Tüm Versiyonu Göster : POP CULTURE IQ
bu bölümde buffy'nin her bir bölümünde yapılan güncel referanslara yer vereceğim...hazır daha yeni de başlamışken diziden bir adım önde olup referansları yazayım da izlerken dikkatle bakın... :)
Buffy the Vampire Slayer - The Witch (season 1--episode 3)
:arrow: Cordelia: Who does she think she is? A Laker Girl? (kendini ne sanıyo?bir laker kızımı?)
:!: laker kızları nba'in l.a. takımının pon-pon kızlarıdır..
:arrow: Amy: Oh how I hate this, let me count the ways.
:!: Elizabeth Barret Browning'in Sonnets from the Portuguese kitabının açılışına bir gönderme..kitabın açılışı: "How do I love thee? Let me count the ways."
:arrow: Giles: Well pardon me for finding the glass half full. (bardağın yarısını dolu gördüğüm için kusura bakmayın)
:!: iyimserlik-kötümserlik testi..bardağın yarısını boş olarak algılayan kötümserken yarısını dolu gören iyimser olarak kabul ediliyor.
:arrow: Amy: Her nickname was Catherine the Great. (onun lakabı büyük catherine'di)
:!: büyük catherine(gerçek olan) 1762-1796yılları arasında rusya'nın hükünmdarıydı ve rusyayı gerçek bi awrupa gücü yapmasının yanısıra sınıfçılığı desteklemesiyle tanınırdı.
:arrow: Buffy: So mommy dearest is really ... Mommie Dearest.
:!: Christina Crawford'sın daha sonradan aynı adla sinema filmine uyarlanan otobiyografisine bi gönderme:konusu üwey annesiyle iyi geçinemeyen bir kız...
:arrow: Buffy: I'm not ready to know you had Farah hair.(farah sekli sac modelin oldugunu duymaya hazır değilim)
:!: Farah Fawcett 70lerin başarılı bi aktresi ve sex semboludur.onun saç şekli çok takllit edilmiştir...
:arrow: Joyce: This is Gidget hair.(bu gidget şekli saç)
:!: gidget 1959 yapımı bi sörf filmidir.basrolunde gidget olarak sandra lee oynamıştır.
:arrow: Buffy: She's our Sabrina! (o bizim sabrina'mız!!)
:!: eh bunu herkes bilio sanırım....genç cadı sabrina!!!atv'de wardı bi aralar! :)
Buffy the Vampire Slayer - Teacher's Pet (season 1--episode 4)
:arrow:Başlık: Teacher's Pet
:!: kelime anlamı olarak bu öğretmenlerin en sewdii öğrenci anlamındadır.Burada kelime ironik olarak kullanılmıştır çünkü aslında burada öğretmen bir haywan(pet) yerine konulmustur.
:arrow: Buffy: Well the words "bug ugly" come to mind. (akla "çirkin böcek" kelimeleri geliyor.)
:!: argoda böcek yerine kullanılan bir kelime.
:arrow: Blayne: I think it's eenie, meenie, miney...
:!: Eeny, meeny, miney, moe aynen bizdeki şu portakalı soydum... wırt zırt diye dewam eden bir tekerleme...asıl amaç da bildiğiniz gibi her bir kelimede başka bi insanı gösterirsiniz ama seçilen kişi en son kelimede gösterdiğiniz kişidir.
:arrow: Blayne: Flag down on that play, babe.
:!: Amerikan futboluna bi göderme..yetkililer penaltıyı bi, bayrak sallayarak ifade ederler.bi spiker "there's a flag down on the play"(oyunda bir bayrak war die çevrilebilir) dediği zaman penaltı atışı kullanılacaktır.Blayne de burada aslında bakir olduğu gerçeğini saptırmaya çalışmaktadır.
:arrow: Buffy: No, I'm not saying she craned her neck, we are talking full-on Exorcist twist. (hayır başını çewirdiğinden bahsetmiyorum...bahsettiim şey tamamıyla bir şeytan dönüşüydü)
:!: tamam tamam berbat çewirdim ama şimdi olayı anlıcaksınız..buffy öğretmenin kafasını boynunun tamamı boyunca çewirmesini 1973 yapımı "the exorcist" filmindeki meshur sahneyle anlatmaya calısıyor.filmde hatırlayacağınız gibi seytan tarafından ele geçirilen bir kız kafasını 360 derece çewiriyor.
Çok ilginç gerçekten,diziyi izlerken bu ayrıntıları bilipte seyretmek daha zevkli oluyor...Adamlar herşeyin ayrıntısını düşünüp öyle dizi çekmişler.Umarım birgün bizim yerli dizilerimizdede aynı şeyi görebiliriz...
ewet michelle katılıorum sana yani sonucta bi dizide bu tip şeylerin yer alması aslında ne kadar dolu bi dizi oldugunu belirtir..yani demekki insan bos bos tv.ye bakmıo demektir...bu da buffy'i sadece her bölümde wampirlerle sawasan salak bi kızın hikayesi diye adlandıranlara cvp olsun :)
bencede gercekten onemlı bır ayrıntı!!
buarda ben genlde cgo formunda yazıodum ama btvs fantıgı sayılırım.gercı arada acıklarım var ama kapatıcam :lol:
NEVER KILL A BOY ON THE FIRST DATE--season 1--episode 5
:arrow: başlık:Never Kill a Boy on the First Date (ilk buluşmada asla erkek arkadaşını öldürme)
:!: eski bi atasözü üstüne yazılan bi oyundan alıntı:bi kız erkek arkadasını ilk bulusmada öpmemeli bu söze göre...
:arrow: Owen: I lost my Emily... Dickinson ( emily dickinson'ımı kaybettim)
:!: Amerikan şair Emily Dickinson kesinlikle üzüntülü we yaslı tiplerin en sewdiği şair...
:arrow: Buffy: Clark Kent has a job; I just want to go on a date.(clark kent'in bile bi işi war.ben sadece bi buluşmaya gitmek istiyorum.)
:!: süperman'in gizli kimliği clark kent aynı anda bi süper kahraman olarak görewini yaparken clark kent olarak da normal bi hayat sürüuormuş gibi görünebiliodu...
:arrow: Owen: At least you don't have to eat your Soylent Green. (en azından Soylent Green'lerini yemek zorunda değilsin.)
:!: owen yemekhanenin yemeklerini Charlton Heston'ın 1973 tarihli filmi Soylent Green'e benzetiyor.2022'in new york'unda insanlar hayatta kalabilmek için yapay yiyeceklere muhtaç kalacaklar.filmde de bu konu işleniyor.
:arrow: Cordelia: Pick up the phone, call 911, that boy is going to need some serious oxygen when I ... (telefonu alın..911'i arayın çünkü ben bu cocugun yanına gidince cok acilen oksijene ihtiyacı olacak...)
:!: 911 abd'de genellikle en cok ukullanılan acil servis-ilk yardım numarasıdır...
:arrow: Owen: I was hoping we'd end up at Ben and Jerry's.( ben we jerry'nin yerinde ayrılacağımızı umuyordum.)
:!: Ben &Jerry etraftaki en güzel dondurmayı yapan yer....
:arrow: Master: Here endeth the lesson. (ders burada biter.)
:!: "Here endeth the lesson" kelimesi Anglikan kilise hizmetinin bi sözüdür.kilise insanları bu sözü hayatları boyunca her hafta,haftada bir duyarlar.
:idea: bu kelime çok yerde kullanılır.Sean Connery The Untouchables'da (1987) söyler..."fool for love" adlı bölümde Spike da söyler...Buffy de "Lessons." da söyler....
Bu başlık altında sadece bölümler hakkında konusalım...oyuncular,dizi ya da herhangi diğer bilgileri buffy the vampire slayer baslıklı diğer bölüme post edebilirsiniz.
ilk sezonun tekrarından itibaren sitemiz açık olmadığından cnbc-e'nin yayınladığı son bölüm olan "2.02 Some Assembly Required" bölümünden başlıyorum.....
Scooby çetemiz :) bi kaç genç kızın mezarının kazılıp her birinin çeşitli parçalarının calınmış oldugunu öğrenince okuldan 2 öğrencinin mükemmle kızı yaratmaya calıştıklarını öğrenirler:ki son parça olarak cordelia'nın kafası gerekmektedir...
**bu bölüm Anthony Stewart Head (giles)in ilk defa "her bir nesle seçilmiş bir.." konusmasını yaptığı bölümdür...
** angel bu bölümde 241 yasında oldugunu söylüyor..
**bu bölümün fransadaki adı "Le Puzzle",dilimize cevirecek olursak "yapboz"
** gecelik reyting: her yarım saatte 4.6/7 & 4.4/6
** buffy bu bölümde kaybettiği birine referans yapıyor.bu kaybettiği buyuk bi ihtimalle eski gözcüsü merrick ya da kuzeni cecila
bu ölümden bir takım alıntılar....
Buffy: I'm an old-fashioned gal. I was raised to believe that men dig up the corpses and women have the babies.
--------------
Angel: When you first wake up it's a little disorienting. He'll show.
Buffy: It's weird to think of you going through that.
Angel: It's weird to go through. So, uh, you're here alone?
Buffy: Yeah! Why?
Angel: I just thought you'd have somebody with you. Xander or someone.
Buffy: Xander.
Angel: Or someone.
Buffy: Nope. Why? Are you jealous?
Angel: Of Xander? Please. He's just a kid.
Buffy: Is it 'cause I danced with him?
Angel: 'Danced with' is a pretty loose term. 'Mated with' might be a little closer.
----------------------------
Buffy: But it's not doable. I mean making someone from scraps, actually making them live.
Willow: If it is, my science project's definitely coming in second this year
-----------------------------------
Willow: Love makes you do the wacky
------------------
Cordelia: It was horrible. Angel saved me from an arm. God, there were so many parts, they were everywhere. Why are these terrible things always happening to me?
Xander: (cough) Karma! (cough)
--------------------------
Giles: W-w-w-what I'm proposing is, um... and I-I don't mean to appear indecorous, is, is, um, a, a-a-a social engagement, um, a, a, a, a-a date, if you're amenable.
(Buffy and Xander stop and listen to him. Giles is displeased with himself)
Giles: You idiot!
Buffy: Boy, I guess we never realized how much you like that chair.
Giles: I-I-I was just working on...
Buffy: Your pickup lines?
Giles: Um, in a manner of speaking, yes.
Buffy: Then if you wouldn't mind a little Gene and Roger, you might wanna leave off the 'idiot' part. Being called an idiot tends to take people out of the dating mood.
Xander: Hmm, it actually kinda turns me on.
Buffy: (to Xander) I fear you. You also might wanna avoid words like 'amenable' and 'indecorous', y'know. Speak English, not whatever they speak in, um...
Giles: England?
Buffy: Yeah. You just say, 'Hey, I got a thing, you maybe have a thing, maybe we could have a thing.'
Giles: Oh, thank you, Cyrano.
Buffy: I'm not finished. Then you say, 'How do you feel about Mexican?'
Giles: About Mexicans?
Buffy: Mexican. Food. You take her for food, for which you then pay.
Giles: Oh. Right.
Xander: So this chair-woman. We are talking Ms. Calendar, right?
Giles: W-what makes you think that?
Xander: Simple deduction. Ms. Calendar is reasonably dollsome, especially for someone in your age bracket. She already knows that you're a school librarian, so you don't have to worry about how to break that embarrassing news to her.
Buffy: And she's the only woman we've actually ever seen speak to you. Add it all up and it all spells 'duh'.
Xander: Now, is it time to have a talk about the facts of life?
Giles: You know, I'm suddenly deciding this is none of your business.
Xander: Y'know, because that whole stork thing is a smoke screen.
---------------------------------
Willow: By the way, are we hoping to find a body, or no body?
Xander: Call me an optimist but I'm hoping to find a fortune in gold doubloons.
-----------------------------
"2. sezon- 2. bölüm 'some assembly required" bölümü resimleri....
http://www.buffyworld.com/buffy/season2/vidcaps/14_01.jpg
http://www.buffyworld.com/buffy/season2/vidcaps/14_02.jpg
http://www.buffyworld.com/buffy/season2/vidcaps/14_03.jpg
http://www.buffyworld.com/buffy/season2/vidcaps/14_04.jpg
http://www.buffyworld.com/buffy/season2/vidcaps/14_05.jpg
2. sezon 4. Bölüm "Inca Mummy Girl"
Şehirdeki bir müzeyi ziyaret sırasında okul öğrencilerinden bir tanesi yanlışlıkla içinde İnka Mumyası olan bi lahiti kırıyor.lahitin kapağının olmaması dolayısıyla mumya dısarı cıkıyor ve hayatını sürdürebilmek için baska canlıları öldürüyor ve bunu yaparken de buffy'nin guney amerika'dan gelecek olan we tum ekibin erkek oldugunu düşündüğü ampata adlı bi kızın kimliğine bürünüyor.xander ampata'ya asık oluyor ve dansa dawet ediyor.ampata da kabul ediyor.willow buffy'e olan askını dile getirirken oz'un göz hapsinden kurtulamaz...giles ve buffy ampata hakkındaki gerceği öğrenirler.ampata willow'u öldürmeye kalkar ama xander willow yerine kendini feda eder.ampata sewdiği birini öldüremeyeceğini anlar ve xander'ı öldürmekten wazgecerek toza dönüşür...
Xander: Hold on a sec. So, this person who's living with you for two weeks is a man. With man parts. This is a terrible idea.
Willow: What about the beautiful melding of two cultures?
Xander: There's no melding, okay? He better keep his parts to himself
--------------------------
Willow: Well, you know, I have a choice. I can spend my life waiting for Xander to go out with every other girl in the world until he notices me, or I can just get on with my life.
Buffy: Good for you.
Willow: Well, I didn't choose yet.
-------------
Oz: I'm not picky. You're just impressed by any pretty girl who can walk and talk.
Devon: She doesn't have to talk
-----------------
Giles: You have responsibilities that other girls do not.
Buffy: Oh! I know this one! Slaying entails certain sacrifices, blah blah biddy blah, I'm so stuffy, give me a scone
dikkat isteyen ayrıntılar /haziran
some assembly requıred
bu bölümün konusu FRANKESTEIN klasiğinden özellikle de 1935 yapımı FRANKESTEIN IN GELİNİ filminden alındı
anthony steawart head ın ın every generation adlı açılış öyküsünü okuduğu ilk bölüm
angel bufy e 241 yasında olduğunu itiraf ediyor
school hard
spike ve drusılla ile karsılasmaya hazır mısınız?ileride dizideki önemleri giderek artacak olan iki karekter ilk kez bu bölümde karşımıza çıkıyor
bu bolümde drusilla yı canlandıran konuk oyuncu juliet landau tecrübeli aktörmartın landau nun kızıdır
james masters, spike rolü için seçmelere girdiğinde karakter için teksas aksanı kullandı sonra yazarile beraber bunun karakter için iyi olmayacağını düşünüp eski ngiliz aksanına cevirmeye karar verdiler
bu bölüme kadar buffy nin annesne bayan summers diye hitap edilirken bu bölümde adının Joyce olduğunu öğreniyoruz
Andrew j. ferchland tarafından canladırılan kurtarıcı bu bölümde diziye veda edecek vampirlerin yaslanması mumkun olmadığı halde onu canlandıran ferclandsezon arasındabariz bir sekilde büyüyünce senaristler Kurtarıcı yı öldürmekzorunda kaldı
bu bolumde ilk defa vampirlerin kanını emdikleri kişiden sarhoşuk ve ya zehirlenme kapabileceklerinigörüyoruz spike 1969 yılında gerceklesen meshur hippi festivali woodstock ta uyuşturucu kullanmış birinin kanını emip sonra da altı saat boyunca elinin hareket etmesini izlediğini söylüyor
inca mummy girl
dizinin kadrolu oyuncularından olacak oz un ilk ortaya çıkışı bu bölümde oluyor ozu canlandıran seth greendaha önce 1988 yapımı my stepmother is an alien filmindealyson hannigan ile calişmişti vae buffy the vampire slayer da arkaplandaki vampirlerden birinioynamıstı
izlediğimiz inka mumyaları kavramı gercektir ve 1995ten beri bircok inka mumyası bulunmuştur.dizideki ampata nın adı ilk bulunan ve juanita olarak adlandırılan mumyanın bulunduğu anpato dağından gelir
ampata nın soyadı joss whedonun asistanı diego gutıerrez den gelir
tesekkurler coop..en azından birilerinin forumla ilgilendiğini görmek guzel!!
dikkat isteyen ayrıntılar (devamı)
reptile boy
şeytani yılan machida karakterinin dizide en azından iki bölümlüğüne yer alması planlanmıştı ama makyajın yapımındaki zorluklar ve dublörün bayılası üzerine yaşanan bazı teknik sorunlar yüzünden rolü bu bölüm ile sınırlı kaldı
bu bölümde ilk defa buffy yi içki içerken görüyoruz içki kötüdür meajının verilmeye başlandığı ilk bölümdür spike dışında karekterlerden herhangi biri alkol aldığında sonrasında başına mutlaka birşey geliyor, gelecek!
willow bu bölümde angel ın aynada görüntüsü olmaması gerektiğini hatırlatıp buffy ile ilgili komik anektodların yer aldığı her sitede karşımıza çıkan tarihi sorusunu soracak:
bu adam nasıl traş oluyor?
evet yaa..ben resmen gülmekten alamıstım o soruyla beraber..cidden nası tras oluyo bu adam? yoksa köse mi :)
kesin kösedir:)
coop ve spikey çok güzel bilgiler yazıyorsunuz elinize sağlık
bu sıteye laik bir üye olmaya calısıyorum :D
ya buffy fanları bu kadar az mıydı??neden bu baslık böyle?? :( tartışma yok,yorum yok..bu muydu buffy'nin kaderi :(
Evet arkadaslar biliyorum buraya yazan sadece benim ama olsun yine de belki okuyup takdir eden birisi çıkar diye ben yine de yazmaya devam edeceğim ama bu sefer sadece cnbc-e’de izlediğimiz bölümlerin hemen sonrasında sadece o bölüm hakkında olanları yazacagım..evet o yuzden gecen cumartesi izlediğimiz “what’s my line (part1)” bölümünden devam ediyorum….
Xander,cordelia’ya hepimizin bildiği scooby doo adlı çizgi filme referans veriyor>>
“you wanna be a member of the scooby gang,you gotta be willing to be inconvenienced now and then”
> eğer scooby çetesinin bir üyesi olmak istiyorsan arada sırada rahatsız olmak konusunda istekli olmalısın
Yine haftaya izleyeceğimiz “what’s my line part 2” bölümünde yapılan referanslar…
** buffy, kendra’ya ucakta içinde bir köpek olan ve chevy chase olan film dısında bir film izlemesini söyler..referans cok komik :) 1988 yılında çekilen “funny farm” filmine bir referans var ve basrolde chevy chase oynuyor ve bu filmde Sarah Michelle Gellar’ın da küçük bir rolü var..internette aratmayın bulamazsınız çünkü filmin kredilerinde sarah’nın adı geçmiyor…
** “back off,pink ranger!”
“geri çekil pembe ranger’” >> buffy kendra’ya söylüyor..hepimizin bildiği power rangers’a bir atıf…
** “it’s a little more complicating than that,john wayne”
“ bu biraz daha karmasık bir durum john wayne” >> buffy yine kendra’ya klasik filmlerin kahramanı john wayne’i kullanarak bir atıfta bulunuyor…
Spikey bn yeni gördum bu siteyi ama mrk etme seni yanlız bırakmam bnde yazarım buraya bisiler.
sagol chazy eksik olma..hoş geldin bu arada!! :)
Sn baya bisile biliosn galiba buffyle ilgili.Yardımlarını bekliorm.ona gore bas belanı buldun.bu buffynin bölumlerini divx veya vcd olarak alabilceim bi yer biliomsn?
BuFFyLoVeR
06-08-05, 14:14
Durun noluyo canım?Siz isteyin biz konuşalım!Valla ben dopdoluyum zaten,yeni üye sayılırım ve etrafımda buffy fanı yok denecek kadar az!Halelujah size:)
Dök icini kardes...biz dinleriz.
buffy divx olarak mevcut bende..isteyen özel mesajdan ulassın :)
Yaygın efsaneler,edebiyat,sinema ve popüler kültür ürünleri çoğu kez Buffy öykülerine kaynak oldu..işte örnekler…
Buffy’nin yaratıcısı ve yazarı Joss Whedon’ın beslendiği kaynaklar çok çeşitli. Buffy öykülerini yazarken kimi zaman tarihi olgulardan, kimi zaman mitolojiden ve efsanelerden yararlandı. Bir yandan dizinini çekimleri sürerken, diğer yandan edebiyat, sinema ve popüler kültürün hemen her alanı Whedon ve ekibi için ilham kaynağı oldu.
H. P. Lovecraft ve Bram Stoker’dan tutun da, Ira Levin’in sinemaya da uyarlanmış The Stepford Wives adlı romanına; Ridley Scott’ın Alien filminden Ntional Geographic makalelerine kadar birçok esin kaynağı bulmak söz konusu.
Bu esinlenmelerin ve göndermelerin bölüm bölüm dökümünü yapmak mümkün. Biz de ikinci sezonun tekrar bölümlerini izlediğimiz Buffy’nin şimdiye kadarki bölümlerini gözden geçirdik ve yakaladığımız baglantıların izini çıkardık.
NIGHTMARES ( Sezon 1 – Bölüm 10 )
Hikayeleri anlatılan çocukların (ve yetişkinlerin) yaşadığı acılarla başaçıkabilmeleri için gerceklerden kaçarak hayal dünyasına sıgınması teması açıkça Peter Pan’ i anımsatıyor. J. M. Barrie’ nin unutulmaz romanı Peter Pan sinemaya da uyarlanmış. Yine 1995 tarihli Don Juan De Marco ve 1985 tarihli Brazil de aynı kaçış temasını işleyen başarılı örnekler arasında.
OUT OF MIND, OUT OF SIGHT ( Sezon 1 – Bölüm 11 )
Bir başka ilham kaynağı da H. G. Wells’in Görünmez Adam adlı eseri oldu. 1933 yılında sinemaya aktarılan Görünmez Adam’da ‘görünmez olmanın’ formülünü bulan, fakat delirmekten kurtulamayan bir bilim adamının öyküsü anlatılıyordu. Marcie’nin kimse kendisini fark etmediği için görünmez olmasının da öncülleri var. Bilimkurgu yazarı Orson Scott Card’ ın Xenocide ve Children of the Mind adlı romanları da bu fikrin işlkendiği çalışmalardan.
WELCOME TO THE HELLMOUTH ( Pilot bölüm )
Master fiziksel görünümüyle F. W. Muranu’nun 1922 tarihli sessiz sinema klasiği Nosferatu’daki Kont Orlick’e çok benziyor. Bu film aynı zamanda Bram Stoker’ın ünlü eseri Dracula’nın da ilk sinema uyarlaması. Bram Stoker’ın Draculası’nın etkileri Buffy’nin bir çok bölümünde bulunabilir kuşkusuz. Ne de olsa vampir hikayelerinin bir numaralı yaratıcılarından Stoker, konunun başvuru kitabı sayılabilecek eseinde belirlediği kurallarla kendisinden sonra gelen herkesi etkilemişti.
THE PUPPET SHOW ( Sezon 1 – Bölüm 9 )
İnsanları öldürüp organlarını alan iblisin bir kukla olacağı kimin aklına gelirdi? Kukla fikrini Pinokyo’nun yazarı Carlo Collodi’nin ciddiye aldıgı ortada, ama işi şiddet boyutuna tasımadıgını da biliyoruz. Yaptıgımız tarih daha çok, ilki 1988’de çekilen Child’s Play serisinin sinir bozucu katili Chucky’i akla getiriyor.
Benzer konular işleyen filmler arasında başrollerini Anthony Hopkins ve Ann Margret’in da paylaştıgı 1978 tarihli Magic ile 1964 tarihli Devil Doll da sayılabilir. Bu arada yine aynı bölümde geçen ‘redrum,redrum’ sözlerinin 1980 tarihli The Shining’den alıntı oldugunu hatırlatalım. Kubrick’in Stephen King’den uyarladıgı filmde, küçük Danny kapıya bu kelimeyi yazar ve aynadan göründüğünde bu kelimenin aslında ‘murder’ oldugu anlasılır.
SOME ASSEMBLY REQUIRED ( Sezon 2 – Bölüm 2 )
Sunnydale’de mezarlardan cesetlerin çalındığı bölüm akla derhal Frankenstein’i getiriyor. Mary W. Shelley’nin 1818 yılında yayınlanan gotik roman Frankenstein, bugun edebiyat klasikleri arasında yer alıyor.
SCHOOL HARD ( Sezon 2 – bölüm 3 )
İlhamın nereden geldiği daha bölümün başlıgından anlasılıyor değil mi? 1988 tarihli Die Hard’ın kurgusunu çok yakından izleyen School Hard, dizinin en beğenilen bölümlerinden biri. Bruce Willis’in canlandırdıgı polis memuru John McClane’i Buffy, Alan Rickman’in canlandırdıgı Avrupalı terörist grubun liderini de Spike canlandırmıstı.
** Cnbc- e dergi ağustos ayı sayısından…
2 × 16 Bewitched, Bothered, and Bewildered
Metinde Oz, fare Buffy’i ararken Michale Jackson’dan fareler adanmış şarkısı “Ben”i söylemektedir….
02 × 17 PASSION
“If Giles wants to go after the fiend that killed his girlfriend, I say, ‘Faster,pussycat, kill, kill!’”
“Eğer Giles kız arkadaşını öldüren canavarın peşine düşmek istiyorsa derim ki ‘Daha hızlı,kedicik,öldür, öldür!’”
Xander, Giles’ın Jenny’nin ölümü üzerine yaptığı hareketlerden bahsederken bir Russ Meyer filminin adına gönderme yapıyor…
02 × 18 KILLED BY DEATH
*** “If he asks you to play chess, don’t even do it. Guy’s like a whiz.”
“Eger seninle satranc oynamak isterse sakın yapma.Adam cok kurnaz.”
--- Xander; ölüm hakkında konusurken Ingmar Bergman imzalı “The Seventh Seal” ve buna benzer “Bill and Ted’s Bogus Journey” filmlerindeki kahramanların ölümle karsılastıkları sahnelere referans yapıyor.
*** Buffy’nin çocukken DC Comics kahramanı Power Girl’ü taklit edip ona özendiğini öğreniyoruz ki bu karakter de sarışın, sıkı ve süper-güçlü.
Güzel paylaşım teşekkürler.
4x15-This Year's Girl
-Faith dükkana baktığı zaman ‘Gustafson Blades’ reklamını görür. D.C Gustafson ilk 2 sezon buffyde çalışmıştı.2000 kasımında 41 yaşındayken kanserden ölmüştü.bu bölüm ona adandı.
-five by five Aliens filmine bir referanstır.Apollo-11'in kullandığı sözcüklerdi."Jorden,11 sen five by five buraya geliyorsun"
-five by five daha sonra Angelda bölüm ismi oldu.
-Faithin rüyasında Buffy'den kaçtığı sahne I Know What You Did Last Summer filminde Smg'nin katilden kaçtığı sahneye referanstır.
-Faith'in rüyasında yağmur yağarken gökyüzüne baktığı sahne 1994 yapımı hawshank redemption (esaretin bedeli)filminde Tim Robbins'in hapishaneden kaçtığı sahneye biattır.
crackerteam
22-08-06, 13:02
sağollll............
çok güzel bilgiler vermişsiniz.buraya yazan arkadaşlara teşekkürler...
[...Melis...]
24-04-07, 00:13
super hepsi
vBulletin® v3.8.0 Beta 2, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.