Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-25
Sayfalar :
[ 1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
beni çok etkileyen bölümlerden bi tanesiydi özelliklede kitapların yakılışı ve son bölüm son bölümde zaten gözyaşlarımı tutamadım
kitapların yakılışıyla ilgili olarak sadece yazık diyebiliorum yani insanların fikirlerini yansıtması insanlarla paylaşması nasıl bi suçtur bunu kafam almıo insanın dşünmeye çalışması ne zaman suç olmuş o kadar kitaba yazık değilmi o kadar emeğe insana çare bırakmıolar tabi yakmaktan başka nasıl bi ülke nasıl bi dünya anlayışı ben hala çözemedim
bu arada sevimlerin evinde buldukları kitaplar heralde alinin sakladığı kitaplardı onlara biraz pahalıya mal oldu bu iş ama sevimin polislere karşı tepkisi o durumda bence çok cesurcaydı
aldırma gönülün onun eseri olduğunu biliyorum acı bir tecrübeyle
biz arkadaşlarla sınıta şarkı türkü söylemeyi çok severdik
ben aldırma gönülü söylerken hoca girmiş farketmemiştim
fena fırça yemiştim ama neden olduğunu anlamamıştım
bu türküyü çokseverdim evimizde sık dinlene türküydü küçükbir araştırma sonucu öğrendim tabi
sevim konusuna gelince evet sorumluluklar,sevdiklerinden endişe duymak bu işleri durduruyor sanırım
bu arada sinanlar cephesine hiç dönmediler
haruna ne olacak acaba
o sinanlarla öldürülür mü ki
gerçek olmayan kişileri öldürmüyorlar diyoruz ama ha bir eksik ha bir fazla olur mu olur:icon_sorr
Yok öldürmeyeceklerine eminim...
Bu arada o Yaşar kişisinin yanına girmeye çalıştığı adam o faşist milliyetçilerden mi?
Işık'la Yaşar boşanır, Işık Harun'u alır. Senaryo bende bu izlenimi uyandırıyor. Aslında pek de umrumda değil. Harun Işık'la evlenmek yerine aktif bir solcu kızla evlense daha hayırlı.
Mahir'ler 9 gün sonra ölü ele geçiyorlardı değil mi? Fotoğraflarını görmüştüm çok acı...
Rüya da bir arkadaşın dediği gibi "kıytırık" bir resme tav oldu yahu... gerçi kıytırık demek gelmiyor içimden çünkü Ahmet'te var o resim de ama...
neyse artık eve döndüya mesele yok... babasıyla Deniz Gezmişler'in, Deniz-defne, Sevim-Mehmet davalarını hazırlar sıkılınca Ali'yle kitap okur.. daha olmaz resim yapar.. Ali'nin resmini yapar herhalde..
Bakalım haftaya Mahirler'i Yılmaz Güney'le birlikte gösteren bir sahne olacak mı?
Ahmet'te en çok Lenin'in kitapları vardı...
Rıza Necdet'le konuşunca rahatlıyormuş... ee artık karşılıklı muhabbetlerini sık sık görürüz herhalde... şöye Teo, Rıza, Necdet ve Hasan emmi sık sık çilingir sofrası kurarlar...
Yaşar artık yazar olacak... yolunu çizdi artık... bakalım bu netlik ışık'a bakışını veya kültür farklılıklarını gidermeye yardımcı olacak mı?
Eee ne diyelim artık... beğendim bölümü... bana da teşekkür etmek düşer tüüüümmm emek harcayanlara :img-in_lo iyi geceler kalanlarabye
Yok öldürmeyeceklerine eminim...
Bu arada o Yaşar kişisinin yanına girmeye çalıştığı adam o faşist milliyetçilerden mi?
Işık'la Yaşar boşanır, Işık Harun'u alır. Senaryo bende bu izlenimi uyandırıyor. Aslında pek de umrumda değil. Harun Işık'la evlenmek yerine aktif bir solcu kızla evlense daha hayırlı.
Mahir'ler 9 gün sonra ölü ele geçiyorlardı değil mi? Fotoğraflarını görmüştüm çok acı...
yine mi harun ışık
istemiyorum ışık felan almayacağım ben o kızı harunuma
ben bir ara şuleyi düşünmüştüm ama o hapsi çoktan boyladı:icon_sorr
zaten harunumun sevdalısı ülkesi idealleri şu aralar
umarım ölmez
çalıkuşu78 02-02-08, 02:47 Yok öldürmeyeceklerine eminim...
hayır mahirler maltepede bir evde sibel erkanı rehin aldılar orada hüseyin cevahir öldü çatışmada.. mahir hapse girdi.. hapisten kaçtılar.. kaçtıktan sonra ünyede ingiliz teknisyenleri kaçırdılar denizlerin idamını engellemek için.. kızıldereye gittiler orada çatışmada öldüler..bir tek ertuğrul kürkçü kurtuldu kızıldereden..
hayır mahirler maltepede bir evde sibel erkanı rehin aldılar orada hüseyin cevahir öldü çatışmada.. mahir hapse girdi.. hapisten kaçtılar.. kaçtıktan sonra ünyede ingiliz teknisyenleri kaçırdılar denizlerin idamını engellemek için.. kızıldereye gittiler orada çatışmada öldüler..bir tek ertuğrul kürkçü kurtuldu kızıldereden..
ewet yanılmıosam onların ölümüne 1 sene var daha arada daha çok fazla olay yaşanıcak kaçırmalar falan yılmaz güneyin evine saklanmalar bu bölümleride gösterirler umarım
Bu kadar detaylı bilmiyordum, bilgi için teşekkür ederim:)
Mahir devrimcilerden tasvib etmediğim bir yolla devrim yapmak istiyeniydi. Yine de anısına saygım sonsuzdur...
oy dere kızıl dere
böyle akışın nere
onlar bitermi sandın
sana can vere vere
demiyor boşuna şair mahirler kızılderede öldürülüyor
kaçmaları büyük bir başarı ama
çalıkuşu78 02-02-08, 02:54 17 mayis 1971 günü ısrail'in ıstanbul baskonsolosu ephrahim elrom'un kaçirilmasi eylemini ulas bardakçi ve hüseyin cevahir'le birlikte gerçeklestirdi. 29 mayis 1971'de hüseyin cevahir'le birlikte kaldiklari evden kaçip, sigindiklari bir baska evde sibel erkan'i alikoydular. burada güvenlik kuvvetleri tarafindan kusatildilar. 1 haziran 1971'de polisin açtigi ates sonunda hüseyin cevahir öldü. ıntihara tesebbüs eden mahir çayan yarali olarak ele geçti. bir süre hastanede yatan çayan, daha sonra tutuklanarak hakkinda tck'nin 146. maddesini ihlal etmekten dolayi dava açildi.
mahir çayan durusmasinin savunma asamasinda 29 kasim 1971 günü ziya yilmaz, cihan alptekin, ulas bardakçi ve ömer ayna'yla birlikte kartal-maltepe askeri cezaevi'nden kaçti. bir süre ıstanbul'da kalan çayan, bu süre zarfinda örgüt içinde basgösteren anlasmazligi tartismak üzere 12 aralik 1971'de yusuf küpeli ve münir aktolga ile görüstü. ancak bu görüsmede bir sonuç saglanamadi ve çayan içerde olduklari süre içinde partinin çizilmis olan stratejisini terkettikleri gerekçesiyle merkez komitesi'ndeki bu iki arkadasini suçladi. daha sonra genel komite'deki diger üyelerin de onayini ile yusuf küpeli ve münir ramazan aktolga'nin thkp'den ihraç edilmelerini sagladi. ocak 1972'de ıstanbul'dan ankara'ya gelen çayan, burada türkiye halk kurtulus ordusu(thko)'yla birlikte bir eylem yapilmasi konusunda ertugrul kürkçü, cihan alptekin ve ömer ayna'yla görüs birligine vardi. mart 1972'de fatsa'ya gelen mahir çayan ve arkadaslari 26 mart 1972'de ünye'deki radar üssü'nde çalisan üç ıngiliz teknisyeni kaçirdilar. bundan sonra ıngilizlerle birlikte niksar'in kizildere köyüne gelen mahir çayan ve arkadaslari, gizlendikleri evi kusatan güvenlik güçlerinin açtigi atesle 30 mart 1972'de öldürüldüler.
kızılderede ölenlerin adları;Mahir Çayan, Sabahattin KURT, Nihat YILMAZ, Saffet ALP, Sinan Kazım ÖZÜDOĞRU, Ertan SARUHAN, Hüdai ARIKAN, Ahmet ATASOY, Ömer AYNA, Cihan ALPTEKİN
Bu kadar detaylı bilmiyordum, bilgi için teşekkür ederim:)
Mahir devrimcilerden tasvib etmediğim bir yolla devrim yapmak istiyeniydi. Yine de anısına saygım sonsuzdur...
ewet benmde beğenmediğim ve sevmediğim bi yolla dile getiriolar isteklerini ama yinede anılarına saygısızlık yapılamaz yollar farklı olabilir ama anıları bizim için çok değerli zaten kardeşimin adıda ulaş ken böyle bi saygısızlığı hiç düşünemem bile
Mehmet hep oğlu onu için endişlendi ya ölürse ya bir şey olursa vur emri ile Aranıyordu ya ona Ateş edilirse diye vurulursa diye ona hep teslim olmasın söyledi ama deniz kendi bildiğini okudu daglar çıktı vs vs değdi mi? o deniz off şimdi o iki el Ateş onun gözleri önün de babasını deldi geçti.. ne acı bir sey demi:sad53: ölür veya ölmez( ben ölmesin asla istemiyorum:sad53:) ama deniz bu acıyı hep kalbinde hissedecek bu vicdan azabı ile yaşıyamaz kendinin suçluyacaktır...
Mehmet hep oğlu onu için endişlendi ya ölürse ya bir şey olursa vur emri ile Aranıyordu ya ona Ateş edilirse diye vurulursa diye ona hep teslim olmasın söyledi ama deniz kendi bildiğini okudu daglar çıktı vs vs değdi mi? o deniz off şimdi o iki el Ateş onun gözleri önün de babasını deldi geçti.. ne acı bir sey demi:sad53: ölür veya ölmez( ben ölmesin asla istemiyorum:sad53:) ama deniz bu acıyı hep kalbinde hissedecek bu vicdan azabı ile yaşıyamaz kendinin suçluyacaktır...
bende ölmesini istemiorum mehmetin ve deniz bunu hep içinde yaşıyacak eğer babası gözünün önünde ölürse
ama yapacağı bişey yoktu peşinden gitmek zorunda olduğu idealleri vardı duramazdı bence teslim olamazdı
selamlarbye
dün akşamki bölüm hem çok güzel hemde bir o kadar etkileyiciydi tabi bu arada bende boş durmadan bölüm sonrası anketimi hazırladım cevaplamanız ümidiyle sizlere sunuyorum çanlarım:img-in_lo
1-) defnenin hamilelik haberine ailelerin tepkisini nasıl buldunuz özellikle mehmetin verdiği destek yerindemiydi?
2-) defne-deniz buluşmasını ve denizin baba olacağını öğrendiğinde sevinci ile defneye baba olmak istediğini söylemesi sizce nasıldı?
3-) rüya-yasemin konuşması ve yaseminin resim jesti sizce güzelmiydi?
4-) nezahatin evlilik kararı aldığını öğrenen rıza bundan sonra neler yapabilir?
5-) teo-lale birlikteliğine ısrarla karşı çıkan hasan bey e dilşat ve necdetin tavırlarını nasıl buldunuz?
6-) mahir çayan ve arkadaşlarının yaptıkları eyleme deniz gezmişlerin getirdikleri eleştiriler sizce doğrumuydu?
7-) evinde yasaklı yayınlar bulunan sevim sizce tutuklanırmı,tutuklanırsa ona ve aliye neler olabilir?
8-) evlerinde arama yapılan ahmet ve yaseminin sizce tutuklanma ihtimalleri varmı?
9-) adadaki evde yakalanan gençler yüzünden selmanın yada ahmetin başı derde girermi ?
10-) sizce mehmet ölecekmi ve onunla birlikte deniz ile defnenin akıbetleri ne olur lütfen bu üç kişi ile ilgili tahminlerinizi belirtiniz.
hadi bakalım pamuk eller klavyeye anket cevaplamayabye
Çok önemli lütfen okuyun,
Bu idama seyirci kalmayın
İnternetten kadın hakları raporu indirdi, idama mahkum oldu. Gelin bu genci hepberaber kurtaralım.
Said Pervez Kambas?
Afganistan'da 23 yaşında bir üniversite öğrencisi?
Suçu: İnternetten kadın haklarını içeren bir raporu indirip arkadaşlarına dağıtmak?
Cezası: İdam ve onaylandı?
Kambas şimdi ölümü bekliyor?
Ve biz bu duruma isyan ediyoruz. Afganistan'ı çağdışı Taliban rejiminden kurtarmak için dünya seferber olmuştu?
Biz de asker gönderdik. Hatta iki kez Kabil'in savunması için orada komutanlığı Türk generalleri yaptı?
Türk askerinin orada bulunma amacı BM'nin ve NATO'nun "çağdışı Taliban rejimini yıkıp yerine çağdaş demokrasi"ye geçilmesine yardımcı olmaktı?
Bu amaçla Karzai Devlet başkanı oldu. Hatta Dışişleri eski Bakanlarımızdan Hikmet Çetin orada uzun süre NATO özel temsilcisi görevi yaptı?
Ama bu olay gösteriyor ki, Taliban rejimi hala orada hakim?
Hala kızlar okula gidemiyor. Kadınlar Burkasız sokağa çıkamıyor.
Ve son olarak 23 yaşındaki bir genç, kadın haklarını içeren bir raporu internetten indirdiği için idam cezasına çarptırılıyor.
Akıl alır gibi değil.
Sanki yüzlerce yıl öncesinden ortaçağın "cadı avı" dönemlerinden bir haber gibi?
İşte buna isyan ediyoruz?
Eğer kadın hakkını savunmak idam cezası gerektiriyorsa, bizim askerimizin orada ne işi var. BM ve NATO orada ne yapıyor?
İngiliz The independent Gazetesi 23 yaşındaki üniversite öğrencisinin idam kurtarılması için bir kampanya başlattı. İngiliz Hükümeti'nin müdahalesi için okurlarını imza atmaya çağırdı.
Biz de katılıyoruz.
Eğer bu idamı durdurabilirsek; büyük bir insanlık suçunu önlemiş olacağız.
Eğer sizin de kurtarılacak bir hayatta ufak bir payınız olsun isterseniz aşağıdaki kısa metnin Türkçe ve İngilizcelerini tıklayın?
Bu metin, Türk Dışişleri Bakanlığı'na orada askerimiz bulunduğu için Genelkurmay İnternet sitesine ve Birleşmiş Milletlere gidecek?
Bir "tık" bir "hayat" kadar yakındır?
arkadaşlar hurriyet.com.tr den bu habere ulaşın ve bu insanlık ayıbı için lütfen bu kampanyaya katılın...
arwençan, bakıyorum bugün daha mı erken hazırladın ne?
yoksa Rüya ile Dilşat arasıdaki zıbın konuşması uykunu mu kaçırdı hı :img-grin2
Rüya "benim bebeklik elbiselerim nerde?"
Dilşat "bilmem Annen kaldırmıştır herhalde.."
Rüya "Neden?"
Dilşat "lazım olur belki diye"
Rüya "Neden lazım olsunki.. bana olmaz ki?"
Dilşat tam açıklayacaktıki yine necdet ve hasan emmi olayımızı "güzelleştirdi"ler..
:happy0064en çok sevindiğim sahnelerden biridir:happy0064 ama hemen sen aklıma geldin tabi.. dedim şimdi arwen sevinçten uyuyamaz gecenin bir yarısı anketini hazırlar... bak nasıl da bilmişim?:img-hyste
neyse uzatmadan pamuk elimi cebime atayım :img-grin2
arwençan, bakıyorum bugün daha mı erken hazırladın ne?
yoksa Rüya ile Dilşat arasıdaki zıbın konuşması uykunu mu kaçırdı hı :img-grin2
Rüya "benim bebeklik elbiselerim nerde?"
Dilşat "bilmem Annen kaldırmıştır herhalde.."
Rüya "Neden?"
Dilşat "lazım olur belki diye"
Rüya "Neden lazım olsunki.. bana olmaz ki?"
Dilşat tam açıklayacaktıki yine necdet ve hasan emmi olayımızı "güzelleştirdi"ler..
:happy0064en çok sevindiğim sahnelerden biridir:happy0064 ama hemen sen aklıma geldin tabi.. dedim şimdi arwen sevinçten uyuyamaz gecenin bir yarısı anketini hazırlar... bak nasıl da bilmişim?:img-hyste
neyse uzatmadan pamuk elimi cebime atayım :img-grin2
evet haklısın çanım bu sefer anketimi daha erken hazırladım mutluluk sarhoşumuyum ne:)
o sahnede nede umutlandım tabi bir çoğunuzun aklına geldiğimide tahmin ettim ah birde gerçek olsa bak ben birtek anketle kalırmıyım daha neler yaparım hatta dilşatın yaptığının iki katı zıbın kazak ne gerekirse hazırlar çiftimize yollarım yeterki ahmet junıor dünyaya gelebilsin:img-in_lo
bu ara dizimizde hamile patlaması yaşandığı için bizimkilere sıra gelemedi bir türlü ama ben ümit etmeye devam ediyorum eski bir reklamdada dediği gibi;
"gelecekte birgün gelecek":img-wink:
evet haklısın çanım bu sefer anketimi daha erken hazırladım mutluluk sarhoşumuyum ne:)
o sahnede nede umutlandım tabi bir çoğunuzun aklına geldiğimide tahmin ettim ah birde gerçek olsa bak ben birtek anketle kalırmıyım daha neler yaparım hatta dilşatın yaptığının iki katı zıbın kazak ne gerekirse hazırlar çiftimize yollarım yeterki ahmet junıor dünyaya gelebilsin:img-in_lo
bu ara dizimizde hamile patlaması yaşandığı için bizimkilere sıra gelemedi bir türlü ama ben ümit etmeye devam ediyorum eski bir reklamdada dediği gibi;
Ah dediğiniz gibi bi olsa Ahmet junior bir sürü zıbın hazırlarız biz Hs ailesi olarak:img-pilot
Ama ben yine senaristleri eleştiricem;
Ey reyting çoğaslın diye önüne geleni öldüren şahıslar,tamam tabi dizide ölenler olucak ama siz bizim Mehmet abimizden ne istediniz ya reytingi başka türlü yükseltemiyomusunuz:img-cool2
Ya o zaman uzun ve sıkıcı sahneler yapmayın Deniz Gezmiş olaylarını daha çok gösterin dizi ne dizisi anlamadım ki yani artık ağladım inanın ağladım sinirimden yeter dedim ya izlemiycem bi daha ama dayanamıyorum işte:icon_whis
Her neyse bye
Yahu arwençan bakıyorum junior ile ilgili tahmin sorusu yok? Ne iş... yoksa garanti mi diyorsun hı? seni hınzır seniii :img-blush
1-) defnenin hamilelik haberine ailelerin tepkisini nasıl buldunuz özellikle mehmetin verdiği destek yerindemiydi?
Vallaha gayet yerindeydi... taa çocukluktan beri bu kadar birbirini seven iki insanı ölümün ayıracağını bilsem de kesinlikle bir çocuklarının olmasını isterim.. sanki bu o sevgiyi ömür boyu yaşatacağının bir garantisi, bir belgesi.. ne bileyim kesinlikle olması gereken bir şeymiş gibi düşünüyorum.. böyle sevgilerde olması gereken birşey diye düşünüyorum... daha doğrusu romanik düşüncelere en uygun anlar.. bu da bir romantizm çünkü.. ve çok yakışıyor.. yani bir necdet-güzide şeklindeki birlikteliklerde aramam... ama böylesi bir aşka çok yakışıyor..
Mehmet'in desteklemesi de O'ndaki babalığa çok uygun zaten... O demek Deniz demek olacak olumsuz bir durum olduğunda... ayrıca oğlunun ölüme koşan yoluna bir engel.. çok doğal bir engel olarak görüyor.. her iki açıdan da Mehmet'in tavrı duyusal ve doğaldı..
2-) defne-deniz buluşmasını ve denizin baba olacağını öğrendiğinde sevinci ile defneye baba olmak istediğini söylemesi sizce nasıldı?
En güzel sahnelerden biri.. baba olacağını öğrendiğindeki sevinci şartlar, içinde bulundukları durumu vs. düşündüğümüzde gayet iyiydi..hele yumurta yerkenki rahatlığı çok sevimliydi...
ben Rüya ile konuşmayı daha farklı düşünmüştüm... Ahmet'in de olmasını isterdim yani.. ama altı çizildiya Rüya'nın sorunu Annesinin Ahmet'e gösterdiği sevgi.. o yüzden yalnızca ikisinin olduğu bir sahne yapmışlar sanırım... resim meselesi ise Rüya'nın resme verdiği önemi gösteriyor... (tabi benim de göstermediğimi:img-hyste eve dönmesi için yeterli görmemiştim de:img-blush) O'nun için düşüncenin gerçeği orada... kendisi de çok severek çizdiği için buna inanıyor... böylesine inanan düşünceler çerçevesinde bakıldığında elbette Rüya için müthiş bir jest oldu ve bu anlamda da çok güzeldi...
4-) nezahatin evlilik kararı aldığını öğrenen rıza bundan sonra neler yapabilir?
Rıza kıskançlık krizine girince doğrusu dedim almanya'da soluğu alacak bu adam... ama nerdeee? Muhabbet tellalı Necdet'in iki kıytırık lafıyla yatıştı... zaten iyi geliyormuş Necotun konuşmaları... aslında bir köşeye terapi merkezi açabilir bizim Necot adam tam muhabbet adamı... dök içini rahatla:img-icecr bir şey yapacağı yok yani... rahatladı artık:icon_whis
5-) teo-lale birlikteliğine ısrarla karşı çıkan hasan bey e dilşat ve necdetin tavırlarını nasıl buldunuz?
Doğrusu bu aileden bir şey anlamıyorum... bunların hepsinin kişilikleri daha oturmadı... belki dizi bitiminde oturur... öz bir babanın.. hiçbir şeyden haberi olmayan bir babanın, kızının doğumgününe gelmesini en düzeysiz şekilde gören biri.. ki bu bir anne olaya çok daha duygusal bakabilmeliydi... aynı insan dil-din-ırk meselesine gayet doğru bakıyor... tabi ortada maddi nedenler var her iki olayda da... birinde çok benimsedikleri bir yuva.. diğerinde yıllardır elinde büyüyen bir çocuk ve o çocuğun pastaneye ortaklığı vs. vs. bundan iyisi şamda kayısı...:icon_whis
Dilşat bu kadar karşı çıkmışken Lale rahatlıkla "Anne biz emri vaki yapıp nikahlanıyoruz babama söyle" diyebilirdi.. hem bu Lale'nin de baba karşısındaki aşkını sahiplenişini gösterirdi.. yani anne aracılığıyla yapacak sonuçta.. kendisinin hemen yapması zor tabi.. yılların alışkanlığı var babasına karşı... ama bunu da necdet'e yaptırdılar... "aslında bana söylemek düşmez baba ama, birinin de bunu sana söylemesi gerekior" işte bu kişi sen olmamalıydın necot.. Dilşat olmalıydı... sonuna kadar desteğini göstermeliydi.. "çocuklar nikahlanıyor Hasan... şu tarihte ister gelirsin ister gelmezsin.. ister kızımızın bugününde yanında olursun ister olmazsın...ben görevimi yapıp sana söyledim..." demeliydi... ama necdet bu konularda şişirilmiş bir karakter o yüzden birden bire keserlerse olmayacak... ee ne yapalım o zaman ön açıklamalarla, ön özeleştirilerle yine ona yaptıralım... eskiden doğrudan yapardı... şimdi "ya kusura bakmayın karışmak gibi olmasın ama" deyip karışıyor... bu da bir adımdır... demek artık insanların O'nun işgüzarlığından rahatsız olduğunu gördü ve geride durmaya çalışıyor... neyse sonuç olara iyi tavırlardı deyip bu soruu geçeyim..
6-) mahir çayan ve arkadaşlarının yaptıkları eyleme deniz gezmişlerin getirdikleri eleştiriler sizce doğrumuydu?
Aslında emperyalizme karşı savaşım veren bir örgütün eylemi olması bakımından doğru bir seçim.. Çünkü bildirilerinden de açıkladıkları gibi Amerikan emperyalizminin ortadoğudaki en büyük müttefiği İsrail.. şu anda da öyle... ama devrimcilerin serbest bırakılması hele de Denizler'in bırakılması kabul edilmedğinde ölümü devletin gözden çıkaramayacağı biri de değilmiş ki, bir konuşma, görüşme dahi talep etmedi devlet...
7-) evinde yasaklı yayınlar bulunan sevim sizce tutuklanırmı,tutuklanırsa ona ve aliye neler olabilir?
Kesin tutuklanır canım.. O o dönemde aydınlar ne işkence, eziyet çektiyse çekecektir.. onun üzerinden gösterirler zaten.. Ali'nin kalması için en uygun yer Ahmetler.. polisler ikisini de götürebilir ilk başta.. sonra Ali'yi bırakırlar.. Ali Ahmetlere gelir.. ya da sevim'i götürürler... Sevim Ahmet'i aramasını söyler o da Ahmet'i arar.. vs. vs.
8-) evlerinde arama yapılan ahmet ve yaseminin sizce tutuklanma ihtimalleri varmı?
tutuklanmadılar canım... sen kaçırdın galiba sahneleri:img-blusholay bitti gitti artık.. belki daha sonra ama sanmıyorum artık Ahmet tutuklansın.. çünkü ona ihtiyaç çok fazla..
9-) adadaki evde yakalanan gençler yüzünden selmanın yada ahmetin başı derde girermi ?
olabilir... yoksa o evi göstermelerine ve "evsahibinin başı derde girmesin" gibi bir repliğe ihtiyaç duymazlardı ama pek bir şey çıkmayabilir..
10-) sizce mehmet ölecekmi ve onunla birlikte deniz ile defnenin akıbetleri ne olur lütfen bu üç kişi ile ilgili tahminlerinizi belirtiniz.
Mehmet'in ölmesi imkansız... çünkü tarihi süreç içindeki ölümler hep olmuş olaylardı... bu da o dönemde olan bir günlük sokağa çıkma yasağında yaşanan olayları anlatıyordu.. o gün öyle bir ölüm olmuşsa da bu kesin bir şekilde verilirdi.. ama Mehmet kurgu ve önemli kurgu karakterlerden bu yüzden ağır yaralanacak ama ölmeyecek...
Defne kaçma girişiminde kesin bulunmaz çünkü doğurmak istediği bir bebek var... Deniz babasından dolayı müthiş kinli o kinini polislere nasıl gösterecek emin değilim... bağırıp çığırır mı? yoksa "teslim olun" diyen polislere bu kinini teslim olmayarak mı gösterir hiç emin değilim.. ama aklına Defne gelir de belki kaçarsam ateş ederler ve O da vurulur falan diye düşünürse kaçmaya da bilir... vallahi ben de çok merak ediyorum Deniz'in tavrını.. Defne olmasaydı kesin kaçsın derdim ki yapması gereken de O ama o anda bir çelişki yaşamaması da zor gözüküyor... bakalım :icon_sorr
11. soru da benden olsun...
11. sizce Rüya annesiyle kardeş için konuşur mu? konuşursa ne der?
1. Anne benim bebeklik elbiselerimi neden saklıyorsun?
2. Anne benim bir kardeşim ne zaman olacak?
3. anne hani diyorum ki şu bebeklik elbiselerim bir işe yarasa artık hı? ee bu zamana kadar boş yere saklamadın herhalde (bu daha çok biz forumçanların sorusu oldu ama neyse:img-grin2)
ellerine sağlık sorular yine çoktaze ve sıcacıktı:good:
arwençan bence sıra gelecek ve Yasemin'in doğumu Denizler'in idamına denk gelecek... ve kesinlikle Deniz'in ismini verecekler... tabi Şevket'inkiyle birlikte Şevket Deniz Gürsoy... Defne'nin doğumu 6 mayıs'a denk gelseydi kesin onlar koyardı Deniz diye.. gerçi babasının adı da deniz ama çok büyük bir ihtimalle 6 mayıs'a denk gelecek Yasemin'in doğumu...
Bak dokuz ay 10 gün geriye sayalım ve bebişin temelinin atıldığı günü bulalım:img-blush
6 nisan- 6mart- 6 şubat- 6 ocak- 6 aralık- 6 kasım- 6 ekim- 6 eylül-6 ağustos ve on gün daha git 28 temmuuuzzzz! işte arwençan 28 temmuz gününe çook dikkat et tamam mı:img-blush bu görev senin... temmuzun sonlarına da dikkat etmen yeterli.. Ahmetle-Yasemin'i iyi izle... gözünden bir şey kaçırma:img-pilot en ufak bir terslikte bize haber ver:img-hyste
Yahu arwençan bakıyorum junior ile ilgili tahmin sorusu yok? Ne iş... yoksa garanti mi diyorsun hı? seni hınzır seniii :img-blush
11. soru da benden olsun...
1. Anne benim bebeklik elbiselerimi neden saklıyorsun?
2. Anne benim bir kardeşim ne zaman olacak?
3. anne hani diyorum ki şu bebeklik elbiselerim bir işe yarasa artık hı? ee bu zamana kadar boş yere saklamadın herhalde (bu daha çok biz forumçanların sorusu oldu ama neyse:img-grin2)
ellerine sağlık sorular yine çoktaze ve sıcacıktı:good:
ellerine sağlık çanım nede güzel cevaplamışın:img-in_lo
bu bölümde junıor ile ilgili en ufak bir gelişme olmadıki ben özellikle defnenin hamilelik haberinden sonra ahmet yasemine rüyaya bir kardeş yapalımmı gibilerinden bir soru sorsa diye çok bekledim ama olmadı maalesef o sebeplede bir junıor sorusu koyamadım çanım:icon_sorr ama junıor hala garanti değil ah bir olsa bir olsa:img-blush
şimdi gelelim senin 11.sorunun cevabına bence rüya annesine bu konuda;
anne benim bir kardeşim olacakmı,olacaksa ne zaman olacak, olduğu zaman ebru ablam ne yapacak,sevinçten çıldıracakmı,eğer çıldırırsa tohtor melüh ona bakacakmı,bakacaksa dellenüp kafa atacakmı vs vs:img-pilot
bu bölüm için söyleyeceğim çok fazla birşey yok sadece mehmetin vurulması beni üzdü o kadar ama aklımda bir çok soru işareti kaldığını söyleyebilirim acaba haftaya ne olacak mehmet ölecekmi sevim tutuklanınca aliye ne olacak birde yasemin ve ahmet kitapları nereye sakladılar acaba
zaten defnenin bu bebeği doğurmasını çok istiodum bende annesi ne kadar duygusuz davranıp istemediğini hissettirsede onun kararlılığı hoşuma gitti çünkü sevdiği bi insandan bi parça özelliklede sevdiği insanın durumunun hiç belli olmaması ve bebeğin onu yaşatabilecek olması düşüncesi bu bebeğin olması gerektiğini gösteriodu bence
mehmet ve yaseminin destekleri çok güzeldi mehmen dede olarak yaseminde buna benzer bi olay yaşamış olması nedeniyle destek verdiler va zaten defnenin duymak istediğide buydu kararını vermişti sadece birilerinin yanında olacaklarını söylemelerini duymak istiodu
o buluşma zaten çok güzeldi ikiside birbirlerinin olduklarını bilmeden buluşmaya gittiler ve çocuklarla dolu bi parkta bu olay gerçekleşti denizin mektubu okuduktan sonraki tavrı gözlerinin gülmesi sımsıkı sarılmaları bölümün bana göre güzel sahnelerindendi
zaten rüya günlerdir bu resmin merakıyla yaşıodu aliyi bile alet etmeye çalıştı oyununa küçük cadı ama yasemin çok uğraştı çok ağladı kızına onu ne kadar çok sevdiğini gösterdi bence yeter artık demiştim zaten yazık ya bi anne dayanamaz heralde kızının öyle davranmasına sonunda küçük cadıda yola geldi
rıza bunu haketmişti aslında bu kadar sinirlenmeyede pek hakkı yoktu ben ilk önce ya almanyaya gider yada telefonla arayıp yapma falan der diye düşündüm ama bu bölümde bunların hiç birini yapmadı gelecek bölümde hala yapabileceğini düşünüorum bu tip bişeyi ama necdetle dertlerini paylaşması güzeldi yakında bi rakı sofrası falan kurup ordada paylaşırlar bişeyler
dilşat en sonunda yapması gerekeni yaptı sonuçta o da anne neden herşeye babanın karar vermesi gerekio ortada birbirini seven bi çift var ve teoyu yıllardır tanıolar sadece din ve milliyetmi yani bunun olmasını engellio zaten dilşatta bunu dile getirdi tavrını koydu ve sonuca ulaştı necdetle birlikte çok güzel bi iş başardılar
bana göre doğruydu kişi yanlıştı bence zaten denizlerde daha önce akıllarından bu ismi geçirmişlerdi ama sonra vazgeçtiler adamın bu kadar büyük bi istek için çok küçük kalacağı ordan belliydi yinede mahirler tarafından kaçırımdı ama bi sonuca ulaşılamadı sonuç bi çok kişinin tutuklanmasıyla bitti
bence sevim kesin tutuklanır ve ail konusundada şüphelerim var acaba ailiyi onlardan alırlarmı diye düşünmeye başladım önce ahmetlere gidebilir ama sonra devlet tarafından çocuğun alınmasından korkuorum ben açıkçası
onlar tutuklanmadılar sanırım zaten kitapları kaldırıp yokettiler ben ne yaptıklarını görmedim ama onlar tutuklanmazlar sonuçta ahmete ileriki bölümlerde gerek var böyle bi olayla başına büyük olayların geleceğini düşünmüorum
belki defne ile bi bağlantı bulurlarsa aralarında sorun yaşanabilir çünkü daha öncede bi kaç kez bu konuşma geçti aralarda yakalanırsak sahipler ne olacak gibisinden
umarım mehmet ölmez zaten vurulduğunda ağladım ve çok üzüldüm çok kötü vuruldu bence ama bundan sonra umarım ölmez yorumunu yapabiliroum sadece
deniz zaten biterken dizi o sahnede sinirlenmeye başlamıştı ve bence polislere büyük bi teki göstericek tabiki tutuklanıcak bundan sonra kaçması mümkün değil ve zor günler onu beklio sanırım
defne ise hamile olduğu için biraz daha sakin davranmaya çalışmalı bence
tabii daha önce mehmeti hastaneye yetiştirmeleri lazım
belki konuşabilir annesiyle öyle bi kardeş özlemi var bence güzidenin evindede zaten bebek yatağını görmüştü bence yakın zamanlarda söyleyebilir tabii bu olaylar arasında şimdilik onların bu konuya pozitif bakmaları gibi bi ihtimal yok sanki
kardelencim 02-02-08, 12:37 bu bölümü çok beğendim. özellikle defne ve denizin buluşma sahnelerine bayıldım. ikiside habersiz gelmişlerdi ne güzel. birbirlerini görünce şaşırmaları, özlemle birbirlerine sarılmaları harikaydı.
denizin baba olucağını öğrendiğindeki sevinci, bian bile tereddüt etmeden bebeğine sahip çıkması gerçek sevginin ne olduğunu gösterdi
mehmetin vurulması çok üzücüydü. iki kere ateş ettiklerinde sinir oldum, sanki bi kere vurulsa kaçabilicekti ne gerek vardı ikinci kez ateş atmeye. umarım ölmez ama böyle iki kere vurulunca sanki ölücek gibime geldi.deniz babası gözlerinin önünde ölürse vicdan azabından kahrolur, şimdi denizde yakalanıp hapise giricek kesin off çok kötü oldu:icon_sorr
rüya meselesinin daha fazla uzamadan çözülmesine sevindim. resimi her ne kadar beğenmesemde baba kızı yanyana görmek güzeldi. bu arada rüya aynı büyükmüş gibi rol yapıo valla mimiklerine bayıldım ne hoştu öyle..
bu blumu bende çk beğedim.kardelencim dediğin gibi defne ile denizin buluşma sahnesine bayıldım.bence deniz gezmişolylarına daha ğırlık verilmeli,sıktı artık rüya yasmın muhabbeti:img-yes:
Dizi git gide saçmalıyor gibi geldi bu bölümde bana ...
Defne ne zmn hamile kaldıı ?.. Deniz okdr kaçarken nasıl zaman bulupta çocuk yaptılarr anlayamadmm..
Üstelik hiçbir yere gidemezken Deniz nasıl Defnenin yanına gelebildi??...
Ahmetle Yaseminin cocukları Rüya... Her gece Güzide ve Nejdet'e yatmaya bırakmakta ne?.. Tamam cocuk alısamamakta birzda kıskanclık wr ama.. Cok çirkin bir görüntü bencee...
Ayrıca en cok kızdıgım şeyy !!!!! Dizi şimdide Mehmet'i mi kurban olarak seçti??.. En olmayacak kişi vurulduu.. Cok üzüldüümm.. Dizide kmseye değişemeyeceğim kişiler Mehmet başta olmak üzere birde Şevket'ti.. İkiside öldü.. Yani Mehmet'in kurtulma olasılıgı çok az.. Üsttelik sokağa çıkma yasağı varken nasıl götürsünler hastahaneye ...
Cok kötü bir bölümdüü!!! dile getirmek istiyorumm...
mehmet harika bir insan zaten o ölürse çok üzülürüm ilk önce bunu söylemek istedim.verdiği destek çok önemliydi defne için.denize birşey olsa hapis yatsa bile sahip çıkmaya hazır olması çok güzeldi.
denizden başka türlüsünü hiç beklemedim.çok sevgi dolu biraz şebek:) çok tatlı bir insan.harika bir çocuk olacağına eminim
iyi bari resim yapabiliyorda kızını eve döndürdü.birçok sahneye göre geçmişteki iyiydi.
rızaya hiç üzülmedim ben.sadakat bir evliliğin olmazsa olmazıdır.rıza nezahati aldattı,menderes zamanını hatırlarsanız onu aşaladı beğenmedi.ona bu mustahak bence.depresyona felan girebilir:)
aman çok ilginç bir aile ya.yorum yapamıyacağım çünkü hasan bey bunu hep yapıyor
aslında denizlerin hapisten çıkması için güzel bir eylem olabilirdi.ama ülke olarak seçtikleri ülke doğruydu ama adam yanlıştı sanırım.kimsenin tınladığı yoktu.bu fikir dağdaki sinanlarında aklına gelmişti ama onlar vazgeçmişti.benim anlamadığım mahir gibi genç yaşına rağmen çok önemli eserler vermiş,devrim konusunda epey kafa yormuş birinin neden bunu düşünemediği:icon_idea
kesin girer olaylar iyice kızıştı zaten.alide birçoğumuzun dediği gibi ahmetlerde kalır
tutklanmazlar gibi geliyor bana umarım kitapları iyi bir yere saklamışlardır
çocukların konuşmasına da bağlı
eğer biz takip ettik anahtarı nereye koyduklarını öğrendik gibi bir yalanla da işi geçiştirebilirler.tüm aile kapse girecek değil ya
ölmez umarım ya
2 kurşun yemese kesin ölmez derdim ama şimdi diyemiyorum
gerçek bir karakter olmaması bana ölmemesine bir kanıt gibi geliyor ama...
selam...
arkadaşlar bendemi bir yanlışlık var yoksa durummu anlamadım...
şimdi ülkede sıkıyönetim var biliyoruz,peki o hoparlörle bangır bangır arama yapılcak demenin mantığı nedir anlamadım,hayır sadece sokağa çıkma yasağı var denilse mantıklı,arama yapacağız ne demek?
vatandaş! şu saatlerde arama var,ona göre tedbirinizi alın,yakın,gömün,kaçın siz ayarlayın yani vaziyeti deseler açık açık bari...
bu olay sahiden böylemi oluyordu acaba?bilen,duyan,yaşı eren varsa açıklarsa sevinirim...
Rüya odaya geldi Yasemin resme bakabilirsin dedi daha Yasemin duygusal konuşmasını -ki bana komedi gibi geliyor Yaso'nun romantik konuşmaları- yapmaya başlamıştıki Rüya ağlamaya başaldı..O yaştaki bir çocuk o laflardan ne anladıda o kaa gözyaşı döktü birden..Daha yalın daha hoş anlatılabilir ve o gözyaşları daha sahici gelebilirdi..Tabi bu benim düşüncem ;)
Mehmet herzaman dizide doğru kararlar alan tek insan bence.. o böyle düşünüyorsa kesnlikle dogrudur.. bnde cok begendm hemen sahiplenmesi cok iyi olduu... Ama kurban olarak mehmet seçilmemeliydi...
En cok begendiğim sahne buydu.. çok soğukkanlı düşündü.. Harika oldu bencee..
Cok guzel düşünmüştü yasemin.. Rüyada sonunda eve döndü.. artık dizinin gercek konusuda dönebileceğiz...
Ohhh!!! cok iyi olduu.. Sen nezahatı aldat sonrda sinirlen!!! Nezahat evlenmemeli bencee .. okdr cocuga yeni bir baba gelmemelii.. ama Rızaya ders olduu.. Cok sıkıntılı günler yaşayacak!!
Hasan beyden beklenir birşeydii.. Şaşırmadmm..Dilşat cok guzel konustuu.. Gerekli ve olmazsa olmaz bir sahneydi.. ama işi aceleye getirdiler :D
Buna yorum yapamayacagm dikkatli izleyemedm oraları..
Tutuklanmaz bence.. Aliye Rızalar fln bakabilir.. ama Tutuklanacağını düşünmüyorumm..Ama sevim cok sinirli konustu polislerle..Burnunun dikine gitmese iyi olacak..
Cok soğukkanlıı açtılar kapıyı polislere.. kesinlikle bullamazlar hissi vardı.. tutuklanacağını sanmıyorumm
Sanmam..
Mehmet ölecek gibi gözüküyorr.. Sokağa çıkma yasağı varken hastane olur şey değil.. Tamda sırasıydıı..
Deniz yakalanırr Defnede çocugunu düşürür bencee...
selam...
şimdi ülkede sıkıyönetim var biliyoruz,peki o hoparlörle bangır bangır arama yapılcak demenin mantığı nedir anlamadım,hayır sadece sokağa çıkma yasağı var denilse mantıklı,arama yapacağız ne demek?
vatandaş! şu saatlerde arama var,ona göre tedbirinizi alın,yakın,gömün,kaçın siz ayarlayın yani vaziyeti deseler açık açık bari...
bu olay sahiden böylemi oluyordu acaba?bilen,duyan,yaşı eren varsa açıklarsa sevinirim...
Arama yapılacağı için sokağa çıkma yasağı konuldu zaten!!!
Polisler arama yaparken insanları evde bulamamak çok sinirlendirici bir durum olurdu!!! cok yernde bir karar diye düşünüyorumm...
İLK AŞKIM_MERVE 02-02-08, 13:36 yha dünkü bölüm çok gsldi..
ben çok begendim..ayy deniz baba olucagını ögrendigi zmn nasıl mutlu oldu yhaa...:img-yes:
acaba mehmet abiye bişey oldumu??..ay ölmese bari...yoksa çok kötü olurr..
süper bir bölümdü ama..REYTİNGLERDE FENA DEİL..
:happy0064
Arama yapılacağı için sokağa çıkma yasağı konuldu zaten!!!
Polisler arama yaparken insanları evde bulamamak çok sinirlendirici bir durum olurdu!!! cok yernde bir karar diye düşünüyorumm...
Sen arkadaşın dediğini yanlış anlamışsın...:img-icecr
O sokağa çıkma yasağı koyuldu tamam fakat arama olcağı söylenmemeliydi dedi..
Çünkü aramayı duyanlar tedbirlerini bir şekilde aldılar.Madem yakalamak istiyorlardı onlara tedbir alacak zaman vermemeli,arama yapacaklarını duyurmamalılardı demek istemiş arkadaş..:img-yes::img-yes:
Sen arkadaşın dediğini yanlış anlamışsın...:img-icecr
O sokağa çıkma yasağı koyuldu tamam fakat arama olcağı söylenmemeliydi dedi..
Çünkü aramayı duyanlar tedbirlerini bir şekilde aldılar.Madem yakalamak istiyorlardı onlara tedbir alacak zaman vermemeli,arama yapacaklarını duyurmamalılardı demek istemiş arkadaş..:img-yes::img-yes:
:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Anladım .. Arkadasın duygularına tercüman oldugun icin tşkler !!! Yaaa bundan dolayı mlleti tutuklamaları sacma olur bence.. coğu kişide kaçak yayın bulunuyordurr.. Herkesi tutuklayacak değiller ya ?..
birde yasemin ve ahmet kitapları nereye sakladılar acaba
arabanın bagajı olabilir mi?:img-pilot
Ahmet "Yasemin...bizi bu günlere senin bana olan aşkın getirdi"
"O kadar güçlüydü ki, yüreğimde hissettim, büyülendim..."
"işte sevginin gücü böyle bir şey"
"bana kendimde görmediğim sevgi gücünü göstermiştin"
Ahmet'ciğim lütfen bu kadar mütevazi olma... yukarıdaki sözlerine genel anlamda katılıyorum ama sizi bu günlere Yasemin'in aşkı getirmedi canım...senin aşkın getirdi...senin aşkının gücü getirdi... Yasemin'in aşkı ve aşkının gücü belli yere kadar vardı... ama senin aşkın ve aşkının gücü baştan sona kadar vardı hala daha da var... Tamam kabul ediyoruz sana sendeki aşkın gücünü gösteren Yasemin oldu... ama bunu sonuna kadar götüren sen oldun.. hem de tüm "ihanetler"e rağmen... yani sana aşkın gücünü gösteren kişi başta kendisi bu durumu "inkar" edici duruma geldiği halde sen vazgeçmedin... en azından uzuuun bir süre sen öyle gördün öyle bildin...ama en ufak bir yılgınlık göstermedin... biz seyirciler çok açık ve net olarak böyle görüyoruz... insanlar hs'den bahsederken "Ahmet'in aşkı" olarak bahsediyor... sizin aşkınıza dair bir cümle söyleniyor veya yazılıyorsa önce Ahmet ismi yazılıyor... elbette bir Ahmet Yasemin aşkı var.. karşılıklı bir aşk ama bu aşk gücünü Ahmet'ten alıyor... Yasemin uzuuunca bir süre 'yaya' kaldı bu konuda maalesef... lütfen bu kadar mütevazi olma:img-blush insanlara hak ettiği değeri ver... Yasemin için söylemiyorum sonuçta birbirinizi baştan beri hep sevdiniz.. kim(i)leri kast ettiğimi biliyorsun sen:icon_whis
-) defnenin hamilelik haberine ailelerin tepkisini nasıl buldunuz özellikle mehmetin verdiği destek yerindemiydi?
Mehmet'in tepksi çok güzeldi ve doğurydu. diger fertlerin destekleri de yerindeydi defenin buna ihtiyacı vardı zaten o kararlıydı doğurmakta:)
En çok bayıldım sahne bu:img-in_lo çok güzel bir sahneydi Denizin baba olacağını duydugu anda verdiği tepki çok güzeldi zaten ondan bu beklenirdi
Resim her ne Ahmet'e benzemese de güzel bir fikirdi hoştu yani
rıza amca'ya üzlümedim bu Anlamda o nezahati Aldatmıştı o zamanlar Aynısını nezahat yaşamıştı sadık bir eş olmadı bu Anlamda rıza amca'ya üzülmedim Acıkcası ne yapsa da boşuna bence
zaten garip bir Aile bu konu hakkında pek bir yorum yapmayacagım
Eylemler güzeldi de ama yanlış kiş kaçırdılar yani umursadıkları Yoktu tınladıkları yoktu aslında o kacırdıkları insanı sanki bu Anlamda dogru aslında
Büyük bir ihtimal Ail Ahmet'ler de kalır O Süreç içinde
sanmıyorum gecti onlar
orda kalanlar burdan çıkmalıyız eğer burda yakalanırsak sahibini başı derde girer dedi bunu boşuna demediler bu ev kimin üstüne? yani bu sebepten selma ve veya Ahmet'in başa derde girebilir... bir sey de çıkmayabilir
10-) sizce
mehmet ölecekmi ve onunla birlikte deniz ile defnenin akıbetleri ne olur lütfen bu üç kişi ile ilgili tahminlerinizi belirtiniz.
iki el Ateş edildi Ölecek gibi gözüküyo ama inşallah ölmez istemiyorum:sad53: aslında Ağır bir Yaralı olabilir de bilmiyorum o sahneden o kadar etkilendim ki ne diyeceğim de bilmiyorum_deniz polisler bagırabilir bir kinle babasınn o halini gördükten sonra defne tutukalanbilir mi bilmiyorum olabilir de bide Hamile ne olur bilmiyorum Açıkcası
Ebru güzel Anketti Teşekkürler:good:
çalıkuşu78 02-02-08, 14:00 selam...
o bildiri sıkıyönetim bildirilerinden biriydi..televizyon ve radyolardan yayınlandı.. yardım, yataklık ve yasak yayın bulunduranların sıkıyönetim kanunlarının bilmemkaçına göre cezalandırılacağı okunuyordu.. bunda bir gariplik yok.. orada maksat insanların devrimcilere yardım ve yataklık yapmasının ve yasak yayın bulunduranların çok ağır cezalara çarptırılacağı duyurularak göz korkutmaya, caydırmaya ve ihbara teşvik etmekti.. kitap arama olaylarında bütün evler tek tek aranmıyor tabii.. şüpheli görülenler, yurtlar ,dernekler ve ihbar edilenler v.s aranıyor.. radyodaki yayınların amacı muhbir vatandaşları harekete geçirmektir biraz da.. mesela komşusunda kitap görmüş için için komünistlere kızan kişiler de ihbar yapıp adres veriyor..evlerde şüpheli konuk gören rejim bekçileri ihbarları yapıyor..o bildirilerin amacı bu ihbarlar ve göz korkutmaktır vaz geçirmektir..
Herkese Selamlar..bye
51. Bölüm sonrası Sanırım en çok konuşulan konu son sahnelerdi..Mehmet'in vuruluşu ve kitap,yazılarla ilgili sahne..Öncelikle merak ettiğim birkaç şey var..Nedense Selmayı hiç kitaplara birşey yaparken göstermediler..Defnenin hiç mi öyle kitapları yok..Varsa da iyişallah Selma yakmış veya yok etmiştir..İkincisi ise senaristlerin unutkanlığı olmalı..Hiç Necdeti göremedik yani polisler geldiğinde..Onun siyasi görüşlerine ihtiyacımız vardı..
İkincisi:Ada evi kimin üzerine acaba?Heralde birkaç gencin kaldığını gördüğümüz ev Gürsoy ailesine aitti..İçlerinden biri ev sahibinin de başını belaya sokarız dediğinde kendimi kötü hissettim..Daha önce Denizin yaptığı gibi şimdi de Defne başlarını yakacak..
Yaseminin ne resmi çizdiği belli oldu..Açıkçası beklemiyordum..Yapsa da bu resme kendisini de katar demiştim..Ama resim mükemmel olmuş..Baba-kız hayatımdaki en önemli iki insan çok hoşuma gitti..Rüya ile konuşma tarzı da tam yerindeydi zaten..
Nezoş evleniyor..Ben mektup geldiğinde direk evlenmiş haber veriyordur diye düşünmüştüm halbuki daha kabul bile etmemiş..Hayırlısı olsun..Mümkünse evlensin..Rıza çok hatalar yaptı..Kızmaya hakkı yok..Kerimanla kırıştırırken Nezahate sormuyordu ama..:img-cool2
Dilşat Ne anneymiş bee...Koydu tavrını Hasana..Afferim ama..Hep destek tam destek..Tabi Lale-Teo aşkı için değil Necdetin özlü sözlerinden kaçınmak için evlensinler de kurtulsunlar..
Rüyayla konuşması çok şekerdi..Ama ondan beklemiyordum..YAR'a karşı bir kin beslemiyormuş..Benim anladığımca ''Kardeşin olursa kullanır'' demeye çalıştı..
Bence Rüya annesiyle bu konuda konuşur..Hatta yemek yerlerken laf arasında söyler ki babasıda duysun..Sonra Ahmet Yasemine şeytani bakışlar fırlatır..Yasemin Rüyaya en basit şekilde tamam,yani,belki tarzında yaklaşımlarda bulunarak konuyu kapatır..(Ama bunlar ''sığ'' sahneler..Olması zor.).Sonrası bu gece 23:43'de YAR'ın evinde..:D (saati sallladım bir anlam ifade etmiyor..)
Ahmet "Yasemin...bizi bu günlere senin bana olan aşkın getirdi"
"O kadar güçlüydü ki, yüreğimde hissettim, büyülendim..."
"işte sevginin gücü böyle bir şey"
"bana kendimde görmediğim sevgi gücünü göstermiştin"
Ahmet Yasemini fazlaca Büyütüyor..Asıl bu sözler Ahmete söylenmeli..O hakkediyor çünkü..Onun alttan alışı,bağışlayıcılığı ile bu günlere geldiler..:img-cool2
ıslak ıslak 02-02-08, 14:49 1-) defnenin hamilelik haberine ailelerin tepkisini nasıl buldunuz özellikle mehmetin verdiği destek yerindemiydi?
Çok yerinde bir destekti tabi ki.. Kendisinin de söylemiş olduğu gibi ''oğlumun yokluğunda bu çocuğa ben sahip çıkmalıyım, bana emanet'' tarzı bir düşünce çok doğruydu..
Deniz ve Defne'nin buluşması dizideki en güzel sahnelerdendi, çok yalın ve duygu dolu bir sahneydi.. Deniz'in baba olacağı haberine tepkisi de keza öyle ayrı bir güzellikteydi..:img-yes:
Yerinde bir düşünceydi bence ki Rüya'yı ikna etmeyi başarmış oldu böylelikle...
Valla pek üzüldüğümü söyleyemem bir anlamda kendi düşen ağlamaz dedirten bir durum.. Zor günler geçirecektir, ama kabullenecek elbette başka bir seçeneği yok..
Beklenen bir tavırdı.. Teo ve Lale'nin birlikteliklerine tek karşı çıkan sonuçta Hasan Bey'di.. Necdet ve annesinin de bu ilişkiye sahip çıkıp ikna etme çabaları yerindeydi ee başardılar zaten, hiç şaşırmadım..
Bu sahneyi ne yazık ki kaçırdım, dizide nasıl işlendi Deniz'lerin tepkileri bilmiyorum o yüzden yorum getirmem yanlış olabilir ancak şunu söyleyebilirim ki sonuçta bu olaya Deniz'lerin serbest bırakılması için kalkıştılar bu bakımdan yerinde bir düşünce gibi gözükse de sanki bu durumda doğru amaç, yanlış insan gibi bir düşünce ortaya çıkıyor.. Mahirler daha iyi etüd edebilirdi bu olayı sanki ama bunu da olayların anlık gelişimine ve o anki heyecana bağlıyorum..
Tabi ki tutuklanır, kimler tutuklanmadı ki.. Bu süreç Sevim'in de başını epeyce yakacak ne yazık ki.. Ali de sanıyorum Ahmet'lerin himayesine girer bir süre..
Sanmıyorum...
gençler dillerini tutarsa, açık vermezse hiçbirşey olmaz diye düşünüyorum, basit bir sorguyla geçiştirebilir durumları...
Ölmeyeceğini umut ediyorum yalnız sıkıntılı hastane günleri ve bunun gibi daha kasvetli anlara hazırlıklı olmak gerekiyor.. Deniz ne yazık ki bu bölümde yakalanıcaktır.. Defne'yi de ileriki bölümlerde hiç gülerken göremeyeceğiz bu gidişle..:hıh
arkadşlar bişey sorcam neden o kitapları yakıolar veya topluyorlar?
o kitapların yakılma ve toplanma sebebi insanların komünist düşüncelerden etkilenmesinin önüne geçmekti sanırım en sade haliyle
dünkü bölümde yasemin defneye destek verecek en önemli insandı ve bunu süper bi şekilde yaptı...mehmetin tutumu da defneye çok destek oldu o herkes duydu die kızarken herkesin tavrı ona güç verdi :)
ben de nezahatin hayatında biri olması çok iyi oldu rıza bunu çoktaaaaan haketti
en beğendiim sahnelerden biri necdet ve annesinin babasına karşı lale&teo yu savunduu sahneydii.. yıllar önceki necdetin adada babasıyla yaptıı konuşma ve kavga sahneleri geldi aklıma güzide de evin iyice gelini oldu artık :)
ahmetin yasemine söylediği aşk sözcüklernin hepsini dediğiniz gibi yasemin değil ahmet hakediyor..ahmet-yasemin -necdet üçgeninde en zayıf güçsüz ve aşkına sahip çıkamayan yasemindi
laleyee braavooo:good: onların evlenmesini çok istiyorum ayrıcaaaa herkes evlilik dışı çocuk yapıyo bunlar gizli gizli buluşuyolarr koptumm :)
necdeeeettt saçlarını hala beğenmiyoruz neden kestirmiyosun yaaa :)
Necdet'in babasına karşı Teo&Lale ilişkisini savunup,destek vermesi
çok iyi sahneydi.baba sonunda kabullendi.Yasemin'in Rüya ile olan
sahnesi bana abartılı geldi. sanki karşısında büyük insan var gibi konuştu
Rüya'da ağladı.:icon_whisMehmet'in vuruluşuda üzücüydü,umarım ölmez.
Ne kadar güzel bir bölümdü böyle.Tıpkı eski günlerdeki gibi.Tekrar izledim az önce tadı damağımda kaldı.Bir de Mehmet vurulmasaydı...
Denizin çocuğunun adı belli oldu işte arkadaşlar:Mehmet!
Ev basıldığında Ali'nin Sevim'in elini tutup: -"Korkma,yanında ben varım." demesi çok manidar geldi.Mehmet ölse de Sevim yalnız değil demek olabilir.İnşallah ben kötü düşünüyorumdur.Herkes için yıkım olur bu hele Deniz bir daha asla toparlanamaz.
Hu hu...Buralarda mısın Zeynep?Nezoş yakında bir Hans bulur falan diyordun,bilmişsin vallahi.Damat adayı Türkmüş gerçi ama gene de doğru tahminin tebrikler(Yoksa senarist hanımlar senin sözünü mü dinliyor?Öyleyse bir junıor,biraz da YAR sahnesi istersen seviniriz.:) ).Zaten damat Alman olsa saçma olurdu.'Yabancı Damat' değil sonuçta bu dizi de.Bir Rum(Teo),bir de Alman fazla olurdu.
Dilşat Hanım neymiş ya!Pabuç kadar dil,mangal gibi yürek varmış da(Tabi kolay değil Hasanın karşısında konuşmak...)biz bilmezmişiz.Kadın durmuş durmuş 40 yıl sonra patlamış.Neyse inandık diyelim.Senaryo bu da canım,ben bazen abartıyorum.Ama 'acı kahve'muhabbeti güzeldi...
Şimdi ben bu bölüm Necdete tam sempatiyle bakıyordum canlar,gene hüsran.Tuttu Yasemine :-"Babanla biraz ilgilenin...."diye öğüt verdi.Bu adamın iki kızı bir de Ahmet(hadi Yaşarı saymayalım,o olaylardan çok haberdar değil)Rıza'nın ,Nezahat'in evlenmesinden rahatsızlık duyacağını anlayamıyorlar mı?Birşey yapmaları gerektiğini kestiremiyorlar mı?
Necdet'in insanları uyarma,faaliyete geçirme gibi misyonları yok ki ya.Varsa da niye var?Lale ile ilgili babasıyla konuştu,anladım abisidir,hakkıdır.Ama kim olarak kıza babasıyla ilgili öğüt veriyor,adama karısına göz kulak olmasını tembihliyor(geçen bölüm).Herşeye karışan,yaşlı komşular misali sürekli bir tetikte.Rıza bu sorunu neden onunla konuştu ?Hasan Bey onun dostu değil mi?Necdet,baş karakterlerden biri olabilir buna itirazım yok ama herkesin her işine de karışmasını gerektirir bir durum değil bu.
'Apolitik'olmaktan vazgeçerse direk yer bulacak zaten olayların içinde.
----------
tipello.net - i ** not referring you, i just DO recommend it.
arkadaşlar akşam rıza beyin tek başına yemek yerken çalan müziği bilen war mı ayrıca kesinlikle olan üstü bölümdü tabi her zamanki gibi cumayı iple bekliomm...
Rüya artık 'kabus'yahut 'şaka' değil..Daha cici bir kız olursa 'Pamuk Prenses'liğe terfi edecek.Necdetlerde -"Baksanıza,kim bana su getirir?"diye seslendiğinde anladım ne yapmaya çalıştığını.Meğer bizim ufaklık annesinin sevgisinin azaldığını düşünür,onu dener ve cezalandırırmış.-"Muhakkak babamın resmini yapıyorsundur,zaten hep onun resmini yaparsın." da bunu gösteriyordu.
Yaseminin cevabı da etkileyiciydi.Ahmet ve Rüya'nın sarıldığı bir resim.Dünkü bölüm çok güzeldi ya.Herkes,herşey eskisi gibiydi sanki.Yasemin bile Ada Yasemini olmaya oynuyor yeniden.
Ama Rüyanın kafasında hala soru işaretleri var ve bence babasıyla ilgili bu.Kahvaltı sonrası Ahmet kalktığında,Yasemin de onu geçirmek için kalktı ve Rüyanın oradaki bakışları biraz sorgulayıcı ve buruktu.'Kapının önünde ne yapıyorlar'diye baktı.Anne babasının ondan özel paylaşımları olduğunu düşünüyor ve bu,Onu rahatsız ediyor.(elbette vardır da özel bişeyler...öhö öhö.)Kafasındaki tüm soru işaretlerinin giderilmesi için üçünün uzuuun vakit geçirmesi,beraber bişeyler yapmaları lazım.Yaratıcılık"akşama yemeğe çıkalım"ın üzerinde olursa etkili olur,memnun oluruz.
Kısacası YAR sahnesi istiyorum.Kendim için değil,Rüya için!Onun psikolojisi için!(ben bile inanmadım.:) )
----------
Şimdi ben bu bölüm Necdete tam sempatiyle bakıyordum canlar,gene hüsran.Tuttu Yasemine :-"Babanla biraz ilgilenin...."diye öğüt verdi.Bu adamın iki kızı bir de Ahmet(hadi Yaşarı saymayalım,o olaylardan çok haberdar değil)Rıza'nın ,Nezahat'in evlenmesinden rahatsızlık duyacağını anlayamıyorlar mı?Birşey yapmaları gerektiğini kestiremiyorlar mı?
Haklısın çanım..Necdet iyice tepelerine çıktı..Onu yapın,böyle olur,şu olmaz kendini dünyanın merkezi sanıyor..Herkesin fikir babası o,süper baba,en iyi arkadaş..Pööhh..:img-cool2
Bugün Bölüm 9'u izledim..Gözüme birsürü şey çarptı..O zaman neleri fark edememişim..
*Necdet Ahmetlerin evini aradı..Hizmetçileri açtı telefonu..Kimsiniz dedi..Necdet ''Ahmet Beyin bir Arkadaşıyım dedi..
İş olarak Ahmetin sekreterliğini yapmak isterdim..O zaman derdim ki..
''Ahmet bey sizin gibilerle takılmıyor..Dengi değilsiniz..'':)
*Ahmetin ne kadar da safmış..Neler neler söylemiş Yasemine..Yine ona iltifatlar yağdırmış..Korkusuzluk sahibi olmuş vs vs..Ahh :icon_sorr:sad53: Geçti ama Güzelmiş o günler..
...ve Deniz....ve Defne!Gerçek aşkı,paylaşımı gösterdiler bize teşekkürler.Biran tereddüt etmedi Deniz,bebeği olacağını öğrendiğinde.Defne sevdiği adamın çocuğunu doğuracak.Ne olursa olsun,O da tereddütsüz.Aile fertleri beklediğim gibi sakin,sevgi dolu,anlayışlı ve saygılılardı.Bir ailenin olamsı gerektiği gibi!Tabi buna da gene 'ahlaksızlık,namussuzluk'olarak gören insanlar olacak ama napayım cevap yetireceğim artık.
"Abi mi O ya,kız kardeşi nikahsız mikahsız hamile,seninki pek mesut.Bir aferin demediği kaldı Gülru.Mezhep geniş."diyecekler.Çekip vursaydı alnından bir de arkada bir ağıtımsı çalsaydı Töreeee..Töreee..diye 'en delikanlı'olurdu Ahmet.Bu gece hepsi bir olup üstüme üstüme gelecekler msnde.
Karşı cephe oluşturmaya çalışayım bari birazdan.
Mehmet ölme!
Ahmetin söylediği sözler mahvetti beni yine ya.Yasemin boş boş bakıp sırıttı.Adamın uykudan yeni kalkmış hali bile bu kadar romantikse artık ben gerisini hiç düşünmeyeyim.
Son olarak kaçmadan vakti zamanında 'beni benden alan'bir sahneyi yazacağım.Tüm sığ sahne sever dostlara ve buralardaysan sana Sema:
(Ahmet ve Yasemin,Sevda Kayasına yaşlanmış,el ele tutşmaktadırlar....)
Y : -"Sen ne dedin?
A :-"Sonsuza kadar elimi bırakma dedim , bundan sonra bir an bile yanımdan ayrılma dedim...dedim ki...................................
----------
herkese meraba...
arkadaşlar dün diziyi izledikten sonra mahir ve arkadaşlarının tam olarak nasıl öldüklerini araştırdım...bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedimm...en azından dizide neler olabilileceği hakkında fikir sahibi olalım diye...
umarım yasak bişi değildir....:img-in_lo:img-in_lo
Bu süreçte Münir Ramazan Aktolga ve Yusuf Küpeli ile birlikte THKP-C'nin kuruluş çalışmalarını sürdürmüştür. Örgütün diğer önemli isimleri arasında Ertuğrul Kürkçü, İlhami Aras, Ulaş Bardakçı ve Hüseyin Cevahir vardı. Şehir Gerillası modellini benimseyen Mahir Çayan buna uygun bir silahlı eylemlerin planlanmasında ve içinde bizzat bulunmuştur. Çalışmalarını sürdürmek için Şubat 1971'de İstanbul'a geçen Mahir Çayan burda da silahlı eylemlere devam etmiştir. 1 Haziran 1971'de kaldıkları evden kaçarken polisle girdikleri çatışmada Hüseyin Cevahir ölmüştür. Mahir Çayan yaralı olarak ele geçirildi. Daha sonra arkadaşlarıyla birlikte Kartal-Maltepe Askeri Cezaevi'nden kaçan Mahir Çayan bir süre İstanbul'da saklandı. Ocak 1972 de THKO ile ortak eylem kararı alarak arkadaşları ile birlikte Fatsa'ya geçti. Mart 1972'de Fatsa'da radar istasyonunda çalışan 3 ingiliz teknisyeni kaçırdılar ve THKO (Türkiye Halkın Kurtuluş Ordusu) önderleri Deniz Gezmiş Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın serbest bırakılmasını istediler. Niksar'ın Kızıldere köyünde jandarmayla girdiği çatışmada diğer arkadaşları ile beraber katledilmiştir. Çatışmadan sadece Ertuğrul Kürkçü sağ çıkmıştır. Mahir Çayan'ın mezarı Ankara Karşıyaka Mezarlığı L/3 adası 99 no'lu mezardır.
bi siteden mahir çayanın hayatından bi bölüm olarak....
sağol sezgiciğim bütün bunları önümüzdeki bölümlerde göreceğiz ve daha göreceğimiz ne kötü sahneler var:icon_sorr
acaba haftaya yeni bölüm nasıl başlar mehmeti hastaneye yetiştirirlermi,deniz çok kızmış görünüyordu polislere saldırırmı,defne ne yapar üzüntüden bebeğine birşey olurmu,adadaki ev yüzünden ahmet yada selmada tutuklanırmı,sevim desen durumu iyi değil göz altına alınacak belli aliyi teselli etmekte rüyaya düştü çocuk sevimemi yansın,mehmetemi yansın bilemeyecek onun durumuda iyi değil karakterlerimiz ne hale geldi değilmi hepsinin başında ayrı bir sıkıntı var:icon_sorr
sağol sezgiciğim bütün bunları önümüzdeki bölümlerde göreceğiz ve daha göreceğimiz ne kötü sahneler var:icon_sorr
acaba haftaya yeni bölüm nasıl başlar mehmeti hastaneye yetiştirirlermi,deniz çok kızmış görünüyordu polislere saldırırmı,defne ne yapar üzüntüden bebeğine birşey olurmu,adadaki ev yüzünden ahmet yada selmada tutuklanırmı,sevim desen durumu iyi değil göz altına alınacak belli aliyi teselli etmekte rüyaya düştü çocuk sevimemi yansın,mehmetemi yansın bilemeyecek onun durumuda iyi değil karakterlerimiz ne hale geldi değilmi hepsinin başında ayrı bir sıkıntı var:icon_sorr
önemli diil ebrucum...evet önümüzdeki bölümlerde bol bol acıklı sahneler göreceğiz ve bol bol ağlayacağız...:icon_sorr
***mehmet'i hastaneye yetiştirirler mi?
=>yani götürmeleri gerekir...asla istemiyorum,öyle bişi olmasın da oracıkta ölebilir de...umarım yetiştirirler...
***deniz polislere saldırır mı?
=>büyük ihtimalle saldırır bence...çok kızgındı dediğin gibi..o sinirle silahını çıkarıp polislere ateş açabilir...
***defne ne yapr?bebeğine bişi olur mu?
=>eğer deniz o sinirle polislere ateş açarsa polis de karşılık verecektir...inş.o kurşunlardan birinin hedefi de defne olmaz...ya da üzüntüden bu olanları kaldıramayıp bebeğine bişi olmaz...
***adadaki ev yüzünden selma ya da ahmet tutuklanır mı?
=>umarım tutuklanmaz...aslında yakalanan çocuklar zaten tam evden çıkıyolardı,ev sahibinin başını derde sokarız çıkalım demişlerdi...yani bilmiyoduk,anahtarı tesadüfen bulduk,girdik derler...inş. bişi olmaz..
evet ya ali çok zor durumda kalacak...sevim'i kesin alacaklar içeri,mehmet desen ya ölecek ya da bilmiyorum..gerçekten karakterler ne hala geldi ya...en kötüsünü düşüncek olursak...deniz yakalandı,bir sürü işkence görecek,yıllarca hapis yatacak...defne de dışarda olduğu için o da tutuklanır büyük ihtimalle,sıkı yönetim sonuçta...selma ya da ahmet de ev yüzünden içeri....mehmet de ölürse ya da komada fln kalırsa...ii olsa bile o da bi süre yatabilir...sevim kesin tutuklnacak....of of en kötüsünü düşünmeyelim!!!
Haklısın çanım..Necdet iyice tepelerine çıktı..Onu yapın,böyle olur,şu olmaz kendini dünyanın merkezi sanıyor..Herkesin fikir babası o,süper baba,en iyi arkadaş..Pööhh..:img-cool2
Bugün Bölüm 9'u izledim..Gözüme birsürü şey çarptı..O zaman neleri fark edememişim..
*Necdet Ahmetlerin evini aradı..Hizmetçileri açtı telefonu..Kimsiniz dedi..Necdet ''Ahmet Beyin bir Arkadaşıyım dedi..
İş olarak Ahmetin sekreterliğini yapmak isterdim..O zaman derdim ki..
''Ahmet bey sizin gibilerle takılmıyor..Dengi değilsiniz..'':)
*Ahmetin ne kadar da safmış..Neler neler söylemiş Yasemine..Yine ona iltifatlar yağdırmış..Korkusuzluk sahibi olmuş vs vs..Ahh :icon_sorr:sad53: Geçti ama Güzelmiş o günler..
Selam canlarbye
Miray yorumlarına katılmamak elde değil canım eline sağlık Necdet kendin bir sey sanıyor ama öyle degil ona ilgli yazacak bir sey bulmadıkları için Yar Ailesi ile ilgli her sahneye sokuyolar Allahım nasıl iştir.. Bu Arada Necdet mükkemeldir diyip duruyolar Anlamıyorum onu mükkemel yapan Nedir? yaptıkları mı? yahu Necdet Karekteri baştan Aşağı yanlış nasıl mükkemel olabiliyo:)
Bu Arada Yasemin Rüya ile konuşmaları Abartılı bulunmuş Necdeti seven kişiler tarafında Merak Ediyorum Neresi abartı? çok dogru bir konuşma çok güzel bir sahneydi Yasemin konuşması da çok güzeldi Ahmet'in kızına hitap sekil çok güzel karşısında bir çoçuk yok Necdet'e göre Rüya halen büyümemiş kundaktaki bir bebek ama 9 yaşına gelen bir çoçuk Artık bir bireydir. tabiki yetişkin gibi davranacak:) resim her ne kadar Ahmet'e benzemese bile çok güzel bir fikir ve çok sıcak bir resim Baba ve kız Hayatında ki en önemli iki kişi:)
Evet her karaktere ayrı sıkıntı..Ahmet bence içeri alınmak yerine koşuşturacak..Selmaya,Mehmete,Sevime,Denize,Defney e,Ali'ye..Bence Ali YAR'larda kalacak..Rüya bayram edecek:)Ama küçük hanfendiye baya iş düşüyor..Ali ilk geldiğinde onu teselli etmişti şimdi sıra Rüyada..
Sezgii: Avatarın süper..:good:Ebru'da benim gibi düşünüyor değil mi?:icon_whis:icon_whis
resim her ne kadar Ahmet'e benzemese bile
Buraya yüzde yüz katılıyorum Sevgicim..Bende resmi gördüğümde belki de biraz terbiyesizlik yaparak güldüm..Ahmetin kaşlar neydi öyle..Yüz ifadesi falan..Rüya süper benzemişti ona sözüm yok..Yasemin Ahmeti çize çize kabiliyetini kaybetmiş olmalı..Eski resimleri daha güzeldi..:good:
Yasemi'nin Defneye nasihat verdiği sahnede bana kal geldi. Aynen böyle oldum:img-swoon:img-swoon ikonlar anlatıyor halimi ben senin yerinde olsam hiç düşünmeden sevdiğim adamın bebeğini doğururdum bunu söyleyen bizim Yasemin mi dedim kendi kendime nedense o hemen kürtaj olmaya calışmıştı ama sonradan ne olduysa başına taş düştü vazgecti.. sonra da Necotun himayesine girdi.. Aslında orda Ahh ben çok pişmanım senin yerinde ben olsaydım bebeğim tek başıma dünya getirirdim keşek zamanı geriye albilsek Necotun himayesine girmiyecektim Ahmet'in çoçuğun büyümemesin görmesine sebep olmayacaktım diye pişmanlıgın dile getirmesi gerekiyodu. dogru olan buydu aslında
Yav bide Rüya'nın bir hakanı vardı ya hani benim hakanı beğendiğİm gibi mi demişti Yasemin'e o hakan'a ne oldu yaa hakan gitti Ali geldi galiba:img-hyste
bu bölüm deniz gezmişin yakalandığı bölümden sonra beğendim ilk bölüm gaute güzeldi herşey dengeliydi çok duygusaldı mehmetin vurulmasına çok üzüldüm siyasi olaylar arttı gürsor ve karayel ailesinin başı dertte deniz yakalanbilir defne de yakalanır hem hamile bebeğe birşey olabilir ay çok acıklı bölümler izlicez nasıl dayanılır bunlara şimdi umarım senaristler bu bölüm gibi bazı şeyleri dengede götürürler...
Buraya yüzde yüz katılıyorum Sevgicim..Bende resmi gördüğümde belki de biraz terbiyesizlik yaparak güldüm..Ahmetin kaşlar neydi öyle..Yüz ifadesi falan..Rüya süper benzemişti ona sözüm yok..Yasemin Ahmeti çize çize kabiliyetini kaybetmiş olmalı..Eski resimleri daha güzeldi..:good:
Bende güldüm ne yalan Söyliyim Ahmet'e benzememişti. o kadar uğrasmış ama olamamış Malesef ama Rüya benziyodu. Yasemin de performans düşüklügü görüyorum dediğin gibi eskiden yaptığı resimler daha güzeldi. uzun bir süre ara verince mi bu hale geldi? onuda bilmiyoruz ama performansı çok düşük orası kesin...
TaintedWhitexx 02-02-08, 18:18 Bu bölümde Deniz & Defne aşkı benim çok hoşuma gitti. Gerçek aşkı o kadar güzel yansıttılar ki! Deniz'in bir saniye bile tereddüt etmeden "Anne baba mı oluyoruz şimdi?!" demesi bana çok dokundu. Yasemin'in dediği gibi o kadar sevgi dolu bir insan ki Deniz, harika bir baba olacak. Defne'nin süper ötesi bir anne olacağını söylemeye zaten gerek yok =) Bu arada bazı insanların Ahmet & Yasemin aşkını ayakta alkışlarken Defne'nin evlilik dışı hamileliğini ahlaksızlık olarak değerlendirmeleri de aşırı komiğime gidiyor.
Ay onun dışındaki aşklar; Ahmet, Yasemin, Işık, Yaşar falan beni hiç ilglendirmiyor.
Dilşat süper çıkıştı be. Hööyyyttt. Süper vallaha. "Ben rızamı veriyorum!!" diye çıkışınca Hasan'ı bile susturdu.
Sevgicim..
Az önce yazıyordum yarım kaldı efem sonra da aradan birsürü yazı geçmiştir diye vazgeçtim..Ama hiçbirşey yazılmamış..Neyse devam edeyim senden..
Yasemin ara verince Bozdu İşi..En son hamileyken yapmıştı değil mi?Güya Necdetin resmini yapıyordu..:img-hyste:img-hysteNecdetin resmin dibine girişini unutamam..Üzülmüştüm..İki saat beklemişti resminin çizilmesi için..O kadar bekleyip de sonuç alamamak..Rüyaya demiyoruz boşuna annesine çekmiş diye..Üniversiteye geldiği günlerde Zuhal'i bekletiyordu ya..Sonra Ahmet gelmişti..:img-in_lo (hatırladığım kadarıyla..)
9. Bölümü izledikten sonra kafam çalkalandı..Birden dizide buraya kadar geldiğimizi unutmuşum..YAR ın yaşadıklarını falan..Halbuki ne kadar aşıklarmış birbirlerine..:img-in_loNe kadar mutlularmış..Umutlularmış,yarınlara iyi bakıyorlarmış..Hele Yasemin..Ne duruma gelmiş ya..NÖ-NS (Necdetten Önce-Necdetten Sonra..)
Birde Yasemin baştan Şevketin mahkemede görev almasının iyi olduğunu düşünüyormuş..Ahmet baştan istememiş zaten..Onu Yasemin teselli etmiş..:img-blush
Ondan sonra Kerimanın gelişi..Yasemin asi ruhlu bir kızmış..Çok fazla baş kaldırıyormuş..Aylayı Çay İle Yakmış..(:))
Unutmuşum hepsini valla..Necdet Aşağı-Necdet Yukarı çoşmuşum..Arada Ahmetimle Yaseminim kaynamış..Yasemin de bazı şeyleri hakkediyormuş sanki..O zaman aşkı büyükmüş..Yalnız saçları falan şimdiki haliyle çok farklı..Şimdi daha olgun durduğu için gözüme daha güzel gözüküyor..Ahmette Öyle..Büyüyünce daha yakışıklılaşmış..Necdette kötüye bir değişim olmuş..İlk bölümlerde daha güzelmiş..Pabucumun Arkadaşı..:hıh
çalıkuşu78 02-02-08, 19:59 1-) defnenin hamilelik haberine ailelerin tepkisini nasıl buldunuz özellikle mehmetin verdiği destek yerindemiydi?
iyi ,güzel, uygun
güzel bir sahneydi.. iyi düşünülmüş ve çekilmiş.. deniz çok başarılıydı..
güzeldi de daha uzun bir açıklama konuşma olmasını beklerdim.. örneğin necdet babanla biz arkadaştık babansa benim sevgilimdi demeliydi izah etmeliydi bazı şeyleri..
almanyaya gidebilir seviyorum hüleyyynn yakarım yıkarım insanı olabilir..ondan beklerim bu hareketleri geçmişteki kabalıklarını düşününce..
ya bu aileyi ben yorumlayacak ne bilgiye ne de izana sahibim..dün dündür bugün bugündür felsefesine inanmış onlar beni aşar..
hayır doğru değildi..iki tarafın birbirini eleştirmesine karşıyım.. onlar ayrı grup bunlar ayrı..saygılı olmalılar birbirlerinin görüşlerine ve eylemlerine..
tutuklansa bile sadece gözaltı nezarette kalma durumu olur kanımca..
yok yasak yayın bulunmadı ki tutuklanmazlar..
selmayı sorgularlar ama bişey çıkmaz serbest kalır galiba..
öleceğini sanmıyorum ağır yaralanır bence.. üçü de tutuklanır..ama defne ile mehmet kısa kalırlar.. deniz içerde kalır ve denizlerle yargılanır..
Nihayet buldum hanımlar.
Dün Mehmet,Deniz'in parkasını giydiğinden beri "ben bunu daha önce de izledim sanki " diye düşünüyordum.Hatırladım sonunda.
GÖNDERİLMEMİŞ MEKTUPLAR adlı filmi izlediniz mi?Başrollerinde Kadir İnanır ve Türkan Şoray oynuyor.
O filmde de anarişst diye polis tarafından aranan bir genç var(Kadir İnanır)Civardaki ıssız bir dağa saklanmış.Polis gencin izini buluyor ve onu yakalamak için o dağa çıkıyor.Bu gencin kendisine çok benzeyen bir de erkek kardeşi var.İsmi Cemal.Cemal,abisine polislerin oizini bulduğunu söylemek için onun bulunduğu yere gidiyor,tam o sırada polisler geliyor.
Cemal de abisini kaçırmak için onun montunu giyip kendi montunu ona veriyor ve onu arabasına bindiriyor.Polisler gelince üzereinde abisinin montuyla Cemal'i görüyorlar ve Onu ,Cem(yani aradıkları genç)sanarak vuruyorlar.
Cemal abisini kurtarmak isterken vurulup ölüyor.Dün akşam izlediğimiz sahneye çok benzemiyor mu?Umarım sonu benzemez.Filmi izleyen arkadaşlar varsa yorum yapsınlar lütfen.
----------
Cem'in yani aranan gencin sevgilisi Gülfem hamile.Bunu Ceme henüz söyleyememiş.Söylemek istediğinde onun öldüğü haberini alıyor.Tabi aslında ölen Cem değil,erkek kardeşi ;ancak diğer oğlunu da kaybetmek istemeyen anneleri ölen Cemmiş gibi davranıyor.Zaten motları değiştirdiklerinde kimlikler de değişmiş.Bu nedenle hiç şüphe çekmiyorlar.
Cem artık kardeşinin kimliğiyle Cemal olarak yaşıyor ve annesinin ısrarıyla apar topar yurtdışına çıkıyor.Gülfem ile görüşemeden...
Ancak küçük bir kasabada yaşıyorlar ve Gülfem üzerinde büyük aile baskısı var.Sevgilisinin öldüğünü zanneden Gülfem,o güne kadar çok yakın arkadaşı olarak bildiği bir adamdan(Aytaç Arman oynuyordu,karakterin adını hatırlamıyorum)evlenme teklifi alıyor.O kişiye durumunu açıklıyor ve adam kabul ediyor.Hemen evleniyorlar,bir kızları oluyor.Adam çocuğu kendi nüfusuna geçiriyor ve herkes -adamın ailesi de dahil-çocuğun babasının bu adam olduğunu düşünüyor.
Yıllar geçiyor ama Cem bir türlü memleketine dönmüyor.Çünkü Gülfemin aceleyle en yakın arkadaşıyla evlendiğini öğreniyor ve herşeye küsüyor.Yıllar sonra babası ölünce geri dönüyor ve Gülfem ile karşılaşıyor.Tabi kadın bakar bakmaz karşısındakinin sevdiği adam olduğunu anlıyor ve ona herşeyi açıklıyor.
Oysa kızları babası zannettiği adama çok düşkün ve bağlı(bu sırada 20 yaşlarında falandı)...
Bunları uzun uzun yazdım çanlar kusura bakmayın ama hikayenin bu kısmı bana Ahmet-Yasemin-Rüya-Necdet,bir önceki kısmı da Mehmetin vurulmasını fena halde anımsattı.
----------
çalıkuşu78 02-02-08, 21:16 Cem'in yani aranan gencin sevgilisi Gülfem hamile.Bunu Ceme henüz söyleyememiş.Söylemek istediğinde onun öldüğü haberini alıyor.Tabi aslında ölen Cem değil,erkek kardeşi ;ancak diğer oğlunu da kaybetmek istemeyen anneleri ölen Cemmiş gibi davranıyor.Zaten motları değiştirdiklerinde kimlikler de değişmiş.Bu nedenle hiç şüphe çekmiyorlar.
Cem artık kardeşinin kimliğiyle Cemal olarak yaşıyor ve annesinin ısrarıyla apar topar yurtdışına çıkıyor.Gülfem ile görüşemeden...
Ancak küçük bir kasabada yaşıyorlar ve Gülfem üzerinde büyük aile baskısı var.Sevgilisinin öldüğünü zanneden Gülfem,o güne kadar çok yakın arkadaşı olarak bildiği bir adamdan(Aytaç Arman oynuyordu,karakterin adını hatırlamıyorum)evlenme teklifi alıyor.O kişiye durumunu açıklıyor ve adam kabul ediyor.Hemen evleniyorlar,bir kızları oluyor.Adam çocuğu kendi nüfusuna geçiriyor ve herkes -adamın ailesi de dahil-çocuğun babasının bu adam olduğunu düşünüyor.
Yıllar geçiyor ama Cem bir türlü memleketine dönmüyor.Çünkü Gülfemin aceleyle en yakın arkadaşıyla evlendiğini öğreniyor ve herşeye küsüyor.Yıllar sonra babası ölünce geri dönüyor ve Gülfem ile karşılaşıyor.Tabi kadın bakar bakmaz karşısındakinin sevdiği adam olduğunu anlıyor ve ona herşeyi açıklıyor.
Oysa kızları babası zannettiği adama çok düşkün ve bağlı(bu sırada 20 yaşlarında falandı)...
Bunları uzun uzun yazdım çanlar kusura bakmayın ama hikayenin bu kısmı bana Ahmet-Yasemin-Rüya-Necdet,bir önceki kısmı da Mehmetin vurulmasını fena halde anımsattı.
----------
oyy çalıntı senaryo..nasıl yakaladın gülru bravo.. bende seyrettim ama farkedememişim..:img-icecr:img-hyste çalıntı çokmuş zaten geçende ahmet vardar yazmıştı asi dizisi de fırtına diye yabancı pembe dizi varmış ondan kopyalamaymış..:img-wink::img-hyste
mehmeti gördüm ölmemiş :happy0064:img-wink::img-hystetrt 1 de korkuyorum anne filminde karşımda.. kendi ses tonu daha insani doğal sıradan ve inandırıcı.. neden dizilerde yatak odası sesi dublajı yapıyorlar ya.. kendileri konuşsunlar..:img-yes:
TaintedWhitexx 02-02-08, 21:49 1-) defnenin hamilelik haberine ailelerin tepkisini nasıl buldunuz özellikle mehmetin verdiği destek yerindemiydi?
Olması gereken tepkiyi verdiler. Sert çıksalar ne olacaktı ki? Olan olmuş yapacak birşey yok. Mehmet'in tepkisi de beni çok duygulandırdı. Oğlu olmadığı için bu bebeği oğlu yerine koydu gibi geldi bana.
Çok hoşuma gitti. Zaten fragmanı izlediğimden beri bu sahneyi bekliyordum. İkisi de çok başarılı oynamışlar. Sanki gerçekten aşık gibiler. Belçim abla evli olmasa kesin sevgililer falan zannederdim ben.
YAR ailesiyle ilgilenmiyorum ben.
Ne bileyim.. ama bişey yapmaya da pek hakkı yok yani.
Necdet beklenen tepkileri verdi. Bazılarının "demogoji" "beyin yıkama" diye adlandırdığı şeyi, yani "düzgün konuşma"yı yaptı. Ama Dilşat'ın tepkisi beni çok şaşırttı. Nasıl da kükredi höyyyttt.
Doğruydu. Yok artık, yorum da mı yapamayacaklar! Kalkıp hakaret etmediler ki. "Yanlıştı.. kötü oldu" dediler. Hem dizide gösterilmiyor ama Mahir'lerin grubunun Deniz'lere söyledikleri yanında hiçbirşey bunlar.
Tutuklansa da uzun süre olmaz. Hem kalabalık bi aile onlar. Selma veya Ahmet & Yasemin biri alır Ali'yi yanlarına.
Ahmet'in evinde yasak kitap bulamadılar ki?
Başının derde gireceğini sanmıyorum. "Zorla girdik" falan derler heralde.
Deniz'in yakalanması çok kötü oldu ama Defne ile Mehmet'e birşey olmaz.
oyy çalıntı senaryo..nasıl yakaladın gülru bravo.. bende seyrettim ama farkedememişim..:img-icecr:img-hyste çalıntı çokmuş zaten geçende ahmet vardar yazmıştı asi dizisi de fırtına diye yabancı pembe dizi varmış ondan kopyalamaymış..:img-wink::img-hyste
mehmeti gördüm ölmemiş :happy0064:img-wink::img-hystetrt 1 de korkuyorum anne filminde karşımda.. kendi ses tonu daha insani doğal sıradan ve inandırıcı.. neden dizilerde yatak odası sesi dublajı yapıyorlar ya.. kendileri konuşsunlar..:img-yes:
Teşekkür ederim Çalıkuşum.İzlediğim tek dizi HS benim.Tüm mesaimi buna harcadığım için normal karşılanabilir durumum değil mi?
Sanal sözlüklerin enn meşhurunda bu site için:"senaristlerden çok emek harcayan dizi müdavimlerinin yeri"gibi ifadeler kullanılmış.Bakmadıysanız bakın derim arkadaşlar.
Az önce 5.bölümü izledim ve bir görüşümü paylaşmak istiyorum sizlerle.Rıza evini taşıyan sevgilisine buzdolabı alır...ve karısına da tabi.O kadar adaletli bir bey yani Rıssa!'Metresimle karımı ayırmam doğrusu' şeklinde takdire şayan bir ilkelilik söz konusu.
Şimdi ben bu sahneyi izleyince dün aklıma takılan bir sorunun cevabını buldum kendi kendime."Rıza neden dertleşmek için Necdet'i tercih etti"sorusunun bir cevabı da bu bence.Necdet ile benzer yönleri var.Aynı anda iki kadın için de birşeyler hissedebiliyorlar.
Geçen hafta Kerimanı Kamille görüp üzülen Rıza,bu hafta karısının evleneceğini öğrenip yıkılır.Hissettikleri arasında fark yok,iki kadını da kendine göre seviyor ancak birine olan sevgisi daha kuvvetli,daha derin.Birini yılların verdiği alışkanlıkla,aşkla,paylaştıkları hayattan dolayı seviyor.Diğer kadını ise;kendisine olan ilgisinden,güzelliğinden,karısında bulamadığı bir takım başka şeylerden dolayı-anlattım heralde ne olduğunu- seviyor.
Aynı şey Necdette de vardı.Yasemini tutkuyla,yılların alışkanlığıyla seviyor.Onunla kurduğu düzenden vazgeçmeye niyeti yok.Ama Güzideyi de Yasemin kadar olmasa da seviyor.Güzide ile Yaseminle yaşayamadığı şeyleri yaşıyor,akıllı ve alımlı bir kadının aşkı hoşuna gidiyor.Böylece ikili bir hayat sürdürüyor.
Daha doğrusu ikisi de bu hayatı sürdürdüler.
----------
iyi akşamlar...bye
bütün formdaş arkadaşlarında hem fikir olduğu gibi,çok güzel bir bölümdü...
Defne-Deniz sahneleri; "kavga"yla harmanladıkları sevdaları... Hiç ayrılmak istemeyişleri...her dakikanın anlamına yaşamak isteyişleri çok güzeldi.
Yasemin'in Rüya ile konuşması da çok duyguluydu... o konuşmanın karşısında kim olsa yelkenleri suya indirirdi.
En acı veren sahneler;daha önceden fişlenmiş evlerin tek tek aranmasıydı...
Yeter...insanın ta başalara gidip bağırası geliyor...Nedir bu sizin kitaplarla alıp veremediğiniz,niye bukadar korkuyorsunuz kitaplardan?
sonrada bugüne gelip,bak ülkeyi ne hale getirdiniz?... diyesi geliyor insanın...
ortaçağın karanlık dönemlerini yaşıyoruz...bütün acil sorunları bıraktık (açlık sınırında olanların 15 milyon,yoksulluk sınırını 13 milyon olduğu bir ülkede) sorun olabilme özelliği %1 olan meselelerle uğraşıyoruz.
sevim ve ahmet'te herkesin sahip olduğu haklara sahip... okuma hakkına yani...
ama okuyup kendini ifade etmeleri yasak...
Kitapların hepsini bir çarşafa doldururken Sevim'in içi gitti... kitaplarına yapılan muamele çok kötüydü...
mehemet için sözün bittiği yerdeyiz... ölmesin...
dünkü bölümde bi sahne hiç hoşuma gitmedi...ailenin defnenin bebeği olacağını öğrendiğinde ahmetin tavırları...olmaz böle bişey ya...sen abisin kızkardeşin ne kdr aşık olursa olsun evlenmeden önce bi birliktelik yaşamış biraz tepkini koy yani...bunun tek nedeni senaristler...tmm yine kardeşini destek çıkarsın o ayrıda yani nerdeyse mutlu oldular gibi bişey...bence tamamen türk gelenek ve göreneklerine aykırı bi sahneydi...
mor okyanus 02-02-08, 22:44 gülmisal in yazısını görünce dayanamadm bn de hatrla ey forum diyorm bz zaten güzel ve sahici görünen bu aşk için izleyp sewmemşmydk bu diziyi yani şahsen bn öyle ama şimdi adeta batıyo we ahmetn(rüyayı öğrendkten sonra) yasemine deii gibi bu ikisi öle bişi yapsınlar ki tüm kızgnlııım kırgnlıım geçsn benm eski sewdiim dizi geri gelsn ama olmuyor hakkını werelim denz we defne çok tatlılar ama şu mantksz olaylar zinciri de olmasa we mehmedi çok sewmeme rağmen gerçekçilik açısndan mehmedn ölmesi gerektiine inanıorm:sad53:
dünkü bölümde bi sahne hiç hoşuma gitmedi...ailenin defnenin bebeği olacağını öğrendiğinde ahmetin tavırları...olmaz böle bişey ya...sen abisin kızkardeşin ne kdr aşık olursa olsun evlenmeden önce bi birliktelik yaşamış biraz tepkini koy yani...bunun tek nedeni senaristler...tmm yine kardeşini destek çıkarsın o ayrıda yani nerdeyse mutlu oldular gibi bişey...bence tamamen türk gelenek ve göreneklerine aykırı bi sahneydi...
Galiba diziyi hiç izlemedin..Ahmet ve Yaseminin de evlilik dışı bir çocukları oldu..Ve bu konuda çok sıkıntı çektiler..Ahmet en iyi kendi yaşadıklarını bilir..Tabiki Defneyi koruyacak..Peki sana soruyorum Türk Gelenek ve Göreneklerini anlatır mısın?Liseyi bitiriyorum ama anlayamamışım heralde..:img-cool2Eminim ki böyle yazmanın nedenleri vardır..Geçen gün bu şekilde yazılar vardı Zeynebin eklediği..Daha fazla söze gerek duymuyorum..:img-cool2
Neden Türk toplumundaki bazı ailelerin konu ''cinsellik'' olunca korkutan kelimeler kullanıp çocukları psikolojik baskı altına aldıklarını anlayamıyorum..Hani çok biliyor gibi konuşmamın bir sebebi var..Bazı arkadaşlarım bir erkeğin elini tuttukları için bile ailelerinden kötü tepkiler almışlardı..:(Tabiki bazı terbiyeleri vermek gerekir ancak Defne bir yetişkin..Kararlarını alabilecek yaşta..
Arkadaşlar bilginiz olsun ATV Avrupa'da hafta içi her gün HS nin tekrar bölümleri verilecekmiş..Orada 15:50 yazıyordu..Ama bizim saatimizle uyumlu mu bilmiyorum....
selam çanlarım
nihayet hafta sonu ve yarın erken kalkmak zorunda olmamanın verdiği mutlulukla burdayımbye
dünkü bölüm çoğumuzu içerik itibariyle memnun etti,son sahnede ise kahretti mehmet ölmesin diye topluca istek yapacağız neredeyse :icon_sorr mehmet yaşadığındada suçluya yardım ve yataklıktan tutuklanabilir defnenin o kadar uzun süre içeride tutulacağını sanmıyorum ama denizin işi zor birkaç yıl hapis dönemi bile olabilir yeni bir rüya-ahmet vakası daha yaşayabiliriz çanlarım tamam deniz çocuğu olacağını biliyor ama uzun süre yavrusundan ayrı kalabilir tabi inşallah böyle birşey olmaz:sad53:
bu bölüm beni tek memnun edense şok bir şekilde dilşat oldu bebek elbiseleriyle rüyaya ve tabiiki birde bana ufaktan junıor mesajı verdi acaba bu bir tüyomudur deyip trabzon kolbastısı oynamak istedim ama dur bakalım kızım dedim dereyi görmeden paçaları sıvama malum bizim ablaların ne tür sürprizler yapacağı hiç belli olmuyor:img-wink:
gülmisal edit:haklısın çanım sezginin avatarı çok hoş bölümün en güzel sahnesi oydu ama aramızda kalsın ben sılayı izliyorum:img-wink:
merdivenler 02-02-08, 23:32 İzlediğimiz son iki bölümün ardından çarşamba gelen özetten sonrada yine hayal kırıklığına uğramıştım. Daha sonra izlediğim fragmanla umutlanmıştım ve itiraf etmeliyim ki bu bölüm umutlarımı boşa çıkarmadı. Gerçekten eski bölümlerin tadında gayet güzel bir bölümdü..:good:... Özellikle bu bölümde, hem kurgu karakterlerin hem de o yıllarda yaşanmış olan olayların tamda istediğimiz gibi çok iyi bir dengede izleyiciye sunulduğunu düşünüyorum. Hani bu dizinin tanıtımında yakın tarihimizde yaşanan olaylara ve bu olayların kurgu karakterlerin yaşamları üzerine olan etkilerine yer vereceklerini belirtmişlerdi ya, işte 51. bölüm uzun zamandan bu yana tamda bu tanıtıma uygun düşen bir bölümdü bence.
Öncelikle son iki bölümdür beni deli eden Rüya olayının tatlılıkla bu bölüm sona ermesine çok sevindim. Çünkü cidden kabak tadı veren bu olay biraz daha uzasaydı ben diziyi izlemeyi bırakacaktım. Bu bölümde Rüyanın verdiği tepkilerin nedeninin aslında Yasemini babasından kıskanması olduğunun altını çizmeleri itibariyle Rüyayı eve döndüren kişinin de çizdiği resimle Yasemin olması yerindeydi. Yaseminin çizdiği resmin ise (Ahmeti çok benzetememiş olmasına rağmen :icon_whis) içerik itibariyle anlamlı olduğunu düşünüyorum (Bkz: hayatımda en çok sevdiğim iki kişi..:img-wink:)…Rüyanın resim hakkındaki yorumu (kesin yine babamı çizmişsindir..:icon_whis) ve Ali’yi kandırma çabası, Ali’ninse bu olay karşısında Rüyaya uymayıp Sevimin tabiriyle ilkeli davranışı hakikaten hoştu… Rüya bu şımarık kız hallerinden umarım Ali’nin verdiği akıllı uslu davranışları da izleyerek kurtulur…(Bkz: baskın olayında elini tutarak Sevim’e verdiği destek..:img-yes:)
Defnenin hamileliğine gelince…Defne, Selma’yla yaptığı konuşmada “İşte seven bir kadın aşkına, çocuğuna ve sevdiğe adama böyle sahip çıkar” dedirtti hepimize…Aferin bu kıza…:good:...Denizle birbirlerinden habersizce bankta yan yana gelmeleri ve hasretle kucaklaşmaları da harikaydı bence…Defneyle aralarında olan aşkın geçmişini ve derinliğini göz önüne aldığımızda Denizin baba olacağını öğrendiğinde verdiği tepki ise beni hiç şaşırtmadı….Tıpkı birilerinin sevgilisinin hamile olduğunu duyduğunda verdiği tepkinin beni şaşırtmaması gibi.:icon_whis..Ailenin Defnenin hamile olduğu haberine verdiği tepkide, destekte bence yerindeydi. Yani böyle bir durumda zaten Defnenin desteğe ihtiyacı vardı, aksi onun adına yıkıcı olurdu…bu sahnede Yaseminin verdiği tepki, daha doğrusu destek amaçlı kurduğu cümleler beni de şaşırtmadı dersem yalan olur…:blink:..Sanki Yasemin (geçmişle yüzleşmesi adına ); “Defne sen sakın benim yaptığımı yapma ve daha cesur davran …Bu bebekten mutlaka Denizin haberdar olmasını sağla ve onun fikrini almadan bir karar verme…Eğer Denizde bu bebeği isterse kimsenin düşüncesine önem verme ve onu dünyaya getirmek adına her türlü zorluğa göğüs ger” dese daha yerinde olurdu gibi…
Teo ve Lale evliliğine ise çok yorum yapmayacağım…Allah mesut etsin…tabi onlarda bu Hasan amca varken işleri bence hala zor ama…Neyse galiba artık Dilşatta bu kadar sessiz olmayacak gibi…Zaten bu dizideki kadınlara ellisinden sonra bir şeyler oluyor..Baksanıza Nezahat’ta önce Rızadan boşandı, sonra çalışmak için Almanya’ya gitti, şimdi de ordan yeni bir eş bulup, aradaki mesafeye rağmen Rıza’yı deli etmeyi başardı…Bende Rıza için üzüldüğümü söyleyemeyeceğim.. Teomanın sözleri tamda Rıza gibilere uyan bir şarkısı vardır: “Ne demiş bir bar filozofu çok kadın hiç kadındır oğlum yalnızlıktır sonu :img-wink:”…Burdan yeri gelmişken şu pastane filozofuna da değinmeden geçemeyeceğim…Necdet geçen bölüm Ahmete, “Yasemine dikkat etsen iyi olur, pek iyi görünmüyor” demişti ve beni deli etmişti, bu bölümde Rıza hakkında Yasemine tavsiyelerde bulunurken izledik onu…Ya kardeşim Ahmet karısını, Yaseminde babasını Necdetten daha az tanıyor veya daha az önemsiyor olabilir mi hiç, bu nasıl bir mantıktır…Necdet bey sözlerinden, duruşundan herkesin ruh halini bu kadar iyi tanıyorsa önce Yasemine danışmadan Güzidenin ruh halini anlasaydı da, o kürtaj masasına gitmeden önce sen bu bebeği istiyordun değil mi deseydi..:icon_whis
Neyse bunları bırakıp memlekette o dönem yaşananlara, yakılan kitaplara, tutuklanan insanlara dönmek gerek… hakikaten o dönem yaşananları birde bu dizide izleyince bugün ülkede kitap okuma oranının bu kadar düşük olmasına şaşırmamak gerek sanırım…Maalesef Sevim’de tutuklananlar arasında olacak gibi…:icon_sorr...Adadaki evlerinde yakalanan gençler nedeniyle Ahmet’in veya Selma’nın da başına kötü şeyler gelme ihtimali olsa da ben yakalanan gençlerin ifadelerinde tesadüfen o evi seçtik ve gizlice girdik gibi bir şey diyeceklerini ve
Ahmet’i avukat kimliğiyle bu olayların içinde izleyeceğimizi düşünüyorum…Ali’ye ise çoğumuzun tahmini doğrultusunda Ahmet veya Selma sahip çıkacaktır…
Ve dizinin son sahnesine gelirsem….
Defnenin gidelim deyişine aldırmadan Denizin, arkasındaki polisleri görünce yalvarırcasına babasına dur diye haykırışı, Mehmetin tıpkı parkaları değiştirişi gibi hiçbir şeye aldırmadan yine sadece oğlunu düşünerek Deniz’e kurtulması için kaç diye bağırışı, Mehmetin vurulup yere düşüşü, Denizin ve Defnenin ona doğru koşması, yerde yatan Mehmeti Denizin kucaklayışı ise gerçekten son bölümün en vurucu sahneleriydi. Hem kişilik yapısı, hem düşüncelerini savunma şekli, hem de Deniz’e,Sevim’e, Ali’ye (kısacası ailesine ve insanlara) olan sevgisini gösteriş biçimiyle Mehmet benim bu dizideki en sevdiğim karakterlerden biri. Hepimiz gibi onun kesinlikle ölmesini istemiyorum. Ama içimde de bir korku yok değil. Umarım senaristlerin, Defnenin hamile kalması şeklinde yarattıkları hikayenin ardında o çocuğa Mehmet adının verilmesi gibi bir şey yoktur. Oysaki ilerleyen bölümlerde bizler, Denizin (ve belki Harun’un) hapiste geçireceği uzun ve zor yıllara, bu süreçte Defnenin yaşadıklarına, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idamlarına tanık olup üzülürken, Mehmetin torunuyla olan sevgi dolu sahnelerini izleyerek mutlu olacaktık. Şevket’i öldürerek bize dede torun sahnelerini izlettirmeyen senaristler,hiç değilse bunu çok görmeyin ve lütfen MEHMET’İ ÖLDÜRMEYİN…:sad53:
Beni en çok etkileyen,üzen ve sinirlendiren sahneler(mehmet'in vurulmasından bile çok) kitapların yakıldığı sahnelerdi.Koskoca devletin,düşüncelerden-fikirlerden;kağıtlardan-kitaplardan bu kadar korkması traji-komik aslında.Yalnızca yetmişlerde değil,seksen ihtilalinde de kitaplar yakılmış,gayet masumca yazılmış kitaplar bile,sadece rus bir yazar tarafından yazıldığı için sakıncalı kabul edilebilir korkusuyla imha edilmişti.Sanırım biz,kitaplardan yani fikirlerden korkmadığımız zaman çağdaş medeniyetler seviyesine erişebileceğiz.Tabii şimdi de pek kitap falan yakılmıyor ama bu medeniyetimizden değil maalesef, son yıllarda ki insanlarımızın yaşam düsturundan kaynaklanıyor-karnım tok,sırtım pek,evimde oturayım ,dizimi izleyeyim,ben kimseye dokunmayayım,kimse de bana....artık yakın tarihimizi bile kitaplardan değil dizilerden öğreniyoruz ya....ne işimiz olur kitaplarla..
Tamamen dengeleri değiştiren bi bölüm.. Mehmet yok artıkk :img-cray: Çok üzüldm.. Gerçekten.. Sevim tutuklanıcak.. Ali ortada kalıcak.. Deniz de tutuklanıcak.. Defne bu kadar şeyin üstüne bebeğini düşürür artık :img-yes: Deli gibi koştu zaten, ilk aylarda kıpırdamak bile tehlikeli (her anne adayı için deil ama) yine de öyle koşması çok tehlikeli bebek icin.. Bana o bebek düşer gibi gelio, bilemiorum, tahmin :img-wink: Selma bi anne olarak endişelerinde çok haklı.. Gülmisal, bazı değindiklerinde haklısın, ahmetle yaseminin neler çektiğini gördüler hepsi.. Anneler sorumluydu, kendilerini suçlu hissediolar onca yıl Rüyayı babasız bıraktıkları için.. İpleri salmış durumdalar.. Bundan sonrakiler mutlu olsun diye düşünüolar.. O zamanlarda normal karşılanacak şeyler değildi tabiki bunlar.. Ama bu özel bi durum.. :img-wink:
Merhaba çanlar ,
Ben dünkü bölümü çok beğendim çok keyif aldım her sahnesinden Mehmet'in vurulmasında çok ağladım tutamadım kendimi bir türlü ondan sonra da gelip de buraya yazamadım ağlaya ağlaya uyumuşum:icon_sorr
Ayıptır söylemesi Necdet'in sahnelerinde bile çok keyif aldım ve Necdet'in Hasan Amca'yı söylemesine kızacaktım ki kötü bir sonuca yol açmadığı için kızamadım Teo'ya"bu kaç " dediğinde çok güldüm:img-pilot
Yasemin'in çizdiği resime çok güldüm :img-pilot Neden diye sorarsanız Ahmet biraz Recep İvedik'i andırmıştı da o bakımdan zaten bu kızın resimlerini hiç beğendiğim görülmemiştir yeteneksiz mi ne :icon_whis Ahmet bile zamanında kendine benzetmek için bir resme bir aynaya bakıp durmuştu şimdi ben bir resme bir Recep İvdedik 'e baktım benzemiş valla:icon_whis:img-pilot
Ahmet ve ailesinin Defne'ye karşı tepkilerini çok beğendim :img-yes:Onlar zaten Defne ve Deniz'in birlikte yaşadıklarını biliyorlar ve kabul ediyorlardı şimdi ne deselerdi heralde sabaha kadar kağıt oynamadılar :icon_whis Ahmet'in Defne'ye olumlu tepkisi çok hoştu az önce bir mesaj gördüm çok beğendim :img-in_lo Alsaydı Ahmet eline silahı vursaydı Defne'nin alnının ortasından en delikanlı olurdu yazılmıştı gerçekten öyle eee tabi alışmışız biz Türk toplumu olarak böyle anormal şeylere normal medeni insanların yapacağı şeyler bize bir numara büyük geliyor ...
Üstelik Ahmet ne diyebilir ki kendisi bir aşk yaşamış sevdiği kız hamile kalmış ve yıllarca çocuğundan ayrı yaşamak zorunda kalmış şimdi Defne'nin hamileliğine ne diyecek kendisi de aynı şeyleri yaşamışken ters bir şey dese -ki Ahmet demez- Defne demez mi "sen önce çuvaldızı kendine batır" diye ...Ahmet onca acı yaşamışken elbette Defne'ye destek olacaktı...
Ve gözümüz aydın bizim absürd senaryolar gerçek oldu sonunda Nezoş bir Hans bulmuş ee Allah mutlu mesut etsin ne diyelim Keriman'ı alsın Rıza dörtlü takılsınlar :img-pilot
Ve benim yazın sözlerini yazdığım şarkıyı kullanmışlar çok beğendim ...çok sevdiğim bir şarkıydı Hüzn-ü kâr:img-blush
merdivenler 02-02-08, 23:47 Sanırım 49. ve 50. bölümün yarattığı etki ile bakıyorumda herkes yeniden eski bölümleri izlemeye başlamış....Bende bu fırsattan istifade eski bölümleri izlediğim sıralarda başka bir hatırla sevgili forumunda okuduğum ve çok hoş bulduğum Ahmetin ağzından yazılmış bir metni size iletmek istedim...Tüm sığların hoşuna gideceğini umut ederek (İpek senide aşağıda görüyorum..:img-wink:) ve bu aşkı bu günlere getirenin Ahmet olduğuna (senaristlerin aksine) bir kez daha vurgu yaparak....Ahmet bence de bu kadar mütavazi olma...
"Ayakların çıplak, üzerinde tenine serpilmiş bir elbise, koşuşturuyorsun. Bense öylece bakakalmışım sana. Kalbinin seyyahı olmuşum ta o vakit. Hangi şehir efsanesinde geçersin, hangi şair anlatabilir seni. Öyle ki ne ihtilaller bozguna uğratabilmiş aşkımı, ne de zamanı ertelenmiş sözler. Hiç ayrılmamışım ki senden, kavuşmayı bekleyeyim. Ya bir trenin ucu yakınımdasın, ya da bir parmaklık ötemde. Bir ada sabahı evlenmişim seninle, gerisi sadece teferruat." :img-in_lo
[QUOTE=gülmisal;6008432]Galiba diziyi hiç izlemedin..Ahmet ve Yaseminin de evlilik dışı bir çocukları oldu..Ve bu konuda çok sıkıntı çektiler..Ahmet en iyi kendi yaşadıklarını bilir..Tabiki Defneyi koruyacak..Peki sana soruyorum Türk Gelenek ve Göreneklerini anlatır mısın?Liseyi bitiriyorum ama anlayamamışım heralde..:img-cool2Eminim ki böyle yazmanın nedenleri vardır..Geçen gün bu şekilde yazılar vardı Zeynebin eklediği..Daha fazla söze gerek duymuyorum..:img-cool2
Sana katılıyorum Gülmisalciğim.Neymiş o Türk Gelenek ve Görenekleri?İnsani değerlere uymayan hiçbir geleneğimiz yok arkadaşlar,varsa da benimsenemez!
Bir kadının evlenmeden çocuk doğurmasına taraftar değilim ama aynı şey benim kızkardeşimin başına gelse Ahmetin yaptığını yapardım.Saygı gösterir ve desteklerdim.
Yaseminin ailesi vaktinde aynı sağduyuyu gösterebilecek olsaydı da ,Yasemin yalan bir dünya inşa etmek zorunda kalmasaydı kendine,bebeğine,Necdete.Ahmet bebeğinden habersiz yaşamasaydı,herkes böyle kandırılmasaydı.
Defne çocuk değil kendi kararlarını verebilecek yaşta akıllı ve eğitimli bir genç hanım.Kendi isteğiyle bir ilşki yaşamış ve bebeğini doğurmak istiyor bunu da en yakınlarıyla paylaşıyor.Ahmet abisi bile olsa ,Ona fazla birşey düşmez ki orada.
Kimse kimsenin dadısı,çabanı,sahibi vesairesi değil ki.Kendi başında benzeri bir durum olmasa dahi,Defneyi yargılayamaz.
----------
Ben yazmaya devam edeyim :img-wink:
Deniz'in parkta gelmesi ve Defne'nin onu görmesi süperdi gözlerim doldu başta annesinin söylediklerine söyledikleri çok hoşuma gitti çok beğendim takdir ettim :img-in_lo Ve birden Yasemin ne yapardı diye düşündüm sinir oldum kesin "annem bebeği istemiyor" diye ağlayıp ya bebeği aldırır ya da atlardı Ahmet'e fikrini sormazdı zaten o kim oluyorki onun fikri önemli değil :icon_whis
Şarkının sözleri eklendi mi bilmiyorum ekleyeyim yine de :img-blush
Ah de vefa kalmadı dosta hasret yüreğim
Bak nasıl da dökülmüş kurşuni gençliğim
Sana ulaşmakmış oysa senden kaçmak:img-in_lo
Arsız yüreğim uslanmaz hayat
Aşk unutulmaya nesli bir film
Başrollerde hep zavallı kalbim:sad53:
Derde derdir ruhum mevsim hüzn-ü kâr(burada bir yanlşlık olabilir:))
Unutulmayanlar artık sonbahar
"Ayakların çıplak, üzerinde tenine serpilmiş bir elbise, koşuşturuyorsun. Bense öylece bakakalmışım sana. Kalbinin seyyahı olmuşum ta o vakit. Hangi şehir efsanesinde geçersin, hangi şair anlatabilir seni. Öyle ki ne ihtilaller bozguna uğratabilmiş aşkımı, ne de zamanı ertelenmiş sözler. Hiç ayrılmamışım ki senden, kavuşmayı bekleyeyim. Ya bir trenin ucu yakınımdasın, ya da bir parmaklık ötemde. Bir ada sabahı evlenmişim seninle, gerisi sadece teferruat."
Merdivenlerçan(yalnız bu çok uzun oluyor çanım bana isminizi lütfedilibilir misiniz acaba :icon_whis:)) çok güzelmiş bayıldım Ahmet'in halet-i ruhiyesini çok güzel yansıtmış kim yazdıysa ellerine sağlık:img-in_lo
Semacığım gelmiş,hoşgelmiş.Merak etmeye başlamıştım seni:).Çok güzelmiş yazı.Bu aşkı bugünlere getiren elbette Ahmet.Hatta ben artık sadece Ahmetin aşkını görmek istiyorum dedim ama MMCcan:"Yaseminin aşkını da görelim diyor."Biz görmeye hazırız.1 yıldır bekliyoruz sabırla tık yok.
(1-2 sayfa öncesine bak bir ara Sema.Sana ve tüm sığ sahne severlere çok sevdiğim bir bölümü hatırlattım.)
Beni çok sinirlendiren birşey var yazmış mıydım?Geçen gün bir haber okudum.
'Hindistanda bir bebek doğmuş.Burnu yokmuş,tek gözü varmış,birkaç saat yaşayıp ölmüş' gibi bir haber.Hasta zihniyetli bir okuyucu yorumu aynen şu:
"-O bebeğin annesi zina yapmıştır,bebek bu nedenle öyle doğmuş."
Buyruun.Zina yapanların çocukları böyle oluyormuş arkadaşlar.Tüh ki ne tüh.Deniz ile Defne de zina yaptı.Böyle doğar heralde çocukları ha?Rüya garip davranışlar içinde neden?El-cevap:Veled-i zina.Mehmet ölümü haketti,e zinaya göz yumuyorlar.
Gülru diye bir kız geçmiş bunları mı savunuyor?Hıımm,başına taş yağsın o vakit.Bu düşüncedeki insan müsveddeleri de kalsın lütfen Allahım,başıma yağan taşların altında.Amin.
----------
çalıkuşu78 03-02-08, 00:02 "Ayakların çıplak, üzerinde tenine serpilmiş bir elbise, koşuşturuyorsun. Bense öylece bakakalmışım sana. Kalbinin seyyahı olmuşum ta o vakit. Hangi şehir efsanesinde geçersin, hangi şair anlatabilir seni. Öyle ki ne ihtilaller bozguna uğratabilmiş aşkımı, ne de zamanı ertelenmiş sözler. Hiç ayrılmamışım ki senden, kavuşmayı bekleyeyim. Ya bir trenin ucu yakınımdasın, ya da bir parmaklık ötemde. Bir ada sabahı evlenmişim seninle, gerisi sadece teferruat." :img-in_lo
kim yazmış bunu çok güzel çok güzel hissetmiş ahmetin aşkını.. keşke bunu ahmet defterine yazsaydı kıbrıscıkta..buraya taşıdığın için çok sağol merdivenler.. ben bayıldım ..
Çok beğendiğim bir bölüm oldu. Ancak son sahne..:icon_sorr
Yaz aylarında Deniz ölmesin diye bir kampanya vardı. Şimdi de Mehmet ölmesiiiinnnnn!!! Şevket'ten sonra şimdi de Mehmet'in mi dede oluşunu göremeyeceğiz?
Ailenin Defne'ye verdiği tepki bence çok yerindeydi ve beklediğim bir tepkiydi. Gürsoy ve Karayel ailelerinin şimdiye kadar olan tavırlarıyla örtüşüyordu ki ben çok beğendim. Olumsuz olabilecek yanlardan da bahsettiler ama Defne onları her ne olursa olsun yanında bulacağını hissetti. Defne'nin bebeğe ilşkin sözlerine bayıldım, çok duygusaldı. Deniz'le bebek için olan sevinçlerine de.
Rüya'nın eve dönüşüne memnun oldum. Ahmet üzülmesin artık.
Sevim'in aramaya gelen polislere tavrını da beğendim. '' Bilmem, bulmak sizin göreviniz'' dedi. Ama o sahneler insanı gerçekten de inanılmaz öfkelendiriyordu.
Son sahne... Devamında neler olacak? Deniz de vurulursa:icon_sorr Çok öfkeliydi. Defne gözaltına alınırsa bebek ne olur? Ben bu bebeğin doğmasını çok istiyorum. Gözleri babasına benzesin, gülüşü annesine; coşkusu babasına benzesin, şefkati annesine. En önemlisi onları biraraya getirsin.
Senaristler bunca acıyı yaşatmasınlar diyorum.
Dün Rüya'nın başlangıçtaki tavırları hariç kimse beni sinir edemedi :icon_whis Annesinin izni olmadığı halde ısrar eden meraklı çocuk tipi en sinir olduğum tip ,bunun yanı sıra arkadaşını da kendisine alet etmeye çalışan şımarık çocuk tipi en sinir olduğum ikinci tip ikisi karışmış Rüya olmuş Ali'yi takdir ettim ilkeli çocuk tabi onda Rüya'ya kanacak göz varmı :img-in_lo Ama neyse Rüya'da biraz şımarık filan ama severim keratayı Ahmet'in çocuğu olduğu için :img-in_lo "biri bana su getirebilir mi " diyip niye kapıyı kapattı anlamadım insan annesinin yanına gelip filan ister bari kendi içemiyor sanki :hıh Ve kaçırdığım sahneye geldim Yasemin Güzide aynı anda kalkıp bozuldular sanki ne oldu anlamadım sonrasında neler yaşandı biriniz anlatabilir mi acaba veya bulup izleyeyim o sahneyi bir :img-yes:
Evet izlemeye başladım saniyesinde dayanamadım ben daha düzgün söyledi sanıyordum "baksanıza kim bana su getirebilir" diyip bir de şımarık şımarık gülüyor terbiyesiz :img-cool2 Az şımarıklık yapsın da bir hizmetçi tutsun :hıh Emine'nin dediği gibi tam sopalık :hıh Ya 4'ü birden kalksaydı Ahmet'le Necdet kaldılar yalnız ikisinin bakışı "hiç yoktan bir küçük kıyamet kopacak şimdi" bakışı:img-pilot
Merhaba millet :) Nasıl keyifler? Gördüğüm kadarıyla dün akşamki bölümden ekseriyetle memnun kalınmış.. Gerçekten de nihayet tatmin edebilir bir bölümdü.
Özellikle sıkıyönetim baskısı ve gece yarısı baskınları sahnelerini beğendim. İzlerken içim daraldı; insanların üzerinde kurulan baskıyı, fikirlerden korkanların bu korkuyla neler yaptıklarını düşündüm, düşündüm... Yakılan kitapları düşündüm, ben kitaplarımın sayfalarının ucunu bile kıvırmaya kıyamazken, insanların elleriyle onları yakmalarını yırtmalarını düşündüm. O da yetmeyip, kalan kitapların devlet eliyle toplanıp yakılmasını düşündüm. Sonra gencecik hayatların yakılmasını... Sonra...
Son sahne... Çok acı bir sahneydi.. Böyle durumların gerçekte de yaşanmış olabileceğini düşünüyorum, bu kadar baskı altında, bu kadar "sert" tedbirlerin altında olmamasına imkan yok. (Zaten bir yerden tanıdık geliyordu ama nereden diye 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi, sağolsun Gülru hatırlamış. Bravo çanım ya :))
Fakat son sahneye, mantık hatası yüzündne üzülmem gerektiği kadar üzülemedim, kafam hataya takıldı. Deniz'i pekala hiç kimseye görünmeden kaçırabilirlerdi, hatta kaçıyorlardı, Mehmet koşmaya başlayınca polisler peşine takıldı. Hadi takıldı diyelim, şaşırtmaca yaptılar peki madem Mehmet polisleri oğlundan uzak tutmaya çalışıyordu, neden peşinde bir tabur polisle dDeniz'in dibine kadar koşup "Kaç Deniiiiz! Geliyorlar!" diye bağırdı? Hadi bağırdı, polisler bunu duymadı mı? Hadi duydular, neden Mehmet'i vurduktan sonra diğerlerine koşmak yerine bir kilometre uzaktan bakıyorlar? Bunlar çok mantıksız olmuştu ve ben bu yüzden hakkıyla üzülemedim o sahneye. Ha, diyeceksiniz, Mehmet'in vurulması Deniz'in de görmesi gerekiyordu, başka nasıl olacaktı. Deniz'ler denize açılsaydı da uzaktan görseydi vurulduğunu, olmaz mıydı mesela? Bilemiyorum, nihayetinde senarist olan ben değilim ama mantık da lazım değil mi arada :)
Deniz ve Defne'nin halleri çok tatlıydı. Defne hakkında yaptığımız hiçbir tahminde yanılmadığımızı görmek sevindiriciydi. O bir Gürsoy kadını olarak güçlü durmayı, gerekirse mücadele vermeyi bilerek bir karar verdi. Aferin!
Bir de ona akıl veren Yasemin vardı ki, sinirden kasıldım o görüntüsüne... İnsan bir pişman olur, bunu dile getirir ya da getirmese bile en azından Ahmet'e karşı mahçup olur, başını öne eğer falan biraz, değil mi? Ama tabi bunlar normal insan davranışları... Normal bir insan olsa, "Bacak kadar Defne bile herşeye karşı durabilecek kadar güçlü, Deniz'e sormadan tek kelime bile etmiyor! Tüh bana yazıklar olsun" der, utanırdı yıllarca söylediği yalanlardan.. Ama Yasemin tabi yıllarca Necdet'le yaşadığı için, kapmış bazı huyları :icon_whis
Ahmet ise apayrı bir konu. Fantastik kurgu ya da ortaçağ tarihi romanları okuyanlar varsa bilirler, bilmeyenlere ben anlatayım. "Paladin"lik diye bir sınıf vardır, bunlar din disiplini gören şövalyelerdir ve genelde krallarına, ülkelerine; özelde arkadaşlarına veya yandaşlarına başka hiçbir şeyi düşünmeyecek kadar sadıktırlar. İnanılmaz saf niyetlidirler, birinin kötü olabileceğine asla inanmazlar ve sadakat ile kendini adama onların parolası gibidir. İşte, eğer Hatırla Sevgili bir fantastik kurgu olsaydı, Ahmet kesin paladin olurdu. Yav bir insan bu kadar saf, iyi niyetli ve kendini Yasemin'e adamış olur mu? Defne'nin hamileliği sahnesi tam laf sokulabilecek yerdi, Ahmet'in orada söyleyeceği minicik bir laf bile cukk! diye oturacaktı, tam mesajı verecekti. Ama o ne yaptı, Yas |