Tüm Versiyonu Göster : Lost-1. Sezon Bölüm Yorumları (TNT)
http://img89.imageshack.us/img89/2117/47164824b8a6720f23rg5.jpg (http://imageshack.us)
Türü: Drama, Aksiyon/Macera
Yaratıcısı: Jeffrey Lieber, Damon Lindelof, J.J. Abrams
İlk Gösterim Tarihi: 22.09.2004
Dizi Sidney’den Los Angeles’a doğru giden uçak, ikiye ayrılarak Pasifik Okyanusu’na düşmesiylşe başlar.
Kazadan kurtulan insanlar yakın zaman içinde adada mistik olayların varlığını hissederler. Bu zaman içinde birçok yeni insanlarla tanışırlar.
Ayrıca dizinin konusu bölüm içerisindeki kişilere özel flashbacklerle desteklenmektedir.
Dizi 7 nisan pazartesi gününden itibaren her pazartesi saat 21.15'te Türkçe dublajlı olarak; orjinal altyazlı tekrarı ise 13 nisan pazar gününden itibaren her pazar saat 22.45'te TNT kanalında.
Oyuncular/Karakterler
http://img240.imageshack.us/img240/8872/06080791ew4.jpg (http://imageshack.us)
Matthew Fox ... Jack Shephard
Josh Holloway ... James 'Sawyer' Ford
Evangeline Lilly ... Kate Austen
Naveen Andrews ... Sayid Jarrah
Jorge Garcia ... Hugo 'Hurley' Reyes
Daniel Dae Kim ... Jin Kwon
Yunjin Kim ... Sun Kwon
Terry O'Quinn ... John Locke
Emilie de Ravin ... Claire Littleton
Dominic Monaghan ... Charlie Pace
Harold Perrineau ... Michael Dawson
Malcolm David Kelley ... Walt Lloyd
Ian Somerhalder ... Boone Carlyle
Maggie Grace ... Shannon Rutherford
Madison ... Vincent (Köpek)
Henry Ian Cusick ... Desmond Hume
Mira Furlan ... Danielle Rousseau
Bölümler
1. Sezon
1. Pilot (1)
2 Pilot (2)
3 Tabula Rasa
4 Walkabout
5 White Rabbit
6 House of the Rising Sun
7 The Moth
8 Confidence Man
9 Solitary
10 Raised by Another
11 All the Best Cowboys Have Daddy Issues
12 Whatever the Case May Be
13 Hearts and Minds
14 Special
15 Homecoming
16 Outlaws
17 ...In Translation
18 Numbers
19 Deus Ex Machina
20 Do No Harm
21 The Greater Good
22 Born to Run
23 Exodus (1)
24 Exodus (2)
2. Sezon
1 - Man of Science, Man of Faith
2 - Adrift
3 - Orientation
4 - Everybody Hates Hugo
5 - And Found
6 - Abandoned
7 - The Other 48 Days
8 - Collision
9 - What Kate Did
10 - The 23rd Psalm
11 - The Hunting Party
12 - Fire + Water
13 - The Long Con
14 - One of Them
15 - Maternity Leave
16 - The Whole Truth
17 - Lockdown
18 - Dave
19 - S.O.S.
20 - Two for the Road
21 - Question Mark
22 - Three Minutes
23 - Live Together, Die Alone
3. Sezon
1 - A Tale of Two Cities
2 - The Glass Ballerina
3 - Further Instructions
4 - Every Man for Himself
5 - The Cost of Living
6 - I Do
7 - Not in Portland
8 - Flashes Before Your Eyes
9 - Stranger in a Strange Land
10 - Tricia Tanaka Is Dead
11 - Enter 77
12 - Par Avion
13 - The Man from Tallahassee
14 - Exposé
15 - Left Behind
16 - One of Us
17 - Catch-22
18 - D.O.C.
19 - The Brig
20 - The Man Behind the Curtain
21 - Greatest Hits
22 - Through the Looking Glass
Dizi 7 nisan pazartesi gününden itibaren her pazartesi saat 21.15'te Türkçe dublajlı olarak; orjinal altyazlı tekrarı ise 13 nisan pazar gününden itibaren her pazar saat 22.45'te TNT kanalında.
Not: Başlık pazartesi günü açılacaktır. Ve ayrıca herkesten spoiler kuralına uymasını rica ediyorum.
1x01 Pilot (1)
Hikaye: Jeffrey Lieber, J.J. Abrams, Damon Lindelof
Yazan: J.J. Abrams, Damon Lindelof
Yönetmen: J.J. Abrams
İlk Gösterim Tarihi: 22.09.2004
Uçak kazasından adaya düşerek kurtulan 48 kişi, uçak enkazından kurtulmak için uğraşırlar. Bu sırada adada esrarengiz olaylara şahit olurlar.
Konuk Oyuncular: Greg Grunberg (Kaptan Seth Norris), Fredric Lane (Marshal Edward Mars), L. Scott Caldwell (Rose Nadler), Kimberley Joseph (Cindy Chandler)
John Dixon (Uçuş Görevlisi #2), Michelle Arthur (Uçuş Görevlisi #3)
Bölümden Notlar:
• Jack merkezli bir bölümdür.
• Numara: 23
Jack’in uçaktaki koltuğunun numarası 23’tür.
• Numara: 16
Jack, uçağın 16 saat önce kaza yaptığını söyler.
• Numara: 4 8
Jack, uçaktan 48 kişinin kurtulduğunu söyler.
• Bu yapımın iki pilot bölümü toplam 12 milyon dolara mal olmuştur.
1x02 Pilot (2)
Hikaye: Jeffrey Lieber, J.J. Abrams, Damon Lindelof
Yazan: J.J. Abrams, Damon Lindelof
Yönetmen: J.J. Abrams
İlk Gösterim Tarihi: 29.09.2004
Konuk Oyuncular: L. Scott Caldwell (Rose Nadler), Kimberley Joseph (Cindy Chandler), Fredric Lane (Marshal Edward Mars)
John Dixon (Uçuş Görevlisi #2), Michelle Arthur (Uçuş Görevlisi #3), George Alan (Uçuş Görevlisi #4)
Bölümden Notlar:
• Charlie ve Kate merkezli bir bölümdür.
• Numara: 16
Kurtulanlardan gelen telsiz mesajı 16 yıldır tekrar etmektedir.
• Telsizden gelen mesaj tam olarak Shannon’ın çevirdiği şekildeki gibi değildir. Mesaj şöyledir: ‘‘O, dışarıda, herkes öldü, lütfen bize yardım edin. Eğer bunu duyan biri varsa, Black Rock’a (Kara Kaya) ulaşmaya çalışacağım.’’
Başlık açılmıştır.
Herkesten ricam spoiler kuralına uymanız olacak.Kuralı bilmeyenler buradan (http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=31991)öğrenebilirler.
Bu dizi çok gündemde ve bu diziyi çok merak etmiştim
Bu akşam tnt'de başlıyor bu habere çok sevindim çok güzel bir yapım bekliyorum:D
evt bn daha önce izldeim ve hayran oldum. herkesin izlemesini tavsiye ederim .. bn izlediğim halde en baştan tekrar izleyeceğim ve bunun için bile heycanlıyım . çnkğ bu gce yayınlanack... :happy0064:happy0064:happy0064
Bütün bölümleri baştan Türkçe dublajlı izlemek ilgşnç olacak sanırım..Sabırsızlıkla bekliyorum..Bakalım aynı tadı verecek mi..
Hadi artık akşam olsun..:)
tnt'nin lost'u yayınlayacak olmasına çok sevindim üstelik dublaj ve alt yazı seçenekleri sunmaları çok daha iyi olmuş.Ben 3.sezonun sonuna yaklaşmama rağmen tekrar 1.bölümden tnt'den izlemeye başlayacağım bakalım Türkçe dublajlı nasıl olacak ve tabiki herkesin izlemesini bende tavsiye ederim :img-wink:
arkadaşlar tnt digiturk te varmı? varsa hangi kanalda biri sölieblirmi lütfennnnnnnnnnn??
arkadaşlar tnt digiturk te varmı? varsa hangi kanalda biri sölieblirmi lütfennnnnnnnnnn??
TNT, Digiturk'ye yok. Normal TV anteninde CNN kanalının yerine geldi ama oradan izleyebilirsiniz.
miracle girl 07-04-08, 19:28 Of 1. bölümün bu kadar harika olduğunu unutmuşum :)
Dublajlıya alışamadım ama Jack'i Polat Alemdarı seslendiren adam seslendiyor:img-hyste
mat sesını ozledım zaten bu ses butun turk dızılerınde var:img-hyste jın ses aynı tabı korece cevırmemısler:img-hystenese kalıtelı ama sonuc ta:good:
miracle girl 07-04-08, 19:40 Pazar günü alt yazılıyı da izlicem o daha güzel olur ama maksat Lost'u izlemek dunlajlı ya da alt yazılı farketmez hepsini izlerim :D
Ben Lost u izlemiyordum ama izlemeye karar verdim.Bu yayınlanan bölüm dizinin ilk sezonunun ilk bölümü mü?Yani sıfırdan başlıyor değil mi:icon_whisKaybettiğim bir şey yoktur umarım
herkesin sesini çok beğendim ama kate ve sayid olmamış ya.. bu arada tvde izlemek de ayrı bi zevk hemde 2 bölüm peşpeşe:img-yes::happy0064
Yav bu Jack'in sesini ben her dizide duyar gibiyim :img-hyste:img-hyste
Bence çook kötü olmuş,alışamadım,alışamamda heralde..Kate'in sesi hiç uymamış.Oyuncuların mimikleriyle ses tonları arasında çok zıtlık var.O duyguyu korkuyu verememişler,robot gibi..Zaten o duyguyu vermeleride çok zor..Şahsen eger ben Lostu ilk kez bugün izlemiş olsaydım ilk izlenimim '' ortada abarttıkları kadar da birşey yokmuş'' olurdu..O yüzden ilk kez izleyipte begenmeyenlere tavsiyem,mutlaka ama mutlaka orjinal-altyazılıyıda izleyin ;)
yalcinersonmez 07-04-08, 19:44 Ben Lost u izlemiyordum ama izlemeye karar verdim.Bu yayınlanan bölüm dizinin ilk sezonunun ilk bölümü mü?Yani sıfırdan başlıyor değil mi:icon_whisKaybettiğim bir şey yoktur umarım
İlk sezonun ilk bölümüyle 25 dk. önce başladı arkadaşım kaybettiğin bişi yok...
İlk bölümün efektleri baya gerçekçiymiş...Jack i Polat Alemdarıda seslendiren Umut Tabak seslendirio...
Bu arada başlayınca uçağı ve düşüşünü gösterdilermi ben çok kısa bi bölümünü kaçırdımda???:icon_whis
İlk sezonun ilk bölümüyle 25 dk. önce başladı arkadaşım kaybettiğin bişi yok...
İlk bölümün efektleri baya gerçekçiymiş...Jack i Polat Alemdarıda seslendiren Umut Tabak seslendirio...
Bu arada başlayınca uçağı ve düşüşünü gösterdilermi ben çok kısa bi bölümünü kaçırdımda???:icon_whis
Buna sevindim!!!
Dediğin uçak sahnelerini gösterdiler.Fena değildi.Daha önce hiç izlemediğim için sesleri bana ters etki yapmadı:img-pilot
çok korkar mıyım ona göre izlemeye karar verecem de bilenlerden ricam biraz açıklama
yalcinersonmez 07-04-08, 20:09 bu ne dizi böyle be ne bu şiddet bu celal ne bu aksiyon macera...
izlerken aksiyona kalbim dayanmıodu efektler acayip bi ses kıs bi ses aç kumanda elimden düşmedi...
walla kalp krizi geçirmesem iidir yani :)
çok korkar mıyım ona göre izlemeye karar verecem de bilenlerden ricam biraz açıklama
Çok fazla gerilim unsuru yok dizide..yani tabi var ama korkacağını zannetmem..:Işıklar açıkken izle..:)
Ya arkadaşlar bende mi sorun var nedir neden Türkçe değil ki bende
Çok hoşuma gitti ama Birde Türkçe olsa
miracle girl 07-04-08, 20:11 bu ne dizi böyle be ne bu şiddet bu celal ne bu aksiyon macera...
izlerken aksiyona kalbim dayanmıodu efektler acayip bi ses kıs bi ses aç kumanda elimden düşmedi...
walla kalp krizi geçirmesem iidir yani :)
Ay ben olacakları bildiğim halde heyecana geldim:)
Charlie'yi kim seslendiriyor biliyor musunuz?
Korkacak bişey yok merak etme ama evet ışık açık olsun ve sesi çok açma ani sesler gelir =)
Ormandaki iğrenç sesleri çıkaran yaratık nasıl bişey?
Çok merak ettim:img-pilot
Şimdi bu iki bölüm 2 saat mi sürecek toplam?
Biraz çok soru soruyorum Galiba:img-hyste
yalcinersonmez 07-04-08, 20:13 Ay ben olacakları bildiğim halde heyecana geldim:)
Charlie'yi kim seslendiriyor biliyor musunuz?
Korkacak bişey yok merak etme ama evet ışık açık olsun ve sesi çok açma ani sesler gelir =)
Charlie dediğin hangisiydi doktor olanmıydı??
ya ben 48 kişinin adını nası aklımda tutçam şimdi:)
miracle girl 07-04-08, 20:15 Ya arkadaşlar bende mi sorun var nedir neden Türkçe değil ki bende
Çok hoşuma gitti ama Birde Türkçe olsa
Nası ya Türkçe değil ve alt yazı da yok mu :img-cool2
Charlie sarışın yakışıklı olan:img-icecr
Doktor olan Jack:) 4 sezondur biliyorum :D
Nası ya Türkçe değil ve alt yazı da yok mu :img-cool2
Charlie sarışın yakışıklı olan:img-icecr
Doktor olan Jack:) 4 sezondur biliyorum :D
Bebişim bırak kaarterlerin adını gerçek adları bile biliyorum :hıh oda marifet mi:):img-hyste
Evet Charlie favorim
Ayy kafayı yicem:sad53:Neyse ben ieçri izlemeey koyilim
en ıyı dublaj sawyerın olmus hurley boone da ıyı ama sawyer tam uymus:good:jack alısamadım:icon_whis
Sawyer'ın giriş muhteşem oldu..Ben burayı unutmuşum:img-hyste
Ama sesi Sawyer'a hiç gitmemiş,nerde o yumuşak,asi ses tonu..En yadırgadığım Sawyer oldu.:icon_sorr:icon_sorr Sayid'e bile ses daha iyi uymuş..
En iyisi Sun ve Jin :img-hyste
miracle girl 07-04-08, 20:26 Kate'inki de güzel olmuş. Sawyer'ı pek sewmedim. Jack'i de. Charlie hele onun güzel sesi nerde:img-icecr
Çeviriler umarım doğru oluyordur. Benim bildiğim Sawyer buralarda küfür bol tutardı:img-hyste
Sun hennüz ingilizceye dönmedi zaten ikisi de kendi sesi harika :D
Siz söyleyince kontrol ettim. Başta uyduda dil seçeneğine izin vermemişti kanal ama şimdi İngilizceye çevirdim dilini. Uydudan izleyenler dil seçeneğinden tekrar Türkçe'ye ayarlayabilirler.
Bu arada o kadar da kötü olamamış. Sonuçta yapacak bir şey yok. Dublaj bu. İmkan olsa da Matthew'a, Josh'a kendi dublajlarını yaptırsak :) Bir de Sayid'in dublajı da böyle olacak yani bir de aksan mı koysunlar. Asıl o garip olurdu.
Çok fazla gerilim unsuru yok dizide..yani tabi var ama korkacağını zannetmem..:Işıklar açıkken izle..:)
:img-yes: teşekkür ederim Diklo biraz korkağım da...Şimdilik idare eder
miracle girl 07-04-08, 20:31 Ya Hurley moruk diyo koptum:img-pilot
Doğru kendi seslerine benzer sesler bulmaları imkansızdı. Yine fena değil. Sayid'e aksan lazımdı bi Iraklı seslendirseydi.
Niye ''dude'' kelimesini ''moruk'' diye çevirmişler ki ''ahpab'' kelimesi daha uygun değil mi ya da ''dostum''
Çok iyi hatırlıyorum Sawyer'ın kutupayısını vurana kadar :) ondan hiç etkilenmemiştim. Hatta onu hiç beğenmemiştim. Herkes niye bu adamı beğeniyor diye merak da etmiştim :) Ama işte kutupayısını vurduğu andaki hali ve sonrası beni mahvetmiş :)
Kate'inki de güzel olmuş. Sawyer'ı pek sewmedim. Jack'i de. Charlie hele onun güzel sesi nerde:img-icecr
Çeviriler umarım doğru oluyordur. Benim bildiğim Sawyer buralarda küfür bol tutardı:img-hyste
İlk defa izlediğim için seslerle bir sorunum yok.Dublajda mutlaka kaybolan,kayan kelimeler olacaktır.Küfür olduğunu bilmiyordum:img-hyste
Sawyer hangisiydi?Küfrü bol tutar deyince,karakterinden kaynaklanıyor olmalı:img-pilot
Kate'inki de güzel olmuş. Sawyer'ı pek sewmedim. Jack'i de. Charlie hele onun güzel sesi nerde:img-icecr
:D Evet Sawyer'ın 2 seyi meshur zaten..Lakapları ve küfürleri :D Onun sesi hiçç olmamış..Bana göre en uyumlu ses rahmetli pilotun olmuştu :img-hyste
Sudem'in de belirttigi gibi dude kelimesini moruk diye cevirmişler,ahbap olması gerekiyordu..Yani çevirilerde var bir değişiklik...
miracle girl 07-04-08, 20:44 Şuan 2. bölüm oynuyor dimi ara vermediler de.
Sawyer kutup ayısını vurdu nihayet:)
Sawyer, kutupayısını vurdu. :) Tabi aslında burda garip olan o adada bir kutupayısının olması.
İlerdeki bir bölümde Jack ile Sawyer arasında şu diyalog geçecek:
Jack: Silah kullanmayı biliyor musun?
Sawyer: Kullandığımı bilen bir kutupasyı var. :img-hyste
Evet evet. Bir tek Sayid'in sesi olmamış. Şu ''dude'' kelimesini düzeltmek lazım.
Edit: Bir de arkadaşlar flashbackleri çok dikkatli izleyin. Bir sürü şey çıkıyor onlardan. Ayrıca gördüğünüz her dergi ve tvye de dikkat edin bu dizide :)
En iyi Hurley'nin sesi olmuş bence..
Genel olarak dublajları yadırgasam da bu çok doğal tabi..4 sezondur duymaya alışkın olduğum seslerin yerine başkalarını duymak normal olarak kulak tırmalıyor...Ama yine de dublaj gayet başarılı bence..Dudak hareketleri ile uyumu,vurgular,tonlamalar güzel olmuş...Dublaj sanatçılarımızı da tebrik etmek istiyorum...Kalite korunmuş..:good:
Ama Sawyer'ı hala yadırgıyorum...Jack konuşurken de Dr.Levent konuşuyor gibi oluyor,Kutsi'nin yüzü gözümün önüne geliyor..:img-hyste
Bende türkçesine biraz baktım ama seslendirmeler pek güzel olmamış ya da ben alışamadım özellikle de jack konuşurken bu jack mi diye düşünür oldum:img-hyste:img-hyste kate de olmamış sawyer da neyse en azından kanal bi seçenek sunmuş bu da yeter alışırız yavaş yavaş gerçi ben alt yazıyı tercih ederim pazar izleyecem tekrar
çevirilerde gerçekten de az da olsa farklılık var
deadly_angel 07-04-08, 21:03 Dublaj tahmin ettiğim gibi berbattı.Charlie'nin o muhteşem Manchester aksanıyla söylediği You All Everybody'i bile Türkçe söylemişler, izlerken resmen şok oldum.
Birde şu kardeş lafına sinir oldum.Öyle birşey yok, illaki bir Türkleştirecekler...
yalcinersonmez 07-04-08, 21:05 Ben lostu ilk defa izliyorum yorumlarınıza göre biraz daha uğraşılsaymış olcakmış :)
Şimdi bölüm bitti anlamadığım bişey var bu 16 yıldır tekrar edilen mesaj olayı ne bu konu hakkında hiç bişi anlamadım bilen biri bana açıklayabilirmi???
Bide bu Sawyer yada başka biri büyük ihtimalle Sawyer çok ünlü bi sözü warmış lostta başka forumlarda türkçe dublaj olarak bu sözü nası verebilirler die tartışılıodu bunuda bilen biri yazabilirmi çok merak ettim küfürlü fln. heralde tartışıldığına göre...
daha önce hiç izlemedim ilk kez tnt de izledim gerçektende hayran kalınacak bir dizimiş:D
ilk bölüm süperdi hepsinin adlarını bilmiyorum yalnız inşallah ileriki bölümlerde öğrenirim:img-wink:
orjinalini izlemediğim için türkçe dublaj bana göre gayet iyiydi
miracle girl 07-04-08, 21:08 Dublaj tahmin ettiğim gibi berbattı.Charlie'nin o muhteşem Manchester aksanıyla söylediği You All Everybody'i bile Türkçe söylemişler, izlerken resmen şok oldum.
Birde şu kardeş lafına sinir oldum.Öyle birşey yok, illaki bir Türkleştirecekler...
Katılıyorum. En azından sesi güzel olan biri olsaydı. O şarkıyı mahvetti.
Alt yazılıyı izleyince farkı anlarsınız. Pazar günü tekrar izleyin bence yeni başlayanlar:img-wink:
deadly_angel 07-04-08, 21:11 Katılıyorum. En azından sesi güzel olan biri olsaydı. O şarkıyı mahvetti.
Alt yazılıyı izleyince farkı anlarsınız. Pazar günü tekrar izleyin bence yeni başlayanlar:img-wink:
Kesinlikle İpek'cim.Bir Charlie fanı olarak cevap vermen çok iyi oldu.Öksürüğü dahi dublaj yapmışlar.Yeni başlayan arkadaşlar Lost'u Lost olarak izlemek istiyorlarsa pazar günü yayınlanacak olan orjinal versiyonunu izlemeliler.
Dublaj tahmin ettiğim gibi berbattı.Charlie'nin o muhteşem Manchester aksanıyla söylediği You All Everybody'i bile Türkçe söylemişler, izlerken resmen şok oldum.
bence h,ç kötü olmamış son derece başarılı jack i seslendiren umut tabak türkiyenin en iyi dublajcılarından biri diğerleri sawyer muart şen ve jose garcıa arda aydın
-A k e L d a N- 07-04-08, 21:12 daha önce hiç izlemedim ilk kez tnt de izledim gerçektende hayran kalınacak bir dizimiş:D
ilk bölüm süperdi hepsinin adlarını bilmiyorum yalnız inşallah ileriki bölümlerde öğrenirim:img-wink:
orjinalini izlemediğim için türkçe dublaj bana göre gayet iyiydi
Bende ilk Tnt'de izledim..
Ve gerçekten çok beğendim..
Şimdiye kadar izlediğim en harika dizilerden..Çok iyi kurgulanmış..
İzleyen bütün arkadaşlarım çok övmüştü ama izleyecek fırsat bulamamıştım..
Alt yazılılı izlicem bende bundan sonra..
Bugün dublajlı olduğunu bilmiyordum ama sarınca da bırakamadım tabii :img-icecr
Dublajlı pek zevkli olmuyor bence..
Jake'i çok sevdim tabiki bu bölümdeki favorim oydu..
Kate çok şirin bir kız..Nasıl bir suç işlemiş olabilir aklım almıyor :img-icecr
Sawyer çok sorun çıkarıcak daha ilk bölümden belli oldu..
Charlie'ye bayıldım..
Claire çok şirindi :img-icecr
Dizide herşey süper ama dublaj.. Hele hele o seslerin türk televizyonlarında ait olduğu roller :( Benim merak ettiğim birşey var biri yanıtlarsa çok sevinirim.. Kardeşim Michelle Rodriguez hastası acaba diziye ne zaman girecek kendisi yoksa şu telsizden gelen ses onamı ait :img-blush
-Bu arada bir arkadaşım da TNT tamamen ingilizce yayın verdiği için izleyemedi bir arkadaş dil seçeneklerinden ayarlayın demiş bu sayede kesin çözülüyormu sorun :img-blush
miracle girl 07-04-08, 21:14 Zaten dublaj yapan adamlar hep aynı. Sesler çok tanıdık yani her yerde duyduğum sesler.
Dublaj olunca kim diyo görmeden anlamıyorum zaten illa söyleyeni göstermeleri lazım.
Charlie'nin sesini geri istiyorum imza topluycam :)
Kesinlikle İpek'cim.Bir Charlie fanı olarak cevap vermen çok iyi oldu.Öksürüğü dahi dublaj yapmışlar.Yeni başlayan arkadaşlar Lost'u Lost olarak izlemek istiyorlarsa pazar günü yayınlanacak olan orjinal versiyonunu izlemeliler.
anlattığınız kadar vardı
dayanamayıp bugun izledim yoksa altyazılı izlemek her zamanki gibi en mantıklısı olucak...
daha ilk iki bölümünden beni bu kadar sardıysa devamını düşünemiyorum
naughty chris 07-04-08, 21:16 ben lostu hiç izlememiştim ve izlemediğime pişman oldum ama artık izliyorum bu günki bölümden sonra bittim diziye cidden çok güzelmiş:)
deadly_angel 07-04-08, 21:17 anlattığınız kadar vardı
dayanamayıp bugun izledim yoksa altyazılı izlemek her zamanki gibi en mantıklısı olucak...
daha ilk iki bölümünden beni bu kadar sardıysa devamını düşünemiyorum
Çok büyük bir bağımlılık yaratacaktır eminim.Lost izlemek yabancı bir film izlemek gibi birşey.Dublaj hiçbir zaman aynı keyfi vermez.Gerçek bir izleyici her zaman için daha fazlasını arar zaten.Hele ki aksanları çok önemli bir yer tutan Lost gibi bir dizide.
miracle girl 07-04-08, 21:19 Bu daha hiç bişey arkadaşlar:icon_whis
Bana da bi tekrar oldu incele inceleye gidiyorum bi ayrıntı kaçırmış mıyım diye :)
Gerçekten bi film gibi. Daha uzun olsa keşke bi bölüm 40 dk yetmiyo şöyle bi bölüm film gibi falan olsa :P
Dizide herşey süper ama dublaj.. Hele hele o seslerin türk televizyonlarında ait olduğu roller :( Benim merak ettiğim birşey var biri yanıtlarsa çok sevinirim.. Kardeşim Michelle Rodriguez hastası acaba diziye ne zaman girecek kendisi yoksa şu telsizden gelen ses onamı ait :img-blush
Michelle Rodriguez diziye ikinci sezon girecek..Karakter adı Ana Lucia..Telsizden gelen ses ona ait değil..:)
Dublaj rezalet değildi ama nasıl alıştıysam onu istiyoruz. Ben de dili İngilizce'ye ayarladım. Hayatımdan memnumum :) Artık çoğu şeyi de ezberlemişim replik vereceğim nerdeyse karakterlere :)
-Bu arada bir arkadaşım da TNT tamamen ingilizce yayın verdiği için izleyemedi bir arkadaş dil seçeneklerinden ayarlayın demiş bu sayede kesin çözülüyormu sorun :img-blush
Uydudan izleniyorsa dil seçeneğinden Türkçe'yi seçmeniz yeterli. Kanal ilk bölümde bu tercihi sunmamıştı. Çünkü hemen dememiştim. Ama ikinci bölümde uyguladı. Bu yüzden herkes hazırlıksız yakalandı. :) Normal antende hala dil Türkçe'ydi ama kanal bazen yanlışlıkla orjinal yayınlanıyor. Eğer böyle bir şey olusa yapacak bir şey yok tabi normal antende.
Bende ilk Tnt'de izledim..
Be gerçekten çok beğendim..
Şimdiye kadar izlediğim en harika dizilerden..Çok iyi kurgulanmış..
İzleyen bütün arkadaşlarım çok övmüştü ama izleyecek fırsat bulamamıştım..
Alt yazılıyı izlicem bende..Bugün dublajlı olduğunu bilmiyordum ama sarınca da bırakamadım tabii..
Dublajlı pek zevkli olmuyor bence..
Jake'i çok sevdim tabiki bu bölümdeki favorim oydu..
Kate çok şirin bir kız..Nasıl bir suç işlemiş olabilir aklım almıyor :img-icecr
Sawyer çok sorun çıkarıcak daha ilk bölümden belli oldu..
Charlie'ye bayıldım..
Claire çok şirindi :img-icecr
evett bugun ilk kez izleyenlerden biri daha tek olmadığıma sevindim
malum herkes netten falan mutlaka izlemiş oluyo
çok etkileyiciydi yaa
ki ben sonra mutlaka izlerim diye konusu dışında hiçbi ayrıntı okumamıştım dizinin ilerki bölümleriyle ilgili bu benim için iyi oldu
maalesef ben dublaj olduğunu bilmeme rağmen dayanamadım izledim
çok ilginç etkileyici sıradışı bi dizi...
bu kadar insanın bağlanması normalmiş
adadaki herkesin bi sırrı var geçmişiyle ilgili bu belli ama nasıl ortaya çıkıcak merak ediyorum
telsizdeki sinyal...bunun 16 yıldır devam ediyo olması...kutup ayısı...ve o bilinmeyen yaratıklar...
o kadar çok merak edilicek şey var ki karar veremedim
jake i ben de sevdim belli ki kahramanlık adamın ruhunda var nereye koşacağını şaşırdı artık
kate iyi birine benziyo bian dedim bu kız nasıl suçlu olabilir ki ama zaman göstericek
bi de hamile bi kız vardı çok üzüldüm ona onun işi herkesten zor
sawyer ilginçbiri...henüz iyi mi kötü mü karar veremedim
Ya ben kaçırdım, çokta merak ediyordum Sawyer ı nasıl seslendirdiler diye. Tekrarı var mı gece?
Tipik turk dublaji olmus:)
Pek hayal kirikligina ugramadim, hemen alistim yani.
Buarada ne kadar cok ozldigimi farkettim ilk sezonu,
Valla bu sezonlardan en guzeli kesinlikle ilk sezondu :img-yes:
Ya ben kaçırdım, çokta merak ediyordum Sawyer ı nasıl seslendirdiler diye. Tekrarı var mı gece?
az önce baktım tnt nin programında tekrar gözükmüyo bu gece
haberin olsun...
miracle girl 07-04-08, 21:23 Jack'i bu aralar sevmiyorum ama ilk bölümlerde fena değildi aslında. Deniz'cimm kızma ama :)
Sawyer hala iyi:img-wink:
Pazar günü orginal alt yazılı tekrarı var :img-wink:
deadly_angel 07-04-08, 21:24 Ya ben kaçırdım, çokta merak ediyordum Sawyer ı nasıl seslendirdiler diye. Tekrarı var mı gece?
Tekrarı varmı bilmiyorum ama Sawyer'ın dublajıda kötüydü, gerçi uyumlu birşey göremedim ben ortada.Tekrarını verirler diye düşünüyorum.:img-wink:
Çok büyük bir bağımlılık yaratacaktır eminim.Lost izlemek yabancı bir film izlemek gibi birşey.Dublaj hiçbir zaman aynı keyfi vermez.Gerçek bir izleyici her zaman için daha fazlasını arar zaten.Hele ki aksanları çok önemli bir yer tutan Lost gibi bir dizide.
Bence de dublaj kesinlikle orijinali kadar zevk vermez...Zaten aynı tadı vermesini çok da beklemiyordum ama dublajı yapılan bir dizi için sesler iyiydi bence...Tabiki yadırgadım,gerçek sesleri aradım ama yine de belli bir kalitenin tutturulduğunu düşünüyorum..
Bir de şöyle bir durum var...Lost genelinde karakterlerin konuşmaları dublajda olduğu kadar basınçlı değil,yani çoğu kelimeleri yuvarlıyor,ses tonları alçak..Özellikle de Claire de bu çok dikkat çekiyor..
deadly_angel 07-04-08, 21:27 Bence de dublaj kesinlikle orijinali kadar zevk vermez...Zaten aynı tadı vermesini çok da beklemiyordum ama dublajı yapılan bir dizi için sesler iyiydi bence...Tabiki yadırgadım,gerçek sesleri aradım ama yine de belli bir kalitenin tutturulduğunu düşünüyorum..
Bir de şöyle bir durum var...Lost genelinde karakterlerin konuşmaları dublajda olduğu kadar basınçlı değil,yani çoğu kelimeleri yuvarlıyor,ses tonları alçak..Özellikle de Claire de bu çok dikkat çekiyor..
Evet, böyle de bir uyumsuzluk sözkonusu.Birde şu an bir dizide dublörlük yapan insanlar seçilmiş Lost için.Yukarıda bir arkadaş söylemişti, kimdi şu an hatırlayamıyorum.Sawyer'ın lakapları konusunda büyük bir problem yaşanacağı kesin.
Tekrarı varmı bilmiyorum ama Sawyer'ın dublajıda kötüydü, gerçi uyumlu birşey göremedim ben ortada.Tekrarını verirler diye düşünüyorum.:img-wink:
sawyer ı murat şen seslendirmiştir bence ona en uygun ses de odur dublajlı son derecede başarılıydı bence pazar günleri altyazılı olması da çok iyi bence
Sawyer'in sesi hiç uymamış..En yadırgadığım ses,onunki oldu..
Bu arada Locke bir zamanlar ne iyi bir adammış,sonradan denyolaşmaya başlamış..Hey gidi günler hey..:)[
-A k e L d a N- 07-04-08, 21:29 evett bugun ilk kez izleyenlerden biri daha tek olmadığıma sevindim
malum herkes netten falan mutlaka izlemiş oluyo
çok etkileyiciydi yaa
ki ben sonra mutlaka izlerim diye konusu dışında hiçbi ayrıntı okumamıştım dizinin ilerki bölümleriyle ilgili bu benim için iyi oldu
maalesef ben dublaj olduğunu bilmeme rağmen dayanamadım izledim
çok ilginç etkileyici sıradışı bi dizi...
bu kadar insanın bağlanması normalmiş
adadaki herkesin bi sırrı var geçmişiyle ilgili bu belli ama nasıl ortaya çıkıcak merak ediyorum
telsizdeki sinyal...bunun 16 yıldır devam ediyo olması...kutup ayısı...ve o bilinmeyen yaratıklar...
o kadar çok merak edilicek şey var ki karar veremedim
jake i ben de sevdim belli ki kahramanlık adamın ruhunda var nereye koşacağını şaşırdı artık
kate iyi birine benziyo bian dedim bu kız nasıl suçlu olabilir ki ama zaman göstericek
bi de hamile bi kız vardı çok üzüldüm ona onun işi herkesten zor
sawyer ilginçbiri...henüz iyi mi kötü mü karar veremedim
Evet gerçekten çok etkileyiciydi :img-wink:
Kutup ayısı olayına ve telsizden gelen mesaja çok takıldım..
Ama yorum yapmanın bir faydası olmadığını biliyorum..
O kadar iyi kurgulanmış ki önceden bişeyler kestirebilmek imkansız..
Ben uçaktaki mahkumun Sawyer olduğunu düşünmüştüm mesela..
Ama en son aklımda gelicek kişi çıktı :img-tomat
Bende okumadım..
Bi kaç spoiler resmi dışında dizi hakkında pek bi fikrim yok..
Bi de bi kaç bölümünü izletmişti bizim İngilizce hocası ama pek anlamamıştım..
Ve ilk bölümlerinden değildi..4-5 falandı galiba..
Geçmişlere teker teker dönücez galiba..
Çok ilginç hikayelerle karşılaşıcağımız kesin..
Sawyer'ın nasıl biri olduğuna zamanla karar vericez galiba..
Ama ben Jake'i çok sevdim:)
Benim ne yazıkki çıkmam gerekiyor arkadaşlar :icon_sorr:icon_sorr
Size iyi yorumlar bye
deadly_angel 07-04-08, 21:31 Sawyer'in sesi hiç uymamış..En yadırgadığım ses,onunki oldu..
Bu arada Locke bir zamanlar ne iyi bir adammış,sonradan denyolaşmaya başlamış..Hey gidi günler hey..:)[
Eskiyi tekrar hatırlamak çok iyi oldu aslında.Ben uzun zamandır ilk sezonu izlememiştim.İlk sezonda pek çok ayrıntı gizli, karakterlerle tanışmamız, onlara ısınma sürecimiz...
Sawyer'ın çokdaha orjinal sese sahip olan birisi tarafından seslendirilmesi gerekirdi.Gerçi yine beğenmezdim ben.
Desmond'lı zamanlarda ne yapacaklar çok merak ediyorum
Evet, böyle de bir uyumsuzluk sözkonusu.Birde şu an bir dizide dublörlük yapan insanlar seçilmiş Lost için.Yukarıda bir arkadaş söylemişti, kimdi şu an hatırlayamıyorum.Sawyer'ın lakapları konusunda büyük bir problem yaşanacağı kesin.
Jack konuşurken hep Kutsi geldi gözümün önüne..:) Sanki Dr.Levent konuşuyor..:) Böyle de ilginç bir durum..
Hurley galiba Zoraki Koca'daki başrol oyuncusunu seslendiren kişinin sesi..
Sawyer da Jack Sparrow'u seslendiren ses..
Bir hayli tanıdık ses var kısacası..:)
deadly_angel 07-04-08, 21:34 Jack konuşurken hep Kutsi geldi gözümün önüne..:) Sanki Dr.Levent konuşuyor..:) Böyle de ilginç bir durum..
Karayip Korsanları'nı tıpkı diğer filmlerde olduğu gibi orjinal olarak izlemiştim.Demek Jack Sparrow... Mizahi yönden benzer karakterler ama yinede bu durumu sevimli kılmıyor benim gözümde.:)
yalcinersonmez 07-04-08, 21:34 Ben lostu ilk defa izliyorum yorumlarınıza göre biraz daha uğraşılsaymış olcakmış :)
Şimdi bölüm bitti anlamadığım bişey var bu 16 yıldır tekrar edilen mesaj olayı ne bu konu hakkında hiç bişi anlamadım bilen biri bana açıklayabilirmi???
Bide bu Sawyer yada başka biri büyük ihtimalle Sawyer çok ünlü bi sözü warmış lostta başka forumlarda türkçe dublaj olarak bu sözü nası verebilirler die tartışılıodu bunuda bilen biri yazabilirmi çok merak ettim küfürlü fln. heralde tartışıldığına göre...
Bu 2 soruyu cevaplandırıcak yok galiba:icon_whis:icon_sorr
deadly_angel 07-04-08, 21:36 Bu 2 soruyu cevaplandırıcak yok galiba:icon_whis:icon_sorr
Sawyer'ın pek çok ünlü lafı vardır.Bahsettiğin şey ''Everyman for himself'' olabilir.Bu bir Sawyer felsefesi.Onun dışında onun lafları bitmek bilmez, herkese lakap takar çünkü.:)
Eskiyi tekrar hatırlamak çok iyi oldu aslında.Ben uzun zamandır ilk sezonu izlememiştim.İlk sezonda pek çok ayrıntı gizli, karakterlerle tanışmamız, onlara ısınma sürecimiz...
Sawyer'ın çokdaha orjinal sese sahip olan birisi tarafından seslendirilmesi gerekirdi.Gerçi yine beğenmezdim ben.
Desmond'lı zamanlarda ne yapacaklar çok merak ediyorum
Haklısın Desmond'ı ben de çok merak ediyorum..O "brotha" diyen Desmond'ı başka bir sesle düşünemiyorum.."brotha" da "birader" olur herhalde..:)[
deadly_angel 07-04-08, 21:38 Haklısın Desmond'ı ben de çok merak ediyorum..O "brotha" diyen Desmond'ı başka bir sesle düşünemiyorum.."brotha" da "birader" olur herhalde..:)
Kardeşim olarak çevirebilirler bence.Zaten sürekli ''kardeş, kardeş'' diyip durdular.Bir ara gülme krizine girdim.Buram buram Türk kokuyor kısacası.:)
miracle girl 07-04-08, 21:38 Yok kanka falan derler:img-hyste
Sawyer Hurleye "sen sus şişko" demişti bu bölümde. Sawyer bu kadar klasik değil:img-yes:
dublajlı izlemek bana da çok garip geldi :icon_sorr
ama bu bölümü izlerken farkettim ki daha önce ilk bölümü 3-4 defa izlemiş olmama rağmen çok ince ayrıntılarda kaçırdıklarım varmış.....zaten bu dizinin en önemli özelliği herşeyin en ince detaylarda gizli olması ve zaten ilk bölümde gizli olan bir sürü şey var......
deadly_angel 07-04-08, 21:43 Sawyer, dizide taktığı lakapları kendi kültüründen, okuduğu kitapalrdan, izlediği filmlerden esinlenerek seçiyor.Umarım taktığı diğer lakapları değiştirip izleyiciye sunmazlar.Böyle hiçbir anlamı kalmaz.
Tam türkçeleştirirler bence, daha komik olur:)
daha önceden diziyi izleyen arkadaşlar için dublaj kötü olabilir ama ben ilk kez izlediğim için bence sorun yok ben hepsini beğendim birte k sayid in sesini garipsedim biraz ama sonraları alıştım
daha önceden diziyi izleyen arkadaşlar için dublaj kötü olabilir ama ben ilk kez izlediğim için bence sorun yok ben hepsini beğendim birte k sayid in sesini garipsedim biraz ama sonraları alıştım
kübracm sayid'in sesini bir de orjinalinden duymalısın bence....aksanına bayılıyorum:img-in_lo:img-in_lo
Jack konuşurken hep Kutsi geldi gözümün önüne..:) Sanki Dr.Levent konuşuyor..:) Böyle de ilginç bir durum..
jack umut tabak
hurley arda aydın
sawyer murat şen
türkiyedeki en iyi dublajcılardan bir kaçıdır bu isimler
Ben dublajlı Lost'u kaçırdım.
Demek Jack'i Umut Tabak seslendiriyor şimdi merakım daha çok arttı.
Tnt'te Lost her pazartesi mi yayınlanacak yoksa bir kaç gün arayla mı?
Valla dublajları çok merak ediyorum.
Bir 4. sezona bir 1. sezona bakmak güzel olacak gibi.:)
Ama Lost'u ilk kez izlemeye başlamış olan arkadaşlara mutlaka altyazılı olarakta Lost'u izlemelerini öneririm.
Yani Jack'in o karizmatik sesinden mahrum kalmayın.:img-pilot
4. sezon yeni bölüm ne zaman yayınlanacak bilen var mı?
Ben bir 24 nisan diye duymuştum ama doğru mu acep.:icon_whis
deadly_angel 07-04-08, 22:15 Ben dublajlı Lost'u kaçırdım.
Ama Lost'u ilk kez izlemeye başlamış olan arkadaşlara mutlaka altyazılı olarakta Lost'u izlemelerini öneririm.
Evet doğru, 24 nisanda yayınlanacak 9. bölüm.
dublajlı ızlemek bıraz ılgınc oldu orjınalden ızleyen herkes gıbı...
jack ı dınlerken kutsıyı dınler gıbıydım(yanı onu seslendırenı) ama o ses oturmus jack'e:)
dızıden cok seslere merakımdan baktım bu bolume bırazda..
neredeyse butun sesler bır yerlerden tnaıdık geldı...
orjınal seslerının yerını hıc bısı tutamazz yaa ozellıkle sawyerın soyledıgı lakapları oyle turkcelesmıs duymak coook ılgınctı:)
orjınal yada dublajlı bu dızıyı tekrardan ızlemek cok guzel:)
bıde ızlerken nerden nereye geldı yaaa durumundaydım sureklı ne kadar degısıyor kısılıkler olaylar fılan...:icon_whis
Ben dublajlı Lost'u kaçırdım.
Son cümleye imzamı attım :):)
Her Pazartesi türkçe dublaj,her pazar orijinal-altyazılı verilcek ;)
Melis ve deadly_angel bilgi için teşekkürler.:img-wink:
Lost'un dublajlı olarak kablolu yayın ve uyduda çıkan bir kanalda yayınlanması iyi çünkü bu sayede daha fazla insan seyretmiş olacak.
Çoğu insan ya digitürk'ten izliyor veya internetten indiriyor.
Bakalım 5. sezon başlayana kadar tnt 4 sezonu bitirecek mi?
tuba_buyukustun 08-04-08, 01:02 arkadaşlar bende 4.sezonda olan biri olarak sırf dublajlısını merak ettiğim için izledim fakat jack her konuştugunda polat alemdar konuşuyor zannettim.çok ilginç geldi bana.orjinal diline alıştığım için.birde orjinal dildeki vurgular tonlamalar doğal olarak yoktu.Hurley her konuştuğunda gülesim geliyordu.durmadan moruk moruk diyip dolanıyordu fakat orjinalde söylediği ''ahbap''tı.onu kullanabilirlerdi.moruk biraz daha ağır kaçmış.açıkçası orjinalinde ilk sezonunda bi oturuşta 9 bölüm izlerken burada 2 bölüme zor tahammül ettim.sesleri tanınmamış kişiler seslendirselerdi daha iyi olabilirdi.dediğim gibi hurley konuşunca zoraki koca,jack konuşunca da polat alemdar ve doktor levent (doktorlar) geldi aklıma.orjinal alt yazılıyı tavsiye ederim.
İlk defa izleyen biri olarak, ve bir çok kişinin de anlattığı kadarıylan şöyle başlayayım; Jack jack dediğiniz bir şehla oğlan.... Kanım ısınmadı...fazla kahraman.. Sawyer'ı beğendim ben...
Dublaj konusunda bence fazla eleştirmeyelim, çok iyi seslendirme sanatçıları hepsi bence... Türkleri seslendirmeleri bence çok abes... herkes kendi sesiyle oynasaydı bizim dizilerde de böyle olmazdı... İngilizce olup alt yazı okumaktan hoşlanmayanlar için iyi bu seslendirme.. İsteyen pazar günü orjinalini de seyreder ben öyle yapacağım...
Heyecanlı başladı, ama genel konusundan başka bir şey bilmiyordum seyrederken de Jurassic Park gibi bir havası olunca ilk bölümler biraz hayal kırıklığına uğradım. Daha esrarengiz şeyler bekliyordum... Neyse Heroes fanı olarak Lost'u severek seyredeceğim..
tnt cimri davranmış sanırım. sesler oturmamış karakterleri erkeklerin sesleri bibirine benziyo boone sesi hiç hoşuma gitmedi kate dede uymamış
gisemjackass 08-04-08, 07:42 herakese slm dün bende ilk defa Lostu seyrettim ve bayıldım ( TNT ) ama dublaJlı değiL orjinaldi ama siz diosunuz ki DublaJLı ben anlamadım bu işi ?
deadly_angel 08-04-08, 07:50 Kate baştan bu yana dizide en sevdiğim karakter James'le birlikte.Onun sesini çok merak ediyordum, çünkü orjinal bir sese sahip Evi.Ama o da uymamış pek.Boone'un seside çok tuhaftı, acaba Vinsent kendi sesiyle mi oynuyor?:)
Ben dün izledim de gerçekten çok güzeldi.Tabii ben hep altyazılı seyretmiştim sezonları.Ne (Charlie) Dominic Monaghan'ın dublajı ne de (Kate) Evangeline Lilly'nin dublajı hoşuma gitti.Sawyer,Boone falan hiç beğenmedim.Hele Lock ve Walt*.Çok acımasız oldum biliyorum ama tüm oyuncuların gerçek seslerine alıştıktan sonra dublajla duymak çok kötü oluyor.Mimikler ayrı yere,ses ayrı yere koşuyor.
En iyisi ben Pazar Akşamı 23.00 'da TNT'yi açayım,karşısına geçeyim televizyonun.Herkesin orjinal sesiyle,altyazımı okuyayım.Şöyle 1.Sezonu tekrardan izleyeyim de nostalji olsun. ^^ Yavaş da okumuyorum o yönden şanslıyım.Türk milletinin sorunu bu zaten altyazı okuyamamak.TNT'yi tebrik etmeden de geçemeyeceğim çok güzel bir iş yapıyor.Acaba 4.Sezona kadar gelirler mi?
deadly_angel 08-04-08, 08:23 Evet, aslında biraz tembellik ediyoruz, işin kolayına kaçıp yabancı filmleri, dizileri Türkçe dublajla izliyoruz.
4. sezona bu hızla giderlerse biraz zor yetişirler gibi.Gerçi kanalın yetişeceği bir şey yok.Haftada bir bölümle devam ederler.Eminim reeyting patlaması yaşanmıştır dün gece.O yüzden yayınlanan tüm sezonları vereceklerdir.
Evet, aslında biraz tembellik ediyoruz, işin kolayına kaçıp yabancı filmleri, dizileri Türkçe dublajla izliyoruz.
4. sezona bu hızla giderlerse biraz zor yetişirler gibi.Gerçi kanalın yetişeceği bir şey yok.Haftada bir bölümle devam ederler.Eminim reeyting patlaması yaşanmıştır dün gece.O yüzden yayınlanan tüm sezonları vereceklerdir.
Umarım öyle olur. =) 1 ve 2. Sezonu izlemiştim fakat 3.Sezonda Digiturk gitti =) Neyse bence de reyting patlaması yapmıştır ve inşallah öyledir =) . TNT Birden çıkıverdi Hızır Acil gibi yetişti Lost'u izlemek isteyen ama izleyemeyenlerin imdadına.Daha yeni çıktı ama yani adı gibi bomba gibi. :)
deadly_angel 08-04-08, 08:29 Umarım öyle olur. =) 1 ve 2. Sezonu izlemiştim fakat 3.Sezonda Digiturk gitti =) Neyse bence de reyting patlaması yapmıştır ve inşallah öyledir =) . TNT Birden çıkıverdi Hızır Acil gibi yetişti Lost'u izlemek isteyen ama izleyemeyenlerin imdadına.Daha yeni çıktı ama yani adı gibi bomba gibi. :)
Tnt gerçekten dikkatleri bir anda üzerine çekti.Çok kaliteli filmler yayınlıyor dizilerin yanısıra.Umarım hep şu anki kalitesiyle devam eder.
Yorumlarda genel olarak dublaja takılmış ki ben de takıldım..Şöyle ki seslendirmeleri yapan çoğu ses Türkiye'nin en iyi seslendirme sanatçıları ama kendi oyuncularımızın ÇOĞU DUBLAJLI OYNADIĞI İÇİN garipsedik..."ki Banubanu'nun dediği gibi garip olan kendi oyuncularımızın dublajlı oynaması"
Misal Jack'in sesi hemen Polat Alemdar'ı , Keremcem'i yada Kutsi'yi anımsatıyor ve daha baştan ofsaytlık bir durum oldu ;)
Tnt gerçekten dikkatleri bir anda üzerine çekti.Çok kaliteli filmler yayınlıyor dizilerin yanısıra.Umarım hep şu anki kalitesiyle devam eder.
Umarım. =)
Yorumlarda genel olarak dublaja takılmış ki ben de takıldım..Şöyle ki seslendirmeleri yapa çoğu ses Türkiye'nin en iyi seslendirme sanatçıları ama ne kendi oyuncularımızIN ÇOĞU DUBLAJLI OYNADIĞI İÇİN garipsedik..
Misal Jack'in sesi hemen Polat Alemdar'ı , Keremcem'i yada Kutsi'yi anımsatıyor ve daha baştan ofsaytlık bir durum oldu ;)
Burda çok haklısın.Mimikle sesin uyuşmaması ayrı bir kenara en büyük nedenlerden biri de sesin bizim dizilerimizdeki dublajları çağrıştırması.Jack'i dinleyen kişi aynı anda Keremcem'i,Polat Alemdar'ı düşünebilir.Çok haklısın gerçekten burada.
Lostun bilmem kaç defa izlediğim 1-2. bölümünü Türkçe dublajlı olarak bir kez defa izlemek açıkçası benim hoşuma gitti. Farklı bir tad olduğu gerçek :img-wink:
Her ne kadar oyuncuların muhteşem seslerinden uzak olsa da keyif aldım.
Kate, Sawyer ve Claire'in seslendirmeleri uygun olmuş gibi geldi :icon_whis
En azından tip olarak uyum sağlamış sesler :img-yes:
Ama Matthew'in sesinin yerine Umut Tabak'ı koyamadım çok naif bir ses olmuş! Jack'in arasıra sertleşen hırçınlaşan yapısına uygun bulmadım. İlerleyen bölümlerde alışırız gibi geliyor. Tabi önceden orjinal seslerle izlediğimiz için garipsememiz normal!
Çevirilerde bazı farklılıklar vardı. Hurley'in sürekli moruk demesi, Sawyer'in lakapları birebir Türkçeye çevrilmişti. Örneğin kavga sırasında Jack'e alaylı bir şekilde Doc! demesinin yerine doktor demesini garip buldum. :)
Ne olursa olsun Lost'u tekrar izlemek hatta alt yazıları takip etme zorunluğu olmadan Jack'i incelemek Jack fanı olarak beni pek memnun etti :img-hyste
Jack fanlarının artış göstermesi kıskançlığımı kat be kat arttırsada hatta bu beni çıldırtsa da :icon_whis olağan buluyorum. Hayran olunmayacak gibi değil! Hero'm benim adaya ilk ayak bastığından bu yana hala değişmedi :img-in_lo
herakese slm dün bende ilk defa Lostu seyrettim ve bayıldım ( TNT ) ama dublaJlı değiL orjinaldi ama siz diosunuz ki DublaJLı ben anlamadım bu işi ?
Uydudan izliyorsan galiba dil seçeneği yapman gerekiyormuş..Yani hem Türkçe hem de dublajlı versiyonu mevcutmuş..Yapman gereken dili Türkçe'ye çevirmek sanırım..
Lostun bilmem kaç defa izlediğim 1-2. bölümünü Türkçe dublajlı olarak bir kez defa izlemek açıkçası benim hoşuma gitti. Farklı bir tad olduğu gerçek :img-wink:
Her ne kadar oyuncuların muhteşem seslerinden uzak olsa da keyif aldım.
Kate, Sawyer ve Claire'in seslendirmeleri uygun olmuş gibi geldi :icon_whis
En azından tip olarak uyum sağlamış sesler :img-yes:
Ama Matthew'in sesinin yerine Umut Tabak'ı koyamadım çok naif bir ses olmuş! Jack'in arasıra sertleşen hırçınlaşan yapısına uygun bulmadım. İlerleyen bölümlerde alışırız gibi geliyor. Tabi önceden orjinal seslerle izlediğimiz için garipsememiz normal!
Çevirilerde bazı farklılıklar vardı. Hurley'in sürekli moruk demesi, Sawyer'in lakapları birebir Türkçeye çevrilmişti. Örneğin kavga sırasında Jack'e alaylı bir şekilde Doc! demesinin yerine doktor demesini garip buldum. :)
Ne olursa olsun Lost'u tekrar izlemek hatta alt yazıları takip etme zorunluğu olmadan Jack'i incelemek Jack fanı olarak beni pek memnun etti :img-hyste
Jack fanlarının artış göstermesi kıskançlığımı kat be kat arttırsada hatta bu beni çıldırtsa da :icon_whis olağan buluyorum. Hayran olunmayacak gibi değil! Hero'm benim adaya ilk ayak bastığından bu yana hala değişmedi :img-in_lo
Benimde en sevdiğim Charlie idi,öldü. :icon_sorr Çok şanslısın. =) Claire uymuş gibi geldi bana sadece.Diğerleri biraz değil fazla garipseniyor.Altyazı okumaktan olayları ayrıntılı inceleyememek kötü ama oyuncuların kendi seslerini duymak da bir o kadar güzel. =) Çevirilere dikkat etmedim ama DriveShaft'in şarkısını bile Türkçe'ye çevirmişlerdi sanırım ona dikkat ettim.Bunlar hoşuma gitmedi,orjinalliği bozan şeyler bence.Artık milletimiz insanı da 2 dakikacık şarkıyı İngilizce dinlesin.
Benimde en sevdiğim Charlie idi,öldü. :icon_sorr Çok şanslısın. =) Claire uymuş gibi geldi bana sadece.Diğerleri biraz değil fazla garipseniyor.Altyazı okumaktan olayları ayrıntılı inceleyememek kötü ama oyuncuların kendi seslerini duymak da bir o kadar güzel. =) Çevirilere dikkat etmedim ama DriveShaft'in şarkısını bile Türkçe'ye çevirmişlerdi sanırım ona dikkat ettim.Bunlar hoşuma gitmedi,orjinalliği bozan şeyler bence.Artık milletimiz insanı da 2 dakikacık şarkıyı İngilizce dinlesin.
Evet o beni de rahatsız etti ama denemişlerdir mutlaka orjinal olarak eklemeyi uymadığı için Türkçe söyletmiş olabilirler. :img-wink:
Deniz'in dediği gibi Desmond'u çok merak ediyorum.
Onun dediği gibi kim Brotha diyebilir :icon_sorr
Arkadaşlar ben dün seslendirme.org'a üye oldum ses-bir sanatçılarının yorum yazdığı bir forum bu konudaki endişelerimizi ve eleştirilerimizi onlarada yansıtırsak daha iyi olur gibi geliyor. Türkiye'de ki dublaj sanatçıları cidden çok yetenekli ufak tefek kusurları yapıcı eleştirilerle düzelteceklerdir. :img-yes:
mia y miguel 08-04-08, 08:52 Benimde en sevdiğim Charlie idi,öldü. :icon_sorr Çok şanslısın. =) Claire uymuş gibi geldi bana sadece.Diğerleri biraz değil fazla garipseniyor.Altyazı okumaktan olayları ayrıntılı inceleyememek kötü ama oyuncuların kendi seslerini duymak da bir o kadar güzel. =) Çevirilere dikkat etmedim ama DriveShaft'in şarkısını bile Türkçe'ye çevirmişlerdi sanırım ona dikkat ettim.Bunlar hoşuma gitmedi,orjinalliği bozan şeyler bence.Artık milletimiz insanı da 2 dakikacık şarkıyı İngilizce dinlesin.
katılıyorum ayrıca benı cok etkıleyen mesela kate ın kactıktan sonra tek basına ormanda kalıp jack dıye bagırması ve 1.2.3.4.5. dıye saymasıydı orda evangelıne ın super bır performansı vardı bence ama dublajla ızleyınce resmen sınırlendım olmamıs dedım ve ayrıca jack ın de sesıne hıc alısamadım
deadly_angel 08-04-08, 08:54 Evet o beni de rahatsız etti ama denemişlerdir mutlaka orjinal olarak eklemeyi uymadığı için Türkçe söyletmiş olabilirler. :img-wink:
Arkadaşlar ben dün seslendirme.org'a üye oldum ses-bir sanatçılarının yorum yazdığı bir forum bu konudaki endişelerimizi ve eleştirilerimizi onlarada yansıtırsak daha iyi olur gibi geliyor. Türkiye'de ki dublaj sanatçıları cidden çok yetenekli ufak tefek kusurları yapıcı eleştirilerle düzelteceklerdir. :img-yes:
Aslında çok mantıklı, eleştirlerimize göre çeşitli değişimler yapabilirler.Bende üye olayım o siteye.
Aslında çok mantıklı, eleştirlerimize göre çeşitli değişimler yapabilirler.Bende üye olayım o siteye.
Dikkate alacakları konusunda hiç şüphen olmasın Deniz'cim ben daha önce başka bir konuda mail atmıştım ve uzun uzun cevaplamışlardı. :img-wink:
mia y miguel o sahnede Umut Tabak'ın seslendirmesi güzeldi. Jack'in mimiklerine göre seslendirme yapmış ben yakıştırdım ama Kate'in ki pek hoş olmamıştı! :icon_whis
İlk defa izleyen biri olarak, ve bir çok kişinin de anlattığı kadarıylan şöyle başlayayım; Jack jack dediğiniz bir şehla oğlan.... Kanım ısınmadı...fazla kahraman.. Sawyer'ı beğendim ben...
Dublaj konusunda bence fazla eleştirmeyelim, çok iyi seslendirme sanatçıları hepsi bence... Türkleri seslendirmeleri bence çok abes... herkes kendi sesiyle oynasaydı bizim dizilerde de böyle olmazdı... İngilizce olup alt yazı okumaktan hoşlanmayanlar için iyi bu seslendirme.. İsteyen pazar günü orjinalini de seyreder ben öyle yapacağım...
Heyecanlı başladı, ama genel konusundan başka bir şey bilmiyordum seyrederken de Jurassic Park gibi bir havası olunca ilk bölümler biraz hayal kırıklığına uğradım. Daha esrarengiz şeyler bekliyordum... Neyse Heroes fanı olarak Lost'u severek seyredeceğim..
Sevgili Banu şehla mehla hoş herif ama ya ;) Sawyer daha gırgır şamata herhalde onunla vakit geçirmek daha eğlenceli olur dimi ;)
Seslendirme konusunda katılıyorum milyarları cebe indiren dizi oyuncuları kendi sesleri ile oynasalar yabancı dizi yada film izlerken bu kadar rahatsız etmez...
Evet o beni de rahatsız etti ama denemişlerdir mutlaka orjinal olarak eklemeyi uymadığı için Türkçe söyletmiş olabilirler. :img-wink:
Sevgili Hande seslendime sanatçıları dizilerdeki çevirilerden sorumlu değil ellerine gele teksi seslendiriyorlar...Dolayısıyla kullanılan kelimlerin farklılığı onları pek bağlamıyordur diye düşünüyorum...
O kadar garip bir ülkeyiz ki Payidar Tüfekçioğlu yer aldığı dizide kendi sesini kullanıyor olmasına rağmen netde bir forumda yazılan yorumlar dumura uğrattı beni kimisi Deli Yürek'in sesini kullanmış kimisi Aras Dağlı'nın diyor hakbuki gerçek o ikisinin Payidar Tüfekçioğlu tarafından seslendirilmesi :img-yes: :img-yes:
mrb bn tekrarları sorucaktım pzt-pazar günleri dışında hangi günler verilicek bilgisi olan var mı? :img-blush
mia y miguel 08-04-08, 09:06 Dikkate alacakları konusunda hiç şüphen olmasın Deniz'cim ben daha önce başka bir konuda mail atmıştım ve uzun uzun cevaplamışlardı. :img-wink:
mia y miguel o sahnede Umut Tabak'ın seslendirmesi güzeldi. Jack'in mimiklerine göre seslendirme yapmış ben yakıştırdım ama Kate'in ki pek hoş olmamıştı! :icon_whis
evet bende hıc begenmedım ama alıscaz el mahkum ama pazarları kesınlıkle kacırmıycam cunku 1. bolumu alt yazılı ızlemıstım ve hayran kalmıstım hepsının kendı seslerıne oyunculuklarına
deadly_angel 08-04-08, 09:15 Dikkate alacakları konusunda hiç şüphen olmasın Deniz'cim ben daha önce başka bir konuda mail atmıştım ve uzun uzun cevaplamışlardı. :img-wink:
Kate'in sesi karakterin derinliğine göre hiç orjinal değil.O halde gerçekten harika olur, eleştirilerimizi boşa yapmamış oluruz hem.:img-yes::img-wink:
Sevgili Banu şehla mehla hoş herif ama ya ;) Sawyer daha gırgır şamata herhalde onunla vakit geçirmek daha eğlenceli olur dimi ;)
Seslendirme konusunda katılıyorum milyarları cebe indiren dizi oyuncuları kendi sesleri ile oynasalar yabancı dizi yada film izlerken bu kadar rahatsız etmez...
Sevgili Hande seslendime sanatçıları dizilerdeki çevirilerden sorumlu değil ellerine gele teksi seslendiriyorlar...Dolayısıyla kullanılan kelimlerin farklılığı onları pek bağlamıyordur diye düşünüyorum...
O kadar garip bir ülkeyiz ki Payidar Tüfekçioğlu yer aldığı dizide kendi sesini kullanıyor olmasına rağmen netde bir forumda yazılan yorumlar dumura uğrattı beni kimisi Deli Yürek'in sesini kullanmış kimisi Aras Dağlı'nın diyor hakbuki gerçek o ikisinin Payidar Tüfekçioğlu tarafından seslendirilmesi :img-yes: :img-yes:
Virgül'cüğüm canım benim, TNT iyiki varsın demek istiyorum öncelikle.
Banu'yu seni bu sayfalarda görmek yorumlarınızı okumak beni keyiflendirdi.
Jack konusunda yorumsuzum cidden! Ona toz konduramıyorum yarı insan yarı ilah :img-hyste Şehla falan da değil! Evet Sawyer'da çok yakışıklı ama sadece yakışıklı olmak yetmiyor! İyi insan olmak zeki olmak falan bunların hepsi Jack'i diğer karakterlerden ayıran özellik bence :icon_whis Sawyer evet eğlenceli bir tip ama onunda yaşadığı hayat oldukça zormuş onunda bir trajedisi var herşeyi tiiye almasının bir sebebi var elbet zamanla izleyeceğiz ve yorumlayacağız.
Ses-bir sadece TRT sanatçılarını içinde barındıran ciddi bir kurum sadece dublaj değil çevirilerle de ilgililer diye biliyorum. Çeviriler TRT tarafından denetime alınıyor çünkü malum RTÜK durumu :img-wink:
En azından dublaj ve aksan konusunda biz gördüğümüz yanlışları bildirirsek yararlı olacaktır.
Keşke dediğin gibi herkes kendi sesini kullansa da bizimde kafamız karışmasa ama bu dublaj konusunun derinliğine inersek çıkamayız. Tr'de aksan farklılıkları ve oyuncuların yurtdışı kökenli olması dublaja zorluyor sanatçıları da :img-yes:
evet bende hıc begenmedım ama alıscaz el mahkum ama pazarları kesınlıkle kacırmıycam cunku 1. bolumu alt yazılı ızlemıstım ve hayran kalmıstım hepsının kendı seslerıne oyunculuklarına
Pazar günleri izlersem hiç alışmam yahu :icon_whis
İlk kez izlemiş biri olarak dublaj ses tonu bakımından beni rahatsız etmedi. Yalnız Sayid biraz daha aksanlı olsaydı daha inandırıcı olurdu belki. Görüntü ve ses uyumu bakımından yani. Onun dışında başka dikkatimi çeken bi ses uyumsuzluğu yoktu. Çok başarılı dublaj sanatçılarımız var ve banubanu nun dediği gibi Türklere Türkçe dublaj yapıldığından böyle gariplikler ortaya çıkıyor.
Saati uymadığı için orjinal-altyazılı izleyemeyeceğim, gerçi dublajda "eline sağlık" ve "yarası olan gocunur" dedirten altyazıda neler yapar düşünemiyorum.
Dizi ilgi çekiciydi. Spoiler dan hazzetmeyen (burada da bu konuya özen gösterileceğini umuyorum) ve hiçbiryerden izlememiş, hakkında birşey okumamış biri olarak diziyi sevdiğimi ve gelecek bölümleri merak ettiğimi söyleyebilirim.
Beni çok etkileyen bir karakter olmadı açıkçası. Sawyer fiziki olarak biraz daha hoş ama o kadar. Charlie tipik keş, sonunu iyi görmüyorum. Adada uyuşturucu bulamayıp krize girer gibi geliyor bana. İsimleri daha tam ezberleyemedim. Sayid akıllı birine benziyor. Jack ise ne hikmetse tüm dizilerdeki Jack ler gibi eşi benzeri bulunmaz kahraman. Sevmiyorum bu kadar kahramanlığı, şövalye ruhluluğu suni geliyor bana. Ama belli ki esas oğlanımız Jack, hayırlısı ne diyim. Kate i hiç sevemedim. Uçaktaki suçlu konusu açıldığı anda da kesin Kate dir dedim. Hamile hatunu sevdim ben, çok şeker. Şüphesiz ilerleyen bölümlerde karakterler hakkında daha iyi gözlem yapabileceğiz. İlk izlenimim böyle.
Adaya gelince mekanik bişiyler var herhalde. Böyle bir film vardı adını sanını hatırlamadığım. Görünüşte sade bir evceğiz olmasına karşın aslen içinde müthiş bir düzenek olan tam bir kapandı.
mia y miguel 08-04-08, 09:24 Virgül'cüğüm canım benim, TNT iyiki varsın demek istiyorum öncelikle.
Banu'yu seni bu sayfalarda görmek yorumlarınızı okumak beni keyiflendirdi.
Jack konusunda yorumsuzum cidden! Ona toz konduramıyorum yarı insan yarı ilah :img-hyste Şehla falan da değil! Evet Sawyer'da çok yakışıklı ama sadece yakışıklı olmak yetmiyor! İyi insan olmak zeki olmak falan bunların hepsi Jack'i diğer karakterlerden ayıran özellik bence :icon_whis Sawyer evet eğlenceli bir tip ama onunda yaşadığı hayat oldukça zormuş onunda bir trajedisi var herşeyi tiiye almasının bir sebebi var elbet zamanla izleyeceğiz ve yorumlayacağız.
Ses-bir sadece TRT sanatçılarını içinde barındıran ciddi bir kurum sadece dublaj değil çevirilerle de ilgililer diye biliyorum. Çeviriler TRT tarafından denetime alınıyor çünkü malum RTÜK durumu :img-wink:
En azından dublaj ve aksan konusunda biz gördüğümüz yanlışları bildirirsek yararlı olacaktır.
Keşke dediğin gibi herkes kendi sesini kullansa da bizimde kafamız karışmasa ama bu dublaj konusunun derinliğine inersek çıkamayız. Tr'de aksan farklılıkları ve oyuncuların yurtdışı kökenli olması dublaja zorluyor sanatçıları da :img-yes:
Pazar günleri izlersem hiç alışmam yahu :icon_whis
ne yapcan alısmak ıcın alt yazılıyı ızlememek lazım ama o kendı seslerınden muthıs oyunculuklarını bı daha bıdaha ızlemezsem ben kesın o gece uyuyamam
ha buarada tnt nın reytınglerıne bakılmıyo demı
arkadaşlar ban Sawyer'in sesini çok beğendim.yakışmış...
Kate'i de elimizdeki bayan seslerden en iyisiyle bütünleştirmişler.
Jack'i duyduğumda "anaa...jack'i polat yapmışlar." diye feryat koyuverdim.Şu umut tabak mıdır nedir bu adam ne paralar kırıyordur.O kadar çok yerde duyuyoruz ki yabancılık çekmeyelim diye yaptılar heralde.Ama sıktı artık...
Ben en çok SAyid'in sesine sinir oldu.O ne öyle...İğrenç ötesi...
Adamın oyunculuğunu da baltalamış...
neyse...kısaca ben clare,sawyer ve kate'i "iyimser düşünerek" beğendim.
Jack ve Sayid içler acısı...
Bir de şu çevirmeler...Orjinalden çok farklı...Tekrarını verirlerken alt yazı olarak da seslendirdikleri gibi mi verecekler?Hayret bişey...
Şahru'can Kate'i sende sevmedin hı?
Gel yamacıma şöyle :img-hyste
Spoiler konusunda dikkat eder arkadaşlar hiç şüphen olmasın ama yine de bi kusur edersek affola:img-wink:
Evet her dizide bir kusursuz kahraman oluyor ama Lost'ta ki karakterlerde bu çok ön plana çıkmıyor kusurları da olacak elbet her insan gibi, zayıflıkları da özellikle flashbackler başladığı zaman karakter analizleri çok daha net yapılabiliyor. :img-yes:
deadly_angel 08-04-08, 10:54 Birisi Kate Austen mı dedi:)
O üvey babası değil gerçek babası arkadaşlar.İlerleyen bölümlerde göreceğiz.İzlemeye devam.
Spoiler içerikli mesajları sildim arkadaşlar. Hem ben hem cenup hem de üyelerimiz spoiler konusunda herkesin düşenceli davranmasını rica ettik. Dakika bir gol bir gibi bir şey oldu. Şu güzel paylaşımı lütfen spoiler içerikli muhabbetlerle mahvetmeyelim.
Sorusu olanlar spoiler başlığına ya da üyelere özel mesaj yoluyla sorularını iletebilirler.
Bu başlıkta spoiler tamamen yasak değil diyemem. Ama lütfen herkese saygılı olalım ve spoiler kodunu http://www.dizifilm.com/forum/themes/ambience/editor/spoiler.gif kullanalım.
herakese slm dün bende ilk defa Lostu seyrettim ve bayıldım ( TNT ) ama dublaJlı değiL orjinaldi ama siz diosunuz ki DublaJLı ben anlamadım bu işi ?
Uyduda dil seçeneği bulunmakta. Dili, Türkçe'ye ayarlayarsanız diziyi Türkçe izleyebilirsiniz.
Dizi her hafta iki bölüm ard arda yayınlanacak kanalda. :)
her zaman orjinal haliyle izlediğim bir dizinin türkçe dublajı çok tuhafıma gelsede tnt ye sonsuz teşekkürler böyle kaliteli bir diziy yayınladıkları için
dün pek izlemedim pazar günü orijinalini izleyim diye gerçi izlediğim bölümler ama olsun
yalcinersonmez 08-04-08, 11:51 kim msj yazarsa mesajıda mutlaka şu dublaj konıusuna değinilio farkındamısınız:) bırakalım artık şu dublaj meselesiyle uğraşmayı :)
Benim anlamadığım bişi war bu 16 yıldır tekrar edilen mesajın olayı nedir bi türlü kavrayamadım biri bana açıklayıcı bi şekilde anlatabilirmi???:icon_whis
Benim anlamadığım bişi war bu 16 yıldır tekrar edilen mesajın olayı nedir bi türlü kavrayamadım biri bana açıklayıcı bi şekilde anlatabilirmi???:icon_whis
ilerleyen bölümlerde bu sesin adada 16 yıldır kurtulmaya çalışan bir kadına ait olduğunu göreceksin:img-wink: Daha detaylı bilgi istiyorsan profiline yazabilirim öğrenmek istemeyebilirsin çünkü :)
kübranejat 08-04-08, 12:03 Ben de dün akşam ilk defa izledim. Gerçekten söylenildiği kadar varmış. Baya beğendim...
Şüphesiz en sevdiğim Jack :) Hem fiziki (oyy) hem de karakter olarak.
Kate'i de sevdim gibi. Baya karışık aslında o da...
Charlie'ye uyuz oldum.
Şu Japonları da sevmedim. Daha doğrusu adamı sevmedim.
Sawyer ise, hem sevdim hem sevmedim şimdilik :) Zamanla karar veririm buna :)
Ama favorim tabii ki Jack :)
elwiens_86 08-04-08, 12:03 Hiç ummadığım bir anda artık tv de izleyemeyiz(dizimax dışında) diye düşünürken Tnt bize kıyak geçti...Dün akşam öyle bir heyecanla tv başına kuruldum ki pc dışında tv'de izlemek güzel olur diye....Başladığı anda yıkıldım...Bu dublaj olayını hiç sevemedim...Daha başlamadan tahminim Jack'i Umut Tabak'ın seslendireceği yönündeydi hatta buna kesin gözüyle bakıyordum ki nitekim oldu çok sıradan geldi bildik bir ses olması ama Sawyer'in ses tonunun çok uyduğunu düşünüyorum tam karakterine uygun muzip bir ses tonu...Seslendirme olunca karakterlerin bildik tanıdık lafları bile komik gelmeye başladı ki şöyle Hurley'in bir "dude=dostum" deyişi varki dillere destan ama onun yerine bir "kardeş" dublajı yapmışlar ki gülmekten yerlere yattım ayrıca Rose'un "şarapnel girmiş adam" repliğindeki çevirisinede aynı şekilde tepki verdim...:img-hyste:img-hyste:img-hysteYani olmadık anlarda kopmuşum herkesede aynı şey oldumu bilmiyorum ama ben ilk izlediğim zaman dehşete düştüğüm diziyi bir kez daha dublajlı olarak izlerken gülme komasına girdim...:img-hyste
Arkadaşlar Jin Kwon ve Sun Kwon, Japon değil Koreliler.
Gizem~AsiYıllar 08-04-08, 12:25 dün ilk defa izledim bu diziyi kesinlikle muhteşem.Jack çok yardım sever.orada jack olmazsa ne yaparlardı bilmem.şu sahne çok güzeldi.adam uçak motorunun yanındaydı pervane onu yuttu.süperdi.cankurtaranmıymış neymiş o çocuk o da komikti.millet orda kaçışıyo bu kalemi olan var mı? diye soruyo.bütün kalemleri de toplayıp getirdi.:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hystebu çocuk sürekli bir kızın yanında duruyodu ya.o kız da ne gıcık herkes çaresiz napıcağını düşünüyo bu kız güneşleniyodu.şu ormandaki şeyde ne?insanları parçalıyo.çok merak ettim.
dizideki oyunculara bakarsak özenle seçilmişler.hamile kadın,doktor,şişman adam,Koreliler,zenciler,(uyuştucu mu kullanıyodu ne) charlie,sayid... ve diğerleri:good::good::good:
Artık daha dikkatli izleme kararı aldım kendime geçen sezonları hiç bu kdar dikkatli izlememiştim dur yakışıklılar varmı diye bakıp duruyordum=))
Favorim Charlie ama herhalde sanırsam birşeylermi içiyor o ne:img-hyste
Dizinin yarısını dün söyeldiğim gibi ingilizce izledim ayrları kurcalayınca düzelttim allahtan ama sizlerinde yakındığı gibi dublajları pek beğenmedim
kızın adını unuttum şu kaçak olan vay bee dedim ehrkes kaçağı arıyor falan sonra kız dalıp gidiyor bir bakıyorum kelepçeler flan filan şok şok oldum yani ama bazı yerlerde gerçekten çok güzel gelişmeler var ama birde o yaratığı flan pek çözemedimbye
Hiç ummadığım bir anda artık tv de izleyemeyiz(dizimax dışında) diye düşünürken Tnt bize kıyak geçti...Dün akşam öyle bir heyecanla tv başına kuruldum ki pc dışında tv'de izlemek güzel olur diye....Başladığı anda yıkıldım...Bu düblaj olayını hiç sevemedim...Daha başlamadan tahminim Jack'i Umut Tabak'ın seslendireceği yönündeydi hatta buna kesin gözüyle bakıyordum ki nitekim oldu çok sıradan geldi bildik bir ses olması ama Sawyer'in ses tonunun çok uyduğunu düşünüyorum tam karakterine uygun muzip bir ses tonu...Seslendirme olunca karakterlerin bildik tanıdık lafları bile komik gelmeye başladı ki şöyle Hurley'in bir "dude=dostum" deyişi varki dillere destan ama onun yerine bir "kardeş" dublajı yapmışlar ki gülmekten yerlere yattım ayrıca Rose'un "şarapnel girmiş adam" repliğindeki çevirisinede aynı şekilde tepki verdim...:img-hyste:img-hyste:img-hysteYani olmadık anlarda kopmuşum herkesede aynı şey oldumu bilmiyorum ama ben ilk izlediğim zaman dehşete düştüğüm diziyi bir kez daha düblajlı olarak izlerken gülme komasına girdim...:img-hyste
13 Nisan 22:45'de Lost'un dublajlı alt yazılısı var istersen onuda izleyebilirsin. Lost her hafta TNT'de hem dublajlı hem orjinal alt yazılı yayınlanacak.
vanessa&zac 08-04-08, 13:00 İlk defa dün akşam izledim LOST'u...
gerçekten arkadaşlarım anlatırken abartmıyormuş...çok beğendim...en sevdiğim karakter JACK...uyanır uyanmaz öbür insanlara yardım etti...kendi yarasını umursamadı bile...bir sürü hayat kurtardı walla ne diyeyim bravo...
Kate ikinci en sevdiğim karakter...neden mahkum olduğunu anlayamdım...sanırım ilerleyen bölümlerde öğrencem...
ve charlie:D çok tatlı bi çocuk...görüntü olarak deil tabii:)ama bi tek kötü yanı var o da uyuşturucu kullanıyor olması...onun dışında çok komik...:)
ve dizinin sonlarına doğru, yükseklere çıktıkları zaman, karşılarına kutup ayısı çıktı!nasıl oldu bilmiyorum ama onlar ormanda yaşıyormuş inanamıyorum!!
sonra tepelere doru yürüdüler...fransız bi kız mesaj veriodu...kurtarın beni burda yalnızım...diğerleri öldü...hepsini öldürdü...sayid imdat çağrısının döngüsünü hesapladı ve bu mesajın 16 yıldır tekrar tekrar verildiğini anladı...korktukları gözlerinden belli oluyordu...
sonra charlie nerdeyiz biz dedi ve bitti:(:(
off çok merak ediyorum o pilotu öldüren yaratık nedir??yani kutup ayısı olmadığı kesin...
dün ilk defa izledimm
kesinlikle beklentilerimin üstündeydi müthişti:happy0064
o efektler görüntüler gerçekten harikaydı
Kate'nin kelepçeli olmasına şaşırdım niye suçlu merak ettim
korelilerden adamı hiç sevmedimm
şarapnel parçası gövdesine batan adamı Jack kurtarmaya çalışırken o şişko gencin(adını bilmiyorum):
-heyy bayıldınmı beni duyuyormusunn kurtulduk kurtılmaya geldiler yaşasınn:)
(adam ses vermeyince)gerçekten bayılmış demesi çok komiktii:D
Ne güzel bu sayfaların bu kadar çok yorum görmesi dizi başlamadan önce kimse izlemez deniyordu ama :icon_whis
Neyse şimdi benim aklıma birşey geldi!
Umarım moderatörlerimiz açısından sakıncası yoktur!
1. ve 2. bölüm için, en beğendiğimiz sahneyi, beğenmediğimiz sahneyi, en sevdiğimiz karakteri ve sevmediğimiz karakteri yazalım ne dersiniz ben başlıyorum :)
En sevdiğim sahne: Jack'in adaya düşer düşmez insanlara yardıma koştuğu ve o sırada yaşanan olaylar :img-in_lo + Sawyer'la Kate'in tepeye çıkarkenki konuşmaları
En sevmediğim sahne: Jin'in Sun'un önünü kapatmasını istemesi :img-cool2
En sevdiğim karakter: Jack :img-in_lo
En sevmediğim karakter: Jin
En sevdiğim sahne: Sawyer'ın herkes kaçarkene durup ayıya ateş etmesi... heyytt be cüneyt misin...
En sevmediğim sahne: yoktu be ya.. ne bilim..
En sevdiğiniz karakter: Sawyer (Tom Sawyer gibi yav)
En sevmediğiniz karakter: Koreliler demişsiniz ama adamcağız ne güzel deniz kestanelerini toplayıp yemek yaptı.. ahlakçı olması kötü olduğu anlamına gelmez kine... neyse şu sırıtınca ağzında portakal olan adamdan hoşlanmadım ben...
En sevdiğim sahne: uçağın düştüğü ilk gece ateş başında otururlarken ormandan gelen sesleri duyduktan sonraki sahne çok güzeldi,kamera açıları ve efektler süperdi..bi de sawyer 'ın kutupayısını vurduğu an ve de sonrasındaki konuşmaları:img-in_lo:img-in_lo
En sevmediğim sahne: kate 'in flashbacki
En sevdiğim karakter: sawyer ve sayid
En sevmediğim karakter: locke
deadly_angel 08-04-08, 13:58 Ne güzel bu sayfaların bu kadar çok yorum görmesi dizi başlamadan önce kimse izlemez deniyordu ama :icon_whis
Neyse şimdi benim aklıma birşey geldi!
Umarım moderatörlerimiz açısından sakıncası yoktur!
1. ve 2. bölüm için, en beğendiğimiz sahneyi, beğenmediğimiz sahneyi, en sevdiğimiz karakteri ve sevmediğimiz karakteri yazalım ne dersiniz ben başlıyorum :)
En sevdiğim sahne: Jack'in adaya düşer düşmez insanlara yardıma koştuğu ve o sırada yaşanan olaylar :img-in_lo + Sawyer'la Kate'in tepeye çıkarkenki konuşmaları
En sevmediğim sahne: Jin'in Sun'un önünü kapatmasını istemesi :img-cool2
En sevdiğim karakter: Jack :img-in_lo
Eskiyi yad edeyim ben de senin gibi hemen.:)
En sevdiğim sahne: Dağa tırmanış, Jack'in Kate onun yarasını dikerken anlattığı hikaye. / Charlie / Clarie tanışma. (Aklıma direk 3. sezom finali geldi, spoiler vermeyeceğim.)
En sevmediğim sahne: Kader anlayışıyla cinlerimi tepeme çıkaran bay portakal surat keltepe Locke'un Kate'e garip garip sırıtması.
En sevdiğim karakter: Kate / Sawyer (Sawyer'ı da onun kadar seviyorum ama bu üç bölümde Kate daha bir ön plandaydı.)
En sevmediğim karakter: Locke
En Sevdiğim Replik: "No girl's exactly like me." Kate Austen
bu arada Sawyer kutupayısını vurduktan sonra Kate silahı eline alıp silah nasıl kullanılıo bilen var mı dedikten sonra Sawyer'ın imalı bakışı ,gülüşü ve senin gibi tipleri bilirim demesi çok zekiceydi...ilk izlediğimde anlamamıştım ama:icon_whis
Sayid inanılmaz zeki bir adam,adanın olmazsa olmazları Sayid ve Jack.........
elwiens_86 08-04-08, 13:59 Ooo Handem yine öncülük etmişsin eee yazmasak olmaz...
En sevdiğim sahne:Uçakta ikinci sarsıntıda adamın tavana çarpması(dehşete düşmüştüm)Birde : Sawyer'in kutup ayısını vurduğu an.(ayıyı vurması değil ama "ada da kutup ayısının ne işi var" tepkisiydi o yüzden süper)
En sevmediğim sahne:Jin denizkestanesi soyarken Sun'ın yardım etme çabasına karşılık Jin'in onun eline vurduğu sahne(o anda adamı bir kaşık suda boğabilirdim).:icon_evil:icon_evil
En sevdiğiniz karakter:Kesinlikle Sawyer ilk izlediğim anda işte budur dediğim insan...
En sevmediğim karakter: Hatırlamaya çalıştım ilk izlediğim anda nefret ettiğim kişi diye Jin çıktı...Ondan sonra çok kişi oldu ama ilk bölümde nefretimi kazanan kişi Jin'di..
Bu arada Denizcim iyi hatırlattın replik olayını ama ben türkçe yazıcam çünkü çok güldüm.
En sevdiğim replik:Rose Jack'e dönerek;
Rose: Şarapnel girmiş adam..:img-hyste(devamında da birşeyler dedi ama gülmekten hatırlamıyorum)
Anket yapmışınız canlar. El atasım geldi.
En sevdiğim sahne: Şimdi adamın pervaneye kapılması desem çok vahşi olacak. Pilotun mefta olması desem iyice caniliğe terfi edeceğim. O zaman yağmurun musluk açıp kapanır gibi şak diye başlayıp yine şak diye kesilmesi diyim.
En sevmediğim sahne: Koreli vatandaşın sahnelerini beğenmiyorum.
En sevdiğiniz karakter: Şimdilik hamile hatun. Ama böyle bi adada en çok akıl gerek o da Sayidde var sanırsam. Du bakalım terörist çıkmazsa Sayid olur en sevdiğim karakter herhalde.
En sevmediğiniz karakter: Kate. Niye bilmiyorum fiziğinden tavırlarına kadar acayip itici geldi bana.
En sevdiğim replik: Eee tabi ki yarası olan gocunur. :img-wink: Daha neler duyacağız bakalım.
Hyoldas tekrar selamlar efenim.
En sevdiğim sahne: Şişko gencin(adını bilmiyorum ne?) bayılan adama kurtulduk yaşasınn:happy0064 demesi koptum o sahnede:d
En sevmediğim sahne: Jin'in Sun'un önünü kapatmasını istemesi
En sevdiğim karakter: Jack kate sawyer
En Sevdiğim Replik:(biliyorum bu sahneye taktım ama süperdi:D)Yaşasın kurtulduk uçaklar geldi bizi almaya:happy0064
Ben eksik kalmıyayım bari.:)
En sevdiğim sahne:Sawyer'ın kutup ayısını vurduğu sahne ve Kate'in Jack'in yarasını diktiği sahne.
En sevmediğim sahne:Jin'li her sahne.
En sevdiğiniz karakter:Jack:img-in_lo ben kendisine daha ormanın içinde yatarkene beğenmiş bir hışım kalkıp sahile doğru koştuğu sahnede yarabbim bende o adaya düşeydim keşke demiştim.:img-hyste
Ayrıca Sayid,Hurley,Desmond sevdiğim diğer karakterler bazen beni gıcık etsede Sawyer'ı da severim.
Kate'i de severim ama aması var ilerleyen bölümleri izleyin anlarsınız.:icon_whis
En sevmediğim karakter:İlk 2 bölümü baz alarak söylersem kesinlikle Jin.
Replik yazmasam unuttum.:icon_whis
Sevgili Şah-Ru dur sen bu Sayid'le ilgili daha neler öğreneceksin.
Ama Allah için iyi adamdır Sayid pek bir kötülüğünü görmedik.:)
Handecim süper düşünmüşsün (: hemen bende cevap veriyim...
En sevdiğim sahne: Hurley herkese sandvic dagıtırken Claire'nin yanına gelmişti,kısa bir konuşma yapıp kalktıktan sonra geri dönüp kucagına 1 tane daha sandvic koymustu...O sahneyi çok sevdim,birde Sawyer'in kutupayısını vurdugu sahne:)
En sevmediğim sahne: Jin'in tüm sahneleri..
En sevdiğim karakter: Jack,Claire,Hurley,Kate ((biraz fazla oldu ama:icon_whis))
En sevmediğim karakter:Jin'in tüm sahneleri...
En sevdigim replik:Kate'in Jack'in yarasını dikmeden iplere bakıp'' hangi renk istersin'' demesi güzeldi:)
selam ve saygılar herkese...:img-in_lo
ben de diziyi daha önce orijinalinden izlemiş biri olarak...
oyuncuların dublajlı hallerini yadırgasam da zamanla alışırız gibime geliyor...
çünkü dublaj alanında sanatçılarımızın çok başarılı oldukları inkar edilemez...
arkadaşların da belirttikleri gibi asıl ilginç olan...
kendi sanatçılarımızın seslendirme kullanmaları...
(ki biz her dizide aynı sesleri duymakta olduğumuzdan... "lost" için bir alışma devresi geçireceğiz anlaşılan...)
dizi yorumuna gelirsek...:img-wink:
iki bölümü peşpeşe vermeleri isabetli olmuş...
çünkü malum 90 dakikalık dizilere alışkın olan bir seyircileri...
40 dakika kandıramayabilirdi :img-wink:
karakterler hakkında yorum yapmak için henüz erken olduğunu düşünüyorum...
bu dizinin en sevdiğim yönlerinden biri...karakterlerin hiçbirinin siyah-beyaz olmaması...
özellikle "geriye dönüşlerle" -ki dizinin belirgin özelliklerinden biri- geçmişteki hayatlarına tanıklık ettiğimizde...
en nefret edilenlerin bile aslında içlerinde nasıl bir trajedi barındırdıklarına şahit oluyoruz...
örneğin uyuşturucu müptelası bir karakter olan charlie'nin çocukluğuna dönüş yaptıkları bölüm... benim en etkilendiğim bölümlerden biri olmuştu
yaşadıkları bir dramın tezahürü...:icon_sorr
"yaşamak yaralanmaktır" der "cemil meriç" çok sevdiğim bir sözünde...
kahramanlarımız da geçmişe dair bir hayli yara bere taşımaktalar...
ama güzel olan dizinin bize bunu anlatıcı vasıtasıyla değil...
yaşatarak göstermesi...
dizinin kurgusu zaten çok başarılı...
olaylar ve kahramanlar arasında kurulan ilgi...
sorular...ve cevapları...merak duygusunun biteviye beslenmesi...
izleyicinin olayların gidişatını bilmesine rağmen tabir-i caizse her daim ters köşeye yatırılması...
duyulan şaşkınlık...çok etkileyici...:img-yes:
zira klişelerle bunalmış...
baştan sonu belli diziler izlemeye mahkum edilmiş...biz türk izleyicileri açısından bunun bulunmaz bir nimet olduğunu düşünmekteyim efendim...
selam ve sevgi ile...bye
Dublajlı olan ilk bölümü kaçırdım malesef.Ama yorumları görünce büyük çoğunluğunuz dublaj'dan pek hoşlanmamış.(orjinalini izleyen kişiler..)
Hem Pazar günü orjinalini hemde Pazartesi günü dublajlı olanı izleyeceğim...
Şunuda söylemeden geçemiyeceğim böyle müthiş bir yapımın türk kanallarında ve dublajlı olarak verilmiş olması çok güzel birşey ki bu merak edip izlemeyenler için büyük bir fırsat.
Fakat dizinin tanıtımı bence daha fazla yapılmalı TNT kanalını bilmeyen bir çok kişi var ve Lost'un verildiğinide..Dergilerde veya gazetelerde ve tv.'lerde daha çok tanıtımı yapılmalı bu izleyici kitlesinide büyük bir pay'la etkileyecektir.
özge_beyza 08-04-08, 14:47 Dün ilk defa LOST´da baktim güzel birşeye benziyor :img-wink:
burda herkez dublajin kötü olduğunu söylüyor ama ben birşey fark etmedim birde pazar günü bakicam altyazili belki osaman bende fark ederim:img-grin2
Sevgi, saygı ve öpücükleriniz için sağolun Lostie'ler :img-hyste
En sevdiğiniz karakter: Şimdilik hamile hatun. Ama böyle bi adada en çok akıl gerek o da Sayidde var sanırsam. Du bakalım terörist çıkmazsa Sayid olur en sevdiğim karakter herhalde.
Hyoldas tekrar selamlar efenim.
Canımcım Sayid'e aşık olmadığın sürece şimdilik bi sorun yok! :img-hyste
Bu adam çok ölümüne seviyi :P :img-hyste
En sevdiğiniz karakter:Jack:img-in_lo ben kendisine daha ormanın içinde yatarkene beğenmiş bir hışım kalkıp sahile doğru koştuğu sahnede yarabbim bende o adaya düşeydim keşke demiştim.:img-hyste
Allah alllahh :icon_whis
Melal'im bu kadar hislerime tercüman olamazdın Jack adadaki insanlara doğru koşarken ağaçların arasından çıkıp ce cee diyesim geliyi benimde :img-hyste
Sonrasını anlatamam ahlaka mugayir değil :P:D
Replik olarak bende hatırlayamayacağım ama Sayid ile Sawyer kavga ederken Jack gelir!
Sawyer Jack'e hero+doc? falan filan der anladınız siz onu bizim Jawyer'in ilk ağız dalaşı müthişti:good:
ozlem_1905 08-04-08, 14:52 dün akşam izlemeyi unuttum bir de sınavıom fln vardı...ama ztn izlemiştim önceden...lostu izleyen arkadaşlarım hep süper fln dedi bu sitede de öyle ama seslendirmeler kesin çok kötüdür seslendirmeden yana olan bir insan değilim:img-wink:ama allahtan sun ve jine dublaj yapmamışlar onu da arkadaşım söyledi:img-wink:
Allah alllahh :icon_whis
Melal'im bu kadar hislerime tercüman olamazdın Jack adadaki insanlara doğru koşarken ağaçların arasından çıkıp ce cee diyesim geliyi benimde :img-hyste
Sonrasını anlatamam ahlaka mugayir değil :P:D
Replik olarak bende hatırlayamayacağım ama Sayid ile Sawyer kavga ederken Jack gelir!
Sawyer Jack'e hero+doc? falan filan der anladınız siz onu bizim Jawyer'in ilk ağız dalaşı müthişti:good:
Canım ben senin hislerini biliyorum sen kalanları anlatmadan ben anladım.:img-hyste
Jack ve Sawyer arasında ağız dalaşı her zaman güzeldi ayrı bir tat veriyor.:)
Hele Sawyer'ın ters ters bakması yok mu bitiyorum.:img-hyste
Kaçıncı sezon kaçıncı bölümdü hatırlamıyorum ama Sawyer ve Jack'in pinpon maçı süperdi.:img-hyste
yani bizim sınıftan 5-6 kişi izlemişse akşam türkiyede reyting kırar:happy0064sınıfta herkes lost yorumu yapıyo...ama bana göre dublajlısı macerasından çok komediye döndü...onların sesine alışkınken bunları duymak beni güldürdü:img-hystehele o sayidin sesi...
şimdi pazartesiyi iple çekiyolar:img-hysteben hepsini bildiğim için onların hallerine bayılıyorum özellikle kara duman yorumlarına:img-hystecanavar var kocaman filan diyolar:img-blush
Canım ben senin hislerini biliyorum sen kalanları anlatmadan ben anladım.:img-hyste
Jack ve Sawyer arasında ağız dalaşı her zaman güzeldi ayrı bir tat veriyor.:)
Hele Sawyer'ın ters ters bakması yok mu bitiyorum.:img-hyste
Kaçıncı sezon kaçıncı bölümdü hatırlamıyorum ama Sawyer ve Jack'in pinpon maçı süperdi.:img-hyste
Kıskanç şey yaa :img-icecr
Sawyer'cığımda okusaydı büyük adam olurdu eminim!
Bu bir tüyo değil ama yeni başlayanlar için söyleyeyim kimseden nefret edemiyorsunuz. Ama kimseyi de dört dörtlük olarak göremiyorsunuz herkesin bir arızalı tarafı var (Jack hariç dermişim :P :img-hyste)
2. sezondu canım ama bölümü hatırlamıyorum. Ama ben en çok poker oynadıkları sahneyi seviyorum. Jack kaybedicek sanmıştım :icon_whis. Görsel ziyafet niyetine:img-eat:
Hande'cim sana katılıyorum canım.
Lost'ta bir karakteri ne çok seviyorsunuz nede çok nefret ediyorsunuz.
Bölümler ilerledikçe hepsinin bir defosu çıkacak zaten.
Ama Jack yinede başka nede olsa acıların çocuğu.:img-pilot
Sawyer konusunda katılıyorum canım okusa Abd başkanı bile olurmuş Sawyer paşa.:img-hyste
Hani derler ya delinin 77 türlüsü vardır diye Lost adasında neredeyse tamamı mevcut.:img-hyste
Bir tane akıllı insan yok hepsinde bir arıza var.:img-hyste(Jack hariç dermişim ama yalann.:img-hyste)
Lost'ta bölümler ilerledikçe flashbacklerle adadakilerin adaya düşmeden önceki hayatlarını göreceksiniz ki oldukça enterasan.
Neredeyse hepsinin bir sorunu var ve daha bir sürü gariplik var.
Yani her bölüm şaşıracaksınız hele 1. sezondan sonra daha çok şaşıracaksınız.:icon_whis
Tüyo vermeden yazmaya çalıştım umarım gizemli ve tüyosuz olmuştur yazdıklarım.:)
Canımcım Sayid'e aşık olmadığın sürece şimdilik bi sorun yok! :img-hyste
Bu adam çok ölümüne seviyi :P :img-hyste
Psikopat paratoneriyim ya yine en arıza tipi tespit ettim sanırsam.
Yok be anam aşık olduğunuz karakter diye sormamışın ki sevdiğin demişin, düşünüyorum, ben karakterin zeki, çevik ve dirençli olanını severim. :img-grin2Şimdilik Sayid de gördüm bunları.
Daha maçın başındayım, sen tribünden hava bas tabi.:img-wink:
elwiens_86 08-04-08, 15:17 yani bizim sınıftan 5-6 kişi izlemişse akşam türkiyede reyting kırar:happy0064sınıfta herkes lost yorumu yapıyo...ama bana göre dublajlısı macerasından çok komediye döndü...onların sesine alışkınken bunları duymak beni güldürdü:img-hystehele o sayidin sesi...
şimdi pazartesiyi iple çekiyolar:img-hysteben hepsini bildiğim için onların hallerine bayılıyorum özellikle kara duman yorumlarına:img-hystecanavar var kocaman filan diyolar:img-blush
Canavar hea:img-hyste:img-hysteAyyy komik geliyor böyle şeyler duymak bende dün akşam duydum öyle komik yorumlar..Birde eee neymiş o duman diye spolier istiyorlar...:img-hyste
Daha biz 4. sezon izlememize rağmen çözemedik ki anlatalım şu duman nedir neyin nesidir...Öyle bir duman işte
Handem Jacsaw iklisinin aralarına karakedi girmese süper kanka olurlarda...Neyse devam etmim spoiler olacak...Aralarındaki atışmanın hiç bitmemesi dileğiyle diyeyim...
slm akadaşlar bende merak ediyordum bu diziyi sınıftaki herkes bndan konuşuyordu.. hele şükür izledim..... ben de jack'ı çok beyendm ....yakışıklı doktorum :img-blush
ben de anket yapayım
en sevdiğim karakter jack:img-blush
en sevmediğim karakter hiçkimse(herkesin de dediği gibi kimseden nefret edemiyorsunuz)
en sevdiğim sahnekate nin jackin arkasını dikerken hangi rengi tercih edersin dmesi :img-hystealem bu kız yha
en sevmediğim sahneher zamanki gibi bi arkadaşımın komik deyimiyle keltepe john locke ın sahneleri:img-hyste
Psikopat paratoneriyim ya yine en arıza tipi tespit ettim sanırsam.
Yok be anam aşık olduğunuz karakter diye sormamışın ki sevdiğin demişin, düşünüyorum, ben karakterin zeki, çevik ve dirençli olanını severim. :img-grin2Şimdilik Sayid de gördüm bunları.
Daha maçın başındayım, sen tirübünden hava bas tabi.:img-wink:
Aslında Arap sempatisi yaratmak için Amerikalılar Sayid'i kusursuz yaratmışlar diyebilirim tribünden konuşan biri olarak 4. sezonun bir episode'una kadar Sayid beni hiç yanıltmadı. Zeki, çevik ve dirençli oldıuğundan şüphen olmasın anacım :img-hyste
Ama aşk konusunda yorumsuz bekleyin be görünn :img-pilot
El Jacko'ma sulanmayın yakarım :img-hyste:img-hyste
Uzun zmaandır Lostun tnt de yayınlanmasını bekliyorum.
Ve sonunda dün gece izledim.
Ve bayıldım türkçe izlemek bambaşka bişey.
Hayran kaldım diyebilir.
Daha 2 bölüm gösterdi ama
Ben bağımlısı olduğumu hissedebiliyorum.
Tnt ye çok teşekkür ediyorum..
Asşlında bir kaç bölüm CD den izlemişliğim war ama
Hiç bişey anlamamıştım süper ya....
Bu bölümde anlamadığım daha çözemediğim bir çok şey war ama
en çok merak ettiğim.....
Kate neden kelepçe takıyordu?
herkesin beğenmesine çokk sevindim. zaten böyle bi dizi nasıl sevilmezki.
kate ilk konştuğunda glmekten koptum. orjinal sesle alakası bile yok :D
ama sonradan alıştım....
1.ve 2.bölüm için;
en sevdiğim karakter=jack gerçi bu bütün bölümler için değişemeyecek ya neyse:img-hyste:img-hyste
en sevmediğim karakter=jin
en beğendiğim sahne=ormandaki yaratığın sesini duyduklarında kaçarken kate'in jack diye bağırması
en beğenmediğim sahne=jin'in sun'a karşı davranışları
alt yazılı olan lost'u tercih ederim dublajı gözün kapalı izlesen polat alemdar sanılır:img-hyste hiç beğenmedim jackciğimin sesini
benim uzun zamandır merak ettiğim bir diziydi izleyenlerden duyuyordum ama yayınlanan kanal olmadığı için izleyemiyordum dün akşam izledim gerçekten etkilendim sürükleyici bir dizi tavsiye ederim:)
ozlem_1905 08-04-08, 17:25 Uzun zmaandır Lostun tnt de yayınlanmasını bekliyorum.
Ve sonunda dün gece izledim.
Ve bayıldım türkçe izlemek bambaşka bişey.
Hayran kaldım diyebilir.
Daha 2 bölüm gösterdi ama
Ben bağımlısı olduğumu hissedebiliyorum.
Tnt ye çok teşekkür ediyorum..
Asşlında bir kaç bölüm CD den izlemişliğim war ama
Hiç bişey anlamamıştım süper ya....
Bu bölümde anlamadığım daha çözemediğim bir çok şey war ama
en çok merak ettiğim.....
Kate neden kelepçe takıyordu?
tuğçecm kate o uçaktayken yanındaki ölen adam polisti.kate aslında bir hırsız ve babsını öldüren bir katil....bu yüzden o sırada ztn hapishaneye gidiyordu:img-wink:
Ben de dizinin Tnt'de yayınlanmasını bekleyenlerdendim.Teyzem hiç bir bölümünü kaçırmadan izliyordu.Baya övmüştü diziyi.Haklıymış:img-yes:Gerçekten süper iki bölüm seyrettik.Ayrıca iki bölüm vermeleri de çok güzel bir şey.Benim en favori karakterim Sawyer:good:Bu arada oldukça da merak uyandıran bir dizi:img-wink:
ozlem_1905 08-04-08, 17:30 Canavar hea:img-hyste:img-hysteAyyy komik geliyor böyle şeyler duymak bende dün akşam duydum öyle komik yorumlar..Birde eee neymiş o duman diye spolier istiyorlar...:img-hyste
Daha biz 4. sezon izlememize rağmen çözemedik ki anlatalım şu duman nedir neyin nesidir...Öyle bir duman işte
Handem Jacsaw iklisinin aralarına karakedi girmese süper kanka olurlarda...Neyse devam etmim spoiler olacak...Aralarındaki atışmanın hiç bitmemesi dileğiyle diyeyim...
evet ya o duman neyin nesiyse ben daldım diziye benim dumanım o:img-hysteama o galiba bilinçaltlarında yarattıkları bir dumandı ya da o canavardı:D
batiperlin 08-04-08, 18:05 Arkadaşlar öncelikle herkeze selam bende yeni Lostculardanım 4. bölümü bitirdim az
önce dizi gerçekten süper gidiyor birazdan diger bölüme geçicem herkeze selamlar
karakter konusunda tam daha emin degilim ama Hamile olan bayan çok tatlı :)
Birde Tabi Doktoru begeniyorum Kate unutmamak gerek :) şimdilik bu kadar..
bende jin'in sun'a karşı davranışlarını hiç beğenmedim acaba hayatları nasıl?
hurley şişman olan mı acaba?o da çok şirin bence ama ben sayid sawyer hamile olan kadın ve jack i sevdim şimdilik bakalım ilerleyen bölümlerede değişir mi:D
En sevdiğim karakter:Jack..
En sevmediğim karakter:Micheal (Bu adamı hiç sevemedim..)
En sevdiğim sahne:Telsizden tekrarlanan Fransız kadının mesajının 16 yıldır döndüğünü anladıkları sahne ve akabindeki Charlie'nin yorumu..:)
En sevmediğim sahne:Micheal ve Walt muhabbetleri...
en sevdiğim karakter sawyer
en sevmediğim karakter jhonmu ne tam bilmiyorum yazılışını
bende jin'in sun'a karşı davranışlarını hiç beğenmedim acaba hayatları nasıl?
hurley şişman olan mı acaba?o da çok şirin bence ama ben sayid sawyer hamile olan kadın ve jack i sevdim şimdilik bakalım ilerleyen bölümlerede değişir mi:D
kübracm ben de ilk izlediğimde jin'e uyuz olmuştum ama ilerleyen bölümlerde seversin eminim,hiç bir şey göründüğü gibi deil aslında.....
eet Hurley şişman olan,tam bir amerikalı....
En sevdiğim karakter:Charlie:img-in_lo
En sevmediğim karakter:Sawyer:img-cool2
En sevdiğim sahne:Charlienin şarkı söylediği sahne:img-in_lo
En sevmediğim sahne:-:img-cool2
Anket olayından hiç haz etemsemde izlenen diziye yeni izliyormuş gibi zor olduğundan (hep beraber tekrar izliyor olsaydık sorun yoktu elbette ama spoilerli yorum yazmayı sevmiyorum)anket cevaplandırayım ;)
En sevdiğim sahne: İlk bölüm ilk saniyeler Jack'in gözünü açıp sahile koştuğu sahne ve pervaneye takılan adamın olduğu sahne Her ikisinide görsel olarak çok beğendim :img-in_lo
En sevmediğim sahne: Shannon'un herkes telaş içindeyken güneşlenmesi :img-hyste:img-hyste
En sevdiğim karakter: Birkaç kişi hariç hemen hepsini seviyorum genel olarak ama bunda tüm bölümleri izlemiş karakterleri çözmüş olmanın etkisi var o sebeple ilk ik bölümü baz alırsak Claire,Jack,Sayyid
En sevmediğim karakter: Mıchael ve oğlu ilk bölümdede sonradanda :img-hyste:img-hyste ama her ölümde sevmediğim birileri oluyor ilaveler olacaktır;)
Ben bir de Zenci adamın oğluyla olan bir sahnesini beğendim. Çocuk çizgi roman okuyor,babası soruyor, "sen ispanyolca biliyor musun?" orada uçakta başka bir çocuğun olduğunu ve o çizgi romanı okuduğunu ama o çocuğun öldüğünü anlıyoruz. Çok kısa ama anlamlı bir sahneydi.
Virgül'cüm bende Shannon'un o tavrına uyuz oldum yahu!
Sanki tropik adaya tatile gelmiş hatun kişi :img-yes:
Neyseki sonradan işe yarar bişeyler yaptı da gözüme girdi. :img-icecr
Ben bir de Zenci adamın oğluyla olan bir sahnesini beğendim. Çocuk çizgi roman okuyor,babası soruyor, "sen ispanyolca biliyor musun?" orada uçakta başka bir çocuğun olduğunu ve o çizgi romanı okuduğunu ama o çocuğun öldüğünü anlıyoruz. Çok kısa ama anlamlı bir sahneydi.
Jack'in Micheal'a oğlunun kaç yaşında olduğunu sorduğu sahnede ilginçti. Babası ilk önce 9 diyor sonra 10 babaların çocuklarıyla ne kadar ilgili olduğunun göstergesi gibiydi.:img-cool2 Jack'te bu duruma epey şaşırdı zaten :icon_whis
Bir de çizgi romanda kutup ayısı resminden sonra Sawyer'in ormanın içinde bir kutup ayısı vurması adada bizi ilginç tesadüflerin beklediğini gösteriyor. :img-wink:
kübracm ben de ilk izlediğimde jin'e uyuz olmuştum ama ilerleyen bölümlerde seversin eminim,hiç bir şey göründüğü gibi deil aslında.....
eet Hurley şişman olan,tam bir amerikalı....
öyle mi diyorsun canım bakalım belli olmaz belkide dediğin gibi severim
En sevdiğim sahne:Telsizden tekrarlanan Fransız kadının mesajının 16 yıldır döndüğünü anladıkları sahne
En sevmediğim sahne: Shannon'un herkes telaş içindeyken güneşlenmesi.kızın umurunda değil hiçbişey
En sevdiğim karakter:sayid claire hurley
En sevmediğim karakter:şimdilik yok bakalım ileride ne olacak
Lost un ilk sezonunu izlemiştim ama 3 sene filan oldu sanırım şimdi yeniden izliyorum ama hafızam zayıf hatırlayamadım ?
russo ortaya çıkınca yanlış hatırlamıyorsam kötü davranıyordu
Niye kötü davranıyordu peki?
Ayrıca srusso ada hkkında ne bilgiler vericek ?
Cevap verirseni,z süper olur ;)
slm arkadaşlar
ben bu dizinin varlığından daha önceden haberdardım elimde olmayan sebeplerden dolayı devamlı,düzenli olarak izleyemedim. bikaç bölüm izlemiştim o zaman bile çok etkilenmiştim. gerçekten çok başarılı bir dizi.
ilk bölümünü izledim bundan sonraki hiçbir bölümü kaçırmamaya çalışıcam.
bende izleyemiyordum.olanları biliyordum ama denk gelmiyodu.1. sezondan başlamasına çok sevindim.bu bölümleri biliyorum ama yinede izliycem.:img-pilot
Herkese slm..
Ben bu dizinin bazı bölümlerini izlemiştim daha önce.En başından beri çok beğenmiştim zaten.TNT'de tekrar izledim(Zaten Mart'tan beri 7 nisanı bekliodm)Dublaj pek olmamış bence.Kate ve Jack hariç hepsine süper oturmuş dublajlar.Ama Jack'e oturmamış gibime geldi..Bu arada Lost sayesinde Jack hastası oldum:img-icecr
En sevdiğim sahne:Telsizdeki 16 yıl tekrarlayan ses sahnesi..
En sevmediğim sahne:Shannon'un hiçbir şeyi umursamadığı sahneler..
En sevdiğim karakter:Jack:img-in_lo
En sevmediğim karakter:Sawyer
vanessa&zac 09-04-08, 17:52 en sevdiğim sahne:jack'in kendini toparlar toparlamaz herkesin yardımına koşması:)
en sevmediğim sahne:Jin'in Sun'un önünü kapatmasını istemesi
en sevdiğim karakter:Jack ve Kate:)
en sevmediğim karakter:Sawyer
İlk bölümden hiç etkilenmediğimi çok iyi hatırlıyorum. Arkadaşım 2. bölümü açmasa ben baya bir ara verirdim dizi. :)
En etkilendiğim sahne, 16 yıldır tekrar eden telsiz mesajıydı. Nasıl korkmuştum :)
İkinci bölümde kutupayısını vurana kadar ''Sawyer bu muymuş pehh'' diyordum.
Jack'e karşı hala nötrdüm 2. bölümün sonuna kadar. Ne zaman sevmeye başladığımı hatırlamıyorum. Ama hangi bölümlerde ona sinir olduğumu çok iyi hatırlıyorum. :icon_whis
Charlie'yi ve Claire'ı tek tek ve çift olarak çok sevmiştim bu ilk bölümde.
Jin'e, Sun'a karşı kaba davranışı yüzünden sinir olmuştum. :hıh
ben de öyle söyleyebilirm 2.bölüm benim için daha güzel olmuştu..sonra bırakamadım zati:happy0064sawyerle katenin bi yerde oturup hüp çekerken birbirlerine karşı sordukları sorular sahnesi mütişti galiba önümüzdeki bölümlere yakın...orda bilen mi içiyodu ne çok etkilenmiştim hatta o oyunu kola(!)kullanarak oynamaya çalışmıştım:img-hyste
jack adanın daktırı(doktoru) olunca...yelkenler suya indi:img-hyste
elizabeth_jack 10-04-08, 14:31 sawyer e bayıldım ben, hele herkese bi lakap taktığı sahneler süperdi:) kötü adam olacam diye kendini çok zorluyo ama içinde biyerlerde iyi bi insan olduğu belli, ileriki bölümlerde çıkacak bence bu özelliği.....kısacası favori karakterim sawyer......
batiperlin 10-04-08, 17:51 Dizi gerçekten süper gidiyor kendi açıma daha yeni oldugum için 1. sezondayım
olaylar yavaş yavaş esrarengiz oluyor evet o 16 yıldır aynı kaydın dönmesi benide çok
etkiledi gerçekten hele o kadının sayid ' e bıraktıkları ayrı bir gizemlilik birde adada diger
yaşayan kişilerinde olması falan
biraz önce 1. ve 2. bölümü orjinalinden izledm...lost un etkisini artıran biraz da her karakterin kendine has konuşması...
bu dizinin izleyicilerinin artmasına çok sewiniorum çünkü nedense bu lost aşkı insana öle bi duygu veriyo ki herkese izletmek istiosun ben etrafımdaki herkese silah zoruyla izletiorum bikaç bölümden sonra bırakamıolar :D
gerçektende anlatıldığı kadar varmış bende çok beğendim.daha ilk bölümünde bağımlılık yarattı umarım uzun süre yayınlanır:img-wink::img-wink:
mia y miguel 11-04-08, 07:02 herkes sey demıstı 1 sezonu sonuna kadar verırler ıkı bolum ıkı bolum nasıl olsa ondan sonra hop kablolu yayına bence bana oyle gelmeye basladı artık umarım ama yapmazlar cunku pc den ızlemek ısyemıyorum ozman da baska care olmayacak
ha bıde spoıler kullanmayı bılmedıgım ıcın benım yuzumdem uayrı aldık ozur dılerım artık ogrendım goruldugu uzere azıcık gec oldu ama :icon_whis
blueladybird 11-04-08, 09:47 ewt arkadaşlar bnde aranıza katıldımmm...
kesinLikLe deniLdiği kadar varmış yaa..=)
iLk bölümden bağımLısı oLdum ve sabırsızLıkLa bekLiyoRumm...
bu arada inş. 1. sexzzondan sonra fLn kabLosuz oLmasss yıkıLıRıjm walla yaa..,=(
ya şöLe kanaL d veya atv FLn alsa bu diziyi=)
angel eyes 11-04-08, 10:16 hepinizinde söylediği gibi ben sylüyorum.
gerçekten söylendiği kadardan fazlası var.
gerçekten çok beğendim.
2 bölüm olarak vermeleri güze |