Tüm Versiyonu Göster : Akıl Defteri (Memento)

bone88
11-06-06, 23:00
Leonard Shelby (Guy Pearce) ucuz otel odalarında konaklayan, sadece nakit para kullanan ama şık giysiler giyen ve bir Jaguar kullanan, işadamı görüntüsünde biridir. Fakat aslında hayatını karısına tecavüz edip öldüren kişiyi bulmaya adamıştır.

Leonard'ın bu yolda ciddi bir engeli vardır, çok ender rastlanan ve tedavi edilemeyen bir tür hafıza kaybı. Her ne kadar hayatının "kaza"'dan önceki dönemlerini hatırlayabiliyorsa da bazen 15 dakika öncesinde nereye gittiğini ve nerede olduğunu unutabilmektedir

Guy Pearce.... Leonard
Carrie-Anne Moss.... Natalie
Joe Pantoliano.... Teddy Gammell
Mark Boone Junior.... Burt
Russ Fega.... Waiter
Jorja Fox.... Leonard's Wife
Stephen Tobolowsky.... Sammy
Harriet Sansom Harris.... Mrs. Jankis
Thomas Lennon.... Doctor
Callum Keith Rennie.... Dodd
Kimberly Campbell.... Blonde
Marianne Muellerleile.... Tattooist
Larry Holden.... Jimmy

bone88
11-06-06, 23:02
adam sürekli herşeyi unutuyordu... önemli gerçekleri "fact 1 fact2..." diye dövme yaptırıyodu bedenine...

biraz akıllı biri rahatlıkla tuttuğu notları yırtarak ya da foto larını yırtarak onu kandırabilirrdi...

http://img158.exs.cx/img158/443/memento6oj.jpg

bone88
11-06-06, 23:05
resimler

http://www.offoffoff.com/film/2001/images/memento.jpg
http://members.optusnet.com.au/thesquiz/memento.jpg
http://www.projections-movies.com/images/memento.jpg
http://www.bulldozer.nu/bilder/memento.jpg

bone88
11-06-06, 23:08
ara sıra flashback lerle gördüğümüz eşini kanıt peşinde (csi) dizisindeki sarah ; Jorja Fox oynuyordu...

oldukça karışık bir filmdi.. .bir ileri bir geri gidiyordu... çoğu izleyicinin ilk seferde hikayeyi zihninde birleştiremediğini duymuştum...

Heather
05-01-07, 10:43
Ben bu filmi izlemiştim. Guy Pearce ve Carrie Ann Moss ve Jarja Fox oynuyordu. Karmakarışık bir filmdi. Bir geri bir ileri gidiyordu zaman. Ama zeka filmiydi bu. İyi bir filmdi.

*yildiz*
01-04-08, 14:46
cok karisik ama cok güzel bir film
ikinci kez izledikten sonra anladim filmi

by_Travis
04-04-08, 12:00
fight club ile birlikte kurgu bazında en iyi filmdir memento...
yönetmenin zekasına hayran kaldım ben bu filmde...çok farklı bir tarzla karşılacaksınız filmi izlerken

bu tarzda filmin degerini katbekat arttırıyor....e elde iyi bir hikaye var. ustune kuşagının david fincher ile birlikte en iyi yonetmeni olan nolan'ın sinema yorumu. sonucta da ortaya izlemesi,üzerinde konuşulması acaip bir haz veren bir başyapıt çıkıyor...bizede keyifle izlemek kalıyor

cansu236
04-04-08, 18:10
çok karışık filmdi insan filmimi izlesin yoksa filmi anlasın mı gerçekten zor bir durum olsa gerek bi kere en az iki kere izlenmeli bu film kafa yorulması lazım yani:img-wink:

ecr
21-04-08, 11:45
Christopher Nolan daha önce Batman Begins, The Prestige, Insomnia filmlerini yazıp yönetmişti. Bir tek İnsomnia filminin senaryosunu yazmamıştı. Batman, The Prestige'i izlemiş ve çok beğenmiştim. Özellikle The Prestige Nolan'ın ne denli başarılı bir senarist ve yönetmen olduğunu göstermişti. The Prestige filmi de karışıktı, lakin Memento kadar değil.

Nolan çok basit bir hikayeyi, karmaşık bir hikayeye muazzam bir şekilde dönüştürüyor. Ki daha sonra zaten film eleştirmenlerden çok iyi notlar alıyor ve günümüzün klasiklerine giriyor. Eminim ilerleyen yıllarda "cult"leşmesi de artacak ve sinemanın "en"leri arasına hiç çıkmamak üzere girecektir.

İlk izlediğimde kafam çok karışmış, çoğu yeri anlamamış, final jeneriğine bakarken kafamda senaryoyu çözmeye çalışmıştım. Senaristin, yani Christopher Nolan'ın matematiğinin ne denli güçlü ve muhteşem olduğunu bu filmde daha iyi anlıyoruz. Flashbacklerle geçmişi anlatması muhteşemdi.

Ayrıca bir nokta var ki Nolan'ın ne kadar başarılı olduğunu kanıtlar nitelikteydi: Filmde flashbacklerle geriye dönüldüğünde filmin gerçek zamanı ile tezat yönde ilerliyordu. Daha sonra flashbacklerle filmin o anki zamanının kesişmesi de muhteşemdi.

Kısacası bu filmi izlemeyen bin pişman olur. Muazzam bir senaryoya, kurguya, yönetmenliğe ve oyunculuğa sahip. Neredeyse her sahnede gözüken Guy Pearce'nin performansı muhteşemdi.
10 10'luk filmlerden Memento...

hyoldas
12-05-08, 19:19
Defalarca izledim :img-hyste
Şaşırmadınız değil mi?
Bu filme kült film ya da psikolojik kurgu demek doğru olur sanırım.
Filmi ilk izlediğimide kafayı yediğimi düşündüm.
FB'lerle ve sonu olmayan bir finalle "Memento" kendi dalında en iyilerden...
Bir daha mı izlesem acaba :icon_whis

tarchın
15-05-08, 15:19
Defalarca izledim :img-hyste
Şaşırmadınız değil mi?
Bu filme kült film ya da psikolojik kurgu demek doğru olur sanırım.
Filmi ilk izlediğimide kafayı yediğimi düşündüm.
FB'lerle ve sonu olmayan bir finalle "Memento" kendi dalında en iyilerden...
Bir daha mı izlesem acaba :icon_whis

Gerçekten karma karışık kurgusuyla insanı şaşırtan, tekrar tekrar seyredilebilecek harika bir film.
Yalnız film bittikten sonra ah be Leonard ne yaptın sen demekten kendimi alamadım...
Film bittikten sonra :blink::img-swoon gibi bir şey oldu bana...