Tüm Versiyonu Göster : Asi Dizisi - (Arşiv 12)
Sayfalar :
1
2
[ 3]
4
5
6
7
8
9
10
11
arkadaslar fragmandan bir sey anladiysam arap olayim :) :img-beee:
ne oluyor? asinin kafasinda gelin duvagi var..ne anlama geliyor bu:icon_whis..bir sürü spekulasyonalr olustu beynimde :)
asi mi evleniyor:happy0064 (ne bilim belki evlilik öncesi bir yakinlasma olduysa demirle aralarinda:img-blush ondan diyorum isi hizlandirdilar mi?!:img-hyste)
yoksa defne icin mi seciyorlar:happy0064
ya en son sahnede bir de neriman, ceylan ve ihsan bagiriyorlar...neden acaba? bir tahmininiz var mi?:icon_whis
yine heyecen dozu ,yüksek bir bölüm bizi bekliyor..tüyolar ,özet ve 2,5 fragman derken,çok şükürrrr..1,5 günümüz kaldı..inşllh sağsalim cumaya çıkarız..fragman yorumu yapmaya gerek kalmadı..herkes ucundan bucağından isabetli yorumlar yapmış..
Aaahhhh ahh,yanarımda şu gelinlikçi kadının yerinde olamadım,ona yanarım..nasıl bir şanstır bu arkadaşlar..demirimi ve asimizi yakından gör sen,ne şanslısın teyzem yaaw..
Yalnız resimlere bakarken farkettim..Demirimizde,melez güzelimize gözünü kapama bahanesiyle,arkasından fena halde yaklaşmış..elleri önce saçları hafiften okşuyor,sonrada omuzlardan tutularak aşağıya bırakılıyor..oğlumuz.kızımızın çekim alanında fena halde transta..allah sabır versin,forum çizmeden zatan o kendine boydan boya çizik atmış,asi aşkıyla yanan kalbine , bedenine..birde siz vurmayın garibime...
bölüm sonunda bizimkileride inşallah.15.bölüm sürprizi bekliyordur...
gerçek_aşk86 12-03-08, 22:50 Sevgili ayşe ıraz 2 tahminde oldukça mantıklı..
Olayların gidişatına göre 1. seçenek bana daha makul geldi..
Ne olursa olsun ikisi de aynı kapıya çıkıyor..Demir adam bundan sonra Asi'den başkasıyla yapamayacağını anlayacak:img-in_loBu klişe de burada bitecek:img-pilotMümkünse bi daha da olmasın:img-cool2
ya keske iki evliligi bir arada cikariverseydik.. hem de aileler bir kere sok gecirir, hangisine müdahale edeceklerini sasirirlar.. böylece ciftler de ucuz kurtularlardi..:icon_whis Asi'nin yerine olsam gelinlikciden iki gelinlikce cikarim.. :img-blush Demir de söylemiyormu ona yahu... "Asicigim sana bu cok yakisti senin olsun. Bi tane de Defneye aliriz merak etme" diye..:img-hyste
Arkadaşlar. göz kapama sonrasında bir saç okşama sahnesi var..
Ayrıca muhakkak ayna önünde Demir ve ASi'nin bir görüntüsünü alacağız. Fragmanda Demir ASi'nin yanına doğru gidiyor.
Bu arada ben Otel sahnesi dışında Asi'nin uzaklığını görmedim..
Nikahta Leyla'nin ters bir şey yapması lazım uzaklaşma için..
Neler konuşacaklarını hakikaten merak ediyorum. Fragman güzel, özet güzel, tiyolarda öyle ters köşe olmayız inşallah...
Bu arada ASi tarağa çok kötü bakıyordu.. Otel de bırakmaz değil mi?
...
Bu arada ASi tarağa çok kötü bakıyordu.. Otel de bırakmaz değil mi?
Bend eo tarağın başına birşey geleceğinden korkuyorum..
Demire sinirlenince bu sefer de Asi kırar mı o tarağı?
Ya da Demire geri verip ' Al bunu salata saçlı arkadaşına ver ' falan der mi?
pas.si.on79 12-03-08, 23:43 Bend eo tarağın başına birşey geleceğinden korkuyorum..
Demire sinirlenince bu sefer de Asi kırar mı o tarağı?
Ya da Demire geri verip ' Al bunu salata saçlı arkadaşına ver ' falan der mi?
sanmıyorum.ÇÜnkü sabundan çıkan altını verince ister istemez bir pişmanlık hissetti bence.. Şimdi Onu da verirse Sevdiği adamdan gelen tek hediye vermiş olur.. Ama tartışma sırasında kendini tutamayıp "bunu da alın başka hanım arkadaşlarınıza verirsiniz" derse bilemiyorum.Ama yinede vermez gibi.. Çünkü Bala nın ne sırnaşık biri olduğunu biliyor. Pire için yorgan yakmaz. Demir in damarına basarak birşeyleri itiraf ettirmek ister..
Derim ben ters köşe olma ihtimalim de olabilir.Hiç sorun değil.. Ama tokayı vermemesinden yanayım tabi...
selambyebye
so many events in next bolum:happy0064
can you write down dialogue in Asi 20. Bölüm Fragmanı Sesli:img-yes::img-yes:
do you think here is ttomorrw Asi 20. Bölüm 3.Fragmanı??:icon_sorr:icon_sorr
good night every body:img-wink:
İyi geceler...
Sevgili arkadaşlarım ,
Başta bölüm sorumlumuz İpekaziz olmak üzere ,
Tüm ASİ formu arkadaşlarımın gösteriş olduğu hassiyete çok teşekkürler ediyorum, gerek formdan, gerekse öm' dan bana ulaşan dostlarıma çok teşekkürler.. inanın çok sevindim.. okurken çok mutlu ettiniz beni.
İnsanın acılıyken yalnız olmaması, dostları tarafından aranması sorulması çok güzelmiş , acımı paylaştınız tekrar teşekkürler.. Sizleri çok seviyorum... Bir süre sizlerle beraber olamayacağım ..... hepinizi çooook seviyorum
Görüşmek üzere.....bye
bu fragmancıyı yakalasam:dito:dito
gercekten hoşlanmıyorum seyirciyle alay etmesinden..
öyle bir hava yaratmıs ki sanki evlenen asi'yle demir:img-hyste:img-hyste
tüyolar olmasa biz bu oyunu yutmustuk..:img-cool2
eger diziyi hiç izlememiş olsam..ve bu fragmanı merak edip izlesem bölümü..devamını izlemezdim,kesinlikle!heyecan yapıyorsunuz,ilgi cekiyorsunuz tamam.ama seyirciye saygılı olun!
m.m.s:img-cool2
(dalga gecmiyor sanırım,moderatörlerden biri belirtmişti değil mi?)
dear m.m.s,
you're curious about the dialogues of ''sesli'' fragment.:)the most understandable point is :neriman (mother of Asi) opposes kerim and defne's marriage.
aslan (asi's brother:D) wants his father (ihsan) to identify himself as his own son..
moreover ,there's a misunderstanding between Asi and Demir:img-in_lodemir tries to exculpate himself:)
the other dialogues are not important:img-hyste
good nightbye
oyuncak bulut 13-03-08, 01:07 Demir geri dönüyor ve kapıda Asi'nin uyuyor olabileceğini düşünerek yavaşca ASİ diye sesleniyor....
1. seçenek... Asi duygularıyla olağanüstü bir savaş vererek kapıyı açmıyor... Demir odasına dönüyor... Bela her nasılsa odasına giriyor.. Sude o sahnede bize anlatılmak istenen özel bişey var... Demir artık Asi'ye sırılsıklam aşık olduğunu biliyor...Odada Demir'e kendini sunan bir kadın var... ama Demir Bala'nın o yakınlığına, hatta tacizine:img-pilot rağmen Asi'den başka hiçbir kadınla birlikte olamayacağını anlıyor sanırım... ve tabi Bela'yı reddediyor gitmesini istiyor.. yani burası çok önemli... tekrarlayacağım ama bundan sonra Asi'den başka hiç bir kadınla olamayacağını anlıyor Kapıyı açmadığı için içi içini yiyen Asi, dayanamayıp Demir'in yanına gitmek istiyor... beyaz pijamalı o sahnede.. tam kapıdan çıkarken Demir'in odasından çıkan Bala'yla karşılaşıyor...
Acayip üzgünüm aşık bir kadın için iğrenç bir karşılaşma:icon_sorr
2. seçenek... Asi duygularıyla savaşıyor ama kapıyı Asi diye seslenen Demir'e açıyor... Demir'e kötü davranıyor... Demir odasına dönüyor... kırgın ayrılıyorlar... Bela her nasılsa Demir'in odasına giriyor..
Sırılsıklam Asi'ye aşık olduğunu anlayan Demir, Bala'nın o yakınlığına rağmen o gece çok önemli bir şeyi daha keşfediyor... gördüğünüz gibi Demir'in o gece keşifler gecesi artık Asi'den başka hiç bir kadınla birlikte olamayacağını... Bala'nın o yakınlığına rağmen reddiyor ve gitmesini istiyor... Kapıda Demir'le tartışan Asi dayanamayarak Demir'in yanına gitmek istiyor...tam odasından çıkarken Demir'in odasından çıkan Bala'yla karşılaşıyor:img-fie:... Bala'yla, Demir'in arasında hiç bir şey olmamasına rağmen gerçektende aşık bir kadının yüreğini parçalayacak kadar acıtıcı bir sahne
iki seçeneğin de gerçekleşme ihtimali çok yüksek bence :good: fakat benim gönlüm birinciden yana.. Demir gelip "Asi" diyecek ama Asi kapıyı açmayacak gibi geliyor bana.. Sonra pişman olup yanına gitmek istediğinde de marul kafayla karşılacak... benim merak ettiğim Demir Bala'yla çalışmaya devam edecek mi?? ayrıca da Fundacım yine bizi aydınlattın çok sağol teşekkürler, demek uçurum ve küstah kelimelerini Asi için kullanacak Demir ha.. :img-pilot belki yeni tanıştıkları zamanlardan yani ilk bir kaç bölümden bahsediyordur, ikisi de birbirlerine karşı küstahlık denebilecek davranışlarda bulunmuşlardı sanki.. uçurum zaten malum :icon_sorr
Süheyla artık sabrımı zorluyor, ne demek "o aileden tek alacağımız var o da oğlum"... Bu lafı Neriman yüzükleri attıktan :img-hyste sonra söylüyordur bence Kerim'e ya da Demir'e.. Ama cidden iki çiftin de yoluna taş koymasından bana afakanlar bastı. Neriman'ı o kadar garip karşılamıyorum, sanırım taş koyma olayında henüz ısınma turlarında olduğu için :img-wink: gerçi o da ısınma turlarını çoktan bitirdi, oyuna çok hızlı bir giriş yaptı Defne'nin parmağını koparırcasına yüzüğü çıkararak ve Süheyla'yı bile gölgede bıraktı. Ama "iki günde nasıl anne oldun bu ne gaddarlık" demesine hak veriyorum çünkü bence Süheyla gelip "oğlumun aklını çelmeye çalışma" diyen Fatma'ya pek hoş bir cevap vermedi ve bu da Neriman'ı iyice dellendirdi.. yoksa durup dururken gaddar kelimesini kullanacağını sanmıyorum, sonuçta Süheyla oğlunu doğduğu anda kaybedip daha yeni bulmuş bir anne.. Onunla iletişim kurmaya çalışmasını Neriman bile gaddarlık diye tanımlamaz. Ama eğer Süheyla Fatma'ya "sen sadece ona baktın büyüttün, o esas benim oğlum" türünde bir şey diyecekse kendisine :img-tomat
Demir'in Asi'nin gözlerini kapayıp açtığı sahnedeki gülümsemesine ve bakışına diyecek söz bulamıyorum :img-in_lo Bala ve Leyla'lı kısımlar da 3. fragmanda gelecek sanırım... Veee sanırım Asi'yle Demir'in oturup nikah defterine şahit olarak imza attıkları yeri biliyorum.. gerçi arka planın neresi olduğunu anlamak epey zor çünkü çok az görünüyor ama eğer doğru tahmin ediyorsam çok hoş bir nikah izleyeceğiz demektir :happy0064
iyi geceler herkese... bye
Normalde fazla yazan birisi degilim.
1 saattir 19.bolum sonundaki Demir`in bar sahnesini izliyorum.Dizideki tum oyuncular iyi,fakat burda cakirkeyif ve sirilsiklam asik adami olaganustu oynamis.
Yazmadan edemedim.
Herkese iyi sabahlar.
siyah-beyaz 13-03-08, 07:40 Fragmanda Neriman'a bayıldım.Nihayet birisi bu aileden(Süheyla ve ailesinden) uzak durmaları gerektiğini,kendilerine istemeseler de zarar verip, mutsuz ettiklerini dile getirdi.Hem de tamam kendisine yakışır şekilde ben çok beğendim.Birilerinin bunu söylemesi gerekiyordu.Ama merak etmeden de duramıyorum ne oldu da Neriman'ın tepesinin tası attı?Galiba Aslan ve annesi ile ilgili bir durum......
Kabullenmemesi güzel,bayık bayık,ağlak halde dolaşan İhsan beye de tahammül edemiyorum zaten...İyi oldu Neriman'ı tebrik ediyorum.Belki bu davranıış ağlak ve sürekli kendisine acıyan İhsan beyi de kendine getirir..Cemal ağanın İhsan'ı sevmediği kadar varmış.
Fener Bahçe 13-03-08, 07:51 bence asi bala odadan çıkınca demirlede karşılaşıyor yada asinin orda olduğunu anlıyor aside yanlış anlayınca asi sandığın gibi yada bildiğin gibi değil diyor
gelinlik sahnesinde kavgalı gibi görünmüyorlardı asinin yanına gelip gözlerini kapatması ve sonra asiyeye bakışı asininde demire süper.
antakyada işler karışmış neriman çığından çıkmış fatmanın gözleri alev topu gibi.
dede yardım edebeilirmi defne ile kerime ev konusuda dahil. gençlerin arkarında olabilir.
Kim uzaklaşır veya kim yakınlaşır bilmiyorum ama bir an önce sevdiklerini söyleyip aşkları dile gelsin istiyorum. 20.bölüm oldu artık sabrımız kalmadı.
Duygu dolu sahneler izleyelim artık.Didişmeleri bitsin.
Selam arkadaşlar,
2. sesli fragmanda geldi.
Ne dıyor demir fragmanda Asi yanlış anladın.Demekki bu bakla mı ,bala mı bela mı her ne karın agrısı ıse onunla ılgılı durumu Ası'nın öğrendıgını ve Bala'nın odasından çıktıgını bildiğini öğrendi.
Açıklamaya çalışıyor garibim.Ahh Ahh üstelik açıklamaya çalıştıgı kişi Asi.İnaçtı dediğim dedik.:)
arkadaşım 20 bölüm oldu demişsin sabrımız kalmadı.
Asu ablan ben ve bu forumdaki tüm yy(passion79,sude9, karainci) ciler neler görmedik.
yy de biz bir öpücüğü 24. bölümde gördük burda enazından 14. bölümde dayanamadı bızım aşıklar.
Haksızmıyım Asu'cum.
Not:ah ne güzel günlerdi onlar.
Bölüme kadar yazmayacağım ama yinede sesli fragmandan sonra dayanamadım.......:icon_whis
Nerimana bayılıyorum...
hep bayılıyorum hep bayılıyorum............
Fragmanda Süheylaya söyledikleri harika.......
ne çabuk 3 günde anne oldun.Ne nankör şeysin sen...
Evet Süheyla için söylenecek daha güzel bir laf var mı?
Yıllar öce kendisi istenmeyen bir ilişki yaşamış(Hiç öyle 17 yaşındaymış kandırılmış modunda değilim ben pek Süheyla 17 yaşında da şimdiki Süheyladır merak etmeyin)bunun yarı sorumluluğu da kendisinin sevdiği adamın babası istememiş kötülük yapmış oğlundan onu uzaklaştırmak istemiş ailesini çiftlikten kovmuş ve ablası bunun üzerine intihar etmiş.Bu işçi kız çiftlik ağasının onu oğluna almayacağını bilmiyormuy du?Neyse hadi o yıllarda olanlar olmuş ama senin oğlunun hayatını kurtarıp ona yıllarca bakan emek veren bağrına basan insanlara saygı duymalı bizzat sahip çıkmalısın "oğlumu ellerinden alırım "zihniyeti beni sinir etti.
Yıllarca kendisine kötülük eden insanlardan nefret etmiş ama o şimdi masum pek çok insanın canı yanıyor hem de o yıllar önce bir ilişki yaşadı diye umurunda bile değil.Ne Demir ne Kerim ne de başkası.....
yıllar önce İhsanın babasının ona yaptığını o şimdi Defneye yapıyor.......
Süheyla ağzıyla kuş tutsa yaranamaz.....
Bu yaptıkları ile her ne kadar haklı olsada artık haksız ve zalim konumuna düştü......
Fener Bahçe 13-03-08, 08:09 nerimanın bağırması nerimanın yüzükleri kimindi anlayamadım avucuna koyuşu çok kötüydü
ve nerimanın oradan uzaklaşması fatmanın gözlerindeki kızgınlık çok güzeldi .
GULBEYAZ76 13-03-08, 08:15 Süheylanın Fatmayı üzmesi ve ağlatması Nerimanı kızdırıyor.Olaylar çıktığından beri kendi derdini bir yana koyup Fatmaya destek olmaya çalışmıştı.Süheyla hak ettiği cümleleri sonunda duyacak hem de duymak istiyeceği son kişiden.
Süheyla Aslan olayı ortaya çıktığından beri çok yanlış davranıyor.
*Oğlunun hayatını kurtaran, bakan, büyüten insanlara karşı minnettar olması gerekirken onların şaşkınlıklarını ve acılarını yok sayıyor.
*Param var oğlumu rahat ettireyim diyor ama öncelikli olan sevgi,ilgilenme,çabalama,bir birini tanıma,kendini ifade etme ve oğlunun yaşadığı hayata saygı duymadır.
*Aslan Süheylanın yanında yer alacaksa bile bu onu sevdiği yada anladığı için olmayacak sadece İhsandan intikam almak için olacak.
*Aslan Fatma ve Ökkeş için değil Süheyla dünyayı karşısına alır.
Nerimanın yüzük iade işleminden sonra Aslan Ökkeş,Fatma ve Sevincin yanında Süheyla ortalığı karıştırdığı ile kalacak.:img-tomat:img-tomat:img-tomat
sesli fragmanı izledim bu bölüm nerimanın performansına bayılacağım anlaşılan çok güzel vermiş tepkisini ertık zamanı gelmişti zaten çok sessiz kalıp alttan aldı ama artık yeter..tabi defne ve kerime olan oladu onlar için üzüldüm ama nikah oluomuş nasılsa aileleri bekleslerdi çıkmaz ayın son çarşambası evlenirlerdi..tubama gelinlik yakışşmış bilioduk zaten gelinliğin çok yakıştığını ama yinede sölemek geldi içimden..demir asiyi ikna edebilecekmi bala konusunda bakalım bu senaristlere belli olmaz bakarız asi inanır hemen demire.:happy0064
Süheylanın Fatmayı üzmesi ve ağlatması Nerimanı kızdırıyor.Olaylar çıktığından beri kendi derdini bir yana koyup Fatmaya destek olmaya çalışmıştı.Süheyla hak ettiği cümleleri sonunda duyacak hem de duymak istiyeceği son kişiden.
*Oğlunun hayatını kurtaran, bakan, büyüten insanlara karşı minnettar olması gerekirken onların şaşkınlıklarını ve acılarını yok sayıyor.
*Param var oğlumu rahat ettireyim diyor ama öncelikli olan sevgi,ilgilenme,çabalama,bir birini tanıma,kendini ifade etme ve oğlunun yaşadığı hayata saygı duymadır.
*Aslan Süheylanın yanında yer alacaksa bile bu onu sevdiği yada anladığı için olmayacak sadece İhsandan intikam almak için olacak.
Nerimanın yüzük iade işleminden sonra Aslan Ökkeş,Fatma ve Sevincin yanında Süheyla ortalığı karıştırdığı ile kalacak.:img-tomat:img-tomat:img-tomat
çok güzel belirmişin gülbeyaz sühaeyla çok yalnış davranıo..fatmayı hiç düşünmüo sadece doğran anne değildir büyütende annedirr bunalrı düşünemio..kendi güçlü olunca herşeyi alabileceğinimi zannediı ne yani..ama labileceği tek şey şu durumda babasından intikam almak için onun gücünü kullanmak isteyen biri olacak aslan onu böle sevmez sevemezde..
GULBEYAZ76 13-03-08, 08:29 Asinin gelinlik denemesi benim hoşuma gitmedi.Defnenin yerine deniyorsa bir parça mantıklı olur aksi halde hiç hoş olmaz.Çarşıya,nişana,doğum gününe giderken bile üstünü değişmeyen hevessiz Asi gidecek onun yerine gelinlik denemeye kadar gidecek Asimi gelecek?Demirin gözlerini kapaması da ne demek?Asi gözü kapalı seçmek istiyor diyecem ama kadının elindekini alıyor?Asimi seçmiş oluyor şimdi?
Rica edecem saçmalamasınlar.
Süheylanın Fatmayı üzmesi ve ağlatması Nerimanı kızdırıyor.Olaylar çıktığından beri kendi derdini bir yana koyup Fatmaya destek olmaya çalışmıştı.Süheyla hak ettiği cümleleri sonunda duyacak hem de duymak istiyeceği son kişiden.
Süheyla yanlış davranıyor, haklısın ama o kadar öfkeli ki... Bebeği öldü denilerek elinden alınmış... Yıllarca -içinde acabalar taşımasına rağmen- bu yalanla yaşamış, yaşatılmış... Şimdi ise yıllar sonra gerçeği -çok da zor bir şekilde- öğrenmiş...
O bebeğini terk etmemiş, onun elinden alınmış. Dolayısıyla klasik bakan mı annedir, doğuran mı yaklaşımı böyle bir konu için geçerli değil bence. Elinden alınmasa o da çok iyi bir anne olabilirdi. Bu şans ona tanınmamış ki... :img-yes:
Düşünsenize, bir bebeğiniz oluyor,ama elinizden alınıyor, öldü deniliyor... :( Siz onun ilk gülücüğünü, ilk emeklemesini, ilk yürüyüşünü, ilk düşüşünü, ilk konuşmasını duyamıyorsunuz... Belki daha 5 yaşındayken ilk aşık oluşuna tanık olamıyorsunuz....
Peki Süheyla bunlar için kimleri sorumlu tutuyor: Yusuf Ağa, İhsan, Ökkeş .... Belki Fatma bile vardır Süheyla'nın listesinde... Yoksa bile kıskanıyor Fatma'yı, oğluna kendinden daha yakın olduğu için...
Süheyla'nın oğlundan ayrı bir gün daha geçirmemek için yanlış da olsa çaba göstermesini galiba anlıyorum... :img-yes:
Ben bu dizide maalesef kimseye kızamıyorum... :img-yes:
Bende Süheyla'nın yanlış davrandığını düşünüyorum..Tamam oğlunu merak ediyor.. kaybedilmiş zamanı geri istiyor ama biraz daha sakin olmalı..
Bence Süheyla'nın bu tarzı.. daha çok sorunlara gebe..
Aslan'ın hırsını kamçılıyor onu yanlış şeyler yapmaya yönlendiriyor gibi..
Ben bu durumun Demir'in bile canını sıkacağını düşünüyorum..
Ve Bir noktada muhakkak Süheyla'ya dur diyecektir.
GULBEYAZ76 13-03-08, 08:45 Süheyla gibi 4 çocuk büyüttüğü söylenen bir kadın nasıl bu kadar yanlış davranabilir.Her şeyden önce Süheylanın Fatma ve Ökkeşe öfke değil minnet duyması gerekir.Çocuğunu elinden alan kişi Ökkeş değil Yusuf ağa ona sahip çıkmayıp ortada bırakan İhsan Ökkeş yada Fatma değil.Ökkeş oğlunun hayatını kurtaran kişi.
Süheyla kundakta yurttan bir çocuk evlat edinmiyor.Kendi kanından canından koparılıp elinden alınmış çocuğuyla geçmişi telafi etmek istiyorsa ilk girişimi para ile yapmamalıydı.Bu çocuk ki ailesi sandığı kişilerle aslında kan bağı olmadığını,patronları sandığı kişinin de babası olduğunu öğreniyor.Birden bire farklı 3 aile sahibi oldu zaten psikolojisi bozukken Süheylanın tavrı kesinlikle yanlış.
pas.si.on79 13-03-08, 08:48 Günaydın arkadaşlar,
öncelikle teşekkür ederim:img-wink:
Fragmandaki Asi Demir güzelliklerini yorumlamak düşünmek varken ASlan olayına girmek istemiyordum. Ama baktım konuşuluyor..
Çok hassas bir durum ...ve bu durumda herkesin daha sakin davranması lazım.. Demir i gibi..Gerçekten Onun gibi haraket etmeyi işte herkes başaramıyor.Duygularına yenik düşebiliyor..
Çünkü herkes haklı...ÖNemli olan bu anları atlabilmek.. Biz de olayları nasıl atlattıklarını kim kime ne kadar zarar verdiğini ya da diğerlerinin duygularını düşünerek adım attıklarını izleyeceğiz.
-Süheylanın çocuğu elinden alındı. Ama öğrendikten sonra çok acele etti.. Düşünmeden.
-Fatma bir çocuğa annelik etti.Kendi çocuğu olmadığını öğrenince de Aslan ile başka yerlere yerleşmeyi önerdi. Bu da doğru değildi..SOnuçta kendisi de bir anne ve bir kadın bir annenin kucağından çocuğu öldü diyerek alınmış ve bulunca da oğlundan uzak tutmak istemesi kadar vicdansızlık olamaz.. Süheyla ne kadar kötü olursa olsun Fatmanın öyle söylememesi gerekirdi.ki daha Fatma kötülüğünü görmemişti..
-İhsan ı çözen varsa aşk olsun.. ÖNceden bilmiyordum hikayesini söyledi.Doğrudur gerçektir.Ama önemli olan Aslanın 19 bölümde Ona söyledikleri.. Bıraktı.İNanmadı. Önemsemedi. Ama bunlada da yetinmedi. Şimdilerde bile aynı sorumsuz davranışlar içinde..
İşin tuhafı hala Aslanı kabullenmiş değil.Benim olduğunu kabullenimiyorum diyor.. Buralarda bir acaba geliyor ama ileri ki bölümlerde olacağı için susuyorum.
-Neriman eşinin yıllar öncesinde bir ilişkisi olduğunu ve ondan bir çocuğu olduğunu öğreniyor. İLk baştaki davranışları gayet yerinde.. Sonra çocuklarının evliliklerine karıştırıyor..BU senin sorunun Kerim ile Defnenin değil.. Elbette etkilenceklerdir ama bir kardeşi olduğunu öğrenecek ve Ona göre davranacaklar.AMa NEriman içn bu geçerli değil. Neriman kocasından da endişeleniyor. Yine Süheyla ile aralarında birşey olur mu..Bu korkusundan da Kerim Defneyi ayırıyor.
Yine işin tuhafı ASlanın Fatmasında yani onu büyütende kalmasını istiyor.Ama Onane.. Onu ilgilendirmez bu durum.. ASlında orada Fatma ları desteklediği için değil Süheylaya nefreti için yüzükleri atıyor.BAğırıyor çağırıyor.
Ama değişmeyecek bir şey..Aslan İHsanın oğlu.. Diyelim Fatma da kaldı.. Süheyla hiç çocuğuyla ilgilenmeyecek mi.:Tabi İHsan da.. Yine aynı şey geçerli.. Üstelik Aslanda SÜheylayı artık seviyor. Süheyla İHsan Ve ASlan bir şekilde biraya gelecekler.. Gelmeliler.. O zaman ne olacak.. kimi destekleyecek.. İşte amaç Süheylayı uzak tutmak.
-ASlan gerçekleri öğrenince Süheylaya da ısındı.SOnuçta Onun suçu yoktu. Elinden almışlardı. BAbasını denemek istiyor.SAnrım İHsana NÜfusuna al diyor...O da şimdilik bunun mümkün olamayacığın söylüyor.İŞte o zaman Aslan delleniyor..YAni haksız mıdır.. İHsanın bu tutarsızlığı.. HAdi önceden bilmiyordun şimdi niye istemiyorsun..Ama ASlanın bu durumda daha sakin olması lazım.MAğdem annesini tercih etmiş..YAni SÜheylayı.. Fatma ve Ökkeşe sevgisini esirgemeden İHsana karşı gelecek. Eee ne deyim bu duruma..
YAni herkesin haklı oldukları noktalar var.Ama haklarını nasıl kullandıkları önemli.
-----------------
ASİ DEMİR AŞKINDA O BAKIŞLARDA BULUŞMAK ÜZERE.. bye
GULBEYAZ76 13-03-08, 08:54 Süheylanın davranışlarında tutarsızlık olduğunu düşünüyorum.(Benim fikrim)
Antakyaya geldiğinde İhsanın onu kullandığını,ortada bıraktığını ve evladından ayırdığını düşünürken bile İhsana karşı ilgili,destek vericiydi hatta hapise ziyarete bile onu desteklemeye gitmişti.
Şimdi yıllar önce yaşananların bir yanlış anlama yada kumpas olduğunu öğreniyor bu sefer İhsana cephe almaya hatta selam bile vermemeye başlıyor.
İhsanın yıllar önce Süheylaya güvenmemesi onu kullanmasından ve ortada bırakmasından daha mı yaralayıcı anlamış değilim.
Fragmanda Neriman'a bayıldım.Nihayet birisi bu aileden(Süheyla ve ailesinden) uzak durmaları gerektiğini,kendilerine istemeseler de zarar verip, mutsuz ettiklerini dile getirdi.Hem de tamam kendisine yakışır şekilde ben çok beğendim.Birilerinin bunu söylemesi gerekiyordu.Ama merak etmeden de duramıyorum ne oldu da Neriman'ın tepesinin tası attı?Galiba Aslan ve annesi ile ilgili bir durum......
Kabullenmemesi güzel,bayık bayık,ağlak halde dolaşan İhsan beye de tahammül edemiyorum zaten...İyi oldu Neriman'ı tebrik ediyorum.Belki bu davranıış ağlak ve sürekli kendisine acıyan İhsan beyi de kendine getirir..Cemal ağanın İhsan'ı sevmediği kadar varmış.
valla sevgili siyah beyaz,
nerimanı ilk gördüğümden beri vurgunum ben :img-hyste
çok inandırıcı düşünülmüş bu karakter..tabi bu kadar iyi düşünülmüş, iyi yazılmış bir karakter, nur sürerin bedeninde kelimenin tam anlamıyla hayat bulmuş..
neriman kendisine göre haklı olabilir ama bir de bariz gerçekler var ortada...
kocası olacak sünepe bir bataklık üstüne yurt kurmuş...tabiki o bataklık kokmaya başlayacaktı...
eee bıldır yediğin hurmalar gelir şimdi tırmalar...:img-yes:
şimdi süheyla kendisine ait olanı tabiki söke söke almak isteyecektir..
Bazı arkadaşlar süheylayı suçlamış bence bu durumda suçlanacak en son kişi süheyla bu olaylarda madur olan kişi o Aslana bir şekilde yakınlaşmaya çalışıyor en uygun çözümünde bu olduğunu düşünüyor.Bence bencilce davranan Fatma Süheylanın Aslandan uzak durmasını istiyor bir anne çocuğundan nasıl uzak durabilir.Neriman gelince onun derdi Fatma degil sadece Süheylayı ailesinden uzak tutmaya çalışıyor.
GULBEYAZ76 13-03-08, 09:02 valla sevgili siyah beyaz,
nerimanı ilk gördüğümden beri vurgunum ben :img-hyste
çok inandırıcı düşünülmüş bu karakter..tabi bu kadar iyi düşünülmüş, iyi yazılmış bir karakter, nur sürerin bedeninde kelimenin tam anlamıyla hayat bulmuş..
neriman kendisine göre haklı olabilir ama bir de bariz gerçekler var ortada...
kocası olacak sünepe bir bataklık üstüne yurt kurmuş...tabiki o bataklık kokmaya başlayacaktı...
eee bıldır yediğin hurmalar gelir şimdi tırmalar...:img-yes:
şimdi süheyla kendisine ait olanı tabiki söke söke almak isteyecektir..
Sevgili Söğüt Süheylanın oğlunu istemesi, zamanı telafi etmek istemesini herkes anlıyor fakat söke söke alınacak kişi mal değil kanlı canlı duyguları olan koskoca bir delikanlı.Önce kendine güven duymasını sağlamalı duygusal paylaşımlara girmek istemeli.Ceza vermek istediği kişi İhsan değil Ökkeş ve Fatma.
Hurmalar yanlış kişileri tırmalıyor kanımca.:img-hyste
Süheyla.... Güzel konu...
Ben Süheyla'ya kızsam da yaptıklarını tasvip etmesem de yaşanmışlıkları hatırına onu anlamaya çalışıyorum. Bir de ben belli bir yaşa gelmiş insanların hatalarını daha kolay kabulleniyorum. Bunun yanın da genç ve hayatın başındaki insanlardan beklentim daha çok oluyor hep...
Süheyla'nın hamurunda hep, kin olmuş. Süheyla iletişim yolu olarak mesafeli olmayı seçmiş. Süheyla'nın Melek'e sarıldığını gördününüz mü hiç??? Ya da Demir'i sıcacık kucakladığını??? Süheyla dimdik durmaktan bunu anlamış. Sağlam kadın. Bunca acıya rağmen hala ayakta... Fakat sağlam durmak bu değil bence...
Yaşadıkları gerçekten çok acı... Öldü denilen bir çocuğu sapasağlam karşısında..
Ama Neriman'ın söylediği, "ne çabuk anne oldun?" repliğine bittim. Anne olmak çocuk doğurmakla olmuyor... İlk çocuğum 1 aylıkken, ben bu çocuğa emek verdikçe kendimi anne gibi hissediyorum dediğimi hatırlıyorum. Şartlanmış anneler beni ne kadar anladı o zaman bilmiyorum ama ikincisinde bile benzer duygular içindeydim... Öyle, doğduğu anda çok büyük fırtınalar yaşamadım... (bu benim tuhaflığımda olabilir...:icon_whis) O sebeple Süheyla'nın anneliği henüz çok acemice geliyor bana... Hem duygusal olarak hem de birikim olarak henüz anne olamamış O.
Ne yapacağını bilmiyor ama bunda onun suçu yok. Kim ister ki çocuğunun her anında olmamayı kim katlanabilir buna... Bu olayla karşılaşan herkesin tepkisi farklı olurdu. Süheyla sevgisiz dünyasında (bu kadar sevildiği halde...) bundan daha fazlasını bilemiyor... Hissedemiyordur bile... Hatta Süheyla tüm dünyanın kendi etrafında döndüğünü bile sanıyor olabilir. Onu izlerken hatta Demir'le onu izlerken tam bağımlı çocuk ve anne profili geliyor gözümün önüne...
Anne ifade etmesede her daim çocuklarını bu yaşa getirmek için ne fedakarlıklar yaptığını ima eder. Çocuklarda annelerinin bu açıklı hali sebebiyle onların yörüngesinden çıkamaz...Tam Süheylalık bir ruh durumu... Kendini odaya kapatmalar. Yıkıldım artık tripleri falan... Demir de, başka bir kadın için kendisinde bunca emeği olan bu kadına sırt çeviremiyor tabiii...
Süheyla dedik Demir'den çıktık yine...
Neyse bu konu uzar daha... Ben Demir demişken şu fragmanın son sahnesine gelmek istiyorum...Demir hislerini haykırmak durumunda kalsa iyi... Artık ellerine hakim olamayacak hale gelmiş:img-blush Yapılmaz ki bir insan evledına bunca zulüm. :icon_whisSüreki o saçları bir o yana bir bu yana savur. Dal gibi omuzlarını gözünün içine sok... sonrada dokundurtmam hatta yaklaştırtmam de...
Asi'yi pek vicdansız gördüm...:img-hyste
Demir'i tahammulsüz...:img-hyste
Not: bir psikologluk etmediğim kalmıştı.:icon_sorr
pas.si.on79 13-03-08, 09:05 Süheylanın davranışlarında tutarsızlık olduğunu düşünüyorum.(Benim fikrim)
Antakyaya geldiğinde İhsanın onu kullandığını,ortada bıraktığını ve evladından ayırdığını düşünürken bile İhsana karşı ilgili,destek vericiydi hatta hapise ziyarete bile onu desteklemeye gitmişti.
Şimdi yıllar önce yaşananların bir yanlış anlama yada kumpas olduğunu öğreniyor bu sefer İhsana cephe almaya hatta selam bile vermemeye başlıyor.
İhsanın yıllar önce Süheylaya güvenmemesi onu kullanmasından ve ortada bırakmasından daha mı yaralayıcı anlamış değilim.
Süheyla Yusuf Ağaya kızıyordu. Onları kovdurduğu için..Çocuğunun öldüğünü biliyordu.Gerçi içten inanmıyordu ama öldü deyip elinden alınmıştı.Ve o zamanlar hesap soracak durumda değildi.. ASlında bu da ayrı birşey.. NAsıl sormazsın hesap.. O zamanlar niye sormamış.Aslında Onunda bakacak durumu yoktu.Bir de yiğenleri vardı.. O psikolojiyle pek ilgilenemiş. "YAnımdayken yaşıyordu.Siz götürdünüz. Ölüsünü niye göstermediniz.Cenazesi nerde". diye sormamış,soramamış.. DAha sonra biraz daha rahatlayınca da ilgilenmemiş.Pek ala Mahmut ile evlenince Antakyaya gidebilirdi. O zamanda mı kovacak Yusuf Ağa...
Süheyla kendine bir yalan söylenmiş olacağıını tahmin ediyordu ama emin olamıyordu. Mahmut dan sonra Yusuf Ağanın böyle birşey yaptıracağından emin oldu.
İHsanın sadece Onu bıraktığını biliyordu. Bunun için kızıyordu.Ama artık yıllar geçmiş herkes evlenmiş..Bir düzeni vardı. SAdece çocuğunu aryor, bulmak istiyordu.
İHsanı hapise ziyarete çocuğu hakkında bilgi almak için gitti. Ebe yardımcısının ismini falan almak için..
Süheylanın davranışlarında tutarsızlık olduğunu düşünüyorum.(Benim fikrim)
sevgili gülbayaz,
davranışlarında tutarsızlık var elbette..
olmalıdır da...
hikayeye baktığımızda, ihsan resmen kullanmış ve bir köşeye atmış süheylayı..görüntü böyle..
ama süheyla sevmiş ihsanı, inanmış, güvenmiş, 17 yaşında doğum yaptığına göre ihsana güvendiğinde daha küçüktü demekki..
ve yıllarca karnındaki bebekle terkedilmenin ezikliğini acısını yaşamış..üstelik doğum yatağında bebeği elinden alınmış...bu acıyı hangi kadın unutabilir..
ve bir de aşk....
aşk küllenmemiş olabilir..yıllar sonra karşılaşmanın verdiği bir çekim olabilir..artık zavallı bir kız çocuğu değil, güçlü ve olgun bir kadın..bir de bu hali ile ihsanın karşında durmak isteyebilir..hem ihsanla görüşme sebeplerinin başında sadece hasret gidermek amacı yoktu ki, çocuğunun akıbetini araştırıyordu, akıbeti derken oğlunun yaşamından ümit kesip, mezarını arıyordu..
yıllar sonra olayların kumpas olduğunu öğreniyor ..heh ne kumpas..babası iftira atıyor da ihsan efendide babasına inanıyor, emineyi kovuyor, süheylanın yüzüne bakmıyor...süheyla ihsana ne kadar inanmak istesede inanamaz..ama ihsanı unutamaması da normal..güven başka, aşk başka...:img-yes:
ben süheylayı anlayabiliyorum..
ama tabii senaristler baştan hata yaptılar...süheyla ile ihsan arasında bişi yokmıiş, süheyla sanki tecavüze uğramış, hatta süheyla ihsana kendi çapında aşıkmış gibi gösterdiler...şimdiki durumla kel alaka oldu tabii..:img-pilot
GULBEYAZ76 13-03-08, 09:10 İHsanı hapise ziyarete çocuğu hakkında bilgi almak için gitti. Ebe yardımcısının ismini falan almak için..
Yeme beniiiiii :img-hyste:img-hyste O sadece göstermelik kısmıydı.Ben senin böyle bir şey yapmıyacağını biliyorum sana inanıyorum demek için gitmişti.
İhsan konusunda tutarsız Süheyla İhsana kızlarına davrandığı kadar tepkili bile davranmadı.
GULBEYAZ76 13-03-08, 09:16 Senaristler senaryoda ve karakterlerde bu kadar değişikliğe giderse bizde hep farklı fikirleri savunmak zorunda kalacaz.
Kör kuyulara haykırılamıyacak gerçeğin aşk çocuğu olduğunu öğrendiğimde dumur oldum.Ya Süheylanın kuyu fobisi var:img-hyste yada senaristlerin reting kaygısı.:img-hyste
Sevgili Söğüt Süheylanın oğlunu istemesi, zamanı telafi etmek istemesini herkes anlıyor fakat söke söke alınacak kişi mal değil kanlı canlı duyguları olan koskoca bir delikanlı.Önce kendine güven duymasını sağlamalı duygusal paylaşımlara girmek istemeli.Ceza vermek istediği kişi İhsan değil Ökkeş ve Fatma.
Hurmalar yanlış kişileri tırmalıyor kanımca.:img-hyste
heh işte asıl mal olmadığı için söke söke alır çünki onun çocuğu..
eğer mal mülk olsaydı vazgeçebilirdi...aman ihtiyacı mı var o mal da eksik kalsın diyebilirdik..ama öz evladı..süheylanın geri çekilmesini ben istemem..
süheylanın ceza vermek istediğini sanmıyorum..fatma ile ökkeş acı çeksinler onlara iyi oluyor demez heralde ama bende olsam çocuğumu kendi yanımda olsun isterim..çocuğum ister 1 aylıki ister 20 yaşında, ister 50 yaşında olsun..
tamam doğuran değil büyüten annedir.. ben bunu hep savunurum ama
süheyladaki durum farklı..
süheyla bir zamanlar ben bu çocuğa bakamıyorum diyip bırakmış olsaydı, şimdi o çocuğun, kör tırnağını bile layık görmezdim süheylaya ...ama değil, çok yanlız ve çok aciz bir anında elinden gasp edilmiş o bebek..
pas.si.on79 13-03-08, 09:17 Yeme beniiiiii :img-hyste:img-hyste O sadece göstermelik kısmıydı.Ben senin böyle bir şey yapmıyacağını biliyorum sana inanıyorum demek için gitmişti.
İhsan konusunda tutarsız Süheyla İhsana kızlarına davrandığı kadar tepkili bile davranmadı.
:img-hyste tamam elbette geçmişte kalan bir ilişkisi var. O da bir bahaneydi.Ama yine de çocuğunu bulmak istemesi ağırlıktaydı.. Ama Süheyla İhsanı sevmiş elbette bu duyguların olacaktır.
Süheyla için hani Yıldız Tilbenin şarkısı var.
Ama evlisin benim değilsin.. O şarkı Ona gitsin.
heh işte asıl mal olmadığı için söke söke alır çünki onun çocuğu..
eğer mal mülk olsaydı vazgeçebilirdi...aman ihtiyacı mı var o mal da eksik kalsın diyebilirdik..ama öz evladı..süheylanın geri çekilmesini ben istemem..
süheylanın ceza vermek istediğini sanmıyorum..fatma ile ökkeş acı çeksinler onlara iyi oluyor demez heralde ama bende olsam çocuğumu kendi yanımda olsun isterim....
ha işte öyle..ZAten Aslanın isteği de bu..Birileri zamanda yanlış yapılmış ama ben istenmeyen çocuk olmayım. SÜheyla destek çıktı.İHsandan da bekledi. Ama o yapmadı..
Sesli fragmanın en can alıcı sahnesi Fatma'nın Süheyla'ya çıkıştığı ahne ile Neriman'ın Süheyla'ya söyledikleri...
Süheyla çocuğu ile bundan sonra hep beraber olmak istiyor kayabettiği yılların acısıda var içinde ve henüz çok yeni oğlunu buldu o sebeple mantıklı davranamamasını anlıyorum..Ama Neriman ve Fatma'nın sözleri belki biraz mantıklı düşünmeye sevk eder kendini...Kendisi isteyerek bırakmamış çocuğunu elinden zorla alınmış ama eğer Ökkeş çocuğu suya bıraksaydı şimdi değil oğlunu bulmak mezarını bile bulamazdı..İhsan'a öfkeli olabilir ama bu demek değildirki elini değdiği herşeyi yakıp yıkma hakkına sahip...
Birde o aileden alacağımız tek şey var oda oğlum diyor...Nedir bu alacak verecek meselesimi...EĞER BU TAVIRLARINDAN VAZEÇMEZSE çocuğunu daha şimdiden kendi acıları için kullanmaya başlıyor demektir...
Süheyla gibi 4 çocuk büyüttüğü söylenen bir kadın nasıl bu kadar yanlış davranabilir.Her şeyden önce Süheylanın Fatma ve Ökkeşe öfke değil minnet duyması gerekir.Çocuğunu elinden alan kişi Ökkeş değil Yusuf ağa ona sahip çıkmayıp ortada bırakan İhsan Ökkeş yada Fatma değil.Ökkeş oğlunun hayatını kurtaran kişi.
Süheyla kundakta yurttan bir çocuk evlat edinmiyor.Kendi kanından canından koparılıp elinden alınmış çocuğuyla geçmişi telafi etmek istiyorsa ilk girişimi para ile yapmamalıydı.Bu çocuk ki ailesi sandığı kişilerle aslında kan bağı olmadığını,patronları sandığı kişinin de babası olduğunu öğreniyor.Birden bire farklı 3 aile sahibi oldu zaten psikolojisi bozukken Süheylanın tavrı kesinlikle yanlış.
gülbeyaz ama süheylanın kocası da aramış yıllarca bebeği, bulamadığını söyledi süheylaya..tamam ökkeş hayatını kurtarmış o bebeğin ama kendi çocuğu olmadığı için bak aslan bu gün bu halde..mahmut ararken mutlaka duymuştur ökkeş, gerçek hayatta düşünürsek, o zaman gerçekleri söyleyebilirdi..
pas.si.on79 13-03-08, 09:27 ..Kendisi isteyerek bırakmamış çocuğunu elinden zorla alınmış ama eğer Ökkeş çocuğu suya bıraksaydı şimdi değil oğlunu bulmak mezarını bile bulamazdı..İhsan'a öfkeli olabilir ama bu demek değildirki elini değdiği herşeyi yakıp yıkma hakkına sahip...
Birde o aileden alacağımız tek şey var oda oğlum diyor...Nedir bu alacak verecek meselesimi...EĞER BU TAVIRLARINDAN VAZEÇMEZSE çocuğunu daha şimdiden kendi acıları için kullanmaya başlıyor demektir...
ASlında daha bilemiyoruz ama belki SÜheyla iyi niyetle oğlunu ve Fatmayı Ve ÖKkeşi ziyarete gitti. Tamam siz büyüttüğünüz ama oğlumun artık benimle kalmasını istiyorum:TAbi Aslan da isterse.. diyebilir.. En doğal hakkı.Demese de ilgisiz olur.
bunda kötü birşey yok.. Aslan istediği müddetçe..
Ama bence Fatma buna itiraz ediyor. Oğlumu aklı karıştırmayın diye.. Ama niye Öz annesi ve öz çocuğu..Aslan hangisini isterse Ona gider.. Süheylayı tercih etmesi Onun yanında kalmak istemesi Fatmayı silip attığını göstermez..
SAdece öz annesine kavuşmuş olacak. Annesinin suçu olsaydı kesinlikle Fatmanın yanında kalmasını isterdim.Aslanda öyle yapardı.NAsıl İHsanın şimdi bile istemediğini öğrenince Ondan iyice soğuduysa.. Süheylanın hatası olsaydı d soğurdu.
Bence Fatma kararı Aslana bırakmalıydı....Bu yüzden Fatma hem Süheylaya haksızlık ediyor.HEm de ASlanın psikolojisini bozuyor.İki arada bir derede kaldı.
:img-hyste tamam elbette geçmişte kalan bir ilişkisi var. O da bir bahaneydi.Ama yine de çocuğunu bulmak istemesi ağırlıktaydı.. Ama Süheyla İhsanı sevmiş elbette bu duyguların olacaktır.
ha işte öyle..ZAten Aslanın isteği de bu..Birileri zamanda yanlış yapılmış ama ben istenmeyen çocuk olmayım. SÜheyla destek çıktı.İHsandan da bekledi. Ama o yapmadı..
ben kendimi aslanın yerine koymaya çalışıyorum asla ve asla istemeyeceğim bir olaydır istenmeyen bebek olarak dünyaya gelmek..bunun literatürde adına resmen p.i.ç dir (çok özür dileyerek yazıyorum) kimse yaşadığı çevrede bu damga ile yaşamak istemez değil mi..
aslan süheylayı anladı, ilk konuşmada yakınlık hissettiğini az çok belli etti, annesinin onu yıllar sonrada olsa bulması, istemesi hoşuna gitti..ama ya baba...ihsan hala seme gibi geziyor ortada ..yumruğunu vurup, tamam benim evladım diyemedi..tin tin ağlak ağlak geziyor..bu anlamda süheyla çok daha erkek benim nazarımda ..hiç değilse kocasına hikayesini anlatmış..ben bir çocuk doğurdum elimden alındı, sonra öldüğünü söylediler demiş..saklamamış..
kocası da elinden geldiğince o çocuğu aramaya çabalamış...ama ihsan, emine kendini suya atmış, yok süheyla samanlıkta doğurmuş, ortada iki yeğeni ile aç açık kalmış...kimin umrunda, daha süheylanın sıcağı üzerinden soğumadan nerimana kur yapmış..deyuuusss...gelde cemal ağayı öpme şimdi :img-yes:
İnsanoğlu ne kadar bencil oluyor. Buradaki insankızı gerçi...:img-wink:
Pardon da Süheyla 'nın eksik kalan duygularının tatmini için zaten psikopatlık sınırındaki Aslan'ı kullanmak ne kadar doğru...
Süheyla çok acemi, anlıyorum. Gerçi bir sürü çocuğu da o büyütümüş. ortalama 27 yaşlarında olan bir genç adamdan bahsediyoruz. Onu çekiştirmenin Süheyla'ya nasıl bir faydası olacak acaba??? Üstelik de babasının evinden...:icon_whis
Evet İhsan da sevmese de bilmese de (di) Aslan'ın babası... Süheyla ve İhsan istelerde istemeselerde artık bir bağa sahipler. Bencilce değil iki yetişkin gibi düşünmeleri ve davranmaları gerek... Ortada yetişkin bir çocuk var. İstediği evde yaşabilir. istediğini istediği gibi tanıyabilir. Süheyla ve ihsan her zamanki iletişimsizlikleriyle Aslan'ı hiçe sayar tavırlarla iktidar kavgasına giriyorlar...
Hoş İhsan'ın bir şeye girdiği de yok zaten...:img-wink:
Süheyla'nın acil profesyonel yardım alması gerek... Çocuğum benden çalındı herşey benim hakkım derse sadece İçi boş bir Aslan'a sahip olacak.. 27 yaşına (bu yaş nedir demeyin içimden öyle geldi) gelmiş bir çocuk varken ortada
Süheyla komik oluyor sadece...
Günaydın arkadaşlar
Yazdıklarınızı herzaman ki gibi büyük bir zevkle okudum.Aslında Fatma ve Süheyla'nın yaşadıkları çok zor.İkisine de hak vermek lazım.Ama ben bura da en çok zararı Fatma'nın yaşadığını düşünüyorum.Süheyla yıllardır oğlu olduğunu ve elinden alındığını biliyor ama Fatma daha iki gün önce öğrendi her şeyi.Yıllardır bağrına bastığı oğlunun aslında annesi olmadığı gerçeğini sindirmesini beklemek yanlış olur.Biyolojik anne kim olursa olsun bana göre Aslan'ın annesi zaten Fatma. Fatma yı üzende Süheyla'nın parasını kullanarak Aslan'ı etkilemeye çalışması.Bence Süheyla yanlış taktikle herkesi karşısına aldı.Daha ılımlı bir yol izlenebilirdi.Daha Aslna'ın oğlu olduğunu öğrendikleri gün mal bölüşümüne gittiler.Çok farklı heyecanlar yaşamalaı gerekirken onlar Aslan'ın miras hakkını konuştular.Bu sebeplerle Süheyla'ya kesinlikle hak vermiyorum.
Günaydın arkadaşlar,
Süheyla'nın tutumu hakkında bende iki kelam edeyim. Etmezsem çatlarım çünkü:img-yes:
Süheyla çok aceleci, paniklemiş, hatta biraz daha ileri gideyim duyarsızca davranıyor Aslan konusunda..
Bu aceleciliğinin sebepleri bana göre anlaşılır şeyler. Hayatının odağında, yıllar ve yıllar boyunca düşünüp durduğu en önemli konu açıklığa kavuştu.
Hasretten yanıp tutuşmuş, kendisine yapılmış haksızlığa karşı duyduğu nefretin, öfkenin ateşiyle içi kavrulmuş bir halde bir ömür geçirmiş neredeyse..
Ama şimdi oğlunu buldu. Sanki elini uzatsa tutabileceği kadar yakın ona...
Bu ve bunun gibi insani, ama sağduyusu eksik, duygular yüzünden ne Fatma'yı, ne İhsan'ı, ne Neriman'ı ne de Asi-Demir, Defne-Kerim ilişkisini düşünecek hali yok.
Varsa, yoksa Aslan..
Aslan'ın gözüne girmek, onun sevgisini kazanmak, onu refah içinde rahat bir hayat yaşarken, mutlu bir adam olarak görmek ve tabii en büyük hayali belki bir gün Aslan'ın kendisine Anne dediğini duymak..
Hırslı, aceleci, çabuk parlayan, sürekli kızgın, devamlı etrafındakileri eleştiren karakter özelliğini Aslan'ın, annesinden aldığı bu şekilde anlaşılıyor..:img-yes:
Ama, diğer yandan Fatma... O kadar haklı ki, o kadar yaralı, o kadar üzgün ve o kadar çaresizki...:icon_sorr (ve oyuncu o rolü o kadar güzel canlandırıyor ki:good:)
Ben sanırım daha önce de söylemiştim. Süheyla, Fatma'nın da Ökkeş'in de Aslan'ın üzerinde hakları olduğunu anlayacak ve haklılıklarını onlara teslim edecek...
Umarım bizlerde bu durumu çok güzel repliklerle yazılmış, çok güzel oyunculuklarla oynanmış, çok duygusal bir Süheyla-Fatma-Aslan veya sadece Süheyla-Fatma sahnesinde izleyeceğiz....:img-yes:
ASlında daha bilemiyoruz ama belki SÜheyla iyi niyetle oğlunu ve Fatmayı Ve ÖKkeşi ziyarete gitti. Tamam siz büyüttüğünüz ama oğlumun artık benimle kalmasını istiyorum:TAbi Aslan da isterse.. diyebilir.. En doğal hakkı.Demese de ilgisiz olur.
bunda kötü birşey yok.. Aslan istediği müddetçe..
Ama bence Fatma buna itiraz ediyor. Oğlumu aklı karıştırmayın diye.. Ama niye Öz annesi ve öz çocuğu..Aslan hangisini isterse Ona gider.. Süheylayı tercih etmesi Onun yanında kalmak istemesi Fatmayı silip attığını göstermez..
SAdece öz annesine kavuşmuş olacak. Annesinin suçu olsaydı kesinlikle Fatmanın yanında kalmasını isterdim.Aslanda öyle yapardı.NAsıl İHsanın şimdi bile istemediğini öğrenince Ondan iyice soğuduysa.. Süheylanın hatası olsaydı d soğurdu.
Bence Fatma kararı Aslana bırakmalıydı....Bu yüzden Fatma hem Süheylaya haksızlık ediyor.HEm de ASlanın psikolojisini bozuyor.İki arada bir derede kaldı.
Sanırım Fatma o sözleri poşetleri gördükten sonra söylüyor...Para pulla aklını karıştırma manasında...
Aslan öz annesine giderken İhsan'a inat gidiyor olursa pek hoş olmayacak..Onun yerine zamanla onu analdığı benimsediği için gitseydi daha iyi olurdu...Bakalım bölümde olayalr nasıl gelişecek...
GULBEYAZ76 13-03-08, 09:51 Bugün çok fazla işim var bir konuya daldım çıkmada çıkamıyorum.:img-in_loSon birkaç şey yazıp çıkayım.
Süheyla Aslanı sahiplenmek istemekte haklı ama izlediği yol yanlış.
*Oğlunda emeği olanları inkar edemezsin.
*Sahip çıkmak ilk günden miras paylaşmakla değil sevgi,ilgi ve duygusal paylaşımla olur mal mülk sonraki konular.
*4 çocuk büyüten bir kadın için daha doğru adımlar atmalı.
*Aslana gel benimle yaşa ben yıllardır bunun hayalini kurdum sana annen ve babanı sil diyemem hem bende onları tanımak isterim desin.Senin olanları onlarla da paylaşabilirsin desin.Asla böyle demez sen benim oğlumsun benimle kalmalısın der.
Günaydın arkadaşlar
Yazdıklarınızı herzaman ki gibi büyük bir zevkle okudum.Aslında Fatma ve Süheyla'nın yaşadıkları çok zor.İkisine de hak vermek lazım.Ama ben bura da en çok zararı Fatma'nın yaşadığını düşünüyorum.Süheyla yıllardır oğlu olduğunu ve elinden alındığını biliyor ama Fatma daha iki gün önce öğrendi her şeyi.Yıllardır bağrına bastığı oğlunun aslında annesi olmadığı gerçeğini sindirmesini beklemek yanlış olur.Biyolojik anne kim olursa olsun bana göre Aslan'ın annesi zaten Fatma. Fatma yı üzende Süheyla'nın parasını kullanarak Aslan'ı etkilemeye çalışması.Bence Süheyla yanlış taktikle herkesi karşısına aldı.Daha ılımlı bir yol izlenebilirdi.Daha Aslna'ın oğlu olduğunu öğrendikleri gün mal bölüşümüne gittiler.Çok farklı heyecanlar yaşamalaı gerekirken onlar Aslan'ın miras hakkını konuştular.Bu sebeplerle Süheyla'ya kesinlikle hak vermiyorum.
süheylanın izlediği taktik hatalı olabilir, ama aslanı istemesini, sahiplenmesini ben haklı buluyorum ve takdir ediyorum..
fatma büyüten süt veren annesi, fatmanın acısını tabiki anlıyorum..ama aslan zaten fatmadan vazgeçmez, bu sancılı süreç biraz daha devam eder, sonunda bir orta yol bulunur..
Senaristler senaryoda ve karakterlerde bu kadar değişikliğe giderse bizde hep farklı fikirleri savunmak zorunda kalacaz.
Kör kuyulara haykırılamıyacak gerçeğin aşk çocuğu olduğunu öğrendiğimde dumur oldum.Ya Süheylanın kuyu fobisi var:img-hyste yada senaristlerin reting kaygısı.:img-hyste
:img-hyste:img-hystekesinlikle
zaten ne olduysa köprü üstünde oldu..herşey tepe taklak oldu..şimdi tuttuğum taraf elde kaldı,yeni taraf tutayım diyorum o da elde kalıyor en iyisi taraf tutmayayım,Asi-Demir üzerinden yol alayım..onlarda bir ileri iki geri ama olsun hiç değilse ulaşılacak yere varacaklar:img-hyste
Kime kimse ile konuşmuyor ama herkes olup biteni biliyor..İhsan Aslan'ın sorularına yanıt veriyordu duyduk bizle beraber Neriman da duydu sanırım İhsan alıp karşısına konuşmadığı halde biliyordu...
bunlarda ki iletişim Asi ve Demir'i geçti..bakışmadan da anlaşıyor bunlar:)
Süheyla..çocuğuna kavuşmak istemesi onunla yaşamını yeniden şekillendirmesi kadar doğal bir şey olamaz...ancak tuttuğu yol yol değil...Ökkeş'e Fatma için ben nasıl dayandım o da dayanır mantığında ilerliyor hala...ikisi aynı ey değil..bunu henüz idrak edemedi ne yazık ki...aceleci davranıyor,istiyorum hemen olsun diyor...karşısında yaşanmış uzun bir yaşam,paylaşımlar olduğunu görmezden geliyor..hata ediyor..bu iş kolay çözülmeyecek zaman lazım diyenlere dahi kulağını kapıyor,sadece yaşadığı hasret ve özlem bir an önce son bulsun diye ardında kalan hayatları,yaşamları düşünmeden hatta umursamadan hareket ediyor...haklı iken haksız duruma düşmek denir Süheyla'nın yaptığına...
süheylanın izlediği taktik hatalı olabilir, ama aslanı istemesini, sahiplenmesini ben haklı buluyorum ve takdir ediyorum..
fatma büyüten süt veren annesi, fatmanın acısını tabiki anlıyorum..ama aslan zaten fatmadan vazgeçmez, bu sancılı süreç biraz daha devam eder, sonunda bir orta yol bulunur..
Bende Süheyla'nın haksız olmadığını biliyorum.Ama orta yol bulacak kadar ılımlı görmüyorum ben onu.Daha Fatma'yı takdir eden tek kelime duymadık ağzından.Gücüyle çocuğu etkilemeye çalışıyor bana yanlış gelen bu
Süheyla'nın acil profesyonel yardım alması gerek... Çocuğum benden çalındı herşey benim hakkım derse sadece İçi boş bir Aslan'a sahip olacak.. 27 yaşına (bu yaş nedir demeyin içimden öyle geldi) gelmiş bir çocuk varken ortada
Süheyla komik oluyor sadece...
Sadece Süheyla'nın mı?Bence Aslan'ın da profesyonel yardıma ihtiyacı var.Hatta İhsan'ın,hatta Ökkeş'in ve Fatma'nın.
Hepsi de psikoloğa gitmeli.
Süheyla'nın aceleciliği konusunda katılıyorum.Her şey bir anda olsun istiyor.Hadi Ökkeş,çocuğu gerçekten dereye bıraksaydı,çocuk ölseydi...Bugün oğlu hayatta olamayacaktı.Ökkeş'e bir teşekkür bile etmedi.
Ben Süheyla'yı sevmiyorum...sevemiyorum
Süheyla, Fatma ile Ökkeş’e:
- Size minnettarım, Çoğuğum siz olmasanız ölebilirdi, biriniz ölümden kurtarmışsınız, diğeriniz kendi oğlu bilip bunca sene büyütmüşsünüz. Ama bir de benim halimi düşünün... Ben yıllarca oğlumu öldü bildim. Şimdi ise ölmeyip, benden kaçırıldığını başka bir ailenin çocuğu olarak büyüdüğünü, benden haberinin olmadığını öğreniyorum. Kendinizi benim yerime koyun lütfen. Siz olsanız 25 yılı zaten kaçırdıktan sonra, bir an bile ondan ayrı geçirmeyi kabullenebilir misiniz? Ben Aslan’ın sizleri ne kadar sevdiğini, sizleri ana-baba bildiğini biliyorum. Bundan sonra da siz onun için öyle olacaksınız, bu aranızdaki sevgiyi değiştiremez. Ama ben de onunla olmak,onun sevgisinden payıma düşeni almak istiyroum. Ben onun annesiyim. Bunca yıl birbirimizden haberimiz olmasa da bu böyle... Lütfen beni de anlayın...
Fatma, Süheyla’ya:
- Ben senin yerinde olsam ne yapardım bilmiyorum. Ama bunca yıl oğlum bildiğim Aslan’ın oğlum olmadığının bana söylenmesi, benim ona olan sevgimi azaltmıyor. Tam tersine, korkuyorum, oğlumu kaybetmekten korkuyorum. Seni benden daha çok sevmesinden korkuyorum. Hem senin paran da var. Benim ise ona verecek sevgimden başka hiç bir şeyim yok. Oğlumu kaybetmek istemiyorum. Onu sen doğurmuş bile olsan, o benim oğlumdur... Seni seçerse ben ne yaparım...
Bunun üzerine Süheyla:
- Aslan’ın sizi artık sevmeyeceğini asla düşünmeyin, böyle bir şey olamaz. Onu kaybetmeyeceksiniz, ben böye bir şey istemiyorum. Ben yalnızca beni de sevmesini istiyorum. Benimle de vakit geçirmesini istiyorum. Onu tanımak istiyorum. Onun beni tanımasını istiyorum. Yıllar sonra bulduğum oğlum için bunları istemem çok normal değil mi?
Dese ne güzel olurdu...
İşte buna “Ben dili kullanmak” deniliyor. Karşındakini suçlamadan, hatta anlamaya da çalışarak, kendi duygularını, yaşadıklarını ortaya dökme... Kendi hislerini anlatma... Korkularını, kızdığın noktaları... Böylece insanların seni anlayabilmesini sağlama... İletişimde pek çok kapıyı açan sihirli anahtar...
Ama bunu yapabilmek için, ya olgun, sağduyulu, anlayışlı ve insanları çok iyi gözlemlemiş olmak, ya da bu konuda eğitim almış, kitaplar okumuş olmak gerekiyor...
Kendileri yapamasa da birileri onlar adına dökebilir bunları ortaya... Sen de haklısın sen de, ama gelin bir de yer değiştirin diyebilir... Ben bu dizide bu dönemde bir tek Cemal Ağa’yı görüyorum bunu yapabilecek seviyede... O da yapar mı bilmiyorum. Defne de var tabi ama onun kendi dertleri var zaten...
Çok zor işleri çok zor.
siyah-beyaz 13-03-08, 10:01 ama tabii senaristler baştan hata yaptılar...süheyla ile ihsan arasında bişi yokmıiş, süheyla sanki tecavüze uğramış, hatta süheyla ihsana kendi çapında aşıkmış gibi gösterdiler...şimdiki durumla kel alaka oldu tabii..:img-pilot
Aynen öyle yaptılar.Ben de öyle düşünmüştüm.Süheyla'nın tek taraflı sevdiğini ...Oysa neler olmuş...Ve en önemlisi de Aslan'ın İhsan beye sorduğu soruydu*Peşinden gidip sordun mu foğru mu bunlar diye *demesi..İhsan'ın cevabı ,gençmiş efendim o zamanlar...Yani genç oluduğu için inanmıış,peşine düşmemiş falan filan..Ama bu yola girdiğinde dizi İhsan bey bütün inanırlığını kaybetti gözümde.Korkak,sorumsuz biri haline geliverdi.Yanlış yaptı senaristler arkadaşım dediğin gibi...Ne yaparlarsa yapsınlar,artık, İhsan bendeki imajı düzelmez....(Tıpkı Mıla da yaptıkları gibi sevgili Söğüt)
Bir de Aslan annesi üzülmesin diye paketleri Neriman'a verdi ya ...Orda emin oldum ki Fatma'nın Aslan'daki yeri ve önemi büyük.Bunu Süheyla 50 milyarlık çekle filan değiştiremiyecek...Bence daha değişik taktikler denemeli Süheyla.Fatma hanımla diyalog kurarak buna bir çözüm bulmalı.*Aslan benim oğlum,ama senin de oğlun* diyerek ,enazından...
Günaydın........
Sanırım Pas.sı.on79 'un doğum günü idi bugun....kutlamıştım bir kaç gün önce ama tam günü ve aklıma gelmiştken doğum günü tekrar kutlu olsun...Dilerim tüm sevdikleriyle çok güzel günleri olsun .......
Süheyla meselesine gelince...çok aceleci davrandığını düşünüyorum....Oğluna ve etrafındakilere bu konuda biraz zaman tanımalı ve ağır hareket etmeli ki ilişkilerinin (ana -oğul) temeli sağlam olmalı......
O da kendince kaybolan yıllarının acısını çıkarmaya ,açığı kapamaya çalışıyor ama Fatma ve Ökkeş'i yok sayamaz.....Bir kere Ökkeş Efendiye bir teşekkür etmesini beklerim ben .....Ölüm emri verildiği halde,sebep ne olursa olsun oğlumu yaşatmışsınız ,öldürmeyip kendi oğlunuz yerine koymuşsunuz ve büyütmüşsünüz,bu konuda ne sizlerin hiç bir suçu yok....minnettarım size demeli.......
Fatma ya oğluna yıllarca analık ettiği için ,kendi yapamadıklarını Fatmanın yaptığı için ayrıca minnet duymalı......O insanların hiç bir suçu yok...Hele Fatma en masum olanı......gözler dolmuş,acı gözlerinden taşmış....kaybetme korkusu yaşıyor zavallı.....Süheyla ne olursa olsun ,oğlunun ana baba dediği insanları yok sayamaz....paldır küldür oğlunu almaya ,kendine çevirmeye çalışamaz...bu konuda haksız......Ha ne yapabilir,sağduyulu davranıp,oğlunu istiyorsa eğer oğlunun etrafına kendini kabul ettirmeli...çemkirerek değilde sakin ve konuşarak mantıklı bir yol izleyerek yoluna devam etmeliii........Ve Aslan la beraber Ökkeş efendiyi ve Annesini (Fatma) birlikte kabul etmeye çalışmalı......Fatma garip,Fatma ezik,Fatma toprak kadını;Fatma ana olmuş herşeyden önce Aslan a....Umarım oda doğuran kadar bakanında hatta fazlasıyla bakanın hakkını yemez.....
Asıl dram Fatma'nın ki, Ölü bebek Fatma'nın çünkü...
Bir bebeği olmuş ve ölmüş. Yıllar önce ölen bebeğin yasını mı tutsun, mezarına mı gitsin. Emeğini verdiği oğlunun eşit şartlarda olmadıkları bir kadına "kaptırma" ihtimalinin varlığıyla mı boğuşsun bilemez haldeki Fatma...:icon_sorr
Süheyla hanım, Fatma'nın kapısını çalıp, Aslan'ı ondan dinlemek yerine ona hislerini anlatıp, onu anlamaya çaşılmak yerine akbabalık ediyor. Aç olması bu akbabanın saldırısını masum kılmıyor...:img-wink:
Süheyla mantık kadını, duygularını sanırım 17 yaşında İhsan'ın koynuna girdiği gece, ağırda bırakmış.. (asla eleştiri olarak yazmadım. Kendini böyle bir ilişki içinde görmek istemiş ve yaşamış bunu mesele bundan ibaret..) ya da empati yeteneği gelişmemiş diyelim daha doğru olacak...
Süheyla'nın, Aslan'ın duyarsızlıkları karşısında yaşadığı hayal kırıklığını, yürek burkulmasını hissediyorum ama kendi düşen ağlamaz... Aslan hangi yemeği sever biliyor mu Süheyla??? Süheyle'nın Fatma'ya çok ihtiyacı var... Ama Fatma'nın Süheyla'ya eyvallahı bile yok... Bu durumda eşit şartlarda değiller. Eşitlik istiyorlarsa Süheyla istiyorsa adımı o atacak...:img-yes:
Bir bebeği olmuş ve ölmüş. Yıllar önce ölen bebeğin yasını mı tutsun, mezarına mı gitsin. Emeğini verdiği oğlunun eşit şartlarda olmadıkları bir kadına "kaptırma" ihtimalinin varlığıyla mı boğuşsun bilemez haldeki Fatma...:icon_sorr
Süheyla hanım, Fatma'nın kapısını çalıp, Aslan'ı ondan dinlemek yerine ona hislerini anlatıp, onu anlamaya çaşılmak yerine akbabalık ediyor. Aç olması bu akbabanın saldırısını masum kılmıyor...:img-wink:
Süheyla mantık kadını, duygularını sanırım 17 yaşında İhsan'ın koynuna girdiği gece, ağırda bırakmış.. (asla eleştiri olarak yazmadım. Kendini böyle bir ilişki içinde görmek istemiş ve yaşamış bunu mesele bundan ibaret..) ya da empati yeteneği gelişmemiş diyelim daha doğru olacak...
Süheyla'nın, Aslan'ın duyarsızlıkları karşısında yaşadığı hayal kırıklığını, yürek burkulmasını hissediyorum ama kendi düşen ağlamaz... Aslan hangi yemeği sever biliyor mu Süheyla??? Süheyle'nın Fatma'ya çok ihtiyacı var... Ama Fatma'nın Süheyla'ya eyvallahı bile yok... Bu durumda eşit şartlarda değiller. Eşitlik istiyorlarsa Süheyla istiyorsa adımı o atacak...:img-yes:
Çok haklısın Fatma Ökkeş'e bir mezarı var dimi beni götürmüsün diye sorduğunda çok üzüldüm.Hem oğlunun öldüğünü hemde oğlu sandığı kişinin annesi olmadığını öğrendi.Şok üstüne şok.Ama yinede Süheyla'ya göre daha normal davranıyor
Aslan öz annesine giderken İhsan'a inat gidiyor olursa pek hoş olmayacak..Onun yerine zamanla onu analdığı benimsediği için gitseydi daha iyi olurdu...Bakalım bölümde olayalr nasıl gelişecek...
Bu da Süheyla'nın aceleciliğinin faturası olacak..yanımda olsun dediği oğlu kendi istediği gibi değil sırf İhsan'dan intikam almak için yanında olacak...kendi iisetdiği gibi kendisini seven Aslan değil parasını kullanıp içindeki tüm intikam ve hırsları yerine getirmek için yanında yer alan Aslan olacak...
Sevgili Duar...çok güzel noktalara değinmişsin,,,ellerine sağlık..tamamiyle katılıyorum yazdıklarına:good:
yasamakguzel88 13-03-08, 10:16 herkese günaydın... öncelikle sevgili passion79 arkadaşımızın dogum gününü kutluyorumm.iyiki dogdun canım:)
sonra konuşulan konuya baktımda fatma ve süheyla... ben ikisinede üzülsemde... fatma benim içimi daha çok parçalıyor..yazık senelerdir kadın oglum bildigi insanın oglu olmadıgını ögrenince neler hissetti.. süheylayada yazık ama o kadında beni iten birşey var..bir kere oglu oldugunu söylemeyi ible oldu bittiye getirdi.. çok acımasız davranıd..şimdi ne diyor bide o çiflikten alıncak teş key oglum..çok alırsın sen oglunu..aslanın fena oyunlarına geliceksiniz
pas.si.on79 13-03-08, 10:18 Bu tüyoyu yeni gördüm de.. tüyolar bölümünde.. Konuyu değiştiriyim. Hem de böyle bir konuyla Demiri yine asacaksınız.. Buna rağmen değiştirmek istiyorum.
asi ye rakip
demir ile leyla yemektelerdi. leyla demire bala nın antakyaya geleceğini söylüyor.kerimle telefonda konuşurken asiye söylememesini istiyor. demir leylaya bişi söylüyor o da masadan kalkyor ağlayarak gidiyor. sonra demir asi ile istanbulda çekildiği resme bakıyordu.
ya bu şimdi doğru mu.. off be.. Demir sen kovmadın mı Balayı.. EYVAH..
Gerçi Demir Asinin BAla yı görmediğini sanıyordu. Ama kahvaltıda söylemişlerdir. Belki DEmir kovmuştur da... BAla sırnaşık ya.. fırsattan istifade işimi niye karıştırıyorsun diye hesap sormaya gelmiştir. YA da iş giderse gitsin.Aşk başlasın demeye geliyordur.
Off be...umarım öyledir.İyi de Asiye niye söylemiyor.O görmeyecek mi geldiğini o zaman daha yanlış anlayacak.Eğer yazdığım şekildeyse..
GULBEYAZ76 13-03-08, 10:23 herkese günaydın... öncelikle sevgili passion79 arkadaşımızın dogum gününü kutluyorumm.iyiki dogdun canım:)
sonra konuşulan konuya baktımda fatma ve süheyla... ben ikisinede üzülsemde... fatma benim içimi daha çok parçalıyor..yazık senelerdir kadın oglum bildigi insanın oglu olmadıgını ögrenince neler hissetti.. süheylayada yazık ama o kadında beni iten birşey var..bir kere oglu oldugunu söylemeyi ible oldu bittiye getirdi.. çok acımasız davranıd..şimdi ne diyor bide o çiflikten alıncak teş key oglum..çok alırsın sen oglunu..aslanın fena oyunlarına geliceksiniz
Süheyla yangın olayından bir ders çıkarır demiştim ama onda zerre-i miskal değişiklik yok.Aslan herkesi parmağında oynatacak.Fatma ve Ökkeş her daim onun gerçekten sevdiği ve kabul ettiği ailesi olacak.
:good: :good:
Fatma'nın gerçek oğlunun öldüğünü öğrendiği sahnede, bir taraftan da Aslan'ı kaybetme korkularını yaşarken "Bebeğimin bir mezarı var mı, oraya beni götür" dediği sahnede ne çok ağladım.... Nasıl güzel anlattılar bize kederlerini ve korkularını...
Gerçekten de oyuncularımız muhteşem... :happy0064
Süheyla'ya tabi ki hak vermiyorum, ama içinde bulunduğu ruh halini anlamaya çalışıyorum. Onun -yaşadığı bunca şeyden sonra, eğitimin de oldukça az olabileceğini hesaba katarak- mantıklı ve sağduyulu davranmasını beklemek ne kadar doğru, işte onu bilemiyorum. Yani o içindeki nefreti özenle, eksiltmeden, itinayla büyütmüş, beslemiş, gözü gibi bakmış birisi.. Durumuna ve yaşadıklarına uygun davranıyor bence...
Hepsine profesyonel yardım önerini destekliyorum. :img-yes:
tüyo doğru ise hakikaten Demir niye Bala ile iş ortaklığına son vermiyor olanlardan sonra..canım memlekette işinin ehli bir çok mimar vardır muhakak,sıkıntı çekmez nasılsa..yoksa Demir iş başka özel yaşam başka deyip Bala ile çalışacak ama toplantılar haricinde hiç yan yana gelmeyecek mi:)..neyse bunu düşünmeyeyim şimdi olurda gerçekleşir ve görürsem o zaman değinirim(bu değinmemiş halim oluyor:) )
Günaydın arkadaşlar
Biyolojik anne kim olursa olsun bana göre Aslan'ın annesi zaten Fatma. Fatma yı üzende Süheyla'nın parasını kullanarak Aslan'ı etkilemeye çalışması.Bence Süheyla yanlış taktikle herkesi karşısına aldı.Daha ılımlı bir yol izlenebilirdi.Daha Aslna'ın oğlu olduğunu öğrendikleri gün mal bölüşümüne gittiler.Çok farklı heyecanlar yaşamalaı gerekirken onlar Aslan'ın miras hakkını konuştular.Bu sebeplerle Süheyla'ya kesinlikle hak vermiyorum.
Yaa arkadaşlar hızınıza yetişilmiyor. Oku oku bir hal oldum.. Ama o kadar güzel yorumlar yazıyorsunuz ki hepsini tek tek okumadan geçemiyorum.. Gözlük kullanmaya başlıcam yakında:img-pilot
Sevgili Alperim Söylediklerine katılıyorum. Bence de Aslan'ın annesi Fatma. En fazla acı çeken de O. Fatma en doğru olanı yapıyor. Oğluna sahip çıkıyor. Ama bunu duygusal olarak yapıyor. Yangın sahnesinde Ökkeş'e nasıl seslenmişti."Oğlumuza sahip çıksana" diyerek.
Süheyla hatayı en başta yaptı. Tamam O'da anne ama bir anne çocuğunun sevgisini para ile kazanamaz. Sevgi bu kadar basite indirgenemez. Önce Aslan' a kendini sevdirmeliydi. Aslında bunun için ilk adımı ona iş vererek yapmıştıda.. Ama sonrasında ne yaptı elinden oyuncak bebeği alınmış çocuklar gibi "Aslan benim oğlum verin bana" demeye başladı..
Her ne olursa olsun Fatma ve Ökkeş'e karşı bu kadar sert davranmamalıdır... Aslan'ın sevgisini kazanmanın yollarını Fatma ile birlikte bulabilirdi.
Neyse ben çalışmaya devam edeyim... Yorumlarınız kaldığım yerden okumaya akşam devam ederim...
Anda Abla'cım hep aşıkların dilinden mektup yazıyorsun... Birde Süheyla'dan bir mektup yazsan nasıl olur.. Belki Süheyla kendini affettirirdi bize ne dersin...
GULBEYAZ76 13-03-08, 10:27 tüyo doğru ise hakikaten Demir niye Bala ile iş ortaklığına son vermiyor olanlardan sonra..canım memlekette işinin ehli bir çok mimar vardır muhakak,sıkıntı çekmez nasılsa..yoksa Demir iş başka özel yaşam başka deyip Bala ile çalışacak ama toplantılar haricinde hiç yan yana gelmeyecek mi:)..neyse bunu düşünmeyeyim şimdi olurda gerçekleşir ve görürsem o zaman değinirim(bu değinmemiş halim oluyor:) )
Gelsin gelsin Bala hanım Antakyaya.:img-wink:Aslana yeni oyuncak lazım muhasip hanımın modası geçti şimdi melinos hanımla ilgilenir.:img-hyste
Senin işin ne?
Gelsin gelsin Bala hanım Antakyaya.:img-wink:Aslana yeni oyuncak lazım muhasip hanımın modası geçti şimdi melinos hanımla ilgilenir.:img-hyste
Senin işin ne?
muhasib deme bi tuhaf oluyorum:img-hyste
yok anacım geçmez leyla'nın modası..hem fakir fukara fonunun temsilcisi o:img-hysteAslan ile Leyla'yı başgöz etmez iseler senaristler korksun benden...:img-hyste..Bala'ya gelince...onunla ilgilenmek üzere başka birilerini devreye sokmak lazım..Aslan bile elinde kalır hatunun,topluma zararlı biri zira bir an önce karantina altına almak lazım:img-hyste:img-hyste
yasamakguzel88 13-03-08, 10:31 Gelsin gelsin Bala hanım Antakyaya.:img-wink:Aslana yeni oyuncak lazım muhasip hanımın modası geçti şimdi melinos hanımla ilgilenir.:img-hyste
Senin işin ne?
tüyoyu veren kişinin zalimyar oldugunu düşünürsek bence kesin dogrudur..çünkü arkadaşımız hep sette.. bende bala hanımla demirin neden hala iş yaptıklarını düşünmüyor degilim ama yinede diziyi izlemedik... o gece neler nasıl gelişeck bilmiyoruz.... bala hanım gelsin ..gelecegi varsa görecegide var..aslanı salarız üstüne..birlikte domuz avına giderler..aslan domuz diye onu avlar:happy0064:happy0064
Bu tüyoyu yeni gördüm de.. tüyolar bölümünde.. Konuyu değiştiriyim. Hem de böyle bir konuyla Demiri yine asacaksınız.. Buna rağmen değiştirmek istiyorum.
asi ye rakip
demir ile leyla yemektelerdi. leyla demire bala nın antakyaya geleceğini söylüyor.kerimle telefonda konuşurken asiye söylememesini istiyor. demir leylaya bişi söylüyor o da masadan kalkyor ağlayarak gidiyor. sonra demir asi ile istanbulda çekildiği resme bakıyordu.
Gerçi Demir Asinin BAla yı görmediğini sanıyordu. Ama kahvaltıda söylemişlerdir. Belki DEmir kovmuştur da... BAla sırnaşık ya.. fırsattan istifade işimi niye karıştırıyorsun diye hesap sormaya gelmiştir. YA da iş giderse gitsin.Aşk başlasın demeye geliyordur.
Off be...umarım öyledir.İyi de Asiye niye söylemiyor.O görmeyecek mi geldiğini o zaman daha yanlış anlayacak.Eğer yazdığım şekildeyse..
Doğum günün kutlu olsun arkadaşım...
Fragman yanıltması değilse eğer Demir Asi'ye düşündüğün gibi değil diye açıklama yapıyor.Ya Asi'nin Bala'yı gördüğünü o da gördü ya da Asi sabah kahvaltıda çenesini tutamadı ve Bala'yı gördüğünü söyledi.
pas.si.on79 13-03-08, 10:32 Gelsin gelsin Bala hanım Antakyaya.:img-wink:Aslana yeni oyuncak lazım muhasip hanımın modası geçti şimdi melinos hanımla ilgilenir.:img-hyste
Senin işin ne?
iyi olurda.. :img-hyste Aslan Baladan güç alarak , saçma bir şekilde iş konusunda Demir in karşısına çıkartırlarsa..Demir in işlerini engelleyecek karıştırabilirler.. Bu durum saçma olacak..NEyse..o yüzden umarım gelmez..
Demir Adam İstanbul’a bir gitti… Antakya karıştı… anladınız mı bakiiimm şimdi Demir’imizin kıymetini:img-in_lo…
Şu anda senaryo süper gidiyor:good:…. Cumaların gelmesini zor bekleyeceğiz benden söylemesi… sizleri birazcık gerebilirmiyim arkadaşlar:img-pilot…
Bala büyük bir ihtimalle 21. bölümde Antakya’da olacak… ve tabi dünyaca ünlü mimarımız hemen icraatlarına başlayacak:img-help:…
Süheyla, psikopat oğluyla aynı evde yaşamayı çok ister herhalde dimiii:img-pilot…
Aslan’la, Demir’in aynı evi paylaştıklarını düşünebiliyormusunuz???? Demir, çiftliğin tapusunu acaba kendi üzerine mi almıştı… inşallah Depar Holding’in üzerine değildir:img-dirol….
Pekiii... Psikopat Aslan’ın holdingde Süheyla’ya ait hisselerle ilgili Demir’e nasıl zorluk çıkartabileceğini ve Demir’i nasıl sinir edebileceğini düşünebiliyormusunuz???imgdrag Pekiii Süheyla’nın Aslan’ı kazanmak için Demir’i bile bir kenara atabileceğini….
Mesela Holdingin yönetim kurulu toplantısında, toplantı masasının etrafında Demir, Kerim ve Leyla ile birlikte psikopat Aslan’ın da oturduğunu ve onunda diğerleri gibi oy hakkına sahip olduğunu hayal edebiliyormusunuz???... kötü bir hayal ama napiimmm:img-hyste
Aklıma bunlar gelipte gerilince sizlerle paylaşayım da gerginliğimi birazcık olsun azaltayım istedim:img-hyste… forum müşterek tabi…
Ha bu arada bir şey daha ekleyeyim... yazıcam yazıcam hep unutuyorum… 19. bölümde Leyla ile yemek yiyen Aslan’ın ağız hareketlerini hatırlayanınız var mı??? yok yok sorumu değiştiriyorum o muhteşem ağız harekettlerini hiç aklından çıkaramayanınız var mı??? nasıl yemek yiyiyor o çocuk yaw:img-heh:
Hepinize sevgilerimi sunuyorum efendim:img-hystebye
tüyoyu veren kişinin zalimyar oldugunu düşünürsek bence kesin dogrudur..çünkü arkadaşımız hep sette.. bende bala hanımla demirin neden hala iş yaptıklarını düşünmüyor degilim ama yinede diziyi izlemedik... o gece neler nasıl gelişeck bilmiyoruz.... bala hanım gelsin ..gelecegi varsa görecegide var..aslanı salarız üstüne..birlikte domuz avına giderler..aslan domuz diye onu avlar:happy0064:happy0064
bu hatun bütün gece asi ve Demir'i izledi..Demir Asi'nin yanına giderken gülüyordu..şincik şöyle olabilir mi
Bala Demir'in odasına girdi hain emellerine ulaşmak için:img-hystebaktı çocuk yoldan çıkacak biri değil,efendi adam,gelip geçen balalarıumursamıyor..kurt elindeki kuzu gibi sessiz sakin duruyor:img-hyste(uzaklaştıracak ona şüphe yokta fragmanda görmediğim için melül melül duruyor tanımı daha çok yakıştı)..kurt bakacak bu kuzu lezzetli değil,yersem mideme oturacak.. böyle düşünürken asi'ya bakışları aklına gelecek..ve diyecek ki..başkası olsa beni reddetmezdi(hatunda güven sonsuz ya)..sen aşıksın Asi'ye..belliydi zaten..bundan sonra seni kardeş bildim:img-hystebir daha bu işlere kalkışırşam senaristlerin gazabına geleyim:img-hyste..bizim Demir de sağol varol bacım..beni rahat bıraktın...kısmetin açılır inşallah deyip odadan yollayacak..ee böyle olunca da iş anlaşması bozulmamış olacak:img-hyste
Bu tüyoyu yeni gördüm de.. tüyolar bölümünde.. Konuyu değiştiriyim. Hem de böyle bir konuyla Demiri yine asacaksınız.. Buna rağmen değiştirmek istiyorum.
asi ye rakip
Bence Bela'nın geleceğinden Demir'in haberi yoktu. Geleceğini öğrenince Leyla'yı fırçalıyor (Gelişini organize eden Leyla olabilir). Benim neden haberim yok falan diye.. Leyla'da masadan ağlayarak kalkıyor.:happy0064 Bu arada Resim nasıl Demir'in eline geçiyor. Fotoğraf makinası Asi'nindi... İnşallah aynı resimden Asi'de de vardır.... Çünkü Asi'de Demir'e ait hiçbirşey yok...:icon_sorr
Artık Demir aşkını itiraf edemezse bir müze açar Asi'den kalan eşyalarla....:img-hyste
Neslihan17 13-03-08, 10:39 Gelsin gelsin Bala hanım Antakyaya.:img-wink:Aslana yeni oyuncak lazım muhasip hanımın modası geçti şimdi melinos hanımla ilgilenir.:img-hyste
Senin işin ne?
:img-hyste hiç gülücem yoktu valla. doğru diyorsun. Aslan'a yeni oyuncak lazım. Bu da Bala'dan başkası olamaz. Bala ve Demir hakkında yorumda bulunmayım adım ahlaksıza çıktı. :) ne dediysem artık :)
neyse Süheyla, Fatma ve Aslan cephesine dönelim. Süheyla da Fatma da haklı. birisi büyütmüş, bu yaşa getirmiş, diğerinin de canından bir parça ve artık sahiplenmeye çalışıyor. Süheyla'nın her ne kadar tavrı yanlış olsa da oğlunun bugüne kadar görmediği rahatlığı görmesini istiyor. bunu her anne ister. bu yüzden kendisini asla suçlayamam. Fatma ise oğlunu kaybetmek istemiyor, o büyütmüş o yetiştirmiş şimdi neden başkasına sunsun ki..bu dengeyi Aslan'ın sağlaması lazım. annelerini karşısına alıp konuşması gerek. şimdi olmasa bile ortalık biraz durulduğunda bunu yapması lazım. zaten Aslan'ın dengeyi sağlamak için az da olsa çabaladığını gördük. şimdi daha açık olup, her ikisine de şans vermeli.
pas.si.on79 13-03-08, 10:45 :img-hyste hiç gülücem yoktu valla. doğru diyorsun. Aslan'a yeni oyuncak lazım. Bu da Bala'dan başkası olamaz. Bala ve Demir hakkında yorumda bulunmayım adım ahlaksıza çıktı. :) ne dediysem artık :)
neyse Süheyla, Fatma ve Aslan cephesine dönelim. Süheyla da Fatma da haklı. birisi büyütmüş, bu yaşa getirmiş, diğerinin de canından bir parça ve artık sahiplenmeye çalışıyor. Süheyla'nın her ne kadar tavrı yanlış olsa da oğlunun bugüne kadar görmediği rahatlığı görmesini istiyor. bunu her anne ister. bu yüzden kendisini asla suçlayamam. Fatma ise oğlunu kaybetmek istemiyor, o büyütmüş o yetiştirmiş şimdi neden başkasına sunsun ki..bu dengeyi Aslan'ın sağlaması lazım. annelerini karşısına alıp konuşması gerek. şimdi olmasa bile ortalık biraz durulduğunda bunu yapması lazım. zaten Aslan'ın dengeyi sağlamak için az da olsa çabaladığını gördük. şimdi daha açık olup, her ikisine de şans vermeli.
Fundacığım Bala karakteri hakkında yorumlarımızda maalesef tarif bulamıyoruz..
Acayip derecede biiiiiiiiip. lerle dolu.. :img-hyste
Bence de Aslan a bu konuda iş düşüyor.NAsıl Murat (hani ilk başta başkası sanmıştı Cemal Ağa) olayı araştırmış sonrada bakan annesini tercih etmiş. ASlanda ikisi hakkında sakin olup bir orta yol bulmalı..
ASlan NErimana kıyafetleri saklatırken dedim ki..Üç tane annen oldu.. :)
herkese selamlar :img-wink:
müthiş fragmandan sonraa :img-in_lo Cemal ağa yı bırkez daha kucaklıyorum.. O olmasa hiçbirşey sonuca varmayacak valla.. Nikah olayını ortaya atmasa kimsenin gizli mizlii bişii yapacağı yoktuu :P
Bide bişii merak ettim.. Cemal aga Asilerde kalıyo galiba.. Pijamalı onların koltukta oturuyo sankii.. Acaba Neriman'ın falan dehsetle baktıgı gece Ne olduysa Cemal agada evdemı kaldı?? Neysee Yarınn alıcam cevaplarıı :happy0064
Herkese Öpücüklerrr
yasamakguzel88 13-03-08, 10:49 valalhi ben bala karekterini ilk görünce dedim bu ne... afrikanın el degmemiş ormanlarından kaçıp gelmiş herhalde.... vallahi fundacım adımın herşeye çıkcagını bilsem yinede söylerim o kıza aklımdan geçenleri.. daha birgün tanıştıgın birinin odasına hani kadın girer.. bide işinde ünlüymüş... ya profosyonel olmak disiplin ister ve beraberinde saygınlık getirr.. bu saygınlıgın s sini bilmiyordur bence
patasana dilek 13-03-08, 10:54 valalhi ben bala karekterini ilk görünce dedim bu ne... afrikanın el degmemiş ormanlarından kaçıp gelmiş herhalde.... vallahi fundacım adımın herşeye çıkcagını bilsem yinede söylerim o kıza aklımdan geçenleri.. daha birgün tanıştıgın birinin odasına hani kadın girer.. bide işinde ünlüymüş... ya profosyonel olmak disiplin ister ve beraberinde saygınlık getirr.. bu saygınlıgın s sini bilmiyordur bence
haklısın leyla bile daha ciddi daha profesyonel bir imaj çiziyor.:img-icecr
bala karakterin böyle olmasında tek iyi yön asinin duygularını ortaya çıkartması oldu:icon_whis
seven kişi sevdiğini kıskanır asi birşey hissetmiyor olsa neden bozuldu bı olaya demir neden asinin yanlış anladığını düşünüp açıklamaya kalksın ki :img-yes:
Selam arkadaşlar,
2. sesli fragmanda geldi.
Ne dıyor demir fragmanda Asi yanlış anladın.Demekki bu bakla mı ,bala mı bela mı her ne karın agrısı ıse onunla ılgılı durumu Ası'nın öğrendıgını ve Bala'nın odasından çıktıgını bildiğini öğrendi.
Açıklamaya çalışıyor garibim.Ahh Ahh üstelik açıklamaya çalıştıgı kişi Asi.İnaçtı dediğim dedik.:)
arkadaşım 20 bölüm oldu demişsin sabrımız kalmadı.
Asu ablan ben ve bu forumdaki tüm yy(passion79,sude9, karainci) ciler neler görmedik.
yy de biz bir öpücüğü 24. bölümde gördük burda enazından 14. bölümde dayanamadı bızım aşıklar.
Haksızmıyım Asu'cum.
Not:ah ne güzel günlerdi onlar.
Rebeca'cım.... o güzel günlere her an gidiyorum.... hatta bu sabah 48-49 kolajını izledim tekrar..... 20. bölümde ilk öpücük.... 33. bölümde 2. öpücük....49. bölümde, üstü kapalı itiraf..... sonrası da yok zaten...
Biz sabretmeyi YY de öğrendik..... bir bölümde aman itiraf gelecekd erken, bir sonraki bölümde, bunların arası nasıl düzelri demeye başladık.... Yatıp kalkıp şükredelim, Asi, 1. bölümde, suni teneffüs olarak bile olsa, öpücükle başladı ( ay çok sapık gördüm kendimi) 14. bölüm sonu... 15. bölüm başı özel di..... üstelik, aşık olduklarını anlamış ama açılamayan bir çift izliyoruz.... YY de aşık olduklarını 48. bölümde algılamışlardı.................................... ......:icon_whis
(biz değil, onlar... biz hep biliyorduk :img-wink: )
Ağustos Böcüğü 13-03-08, 10:55 Selamlar herkese efems,
Bu forumun en çızıkçısı benim sanıyordum yahu..Bakıyorum herkes almış kalemi eline, çiziyor Süho'yu..Çizdirmem efenim Süho'yu..Böyle biline..
Süheyla herşeyden önce bir anne..Anne olmasından kaynaklı meşru hakları var.
Bir defa herkesin bunu anlaması lazım.. Doğuran mı, yoksa büyütüp bakan mı daha annedir polemiğine gireceğim..:)
Evvela doğuran kişi 9 ay boyunca o çocuğu karnında taşıdı..Karnında taşıdığı canlının harketlerini hissetti. Müthiş sancılı doğum anını yaşadı..Sonra çocuğu elinden alındı..Öldü denildi..Yıllar sonra çocuğunu buluyor..Boru değil..Epey uzun yıllar sonra..Tabiki acele edecek..tabiki çocuğunu yanında isteyecek..Çocuğunu gönüllü bırakmış değilki kendisini çocuğuna yada diğerlerine affettirmeye çalışsın..Oğlunu yanında istiyor.
Hakkı mıdır?
Kesinlikle hakkıdır..
Tabiki fatma için de durum üzücü..Ama o da anne..Süheylayı anlaması lazım..
Ne yani baktı büyüttü diye Süheyla evladından vaz mı geçecek.
Kimse kusura bakmasın..Ben anne olsam evladımı kimseye bırakmam..fatmanın içinde bulunduğu durum Süheyla'nın kabahati değil. Gitsin Ökkeşi gagalasın Fatma..
Dünyaca ünlü mimarlarımız !!! mühendislerimiz !!! den gına geldi...Ama bu seferki harbiden pek bir hafif meşrep...Daha evvelde yazdım keşke evvelden Demir'de gözü olan biri olsaymış bu şekilde çok mantıksız bir girişi oldu diziye...
Yanlış anlama konusunda Kerim ve Defne aracılığı ile Asi gerçeği öğrenir gibime geliyor...O sebeple gelinlik sahnesinde araları düzelmiştir muhtemelen...
Birde aşk itirafı sorunsalı var şimdi bir erkek bir kadını başka bir erkekle dans eder gördükten sonra;
Nasıl dans ettiğinizi gördüm deyip
"böylemi tuttu belinden" deyip kendine çekip dans etmeye başlaması
"gözlerine böylemi baktı" - ki o lüle kafanın bakışlar nerde Demir'in bakışları nerde kıyas yapanı Allah taş eder :img-blush demesi
ne demeketir soruyorum sizlere...
Yada Asi'nin o yağmur altında Demir'e
"gözümden kaçtı sanma o odamdaki fotoğrafı kenan çekti deyince yüzünü gördüm öfkeden delirdin" lafına karşılık Demir'in Asi'ye
Öylemi Suriye'den döndüğümden beri seninle ilgilenmediğim için asıl sen delirdin bende senin yüzünü gördüm" demesi ne ifade ediyor...
Bir kadınla bir erkek bu cümleleri hangi durumda sarfeder ancak AŞIK olduğunda :img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo
İstemiyem ben itiraf neyim böyle devam etsinler daha hararetli sahneler izliyoruz:img-in_lo:img-in_lo
oyuncak bulut 13-03-08, 10:57 Asinin gelinlik denemesi benim hoşuma gitmedi.Defnenin yerine deniyorsa bir parça mantıklı olur aksi halde hiç hoş olmaz.Çarşıya,nişana,doğum gününe giderken bile üstünü değişmeyen hevessiz Asi gidecek onun yerine gelinlik denemeye kadar gidecek Asimi gelecek?Demirin gözlerini kapaması da ne demek?Asi gözü kapalı seçmek istiyor diyecem ama kadının elindekini alıyor?Asimi seçmiş oluyor şimdi?
Rica edecem saçmalamasınlar.
arkadaşlar kusura bakmayın biraz geriden takip ediyorum çünkü yine ışık hızıyla ilerlemişsiniz :img-wink:
Bence nişanı bozduktan sonra Neriman Defne'nin dışarı çıkmasına hayatta izin vermez.. Çıkarsa gidip Kerim'le buluşacağını bal gibi biliyor çünkü. Hele bi de başka şehire gelinlik bakmaya gitmenin ne kadar süreceğini bi hesaplayın, sizce Neriman'ın Defne'ye bu kadar zaman rahat vermesi mümkün mü ? :icon_whis ama Asi Demir'in çiftliğinde çalıştığı için tüm gün dışarda hatta 18. bölümde gördük aklına esti mi akşam geç döndüğü de oluyor :) Asi'ye pek diş geçiremiyor Neriman, aynı şeyi Defne yapma gafletinde bulunsaydı...... :img-pilot ne şanslı bir evlat Asi, annesi de babası da 4 çocuk arasından onu kayırıyorlar :img-hyste
neyse yani Asi tüm gün çiftlikteymiş gibi gösterek Defne'ye gelinlik bakmaya gidebilir başka bir şehire.. Bu şehir de ya Adana ya Mersin'dir.. Daha büyük ve daha yakın mesafe olduğu için Adana olduğunu düşünüyorum.. Defne nasıl bir şey istediğini tarif etmiştir mutlaka ayrıntılarıyla Asi'ye.. Ya da Demir'in gözlerini kapatıp karşısına iki gelinlik koydurtmasının da altında bir şey vardır herhalde göreceğiz :icon_whis yoksa bence de Asi gibi üstüne başına özen göstermeyen bir karakterin imrenip de gelinlik denemesi saçma olur..
Süheyla konusunda da hepinize katılıyorum :good::img-wink: ruh halini anlayabiliyorum, yıllardır saplantı haline getirdiği bebeğinin önce yaşadığını öğrendi şimdi de kim olduğunu.. Peşini bırakması mümkün değil, bırakmasın da zaten ama Fatma ve Ökkeş'e biraz daha saygı göstermek zorunda. Aslan'la daha doğru dürüst iki kelam etmeden hukuki işlemlerin başlatılmasını istemesi de bana garip geliyor, Fatma haklı yani Aslan'ın aklını parayla pulla çelmeye çalıştığını düşünmekte.. Bence Süheyla kendi hisselerini de en yakın zamanda Aslan'a devredecek Demir de fıttıracak :img-hyste
Bela Antakya'ya hakikaten BELASINIMI aramaya gelmiş..
Ben diyorum ki Bela Antakya'ya geldiğinde Aslan bir ilgilense. Hani Meleği bir kadına götürmüştü.. Melekte geçmişle ilgili bütün dertlerini dökmüştü ya, Bela'yı da götürüverse bir anlatsa derdini...Çocukluğu doğru bir iniş yapsalar...
Yaw bu kadar mı olur... Demir seni odadan göndermedi mi. Daha ne diye kalkıp Antakya'lara geliyorsun... Neyse Asi kızımız koyunlarının arasına onuda katar malum çok güzel sürü birleştiriyor....:img-hyste:img-hyste Sürünün içine merinos koyunuda girmiş olur... :img-hyste:img-hyste
Sonrada sürüyü kurt kapar... Ohh ne güzel olur...
Herkese Merhabalar
Vallahi sabah sabah sesli fragmanı izlemek çok güzeldi, ondan sonrada yorumlarınızı okumak tabi ki:img-yes:
Süheyla ve Fatma konusundaki yorumlarınız çok güzel, şimdi ortalık toz dumanken süheylanın bu durumdan istifade etmek istemesini işin açıkçası hiç hoş karşılamadım. Oysa sakin sakin Süheyla ve Fatmanın karşılıklı konuşmasını, Süheylanın Fatmaya Aslan'ı ondan ayırmak gibi bir düşüncesi olmadığının güvenini vermesini beklerdim. Çünkü kadıncağız Aslan'ın alınan hediyelerle, ona verilen paralarla kendisinden koparılacağını sanıyor:img-yes: Aslında haklıda biraz Aslan parasızlık konusundaki düşüncelerini daha önce konuşmutu ailesiyle, İhsa için artık bunların parası yok, biz kendi başımızın çaresine bakalım dediği için:icon_sorr dolayısıyla kadıncağız korkularında haklı:img-yes:
Ya bu Cemal ağanın ellerinden öpmek istiyorum, süper laflar gelmiş, bu evliliğe ön ayak olmuş, bu adamın eli öpülmez mi, darısı diğer torunu Asi'nin başına:img-wink:
Şimdi bu Bela uyuzu ne alaka yahu, hiçbirşey olmamış, o odadan terk edilmemiş gibi Antakyalara gidiyor, hayır kadın cinsinin yüz karası diyeceğim zor tutuyorum kendimi:icon_whis Peki Demir'e ne demeli, ayol başka dünyaca ünlü mimar yok mu şu Türkiyede (bakın Binyapıda kaç tane var:img-hyste) iş ahlakı dışında hertürlü davranışı kendine hak gören, Asiyle bozuşmana (eminim Kerim'i görüncede atlar bu uyuz) neden olan, başkalarının mutluluğuna bile tehlike olan bu kadına sizinle çalışmaktan vazgeçtik demedin, hadi demedin demeyi de düşünmüğyor musun anlamadım gitti:icon_whis
Bu arada sevgili pas.si.on79 nicki arkadaşım doğum günün kutlu olsun. Nice yıllara. Yeni yaşın sağlık,mutluluk,başarı getirsin.:img-yes:
NOT: Efendim bir arkadaşımız Demir'in İstanbul'da kullandığı arabanın plakasını sormuştu, geç olacak cevap ama hemen cevaplıyayım:img-wink: 34 TA 3607 Siyah renkli BMV marka araba efendim:img-hyste
.
Kimse kusura bakmasın..Ben anne olsam evladımı kimseye bırakmam..fatmanın içinde bulunduğu durum Süheyla'nın kabahati değil. Gitsin Ökkeşi gagalasın Fatma..
yakında asi forumu değil çizikçiler forumu olarak anılacağız zaten:img-hyste
iyi de böcüğüm Süheyla'ya oğlunu kazanmak için mücadele etmesin,Fatma'ya bıraksın diyen yok ki...hiçbir anne çocuğunu bırakmaz,büyüten kişi sen bırak o artık benim oğlum senin hakkın yok diyemez ki..bunu demeye hakkı yok zaten..gerçek anneninde çocuğu büyüten anneye o benim oğlum çek artık elini diyemez...ama oğlunu kazanmak için Ökkeş'i geçtim Fatma'ya ettikleri ona yaşattıkları revamı..ortada ciddi bir durum var alıpta Fatma'yı bu durumu konuştu mu..Aslan'ın kendisini sevmediğini biliyor,kendisine kızgın olduğunu..öğrendikleri ile bocaladığını sarsıldığını biliyor...anne için özellikle bunca hasret ve özlenm den sonra oğluna kavuşmuş anne için oğlunun ruhsal durumu mutluluğu daha önemli değil mi..ben zaten bunca senedir bu acıyı özlemi çekiyorum biraz daha çekeyim razıyım ama oğlum en az zarar ile bu işten sıyrılsın demez mi,biraz daha beklerim ama sağlıklı bir anne oğlu ilişkimiz olur demez mi...ona yakınlaşmak onu daha iyi tanımak sevgisini kazanmak için Fatma ile diyalog içinde olması gerekmez mi..şu ana izlediğimiz bölümlerde bunu görmedik bundan sonra görürsek Süheyla'ya kimse yüklenmez zaten :img-wink:..Aslan şimdi Süheyla ile birlikte ama neden kendisine sahip çıkmayan İhsan dan intikam almak için..Süheyla'nın istediği onu seven bir evlat mı yoksa babasından intikam almak için kendisini ve parasını kullanan bir evlat mı...ilkini istediğini biliyoruz..:img-yes:
Selamlar herkese efems,
Bu forumun en çızıkçısı benim sanıyordum yahu..Bakıyorum herkes almış kalemi eline, çiziyor Süho'yu..Çizdirmem efenim Süho'yu..Böyle biline..
Süheyla herşeyden önce bir anne..Anne olmasından kaynaklı meşru hakları var.
Bir defa herkesin bunu anlaması lazım.. Doğuran mı, yoksa büyütüp bakan mı daha annedir polemiğine gireceğim..:)
Evvela doğuran kişi 9 ay boyunca o çocuğu karnında taşıdı..Karnında taşıdığı canlının harketlerini hissetti. Müthiş sancılı doğum anını yaşadı..Sonra çocuğu elinden alındı..Öldü denildi..Yıllar sonra çocuğunu buluyor..Boru değil..Epey uzun yıllar sonra..Tabiki acele edecek..tabiki çocuğunu yanında isteyecek..Çocuğunu gönüllü bırakmış değilki kendisini çocuğuna yada diğerlerine affettirmeye çalışsın..Oğlunu yanında istiyor.
Hakkı mıdır?
Kesinlikle hakkıdır..
Tabiki fatma için de durum üzücü..Ama o da anne..Süheylayı anlaması lazım..
Ne yani baktı büyüttü diye Süheyla evladından vaz mı geçecek.
hehöhehöytt noluyooo kim çizer benim süheyla teysemi yahu kimm ????
kendinizi onun yerine koyun bayanlar... herşeyi geçin 9 ay karnında taşımış bunun hakkı var yahu.. analık hakkı için bu da yeter.. çocuğunu bırakıp giden analar bile affediliyoken nasıl herşeyden habersiz masum birisi çizilebiliyo..
yok fatma bencilce davranıyo burda.. o da empati kurmuyo..
empati kurmak gerek. bayan dayanışması gerek =) anne dayanışması artıı anlaşması gerek...
GULBEYAZ76 13-03-08, 11:11 Demir nişanda Asinin elbisesini göremedi diye üzülmüştük.Kısmet nikahta görmesiymiş.Aslan ve Melek ellerinde alışveriş poşetleri ve elbise kılıfıyla bir yere gidiyorlar.Aslanın ya kafası attı alınan şeyleri uçurumdan atacak yada bu ikili de nikaha gidiyor.Aslan efendi kız kardeşinin gizli saklı nikahına bakalım ne tepki verecek.
Dünyaca ünlü mimarlarımız !!! mühendislerimiz !!! den gına geldi...Ama bu seferki harbiden pek bir hafif meşrep...Daha evvelde yazdım keşke evvelden Demir'de gözü olan biri olsaymış bu şekilde çok mantıksız bir girişi oldu diziye...
Yanlış anlama konusunda Kerim ve Defne aracılığı ile Asi gerçeği öğrenir gibime geliyor...O sebeple gelinlik sahnesinde araları düzelmiştir muhtemelen...
Birde aşk itirafı sorunsalı var şimdi bir erkek bir kadını başka bir erkekle dans eder gördükten sonra;
Nasıl dans ettiğinizi gördüm deyip
"böylemi tuttu belinden" deyip kendine çekip dans etmeye başlaması
"gözlerine böylemi baktı"
ne demeketir soruyorum sizlere...
Yada Asi'nin o yağmur altında Demir'e
"gözümden kaçtı sanma o odamdaki fotoğrafı kenan çekti deyince yüzünü gördüm öfkeden delirdin" lafına karşılık Demir'in Asi'ye
Öylemi Suriye'den döndüğümden beri seninle ilgilenmediğim için asıl sen delirdin bende senin yüzünü gördüm" demesi ne ifade ediyor...
Bir kadınla bir erkek bu cümleleri hangi durumda sarfeder ancak AŞIK olduğunda :img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo
İstemiyem ben itiraf neyim böyle devam etsinler daha hararetli sahneler izliyoruz:img-in_lo:img-in_lo
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:img-hyste:img-hyste:img-hyste
sevgili fettan ..
bu güne kadar hangi dizide yazılmış böyle sahneler değil mi ama..daha nasıl itiraf ederki insan duygularını...
allahım şu cümlenin güzelliğine bak;
nasıl dans ettiğinizi gördüm :img-hyste:img-hyste
sanki gizli saklı dans etmişler de demirefe de yakalamış....:img-hyste
aşk bunları söyleten, aşşşk işteee ...
pas.si.on79 13-03-08, 11:17 Yatıp kalkıp şükredelim, Asi, 1. bölümde, suni teneffüs olarak bile olsa, öpücükle başladı ( ay çok sapık gördüm kendimi) )
Çok şükür tabi ya.. İLk başta dudaklar buluştu.. PARdon Ondan önce Defne Asiye korktun mu demişti de Asi Belimden tutunca korkmaya başladım.demişti.
:img-hyste
De mi yani..Ben de bu hallerini çok seviyorum. Ne güzeller ya..:img-in_lo
Ağustos Böcüğü 13-03-08, 11:21 yakında asi forumu değil çizikçiler forumu olarak anılacağız zaten:img-hyste
iyi de böcüğüm Süheyla'ya oğlunu kazanmak için mücadele etmesin,Fatma'ya bıraksın diyen yok ki...hiçbir anne çocuğunu bırakmaz,büyüten kişi sen bırak o artık benim oğlum senin hakkın yok diyemez ki..bunu demeye hakkı yok zaten..gerçek anneninde çocuğu büyüten anneye o benim oğlum çek artık elini diyemez...ama oğlunu kazanmak için Ökkeş'i geçtim Fatma'ya ettikleri ona yaşattıkları revamı..ortada ciddi bir durum var alıpta Fatma'yı bu durumu konuştu mu..Aslan'ın kendisini sevmediğini biliyor,kendisine kızgın olduğunu..öğrendikleri ile bocaladığını sarsıldığını biliyor...anne için özellikle bunca hasret ve özlenm den sonra oğluna kavuşmuş anne için oğlunun ruhsal durumu mutluluğu daha önemli değil mi..ben zaten bunca senedir bu acıyı özlemi çekiyorum biraz daha çekeyim razıyım ama oğlum en az zarar ile bu işten sıyrılsın demez mi,biraz daha beklerim ama sağlıklı bir anne oğlu ilişkimiz olur demez mi...ona yakınlaşmak onu daha iyi tanımak sevgisini kazanmak için Fatma ile diyalog içinde olması gerekmez mi..şu ana izlediğimiz bölümlerde bunu görmedik bundan sonra görürsek Süheyla'ya kimse yüklenmez zaten :img-wink:..Aslan şimdi Süheyla ile birlikte ama neden kendisine sahip çıkmayan İhsan dan intikam almak için..Süheyla'nın istediği onu seven bir evlat mı yoksa babasından intikam almak için kendisini ve parasını kullanan bir evlat mı...ilkini istediğini biliyoruz..:img-yes:
Sudecim canım...Süheyla ne etmiş Ökkeş'e..Eline tüfeği verdi de sık beynine yoksa ben mi sıkarım dedi..Ökkeş'e kalsa Aslan'a ve diğerlerine gerçeği söyleme niyeti yoktu..Yalan yaşamaya başladınmıydı sonu gelmez..Önce karısına yalan söyledi çocuk konusunda..tamam yine al büyüt çocuğu..Ama hayat arkadaşınada de gerçeği..Fatmaya en büyük kötülüğü Ökkeş yaptı..
Ha niyeti kötümüydü..Kötü değildi niyet ama işte sonuç ortada..
Önceden yediğin hurmalar.........:)
Fatma'ya gelince..Artık o da gerçeği kabullenecek..Ama Fatma'da böyle bir çaba henüz göremedim..Süheyla'yı reddetmek sorunları halletmeyecek.
Bir kısım arkadaş Süheyla parasıyla Aslanı etkilemeye çalışıyor diyor. Pes yani.
İçinizde anneler var..Hanginiz evlatlarınız için elinizden geleni yapmıyorsunuz.
Süheyla oğlunu tanımaya uğraşıyor..Her anne gibi karşısındaki engelleri bertaraf etmeye çalışacak. Oğlu için savaşacak..Efenim savaşta her şey mübahtır.:) Süheylaya öyledir efems..
Küçük bir Fikir hırsızlığı yapıp geldim... Aslında firkin sahibine ısrar ettim yazması için ama ikna edemedim. henüz bizim kadar Asi'ye sardırmamış olmasının etkisi var sanırım...:icon_whis
Neyse efendim. Bir arkadaşımız fragmandaki saçtan tarak çıkartma sahnesindeki tarağı çıkartan elin Demir'e ait olduğunu iddia ediyor. İspat edemiyor zira slowmotion çekimde izleyecek teknolojik donanıma sahip değilmiş...
Ben de baktım. Asi ve Demir ellerini araştırdım. Demir'in parmaklarının daha dolma parmak olduğunu gördüm. Tırnakları kısa tırnak altı etleri ise tırnak boyundan bir parça uzun görünüyor...:img-hyste:img-hyste
Tarağı çıkartan elin baş parmağında da durum buna benzer... Doğrusu ben karar veremedim. Hatta arkadaş fragmanın 8. sn. de saça uzanan kolda çeket bile gördüğünü iddia etti...:img-icecr
Neyse aslında hoş bir sahne olabilir. Çünkü o tarağın çıkışı gerçekten kayda değer. saça dokunmalar falan. Takma işlemi sırasında beklediğim saça dokunma belki çıkartılırken olur ne desiniz????
Serap mı görüyor benim arkadaşım?????:img-wink:
Neslihan17 13-03-08, 11:29 hehöhehöytt noluyooo kim çizer benim süheyla teysemi yahu kimm ????
kendinizi onun yerine koyun bayanlar... herşeyi geçin 9 ay karnında taşımış bunun hakkı var yahu.. analık hakkı için bu da yeter.. çocuğunu bırakıp giden analar bile affediliyoken nasıl herşeyden habersiz masum birisi çizilebiliyo..
empati kurmak gerek. bayan dayanışması gerek =) anne dayanışması artıı anlaşması gerek...
kesinlikle katılıyorum. iki annenin de birbirini anlaması lazım. özellikle Fatma'nın biraz daha anlayışlı olması gerek. her şey kocasının altından çıktı. Süheyla'yı hiçbir şekilde suçlayamazlar. suçlayacaksa Ökkeş'i suçlasın. Fatma'nın tepkisi çok ağır, Süheyla' da doğal olarak tepki gösteriyor. Neriman'a diyecek hiçbir şey yok zaten. "ne çabuk anne oldun" filan. hiç hoş değil. Süheyla onu karnında taşımış ama bebeği elinden alınmış. annelik görevini bu nedenle yapamadı. artık bu görevi yapmak istiyor. Neriman'ın bu sözünü haketmiyor.
bu arada nedense Demir hakkındaki sözlerim genelde yanlış anlaşıyor. yanlış anlaşılmak benim kaderim heralde :) Demir'i asarız, çizeriz..küfür etmiş oluruz, adım atsın deriz..öpüşsünler, koklaşsınlar demiş oluruz. nasıl iş anlamadım :) ben Demir adım atsın ya da Demir'de iş yok dediğimde illa öpsün, koklasın demiyorum. ya da açıkca "seni seviyorum" desin demiyorum. dolaylı yollarla aşk itirafları yapıyorlar zaten. ama o itirafın gerisini getirmiyor. madem kıza yaklaşıyorsun devamını getir, aşkın için savaş. savaştığın halde olmuyorsa "tamam denedi olmadı" derim. ama öyle ya da böyle yıpranıyorlar. "en azından denediler de yıprandılar" derim.
yasamakguzel88 13-03-08, 11:29 duarcım yazdıklarını görünce tekrar izledim..bana asinin eliymiş gibi geldi..çünkü parmaklar zarif ya öle kalın degil.. hem asinin tırnaklarını ben birkaç bölüm önce görmüştüm kısaydı onunkilerde:)
Ağustos Böcüğü 13-03-08, 11:29 hehöhehöytt noluyooo kim çizer benim süheyla teysemi yahu kimm ????
Evet tubicim yahu..Kadının elinden cebren ve hile ile çocuğu alınmış. Bu bile Süheylayı savunmak için yeter sebep..
Ben olacam benim rızam hilafımda, sahip olduğum çocuğum elimden alınacak ve benden soğukkanlı olmam beklenecek..Çok beklenir efems..
Arkadaşlar belki yanılıyoruz belki daha anlaşılır repliklerle bizi daha çok etkileyecekler ne biliyoruz...
Şahsen ben kendi adıma henüz bu temcit pilavından sıkılmadım ama tadı ne zaman kaçar onu bilemiycem galiba sezon sonuna kadar hakları var ama ikinci sezonda yine aynı olursa galiba kabak tadı vermeye başlayacak(gerçi ben kabagı severim ama söylenmiş bi kere ne yapayım onca yıllık sözü değiştiremiyorum malesef)
bu arada bi aslan eksikti kozcuoğlu düşman safhında eksik olan oda geldi tam oldu gerçi gerek yok intikam entrikalarına kozcuogulları çöktü zaten daha ne kadar çökücekki
Ayrıca süheyla bence artık kantarın topuzunu kaçırmaya başladı tamam anlıyoruz o bir anne bende anneyim ama insan biraz oglunu yetiştiren bu günlere getiren insanlara ne olursa olsun biraz saygı duyar
hehöhehöytt noluyooo kim çizer benim süheyla teysemi yahu kimm ????
Valla aslında tuhaf bir durum ama bende bir anneyim şimdi birisi çıkıp bana oğlun hastanede karışmış bu senin oğlun değil dese inanın oğlumu hayatta bırakmam.Sonuç ne olursa olsun ona ben baktım ben büyüttüm.
Fatma içinde öyle ona göre Aslan'nın annesi o.O baktı o büyüttü.Süheyla'nın oğllunun elinden alınması onun sorunu değil.Çözümü ortak alacaklar ama adım atması gereken teşekkürlerini sunması gereken kişi Süheyla.Öyle çok gençtim elimden aldılar diyip kurbanı oynamakla olmuyor bazı şeyler.Herkes üstüne düşen fedakarlığı yapmalı.Ama adımı Süheyla hanım atmalı diyorum ben.Aslan üç yaşında değil ki tutup elinden alasın.Onun kalbini kazanmanın yolu güvenden geçiyor paradan değil.Süheyla hanım bunu görmüyor bence
duarcım yazdıklarını görünce tekrar izledim..bana asinin eliymiş gibi geldi..çünkü parmaklar zarif ya öle kalın degil.. hem asinin tırnaklarını ben birkaç bölüm önce görmüştüm kısaydı onunkilerde:)
Bende izledim...Bencede Asi'nin eli.....
Demir'in parmakları dolma dolma:img-hyste:img-hysteat üzerindeykende kızın elinin üzerine elini koyunca buuuuu neeeee olmuştum...tombik....:img-hyste
Ayrıca Aslan ın yemek yemesine değilinilmiş...(SAnırım Ayşecim yazmıştı)....
evet ya o gün yemek yerken sincap gibiydi resmen o nasıl çiğnemek öyle arkasında atlı kovalıyor gibiydi resmen.....Sincapp Aslan.....:img-hyste:img-hyste
yasamakguzel88 13-03-08, 11:35 kesinlikle süheylayada zamanında çok büyük haksızlıklar yapılmış.keşke hiç olmasaydı demek isterdim ama olmuş hayat işte..süheylayı kesnlkle anlıyorum bir anne olmasamda...sonuçta kendi canından bir parça..ama süheyla aslanı kazanmak için yalnış ve aceelci davranıyor..mesela fatmayla insan gibi konuşabilirdi... ona hissettigi şeyleri anlatsaydı fatme bence kesinlkle anlardı..çünkü o kadın çok iyi biri... kalbinin güzellig iyüzüne yansımışş.süheyla yalnış yolda ilerliyor..aslanı kazandıgını düşünücek ama aslan onların hepsini bir güzel parmagında oynatıcak
kesinlikle süheylayada zamanında çok büyük haksızlıklar yapılmış.keşke hiç olmasaydı demek isterdim ama olmuş hayat işte..süheylayı kesnlkle anlıyorum bir anne olmasamda...sonuçta kendi canından bir parça..ama süheyla aslanı kazanmak için yalnış ve aceelci davranıyor..mesela fatmayla insan gibi konuşabilirdi... ona hissettigi şeyleri anlatsaydı fatme bence kesinlkle anlardı..çünkü o kadın çok iyi biri... kalbinin güzellig iyüzüne yansımışş.süheyla yalnış yolda ilerliyor..aslanı kazandıgını düşünücek ama aslan onların hepsini bir güzel parmagında oynatıcak
Evet bende Aslan'ın ikili oynayacağını düşünüyorum.Çünkü Süheyla'yı annesi gibi benimsemedi.İhsan'dan geçmişin intikanımı almak için Süheyla ile birlik olacak ama en olmadık yerde onu da yüzüstü bırakacak.Ama yinede Aslan dan bahsediyoruz onun ne yapacağı pek belli olmaz.Dengesiz bir karakter ne de olsa
Sımarık Cadı 13-03-08, 11:37 dün akşam izledim ikinci fragmanı şimdi bi daha siteden izledim...=)
gizli nikah fikri cemal ağadan cıkıyo anlaşılan...aslanda ihsana kendisini nüfusuna almasını istiyo we ihsan bunu kabul etmiyo bence...=)oda süheylanın tarafına geçmeye başlıyo yawaş yawaş...=)
asiyle demir defneye gelinlik bakmaya gidiyolar galiba...ikisi beraberr...iyide neden defne yok...sonuçta gelinliği onun beyenmesi denemesi lazım...heralde asiyle demirin zewklerine güweniyolarr...asiye olan gelinlik defneyede olurr diye düşündüler heralde...:D:D
demirin asinin gözlerini kapatışı...asinin gelinlikle cıkması we bakışmaları harika...=)tubişime gelinlik cok yakışmış...allah nazalardan saklasın...=)
bide demir asiye ''inanki düşündüğün gibi diil''diyo...asi demirin odasından balayı cıkarken görünce demir acıklama yapma gereği duyuyo anlaşılan...:D:D
Ağustos Böcüğü 13-03-08, 11:43 Valla aslında tuhaf bir durum ama bende bir anneyim şimdi birisi çıkıp bana oğlun hastanede karışmış bu senin oğlun değil dese inanın oğlumu hayatta bırakmam.Sonuç ne olursa olsun ona ben baktım ben büyüttüm.Fatma içinde öyle ona göre Aslan'nın annesi o.O baktı o büyüttü.Süheyla'nın oğllunun elinden alınması onun sorunu değil.Çözümü ortak alacaklar ama adım atması gereken teşekkürlerini sunması gereken kişi Süheyla.Öyle çok gençtim elimden aldılar diyip kurbanı oynamakla olmuyor bazı şeyler.Herkes üstüne düşen fedakarlığı yapmalı.Ama adımı Süheyla hanım atmalı diyorum ben.Aslan üç yaşında değil ki tutup elinden alasın.Onun kalbini kazanmanın yolu güvenden geçiyor paradan değil.Süheyla hanım bunu görmüyor bence
Büyük lokma yut asla büyük konuşma sevgili alperim
Aynı şey başına gelmeden neler hissedeceğinden neler yapabileceğinden emin olamazsın..yaşam dediğin yol insanın karşısına öyle şeyler çıkarırki insanın feleği şaşar. Allah kimseyi böyle imtihan etmesin.Empati şart (eğitim şart gibi oldu) :)
Süheylaya sence fırsat tanındımı.Gerçekler ortaya çıktıktan sonra dahi..Asi dahi suçlu ilan etti düzenleri bozuldu diye.. Süheylayı suçluyor koca adamı çekiştiriyor diye..Kendi yaptığı nedir diye sormak lazım..:img-wink:
Sudecim canım...Süheyla ne etmiş Ökkeş'e..Eline tüfeği verdi de sık beynine yoksa ben mi sıkarım dedi..Ökkeş'e kalsa Aslan'a ve diğerlerine gerçeği söyleme niyeti yoktu..Yalan yaşamaya başladınmıydı sonu gelmez..Önce karısına yalan söyledi çocuk konusunda..tamam yine al büyüt çocuğu..Ama hayat arkadaşınada de gerçeği..Fatmaya en büyük kötülüğü Ökkeş yaptı..
Ha niyeti kötümüydü..Kötü değildi niyet ama işte sonuç ortada..
Önceden yediğin hurmalar.........:)
Fatma'ya gelince..Artık o da gerçeği kabullenecek..Ama Fatma'da böyle bir çaba henüz göremedim..Süheyla'yı reddetmek sorunları halletmeyecek.
Bir kısım arkadaş Süheyla parasıyla Aslanı etkilemeye çalışıyor diyor. Pes yani.
İçinizde anneler var..Hanginiz evlatlarınız için elinizden geleni yapmıyorsunuz.
Süheyla oğlunu tanımaya uğraşıyor..Her anne gibi karşısındaki engelleri bertaraf etmeye çalışacak. Oğlu için savaşacak..Efenim savaşta her şey mübahtır.:) Süheylaya öyledir efems..
evet sevgili ağustos böcüğü,
bana göre çok haklı noktalara değinmişsin...süheyla bu olayda en çok yara almış, en çok haksızlığa uğramış olan kişi.. ihsanla ilişkisi yüzünden ablası ölüme gitmiş. iki yeğeniyle, karnındaki bebeğiyle savunmasız kimsesiz açıkta ortada kalmak bir kadın için onulmaz acı ve telafi edilemez yıkım demektir..üstüne birde yavrusunu kaybetmek... üstelik olaylar zaten onun iradesi dışında bu noktaya gelmiş..
süheylayı eleştirenler; size sesleniyorum, içinizde böyle bir olayla başa çıkabilecek babayit var mı acaba..aklını yitirmemiş olması 2+2 çocukla ilgilenmiş olması bile kişiliğinin çok sağlam olmasındandır...
süheylanın en büyük hatası ihsan gibi bir korkağa aşık olması olmuş...
en büyük kabahatli de ihsanın...
çok aciz, çok pısırık ve afedersiniz uçkur düşkünü bir adam potresi çizdiler ihsana...
süheyla tabiki para verecek çocuğuna,tabiki oturup konuşmak, dertleşmek isteyecek..oğlunu tanımak isteyecek..bile bile, göz göre göre uzak kalamaz ..
kendisi lüks içinde yaşarken oğlu gözünün önünde sersefil mi gezsin..hangi anne kıyabilir..
süheylanın parası ile aslanı etkilemeye çalışması gibi bir yorumu ben haklı göremem..süheylanın yerinde ben de olsam, yıllar sonra çocuğuma kavuşmuş olsam, ona dünyaları vermek isterim..
ben değil, onu başka kadın büyüttü ..benim hakkım yok diye geri çekilemem..asla artık çocuğumdan ayrılmayı istemem..
tamam fatmanın canı yanacaktır..ama bunlar ilk günler..zamanla fatmada öz oğlu olmadığının ayrımını yapacaktır ökkeş gibi..o gün mutlaka gelecektir..
fatma ile bağlarını kesip atsın istemem tabii
ama aslanın yeri öz anasının yanıdır...:img-yes:
GULBEYAZ76 13-03-08, 11:48 Bide demir asiye ''inanki d |