifeyi kaymakamlık binasının önüne çıkartıyorlar..sanırım kırbaç cezası var...
zarifeyi meydana çıkarmaları hayra alamet değil. zaten kadı efendinin ifadesinden de hayırlı bir karar veriyor gibi değil. şükürler olsun ki vahide var:) kadıya madıya lüzum yok...ahmet ekrem kilit karakter, ama mustafanın kahramanlık dozajı azaltılıp ahmet ekreminki yükseltilir mi bilmem...
iyi de o zaman sorun ne onu anlamadım :D.. mustafanın aileye zaten iyilik yapmak mecburiyetinde olması mı ? yoksa ailede herkesin mustafaya destek çıkması mı ?..mustafa karakterini Ertan Saban oynasa yine aynı şeyler yaşanmayacakmıydı :icon_whis ...anladığım kadarıyla fikir birliği içerisindeyiz ama diyorsun ki alex sadece acıların çocuğunu oynamasın o da birilerine yardım etsin ...
yani alexin sadece aşk adamı olmaması gerektiği düşüncesine aynen katılıyorum...muallimlik karakteri ön ğplana çıkar ilk fırsatta umarım...tabi bu senaristimize bağlı :)iyide bende sizin sorununuzu anlamadım..ben killerin söylediği alex tarifine ve mustafa ile ilgili yazılarına cevap yazdım...madem fikir birliği içindeyiz...no problem...
takdir ettim killer kardeşim seni :happy0064 nihayet karakterler arasındaki uçurumu, senaryo bağdaşmazlığını sen de farkettin.
mustafayı sonsuz, uçsuz bucaksız gücünden insani boyutlara indirgeyip, alexe de mustafadan kalan bakiyeyi eklersek, ikisi de daha normal olabilirler diye tahmin ediyorum.
n= insanlığa karşı duyulan yardımseverlik, sorumluluk, vicdan, sevgi, bir de kahramalık (karakalpaklı kostümünün kattığı güçleri hiç söylemiyorum)
olması gerekense:
edit: sonsuz ikiye bölünmez matemtiksel olarak ama ben hayal gücümün aldığı ölçüde mustafanın mükemmelliğini kafamda maddeselleştirip, sonsuzu somut düşündüm.
cnm ablam ya ben senin ilk iki cünlen disinda pek bisey anlamadim...
yani anladimda kafam karisti ...üfffffffff ne bilim sen matemetiksel yapmisin olayi ben cözemedim...
aslinda matematikimde cok iyidir ama nedense kafam karisti...
mustafa normal bir karakkter ... sadece karakalpakli olmasi buradaki bazi arkadaslari sen dahil rahatsiz ediyor...
cünkü diger karakterlerin bu kadar pasif olmasi nedeniyle mustafanin yaptiklari dikkat cekiyor...
yani cocuk üstüne ne bilim spiderman kiyafeti falan giymiyorki...
yani agop efendi sagolsun su siralar galiba gene pek mesgul onun icin bizimki firsattan yararlaniyor...
gercek14 arkadasim diyorsunki mustafa mecbur...aslinda hic bir mecburiyeti yok...yani istese gider dilaverle falanda yasar yani yardim etmesi mecburiyet degil...yani hekim oldugunu demezdi olur biterdi...
üstelik mustafa kendini sevdirmeyi iyi biliyor...
yani bkn. cezmi komutan o bile sevdi cocugu yani bu demekki kendini sevdirmeyi becerdi...
yani burada ona kizmak degilki bizim görevimiz ... cünkü o kimseyi üzecek bisey yapmadi...bye
cnm ablam ya ben senin ilk iki cünlen disinda pek
gercek14 arkadasim diyorsunki mustafa mecbur...aslinda hic bir mecburiyeti yok...yani istese gider dilaverle falanda yasar yani yardim etmesi mecburiyet degil...yani hekim oldugunu demezdi olur biterdi...
üstelik mustafa kendini sevdirmeyi iyi biliyor...
yani bkn. cezmi komutan o bile sevdi cocugu yani bu demekki kendini sevdirmeyi becerdi...
yani burada ona kizmak degilki bizim görevimiz ... cünkü o kimseyi üzecek bisey yapmadi...byebence yazdıklarımı bidaha oku..içinde mecbur kelimesi varmı...
minnet duygusu demek mecburiyet demek değildir...
hekim derken sanki dizide ameliyatlar peşinde koşan bi doktor gibi gösteriyonuz...hekimliği ben tek baytarı kurtardığı sahnede anladım..diğerlerini herkes yapar...bu arada kalp masajı sahnesinde uygulaması bile yanlıştı..ama bu onun suçu değil..tekniği doğru düzgün öğretmemişler...
ramiz amcam bile onun doktorluğuna güvenmedi...
cezmi komutana gelince komutanım kökten temizlik yaptı..bundada dilavere olan güveninin artması sebep oldu...dilaver valiyi dinlemeyip çetecilerin peşine düşüp kuvvetli duruşu ile cezminin bakış açısını değiştirdi...
ben mustafaya asla kızmıyorum..ama siz alex için ondan hiç bi nane olmaz demişsiniz ya...bende ona ve göğe çıkarttığınız mustafaya kendimce bakış açısı ortaya sürdüm..
te ben mustafayı severim...yaptıklarınıda saygıyla karşılarım...vede güzel kalpli birisi olduğunuda düşünüyorum...kalbinde kötülük olmadığını düşünüyorum..ama superman olarak görmüyorum...(her ne kadar senarist onu süperman olarak göstermeye çalışsada....)
olması gerekense:
Sayın Weasleys, mükemmel bir formülasyon yapmışsınız sizi tebrik ederim.
Mustafa'nın kusursuzluğunu çok iyi betimlemişsiniz.
Teşekkürler.
bitanem_61 22-03-08, 20:48 Boyun devrilsin abdül yağlı kazıklara gelesin:dito:dito aileni kurtarmak senin elinde sanki geçen bölüm namusdan bahseden o değilmiş gibi, şerefsiz ay birileri bu adamın haddini bildirsin artık, kamuş çiftelesin o suratı
Mahkemedeki şahitler zalex çiftinin arasında olanlardan bahsediyor herhalde, zarife arkaya dönüp yalan baba yok böyle bir şey diyor, vahide malum saldırıyor, hapsa atılıyor mustafada, kızkardaşlar bir yerde:img-hyste bacanaklar bir yerde:img-hyste:img-hyste
ve son zarifeyi getiriyorlar sanki kurşuna dizilşecekmiş gibi o labilirmi böyle birşey yapabilirlermi, adalet istiyorum
Of ya bastıkları köyde sabah ışıklarıyla bir kız kalkıyor her kes ölmüş of çok ufunet bu sahneler nasıl izlenecek:img-cray::img-cray:
Zalex korktum onun için korktum sopalarınızdan sizden diyor da birilerinin yumuşaya bileceğini hiç sanmam
ve son zarifeyi getiriyorlar sanki kurşuna dizilşecekmiş gibi o labilirmi böyle birşey yapabilirlermi, adalet istiyorum
Of ya bastıkları köyde sabah ışıklarıyla bir kız kalkıyor her kes ölmüş of çok ufunet bu sahneler nasıl izlenecek:img-cray::img-cray:
Zalex korktum onun için korktum sopalarınızdan sizden diyor da birilerinin yumuşaya bileceğini hiç sanmam
Fragmanı görmedim ama kırbaç cezası alıyorlar galiba, kırbaç varmış bir adamın elinde.
Gerçekten de bu sahneleri nasıl izleyeceğiz ya :img-cray:
bir erkek bu kadar ağlarmı
tartışılan bu
ne için ağladığı önemli acizliktenmi zayıflıktanmı korkudanmı
alex sadece sevgisi için ağlıyor
kimseye zarar vermeden zarifeside incinmeden
ona kavuşmak istiyor
ama olmuyor ve o çaresizlik akıtıyor yaşlarını
yoksa alex cesur dik başlı ve mert biri
mustafa gibi süper kahraman değil
ben alexi seviyorum
ve aşk için ağlayan bir adamıda zayıf olarak görmüyorum
Selamlar... Alex'i her zaman güçlü görmek istiyorum... Çünkü içimde sona dair bir umut var... Zalex'in sonunda birlikte olacağına, mutlu olacağına dair... Ama Zalex'in böyle bir umudu çok zayıf... Biraz empati yapalım... Birisini seviyorsunuz, sadece seviyorsunuz, kavuşmanızın karşısında engeller çıkıyor, birileri, siz sadece severken, sizi dövüyor... Herkes sizin sevginizi şiddetle, ölümle tehdit ediyor, sadece sevginizi değil, sevdiğiniz için sizi de yok etmek istiyor... Zaman zaman eşkiyalarla talihsiz münasabetleriniz oluyor (taciz, ölüm tehlikesi, kafaya darbe, vb.), sonra hapse atılıyorsunuz, haksız olarak zina ile suçlanıyorsunuz, ki ceza kanıtlanırsa nasıl cezalar alabileceğiniz malum... Bu kadar trajik şeyi siz yaşasaydanız ağlamaz mıydınız? Bütün bunlara neden olan yegane şey de sevgidir... Gülünmez herhalde ağlanacak hale.
bitanem_61 22-03-08, 22:02 Fragmanı görmedim ama kırbaç cezası alıyorlar galiba, kırbaç varmış bir adamın elinde.
Gerçekten de bu sahneleri nasıl izleyeceğiz ya :img-cray:
off ya kırbaç mı, şimdi bu nada şükürmü diycez, öldürmüyorlar süründürüyorlar diye, kırbaçsa bari bize bu sahneleri göstyermesinler
Mümkünse bu sahneler başlamadn birisi engellesin,dilaverle ahmet ekrem abdülün odasına boşuna girmemiş olsun, son anda bu işi birisi durdursun
şimdi mustafada kodesde karakalpaklı olamaz, vahide desen üle, belki çıkmışlardır ama ben gürmedim
Selamlar... Alex'i her zaman güçlü görmek istiyorum... Çünkü içimde sona dair bir umut var... Zalex'in sonunda birlikte olacağına, mutlu olacağına dair... Ama Zalex'in böyle bir umudu çok zayıf... Biraz empati yapalım... Birisini seviyorsunuz, sadece seviyorsunuz, kavuşmanızın karşısında engeller çıkıyor, birileri, siz sadece severken, sizi dövüyor... Herkes sizin sevginizi şiddetle, ölümle tehdit ediyor, sadece sevginizi değil, sevdiğiniz için sizi de yok etmek istiyor... Zaman zaman eşkiyalarla talihsiz münasabetleriniz oluyor (taciz, ölüm tehlikesi, kafaya darbe, vb.), sonra hapse atılıyorsunuz, haksız olarak zina ile suçlanıyorsunuz, ki ceza kanıtlanırsa nasıl cezalar alabileceğiniz malum... Bu kadar trajik şeyi siz yaşasaydanız ağlamaz mıydınız? Bütün bunlara neden olan yegane şey de sevgidir... Gülünmez herhalde ağlanacak hale.
Nil'cim çok güzel yazmışsın, çok sağol canım:img-yes: Bence de önemli olan ağlama nedeni; Alex en başından beri güçlü bir karakter olarak gösterilse de (isminin anlamının üstüne basıla basıla dizide verilmesi gibi..) en nihayetinde aşık ve aşkı sebebiyle acı çeken biri...Ağladığı zamanlar da, yalnız olduğu zaman ya da kendine mani olamayarak ağladığı zamanlar(ki bu zamanlarda da biliyoruz ki göz yaşlarını sevdiğine göstermemeye çalışıyordu)...Kısacası, bence Alex kattiyyen sürekli ağlayan ya da dayanıksız sulu gözlü bir karakter değil ve olamaz da zaten...Aşkını sonuna kadar savunan ve bu uğurda her türlü zorluğu göğüsleyebilecek kadar güçlü olan bir karakter.Şu an ki şartlara bakıldığında durum çok farklı; bi kere Zarife yanında değil ve onun acı çektiği düşüncesi içerisinde.Haliyle bu üzüntü onu daha da çok yaralıyo, sevdiği için elinden bir şey gelmemesi ne demektir, insan için ölüm sebebi bence...Birbirlerine en çok ihtiyaç duydukları bu zor zamanlarda ayrı ayrı acı çekmek, sonlarının ne olacağını bilememek...Ve istenenin de sadece mutlu olmak durumu olduğunu göz önünde bulundurursak, çok yüklenmeyin Alex'ime derim:img-fullmHerkese iyi geceler diliyorum...bye
Nil'cim çok güzel yazmışsın, çok sağol canım:img-yes: Bence de önemli olan ağlama nedeni; Alex en başından beri güçlü bir karakter olarak gösterilse de (isminin anlamının üstüne basıla basıla dizide verilmesi gibi..) en nihayetinde aşık ve aşkı sebebiyle acı çeken biri...Ağladığı zamanlar da, yalnız olduğu zaman ya da kendine mani olamayarak ağladığı zamanlar(ki bu zamanlarda da biliyoruz ki göz yaşlarını sevdiğine göstermemeye çalışıyordu)...Kısacası, bence Alex kattiyyen sürekli ağlayan ya da dayanıksız sulu gözlü bir karakter değil ve olamaz da zaten...Aşkını sonuna kadar savunan ve bu uğurda her türlü zorluğu göğüsleyebilecek kadar güçlü olan bir karakter.Şu an ki şartlara bakıldığında durum çok farklı; bi kere Zarife yanında değil ve onun acı çektiği düşüncesi içerisinde.Haliyle bu üzüntü onu daha da çok yaralıyo, sevdiği için elinden bir şey gelmemesi ne demektir, insan için ölüm sebebi bence...Birbirlerine en çok ihtiyaç duydukları bu zor zamanlarda ayrı ayrı acı çekmek, sonlarının ne olacağını bilememek...Ve istenenin de sadece mutlu olmak durumu olduğunu göz önünde bulundurursak, çok yüklenmeyin Alex'ime derim:img-fullmHerkese iyi geceler diliyorum...bye
ben de tam senin gibi düşünüyorum. Aleksin zayıf ya da sulugöz olduğunu söylemek zor bence
Zarifeyle ilk tanıştığı anda bile çok cesurdu ve de hep öyle oldu. Ağladığı zamanlar ya yalnızdı, ya soğuk bir mezar taşına sarılmıştı ya da sevdiğinin gözlerinin içine baka baka gitmek zorundaydı başkasıyla evlenmek zorundaydı ve tm bunları Zarifeye zarar gelmesin diye yaptı
şimdi yine ağlıyor çünkü en çok korktuğu şey başına geldi Zarife tehlikede ve elinden hçbirşey gelmiyor üstelik bir hücrede başlarına gelebilecekleri düşünüyor Zarifenin ailesinin dedesinin başına gelebilecekler
bence bu zayıflık değil büyüklüktür
ben de tam senin gibi düşünüyorum. Aleksin zayıf ya da sulugöz olduğunu söylemek zor bence
Zarifeyle ilk tanıştığı anda bile çok cesurdu ve de hep öyle oldu. Ağladığı zamanlar ya yalnızdı, ya soğuk bir mezar taşına sarılmıştı ya da sevdiğinin gözlerinin içine baka baka gitmek zorundaydı başkasıyla evlenmek zorundaydı ve tm bunları Zarifeye zarar gelmesin diye yaptı
şimdi yine ağlıyor çünkü en çok korktuğu şey başına geldi Zarife tehlikede ve elinden hçbirşey gelmiyor üstelik bir hücrede başlarına gelebilecekleri düşünüyor Zarifenin ailesinin dedesinin başına gelebilecekler
bence bu zayıflık değil büyüklüktür
Kesinlikle...Olacakların ne kaa kötü olduğunu bilen insanlar bunlar, o zamanın şartlarının, gerekliliklerinin farkında olan ama her şeye rağmen aşkları yüzünden acı çeken insanlar.Yalnızlığın, ayrılığın, çaresizliğin ortasında umutlu olmak adına ellerinden bir şey gelmediğine inanmak istemeyen bir insandan bahsediyoruz...Zarife'siz yapamayacağını düşünürken, yanında olmasını en çok istediği bu zamanda Zarife'nin yanında olamayan bir Alex'ten bahsediyoruz.Bilmeyim doğru mu düşiniyim ama ben Alex'e hiç kıyamayim:img-blush
ikinci fragmanı da izledikten sonra yazacak,yorumlayacak mecalim kalmadı.her bölüm bitiminde gelecek bölüm cok acı olacak diyorum ama sonu gelmiyor,gelmeyecek de sanırım..
bu arada fragmanlarda baytar dedemi ayakta mı gördüm yoksa düşünmekten beynim bana oyun mu oynayı..
agzına saglık arkadaşım....
foruma biraz uzak kaldım..birkaç mesaj okuyup çıkıyordum sadece... şimdi aleksimizin aglamasına neden takıldı,neden anlamsız gelemye başladı ve neden insanları sıktı anlamadım....
aleks hala acı çekiyor ve her acı çeken insan gibi normal bir davranışta bulunuyor...bu acılarının içinde en önemlisi de sevdigine de zarar verdigini düşünüyor ve ondan özür bile diliyorken neden aleksin aglamasına taktık
ve
aglamanın bu kadar yakıştıgı ikinci erkek...ve bu bu kaa güzel aşık ikinci erkek...ve bu ka güzel bakan ikinci erkek....(birinci imzamada :icon_whis )
bu dizi aleminde de ben hep imkansız aşklara vuruluyorum iyimi :icon_sorr
not:yinemi karakterler arasında çekişme...:img-fie:
herkesin gönlündeki aslan başkadır..ve benim aslanım da herkesin aslanını döver :icon_shad :img-hyste (avatarıma bakınız,sözüm mamba dan dışarı ):img-wink:
ben mustafaya asla kızmıyorum..ama siz alex için ondan hiç bi nane olmaz demişsiniz ya...bende ona ve göğe çıkarttığınız mustafaya kendimce bakış açısı ortaya sürdüm..
te ben mustafayı severim...yaptıklarınıda saygıyla karşılarım...vede güzel kalpli birisi olduğunuda düşünüyorum...kalbinde kötülük olmadığını düşünüyorum..ama superman olarak görmüyorum...(her ne kadar senarist onu süperman olarak göstermeye çalışsada....)
bende alexi severim ama sürekli aglamasi benim asabimi bozuyor...
alex karakter olarak tartisilamaz birisi, ama ben kendi adima konusum sürekli aglayan erkek sevmem, erkeklerde insandir tabiki aglayabilirler
ama sürekli aglamalari yani ayni yaprak dökümündeki neclanin her bölüm aglamasindan sonra artik gözyaslarinin sinir bozucu oldugu gibi...ayni su an menekse ile halill deki halilin her bölüm menekseden cok aglamasi gibi...
yani demek istedigim zarife canina kiydi ama alex kadar aglamadi...yani ben senarist olsam alex gibi mükemmel bir karaktere o kadar güzel senaryolar yazarimki...
alex karakteri o kadar iyiki bu kadar pasif kalip, sadece ask adami olmasi , onun icin dünyanin ask etrafinda dönmesi beni alex karakterinden sogutuyor...
demek istedigim bu...yani nane derkendeki amacta buydu...:icon_whis
ben alexin karakterini isterseniz eski yorumlarada bakabilirsiniz hic bir zaman kötü olarak anmamisimdir cünkü o öyle bir tip degill...:img-blush
yani buradaki herkesin dedigi gibi saclarini kestirse , gözlerinden o yaslar gitse, o sürekli olan kizarikliklar...yani o zaman en azindan herkese gösterebilir askimin ardindayim yikilmadim ayaktayim gibisine...:img-wink:
mustafaya birakin demesindeki benim canimi sikan suydu mustafa biraksin alex kendi görsün hesabini...bende o yorumumda aslinda herkesin dediginden fazlasini demedim ama sadece biraz daha hiddetli bir sekilde söyledigim icin senin sinirini bozmus olabilir...
mustafa kimsenin önüne atlayip dur ben bu dizinin süper kahramaniyim, ben cezasini vermeliyim demiyorki...
alex öylesine passif bir karakteri oynuyorki dizide (altini ciziyorum dizi genelinde, yani hapiseteki durumlar falan haric) is mecburen mustafaya kaliyor...simdi bide hapis kirbac falan ben dahada yikilmis bir alex yerine dahada güclü bir alex görmeyi tercih ederim:img-yes:
bende alexi severim ama sürekli aglamasi benim asabimi bozuyor...
alex karakter olarak tartisilamaz birisi, ama ben kendi adima konusum sürekli aglayan erkek sevmem, erkeklerde insandir tabiki aglayabilirler
ama sürekli aglamalari yani ayni yaprak dökümündeki neclanin her bölüm aglamasindan sonra artik gözyaslarinin sinir bozucu oldugu gibi...ayni su an menekse ile halill deki halilin her bölüm menekseden cok aglamasi gibi...
yani demek istedigim zarife canina kiydi ama alex kadar aglamadi...yani ben senarist olsam alex gibi mükemmel bir karaktere o kadar güzel senaryolar yazarimki...
alex karakteri o kadar iyiki bu kadar pasif kalip, sadece ask adami olmasi , onun icin dünyanin ask etrafinda dönmesi beni alex karakterinden sogutuyor...
demek istedigim bu...yani nane derkendeki amacta buydu...:icon_whis
ben alexin karakterini isterseniz eski yorumlarada bakabilirsiniz hic bir zaman kötü olarak anmamisimdir cünkü o öyle bir tip degill...:img-blush
yani buradaki herkesin dedigi gibi saclarini kestirse , gözlerinden o yaslar gitse, o sürekli olan kizarikliklar...yani o zaman en azindan herkese gösterebilir askimin ardindayim yikilmadim ayaktayim gibisine...:img-wink:
mustafaya birakin demesindeki benim canimi sikan suydu mustafa biraksin alex kendi görsün hesabini...bende o yorumumda aslinda herkesin dediginden fazlasini demedim ama sadece biraz daha hiddetli bir sekilde söyledigim icin senin sinirini bozmus olabilir...
mustafa kimsenin önüne atlayip dur ben bu dizinin süper kahramaniyim, ben cezasini vermeliyim demiyorki...
alex öylesine passif bir karakteri oynuyorki dizide (altini ciziyorum dizi genelinde, yani hapiseteki durumlar falan haric) is mecburen mustafaya kaliyor...simdi bide hapis kirbac falan ben dahada yikilmis bir alex yerine dahada güclü bir alex görmeyi tercih ederim:img-yes:
Verdiğin örnek can alıcı gerçekten; o dizilerde bahsedilen karakterler hakkten durumu abartmış durumdalar...Ama Alex'e genel itibariyle baktığımız zaman bu kaa da ağlamıyor gibi geldi bana:img-fullmAlex'in aciz gösterilmesi benim de asla hiç istemediğim bir şey, neden üle bir hale sokulsun ki bu kaa süper bi karakter?Alex'in pasifliği de din farkı nedeniyle midir, yoksa aşkın imkansızlığının çaresizliği nedeniyle midir, yoksa hiç olmadı senaristlerimizin Alex karakterinden sıkılmış olmaları ihtimaliyle Alex'i bu hale sokmaları nedeniyle midir Alex'teki bu pasiflik dizide kendini hissettiriyo:icon_whisBen özellikle bu ufunet sahneleri bitsin diye bekleyim, bakalım o zaman da Alex büle mi devam edecek:bilmim
Önümüzdeki bölümün nerede biteceği bence belli. Tahminim Zalex meydana çıkacak, Abdül Vahide'ye "herşey sana bağlı" diyecek, kamera Vahide'ye zoom ve son...
Abdül bu teklifi Zalex meydana çıkmadan önce de yapmış görünüyor, acaba Vahide kimseye söyledi mi Abdül'ün onu taciz ettiğini... Eğer söylediyse Abdül gözüme pek canlı gözüktü... Abdül rahatta olduğuna göre, Vahide kimseye söylememiş demektir, ve bu bence çok yanlış bir karar olmuş olur.
Bir de nasıl bir sistemdir bu, ceza veriliyor da affetme yetkisi kaymakamda mıdır? Kadı karar verince kaymakam bu kararı kendi keyfince kaldırabilir mi?
Eğer Zalex kırbaç yiyecekse, ve yememesi Vahide'nin Abdül pisinin yaptığı teklifi kabul etmesine bağlıysa, kırbacı yesinler derim ben. Hiç değilse birkaç kere acır sırtları, sonra iyileşir... Alışıktır onlar yaralara... Ama Vahide'nin yarası ömür boyu sürer... Böyle birşey olacağından değil ya, senaristlerimizin böyle bir şeye izin vereceğine inanmam ben.
fragmani izledim...mustafam:):):):D:D:D ne kaa güzel indirdi o yumruki...:D:D
bayildim...dimitri bunun kac katini halediyor, ama neyse...
sizin sözünüzü tutacam bu isi alexe birakacam bakalim dimitri nereleri basip kimlere ne zarar verdikten sonra alexin dimitriyle görülecek bir hesabi oldugu aklina gelir;);)
Önümüzdeki bölümün nerede biteceği bence belli. Tahminim Zalex meydana çıkacak, Abdül Vahide'ye "herşey sana bağlı" diyecek, kamera Vahide'ye zoom ve son...
Abdül bu teklifi Zalex meydana çıkmadan önce de yapmış görünüyor, acaba Vahide kimseye söyledi mi Abdül'ün onu taciz ettiğini... Eğer söylediyse Abdül gözüme pek canlı gözüktü... Abdül rahatta olduğuna göre, Vahide kimseye söylememiş demektir, ve bu bence çok yanlış bir karar olmuş olur.
Bir de nasıl bir sistemdir bu, ceza veriliyor da affetme yetkisi kaymakamda mıdır? Kadı karar verince kaymakam bu kararı kendi keyfince kaldırabilir mi?
Eğer Zalex kırbaç yiyecekse, ve yememesi Vahide'nin Abdül pisinin yaptığı teklifi kabul etmesine bağlıysa, kırbacı yesinler derim ben. Hiç değilse birkaç kere acır sırtları, sonra iyileşir... Alışıktır onlar yaralara... Ama Vahide'nin yarası ömür boyu sürer... Böyle birşey olacağından değil ya, senaristlerimizin böyle bir şeye izin vereceğine inanmam ben.
Nil'cim ben hala bu 2.fragmanı izlemediğimden kırbaş sahnelerine de denk gelemedim haliyle:icon_sorrAma eğer dediğin gibi Vahide'yle ilgili böyle bir durum söz konusu olursa ve bu nedenle de olay engellenmeye kalkışılırsa ben de pes derim, bıraksınlar Zalex acı çeksin...Hiç değilse onurlu bir durum!
Kesinlikle haklısınız. Daha önce de defalarca anlattım. Abdüş'ün yalancı şahit ayarlamak dışında Kadı'yı etkilemesi mantık hatası. Kadıların atanması ve görevlerinin belirlenmesi çok ciddi kurallar ile sabittir Osmanlı Devleti'nde. Bence Abdüş fırsattan istifade etmeye çalışıyor, diğerlerini korkutarak istediğini elde etmeye çalışıyor, Zarife'nin kaderinin kendi ellerinde olmadığını bildiği halde öyle imiş gibi gösterek bizimkilerin cahilliğinden faydalanmak istiyor. Kadı'ya mülki amir karışamaz diye biliyorum ben. Dilaver bu tarz konulara hakimdir, onun araya girmesi lazım. Yine de bu konuyu araştıracağım. Daha önce de söylediğim gibi Abdüş'ün her kafasına estiğini yapması çok saçma oluyor, bu Osmanlı Devlet Sistemi'ne ve sahip olduğu hiyerarşiye tamemen ters.
Bence final Vahide zoom ile bitmez. Abdüş zindana gelip bu teklifi yapıyor eğer fragmanda yine o sahneye başka ses koyup ters köse yapmadılar ise. Bu durumda Zarife de duyacaktır bu teklifi. Bu sebeple ablasının büle birşey yapmamasını sağlayacaktır. Vahide bence babasına verdiği sözden dönüp Abdül'ü öldürmeyi kafasına koyacak gibi bundan sonra. Kabul etme durumu da olabilir ama mutlaka araya giren olur, engellenir. Eğer Vahide bunu kabul etmek zorunda kalırsa ve kabul ederse Zalex bu acının üstüne nasıl bir mutluluk kurabilir ki? Namus söz konusu, Olmaz üle şey.
Bence bütün bu olanlardan birşey çıkmayacak. Araya girilecek, Vahide'nin büle birşey yapmaması engellenecek ya da Vahide zaten Abdül'e olan öfkesinden gözü dönmüş bir şekilde onu öldürmenin planlarını yapacak. Sonra mahkemede karar verilecek, ikisine de kırbaç cezası. Meydana çıkarılacaklar, tam ceza uygulanacak iken Ramiz ile Fatma'ya zoom ve dizi biter. Arkadan acıklı bir türkü, ya "Çıkayım Gideyim Urumeline" ya da "Çalın Davulları" ya da sürpriz yeni bir ezgi. Kısmeeetttt
ya arkadaslar fragmani iki arkadasin gönderdikleri siteden izledim...onlara tekrar tskler:)
bi fena oldim...
mustafa- alex bi hapiste
zarife- vahidede beraber digerinde...
dimitriler belli oldi yalanci sahitlik etmis...
kesin abdülle anlasmislardir...o yalan süler oda onlari birakir...
makedonun kafasi atti soninda...ohhhh be ben rahatladim...:):)
mustafa onu sakinlestiren oldi bu defa...
bence demeli bende yedek kalpak var onida sana verem beraber kurtaralim memleketimizi:):)
abdüs kesin teklifi mapusda yapti...sonrada vahideyi serbest birakirken teklifini tekrarladi...
insallah bu teklifi mustafam duyar...
offfffff bittin o zaman abdül bittin sen...
umarim vahide söylemesi zorda olsa bunu sözlüsü sayilan sevdigine söyler.:):):)
ben mustafaya kötü bir karekter demedim...
yada hakkında hakaret bazında söz söylemedim..
sadece sizin dediğiniz gibi mustafayı göğe çıkartmam ...
birini göğe çıkartırken diğer karekterede ondan bişey olmaz demedim..sen kimsinki bi insana bişey olmaz diyebiliyorsun...
alex muallim olmuş ve tek başına mücadele vermiş..
bi aşka tutulmuş vede bu aşk onu istemediği şeylere sürükledi...
oda zarifesiyle engellere takılmasaydı yada aşık olmasaydı yada aşık olduğu kızı görebilmek için dayak ve kötü olaylara varan olaylar yaşamayaydı onunda yapacağı çok şeyler vardı...
alex ile zarife aynı evde kalsalardı olaylar bu duruma gelmezdi...
mavigece07 23-03-08, 09:02 bu bir dizi ve ben bu diziyi inanılmaz seviyorum..alex ile mustafayı da sürekli kıyaslamanıza bir mana veremiyorum..alex in tabiki dizide destekçisi olmayacak :)..o zaman alex in bi farkı olmazdı bence..o bi hristiyan ve zarifesine kavuşmak için sevgisi için neler yapabileceğini izliyoruz...
ve bu hafta ki bölümdede farklı dini inançlara sahip kişilerin nelere maruz kaldığını tüm gerçekliğiyle izleyecğz sanırım...
2. fragmanı izledim...insanları öldürüyorlardı :(..mustafa adaletle alakalı sözler söylüyordu..zarife babasına yok öyle bişey baba filan diyordu..en sonunda zarifeyi meydana getirdiklerinde fatma , hatice ve ramizin hali içime fena oturdu :/
Neyse, dizimize dönelim, ne olacak bu Zalex,V&M'nin hali? :)
Bu arada Doray Abla, Abdül'ü bıraktığın gibi başladı yine Vahide peşine düşmeye :) İyi dizginliyordun aslında onu, ama yola gelmyorsa yapacak birşey yok artık :) Bundan sonra işi Ahmet Ekrem ile Dilaver'e bırakacağız :)
bitanem_61 23-03-08, 11:55 3. bir fragman isteyim. abdülün adi teklifi karşısında vahidenin abdülün suratuna indirdiği yumruğu görmek isteyim:img-black:img-black
Vahidenin bu teklifi kabul edeceğini düşünmek bile istemeyim, böyle bir şey olacağına harbiden kırbaölansınlar daha iyi:img-cray::img-cray:bunu yazarken bile içim çız ediyor ama vahidenin kabul etmesi daha vahim
Ve lütfen artık yeni bir kaymakam gelsin, ne geçmez geçici kaymakamlık mış, tayin edilse bu kadar kalmazdı
Lütfen bu bölüm dimitri çıkmasın, çıkacağını biliyoruz ama bu hafta olmasın, sinirlerimi iyice yıpratmayın:dito:dito
Her şeye rağmen vahide bu işi kendi başına halletmeye kalkmasın birilerine söylesin, dilaverle ahmet ekremin odaya girme sebebi bu olsun
Zaten çok kötü günler başlıyor bari ailenin etrafındaki olaylar hafiflesin
bitanem_61 23-03-08, 12:08 Gelelim aklıma gelmiş olan fatma ananın türkü söylemesine, tamam vakti zamanı gelecek de bu vakit ve zaman ne vakit gelecek bilemedim, bekle bekle bir hal olduk
Değerli üyelerimiz
Bu forum başlığında Elveda Rumeli dizisi ile ilgili yorumlara yer verilmelidir. Oysa şimdi görüyoruz ki, kişisel tartışmalar başlıkta yer almaya başlamış. Mesajların incelenmesi için başlık bir süreliğine kapatılacaktır.
Bundan sonra lütfen hem eleştiriye karşı biraz daha hoşgörülü olunuz, hem de kişisel sorunlarınızı bu başlığa taşımayınız.
Edit: Bu arada oyuncu başlıklarında dizinin yorumlanması ve dizi başlığındaki yorumlar hakkında yazmak da kurallara uygun değildir. Bu da maalesef sıklıkla tekrarlanan bir yanlış olduğu için tekrar hatırlatmak istedim.
Saygılarımla
Süper Moderatör
BERNA
Evet, hiçbir şey olmamış gibi yeniden başlayalım o vakit :)
Gelelim aklıma gelmiş olan fatma ananın türkü söylemesine, tamam vakti zamanı gelecek de bu vakit ve zaman ne vakit gelecek bilemedim, bekle bekle bir hal olduk
Söylemişti ya Fatma Ana, "Jovano Jovanke" Makedon türküsünü o sülemişti sanırım. Başka bir tane daha mı süleyecek, eğer üle ise benim haberim yok :happy0064
Abdüş Vahide'ye teklifi nerede yapacak acaba? Hapiste olursa Zarife de duyar ve yıkılır. Başka bir yerde yapsa Vahide utancından kimseye süleyemeyebilir. Ama Mustafa anlayacaktır meseleyi, geçmişte yaşananları biliyor en azından. Bu Abdüş'ün suyu ısınmaya başladı artık.
Kırbaç cezası tam uygulanacak iken dizi bitecek. Diğer bölümde de büyük ihtimal araya birşey girecek, ya savaş, ya Ahmet Ekrem veya Dilaver, bu ceza da uygulanmayacak bence.
Maksimi üzledim ben, gel Pazartesi gel....:)
bitanem_61 23-03-08, 14:38 reklamlardan sonra harika pazarda 26. cı bölümle ilgili şeyler verecek , bu sefer harbi bir şeyler verir sanırsam, dilaver konumum gereği onları savunmaya talibim diyor
Kendi kendimden alıntılarla başlayayım ve bir de tahmin yapayım belki biraz olsun rahatlayabiliriz :img-wink: ve diyeyim ki umarım gereksiz tartışmaları hepimiz arkada bırakmış olalım .....umarım
Teslim olurlar ve Hapisane : burada hemen bir açıklama yapmak lazım Şeri hukuka baktım,mecelle yi inceledim olay çok karışık ciddi ağır cezaları (Kadın için ölüm cezası) var
şu kadarını söylerim bu hükmün bir kadı tarafından verilmesi lazım . Bir önemli husus Manastır da mı hapsedilirler ?yoksa Pürsıçan da mı ?(Pürsıçan olması mantıklı suçun işlendiği ve zanlıların ikamet ettiği yer) Eğer Pürsıçan da hapsedilirler se bilin baklım neler olabilir ? mesala " Ala Ramiz efendi ala.bir tek şartla Zarife nin affedilmesini sağlarım ...."
Şimdi bunu epeyi önceden söylemiştik yani Abdül ün ne karşılığında Zarife yi serbest bırakabileceğini, hoş hepimizin aklına gelen bir durumdu bu (bkz 2 ci fragman)
Umarım dediğiniz gibi olsun Zerren ,bu alacakları cezanın en hafifi olacak çünki suçlandıkları şey belli ,cezası da belli (100 değnek) ama belki hafifletici sebepler girer devreye . Sürgün olabilir de olmayabilir de çünki odöneme cezalar ağırlıkla Hanefi mezhebine göre uygulanıyor Sürgün cezası bir tazir yani ek ceza hakim gerek görürse veriyor
Bunu da geçen hafta içinde söyledik yani anladığımız kadarıyla Zina suçu şahitlerle !!! sabit görülüp celde (100 değnek-kırbaç) cezası veriliyor
Benim burada bir şey daha söylemem lazım o da bu davada ben Eski kaymakam olarak yani bütün prosedürü bilen bir kişi olarak Dilaver i biraz daha etkin bir mücadele nin içinde görmek istiyorum ,kesinlikle istiyorum ( Ey Vatan !!! Gözyaşların Dinsin Yetiştik Çünki Biz)
Bunu da söyledik geçen hafta Atv nin pazar Magazin programında görünen odur ki Dilaver sanık müdafiliği yapacak
Emre doğru yoldasın bak şimdi
Şimdi de olabilecek en iyi ihtimali yazayım
:img-yes::img-yes:
inşallah bu da tutar :
Abdül ün en son sahnede Acil telgraf la gelebilecek " Harp ilan olunduğunu ve acilen Cepheye katılması gereken bir cephe emri" alması...
bir ufacık açıklama:
Harp durumu ilan edildiği anda olağan şartlar ortadan kalkmaz ve fakat olağan şartlar geri dönene kadar ertelenir yani harp olağanüstü şartları gerektiren durumdur ve harp kuralları uygulanır bu bir,ikincisi yine yanılmıyorsam Cephe emri öncelikli emir dir uygulanması herhangi bir subay tarafından geciktirilemez
gecektirilmesi Divan ı harb suçudur bu durumda Vekaleten kaymakamlık olsa dahi ben bunu yapayım sonra cephe emri uygulayım denilemez Yetki en kıdemli mülki amir e geçer yani Cezmi Komutan a yeni kaymakam gelene kadar(bkz Dilaver gelmeden önceki durum) bu da cezaların ertelenebilmesi amlamına gelir (Dikkat !! erteleme kaldırılma değil ) sorası........sonra bakarız
Ak Bulutlar Geçiyor...... Bozdoğan ????
Valla Recchie Abicim, sen gerekli her şeyi yazmışsın. Benim emin olduğum tek şey şu ki tam ceza uygulanacak iken dizi bitecek. O anda Ramiz ile Fatma'ya odaklanacak görüntü ve bilmiyorum artık hangi ezgi gelecek????
Tüyo gelmiş gerçi ama neyse yarını bekleyelim :)
Benim de aklıma gelmişti, ama senin yazdıklarınla daha mantıklı görünüyor. Muhtemelen tam savaş kararı o zaman gelecek. Zaten dizinin başında Yunanlılar yine köyleri basacak, devlet erkanı ayaklanacak, dizinin sonlarına doğru savaş kararı alınacak. Eh diğer bölümün başında da bu haber Pürsıçan'a ulaşır. Bence çok mantıklı :)
Abdüş hala bu davayı nasıl bu kaa etkiler anlamıyorum. Kadı'yı zorlayamaz ki, ayağını kaydırırım filan mı diyor acaba? Ama Kadı atamalarına karışamaz ki o, üstelik babasına ne diyecek de yaptıracak bunu? Hadi Dilaver olayında emri dinlememeyi kullandı, bu sefer ne diyecek? Yalancı şahit ayarlar, buna laf yok, ama bence ortamdan istifade bizimkilerin cahilliğinden faydalanıp Vahide'yi elde etmeye çalışıyor.
bu abdülün bildiğimiz kötü adamlardan farklı işleyen bir zekası var. mesela asker elbisesi diktirmesi çok akıllıcaydı. normalde başka kötü adam olsa, direk paşa oğlu olmasını kullanıp, vahideyi ister anasından babasından, olmadı dünyayı başlarına yıkar. abdül daha sinsi ilerliyor. o yüzden kestiremiyorum planı nedir?fakat fragmanda ahmet ekremm ve dilaver odasına çok sert giriyor, belli ki bir şeyler olacak.
bitanem_61 24-03-08, 06:14 Söylemişti ya Fatma Ana, "Jovano Jovanke" Makedon türküsünü o sülemişti sanırım. Başka bir tane daha mı süleyecek, eğer üle ise benim haberim yok :happy0064)
Fatma ana bir kaç tane türkü söylemiş vakti zamanı gelince onlarıda duyacaz inşallah, ama vakit giçince merakta sarmıyor değil
Demek harp haberi gelirse ceza ertelenir, eeh buda bir şey o zaman dua edelimde çıkacak olan harp çıksın, savaş bitip herkes geri gelene kadar köprünün altından çok sular akar belki başka değişikliklerde olur
Mesela abdül ölür, yeni kaymakam gelir, şahitlerin yalan söylediği öğrenilir, bizimkiler yeni şahit bulur
Benim merak ettiğim bu zaman zarfında zalex nerde olacak o vakit, hapisdemi yoksa başka bir yerde mi
Konuk oyuncumuz seti ziyarete gitmiş, hadi gelmiş ken kadı ol demişler,her gideni diziye alıcaksanız biz de gelelim fgüran oyuncu olurz:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Konuk oyuncumuz seti ziyarete gitmiş, hadi gelmiş ken kadı ol demişler,her gideni diziye alıcaksanız biz de gelelim fgüran oyuncu olurz:img-hyste:img-hyste:img-hyste
yingeme diyorum al beni ekibe diye ama almay
oyunculuk performansıma güvenmiyor zannımca:icon_sorr
bitanem_61 24-03-08, 06:32 yingeme diyorum al beni ekibe diye ama almay
oyunculuk performansıma güvenmiyor zannımca:icon_sorr
Benim bildiğim yinge daha pürsiçana adım atmamıştır, ondan sebep seni alamaydır , yoksa en hakiki yeğenini niçin almasın,hele bi dur kendisi set baytarı olsun sonra
bitanem_61 25-03-08, 13:37 Oy bir yazıyada büle başlanmaz ama ne edem o son sahneyi hayal gördük desin bir
Abdülün sonu yakındır kesin, alex bir iyileşsin, yada mustafa ve vahide hapisden bir çıksın , zaten savaş çıkmış vururlar kim vurdua gider, bizde kurtuluruz şerefsiz, elin eşkiyasıyla iş birli,ği gitti yaptı
ama cezmimim ayakta alkışlıycam :happy0064:happy0064canım benim kahramanın o adiyi hapisde nasıl benzetti, sabahki sorgudada öne çıktı, yaptığı işin arkasında durdu, ve ne güzel askerler yetiştirmişki, hepside arkasındaydı gurur duydum valla gözlerim yaşardı
bitanem_61 25-03-08, 13:55 şimdi gelem baştan yazmaya
ramizin sütçi geldi diye bağırırken bütün ailenin peşinden gitmesi çok güzeldi, hele hasanın sütçi diye bağırması da mükemmel oldu bence, bütün aile bir arada
Tabi gidipde zarifeyi görememleri kötü oldu neyseki bohçayı içeri almakta bir sorun çıkarmadılar
Vallahi kadıya diycek yoktu, gayetde iyiydi sadace 3 yada 5 gün hapis verecekti ama adinin önde gidenin abdülün rahat durmaması yüzünden o da o anki doğru kararı verdi, ama mahkeme karıştığında kimse yi susturamayınca ayağa kalkıp, bu ne rezalet yav:img-hyste:img-hyste kendimi gülmekten alamadım
Ah bide kahve içme yeri varki o da ayrı bir güzeldi, fatma oturun kahve içeyiz, vahidede içeyiz dedi, ama kahve kalmamış, neyseki mustafanın sert,çe kahve demesi rafın arkasında kalan kahvenin varlığını hatırlattı kahveciye
Ooof ya ben bu dimitriye ne diyim , zaten bir o birde abdülün sonunun geldiğine aminim
Alex kızlar neden senden hep koşlanıy, hani bir kız varmış alexden hoşlanmış alex onu bırakmış, ama dimitri onu sıkıştırmış, şimdi zarifeyi hayal ediymiş, sen bunları süle, ve bekleki alek ordan çıkınca sebi yaşatsın, sen abdül itiyle birlik ol yalancı şahitlik yap , bekleki o ka falakadan sonra vahide kızkadaşına yapılanları unutsun, mustafa cihan güzelinin gözünden akan yaşların hesabını sormasın
Ne yalan söyliyim keşke mustafa dışarda olsaydıda, karakalpaklı olarak geri gelip de kurtarsaydı zalexsi, zatyen mustafada dedi yanlış yaptık keskin sirke küpüne zarar olmadı bu falaka hiç olmadı:img-cray::img-cray:yinede herşeye rağmen mustafanın mahkemede yüksek sesle konuşması ve dimitriye yumruğu indirmesi çok güzeldi
Dolu dolu, boş, geçiştirme sahnelerin olmadığı bir bölümdü. Daha önce de köy baskını sahneleri izlemiştik...
Ama bu seferki baskın sahnesi, gerçekten çok canımı yaktı. İnsanları uykudayken basmak, evlerini yakmak, çoluk çocuk kadın ayırt etmeden, haince pusuya düşürerek öldürmek....hangi vicdana sığar bilmiyorum. Kendimi o kızçenin yerine koydum da, nasıl bir korku, yalnızlık, dehşet hissetmiştir...Hafızasından o görüntüleri hangi kuvvet silebilir...????
Ölen zavallılar bir tarafa...geride kalanların nasıl normal bir yaşantısı olabilir artık...
Keşke sadece kurgu diyebilseydim...keşke o sahneler, sadece senaristimin hayal gücü olsaydı...keşke...
Abdüş kötü olma konusunda kendi kendini aştı...Hani kötü karakterli insanlar vardır...ama onların bile sevdiği bişeyler, bir zaafları olur...
Abdüş'ün ise tek bir iyi yönü yok...adam %100 kötü...aklım, hayalim almıyor...Nasıl bir aşağılık duygusudur, nasıl bir kindir ki, masum iki gencin, masum bir genç kızın namusuyla oynayabiliyor...dehşet içinde izledim...
Dimitri de ondan geri kalmadı tabii...ona duyduğum azıcık sempati de yok oldu...(maalesef oğlum hala seviyor...kötüymüş ama çok komikmiş, onun için seviyormuş...!!!)
Mustafa'nın ve Alex'in Dimitri'ye saldırdıkları sahneler bende geçici bir ferahlık yaratmadı değil...Hatta kendimi kaybedip, Alex'e tezahürat bile yaptım... !Amma gördüğümüz gibi bu iş bir-iki yumrukla, daha doğrusu kaba kuvvetle çözülemiyor...
Ne Mustafa ne Dilaver ne de Ahmet Ekrem, Abdüş'ün kötülüğünün, sinsiliğinin büyüklüğünü, nasıl pis bir oyun oynayacağını tahmin edemediler...
Ahmet Ekrem'in paşa babaya şikayeti, her ne kaa başarısızlık gibi görünse de, paşa babanın malını bildiğini, içine "benim şerefsiz oğlum yapabilir bunu" diye birangi kurt düştüğünü umut ediyorum...
Beni en çok üzen konu ise; zina suçlamasının Zarife ve Alex'in üstünde kalmış olması...Üç kardeş(!) Ahmet Ekrem, Mustafa Naamik ve Dilaver, bu işin peşini bırakmaz diyordum ki telgraf geliverdi ve bütün ümitlerim boşa çıktı...Harp ilan edilmişken, hiçbiri Abdüş ve Dimitri ile uğraşamayacaklar ve Zarife kadı tarafından onaylı,falaka ile tescilli suçunu alnında taşıyarak kalakalacak...!!!!
Bu arada sevindirici tek gelişme baytar dedenin iyileşme emareleri göstermesi oldu. Baytarım dedemin konuşmasını, özellikle "eşşek sıpası(!) ve more" deyişini özledim ben...
Son olarak; Alex-Zarife müziğinin sözlü versiyonu çok güzel olmuş.
Hem ezgiyi yapan Ayşe ÖNDER'e hem de sözleri yazan Barış PİRHASAN'a teşekkürler...Emeğinize ve yüreğinize sağlık...
bitanem_61 25-03-08, 14:35 Çok ufunet bir bölüm dü yunanlıların bütün köyleri yakıp yıkmaları, herkesi öldürmeleri çok kötüydü, ve ne yazıkki bunlar gerçek bu daha acı, hele o güzel kızın kalkıp da annesini kaldırmaya çalışması,:img-cray::img- çok üzücüydü, ordaki askerin de yakında diziye girme ihtimali olabilir yakın çekim yapınca bana üle geldi
Bütün bunlar yetmezmiş gibi ramiz babamın evi gezeceği tuttu ne mutlu günlerimiz varmış, ev ne sessizdi ürkütücüydü, byrası muştur yolu yokuştura döndü sonumuz:img-cray::img-
Fatmanın bütün aileyi mahkemeye getirmesi iyi fikirdi , geri dönüşte birazını orda bıraksalarda, çocukları testi münevver bıraktılar nede olsa yanlarında kalan bir kaç dosttan biri ama ıspanak nerdeydi anlamadım
yine dön dolaş cezmiye gelecem ama bu bölümün kahramanıydı, keşke şu falakayada bir çare bulsaydı,mahkemeye getirilirken önlem alması, tüm askerler sürü pisikolojisi halinden peşinden gelmesi, bence bir numaraydı:good::good:
İki kardeşin hapide konuşöası örnek olarak topal köpeği vermesi, bizimde vardı bir karabaşımız sonunda kudurmuştu:img-cray::img-cray::img-cray:
Yahu bu dimitri incile el basmadımı çarpılacak sonunda umarım çarpılır ama kötüyede bir şey olmazki, ah abdül o ellerin kırılsın cezayı kendisi verecekmiş boyun devrilsin, yunanlıların eline esir düşesin
Ahmet ekremin gidip de abdülün babasıyla konuşması iyi oldu, kızsada sanki sonra acabamı der gibiydi hali, belki biraz düşününce oğlınun ne kadar şerefsiz olduğunu anlar
Ah bide petrus efendi var, ramiz ve ailesine yüz vermiyor, bunak herif köylüler senin üzerine yürürken kim durdurdu onları, kim aldı seni onuların elinden
Abbasın heykelini yapalım derim ben her yerde var adam maşallah hiç fırsat kaçırmıyor, bide kasabadayken bir teyze vardı kızanını çekip bir şeyler süledi ama ne anlamadım kendisine hürmetlerimi sunarım:dito başka bir amcada benim kızım var ibret olsun diye ceza verilsin dedi, karısıda yapmaz le dedi, kızlarıda pek bir gururlu yürüyorduya düştümü aklınıza ha işte onada saygılarımı sunayım da hatırları kalmasın:dito:dito:
Vahidenin vurmaktan vaz geçtiği öküzler, alx ağaçınızı yaktık çul çaputlarıyla dedi, sanki eline negiçtiyse adı batasıcanın, kendisininde bir yerleri tutuşsa hiç fena olmaz:img-swoon:img-black
Şimdi de olabilecek en iyi ihtimali yazayım
inşallah bu da tutar :
Abdül ün en son sahnede Acil telgraf la gelebilecek " Harp ilan olunduğunu ve acilen Cepheye katılması gereken bir cephe emri"alması...
Efendiiiiim........ nerde kalmıştık :img-yes: ? ha evet tam burada değil mi ?:img-hyste
Ama yazık ki bizim senaryo nun sonu bir dahaki bölüme kalmış ,olsun senkron tutmamış demek ki ....naapalım:img-blush
Şaka bir tarafa coştuk bu hafta ben de kendimden şüphe etmeye başladım Bu ne yahuu:happy0064:happy0064 (Bu arada kuşlar haber verdi bazı başka ortamlarda yeni Pürsıçan sakini olarak ilan edilmişiz, aaah nerde o günler ...belki birgün .... .. hem unutmayınız değerli arkadaşlar komşuda pişer ... herkese düşer:img-hyste:img-hyste )
Neyse geçelim bölüm yorumlarına .Ufunet ötesi bir bölümden sonra biraz kendime gelmeye başladım site de kendine gelmişken yazalım bari:icon_whis
Bence bu bölümün en güzel sahneleri bütün ailenin bir arada Zarife yi ziyarete gidişi özellikle Hasan ın Sütçiii diye bağırması ,küçük çocuğun Muallim efendi diye Aleks e sarılışı,çok güzeldi Çocukların nasıl katıksız yapmacıksız sevgileri var ....
Bölümün en iyi oyunculuğu bence dün akşam Dimitri de idi. Extra Bravo Luran Ahmedi
Yine bölümün bence en beğenmediğim sahnesi Abdüş ün bunu kim yaptı deyince önce Cezmi nin sonra hepsinin ben yaptım demesi oldu( Kara Murat benim ,.... hayır benim,...,hayır benim)
En kulak tırmalayıcı yerler özellikle Bakanlar kurulu toplantısındaki Nazırlarımızın şive leri yani bu insanlar Nazır İlla ki oradan oyuncular olsun diyorsanız bari seslendirmesini İstanbul aksanıyla yaptırın...... lütfen
Konuk oyuncumuz gayet iyiydi bence başarılı bir kadı portresi çizildi
Maksim in adı da Hüseyin konmuş Kızçeler üle dedi
Ve tabii gecenin en yürek burkan yeri Yunan baskınından sağ kurtulan küçük kızın gözlerindeki bakış (Bu arada aklımda iken söyliyeyim baskın ve köprü patlatma sahneleri bayağı iyiydi )
Önümüzdeki günlere ait yorumlarımı yazarken ben bu sefer Aleks ten başlıyacağım
kendi fikrim şudur ki : Bundan sonra başka bir Aleks izleriz üstüne basa basa tekrar söylüyorum başka bir Aleks .Tahminim o dur ki bu yaşananlar Aleks için bir başka hayatın başlangıcı olabilir. Biraz açayım ,İki önemli ipucu verildiği düşüncesindeyim İlki Dimitri nin Aleks le hapiste yaptığı konuşmada ortaya çok net çıkan bir şey var Dimitri de ciddi bir Aleks saplantısı var ama bu esasen kişisel Aleks saplantısı değil Aleks in kişiliğinde, olmak istediği ile olduğu durum arasındaki farka bir takıntı var.Yani o da herkes tarfından beğenilen ,kadınların hayran olduğu,çevresinden saygı gören , başarılı bir insan olmak istemiş ama belki de yaşadıkları Dimitri yi bu noktaya gtirmiş Dimitri nin asıl savaşı kendi içindeki Dimitri ile....
İkinci ipucu Mustafa nın yine hapiste söylediği "Adalet e güvenmezsek güvenecek hiç bir şeyimiz kalmaz" ama güvenilen adalet in uygulayıcıları böyle ise sistem le barışmak imkansız hale gelir( Madem adalete güveniyorsun Mustafa sen niye gidip teslim olmazsın....sen de sistemi dönüştürme mücadelesinde değil misin?:img-hyste)
Çıkacak sonuç şudur, tabii bence .. Aleks artık oyunu kendi kurallarıyla oynamayacaktır artık karşısındakilerin kuralları ile oynacaktır oyun ,Yani Dimitri den, Abdül den ,Kadı dan ,onu dövenden ,işinden atandan,Zarife sini dövenden ,ağacını yakandan ,...... hesap sormanın vakti gelmektedir bu hesap sorulacaktır öyle veya böyle
Sürgüne giderken mi kaçar, Manastır da savaşa giden gönüllülerin arasına mı karışır ,yoksa organize bir hareket mi olur (Mustafa,Dilaver,Ahmet Ekrem ,Cezmi ????) ama sanki bana öyle geliyor ki ... Savaşa giden bir dostun emanet edeceği bir şeyler olabilir Aleks e belki bir tüfek..., bir siyah kalpak,...,bir kaç sıralı fişek.......
Ben artık sürgünde hapisanede otlar,çiçekler, ilahi komedya ... bir Aleks görmem diyorum, görürsem de artık bu inandırıcılıktan çook uzaklaşır diyorum
ben artık Siyasi veya diğer yönden , kökeninde Zarife ye duyduğu aşk olan ve onla aşkını ancak kötülerin olmadığı bir yeni düzende sağlayacağını düşünen ve bunun mücadelesinde olacak bir Aleks diyorum
Sürgün Editi Bu arada bir bilgi sürgün en az orta hızda yürüyüşle üç günlük süreyle 24 fersah (3 Konak gidilen ) uzaklık mesafesi olacaktır .Yaaanii 90 KM
devam edecek
bitanem_61 25-03-08, 14:44 Evet harp çıktı ve evet herkesin gözünde zalex suçlu belki bunu değiştiremeyiz, tabi senaristler yazacak ve zaman gösterecek, ama bunun abdülün yanına kalmasının hiç ama hiç istemiyorum, öyle kasba meydenında yarı çıplak uyanmakla, kendi odasında uyanmakla, yada evinde dayak yemeyle değil adam gibi bir ceza çeksin ve bütün köylüler görsün belki yüzüne karşı gülemezler, ama arkasından dedikodusunu yapsınlar istiyorum bu işin onun yanına kar kalsın istemiyorum, kızdırmayın beni şimdi gelecem pürsiçana yolacam o iki bıyığını
türkiye söyliycek söz bulamıyorum, zaten dağılmıştık iyice dağılttık, kendimize gelmemiz zaman aldı, site açılmıştır diye kurstan bir gelişim varki görülmeye değer
dün akşamki bölümden sonra ilk söylemek istediğim şey
dimitri abdül ve zalexi dövenlerin başı varya birde o
hepsinden nefret ediyorum
niye kötü olduklarını öğrenmek çocukluklarına inmek falanda istemiyorum
mümkünse hepsini birden öldürsünler
temizlik olur
bütün nefretlerini ve hırslarını masum iki gençten çıkardılar:icon_sorr
alexin mahkemede yaptığı konuşma çok güzeldi ama tabii anlayana
(ertan saban rolünün hakkını veriyor):img-yes:
zarifenin tavırlarını ise soğuk buldum ben
bakışlar falan donuktu
kadı hayal kırıklığına uğrattı beni anlamadan dinlemeden verdi hükmü
üstelik birde ahmet ekreme fırça attı
ve son sahne
insanın içini acıtan isyan ettiren bir sahneydi
son ana kadar biri engeller diye bekledim ama olmadı
bu arada
zalexin müziğide harika olmuş :img-yes:
acıkcası ben Alex ve Zarife sahnelerinde kullanılan o güzel müziğe yazılmış sözleri begenmedim..tamam kızmayın :) ne bileyim belki zamanla alışırım ama hoşuma gitmedi yine de..bölüm bitince bile tek düşündügüm buydu..keşke söz yazılmasaydı..yine de emek harcanmış bir iş..teşekkür etmek lazım..
Cezmi komutan neden bir şey yapmadı..yani Abdüşün Vahideye söylediklerini duydu ayrıca istese yanındaki baş adamıyla rahat şekilde bunu ispatlardı da..gerçi o dönemin kanunları bilmiyorum ama yine de başına vurup konuyu orada kapatmasını yadırdıyorum..hem bu ilk değil..Vahideye saldırdıgı zaman da susmuştu..artık susma Cezmi komutan..
Alex sevgilerini savunurken Kadı efendinin bakışları ne ka güzeldi.. bir an Kadı efendinin bu aşkı anladıgını sandım..ama benim yeni nesil beynim, o döneme mühür basılırken geri döndü maalesef..
Şükür kavuşturana diyelim ve söze başlayalım.
Öncelikle Recchie Abimin söylediklerinin tamamına katılıyorum. Alex artık bir yol ayrımına doğru gidiyor. Defalarca sülediğimiz sadece aşık adam kimliğine sanırım artık yeni kimlikler eklenme zamanı geldi. Bu sonun başlangıcı olabilir ama herkes bence de Alex'te köklü değişimlere hazır olsun.
Bu bölüm tahmin konusunu Recchie ile biraz abarttık farkındayım :), ama önceki bölümlerde de nasıl ters köşe olmuştuk, bunu da hatırlatırım. Yani bunlar tamamen başarılı denemelerdir. Hepsi araştırma ürünüdür. Bunların altından farklı şeylerin çıkarılmaması tek ümidimizdir :)
Bölüme gelince, baskınlar herkes gibi içimi burktu. Dizi deyip de geçemiyorum, bunlar ve daha nice acı olaylar yaşandı maalesef Rumeli'nde. Rusya ve Avrupa'dan bir kez daha tiksindim. Öldürülen Türk veya Müslüman ise nedense onlarım insan hakları normları işlemez hale geliyor. Acı olan şu ki uyduruk olaylar için uyduruk zamanlar soykırım amacıyla kullanılıyor, ama Rumeli'nde bize uğratılan bu acılar hiçbir platformda gür sesle ifade edilmiyor. Neyse, çok doluyum, bunları sonra konuşuruz.
Dimitri'nin Alex ile olan sahnelerine normal şartlarda sinirlenmem gerekiyordu ama ben neden bilmiyorum gülme krizine girdim. Dimitri zaten kendinden bekleneni yaptı zina davasında. Ama asıl ciğersizlik örneği sergileyen Abdül'dür. Kadı da kararı verirken biraz aceleci davrandı. Mahkeme üzerine çok düşünilmemiş, bu belli. Savaşa ve onun getireceği olaylara çok daha fazla önem verilmiş ve sanırım ileriki bölümlerde de bu devam edecek. Etmeli de zaten :)
Abdül beni hiç şaşırtmadı. Kadı'ya baskı uygulasa idi veya davanın seyrine başka türlü müdahele edebilseydi direk mantık hatasına yazacaktım. Ama daha önce de dediğimiz gibi yalancı şahitler ayarladı, ki bunu zaten bekliyorduk. Vahide olayında sergilediği aşağılık tutuma bir de Zarife'nin namusuna leke sürme eklendi Adamda bir namus takıntısı var. Yakındır bulacağı ceza. Ahmet Ekrem'in Mazhar Paşa'ya gitmesinden umutluyum. Mazhar Paşa olayların büyümemesi için müdahalede bulunabilir. Bundan sonra olacaklar tamamen Abdül'ün savaşta ne yapacağı ile ilgili. Normal şartlarda cepheye intikal etmeli, bakalım bunu zaman gösterecek.
Ayşe Önder'in sözlü ezgisini beğendiğimi söyleyebilirim. Ama enstrümantal olan mı yoksa sözlü olan mı derseniz enstrümantal olan derim. Ama sözler Zalex için gayet anlamlı sözler, bu açıdan emeği geçenlere tebrikler. Bozdoğan'ı çok daha fazla merak ediyorum. Dinlediğimiz ezgi yine daha rahat söz uyduralacak cinsten, Bozdoğan cidden bana zor geliyor. O yüzden Bozdoğan'ın sözlü halini sabırsızlıkla bekliyorum.
Şiirler kabak tadı verdi biliyorum ama dün diziden hemen sonra öfke ile yazdığım bir dörtlüğü paylaşmak isterim. Buna şiir denmez, olsa olsa kafiyeli öfke kusma şekli denebilir. Zira içinde beddua olan şiir, şiir olmaz bence. Buna Abdül'e kin kusma yöntemi de diyebiliriz.
"Paşa oğlu oldun da ne oldu ahlaksız, ciğersiz mahlukat
Ahirette yakandadır herkes, gideceğin yer ateşten yedi kat
Lazımdır ahiretten önce de acıların en büyüğü sana gelsin
Adını sülemeye bile tiksinirim, Abdül senin Allah belanı versin"
:)
Karakter bir yana da, Özgür Bey çok güzel oynuyor. Bu kaa nefret etmemiz onun başarılı olduğunu gösterir. Oyunculuk açısından tebrikler.
Şimdilik bu kaa. Eksik yerleri yeri geldiğince ekleriz.
İyi akşamlar ve iyi yorumlar herkese.
kadı hayal kırıklığına uğrattı beni anlamadan dinlemeden verdi hükmü
üstelik birde ahmet ekreme fırça attı
Mahkeme sahneleri bana geçiştirme gibi geldi.Kadının bu kadar çabuk karar vermesi, hiç araştırmadan cezalandırması yanlıştı.Ayrıca şeri hukukta iki genç zina suçundan yargılanıyorsa 4 şahit getirilir.Abdül 4 şahit getirdi; ama şeri hukukta yer alan maddeye göre bu 4 şahitin halkın güvenini kazanmış kişiler olması gerekir.
Dimitri halkın güvenini kazanmış biri mi?Hayır.Eğer şahitler halkın güvenini kazanmamış kişilerse suçlulara sopa ve sürgün cezası verilmez, sadece hapis cezası verilir.O da suçları gerçekten ispatlanana kadardır.
Kadının köyleri basıp, masum insanları öldüren, çete üyesi insanlara inanmaması gerekirdi.Bu hukuka aykırı.Belki Zalex'in bu aşk yüzünden ne kadar acı çektiğini ya da nasıl dışlandıklarını anlatmaya çalıştılar; ama yinede yanlıştı.
dünkü bölümü öylesine izleyince yani hayal ürünü olduğunu düşünüp izlersek çok güzel bir bölümdü, hala da öyle düşünüyorum. alex-zarife muhteşemdi. tavırları bakışları söyleyecek sözüm yok. bu bölüm ayrıca beğendiğim hatice idi.ağlarken çok güzeldi. sinan tuzcu kadı rolüyle çok başarılı idi. mathilda nın belirttiği gibi aleksi dinlerkenki bakışı çok güzeldi. o sahnedi aleksin baytar dedeye bakışı, baytar dedenin alekse bakışı ve meryemin duruşu mükemmeldi. aleksin konuşması ise diyecek ilave sözüm yok.
kadıdan laf açılmışken, ıslahat fermanını nasıl es geçip de bu bölümü çektikerini anlayamıyorum. hem mahkemenin yapısı hem de sonundaki falaka cezası çünkü bildiğim kadarıyla işkence de ıslahatla beraber bir karara bağlanıyor. bu mahkemenin ne mantığını anlayabilmişim, ne kadı efendinin fonksiyonunu. 4 eşkıya arkadaşı şahit olarak nasıl kabul eder bir mahkeme hiç sorgulamadan? hiç anlamadan dinlemeden? 4 samimi arkadaşın, 4 eşkıyanın yerlerini dahi ispatlamadan anlattıklarında tutarlılık beklemeden nasıl kabul eder bir mahkeme.bir kadı kaymakamın abul subuk sorularının ardından 4 eşkıyayı şahit diye getirmesini nasıl sorgulamaz. anlaşılan sinan tuzcu da demet akbağ gibi bir bölüm gözüksün öyle ya da böyle diye getirilmiş.
"cihan güzeli" ayrıntısı güzeldi.
kaymakam efendi ise, yani abdül, o son sahnedeki suratındaki kini. o an sette olmak isterdim, nasıl konsantre olduğunu görmek.
Arkadaşlar merhaba.
Allaha şükür, sonunda siteye ulaşabildim.
Dün akşamki 26.bölüm muhteşemdi. Son sahneyi göz önüne alırsak, Zarife ve Alex'in durumları, çok umutsuz görünüyor. Kadı'nın falaka cezasının yanında bir de Alex'e sürgün cezası vermesi, çok kötü bir durum yarattı.
Ayrıca, bir Müslüman kızı olan Zarife'nin, şer-i kanunlara göre dört Hıristiyan erkeğin şahitliğiyle zina suçundan yargılanması ve ceza alması gerçeklere ne kadar uyuyor?
Düşününce aklıma geldi, acaba Kumandan Cezmi, Abdül Bey'i bayılttıktan sonra, Tıbbiyeli Mustafa'yı serbest bıraktı mı? Zarife ve Alex'e cezanın infazı sırasında Mustafa, Kara Kalpaklı olarak gelip te müdahale eder mi acaba?
Hapiste, Zarife ve Vahide ile, Alex ve Tıbbiyeli Mustafa'nın birbirlerine destek olarak moral vermesi ve dostluk örneği sergilemeleri çok güzel sahnelerdi.
Fatma Yenge, Sütçü Ramiz, her zamanki gibi iyiydiler.
Yunanlı'ların, Türk köylerini basarak, halkı katletmeleri etkileyici ve çarpıcı sahnelerle, tüm açıklığıyla gözler önüne serilmiş, o günlerin gerçekleri ve masum insanların uğradığı zulüm çok iyi kurgulanarak ve işlenerek yansıtılmış, öldürülmüş olan köylülere bakarak ağlayan ve gözyaşlarını silen Osmanlı Askeri çok vurucu bir görüntüydü. Yapımcıları kutlarım.
İstanbul'da Padişah ve yetkililerin aldığı kararla savaşın başlaması kaçınılmaz, bu durum da da önümüzdeki bölümlerde savaş sahneleri göreceğiz demektir.
Son olarak, bitiş jeneriğindeki müzik çok güzel olmuş, enstrümantal parçaya yazılmış sözleri çok uygun buldum. Tüm müzik ekibini tebrik ederim.
Hepinize iyi geceler.
Saygılarımla.
kadıdan laf açılmışken, ıslahat fermanını nasıl es geçip de bu bölümü çektikerini anlayamıyorum. hem mahkemenin yapısı hem de sonundaki falaka cezası çünkü bildiğim kadarıyla işkence de ıslahatla beraber bir karara bağlanıyor. bu mahkemenin ne mantığını anlayabilmişim, ne kadı efendinin fonksiyonunu. 4 eşkıya arkadaşı şahit olarak nasıl kabul eder bir mahkeme hiç sorgulamadan? hiç anlamadan dinlemeden? 4 samimi arkadaşın, 4 eşkıyanın yerlerini dahi ispatlamadan anlattıklarında tutarlılık beklemeden nasıl kabul eder bir mahkeme.bir kadı kaymakamın abul subuk sorularının ardından 4 eşkıyayı şahit diye getirmesini nasıl sorgulamaz.
Weasleys kızçem
durumu aydınlatalım dilersen, bu suçun cezası 100 değnek veya kırbaç cezasıdır falaka bunun bir tür uygulaması .yani şu esasen değnek cezası kadına ayrı erkeğe ayrı uygulanır kadının üzerindeki aba palto gibi kalın eşyalar çıkartılır ve oturtulur ve baş ,yüz boyun gibi hayati olmayan bölgelere ve deri soyulmayacak şekilde yani et görünmeden vurulur,2 ayrı günde uygulanır yani 50 bir gün 50 bir gün falaka sadece ayaklara vurulması durumundan dolayı biraz daha hafif bir uygulama . Aynı uygulama erkeğe iç çamaşırları kalana kadar soyulur ve ayakta uygulanır
Ayrıca şeri hukukta iki genç zina suçundan yargılanıyorsa 4 şahit getirilir.Abdül 4 şahit getirdi; ama şeri hukukta yer alan maddeye göre bu 4 şahitin halkın güvenini kazanmış kişiler olması gerekir.
Şeri hukukta belirttiğiniz gibi bir madde yoktur değerli kızçem yani dizide Kadı nın dediği gibi şahitlerin bırakın muteber olmasını mahkum bile olması sonucu değiştirmez .Hukuk hakkında yorum yaoparken biraz dikkat edelim lütfen veya aksinde bir bilginiz varsa lütfen kaynak gösterelim ben dileyenlere ilgili linkleri
yollayabilirim
Şeri hukukta belirttiğiniz gibi bir madde yoktur değerli kızçem yani dizide Kadı nın dediği gibi şahitlerin bırakın muteber olmasını mahkum bile olması sonucu değiştirmez .Hukuk hakkında yorum yaoparken biraz dikkat edelim lütfen veya aksinde bir bilginiz varsa lütfen kaynak gösterelim ben dileyenlere ilgili linkleri
yollayabilirim
Ben mahkumların şahitlikleri geçersizdir demedim.Sadece geçen seneki tarih derslerinden ve okuduklarımdan bildiğimi söyledim.Benim bildiğime göre (yanlış hatırlamıyorsam) üniversitedeki Osmanlı Hukuku derslerinde buna yer verilmiştir.Mahkumların şahitlikleri elbette kabul edilir; ama güvenilir biri olması gerekir.Yanlış hatırlıyor olabilirim tarih hocama sorup doğrusunu öğrenirim.Eğer yanlış hatırlamışsam şimdiden özür dilerim.Sonuçta mahkemede bazı kurallara uyulmamıştır, geçiştirme bir sahne olmuştur.
Linki yollarsanda sevinirim.:img-yes:
batiperlin 25-03-08, 21:19 Süper bir bölümdü bakalım Neler Olucak ama Zarife ve Mustafada içeriye girdiler
zati o kaymakamı öldürecem ben mustafa iyi vurdu ben rahatladım
alex ve zarife içinse çok zor dönemler bekliyorlar savaşta yolda hayırlısı olsun
mavigece07 25-03-08, 21:37 dün akşam inanılmaz muhteşem bir bölümdü :good:..
yalnız en başta şunu belirtmek istiyorum..toplu katliam sahenelrini izlerken herkes gibi bende çok strese girdim...evt bize bu acımasızlığı yaptılar...bizim de(dizi de olsa :) ) bunun hesabını soracağımız sahneler olmalı !!!...o sahnelere yer verilmezse çok kızarım !!!
yoruma nerden başlasam :icon_whis ...sinan tuzcu kaba saba konuşacak zannediyordum ama..kibarlığından ödün vermedi yine :img-blush...bence dimitri ve arkadaşlarının şahitliğinin kabul edilmesini özellikle bize izlettiler..o zamanlarda da demekki kanunların eksik olan yanları çokmuş ki..eşkıya olmaları şahit olmalarına engel değilmiş...tabi bir de bu eşkiyalar hristiyan ,sayın amon un da dediği gibi..o benmde kafamı karıştırdı..
ahmet ekrem , dilaver , mustafa üçlüsüne bence artık cezmi kumandanda katılacak..:img-yes:..
ama en güzel sahnelerden biri de mustafanın dimitriye yumruk attığı sahneydi..nedendir bilmiyorum onların ilk karşılaşmasında o kadar elektrik alamamıştım , ama son bölümlerde ikisinin sahnelerini izlemek bana çok zevk veriyor :good:
o an alex in eli kolu bağlı olduğu için -ki o an dimitri zarifeyi zinayla suçladı ailesinin ve tüm kasaba halkının önünde- mustafanın devreye giripte ona haddini bildirmesi iyi oldu ..
dimitrinin alex i kızdırmaya çalıştığı sahnelerde bence çok guseldi ..
ve abdül!!!..bu bölüm onun kötülüğü tavan yaptı diyorum başka bir şey demiyorum, türk sinemasının Erol Taş ı , Bilal İncisi top 10 listesinin ilk sıralarındayken abdül de ilk 3 e yerleşti yani :img-fear2
hele o falaka sahnesi yok mu :icon_sorr..fatma anne bayılacak gibi oldu ailenin üzüntüsü direk bize geçti...zarifenin o an ki halini düşünmek bile istemiyorum..ahh alex keşke kaçıp kurtulsaydınız :sad53:
Weasleys kızçem
durumu aydınlatalım dilersen, bu suçun cezası 100 değnek veya kırbaç cezasıdır falaka bunun bir tür uygulaması .yani şu esasen değnek cezası kadına ayrı erkeğe ayrı uygulanır kadının üzerindeki aba palto gibi kalın eşyalar çıkartılır ve oturtulur ve baş ,yüz boyun gibi hayati olmayan bölgelere ve deri soyulmayacak şekilde yani et görünmeden vurulur,2 ayrı günde uygulanır yani 50 bir gün 50 bir gün falaka sadece ayaklara vurulması durumundan dolayı biraz daha hafif bir uygulama . Aynı uygulama erkeğe iç çamaşırları kalana kadar soyulur ve ayakta uygulanır
yollayabilirim
madem öyle soralım size...
ilk olarak sene 1897, bir gayri müslim ve müslimin mahkemede dünkü izlediğimiz şartlar altında yargılanması doğru mu idi? 1800 lü yıllarda ortaya çıkan yenilikler ne derece geçerli idi?çünkü özellikle gayrimüslümler için reformların olduğu yıllar idi.
ikincisi 4 şahit kuralı olması her 4 şahitin kabulü mü anlamına geliyordu? yani 4 çetecenin görmesi, güya görmesi geçerli mi? şahitlerin heterojen nitelikte olması gerekmez mi?çünkü kadı efendi dimitriye sen ne zaman düştün hapse diye bile sormadı. ya bu olaylar gerçekleştiğinde bu adamlar hapiste ise?
~*~NaR-ı GüL~*~ 25-03-08, 22:11 Dünkü bölümü izleyemedim fakat gece gec saat tekrarini az da olsa izledim...yalniz su zavalli köylülerin vicdansizca katledilmesi karsisinda kalbim daha fazla dayanmadi kalkip uyumaya gittim...:(
Bunlar gercek ve o dönemlerde yasanmis olan olaylar fakat yinede insanin morali bozulmuyor degil...ah hele o abdül ah hele o abdül...o pisligi elime bi verseler o sakallarini biyiklarini yolup gözlerini oymazmiyim!!!!!!:icon_evil
Tabi bide o dimitri denen eskiya bozuntusu...onuda öldürücem....:icon_evil ohhh mustafa nasilda patlatti yumrugu...keske daha fazlasini yapabilseydi...o kadi'ya da cok kizdim...cok cabuk karar verdi...yahu dur önce bi dinle bakalim olayin ic yüzünü ögren bu gencler niye kacmis....
Son sahnelere gelince...ne diyebilirim ki...icim parcalandi...fatma ana ve haticenin her na bayilacagini sandim....cok ama cok üzüldüm...vurulan her sopada icim ciz etti..e be abdül seninde basina bi bela gelecek ya dur bakalim o büyük gün ne zaman gelecek!:icon_evil
madem öyle soralım size...
ilk olarak sene 1897, bir gayri müslim ve müslimin mahkemede dünkü izlediğimiz şartlar altında yargılanması doğru mu idi? 1800 lü yıllarda ortaya çıkan yenilikler ne derece geçerli idi?çünkü özellikle gayrimüslümler için reformların olduğu yıllar idi.
ikincisi 4 şahit kuralı olması her 4 şahitin kabulü mü anlamına geliyordu? yani 4 çetecenin görmesi, güya görmesi geçerli mi? şahitlerin heterojen nitelikte olması gerekmez mi?çünkü kadı efendi dimitriye sen ne zaman düştün hapse diye bile sormadı. ya bu olaylar gerçekleştiğinde bu adamlar hapiste ise?
Peki değerli kızçem madem sordun söyleyelim
1897 yılında mahkeme böyle kurulur muydu ? yani teorik olarak evet takdir edersin pratikteki halini bilemem ,görmedim yani :img-wink: ama soru şu ise Islahat fermanı ile gayrimüslümlerin durumu ise gayrimüslümler bütün Osmanlı vatandaşları hangi hukukla yargılanıyorlarsa o hukukla yargılanır ancak kendi dinsel konuları ile ilgili ve /veya kendi aralarındaki miras ve özel hukuka ait sorunlarda kendi cemaatları içinde yargılama yapılabilir ama bu ceza hukuku açısından geçerli değildir 1924 yılına kadar geçerli olacak Mecelle denilen Hukuk kodifikasyonu ki Osmanlı da ilk Yazılı hukuk uygulamasıdır Şeri hükümleri dönemin şartlarınıda göz önünde bulundurarak maddeleştirmiştir ama bu düzenlemeler Ceza Hukuku alanında değil Aile Miras Hukuku veMedeni hukuk alanındadır Hatta ticari hukuk davalarında o tarihlerde Üst mahkemeler dahi kurulmuştur yani temyiz mahkemeleri vardır ,yine Avukatlık noterlik gibi kavramlar bu tarihkere mevcuttur(Dilaverin müdafiliği üstlenmesi doğrudur)
Gelelim 4 şahit mevzusuna şimdi 4 şahit konusu geçerli mi ?evet |