Tüm Versiyonu Göster : bim başlarken bizde olan değişiklikler
evet arkadaşlar bim başlarken bizde olan değişiklikleri yazmanızı rica ediyorum.
ilki ben yapayım dedim
:arrow: saat dokuz olmadan akşam yemeği için sofra kurulur.
:arrow: babamın çayı çoktan içilir
:arrow: sinir olduğum sahnelerde o siniri geçirmek için bir adet yastık bulunur
:arrow: yanımda meyva tabağı bulunur.
:arrow: olmasa kavrulmuş mısır veya soslu fırtık
:arrow: abimi odaya bilgisayarının başına oyun oynamaya yollama
:arrow: başlamdan önce derslerimi bitirme
.................................................. .................................................. ..
ya siz ne yaparsınız
öncelikle eğer evde değilsem ani bir hızla evime gelirim.. misafirlikte BİM'i izleyemem.. Çünkü kimse sinirden koltuklara tırmanan bir misafir istemez :) :oops: sonra koltuğuma otururum.. Ve dizi esnasında bir şeye ihtiyacım olmaz.. çünkü ölü gibi sadece diziye bakınır dururum.. sadece reklam aralarında kendime gelebilirim.. Ve dizi esnsında "çıt" diye bir ses çıksa aniden kükrerim.. Bim severlik buna benzer bir şey herhalde :)
ARKADAŞALR ŞUNLARI UNUTMUŞUM
:arrow: EVDEKİ HERKESİN İSTEDİĞİNİ YAPARIM Kİ O SAATTE BANA KİMSE BİR ŞEY SÖYLEMESİN
:arrow: İHTİYACIM OLAN HERŞEYİ YANIMA ALIRIM.
:arrow: KUMANDA BENDEN BAŞKA KİMSEYE AİT OLMAMAZ
Bende şöyle sıralayabilirim.
* O akşam asla mesaiye kalınmaz. Kalınması gerekiyorsada engeç 9.30 da evde olunur.
*Çocuklar itinayla yatırılır. Ortalıkta gürültü etmemeleri böylece sağlanır.
*Eşimin ihtiyacı olan çay bölüm başlamadan konur sadece reklam aralarında yeniden doldurulur veya kendisinin koyması delici bir bakışla sağlanır.
*Mümkünse eş de yatırılır ve yalnız bir şekilde diziye konsantrasyon sağlanır.
*Evdeki en ufak bir gürültü sıkı yönetim ilan edilmesine neden olur.
her pazartesi toplantım var.eşim videoya kaydeder.geldiğim zaman yemek yerim ve sessiz sakin ortamda yalnız oturup seyrederim.hırslandığım bölümlerdede böylece kimse benim ne yaptığımı göremez:-))
Eşim 19.00 da işten gelir sofra hazır vaziyette bekler.yemek yenir masa toplanır.çay ve meyve faslı halledilir varsa diğer başka işler,mutfak mı?bim bittikten sonra :lol: , gece sabaha kadar vakit çok nasılsa .bende bim hastasıyım hele hele selim canımciğerim ben de mehmet de evli olmasa gidip evlenme teklif edebilirim yani
LAZCAKIR-KIZ 20-03-05, 20:42 BIMIN saati gelmeden once o gun cok yorgunsam ilk once soyle guzel bir iki saat uyurum herseye ragmen uyanamazsam diye anneme seslenip anne SELIM BASLAR BASLAMAZ UYANDIR Derim 8) eger yorgun degilsem o gun bim baslamadan once biraz msnde konusurum derslerim varsa derslerimi bitiririm, bimin baslamasina saniyeler kala, icicegimi alirim, benim kendi sandalyemi alip televizyonun icine girerim, ve delice seyretmeye baslarim.. :oops:
Ayh okurken gülmekten öldüm:)) Ben de sıralayayım barime:)
1- En geç 20:30'a kadar evde olurum.
2- Saat 21:00'de yemek faslı bitmiş olur.
3- Yemekten sonra bulaşıkları ve çayı demeleme işini yaparım. Sonra kimse benden bişey istemesin diye:))
4- B.İ.M Başlayana kadar babamın çayını filan koyarım. Annemin bütün isteklerini yaparım.
5- Bim başlayacağına yakın koltuklardan birinin yastığını içinden çıkartıp yere koyarım Tv'ye en yakın yere. Tabi bi kaç yastık ta etrafıma koyarım. Ne olur ne olmaz şekil filan değiştirmem gerekebilir diye.
6- Reklam aralarında çaylar tazelenir, Wcye gitmem gerekiyorsa giderim.
7- Ben BİM izlerken ne çay ne başka bişey hiç ama hiç bişey ne yerim ne içerim. Gözlerimi Tv'den ayırmam.
8- Evde çıt olursa çıngar çıkartırım.
İşte böylee:))))))
ben de durum çok vahim. 7 de evde oluyordum ( kurs başlamadn önce ) 8'e çeyrek kala falan yemek , bulaşık , çay demleme tantanası biter. 8 e kadar tüm ihtiyaçlar giderilir. Sonra ATVde ne varsa o izlenir. kesinlikle reklam aralarında bir ATV değiştirilemez. Eğer fragman çıkarsa ilk defa izleniyormuş gibi heyecanlanılır. sonra babam tarafından kafama bir yastık gönderilir. sonra doğal olarak yastık savaşı başlar. sonra önceden markete uğranıp tamamen çikolata ve şekerle dolu olan market torbası salona getirilir. ve kendini kaybeden ben bu kilolarının hesabını her bölüm sonrası selim arhana sorarım
Bizim evdede aynı durumlar yaşanır.Pazartesi günü erkenden yemeğimi yaparım sofrayı kurar ve eşimin gelmesini beklerim.Geç gelirse kendisi mutfağa girip yemeğini yer.Oğlumu yatırırım erkenden,kızımı da yanıma alırım birlikte izleriz sonra eşimde bize katılır.Ailecek tvnin içine gireriz...ama tercihim yalnız izlemekten yana nedense daha iyi konsantre oluyorum... :roll:
Bim izlerken acayip kahve tüketiyorum,birde yanımda mutlaka gazete bulunduruyorum,özellikle son 2-3 bölümdür o kadının çıktığı her sahnede bol bol gazete parçalıyorum.Tavsiye ederim,iyi geliyor...
Hepimizin aynı zevk ve heyecanla izlemeye hazırlandığı açıkça görülüyor.Biz ayrıca (yani eşim ve ben) her enteresan sahne sonunda yorum veya tezahürat yapıp olaya değişik bir fantazi (!) ile yaklaşıyoruz. Dışarıdan biri izlese rezalet...Kesin "akıllarını kaçırmış " derler.
Sevgiler
bende ilk önce ve gider odama çekilir hemen atv yi açarım dizi başlayınca sanki hayat durur benim için sadece reklam aralarında yaşadığımı hissederim kimse beni o akşam biryere çıkartamaz arada sinirlenir elimde ne varsa fırlatırım bir keresinde kumandamı parçaladım behiye yüzünden şimdide derya bir kumandamı daha yok edecek gibi
Pazartesi günleri genel olarak yaptığım şeyler:
*19.30/20.00 civarı evde olurum.
*10/15 dakika da yemeğimi yerim.
*Daha sonra hemen odama geçerim çünkü annemlerle tv izlediğimde sürekli yorum yapıyorlar ve konsantre olamıyorum..
*Yatağıma uzanırım kanal d yi açarım ilk olarak Haziran Gecesini izlerim,
*Haziran Gecesinin bitimine yakın Bir İstanbul Masalı başlar ve atv'yi açarım.
*Daha önceleri daha bir ilgiyle izliyordum ama şu Esmanın ve Selimin halleri beni çileden çıkarıyor o yüzden eskisi kadar ilgiyle izlemiyorum açıkcası..
Çünkü aşağı/yukarı Selimin ve Esmanın tepkileri hep aynı ve yerlerine kendimi koyduğumda tahammül sınırlarım açıkcası zorlanıyor..
Ayrıca esmanın bebeğini kaybetmesi yüzünden girmiş olduğu depresyonun yönünü değiştirmeleride açıkcası hoşuma gitmiyor...
herkes birşekilde bimi bekliyor neden ? içimizdeki bim aşkından.
DELİYİZ BİZ YAAAA :)
Arkadaşlar Hepimizin yaptığı şeyler aşağı yukarı aynı.
Ben Salı akşamının yemeğini Pazar akşamından yapıyorum. Çünkü Eve geldiğimizde yemeğimiz hazır olduğu için onu tüketiyoruz ve bir sonraki akşama yemek yapma zahmetinden kurtulmuş oluyorum. Belki elime ve çocuğuma 1 günlük yemek yedirmiş oluyorum ama olsun diziyi seyretmekten daha büyük bir keyif aldığımı herkes anladı artık. 6 yaşındaki oğlum bile. Saat 20.00 ye kadar her işlem tamamlanır. Önce Haziran Gecesini izlemeye çalışırım. Babamız gelmez ise oğlumla oynamak ve saat 21.30 a kadar onu oyalamak bana kalıyor. Bu arada en geç 21.45 gibi oğlum pijamalarını giyip sütünü içmeye hazırlanır ve yatakta beni bekler. Onunla öpüşüp koklaşma faslı bitince hemen atv yi açar ve beklerim. İlk reklama kadar kimse beni yerimden kaldıramaz. Hatta eşim evde olursa bütün bu işleri de o yapar. Eee hayat müşterek. Bende Perşembe akşamlara ona amadeyim. Oğlanı alıp salona kurulur hatta çıt bile çıkarmayız. Babmız KURTLAR VAdisi izleyecek diye. İlk reklamda eğer dizide ters giden birşeyler olup ta sinir katsayım artarsa hemen kahve suyunu ocağa koyup bu arada sigara keyfimiz yapılır. Koşa koşa mutfaktan içeri gidilir. İtina ile tekrar televizyonun başına geçilir. Bende çoğu zaman dizimi yanlız izlemeyi seviyorum. Eğer yanımda biri varsa (ki genelde olmaz) dizinin büyüsü bozuluyor. Ya eşim yada bazen annem olduğundan hemen soru sormaya başlıyorlar, bende sinir oluyorum. Ve gerçekten yanımda biri olduğunda soru bile sormasa diziyi izlemek bana keyif vermiyor. Onunla bütünleşemiyorum. Genelde yanlız seyretmeyi tercih ederim. Dizi bitinceye kadar da bir daha zorda kalmadıkça(Pardon tuvalet ihtiyacı gibi) televizyonun karşısından ayrılmam.Reklam araları dahi olsa........
ALLAHIM BU NE SEVGİ AHHHHH AHHH.
ahh ahh.. yazmayı unttuklarım da var : ))
Benim eş ile uğraşmak gibi bir derdim olmadığı için babamı hallediveriyorum önce.. Çayı pek sevmez nasılsa.. Çay kadar benim dizi izlemememi de sevmez..
önceeee... babamın beni tv başından kaldıracak bütün mazeretlerini ne var ne yoksa heppsini birden ateşe atarım.. Ki babam bişe demesin.. Çay itina ile demlenir ki kusur bulunmasın.. Ve babanın önüne sunulur..
Masalımızı izleyeceğim yeri önce bir toparlarım ki sayın annem bana "bu eve misafirliğe mi geldin kızım biras ortalığı toplasaydın" demesine fırsat vermeden orayı biras toplarım..
Sonra ufacık minicik (ne ufağı be 10 yaşında) Sen daha cücüksün deyip doooğru yatağa.. Ki onun ihtiyaçları da televizyonun içine girmeyeyim die bana yaptırılabilir.. her ihtimali düşünmek lazım..
Diziyi izlerken ev de yansa,deprem de olsa tınlamam... O ara serrvis dışıyımdır çünkü.. Bir tek reklam aralarında kendime gelirim.. O arada da insansıl ihtiyaçlarımı karşılarım bir güsellll...
Dizi biter ve ben 10 bölümdür düzenli olarak geçirdiğim sinir krizlerinden birini daha geçiririm.. Annemde benimle birlikte diziyi izlemiş olmasına rağmen diziyi ona tekrardan özet geçerim ve yastığı kafama yerim..
Sonra yastıklarla barışık bir insan olarak odama gider yatağıma yatar senaristleri elime geçirebilsem ne yapacağımı düşünürüm.. ve öyleece uyurum (tabi bu uyuma hızı dizinin seyir ettiği bölüme bağlıdır):) :) :)
ben önce okuldan eve otobüsle gelmek için okulun önünde 15 dakka beklerim ama hiç niyetim olmaz. ve neredeyse bir saatlik yolu yürüyerek giderim.sabah gazatesini alıp bimi okuya okuya giderim.
eğer yanımda arkadaşım varsa ona anlatırım faragmanı.
eve gelirim hemen çayı demlerim annemin bulaşıkları yıka dilek diye en kritik noktalarında diiye söylenmesin diye bulaşıklar yıkanır sofra hemen kurulur.
odamı toplarım.
dizifilme girerim.
sonra hermioneweasley ile maillerşirim. ve ya buradan mesaj atarım.
izlerken derya taraflarında git derya git ...
diye bağırırım.
yanımda kimseler olmasın diye dua ederim
bittikten sonra şarkıyı dinlerim
sonra dizifilme girerim.
yazılarımı yazarım.
günlüğümü yazarım ama şu ayrılıktan beri hiç yazmaıyorum çünkü yemin ettim selim ve esma barışmadan anlatmayacağım günlüğüme
sonra elime seneryo defterimi alıp güzelce yazarım hayalimdeki bölümü.
sonra onu güzelce rüyamda görürüm...
hermioneweasley 31-03-05, 22:56 ben öhöm öhöm öhöm...
bir haftayı pazartesi ile geçiririm...nasıl mı?
pzrt:bim var..akşama program yok,saat 9:30dan sonra derste yok...yani 2 saatliğine dünya ile aramdaki bağı koparıyorum...
salı:ya mutlu mutlu ya da sersem sersem dolaşıyorum.bir de okulda bilgiç dersi var....
çarş:sıradan bir gün. normalde gördüğümüz ders saatinden bir saat az görüyoruz.çabucak geçiyor.üstelik bilgiç dersi var...
perş:önceleri özeti beklerdim.ama şimdi cumalara kaydı bu durum..bende oturup mööölüyorum..
cuma:hafta sonu geldi...bimin özeti geldi........
cumartesi:çalış çalış çalış en çokta ing,edebiyet ve coğrafyaya çalış!!!!!!!
pazar:cumartesi seyredemediğin fragmanı seyret....nette resimlerine bak bimin....yarın pazartesi bimi seyredeceksin.......ve hafta başı...
ayrıca bime özel bir tarifem vardır...
okuldan çıkarım eve gitmeden gazete almaya.gazeteyi alırım okuya okuya ya da düşüne düşüne eve gelirim....odama girerim..üstümü değişirim(ama odanın altını üstüne getiririm.etek bir yanda ceket bir yanda çorap bir yanda)açarım bilgiçi, müzik dinleyerek gazeteyi okurum.....sonrası ders malum...
bu arada bu zavallı arkadaşınız senarist1'e de süekli cevap yazmak zorunda kalıyor.... gerçiiiiii ben şikayetçi değilim ama....o da senaryo yazmıyor,yazıyor yarıda bırakıyor..yani kısacası beni deli ediyor....
sevgiler
geçen sezonnki halim:salı günü ekrana yapışıp fragmanı beklerdim aynı zamanda her 10dk.da bir atvnin sitesine bakardım.dizinin başlamasına bir saat kala videoyu ayarlardım ve bimi kaydederdim sonrada repliklerini yqazardım.dizi sırasında heyecanlı sahnelerde koltuğun tepelerine çıkardım,volta atardım :D
bu sezon ise trtde güzel film olurda onu seyrediyorum sonra bim başlayınca biraz bakıyorum çok bunalımsa pek seyretmiyorum.
ben de bugün bir kaşıntı hakim bunu bir istanbul maslına bağlıyorum. saat ilerledikçe kollarımın kaşıntısı artıyorr :)
61. bölümde hata ettim yanıma mide ilacı almadım. artık dizi başlamadan önce yapacağım ilk şey mide için bir hap almaktır. bulantılara karşı...
şafakçım bir de eczaneden passiflora al. sakinleştirici :)
bim başlamadan önce herşey halledilir ki rahat rahat izlensin..evdekilere konuşmayı yorum yapmayı kıpırdamayı hatta nefes almayı bile yasaklarım ben yukarda olsam bile asla ses yapmalarına izin vermem :happy0064
başlayınca eğer mutlu bir sahne varsa bende onlarla birlikte gülerim hatta onların söylemesini istediğim şeyleri kendi kendime söylerim=))
asla 1 saniyesini bile kaçırmam.. bittikten sonra diğer bölümün heyecanını duymaya başlarım ve haftaya kadar her gece o bölümün devamını görürüm rüyamda olmasını istediğim gibi..
işte bu kadarcık:happy0064 :happy0064
ve eğer esma ve selim kavga ederse ya da biri esmayı üzerse hıncımı yastıktan alırım ve yastığı yumruklarım ..eğer bölüm kötüyse benim de moralim bozulur ama bölüm güzelse ben de çok mutlu olurum =)
|