Tüm Versiyonu Göster : Lost-1. Sezon Bölüm Yorumları (TNT)

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6

tarchın
26-05-08, 23:45
Çok güzel bölümlerdi yine. Özellikle Sawyer'ın yaban domuzuyla kavgasına bayıldım. :D Domuz da işini biliyor. O bile çok hoşlanmış yakışıklı serserimizden uğraşıp duruyor. Hele en son karşılaştıkları sahnede domuzun sırnaşık sırnaşık bakışlarını görünce koptum resmen.
Şaka bir yana Locke'ın dedikeri ilginçti gerçekten. Sanırım Sawyer'ın da kafasına yattı biraz.
Kate ve Sawyer'ın oyununu seyrederken de çok keyf aldım. (Selda'cım detayları çok güzel vermişsin süper:good:)
Ama en hoş olanı da Sawyer'ı Jack'in yanına gidip (gayet ciddi bir suratla) kaldır ellerini dediği sahneydi sanırım. Jack'im şaşkın şaşkın "komik olmaya mı çalışıyorsun?" derken psikopat numarası yapan sevimli serserimin yüz hatlarının yumuşayıp gülmeye başladığı an ben iptal oldum. :img-hyste:img-hyste:img-hyste Meğerse serserinin doktorumun yüzüne atacak pastası kalmamış. O zaman domates at sen de,:img-tomat: ne silah doğrultuyorsun kahraman doktoruma demekten alamadım kendimi.:icon_whis
Bir de "bunu senden iki gün önce istemiştim" deyince ben de "ikile demiştim" demez mi öldüm gülmekten.:img-heh:

İkinci (yani 16. bölümün) başını yine kestiler galiba bilen birileri kesilen kısmı anlatabilir mi acaba?

thearda
27-05-08, 00:59
sawyer'ın domuzla kavgasını unutmuştum gerçekten ne kadar güzel yazıyorlar ne kadar güzel işliyorlar...

Dilara_3
27-05-08, 07:47
çok güzel bir bölümdüü

ben hiç.. oyununa bayıldımm hele katenin ''ben hiç tek gecelik ilişki yaşamadım'' diyince sawyer hepsini içti ya :D:D:D
Sawyer ve domuz kavgası süperdi ''domuzun bana garezi var'':)
Sayer jack'e sevgilinle anlaşma yaptık diyince gözümden kaçmadı jack sevgili lafına bir tepki vermedi:img-pilot
Şu jack-kate dioloğunada bayıldım ''en son bir şey almaya gittiğinde öpüşmüştünüz ve aradığımız şey onda değildi''

sarıseren
27-05-08, 10:10
Her zamanki gibi harika bölümlerdi:good:En sevdiğim kısım Sawyer ve Kate'in oyunuydu:)Sawyer'ın flashbackinde o adamı boşuna vurnuş olduğunu gördük.Çok üzüldüm ya:icon_sorr

Ethan'ın da öldüğüne çok sevindim.Adamın suratı korku filmlerindeki gibiydi zaten:icon_whisYolda görsem korkarım:img-hyste

_rainbow_
27-05-08, 11:08
harika bir bölümdü soluk soluga izledim.Sawyer'ın yaban domuzundan intikam almak istemesi çok komikti:img-hyste clairinde geri dönmesine sevindim böyleliklede ethan'ının rolünede bu bölümde son verilemsi iyi oldu adam çok ürkütücüydü dogrusu:img-fear2...Tam anlamıyla harika bir bölümdü yine bakalım haftaya neler olacak :D:happy0064

_nesli_
27-05-08, 11:42
yine süper bölümlerdi :good:
sawyera koptum o domuzla ilgili sahneler hele kaçarken çok komikti :)
clarie&charlie çok tatlıydı
charlie hakkında daha çok şey öğrendik işteyken kusması fln çok komikti :)
ve boone çok tatlıydı :img-in_lo 2. bölümde pek göstermediler sms ilkinde fln biraz göründ yazık ona bende nöbet tutabilirim diye datlum :img-icecr

nazli_chriss
27-05-08, 14:00
her zamanki gibi çok güzel bi bölümdü
sawyer'ın domuzdan intikam almak istemesii çok komiktii...
sawyer'ı bu bölümde flashbacklerle daha iyi tanımış olduk
sawyer ve kate'in oyunu çok güzeldii...favorilerimden biriydi bu bölümde....
jack'in babası sawyer'in barda beraber içtiği adamdı sanırımm...
clare'in geri dönmesine çok sevindim.
Ethan'ında ölmesine çok sevindim ben bile görünce korkuyorum ya:img-hyste:img-hyste
bakalım diğer bölümlerde nolcakk:bilmim

bitanem_61
27-05-08, 15:58
akşam izlemedim, pazar izliycem ama ethan,ın öldüğüne eminmisiniz bu tür kötüler ölüp ölüp dirilirde, acaba diyom hortlarmı:icon_whis:icon_whis

begummm
27-05-08, 16:02
Dün yayınlanan bölümler çok güzeldi.
Hiç sıkılmadım ve izlerken çok iyi zaman geçirdim.
Sawyer' ın flashback' nin olduğu bölüm çok güzeldi. Yaşadıklarından sonra o domuzu öldürememesinden çok etkilendim.

elifc
27-05-08, 16:34
Çok güzel bölümlerdi yine. Özellikle Sawyer'ın yaban domuzuyla kavgasına bayıldım. :D Domuz da işini biliyor. O bile çok hoşlanmış yakışıklı serserimizden uğraşıp duruyor. Hele en son karşılaştıkları sahnede domuzun sırnaşık sırnaşık bakışlarını görünce koptum resmen.
Şaka bir yana Locke'ın dedikeri ilginçti gerçekten. Sanırım Sawyer'ın da kafasına yattı biraz.
Kate ve Sawyer'ın oyununu seyrederken de çok keyf aldım. (Selda'cım detayları çok güzel vermişsin süper:good:)
Ama en hoş olanı da Sawyer'ı Jack'in yanına gidip (gayet ciddi bir suratla) kaldır ellerini dediği sahneydi sanırım. Jack'im şaşkın şaşkın "komik olmaya mı çalışıyorsun?" derken psikopat numarası yapan sevimli serserimin yüz hatlarının yumuşayıp gülmeye başladığı an ben iptal oldum. :img-hyste:img-hyste:img-hyste Meğerse serserinin doktorumun yüzüne atacak pastası kalmamış. O zaman domates at sen de,:img-tomat: ne silah doğrultuyorsun kahraman doktoruma demekten alamadım kendimi.:icon_whis
Bir de "bunu senden iki gün önce istemiştim" deyince ben de "ikile demiştim" demez mi öldüm gülmekten.:img-heh:

İkinci (yani 16. bölümün) başını yine kestiler galiba bilen birileri kesilen kısmı anlatabilir mi acaba?

her hafta olduğu gibi bu hafta yine 2. bölümün başı kesilmişti ne yazıkki.....ben hatırladığım kadarıyla anlatıyım...
ilk parçada,sawyer'ın flashbackinin de ilk parçası var.....Sawyer 'ın 8-10 yaşlarındaki hali,babası çok kızgın bi şekilde eve geliyo annesi çok korkmuş durumda sawyer'ı yatağın altına saklıyor,sakın burdan çıkma,konuşma gibi şeyler söylüyor sonra içeri babası girio,annesini vuruo,sonra da kendini,bu sırada küçük sawyer da olanları yatağın altından izlio:icon_sorr:icon_sorr
bir de kesilen sahnede domuzun çadıra girişi vardı yanlış hatırlamıyorsam,geceleyin domuz girdiğinde Sawyer uyanıyordu:img-wink:

L_O_S_T
27-05-08, 19:06
her hafta olduğu gibi bu hafta yine 2. bölümün başı kesilmişti ne yazıkki.....ben hatırladığım kadarıyla anlatıyım...
ilk parçada,sawyer'ın flashbackinin de ilk parçası var.....Sawyer 'ın 8-10 yaşlarındaki hali,babası çok kızgın bi şekilde eve geliyo annesi çok korkmuş durumda sawyer'ı yatağın altına saklıyor,sakın burdan çıkma,konuşma gibi şeyler söylüyor sonra içeri babası girio,annesini vuruo,sonra da kendini,bu sırada küçük sawyer da olanları yatağın altından izlio:icon_sorr:icon_sorr
bir de kesilen sahnede domuzun çadıra girişi vardı yanlış hatırlamıyorsam,geceleyin domuz girdiğinde Sawyer uyanıyordu:img-wink:

devamını getireyim=) ormana onun arkasından koşuyor sonra fısıltılar duyuyor: ''peşini bırakmaz'' .. fbsinde ates ettiği adamın son sözü...

tarchın
27-05-08, 19:09
alıntı;elifc
ilk parçada,sawyer'ın flashbackinin de ilk parçası var.....Sawyer 'ın 8-10 yaşlarındaki hali,babası çok kızgın bi şekilde eve geliyo annesi çok korkmuş durumda sawyer'ı yatağın altına saklıyor,sakın burdan çıkma,konuşma gibi şeyler söylüyor sonra içeri babası girio,annesini vuruo,sonra da kendini,bu sırada küçük sawyer da olanları yatağın altından izlio
bir de kesilen sahnede domuzun çadıra girişi vardı yanlış hatırlamıyorsam,geceleyin domuz girdiğinde Sawyer uyanıyordu

Çok teşekkür ederim elifc ve L_O_S_T

Biz sadece yatağın altından korkulu gözlerle bakan bir küçük çocuk gördük.(Sawyer'ın çocukluğuymuş meğer) Sonra odaya yabani bir domuz giriyordu ve tam o sırada yetiskin (ve ıssız bir adada domuzlarla kavga eden) Sawyer'ın korkuyla uyandığını gördük.
Sağolsun tnt sayesinde her hafta kesilen bölümde ne vardı, acaba neler kaçırdık diye merak edip duracağız.
Ben her hafta bu kesintilerle ilgili bir msj yolluyorum tnt'nin interner sayfasındaki bize ulaşın kısmından. Daha etkili bir yöntem buluncaya kadar da her hafta bir msj yollamaya devam edeceğim. İlgileneceklerini pek (aslında hiç) sanmıyorum. Hatta belki de okunmuyordur bile ama Cervantes'in yel değirmenleriyle savaşan şovalyesi gibi yılmadan her hafta sonuç alıncaya kadar bir msj yollamayı düşünüyorum. :img-pilot
Bu da her hafta bana daha da komik gelen msjm
Öncelikle yayın hayatınızda başarılar diliyor ve kaliteli yayın anlayışınızdan dolayı tebrik ediyorum.
Özellikle Lost gibi bir diziyi bizlere ulaştırdığınız için teşekkür ederim.
Ancak iki bölüm birden yayınladığınız bu dizinin ikinci bölümün başlangıcını yayınlamıyorsunuz ve bu da seyredenlerin geçişlerdeki kopukluklardan dolayı filmi anlamamasına sebep oluyor. Bu konuda daha dikkatli olursanız izleyicinin filme adapte olmasını ve diziyi severek seyretmesini sağlamış olursunuz.
Bu konuyla ilgilenmenizi ve çözüme ulaştırmanızı talep ediyorum.

L_O_S_T
27-05-08, 19:33
ya hep kesecekler arkadaslar o yüzden ben internetten pts günleri başını izliyorum çok rahat oluyor anlıyorum.
şimdi siz diyeceksiniz 15i izlemeden 16 dan ne anlarsın diye belki ama, 2.bölümlerin başları tamamen kendiyle alakalı. bir önceki bölümle alakası yok.

sizde öyle yapın tnt kesiyosa hep kesecektir.

yanlız benim anlamadığım bişi var. ne zmn kesmeye başladı=? çünkü hatırlıyorum başlarrında (1 ya da 3.bölüm) ilk bölümü bittikten sonra reklama girmişti bi kere, reklamdan sona ikinci yayınlanacak bölüme geçmişti hiç kesmemişti, sonra kesmeye başladılar... yani ilk bölüm bitmesine az kala reklam, sonra bitiyor ve kesilip 4 e devam...

tarchın
27-05-08, 20:12
Claire’ın o pisikopat manyak adamın elinden nasıl kurtulabildiğini çok merak ettim doğrusu. Adamın yüzündeki tırnak izlerini görünce bravo Claire, adamı haklamışsın diyesim geldi. :good:
Claire’ın döndükten sonra bir şey hatırlamaması çok ilginç. Sarsıntı geçirmiş falan olabilir ama Charlie yi bulduklarında o’da nasıl kaçırıldıklarına dair bir şey hatırlamıyordu. (gerçi o da büyük bir sarsıntı geçirmiş olabilir ama ikisinin de hatırlamaması tuhaf yani işte.) Sanki ikisinin de beyinlerine format atılmış gibiler:img-pilot

Jin’in Sun’a Claire ve bebeğin sağlığı hakkında ki soruları da ilginçti. Sanki karısının İngilizce bildiğine dair şüpheleri var da ağzını arar gibi bir hali vardı.
Ama nedense kendisi de Charlie ile (daha doğrusu Charlie kendi kendine) konuşurken sanki söylenilenleri anlıyor gibi geldi bana.

Bir de bir takım rakamların bu dizi de gizli anlamları olduğunu falan biliyoruz. Bölüm sonundaki fragmanda da gizemli rakamlarla ilgili bir şeyler söyledi. Sanırım bundan sonraki bölümlerde sık sık karşılaşacağımız bir takım rakamlar olacakmış.
Bilmem dikkatinizi çekti mi ama seyrettiğimiz son bölümde
Charlie’nin flashbackinde barda Drive shaft’ın şarkı num. 134 idi Acaba bu rakamın da bir özelliği var mı merak ettim şimdi. Bilen biri aydınlatırsa sevinirim.
Her gördüğüm rakama bu da Lotsun meşhur, gizemli rakamlarından mı acaba diye mi bakmalıyım yoksa gizemli rakamlar, sürekli karşımıza çıkan (hani şu imza resmimde de olanlar) rakamlardır ve gerisi, hiçbir manası bulunmayan, sadece izleyicinin dikkatini çekmek (veya dağıtmak) için öylesine diziye girmiş rakamlardır diye mi düşünmeliyim? Iııggghh toparlayamadım kafam karıştı galiba:icon_sorr

Gizem~AsiYıllar
27-05-08, 22:26
bu bölüm çok güzeldi bol bol charlie ve sawyer vardı.özellikle sawyerın domuzla mücadelesine bayıldım.:img-hysteyalnız onun kıyafetlerini ortalığa saçıyor bu da yetmiyormuş gibi yiyeceklerini yiyor neden acaba?:img-hystebu bölümde sawyer çok tatlıydı.charlie ye çok üzüldüm yaw.normal hayatı berbat.ethanın ölmesine sevindim ama keşke oraya nasıl geldiklerini filan öğrenebilselerdi.
sawyerın bir ethana lakap takmadığı kalmıştı o da oldu."orman çocuğu" :img-hysteclaireın hafızası yerine gelsede öğrensek herşeyi.kate ile sawyerın oyunları çok iyiydi.yalnız sawyerın normal hayatını gösterdiğinde o karides satan adamı öldürdü mü orayı kaçırdım nasıl yaptım bunu bilmiyorum ne oldu orda?:icon_whiskate ile yaptıkları oyunda adam öldürdüğünü söyledi de ben pek inanmadım.kate öldürdüm dediği için mi acaba öyle dedi.:icon_whis

soruma lütfen cevap verin.:icon_whis

gemini7
27-05-08, 22:37
bu bölüm çok güzeldi bol bol charlie ve sawyer vardı.özellikle sawyerın domuzla mücadelesine bayıldım.:img-hysteyalnız onun kıyafetlerini ortalığa saçıyor bu da yetmiyormuş gibi yiyeceklerini yiyor neden acaba?:img-hystebu bölümde sawyer çok tatlıydı.charlie ye çok üzüldüm yaw.normal hayatı berbat.ethanın ölmesine sevindim ama keşke oraya nasıl geldiklerini filan öğrenebilselerdi.
sawyerın bir ethana lakap takmadığı kalmıştı o da oldu."orman çocuğu" :img-hysteclaireın hafızası yerine gelsede öğrensek herşeyi.kate ile sawyerın oyunları çok iyiydi.yalnız sawyerın normal hayatını gösterdiğinde o karides satan adamı öldürdü mü orayı kaçırdım nasıl yaptım bunu bilmiyorum ne oldu orda?:icon_whiskate ile yaptıkları oyunda adam öldürdüğünü söyledi de ben pek inanmadım.kate öldürdüm dediği için mi acaba öyle dedi.:icon_whis

soruma lütfen cevap verin.:icon_whis

Sawyerla domuzcuk çok şirindiii yaaa :img-hyste Nasılda inatlaşıyodu çok gülmüştüm o bölümde ya şimdi aklıma geldii sen yazınca :happy0064

yeşim98
27-05-08, 22:44
Sawyer o adamı öldürdü.Ama o adam ailesinin ölmesine sebep olan adam değilmiş.Sawyer mektubu okumaya başlayınca adam sen neden bahsediyorsun.Borcumu verecektim dedi.Dün akşam ki bölüm çok güzeldi.Tabi TNT bölüm başlarını kesmese daha iyi olur.

Dilara_3
27-05-08, 23:31
Sawyer o adamı öldürdü.Ama o adam ailesinin ölmesine sebep olan adam değilmiş.Sawyer mektubu okumaya başlayınca adam sen neden bahsediyorsun.Borcumu verecektim dedi.Dün akşam ki bölüm çok güzeldi.Tabi TNT bölüm başlarını kesmese daha iyi olur.

evet sawyer o adamı öldürdüde,ben en çok katenin yaşamının ayrıntılarını merak ediyorum,evlendiği ama kısa bi evlilik sürdüğü adam bence aşık olduğu adam,hani o küçük uçağın sahibi olan katenin ''sevdiği ama öldürdüğü adam''
bu arada haftaya ki bölümlerin bölüm özetleri nelerdir?? bölüm özeti kısmında sadece başlık yazıyor??

elifc
27-05-08, 23:50
Claire’ın o pisikopat manyak adamın elinden nasıl kurtulabildiğini çok merak ettim doğrusu. Adamın yüzündeki tırnak izlerini görünce bravo Claire, adamı haklamışsın diyesim geldi. :good:
Claire’ın döndükten sonra bir şey hatırlamaması çok ilginç. Sarsıntı geçirmiş falan olabilir ama Charlie yi bulduklarında o’da nasıl kaçırıldıklarına dair bir şey hatırlamıyordu. (gerçi o da büyük bir sarsıntı geçirmiş olabilir ama ikisinin de hatırlamaması tuhaf yani işte.) Sanki ikisinin de beyinlerine format atılmış gibiler:img-pilot

Jin’in Sun’a Claire ve bebeğin sağlığı hakkında ki soruları da ilginçti. Sanki karısının İngilizce bildiğine dair şüpheleri var da ağzını arar gibi bir hali vardı.
Ama nedense kendisi de Charlie ile (daha doğrusu Charlie kendi kendine) konuşurken sanki söylenilenleri anlıyor gibi geldi bana.

Bir de bir takım rakamların bu dizi de gizli anlamları olduğunu falan biliyoruz. Bölüm sonundaki fragmanda da gizemli rakamlarla ilgili bir şeyler söyledi. Sanırım bundan sonraki bölümlerde sık sık karşılaşacağımız bir takım rakamlar olacakmış.
Bilmem dikkatinizi çekti mi ama seyrettiğimiz son bölümde
Charlie’nin flashbackinde barda Drive shaft’ın şarkı num. 134 idi Acaba bu rakamın da bir özelliği var mı merak ettim şimdi. Bilen biri aydınlatırsa sevinirim.
Her gördüğüm rakama bu da Lotsun meşhur, gizemli rakamlarından mı acaba diye mi bakmalıyım yoksa gizemli rakamlar, sürekli karşımıza çıkan (hani şu imza resmimde de olanlar) rakamlardır ve gerisi, hiçbir manası bulunmayan, sadece izleyicinin dikkatini çekmek (veya dağıtmak) için öylesine diziye girmiş rakamlardır diye mi düşünmeliyim? Iııggghh toparlayamadım kafam karıştı galiba:icon_sorr

öncelikle rica ederim ,umarım mesajların işe yarar:img-wink:

çok güzel konulara değinmişsin...Ethan Claire olayını çok fazla merak etmene gerek yok,çünkü ileriki bölümlerde Claire'ın kaçırıldığı zamanda olanlara yer vericekler.....
bu arada sen rakamlardan bahsedince ,şarkı numarası hiç dikkatimi çekmemişti ama Charlie'nin satmaya çalıştığı fotokopi makinesinin modeli C815 ti:icon_whis(815 numaralı uçuş:icon_whis)

önümüzdeki 2 bölüme gelince ,en sevdiğim bölümlerden diyebilirm özellikle Hurley'nin fb lerinin olduğu 18 nolu " Numbers" bölümü:icon_whis

gülendam83
28-05-08, 01:24
evet sawyer o adamı öldürdüde,ben en çok katenin yaşamının ayrıntılarını merak ediyorum,evlendiği ama kısa bi evlilik sürdüğü adam bence aşık olduğu adam,hani o küçük uçağın sahibi olan katenin ''sevdiği ama öldürdüğü adam''
bu arada haftaya ki bölümlerin bölüm özetleri nelerdir?? bölüm özeti kısmında sadece başlık yazıyor??

haftaya 17 ve 18 var sanırım...:img-wink:

1X17 ... In Translation / Dönüşüm

Orjinal yayın tarihi: Şubat 23, 2005
• Geri dönüşler: Jin
• Senaryo: Javier Grillo-Marxuach ve Leonard Dick
• Yönetmen: Tucker Gates

• Özet: Kurtulanların yaptığı sal, esrarengiz bir şekilde yanınca, Michael bu sabotajdan Jin’in sorumlu olduğuna inanmıştır, ki bu sadece aralarındaki rekabeti arttırmıştır.Bu sırada, Sun, arkadaşlarını süpriz bir açıklamayla şaşırtmıştır. Ve Boone’nun , Sayid’e Shannon’la alakalı bir uyarısı olmuştur.

• Konuk oyuncular: Byron Chung as Mr. Paik, John Shin as Mr. Kwon, Joey Yu as Byung Han, Chil Kong as White Suit, Angelica Perreira as Miss Han, Kiya Lee as Mrs. Han, Tess Young as Best Friend, and John Choi as Butler.

1X18 Numbers / Sayılar

Orjinal yayın tarihi: Mart 2, 2005
• Geri dönüşler: Hurley
• Senaryo: David Fury ve Brent Fletcher
• Yönetmen: Daniel Attias

• Özet: Hurley’de , Fransız kadınla alakalı bir takıntı başlamıştır.Jack, Sayid ve Charlie’nin izlemekten başka seçenekleri yoktur. Locke , Claire’den gizemli bir nesneyi inşa etmekte yardım istediğinde bulunur.

• Konuk oyuncular: Mira Furlan - Danielle Rousseau, Lillian Hurst - Carmen Reyes, Jayne Taini-Martha Toomey, Ron Marasco - Ken Halperin, Ron Bottitta -Leonard Simms, Dann Seki - Dr. Curtis, Archie Ahuna - Tito Reyes, Derrick Bulatao- Diego Reyes, Achilles Gacis - Orderly, Brittany Perrineau - Mary Jo, Maya Pruett - Hemşire, Joy Minaai- Muhabir, ve Michael Adamshick – İkramiye Memuru.

alıntıdır...

deadly_angel
28-05-08, 13:28
Resimli Bölüm Özetleri

http://i244.photobucket.com/albums/gg5/courageousangel/Lost1-17InTranslation.jpg
http://i244.photobucket.com/albums/gg5/courageousangel/Lost1-18Numbers.jpg

_rainbow_
28-05-08, 14:40
Resimli Bölüm Özetleri için sağol deadly_angel :img-wink: bu ararada fransız kadına n'oldu acaba hiç sesi solugu çıkmıyor :icon_sorrayrıca o kadın çok acı çekmiş birine benziyor dizide izlerken üzülmüştüm yanlış hatırlamıyorsam alex adında da bir oglu varmış ama sonra kaybetmiş onu da.....:img-cray:

deadly_angel
28-05-08, 14:47
Resimli Bölüm Özetleri için sağol deadly_angel :img-wink: bu ararada fransız kadına n'oldu acaba hiç sesi solugu çıkmıyor :icon_sorrayrıca o kadın çok acı çekmiş birine benziyor dizide izlerken üzülmüştüm yanlış hatırlamıyorsam alex adında da bir oglu varmış ama sonra kaybetmiş onu da.....:img-cray:

Rica ederim _rainbow_.Lost'u Tnt'den nostalji amaçlı tekrar izler oldum.İşin ilginç tarafı ABC ile aynı gidiyor olmama rağmen izlerken aynı zevki alıyorum.Tabi dublajlı olarak izliyorum, diğer türlü katlanamıyorum.:img-pilot

Fransız kadın gerçekten ilginç bir karakter, hala da ilginçliğini koruyor benim gözümde.:)

06_haziran_15
28-05-08, 15:09
Nihayet Sawyer'ın hayatı biraz daha ekrana yansıyabildi.. geçen bölüm sadece 1 defa göstermişlerdi çok uyuz olmuştum!

Domuzla olan mücadelesi tam sawyerdan beklenecek şekildeydi :D vahşi medeniyetinde onca emekle topladığı zulasını dağıttı.. intikam alması gerekiyordu :) Kate ile yaptığı anlaşma, iz sürmeleri, üniversite oyunları.. herşey muhteşemdi ! sonunda 'sadece bi domuz' deyip bırakmasıda =))

Kate birini öldürdüğünü söyledi ama istemeden, onun yetisi dışında olan birşeydir bence.. Kate'in minik uçağının, sevdiği çocuğun, öldürdüm diyerek acı çektiği kişiyle anılarını izlememize az kaldı sanırım..

deadly_angel, gülendam83 özetleriniz için teşekkürler.. Hurley'nin hikayesini çok merak ediyorum nihayet onuda görebileceğizz...

bu arada charlie'nin ethan'ı öldürebilmesine pek şaşırmadımm.. claire'in yaşadıklarını en kısa zamanda izleriz umarım... şu fransız kadının çocuğu öldü fln onunla bi bağlantısı var gibi geliyor bu nedenle benimde ilgim fransız üzerindee.......

Dilara_3
28-05-08, 15:14
gülendam83 ve deadly_angel özetler için saolunn
hurleyin flachbackini çok merak ediyorum hekres çok övmüştüü

L_O_S_T
28-05-08, 16:02
bende ayrıntılı özet vereyim:) isteyen okusun;) istemeyenler için spoiler olarak yazdım:

17. Bölüm Özeti | In Translation | Dönüşüm [JIN]

• Orjinal yayın tarihi: Şubat 23, 2005
• Senaryo: Javier Grillo-Marxuach ve Leonard Dick
• Yönetmen: Tucker Gates

Jin Sun'ı mayo ile denize girmeye çalıştığını görünce aralarında tartışma çıkar. Michael duruma müdehale etmek isteyince Sun Michael'a tokat atar. Mağaraya döndüklerinde ise Michael'dan yaptığı için özür diler.

Bu arada Michael salı neredeyse bitirmiştir. Sawyer sala binecek olan üçüncü kişidir ve salda bir kişilik daha boş yer vardır.

O gece sal herkes çığlıklar üzerine sahile koşar ve salın alev alev yandığını görür. Söndürmeye çalıştıklarında ise saldan geri pek birşey kalmamıştır. Sun mağaraya geri döndüğünde Jin'in ellerindeki yanıkları farkeder ve salı onun yaktığını düşünür. Fakat Jin ona bunu kendisinin yakmadığını söyler.

Öte yandan, Sayid ve Shannon'ın ilişkisi ilerlemektedir. Sayid Boone ile bu konuyu konuşurken Locke da Shannon ile Sayid ve Boone konusunda tavsiyelerde bulunur.

Ertisi sabah Michael ve Sawyer da salı yakanın Jin olduğundan şüphelenmektedir. Sawyer Jin'i yakalar ve sahile getirir. Michael ve Sawyer Jin'i hırpalamaya başlar. Kamptaki herkes etraflarına toplanır.

duruma daha fazla dayanamayan Sun ingilizce konuşarak kocasının salı yakmadığını, salı yanarken gördüğünü ve söndürmeye çalışırken yaralandığını söyler. Sun'ın ingilizce konuşması herkesi özelliklede kocasını şaşırtır. Locke da yanlarına gelerek Sun'ın doğruyu söylediklerini onaylar.

Jin Sun'ın ingilizce konuşabildiğini ondan gizlemesine içerler ve eşyalarını toplayarak sahile taşınır. Sun bu duruma üzülsede artık kendini özgür hissetmektedir.

Jin Michael'in yanına giderek salı yeniden yapmasına yardım etmek istediğini anlatır ve birlikte çalışmaya başlarlar. Artık salın dördüncü kontenjanıda dolmuştur.

Flashbackte Jin'in Sun'ın babası için çalıştığını ve Sun ve Jin'in nasıl bir evlilikleri olduğunu görürüz.

18. Bölüm Özeti | Numbers | Sayılar [HURLEY]

• Orjinal yayın tarihi: Mart 2, 2005
• Senaryo: David Fury ve Brent Fletcher
• Yönetmen: Daniel Attias

Flashbackte Hurley'nin 4,8,15,16,23,42 sayılarını kullanarak lotoda büyük ikramiyeyi kazandığını fakat bunun ardından şanssızlığın peşini bırakmadığını öğreniriz. Önce dedesi ölür, annesinin ayağı kırılır, yeni aldığı ev yanar, tutuklanır, arabası kaza yapar, aldığı şirkette yangın çıkar.

Hurley sayıları ilk olarak akıl hastanesinde sürekli sayılarını tekrarlayan bir adamdan duymuştur. Bunun üzerine Hurley bu adamla konuşmaya gider ve ona olanları anlatır. Adam bir anda panikler ve büyük bir hata yaptığını söyleyerek ona arkadaşı Sam Toomey'i bulmasını söyler. Hurley Sam'i bulmak için Avustralya'a gider. Sam Toomey çölün ortasında bir evde yaşamaktadır. Hurley'i Sam'in karısı karşılar ve eşinin öldüğünü söyler. Hurley onu niçin aradığını anlatınca, kadın bu iki arkadaşın Amerikan ordusunda deniz subayı olarak görev yaptıklarını ve bu sayıları onaltı yıl önce Güney Pasifik'te bir telsizden duyduklarını söyler. Sam de sayıları kullanarak bir ödül kazanmıştır ve onun da başına felaketler gelmiştir. Bu felaketlerden bir türlü kurtulamayan Sam en sonunda intihar etmiştir. Hurley umutsuzluğa kapılır, fakat kadın ona sayıların uğursuz olduğuna inanmadığını belirtir. Bunun ardından Hurley'nin Amerika'a dönmek için bindiği uçak düşer. Hurley uçağın düşmesinden kendini sorumlu tutmaktadır.

Hurley, Sayid'in Roussoau'dan aldığı kağıtlarda bu sayıların yazılı olduğunu görür. Danielle'in sayıların sırrını açıklayabileceğini düşünerek ve sal için gerekli olan pili almak amacıyla Fransız kadını bulmak ister. tek başına ormanda yolculuğa çıkar.

Hurley'in gittiğini anlayan Jack, Charlie ve Sayid onu aramak için peşinden ormana gider. Kısa sürede Hurley'i bulur ve geri dönmesi için ikna etmeyi çalışırlar. Hurley'nin ise böyle bir niyeti yoktur. Birlikte ormanda ilerlerlemeye başlarlar. Yolda karşılarına bir uçurum çıkar. Karşıya geçmenin tek yolu ise ipten eski bir köprüdür. Hurley ve Charlie karşıya geçmeyi başarır fakat ardından köprü yıkılır. Jack ve Sayid orada kalıp onları beklemeleri ister ve başka bir geçiş yolu arayamak için oradan uzaklaşır. Charlie ve Hurley orman içinde ilerlemeye devam eder. Duydukları bir silah sesi nedeniyle panikler ve kaçarlar, kaçarken de birbirlerinden ayrılırlar. Hurley birden karşısında Danielle'i bulur. Sayıları ve hikayesini anlatarak Danielle'e sayıların sırrının ne olduğunu sorar. Danielle'de sayıların anlamını bilmediğini, onaltı yıl önce adaya geldiğinde telsizde bu sayıların duyulduğunu ve mesajı silip yerine yardım mesajı kaydettiğini açıklar. Sayıların ona da pek şanslı gelmediğini ve bu sayıların Hurley'nin söylediği gibi lanetli olabileceğini düşündüğünü belirtir.

Sayid, Jack ve Charlie Hurley'i bulduğunda Hurley biraz olsun rahatlamıştır. Hurley ne konuştuklarını anlatmaz ama Fransız kadının ona verdiği pilleri gösterir.

Kampta ise , Locke Claire'e kendisine yardım etmesini teklif eder. Bu Claire'in hoşuna gider. Bütün gün beraber çalışıp, sohbet ederler. Gece olduğunda, Locke üzerinde çalıştığı şeyi Claire'e gösterir. Bu bir beşiktir. Claire çok mutlu olur.

tarchın
28-05-08, 18:27

Evet ben de Kate'in geçmişini çok merak ediyorum. İlginç bir kız gerçekten. Bir katil olduğunu ve (her ne kadar para için değil de sadece küçük bir uçak için olsa bile) bir banka soygununa katıldığını, çok iyi yalan söyleyebildiğini, iyi rol yaptığını falan biliyoruz.
Ama aynı zamanda bu kız kendisini ispiyonlayan çiftçiyi araba yanmaya başlayınca arabada bırakamadı ve onu çıkarmaya çalışırken yakalandı. Uçakta kendisini ihbar etmesi karşılığında çiftçiye verilecek olan paranın verilmesi için polise rica etti. Banka soygunu sırasında kimseye ateş edilmeyecek diyerek arkadaşını uyardı (sonra uyarısını dikkate almayan adamı ayağından vurdu:img-haha:)
Ada da kimin yardıma ihtiyacı olsa yardım etmeye çalışan bir kız. Shannon’ın astım krizi tuttuğund Sawyer ile öpüşmeyi kabul etmeyip 'bana ne canım' da diyebilirdi icabında. (Gerçi Sawyer ile öpüşmek o kadar kötü bir şey değil :img-pilot ama bunu bir şey karşılığında yapmak zorunda olmak çok çirkin ve onur kırıcı bana göre.) Ama Kate, insaf sahibi her insanın yapması gerektiği gibi ilaçları alabilmek için kabul etti.
Velhasıl bu kız ölüm makinesi falan gibi bir şey değil aslında.
Tek kusuru fazlaca dengesiz olması bence.:img-grin2
Öldürdüğü kişinin de kocası olduğunu düşünmüyorum nedense (ya da ne Jacko’ma ne de Sawyer’ıma kıyamadığım ve rahmetlinin akıbetine uğramalarını istemediğim için öldürdüğü adamın aşık olduğu adam olmadığını ummak istiyorum.:icon_sorr)

aslanselda
28-05-08, 20:12
demek yine kesilme oldu öyle mi arkadaşlar, neden acaba hiç şaşırmadım :img-pilot

biz direk yatak altında bir çocuk gördük :img-pilot

başta anne ve babayı göstermiş, domuzu göstermiş :img-hyste ay domuza olan öfkesi aklıma geldikçe gülesim geliyor,

şirinlik abidem benim ne tatlıydı bölüm boyunca, bayıldım her zamanki gibi sana.

ölürüm sana ölürüm ben.

özeti okudum, demek salla oradan gitmek isteyen 3.kişi aşkım :img-cray: ya hayır sen nasıl gidersen, gidersen ben seni nasıl görürüm, gidemezsin izin vermiyorum :img-cray:

tarchın
28-05-08, 20:30
Ethan Claire olayını çok fazla merak etmene gerek yok,çünkü ileriki bölümlerde Claire'ın kaçırıldığı zamanda olanlara yer vericekler.....
bu arada sen rakamlardan bahsedince ,şarkı numarası hiç dikkatimi çekmemişti ama Charlie'nin satmaya çalıştığı fotokopi makinesinin modeli C815 ti:icon_whis(815 numaralı uçuş:icon_whis)

önümüzdeki 2 bölüme gelince ,en sevdiğim bölümlerden diyebilirm özellikle Hurley'nin fb lerinin olduğu 18 nolu " Numbers" bölümü:icon_whis

Hııım bak şimdi içim rahatladı hiç olmazsa sorularımdan birinin ileriki bölümlerde cevaplanacağını öğrendim sayende. Teşekkür ederim. Bu diziyi dört sezondur (yoksa 3,5 muydu?) seyredenlerin bile bir çok soruların cevaplarını hala alamadığını falan duyuyorum. Ama demek arada sırada olsa dizideki sırlardan bizde bir şeyler öğreneceğiz:happy0064
Fotokopi makinesi deyince gülmeden geçemiyorum. Charlie'm sevimli buçukluğumun (sanki klozet kapağını kaldırır gibi) fotokopi makinesinin kapağını kaldırıp içine kusması gerçekten çok komikti:img-hyste:img-hyste:img-hyste

L_O_S_T
29-05-08, 14:57
losta geri sayım:)) son 4 gün....

ya arkadaslar size birşey soracağım lost 1.sezon bittikten sonra önümüzdeki hafta direk 2.sezona mı geçilicek.

ya tatil için lostu her hafta 2 gün veremezlermi?? tatile geçiyoruz artık.1 sezon 6 haftada biter okul baslamadan 3.sezonu bitirmiş 4 e geçmiş oluruz güzel olmazmı.

şu tnt ye nereden mail atıyosunuz bende yazacağım. bilen bana özel msj atabilirmi lütfen?

tarchın
29-05-08, 15:09
losta geri sayım:)) son 4 gün....

ya arkadaslar size birşey soracağım lost 1.sezon bittikten sonra önümüzdeki hafta direk 2.sezona mı geçilicek.

ya tatil için lostu her hafta 2 gün veremezlermi?? tatile geçiyoruz artık.1 sezon 6 haftada biter okul baslamadan 3.sezonu bitirmiş 4 e geçmiş oluruz güzel olmazmı.

şu tnt ye nereden mail atıyosunuz bende yazacağım. bilen bana özel msj atabilirmi lütfen?

Tek kelimeyle harika olur....:img-grin2
Tnt'nin bir mail adresi var mı bilmiyorum ama sanırım Selda dizifilm modlarına yazmış bir cevap bekliyordu.
Ama tnt'nin sitesinde bize ulaşın kısmından yazabilirsin. Gerçi her ne kadar bize ulaşın diyorlarsa da bakma sen ulaştığını veya ulaşsa bile ilgilendiklerini sanmıyorum.:img-tomat:img-tomat

L_O_S_T
29-05-08, 15:37
buldum:) sitenin içinde yok, görünür bir kısımda yok.

ama ben google a ''tnt bize ulaşın'' yazdım direk çıktı bende msjımı yayınladım:) çok mantıklı dimi:D Bu da benim mesajım umarım düşünürler....:img-wink:

Sizden 2 ricam olacak.
birincisi;

lostun 2.bölümlerinin başını kesmeyin. Zamandan mı bilmiyorum ama önemli yerlerini kesiyorsunuz..Lütfen kesmeyin şurda 3 dk cık birşey zaten..

ikinicisi ise;

yaza giriyoruz. okullar başlamadan önce biz öğrenciler için;
lostu haftada 2 kez yayınlarmısınız? yani 1 haftada 4 bölüm birden izlemiş oluruz. böyle çok yavaş kalıyoruz.

Bize Lostu izleme tadını tattırdığınız için çok tesekkürler. Lütfen bize bir iyilik yapın bu dediklerimi herkes istiyor...

g_i_z_e_m
29-05-08, 17:48
genelde 2. bölümden kesiyolar yani bi sonraki programa zaman yetiştirmye çalışıyo olabilir
ama yine de kesmeseler çok daha iyi olur!!!

Dilara_3
29-05-08, 18:58
1.bölümüde kesiyorlar ikisinide ama normalde zaten lost 12'de bitio gibi görünüo 11'de bitiyo ama kesmeseler en fazla 11:30 olur saçma yani kesmeleri:S

halit_fan
30-05-08, 00:14
ya bölüm başlarnda kestikleri yerlerde neler wardı mesela :S ben bilmiorum hç:S

bazı sitelerde bölümleri veriyolar,oralardan bakabilirsin bölüm başlarına
valla ben tnt ile başladım izlemeye 2. sezon bitti bugün :Dcok hızlı gidiyorum galiba,gecen tnt den baktım bölümlere daha hala 14. bölümü gösteriyo
valla siz diziyi izlemek için bu kanala bağlı kalırsanız yazık olur her hafta beklemesi falan cok stresli oluyo :D

nazlikiz
30-05-08, 00:21
son iki bölmüe daha bakamadim cokta merak ediyourm acikcasi ama malesef cumartesi günü bakabilicem bilgisayarimdan=(

((((İLAYDA))))
30-05-08, 09:21
yaa ztn ben o siteleri kesfedebilsem artık hep ordan izlicemm..
1 hafta boyunca gercekten sabredemiyo insan:icon_sorr
bi de kesiyolarmıs ztn

:img-cray:

_yaseminci_
30-05-08, 18:26
yine harika iki bölüm izledik!
en çok Sawyer ve Kate'in ben hiç oyunu oynadığı sahneyi beğendim:img-icecr
Sawyer bu bölüm çok tatlıydı yaa:img-icecr ve komik:img-hyste domuz olayı falan domuzun ona garezi varmış:img-hyste süperdi ya
Sawyer ile Jack'in babasının karşılaşması da ilginç ama normaldir bu dizide böyle şeyler normal yani(:
Ethan mıdır nedir her ne haltsa öldü Charlie kaç kere vurdu ya :D
ama ölmemiş olabilir mi yok ölmüştür..
bir de Sawyer'ın Jack'n yanına gelip silahı doğrultup sonra şaka demesi:img-icecr:img-hyste
harikaydı yaa
pazartesiye az kaldı yine iki heycanlı bölüm bizi bekliyor:img-icecr

ewrim_91
30-05-08, 21:49
yine güzel bir bölümdü ben bir şey sormak istiyorum ben mi benzettim yoksa herkes biliyodu da ben mi bilmiyodum dizideki charlie yüzüklerin efendisinde mi oynamış ya geçen gün izliytodum dedim bu bizim charlie sizin onayınızı bekliyorm:D

suee
31-05-08, 00:29
yine güzel bir bölümdü ben bir şey sormak istiyorum ben mi benzettim yoksa herkes biliyodu da ben mi bilmiyodum dizideki charlie yüzüklerin efendisinde mi oynamış ya geçen gün izliytodum dedim bu bizim charlie sizin onayınızı bekliyorm:D

kesinlikle doğru görmüşsün.
bende tesadüfen gördüm geçen akşam tv de.araştırdım ki charliemiş hobbitlerden biri:)

L_O_S_T
31-05-08, 11:47
genelde 2. bölümden kesiyolar yani bi sonraki programa zaman yetiştirmye çalışıyo olabilir
ama yine de kesmeseler çok daha iyi olur!!!

ne yetişmesi ya... lost başlamadan önce tam 15 dk reklam var tam 15 dk.. 5 dk önce başlasa 2.bölümün başını verebilirler, o kadar reklam vereceklerine... saçmalık yaptıkları..

yine güzel bir bölümdü ben bir şey sormak istiyorum ben mi benzettim yoksa herkes biliyodu da ben mi bilmiyodum dizideki charlie yüzüklerin efendisinde mi oynamış ya geçen gün izliytodum dedim bu bizim charlie sizin onayınızı bekliyorm

evet:) yüzüklerin efendisindeki marry... daha şişman göstermişler dominici yüzüklerin efendisinde....

((((İLAYDA))))
31-05-08, 18:16
yaa bisim charliemiz yuzuklerin efendisinde mi oynadıı:D:D
benim hiç haberim yok yaa hiç fark etmemişim yuzuklerin efendisini de izledim
en yakın zmnda izleyip bi sisman haline bakmam lazımmm:img-hyste:img-hyste

BellatrixBlack
31-05-08, 20:45
Merry'i oynuyor.Ben önce gözlerini benzetmiştim ama saç falan:icon_whis Ama oymuş :img-wink: Pippin'i her kim oynuyorsa çok iyi ikili olmuşlar ama sanki Dominic Merry'yi daha bir komik oynamaya çalışmış gibiydi:img-blush Geçen günlerde stardan vardı izlediyseniz anlamışsınızdır belki:happy0064
Birde pek şişmanlıkla alakası yok da hobbitler kısa boylu olduklarından...:img-hyste
Ethan kesin öldü zaten gömdüler adamı ya:img-hyste Siz ona takılmayın ilerde bi tek gözlümüz var ki..:img-cray:öhö..:icon_whis

fredie413
31-05-08, 21:53
ben Tnt yi bekliyemedim hepsini izledim sizede tavsiye ederim =P ,ya 1. sezon biraz psiklojiye dayalı ama diğerleri daha çok macera , ilk başta yani tnt de izlerken hiç akıl edemeyeceğim şeyler çıktı aslında o meraklı bekleyişte güzeldi ya, ama sabahlara kadar izlediğime deydi doğrusu...

L_O_S_T
01-06-08, 14:06
tnt kestği için 2.bölümlerini biraz önce 18.bölümün başını izledim. hurleyin flasbacki bildiğiniz gibi...

ya 1.sezonu full izleyenlere soruyorum 17.bölümün başına da bakayım dedim direk jin çıktı karşıma kumsalda duruyodu sonra onun fbsine geçildi. lostun önceki bölümlerinde kısmı yoktu direk başladı bölüm. heryerde böyle başlıyor. neden lostun önceki bölümlerinde demedi?? direk başladı, nedenini biliyormusunuz?

deadly_angel
01-06-08, 14:34
Tnt'nin dizinin bazı yerlerini kırpıp öyle izleyiciye sunması hoş değil.Hele hele cevapları detaylarda saklı olan bir dizi söz konusuysa hiç değil.Tnt'nin Lost'un ilk sezondan sonra ikinci sezona hemen geçeceği konusunda şüphelerim var artık.

Dilara_3
01-06-08, 14:55
Tnt'nin dizinin bazı yerlerini kırpıp öyle izleyiciye sunması hoş değil.Hele hele cevapları detaylarda saklı olan bir dizi söz konusuysa hiç değil.Tnt'nin Lost'un ilk sezondan sonra ikinci sezona hemen geçeceği konusunda şüphelerim var artık.

bence direk 2.sezona geçmesse bir çok seyirci kaybeder çünkü yazın birçok kişi (ben dahil!) tntyi beklemeden internnetten 2. sezonu ve daha sonrasını izler şimdi bile 1hafta beklemeyenler varsa yaz tatili arasında hiç beklenmez

missryan
01-06-08, 18:08
tnt kestği için 2.bölümlerini biraz önce 18.bölümün başını izledim. hurleyin flasbacki bildiğiniz gibi...

ya 1.sezonu full izleyenlere soruyorum 17.bölümün başına da bakayım dedim direk jin çıktı karşıma kumsalda duruyodu sonra onun fbsine geçildi. lostun önceki bölümlerinde kısmı yoktu direk başladı bölüm. heryerde böyle başlıyor. neden lostun önceki bölümlerinde demedi?? direk başladı, nedenini biliyormusunuz?

canım nedenini bende bilemiyorum ama bazı bölümler öyle başlıyor,1.sezonda olduğun için yeni görmüşsün, daha sonra da 17.bölümün başı gibi "lost'ta önceki bölümler" diye başlamadığı bazı bölümler oldu...ama söylediğim gibi bir nedeni varmı yada varsa bunun nedeni ne bende bilmiyorum:)

deadly_angel
01-06-08, 18:21
bence direk 2.sezona geçmesse bir çok seyirci kaybeder çünkü yazın birçok kişi (ben dahil!) tntyi beklemeden internnetten 2. sezonu ve daha sonrasını izler şimdi bile 1hafta beklemeyenler varsa yaz tatili arasında hiç beklenmez

Kesinlikle, gerek internette yayınlanması,gerekse orjinal dvdlerinin piyasada bulunması insanları Tnt'den soğutur.Aslında Tnt'den takip etmek yerine az önce saydığım yöntemlere başvurulsa daha keyifli olur.

Tnt'nin bu konuya yaklaşımını çok merak ediyorum.Çünkü bir bakıma Lost konusunda kendi kaderini belirlemiş olacak.

bitanem_61
02-06-08, 08:05
Ethen öldü görülüyor ama pek inanasım gelmiyor, tabi diğer bçlümleri izleyenler hortlayıp hortlamadığını bilir ama bence ölmedi o hurle nin dediği gibi ne zaman canlanacak bakalım

tabi clerdan ne sitediğini öğrenemedik, herşey gibi buda ilerde öğrenilecek

sawyor çadırını bulup gelirkenki hali neydi öyle:img-hyste o nasıl bir bakıştı, dersin çok büyük bir sorunu var:img-hyste ama yazık öldürdüğü adam sawyor değilmiş, şimdi karşılaşsa sanmamki vursun onu

dlk_love
02-06-08, 10:27
domuzda iyi takmış ama sawyer'a ya o ne hırs yaa domuz'u bulup öldürcem diye ne hallere düştü kate'le oynadığı oyun güzeldi ama sonralara doğru can yakmaya başladı ah be charlie biraz sinirlerine hakim olsaydın da vurmasaydın şu ethan'ı ne güzel öğnecektik ne istiyomuş gerçi charlie'nin dediği gibi belki de sölemicekti bide şu 2. bölümün başlarını hala kesmiyo mu tnt ölüyorum sinirden yaa

nevrul
02-06-08, 11:23
gene 815

charlie nin tanıttığı fotokopi makinasının seri numarası c-815

tarchın
02-06-08, 13:40

1. sezonun tamamını izlemedim ama sanırım bölüm, lost'un önceki bölümleri diye başladığı zaman yayınlanan bölümde önceki bölümdeki bir olayın devamı anlatılıyor. Eğer yayınlanacak bölümde önceki bölümlerledeki bir olayın devamı anlatılmıyorsa direk özet vermeden yeni bölüme geçiyor.
Farkındayım çok karışık oldu :img-tomat Ama örnek verirsem daha anlaşılır olabilir belki....:img-wink:
Mesela yanlış hatırlamıyorsam 12. bölümün başında önceki bölümlerden Claire'in gece saldırıya uğramasını, Jack'in onu sakinleştirmek için uğraşmasını, Claire'in Charlie ile mağaralardan kumsala dönüşünü ve Hurley'nin nüfus sayımı sırasında Ethan'ın uçuş listesinde adının olmadığını öğrenmesi gibi olayların özetini veriyordu. 12. bölümde Claire'in kaçırılmasını anlatacaktı çünkü. Yine 16. bölüme başlarken lost'un önceki bölümlerinde diye başladı ve 12. bölümde Claire'in kaçırılmasını ve devamında gelişen olayların özetini verdi çünkü 16. bölüm Claire'in geri dönüşünü anlatıyordu. Yani kısacası izleyiciyi yeni bölüm de anlatacaklarına hazırlıyorlar gibi geldi bana.

Son bölümleri tekrar seyrederken bir şey dikkatimi çekti.
Boone Locke'a Claire'in dönüşüyle ilgili sorular sorarken "ormanın içindeydik orada hiç bir şey yok ki" dediğinde Locke'ın yüzünde belli belirsiz sanki 'sen elmanın içindeki küçük kurtçuk gibisin dünyadan haberin yok' der gibi alaylı bir gülüş çok kısa bir an belirip kayboldu yada bana öyle geldi.

L_O_S_T
02-06-08, 17:30
1. sezonun tamamını izlemedim ama sanırım bölüm, lost'un önceki bölümleri diye başladığı zaman yayınlanan bölümde önceki bölümdeki bir olayın devamı anlatılıyor. Eğer yayınlanacak bölümde önceki bölümlerledeki bir olayın devamı anlatılmıyorsa direk özet vermeden yeni bölüme geçiyor.
Farkındayım çok karışık oldu :img-tomat Ama örnek verirsem daha anlaşılır olabilir belki....:img-wink:
Mesela yanlış hatırlamıyorsam 12. bölümün başında önceki bölümlerden Claire'in gece saldırıya uğramasını, Jack'in onu sakinleştirmek için uğraşmasını, Claire'in Charlie ile mağaralardan kumsala dönüşünü ve Hurley'nin nüfus sayımı sırasında Ethan'ın uçuş listesinde adının olmadığını öğrenmesi gibi olayların özetini veriyordu. 12. bölümde Claire'in kaçırılmasını anlatacaktı çünkü. Yine 16. bölüme başlarken lost'un önceki bölümlerinde diye başladı ve 12. bölümde Claire'in kaçırılmasını ve devamında gelişen olayların özetini verdi çünkü 16. bölüm Claire'in geri dönüşünü anlatıyordu. Yani kısacası izleyiciyi yeni bölüm de anlatacaklarına hazırlıyorlar gibi geldi bana.

Boone Locke'a Claire'in dönüşüyle ilgili sorular sorarken "ormanın içindeydik orada hiç bir şey yok ki" dediğinde Locke'ın yüzünde belli belirsiz sanki 'sen elmanın içindeki küçük kurtçuk gibisin dünyadan haberin yok' der gibi alaylı bir gülüş çok kısa bir an belirip kayboldu yada bana öyle geldi.

yoooo hayır beni yanlıs anlamışsın, tabiki bende biliyorum lostun önceki bölümlerinde verilen olaylar yeni bölümle alakalı.

ben şeyi diyorum; her bölümün başında kısa bi özet geçiyor. fakattt 17.bölümde direk jin kumsalda denize bakıyor. onun flashbacki var bu bölüm. ama hiç kısa özt geçmedi. Şöyle diyim; mesela kısa özet verebilirlerdi; jin sun ile adada naptıklarını kısa özet olarak gösterebilirlerdi alakalı olcak ya. ama hiççç öyle bişi yapılmamıs internetteki videolarda. kısa özet yok yani. neden?? kesilmiş mi diye merak ettim. o yüzden lostu full izleyen birisi 17.bölümün böyle başlayıp baslamadığını söylesin istedim. umarım anlatabilmişimdir. ;)

bu arada locke ile ilgili bişi sölemişsin ; adım kadar eminim bu locke adanın sırrını keşfetmiş gibi bişi:) canavarla karsılastığında ne olduysa oldu. biz ölmesini bekledik oysa ölmedi... kendinden çok emin locke. nereye gideceğini ne yapacağını çok iyi biliyor. onun gizemi ilerki sezonlarda heralde. 19.bölümde yani 1 hafta sonra locke ın flashbacki var. bişiler anlayabiliriz belki.... ;)

jenn
02-06-08, 19:11
bugünkü vatan gazetesi net sitesi lost oyuncularına ait 45 foto yayınlamış..özellikle dizideki güzel hanımefendilerin resimleri çok çarpıcı:)

link.burdan başlıyor.

http://www18.gazetevatan.com/fotogaleri/resim.asp?kat=3817&page_number=1

askpinari
02-06-08, 19:26
sezon cok güzeldiii diziyi ilk tanimaya baslio insan ve bu nasil bi dizidir dedirtirio resmen :img-hyste yani ben öyle diodum :icon_whis fazla dicek bisi yok aslinda gitti bitti birinci sezon, zaten daha ynei baslamis arkadaslar cogu seyi bilmiodur o yüzden fazla denilcek bisi yok ... amaa ben birinci sezonda en cok su ormandaki canavari merak ediodum fitik oluodum resmen :img-cray: söylemek istedimmm ....:icon_whis ki 4. sezonu bitirdim hala ne oldugunu dogru düzgün anlamis dgeilim:icon_whis

BellatrixBlack
02-06-08, 19:41

Kesinlikle.Mesela şu Charlie'Nin parmak bandajlarını bulup takip ettikleri bölümde,belki,belki hatırlayamaz seyirci diye onun parmaklarına late yazdığını göstermişti.Halbuki o kaç bölmü önce kısacık gösterilmiş bir yer.
İkincisine gelince Locke hep öyle davranıyor zaten:img-hyste Adam çok esrarengiz davranıyo ve resmen adyaa önceden gelmiş gibi:img-hyste

tarchın
02-06-08, 20:08
[quote=L_O_S_T;7274484]yoooo hayır beni yanlıs anlamışsın, tabiki bende biliyorum lostun önceki bölümlerinde verilen olaylar yeni bölümle alakalı.

ben şeyi diyorum; her bölümün başında kısa bi özet geçiyor. fakattt 17.bölümde direk jin kumsalda denize bakıyor. onun flashbacki var bu bölüm. ama hiç kısa özt geçmedi. Şöyle diyim; mesela kısa özet verebilirlerdi; jin sun ile adada naptıklarını kısa özet olarak gösterebilirlerdi alakalı olcak ya. ama hiççç öyle bişi yapılmamıs internetteki videolarda. kısa özet yok yani. neden?? kesilmiş mi diye merak ettim. o yüzden lostu full izleyen birisi 17.bölümün böyle başlayıp baslamadığını söylesin istedim. umarım anlatabilmişimdir. ;)

Sevgili L_O_S_T acaba söylemek istediğini yanlış mı anlamışım diye 17 nin başını seyrettim. Sanırım seni doğru anlamışım ama malesef doğru düzgün anlatamamışım
Yukarıdaki msjımda da belittiğim gibi yayınlanacak bölümde önceki bölümlerledeki bir olayın devamı anlatılmıyorsa direk özet vermeden yeni bölüme geçiyor. 17. bölümde de daha önceki bölümlerin devamı değilde bir açıklaması gibiydi.
Önceki bölümlerde Jin'in Sun'ın babası için çalıştığını öğrenmiştik. 17. bölümde ise işe nasıl alındığını anlatarak başlamış. Yani olayın devamı değilde açıklaması gibi bence.
Belki orada Jin'in üstü başı kan içinde eve geldiği bölümden özet de verilebilirdi ama çok önemli olduğunu düşünmediklerinden dolayı vermemiş olabilirler. Bir de daha önceki bölümlerin bazılarının başında da özet verilmediği olmuştu. (Tabi yanlış hatırlıyor da olabilirim)
Umarım bu sefer başarmışımdır.bye
Bu arada yeni bölüme 2 saatten daha az bir zaman kalmış. :dance:
Bir de keşke dublajsız olanı önce verseler de tam ağız tadıyla seyretsek.:icon_sorr

Dilara_3
03-06-08, 15:37
dünkü bölüm süperdii
dün sabah internetten iki bölümünde başını seğretmiştim kestikleri için,sadece 2.bölümün başını kesmişler oradada hurkeyin lotoya baktığı an gösteriliyordu
Charlie çok komikti ya jack:''oraya hurleyin ağırlığında birşey koymamız gerekiyor'' charlie:''ne onun ağırlığındamı nerden bulucaz '':):):)
Hurleyin flachbacki anlatılanlar kadar varmış ve bence çok güzeldi sonunda o fransız kadına sarılması çok güzeldi ''biri beni anlıyor''diye

begummm
03-06-08, 16:13
Hurley' in flashback' inin olduğu bölümü izledim sadece.
Ve mükemmeldi.
O rakamların ne anlama geldiğini merak ediyordum.
Çözdük biraz da olsa.
Sayid ve Shannon görünüş olarak hiç yakışmıyorlar ama iyi bir çift olabilirler.
Fransız kadınla Hurley' nin dialoğu süperdi.

elifc
03-06-08, 19:03
Her 2 bölüm de çok güzeldi....6. bölümde Sun'ın fb'sini verdikleri zaman herkes Jin'e uyuz olmuştu ama olayları bir de onun açısından izleyince çoğu kişinin fikri değişmiştir diye düşünüyorum....hiç bir şey göründüğü gibi deil....Jin Sun'la birlikte olabilmek için yapmış herşeyi,üstelik Sun'ın kaçıcağı gün o da son işine gidiyormuş....bu arada Jin,bakanın evine gittiği sırada küçük kız televizyonda Hurley'i izliyordu.....lotoyu kazandığı zaman yapılan röp. yayınlanıyordu:icon_whis

18. bölüm müthişti.....rakamların ilk ortaya çıktığı yer:icon_whisilk olarak kesilen bölümün kısa bir özetini geçiyim.....Michael ,salı yaparken batarya kullanmayı düşünüyor bu yüzden de Daniel'i bulup ondan batarayalrı istemeye karar veriyorlar....Sayid'le bu konu hakkında konuşmaya gittiklerinde Sayid, Daniel'ın bir deli olduğunu,haritaların ve yadığı notların hiç bir anlamı olmadığnı söylüyor...o sırada Hurley notlarda yazan rakamları görüyor....bu arada Hurley'nin fb 'sinde tv karşısında lotoyu kazandığını öğrendiği sahne var......ve tv de lotonun 16
haftadır kimse tutturamadığı için devrettiğini söylüyor....

bu bölüm rakamların geçtiği diğer kısımlara gelince,Hurley'nin aramaya gittiği adamın karısı 16 yol önce bacağını kaybetmiş.....aradığı adam 4 yıl önce intihar etmiş...

bu arada dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama Hurley muhasebeciyle konuşurken adam onun tüm mal varlığını sayarken bir kutu şirketi olduğunu da söyledi ve hatırlıyorsanı Locke da bu kutu şirketinde çalışıyor:icon_whis

ilginç olan bir diğer kısım Boone ve Locke'un bulduğu hatch in üstünde de bizim meşhur 4 8 15 16 23 42 sayı dizimizin de olması.....

bu arada matematikle ilgili olanlarımız varsa sayı dizimizin formülünü de veriyim:img-wink:

a(i)=a(i-1)+a(i-3)+a(i-5)

bir de son olarak Hurley'nin akıl hastanesinde görmeye gittiği Lenny'nin sözlerini de hatırlatmak istiyorum:"rakamları kullandın,kutuyu açtın":icon_whis

söylemeden geçemiycem Sayid ve Shannon çok şirin bir çift oldular:img-wink:Sayid'in Shannon'a bakışları müthişti:img-in_lo:img-in_lo

deadly_angel
03-06-08, 19:26
Resimli Bölüm Özetleri

http://i244.photobucket.com/albums/gg5/courageousangel/Lost1-19DeasExMachina.jpg
http://i244.photobucket.com/albums/gg5/courageousangel/Lost1-20DoNoHarm.jpg

elifc
03-06-08, 19:29
biraz önce bir yerde okudum ,aslında ben hatırlamıyordum bunu ama orjinalde Michael,Jin'i dizlerinin üstünde gördüğünde ve hesap sormak için geldiğinde ve de bu sırada diğerleri de bağırarak yaklaşırken Jin'in açısından İngilizceyi duyuyoruz.....Aslında o sahnede konuşulanları tersten vermişler,Jin'in açısından ne kadar da anlaşılmaz ve zor bir durum olduğunu anlatmak için.....

Michael'ın Walt'a bahsettiği New York'taki Flatiron Building'in ilginç üçgen mimarisi 23. caddede yürüyen bayanların eteklerinin uçuşmasına neden oluyormuş,mimarinin yarattığı hava akımından dolayı....çok ilginç:icon_whis

son olarak da Sawyer'ın bu bölümde Sun'a taktığı Betty lakabından bahsetmek istiyorum.....Sun kocasının yalan söylemediğini söyledikten sonra, Sawyer bize yalan söyleyip söylememk konusunda ders mi vericeksin ,Betty demişti....Betty,aslında yalancılar kulubü adlı bir tv oyunundan bir karaktermiş.....Sawyer çok yaratıcı bu konuda:img-in_lo

tarchın
03-06-08, 19:48
Biliyorum her bölümde söylüyorum ama yine söyleyeceğim bu haftaki bölümler de yine çok güzel ve ilginçti. :good:

Öncelikle belirtmeliyim ki Jin’i karakter olarak hiç sevmiyor olmama rağmen Sun’la birbirlerine çok yakıştıklarını düşünüyorum. (kesinlikle Michael’dan daha çok) Hele sevdiği için yaptıklarını düşününce (kanlı ellerini yıkarken çok dokunaklıydı hali:icon_sorr) aralarındaki sorunları halledip mutlu bir çift olmalarını dilemekten başka bir şey düşünemiyorum haklarında.

Jin’in babasından utanıp herkese (hatta evleneceği kadına bile) babasının ölü olduğunu söylemesi ne kadar kompleksli biri olduğunun göstergesi bence. Karısını bu kadar kıskanması da karakterindeki bu kompleksin getirilerinden (yada götürülerinden) biri olabilir mi acaba diye düşünmeden edemiyor insan.
Salı yakanın da (kısa bir an) Jin olabileceğini düşünmüştüm ama Walt hiç aklıma gelmemişti açıkçası. Kerata, bir de ateşi söndürmek için canla başla kum atmaya çalışmaz mı? Kandırdı beni.:img-swoon

Sun, salın yakılması konusunda Jin’i savunurken ‘kocam her şey olabilir ama yalancı değil’ dediğinde Sawyer’in ‘bir de yalan konusunda nutuk mu çekeceksin …’ karşılığına bayıldım. Laf ebesi nolcek….:img-in_lo
Yalnız orada Sun’a taktığı lakabı tam olarak anlayamamıştım açıklaman için teşekkürler elifc

söylemeden geçemiycem Sayid ve Shannon çok şirin bir çift oldular:img-wink:Sayid'in Shannon'a bakışları müthişti:img-in_lo:img-in_lo

Bense aksine Shannon’la Sayid’i hiç yakıştıramıyorum. Sayid’in karizması daha iyisini hak ediyor bence. Ama ne yaparsın ki gönül kimi severse sultan o’dur demişler. Aslında Shannon güzel kız. Sanırım karakterini pek sevmediğim için Sayid’e uygun olmadığını düşünüyorum. Boone kardeşini iyi tanıyor ve Sayid’i uyarmak için anlattığı her şeyde haklıydı. Gerçi Shannon değişim sözü verdi ama bakalım sözünü ne kadar tutabilecek merakla bekliyorum. Eğer sözünü tutabilirse veririm onu Sayid’e. (muhaha hahaaa Sayid’de sanki almak için benden izin aldı ya:img-pilot)

Jacko’mun salın üçüncü yolcusunun Sawyer olduğunu öğrendiği andaki tepkisini de çok yadırgadım açıkçası. Böyle bir tepki beklemiyordum doktorumdan.
Belki de centilmenliğinden dolayıdır tepkisi. Ne alaka diyor olabilirsiniz ama adadan ayrılma önceliğinin (hele de aralarında birinin hamile olduğu düşünülürse) kadınlarda olması gerektiğini düşündüğü için olabilir. Başka türlüsünü nedense yakıştıramıyorum Jack’e.

Bir de söylemeden geçemicem; Sun karakterinin seslendirmesi hiç uymamış bence. Acayip iğreti duruyor. Sun, İngilizceyi yeni öğrendiği için seslendiren de sanki dili yeni öğrenen biri gibi konuşmaya çalışıyor sanki ama hiç güzel olmuyor bence.

aslanselda
03-06-08, 20:10
18. bölüm müthişti.....rakamların ilk ortaya çıktığı yer olarak kesilen bölümün kısa bir özetini geçiyim.....Michael ,salı yaparken batarya kullanmayı düşünüyor bu yüzden de Daniel'i bulup ondan batarayalrı istemeye karar veriyorlar....Sayid'le bu konu hakkında konuşmaya gittiklerinde Sayid, Daniel'ın bir deli olduğunu,haritaların ve yadığı notların hiç bir anlamı olmadığnı söylüyor...o sırada Hurley notlarda yazan rakamları görüyor....bu arada Hurley'nin fb 'sinde tv karşısında lotoyu kazandığını öğrendiği sahne var......ve tv de lotonun 16
haftadır kimse tutturamadığı için devrettiğini söylüyor....

bu arada dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama Hurley muhasebeciyle konuşurken adam onun tüm mal varlığını sayarken bir kutu şirketi olduğunu da söyledi ve hatırlıyorsanı Locke da bu kutu şirketinde çalışıyor:icon_whis

ilginç olan bir diğer kısım Boone ve Locke'un bulduğu hatch in üstünde de bizim meşhur 4 8 15 16 23 42 sayı dizimizin de olması.....

bu arada matematikle ilgili olanlarımız varsa sayı dizimizin formülünü de veriyim:img-wink:

a(i)=a(i-1)+a(i-3)+a(i-5)

bir de son olarak Hurley'nin akıl hastanesinde görmeye gittiği Lenny'nin sözlerini de hatırlatmak istiyorum:"rakamları kullandın,kutuyu açtın":icon_whis

özet için sağol arkadaşım, sürekli kesmeseler olmaz bu sahneleri :img-pilot
bende bu batarya aşkı nerden geliyor diyordum michelle'ın eline tutuşurulurken sal için olduğunu anladım ama.

evet şu meşhur rakamlara ilk kez 18.bölümde tanık olmuş olduk, son bölüm biterkende sanırım gösterdikleri locke'in bulduğu o kapaktı, üstünde bu rakamlarda vardı.

güzel bir şeye parmak basmışsın, helal sana...kutu şirketi doğru ya locke bir kutu şirketinde çalışıyordu :icon_whis

peki yazdığın formülün anlamı nedir, şahsen hiçbirşey anlamadım da :img-blush

Jacko’mun salın üçüncü yolcusunun Sawyer olduğunu öğrendiği andaki tepkisini de çok yadırgadım açıkçası. Böyle bir tepki beklemiyordum doktorumdan.
Belki de centilmenliğinden dolayıdır tepkisi. Ne alaka diyor olabilirsiniz ama adadan ayrılma önceliğinin (hele de aralarında birinin hamile olduğu düşünülürse) kadınlarda olması gerektiğini düşündüğü için olabilir. Başka türlüsünü nedense yakıştıramıyorum Jack’e.

cnm senin yaşadığın şaşkınlığı bende yaşadım, yani sawyer sevilmiyor diye gitmeye hakkı yok mu acaba jack tarafından böyle mi düşünülüyor diye kızdım jack'e...

ama bir arkadaşım aslında durumun pekte öyle olmadığını söyledi. Başka sebepleri varmış.

sawyer bu bölüm çok az göründü ama doğrusu aşkıma kızdım jin'i dövdüğü zamanlarda:icon_whis

ama jin ile michelle'ın kavga esnasında bırak dövüşsün derken jack'e, sayid'in de sawyer'a destek çıkması hoşuma gitti :D

sayid'in gülmesi çok hoşuma gidiyor, shannon'la da iyice ilerlettiler bu arada durumu.

gelecek bölümde de boone'un başı beladayken shannon'ın haberi olmayacakmış.

walt'ın salı yakmasına çok şaşırdım doğrusu, hiç beklemezdim, o adadan memnun olan bir tek walt ile locke var zaten.

hurley'in hayat hikayesi oldukça ilginçti, rakamlarla hayatı değişmiş zavallının, kendisine değil, etrafındakilere sürekli birşey olması vicdan azabı duymasına sebep olmuş, ne yapsın.

tek başına yola çıkması, kafasına taktığı herşey çok komikti...

bu arada fransız kadınımızda saçlarını boyatmış ne iş adada :img-hyste

kate bu bölüm hemen hemen hiç görünmedi

claire nasıl oluyorsa bebeğine ait birşeyleri hatırladı hiç unutmamış gibi lock'a anlattı.

lock'ın beşik yapması çok ince bir düşünceydi.

aşkımın gelecek bölümde acaba niye jack'e ihtiyaç duyuyor derken, başağrılarının tuttuğunu öğrendim, yaaa ağrımasın onun başı, mahvolurum ben.

elifc
03-06-08, 20:27
özet için sağol arkadaşım, sürekli kesmeseler olmaz bu sahneleri :img-pilot
bende bu batarya aşkı nerden geliyor diyordum michelle'ın eline tutuşurulurken sal için olduğunu anladım ama.

evet şu meşhur rakamlara ilk kez 18.bölümde tanık olmuş olduk, son bölüm biterkende sanırım gösterdikleri locke'in bulduğu o kapaktı, üstünde bu rakamlarda vardı.

güzel bir şeye parmak basmışsın, helal sana...kutu şirketi doğru ya locke bir kutu şirketinde çalışıyordu :icon_whis

peki yazdığın formülün anlamı nedir, şahsen hiçbirşey anlamadım da :img-blush

rica ederim:img-wink:
formül konusuna gelince,Seldacm matematikte sayı dizilerinin bağlı olduğu formüller ,böyle eşitlikler olur, yani burda sayılar belli bir düzene göre gidiyor,kafadan uydurulmuş deil.....
şimdi bu bizim formüldeki sayı dizisi
-3, -1, 4, 8, 15, 16, 23, 42, 66, 104, 162, 251, 397, 625, 980, 1539, diye daha da devam ettirilebilir....
şimdi örnekle açıklıyım,
dikkat ettiysen formülde sayılar bir atlanmış o yüzden
-3+4+15= 16

-1+8+16= 23

4+15+23= 42

aynen formüle göre arada bir boşluk bırakılarak toplanan 3 terim ,kendilerinden sonraki 4. terime elit oluyorlar....
bizim meşhur sayılarımız da bu dizinin bir parçası....

claire nasıl oluyorsa bebeğine ait birşeyleri hatırladı hiç unutmamış gibi lock'a anlattı.

Claire zaten kazadan önce olan herşeyi hatırlıyordu....Claire'in hafızası adadaki olayları silmiş sadece,o yüzden bebekle ilgili bişiler hatırlaması çok normal:img-wink:

aslanselda
03-06-08, 20:33
rica ederim:img-wink:
formül konusuna gelince,Seldacm matematikte sayı dizilerinin bağlı olduğu formüller ,böyle eşitlikler olur, yani burda sayılar belli bir düzene göre gidiyor,kafadan uydurulmuş deil.....
şimdi bu bizim formüldeki sayı dizisi
-3, -1, 4, 8, 15, 16, 23, 42, 66, 104, 162, 251, 397, 625, 980, 1539, diye daha da devam ettirilebilir....
şimdi örnekle açıklıyım,
dikkat ettiysen formülde sayılar bir atlanmış o yüzden
-3+4+15= 16

-1+8+16= 23

4+15+23= 42

aynen formüle göre arada bir boşluk bırakılarak toplanan 3 terim ,kendilerinden sonraki 4. terime elit oluyorlar....
bizim meşhur sayılarımız da bu dizinin bir parçası....

Claire zaten kazadan önce olan herşeyi hatırlıyordu....Claire'in hafızası adadaki olayları silmiş sadece,o yüzden bebekle ilgili bişiler hatırlaması çok normal:img-wink:

kusura bakma ama birşey anladıysam arap olayım haaa :img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste

ha evet doğru haklısın, adadan sonrası hatırlanmıyor diye belirtilmişti değil mi unutmuşum, hafıza kaybı denince hep sıfır olarak algılanır ya o bakımdan pardon.

elifc
03-06-08, 20:36
Sun, salın yakılması konusunda Jin’i savunurken ‘kocam her şey olabilir ama yalancı değil’ dediğinde Sawyer’in ‘bir de yalan konusunda nutuk mu çekeceksin …’ karşılığına bayıldım. Laf ebesi nolcek….:img-in_lo
Yalnız orada Sun’a taktığı lakabı tam olarak anlayamamıştım açıklaman için teşekkürler elifc

Bense aksine Shannon’la Sayid’i hiç yakıştıramıyorum. Sayid’in karizması daha iyisini hak ediyor bence. Ama ne yaparsın ki gönül kimi severse sultan o’dur demişler. Aslında Shannon güzel kız. Sanırım karakterini pek sevmediğim için Sayid’e uygun olmadığını düşünüyorum. Boone kardeşini iyi tanıyor ve Sayid’i uyarmak için anlattığı her şeyde haklıydı. Gerçi Shannon değişim sözü verdi ama bakalım sözünü ne kadar tutabilecek merakla bekliyorum. Eğer sözünü tutabilirse veririm onu Sayid’e. (muhaha hahaaa Sayid’de sanki almak için benden izin aldı ya:img-pilot)

Jacko’mun salın üçüncü yolcusunun Sawyer olduğunu .

rica ederim canm:img-wink:
Aslında Sayid'in o karizmasıyla daha iyisini hakettiği konusunda haklısın (sayid'in karizmasına aşığım:img-in_lo)
ama hoş bir çift oldular bana göre özellikle de Sayid açısından bu ikiliyi görmek hoşuma gidiyor:img-wink:

_yaseminci_
03-06-08, 20:43
elifc arkadaşımın dediklerine tamamen katılıyorum =)
Jin bakanın evine gittiğinde o bakanın kızının izlediği tvde Hurley'in lotoyu kazandığı .. gösteriliyordu benim de dikkatimi çekmişti bir de '16' haftadır kimse tutturamamış..
''bu bölüm rakamların geçtiği diğer kısımlara gelince,Hurley'nin aramaya gittiği adamın karısı 16 yol önce bacağını kaybetmiş.....aradığı adam 4 yıl önce intihar etmiş...'' buraya hiç dikkat etmemiştim sağol=)

''bu arada dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama Hurley muhasebeciyle konuşurken adam onun tüm mal varlığını sayarken bir kutu şirketi olduğunu da söyledi ve hatırlıyorsanı Locke da bu kutu şirketinde çalışıyor'' evet burası özllikle dikkatimi çekti kutu şirketi dediği anda Locke geldi aklıma...

bölümler yine çok güzeldi Jin'in karısı (ismini unuttum) da ingilizce konuştu...herkes şaşırdı..

Shannon ve Sayid bence de yakışmışlar ama Shannon ı sevmiyorum Boone u kullanması yüzünden....

tarchın
03-06-08, 21:01
hurley'in hayat hikayesi oldukça ilginçti, rakamlarla hayatı değişmiş zavallının, kendisine değil, etrafındakilere sürekli birşey olması vicdan azabı duymasına sebep olmuş, ne yapsın..

Hurley’in hayat hikayesi gerçekten daha önce hiç tahmin etmediğim kadar ilginçti.
Ben Hurley’in flashbackinde sayıların sırrını sormak için ziyaretine gittiği adamın o halde olmasıyla adanın ve ada da olanların bir alakası var mı çok merak ettim.
Hurley’in hastane ziyaretinde doktorun ‘niye döndün buraya’ demesinden ben Hurley’in daha önce hasta olduğu ve hastanede yattığı fikrine kapıldım.
Tabi bir araştırma için veya bir tanıdığının ziyareti için veya başka başka şeyler için de hastanede bulunmuş olabilir. Bu dizi izleyiciyi her an şaşırttığı için kesin bir şey düşünemiyor insan.

tek başına yola çıkması, kafasına taktığı herşey çok komikti...

bu arada fransız kadınımızda saçlarını boyatmış ne iş adada :img-hyste

Ben de Fransız kadında bir ışıltı farketmiştim. Sanki daha genç gibi gelmişti. Demek saçlarını boyamış ha....:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Bir de kadını ararlarken tamda Charlie karşıya geçerken ip kopunca adadaki gizli güçler Charlie'ye kafayı takmış demekten alamadım kendimi.
Daha önce bir kere (yoksa ikimiydi) mağara çöktü, bir kere bi pisikopat tarafında asıldı ve şimdi de Hurley'in rahatça karşıya geçtiği köprünün ipleri buçukluğum geçerken birden kopuverdi. Kimbilir belki de bu seferki Hurley'in lanetiydi.
Ama neyseki buçukluğum hayata dört elle sarılmışki kimse ayağını kaydıramadı şimdilik.

aşkımın gelecek bölümde acaba niye jack'e ihtiyaç duyuyor derken, başağrılarının tuttuğunu öğrendim, yaaa ağrımasın onun başı, mahvolurum ben

Üzülme canım sen bir baş ağrısı dağ gibi adama ne eder ki? Bizim Sawyer'ımız baş ağrılarının üstesinden gelebilir. Domuzlarla savaşmış, savaşı kazanmış ve insafından dolayı düşmanının canını bağışlamış kahramanım benim:img-icecr(sahi ya ne pisikopat bir hayvandı o öyle; git sen adamın yiyeceklerini yeyip giysilerini en çirkin şekilde pislet.:D)
Hem belki bu baş ağrısı Jack'le Sawyer'ın daha iyi anlaşmalarına sebep olur.
Ben ileride Jack ile Sawyer'ın (Buhran'la Gaffur kadar ölümüne olmasa da:img-pilot) kanka olmalarını çok isterdim.

BellatrixBlack
03-06-08, 21:10
[QUOTE=tarchın;7285458]
Bir de kadını ararlarken tamda Charlie karşıya geçerken ip kopunca adadaki gizli güçler Charlie'ye kafayı takmış demekten alamadım kendimi.
Daha önce bir kere (yoksa ikimiydi) mağara çöktü, bir kere bi pisikopat tarafında asıldı ve şimdi de Hurley'in rahatça karşıya geçtiği köprünün ipleri buçukluğum geçerken birden kopuverdi. Kimbilir belki de bu seferki Hurley'in lanetiydi.
Ama neyseki buçukluğum hayata dört elle sarılmışki kimse ayağını kaydıramadı şimdilik.
QUOTE]

Domuz kovalaması,arı kovanının üzerinde durması,daha ilk gün uçaktan kopan bi parçanın tam arkasına düşmesi..
Sanki ada sürekli onun ölmesini istiyor:icon_whis

aslanselda
03-06-08, 21:11
Hurley’in hayat hikayesi gerçekten daha önce hiç tahmin etmediğim kadar ilginçti.
Ben Hurley’in flashbackinde sayıların sırrını sormak için ziyaretine gittiği adamın o halde olmasıyla adanın ve ada da olanların bir alakası var mı çok merak ettim.
Hurley’in hastane ziyaretinde doktorun ‘niye döndün buraya’ demesinden ben Hurley’in daha önce hasta olduğu ve hastanede yattığı fikrine kapıldım.
Tabi bir araştırma için veya bir tanıdığının ziyareti için veya başka başka şeyler için de hastanede bulunmuş olabilir. Bu dizi izleyiciyi her an şaşırttığı için kesin bir şey düşünemiyor insan.

Ben de Fransız kadında bir ışıltı farketmiştim. Sanki daha genç gibi gelmişti. Demek saçlarını boyamış ha....

Üzülme canım sen bir baş ağrısı dağ gibi adama ne eder ki? Bizim Sawyer'ımız baş ağrılarının üstesinden gelebilir. Domuzlarla savaşmış, savaşı kazanmış ve insafından dolayı düşmanının canını bağışlamış kahramanım benim sahi ya ne pisikopat bir hayvandı o öyle; git sen adamın yiyeceklerini yeyip giysilerini en çirkin şekilde pislet
Hem belki bu baş ağrısı Jack'le Sawyer'ın daha iyi anlaşmalarına sebep olur.
Ben ileride Jack ile Sawyer'ın (Buhran'la Gaffur kadar ölümüne olmasa da kanka olmalarını çok isterdim.

bilmem cnm hurley o rakamları hastanedeki adamdan mı almış onu da tam anlamadım, ne diye almış aldıysa da

o adam kim??? diğer intihar eden kim ? zamanında adadaki sinyali mi aldı, mesajımı dinledi, ordan kurtulan birileri miydi ??? hepsi soru işareti

evet "niye döndün" kısmına bende takılmıştım :icon_whis

sadece ışıltı mı farketmiştin :D aşkolsun kadının önceki saçı sarıydı be :D siyah olmuş şimdi evet baya bir gençleşmişti.

evet cnm o hurley'le ilgiliydi, kendisine hiçbirşeycikler olmuyor ama yanında ötesinde berisinde kim varsa hepsi gidiyor, bende o an izlerken aklıma gelmedi belki ama şimdi eminim ki lanetten dolayı charlie de o yüzden düşüyordu az daha

acaba niye başı ağrıyor :icon_sorr ben fragmanı izleyince ne olabilir diye düşünüp durmuştum ama böyle birşey aklıma gelmemişti hafif gibi geldi ama başağrıları inanılmazmış demek ki

domuzun garezi vardı unuttun galiba :img-hyste

kanka mı :img-hyste

zaten dedimya az önce bir arkadaşım anlattı, aslında sawyer'ın adadan gitmesini jack niçin istemiyormuş biliyor musun, çünkü adanın ona ihtiyacı olduğunu düşünüyormuş, daha doğrusu jack kendisine birşey olursa o adadakilere ancak sawyer'ın liderlik yapabileceğini düşünüyormuş, bunu ilerleyen bölümlerde görecekmişiz, cesurluğu, gözü karalığı, silah kullanmayı bilmesi, korkusuzluğu, sportifliği herşeyi onu aday yapıyormuş, zamanla olumlu yönde ilerliyormuş sawyer ve herkesin güvenini kazanıyormuş, jack ile içten bir dostluk başlıyormuş

BellatrixBlack
03-06-08, 21:29
Daniel zaten arkadan bakınca Kate zannedilcek bir tip,lütfen teyzemizi aşağılamayalım:img-hyste
Hurley akıl hastanesine de uğramış demek ki daha önce:img-hyste Neden deli lafını bu kadar alındığını anlıyorum şimdi:icon_whis

agent 16
03-06-08, 23:10
dün akşamki bçlümde sayıların anlamını az da olsa anlamaya çalıştık

hurley in lotodan sonraki şansınlığı çok kötüydü
adada diğerleri görünecekmi birde fransız kadın tekrardan ortaya çıkaçakmı
merak ediyorum

_rainbow_
03-06-08, 23:17
Dünkü bölüm süperdi hurleyin hikayeside gerçekten çok güzeldi rakamları kullanarak lotoyu tutturması bu gizlemli rakamların birazcık sırrını acıga vurmuş oldu hep merak etmiştim bu rakamların ne işe yaradıgını sonunda ögrendik :D ama hiçte iç açıcı rakamlar değilmiş kullanan herkese ugursuzluk getirmiş :icon_sorr benim dizide bir merak ettiğim kişi ise fransız kadındı sayidle karşılaşmalarından sonra hiç görünmemişti dizide sadece adı geçmişti. Hurleyi adaya getiren şey fransız kadınıda getirmişti bir baglantının oldugu apacık ortada bi an bu ugursuz rakamların ucagı düşürdügü hissine kapıldım izlerken sonucta hurleyin cevresindeki herkese uugrsuzluk getirmiş bu rakamlar sonucta ucaktada hurleyde vardı böyle bişeye kapıldım bir anda....:img-fear2:blink:...Lockleye sıra gelince ada da ne oluyo ne bitiyor zaten en iyi anlayan o diğerleri hala bi karmaşa içinde locke 'nin claire bişeyler verip claire'nin bebegine beşik hediye etme sahnesi çok güzeldi :img-wink: tabi locke wolt'un sandalı neden yaktıgını söyleyince çok şaşırdım hiç beklemezdim wolt'un sandalı yakacagını....:icon_sorr bu arada wolt'unda iç dünyasında farklı seyler yatıyor ilerki bölümlerde herhalde gösteririler... Bölüm sonunda düşen ucagın yanılmıyorsam seri no'sunu gösterldiler rakamlar hurleyin ugursuz diye tabir ettiği rakamlardı :img-pilot :blink:

elifc
03-06-08, 23:28
Bölüm sonunda düşen ucagın yanılmıyorsam seri no'sunu gösterldiler rakamlar hurleyin ugursuz diye tabir ettiği rakamlardı :img-pilot :blink:

bölüm sonunda gösterilen düşen uçak deildi,gösterdikleri görüntü Boone ve Locke'un ormanda buldukları hatch e ait....

bilmem cnm hurley o rakamları hastanedeki adamdan mı almış onu da tam anlamadım, ne diye almış aldıysa da

o adam kim??? diğer intihar eden kim ? zamanında adadaki sinyali mi aldı, mesajımı dinledi, ordan kurtulan birileri miydi ??? hepsi soru işareti

acaba niye başı ağrıyor :icon_sorr ben fragmanı izleyince ne olabilir diye düşünüp durmuştum ama böyle birşey aklıma gelmemişti hafif gibi geldi ama başağrıları inanılmazmış demek ki

Eet canm rakamları hastanedeki adamdan almış,ama aslında bir nedeni yok.....hastanedeki adam sürekli bu sayıları tekrarlıyordu zaten,Hurley de lotoda kullanmış bu sayıları....
Hastanedeki ve intihar adama gelince donanmada birlikte çalıştıklarını öğrendik,bir gemi yolculuğundayken intihar eden adam bu rakamları tekrarlayan bir sinyal almış....bu konuda bildiklerimiz şimdilik bu kadar.....

Sawyer baş ağrıları konusuna gelince eminim çok şaşırıcaksınız:icon_whis

tarchın
04-06-08, 11:10
Daniel zaten arkadan bakınca Kate zannedilcek bir tip,lütfen teyzemizi aşağılamayalım:img-hyste
Hurley akıl hastanesine de uğramış demek ki daha önce:img-hyste Neden deli lafını bu kadar alındığını anlıyorum şimdi:icon_whis

Yok aşağılamak için dememiştim aslında. Bu hafta gerçekten kadında bir ışıltı vardı. Sanki sadece saçlarının rengiyle de ilgili değil gibi geldi bana. Daha önce (sanki vahşi doğada yalnız yaşamaktan dolayı yüzüne yerleşen) vahşi bir havası vardı fransızın. Bu bölümdeyse; belki de makyajından dolayıdır daha farklı gibi geldi bana. Veyahutta gözüm alıştığı için daha güzel gözüktü gözüme:img-pilot
Ama Selda da farkettiğine göre bir şeyler değişmiş olmalı:icon_whis

Hımmm haklısın seyrederken Hurley'in deli kelimesine tepkisi bana da çok aşırı gelmişti. Ama nedense sonra unutmuşum...

zaten dedimya az önce bir arkadaşım anlattı, aslında sawyer'ın adadan gitmesini jack niçin istemiyormuş biliyor musun, çünkü adanın ona ihtiyacı olduğunu düşünüyormuş, daha doğrusu jack kendisine birşey olursa o adadakilere ancak sawyer'ın liderlik yapabileceğini düşünüyormuş, bunu ilerleyen bölümlerde görecekmişiz, cesurluğu, gözü karalığı, silah kullanmayı bilmesi, korkusuzluğu, sportifliği herşeyi onu aday yapıyormuş, zamanla olumlu yönde ilerliyormuş sawyer ve herkesin güvenini kazanıyormuş, jack ile içten bir dostluk başlıyormuş

Teşekkür ederim Selda'cım. Zaten Jack'imin birricik doktorumun art niyetle o şekilde davranmadığını tahmin etmiştim.:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo

Bana Kate aralarında oldukça dost olmaları imkansız gibi gelmişti ama ileride sorunlarını halledecek olmalarına sevindim. Bu arada Jack neden kendisine bir şey olacağını düşünüyor merak ettim. Yaşamını tehdit eden herhangi bir durum mu söz konusu yoksa medeniyetten uzak vahşi doğada her an herkese bir şey olabileceğini bildiği için mi böyle düşünüyor?

L_O_S_T
04-06-08, 16:22
bölümler süperdi:) hurley tuzakktayken charlienin onun ağırlığındamı nerden bulcaz demesi gerçekten komiktiii :D

evet hurley ile locke arasındaki bağlantıyı da öğrenmiş olduk.. locke'ın çalıstığı kutu şirketinin sahibi hurley.....

bu arada hurley şirektte bi adamla konusuodu adam saçmalama lanetli değiller deyince arkadan bir adam uçtu! düştü yere doğru orası biraz ürküttü beni ama komikti birazda:D haaaaa hurley hastanede kadınla konusurken bi adama o ampulu sonra da takarsın dedi ya koptum :D o adama elektirk çarpacağını tahmin etti .. zamanında uyardı :D

yanlız aklımı karıstıran bişi VAR. ne olur söyleyin. son anda gösterilen üzerinde sayılar yazan şey daniellenin hurleye verdiği BATARYA değilmiydi? yoksa başka bişi mi. bilen söylesin ya aklım karıştı...

resimli özetler için çok teşekkürler;)

19/20 bölümlerin ayrıntılı özetleri ;)

19. Bölüm Özeti | Deus Ex Machina [LOCKE]

• Orjinal yayın tarihi: Mart 30, 2005
• Senaryo: Damon Lindelof ve Carlton Cuse
• Yönetmen: Robert Mandel

Locke ve Boone, ormanda avlanmaya gittiklerini söyleyerek buldukları kapının ne olduğunu ortaya çıkarmaya çalışmaktadır. Kapının hiç bir şekilde açılacak bir yeri bulunmamaktadır. Kapağı açmak için uğraşırlarken Locke'ın ayağına bir metal parçası saplanır. Fakat Locke bunu hissetmemiştir bile. Locke ayaklarının tekrar hissizleştiğini düşünmeye başlar ve tekrar yürüyememekten korkar.

Flashbackte Locke'ın önceden hiç tanışmadığı annesinin bir gün birden ortaya çıktığını görürüz. Annesi ve babasını araştıran Locke babasının kimliğini de öğrenir. Bir süre babasıyla vakit geçirir, beraber ava çıkarlar. Daha sonra Locke babasının bir böbreğe ihtiyacı olduğunu öğrenir ve böbreğini ona bağışlar. Ameliyatın ardından bütün herşeyi böbreğini alabilmek için babasının planladığını öğrenir. Babası Locke'ın böbreğini aldıktan sonra bir daha onunla görüşmek istemez.

O gece Locke rüyasında yürüyemediğini görür. Ayrıca rüyasında anneside vardır ve Locke'a bir uçağı işaret etmektedir. Uçak gökyüzünden süzülerek ormanın içine düşer. Yanındaki bBone ise kanlar içindedir.

Sabah erkenden uyanan Locke hemen Boone'u uyandırır ve rüyasında bir yer gördüğünü orayı bulmaları gerektiğini söyler. Boone ile birlikte ormanın içine girerler. Ormandaki bir ağaçta yıllar öncesine ait bir ceset bulurlar. Rahip kıyafeti giymiş olan cesedin üzerinde nijerya parası ile bir silah vardır. Locke silahı alır. Yola devam ettiklerinde ise Locke'ın rüyasında gördüğü küçük uçağı bulmayı başarırlar. Fakat uçak kayaların üzerindedir.

Locke tekrar yürümekte zorluk çekmeye başlar. Bunu üzerine Boone tek başına uçağın olduğu yere tırmanıp içine bakar. Boone uçakta heykelciklerin içindeki uyuşturucudan başka birşey bulamaz. Locke, uçağın uyuşturucu kaçakçılarına ait olduğunu anlar.

Uçaktaki telsizi farkeden Boone birileriyle iletişim kurabilme umuduyla uçağın ön tarafına ilerler. Fakat uçak dengesizleştiğinden yerinden oynamaya başlar. Locke Boone'a hemen dışarı çıkmasını söyler fakat Boone onu dinlemez. Bulduğu telsiz hala çalışmaktadır. Boone yardım çağrısı yapar. Hatta karşı taraftan yanıt bile gelir. Bu sırada uçak kayalıklardan aşağı düşer.

Locke, onu enkazın içinden çıkararak kampa kadar taşır. Jack hemen ağır yaralı olan Boone'a müdehale etmeye başlar. Locke'a ne olduğunu sorduğunda ise Locke buldukları uçak ve kapaktan söz etmez ve Boone'un kayalıklardan düştüğünü söyleyerek ortadan kaybolur.

Ortadan kaybolan Locke yine kapının oraya gitmiştir. Locke kapağa vurduğu sırada kapağın penceresinde beyaz bir ışık belirir.

20. Bölüm Özeti | Do No Harm | Zarar Verme [JACK]

• Orjinal yayın tarihi: Nisan 6, 2005
• Senaryo: Janet Tamaro
• Yönetmen: Stephen Williams

Jack, Kate, Sun Boone'un yaralarını tedavi etmeye çalışmaktadır. Jack, Kate'e Sawyer'daki alkolleri almasını söyler. Sawyer durumu öğrenince elindeki bütün alkollü içkileri Kate'e verir. Kate ormanda koşarken ayağı bir dala takılır ve yere düşer. Çantasını açtığında ise şişelerin büyük bir kısmının kırıldığını görür. Bu sırada ormanda bir inleme inleme duyar. Sese doğru gittiğinde Claire'i görür. Claire'in doğum sancıları başlamıştır. Kate bağırarak yardım ister. Sahilde sal yapmakla meşgul olan Jin ormanda birinin bağırdığını duyar ve Kate ile claire'in yanına gider. Jack'in doktor olduğunu bilen Jin, mağaraya doğru koşmaya başlar.

Boone çok kan kaybetmektedir. Jack Boonu'a kan vermeye karar verir ve kan grubunu öğrenmeye çalışır. Ardından Charlie'den A negatif kan grubu olan birilerini bulmasını ister. Charlie kısa sürede geri döner fakat uygun kan grubu olan birini bulamamıştır. Jack, kendi kan grubunun herkese kan verebildiğini söyleyerek Boone'a kan vermeye başlar.

O sırada Jin yanlarına gelir. Sun'a olanları anlatır da bunları Jack'e tercüme eder. Jack, Boone'u bırakamayacağını söyler. Sun'a, doğumu Kate'in yaptırması gerektiğini anlatır. Charlie ve Jin gerekli malzemeleri alarak yola çıkar.

Jack, Boone'a kan vermeye devam etmektedir. Fakat Boone çok kan kaybetmiştir. Jack'in giderek halsizleştiğini gören Sun, Jack'i durdurur.

Bir süre sonra Boone kendine gelir ve olanları anlatır. Jack, Boone'un kanamasını durdurmak ve kangreni engel olmanın tek yolunun ayağını kesmek olduğunu söyler ve bunun için çareler aramaya başlar. Bunu için Michael'dan yardım ister. Uçak enkazında buldukları servis kapısının bu işlem için uygun olduğuna karar verirler. Sun Boone'un iç kanaması olduğunu ve bunun bir işe yaramayacağını söylesede Jack kararlıdır.

Bu sırada Boone kendine gelir ve ölmekte olduğunu söyleyerek Jack'den bunu yapmamasını ister. Birkaç dakika sonra da hayata veda eder.

Boone'un öldüğü dakikalarda ise Claire bir erkek çocuk dünyaya getirir.

Sabah Shannon ve Sayid geri döndüklerinde Jack Shannon2a Boone'un öldüğünü haber verir. Ardındanda Jack, Boone'un söylediklerinden yola çıkarak öfke içinde Locke'yi bulmak için ormana dalar.

elifc
04-06-08, 17:03
yanlız aklımı karıstıran bişi VAR. ne olur söyleyin. son anda gösterilen üzerinde sayılar yazan şey daniellenin hurleye verdiği BATARYA değilmiydi? yoksa başka bişi mi. bilen söylesin ya aklım karıştı...

hayır son sahnede gösterilen üzerinde yazılar olan şey Boone ve Locke'un Claire'i ararken ormanda buldukları hatch ti...çelikten yapılmış ,bir türlü açamadıkları kapak:icon_whis

((((İLAYDA))))
04-06-08, 18:48
bu iki bolum coook gsldiii...
o adlarını unuttuğum yabancıların sahnelerinde biras sıkıldım...:icon_whis
ama sayılar ve hurley harikaydııı..
bende mi loto oynasam o sayılarla nee:img-hyste:img-hyste
demek o sayılar adaylaaa ilgiliymişşş:kahve
charliem de cok tatlıydı tabiki dusmiceni biliyodum ama..yine de korktum... hurleyin laneti ona catcak dieee:img-wink:

bu arada bu aralar sawyer ı cok sevmeye basladım..cok tatlı geliyo bana...:) en iyii jack-sawyer dostluğuu...
bu bolum pek claire-charlie goremedik onların sahnelerini de eksik etmeseler barii:icon_sorr

L_O_S_T
04-06-08, 21:00
hayır son sahnede gösterilen üzerinde yazılar olan şey Boone ve Locke'un Claire'i ararken ormanda buldukları hatch ti...çelikten yapılmış ,bir türlü açamadıkları kapak:icon_whis

alla alla dikdörtgen gibiydi bana öyle gelmiş heralde .. sağol;)

de bu hatch ne demek.. yani dizide ismi geçmedi heralde anlamı ne

gaysee
04-06-08, 23:07

hatch ambar kapağı demek canım.herkes hatch diye kullanıyor daha gizemli bi sözcük diye heralde:)

elifc
04-06-08, 23:31

aslında türkçede tam olarak karşılığı olmadığı için hatch diye kullanıyorum ben.....altyazılarda ambar kapağı olarak çevrilmişti.....
bu arada rica ederim:img-wink:

deadly_angel
05-06-08, 00:31
Ben ''Dude'' kelimesinin çevirisine çok gülüyorum.Bir de merak ettiğim birşey var.İkinci sezondan bu yana tüm sezonlara damasını vurmuş İskoç aksanlı ''Brotha'' kelimesini nasıl çevirecekler? Umarım Türk usulü bir ''kardeş'' olarak çevrilmez.

elfkartal
05-06-08, 09:23
Ben ''Dude'' kelimesinin çevirisine çok gülüyorum.Bir de merak ettiğim birşey var.İkinci sezondan bu yana tüm sezonlara damasını vurmuş İskoç aksanlı ''Brotha'' kelimesini nasıl çevirecekler? Umarım Türk usulü bir ''kardeş'' olarak çevrilmez.

dude'u ahbap yerine moruk diye çeviren bir zihniyet bence Brotha'yı da kardeş diye çevirir denizcim. dizide butür şeylere aksanlara falan çok önem veriliyor ama çevirilerde dikkate alınmıyor maalesef..

deadly_angel
05-06-08, 11:06
dude'u ahbap yerine moruk diye çeviren bir zihniyet bence Brotha'yı da kardeş diye çevirir denizcim. dizide butür şeylere aksanlara falan çok önem veriliyor ama çevirilerde dikkate alınmıyor maalesef..

En büyük hatayı burada yaptıklarını düşünüyorum ben.Sonuçta her karakterin kendine özgü lafları, aksanları var.Türkçe seslendirenler hiç mi Lost izlememişler hayatlarında demekten geri alamıyorum kendimi.

L_O_S_T
05-06-08, 18:44
tşkler cevaplar için ;))

yarın son yazılılar var haftaya okula gitmicem pazar günüde oturup bi güzel lostun altyazı tekrarını izlicem=)) bazı yerleri anlayamamıstm daha iyi anlarım=) tatilde lost keyfi bir başka oluyorrrrrr:):happy0064

çevirmeler iyi değil bencede moruk saçma olmuş ahbap ya da dostum olabilirdi...

bu arada alt yazı ile dublaj tamamıyle aynımı??

elfkartal
05-06-08, 19:25
denizcim izlememişler bence izleseydiler farklı olurdu herhalde

bu arada alt yazı ile dublaj tamamıyle aynımı??

dublajda cümleleri çoğu zaman değiştiriyorlar altyazılı daha iyi bence.. bende orjinal dvdleri var ve artık diyologları ezbere bildiğimden dolayı bana acayip batıyor değişiklikler. ingilizcedeki tenselerede uyduklarını söyleyemeyeceğim dublajçı arkadaşların. alsınlar orjinal dvdleri okusunlar diyalogları bundan kolayı varmı ya..

deadly_angel
05-06-08, 19:29
denizcim izlememişler bence izleseydiler farklı olurdu herhalde

dublajda cümleleri çoğu zaman değiştiriyorlar altyazılı daha iyi bence.. bende orjinal dvdleri var ve artık diyologları ezbere bildiğimden dolayı bana acayip batıyor değişiklikler. ingilizcedeki tenselerede uyduklarını söyleyemeyeceğim dublajçı arkadaşların. alsınlar orjinal dvdleri okusunlar diyalogları bundan kolayı varmı ya..

Kesinlikle, orjinal Dvd ile oldukça farklı.Lost'u orjinal olarak izlemek zaten muhteşem birşey.Kalıbını bozmadan, değişikliğe uğramadan izlemek gibisi yok.Hem insan böyle daha bir keyif alıyor.

En basitinden karakterlere özgü özellikler Türkçe dublajda izleyiciye neredeyse hiç yansıtılmıyor.

L_O_S_T
06-06-08, 15:31
anladım dediğinizi doğru tabi ama ben başka bişi kastetmiştim:))

dublaj altyazı aynı derken; tntnin verdiği altyazıyı kastettim... tnt nin dublajı ile tntnin altyaısı aynımı? hem pts hem pzar günü seyredenlere soruyorum :)

bessy
07-06-08, 00:39
sanırım aynı :)
çünkü sonuçta yine aynı kanal veriyor :)

ayrıca sawyerın laflarının tam çevrilmiş hali daha komik :)

bence de orjinal seyretmek gibisi yok sonuçta altyazılı seyredince karakterlerin ettiği lafları direk anlaabiliyorsun dublajlıda çok acayip oluyor bence aynı hava olmuyor

Dilara_3
07-06-08, 11:39
deadly_angel resimli özet için tşklerrr en çok clarienin doğumunu merak ediyorum :)
charlie napar acaba_?

_yaseminci_
07-06-08, 11:55
deadly_angel resimli özet için tşklerrr en çok clarienin doğumunu merak ediyorum :)
charlie napar acaba_?

evet ben de en çok onu merak ediyorum:)
deadly_angel özet için çok teşekkürler
Boone'un durumu ağır iken Shannon Sayid'le romantik saatler gerçiriyor diyo şu Shannon'ı hiçç sevmiyorum:hıh

Dilara_3
07-06-08, 13:32
evet ben de en çok onu merak ediyorum:)
deadly_angel özet için çok teşekkürler
Boone'un durumu ağır iken Shannon Sayid'le romantik saatler gerçiriyor diyo şu Shannon'ı hiçç sevmiyorum:hıh

bende hiç sevmiyorum:hıh boone okadar şey yapmış hala yeni bir hayata başlamaktan söz ediyor.Zaten ben sayidin flashbackinde çok duygulanmış ve sayid-nadya çiftini çok sevmiştim.Sonuna kadar sayid-nadya diyorum

_yaseminci_
07-06-08, 13:52
bende hiç sevmiyorum:hıh boone okadar şey yapmış hala yeni bir hayata başlamaktan söz ediyor.Zaten ben sayidin flashbackinde çok duygulanmış ve sayid-nadya çiftini çok sevmiştim.Sonuna kadar sayid-nadya diyorum

aynen Sayid'in flashbackinde ben de çok duygulanmıştım Sayid-Nadya çiftini çok sevmiştim..
ama ben onları da yakıştırdım yani Shannon ve Sayid'i ama Shannon'a güven olmaz... Boone Sayid'i uyarmıştı zaten...

Dilara_3
08-06-08, 10:43
bugün 17. ve 18.bölümlerin orjinal altyazılısı var.Bakmaya çalışacağım.Orjinali daha güzel sesler efektler ama tam anlayabilmek için dublajlısını izliyorum ben.Dikkatimi çekiyor dublajlıdaki sözlerle altyazılı sözler bazen uyuşmuyor.Neyse yarında yeni bölüm var heyecan bastı beni:happy0064 clarienin doğumunu gerçekten çok merak ediyorum:img-icecr

elfkartal
08-06-08, 11:45
yarınki bölümleri kaçırmayım derim ben arkadaşlar sanırım 19 ve 20. bölümler yayınlanacak. 19. bölümde komik sawyer jack sahneleri var. 20. bölüm ise müthiş ağlama garantili şahsen ben çok etkilenmiştim:img-cray:

L_O_S_T
08-06-08, 12:53
yarınki bölümleri kaçırmayım derim ben arkadaşlar sanırım 19 ve 20. bölümler yayınlanacak. 19. bölümde komik sawyer jack sahneleri var. 20. bölüm ise müthiş ağlama garantili şahsen ben çok etkilenmiştim:img-cray:

yaa demek jack-sawyer arasında güzel şeyler oluyor.:))

bende etkileneceğim gibi görünüyor:( off shan ölseydi daha iyiydi ya! neden booneeee!:img-cray:

elfkartal
08-06-08, 13:04
son yazdığın izlemeyenler için spolier oldu biraz cnmcm:) spolier kutusunda yzsaydın daha iyi olurdu:img-wink:

sawyerin adada ne olursa olsun tek saygı duyduğu kişi jack ve onu kendine en yakın hissediyor tabii belli etme şekli ilginç bu sawyercanın:img-hyste neyse hep sawyer mi takılacak bizim jacke bu seferde jack takılacak kendisine. neyse fazla konuşmayayım spoliere girmesin şimdi:)

BellatrixBlack
09-06-08, 00:08
BUgün Tntde izlerken farkettim Sawyer'ın baş ağrıları Micheal sal yaparken azıyor:img-hyste Tembelliktendir bence:icon_whis

aslanselda
09-06-08, 00:24
son yazdığın izlemeyenler için spolier oldu biraz cnmcm:) spolier kutusunda yzsaydın daha iyi olurdu:img-wink:

sawyerin adada ne olursa olsun tek saygı duyduğu kişi jack ve onu kendine en yakın hissediyor tabii belli etme şekli ilginç bu sawyercanın:img-hyste neyse hep sawyer mi takılacak bizim jacke bu seferde jack takılacak kendisine. neyse fazla konuşmayayım spoliere girmesin şimdi:)

bu kurduğunuz cümle çok hoşuma gitti nedense :D :D

dizinin en sevilen iki sivri karakterinin birbirine belli etmeden ısınması ve yakınlık duyması çok hoşuma gidiyor, aslında sawyer biliyor jack'in çok iyi biri olduğunu ama kendisiyle kıyaslayınca o iyilik onu eziyor ve kendisine duyduğu öfkeden dolayı da hem ona hem etrafa saldırıyor, jack'e göre de sawyer hiçbir işe yaramaz, serserinin teki :D ama eminim o da zamanla onu tanıyacak ve anlayacak hatta kendine göre sevecek bile.

zira arkadaşımın dediğini daha önce yazmıştım, jack'e göre kendisine birşey olma durumunda adada güveneceği ve lider konumuna gelmesini düşündüğü tek kişi sawyer'mış.

aslında ben bu dostluğun ilerleyememesinin en büyük sebebinin de kate olduğunu düşünüyorum, zira tüm sezonları izleyenler eminim biliyordur, ben daha 1.sezondayım ve tahminlerim bu yönde.:img-wink:

aşkımın bu bölüm feci başağrıları tutacakmış:icon_sorr off dayanamam ben buna. Jack'e ihtiyaç duyacakmış.

sizin dediğinize göre de sawyer'ın adada güven duyduğu, saygı duyduğu tek kişinin jack olması çok güzel, jack'in kendisine biraz takılacak olmasına da sevindim, bakalım neler izleyeceğiz yarın, çok merak ettim doğrusu, yarını iple çekiyorum..

deadly_angel
09-06-08, 01:06
Dört sezondur dizide en keyif aldığım sahnelerden biri James ve Jack'in arasında geçen diyaloglar.Aralarında hem soğukluk ve bir o kadar da sıcaklık var.Çok sevdiğim ve de inandığım ''Live together, die alone'' ''Everyman for himself'' felsefeleri bu iki karakteri düşündüğümde benim için bambaşka bir boyut kazanıyor.Ama yine de birbirlerinden oldukça farklı karakterler.Bu birbirlerini tam anlamıyla tanımamalarıyla alakalı değil.Dördüncü sezon bitti ve ben hala bunu düşünüyorum.

Bu arada önümüzdeki iki bölüm gerçekten çok güzel ve etkileyici bölümler.Locke nefretim yeniden depreşecek gibi görünüyor.Gerçi ben o adamı her gördüğümde sinir oluyorum, birşey yapmasına gerek kalmıyor bile.

bitanem_61
09-06-08, 01:32
bence şu ana kadar adadaki ikinci komik kişi hurle,rakamların peşine takılıp gitti,yok adada yürüyüş yapacak, şişmamış çok susuyormuş:img-hyste:img-hyste
tuzağa basınca ağırlığı kadar bir şey koymaları gerektiğnde carli, onun kadarmı deyince,hurli ayıp oluyor:img-hyste hele köprüyü geçerken o yaptı bende yapabilirim:img-hyste nedense sen geçerken koptu köprü, niye diycem kesin rakamlardandır:img-hyste

en sonuda çok komikti her kes şaşkın bakarken sayide sana selamı var dedi:img-hyste

ormandaki demir yığınının üzerindeki rakamları kim ne zaman görecek çok merak ettim

locke beşik yapması güzeldi, hemde tam zamanında, bebeğin doğma vaktine geldi

notum
09-06-08, 08:22
bu bölüm çok güzeldi gerçekten sawyer ve jack dizidek konu itibariyle farklı kutuplarda gözükseler bile saw'ın jacke karşı hisleri çok sıcak biraz alaylı konuşması ve jacke sürekli"Doctor"demesi çok güzel ya...
Dün akşamki bölümde yine hiç sıkılmadım...
Hurley ve jin-sun üzerine konular vardı hurley çok komikti "dude"deyip durdu:)
Bu arada salın Michealın veledinin yaktığına inanamadım(zaten ikisini pek sevmiyorum:()
Lockeın Claireın bebeğine hazırladığı beşak güzeldi ...(o adam bazen gözüme giriyor)
Sayılar gerçekten lanetli sanırım ama sayıların ortaya çıkışı sadece bir yayından gelen sesle kalmamalı sanki altında daha başka seylerde var gibi mesela yayındaki ses neden o sayıları tekrar edip duruyor bunun gibi...
neyse sanırım bu soruların cevaplarını ilerleyen bölümlerde izleyeceğiz:)
-Edit-
Charlienin sahneleri yine her zamanki gibi şamata doluydu tuzak ve köprü sahneleri güzeldi bir an köprüden düşücek die korktum ama senaristlerin böle bisey yapmayacağını biliyordum ztn

Dilara_3
09-06-08, 09:13
bugünkü bölümü çok merak ettim.özellikle şu jack-sawyer sahnelerini ikisinide çok seviyorum ve diologları eğlenceli olacağa benziyor:D

_yaseminci_
09-06-08, 09:15
yaa demek jack-sawyer arasında güzel şeyler oluyor.:))

bende etkileneceğim gibi görünüyor:( off shan ölseydi daha iyiydi ya! neden booneeee!:img-cray:

arkadaşım şu son yazdığını spoiler içine alsaydınn keşke ya :icon_sorr
Ben en çok şu doğum işini merak ediyorum..

elfkartal
09-06-08, 09:38
bu kurduğunuz cümle çok hoşuma gitti nedense :D :D

dizinin en sevilen iki sivri karakterinin birbirine belli etmeden ısınması ve yakınlık duyması çok hoşuma gidiyor, aslında sawyer biliyor jack'in çok iyi biri olduğunu ama kendisiyle kıyaslayınca o iyilik onu eziyor ve kendisine duyduğu öfkeden dolayı da hem ona hem etrafa saldırıyor, jack'e göre de sawyer hiçbir işe yaramaz, serserinin teki :D ama eminim o da zamanla onu tanıyacak ve anlayacak hatta kendine göre sevecek bile.

zira arkadaşımın dediğini daha önce yazmıştım, jack'e göre kendisine birşey olma durumunda adada güveneceği ve lider konumuna gelmesini düşündüğü tek kişi sawyer'mış.

aslında ben bu dostluğun ilerleyememesinin en büyük sebebinin de kate olduğunu düşünüyorum, zira tüm sezonları izleyenler eminim biliyordur, ben daha 1.sezondayım ve tahminlerim bu yönde.:img-wink:

aşkımın bu bölüm feci başağrıları tutacakmış:icon_sorr off dayanamam ben buna. Jack'e ihtiyaç duyacakmış.

sizin dediğinize göre de sawyer'ın adada güven duyduğu, saygı duyduğu tek kişinin jack olması çok güzel, jack'in kendisine biraz takılacak olmasına da sevindim, bakalım neler izleyeceğiz yarın, çok merak ettim doğrusu, yarını iple çekiyorum..

teşekkür ederim yorumun için:img-wink:.

aslında bu olayın tanımını gerçi sawyerci denizim daha iyi bilir sanırım 2. sezonda three minute bölümüydü sawyer kendi yapmıştı. jacke bir sırrını anlatıyordu ve jack bunu bana neden anlatıyorsun dediğinde "Çünkü arkadaşım olmaya en yakın olan sensin." demişti ki bu sawyer için o zamanlar için söylemesi büyük bir olaydı çünkü herkesi değiştirdiği gibi adada onu değiştirene kadar bencil mi bencil bir karakterdi

söylediğin kate meselesi son derece doğru kate olmasaydı gerçekten jack-sawyer arkadaşlığı farklı bir boyutta olabilirdi ama aşk meşk girdiği için ilerleyemedi ama iki tarafında ben bu aşk üçgeninde dimdik bir duruş sergilediklerini düşünüyorum. hem jack hem sawyer asla duruşlarını bozmadılar şu kate cadısı adayı karıştırdı diyebilirim. kızlar işin içine girdimi böyle oluyor hep zaten:img-hyste

_yorumsuz_
09-06-08, 10:33
Bugün Lost var çok mutluyum. Bir haftalık bekleyiş sona erdi ve birbirinden güzel iki bölüm izleyeceğim. Bu arada 1. sezon da bitmek üzere :img-wink:

matrak
09-06-08, 11:14
Dünkü altyazılı bölüm 1.sezonun kaçıncı bölümüydü?

elfkartal
09-06-08, 11:22
Dünkü altyazılı bölüm 1.sezonun kaçıncı bölümüydü?

17. ve 18. bölümler yayınlanmış olmalı. ben en son baktığımda 18. bölüm numbers yayınlanıyordu tnt'de..

L_O_S_T
09-06-08, 12:13
lostu ben 22:45 diye beklerken, dizim reklama girmişken bir geziniyim dedim tntyi de açtım karsıma lost çıktı... 1 saat erken veriyolarmıs meğer... ben geldiğimde 10 a 10 vardı. 5 dk kaçırdım.. daha sonra dizim başladı bitti. bastım ilk reklamına girmiş..her neyse orjinal izlemek muhtesemdi ... keşke pazr günü dublaj olsa.....

bilmiyorum ama şu ana kadar kimse dememiş...

farkettinizmi? dün gece TNT 18.bölümün başını K-E-S-M-E-D-İ !!
gecen haftaki pts de 18.bölümün başı kesilmişti ve hurley gece yarısı gelip sayidle konusurken başlamıstı... ama bu sefer kesmedi.. belkide erken başlamasından... ya da bizim isteiğimizi göz önüne aldılar... ya da ben bilmiyorum pazar günleri kesilmemiş halini veriyolar heralde??

tabi eğer dikkate almıslarsa bugün göreceğiz keseceklermi... ben 20.bölümün başını dün seyretmistim nolur nolmaz diye...

L_O_S_T
09-06-08, 12:18
bu arada arkadaslar birşey soracağım...

lostun 1.sezon 25 bölüm ya. tnt 2 bölüm birden veriyor. ama 25 bölüm tek haneli.. yani 23 24 verilse , 25.bölüm öbür haftaya kalıyor.

bunu nası yapacaklar? bileniniz varmı. uzun olduğu içindir belkide bilmiyorum ama, 25.bölüm 2 bölümün süresi kadarsa 1 bölüm olarak verilebilir bende bilmiyorum bileniniz?

kissorkill
09-06-08, 13:20
bu arada arkadaslar birşey soracağım...

lostun 1.sezon 25 bölüm ya. tnt 2 bölüm birden veriyor. ama 25 bölüm tek haneli.. yani 23 24 verilse , 25.bölüm öbür haftaya kalıyor.

bunu nası yapacaklar? bileniniz varmı. uzun olduğu içindir belkide bilmiyorum ama, 25.bölüm 2 bölümün süresi kadarsa 1 bölüm olarak verilebilir bende bilmiyorum bileniniz?

1. sezon 24 bölüm müş sanırsam.2 part olarak yayınlamışlar baktımda.Öbür sezonlarınıda gösterir inş TNT.Az kaldı bitcek iki üç hafta sonra..

avrupa-yakaizm
09-06-08, 13:51
Evt Bende Merak Etmiştim Ve Tnt De Izlemeye Başladm Bagimlsi Oldum

sevimli lion
09-06-08, 15:42
dün alt yazılı bölümü erken başladı ya ama dublajı izledim üzülmedim pek
ne rakamlar mış ama her yerde çıkıyoo daha da çıkacakk

bgn 2 bölüm izleyeceğiz izledim ama yine izlicem dublajla daha başka

begummm
09-06-08, 16:08
Ben dün kaçırdım ama oldun dublajlıdan bakmıştım.
Sezon finaline de yaklaşmışız.
Sahi TNT diğer sezonları da yayınlıcak mı?

_rainbow_
09-06-08, 16:28
Geçen hafta izlememe ragmen dün tekrarını izledim süperdi:good: sezon finalinin konusu açılmışken acaba sezon finali yapılacak mı yoksa baya bi geride oldugumuz için 2. sezonda yayınlanacak mı bende cok merak ediyorum.Ben sezon finali yapılmasını istemiyorum devam etsinler 2. sezondan :img-yes: ....ama bakarsınız sezon finalini verirler hiç belli olmaz ne yapacakları:icon_whis

((((İLAYDA))))
09-06-08, 21:54
bu gun lostt gunuuu:happy0064

ya ben pazar gunleri gec veriyolar diee pazar gunu izlemiyodum erken vermişler bu sefer keske baksaydımm:icon_sorr
yine muhtesem iki bolum bizi bekliyo..gecen bolum de bıraktıı konudan sayılardan devam eder umarımmmm

:icon_whis:icon_whis

zeynep nurdan
09-06-08, 22:07
yaw yok mu benimle bir lost söyleşisi yapan.ben 3.sezona kadar izledim televizyomda hala 1.sezon.söyleşi yapabileceğim arkadaş arıyorum....=)

nazlikiz
09-06-08, 23:04
ya arkadaslar cok merak ediyorum eger spoiler olucaksa özeldne yazarsaniz sevinirim

claire kacinci bölümde dogum yapicak

cok merak konusu oldu bu bende=)

nazlikiz
09-06-08, 23:18
ya bölüm özetleirni okudumdakeske okumaz olaydim boone ölüymus bu kadar erkenmi püfff ben yine sezonun sonunda ölür diyordum gerci 1. sezonun btimesien ne kaldiki boone cok özliycem ben yaa

_yorumsuz_
10-06-08, 00:23
Çok güzel iki bölüm izledim...

Sawyer'ıma gözlükler çok yakışmış. E adam güzel olunca ne olursa yakışır. Locke'un geçmişine üzüldüm. Babası bilip güvendiği adam ona neler yaptı.

Boone'nun ölümüne çok üzüldüm. Shannon'ın ondan daha önce ölmesini beklerdim. Hiç olmazsa ölürken yanında olup ağlasaydı keşke. Tabi bilmiyordu Boone'nun halini ama, Boone can çekişirken Shannon'ın Said'le aşk yşaması sinirime dokundu. Ben Shannon'ın da Boone'a aşık olduğunu ama bunu hiçbir zaman kendine itiraf edemeyeceğini düşünüyorum.

Tam Boone ölürken Claire doğurdu. Bu da güzel birşey tabi. Claire'i oynayan oyuncu ıkınma sahnesini çok iyi oynadı bence.

Diziyi izlemeye başladığımdan beri Jin'in neden birkaç kelime ingilizce öğrenmediğini düşünüyordum. Sonuçta çevresindeki herkes ingilizce konuşuyodu. Bir iki nesneyi öğrenmliydi diye düşünüyordum. Bu bölümde doktor dedi nihayet.

yalcinersonmez
10-06-08, 00:27
Şu anda kafam darmadağın hala bölümün etkisindeyim ayrıntılı yorum yapamicam ama lostta izlediğim en güzel bölümler bu 2 bölümdü onu söyleyebilirm..

Boone ın ölümüne çok çok üzüldüm yaa normalde bu kadar üzülmezdimde bu sefer sahneler fln çok etkiledi..

BellatrixBlack
10-06-08, 00:28
Bölümü çok önceden izlemenin verdiği çaresizlikle kıvranarak izledim:img-cray:
Ah Boone:icon_sorr Adada sevdiğim - çok çok sevdiğim - insanların ölmesinden nefret ediyorum.Lost'un sevmediğim yanı da bu.Kısmen reyting olsun diye bizim çok sevdiğimiz karekterleri feda ediyorlar:img-cray:

Charliem sarı kafam telaş,panik:img-hyste Shannon eskisinden daha gıcık daha nefret edilesi.
Charlie daha saf,Sayid masum,Kate azimli,Jack kararsız ve duygusal,Sawyer komik:icon_whis Kültürlü serserimiz ha:img-hyste
Harry Potter:img-hyste Ben bu lakap takma yarışına bayılıyorum ama:img-hyste
Neydi o balık,benden hoşlanıyor falan..Ben bu Sawyer'dan umutlu değilim Aaronla çok yakınlar zaten 4'te:img-hyste
Tekrar Boone anıyorum:icon_sorr Ve Locke:img-tomat
@:Geçen gün de Tekne demişti,ilerleme katediyor Jin:img-hyste

aslanselda
10-06-08, 00:30
aslında bu olayın tanımını gerçi sawyerci denizim daha iyi bilir sanırım 2. sezonda three minute bölümüydü sawyer kendi yapmıştı. jacke bir sırrını anlatıyordu ve jack bunu bana neden anlatıyorsun dediğinde "Çünkü arkadaşım olmaya en yakın olan sensin." demişti ki bu sawyer için o zamanlar için söylemesi büyük bir olaydı çünkü herkesi değiştirdiği gibi adada onu değiştirene kadar bencil mi bencil bir karakterdi

aaa çok sevindim, demek sawyer jack'e bunları söylüyor ha, aslında sawyer'ın hiçte kötü niyetli biri olmadığını hepimiz biliyoruz zaten ve dizinin ana iki karakteri olduğu içinde kişikleri ve aşık olacakları kişi sebebiyle birbirleriyle sürekli atışmaları çok normal, kanki olsalar tuhaf olurdu ama içten içe yinede birbirlerine ısınmaları ve arkadaş hissetmeleri çok güzel, hoşuma gitti.

ama mesela bugün sawyer'ın baş ağrısına yardım ettiği halde onun için yapmadım senin için yaptım demeye getiren jack'e çok kızdım:img-pilot aşkolsun jack kate için mi yaptın yani.

muhteşem bir bölüm izledim, şoktayım diyebilirim, özellikle ayrıntılı özeti okumamıştım, iyiki de okumamışım, o kadar ayrıntılı ki harbiden izlemeye bile gerek kalmıyor, bu nasıl özet kardeşim, yeni okudum şimdi.

nasıl bir bölümdü, yani daha doğrusu 2 bölüm. Çok üzüldüm, boone'un locke'ın uğruna kurban gideceğini çok önceleri duymuştum ama bu çok üzücü oldu ya, hele de locke'ın ortadan kaybolması olayı daha da kötü bir hale getirdi, bari yanında olsaydı, yardım etseydi. Belki gizlediği şeylerin etkisiyle, hemde vicdanın sızlamasıyla kaçtı ama yine de yapmamalıydı gibi geliyor.

üstelik jack'e de çok üzüldüm, bölüm boyunca perişan oldu zavallım, yüzüne o kadar iyi yansıtıyor ki tüm duygularını, çok sinirlendi, fragmanda da gördük, locke'a bir saldırışı var bir dahaki bölüme göreceğiz ortalık fena karışacak.

şu Sun ne kadar becerikli, akıllı, zeki bir kadındır, vallahi ayakta alkışlamak lazım kendisini :happy0064 kate bile yanında halt etmiş, sun'un anlamadığı hiçbir şey yok nerdeyse, doktor gibiydi mübarek, jack sun olmasaydı napardı acaba çok merak ediyorum.

boone ölmesine çok üzüldüm, shannon salağının haberi bile yoktu, gerçi öğrenince çok kötü oldu, içten içe oda seviyordu boone'u ama... yani onun ki de sıradan bir kardeş sevgisi değildi bence.

dünya o kadar garip ki, bir tarafta bir ölüm oluyorken, diğer tarafta bir doğum görüyoruz, boone'ın ölümüne üzülürken, claire'in bebeğiyle yüzler güldü.

hiç görmediğimiz bir sürü de fügüran gördük sahilde yan karakterler olarak.

gelelim aşkıma...sawyer'ı ma...bitanem benim başağrılarıyla cebelleşti, burnundan kıl aldırmadı :img-hyste hem yüzündeki endişe görülmeye değerdi, hem yine de jack'e yalvarmamak için direndi, hem sorguladı, hem kaçtı, komedi bu çocuk yaaa, hastayım sana.

nasılda korkmuş bitanem, tümör mü diye bir deyişi vardı, amcası ölmüş tümörden, maşallah jack'te pek keyfini çıkardı, tüm özelini ortalıklara serdi çocuğun kate'in önünde :img-hyste gerçi sawyer'ın kate'den gizlisi saklısı yok ama :img-hyste

yok hastalık kaptın mı...yok hayat kadını ile birlikte oldun mu....kate güldü içten içe, jack kıs kıs güldü yine, sawyer'ım garibim çattı kaşlarını kaçmakla yetindi.

önce jack ciddi ciddi soruyor sandım, kate nasıl oldu biliyorum sawyer haketmişti bunu ama........ diye başlayan bir cümle kurduysa bende jeton düştü. Meğer jack eğleniyormuş, sanırım kate'De tam olarak şunu diyecekti, tamam sawyer bunu haketti ama sende biraz fazla ileriye gittin jack. :D

sonra da gelip demez mi, sen hiper....bilmem ne olmuşsun, sawyer korkarak bir sordu yine endişeyle o da ne diye, sonra jack demez mi hipermetrop falan diye....ay koptum, sawyer bir ters ters baktı jack'e, anladı tabi ortada gezen dalgayı, birde jack nerden bulduysa o kadar toplamış kıytırık bir sürü gözlüğü :img-hyste ay bittim ben, birde sayid'e vermişler, sanırım gözün ikisi birbirinden farklı ki, birinin bir parçasını, diğerinin bir parçasını alıp kaynak yapıyordu, ne de komik olmuştu, dalga geçtiler aşkımla, çok eğlendiler yaaa, yazık bitaneme.

sonra da jack "birşey değil" diyerek elini omzuna vur