Tüm Versiyonu Göster : Gelibolu

candy33
19-03-05, 18:52
Dünya tarihine yön veren, uğrunda binlerce şehit verilen, Mustafa Kemal Atatürk'ü tarih sahnesine çıkaran, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın ulus olmalarını sağlayan, Sovyet Devrimi'ne zemin hazırlayan Çanakkale Savaşı, beyazperdeye taşınıyor.

Belgeselde, tarihin en büyük 2. kara çıkarma harekâtı olan Çanakkale Savaşı, bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış mektuplar, belgeler ve fotoğraflarla, savaşın 90. yılında tamamen objektif olarak ele alınıyor.

'Gelibolu', sadece Türk askerlerinin değil, din, dil, ırk, uyruk gözetmeksizin siperdeki askerlerin yaşadıkları acıları ve duygularını anlatan insan hikâyelerinden örülüyor. O hikâyeler de filmde, 2 İngiliz, 3 Yeni Zelandalı, 3 Avustralyalı ve 2 Türk toplam 10 ana karakterin mektup ve günlükleriyle anlatılıyor. Evrensel Düzeyde Bir Belgesel...

TÜRKÇE ADI: Gelibolu
ÜLKE: Türkiye
TÜRÜ: Belgesel
YÖNETMENİ: Tolga Örnek
SÜRE: - dakika
DİLİ: İngilizce
YAPIM YILI: 2005
ORJİNAL MÜZİK: Demir Demirkan
SENARYO: Tolga Örnek
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: Volker Tittel
SESLENDİREN: Jeremy Irons

http://www.showtvnet.com/sinema/vizyonda/18032005/gelibolu_afis.jpg

_hasret
20-03-05, 15:22
http://www.sinema.com/pic/filmler/g/gelibolu150.jpg

spikey
21-03-05, 09:42
bence tarihimizi öörenmek için cok ii bi fırsat ama arkadaslarım gitti anlattıklarına göre baya sıkıcı bi film olmuş...cok da uzunmus..ne biliim biraz daha görsel açıdan geliştirseler daha izlenebilir bi film olabilir-miş....

The_Darkness
22-03-05, 08:18
Yabancı ülkelerde her öğrenciye daha küçük yaştan tarihlerini ve tarih bilincini aşılıyorlar....

Keşke bir eğitim kanunu çıksada hiç bir öğrenci Gelibolu'yu gezmeden, oralarda neler olduğunu bilmeden mezun olmasa....

Ayrıca "Gelibolu" bir belgeseldir. Macera veya vurdulu kırdılı bir film değildir. Tekrarlıyorum.. GELİBOLU BİR BELGESELDİR.. Herkesin izlemesi gereken, olaylara objektif yaklaşılmış bi belgesel..

İnsanların kendi tarihlerine SIKICI demelerinden se boğaz köprüsünden kendilerini atsınlar daha iyi...

_hasret
22-03-05, 22:32
Evet bencede. Herkesin izlemesi gerekir böyle bir filmi. Kendi tarihimizi bilmeyen o kadar cok insan varki. Büyük bir eksikti. Böyle bir filmi cektikleri icin asil tsk etmemiz lazim....

spikey
26-03-05, 22:35
the_darkness hemen yavaşşş dicem sana!! bi kere yazdıklarımı pek anlayamamışsın bence...tarihi açıdan muhteşem bi şey orasını hep sööledim benim yakındığım görsel açıdan daha iyi olabileceğiydi..tabiki keşke bizde de bu tip filmleri küçük yaşlarda gösterseler,geziler düzenlense herkes görebilse..tarihimizi illaki tanımamız lazım..ama şunu kabul et ya da etme ben o kadar saat sadece belgesel nitelikte bi şeyler izleyemem...sırf bu yuzden de beni bu şekilde eleştiremezsin...senin kadar ben de tarihimi sewip ona sahip çıkıorum...umarım bu dediklerim de yanlış anlaşılmaz...benim hosuma gitmeyen bu yönetmenin yeteneksizliği...hititler de bi o kadar sıkıcıydı ama eğitici yönüne laf söyleyemem...benim dediğim sırf belge olacağına biraz dramatize ederek film halinde sunulabilirdi gelibolu..eminim o zaman daha akılda kalıcı we etkileyici olurdu...mesela piyanist,pearl harbour...mesajları bariz...sence belgesel nitelikli olsaydı kimin aklında kalırdı...ya da bu kadar başarılı olur muydu?

narcissa
14-08-06, 11:11
[B]biz bu filme okulca gitmiştik utanarak söylüyorum ama ben ikinci yarıda uyudum:img-sorry elimde cipsler falan uyuyup kalmışım... ya güzeldi ilk yarı falan ama ikinci yarıda herkes uyudu bizim okuldan ya... ön sıralardaki bizim liseliler arada bir kola kapağı fln patlatıyorlardı ona uyanıyorduk ama gerçekten belki zoraki gittiğimizden hepimiz uyumuşuz özelliklede bizim erkekler horul horuldu bi tanesi de yanımdaydı zaten:img-grin2 kısaca sıkıldım... belki de belgesel havasında olduğundandır...:img-sorry

sevgi86
08-09-06, 01:17
the_darkness hemen yavaşşş dicem sana!! bi kere yazdıklarımı pek anlayamamışsın bence...tarihi açıdan muhteşem bi şey orasını hep sööledim benim yakındığım görsel açıdan daha iyi olabileceğiydi..tabiki keşke bizde de bu tip filmleri küçük yaşlarda gösterseler,geziler düzenlense herkes görebilse..tarihimizi illaki tanımamız lazım..ama şunu kabul et ya da etme ben o kadar saat sadece belgesel nitelikte bi şeyler izleyemem...sırf bu yuzden de beni bu şekilde eleştiremezsin...senin kadar ben de tarihimi sewip ona sahip çıkıorum...umarım bu dediklerim de yanlış anlaşılmaz...benim hosuma gitmeyen bu yönetmenin yeteneksizliği...hititler de bi o kadar sıkıcıydı ama eğitici yönüne laf söyleyemem...benim dediğim sırf belge olacağına biraz dramatize ederek film halinde sunulabilirdi gelibolu..eminim o zaman daha akılda kalıcı we etkileyici olurdu...mesela piyanist,pearl harbour...mesajları bariz...sence belgesel nitelikli olsaydı kimin aklında kalırdı...ya da bu kadar başarılı olur muydu?

hollywood un başarısı da burada saklı
spikey nin dediği gibi
tarihi olayları dramatize etmek her zaman seyirciden iyi not alır
tarihi öğretmede kitaplardan ve derslerden daha başarılıdır

bir tutam gözyaşı ve azıcık aşk
bu sayede amerika savaş alanında kaybettiği itibarı pek çok kez beyaz perdede geri kazandı

biz de keşke tarimizi dünyaya anlatacak yalanları çürütecek filmler yapabilsek
belki de hala yapmak isteyen çıkmamıştır çünkü bunu yapabilecek yetenekler var türkiyede...

kaptan jack
09-09-06, 13:16
ben filmi gayet basarılı buldum.hayatımda izledigim en güzel canakkale belgeseliydi.olaya tarafsız bir gözle bakılması cok hosuma gitti.cünkü genelde bizim belgesellerde karsı tarafı suclayıcı,kücük düsürücü bir sürü sey anlatılır.kimse yanlıs anlamasın karsı tarafı falan savunuyor deyilim.:img-grin2 ingiliz hükümetinin yaptıgının elle tutulabilir bir yanı yok ama bizim karsımızdakilerde asker sonucta.bazı belgesellerde bu unutuluyor.
bu arada bu filmin türü belgesel.herkesin giderken göreceklerine hazırlıklı olması gerekiyordu.savas filmi tadında olması elbette bu kutsal savası ayrı bir yere tasıyacaktır eminim.ama filmin türü belgesel ve bence cok da güzel olmus.:img-nyam:

mavirüya
17-09-06, 16:00
ben sinemada izlemiştim filmi.. çok objektif ve güzel anlatılmış bi belgesel. izlemeyenlere şiddetle tavsiye edilir

pinarsayü85
04-08-07, 22:54
çok başarılı bir yapım,çok emek verilmiş belli,eline sağlık herkesin..

izlemeyenler mutlaka dvd' sini edinmeli bence...:good: