Tüm Versiyonu Göster : Elveda Rumeli - Bölüm yorumları
Sufi konusunda tavrım başından beri bellidir. Onun sayesinde edebiyata verdim kendimi :) Nevrestem diyorum başka da birşey demiyorum :)
Fragmanlar çok yanıltıcı oluyor. Özet bile daha açıklayıcı idi bana göre. Çok fazla yorumlanacak bir fragman değil birinci çıkan.
Bu hafta özet fragman gibi, fragman özet gibi geldi, ben şimdi ne anladım ne anlamadım :)
emrecim al bendende o kadar hic bisey anlamadim...
sadece haster olacak onu anladim...
oda cokten beri malumdu:img-in_lo:icon_sorr
merhaba arkadaşlar
kimsenin dikkatini çekmemiş galiba
28.bölüm fragmanında alex ertan saban değil yanlış hatırlmaıyorsam aşiret dizilerinin birinde gördüğüm biri
yani ertan saban galiba ayrılmış dikkat ederseniz seste farklı zaten
youtube dan fragmana tekrar bakın
Fragmanı görmemiştim.Ödümü kopardın.Az daha kalpten gidecektim.Üstüste kaç defa baktım Alex değişmemiş.Ertan Saban o.Böle birşey mümkün mü ?Alex Değişemez.
Sütçi Ramiz ve kızlarının birlikte süt satmaları ne güzel..Sütçi ramizi çok seviyorum ben.Nasılda sahip çıkıyor kızçelerine...
bitanem_61 05-04-08, 14:09 merhaba arkadaşlar
28.bölüm fragmanında alex ertan saban değil yanlış hatırlmaıyorsam aşiret dizilerinin birinde gördüğüm biri
Gittim tekrar tekrar izledim de pek değişmiş gibi değil alex hala ertan saban belki sakallar uzadığı için size öyle geldi
Mustafa diziden çıktımı çıkmadımı tartışması daha bitmeden şimdide alex tartışması başlamasa
Mustafa diziden çıktımı çıkmadımı tartışması daha bitmeden şimdide alex tartışması başlamasa
Heheh daha neler neler ...misal Fatma anam yoktu acaba değiştimi?Ramizde biras zayıf gözüktü yoksa o,o değil mi?
Kaynak ve resmiyet olmadan trtışmayalım bence ...Tolga'da ayrılmas te o kaaaa:img-yes:
Offff arkadaşlar. Kesinleşmeden ayrılık haberleri konuşmayalım dedikçe yeni ayrılık haberleri çıkıyor piyasaya. Mustafa 1, Fatma 2, şimdi de Alex 3 :) Dizide adam kalmayacak yakında
Aslında fragmana baktım da Zarife ile Vahide sanki FA ve BT değil, onlar da mı değişmiş :)
Bu arada Zalex ayrılık konusunda artık tecrübeli, zaten çok sık görüşemiyorlardı, onlar daha az etkilenecektir. Ama Vahide ile Mustafa uzunca bir süredir aynı evi paylaştılar. Sabah sofrada birlikte, akşam yemekte birlikte, odada birlikte. Üstelik Selanik dışında ciddi bir ayrılık da olmadı onların açısından. Onlara çok zor gelecektir bu hasret, malum tecrübesizler bu konuda. Üstelik bu sefer ilk defa çok ciddi bir risk faktörü (ölüm) ile karşı kaşıyalar. Zalex biraz daha alışkın böyle durumlara en azından. Uzamayıp tadında kaldığı sürece izlemek iyi olacaktır hasret çeken aşıkları.
Emre'nin de söylediği gibi bu hafta özet fragman gibi, fragman da özet gibi olmuş.
Kızlara mektup veya günlük yazılıyor. Belki kızlar bu hırsla okuma yazmayı sökerler. Başka birisi okumasın mektupları, okuyunca neler olduğunu gördük.
Evet demek anlaşıldı... Artık giz kalmamalı... İzmir Çetesi kaçırmıştır Alex'i... Çok da kaçırma olmadı aslında... Zaten sürgün nedeniyle yollardaydı, dışlanmıştı, biz onu İzmir'e yönlendirdik... Eylemimiz başarıyla tamamlandı... Şimdi geriye Zarife'yi kaçırmak kaldı. Onu da halledince (zor olacak gerçi, devamlı odasında ağlayan Zarife süt dağıtmak için eve uğramaz oldu) onları kem gözlerden saklıyacağımız yerde mutlu, mesut yaşayacaklar, böylece herkes rahatlayacak.
Emeği geçen çete arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim.
İzmir Çetesi'nin eylemleri devam edecektir.
Daha da güçleneceğiz.
:img-hyste:img-hyste:img-hyste
bende diyorum ki şu kadroyu toptan degiştirsekmi..:img-hyste
mamba allah seni ne etmesin....:img-hyste geldin kuyuya bir taş attın kırk akıllı çıkartamadık ...:img-hyste
fragmanlarda fatma anamı görmek istim...ramiz babamı görmek istim...aticeyi ...asanı.....kızceleri...kızancıkları...maksimi istim..en çokta ıspanak ı görmek istim
(ıspanak anot:malum turkcell in yeni reklamlarında oyunuyor kendisi...4 yaşındaki yiyenim namıkı reklalmalarda görünce ıspanak namık buraya gelmiş dedi :img-hyste...saçına ne olmuş annanne dedi :img-hyste )
bitanem_61 05-04-08, 14:39 Demek alex,i izmire kaçırdınız, yakında zarifeyide alırsanız biz bundan ne anladık, sadece izmirlilerin görebileceği bir zalex:img-hyste:img-hyste e şimdi bütün forum izmire taşınamıycana göre başka çözüm bulsak
Bırakın dağınık kalsın,Buda gelir, buda geçer, alışmalıyız, dayanmalıyız, yarın başka bir gündür,yarını bekle:img-hyste:img-hyste ahada arebesk yaptım tam oldu
Zerren abliçkom demiş idi bu planı ama bu kaa tez olacağını ummaydım...teyy ellerinize sağlık ne güzel yaptınızda kaçırdınız...Zarife'yide kaçırın o yollarda gezerken:img-hyste....zaten Hazirana da kısmetse düğün:happy0064
(ıspanak anot:malum turkcell in yeni reklamlarında oyunuyor kendisi...4 yaşındaki yiyenim namıkı reklalmalarda görünce ıspanak namık buraya gelmiş dedi :img-hyste...saçına ne olmuş annanne dedi :img-hyste )
Caner Bey rolünü iyice benimsemiş mi ne? Reklamda da koşarken düşüyordu, malum İspanak da yuvarlana yuvarlana ilerliyor ya...
Demek alex,i izmire kaçırdınız, yakında zarifeyide alırsanız biz bundan ne anladık, sadece izmirlilerin görebileceği bir zalex:img-hyste:img-hyste e şimdi bütün forum izmire taşınamıycana göre başka çözüm bulsak
Eğer suyumuza giderseniz, belki, ama belkiiii, video falan göndeririz, söz vermiyoruz. Bunu meslektaşlarımla konuşmam lazım.
Biz "sıradan, aşırı duygulu insanlar olarak" Zalex bizimdir, kalan sağlar sizindir. Te o kaa...
Edit: Zerren abliçkom demiş idi bu planı ama bu kaa tez olacağını ummaydım...teyy ellerinize sağlık ne güzel yaptınızda kaçırdınız...Zarife'yide kaçırın o yollarda gezerken:img-hyste....zaten Hazirana da kısmetse düğün:happy0064
Teşekkür ederiz... Bize destek verenler olacağını biliyorduk, ve tabii ki köstekler de olacaktı (o kendini biliyor).
En kısa zamanda forumun düğün isteğini yerine getireceğiz hiç merak etmeyiniz. Burası liman şehridir, Zalex'in nikahını bir kaptana kıydırabiliriz (bunu çetedaşlarımla konuşmam lazım, kesin bir bilgi değil). Kına gecesi de yapacağız. İsteyen gelir İzmir'e, karşılıklı göbecikler atar, kurtlarımızı dökeriz.
siyah-beyaz 05-04-08, 15:16 Belki Mustafa'nın gönderdiği mektuplar tüm aile içinde okunur...Yazdıkları da hoş karşılanabilinir..Olamaz mı??Olur??Her şey normal...:img-icecr
Tabii ki olur.Nasıl ki beyaz kız Hatice'nin hamileliği,oklar- yaylar filan çoluk çocuk,yabancı mabancı,erkek merkek demeden Mustafa'nın yanında konuşulmuştu...Neden olmasın.....*Biip*lemek o tarihlerde varmıydı Doray'ım,sen bilirsin....
merhaba arkadaşlar
öylesine emin yazmışsınızki
fragmanı izlemiş olmama rağmen telaşlandım valla:icon_sorr
ama tekrar izledim yok öyle birşey
alex aynı alex yani ertan saban:img-blush
bu arada izmir çetesinin zarifeyi ve alexi
senaristin elinden kurtarma çabalarını keyifle okuyorum
başarırsınız umarım:img-yes:
değişmemiş demişsiniz ama dikkatli bakın adam bir kee renkli gözlü değil
seside farklı ben bu oyuncuyu biryerlerden hatırlıyorum
önceki bölümlerle bu fragmanı karşılaştırın
paşanın tepkisi büyük ihtimalle haksızın yanında olması yönündedir şaşıracağımıza göre
yada benim oğlum biricik oğlum yapmaz üle fenalıklar diye düşündüde herkes ondan mı şaşrıdı sanmayım paşa insaniyetlidir birden kaymakam atanmasını ister tutar oğlunun elinden götürür anasına versin terbiyesini diye
ramiz aga diğer köylerdede tepkiyle karşılanır büyük ihtimalle
zaman eski olsada haberleşme hep hızlıdır kulaktan kulağa almış yürümüştür
hristıyan çocuk -müslüman kız aşkı
ramiz aga orda tepki alıcağı için ne yicekler ne içecekler
hasanın kendine hayır yok aileye baksın bir zamanlar terziydi şimdi ramizin peşinden tintin gide bi tipe dönüştü
zaten hangi dizide mesleklere dair bişey görebiliyoruz ki elveda rumelide görelim
dilaver gazete çıkarıyo ne zaman çıkarıyo bilemeyiz
mustafa tıbbiyeli hem gazeteci genelde oda part time takılıyo
cabbarıda arada ete vururken görüyorduk artık oda bıraktı ...
izmir çetesi planlarında almış yürümüş ama bende armut toplamıyorum gereken işlemleri yaptım :img-wink:
beni hipnozla tehtid ettiler bende burdan yengeme sesleniyorum dedim benim yengem hipnozda daha başarılıdır en azından uyutabiliyo:img-hyste
yengem nili tavuğa,mambayı katıra ,çetedikeninide boğaya çevir ama düzeltme bu sayede diziye birden girerler
nil tayyara eş,mamba kamuşa eş,çetedikenide süt ineciğine eş olarak diziye sızıcaklar :img-tomat
Neyse, herkes işin dalgasına başladı artık. Yakında dizide adam kalmayacak ona göre :)
Bu arada Mustafa'nın yazdığı bence günlük değil. Daha önce günlüğü bir deftere yazıyordu, bu sefer kağıda yazmıştı. Namık Mustafa adı ile mektup yollayabilir, yani olabilir büle bir şey. Birde öldüğü haberi gelirse yazdıkları Vahide'ye daha fazla dokunur.
Alex söylediklerini yazıyormu, yazıyorsa nereye yazıyor belli değil. Onun gönderme olasılığı daha düşük ama bilmeyim, belki de olabilir.
forumdakilerin akıl sağlığından endişeleniyorum (bende dahil)
herkes birşey uyduruyor
sonrada ona inanıyor dahada kötüsü başkalarınıda inandırıyor
mustafa ayrılıyormuş
fatma ana diziyi bırakmış
sütçü ramiz sezon sonu bırakıyormuş
vahide değişiyormuş
veee alex değişmiş bile:img-hyste
evet ya noluyo bi sakin bi yavaş olalım oyuncu kalmadı elimizde bu ne hız büle:img-hyste:img-hyste
alex ER'nindir ER'nin kalacak hiçbir yara gidemez te o kaa:img-hyste
fatma ana da evde ocak başında yemek yapay ikinci fragmanda gürücez merak etmeyin:img-icecr:img-icecr ( o da ne zaman çıkarsa artık:icon_whis)
alakasız edit ya benm pcden flash player silinmiş yükleyemiyorum bi türlü yardım edin bana:icon_sorr öm ile ulaşan olursa çok sivinirim:img-blush
alex gönderirse birde bu sebepten ötürü bi araba sopa yer
öyle bi saçmalık olmaz umarım yazsın günlüğüne zarifeciğe okuma öğretsin kavuştuklarında o zaman verir yokluğunda tek avuntumdu diye
ne yapalım emre hal böyle olunca bizde makaraya vurduk adam 1 aylık savaşa gidiyo forum aldı yürüdü gitti gidiyo :D
mustafa gönderiyo olabilir zaten çatışmada öldü haberi gelirse ki öyle olucak belkide bu arnavut mehmet getirir köye eşyalarını gelmişken vahideye aşık olmasın sakın:img-hyste:img-hyste
mustafa gönderiyo olabilir zaten çatışmada öldü haberi gelirse ki öyle olucak belkide bu arnavut mehmet getirir köye eşyalarını gelmişken vahideye aşık olmasın sakın:img-hyste:img-hyste
Bu olabilir çok yüksek bir ihtimal.Gelen geçen Vahide'ye aşık oluyor zaten.Ne kızmış bu Vahide ya.
Bu olabilir çok yüksek bir ihtimal.Gelen geçen Vahide'ye aşık oluyor zaten.Ne kızmış bu Vahide ya.
vahideye aşık olmayan bi o birde mazhar paşa kaldı...:))
mazhar paşayı vahideye aşık yapsakta rakibi olan oğlu abdüşü dünyanın öbür ucuna sürgün gönderse ne ka iyi olurdu...
ben sesler hususunda son derece dikkatliyimdir ve o kişi ertan saban değildir
ister inanın ister inanmayın fragmanda niye böyledir ben bilmem orasını siz düşünün zaten ben galiba ayrılmış dedim fragmana bakarak kesin öyledir demedim
pazartesi görürüz ama fragmandaki ertan saban değil okesin
aşiret dizilerine meraklı olsam o kişinin size kim olduğunu söyleyebilirdim ama ilgim yok
bu diziyide içinde açık tenli ,kibar insanlar var diye izliyorumbende sesler konusunda kendimden eminimdir ve o kişi ertan sabandır...o kadar iyi bir oyuncuki sesinin tonunu bu kadar güzel kullanabiliyor...yani heryerde her konumda aynı ses tonuyla konuşan biri diil...sadece şivesi biraz değişmiş...
bu arada fragmanı yeni izledim
savaş sahnelerini merak ediyorum çekim tekniği ve duyguyu yansıtması çok önemli buarada olay senaristten kopuyor ve yönetmene endeksli oluyor bence
Bence de fragmandaki kişi Ertan Saban değil,değişmiş!Ses farklı...Gözlerinin renginin tonu da farklı!Bence böyle!:img-cool2
Bence de fragmandaki kişi Ertan Saban değil,değişmiş!Ses farklı...Gözlerinin renginin tonu da farklı!Bence böyle!:img-cool2
Ertan Saban'ın sesinde nodül oluştu bu nedenle kendisi ne yazıkki konuşmakta zorluk çekti ve biliyosun Zerren dizi sesli çekim
bu nedenle 2 gün onun yerine ona çok benzeyen figüranıımsı biri oynadı
belki ağa dizilerinden kameranın önünden geçmişliği de vardır o kadarını bilemiyoruz
arkadaşarlar şakanında bi sınırı olsun lütfen biz şakalaşıyoruz ama konuya hakim olmayanlar durumu anlamıyor ve saçma bi durum çıkıyo ortaya :img-wink:
can sende tozunu attırmışsın yengem öyle bi açıklama yaptıysa gelsin birden tekzip sunsun sanmayım öyle bişey olsun:img-wink:
Kesinlikle katılıyorum, tadı kaçıyor artık, hatta kaçtı bile. Artık son bulsun.
Sevgili ziyaretçiler ve yorumcular. 97-104 sayfaları arasındaki tüm ayrılma ile ilgili haberler şu an itibari ile asılsızdır.
Mustafa'nın öldüğü haberi gelirse bu sefer de klişe olacak. Bu sanki başka dizilerde işlenmişti. Esinlenmeden bir farkı kalmayacak. Ben yaralanacağını düşünüyorum ve yaralı olduğu haberinin geleceğini düşünüyorum. Bundan hareketle onun hakkında endişelenebilir aile ve ölebileceği belki akla gelebilir.
Mazhar Paşa bence bir Paşa'ya yakışanı yapacak, bir babaya yakışanı değil. İnşallah yanıltmaz beni.
2. Fragman bugün mü gelir yarın mı acaba?
Bu ne anam ben ER forumuna geldigimi zannediyodum, tube burasi iyice karismis, bir anda bosluga dustugumu zannettim he:img-hyste
Alex degismis, Mustafa ölcek, Fatma ana gitmis kim uyduruyo bunlari acaba:img-hyste cok merak ediyorum,, tübe tübe yaa sastim kaldim:icon_whis Neyse yaa simdi konuyu kapatam bari yoksa gene alevlencek burdaki Alex diziden cikti tartismasi..
Bu fragmanda 4 kisi haricinde pek fazla bisey gostermiyor, ikinci fragmanda anca yarin cikar saniyorum belki ondan biseyler cikartabiliriz, gunlerinde gecicegi yok zaten:icon_whis
Su Pasa'da takildim kaldim ben, hatta gece kabuslarini gorur oldum. ulan pasa sonunda kabuslarimada girdinya:img-hyste nediyim ben sana, bu pasa bozuntusu bastada boyle bozuktu, zannetmiyorumki ben adalet yerini bulsunda bu pasa ogluna ders versin, pasa herzamanki pasa, kesin oglunu cikarticak hapisten, millet savasiyo o oglunu dusunuyo pes vallahi haa:icon_evil
'....ama uzagız zarife...çok uzagız,iki millet kadar uzagız...'
'bil ki geri dönemezsem,şehit olursam,nefes aldığım her an seni düşünerek yaşadım..vahidem Allah'a emanet ol,vatan bize emanettir...'
Yeni bölümün çok duygusal bi bölüm olacağını anlamak için müneccim olmak gerekmiyor,zarifeyi biraz kanıksadık da vahidenin ağlaması ve mustafanın cephede,elinde çemberle uyuması filan..çok kötü oldum:icon_sorr
..Da benim aklıma neden alex'in hâlâ sürgünde olduu takıldı,malum,zina işlemedikleri mustafa'nın kıyağıyla kanıtlandı..o zaman niye??
Ben nedense mazhar paşa'nın abdül'ü koruyacağını düşünmüyorum,zaten özette vereceği kararın herkesi şaşırttığı söyleniyor,abdüle destek çıkması kimseyi şaşırtmaz herhalde,ancak abdülü görevden alması,en azından biraz haşlaması herhesi şaşırtır..di mi?
Bu arada raamiz baba'nın başka köylere süt satması sadece fiziksel diil,manevi anlamda da çok zor olsa gerek..bi suçun olmadığı hâlde kendi köyünde,kendi halkın tarafından dışlanıyorsun:icon_sorr
mavigece07 05-04-08, 20:04 evet arkadaşlar malesef sizlere bir gerçeği açıklamamız lazım
yingemin bana söylediğine göre Makedon oyuncular Türkiye'ye gelmek istemiyor bu nedenle sezon sonuna kadar Makedon oyuncular çeşitli şekillerde hikayeden gidecek
Alex karakteri ve Ertan Saban mahkumiyetinden kurtulacak ve Filiz Ahmet'le yani Zarife ile kaçacak ve diziden ayrılacaklar
diğer Makedon oyuncular zaten çok çok önemli roller almadıkları için onlarıda Makedonya'da mutlu edip ayrılacağız
Türkiye'ye Erdal Özyağcılar,Şebnem Sönmez,Berrak Tüzünataç geliyor
Türkiye'de yeni kadro ve yeni oyuncular olacak
malesef Ramiz'in küçük kızlarıda gelemiyor
Tolgahan Sayışman konusu muallakta kaldıTolgahan'la para konusunda anlaşma sağlanırsa o da Türkiye'de
işte büle umarım artık sorular kalmaz
cnm ama böyle şakalar yapmamalısın :hıh(en azından bu başlıkta :img-wink:)
hem varsayalım büle bişe oldu..ki tıbbiyelimm kara kalpaklım para düşkünü değil bi kere:hıh
ve kızçeler , kızancıklar , dimitri , cezmi komutan , alex, zarife,baytar efendi olmadan Elveda Rumeli çok ta anlamlı olmazdı her ne kadar usta oyuncular başrolde olsada... :icon_whis
bu arada fragmanı izledim...msutafam yine gönderemediği mektuplarından birini yazmış :) :img-in_lo , orhan kılıçı da merak edeymmm...ikinci fragmanı merakla bekleyimm
Valla arkadaslar bu bi saka, aslinda cann2366 ben foruma girdigimde bende gercek zanettim soke oldum, ama sonra geriye baktimki cok sukur sakaymis, ama pek inandirici geldi:img-hyste Tabiikii burda boyle seyler yazmak nekadar normal bilmeym ama her neysee, bu bi saka kimse dikkate almasin lutfen,,
bende de hastalik oldu su fragmani tekrar tekrar bakiyom:img-hyste. Mustafa'ma takildim kaldim yaa ne tatli o oyle:img-in_lo hay Allah'im,,
Yaa bide gercktende Alex'in sesi bi farkli geliyor:sad53: kabul ediyorum, ama daha bolumu gormedigimiz icin birsey diyemicem, cunku o sahnede belki degisik cikmis olabilir, :icon_whis yoksa olamazmi benmi sacmaliyorum:icon_sorr sanki Mustafa'nin seside bi farkli geliyor, yada benim kulaklarim gercekten bozuldu:img-hyste
Herkese iyi akşamlar,
28. bölüm fragmanını izledim, Alex sürgündeydi, ben Alex'in sürgünden kendi isteğiyle dönmek istemeye bileceğini düşünüyorum. Suçsuz oldukları(zina konusu) ortaya çıksa da, kasabaya dönüp te ne yapacak, temelde halk Müslüman - Hıristiyan birlikteliğine karşı çıkıyor. Zaten Alex bu ve başka nedenlerle, dağdaki kulübeye çekilmişti. Bu ikilinin, artık Pürsıçan kasabasında bir araya gelmesi pek mümkün değil.
Fragmanda, Tıbbiyeli Mustafa'nın durumu, her türlü yoruma açık görünüyor. Belli ki savaş sahneleri güzel çekilmiş, cephe görüntüleri bir veya iki bölüm sürebilir, Mustafa belki de yaralanabilir, savaş hali bu, insanın başına herşey gelebilir, bundan dolayı mektup - günlük yazması çok doğal ve güzel bir düşünce, an azından geride savaş anındaki duygu ve düşüncelerini anlatan bir belge bırakmış olur.
sayın amon,haklısınız,ben alexin kendisinin dönmek istemeyebileceğini düşünmemiştim..sonuçta tüm kasaba zarife ve alexin birbirlerini sevdiklerini biliyor,zina yapmadıklarının ispatlanması maalesef pek bişey değiştirmiyor..
keşke anlasa o insanlar,müslümanı da hristiyanı da yaradanın bir olduğunu...
sayın amon,haklısınız,ben alexin kendisinin dönmek istemeyebileceğini düşünmemiştim..sonuçta tüm kasaba zarife ve alexin birbirlerini sevdiklerini biliyor,zina yapmadıklarının ispatlanması maalesef pek bişey değiştirmiyor..
keşke anlasa o insanlar,müslümanı da hristiyanı da yaradanın bir olduğunu...
Evet, çok haklısınız,
O dönemdeki insanların düşünce yapısı, tutucu ve ön yargılıydı.
Ama, bügün de durum, Müslüman - Hıristiyan ayırımı ve bakış açısı bakımından pek farklı sayılmaz.
öyle acılar yaşadı ki vahide, gün oldu kaymakamın tecavüzüne uğruyordu, gün oldu mapus damına düştü, gün oldu ablasının düğününü çeteciler bastı, gün oldu bir kör kurşunun hedefi oldu, gün oldu sevdi ama nevreste engeliyle karşılaştı, gün oldu kardeşi falakaya yatırıldı, gün oldu kardeşi dayak yedi,gün oldu kardeşi sağır oldu, babası iflas etti,gün oldu savaş çıktı ama gönüllü olamadı, gün oldu yavuklusunu savaşa yolladı... yürek mi dayanır bu acılara. insan oğlu nasıl dayansın. ama fedakar, cefakar vahide kan kustu kızılcık şurubu içtim dedi.gözünden bir damla yaş gelmedi. içine attı, attı, attı...o içine akan gözyaşı kezzap gibi deldi yüreğini.delinen yüreği içini yaktı...o kezzabın yangını gözlerine yansıdı, bakışları sert derler vahidenin, bilmezler ki içi yanıyor vahidenin.dik durmak zorunda o vahide...işte büyük vatan evladından, o vahideden bir damla gözyaşı gelmedi...ama o da insan...bağırsa da çağırsa da zaman zaman çemkirse de burnundan ateş de çıksa, o da insan. utansa da, zayıflık olarak görse de o da insan. her kulun olmaz mı zayıf anı...ve vahide de haayatın sırtına yüklediği yüke dayanamadı. ağladı ağladı ağladı. gözyaşları sel oldu...işte tsunami budur aslında...hüngürrrrrrr...:icon_cry:
ağla ağla vahide ağla...sen de insansın. seni de bir ana doğurdu. ağla vahide ağla...
tsunami mi?:img-hyste
tsunami vahidenin gözlerinde yaşanacak fragmana bakılırsa.
öyle acılar yaşadı ki vahide, gün oldu kaymakamın tecavüzüne uğruyordu, gün oldu mapus damına düştü, gün oldu ablasının düğününü çeteciler bastı, gün oldu bir kör kurşunun hedefi oldu, gün oldu sevdi ama nevreste engeliyle karşılaştı, gün oldu kardeşi falakaya yatırıldı, gün oldu kardeşi dayak yedi,gün oldu kardeşi sağır oldu, babası iflas etti,gün oldu savaş çıktı ama gönüllü olamadı, gün oldu yavuklusunu savaşa yolladı... yürek mi dayanır bu acılara. insan oğlu nasıl dayansın. ama fedakar, cefakar vahide kan kustu kızılcık şurubu içtim dedi.gözünden bir damla yaş gelmedi. içine attı, attı, attı...o içine akan gözyaşı kezzap gibi deldi yüreğini.delinen yüreği içini yaktı...o kezzabın yangını gözlerine yansıdı, bakışları sert derler vahidenin, bilmezler ki içi yanıyor vahidenin.dik durmak zorunda o vahide...işte büyük vatan evladından, o vahideden bir damla gözyaşı gelmedi...ama o da insan...bağırsa da çağırsa da zaman zaman çemkirse de burnundan ateş de çıksa, o da insan. utansa da, zayıflık olarak görse de o da insan. her kulun olmaz mı zayıf anı...ve vahide de haayatın sırtına yüklediği yüke dayanamadı. ağladı ağladı ağladı. gözyaşları sel oldu...işte tsunami budur aslında...hüngürrrrrrr...:icon_cry:
ağla ağla vahide ağla...sen de insansın. seni de bir ana doğurdu. ağla vahide ağla...
Analiz ve tespitleriniz tek kelimeyle MUHTEŞEM,
İşte ELVEDA RUMELİ başlığının üyelerinin ayrıcalığı ve de farkı budur.
Teşekkürler.
yazarken hıçkırıklarıma engel olamadım, ağladım ağladım ağladım. biz pts nasıl dayanacağınız bu yiğit kızın dramına...nasıl içimiz elverecek de uyuyacağız o gece...off şimdiden stresi bastı beni...yalnız başına, kimse beni görmesin diye,yapayalnız ağlıyor, off...gözlerinin derinliklerinde, hıçkırıklarında boğulacağız bu yiğit kızın...
Vallahi sayin -AMON- un soyledigi dogru, tam yerine basmissin, harika birsey cikmis ortaya, tebrikler vallahi:happy0064 ne mukemmel yazmissin ne yalan soyliyim, bunlari okurken ben agliyordum az kalsin, cok haklisin herkes hey Vahide tey Vahide gidiyor ama kimse bilmiyorki oda insan,:sad53: aglasin Vahide butun goz yaslarinii akitsin bu bolumde, zaten Fragmanda bellide oluyo bu durum, iki gozu iki cesme agliyor,, icim yaniyo Vahideye, cok uzuluyorum bu kizin sucu ne yaa, zate Abdulun yuzunden yeterince eziyet cekiyor, simdide sevdigi gitti askere, Zarife'den pek farki kalmadi, kaderleride ayni iki kardesin, sevdikleri yanlarinda yok, bitek Hatice sansli galibaa
off off bu bolum tabii olan yine bize olcak ya o ayri bi mesele
sormayın sayın amon,
yazarken hıçkırıklarıma engel olamadım, ağladım ağladım ağladım. biz pts nasıl dayanacağınız bu yiğit kızın dramına...nasıl içimiz elverecek de uyuyacağız o gece...off şimdiden stresi bastı beni...yalnız başına, kimse beni görmesin diye,yapayalnız ağlıyor, off...gözlerinin derinliklerinde, hıçkırıklarında boğulacağız bu yiğit kızın...
bende sınava filan çalışamam yarın
ertesi günde akşam nolacak diye sınava konsantre olamam
alırım biri otururum sırama
ah Vahide ah asker kız naptın bize
ben bugün çok dalgacı bir günümdeyim hayırdır inşallah
bugün beni herkesler mazur görsün
emi:img-hyste
benim efsaneleşen şakam silinmiş
yingem sataşmalarımı güremedi ya
yinge forumu araştır olayın tanıklarına filan sor öğren mesajı tamam mı yingem sataşmalarıma cevap vermezsen emekler boşa gidecek:img-hyste
sormayın sayın amon,
bu sözlerin üzerine
ciddi ciddi açıklamalar gelmiyormu hey allahım:img-hyste
bende sınava filan çalışamam yarın
ertesi günde akşam nolacak diye sınava konsantre olamam
alırım biri otururum sırama
ah Vahide ah asker kız naptın bize
ben bugün çok dalgacı bir günümdeyim hayırdır inşallah
bugün beni herkesler mazur görsün
emi:img-hyste
ben fragmanı gördüğümden beri gökte miyim yerde miyim bilemedim, dedim kendi kendime bu kız ağlamıyor aylardır...sonra şükrettim, bu bölüm ağlayacak da içindeki acıyı bir nebze de olsun hafifletecek...ama ekran başında bizim yüreğimizi dağlayacak.
zarife de acı çekti ama o gözyaşı akıttı, içine atmadı, gerekirse bağırdı çağırdı, hiç böyle sessiz sessiz oturmadı. hem onun derdi kendi derdiydi. vahide selanikte kurt kuzuyu kapsa derdine düşer...böyle bir kız bu vahide...acılarla arkadaş oldu...
ben fragmanı gördüğümden beri gökte miyim yerde miyim bilemedim, dedim kendi kendime bu kız ağlamıyor aylardır...sonra şükrettim, bu bölüm ağlayacak da içindeki acıyı bir nebze de olsun hafifletecek...ama ekran başında bizim yüreğimizi dağlayacak.
zarife de acı çekti ama o gözyaşı akıttı, içine atmadı, gerekirse bağırdı çağırdı, hiç böyle sessiz sessiz oturmadı. hem onun derdi kendi derdiydi. vahide selanikte kurt kuzuyu kapsa derdine düşer...böyle bir kız bu vahide...
ah bizim yiğit kızımız ah
sıktı sıktı kendini bu bölüm ağlayacak bizde ağlayacağız
Vahide'm ya ne acılar çekiyor ya:icon_sorr
Haa aynen, vee ailesindeki derdi kendi uzerine bindiriyo, icine atiyo icine atiyo kimse bilmiyo, Hatta abdul sapigi uzerine saldirdiginda bile, kimseye soylememiste kendi Halletmeye kalkiyodu Mustafa gelmeseydi, hatta Mustafa sormasaydi ona bile anlatmicakti, yani dusunun bukadar cok icine atiyor...
vee aynen Zarife hic icine atmadi o hep gozyaslarini akitti, ama Vahide bunu yapmadi hic, hatta ilk defa birini bukadar sevdi ve oda askere gitti, nasil bi kaderi varmis, aglamamak icin kendini zor tuttu, tren garinda bile oyleydi, cok donuktu, aglamak istiyordu fakat agliyamiyordu, iste bu bolum gorucez, cok aglicak, ve bu onu eminim rahatlaticaktir, tabii bu arada biz kendimizi de unutmiyalim, simdiden mendilleri hazirliyalim, bu bolum kesin bizde mahvolcaz, onceki haftada oyle olmustuk, bu haftada oyle olucaz:sad53::sad53:
Bir an önce ikinci fragman gelse iyi olacak. İyice zıvanadan çıktık. Herkes işin dalgasında bugün :)
Fragmanda savaş sahneleri bir diziye göre oldukça iyi düzeyde idi. Her ne kaa patlama efektleri gözüme batsa da bu kaa kısa sürede ancak bu kaa olur diyorum. Bu konuyu es geçmemeleri iyi olmuş.
Herkese iyi geceler.
Bir an önce ikinci fragman gelse iyi olacak. İyice zıvanadan çıktık. Herkes işin dalgasında bugün :)
Fragmanda savaş sahneleri bir diziye göre oldukça iyi düzeyde idi. Her ne kaa patlama efektleri gözüme batsa da bu kaa kısa sürede ancak bu kaa olur diyorum. Bu konuyu es geçmemeleri iyi olmuş.
Herkese iyi geceler.
tsunami-dalga-su- gözyaşı...her yol, her mesaj vahidenin gözyaşlarını hatırlatıyor bana:icon_cry:
yine geldi aklıma vahide:(
ağlasın da rahatlasın...tek avuntum...
Ikinci Fragman yarina cikcak galiba ancak, zaten hep bule yaparlar onceden cikarsalar ulurler:icon_evil neyse yaa stress yapmicam kendime, kendime stress yaptimmi hersey cok fena oli,:img-hyste
Off tek dilegim, Mustafa iyi olsun, Alex iyi olsun, Zarife iyi olsun, Vahide bol bol aglasin rahatlayana kadar, Herkes mutlu olsun, Abdul koca kafalisi icerden cikamasin, Pasa pasalik degilde gorevini yapsin:img-hyste baskada bisey istemeym
Bide Savas goruntuleri oldukca inandirici olmus, bukadar kisa zamanda buyuk basarii, yonetmeni takdir ettim vallahi, helal! fragmandan bile bizi merakta birakmayi basardi
Bence, Sayın Weasleys'in yaptığı bu tespitler çok gerçekçi ve mantıklı,
Bunları espri olarak görmüyorum. Sonçta, Vahide karakteri, çoğunlukla
hep olumsuz davranan, uyumsuz, deli dolu, kaba saba bir karakter olarak
görüldü veya gösterildi. Onun insani yönleri, içinde yaşadığı duygusal fırtınalar
hep ikinci plana atıldı.
en hıçkrıklısından bol bol ağlasın
bu kızda yiğit miğit ama böyle içini dökmesi rahatlaması lazım değil mi:icon_whis
ben geçen bölümde vahidenin çok donuk olmasına çok sinir olmuştum askerlerin ve tabiki mustafanın savaşa gönderilmesi dışında duygusal bir şey yoktu ama çok güzel bir bölümdü şimdiki bölüm ise çok daha güzel ve duygusal olacak bu vahideyle mustafanın ilk ayrılığı olacak ve bu ayrılık çok farklı olacak bence mustafa yaralanacak vahide mustafadan haber alamayınca korkacak öldüğünü falan sanacak sonra haberdar olacak ya da mustafa savaşın sonuna doğru yaralanacak pürsiçana gelen trenle dönemeyince öldüğünü sanacaklar bence ben ilk önce mustafanın öldü sanılacağını düşünüyorum ayrıca vahidenin ağlamasına sevindim yani
asivemavi_44 06-04-08, 12:22 arkdaşlar bir şey sorabılrmıyım alex surgune giderken bır şarkı çaldı o şarkının adını bıln varmı yazabılrmısnz
arkdaşlar bir şey sorabılrmıyım alex surgune giderken bır şarkı çaldı o şarkının adını bıln varmı yazabılrmısnz
Lutfen tek cumlelik mesaj yazma, kurallara aykiri. Son gunlerde kurallar yeterince cignendigi icin uyarmak istedim.
Sarkinin adini bilen yok, kimi Zalex kimi cennet diyor. Sarkiya ad koyulursa muzik ekibinden olan sevgili Alisercan ve Rsd foruma yazarlar.
bitanem_61 06-04-08, 13:36 48 saniyelik bir fragman verip, başka bir şey vermezseler bu sayfalar böyle sessiz kalır
Makedonya,ya turlar düzenleniyormuş, olmaz ki bu ne kıskançlık dır büle önce biz gidecektik, bide oyuncularla tanışım sohbet ediyorlarmış mış da mış, hhı gittinizde bize bir karımı var, hani resim, hani tüyo:img-hyste:img-hyste bari gittik haberini yazmayın:icon_evil:icon_evil:icon_evil
Merhaba... Özette yazılanların bizim için yazılmadığını düşünüyorum. Yani Mazhar Paşa'nın kararı sonucunda şaşıracak olan biz değiliz, Pürsıçanlılar. Ben şahsen böyle yorumladım özeti. Ortada Abdül tarafından imzalanan bir belge varken, babasının oğlunu çıkartması Pürsıçanlıları şaşırtır, onlar babasının oğluna olan "düşkünlüğünden" haberdar değiller, ama biz bildiğimiz için şaşırmayız.
izmir çetesi planlarında almış yürümüş ama bende armut toplamıyorum gereken işlemleri yaptım :img-wink:
beni hipnozla tehtid ettiler bende burdan yengeme sesleniyorum dedim benim yengem hipnozda daha başarılıdır en azından uyutabiliyo:img-hyste
yengem nili tavuğa,mambayı katıra ,çetedikeninide boğaya çevir ama düzeltme bu sayede diziye birden girerler
nil tayyara eş,mamba kamuşa eş,çetedikenide süt ineciğine eş olarak diziye sızıcaklar :img-tomat
Skandal!
Çaktırma! :img-cool2
arkdaşlar bir şey sorabılrmıyım alex surgune giderken bır şarkı çaldı o şarkının adını bıln varmı yazabılrmısnz
Herkese merhaba.
O şarkının adı, kesin olmamakla birlikte isyankar yürek olacakmış diye bilgi aldım.
Ama, bu isim şu an kesin değil.
çınar/mavi 06-04-08, 13:45 bişey sorabilirmiyim elveda rumeli dizisi bölüm tekrarını hangi gün ve saatte yapıyor acaba
Şarkının adı,son bölüm jeneriğinde "İsyankar Yürek" diye belirtildi...Demek ki adı bu...İsyankar Yürek
Çaktırma! :img-cool2
Tamam!:icon_whis:img-cool2
çınar/mavi 06-04-08, 13:50 ya arkadaşlar bilen varsa söyelebilirmi lütfen tekrar bölümü ne zaman veriliyor..
Şarkının adı,son bölüm jeneriğinde "İsyankar Yürek" diye belirtildi...Demek ki adı bu...İsyankar Yürek
Atv avrupa jenerigi full olarak gostermedigi icin gormedim sarkinin adini.:img-yes: Soyledigin icin tesekkurler.
Nilcim cok haklisin. Ozet bizim icin yazilmamistir kesin.
Cinar/mavi tek cumlelik mesaj yazmak yasak. en iysi o iki mesajini bir mesajda topla. Bilen olsa cevaplardi herhalde. Atvnin ne zaman tekrarini verecegi bellimi olur.
ya arkadaşlar bilen varsa söyelebilirmi lütfen tekrar bölümü ne zaman veriliyor..
Artık tekrar yapılmıyor,ne yazık ki...Gece yarısından sonra yapılıyorsa da haberimiz yok maalesef...
çınar/mavi 06-04-08, 13:56 [QUOTE=ZeRReN;6551415]Artık tekrar yapılmıyor,ne yazık ki...Gece yarısından sonra yapılıyorsa da haberimiz yok maalesef...[/QUOT
çok teşekkür ederim bilgilerndirdiğin için..
Yok mu hala 2. fragman? :( Harika Pazar'da filan da haber çıkmadı herhalde dizi ile ilgili :( Kimse birşey yazmadığına göre :(
Aklıma gelmişken bir tahmin yapayım. Mustafa bu bölüm sonunda vurulacak gibime geliyor, yani bir yaralanma olabilir. Bu da muhtemelen bölümün son sahnesi olur. Diğer bölüm yaralandığı haberi gelir, aile endişelenir, sonradan haber gelmeyeceğinden öldüğünden endişe edebilirler. Vahide rahat duramayıp onu görmeye cepheye gitmek isteyebilir. Neyse o bölüm iyileştikten sonra diğer bölümde muhtemelen Dömeke Zaferi izleriz, buna yetişir herhalde Mustafa. Belki orada da yaralanabilir. Ondan sonraki bölüm de yoğun diplomasi ile savaş biter, mütareke imzalanır.
Mustafa doktor olduğunu haliyle söyleyemiyor. Eski kimliği sebebiyle bunu söyleyemiyor, ama doktor olduğu bilinse kesin askeri doktor olarak görev yapardı. Tarihi kaynaklar Rus Harbi'nde Türk ordusunda ciddi doktor eksikliği olduğunu söylüyor. Bu durum, büyük ihtimal bu savaşta da geçerli olabilir (Yine Rus Harbi'nden daha iyidir açılan rüştiyelerin etkisiyle). Ama tabii bu şimdilik imkansız görünüyor.
Zalex konusunda artık tahmin yapamaz oldum. İş öyle bir yere geldi ki sadece "İzleyip görelim" diyebiliyorum sadece.
Yeri gelmişken aileyi koruma adına formaliteden bir Ispanak-Zarife evliliğine de, haber alınamamasına müteakip olası bir Ahmet Ekrem-Vahide evliliğine de şiddetle karşıyım. Bu ikisi kurgu da diğer dizilerde işlendi diye hatırlıyorum. O sebeple klişeden uzak durma adına senaristlerimizin daha orjinal çözüm bulacaklarına inanıyorum.
Herkese iyi pazarlar.
Arkadaşlar,
Dökümanlar bölümüne.
Abdülezel Paşa ( 1827 - 1897 ) ve 1897 Osmanlı - Yunan Savaşı başlıklı
bir yazı ekledim okuyabilirsiniz.
Link: http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=43563&page=10
emreye katılmamak içten değil artık hiçbişeye tahminfalan tutmuyo zalex tamamen senaristlerin eline saldı zaten bundan sonrasını izleyip görmekten başka bi çaremiz yok ama ben V-M aşkında da çıkmazlar olacağını sanıyorum ama bunu klişelerden kurtulup daz yapsalar tam ERye yakışır bişey olur
onu daizleyip görücez:icon_sorr ama emranin tahminleri çok olası
niye hala çıkmadı 2. fragman ya:icon_sorr
Ante Mortem 06-04-08, 17:21 BOZDOĞAN
ak bulutlar geçiyor...kaldır başını
bak bulutlar geçiyor....kaldır başını
al, mendilim sende kalsın...sil yaşını
off......
memleket...sevdana yürek gerek
aysız gecelerde...kumrular ağlar içimde
söz, düşsek de uzakların yoluna
öleceğiz doğduğumuz toprakta
off.......
memleket...sevdana yürek gerek
Söz: Mustafa Nuhut
Beste: Erdal Güney
Bütün bir hafta boyunca dilime dolandı...Aysız gecelerde kumrular ağlar içimde...Bu parçada emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ederim...Ak bulutlar geçiyor kaldır başını! Seslendiren de o kadar güzel söylemişki offf memleket sevdana yürek gerek!
Gelmişken fragmana da iki çift laf edeyim.
Mustafa-nın yüzüne nur yağmış, saçı sakalı hizaya girmiş, tabiri caizse filinta gibi olmuş o kıyafetler içinde.
Gidipte dönememek var! Off memlekeet sevdana yürek gerek!
Vahide-hala gardaki hali geliyor gözümün önüne süt dökmüş kedi gibiydi ne erkekliği kalmıştı üstünde nede dik başlılığı...aysız gecelerde kumrular ağlar içimde...
Aleks-Zarife(henüz onları ayrı ayrı düşünemiyorum yorum yaparken(: benim için o kadar da uzak değiller; kendi içimde kuytu bir yere sakladım onları(: dert etmeyin orada kimse bulamaz sizi...
Neredeyse her cümlemin arasına şarkının sözlerini sıkıştırmışım kusura bakmayın. Öyle böyle değil iyice benimsedim bu sözleri, müziğini, söyleyenin nağmelerini...
ErtankoliqCns 06-04-08, 18:30 Mrb arkadaşlar ben de yeni katıldım aranıza..
Fragmanı izledim..Tabi Alex yine ağlıyor buna alıştık ya neyse..Zarifeler nereye gidiyor onu çözemedm Her neyse en çok hoşuma gidense o cephe görüntülerinin yansıtılması çok güzel olacağa benziyor ..Sabırsızlıkla bkliyorus..
Burasi boyle sessiz olduguna gore, 2 fragman cikmamis:sad53:
her hafta cikiyordu bu hafta niye cikmadi anlam veremedim ben, ah bu kanallar yokmu zaten, insani sinir etmeye yer ariyorlar:icon_evil
Vahide-hala gardaki hali geliyor gözümün önüne süt dökmüş kedi gibiydi ne erkekliği kalmıştı üstünde nede dik başlılığı...aysız gecelerde kumrular ağlar içimde...
.
dert sahibi olmak böyle yapıyor insanı, kaskatı kesiliveriyorsun:(sadece dümdüz karşıya bakabiliyorsun, dikbaşlı değilsin ama boynun hep dimdik...sanki düzgün yürümeye çalışıp da kafasında kitap taşıyormuş gibi...dişlerini sıkıyorsun...ağlamamak için gözlerini kıs,kıs,kıs...kaşlarını çat,çat,çat... aslında vahideyi bilmezsiniz, nasıl güleryüzlüdür, gelene gidene misafire.şeker parçasıdır.bi evine misafir gidin, karnınızı doyurmadan bırakmaz...öyle de cömerttir.sesi kadife gibidir, beşinci bölüme kadar türkü söylerdi, hiç cırlamazdı.o güler yüz, o gözlerindeki ışıltı. ama ne zaman ailenin içine dert düştü, vahide böyle kaskatı yoksa gençliğinde vahide,çocukluğunda hande subaşı görünümündeyken böyle kaskatı değildi. dert işte, insanın huyunu da değiştiriyor, suyunu da. hatta görünümü de, babası ilk hapse girdi, vahide mutasyona uğradı. böyle hakikatlı da. o içine attığı dert, bir anda yüzünü değiştirdi.yaa işte böyle...sonunda dert erkek kızı bile gözyaşlarına boğuyor, helak ediyor.
merhaba arkadaşlar
elveda rumeliyi çok seviyorum ve uzun süredir yazdıklarınızı okuyorum ama yeni üye oldum. fırsat buldukça bende yazmak istiyorum.umarım beni de aranıza kabul edersiniz...bye
merhaba arkadaşlar
elveda rumeliyi çok seviyorum ve uzun süredir yazdıklarınızı okuyorum ama yeni üye oldum. fırsat buldukça bende yazmak istiyorum.umarım beni de aranıza kabul edersiniz...bye
HOsgeldinn canim:img-wink: firsatini buldukca gell,, senide burda gormek beni mutlu ederrr:img-wink:
Galiba ikinci fragman hala ortada yok demi arkadaslarr,, baslik cok sessiizz:sad53:
HOsgeldinn canim:img-wink: firsatini buldukca gell,, senide burda gormek beni mutlu ederrr:img-wink:
Galiba ikinci fragman hala ortada yok demi arkadaslarr,, baslik cok sessiizz:sad53:
teşekkür ederim:)
evet ikinci fragman hala ortada yok:img-yes: zaten birinci fragmanda çok kısaydı...:icon_sorr
teşekkür ederim:)
evet ikinci fragman hala ortada yok:img-yes: zaten birinci fragmanda çok kısaydı...:icon_sorr
Evet ve dogru durust ayrintili birsey gostermedi, mecburen yarina kadar sabretmekten baska caremiz yokk, bu bizim kaderimiz zaten, alt ust 50 saniye- 1 dakikalik bir fragmanla idare etmemizi bekliyorlar, insan azcik daha uzatir bu fragmanlari, sanki git gide uzayacagi yerde git gidele kisaliyor gibi, off simdi aksine yarin da cabuk gelmezz:sad53::sad53:
Ante Mortem 06-04-08, 21:37 İkinci fragmanın son kısmını görebildim ancak onda da Dilaver takım elbiseliydi ve çok mutlu görünüyordu(: kaymakam Dilaver oldu yeniden büyük ihtimalle..ramiz vahide zarife herkes gülüyordu özlemişim o hallerini yahu(:
Bu bölümü gerçekten merak ediyorum özellikle savaş sahneleri çok gerçekçi gibi görünüyor...vize haftasındayım henüz hiç çalışamadım üstüne fragman kovalıyorum tvde:icon_whis
İkinci fragmanın son kısmını görebildim ancak onda da Dilaver takım elbiseliydi ve çok mutlu görünüyordu(: kaymakam Dilaver oldu yeniden büyük ihtimalle..ramiz vahide zarife herkes gülüyordu özlemişim o hallerini yahu(:
Sonunu gormus olsanda anlattigin icin tesekkurler. Ben hic gormedim ikinci fragmani.:img-yes:
Takim elbise kaymakamlik icin degilde damatlik olabilirmi? Belki dugun olacak diye mutludur herkes.
Isteym dugun olsun. O kaa istedik ama herdefasinda uzerine bir bardak soguk su ictik.:)
Ama yok savas zamaninda yapmazlar dugunu. Nikah yapsinlar yeter onada raziyim.
İkinci fragmanın son kısmını görebildim ancak onda da Dilaver takım elbiseliydi ve çok mutlu görünüyordu(: kaymakam Dilaver oldu yeniden büyük ihtimalle..ramiz vahide zarife herkes gülüyordu özlemişim o hallerini yahu(:
Bu bölümü gerçekten merak ediyorum özellikle savaş sahneleri çok gerçekçi gibi görünüyor...vize haftasındayım henüz hiç çalışamadım üstüne fragman kovalıyorum tvde:icon_whis
Şerefsizim benim aklıma gelmişti (Bu anlık tepkiyi mazur görmenizi rica ediyorum) :)
Mazhar Paşa beni utandırmayacak herhalde, biliyor tabii malını, bu ilk vukuatı değildir zaten Abdül'ün. Daha neler yapmıştır kim bilir?
Herkesin gülmesi güzel tabii. Abdül'e olanları mı duydular acaba? Demek hem güleceğiz hem ağlayacağız bu bölüm, son bölümlerde güldüğümüz çok az sahne oldu. Birazcık nefes alalım.
Valla fragmanın tamamını gören varsa ve bir anlatabilirse çok makbule geçer :)
Birden keyfim yerine geldi :)
Düzeltme
Yav, sarılma mı? Abdül mü? Yok ben hala ümitliyim :)
Düğün olmaz bence. Bu durumda zor gibi.
bitanem_61 06-04-08, 21:45 Az önce ikinci fragman verildi ama ben güremedim, babamın dediğine göre, fatma , vahide, zarife ve ramiz sütçi diye bağırıyorlarmış ve köylüler bunların peşine düşmüş
Benim gördüğüm yerlerde sadece savaş sahneleri vardı mustafa ateş ediyordu ve babişin dediğine göre paşa oğluna sarılıyormuş aaa inanmayız
Az önce ikinci fragman verildi ama ben güremedim, babamın dediğine göre, fatma , vahide, zarife ve ramiz sütçi diye bağırıyorlarmış ve köylüler bunların peşine düşmüş
Resimlerden belliydi, ama resimler belki cekimler arasinda cekilmistir diye teredutte dusuyordum. Demekki gercekten sutcii diye bagiriyorlar ve onun icin gulusuyorlar. Ne guzel birbirlerine destek olup sut satmaya cikmislar.
Benim gördüğüm yerlerde sadece savaş sahneleri vardı mustafa ateş ediyordu ve babişin dediğine göre paşa oğluna sarılıyormuş aaa inanmayız
Pasanin oglunu affedecegide belliydi. Olan yine aileye olacak. Kimbilir Abdus baslarina ne belalar acacak.
mazhar paşa oğlunu savaşa göndermiş olamazmı...
onun için sarılıyordur...
mazhar paşa oğlunu savaşa göndermiş olamazmı...
Hic zannetmem. Onlar baba ogul tencere kapak, al birini vur otekine.
dilaver kaymakam odasında ...yüzü gülüyor..evet kaymakamlık görevini geri alıyor..çok sevindim ...çokkkkkkkkkk
Demekki pasanin gunahini almisim. O Abdus gibi degilmis.
Boylece Dilaveri niye askere gondermedikleri ortaya cikti.:img-yes:
dilaver kaymakam odasında ...yüzü gülüyor..evet kaymakamlık görevini geri alıyor..çok sevindim ...çokkkkkkkkkk
bitanem_61 06-04-08, 21:59 mazhar paşa oğlunu savaşa göndermiş olamazmı...
Paşa oğlunu askere göndermez bence o ayı derisi delinir diye kıyamaz oğluna:img-hyste:img-hyste
Evet, sonunda..... :)
Pürsıçan'ın sarsılan itibarı şimdi yeniden düzelecek. Artık kişisel kaprisleri sebebiyle kendi vazifesini unutan, insanların namuslarını çocuk oyuncağı sanan, savaş çıkınca milletin aç olacağını düşünmeden evinde nargile fokurdatan (onu da adam gibi fokurdatamıyordu zaten, ciğersiz işte :)) sorumsuz, aşağılık, ciğersiz bir kaymakam olmayacak :) Fazla ileri gittik ama hakediyor, yine mazur görün :)
Keyfim yerine geldi, şimdi rahat rahat şu raporu yazabilirim :)
Valla fragmanın tamamını gören varsa ve bir anlatabilirse çok makbule geçer :)
Ben iki kere gördüm, anlatayım.
Ramiz-Vahide-Zarife üçlüsü 'sütçülerin padişahı' diye bağırıyorlar gittikleri köyde.Cabbar efendi Hasan'a bir şey söylüyor, Hasan da koşarak uzaklaşıyor çok mutlu bir şekilde.Ramiz-Vahide-Zarife galiba köyün sütçüsü tarafından kovalanıyorlar, Vahide koşun diye bağırıyor.Ramiz maksimi gıdıklıyor, Fatma ana, Vahide ve Zarife gülüyorlar, çok neşeli görünüyorlar.
Arnavut Mehmet'i gösteriyorlar.Yanındakilere 'ben Arnavudum,geçirmicem Yunan'ı burdan ben' gibi bir şey söylüyor.Ve Dilaver kaymakamlığa geri dönüyor.Fragmanın sonunda da savaş sahneleri gösteriliyor.
Replikleri tam hatırlayamadım kusura bakmayın.
Ante Mortem 06-04-08, 22:23 Sonunu gormus olsanda anlattigin icin tesekkurler. Ben hic gormedim ikinci fragmani.:img-yes:
Takim elbise kaymakamlik icin degilde damatlik olabilirmi? Belki dugun olacak diye mutludur herkes.
Isteym dugun olsun. O kaa istedik ama herdefasinda uzerine bir bardak soguk su ictik.:)
Ama yok savas zamaninda yapmazlar dugunu. Nikah yapsinlar yeter onada raziyim.
Şöyle bir düşündüm de ister damat ister kaymakamlık hangisi olursa olsun acayip sevinirim:img-in_lo
Yine de Kaymakam olsa daha iyi olur en azından damatlık cepte(:
Ramiz-Vahide ve Zarife, sütü Püripak Püsıçan halkı yüzünden köy dışında bir yere satmak sorunda kalabilirler. Bu yüzden de gece gece süt arabasıyla yol alırken görüyoruz gibi geliyor.
...Abdül'ü savaşa yollarsak, orayı da karıştırır diye korkuyorumbu yüzden bence şuanki yeri gayet güzel, dilediği kadar orada kalabilir.(:
bitanem_61 06-04-08, 22:27 Ahmet ekremin peşinden bakışı paşanın iyi şeyler yapacağının göstergesiydi ama insan kuşkulanmıyorda değil hani evlat atsan atılmaz, satsan satılmaz(kim alırki onu zaten)
Şimdi dilaver yeniden kaymakam oldu güzel artık evinide rahatça geçindirir, belkim düğünde yaparız niye olmasın, tabi dilaver mustafa olmadan evlenmezse
bak şimdi abdülün nerede kaldığını merak ettim, hadi paşa oğlunu kaymakamlıktam azad eddi, peki hapisdemi bırakacak (sanmam) ee çıkartırsa, yani çıkartabilirse nereye götürecek
Ben iki kere gördüm, anlatayım.
Ramiz-Vahide-Zarife üçlüsü 'sütçülerin padişahı' diye bağırıyorlar gittikleri köyde.Cabbar efendi Hasan'a bir şey söylüyor, Hasan da koşarak uzaklaşıyor çok mutlu bir şekilde.Ramiz-Vahide-Zarife galiba köyün sütçüsü tarafından kovalanıyorlar, Vahide koşun diye bağırıyor.Ramiz maksimi gıdıklıyor, Fatma ana, Vahide ve Zarife gülüyorlar, çok neşeli görünüyorlar.
Arnavut Mehmet'i gösteriyorlar.Yanındakilere 'ben Arnavudum,geçirmicem Yunan'ı burdan ben' gibi bir şey söylüyor.Ve Dilaver kaymakamlığa geri dönüyor.Fragmanın sonunda da savaş sahneleri gösteriliyor.
Replikleri tam hatırlayamadım kusura bakmayın.
Yok bu kadarı kafi, çok teşekkürler.
Şu bölüm biraz güleceğiz herhalde, buna ihtiyacımız vardı, son bölümlerde komedi diye birşey kalmamıştı. En azından bizimkilerin kovalanma sahnesinde güleriz, Abdül'e olacaklara güleriz.
Ama bizim aşıklar da üzer bizi. Neyse, Abdül'ün başına bunların gelmesi bile büyük bir adım.
Mazhar Paşa, sen çok yaşa
Vur Abdül'ün kafasını taştan taşa
Sonunda geldi Dilaver başa
Anladık şimdi o niye gitmedi savaşa
Teyyyy gürdüm gürdüm:img-hyste
Simdi anlatayim, bastan sona
Ilk basta Vahide-Ramiz ve Zarife'yi gosteriyor
Vahide ile Zarife: "Sütcilerin Padisahiiiii geldiiiiiiii diye bagriyolar:happy0064
sonracigima
sonra Cabbar efendi Hasana bisey diyor, Hasan kosa kosa gidiyor, Cabbar efendi:" Hasan Hasan nereye gideysin be cocugim diyor:happy0064
Sonra koyluler Ramizlerin pesine dusuyor
Vahide Kacalim, kacalim Hayde Kamus diyor
Sonra Ispanak namik Bi atliyo Bomba geliyyyy diye sonrada yerde yuvarlaniyo:img-hyste
Sonra Ramiz kucuk Hüsmeni kucagina almis seviyor, Fatma, kizceler, Vahide ve Zarifede onlara bakip guluyorlar.
Sonra Ramiz Dilavere sariliyor, Dilaver cok mutlu gorunuyor, ve tam istedigim gibi gorevinin basina donmus:img-hyste cok sukur:img-wink:
SOnra Mustafa biri ile tente'nin icinde konusuyor, ne konustuklari duyulmuyor ama..
Sonra Arnavut Mehmet in sesi duyuluyor:
Arnavut'um deyim gecirmeyecegim birtek Yunanli diyor. sonra Komutanin sesi duyuluyor: Gün vatan icin can verme günüdür diyor, o esnadada Savas goruntulerini gosteriyor zaten:img-wink: cok guzel olcak cokkk:happy0064
cok sukur gordum simdik rahat rahat uyuyabilirim:img-hyste
Yok bu kadarı kafi, çok teşekkürler.
Şu bölüm biraz güleceğiz herhalde, buna ihtiyacımız vardı, son bölümlerde komedi diye birşey kalmamıştı. En azından bizimkilerin kovalanma sahnesinde güleriz, Abdül'e olacaklara güleriz.
Rica ederim.
Bir de Ispanak Namık'ın yerde yuvarlanması vardı, kızçelerle onu unutmuşum.Ama Ispanak eskisi kadar keyif verir mi onu bilmiyorum.
Bu fragman diğerinden de kısa geldi bana, bi uzatamadılar şu fragmanı.
Not:Ayşenur anlatım için sağol, ben replikleri tam hatırlayamamıştım.
Mazhar Paşa, sen çok yaşa
Vur Abdül'ün kafasını taştan taşa
Sonunda geldi Dilaver başa
Anladık şimdi o niye gitmedi savaşa
emrecetin arkadasim yazdigin dortlu superr:img-hyste tuttum bunu vallahiiii:img-hyste Cok hos olmuss, emegine, yuregine saglikkk..
Herkese iyi geceler.
Aklıma geldi, Erdal Bey veya Yönetmenlerden birisi bir röportajında, birisi için namaz kılacağız demişti.
İnşallah bu, Tıbbiyeli Mustafa olmaz.
Allah korusun.
Not:Ayşenur anlatım için sağol, ben replikleri tam hatırlayamamıştım.
Vallahi sevincten hepsini aklimda tuttumm:img-hyste teyyy, rica ederim :img-wink::img-wink::img-wink:
Fragman banada kisa geldi, ama belkiii boylee sevinctenn bize kisa geliyor sanirsam, yada gittikce fragmanlar kisaliyorrr:sad53:
Herkese iyi geceler.
Aklıma geldi, Erdal Bey veya Yönetmenlerden birisi bir röportajında, birisi için namaz kılacağız demişti.
Allah korusun.
Allah korusun.
Herkese iyi geceler.
Allah korusun.
İyi şeyler düşünelim, Mustafa dönecektir hayırlısıyla :)
Gerçi doğru, o röportaj bayağı eski, yukarıdaki yoruma ben de katılıyorum.
mustafa öldü ölecek cenaze namazı sözleri baydı valla...
Hay Allah'im ya dogruya, ilk bolumlerde sanirsam 9 bolumdeydi Haticenin dugununu bastiklarinda olmustu o topluca cenaze namazi kildiriyolardi, sanirsam o cenaze namazindan bahsetmis sayin yönetmenimiz, evet o sahne geceli cok sukur cok uzun sure once gecti, simdi -AMON- oyle bisey diyince birdin korktum,
Mustafa'miz hayirlisiyla geri gelecektir ve Vahide ile evlenecektirr:img-wink: Insallah (AMIn)))
Arnavut Mehmet'in hala diziye dahil olup olmadigina dair bi bilgi yok, zaten eger dahil olmadiysada, bencede sehit olup cikabilir, eger dahil olduysa, diziden cikmicak demektirr, neyse gelecek bolumleri izleyip hep birlikte gorucezz:img-wink:
Gerçi doğru, o röportaj bayağı eski, yukarıdaki yoruma ben de katılıyorum.
O ilk bölümlerdeki röportaj.Hani Hatice ile Hasan'ın düğününü bastılar ya.Orda birçok kişiyi öldürmüşlerdi.Bahsedilen cenaze namazı da odur ya da başka bir bölümdendir.Ama eski olduğuna eminim.İlk bölümden beri var bu cenaze namazı tartışması, sıktı artık.
Mustafa dizinin olmazsa olmazlarından zaten, ölmesi mümkün değil.
mustafa öldü ölecek cenaze namazı sözleri baydı valla...
Sahi benide baydi artik, gece kabuslarima girer oldu, bu konuyu burda kapatalim, vallahii ufunet bastirdi ha bastiracak, Mustafa olmicek ve hayirlisi ile aramiza donucektir, biz boyle dusunuyoruz vede oyle olucakk:img-wink: AMIN
NEyse zaten dizimizin baslamasina gunler degil saatler kaldii, ondan sonra gerisine bakicaz artikk
mellissa maria 06-04-08, 22:51 arkadaşlar bu abdülhamid'in yanında olan ve ingiliz emiriyle konuşan kişinin adını bilen var mı?
YÖNETMEN:KRONOLOJİYE SADIK KALIYORUZ
Elveda Rumeli'nin yönetmenlerinden Tarkan Karlıdağ ise, dizinin tarih kronolojisine son derece sadık kalınarak çekildiğini savunuyor. Tarihte meydana gelen Girit Ayaklanması, İttihatçılara yapılan haksızlıklar ve Makedonya'da Bulgar çetelerinin varlığının reddedilemez gerçekler olduğunu iddia eden Karlıdağ, “O dönemde yaşanmış olaylar üzerinden oluşan senaryoda, karakterler değiştirilebilir.” diyor. Paşanın oğlu Abdül karakterinin hayali bir karakter olduğunu dile getiren yönetmen, “Tarihteki karakterlere birebir bağlı kalınırsa ortaya çıkan şey dizi değil belgesel olur” diyor. Karlıdağ, Rumeli'nin 'Müslüman' kimliğinin dizide görünmemesiyle ilgili eleştirileri, “Bayram namazı çektik, imam görüntüledik. Önümüzdeki günlerde cenaze namazı kıldıracağız. 'Biz burada Müslüman Hristiyan çatışmasını vermiyoruz. Sıcak ve sevimli bir aile dizisi çekiyoruz” cümlesiyle cevaplıyor. Karlıdağ, tarihi olaylar üzerinden ders vermeye çalışmadıklarını da söylüyor.
Benim bahsttiğim haber, 20.01.2008 tarihli.
İnşallah yanılmışımdır.
mellissa maria 06-04-08, 23:01 arkadaşlar belki de abdül ölüyordur.dimitri tarafından olamaz mı yani...
Benim bahsttiğim haber, 20.01.2008 tarihli.
İnşallah yanılmışımdır.
Lutfen tek cumlelik mesaj yazma, kurallara aykiri. Iki defa pespese tek cumlelik mesaj yazmissin.
Abdulun Dimitri tafindan olecegini hic sanmam nede olsa ortak dusmanlari (karakalpakli) var. Onlar isbirligi yapar ancak.
arkadaşlar bu abdülhamid'in yanında olan ve ingiliz emiriyle konuşan kişinin adını bilen var mı?
Sayın Mellissa maria, siz herhalde Sadrazam'ı canlandıran oyuncuyu soruyorsunuz.
O kişiyi bende sordum, ama adını bilen yok, kendisinin adı jeneriklerde de geçmiyor, bende merak ettim.
Bahsettiğiniz adam grili olan mı?Halil Rıfat Paşa'yı canlandıran oyuncu.
Bahsettiğiniz adam grili olan mı?Halil Rıfat Paşa'yı canlandıran oyuncu.
Saray bahçesinde, Abdülhamid Han'la beraber yürüyen.
Makam odasında, elçilerle görüşen ve Paşalarla toplantı yapan, şavaş emirleri veren kişi.
Neyse, ben yatayim. Herkese iyi geceler
mellissa maria 06-04-08, 23:14 Saray bahçesinde, Abdülhamid Han'la beraber yürüyen.
Makam odasında, elçilerle görüşen ve Paşalarla toplantı yapan, şavaş emirleri veren kişi.
sütçilerin padişahiiiii geldiiiii:cheer::cheer:
oy oy bu hafta bu kaa güzel bir sahne varken...tozlanmış dedikoduları boşverelim dimi :img-yes:
bu dizide bir oyuncu çıksa bile kalan saglar bizimdir :img-nyam:(ramiz babam ve fatma anama dokunuulmadı sürece tabi :icon_evil ) kendimle çeliştim ama olsun :img-hyste
sütçilerin padişahiiiii geldiiiiiiii:klme
bu yılki dizilerin en babası geldiiiiiiiii:cheer:
"Saray bahçesinde, Abdülhamid Han'la beraber yürüyen.
Makam odasında, elçilerle görüşen ve Paşalarla toplantı yapan, şavaş emirleri veren kişi."
ewet.dizideki adını biliyorum.ben gerçek adını öğrenmek istedim.ama bilen yok anlaşılan..
Maalesef jenerikte Halil Rıfat Paşa'nın adı geçmiyor.Aslında geçmesi lazım, önemli bir sadrazam sonuçta.Zabitlerin bile adı geçiyor ama.
Maalesef jenerikte Halil Rıfat Paşa'nın adı geçmiyor.Aslında geçmesi lazım, önemli bir sadrazam sonuçta.Zabitlerin bile adı geçiyor ama.
Evet, haklısınız Sayın THORNANDROSE.
O zaman, Sayın Yapımcılara buradan rica edelim.
Lütfen, dizideki Sadrazam, Halil Rıfat Paşa'yı canlandıran oyuncunun adını jeneriklerden birine,
isim listesine ekleyiniz.
aysegul_er 07-04-08, 01:31 Hafta sonu burada olamadığım için tüm dizi yorumlarını ve ikinci fragmanı kaçırdım malesef...
Dizinin kayıplarını bulamazken, ekranda görünenlerin veda etme sebepleri gayet güzeldi.. okudum, yazanlar sağolsunlar, hayretsinler...
İkinci fragmanda veda edecek denilen tüm oyuncular görülmüşler sanki.. yada ben gördüm gibi geldi.. :)
*** Emreçetin'e bir not... : Sanki Nevreste'yi başka dizide gördüm gibi geldi.. Haberin olsun istedim...
sevgili amon...bence kesin tıbbiyeli mustafanın cenaze namazı kılınıyordur..
kendini buna hazırlasan iyi olur...
süper yaa:img-hyste
bu ne yapsakta mustafayı konuştursak
çabaları iyice sıktı
durduk yerde itici hale getiriyorsunuz karakteri
Neyse, bayağı sevindirik oldum. Abdül'ün bu durumu Zerren Hanım'a da yarayacak. Malum artık Mazhar Paşa ile devam edebilirler ilişkilerine :)
Dörtlük için gelen olumlu tepkilere teşekkürler. Abdül için dörtlük yazmak çok kolay, adam doğal motivasyon ve ilham kaynağı. Otomatikmen geliveriyor dizeler :)
Fragmanda Arnavut Mehmet mükemmel konuşuyordu, bu kaa kısa sürede şiveyi bu kaa güzel becerebilmek büyük başarı, ki Arnavut şivesi zordur. Oyuncuyu tebrik ederim.
Neyse, ben yatayim. Herkese iyi gecelerPaşam'a güvenmekte haklı olduğumu düşünüyorum.O mert bir asker.Ne yapsın,evlat işte,atılmıyor,satılmıyor gerçektende....Savaşa gitsin de Hanya'yı Konya'yı öğrensin...
gercek14 tarafından gönderildi
sevgili amon...bence kesin tıbbiyeli mustafanın cenaze namazı kılınıyordur..
kendini buna hazırlasan iyi olur...:img-hyste Kesinlikle eminim ben de!:icon_twis
süper yaa:img-hyste
bu ne yapsakta mustafayı konuştursak
çabaları iyice sıktı
durduk yerde itici hale getiriyorsunuz karakteri:img-yes:
Eh gozumuz aydın olsun
Son fragmanda DILAVER kaymakam oluyor
Ama ınsallah MUSTAFA olmuyordur.Cunku orada vurulmus bırını goruyorum.
Sız galıba haberı coktan aldınız.
Cenaze namazı MUSTAFA nın degıldır ınsallah
bitanem_61 07-04-08, 08:29 Akşam erken olsun, savaş sahneleri erken bitsin de çu mustafanın akıbetini öğrenelim o nun değilde benim sağlığım tehlikeye girmeye başladı, tnsiyon bir iniyor bir çıkyor, ahada indi
Gelelim fragmana gürmüşem nede olsa:img-icecr:img-icecr
Kaymakçım dilaverimin sevinci güzlerinden okunuyor ramize sarılması harikaydı, bu sevincini meryeme sarılırkende gürmek isteyim:img-in_lo:img-in_lo
Her kasabaya bir terzi,kasap,kalaycı olurda iki sütçi olurmu olmaz, neyseki vahide varda köylülerin karşısına dikilir:img-hyste:img-hyste bu sabah pek espiriliyim
ıspanak çocuklara oyun arkadaşı olmuş iyi olmuş da bomba geliy diyip yerlerde yuvarlanırsa devamlı, harbiden fatma anne tarafından bir tokmak inecek kafasına:img-tomat:img-tomat
Hasana ne oliy ben bilmem zahir arı sokmuş olabilirmi yine, belkim hasanın çok sevmişlerdir:img-hyste:img-hyste
Hem arı fobim var hem de hasan gibi burnumu sokarım
Yalnız maksim yine başrolde hiç olmamış , maksimi her gördüğümüzde çocuk sevgimiz depreşiyor nerde bulacaz o vakitte, bide ramiz babam kucağına almış oynay oof ki ne of
Savaş sahneleri hemen bitmez diye düşünüyorum. Yine de bilmem, çekim olanaklarını bilmiyoruz, bu sahneleri çekmek çok zorluyor olabilir ekibi. Bekleyip göreceğiz ama en azından 2-3 bölüm savaş ile geçer bence.
Eğer hiçbir sorun çıkmaz ise sezon finalinde anca Mustafa ile Vahide düğünü olabilir, ama bu da çok iyimser bir ihtimal. Zalex ise şu an tam bir muamma.
Kaç bölüm ufunet ile geçti. Sanırım birazcık komediye ihtiyacımız vardı, bu bölüm bu açıdan iyi gelecektir. En azından bazı sahnelerde güleceğiz.
Hüsmen'i merakla bekiyorum. Özledim şapkalı maksimi :)
siyah-beyaz 07-04-08, 09:27 İkinci fragmanın son kısmını görebildim ancak onda da Dilaver takım elbiseliydi ve çok mutlu görünüyordu
Şahsen sahsımdan korkuyorum.Falaka dedim,oldu...Vali paşa Dilaver'i yeniden kaymakam yapacak üle şaşırtacak halkı dedim galiba oluyor....
De bu bu Arnavut Mehmet kim?Tanıyormuyuz onu?????
Bir de Mustafa'nın öleceğinden niye korkuyorsunuz ki,neden ölsün ki?Daha Vahide'siyle kavuşacak çocuk...Daha ne gördü ki???
Bana yeni bolumde gun atlamasi olacakmis gibi geliyor. Yoksa Zarife babasiyla onca yolu nasil gidebilir. Kovalandiklarinda tazi gibi kosuyor maasallah.
Hem ayaklari iyilesmis olmasaydi onun babasiyla sut satmasina izin vermezlerdi.:img-yes:
Ispanakta savasa gidemedi cocuklarla savascilik oynuyo garibim.:happy0064
:img-hyste ıspanak'a arkadaş çok bu konuda, oynasın vahideyle savaşçılık...dişınya dişınyaaaa...tıtıtıtıtıt...tıtıtıtıtıtı....:img-hyste gümmmm...:img-tomat
sayın amon,
vahide de ağlıyordu fragmanda, çok temiz kalpli ve yiğit ya vahide yoksa içine mi doğdu, kalbine mi düştü bu karahaber?yazık daha nişanlı kız, tatmasın bu acıyı. güçlü kızdır vahide bunu da atlatır ama biz ekran başında atlamatayız...
sütçilerin padişahı geldiiii:D:D çok gsl bi bölüm olcak yaa:img-blush
bitanem_61 07-04-08, 12:16 Şu fragmanı hazırlayanı bir bulsam, öpücem yanaklarından
Öyle bir hazırlanmışki, yorum yapacak bir şey yok, zaten küçülte küçülte cebime sığacak hale geldi ya pes:img-icecr
Arkadaşlar.
Dökümanlar bölümüne,
Sadrazam, Halil Rifat Paşa ile ilgili biyografik
bilgi yazısı ekledim.
İnceleyebilirsiniz.
Link: http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=43563&page=10
Link: http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=41694&page=6
Sayın AMON, bu konuya değinmeniz iyi oldu. Sadrazamın hayat hikayesini araştırmamıştım ama dizide sadrazamın oldukça genç olması dikkatten kaçmamıştı. Bu kadar genç bir sadrazam sırıtıyordu zaten. Verdiğiniz kaynaktan hareketle dediğiniz gibi 70 yaşında olması gerekiyor. Her ne kadar dizide oynayan oyuncuyu çok beğensem de ve gençliği hoşuma gitse de evet burada bir hata var. Yaşlı birini oynatamadılar belki de, bir ihtimal bunun iyi olmayacağını düşünmüş de olabilirler.
Ama isminin yazılması lazım. Bu oynayan oyuncunun en doğal hakkıdır. Umarım bu düzeltilir.
Sayın AMON, bu konuya değinmeniz iyi oldu. Sadrazamın hayat hikayesini araştırmamıştım ama dizide sadrazamın oldukça genç olması dikkatten kaçmamıştı. Bu kadar genç bir sadrazam sırıtıyordu zaten. Verdiğiniz kaynaktan hareketle dediğiniz gibi 70 yaşında olması gerekiyor. Her ne kadar dizide oynayan oyuncuyu çok beğensem de ve gençliği hoşuma gitse de evet burada bir hata var. Yaşlı birini oynatamadılar belki de, bir ihtimal bunun iyi olmayacağını düşünmüş de olabilirler.
Ama isminin yazılması lazım. Bu oynayan oyuncunun en doğal hakkıdır. Umarım bu düzeltilir.
Evet, dediğinizde çok haklısınız Sayın Emrecetin.
Sadrazam rolü için yaşlı bir oyuncu bulamamaları ihtimal dahilinde.
Ama, o rolde şu an oynayan oyuncunun isminin jeneriklerde bulunmaması da,
bence emeği geçen oyuncuya karşı bir saygısızlık diye düşünüyorum.
zeynepsudem 07-04-08, 16:05 Selamlar Herkesebye
Fragmanı daha yeni izleyebildim. Savaş Pürsiçan'a da sıçramış:icon_sorr Elleri tüfekli insanlar sarmış etrafı.. Mustafa'da Vahide ile vedalaşıp askere gidiyor..
Geçen bölümün birazını izleyemedim.. Annem Alex'in sürgüne gönderildiğini söyledi üzüldüm:icon_sorr Dilerim Zarife ile Alex tekrar biraraya gelirler:img-yes:
Eh gozumuz aydın olsun
Son fragmanda DILAVER kaymakam oluyor
Abdül'e bir türlü kanım ısınamadı, hoş sevmemizi gerektirecek bi iyiliğini görmedik bu adamın:img-tomat görevine kişisel çıkarlarını alet ediyordu.. Dilaver'in tekrar kaymakam olacağına çok sevindim:happy0064 Dilaver görevini ciddiye alıp, layıkıyla yapma gayretindeydi..
Ispanak Namık'ı namıdiğer MAMIIIIIT'ı gördünüz mü? Bu aralar Turkcell reklamlarında çıkıyor:img-wink:
Arkadaşlar, hemsire arkadaşımız bana bir teklif iletti, ben de gayet olumlu buldum, paylaşmak istiyorum.
Malum önümüzdeki bölümler diziye savaş sahneleri damga vuracak. Bu sahnelerde kullanılacak müzikler için öneriler bulunmak da biz izleyicilere düşüyor.
Çok eski bir Rumeli Türküsü. Adı Bülbüller Ötüyor. Hikayesi ve sözleri aşağıda mevcut. Direk kopyalanamadığı için link veriyorum.
Hikaye için
http://www.turkudostlari.net/hikaye.asp?turku=1912
Söz için
http://www.turkudostlari.net/soz.asp?turku=1912
Şarkı Mehter tarafından da söyleniyor. Savaş sahnelerine yakışacağını düşünüyoruz. Müziği isteyenler özelden bana e-mail adresi verebilirler, Mehterin söylediği versiyonu isteyenlere yollayabilirim.
Eğer telif hakkı sorun olmaz ise iyi bir seçim olabilir. Aklımıza gelen müzik önerilerini bu şekilde yazalım, çorbada bizim de katkımız bulunsun :)
Herkese iyi seyirler.
Malum önümüzdeki bölümler diziye savaş sahneleri damga vuracak. Bu sahnelerde kullanılacak müzikler için öneriler bulunmak da biz izleyicilere düşüyor.
Çok eski bir Rumeli Türküsü. Adı Bülbüller Ötüyor. Hikayesi ve sözleri aşağıda mevcut. Direk kopyalanamadığı için link veriyorum.
Şarkı Mehter tarafından da söyleniyor. Savaş sahnelerine yakışacağını düşünüyoruz. Müziği isteyenler özelden bana e-mail adresi verebilirler, Mehterin söylediği versiyonu isteyenlere yollayabilirim.
Eğer telif hakkı sorun olmaz ise iyi bir seçim olabilir. Aklımıza gelen müzik önerilerini bu şekilde yazalım, çorbada bizim de katkımız bulunsun :)
Herkese iyi seyirler.
emrecim sayfa eklemek yasak...uyari almadan sil:img-tomat
ya evet sarkilari türküleri pek bi güzel bu dizinin:img-icecr
aysegul_er 07-04-08, 17:01 Türkünün sözleri gerçekten çok güzel ve manalı.. Teşekkürler emreçetin.. ama çekimlerin iki bölüm önceden gittiğini varsayarsak ve eğer zaman atlaması olmuşsa, biraz geç kalmış olabiliriz... :)
Bakalım bu bölüm nasıl olacak
diziyi izlerken test filan çözmeyi planlıyorum sıkılıp kanal zaplamayayım diye
ben böyle negatif yorumlar yapınca bana sinir olan var mıdır acaba merak ediyorum
izlediğim dizilerin heyecanlı bölümlerinin hiçbirini beğenmiyorum ya:img-tomat
Evet, yine güzel bir bölüm olacağına eminim.
Ekrandan gözümü bir dakika bile ayırmayacağım. Araya reklam girdiğinde gözlerimi kapatacağım, o an 1897'de olacağım, reklam bitip gözlerimi açtığımda da aynı atmosferde kendimi bulup yine gözlerimi ayırmadan diziyi izlemeye devam edeceğim :)
Bu kaa kısa sürede bize en iyisini vermeye çalışan oyuncularımıza ve ekibimize ne kaa teşekkür etsek azdır.
Herkese iyi seyirler.
AntiOxidaN 07-04-08, 17:29 Umarım Mustafaya Bir şey olmaz benim aklıma savaştan Sakat dönmesi gibi bir ihtimalde geldi. Bu arada hakikatten Vahide o hırcın kız cok üzülücek cok...:sad53:
aysegul_er 07-04-08, 17:33 Bence bu bölümde Mazhar Paşa Mustafa'nın Pürsıçan'a geri çağrılmasını isteyecek. Ceza verilmesini isteyecek. Tabi bu isteğini Ahmet Ekrem'e iletecek ( gönüllü askerlerden kendisi sorumlu nede olsa ). Ahmet Ekrem de Mustafa'ya bir zarar gelmemesi için şehit düştüğünü söyleyecek. Bunu duyan Vahide yüzüğe bakıp bakıp ağlayacak.. Biraz senaryo gibi oldu ama düşüncelerim budur...
Evet, yine güzel bir bölüm olacağına eminim.
Ekrandan gözümü bir dakika bile ayırmayacağım. Araya reklam girdiğinde gözlerimi kapatacağım, o an 1897'de olacağım, reklam bitip gözlerimi açtığımda da aynı atmosferde kendimi bulup yine gözlerimi ayırmadan diziyi izlemeye devam edeceğim :)
Bu kaa kısa sürede bize en iyisini vermeye çalışan oyuncularımıza ve ekibimize ne kaa teşekkür etsek azdır.
Herkese iyi seyirler.
teyy bende niçın büle duygular oluşmay
bu duygulara beynimde en son şubat ayı gibi sahiptim
bende isteym tete büle olmak ya:img-tomat:img-icecr
teyy bende niçın büle duygular oluşmay
bu duygulara beynimde en son şubat ayı gibi sahiptim
bende isteym tete büle olmak ya:img-tomat:img-icecr
ben o duyguları taaaaaa 6-7. bölüm hadi olmadı 10. bölüm civarında bıraktım:( akşamki bölüm önemli, yalnız mustafaya birşey olursa ya da öyle br haber yayılırsa cinnet geçiririm ekran karşısında. o acının vahideyi durultup, sesini kısacağını bilsem razıyım da daha da tepemize çıkar, intikam mintikam diye cırıl cırıl beynimizi yer:img-eat:
Mustafa'nın ölüp ölmeyeceği konuşulmuş önceki sayfalarda. Öne çıkarılması için o kadar uğraşılan karakteri öldürürler mi sizce? Çok güldüm vallahi..:img-hyste:img-hyste Bir şeycik olmaz Tıbbiyeli, Karakalpaklı, İstanbullu; ama Pürsiçanlı, kahraman Mustafa'ya. En kötü durumun yaralanması olacağına adım gibi eminim.
Ohooo... Ben de çoktandır eski tadın zerresini alamıyorum Elveda Rumeli'den.:icon_sorr Başladığım için devam ediyorum işte. Oyuncular te bu kaa iyi olmasa, çekim yapılan yerler te bu kaa güzel olmasa, müzikler te bu kaa kaliteli olmasa bırakırdım zaten.
Sevinçli not: 2. fragmanı izlemedim, Dilaver kaymakam mı oluyor..:happy0064 :cheer: Bu karakterin arka plana itilmesinden şikayetçiydim zaten, çok iyi olmuş.:happy0064 Umarım onu ve Meryem'i daha sık görürüz artık.:img-yes:
Adios Rumelia 07-04-08, 18:06 ya fragmanı izledim.Bir tuhaf oldum.Bir garip oldum.Umarım bu savaşta mustafa ölmez.(Başrol oyuncusundan biri tabi ölmez :icon_whis) Vahidenin ağlamasına hiç dayanamam. Acaba artık elveda demenin zamanı mı geldi.??
aysegul_er 07-04-08, 18:09 büyük ihtimalle bu başlık yarın sabaha kadar kilitlenir.. yenisi açılır.. ama mustafa öldümü ölmedimi mesajları ile kilitlenecek. ona üzülüyorum.. gayet havadan sudan bir muhabbetle kilitlenmese keşke bu konu.. inşallahbu akşamki bölümle birlikte gerçekten olanlari, gerçekten yaşananları konuşuruz.. Dizi başlamak üzere.. .hepinize iyi akşamlar...
Off.. Bu Dimitri beni üldürecek.:img-hyste:img-hyste Dizinin gittikçe güzelleşen tek yanı o sanayim. Abdül'le konuşması muhteşemdi. "Kari gibi aglama, erkeklerin yeri burasi.":img-heh: Tabii Abdül'ün çaresiz bağırışlarını izlemek de keyif vericiydi.:)
Alex de sonunda muallimliğe tekrar başladı. Umarım muallimlik sahnelerini izleyebiliriz.
Ramiz her zamanki gibi müthiş konuştu. Fatma da evde Hüsmen'e baktı.:icon_sorr Fatma Ana'yı isteyim daha çok görem. Olmuyor büle.
Adios Rumelia 07-04-08, 18:51 Garibim vahide ağlamamak için kendini işe verdi.Ot toplamaya.(Adı neydi otun ?)Ramiz baba abdüle öle laflar sülecek ki içim bir fena oldi.hayde bakalım nolcek??
bir reklam ancak bu kadar saçma sapan yerleştirilir...
hangi akıla hizmet o reklam ramiz babanın sahnesinin ortasına hatta cümlenin ortasında konur..:dito:icon_evil:icon_mad::img-fear2
Selamlar... Canlı dizi yorumuna geldim...
Siz de duydunuz mu, yoksa ben yine gaipten sesler mi duymaya başladım: Hüsmen "mummy" mi dedi??? Hem de iki kere???
İspanak Zarife'yle konuşması sonucu, şu an itibariyle dizideki favori karakterim olmuştur. Ve ayrıca dediğimin çıkması onurunu da yaşıyorum. İspanak dahi çıktı... Okur-yazar, birçok dil bilen, akıllıca tavsiyeler veren... Gitsin, tavuklarla koşacakmış:)
Alex yine muallimlik yapacakmış. Bu da bir şeydir. Hiç değilse mesleğini yapsın... Çocuklara iyi şeyler öğretsin, büyüyüp Abbas, Abdül, Dimitri gibi olmasınlar.
Abdül devamlı bağırıyor, devamlı: Siz ben kimim biliyor musunuz? Evet, biliyoruz, bilmeyen kalmadı, saniyede bir söylüyorsun zaten, iyi ki bir paşa babası olmuş... Peh!.. Bu sefer Ramiz Baba'nın konuşması bir işe yaramadı galiba ama. Aynı tas aynı hamam Abdül...
Olmadı kızçeler... Zarife'nin kıratlısını bilmeyen, dövmeyen mi kaldı? Kara Kalpaklı'dan, herbir gizli şeyden haberiniz var, Hıristiyan eniştenizi nasıl unutursunuz???
Aaa.. Dogri, İspanaktan unuttum bahsedem. Okuma-yazma, dil de biliymiş bizim pehlivan. Benim zaten favori karakterlerimdendi, daha da sevmeye başladım. Hele kızancıklar savaşırken bomba atıp herkesi öldürdü, sonra da "Bakın savaş ne ka kötü bır şey." dedi ya, te en çok o sahneyi sevdım.:img-in_lo
Kızçelerin sahnesinde Zarife'ye çok üzüldüm. Biliyler olanları, sormamaları lazım idi senin kıratlin kim diye..:icon_sorr
Hasan'a da kimse iş vermey... Oooffff... Ne ile geçinecek ailemiz? Birangi kimse para kazanamay ne ka zamandır.:icon_sorr
Amannn amannn.. Ne ka güzel vurdu Mazhar Paşa Abdül'e. İçimin yağları eridi vallahi.:bella
Paşam benim...Paşam işte...Paşammmm yaaa....Budur işte,budur..Te o ka!:happy0064:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo
Edit:Aslında şaşırmadım!:img-dirol
ya nil bi kerede taminin tutsun
mazhar paşa hakkındada yanıldın
pürsıçanlıları değil bizi şaşırttı:img-hyste
alex bi sürünüyo bi yürüyo anlamadım ne yolmuş
bir an düzeldi yolda dinlendiler basabiliyo dedim sonra gene sürüyordu ayacığını anlamadım gitti:icon_sorr
hasan sonunda bi dükkanı olduğunu hatırladı ama zavallım bu seferde müşteri yok:img-hyste
Paşam benim...Paşam işte...Paşammmm yaaa....Budur işte,budur..Te o ka!:happy0064:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo
Çok mesudum ZeRReN, hem senin adına hem hepimizin adına. Paşa Bey'in en sonunda senin laflarına geldi. Anladı Hanyayı Konyayı. Abdül'ü eve götürüyormuş gerçi. Bu kötü oldu. Artık sana bol bol sabır...
Adım başı herkesin "savaş kötüdür" mesajı vermesi, bana çok doğru gelmiyor. Bunlar Osmanlı tebaası, Osmanlı fetih devleti, ve o zaman da barış hareketleri, ideolojileri çok da yaygın değil. Dizideki bu barış mesajları bize, bugüne atılıyor.
Bedia Hanım, ve belki de Cabbar Efendi, ailemizin ekonomik bunalımına bir çare arayacak gibiler. Etler mi geliyor ne???
Çok mesudum ZeRReN, hem senin adına hem hepimizin adına. Paşa Bey'in en sonunda senin laflarına geldi. Anladı Hanyayı Konyayı. Abdül'ü eve götürüyormuş gerçi. Bu kötü oldu. Artık sana bol bol sabır...
Adım başı herkesin "savaş kötüdür" mesajı vermesi, bana çok doğru gelmiyor. Bunlar Osmanlı tebaası, Osmanlı fetih devleti, ve o zaman da barış hareketleri, ideolojileri çok da yaygın değil. Dizideki bu barış mesajları bize, bugüne atılıyor.
Bedia Hanım, ve belki de Cabbar Efendi, ailemizin ekonomik bunalımına bir çare arayacak gibiler. Etler mi geliyor ne???
Gelsin gelsiiiinnnn...:icon_twis Vardır benim de edeceklerim!troest
Etlerin geleceği belli canım...:img-wink:
Adamım Ispanak dizinin en entellektüelleri arasında yerini aldı...:img-cool2
Alex sürekli yürüyor,sağlam adam biter yaaa...
Vahide amma içten Amin dedi...
Asker üniformalarının yeri de belli oldu...
Vaaaayyyy,Arnavut tam giriş yaptı.Harikaa...:happy0064
vay bee..o ne güzel (ve gecikmiş) bir tokattı olsun yerini buldu ya geç olsun güç olmasın :) paşaaa eline koluna sağlık...
hee bi de gönderdi gönüllü olarak cepheye abdülü..süper bi ceza..muhteşem Happy0064
ıspanak namık bu bölümde daha bir harikaydı gözlerim dolu dolu izledim canım benim yaa ne kadar temiz kalpli bir insan
hiçbir bölümde bu kadar duygulanmamıştım..çok duygusal bir bölüm izliyoruz her yönden..
iştipliyiz 07-04-08, 19:46 Yurdumun halini sormayın bize
Bir yuva kurmadan kıymayın bize
Duymadan türküyü vurmayın bize
Oyyy böyle idi sözler galiba yakaladığım kadarıyla….Bir yanda cephe görüntüleri fonda bu müzik...
Vurdunuz bizi canevimizden müzik ekibi…. Sağolun varolun
Vaaaayyyy,Arnavut tam giriş yaptı.Harikaa...:happy0064
İnşallah tek bölümlük değildir.Çok sevdim ben Arnavut Mehmet'i.Orhan Kılıç'ı da tebrik ederim, rolünün hakkından başarıyla geldi, şiveyide çok güzel kullandı.:good:
Alex, ilk başlarda gayet iyi görünüyordu, hatta ben ne çabuk iyileşti ayağı demiştim.Ama sonra bir baktım yine sürüyordu ayaklarını.Ne oluyor bu çocuğa?
Adios Rumelia 07-04-08, 19:52 devam SÜÜÜÜÜTÇİİİİİ :img-hyste Aman yarabbi yurttan sesler korosu mübarek.Arnavut olan tanıdık gibi.Sağır odada oynayan adam değil mi o?
Sonunda kaymakam dilaver mevkinne geldi.OH.Cezmi komutanla başta nasıllardı.Şimdi kardeş gibiler.CAbbar efendi yardım nasıl edecek acaba ramiz amcaya merak ettim.
Tekerlemeyi aklında tutan varmı yahu.ramiz amca süt verirken kızların süledii tekerleme
iştipliyiz 07-04-08, 19:52 Siz de duydunuz mu, yoksa ben yine gaipten sesler mi duymaya başladım: Hüsmen "mummy" mi dedi??? Hem de iki kere???
Kesinlikle mami dedi valla.Ben de duydum.Başka bişeyler de söyledi ara ara.Çabuk konuşacak kerata.:))
devam SÜÜÜÜÜTÇİİİİİ :img-hyste Aman yarabbi yurttan sesler korosu mübarek.Arnavut olan tanıdık gibi.Sağır odada oynayan adam değil mi o?
Evet, Orhan Kılıç.Arnavut Mehmet rolünde çok başarılıydı, birkaç bölüm daha oynasın hemen gitmesin.
iştipliyiz 07-04-08, 19:55 Arnavut Memet çooook tatlı idi more. İnadı inat. İnşallah uzun süre izleme fırsatımız olur.
İnşallah tek bölümlük değildir.Çok sevdim ben Arnavut Mehmet'i.Orhan Kılıç'ı da tebrik ederim, rolünün hakkından başarıyla geldi, şiveyide çok güzel kullandı.:good:
Alex, ilk başlarda gayet iyi görünüyordu, hatta ben ne çabuk iyileşti ayağı demiştim.Ama sonra bir baktım yine sürüyordu ayaklarını.Ne oluyor bu çocuğa?
Ya,ilk başta,sanırım trenle filan geldiğinden dinlenmişti Alex ama tekrar yürümeye başlayınca aksamaya da başladı...Bu da gayet normal...Asıl bedeli şimdi ödemeye başladı Alex ve yapayalnız!Köylünün son anda ettiği laf çok acıtıcı oldu!
Orhan Kılıç'ı tebrik ederim.Şive filan harika...Kalıcı olmasını çok isterim.Karakter çok sevimli...
Yeni şarkımız,tüm müzikler gibi harika...Tebrikler sevgili ekibimize bir kez daha...
Acaba sevgili kaymakamımız dilaverimiz bu Aleksin günlerce yürüdüğü yere bir telgraf çekse de haksız yere sürüldüğünü söylese??
Bu kadar olayın ortasında kimse aleks ile zarifeyi düşünmüyor ama yazık değil mi onlara???
ya nil bi kerede taminin tutsun
mazhar paşa hakkındada yanıldın
pürsıçanlıları değil bizi şaşırttı:img-hyste
Benim aslında bütün tahminlerim tutuyor da, buraya yazmıyorum, malum forumda tahminleri tutanların başına neler geliyor:icon_whis
Alex sürekli yürüyor,sağlam adam biter yaaa...
Hakikaten, dedim işte kesin İzmir'e geliyor, bu kadar yürüyüşün sonunda:img-wink:
Adam da "burada Müslüman kadına bakarsan" diyor, sanki Alex köy köy gezip Müslüman kadın arıyor... öyle olsaydı biz çoktaaan... neyse:icon_whis
Gelsin gelsiiiinnnn...:icon_twis Vardır benim de edeceklerim!troest
Sana güvenim sonsuz :good: Önceki sayfalarda işkence metodları yazmışlardı bazı forumdaşlar, eksik olmasınlar, onlardan da feyz alabilirsin.
arnavut memet'i bende çok sevdim konuşmaları çok güzel komik bir adamda ayrıca sütçi ramizin süt satışına ne demeli ayyy baba ve kızlar aile korosuna hoşgeldiniz gerçi sonunda diğer sütçiler kovaladı ama kurtulmayı başardılar:)
Yaa çok damardan giriyorlar,olmaz ki böyle...Küçük Zarife..:img-cray: Bittiğim andır!
bir an düzeldi yolda dinlendiler basabiliyo dedim sonra gene sürüyordu ayacığını anlamadım gitti:icon_sorr
Bende anlamadim. hem ne cabuk iyilesti bu ayaklar. Okadar yolu yaya gitti ama ayaklar daha kotu olacagina gitgide iyilesti.
Ya zarifenin ayaciklarina ne demeli o da hemen iyilesmis. Labado otu toplamaya giderken dereyi gecmek icin keklik gibi sekiyodu, 5 koyun sutcusu tarafindan kovalanirkende tazi gibi kosuyodu.:icon_whis
Ama bu bolumu sevdim. Sevincimdem gidip en ''ala''sindan kahve yapmak geliyor icimden.
Kucuk Zarifede cok sirindi. Maasallah diyelimde nazarimiz deymesin.:img-wink:
Neyseki Mustafayi sagsalim olarak gosterdiler ve bolum oyle bitti. Artik Mustafa yaralandi ne zaman iyilesecek muhabbetleride olmaz.
Mustafa demisken, bu sakallarini hangi ara kesti. Cok batti gozume bari binbasinin oraya geldiginde sakalli olsaydida cepheye gittiginde sakalsiz olsaydi. O zaman gozume bu kadar batmazdi.
Yoksa seyyar bir berbermi vardi gonulluler arasinda.:)
**okyanus** 07-04-08, 20:20 merhaba arkadaşlar
elveda rumelinin yeni bölümü süperdi...bu arada alex yazık oldu. o ka yol yürüdü:img-in_lo:img-in_lo
Ben Arnavut Mehmed'i pek bir sevdim. İstemeyim gitsin Demet Akbağ gibi hemencecik. Uzun süre görsek çok güzel olur.
Yaa çok damardan giriyorlar,olmaz ki böyle...Küçük Zarife.. Bittiğim andır!
Aynen! O sahnede ne ka duygulandım anlatmam imkansız.:icon_sorr
Yaa çok damardan giriyorlar,olmaz ki böyle...Küçük Zarife..:img-cray: Bittiğim andır!
Kesinlikle benimde bittiğim andır.Alex adını sorunca tahmin etmiştim Zarife olacağını.Alex çok güzel gülümsedi ona, saçlarını okşadı.Ahhhh ahhhh!!!
Hasanda kedilikten aslanliga terfi etti. Bravo Hasan iyi dusundun asker kiyafetlerini orduya bagislamayi. Hep Ramiz babami dusunecek birazda sen dusun. Neymis Hasanda dusuneymis demekki varmis:)
Ispanakta okuma yazmayi bileymis. Artik zarifeye ve vahideye gelecek olan mektuplari o okur.
Leyla ile mecnunuda biliyomus. Zarifeye asik olmayida ordan ogrenmis herhalde.:)
Ispanak baska dillerde biliyomus. Kimbilir daha bizim bilmedigimiz neleri biliyor ispanak.:)
Abdulde en ''ala''sindan bir tokat yedi babasindan. Oh olsun hak etmisti. Simdi buda gonullu olarak cepheye gonderiliyorya. Bu Abdus orda Yunanlilarla savasacagina ''karakalpakli'' diye Mustafanin pesine dusmesin.":)
Bide Abdus rutbeli olarakmi gidecek cepheye, yoksa pasa babasi rutbelerini sokupte onu oylemi gonderecek cepheye.
Abdulu hangi ara ayirdilar Dimitrinin yanindan. dimitrinin yaninda kalip yumruklar yeseydi daha guzel olurdu.
Ama Dimitrinin Abduse soyledikleri yumruktan daha guzeldi: ''kari gibi aglama'':img-hyste
Uzun zamandır bu kaa keyif aldığım bir bölüm olmamıştı
oh be benim Elveda Rumeli'm bu işte more
eski tadı veren enfes bir bölümdü
yorumlamaya zaman yetmez
ayy süper bi bölümdü yorum yapmadan yatmak istemedim..
bi kere arnavut memeti çok sevdim "elin boş kalmasın taş at"
ayrıcada abdülde askerde gönüllülerde ve başında da ahmet ekrem ona hep ayak işleri yaptırır kesin:D:D
ve son olarak ta süt işine bayıldım..
Kesinlikle benimde bittiğim andır.Alex adını sorunca tahmin etmiştim Zarife olacağını.Alex çok güzel gülümsedi ona, saçlarını okşadı.Ahhhh ahhhh!!!
Teyyy minik Zarife'de yetim değilmi?...Alex'te Asan gibi alıp gütürse onu evine :D....
Arnavut'a bayıldım muhteşem biri,hele Arnavut inadı :img-icecr
Hiç inkar edemeyeceğim,son aylarda izlediğim en güzel bölümdü...Hala rüyada gibiyim...Çekimler çok güzeldi,görüntü yönetmenine teşekkürler ve tebrikler..Patlama efektlerini sevmedim yalnızca...Oyunculuklar ise doruklarda dolandı.Tüm yapım ekibine teşekkürler...:happy0064
bitanem_61 07-04-08, 20:37 alex gitti ben yoruldum valla, sonunda gideceği yere vardı çok şükür yalnız izmirliler böylemi alexi kaçırdılar merak ettim, evi pislikten görünmey bir el atsalar iyi olur yok biz yapamayız deyseniz, onu bilmem:img-icecr:img-icecr
yahu bu makedonyada ne ka güzel çocuklar var büle, üsmen zaten bizi bitiriyordu, şimdi de zarife çıktı o da ayrı bir tatlı nede olsa küçük zarife
Alex ve zarifenin maşallahı var ikiside pek tez iyileşti, alex ne ka hızlı yürüyordu
Alex gittiği yerde muallimlik yapacak çok güzel de, müslümanlaramı yoksa hırıstıyanlaramı öğretecek
Ispanak harikaydı valla, göründüğü gibi değilmiş 4 insanmış, adam 4 dil biliyor, hep alexin zarifeye okuma yazma öğreteceğini düşünmüştük ama ıspanak öğretecek bence
Ispanağın çocuklarla oyunuda güzeldi, bomba geliy, öldünüzmü,savaş fena bi şeydir
dilaverin de hacı aliye savaşın kazananı olmaz demesi güzeldi
Teyyy minik Zarife'de yetim değilmi?...Alex'te Asan gibi alıp gütürse onu evine :D....
Arnavut'a bayıldım muhteşem biri,hele Arnavut inadı :img-icecrBasılan köy İşkodra taraflarında değildi sanırım.Minik Zarife'mizi oraya bi akrabası filan götürmüştür ama bildiğim şu ki Alex artık yalnız değil!:img-in_lo
Çete editi:O görüntüler,biz yola çıkmadan önce çekildi,milleti oyalamak için!:icon_whis
uzun zamandır izlediğim en keyifli bölümdü :img-in_lo
tüm sorular ve sorunlar çözüldü sayılır
aşağıdaki sayıdan belli 160 görüntüleyenimiz var reyting cihazı gibi forum:img-hyste
kesat olunca kimse yok harika bölümde soluğu burda alıyo herkes:img-wink:
herkesin emeğine sağlık gerçekten umutların tükendiği anda ilaç gibi geldi :happy0064
onca olaydan sonra sakin nasıl desem huzurlu bir bölümdü:img-yes:
abdül den kurtulduğumuza çok sevindim paşa gerçekten paşa çıktı
ama oğlunu cezalandırması yetmezki
suçsuz yere ceza alan alexin sürgünü kaldırılmadı
kağıdı zorla imzaladı abdül ama itiraf etti yaptığını
adaleti sağlamadı ki paşa:icon_sorr
alex gittiği köyde çok şeyler yapacak bence muallimliğe dönüşünede çok sevindim:img-yes:
küçük zarifeyle karşılaşması benide çok etkiledi
onada alex sahip çıkar kimsesi kalmamıştı zaten
arnavut mehmet tek kelimeyle süperdi:img-yes:
çok sempatikti
son sahnede köylü alekse ne dedi?? kaçırdım o kısmı??
Aras dağlı gibi bir karakterden sonra orhan kılıçı böyle bir karakterde izlemek çok garip geldi ama kesinlikle rolünün hakkını verdi...umarım bi kaç bölüm daha arkadaşlık eder mustafaya:)
mustafa'm ne kaa tatlı idi:)bölüm sonunda bi bakış attı içimi yaktı:img-in_lovahide ağladı bende ağladım...inşallah iç bişeycik olmaz mustafaya da sağ sağlim döner vahidesine...
bölüm sonunda bozdoğan şarkısını verdiler baştan sona dinlemek çok keyif vericiydi...
paşadan böyle bir davranış beklemiyordum,ramizden özür bile diledi.gönüllü olarak cepheye gideceğini öğrendiğinde abdüşün yüzü görülmeye değerdi:):good::good:
en kısa zamanda mustafa da alex de dönerler inşallah...olmuyor böyle ayrı gayrı...:sad53:
ErtankoliqCns 07-04-08, 20:40 Harikaydı bu bölüm yahuu.Kaymakamımız Dilaverin ala kahve isteyişi,Aleximin küçük zarifesi..Arnavut Mehmet..Hepsi tek kelime ile harikaydı..Aleximi de tekrar muallim görmek çok iyi geldi..Muallimlik ona ayrı bir yakışıyor..Mustafaya da askerlik pek yakışmış valla..Ya yasck kelime bulamıormm..Süpperdiii..Bizimm Ispanak da kaç dil biliyormuş..Bir de ona ıspanak deris valla..Akıllı Ispanak bizimkisi de..Bir de şu çallan şarkı da çok gsldii..(Her gecenin sonu gelmiyor...)Hala etkisindeyim bu bölümün valla..Hea aklıma geldi kızların süt sloganları da pek gsldii..Ama son zmnlarda ilk kez bir blmde ağlamadım..Buna da şükür..Tey benden bu kaa..Şarkıyı da bekleym te dört gös ilen..Eklersınız dil mıı bre..:happy0064
son sahnede köylü alekse ne dedi?? kaçırdım o kısmı??
Köy halkı yardımcı olacak sana dedi...Sanırım okulu onaracaklar...Sonuçta o muallim ve devlet görevi ile geldi,emir öyle...Demek ki karma okul olacak...
Raiting editi:187 görüntüleyen var!
alex gitti ben yoruldum valla, sonunda gideceği yere vardı çok şükür yalnız izmirliler böylemi alexi kaçırdılar merak ettim, evi pislikten görünmey bir el atsalar iyi olur yok biz yapamayız deyseniz, onu bilmem
:img-hyste:img-hyste:img-hyste
onlar ev işinden ne anlasın more anca adam kaçırsınlar haydut çetesi ne olucak:img-hyste
küçük zarife ne ka güzeldi aslında klişe olmuş ama hepimiz etkilenmişiz yalan yok :)
bedia hanım kızkardaşlığın böyle günde belli olucağını gösterdi
ne ka güzel sahnelerdi fatma annemle bakışmaları bile gözlerimi doldurdu
ıspanak mamıt neden öyle hulusi kentmen gibi gıdısını şişiriyo
evet ilk başlarda hoştu ama son iki bölümdür çok fena abarttı gibi
bişey değil korkum gıdısı öyle kalıcak caner beyin :icon_sorr
edit edti :nilin bi tahmini tuttu et tahmini saldırın :img-tomat
Bu bölüm bu güzelliğin sebebi abartılı kötü Abdüş'ün defolup gitmesi de olabilir
ama uzun zamandır hasret kaldığımız komik sahnelere
yada Bedia ve Fatma arasındaki o ilk bölümlerdekine benzer sıcak samimi diyalogları kim özlemedi ki ya
ben o kadar özledim ki çok şaşırdım bu kadar bence kötü olan bölümlerden sonra böyle iyi bir bölüm gelmesine
gerçi arada test çözdüm ama olsun:img-hyste
ErtankoliqCns 07-04-08, 20:44 Ya bir de burada bir müslüman kıza birşey yaparsan öldürürm seni mi ne dedi..Kontak oldum yahu..Alexin adı çıktı..Te düvecektmm urada o muhtarı..:icon_evil
Ya bir de burada bir müslüman kıza birşey yaparsan öldürürm seni mi ne dedi..Kontak oldum yahu..Alexin adı çıktı..Te düvecektmm urada o muhtarı..:icon_evilHmm evet. Kim olsa aynı şeyi söyler.
Elveda Rumeli Müziklerini arıyorum ama bulamıyorum << Not
|