Tüm Versiyonu Göster : Oya Başar

denizimsi
30-03-08, 19:18
]http://i254.photobucket.com/albums/hh118/gzdbucket3/gzdbuckett/21.jpg

Oya Başar (d. 1956 İstanbul) Türk sinema ve tiyatro oyunusu. Tiyatro sanatçısı Levent Kırca'nın eski eşi.

Yaklaşık 8 yaşında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'na giren Oya Başar, İstanbul'da eğitimini tamamladıktan sonra, çeşitli tiyatrolarda çalıştı. Devekuşu Kabare, İstanbul Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu gibi daha bir çok tiyatroda çalıştı. Televizyon dizileri yaptı. Ardından "Levent Kırca - Oya Başar Tiyatrosu" kuruldu.

1988 yılında başlayan dünyanın en uzun soluklu programlarından olan "Olacak o Kadar" TV dizisinde de oyuncu, yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı. Son dönemde Şehir Tiyatrosu'na tekrar dönerek, müzikal oyun Yedi Kocalı Hürmüz oyununu oynadı. Oya Başar, TV ve tiyatro çalışmalarına aktif olarak halen devam etmektedir.

Filmografisi
Benim Annem Bir Melek 2008(Tv Dizisi)
Sev Kardeşim 2006 (TV Dizisi)
Kendini Bırak Gitsin 2004
Ah Yaşamak Var Ya! 2002
Son 2001
Ölürsün Gülmekten 2000
Sokak Şarkıcıları 2000
Mavi Muammer 1985
Gözüm Gibi Sevdim 1982
Berduşlar 1982
Çilekeş 1978
Kördüğüm 1977
Ne Zaman Geleceksin 1977
Sen Ve Ben 1977
Vahşi Sevgili 1977
Bulunmaz Uşak 1976
Bitmeyen Şarkı 1976
Zühtü 1976
Tavşan Kızlar 1976
Lüküs Hayat 1976
Oduncunun Çocukları 1966

denizimsi
31-03-08, 13:52
http://i254.photobucket.com/albums/hh118/gzdbucket3/gzdbuckett/1.jpg
http://i254.photobucket.com/albums/hh118/gzdbucket3/gzdbuckett/2.jpg
http://i254.photobucket.com/albums/hh118/gzdbucket3/gzdbuckett/3.jpg

Alıntıdır.Gözde'ye teşekkürler :)

htrla sevgili
31-03-08, 16:24
çok çok ii bi oyuncu
galiba yeni bi dizide oynuor

forever_bim
01-04-08, 13:01
Emre'cim başlık ve resimler için çok teşekkürler. Bu da basından bir haber. Bugünkü Sabah Gazetesi'nden...

'Benim Annem Bir Melek' atv'de başladı

atv'nin yeni kahkaha bombası 'Benim Annem Bir Melek'in ilk bölümü önceki akşam yayınlandı. Dizi oyuncuları ve atv yöneticileri dizinin ilk bölümünü Parkorman Pine Restaurant'ta birlikte izledi. Oyuncuların heyecanı gözlerinden okunurken, seyirciler kahkahalarını tutamadı. Yapımcılığını BKM'nin üstlendiği 'Benim Annem Bir Melek'te Oya Başar'ın yanı sıra Tarık Ünlüoğlu, Dolunay Soysert, Ali Sunal, Şehsuvar Aktaş, Ayçin İnci ve Nilgün Belgün başrolleri paylaşıyor. İyi bir iş yaptıklarını söyleyen Oya Başar, "Seyredenlerin beğenmesi bizi çok mutlu etti. Herkes büyük bir zevkle oynadı. Sonuçta çok iyi bir şey çıktı" derken, Dolunay Soysert de şunları söyledi: "Oynarken bile gülüyoruz. Aynı tiyatrodaki gibi tamamen bizim performanslarımıza bakıyor. Burada, tiyatrodaki lezzeti alabiliyorum."

Kaynak: Sabah/Günaydın

forever_bim
01-04-08, 13:08
Haberin Resmi :)

http://i233.photobucket.com/albums/ee319/gancelli3/gancelli4/gancelli5/2B4E68E84881C64297CF1741r.jpg

forever_bim
01-04-08, 13:48
Ekşi sözlük'ten çok hoşuma giden bir yorum

oya başar,ali sunal,dolunay soysert ve adını bilemediğim bir çok iyi oyuncudan oluşan kadrosuyla,atv de başlayan sitcom,güzeldi,komikti,gelin kaynana gibi klişe bir konu bile,komediye hasret bırakılan bizlere ilaç gibi gelmiştir,oya başar ı da levent kırca skeçlerinden sonra ilk defa bir dizi de görüyoruz,iyi ki oynamış,özlemişiz.

forever_bim
02-04-08, 12:24
İlk bölüm tekrar karşınıza geliyor

Oya Başar, Tarık Ünlüoğlu, Dolunay Soysert, Ali Sunal ve Nilgün Belgün gibi isimleri kadrosunda toplayan, atv'nin yeni dizisi 'Benim Annem Bir Melek' ilk bölümünün tekrarıyla karşınızda... İşte konusu: Neriman (Oya Başar) bütün ailesinin üzerine titreyen bir annedir. En büyük zaafı da küçük oğlu Çetin'dir. Gelini Ece'nin ne yaparsa yapsın, oğluna onun kadar iyi bakamayacağına inanmaktadır. atv 22.30

forever_bim
02-04-08, 14:18
1. Bölüm Resimleri. Gözde çekmiştir.

http://i233.photobucket.com/albums/ee319/gancelli3/gancelli4/gancelli5/bscap0225.jpg
http://i233.photobucket.com/albums/ee319/gancelli3/gancelli4/gancelli5/bscap0226.jpg
http://i233.photobucket.com/albums/ee319/gancelli3/gancelli4/gancelli5/bscap0229.jpg
http://i233.photobucket.com/albums/ee319/gancelli3/gancelli4/gancelli5/bscap0234.jpg

forever_bim
02-04-08, 14:20
http://i233.photobucket.com/albums/ee319/gancelli3/gancelli4/gancelli5/bscap0238.jpg
http://i233.photobucket.com/albums/ee319/gancelli3/gancelli4/gancelli5/bscap0239.jpg
http://i233.photobucket.com/albums/ee319/gancelli3/gancelli4/gancelli5/bscap0242.jpg
http://i233.photobucket.com/albums/ee319/gancelli3/gancelli4/gancelli5/bscap0247.jpg

forever_bim
02-04-08, 14:47
İmza alıntıdır:)

http://i233.photobucket.com/albums/ee319/gancelli3/gancelli4/gancelli5/benimannembirmelekvb6.png

merve_gülben
02-04-08, 15:05
Merhabalar.. :) ayy pazar günü ailecek öldük yaa gülmekten..:D çok güzel bir dizi.. zaten önce oya başar'ın olduğunu sonra da ali sunal ve dolunay soysert'in olduğunu duyunca kesin izlemelyim dedim ki ben iki aileden başka hiçbir diziyi izlemedimm...:) ama çok hoşuma gitti.. annemler bayıldı zaten bende yazılılarımın olmadığı zamanlarda izlemeye karar verdimm..:) gerçekten kadro süper.. oya başar da zaten yılların tiyatro sanatçısı... e bende tiyatro aşığı olduğum için tebrik ediyorumm..:) allah ona uzuuuuuuunn ömürlerr versinn.. çok güzel bir 1.bölümdü..:) iyi günler.. :sad53:

forever_bim
04-04-08, 09:23
Günaydın Eki Yazarı Ayşe Özyılmazel'in TOP5 listesi:)

Haftanın Top 5'i
1. Bu sene Bostancı Gösteri Merkezi'nde 11'incisi düzenlenen Kasdav Liselerarası Müzik Yarışması. Bu kadar yetenekli genci bir arada görmek umut vericiydi.
2. Hafızayı yenilemek için Can Dündar ve Celal Kazdağlı'nın yazdığı kitap 'Ergenekon'u okumak.
3. Ödülleri toplayan vizyondaki film 'Juno'. Çok akıllıca, çok eğlenceli...
4. Yeni rock grubumuz Sakin'in albümü 'Hayat'.
5. Oya Başar'lı, Dolunay Soysert'li, Nilgün Belgün'lü yeni komedi dizisi 'Benim Annem Bir Melek'. Pazar akşamı atv'de izledim, çok komik!

gzd_gzd
04-04-08, 09:25
Kendime yangında ilk kurtarılacak eşya muamelesi yapıyorum

Fotoğraflar: Sinan ÖZBALKAN

Göğüs kanserine yakalanan Oya Başar, iki yıl aradan sonra ekranlara geri döndü.

Göğüs kanserine yakalanan ve halen kemoterapi tedavisi gören Oya Başar, iki yıl aradan sonra ekranlara geri döndü. "Benim Annem Bir Melek" dizinde başrol oynayan ve sette olmanın kendisini çok mutlu ettiğini belirten Başar, "Eskiden başkaları kurtulsun diye kendimi ateşe atardım. Şimdi kendime yangında ilk kurtulacak eşya muamelesi yapıyorum" diyor.
Ne kadar güzelsiniz, ne kadar hoşsunuz.

- Teşekkürler Sema’cığım. Bana çok güzel enerji verdin.
Oya Hanım, bildiğim kadarıyla kemoterapiniz devam ediyor. Her şey yolunda mı, kendinizi nasıl hissediyorsunuz?
- Evet, devam ediyor. Zor bir dönem geçirdim. Ama şu an daha iyiyim. Çünkü ilacım değişti. Bu ilaç biraz daha hafif bir ilaç. Daha az yan etkileri var ama tabii bu da daha farklı şeyler yapıyor, o da ayrı. Beş haftalık bir kemoterapim kaldı. Ondan sonra beş hafta da radyoterapi göreceğim. Ve hastalığa veda edeceğim. Kendisine güle güle diyeceğim.
Bu hastalığı hiçbir zaman trajik bir hale getirmediniz... Kendi dünyanızda neler yaşadınız?
- Ben hiçbir şeye pesimist bakmak istemiyorum. Tabii bu hastalık, hafife alınacak bir hastalık değil. Ne kadar gücünüz yerinde olursa olsun, hayata ne kadar sıcak, ne kadar esprili bakarsanız bakın, bu hastalık insanın içinde bir endişe yaratıyor. Her şeyden önce ilaçların yan etkileri var. Vücudunuza büyük miktarda zehir veriyorlar. O zehir, bir yeri iyi ederken, diğer tarafları tahrip ediyor. Doğal olarak bu durum bir süre sonra sizi ürkütmeye başlıyor. Diyelim ki bir yerinizde bir kanama oluyor, o zaman başka bir yere sıçradığını düşünerek panikliyorsunuz. Ben bu gelişmeleri de üstünde durmayarak geçiştirmeye çalıştım. Çünkü üstünde durmanın hiçbir anlamı yok. Bunun çaresi yok. Öyle ya da böyle bu süreci geçireceksiniz.
Saçınız döküldü... Sizinle dört ay önce yaptığımız röportajda kemoterapinin bütün yan etkilerine hazırlıklı olduğunuzu söylemiştiniz ama, hazırlıklı olmakla olmuyor değil mi Oya Hanım?
- Açıkçası saçım konusunda pek bir zorluk yaşamadım. Dediğiniz gibi bundan dört ay önce sizinle röportaj yapmıştık ve o dönem sadece bir kez kemoterapi almıştım. Yani sizinle yaptığımız o röportajda çekilen fotoğraflar, benim son saçlı fotoğraflarımdı. Neyse o röportajdan üç, dört gün sonra hiç farkında olmadan elimi saçıma götürdüm ve üç, dört tutam saç geldi. Ben de o sırada saçlarımın döküleceğini falan unutmuşum... Şok oldum... Panikle bir daha elimi saçıma götürdüm, yine elime bir tutam saç gelince, şaşırdım. O an saçlarımın döküleceği aklıma geldi. Derken saçımı taramaya başladım. Tarağın üstünde binlerce saç. Hemen taramayı bıraktım. Çünkü o akşam dışarı çıkacaktım, kel bir kafayla dışarı çıkmamak için fazla taramadım.
Biraz dizinizden konuşalım. Dizideki Neriman Hanım, oğullarına düşkün, tam bir Türk annesi...
- Çok hoş bir kadın. Dizideki aile, herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği, bizim aile yapımıza çok uygun bir aile. Bütün fertler çok çılgın ve sıcak. Bütün oyuncu arkadaşlarımız da gerçekten çok iyi oldu. Hepsi yerli yerine oturdu. O da çok önemli. Öyle olunca başarı yakalandı. Çok iyi başladık. İnşallah da böyle devam eder.
Neriman Hanım, hiç "yavrum"suz konuşmuyor. Çok komik bir kadın.
- Neriman, biraz benim annemdir. Çünkü benim annem hiç "yarum"suz konuşmazdı. Bir de hep yemeğe takıktı. Hep kendi yaptığı yemeği beğenir, başkalarının yaptığını beğenmezdi. Allah rahmet eylesin. Neriman, aslında melek gibi bir kadın. Çünkü o kötü bir şey yapmıyor. Sadece herkese sevgi dolu yaklaşıyor. Herkes de ona kızıyor. Hafif bir cadılığı var içinde ama özünde iyi bir insan. Onun tek derdi çocukları. Çocuklarını çok seviyor, koruyor.
Siz oğlunuzun kız arkadaşlarına nasıl davranırsınız? Neriman Hanım’la benzer yanlarınız var mı?
- Oğlumun kız arkadaşları ile çok iyi geçinirim. Onlar da beni seviyor gibi görünüyorlar ama bilmiyorum tabii.
Oğlunuzu kıskanır mısınız?
- Kıskanmam. Paylaşırım herhalde. Oğlumu çok seviyorum. Oğluma karşı büyük bir tutkum vardır. Bunu herkes bilir. Fakat onun mutlu olması beni çok mutlu eder. İnşallah çok seveceği, anlaşabileceği insanla birlikte olur. O mutlu olsun, ben bağrıma taş basarım yani. (Gülüşmeler)
Erkek anneleri nedense karışmadan duramazlar...
- Aslında bütün bunları yapan biziz. Kadın, erkek evladı öyle bir alıştırıyor ki, o çocuk büyüdüğünde annesi gibi bir kadın arıyor. Anne affedicidir. Oğlan buna alıştığı için, karısının da kendisini affetmesini ister. İşte orada yanılgıya düşüyor. Ve mutsuzluklar da genelde hep o noktada başlar.
Siz evliliğinizde bunu yaşadınız mı?
- Hayır yaşamadım. Benim kayınvalidem muhteşem bir kadındı ve beni çok severdi.
Dizi ilk bölümüyle güzel bir reyting aldı. Sevenleriniz sizi çok özlemiş...
- Ben büyük konuşmayı pek sevmem. Tarzım da değildir. Ama şöyle söyleyeyim, halk Oya Başar’ı özledi. Ben de özlemeleri için 19 yıl aralıksız çalışmanın ardından ara vermiştim. Zaman zaman yeni yüzlere, yeni projelere ihtiyaç vardır. Siz gideceksiniz, başkaları gelecek ki sonrasında insanlar o sevdikleri tatları arasınlar. Ben o zaman dilimini bekledim. Bir özlendim, bir de proje bazında doğru bir proje geliştirdiğime inanıyorum. Seyirci sizi sever, sizin programınıza bakar. Siz ne kadar önemli oyuncu olursanız olun, hikayeniz iyi değilse, sizi bir kez seyreder, ikinci kez seyretmez. Onun için önemli olan hikayedir, yapılan iş önemlidir. Projeyi hallettikten sonra da cast önemlidir. Bunlara çok dikkat ettim. Adım adım, dikkat ederek yol aldım. Dizinin sevilmesi insana hayat veriyor. Biz bunu ne için yapıyoruz, alkışlanmak için. Bir laf vardır, kabiliyet iltifata tabidir... Çok güzel bir söz. Sen bana iltifat et, ben sana
kabiliyetimi göstereyim. Ben şu an gerçek hayatımı oynuyorum. Yani şimdi gerçek rolümü oynuyorum. Biz sanatçı olarak alkışa alışmışız. Bu iki yılın en güzel günüdür bugün. Çünkü dizimiz halk tarafından sevilmiş, beğenilmiş, alkış almıştır. Telefonlarım susmuyor.
Neler değişti hayatınızda?
- Şimdi her şeyi kendime daha az dert etmeye çalışıyorum. Şu an kendime yangında ilk kurtarılacak eşya muamelesi yapıyorum. Eskiden yapmıyordum bunu. Kendime bu kadar özen göstermiyordum. Orada kalırdım, başkaları kurtulsun diye ben yanardım. Şimdi öyle değil.
Keşke insan bunun daha erken farkına varabilse...
- İşte keşkeyle olmuyor. Yaşam bu. Yaşıyorsun, gidiyor. Keşke onu yapsaydım, keşke bunu yapsaydım diyorsunuz ama belki de o zaman daha kötü bir şey çıkacaktı. Yine de yaşadıklarımız güzel şeyler. Allah bana güzel şeyler vermiş.
14 saat uyuyorum
Kendinize birkaç tane peruk alacağınızı söylüyordunuz. Aldınız mı?
- Ah sorma Sema’cığım, geciktim. Saçımı kestirdikten sonra peruk aldım. O kadar çabuk dökülebileceğini hiç tahmin etmedim ki! Dökülme başladıktan sonra da gidip kestirdim. Zaten kestirmezseniz saç dipleriniz çok acıyor, ağrı yapıyor. Ağrı yapmasın diye ben de gidip usturaya vurdurdum.
Usturadan sonra aynaya baktığınızda ne hissettiniz?
- Öyle baktım. Bir şey hissetmedim... Ama herkes bu halimi çok beğeniyor...
Ama gerçekten çok güzelsiniz. Gözleriniz çok güzel gözüküyor... Mesela ben gözlerinizin renginin bu kadar koyu mavi olduğunu bugüne kadar hiç fark etmemiştim...
- Evet, öyle diyorlar... Ben de komplekse kapılacağım ama... Saçlıyken çirkin miydim yani? (Gülüşmeler) Neyse, şimdi bir sürü saçım oldu. Biraz daha iyi olsam, her şey daha güzel olacak. Çünkü geçen hafta çok iyi değildim. Bir hafta evde yatmak zorunda kaldım.
Neden?
- Enerjim düşüyor. Çok canlı gözükürken, akşam oldu mu birden bire fenalaşıyorum. Yatıyorum, kalkamıyorum. 14 saat uyuyorum... Allah’tan çocuklarım, dostlarım yanımda...
Estetik yaptıracağım
Ben sizin göğüs dekoltesini çok sevdiğinizi biliyorum. Radyoterapiden sonra estetik yaptıracak mısınız?
- Radyoterapiden sonra göğüs iyice yamuluyormuş. Bir simetri bozukluğu olacak. O zaman dekolte giyemeyeceğim için tabii ki de yaptırmam gerekecek. İstiyorum yani. Ama bu yaz olmaz artık, bir dahaki yaza...
Bakarsınız Türkbükü’nde bikinili görüntüleriz sizi... (Gülüşmeler)
- Bundan sonra belki öyle olurum ne biliyorsunuz? (Gülüşmeler) Şimdiye kadar çıkmadım, bundan sonra çıkarım belki. Biraz photoshop yaparsanız çektiririm... Ama Sinan (Özbalkan) çekerse, çektiririm, söyleyeyim yani. (Gülüşmeler)
Tamamdır. Sinan Ağabey’le birlikte geliriz, söz... Peki, "Benim Annem Bir Melek" dizisiyle ekranlara geri
döndünüz. Bu proje, rahatsızlığınızdan önce oluşturduğunuz bir projeydi. Ama şimdi hayata geçti. Böylesi daha iyi oldu sanırım... Sizin için güzel bir motivasyondur sette olmak, öyle değil mi?
- Tabii ki... Bu proje, benim hastalıktan önce hazırladığım bir projeydi. Necati Akpınar ile bunu birlikte yapmaya karar vermiştik. Hastalanınca bir süre ara verdik. Ondan sonra kendimi toparlamaya başlayınca tekrar gündeme geldi. Kimseyi yarı yolda bırakmamak için kendimi iyi hissettiğim dönemi bekledik. Doktorumun da izniyle çalışmaya başladık. Bu diziyi bu şekilde çekmek varmış. Dediğiniz gibi her işte bir hayır vardır. Yaşarken hiçbir şeyin garantisi yok. Beş dakika sonra belediyenin açtığı bir çukura da düşebilirsiniz. O yüzden Allah her şeyin hayırlısını versin.

kaynak:Hürriyet

gzd_gzd
04-04-08, 09:30
http://i278.photobucket.com/albums/kk111/gzdbuckett/5303136.jpg

http://i278.photobucket.com/albums/kk111/gzdbuckett/5303139.jpg

http://i278.photobucket.com/albums/kk111/gzdbuckett/5303141.jpg

http://i278.photobucket.com/albums/kk111/gzdbuckett/5303142.jpg

http://i278.photobucket.com/albums/kk111/gzdbuckett/5303144.jpg

forever_bim
04-04-08, 13:00
Ekşi Sözlük dizi tekrarından sonra güzel yorumlarda bulunmuş. Ekliyorum:)

**ağlamaklı/mafyavari dizilerden bıkkınlık gelenlere ilaç olacak muhteşem sit-com.

**umut verici yeni dizi. ayrıca oya başarın gözlerini belertmesi tek başına bir sit-com malzemesidir. özlemiştik ya kendisini.

**ilk bölümüyle beni mutluluğa gark eden,kadrosu parlak dizi.
neden bilmem böyle bi rahatlık bi ferahlık kapladı içimi izlerken,kafam rahatladı. öyle yüzümde saf, salak bir sırıtışla izledim mutlu oldum. tabi sınavdan bir gece önce olması, kafamda integraller uçuşuyo olması da bir etken olabilir. şimdilik bilemiyorum diğer bölümleride izlemek lazım önce.

gzd_gzd
06-04-08, 00:05
Bana yapılanların hepsini tek tek siliyorum
EYLEM BİLGİÇ - GÜNAYDIN
'Benim Annem Bir Melek'te huysuz bir kaynanayı canlandıran Oya Başar, bir yandan da kanserle savaşıyor. Başar, hastalığı sayesinde daha affedici olduğunu söylüyor: Elime bir silgi aldım, bana yapılanların hepsini tek tek siliyorum ..
Yaklaşık 6-7 aydır göğüs kanseriyle savaşan ünlü oyuncu Oya Başar, hastalığın kendisini hiç etkilemediğini, atv'de yeni başlayan 'Benim Annem Bir Melek' dizisinde gösterdi. Kendi projesi olan dizide huysuz kayınvalide Neriman'ı canlandıran Başar, sanki kemoterapi gören, kanserle savaşan bir kadın değil gibi... Yine aynı enerjisiyle seyirciyi kahkahaya boğuyor, onu özleyenleri hayal kırıklığına uğratmıyor. Başar'la diziyi ve hastalığını konuşmak için buluştuk, enerjisine hayran kalarak yanından ayrıldık. İşte Oya Başar'ın anlattıkları...
* 'Benim Annem Bir Melek' ilk bölümüyle seyircinin ilgisini çekmeyi başardı. Bu projenin içinde yer alma hikayeniz nedir?
Bu projeyi ben yedi ay önce yapmıştım. Sonra sevgili dostum Necati Akpınar'la konuştuk, o da çok beğendi ve 'Abla bunu hemen yapalım' dedi. Fakat sonrasında benim meşhur hastalığım piyango olarak çıktı. O zaman, durumumu, ne olacağımı görebilmek için biraz geriye çekildik. O zor dönemi geçirdikten sonra artık projeyi hayata geçirebiliriz diye düşündük ve başladık. İyi ki de başlamışız, gerçekten muhteşem ilgi gördü. Türk halkının bizi sevdiğini, sevgisiyle bizi bu noktaya getirdiğini, CV'mizin, attığımız imzaların güzel olduğunu biliyoruz ama projeler çok önemlidir. İstediğiniz kadar sevilen birisi olun, seyirci izlediğini beğenmezse bir daha seyretmez o işi. Yani bence proje stardan önemlidir.
İŞİN KOLAYINA KAÇILIYOR
* Sezon ortasında bir diziye başlamak sizi hiç ürkütmedi mi?
Haklısınız, böyle bir durumda fazla şans verilmez. İlk dönemde başlamak, seyirciyi yakalamak açısından tabii ki çok önemli. Mart ayı ise dezavantajdır, herkesin izlediği, sevdiği bir dizisi vardır. Ama bu dezavantajı biz avantaja çevirdik. Biliyorsunuz ben 19 yıl, Türk televizyonlarında gerçek bir klasik olan 'Olacak O Kadar'a imza attım. Onun sonunda da biraz dinlenmek istedim. Tabii seyircinin de dinlenmesi gerekiyordu. Çünkü insanların yeni isimlere, yeni yüzlere, yeni işlere ihtiyacı var. Bir süre sonra ise insanlar o sevdikleri tatlara yeniden dönme ihtiyacı hissediyorlar, sizi özlüyorlar. Şimdi o oldu diye düşünüyorum. Bizim dizimiz de işte o seyirciyle buluştu.
* Sizin diziniz şu sıralar televizyonda oynayan diğer dizilerden biraz farklı. Bu nedenle seyircinin ilgisini çekmiş olabilir mi?
Artık bütün diziler birbirinin aynısı olmaya başladı. Çünkü genelde bir kanalda bir şey tutunca onun benzerleri yapılıyor. Bizde yenilenmiyor, yineleniyor. Biraz daha işin kolayına kaçıyor, tutmuştan devam etmek istiyorlar. Oysa farklılıkları denemekte yarar var. Biz de onu yapmaya çalıştık. Tabii ekibim çok iyi bir ekip, bütün karakterler çok yerli yerine oturdu. Bu da seyirciyi sardı sanırım.
'YAVRUM' ANNEMDEN GELİYOR
* Siz dizide huysuz bir kayınvalideyi canlandırıyorsunuz. Neden kendinize huysuz bir kaynana tipi yarattınız?
Her insanın içinde negatif duygular vardır, onları rafine ettiğiniz zaman insan olmaya başlarsınız. Benim tanıdığım binlerce böyle insan var, biz de var olan şeyleri komik bir şekilde dile getirmeye çalıştık. Karikatür çizerken bir adamın göbeği varsa, onu biraz daha büyütürsünüz ki komik olsun. Yani biraz altını çizmek lazım. Biz de böyle kaynanaların aslında ne kadar komik ve yanlış olduklarını gösteriyoruz.
* Bir nevi kaynanalara ayna tutuyorsunuz...
Sanatçının görevi topluma ayna tutmaktır zaten, kâh güldürürken kâh ağlatırken.
* Dizi için tipinizi biraz değiştiriyorsunuz sanki...
Sonuçta orada iki tane çocuğu olan, belli bir yaşa gelmiş bir kadını oynuyorum. Onu Oya Başar olarak oynamam doğru değil. Fiziksel olarak çizgileri daha kaba, daha sıradan bir kadın olmasını tercih ettim.
* Bu karakteri yaratırken gerçek hayatta gözünüzün önüne gelen, yani çıkış yolunuz olan biri var mıydı?
Annem benim biraz böyle bir kadındı. Çok sevgi doluydu ama biraz maraz bir sevgisi vardı. Ondan esinlendiğim bazı şeyler var. Annem 'yavrum'suz hiç konuşmazdı, dizide kullandığım 'yavrum' da ondan geliyor. 'Yavrum karnın acıktı mı, yavrum yemek yedin mi, yavrum sana karnıyarık yapayım mı'ları hiç bitmezdi. Aslında bakıyorum da ben de çocuklarıma, arkadaşlarıma yapıyorum aynı şeyleri. Bir de annemin önemli bir özelliği vardı; ölene kadar kimsenin yaptığı hiçbir yemeği beğenmedi. En güzel yemek kendi yaptıklarıydı. Bunu da dizide görebiliyoruz işte. Zaten dizi ilk yayınlandığı gün arkadaşlarım hep arayıp, "Yer yer Nevin Abla'yı gördük" dediler.
HAYATI ÇOK CİDDİYE ALMIŞIM
* Sonuçta bir hastalıkla savaşıyorsunuz. Dizi çekmek de zor bir iş. Sağlığınız etkilenebilir diye hiç çekinmediniz mi?
Sağ olsunlar her şeyi bana göre ayarladılar, Necati bu konuda beni çok mutlu ediyor. Kemoterapi olduğum günler ve onun sonrasında üç gün dinleniyorum. Ondan sonra çalışabiliyorum. Öyle idare ediyoruz ama şimdi daha iyi bir etaptayım artık. Sonuna doğru yaklaştım koşunun...
* Çok güzel bir haber. Zaten hastalık sizi hiç etkilememiş gibi görünüyor...
Ben gösterişi hiç sevmem (gülüyor). Göstermemeye çalışırım, ne acılarımı ne sevinçlerimi pek göstermem.
* Bu da yorucu değil mi? Artık ben insanlarla uğraşacağıma onlar benimle uğraşsın demiyor musunuz?
Yorucu ama o bir karakter meselesi. Belki bundan sonra gireceğim o etaba. Çünkü bu hastalıktan sonra başka bir boyuta geçiyorsunuz. Artık ben hayatımda gerçek rolümü oynuyorum. Bu yaşa kadar her şeyi dert etmişim. Her şey beni çok etkiledi, çok üzüldüm, en küçük bir şey beni çok rahatsız etti yaşamımda. Fakat şimdi artık böyle olmaması gerektiğine inanıyorum. Elime bir silgi aldım, bana yapılanların hepsini tek tek siliyorum. Artık daha affedici bakıyorum, çünkü hayat çok kısa. Önemli olan yaşadığınız anları iyi yaşayabilmek, fazla da dert etmemek. Ben biraz yaşamı fazla ciddiye almışım açıkçası, bundan sonra bu kadar ciddiye almayacağım.
* Ciddi bir hastalık yaşayanlar ya da ölümle burun buruna gelenler yaşama farklı bakmaya başlar derler. Doğru mu bu?
O kadar da farklı değil, öyle çok çabuk değişmiyor hayat. Bakma sen bu söylenenlere, yok öyle bir şey! Sadece yaşarken bugünü daha iyi değerlendireyim, belki yarına çıkmam diye düşünmeye başlıyorsunuz.

kaynak:SABAH

beren_15
06-04-08, 17:12
bunlardas benden
http://www.hizliresim.com/2008/4/6/2402.png
http://www.hizliresim.com/2008/4/6/2403.png

denizimsi
06-04-08, 18:21
http://freedom.kucukresim.com/uploads/benimannembirme4ce68.png (http://www.kucukresim.com)

:)

forever_bim
20-04-08, 09:34
Gelin-kaynana savaşı kahkahaya boğacak!
Ece, kaynanası ile aynı apartmanda oturmamaya karar verir ve evi satışa çıkarır. Ama kaynana Neriman'ın gizli bir planı vardır..

Oya Başar, Tarık Ünlüoğlu, Dolunay Soysert ve Ali Sunal'ın başrollerini paylaştığı, atv'nin komedi dizisi 'Benim Annem Bir Melek' kahkaha yüklü bir bölümle daha ekranı şenlendirecek.

GİZLİ PLANLAR
Bu akşam olaylar şöyle gelişiyor: Ece bir lise arkadaşı ile buluştuktan sonra kayınvalidesi ile aynı apartmanda oturmaması gerektiğine iyice inanır. Dairelerini satıp gitme planı yapar. Tabii bunun için önce evi alacak birinin bulunması gerekir. Evi görmeye gelenler Neriman'a akraba olarak tanıtılır. Ece, planını tüm gizliliği ile yürütürken, Neriman'ın da elbette bir başka planı vardır.

BENİM ANNEM BİR MELEK atv 20.00

Haberin Resmi

http://i233.photobucket.com/albums/ee319/gancelli3/gancelli4/gancelli5/D5A8BAB4AE29AB4686954A00r.jpg

Kaynak: Sabah/Günaydın.

forever_bim
27-04-08, 10:38
Kaynana Neriman yarışmaya katılıyor
Neriman, Ece'nin planını bozarak 'Herkes Bize Bakıyor' adlı yarışmaya girer. Ama evde yarışmacılara kan kusturmaya başlar..

Oya Başar, Tarık Ünlüoğlu, Dolunay Soysert ve Ali Sunal'ın oynadığı, 'Benim Annem Bir Melek' beşinci bölümüyle ekranda. Konusu şöyle: Ece evden uzak kalmak için 'Herkes Bize Bakıyor' yarışmasına katılmaya karar verir. Ama Neriman yine onun planını bozar. Ve yarışmaya kendisi gider. Ev halkı onsuz günlerin tadını çıkarırken, 'Herkes Bize Bakıyor' evindeki yarışmacıların hali perişandır. Diğer finalistler ondan kurtulma planları yaparken, ev halkı da Neriman'ın sonuna kadar yarışmada kalması için seferber olur! atv 20.00

Kaynak: SABAH/Günaydın

forever_bim
27-04-08, 10:44
Haberin Resmi

http://i289.photobucket.com/albums/ll207/gancelli6/9A0B30743BEE2B4ABF73BA6Er.jpg

denizimsi
27-04-08, 20:18
Yine muhteşem bir bölüm yine muhteşem oyunculuk.Çok seviyorum Oya Başar'ı bu kadar mı yakışır bi rol... :)

denizimsi
06-08-08, 01:40
SON filminden süper yahu :img-hyste

http://img231.imageshack.us/img231/6418/liveimagesgzelimoyabaarpt7.jpg (http://imageshack.us)

forever_bim
14-08-08, 07:10
Benim Annem Bir Melek' ile ikinci buluşma yakında

atv'nin kahkaha fırtınası estiren komedi dizisi 'Benim Annem Bir Melek'in çekimleri önceki gün yeniden başladı..

atv'nin kahkaha fırtınası estiren dizisi 'Benim Annem Bir Melek'in tatil sonrası çekimleri önceki gün Parkorman'daki BKM Platoları'nda başladı. Başrollerini Oya Başar, Tarık Ünlüoğlu, Dolunay Soysert, Ali Sunal, Şehsuvar Aktaş, Ayçin İnci ve Nilgün Belgün'ün paylaştığı dizide; 'hem cadı, hem tatlı' bir kaynananın etrafında yaşanan kocaman, mutlu ve çok komik bir aile hikayesi anlatılıyor. Yapımcılığını BKM'nin üstlendiğini dizi, yeni sezona süprizlerle başlıyor. Dizinin kadrosuna Betül Arım ve Kaya Akarsu da katıldı. Arım ile Akarsu; Ece'nin anne ve babasını canlandıracak.

ÇOK EĞLENCELİ BİR SET

'Benim Annem Bir Melek'in gelin Ece'si Dolunay Soysert, yaz boyunca 'Elif' dizisinde oyuncu koçluğu yaptığı için İstanbul- Bodrum arasında mekik dokuduğunu belirterek, şunları söyledi: "Tatile çıkarken gülen yüzlerle ayrılmıştık ama arada Oya Abla'nın sağlık sorunu bizi endişelendirmişti. Çok şükür şimdi her şey yolunda. O da enerjisini toplamış gelmiş. Bu set çok eğlenceli bir set zaten. Kendimi hiç işe geliyormuş gibi hissetmiyorum..."

ÇOCUK DURUMU YOK

Sinan Tuzcu ile mutlu bir evliliği olan güzel oyuncu bir süre önce yakında çocuk yapabileceklerinin sinyalini vermişti. Soysert'e bu konuyla ilgili şu yanıtı verdi: "Şu an için çocuk durumu yok ama ben sürprizlere inanıyorum. O geleceği zamanı biliyordur. Biz aile olmayı seviyoruz. Çünkü mutlu ailelerin çocuklarıyız. Yemekte çocuk gürültüsü olsun, kalabalık yemekler yensin istiyoruz. Eninde sonunda hayatımız çocuklarla şenlenecektir."

Ameliyat sonrası çok iyiyim

'Benim Annem Bir Melek'te 'Kaynana Neriman'ı canlandıran Oya Başar, 24 Ağustos akşamı herkesi ekran başına beklediklerini belirterek, şunları söyledi: "Birbirimizi de çok özlemişiz. Tatilin ardından sete çok keyifli geldik. İzleyiciden de çok güzel tepkiler alıyoruz. İnşallah daha da başarılı olacağız. Bizi izlemeye devam edin." Meme kanseriyle mücadele eden Başar, geçtiğimiz aylarda tekrar rahatsızlanıp herkesi korkutmuştu. Sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen oyuncu "Tatilde ameliyatlardan çıktım ve kendimi dinlendirmeye çalıştım" dedi.

Kaynak: Sabah / Günaydın

forever_bim
14-08-08, 07:12
SEVİNDİRİCİ HABER!... GEÇEN YIL RAHATSIZLIĞINA RAĞMEN, BENİM ANNEM BİR MELEK PROJESİ İLE EKRANA GELEN OYA BAŞAR, YAZ AYLARINDA AMERİKA’DA TEDAVİSİNE DEVAM ETTİ!… BAŞARILI BİR AMELİYAT GEÇİREN VE ESKİ SAĞLIĞINA KAVUŞAN BAŞAR, DİZİ SETLERİNE DE GERİ DÖNDÜ!...

13/8/2008 14:30

Hastalığını yenen Oya Başar dizi setlerine geri döndü...

ABD’de başarılı bir operasyon geçiren Başar, şimdi de ekip arkadaşlarına kavuşmanın sevinci içinde… Tüm ekipte onu tekrar sağlıkla aralarında görmenin!…

Benim Annem Bir Melek, yeni sezon çekimlerine şampanya patlatarak başladı!..

Başrollerinde Oya Başar, Tarık Ünlüoğlu, Ali Sunal, Dolunay Soysert, Şehsuvat Aktaş, Ayçin İnci ve Nilgün Belgin’in rol aldığı “Benim Annem Bir Melek”,yeni bölümleriyle Pazar geceleri ekranlarda olacak!...

Haberin Resimleri...
http://i289.photobucket.com/albums/ll207/gancelli6/gancelli7/oya_basar1.jpg
http://i289.photobucket.com/albums/ll207/gancelli6/gancelli7/oya_basar_dizi_seti.jpg
http://i289.photobucket.com/albums/ll207/gancelli6/gancelli7/oya_basar_dizi_seti1.jpg

Kaynak: Uçankuş

denizimsi
14-08-08, 10:19
İyi olmasına ve dizinin 24 Ağustos'ta başlıyor olmasına çok sevindim :happy0064 Merakla bekliyorum :happy0064