Tüm Versiyonu Göster : Elveda Rumeli - Bölüm yorumları

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6

volvox
17-03-08, 13:54
Paylaşımlarınıza bu başlıktan devam edebilirsiniz arkadaşlar...

Bir önceki başlığın linki aşağıdadır
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=48202

Sevgilerimle
volvox

ZeRReN
17-03-08, 14:00
Vay vaaayyy,Kuyucu Ramiz,süt mafyası Ramiz,şiddet içerikli Ramiz başlık yeniletti...Hayırlı uğurlu olsun.

Zeren benim cüssede de iş yok ama çok ilginç işkence fikirlerim var...buraya yazmayım şimdi...ama sütçi mafyası Ramiz'e "tövbe..." dedirtip, Fatma annenin ayaklarına kapandıracağıma emin olabilirsin...Heeyyyt beaa,yingemmm benimmm...:img-wink::img-cool2

Kadına şiddete hayır!

aysegul_er
17-03-08, 14:18
Süt mafyasına bende karşıyım. Her türlü desteğe hazırım..

*** İnşallah bölye birşey yapmamıştır Ramiz Efendi.. Ama yaptıysa....

bitanem_61
17-03-08, 14:23
Kadına şiddete hayır

Ama yapmamıştır ramiz üle şey vardır bir yanlışlık,bir aldatmaca, yok bu düşündüğümün tersiyse o vakit ilk iş ramizle ilgilenmektir:dito:dito:dito

Sonra da acilen senaristin çocukluğuna inmektir, niye bu karekterleri ters düz ederler, anlamam azıcık değişikliğe tamam da bu kadarı olmaz, o dönemin insanların dan farklıydı ramiz mümkünse öyle kalsın

BlackMamba
17-03-08, 14:45
Vay vaaayyy,Kuyucu Ramiz,süt mafyası Ramiz,şiddet içerikli Ramiz başlık yeniletti...Hayırlı uğurlu olsun.

Heeyyyt beaa,yingemmm benimmm...:img-wink::img-cool2

Kadına şiddete hayır!

Kadına şiddete hayır!
yinge hepimizin yingesi..benim yingem falan diye sahiplenmeyiniz reca ediciğim!

Ben fragmanı bir kez izledim ve gordugumden cıkardığım sonuç ramiz'in fatma anneyi zorla suruklemeye kalktığı..fatma annenin bu itiş kakışta birangi yerine zarar gelirse boyle bir sey izlememizde senarist,yapımcı,yonetmen kimse sorumlu memnuniyetsiziliğimi buradan dile getireceğim..
te o kaa!!

cann2366
17-03-08, 16:27
yeni başlık hayırlı olsun
Ramiz'in şiddet uygulayıp uygulamayacağı konuşulmuş
ben Ramiz bir müdahale verse bile isteyerek yapacağını düşünmeym
herşeye burnunu karıştıray ama bunu yapmaz
birde iyi polis kötü polis olayına katılmıyorum
ona bakarsanız Vahide Fatma Ana sayesinde evlenecek
Zalex'i de Fatma Ana savunay

süt mafyası Ramiz'den beklemeym büle birşey

olimbera
17-03-08, 16:47
Merhabalar...:)

Önceki mesajlarınıza çok bakamadım; ama

Kadına Şiddete Hayır!
____
Yeni bölüm hakkında da istemeyim pek bir şey süleyem. Bir süredir Elveda Rumeli'den eski tadı alamıyorum, bir de bölüm tam ufunet olunca; yorum yapmak da sinirlerimi bozmaktan başka bir işe yaramıyor.:icon_sorr

serap23
17-03-08, 16:48
kaçtılar kaçamadılar derken
üstüne o fragmanıda izleyince gergin bir hafta geçirdik:icon_sorr
bakalım bu akşam neler olur

ramiz efendiye kızdık ama fatmaya vurup vurmadığı tam belli
olmuyor umarım yanılmışızdır

alexin imaj değişikliği bence yakışmış:img-yes:
daha karizmatik olmuş:img-in_lo

baris[a]rock
17-03-08, 16:58
Yeni başlık gelmiş hoşgelmiş...
RAMİZ ŞAŞIRMA SABRIMIZI TAŞIRMA
Çok güzel ve anlamlı olmuş.Yapanın ellerine sağlık.O zamanlarda kadına değer veriliyor muydu ki vurulmasın...Ama ne biliyim Ramizden görmek tuhaf..

emrecetin
17-03-08, 18:38
ATV Ana Haber'de dizi setinden görüntüler verildi. Erdal Bey 26. bölüm için "Muhteşem oldu, sakın kaçırmasınlar, mahkeme sonucu kesinleşecek" dedi. Yani bu bölüm (25. bölüm) daha çok hapishane ağırlıklı geçer. Diğer bölümde sonuç açıklanamakmış.

O kaa görüntü bile dizi ekibinin nasıl birbirine kaynaştığını, nasıl uyumlu çalıştıklarını göstermeye yetiyor. En çok da buna seviniyorum zaten. Yapılan iş sevilince bizim tarafımızdan sevilmesi de daha kolay oluyor.

Az kaldı artık, beklemedeyiz.

bitanem_61
17-03-08, 18:41
Şimdi haberlerdeydik,mahkeme çekimlerindeydiler, sunucu yanlış anlamadıysam alexe, 4 tane bayan arkadaşım sizi görünce sarılıp öpmemei istedi, açık söyliyim o kadar yakışıklıda değilsin dedi, o da fark etti herhalde alex deki değişikliği:img-hyste:img-hyste

Erdal özyağcılar, 26 bölümde çok değişik ve güzel şeyler olacak dedi, şimdi de bunu tartışır dururuz :img-hyste:img-hyste

Mahkeme cuma namazından sonra görülecek

maa-cd
17-03-08, 18:43
arkadaşlar atv haberde elveda rumelinin setini gösterdiler
26.bölümün çekimleri idi herhalde alex,mustafa,fatma ana ile röportaj yaptılar
mahkeme çekimlerini gösterdiler
muhabir ertan sabana bizim mahallede ki kızlar ona sarıl falan dedi yakışıklı da değilsin ama
neden gibi birşey söyledi
ertan saban da dimitri ile ahmet ekremi gösterdi
"bunların biri çeteci biri asker silahları var"falan dedi sonra güldüler falan
çok eğlenceli idi yanlişlarım olabilir varsa özür dilerim

NiliWerda
17-03-08, 18:44
Muhabirde bir alem yani :img-hyste
Alexe neler söledi ya :img-hyste
Alexte güzel karşılık verdi:)

Azıcık mahkemeyide görmüş olduk,
Heyecanla bekliyorum mahkeme kararını :icon_sorr

Buarada arkadaşlar ben ATV HABERDEKİ görüntüleri çektim ama Youtube kapalı olduğu için yükleyemiyorum:(
Youtube açıldığı zaman yükleyip hemen sizinle paylaşırım :img-yes:
Video izleyeme değerdi çünkü;)
Zarifeyi bile gördük, Ramiz konuşurken arkadan geçiyordu,
Keşke oda gelip konuşsaydı :img-in_lo

pekhüm
17-03-08, 18:51
Kadına şiddete hayır!
yinge hepimizin yingesi..benim yingem falan diye sahiplenmeyiniz reca ediciğim!

Ben fragmanı bir kez izledim ve gordugumden cıkardığım sonuç ramiz'in fatma anneyi zorla suruklemeye kalktığı..fatma annenin bu itiş kakışta birangi yerine zarar gelirse boyle bir sey izlememizde senarist,yapımcı,yonetmen kimse sorumlu memnuniyetsiziliğimi buradan dile getireceğim..
te o kaa!!

seyran fatma annemize karşı şiddet uyguluyomuş sütçü ramiz deyince birden dayanamadım koştum geldim..yalnızmı sanaymış fatma anneyi..kimmiş o cesaret edecek el kaldırmaya fatma anneye.. hiç sonunu düşünmezmiymiş ki başına birhangi şey gelirse fatma annenin ne olacak ona..

KADINA ŞİDDETE HAYIR... TE O KAAA!!....:img-cool2

NOT: Şebnem ablayı özledim ben huff.. :icon_sorr

olimbera
17-03-08, 19:37
Şu ana ka yıldızlarım Fatma ile Öz Hakiki Naamik. Fatma'nın, Zarifa ile Alex'in yakalandığını öğrendiğindeki bakışı , gözlerimden yaş fışkırttırdı. Gerçekten engel olamadım. Şebnem Sönmez, Fatma Ana'nın acısını bakışlarıyla içime işledi. 150. söyleyişim olacak; ama muhteşemsiniz Şebnem Hanım!

Ayrıca Ramiz'le konuşması da çok güzeldi. Artık düşünen Ramiz değil, Fatma olacak sanırım. Çok şükür...

Namık ise hiç olmadığı kadar sevimli gözüktü gözüme. Zarife'ye dudaklarını büzerek bakması, Alex'e Zarife'nin iyi olduğunu söylemesi, onun affını iletmesini izlemek çok güzeldi. Beyaz Eşekli Prens'im benim.. Hele Zarife'yle konuşması çok duygulandırdı beni.:icon_sorr

iştipliyiz
17-03-08, 19:41
[FONT="Palatino Linotype"]Şu ana ka yıldızlarım Fatma ile Öz Hakiki Naamik.

Ben bunlara Ahmet Ekrem'i de eklemek istiyorum. Olayı serinkanlılıkla irdelemesi.bu çucuklar durduk yerde kaçmadılar ya demesi, Manastırdan sağ sağlim gelmelerini sağlamak için onlara eşlik etmek istemesi güzeldi.

zeliham
17-03-08, 19:45
Benim de bu bölümdeki kahramanım ıspanak namık..çok tatlıydı zarife ile konuşurken canım benim yaa..
fatma anne süperdi şebnem sönmezi ayakta alkışlıyorum bu harika bir oyunculuk muhteşemsiniz şebnem hanım

olimbera
17-03-08, 19:55
Teeeyyy Ramizz!! Güzün kör olmasın Ramizzz!! Hem el kaldıraysın, hem tehdit edeysin! Kuyuci Ramiz, süt mafyasi Ramiz!:icon_evil:icon_evil

olimbera
17-03-08, 20:27
Alex ile Zarife'nin sahnesi güzeldi. Bu ikinci kez kullanıldığı için tekrar gibi oldu; ama yine de beğendim.:img-in_lo

Ramiz çok ayıp etti. Cabbar'a denir mi öyle şey? Hem ne çok ayıp etti... Orda otur zaten sen anca. Saklan herkesten, yapma birangi şey! Bu bölüm ne ka sinir oldum anlatamam. İsteyim kendine gelsin bir an önce.:icon_sorr Bir türlü ortayı bulamıyor, ya hata üzerine hata yapıyor; ya da birdenbire bir sürü parlak fikir buluyor.

ZeRReN
17-03-08, 20:28
Yazıklar olsun sütçü Ramiz!Ben de hiç ana olmadım ama senin baba olduğundan daha iyi ana olurdum!Sen gerçekten şaşırmışsın!İşte bu...İlle doğurman bile gerekmez...Helal olsun Hasan...

iştipliyiz
17-03-08, 20:36
Hasan çok güzel ders verdi. Elma yanaklı güzeller güzeli maksime baba olacak .Ramiz baba züccaciye dükkanındaki fil gibi bu bölüm.

olimbera
17-03-08, 20:38
Yazıklar olsun sütçü Ramiz!Ben de hiç ana olmadım ama senin baba olduğundan daha iyi ana olurdum!Sen gerçekten şaşırmışsın!İşte bu...İlle doğurman bile gerekmez...Helal olsun Hasan...

Kesinlikle üle abliçkom. Helal olsun Hasan'a.. İşte özlediğimiz Hasan... Dersini verdi Ramiz'e hem o bebeğe ne ka güzel bakiydi üle.:img-in_lo Bebek de pek sevimliydi, saçlar sarı, dudaklar kıpkırmızı, yanaklar aynı elma. Ekrana dalıp öpesim geldi..:)

olimbera
17-03-08, 20:54
Te o maksimi sevmeyecek birangi kimse oldugunu sanmayim zaten. Onu hep görebileciz, te mutluyum o sebeple..:happy0064

Ramiz'e saldıriyler! Te insanlıktan çıkmiş bunlar!

Teeyy.. Karakalpakli. Başkası kurtarsın isteydim; ama ne yapalım. Noktayı koydu adam.:icon_whis

Abdül'e olan nefretim kat kat arttı. Helal sana Ahmet Ekrem! Nasıl da korkuttu Abdül'ü..:img-hyste

Dimitri de kopardı beni.:img-hyste "Benden ayrılamay misınız?" dedi, ben gülme krizlerine girdim.:img-hyste Adam kötü falan; ama sempatik yahu.:img-hyste

iştipliyiz
17-03-08, 21:00
Bu Maxım Erdal Bey'in torunu olmasın sakın. Takkeyi takınca çağışım yaptı Çok benzettim :img-yes:

edit : olmasa bile çok benziyor.özlem giderir:img-yes:

ébruli
17-03-08, 21:03
Ben herkesi affettim,senaristimi bile...İşi biliyon senaristim,aldın günlümi valla...

zeren hiç yazasım yoktu önce dimitri sonra olimbera ve sen beni benden aldınız:img-hyste

hemen tav ol bende bu beşer şaşar durumu sevmeyim önce yap yap sonra birden düzel tamam hasanın sözleri güzeldi ama neden hep büle
önce kapağını attırıylar sonra bi kelamla yola getiriler hem ramizi sonra izleyicileri

bölüm başında uyuya kalmışım hiç izleyemedim uaynadım atv avrupada izleymişim haberim yok bitmiş yeni geldi aklıma tr atvde bitmediği:img-hyste

olimbera
Ramiz'le Zarife'nin konuşması(ya da ağlaşması mı demeliyim?) tek kelimeyle muhteşemdi. Erdal Özyağcılar ile Filiz Ahmet karşılıklı döktürdüler. Gözlerim dolu dolu izledim.

Maksim'e de Ramiz'in şapkası pek yakışti.:img-hyste Yerim ben oniii...:img-in_lo

Teeyyy.. gidey çaput agaci...:icon_sorr:img-cray: Ne isteyler günahsiz agaçtan? Ne oldi? Temizlediniz mi namusunuzu geri kafaliler? Alex ile Zarife'yi linç etmeye kalkıştınız, Ramiz'i dügdünüz, agaci yaktıniz... Ne oldi? Ne degişti? Allah'ın cezaları!:icon_evil(Not: Eski sahnelere, daha doğrusu eski repliklere, dönüşler güzeldi. Begendim.:img-in_lo Ayrıca müzikler de her zamanki gibi çok etkileyici ve tam yerindeydi.)

Abliçkom, hemen tav oliysin be more!? Tamam çok güzeldi bu bölüm; ama benim günlümü almak için daha çok güzel bölümler lazımdır.:)

@ly
Tam bir dramdı bu bölüm. Baştan sona soluksuz izlenen bir dram...:icon_sorr Ey aşk sen nelere kadirsin, nelere sebebiyet verirsin... Nasıl gözleri köreltirsin de ana-babayı, kardeşi bile görmez olur gözler...!

Çok içim yandı hem Fatma anneme hem Ramiz babama...her zamanki gibi Fatma anne daha sağduyuluydu...Ne dedi: -Allah bana da vermiş gurur ama peşin analık gelir...lazım bırakam gururumu, sahip çıkam kızıma (aynısı değilse de buna benzerdi...) Vahide de en doğru cümlelerden birini etti: -Hem çok kızgınım hem de çok üzüleym Zarife için... Olay budur...Kızgın ve kırgın olmak hakları ama şimdi zamanı değil öfkeyi yansıtmanın, şimdi lazımdır destek olsunlar kızlarına, kızkardaşlarına... Elbet öfke ve kırgınlıklarını gösterecekleri, hesap soracakları gün de gelecek ama önce Zarife ile Alex'i kurtarmaları gerekli...

Cabbar efendi, Bedia'nım, Dilaver, Meryem hepsi ailenin yanındaydı. Ve Ahmet Ekrem de tabii...neye niyet neye kısmet...adam kız istemeye gideyim derken kendini nasıl olayların içinde buldu...kendisi bile şaşkındır eminim...:icon_whis

Alex&Zarife'nin flashback sahnesi gereksizdi bence...hem de duyarsız...o durumdayken bile tanıştıkları günü hatırlayıp gülümsemeleri fazla geldi doğrusu...Aslında bu bölümde Alex tamamen fazla geldi ya bana :img-beee:

Yalnız yine mapusanede "Sütçi Ramiz Show" izledik...Lazımdı Fatma annem orada olsun...o konuşsun kızıyla...baştan beri sağduyulu davranan o iken babanın ne işi vardı mapusta, Fatma'nın ne işi vardı Bedia'nım da anlamadım...:hıh

iştipliyiz
17-03-08, 21:10
Nasıl güzel bir bölümdü yaa.Keşke nete hemen düşse de bi daha izleyebilsem.Sanki içindeydim.Ramiz oldum,Fatma oldum, Alex oldum ,Zarife oldum (Abdül hariç herkes oldum) Duygu patlaması yaşıyorum resmen. Hepsinin,emeği geçen herkesin alnından öpüyorum.

m94
17-03-08, 21:12
ah o hasanın getirdiği çocuk neydi öyleeee bittim çooooooook tatlıııııııııı dizinin devamında da bu tatlı çocuğu görebilmek beni çok sevindirdii
ben bu yas baya bi bölüm sürer zannediyodum 26.bölümde bitecek inşallah yas bu diziye yakışmıyo lütfen o eğlenceli neşeli bölümlere dönelim
ayrıca mustafanın kara kalpaklı halini özlemişimm:img-wink:

olimbera
17-03-08, 21:14
Yalnız yine mapusanede "Sütçi Ramiz Show" izledik...Lazımdı Fatma annem orada olsun...o konuşsun kızıyla...baştan beri sağduyulu davranan o iken babanın ne işi vardı mapusta, Fatma'nın ne işi vardı Bedia'nım da anlamadım...:hıh

Filiz Ahmet ile Erdal Özyağcılar öyle bir döktürdü ki, aklıma bile gelmedi bu. Haklısın, Fatma Ana olsaydı çok daha iyi olurdu.:img-yes:
____
Bu bölüm genel olarak hüzünlüydü; ama bir o ka da güzeldi. Gözüme batan birangi saçmalık olmadı. En çok sevindiğim şeylerden biri de, eski Hasan'ın geri gelmesi oldu. Ne ka güzel bakaydi üle o maksime?:img-in_lo

Bugün izleyemeyecektim, şansıma fırsat buldum. İzlemesem de olur diyordum; ama iyi ki izleyebilmişim. Uzun zaman içinde beklentilerimi karşılamaya en yakın bölüm bu idi. Emeği geçen herkese teşekkürler.:img-wink:

ZeRReN
17-03-08, 21:16
Gönlümde beyaz bi sayfa açtım herkese diyecem ama sonuç olarak,hala Zalex'in yokedilen imajı yerine konmadı!Üstelik tam tersi aslında...Herkese karşı boyunlarını iyice büktüler,şöyle bi düşününce! Amaçlanan gerçekleşiyor sanırım!:img-cool2

iştipliyiz
17-03-08, 21:16
Son sahnede Ramiz baba ''Zarife'nin babası sütçü Ramiz geldi' diye bağırıyor. Güzeell. Maydan okuma , şartlara direnme başladı.

serap23
17-03-08, 21:26
belkide şimdiye kadar en etkilendiğim bölümdü
herkesin duyguları çaresizliği o kadar güzel anlatıldıki
anne babanın ne olursa olsun ne kadar kızarlarsa kızsınlar
çocuklarının yanında olması gerekiyordu
öylede oldu:img-yes:
hele son sahnede ramizin hali çok güzeldi
zalex bol bol ağlattı beni
hele başta çalın davulları türküsünü duyunca
alexin zarifenin ağlamalarına bende eşlik ettim:icon_sorr

alexin tek kalınca ağlaması ama kalabalıktan geçerken dimdik
durması çok güzeldi
niye eğecekki başını ne yapmış ne suç işlemiş:img-in_lo

namık bile anladı aşklarının büyüklüğünü
bu arada namıkta çok tatlıydı yaa:img-yes:

cann2366
çok iç bayıcı ve sıkıcı bir bölümdü bence
Baytar Efendi'yi gösterdiler ya hani orda Alex'ten nefret ettim
sonra Ramiz'i dövdüler yine Alex'den nefret ettim
Zarife ağladı yine Alex'den nefret ettim
kısacası bu bölüm sürekli Alex'den nefret ettim

Namik'in mapushane penceresi önünde hali harikaydı
Caner Özyurtlu kendni aşmış

bu bölüm daha çok Ramiz'in kendini kaybetmesi ve bulmasını izledik
Fatma Ana biraz üsteledi ama Ramiz adeta çıldırdı
yok verecek kızım yok,el kaldırmadım ama kaldırırm
kızını dövmeyen dizini döver filan
noluoruz yahu kim bu adam
Ramiz mi
hadi canım kandırma beni

daha sonra Fatma'nın yanına gitti kar etmedi
Cabbar Babiçkomu çok kırdı
en sonunda torunu gördü akıllandı

şu taşlamavari sahne içbayıcıydı
herkes gelmiş tüm Pürsiçan
Ahmet Ekrem de sağolsun bir ateş edemedi
kara kalpaklı etti
cesur yürek kalpaklı

Ramiz Babamı nasıl dövdüler acıdım valla

bu arada Pürsıçan'a giderken ki yolda flashbackler resmen bayatlamış numaraydı
hiç etkilenmedim o ilk sahneyi tekrar izlemekten

Bedia'nın evine giderken çamaşır yıkadıkları yerde Vahide şov
mapusta da Ramiz şov süperdi
ama baba-kız ağlaması hakikaten çok güzeldi

Abdüş'ün AE karşısında sönük kalışı sönüşü harikaydı:img-hyste
Abdüş'e de bolca sevgilerimi gönderdim zaten ekrandan:img-hyste

narima
Aglayarak seyrettıgım bır bolum oldu
Hem alex,hemde Zarıfeye uzuldum.Sonra Fatma anaya bravo dedım sevındım
Ramız babaya kahroldum.Yedıgı dayaga uzuldum.

Kahroldum.Agladım.Ama muhtesemdı.
Dedıgınız gıbı RAMIZ BABA show muhtesemdı.
FATMA ANA muhtesemdı.Dımdık ayakta duruyordu.Cunku bır anneydı.
En cok Zarıfeye '''BENI AFFETME BABA,SIZI REZIL RUSVA ETTIM'''' derken ben katıldım seyrederken.......
Alex'ın BENI AFFET dıye haber gondermesı
Zarıfe'nın cok sevıyorum demesı
Ve en cok NAMIK 'ın ''' onlar bırbırlerını cok sevıyorlar''' demesı benı mahvettı.
Nasıl toparlanırım bu aksam bılemem ama ask ve gurur bır arada olmuyormus onu ogrendık bu aksam

- AMON -
17-03-08, 21:33
Arkadaşlar merhaba,

Başlarken öncelikle, 10. başlığın hayırlı olmasını diliyorum.

Bu hafta, hüzünlü, heyecanlı ve haraketli bir bölüm izledik.

Daha kapsamlı bir yorumu sonra yapmak üzere, yalnızca bir noktaya değineceğim.

Elveda Rumeli dizisini, seçerek izlemekle ne kadar isabetli bir karar verdiğimi son jeneriğin, son satırına bakınca anladım.

O da, çaput ağacına zarar verilmemiştir yazısıydı.

Doğaya ve canlı varlıklara, bu kadar hassas ve anlayışlı davranan, yaptıkları

işe azami özen gösteren, yapım ekibini tebrik ve teşekkür ediyorum.

Şimdilik hepinize iyi geceler.

cann2366
17-03-08, 21:37
çaput ağacı demişken
ah o köylüler ah..
hep onların yüzünden küresel ısınma

seyşelll
17-03-08, 21:39
Ne Alex'e ne de Zarife'ye üzüldüm;
Sevgiye dair umut bağlanan kuru 1 ağaca dahi tahammülü olmayan Pürsıçanlılar o kadar zavallı geldilerki gözüme. Bu dizide asıl üzülünecek sevgiye tahammülü olmayan halk. Korkaklar. Kimse cesareti ve sevgiyi 1 arada tanımamış, tanımak zorunda kalmamış. Uzaktan fosurdamak, bızırdamak, ahkam kesip, taşa tutmak en kolayı. 1 sürünün sürüdüğü zavallı beyinler. Alexle Zarife bu tiplerin arasıda sevgileriyle yücelirler ancak, 1 yolu bulunur.:img-cool2
Darptan öte ruhlara dokunan işkenceler dahi bu sevginin yolunu kesemiyorsa, ona saygı duymayı 1 gün herkes öğrenecektir.:img-in_lo

maa-cd
17-03-08, 21:39
tüm ekibi ayakta alkışlıyorum sanki o anları bire bir yaşadım
çok duygusal bir bölümdü annemle beraber ağlaya ağlaya bir hal oldum
en çok zarife-ramiz sahnesinde ağladım
hasan'ı özlemişim valla kucağındaki çocuk ne şeker şey ya
hasan-ramiz sahnesinde maksim nasıl iç çekiyordu o iç çekti ben ağladım
ama gelecek bölüm daha güzel olacak buna eminim

maa-cd
17-03-08, 21:44
valla ben alex ile zarife'ye kaçtıklarında çok kızmıştım,sinirlenmiştim
ama bu bölüm o kadar üzüldüm ki onlara yani hiçbir çıkış noktaları yok
yapacak hiç birşeyleri yok haa! haksız oldukları yerlerde var
ama bu bölüm zalex'i öyle görünce içim acıdı:icon_sorr

aysegul_er
17-03-08, 21:44
Bölüm Ramiz efendiye rağmen çok güzeldi. Fatma ana yine muhteşem oyunculuğunu gösterdi. Terzi Hasan bir döndü, pir döndü. :) O bebek ne kadar tatlı öyle. Tu tu maşallah, nazar değmez inşallah...

Bu bölümde her sahne çok üzücü idi ama çaput ağacının yakılışına dayanamamıştım. Yok yakmazlar, yakmamışlar dedim. Haklı da çıktım düşüncemde. Teşekkürler...

Ayrıca Ramiz efendinin Cabbar Efendiye söylediklerini affetmeyeceğim. Ona Zerren ablanın sözüyle cevap vermek istiyorum. " Yazıklar olsun sütçü Ramiz!Ben de ana olmadım hiç ama ana olsaydım senin baba olduğundan daha iyi ana olurdum! "

emrecetin
17-03-08, 21:47
Tek kelime ile muhteşem bir bölümdü. Zalex iyileştikten sonra kulübe meselesine kaa olan bölümler ne kaa saçma, gereksiz ve anlamsız ise kulübeden sonraki bölümler de tam tersine o kaa gerçekçi, duygusal ve muhteşemdi. Bu bölümde olanlar dönem şartları içinde yaşanacak şeyler ki çok az ana,baba bu kaa kısa sürede yumuşayıp böyle bir durumda kızının arkasında durur. Bu sözüm şaka filan değil, gerçekte yaşananlar dizideki gibi olmuyor, uzunca bir süre konuşmasalar idi bile Zarife ile anası ve babası, yine de mantıksız olmazdı.

Ramiz'e yüklenilmesini çok doğru bulmuyorum. Biz ekran başında keyfimiz yerinde olayları yorumluyoruz ama şu dünyada toplum içinde hor görülmek, aşağılanmak, dedikodu malzemesi olmak kaa kötü birşey yoktur. Çoğu zaman "Ölsem de kurtulsam" duruma gelir iş. Bir yakınım bunu yaşadı, bu duyguyu yaşamayan bilemez. Ramiz Baba'nın ilk tepkisi (Zarife'ye) ÇOK normal, zaten sonunda yine kendisine yakışanı yaptı. Fatma meselesinde zaten kendinde değildi, dirayetini kaybetmişti. O durumda çok az insan sağlıklı kararlar verebilir. Dediğim gibi olay dizideki göründüğünden daha onur kırıcı gerçek hayatta. Bundan adım kaaa eminim. Tecrübe ile sabittir.

Senariste kızılsa da hakkını veriyor. İmkansız aşk işte büle işlenir. Acı vereceğini artık kabullenelim, bundan kaçış yok. Kulübe sahneleri dışında son bölümlerdeki gelişmeler ustaca kurgulanmış. Tebrik ediyorum.

Karakalpaklı'nın olaya müdahele etmesi bence gerekliydi. Herkesin çekineceği, namından etkileneceği belki de en önemli kişi o. Çok da üstünde durmuyorum, bu bölümde bu sahneye takılmak bence doğru değil.

Hasan'ın gelişine sevindim. Yanındaki kızancık ise beni benden aldı. Uğraşsalar bu kaa tatlısını bulamazlardı herhalde. İyi ki sık sık göreciz onu.

Ahmet Ekrem Abdül'ün tadını kaçıracaktır. Lazım idi bu. Defalarca söyledim. Osmanlı aşiret devleti değildir. Her mülki amirin, görevlinin yapacakları var yapamayacakları var. Çoktan lazım idi birileri müdahale etsin. Eski Türk devletlerinde hükümdarın bile uymak zorunda olduğu kurallar var. Abdüş'ün her istediğini yapması bana mantıksız geliyordu. Bu açıdan iyi oldu bu gelişme.

Ramiz ile Zarife'nin son sahnesi muhteşemdi, olağanüstü idi. İşte budur dedim sonunda. Oyunculuk bu, etkileyicilik bu.

Son bir not

Alex&Zarife'nin flashback sahnesi gereksizdi bence...hem de duyarsız...o durumdayken bile tanıştıkları günü hatırlayıp gülümsemeleri fazla geldi doğrusu...Aslında bu bölümde Alex tamamen fazla geldi ya bana :img-beee:

Tamamen katılıyorum. Bu konuda bana katılmayan olabilir ama Zalex aşkının büyüklüğü bugünkü sahneler ile kanıtlandı. İlk bölümlerde tılsımla izlediğimiz sahnelerin benzerlerini her aşkta görebiliriz, o güzel replikler başka aşklara da konu olabilir. Ama herşeye herkese karşı olan, bütün zorluklara göğüs geren, hayatta en acı şey olan aşağılanma ve ayıplanmayı göze alan aşk sahneleri Zalex'e özeldir. Zalex bu bölümdeki mücadelesinden dolayı özeldir ve çok büyük bir aşktır. Bu tabii benim kişisel görüşüm.

Herkese iyi yorumlar

saso
17-03-08, 21:50
yine herzamanki gibi bundan önceki 24 bölüm gibi muhteşem bir bölümdü..

-aleks ve zarifenin aniden durup elele elerini kaldırmaları...
-aleksin namık a beni affetsin demesi....ki bu sahnenin de devamı olan,namık ın aleksin mesajını zarifeye iletişi..o da benim gibi senden af dili..
-aleksin hücrede zarife diye bagırması ve oraları dagıtması..bir erkegin pişmanılıgı ve çaresizliği.
-zarife ve ramiz babanın ilk karşılaştıkları sahne....seyirciye ancak bukadar iyi yansıyılabilirdi....
-ve ve ve bölüm boyunca söylenen tüm replikler...kesinlikle muhteşemdi..herşey yerinde...ve herşey durumu okadar güzel ifade eden cümlelerdi ki...
tabiki özellikle de fatma ananın bugünkü replikleri +cabbarın da ramiz baba ya inat için söyledigi replik..
-ve geçmişe geri dönmek....adını süleyim istermisin:img-cray:nasıl bir sahnedir...her izleyişimde sanki ilk defa izliyormuş gib tebessüm ediyorum ve aynı anda gözlerim doluyor....:icon_cry:

- son sahne..zarifenin babası sütçi ramiz ....dedim ya bu hafta replikler muhteşem di diye...

not:-AMON- bilgi verdigin için çok teşekürler....ailece gerçekten agaç yakılıyor diye düşünüp..bir dizi için degermi dedik......ama sahne çok gerçekciydi canım...:icon_sorr

aciledit:aleks bir saç traşı olsun artıkın.....:img-tomat

gercek14
17-03-08, 21:56
alex ile zarifenin eskiyi hatırlamaları o konuşmaların geçtiği yerden geçtikleri için verilmiş..
bence güzeldi...

bölümün her noktasından keyif aldım..tabi cahil halk ve kılkuyruk abdül sahneleri hariç...bide başta fatma anaya yanlış hareket yapan ramiz babayada çok kızdım...

en güzelide ailenin bir bütün olması...

maa-cd
17-03-08, 21:57
pürsıçan da ne kaa meraklı imiş erkes toplandı zalex'görmek için
karakalpaklı da çıktı ortaya özlemiştim o sahne bence gereksiz değildi
bir de mustafa dedi ya "şeytan diyo ki yapış bağazına" bende diyorum ki
sen şeytana bir kereliğine uy mustafa uyarsan ne kaa sevaba girersin

zeyneps
17-03-08, 21:58
Merhabalar efendim:)Uzun süre sonra yine döndüm bu bölümü izledikten sonra da zaten dayanamazdım bir şey yazmasaydım :img-in_lo

Çok acı bir bölümdü ya gözlerim dolu dolu izledim ya da dayanamayıp ağlayarak...Beni en çok Fatma annenin konuşmaları üzdü onun da gurur vardı ama o önce anneydi gururunu bir kenara atmayı bildi Ramiz Baba'nın da sonradan aklı başına geldi...

Köylüler benim ömrümü yediler bitirdiler benim :hıh Hem çok sinirlendim hem de hala bir şekilde aynı olmamıza üzüldüm...o zamandan bu yana aslında pek de değişmemişiz sadece iki yüzlü ahlak anlayışımız çeşitli bicimlere girmiş o kadar :img-cool2

Alex&Zarife'nin düşüncesizliği de geçen bölümden beri beni çok öfkelendiriyor tamam onlar da bir şekilde kaçmak zorunda kaldılar onlara da hak veriyorum çok zor şeyler yaşadılar yaşıyorlar ama insan birazcık olsa anne babasını ailesini de düşünmez miydi Cabbar Efendi o kadar ikna etmeye çalışmıştı onları Alex dik başlılık etti Zarife'de ona uydu "artık çok geç" diye oysaki çok geç değildi zararın neresinden dönseler kardı en azından aileler için ...Heralde onlar da öyle yakalanacaklarınıdı düşünmediler ama ...Bu bölüm de gayet duyarsız gibi göründüler bana Aliye Ablacıgım yazmış sagolsun:)Flashback gereksizdi bence de zaten aynı şeyi bu kaçıncı hatırlayışları....bir de Zarife Ramiz dövülürken çok duyarsız geldi bana öyle duyguları alınmışçasına bir şey hissetmeden bakıyor gibiydi babası dövülürken belki de şoka girdi kızcağız ben günahını alıyorum....Neyseki KaraKalpaklı yetişti de kurtuldu herkes o nasıl bir gösterişli duruştu öyle "yettin yiğidim " demekten kendimi alamadım o direce :img-hyste

Bir de Namık çok tatlıydı bu bölüm yazık Zarife ile Alex'i birbirleriyle konuşturdu....

Yeni gelen ufaklıkta çok tatlı bayıldım bayıldım özellikle o şapkalı hali çok tatlıydı :img-icecr

Bir de Hüseyin Abi tabi öncelikle ellerinize sağlık ama baştaki sahnede çalan parça ne kadar hüzünlüydü bir ara bir baktım annem ağlıyor sonra da susturamadım bir duygu geldi anneme diziyi izleyemedim valla :icon_whis

Ve son sahne yani bu kadar olamaz !İnsanlarımız nasıl bu kadar cahil ,sevgiden nasibini almamış,duyarsız vicdansız ...olabilirler ...yazıklar olsun gerçekten gerçek değerlere duygulara sahip çıkmak sevgiyi yüceltmek varken bir ağaca bile tahammül edemeyen bağnazlara yazıklar olsun!!!!!!

Edit:Tüm ekibe gerçekten teşekkürler çok güzel bir bölümdü ben çok sevdim bol bol da ağladık ya neyse :icon_whis
Edit2:Karakalpaklı'nın ortaya çıkış sahnesi gereksiz değildi gayet de güzel bir sahneydi ...O kadar kişi linç girişiminde bulunuyor bu durumda bir kaç asker yeterli olmadı onları korumaya bu durumda köylünün çekineceği birisinin ortaya çıkması iyi oldu :img-yes:

Shevek
17-03-08, 22:04
Alex ve Zarifeye, aşklarına, o aşkı her cihetiyle yaşamak istemelerine söylenecek hiç bir şey yok. Ne bir eksik ne de bir fazla var o hikayede...

Alex, en baştan beri hadi Zarife, ben sensiz yapamıyorum sen de bensiz, ver elini kaçalım mı dedi allah aşkına? Boş ver aileni, ne halleri varsa görsünler mi dedi? Yoo, hayır, bilakis...Her ikisi de duyarlı kişilikler. Sempatik, tatlı hınzır, sıcakkanlı ve zarif Zarife ile başı dik, alnı ak, dürüst, okumayı, öğrenmeyi, anlatmayı seven, sözünün eri, cesur, biraz da mağrur bir genç...adıyla övünen genç. Aşık olduğu kadındaki o inceliği, zerafeti sezebilecek bir genç...Neler olabileceğini önceden beri sezen ama işte, duygularına söz geçiremeyen- daha doğrusu var olanı yok etmek için çabalamayan, bunun ne kadar saçma ve dahi ikiyüzlü bir durum olacağını gören-iki genç insan...

Koşullar ve çaresizlik onları kaçmaya itti. O can havliyle buldukları çözüm de en iyisiydi. Uzaklara gitmek...Ama, olmadı, olamadı...Ellerini kaldırdıkları anda...teslim oldular. Ama neye? Neye ise ona. Aşk? Bitti mi? Hayır. Gurur? Bu da göreceli. Ben Alexin başını eğdiğini görmedim. Zarifenin başının önüne düşmesi ise yaptığının, yaşadığının suç olmasından değil, etraftaki sürünün -çocuklar dahil- zıvanadan çıkmış olmasından. Af dilenmiyor. Hatta affedilmek istemiyor. Bu, acı çekmediği anlamına gelmiyor. Ailesi için acı çekiyor. Ama bunun bedelini, herkes için en aza, kendisi için en pahalıya çıkarmaya zaten razıydı. Hala razı.

Alex'in o durağanlığının o sessizliğinin de bir tek ama bir tek Zarifeyi kollamak için olduğunu görebiliyorum ben. Yoksa, eğer Zarife olmasa söz konusu olan, deli danalar gibi etrafa saldıracak ve linç edilme pahasına dövüşecek...O gözler anlatıyor bunu.

Yolda o karşılaşma sahnesini hatırlamaları ve gülümsemeleri -o koşullarda bile - çok güzeldi...Çok temiz, saf ve biricikti. Kimsenin onlardan alamayacağı, dokunamayacağı, kirletemeyeceği, üzerini kanla gözyaşıyla ve dahi vicdanla, dinle, bilumum aile bağıyla(!) örtemeyeceği bir an...bir anı...tertemiz, dokunulmamış, insana, öze dair...

Zeynopçan'a editbye; Hayatta her zaman ana babamızı düşünerek atmayız adımlarımızı...İnan, onlar da her vakit bizi düşünerek çizmezler yollarını...Bazen hayat, kendi hayatın çağırır seni. Ve gidersin, kurarsın hayatını. Zarife ve Alexe neden kızılıyor? Neden Vahide ve Mustafaya kızılmıyor mesela? Evlenmekse evlenmek, kendi hayatını kurmaksa kurmak...Evden ayrılmaksa ayrılmak. Her ikisi de -en basit anlatımla bunu yapacaklar. Fark? Özdeki fark? Nedir? Fatma ananın deyişiyle "peşin" fark nedir? Hiç bir fark yok.
Peşinde yok, ama toplumsalda var, normda var, kuralda var. Ama ana babalara en nihayetinde normlar kurallar değil, o katışıksız sevgi hükmeder...Kimse affetmese onlar peşin affeder. Hatta çocuklar- Zarifenin yaptığı gibi- affedilmek istenmese, bu bedele razı olsa da affeder. Yani sorun yok. Kızmayın onlara ne olur???:img-blush

iştipliyiz
17-03-08, 22:06
Bir de Hüseyin Abi tabi öncelikle ellerinize sağlık ama baştaki sahnede çalan parça ne kadar hüzünlüydü bir ara bir baktım annem ağlıyor sonra da susturamadım bir duygu geldi anneme diziyi izleyemedim valla :icon_whis

Benim de çok hoşuma giden bi parçaydı.Hani Mustafa aileye mapusta olduklarını söylediği zaman çalmaya başladı.Sanki çok iyi bildiğim bir parça gibi geldi.Daha önce çalınmış mıydı, yoksa ilk çalınışı mıydı bilemedim. İrşad ve Hüseyin Beyler bizi bilgilendirebilirler mi lütfen. Bu arada CD yi dört gözle bekliyoruz.

maa-cd
17-03-08, 22:08
Alex ve Zarifeye, aşklarına, o aşkı her cihetiyle yaşamak istemelerine söylenecek hiç bir şey yok. Ne bir eksik ne de bir fazla var o hikayede...

Alex, en baştan beri hadi Zarife, ben sensiz yapamıyorum sen de bensiz, ver elini kaçalım mı dedi allah aşkına? Boş ver aileni, ne halleri varsa görsünler mi dedi? Yoo, hayır, bilakis...Her ikisi de duyarlı kişilikler. Sempatik, tatlı hınzır, sıcakkanlı ve zarif Zarife ile başı dik, alnı ak, dürüst, okumayı, öğrenmeyi, anlatmayı seven, sözünün eri, cesur, biraz da mağrur bir genç...adıyla övünen genç. Aşık olduğu kadındaki o inceliği, zerafeti sezebilecek bir genç...Neler olabileceğini önceden beri sezen ama işte, duygularına söz geçiremeyen- daha doğrusu var olanı yok etmek için çabalamayan, bunun ne kadar saçma ve dahi ikiyüzlü bir durum olacağını gören-iki genç insan...

Koşullar ve çaresizlik onları kaçmaya itti. O can havliyle buldukları çözüm de en iyisiydi. Uzaklara gitmek...Ama, olmadı, olamadı...Ellerini kaldırdıkları anda...teslim oldular. Ama neye? Neye ise ona. Aşk? Bitti mi? Hayır. Gurur? Bu da göreceli. Ben Alexin başını eğdiğini görmedim. Zarifenin başının önüne düşmesi ise yaptığının, yaşadığının suç olmasından değil, etraftaki sürünün -çocuklar dahil- zıvanadan çıkmış olmasından. Af dilenmiyor. Hatta affedilmek istemiyor. Bu, acı çekmediği anlamına gelmiyor. Ailesi için acı çekiyor. Ama bunun bedelini, herkes için en aza, kendisi için en pahalıya çıkarmaya zaten razıydı. Hala razı.

Alex'in o durağanlığının o sessizliğinin de bir tek ama bir tek Zarifeyi kollamak için olduğunu görebiliyorum ben. Yoksa, eğer Zarife olmasa söz konusu olan, deli danalar gibi etrafa saldıracak ve linç edilme pahasına dövüşecek...O gözler anlatıyor bunu.

Yolda o karşılaşma sahnesini hatırlamaları ve gülümsemeleri -o koşullarda bile - çok güzeldi...Çok temiz, saf ve biricikti. Kimsenin onlardan alamayacağı, dokunamayacağı, kirletemeyeceği, üzerini kanla gözyaşıyla ve dahi vicdanla, dinle, bilumum aile bağıyla(!) örtemeyeceği bir an...bir anı...tertemiz, dokunulmamış, insana, öze dair...

söylediklerinizin altına imzamı atıyorum
ben başlarda zalex aşkını bu kadar içten hissedemiyordum
ama şu son bölümlerde çok iyi anlıyorum
bence bu aşk ileride daha da güzelleşecek (bir şekilde)

ZeRReN
17-03-08, 22:19

Shevekcan'ım;ne deyim ben sana...Gel üpem;doray'ım,gelinim,kumrimin dedigi gibi...Altına ben de imzami atam dediklerinin,olur mu?!

Özellikle de...

Zeynopçan'a editbye; Hayatta her zaman ana babamızı düşünerek atmayız adımlarımızı...İnan, onlar da her vakit bizi düşünerek çizmezler yollarını...Bazen hayat, kendi hayatın çağırır seni. Ve gidersin, kurarsın hayatını. Zarife ve Alexe neden kızılıyor? Neden Vahide ve Mustafaya kızılmıyor mesela? Evlenmekse evlenmek, kendi hayatını kurmaksa kurmak...Evden ayrılmaksa ayrılmak. Her ikisi de -en basit anlatımla bunu yapacaklar. Fark? Özdeki fark? Nedir? Fatma ananın deyişiyle "peşin" fark nedir? Hiç bir fark yok.
Peşinde yok, ama toplumsalda var, normda var, kuralda var. Ama ana babalara en nihayetinde normlar kurallar değil, o katışıksız sevgi hükmeder...Kimse affetmese onlar peşin affeder. Hatta çocuklar- Zarifenin yaptığı gibi- affedilmek istenmese, bu bedele razı olsa da affeder. Yani sorun yok. Kızmayın onlara ne olur??Hep ana-babamızı düşünerek adım atsaydık,insanlığın varolduğu bin yıllardır,bir adım ilerlemezdik...Tahammül edilemez gibi görülse ve sadece bizi etkilemeyip,doğrudan en sevdiğimiz yakınlarımıza da zarar verse de;insanın insan olma sürecinde en ağır bedelleri ödemeyi göze alanlar sayesindedir,bu günlere gelmemiz ki...

Gerçek insana daha gelemedik bile...:img-wink:

Ante Mortem
17-03-08, 22:22
Zarife+Aleks affedilmeyi hakediyor. Son iki bölüme gelene kadar affedilmelerini gerektirecek birşey de yapmadılar üstelik. Bunu gerektirecek tek sebep son bölümde ailelerine çektirdikleri ölüm korkusu olabilir o kadar.

Namık+Mahmut=Mamık...Ondan da böyle bir davranış beklerdim ancak,
bu çocuk Zarife' yi gerçekten çok sevdiğini benim gözümde kanıtladı:img-in_lo
Aleks ve Zarife'nin Pürşıçan'a getirilmeleri bölümünde Ramiz Amca' yı böyle bir durumda yalnız bıraktığı için yada gözüme gözükmediği için Mustafa'ya söylenmeye başlamıştım ki çıka geldi (aslında benim o ana kadar aklıma bile getiremediğim bir biçimde döndüğü için de çok sevindim)

Sanırım bu bölümde müziklerin dizi üzerinde ne kadar etkili olduklarını iyice kavradım.
Bkz...
Vahide annesine eve dönelim diyor ; Fatma Ana 'da itiraz etmeden kalkıyor işte orada başlayan hareketli ezgi beni resmen diriltti.

Hasan' ın dönmesine o ka sevindim ki, kucağındaki takkeli ufaklıkta ne ka şirindi üle, senaryo icabı da olsa ağlaması içimi sızlattı.
(ne ka sulugöz oldum bu dizi sayesinde.:icon_whis)

Erdal Bey'e ve Şebnem Hanım 'a söyleyecek laf bulamıyorum, onları izlemek benim için büyük bir keyif ve bunu her bölümde tekrar anlıyorum.

Bir dalda iki kiraz biri al biri beyaz!

iştipliyiz
17-03-08, 22:24
Zalex hiç gözümden düşmedi. Birbirlerine olan saygıları,sevgileri,içtenlikleri, zariflikleri o kadar etkileyiciydi ki lay lom yaptığını düşündüğümüz sahneler bile gözüme hiç batmadı. Belki imkansız olan aşkları yüzünden, onlarınkı gözümde hep özel göründü.Bundan sonra vuslata ermelerini bekliyor olacağım.Artık onlar sıradan iki köylü genci değil.Ramiz ailesi de korunaksız değil.Etrafında çakı gibi 3 adet ittihatçı var. Artık linççi topluma, köhnemiş zihniyetlere bir manifesto bekliyorum. Hatta bu manifesto öyle etkili olsun ki yüz yıl öncesinden bu güne gönderme yapsın.Madem bu üç genç o dönemin entelektüelleri, aydınlanmanın ateşinin bazı zihinlere ulaşmasını sağlasınlar!

iştipliyiz
17-03-08, 22:31
[Hayatta her zaman ana babamızı düşünerek atmayız adımlarımızı...İnan, onlar da her vakit bizi düşünerek çizmezler yollarını...Bazen hayat, kendi hayatın çağırır seni. Ve gidersin, kurarsın hayatını. Zarife ve Alexe neden kızılıyor? Neden Vahide ve Mustafaya kızılmıyor mesela? Evlenmekse evlenmek, kendi hayatını kurmaksa kurmak...Evden ayrılmaksa ayrılmak. Her ikisi de -en basit anlatımla bunu yapacaklar. Fark? Özdeki fark? Nedir? Fatma ananın deyişiyle "peşin" fark nedir? Hiç bir fark yok.
Peşinde yok, ama toplumsalda var, normda var, kuralda var. Ama ana babalara en nihayetinde normlar kurallar değil, o katışıksız sevgi hükmeder...Kimse affetmese onlar peşin affeder. Hatta çocuklar- Zarifenin yaptığı gibi- affedilmek istenmese, bu bedele razı olsa da affeder. Yani sorun yok. Kızmayın onlara ne olur???:img-blush
Kesinlikle katılıyorum. Fatma ananın bir sözüyle de tamamlıyayım: Büyük sevda yüklenmiş Zarife'min üstüne,ben nasıl çıkarayım onu gözümden?

bitanem_61
17-03-08, 22:31
Tey allahım harbi ağlamaktan gözlerim şişti neydi bu akşam ki bölüm büle, hangisine yansam hangisine üzülsem bilemedim

Ispanağın beynine kan gitmeye başlamış, zarifeyi öyle hapiste görüp gidince anlam veremedim ama garibim önce alexin yanına gitmiş ondan haber alıp zarifesine getirdi, biliyim sen onu seveysin, sonrada anasının kucağına döndü yalnız kadının bir şeyden haberi yoktu yüreğine inecekti:img-hyste:img-hyste güleriz ağlanacak halimize

ramiz dediğim gibi fatmaya vurmamış itiş kalkış anında sadece itmiş , bu ka zor durumlarda bu normaldir,ama yanılmışız ramiz gitmek istememiş fatma gitmek istediği için çıkmış tartışma

Boyu devrilesice abdülönlem almamış,cezmicigimida işinden ediydi adı batasıca, ahmet ekremin dedillerini duyunca geri adım attı demekki birileri manastır valisine çıksa abdül oralarda barınamaz

Elektirik kesintisiyle savaş vererek bu akşamında sıonuna geldik

@ly
17-03-08, 22:32
Shevekçanım...karakediçanım...ne yazmışsın üle...gözlerim doldu vallahi...:icon_sorr Senarist affettiremedi, oyuncular affettiremedi Zalex'i ama senin yazını okuyunca birden affettim ikisini de :img-in_lo

gercek14
17-03-08, 22:32

Shevek allah senden razı olsun..dile getiremediğim tüm duygularımı aynen yazmışsın...tüm sözlerine duygularına imzamı atıyorum....

alex ile zarifeye kızacağımıza canlı bir ağacı yakacak kadar zalim olan halka kızalım...

zarifenin duygusunun ,vahideyle haticenin duygusundan ne farkı vardı...
alexin hasan ile mustafadan ne farkı vardı.....
tek fark din....
dini bahane edipte neler yapılmıyorki....o zamandan bu zamana değişen ne ........

Shevek
17-03-08, 22:36
Zalex hiç gözümden düşmedi. Birbirlerine olan saygıları,sevgileri,içtenlikleri, zariflikleri o kadar etkileyiciydi ki lay lom yaptığını düşündüğümüz sahneler bile gözüme hiç batmadı. Belki imkansız olan aşkları yüzünden, onlarınkı gözümde hep özel göründü.Bundan sonra vuslata ermelerini bekliyor olacağım.Artık onlar sıradan iki köylü genci değil.Ramiz ailesi de korunaksız değil.Etrafında çakı gibi 3 adet ittihatçı var. Artık linççi topluma, köhnemiş zihniyetlere bir manifesto bekliyorum. Hatta bu manifesto öyle etkili olsun ki yüz yıl öncesinden bu güne gönderme yapsın.Madem bu üç genç o dönemin entelektüelleri, aydınlanmanın ateşinin bazı zihinlere ulaşmasını sağlasınlar!

Bu bölüm o üç ittihatçı pırıl pırıl parladılar zaten. :img-yes: Aslında sanırım bu dizide kurulmak istenen ikili karşıtlıklar daha çok insan olma, erdem falan üzerine...Çok öz değerler var: Dürüstlük, haklıdan, ezilenden yana olmak gibi, saygı, sevgi, dayanışma gibi. Bir de bunların karşıtları var...Çok eski bir usülle bu ikilikler çeşitli kişilerde toplanmış. Yani iyiler iyi, kötüler kötü...Zaaf yok...İkircik yok. Kötüler dönüp iyi olabiliyor, doğru yolu bulabiliyor...

E, neden olmasın, aydınlanma topyekün olabilmiş bazı devirlerde...Olabilir yani:) Ben bugün kahramanca son darbeyi indiren Karakalpaklıdan daha çok, bedenlerini Zarife ve Alexe siper etmiş Ahmet Ekrem ve Dilaver'e bayıldım.

İlerideki bölümlerde de bu üçlünün yanlarına Vahideyi, ve hatta stratejik ve duygusal destek kuvvetleri olarak Ramiz ve Fatmayı alarak, bir kaçırma operasyonu düzenleyeceklerini, düşünüyorum:) Bak işte bir toplumu aydınlatmak uzun vadeli iş ama, bazen, hele de o zamanlar, devrim yaparak dönüştürmek, yani küçük bir neşter müdahalesiyle olaya müdahale etmek bir çözüm olabilir...:icon_whis

Shevekçanım...karakediçanım...ne yazmışsın üle...gözlerim doldu vallahi... Senarist affettiremedi, oyuncular affettiremedi Zalex'i ama senin yazını okuyunca birden affettim ikisini de

Akkediçanım:img-wink:yoksa profiline yazdığım tehdit mesajım etkilemiş olmasın seni;):img-icecr .... Şaka şaka, ben seni bilirim, sen dayanamazsın onlara, bu tepki de Fatma ana sevgisinden olsa gerek. Onu üzgün görmek istemiyorsun. Ama ömrü billah "onun kızı" yanında olamaz ya, bak o bile anında ilk tepkiyi kaçmış olduklarına değil, kızının başına gelebilecek olana verdi ve o aşkın itibarını "peşin" iade etti:) Hadi ama, sen de et, :img-blush

aysegul_er
17-03-08, 22:37

ÇALIN DAVULLARI ( SELANİK )

Çalın davulları çalın, çaydan aşaya ( aman )
Mezarımı kazın bre dostlar belden aşaya
Koyun kuzularımı kazan dolunca ( aman )

Aman ölüm zalım ölüm üç gün ara ver
Al başımdan bu sevdayı götür yara ver

Selanik içinde selam okunur ( aman )
Selamın sedası bre dostlar cana dokunur
Gelin olanlara kına yakılır ( aman )

Selanik Selanik viran olasın ( aman )
Taşını topracını seller alsın
Sende benim gibi yarsız kalasın

Hüseyin Yaltırık ( kaynak )

Selanik Türküsünün Hikayesi (http://www.turkudostlari.net/hikaye.asp?turku=7950)

Sizlerle paylaşmak istedim.

bitanem_61
17-03-08, 22:38
Ramizin ben vaz geçtim o vakit kızımdan lafının üzerine, fatmanın kızına sahip çıkması ve vahidenin ben vaz geçmem kızkardaşımdan demesi süperdi:good:

İlk sahne için ne desem bilmiyorum eller yukarı dendi ve o eller ayrılmadı yine birbirine bağlı kalktı ya

Ah şu köylüler adınız batsın, bu ka kör cahil de olunmaz diycem ama demiyim, yinede birisi şu abbası evire çevire dövse ne güzel olur şöyle ağzı burnu yamulsa tam olacak, bide vahidenin kendi elleriyle hapse attırdıkları keşke vursaydı , nasıl dayak attılar ramiz babama

Hasan bir ara kuzular köyünde hayatta kalanları alıp geliyor sandım ama üle değilmiş allahtan ama bebek çok tatlıydı oyy isminide öğrensek iyi olacaktı

gercek14
17-03-08, 22:43
Bu bölüm o üç ittihatçı pırıl pırıl parladılar zaten. :img-yes: Aslında sanırım bu dizide kurulmak istenen ikili karşıtlıklar daha çok insan olma, erdem falan üzerine...Çok öz değerler var: Dürüstlük, haklıdan, ezilenden yana olmak gibi, saygı, sevgi, dayanışma gibi. Bir de bunların karşıtları var...Çok eski bir usülle bu ikilikler çeşitli kişilerde toplanmış. Yani iyiler iyi, kötüler kötü...Zaaf yok...İkircik yok. Kötüler dönüp iyi olabiliyor, doğru yolu bulabiliyor...

E, neden olmasın, aydınlanma topyekün olabilmiş bazı devirlerde...Olabilir yani:) Ben bugün kahramanca son darbeyi indiren Karakalpaklıdan daha çok, bedenlerini Zarife ve Alexe siper etmiş Ahmet Ekrem ve Dilaver'e bayıldım.

İlerideki bölümlerde de bu üçlünün yanlarına Vahideyi, ve hatta stratejik ve duygusal destek kuvvetleri olarak Ramiz ve Fatmayı alarak, bir kaçırma operasyonu düzenleyeceklerini, düşünüyorum:) Bak işte bir toplumu aydınlatmak uzun vadeli iş ama, bazen, hele de o zamanlar, devrim yaparak dönüştürmek, yani küçük bir neşter müdahalesiyle olaya müdahale etmek bir çözüm olabilir...:icon_whis

Akkediçanım:img-wink:yoksa profiline yazdığım tehdit mesajım etkilemiş olmasın seni;):img-icecr .... Şaka şaka, ben seni bilirim, sen dayanamazsın onlara, bu tepki de Fatma ana sevgisinden olsa gerek. Onu üzgün görmek istemiyorsun. Ama ömrü billah "onun kızı" yanında olamaz ya, bak o bile anında ilk tepkiyi kaçmış olduklarına değil, kızının başına gelebilecek olana verdi ve o aşkın itibarını "peşin" iade etti:) Hadi ama, sen de et, :img-blush
bende ahmet ekremin alex ile zarife olayına el atacağını düşünüyorum..zarifeyi o kasabadan yüzü ak olarak çıkarıp alexe teslim edecek.....te inşallah...
ahmet ekrem ,mustafa ,dilaver ,cabbar ,bedia hanım..fatma ana...hatice...vahide..
te hepsi gözümde dahada yükseldiler...

ramiz baba ne kadar şanslısın..etrafında pırıl pırıl yürekleri sevgi dolu genç insanlar var...
allah sana oğul vermemiş ama..kızlarının sayesinde pürsıçanda hiç kimsenin sahip olamayacağı oğulların oldu....

bitanem_61
17-03-08, 22:46
Bu akşam en çok sinirlendiğim şey o zamanda normal ama dimitri çıkacağına o kadar emin petrusdan yardım istiyor(sonunda petrusuda gördük) bizmkiler aşık diya yargılanacak pes diyim bari

En çok da güldüğüm zalex ğürsiçana getirildiğinde, dimitri ne oldi ayrılamaysınız benden, alexhe seni ziyarete geldik:img-hyste

Cabbar efendi tam kötü gün dostuymuş hiç ramizin yalnız bırakmadı , bediada fatma yı bırakmadı , keşke diğerlerininde aklı o ka çalışsaydı

Bu akşam pk daldan dala oldu ama zalex geldiğinde o kalbalıkta birinin elinde odunmu vardı üle büle bir odun değil kalınca bir şey

Unutmadan tüm foruma bebeğimiz hayırlı olsun

Yine cezmicigimi övmeden geçemiycem adi abdülün emirlerini ilk başta dinlesede, sonra askerlerle meydana gelmesi süperdi:good: adam baştan aşağı karizma kardeşim:img-in_lo:img-blush:img-blush

iştipliyiz
17-03-08, 22:48

Her şeyin bir ilki vardır.Aydınlanma uzun vadeli ama dediğin gibi bir söz, bir davranış bazı şeylerin değişmesine vesile olabilir. En azından bir kişi bile bu tavırlardan etkilenip, ben ne yapıyorum diye düşünse ,kardır.

doray
17-03-08, 22:56
Erdal Özyağcılar ve Şebnem Sönmez başta olmak üzere emeği geçen tüm ekibi kutlarım.Yine çok güzel bir bölümdü..

Shevekcan'ım;ne deyim ben sana...Gel üpem;doray'ım,gelinim,kumrimin dedigi gibi...Altına ben de imzami atam dediklerinin,olur mu?
Kulaklarım çınladı ..Hanımannem beni andı..:img-in_lo

Sevgili Shevek ,Yorumunun tamamına katılmakla beraber ilgimi çeken kısmını alıntıladım ..Birbirlerini sevenleri Zina gibi bir suçla yargılama cesareti gösterenlerin ya da Alex ile Zarife'nin aşklarının simgesi olan çaput ağacını yakan canilerin çocuklarının da anne -babalarının yaptıklarının vebalini çekmeye hakları var mıdır?? ..Cahil cesaretleri ile yaptıklarını kendi çocuklarında yaşamayacaklarının garantileri var mı??Anne babalar bazende evlatlar yaşadıkları olaylarda birbirlerini düşünemezler..İnsanoğlu doğası gereği hayatın getirdiklerini yaşamak zorunda ..Alex ile Zarife'nin de yaşadığı da büle bişeydi..Kendileri istemedi Allah üle istedi ,oldu..
Shevekçanım...karakediçanım...ne yazmışsın üle...gözlerim doldu vallahi...:icon_sorr Senarist affettiremedi, oyuncular affettiremedi Zalex'i ama senin yazını okuyunca birden affettim ikisini de :img-in_lo
İmajı yenilenmiş yingem ben daha senaristimi affetmeyimm:img-beee:

- AMON -
17-03-08, 22:57

Sayın Shevek, üç silahşörler(Mustafa, Dilaver ve Ahmet Ekrem)'in ve aile fertlerinin, Alex ve Zarife'yi hapisten kaçırma girişimleri olursa ve başarılı olurlarsa. Ailenin bir daha, Pürsıçan Kasabasında kalmaları mümkün olmaz.

Bunun yerine, bir şekilde af çıkabilir ve o şekilde kurtulabilirler.

Shevek
17-03-08, 22:58
Her şeyin bir ilki vardır.Aydınlanma uzun vadeli ama dediğin gibi bir söz, bir davranış bazı şeylerin değişmesine vesile olabilir. En azından bir kişi bile bu tavırlardan etkilenip, ben ne yapıyorum diye düşünse ,kardır.

Evet olabilir, ama şu vakte kadar bu üçü halkla direkt bir etkileşime hiç girmediler. Etraflarında bir sempati yahut prestij halesi oluşmadı. Karakalpaklının kimliği gizli. Çünkü halk dediğimiz yığın, maalesef bir iktidar unsurunun bir liderin ardından gitmeyi sever. Bu mertebeye erişecek olanın da halk çıkarına bir eylemde -açıkça- bulunması gerekir peşin:)

Ama yine de dediğin gibi...kuyuya taş atmaktan vaz geçmemek gerekir.:img-yes: Vahidenin çamaşır yıkayan kadınlara tepkisi de böyle bir durumdu. O kadınların yanında bulunan genç kızların bakışı, senin de dediğin gibi aydınlamanın izlerini taşıyordu;)

Bu bölüm Mamıt harikaydı. Delilik iyidir. Deliler, vidaları o sürü içindekiler gibi sıkıca yerine oturmamış olanlardır, önyargıdan uzaktırlar ve hepimizden daha insandırlar. Doğaya ve doğala yakındırlar. Mamıtı çok seviyorum. O kaaa güzel ki:img-in_lo

Alex ile Zarife'nin de yaşadığı da büle bişeydi..Kendileri istemedi Allah üle istedi ,oldu..

Sevgili doray, tam anlayamamakla birlikte, herkesin sırasıyla birilerinin çocuğu, sonra da birilerinin ana babası olduğunu söyleyeyim. O ahalinin yaptığı canilik kılıfına henüz giremez, ama cahillik, bağnazlık diyebiliriz. Kurallara ve önyargılara göre hareket ediyorlar..Sorgulamıyorlar. Başlangıçta Ramizin tepkisi de öyleydi. Bir baba gibi değil, ahaliden herhangi biri gibi tepki verdi. Şeriatın kestiği parmak dedi, kızından vaz geçmeye meyillendi...ama sonra "peşin" babalığı çıktı su yüzüne... O ağacı ateşe verenler, ya da Zarifeyle Alexi zina suçuyla yargılamaya yeltenenler de bu durum bir ana baba olarak başlarına gelse farklı tepki verebilir... Tarih bu tür hikayelerle dolu.

Ben de şu alıntıladığım yere minik bir itirazda bulunacağım...Tamam bazı şeyler başımıza gelir. Yani elimizde değildir...Ama yine de seçeriz. Seçtiğimizi yaşarız. Ya da istediğimiz bir şeyi seçmeyiz ve dolayısıyla yaşamayız. Zarifeyle Alexin ki, koşullara çok bağlı olmakla beraber, yine de bilinçli bir karardı. Ani ama kesin bir karardı. Yani senin dediğin gibi olsa, başımıza gelen her şeyin tek bir sebebi varsa, var olmak rengini pek bir yitiriyor gibi geliyor bana:sad53:

Sayın Shevek, üç silahşörler(Mustafa, Dilaver ve Ahmet Ekrem)'in ve aile fertlerinin, Alex ve Zarife'yi hapisten kaçırma girişimleri olursa ve başarılı olurlarsa. Ailenin bir daha, Pürsıçan Kasabasında kalmaları mümkün olmaz.

Bunun yerine, bir şekilde af çıkabilir ve o şekilde kurtulabilirler.

Sayın Amon (bu forumda ilk kez bana böyle hitap edildi, ben de ayıp olmasın diye kullanayım dedim:img-blush:))...Haklı olabilirsin, ama zaten ailece bir göçe bağlanmayacak mı olay? Af bana hiç mantıklı gelmiyor. Kim affedecek? Onları o koşulda bir tek kişinin affı kurtarabilir. O da padişah. Padişah çok meşgul, değil mi?;)

Erkaza iyı gecalarbye

bitanem_61
17-03-08, 23:07
Geri dönüp yorumlara şimdi baktım ramize biraz kızılmış ama ben hiç kızmadım, yine o zamanın şartlarında ki bir babaya rağmen yumuşaktı bile diyebiliriz

Ramizde biliyor aslında kızının bir suçu olmadığını ama bunu nasıl anlatacak pürsiçana, hadi anlattı fatmanında dediği gibi erkeklerde önce gelen gurur değilmidir, kızlarını herşeyden üstün tutan bir babanın kırılma noktası olacaktı ki ramiz bence bu kırılmayı yaşadı evet biraz etrafındakileri dağıttı bunu yaparken ama o da haklıydı, fazla uzatmadan ailesine sahip çıkan bir ramiz görmek çok güzeldi

Yine dönüp dolaştı fatmanın sözüne geldi süt dağıtmak için pürsiçan yollarına düştü,bir gün önce nasıl bakarım o insanların yüzüne derken ertesi gün zarifenin babası sütçi ramiz diyorsa, bence bu kırılma tam yeri ve tam zamanıydı

Ramize bir sebep gerekliydi hasanın getirdiği o bebekte sebep oldu

Keşke herkesin kalbine bir bebek eli değse

ZeRReN
17-03-08, 23:16
Kulaklarım çınladı ..Hanımannem beni andı..:img-in_lo

Güzel gelinim,bi tanecik kumrim...Ne kaa üzüliym seni düşündükçe,bilmezsin!Ep seni anayim ama mahcubiyetımden süleyemiyim...Bahtsız gelinim benim,ben istemezidim büle olsun!Bu çucuk Allahtandır üle,sana zamanında sülemiş idim...Yaktık kumrimin başını diye ep vicdan azabı çekeyim...Ama sende de kabahat var,dinlemedin buyuklerini.Dedik,bu Abdüş'den adam ulmaz!Paşa babası az mi ugraşdi?!Ne okullarda okuddik uni...Özel muallimler tuttuk bile ama ulmadi işte,kapsitesi bu kaa.Paşa babasi de ep istedi,mahdumu bi baltaya sap olsin ama o hep sap olarak kaldi!Baltayi bulamadi...Güriysin neler ediy,senin de yüzünü yere yıkay...Gitti,gariban sütçi'nin kızlari ilen ugraşii...Adam olmayacak bu,belli,nafile çaba...Bizi affet kumrim,sen daha iyilerine layıkidin ama kader üle istedi...Ferman dinlemeyen ajkın seni buralara sürükledi ama başıni dik tut,sen degilsin kabahatli.Bu Abdüş'ten adam ulmaaaz!!!Te ben bunu bilir,bunu sülerim...Hadi kal saglıcaklen...Üptim..Hanımannen...

Delilik iyidir. Deliler, vidaları o sürü içindekiler gibi sıkıca yerine oturmamış olanlardır, önyargıdan uzaktırlar ve hepimizden daha insandırlar.:img-yes:

bitanem_61
17-03-08, 23:19
Çol saöma bir düşünce olabilir ama aklıma şöyle bir şey geldi, şimdi bu namuslu köylü çul çaput ağaçını yakıp namuslarını kurtardıya, sabah kalsalarki başka bir yerde başka bir ağaçta çaput bağlı acaba ne yaparlar

iştipliyiz
17-03-08, 23:21
Ama yine de dediğin gibi...kuyuya taş atmaktan vaz geçmemek gerekir.:img-yes: Vahidenin çamaşır yıkayan kadınlara tepkisi de böyle bir durumdu. O kadınların yanında bulunan genç kızların bakışı, senin de dediğin gibi aydınlamanın izlerini taşıyordu;)

E e ne de olsa Mustafa’dan az biraz fez almıştı. :img-yes:Gerçi karakterinde de başkaldırı var ve ben Mustafa’ya yaptıkları hariç olmak üzere bu tavrını beğendim.

emrecetin
17-03-08, 23:33
Sayın Amon (bu forumda ilk kez bana böyle hitap edildi, ben de ayıp olmasın diye kullanayım dedim:img-blush:))...Haklı olabilirsin, ama zaten ailece bir göçe bağlanmayacak mı olay? Af bana hiç mantıklı gelmiyor. Kim affedecek? Onları o koşulda bir tek kişinin affı kurtarabilir. O da padişah. Padişah çok meşgul, değil mi?;)

Şaka maka padişah cidden meşgul. Malum savaş arifesi. Bu bölümün ana temasının Zalex olması ve Hasan'ın yeni gelmesi sebebiyle Abdülhamit sahnelerini izleyemedik ama gerçekten meşguldur bu aralar.

Önceki yorumumda Namık'a değinmemiştim. Zaten seveydim daha da bir sevdim. Ebrucuk'a iyi kısmet valla :) Rolünü de gayet güzel oynuyor, kendisini tebrik ederiz.

Açık söyleyeyim Zalex'in aşkı için mücadele ettiği bugünkü sahneleri diğer sahnelerine kat be kat tercih ederim. Çünkü bu aşkı diğer aşklardan ayıran, onu özel yapan sahneler bugünkü sahneler idi. Diğerleri ne kaa güzel olsa da diğer aşklarda da görebileceğiz türden idi. Ama bugünküler bambaşkaydı.

Önceki bölümde seçilen at yüzünden gülmemize vesile olan Karakalpaklı bu bölüm pek bir heybetli göründü. Ama kendini açık etmeye başladı. Mantıklı düşünen biri onun kim olduğunu çıkarabilir. Neyse ki daha o kaa ince düşünen yok.

Bu arada 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferimiz kutlu olsun. 93 yıl önce bu vatan için gözlerini bile kırpmadan şehit olan kahraman Türk askerinin, onları sevk ve idare eden dirayetli kumandalarımızın ve tabii ki Ulu Önder Atatürk'ün mekanı cennet olsun. Hiçbir zaman unutmadık ve unutturmayacağız

ceren92
17-03-08, 23:48
Fatma anneyi alkışlıyorum :happy0064 çok doğru düşünüyor.Ramiz baba ilk başlarda çok tepki gösterdi,zarifeyi anlamak istemedi ama sonra doğruyu düşündü.Köylü çok büyük tepki gösterdi buda onların çok cahil olduğundan kaynaklanıyor,alex ve zarife mecbur kaldıkları için kaçtılar bunu tahmin edebilirlerdi. Onlar birbirlerini seviyorlar zarifeyle alex'in yerine kendilerini koymadılar onların çektikleri üzüntüyü acıyı düşünemediler.Ahmet Ekrem,Dilaver,Mustafa üçü doğruyu düşünüyolar.Abdülede çok sinir oldum,kendini ne sanıyorsa.Ama baya korktu Ahmet Ekremden :img-hyste

*deniz*
18-03-08, 00:13
Aslında inme inmiş Baytar efendiyi o halde yatakta gözyaşı dökerken görünce,yıkılan dağılan perperişan ailenin haline bakınca,daha önce karısına parmağının ucuyla dokunmamış Ramiz,Fatma'yı hoyratça yere savurunca ''batsın böyle aşk''diyor insan.
Aşk her şeyden önemli bir duygu değil bana göre.Onlarca insan acılar çekerken ''ne yapalım aşıklar''diyemiyorum.Aşk güzel bir duygu,insan aşkı yakaladı mı peşinden gitmeli,tüm zorluklara gögüs gerebilmeli tabii ki ama ödenen bedel bu kadar ağırken değil.

Alex ve Zarife aşkı benim içimi ısıtan,yüzümü güldüren bir aşk dı ama bu gün hiç öyle gelmedi.Onlar o yörenin insanları,neler ödenmesi gerekeceğini bilmeli ona göre davranmalıydılar.Zarife her gün seke seke kulübeye gidiyordu ama Mahmut'un görmesi bile yetti onların kaçmak zorunda kalmasına...bunu bile bile her gün görmek zorunda mıydı Alex'i..Çok daha dikkatli olmaları gerekmez miydi? kulubede her hangi biri olabilir diyerek gizli saklı gittiğini yada önce bir şekilde işaretleştiklerini görmedim..Yakalanırlarsa bu kadar korkunç olayların olacağını bile bile öyle neşe içinde kulübenin kapısına koşması,Alex diyerek bağırması çok fütursuzca davranışlardı bana göre..

zeyneps
18-03-08, 00:34
Shevekçanım yazını şimdi gördüm :img-in_lo Evet elbette her zaman anne babamızı düşünemeyiz hayatta bazen öyle bir şey gelirki başımıza onları da göz ardı etmek zorunda kalabiliriz malum her şey insanlar için ... onlar öyle bir yörede yaşıyorlar o yıllarda çevredeki insanların hali gözler önünde bunları düşünüp öyle hareket etmeleri gerekmez miydi evet anne baba her koşulda çocuklarını affeder ama onların biraz da olsa anne babalarını onların yaşayacaklarını düşünmeleri gerekiyordu daha dikkatli olabilirlerdi bir süre daha üzerinden pek zaman geçmemiş olayların soğumasını bekleyebilirlerdi ne bileyim bana çok dikkatsiz ve vurdumduymaz davrandılar gibi geldi ...ama haklısın kim bilir kim ne yaşar bilinmez onlar da böyle olsun istemezdiler ellerinde değildi birbirlerini sevmek:img-yes::img-in_lo

cann2366
18-03-08, 06:24
Aslında inme inmiş Baytar efendiyi o halde yatakta gözyaşı dökerken görünce,yıkılan dağılan perperişan ailenin haline bakınca,daha önce karısına parmağının ucuyla dokunmamış Ramiz,Fatma'yı hoyratça yere savurunca ''batsın böyle aşk''diyor insan.
Aşk her şeyden önemli bir duygu değil bana göre.Onlarca insan acılar çekerken ''ne yapalım aşıklar''diyemiyorum.Aşk güzel bir duygu,insan aşkı yakaladı mı peşinden gitmeli,tüm zorluklara gögüs gerebilmeli tabii ki ama ödenen bedel bu kadar ağırken değil.

Alex ve Zarife aşkı benim içimi ısıtan,yüzümü güldüren bir aşk dı ama bu gün hiç öyle gelmedi.Onlar o yörenin insanları,neler ödenmesi gerekeceğini bilmeli ona göre davranmalıydılar.Zarife her gün seke seke kulübeye gidiyordu ama Mahmut'un görmesi bile yetti onların kaçmak zorunda kalmasına...bunu bile bile her gün görmek zorunda mıydı Alex'i..Çok daha dikkatli olmaları gerekmez miydi? kulubede her hangi biri olabilir diyerek gizli saklı gittiğini yada önce bir şekilde işaretleştiklerini görmedim..Yakalanırlarsa bu kadar korkunç olayların olacağını bile bile öyle neşe içinde kulübenin kapısına koşması,Alex diyerek bağırması çok fütursuzca davranışlardı bana göre..

işte aynen benim düşüncem
Zalex aşkı çok güzeldi ama bu kadar ağır bedelleri ödemeye gerek olmayan bir aşktı

Zarife'yi affettim ama Alex'i affetmicem
çok kötü bir insandır o

ZeRReN
18-03-08, 06:50
işte aynen benim düşüncem
Zalex aşkı çok güzeldi ama bu kadar ağır bedelleri ödemeye gerek olmayan bir aşktı

Zarife'yi affettim ama Alex'i affetmicem
çok kötü bir insandır o

Kötülük kavramının sınırları herkese göre değişiyor sanırım!Ama böyle de olmamalı.Dimitri ile,Abdül ile;bile isteye kötü ile aynı kefeye sığarsa sevmek-aşkın düşüncesizliği ya da bencilliği;eyvallah...Sözüm yok.

briserie
18-03-08, 08:27
Dün benim için garip bir gündü çok duygusaldım zaten dizi de üzerine tam geldi.
El ele teslim oluşlarından başlayan ve sonuna kadar devam eden tüm sahneler iç parçalayıcıydı ve ben bazılarının aksine hiç kızmıyorum Alekse. Onu anlıyorum ya da anlamaya çalışıyorum. O Zarifeye zarar gelsin istemedi, ailesi üzülsün, dedesi üzülsün istemedi, sonları Ayşe ile babası gibi olsun istemedi. İsteseydi en başta planlar kurar en başta kaçırırdı Zarife’yi, o kulübeye bile onu arada sırada görmek için gitti. (en azından ben buna inanmaya çalışıyorum). Korktu sevdiğine zarar gelecek diye korktuğu için en çok korktuğu şeyi yaptı belki de kaçırdı Zarifeyi. Başına bir şey gelmesin sonu Ayşe gibi olmasın diye kaçırdı ama başaramadı. Bunun için onu suçlamak tüm yaşananların faturasını ona kesmek bence haksızlık

Sevgiye tahammülü olmayan, aşka saygı duymayan insanların ilk zayıf anlarında üzerlerine saldıran, intikamlarını bir ağaçtan alan, hayata bir tek söz söyleyemezken bu aşka söyleyecek(?) sözleri olan insanların arasında büyüttüler aşklarını. Onlara rağmen sevdiler birbirlerini. Bu yüzden kimsenin onlara kızmaya hakkı yok.

Ve Zarife o ailesini üzecek hiçbir şey yapmadı yapmak istemedi daha doğrusu Aleks’le kaçmadı dünya ile güneş gibi olmaya razı oldu. Sevdiğini arada sırada görmeye kavuşmamaya ama başka çaresi yoktu kaçmak zorundaydı

Şimdi yakalandılar yine herkes ve her şey onlara karşı ama tüm bunlara rağmen Aleksin duruşu herkese cevap bence. Onlar utanılacak bir şey yapmadılar ve kimseden utanmadıklarını dimdik gösterdi Aleks. Onlara daha iyi bir cevap olmazdı sanırım

Ve Fatma Ana o benim en çok sevdiğim karakterlerdendi ama bu bölüm daha bir başkaydı. Benim grurum yok mu ama önce anayım ben dedi. Evet bu aşka karşı çıktı ama sona herkese karşı savundu kalplerindeki sevgi Allahtandır dedi. Ölsün mü bu çocuklar ki sevmişler birbirlerini

Şimdi ölmeyeceklerini bilsem de bu aşk için yaşanacaklar beni çok korkutuyor bir çıkış yolu olmadı diyorum ama ne henüz ben de karar veremedim

Neyse benden saçmalamalar şimdilik bu kadar
Sevgiye tahammülü olan herkese kucak dolusu sevgiler

mause
18-03-08, 08:27
Günaydın ER Dostları.
1-2 haftadır forumda yorum yazmamıştım çünkü dizi ile ilgili bişeyler vardı kendimde tanımlayamadığım.
Zarife'nin duyduğunu ailesine söylememesine çok üzülmüştüm ki o aile bunu haketmiyordu.Sonra Naaaamık'ı kullanarak Alex'e kaçıp gitmelerine kızmıştım.Naaamık bunu haketmiyordu ve hep gelgitler arasında kaldım bu aşkı yaşamalı mı yoksa ailesini mi düşünmeli?
Hala da karar veremedim duygusal tarafımla bakınca aşk bu engel tanımıyor diyorum mantık penceremden bakınca bu işin olmayacağı belli,birkaç zaman önce ailenizin gördüğü muamele,sizin yediğiniz dayak var,nasıl büle bir iş yaparsınız diyorum.

Dün akşamki bölümü izleyip,cahil halkın birbirini dolduruşa getirip küçücük çocukların bile eline sopa verdiğini görünce aklıma bir söz geldi.
"En günahsızınız ilk taşı atsın"deyince Hz.İsa zina ile suçlanan kadına kimse taşı atamamıştı.
Fatma anne ve Vahide Bedia'lara giderken çamaşır yıkayan köylü kadınların hareketine Vahide'nin cevabı bana bu söze bir örnekti.

Akşam çok ağladım,kah kızdım kah anladım ama Ramiz Baba'nın ve Fastma Anne'nin halleri hele de aklı biraz kıt diye bu güne kadar hep güldüğümüz Ispanak Pelivan Naaamık Maaamıt'ın iki aşığa birbirinin haberini getirmesi,Pürsıçan'a döndüğünde bu aşkı anacığına söylemesi"Zarife o Iristiyan çocuğu seviy"deyip anacığının omzunda teselli bulması.:icon_sorr
Hasan'ın Kuzulu köyünden getirdiği maximi evladı olarak kabul edip Ramiz Baba'ya bazı şeyleri hatırlatması ve son sahnede Zarife'nin "affetme beni baba" sözleri dün akşam beni derinden sarsan sahnelerdi.:icon_sorr:icon_sorr
Ahmet Ekrem Zarife-Alex çiftine sahip çıktığı gibi Cezmi Komutana da sahip çıktı.Abdüş karaktersizliğin,kifayetsizliğin son çırpınışlarını yaşıyor gibi.Sonu Ahmet Ekrem'in elinden olacak sanırım.
Yorumları okudum,hepiniz gibi ben de diziye katılan yeni bebeği çok sevdim.
Bir bebek dizinin çehresini değiştirdi herkesin kalbi kan ağlasa da bebeği görünce nasıl da mutlu oldular.:img-in_lo
Yalnız itiraf edeyim Hasan'ı yolda kafile ile gelir görünce kendi kendime "bunlar kendilerine yetmiyordu Hasan bir de akrabalarını toplayıp gelmiş,bu insancıklar ne yiyip ne içecekler"diye düşündüm.
Bedia ve Cabbar yine aklıselim büyükler olarak aileye destek oldular.:good:

Müzik ekibine tekrar teşekkürler akşam ki müzik seçimi yine çok güzeldi.:good:
Zarife Alex'in hapse konduklarındaki türkü sahneyi iyice ağırlaştırmıştı ama affınıza sığınarak "cuk oturmuştu":happy0064:happy0064

Oyuncuları ismen sayıp birbirlerinden ayırmak istemiyorum.Başta bütün oyuncuları sonra bütün kamera arkası ekibi birkez daha birkez daha ayakta alkışlamak lazım diyorum.:happy0064:happy0064
Ve "Ramiz geldi Sütçi Ramiz.Zarifenin babası":good:

İyi yorumlar.:img-in_lo

siyah-beyaz
18-03-08, 08:29
Kaçmalarını hiç istemedim ama kaçtıkları zaman da bahane bulup anlamaya çalıştım.Fatma ve Ramiz'in yaşadıkları ,anne-baba olmanın ne zor zenaat olduğunu gösterdi.Hani bir söz vardır.*Anneler kızlarının tahtını yapar ama bahtını yapamaz*.Kaderci olayım bugün,bunların yaşanması gerekiyormuş diyeyim...Ama çok üzüleyim aynı zamanda...Acaba mahkeme ,Kadı ,*Müslüman olursa Aleks* diye bir şartla affeder mi?

Vahide'nin çamaşır yıkayan kadınlara tehdidini merak ettim acaba ne bileyi de böyle söyleyi???Çok dedikoducu gördüm kendimi sabah sabah...

Abdül'e de morarttılar,biri bu adama dur demeliydi(Siyasetim de geldi bu arada ama susayim)

bitanem_61
18-03-08, 08:46
Ispanak pek bir akıllandı akşam , resmen akşamın kkahramanıydı, artık herşeyi anlıyor ve zalexin birbirini sevdiğini biliyor, acaba mahkemede tanıklık yaparmı o na bir şeyler sorarlarmı nede olsa haber veren oydu

Hadi sordular dikkate alırlarmı malum bazı güçler var, abbas adisi ve o nun yamağı abdül, köylüler her halde kadıdan biraz tırsar diye düşünüyom

Her şey tatlıya bağlanınca ıspanak diziden ayrılırmı

BlackMamba
18-03-08, 08:53
hasan hatice askının karsısına dag gibi kapı gibi dikildi fatma anne.fukara terzi hasan pasa kızını kacırmaya gelmeyince ülürüm de varmam hasan'a diyen kızını teselli etti,bagrına bastı..sevenlerin ayırmak olmazı anladığı anda elini opturterek kavusmalarına razı geldi..

ilk gordugu anda evinin kapısını sonuna kadar actığı,yanından bir an olsun ayırmadığı,oğlu gibi davrandığı mustafa'nın kızı vahide ile evlenmesine ilk anda ramiz karsı cıktı..basından beri güzleri gürmeyen fatma anne basta inanamasa da ilk saskınlıgı cabuk ustunden atıp olaya mudahale etti sorgu odasında ifadelerini aldı,kafa kagıdını gorup hayalet olmadıgına kendi ikna olunca kocasını da tatlilikla ikna etti..

zarife&alex aşkına başta "gürülmüşmidir büle birangi sey,bir musluman ile hristiyan birlikte olsun" deyip cok kuvvetli biçimde karsı cıksa da,kızını dinledikce,baslarına gelenleri ve yasadıklarını gordukce kızının aşkına inandı..ve bu askın en buyuk savunucusu oldu..kocasını ikna etmek isterken de 25 yıllık evliliklerinde ilk kez şiddete maruz kaldı ama pes etmedi biliyki kızı ve alex fena birangi sey yapmayi..

te buraya kadar fatma anne cok iyi..gelelim kafama takılana..
fatma anne kıymetlisinin alex'le aşk yaşadığı öğrenilince kocası tarafından haksızca "tüm pürsıcan'a rezil etmekle" suclandıgı iiçn tasını taragını toplayıp kızcelerini de alıp buyuk kızına yerlesti..olaylar kordugum olmusken o kızının yanında değildi hatta kıymetlisi zarife intihar ettiğinde evde bile değildi!!
allahtandır ule kinci değildir fatma anne de kocası yarım agızla ozur dileyince hemen affetti..eve geri dondu..

benim kızım dediği,kıymetlim diye opup kokladıgı kızı kacarken yakalandı fatma anne'de kızını gorme isteğinin kırıntısı yok..kocası sırt cevirmiş,beni rezil ettiniz diye tutturmus onu ikna etmek için cabalıyorsun,bu ugurda kocandan ilk kez dayak yiyorsun ama yine kızceleri toplayıp evi terk ediyorsun bedialara gidiyorsun!hani kıymetlisiydi zarife?nicın gürmek istemedi koye getirilirlerken?soyleyecek bir cift sozu olan koylu solugu meydanda almısken nasıl sakin sakin bedialarda oturabildi?hadi oturdu diyelim hiç mi güzleri ile iyi oldugunu gürmek istemedi kızını?(bir kac capulcudan dayak yiyen bir babadansa kızına ulaşmak için cırpınan bir anne daha cok etkilerdi beni..)ama allahtan üle kinci degildir fatma anne yine ramiz'i affetti evinin yolunu tuttu..

gelelim sadede..fatma annenin evden gidis nedenleri bu kadar basitse bu kadın neden evden gidip duruyor?sebepleri cok ciddiyse neden bu kadar kolay affedebiliyor ve anında eve geri donuyor?!ben ne anladım ne anlamadım bu gidislerden?:blink:
ne zaman onemli bir sey olsa fatma anne arazi..:img-hyste:img-hyste
ama allahtan hızır ramiz efendi var her yere yetisiy..:img-wink::img-yes::good:

LİSA
18-03-08, 08:54
dün akşam çok güzeldi.oyunculuklar replikler hepsi yerli yerindeydi.
namık ın hapishane camından alex ve zarife ye haber taşıması.(deli ama akıllı deli)
sütcü ramizin zor durumda kalışıki o dönemdeki bu dönem içinde gecerli bir babanın eşrafında hoş görmediği karşı dinden biri ile kaçması ve köylünün ona sırt dönmesi sonucu yaşadığı durum mantıklı idi.pat diye zarifeyi savunması beklenemezdi.ama sonunda onunda aklı başına geldi ve zarifeyi afetti.final sahnesinde yine dimdik yine gururla ben zarifenin babası sütçi ramiz diye bağırması o aşktan anlamayan kendi dar dünyaları etrafında düşünen insanları ne kadar etkiler bilmiyorum ama beni etkiledi gercek baba budur dedi.herkese ders olsun töre töre diye tutturanlara özellikle.
köylünün bu aşkın acısını kendi halinde duran cabut ağacından cıkarmaları onların dar kafalılığını bir kez daha gösterdi.savunmasız bir ağacı yakmakla ne geçti zalex aşkını söndürebildilermi bu yangınla.
cabut ağacına gercekte zarar vermedikleri teşekkür ederim set ekibine
abdü artık sınırları zorlamaya başladı.zalex i linç etmeleri için resmen kumpas kurdu adam.namık karakalpak olarak gelmeseydi o halkı zor durdururlardı.cezmi komutanda tam yerinde emirlere karşı gelerek onları güvenli şekilde hapise ulaştırdı.yüzbaşının tehdidi yerinde idi ve abdünün şimdilik geri adım atmasına sebeb oldu.ama abdü bu şimdide kadıyı etkilemeye çalışacaktır.

mavigece07
18-03-08, 09:00
Bölüm baştan aşağı full duygusaldı , vermek istediği mesajlar çok iyi sunuldu bence :good:
O devirdeki hristiyan - müslüman ayrımı , halkın bu aşka tepkisi , verilen cezalarda cehaletin ne ka korkunç olduğunu bize gstrdi....

alex ve zarifenin dramını senaristlerimizin abartmayacaklarını ummak istiyorum...Fatmanın ve Vahidenin , Zarifeye destek çıkmalarıda çok iyiydi..

Ramize linç girişiminde bulundukları sahnede ne ka sinir olduğumu anlatamam...neyseki kara kalpaklım yetişti.. ama onunda gelmesiyle gitmesi bir oldu :(...hayalet süvarim bnm :)

Asanın geri dönmesine de çok mutlu oldum :img-wink:...Asan & Atice sahnelerini büyük bir merakla bekliyorum..

Bu bölüm ertan ve erman sabanı aynı karede görebilmekte güzeldi... :img-wink:

Ama gözüm mustafayı çok aradı :icon_sorr...umarım diğer bölüm daha çok görürüz...
Caner Özyurtlunun oyunculuğunuda çok beğeniyorum , karakterin hakkını veriyor :good:

Ve final dehşetti...."Sütçü Raaaaamiz geldi....Zarifenin babası sütçü ramiz geldi...":good:

iklimmm
18-03-08, 09:03
slm herkeze,dün süperdi dizi,pek aranıza katılmıyorum ama artık katılırım sanıyorumki,:img-yes:
dizi müzikleri harika vede zaten insan dizi müzikleri için dahi bakabilir,müzikleri yapanlara çok tşkler,süper şarkılar var:happy0064

mysterys
18-03-08, 09:39
shevek yorumu çok güzeldi... tam anlatılmak isteni yazmış ellerine sağlık gerçekten...

Zalex aşkı öyle onurlu öyle gururlu yaşandı ki öyle masum ve günahsızdı ki...
Kimsenin günahına girilmedi...(sufi kendi istedi:img-cool2)
Kendilerinden vazgeçtiler ama sevdalarından vazgeçmediler(çaput ağacı)
Onlarda istemediler kaçmak en son haddi... biraz erken oldi ama senaristtendir üle istemezdik olsun erkenden büle....

Evet kimseye boyun eğmecek bişey yapmadıkları için başları dikdi çünkü Ayıplanacak bişey yapmadılar sadece sevdiler...

Mause anlattığı kıssa benimde aklıma geldi en günahsız ilk taşı atsın ve vahidenin dediği gibi günah kişiye mahsustur ve bu günahın cezası tek başına verilecektir...
affedilmeyi istenecek bir ceza hak etmiyorlar çünkü affedilecek bir aşktır...

aşkın affı olurmu? olursa bu allahtan değilmidir kalplerine kim düşürmüş sevdaları onu bir tek allah affeder...

babasından af edilmeyi beklememesi de babasına karşı olan mahcubiyetidir..
Ramizin başta dediği gibi aynaya bile bakamıyorum... çünkü kendinden olan kendine ihanet etmiştir...ona göre en ağır cezayı kendi vicdanına bile kabullendiremiyordu...
insanın kendini affetmesi iç muhasebesiyle alakalıdırki...Ancak insan kendi kendini affederse karşısındakini affetmesi daha kolay olurdu oda babaydı ve affetmenin kendinden değil allahtan olduğunu hatırladı...
O zarifenin babası Sütçi Ramizdi
-Hasanın zamanlaması çok harikaydı (Maxim ise çok şekerdi yesin oni tetesi:img-in_lo)- Kaybettiği bir parçasını hatırladı et tırnaktan ayrılmaz...
bunu farketmesi... biraz geç oldu... zamanında zalex gibi birbirini sevmiş iki çift olan ramiz fatme anne evlatları yüzünden şiddete maruz kaldılar şiddet uygulamayı düşündüler...
Yaptıkları ilk bakışta doğal karşılanabilir ama ramiz babamın yüreği istemezdi yapsın üle...Özür dileyecek kadar kocaman yufka bir yüreği onurlu bir duruşu vardır benim ramiz babamın...
Fatma annem ise Abbas efendiye karşı olduğu gibi şahinden yavrusu koruyan serçe misali dimdik ve küçücük vücüduyla tüm güçlükleri kolluyacak anneydi...Göz yaşlarıyla seyrettiğim bir bölümdü...
Şebnem hanım ve Erdal bey herzamanki gibi muhteşemdiler:happy0064

Bu arada esas aşık ıspanak namık mamıt ki sevginin en masumunu yaşayan çıkarsız seven insanların kirlettiği sevdaların dışında tertemiz yüreğiyle sevgisini içinde yaşatıp sevdasının başkası için acı çekmesine rağmen suçu üslenip özür dilemesi...çok harika işlenmiş bişeydi...
Zarifenin alexi alexin zarifeyi sevmesini kabullenmesi ve haber taşımasıda çok güzeldi...

@ly tarafından gönderildi
Alex&Zarife'nin flashback sahnesi gereksizdi bence...hem de duyarsız...o durumdayken bile tanıştıkları günü hatırlayıp gülümsemeleri fazla geldi doğrusu...Aslında bu bölümde Alex tamamen fazla geldi ya bana
[/QUOTE]
bencede falschbackler fazlaydı... ama eskiyi hatırlamakta güzeldi...içim cız etti o güzelim sahneler artık hayal oldu diye...

müzikler ise şahaneydi...deryalar ağıtının içinde arada aman bre deryalar melodisini duymak daha güzel oldu...aa bak anne deryalar ağıdı çalınıyo dediğimde inandıramıyodum...çok güzeldi çooookkkk....annem çok beğenmiş...gözyaşalrıyla teşekkür etti...:img-blush
müziklerde çalın davulları deryalar ağıtı La laaaa...bol bol vardı... teşekkürler müzik ekibi

Rsd beye edit:bua arada bir bayandan bir şarkı duydum bu üstade süprizi olabülü mü? oda çok güzeldi... gerçekten...

Ağaç dostu ekibi teşekkürler editi: Çaput ağacı yanarken pek bi ağladım... ben ki evin önüne dikilen erik ağacına dayanak bağlarken gidip bir yemeni bağlamıştım... benim için çok acı oldu...çaput ağacının yakılması...
ama annem yok o fotomonatjdır dedi...yok ya iyice yakmışlar işte dedim ama orda ağaç yakmak insan öldürmek kadar büyük suçmuş...(annemim dedesi memleketteki evinin önündeki ağacı kestiği için çok kötü dayak yemiş ordan biliyomuş...)
bizde ise neden böyle bir ceza yok hayret binlerce fidan yakılıp gidiyor...

buarada 18 mart çanakkale zaferimiz kutlu olsun yüzbinlerce fidanın vatan uğruna şanlıca onurluca verdikleri mücadeleyi minnetle anıyoruz...
Ruhları şad olsun....

BlackMamba
18-03-08, 09:51

te te budir te te bu!!:good::img-yes:
te fatma sadece ev supursun,yemek yapsın,çamasır yıkasın,kahve pişirsin,gıdakları beslesin,kızceleri yıkasın,arada kızlara bir sarılsın yeter..
onun aklı ermez konussun,dertlessin kızlarıyla..:icon_sorr
ya da kür fatma burnunun ucunda olanı gürmeyi..:img-hyste

kızına tum koyu karsısına alarak sahip cıktı bir kez onda da kulakları duymaydi zarife'nin haberi oldu mu olmadı mı belli degil..:icon_whis

ama yinge merak etmeyesin sen hızır ramiz amca her yere ve herkese yetisir..dogri dusunir ve olayları cozer..:img-cool2

recchie
18-03-08, 09:56
Günaydın ,herkese hayırlı sabahlar

Yine çok ince işlendiğini düşündüğüm bir bölüm oldu,genel tüm beğenilere katılıyorum ama özel 2 şey var belirtmek istediğim , Ispanak Namık dün çok çok iyi idi benim düşüncem ile artık farklı bir Ispanak göreceğiz bundan böyle , aklıma sevdanın büyüklüğü, sevdiğinin başkasını sevdiğini göre göre , bile bile,onun mutluluğu için ona yardımcı olabilmek ve onların sevgisinin büyüklüğüne kendi sevdasın feda edebilmek midir ? sorusunu taktı. Yineliyorum Ispanak açısından bu bir değişim sürecinin başlangıcı olacaktır
Caner Özyurtlu BRAVO:happy0064:happy0064
İkincisi ise özellikle bölüm başında çalınan müzik şu Yaylı'ların çok ön planda olduğu( Ramiz in Evde yatak odasına gittiği Mustafa nın yakalandılar.... sahnesinde) Olağanüstü güzel ,teşekkürler Sn Müzik ekibi:good::good::happy0064

Bölüm ile ilgili genel söylenenlerin haricinde söylemek istediklerim şunlar: Fatma Ana nın söylediği Zarife ile ilgili " Büyük sevda yüklemiş üstüne" sözünü Vahide nin söylediği " Bütün dünya karşı çıkıyor sevdalarına ama yıkılmıyor bu sevda" sözleri ile üst üste koyduğum zaman bir şeye daha fazla inanır oldum . Bazı şeyler vardır sözgelimi bir rakip yada küçük görmek istemediğiniz bir hadise önce pek önemsemezsiniz, sonra sinirlenir kızarsınız, belki müdahale edersiniz fakat siz vurdukça o düşer ama daha bir güçlenerek doğrulur yerinden, en sonunda hissettirmezsiniz belki,ama içten içten bir saygı duyarsınız o mücadeleye işte bu sizin yenilmeye başladığınız andır, ve o nedenledir ki bazen kendi zamanında çok büyük uğraşlar vererek kazandıkları şeyler Efsane haline gelir ve bazen de soradan Efsane haline getirilirler .Eğrisi doğrusu vardır mutlaka bu aşkın .... ama ne olursa olsun bir an gelecektir ve ..... :img-yes:

Birde tabi kendi adıma olmazsa olmazlar yani bizi bekleyenler hakkında düşündüklerim:

1) Mahkeme süreci çetrefilli olacaktır . Zina suçunun ispatı için gerekli 4 kişi (bu kişiler in yalan tanıklığı anlaşılırsa hapis cezaları var KAZF suçu) Abdülün kadıya ve şahitlere baskıları,Leyhte tanıklar ,Cabbar ,Aleksin arkadaşı, Ahmet Ekrem, Ispanak vb vb ve tabi Hafiflertici sebepler (Dimitri tehdidinden kaçış, Nas-ı Izrar durumu)

2) Dimitri ve İvan ı çıkartmaya çalışan hristyan vali yardımcısı ile Aleks'in durumu ( Çeteci hristyan a Af var da Zina ile suçlanan Hristyan ????)

3) Sonuç olarak, belki 100 değnek cezası (Celbe) , belki daha hafif ,belki bir süre hapis ve olası bir Sürgün....., Küçük bir ihtimal ama belki bir genel af (Dömeke Zaferi sonrası)

4) Yine kimseler Ramizden süt almayacaksa ve yine aynı şeyler yaşanacaksa bu bence çok bayat olur.Ben o konuda yeni açılımlar bekliyorum ( Ispanak Aromalı Süt olabilir mi Acaba ????)

Edit : Unuttum yazmayı ! bir veya iki bölüme kadar savaş başlayacak Ya bu savaşa giden gönüllüler için Askeri kıyafet lazım :img-yes::img-yes:(bkz aklı hala dikilip alınmayan zabit kıyafetlerine takılmış izleyici:img-hyste) :ayrıca şunu ekliyeyim Dömeke savaşının hazırlıkları esnasında gerekli malazemeyi tedarikte zorlanmalar başlayınca Sultan 2. Abdülhamit Şahsi mal varlığından bazı şeyleri satarak bedelini hazineye aktarmış ve hazırlıklar böyle tamamlanabilmiştir. Umarım atlanmaz:icon_whis

Ak Bulutlar Geçiyor....???? ..... Yakında

weasleys
18-03-08, 10:59
mr. and mrs karakalpaklı...artık yalnız değiller. türedi birsürü mr and mrs abbaslar...çamaşır yıkayan kadınların hepsi mrs abbas olmuş. önce şaşırdım, hani dedim nerede abbas efendi, halkı getiremiyor galeyana.sonra bir baktım tüm köy olmuş abbas efendi, hacet kalmamış. ne diyor pürsıçanlı teyzem: tüüü namussuzlar!!! abbas efendi de demişti bunu. kiliseden çıkan hristiyan çocuklar da bunu diyor, şeriatın kestiği parmak acımaz da o parmağı kesen tek şeriat değilki.müslümanı hristiyanı...yoksa verir mahkeme cezasını, çekerler alınları ak.ama yok mu toplumsal önyargı? yok mu oturmuş kalıplaşmış fikirler, din dil gözetmeksizin küçücük beyinlerde...

bu bölümde iki karakter cana geldi, aklı başına geldi. önce vahide, olgunlaştı mı ne biranda? saf ramizi acılar olgunlaştırdı, fahri karakalpaklı oldu demiştim.sanırım vahideyi acılar olgunlaştırdı ve aylardır iki mantıklı! insandan, mustafa ve vahideden, beklediğim mantıklı konuşma sonunda geldi, lüzumsuz ciyaklamalardan sonra. aman nazarımız değmesin.

ikincisi de ıspanak namık. bir kaç tahtası eksik diyorduk da iyiki eksikmiş o tahtalar. abbas efendiler gibi yüreğinde tahta eksik değil Alahtan.zarifeden önce kendi için, sonra da alex adına af dilediği sahne çok güzeldi.

son olarak hasanın getirdiği çocuk, nasıl bir güzellik. emine ve pembe üzerine gül koklamam bundan sonra dizilerde diyordum da büyük konuşmuşum. o nasıl iç çeke çeke ağlamaktır...ayrıca o sahne de çok güzeldi. ufak bir göçten kesit:( son olarak o bebişi keşke cabbar efendiyle bedia sahiplense...üzülüyorum çocukları yok diye:(

edit diyelim unuttuğum şeyi de yazalaım: inanılmaz lüzumsuz buldum karakalpaklının mehter marşını andıran müzikle ortaya çıkıp, kahramanlığını yapmasını. zaten 30 saniye sürdü ondan sonra cezmi komutanın gelmesi...ama karakalpaklının şanı yürüsün, asırlar sonra bile anılsın. atı da büyümüş mü ne?yoksa mustafa mı küçülmüş, belki de karakalpaklı kahraman ya, at mat farketmiyordur, tüm atlara göre bir kahramandır...standard bedendir elbette...acaba diyorum karakalpaklı kostümünün örümcek adam ya da batman ya da suprman kostümü gibi var mıdır etkisi mustafa üzerine?

zeliham
18-03-08, 11:17
oyy o ne üzellikti öyle gerçekten..hasan be tebe nerden buldun o yavruyu yollasana be bize de bak allah vermeyi çocuk at televizyondan bu yana bize dogri de bizim olsun bu güzellik dedim:(
allah nazarlardan kem gözlerden saklasın anasuına bubasına bağışlasın çok güzeldi gerçekten pembe ve emineyi solladı be yaw..
o ağladığında içim eridi bir yavruya ağlamak bu kadar mı yakışır oyyy sarı saçlı yumağım benim...

NiliWerda
18-03-08, 12:05
Bir çok rep geldi,
En iyisi burdan cevap verem:)
Arkadaşlar Youtube dışında başka video sitelerinede yükleyebilirsin dediler (dün akşamki atv ahber videosunu)
Arkadaşlar Youtube'un açılmasını bekliycem ben,
Çünkü diğer video sitesine upload edersem burda herkese öm atmam gerekecek ve bu çok zor olucak :img-hyste

~

Gelelim dizimize,
Bu bölümde Namığa çok acıdım ya canım benim garibim :icon_sorr
Salak falan ama anladı o Zarifeyi :sad53:
Aslında Namıkı Nevresteyle yapsak olmamı? :img-hyste

aysegul_er
18-03-08, 12:08
Atv ana haber de Elveda Rumeli setinin 26. bölümünden tüyolar vermişlerdi görüntülerde. Zarife'nin mahkemesinin görülmesine uygundur mührü vuran kişinin elinden kağıdı Dilaver alıyor. Bu sebeple aklım karıştı. Acaba dedim göreve geri mi döndü? Ama Abdül Kaymakamı da gördüm bıyıksız hali ile :)

Birde sahne provası idi sanırım. Biri sesleniyor. Sahne sonunda herkes gidecek Ramiz ile Fatma burada kalacak diye.. Acaba bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi? Yani Zarife'ye az bişey ceza verdilerde halk istediğini duyamayınca mı ayrılıyor? yoksa cezası ağır oldu da herkes gittiği halde Ramiz ile Fatma donup kalıyormu?

nilberfu
18-03-08, 12:40
Merhabalar...

Öncelikle, dün ATV haberde gördüm ki ER set turları düzenleniyormuş... O benim fikrimdi... Şahitsiniz, değil mi?... Yine kaldım ortada... züğürt... ne de gidebiliyorum Pürsıçan'a:icon_sorr

İspanak bence en önemli kelimeyi sarf etti annesiyle konuşurken Zalex'le ilgili: "YAZIK" ... Evet, yazık... 7'den 70'e, sanki sirk gelmiş gibi, özel olarak, işini gücünü bırakarak, yuhalamak için, fırsat çıkarsa dövmek, hatta öldürmek için, ellerinde sopalarla (ve yanlış görmediysem soba borusuyla???) gelen güruh hiç mi düşünmüyor: yazık... Bir Hıristiyanla Müslüman sevmiş birbirini, nedir size zararı? Ben gerçekten sevmiş, gerçekten sevilmiş birinin kötü bir insan olabileceğine inanamıyorum. Ve dizide göregeldiğimiz sahnelerden ve dünyanın durumundan anlaşılıyor ki... gerçek sevgi nadir... Nadirdir ve onu korumak, kollamak gerekir... Aşk da değiştirebilir, devrim yapabilir...

"Aşk sizi işmar ettiğinde izleyin onu, yolları çetin ve sarp olsa da. Ve kanatları siz, sarmaladığında ram olun ona, telekleri arasındaki gizli kılıç sizi yaralayacak olsa da. Ve sizinle konuştuğunda inanın ona, şimal rüzgarının bahçeyi tarumar edişi gibi, onun sesi rüyalarınızı darmadağın etse de. Zira aşk, nasıl sizi taçlandırırsa öyle de sizi çarmıha gerecektir. Nasıl serpilmeniz içinse öyle de budanmanız içindir. Nasıl yüksekliğinize erişir ve güneşte titreşen en körpe dallarınızı okşarsa, öyle de köklerinize inecektir ve toprağa sımsıkı tutunurlarken onları sarsacaktır. ... Bütün bunları yapacaktır aşk size, kalbinizn esrarını öğrenebilesiniz diye ve bu bilgi sayesinde Hayat'ın kalbinin bir parçası olabilesiniz diye. ... Fakat şayet korkunuz halinde, aşkın sadece huzuru ve hazzını arayacak olursanız, o zaman sizin için evla olan, çıplaklığınızı örtmeniz ve dışına çıkmanızdır aşkın harman yerinden. Mevsimsiz bir aleme doğru; orada güleceksiniz, lakin bütün kahkahalarınızı değil ve orada ağlayacaksınız, lakin bütün gözyaşlarınızı değil. ... VE AŞKIN SEYRİNİ YÖNLENDİREBİLECEĞİNİZİ DÜŞÜNMEYİN; ZİRA SİZİ LAYIK BULURSA ŞAYET, AŞK SİZİN SEYRİNİZİ YÖNLENDİRİR." (Halil Cibran'ın Ermiş'inden)

Ne Alex'e ne Zarife'ye kızıyorum, onlar en günahsız olanlardır.

Dün akşamki bölüm bir dersti bence... Birçok açıdan:

Bir sevda dersi izledik... Bir ebeveynlik dersi izledik... Bir toplum dersi, adalet dersi izledik (Dimitri ve şürekası Pürsıçan'a getirilirken de gördük, bu kadar kalabalık, bu kadar tepki yoktu; sonra affedildi onlar, ama halkın birşey yaptığını görmedik)... Bir yöneticilik dersi izledik (Dimitri ve çetesine neredeyse hiç tepki vermeyen Abdül, Zalex'i onaylamayabilir, ama onları "devlet" olarak korumak zorundadır)...

Çanakkale geçilmez...

serap23
18-03-08, 21:55
site nihayet açılmış:img-yes:

bugün herkesin dilindeydi elveda rumeli
zalex aşkı herkesi çok etkilemiş bol bol yorum yaptık:img-in_lo
ilk başta kaçmalarına gösterilen tepki yerini
anlayışa bırakmış tıpkı ramiz efendide olduğu gibi

son iki haftadır namık tek kelimeyle süper
kalpleri kararmış insanlar anlamadı ama o anladı
alexle zarifenin sevgilerini:img-yes:

emrecetin
18-03-08, 21:58
Sonunda açılmış sitemiz :)

Ayrıca şunu ekliyeyim Dömeke savaşının hazırlıkları esnasında gerekli malazemeyi tedarikte zorlanmalar başlayınca Sultan 2. Abdülhamit Şahsi mal varlığından bazı şeyleri satarak bedelini hazineye aktarmış ve hazırlıklar böyle tamamlanabilmiştir. Umarım atlanmaz:icon_whis

Ak Bulutlar Geçiyor....???? ..... Yakında

Bunu bilmiyordum. Atlamamalarını bekliyorum. Ama bu kaa titiz çalışan bir ekibin de bu ayrıntıyı atlayacağına pek ihtimal vermiyorum.

Aslında Namıkı Nevresteyle yapsak olmamı? :img-hyste

Teyyy, Nevrestem'e yine başkası çatılayi :) Ne isteysiniz kızdan more :) Tamam iyileşirdik yolladık Pürsıçan'a da hemen çöpünü çatmanıza lüzum yoktur. İlyas bir, Namık iki. Vermem Nevrestemi kimselere :) Bizim aşk da gitgide imkansız aşka doğru gidiyor bakalım :)

Bu arada işin şakası Zarife'nin üzerindeki baskıyı azaltmak (mahkemeden sonra tabii ki) için göstermelik kağıt üstünde bir Namık evliliği izler miyiz acaba? Aile üzerinde baskı azalır ama istemeyim büle birşey olsun. Namık zaten gözümde birkaç mertebe yükseldi. İstemeyim daha fazla oynansın çoçuğun duyguları ile. Her sorun çözülür de cahil ahali nasıl sakinleştirilir orası dert. Cehalet en büyük düşmandır diye boşuna dememişler.

emrecetin
18-03-08, 23:38
Dün beğendiğimiz yerleri süledik. Şimdi sıra geldi eleştirilere, diil mi ama?

Kaç bölümdür takıldığım bir mevzu var. İki defa jenerik veriliyor. Baştan yanlışlıkla yaptılar sanaydım ama 2-3 haftadır bu büle. Eskiden direk özet verilir, sonra jenerik verilir, sonra da bölüm başlardı. Şimdi baştan jenerik veriliyor, sonra özet başlıyor, sonra tekrar jenerik veriliyor, sonra bölüm başlıyor. Boşu boşuna iki defa jenerik izliyoruz. Tamam seveyim jenerik müziğini ama iki defa lüzum yoktur izlemeye. İsteyim ilk zamanki gibi olsun. Özet-Jenerik-Bölüm şeklinde olsun, bir defa izleyelim jeneriği.

Bir de Hasan'ın gelişini Hatice'nin görmesini isteydim. İlk karşılaşma anlarını kesmesinler isteydim. İsteydim Hatice'nin gözlerindeki sevinci gürmeyi, isteydim ne vakıttır güremediği, özlem ile beklediği kocasına sarılmasını, hatta belki ağlamasını. Keşke burayı kesmeyip güsterse idiler. Aynı şeyleri savaştan dönünce D&M ve V&M'de gürmek isteyim. O kaa hasretten sonra bu güzel kavuşma sahnelerini kesmesinler isteyim.

Daha çıkar bakalım, şimdilik gözüme batanlar te te bunlar.

bitanem_61
18-03-08, 23:55
Azıcık telaş ve endişe içindeyim, dimitri hapiste karakalpaklının geldiğini öğrenirse, abdüle onları serbest bırakması karşılığında bu bilgiyi vereceğini söylermi

tabi abdülün karakalpaklıdan hoşlanmadığını biliyormu, bilmem nasılsa bilmese bile bilir, biz görmemişizdir o ka

melim
19-03-08, 00:12
Hala izleyemedim dünkü bölümü malesef,ama yorumlari okudum,izlemeden yorum yapmak olmaz tabiki ama aklima takilani söylemek istedim;
Bu nasil bir halk nasil bir ahalidir ki baslarinda bas taci ettikleri padisahimiz efendimi dedikleri insanlar hiristiyanla evlenince sesleri cikmaz, kendi iclerinden biri si icinse savasa gider gibi üzerine gider.
Tarihimize bakacak olursak bütün padisahlarin hatunlari hristiyan,halkin karsi oldugu ne dir bu durumda hic anlamis degilim.
üstelik Zarife-Alex askininda izleyiciden gelen yogun talep üzerine uzatildigini,cetrefillestirildigini düsünüyorum ve merakla sonu nasil baglanacak bekliyorum,yani günümüzde bile zor hosgörülen bu durum o zaman icin böyle karsilanmasi gayet normalmis demek!!!!!!!!!!!!
Vahide-Mustafa askina ne zaman sira gelecek,onlarin aralarina neler girecek,yoksa mutlu bir beraberlik izlermiyiz bilemiyorum,büyük olasilikla savas girecek araya.
Ben dizinin adinin ELVEDA RUMELI olmasini Sütcü ailesinin Rumeliden göcü ile alakali saniyordum,meger Osmanlinin Rumeli ye Elvedasi imis konu,tarih bunu gösteriyor,daha cok canlar yanacak cok!!!!!!!!!!
iyisimi bölümü izliyim bu yazdiklarim bölüm yorumu olmadi,genel oldu.

miskin
19-03-08, 01:05
arkadaşlar atv haberdeki mahkeme görüntülerinde hakimi sinan tuzcu nun oynadığını görmüşler; sinan tuzcunun sayfasında böyle bir duyum var??

doğru mu? sinan tuzcu bu dizide mi yani artık??

aysegul_er
19-03-08, 01:37
arkadaşlar atv haberdeki mahkeme görüntülerinde hakimi sinan tuzcu nun oynadığını görmüşler; sinan tuzcunun sayfasında böyle bir duyum var??

Ben o sahnelere dikkatli baktım ama Dilavere pusulayı veren kişi yandan görünüyor ve sakallı. Kim olduğu belli olmuyor ( en azından ben benzetemedim tanıdık bir yüze )

Mahhkeme kurulundan da kimseyi yakından gördüğümü hatırlamıyorum... uzaktan bir görüntü vardı sanırım...

cann2366
19-03-08, 06:20
Kötülük kavramının sınırları herkese göre değişiyor sanırım!Ama böyle de olmamalı.Dimitri ile,Abdül ile;bile isteye kötü ile aynı kefeye sığarsa sevmek-aşkın düşüncesizliği ya da bencilliği;eyvallah...Sözüm yok.

dedesini felç eden,her ne kadar Ramiz unutsada hayatı Ramizlere dar eden ve edecek olan Alex
Cabbar babamı düvmekle tehdit eden de o,
o kulübeye girdiğinden beri bi havalanan,artistlenen de o
ben buna bencillik demiyorum çünkü bencilliği aşmış
bu kadar büyük bir aşk olduğuna da inanmıyorum

Alex benim gözümde kötüdür
ama dediğin gibi bazı sınırları var
elbette Dimitri,Abdül gibi değil

serap23
19-03-08, 07:22
fatmaya el kaldıran
cabbar efendiyi en hassas yerinden vuran
hasanı devamlı azarlayan
baytar efendiye yüklenip felç geçirmesine neden olan ramizde KÖTÜ

haticenin sırf parası var diye babası yaşında biriyle evlenmesini isteyen
fatmada KÖTÜ

alexe aşık olup ailesini zora sokan
iyileştiğini ailesinden saklayıp üzülmelerine ses çıkarmayan
namıkı kullanıp alexle buluşmaya giden zarifede KÖTÜ

bu liste uzayıp gider
tabii olaylara böyle bakmak istersek

ben alexin kötü sıfatını asla haketmediğini düşünüyorum
diğer yazdıklarımında öyle
hepsi insan sonuçta hata yapmak başkadır kötü olmak başka
üstelik genç ve çaresizseniz hatayapma ihtimalinizde çoğalır

siyah-beyaz
19-03-08, 08:13
Aleks kötü ,bencil filan değil.Sadece çok ÇARESİZ...Allah kimseleri ne sevdiği karşısında, ne evlatları karşısında bu kaa çaresiz bırakmasın..Doğruyu bulmak zor olabilir...Bencillik ediyor diyemem,zira çocuk kaçtı uzaklaştı,Zarife peşini bırakmadı ve sonrasında olanlarda Aleks'in suçu yok...

benim kızım dediği,kıymetlim diye opup kokladıgı kızı kacarken yakalandı fatma anne'de kızını gorme isteğinin kırıntısı yok..kocası sırt cevirmiş,beni rezil ettiniz diye tutturmus onu ikna etmek için cabalıyorsun,bu ugurda kocandan ilk kez dayak yiyorsun ama yine kızceleri toplayıp evi terk ediyorsun bedialara gidiyorsun!hani kıymetlisiydi zarife?

Dedim ya anne baba olmak zor iş...Ben bu tepkisine ya da daha dogrusi tepkisizliğine kızmıyorum.Şoku atlatınca normale dönecek,kıymetlisini arayacaktır.(Aslında ben de bazen çocuklarımı babalarına hak vermeme rağmen savunurum ama içimden kızarım.)

Bir sevda dersi izledik... Bir ebeveynlik dersi izledik... Bir toplum dersi, adalet dersi izledik ..... Bir yöneticilik dersi izledik ....

Bir de Hasan'dan insanlık dersi...Günahsız bir bebeye sahip çıkılarak, aslında dinlerin güzel ahlak ve insanlık için varolduğunu da ders olarak alabiliriz...

bitanem_61
19-03-08, 08:52

Aslında ben çok benzettim buraya da yazacaktım sinan tuzcumu diye ama izleyen arkadaşlardan da hiç acaba omu diye bir yazıda görmeyince , değildir dedim, ama çok benziyor yandan büyük olasılıkla da olabilir

nilberfu
19-03-08, 09:03
Son bölüm, komedi unsurlarının belki de şu ana kadar en az olduğu bölümdü, hiç yoktu hatta gülünecek bir şey, ama ben bir yerde yerlere yattım. Dimitri, Petrus'la konuşurken "bizi haksız yere burada tutuyorlar" dedi, ben ilk önce bir şok oldum, sonra :img-hyste Dimitri'nin mantığı dünya mantığına uymuyor... Belki yaptıkları, yani köyleri yakmak, insanları öldürmek, kendisine doğal günlük eylemler gibi geliyor olabilir, ama hiç değilse az birazcık insaf gösterip "benim arkam kuvvetli, beni tutamazlar" deseydi bunun yerine. Zaten biz biliyoruz bir şekilde Dimitri ve İvan'ın hapisten çıkacağını. En azından bu bölümde, Zalex hapisteyken "haksız" kelimesi kullanılmasaydı...:mad72:

Pürsıçan teyzelerime çok içerledim, çoook... Biz neville'le sizi hep iyi duygularla anardık... Bu bölümde Zalex'e gösterdiğiniz tavır, çok büyük hayalkırıklığına uğrattı beni... Artık hiçbir şeye güven duyamıyoruz...:img-cray:

bitanem_61
19-03-08, 09:07
Bazen dizilerde saf kötüler vardır, bazende saf iyiler, artık o devirler kapandı herkesin normal olduğunu anladı senaristler , zaman zaman iyi ve kötü olabileceğini o yüzden dizileri izlerken o anki durumla sonra ki durumları karıştırmamak lazım, bir hata yapıp da sonra düzeltmeye çalışıyorsa, bu çok normal

Alexin o kulubeye gitmesi orda kalması, ardından zarifenin seke seke oraya gitmesi yanlıştı kötüydü hiç istemedim, alezin bazı laflarıda çok sinirdi ama o yakalanma anında bile hala zarifenin elini bırakmıyorsa evet bu bence doğru, zarife doğru insanı bulmuş, alexin zarifeyi orda bırakıp kaçtığını düşünsenize

tabi bazı tipi tipler var ki ) abbas ve abdül gibi) onları bir kazana koyup kaynatmak lazım onların affı yok bunlar da bu dizinin saf kötüsü belki

Saf kötü demişken dimitri yi nasıl unuturuz onun her şeye rağmen yaptığı şeyin doğru olduğuna inanması ve savunması izlerken kızsamda , yine de tebrik etmek lazım, aman kellemi kurtarayım diye kimseye yalakalık yapmıyor, her zaman kuyruğu dik tutuyor

ZeRReN
19-03-08, 09:10
Alex'in tek hatası oldu,kulübe konusunda yeterince hassas davranamadı.Aslında kötü bir fikir değildi ama iyi planlanıp az ve güvenlikli buluşmalar sağlanabilseydi,uzun süre devam edebilirdi kaçamak mutlulukları...Zarife'nin güvenliğini sağlamadığı ve sık buluşmaları hatasının dışında bir hata göremedim ben...Hayatını ailene göre belirleyemezsin.Zaten Shevek,KIRÇİÇEĞİ,Nilberfu gibi arkadaşlar bunu çok güzel anlattılar zaman zaman,bir de bana gerek yok.Eskinin aşklarını günümüz aşklarından ayıran da galiba bu,ilk zorlukta hemen vazgeçmiyorlarmış anlaşılan.Aşk "eğer","belki","acaba" kaldırmaz...Şüphe ve kuşkularla fazla didikleyemezsin.Aşkın peşinden ya gidersin,ya gitmezsin...Gitmezsen de hayatı ıskalarsın.Bir gün hayatın da seni ıskaladığını farkedersin ama iş işten geçmiş olur!Çünkü ikinci bir şans vermez artık sana...Aşk bencildir ve peşinden giden kötü değildir.

weasleys
19-03-08, 09:46
dedesini felç eden,her ne kadar Ramiz unutsada hayatı Ramizlere dar eden ve edecek olan Alex
Cabbar babamı düvmekle tehdit eden de o,
o kulübeye girdiğinden beri bi havalanan,artistlenen de o
ben buna bencillik demiyorum çünkü bencilliği aşmış
bu kadar büyük bir aşk olduğuna da inanmıyorum

Alex benim gözümde kötüdür
ama dediğin gibi bazı sınırları var
elbette Dimitri,Abdül gibi değil

alexin başından beri söylediğim tarif edemediğim enteresan bir hali var. sanırım yapısı bu. değişik bir korkusuzluğu var, daha üstten bakıyor insanlara, daha doğrusu önemsemiyor ne düşünür insanlar. mesela bölüm başlarında zarife alex karşısında eriyip biterken de alex de böyle hislerini belli eder bir hal yoktu. o dik duruşu arapsaçı otunu anlatırken bile vardı. insanlar yuhalarken de. alex enteresan, başka boyuttanmış gibi.ben en çok da bu yüzden seviyorum alexi ve zarifeyi sevişini. çünkü sevgisi de enteresan.

briserie
19-03-08, 10:06
alexin başından beri söylediğim tarif edemediğim enteresan bir hali var. sanırım yapısı bu. değişik bir korkusuzluğu var, daha üstten bakıyor insanlara, daha doğrusu önemsemiyor ne düşünür insanlar. mesela bölüm başlarında zarife alex karşısında eriyip biterken de alex de böyle hislerini belli eder bir hal yoktu. o dik duruşu arapsaçı otunu anlatırken bile vardı. insanlar yuhalarken de. alex enteresan, başka boyuttanmış gibi.

evet Aleks kimseye benzemeyen biri buna ben de katılıyorum. Kavgadan asla korkmayan ağmalaktan çekinmeyen herkese korkusuzca aşkını ilan edebilen,
dayanamayıp sevdiği kızın evine giden ailesinin yanında onsuz yapamayacağını haykıran, kendinden çok sevdiğine zarar gelmemesini isteyen her seferinde onu bırakın sonucu neyse ben katlanırım diyen bir adam.
Ben de çok normal bulmuyorum onu ama onu farklı kılan özellikler de bunlar bence
son bölümde de gösterdi bunu ağlasa pişman olsa da boyu eğmedi kötülüğü kılı kıpırdamadı bile ölüm tehlikesi altında
ve gerçektn ben anlayamıyorum neden kötü bu adam

alisercan
19-03-08, 10:10
Shevek, zeynep ve Hatırla Sevgilinin etkin kalemlerini burada görmek güzel bir duyguymuş. Zeynep motivasyonun için teşekkürler...
Arkadaşlar ben konunun çok dışında bir haber için geldim. Bizim Hüseyin Karabey için yaptığımız bir film müziği var. İstanbul film festivaline ulusal ve uluslararası alanda olmak üzere iki dalda katılıyor. Ve tek gösterimlik olacak. Biletleri ise 22 martta satışa sunuluyor. Gitmek adlı film yine güzel bir aşk hikayesinin filmi. Filmde oldukça kilolu oyuncu bir kıza ilk ke